Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυσαρμονία κυβέρνησης – λαϊκής βούλησης


Του Τάσου Ευαγγελίου

Η προ συνεννοημένη και προσυμφωνημένη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και το πολιτικό παίγνιο με τον Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τη δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και κυβέρνησης και για το λόγο επιδιώκουν να αποφύγουν την προσφυγή στις κάλπες. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή υποτίμησε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που τώρα του δείχνει το δρόμο της εξόδου...

Με το 70% του κόσμου να τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και των επιλογών του, την πλειοψηφία να ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και να δηλώνει πως ακόμη και με τις παροχές και τις υποσχέσεις για προσλήψεις δεν αλλάζει γνώμη ως προς την καταψήφιση αυτής της Κυβέρνησης, οι πολιτικές εξελίξεις είναι δεδομένες.

Η εμπιστοσύνη προς αυτή την κυβέρνηση, είτε με είτε χωρίς Καμμένο, έχει καταρρεύσει όπως και η όποια ελπίδα για ανάκαμψη μέσα από τους χειρισμούς της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους δείκτες αισιοδοξίας το 82,1% δηλώνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα και ότι θα πάνε χειρότερα το τρέχον έτος. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται αυτή την κυβέρνηση. Και δεν εμπιστεύονται πλέον τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του έδειξε πως υποτιμά τους πολίτες με κάθε πράξη του. Από το δημοψήφισμα και τα σκληρά μέτρα που έλαβε μέσω του τρίτου μνημονίου μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό, μέσω της οποίας παραχωρούνται στα Σκόπια «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα.


Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης που ανήλθε στην εξουσία εκμεταλλευόμενη την αγανάκτηση ενός λαού. Θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα και ρήξη στο εσωτερικό των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τελικά το πρόβλημα μεταφέρθηκε στους δύο κυβερνητικού εταίρους.

Το Plan B που θέτουν σε εφαρμογή, ως λύση ανάγκης, υποτιμά τη νοημοσύνη του συνόλου των πολιτών αυτής της χώρας.

Η ανταλλαγή μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Π. Καμμένου είναι εμφανής. Ο πρώτος του επιτρέπει να διατηρήσει πέντε βουλευτές και να έχει κοινοβουλευτική ομάδα και ο δεύτερος του δίνει τέσσερις ψήφους για να προσμετρηθούν στη ψηφοφορία της Τετάρτης και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 151 βουλευτών. Ο κυβερνητικός εταίρος έχει άρει την εμπιστοσύνη του αλλά του αφήνει προς... διαχείριση τέσσερις βουλευτές εκ των οποίων οι δύο κατέχουν υπουργική θέση.

Πρόκειται επί της ουσίας για μια συναλλαγή, ένα προσχεδιασμένο κόλπο, που αντιβαίνει όμως στη λαϊκή βούληση όσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας επικαλείται διαρκώς την πλειοψηφία που κατά τον ίδιο πάντα στηρίζει τις αποφάσεις του. Η δυσαρμονία ή όχι επιβεβαιώνεται με κάλπες. Και αυτές προσπαθεί να αποφύγει το Μέγαρο Μαξίμου με τις αλχημείες της ψήφου εμπιστοσύνης που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει... κλειδώσει. Να καλύψει ακριβώς αυτό το κενό επιδιώκει επικαλούμενο το Σύνταγμα και τα όσα προβλέπει σχετικά με τη δεδηλωμένη.

Mε μια τεχνητή πλειοψηφία με την οποία θα επιδιώξει να περάσει νομοθετήματα κυρίως όμως θα εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία έχουν αναγάγει σε ζήτημα τιμής.

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του που το 2011 έτρεχαν στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας θέτοντας θέμα δυσαρμονίας κυβέρνησης λαού και το 2014 επικαλούνταν τις ευρωεκλογές επιδιώκουν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούσαν εκ των προτέρων όσους σκέφτονταν να ψηφίσουν για εκλογή προέδρου τον Δεκέμβριο του 2014 και μιλούσαν για χρηματισμούς και εκβιασμούς βουλευτών.

Από τη χθεσινή παράσταση αλλά και από όσα γίνουν στη διαδικασία της ψήφους εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα κερδίσουν λίγο πολιτικό χρόνο. Και θα υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο χρόνος όμως λήγει. Είτε τον Μάρτιο είτε τον Μάιο είτε ακόμη και το Σεπτέμβριο εκλογές θα γίνουν και τότε οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση σε όσους υποτιμούν την εθνική συνείδηση αλλά και τη νοημοσύνη τους...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]