Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Μαΐ 2015

Πολιτική ασάφεια στον λόγο του Έλληνα πρωθυπουργού περί αριστεράς και δημοκρατίας μέσα στην ελληνική βουλή

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Τα δύο πρόσωπα του Έλληνα πρωθυπουργού αλλάζουν με ταχύτητα φωτός ανάλογα σε ποιον απευθύνεται και με ποιον προσυπογράφει. Δεν έκλεισαν 48 ώρες μετά το δελτίο τύπου που αφορούσε στην τηλεφωνική συμφωνία Γιούνκερ-Τσίπρα και που είχε ως βασικές κοινές συμφωνημένες γραμμές τις συντάξεις (πάνω από το όριο της φτώχειας) και τα εργασιακά (σύμφωνα με τους Θεσμούς της Αγοράς).

Ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος έχει κάνει το τηλέφωνο προέκταση του χεριού του να μιλάει συνεχώς με την κ. Μέρκελ, τον κ. Ολαντ, την κ. Λαγκάρντ, τον κ. Γιούνκερ, σήμερα από το βήμα της Βουλής θυμήθηκε την πολιτική βούληση αν η Ευρώπη "δολοφονήσει" την Ελλάδα. Ο κύριος Τσίπρας το βράδυ συνομιλεί με τους "δολοφόνους" της Ελλάδας και το πρωί "τους δίνει" προς μαζική κατανάλωση.

Θαυμαστής των φιλελευθέρων

Ενώ όλη η διαπραγμάτευση στηρίζεται πάνω στα οικονομικά με στόχο την "δολοφονία" του ελληνικού λαού με επιπλέον φόρους 14 δις για τα επόμενα δύο χρόνια, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η διαπραγμάτευση είναι πολιτική. Από τη μια μεριά ζητά τα 7 δις από το δεύτερο μνημόνιο και από την άλλη δηλώνει ότι το πακέτο είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.

Η συνεχόμενη συνειδητή ασάφεια που διέπει την πολιτική της κυβέρνησης προς τους δανειστές αρχίζει να διέπει την κυβέρνηση και ως προς τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, θυμήθηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που από πολιτική βούληση (κατά τον κύριο Τσίπρα) έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ και τον κ. Κώστα Σημίτη που από πολιτική βούληση (κατά τον κύριο Τσίπρα) έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ.

Και οι δύο περιπτώσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός δεν ήταν βέβαια πολιτική βούληση των εγχώριων πρωθυπουργών αλλά οικονομικά παιχνίδια των ευρωπαίων ηγετών εκείνων των εποχών για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λαός δεν ρωτήθηκε ποτέ για το αν ήθελε να γίνει μέρος της ΕΟΚ και της ΕΕ και ούτε ενημερώθηκε από πριν ποια θα ήταν τα αρνητικά από αυτή την συνένωση.

Χωρίς καμία σαφήνεια στον πολιτικό του λόγο έγινε ακατανόητο αν θεωρεί ότι οι φιλελεύθεροι πολιτικοί Καραμανλής και Σημίτης είναι τα παραδείγματα που θαυμάζει ως πολιτικούς ο αριστερός κύριος Τσίπρας και τα αναφέρει όταν μιλά για το πάθος του που είναι η Ε.Ε.

Συγκάτοικοι με τους Δολοφόνους

Την στιγμή που οι δημοκρατικοί θεσμοί (κατά τον κύριο Τσίπρα) απειλούν με συντάξεις στα όρια της φτώχειας (280 ευρώ), με εργασιακά που θα καθορίζονται από τους "Θεσμούς της Αγοράς" και το "Επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ", ο κύριος Τσίπρας δεν κάνει τον "σκληρό" στους Θεσμούς αλλά στον ελληνικό λαό από το βήμα της Βουλής.

Η "δολοφόνος" (κατά τον κύριο Τσίπρα) Ευρώπη είναι, όπως δήλωσε, "Κοινό μας Σπίτι". Ζητά λοιπόν, από τους Θεσμούς που "δολοφονούν" οικονομικά τον ελληνικό λαό να αλλάξουν πολιτική και να "ανεχτούν την Δημοκρατία στην χώρα που την γέννησε". Το ρήμα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αποδεικνύει ότι οι φίλοι-εταίροι του κυβερνώντος κόμματος δεν έχουν κανέναν σεβασμό απέναντι στους Έλληνες και ότι η Δημοκρατία στην Ε.Ε πλήττεται.

Όμως, η δημοκρατία στην Ε.Ε έγινε πολύ πιο ισχυρή απ' ό,τι ήταν πριν ένα χρόνο, εφόσον ο πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Γιούνκερ, είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στην Ε.Ε, την προεκλογική καμπάνια του οποίου υποστήριξε με πάθος ο ίδιος κ. Τσίπρας. Τον εκλεγμένο δημοκρατικά Γιούνκερ με τον οποίο ο κ. Τσίπρας έβγαλε κοινό ανακοινωθέν δύο ημέρες πριν, σήμερα τον αποκαλεί "δολοφόνο". Αν υποστήριξε έναν "δολοφόνο" ο Έλληνας πρωθυπουργός για την προεδρία της Κομισιόν, ο οποίος ως δεξί του χέρι έχει τον αριστερό κύριο Παπαδημούλη, τότε ο κύριος Τσίπρας είχε ως αντιπολίτευση στην Ελλάδα την πολιτική βούληση να στηρίξει κάποιον που δεν "ανέχεται" την δημοκρατία της χώρας "που την γέννησε", όπως δηλώνει ως πρωθυπουργός.

Διπολική πολιτική προσωπικότητα

Ειδικά με την ρήση του φιλελεύθερου πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη "η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα", που θυμήθηκε ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας κατά την ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή, έγινε κατανοητό τοις πάσι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πάθος του για το "Κοινό Σπίτι", δηλαδή την Ε.Ε, ξεχνάει ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον δημοσίως "αριστερός πολιτικός".

Η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού τις ώρες που ετοιμάζεται η συνέχιση της "οικονομικής δολοφονίας" των Ελλήνων είναι τόσο ισχυρή, που μετατρέπει τον ίδιο στο "καλό παιδί" κάτω από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και στο "κακό παιδί" του

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πριν από δύο ακριβώς έτη, στις 8 Μαΐου 2013, γράφαμε με τίτλο: «Διώκονται χριστιανοί και η Δύση σιωπά».

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα ακόλουθα δυσοίωνα: «Οσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων είναι πέραν πάσης περιγραφής. Συρορθόδοξοι μητροπολίτες απήχθησαν στη Συρία και ακόμη αγνοείται η τύχη τους. Χριστιανικοί ναοί καταστρέφονται. Οι πιστοί διώκονται απηνώς από έξαλλους ισλαμοφασίστες. Πολλοί δολοφονούνται. [...] Η πικρή αλήθεια είναι ότι η περιβόητη αραβική "άνοιξη" αποτελεί μια μεταμφίεση του ισλαμικού χειμώνα. [...] Γύρω από την πατρίδα μας έχει αρχίσει να διαφαίνεται ο σχηματισμός του ισλαμικού τόξου».

Eπιβεβαιώθηκαμε στις προβλέψεις μας. Το Ισλάμ προελαύνει, αφαιρώντας τα επιχειρήματα των αντιπάλων του όχι με αντεπιχειρήματα, αλλά με καλοακονισμένες λάμες σπαθιών, τα οποία αποκεφαλίζουν τους «άπιστους». Δίχως κεφάλι δεν μπορεί κάποιος να εκφράσει επιχειρήματα και αυτό εφαρμόζουν οι τζιχαντιστές για να επιβάλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους στον πλανήτη ολόκληρο.

Και μέσα σε αυτή την κοσμοχαλασιά που έχει προκαλέσει το Ισλαμικό Κράτος κι ενώ όλοι ξέρουν τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει η αθρόα λαθρομετανάστευση μουσουλμάνων στην Ελλάδα, τι κρίνει σκόπιμο να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Λαφαζάνη; Να φέρει τροπολογία για το τζαμί των Αθηνών, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων! Κι αυτό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Φυσικά, οι γνωρίζοντες τις βασικές προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν αιφνιδιάζονται από την πρεμούρα του κ. Λαφαζάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προωθήσει το δικαίωμα των μουσουλμάνων να ακούν τον μουεζίνη τους (ακόμα και εγγύς της Ακροπόλεως) όσο κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα.

Ομως τώρα οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν ψηφίζουν για την ικανοποίηση των ιδεοληψιών ορισμένων φανατικών. Διαχειρίζονται τη μοίρα του έθνους των Ελλήνων. Καλό είναι να συμβιβαστούν με την ιδέα και να πράξουν τα δέοντα: Κανένα τέμενος εντός των Αθηνών!

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 NIKOSNIKOLOPOULOS


«Η παρομοίωση του τρόπου με τον οποίο δόθηκαν οι συχνότητες στους ήδη υπάρχοντες ολιγάρχες το 1989 μοιάζει με τον τρόπο που δόθηκε η δημόσια περιουσία στους λίγους στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης»!
Αυτά ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής!Όλοι γνωρίζουμε ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε.Θα βγούνε τώρα τα παιδιά του να διαμαρτυρηθούν ότι ο πρωθυπουργός είναι προκλητικός και τότε ακόμα ήταν μαθητής και δεν έχει δικαίωμα να μιλάει;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Αυτοί που ζουν το μαρτύριο της σταγόνας εδώ και 6 χρόνια δεν χρειάζεται να δουν τίποτα παραπάνω για να καταλάβουν τις εκπλήξεις που έρχονται με φόρα από τους δανειστές και από τα πολιτικά τους τσιράκια, τα οποία για καθαρά εθιμοτυπικούς λόγους έχουν το προσωνύμιο "ελληνική κυβέρνηση".

Το μαρτύριο της συνεχόμενης μπόρας θα το γευτούν και όσοι όλα αυτά τα χρόνια (και τα προηγούμενα αυτών) κρύβονται πίσω από κόμματα και ψήφο νομίζοντας ότι θα σώσουν το δικό τους τομάρι. Θα το σώσουν για τρεις μήνες, για έξι μήνες άντε για ένα χρόνο. Και μετά;

Δυστυχώς στην Ελλάδα καμία μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να αλλάξει την κοινωνική ενοχή που διέπει όλα τα στρώματα του πόπολου. Ακόμα και αυτή την στιγμή που έχει καταρρεύσει η αριστερή περιβολή της κυβέρνησης και φάνηκε καθαρά ότι πρόκειται για μια άκρα φιλελεύθερη κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, η πλειοψηφία του πόπολου κρατάει τις κόκκινες γραμμές που την διαχωρίζει από τους κατεστραμμένους ή τους συνειδητοποιημένους πολίτες.

Δυστυχώς, αυτή η πλειοψηφία συνεχίζει να θεωρεί πως ό,τι λέγεται κόντρα σε πολιτικές εξαθλίωσης και παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας γίνεται είτε επί προσωπικού, είτε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Δεν είναι διατιθεμένη να κάνει οποιαδήποτε ρήξη με το προσωπικό συμφέρον της για να συνενωθεί με τον λαό που έχει νιώσει στο πετσί του την κατοχική δύναμη η οποία έχει πάρει την πλήρη εξουσία στην χώρα.

Καμία τύψη για τη μηδαμινή κοινωνική συνοχή που λογικά θα έπρεπε να έχει ένας λαός όταν ο εχθρός τον ξεσκίζει και εντόπιες διορισμένες κυβερνήσεις ρίχνουν και τον τελευταίο τοίχο αντίστασης εναντίον των δυνάμεων του εχθρού.
Δε μπορεί από τη μια πλευρά το πόπολο να υποστηρίζει ότι δέχεται πλήγματα από εξωτερικούς θεσμούς και την ίδια στιγμή να δικαιολογεί τα πλήγματα που δέχεται από τους εσωτερικούς θεσμούς. Το να κερδίσεις παράταση ζωής για έξι μήνες και ένα χρόνο δεν είναι ζωή, είναι ιατρική γνωμάτευση ότι πάσχεις από την ανίατη ασθένεια βαριάς μορφής ηλιθιότητας μετά ωφελιμισμού.

Μόνο αν έχεις διαπιστευτήρια από την εξουσία, είτε είναι δεξιά, είτε αριστερή, ότι εσύ θα επιβιώσεις γιατί προσφέρεις τις υπηρεσίες σου ακόμα κι αν χρειαστεί να σκοτώσεις τον διπλανό σου, δικαιολογεί την στάση της πλειοψηφίας. Καθαρά μισθοφορικά στρατιωτάκια, που δεν έχουν ούτε ίχνος αξιοπρέπειας για να θιγεί, δίνουν ακόμα και το ίδιο τους το παιδί προκειμένου να παραταθεί η μικρή θλιβερή εξουσία τους πάνω στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα ίδια λάβαρα για τους "κοινωνικούς αγώνες" επί σοσιαλιστικοδεξιοκεντρώων κυβερνήσεων τα σηκώνουν σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι εις το όνομα της "κοινωνικής αλληλεγγύης". Παραμάγαζο ήταν οι κοινωνικοί αγώνες, παραμάγαζο έγινε και η κοινωνική αλληλεγγύη. Μόνο που όταν πρόκειται για αλληλεγγύη δεν γίνεται τον χορό να τον σέρνει "αριστερός" που τίποτε δεν έχασε εδώ και 6 χρόνια, παρά μόνο επιδοματάκια και μπόνους.

Η αλληλεγγύη δίνεται από αλληλέγγυους και αυτό σημαίνει ότι είναι στο ίδιο ακριβώς οικονομικό, κοινωνικό και ταξικό επίπεδο. Αλληλεγγύη που δίνεται ως χόμπι από τους έχοντες για τους μη έχοντες είναι ακριβώς η ίδια που έδειξε με το παντεσπάνι της η Αντουανέτα. Πήξαμε σε όλη την Ελλάδα από Αντουανέτες που από τη μια πολιτεύονται με την εξουσία και από την άλλη αντιπολιτεύονται την εξουσία μέσω "κοινωνικής αλληλεγγύης" με σκοπό την υψηλότερη θέση ιεράρχησης που θα τους δώσει η εξουσία.

Υπάρχει κοινωνική ενοχή κι αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ένοχοι. Κοινωνικά ένοχοι. Ένοχοι για την καταστροφή της σημαντικότερης μερίδας του λαού. Αυτού που πρόσφερε με δουλειά και όχι με ρουσφέτια σε πολιτικά γραφεία. Λαός που δούλευε για την πατρίδα και δεν πληρωνόταν από το Κράτος. Ένοχοι που δεν τολμούν να μιλήσουν επί "αριστερής" κυβέρνησης για τους τοίχους εκτελέσεων που έχουν στηθεί σε κάθε τοίχο σπιτιού εκατομμυρίων Ελλήνων. Στημένοι άνθρωποι μπροστά σε ένα σουρεάλ εκτελεστικό απόσπασμα με σφαίρες φορολογικές απειλές, επιβεβλημένη ανεργία, εξεφτελισμένα 5μηνα κοινωφελούς απασχόλησης, χρέη προς δημόσια κατοχικά εισπρακτικά ταμεία, αισχρό βιβλιάριο ανασφάλιστου, κατάπτυστο επίδομα απόρου, και ΦΠΑ πολυτελείας για τα κοινωνικά αγαθά νερό, ρεύμα, παροχή υγείας. Εκτελεστές δεν είναι οι στρατηγοί Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Κυβέρνηση αλλά οι μισθοφορικές ορδές που είναι "αριστεροί", "πατριώτες" και "αλληλέγγυοι".

Πόσο θα κρατήσει το πανηγύρι για τους μισθοφόρους; Τρεις μήνες, έξι μήνες, ένα χρόνο; Μετά τι; Μετά θα έρθει μια νέα αριστερά αλληλέγγυα που θα γεννηθεί από την σημερινή αριστερή εξουσία ως νέο ανάχωμα. Θα έχει πέσει βέβαια το μηνιαίο μίσθωμα των υπηρεσιών αλλά η κοινωνική ενοχή πρέπει να συνεχιστεί. Μέχρι να μην υπάρξει πλέον μειοψηφία να αντιδρά. Μέχρι να μην υπάρξει πλέον μειοψηφία να κρατά την αξιοπρέπεια τόσο ψηλά που να καλύπτει και την ξεφτίλα της πλειοψηφίας.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Βρε μπας και μας δουλεύουν σε συμπαιγνία κυβέρνηση και δανειστές, παίζοντας την προπαγάνδα του Γκέμπελς (πόλεμος των νεύρων) μέχρι να σπάσει ψυχολογικά ο λαός και να δεχτούμε τα νέα σκληρά μέτρα και το νέο μνημόνιο ως λύτρωση;

Το ότι εφαρμόζεται σε βάρος του ελληνικού λαού αυτή η μέθοδος της προπαγάνδας από τους επιτιθέμενους δανειστές, αυτό είναι οφθαλμοφανές σε ό,ποιον διαθέτει απλές γνώσεις προπαγάνδας. Το μέγα ερώτημα είναι, το εάν συμμετέχει σ’ αυτό το προπαγανδιστικό τέχνασμα και η ελληνική κυβέρνηση, σε απόλυτη συνεργασία με τους δανειστές;

Η μέθοδος του πολέμου των νεύρων ερεθίζει εναλλάξ και συνεχώς πότε τον θετικό και πότε τον αρνητικό πόλο του νευροψυχικού μας συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι να καταρρέει το νευροψυχικό σύστημα και το άτομο να χάνει την ψυχολογική του ισορροπία. Έτσι πανικοβάλλεται και δεν μπορεί πλέον να σκεφτεί με ψυχραιμία και να χαράξει σταθερή γραμμή άμυνας.
Με τη μέθοδο αυτή τα άτομα, αλλά και ολόκληροι λαοί, όπως συνέβη στην περίπτωση κατάληψης της Αυστρίας από τους ναζί, χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα, παραδίδονται στον επιτιθέμενο για να λυτρωθούν από την αφόρητη ψυχολογική αστάθεια και τον τρόμο για το τι θα επακολουθήσει αν αντισταθούν.

Σήμερα λοιπόν ο ελληνικός λαός, δέχεται ως λύτρωση τη συνέχιση σκληρότερου ακόμα μνημονίου με περισσότερους φόρους και περισσότερη εξαθλίωση και απώλεια περιουσιών, ως μία λύτρωση από το άγχος που του προκάλεσε η προπαγανδιστική τεχνική του πολέμου των νεύρων. Παράλληλα δοξάζει και υμνεί την κυβέρνηση Τσίπρα, που τον απαλλάσσει από αυτό το αφόρητο ψυχολογικό μαρτύριο που τεχνητά του δημιούργησαν οι δανειστές.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτή θύμα αυτού του ψυχολογικού πολέμου και όχι συνεργαζόμενη με τους δανειστές για την παράδοση του λαού.

Πηγή "Προεδρική Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Αποτελεί μεγάλη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα μας η ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων διά των εκπροσώπων τους βουλευτών που μετέχουν της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην ανασύσταση του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Για να διερευνηθεί πως η μοναδική ομόφωνη στα χρονικά απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2012 για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens και η οποία επιδίκαζε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου της τάξεως των 2 δις ευρώ – απόλυτα απαραίτητα σήμερα – μετατράπηκε από κάποιους πολιτικούς ταχυδακτυλουργούς σε έναν κατάπτυστο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ της Γερμανικής εταιρείας και του Δημοσίου. Με υποχρέωση της γερμανικής πολυεθνικής να ανταποκριθεί σε μια σειρά μέτρων, όπως 80 εκ. ευρώ από συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκ. ευρώ και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ με απασχόληση 700 ατόμων κλπ.

Έτσι, ενώ η Siemens θα έπρεπε να καταβάλει τα 2 δις ευρώ ως πρόστιμα για τις παράνομες μεθοδεύσεις της προκειμένου να “κερδίζει” μεγάλα δημόσια έργα, φρόντισαν κάποιοι “ευφυείς” πολιτικοί να συναινέσουν σε μηδενικό τίμημα από τη στιγμή που κανένα από τα σημεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν τηρείται!!

Ωστόσο, αυτός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου είναι άκυρος από τους πρώτους μήνες της ύπαρξής του. Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος αυτής της σύμβασης αναφέρεται ρητώς, ως δεσμευτική ισχύς: «Τα Μέρη συμφωνούν ότι η παρούσα Συμφωνία θα παρουσιαστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς εξέταση και κύρωση. Σε περίπτωση που η παρούσα συμφωνία απορριφθεί, δεν κυρωθεί εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της από τη Siemens, ανακληθεί ή ακυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη και θα θεωρείται για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις και/ή τις σχετικές διαδικασίες ως “χωρίς αναγνώριση”. Στην περίπτωση αυτή, τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν».

Από τη στιγμή λοιπόν, που ουδέποτε αυτός ο Συμβιβασμός κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή, δεν καθίσταται αυτομάτως άκυρος; Πολύ δε περισσότερο, όταν η Siemens υπέγραψε αυτόν τον Συμβιβασμό στις 7 Μαρτίου 2012 ενώ το Ελληνικό Δημόσιο διά μέσω του εκπροσώπου του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012. Δηλαδή, μετά από πεντέμισι μήνες!! Δηλαδή, πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 45 ημερών που όριζε ο Συμβιβασμός!! Άρα, όταν μια Διεθνής Σύμβαση κυρώνεται εκπρόθεσμα, απλά είναι άκυρη!!

Όμως, στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί το γιατί οι προηγούμενοι αρμόδιοι Υπουργοί Σαχινίδης και Ζανιάς δεν υπέγραφαν αυτόν τον Συμβιβασμό; Γιατί, άφησαν να παρέλθει το 45ήμερο που οριζόταν, από τη στιγμή που ο Συμβιβασμός αυτός θεωρητικά ήταν για τις Μνημονιακές κυβερνήσεις επ΄ ωφελεία του Ελληνικού Δημοσίου; Γιατί, ο σημερινός Διοικητής της ΤτΕ υπέγραψε τον Συμβιβασμό δυο ημέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά ως Πρωθυπουργού στη Γερμανία, όταν αναφώνησε μπροστά στη Γερμανίδα Καγκελάριο το “ουδείς αναμάρτητος”; Μήπως γιατί του είχε διαμηνύσει η Μέρκελ: «Θα σου κόψω τα ποδάρια αν έρθεις χωρίς την υπογραφή»;

Εδώ επίσης, αξίζει να τονιστεί πως σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού και όπου είχε θέσει τη νομική βάση ακυρότητάς του, τον Οκτώβριο του 2012, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε πει πιεζόμενος: “Το Νομικό Συμβούλιο με συμβούλευσε να υπογράψω. Το μόνο που μου είπε είναι ότι πρέπει να καταθέσω στη Βουλή μια διάταξη σε ένα νόμο που να αναφέρει ότι η Σύμβαση αρχίζει από τη στιγμή που υπογράφτηκε και από τα δυο μέρη. Συνεπώς, από τις 22 Αυγούστου αρχίζει να μην έχουμε προβλήματα ακυρότητας”.

Από τα παραπάνω λοιπόν, επαληθεύεται πως ο Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε με το πιστόλι στον κρόταφο τον Συμβιβασμό. Γιατί, καμιά νομοθετική διάταξη στη Βουλή – που είναι μονομερής ενέργεια – δεν μπορεί να αλλάξει μια Διεθνή Σύμβαση.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, ήταν ο μόνος ο υπογράφων που φώναζε και εξακολουθεί να φωνάζει πως πρέπει να συσταθεί Νέα Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens. Για να εξετασθούν οι ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα και όλων όσων άλλων ενέχονται στην αμαρτωλή ιστορία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού Siemens - Ελληνικού Δημοσίου και οι οποίοι παρανόμησαν ή κατέστησαν επίορκοι του καθήκοντός τους. Όπως, επί παραδείγματι: Της Πηνελόπης Παγώνη, Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, που ορίσθηκε ως Επίτροπος Εταιρικής Συμμόρφωσης, προκειμένου να ελέγχει την τήρηση όλων των υποχρεώσεων της Siemens που απορρέουν από τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!! Και φυσικά και των άλλων τριών μελών της Επιτροπής της!!

• Του Ευάγγελου Βουτσινάκη, Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
• Του Θεόδωρου Κοματά, Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
• Του Δημοσθένη Ραγκαβά, Αντιπύραρχου, Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Όλοι οι παραπάνω ορίσθηκαν ως θεματοφύλακες του Ελληνικού Δημοσίου με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αριθ. Πρωτ. 118/17 Σεπτεμβρίου 2012.

Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Ζωής Κωνσταντοπούλου, και να προχωρήσει σε Νέα Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens. Για να αλλάξει και το ύψος της αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλλει η γερμανική εταιρεία. Όταν σε άλλες χώρες, όπου διαπιστώθηκαν σκάνδαλα και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η εταιρεία πλήρωσε βαρύτατο οικονομικό τίμημα. Ας μην είμαστε και σε αυτή την περίπτωση, η εξαίρεση του κανόνος!!!

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και των ευρωπαίων εταίρων πλησιάζουν στο τέλος. Σε λίγες εβδομάδες η Ελλάδα θα πάρει τα χρήματα. Η Αθήνα χρειάζεται μία συμφωνία ώστε να κερδίσει βραχυπρόθεσμη ρευστότητα, τονίζει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

«Σε αντίθετη περίπτωση, οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ, καθώς και στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους δεν θα εκπληρωθούν. Εάν η Ελλάδα καταστεί αφερέγγυα, οι συνέπειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν(...) Στη σκιά αυτών των διαπραγματεύσεων υπάρχει ένα ακόμη δράμα: η επιστροφή της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική πραγματικότητα», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι για τον Αλέξη Τσίπρα οι «δικοί» του άνθρωποι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο ανάμεσα σε εκείνον και τους εταίρους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δείξει μία διάθεση στροφής από την άγρια πολιτική αντίθεσης και σε ένα σύντομο διάστημα έχει ενσωματωθεί με τις συνθήκες. Για αυτό είχε προσωπικές συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και πολλούς άλλους ευρωπαίους ηγέτες», προσθέτει.

Αναφορικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει πίσω στο ρεαλισμό την αριστερή πλατφόρμα, η εφημερίδα την αντιπαραβάλλει με την γνωστή ταινία του Βόλφγκανγκ Μπέκερ «Good Bye, Lenin».

«Προκειμένου να κρατήσει την αριστερή πλατφόρμα, που προέρχεται από το παλιό κομμουνιστικό κόμμα με το μέρος της, η κυβέρνηση σκηνοθετεί την δική της εκδοχή της ταινίας Good bye, Lenin. Δανείζεται τη γλώσσα παλαιών μαρξιστικών κειμένων, όπου αντίπαλοι είναι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι γερμανοί αποικιοκράτες. Η ιδιωτική οικονομία αντιμετωπίζεται με καχυποψία, ο δημόσιος τομέας αποτελεί τη λύση της ανεργίας και όποιος δεν είναι με το μέρος μας είναι εναντίον μας. Το δράμα αυτής της σκηνοθεσίας είναι ότι οι πολίτες υποφέρουν», αναφέρει ο αρθρογράφος.

Παραδέχεται, ωστόσο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον αυτής της κατάστασης έχει κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Αναπροσάρμοσε τη διαπραγματευτική του ομάδα, ετοιμάζει κόμμα και πολίτες για έναν έντιμο συμβιβασμό και είναι διατεθειμένος να αμφισβητήσει τις "κόκκινες γραμμές"(…) Τώρα πρέπει από την πλευρά τους και οι ευρωπαίοι εταίροι να τολμήσουν ένα βήμα και να της δώσουν προκαταβολικά εμπιστοσύνη εξασφαλίζοντάς της αέρα μέχρι τον Ιούνιο», τονίζει.

Πηγή "Ημερησία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Περιμένοντας  το 25ο κατά σειρά ''κρισιμότατο'' Eurogroup, όπου θα επέλθει η 85η συνεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης τοκογλύφων και συγχρόνως η κυβέρνηση θα πηδήξει, κατά τους ''συστηματικούς'' παπαγάλους, καμιά 300αρια κόκκινες γραμμές, εκτελώντας (κατά τους ίδιους) την 1080στη κωλοτούμπα της, εμείς ας θυμηθούμε κάτι ξεχασμένο: κάτι λιγότερο από μισό μηνιάτικο σε ένα κατακίτρινο χαρτονόμισμα!

Βλέποντας αρχικά το blog την φωτογραφία σάστισε.
Όχι για αυτό που υπονοεί.
Αλλά γιατί δεν θυμόταν το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα που μπουκώνει τα στόματα των ηθικών αυτουργών της καταστροφής κοινωνίας και πολιτών.
Στην αρχή νόμισε ότι ήταν photoshop. Σκαλίζοντας όμως την μνήμη του και ψάχνοντας στο internet διαπίστωσε ότι είναι αληθινό! Απλώς το είχε ξεχάσει!

Όπως σαφώς το έχουν ξεχάσει και η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων, αφού το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα αντιπροσωπεύοντας πιά λίγο λιγότερο από μισό μηνιάτικο ενός εργαζόμενου, τους είναι πρακτικά άχρηστο!

Διότι τί να το κάνεις το διακοσάευρω;
Τί να το κάνει ο μέσος εργαζόμενος;
Να το αποταμιεύσει, ή να μαζέψει κι άλλα ίδια να πάει να αγοράσει αυτοκίνητο;
Τί να το κάνει, αφού μόνο μ' αυτό καλείται να βγάλει πέρα τα έξοδα διατροφής, μετακίνησης, και λοιπής διαβίωσης μισού μήνα.
Χίλιες φορές καλύτερα 40 πεντάευρα.
Γεμίζουν την τσέπη, και σου δίνουν μιά ψευδαίσθηση ότι έχεις χρήμα βρε παιδί μου, κάτι. Ότι είσαι κάποιος τέλος πάντων!

Το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα, όπως και το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το επίσης ξεχασμένο και υπαρκτό μόνο στην σφαίρα της ονειροφαντασίας, πεντακοσάευρω, είναι χρήσιμα πλέον για μία δουλειά: την εικονιζόμενη στην φωτογραφία.
Για να μπουκώνουν τα στόματα (και τις λοιπές τρύπες) των θλιβερών υποπροϊόντων της ελληνικής κοινωνίας, που δεν διστάζουν να ζουν εις βάρος του λαού και να πλουτίζουν με χρήμα κλεμμένο απ' τους άνεργους, τους κατεστραμένους, τους χιλιάδες αυτόχειρες.

Το blog ελπίζει και εύχεται, σε μιά κίνηση υψηλού συμβολισμού, όταν τα όντα αυτά αποδημήσουν εις Κύριον, να τα παραχώσουν ακριβώς όπως απεικονίζονται εδώ.

Αφού με τόσο κόπο τα μάζεψαν, ας τα πάρουν και μαζί τους!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με μεγάλη έπαρση το υπουργείο της Πολεμικής Βιομηχανίας της Τουρκίας και ο υπεύθυνος της τουρκικής ναυπηγικής εταιρείας, Sedef Geni İnşaat Sanayii, ανακοίνωσαν ότι μέσα στο 2021 το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο τουρκικής κατασκευής, θα είναι έτοιμο να πλεύσει στις θάλασσες που περιβάλουν την Τουρκία, δηλαδή στο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλανοφόρο αυτό θα έχει 231 μέτρα μήκους και θα είναι εκτοπίσματος 27.436 τόνων. Θα έχει την δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης πολεμικών ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροπορικών οχημάτων, καθώς και πολεμικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ενώ το ειδικευμένο προσωπικό του θα ανέρχεται σε χίλια διακόσια άτομα. Το πλοίο θα έχει επίσης την δυνατότητα μεταφοράς αρμάτων μάχης και άλλων ειδών τεθωρακισμένων οχημάτων του τουρκικού στρατού, καθώς και ειδικών αποβατικών δυνάμεων ενώ θα διαθέτει περί τις 6 πίστες για τα αεροπορικά οχήματα. Δηλαδή με λίγα λόγια το τελειότερο δείγμα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Παράλληλα θα διαθέτει υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα δυναμικότητας 34 κλινών.

Το εντυπωσιακό είναι, όπως το υπερτονίζουν οι Τούρκοι αρμόδιοι, ότι το αεροπλανοφόρο αυτό που θα εδραιώσει την Τουρκία σαν μια σύγχρονη υπερδύναμη είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τουρκικής παραγωγής και ναυπηγείται σε συνεργασία των τουρκικών φιρμών, Aselsan- Havelsan, σε συνεργασία με την ισπανική Navantia. Μεγάλο βάρος δόθηκε στην εξοπλισμό του με τα τελευταία συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ηλεκτρονικής παρακολούθησης των κινήσεων αντιπάλων μονάδων, συστήματα εντοπισμού και εξουδετέρωσης ναρκών και κάθε υποβρύχιας απειλής, ενώ θα έχει την δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλων ταχυτήτων.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην γειτονική «σύμμαχο» και πολύ «φίλη» μας Τουρκία, εμείς θα ασχολούμαστε με την καθημερινή μιζέρια της ελληνικής κρίσης, την φιλοξενία των εκατοντάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών, την οικοδόμηση τζαμιών, την νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και άλλα ευτράπελα, που όταν μας αναγκάσουν να ξυπνήσουμε, θα είναι μάλλον πολύ αργά.

Ω μη γένοιτο!

Πηγή XeiladakisNikosΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

«Η Ε.Ε. είναι λιγότερο μαχητική από μία ορδή από κότες» είπε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος και πρότεινε τη συγκρότηση κοινού ευρωπαϊκού στρατού από τα κράτη μέλη της Ενωσης.

Όχι απλώς δεν έχει άδικο, αλλά είναι απόλυτα εύστοχος. Όμως, υπάρχει ένα ζήτημα σε αυτή τη δήλωσή του: δεν εξηγεί το «γιατί».

Γιατί η Ε.Ε. η οποία έχει επιδείξει τέτοια μανία με τη λιτότητα, δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με τη φύλαξη των συνόρων της, ή με τον ρόλο της στον κόσμο;

Η απάντηση είναι απλούστατη: επειδή αυτό δεν ενδιαφέρει (ακόμα) τη Γερμανία.

Η μόνη αληθινά ισχυρή χώρα της Ένωσης, η οποία καθορίζει σχεδόν στα πάντα την ατζέντα και την πολιτική με τους άλλους απλώς να παρακολουθούν, δεν έχει, προς στιγμή τουλάχιστον, ούτε ζητήματα εθνικής ασφάλειας που να απαιτούν τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού στρατού, ούτε φιλοδοξίες γεωπολιτικού ρόλου που να συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο όπως λ.χ. η Γαλλία ή η Αγγλία – επίσης μέχρι στιγμής, γιατί, αυτά, και τα δύο είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν και μάλιστα σύντομα.

Επιπλέον, η Γερμανία σύντομα θα αφήσει πίσω της και τις τελευταίες «τύψεις» του πολέμου, οι οποίες υπήρξαν νομικά και πολιτικά καθοριστικές για τη σχέση της με την οργάνωση ισχυρού στρατού είτε εντός της, είτε ευρωπαϊκού.

Με άλλα λόγια, όταν οι Γερμανοί φέρουν την υπόθεση «κοινός στρατός» στην ατζέντα, τότε και θα γίνει – ίσως την προετοιμάζουν μάλιστα, με τον Γιούνκερ να στρώνει το έδαφος.

Όμως αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα παράλληλα με τη διαδικασία πολιτικής ενοποίησης που προετοιμάζουν μετά την ολοκλήρωση της ομογενοποίησης των δημοσιονομικών σχεδιασμών στο χώρο της ευρωζώνης.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι το αν η Ευρώπη μοιάζει με ορδή από κότες.
Το ζήτημα είναι πότε η αλεπού θα αποφασίσει ότι πρέπει να τις… κάνει δικές της…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η προσπάθεια των ΗΠΑ να υπονομεύσουν μέσω Ουκρανίας τις ρωσογερμανικές σχέσεις καθορίζει την απουσία Ευρωπαίων ηγετών από τη Μόσχα

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μόνοι τους, όπως σχεδόν πάντα... στα εβδομήντα χρόνια που έχουν κυλήσει από τότε, θα γιορτάσουν αύριο οι Ρώσοι την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας. «Μόνοι» τρόπος του λέγειν φυσικά, αφού στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας θα βρίσκονται οι ηγέτες της Κίνας και της Ινδίας που εκπροσωπούν δυόμισι δισεκατομμύρια ανθρώπους, μαζί με τους εκπροσώπους δεκάδων άλλων χωρών. Στους εορτασμούς της 70ής επετείου της νίκης επί της χιτλερικής Γερμανίας θα απουσιάζουν όμως οι ηγέτες των κρατών της αντιγερμανικής συμμαχίας του 1940-1945. Θα απουσιάζουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας και σχεδόν όλων των μικρών κρατών της Ευρώπης που τότε είχαν παλέψει κατά του Χίτλερ και της ναζιστικής Γερμανίας. Δεν ήταν έτσι στην 60ή επέτειο πριν από δέκα χρόνια, το 2005. Τότε όλοι αυτοί ήταν παρόντες στη ρωσική πρωτεύουσα. Πρόεδρος της Ρωσίας και τότε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν, αλλά οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είχαν ακόμη ελπίδες ότι ο ρωσικός καπιταλισμός της νέας εποχής θα μπορούσε να είναι υποχείριό τους. Η δεκαετία που πέρασε δεν δικαίωσε για την ώρα τις προσδοκίες τους.

Η αλήθεια είναι ότι ο ρωσικός λαός ουδέποτε ενδιαφερόταν για το ποιοι ηγέτες ξένων χωρών έρχονταν στη Μόσχα στις επετείους της 9ης Μαΐου. Ηταν τόσο απέραντη η φρικτή έκταση του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», όπως αποκαλούν οι Ρώσοι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τα 27 εκατομμύρια νεκρούς Σοβιετικούς πολίτες και τουλάχιστον άλλους τόσους τραυματίες, που οι Ρώσοι πραγματικά γιορτάζουν ξεφαντώνοντας την επέτειο αυτή. Μόνο οι κυβερνήσεις της Ρωσίας ενδιαφέρονται ποιος ήρθε και ποιος δεν ήρθε. Φέτος η ρωσική κυβέρνηση ήξερε εκ των προτέρων ότι σχεδόν κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν θα τολμούσε να πατήσει το πόδι του στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει το μέτωπο της Ουκρανίας. Κατορθώνοντας να εκλέξουν οι Αμερικανοί πρωθυπουργό της Ουκρανίας τον απολύτως αφοσιωμένο στην εκτέλεση των εντολών των ΗΠΑ Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος βασίζεται σε μερίδα φασιστών Ουκρανών κατσαπλιάδων, η Ουάσιγκτον έχει φέρει τη Μόσχα σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Από τα 45 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ουκρανίας, πάνω από 8 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας αυτής είναι Ρώσοι.

Αν ο Πούτιν άφηνε στα νύχια των Ουκρανών φασιστών, ακροδεξιών και δεξιών «ομήρους» οκτώ εκατομμύρια Ρώσους, οι άνθρωποι αυτοί θα υπέφεραν τα πάνδεινα. Θα κατεξευτελιζόταν προσωπικά και ο ίδιος ο Πούτιν καθώς με αμερικανική καθοδήγηση οι Ουκρανοί φασίστες θα τον γελοιοποιούσαν, με θύματα φυσικά τα οκτώ εκατομμύρια Ρώσων «ομήρων».

Πέραν της υπονόμευσης της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας, οι Αμερικανοί είχαν και έναν άλλον στόχο στην υπόθεση αυτή: να υποσκάψουν την άδηλη συνεργασία Ρωσίας - Γερμανίας, ειδικά στον ενεργειακό τομέα! Ακόμη επί εποχής της Σοβιετικής Ενωσης, αλλά πολύ περισσότερο μετά την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, οι Γερμανοί φρόντιζαν με τη γνωστή επιμέλειά τους να μην προμηθεύονται πετρέλαιο και φυσικό αέριο από χώρες ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ.

Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, ο εφοδιασμός της Γερμανίας με ρωσικό φυσικό αέριο ιδίως, αυξήθηκε με καλπάζοντες ρυθμούς. Οι Αμερικανοί καταβάλλουν προσπάθειες να υπονομεύσουν πάση θυσία αυτή τη συνεργασία Μόσχας - Βερολίνου. Δικαίως θεωρούν μεγάλη επιτυχία τους την Ουκρανία, αφού μέσω της Ουκρανίας οι ΗΠΑ ανάγκασαν τη Γερμανία να λάβει ενεργό μέρος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, διαταράσσοντας σοβαρότατα τις σχέσεις της καγκελαρίας με το Κρεμλίνο.

Οσο η Γερμανία υποχρεούται και εξαναγκάζεται να παραμένει μέσα στο πλαίσιο της αμερικανικής πολιτικής στο κολοσσιαίο θέμα της Ουκρανίας, δεν υπάρχει περίπτωση η Ουάσιγκτον να υιοθετήσει αντιπαραθετική στάση εναντίον του Βερολίνου. Παρωνυχίδα είναι αυτό που θα αναφέρουμε, παρωνυχίδα ασήμαντη, αλλά επειδή μας αφορά ως Ελληνες οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο λόγος που οι ΗΠΑ αφού πρώτα επέδειξαν και κατέστησαν σαφή μέσω και του ίδιου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τη φιλική τους διάθεση προς την κυβέρνηση Τσίπρα, στη συνέχεια τον κάλεσαν να κάνει υποχωρήσεις και να τα βρει με την ΕΕ - δηλαδή με τους Γερμανούς. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε -παρά τις μεγαλοστομίες για την «ανυπέρβλητη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας»- ότι η Ουκρανία έχει απείρως μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία για τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία, άρα για τις παγκόσμιες εξελίξεις, από τη δική μας χώρα.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tου Δημήτρη Βαλασίδη

«Η δημοκρατία μας είναι μόνον το τραίνο, στο οποίο επιβαίνουμε μέχρι να επιτύχουμε τον στόχο μας. Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι τα κράνη μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας». Αυτή είναι η ανατριχιαστική δήλωση, η οποία δεν ανησύχησε όσο έπρεπε τους Ευρωπαίους που συνεχίζουν να «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου». Οι μουσουλμάνοι κυμαίνονται σήμερα μεταξύ του 4-10% του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης, ανάλογα με τη χώρα, και αυξάνονται συνεχώς με μεγάλη ταχύτητα. Στην εγκληματική δράση των ισλαμιστών, εκτός από τα παλαιότερα περιστατικά, ήρθαν να προστεθούν και οι πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις σε Γαλλία και ΗΠΑ. Οι Ευρωπαίοι συσκέπτονται ίσως γιατί δεν θέλουν να σκέπτονται.

Πολλοί επιστήμονες εδώ και χρόνια υποστηρίζουν ότι η αύξηση των μουσουλμανικών πληθυσμών στα δυτικά κράτη θα οδηγήσει σε σύγκρουση, λόγω της ασυμβατότητας Δύσης και Ισλάμ. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη, όσων πιστεύουν στην δυνατότητα αφομοίωσης ή ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων στα δυτικά κράτη. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι αδύνατο και όσοι δεν αναγνωρίζουν τον κίνδυνο που προέρχεται από την εξάπλωση του Ισλάμ στην Δύση εθελοτυφλούν. Τα επιχειρήματα περί ύπαρξης μετριοπαθούς Ισλάμ που επιτρέπει την ειρηνική συνύπαρξη γηγενών Ευρωπαίων και μουσουλμάνων μεταναστών, περί της δυνατότητας ενσωμάτωσης την μουσουλμάνων στις κοινωνίες της Ευρώπης ή περί σταδιακής δημιουργίας ενός «ευρωπαϊκού Ισλάμ», έχουν καταρριφθεί από τα γεγονότα που προανέφερα καθώς και πολλά άλλα. Οι πρόσφατες επιθέσεις είχαν ως δράστες μουσουλμάνους που γεννήθηκαν ή έζησαν πολλά χρόνια σε δυτικά κράτη - επομένως θα έπρεπε να έχουν ενσωματωθεί κατά τους υποστηρικτές του πολυπολιτισμικού μοντέλου - κι όχι μουσουλμάνους που ξεκίνησαν από κάποια μακρινά ισλαμικά κράτη με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε κράτη της δύσης με τα οποία δεν είχαν κάποια επαφή. Αυτοί που έρχονται από μακριά πετάνε στη θάλασσα χριστιανούς για να πνιγούν στο όνομα του Ισλάμ. Ως προς τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πέραν από μεμονωμένα άτομα στην Ευρώπη υπάρχουν διάσπαρτες ομάδες και πυρήνες ακραίων ισλαμιστών σε θέση αναμονής. Είναι θέμα χρόνου και συγκυριών η ενεργοποίησή τους. Η κύρια αιτία δημιουργίας αυτών των ομάδων είναι η πίστη των μελών τους σε μία θρησκεία - ή ακριβέστερα σε ένα οικονομικό-κοινωνικό-θρησκευτικό-πολιτικό σύστημα που έχει ως απώτερο στόχο την παγκόσμια κυριαρχία επί των αλλοθρήσκων ειρηνικά ή βιαίως.

Γεννάται, λοιπόν, το κρίσιμο ερώτημα: Υπάρχει νομικό πλαίσιο σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο να προστατευθούμε από την επερχόμενη λαίλαπα; Η απάντηση είναι καταφατική, εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Είναι γνωστό ότι τα τζαμιά αποτελούν, εκτός από τόπο λατρείας, τους χώρους όπου κατηχούνται, διδάσκονται την σαρία ως υπέρτατο νόμο και προετοιμάζονται για την εγκληματική τους δράση οι φανατικοί ισλαμιστές. Κατ’ αρχάς η θρησκευτική ελευθερία, που περιλαμβάνει το δικαίωμα ανέγερσης και λειτουργίας χώρων λατρείας, κατοχυρώνεται από τα περισσότερα ευρωπαϊκά συντάγματα και διάφορες διεθνείς συμβάσεις. Στη χώρα μας υφίσταται νομοθεσία που καθορίζει την διαδικασία με την οποία οι πιστοί κάθε γνωστής θρησκείας μπορούν να προβαίνουν στην ανέγερση και λειτουργία χώρων λατρείας. Επομένως, δεν μπορεί κανείς να συζητά για γενική απαγόρευση της ανέγερσης χώρων λατρείας. Αυτό που επιτρέπεται, με βάση το ισχύον δίκαιο, είναι ο περιορισμός του δικαιώματος ανέγερσης ή λειτουργίας χώρων λατρείας - άρα και τζαμιών - εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Πέραν των τυπικών λόγων για τους οποίους το κράτος θα μπορούσε να απαγορεύσει την ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου (π.χ. παράβαση πολεοδομικής νομοθεσίας), η ανέγερση και λειτουργία τζαμιών θα μπορούσε να απαγορευθεί για τους λόγους που προβλέπονται στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις (π.χ. για την προστασία της δημόσιας τάξης, της δημόσιας ασφάλειας κλπ). Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επιβολή περιορισμών στην ανέγερση και λειτουργία τζαμιών, όπως η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας (Τζιχάντ – ιερός πόλεμος) και του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, η προστασία της δημόσιας τάξης (Προσευχή παρά την απαγόρευση στα προπύλαια) η προστασία της δημόσιας υγείας, η δημόσια ηθική (χρηστά ήθη), τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες των άλλων, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Πόλεμος - επιστράτευση). Για να περιορίσει ένα κράτος νόμιμα την ελευθερία εκδήλωσης της θρησκείας πρέπει να επιδιώκει έναν νόμιμο σκοπό, η φύση την επέμβασης πρέπει να είναι ανάλογη με τον σκοπό και να δικαιολογεί την επέμβαση. Όσον αφορά το τέμενος στην Αθήνα επισημαίνονται ο κίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, τα χρηστά ήθη και προσηλυτισμό. Εκτός από αυτό η κατασκευή με δημόσια δαπάνη και σε χώρο που θα παραχωρηθεί από το κράτος υπερβαίνει της συμβατικές μας υποχρεώσεις και επομένως και άλλες θρησκείες θα ζητήσουν την ίδια προνομιακή μεταχείριση.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι υπάρχουν στελέχη της Αλ Κάιντα στις τάξεις των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που εισβάλουν στην Ελλάδα. Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS (Tech Central Station) που βλέπει διείσδυση της Αλ Κάιντα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω των μεταναστών. Η ίδια έκθεση προειδοποιεί για την υποκίνηση «εξέγερσης» των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος. Αυτό που κάνει την έκθεση ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι έχει διαβαστεί και ληφθεί υπόψη με κάθε σοβαρότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Θα προσέθετα ένα φοβερό αλλά πιθανότατο σενάριο σε περίπτωση κρίσης ή και πολεμικής σύρραξης με τη Τουρκία. Οργανωμένοι λαθρομετανάστες μισθωμένοι και εξοπλισμένοι από τη γείτονα χώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι εκτός από κατασκοπία θα προβούν σε εκτεταμένες δολιοφθορές σε εγκαταστάσεις στρατηγικής, σε ταραχές και λεηλασίες με αντικειμενικό σκοπό την αποδυνάμωση της εθνικής μας άμυνας και την πτώση του ηθικού του πληθυσμού.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αδυναμία του φιλελεύθερου δικαίου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ισλαμική επέλαση αποτελεί ρήγμα στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα. Οι νόμιμοι και οι παράνομοι μετανάστες είναι πιθανόν να επιδιώξουν την βίαιη κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση ισλαμικών καθεστώτων. Αν επικρατήσει η κοσμοθεωρία του Ισλάμ θα έρθει η καταστροφή του δυτικού πολιτισμού.

* Αξιωματικός εα – Οικονομολόγος – Συγγραφέας - Μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου