Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Ιουλ 2013

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αρχίσει συγκρούσεις μεταξύ πολιτών σε ολόκληρη την Αίγυπτο. Η χώρα σπαράσσεται και διανύει ήδη τα πρώτα βήματα ενός εμφυλίου πολέμου.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 7 νεκροί από τις συγκρούσεις αυτές, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί εάν ο Αιγυπτιακός στρατός έχει βγει στους δρόμους για να σταματήσει την αιματοχυσία.

Παρ' όλα αυτά, νωρίτερα σήμερα, σε συνάντηση του αιγυπτίου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με την ηγεσία του στρατού, υπήρξε τελεσίγραφο 24 ωρών από τους στρατιωτικούς, για να μην χρειαστεί να παρέμβουν. Αμέσως μετά ο Αιγύπτιος πρόεδρος συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί 2 Ιουνίου 2013, ανακοινώθηκε πως εγκατέλειψε την Αίγυπτο ο τούρκος πρέσβης.
Συμφώνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Al Yom7 σήμερα το πρωί εγκατέλειψε το Κάιρο η οικογένεια του Τούρκου πρέσβη και 22 μέλη της τουρκικής Πρεσβείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Η εφημερίδα επικαλείται επίσημη πηγή του αεροδρομίου του Καίρου, η οποία επιβεβαίωσε πως «η οικογένεια του Τούρκου πρέσβη και τα μέλη της πρεσβείας αναχώρησαν το πρωί για την Κωνσταντινούπολη με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών, λόγω της βίας που ξέσπασε στη χώρα μετά τις διαδηλώσεις υπέρ και κατά του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι». Η ίδια εφημερίδα σε άλλη είδηση της αναφέρεται σε διαδηλώσεις ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη σήμερα υπέρ του Mursi.

Παράταση στο στρατιωτικό τελεσίγραφο ζήτησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε ότι θα προβεί σε διάγγελμα στο οποιο θα παρουσιάζει “βιώσιμες λύσεις” για την έξοδο από την πολιτική κρίση. Με αυτό το επιχείρημα κάλεσε τον στρατό να αποσύρει το τελεσίγραφο που έχει θέσει και λήγει αύριο.
Την ίδια στιγμή όμως ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει και είναι σίγουρο πως η εισβολή του στρατού στο προεδρικό μέγαρο για την σύλληψη του Μόρσι θα αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους. Εκτός εάν ο στρατός αποφασίσει να δώσει τον Μόρσι στον “λαό του”.


Video

Του Ηλία Σταμπολιάδη
Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης

Ένα αντιλαϊκό σύστημα χρειάζεται τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης για να καθοδηγεί την κοινή γνώμη. Στα ανεξάρτητα έθνη κράτη, η εκάστοτε κυβέρνηση ταυτίζεται με το σύστημα και ελέγχει τα κρατικά μέσα μαζικής επιρροής με τα οποία ασκεί τη δική της προπαγάνδα και εξισορροπεί τα ιδιωτικά σε περίπτωση που αυτά αντιπολιτεύονται.
Με την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία ο έλεγχος των μέσων μαζικής προπαγάνδας αλλάζει κυρίους και δίδεται η ευκαιρία να ακούγονται απόψεις διαφορετικές από αυτές του οικονομικού κατεστημένου που ελέγχει τα ιδιωτικά.

Η σημερινή Ελλάδα ευρίσκεται υπό την κατοχή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και η πλήρης υποταγή της σε αυτό απαιτεί και τον πλήρη έλεγχο τόσο των κρατικών όσο και των ιδιωτικών μέσων προπαγάνδας.
Με τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται υπάρχει ο κίνδυνος να ανέλθουν στην εξουσία κόμματα μη ελεγχόμενα από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και μέχρι τις επόμενες εκλογές πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ώστε αφενός να προλάβουν να εκβιάσουν την κοινή γνώμη και αφετέρου σε περίπτωση αστοχίας στις εκλογές να ασκούν αντιπολίτευση στην τυχούσα κυβέρνηση που θα ήθελε να εναντιωθεί στο διεθνές σύστημα.

Το πείραμα της Ελλάδος είναι πολύ σημαντικό για αυτούς, όπως απέδειξαν και τα δήθεν λάθη του ΔΝΤ, την εμπλοκή του οποίου είχε ζητήσει η κα Μέρκελ για να δώσει την τεχνογνωσία του, στη σωτηρία των δανειστών που κινδυνεύουν από πτωχεύσεις υπερχρεωμένων κρατών. Η Ελλάδα, αν και μωρή, είναι κληρονόμος του πολιτισμού που δίνει αξία στο ανθρώπινο πρόσωπο. Η εξαφάνισή της θα επιτρέψει στις δυνάμεις οικονομικής εξουσίας να αλλοιώσουν αυτόν τον πολιτισμό και να χειρίζονται τους πληθυσμούς ως άτομα συνόλων οικονομικών μονάδων και όχι σαν πρόσωπα κοινωνούντων ανθρώπων.

Η κατάληψη της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ και ο βάρβαρος εκδιωγμός των εργαζομένων από το κτίριο σε αυτό το σχέδιο αποσκοπεί. Η δικαιολογία για την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και η δήθεν προσέλκυση επενδύσεων δεν πείθουν πλέον ούτε τους πλέον ανόητους.
Οι επενδύσεις είναι ωφέλιμες για τον τόπο μόνο όταν αυξάνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν το έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών, ενώ συγχρόνως βοηθούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και όχι σε βάρος αυτού. Δεν θέλουμε την ευημερία των αριθμών, όπως συμβαίνει στην Κίνα και την Ινδία αλλά τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Μέχρι τώρα ο εχθρός ήταν αόρατος, κρυμμένος στη θολούρα οικονομοτεχνικών όρων που δεν καταλαβαίνει ο λαός, ιδίως όταν έχει υποστεί εκμαυλισμό από τους προδρόμους της καταστροφής.
Σήμερα ο εχθρός έχει αποθρασυνθεί και νομίζοντας ότι έχει φθάσει στο τελικό στάδιο κυριαρχίας του δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, πολύ χειρότερο και από αυτό της Χρυσής Αυγής που μέχρι τώρα την χρησιμοποιεί σαν το φόβητρο για να μην ξεφύγει ο κόσμος από τον μονόδρομο της αυτοκαταστροφικής υπακοής.

Η αντίσταση στα σχέδια του εχθρού δεν είναι συνδικαλιστικό ζήτημα υπεράσπισης μιας μερίδας εργαζομένων, αν και από ότι καταλαβαίνουμε η παρουσία τους σε τέτοιο πόστο, κατά πλειοψηφία, ενέχει την υπόνοια κομματικής εύνοιας. Η αντίσταση αποτελεί εθνικό καθήκον κατά των κατακτητών και των διορισμένων κυβερνήσεων τους.

Πηγή εφημ. "Ελληνική Φωνή"

Με την ευκαιρία της απόπειρας λογοκλοπής κόμματος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ήρθαμε σε επαφή με τον αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο επικεφαλής του κόμματος «Νέα Ελλάδα» Ηλία Μαρκόπουλο, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί του και να ξεκαθαρίσουμε τα όσα τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας οι επικεφαλείς, οι αρμόδιοι και «ινστρούχτορες» αποφασίζουν «στο γόνατο» και προϊδεάζοντας αρνητικότατα για το γενικότερο ύφος και ήθος των αποφάσεών τους.

Κύριε Μαρκόπουλε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εμφανή απόπειρα κλοπής του ονόματος «Νέα Ελλάδα» από τον πρωθυπουργό, τι έχετε να πείτε;

- Δυστυχώς, για τον κύριο Σαμαρά, οι πράξεις είναι αυτές που προδίδουν την ποιότητα και το εν γένει ήθος ενός άνδρα. Πόσο δε μάλλον ενός πολιτικού άνδρα, ο οποίος είναι όχι μόνο αρχηγός κόμματος, αλλά πρωθυπουργός της χώρας. Εμείς, όταν πληροφορηθήκαμε τα όσα ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε στο συνέδριο του κόμματός του, συντάξαμε και αποστείλαμε Δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, αλλά και προς την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, καλώντας τους να σεβαστούν απόφαση του Αρείου Πάγου, καλώντας τους να πάψουν να παρανομούν και να επανέλθουν στη νομιμότητα.

Βέβαια, η ενέργεια αυτή του πρωθυπουργού έβλαψε σημαντικότατα τη «Νέα Ελλάδα», η οποία είναι μία πολιτική έκφραση που βρίσκεται στον αντίποδα των όσων εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κυβερνητικά κόμματα εξουσίας. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά διαπιστώνουμε πως η πολιτική αυθαιρεσία αποτελεί τρόπο ζωής για τους σημερινούς κατάπτυστους πολιτικούς ταγούς και για τα πολιτικά κόμματα που είτε νέμονται είτε παρευρίσκονται σε ένα Κοινοβούλιο της ντροπής.

Λέτε πως ως πολιτικός φορέας – κόμμα βρίσκεστε στον αντίποδα των θέσεων, των πολιτικών και των πρακτικών που ασκούνται σήμερα στην χώρα. Μπορείτε να μας το διευκρινήσετε, να γίνετε περισσότερο σαφής στο σημείο αυτό;

- Η Νέα Ελλάδα είναι ένας πολιτικός φορέας ο οποίος είναι φύση και θέση κατά του μνημονίου, των πολιτικών και των πρακτικών που είτε οδήγησαν σε αυτό είτε το συντηρούν ακόμη και σήμερα μέσω επικαιροποιημένων μνημονίων και μέσω πολιτικών πρακτικών και αποφάσεων που βλάπτουν σοβαρότατα και ανεπανόρθωτα την χώρα στο σύνολό της.
Νιώθουμε, κυριολεκτικά, ντροπή για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, για την ηθική κατάπτωση και την απόλυτη διαστρέβλωση της πολιτικής, η οποία δημιουργεί στην πλήρη απαξίωση, στην ισοπέδωση και στον μηδενισμό των πάντων.
Είναι απολύτως διακριτό και σαφές πως το παρόν πολιτικό προσωπικό, εντός ή εκτός κυβέρνησης, δεν μπορεί να διαχειριστεί και να εργαστεί υπέρ του συνόλου των εθνικών συμφερόντων.
Είναι πασιφανές πως η χώρα βιάζεται καθημερινά από επαγγελματίες πολιτικούς, οι οποίοι εργάζονται με πολιτικό ορίζοντα την προσωπική τους επιβίωση, αδιαφορώντας για το κόστος που πληρώνει η χώρα.
Ένας από τους σκοπούς αυτών των πολιτικών πρακτικών είναι και η απαξίωση της πολιτικής, η απομάκρυνση των πολιτών από την κάλπη και η παραμονή των σημερινών εξουσιολάγνων στους θώκους τους.
Περάσαμε από το περίφημο ρυπαρό απόφθεγμα του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» στο «εμείς τα τρώμε, εσείς πληρώνετε»… Δυστυχώς, όμως, ο Ελληνικός λαός βομβαρδίζεται καθημερινά, βιώνει συνθήκες ενός πρωτοφανούς ψυχολογικού πολέμου, μίας μοναδικής σε έκταση και ένταση προπαγάνδας, η οποία τον καθιστά ανίκανο να αντιδράσει, αφού βρίσκεται σε καθημερινή βάση απέναντι σε νέες αποφάσεις, απέναντι σε νέα μέτρα, των οποίων η ποιότητα και η νομιμότητα είναι ευθέως αντίστροφα με όσα ορίζονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο όποτε συμφέρει στους κυβερνώντες, αφού αυτοί είναι που αγνοούν οποιαδήποτε δικαστική απόφαση δεν τους συμφέρει και εφαρμόζουν άμεσα όλες τις δικαστικές αποφάσεις που είναι στο… μνημονιακό πνεύμα.

Η «Νέα Ελλάδα» των πολιτών και όχι των πωλητών και των κηφήνων του κυρίου Σαμαρά, θέλει την Ελλάδα στους Έλληνες, θέλει την Ελλάδα αυτοκυρίαρχη, θέλει την Ελλάδα τοποθετημένη στην θέση που παγκοσμίως της ανήκει και όχι στην θέση του επαίτη, στη θέση της αναξιοπρέπειας στην οποία οδηγήθηκε με σχέδιο και σύστημα από τους σημερινούς συγκυβερνώντες και με τεράστια ευθύνη των κοινοβουλευτικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων.
Η "Νέα Ελλάδα" έχει σχέδιο, έχει πρόταση και λύση για όσα συμβαίνουν και μας τα παρουσιάζουν τόσο πολυσύνθετα οι υπηρέτες της κάθε Μέρκελ και του κάθε Σόιμπλε. Και αφού δεν έχουμε ανοιχτές τις πόρτες των ΜΜΕ για να διασώσουμε την δική μας ανόθευτα ελληνική πρόταση, εμείς επικοινωνούμε σε καθημερινή βάση με ανθρώπους από ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και τους γνωστοποιούμε το σχέδιο της σωτηρίας, το σχέδιο της ολικής επαναφοράς. Και δεν είναι κάτι που προσδοκούμε ότι μπορεί να γίνει, είναι ένα σχέδιο απόλυτα εφαρμόσιμο και με αποκλειστικό γνώμονα το Ελληνικό συμφέρον.

Επιστρέφοντας στην απόπειρα υποκλοπής του ονόματος «Νέα Ελλάδα» εκ μέρους του κυρίου Σαμαρά, τι θα είχατε να πείτε;

- Σας το ξαναείπα. Ο άνδρας φαίνεται από τις πράξεις του. Και η συγκεκριμένη ενέργεια δεν τιμά όχι μόνο τον κύριο Σαμαρά, αλλά το σύνολο των μελών και των στελεχών του κόμματός του. Ήταν μία ενέργεια ανέντιμη ή εάν θελήσω να την προσεγγίσω με κάποια «κατανόηση», επαρκώς μη νόμιμη. Και αυτό το στίγμα της μη νομιμότητας είναι που θα φέρει ιστορικά ο σημερινός πρωθυπουργός στο όνομά του. Όταν η χώρα επανέλθει, τότε θα είναι καταιγίδα τα όσα θα αποκαλύπτονται από την πολιτική συμμορία που σήμερα υποτίθεται ότι κυβερνά τη χώρα.

Ευελπιστώ πως οι Έλληνες πολίτες θα κατανοήσουν ότι όχι μόνο απαιτείται λύση, πως όχι μόνο αυτή η λύση έπρεπε να έχει δοθεί χθες, αλλά και πως ο χρόνος που περνά δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα, τα οποία έχουν εθνική μορφή και είναι άμεσα συνδεδεμένα με κάποια εθνική απώλεια, ίση σε μέγεθος με την μικρασιατική καταστροφή.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται στο Διεθνές Δίκαιο, μέσα στο οποίο ορίζεται με σαφήνεια τι είναι κράτος και πως λειτουργεί. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί. Με βάση το Διεθνές Δίκαιο, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα, με βάση τη βούληση του Ελληνικού λαού, αυτοί οι εθνικά επικίνδυνοι πολιτικοί πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους, πρέπει να χαρακτηρισθούν ως εθνικοί κίνδυνοι και πρέπει να πληρώσουν με παραδειγματικό τρόπο, προς αποφυγή μιμητών τους στο μέλλον, τα όσα έπραξαν ή αμέλησαν και τα οποία έβλαψαν το σύνολο της χώρας, ενώ δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους Έλληνες πολίτες. Χωρίς τιμωρία δεν πρόκειται να υπάρξει κάθαρση. Χωρίς ξεκάθαρες κουβέντες δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Για όσα διάστημα θα ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις ύβρεις, θα είμαστε σε θέση δούλου, ενώ η χώρα μας θα είναι μία δουλοπαροικία χρέους. Αν αυτό θέλετε εσείς, είστε ελεύθεροι να το ακολουθήσετε. Εμείς στη «Νέα Ελλάδα» είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για μία ελεύθερη Ελλάδα, για μία Ελλάδα που θα αυτοδιαχειρίζεται τον πλούτο της που μέχρι και σήμερα επιμελέστατα αποκρύπτουν οι κυβερνώντες., για μία Ελλάδα υπερήφανοι, με Έλληνες κατοίκους που θα απολαμβάνουν αυτά που η χώρα τους έχει να τους προσφέρει. Γνωρίζουμε πως ο αγώνας που δίνουμε είναι άνισος και άδικος αφού η φίμωση από τα ΜΜΕ αποτελεί πάγια τακτική του σημερινού καθεστώτος. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να δίνουμε τον αγώνα μας, υπέρ της πατρίδας, υπέρ της πίστης μας, υπέρ της οικογενείας μας, υπέρ εκείνων των ιδανικών που λειτούργησαν ως φάροι στον πολιτισμό και στις επιστήμες για ολόκληρο τον πλανήτη. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και να νικήσουμε. Και είναι βέβαιο πως θα νικήσουμε και πως η χώρα θα ανακάμψει σε πολύ σύντομο διάστημα, εάν οι Έλληνες πολίτες αποφασίσουν να στηρίξουν πατριώτες που βγαίνουν μπροστά για την πατρίδα και όχι μαριονέτες που τοποθετούνται για την παρτίδα.

Η «Νέα Ελλάδα» και οι άνθρωποί της, λοιδωρήθηκαν κατ’ επανάληψη, λασπολογήθηκαν στον μέγιστο βαθμό, χτυπήθηκαν ανελέητα από τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Είμαστε Έλληνες και δεν μας φοβίζουν οι διάφοροι καλά αμειβόμενοι λακέδες που περιφέρονται με σκοπό να διατηρήσουν το σκοτάδι στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα. Όσο μας χτυπάνε, τόσο δυναμώνουμε. Όσο μας συκοφαντούν, τόσο μεγαλώνει το πείσμα μας για αγώνα. Η εντιμότητα είναι η σημαία μας, η αγνή αγάπη μας για την πατρίδα είναι η δύναμή μας. Αυτοί είμαστε και δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε, όσο και αν κάποιοι άλλοι αλλάζουν ιδεολογίες, πολιτικά στρατόπεδα και λογικές, επειδή προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον έναντι του συνολικού συμφέροντος, έναντι των συμφερόντων της ίδιας της πατρίδας.

Στις τάξεις της «Νέας Ελλάδας» υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι και αγωνιστές. Πολίτες με ανόθευτη την αγάπη τους γι αυτόν τον ευλογημένο τόπο, γι αυτή την πατρίδα που πολεμήθηκε όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο και που κατόρθωσε να σταθεί όρθια, όταν οι εχθροί της κατέρρεαν. Η «Νέα Ελλάδα» αποτελείται από απλούς ανθρώπους, από Έλληνες και όχι από… Σαμαράδες.

Και για να κλείνουμε το θέμα οριστικά και αμετάκλητα. Ακόμη και ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία να ήθελε να έρθει στη "Νέα Ελλάδα" δεν θα τους ανοίγαμε την πόρτα της εισόδου. Γιατί η "Νέα Ελλάδα" θέλει Έλληνες και όχι ελληνόφωνους, γιατί η "Νέα Ελλάδα" θέλει λεβέντες και όχι γιουσουφάκια. Πιστεύω πως ο κ. Σαμαράς το αντιλαμβάνεται αυτό. Αν όχι, ας προσπαθήσει...

Η κυβέρνηση Σαμαρά σκέφτεται να αλλάξει το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχόντων...
Τα ενιαία ψηφοδέλτια είναι το μεγάλο κόλπο για να αποκρυφθεί η πλήρης κατάρρευση των κομμάτων, για να μην προσμετρηθεί η απόλυτη απαξίωσή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να μην δημιουργηθούν δημοσκοπικά προβλήματα και για να μπορέσει χωρίς προβλήματα να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα αυτό το τροϊκανό τουρλουμπούκι που επιμένει να αυτοπροσδιορίζεται ως κυβέρνηση...

Με το πρόσχημα της περισσότερης δημοκρατίας προτίθενται να αλλάξουν τον υπάρχοντα νόμο, ενώ στην πραγματικότητα σκοπεύουν να ανασκολοπίσουν την λογική και την δημοκρατία, να κρυφτούν πίσω από τις "προσωπικές σχέσεις και επαφές" (βλ. ρουσφέτι) και να ξαναμπούνε στα γνωστά τους μονοπάτια των καλοφάγωτων αυτοδιοικητικών λεωφόρων...
Grande Colpo είναι η αλλαγή της εκλογής των αυτοδιοικητικών «αρχόντων» και τίποτε άλλο... Μάλιστα, παλιότερα το έλεγαν αλλιώς... έλεγαν ότι «το μουστάκι είναι ο φερετζές του... $#@$^@».

Δυστυχώς, τα κόμματα αντί να αντιμετωπίσουν έντιμα την σκληρή γι αυτά πραγματικότητα, ψάχνουν για τη διάσωσή τους και είναι γεγονός πως θα διασώσουν πρώτα από όλους τους κομματάρχες και τα κομματόσκυλά τους στην περιφέρεια. Και θα το κάνουν, για να διατηρήσουν ισχυρές τις δυνάμεις του ρουσφετιού και της πίεσης στις τοπικές κοινωνίες.
Κι επειδή κάποιοι θα ισχυριστούν ότι τα ρουσφέτια τα ζητάμε εμείς, η απάντηση είναι σαφέστατη: Δεν τα ζητάμε εμείς... Τα ρουσφέτια είναι εφεύρεση του σάπιου και ανίκανου να παράγει πολιτικού συστήματος. Εφευρέθηκαν ως δέλεαρ και λειτούργησαν ως δυναμίτης στις κοινωνίες.
Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που είναι πελάτες των κομματόσκυλων. Επιπλέον γνωρίζουμε πως η ανέχεια που σήμερα όλοι βιώνουμε (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο) είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση που την βιώνει όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της χώρας.
Επίσης, ξέρουμε πολύ καλά πως υπάρχουν ανεπτυγμένες σχέσεις αίματος (συγγένειες αντιπάλων πολιτικών) και χρήματος (αναθέσεις έργων κ.λ.π.) μεταξύ των τοπικών μαφιών που λυμαίνονται δεκαετίες τους δήμους και δυστυχώς δημιουργούνται τώρα επιπρόσθετες συνθήκες ενίσχυσής τους!!!

Το τραγικό (και αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει) είναι πως αυτές οι συνθήκες (αλλαγή σχετικού νόμου) δημιουργούνται τη στιγμή της κατάρρευσης του υπάρχοντος σαθρού, διεφθαρμένου και στρεβλού πολιτικού συστήματος τους, ώστε να λειτουργήσουν την επόμενη ημέρα ως υποστυλώματα διατήρησης των πλήρως αποτυχημένων κομμάτων στις κρίσιμες επερχόμενες εθνικές εκλογές (όποτε και αν γίνουν αυτές).

Η ΝΔ ψηφίσθηκε ως κόμμα και έγινε η κυβέρνηση Σαμαρά για την υλοποίηση συγκεκριμένων θέσεων και στόχων.
Τίποτε από τα περίφημα Ζάππεια δεν πραγματοποιήθηκε.
Τίποτε από όσα δεσμεύθηκε δεν τήρησε.
Για την ακρίβεια, έκανε ως κυβέρνηση τα αντίθετα από όσα υποσχόταν…
Λίγη σεμνότητα και σοβαρότητα με την δέουσα απόσταση από θέματα που αφορούν εκλογικές διαδικασίες δεν θα έβλαπτε.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι εξόφθαλμη παρέμβαση που γίνεται για να εξυπηρετήσει και ΠΑΛΙ τα κόμματα και όχι για να ικανοποιήσει πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας…

Κάποιοι ίσως να ισχυριστούν πως με την ίδια – υπάρχουσα διαδικασίας εκλογής αυτοδιοικητικών, θα βγούνε νέα λαμόγια… Αν και υπάρχει σαφής αδυναμία αντίληψης του σκεπτικού αυτού, ίσως θα πρέπει να θυμίσουμε κάτι που προφανώς λόγω ταχύτητας ξεχνάνε αυτοί που θέλουν όλους τους Έλληνες λαμόνια..
Πότε αλλάζει μία κυβέρνηση έναν εκλογικό νόμο;
Μόνο όταν διαπιστώνει πως ο υφιστάμενος νόμος δεν την καλύπτει. Μόνο τότε...
Άρα, και με δεδομένο το ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο - διαδικασίες εκλογής- στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι στην πραγματικότητα μία στυγνή ομολογία ότι έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, την οποία σκοπεύει να την ξεπεράσει φτιάχνοντας κάτι νέο (και με την ανάλογη δημοκρατική βιτρίνα φυσικά) που θα την διασώσει.
Τώρα, σχετικά με τα υφιστάμενα αυτοδιοικητικά λαμόγια, τα οποία αναδείχθηκαν και προστατεύονται από την μέχρι σήμερα υπάρχουσα κομματική ομπρέλα, δοθείσης της ευκαιρίας με την αλλαγή του νόμου, θα απεκδυθούν την βάσανο εκπροσώπησης κάποιου κόμματος που έχει δυσαρεστήσει (έως και εξοργίσει) τους πολίτες και θα δηλώνουν περιχαρείς πως είναι ανεξάρτητοι, αλλά σαν άνθρωποι νιώθουν τα προβλήματα και θα βοηθήσουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (και μικράς διαρκείας) κάποιους συμπολίτες τους. Άστο, το έργο είναι γνωστό.

Ο παλαιοκομματισμός λοιπόν, είναι εδώ, ενωμένος και δυνατός μάλιστα και σκοπεύει να αναδυθεί μέσα από τις στάχτες και την καταστροφή που ο ίδιος δημιούργησε.
Για να το πω πιό απλά, στο μπούγιο σκοπεύουν να κρυφτούν και να καρπωθούν την εξουσία (λεία) που προσδοκούν. Όπως ακριβώς κάνουν και οι λύκοι... Και είτε θέλουμε να το καταλάβουμε, είτε όχι, με λύκους που λυμαίνονται τους Δήμους -και κατ' επέκταση τη χώρα- έχουμε να κάνουμε.
Αν δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε, τότε ας τους αφήσουμε να μπούνε στο μαντρί να κάνουν τα γνωστά τους κόλπα.

Είναι ιερό καθήκον των πολιτών αυτής της χώρας, να απομακρύνουν τους ολετήρες και να τοποθετήσουν νέους ανθρώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση και να μην τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν εκβιαστικούς μηχανισμούς υπέρ της τροϊκανής κυβέρνησης και κατά των προσωπικών συμφερόντων ενός εκάστου των πολιτών, του τόπου τους, της πατρίδας τους.
Προσωπικά, δεν προτίθεμαι να μην φωνάξω και να μην διαμαρτυρηθώ, να μην εμποδίσω την μεθόδευση της νεκρανάστασής τους και μάλιστα με τον μανδύα της... δημοκρατίας.
Θα είμαι απέναντί τους και θα το... νιώσουν.

Κωνσταντίνος
Άγνωστο αν οι υπόλοιποι τρεις που είχαν διαφύγει ενεπλάκησαν στη ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς- Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ταυτότητα των νεκρών 
 
Ενημέρωση: 22:01

Νεκροί έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες δύο εκ των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ταυτότητα των νεκρών.

Στην περιοχή αυτή είχαν επικεντρώσει οι αστυνομικοί από νωρίτερα σήμερα τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των πέντε συνολικά δραπετών.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν στην ανταλλαγή πυρών έλαβαν μέρος και οι υπόλοιποι τρεις δραπέτες, η τύχη των οποίων, επίσης, παραμένει άγνωστη.

Ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ είχε σημάνει από τα ξημερώματα όταν μια θερμική κάμερα ανίχνευσε κινήσεις τεσσάρων «αντικειμένων» στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας.

Το ενδεχόμενο να έχουν εντοπιστεί κάποιοι από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων ήταν ορατό, γι' αυτό και ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση των δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο με αποκλεισμό δύο ζωνών και «χτένισμα» σπιθαμή προς σπιθαμή της περιοχής.

Θρίλερ με τους δραπέτες των Τρικάλων


Τους έχασαν μέσα από τα χέρια τους
Ενημέρωση: 19:29

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τους επικίνδυνους κακοποιούς, που παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - που έχουν κάνει... "φρούριο" ολόκληρη την περιοχή- καταφέρνουν συνεχώς να ξεφεύγουν, την τελευταία στιγμή!

Η πληροφορία ότι εντοπίστηκαν τέσσερις από τους δραπέτες, με θερμική κάμερα, σήμανε συναγερμό το πρωί, στην ορεινή περιοχή μεταξύ Ευρυτανίας και Ακαρνανίας.

Οι έρευνες των αστυνομικών, επικεντρώθηκαν στην περιοχή, με την ελπίδα να πιάσουν επιτέλους, τους επικίνδυνους κακοποιούς, που για μεγάλο διάστημα κυκλοφορούν ελεύθεροι, μπαίνοντας μάλιστα σε σπίτια της περιοχής, για να εξασφαλίσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Λίγες ώρα μετά, κυκλοφόρησε η πλησροφορία ότι... οι δραπέτες κατάφεραν και πάλι να ξεφύγουν από τον αστυνομικο κλοιό!

Οι αστυνομικοί θεωρούν ζήτημα τιμής να βρουν τους κακοποιούς, που ευθύνονται για το θάνατο του συναδέλφου τους στο Δίστομο αλλά και της Κατερίνας στα Ίσθμια.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν πληροφορίες ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, συμμετέχουν και κομάντος του στρατού. Πάντως, μέχρι στιγμής, οι έρευνες δεν έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Οι Βραζιλιάνοι ξεσηκώθηκαν απαίτησαν συνταγματικές αλλαγές και εξανάγκασαν την Πρόεδρο της Βραζιλίας να παραχωρήσει υπέρ του λαού μεγάλες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, Οι Αιγύπτιοι ξεσηκώθηκαν, έδιωξαν τον Μουμπάρακ και μόλις ένα χρόνο μετά την πανηγυρική του εκλογή του Μόρσι ξεσηκώθηκαν και πάλι ζητώντας την παραίτησή του, προστατεύοντας τη χώρα από την μετατροπή της σε ισλαμικό καθεστώς. Οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι απέναντι σε έναν πανίσχυρο Ερντογάν απαιτώντας να μην διολισθήσει η χώρα σε ισλαμικό θεοκρατικό καθεστώς.

Εμείς οι Έλληνες, παρότι έχουμε απολέσει την Εθνική μας Κυριαρχία, παρότι απωλέσαμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, παρότι χρεοκοπήσαμε, παρότι είμαστε υπό κατοχή, παρότι ισχύει Δίκαιο και δικαστικές αποφάσεις δυνάμεων κατοχής και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική και ατομική εξαθλίωση, εντούτοις δεν ξεσηκωνόμαστε απέναντι σε μια τρεμάμενη κυβέρνηση μειοψηφίας των Σαμαρά – Βενιζέλου. Γιατί; Υπάρχει άραγε λογική εξήγηση;

Μελετώντας τις πιο πάνω λαϊκές εξεγέρσεις των άλλων λαών, παρατηρούμε ότι σε όλες αυτές τι περιπτώσεις υπάρχει συγκεκριμένο διαμορφωμένο λαϊκό αίτημα, ικανό να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους και πολλοί να χάσουν ακόμα και τις ζωές τους.

Αντίθετα σε μας, η απουσία συγκεκριμένου λαϊκού αιτήματος σε συνδυασμό με τη βολική συντήρηση των δημοσίων χρεών μας από την τρόϊκα, μας έχει αδρανοποιήσει και μας έχει φέρει στη σημερινή κατάσταση. Βοηθούσης φυσικά και της διαλυτικής προπαγάνδας από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Επομένως, αυτός εδώ ο λαός θα ξεσηκωθεί από τη στιγμή που θα διαμορφωθεί συγκεκριμένο επιτακτικό λαϊκό αίτημα ικανό να βγάλει το λαό στους δρόμους. Μέχρι τότε, απλά θα «βράζουμε» μέσα μας, χάνοντας στο μεταξύ εισοδήματα και περιουσίες υπέρ των επιτήδειων της αρπαχτής.


Ο στρατός έδωσε διορία 48 ωρών στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να βρουν συμβιβαστική λύση. Οι αντοχές των διαδηλωτών, το πρόγραμμα του κινήματος Tamarod και η απροθυμία του στρατού να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Επωφελούμενο της χαμηλής δημοτικότητας του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το κίνημα Tamarod –ο οργανωτής των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στην Αίγυπτο- έχει δείξει ότι είναι ένα διαδεδομένο, δημοφιλές "φαινόμενο" ικανό να κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες, ή ακόμα και εκατομμύρια, Αιγύπτιους για να διαμαρτυρηθούν κατά του σημερινού καθεστώτος.

Το τελεσίγραφο του αιγυπτιακού στρατού που απαιτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταλήξουν σε συμβιβασμό εντός 48 ωρών, δείχνει ότι ο ισχυρότερος θεσμός της χώρας δεν έχει περιορισμούς. Και οι ετερόκλιτες πολιτικές δυνάμεις της Αιγύπτου, που βρίσκονται εγκλωβισμένες μεταξύ της ανάγκης αντίδρασης στις μαζικές διαμαρτυρίες και της απροθυμίας τους να κυβερνήσουν άμεσα τη χώρα, πρέπει τώρα να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία μεταξύ τους, διαφορετικά κινδυνεύουν να τους επιβληθεί λύση από τον στρατό.

Το θέμα πλέον γίνεται ζήτημα αντοχής. Όταν διαδηλώσεις παρόμοιου μεγέθους έγιναν στην Αίγυπτο το 2011, χρειάστηκε να περάσουν 18 ημέρες προτού ο στρατός να καθαιρέσει τον τότε πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Το αν το Tamarod μπορεί να διατηρήσει την δυναμική του κινήματος των τωρινών διαδηλώσεων, μένει να φανεί.

Οι επόμενες ημέρες θα αποτελέσουν δοκιμασία για την αντοχή και των δυο πλευρών. Εάν το Tamarod πετύχει να αναγκάσει τον στρατό να κινηθεί, θα είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πτώση του Μόρσι δεν συνιστά από μόνη της μια επανάσταση, ιδιαίτερα εάν δεν εκδιωχθεί τελείως από την εξουσία η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ο στρατός παραμένει η απώτατη πηγή ισχύος στη χώρα: ήταν πίσω από την καθαίρεση του Μουμπάρακ το 2011 και το Tamarod, παρά την δημοφιλία του, δεν έχει δείξει ότι επιθυμεί ή ότι είναι ικανό να αντικρούσει αυτήν την πραγματικότητα.

Οι γενικευμένες διαδηλώσεις και η πολιτική αναταραχή που οργανώθηκαν αρχικά από το Tamarod συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα την 1η Ιουλίου στην Αίγυπτο. Ο στρατός έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών ώστε «να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του λαού» και δήλωσε πως θα επιβληθεί εθνικός χάρτης για τα πολιτικά κόμματα στην περίπτωση που δεν το πράξουν.

Στην ανακοίνωση δίνεται έμφαση στον ρόλο του στρατού στην διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας. Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές αναφορικά με το μέγεθος των διαδηλώσεων, όμως σχεδόν όλες οι πηγές συμφωνούν πως είναι εξαιρετικά μεγάλες, και πιθανότατα υπερβαίνουν τον αριθμό των ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους το 2011 και οδήγησαν σε ανατροπή του Μουμπάρακ.

Το Asharq Al-Awsat ανέφερε ότι διαδήλωσαν «εκατοντάδες χιλιάδες», ενώ το AP και άλλα δυτικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για "εκατομμύρια διαδηλωτές".

Σύμφωνα με αναφορές, πηγή του αιγυπτιακού στρατού δήλωσε στο Reuters ότι σε όλη τη χώρα, περισσότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Το κίνημα Tamarod ισχυρίζεται ότι 22 εκατομμύρια Αιγύπτιοι έχουν υπογράψει το αίτημα που ζητά την απομάκρυνση του Μόρσι, αν και η εξέταση της διαδικασίας υπογραφής καθιστά τον αριθμό αυτό εξαιρετικά ύποπτο. Δείχνοντας αλληλεγγύη προς τους διαδηλωτές, τέσσερις υπουργοί της Αιγυπτιακής κυβέρνησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αν και όπως αναφέρεται, ο Μόρσι δεν τις έκανε δεκτές. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές για δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτών του Μόρσι που βγήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν την νυν κυβέρνηση.

Αυτοί οι υποστηρικτές του Μόρσι έχουν στοχοποιηθεί από τους άλλους διαδηλωτές, και οι περισσότερες από τις περιορισμένες βιαιοπραγίες που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα, σχετίζονται με συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων της κυβέρνησης. Συνολικά, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 700 έχουν τραυματιστεί από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, στις 30 Ιουνίου. Το πιο σημαντικό, την 1η Ιουλίου, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το αρχηγείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή Μοκατάμ του Καΐρου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το Al-Ahram.

Τα εθνικά κεντρικά γραφεία είναι ένα από τα πολλά γραφεία που σχετίζονται με την Αδελφότητα των Μουσουλμάνων τα οποία δέχθηκαν επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τους New York Times, οι αρχές ασφαλείας της Αιγύπτου βρίσκονταν κοντά στην περιοχή όταν έγινε η επίθεση, όμως δεν έκαναν τίποτα για να την σταματήσουν, ακόμα και όταν έφθασαν οι ενισχύσεις, κάτι που τονίζει το γεγονός ότι η αστυνομία και οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας έχουν θέματα με την κυβέρνηση Μόρσι.

Τα σχέδια του Tamarod
Είναι σημαντικό να έχουμε υπ' όψιν ότι το ίδιο το Tamarod δεν είναι πολιτικό κόμμα. Είναι μια ομάδα-ομπρέλα που ενώνει διάφορους πολέμιους του καθεστώτος και δεν έχει άλλο σχέδιο πέραν από την απομάκρυνση του Μόρσι. Αυτό περιπλέκει την κατάσταση τόσο για την αντιπολίτευση όσο και για τον στρατό. Καθώς δεν διαθέτει την εσωτερική συνοχή και την δομή της ηγεσίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το Tamarod είναι απίθανο να συμφωνήσει στο εσωτερικό του για ένα συγκεκριμένο σχέδιο, πόσω μάλλον με το κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης του Μόρσι, εντός της προθεσμίας των 48 ωρών.

Από την αρχή, ο στόχος των διαδηλωτών ήταν να αναγκάσουν τον Αιγυπτιακό στρατό να παρέμβει, όπως έκανε και το 2011, και να απομακρύνει τον Μόρσι από την εξουσία. Όμως, ακόμα και εάν το Tamarod πετύχει και ο στρατός αναλάβει την εξουσία της χώρας για μια ενδιάμεση περίοδο, η εκλογική στήριξη για το κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι μεγαλύτερη απ' όσο για οποιοδήποτε από τα κόμματα της κοσμικής αντιπολίτευσης. Θα είναι σημαντικό τότε να δοθεί προσοχή όχι μόνο στην αντοχή των διαδηλώσεων, αλλά και στο αν η Αιγυπτιακή αντιπολίτευση θα μπορέσει να συνασπιστεί για οτιδήποτε περισσότερο από την απομάκρυνση του Μόρσι.
Οι οργανωτές που σχετίζονται με το Tamarod δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου στις 30 Ιουνίου ότι έχουν ιδρύσει πολιτική ομάδα που ονομάζεται «Το Μέτωπο της 30ης Ιουνίου» (June 30 front). Μένει να φανεί εάν αυτό το κίνημα θα αποκτήσει δυναμική και εάν θα είναι ικανό να μεταφράσει την γενικευμένη, ετερογενή αναταραχή σε μια επικεντρωμένη πολιτική δύναμη, που θα ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του στρατού.

Η θέση του Στρατού
Είναι κοινό μυστικό ότι ο Αιγυπτιακός στρατός δεν θέλει να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. H συνεργασία του με την Μουσουλμανική Αδελφότητα στηρίζεται στο γεγονός ότι, παρά την χαμηλή της δημοφιλία, η Αδελφότητα παραμένει η πιο οργανωμένη και συνεκτική ομάδα στην κοσμική κοινωνία. Ο στρατός ελπίζει ότι οι διαδηλωτές θα γυρίσουν σπίτια τους, ή ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος πολιτικός συμβιβασμός στα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα εκπληρώνει το αίτημα του Tamarod για πολιτική αλλαγή. Όμως ο στρατός μπορεί δεν μπορεί να περιμένει για πολύ, προτού αναγκαστεί να παρέμβει. Μια από τις καθοριστικές στιγμές των διαδηλώσεων της 30ης Ιουνίου ήταν όταν ο στρατός έστειλε τέσσερα ελικόπτερα πάνω από την πλατεία Ταχρίρ τα οποία πέταξαν Αιγυπτιακές σημαίες.

Για τώρα, όμως, αυτό που γίνεται είναι μια αναμέτρηση. Το πρελούδιο μόλις τελείωσε , και το μέγεθος και η διάρκεια των διαδηλώσεων, η πιθανότητα βιαιοπραγιών και η ικανότητα της αντιπολίτευσης να οργανωθεί, θα αποτελέσουν παράγοντες-κλειδιά που θα πρέπει να εξεταστούν, καθώς θα δοκιμάζεται η αντοχή της λαϊκής δυσαρέσκειας προς τον Μόρσι. Αν οι διαδηλωτές προκαλέσουν τον στρατό να απομακρύνει τον Μόρσι, αυτό θα καταλήξει σε μια ανακεφαλαίωση του 2011, με τον στρατό να τίθεται επικεφαλής και την Αίγυπτο να μπαίνει σε ένα ακόμα βαθύτερο πολιτικό αδιέξοδο. Για τώρα όμως, ο Μόρσι βρίσκεται –σύμφωνα με αναφορές- υπό την προστασία της Δημοκρατικής Φρουράς του στρατού και έχει διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.
Παρά τα πλήθη, ουσιαστικά δεν έχουν γίνει και πολλά ακόμα στην Αίγυπτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν, αλλά απλά δεν έχουν γίνει ακόμα.

Διάλυση κοινοβουλίου εξετάζει ο στρατός
Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου θα προχωρήσουν στην προσωρινή παύση του συντάγματος και θα διαλύσουν το κοινοβούλιο, με βάση τον "οδικό χάρτη" που έχουν υποσχεθεί να εφαρμόσουν σε περίπτωση που ο πρόεδρος Μοχαμάντ Μόρσι και η αντιπολίτευση αποτύχουν να καταλήξουν σε συμφωνία ως την Τετάρτη, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές στο Reuters. 
Οι πηγές ανέφεραν ότι το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων εξετάζει ακόμα τις λεπτομέρειες του σχεδίου και είναι πιθανό να υπάρξουν τροποποιήσεις, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μόρσι φέρεται να έγινε αποδέκτης τελεσίγραφου στο οποίο του ανακοινώνεται πως ο στρατός θα περιμένει ακόμη 24 ώρες πριν καταργήσει τη Βουλή και ξεκινήσει διαδικασίες εκλογών...

Πηγή Euro2day
Το 2008 η Ισλανδία πτώχευσε. Το χρέος της το 2007, ένα χρόνο πριν τιναχτεί η στον αέρα η οικονομία της, ήταν 900% του ΑΕΠ! Ως φυσιολογική συνέχεια ακολούθησε οικονομική κρίση το 2008 με αποτέλεσμα οι τρεις τράπεζές της να πτωχεύσουν και το νόμισμά της να χάσει το 85% της αξίας του έναντι του ευρώ!

2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και δρομολογούνται πρόωρες εκλογές που προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 000.000 ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο…

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο. Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία. Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα για την πληρωμή ή όχι του «χρέους» και σαρώνει το ΟΧΙ με 93%των ψήφων!

H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών.

Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.

Το σώμα αρχίζει την «εργασία» του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ” όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Τα αποτελέσματα θα πρέπει να επικυρωθούν από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές και η ζωή… συνεχίζεται…

Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία έκθεσης της Ισλανδικής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (Icelandic Financial Services Association). Ωστόσο το 75% έπρεπε να πληρώσει τα δάνεια στο ακέραιο.

Η ανεργία αναμένεται το 2013 να κινηθεί κάτω από το 5% και η ανάπτυξη στο +2,4%.

Τα όπλα της Ισλανδίας μετά την έξοδο του ΔΝΤ, ήταν η αλιεία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και λίγες επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Η καταστροφολογία του ΔΝΤ και Ε.Ε. ότι αν δεν ακολουθείτο το πρόγραμμά τους η χώρα θα γίνονταν Κούβα, δεν έπεισε τους πολίτες οι οποίοι τελικά δικαιώθηκαν.

Αντίθετα στην Ελλάδα φαίνεται η καταστροφολογία των φιλομνημονιακών «μπουμπούκων και μπουμπουκιών πολιτικών βρήκε πρόσφορο έδαφος σε βολεμένους και ανόητους.

Ωστόσο το ΔΝΤ και οι λοιποί συγγενείς και τραπεζίτες θορυβήθηκαν από την αντίδραση και την δικαίωση εκ του αποτελέσματος των Ισλανδών οι οποίοι έλαβαν δραστικές αποφάσεις οι οποίες έγιναν γνωστές εκ του αποτελέσματος.

Η είδηση για το δημοψήφισμα και την απόφαση αποπομπής του ΔΝΤ από την Ισλανδία, αλλά και όλα τα οποία πέτυχε σε τρία χρόνια…αποσιωπήθηκαν! Δεν μάθαμε αν συμφωνήθηκε αντάλλαγμα, αλλά τουλάχιστον για την Ελλάδα γνωρίζουμε ότι:
  • μείωσαν το ειδικό τέλος επί των εσόδων το οποίο είχε ψηφιστεί να καταβάλουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την παραχώρηση συχνότητας από 2% σε 0.1%!!!. και
  • ενώ είχε ψηφιστεί να ξεκινήσει η καταβολή του εδώ και δύο χρόνια, με την σύμφωνη γνώμη της Τρόϊκας (!) θα ξεκινήσει από το 2014. (Συγκρίνατε την «μεγαλοθυμία» της Τρόϊκα για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με την ακαμψία της για άμεσες απολύσεις εργαζομένων.
Στηρίχθηκαν διά λόγων και έργων μνημονιακές Κυβερνήσεις με πολιτικό προσωπικό το οποίο «εμπρός στους Τροϊκανούς να στέκεται στα τέσσερα» (όπως κατήγγειλε ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, ότι ελέχθη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.)

Οι βουλευτές και λοιποί κρατικοί λειτουργοί, διατηρούν υψηλές απολαβές και προκλητικά προνόμια, με την Τρόϊκα να τα ανέχεται…συνομωτικά!!!

Τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια (από το 2009) περίεργες κυβερνητικές αποφάσεις δημιούργησαν αναταραχή και προκάλεσαν έντονες κινητοποιήσεις με σοβαρότατες δυσμενείς επιπτώσεις στον Τουρισμό ο οποίος αποτελεί την ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας.

Η δήθεν αναδιάρθρωση έχει καταστρέψει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του Δημόσιου Τομέα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισπραχθεί δημόσιο χρήμα.

Η εφαρμοζόμενη Τροϊκανική οικονομική και εργασιακή πολιτική έχει προκαλέσει ασφυξία στην αγορά και στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία οδηγούν σε διαρκή ανατροφοδότηση της ύφεσης.

Τα δήθεν επιδοματικά μέτρα ανακούφισης για τα χαμηλά εισοδήματα και οι δήθεν ρυθμίσεις με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί π.χ. στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, αφορούν λιγότερο από το 5% των δικαιούχων και των οφειλετών.

Ένας άλλος πυλώνας της Ελληνικής Οικονομίας που είναι η Αγροτική Παραγωγή (γεωργία και κτηνοτροφία) έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Αντί ανακοινωθούν μέτρα ανάπτυξης, ζητούν να «ξηλωθούν» 70.000 στρέμματα αμπέλια λόγω ΚΑΠ και του προγράμματος « Ήλιος» το οποίο ανασύρθηκε στην επιφάνεια. Αντίστοιχοι περιορισμοί υπάρχουν για το λάδι, τον καπνό, το στάρι, το βαμβάκι κ.α.

Μάλιστα επειδή το θέμα της Ισλανδίας άρχισε να «ακούγεται» (στην Ελλάδα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε από την εκπομπή « Έρευνα» το ΔΝΤ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για δήθεν επικείμενο πρόβλημα από τα ληξιπρόθεσμα δάνεια προς τις τράπεζες. Ισχυρισμός ο οποίος καταρρίπτεται από τα δημοσιονομικά μεγέθη και δείκτες της Ισλανδίας, εκτός αν ετοιμάζουν νέα επίθεση των Διεθνών Τραπεζιτών εκτινάσσοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού της χώρας. Αλλά και αυτό είναι δύσκολο.

Εν κατακλείδι, για να μην υπάρξει άλλη Ισλανδία έχουν βυθίσει την Ελληνική οικονομία και ανάπτυξη στην ανυπαρξία, το κράτος μεθοδευμένα δεν εισπράττει, το πολιτικό προσωπικό αντιμετωπίζεται με σκανδαλώδη ευμένεια όπως συνέβαινε και με τις κατοχικές Κυβερνήσεις και η χώρα βυθίζεται στο χρέος. Παράλληλα, αυξάνονται οι αυτοκτονίες, μειώνονται οι γεννήσεις, το επιστημονικό προσωπικό ξενιτεύεται, ενώ με την κυοφορούμενη έναρξη των πλειστηριασμών ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών ακινήτων θα περάσουν στα χέρια αλλοδαπών αρπακτικών.

‘Όλα τα παραπάνω με την ανοχή αν όχι με πρωτοβουλίες των «Ελληνικών» Κυβερνήσεων οι οποίες με το πρόσχημα ότι σώζουν την Ελλάδα ενεργούν αντίθετα από την επιθυμία των ψηφοφόρων που τους εξέλεξαν, θεωρώντας τους συλλήβδην ηλίθιους, επιτιθέμενοι εναντίον τους οικονομικά, σωματικά, ψυχολογικά και πολιτιστικά, ώστε να θεωρούνται πλέον από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ως εχθροί της χώρας και του Έθνους.

Προφανώς το γνωρίζουν, ευρισκόμενοι στα τέσσερα ετοιμάζουν νέα ξαφνική «σοκαριστική» επίθεση με νέα μέτρα, αναμένουν αντιδράσεις, γι΄αυτό έφραξαν τον «ναό της Δημοκρατίας», την Βουλή, με μόνιμα κάγκελα.

Βεβαίως γεννάται το ερώτημα: αυτό που ήταν εύκολο να γίνει το 2010, δηλαδή να μην «μπούμε» στο μνημόνιο και να επιλέξουμε λύση τύπου Ισλανδίας, είναι εύκολο να διώξουμε την Τρόϊκα, με κατεστραμμένη την οικονομία;

Η δική μου απάντηση είναι ναι!

Και η απάντησή μου αυτή τεκμαίρεται από το γεγονός ότι οι Τροϊκανοί και λοιποί εντός και εκτός Ελλάδος συγγενείς, ζητούν νέα μέτρα, μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη ύφεση, έτσι ώστε να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι για να ληστέψουν ανενόχλητοι, την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να αποκτήσουν φθηνό χώρο διακοπών.

Εμπόδιό τους είναι οι λίγοι νηφάλιοι Έλληνες που δεν επηρεάζονται από την καταστροφολογία και μπορούν να διακρίνουν τον εχθρό κάτω από την μάσκα του «σωτήρα».

Και να σκεφθείτε ότι δεν είμαι αριστερός! (ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος)
Είμαι νηφάλιος!
Guardian: Τό 2009 μέ κυβερνητική ἐντολή παρακολουθοῦνταν τηλέφωνα καί ὑπολογιστές τῶν ξένων πολιτικῶν τοῦ G20 στό Λονδῖνο.
Γιά τό πρόσφατο G8 στή Βόρεια Ἰρλανδία (17-18/6) θά μάθουμε καί θά πέσουμε ἀπ’ τά σύννεφα τό 2017.
Ὥς τότε κάνουμε τούς ἀνίδεους.

***

Γαλλία, Γερμανία, Ὁλλανδία, Ἰταλία, Βρετανία, Ἰσπανία κατηγοροῦν τή Google γιά συστηματική παραβίαση προσωπικῶν δεδομένων.
Στήν Ἑλλάδα σιωπή. Ἤ δέν ἔχουμε κάτι ἄξιο φακελώματος ἤ ἡ Google λειτουργεῖ νομότυπα γιατί τρέμει τίς ἄτεγκτες ἑλληνικές Ἀρχές.

***

Στόν Λίβανο προσπαθοῦν νά μεταδώσουν τή φωτιά τῆς Συρίας, μέ τήν Χεζμπολά στό μάτι. Ἐλπίζω νά τούς τό βγάλει ὁ μέγας Νασράλα.

***

Ὁ Justin Welby, μέ γερμανοεβραῖο παππού καί πατέρα γνωστό τοῦ Κέννεντυ κι ἀρραβωνιαστικό τῆς Βανέσα Ρεντγκρέηβ, τί δουλειά κάνει;
Εἶναι ὁ νέος ...ἀρχιεπίσκοπος τοῦ Καντέρμπουρυ, ἐπικεφαλῆς τῶν 80 ἑκ. Ἀγγλικανῶν!
Ἀπό τό καλό στό καλύτερο οἱ χριστιανικές ἡγεσίες.

***

4η σύληση τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στή Μοσχόπολη Κορυτσᾶς!
Δηλαδή ἡ ΕΕ ἀναστήλωσε τό 400 ἐτῶν μνημεῖο γιά νά τό λεηλατοῦν τ’ Ἀλβανά;

***

Λένε πώς ὁ Σαμαρᾶς ἔψαξε γιά ὑπουργοποίηση καί τούς Μ. Κουτσόγιωργα - Ε. Γιαννόπουλο ἀλλά μετά θυμήθηκε πώς πέθαναν.

***

Οἱ συνοριοφύλακες ἀπ’ τήν Κόνιτσα ἔφυγαν, ἡ Ἀστυνομία στεγνή ἀπό βενζίνη, θά κλείσουν καί τό 583 Τ.Π.!
Μπᾶτε Ἀλβανοί ἀλέστε (μας).

***

Ντόρος γιά κοντέινερ μέ σκουπίδια τῆς Μυκόνου πού πῆγαν Ἀθήνα.
Τόσα χρόνια πού ἡ Ἀθήνα στέλνει τά ἀνθρώπινα σκουπίδια της στό νησί;

***

«Ἀσυμβίβαστη μέ τόν ὀρθόδοξο βίο» χαρακτήρισε τήν γιόγκα, ὡς ἰνδουϊστική πρακτική, ὁ Μητροπολίτης Χίου Μάρκος.
Λογικό, φυσικά.
Τί γράψαν ὅμως οἱ χριστιανοφοβικοί ρουφιάνοι τῶν ΜΜΕ;
Πώς ἀπαγόρεψε τήν ἐξάσκηση γιόγκας στό νησί!
Ἐνῶ αὐτοί τοῦ ἀπαγορεύουν νά μιλᾶ!

***

Kαταδίκη συνταξιούχου χειρουργοῦ τοῦ ΕΣΥ στήν Κομοτηνή: 44 μῆνες γιά ἰατρικό λάθος πού «κόστισε τή ζωή» 27χρονου.
Δικαιοσύνη;
Μπορεί. Πάντως το ότι κατέθεσε εναντίον του ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, δείχνει και άλλη πιθανή, ενδοϊατρική διάσταση.

***

Μέ ἐπιτυχία διοργανώθηκαν καί τά 12α Παρχάρια στή Νυμφαία Ροδόπης καί μπράβο στόν διοργανωτή σύλλογο «Τραπεζούντα».

***

Ἡ τροϊκανή λαίλαπα συνεχίζει νά ἐρημώνει τή Θράκη.
Σειρά γιά ξήλωμα πῆραν τά ΕΛ.ΤΑ. σέ Καστανιές καί Νέα Βύσσα!

***

Εὐριπίδης τέλος καί ἡ Ροδόπη μετά ἀπό 9 χρόνια μένει χωρίς ὑπουργό!
Πάντως γιά κεῖνον καλύτερα πού ἔμεινε ἔξω ἀπό τέτοια Κυβέρνηση.

***

Τοὐλάχιστον θά πάρει ἁρμοδιότητα τή Θράκη στό ΥΠΕΞ ὁ Γεροντόπουλος;
Μέσα στήν καταστροφή κάτι μπορεῖ νά εἶναι κι αὐτό.

***

Ἐπιστροφή Μανιάτη στήν Κυβέρνηση πού ἡ ὄζουσα διαπλοκῆς στάση του «ἔθαψε» τόν θρακικό ζεόλιθο.
Θά ἔχουμε τόν νοῦ μας.

***

«Μιλλέτ» τέλος!
Ἡ φανατικότερη τουρκοφυλλάδα ἔκλεισε κι οὔτε ἡ ἱστοσελίδα της ἐνημερώνεται.
Δέν ξέρουμε τήν αἰτία μά τό χαρήκαμε.

***

Τό DEB (εθνικιστικό τουρκικό κόμμα, βλ. Γκρίζοι Λύκοι) ἐντάχθηκε στή FUEN (μειονοτικά κόμματα τῆς ΕΕ) ὅπου ἀντιπρόεδρος ἐξελέγη ὁ Χαμπίπογλου τῆς ΑBTTF.
Στά τέτοια σας;
ΟΚ...

Πηγή Αντιφωνητής