Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Σεπ 2011


Γράφει ο Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)

Α. Σαμαρά, συμφωνώ ότι στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Όπως λες, όλοι προσεύχονται…

Υπάρχουν, όμως και Μητσοτάκηδες, Χατζηγάκηδες, Δένδιες, Χατζηδάκηδες, Μπεκίρηδες, που ξεμπούκαραν στα ίσια (όχι, ασφαλώς, από μόνοι τους) και σκάβουν, με τη βοήθεια των σοσιαλνταβατζήδων, το λάκκο των χαρακωμάτων για να τον κάνουν βαθύτερο, ώστε να μη μπορέσεις ποτέ να βγεις απ’ αυτόν!

Κι ο λάκκος αυτός έχει όνομα, είναι ο «λάκκος της συγκυβέρνησης» που θα φορτώσει και στις δικές σου πλάτες τα πολιτικά εγκλήματα που συντελέστηκαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, προσφέροντας….
ταυτόχρονα την πολυπόθητη κάλυψη στο μεγαλύτερο μειοδότη που ανέδειξε η ελληνική πολιτική σκηνή. Στον πράκτορα που απεμπόλησε την Εθνική μας κυριαρχία και εξώθησε τη χώρα στη δίνη της ηθικής και της οικονομικής εξαθλίωσης.

Έτσι και δεν ανοίξεις, εγκαίρως, τα μάτια σου, δε βλέπω να σε σώζει η «προσευχή των χαρακωμάτων» από την «πολιτική κηδεία» που σου ετοιμάζουν!

Καλή η προσευχή δε λέω, αλλά «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και για να γίνω σαφέστερος, ρίξε και καμιά κλωτσιά στα συνωμοξεπουλημενοβαρίδια της Αγίας Οικογένειας και στειλ’ τα εκεί που ανήκουν…

Και ριξ’ την τώρα, γιατί όσο αργείς, ο λάκκος γίνεται βαθύτερος.Το Ισραήλ και η Ελλάδα επικαλέστηκαν το αμοιβαίο σύμφωνο άμυνας που υπέγραψαν, κρυφά, πριν από 12 ημέρες, υπό το πρίσμα των τουρκικών μετακινήσεων στη θάλασσα και τον αέρα στην Ανατολική Μεσογείο. Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι αυτό αποφασίστηκε μετά από μακρά τηλεφωνική συνομιλία τη νύχτα της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ των πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας, Βενιαμίν Νετανιάχου και Γιώργου Παπανδρέου. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ στις οκτώ η ώρα που κλήθηκε σε συνεδρία λόγω της τουρκικής απειλής κατά των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα από τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θάλασσα.

Ιδιαίτερα στις πτήσεις αεροσκαφών παρατηρήθηκε αύξηση κατά τις τελευταίες ημέρες πάνω από το ελληνικό νησί του Καστελόριζου, στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, μόλις δύο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές. Οι εν λόγω πτήσεις έγιναν συνοδεία από τουρκικά μαχητικά.

Η Αθήνα φοβάται μια τουρκική επίθεση στο νησί, ο πληθυσμός του οποίου είναι λιγότεροι από 1.000 κατοίκους και πιθανόν να προβεί σε προσπάθεια καταστροφής ή κατάληψης.

Το Ισραήλ υποπτεύεται ότι οι τουρκικές επιθέσεις στο ελληνικό νησί θα δώσουν το σήμα της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον των πλατφορμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις και σε άλλα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές.

Η Άγκυρα θα ενεργήσει με το πρόσχημα ότι το Ισραήλ και η Κύπρος δεν έχουν δικαίωμα να ξεχωρίζουν και να αξιοποιούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο στις ζώνες της Ανατολικής Μεσογείου- μια περιοχή με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, γνωστή ως ‘οικόπεδο 12’ – μπλοκ 12- χωρίς την συγκατάθεση της κατεχόμενης Κύπρου.

Η Τουρκία στηρίζει τη καταγγελία της ότι το Ισραήλ αποστερεί από τους φυσικούς πόρους το Λίβανο. Οι συνομιλίες μεταξύ του Λιβάνου και της Κύπρου για την επίλυση αυτού του ζητήματος δεν προχώρησαν. Η Βηρυτός αρνείται κάθε συζήτηση με το Ισραήλ.

Ούτε η Αθήνα, ούτε η Ιερουσαλήμ έχουν ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα επικαλεστούν το νέο σύμφωνο άμυνας.

Πηγή: Debkafiles-Israel
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

  • "Διαλύουμε την οικονομία τους. Τα αντίθετα κάναμε στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία" λέει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD

"Δεν μπορούμε ούτε θα υπογράψουμε λευκή επιταγή. Η συγκατάθεσή μας σε νέες εγγυήσεις πιστώσεων για την Αθήνα εξαρτάται εν τέλει από την στάση της Ελλάδας", λέει ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ταυτόχρονα ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης επισημαίνει τον κίνδυνο "οι πολίτες να μην αντέξουν αιώνια το συνδυασμό δραστικών μέτρων λιτότητας και κατάρρευσης της οικονομίας".

Πρέπει να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους, τονίζει ο κ. Γκάμπριελ προσθέτοντας ότι "χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα".Ο κ. Γκάμπριελ διαπιστώνει ότι "προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη. Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και για αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους", σημειώνει ο κ. Γκάμπριελ.

Ο πρόεδρος του SPD υποστηρίζει ότι μελλοντικά θα πρέπει να διενεργούνται δημοψηφίσματα για θεμελιώδη ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό "δεν ισχύει για τους τωρινούς μηχανισμούς στήριξης", εξηγεί ο κ. Γκάμπριελ. Ωστόσο τονίζει ότι "πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την ΕΕ σε βάθος και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι πολίτες".

Με ρυθµίσεις των δανείων του παρελθόντος που περιλαµβάνουν την επιµήκυνση της διάρκειας εξόφλησης, την παροχή περιόδου χάριτος ή ακόµη και το «κούρεµα» µέρους µιας οφειλής προσπαθούν οι τράπεζες να περιορίσουν τις επισφάλειες σε όλες τις κατηγορίες πίστης, οι οποίες διαµορφώνονται από µήνα σε µήνα σε όλο και πιο υψηλά επίπεδα.

Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκουν να διατηρήσουν ενήµερα όσο το δυνατόν περισσότερα δάνεια, την ίδια ώρα που ο ελεγκτικός οίκος BlackRock «ξεσκονίζει» τα χαρτοφυλάκιά τους µε στόχο την εκτίµηση του πραγµατικού µεγέθους των καθυστερήσεων.

Οι τραπεζίτες ετοιµάζονται για ένα νέο κύµα «στάσης πληρωµών» λόγω των νέων µέτρων που θα ληφθούν για την αντιµετώπιση του δηµοσιονοµικού προβλήµατος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό επεξεργάζονται σχέδια για τον τρόπο αντιµετώπισης µιας µείωσης των εισοδηµάτων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει λανσάρισµα νέων πακέτων διευκόλυνσης για δηµοσίους υπαλλήλους, όπως συνέβη µετά την περικοπή του 13ου και του 14ου µισθού τους πέρυσι.

Εξάλλου, αυξανόµενες βαίνουν και οι αιτήσεις πελατών προς ειρηνοδικεία που ζητούν δικαστική συνδροµή για την τακτοποίηση των οφειλών τους, στο πλαίσιο του νέου νόµου για τα υπερχρεωµένα νοικοκυριά. Σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Β. Ράπανο, ως σήµερα έχουν ρυθµιστεί 690.000 δάνεια άνω των 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 70% είναι καταναλωτικά, το 20% στεγαστικά και το 10% επιχειρηµατικά. Ωστόσο, ένα µεγάλο ποσοστό των χορηγήσεων που αναδιαρθρώνεται χρειάζεται εκ νέου ρύθµιση λόγω της αδυναµίας του δανειολήπτη να ανταποκριθεί. Τραπεζικά στελέχη σηµειώνουν ότι περισσότερα από ένα στα τρία δάνεια που αναχρηµατοδοτείται «σκάει» ξανά.

Σε γενικές γραµµές η διαδικασία της µεταφοράς υπολοίπου από τράπεζα σε τράπεζα έχει περιοριστεί σε πολύ µεγάλο βαθµό ως αποτέλεσµα των προβληµάτων ρευστότητας στο σύστηµα. Ως εκ τούτου, οι δανειολήπτες θα πρέπει να αναζητήσουν στις τράπεζες που έχουν τις περισσότερες οφειλές τη ρύθµισή τους, εφόσον αντιµετωπίζουν πρόβληµα στην εξόφλησή τους.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ: Οι µηνιαίες δόσεις των στεγαστικών δανείων µπορούν να µειωθούν µε τους εξής τρόπους:

1. Με την επιµήκυνση της διάρκειας εξόφλησης του δανείου. Με τον τρόπο αυτόν μειώνεται η μηνιαία δόση. Από την άλλη πλευρά, όµως, αυξάνονται οι τόκοι που θα πληρώσει το νοικοκυριό, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο αύξησης του επιτοκίου. Όσο πιο μεγάλη η αύξηση του χρόνου αποπληρωµής τόσο πιο πολύ θα υποχωρήσει η µηνιαία δόση.

2. Με την παροχή περιόδου χάριτος. Για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που αντιµετωπίζουν συγκυριακά προβλήµατα οι τράπεζες µπορούν να παράσχουν µια περίοδο χάριτος κατά τη διάρκεια της οποίας ο δανειολήπτης είτε δεν πληρώνει τίποτα ή καταβάλλει µόνο τους τόκους του δανείου. Βέβαια, το µειονέκτηµα αυτής της επιλογής αποτελεί η αύξηση των δόσεων στη συνέχεια αλλά και του συνόλου των τόκων του δανείου.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ - ΚΑΡΤΕΣ: Οι λύσεις που παρέχονται µέσω των τραπεζών είναι οι εξής:

1. Συγκέντρωση όλων των υπολοίπων σε ένα πρόγραµµα. Το νέο προϊόν µπορεί να έχει µεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης και χαµηλότερο επιτόκιο εξασφαλίζοντας µικρότερηµηνιαίαδόση.

2. Μεταφορά σε καταναλωτικό δάνειο µε προσηµείωση. Αν υπάρχει η δυνατότητα προσηµείωσης ακινήτου, το επιτόκιο υποχωρεί σηµαντικά, ενώ µπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα η µεταφορά όλων των χρεών ακόµη και σε µια τρίτη τράπεζα. Τα επιτόκια στα δάνεια της κατηγορίας µπορούν να ξεκινούν ακόµη και στο 5%, ενώ η διάρκεια εξόφλησης φτάνει ακόµη και τα 30 χρόνια. Ως εκ τούτου η µηνιαία δόση υποχωρεί σε πολύ χαµηλά επίπεδα.

3. Χρήση ώριµου στεγαστικού δανείου. Εναλλακτικά, αν κάποιος έχει λάβει στο παρελθόν στεγαστικό δάνειο και έχει αποπληρώσει ένα µέρος του, τότε εφόσον η εµπορική αξία του ακινήτου που έχει προσηµειώσει επαρκεί, µπορεί να µεταφέρει εκεί τα χρέη του από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.


Η Νέα Ελλάδα καταδικάζει την κυβέρνηση Παπανδρέου και την καταγγέλλει για φασιστική αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτών. Καταπατώντας το Σύνταγμα για μία ακόμη φορά, επιτέθηκε απροκάλυπτα σήμερα Κυριακή 25/9/2011 κατά των πολιτών που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική αναλγησία.

Η Νέα Ελλάδα καλεί τους Έλληνες πολίτες να την πλαισιώσουν για να χτυπηθεί πολιτικά το όνειδος της πολιτικής, για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της πολιτικής παρακμής που τολμούν να κατεβαίνουν στον βόρβορο του φασισμού. Δεν αποτελεί υπόσχεση, αλλά δέσμευση η παραδειγματική τιμωρία όσων επιθυμούν να μεταβάλουν τον ελεύθερο Έλληνα πολίτη σε δούλο άνομων συμφερόντων που απεργάζονται την καταστροφή της πατρίδας μας.

Όλοι οι Έλληνες καλούνται να συσπειρωθούν γύρω από τη Νέα Ελλάδα και να αποτελέσουν μία σύσσωμη γροθιά κατά των επαίσχυντων πολιτικών που απομυζούν την χώρα και εξευτελίζουν την δημοκρατία.

Οι Έλληνες, όλοι, πρέπει να ενωθούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Η πατρίδα μας θέλει τώρα, σήμερα… Αύριο θα είναι αργά...

Επικοινωνία

Fax: +30 2106457561
email: neaellada.gr@gmail.com
email: info@neaellada.org.gr

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έδειξε και πάλι στο Σύνταγμα την μηδενική σχέση της με την Δημοκρατία. Βέβαια, δεν πρόκειται να ανεχθεί ο «ηγεμόνας» Γιώργος Παπανδρέου να αμφισβητείται από τον «κοσμάκη». Ήταν και είναι σαφές πως θα αποπειραθεί να πνίξει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο οποιαδήποτε προσπάθεια εναντίον του διαμαρτυρίας ή αποκαθήλωσής του από τους Έλληνες πολίτες. Η πολιτική καταγωγή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ανέχεται την ανατροπή μόνο εκ των έσω… για να μπορεί να δικαιολογηθεί πως τον ανέτρεψαν αυτοί που ήθελαν την εξουσία και όχι την απομάκρυνση του κινδύνου από την χώρα. Θέλει να εμφανιστεί (στο μέλλον) ως ανατραπείς ηγέτης που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του… Έτσι πιστεύει πως θα μπορέσει να διασωθεί ηθικά ιστορικά…

Και αυτή είναι η μία πλευρά της σκέψης του. Φυσικά θα καταπνίξει οποιαδήποτε προσπάθεια αποκαθήλωσής του, εάν δεν ολοκληρώσει πρώτα την «δουλειά» που ανέλαβε όταν έγινε πρωθυπουργός. Και αυτή η «δουλειά» έχει γίνει ήδη σαφές πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με την διάσωση της Ελλάδας, ούτε με το όφελος και την προστασία των Ελλήνων πολιτών… Εάν χρειαστεί (δεν θεωρείται διόλου απίθανο από πολλούς αναλυτές) δεν θα διστάσει να δημιουργήσει μείζονα εθνικά προβλήματα στο Αιγαίο (ή όπου αλλού…) προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες πολίτες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι πραιτωριανές δυνάμεις (βλ. Αστυνομία) επιτέθηκαν στους Έλληνες πολίτες που σήμερα τόλμησαν να διαδηλώσουν κατά των απεχθών μέτρων που επέβαλε η τραγική κυβέρνηση Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ δέχτηκαν περίπου 2.000 αγανακτισμένοι οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος. Οι πολίτες κινήθηκαν προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όταν τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να πετάνε χημικά και να τους χτυπάνε.

Από την πλευρά των "αγανακτισμένων" γίνεται αναφορά για τουλάχιστον έναν τραυματία, μια ηλικιωμένη γυναίκα πιο συγκεκριμένα, ενώ καταγγέλλουν τα ΜΑΤ πως χτυπούσαν αδιακρίτως ώστε να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος. Μάλιστα αναφέρθηκαν τρεις συνεχείς επιθέσεις από την Αστυνομία για να υποχωρήσει ο κόσμος από τα σκαλιά της πλατείας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου μισή ώρα μετά τις επτά και συνεχίζονταν για περίπου μία ώρα. Μέχρι τις οκτώ και μισή (βράδυ Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2011) η κατάσταση παρέμενε τεταμένη, ενώ το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα είναι το "η χούντα δεν τελείωσε το 73".

Τραυματίστηκε μια γυναίκα
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα ανάμεσα σε Αγανακτισμένους και τις δυνάμεις των ματ που κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άντρες των ματ έχουν εντολή να μην επιτρέψουν να διακοπεί η κυκλοφορία επί της λεωφόρου Αμαλίας, κάτι που συνήθιζαν να κάνουν οι Αγανακτισμένοι. Οι δυνάμεις των ματ τραυμάτισαν μια γυναίκα και αυτή τη στιγμή δεν αφήνουν κανέναν διαδηλωτή να περάσει στην Αμαλίας.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ οι Αγανακτισμένοι που βρίσκονται στην πλατεία φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών και κατά των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης.


Λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. μπουκάρανε στην ΕΡΤ 30 άτομα –φοιτητές- και έχουν καταλάβει το πλατώ των ειδήσεων της ΝΕΤ και ζητάνε να κάνουν ανακοίνωση…

Έχει διακοπεί η κανονική ροή του προγράμματος, ενώ αναμένονται δυνάμεις ΜΑΤ και φυσικά εντολές από τον κύριο Μόσιαλο…

Η ροή του προγράμματος της ΝΕΤ άλλαξε, οι νεαροί-μέλη του Συντονιστικού των Φοιτητικών καταλήψεων, έκαναν διαπραγματεύσεις με το κανάλι και το όλο σκηνικό θυμίσε ανάλογο περιστατικό που είχε γίνει τον Δεκέμβρη του 2008.

Οπως έγινε γνωστό, κατά την διαπραγμάτευση η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε να παραδοθεί ένα γραπτό μήνυμα το οποίο και θα αναγνωστεί κατά την μετάδοση του προγράμματος ενώ η ομάδα των φοιτητών επέμεινε να παρουσιάσουν μέλη της, τις θέσεις τους, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Τελικά αποφασίστηκε να βιντεοσκοπηθεί η δήλωση της ομάδας των ατόμων, τα οποία και στη συνέχεια αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο.

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας, κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου έγραψε στο twitter του ότι δεν υπήρξε κανενός είδους βία, πλήν της παραβίασης του στούντιο και ότι οι καταληψίες αρνούνται να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες, απλά θέλουν το δελτίο να γίνει παρουσία τους.

Οι καταληψίες είχαν αναρτήσει πανό το οποίο έγραφε: "Σπάμε το τείχος της σιωπής".

Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε από έξω από τα στούντιο της ΝΕΤ.
  • Τελικά, φαίνεται πως καθόλου τυχαία δεν ήταν ανακοίνωση από το Καστελλόριζο της έλευσης στην Ελλάδα του ΔΝΤ
Την υπογραφή του σε μία ακόμη μεγάλη εθνική υποχώρηση, ανάλογη με εκείνη στα Ίμια, ετοιμάζεται να βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, προερχόμενες από διπλωματικές πηγές, έχει συμφωνήσει να μην αντιδράσει στις σχεδιαζόμενες από την Τουρκία έρευνες εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας του Καστελλόριζου. Η απόφασή του αυτή θα ενισχύσει τις επεκτατικές βλέψεις της γείτονος στο Αιγαίο, ενώ είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει την απαρχή δεινών για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Το θέμα συζητείται ως δεδομένο μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για τις συνέπειες από μία τέτοια εξέλιξη, σε πολιτικό αλλά κυρίως σε εθνικό επίπεδο (αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, δημιουργώντας εύλογες απορίες για το εάν πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα αποπροσανατολισμού από την οικονομία ή εάν οι ίδιοι έχουν απωλέσει πλήρως την εθνική τους συνείδηση και στηρίζουν αντεθνικές και άκρως μειωτικές για την Ελλάδα ενέργειες).

Ορισμένοι, μάλιστα, σημειώνουν ότι στη ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις έρευνες που πρόκειται να κάνει η χώρα μας στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, αλλά απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για το Αιγαίο. Μιλούν για λάθος και ότι με τον τρόπο αυτό είναι σαν να ανάβει «πράσινο φως» στην Άγκυρα για το Αιγαίο (έχει ήδη γραφεί πως μία τέτοια τουρκική κίνηση θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον Παπανδρέου, ο οποίος θα κερδίσει σημαντικό πολιτικό χρόνο μέσα από ένα θερμό επεισόδιο…). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΟΖ του Καστελλόριζου, την οποία οι Τούρκοι την αμφισβητούν ευθέως, εφάπτεται με τις αντίστοιχες της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Διπλωματικοί παράγοντες αποδίδουν την «άτακτη υποχώρηση» του κ. Παπανδρέου στις πιέσεις που δέχεται από το εξωτερικό, αλλά και στην… πάγια αδυναμία του να επιδείξει σκληρή στάση στα εθνικά θέματα (γιατί άραγε;). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέχρι σήμερα απέφυγε να πάρει δημόσια θέση στις πρωτοφανείς προκλήσεις της Άγκυρας, η οποία «απείλησε» μέχρι και με πόλεμο την Κύπρο, αν προχωρούσε στην γεώτρηση. Αντ’ αυτού, ανέλαβε να μιλήσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, στις δηλώσεις του οποίου ελάχιστη σημασία έδωσαν οι γείτονες.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν την σημασία των εξελίξεων, υποστήριζαν ότι με το να μην αντιδρά η Ελλάδα στις τουρκικές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου δεν σημαίνει ότι θέτει σε αμφισβήτηση την Ελληνικότητα του ακριτικού νησιού (προφανώς ο παραλογισμός έχει εγκαθιδρυθεί στο Μαξίμου και όσοι χρησιμοποιούν αυτές τις αιτιάσεις έχουν απωλέσει πλήρως την επαφή με την λογική…).

Μιλιά από τον πρωθυπουργό

Η προκλητικά, αλλά ταυτόχρονα αποφασιστική πολιτική «κανονιοφόρου» στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο που ακολουθεί η Τουρκία, έχει κυριολεκτικά παγώσει την Αθήνα.

Υπάρχει πολιτικό κενό έναντι των τουρκικών προκλήσεων, που καταγράφεται με την «αφωνία» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και την παντελή απουσία του από τις εξελίξεις, που δεν είναι άσχετη με την επιλογή του να μην κοντράρει στις προκλήσεις τον Ερντογάν. Αφωνία, που ουσιαστικά δείχνει ότι η Αθήνα φοβάται πως η Άγκυρα θα χτυπήσει σκληρά στον «αδύναμο κρίκο του συστήματος», που είναι το Αιγαίο και πρωτίστως το Καστελλόριζο.

Η κινητικότητα των Τούρκων δεν βρίσκει την ανάλογη απάντηση από την Αθήνα.

Όπως λένε χαρακτηριστικά διάφοροι διπλωμάτες και στρατιωτικοί, «η Άγκυρα αποθρασύνεται καθημερινά και κλιμακώνει τις προκλήσεις της, γιατί τουλάχιστον πολιτικά δεν παίρνει ισχυρή απάντηση από την Αθήνα, απάντηση αποφασιστικότητας. Σημειώνουν, δε, πως ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν έχει βγει μπροστά και δίνει το στίγμα της πολιτικής της Άγκυρας και των προθέσεών της συνεπικουρούμενος από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του, όπως ο Νταβούτογλου, ο Μπαγίς και άλλοι, εδώ ο Παπανδρέου δεν λέει κουβέντα, δεν θέτει κόκκινες γραμμές στην τουρκική προκλητικότητα.

Ενδεικτικό της αμηχανίας, του άγχους και του φόβου της Ελληνικής κυβέρνησης μπροστά σε αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις και την κλιμακούμενη προκλητικότητα, είναι το γεγονός ότι «πάγωσαν» οι περιβόητες διερευνητικές επαφές που πραγματοποιούνται εδώ και περίπου δέκα χρόνια για το θέμα του Αιγαίου και το ενδεχόμενο υπογραφής συνυποσχετικού για την παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Άγνωστο παραμένει για την ώρα και το τι θα απογίνει με ένα ακόμα πολυδιαφημισμένο θέμα, τη σύγκληση δηλαδή του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα στην Άγκυρα και στο οποίο υποτίθεται ότι θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η κυβέρνηση τηρεί περίεργη σιγή ιχθύος για το θέμα και είναι ενδεικτικό ότι δύο φορές ματαίωσε τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ιωάννη Κοραντή, για το αν θα μεταβεί ή όχι ο πρωθυπουργός στην Τουρκία για τη Συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας.

Αυξημένη ετοιμότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές στρατιωτικές μονάδες, τόσο στον Έβρο, όσο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, κατά τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αυτή η ετοιμότητα είναι στον «βαθμό 3» (που σημαίνει επιστράτευση), δηλαδή λίγο πριν από την πολεμική ετοιμότητα.

Δείχνει δηλαδή η στρατιωτική ηγεσία να μην… επαναπαύεται στις καθησυχαστικές τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας, που κινούνται στην λογική (περίπου) του «δεν τρέχει τίποτα». Εκτιμάται φυσικά ότι αυτή η αυξημένη ετοιμότητα σχετίζεται άμεσα με τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές και στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου και στο Αιγαίο, που έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι έχει λήξει ο «συναγερμός» που υπήρξε στις μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε πλήρης Ελληνική επικράτηση σε όλες απόπειρες ηλεκτρονικών παρεμβολών που γινόντουσαν το τελευταίο δεκαπενθήμερα από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο…

Πηγή: Εφημ. "Το Παρόν"

  • Ο Τούρκος δήμαρχος του Σισλί της Κωνσταντινούπολης, εγκαινίασε το τζαμί που χρηματοδότησε ο δήμος του, στους Αμαξάδες της Κομοτηνής

Ο Τούρκος δήμαρχος του Σισλί της Κωνσταντινούπολης, εγκαινίασε το τζαμί που χρηματοδότησε (με 70.000 ευρώ) ο δήμος του, στους Αμαξάδες της Κομοτηνής. Ο ίδιος είχε επιμεληθεί τη διακόσμηση και τις θρησκευτικού χαρακτήρα οροφογραφίες, και την τουρκική σημαία. Όλα αυτά στην ελληνική Θράκη!

Η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής κάνει λόγο για υποδοχή ηγέτη με τεράστια πανό και πλήθος κόσμου, που οργανώθηκε από τους ψευτομουφτήδες, και με Τούρκους που έφτασαν με τρία λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία συνεχίζει την εκμετάλλευση του ισλαμισμού, γέμισε με τζαμιά τη Θράκη, κατέκλυσε με σίριαλ την ελληνική τηλεόραση, καταγγέλλει καθημερινά την Ελλάδα στα διεθνή φόρα ότι καταπιέζει την «τουρκική» μειονότητα, δραστηριοποιείται σε όλα τα Βαλκάνια στρέφοντας τους λαούς τους εις βάρος μας, κι εμείς… πιστοί στα «δήθεν» μας.

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τίποτε για τα "φαινόμενα", αφού τα έχουμε γράψει και καταγγείλει πάρα πολλές φορές. Μόνο μία ερώτηση έχουμε να υποβάλουμε, δεδομένου του ότι τα θρησκευτικά κτίρια δεν έχουν υπόγεια, αφού δεν χρησιμοποιούν αποθηκευτικούς χώρους για τίποτε... Το συγκεκριμένο τζαμί, αλλά και άλλα που (ανα)κατασκευάζονται στην Θράκη, γιατί έχουν υπόγειους χώρους ίσους με το εμβαδό του χώρου λατρείας τους; Και γιατί αυτοί οι χώροι δεν έχουν εισόδους απο το εξωτερικό του κτιρίου; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ως χώροι αποθήκευσης διαφόρων "υλικών"; Η απάντηση βρίσκεται σε μαρτυρίες Κυπρίων, που πριν την τουρκική εισβολή στη μεγαλόνησο έβλεπαν παρόμοιες οικοδομικές δραστηριότητες και δεν κατανοούσαν το γιατί... Το γιατί, όμως, το ένιωσαν με τον χειρότερο τρόπο, αφού για πολλούς από αυτούς μαζί με την απάντηση ερχόταν και ο θάνατος... Φυσικά, οι Ελληνικές υπηρεσίες δεν έχουν κάνει κανέναν τακτικό ή αιφνίδιο έλεγχο στα τζαμιά που έχουν υπόγεια...

  • Η "δημοκρατία" του Σόιμπλε μάλλον έχει άλλα σχέδια...
Την ώρα που βοούν οι φήμες για επικείμενη ελληνική χρεοκοπία, οι υπερδυνάμεις του πλανήτη παίρνουν θέση υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας, άλλες ευθέως και απερίφραστα και άλλες δια της πλαγίας.

Από την Αμερική όπου βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε πως η «διάσωση» της Ελλάδας θα αποτρέψει επέκταση της κρίσης. 


Θα ήταν καλύτερα να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας για τις χώρες της ευρωζώνης, αφού αυτό θα μείωνε τον κίνδυνο να υπάρξουν παρόμοιες εξελίξεις στην Ισπανία και στην Ιταλία, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν χθες.

«Είναι καλύτερο να σωθεί» η Ελλάδα, είπε ο Κούντριν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

«Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία θα αυξάνονταν δραστικά, τα επιτόκια για το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας θα αυξάνονταν δραματικά και θα ήταν δυσκολότερο γι’ αυτές να εξυπηρετούν το χρέους τους. Είναι σαν ένα μέτωπο: αν σπάσει ένα μέτωπο, έστω και λίγο, αυτό εξασθενίζει ολόκληρη τη στρατιά κι επιτρέπει στον εχθρό να διεισδύσει», είπε ο Κούντριν.

ΔΝΤ: Η Κίνα απαιτεί να αντιμετωπιστεί «άμεσα» η κρίση στην ευρωζώνη

Η Κίνα κάλεσε ξανά την ευρωζώνη να αναλάβει δράση το ταχύτερο για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις χρέους στην διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσινγκτον.

«Η κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη πρέπει να επιλυθεί άμεσα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Ζιου Σιαοτσουάν. «Ισχυρά και αξιόπιστα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι αναγκαία στις χώρες που πλήττονται για να ανακουφιστούν οι πιέσεις του κρατικού χρέους», είπε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, ενός βασικού διευθυντικού οργάνου του ΔΝΤ.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο επισήμανε ότι η παγκόσμια κρίση προήλθε από «μερικές ανεπτυγμένες οικονομίες», χωρίς να κατονομάσει τις ΗΠΑ.

Αν και τα προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, που επιδεινώθηκαν από σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις, έχουν εγείρει μεγάλες ανησυχίες, ήταν η κρίση στην ευρωζώνη που μονοπώλησε τις συζητήσεις στις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της ΠΤ.

Η άποψη που λέει ότι οι πολιτικές ηγεσίες στις ΗΠΑ και στην ΕΕ δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τις οικονομίες τους κερδίζει έδαφος και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί διότι προκαλεί αναταραχή στις αγορές, υποστήριξε ο Ζιου. «Η παγκόσμια συνεργασία είναι επιτακτική», τόνισε. «Ένα στοιχείο-κλειδί της συνεργασίας είναι κάθε χώρα να πάρει το θέμα στα χέρια της, να πάρει σωστά στοχευμένα μέτρα και να θέσει τα του οίκου της σε τάξη».

Παράλληλα ο Ζιου προειδοποίησε ότι το ΔΝΤ --που σήμερα έχει διαθέσιμα ύψους 630 δισεκατομμυρίων δολαρίων-- ενδέχεται να βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν θα έχει αρκετά χρήματα ώστε να δανείσει χώρες που το χρειάζονται, την ώρα της αναταραχής στις χρηματαγορές.

«Καθώς εκτυλίσσεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη η ζήτηση για χρηματοδότηση από το ΔΝΤ εκ μέρους των μελών του αυξήθηκε δραματικά», σημείωσε. «Αλλά οι διαθέσιμοι χρηματοοικονομικοί πόροι ενδέχεται να μην αποδειχθούν επαρκείς για να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες χωρών που πλήττονται από την κρίση».

Η νέα παρέμβαση του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών

Με νέα δυναμική του παρέμβαση ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ κάνει επείγουσα έκκληση-απαίτηση, προς τις ευρωπαικές κυβερνήσεις και κυρίως την Γερμανία, να συνεργαστούν ώστε να εξαλείψουν την απειλή μια καταστροφικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Έγινε μάλιστα όσο χρειαζόταν συγκεκριμένος. Ζήτησε δηλαδή από τις αρχές της ΕΕ να συνεργαστούν ΑΜΕΣΑ με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για να διασφαλίσουν τόσο ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν ομαλά όσο και πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούν να έχουν αρκετά κεφάλαια και ρευστότητα.

Μόνο που δεν φωτογράφισε την Ελλάδα ο Γκάιτνερ που συνέχισε προειδοποιώντας αυστηρά ότι αν δεν αντιμετωπιστούν οι απειλές που προκαλεί η κρίση χρέους θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις άλλες προσπάθειες που γίνονται στην Ευρωζώνη αλλά και παγκοσμίως.

Το τελευταίο στάδιο πριν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, θα είναι η συγκυβέρνηση και αν αυτό δεν μπορεί να αποδώσει θα πάμε ακόμα και σε οικουμενική κυβέρνηση. Αν λοιπόν δείτε να δυναμώνει η συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα και πολύ περισσότερο αν δείτε να υλοποιούνται, τότε θα ξέρετε ότι το πολιτικό σύστημα δίνει τον έσχατο αγώνα για την διάσωσή του.

Γιατί θα συμβεί αυτό;

Γιατί το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι πραγματικό, αλλά θεατρικό. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, δεν βασίζονται σε πραγματικές πολιτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες έχουν ως αφετηρία πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, πραγματικά…. κοινωνικά προβλήματα και αντιτιθέμενα κοινωνικά συμφέροντα. Βασίζονται απλά σε μια θεατρική αντιπαράθεση, ενώ πίσω από την αυλαία, στα παρασκήνια, οι ολιγαρχίες των κομμάτων, βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία και εκπροσωπούν τα ίδια αφεντικά και τα ίδια διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Αυτή την θεατρική αντιπαράθεση, χωρίς ουσιαστικές διαφορές, θα την τραβήξουν μέχρι εκεί που δεν θα μπορεί μόνο του το ΠΑΣΟΚ να φορτωθεί όλο το πολιτικό κόστος. Εκεί ακριβώς θα βάλει πλάτη η Νέα Δημοκρατία και αν χρειαστεί ακόμα και τα αριστερά κόμματα, όπως έκαναν το 1989, προκειμένου να διασωθεί το θεατρικό τους καθεστώς.

Όμως σήμερα, δεν είναι 1989. Οι πολίτες ξέρουν περισσότερα και το διαδίκτυο, θα φροντίσει να ενημερώνει τον κόσμο συνεχώς. Σήμερα, μια τέτοια απόπειρα, το ξέρουν και οι ίδιοι, ίσως να είναι η μοιραία κατάληξη για το ισχύον πολιτικό σύστημα Γι’ αυτό κανένα κόμμα στην πραγματικότητα δεν θέλει εκλογές, μέχρι να εξασφαλιστεί αυτοδυναμία για την ΝΔ, για το φόβο μην τυχόν και αναγκαστούν μετά τις εκλογές να συνεργαστούν, οπότε και θα αποκαλυφθούν στα μάτια του λαού που εμπαίζουν τόσα χρόνια.

Υπάρχει όμως ο κίνδυνος μήπως, μέχρι να εξασφαλιστεί αυτοδυναμία για την ΝΔ, η οποία δεν φαίνεται προς στιγμήν ούτε με σφαίρες, καταρρεύσει στο μεταξύ εντελώς ο άλλος εταίρος του παιχνιδιού, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει πέσει ήδη στο 15%!!!

Γι’ αυτό ακριβώς άρχισαν έντονα οι φωνές για συγκυβέρνηση.

Τα γεγονότα ξεφεύγουν και το τελευταίο στάδιο του πολιτικού συστήματος πλησιάζει.

  • Οι πολιτικοί αναλυτές διαπιστώνουν πλέον ότι το πείραμα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη κατέληξε σε αποτυχία

Έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην Ανατολική Μεσόγειο, και δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία σε όσα συμβαίνουν και στην άλλη μας γειτονιά, τα Βαλκάνια.

Πρέσεβο, αλλά και Σαντζάκ, κατοικούμενα από αλβανικό πληθυσμό, εντείνουν τις προσπάθειές τους για εγκατάλειψη της Σερβίας. Όλα αυτά, κατά τη στιγμή που στο βόρειο (σερβικό) Κοσσυφοπέδιο τα επεισόδια είναι θερμά.

Οι πολιτικές αναλυτές διαπιστώνουν πλέον ότι το πείραμα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη κατέληξε σε αποτυχία. Δημιούργησαν τότε, ένα κράτος με Κροάτες, Σέρβους και Βόσνιους μουσουλμάνους, στο πλαίσιο της θρυλούμενης πολυπολιτισμικότητας. Για δυο χρόνια παρέμεινε η δύναμη του Ο.Η.Ε. προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόντα επεισόδια ανάμεσά τους. Κοντεύουν 20 χρόνια, από τότε, η δύναμη του Ο.Η.Ε. παίρνει κάθε δυο χρόνια παράταση παραμονής, και αν τυχόν εγκαταλείψει τη χώρα, αυτή θα γίνει τρία κομμάτια. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται.

Για να εκμεταλλευθούν οι ισχυροί το υπέδαφος του Κοσσυφοπεδίου (αμύθητος υπόγειος πλούτος), να τιμωρήσουν τη Σερβία, αλλά και να στείλουν μήνυμα στην υφήλιο τι θα υποστούν όσοι δεν είναι υπάκουοι έφτιαξαν ένα κράτος, θνησιγενές κι αυτό όπως της Βοσνίας.

Στην εθνικά διχοτομημένη πόλη Μιτρόβιτσα, η γέφυρα Ιμπάρ είναι πλέον αδιάβατη, λόγω οδοφράγματος από άμμο και πέτρες. Οι κάτοικοι του κυριαρχικά σερβικού δήμου Λεποσάβιτς συγκεντρώθηκαν μαζικά κοντά στη συνοριακή πύλη της Γιαρίνιε, αναγκάζοντας τα στρατεύματα της KFOR να εκδώσουν προειδοποίηση, πως όποιος πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων θα πυροβολείται.

Πολλοί Αλβανοί στο βορρά έχουν εγκαταλείψει τις οικογένειές τους, ενώ άλλοι φρουρούν τις γειτονιές τους για το ενδεχόμενο επεισοδίων. Αλβανός κάτοικος ανέφερε πως οι Σέρβοι γείτονές του συμβουλεύουν τους Αλβανούς να φύγουν για μερικές ημέρες λόγω του κινδύνου. «Δεν είναι η πρώτη φορά, είπε, το συνηθίζουμε. Φύλαξα χτες το βράδυ μαζί με άλλους, απόψε θα το κάνουμε ξανά. Έχουμε απομακρύνει τις οικογένειες και τις έχουμε στείλει στο νότο, καθώς δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί», ανέφερε.

Η Ρωσία, μετά από παράκληση της Σερβίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του ΣΑ του ΟΗΕ για το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, ενώ λόγω της θέσης των δυτικών χωρών δεν έχει εγκριθεί καμιά συντονισμένη ανακοίνωση για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Η Πρίστινα έχει εξασφαλίσει ήδη την υποστήριξη των ΗΠΑ, αρκετών δυτικών χωρών και των δυνάμεων KFOR σε ό,τι αφορά το δικαίωμά της για την κυριαρχία σε όλη την περιοχή. Πάνω σ’ αυτήν την υποστήριξη ακριβώς βασίζονται οι ενέργειες του Κοσσυφοπεδίου.

Την ώρα που ξεσηκώνονται οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου, σε αντιπερισπασμό ξεσηκώθηκαν οι Αλβανοί της Κοιλάδας του Πρέσεβο της Σερβίας. Το Κόμμα των Αλβανών της νότιας Σερβίας, το οποίο διαχειρίζεται το Δήμο του Πρέσεβο, καταγγέλλει τη Σερβία ότι προωθεί τη βία, τις διακρίσεις και το μίσος μεταξύ των εθνοτήτων με στόχο την επιδείνωση της κατάστασης στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα της Κοιλάδας του Πρέσεβο.

Αλλά στο πόδι είναι και οι Αλβανοί του Σαντζάκ, που συνορεύουν με τους Αλβανούς του Μαυροβούνιου. Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» (με τμήματα ελληνικού εδάφους), έχει συνεπάρει τους Αλβανούς, έχοντας την υποστήριξη ισχυρών κέντρων που εδράζουν στις Η.Π.Α.

Και αρχίζουν οι προτάσεις. Ο Andreas Ernst δημοσιογράφος της καθημερινής εφημερίδας «Neue Zürcher Zeitung», γνώστης της κατάστασης των Βαλκανίων, υποστηρίζει ότι η επίλυση των προβλημάτων μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανταλλαγή εδαφών. Ο σερβικός τομέας του Κοσσυφοπεδίου να πάει στη Σερβία, και σε αντιστάθμισμα οι αλβανικοί οικισμοί της νότιας Σερβίας (της Κοιλάδας του Πρέσεβο) να ενωθούν με το Κοσσυφοπέδιο.

Κάποιοι θα πουν ότι απέτυχε το σχέδιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, αφού δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά οι διάφορες εθνότητες. Ο γράφων υποστηρίζει ότι η πολυπολιτισμική κοινωνία ναι μεν απέτυχε, όχι όμως το «σχέδιο». Διότι οι εμπνευστές του, με την πολυπολιτισμική κοινωνία δεν θέλουν την ειρήνευση (ποτέ στην ιστορία τέτοιου είδους κοινωνία δεν πέτυχε χωρίς βία ή γκέτο), αλλ’ ακριβώς το αντίθετο. Τις συνεχείς συγκρούσεις δηλαδή και την αστάθεια, για να μη υπάρχουν ισχυρά κράτη, τα οποία θα μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Όποιος αμφιβάλλει, ας θυμηθεί τη σοφή ελληνική παροιμία «ο λύκος στην αναμπαμπούλα χαίρεται».


Αμόκ έχει πάθει η Τουρκία και βάζει στον χάρτη της κρίσης και το Βόρειο Αιγαίο, την πυριτιδαποθήκη των ελληνοτουρκικών, εκεί που πριν από σαράντα χρόνια σχεδόν, η Άγκυρα ξεκίνησε με αφορμή την ανακάλυψη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στον Πρίνο έξω από την Θάσο, να θέτει θέμα ορίων και δικαιωμάτων στο Β. Αιγαίο.

Έτσι, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΕΘΑ, η Άγκυρα μίσθωσε νέο ερευνητικό σκάφος για έρευνες στο Αιγαίο, αυτή την φορά όμως στον κόλπο του Σάρου ή του Ξηρού, δηλαδή στα ανοιχτά της Θράκης. Το υπό ιταλική σημαία πλοίο ονομάζεται URANIA (φωτό), βρίσκεται στα Στενά της Σικελίας καθοδόν για την Τουρκία όπου από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 5η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει έρευνα στον κόλπο του Σάρου σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 630/11.

Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή έδωσε τις μεγάλες ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1976 και του 1987.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 5,82 ναυτικών μιλίων από την Σαμοθράκη και περίπου 14 μιλίων από τις τουρκικές ακτές βρίσκεται και η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, στην οποία εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια αναβλύζει πετρέλαιο και η οποία αποτελεί μία από τις 130 βραχονησίδες που οι Τούρκοι αμφισβητούν το καθεστώς τους.

Απευθυνόμαστε στους κάθε λογής ευαίσθητους της «δημοκρατίας».

Προς τους πάσης φύσεως εισαγγελείς που βαφτίζουν «βία» τις λαϊκές διαμαρτυρίες.

Προς τους κατηγόρους που έχουν αναλάβει εργολαβικά να καταγγέλλουν την «ανομία» των απεργιών και των εργατικών κινητοποιήσεων.

Και ρωτάμε:
Αυτό είναι ή δεν είναι «βία»;*

Να απειλείς τον χρεοκοπημένο, τον απολυμένο, τον άνεργο, τον κατεστραμμένο, τον λεηλατημένο (αυτόν που εσύ λεηλάτησες) εκδίδοντας χοτζέτι και λέγοντάς του ότι «ή θα τα βρεις να μου τα δώσεις ή θα σε αφήσω χωρίς καλοριφέρ και χωρίς φως μέσα στο χειμώνα», αυτό είναι ή δεν είναι «βία»;

Προφανώς, είναι παραπάνω από «βία». Είναι «πόλεμος». Αυτή τη λέξη, άλλωστε, χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη:
«Πόλεμος».
Μόνο που σ' αυτόν τον «πόλεμο» δεν υπάρχει «εξωτερικός αντίπαλος». Υπάρχει μόνο «εσωτερικός εχθρός»: Ο λαός!
(Απόσπασμα από τη στήλη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ του Ριζοσπάστη 16/9/2011- Γράφει ο Ν. Μπογιόπουλος)


Και ενώ τα παραπάνω δεν αποτελούν βίαιη επίθεση κατά του λαού, σε έναν πόλεμο που διεξάγεται "πολιτισμένα" και υπό τις ιαχές των αφεντικών της "Οδηγήτρας" κυβέρνησης του Γεωργίου Β' Παπανδρέου Γ - Βενιζέλου (immitation made in China), μέχρι πρότινος, οι λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στις επιθέσεις, αποτελούσαν ντροπή και παρεκτροπή για την πολιτική ζωή και τους θεράποντες της, ή τους ανώτερους αξιωματικούς της, ή τους μικρούς Μήτσους της.


Το βέβαιο ήταν πως δεν έψαξε να βρει κανείς τα αίτια της ήπιας βίας των μικρών της κοινωνίας απέναντι στους εκπροσώπους (ότι και να εκπροσωπούν πια). Ούτε και να τη συγκρίνει με τη σκληρή και αδυσώπητη βία της κυβέρνησης του ΓΑΠ. Ούτε και να τη συγκρίνει με την αδυσώπητη βία των ΜΜΕ που πληρώνονται με κρατική διαφήμιση για να πουλάνε κομματική διαφήμιση και να διασπείρουν αμφιβολίες για το δίκιο που μπορεί να έχει ένας λαός που θα διεκδικήσει, έστω και τη σύνταξη των 500 ευρώ, Αλλά κυρίως, δεν τη σύγκρινε με τη βία της εξαθλίωσης, της ανεργίας, του εξαναγκασμού σε μετανάστευση, του μηδενικού οράματος για τη νέα γενιά, την αδυναμία προγραμματισμού ακόμα και του πενιχρού φαγητού της Κυριακής.


Στον πόλεμο που διαρκώς προπαγανδίζει ο ΓΑΠ, με τον Συνταγματάρχη Συνταγματολόγο Βενιζέλο που έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, που του είχε απομείνει, από τότε που φίλησε την "κατουρημένη ποδιά" του νικητή των "εσωκομματικών διαδικασιών", ο εχθρός είναι εσωτερικός. Είναι και φτηνός αλλά και άοπλος. Είναι και αιχμάλωτος με τη θέληση του την ίδια. Αλλά ο Στρατηγός θεωρεί πως ακόμα δεν έχει νικήσει.


Φωνάζει εδώ και πάνω από ένα μήνα, η σεβάσμια ταμίας, η ιέρεια της διεθνούς οικονομίας, εκείνη που πήρε εκδίκηση για την καμαριέρα, πως επιτέλους πρέπει να υλοποιηθεί το έκτρωμα που κυοφόρησε και που με περισσή φροντίδα έφεραν στο φως, ο Συνταγματάρχης, ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση τους Το μικρότερο αδελφάκι της κατοχικής σύμβασης του μνημονίου δηλαδή το μεσοπρόθεσμο.


Implementation - Implementation - Implementation, φωνάζει από τότε που μπήκε ο Αύγουστος. Ακόμα το φωνάζει.


-Ιδιωτικοποιήσεις; Implementation - Implementation - Implementation

-Μειώσεις δαπανών; Implementation - Implementation - Implementation

-Απολύσεις; Implementation - Implementation - Implementation

-Μείωση κόστους εργασίας; Implementation - Implementation - Implementation

εννοώντας βέβαια:

-Εξαθλίωση; Implementation - Implementation - Implementation


Και η στιβαρή κυβέρνηση, ορθώνει το ανάστημα της και γεμάτη περηφάνια, τραβάει το σπαθί

της, φωνάζοντας:

Yes Yes Yes:

πριν πάρει τα κεφάλια των μισθωτών, των ελευθερων επαγγελματιών, των ανέργων.


Τόση βία είναι πρωτοφανής στον τόπο σε καιρό "ειρήνης" γι' αυτό και ο ΓΑΠ μιλάει για πόλεμο. Είναι η πρώτη φορά που η βία αναζητά πόλεμο σε καιρό ειρήνης, για δικαιολογία και δεν ψάχνει ο πόλεμος να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα της βίας του. Η έκτακτη ανάγκη δικαιολογεί τη βαρβαρότητα των κυβερνώντων αλλά δε δικαιολογεί την αγανάκτηση των βιασθέντων. Βία σωματική, βία φυσική και βία φραστική (βλ. Πάγκαλος και το στόμα του που είναι πιο βρώμικο από τη συνείδηση του)
  • Η βία της έκτακτης ανάγκης

Πάντα η "κατάστση έκτακτης ανάγκης" δικαιολογούσε τα χειρότερα (επίσημα και νομότυπα) κρατικά εγκλήματα. Μνημειώδης είναι η νομοθεσία του 1929 (με το ιδιώνυμο) και του 1947 (με τον ΑΝ 509). Έτσι και σήμερα, η νομιμοποιητική βάση για τη βαρβαρότητα που βιώνουμε κατ' εντολή των "δανειστών" μας, βασίζεται στην καλλιέργεια της ψευδούς συνείδησης της "έκτακτης ανάγκης". Πρωτομάστορες και αρχικαλλιεργητές της ιδέας, οι γνωστοί ΓΑΠ, Ταγματάρχης Λοβέρδος, Συνταγματάρχης Μπενίτο, Μομπυ Πάγκαλος Ντικ, και λοιποί λύκοι με -κατ' όνομα- προβιές, πρωταγωνιστές του splatter που μας έχουν αναγκάσει να ζούμε.


Η "έκτακτη ανάγκη" γεννάει

α. Την έννοια του εσωτερικού εχθρού, δια της ενοχοποίησης της αντίθετης άποψης

β. Την υποταγή στους στρατηγούς και τα αφεντικά τους, δια του τρόμου (λέγε με χρεοκοπία).

γ. Ψευδείς διαδόσεις και "πληροφορίες" που θα εξασφαλίσουν το οπλοστάσιο της καθυπόταξης, τα επόμενα χρόνια, δια της πειθούς.

δ. Τη νομιμοποίηση των πιο αντιδημοκρατικών, αντιλαϊκών και απάνθρωπων θέσεων και κυβερνήσεων και μάλιστα υπό τη σιωπή του λαού του ίδιου.


Χαρακτηριστική η δήλωση του Συνταγματάρχη Μπενίτο πως «δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη λύση μέσα από τον δημοκρατικό τρόπο» . Δηλαδή; Δηλαδή την επόμενη φορά που θα αντιδράσετε, σε ότι βάρβαρο "χρειαστεί η πατρίδα" (δηλαδή τα αφεντικά του ΓΑΠ, του Συνταγματάρχη, του Λοβέρδου, του Μίκυ Χρυσοχοϊδη και λοιπών πρωταγωνιστών του θεάτρου σκιών) θα αντιμετωπιστείτε σαν εχθροί του τόπου και θα γνωρίσετε τι θα πει να ζεις σε μία πραγματικά κατεχόμενη χώρα. Είναι βέβαιο πως η εντολή Παπουτσή προς τους πραιτωριανούς του, είναι φωτοτυπία της εντολής του Τσώρτσιλ προς τον Σκόμπυ, το Δεκέμβρη το 44.


Είσθε υπεύθυνος διά την τήρησιν της τάξεως εις Αθήνας και διά την καταστροφήν όλων των ομάδων ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, αι οποίαι πλησιάζουν εις την πόλιν. Δύνασθε να λάβετε όλα τα μέτρα, που θα θεωρήσετε σκόπιμα διά τον έλεγχον των οδών και την παγίδευσιν των ταραξιών. Είναι φυσικόν ο ΕΛΑΣ να προσπαθήσει να παρατάξει γυναικόπαιδα εις τα σημεία όπου θα διεξαχθούν συγκρούσεις. Θα πρέπει να ενεργήσετε με σύνεσιν και να αποφύγετε σφάλματα, αλλά μη διστάσετε να πυροβολήσετε εναντίον παντός ενόπλου, που θα επιχειρεί να επιτεθή κατά των βρετανικών δυνάμεων και κατά των ελληνικών, μετά των οποίων συνεργαζόμεθα. Το καλύτερον, φυσικά, θα ήτο εάν εις το έργον σας είχατε τη συμπαράστασιν μιας κυβερνήσεως και εάν ο Λίπερ έπειθε τον Παπανδρέου να παραμείνει εις τη θέσιν του και να σας βοηθήσει.

Η 3η του Δεκέμβρη είναι ακόμα 2,5 μήνες μακριά αλλά ένας "Παπανδρέου" ακόμα είναι έτοιμος και πάνω απ' όλα είμαστε λέει σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης". Μπορούμε πάντα να διαλέξουμε τη "σωτηρία της πατρίδας" με ότι αυτό σημαίνει για τον ΓΑΠ και το επιτελείο του. Να ησυχάσουμε (αν και περισσότερο ήσυχοι από ότι είμαστε τώρα, είναι μόνο οι νεκροί). Βέβαια, έχουμε ξαναγράψει ποιο είναι το σχέδιο και που βγάζει η ησυχία μας.

Στην αντίθετη περίπτωση, που θα επιλέξουμε να είμαστε και να παραμείνουμε άνθρωποι, με δικαιώματα και να τα διεκδικήσουμε, απλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως ούτε η αξιοπρέπεια χαρίζεται αλλά ούτε και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, θα μας προσφέρει κανείς.

Κανείς δε θα εξασφαλίσει κανένα ανθρώπινο μέλλον στην Ελλάδα, αν αποδείξουμε πως δεν το αξίζουμε γιατί ποτέ δεν το διεκδικήσαμε..

Καμιά φορά η Ιστορία μας δείχνει φωτογραφίες από το μέλλον. Μόνο που δεν τις βάζει σε κορνίζα και εμείς τις αντιλαμβανόμαστε όταν είναι πλέον αργά.


Σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα το Σύνταγμα θα γεμίσει πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις «παράνομες» εισφορές και τέλη επιτηδεύματος που απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών.

Έχοντας υπογράψει μία κοινή "δήλωση αντίθεσης" οι πολίτες που θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα την Κυριακή, θα φωνάξουν: "Δεν χρωστάμε - Δεν έχουμε - Δεν πληρώνουμε - Φτάνει πιά".

Η "δήλωση αντίθεσης" σημειώνει μεταξύ άλλων:

"Με το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν 3986/2011 (αρ. δήλωσης …………..) (2) που παρέλαβα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει απαίτηση ...................................... (3) ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών, από εμένα. ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους συντελεστές φόρου εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση από το ΦΠΑ (λόγω του συμψηφισμού ΦΠΑ πωλήσεων-αγορών ) κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος. ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα με φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο μεταβίβασης ακίνητων κλπ. ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης και αδυνατώ να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες ,το όποιο νέο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος)".

Το συγκεκριμένο κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ.

Οι οργανωτές της συγκέντρωσης καλούν όλους τους πολίτες αυτήν την Κυριακή στο Σύνταγμα, "πριν το καταργήσουν κι αυτό", όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Σημείωση: Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα επιτρέπονται ακόμη. Σε λίγο καιρό αναμένεται μετατροπή του ονόματος της πλατείας, λόγω κατάργησης της λέξης από την κυβέρνηση Παπανδρέου

Το άρρωστο και σακάτικο (μην εκληφθεί σνα μίσος στα ΑΜΕΑ το σχόλιο αυτό, γιατί θεωρώ αυτά τα άτομα ΗΡΩΕΣ και ΜΑΡΤΥΡΕΣ στον ανάπηρο και σακάτικο κόσμο μας, ε;), σα τον Wolfgang, μυαλό των Γερμανών αφεντάδων τέχνας κατεργάζεται για να επιβιώσει πολιτικά στο εσωτερικό μετά τα απανωτά πατατράκ(όταν ρε Angela σε «μαυρίζουν» στον τόπο σου και ο Βιετναμέζος έχει στην πρωτεύουσα ποσοστά Ντόρας είσαι για μαγκιές ή για να κρυφτείς;) και για να κυριαρχήσει(ο αιώνιος σκοπός της γερμανικής ελίτ) στην Γηραιά Ήπειρο.

Η «λύση» στην ελληνική κρίση, για να γλιτώσει η ευρωζώνη «καταπίνοντας» την Ελλάδα, είναι το «κούρεμα» χρέους και η παραμονή στο € (λες και μας ρώτησε κανείς αν το θέλουμε, μιας που μας είπαν απατεώνες και ότι μπήκαμε -σίγουρα λόγω Σημίτη, αλλά να τα «χώσετε» στον «Κινέζο» όχι στους Έλληνες!- με ρεμούλες στο «κοινό νόμισμα»).

Αυτά τα 2 χρόνια ΟΛΟΙ σε Ελλάδα και ΕΕ, και ΚΥΡΙΩΣ η Γερμανία έχουν κάνει τρίχες και τα νεύρα ΕΙΔΙΚΑ των Ελλήνων κρόσσια! Αντί να πάνε να… κουρευτούν ΟΛΟΙ στην ΕΕ, που ΔΕΝ υπάρχει «ηγέτης», κυριολεκτικά, με ποσοστό πάνω από 30% στις δημοσκοπήσεις, συνεχίζουν την πολιτική που έφερε την Ευρώπη 50 χρόνια πίσω, όταν υποσχέθηκαν στους Ευρωπαίους Ενωμένη Ευρώπη και κοντεύει να εξαφανίσει την γενέτειρα της Ελλάδα, για λάθη και εγκλήματα ΚΥΡΙΩΣ των «πολιτικών» της Μεταπολίτευσης και των «ισχυρών» αλλά, κατά την άποψή τους, «καλών» Βορειοευρωπαίων.

Κυρίως της Γερμανίας, με το τόσο βεβαρημένο παρελθόν και παρόν. Και εδώ, τολμούν ακόμα και να το ανακοινώνουν, οι βο(υ)λευτές, μετά τις φραντζόλες και τις ανήθικες προτάσεις (2 τέτοιες(Μεϊμαράκης και Τσώνης) σε 2 βουλευτές της ίδιας παράταξης), λένε ότι έχουν και κατάθλιψη, γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν (τον κόσμο πια) με τις πιέσεις για ξεπούλημα και προσκύνημα του εξαφανισμένου και χ** από τον φόβο της λαϊκής οργής ΓΑΠ στην καγκελάριο Merkel!

Ο κόσμος ρε τι να πει(αυτοκτονίες, εκτρώσεις, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, ναρκωτικά (πού να νομιμοποιηθούν κιόλας…) «θερίζουν»);!

Τον βρίζει, χάρη στον καράφλα της Μαργαρίτας (που η κόμη της φαμίλιας του, μιας που μιλάμε για τρίχες, μας στοίχισε € 700!) και ο τελευταίος κόπανος στην Ευρώπη (μετά την Γερμανία(FOCUS, BILD), την Τσεχία (οι πρόεδρος, πρωθυπουργός και υπ. Εξ., όταν δεν κοιμάται, είναι πιο ΓΑΠ και από τον ΓΑΠ σε αξία!), την Ολλανδία (εθνικιστής θέλει την δραχμή και κάποιοι βάζουν τούρκικες σημαίες σε εκκλησιά), την Φιλανδία, την Σουηδία προστέθηκε και η Δανία στην ανθελληνική προπαγάνδα και τις παράλογες και ανήθικες απαιτήσεις για νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα, Κως…), την Ακρόπολη όλη ή τον Παρθενώνα για… € 100.000(!) και άλλα μνημεία ως εγγύηση για δάνειο).

Όταν μαθαίνει και για τα «μαλλιά» του πρωθυπουργικού γραφείου, την «ρόδα» του Βαγγέλη Βενιζέλου και τα σχόλια για τα προνόμια Ρωμανώφ των βουλευτών ή τις σπατάλες γενικά και ΟΛΑ τα αίσχη που έκαναν και συνεχίζουν για να «σώσουν» την Ελλάδα(τον κ** τους δηλ.) του έρχεται, θα’ ρθει η στιγμή, να αρπάξει ψαλίδι όχι για γερμανικά «κουρέματα» αλλά για να κόψει καρωτίδες και αυτά που δεν έχουν οι περισσότεροι στην Βο(υ)λή των Ανθελλήνων.

Η τρίχα έγινε τριχιά και πλέον θηλιά!

Οι κρεμάλες στήνονται και τα σκοινιά περιμένουν λαιμούς!

Βαρεθήκαμε να πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας και να μην γίνεται τίποτα και εσείς να γελάτε που τραβάμε τα μαλλιά μας και χάνουμε τα μαλλιά μας, καραφλιάζουμε κυριολεκτικά ΚΑΙ μεταφορικά, με όσα τέρατα και σημεία βλέπουμε και από την Ελλάδα και την Ευρώπη!

Υ.Γ.: αστειάκι. Ο Αλογοσκούφης ή ο Σημίτης έκρυψε το χρέος σου Angela;! Έχω «κολλήσει» στο θέμα, αλλά ΠΑΝΤΟΥ στην Ευρώπη ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μιλάει για να έχει προφανώς την εύνοια της «αυτοκράτειρας» των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», αν δεν γίνει θαύμα και δεν πέσει «ψαλίδι» άμεσα!

Νομοτελειακή φαντάζει η κλιμάκωση των σχέσεων της Άγκυρας με τη Μόσχα, με τη δεύτερη να δείχνει άκρως ενοχλημένη με το άσυλο που απολαμβάνουν στην Τουρκία Τσετσένοι εξτρεμιστές – αποσχιστές.

Αφορμή του συμπεράσματος είναι η διαδήλωση που οργανώθηκε από Τσετσένους μπροστά από το ρωσικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία τριών Τσετσένων στις 16 Σεπτεμβρίου, συνδεόμενων με την ηγεσία του τσετσένικου αντάρτικου. Η δολοφονία χρεώθηκε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, κατηγορία η οποία πιθανότατα ευσταθεί, αφού δεν είναι η πρώτη φορά είναι που συμβαίνει, ενώ οι Ρώσοι ουδέποτε έχουν κρύψει ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα που άπτεται της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μάλιστα σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας, θα είναι αμείλικτοι.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και ακτιβιστές «οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα» όπως τις αποκαλούν οι Τσετσένοι, όπως το «Ίδρυμα του Καυκάσου» (Caucasus Foundation), η «Ένωση Αλληλεγγύης Καυκάσου-Τσετσενίας» (Caucasus-Chechen Solidarity Association), και η «Ένωση Ενωμένου Καυκάσου» (United Caucasus Association), τα οποία στην ουσία – σύμφωνα με διάφορες πηγές –αποτελούν οργανώσεις ισλαμιστών ακτιβιστών με αντιρωσικό προσανατολισμό.

Ενδεικτικό είναι ότι η τουρκική αστυνομία είχε αποκλείσει το κτίριο του προξενείου με μια περίμετρο – ανθρώπινη αλυσίδα μόλις 15 μέτρα από το κτίριο, ενώ οι συγκεντρωμένοι ούρλιαζαν για «τους τρομοκράτες, απατεώνες, οικονομικούς εγκληματίες [κ.λπ] της ρωσικής KGB», επιτυγχάνοντας με την ανοχή των τουρκικών αρχών υπό το πρόσχημα της δημοκρατίας, επικοινωνιακό αποτέλεσμα…

Σε αυτό το κλίμα οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας δεν μπορούν να εξελιχθούν καλά παρά τα όποια θετικά βήματα έχουν συντελεστεί στις μεταξύ τους οικονομικές σχέσεις. Εξάλλου, η εμπλοκή και το ενδιαφέρον των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στον Καύκασο δεν αποτελεί μυστικό, εξοργίζοντας τη Μόσχα.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά από τον παρόντα διαδικτυακό κόμβο, ότι η Ρωσία είναι ο πάγιος γεωπολιτικός αντίπαλος της Τουρκίας, μια κατάσταση η οποία δεν αλλάζει ανεξαρτήτως τακτικισμών οι οποίοι οδηγούν σε περιστασιακή ύφεση και αναθέρμανση τις διμερείς σχέσεις.

Πηγή


Αυτή είναι η ουσία της διογκούμενης άρνησης πληρωμής της καταιγίδας των επιπλέον φόρων.

Πέρα από το αυξανόμενο ποσοστό αυτών που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν, τίθεται και θέμα νομιμότητας και ηθικής νομιμοποίησης αυτών οι οποίοι και τα απαιτούν με έωλα άρπα-κόλλα νομοθετήματα.

Ποιοι είναι αυτοί;

Ένας βιαστής, (Στρος Καν), ένας ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου πλυντηρίου μαύρου χρήματος (Γιουνκέρ), και τρεις εγχώριες μαριονέτες, κληρονόμοι ονομάτων (Παπανδρέου, Πάγκαλος), και ας μη λησμονούμε και περιουσιών, και ένας άλλος με όνομα μαϊμού, που παραπέμπει σε μεγάλο σόι, κατ' ουσίαν όμως σώγαμπρος, που τρέφεται από τα χρήματα ενός εύπορου πεθερού, (Βενιζέλος).

Η άρνηση πληρωμής είναι ο μόνος τρόπος όλοι αυτοί να σβηστούν δια παντός από τον χάρτη, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα ήθους και τάξεως ηθικής, είναι θέμα δικαιοσύνης, είναι θέμα αντίστασης, είναι θέμα αποκατάστασης μιας κολοσσιαίας αδικίας, να επωμίζονται δηλαδή το βάρος ενός άνομου χρέους οι πλάτες των πλέον αθώων και αδύναμων πολιτών, είναι κοντολογίς μια πράξη πολιτική.

Κανείς από αυτούς που το δημιούργησαν και επωφελήθηκαν από το χρέος δεν τιμωρήθηκε ποτέ, και κανείς δεν ελέγχθηκε για την προέλευση της περιουσίας που απέκτησε. Αν δεν ανοίξει η υπόθεση “ελληνικό χρέος”, αν δεν κατονομαστούν οι ένοχοι, κι αν δεν τιμωρηθούνε σκληρά και παραδειγματικά, κανείς δεν πρόκειται να ησυχάσει και να υπακούσει. Η πληγή θα μένει ανοιχτή και θα φωνάζει. Κι αν το κάνει προς στιγμήν από φόβο και μόνο, από μέσα το μίσος θα βράζει. Μίσος όχι για τον διπλανό, αυτά τέλειωσαν πια και δεν πιάνουν, αλλά μίσος προς αυτούς που τον οδήγησαν να μισεί τον διπλανό.

Αν νομίζουν ότι θα περάσουν απ' τη μπόρα, χωρίς να βραχούν, είναι γελασμένοι.


Στην Ελλάδα των τιτάνων του ΠΑΣΟΚ έχουμε:

- έναν παπου-λια, ως ανώτατο άρχοντα, που καθημερινά μας επιβεβαιώνει με την συμπεριφορά του ότι ούτε άρχων είναι, ούτε ανώτατος. Είναι απλά κατώτατος των περιστάσεων.

- τον ιό της Μαργαρίτας, που πιστεύει ότι είναι πρωθυπουργός, όμως ασχολείται με πιστόλια και ποδήλατα, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να αυτοτραυματίζεται,

- τον βουβουζέλο, ο οποίος το παίζει αντιπροεδρεύων πρωθυπουργός, και κοστίζει 2.500.000 ευρώ, στο πτωχευμένο κράτος,

- τον υπουργό Ξυνίδη που δηλώνει : «Μέχρι και το γιαούρτωμα δεχόμαστε», για να παραμείνει στην καρέκλα του,

- κάποιον βουλευτή Τσώνη που πάσχει από πριαπισμό, αφού μέχρι και συνάδελφό του κυνηγούσε στους διαδρόμους της βουλής, φωνάζοντας : «Αντε γ….., όπου σε συναντάω θα σε γ…, έχεις χάρη που δεν μπορώ να σε πλακώσω»!

Ε, ρε γλέντια. Ο Τσώνης, γ...εί, αλλά δεν δέρνει. Έχει και αυτός βίτσια. Προτιμάει να τον δέρνουν οι πολίτες της Λαμίας..

- κάποιους βουλευτές πρωτοπαπα-τζηδες και μακρυπηδηχτούληδες, που κάποτε το «έπαιζαν» συνδικαλιστές-σοσιαλιστές, όμως σήμερα ο κόσμος για συντομία, τους αποκαλεί απλώς ληστές.

- βρέθηκε και ένας Χριστιανός, ο κ. Μόσιαλος, να πει στους πολίτες ότι έχει αποποιηθεί όλων των βουλευτικών προνομίων και έπεσαν να τον διαμηρίσουν, οι πολυπολιτισμικοί σοσιαλιστές εν τω ΠΑΣΟΚ, συνάδελφοί του.

Αυτοί και άλλοι πολλοί, αποφασίζουν και ψηφίζουν για τις τύχες μας. Στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα τους ξαναψηφίσουν. Αυτή είναι η διαστροφή, αυτός είναι ο ραγιαδισμός.

Με τις υγείες σας… γομάρια.


Στον τόπο που γεννήθηκε ο Ευκλείδης η αριθμητική ηττήθηκε. Η πολιτική μπουρδολογία σκέπασε κάθε γνώση, κάθε απλή πράξη πρόσθεσης ή αφαίρεσης. Τα greek statistics έγιναν περίγελος και ύβρις, συνώνυμο του ψέματος και της απάτης, αντί της απόδειξης και αναζήτησης.

Ήταν επόμενο να φτάσουμε και στο τελευταίο σκαλοπάτι. Απολύονται όσοι μετράνε. Μπορεί η κ. Ζωή Γεωργαντά να μην έχει δίκαιο, μπορεί να φτιάχνει ένα αλγόριθμο που δεν απεικονίζει την πραγματικότητα του ελληνικού Δημοσίου. Αλλά ποιον να πιστέψεις πλέον. Πριν από λίγες βδομάδες απολύθηκε και η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια. Έκανε και εκείνη λάθος πρόσθεση;

Το 2000 είχε καταργηθεί το τμήμα στατιστικής του ΕΟΦ (η ΦΑΡΜΕΤΡΙΚΑ) γιατί μετρούσε την κατανάλωση και το κόστος των φαρμάκων. Δεν μετρούσε όμως όπως βόλευε, και...
η κυβέρνηση το κατήργησε.

Γιατί να πιστέψουμε την πολιτική ηγεσία που απολύει; Πώς θα είμαστε σίγουροι αν μας λείπουν 15 ή 18 δισ. ευρώ από τα προϋπολογισμένα; Δεν μπορούσαμε να μάθουμε αν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ήταν 1 εκατομμύριο ή 500 χιλιάδες. Δεν ξέρουμε ακόμα και σήμερα πόσοι εργάζονται στους δήμους. Ακούμε τρία ή τέσσερα διαφορετικά νούμερα για το πόσο στοιχίζει η φαρμακοδαπάνη στη χώρα μας ή πόσο χρωστάνε τα νοσοκομεία.

Η «πολιτική» συζήτηση στη χώρα επεκράτησε της αριθμητικής.

«Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι», έλεγαν με υπερηφάνεια πολιτικοί και συνδικαλιστές τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό προφανώς δεν είχε και σημασία πόσους διορίζανε στο Δημόσιο. Γι’ αυτό και δεν θέλανε να μετράνε πόσο κοστίζουν. Γι αυτό και δεν ξέραμε πόση ακριβώς είναι η ανεργία στη χώρα.

Η πολιτική μπουρδολογία είναι ακόμα στην εξουσία, ακόμα και τώρα που η χώρα καταρρέει.

Φωνάζουν για τη φοροδιαφυγή οι κυβερνώντες, χωρίς ποτέ να μετρήσουν πόσο στοιχίζει το κράτος που το θεωρούν «μαγαζί» τους. Θέλουν και άλλα δισεκατομμύρια χωρίς να δίνουν λογαριασμό γιατί δεν φτάνουν τα 55 ή τα 65 δισ. το χρόνο ή τα 19 δισ. ευρώ των ασφαλιστικών εισφορών. Είναι λίγα τα 80 και πλέον δισ.; Είναι λίγα για το αντάλλαγμα που εισπράττει ο Έλληνας πολίτης; Έχουν φτιάξει αυτό τον αλγόριθμο ή δεν τους αρέσει μόνο ο αλγόριθμος της κ. Γεωργαντά;

Αν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια δεν ήξεραν αριθμητική ή άλγεβρα, θα ήταν μια εξήγηση. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι τη μανία τους να κερδίσουν εξουσία και πλούτη δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει η αριθμητική ή η ανάμνηση του Ευκλείδη. Ο δικός τους αλγόριθμος υπολόγιζε επανεκλογή + ρουσφέτι + κέρδη = εξουσία.

Εμείς όμως πληρώνουμε τα δισ. Έως πότε;

Από το "ΔιαΔίχτυ", μοντάζ "Γρέκι"Το δίγλωσσο βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια» (Bloody Truth) αναφέρεται στις σελίδες 351 – 360 στο αγγλικό μέρος και στο αντίστοιχο ελληνικό στις σελίδες 175 – 190, στο δημοσίευμα της αγγλικής κυριακάτικης εφημερίδας « Κυριακάτικοι Τάιμς» 23 Ιανουαρίου 1977.

Η εφημερίδα έχοντας εξασφαλίσει τότε αντίγραφο της μυστικής έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (1976), που βρήκε την Τουρκία 7 φορές ένοχη για παραβιάσεις των άρθρων της Ευρωπαικής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προχώρησε στην αποκάλυψη.

Με βάση την μυστική εκείνη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης οι Κυριακάτικοι Τάιμς στις 23 Ιανουαρίου 1977 δημοσίευσαν πρωτοσέλιδα ένα καταπελτικό ειδησιογραφικό για την Άγκυρα, για δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες που εκτελέστηκαν από τον Τουρκικό στρατό στην Κύπρο κατά και μετά την τουρκική εισβολή του 1974. Το δημοσίευμα συνοδευόταν και από ένα δεύτερο τίτλο « Τουρκικά εγκλήματα: Τι φανερώνει μυστική έκθεση».

Παρά τη μανιώδη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης η εφημερίδα δημοσίευσε αποσπάσματα της μυστικής Έκθεσης, που τεκμηριώνουν της ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ πολιτών (ανδρών, γυναικών και παιδιών), ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΠΑΝΆΛΗΨΗ ΒΙΑΣΜΟΥΣ γυναικών όλων των ηλικιών από 12 μέχρι 71 ετών, την ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ γυναικών και κοριτσιών, τους ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ανθρώπων (περιλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων) και ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ των υπό τουρκική κατοχή περιουσίες, σπίτια και επιχειρήσεις των Ελληνοκυπρίων.

Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο έχει εξασφαλίσει το πλήρες κείμενο της ΜΥΣΤΙΚΗΣ αυτής Έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο, που θα έπρεπε να είχε (αυτή η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης) μετατραπεί από το 1976 στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ όλων των κυβερνήσεων (Κύπρου και Ελλάδος) στις προσπάθειες μας εναντίον της Τουρκίας και των εγκλημάτων της…

Το πλήρες κείμενο στα αγγλικά, θα το βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Κίνησης.

Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο
Πάνος Ιωαννίδης
Πρόεδρος


Αν ο ιστορικός του μέλλοντός μας έχει την έμπνευση και την υπομονή να ερευνήσει ποια από τις κυβερνήσεις των πρόσφατων δεκαετιών και με ποια συχνότητα έπαιρνε πίσω υποσχέσεις - διαβεβαιώσεις - δεσμεύσεις της, σίγουρα δεν θα κουραστεί πολύ να την εντοπίσει: αυτή η κυβέρνηση είναι η σημερινή.

ΑΠΟ τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία η παρούσα κυβέρνηση διατηρεί το προνόμιο να πέφτει σε όλα έξω: διαβεβαίωσε ότι λεφτά υπάρχουν. Υποσχέθηκε αύξηση μισθών και συντάξεων. Διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι δεν έχει προστρέξει στο ΔΝΤ (όταν άρχισαν τα ζόρια). Εβγαλε τα περίστροφα πάνω στο τραπέζι των Ευρωπαίων (και μετά πυροβόλησε τα αυτιά της), και αμέσως μετά αποδέχθηκε...
-χωρίς καμία διαπραγμάτευση- το Μνημόνιο της τρόικας, με δόσεις του δανείου μέχρι το 2013 και αποπληρωμή του το 2018. Στη συνέχεια επιμήκυνε την αποπληρωμή αυτού του δανείου μέχρι το 2023 και στη συνέχεια μέχρι το 2030, αφού προηγουμένως εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συμφωνήσουν οι δανειστές να αυξήσουν το δανεισμό τους.

ΑΠΟ την αρχή του Μνημονίου μέχρι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επέμενε ότι τα αναγκαία -για το πρώτο διάστημα μέχρι «να βγει στις αγορές»- εισπρακτικά μέτρα θα αφορούν τους «έχοντες και κατέχοντες» και όχι τους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους και η στοχοποίηση θα αφορά τους μεγάλους φοροφυγάδες.

ΕΓΙΝΑΝ ακριβώς τα αντίθετα. Φορολογούνται ασυστόλως μέχρι αυτή τη στιγμή ακόμα και... τα παπούτσια των φτωχών, μικρομεσαίων και μεσαίων φορολογουμένων, με ένα δαιδαλώδες και σατανικό δίκτυο έμμεσων και άμεσων φόρων και περικοπών σε μισθούς και συντάξεις χωρίς τελειωμό και με έναν σαφή και αντικειμενικό στόχο: να μειωθεί σχεδόν κατά 50% το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και να μείνει πιεστικά εκεί.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, από την πρώτη στιγμή που αποδέχθηκε τη λεόντεια δανειακή σύμβαση των δανειστών, δέχεται αφόρητες πιέσεις να μειώσει τον τεράστιο δημόσιο τομέα και να κόψει τις δημόσιες δαπάνες που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Η κυβέρνηση αντιστέκεται σθεναρά. Προτίμησε να διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα, να κλείσει επιχειρήσεις, να στείλει σπίτι τους ένα εκατομμύριο και πλέον ανθρώπους, παρά να αγγίξει στα σοβαρά το δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της ένα χρόνο να εγκύψει σοβαρά πάνω από τον «γαργαντούα» του δημόσιου ελλείμματος, να το μειώσει με αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις πάνω σε δημόσιους φορείς αλλά και υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δεν έκανε τίποτε επ' αυτού, νομίζοντας ότι χαϊδεύει τη δεξαμενή ψηφοφόρων που θεωρείται για όλα τα μεγάλα κόμματα ο δημόσιος τομέας διά των διορισμών σ' αυτόν.

ΚΑΙ τώρα, με όλα τα μαχαίρια και τα πιστόλια των δανειστών και των αγορών στον κρόταφό της η κυβέρνηση μιλάει ψυχρά, αλλά φυσικά για «μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο», για «εφεδρείες» που καταλήγουν σε απολύσεις και για «άλλα μέτρα αν χρειαστούν».

ΕΔΩ η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία για όσα θα έρθουν και για όσα αυτά θα προκαλέσουν.

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ από enet, μοντάζ Γρέκι

Ένα καλό νέο και ένα πολύ κακό, βγήκε από τις πρώτες συναντήσεις του Ευ. Βενιζέλου με τον Σόιμπλε και άλλους παράγοντες στην Ουάσιγκτον.

Το καλό είναι ότι, όπως μας υποσχέθηκαν, δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, κι εννοούμε δεν θα χρεοκοπήσει οριστικά και αμετάκλητα, ανεξέλεγκτα και με το ευρώ να αποτελεί παρελθόν. Θα μείνουμε στο ευρώ, έστω και αν οι μισθοί που θα παίρνουμε και το γενικότερο εισόδημά μας θα είναι υποτιμημένοι, τουλάχιστον κατά 50%.

Θα μείνουμε στο ευρώ, πιθανότατα με ένα σενάριο για κούρεμα του ελληνικού χρέους (όσο απομείνει από το rollover που είναι σε εξέλιξη). Υπολογίστε πάνω από 250 δις ευρώ να μπουν στη διαδικασία επαναγοράς από τον EFSF, προφανώς με διασφαλίσεις που θα ζητήσουν οι ξένοι. Εγγυήσεις την κινητή και ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche, το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης ‘Treuhand’ που θα ελέγχει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα. Στην εταιρεία θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι αλλά όχι “πολιτιστικά αγαθά”. Δε θα μας πάρουν δηλαδή τον Παρθενώνα ή το Σούνιο, αυτά μας τα αφήνουν…

Αν λοιπόν το παραπάνω σενάριο είναι το καλό έρχεται και το κακό. Αποχαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατε. Ο Σόιμπλε και οι άλλοι το Σάββατο, η Λαγκάρντ και οι υπόλοιποι την Κυριακή θα μας ζητήσουν κι άλλα μέτρα, επιπλέον από αυτά που μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατ΄αρχάς απαιτούν μέχρι τον Δεκέμβρη, δηλαδή σε δύο μήνες να έχουμε εισπράξει 2 δις ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις. Ξεπουλάμε, λοιπόν, τα πάντα για να βρούμε αυτά τα 2 δις.

Κατά δεύτερον οι τροικάνοι ζητούν νέο πακέτο παρεμβάσεων στο δημόσιο τομέα. Απολύσεις, πάνω από 100.000 τα επόμενα χρόνια, γερό τσεκούρι στους μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο, μικρότερες συντάξεις με καταργήσεις επικουρικών και νέες περικοπές.

Το ίδιο σενάριο και στον ιδιωτικό τομέα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. «Να γίνετε ανταγωνιστικοί» λένε οι ξένοι κι εννοούν φθηνά εργατικά χέρια και φθηνή περιουσία για να την αγοράσουν.

Όσο για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, το είχαμε γράψει και παλαιότερα. Ουσιαστικά ξαναγράφεται από την αρχή, όπως και το Μεσοπρόθεσμο το οποίο γίνεται μακροπρόθεσμο με νέα μέτρα.

Ενδιαφέρον, έχουν πάντως οι προβλέψεις για την πορεία του χρέους αν επιτύχει το rollover και ξεπεράσει το 90%. Σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου με επικεφαλής τον γνωστό Τσ. Νταλάρα, ως απόρροια της μείωσης των επιτοκίων, των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος και της επιστροφής της χώρας σε πορεία ανάπτυξης, το χρέος θα μειωθεί στο 122% του ΑΕΠ το 2015 και το 98% το 2020.

Αλλά είπαμε, όλα αυτά με θυσίες και ξεπούλημα. Κι εδώ που μας έφτασαν με τα τραγικά τους λάθη, ίσως είναι η μόνη διέξοδος.

Α.Ψ.


Μία γυναίκα επιτέθηκε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου οδηγήθηκε το πρωί μία νεαρή γυναίκα που πέταξε νωρίτερα ένα αυγό εναντίον του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνα

Το περιστατικό σημειώθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου και την ώρα που ο κ. Όθωνας έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Άμεσα αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο εντόπισαν και συνέλαβαν την γυναίκα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που την οδήγησαν στην συγκεκριμένη πράξη.


Μετά από αυτό το περιστατικό, δικαίως αναρωτιόμαστε:

  • Είναι σωστό να πετάνε στον υφυπουργό αβγά, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ξυνίδη (υφυπουργός Ανάπτυξης) η κυβέρνηση περιμένει να τις πετάνε γιαούρτια;
  • Το πέταγμα του αβγού σηματοδοτεί πως αναμένεται να πετάξει η τιμή του αβγού προς τα επάνω, να πετάξουν οι κότες, να πεταχτούν και άλλα εκτός από αβγά ή θα πετάξει τελικά η κυβέρνηση;
  • Και τώρα, μετά από ένα τέτοιο "περιστατικό βίας" (όπως θα το καταγράψουν τα ΜΜΕ της κυβερνητικής προπαγάνδας), ποιός θα προστατέψει τώρα τον... "προστάτη";

Σωρεία παραβιάσεων του κυπριακού εναέριου χώρου, άσκηση του τουρκικού ναυτικού στα ανοιχτά της Λεμεσού, διπλωματικές “ντρίπλες” χωρίς καμία αξία. Ως... αναμενόμενες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της Τουρκίας οκτώ ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα, οι οποίοι εδώ και χρόνια παρακολουθούν και αναλύουν τη διπλωματική της τακτική. Στη νέα εποχή της Κύπρου, λένε, η Άγκυρα επιχειρεί να υποβαθμίσει γεωπολιτικά την ενεργειακή “άνοιξη” της Κύπρου και ταυτόχρονα να αποτρέψει την Ελλάδα από το να θέσει ζήτημα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο πολιτικός στόχος της Τουρκίας είναι να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τις αρχικές επιλογές της στις εξεγέρσεις σε Λιβύη και Συρία και, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της Αραβικής Ανοιξης, να εδραιώσει μια ζώνη άμεσης επιρροής στην Ανατολική Μεσόγειο και να αναδειχθεί σε ηγεμονικό παίκτη σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Βεβαίως, οι αραβικές ελίτ, σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, δεν βλέπουν με καλό μάτι την αύξηση της τουρκικής επιρροής στην περιοχή, αφού αυτή γίνεται σε βάρος των ιδίων, ιδιαίτερα της Αιγύπτου», εξηγεί στον «Φιλελεύθερο» ο δρ.Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. «Για να επιτύχει το στόχο αυτό, θεωρεί όχι μόνο χρήσιμη αλλά και απαραίτητη μια σύγκρουση με το Ισραήλ.

Παράλληλα, η Άγκυρα προσπαθεί να αποτρέψει τη γεωπολιτική και οικονομική αναβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας (μέσω της μετατροπής της σε ενεργειακό κόμβο), αλλά και μελλοντικές προσπάθειες της Ελλάδας να θέσει ζήτημα ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, η ανάδειξη Ισραήλ και Κύπρου σε σημαντικό ενεργειακό προμηθευτή της Ευρώπης θα μειώσει σε ένα βαθμό τον δικό της επιδιωκόμενο ρόλο ως κεντρικού ενεργειακού κόμβου.

Η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή περιπλέκεται ακόμη περισσότερο λόγω της επικείμενης προσπάθειας αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους, τις διαφαινόμενες αλλαγές στις σχέσεις Ισραήλ-Αιγύπτου, αλλά και την ένταση μεταξύ Ιράν και Τουρκίας λόγω της εγκατάστασης νατοϊκού ραντάρ για αντιπυραυλική προστασία από το Ιράν».

Κατά τον διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ, «δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν στείλει η Τουρκία ναυτικές μονάδες στην περιοχή για “επίδειξη σημαίας”, αλλά τυχόν παρενόχληση των γεωτρήσεων θα πρέπει να θεωρείται ελάχιστα πιθανή, διότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αιτιολογία νομικής φύσης, οπότε το Ισραήλ θα το θεωρήσει ως άμεση πρόκληση και θα είναι υποχρεωμένο να αντιδράσει εμπράκτως, κάτι που στην πραγματικότητα δεν θέλει καμία πλευρά. 

Εξάλλου, θα υπάρχει και αμερικανική επαγρύπνηση, καθώς το σενάριο “θερμού” τουρκο-ισραηλινού επεισοδίου αποτελεί εφιάλτη για την Ουάσιγκτον.

Μια ένοπλη σύγκρουση θα κατέληγε σε όχι άνευ απωλειών- νίκη του Ισραήλ, που σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ήθελε να προσθέσει την Τουρκία στο μακρύ κατάλογο των εχθρών του. Αλλά και η Άγκυρα, βεβαίως, δεν θα πρέπει να επιθυμεί μια ευθεία αντιπαράθεση που θα κατέληγε σε στρατιωτική ήττα».

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγείται μέσα από τη μελέτη των δεδομένων και ο στρατιωτικός αναλυτής Αθανάσιος Μπάφας, υποστράτηγος ε.α. «Πιστεύω ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος σύρραξης ή θερμού επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας, καθώς δεν διαθέτει αυτό που λέμε “indirectapproach”. Με άλλα λόγια, η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να ασκήσει λεκτική πίεση, όμως η στρατιωτική αναμέτρηση απλώς... δεν της βγαίνει. Αν προβεί σε κάποια τέτοιου τύπου κίνηση, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την υποστήριξη των χωρών του περίγυρού της, που όμως δεν την έχει. Οι γείτονές της θα είναι καταφανώς κατά της οποιασδήποτε επίθεσης εξαπολύσει σε βάρος Ελλάδας ή Κύπρου. Επιπλέον, θα συναντήσει τη μεγάλη αντίδραση της Αμερικής που -μέσω του Ισραήλ- θα οδηγήσει σε τελική ήττα της.

Συνεπώς, παρά την ετοιμότητα των ελληνικών στρατευμάτων, εκτιμώ ότι τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί», τονίζει. 

Κατά τον καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, Αβραάμ Ζεληλίδη, η Τουρκία τώρα συνειδητοποιεί τη σημασία των κοιτασμάτων στην περιοχή. «Η Τουρκία σήμερα, διαπιστώνοντας ότι μάλλον δεν εκτίμησε σωστά τη δυναμική της περιοχής σε υδρογονάνθρακες αναθεωρεί τη στάση της -γιατί αν πράγματι η λεκάνη Λεβαντίνης δώσει 8 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τότε η λεκάνη του Ηροδότου, που έχει την ίδια γεωλογική ιστορία εξέλιξης, αλλά είναι μεγαλύτερη, μπορεί δυνητικά να δώσει μέχρι και διπλάσιες ποσότητες. Στην περίπτωση αυτή, τα κοιτάσματα σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, θα ανήκουν το μεγαλύτερο μέρος στην Αίγυπτο, ένα πολύ μεγάλο μέρος στην Ελλάδα και ένα μικρότερο στην Κύπρο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που η Τουρκία αμφισβητεί την ύπαρξη του Καστελόριζου.

Αν υπάρχει το Καστελόριζο τότε η Τουρκία δεν έχει λόγο στην εκμετάλλευση της λεκάνης του Ηροδότου, ενώ αν δεν υπάρχει το Καστελόριζο, τότε η Τουρκία παίρνει τα κοιτάσματα που αναλογούν στην Ελλάδα και στην Κύπρο». 

Η ανάδειξη της Λεβαντίνης ως μιας από τις νέες πλούσιες περιοχές ενεργειακών πλουτοπαραγωγικών πόρων ενέχει βαθύτατες στρατηγικές προεκτάσεις. «Επειδή είναι σε εξέλιξη και επειδή εντάσσονται σε ένα ρευστό μεσανατολικό διακρατικό πεδίο η απόληξη των τάσεων είναι δύσκολο να προβλεφτεί. Μπορούμε όμως να τις συνδέσουμε με προβλήματα άμυνας και διπλωματίας που αφορούν στην Ελλάδα και στην Κύπρο», μας λέει ο Παναγιώτης Ήφαιστος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. «Τώρα, η Τουρκία πολύ βρυχάται και όσο περισσότερο το κάνει τόσο περισσότερο θα πρέπει να την γράφουμε στα παλαιότερα των πολιτικών και διπλωματικών μας υποδημάτων.

Τίποτα, βασικά, δεν έχουμε να περιμένουμε από την Άγκυρα και για τίποτα δεν πρέπει να φοβόμαστε τους στρατιωτικούς λεονταρισμούς της. Η διεθνής νομιμότητα δεν αλλάζει με λεονταρισμούς αλλά μόνο εάν εμείς εθελούσια ενδώσουμε. Πολλά αλλάζουν στο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό πεδίο της περιφέρειάς μας και πολλά έχουν ήδη αλλάξει. Η Άγκυρα νομίζοντας ότι μπορεί να εξαπλωθεί τελικά υπέρεξαπλώνεται και αποδυναμώνεται. Άσε που αυτοκτονεί κτυπώντας γροθιές στα καρφιά, καθότι ολοένα και περισσότερο δημιουργεί αντιπάλους απείρως υπέρτερούς της. Το δικό μας πρόβλημα είναι άλλο. Δεν έχουμε πολιτική ηγεσία που θα άδραχνε την ευκαιρία να επιτύχει βιώσιμες λύσεις και μακρόχρονη ειρήνη και σταθερότητα στην περιφέρειά μας», τονίζει ο κ. Ήφαιστος.

Πολύ απομακρυσμένο το θερμό επεισόδιο «Όπως ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση, η αντίδραση έναντι Κύπρου και Ελλάδας θα είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με το ψευδοκράτος και πραγματοποίηση αντίστοιχων ερευνών σε περιοχές βόρεια της Κύπρου και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου. Η πιθανότητα ηθελημένης πρόκλησης θερμού επεισοδίου κατά της Κύπρου ή της Ελλάδας θα πρέπει να θεωρείται πολύ χαμηλή. Ομως, η Τουρκία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου και στην ευρύτερη ζώνη του Καστελόριζου», καταλήγει ο κ. Ντόκος.