Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Ιαν 2017


Για τρίτη φορά αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, ο κ. Νίκος Παντελής, πρότεινε να μην εκδοθούν στην Τουρκία και να απορριφθεί το σχετικό αίτημα των τουρκικών αρχών για τέσσερις από τους συνολικά οκτώ εκζητούμενους Τούρκους αξιωματικούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου επιχειρηματολόγησε επί μακρόν κατά της εκδόσεως των Τούρκων αξιωματικών επικαλούμενος τις βασικές διατάξεις περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση και προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι αν εκδοθούν θα τύχουν στη γείτονα δίκαιης δίκης.

Ο κ. Παντελής αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ και οι τέσσερις εκζητούμενοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους ενώπιον του δικαστηρίου αναφερόμενοι εκτενώς σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Ποια απόπειρα ανθρωποκτονίας; Με ένα άοπλο ελικόπτερο; Σας ζητώ να γνωμοδοτήσετε κατά της έκδοσής τους» είπε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απευθυνόμενος προς το β’ ποινικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπέρ της μη έκδοσής τους μίλησαν και οι εξετασθέντες μάρτυρες, ενώ ανάλογες αρνητικές εισηγήσεις έχουν υποβληθεί και από δύο ακόμα αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη και την κυρία Βασιλική Θεοδώρου που μετείχαν σε ισάριθμες δίκες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Άρειο Πάγο.

Ακολουθώντας τη γραμμή που χάραξαν οι προηγούμενοι συνάδελφοί του, Θεοδώρου και Βουρλιώτης. «Ποια εχέγγυα παρέχουν οι τουρκικές αρχές σε αυτούς τους ανθρώπους, η απόφασή σας είναι μονόδρομος… Το άσυλο είναι λέξη ελληνική. Ζήτησαν άσυλο για να γλιτώσουν τη ζωή τους, τους έχουν φορτώσει τα πάντα.

Οι αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθούν όλες μαζί και για τους οκτώ στις 23 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα. Αν ο Άρειος Πάγος ταχθεί κατά της έκδοσης τους η υπόθεση θα τελειώσει με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ αν ο Άρειος Πάγος ταχθεί υπέρ της ικανοποίησης του τουρκικού αιτήματος, μόνον ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να διατυπώσει αντίθετη θέση και απόφαση.
Όμως, επειδή έχουμε καταγράψει απίστευτες "ανατροπές" και διαστάσεις τελικών αποφάσεων δικαστηρίων από τις εισηγήσεις των εισαγγελέων έδρας, θα επιλέξουμε να "κρατήσουμε μικρό καλάθι", έως ότου ανακοινωθεί η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που αιτήθηκαν ασύλου στην Ελλάδα... Ευελπιστούμε η Ελληνική Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μην γίνει υποχείριο πολιτικών σκοπιμοτήτων και πιέσεων και να στείλει προς όλους το μήνυμα που αρμόζει, με βάση τους νόμους, όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και με βάση το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη την Ελλάδα, αυτή τη φορά για το θέμα του Κυπριακού, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και προειδοποίησε τη χώρα μας ότι δεν θα πρέπει να περιμένει μια λύση στο ζήτημα αυτό χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν αφού σχολίασε εμμέσως ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος της Τουρκίας δεν είχε τυπική υποχρέωση να μετέχει στη Διάσκεψη, όπως άλλωστε και η Αγγλία δεν εκπροσωπείται από τη Βασίλισσα αλλά από τον Πρωθυπουργό, έσπευσε να ρίξει την ευθύνη της αποτυχίας στην ελληνική πλευρά, εξιστορώντας τη διαπραγμάτευση για το σχέδιο Ανάν. «Πιο παλιά, στις διαπραγματεύσεις του Bürgenstock, στην περίοδο της πρωθυπουργίας μου, όπως γνωρίζεται συμμετείχε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και οι διπλωμάτες εργάστηκαν 4 ημέρες και 4 νύχτες με έντονους ρυθμούς. Στην συνέχεια εμείς συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αννάν και παρόλα που η ελληνική πλευρά επιχείρησε να φύγει εμείς υποσχεθήκαμε στον κ. Αννάν στο Νταβός: "Εμείς δεν θα είμαστε η πλευρά που θα φύγει. Πάλι οι Ρωμιοί θα φύγουν. Ορίστε πάλι φεύγουν". Τότε ο κ. Αννάν έδειξε αποφασιστική στάση και είπε "δεν θα οπισθοχωρήσω, υποσχέθηκα και θα υπογράψουμε αυτή την συμφωνία". Έτσι υπογράψαμε».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε και τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων για το σχέδιο («στην περίοδο των δημοψηφισμάτων η ΤΔΒΚ είπε «ναι» με ποσοστό της τάξης του 65% και η Ε/κ Διοίκηση με ποσοστό της τάξης 75% «όχι») προσθέτοντας ότι, παρόλα αυτά, «δεν πήραν την ΤΔΒΚ στην Ε.Ε. αλλά πήραν την Νότια Κύπρο... Υπάρχει μια τέτοια ανειλικρίνεια». Προσέθεσε δε πως «η Βόρεια Κύπρος καταβάλλει έντονες προσπάθειες με ειλικρίνεια. Η Νότια Κύπρος και η Ελλάδα έχουν άλλους στόχους. Λ.χ. εγγυήσεις και ασφάλεια».

«Τους το είπαμε ξεκάθαρα. Στις εγγυήσεις, στην ασφάλεια μην αναμένεται ένα πλαίσιο εγγύησης, στο οποίο δεν θα υπάρχει η Τουρκία. Εμείς είμαστε για πάντα εκεί. Δεύτερον, στο ζήτημα της ασφάλειας, όπως καθορίστηκε προηγουμένως, η Νότια Κύπρος και η τουρκική διοίκηση της Βορείας Κύπρου, με ίσους όρους θα διατηρούν εκείνοι 950 και εμείς 650 στρατιώτες. Πρέπει να συνεχιστεί (αυτό το μοντέλο). Δεν μπορεί να τεθεί ζήτημα για τελική απόσυρση του τουρκικού στρατού από εκεί. Αυτό το συζητήσαμε άλλωστε με αυτό τον τρόπο. Σε περίπτωση που τίθεται τέτοιο ζήτημα τότε και οι δυο πλευρές πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματα τους».

Για εδαφικό και εκ περιτροπής Προεδρία

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο κομμάτι του εδαφικού αλλά και της εκ περιτροπής Προεδρίας, αποτυπώνοντας σαφώς τα όρια της Άγκυρας.

«Γνωρίζετε την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, στην άλλη πλευρά τα Κόκκινα και η ενδιάμεση περιοχή Κοκκίνων-Μόρφου. Υπάρχουν αυτά. Τους το είπα ξεκάθαρα. Και ο κ. Ακιντζί το είπε. Αν θέλετε να παραχωρήσετε το Βαρώσι για χρήση του λαού και εμείς έχουμε μια πρόταση για εσάς. Ενώνοντας τα Κόκκινα με την Μόρφου να παραχωρηθεί αυτή η περιοχή στην ΤΔΒΚ. Με τον ίδιον τρόπο το ανοιχτό-κλειστό Βαρώσι αφήνεται στην Νότια Κύπρο. Τους είπαμε ότι δεν γίνεται να λένε θέλουμε την Καρπασία, εκείνη την περιοχή κ.ο.κ. Να υπάρχουν τόσα ποσοστά στην παραλία… Αυτές είναι τελειωμένες υποθέσεις. Στο Σχέδιο Αννάν ήταν έτσι ή αλλιώς. Το Σχέδιο Αννάν πλέον δεν ισχύει», ανέφερε.

Ως προς τη διοίκηση, σημειώσε ότι «υπάρχει μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης. Συζητείται το σύστημα 1-4. Δηλαδή μια περίοδο η προεδρία θα είναι στην τουρκική διοίκηση της Βόρειας Κύπρου και 4 περίοδοι στην «Ρωμάιικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου». Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Αυτό το είχαμε συζητήσει προηγουμένως. Μια περίοδος την προεδρία θα την αναλάβει η ΤΔΒΚ και 2 περιόδους η «Ρωμάιικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου». Αυτό είναι δίκαιο. Αυτή είναι η παράμετρος εφόσον θέλουμε μια δίκαιη και περιεκτική ειρήνη. Πέρα από αυτό κανείς να μην αναμένει τίποτα από εμάς».

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχολιάστηκαν από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος υπογράμμισε την ενεργή και επίμονη παρουσία της Ελλάδας στην διαπραγματευτική διαδικασία.

Οι διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα - Τουρκία, αλλά και ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά, για τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων ήταν αδύνατον να γεφυρωθούν στη χθεσινή διεθνή διάσκεψη, όπου συμμετείχαν υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες οι δύο ηγέτες Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, οι ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων Νίκος Κοτζιάς, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Μπόρις Τζόνσον, ενώ στο γεύμα που προηγήθηκε παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα ζητήματα εγγυήσεων και ασφάλειας δεν είναι τα μοναδικά «αγκάθια» που πρέπει να ξεπεράσουν τα συμβαλλόμενα μέρη στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται –και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν ακόμη για κάποιο χρονικό διάστημα– στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης είναι ο αρκετά προβληματικός χάρτης που του παρέδωσε ο Tουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και οι αποκλίσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης. Το βασικότερο πρόβλημα του τουρκοκυπριακού χάρτη αφορά την περίπτωση της Μόρφου, η οποία –προς το παρόν τουλάχιστον– δεν επιστρέφεται υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως μια τέτοια κίνηση δεν ήταν μη αναμενόμενη, καθώς ανάλογη στάση είχε τηρήσει η τουρκοκυπριακή πλευρά και κατά τις διαπραγματεύσεις του Μον Πελερέν τον περασμένο Νοέμβριο.

Εξίσου σημαντική είναι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών στο ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας. Η τουρκοκυπριακή πλευρά εξακολουθεί να επιμένει στην ανάγκη η προεδρία του νέου διζωνικού, δικοινοτικού, ομόσπονδου κράτους να είναι εναλλασσόμενη κατά περιόδους οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε ίσα χρονικά διαστήματα, ανεξάρτητα από την πληθυσμιακή σύνθεση του νησιού. Εν ολίγοις, η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητάει ένα διαμοιρασμό της τάξεως του «50-50» στον χρόνο προεδρίας, κάτι που η ελληνοκυπριακή ηγεσία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθεί.

Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Συνεχίζοντας την χθεσινή παράλλαξη του ορισμού της τραγωδίας, σαν ορισμό της προδοσίας, θα δούμε σήμερα μία σημαντική παράμετρο -την σημαντικότερη- της επιτυχίας μιάς προδοσίας από τους άθλιους πολιτικούς.

Η παράμετρος αυτή δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον λαό.
Όλους εμάς δηλαδή.
Μιμούμενοι κι εμείς αναίσχυντα τα πολιτικά σκύβαλα, φροντίζουμε να προδίνουμε την πατρίδα και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Με τον τρόπο που όλοι μας καταλαβαίνουμε αλλά δεν θέλουμε να παραδεχτούμε.

Αρχίζοντας απ' την κορύφωση της δικής μας προδοσίας και γυρίζοντας προς τα πίσω, βλέπουμε πως στην ουσία είμαστε εμείς που προδώσαμε εκείνο το επικό 62% του  "ΟΧΙ" του Ιουλίου 2015.
Όχι μόνον αφήσαμε αδιαμαρτύρητα την "αριστερή" φιλιππινέζα του συστήματος να το μετατρέψει σε "ΝΑΙ", αλλά έναν μήνα μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου ως απόρροια εκείνου του "ΝΑΙ"επιβραβεύσαμε τον προδότη δίνοντάς του πάλι την εξουσία στις καινούργιες εκλογές (εδώ, δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ποτέ τον ρόλο που έπαιξε -και φιλοδοξεί να ξαναπαίξει- η πολυδιαφημισμένη από σύστημα και συστημικά ΜΜΕ αποχή ως διαμαρτυρία(!), που είχε σαν αποτέλεσμα το ντεμέκ αριστερό κυβερνητικό κόμμα ενώ έχασε 320.000 ψήφους σε σχέση με τον Ιανουάριο του '15, να χάσει σε ποσοστό μόνον  0,9%).

Πότε διαμαρτυρηθήκαμε πραγματικά και όχι με το συστημικό εφεύρημα της αποχής;
Πότε υπερασπίσαμε εκείνη την δική μας απόφαση του 62%;
Πότε εξεγερθήκαμε εναντίον της αδιαφορίας για την βούληση του λαού;
Πότε τιμωρήσαμε τους προδότες;

Πηγαίνοντας πιό πίσω, αλλά πάντα μέσα στα μνημόνια και την Νέα Κατοχή, βλέπουμε πως αφήσαμε (λάθος: δεν αφήσαμε, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ), να μας κυβερνούν οι απολύτως και απ' ευθείας υπαίτιοι της χρεοκοπίας της χώρας και της καταλήστευσης του λαού.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως όλα αυτά αποτελούν βλακεία, ηλιθιότητα και όχι προδοσία.
Θα μπορούσε ίσως, αν υπήρχε άγνοια. Αλλά άγνοια δεν υπάρχει.
Όταν όλες, ΟΛΕΣ, οι μνημονιακές και δωσιλογικές κυβερνήσεις όταν ήταν στην αντιπολίτευση έβριζαν και στηλίτευαν μνημόνια και τοκογλύφους, και κατόπιν ερχόμενες στην εξουσία εφάρμοσαν η μία μετά την άλλη την ίδια προδοτική πολιτική, την ίδια κατάλυση του Συντάγματος, την ίδια εκχώρηση της κυριαρχίας της χώρας, άγνοια δεν υπάρχει. Ούτε γι αυτές -τις κυβερνήσεις- ούτε για μάς που τις διατηρούμε στην εξουσία.

Εξακολουθούμε εν γνώσει μας να προδίνουμε την δική μας την πατρίδα.  Τους εαυτούς μας.  Τα παιδιά μας.

"...δι ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν".
Έτσι τελειώνει ο ορισμός της τραγωδίας κατά τον Αριστοτέλη.
Κι αν θεωρήσουμε πως η δική μας "κάθαρσις", δηλαδή ο εξαγνισμός ήδη συντελείται μέσω των παθημάτων μας, το ζητούμενο είναι η έκβαση της πράξεως (του ορισμού) να είναι σύμφωνη με το ηθικό αίσθημα του ανθρώπου που δεν είναι άλλο από την δικαιοσύνη για όσους προξένησαν τον φόβον και τον έλεον σ' έναν ολόκληρο λαό, ώστε να επέλθει η ίαση της ψυχής, του ήθους και της αξιοπρέπειάς του.

Η προδοσία μας πρέπει να σταματήσει.
Επανάσταση τώρα!...


Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Δεν είχε καμία σημασία, για τους «αρμόδιους», το ότι επί χρόνια καταγράφουμε την ύπαρξη, τις δομές, την οργάνωση, την λειτουργία και την σε γενικές γραμμές εντεταλμένη – στοχευμένη δράση του τουρκικού παρακράτους εντός του Ελληνικού εδάφους, στα γεωγραφικά όρια της Θράκης. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι «ειδικοί» (συνήθως πολιτικά «τακτοποιημένοι», υπάλληλοι με ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας, αλλά και πολιτικά ξόανα που λειτουργούσαν με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον) που μας χαρακτήρισαν ως φασίστες, επειδή τολμούσαμε αυτό που οι ίδιοι δεν μπορούσαν, δηλαδή να καταγράφουμε τα συμβαίνοντα στην Θράκη, την Ελληνική Θράκη, που κάποιοι καλοπληρωμένοι τουρκόφρονες (γνωστοί και στους μουσουλμάνους της Θράκης) επιθυμούν να την δούνε υπό τουρκική κατοχή.
Στην πράξη, όμως, οι «ειδικοί», οι «αρμόδιοι» και οι «υπεύθυνοι», το μόνο που έχουν κατορθώσει με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους επί σειράς δεκαετιών είναι να «γκριζάρουν» (επίσημα και στον χάρτη των ευρωεκλογών) την Θράκη, να μεταβάλουν στο χείριστο την κατάσταση που επικρατεί σε αυτήν και να την «παραδώσουν» σιωπηλά σε μια άτυπη συγκυριαρχία με τις παρακρατικές ομάδες τουρκοφρόνων (ανθυποπρακτοριδίων που εντέλλονται από το άτυπο τουρκικό στρατηγείο ειδικών επιχειρήσεων, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής), δηλαδή με την ίδια την τουρκική πολιτική και τα συμφέροντα της Τουρκίας…


Λένε πως ο χρόνος είναι εκείνος που αποκαλύπτει τα πάντα. Στην περίπτωσή μας, ο χρόνος συνοδευόμενος από την αλαζονεία και την έπαρση της ποινικής ατιμωρησίας, κατόρθωσε να φέρει στην επιφάνεια την ύπαρξη και την εντεταλμένη δράση των Γκρίζων Λύκων επί της Ελληνικής Θράκης, δηλαδή μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί η εκάστοτε τουρκική κυβέρνηση, για να κάνει πράξει τις «βρωμοδουλειές» των μυστικών της υπηρεσιών. Μια οργάνωση που δρα «εκκαθαριστικά» εντός και εκτός Τουρκίας (τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερη δραστηριότητα στη Συρία, στο πλευρό των τζιχαντιστών). Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι αυτοί που δολοφόνησαν με απίστευτη αγριότητα τον Τάσο Ισαάκ στη Κύπρο, χτυπώντας τον πραγματικά σαν αγέλη με πέτρες, ρόπαλα και λοστούς. Πρόκειγαι για μια οργάνωση, τα μέλη της οποίας εκπαιδεύονται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και αναλαμβάνουν «black ops» (μαύρες επιχειρήσεις) με την απόλυτη βοήθεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ταυτόχρονα όμως οι Γκρίζοι Λύκοι χρησιμοποιούνται ως «μέσον» εύρεσης και εκπαίδευσης μουσουλμάνων που ζούνε εκτός της Τουρκίας (κυρίως σε χώρες της Ευρώπης) τους οποίους προετοιμάζουν για την ανάληψη θέσεων ισχύος στις χώρες προέλευσής τους. Τέτοια κυκλώματα των Γκρίζων Λύκων έχουν ήδη καταγραφεί και δρουν σε χώρες όπως η Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αυστρία, με πολλαπλές ευθύνες - πεδία δράσεων (έως και δολοφονίες προσώπων που «ενοχλούν» την Τουρκία).

Ο ψευτομουφτής Ξάνθης, Αμέτ Μέτε, στο γραφείο του με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας

Ένα τέτοιο δίκτυο ακραίων τούρκων εθνικιστών, λειτουργεί και στην Ελληνική Θράκη και έχει "ασχοληθεί" με μια σειρά από προβοκάτσιες (χαμηλού προφίλ) που έγιναν εντός του ελληνικού εδάφους. Πληροφορίες του παρελθόντος αναφέρουν πως πρόκειται για περίπου 3.000 άτομα, που διαθέτουν τη δική τους τηλεπικοινωνιακή δομή και τα οποία έχουν τη δυνατότητα υλοποίησης συντονισμένων «ενεργειών». Μάλιστα, στο παρελθόν μετά από έρευνα των αρμοδίων ελληνικών αρχών, υπήρξε και εύρεση και κατάσχεση στρατιωτικού υλικού και εγχειριδίων άτακτου πολέμου εντός και εκτός αστικών περιοχών. Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο (facebook) αποκαλύπτουν όχι μόνο την ύπαρξη των Γκρίζων Λύκων, αλλά και την χαμηλή νοημοσύνη που διέπει τα μέλη τους (δημοσιεύουν στα προφίλ τους την συμμετοχή τους στην παρακρατική οργάνωση), ενώ από πολύ καλή γνώση που διαθέτουμε, έχουν υπάρξει -σε αίθουσες δημοσίων ελληνικών σχολείων- ομολογίες μαθητών για την ισχύ των οικογενειών τους επειδή «ανήκουν» στους Γκρίζους Λύκους!

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας, σε επίσκεψή του στην Ελληνική Θράκη

Αυτά, και άλλα πολλά περισσότερα, τα έχουμε ήδη καταγράψει, χωρίς να υπάρξει κάποια κινητικότητα από την πλευρά του –υποτίθεται οργανωμένου- επίσημου ελληνικού κράτους. Η «ομερτά» που καλύπτει συγκεκριμένο θέμα ξεπερνά ακόμη και αυτή της ιταλικής «μαφίας»!!! Όμως, επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «όταν χορτάσει η ψείρα πέφτει στο γιακά», ήταν σχεδόν βέβαιο πως με την πάροδο του χρόνου και με το καθεστώς της ατιμωρησίας, θα γινόταν τα «αποκαλυπτήρια» των χρήσιμων ηλιθίων (Γκρίζοι Λύκοι) της Ελληνικής Θράκης.
Το ότι, θα αποκαλυπτόταν όμως και ένα μέρος της ηγεσίας τους, που τους καθοδηγεί και που αποτελεί όργανο των βρώμικων σχεδιασμών της Τουρκίας προς την Ελλάδα, είναι κάτι που αποτελεί μεν έκπληξη, αλλά ταυτόχρονα και επιβεβαίωση για το χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης που όχι μόνο διέπει αλλά και προΐσταται των Γκρίζων Λύκων, μιας δηλαδή όχι εν δυνάμει αλλά σε πλήρη εξέλιξη οργανωμένης παρακρατικής φονικής ομάδας που σαν σκοπό έχει είτε τον τραμπουκισμό επί των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης, είτε την δράση εντός και εκτός αστικών περιοχών, όπως αυτή έχει καταγραφεί εντός και εκτός Τουρκίας κατά το παρελθόν και όπως την αντιλαμβάνεται η «ηγεσία» των «Γκρίζων Λύκων».


Όπως διαβάζουμε στα «Τουρκικά Νέα», σε χτεσινό κείμενο του στο FB ο ιμάμης Γλαύκης κ. Αζήζογλου αναφέρεται σε δημοσίευμα μας στο οποία αναφέραμε πως κακώς συνεννοήθηκε ο αρμόδιος του στρατού μαζί του για την γνωστή κηδεία που έγινε εκεί κ.λ.π

Αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του για να δείξει πως αυτός είναι ο νόμιμος ιμάμης Γλαύκης, ενώ κάνει χιούμορ καλώντας σε εξεύρεση του ιμάμη Γλαύκης. Παραβλέπει βέβαια πως εμείς δεν αμφισβητήσαμε την θέση του, αλλά γράψαμε πως ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ αυτή και μόνο είχε ορίσει άλλον ο νόμιμος μουφτής Σινίκογλου. Τέλος πάντων.

Το ενδιαφέρον στην εν λόγω ανάρτηση είναι όταν αρχίζει και σχολιάζει ο γνωστός ¨Γκρίζος Λύκος¨ Μπουλέντ Χατζή Σαλί ο ιμάμης του Κοπτερού . Για να θυμηθούμε όμως μερικές φωτογραφίες του κ. Μπουλέντ Χατζη Σαλί.

Σε συνάντησή του με Τούρκο στρατιωτικό.

Στα κεντρικά γραφεία του φασιστικού ΜΗΡ, κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ.

Με φόντο την σημαία της "Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης".

Ο Μπουλέντ γράφει λοιπόν «Ερκάν χότζα μου να είσαι γαλήνιος, εγώ έστειλα τους λύκους, αυτοί θα πράξουν τα δέοντα».

Ο κ. Αζίζογλου του απαντά: "Ελπίζω να είναι εκπαιδευμένοι. Να βρουν το άτομο εκείνο από την αναπνοή του".

Ο Μπουλέντ όμως δεν φαίνεται να καταλαβαίνει και απαντά σε άλλο μήκος κύματος γράφοντας πως "Για όσο υπάρχουν λύκοι ο Τουρκικός Κόσμος πάντα θα είναι ισχυρός".

Λογικά, λοιπόν, διερωτόμαστε:
Που θα σταλθούν αυτά τα «άτομα»;
Με ποια ιδιότητα ο κ. Μπουλέντ τους αποστέλλει;
Τι ακριβώς θα έκαναν (ή ήδη έκαναν) εκεί που θα πήγαιναν αυτά τα άτομα;

Ταυτόχρονα, όμως, θέτουμε και κάποια ακόμη ερωτήματα προς τους "αρμόδιους":
Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας στην Ελληνική Θράκη, για να καλέσει τους συγκεκριμένους «συνομιλητές», για να του εξηγήσουν τι εννοούν με όσα γράφουν;
Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας στην Ελληνική Θράκη, που να αντιλαμβάνεται το επικίνδυνο για πολίτες αλλά και για την ίδια τη χώρα, που συζητούν οι συγκεκριμένοι δημοσίως;
Τι θα έκανε ένας εισαγγελέας, εάν κάποιος χριστιανός της Θράκης εκφραζόταν δημοσίως -έγραφε ανάλογα- στο διαδίκτυο;
Τι έχουν να δηλώσουν σχετικά εκείνοι που «κρατάνε κόκκινες γραμμές»;
Τι έχουν να πράξουν σχετικά εκείνοι που έχουν οικειοθελώς αναλάβει τον θεσμικό πολιτικό ρόλο να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες και την Ελλάδα από κινδύνους που αναπτύσσονται επί των συνόρων αλλά και στο εσωτερικό της χώρας;


Λίαν προσφάτως, το πολιτικό προσωπικό (οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι) φέρονται ως ιθύνοντες για την πρόωρη συνταξιοδότηση των ήδη υφιστάμενων μουφτήδων στην Ελληνική Θράκη. Αμέσως μετά από αυτή την πολιτική «πρωτοβουλία» των «ιθυνόντων», εμφανίστηκε η πρόταση των τουρκοφρόνων «οι εκλεγμένοι μουφτήδες να πάρουν τις θέσεις εκείνων που αποχωρούν»…
Αναρωτιόμαστε: Οι ειδικοί σύμβουλοι και ένας πλήθος άλλων εργαζομένων σε ειδικές υπηρεσίες της χώρας, συμβούλευσαν αυτή την ΠΑΡΑΝΟΜΗ αλλαγή της υφιστάμενης και απόλυτα προβλέψιμης απόφασης ή πρόκειται ουσιαστικά για μια υπόγεια πολιτική – κομματική συνδιαλλαγή της κυβέρνησης των Αθηνών με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως αυτή η κυβέρνηση δρα με γνώμονα το συμφέρον και την ασφάλεια της χώρας και των ελλήνων πολιτών, όταν «βάζει βούτυρο» στο ψωμί της τουρκικής προπαγάνδας; Ή, μήπως, είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση να έχει τη βούληση άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης του τουρκικού παρακράτους των Γκρίζων Λύκων;

Η ελληνική κυβέρνηση, περιμένει να υπάρξει μια νέα δολοφονία, όπως αυτή του Τάσσου Ισαάκ στην Κύπρο ή να γίνουν μέσα στη Θράκη όσα συνέβησαν στο Κόσοβο ή στη Συρία, προκειμένου να ενεργοποιήσει όλους εκείνους τους νόμιμους μηχανισμούς προστασίας της εσωτερικής ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών;
Επιτέλους, τι πρέπει να συμβεί στη Θράκη, για να αναλάβει η κυβέρνηση το βάρος των ευθύνων της και να πράξει τα αυτονόητα;

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που αρχίζουν να υποθέτουν πως οι «κόκκινες γραμμές» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι άμεσα συνδεδεμένες είτε με το αίμα των Ελλήνων είτε με το κόκκινο της τουρκικής σημαίας…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κασσάνδρα προς ηγεσία Τροίας

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τι θα συμβεί στην “πρώτη φορά αριστερά” αν δώσει και την Κύπρο σε αυτούς που τη θέλουνε, όπως έχει ήδη αρχίσει να το κάνει και με μόνη τη συμμετοχή της στο έγκλημα της Γενεύης;

Θα σας πω τι θα της κάνουνε, αλλά επιτρέψτε μου πρώτα να διηγηθώ μια ιστοριούλα. ‘Ενα βράδυ, πριν από πολλά χρόνια, κάλυπτα δημοσιογραφικά την επίσκεψη του τότε ΥΠΕΞ Κάρολου Παπούλια στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Το βράδυ μας κάλεσε να φάμε στην Πρεσβεία, έρρεε η βότκα, είμαι και κάπως αθυρόστομος, τον ρώτησα:

“Υπουργέ μου, αν ο (ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας) Μιλόσεβιτς πάει και δώσει στους Αμερικάνους το κεφάλι του Κάρατζιτς και του Μλάντιτς (Σερβοβόσνιων ηγετών εκείνη την εποχή), για ποιό λόγο οι Αμερικανοί θα χρειάζονται το δικό του κεφάλι στους ώμους του;”

Ο Παπούλιας με κοίταξε και στραβομουτσούνιασε. Υποστήριζε τότε την πολιτική του Μιλόσεβιτς, που πίεζε τους Σερβοβόσνιους να πούνε το μεγάλο “Ναι” στο Ντέιτον. Αυτοί όντως το είπανε. Ούτε δεκαετία αργότερα, ο Μιλόσεβιτς πέθανε σε ένα μπουντρούμι στη Χάγη, ενώ ο δικηγόρος του πάσχιζε να βρει τους Ρώσους να τους δώσει ένα υπόμνημα ότι ο πελάτης του φοβάται ότι θέλουν να τον σκοτώσουν. Τον αθώωσε το περασμένο καλοκαίρι για τη Βοσνία το Διεθνές Δικαστήριο, αλλά δεν βρέθηκε ούτε μια μεγάλη εφημερίδα να γράψει την είδηση.

Το ίδιο θα γίνει λοιπόν με την “πρώτη φορά αριστερά”, τουλάχιστον πολιτικά (το τι θα συμβεί με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και τους συνεργούς αυτής της ιστορίας ατομικά είναι άλλη ιστορία, εκφεύγει αυτού του άρθρου, ανήκει στη σφαίρα της ψυχανάλυσης και της εγκληματολογίας. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση των Θεών, δεν νομίζω πάντως ότι θα είναι τελείως αυθαίρετη σε ένα τέτοιο ζήτημα).

Το λάθος του Μιλόσεβιτς ήταν ότι, και στο Ντέιτον και αργότερα, κατέστρεψε τους λόγους που είχε ο λαός του να τον υποστηρίζει. Αν και η ιστορία θα του αναγνωρίσει ένα σοβαρό ελαφρυντικό – η διεθνής κατάσταση ήταν πολύ απελπιστική και δεν είχε κανέναν σύμμαχο. Ο Πούτιν πήρε την Κριμαία για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για να μην καταστρέψει τους λόγους που τον υποστηρίζουνε οι Ρώσοι. Κι επειδή δεν μπορείς να κάνεις μόνο άμυνα, όπως οι πατριώτες Κύπριοι – οι μη πατριώτες προσπαθούνε να βάλουνε γκολ στη δική τους εστία – τράβηξε και μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, επιφυλάσσοντας στους Αμερικανούς τη σοβαρότερη ήττα τους μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Τα κατάφερε και με τον Ερντογάν και τραβάνε τα μαλλιά τους τώρα.

Κι εκεί ακριβώς που τα τραβούσαν θυμήθηκαν την Κύπρο, που τόσο πολύ μπορεί να χρησιμεύσει και σε μια ολόκληρη βεντάλια επιδιώξεων, που αφορούν την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Επιτέλους, δεν το παίρνουμε αυτό το νησί, που μας ξεγλίστρησε μέσα από τα χέρια και το 1955-59, και το 1964, και το 1974 και το 2004; Δεν βάζουμε το σχέδιο τάδε πού 'χουμε τόσο προσεκτικά ετοιμάσει μαζί με άλλα εκατό, από το 2004 και μετά; (Στην Ελλάδα νομίζουν ότι η υπερδύναμη λειτουργεί όπως το ΙΚΑ). Πότε θα ξαναβρούμε είπαμε τέτοιο Πρόεδρο να κυβερνά την Κύπρο και την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι; Το είπανε στο ‘Αγιο Πνεύμα, επικοινώνησε με τον Αναστασιάδη την 1η Δεκεμβρίου και εγένετο Γενεύη!

Δηλαδή τι έγινε; Από κει πού 'χαμε διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για να βρούνε μια λύση και να την υποβάλουμε σε δημοψήφισμα, να αποφασίσουν οι πολίτες, νά 'σου και αλλάζουμε αιώνα, πάμε στον 19ο αιώνα, μαζεύονται να αποφασίσουν για την Κύπρο τρεις ξένες χώρες, η Βρετανία, η Ελλάδα και η Τουρκία, χωρίς καν να συμμετέχει το κυπριακό κράτος! Αντ’ αυτού φωνάζουνε, δίκην ιθαγενών φυλάρχων, τον απερίγραπτο Αναστασιάδη και τον ομολογουμένως αξιοπρεπή κ. Ακιντζί.

Το χειρότερο είναι ότι διάφοροι κει πέρα στην υπερδύναμη, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς της σύγχυσης και της παραπλάνησης, μπορεί να σκέφτονται άλλα πράγματα και για την Ελλάδα και για την Εγγύς Ανατολή. Πόσο θα πάει ακόμα η ελληνική κατάσταση όπως πάει σήμερα – μήπως σκάσει το 2017 η Ελλάδα, ή μήπως τη σκάσουνε; Θα υπάρχει ΕΕ σε ένα χρόνο από τώρα; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε πως να περικυκλώσουμε το ρωσικό στρατό στη Συρία;

Ταυτόχρονα με τον Αναστασιάδη, και πολλοί άλλοι ειδοποιήθηκαν από το Άγιο Πνεύμα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βρυξέλλες να μπουν σε “κόκκινο συναγερμό”. ‘Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Δεν τους ξέρουμε, ούτε τους υποπτευόμαστε, γιατί δεν πρέπει να τους ξέρουμε, ούτε να τους υποπτευόμαστε.

Αν τώρα τους βοηθήσει η της Ελλάδος “Αριστερά” να πάρουνε και την Κύπρο, θα έχει εξαντλήσει μάλλον τη χρησιμότητά της. Και για να είναι σίγουροι ότι δεν θα συνέλθει ποτέ πια, όχι η κομματική ηγεσία της, αυτή ουδόλως τους απασχολεί, αλλά η μεγάλη πλειοψηφική παράταξη που υπήρξε από την Κατοχή μέχρι το δημοψήφισμα, με διάφορες ανεπρόκοπες ηγεσίες, ο πυρήνας του ανθιστάμενου ελληνικού λαού, θα τη βάλουνε να διαχειριστεί και να φορτωθεί εκείνη πιθανώς, πριν εγκαταλείψει οριστικά τον μάταιο τούτο κόσμο, τις ευθύνες και μερικών ακόμα από τις καταστροφές πού 'ρχονται. Προτού την πετάξουνε, και τη χώρα μαζί της, στα σκυλιά.

Για παράδειγμα, κάτι που έχουνε ίσως σχεδιάσει για αρχή, είναι η αποπομπή από το ευρώ. Με τους δικούς τους όρους όμως, όχι με τους όρους που ονειρεύονται διάφοροι συμπαθείς μεν, αλλά μη επαρκούς γενικής εποπτείας δε, όπως έγραφε ως “πολύ επιθυμητό ενδεχόμενο” το περασμένο καλοκαίρι, το Heritage Foundation σε μια έκθεσή του. Αυτό το Ινστιτούτο ακούω ότι κάνει και τη διαχείριση της ομάδας μετάβασης στην εξωτερική πολιτική του Τραμπ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα κάνουνε, αυτό δεν είναι αναγκαστικά το χειρότερο δυνατό ενδεχόμενο. Αυτό που ξέρω είναι ότι, σε αντίθεση με το 1974, θά 'ναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να γλυτώσει ως χώρα από μια εθνική καταστροφή στην Κύπρο.

Αυτό που ξέρω επίσης είναι ότι ο Σατανάς έχει αναλάβει από καιρό ρόλο Σεφ στην ελληνική (και κυπριακή) κουζίνα. Είμαστε εντός προγράμματος καταστροφής του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού και έθνους, χωρίς νά 'χουμε βρει τρόπο να το αντιμετωπίσουμε, άρα όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Αν κάποιος, εφτά χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο, δεν το πιστεύει αυτό, τότε να μου πει τι ακριβώς πιστεύει.

Τον Μάρτη του 1974, ο Ιωαννίδης είπε στον Ωνάσση: “Στην εξωτερική πολιτική πάμε πολύ καλά. Και στο βορειοηπειρωτικό και στην Κύπρο. Μού 'πανε να βγάλω από τη μέση τον παπά κι αυτοί θα μας δώσουνε το νησί”. Τρελάθηκε προφανώς ο Ωνάσης και τον ρώτησε “Και καλά, γιατί σου λένε να το κάνεις εσύ και δεν το κάνουνε οι ίδιοι;”

Ο Ιωαννίδης τό 'κανε, επεχείρησε δηλαδή να σκοτώσει τον Μακάριο και να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως καλή ώρα πασχίζουνε τώρα στη Γενεύη να πετύχουν, και πέθανε στο τέλος κι αυτός στη φυλακή. Παρόλο που είχε όντως το ελαφρυντικό ότι τον είχαν ξεγελάσει, ότι δεν κινήθηκε με ιδιοτελές κίνητρο. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν στη δική μας εποχή τέτοια ελαφρυντικά.

Πηγή Κonstantakopoulos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Μπορεί η Τουρκία να πέτυχε με μία διαδικασία να μετατρέψει ένα διεθνές πρόβλημα κατοχής, εισβολής και παράνομου εποικισμού σε διακοινοτική διαφορά αλλά στην ουσία αυτή η ίδια είναι η οποία διαπραγματεύεται με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και αυτή η ίδια είναι η οποία έχει στα χέρια της το κλειδί της λύσης!

Φθάσαμε λοιπόν στην πολυμερή της Γενεύης. Δεν θα επαναλάβω όσα έχουν γραφεί από πολλούς από εμάς για τα στρατηγικά λάθη που διαπράχθηκαν και μας οδήγησαν σήμερα στα πρόθυρα μίας διαφαινόμενης πιεστικής και κακής... λύσης! Η Άγκυρα όμως δια στόματος του κατοχικού Τ/Κ ηγέτη κ. Akinci ζητάει όλο και περισσότερα και ξανά… όλο και περισσότερα. Συνεχίζει τον αλαζονικό της μαξιμαλισμό και την αδιαλλαξία της στηριζόμενη στα στρατεύματα κατοχής καθόσον πιστεύει ότι πρακτικά «επέλυσε» το Κυπριακό το '74. Η Τουρκία συνεχίζει τις μπλόφες και την παραπληροφόρηση και παρά τις σοβαρές υποχωρήσεις της Ε/Κ πλευράς ακόμα και με την τυπική εξίσωση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Προέδρου με έναν ηγέτη μίας παράνομης οντότητας, όλα τα θέματα παραμένουν ανοικτά και διαρρέει ότι επίκειται λύση για να δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα για να συνεχίσει το εκβιαστικό της παζάρι.

Λύση όμως δίκαιη και βιώσιμη, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου με αυτά που απαιτούν οι Τούρκοι προκειμένου να εξασφαλίσουν και νομιμοποιήσουν στο σύνολο τους τα παράνομα τετελεσμένα αλλά και τον πολιτικό έλεγχο του νέου Κράτους, δεν πρόκειται να υπάρξει. Παρά το ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί διακαώς την επίλυση του Κυπριακού δεν πρόκειται να δεχθεί την γεωστρατηγική παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία, η οποία θα αποτελεί «καταστροφική λύση» όχι μόνο για τους ελληνοκυπρίους αλλά και για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η «λύση που έχει πέσει στο τραπέζι» θα απορριφθεί από τον Ελληνοκυπριακό λαό και αυτό ας το γνωρίζουν στην Άγκυρα. Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης παρά τους σοβαρούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να φέρει σε δημοψήφισμα μια πρόταση που θα απορριφθεί.

Η Τουρκία επιζητεί σήμερα διακαώς την λύση για να βάλει επιτέλους στον διεθνή χάρτη την αποκαλούμενη «ΤΔΒΚ» που όπως λέει και ο Καθηγητής κ. Συρίγος είναι σήμερα μία «μαύρη τρύπα». Επιθυμεί να βάλει τέλος στη σημαντική οικονομική αιμορραγία που υφίσταται για να συντηρεί αυτό το παράνομο μόρφωμα, ενώ και οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της είναι πλέον σοβαροί και κυρίως ορατοί. Επομένως, περιμένουμε από αυτή ένα βήμα που θα οδηγήσει στην λύση, είτε είναι σήμερα Παρασκευή στη Γενεύη στο κλείσιμο της πολυμερούς διασκέψεως είτε στο επόμενο χρονικό διάστημα μιας και ο ίδιος ο Γ.Γ. António Guterres σε σχετική επιστολή του για να εκτονώσει την χρονική πίεση μίλησε για διαδικασία ανοικτού χρονικού ορίζοντα (open-ended) κάτι που θεωρώ ευνοεί την ελληνική πλευρά.

Η Τουρκία αφήνει απειλητικά να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει λύση, δηλαδή την λύση που εξασφαλίζει 100% τους δικούς της εθνικού στόχους, έχει ως επιλογή την προσάρτηση των κατεχομένων στην επικράτεια της. Πρόκειται για μία μεγάλη μπλόφα, καθόσον αν πραγματοποιούσε ποτέ αυτή την απειλή τότε θα αποτύπωνε και επίσημα την κατάσταση που υπάρχει στην Μεγαλόνησο από το 1974 κάτι που ασφαλώς και δεν την συμφέρει. Εάν άλλωστε ήταν εύκολο για αυτήν θα το είχε πράξει εδώ και πολλά χρόνια και θα ήταν η ίδια η Άγκυρα στο τραπέζι και επίσημα και όχι τα Τ/Κ όργανα κατοχής με όλη την διεθνή κοινότητα σαφώς εναντίον της. Σήμερα αυτό καθίσταται ακόμα πιο δύσκολο καθόσον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφαλείας ενώ έχει καταστεί η ίδια μέρος των γεωπολιτικών προβλημάτων της περιοχής.

Εν κατακλείδι ας αντιληφθούν στην Άγκυρα ότι τους συμφέρει να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία και να συμβάλουν θετικά σε «μία βιώσιμη λύση για τις δύο κοινότητες, αλλά και για την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ακριβώς διεμήνυσε χθες ο ίδιος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ! Η Τουρκία είναι αυτή που έχει στα χέρια της την λύση του Κυπριακού και για οποιαδήποτε αποτυχία την ευθύνη θα την φέρει η ίδια λόγω των μαξιμαλιστικών της απαιτήσεων στο εδαφικό, στη διακυβέρνηση, στην επιστροφή των προσφύγων, στη συνολική νομιμοποίηση παρανόμων εποίκων. Αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον Ελληνοκυπριακό λαό αλλά ούτε και το καθεστώς εγγυήσεων που επιδιώκει με την παραμονή των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και από την Ελλάδα που είναι εγγυήτρια δύναμη.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Κανείς πολιτικός ή πολιτειακός παράγοντας δεν επιτρέπεται να αμφισβητήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, αυτήν την ελάχιστη θεσμική παρακαταθήκη που μπορεί να διασφαλίσει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, το συνακόλουθο πλαίσιο κατοχύρωσης συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέψουμε:

• να αμφισβητήσει ή να αποδώσει στην Τουρκική κατοχή, επίσημα - με τη βούλα - ελληνικά εδάφη,
• ούτε βεβαίως και πρωτίστως να απεμπολήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που η νεοαποικιοκρατία στέρησε από τον κυπριακό λαό,
• ούτε τέλος να επιτρέψει να παίζεται το μέλλον του στα ζάρια των κληρώσεων, που κυριολεκτικά προβλέπει το νέο σχέδιο για τη «λειτουργικότητα» του νέου υβριδικού μορφώματος πραγματοποιώντας ένα μεταμοντέρνο συνταγματικό πραξικόπημα.

Η «λύση» που συζητείται αυτές τις ώρες στη Γενεύη για το Κυπριακό Ζήτημα δεν είναι μόνο καταστρεπτική της νομικοπολιτικής, διεθνώς αναγνωρισμένης, κυριότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αποτελεί μόνο σηματωρό δικαίωσης των πρακτικών της εισβολής – κατοχής – εθνοκάθαρσης - εποικισμού, αλλά επιπροσθέτως συνιστά ένα νέο βαρύ πλήγμα, κατάφωρο αδίκημα κατά του Κυπριακού Λαού, υπό το προκρούστειο προκάλυμμα της ''πολιτικής ισότητας''.

Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί στρατηγικό στόχο ευρύτερων ηγεμονικών σχεδίων στην περιοχή και του Τουρκικού επεκτατισμού. Και μόνο η αποδοχή περαιτέρω συνομιλιών σε αυτήν τη βάση σε συνδυασμό με τα ευχολόγια απόσυρσης οικειοθελώς (!!!) από την Τουρκία των στρατευμάτων κατοχής, μετά μάλιστα την αυτοδιάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προάγει απροκάλυπτα τις Τουρκικές σοβινιστικές στοχεύσεις και αποτελεί τη λυδία λίθο των νεοαποικιακών σχεδιασμών. Το νέο κρατικό μόρφωμα που απεργάζονται, συνεπές με τις κυρίαρχες επιλογές του διεθνοποιημένου καπιταλισμού, έρχεται σε συνέχεια της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, του τεμαχισμού του Ιράκ, της χαοτικής κατάστασης στη Λιβύη και της επιδιωκόμενης καταστροφής της Συρίας.

Διαβάζουμε αυτές τις μέρες ότι, «στο ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται ήδη οι πρώτες φωνές που μιλούν για ιστορική ευκαιρία συμβιβασμού στο Κυπριακό»! Επίσημοι κυβερνητικοί κύκλοι, βουλευτές και ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εργαλειοποιούν το Κυπριακό ανερυθρίαστα υποστηρίζοντας πως είναι «…το δεύτερο και πιο σημαντικό μας χαρτί» και πως αν λυθεί, με όποιον τρόπο, «θα αποφορτίσει τη σχέση μας με την Τουρκία γιατί θα της δώσει την ευκαιρία να παίξει έναν ευρωπαϊκό ρόλο και να μπει κατά κάποιο τρόπο στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα» (!!!). Προσθέτουν δε επιχειρήματα χυδαίας εκμετάλλευσης του Κυπριακού: «... μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει θετικά σημάδια στους Ευρωπαίους και ... θα συμβάλει σε μια πιο ανεκτική στάση του Βερολίνου απέναντι στα οικονομικά μας, όπως η διαδικασία της αξιολόγησης... άρα για μας το μεγαλύτερο χαρτί είναι να προχωρήσει η λύση του Κυπριακού…». Την ίδια βεβαίως στιγμή η Αξιωματική και Ήσσονα Αντιπολίτευση, σε ρόλο παρατηρητή, χειροκροτεί τις προσπάθειες Αναστασιάδη.

Παραδόξως(;) σήμερα οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς, Αναστασιάδης, μετά τη συνεχή επιβεβαίωση της Τουρκικής ανελαστικότητας και αδιαλλαξίας, αντί να ξεκινήσουν, έστω και τώρα, αντικατοχική καμπάνια στα διεθνή φόρα, με ανάδειξη του τουρκικού προβλήματος της περιοχής, αναθερμαίνουν το χρεοκοπημένο σενάριο της διχοτόμησης και το συνακόλουθο πρότυπο των κολοβών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, τη διζωνική – δικοινοτική. Μια «λύση» που δεν ξεπουλά απλώς την Κύπρο, αλλά εξωραϊζει τον Τουρκικό επεκτατισμό εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις της ευρωατλαντικής βούλησης, των διεθνοποιημένων, μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων και τις συμπληρωματικές ονειρώξεις κερδοφορίας Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων μεγαλοαστών.

Ο από κοινού αγώνας των λαών Ελλάδας και Κύπρου, η επαναδελφοποίησή τους, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στη Γενεύη, δεν μπορεί παρά να έχει ως κεντρικό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου:

• με αφετηρία την εκ προοιμίου και άνευ όρων ή συνομιλιών, απομάκρυνση των στρατευμάτων και των εποίκων της Τουρκίας,
• την ανάκληση της ανακήρυξης του ψευδοκράτους,
• την επιστροφή όλων των προσφύγων,
• την άνευ περιορισμών αποκατάσταση των θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων και ιδίως της ελευθερίας εγκατάστασης,
• την κατάργηση του μεταποικιακού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων και την άμεση απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων,
• με την κατασφάλιση της δημοκρατικής αρχής ''ένας άνθρωπος-μία ψήφος'' και των κανόνων προστασίας των μειονοτήτων και
• τέλος την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνέλθει συντακτική συνέλευση για την επανεπικαιροποίηση της άσκησης του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση.

Το λαϊκό-δημοκρατικό, αντιστασιακό ήθος μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει στην περιοχή και να απονομιμοποιήσει τους (νεο-) ιμπεριαλιαστικούς σχεδιασμούς που απεργάζονται λύσεις εις βάρος των δικαιωμάτων λαών και εθνών.

Την Ανακοίνωση υπογράφουν οι: Ασημακόπουλος Βασίλης, Δαμιανάκης Νίκος, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Καραγιάννης Απόστολος, Κονταρίνης Πέτρος, Κότσιας Σπύρος, Κωτσάκη Έφη, Μανίτας Γιώργος, Μαντζάρας Απόστολος, Μαυρολέων Μανόλης, Μπλάνας Θεόδωρος, Νόττας Ηλίας, Νταβίας Άγγελος, Νταλαγιώργου Φωτεινή, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Παπασίμος Γιώργος, Σπίγγος Ανδρέας, Σταγάκης Δημήτρης, Συγγελάκης Αριστομένης, Ταχματζίδης Όμηρος, Τουμανίδης Παύλος, Χατζησαββίδης Άρης, Χατζηαντωνίου Γιάννης.
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεταιΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου