Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Μαρ 2015

Ωπα ωρέ! Πλάκωσε η Τουρκιά και μας φοβερίζει! Ο κ. ΠέτροςΤατσόπουλος (φίλος κάποτε, την εποχή της αθωότητάς του) στο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγνωρίζει ένα εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα! Ο άλλος, ο δυστυχής απ’ τα «Νέα», τον εθνικισμό και τον φασισμό της χούντας τον ονομάζει «εθνοπατριωτισμό». Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και το έθνος να συκοφαντηθεί με τον εθνικισμό και ο πατριωτισμός με τον φασισμό. Ο κ. Ψαριανός (που από καιρό έπεσε στο ποτάμι κι έπνιξε την ψυχή του) κατηγορεί τον κ. Βαξεβάνη, τον κ. Αρβανίτη, τον κ. Λαζόπουλο και την αφεντιά μου ως χαφιέδες του καθεστώτος. Επίπεδο τρολ.

Ολοι αυτοί που κατά κόρον χρησιμοποίησαν τους ευφημισμούς του «εκσυγχρονισμού» για να εξαπατήσουν τον λαό και να τον κάνουν «απασχολήσιμο» και «ευέλικτο», τώρα χρησιμοποιούν τη διαστρέβλωση, την παραποίηση και τη συκοφαντία για να πετύχουν το ίδιο. Ανασύρουν τα κακόγουστα αρχαιολατρικά παραληρήματα της χούντας, τις κιτς γιορτές για την «πολεμική αρετή των Ελλήνων», και τα προσομοιάζουν με τον εορτασμό της εθνικής (εθνικιστικής; εθνικοπαράφρονος; εθνικολαϊκιστικής;) επετείου, επειδή σ’ αυτόν οι μπάντες θα παίξουν την «Ιτιά»!

Και ιδού η «εθνικόφρων αριστερά»! Ιδού οι «φαιοκόκκινοι», ιδού οι «λαϊκιστές». Το ίδιο τροπάρι! Είκοσι χρόνια τώρα, οι θεράποντες της υποτέλειας, κάνουν τους τιμητές όσων αντιστέκονται σε δαύτη. Ενα μέρος αυτών των τύπων προέρχεται απ’ την Αριστερά κι ένα μέρος της Αριστεράς (πρόβλημά της) σχετίζεται ακόμα μαζί τους.

Και να τώρα, πολύς αχός ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν, Σταυρούλης κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ εγγόνια. Η χώρα καίγεται, βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με την ψυχή στο στόμα και οι παρελάσεις ανάγονται σε μείζον ζήτημα! Επίπεδο τρολ; επίπεδο υπομειόνων; μακάρι να ’ταν έτσι. Πρόκειται για επίπεδο Σουλτς, όταν θέλει να ’χει λόγο για τη σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης, πρόκειται για επίπεδο Σόιμπλε και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα εκλογικά αποτελέσματα, πρόκειται για τον ολοκληρωτικό εφιάλτη ο οποίος αρχίζει να χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν πρόκειται για τα λιμά μιας προπαγάνδας οργουελικής μεν, γελοίας δε, ούτε για τις σοφιστείες ορισμένων ξοφλημένων στα μάτια του κόσμου, πρόκειται για τη θηριώδη προπαγάνδα της ομογενοποιημένης σκέψης. Ενός συστήματος που βάζει στον ίδιο παρονομαστή τον κομμουνισμό με τον φασισμό (κι εν μέρει το επιτυγχάνει, όταν ακόμα κι οπαδοί του ΚΚΕ πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή), στον ίδιο παρονομαστή τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, τα δημοτικά τραγούδια με τη χούντα και πάει λέγοντας. Πρόκειται για μια κρεατομηχανή.

Η χώρα βρίσκεται επί ξυρού ακμής και ο ένας κυβερνητικός εταίρος, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορείται για λαϊκισμό, ενώ ο άλλος, οι ΑΝΕΛ, για εθνικισμό. Τι βολικό!

Και κατηγορούνται από ποιους; Απ’ τα δουλικά της Διαπλοκής και της Υποτέλειας! Από τους λειτουργικώς συμμετέχοντες στο πιο τοξικό (και ταξικό) φαινόμενο της εποχής μας, στη μεγαλύτερη όλων των Υβρεων: τη συγχώνευση του νεοφιλελευθερισμού με τη σοσιαλδημοκρατία. Με αποτέλεσμα τον «εκσυγχρονισμό» ή τον εκφασισμό, ή και τα δύο.

Τα ρεμάλια της πολιτικής ορθότητας, του μεταμοντερνισμού, της εθνικής αποδόμησης, της ταξικής παράλυσης, της κοινωνικής υποδούλωσης, που με τον πιο αισχρό τρόπο επικαλούνται τον διαφωτισμό και τη δημοκρατία, δεν έκαναν τίποτε άλλο όλα αυτά τα χρόνια παρά να υποστηρίζουν τους ανθρωπιστικούς πολέμους, τα μνημόνια και ό,τι άλλο κραταίωνε την εθνική υποταγή και την ταξική υποδούλωση.

Αυτοί οι τύποι, διάσπαρτοι στον Τύπο, τα ΑΕΙ, τις τέχνες και τα υποτελή στη Διαπλοκή και τη Διαφθορά κόμματα, εξακολουθούν να βρίζουν τον λαό για λαϊκιστή, διεφθαρμένο, ανίκανο και τεμπέλη. Διεφθαρμένοι οι ίδιοι ως το κόκαλο, πάντα κομματικοί πελάτες, κεκοσμημένοι διαφόρων ΜΚΟ και αλληλέγγυοι της ελεεινής μορφής ο ένας με τον άλλον, στήνουν χρόνια τώρα στον τοίχο τον λαό και τον πυροβολούν στο μυαλό, την καρδιά και την ψυχή. Του σκοτώνουν την παράδοση, τους ήρωες και τους αγίους.

Εκεί που κάποτε οι καπεταναίοι κρέμαγαν τ’ άρματα, κρεμάνε τώρα τα δουλικά τις πομπές τους και βάζουν στον ίδιο ντορβά τα τραγούδια του ΕΑΜ με τα εμβατήρια της χούντας. Αυτοί που συγκυβέρνησαν με τον Μπαλτάκο και κυβερνώνται απ’ τον Σόιμπλε την πέφτουν στους Ελληνες και τους καλούν να διορθώσουν την ψήφο τους, αλλιώς θα τους τη διορθώσουν αυτοί. Πώς; Με τον πνιγμό και την οικονομική ασφυξία. Αυτοί, οι απολογητές της κυρίας Μέρκελ που παρομοιάζουν τον κ. Τσίπρα με τον Χίτλερ, δεν είναι απλώς γελοίοι – τότε θα ήταν ακίνδυνοι. Είναι το ίδιο το σύστημα, είναι η πεμπτουσία του. Είναι η στρατηγική του.

Διότι ένα σύστημα δεν δημιουργεί 1.500.000 ανέργους για πλάκα, ούτε λεηλατεί μισθούς και συντάξεις για χαβαλέ. Το κάνει για να δημιουργήσει μια νέου τύπου νεοταξίτικη χώρα-παρία. Και αυτό υπερασπίζονται οι ρατσιστές (οι αρχιρατσιστές) που ενοχοποιούν (για να τον αδρανοποιήσουν) τον λαό για πράγματα που ο ίδιος δεν πιστεύει, ότι δηλαδή είναι περιούσιος ή ανάδελφος και άλλα τέτοια χρυσαυγίτικα. Δουλειά των ρατσιστών, σμπίρων του συστήματος, είναι να ενοχοποιούν τον λαό για χρυσαυγιτισμό, να βγάζουν τον Αγανακτισμένο φασίστα και τον αριστερό, λαϊκιστή. Ποιοι; αυτοί που δεν έχουν αφήσει κατουρημένη ποδιά χωρίς να μηδίσουν μπροστά της…

Στάθης
Πηγή enikos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Όμηρου Ιθακήσιου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανασυγκρότηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, που στόχο έχει, εκτός από τις εσωτερικές εξελίξεις, και την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία στο Ελληνικό Πεντάγωνο, ειδικά σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η χώρα μας είναι αποσταθεροποιημένη οικονομικά και εν πολλοίς πολιτικά, αποτυπώνεται και σε έκθεση που συνέταξαν οι αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.
Ειδικότερα, σε αυτή την αναλυτική έκθεση οι αξιωματούχοι του στρατιωτικού επιτελείου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν τον άμεσο κίνδυνο που προκύπτει από τον ρόλο τον οποίο θα μπορεί να παίξει η «νέα ΜΙΤ» και τις επιχειρήσεις που θα μπορεί πλέον αυτόνομα να αναλαμβάνει.

Όπως αναφέρουν στα συμπεράσματα της απόρρητης έκθεσής τους οι Έλληνες αξιωματούχοι, «η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις πληροφοριακών (ψυχολογικών) επιχειρήσεων, με επίκεντρο τη Θράκη, εκμεταλλευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στη μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί στο σχέδιο «Βαριά», αλλά και στα σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου».
Σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη ανάλυση, «η κυβέρνηση Νταβούτογλου θα συνεχίσει τις προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα την καταστήσουν πλέον πολιτική δύναμη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας τη δημιουργία επιπλέον πολώσεων στην Τουρκία, όπως φάνηκε και από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των ταραχών του πάρκου Γκεζί, λειτουργώντας εις βάρος της επικράτησης των νεο-οθωμανιστών στην Τουρκία.

Ποια είναι όμως, η «νέα ΜΙΤ» που δημιουργεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και γιατί αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα;
Σύμφωνα με όσα γράφουν στην ανάλυση – εκτίμησή τους οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, «οι νέες αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) διευρύνονται σε τέτοιο σημείο ώστε να ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για αρμοδιότητες οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της Δημοκρατίας, αλλά και καθιστούν την ΜΙΤ κυρίαρχο φορέα, όχι μόνο στον τομέα των πληροφοριών, αλλά και σε αυτόν της πραγματοποίησης επιχειρήσεων εντός, αλλά και εκτός Τουρκίας».

Κρίνοντας από τις νέες δομές και τους επιχειρησιακούς βραχίονες της μυστικής υπηρεσίας, η ΜΙΤ είναι εξουσιοδοτημένη πλέον να προχωρά σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση αυτή κρίνει απαραίτητη, χωρίς καμία έγκριση από την Τουρκική Δικαιοσύνη, ενώ κανένας δικαστικές φορέας δεν είναι δυνατόν να την ελέγξει. Τα στελέχη της θα ελέγχονται δικαστικά από το Ειδικό Δικαστήριο και όχι από τα κοινά δικαστήρια.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν τα στελέχη της ΜΙΤ να κατηγορηθούν για διάπραξη εγκλήματος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, ενώ θα μπορούν να «φακελώνουν» κάθε Τούρκο πολίτη, χωρίς έγκριση από την δικαστική εξουσία. Τέλος, ο κάθε κρατικός φορέας καθίσταται πλέον υποκείμενος της ΜΙΤ.

Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι αρμοδιότητα της ΜΙΤ. Πρόκειται για τις υποθέσεις «φακελώματος» των πολιτών με πρόσχημα την «εσωτερική απειλή», όπως ακριβώς έκαναν και οι στρατιωτικοί κατά την περίοδο της πλήρους επικράτησης των «κεμαλιστών» έναντι των «ισλαμιστών».

Η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Στον αντίποδα, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες διανύουν περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα –λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης- είτε να εμπλουτίσουν είτε να ανανεώσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, στερούμενες έτσι τη δυνατότητα υλοποίησης μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιχειρησιακών σχεδίων.
Η σύγκριση των οικονομικών στοιχείων μεταξύ ΕΥΠ και ΜΙΤ ξεπερνάει το τραγικό, αφού η τουρκική μυστική υπηρεσία έχει στη διάθεσή της εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΕΥΠ δεν υπερβαίνει τα 6.000.000 ευρώ ετησίως.
Αναλογιζόμενοι τη διαφορά διαχείρισης των οικονομικών δεικτών, είναι εύκολο να κατανοήσουμε πως το προσωπικό της ΕΥΠ καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να λειτουργεί με απόλυτη επιχειρησιακή επάρκεια η συγκεκριμένη κρατική μυστική υπηρεσία!

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


"Η Γερμανική Υπερδύναμη"

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Το εξώφυλλο του σημερινού τεύχους του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ αποτελεί ίσως το πιο τολμηρό, δυνατό και σκληρό που έχει γίνει σε ολόκληρο τον ευρωπαικό Τύπο στα χρόνια της κρίσης.

Το πιο τολμηρό, επειδή σπάει ένα τεράστιο ταμπού, τοποθετώντας την καγκελάριο Μέρκελ, της Γερμανίας του 21ου αιώνα και της ηγεμονίας στην Ευρώπη του κοινού νομίσματος, δίπλα δίπλα με ναζί κατακτητές και μάλιστα πάνω στην Ακρόπολη.

Το πιο δυνατό, επειδή το μήνυμα που κομίζει προκαλεί σεισμό: «πώς μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι» ο υπέρτιτλος και «Η γερμανική υπεροχή» ο τίτλος – που τα λέει όλα, πάνω σε αυτή τη φωτογραφία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά.

Το πιο σκληρό, επειδή δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στην δημοσιογραφική αποφασιστικότητα να ειπωθεί μια αλήθεια την οποία όλοι έχουν στο στόμα αλλά κανείς δεν τολμά, για λόγους πολιτικής ορθότητας, να ξεστομίσει.

Τιμά τους δημοσιογράφους και τους εκδότες του Σπίγκελ το γεγονός ότι τολμούν κάτι τέτοιο.

Τους τιμά επειδή δείχνει ότι έχουν αποφασίσει να πάνε στη ρίζα του κακού που κατατρώει αυτή την ώρα τις σάρκες της Ευρώπης η οποία έχει φτάσει να είναι διαιρεμένη όσο ποτέ από τη στιγμή που ενώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μακάρι η γερμανική ηγεσία να λάβει το μήνυμα που τόλμησε να της στείλει το μεγαλύτερο γερμανικό περιοδικό.

Και το μήνυμα είναι σαφές: ότι υπάρχει κάποιος λόγος που οι Ευρωπαίοι – κι όχι απλώς οι Ελληνες – βλέπουν σήμερα έτσι τη νέα Γερμανία και την ηγεμονία που επιχειρεί με κάθε κόστος να επιβάλλει στην Ευρώπη.

Αν τους βοηθήσει να το καταλάβουν, θα έχει επιτελέσει ιστορικό ρόλο στην κατεύθυνση της ανάσχεσης μιας πορείας που, νομοτελειακά, οδηγεί πλέον στην καταστροφή…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κρίμα ρε συ Αντωνάκη!
Εσύ δεν πρόλαβες να δεις το δικό σου σουξέ στόρι να γίνεται πρωτοσέλιδο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Τί κρίμα για όλη την πολιτική αλητεία που είχες μαζέψει γύρω σου!

Τώρα έμεινες με κάτι μπουμπούκους και κάτι τσεκουροφόρους να σε υπερασπίζονται.
Όχι ότι άξιζες και τίποτα περισσότερο δηλαδή.

Το ότι το blog χαλάει φαιά ουσία, και μάλιστα σε μιά εποχή που τόσα σημαντικά συμβαίνουν γύρω μας, για να ασχοληθεί εδώ και μερικά σχόλια με τον βόθρο όπως έχεις καταντήσει το κόμμα σου, και τα λύματα που επιπλέουν σ' αυτόν, δεν είναι τυχαίο.

Κάποιος πρέπει να το κάνει κι αυτό.
Και πρέπει διότι εκεί ακριβώς στηρίζεστε: στην αμνησία του κόσμου!
Προσπαθείτε συνεχώς να στρέψετε την προσοχή αλλού προκειμένου να ξεχαστούν οι δικές σας κακουργίες.

Βεβαίως η κυβέρνηση κάνει λάθη, πλάγια βηματάκια, μ@λακιούλες, καθυστερήσεις, και κάποιες υπαναχωρήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς θα βγείτε μέλι-γάλα!
Τα στραβοπατήματα ή ακόμα και η πιθανή επιτυχία του άλλου δεν σημαίνει ότι εσείς δικαιώνεστε.
(Κι απ' την άλλη, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, δεν σημαίνει ότι οι σημερινοί δικαιούνται να κάνουν τα ίδια ή παραπλήσια!)

Λοιπόν άκου μία και καλή παλικαρόπουλε:
Δεν μας φτάνει που σας διώξαμε!
Θέλουμε να εξαφανιστείτε για πάντα απ' την πολιτική σκηνή. 
Όλοι όσοι βάλατε έστω και μία υπογραφή στην προδοσία της χώρας!
Τώρα. Το πώς θα εξαφανιστείτε, δικό σας θέμα.
Θέλετε με το καλό στα απίτια σας;
Θέλετε με το κακό στην φυλακή;
Διαλέχτε.

Μην έχεις όμως καμία αμφιβολία λεβεντόπουλε, πως ό,τι και να γίνει, ακόμα και αν η καινούργια κυβέρνηση αποτύχει οικτρά, ο κόσμος δεν θα στραφεί πάλι σε σένα.
Ειδικά σε σένα.

Εκπροσωπείς, προσωποποιείς και αποτελείς την επιτομή του δωσιλογισμού και της προδοσίας, από την εποχή των Θερμοπυλών κι εντεύθεν!

Φυσικά δεν είσαι ο μόνος! Φυσικά μπορεί να υπήρξαν και χειρότεροι από σένα! 

Εσύ το θέλησες όμως να είσαι ο δαχτυλοδειχτούμενος!
Εσύ προτίμησες να περηφανευτείς και να περηφανεύεσαι ακόμη γι αυτό!
Εσύ επεδίωξες να σε καταγράψει η Ιστορία ως τέτοιον!

Το blog λοιπόν δεν σε ξεχνάει, και νομίζει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού κάνει το ίδιο.
Το blog δεν σε ξεχνάει και στριφογυρνάει το βράδι στο κρεβάτι του όσο σε αισθάνεται ελεύθερο και έτοιμον να κακουργήσεις ξανά, και ελπίζει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού αισθάνεται το ίδιο!

Χρέος όλων μας είναι να κρατούμε την μνήμη μας σε εγρήγορση.
Χρέος όλων μας να μην ξανασυμβείς.
Να μην ξανασυμβείτε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αντί να απειλεί τους δανειστές, η κυβέρνηση κάνει το βασανιστήριο της φάλαγγας τους Έλληνες

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Μια πρωτοφανή επίθεση προς τους Έλληνες οφειλέτες έκανε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη από το βήμα της Βουλής. "Όσοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα των 100 δόσεων και δεν το κάνουν θα ελεγχθούν από την Εφορία", είπε με αυστηρό ύφος η αριστερή υπουργός.

Η κυβέρνηση εμμένει ότι το σχέδιο Σαμαρά-Βενιζέλου των 100 δόσεων ήταν τόσο υπέρ του λαού που πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι όσοι χρωστούν στο δημόσιο, ακόμα και αν το Δημόσιο δεν έχει παράσχει τίποτε από τις υπηρεσίες του για τις οποίες οι πολίτες πληρώνουν τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια.

Η υπουργός της κυβέρνησης δεν σταμάτησε μόνο στις απειλές αλλά κατηγόρησε τους 4 εκατομμύρια πολίτες (παραπάνω από τον μισό ενεργά εργασιακό πληθυσμό) ότι είναι υπαίτιοι που το ελλειμματικό ΑΕΠ είναι τόσο υψηλό και βάση αυτού μάς πιέζουν οι δανειστές-επιτηρητές. "Σχεδόν το 40% του ΑΕΠ είναι χρέη των πολιτών προς το Κράτος", είπε η κ. Βαλαβάνη.

Οι Έλληνες φταίνε για το ελλειμματικό ΑΕΠ

Χωρίς να αναλογιστεί για το πώς προκλήθηκε αυτή η μεγάλη αύξηση χρεών και αποφεύγοντας να δώσει τα στοιχεία για το τι καταστροφή έπαθαν οι πολίτες από τα μνημονικά μέτρα των δανειστών, η υπουργός ούτε λίγο, ούτε πολύ, "μάλωσε" τους κακούς Έλληνες πολίτες που δεν είναι τυπικοί να πληρώνουν τα μνημονιακά μέτρα για να μπορέσει η κυβέρνηση που η ίδια υπηρετεί να είναι αγαπητή στους εταίρους-επιτηρητές.

Όμως η ίδια υπουργός δεν αναλογίζεται ότι στους Έλληνες το Κράτος χρωστάει το 40% του ΑΕΠ και όχι ότι οι πολίτες χρωστάνε σε αυτό. Βάση των στοιχείων που η ίδια έφερε στην Βουλή με γνώμονα το ΑΕΠ οι Έλληνες χρωστούσαν στο κράτος το 2000 μόλις το 4,8%. Μετά από την είσοδο στην ΟΝΕ και μετά το μαφιόζικο κόλπο με το Χρηματιστήριο επί Σημίτη, οι Έλληνες χρωστούσαν μόνο το 17% του ΑΕΠ. Από το 2010 που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο που κατέστρεψε παραγωγή, εμπόριο και αξίες ακινήτων το Κράτος επέβαλλε στους Έλληνες να χρωστάνε το 40% του ΑΕΠ.

Έρχεται, λοιπόν η κυρία Βαλαβάνη και αθωώνει όλες τις καταστρεπτικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των μνημονιακών κυβερνήσεων κατηγορώντας τους Έλληνες ότι είναι υπαίτιοι σχεδόν για το 1/4 του χρέους της Ελλάδας.

οικοΕίναι πολύ εύκολο και για αυτή την υποτελή στους δανειστές κυβέρνηση να ξεκινήσει να στέλνει εφοριακούς να φοβίζουν τους Έλληνες με κατασχέσεις αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει τον έλεγχο για τους πολιτικούς που κατέστρεψαν τους Έλληνες.

Η κυρία Βαλαβάνη αν και (όπως δημοσίως η αδελφή της τόνισε υπερασπίζοντάς την στην κριτική που της γίνεται λόγω της ιδιωτικής της περιουσίας) πέρασε από βασανιστήρια και φάλαγγα επί Χούντας χωρίς να "σπάσει", φαίνεται ότι πήρε πολλά μαθήματα από τους βασανιστές της κάνοντας σήμερα ψυχολογική φάλαγγα σε αυτούς για τους οποίους επί δικτατορίας υποστηρίζει ότι δεν "έσπασε".

Ερώτημα είναι αν οι χιλιάδες αυτόχειρες Έλληνες των τελευταίων 5 χρόνων και όσοι θα πηδήξουν από τα μπαλκόνια "σπρωγμένοι" από τις εφόδους της Εφορίας θα καταμετρηθούν στα χαρτιά της κυρίας Βαλαβάνη ως ελλειματικό ή πλεονασματικό ποσοστό στο ΑΕΠ της.

Ποιος χρωστάει σε ποιον, κυρία υπουργέ;

Ένα από τα ιδρύματα μακροοικονομικών που η Ελλάδα εμπιστεύεται είναι το γερμανικό Ίδρυμα Μακροοικονομικών Μελετών Hans Böckler, το οποίο συνεργάστηκε με τους καθηγητές ελληνικών Πανεπιστήμιων, Τάσο Γιαννίτση και Σταύρο Ζωγραφάκη, για μια έκθεση που αποδεικνύει ότι οι απειλές της κυρίας Βαλαβάνη είναι γκεμπελίστικες. Στην έρευνα του προαναφερόμενου ιδρύματος διαπιστώθηκε ότι τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας φορολογήκαν κατά 337% περισσότερο εν μέσω κρίσης όταν τα υψηλά που ΘΑ κυνηγούσε η κυβέρνηση φορολογηθήκαν μόνο με αύξηση 9%.

Η έρευνα πηγαίνει όμως και ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν ήταν πολύ πιο εκτεταμένες από ό,τι χρειαζόταν στην πραγματικότητα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον αναφορικά με τις μειώσεις μισθών η έρευνα σημειώνει ότι αυτές ήταν πολύ πιο επίπονες στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με τον δημόσιο. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι μειώσεις που αποφασίσθηκαν για μισθούς του δημοσίου είτε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη είτε αποσύρθηκαν, εν μέρει, λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι Γερμανοί προκαλούν! "Πληρώσαμε αποζημιώσεις βάζοντας την Ελλάδα στην Ευρώπη"!

Οι Γερμανοί μέσω των ΜΜΕ τους “παίζουν” με τις σκληρές ιστορικές μνήμες αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν και μια αγωνία για το θέμα που κατόρθωσαν μόνοι τους να “αναστήσουν”. Ταυτόχρονα με τον σχεδόν πανευρωπαϊκό “αντιγερμανισμό” που αναπτύσσεται ταχύτητα με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του Βερολίνου.

Το Spiegel λοιπόν κυκλοφορεί με το εξώφυλλο που βλέπετε στη φωτογραφία.

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με αξιωματικούς Ναζί στην Ακρόπολη, από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, και ανάμεσά τους η Άνγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίζεται... έγχρωμη, για να ξεχωρίζει, φορώντας κίτρινο παντελόνι και πράσινο σακάκι.

Τίτλος του κεντρικού θέματος: “Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη”.

"To τέταρτο Ράιχ" αναφέρεται στο άρθρο, ενώ στην εισαγωγή υπάρχει ένα γκράφιτι που παρουσιάζει την Μέρκελ να φέρει μουστάκι. "Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρα ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο", αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel όμως υπάρχει και μια συνέντευξη του καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν.
Μια συνέντευξη στην οποία με …αγωνία ο κ.καθηγητής προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πολεμικών αποζημιώσεων και αποπληρωμής κατοχικού δανείου προς την Ελλάδα! Φθάνει στο σημείο ο κ.καθηγητής να συνδέει ξεδιάντροπα τα όποια χρήματα αναλογούσαν στην Ελλάδα από την είσοδό της στην ΕΟΚ ακόμη ως... αποζημιώσεις! Οι Γερμανοί -ακόμη και οι… καθηγητές- φαίνεται ότι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Γερμανός καθηγητής ακροβατεί επικίνδυνα θεωρώντας την Ευρώπη και την ΕΕ αποκλειστικά γερμανική υπόθεση . Είναι προφανές ότι τέτοιους είδους ακροβαταισμοί και παραλογισμοί δείχνουν ότι υπάρχει πλέον προβληματισμός για την δημόσια απαίτηση που εκφράζεται -κι όχι μόνο από την Ελλάδα- για να ανοίξει σοβαρά πλέον η συζήτηση για όσα η Γερμανία οφείλει να πληρώσει στα κράτη που κατέστρεψε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απ΄ αυτή τη άποψη το εξώφυλλο του Spiegel είναι μάλλον χρήσιμο για όλους τους άλλους πλην των Γερμανών.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ενώ η Ελλάδα ζει το μεγαλύτερο δράμα της σύγχρονης ιστορίας της και απειλείται έμμεσα ή άμεσα με πτώχευση, περαιτέρω μείωση της εθνικής της κυριαρχίας, αλλά και από «εξωγενείς» γειτονικούς παράγοντες που κινούνται στο απειλητικό πνεύμα των συμφερόντων των δανειστών, «φίλων», «εταίρων» και «συμμάχων», η Ελληνική Θράκη βιώνει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση (και επαπειλούμενες επιπτώσεις) την «πολιορκία» της από τους τουρκικούς μηχανισμούς που έχει δημιουργήσει και εξαπλώσει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, μέσα στα πλαίσια της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Λοζάνης (πότε τήρησε η Τουρκία κάποια συνθήκη που υπέγραψε;) προσπαθεί να πείσει την Διεθνή Κοινότητα ότι στην Ελλάδα και δη στην Ελληνική Θράκη, ζούνε τούρκοι πολίτες, τους οποίους τουρκικοί μηχανισμοί (μυστικές υπηρεσίες) εκπαιδεύουν και οργανώνουν για... οποιαδήποτε ενέργεια...!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Το ερώτημα για το εάν "η Θράκη μπορεί να πάρει φωτιά" μπορεί να χαρακτηριστεί από αφελές έως επικίνδυνο, όμως, οι υπάρχουσες «δραστηριότητες» της γειτονικής Τουρκίας επί εδαφών γειτονικών της (και όχι μόνο) χωρών, το επικαιροποιούν και εξαναγκάζουν στην έγκαιρη και ουσιαστική αντιμετώπισή του.

Η είδηση που επικαιροποιεί το ερώτημα περί κινδύνου ανάφλεξης της Θράκης, έρχεται από την Συρία, όπου στις 18/3/2015 υπό την μορφή έκτακτης είδησης τουρκικό μέσο (Islami Davet) μετέδωσε ότι ο Συριακός στρατός σκότωσε επί συριακού εδάφους τον αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Necmeddin Yılmaz μαζί με άλλους 39 τρομοκράτες συμπεριλαμβανομένου του Ebu Humam τον Τουρκμένο αρχηγό της Ταξιαρχίας Salahudden στην περιοχή Tahareem του Idlib κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Βέβαια η εμπλοκή της Τουρκίας στην δημιουργία κλίματος ανωμαλίας, μέσω στρατιωτικών και παραστρατιωτικών επιχειρήσεων, έχει πλέον επισημοποιηθεί στα όσα συμβαίνουν στην Συρία τα τελευταία 3 χρόνια, αφού η Τουρκία αντιμετωπίζει ως «ζωτικό χώρο» μέρος της βορειο-ανατολικής Συρίας. Όμως, η πρόσφατη δήλωση του τούρκου υπουργού Υγείας κ. Μουεζίνογλου, ο οποίος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε (με δική του πρωτοβουλία) στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Σέρατον» της Κωνσταντινούπολης, παρόντος του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, προσομοίωσε την Θράκη ως «κομμένο μέλος της Τουρκίας, (υπο)δηλώνει σαφέστατα τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία αντιμετωπίζει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Ελληνική Θράκη, δηλαδή ως «ζωτικό χώρο» στον οποίο η Τουρκία έχει «ερείσματα» τα οποία είναι και «εθνικού» περιεχομένου.
Και η «εκδηλώσεις ενδιαφέροντος» της Τουρκίας, για μέρη της ελληνικής επικράτειας (θαλάσσια, χερσαία και εναέρια) έχουν ποικιλοτρόπως «κατατεθεί» προς την ελληνική πλευρά και έχουν –σε μερικές περιπτώσεις, όπως η Ελληνική Θράκη- αποσαφηνιστεί και με δηλώσεις έως και του σημερινού προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ερντογάν.

Εκπαιδευμένες παραστρατιωτικές και παρακρατικές ομάδες τουρκοφρόνων
Ιστορικά, έχουν καταγραφεί απόπειρες δημιουργίας καταστάσεων ανωμαλίας στην Θράκη (μία εκ των οποίων εορτάζεται και ως «επανάσταση» από τους τουρκόφρονες –καλοπληρωμένους από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας- της περιοχής), ενώ παλαιότερα έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού και εγχειριδίων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το ρητορικό ερώτημα που σήμερα τίθεται, είναι: Υπάρχουν σήμερα στην Θράκη παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και δομή, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιο «επεισόδιο» σε αυτή την ελληνική ακριτική περιοχή;
Η απάντηση (αν και έχει δοθεί ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια μέσα από την αρθρογραφία μας) είναι περισσότερο από τρομακτική, δεν στηρίζεται σε εικασίες, αλλά σε συμπεράσματα ειδικών κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων που προσέφεραν ή και που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Θράκη, όντας εντεταλμένοι με την παρακολούθηση, καταγραφή και (κατά το επιτρεπτόν, λόγω μη πολιτικής βούλησης) αντιμετώπιση διαφόρων φαινομένων που αφορούν την τουρκική προπαγάνδα και που εμπλέκονται με μηχανισμούς άμεσα συνδεόμενους και συνεργαζόμενους – εντελλόμενους- του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.
«Αυτή τη στιγμή, στην Θράκη λειτουργεί μία τεράστια ομάδα καλά οργανωμένων τουρκοφρόνων, υπολογίζονται από 2.500 έως 3.000, οι οποίοι έχουν μηχανισμούς επικοινωνίας, αλλά και ιεραρχικές δομές εσωτερικής λειτουργίας και ελέγχου, οι οποίες είναι σε θέση να δημιουργήσουν οποιουδήποτε επιπέδου – κλίμακας επεισόδιο, αυστηρά ελεγχόμενο ως προς την «απόδοσή» του», είναι η ομολογία ενός κρατικού υπαλλήλου, αρμόδιου για την παρατήρηση και καταγραφή των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται τόσο από παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες, όσο και από πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργούν στην περιοχή.

Ανίκανοι πολιτικοί εγκατέλειψαν την Θράκη
Ποια είναι η μέχρι σήμερα απάντηση της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι σε μία κατάσταση που δεν δημιουργεί και τις καλύτερες των εντυπώσεων, αλλά εισάγει υψηλές δόσεις ανησυχίας για την Ελληνική Θράκη;
Δυστυχώς, μέχρι πριν από λίγο καιρό, «οι κοιμώμενοι των Αθηνών» πολιτικοί νάνοι, ανίκανοι να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος, να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και σχεδιασμό αλλά και υπερασπίσουν τα εθνικά αυτονόητα επί της Θράκης, αρκούμενοι στην θέση του σιωπηλού παρατηρητή, κατόρθωσαν μέσω του μονόπλευρα εφαρμοζόμενου πνεύματος περί «ελληνοτουρκικής φιλίας», να απελευθερώσουν – παραχωρήσουν χώρο σε δραστηριότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής (μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής), δίνοντας την εντύπωση στους κατοίκους της Ελληνικής Θράκης (χριστιανούς και μουσουλμάνους) πως η περιοχή τελεί υπό καθεστώς μίας άτυπης ελληνοτουρκικής συγκυριαρχίας.

Ο κίνδυνος αποχώρησης του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων
Η εντύπωση αυτή ενισχύθηκε πρόσφατα, όταν με απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών ανακλήθηκε από το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης (γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνο να παρακολουθεί την εφαρμογή της Συνθήκης της Λοζάνης) ο προϊστάμενος ανώτερος διπλωματικός υπάλληλος (μία σοφή απόφαση του νέου υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά), χωρίς όμως να οριστεί αντικαταστάτης του, δημιουργώντας έτσι επιπρόσθετα προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα του συγκεκριμένου γραφείου (του οποίου η στελέχωση αμφισβητείται ευθέως από όσους παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητές του).
Η καθυστέρηση ορισμού αντικαταστάτη, ενισχύει τις φήμες που διαδίδονται από τους τουρκόφρονες βουλευτές (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι εκφράζοντας την χρόνια πάγια θέση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής θριαμβολογούν για το «κλείσιμο» του συγκεκριμένου γραφείου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την κυβερνητική εικόνα που σχηματίζεται μέσα από την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ένα θετικό αλλά μοναχικό βήμα
Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες μας, ετοιμάζεται σχέδιο δημιουργίας νέων αστυνομικών τμημάτων και επιπλέον επάνδρωσης αστυνομικών σταθμών στις ορεινές περιοχές Ξάνθης και Ροδόπης, οι οποίες βίωσαν την σταδιακή και χρόνια αμεριμνησία και αποχώρηση του Ελληνικού κράτους, μέσω ενός πρωτοφανούς «σχεδίου μείωσης των αστυνομικών τμημάτων», που επέτρεπε την ασύδοτη λειτουργία τούρκων μυστικών πρακτόρων και την ταυτόχρονη δημιουργία μίας «τουρκικής πραγματικότητας» (δινόταν η εντύπωση πως η Τουρκία έχει καταλάβει τις περιοχές αυτές) μέσω μίας άτυπης σιωπηλής υποχώρησης και αποχώρησης της Ελληνικής Πολιτείας…

Περιοχή με έντονη τουρκική και με σχεδόν μηδενική ελληνική παρουσία
Έτσι, δημιουργήθηκε μία μη επαρκώς καλυπτόμενη από τις ελληνικές υπηρεσίες (π.χ. Αστυνομία) περιοχή, στην οποία αναπτύσσονταν (και συνεχίζουν να αναπτύσσονται) δραστηριότητες μη σύμφωνες με την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών, εμμέσως επιχορηγούμενες από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής (π.χ. ανέγερση ή επιδιόρθωση τζαμιών), φθάνοντας και στο σημείο δημιουργίας και λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών υποδομών (π.χ. τηλεοπτικοί σταθμοί, που λειτουργούν χωρίς καμία άδεια και το περιεχόμενο μίσους και (εκ)τουρκισμού των μεταδόσεών τους έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την σταθερότητα της ασφάλειας και της Ελληνικότητας της Θράκης), ενώ σε άλλες καταγραφείσες περιπτώσεις η προκλητική παραβατικότητα των τουρκοφρόνων έχει δημιουργήσει παράνομα σχολεία (νηπιαγωγεία αλλά και δημοτικά που διδάσκουν με τουρκικά βιβλία, μόνο στην τουρκική γλώσσα) τα οποία χαρακτηρίζονται ως «κρυφά σχολεία» και εμπλουτίζονται από παιδιά μουσουλμάνων της Θράκης που εργάζονται στο εξωτερικό και που έχουν πάρει την εντολή να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτά τα «κρυφά σχολεία», όπου λειτουργεί πρόγραμμα πλήρους εκτουρκισμού τους.

Η παρα-οικονομία και η φοροδιαφυγή στηρίζει "αόρατους μηχανισμούς"
Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο κύκλωμα παραοικονομίας έχει αναπτυχθεί στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης. Παραοικονομία που έχει τα χαρακτηριστικά γκέτο, στηρίχθηκε αρχικά (και τονώνεται όποτε χρειάζεται) από την Ziraat Bank (τράπεζα τουρκικών συμφερόντων, άμεσα εμπλεκόμενη με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες), αλλά επιχορηγείται για προβλεπόμενες πάγιες και έκτακτες ανάγκες από λαθραία εισαγωγή (μαύρου) χρήματος, μέσω της έλευσης τούρκων τουριστών, που είτε παραμένουν είτε διέρχονται από την Θράκη.
Έτσι, καθίσταται δυνατή η (τακτική) χρηματοδότηση ενός αριθμού 3.000 περίπου άτυπων πρακτόρων και υπαλλήλων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (κατ’ αναλογία 2-3 ανά χωριό, που το ελέγχου στον απόλυτο βαθμό, καταχωρώντας ανάγκες έως συμπεριφορές των κατοίκων, «μπράβων» που φροντίζουν τον «συνετισμό» εκείνων που αρνούνται να εκτουρκιστούν ή δείχνουν «σημάδια διαφυγής» από τον ασκούμενο έλεγχο, κ.ά.).
Είναι τέτοια η αδιαφορία της ελληνικής πλευράς (αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της εθνικά εγκληματικής συμπεριφοράς), ώστε σε κάποια συζήτηση ένας πρώην κρατικός αξιωματούχος, σχετικά πρόσφατα είχε δηλώσει για τους "μισθοδοτούμενους" από το τουρκικό προξενείο:
"Ε και τι έγινε αν η Τουρκία πληρώνει 1.500 – 2.000 ανθρώπους στην Θράκη; Τι πειράζει; Ας πούμε πως ενισχύει οικονομικά 2.000 ανθρώπους. Δεν μπαίνουν χρήματα στην περιοχή;", ενώ δεν δίστασε ο ίδιος να προτείνει την εξαγορά και το κλείσιμο συγκεκριμένων ιστοσελίδων της Θράκης, επειδή γίνονται ενοχλητικές στην τουρκική πλευρά και διαταράσσονται οι διακρατικές σχέσεις!!!
Το οικονομικό αυτό κύκλωμα παραοικονομίας «σιτίζει» τους ψευτομουφτήδες και τους «υποταγμένους» σε αυτούς ιμάμηδες (με την ανοχή των επίσημων και αναγνωρισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων) οι οποίοι προχωρούν και σε «αυτοχρηματοδότηση» μέσα από θρησκευτικές τελετές (γάμοι, κηδείες κ.ά.) που κοστίζουν από 250 € (γάμος) έως 3000 € (πρώτης κατηγορίας κηδεία, και να σημειώσουμε πως υπάρχουν άλλες δύο – κατώτερες κατηγορίες).

Ο Καλλικράτης που απειλεί
Το σκηνικό της απόλυτου ελέγχου (κάποιοι θα το χαρακτήριζαν και ως «σκηνικό φρίκης») συνεχίζεται μέσω μίας ενιαίας γεωγραφικής περιοχής (ελέω Καλλικράτη), η οποία δίνει τα χαρακτηριστικά του ενιαίου αυτοδιοικητικά ελεγχόμενου χώρου, με πλήρη και επίσημα καθήκοντα άσκησης διοίκησης (και δράσης διαφόρων παρακρατικών μηχανισμών).
Να σημειωθεί, στο σημείο αυτό πως η ασκούμενη τοπική αυτοδιοίκηση (όπως και οι κοινοβουλευτική) δεν προωθεί και δεν επιλύει κανένα από τα υφιστάμενα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής άσκησης διοικητικής ευθύνης, παρά μόνο ασκεί πράξεις ανάδειξης και στήριξης του (εκ)τουρκισμού των κατοίκων, εφαρμόζοντας αποφάσεις και πρακτικές που στην πραγματικότητα είναι εντολές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (δηλαδή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής).
Πλέον αυτού του προβλήματος, προστέθηκε μέσω των ευρωεκλογών (με την συμμετοχή του κόμματος τουρκοφρόνων ΚΙΕΦ - DEB) μία ενιαία μάζα μουσουλμάνων ψηφοφόρων με εθνικά χαρακτηριστικά..., η οποία λειτουργεί πλέον ως "διαφήμιση" και όπλο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στα διεθνή φόρα, δημιουργώντας μία επίπλαστη εικονική πραγματικότητα εις βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικότητας της Θράκης!

Αντιστέκονται, αλλά είναι απελπιστικά μόνοι
Απέναντι σε αυτό το «θηρίο» του τουρκικού παρακράτους και των συνεχώς αναπτυσσόμενων μηχανισμών του, οι Πομάκοι της Θράκης εναγωνίως προσπαθούν να αντισταθούν και σε πολλές περιπτώσεις, βιώνοντας την απουσία των ελληνικών κρατικών θεσπισμένων μηχανισμών, αλλά και την αδιαφορία (τόσο των τοπικών όσο και των κεντρικών) πολιτικών, εξαναγκάζονται σε φαινομενικές υποχωρήσεις, λόγω της αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν πιέσεις μέσω της κοινωνικής αποξένωσης, της θρησκευτικής πίεσης (έως αφορισμού), του οικονομικού και επαγγελματικού αποκλεισμού (ούτε στο εξωτερικό μπορούν να βρουν εργασία εάν δεν συμμορφωθούν με υποδείξεις και εντολές συγκεκριμένων ανθρώπων – πρακτόρων της Άγκυρας), ενώ αντιμετωπίζουν πάντα τον φόβο καταστροφής της προσωπικής του περιουσίας (π.χ. καταστροφή αυτοκινήτου) αλλά και των ψυχολογικών και σωματικών τραμπουκισμών και την άσκηση ψυχολογικού πολέμου στα παιδιά τους. Οι Πομάκοι της Θράκης, συνεχίζουν να αντιστέκονται, υπό ένα καθεστώς πολλαπλών εκβιασμών και πιέσεων. Ως πότε θα είναι μόνοι τους απέναντι στις ορέξεις της Άγκυρας που επιθυμεί (και επιβάλει με κάθε τρόπο και μέσο) τον εκτουρκισμό τους.

Απειλές για μαζική επίθεση - επανάσταση
Η οργανωμένη αυτή «μάζα», καθοδηγούμενη από έμπειρους πράκτορες της ΜΙΤ (τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών) είναι σε θέση, λοιπόν, να δημιουργήσει προβλήματα μέσα στην Θράκη, οποιουδήποτε επιπέδου και κλίμακας επιθυμεί. Ενίοτε, μάλιστα, λόγω της «απραξίας σε ακραίες ενέργειες», ένας «αόρατος μηχανισμός» φροντίζει να ενισχύει το «ηθικό» για την επικείμενη «επανάσταση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», μέσα από διαρρέουσες πληροφορίες όπως π.χ. περί ένοπλης αντίδρασης και εκδίωξης των χριστιανών από την περιοχή. Τα φιλικά χαμογελαστά πρόσωπα προς τους επισκέπτες της περιοχής, πολύ γρήγορα μεταβάλλονται σε πρόσωπα μίσους που φροντίζουν να τροφοδοτούν τόσο οι παράνομοι τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και τα κηρύγματα μίσους που γίνονται στα τζαμιά ή στα παράνομα «τουρκικά κρυφά σχολειά».

Αναγκαία η θωράκιση της Θράκης
Εάν δεν δημιουργηθεί ένα σχέδιο «επίθεσης φιλίας», μέσω του οποίου θα θωρακιστεί η Θράκη, και θα καταπολεμηθεί επί της ουσίας ο εκτουρκισμός των μουσουλμάνων της περιοχής (στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων σχολείων, πλήρους λειτουργίας κέντρα – σταθμοί υγείας, τρία έως τέσσερα τουλάχιστον στρατόπεδα εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων καταδρομέων και πεζοναυτών, στήριξη της επιχειρηματικότητας, ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων των Πομάκων κ.α.), πολύ σύντομα ίσως να μιλάμε για μία Θράκη που είναι ένα καζάνι έτοιμο να εκραγεί, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα ήπιου ελέγχου της περιοχής. Οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού οι αρμόδιοι πολιτικοί έχουν πλήρη γνώση των όσων συμβαίνουν, αλλά συνεχίζουν να ασκούν την προηγούμενη μικροπολιτική, παρασυρόμενοι από αίολες ιδεοληψίες.

Η θωράκιση της Θράκης είναι κάτι που έπρεπε να γίνει προ πολλών ετών. Έστω και σήμερα, ίσως την ύστατη στιγμή, πρέπει – απαιτείται οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τις εθνικές τους ευθύνες, εάν δεν θέλουν να δημιουργήσουν αρνητικές συνθήκες για την άσκηση της εθνικής πολιτικής τόσο στην Θράκη, όσο και σε άλλες ευαίσθητες εθνικά περιοχές της χώρας (θαλάσσιες ή χερσαίες), για τις οποίες η Τουρκία έχει ήδη επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον, και οι οποίες αποτελούν περιοχές μείζονος γεωπολιτικού, γεωστρατηγικού και γεωοικονομικού ενδιαφέροντος τόσο για την Τουρκία, όσο και για άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη.

Μπορεί η Θράκη να είναι το Graccident;
Ήδη, κάποιοι Ευρωπαίοι εταίροι αναφέρονται σε Graccident. Μήπως δεν εννοούν πως κάτι τέτοιο θα είναι αποκλειστικά οικονομικής φύσης; Μήπως εννοούν πως θα εκκινήσουν (ήδη υπάρχουσες) «παράγοντες» που έχουν την δυναμική να προσθέσουν στη χώρα προβλήματα πολύ μεγαλύτερα από τα ήδη υφιστάμενα οικονομικά; Από ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε αλλά και όπως μας υπενθυμίζει η τουρκική δραστηριότητα εντός της Συρίας, ο «ιστορικός σύμμαχος» της Γερμανίας, η Τουρκία, έχει μεγάλη «εμπειρία» και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στον τομέα «δημιουργίας ανωμαλιών». Θα πρέπει, άραγε, να περιμένουμε τις εξελίξεις για να τις αντιμετωπίσουμε ή θα πρέπει να τις προλάβουμε, παίρνοντας τα κατάλληλα «ήπιας ισχύος» μέτρα;

Τέλος, καλό θα είναι για τους πολιτικούς να θυμούνται πως δεν κρίνονται μόνο για όσα κάνουν, αλλά και για όσα παραλείπουν να κάνουν. Και οι πράξεις τους ή οι παραλείψεις τους θα είναι εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα αποδείξουν το κατά πόσο οι πολιτικοί επιθυμούν να διατηρήσουν την Θράκη Ελληνική ή κατά πόσο επιθυμούν να συνδεθούν με το γκριζάρισμα ενός χερσαίου τμήματος της Ελληνικής Επικράτειας...

Σαν υστερόγραφο, παραθέτουμε ανάρτηση βίντεο στο youtube, από μουσουλμάνο της Ελληνικής Θράκης. Αυτός που ανάρτησε το βίντεο με το όνομα που έχει βάλει στην ιστοσελίδα του στο youtube, δηλώνει πως κατάγεται από το χωριό Σύμβολα της Ροδόπης. Μάλιστα δημοσιεύει και το πρόσωπο του. Το εν λόγω βίντεο είναι γεμάτο από εθνικιστικά συνθήματα, φωτογραφίες των Ατατούρκ και του συγχωρεμένου Αχμέτ Σαδικ και φυσικά παντού κυριαρχεί η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨.
Το αναρτούμε διότι καλά θα είναι να ξέρουμε πως υπάρχουν και αυτοί μεταξύ των άλλων μουσουλμάνων…
Το βίντεο αυτό είναι η απάντηση σε όσους θεωρούν "υπερβολικά" τα όσα καταγράφουμε τόσο στο παρόν άρθρο όσο και επί σειρά ετών για όσα γίνονται και δεν λέγονται και για όσα δεν γίνονται και λέγονται, επί του εδάφους της Ελληνικής Θράκης. Κυρίως, όμως, προκειμένου για να καταδείξουμε τον εν δυνάμει κίνδυνο, που ελλοχεύει για να δημιουργήσει μείζονα ζητήματα προς όφελος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο καιρός της άγνοιας, της αφέλειας και την αθωότητας έχει περάσει προ πολλού, εξαιτίας συγκεκριμένης μερίδας κατοίκων της Θράκης, που επιθυμούν να ξυπνήσουν μία ημέρα και να δούνε την Θράκη τουρκική. Και γι αυτό τους το όνειρο είναι διατεθειμένοι να κάνουν πολλά περισσότερα από όσα θα τολμούσαν να φανταστούν οι ό,ποιοι καλοπροαίρετοι κάτοικοι της Ελλάδας, που έμπλεοι ιδεοληψιών επιθυμούν έναν ειρηνικό κόσμο, χωρίς όμως να αναλογίζονται εάν τις απόψεις τους τις ενστερνίζονται και εκείνοι που βλέπουν την Θράκη σαν ένα κομμένο μέλος της Τουρκίας.
Η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται ΜΌΝΟΝ μετά από έγγραφη άδεια του συντάκτη του ιστολογίου "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

 


Γράφει ο Λουκάς Λιγουριώτης

Ενώ η Noble Energy ,η εταιρία που κάνει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο, ανακηρύσσει το αμέσως επόμενο διάστημα εμπορεύσιμο το κοίτασμα ''Αφροδίτη'' , ο Διευθυντής της εταιρίας στη Κύπρο κ .Tomich βλέπει σημαντική πετρελαϊκή δυναμική στην περιοχή του Λεβάντε σε ομιλία του για το φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο.

Σε ομιλία του σε Συνέδριο στην Λευκωσία ο κ Τόμιτς υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης της ερευνητικής δραστηριότητας στην περιοχή του Λεβάντε, προκειμένου να διαπιστωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η έκταση των κοιτασμάτων της. «Εξάλλου στα ανοιχτά της Κύπρου και του Ισραήλ με τις εκτεταμένες επιτόπιες έρευνες κάναμε μια καλή αρχή», είπε ο κ. Τomich.

Ο Διευθυντής της εταιρίας στη Κύπρο υποσχέθηκε ότι «υπάρχει η δυνατότητα για ένα λαμπρό μέλλον στην Ανατολική Μεσόγειο» και εξήγησε ότι από τον εντοπισμό του κοιτάσματος Tamar στο Ισραήλ, πραγματοποιούνται την τελευταία 6ετία σημαντικές ερευνητικές εργασίες, στο θαλάσσιο χώρο του Λεβάντε, όπου βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Διευκρίνισε επίσης ότι «παίρνει χρόνια η έρευνα σε αρκετές περιοχές και δεν αναμένεται η “περιοχή του Λεβάντε” να αποτελέσει εξαίρεση».

Πρόσθεσε επίσης, ότι η εταιρία του, η Noble Energy, αναμένει να διερευνηθεί ένα μεγαλύτερο πεδίο.

«Κακομάθαμε πραγματοποιώντας ποικίλες μεγάλες έρευνες στο Ισραήλ. Οι προσδοκίες σε αυτό τον κόσμο πηγαίνουν παραπέρα» τόνισε ο κ. Tomich, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Για το κοίτασμα "Αφροδίτη"

Ολα αυτά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνδέονται με την προηγηθείσα συνάντηση αντιπροσωπείας της εταιρείας Noble με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.Σύμφωνα με τον Κύπριο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, «η εταιρεία ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τους σχεδιασμούς της για την κατάθεση ενός σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη και την ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου, εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων».

Για την Κυπριακή πλευρά η συνάντηση αυτή όπως και η του Προέδρου Αναστασιάδη και του Αντιπροέδρου της Noble Εnergy κ. Keith Elliott προχθές, είναι πολύ σημαντικά γεγονότα διότι θα είναι η πρώτη φορά που ως χώρα θα περάσει, όπως είπε ο κ Λακκοτρύπης, από το στάδιο της έρευνας για υδρογονάνθρακες στο στάδιο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.Ερωτηθείς αν η ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου συνεπάγεται εξαγωγή του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «η ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου στέλλει το μήνυμα στους ξένους αγοραστές ότι έχουμε φυσικό αέριο προς πώληση. Αυτό σημαίνει ότι (το φυσικό αέριο) μπορεί να είναι και προς εξαγωγή είτε και προς την Κύπρο είτε ένα συνδυασμός αυτών, κάτι που είναι και η πρόθεση μας».

Περήφανοι για την συνεργασία Κύπρου - Noble Εnergy

Αλλά και από την πλευρά της Noble Εnergy έδωσε το στίγμα ο κ Τόμιτσ όπως προαναφέραμε, ενώ ειδικότερα για την Κύπρο είχε προηγηθεί , ο αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Κιθ Έλιοτ, που έχει δήλωσε ότι «εμείς στη Noble Energy είμαστε περήφανοι που έχουμε την κυπριακή κυβέρνηση ως συνεργάτες μας».Πρόσθεσε δε ότι η όλη προσπάθεια είναι «να πάρουμε το κοίτασμα "Αφροδίτη" σε μια νέα φάση της εκμετάλλευσης και αυτό είναι κάτι στο οποίο προσβλέπαμε εδώ και καιρό και αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία που ελπίζουμε να φέρει ευημερία στον κυπριακό λαό, στην κυπριακή κυβέρνηση και στις άλλες χώρες στην περιοχή».

Ποια είναι η Λεβάντε

Να υπενθυμίσουμε εδώ για ιστορικούς λόγους ότι, όπως αναφέρει ο ιστορικός Φίλιπ Μάνσελ, για τον κόσμο της Δυτικής Ευρώπης το Λεβάντε,( Le Levant ή Il Levante), είναι συνώνυμο των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, εκεί δηλαδή όπου ανατέλλει ο ήλιος – από τη γαλλική λέξη levant. Είναι η περιοχή όπου βρίσκονται τα κράτη της Αιγύπτου, του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Συρίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, και τα οποία από τον 16ο ως τον 20ό αιώνα αποτελούσαν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδακης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Υπάρχει μια θαλάσσια περιοχή στο ανατολικό Αιγαίο που έχει προκαλέσει το έντονη προσοχή των Τούρκων εξαιτίας του μεγάλου αρχαιολογικού και ιστορικού της ενδιαφέροντος, αλλά και των ευρημάτων που υπάρχουν στο βυθό της.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται ανάμεσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας και ορίζεται από το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ, τον κόλπο Σιγατζίκ και την θαλάσσια περιοχή της Χίου όπως αποκαλύπτει ο τουρκικός τύπος. Στην περιοχή αυτή έχουν κατά καιρούς βυθιστεί δεκάδες πλοία, από την αρχαία εποχή, τότε που είχε αναπτυχθεί το εμπόριο και η θαλάσσια συγκοινωνία μεταξύ της κυρίως Ελλάδας και των αποικιών της Μικράς Ασίας. Τα ναυάγια συνεχίστηκαν και κατά την βυζαντινή εποχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να ονομάσουν την περιοχή αυτή σαν «Τρίγωνο του Διάβολου» και τα πλοία να προσπαθούν να αποφεύγουν την διέλευση από το «καταραμένο» αυτό μέρος όπου πάντα υπήρχε ο κίνδυνος να βυθιστούν. Έτσι στη Οθωμανική εποχή η περιοχή αυτή ήταν το «κόκκινο πανί» για τους ναυτικούς που την απέφευγαν συστηματικά έχοντας το προηγούμενο των αλλεπάλληλων ναυαγίων.

Πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στην περιοχή αυτή μια ειδική ερευνητική ομάδα του «Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Βυθού Θαλάσσης» της Τουρκίας και πραγματοποίησε κάποιες έρευνες με την βοήθεια του ειδικού ερευνητικού πλοίου, «Millawanda», από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών και υπό την αιγίδα του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις των ερευνών, στον βυθό της περιοχής υπάρχουν τουλάχιστον 12 ναυάγια, τα οποία έχουν τεράστια αρχαιολογική αξία και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για να αξιολογηθεί σωστά ο αρχαιολογικός πλούτος, που είναι ένα πολύτιμο δείγμα της ναυσιπλοΐας, αλλά και του εμπορίου της αρχαιο-ελληνικής και της βυζαντινής εποχής.

Όπως αναφέρθηκε σχετικά στην ανακοίνωση του Ερευνητικού Ινστιτούτου, τα ναυάγια αυτά χρονολογούνται από τον έβδομο μ.Χ. αιώνα, αλλά υπάρχουν δείγματα και από ναυάγια του τέταρτου αιώνα και ίσως ακόμα παλαιοτέρα, που ανάγονται στην καθαρά αρχαία ελληνική εποχή. Το βάθος που βρίσκονται τα ναυάγια φτάνει τα 36 μέτρα και από τις πρώτες έρευνες διαπιστώθηκε πως τα περισσότερα πλοία που έχουν ναυαγήσει σε αυτό το «Τρίγωνο του Διαβόλου», ήταν εμπορικά, γι αυτό και το περιεχόμενο τους ήταν κυρίως αντικείμενα εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της ακτής της Μικράς Ασίας και της Ελλαδικής ακτής

Στην ίδια περιοχή έχει ανεβρεθεί επίσης μεγάλος αριθμός από αμφορείς της αρχαίας εποχής και πιθάρια που μετέφεραν κυρίως τρόφιμα, ενώ υπάρχουν και νομίσματα προβυζαντινής εποχής, αλλά και από την εποχή του Βυζαντίου. Το πιο πρόσφατο ναυάγιο, σύμφωνα με τους Τούρκους ερευνητές, χρονολογείται από τον δέκατο ένατο αιώνα και όπως τονίστηκε θα προσπαθήσουν να ανακαλυφθούν οι λόγοι του τελευταίου αυτού ναυαγίου, για να μπορέσουν ίσως να εξηγήσουν τον μεγάλο αριθμό των ναυαγίων στην συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που ίσως θα διαφωτίσει τον λόγο για τον οποίο είχε ονομαστεί το μέρος εκείνο σαν «Τρίγωνο του Διαβόλου».

Η ερευνητική ομάδα που έκανε τις πρώτες έρευνες αποτελούνταν από εννέα Τούρκους ειδικούς, οι οποίοι είχαν ζητήσει την βοήθεια σύγχρονης αμερικανικής τεχνολογίας, καθώς το έργο τους ήταν δύσκολο γιατί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην προκαλέσουνε κάποια καταστροφή στον ειδικό αυτό θαλάσσιο πλούτο, που έχει ξεχωριστή αρχαιολογική άξια.
Όπως αναφέρεται, τις έρευνες δυσκόλεψαν κατά την πρώτη φάση και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, αλλά η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι οι καλύτερες καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν την προσπάθεια καταγραφής των πολλών ναυαγίων, κυρίως ελληνικών πλοίων, τα οποία έχουν όπως αναφέρεται ξεχωριστή ιστορική και αρχαιολογική αξία.
Έρευνες για ναυάγια θα γίνουν και στην τουρκική περιοχή Τσακίρ-μπουρνού, απέναντι από την Χίο, όπου και εκεί σύμφωνα με τις ενδείξεις θα πρέπει να υπάρχει αριθμός ναυαγίων πάνω από πέντε αιώνες.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου