Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Απρ 2015

Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Η εκλογή του Έντι Ράμα το Σεπτέμβριο του 2013, αποτελεί την αρχή μιας διαδικασίας αποσταθεροποίησης στα Δυτικά Βαλκάνια, με πρόσχημα την "Μεγάλη Αλβανία".

Ήδη τα πρώτα σοβαρά δείγματα γραφή έχουν εκδηλωθεί στο Κόσοβο, στα Σκόπια ενώ έχει ενταθεί τεχνηέντως η κατάσταση στις διμερείς σχέσεις Αλβανίας-Σερβίας, όπως και με το Μαυροβούνιο.

Η κυβέρνηση Ράμα υποστηρίχθηκε τα μάλα από το λεγόμενο "σύστημα Σόρος" που επί μια 25ετία ανακατεύεται εντόνως σε ολόκληρη την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιβόητος χρηματιστής με πολλαπλές υπηκοότητες και δεσμεύσεις, είναι και διαχειριστής των κεφαλαίων του Εμίρη του Κατάρ που ως γνωστόν αποτελεί το βασικό βραχίονα της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" παγκοσμίως.

Νεώτερα στοιχεία που προέρχονται από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία, αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν ότι για μια ακόμη φορά ο εξτρεμιστικός-Ισλαμικός παράγοντας της περιοχής χρησιμοποιείται για μια βαθμιαία αποσταθεροποίηση της περιοχής ούτως ώστε να παραμείνει επί μακρόν εκτός των πλαισίων τόσο της Ε.Ε. όσο και μιας υποτιθέμενης Ρωσικής επιρροής ταυτοχρόνως με τον εξοβελισμό Κινεζικών μαζικών επενδύσεων (Βλέπε "δρόμος του μεταξιού"-Άξονας Πειραιά - Βουδαπέστη).

Επιπλέον για να αποφευχθεί μια ευρύτερη Βαλκανική συνεννόηση που θα μπορούσε να καταστεί δυνατή ακόμα και μεταξύ Αλβανών και Σέρβων καθότι μοιράζονται ισχυρότατα κοινά γεωοικονομικά συμφέροντα, όπως επίσης και με την Ελλάδα. Προσέτι διάφορες εθνικές ατζέντες κρατών όπως η Τουρκία συμβαδίζουν με στρατηγικές ευρύτερες.

Την παρούσα περίοδο οι κάτωθι Ισλαμιστές συμμετέχουν ενεργά στα προαναφερθέντα σχέδια αποσταθεροποίησης σε επιχειρησιακό και τοπικό επίπεδο, μεταξύ Νότια Βοσνίας-Σαντζακ (Ράσκα), Κοσόβου και Τετόβου (ΠΓΔΜ).

Kemal Murić (Σάντζακ), Husein Ademi (Σκόπια και Σεράγεβο), Sabahudin Izairi (Τέτοβο και Σεράγεβο), Dzevad Rizvanović (Τέτοβο και Πρίστινα), Seladin Jazz Hodza (Σκόπια), Muhammad Hadafan (Τέτοβο και Πρίστινα), Sheikh Ahmed Ali Sedan (Τέτοβο), Idriz Biljbani (Πρίστινα και Σεράγεβο), Adin Hajradinović (Πέτς), Cazimi Rizwan (Πρέσεβο και Πρίστινα).

Οι περισσότεροι εκ των ανωτέρω είχαν εμπλακεί στην αποστολή εθελοντών σε Συρία-Ιράκ και συντονίζουν πλήθος "οργανισμών-βιτρινών", έχοντας πολυετή προβοκατόρικη δράση από τη δεκαετία του '90. Επιπλέον οργανώσεις φιλικές προς τους σκοπούς που απεργάζονται μπορούν να κατηγοριοποιηθούν οι: "Al Vakho al Islami", "World Association of Muslim Youth", "Islamic international aid organization", "The Global Fund to help the Company for the revival of Islamic heritage".

Αυτές κατά βάση ελέγχονται από Σαουδαραβικούς-Γουαχαμπιτικούς κύκλους και αναμένουν το τι θα πράξουν αναλόγως από τις διαθέσεις του Οίκου των Σαούντ που λόγω του πολέμου στην Υεμένη χρειάζονται τη βοήθεια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εκεί.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις "συμφιλίωσης"μεταξύ των δύο, γεγονός που θα επιδράσει πολλαπλασιαστικά σε αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια. Στο εγγύς μέλλον θα φανεί εάν η συνεννόηση μεταξύ των δύο θα επιτευχθεί καθότι οι σχέσεις βρίσκονται ακόμα σε χαμηλό επίπεδο.

Επιπλέον το Ισλαμικό κόμμα του Κοσόβου "Λισμπέτ" αποτελεί μέρος της ευρύτερης καμπάνιας,με τον ηγέτη του Fuad Ramići, που διατηρεί στενές σχέσεις με εξτρεμιστές στο Σεράγεβο. Επιπροσθέτως το "ισλαμικό Φόρουμ του Κοσόβου" το οποίο είναι το βασικό παράρτημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή. Τους τελευταίους μήνες εξάλλου υπάρχει έντονη εισροή κεφαλαίων Καταριανής προέλευσης σε αυτούς τους Αλβανικούς-Ισλαμικούς κύκλους,μέσω Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης και Τουρκίας.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να σημειωθεί ότι η εισροή "εθελοντών" που επιστρέφουν από τα πεδία μαχών της Μέσης Ανατολής, στις περισσότερες περιπτώσεις κατευθείαν αεροπορικώς από τη Τουρκία σε Κόσοβο, Αλβανία, Βοσνία, περιπλέκει επικίνδυνα τη κατάσταση και φυσικά αυξάνει για ευνόητους λόγους την "επιχειρησιακή ικανότητα" των κύκλων που περιγράφηκαν.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι υφίσταται στα Δυτικά Βαλκάνια ευμεγέθης πολιτικό-επιχειρηματική παρουσία Ισραηλινών κύκλων που είναι κάθετα αντίθετη στα σχέδια του "συστήματος Σόρος" και όλων των παραφυάδων και μάλιστα σε βαθμό εντονότατης σύγκρουσης με πολλαπλές απολήξεις μέχρι τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων.

Αυτή η παρουσία συνδέεται άμεσα με τη κυβέρνηση Νετανυάχου στο Ισραήλ που πρόσφατα κέρδισε της εκλογές παρ'όλη την λυσσώδη αντίθεση με την εκτελεστική εξουσία του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό έχει παραχωρήσει την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια σε εξωθεσμικούς κύκλους που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το Σόρος και λοιπούς.

Σε αδρές γραμμές διαχωριστικές γραμμές εμφανίζονται ολοένα και καθαρότερα στα Βαλκάνια και είναι σαφές βασιζόμενοι σε μια ψύχραιμη επισκόπηση της ισορροπίας δυνάμεων, ότι το σύστημα Σόρος είναι εμφατικά σε μειονεκτική θέση τόσο από άποψη πόρων όσο και ικανοτήτων.

Παρόλα αυτά ο ρόλος της Ελλάδος είναι κρίσιμος καθότι μπορεί (σχετικώς) να γείρει την πλάστιγγα προς τη μία πλευρά (Γερμανία, Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα, Αίγυπτος, Σερβία, Ιταλία, Αγία Έδρα, Αυστρία) ή την άλλη (Σημαντικό τμήμα της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ, Κατάρ, Τουρκία, χρηματιστηριακό κεφάλαιο της Ν.Υ.).

Βασικές παράμετροι όλων των παραπάνω είναι οι ευρύτερες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας-Γερμανίας, η λύση ή μη του Ελληνικού ζητήματος του "χρέους", οι εξελίξεις με την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, η συνεννόηση ή μη Σαούντ και Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι εξελίξεις μεταξύ Σουνιτικού και Σιιτικού κόσμου (συνομιλίες με Ιράν) και βεβαίως η πιθανή "έκπληξη" μιας "Τουρκικής άνοιξης" το προσεχές θέρος.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Τάσος Παπαδόπουλος

Την εβδομάδα που διέρρευσε παρακολουθήσαμε την πολιτική σκηνή να κινείται σε τρία ταμπλό. Από τη μια η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλες, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, για το μεταναστευτικό.

Μια ημέρα αργότερα στη Ρίγα είχαμε το Eurogroup με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Β. Σόιμπλε σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τέλος την Βουλή που συζητούσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και παρά την απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, είδαμε και τι δεν είδαμε που μας έκαναν να τρίβουμε τα μάτια μας.

Εν αρχή έχουμε τον Α. Τσίπρα και την συνάντησή του με την Α. Μέρκελ. Την εμπιστευτικότητα της συζήτησης επικαλέστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας αρνούμενη να αποκαλύψει το περιεχόμενό της. Αντίθετα αισιόδοξος δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι έχει καλυφθεί μεγάλο μέρος της απόστασης.

Όμως πριν αλέκτορα φωνήσαι, η αισιοδοξία αυτή ανατράπηκε, μια και σε ένα μοναδικής έντασης Eurogroup, που ακολούθησε την επομένη, ανετράπη η θετική εικόνα που επικαλείται η κυβέρνηση στην συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, με τον Γ. Ντάισελμπλούμ να ξεκαθαρίζει ότι μιλάμε για συμφωνία πακέτο και ταυτόχρονα να επιβεβαιώνει ότι ήταν πολύ επικριτικοί οι «18» υπουργοί απέναντι στον Γ. Βαρουφάκη.

Το Bloomberg μιλάει για λέξεις πολύ βαριές που ακούστηκαν στη μιάμιση ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σφυροκοπούσαν τον Έλληνα ομόλογό τους, όπως είσαι τζογαδόρος, ανεύθυνος και ερασιτέχνης. Από την πλευρά του ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι του ζητήθηκε να γίνει άμεση μείωση κατά 90% των επικουρικών συντάξεων και να βγάλουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Αυτό όμως που φαίνεται ότι τον εξόργισε, ήταν η απαίτηση να επανέλθει η τρόικα (Brussels Group) στην Αθήνα και να της δοθεί η δυνατότητα να επισκέπτεται τα υπουργεία.

Από την πλευρά του ο Β. Σόιμπλε με το γνωστό κυνικό του ύφος, μίλησε για λανθασμένες προσδοκίες (από ελληνικής πλευράς) και υπενθύμισε ότι ο χρόνος τελειώνει.

Τέλος στη Βουλή η ένταση κτύπησε κόκκινο. Μόνο που δεν ήρθαν στα χέρια. Ο Ν. Βούτσης με το γνωστό μαύρο του πουκάμισο κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ότι εκπροσωπούν τους δανειστές, γράφε αλλότρια συμφέροντα και σε ελεύθερη μετάφραση προδότες της πατρίδας, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Αργότερα τα μικρόφωνα της Βουλής κατέγραψαν το Ν. Βούτση με ανάλογη αυτοϊκανοποίηση, να λούζει κοσμητικά επίθετα τους πολιτικούς του αντιπάλους, προκαλώντας πανδαιμόνιο στη Βουλή, για να ανακαλέσει λίγο αργότερα τις βαριές αυτές κουβέντες του.

Νωρίτερα Λοβέρδος-Λαφαζάνης διασταύρωσαν τα πυρά τους με τον πρώτο να αποκαλεί τον δεύτερο εκπρόσωπο της δραχμής και τον δεύτερο να απαντά λέγοντας τον πεμπτοφαλαγγίτη. Η Πρόεδρος της Βουλής απείχε όλων αυτών των «εχθροπραξιών» προκειμένου να βάλει την δική της πινελιά, μια και πήγε στο Ερεβάν για τα εκατό χρόνια της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. Έτσι απέφυγε και τον σκόπελο να προεδρεύσει μιας συζήτησης για την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει στο πρόσφατο παρελθόν αποκηρύξει ως κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αυτές οι τρεις εικόνες φανερώνουν πραγματική βαβέλ, που επικρατεί στα δημόσια πράγματα της χώρας. Αντί να ενώνει η πραγματική ανάγκη για λύση του γόρδιου δεσμού, που περιβάλει τη χώρα, βλέπουμε το κοινοβούλιο να εμφανίζεται κατώτερο των περιστάσεων, τον Α. Τσίπρα να επιμένει και να διαψεύδεται σε μια πολιτική λύση και τον υπουργό των Οικονομικών να αντιμετωπίζεται από τους κατά τα άλλα εταίρους αλλά και δανειστές με τρόπο που προσβάλει περισσότερο τη χώρα, παρά το πρόσωπο που την εκπροσωπεί.

Σε αυτό το κλίμα, που μαζεύουν ότι βρουν κι απ όπου βρουν (Δήμοι, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Μετρό, Ασφαλιστικά Ταμεία) για να πληρώσουν μισθούς, συντάξεις και δανειστές, που καιρός για να σχεδιάσουν ανάπτυξη, που οδηγεί στο άνοιγμα θέσεων εργασίας. Υπάρχει όμως καιρός να φτιάχνουν νόμους, που αποφυλακίζουν τρομοκράτες και να ακούνε τη νεολαία τους να ζητάει νομιμοποίηση της χρήσης ινδικής κάνναβης.

Βεβαίως όταν υπουργοί ξημεροβραδιάζονται στα παράθυρα των καναλιών, διαψεύδοντας τον εαυτό τους, όταν εξαγγέλλουν εκλογές, πώς να μην ανησυχούν οι πολίτες, που βλέπουν ότι η ελπίδα δεν έρχεται…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο άχαρη αντιπολίτευση από τη σημερινή. Όταν βλέπεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο να επιτίθενται στην κυβέρνηση, γίνεσαι αμέσως κυβερνητικός.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μοιάζουν να μην έχουν αντιληφθεί πως οι πολίτες καταδίκασαν τόσο το ότι οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, όσο και τους χειρισμούς τους από εκεί και πέρα, με τα Μνημόνια και την υποταγή.

Αν κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη και γελοίοι τύποι σαν τον Λοβέρδο μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, κάνουν μεγάλο λάθος· αυτοί είναι η καλύτερη διαφήμιση για την σημερινή κυβέρνηση.

Λάθος κάνουν και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν σημασία στους Μητσοτάκηδες, τους Λοβέρδους και τους Γεωργιάδηδες.

Θα έπρεπε να τους αφήνουν να ουρλιάζουν μόνοι τους. Έχουν πλάκα.

Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις για τη χώρα μας αλλά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετρήθηκαν και βρέθηκαν ανίκανοι και επικίνδυνοι. Κάποιοι μάλιστα κατηγορούν αυτά τα δυο κόμματα για προδοσία.

Ντιντήδες και τζιτζιφιόγκοι σαν τον Μητσοτάκη και τον Λοβέρδο ανήκουν στο παρελθόν.

Αυτοί ήταν «καλοί» για τα χρόνια της παντοδυναμίας των ΜΜΕ των ολιγαρχών, που μπορούσαν να τους παρουσιάζουν μάγκες, ενώ είναι φελλοί.

Τώρα πέφτουν όλοι μαζί.

Και δεν θα αργήσει η ώρα που θα φαγωθούνε μεταξύ τους.

Γιατί στο βάθος είναι η φυλακή.

Πιτσιρίκος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Και είναι μόνο η αρχή! Ο κίνδυνος είναι ότι αν επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο τα πράγματα με την οικονομική ασφυξία να δούμε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άλλες σκηνές απείρου καλούς, που το μόνο που θα επιτυχαίνουν θα είναι η μεγαλύτερη απαξίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο αυτών των υποτιθέμενων εκπρόσωπων του ελληνικού λαού. Όταν εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε άθεους, θεομπαίχτες, απατεώνες, κλεφτές που καταλήστεψαν το ελληνικό δημόσιο, ανθρώπους της νύχτας, κομπιναδόρους, προκλητικές κυρίες που το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι να σκανδαλίζουν, τηλεοπτικούς μαϊντανούς, πολιτικούς με αναχρονιστικές ιδεοληψίες και πάσης φύσεως λαμόγια, τότε τι θέλουμε να περιμένουμε από ένα τέτοιο κοινοβούλιο!

Η ζωοποίηση και προβατοποίηση του ελληνικού λαού έχει λαμπρά προϊστορία! Η μετατροπή της ελληνικής παιδείας σε… εργοστάσιο ζωοπαραγωγής και η εκπαιδευτική αποθέωση της λούφας και της διαστροφής ακόμα από την δεκαετία του εβδομήντα, ήταν επόμενο να φέρει τα σημερινά αποτελέσματα.

Όταν ομολογούσε δημόσια πρώην υπουργός ότι πήρε ένα εκατομμύριο από την Siemens, ήξερε ότι ποτέ δεν θα είχε συνέπειες η δημόσια παραδοχή αυτής της σκανδαλώδης δωροδοκίας. Όταν αφήνουν ελεύθερους υπουργούς που χαντάκωσαν την χώρα, καλή ώρα ο κ Παπακωνσταντίνου, όταν δεξί χέρι πρώην πρωθυπουργού είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της λίστας Λαγκάρντ, μια λίστα που έχει γίνει η ιλαροτραγωδία του δημόσιου βίου, τότε τι περιμένετε;

Αντί λοιπόν διάφοροι επώνυμοι και μη, δημοσιογράφοι της καταστροφής, να βγαίνουν και να… φρίττουν για την εικόνα του κοινοβουλίου, θα πρέπει να κοιτάξουν στον δικό τους καθρέπτη. Γιατί τα μεγαλοκάναλα είναι αυτά που έθρεψαν και στήριξαν με κάθε μέσο πλύσεως εγκέφαλου την επιχείρηση προβατοποίησης των νεοελλήνων.

Όσον αφορά τους ποιμένες μας (ευτυχώς όχι όλοι), αυτοί λες και… ζουν σε άλλη χώρα. Όπως πάντα είναι στο «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ενώ το μόνο που τους «καίει» είναι να μην χάσουν την θέση τους και να μην στεναχωρήσουν τον Οικουμενιστικό Πατριάρχη.

Το ποτήρι δυστυχώς είναι πικρό και το «παιχνίδι» πολύ σκληρό. Αν ο σημερινός πρωθυπουργός εξακολουθήσει να πιστεύει πως μπορεί να έχει και «την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», τότε θα γίνει και αυτός «Ιφιγένεια» τύπου Καραμανλή του 2009. Αν ο σημερινός πρωθυπουργός δεν γίνει «ταύρος» στο υαλοπωλείο της εθνικής υποκρισίας και της εθνικής λαμογιάς, τότε αυτή η χώρα πολύ δύσκολα θα επιζήσει. Αν τέλος όλοι εμείς δεν συνειδητοποιήσουμε σε ποιο πανάκριβο οικόπεδο γεννηθήκαμε και ζούμε, ένα οικόπεδο που πολλοί το εποφθαλμιούν, τότε θα παραμείνουμε εν σκλαβιά «εταίροι» και «σύμμαχοι» των τοκογλύφων μας.

Και όλα αυτά ενώ στην ευρύτερη περιοχή μας εξελίσσονται τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια με σοβαρές συνέπειες για τις εύθραυστες διεθνείς ισορροπίες, «παιχνίδια» στα οποία δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να είναι απούσα.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί δίνουμε τόση σημασία σ΄ όσα κατά καιρούς γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild. Η μεγάλη της κυκλοφορία είναι μια δικαιολογία. Όλες οι ,όχι λαϊκές, αλλά λαϊκίστικες εφημερίδες στον κόσμο έχουν καλές κυκλοφορίες. Αντιστρόφως ανάλογες με την αξιοπιστία τους και τη σοβαρότητά τους.

Τελευταίο δείγμα της ποιότητας της “δημοσιογραφίας τύπου Bild”, το χθεσινό της δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί μέχρι σήμερα λέει η Bild οι Γερμανοί έστειλαν “88 φορτηγά 40 τόνων γεμάτα 100ευρα”! Αναφέρει ότι το μερίδιο της Γερμανίας για την αποτυχημένη προσπάθεια “διάσωσής” μας ήταν 8 δις.
Για να… λαϊκίσουμε κι εμείς λίγο θα τους απαντήσουμε ότι είναι περίπου τα χρήματα που έχουμε πληρώσει στους Γερμανούς τα τελευταία 15-20 χρόνια, για οπλικά συστήματα που μας πούλησαν. Τα περισσότερα από τα οποία αν τους διαφεύγει προσπαθούμε ακόμη να τα κάνουμε να δουλέψουν! Μάταια μέχρι στιγμής.

Θα επισημάνουμε όμως στους συντάκτες του “εξυπνακίστικου” δημοσιεύματος της Bild περί “φορτηγών με ευρώ για την Ελλάδα”, ότι η φοβερή τους… αποκάλυψη έρχεται να “κουμπώσει” με μια πολύ σημαντική και μαύρη για την ιστορία τους επέτειο.

Σαν σήμερα λοιπόν το 1929 ο γερμανικό κράτος παίρνει δάνειο από τις μεγάλες τράπεζες, επειδή δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων και να χρηματοδοτήσει επιδόματα ανεργίας!

Το 1926 η Γερμανία και μαζί της όλη η Ευρώπη άρχισαν να βγαίνουν φαινομενικά από την άβυσσο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Συνθήκη του Λοκάρνο επέτρεψε όμως Γερμανία να πάρει τη θέση της στην Κοινωνία των Εθνών και να μειώσει τις υποχρεώσεις της σε επανορθώσεις για τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο! Ταυτόχρονα της δόθηκαν δάνεια για την οικονομική της ανασυγκρότηση. Τίποτα περίεργο για την Γερμανία η οποία κατάφερνε πάντα να γλιτώνει τα χρέη της!

Με αυτά τα δάνεια η γερμανική βιομηχανία πήρε μπροστά αλλά...

Η Γερμανική βιομηχανία επανεξοπλίστηκε και η βιομηχανική ζωή αναβίωσε, αλλά η οικονομική κρίση συνεχιζόταν και η ανεργία θέριευαν. Από το 1926 ως το 1929 η Γερμανία πλήρωσε πιστά τις υποχρεώσεις της για τις επανορθώσεις που ανέλαβε μετά το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου σύμφωνα με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη γενική χρέωση της Κεντρικής Ευρώπης με ποσά που αυτό το διάστημα διπλασιάστηκαν.

Η πολιτική κατάσταση στην Γερμανία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο κι έτσι φθάσαμε στο σύνταγμα της Βαϊμάρης στηριζόταν στους σοσιαλδημοκράτες σε συνεργασία με το Λαϊκό κόμμα. Αλλά υπήρχαν και άλλα ισχυρά κόμματα με πιο ισχυρό το Κομουνιστικό. Ακολουθούσαν οι Καθολικοί του Κέντρου και οι Εθνικοσοσιαλιστές ναζί που ήταν αντίθετοι με το σύνταγμα της Βαϊμάρης. Οι ναζί αντλούσαν δυνάμεις από την εξαθλιωμένη μεσαία τάξη του πληθυσμού .

Το 1929 οι Ναζί αριθμούσαν 180000 μέλη.

Σ΄ όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το κραχ της 24ης Οκτωβρίου 1929. Η οικονομική βοήθεια προς την Γερμανία διακόπηκε, οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι άνεργοι έφθασαν τα 6 εκατομμύρια.

Και κάπως έτσι οι Γερμανοί “είδαν” ως σωτήρα …τον Χίτλερ.


Το Σεπτέμβριο του 1930 οι Ναζί εξασφάλισαν 6,5 εκατομμύρια ψήφους και 107 έδρες. Ο Χίτλερ διέθετε ήδη ένα οργανωμένο και πειθαρχημένο κόμμα με άφθονους οπαδούς και πολλούς οικονομικούς πόρους που τους παρείχαν πρόθυμα Πρώσοι βιομήχανοι όπως ο Γκούσταβ Κρουπ.

Ο Χιτλερισμός ενισχυόταν από τους Γερμανούς βιομηχάνους και ορισμένους διεθνείς κύκλους που τον στήριζαν και άνοιγε γρήγορα το δρόμο προς την εξουσία. Τον Οκτώβριο του 1929 ο Πρόεδρος Χίντεμπουργκ διόρισε καγκελάριο τον Heinrich Brüning του Καθολικού Κόμματος αλλά γρήγορα υποχρεώθηκε να τον αντικαταστήσει . ΄Ύστερα από μια σύντομη διακυβέρνηση από τον Franz von Papen που ουσιαστικά προετοίμασε την άνοδο στην εξουσία των Ναζί με μέτρα όπως κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών, διωγμοί σε αριστερούς και Εβραίους, ο Χιτλερισμός στις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου 1933 έφτασε της 230 έδρες και κατέλαβε την εξουσία.

Τα “σαίνια” της Bild είναι προφανές ότι όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν.
Αν είχαν στοιχειώδη γνώση της ιστορίας της χώρας τους προφανώς και δεν θα δημοσίευαν τόσο… βαθυστόχαστα ρεπορτάζ.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Θέλουν να μας στηρίξουν για να έχουμε ανάπτυξη... ή αποφασίζουν να αφήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίζει δυσκολίες, να την τιμωρήσουν και να δώσουν ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση" αυτό το δίλλημα θέτει στην Ευρώπη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters από την Νέα Υόρκη, χθες, τελευταία ημέρα της πενθήμερης επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο κ. Κοτζιάς, τονίζει ότι σέβεται τη Γερμανία, όχι όμως και τη γερμανική πολιτική ή τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Βερολίνο την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας, όπως αναφέρει το Ρόιτερς, ότι η Αθήνα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για την κατάρτιση πολιτικών που θα αναζωογονήσουν την ανάπτυξη και θα επιτρέψουν στη χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ερωτηθείς αν ζητάει απλώς από την υπόλοιπη Ευρώπη να εμπιστευτεί την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών απαντά «όχι», εξηγώντας ότι «η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά θα πρέπει να είναι πραγματιστές".
"Είναι σαν το παιχνίδι του δειλού, αλλά όχι το είδος του παιχνιδιού που ξέρετε. Αυτό που ξεχνούν οι φίλοι μας είναι ότι δεν έχουμε καύσιμα για να κινηθούμε... Θέλουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό και στο τέλος θα το κάνουμε", επισημαίνει ο κ. Κοτζιάς.

"Επομένως, δεν δίνετε μια λύση στην Ελλάδα, πιέζετε την ελληνική κυβέρνηση; Ποια μπορεί να είναι η λύση;" διερωτάται, τονίζοντας ότι "η Χρυσή Αυγή έρχεται. Κανέναν δεν συμφέρει αυτό, για αυτό θα βρουν μια λύση".

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Ρωσία για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα περνά από την Τουρκία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και την Ουγγαρία, περιλαμβάνοντας ενδεχομένως και την Αυστρία, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι μια ομάδα θα συναντηθεί τον Μάιο για να συζητήσει τεχνικά και χρηματοδοτικά θέματα. Με βάση τους ρωσικούς υπολογισμούς, η επένδυση στο ελληνικό τμήμα του αγωγού αυτού θα μπορούσε να ανέρχεται στα 2-2,5 δισ. δολάρια, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματοδότηση θα μπορούσε να προέλθει από δυτικές εταιρείες και τράπεζες αντί για τη ρωσική κυβέρνηση.

Όσον αφορά τα χρήματα που θα μπορούσε να λάβει η Ελλάδα ως προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη του αγωγού αυτού, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι Ρώσοι είπαν ότι πρόκειται για ένα ποσό παραπλήσιο με αυτό που θα εισέπραττε η Βουλγαρία από τον αγωγό South Stream. "Δεν είμαι βέβαιος αλλά είναι περίπου 5 δισ. δολάρια", σημείωσε.
Τέλος ο κ. Κοτζιάς διευκρίνισε, ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα Έιμος Χοκστάιν θα βρίσκεται στην Αθήνα σε δύο εβδομάδες για να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό και δυνητικά ευρύτερο σχέδιο κατασκευής φυσικού αγωγού που θα μπορούσε να περιλαμβάνει επίσης την Αλβανία και τη Βοσνία.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η Ρωσία εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για τον γνωστό Σόρος για αδικήματα σε βάρος της χώρας, που σχετίζονται με χειραγώγηση της αγοράς μέσω παραγώγων, σε συνεργασία με οικονομικούς οίκους από Δανία και Σουηδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει ότι ο Σόρος χρησιμοποιούσε παράγωγα σε ξένο νόμισμα, με σκοπό την επίθεση εναντίον των ρωσικών μετοχών και του εθνικού νομίσματος. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Σόρος έκανε χρήση αυτών των παραγώγων με τη βοήθεια τραπεζών και του Λουξεμβούργου.

Η ανακοίνωση κλείνει με ένα ισχυρό μήνυμα για τους ισχυρούς της γης:

«Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα δεχθεί, ότι η εν λόγω χρήση (σσ παραγώγων) γίνεται από ανθρώπους σαν τον Σόρος και τα χρησιμοποιούν για να διαπράξουν αξιόποινες πράξεις, που οδήγησαν σε κοινωνική αποσταθεροποίηση σε όλη την υδρόγειο, και το κυνήγι εναντίον αυτών των εγκληματικών και των συνεργών τους τραπεζιτών Ρόθτσιλντ, Ροκφέλερ θα συνεχισθεί».

Η ΕΕ και το ΔΝΤ πάντως δεν δέχθηκαν το διεθνές ένταλμα σύλληψης και αντίθετα εξέδωσαν «red notice», δηλαδή εγκύκλιο μη εφαρμογής της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Οι εκλογές τελείωσαν, ο Σύριζα νίκησε και η πιο μισητή κυβέρνηση που κυβέρνησε αυτή την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες είναι στο παρελθόν. Τώρα τι γίνεται από εδώ και πέρα; Τι θα δούμε;

Η πρώτη εντύπωση από τον θρίαμβο της αριστερής παράταξης που επικαλέστηκε την εθνική κυριαρχία, την εθνική αξιοπρέπεια και την φραγή των καταστροφικών οικονομικών μέτρων για την ελληνική οικονομία, θέματα που κανονικά θα έπρεπε να τα επικαλούνται αυτοί που θέλουν να λέγονται… «εθνικόφρονες», είναι ότι ανάμεσα στις πολύχρωμες σημαίες που κυμάτιζαν στην πλατεία των Προπυλαίων όπου θα μιλούσε ο θριαμβευτής αρχηγός τους, μόλις και μετά βίας διακρίναμε μια ελληνική σημαιούλα.

Τώρα έχουμε ένα άθεο πρωθυπουργό, μια παράταξη που ευαγγελίζεται να εξαφανίσει τα εκκλησιαστικά σύμβολα από την δημόσια ζωή, μια παράταξη που επί χρόνια κήρυττε τον χωρισμό εκκλησίας και κράτους πράγμα που σημαίνει τον υποβιβασμό της εκκλησίας σε καθαρά διακοσμητικό ρόλο, μια παράταξη που επιδιώκει να εφαρμόσει το γαλλικό μοντέλο του κοσμικού κρατισμού, ένα μοντέλο που έχει προωθήσει η Νέα Τάξη και που κυριάρχησε στην «Ενωμένη Μασονική Ευρώπη» τα τελευταία χρόνια.

Αλλά το ερώτημα είναι ποιοι έφεραν αυτή τη παράταξη στην εξουσία, ποιοι ενεργήσαν με καθοριστικό τρόπο έτσι ώστε να έχει η Ελλάδα σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα αριστερό πρωθυπουργό.
Ο πρώτος υπεύθυνος είναι ο μεγάλος θεομπαίχτης, τώρα πρώην πρωθυπουργός που ξεφτίλισε κάθε θρησκευτικό σύμβολο, έβαλε ιερωμένους και ιερομόναχους να προπαγανδίζουν με εγκληματικό τρόπο υπέρ της μημονιακής λεηλασίας της ελληνικής κοινωνίας, ανοίγοντας τον δρόμο να έρθει η αριστερά στην εξουσία. Αυτή η αριστερά κέρδισε γιατί εμφανίστηκε υπερασπιστής αυτών που θα έπρεπε αυτός να υπερασπίζεται, αλλά τα πρόδωσε και παρέδωσε την εθνική κυριαρχία με εγκληματικό τρόπο στους ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους.

Μεγάλο όμως μερίδιο της ευθύνης για την σημερινή κατάσταση την έχει η διοικούσα εκκλησία. Αυτοί οι ποιμένες είναι αυτοί που εγκατέλειψαν τελείως το ποίμνιο στις πιο «σκοτεινές» στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, που χαριεντίστηκαν με το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο, που στήριξαν την εξουσία των μεγαλυτέρων υποκριτών της ελληνικής πολίτικης ιστορίας.
Αντί να υποστηρίξουν κάποιες αγνές πολιτικές παρατάξεις που αγωνιστήκαν με αντίξοα μέσα για την ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας (και εδώ δεν εννοούμε τους διάφορους πολιτικούς κολουτούμπες), προπαγάνδισαν υπέρ του θεομπαίχτη με αποτέλεσμα να καταρρακώσουν τον ίδιο τον ποιμαντικό τους ρόλο και να ανοίξουν «τις πόρτες της αγανάκτησης» για να έρθει η αριστερή παράταξη στην εξουσία. Υποκριτές ποιμένες, ανάξιοι να εμψυχώσουν το ποίμνιο, το άφησαν έρμαιο και σήμερα έχουν απέναντι τους τον πρώτο επίσημα άθεο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Τώρα αργά για κλάματα! Τώρα με μεγάλη πίκρα θυμόμαστε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που είχε πει :«Οἱ κληρικοὶ θὰ γίνουν οἱ χειρότεροι καὶ οἱ ἀσεβέστεροι τῶν ὅλων»!
Η ελπίδα μας είναι στον Μεγάλο Προστάτη της χώρας μας που ποτέ δεν την εγκατέλειψε αν και εμείς οι ίδιοι την έχουμε πολλές φορές εγκαταλείψει!Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ο τρόμος των Γερμανών και η μοίρα των Ελλήνων

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Πολλά συμβαίνουν εις τον διεθνή χώρο. Ευτυχώς εις την σύγχρονη εποχή υπάρχει το Διαδίκτυο, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο εις το εξωτερικό. Εκεί ο κάθε πολίτης, παράλληλα με τον έντυπο τύπο, κάνει χρήση σε ευρύτατη μορφή και του Διαδικτύου, ενημερώνεται καθημερινώς και ανεμπόδιστα και από πολλές πηγές για κάθε τι που συμβαίνει. Το εργαλείο αυτό τον βοηθάει και να κρίνει, αλλά και για να αποφασίζει για την ζωή του, να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Είναι τώρα ένα επιπρόσθετο και σημαντικό «εργαλείο» της Δημοκρατίας.

Φαίνεται όμως, ότι η Δημοκρατία εις την χώρα μας έχει άλλη σημασία και άλλους κανόνες. Βάσει της «Θεωρίας» μερικών «εμπειρογνωμόνων», η Δημοκρατία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες αυτής της χώρας. Ναι, έτσι πρέπει να είναι. Αλλά εδώ τίθεται το ερώτημα. Ποίους πολίτες εννοούμε, ότι οφείλει να προστατεύει; Αυτούς οι οποίοι, εκ συστήματος, ανήκουν εις την κατηγορία των «βολεμένων», ή αυτούς που έχουν καταδικαστεί να ανήκουν εσαεί εις την κατηγορία των βωβών και των κωφών;

Προς τι όμως αυτή η εισαγωγή και αυτά τα υπονοούμενα του γράφοντος; Η κριτική αυτή δεν υπαγορεύεται ούτε από κακία, ούτε από ιδιοτέλεια. Υπαγορεύεται από την αγωνία δια το μέλλον του Λαού μας! Από τον οποίο δυστυχώς αποσιωπούνται πολλά από ότι συμβαίνουν εις τον έξω κόσμο. Όπως π.χ. και τα κάτωθι:

Ο Jürgen Möllermann, εκ των ηγετικών στελεχών του Φιλελευθέρου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) διατελέσας επί σειρά ετών Αντικαγκελάριος και πρώην Υπουργός Οικονομικών, αυτοκτόνησε προ ολίγων χρόνων. Ο λόγος: είχε κατηγορηθεί δια διάφορα σκάνδαλα και η Γερμανική Βουλή είχε άρει την βουλευτική του ασυλία. Ούτε εις την Γερμανία συμβαίνει εύκολα αυτό. Όταν όμως συμβεί, ο απωλέσας την ασυλία του βουλευτής γνωρίζει, ότι μάλλον θα καταλήξει δια πολλά έτη εις την φυλακή. Οι Γερμανοί βουλευτές και πολιτικοί δεν είναι καλύτεροι από τους δικούς μας. Δεν αντιμετωπίζουν όμως με ψυχρότητα την διαφθορά, διότι γνωρίζουν, ότι καίει, καίει ανθρώπους και σταδιοδρομίες. Την φοβούνται, την τρέμουν λοιπόν!

Μη φαντασθείτε ούτε τίποτε σπουδαία πράγματα, ούτε ότι οι Γερμανοί βουλευτές είναι υπεράνθρωποι, υπεράνω του χρήματος. Πολύ επιτυχώς θα μπορούσαμε να τους συγκρίνουμε με τους Γερμανούς οδηγούς αυτοκινήτων. Και αυτοί βιάζονται, και αυτοί «έχουν αργήσει», και αυτοί θέλουν να παρανομήσουν δια να «φθάσουν εγκαίρως». Έλα όμως που η Γερμανική Τροχαία ούτε κοιμάται, ούτε παραβλέπει, ούτε χαρίζεται. Κόβει άγρια πρόστιμα, προστατεύει την ζωή των πολιτών. Και όποιος τολμήσει, να ρωτήσει τον Αστυνομικό «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», θα εμπλακεί πάρα πολύ άσχημα και με την Αστυνομία και με την Δικαιοσύνη, είτε ο βλάξ είναι υπουργός είτε ο πλουσιότερος ή άλλος «ισχυρός» της Γερμανίας. Εις την Γερμανία δεν υπάρχουν ανόητοι «διανοούμενοι» που ομιλούν περί «κυκλοφοριακής συνειδήσεως» και άλλων βλακειών. Εκεί υπάρχει πράγματι τέτοια συνείδηση, αλλά την επιβάλλει δια πελέκεως η Τροχαία, «όποιος και αν είναι αυτός»!

Ας είμεθα ειλικρινείς! Όλοι θα θέλαμε να «τσεπώσουμε» κάτι, το οποίο, κατά τον Νόμο, δεν μας ανήκει. Αλλά ο απλός πολίτης φοβάται τις συνέπειες. Έναντι αυτού του απλού πολίτη εις την Ελλάδα η Δικαιοσύνη μας λειτουργεί άριστα! Ο εργολάβος όμως, ο οποίος «λάδωσε» κόμματα, υπουργούς και ισχυρά στελέχη των Υπουργείων και των Δημοσίων Υπηρεσιών δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Έχει ολόκληρο το αμαρτωλό Κράτος με το μέρος του. Μπορεί λοιπόν να θησαυρίζει σκοτώνοντας ανθρώπους με τις κακοτεχνίες. Και όταν φέρουν εις την μάνα το κομματιασμένο παιδί της, λόγω των κακοτεχνιών των εργολάβων, «συγκινούνται» διάφοροι καραγκιόζηδες και «απειλούν» Θεούς και δαίμονες, ότι θα συστήσουν «εξεταστικές επιτροπές», θα «γίνει έρευνα» κ.λ.π. Θα μπορούσαν οι καραγκιόζηδες αυτοί να μας πούνε επιτέλους πόσοι Έλληνες σκοτώνονται ετησίως από τις κακοτεχνίες των εργολάβων, και πόσοι από αυτούς είναι εις την φυλακή;

Με τις κατά χιλιάδες αποκαλύψεις περί διαφθοράς δημοσιεύονται σημεία και τέρατα! Μεταξύ των άλλων και π.χ. ότι γραμματείς και φρουροί ισχυρών προσωπικοτήτων, κατέχουν βίλες μεγάλης αξίας. Πως τις πλήρωσαν; Ποιος τους ρώτησε; Τι απάντησαν; Να μας πούνε και εμάς, τους οποίους «τρώγει» το ενοίκιο, αλλά και σκοτώνει η ανείπωτη φτώχεια με τα Μνημόνια. Τελικώς όποιος παρακολουθεί τις αποκαλύψεις αυτές μένει με την εντύπωση ότι οι μεν εκβιάζουν τους δε και όλοι μαζί τα «κουκουλώνουν». Το «κουκούλωμα», αγαπητοί μου φίλοι, το πληρώνουν και οι ανήλικες μαθητές, οι οποίοι ανοίγουν ομπρέλες εις τα άθλια σχολεία των όταν βρέχει…!

Τι και «επαναστατεί» ο πολίτης κατά της καταστάσεως αυτής; Δεν είναι ανάγκη να πάσχει από αρρωστημένη απαισιοδοξία για να καταλήξει εις το συμπέρασμα, ότι «δεν γίνεται τίποτε!»

Αυτή είναι η μοίρα της Ελλάδος και των Ελλήνων. Εκ των έσω δεν γίνεται τίποτε, έστω και αν πολλοί ελπίζουν ότι με την αλλαγή της Κυβέρνησης και με την ΤΡΟΙΚΑ, συγγνώμη με τους ΘΕΣΜΟΥΣ, να αλλάξει κάτι εις την Ελλάδα. Απλώς εις την περίπτωση αυτή θα πλουτίσουν άλλοι. Υπάρχει μόνον μία ελπίδα. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει τώρα να ελέγξει σοβαρά που πάνε τα χρήματά της. Ίσως η στιγμή αυτή να μη είναι τόσο μακριά όσον φαντάζονται οι διάφοροι καραγκιόζηδες, εις την Ελλάδα και αλλού.

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με ένα πολύ χαρακτηριστικό χάρτη που κυκλοφορούν οι Τούρκοι αναδεικνύουν τις διεκδικήσεις τους σε όλο το Αιγαίο που φτάνουν μέχρι νότια της Κρήτης στην νήσο Γαύδο. Η διεκδικήσεις μέχρι και… 150 νησιών και βραχονησίδων σε όλο το Αιγαίο, δεν είναι πρόσφατη προκλητική εξέλιξη. Ήδη απ το 1997 μια τότε μελέτη των Πολεμικών Ακαδημιών της Τουρκίας με αφορμή την κατάληξη της κρίσης των Ιμίων, είχε προβάλλει και επίσημα τουρκικές διεκδικήσεις επί 150 νησιών του Αιγαίου.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τουρκικές εθνικιστικές οργανώσεις την Κυριακή 26 Απριλίου στο Kuşadası κατά της ελληνικής κατοχής 150 νησιών σε όλο το Αιγαίο. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει και αφίσα με το σύνθημα, «Τα 150 νησιά είναι πατρώα γη».

Παλιά «τέχνη» των Τούρκων να προσπαθούν να εκμεταλλεύτούν κάθε εσωτερική κρίση της Ελλάδας, όπως στην δεδομένη συγκυρία, για να προβάλουν τις προκλητικές τους διεκδικήσεις.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου