Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Αυγ 2015

Όλοι θυμούνται τους λεονταρισμούς του κ. Κοτζιά που μεταξύ ταξιδιών και χορών το παίζει και υπουργός εξωτερικών κάποιας χώρας που λέγεται ακόμη Ελλάδα.

Όταν έπαιζαν τους διαπραγματευτές είχε τρομάξει τους Ευρωπαίους με "απειλές' πως θα αμολήσει τους μετανάστες.
Τώρα ήρθε η σειρά άλλων και δεν γνωρίζουμε αν κι αυτοί είναι καρικατούρες τύπου Κοτζιά.

Η δήμαρχος της γαλλικής πόλης του Καλέ απείλησε την αγγλική κυβέρνηση ότι θα ανοίξει τα σύνορα με την Αγγλία για την ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στην άλλη πλευρά της Μάγχης, κατηγορώντας το Λονδίνο και τον ίδιο τον Ντέιβιντ Κάμερον ότι η συμπεριφορά τους είναι περιπαικτική και περιφρονητική απέναντι στους Γάλλους και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Η ίδια, μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων του δήμου, σημείωσε ότι ο Κάμερον συμπεριφέρεται σαν να κατέχει την περιοχή και να εφαρμόζει τους δικούς του νόμους στο Καλέ.

Ζήτησε δε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, ενώ είπε ότι αν η βρετανική κυβέρνηση συνεχίσει να αρνείται την διαπραγμάτευση για ανθρωπιστικά θέματα και την ασφάλεια, θα αναγκαστεί να αφήσει ελεύθερα τα σύνορα προς την Αγγλία.

Νωρίτερα η ίδια είχε ζητήσει την επανεξέταση της Συνθήκης «Le Touquet» η οποία προβλέπει ότι την ευθύνη στα σύνορα ανήκει στην Γαλλία και όχι στην Βρετανία. Η κατάσταση στην βόρεια Γαλλία είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς και άλλοι δήμαρχοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί, μιλώντας πλέον ανοιχτά για «αγγλική μαφία» που μεταφέρει μετανάστες στην Αγγλία έναντι υψηλού αντιτίμου.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση αρκείται σε τυπικές ανακοινώσεις σχετικά με την διάθεσή της να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος μέσω της ΕΕ και του ΟΗΕ. Όμως όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα πια είναι έντονα τοπικό, και η υπομονή των Γάλλων έχει φθάσει στα όρια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αυτό (θα έπρεπε να ) είναι ένα από τα πλέον κύρια ερωτήματα στην προσέγγιση μελέτης και εξέτασης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Νέα Ελληνική Κυβέρνηση κατ’αρχήν , να υπενθυμίσουμε, ότι άνοιξε τα κέντρα κράτησης, και δημιούργησε σύγχυση σχετικά με την επίσημη μεταναστευτική πολιτική στέλνοντας το «μήνυμα» ότι η Ελλάδα είναι μία φιλεύσπλαχνη και αλληλέγγυη προς τους «λαθρο»μετανάστες Χώρα.


Τα δελτία τύπου των αρμοδίων υπηρεσιών και οργανώσεων τύπου ΜΚΟ αναφέρονται συχνά σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης» προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανεμπόδιστη είσοδο παρατύπων μεταναστών σε θαλάσσιες περιοχές των νησιών Σαμοθράκης, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Κω και Ρόδου ή παλαιότερα στον Έβρο ποταμό.

Πίσω, όμως, από τη «βιτρίνα» της «ανθρωπιστικής προσέγγισης» υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που περιμένουν τις δικές τους απαντήσεις ενώ κάποια στιγμή πρέπει να καταλογίσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες σε όλους αυτούς που ευθύνονται για την σημερινή εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Νέα Ελληνική Κυβέρνηση έλαβε γνώση του περιεχομένου της ετήσιας έκθεσης της Frontex «Annual Risk Analysis 2015″ στην οποία φαίνονται καθαρά οι τάσεις του φαινομένου της (λαθρο)μετανάστευσης και περιγράφονται με σαφήνεια οι διαφαινόμενοι κίνδυνοι;


Δημιουργήθηκε σχέδιο αποτροπής της προσβολής των εθνικών μας συνόρων από τις κατευθυνόμενες και καλά οργανωμένες ομάδες λαθρομεταναστών που είχαν σίγουρα υποστήριξη και από εξωχώριες και καλά οργανωμένες δομές διακινητών;

Ποια είναι η επίσημη Εθνική Στρατηγική για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και ποιοι ασχολούνται διαχρονικά και σε διακομματικό επίπεδο με το φαινόμενο αυτό;

Στα πλαίσια της διεθνούς προσπάθειες αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης έθεσε η ελληνική πλευρά το ζήτημα εντοπισμού των «εμπνευστών» και «διοργανωτών» της μεταφοράς σε ελληνικό έδαφος των λαθρομεταναστών;

Ποιο το επίπεδο συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες ξένων χωρών;


Ποιοι οργανώνουν τη μεταφορά των λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν και το Ιράν με τελικό προορισμό την Ουγγαρία μέσω Ελλάδα με συνολικό κόστο 2.500 έως 5.000 ευρώ;

Ποιες είναι ο δομές που τους καθοδηγούν στις «μεταβατικές χώρες» όπως είναι η Ελλάδα, τα Σκόπια, η Σερβία κοκ:

Ποιες δομές ελέγχουν τις «πύλες εισόδου» μέσω δυτικών Βαλκανίων, ανατολικής -δυτικής – κεντρικής Μεσογείου, από τα ανατολικά σύνορα (χερσαία διέλευση),από Αλβανία;


Ποιοι είναι οι σχεδιαστές, διαχειριστές και χρηματοδότες ιστοσελίδων και εντύπων που διανέμονται στους λαθρομετανάστες που κατευθύνονται προς το ελληνικό έδαφος. Είναι κοινό μυστικό ότι κυκλοφορεί μέχρι και «τουριστικός οδηγός για λαθρομετανάστες» με τίτλο «WELCOME TO GREECE!» και υπότιτλο, «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS». Στις εσωτερικές του σελίδες έχεις δεκάδες πληροφορίες, για το πως θα κινηθούν και τι θα κάνουν μόλις φτάσουν στην Ελλάδα.

Διευθύνσεις Κέντρων Κράτησης, Υπηρεσίες, τηλέφωνα, mail, χάρτες, λεξικά σε διάφορες γλώσσες, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του 1922 με Έλληνες πρόσφυγες που φεύγουν με καραβάκι από τη Σμύρνη και αντίστοιχες των μεταναστών που φεύγουν τώρα από την Τουρκία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες, για να τους παρέχουν καλή φιλοξενία. Στην «ενημέρωση» και «υποδοχή – πρόσκληση» των λαθρομεταναστών έχει δημιουργηθεί και ένα σάιτ, το www.w2eu.info, που διαφημίζεται και στο εξώφυλλο του φυλλαδίου.Κατά την περίοδο της ταυτοποίησης υπάρχουν οργανωμένα κλιμάκια ειδικών που μπορούν να διαχωρίσουν τους Σύρους πρόσφυγες από τους (λαθρο)μετανάστες άλλων εθνικοτήτων κάποιοι εκ των οποίων μπορεί να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και δίκτυα διεθνοποιημένου και διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος;
Υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως θα προκύψουν στην προσεχή περίοδο από τους λαθρομετανάστες που θα εγκλωβισθούν επί ελληνικού εδάφους και δεν θα έχουν την δυνατότητα αυτοσύντηρησης κι εξυπηρέτησης βασικών αναγκών;

Η μεταναστευτική πολιτική σε αυτή τη φάση της «Νέας Ελληνικής Κυβέρνησης» θα πρέπει να στραφεί κατά κύριο λόγο στην αντιμετώπιση των συνεπειών και όχι στη διατύπωση ανθρωπιστικών ιδεολογημάτων.

Τεράστια ,βεβαίως, κι η διακομματική ευθύνη όλων εκείνων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που απο τη δεκαετία του 1990 (μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από τους πολέμους στα Βαλκάνια και την πτώση του Τείχους) δεν φρόντισαν να δημιουργηθεί μία ευρωπαϊκών προδιαγραφών «μεταναστευτική πολιτική».

Πηγή ViaDiplomacy

Διαβάστε επίσης: Διεθνείς ΜΚΟ: Όργανα μυστικών υπηρεσιών ή χορηγοί και επόπτες διακίνησης λαθρομεταναστών;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το Βερολίνο «σάρωσε» κατά τη μεταπολίτευση όλα τα δημόσια έργα με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μάζεψε όλο το κρατικό χρήμα και τώρα μας οδηγούν σε χρεοκοπία

Το «παιχνίδι» ήταν στημένο καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Η Ελλάδα αποτέλεσε για 40 και πλέον χρόνια την «καταναλωτική χαβούζα» των Βρυξελλών και του Βερολίνου, αφού η Γερμανία μέσω των ντόπιων εργολάβων σάρωσε όλα τα δημόσια έργα με υπερτιμολογήσεις - Το βίντεο που ακολουθεί είναι αδιάψευστος μάρτυρας των βρώμικων παιχνιδιών που έπαιξαν οι εταίροι μας με τους εκπροσώπους της εγχώριας διαπλοκής στις πλάτες του λαού.

Οι «φίλοι μας οι Γερμανοί» κατάφεραν με μίζες εκατομμυρίων ευρώ να πουλήσουν στο ελληνικό δημόσιο ότι «σκάρτο» είχαν για το καλάθι των αχρήστων: όπλα, υποβρύχια, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, μηχανήματα...

Οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αγόραζαν με πρωτοφανή υποτακτικότητα όλη τη «σαβούρα» της Ευρώπης σε «χρυσές τιμές» και οι γερμανικές εταιρείες πλούτιζαν, μαζεύοντας όλο το χρήμα σε τράπεζες του Βερολίνου.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετεΚαι δεν έφτανε μόνο αυτό. Οι εταιρείες που ενεπλέκησαν στο μεγάλο φαγοπότι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είχαν και ιδιαίτερη φορολογική μεταχείριση και ασυλία, αφού δεν πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν.

Αντίθετα, οι ελληνικές παραδοσιακές εταιρείες τσακίστηκαν φορολογικά από όλες τις κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να διαλυθεί πλήρως η ελληνική βιομηχανία και να πάρουν τον πλήρη έλεγχο οι πολυεθνικές.

Με την ανοχή του εγχώριου πολιτικού συστήματος, οι ξένες πολυεθνικές με τους ντόπιους αχυρανθρώπους τους πήραν όλα τα δημόσια έργα με αστρονομικές υπερτιμολογήσεις και χωρίς να πληρώνουν φόρους και στη συνέχεια αποφάσισαν ότι πρέπει να πετάξουν την Ελλάδα σαν στυμμενη λεμονόκουπα στο καλάθι των αχρήστων.

Με το σενάριο της «Αριστερής Παρένθεσης» ο Σόιμπλε και η παρέα του θέλουν τώρα να φορτώσουν όλα τα λάθη στον ελληνικό λαό και να μας οδηγήσουν σε άτακτη χρεοκοπία.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, μέσα στον πακτωλό χρημάτων που διακινήθηκε αξίζει να σημειώσουμε και τη «στημένη χρεοκοπία» της χώρας μας μέσω της οποίας το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας αγόρασε ελληνικό χρέος σε εξευτελιστικές τιμές μέσω χρεογράφων, τα οποία στη συνέχεια μας τα επέστρεψαν και πληρώθηκαν στο ακέραιο! Αφού πρώτα βεβαίως τζόγαραν με αυτά τα χρεόγραφα στη δευτερογενή αγορά, πουλώντας ασφάλιστρα κινδύνου.

Μιλάμε βεβαίως για ασύλληπτο κόλπο για το οποίο είχαν γνώση όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μετά το 2010. Όλοι ήξεραν και κανείς δεν τολμούσε να αντισταθεί στα σχέδια της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Οι «φίλοι μας οι Γερμανοί», αφού ξεφόρτωσαν τα χρεόγραφα εν μια νυκτί, φόρτωσαν το χρέος στους λαούς και με πρόσχημα την «Αριστερή Παρένθεση» μας οδηγούν σε βίαιο θάνατο.

Ο ελληνικός λαός πλήρωσε δισεκατομμύρια για έργα που δεν έγιναν ή που διακόπηκαν στη μέση. Υποβρύχια, τούνελ, δρόμοι, γέφυρες που έμειναν στα χαρτιά, αλλά ο ελληνικός λαός πλήρωσε χρυσάφι τις μελέτες.

Όπως βλέπεται στο βίντεο που ακολουθεί οι αποκαλύψεις σοκάρουν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φράγμα του Αχελώου που κατάντησε σαν το... γεφύρι της Άρτας: Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν.

Οι εργαζόμενοι στο φράγμα βγήκαν στη συύνταξη και το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν και για την υποθαλάσσια σύραγγα της Θεσσαλονίκης χωρίς να πέσει ούτε μία φτυαριά.
Προσέξτε: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για οδικά έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει από το υστέρημά του στους εργολάβους 607,05 εκατ. ευρώγια την Ολυμπία Οδό, για τον Μωρέα δώσαμε 391,5 εκατ. ευρώ, για τη Νέα Οδό 360 εκατομμύρια, για τον Ε65 πληρώσαμε 517 εκατομμύρια, για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου 296,5 εκατ. ευρώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης 300 εκατομμύρια και για την εκτροπή του Αχελώου 340 εκατομμύρια.

Σύνολο: Ο λαός πλήρωσε πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια για έργα που δεν έχουν παραδοθεί και κανείς δεν ξέρει πόσο θα φτάσει ο λογαριασμός όταν ολοκληρωθούν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, το ίδιο βρώμικο παιχνίδι έλαβε χώρα και στο χώρο της υγείας όπου οι γερμανικές εταιρείες σάρωσαν τα πάντα πουλώντας αέρα κοπανιστό, συντρίβοντας την έννοια της δημόσιας περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας.

Για την ιστορία και μόνο θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγαν ότι θα βάλουν ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία και θα... ταράξουν στη νομιμότητα τους εκπροσώπους της διαπλοκής που έριξαν τη χώρα στο βούρκο.

Φαίνεται όμως πως και αυτή η δέσμευση έμεινε στα λόγια και στη σφαίρα της επικοινωνιακής διαχείρισης.

Πηγή NewsBomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Γιάννης Σουλιώτης

Τα όρια αντοχής των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών δοκιμάζει η διαρκώς αυξανόμενη ροή παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η εντεινόμενη ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μαχητές ή «συμπαθούντες» του «Ισλαμικού Κράτους» μεταξύ των αλλοδαπών που καταφθάνουν στη χώρα. Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα περίπου 250.000 αλλοδαποί και πλέον αξιωματούχοι των ελληνικών αρχών εκφράζουν ανησυχία για την επάρκεια των μηχανισμών ελέγχου και φόβο για το ενδεχόμενο πυρήνες φονταμενταλιστών μουσουλμάνων να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Αναλυτές των υπηρεσιών ασφαλείας συνδέουν την κατακόρυφη, τις τελευταίες εβδομάδες, αύξηση των μεταναστευτικών ροών και με τις εξελίξεις στην Τουρκία και συγκεκριμένα την απόφαση της γειτονικής χώρας να μετάσχει ενεργά στον πόλεμο κατά του «Ισλαμικού Κράτους». Οπως σημειώνουν, «υπό τον φόβο ακραίοι ισλαμιστές να προχωρήσουν σε αντίποινα, μεταξύ άλλων, και για την παραχώρηση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ στα μαχητικά των ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό θέσεων των τζιχαντιστών, η Τουρκία διευκολύνει ή τουλάχιστον δεν παρεμποδίζει τη μετακίνηση παράτυπων μεταναστών προς την Ελλάδα θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό περιορίζει το ρίσκο ενός νέου τρομοκρατικού πλήγματος στο έδαφός της».

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών αποτυπώνεται και σε αριθμούς: τον Ιούνιο μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα από τα απέναντι τουρκικά παράλια 31.000 πρόσφυγες και μετανάστες, τον Ιούλιο 54.000, ενώ τον Αύγουστο ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσιος. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι, από την αρχή του χρόνου έως και τον Ιούλιο, Αστυνομία και Λιμενικό συνέλαβαν 156.726 άτομα, τη στιγμή που τα τελευταία δέκα χρόνια αντίστοιχος αριθμός συλλήψεων (146.337) αλλά για ολόκληρο το έτος είχε καταγραφεί μόνο το 2008.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει εδώ και μερικές εβδομάδες ενισχύσει την παρουσία της στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Καλά ενημερωμένη πηγή δήλωσε μάλιστα ότι το έργο των περιφερειακών κλιμακίων της υπηρεσίας υποστηρίζεται από επιπλέον προσωπικό που έχει ενεργοποιηθεί με αποκλειστική αρμοδιότητα τον εντοπισμό υπόπτων μεταξύ των αλλοδαπών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα. «Οι διαρκώς αυξανόμενες ροές μεταναστών εγείρουν ζητήματα δημόσιας τάξης, ενδεχομένως όμως και εθνικής ασφάλειας», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκφράζοντας ταυτόχρονα ανησυχία για τη μελλοντική επάρκεια των μηχανισμών ελέγχου που διαθέτει η χώρα.

Ταχύτερη καταγραφή

Αντίστοιχα μέτρα υποχρεώθηκε να πάρει και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που κατέγραψε ο ελληνικός και διεθνής Τύπος στην Κω. Με διαταγή που υπεγράφη την Τρίτη, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με πάνω από 250 άτομα, ενώ συγκροτήθηκαν ειδικά κλιμάκια με εκπαιδευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για την ταχύτερη καταγραφή και ταυτοποίηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν κατά εκατοντάδες στο Ανατολικό Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δωδεκαμελές κλιμάκιο που μετέβη εκτάκτως τη Δευτέρα στην Κω συμμετείχε και αραβόφωνος αστυνομικός. Στόχος των αστυνομικών ήταν να ολοκληρώσουν την ταυτοποίηση των περίπου 5.000 προσφύγων και μεταναστών που παρέμεναν για δέκα και πλέον ημέρες στο νησί (έως ότου τους δοθεί το χαρτί εξάμηνης αναστολής απέλασης - το λεγόμενο laissez passer), γεγονός που δημιούργησε εκρηκτικές συνθήκες στην πόλη της Κω.

Χαρακτηριστικό πάντως της εντεινόμενης ανησυχίας, ακόμα και για το ενδεχόμενο πλήγματος επί ελληνικού εδάφους, είναι η απόφαση - διαταγή των επικεφαλής της ΓΑΔΑ και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής να απαγορεύσουν στους αλλοδαπούς που μεταβαίνουν για ταυτοποίηση και καταγραφή στις εγκαταστάσεις της Π. Ράλλη να πλησιάζουν το αστυνομικό μέγαρο έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ή βαλίτσες, όπως κατά κανόνα συνέβαινε στο παρελθόν. Προσδιορίστηκε ειδικός χώρος σε απόσταση αρκετών μέτρων από την εξωτερική σκοπιά όπου θα συγκεντρώνονται τα σακίδια των αλλοδαπών, ενώ έχει ανατεθεί σε αστυνομικούς της υπηρεσίας να εποπτεύουν τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης προκειμένου να αντιληφθούν άμεσα τυχόν ύποπτη κίνηση. Μάλιστα, έχουν δοθεί οδηγίες να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα με «ιδιαίτερη» συμπεριφορά ή εμφάνιση. Η απόφαση για λήψη «επιβαλλόμενων μέτρων», όπως τα χαρακτήρισε αξιωματικός της υπηρεσίας, έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και περίπου δέκα ημέρες.

Διακριτική παρακολούθηση των υπόπτων

Στα σημεία εισόδου παράνομων μεταναστών, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και αλλού, σταθμεύουν και κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής καθώς και άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού επιφορτισμένοι με το λεγόμενο profiling των νεοεισερχόμενων αλλοδαπών. Κορυφαίος αξιωματικός του Λιμενικού δήλωσε στην «Κ» ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των ισχυρισμών αλλοδαπών που δήλωναν Σύροι πρόσφυγες και χρειάστηκε να υποβληθούν σε πιο ενδελεχή έλεγχο από μεικτά κλιμάκια ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ και του Λιμενικού. Επιπλέον, προσέθεσε ότι, κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του προφίλ τους, δίνεται έμφαση και προσοχή σε άτομα που επιλέγουν να απομονώνονται από την υπόλοιπη ομάδα των μεταναστών, φέρουν «ιδιαίτερα» τατουάζ ή εμφανίζουν επιθετική συμπεριφορά προς τους άνδρες ασφαλείας.

Για άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα ξένων διωκτικών αρχών για την παρακολούθηση ή σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία, που βρίσκονται ή διέρχονται από ελληνικό έδαφος, μιλούν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Αποκαλύπτουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει ζητηθεί από αστυνομικούς αρμοδίων υπηρεσιών να θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση - συνοδεία πολίτες άλλων χωρών που θεωρούνται ύποπτοι για τζιχάντ και διέρχονται από τη χώρα, δίχως πάντως οι υποθέσεις αυτές να αποδειχθούν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Τα λεγόμενα «μνημονιακά» κόμματα, συμπεριλαμβανομένου πλέον και του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούν μεν με το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά ταυτόχρονα την αποδέχονται. Η παράνοια στην αποθέωσή της.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι εγκλωβισμένο στις χρεοκοπημένες πολιτικές του και αδυνατεί να αντιληφθεί τα αυτονόητα, αλλά εξαιρετικά σημαντικά: Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι πολιτικοί πρέπει να ομονοήσουν όχι σ' αυτό καθαυτό το Μνημόνιο, που -όπως και τα προηγούμενα- θα οδηγήσει στο πουθενά διότι δεν υλοποιείται. Ή μάλλον υλοποιείται με έναν τρόπο εξαπάτησης των δανειστών, οι οποίοι αποδεικνύονται καλύτεροι παίκτες από τους δικούς μας στο ζήτημα αυτό. Είναι πιο υποψιασμένοι, αν και πιθανότατα τους έχουν πάρει χαμπάρι τους διεφθαρμένους πολιτι­κούς μας... Οι ηγέτες των «μνημονιακών» κομμάτων πρέπει να συμφωνήσουν στον καλύτερο τρόπο εξόδου της χώρας από την κρίση και αυτός που ακολουθείται από το 2010 σίγουρα δεν είναι ο πιο επιτυχημένος.

Η μετάλλαξη του πρωθυπουργού της χώρας σε υποστηρικτή του Μνημονίου έχει προκαλέσει σοκ στην πλειονότητα των πολιτών. Οχι επειδή δεν το περιμέναμε, αλλά -όπως και να το δει κανείς- δεν είναι καθόλου κομψό να υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πάθος το «καταραμένο» Μνημόνιο, όπως ακριβώς έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε δαιμονοποιήσει. Και δικαιολογημένα οι άνθρωποι έχουν μπερδευτεί, διότι ψήφισαν να τελειώσουν τα Μνημόνια και τους προέκυψε ένα χειρότερο, αν αποδέχομαι πως το νέο είναι... αριστερό!

Παρακολουθώντας την ομιλία του συμπαθέστατου κ. Τσακαλώτου στη Βουλή, την Πέμπτη το πρωί, και ειδικά τον τρόπο ανάλυσης των νέων σκληρών μέτρων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυ­πουρ­γός και οι σύντροφοι που συμπορεύθηκαν μαζί του προσπαθούν να ωραιοποιήσουν ένα κείμενο το οποίο είναι καταθλιπτικό και δένει ακόμα περισσότερο τη χώρα και τον λαό στο άρμα των δανειστών. Το νέο Μνημόνιο ΔΕΝ είναι υλοποιήσιμο, διότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν έχουν καμία έγνοια και καμία επιθυμία να κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθ­μίσεις για τις οποίες «συναγωνίζονται». Εάν λοιπόν έχουν αποφασίσει να μην εφαρμόσουν τις πρόνοιες του προγράμματος, ας μην ταλαιπωρούν τον λαό...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι ηγέτες κρίνονται από τις αποφάσεις τους. Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό, η αποτυχία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είναι όλη δική του. Η αρμόδια υπουργός, έτσι κι αλλιώς, ζει σε έναν κόσμο δικό της, δεν έχει ίχνος ευαισθησίας για τα πάθη αυτών των άμοιρων ανθρώπων και δεν αξίζει καν κριτικής...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Θα γίνει… τροφή στις πεινασμένες για κέρδη επιχειρήσεις

Το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει να κάνει τίποτα με χρέος, αλλά με ένα πείραμα ακραίου καπιταλισμού, που καμία χώρα της Ε.Ε. δεν τόλμησε ποτέ να δοκιμάσει. Για πείραμα ακραίου καπιταλισμού που συντελείται στην Ελλάδα κάνει λόγο ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Independent», Nick Dearden, ο οποίος σημειώνει ότι ποτέ καμία χώρα δεν τόλμησε να δοκιμάσει και τονίζει ότι η Ελλάδα είναι προς διάλυση, έτοιμη να γίνει τροφή στις πεινασμένες για κέρδη επιχειρήσεις.

Το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει να κάνει με το χρέος, αλλά αν κοιτάξει κανείς βαθύτερα στο θέμα, θα δει ότι η Ελλάδα είναι προς πώληση και οι εργαζόμενοι, αγρότες και μικρές επιχειρήσεις της χώρας θα πρέπει να… βγουν από τη μέση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η Ελλάδα θα πρέπει να μεταφέρει περί τα 50 δισ. ευρώ από τα «πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία» σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό υπό τον έλεγχο των ευρωπαϊκών θεσμών, που θα προχωρήσουν στην πώλησή τους.
Αεροδρόμια, λιμάνια, ενεργειακά συστήματα, γη και ακίνητα, όλα πρέπει να φύγουν.

«Πώλησε τα περιουσιακά σου στοιχεία και θα είσαι σε θέση να αποπληρώσεις το χρέος σου», είναι τα επιχειρήματά τους.
Όμως, πουλώντας μια χώρα κερδοφόρα ή δυνητικά κερδοφόρα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, τότε καθίσταται λιγότερο ικανή να αποπληρώσει το χρέος της.

Όπως είναι αναμενόμενο, πρώτα στο σφυρί θα βγουν τα κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία: ήδη έχει πωληθεί η εταιρεία εθνικής λοταρίας, ενώ αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα νησιά είναι πιθανόν να πωληθούν έναντι μακροπρόθεσμης μίσθωσης σε γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων.

Το λιμάνι του Πειραιά φαίνεται πιθανό να πωληθεί σε μια κινεζική εταιρεία και εν τω μεταξύ περί τα 490.000 τ.μ. του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας τα έχει «αρπάξει» αμερικανική εταιρεία επενδύσεων.

Μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις, λαμβάνει χώρα ένα ευρύ πρόγραμμα απορρύθμισης που έχει κηρύξει πόλεμο σε εργαζομένους, αγρότες και μικρές επιχειρήσεις, με τους νόμους της Ελλάδας που προστατεύουν επιχειρήσεις όπως φαρμακεία, φούρνους και βιβλιοπωλεία από τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων, να καταργούνται.

Είναι απίστευτο, σημειώνει ο βρετανός αρθρογράφος, αλλά ζητήθηκε από την Ελλάδα ακόμη να κάνει τους νόμους για το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές ακόμη πιο φιλελεύθερους και από αυτούς που ισχύουν στη Γερμανία.
Αυτό που πραγματικά λαμβάνει χώρα είναι ένα πείραμα ελεύθερης αγοράς.

Στα εργασιακά, οι συντάξεις θα υποστούν ταχείες περικοπές, ο κατώτατος μισθός θα μειωθεί και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα περιοριστούν σημαντικά, ενώ θα είναι ευκολότερο να γίνουν απολύσεις.

Όλα αυτά είναι ακόμη πιο ακραία απ' ό,τι έχουν εφαρμόσει πολλές από τις χώρες που έχουν δανείσει την Ελλάδα.
Βεβαίως, οι μεταρρυθμίσεις σε ορισμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας ίσως να αποτελούν καλή ιδέα και πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος να κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις σε φόρους και συντάξεις.

Όμως, τα μέτρα που επιβάλλονται από τους πιστωτές της χώρας δεν αποτελούν μια σειρά λογικές μεταρρυθμίσεις, αλλά η δημιουργία και μικρο-διαχείριση οικονομικών ακραίας «ελεύθερης αγοράς».

Οι ιδιωτικοποιήσεις και η απορρύθμιση ανοίγει στις μεγάλες επιχειρήσεις τον δρόμο να πατήσουν σε περιοχές που ποτέ πριν δεν είχαν πρόσβαση.

Ελπίζεται ότι αυτό θα δημιουργήσει μεγάλα κέρδη ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως και να παρασχεθεί ένα ακραίο μοντέλο του τι θα μπορούσε να εφαρμοστεί απ' άκρο σε άκρο στην Ευρώπη.

Αν και αυτό που είναι ακόμη πιο δυσάρεστο από την υποκρισία των ευρωπαίων ηγετών να αναγκάζουν την Ελλάδα να εφαρμόζει πολιτικές που οι ίδιοι δεν έχουν τολμήσει να συζητήσουν καν στις χώρες τους, είναι ο κυνισμός αυτών των ίδιων ηγετών να επιβάλουν πολιτικές που θα ευνοήσουν τις επιχειρήσεις των χωρών τους.

Η ένταση του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα θα πρέπει να διαλύσει τυχόν εναπομείνασες αμφιβολίες ότι πρόκειται για μια καλή συγκαλυμμένη, αλλά λανθασμένη προσπάθεια να χειριστούν την κρίση χρέους.
Πρόκειται για μια κυνική προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν επιχειρηματικό παράδεισο στη Μεσόγειο, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία…

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
Πηγή Βankingnews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κατάλυση δημοκρατίας και παράδοση εθνικής κυριαρχίας ήταν η πολιτική λύση που ζητούσε οκτώ μήνες η κυβέρνηση της αριστεράς

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Μπορεί να κράτησαν οι θεατρινισμοί της κυβέρνησης για ανατροπή και αμφισβήτηση του χρέους οκτώ μήνες αλλά κατάφερε να δώσει τα πάντα στους δανειστές. Το χειρότερο όλων είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση κατάφερε να ισχυροποιήσει τις τράπεζες όσο καμία προηγούμενη κυβέρνηση βάζοντας την "σωτηρία" τους πάνω από τους Έλληνες και βέβαια πάνω από την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Χάρισαν την Ελλάδα, έσωσαν τις Τράπεζες

Η ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ είναι ανατριχιαστική διότι από τη μια πλευρά συγχαίρει το ελληνικό κοινοβούλιο που ψήφισε τα σκληρά οικονομικά μέτρα εναντίον του λαού και από την άλλη απαντά δημοσίως στο ερώτημα για ποιο λόγο η Ελλάδα μπήκε σε αυτή την δίνη της κατασκευασμένης "οικονομικής κρίσης". Όλα έγιναν για την πλήρη κυριαρχία των τραπεζών που πλέον με το νόμο κρατούν στα χέρια τους κυριολεκτικά την ζωή των Ελλήνων και την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Το Γιούρογκρουπ δεν νοιάστηκε για την απάνθρωπη φορολόγηση των πολιτών, ούτε για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία καταστρατηγούνται μέσω ασφαλιστικών μέτρων και εργασιακών. Αντιθέτως αναλυτικά αναφέρθηκε στο πώς και γιατί οι Θεσμοί παίρνουν στα χέρια τους όλη την δημόσια περιουσία της χώρας.

222 Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν αντί 50 δις ευρώ να ξεπουλήσουν την Ελλάδα. Όμως τα χρήματα τα οποία θα εισπραχθούν από την πώληση της δημόσιας περιουσίας δεν θα γυρίσουν στους Έλληνες. Το 50% των εισπράξεων θα πάει για την αποπληρωμή της δανειακής στήριξης των τραπεζών. Τουλάχιστον τα 25 δις από το νέο δάνειο θα δοθούν στις τράπεζες που "κινδύνεψαν" από την "αυθόρμητη" απόφαση για δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα. Η εντολή των δανειστών για δημοψήφισμα που εκτέλεσε η κυβέρνηση ήταν η αφορμή η μισή δημόσια περιουσία να ξεπουληθεί για να ισχυροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα.

Από το υπόλοιπο 50% που θα μείνει από την πώληση της δημόσιας περιουσίας, 222 Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν το 50% αυτού να πάει αποκλειστικά για τη μείωση του χρέους! Εδώ αποδεικνύεται η τεράστια απατεωνιά της αριστερής κυβέρνησης (με τους ΑΝΕΛ ως πατερίτσα) ότι ποτέ δεν είχε σκοπό, ούτε έχει να συζητήσει περί απεχθούς χρέους. Αντιθέτως δίνουν τα 12,5 δις της δημόσιας περιουσίας για ένα χρέος που το 90% το χρεώθηκαν οι Έλληνες για την σωτηρία των τραπεζών από το 2010 μέχρι σήμερα.

Όμως ούτε τα υπόλοιπα 12,5 δις που εισπράξουν οι Θεσμοί μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης (πρώην ΤΑΙΠΕΔ) δεν θα γυρίσει στους Έλληνες. Θα δοθεί για επενδύσεις. Όχι όμως για επενδύσεις ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά σε επενδυτές που θα έρθουν για να αλώσουν την χώρα χωρίς να βάλουν τίποτε από την τσέπη τους.

Ψήφισαν να μην έχουμε χώρα

Η Ελληνική Βουλή αποφάσισε όχι μόνο την υποδούλωση των Ελλήνων αλλά οι Έλληνες να πληρώνουν τους μακελάρηδες, τόσο δίνοντας την δημόσια περιουσία που μέσω φορολόγησης επί 200 χρόνια ήταν δική τους, αλλά και από την ίδια τους τσέπη μέσω απάνθρωπων φορολογικών μέτρων που θα πάρουν την τελική τους μορφή από τον Μάρτιο του 2016.

Ο κ. Σόιμπλε για πρώτη φορά μετά από χρόνια βγήκε ευδιάθετος και χαμογελαστός μετά το Γιούρογκρουπ μιλώντας για την μεγάλη Συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της αριστεράς και την ψήφο 222 βουλευτών. Και πώς να μην είναι χαμογελαστός εφόσον με την σταθερή του πολιτική κατάφερε να βάλει την Ελλάδα σε ένα Μνημόνιο διάρκειας 32,5 χρόνων εφόσον η ελληνική κυβέρνηση ήθελε δάνειο από τον ESM και πανευρωπαϊκή πολιτική και όχι οικονομική λύση.

Έτσι λοιπόν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, έφυγε από το Γιουρογκρούπ με ένα Ανεξάρτητο Ταμείο Αξιοποίησης το οποίο ξεκαθάρισε (με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης) ότι θα ιδρυθεί όχι βάση της ελληνικής νομοθεσίας αλλά με μία νομοθεσία ευρωπαϊκή και το οποίο θα υιοθετηθεί από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Όσο λοιπόν οι Έλληνες θα πολεμάνε για να κρατήσουν τα σπίτια τους αγκομαχώντας να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή να βρουν δόση για τις τράπεζες που ισχυροποιήθηκαν μετά την ψήφιση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, η Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον. Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων βρίσκεται με την ψήφο 222 βουλευτών στην υπό κατοχή δημόσια ακίνητη περιουσία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν χάσουν την ακίνητη περιουσία τους οι Έλληνες μην μπορώντας να πληρώσουν απαχθείς φόρους και τοκογλυφικά δάνεια τραπεζών, αυτή δεν θα πάει στο ελληνικό δημόσιο αλλά απευθείας στο Ταμείο Αξιοποίησης των Θεσμών.

Τακτοποίησαν τους οικονομικούς εκτελεστές

Όμως η κυβέρνηση της 8μηνης "διαπραγμάτευσης" κατάφερε να κάνει αυτό που οι Θεσμοί ήθελαν σε ό,τι αφορά το κούρεμα του χρέους, δηλαδή να μην χάσουν το κέρδος τους οι οικονομικοί δολοφόνοι που έχουν ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους.
Η ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ ξεκαθαρίζει:
"Όπως αναφέρεται στην απόφαση της 12ης Ιουλίου το Eurogroup δηλώνει ότι είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να εξετάσει πιθανά επιπρόσθετα μέτρα (πιθανώς με μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και αποπληρωμής) με στόχο τη διασφάλιση να είναι σε βιώσιμο επίπεδο οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Τα μέτρα αυτά θα εξαρτηθούν από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του ESM και θα εξεταστούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος. Το Eurogroup επαναλαμβάνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα ονομαστικού κουρέματος του χρέους".
Ελλάδα: Η πρώτη αποικία της Γερμανίας

Όλα έγιναν όπως τα είχε ανακοινώσει η κ. Μέρκελ μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Σε εκείνη την συνέντευξη τύπου μεταξύ της προαναγγελίας όλων αυτών που ψήφισαν οι 222 Έλληνες βουλευτές ένα μήνα μετά, η καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε στο τέλος κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και γενικώς το εκλεγμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι ξεπουλημένο εφόσον δεν μπορεί να πράξει τίποτε που να δηλώνει εθνική κυριαρχία της χώρας και δημοκρατικό πολίτευμα.
Είπε η κ. Μέρκελ:
"Οι νόμοι που πέρασαν στις αρχές Φεβρουαρίου από την ελληνική κυβέρνηση θα ανακληθούν". 
Αναμένουμε λοιπόν, και την ανάκληση ψηφισμένων νόμων από την ελληνική βουλή και μετέπειτα αλλαγή του Συντάγματος με ένα Σύνταγμα που αρμόζει σε Αποικία μένοντας με το ερώτημα τι ρόλο παίζουν πλέον οι εκλογές ή ο ρόλος των εκλογών στην Ελλάδα εν μέσω κατοχής είναι το προκάλυμμα της απολυταρχίας της Ε.Ε σε μία χώρα που κάποτε την έλεγαν Ελλάδα.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Σκηνές από παράνομους μετανάστες στην Ισπανία. Εικόνες από το τι μας ξημερώνει σε μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, την ίδια ώρα που οι γείτονες μας στέλνουν καθημερινά «πεσκέσι» χιλιάδες από αυτούς, ενώ καραδοκούν σε κάθε ευκαιρία να παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία.

Στην Ισπανία έχουν χάσει πλέον κάθε έλεγχο με τους μετανάστες από την Αφρική. Βίαιες διαδηλώσεις, χτυπουν πολίτες, καταστρέφουν καταστήματα, κλείνουν κεντρικούς δρόμους και απειλούν την αστυνομία.
Η ίδια η αστυνομία έχει σοβαρό πρόβλημα να προστατεύσει το λαό.

Μια «ωραία» πρόγευση από το τι μας περιμένει μέσα στην Αθηνά και σε άλλες ελληνικές μεγαλουπόλεις.Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Νεκτάριου Δαπέργολα

Βράδυ Δεκαπενταύγουστου του 2015. Ένα ήδη οδυνηρό καλοκαίρι βαίνει αργά προς το τέλος του, προοιωνίζοντας δυστυχώς ακόμη πιο επώδυνες μέρες. Μέρες θλίψης και ανέχειας. Αλλά και αγωνίας για όλους όσους βλέπουν πια τα μαύρα σύννεφα να συγκεντρώνονται πάνω από τη ρημαγμένη χώρα και - βλέποντάς τα - συνειδητοποιούν τα πασίδηλα πλέον σημεία των καιρών…

Βράδυ Δεκαπενταύγουστου. Λίγες μόλις ώρες αφότου, θεαρχίω νεύματι οι θεοφόροι απόστολοι, υπό νεφών μεταρσίως αιρόμενοι, εκ περάτων συνέδραμον του κηδεύσαι την της ζωής Μητέρα. Αι δε υπέρταται των ουρανών δυνάμεις, συν τω οικείω Δεσπότη παραγενόμεναι, το θεοδόχον σώμα προέπεμψαν, τω δέει κρατούμεναι. Και σπεύσαμε βέβαια μαζικά κι εμείς να πλημμυρίσουμε τις εκκλησιές. Μα ειλικρινά δεν ξέρω τι κατορθώσαμε να αισθανθούμε και πάλι από το μεγάλο μας Πάσχα του καλοκαιριού. Τι κατορθώσαμε να της πούμε και τι να της ζητήσουμε. Ποιο δώρημα δηλαδή που να ταιριάζει πραγματικά προς το συμφέρον της αιτήσεως…

Βράδυ Δεκαπενταύγουστου. Ενός Δεκαπενταύγουστου σε καιρούς κλιμακούμενης απόγνωσης. Η προσωρινή αποτροπή της οικονομικής καταστροφής, μετά την περιπέτεια του περασμένου Ιουλίου, έφερε μεν για λίγο κάποια αισθήματα ανακούφισης, όμως όσο περνάει ο καιρός, αυτό που επέρχεται είναι φανερό πως κυοφορεί καταστάσεις τραγικές. Φέρνει πιο κοντά την εκποίηση της χώρας, τον όλεθρο των μικρομεσαίων, τη νέκρωση της αγοράς, τη δημογραφική ερήμωση, την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένα αφεντικά. Και μάλιστα όλα αυτά με σφραγίδα…αριστεροφανούς «προοδευτικότητας», εξ ου και η πραγματική πηγή απελπισίας για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού, το οποίο στήριξε τις έσχατες ελπίδες του για πολιτική ανατροπή σε ένα μόρφωμα που συσπείρωσε τα τελευταία χρόνια τις περισσότερες δυνάμεις του λεγόμενου αντιμνημονιακού χώρου. Ενός λαού που και πάλι προδόθηκε, γιατί βέβαια διέπραξε για μια ακόμη φορά το ίδιο τραγικό λάθος, πεποιθώς επ’ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία. Και τώρα που προδόθηκε, απόμεινε μουδιασμένος να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις. Πιο παθητικά και υποτονικά από κάθε άλλη φορά. Ίσως γιατί νιώθει ότι δεν έχει πού να ελπίσει πλέον.

Και γιατί άραγε να ξέρει πού να ελπίσει αυτός ο λαός της αποστασίας, που έχει τόσο πολύ εθιστεί πια στο να παρακολουθεί αποχαυνωμένος «υπερήφανους ομοφυλόφιλους» (να παρελαύνουν ή να συμβιώνουν δια νόμου), στο να καίγεται μόνο για τον απλό πονοκέφαλο της οικονομικής κρίσης (μη δίνοντας δεκάρα για τον θανατηφόρο καρκίνο της πνευματικής κατάρρευσης) και στο να καταπίνει αμάσητα τόσα και τόσα νεοταξίτικα «προοδευτικά» σκουπίδια; Είναι πραγματικά τόσο βαθιά πλέον η παρακμή μέσα στο άθλιο ψευδοκράτος που εδώ και δεκαετίες παράγει κυρίως απάτη κι ασυναρτησία, ώστε είναι ν’ απορείς ποια απερινόητη μεγαλοθυμία του Ετάζοντος καρδίας και νεφρούς μάς κρατάει ακόμα και δεν μας καταποντίζει οριστικά μες στ’ αποκαΐδια. Και την ίδια ώρα βέβαια δεν ξέρεις και πού να στρέψεις το βλέμμα, αναζητώντας δειλά κάποιο μικρό στήριγμα. Όλα υπό διάλυσιν, όλοι οι θεσμοί ξεχαρβαλωμένοι απ’ τη φαυλότητα ή τη μετριότητα, όλα να καταρρέουν με κρότο εκκωφαντικό. Πολιτικές δυνάμεις απαξιωμένες κάτω από το ασήκωτο βάρος δεκαετιών ανομίας και χυδαιότητας. Μια απερίγραπτη κυβέρνηση που δεν απέτυχε μόνο παταγωδώς στις έωλες υποσχέσεις για απαλλαγή από τα μνημόνια, αλλά βρίσκει πλέον τις ευκαιρίες - πότε μες στον ορυμαγδό και πότε χάρη στο γενικό μούδιασμα - για να περνά ανενόχλητη εθνοκτόνες διατάξεις και νομοσχέδια μηδενιστικά. Μια Δικαιοσύνη σε πλήρη ανυποληψία, μια Υγεία σε πλήρη διάλυση, μια Παιδεία ταγμένη στο να παράγει όχι συγκροτημένους πολίτες, αλλά αφελληνισμένα, παραζαλισμένα και αναλφάβητα ανθρώπινα κοπάδια. Και ταυτόχρονα βέβαια να βλέπεις κι ανθρώπους σοβαρούς, ακόμη κι ανθρώπους κοντινούς σου, να εξακολουθούν να τυρβάζονται περί όνου σκιάς, να συνεχίζουν ακόμη και τώρα - παρά τα σημεία των καιρών - να ομφαλοσκοπούν, με την επί χρόνια κεκτημένη αδράνεια της πλέον αυτιστικής εσωστρέφειας. Μια θλίψη τα πάντα λοιπόν. Θλίψη και απογοήτευση.

Και λίγο πιο πέρα φυσικά, η θλιβερή σύναξη των εκκλησιαστικών μας ταγών, πάντοτε ασελγούσα (πλην ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων) επί του Σώματος και του Αίματος του εν ύδασι την γην Κρεμάσαντος. Από τη μια με τις οικουμενιστικές ή μασωνικές ακαθαρσίες μέσα στις οποίες βυθίζονται πια τόσοι και τόσοι ιεράρχες μας, από την άλλη με τις πάντα ανοιχτές και κακοφορμισμένες πληγές της ελλειμματικής πνευματικότητας, της σιμωνίας, του καριερισμού, της εκκοσμίκευσης, της αδιαφορίας για τα πάντα. Οπότε τι μας απομένει πλέον άραγε ως παρηγοριά;

Μα να λοιπόν τι μας απομένει. Η μεγαλύτερη πηγή παρηγοριάς και δύναμης. Ο γλυκασμός των αγγέλων, η χαρά των θλιβομένων, η απαλλαγή των ασθενούντων. Το άρρηκτον τείχος μας, ο ηλιοστάλακτος θρόνος, η ακαταίσχυντος προστασία, η αμετάθετος μεσιτεία μας προς τον Ποιητήν. Μαζί της, μάς απομένει και η γη μας, μια γη γεμάτα κόκαλα αγίων, ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων και ηρώων, σμιλεμένη απ’ τον πόνο και το δάκρυ, μπολιασμένη απ’ τα ατέλειωτα βάσανα και τους καημούς της Ρωμηοσύνης. Και μας απομένουν βέβαια κι οι λίγες φωνές όσων τάχθηκαν να φυλάγουν τις σύγχρονες Θερμοπύλες - και θα συνεχίσουν φυσικά να το πράττουν, παγερά αδιάφοροι για το αν «οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε». Ψυχές που αγωνίζονται στην αφάνεια, «ελεύθεροι κι ωραίοι που ζουν σε κάποιες φυλακές» (στα μοναστήρια και στον κόσμο) και μας κρατάνε ακόμη όρθιους.

Κι από πίσω τους βαδίζουμε στα σκυφτά κι εμείς, με όλα τα πάθη και τις αδυναμίες μας, στα μικρά μας μετερίζια εδώ και χρόνια. «Είμαστε ακόμα εδώ, ψάχνοντας στα τυφλά καινούργιους δρόμους», όπως θα τραγούδαγαν κι οι Κατσιμιχαίοι. Κι είναι στα τυφλά βέβαια, γιατί κι εμείς ελάχιστα νιώσαμε στον δρόμο - κι όσα κι αν μάθαμε να λέμε για πατρίδα, πίστη και παράδοση, θεωρίες ήτανε πιο πολύ παρά βίωμα και πράξη. Μα έστω κι έτσι, προσπαθήσαμε κάπως να ακολουθούμε από πίσω. Αναζητώντας εναγωνίως και τις ευρύτερες υγιείς δυνάμεις που (λέγεται ότι) υπάρχουν, αλλά συνεχίζουν πάντοτε να υπνώττουν στους κόλπους του ταλαίπωρου λαού.

Ίσως γιατί δεν ήρθε ακόμη το πλήρωμα του χρόνου για να βγουν επιτέλους στο προσκήνιο. Δεν ήρθε ακόμη η ώρα τα μετερίζια να συντονιστούν και να ενωθούν τα ρυάκια. Προφανώς δεν είχε ευλογία άνωθεν - για να το πούμε απλά. Υπήρξαμε μάλλον πολύ μικροί κι ανάξιοι, άδεια σαρκία κι εμείς, ανάλγητοι κι αμετανόητοι, χαμένοι στα πλέγματα και τους εγωισμούς μας, αποστάτες ανέστιοι, «κύνες επί τον ίδιον έμετον επιστρέφοντες». Γι’ αυτό και ό, τι ξεκινήσουμε κατά καιρούς να φτιάξουμε (ομάδες, παρατάξεις, κινήσεις και σχήματα), έμεινε λειψό και ατελέσφορο. Γιατί δεν είχε χάρη. Και πώς να έχει άραγε; Ποιοι ήμασταν εμείς δηλαδή, ώστε να έχει;

Βράδυ Δεκαπενταύγουστου. Ενός Δεκαπενταύγουστου σε αγριεμένους καιρούς. Καιρούς αποστασίας και μάταιης περιπλάνησης. Μα όσα κι αν πράξαμε, σε ό,τι κι αν φταίξαμε, όσο κι αν «πήραμε τη ζωή μας λάθος», είναι τέτοια η λαίλαπα που έρχεται (και ειλικρινά η οικονομική κατάρρευση είναι το τελευταίο που εννοώ), που ίσως να πλησιάζει η ώρα που, όποιος έχει απομείνει ζωντανός σε τούτον τον τόπο, επιτέλους θα κληθεί και να το αποδείξει. Με πράξεις όμως πλέον κι όχι με λόγια - τέλος πια οριστικό κι αμετάκλητο για τις διαπιστώσεις, τις ζυμώσεις, τα συμπεράσματα, τις ατέρμονες αναλύσεις. Και φυσικά αυτές οι πράξεις μπορεί να γίνουν μόνο συν Θεώ. Μόνο με το αυτεπίγνωτον της αθλιότητάς μας, μόνο με την οριστική ταφή του ελεεινού πτώματος μέσα μας, μόνο με το αυθεντικό κλάμα της ειλικρινούς επιστροφής μας, μόνο με την επίκληση του ελέους Του και της μεσιτείας Της. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε πια. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι καιροί μας τελειώνουν πλέον κάπου εδώ. Τελεία και παύλα. Και ό,τι επί αιώνες χτίσαμε, χάνεται οσονούπω οριστικά μαζί μας μες στα συντρίμμια.

Βράδυ Δεκαπενταύγουστου του 2015. Λίγο μόλις μετά το δεύτερο Πάσχα μας - εκείνο του καλοκαιριού. Λίγο μετά αφού η την ζωήν κυήσασα προς την ζωήν μεταβέβηκεν. Λίγες ώρες αφότου η του αενάου φωτός Μητέρα μετέστη από της γης εις τα άνω. Από εκεί που βρίσκεται, ας ξαναβάλει το χέρι της, για μια ακόμη φορά…

(Εφημ. "Αντιφωνητής" της Θράκης, 15/8/2015)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Αισχρά παιχνίδια ανθελληνικής τουρκικής προπαγάνδας και παιχνίδια με το δικαίωμα της Ελλάδας για «έρευνα και διάσωση» στο Αιγαίο
  • Αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ στην λαθρομετανάστευση
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Ο ρόλος των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) είναι αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι λειτουργούν ως το «μακρύ χέρι» ή και ως «εργαλείο» υλοποίησης κυβερνητικών σχεδιασμών συνδεδεμένων (κυρίως) με μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια, τα μέρη των οποίων αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν σιωπηλά οι διάφορες ΜΚΟ.
Μάλιστα, με την βοήθεια πακτωλού χρημάτων και «ειδικών επιστημόνων» κατορθώνουν να αποκαθηλώνουν κυβερνήσεις με διάφορες έγχρωμες επαναστάσεις, ενώ ο ρόλος τους στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κάτι περισσότερο από δεδομένος, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν διστάζουν να αναφερθούν σε λίαν επικίνδυνη μονόπλευρη προσέγγιση από την πλευρά των ΜΚΟ, σε οτιδήποτε θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα.
Αυτές οι κατά πολύ συζητήσιμες δραστηριότητες των ΜΚΟ καταγγέλθηκαν επισήμως και από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος διέταξε την παύση λειτουργίας τους στο εσωτερικό της Ρωσίας, καταγγέλλοντας την σύνδεσή τους με δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών ομάδων…!

Όλα τα παραπάνω είναι, από λίγο έως πολύ, γνωστά, ενώ περισσότερο γνωστή στην Ελλάδα είναι η σύνδεση των ΜΚΟ με την εξαφάνιση τεραστίων ποσοτήτων χρήματος, τα οποία διαμοιράζονταν για πάρα πολλά χρόνια μεταξύ «επιτήδειων», εκλεκτών και φίλων της εκάστοτε κυβέρνησης. Σήμερα, μετά από ένα δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο ασχολήθηκε με την λαθρομετανάστευση και τον ύποπτο ρόλο της Τουρκίας σε αυτό το φλέγον για την Ελλάδα ζήτημα, διαπιστώνουμε πως ο ρόλος των ΜΚΟ με τις μυστικές υπηρεσίες, «αποστολές πολλαπλών ρόλων» ή την διακίνηση των λαθρομεταναστών είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτος, ενώ καταγράφεται –ίσως για πρώτη φορά- η σύνδεση της χρηματοδότησης μεταφοράς των λαθρομεταναστών από τις πατρίδες τους προς την Ευρώπη.

Ας παρακολουθήσουμε, όμως, το πολύ επικίνδυνο για τα ελληνικά θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα και διαφημιστή της τουρκικής προπαγάνδας δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» (14/8/2015, σελ. 20), με τίτλο «Ντοκουμέντο αποτροπής ή απλώς προπαγάνδα;», για να το αναλύσουμε και να εξάγουμε τα ό,ποια συμπεράσματά μας στη συνέχεια…
«Σοβαρά ερωτήματα για το αν πράγματι οργανώνονται επιχειρήσεις κατά προσφύγων που προσπαθούν να προσεγγίσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, εγείρει βίντεο που φέρεται να κατέγραψαν Τούρκοι ψαράδες και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα τουρκικού πρακτορείου. Σε αυτό διακρίνεται σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού να προσεγγίζει βάρκα γεμάτη με ανθρώπους σε απροσδιόριστο σημείο και να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα, αφήνοντάς τους να παλεύουν με τη θάλασσα.
Συγκεκριμένα, βίντεο με τίτλο «Το Ελληνικό Λιμενικό τους άφησε να πεθάνουν – τους έσωσαν τούρκοι ψαράδες», που δημοσιοποίησε χτες το τουρκικό πρακτορείο Dogan Haber και αναπαρήγαγαν τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ, δείχνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επιχείρηση αποτροπής προσφύγων στα ανοιχτά της Σμύρνης από σκάφος που φέρει το χαρακτηριστικό σήμα με τις λοξές ρίγες του Ελληνικού Λιμενικού.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου, το βίντεο, διάρκειας 6 λεπτών και 52 δευτερολέπτων, το τράβηξαν τούρκοι ψαράδες στα ανοιχτά του λιμανιού Καραμπουρούν. Η κάμερα δείχνει σκάφος στραμμένο σε φουσκωτό στο οποίο επιβαίνουν 58 πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Στη συνέχεια, το σκάφος του Ελληνικού Ναυτικού εμφανίζεται να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα από το φουσκωτό, ενώ οι τούρκοι ψαράδες πλησιάζουν τους πρόσφυγες και βρίσκουν άλλους ριγμένους στη θάλασσα να προσπαθούν να κολυμπήσουν και άλλους πάνω στο φουσκωτό που χάνει αέρα. Ακούγονται ουρλιαχτά παιδιών και οι φωνές των ψαράδων που προσπαθούν να ανεβάσουν στο σκάφος τους τις γυναίκες και τα παιδιά, ενώ ειδοποιούν το τουρκικό Λιμενικό για να σώσει τους άντρες.
Το βίντεο βάζει πολύ σοβαρά ερωτήματα, τα οποία καλείται να απαντήσει το Ελληνικό Λιμενικό:
- Το σκάφος που απεικονίζεται ανήκει πράγματι στο Ελληνικό Λιμενικό;
- Ποια ήταν η αποστολή του στο σημείο όπου εμφανίζεται;
- Γιατί απομακρύνεται από πρόσφυγες που βρίσκονται στη θάλασσα, τη στιγμή που είναι διεθνή υποχρέωσή του να προβαίνει σε διάσωση, ακόμα και αν οι πρόσφυγες σε κίνδυνο βρίσκονται σε ύδατα άλλου κράτους;
Καταγγελίες – Μαρτυρίες
Το βίντεο ανέβηκε ύστερα από τη δημοσιοποίηση σειράς καταγγελιών για επιχειρήσεις αποτροπής του Ελληνικού Λιμενικού στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» (12/8/2015), η γερμανική οργάνωση «Παρατηρητήριο της Μεσογείου», όπως και άλλες οργανώσεις έχουν καταγράψει τηλεφωνήματα προσφύγων, στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο, τη στιγμή που βρίσκονταν σε κίνδυνο έξω από τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο. Στις 11 Αυγούστου το τουρκικό Λιμενικό διέσωσε 330 πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους ισχυρίστηκαν πως έπεσαν θύματα αποτροπής από ελληνικά σκάφη. Χωριστές μαρτυρίες θυμάτων ή φίλων τους για επιχειρήσεις αποτροπής έχει στη διάθεσή της η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Οι μαρτυρίες συγκλίνουν πως σκάφη προερχόμενα από Ελλάδα (στις περισσότερες περιπτώσεις κατονομάζεται το Ελληνικό Λιμενικό), επανδρωμένα με ομάδες κουκουλοφόρων, πλησιάζουν τα φουσκωτά των προσφύγων, αφαιρούν τις μηχανές και τα καύσιμα και στη συνέχεια τρυπούν τα φουσκωτά και αφήνουν τους πρόσφυγες μέσα στη θάλασσα, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν σωσίβια. Σε όλα τα περιστατικά έχουν διαπιστωθεί οι επιχειρήσεις διάσωσης από το τουρκικό Λιμενικό (σε κάποιες περιπτώσεις και από το Ελληνικό Λιμενικό, από άλλη προφανώς μονάδα από αυτή που κατηγορείται για επιχείρηση αποτροπής), γεγονός που σημαίνει ότι τα περιστατικά αποτροπής είναι αληθή, ακόμα και αν δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα η ταυτότητα των δραστών».
Όπως με την πρώτη ματιά αντιλαμβανόμαστε από το… ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», τα καταγγελλόμενα από την πλευρά της Τουρκίας θεωρούνται –ούτε λίγο ούτε πολύ- ως «αυταπόδεικτη αλήθεια» και ο συντάκτης με ελαφρά τη καρδία ξεχνά την πάγια και επί πολλών ετών τουρκική τακτική δημιουργίας (αλλά και διαφήμισης) θεμάτων διάσωσης λαθρομεταναστών στο Αιγαίο. Και ο στόχος της τουρκικής πλευράς είναι η εκ μέρους της Ελλάδας απώλεια του δικαιώματος στην έρευνα και τη διάσωση. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η Τουρκία θα αναλάβει αυτή την διεθνή υποχρέωση και θα έχει το δικαίωμα να κυκλοφορούν τουρκικά πλοία (του τουρκικού Λιμενικού) για να πραγματοποιούν διασώσεις ακόμη και στον… Σαρωνικό κόλπο!
Ο συντάκτης του άρθρου ξεχνά επίσης τον τρόπο δράσης των τούρκων διακινητών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις φέρονται άμεσα εμπλεκόμενοι μα βυθίσεις σκαφών με αποτέλεσμα πολύνεκρα ναυάγια λαθρομεταναστών. Ο ίδιος συντάκτης φαίνεται να παραγράφει οπτικό υλικό που δημοσίευσαν τούρκοι δημοσιογράφοι, στο οποίο καταγράφεται μία συντονισμένη μετακίνηση και αποστολή λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου…

Όμως, το τμήμα του άρθρου που παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον, είναι εκείνο στο οποίο γίνεται αναφορά για μία γερμανική ΜΚΟ:
«…η γερμανική οργάνωση «Παρατηρητήριο της Μεσογείου», όπως και άλλες οργανώσεις έχουν καταγράψει τηλεφωνήματα προσφύγων, στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο, τη στιγμή που βρίσκονταν σε κίνδυνο έξω από τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο».
Τι παρατηρούμε στο σημείο αυτό; Την ύπαρξη και λειτουργίας μίας γερμανικής ΜΚΟ (αλλά και άλλων) που έχει επιφορτισθεί με την «παρατήρηση της Μεσογείου»!!! Και τι παρατηρεί η ΜΚΟ αυτή; Μήπως παρατηρεί την ρύπανση ή τους κινδύνους για θαλασσίων έμβιων και φυτικών ειδών; Όχι! Η ΜΚΟ παρατηρεί και καταγράφει τις ροές των λαθρομεταναστών και όχι μόνο… Καταγράφει έως και τα τηλεφωνήματα των λαθρομεταναστών, τη στιγμή που κινδυνεύουν!!! Και στο σημείο αυτό, ξεκινούν τα ερωτήματα:
  • Έχει στη διάθεσή της η γερμανική ΜΚΟ ειδικά και τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων; Αν δεν έχει κάτι τέτοιο, τότε πώς καταγράφει τηλεπικοινωνίες των λαθρομεταναστών; Μήπως συνεργάζεται με μυστικές υπηρεσίες (που έχουν αυτή την προχωρημένη τεχνολογικά δυνατότητα);
  • Μήπως η ΜΚΟ αυτή (αλλά και οι άλλες) διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων του Ελληνικού Λιμενικού και καταγράφουν και τα τηλεφωνήματα που γίνονται σε αυτό; Είναι δυνατόν, μία ΜΚΟ να δραστηριοποιείται σε χώρους στους επιτρεπτή είναι η πρόσβαση μόνο σε εκείνους που έχουν ειδική διαπίστευση;
  • Μήπως η γερμανική ΜΚΟ (αλλά και οι άλλες) με την βοήθεια μελών που δραστηριοποιούνται στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου, εισήγαγαν ειδικό λογισμικό στα τηλέφωνα των λαθρομεταναστών, προκειμένου να παρακολουθούν άμεσα όλες τις τηλεπικοινωνίες των μετακινούμενων πληθυσμών; Μα αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε οι συνεργάτες των ΜΚΟ έχουν αγαστή συνεργασία με τους τούρκους διακινητές, αφού γνωρίζουν που βρίσκονται οι λαθρομετανάστες, αλλά και πότε αναχωρούν. Και προκειμένου η τηλεφωνική παρακολούθηση να γίνεται απροβλημάτιστα, η συνεργασία αυτή απαιτεί την δημιουργία καταλόγων -με ονοματεπώνυμα και άλλα στοιχεία των μεταφερόμενων λαθρομεταναστών-, οι οποίοι παραδίδονται από τους διακινητές στις ΜΚΟ!!!
  • Μήπως οι ΜΚΟ είναι, τελικά, εκείνες οι χρηματοδότες (από τους πακτωλούς χρημάτων που έχουν στη διάθεσή τους) αλλά και επόπτες της μετακίνησης αυτών των τεράστιων αριθμητικά μουσουλμανικών (κυρίως) πληθυσμών προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα;
  • Μήπως οι ΜΚΟ λειτουργούν υποκειμενικά όταν ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο όταν εκτελεί επιχειρήσεις θαλάσσιας αποτροπής, αλλά ξεχνούν να αναφερθούν στην ανυπαρξία οποιασδήποτε αποτροπής εντός του χερσαίου τουρκικού εδάφους;
Αυτομάτως, από όλα τα παραπάνω, προκύπτει ότι οι ΜΚΟ έχουν τις διαδρομές των μετακινήσεων των λαθρομεταναστών, δηλαδή, έχουν πλήρη γνώση της παρανομίας εντός του τουρκικού εδάφους, την οποία και δεν καταγγέλλουν. Όμως, οι καταγγελίες γίνονται από τις ΜΚΟ (και άλλους πρόθυμους, όπως τον αρθρογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών») μόλις οι λαθρομετανάστες ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα. Και οι καταγγελίες δεν αποδεικνύονται, αλλά κατατίθενται μονομερώς, και σπιλώνουν τόσο το Ελληνικό Λιμενικό, όσο και την Ελλάδα στο σύνολό της.

Είναι οι ίδιες ΜΚΟ, που καταγγέλλουν –σχεδόν σε μόνιμη βάση- την Ελλάδα που δέχεται ροές λαθρομεταναστών, με ορατή την απειλή της μεταβολής των δημογραφικών χαρακτηριστικών της χώρας εξαιτίας του Δουβλίνο ΙΙ, αλλά και με την εμφάνιση πλήθους προβλημάτων ασφάλειας για την Ελλάδα (όπως έχουν επισημάνει πολλές μυστικές υπηρεσίες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ).

Τι κάνει η ελληνική πολιτεία απέναντι σε αυτές τις άθλιες και ύποπτες πρακτικές των διεθνών ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν προς τις κατεύθυνση αποδόμησης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της Ελλάδας; Γιατί δεν απομακρύνονται άμεσα αυτές οι οργανώσεις, που λειτουργούν με τεχνολογίες που μόνο ειδικές κρατικές υπηρεσίες οικονομικά εύπορων χωρών διαθέτουν;
Η απάντηση, δυστυχώς, είναι πως η ιδεοληπτικά λειτουργούσα (υπέρ της λαθρομετανάστευσης) Ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτε για να σταματήσει τις στοχευμένες επιθέσεις (από επαγγελματίες ανθρωπιστές) κατά της Ελλάδας. Το αντίθετο μάλιστα. Μέσα σε ένα εξάμηνο, έγινε κατορθωτό να υπάρξει αύξηση 500% στην λαθραία είσοδο στην Ελλάδα, η ιθαγένειες δίνονται σχεδόν σε όποιον τις ζητήσει, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στα όρια(;) της πρέπουσας λειτουργίας τους για την διαφύλαξη της χώρας, η ΑΟΖ στο Ιόνιο είναι υπό αμφισβήτηση ελέω Αλβανίας, τα capital control (έλεγχος κεφαλαίων) ισοπεδώνουν την ελληνική οικονομία, όλοι σχεδόν οι υπέργηροι είναι πλέον «τσιπαρισμένοι», αφαιρέθηκαν με νόμο οι θρησκευτικές ορθόδοξες χριστιανικές εικόνες από τα σχολεία… ενώ έγινε αποδεκτό και το Μνημόνιο 3 (το οποίο αποτελεί την ταφόπλακα της χώρας).

ΥΓ: Παρά την έρευνα δεν κατορθώσαμε να εντοπίσουμε στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο βίντεο των τούρκων ψαράδων. Απλά, σημειώνουμε πως σε πλήθος περιπτώσεων οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) αλλά και ο τουρκικός στρατός, χρησιμοποιούν τούρκους ψαράδες για να στήσουν "επεισόδια" με σκοπό να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Και πάντα, οι τούρκοι ψαράδες έχουν μαζί τους κάμερες για να "κρατήσουν" τις στιγμές σε βίντεο, το οποίο μεταδίδεται σε ελάχιστο χρόνο στα τουρκικά ΜΜΕ. Βέβαια, στο συγκεκριμένο περιστατικό που εγκαλείται ένα πλήρωμα ενός σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η τουρκική πλευρά, δεν έγινε κατορθωτό να καταγραφούν τα χαρακτηριστικά του "ελληνικού" σκάφους, αλλά αυτό δεν εμπόδισε κανέναν (ούτε τις ΜΚΟ, ούτε τον συντάκτη της "Εφημερίδας των Συντακτών") να "βρούνε" και να καταδείξουν τον "ένοχο", θεωρώντας, προφανώς, ότι το πλήρωμα του σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού αποτελείται από ηλίθιους, αφού είδαν τους τούρκου ψαράδες, αλλά προχώρησαν στην εγκατάλειψη των "ναυαγών"...! Είναι κάτι περισσότερο από προφανές πως τόσο η τουρκική πλευρά, όσο ο αρθρογράφος της "Εφημερίδας των συντακτών, αλλά και οι διεθνείς ΜΚΟ (κυρίως η γερμανική) λειτουργούν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, κατά της Ελλάδας και υπέρ της απώλειας του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης επί του Αιγαίου (που επί χρόνια η Τουρκία προσπαθεί να "αποκτήσει" χρησιμοποιώντας εγκληματικές μεθόδους).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου