Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα, το γερμανικό Πόρτο Ρίκο


Στην Κατοχή οι δωσίλογοι ήταν μία σιχαμερή δακτυλο- δεικτούμενη μειοψηφία. Σήμερα παραμένουν μειοψηφία, αλλά έχουν το θράσος και κουνούν το δάχτυλο στους υπολοίπους

Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Ο Ντάνιελ Γκρος είναι ένας γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ενοποίησης εφόσον αυτή εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του Βερολίνου. Ενας από αυτούς τους καμουφλαρισμένους ευρωναζί, που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει για πάντα μνημόνιο «γιατί οι Ελληνες μπαταχτσήδες δεν πληρώνουν φόρους», βλέπει ως μεγαλύτερη απειλή για τη (γερμανική) Ευρώπη τον Τραμπ και θεωρεί ότι ο Μακρόν είναι σε σωστό δρόμο «γιατί αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στα λεφτά του Γερμανού φορολογουμένου».

Αυτό, λοιπόν, το φασιστοειδές, σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις του σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αυτήν τη φορά στο Liberal, είπε και μια σωστή κουβέντα. Προσομοίωσε την Ελλάδα με το… Πόρτο Ρίκο. Παρέλειψε μόνο να πει ότι πρόκειται για το… γερμανικό Πόρτο Ρίκο σε αντίθεση με το άλλο στην Καραϊβική, που αποτελεί ντε φάκτο αμερικανική αποικία. Δεν χρειάστηκε, τον επιβεβαίωσαν τα γεγονότα…

Οι απεχθείς εικόνες που είδαμε πριν από δύο 24ωρα δικαιώνουν απόλυτα τον Ντάνιελ Γκρος. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί και επισήμως σε προτεκτοράτο του Βερολίνου. Ενα είδος… υπερπόντιας κτήσης, όπως ακριβώς το Πόρτο Ρίκο για τις ΗΠΑ.
Και η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα αυτόν τον συμβολισμό είχε. Επιθεώρησης Ευρωπαίου επάρχου σε εξωτική αποικία με ιθαγενείς.


Οι σκηνές από την επίσκεψη στη Γερμανική Σχολή ήταν χαρακτηριστικές. Ακόμη και νήπια παρατεταγμένα στη σειρά, προς τιμήν της υψηλής καλεσμένης, δεκάδες «αυθόρμητοι χειροκροτητές» και μια ατμόσφαιρα ευλάβειας που ούτε στην ίδια τη Γερμανία δεν θα έβρισκε! Φανταστείτε τον Τραμπ να είχε έρθει εδώ και να ζητούσε να επισκεφθεί το Αμερικανικό Κολλέγιο ή την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με παρατεταγμένο όλο το προσωπικό να χειροκροτεί…
Τα έκαναν αυτά και οι Αμερικανοί, αλλά στην εποχή του σχεδίου Μάρσαλ. Οταν έσωσαν την Ελλάδα από την πείνα.

Οι Γερμανοί θεωρούν προφανώς ότι μας… διέσωσαν και αυτοί με τον τρόπο τους. Γι' αυτό και η κυρία Μέρκελ έχει κάθε λόγο να υπογραμμίζει τη γερμανική παρουσία στην Ελλάδα. Επισκεπτόμενη γερμανικά σχολεία, όπου την υποδέχονται με συγκίνηση, συντρώγοντας με ντόπιους «πρεσβευτές» επιχειρηματικών γερμανικών συμφερόντων -έστω και χρεοκοπημένους- και, βεβαίως, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία τη σημασία της προτίμησης των Γερμανών προς την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, εσχάτως δε και ως προορισμό μόνιμης εγκατάστασης, σε εξοχικά που αγοράζουν «μπιρ παρά» από απελπισμένους Ελληνες.

Τα είπε αυτά φόρα παρτίδα στα μούτρα του Τσίπρα η καγκελάριος και αυτός χαμογελούσε αμήχανα. Η κυρία εξήγησε χωρίς περιστροφές πώς βλέπει ο γερμανικός παράγοντας τη χώρα μας.

Το Βερολίνο, λοιπόν, θεωρεί την Ελλάδα ένα κομμάτι του βαλκανικού παζλ, που πρέπει να κολλήσει αρμονικά με τα υπόλοιπα για να ξαναγεννηθούν τα «δυτικά Βαλκάνια». Οπως τα… ανατολικά, φαντάζομαι, που διαλύθηκαν εις τα εξ ων συνετέθησαν και «ξαναχτίστηκαν» στα μέτρα του ευρωναζισμού.

Η Ελλάδα, βέβαια, έχει κάποιες χαριτωμένες ιδιαιτερότητες. Εχει ωραίες, δαντελωτές ακτογραμμές, φτηνούς, αλλά και πολιτισμένους σερβιτόρους, παραθεριστικές κατοικίες με πισίνες που νοικιάζονται με τη δεκάρα και πολύ ζωογόνο ήλιο. Μπορεί να συγκριθεί η Ελλάδα έστω με τη Βουλγαρία; Ο γλυκούλης ο Τσίπρας, που έγινε αρνάκι και κάνει όλα τα χατίρια, με τον μποξέρ τον Μπορίσοφ που λοξοκοιτάει προς την Αμερική;

Ασφαλώς και όχι. Η Ελλάδα είναι η αγαπημένη των Γερμανών, αλλά, προσέξτε, ως τοποθεσία και μόνο στον γεωγραφικό χάρτη. Ως χώρα, όχι ως έθνος. Αν μπορούσαν να ξεφορτωθούν τον λαό της, όπως άλλωστε επιχείρησαν στο παρελθόν, και να μετοικήσουν οι ίδιοι, θα ήταν πολύ καλύτερα. Στην πράξη μάς περιφρονούν βαθύτατα γιατί μας θεωρούν χειρότερους από Πορτορικάνους. Οπως λέει ο Γκρος, «στην Ελλάδα δεν πληρώνει κανείς τους φόρους και τα δάνειά του στις τράπεζες, αλλά όλοι θέλουν να έχουν τις καταθέσεις τους ασφαλείς και ανέπαφες».

Αυτά λέει ο νεοναζί ρατσιστής και κατά τα άλλα «οικονομολόγος», παραγνωρίζοντας ότι υπάρχει μια σιωπηρή πλειονότητα Ελλήνων που πληρώνει γογγύζοντας και φόρους και δάνεια. Στην ώρα τους.
Αυτά πιστεύουν και η Μέρκελ και όλο το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο για τους Ελληνες. Γι' αυτό και θεωρεί ότι η αποζημίωση για τα φρικιαστικά εγκλήματα εις βάρος μας ήταν… το Μνημόνιο. Αυτό ακριβώς είπε, μην έχετε καμία αμφιβολία. Ετσι θεωρούν ότι… επανόρθωσαν!

Το τραγικό της υπόθεσης, όμως, ξέρετε ποιο είναι; Οτι στη διάρκεια της Κατοχής οι συνεργάτες του κατακτητή ήταν μία σιχαμερή δακτυλοδεικτούμενη μειοψηφία. Σήμερα οι εθελόδουλοι και οι δωσίλογοι παραμένουν μειοψηφία, αλλά έχουν το θράσος και κουνούν το δάχτυλο σε εμάς τους υπολοίπους. Ωσπου να ξυπνήσει το ηφαίστειο και να τους πάρει ο κόσμος στο κυνήγι…

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]