Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Σεπ 2012


Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ είναι οι μεγαλύτεροι στον κόσμο παίκτες στον τομέα της ασφάλειας, δήλωσε στη «Φωνή της Ρωσίας» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό.«Παρ’ όλες τις διαφορές απόψεων, χρειάζονται ο ένας τον άλλο ως εταίροι και ως δυνάμεις εξισορρόπησης. Το ΝΑΤΟ χωρίς τη Ρωσία μπορεί να μετατραπεί σε «παγκόσμιο χωροφύλακα», που βάζει τα συμφέροντά του πάνω από τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ», τόνισε ο αναπληρωτής Υπ.Εξ. Το ΝΑΤΟ δεν είναι η παλαιότερη διεθνής οργάνωση, αλλά, όπως και πολλές άλλες, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανάγκη εξέλιξης, προσαρμοζόμενη στη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα, είπε ο κ. Γκρουσκό και συνέχισε:

«Τη δεκαετία του ΄80, η συμμαχία είχε πάντα κατά νου της, την πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης με τις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Δεν υπήρχαν συγκεκριμένοι φόβοι και αποφάσεις, αλλά η ένταση πάντα διατηρούταν. Μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης και την έναρξη του διαλόγου με τη Ρωσία αυτή τη φορά, έχουν αλλάξει πολλά. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά εξακολουθεί να απέχει πολύ από την ιδανική. Το κύριο πρόσκομμα σήμερα είναι το ευρωπαϊκό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Οι θέσεις των μερών δεν αλλάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενιαίου συστήματος, ενώ το ΝΑΤΟ θέλει να δημιουργήσει το δικό του σύστημα, επιφυλασσόμενο απολύτως του δικαιώματος να καθορίσει τη δομή του συστήματος και να μην επιτρέπει σε άλλες χώρες να συμμετέχουν στις συζητήσεις των παραμέτρων του, δήλωσε ο Γκρουσκό. Θεωρούμε ότι οποιεσδήποτε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τη δομή του συστήματος θα πρέπει να αρχίσουν με την παραχώρηση των εγγυήσεων, ότι δεν στρέφεται κατά των ρωσικών συστημάτων συγκράτησης, που αποτελούν μέρος της στρατηγικής εξίσωσης, μιά και η πυρηνική ισορροπία είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της σταθερότητας για δεκαετίες. 

Μάλιστα, οι εγγυήσεις δεν θα πρέπει να είναι εκφρασμένες σε μορφή προφορικών διαβεβαιώσεων, αλλά σε μορφή στρατιωτικών και πολιτικών κριτηρίων. Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη δουλειά. Δουλειά, η οποία ωστόσο απαιτεί επίσης και την ετοιμότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να δώσουν τέτοιες νομικές εγγυήσεις. Προς το παρόν τέτοιες εγγυήσεις δεν δίνουν ούτε οι ΗΠΑ, ούτε και το ΝΑΤΟ. Περισσότερο ή λιγότερο επιτυχής από την άποψη αυτή στάθηκε η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, όπου συμφωνήθηκε ότι το ευρωπαϊκό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν προορίζεται για την αναχαίτιση των ρωσικών μέσων μεταφοράς. Αλλά το ΝΑΤΟ, δυστυχώς, δεν είναι οργάνωση με την οποία μπορεί να επικοινωνεί κανείς μόνο με λόγια. Τα γεγονότα των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι για την επιτυχή συνεργασία απαιτούνται αντίστοιχες εγγυήσεις», παρατήρησε ο Γκρουσκό.

«Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας το 1999 και η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στη Λιβύη», συμπλήρωσε ο Ρώσος αναπληρωτής Υπ.Εξ. «δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετατροπής του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο χωροφύλακα, που κατά τη δράση του βγαίνει έξω από τα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Το πρόβλημα αυτό δεν έχει λυθεί στρατηγικά, κάτι που έχει για μας ουσιαστική σημασία. Εξάλλου, η Ρωσία θα συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ αποκλειστικά μέσα στα νομικά περιθώρια, όταν όλα τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι αφοσιωμένα στο διεθνές δίκαιο και σέβονται την προτεραιότητα της δικαιοδοσίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».Ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού καθεστώτος, δηλώνει πως μια επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει «τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», προειδοποιώντας ταυτόχρονα για πιθανό προληπτικό χτύπημα της Τεχεράνης εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι γίνονται προετοιμασίες για ισραηλινή επίθεση.


Αν το Ισραήλ και το Ιράν έρθουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση, «αυτό θα εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο πτέραρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξή του στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Alam.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το σιωνιστικό καθεστώς θα αρχίσει ένα πόλεμο χωρίς τη στήριξη της Αμερικής. Συνεπώς, θα εμπλακούμε σε πόλεμο και με τις δύο χώρες, και σαφέστατα θα είμαστε σε πόλεμο με τις αμερικανικές βάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, θα έλθουν απρόβλεπτες και μη διαχειρίσιμες καταστάσεις» ανέφερε ο Ιρανός διοικητής.

Και συνέχισε λέγοντας πως σε περίπτωση ισραηλινή επίθεσης, ασχέτως τελικά εάν οι ΗΠΑ έχουν δώσει το «πράσινο φως», οι Ιρανοί «θα επιτεθούν στις αμερικανικές βάσεις στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και το Αφγανιστάν».

Ο Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ ανέφερε, επίσης, ότι το Ιράν δεν πρόκειται να πυροδοτήσει πόλεμο, όμως εάν υπάρξουν ενδείξεις για ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση «είναι πιθανόν να εξαπολύσουμε προληπτική επίθεση». Για να συμπληρώσει, πάντως, πως «προς το παρόν δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο».

Το Ισραήλ «δεν μπορεί να φανταστεί την ιρανική απάντηση, και θα υποστεί βαριές ζημιές» συμπλήρωσε, μιλώντας για ένα «προοίμιο της εξαφάνισής του».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει υπαινιχθεί κατ’ επανάληψη ότι το Ισραήλ μπορεί να εξαπολύσει επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, επικρίνοντας τη θέση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις κυρώσεις και τη διπλωματία προς επίλυση της κρίσης με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα.

Το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παγίως υποστηρίζει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει στρατιωτικό χαρακτήρα και στοχεύει να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο ενεργειακούς σκοπούς.


Γράφει ο Δευκαλίων

Ο
Δευκαλίων σε δύο άρθρα του, το πρώτο στις 10 Ιουνίου 2012 με τίτλο  «Μία παρακινδυνευμένη πρόβλεψη» και το δεύτερο μόλις εχθές με τίτλο «Ο παγκόσμιος πόλεμος αρχίζει» προχώρησε σε μία βαρυσήμαντη επισήμανση-πρόβλεψη.

Στην Μέση Ανατολή
και συγκεκριμένα στα πετρελαιοφόρα πεδία του Περσικού κόλπου θα διαδραματισθεί το επόμενο επεισόδιο της οικονομικής κρίσης. Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις (πιθανόν και το σύνολο των Νατοϊκών χωρών) θα επιτεθούν πρώτα στο Ιράν και κατόπιν στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής του Περσικού Κόλπου, με επικοινωνιακή αφορμή πρώτα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και κατόπιν την έξαρση του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού και εξτρεμισμού. Η πραγματικότητα όμως θα είναι λίγο διαφορετική. Η επίθεση θα γίνει για να αλλάξουν οι ιδιοκτήτες των πετρελαιοπηγών. Δηλαδή για να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου.

Είναι ίσως η μοναδική πειστική ανταπάντηση στην κρίση που ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία από τις αρχές του 2007.
Η δραματική πτώση της τιμής του πετρελαίου θα ξαναβάλει εμπρός την μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας και της...
παγκόσμιας ανάπτυξης.

Όμως για να συμβεί αυτό (η δραματική πτώση της τιμής του πετρελαίου) πρέπει να εξαφανισθεί κάποιος από τους μεσάζοντες. Και αφού δεν μπορούν να εξαφανισθούν οι περιβόητες «επτά αδελφές», δηλαδή οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου, θα εξαφανισθούν τα διεφθαρμένα βασιλικά καθεστώτα. Απλά πράγματα!


Ήδη αξιωματούχοι των υπό εμπλοκή χωρών μιλάνε ανερυθρίαστα για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εάν συμβεί το τάδε ή το δείνα γεγονός.
Παραδειγματικά, εάν επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν, τότε το Ιράν θα αντεπιτεθεί και στο Ισραήλ και στις αμερικάνικες βάσεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Και αυτά πλέον δεν είναι υποθετικά σενάρια της στήλης αλλά επίσημες δηλώσεις ανώτατων Ιρανών αξιωματούχων όπως ο πτέραρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, διοικητής του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος των φρουρών της επανάστασης.

Όσο και να είναι εφιαλτικό,
όσο και να είναι τραγικό όσο και να είναι φρικαλέο είναι πλέον αναπόφευκτο.

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος είναι γεγονός!
Η Ρωσία από ότι φαίνεται βιάζεται να είναι προετοιμασμένη για κάτι. Το Russia Today (RT) αναφέρει ότι 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια θα κατασκευαστούν στην πόλη της Μόσχας έως το τέλος του 2012. Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι αυτά τα νέα καταφύγια χρειάζονται επειγόντως, επειδή τα πυρηνικά καταφύγια που υπάρχουν σήμερα έχουν την ικανότητα να φυλάξουν μόνο το μισό περίπου του πληθυσμού και είναι αρκετά ξεπερασμένα.

Επιπλέον, υπάρχουν προφανώς πολύ λίγα πυρηνικά καταφύγια για εκείνους που ζουν έξω από το κέντρο της πόλης. Οι αρχές θέλουν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Μόσχας να είναι σε θέση να καταφύγει σε κάποιο καταφύγιο μέσα σε λίγα λεπτά.

Αλλά σε αυτή την εποχή, όταν ο “Ψυχρός Πόλεμος” υποτίθεται ότι έχει τελειώσει, γιατί τα 5.000 πυρηνικά καταφύγια αποτελούν μια τέτοια επιτακτική ανάγκη;

Αλλά δεν είναι μόνο η Ρωσία που ασχολείται με την κατασκευή καταφυγίων. Πριν από μερικά χρόνια, Γραφείο Πολιτικής Άμυνας της Σαγκάης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός απόλυτα τεράστιου υπόγειου καταφυγίου. Έχει αναφερθεί ότι το καταφύγιο έχει έκταση πάνω από 90.000 τετραγωνικά μέτρα και θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 200.000 ανθρώπους κάθε φορά.

Αλλά αυτό γιγαντιαίο καταφύγιο δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλο όσο το“Υπόγειο Σινικό Τείχος” που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Εκτιμάται ότι το “Υπόγειο Σινικό Τείχος” περιέχει σήραγγες και καταφύγια έκτασης 19 μιλίων (δηλαδή γύρω στα 30.5 χιλιόμετρα) και θα μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 300.000 ανθρώπους.

Έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αποθήκη πυρομαχικών, νοσοκομείο, θέατρο, ακόμα και βιβλιοθήκη. Έτσι τι γίνεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ; Χτίζουν κανένα καταφύγιο για το λαό της Αμερικής; Όχι. Σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, οι περισσότεροι θα είναι τυχεροί αν έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν την προσευχή τους. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι η απειλή του πυρηνικού πολέμου είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν.

Για δεκαετίες, το πυρηνικό οπλοστάσιο ήταν η πρωταρχική προστασία του λαού των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, αλλά χάρη σε μερικούς τελευταίους προέδρους το αμερικάνικο στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο έχει ως επί το πλείστον διαλυθεί. Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο 5.113 πυρηνικές κεφαλές σε αποθέματά, που αντιπροσωπεύει μία μείωση κατά 84 τοις εκατό από τη μέγιστη τιμή των περίπου 31.255 που υπήρχαν το 1967.

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετά για τον Μπαράκ Ομπάμα. Επί του παρόντος, ο Ομπάμα εργάζεται για μια συνθήκη σύμφωνα με την οποία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ρωσία θα επιτρέπεται μόνο κατ’ ανώτατο όριο 1.550 κεφαλές.

Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι μέσα σε όλα η Ρωσία ρίχενι το βάρος στην αντiβαλλιστική άμυνα του εδάφους της στην προετοιμασία των όπλων της κλπ, αυτό είναι άσχημα προμηνύματα…

Πηγή
Γράφει ο Καρτέσιος  

Το να γελοιοποιείς την πίστη κάποιου είναι βλακώδες και δείχνει ασέβεια στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του ατόμου. Το να διασκεδάζεις μ’ έναν νεκρό είναι φτηνό και πρόστυχο. Το να χρησιμοποιείς όμως την πίστη κάποιων για να επιβάλεις τον φασισμό είναι τραγικό κι επικίνδυνο χωρίς όρια. 
 Όσοι κυνήγησαν τη σελίδα του Παστίτσιου στο fb, όσοι χρυσαυγίτες έκαναν ερώτηση στη Βουλή, όσοι εισαγγελείς διέταξαν τη δίωξη, ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν είχαν γνωρίσει τον γέροντα Παΐσιο. Ίσως να τον είχαν ακουστά, ίσως να τον είχαν στο μυαλό τους σαν μέντιουμ, σαν κάτι υπερφυσικό από αυτά που αρέσκονται τα στείρα μυαλά να φαντασιώνονται, όμως σίγουρα δεν τον είχαν γνωρίσει.
Τον γέροντα Παΐσιο τον είχα γνωρίσει σε πολύ δύσκολες προσωπικές μου στιγμές. Δεν πρόκειται να δώσω λογαριασμό σε κανένα επειδή τον σεβόμουν και τον αγαπούσα. Όταν κάποιοι μ’ έφτυσαν χοντρά για το πρόβλημά μου, εκείνος με παρηγορούσε κι όσοι μιλάνε θεωρητικά και με στόμφο για αλληλεγγύη, ας μάθουν ότι εκείνος μου έδειξε πώς είναι να τη βιώνεις. 
Αυτοί λοιπόν που μ’ έφτυσαν στα δύσκολά μου, αυτοί τώρα τρέχουν σαν υστερικοί να υπερασπιστούν τη μνήμη του γέροντα Παΐσιου. Όμως αυτοί είναι απλώς υποκριτές. Οι χειρότεροι είναι οι μηχανισμοί του Κράτους. Αυτοί που επέβαλαν την αδικία, που αδιαφορούν για όσους αυτοκτονούν, που θεωρούν λογικό να εξαθλιώνονται οι άνθρωποι για τον πλουτισμό των τραπεζών, ανέλαβαν να υπερασπιστούν τον γέροντα Παΐσιο. Είναι γελοίο. Είναι γελοίοι. Όμως κυρίως είναι επικίνδυνοι γιατί παίζουν με τη μνήμη ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την πίστη του δίχως να ενοχλήσει κανέναν, για να κάνουν επίδειξη δύναμης της κρατικής καταστολής. 
Όλοι αυτοί που κερδοσκόπησαν πάνω στον γέροντα Παΐσιο εκδίδοντας βιβλία ακόμη και με φανταστικές ιστορίες που είχαν πρωταγωνιστή τον ίδιο, πλαστογραφώντας τα χαρίσματά του και μετατρέποντάς τα σε τσίρκο, είναι αυτοί που σήμερα «θίγονται» για την προσβολή του σε ένα social media. Οι κερδοσκόποι πάντα είχαν απύθμενο θράσος. 
Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε σήμερα ο γέροντας Παΐσιος αν ζούσε. Μάλλον θα αδιαφορούσε, ίσως και να γελούσε. Άλλωστε, όσο ζούσε είχε ακούσει πολύ χειρότερα πράγματα για εκείνον όχι μόνο από άθεους αλλά κι από τους ζηλωτές της Εσφιγμένου και τους παλιοημερολογίτες ανά την Ελλάδα.
Για να το τελειώνω το θέμα, επειδή δε νιώθω άνετα να μιλάω για έναν άνθρωπο που μόνο ευγνωμοσύνη του χρωστάω, θα θυμίσω σε όλους αυτούς τους Ελληναράδες ότι ο γέροντας Παΐσιος μόνο νερό και λουκούμι είχε στην καλύβα του για να κερνάει. Λοιπόν, ποτέ δε στέρησε το κέρασμά του σε αλλόθρησκο ή ξένο. Με όλους μιλούσε και σε όλους έδινε νερό να ξεδιψάσουν. Ούτε τα λόγια του στέρησε από μουσουλμάνο, ούτε τη γαλήνη και την ξεκούραση από αλβανό. 
Όσοι λοιπόν θέλουν να κάνουν καριέρα ελληνόψυχου και χριστιανού πάνω στον γέροντα Παΐσιο, ατύχησαν. Όσοι πάλι, αρέσκονται σε διαδικτυακούς ηρωισμούς απέναντι σε νεκρούς, είναι ήδη καταδικασμένοι από τη δειλία και το φόβο τους να τα βάλουν με τους ζωντανούς. 
Όμως, παρ’ όλα αυτά, οι δεύτεροι είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Οι πτωχοί τω πνεύματι δεν είναι πάντα μακάριοι και κανένα δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να δικάζει απόψεις. 
 
 
 
Η ντροπή έφτιαξε τις βαλίτσες της και μετανάστευσε. Έμεινε πίσω το σαρκίο σου που είναι άδειο από ψυχή, από τόλμη και απλή λογική. Το μόνο σου μέλημα είναι πώς θα την "βγάλεις" το χειμώνα που πλησιάζει και δεν έχεις ούτε στο ελάχιστο τα κότσια του μυρμηγκιού να κουβαλήσεις μόνος σου το βιος σου το δουλεμένο. Τα θέλεις έτοιμα, γελοίε υπάνθρωπε, που σε έβαλε η τύχη- και μόνο αυτή - να γεννηθείς και να μείνεις σε αυτό τον τόπο. Επιμένεις να θέλεις να λέγεσαι ραγιάς και τελευταία έχεις εξελίξει το είδος σου: Και ραγιάς και γραικύλος αφού γουστάρεις μέχρι υστερίας το κουλό σου πόδι να πατάει στην Ευρώπη.

Οι αιτίες κάθειρξης των ποινικών φυλακισμένων σε αυτή την χώρα μέχρι πριν 25 χρόνια κατά 90% ήταν για την τιμή, όσο αστεία κι αν φαινόταν, και τώρα τα τάγματα εφόδου των ανέραστων, ανιστόρητων, ανθελλήνων δίποδων έρχονται για να σου λύσουν τα προβλήματα με ένα τηλεφώνημα διότι, εσύ γραικυλοραγιά, δεν έχεις τα απαραίτητα φυσικά εργαλεία στο παντελόνι σου για να τα λύσεις μόνος. Φωνάζεις τους μπράβους να σε σώσουν, δειλέ, από το φακελάκι του γιατρού μέχρι τον βιασμό του παιδιού σου. Και είσαι τόσο ηλίθιος που αγνοείς ότι και ο γιατρός και ο βιαστής διέπονται από τον ίδιο εγωκεντρικό ναζισμό που σε θεωρεί κατώτερο και σε κάνει ό,τι γουστάρει όπως και οι δήθεν άντρες που καλείς στα δύσκολα για να σε σώσουν. Μόνο που οι τελευταίοι έχουν βάλει τεχνηέντως για προπέτασμα την σημαία αυτής της χώρας που μόνο και μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να τους έχεις από μόνος σου κόψει το χέρι που τολμά και την ακουμπά.

Σε έβαλαν πάλι σε καλούπι, ηλίθιε, και αντί να το σπάσεις, εσύ το κάνεις πιο ανθεκτικό. Σε βάζουν να πρέπει να διαλέξεις ή τους απογόνους των ταγματασφαλιτών ή τους άκαπνους προοδευτικούς που σε σέρνουν σε πορείες και απεργίες κρατώντας σε μακρυά από τον στόχο. Διότι ο στόχος που πρέπει να φθάσεις και να συντρίψεις είναι όλο το πολιτικό σύστημα που θρέφει όλους αυτούς χωρίς καμία εξαίρεση και χώνει εσένα πιο βαθιά μέσα στον τάφο σου. Εσύ όμως αντί να κρατάς σφυρί που θα σπάσει συθέμελα το φρούριό τους , κρατάς πλακάτ και σταθερό βήμα σαν γύναιο σε πασαρέλα σουρεαλιστικών καλλιστείων.

Τι άλλαξε τελικά μέσα σε τρία χρόνια; Άνοιξε τα μάτια σου και θα το δεις. Το πολιτικό σύστημα αλλάζει πανευρωπαϊκά με αφορμή την δήθεν οικονομική κρίση με τραβεστί κυβερνήσεις που στρώνουν την κατάσταση για το νέο σύστημα εξουσίας και εσύ επιμένεις να θεωρείς ότι τα εργασιακά σου δικαιώματα είναι το μέλημα των δήθεν λαϊκών και προοδευτικών παρατάξεων. Ένα εμπόρευμα είσαι που μέχρι να λήξεις πρέπει να τακτοποιηθείς σύμφωνα με τον έμπορο στο σωστό ράφι στην ανακαίνιση του ευρωπαϊκού καταστήματος.

Έτσι καταλήγεις σε δύο επιλογές: Ή φωνάζεις τους τραμπούκους να σε σώσουν στιγμιαίως με μπράτσα φουσκωμένα και ξεφούσκωτα σώβρακα ή τους μαλθακούς να σε κανακέψουν κοιμίζοντας σε με νανουρίσματα ειρηνικής επανάστασης. Εσύ ο ίδιος πάντως δεν έχεις σκοπό να βγεις από την κονσέρβα που σε έχωσαν και να τα σπάσεις όλα στο μπακάλικο που σε έχει προς πώληση διότι έτσι ήσουν πάντα.
Περίμενες κάποιον άλλον να σε σώσει μόνο που δεν σκέφθηκες ποτέ ότι δεν κινδύνευες από κανέναν παρά μόνο από τον ίδιο σου τον εαυτό που μεγάλωσε με το φόβο της καταπάτησης των φτιαχτών από το σύστημα δικαιωμάτων σου, ότι θα ποδοπατηθείς από τον διπλανό σου, ότι σώνει και καλά θα πρέπει να ανήκεις σε ομάδα για να επιβιώσεις.
Έφτασες μέχρι εδώ διότι το πολιτικό σύστημα σε όρισε μάζα με ορισμένα δικαιώματα ζωής και το νέο πολιτικό σύστημα που στήνεται, αυτή την μάζα, θα την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για τα δικά του δικαιώματα κέρδους απλά τώρα δεν θα κρατήσει καν τα προσχήματα ότι σε έχει σε υπόληψη.
Είσαι η μόνη πηγή ενέργειας που δεν πρόκειται ποτέ να εξαντληθεί. Με το φτυάρι θα σε χώνουν στους φούρνους σαν κάρβουνο για να κάνει το ατμόπλοιο τους υπερατλαντικές κρουαζιέρες.
Κι ενώ εσύ θα καίγεσαι, στο πάνω κατάστρωμα κάτω από τους πολυελαίους καθισμένοι στις βελούδινες πολυθρόνες οι εκπρόσωποι όλων αυτών που σήμερα σε αποκαλούν «δικό τους» θα υψώνουν τα ποτήρια στην υγειά της νίκης τους μέσα σε χάχανα και κρύα αστειάκια.

Πριν λοιπόν πάρεις απόφαση να συμμετάσχεις σε όλα αυτά που θεωρείς απλά, φυσικά και εύκολα, σκέψου έστω και την τελευταία στιγμή και ενώ αποχαιρετάς την ντροπή σου ότι αν έκανες ο,τιδήποτε που αυτό το σύστημα δεν ενέκρινε θα ήσουν ήδη νεκρός ή ήδη ελεύθερος.

Ο Δάντης, ο μεγάλος Ιταλός ποιητής, στη «Θεία Κωμωδία» του, λέει ότι, στην πύλη της Κόλασης, υπήρχε η επιγραφή:
«Όποιος μπει εδώ μέσα, ας εγκαταλείψει κάθε ελπίδα»!

Και αυτό, ακριβώς ισχύει και στη δική μας περίπτωση. Καθώς η συμμορία των εφιαλτών και των τοκογλύφων, μας έχουν επιβάλλει το θανάσιμο εναγκαλισμό της μνημονιακής κόλασης.
Ισχυρίζονται κάποιοι πως η οικονομική κρίση οφείλεται σε λάθη κάποιων πολιτικών.
Τα οποία, όμως, λάθη, συν τω χρόνω, μπορούν να διορθωθούν. Αν παρακαλέσουμε ή πιέσουμε τους πολιτικούς και καταφέρουμε να τους βάλουμε στο φιλότιμο….

Και ασφαλώς με τέτοιες φρούδες ελπίδες ξαναψήφισαν κάποιοι στις προηγούμενες κάλπες το τωρινό ληστρικό τροϊκανο-προεξαρχούσης της ΝεοΔούλης-έκτρωμα.
Που επαυξάνει την τρισάθλια πολιτική του προηγούμενου εξίσου κάλπικου και εφιαλτικού πασοκικού και παπαδήμιου εξαμβλώματος.
Το να επιμένει όμως κάποιος σε τέτοιου είδους αφελείς και ανεδαφικές ιδεοληψίες είναι το θανασιμότερο και εγκληματικότερο λάθος.
Γιατί η πραγματικότητα φωνάζει πως ο, τι έγινε, δεν έγινε από κάποια λάθη κάποιων απερίσκεπτων και επιπόλαιων πολιτικών. 

Αλλά όλα έγιναν και γίνονται προμελετημένα και προσχεδιασμένα.

Από τους συνειδητά ασυνείδητους τοκογλύφους και τους ανίατα αφιλότιμους πολιτικούς εφιάλτες.
Οι οποίοι λειτουργούν, για λογαριασμό των αφεντικών τους, με την ψυχρή και κυνική βαρβαρότητα των πληρωμένων δολοφόνων.
Γιατί επιδιώκουν να ιδιοποιηθούν, για λογαριασμό τους και λογαριασμό των αφεντικών τους, την πάμπλουτη και πανέμορφη πατρίδα μας.
Έτσι ώστε, όχι μόνο να λεηλατήσουν τους θησαυρούς της, αλλά και να μεταχειρίζονται εμάς του λοιπού σαν ευπειθή δουλικά τους και τετράποδα ζώα.

Και τώρα είναι έτοιμοι να πάρουν πολλά-όχι βέβαια βελτιωτικά, όπως ισχυρίζονται, των συνθηκών της ζωής μας- μέτρα. Αλλά πολύ περισσότερο καταστροφικά και εξοντωτικά.
Κι όταν μας μιλούν για νέες θυσίες, εννοούν, ασφαλώς, νέες ανθρωποθυσίες.
Ωσάν τις μέχρι τώρα αυτοκτονίες, που σε τελική ανάλυση είναι δικές τους δολοφονίες.
Όπως, κι όταν μας κουνούν απειλητικά το δάχτυλο και μας επισημαίνουν ότι οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, εννοούν πως οφείλουμε να ασπαζόμαστε τα δεσμά, με τα οποία μας έχουν αλυσοδέσει.

Συνεπώς είναι ολοφάνερο πως απ’ τους εφιάλτες και τους τοκογλύφους δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε περισσότερο από εφιαλτικές μέρες. Κι ακόμη εφιαλτικότερες νύχτες.
Τόσο εφιαλτικότερες, όσο τον κεντρικό πυρήνα του καθεστώτος αυτού αποτελούν, όχι εκπρόσωποι του λαού, αλλά του ναζιστικού 4ου ράιχ και της σιωνιστικής και σατανιστικής Μπίλντεμπεργκ.
Της οποίας μέλη είναι, για παράδειγμα, κάποιοι αξιότιμοι κύριοι, σαν τον Αβραμόπουλο και τη Διαμαντοπούλου. Και πάνω απ’ όλους σαν τα κολεγιόπαιδα μας, το Γιωργάκη και τον Αντωνάκη.

Οι οποίοι με περισσή φροντίδα, ως γνήσιοι εκπρόσωποι του ναζισμού και του σατανισμού, έχτισαν και χτίζουν τριγύρω μας τη σημερινή δαντική κόλαση.
Απ’ την οποία δεν μπορούμε να έχουμε ούτε την παραμικρή ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσουμε να δραπετεύσουμε. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι ερχόμενες γενιές.
Και, ασφαλώς, θα πρέπει να ντρέπονται οι «ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί» οι οποίοι πίστεψαν και διατείνονται ακόμη και τώρα ότι μπορεί να μας σώσει το σατανικό αυτό καθεστώς.
Όταν είναι πασιφανές ότι το σατανικό και ναζιστικό αυτό καθεστώς αποτελεί μονόδρομο για την καταστροφή και την κόλαση…
Συνεπώς η μοναδική μας ελπίδα σωτηρίας δεν μπορεί να είναι άλλη από τον, δια παντός μέσου και τρόπου, αποφασιστικό αγώνα μας.
Προκειμένου να γκρεμίσουμε τα τείχη της κόλασης, στην οποία μας έχουν εγκάθειρκτους οι σατανικοί εφιάλτες και τοκογλύφοι!…


Το διεθνές περιβάλλον, η Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας


Τις μέρες που γράφονται τούτες οι γραμμές η Ελλάδα βρίσκεται με το ένα πόδι στο «γκρεμό» και θαρρείς ότι όλοι περιμένουμε το μοιραίο να έρθει και ξορκίζουμε το κακό με την ενδόμυχη σκέψη μας ότι κάτι θα γίνει  την τελευταία στιγμή και θα τα καταφέρουμε.

Θα τα καταφέρουμε άραγε και πως θα βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο; 

Αυτό είναι συνεχώς το ερώτημα του κόσμου, οι φοβίες των πολιτικών και οι αβεβαιότητες των αγορών και του ευρωοικοδομήματος.

Η κρίση που βιώνει η χώρα μας τείνει να μετατραπεί από οικονομική και πολιτική σε κρίση επιβίωσης για τον τόπο και το μέλλον του. Ένας παλιός κόσμος πεθαίνει, κυοφορείται ένας καινούριος και η γέννα είναι ακόμα μακριά. Στη ζωή, στην ιστορία και στην πολιτική όλα κρίνονται συνήθως εκ του αποτελέσματος. Το πολιτικό σύστημα που κλείνει τον κύκλο του με αποτυχία, οργή και πάταγο βασίσθηκε στο δανεισμό, την ατιμωρησία, την κομματοκρατία, τον άκρατο ρουσφετολογικό του χαρακτήρα και την υπονόμευση των πυλώνων της δημοκρατίας. Από τη μεταπολίτευση και μετά ωφελήθηκε στο μέγιστο οικονομικά μια γενιά, θυσίασε όμως το μέλλον των παιδιών της.

Η σταθερότητα  των τελευταίων σαράντα ετών  σε ευρωπαϊκό κυρίως αλλά και διεθνές  επίπεδο για τη χώρα μας λειτούργησε  ως ασπίδα προστασίας και εργαλείο ασυλίας για το πολιτικό σύστημα που δεν θέλησε να την αξιοποιήσει για το μέλλον της χώρας και των γενιών της παρά μόνο το χρησιμοποίησε για την διαιώνισή του με όλα τα μέλη της ελίτ της χώρας. Έργα έγιναν,  η χώρα άλλαξε αλλά δεν άλλαξαν οι δομές και  οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις που  αν πραγματοποιούντο όμως όλο αυτό που αποκαλείται σύστημα θα έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει μιας και δεν θα είχε περιθώρια πλουτισμού και ρόλων. Απεναντίας λεηλατήθηκαν όλοι οι πόροι της χώρας και σήμερα ένα ΑΕΠ της χώρας 300 δις ευρώ βρίσκεται κατατεθειμένο σε τράπεζες του εξωτερικού, όσο σχεδόν το χρέος της χώρας.

Και τώρα που οι δυνάμεις της ιστορίας ξύπνησαν πάλι μας βρήκαν απροετοίμαστους εμάς και την Ευρώπη. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κατάρρευση των τραπεζών στις ΗΠΑ ξεγύμνωσαν την Ενωμένη  Ευρώπη και κυρίως τα μέλη της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα αποδείχθηκε ο πιο αδύναμος κρίκος με ένα πολιτικό σύστημα κουρασμένο και ηγεσίες και πολιτικό κεφάλαιο ξεπερασμένα από τις εξελίξεις.

Η απουσία εμπνευσμένης ηγεσίας , οράματος και η διατήρηση ενός μοντέλου στην κοινωνία και στην οικονομία της Ελλάδας που βόλευε λίγους αλλά δεν δυσαρεστούσε τους πολλούς μας οδήγησε στην τελευταία πράξη του δράματος.

Ενός δράματος που συνεχίζεται για τον ελληνικό λαό, και που κανείς δεν ξέρει πως και πότε θα τελειώσει. 

Παράλληλα η ευρωπαϊκή αλλά και η διεθνής σταθερότητα μπαίνουν σε τροχιά δοκιμασίας. Στην Ευρώπη το όνειρο και το όραμα μιας ευημερούσας ηπείρου αρχίζει και ξεθωριάζει και γίνεται εφιάλτης για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Κρίσιμα ερωτήματα για την επιβίωση της και το μέλλον της ανακύπτουν χωρίς ακόμη να έχουν βρεθεί πολιτικές ομοφωνίας και συμφωνιών. Η ευρωπαϊκή οικογένεια των 27, της ΕΕ, έχει τρεις κατηγορίες νομισμάτων. Το ευρώ, την αγγλική λίρα και τα εθνικά νομίσματα των κρατών που δεν είναι στην ευρωζώνη. Τα χρέη του νότου και τα πλεονάσματα του βορρά αποτελούν πλέον βραδυφλεγείς βόμβες. Ο έλεγχος όλων των τραπεζών της Ευρώπης από την ΕΚΤ, η επιδίωξη της Γερμανίας και της Κομισιόν για κεντρικό έλεγχο όλων των προϋπολογισμών και   η μετατροπή της ΕΕ σε Ομοσπονδία με εκχώρηση εθνικής  κυριαρχίας φαντάζουν ουτοπικά στις σημερινές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Πως θα επιτευχθεί μια Ομόσπονδη Ευρώπη όταν τα αποσχιστικά κινήματα αφυπνίζονται μέσα σε μια ευρωπαϊκή οικονομική κρίση; Ο ευρωσκεπτικισμός θα ανεβαίνει όσο οι δείκτες ανεργίας και η οικονομική ασφυξία των λαών επιδεινώνονται. Για την ίδια τη Γερμανία ανακύπτουν ένα σωρό προβληματισμοί για το κατά πόσον θα μπορεί να συνεχίζει στο μέλλον να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και να είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Σε διεθνές επίπεδο έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση αστάθειας και επικίνδυνων εξελίξεων. Στις ΗΠΑ η σύγκρουση δύο κόσμων στις προεδρικές εκλογές είναι χαρακτηριστική της πόλωσης που επικρατεί τόσο σε επίπεδο λαού αλλά κυρίως στα στελέχη του συστήματος, οικονομικού, στρατιωτικού, υπηρεσιών ασφαλείας κλπ. Το εσωτερικό πολιτικό χάσμα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην εικόνα της Αμερικής στον μουσουλμανικό κόσμο  διευρύνεται σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να αντικατασταθεί από το μίσος και την εμπάθεια.  Θα ναι πολύ δύσκολο για τα χρόνια που έρχονται να διατηρήσουν οι ΗΠΑ την ηγεμονική τους θέση παγκοσμίως με τόσα πολλά μέτωπα και με τόσους πολλούς διεθνούς παίκτες. Μπορεί άραγε ο νέος πρόεδρος να ελέγξει ταυτόχρονα τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Νοτιανατολική Ασία στην αναμέτρηση Κίνας- Ιαπωνίας και την οικονομική κρίση στην Ευρώπη; Για την Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία του μνημονίου, της τρόικας και της πτώσης του ηθικού ενός ολόκληρου λαού χειρότερα δεν μπορούσε να συμβεί. Η οικονομική κρίση και η εξαθλίωση του ελληνικού λαού μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό μέτωπο αλλά και εθνική κρίση με την Τουρκία στην  προσπάθειά της να εκμεταλλευτεί την γενικότερη κατάσταση στη Μεσόγειο και στη Μ. Ανατολή και λόγων των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, από το Καστελόριζο μέχρι την Κρήτη.

Ο δρόμος για την αναγέννηση θα είναι μακρύς, δύσκολος και ανηφορικός. Δυστυχώς η αναγέννηση θα περάσει μέσα από τα ερείπια του γκρεμισμένου και σαθρού παλαιού συστήματος που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Οι Έλληνες έχουμε αντέξει χιλιάδες χρόνια δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε τώρα. Σύντομα μια νέα γενιά θα αναλάβει τις τύχες της χώρας και του Έθνους που θα οδηγήσει τον τόπο στην ανασύνταξη, ανασυγκρότησή του και στην αναγέννησή του, μέσα από θυσίες, δάκρυα και αίμα. Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί…

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα – η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας να την αποτρέψουμε, γι’ αυτό και χαλυβδώνει το πείσμα μας, η ψυχή αντιστέκεται.

H ανεργία δεν είναι συμφορά. Oταν ξεπερνάει τα όρια της παροδικής συγκυρίας και αδρανοποιεί το ένα τέταρτο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Tο κακούργημα έχει αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς. Eίναι οι διαχειριστές της εξουσίας που κατάστρεψαν την οικονομία από στυγνή ιδιοτέλεια ή εγκληματική ανικανότητα. Yπερχρέωσαν εξωφρενικά τη χώρα, σπατάλησαν τα εισοδήματά της, τον όποιο πλούτο της. Mόνο για να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος, το απολυταρχικό καθεστώς της κομματοκρατίας.

Σήμερα στην Eλλάδα οι υπαίτιοι για την εφιαλτική ανεργία, προκλητικά και επιδεικτικά ατιμώρητοι, συνεχίζουν να ασκούν εξουσία (οι ίδιοι ή τα κόμματα που τους παρήγαγαν), την ώρα που εκατομμύρια θυμάτων τους καταστρέφονται ψυχικά. Oι τρεις πρώτοι μήνες μετά την απόλυση, αντέχονται. Mετά, η ψυχική διάλυση του άνεργου είναι μαρτύριο. H λέξη μαρτύριο κυριολεκτεί. Σπάνια ο άνθρωπος βγαίνει ψυχικά και σωματικά αλώβητος από μακρά περίοδο ανεργίας. Eίναι σαν να τον φυλάκισαν και τον βασάνισαν φριχτά «κατά λάθος». Aπό δικαστική πλάνη ή ξαστόχημα των διωκτικών αρχών.

Tο ίδιο και η υπερφορολόγηση του πολίτη. Δεν είναι συμφορά. Oταν οδηγεί τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού στα όρια της λιμοκτονίας, ρημάζει τις αποταμιεύσεις του μόχθου, νεκρώνει τη χαρά της παραγωγικής δημιουργίας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Eγκλημα εν ψυχρώ, εκ προθέσεως. Aνατρέπει τον σχεδιασμό και προγραμματισμό της μιας και μοναδικής ζωής που έχει να ζήσει ο άνθρωπος, τις σκοποθεσίες και τα όνειρα για τους καρπούς των μόχθων του, μπολιάζει ανίατα την ψυχή με την πίκρα ότι η ίδια του η πατρίδα τον εξαπάτησε, τον καταλήστεψε, έπνιξε τη ζωή του στη μιζέρια.

Θεσπίζονται φορολογικοί συντελεστές σαδιστικής εξουθένωσης του πολίτη και επιπλέον: μείωση δραματική ή και κατάργηση του ποσοστού αφορολόγητου εισοδήματος. Eξωφρενικής αυθαιρεσίας χαράτσια. «Eκτακτες» εισφορές που τακτά επαναλαμβάνονται. Eισφορές καταναγκαστικής «αλληλεγγύης». Tέλη ακίνητης περιουσίας. Δημοτικά τέλη. Yπέρογκο ειδικό τέλος που προσδιορίζεται όχι από το εισόδημα αλλά από το εμβαδόν της κατοικίας και εισπράττεται εκβιαστικά μαζί με την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Aναρίθμητοι κεφαλικοί φόροι για κάθε συναλλαγή του πολίτη με το δημόσιο.

H αυθαίρετη υπερφορολόγηση ιδρύει αντιπαλότητα κράτους και πολίτη. Yποτίθεται ότι το κράτος, η οργανωτική άρθρωση και λειτουργία της συλλογικότητας, συστήθηκε για να κοινωνείται η χρεία, να υπηρετεί το κράτος, με τις υπηρεσίες του και τους θεσμούς του, την ανάγκη του πολίτη, του κάθε πολίτη. Στο καθεστώς της ελλαδικής κομματοκρατίας η οργανωτική άρθρωση και λειτουργία της συλλογικότητας υπηρετούν τους κατέχοντες την εξουσία, τις κομματικές συντεχνέις, όχι τον πολίτη. O πολίτης είναι το θύμα του κράτους, το κράτος ο αντίπαλος, ο εχθρός και τύραννος του πολίτη. Oπου και όπως μπορεί ο πολίτης θα προσπαθήσει να αποφύγει τη θυματοποίηση, να ξεγελάσει το κράτος, να παρακάμψει τις παρεμβάσεις του κράτους στη ζωή του. Nα φοροδιαφύγει.

H ανίατη αντιπαλότητα κράτους-πολίτη είναι αποτέλεσμα πολιτικής αδικοπραγίας, με αυτουργούς μόνο και αποκλειστικά τους διαχειριστές του κράτους, τους επαγγελματίες της εξουσίας. Eξουσιάζουν καταπατώντας και ακυρώνοντας κάθε σύμβαση (συμβόλαιο, σύνταγμα) που ρυθμίζει τις σχέσεις πολίτη και κράτους. H φορολόγηση του πολίτη, όπως και η μισθοδοσία του δημόσιου λειτουργού και η συνταξιοδότησή του έχουν τη λογική και τον χαρακτήρα συνθήκης, συμβολαίου που δεσμεύει αμοιβαία τους συμβαλλόμενους. Tο κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει στον πολίτη περίθαλψη, εκπαίδευση, συγκοινωνίες, έννομη τάξη, κ. τ. ό., ο πολίτης αντιπαρέχει στο κράτος μέρος των εσόδων από την εργασία του για να συντηρούνται οι κρατικές λειτουργίες. Oταν το κράτος αθετεί τις υποχρεώσεις που με συμβόλαιο ανέλαβε, ενώ εξαναγκάζει, με τη βία (δικαστική και αστυνομική), τον πολίτη σε μονομερή τήρηση των δικών του υποχρεώσεων, αυθαίρετα διογκωμένων και πολλαπλασιασμένων, αλλοτριώνει το κοινωνικό γεγονός σε επιχώρια ζούγκλα.

Oι κομματάνθρωποι που διαχειρίζονται το κράτος (είναι βλασφημία να τους αποκαλούμε πολιτικούς) κακουργούν την κοινωνία με την πάγια τακτική κλοπής, καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων, των προμηθειών υγειονομικού υλικού, εξοπλιστικών προγραμμάτων – αναρίθμητων ανάλογων κοινωνικών χρήσεων του φόρου που καταβάλλουν οι πολίτες. Mειώνουν οι κομματάνθρωποι μισθούς δημόσιων λειτουργών, δηλαδή συμφωνημένη αμοιβή για παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο, αθετούν συμβόλαιο σαν κοινοί απατεώνες. Πετσοκόβουν συντάξεις, όχι προνοιακές, συντάξεις ανταποδοτικές, δηλαδή κλέβουν κατατεθειμένα σε διάρκεια δεκαετιών χρήματα πολιτών, που τα εμπιστεύτηκαν οι λειτουργοί του κράτους στον εργοδότη τους για την αποταμιευτική αξιοποίησή τους.

Eλάχιστα, απλώς ενδεικτικά τα παραδείγματα ιχνογραφούν τον εφιάλτη που ζούμε στην Eλλάδα σήμερα και που δεν πρόκειται για «συμφορά» ή για «κρίση» αλλά για το αποτέλεσμα κοινωνικών στυγερών εγκλημάτων με επώνυμους γνωστούς τοις πάσι, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Oι πολίτες βυθίζονται κάθε μέρα και πιο βαθειά στον εφιάλτη, στον ίλιγγο του αδιεξόδου και της απόγνωσης, ενώ οι ένοχοι αυτουργίας των κακουργημάτων ζουν με προκλητική, σκανδαλώδη πλουταλαζονεία – όσοι δεν συνεχίζουν να απολαμβάνουν θώκους εξουσίας ως ανταμοιβή εξευτελιστικής κομματικής ειλωτείας.

Δεν ζούμε συμφορά, δοκιμασία, ατύχημα, ζούμε συντελεσμένο κακούργημα. Oσο περισσότεροι πολίτες το συνειδητοποιούν τόσο πληθύνονται οι πιθανότητες να γεννηθεί η ελπίδα. H μία και μόνη ρεαλιστική ελπίδα: Nα συντριβεί ώς τα θεμέλια το σημερινό κομματικό σύστημα και συνωδά το πελατειακό κράτος των εμπορευόμενων την εξουσία. Nα προκηρυχθούν εκλογές για Συντακτική Eθνοσυνέλευση, για καινούργιο Σύνταγμα. Mε τους δωσιλόγους στερημένους κάθε πολιτικό δικαίωμα.

Πηγή


...και ποια είναι η μοναδική επιλογή που έχετε για να σώσετε τα τομάρια σας
του Δρ.Κυριάκου Τόμπρα
Αφιερωμένο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΙΤ,
που είχε την αφέλεια να πιστέψει ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων την έκανε στρατηγικό συνεταίρο και αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα, και συμμάχησε με τους εχθρούς της Πατρίδας για να εξοντώσει τους Έλληνες.
Και στους Ηλίθιους,
που νόμισαν ότι η Trilateral έψαχνε στην Ελλάδα για ντόπιους νταβατζήδες, για να μοιράσει μαζί τους τα λάφυρα της καταλήστευσης της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Λαού.
Είμαστε στον 3ο Κύκλο.
Και το Μνημόνιο άρχισε τώρα να σκοτώνει και εσάς, τους πιστούς υπηρέτες του.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων πλέον δεν σας χρειάζεται.
Σας χρησιμοποίησε για να κάνει τη δουλειά της, αλλά δεν σας εμπιστεύεται ως αξιόπιστους συνομιλητές της.
Ποιος να εμπιστευτεί άλλωστε τους σύγχρονους Εφιάλτες,
αυτούς που πούλησαν την Πατρίδα και τους συμπολίτες τους, με αντάλλαγμα πολιτικά και οικονομικά οφέλη ;
Ήσασταν μόνο Αναλώσιμοι,
αφού η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν έχει κανένα όφελος να μοιράσει μαζί σας τα λάφυρα από την καταλήστευση της Πατρίδας μας.
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΙΤ, ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ,
καθιστώντας τους σύγχρονους Εφιάλτες, ισόβια όμηρους του Δικαστικού και του Σωφρονιστικού Συστήματος.
Διαβάστε εδώ Προδότες, τι σας περιμένει
και ποια είναι η μοναδική επιλογή που έχετε για να σώσετε τα τομάρια σας:
EMBED :


Το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτεί σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα. Τέτοια περίπτωση είναι και οι πληροφορίες που μιλούν για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Μουσταΐρα οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα έγιναν σε διαδοχικές συναντήσεις το καλοκαίρι σε «βίλα μεγαλόσχημου», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης. Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετείχαν προσωπικότητες του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως τη Χρυσή Αυγή.
 Στο άρθρο αναφέρεται ότι για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο πρωτότοκος γιος του τέως, Παύλος, και έχει ζητηθεί γι’ αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν αρνηθεί ο Παύλος υπάρχει και η σκέψη να προταθεί η ηγεσία στον αδελφό του Νικόλαο.

Ποιος είναι ο λόγος της δημιουργίας ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια; Σύμφωνα με το άρθρο, το νέο κόμμα «θα καλύπτει το κενό αξιοπιστίας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και το έλλειμμα δημοκρατίας για το οποίο εγκαλείται η Χρυσή Αυγή». Όπως λέγεται τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει και μια φράση ενός εφοπλιστή που φέρεται να έλαβε μέρος στις συναντήσεις για το νέο κόμμα: «Δεν μπορεί κανείς, πια, να εμπιστευθεί άτομα που μόλις πιάσουν στο χέρι τους εξουσία πέφτουν να πλιατσικολογήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους! Τους σιχάθηκε ο κόσμος, δεν πάμε πουθενά με τέτοιους…».Όταν μια χούφτα άνθρωποι με απλό λόγο και χωρίς κανένα «ταλέντο» στην συγγραφή κειμένων έγραφαν για τον κίνδυνο του Ισλάμ, πολλοί κοντυλοφόροι που γράφουν κατά το δοκούν, χαμογελούσαν ειρωνικά, συγκαταβατικά. «Εντάξει μωρέ δεν ξέρει. Υπερπατριώτης το παίζει… Τι να μας πει αυτός εμάς, τους πολίτες του Κόσμου»!

Τώρα όμως σήμερα εδώ, έγινε απλά μια πρόβα το πόσο θα πετύχει η τελική προσπάθεια είναι πάλι στο χέρι μας, θα το τολμήσουμε; Ή θα φοβηθούμε κάποιους καραγκιόζηδες στις επιτροπές που μιλάνε για δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα!

Αυτό που έγινε στην Αθήνα, κακά τα ψέματα είναι μια πρόβα, είναι σκηνές από το προσεχώς και όλα ξεκίνησαν με σχέδιο συντονισμένα και όχι γιατί απλά έτυχε!
Βγήκε ο πρόεδρος των Πακιστανών και απείλησε ανοιχτά αυτήν εδώ τη χώρα που του έδωσε ένα κομμάτι ψωμί και ένα στρώμα, την απείλησε με ιερό πόλεμο... Αντίδραση του κράτους; Καμιά!

Ο Πακιστανός που είναι υπόδικος για μεταφορά λαθρομεταναστών και απειλεί θεσμούς, απειλεί την ίδια μας την οντότητα... Μας είπε ότι αν η Ελλάδα αν δεν μας ικανοποιήσει (αυτό εννοούσε) θα κάνει ιερό πόλεμο, είμαστε έτοιμοι δήλωσε χαρακτηριστικά!

Δεν βρέθηκε κανείς να εφαρμόσεις τον νόμο, να τον συλλάβει και να τον κλείσει φυλακή, να τον απελάσει!

Ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη Δένδιας αρκέστηκε να ψελλίσει δικαιολογίες ότι έγινε η δήλωση στις 8 Ιουνίου οπότε εμείς δεν ήμασταν Κυβέρνηση και δεν έχουμε ευθύνη ... Λες και τα εγκλήματα κατά της χώρας παραγράφονται στο κλείσιμο της Βουλής όπως των... Υπουργών!

Πριν 2 ημέρες βγήκε ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος και χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό της Χώρας Ρατσιστή! Ποιας χώρας; Αυτής εδώ, που τον ταΐζει και τον κοιμίζει; Βέβαια δεν μας είπε ο Αιγύπτιος αφού δεν του αρέσει η χώρα μας γιατί δεν τα μαζεύει να πάει από εκεί που ήρθε αυτός και οι λαθρομετανάστες του!

Τι συμφέροντα όμως έχει για το πει αυτό και πώς η Κυβέρνηση αντί να αντιδράσει και να κινηθεί αμέσως όπως η δημοκρατική Γαλλία που απαγόρευσε στους Γάλλους Μουσουλμάνους τις διαδηλώσεις,εμείς όχι μόνο επιτρέψαμε την διαδήλωση λαθρομεταναστών αλλά ανεχθήκαμε και την κατάληψη Εθνικού Εδάφους!

Ο Υπουργός της Δικαιοσύνης που έτρεξε νύχτα να βγάλει νόμο που να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών και ο κ. Δένδιας που ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι θα παρακολουθούνται Ιστοσελίδες που απλά δεν είναι αντίθετες στη δράση ενός Κοινοβουλευτικού Ελληνικού Κόμματος... Εδώ και τώρα τουμπεκί ψιλοκομμένο! Γιατί άραγε;

Ακούσατε εσείς καμιά δήλωση ότι θα πατάξουμε τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που καταστρέφουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών;

Μια δήλωσε έκανε ο Κεδίκογλου και απλά ζητούσε σεβασμό... Από ποιόν; Από τον Υβριστή του Πρωθυπουργού της Ελλάδος...!

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Μουσουλμάνων σε δηλώσεις στην Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ δηλώνει ότι ζει σε μια χώρα όπου ο κ. Πρωθυπουργός της είναι Ρατσιστής... 'Προσοχή μιλάει για μουσουλμάνους στη Θράκη μας με Τούρκικη καταγωγή... Θα επιθυμούσε να ζει στην Αίγυπτο; Όπου η Δημοκρατία και η Ελευθερία του λόγου είναι παράδειγμα προς αποφυγήν;

Το αυγό του φιδιού του Ισλάμ... έσκασε μόλις εχθές και ξένοι υπήκοοι, λαθρομετανάστες, έκαψαν και κατέστρεψαν την περιουσία των Ελλήνων στην Ελλάδα... Κατέλαβαν την πλατεία Ομονοίας για να κάνουν την προσευχή τους ημέρα Παρασκευή, απλά για να δείξουν ότι μπορούν και αν μπορούν χίλια άτομα με αλαλαγμούς και πολεμικές κραυγές να το κάνουν είμαστε για τα μπάζα!

Κανένα πολιτικό κόμμα δεν ήταν εχθές συμπαραστάτης των Μουσουλμάνων που δεν ήταν Έλληνες Πολίτες και δεν διαμαρτύρονταν στη χώρα τους και γιατί; Για κάτι που έγινε στην Αμερική πριν από μήνες!
Το κάνανε για δείξουν την πυγμή τους και να μετρήσουν την ανοχή και την αντοχή μας!

Εμείς πάντως είμαστε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από την Πατρίδα μας, ούτε να μας πάρει την Δημοκρατία και την Ελευθερία μας, γιατί το Ισλάμ έρχεται... όπως έγραφε και το πανό τους!
Γιατί μπορεί οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες να έβγαλαν λάθος συμπεράσματα εχθές και μπορεί η Ελλάδα να έχει Ελληνόφωνους αλλά έχει και Έλληνες κι εμείς απλά δεν παίζουμε!
Να μην έρθει η ώρα να δοκιμάσεις την οργή και την ορμή των Ελλήνων!

Εσείς κύριοι της ΕΥΠ δεν μπορείτε να τους εντοπίσετε, να τους οδηγήσετε στην Δικαιοσύνη και να τους τιμωρήσετε παραδειγματικά;
Δεν κρύβονται, δεν φοράνε κουκούλες...
Τι στην ευχή πληρώνουμε για εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας!
Αλλά, τελικά, μήπως φοβάστε;
Αν τώρα φοβάστε, εσείς ή οι πολιτικοί προϊστάμενοί σας, φανταστείτε τον τρόμο σας όταν το Ισλάμ θα... εφαρμόσει το Νόμο του!

Σχόλιο ιστολογίου: Όπως είπε ένας καλός φίλος: Kάποτε γινόταν πορείες στην αμερικανική πρεσβεία για την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο. Σήμερα γίνονται για την προσβολή στο Μωάμεθ.
Η κοινωνία μας έχει κυλήσει σε καινοφανείς πρακτικές διαμαρτυρίας. Και εάν δεν κατανοήσουμε προς τα πού μας οδηγούν αυτού του τύπου οι νεωτερισμοί, φοβόμαστε πως το καράβι «Ελλάς» θα αργήσει πολύ να πιάσει… απήνεμο λιμάνι.
Αυτοί που υπέγραψαν το Δουβλίνο ΙΙ πρέπει να εκτελεσθούν. Δεν κατανοώ το γιατί εκτελέσθηκαν οι 6 που έχασαν τη Μικρά Ασία και δεν πρέπει να εκτελεσθούν αυτοί που δημιούργησαν κατάσταση για να χαθεί όλη η Ελλάδα.


Το προσκύνημα στο "τέμενος" της Ομόνοιας ήταν μόνο η αρχή
Αίμα και σπαθί από τους πράκτορες του Αλλάχ

Αυτή τη φωτογραφία θα την θυμόμαστε όλοι για πολύ καιρό. Μπορεί και να μην τη ξεχάσουμε ποτέ. Είναι η σηματοδότηση σοβαρότατων εξελίξεων σε ένα καθεστώς, άθυρμα της Γερμανικής καγκελαρίας των Ες-Ες, του μοναδικού εικονικού αντίβαρου μέχρι ώρας στα κελεύσματα της αμερικανικής σφηκοφωλιάς με τους "λομπίστες" και τους επαγγελματίες εμπόρους όπλων του γνωστού στρατιωτικο-οικονομικού συμπλέγματος που έχει συμπεριλάβει και την Ελλάδα στις μελλοντικές βλέψεις του.

Διαβάζουμε σε φιλικό ιστολόγιο για την δολοφονία- αφού πρώτα τον υποσκέλισαν και τον "χάλασαν"(τον σοδόμισαν)- του αγαπημένου παιδιού της Χίλαρι Κλίντον(κάποιοι λένε και κάτι περισσότερο)Αμερικανού πρέσβη στην Βεγγάζη:
"Η Ουάσιγκτον φαίνεται πως "απλώνει" το παιχνίδι απέναντι σε εκείνους που εξέθρεψε και τους βοήθησε για να στήσουν την "ισλαμική επανάσταση", προκειμένου οι ΗΠΑ να εισπράξουν τεράστια οφέλη από την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου των χωρών εκείνων στις οποίες υπήρξαν "κοινωνικές εκρήξεις". Οι πρώτες εκτιμήσεις για την δολοφονία του αμερικανού πρέσβη, λένε πως "θυσιάστηκε για να υπάρξει και η στρατιωτική παρέμβαση..."
Είναι ξεκάθαρο πια ότι είμαστε από τους επόμενους "σταθμούς" της CIA. Στην Αθήνα στρατιωτικοί και διπλωματικοί ακόλουθοι(πράκτορες δηλαδή μυστικών υπηρεσιών και κυρίως Αμερικανών), εκμεταλλευόμενοι την παρουσία πολιτικών ανδρεικέλων στην κυβέρνηση των Αθηνών προεξάρχοντος του δουλικού και απόλυτου yes man Αντώνη Σαμαρά, του πολιτικά ανερμάτιστου και εξουσιομανή Βενιζέλου και του "λαγού" των εξελίξεων Φώτη Κουβέλη, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος για "δράση".

Ένα από τα πρώτα στοιχήματα που κέρδισαν ήταν η άλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Της θεωρητικά πιο σημαντικής υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας. Όπως λένε παρατηρητές της ΕΛΑΣ και των αρχών ασφαλείας, με αμερικανικό δάχτυλο τοποθετήθηκαν στην ΕΥΠ ασήμαντα επιχειρησιακά στελέχη που άθελά τους(χωρίς να γνωρίζουν το κακό που κάνουν στην πατρίδα)αποτελούν κερκόπορτα πλήρους παράδοσης της Ελλάδος στον ανεξέλεγκτα δρώντα αμερικανικό παράγοντα που εδώ και καιρό έχει παρεισφρύσει στα αναχώματα των φονταμενταλιστών μουσουλμάνων της Αθήνας.

Το σχέδιο ετοιμάζεται για την γενική ανάφλεξη. Η Ελλάδα αργά αλλά σταθερά με μειοδοτική ηγεσία παραχωρείται στους ξένους. Οι ορδές των 1500-2000 ατόμων που έκαναν επίδειξη δύναμης σε έναν χώρο 1 χλμ, ήταν το πρώτο μήνυμα πίεσης. "Ή κάνετε ακόμα πιο πίσω ή σας καίμε".

Η δεύτερη πληγή είναι το Αιγαίο. Η τρίτη η Θράκη. Ποτέ άλλοτε από το 1922 και μετά η Ελλάδα δεν ήταν σε τόσο δεινή θέση. Οικονομικός στραγγαλισμός, πολιτικός αποκεφαλισμός (με την τοποθέτηση της ηγεσίας Σαμαρά), ανευ όρων παράδοση.

Η πλατεία που αρχικά ονομάστηκε πλατεία Ανακτόρων, στην συνέχεια πλατεία Όθωνα και τελικά το 1862, πλατεία Ομόνοιας, δεν παραδόθηκε τυχαία στους ισλαμιστές την Κυριακή το απόγευμα για προσευχή. Ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος. Ελέγχουμε το παιχνίδι, άλλοι ελέχγουν εμάς αλλά είμαστε αρκετοί για να μπούμε όποτε θέλουε ακόμα και στα σπίτια σας και να σας φάμε το λαρύγγι.

Η Αμερική έχει την Ελλάδα στην κωλότσεπη. Εαν θέλει να διαλύσει την Ευρώπη, το κάνει σε χώρο 0. Ακόμα όμως δεν είναι η ώρα. Οι καμπάνες ταυτόχρονα, χτυπάνε.

Ο μόνος που μπορεί να σώσει τη χώρα είναι ο λαός της. Αλλά αυτός θέλει πολλά ακόμα ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσει. Αν ποτέ ξυπνήσει ζωντανός και ακέραιος. Με το κεφάλι στους ώμους του.Εθνικές και κοινωνικές διενέξεις έχουν σκοπό να ενισχύσουν οι παγκοσμιοποιητές των πολυεθνικών και της Τριμερούς Επιτροπής και μία νέα σειρά αιματοχυσιών έχει ήδη αρχίσει. Τα ΜΜΕ και διάφοροι έμμισθοι «καλοθελητές» (ταινία για τον Μωάμεθ) έχουν ήδη εκτοξεύσει την προπαγάνδα τους, προκειμένου να διεγείρουν περαιτέρω τα πάθη των Ισλαμιστών προς αποκαθήλωση των υπαρχόντων καθεστώτων στην Μέση Ανατολή και αντικατάσταση τους με «φιλικότερες» προς την Δύση κυβερνήσεις. Προφανής στόχος η εφαρμογή των σχεδίων της παγκόσμιας διαπλοκής σε ό,τι αφορά την Ευρώ-Μεσογειακή Ένωση και την διοικητική ενοποίηση του πλανήτη.

Ενέργειες προσηλυτισμού, τρομοκρατίας και γυμνής βίας έχουν κατακλύσει τηλεόραση και διαδίκτυο. Στόχο αποτελούν, μεταξύ άλλων, ακόμα και υγιείς αντιπολιτευτικές δυνάμεις στην κάθε περιοχή. Απόδειξη η συνέντευξη τύπου που έδωσαν στην Δαμασκό 28 νόμιμα κόμματα και οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, για τα οποία τα δυτικά ΜΜΕ δεν κάνουν επ’ ουδενί λόγο. Πλασάρουν ως αντιπολίτευση τους φανατικούς ισλαμιστές μισθοφόρους, οι οποίοι μετά τη Λιβύη, «στρατολογήθηκαν» στην Συρία.

Τα 28 κόμματα όχι μόνο τόνισαν την ανάγκη ενοποίησης της πραγματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να βρεθεί ειρηνική-δημοκρατική λύση στο θέμα της Συρίας, αλλά καταδίκασαν τις συλλήψεις μελών της Εθνικής Επιτροπής της Αντιπολίτευσης, από τους μισθοφόρους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΜΜΕ «παραπλανούν» τον κόσμο. Ας θυμηθούμε π.χ. το περίφημο «σχέδιο πέταλο» για δήθεν εθνοκάθαρση από τους Σέρβους στο Κόσοβο ή την πρόσφατη παραπλάνηση της κοινής γνώμης με δημοσίευση φωτογραφίας νεκρών παιδιών στη Συρία, που προερχόταν όμως από τα γεγονότα στο Ιράκ το 1990.

Στην Ευρώπη, τώρα, παρατηρείται η τάση να ενισχυθεί η θέση αδιάλλακτων μουσουλμάνων, έτσι “ωστε να διαλυθούν οι συνδετικοί ιστοί των λαών και να καταστούν αδύναμοι και εύκολο-ελεγχόμενοι. Ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες επικρατεί αναστάτωση των κατοίκων, την οποία προκαλεί ο φανατισμός μεγάλου κομματιού των εκεί ισλαμιστών, ο οποίος επιδεινώθηκε με την προβοκατόρικη ταινία για τον Μωάμεθ. Στην Γαλλία γυρίστηκε μάλιστα ντοκιμαντέρ περί τούτου, ενώ στην Νορβηγία οι ισλαμιστές απειλούν εδώ και μέρες με τρομοκρατικά χτυπήματα.

Αλλά και στην Ελλάδα εντείνονται οι κινητοποιήσεις των μουσουλμάνων με δηλώσεις από «ηγέτες» της μουσουλμανικής κοινότητας να δυναμιτίζουν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα. Όσοι πολίτες αντιδρούν μπρος σ’ αυτή την κατάσταση, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως «ρατσιστές ή ξενόφοβοι» από «προοδευτικές» ομάδες. Σ’ αυτό υποβοηθάει και η ακραία αντιμετώπιση του φαινομένου από την άλλη πλευρά της «ιδεολογικής» μπάρας.

Όταν οι λαοί, όντες απεγνωσμένοι από τις στημένες «εθνικές» διαμάχες, τον θρησκευτικό φανατισμό καθώς και την οικονομική κρίση, ζητήσουν λύση στο χάος που έχει τεχνηέντως δημιουργηθεί, θα εμφανιστεί τότε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση  που θα βάλει τέλος στην «σάπια και δηλητηριώδη» εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία καθώς και στην αιματηρή θρησκευτική διαμάχη. Δηλαδή πατρίδα, πίστη, ελευθερία θα διαγραφούν για όλους, ως «νοσούσες» έννοιες και θα επιβληθεί οικουμενική συνείδηση.

Αλλά επειδή, όπως λένε, μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, δείτε στα δεξιά την φωτογραφία με πανό μουσουλμάνων που γράφει στα αγγλικά: «Θάνατος στην ελευθερία και την δημοκρατία. Το Ισλάμ έρχεται». Πανό με το ίδιο σύνθημα εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα.

Πηγή 

Υποσημείωση ιστολογίου: Το σύνθημα που αναγράφεται στα πανό των δύο παραπάνω φωτογραφιών αποδίδεται oρθά στα Ελληνικά ως "Η δημοκρατία και η ελευθερία είναι καταδικασμένες σε θάνατο. Έρχεται το Ισλάμ"! Με αυτό το σύνθημα υπονοείται από τους ισλαμιστές ότι οι δυτικού τύπου δημοκρατίες και οι νόμοι τους είναι ψευδείς και αναποτελεσματικοί. Ο μόνος νόμος που υπαγορεύθηκε από τον Θεό, κατά τους ισλαμιστές, είναι η Σαρία.
Γράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας 

Η παρούσα οικονομική κρίση συσχετίζεται με την παράλληλη κρίση στη διανόηση. Οι απανταχού διανοούμενοι έγιναν αγαθό σε ανεπάρκεια. Στέρεψαν. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι να διαμορφώνουν τις πανανθρώπινες αντιλήψεις και συνειδήσεις, δηλαδή το ιδεολογικό μας σύστημα, εκλείπουν. Οι προικισμένοι φάροι της ορθότητας και του θάρρους είναι πια πολύ λίγοι. Συνεπώς, τα γνωσιακά φώτα και οι αληθινές φωνές της «συνείδησης του κόσμου» τρεμοσβήνουν. Δεν είναι τυχαίο το ότι φτάσαμε μέχρις εδώ και για αυτόν τον επιπρόσθετο λόγο. Διανοητής σημαίνει, κατά την άποψή μου, το απαύγασμα της νοητικής ώσμωσης που ξεπροβάλλει μέσα από τις βαθύτερες έννοιες των τριών λέξεων: γνώση, αρετή και αλήθεια.

Γνώση χωρίς αρετή είναι ένα μαύρο σύννεφο «πονηρών δαιμονίων», που βρίσκονται πάνω από τη γη και τους ανθρώπους. Γνώση χωρίς αλήθεια είναι ένα ταξίδι-αποστολή με αρχή, αλλά χωρίς προορισμό και τέλος. Αρετή χωρίς αλήθεια είναι μια «αρνητική προσωπική ευλογία», είναι ένας ψευδής, ιδιότυπος κρυφός και φαρισαϊκός υπερατομικισμός. Κάποτε, σας θυμίζω, οι πραγματικοί διανοούμενοι φορούσαν ευτελή ενδύματα και ταξίδευαν στη Β’ θέση. Σήμερα, αντιθέτως, οι αντίστοιχοι «ίδιοι», περιβάλλονται από ένδυση που φέρει λιλιπούτειες ταμπέλες του Louis Vuitton και Hermes και ταξιδεύουν Α’ θέση. Ως εκ τούτου, χωρίς την αλήθεια, και σε συνάρτηση με την έλλειψη της κριτικής ανάλυσης, της ερμηνείας των θεσμών και της ηθικής καθοδήγησης από τους διανοητές, τα πνευματικά φώτα της οικουμένης είναι σβηστά.

Δυστυχώς, η περιβόητη οικονομία των αγορών/τραπεζών, που την περιγράφουν έξοχα οι πολύχρωμες οθόνες των golden boys, σκότωσε τα όποια τελευταία πνευματικά αντισώματα είχαν μέσα τους οι κατ’ επίφαση πια διανοούμενοι αστέρες. Οι ίδιοι έγιναν δούλοι και υπηρέτες: τόσο του σαρκικού εαυτού τους, όσο και της όποιας άλλης ισχυρής εξουσίας ή καλοπληρώνοντος θεσμού. Τώρα υπηρετούν την όποια εξουσία (δεξιά ή αριστερή, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά ή σημασία), με δράσεις που έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τα βαθύτερα πιστεύω τους, ή άλλως, με την χαμένη πια ιδανική αποστολή τους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι σχεδιάζουν ακόμη και την κατάληψη της ίδιας της εξουσίας, εκμεταλλευόμενοι μάζες, ήθη και αγώνες, μονάχα για το εγώ τους. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα, όπου, ομοίως, οι «διανοούμενοι» ταυτίζονται απόλυτα και με το ενίοτε σύστημα εξουσίας: εκεί που μετέπειτα γίνονται και οι καλύτεροι υπηρέτες του. Ξέρουν πολύ καλά πως η καθοδήγηση και ο έλεγχος των μαζών απαιτεί συναινετικές διαδικασίες και πολιτικές. Πλέον, το ύψιστο καθήκον των εν λόγω «διανοουμένων» είναι η «διαμόρφωση» της κοινής ιδεολογικής γραμμής «συναίνεσης». Αφού, χωρίς την απαραίτητη διαμόρφωση της κοινωνικής «συναίνεσης», λίγα «καλά» μπορούν να γίνουν για το «συμφέρον» του όποιου κοινωνικού συνόλου.

Οπότε, για τους διανοούμενους, τα νομίμως ασκούμενα δικαιώματά τους, τους οδηγούν στην δική τους μόνο προσωπική (και όχι στην αντίστοιχη πανανθρώπινη) αλήθεια. Πια, οι διανοούμενοι είναι και εργάζονται ως εξαιρετικά επιτυχημένοι τραπεζίτες και ως υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, ανά τον κόσμο. Το δε μέγα ζητούμενο από τον διεθνή πολίτη «θάρρος του διανοουμένου», ή του ότι λέγω και διδάσκω την υπερκόσμια αλήθεια, χάθηκε. Πλέον, το πανέξυπνα «σερβιρισμένο» από τον ψευτο-διανούμενο ψέμα έγινε κοινός τόπος και το σούπερ όπλο κατά των μαζών. Κύρια δε, υπέρ όλων αυτών που έχουν «παρκάρει» τα τρισεκατομμύρια ευρώ στους οικονομικούς διαβολο-παραδείσους. Το «γαρνιρισμένο» ψέμα είναι η κύρια πηγή χρήματος, ατομικού ευδαιμονισμού και εξουσίας του δήθεν πια διανοητή. Του ψευτο-διανοητή, που ποτέ του δεν είδε την κοινωνία μέσα στον εαυτό του, αλλά μόνο τον εαυτό του μέσα στην κοινωνία.

Όλα δείχνουν πλέον πως το θέμα της δόσης των 31,5 δις ευρώ που τόσο πολύ αναμένουν οι ελληνικές τράπεζες και οι προμηθευτές του Δημοσίου, θα κριθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές. Οι ξαφνικές νέες απαιτήσεις της τρόϊκας, η χαλαρότητά της σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, η αποχώρησή της από την Αθήνα κ.λ.π., δείχνουν ότι η τρόϊκα θέλει να πάει τις όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα μετά τις Αμερικανικές εκλογές. Προφανώς, έπειτα και από απαίτηση του Ομπάμα, για να μην προκληθεί πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το τελευταίο μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο, αφού εάν επρόκειτο να ληφθεί ευνοϊκή… για την Ελλάδα απόφαση, τότε γιατί να μην λαμβανόταν αυτή πριν τις εκλογές;

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το νέο άρθρο του γερμανικού περιοδικού SPIEGEL, σχετικά με την τρύπα στο δημόσιο έλλειμμα της χώρας μας το οποίο ανεβάζει από τα 11,6 δις στα 20 δις ευρώ, διευκρινίζοντας μάλιστα πως αν αυτό δεν κλείσει τότε δεν θα μπορεί να δοθεί η πολυπόθητη για το πολιτικοοικονομικό σύστημα δόση. Μάλιστα άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για καταβολή της δόσης όχι εφάπαξ αλλά σε δόσεις και ανάλογα με την εκτέλεση του προγράμματος εξαθλίωσης.

Είναι απόλυτα βέβαιο πως η ελληνική κοινωνία δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά μέτρα 11,6 δις ευρώ, πολλώ δε μάλλον 20 δις ευρώ!!!! Επομένως αν η τρόϊκα φανεί πιο σκληρή και απαιτητική, όπως διαφαίνεται μέσα από το δημοσίευμα του SPIEGEL τότε είτε η Ελλάδα θα πέσει στα γόνατα ξεπουλώντας την ίδια τη χώρα, είτε κάποιος θα αναλάβει την ευθύνη να βγούμε από το ευρώ.

«Θα ολοκληρώσετε κ. Υπουργέ το επαίσχυντο έγκλημα της αναγνώρισης της τούρκικης ως αποκλειστικής γλώσσας της μειονότητας;»

Τις άθλιες μεθοδεύσεις των τουρκικών προξενικών αρχών της Κομοτηνής στο χώρο της Παιδείας στηλιτεύει με Ερώτηση-φωτιά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Αιχμή του δόρατος, το ζήτημα με το Μουσουλμάνο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου που εκβιαστικά θέλει να εγγράψει παιδιά στην Α’ Δημοτικού χωρίς να έχουν πάει νηπιαγωγείο!

Ο Τέρενς Κουίκ, υπενθυμίζει ότι «ο Νόμος 3687/2008 προβλέπει ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την εγγραφή στην Α’ τάξη Δημοτικού τη βεβαίωση ότι το παιδί πήγε νηπιαγωγείο» και υπογραμμίζει πώς «οι θρασύτατοι μηχανισμοί του τουρκικού Προξενείου θέλουν να παρακάμψουν εκβιαστικά αυτή τη διά νόμου υποχρέωση, παρ’ όλο που δεν δικαιούνται να αμφισβητούν την ελληνική νομοθεσία».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Προς: Τον υπουργό παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Προς: τον υπουργο εξωτερικων δημητριο αβραμοπουλο

ΘΕΜΑ: Λειτουργία δίγλωσσου νηπιαγωγείου στον Εχίνο

Κύριοι Υπουργοί,

Το θέμα με την απαίτηση των τουρκικών προξενικών μηχανισμών της Κομοτηνής για τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων έχει πάρει ευρείες διαστάσεις και θα γίνουν εφιαλτικότερες αν δεν παρέμβουν συνεργαζόμενα τα Υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών.

Αιχμή του δόρατος αυτή την περίοδο το θέμα με το Μουσουλμάνο διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου που εκβιαστικά θέλει να εγγράψει παιδιά στην Α' Δημοτικού χωρίς να έχουν πάει νηπιαγωγείο.

Σας παραπέμπω στο σχετικό δημοσίευμα της «Γκιουντέμ», με ημερομηνία 21.09.2012, από το οποίο μπορείτε να εξάγετε τα συμπεράσματά σας. Επίσης, κύριοι Υπουργοί οι συνεργάτες σας μπορούν να το αναζητήσουν μεταφρασμένο και στην ιστοσελίδα tourkikanea.gr, αν και ΟΦΕΙΛΑΝ ήδη να το έχουν κάνει και να σας το έχουν θέσει υπ' όψη!

Υπενθυμίζω απλώς πώς ο Νόμος 3687/2008 προβλέπει ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την εγγραφή στην πρώτη τάξη δημοτικού, τη βεβαίωση ότι το παιδί πήγε νηπιαγωγείο.

Για τα μειονοτικά Δημοτικά δεν υπάρχει εξαίρεση και οι θρασύτατοι μηχανισμοί του τουρκικού Προξενείου, θέλουν να παρακάμψουν εκβιαστικά αυτή τη δια νόμου υποχρέωση, παρ' όλο που δεν δικαιούνται να αμφισβητούν την ελληνική νομοθεσία. Αρκεί να μην τους κάνουμε για άλλη μία φορά τη χάρη και νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα που προσπαθούν να επιβάλλουν.

Τα ζητήματα που προκύπτουν και πρέπει να διερευνηθούν είναι πολλά.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

1. Μπορείτε να διερευνήσετε και να μου γνωστοποιήσετε ποια ήταν η στάση του Χριστιανού Υποδιευθυντή. Πήρε θέση; Δέχτηκε ή όχι τους μαθητές; Όταν εκλήθησαν οι κηδεμόνες από το Διευθυντή ήταν παρών και ο ίδιος, όπως ο νόμος προβλέπει;

Επισημαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό το ερώτημα, καθώς Μουσουλμάνος Διευθυντής και Χριστιανός Υποδιευθυντής συνδιοικούν στα μειονοτικά σχολεία. Η οιαδήποτε παράκαμψη του δεύτερου είναι «βούτυρο στο ψωμί» των τουρκικών προξενικών μηχανισμών, οι οποίοι επιδιώκουν να απαλλαγούν πλήρως από τον Υποδιευθυντή ώστε να μεθοδεύσουν, ανενόχλητοι πλέον, το τελικό στάδιο πλήρους εκτουρκισμού κάθε ενός μειονοτικού σχολείου στην Θράκη.

Άλλωστε μόλις προ εβδομάδος οι μουσουλμάνοι δάσκαλοι της Ε.Π.Α.Θ. σε (υποδεδειγμένη ) επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας άναφέρουν με θρασύτητα:

«Πάγιο αίτημα των δύο εκπαιδευτικών συλλόγων είναι η αντικατάσταση της παρωχημένης, ασαφούς και ελλιπούς Υπουργικής Απόφασης 16287/1978 (Φ.Ε.Κ. Β΄139/18-02-1978) με τα καθήκοντα του Διευθυντή και του Υποδιευθυντή των Μειονοτικών Σχολείων, που δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες του σύγχρονου Μειονοτικού Σχολείου. Ζητούμε να εκδώσετε μια νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία θα διαχωρίζει και θα διασαφηνίζει τα αντίστοιχα καθήκοντα κάθε μιας από τις παραπάνω θέσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία της Ελλάδας».

2. Πώς είναι δυνατόν ο Διευθυντής να δίνει συνέντευξη σε εφημερίδα, ενώ είναι υπό διαδικασία πειθαρχικού;

3. Τόσο ο τουρκόγλωσσος παιδικός σταθμός του Εχίνου, όσο και οι υπόλοιποι που έχουν ανοίξει στην Θράκη εν γένει, λειτουργούν υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκη και είναι απολύτως παράνομοι. Το γνωρίζετε ότι αν νομιμοποιηθούν τότε θα συμβούν δύο ανεπανόρθωτες ζημιές, τις οποίες έχει χρέος το Υπουργείο Παιδείας να λάβει υπ' όψιν:

α) Τα δημόσια ελληνόγλωσσα νηπιαγωγεία θα κλείσουν ή στην καλύτερη θα διατηρούνται με 5-6 μαθητές, ενώ τα κατ' ευφημισμόν δίγλωσσα θα γεμίσουν από μαθητές;

β) Ο εκτουρκισμός και η ισλαμική φανατική κατήχηση θα ξεκινήσει πλέον ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ από τις πιο μικρές ηλικίες;

γ) Θα ολοκληρωθεί το επαίσχυντο έγκλημα της αναγνωρίσεως της τουρκικής ως αποκλειστικής γλώσσας της μειονότητος, εξοβελίζοντας πλήρως την πομακική και την ρομανί από την συνείδηση των αντιστοίχων λαών;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ