Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Αυγ 2012


Ο λόγος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού προς τους σκλαβωμένους Έλληνες είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ…

Του Μιχάλη Βλάσση*

Η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση είναι γεμάτη από προφητικές ρήσεις και συμβολισμούς που αφορούν το μέλλον. Αυτές οι ενοράσεις και η προβλεπτική αξία της πίστης μας φάνηκαν ήδη από το πολύ μακρινό παρελθόν και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα, χρονικό και γεωγραφικό. Επικεντρώνονται δε στον ελλαδικό χώρο και κυρίως στα μοναστήρια και τους τόπους της έντονης και διαρκούς προσευχής, δηλαδή του μοναχισμού, κάτι το πολύ φυσιολογικό, αφού σε μέρη ευλαβικής απομόνωσης η ανθρώπινη ψυχή και η συνείδηση επικοινωνούν πολύ καλύτερα και καθαρότερα με τον Θεό. Για αυτό τον λόγο μπορεί κανείς να μιλήσει για γεροντική προφητική παράδοση της Ορθοδοξίας.

Ίσως ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της γεροντικής προφητικής παράδοσής μας είναι ο μεγάλος κήρυκας των ελληνικών γραμμάτων, του ελληνορθόδοξου διαφωτισμού και της εθνικής μας ελευθερίας, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, την μνήμη του οποίου τιμούμε στις 24 Αυγούστου.

Ζώντας λίγο πριν αρχίσει να χαράζει η λευτεριά, η δράση του και το έργο του σε μεγάλο μέρος της τουρκοκρατούμενης τότε πατρίδας μας σκόρπισαν παντού αχτίδες φωτός και μεγάλες ελπίδες για την επερχόμενη εθνική έγερση. Η κεντρική ιδέα του ήταν αυτή για το Ποθούμενο, εννοώντας έτσι την απελευθέρωσή μας από τα δεσμά του Τούρκου δυνάστη, που πράγματι συνέβη μερικές δεκαετίες αργότερα, δικαιώνοντας απόλυτα τον Πατροκοσμά.

Σαν νέος «Απόστολος Παύλος», ο Κοσμάς ο Αιτωλός όργωσε κυριολεκτικά την Ελλάδα, σκορπίζοντας παντού φως και ευλογία Θεού και Ρωμιοσύνης. Έκανε τέσσερις μεγάλες περιοδείες, περνώντας από τα σημαντικότερα μέρη της εποχής του, εκεί που στέναζε ο καταπιεσμένος από την οθωμανοκρατία Ελληνισμός: την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλονίκη, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, φθάνοντας μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. Αλλά βασικό του επίκεντρο υπήρξε η δράση του στην Ήπειρο και την Αλβανία, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο χειρόγραφα με τις προφητείες του βρέθηκαν και στην αλβανική, όπως βεβαίως και στην ελληνική γλώσσα. Και όλες αυτές τις περιοδείες τις έκανε είτε με τα πόδια είτε ανεβασμένος πάνω σε ένα γαϊδουράκι, κηρύσσοντας παντού τον Θείο Λόγο και την εθνική επανάσταση.

Εκείνο που ξεσήκωνε και έδινε κουράγιο στους υπόδουλους ελληνικούς πληθυσμούς ήταν ο προφητικός λόγος του Αγίου και η βασική ιδέα της αναμονής του Ποθούμενου. Έτσι, όπου και αν πήγαινε ο Άγιος, συναθροίζονταν οι πιστοί και άκουγαν το χριστιανικό του κήρυγμα, που ήταν συγχρόνως και ένα εθνεγερτήριο σάλπισμα, το οποίο λίγο αργότερα μετουσιώθηκε στην μεγάλη επανάσταση του 1821, που απελευθέρωσε την πατρίδα μας από τον βάρβαρο δυνάστη. Το Ποθούμενο έλαβε σάρκα και οστά και ο Κοσμάς ο Αιτωλός δικαιώθηκε απόλυτα.

Αλλά και σήμερα, πάλι δικαιώνεται ο Πατροκοσμάς! Είναι τόσο διαχρονικές οι προφητικές του ρήσεις, ώστε απορεί πραγματικά κανείς πόσο θεόπνευστος μπορεί να ήταν αυτός ο άγιος άνθρωπος. Με τόσο βαθύ βλέμμα είδε ο Κοσμάς μέσα στο μέλλον.

Παραθέτω εδώ τις σημαντικότερες προφητικές δηλώσεις του Πατροκοσμά, με έναν σύντομο σχολιασμό από την ταπεινότητά μου.

«Αυτό μια μέρα θα γίνει Ρωμέικο και καλότυχος όποιος θα ζήσει σε εκείνο το βασίλειο»...
Αυτή τη φράση, που βεβαίως αποδείχτηκε πέρα για πέρα προφητική, την έλεγε ο Άγιος σε πολλά και διαφορετικά μέρη της σκλαβωμένης τότε Ελλάδας. Φαντάζεται κανείς πόση ευτυχία και πόση ελπίδα έδινε τότε στους υπόδουλους Έλληνες και Χριστιανούς. Τα παιδιά που τον άκουγαν, όλα τους, έζησαν μερικές δεκαετίες αργότερα την εθνική και θρησκευτική μας απελευθέρωση.

«Το Ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενεά. Θα το δουν τα εγγόνια σας»…
Αυτή την προφητεία την είπε στη Χειμάρρα. Πραγματικά, η εθνική μας απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό έγινε στην τρίτη γενιά από τότε, και θα περιελάμβανε και την Βόρειο Ήπειρο με τον ελληνικότατο πληθυσμό της, εάν οι μεγάλες δυνάμειςδιαχρονικά δεν εμπόδιζαν την ενσωμάτωσή της με την μητέρα Ελλάδα και εάν η χώρα μας δεν είχε τη διαχρονική επίσης ατυχία να κυβερνάται από προδότες.

«Τα βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθείτε τα λόγια μου. Προσεύχεστε, ενεργείτε και υπομένετε στερεά. Έως ότου να κλείσει αυτή η πληγή του πλάτανου, το χωριό σαςθα ’ναι σκλαβωμένο και δυστυχισμένο»…
Αυτή η προφητεία ειπώθηκε στο χωριόΒασιλικό της Ηπείρου (παλιό όνομα: Τσαραπλανά) και πραγματικά η πληγή στοπλατάνι εκείνο έκλεισε το 1912, έτος κατά το οποίο απελευθερώθηκε η Ήπειρος!

«Όταν σμίξουν αυτά τα δενδρύλλια, τότε θα έρθει το Ποθούμενο»…
Ειπώθηκε επίσης στοπαραπάνω χωριό, και τα δενδρύλλια αυτά μεγάλωσαν, απλώθηκαν και τελικά έσμιξαν το 1912!

«Θα’ρθουν οι κόκκινοι σκούφοι, κι ύστερα οι Άγγλοι επί 54 χρόνια και κατόπιν θα γίνει ρωμέικο»…
Αυτή η προφητεία, που λέχθηκε στην Κεφαλλονιά και αφορούσε στηναπελευθέρωση της Επτανήσου, επαληθεύτηκε με εντυπωσιακή ακρίβεια. Πράγματι,ήρθαν οι «κόκκινοι σκούφοι», που δεν ήταν παρά οι Γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι ονομάζονταν έτσι λόγω του χρώματος των καπέλων που φορούσαν στα χρόνια του Ναπολέοντα. Και μετά απ’ αυτούς ήρθαν οι Άγγλοι, οι οποίοι κατείχαν τα Επτάνησαγια 54 χρόνια, όσα ακριβώς είχε προφητεύσει ο Πατροκοσμάς! Είχαν έρθει αμέσως μετά από τους Γάλλους, το 1810, και έφυγαν το 1864, όταν τα νησιά του Ιονίου ενσωματώθηκαν τελικά με την Ελλάδα.

«Θα γίνεις μεγάλος άνθρωπος, θα κυριεύσεις όλη την Αρβανιτιά, θα υποτάξεις την Πρέβεζα, την Πάργα, το Σούλι, το Δέλβινο, το Γαρδίκι και αυτό το τάχτι του Κουρτ πασά. Θα αφήσεις μεγάλο όνομα στην οικουμένη. Και στην Πόλη θα πας, μα με κόκκινα γένεια. Αυτή είναι η θέληση της Θείας Προνοίας. Ενθυμού, όμως, εις όλητη διάρκεια της εξουσίας σου, να αγαπάς και να υπερασπίζεσαι τους Χριστιανούς, αν θέλεις να μείνει η εξουσία στους διαδόχους σου»…
Αυτή την προφητεία είπε ο Άγιος στο Τεπελένι, ενώπιον του Αλή πασά, πριν ο τελευταίος κυριαρχήσει σε όλη την περιοχή. Τελικά η ρήση του Κοσμά έτυχε απόλυτης δικαίωσης, αφού ο Αλή πασάς όντως κυρίευσε όλα τα παραπάνω μέρη, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη πήγε με κόκκινα γένεια: του είχαν πάρει το κεφάλι οι Οθωμανοί και το έστειλαν δώρο στον σουλτάνο.

«Το παιδί αυτό θα προκόψει, θα κυβερνήσει την Ελλάδα και θα δοξαστεί»…
Αυτά είπε ο Πατροκοσμάς, δείχνοντας ένα μικρό παιδί. Αργότερα το παιδί αυτό μεγάλωσε και έγινε κυβερνήτης της Ελλάδας ως πρωθυπουργός. Λεγόταν Ιωάννης Κωλέττης…

«Από τρία μπουγάζια στενά, Σκρα, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα γιατην Πόλη. Καλό είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλη. Εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάσει στην Πόλη. Στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος τελείωσε»…
Αυτή η προφητεία αφορά ξεκάθαρα τις μάχες των βαλκανικών πολέμων (1912-1913),στα στενά του Σκρα και αλλού, ενώ πραγματικά ο στρατός δεν έφθασε ποτέ στην Κωνσταντινούπολη, αφού ο πόλεμος έληξε…


*Από τοβιβλίο «Οι Γέροντες της Ορθοδοξίας για την κρίση»
Εκδόσεις Ελεύθερη Ώρα


Προειδοποίηση ιστολογίου: Οποιεσδήποτε ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς τυχαίες, ή ίσως και όχι. Επειδή η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς την αφρικανοποίησή της, διαβάστε με προσοχή την στρατηγική διαχείριση που ασκεί αυτή τη στιγμή η αμερικανική πολιτική, προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των Αμερικανών επιχειρηματιών στους ενεργειακούς πόρους της "μαύρης ηπείρου". Είναι απολύτως κατανοητό και σαφές πως ήδη η κυρία Κλίντον -με τη βοήθεια της κυρίας Μέρκελ- λειτουργεί προς την κατεύθυνση αφρικανοποίησης της χώρας μας (φυσικά και της Κύπρου), προκειμένου να μην συναντήσει εμπόδια από άλλους ενδιαφερόμενους (π.χ. Κίνα, Ρωσία).

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, μαζί με ένα ασκέρι από αφεντικά πολυεθνικών, έκαναν πρόσφατα ένα μακρύ ταξίδι από τη μια άκρη της Αφρικής στην άλλη, από τις 31 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του οποίου η υπουργός υπερηφανευόταν αδιάκοπα για τον αλτρουισμό και την φιλανθρωπία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν μια σπουδή σε γκροτέσκο, όπως αναφέρει ο Manlio Dinucci, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το καταστροφικό αποικιοκρατικό ιστορικό της Ουάσιγκτον καθώς και τα αποθεματικά των εταιρειών της στη μαύρη ήπειρο.
Του Manlio Dinucci
Voltaire Network

24 Αυγούστου 2012

Επισκέφθηκε εννέα χώρες της Αφρικής: τη Σενεγάλη, την Ουγκάντα​​, το Νότιο Σουδάν,την Κένυα, το Μαλάουι, τη Νότιο Αφρική, τη Νιγηρία, την Γκάνα και το Μπενίν, ραντίζοντας τους ακροατές της με ένα επαναλαμβανόμενο "ο Θεός να σας έχει καλά" και δεσμεύθηκε ότι ο μοναδικός σκοπός της Ουάσιγκτον στην Αφρική είναι η «ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και η προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας».

Έτσι λοιπόν. Η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, πήγε στην Αφρική στα μέσα του Αυγούστου, για καλό σκοπό. Στην ευγενή αυτή αποστολή της συνοδευόταν από τα στελέχη των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιριών. Μπίζνες - καλά το μαντέψατε – που όμως διέπονται από ηθικές αρχές τις οποίες περιέγραψε η Κλίντον στο Ντακάρ ως εξής: «Οι μέρες που κάθε λογής ξένοι κατέφθαναν εδώ για να εξαγάγουν τον πλούτο της Αφρικής για το δικό τους συμφέρον, αφήνοντας πίσω τους ένα μηδέν ή ερείπια, θα πρέπει να λήξει τον 21ο αιώνα».

Όπως είναι γνωστό, η Κλίντον είναι ένθερμη υποστηρικτής του δίκαιου και θεμιτού εμπορίου. Όπως αυτού που ασκείται στη Νιγηρία, της οποίας η πετρελαϊκή βιομηχανία κυριαρχείται από αμερικανικές εταιρείες, αποφέροντας στις ΗΠΑ περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Για τις πολυεθνικές και τη νιγηριανή ελίτ στην εξουσία, τα πετρελαϊκά κοιτάσματα είναι πηγή τεράστιου πλούτου, από τον οποίο δεν περισσεύει σχεδόν τίποτε για τους απλούς πολίτες. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, περισσότερο από το ήμισυ των Νιγηριανών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι μόλις 51 χρόνια. Η πετρελαϊκή ρύπανση που προκαλείται από τη Shell έχει καταστρέψει το Δέλτα του Νίγηρα. Για τον βιολογικό καθαρισμό, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, θα χρειαστούν τουλάχιστον 25 χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια τύχη περιμένει το Νότιο Σουδάν, όπου, μετά την απόσχισή του από το Σουδάν μέσω εμφυλίου που υποδαύλισαν και χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ, το 75% των αποθεμάτων πετρελαίου του Σουδάν βρίσκονται συμπυκνωμένα στο νότιο αυτό τμήμα της χώρας, για να μην αναφέρουμε τις πολύτιμες πρώτες ύλες και τις τεράστιες γεωργικές εκτάσεις. Η εταιρεία Nile Trading and Development Company, με έδρα το Τέξας και πρόεδρο τον πρώην Πρεσβευτή των ΗΠΑ Ε. Douglas, άρπαξε 4.000.000 στρέμματα της καλύτερης γης, αλλά και τα δικαιώματα εξόρυξης πόρων (συμπεριλαμβανομένων των δασών) για 49 χρόνια, στην απίστευτη τιμή των 25.000 δολαρίων!

Η αρπαγή εύφορης γης στην Αφρική που διαδέχεται την απαλλοτρίωση από τους ντόπιους πληθυσμούς έχει γίνει μια προσοδοφόρα οικονομική επιχείρηση, που διευθύνεται από την Goldman Sachs και την JP Morgan και επενδύουν ακόμη και το Χάρβαρντ και άλλα έγκριτα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τα κεφάλαιά τους!

Η αμερικανική οικονομική στρατηγική, ωστόσο, συναντά ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην Αφρική: την Κίνα, η οποία, μέσω ευνοϊκών συνθηκών για τις χώρες της Αφρικής, έχει κατασκευάσει λιμάνια και αεροδρόμια, δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές. Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η Ουάσιγκτον παίζει τον μπαλαντέρ της: την African Command ή AfriCom (Αφρικανική Διοίκηση), η οποία, σύμφωνα με το καταστατικό της, «προστατεύει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, ενισχύοντας τις αμυντικές δυνατότητες των αφρικανικών κρατών». Με άλλα λόγια, χρησιμοποιεί τα μέλη μιας στρατιωτικής ελίτ (το Πεντάγωνο προσπαθεί να τους στρατολογήσει παρέχοντάς τους όπλα, εκπαίδευση και δολάρια) προκειμένου να εντάξει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό χωρών στην τροχιά της Ουάσιγκτον.

Όταν όλες οι άλλες μέθοδοι αποτύχουν, η AfriCom «διευθύνει στρατιωτικές επιχειρήσεις ώστε να εξασφαλίζεται ένα ασφαλές περιβάλλον κατάλληλο για καλή διακυβέρνηση» (!). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στρατιωτική επιχείρηση «Odyssey Dawn» που οργάνωσε η AfriCom τονΜάρτιο του 2011, η οποία σηματοδότησε την έναρξη του πολέμου με στόχους την ανατροπή της κυβέρνησης της Λιβύης (της αφρικανικής χώρας με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου) και τον μαρασμό μέχρι θανάτου των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Αφρικανικής Ένωσης, που δημιουργήθηκε κυρίως χάρη σε λιβυκές επενδύσεις.

Έτσι, καταλήξαμε να υπάρχει σήμερα στη Λιβύη μια «καλή κυβέρνηση», που υπακούει σε όσες διαταγές προέρχονται από την Ουάσιγκτον.Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε... κοντοκουρεμένους στο Σύνταγμα!
Τους πέρασαν για Χρυσαυγίτες και άνοιξαν το κεφάλι του ενός...

Δίχως έκτροπα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», με τη συμμετοχή περίπου 3.000 ατόμων.

Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας παραδόθηκαν στην κυκλοφορία. Νωρίτερα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί στη λεωφόρο Συγγρού από Στύλους Ολυμπίου Διός προς Σύνταγμα, ενώ κλειστές ήταν η Αμαλίας, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Πειραιώς από Κολωνού στο ρεύμα προς Ομόνοια, η Βασ. Σοφίας και η Βασ. Όλγας.

Ένταση επικράτησε, ωστόσο, όταν μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε ομάδα τεσσάρων ατόμων στην Ομόνοια, μόνο και μόνο επειδή ήταν... κοντοκουρεμένοι! Τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, πάντως, δηλώνει πως έχει ανοίξει πόλεμος από την πλευρά των λαθρομεταναστών, προς ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεν γνωρίζουμε τι προτίθεται να πράξει ο κ. Δένδιας, αλλά οι υπεύθυνοι της "αντιρατσιστικής συγκέντρωσης" φυσιολογικά θα πρέπει να προσαχθούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, αφού εάν μείνει ατιμώρητη η επίθεση των λαθρομεταναστών, τότε θα ανοίξει για τα καλά η πόρτα του τρελάδικου. Και ο νοών, νοείτω...
Πληροφορίες από "Πρώτο Θέμα"

Αν και έχουμε ήδη γράψει πως το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου έχει γκριζοποιηθεί μέσα από τις κρυφές συζητήσεις Παπανδρέου - Ερντογάν, έρχεται σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μέσα από μία δήλωση που ξεπερνάει τα όρια της προκλητικότητας και θέτει φραγμούς στην περίπτωση που η Ελλάδα πάρει απόφαση να πουλήσει βραχονησίδες της!
Ποιός θα το περίμενε πως ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των βραχονησίδων του Αιγαίου, θα ήταν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφού η Ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει την πολιτική βούληση να εκμεταλλευθεί την ύπαρξή τους...

Έτσι «γκριζάρουν» εκ νέου οι ελληνικές βραχονησίδες και τα νησιά στο Αιγαίο, καθώς ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θέτει με έμμεσο τρόπο θέμα κυριαρχίας για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι και ξεκαθαρίζει ότι υπάρχουν θέματα με την κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων (γενικώς και αορίστως, απλώνοντας έτσι το εύρος των τουρκικών απαιτήσεων και στο υπόλοιπο Αιγαίο και όχι μόνο).

Μάλιστα ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε πως απαιτείται διάλογος με την Αθήνα γι αυτό και γίνονται εργασίες σχετικά με το θέμα, εννοώντας προφανώς τις υποβαθμισμένες και "παγωμένες" διπλωματικές επαφές, εκτός και εάν κάποιες επιτροπές σοφών συνεχίζουν να συνδιαλέγονται με την Άγκυρα γύρω από τα θέματα του Αιγαίου (συζητήσεις οι οποίες άνοιξαν και πάλι με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία, αλλά είναι άγνωστο πότε, με ποιούς, με ποιά ατζέντα και που πραγματοποιούνται)...

Το συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύει η τουρκική εφημερίδα "Star" με τον τίτλο «Η γειτονική χώρα έβγαλε στρατό στο Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι» όπου γράφει ότι προέκυψε θέμα με την… απόβαση στρατού από τους Έλληνες στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Προφανώς η τουρκική εφημερίδα ενοχλείται με την ύπαρξη Ελληνικού στρατού σε ειδικά νησιά ή ενοχλείται γενικώς με την ύπαρξη του Ελληνικού στρατού στο Αιγαίο...

Αφορμή για την τοποθέτηση του κ Νταβούτογλου με τις ανιστόρητες και προκλητικές αναφορές –που βεβαίως έχει ξαναπεί- έδωσε νέα ερώτηση του εθνικιστή βουλευτή του MHP κ. Ερκάν Ακτσάϊ που έχει ξαναπεί τις… τρέλες του επικαλούμενος και τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.

Να σημειωθεί, πάντως, πως μέσα από την συγκεκριμένη δήλωση ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρίσκει θαυμάσια ευκαιρία να επαναποκτήσει το χαμένο (διαλυμένο για την ακρίβεια) κύρος του, μετά τις γενικότερες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας. Και θεωρείται ουσιαστική και δυναμική επάνοδος ο τρόπος που ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέλεξε να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή -φυσικά εκ του ασφαλούς, αφού η Αθήνα δεν φημίζεται για τις τάσεις αντίδρασής της στις τουρκικές προκλήσεις- προκαλώντας ευθέως την Ελλάδα για την κυριότητά της στο τόσο πολύτιμο Αιγαίο.Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην επιτρέψουν η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στη χώρα του, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης που μίλησαν στην εφημερίδα The Independent.

Σύμφωνα με τις πηγές της βρετανικής εφημερίδας, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κριθεί ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να εκπληρώσει τους στόχους της και η επόμενη δόση να μην εκταμιευτεί, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε αυτόματα την έξοδό της από την ευρωζώνη, εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί -αναφέρει η εφημερίδα- τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να μην λάβουν κάποια δραστική απόφαση πριν από τις εκλογές, καθώς φοβάται ότι αυτό θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές και θα αποδυνάμωνε τις πιθανότητες επανεκλογής του Ομπάμα. Ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται να αντιμετωπίζουν ευνοϊκά τις αμερικανικές εκκλήσεις αφού φοβούνται πως ο Μιτ Ρόμνεϊ θα ακολουθήσει μια πιο «απομονωτική» πολιτική από ό,τι ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος.

Η Βρετανία πιέζει τους Γερμανούς για να εξασφαλιστεί ότι σε περίπτωση που η ευρωζώνη κρίνει ότι η θέση της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμη, πρέπει να ενισχυθεί κατά πολύ το λεγόμενο «τείχος προστασίας» για την Ισπανία και την Ιταλία. Το Λονδίνο φοβάται πως εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο από την ευρωζώνη αυτό θα αποβεί σε δραματικές αυξήσεις του κόστους δανεισμού των πιο αδύναμων κρατών της.


Σχόλιο ιστολογίου: Και όποιος δεν κατάλαβε τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά τον Σεπτέμβριο, ας αρχίσει τις ψυχοθεραπείες, για να είναι πανέτοιμος όταν θα σκάσει το κανόνι. Την ίδια στιγμή, διαρρέεται από τους Fianancial Times πως η Γερμανία ετοιμάζει ομάδα εργασίας για επιστροφή στην δραχμή και την διαχείρηση μίας τέτοιας εξέλιξης. Δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως "ο άσος στο μανίκι" του Σαμαρά είναι μία τέτοια ομάδας εργασίας που ήδη λειτουργεί στην Ελλάδα και η οποία προετοιμάζει τα σενάρια μίας επιστροφής στην δραχμή, αλλά με τελείως διαφορετικό προσανατολισμό από ότι η Γερμανία. Πάντως, η "εντολή Ομπάμα" ίσως δεν χρειαστεί να εφαρμοστεί, αφού τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή τρέχουν και το Ισραήλ είναι ιδιαίτερα ανυπόμονο για το θέμα του Ιράν και πιέζει αφόρητα τον πρόεδρο των ΗΠΑ για συμμετοχή των ΗΠΑ σε μία επίθεση κατά του Ιράν. Και την ανακοίνωση αυτή το Τελ Αβίβ την θέλει το αργότερο 25 Σεπτεμβρίου. Και ο Νοέμβριος με τις αμερικανικές εκλογές είναι πολύ μακριά... και φυσικά η προεδρία για τον Ομπάμα θα είναι παρελθόν αν δεν ικανοποιήσει την Ισραηλινή απαίτηση. Οπότε, ας φροντίσει πρώτα για τον εαυτό του κι έπειτα ας υποδείξει στην Μέρκελ την διαχείριση της περίπτωσης της Ελλάδας... Όσο για τους αναμενόμενους πανηγυρισμούς των Ελληνικών ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να φτιάξουν καλό κλίμα για την συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, προφανώς δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτε επί της ουσίας, αφού πέρα από την επικοινωνιακή "νίκη" το μόνο που θα προσφέρουν θα είναι "χρόνος" και "αέρα" που τόσο πολύ ενδιαφέρουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας...Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Το παρόν άρθρο αφιερώνεται στις ψυχές των 3000 Ελλήνων που έφυγαν από τη ζωή σαν αυτόχειρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων που δημιούργησαν στη χώρα μας οι εφιάλτες και προδότες πολιτικοί, πιόνια, μαριονέτες, και Φιλιππινέζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ.

Σήμερα όλοι μιλούν για κρίση χρέους των κρατών της Ευρωζώνης, αλλά και των ΗΠΑ. Η ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, και στην όλη τρόϊκα, της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης, ήταν ένα επιμελώς οργανωμένο και προμελετημένο Εθνικό και πολιτικό έγκλημα, μια Εθνική προδοσία, την οποίαν έφερε επιτυχώς εις πέρας ο ανθέλληνας και αρχιεφιάλτης όλων των εποχών του Ελληνισμού, Jeffrey, αφού πρώτα φρόντισε να γεμίσει την Ελλάδα με Μουσουλμάνους Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες, το στρατό σωτηρίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος!!!

Μέσα σε λίγο χρόνο η Κυβέρνηση του Jeffrey προκάλεσε μαζική φυγή κεφαλαίων και οδήγησε σε κατάρρευση την οικονομία, διότι ούτω διετάχθη να πράξει. Το χρέος της Ελλάδος φουσκώθηκε τεχνητά μέσω αθρόου δανεισμού με υψηλά επιτόκια, σκάνδαλα, καταχρήσεις, και σπατάλες,(ΜΚΟ) της Μαργαρίτας, CDS, SPREADS, φοροδιαφυγή των μεγαλοκαρχαριών, κλπ, προκειμένου η χώρα να χρεοκοπήσει, για να αρπάξουν οι ισχυροί της Γης όλο το πλούτο της Ελλάδος. Διάσημοι ξένοι οικονομολόγοι μας στέλνουν μηνύματα που λένε.

Η Ελλάδα στροβιλίζεται σε «σπιράλ θανάτου», και ουδείς κινείται.

Η Ελλάδα πεθαίνει στην έρημο της ανεργίας, και των «λουκέτων».

Η Ελλάδα καταναλώνει χωρίς να παράγει.

Η Ελλάδα σβήνει με τα θηρία της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας.

Η Ελλάδα πεθαίνει μέσα στα Μνημόνια, που οι εφιάλτες πολιτικοί υπέγραψαν για να έχουν την εύνοια της Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Η Ελλάδα πεθαίνει με τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια στους φτωχούς που είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες.

Αλήθεια αφού το 50% των νοικοκυριών έχουν αρνητικές καταθέσεις, δηλαδή χρωστάνε στις τράπεζες πως θα πληρώσουν τα χαράτσια;

Αυτό οι σοφοί οικονομικοί εγκέφαλοι της τρικομματικής κυβερνήσεως, (πιόνια και ορντινάντσες της τρόϊκα του Ρότσιλντ), δεν μπορούν να το καταλάβουν, και ολοένα φορτώνουν τις πλάτες του φτωχού και καταχρεωμένου λαού με νέα χαράτσια, για τις ανάγκες των δανειστών.
«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» απαντά ο λαός.

Οι πολιτικοί μας σήμερα είναι «βαμπίρ» της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης, πολιτικοί της συμφοράς του Ελληνικού λαού, και υπαλληλίσκοι της σκοτεινής και ερεβώδους φασιστικής Σιωνιστικής Δικτατορίας και Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Βλέπετε οι τράπεζες του Ρότσιλντ χρειάζονται περισσότερο ζεστό, ρευστό χρήμα για το πόλεμο στη Συρία, και την επικράτηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυριαρχίας στο πλανήτη.

Η επίθεση που δέχθηκε η χώρα από τις τράπεζες του Ρότσιλντ, και από εσωτερικούς δοσίλογους πολιτικούς συνεργάτες του εχθρού, είναι πρωτοφανής. Ο Λαός αντιστέκεται και καταλαβαίνει το πρόσωπο του μεγάλου εχθρού, μόνον οι εφιάλτες πολιτικοί ενέδωσαν για προσωπικά οφέλη. Οι Γερμανοί Σιωνιστές της Μέρκελ, επιμένουν στη πιστή τήρηση των Μνημονίων, τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μια κατεστραμμένη οικονομία.

Πέντε χρόνια τώρα ζούμε με ύφεση, και 20 χρόνια σε λιτότητα.

Η γραφή λέγει, «Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος», αυτό συμβαίνει σε μας τώρα. Να δούμε πότε «Θα εξέλθωμεν εις αναψυχήν».

Όμως με αυτούς τους εφιάλτες, δειλούς, και ανίδεους πολιτικούς, δεν πρόκειται ποτέ «Να εξέλθωμεν εις αναψυχήν».

Σήμερα έχουμε κυβέρνηση τριών συνιστωσών, με συνισταμένη τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των δολοφόνων της Συρίας και άλλων ανεπιθύμητων κρατών, και Λαών.

Το χρέος των 500 δις ευρώ, μαζί με τα ασφαλιστικά ταμεία, (ολοένα οι ανίκανοι πολιτικοί δανείζονται), χαρακτηρίζεται επαχθές, και επονείδιστο, που μαζί με τους τόκους, είναι αδύνατον να εξοφληθεί. «Κούρεψαν» τα Ελληνικά ομόλογα για να ελαφρώσουν κατά 100 δις. ευρώ το ολικό δημόσιο χρέος-όπως μας λέγουν- όμως τα ομόλογα που κατείχαν οι τράπεζες του Ρότσιλντ, δεν τα «κούρεψαν», έμειναν ανέγγιχτα, για να μη χάσει ο Ρότσιλντ, ενώ «κούρεψαν», τα ομόλογα που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία, και φτωχοί Έλληνες επενδυτές. Αυτοί σήκωσαν το βάρος.

Το «κούρεμα» των ομολόγων χαρακτηρίζεται ημίμετρα, από τους σοφούς της Ευρωζώνης. Μετά το «κούρεμα» το χρέος καλπάζει και πάλι, αφού το δεύτερο εξάμηνο του 2012 έφθασε στα 303 δις. ευρώ από 280 δις. Δηλαδή μέσα σε 3 μήνες αυξήθηκε κατά 23 δις. ευρώ.

Αλόγιστα αυξάνουν διαρκώς το χρέος, για να είμαστε πάντα σκλάβοι στις τράπεζες του Ρότσιλντ, να πληρώνουμε εσαεί τοκοχρεολύσια.
Τόσο πιόνια και μαριονέτες του διεθνούς τραπεζικού κατεστημένου είναι οι κυβερνώντες πολιτικοί μας.

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι μυελού οστέων.
Δεν υπάρχει ελπίδα και σανίδα σωτηρίας για τους Έλληνες.

Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, η μόνη λύση σωτηρίας είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους της Ελλάδος, αυτού του χρέους που με τεχνητά μέσα μας φόρτωσαν οι ξένοι και ντόπιοι απατεώνες. Χρειάζεται παύση εξωτερικών πληρωμών, και παύση εξυπηρέτησης του χρέους. Αυτά γράφει σήμερα ο SPIEGEL αναφέροντας ότι μόνο η χρεοκοπία σώζει την Ελλάδα, δηλαδή η διαγραφή του χρέους, και παύση πληρωμών τοκοχρεολυσίων στις τράπεζες του Ρότσιλντ. Σύμφωνα με το SPIEGEL η χρεοκοπία (Διαγραφή του χρέους), θα προσέφερε στην Ελλάδα την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα χρέη της, και να κάνει μια νέα αρχή. Αυτά αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του στο τύπο το διακεκριμένο στέλεχος της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης, (και άλλοι βουλευτές), και έπεσαν να τον φάνε οι εφιάλτες μνημονιακοί πολιτικοί, ορντινάντσες και φιλιπινέζες των τραπεζών του Ρότσιλντ.

Κάλλιο αναξιόπιστοι παρά εκβιαστές τοκογλύφοι κύριε Γιούνκερ, σαν τα αφεντικά σου. Κάλλιο αναξιόπιστοι παρά νεκροί!!!

Όμως προτού γίνει αυτό, χρειάζεται Εθνική Πατριωτική κυβέρνηση, να λάβει μέτρα, και όχι αυτοί οι εφιάλτες πολιτικοί, φιλιπινέζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Χρειάζεται άμεσο αλλαγή εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής.
Χρειάζεται να ασφαλίσουμε τη χώρα με νέες συμμαχίες.

Τους τρόπους εξασφάλισης της χώρας γνωρίζει η παρούσα κυβέρνηση, αλλά δεν τολμά, εγκλωβισμένη μέσα στα γαμψά νύχια των αρπακτικών Κοσμοκρατόρων. Για τους εφιάλτες πολιτικούς μας, Λεωνίδες και Κολοκοτρώνηδες δεν υπάρχουν, και δεν υπήρξαν ποτέ, γιαυτούς υπάρχει μόνο ο Ρότσιλντ με τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του.

Ο Γύπας Ρότσιλντ, δεν θα αφήσει την Ελλάδα να του φύγει από τα γαμψά νύχια του. Πάση θυσία θα μας κρατά για να πίνει Ελληνικό αίμα ποτισμένο με ΙΧΩΡ. Μετά τη διαγραφή του χρέους, δεν θα χρωστάμε τίποτε σε κανένα, και θα μπορούμε να συντηρούμε το λαό μας. Αλλά με πιόνια και προδότες, και άλλα φοβισμένα ανθρωπάκια Φιλιπινέζες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, μη περιμένετε τέτοια επαναστατικά μέτρα. Η επόμενη άμεσος ενέργεια είναι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα χωρίς χρέη. Mε τη δραχμή χωρίς χρέη…
Όπως ήμασταν παλιά…

Το STRATFOR λέει, «Η Ελλάδα θα ήταν σαφώς καλύτερα έξω από την Ευρωζώνη» αφού το Ευρώ έγινε για ισχυρές οικονομίες σαν της Γερμανίας. Ούτε η Γαλλία δεν μπορεί να αντέξει το Ευρώ.

Στους εφιάλτες πολιτικούς λέμε.
Κάντε το όπως η Ισλανδία. Κάντε το όπως η Αργεντινή. Κάντε το όπως Ο Ισημερινός. Κάντε το όπως η Τουρκία. Κάντε το όπως η Γερμανία, η οποία τρεις φορές χρεοκόπησε μετά το Β! Π.Π. διέγραψε μονομερώς τα χρέη της, και σώθηκε. Κάντε το όπως η Σερβία…

Mε τη δραχμή μπορούμε να επιβιώσουμε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρωστάμε σε κανέναν. Σήμερα όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στα τοκοχρεολύσια του τεράστιου δημόσιου χρέους των 500 δισ. ευρώ.

Όταν δεν θα χρωστάμε, τα έσοδα του κράτους θα πηγαίνουν για ανάπτυξη, και για την επιβίωση των Ελλήνων. Από το 1994 μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει 500 δις. ευρώ σε τοκοχρεολύσια, χώρια οι κλεψιές των επίορκων πολιτικών. Όλα αυτά θα πηγαίνουν για ανάπτυξη Με το τεράστιο αυτό χρέος θηλιά στο λαιμό μας, δεν υπάρχει περίπτωση για ανάπτυξη, και οι μισθοί και συντάξεις των Ελλήνων, συνεχώς θα συρρικνούνται, αφού όλα τα έσοδα του κράτους θα πηγαίνουν στους δανειστές μας, δηλαδή στις τράπεζες του Ρότσιλντ.

Από την ανάλυση των γεγονότων γεωπολιτικής βλέπουμε ότι πλησιάζει το τέλος της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης, και Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), γι αυτό πρέπει να είμαστε σε συναγερμό!

Επόμενο βήμα είναι η άμεσος εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, με συμβάσεις όχι αποικίας,- όπως μέχρι τώρα συμβαίνει-, αλλά αξιοπρεπείς συμβάσεις που θα συμφέρουν το δημόσιο, τις οποίες θα υπογράψουμε με τους νέους συμμάχους και εταίρους μας.

Όμως με τη παρούσα πολιτική ηγεσία των δοσιλόγων, όλα αυτά φαίνονται βουνά, και ακατόρθωτα, «Μη θίγεται τα κακώς κείμενα» μας λένε, για να ΄χουμε την ησυχία μας. Όμως, «με την ησυχία μας», θα παραμείνουμε εσαεί δούλοι και φτωχοί υπήκοοι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των γνωστών Κοσμοκρατόρων.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι Παντοκράτορες προσφέρουν για τα Ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίων, 20% στην Ελλάδα, 20% στους Τούρκους, και 60% δικά τους. Όπως βλέπετε τα μοίρασαν ήδη, κατά το συμφέρον τους. Περιμέναμε από τα πετρέλαια να ξεχρεώσουμε, αλλά μας τα έφαγαν και αυτά. Βρήκαν προδότες πολιτικούς, και τα κανόνισαν.

Οι γνωστοί Παντοκράτορες μας πήραν όλο τον ορυκτό πλούτο (χρυσό, πετρέλαια, κλπ.), και μάζεψαν με χρηματιστηριακά κόλπα, και άλλα σάπια τραπεζικά προϊόντα, όλο το ρευστό χρήμα του Λαού, και οδήγησαν μια πλούσια χώρα στη χρεοκοπία.

Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ παρά το τεράστιο χρέος, στηρίζονται ακόμη από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, -ενώ είναι έτοιμες οικονομικά να καταρρεύσουν,- χάρη στις ένοπλες δυνάμεις των, τις οποίες το δίδυμο Ρότσιλντ-Ροκφέλερ χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, για την επιβολή της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Η τριμερής επιτροπή των ανδρεικέλων που κυβερνά σήμερα την Ελλάδα, είναι άνθρωποι εμποτισμένοι με ευρωλαγνεία, αφού είναι αχυράνθρωποι των σοφών της Σιών…

Η Ελλάδα θα σωθεί μόνο όταν διαγράψει μονομερώς τα χρέη των δανειστών Σιωνιστών, και απαλλαγμένη χρεών, να χαράξει αμέσως νέα εξωτερική και οικονομική πολιτική. Δανείζονται συνεχώς για να εξοφλούν τα παλαιά δάνεια!!! Αλλά με «Στουρνάρες» πολιτικούς να κυβερνούν τη χώρα, αυτό είναι όνειρο απατηλό. Είναι ανέφικτον.

Χρειάζεται Ο ΗΓΕΤΗΣ!!!
Ο πολιτικός ηγέτης δεν διευθύνεται, αλλά διευθύνει.

Πρέπει να στραφούμε προς άλλους φίλους, συμμάχους, και εταίρους, αφού οι σημερινοί μας κατάστρεψαν, έκαναν την Ελλάδα Νίγηρα και Μπουργκίνα Φάσο. Ας αναζητήσουμε φίλους, μακριά από τους σημερινούς εχθρούς μας.

Αρκετά μας κατάστρεψε η προδοτική πολιτική εκείνων που μας έβαλαν στη Σιωνιστική τρόϊκα. Η τριμερής κυβερνητική επιτροπή των σημερινών ανδρεικέλων και αχυρανθρώπων, βαδίζει από λάθος σε λάθος.
Το δόγμα «Ανήκομεν στη Σιωνιστική Δύση» απεδείχθη καταστροφικό. Οι πολιτικοί μας απεδείχθησαν ορντινάντσες των Παντοκρατόρων Σοφών της Σιών.
Ούτως η άλλως, οι Γερμανοί και άλλοι Σιωνιστές της Ευρωζώνης, θέλουν να μας διώξουν από την ένωση, «Ας βαρέσουμε και εμείς κανόνι», να δώσουμε ένα μάθημα στα παλιόπαιδα της Μέρκελ, σαν τον Βιετ-Κονγκ Ρέσλερ, που δεν σέβονται την ιστορία και το πολιτισμό. Μας απειλούν ότι θα μας διώξουν, «ας βαρέσουμε και εμείς κανόνι» και όποιον πάρει ο χάρος, (μέθοδος Σαμψών), έχουμε το πάνω χέρι, αφού τους κρατάμε με το χρέος. Αυτοί θα χάσουν…

Όχι να φύγουμε από τους Γερμανούς για να πέσουμε στα χέρια των Σιωνιστών Αμερικανών. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη…
Όχι μόνο να διαγράψουμε το χρέος, αλλά να τους στείλουμε και στο διεθνές ποινικό δικαστήριο να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να δικαστούν για τη γενοκτονία των Ελλήνων. Με τη μονομερή διαγραφή του χρέους, δεν θα γίνουμε «Τζαμπατζήδες» και «Μπαταχτζήδες» όπως πολλοί «σοφοί» αναλυτές αφελώς και επιπολαίως λέγουν, διότι το τεράστιο αυτό χρέος χαρακτηρίζεται από το διεθνή νόμο «επαχθές», και είναι παράνομο και ποινικώς κολάσιμο, αφού μας το φόρτωσαν οι διεθνείς απατεώνες με κομπίνες και τραπεζικά-χρηματιστηριακά κόλπα και άλλα σάπια προϊόντα, με κλεψιές και σκάνδαλα. Όπως λέγουν και γράφουν τα ΜΜΕ, μόνο η SIEMENS χρωστά στο Ελληνικό δημόσιο 2 δισ. ευρώ, και η HOFTING του αεροδρομίου 500 εκ. ευρώ. Περιμένουν από το φτωχό συνταξιούχο να πάρουν 100 ευρώ οι εφιάλτες πολιτικοί για να «σώσουν» την οικονομία, ενώ οι γύπες χρωστάνε δισ. ευρώ.

Γιατί δεν κατηγορούμε τη Γερμανία σαν «Τζαμπατζή» και «μπαταχτζή» που αρνείται να εξοφλήσει προς την Ελλάδα το κατοχικό δάνειο, που έλαβε με βία;;; Η χρεοκοπία (στάση εξωτερικών πληρωμών), δεν συμφέρει τις τράπεζες του Ρότσιλντ, γι αυτό οι φιλιπινέζες του Ρότσιλντ μνημονιακοί πολιτικοί της κυβέρνησης, αντιδρούν έτσι με οργή, στις δηλώσεις των διαφόρων βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ζητούν στάση εξωτερικών πληρωμών.

Οι εφιάλτες πολιτικοί των μνημονίων έχουν εναποθέσει τα όπλα μας, στα πόδια των δανειστών. Το μόνο όπλο που μας απομένει είναι,
η στάση εξωτερικών πληρωμών, και η άμεση προσφυγή μας στο Διεθνές Δικαστήριο, εναντίον των δανειστών-τραπεζών των επικυρίαρχων της Γης, με τη κατηγορία της γενοκτονίας του Ελληνικού Λαού, και την εξαφάνιση της Ελλάδος από το χάρτη των ανεξάρτητων κρατών. Το χρέος είναι ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια πατριωτών κυβερνητών. Αυτό τα πιόνια του Ρότσιλντ δεν μπορούν να το καταλάβουν. Φοβάμαι ότι οι εφιάλτες πολιτικοί θα κάνουν χρεοκοπία εις βάρος των Ελλήνων, δηλαδή στάση εσωτερικών πληρωμών, και όχι εξωτερικών πληρωμών, εις βάρος των τραπεζών του αφεντικού τους, ενώ θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα τοκοχρεολύσια στις τράπεζες του Ρότσιλντ. Για να μη χάσει το Μεγάλο αφεντικό τους. Γι αυτό λένε συνεχώς ότι η χρεοκοπία είναι καταστροφική.

Είναι καταστροφική για τους δανειστές, -εάν κάνουν παύση εξυπηρέτησης δανείων- και σωστική για το λαό.

Γιατί δεν κατηγορούμε ως «τζαναμπέτη» το πρόεδρο της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυριαρχίας, για κατοχή του Ελληνικού χρυσού, που πήρε από τη τράπεζα Ελλάδος, για φύλαξη, και τον κρατά;

Το Χρέος αυτό ήδη το έχουμε εξοφλήσει με τις πολυχρόνιες δόσεις των τοκοχρεολυσίων, αλλά το διατηρούν ανέπαφο με οικονομικά-λογιστικά κόλπα και κομπίνες, για να μας κρατούν εσαεί σκλαβωμένους στη Σιωνιστική Ν.Τ.Π. των κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ.

Με τους πολιτικούς αυτούς, μαριονέτες της τρόϊκας, μη περιμένετε πατριωτική αποφασιστικότητα και δραστηριότητα. Χρειάζεται ΗΓΕΤΗΣ που θα μας βγάλει από το τέλμα. Όσον αφορά τη φορολογία, οι ορντινάντσες πολιτικοί εφαρμόζουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά», δηλαδή οι μεγαλοκαρχαρίες παραμένουν αφορολόγητοι, και την πληρώνουν συνεχώς τα συνήθη υποζύγια, ο λαουτζίκος, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αφού αυτούς μπορούν να πιάσουν οι ανίκανοι πολιτικοί.
Βλέπε τα γεγονότα στην Ύδρα, αντί να κυνηγούν τους ιδιοκτήτες των OFF SHORE επιχειρήσεων, κυνηγούν τους ταβερνιάρηδες!

Θαυμάστε κόσμε γενναίους πολιτικούς φιλιπινέζες των δανειστών!

Η Ελλάδα κάθετε επάνω στα πετρέλαια, και αυτοί κυνηγούν ταβερνιάρηδες για να εισπράξουν πενταροδεκάρες, και τις αποδίδουν στο μεγάλο Αδελφό, και Μεγάλο αφεντικό τους.

Αντί να κυνηγούν Τούρκους στο Αιγαίο που μας πήραν τα πετρέλαια, εθνική κυριαρχία, και κάψανε τη ΧΙΟ, κυνηγούν ταβερνιάρηδες στην ΥΔΡΑ!!! Κόβουν τις συντάξεις των γερόντων, για να χρηματοδοτούν τις προδοτικές Μ.Κ.Ο. τα υπόλοιπα πάνε στις τσέπες του Ρότσιλντ για να αγοράζει χρυσό, προετοιμάζοντας έτσι τη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, για την επιβολή της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

Κάθε φορά ζητάνε οι δανειστές νέα ποσά, και τρέχουνε οι ορντινάντσες να τα μαζέψουν στύβοντας τα υποζύγια, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις. Κατόπιν όλων αυτών, μία είναι η λύση που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα, η στάση εξωτερικών πληρωμών, και παύση εξυπηρέτησης των δανείων, δηλαδή χρεοκοπία, ΜΟΝΟΝ έναντι των δανειστών, όπως έκαναν τα άλλα χρεωμένα κράτη.

Αλλά με τους σημερινούς εφιάλτες πολιτικούς, μην περιμένετε τέτοια γενναία μέτρα, θα κρεμόμαστε παντοτινά από τους αδένες των δανειστών, των τραπεζών του Ρότσιλντ, και θα φυτοζωούμε για πολλές γενεές ακόμη. Όλα τα έσοδα του κράτους θα πηγαίνουν στις πληρωμές των τοκοχρεολυσίων, και στο λαό ψυχία.

Οι Γερμανοί μας απειλούν λέγοντας, ότι το Σεπτέμβριο «θα φάει η μύγα σίδερο» για τους Έλληνες. Γι αυτό ζητάμε να «βαρέσουμε κανόνι».

Όπως γράφουν τα ΜΜΕ, τελικά πριν το Γ! Παγκόσμιο Πόλεμο, ίσως μας προλάβει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, που θα οδηγήσει σε παγκόσμια αναταραχή. Γιατί λοιπόν εμείς να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις τράπεζες του Ρότσιλντ, και δεν κοιτάμε το Λαό μας;

Οι πρόεδροι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης (Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Σόρος, κ.λ.π.) αγοράζουν μετά μανίας χρυσό.

Η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για μια πιθανή παγκόσμια οικονομική κατάρρευση. Εμείς τι κάνουμε; Απλώς συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις τράπεζες του Ρότσιλντ!!! Να ξεζουμίζουμε το Λαό μας.
Τέτοια χαϊβάνια πολιτικούς έχουμε!!!

Οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί κάθονται και μοιρολογάνε σαν χείρες,- αυτή την εντύπωση μας δίνουν βλέποντάς τους στην Τ.V. κατά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των,- αντί να στείλουν στο διάβολο τη τρόϊκα με τα εδώ υπαλληλάκια τους, και να κηρύξουν οικονομική επανάσταση.
Εάν δεν μας δώσουν την επόμενη δόση, δεν θα λάβουν και αυτοί την επόμενη τοκοχρεολυτική δόση. «Κοινή γαρ η τύχη»…

Ο Μάριο Σοάρες είπε, «Ο Νότος να αντισταθεί στο Μεσαίωνα της Γερμανίας». Η ληστεία των λαών σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, ευρίσκεται σε πλήρη έξαρση από τις μαριονέτες του Ρότσιλντ, εσωτερικού, και εξωτερικού.

Οι φοβισμένοι εφιάλτες πολιτικοί δεν τολμούν να μιλήσουν για στάση εξωτερικών πληρωμών, και συνεχίζουν να πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις σε τοκοχρεολύσια στις τράπεζες του μεγάλου αφεντικού.

Τα τοκοχρεολύσια αυτά υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσόν που απαιτείται για μισθούς και συντάξεις. Προτιμούν να πεθάνουν οι Έλληνες, παρά να θιγεί μια τρίχα του Ρότσιλντ!

Έλληνες πατριώτες, αντιμετωπίστε τους δολοφόνους μας.
Ο «εκλεκτός» του λαού Σαμαράς, πηγαίνει σήμερα να προσκυνήσει τα στελέχη της τρόϊκα. To αδηφάγον τέρας του μνημονίου, ζητά συνεχώς περισσότερα, και οι εδώ ορντινάντσες πολιτικοί σπεύδουν να τα προσφέρουν. Πάρτε το «χαμπάρι», όλες οι θυσίες του λαού πηγαίνουν χαμένες στις τσέπες του Ρότσιλντ, γιαυτό κάθε τρίμηνο το χρέος αυξάνει. Επιμήκυνση που ζητά ο Σαμαράς, σημαίνει παράταση της εξαθλίωσης του λαού.

Τα στελέχη της Σιωνιστικής τρόϊκα οι, Λαγκάρντ, Μέρκελ, Σόϊμπλε, Μπαρόζο, Ρομπάϊ, Όλι Ρεν, κ.λ.π. είναι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία των Ελλήνων, και σαν δολοφόνοι του Ελληνισμού πρέπει να αντιμετωπισθούν από νέους Κολοκοτρώνηδες…

Όλοι αυτοί οι δολοφόνοι πιόνια του προέδρου Ρότσιλντ της παγκόσμιας Δικτατορίας, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Οι γύπες κερδοσκόποι σαν τους Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Σόρος, κλπ. Μας «έφαγαν» μισθούς και συντάξεις, και μας επέβαλαν χαράτσια και φόρους, για να χρηματοδοτήσουν μισθοφορικούς στρατούς για τη παγκόσμια κυριαρχία τους.

Η τρικομματική κυβέρνηση είναι η «Τρόϊκα εσωτερικού», το χρεοκοπημένο «τρικέφαλο» κυβερνητικό σχήμα, όργανο του Ρότσιλντ, οι γνωστοί ευρωληγούρηδες, (έτσι τους έλεγε μια ψυχή που έφυγε νωρίς), και ευρωλάγνοι, που φροντίζει να γεμίζει τα ταμεία των τραπεζών του Ρότσιλντ, με φόρους και χαράτσια, και άλλα βάρη στο λαό, αντί «να βαρέσει κανόνι», στο χρέος.

Τι θα χάσει ο Ρότσιλντ και η Σιωνιστική παρέα του; Ψυχία, ενώ θα σωθεί η Ελλάς, και θα ανακουφισθεί ο Ελληνικός Λαός.

Βέβαια δυνατόν να μας κάψει για εκδίκηση, όπως έκαψαν τη Χίο τα όργανά του, όμως εάν δεν ρισκάρουμε θα μείνουμε για πάντα δούλοι και φτωχοί, και αυτός θα απολαμβάνει όλο το πλούτο της πατρίδας μας.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαήλ Κορέα ρισκάρισε, δεν τον πείραξαν, τώρα ο λαός του απολαμβάνει τα αγαθά της τόλμης και γενναιότητας του προέδρου του. Το ίδιο και στην Ισλανδία.

Τα στελέχη της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, έχουν μέσα τους το Μποζόνιο – σωματίδιο του Διαβόλου-, αυτό που ανεκάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες στο CERN. Γι αυτό η Σιωνιστική Δικτατορία θέλει να περιορίσει το πληθυσμό της Γης κατά 6 δισ. ψυχές,
με πυρηνικό ολοκαύτωμα και άλλες «φυσικές» καταστροφές, στον πλανήτη. Εδώ ο κόσμος χάνεται, και το αποτυχημένο «τρικέφαλο» κυβερνητικό σχήμα, φοβάται και διστάζει να κάνει ΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ώστε να σώσει τον Ελληνικό Λαό, για να μη χάσει ο Ρότσιλντ!

Tα ΜΜΕ μας πληροφορούν, «Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία!!
Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!»
Φοβούνται εξάπλωση του γεγονότος και σε άλλες χώρες!!!

Έλληνες Ξυπνήστε!

Η απώλεια της πολιτικής ηγεμονίας από την Γερμανία

Να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα κάτω από την ίδια οπτική… Η παραπάνω προτροπή της Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο των κοινών δηλώσεών της με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την ολοκλήρωση της σημαντικής συνάντησής τους στο Βερολίνο, προσφέρεται για διπλή ανάγνωση. Ή μάλλον για περαιτέρω εμβάθυνση των διαφορετικών οπτικών που η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος κατανοεί και προβληματίζεται.

Η περίπτωση της Ελλάδας τείνει να εξελιχτεί σε case study για την απώλεια μιας πολιτικής ηγεμονίας. Της Γερμανίας φυσικά, που στα χρόνια της κρίσης, εξελίσσεται στο μοναδικό πιθανότατα κράτος του κόσμου, το οποίο βγαίνει κερδισμένο. Χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να κάνει υποχωρήσεις, ώστε να διευκολυνθούν και τα υπόλοιπα έθνη, στο πλαίσιο της διακρατικής αλληλεγγύης. Πόσο μάλλον, δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί.

Η συγκεκριμένη τακτική της Γερμανίας, ιδίως απέναντι στην Ελλάδα, έχει προβληματίσει τις κοινωνίες όλων των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επειδή όλοι ανησυχούν ότι μπορεί οι ίδιοι να είναι οι… επόμενοι, και να βρεθούν σε αντίστοιχα μειονεκτική θέση, όπως συμβαίνει σήμερα με την ελληνική κοινωνία.

Αποτέλεσμα; Ένα κλίμα υποβόσκοντος αντι-γερμανισμού, που θυμίζει τις πρώτες δεκαετίες μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αρχίζει να εμφανίζεται στη συνείδηση των ευρωπαϊκών λαών. Από τον Βορρά, μέχρι το Νοτό. Δηλαδή, όχι μόνο μεταξύ των χωρών που βιώνουν την πολιτική και οικονομική «βαρβαρότητα» της γερμανικής εμπνεύσεως λιτότητας, αλλά και μεταξύ των κρατών που, υποτίθεται ότι ευημερούν, στο πλευρό του Βερολίνου.

Η Μέρκελ, γεννημένη στη λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, μπολιασμένη ωστόσο από την πολιτική εφηβεία της στην ίντριγκα και το παρασκήνιο, γνωρίζει ότι αν το συγκεκριμένο αντι-γερμανικό κλίμα διογκωθεί, μπορεί να προσλάβει διαστάσεις θύελλας. Και σπεύδει να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη, ζητώντας να υπάρξει μια «κοινή αντίληψη» Γερμανίας και Ελλάδας. Εννοώντας σε επίπεδο λαών.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος άργησε χαρακτηριστικά. Η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι μη αναστρέψιμη για τη Γερμανία. Όσο για την «κοινή αντίληψη» που προτείνει, θα δυσκολευτεί εξαιρετικά να πείσει ότι δεν εννοεί… να συμφωνήσουμε όλοι με τη Γερμανία.
H λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα. Όμως, το μεγαλύτερο από αυτά είναι η χειραγώγηση των λαθρομεταναστών, από πολιτικές κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις, από διάφορες ομιχλώδους προσανατολισμού ΜΚΟ και από ξένες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της χώρας και φυσικά δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο της Ελλάδας.

Αυτή ακριβώς η χειραγώγηση ενός σημαντικότατου αριθμού λαθρομεταναστών πρέπει να απασχολεί όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και φυσικά την ίδια την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αφού είναι απολύτως βέβαιο πως με χαρακτηριστική άνεση (ας θυμηθούμε λίγο εκείνο το σχισμένο Κοράνι -που δεν ήταν Κοράνι- και το τι έγινε και από ποιούς στηρίχθηκε για να γίνει, για να καταλάβουμε τι ακριβώς μπορεί να μας συμβεί) οι λαθρομετανάστες γίνονται μάζα και στη συνέχεια πολύ εύκολα μετατρέπονται σε όχλο ικανό για τα χειρότερα... Εάν δεν εστιάσουμε στο φαινόμενο της "χειραγώγησης" των λαθρομεταναστών, δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε όχι μόνο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά ούτε όλα τα άλλα προβλήματα που έπονται...


Μήνυμα αναγνώστη...

Γεμάτα τα βαγόνια του μετρό, τα τρόλεϊ κλπ κλπ, φέρνουν Πακιστανούς για το συλλαλητήριο
Αυτό το αίσχος που στήριξαν με νύχια και με δόντια ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές "προοδευτικές" δυνάμεις, ας κάνουν τον κόπο να έρθουν σήμερα να το απολαύσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Το θέμα δεν είναι πια πόσοι είναι,γιατί είναι πάρα πολλοί.
Το θέμα είναι ποιος ή ποιοι τους χειραγωγούν και το πότε θα τους βάλουν να συγκρουστούν με την ελληνική κοινωνία χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την Χ.Α. και τις επιθέσεις. Αλλά και η Χ.Α να μην υπήρχε πάλι κάτι θα έβρισκαν για να δικαιολογήσουν την στάση τους απέναντι σε μια κοινωνία που δεν έχουν αλλά και ούτε θέλουν να ενσωματωθούν όλοι αυτοί οι ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες.

Όποιος δεν το βλέπει αυτό εθελοτυφλεί και κοιμάται όρθιος.

Ακόμα και τώρα μπορεί να προλάβει τα χειρότερα ο κος Δένδιας.
Όμως αν το αφήσει λίγο ακόμα τα πράγματα έτσι, το σίγουρο είναι πως ούτε ο στρατός δεν θα μπορέσει να σταματήσει το ΧΑΟΣ που είναι το μεγάλο σχέδιο όλων αυτών που δήθεν ενδιαφέρονται για το καλό των μεταναστών.
Της Αριστέας Μπουγάτσου

Τρία στα τρία γερμανικά σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αποκάλυψης των εκτενών μηχανισμών για τη διοχέτευση μιζών σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, έχουν απολήξεις και στην Ελλάδα.

Από τη Siemens στη ΜΑΝ (και στη θυγατρική της NEOPLAN) έως την Daimler AG, λάδωναν με αντίκρισμα μεγάλα συμβόλαια στο εξωτερικό, ενώ και στις τρεις περιπτώσεις η Ελλάδα έχει την τιμητική της. Ψηφιακά του ΟΤΕ με μίζες. Τρένα, συστήματα πληροφορικής, ιατρικός εξοπλισμός, αυτοματισμοί κ.ά. με προμήθειες. «Ωφέλιμες πληρωμές» και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, μεταξύ των οποίων και τα οχήματα, μίζες με κεραίες (στα τρόλεϊ της Ολυμπιάδας) σ' έναν χορό «institutionalized corruption». Ετσι περιγράφουν οι αμερικανικές αρχές το γερμανικό μοντέλο μιζών που συνέλαβαν ύστερα από έρευνες στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης εταιρείες Siemens και Daimler AG για παραβιάσεις της νομοθεσίας κατά της διαφθοράς. Η περίπτωση της ΜΑΝ είναι η μόνη που κινήθηκε από τη Γερμανία και κρατήθηκε χαμηλά. Η τελευταία δεν ήταν εκτεθειμένη στις δρακόντειες προβλέψεις του SEC (της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) καθώς είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Πάντως η Ελλάδα, μέσω κρατικών συμβάσεων που έχουν συνάψει και οι τρεις γερμανικοί κολοσσοί, δεσπόζει στη λίστα των πιο λαδωμένων μαζί με τη Νιγηρία, τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αργεντινή κ.ά.

Οι Αμερικανοί ασφαλώς δεν είναι «άγγελοι». Με εργαλείο το Χρηματιστήριο και τους νόμους του, τα τελευταία χρόνια μεθοδικά προχωρούν σε μια ευρωκάθαρση λογαριασμών, χτυπώντας τον βιομηχανικό βραχίονα και τη Γερμανία, που μαζί με τη Γαλλία κλέβουν μεγάλες συμβάσεις με μυστικό όπλο τις μίζες. Η διαφορά τους είναι πως αυτοί έχουν συμβολαιοποιήσει τη μίζα εδώ και χρόνια, ενώ οι Γερμανοί παίζουν με κρυφό χρήμα και με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, κάτι που τους κάνει κουβαρντάδες, άρα και ελκυστικούς προμηθευτές έναντι των Αμερικανών.

Στα κείμενα-δικόγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που καταλογίζουν σε Siemens και Daimler πράξεις διαφθοράς, η δωροδοκία περιγράφεται ως επιχειρησιακό μοντέλο (bribery as business model).

Πάντως και στις τρεις περιπτώσεις είναι εκπληκτικό ότι, παρά τις εκτενείς δικαστικές έρευνες στη Γερμανία, σε Siemens, ΜΑΝ και Daimler, ουδείς γερμανός πολιτικός ή κρατικός αξιωματούχος βρέθηκε να τα έχει πάρει!

1 Στη Siemens για την ερευνώμενη περίοδο 1999-2006, η αποκάλυψη των μαύρων ταμείων κόστισε πάνω από 2 δισ. ευρώ. Σ' αυτό το ποσό περιλαμβάνονται τα πρόστιμα προς τις αμερικανικές και γερμανικές αρχές αλλά και το κόστος των εσωτερικών ερευνών σε 34 θυγατρικές της, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Η ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων με τα μαύρα ταμεία της Siemens ήταν βελούδινη. Εξαγοράσιμες ποινές, έναντι της συνεργασίας τους με τις αρχές, συμβολικά πρόστιμα και κυρίως ομερτά για τις κεφαλές της Βαυαρίας, που προσποιούνται πως δεν ήξεραν πού πήγαιναν τουλάχιστον τα 1,6 δισ. ευρώ των εγκεκριμένων μιζών.

2 Για την Daimler, τον κολοσσό με τα αυτοκίνητα Mercedes και τις δραστηριότητες στο τροχαίο υλικό που προέκυψαν από τη συγχώνευση με την ΑΒΒ και πάλι το δόκανο ήταν το αμερικανικό Χρηματιστήριο, που με τη συνδρομή του FBI σκαλίζει για μίζες από το 2004, έπειτα από καταγγελία. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγάρδης κατηγορείται για μαύρες πληρωμές πίσω από συμβάσεις που συνήψε την περίοδο 1998-2008 και καλείται να συναινέσει στην καταβολή προστίμου 185 εκατ. δολαρίων υπέρ του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της SEC, προκειμένου η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Η Daimler στην Ελλάδα κινείτο αρχικά διά του εκπλιπόντος Ι. Λαϊνόπουλου της Mercedes και σχεδόν πάντα με την ΕΛΒΟ (43% Μυτηλιναίος).

3 Η υπόθεση δωροδοκιών από την ΜΑΝ με τον τζίρο των 12 δισ. ευρώ ετησίως, είναι μικρότερη ή έχει ελεγχθεί καλύτερα για να μην ξεφύγει. Στον κύκλο των δέκα κατηγορούμενων στο Μόναχο συγκαταλέγεται και ένας top manager, ενώ στα 15 εκατ. ευρώ των μιζών που έχουν ιχνηλατηθεί για την περίοδο 2002-2005, περιλαμβάνονται και πληρωμές από το παραλογιστήριο της θυγατρικής της Neoplan για τα 140 ολυμπιακά τρόλεϊ. Αυτά κόστισαν 85,9 εκατ. ευρώ και κατασκευάστηκαν σε συμπαραγωγή με την ΕΛΒΟ, αφού η κατακύρωση ομόφωνα πέρασε από τη διακομματική επιτροπή ΕΥΤΟΑ (Επιτροπή Υψηλής Τεχνολογικής και Οικονομικής Αξίας), από την οποία μόνον το ΚΚΕ, εσχάτως, απέσυρε τους εκπροσώπους του.

Το κείμενο παραμένει απολύτως επίκαιρο, αν και πρωτοδημοσιεύθηκε από την Ελευθεροτυπία στις 28 Μαρτίου του 2010

Η Μέρκελ - σαν καλή τοκογλύφος - επανέλαβε πως μας έχουν δώσει πολλά λεφτά και θα πάρουν πίσω ακόμα περισσότερα.

Ο κ. Σαμαράς δεν είπε λέξη για τους χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτονούν και για το αίμα που έχει χυθεί προς χάριν του μνημονίου.

Δεν είπε λέξη για το παράνομο και επαχθές χρέος, τη ληστρική πολιτική της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται στιβαρή εθνική ηγεσία που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Ελλάδος.

Η εφημερίδα Le Monde εκπέμπει sos σε σημερινό δημοσίευμα της για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Ενώ αναφέρετε και στο θέμα των αυτοκτονιών γράφοντας για 2.000 συνανθώπους μας που έδωσαν τέλος στη ζωή τους από απελπισία. «Στα τέλη Ιουνίου μια υπάλληλος τράπεζας έπεσε από την Ακρόπολη μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών. Αρχές Απριλίου ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στην ελληνική Βουλή, προκαλώντας κύματα φρίκης σε όλη τη χώρα. Ο ψυχολόγος της MKO Κλίμακα εξηγεί ότι ο επίσημος αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν είναι πολύ μεγαλύτερος. Αλλά και στις παραλίες οι άνθρωποι έρχονται να αυτοκτονήσουν συνειδητά, όπως παραδέχεται η αστυνομία» γράφει στο ανατριχιαστικό της άρθρο η Le Monde.

«Ολα τα θύματα είναι άνθρωποι που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Συχνά είναι μικροί επιχειρηματίες που πτώχευσαν ή γονείς που πήραν δάνεια πριν την κρίση και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν και έχουν απολυθεί. Τον Ιούνιο το ΕΚΑΒ έλαβε πάνω από 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονιών και οι διασώστες έφτασαν σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ αργά» συνεχίζει το άρθρο της εφημερίδας.

«Εδώ και δυο χρόνια οι Ελληνες αγωνίζονται για να σώσουν τη χώρα τους από την πτώχευση. Οι περισσότεροι έχασαν μεγάλο μέρος του μισθού τους, υπέστησαν μαζικές απολύσεις, ραγδαίες αυξήσεις στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Οι Ελληνες διαμαρτυρήθηκαν αρχικά γι’αυτά τα σκληρά μέτρα αλλά τελικά υπέκυψαν και τα αποδέχτηκαν. Και όλα αυτά για να παραμείνουν στην ευρωζώνη» αναφέρει το άρθρο.

«Φαίνεται όμως ότι όλες αυτές οι προσπάθειες ήταν μάταιες. Η ανεργία αυξήθηκε στο 24%, χιλιάδες άτομα κάνουν ουρά στα σισίτια ενώ υπάρχουν γονείς που επειδή δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους τα εγκαταλείπουν στα κέντρα πρόνοιας».
«Πάνω από 300.000 Ελληνες εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους γιατί δεν είχαν πλέον τα μέσα να τα συντηρήσουν. Πάνω από 500.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες. Ορισμένοι δήλωσαν στην τηλεόραση ότι έγιναν συνειδητά φορείς του ΑIDS προκειμένου να λάβουν το προνοιακό επίδομα. Οσοι είναι υγιείς αλλά άνεργοι λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ ανεξάρτητα από το ύψος του προηγούμενου μισθού τους, για ένα χρόνο. Και μετά τίποτα» αναφέρει η εφημερίδα.

«Η Ελλάδα δεν έχει πλέον τίποτα να περιμένει από την Ευρώπη. Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε πρόσφατα ότι «Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί να δείχνει τα δόντια της. Οι υπεύθυνοι της κρίσης στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι οι Ελληνες και κανείς άλλος».

«Προς το παρόν η τρόικα τεκμηριώνει τα στοιχεία για να αποδείξει αν η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές της. Αν η έκθεσή της είναι αρνητική οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα προστρέξουν για νέα βοήθεια και η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να δηλώσει πτώχευση και να εξέλθει από την ζώνη του ευρώ. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας πλήρους κατάρρευσης» καταλήγει η εφημερίδα.Γράφει η Ξανθή Γούναρη

Με το μοντέλο της παραχώρησης για 100 χρόνια σχεδιάζει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει ακατοίκητες βραχονησίδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προέκυψε ότι στο χαρτοφυλάκιο της περιουσίας ακινήτων του Δημοσίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και 562 νησιά ή νησίδες. Από αυτό το σύνολο θα εξεταστούν οι πιο ώριμες περιπτώσεις, ωστόσο «σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος σε ένα κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μια σωστή τιμή», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde». Πάντως την πρώτη φορά που ακούστηκε μια άλλη παραλλαγή του συγκεκριμένου θέματος το 1992 προκλήθηκε σάλος, που παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι ακατοίκητες βραχονησίδες θα μπορούσαν να έχουν εμπορική εκμετάλλευση για ιχθυοκαλλιέργεια, ηλιακά πάρκα, αιολικά πάρκα, μονάδες αφαλάτωσης και τουριστική αξιοποίηση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Με βάση το μοντέλο του θεσμού «επιφανείας», το Δημόσιο δεν πωλεί τη γη, αλλά παραχωρεί στον επενδυτή τη δυνατότητα αποκλειστικής εκμετάλλευσης για περίοδο ως και 100 χρόνια. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εφαρμοστεί επιτυχώς στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου από διασπαρμένα χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων, με συνολικό αριθμό 80.714 ακινήτων (90% του συνόλου, 100% των διαθέσιμων στοιχείων), στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και 562 νησιά ή νησίδες, συνολικής έκτασης 240.000 στρεμμάτων. Ειδικά ως προς τα νησιά για να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται να ξεκαθαριστεί η βούληση της Πολιτείας -κάτι που φαίνεται ότι υπάρχει- και σε δεύτερη φάση να ξεπεραστούν θεσμικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία είναι προς το παρόν τεράστια.

Δηλαδή χρειάζονται παρεμβάσεις -και μάλιστα ρηξικέλευθες- στο θεσμικό πλαίσιο (π.χ. χρονοβόρες, γραφειοκρατικές και περίπλοκες διαδικασίες, δυσμενές - ασταθές φορολογικό πλαίσιο) και σε νομικά και τεχνικά θέματα (π.χ. καταπατήσεις, αμφισβητήσεις, έλλειψη εθνικού σχεδίου και οριοθέτησης ζωνών ανάπτυξης, περίπλοκες διαδικασίες αδειοδότησης).
Στο πλαίσιο αυτό, οι όποιες κινήσεις για την αξιοποίηση των νησιών που ανήκουν στο Δημόσιο θα ξεκινήσουν από τα πιο «εύκολα» projects, όπως τα νησιά του Ιονίου, τα οποία δεν «κουβαλούν» και την ευαισθησία της γειτνίασης με την Τουρκία. Ωστόσο και σ’ αυτή την περίπτωση ο κατάλογος μικραίνει πολύ λόγω του ότι η περιοχή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Νatura 2000, βάσει του οποίου αρκετά σημεία τους προστατεύονται και δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση.

Δυνάμει πάντως τουλάχιστον 5.700 ελληνικά νησιά μπορεί να αξιοποιηθούν! Δεδομένου ότι στο ελληνικό αρχιπέλαγος υπάρχουν 6.000 νησιά και βραχονησίδες εκ των οποίων μόνο τα 227 κατοικούνται και περί τα 60 είναι ιδιωτικά, τα υπόλοιπα μπορεί να γίνουν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης.

Για πρώτη φορά η ιδέα της πώλησης βραχονησίδων, προκειμένου να επιλυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, έκανε την εμφάνισή της επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93, η οποία τελικώς δεν προωθήθηκε εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η τότε πρωτοβουλία του Γιάννη Παλαιοκρασσά. Έκτοτε επανήλθε και άλλες φορές στο προσκήνιο (βλέπε Αλογοσκούφης, Κατσέλη) ως παραλλαγή (μακροχρόνια μίσθωση), αλλά οι αντιδράσεις δημιουργούσαν ίλιγγο και οι αρμόδιοι έκαναν πίσω.Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


  • Ετοιμάζουν γερμανο-τουρκικό προτεκτοράτο
  • Το ειδικό καθεστώς αγγίζει τα όρια ανεξάρτητου κράτους
  • Πιθανότατη η χρήση των λαθρομεταναστών ως φτηνά εργατικά χέρια
  • Η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την Θράκη, αλλά την παραδίδει βορά στις ορέξεις της Μέρκελ και του Νταβούτογλου

Καμία ξεκάθαρη απάντηση για το προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν έλαβε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος στην επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι τα δημοσιεύματα τα οποία έχουν προκύψει και για τα οποία δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση αναφέρουν μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς, ιδιαίτερο καθεστώς μισθών, ουσιαστικά μια καινούργια διοικητική περιφέρεια μέσα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Θέλουμε να ξέρουμε αν η κυβέρνηση προτίθεται να τα κάνει όλα αυτά ή αν είναι στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων που επιδιώκουν κάποια πράγματα», αναρωτήθηκε ο κ. Μαρκόπουλος αναπτύσσοντας την πρωτολογία του.

Όπως κατήγγειλε ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα συνέδρια και τη δημιουργία αυτής της ΕΟΖ και στα πλαίσια του «Χρηματοοικονομικού Φόρουμ», παίζει ο πρόξενος του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής ο κ. Σαρνιζ, καθώς επίσης και ορισμένοι συνάδελφοί μας βουλευτές που προέρχονται από τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης.

«Τα αναφέρω αυτά ως στοιχεία ενός περιέργου σκηνικού το οποίο στήνεται ερήμην του Ελληνικού Κοινοβουλίου και για αυτό έκανα την ερώτηση.

Έχουν επισκεφθεί την περιοχή ο κ. Γιούνκερ, Γερμανοί γερουσιαστές, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιχειρηματίες κυρίως από τη γερμανική πλευρά, επιχειρηματίες από την τουρκική πλευρά, έχουν γίνει συζητήσεις με την τουρκική πλευρά και αντίστοιχες επισκέψεις σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Τουρκία.»

Στη δευτερολογία του ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε ξανά να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τη δημιουργία Εδικών Οικονομικών Ζωνών.

«Εάν μια Ειδική Οικονομική Ζώνη δεν έχει διαφορετικές εργασιακές σχέσεις από ότι έχει η υπόλοιπη χώρα γιατί χρειάζεται; Έχετε το fast track όπου μπορείτε σε οποιαδήποτε επένδυση να κάνετε ειδικές φορολογικές ή τελωνειακές κινητροδοτικές πράξεις για μια μεγάλη επένδυση. Δεν έχετε κανένα λόγο να δημιουργήσετε ΕΟΖ για να προσελκύσετε επενδύσεις. Το άρθρο 28 της Συνθήκης της Λισσαβόνας δεν επιτρέπει Ε.Ο.Ζ. σε κράτη-μέλη. Θα κάνει η κυβέρνηση διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την δημιουργία Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη ή οπουδήποτε αλλού; Διότι αν το κάνει σημαίνει ότι το προγραμματίζει, αν το προγραμματίζει γιατί δεν μας το λέτε;

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης δηλώνει ότι αν γίνει η ΕΟΖ με τον τρόπο που περιγράφει η έκθεση της Capital Market που μιλάει για εργασιακό μεσαίωνα, τότε θα δώσει οδηγία να εκκενωθεί η περιοχή από τους έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους διότι έχει καταλάβει τι θα γίνει».

Τέλος ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναρωτήθηκε «Γιατί υπάρχουν επαφές υπουργών της κυβέρνησης με το στέλεχος της Deutsche Bank κ. Κ. Καραγιάννη; Τι ρόλο παίζει ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής ο οποίος είναι παρών σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις;»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση σημείωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να δημιουργήσει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ωστόσο, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς σε αυτές τις ζώνες.

Παραδέχθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση έχει επαφές με το «Φορουμ της Θράκης» στα πλαίσια προσέλκυσης επενδύσεων, αρνήθηκε όμως ότι το συγκεκριμένο «Φόρουμ» έχει χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση.

Ο Υπουργός απέφυγε να σχολιάσει την ανάμειξη του Τούρκου Προξένου Κομοτηνής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του δεν έχει χρηματοδοτήσει αυτές τις προσπάθειες, αφήνοντας εκτεθειμένο τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και υπονόησε ότι η Ε.Ο.Ζ. πιθανόν να προκύψουν και αλλού στην Ελλάδα.
Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» δήλωσε σε υψηλούς τόνους στη Βουλή, ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. Αφορμή για τη δήλωση του κ. Δένδια ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών ενάντια στη δολοφονία συμπατριώτη τους, καταφέρθηκε ενάντια στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς.

«Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Προ ολίγων ημερών, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός θλιβερού φαινομένου, να συγκεντρώνονται Πακιστανοί, ως επί το πλείστον λαθρομετανάστες, που μεταχειρίστηκαν προκλητικές και απειλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών. Ο Τζαβέντ Ασλάν, που φέρεται ως πρόεδρός τους, είπε πως "αν θέλουν πόλεμο θα έχουμε πόλεμο". Γιατί δεν συνελήφθη ο εν λόγω κύριος;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης καταφέρθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με το σχόλιο πως «θα πρέπει να αλλάξει τον τίτλο του σε ΠΑΣΟΚ -Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα-, εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους». Απαντώντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως υπενθύμισε: «η Ελλάδα έχει υπογράψει την διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται.

Το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο αναφερθήκατε επίσης, προβλέπει το δικαίωμα συναθροίσεων «ήσυχα και χωρίς όπλα» και λέω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί». Όσον αφορά στη δημόσια συνάθροιση των Πακιστανών, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως πραγματοποιήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης και πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αφορά την παρούσα.

«Υπεράνω όλων των συνθηκών και συμβάσεων είναι το Σύνταγμα των Ελλήνων» ανταπάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Από κει και πέρα, κοιτάξτε να συντρίψετε την εγκληματικότητα και να αφήσετε τα δήθεν τάγματα εφόδου, που βρίσκονται μόνον στην φαντασία σας».

Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε επίσης και σε προηγούμενη δήλωση του 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικάσει την εμπλοκή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα χθεσινά επεισόδια στην Κόρινθο. «Έχω φρίξει…» είχε πει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι» είχε προσθέσει. «Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται την νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν…» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Θέλω να θυμίσω τη δήλωση που έκανα στην πρώτη μου τοποθέτηση: τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά» επέμεινε στη λακωνική δευτερολογία του ο υπουργός.

Η Γκέρτρουτ Χέλερ συγκρίνει τις πρακτικές της Μέρκελ με αυτές των Ναζί
Για το περιοδικό «Forbes» η Ανγκελα Μέρκελ είναι η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη. Για την πολιτική επιστήμονα και έμπιστη του Χέλμουτ Κολ, Γκέρτρουτ Χέλερ, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι «Η Νονά», που μεταμορφώνει τη Γερμανία σε μια μη δημοκρατική χώρα.

Η 71χρονη Χέλερ, η οποία έχει συμβουλεύσει με επιτυχία αρκετές επιχειρήσεις και θεωρείται ειδικός στην πολιτική ανάλυση της γερμανικής χριστιανοδημοκρατικής παράταξης, ξεσήκωσε αντιδράσεις χθες παρουσιάζοντας το βιβλίο της με τον τίτλο που παραπέμπει στην ταινία του Κόπολα για τη μαφία.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, στο βιβλίο της η Χέλερ ασκεί οξύτατη κριτική στο «σύστημα Μ», όπως αποκαλεί τις τακτικές που ακολουθεί η Μέρκελ, και δεν διστάζει να συγκρίνει τις πρακτικές της με αυτές των Ναζί και των κομμουνιστικών καθεστώτων.

«Το σύστημα Μ καθιερώνει μια σιωπηλή παραλλαγή αυταρχικής εξουσίας, την οποία η Γερμανία δεν είχε γνωρίσει μέχρι τώρα.

Οι δικτατορίες του 20ού αιώνα μάς είχαν δώσει άλλες εμπειρίες σε ό,τι αφορά στο πολιτικό στυλ, παρότι οι ομοιότητες δεν μπορούν να παραβλεφθούν: η περιθωριοποίηση των κομμάτων, το κράμα θεματολογίας από οικειοποιηθείσες βασικές θέσεις άλλων στρατοπέδων στα χέρια της ηγέτιδας. Η αδιαφορία της στον τρόπο που αντιμετωπίζει το κοινοβούλιο, τις συνταγματικές εγγυήσεις, τους κανόνες δικαίου και τα ηθικά στάνταρ» γράφει χαρακτηριστικά η Χέλερ.

Η συγγραφέας δεν λέει ανοιχτά, αλλά υπαινίσσεται σαφώς ότι η Μέρκελ οδηγεί τη Γερμανία προς την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση μιας σύγχρονης δικτατορίας, ενώ αμφισβητεί ότι «το αφεντικό της μεγάλης επιχείρησης που λέγεται Γερμανία» ηγείται της χώρας «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Διαβάζοντας το βιβλίο μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι τα κεντρικά σημεία της κριτικής που ασκεί η Χέλερ στη Μέρκελ απηχούν απόψεις που έχουν ήδη ακουστεί από αναλυτές και πολιτικούς ακόμη και από το συντηρητικό στρατόπεδο. Σύμφωνα με τη Χέλερ, η Γερμανίδα καγκελάριος «γαντζώνεται» στην εξουσία και αυτή της η επιδίωξη προέχει κάθε άλλου ζητήματος, το σύστημα αξιών της δεν ταυτίζεται με αυτό των Χριστιανοδημοκρατών και κατατροπώνει τους ανταγωνιστές της.

Είναι γνωστό ότι οι προκάτοχοι της Μέρκελ είχαν περί πολλού τη Χέλερ και τη συμπεριελάμβαναν μεταξύ των συμβούλων τους, ειδικά ο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος κάποια στιγμή είχε προτείνει και την υπουργοποίησή της. Το γεγονός ότι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος δεν ζήτησε τις υπηρεσίες της φημολογείται ότι πλήγωσε βαθιά τη Χέλερ, η οποία συντάχθηκε με τους εσωκομματικούς αντιπάλους της Μέρκελ.

Η ίδια, πάντως, αρνήθηκε ότι οι 300 σελίδες του βιβλίου της είναι μια έκφραση πικρίας και απέδωσε τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις στην προσπάθεια των ΜΜΕ να εντοπίσουν ένα σκάνδαλο πίσω από μια πολιτική ανάλυση για να «στολίσουν» τα δημοσιεύματα της επόμενης μέρας.
Του Δρ.Κυριάκου Τόμπρα

Ο Πρωθυπουργός της υποταγής στην κ.α Μέρκελ,

της λίστας του Χριστοφοράκου *

και των επιχειρηματικών δώρων της SIEMENS**

έκλεισε άρον αρον το ζήτημα του συμβιβασμού, εντέλοντας τον αυτοφωράκια της οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

Και όλα αυτά πριν ταξιδέψει στο Βερολίνο για να συναντήσει την Καγκελάριο της SIEMENS και ενώ εκκρεμούσε η από 25/07/2012 πρόταση νόμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την κατάργηση του άρθρου 324 του Ν.4072/12, προκειμένου να ακυρωθεί το Σχέδιο της Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και SIEMENS.

* ΣΕΛΙΔΕΣ 4 και 8-18

** ΣΕΛΙΔΕΣ 5, 6 και 7

Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να ξεσηκωθούμε, να βγούμε στους δρόμους και να αρχίσει να παίρνει ο χάρος όποιον από δαύτους βρίσκεται μπροστά μας ;

Πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν άλλα όρια ;
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

«Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά εκτός από ορισμένα. Τα περισσότερα είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα εθνικής ασφάλειας, μερικά από αυτά τα νησιά μπορούν να έχουν εμπορική χρήση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ξεπούλημα, αλλά για τη μετατροπή αχρησιμοποίητων εκτάσεων σε ένα κεφάλαιο που μπορεί να αποδώσει εισοδήματα σε μια δίκαιη τιμή».

Τάδε έφη ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Τα ίδια, περίπου, υποσχόταν, μέσα στο 2010, και ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνεντεύξεις του σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και συνέδρια στις ΗΠΑ. Ανησυχητική η ομοιότητα των υποσχέσεων, αν μη τι άλλο. Παρότι το Μαξίμου υποβαθμίζει τη συγκεκριμένη αναφορά...

Λίγο νωρίτερα, σε άλλη συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, είχε υποσχεθεί: «Οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους». Μια υπόσχεση που έδιναν προς κάθε ενδιαφερόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πριν από δύο περίπου χρόνια. Με τα γνωστά αποτελέσματα...

Για τους Έλληνες και τα δικά τους λεφτά, τα οποία φεύγουν με την ταχύτητα του φωτός προς τα ταμεία της Γερμανικής Ευρωλάνδης, δεν υπήρξε πρωθυπουργική αναφορά. Άλλωστε... δεν χρειαζόταν.

Πάντοτε οι επικεφαλής υποτελών κρατών και αποικιών, όταν επισκέπτονται την έδρα του αυτοκράτορα, φροντίζουν να μεταφέρουν ακριβά δώρα υψηλού συμβολισμού για να δείξουν την πίστη και την προσήλωσή τους στις «κοινές αξίες». Χρυσός, γη και σκλάβοι ήταν τα συνηθέστερα τέτοια δώρα σε παλαιότερους αιώνες.

Κάπως έτσι επισκέπτεται και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας την Υψηλή Πύλη της Γερμανικής Ευρωλάνδης για να δηλώσει ότι η μεγάλη και αγία αυτοκρατορία της ζώνης του ευρώ θα λάβει αυτά που πρέπει σε ένδειξη πίστης και προσήλωσης στις «κοινές αξίες».

Όμως ο πρωθυπουργός της υποτελούς Ελλάδας δεν πάει ως ικέτης, όπως τον αποκαλούν νυχθημερόν τα άθλια χαλκεία της πλατείας Κουμουνδούρου. Μπορεί να μην διεκδικεί κάτι περισσότερο (πώς ήταν δυνατόν, άλλωστε;), αλλά έχει το θάρρος και την παρρησία να ζητά τουλάχιστον μια... επιμήκυνση:

● «Δώστε μας χρόνο να μαζέψουμε όλο τον χρυσό και τους καλύτερους σκλάβους. Κι επειδή αυτό θα κοστίσει κάτι παραπάνω, μεγαλειοτάτη, μην ανησυχείτε. Εμείς θα βάλουμε και τον τόκο που θα χρειαστεί χωρίς να ανοίξετε το πολύτιμο πουγκί σας και τεθεί σε κίνδυνο η πολιτική σταθερότητα της Γερμανικής Ευρωλάνδης. Κι όσο για τη γη, μην ανησυχείτε. Έχουμε και κάτι έρημα κι άχρηστα νησιά εκεί στο Αιγαίο, αλλά δώστε μας λίγο χρόνο μέχρι να βρούμε αγοραστή».

● «Δώστε μας μόνο μια ανάσα για να μη μας καταπιούν οι αγριάνθρωποι, οι απολίτιστοι, οι στασιαστές, οι υπονομευτές του ευρώ και οι οπαδοί της δραχμής».

Όμως ούτε οι υποτελείς χώρες ούτε οι ηγεσίες τους χαίρουν, ιστορικά, ιδιαίτερου σεβασμού στις Υψηλές Πύλες... εν γένει. Ιδιαίτερα αν δείχνουν καθυστέρηση στη συλλογή των τοκοχρεολυσίων και ως εκ τούτου θεωρούνται μπαταχτσήδες.

Γι’ αυτό όμως υπάρχουν οι καλοί και καλοπροαίρετοι άνθρωποι, οι φίλοι των υποτελών χωρών και των ηγεσιών τους. Γι’ αυτό υπάρχουν οι Γιούνκερ, οι οποίοι φροντίζουν να μεταφέρουν με την προσήκουσα διπλωματική ευγένεια τα μηνύματα της Υψηλής Πύλης πριν οι εκπρόσωποι των υποτελών εμφανιστούν μπροστά στον επικυρίαρχο.

Έτσι και ο δικός μας Γιούνκερ, ο ειλικρινής φίλος της Ελλάδας και του πρωθυπουργού της, ο οποίος την Τετάρτη το βράδυ μετέφερε με κρυστάλλινη σαφήνεια τις επιθυμίες της Υψηλής Πύλης και της καγκελαρίου της Γερμανικής Ευρωλάνδης.

● «Είστε αναξιόπιστοι».

● «Έχετε κάνει τεράστιες θυσίες, ξέρω ότι αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι προϊστάμενοί μου, αλλά είναι επίσης βέβαιο ότι δεν αρκούν».

● «Αυτοί με τα χαμηλά εισοδήματα έχουν υποφέρει πολύ και δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολικές απαιτήσεις γι’ αυτούς. Και άλλα μέρη της κοινωνίας πρέπει να συμβάλουν». Ωστόσο «θα πρέπει να πάρετε και άλλα οριζόντια μέτρα, που θα πρέπει μάλιστα να είναι αξιόπιστα για να τα εγκρίνουν οι εισπράκτορες και να μην έχουμε ντράβαλα. Ξέρω, ίσως υπάρξουν επιπλέον απώλειες, αλλά είμαστε σε πόλεμο. Ας ξέρουν τουλάχιστον όσοι θυσιαστούν ότι θα έχουν πέσει για τον ύψιστο στόχο της ευρωλανδικής ανταγωνιστικότητας».

● «Δεν θέλουμε να βγείτε εσείς από το ευρώ, διότι έτσι κινδυνεύουμε να καταστραφούμε εμείς. Επομένως εγώ, που είμαι φίλος σας, θεωρώ απαράδεκτη την έξοδό σας και επιζήμια για τη χώρα σας. Άλλωστε πού θα πάτε ξεβράκωτοι στ’ αγγούρια; Είστε υποχρεωμένοι να ζήσετε υπό τη γενναιόδωρη σκέπη μας».

● «Είναι όμως η τελευταία σας ευκαιρία, γι’ αυτό φροντίστε να μην στενοχωρήσετε άλλο την καγκελάριο της Γερμανικής Ευρωλάνδης. Μην της ζητήσετε επιπλέον χρήματα. Αν δεν είστε συνεπείς και αυτή τη φορά στις πληρωμές σας, θα αναγκαστεί να χάσει ένα τρισεκατομμύριο για να σας τιμωρήσει».

● «Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να κάνω διάλεξη στον ελληνικό λαό και τη χώρα. Ποιος είμαι εγώ που θα κάνω μάθημα στον ελληνικό λαό; Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει. Αλλιώς μαύρο φίδι που σας έφαγε».

● «Α, παραλίγο να το ξεχάσω, αλλά οι δουλειές είναι δουλειές. Επειδή λοιπόν η επιμήκυνση κοστίζει κάτι παραπάνω, τα 11,5 δισ. ευρώ, που έγιναν 13,5 επειδή αργήσατε, θα πρέπει τώρα να γίνουν 18. Και επειδή η καγκελάριος είναι λίγο θυμωμένη για την καθυστέρηση και δεν σας εμπιστεύεται, παλιοζαγάρια, τα θέλει μπροστάντζα».

● «Εγώ, φυσικά, παραμένω φίλος σας».

Ύστερα από την επιμελή και πλήρη αυτή ενημέρωση του ελληνικού λαού μπροστά στις κάμερες, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να έμοιαζε με κέρινο ομοίωμα ύστερα από το κατ’ ιδίαν μαστίγωμα από τον πολιτικό επικεφαλής της Γερμανικής Ευρωλάνδης, μπορεί να άφησε στον φίλο του την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα λεχθέντα στην προηγηθείσα συνάντησή τους, αλλά μπορούσες να διακρίνεις την ανακούφισή του.

Είχε ήδη προσφέρει – προφορικώς τουλάχιστον – στην καγκελάριο όλα όσα αυτή ανέμενε ώστε να ξεκαθαριστεί πως η σημερινή συνάντηση θα κυλούσε χωρίς παρατράγουδα. Τα δώρα του θα γίνονταν αποδεκτά. Αυτός θα επέστρεφε στην αποικία με την έγκρισή της για την υλοποίηση του «Προγράμματος» και θα είχε μόνο την αγωνία για την έγκριση της επιμήκυνσης, η οποία θα αναμένεται κάπου στον Οκτώβριο.

Μέχρι τότε όμως ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...