Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Ιουλ 2016

Tου Sławomir Sierakowski

Στη Βρετανία και σε όλη τη Δύση, είμαστε μάρτυρες της έκλειψης στο πολιτικό γίγνεσθαι. Πολιτικοί όπως ο Trump στην Αμερική, ο Kaczyński στην Πολωνία ή η Le Pen στη Γαλλία ήταν κάποτε μη αποδεκτοί, αλλά σήμερα το ίδιο το πολιτικό γίγνεσθαι δεν είναι αποδεκτό. Θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε μεγαλύτερη ακόμα επιτυχία λαϊκιστών πολιτικών και προγραμμάτων όπως αυτό του Brexit.

Η οικονομία είναι πλέον παγκόσμια, αλλά η πολιτική είναι ακόμα μια εθνική υπόθεση. Αυτή η διαφορά δημιουργεί την αίσθηση, μεταξύ των απλών πολιτών, ότι η δημοκρατία- που ο κόσμος επιθυμεί- έχει υποβαθμιστεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επιρροή αποτελεί το μοναδικό τομέα των λαϊκιστών, επειδή αυτοί μπορούν μόνο να επιδράσουν πάνω στην αλλαγή- και να οδηγήσουν κατά κύριο λόγο στην καταστροφή. Αυτός είναι ο λόγος που οι λαϊκιστές δείχνουν πειστικοί ακόμα και όταν ψεύδονται.

Το Brexit οφείλει να γίνει αντιληπτό ως μια τιμωρία για γεγονότα όπως οι Ευρωπαϊκες εκλογές του 2014, όταν ήταν προφανές, ακόμα και πριν την ψηφοφορία, ποιος θα γινόταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, ποιος θα διοικούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ποια απο τα ζητήματα του Κοινοβουλίου θα ήταν τα κυρίαρχα. Αυτή η αίσθηση του νόθου παιχνιδιού αποξενώνει τους πολίτες και τους οδηγεί να διεκδικήσουν ξανά την δημοκρατική τους ταυτότητα με ψήφους διαμαρτυρίας σε προσωπικότητες όπως ο Nigel Farage, αρχηγός του Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, ή στον Donald Trump. Φυσικά, κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι ο Trump μπορεί να κερδίσει την αμερικανική προεδρία. Όπως και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το Brexit ήταν μια πραγματική πιθανότητα.

Πώς η ΕΕ να επιβιώσει από την απώλεια του σημαντικότερου κράτους-μέλους της την στιγμή που αυτή πρέπει να διαχειριστεί τους ανερχόμενους λαϊκιστές, την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση και την τρομοκρατία; Το Ηνωμένο Βασίλειο απο την πλευρά του, μπορεί να συνεχίσει και χωρίς την ΕΕ. Η ΕΕ, ωστόσο, δεν μπορεί χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντίθετα με την ΕΕ, η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα νησί, η γλώσσα της μιλιέται παγκοσμίως, και έχει τα δικά της πυρηνικά όπλα. Οι σύμμαχοι της δεν απολαμβάνουν τα προνόμια αυτά (μόνο η Γαλλία είναι πυρηνική δύναμη). Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει την Βρετανία απο το να γίνει η δεύτερη Ελβετία.

Μέχρι τώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο έπαιζε ένα σημαντικό ρόλο ως αντίβαρο προς τη Γερμανία. Αλλά τώρα η Γερμανία έχει απομείνει για να αναλάβει την ηγεσία της Ευρώπης, είτε το θέλει είτε όχι. Το πρόβλημα είναι ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν πρόκειται να ανεχθούν την γερμανική ηγεσία. Η ευρωπαΪκή αυτοκρατορία της Ουγγαρίας, της Τσέχικης Δημοκρατίας, της Σλοβακίας και της Πολωνίας θα υποστηρίξουν την αντίθετη πλευρά. Οι εθνικιστές αυτών των μικρών κρατών οδηγούν τις χώρες τους σε ένα μονοπάτι με αλλεπάλληλες καταστροφές, απο τις οποίες εμφανίζονται και εξαφανίζονται απο το χάρτη όπως οι τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Οι πιο κερδισμένοι στην κατάσταση αυτή δεν είναι ούτε η Μεγάλη Βρετανία ούτε οι οπαδοί του Brexit, αλλά περισσότερο η Ρωσία και ο Πρόεδρός της, Πούτιν. Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα νομίσματα πέφτουν έναντι του δολαρίου, εκτός από το ρούβλι (ακόμη και το ελβετικό φράγκο θα υποτιμηθεί σημαντικά, αν όχι απο την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας). Η Ρωσία είναι ένας παγκόσμιος παίκτης, οπότε η αδυναμία της ΕΕ είναι η δύναμη της Ρωσίας. Σήμερα, η σημασία της έχει αυξηθεί σημαντικά, και η ασφάλεια της Δύσης έχει μειωθεί αναλόγως.

Στο άμεσο μέλλον, η ΕΕ θα αντιμετωπίσει ένα σοβαρό δίλημμα. Αν επιτρέψει στην Μεγάλη Βρετανία να απομονωθεί απο τις κοινές δομές μόνο σε περιορισμένο επίπεδο, θα δώσει σήμα σε όλους τους Ευρωσκεπτιστές ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά αν οι αρχηγοί της ΕΕ επιβάλλουν μεγάλα κόστη στην Βρετανία- με το να περιορίσουν την πρόσβαση στην ενιαία αγορά- η Ευρώπη μπορεί να καταλήξει “κόβωντας τη μύτη της από το πρόσωπό της”.

Η τραγωδία της σημερινής κατάστασης είναι ότι η ΕΕ μπορεί ακόμα να σώσει τον εαυτό της και να επανακάμψει. Μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες που προκάλεσε ή θα προκαλέσει το Brexit με το να μετατρέψει τη σημερινή κρίση σε μια ευκαιρία για πραγματική ενσωμάτωση- κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό απο το Ηνωμένο Βασίλειο. Μια τέτοια “‘άσκηση” στην ανανέωση θα απαιτούσε τα ευρωαπαΪκά όργανα να έχουν πλήρη και σωστό έλεγχο ώστε να δημιουργήσουν κοινή δημοσιονομική πολιτική, άμυνα, και ενεργειακές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώκει τον εκδημοκρατισμό (κατά μήκος των γραμμών του “ένας πολίτης, μία ψήφος”).

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η Ευρώπη θα μπορούσε τελικά να αναδειχθεί ως ισχυρός παράγοντας στα διεθνή ζητήματα. Θα μπορούσε να γίνει η τρίτη παγκοσμίως μεγαλύτερη “χώρα”, με τα αγγλικά, ειρωνικά, ως διοικητική γλώσσα. Αλλά, δυστυχώς, η πολιτική πρόθεση να πετύχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι απίθανο να συμβεί μέχρι οι συνθήκες στην Ευρώπη να γίνουν πολύ πολύ χειρότερες απο ότι είναι ήδη.

Πηγή ProjectSyndicate


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Όπου θα ακούς να "βαράνε νταούλια" 
να είσαι έτοιμος να κρεμάσεις κουδούνια

- Γιατί πατέρα "βαράνε τα νταούλια" για το Brexit οι γνωστοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης;

- Επειδή, παιδί μου, πρέπει να μας πείσουν ότι η Μεγάλη Βρετανία πήρε τον δρόμο προς την καταστροφή της

- Και τι μας νοιάζει εμάς τι κάνει η Μεγάλη Βρετανία πατέρα;

- Εμάς δεν μας νοιάζει, αλλά νοιάζει αυτούς και τα αφεντικά τους. Γιατί αν εμείς πιστέψουμε πως η πανίσχυρη Μεγάλη Βρετανία, οδεύει προς την καταστροφή της επειδή αποφάσισαν οι πολίτες της να έχουν πολιτικούς που θα είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις εις βάρος της ζωής των πολιτών, αντί τους απρόσωπους, άγνωστους και ανεύθυνους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, τότε εμείς θα πεισθούμε να μην πάρουμε τον δρόμο που αποφάσισαν οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας. Θα μείνουμε στον δρόμο της καταστροφής μας που μας δείχνουν οι ανώνυμοι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και δεν θα αλλάξουμε πορεία, παίρνοντας έναν άλλο δρόμο, αυτόν την σωτηρίας μας.

- Και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, γιατί δεν μας λένε γι αυτόν τον δρόμο;

- Επειδή οι ίδιοι έχουν διαλέξει άλλον δρόμο παιδί μου. Έχουν επιλέξει τον δρόμο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της συναλλαγής με τους ισχυρούς. Επειδή έχουν διαλέξει τον δρόμο της παραπληροφόρησης και όχι της ενημέρωσης. Επειδή αποφάσισαν να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα. Επειδή, κανένας διαμορφωτής της κοινής γνώμης δεν είναι φτωχός. Και κανένας τους δεν μπορεί να αποδείξει πως έγινε πλούσιος.
Πάνω σε αυτό, θα σου δώσω ένα παράδειγμα, για να καταλάβεις. Αν ήσουν δημοσιογράφος θα καλούσες στο στούντιο τον υπουργό Εξωτερικών ενώ η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου; Και εάν αυτός ερχόταν τότε θα είχες δημοσιογραφική επιτυχία; Γιατί, άραγε; Επειδή ο υπουργός δεν ήταν στη θέση που όφειλε να είναι και επέλεξε να είναι μαζί σου στο "γυαλί"; Μα, πρόκειται για δημοσιογραφική αποτυχία. Γιατί είτε εν γνώση του δημοσιογράφου ο υπουργός αποκτά άλλοθι για να διαφύγει τον ευθυνών του, είτε ο υπουργός έχει απωλέσει κάθε έννοια ευθύνης, κινείται μακράν της λογικής και ως εκ τούτου τα λεγόμενά του είναι κενά οποιασδήποτε σημασίας. Και όμως, στην Ελλάδα, ένας τέτοιος υπουργός είναι επιτυχημένος, αλλά και ένας τέτοιος δημοσιογράφος θεωρείται "κορυφή".
Και τέτοιου είδους δημοσιογράφοι προτιμάνε να "βαράνε τα νταούλια" για το Brexit, παρά για τις συντάξεις που κόβονται, για την οικονομία που καταρρέει, για τον κοινωνικό ιστό που διαλύεται, για την ιστορία που βιάζεται, για τις ηθικές αξίες που κατακρημνίζονται, για την υγεία που έχει εξαφανιστεί, για... για... για... για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και είναι εις βάρος των υπολοίπων...
Μόνο που θέλω να σε διορθώσω σε κάτι, παιδί μου... Δεν "βαράνε νταούλια". Τενεκέδες βαράνε. Τενεκέδες αδειανοί, τρύπιοι και άχρηστοι. Τενεκέδες που εσύ τους γεμίζεις, κι αυτοί ποτέ δεν γεμίζουν. Τενεκέδες που σε προορίζουν να ζήσεις σε τενεκεδούπολη και που απαιτούν να τους γεμίσεις με τη δική σου ζωή...
Και ξέρεις ποιός είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για όλα αυτά παιδί μου; Ξέρεις ποιός είναι ο πραγματικός ένοχος για την καταστροφη της δικής σου ζωής που ακόμη δεν άρχισε; Εγώ είμαι. Επειδή εγώ πρώτος τους πίστεψα κι επειδή εγώ τους επιτρέπω, ακόμη και σήμερα, όλους αυτούς να σε καταστρέφουν... Και δεν μπορώ να σου ζητήσω να με συγχωρέσεις, όσο δεν προσπαθώ να αλλάξω όσα έκανα και να κάνω όσα δεν έκανα, εις βάρος σου...

Γεωργίου Μιχαήλ 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το μεθοδευμένο σχέδιο καταλήστευσης της Ελλάδας, έχει καταγραφεί σε τίτλους ειδήσεων, σε δηλώσεις επωνύμων. Ένα όχι και τόσο μεγάλο παζλ συνέθεσε με την έρευνά του ο γνωστός ανεξάρτητος δημοσιογράφος Κώστας Ουίλς. Ένα παζλ που αποδεικνύει το σχέδιο εξολόθρευσης της Ελλάδας, προκειμένου να καταληστευθούν οι ενεργειακοί της πόροι, αλλά και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αποφέρει τεράστια οφέλη στα κοράκια – επενδυτές, στις τράπεζες – τοκογλύφους…, οι οποίοι υποβοηθούμενοι από ένα διεφθαρμένο σύστημα που άλωσε τον ελληνικό Τύπο, έχουν φτάσει στο σημείο να κρύβονται πίσω από τη λέξη συνωμοσιολογία σε μία ύστατη προσπάθεια να απαξιώσουν την αποκάλυψη του αισχρού τους σχεδίου…
Χάρις όμως σε ανθρώπους όπως ο κ. Κώστας Ουίλς, αλλά και σε κάποιους άλλους που είδαν πως η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή όχι της κλοπής μίας ευρωπαϊκής χώρας, αλλά της επιβολής ενός στυγνού, αδίστακτου και αιμοχαρούς πολιτεύματος που απλώνεται πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο και απειλή τις δυτικές κοινωνίες, έχουμε τη δυνατότητα να συνθέσουμε το αποκρουστικό παζλ και να αποκαλύψουμε την πνιγμένη μέσα στο ψέμα αλήθεια…

Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε από μία παρέα αχρείων, μία διεθνή συμμορία, που σύντομα αντιλήφθηκε πως τα οφέλη για τους ίδιους μπορούν να πολλαπλασιαστούν αφού η Ελλάδα δεν αντιστέκεται.
Στην Ελλάδα, όμως, συντελέσθηκε και ένα παράδοξο, πρωτοφανές και εξελισσόμενο σχέδιο δράσης αυτής της συμμορίας, όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν ικανές αντιδράσεις αποτροπής ή μετριασμού της επιβολής ισχύος, του βίαιου δόγματος του σοκ, προκειμένου η "δουλειά" να αποκομίσει τα προϋπολογισμένα κέρδη. Η Ελλάδα δεν έγινε απλά θύμα μίας παγκόσμιας κλοπής, αλλά έγινε και θύμα ενός παγκόσμιου πολυσύνθετου και πολυεπίπεδου πειράματος, που στηριζόταν σε δύο άξονες: στην εθελοδουλεία, την χαμηλή αυτοεκτίμηση και την ελάχιστη έως μηδενική από τους έλληνες πολιτικούς αγάπη (ή έστω και ενδιαφέρον) για την πατρίδα τους, και σε ένα εξωτερικό σύστημα εξουσίας επαρκώς δομημένο στο εσωτερικό της Ελλάδας, με τοποθετημένους κρατικούς υπαλλήλους και επιχειρηματίες που αποτελούσαν τις πηγές κρίσιμων πληροφοριών.

Οι τίτλοι των δημοσιευμάτων που ακολουθούν, είναι σε χρονολογική σειρά και αποκαλύπτουν ένα παγκόσμιο έγκλημα, μία σύγχρονη γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων και της χώρας όπου δολοφονήθηκε -παραδειγματικά- κάθε έννοια ανθρωπισμού και δημοκρατίας..
Η Ελλάδα ταπεινώνεται, εξευτελίζεται και φτωχοποιείται, όπως και κάθε άλλη χώρα στην οποία βρέθηκαν ικανά ενεργειακά αποθέματα. Αλλά στην Ελλάδα έγινε και κάτι παράδοξο, κάτι πρωτοφανές. Είναι η πρώτη δυτική χώρα στην οποία επιβλήθηκαν -από τη διεθνή συμμορία- κανόνες και συνθήκες που ισοπεδώνουν κάθε αξία του μέχρι πρότινος υπαρκτού "δυτικού πολιτισμού"...

ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της!"
Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax»
Ο Mιούλερ υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BRUEGEL. Γιατί το ελληνικό μνημόνιο είναι το χειρότερο ever!

ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 16/05/2013, Τι γράφει ο Dr DAX, Ντιρκ Μιούλερ στο βιβλίο του, για τον ΓΑΠ, ΔΝΤ… (στο 57΄35΄΄)
Ο Παπανδρέου ήταν «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», η Ντόρα Μπακογιάννη ήξερε για τα πετρέλαια και το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της. Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».

23-5-2013
«Με την Ελλάδα μπορούσαν να ανατινάξουν το ευρώ» DEUTSCHE WELLE

5-6-2013
ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΡΟΪΚΑ: "Η Ελλάδα δεν πληρούσε κριτήρια για δάνεια διάσωσης - Η Ευρωζώνη έσωσε το τομάρι της!"

6-6-2013
ΔΝΤ: "Ευρώπη και Γ. Παπανδρέου εγκλημάτισαν σε βάρος της Ελλάδας - Αλλά... πάρτε νέα μέτρα"
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ… Τα κάναμε μαντάρα με το πρόγραμμα της Ελλάδας...
LE MONDE: "Τραγικά λάθη στην περίπτωση της Ελλάδας"
ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΗΝ TELEGRAPH: "Να παραιτηθεί ο Όλι Ρεν για τις θυσίες των Ελλήνων!"
Το ΔΝΤ λέει ΨΕΜΜΑΤΑ. Από το καλοκαίρι του 2010, το CERP είχε προειδοποιήσει για το 1ο μνημόνιο και ποιος τελικά σώνεται.

7-6-2013
ΔΝΤ: Για το έγκλημα κατά της Ελλάδας φταίει μόνο η ΕΕ! ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Ακριτολογίες
Συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες για το ποιος μας κατέστρεψε
Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Σάιμον Τζόνσον, με άρθρο του στο Bloomberg…
«Καμιά χώρα δεν έχει υποστεί τέτοια καταστροφή», λέει ο Μάθιου Κλάιν αρθογράφος του Bloomberg
ΒΟΜΒΑ Γιούνκερ κατά της Κομισιόν!
Ο Ρουμελιώτης κατηγορεί Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ. "Καθυστέρησε το «κούρεμα» ο Παπανδρέου"

8-6-2013
ΝIGEL FARAGE « Αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήταν "πραξικόπημα"»
Greece has been sacrificed on the altar of the failed euro experiment.-Η Ελλάδα θυσιάστηκε στον αποτυχημένο βωμό του πειράματος του ευρώ
Αναπόφευκτο το κούρεμα του χρέους λέει ο Ντ.Γκρός
Ακριτολογίες

9-6-2013
"Η Γερμανία επιβάλλει μέτρα γιατί έχει μεγάλο συμφέρον"
«Πολύ κάτω από τη βάση» ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Πού το πάει το ΔΝΤ; (Μέρος Β') Γιάνης Βαρουφάκης

10-6-2013
Έφτασε η στιγμή για τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες για το Μνημόνιο, ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Λάθος συνταγή, Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, πρ.πρύτανης ΑΠΘ.

12-6-2013
WSJ: ''Βήματα προς τα πίσω κάνει η Ελλάδα''

16-6-2013
Νωρίτερα και μονομερώς θα έπρεπε η Ελλάδα να είχε κάνει το κούρεμα λέει ο Barry Eichengreen

18-6-2013
Attac: Οι τραπεζίτες πήραν τα 3/4 της βοήθειας σε Ελλάδα!!!

19-6-2013
Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως ασπίδα της Ευρώπης στην οικονομική κρίση"
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ (VIDEO)
Financial Times: ''Η Ελλάδα υπέστη μία καταστροφή''

21-6-2013
Μαθήματα αποφυγής του ελληνικού λάθους από ΔΝΤ και Χάρβαρντ!!!...

22-6-2013
Η υπερβολική λιτότητα ρίχνει την Ελλάδα στον γκρεμό, Πέερ Στάινμπρουκ

27-6-2013
"Ευρωπαϊκός Μεσαίωνας: Πώς βασανίζουν την Ελλάδα" LE MONDE DIPLOMATIQUE
Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που έγινε στην Ρωσία (Ναόμι Κλάϊν) γίνεται και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν Πούτιν.
Αλεξέι Κούντριν: Υποχρεωτική η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

2-7-2013
Dirk Muller "Το ΔΝΤ καταστρέφει την Ελλάδα για να ξεπουλήσει τα κοιτάσματά της"

10-7-2013
NYT: Λάθος συνταγή για την Ελλάδα
WSJ "Είναι ώρα να μιλήσουμε για μεγάλη διαγραφή του δημόσιου ελληνικού χρέους"

11-7-2013
New York Times: Βάτραχος σε κατσαρόλα με βραστό νερό η Ελλάδα...

12-7-2013
Βίρτσαφτσμπλατ: "Καλύτερα να διαγραφεί το ελληνικό χρέος"

21-7-2013
Ελλάδα και Νορβηγία: Όταν οι αριθμοί αποκαλύπτουν εγκλήματα...
ΑΡΧΕΙΟ.FORBES: “Μην λέτε στους Έλληνες για την Αργεντινή! Ο μεγάλος φόβος Ευρωπαίων. Oι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, που δεν πλήρωσαν & ανταμείβονται για αυτό”

22-7-2013
Στάινμπρουκ: Θα γίνει νέο «κούρεμα» στην Ελλάδα και θα πλήξει τους Γερμανούς
Κάποιος να πει στους Financial Times ότι σωθήκαμε. «Βλέπουν» έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

23-72-013
Η ΕΚΤ θα έχει κέρδη 9 δισ. ευρώ από τις αγορές ελληνικών ομολόγων

25-7-2013
Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού υποστηρίζει ο Αμερικανός ειδικός ερευνητής Wayne Merry...
26-7-2013
ΣΟΚ από ΔΝΤ: "Το 2045 ίσως έρθει η πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα"!!!

1-8-2013
ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, "Καταστροφική αποτυχία του ΔΝΤ στην Ελλάδα"
Βραζιλία: Ανακαλείται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ που μίλησε... έξω από τα δόντια!

5-8-2013
Exotix, χρηματιστηριακή εταιρεία Βρετανίας "Βέβαιο το νέο ελληνικό κούρεμα". Δεν καλύπτονται τα χρηματοδοτικά κενά
Τρεις γενιές θα ξεπληρώνουν χρέη, Μιχ.Ιγνατίου
Δημοσιογράφος του Bloomberg “την είπε” στον Στουρνάρα!

7-8-2013
Νταλάρα: Ευρώπη και ΔΝΤ να δώσουν στην Ελλάδα 20 δισ. για επενδύσεις

11-82-013
Η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή του κόσμου!
"Νεροποντή η Ύφεση του '30 μπροστά στην ελληνική καταστροφή" Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Levy Institute

12-8-2013
Πλάκα μας κάνουν; Ποιο πρωτογενές πλεόνασμα; Στο 5,1% η ύφεση το α΄εξάμηνο

23-8-2013
The Huffington Post: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία …πρόκειται για χώρες χρεοκοπημένες, χωρίς καμία ουσιαστική προοπτική ανάκαμψης - Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης παραμένει
Νέο λάθος ομολογεί μελέτη του ΔΝΤ
Ομολογία Β.Σόιμπλε: "Νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα το 2014"
Άρθρο – βόμβα από το Βloomberg: Η Αργεντινή δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ στα όρνεα του ΔΝΤ! Το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ελλάδα…
Το χρέος αντί να μειωθεί αυξήθηκε 97 δις σε 18 μήνες! Σουξέ στόρι πραγματικά, Κυρ. Τομπρας…

31-8-2013
Russia Today: ''Απόλυτη αποτυχία η διάσωση της Ελλάδας'' (video)

6-9-2013
GUARDIAN Σκληρή επίθεση κατά γερμανών πολιτικών

25-9-2013
Ρέγκλινγκ: ''Τιμωρητικοί οι όροι δανεισμού της Ελλάδας''
Κ.Λαγκάρντ: "Κόψαμε το... χέρι για να μην μεταδοθεί η μόλυνση στην Ευρωζώνη"

29-9-2013
CEPR: Η ΕΕ εφηύρε «μοναδικές και εξαιρετικές λύσεις στην Ελλάδα» ...

7-10-2013
"Να βγει η Ελλάδα από το ευρώ για να σωθεί ", αυστριακό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων

8-10-2013
Η WSJ αποκαλύπτει απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ για την Ελλάδα! Ποιοί και γιατί διαφώνησαν με το πρόγραμμα του 2010..
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

9-10-2013
Η αποκάλυψη των πρακτικών του ΔΝΤ από την WSJ, διαψεύδουν την Λαγκάρντ! ΠΠ

12-10-2013
NYT: "Θα είχε αποτραπεί η ύφεση αν υπήρχε δραχμή"

14-10-2013
Focus: Όλοι γνώριζαν για τα κοιτάσματα της Ελλάδας... Dr Dax

24-10-2013
ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ FT. Εξαφάνισαν έκθεση της ΕΕ που έγραφε ότι: "Η Γερμανία κατέστρεψε την Ελλάδα"!

29-10-2013
H Wall Street Journal αποκαλύπτει τους Ελληνόφωνους που θησαύρισαν με τα Ελληνικά ομόλογα την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε.

30-10-2013
Γερμανός οικονομολόγος Γκούσταβ Χορν, του Ινστιτούτου Μακροοικονομικών Μελετών του Ιδρύματος «Χανς Μπέκλερ» επισημαίνει «Ευθύνεται και η Γερμανία για την κρίση»

1-11-2013
Μ.ΣΟΥΛΤΣ «Κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες για τις περικοπές στην Ελλάδα»

6-11-2013
Joerg Bibow: "Η Γερμανία έχει την ευθύνη για την κρίση του ευρώ"

10-11-2013
New York Times: "Η Ελλάδα καταρρέει" ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 40%

16-11-2013
Μ.Σουλτς: "Δεν χρειάζονται άλλες περικοπές στην Ελλάδα"

17-11-2013
Χανς Βέρνερ Ζιν: ''Η τρόικα εμμένει στο αδύνατο''

27-11-2013
New York Times: Μετά το λάθος με την Ελλάδα το ΔNT αλλάζει σχεδιασμό
M.Σουλτς: «Nα συζητήσουμε άμεσα για το ελληνικό χρέος»

30-11-2013
Ντιρκ Μίλερ (Mr DAX): Έβαλαν τους κατάλληλους πολιτικούς για να πτωχεύσουν την Ελλάδα - Συνέντευξη - βόμβα στο Focus

1-12-2013
ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΦΩΤΙΑ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ! Και η Ελλάδα κύριε;

3-12-2013
Μούιζνιεκς: «Δανειστές, στα προγράμματά σας ξεχάσατε τα ανθρώπινα δικαιώματα...»
X.Σβόμποντα: "Απαράδεκτο η Τρόικα να ζητά περισσότερες περικοπές"

10-12-2013
Το ΔΝΤ ρίχνει το φταίξιμο στους Γερμανούς και στη μέση η Ελλάδα να μαραζώνει...
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Όλι Ρεν την Πέμπτη

13-12-2013
Βρετανός Καθηγητής Οικονομικών: «Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από την Ελλάδα»

19-12-2013
Βουλευτής ΗΠΑ: "Η τρόικα καταστρέφει την Ελλάδα"

24-12-2013
ECONOMIST: Κίνδυνος πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα
Huffington Post: Που οδηγεί η Τρόικα την Ελλάδα;
Μέρκελ: Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα βγαίναμε όλοι

25-12-2013
Γόρδιος Δεσμός…
Σε προσυνάντηση ομάδας Οικονομολόγων και επιφανών Κοινωνιολόγων και Συνταγματολόγων από διάφορες χώρες.στα πλαίσια του International Conference on Financial and Management Science ICFMS 2013 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Δεκεμβρίου 2013 στην Kuala Lumpur στην Μαλαισία, συζητήθηκε επί μακρόν το οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό «Ελληνικό Αδιέξοδο».

30-12-2013
Η Μέρκελ επιβεβαίωσε το έγκλημα Παπανδρέου – Προβόπουλου. Αυτό που αποκαλύψαμε τον Φλεβάρη του 2010…

2-1-2014
«Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας είναι έγκλημα» Le figaro

4-1-2014
Συνάντηση με τον Σαμαρά την άλλη εβδομάδα ο Ευρωπαίος «ελεγκτής» της τρόικας

6-1-2014
Επιστολή Γ.Στουρνάρα προς ΕΕ: "Με την τρόικα συννενοούμαστε μια χαρά"!
Οι απαντήσεις Στουρνάρα στις 9 ερωτήσεις Ευρωκοινοβουλίου για τον ρόλο της Τρόικας στην Ελλάδα
Ο Σαμαράς αρνείται την εξεταστική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για το μνημόνιο να έλθει στην Ελλάδα!
Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την Ευρωζώνη
Γουόρεν Μπάφετ: «Αν οι Έλληνες τύπωναν δραχμές δε θα είχαν χρέος» (vid)
Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα μας έχει στο χέρι με τη δραχμή

9-1-2014
Κομισιόν: "Καλώς έπραξε η τρόικα στην Ελλάδα"

14-1-2014
Μπήκαμε στο μνημόνιο για να σωθούν οι ψευτοευρωπαίοι
Ο Όλι Ρεν, και η ... ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΥΛΑ
Η ύπαρξη και η δράση της τρόικα είναι παράνομη

15-1-2014
κ.κ. Βουλευτές. Το παραμύθι “σας σώζουμε” τελείωσε μετά την ομολογία και του Όλι Ρεν: “Σας θυσιάσαμε για να σωθεί η Ευρωζώνη και οι Τράπεζες”

16-1-2014
Όλι Ρεν: Θυσιάσαμε την Ελλάδα για να σωθούν οι υπόλοιποι! Δελαστίκ
Ευρωβουλή: Η τρόικα δεν διορθώνει τα λάθη της
Π. Κρούγκμαν: "Η Γερμανία καταστρέφει την Ελλάδα"

17-1-2014
«Όχι, η ΕΕ δεν έσωσε την Ελλάδα, μόνο τη βούλιαξε στα χρέη»! ΔΕΛΑΣΤΙΚ

22-1-2014
Επικές στιγμές στην Ευρωβουλή. Ν.Χουντής: “Θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός” – Γ.Στουρνάρας: “Οι εταίροι έδειξαν αλληλεγγύη”!!!

27-1-2014
Έρχονται στην Αθήνα οι ευρωβουλευτές-«ανακριτές» της τρόικας

30-1-2014
Επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα: Κούρεμα του χρέους, αλλιώς λιτότητα για δεκαετίες!
Ο γαμπρός του ναζιστή Κουρτ Βαλντχάιμ, Ότμαρ Κάρας, υπεράσπισε το έργο της Τρόικας. Τι περίεργο.

31-1-2014
Επικό άρθρο του Economist: Κέρβερος η τρόικα. Τρώει τις σάρκες των χωρών που υποτίθεται ότι σώζει!
Bloomberg: Καμία χώρα δεν ληστεύθηκε όπως η Ελλάδα!

2-2-2014
Τι αποκαλύπτει η Εl Pais για τον Παπανδρέου;
ο ΓΑΠ δεν ήθελε αναδιάρθρωση αλλά και η Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία είχαν υποσχεθεί να μην ξεφορτωθούν τα ελληνικά τους ομολόγα, ώστε να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, πράγμα που δεν τήρησαν
Αποκάλυψη: Ολόκληρη η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ που στέλνει την συμμορία του μνημονίου φυλακή. “Θα τους κάνουμε Αργεντινή αν εφαρμοστεί τέτοιο πρόγραμμα”!

4-2-2014
«Η Τρόικα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα» Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, νομικός και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου
«Ανθρωπόμορφο τέρας του ευρώ» η τρόικα, λέει ο «Εκόνομιστ»: ΔΕΛΑΣΤΙΚ

10-2-2014
Ευρωπαϊκό… φρενοκομείο

13-2-2014
«Η τρόικα έδρασε σαν χασάπης», λέει ο εισηγητής έκθεσης του ΕΚ για την τρόικα

16-2-2014
«Χασάπηδες» η ΕΕ και το ΔΝΤ! ΔΕΛΑΣΤΙΚ

25-2-2014
To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόλις τώρα ανακάλυψε ότι η τρόικα ακολουθούσε "λάθος χειρισμούς"

14-3-2014
Εγκρίθηκε από την Ευρωβουλή η έκθεση για τα πεπραγμένα της τρόικας

24-3-2014
Συγκλονιστικό το RT. Ελλάδα “Οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται: Η νέα βοήθεια της ΕΕ δεν σταματά την εξαθλίωση”.
Russia Today: Στην Ελλάδα γίνεται γενοκτονία!

8-4-2014
BBC εναντίον Success Story. Η Ελλάδα ως πειραματόζωο της Ευρώπης.

14-4-2014
Εconomist: "Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ της κόστισε 15% του ΑΕΠ"

16-4-2014
Γιούνκερ: Αν εφαρμόζαμε σε Γερμανία ή Γαλλία τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις θα είχε γίνει εξέγερση

18-4-2014
Πρώην σύμβουλος Ζ. Μπαρόζο: «Κάναμε λάθος με την Ελλάδα»

2-5-2014
«Δημοσιονομική αποικιοκρατία της Ευρωζώνης», ΔΕΛΑΣΤΙΚ

10-5-2014
ΟΗΕ «Η κυβέρνηση της Ελλάδας παραβιάζει το Σύνταγμα και όχι μόνο» (VIDEO)
19-5-2014
Σύμβουλος Μπαρόζο: Απομείωση του χρέους και τόνωση επενδύσεων για την Ελλάδα

24-5-2014
Μπέπε Γκρίλo: «Η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν»

10-6-2014
Ομολογία σοκ ΔΝΤ: Η τρόικα θέλει να κυβερνά την Ελλάδα από το εξωτερικό!

16-6-2014
Λ.Άντορ: Η λιτότητα επιδεινώνει την κρίση

13-8-2014
Quartz: Η ελληνική ύφεση είναι χειρότερη από το Κραχ του '29 στις ΗΠΑ

19-8-2014
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Οι οίκοι αξιολόγησης έριξαν στο γκρεμό την Ελλάδα

26-8-2014
Ο Ελβετός αδιάφθορος στέλνει την συμμορία του μνημονίου στο Γουδή: Σας πτώχευσαν δολίως για να πλουτίσουν συμφέροντα – κοράκια!

5-9-2014
Αμερικανός καθηγητής Μάϊκλ Χιούστον: Το ΔΝΤ; ΄Οπλο Εθνικής Εξόντωσης Στην Ουκρανία Όπως και στην Ελλάδα

19-9-2014
Φιλίπ Λεγκρέν: Επίθεση σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για την Ελλάδα

27-9-2014
Τώρα οι Γερμανοί κάνουν λόγο για μειώσεις φόρων

8-10-2014
Η σωτηρία της Ελλάδος

21-10-2014
Το ντοκιμαντέρ του Φιλίπ Μενού: «Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής»
Γαλλικό ντοκιμαντέρ: "Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο που θα πείσει όλους να αποδεχτούν την λιτότητα" (vid)

12-11-2014
Spiegel: Η δημόσια περιουσία της Ελλάδας ξεπουλιέται - Ολιγάρχες παίζουν γιγαντιαίο Μonopoly
Τα καθάρματα που ήθελαν να “δείρουν” τους Έλληνες…

26-11-2014
Έγκλημα κατά της Ελλάδος!
Και βιβλίο-ράπισμα από Γερμανό δημοσιογράφο

3-12-2014
Kazarian (Japonica): “Απολύτως παράλογη η λογιστική της ΕΕ. Με τα διεθνή λογιστικά στάνταρντς IPSAS το χρέος της Ελλάδας είναι κάτω από 100% του ΑΕΠ της” !!!
Αμερικανός αναλυτής: "Οι Έλληνες να πούν στη τρόικα να πάει στο διάβολο"

5-12-2014
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! RT: «Η Τρόικα είναι οικονομικοί φασίστες και εφαρμοστές του ναζισμού» (βίντεο)

8-12-2014
Παγκόσμιος σάκος του μποξ η Ελλάδα

11-12-2014
Τρομακτική παραδοχή από την πρώην διευθύντρια του ΔΝΤ: "Μπορούσαμε να είχαμε διαγράψει το ελληνικό χρέος το 2010"!

11-12-2014
Μαρίν Λεπέν: «Διαβολική η πολιτική της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα»!

22-12-2014
Guardian: "Αντί για άρματα μάχης χρησιμοποιούν την οικονομική επικυριαρχία κατά κρατών - Ας πει η Ελλάδα το πρώτο ΟΧΙ"

26-12-2014
Ινστιτούτο Μπρίγκελ: "Η διαγραφή του χρέους της Ελλάδας είναι η μόνη λύση"

29-1-2015
Πρόταση βόμβα για κούρεμα 50% στο ελληνικό Χρέος από το ΔΝΤ – Ασύλληπτη ομολογία από τον πρώην προϊστάμενο του ΤOMΣΕΝ!
ΕΕ: «Η Ελλάδα παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα»! - Mετεκλογικό "άδειασμα" του Α.Σαμαρά
Κυρία Λαγκάρντ, κύριε Γιούνκερ, εσείς δεν σέβεστε τις δεσμεύσεις σας! Renaud Vivien

3-3-2015
Μέλος ΔΣ ΔΝΤ: «Το πρόγραμμα διάσωσης προς την Ελλάδα πήγε στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες» ΜΠΑΤΙΣΤΑ

4-3-2015
Οι καθηγητές που στέλνουν την συμμορία του μνημονίου στα κάτεργα! Η πληρέστερη μελέτη για το έγκλημα…
Αυστριακά ΜΜΕ: "Ο Βορράς δεν δικαιολογείται να κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα" Οικονομική αναλύτρια και συνιδρύτρια του «Centre for New Empowerment Concepts» της Βιέννης, Κλαούντια Μιούλερ-Έλζιγκαν
Αποκάλυψη από LaRouche: Οι Έλληνες δεν χρωστάνε τίποτα-Το χρέος είναι απάτη

23-3-2015
Δείτε το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ντοκιμαντέρ που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το πώς η Ελλάδα καταστρέφεται προς όφελος της ευρωζώνης και των τραπεζών

24-3-2015
Επέστρεψαν ..κατά λάθος τα 1,2 δις του ΤΧΣ. Επίσημο αίτημα να τα δώσει πίσω ο EFSF
Ο Ντάισελμπλουμ ζητεί κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού αιτήματος για το 1,2 δισ. από το ΤΧΣ
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το EuroWorking Group
Τζ. Σόρος: "Στο 50-50 οι πιθανότητες να συμβεί ένα Grexit -Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι από την αρχή, την κακομεταχειρίστηκαν"

10-4-2015
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 7000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!

12-4-2015
Επιμελητήριο Αυστρίας: Παράνομη η Τρόικα, διέλυσε την Ελλάδα!

15-4-2015
Ρουκέτα Στίγκλιτς: Η ΕΚΤ προστάτευσε τα κοράκια των CDS και ρήμαξε την Ελλάδα!

16-4-2015
Forbes: "Αυτά που θέλουν οι δανειστές από την Ελλάδα τα εφάρμοσε μόνο ο Ν. Τσαουσέσκου και τον πυροβόλησαν"
Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο ελληνικός λαός! Jose Manuel Lamarque, ειδικός ευρωπαϊκών θεμάτων στο κρατικό γαλλικό ραδιόφωνο
Αυστριακός ευρωβουλευτής κατηγορεί την τρόικα ότι κατέστρεψε την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή το ντόπιο μαύρο μέτωπο ζητά υποταγή!

19-4-2015
Γιατί είπαν όχι στο κούρεμα το 2010

21-4-2015
Άρθρο καταπέλτης Bloomberg κατά ΔΝΤ: «Το μοιραίο λάθος που έκανε στην Ελλάδα»
Η Der Standard κάνει ΡΟΜΠΑ την Τρόικα: «Απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα!»

28-4-2015
Τσέχος ΥΠΟΙΚ: "Δεν θέλουμε να μπούμε στο ευρώ - Δεν θέλουμε να υποφέρουμε όπως η Ελλάδα"

5-5-2015
Βέλγος καθηγητής επικρίνει την οικονομική "συνταγή" του ΔΝΤ

6-5-2015
Ντερ Στάνταρντ: Το χρέος της Ελλάδας έπρεπε να είχε διαγραφεί από καιρό

10-5-2015
Το ΔΝΤ ετοιμάζει έκθεση για το τι έγινε στην Ελλάδα!
Πέντε χρόνια από την υπογραφή του Μνημονίου: Η απάτη στο Δ.Σ. του ΔΝΤ και ο δρόμος προς την καταστροφή, ΜΙΧ.ΙΓΝΑΤΙΟΥ

12-5-2015
Γιόσκα Φίσερ: H Ελλάδα είναι για λύπηση - Το 2009 η Ελλάδα έγινε το "πειραματόζωο" της Ευρώπης…
Market Watch για δανειστές: "Να τους πει ο Α. Τσίπρας να... πάνε να πνιγούν"!

16-5-2015
Z.Λ.Μελανσόν: "Βαρύ πολιτικό σφάλμα να μεταχειρίζονται έτσι την Ελλάδα - Έρχεται η σειρά μας"

21-5-2015
Le Monde: «Κάντο όπως η Γερμανία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», η λύση για την Ελλάδα Γάλλος οικονομολόγος, Τομά Πικετί

1-6-2015
Βελγικά ΜΜΕ: "Διαγράψτε το ελληνικό χρέος - Η λιτότητα που εφαρμόσαμε στην Ελλάδα απέτυχε απολύτως"

8-6-2015
Το ΔΝΤ, όμηρος των δανειστών της ΟΝΕ, πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα DAILY TELEGRAPH
Βρετανική Καταγγελία του Δ.Ν.Τ. - Υπόδειξη της βαρύτητας της ελληνικής κίνησης

11-6-2015
Guardian: ''Οι Έλληνες είναι θύματα των αρπακτικών τραπεζών, μιας διεφθαρμένης ελίτ της Ευρωζώνης''

12-6-2015
Φ.Λεγκρέν: "Πώς Βρυξέλλες-Βερολίνο εκτέλεσαν την Ελλάδα για να διασωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες"

19-6-2015
Η συνέντευξη του Ραφαέλ Κορρέα για την Ελλάδα και τις μίζες του ΔΝΤ, που όλοι απέκρυψαν!
Σ.Φασίνα: "Τα προγράμματα διάσωσης είχαν ως κύριο στόχο τη διάσωση των δανειστών"
Χέλμουτ Σμιτ: ''Η Ευρώπη δεν είναι συνεπής προς την Ελλάδα''
Αντιπρόεδρος Βολιβίας: "Άδικο, καταχρηστικό και παράνομο το ελληνικό χρέος"

21-6-2015
Όταν ο Διευθυντής του ΔΝΤ, Paulo Nogueira Batista, λέει το μνημόνιο καταστροφικό, οι Δημοσιογράφοι-Μαθητές πάνε Ισόβια;
ΕΚΤΑΚΤΟ-Ο Διευθυντής του ΔΝΤ αδειάζει την Λαγκάρντ λίγες ώρες πριν τις συνομιλίες «Δεν φταίει η Ελλάδα» (ηχητικό)

22-6-2015
Ραφαέλ Κορρέα - ΒΙΝΤΕΟ: «.. στην Ευρώπη κάνετε τα ίδια λάθη που είχαμε κάνει.»
Βόλφγκανγκ Μινχάου: "Η ευρωζώνη είτε με την Ελλάδα είχε χωρίς είναι ανάπηρη"
P.Krugman: "Υπάρχει κι άλλη έξοδος για την Ελλάδα στον δρόμο προς την κόλαση" - Τι θα συμβεί σε περίπτωση δραχμής
Άρθρο-φωτιά του Μ.Τζόνσον: "Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ -Έχασαν ανεξαρτησία, "κέρδισαν" πόνο και ταπείνωση"
Η Ελληνική Κρίση Χρέους είναι ο Ιρακινός Πόλεμος της Οικονομίας, Ambrose Evans-Prichard, Telegraph,

21-6-2015 και 11-7-2015
WELL COME MISTER TSIPRAS; Νίκος Χειλαδάκης Dr DAX = Ντιρκ Μιούλερ

4-10-2015
Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας

7-10-2015
Φ.Ολάντ: ''Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα- Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης''

9-10-2015
Η λιτότητα βάθυνε την ύφεση στην Ελλάδα παραδέχεται και ο Μπερνάνκι

20-10-2015
Πόσα έχασε ο Έλληνας και πόσα κέρδισε ο Γερμανός στην κρίση
Κι όμως, η Ελλάδα διαθέτει περισσότερο χρυσό από το Κουβέιτ και την Αυστραλία! (πίνακας)

2-11-2015
"Εφιάλτη" προβλέπει για την Ελλάδα η έκθεση της Prognos AG: "Επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα το 2034"!
«Δυόμιση χρόνια και έπειτα Grexit.» Hans Werner Sinn, Σύμβουλος Σόϊμπλε
Ισλανδός Πρωθυπουργός: ''Δεν υποστήκαμε τα δεινά της Ελλάδας και βγήκαμε από την κρίση γιατί δεν είμαστε στην ΕΕ"!'

5-11-2015
Χόνεκερ: "Οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης, ωθούν τις αδύναμες στον γκρεμό"

7-11-2015
Από το 2007 η "μεσαία" τάξη στην Ελλάδα έχει χάσει 500 δισ. ευρώ από τα εισοδήματά της!
Οι Έλληνες δεν θέλουν και δεν θα πεθάνουν σε... δόσεις. Ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα «Bild»

4-2-2016
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων: "Η τρόικα έριξε την Ελλάδα σε κώμα με το λάθος φάρμακο που έδωσε"

5-2-1016
Η ομιλία Αμερικανού Γερουσιαστή για τα δεινά της Ελλάδας [βίντεο]

10-2-2016
Ο Ελβετός αδιάφθορος (καθ. Οικονομικών του πανεπιστημίου του St. Gallen, Μάνφρεντ Γκέρτνερ) στέλνει την συμμορία του μνημονίου στο Γουδή: Σας πτώχευσαν δολίως για να πλουτίσουν συμφέροντα – κοράκια!

4-3-2016
Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση Προκλήθηκε Επίτηδες Δηλώνει τέως Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας

21-4-2016
Βόμβα η συνέντευξη Ιταλού πρωθυπουργού – Στήσαμε παγίδα στην Ελλάδα και την κλέψαμε δώσαμε 250 δις από τα οποία 220 πήγαν απ ευθείας στην Γερμανία ΜΑΣΙΜΟ ΝΤ΄ ΑΛΕΜΑ

4-5-2016
Έρευνα της Handelsblatt: Τα μνημόνια έσωσαν τις τράπεζες και όχι τους Έλληνες

14-5-2016
Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων: "Σόιμπλε και ΕΕ απέτυχαν στην ελληνική κρίση - Ερείπια η πολιτική τους"
Όσκαρ Λαφοντέν: «Απορώ γιατί μένετε στο ευρώ»

15-5-2016
Γερμανικά συνδικάτα: «Η κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με αυτήν της δημοκρατίας της Βαϊμάρης του '30»
Γερμανός οικονομολόγος αποκαλύπτει: «Το μεγαλύτερο μέρος των δανείων από το ΔΝΤ δεν έφτασαν στην Ελλάδα»

12-6-2016
Ο Μηχανισμός Θανάτωσης του Ελληνικού Έθνους Ή
We Have Entered The Looting Stage Of Capitalism -- Paul Craig Roberts

14-6-2016
Ο Αγωγός ΤΑΡ του Τσίπρα θα Μας Αφήσει Χωρίς Αέριο; F. William Engdahl
Foolish Greece Now Joins NATO Gas War

Και όλα αυτά είναι μία απλή «αποδελτίωση», η οποία αποκαλύπτει ένα τεράστιο και πολυεπίπεδο έγκλημα που έγινε εις βάρος της Ελλάδας, υπό το βλέμμα και την απόλυτη ευθύνη εκείνων που κατά το Σύνταγμα της χώρας (αυτό που τώρα κόπτονται να αλλάξουν για να διασωθούν) είχαν την πλήρη ευθύνη της προστασίας της. Ίσως, όταν οι υπεύθυνοι (για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια) βρεθούν αντιμέτωποι με «ειδικούς ανακριτές», μάθουμε εκείνες τις φριχτές λεπτομέρειες μίας προδοσίας, μίας παγκόσμιας ληστείας και ενός κατοχικού πολιτεύματος που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, για να ξεχειλίσουν από χρήμα (και εξουσία) οι τσέπες πολύ συγκεκριμένων υπανθρώπων που βρίσκονται στην εγχώρια πολιτική σκηνή ή έχουν τοποθετηθεί σε υψηλά αξιώματα για να κάνουν την «βρώμικη δουλειά», ζώντας από το αίμα και τον θάνατο των θυμάτων τους και από την καταστροφή χωρών που εξαναγκάζουν να δεχτούν την βοήθειά τους…

Για όλα αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη, η αποκάλυψη των πράξεων και των σχεδίων τους ονομάζεται… «συνωμοσιολογία»… που αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν με βομβαρδισμό παραπληροφόρησης δημοσιογράφοι και εκδότες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τον πλούσιο τρόπο της διαβίωσής τους. Τα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων είναι γνωστά σε όλους και είναι υπόθεση του ελληνικού λαού να τους παραδώσει στην Δικαιοσύνη για τα... περαιτέρω.
Φυσικά, σύμφωνα με όλους τους εμπλεκόμενους στο σύγχρονο δράμα της Ελλάδας, όλα τα παραπάνω είναι "συνωμοσιολογία", αν και οι ίδιοι δεν έχουν να αντιπαραθέσουν κανένα επιχείρημα για να αποδείξουν τον μηδενικής βαρύτητας ισχυρισμό τους.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Το Αυστριακό Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις Προεδρικές Εκλογές!!!

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Βόμβα πολιτικών μεγατόνων η απόφαση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ τις πρόσφατες προεδρικές Εκλογές και ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ επαναληπτικές!!!

Έγραψα πριν 3 εβδομάδες ένα σύντομο άρθρο με τίτλο «Αυστριακές προεδρικές εκλογές - Συνέχεια στο θρίλερ;» το οποίο φιλοξενήθηκε εδώ και σε άλλα blogs.

Αφορμή μου ήταν η κατάθεση ένστασης από το ακροδεξιό Κόμμα για πράξεις και παραλείψεις που έθεταν σαφώς θέμα εγκυρότητας του αποτελέσματος που κρίθηκε από τις επιστολικές ψήφους και επέτρεψε στον κέντρο-αριστερό συνασπισμό να κερδίσει τις εκλογές με μια διαφορά ελάχιστων χιλιάδων ψήφων.

Δεν έφτανε το BREXIT που θα αναστατώσει για πολύ καιρό (ακόμη δεν αρχίσαμε) τόσο τα πολιτικά δρώμενα και δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για τους μανδαρίνους των Βρυξελλών δεν λέω τίποτε καθώς ζούνε στη δική τους νιρβάνα που εμείς πληρώνουμε) όσο και το Πολιτικό Σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας.

Έτσι, την απόφασή του για επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαίου, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, που μέσα στις προηγούμενες ημέρες εξέτασε την προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος από την πλευρά του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του οποίου ο υποψήφιος στις εκλογές Νόρμπερτ Χόφερ είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του νικητή των εκλογών και υποψήφιου των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ανακοινώθηκε προφορικά, καθώς αναγνώσθηκε από τον πρόεδρό του, τον Γκέρχαρντ Χόλτσινγκερ, ο οποίος την αιτιολόγησε τονίζοντας πως οι εκλογές αποτελούν το θεμέλιο της Δημοκρατίας και συνιστά ύψιστη υποχρέωση η διασφάλιση της λειτουργίας τους.

Διαβεβαίωσε επίσης πως με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά στόχος είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο Κράτος Δικαίου.

Μία επανάληψη εκλογών δεν είχε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία της Αυστρίας, απλά μόνον σε δύο περιπτώσεις, κατά τις βουλευτικές εκλογές του 1970 και του 1995, είχε κριθεί απαραίτητη από το Συνταγματικό Δικαστήριο η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας σε μεμονωμένες περιφέρειες.

Η σημερινή απόφαση του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου αποτελεί, σύμφωνα με αναλυτές στη Βιέννη, παγκόσμια καινοτομία, γιατί, κατά την άποψή τους, πουθενά στον κόσμο δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν η ολοκληρωτική ακύρωση εκλογών και η πλήρης επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Κάνοντας δεκτή την προσφυγή της αυστριακής Ακροδεξιάς κατά του εκλογικού αποτελέσματος, την προεδρία της χώρας αναλαμβάνουν προσωρινά ως συλλογικό όργανο, η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής Ντόρις Μπούρες και οι δύο αντιπρόεδροι της, ένας εκ των οποίων εξακολουθεί να παραμένει, κατά τελείως παράδοξο τρόπο, ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές θα έπρεπε κανονικά, πριν από τις εκλογές, να είχε παραιτηθεί αυτού του αξιώματός του στη Βουλή.

Το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αυστριακής αντιπολίτευσης -- το οποίο εδώ και έναν χρόνο εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στην Αυστρία, με ποσοστό πάνω από 30% - είχε προσβάλει το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών με προσφυγή του στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Επικαλούμενο παρατυπίες σε 94 από τις 117 εκλογικές περιφέρειες, το Κόμμα των Ελευθέρων ζητούσε ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και επανάληψη του δευτέρου γύρου των εκλογών, στον οποίο ο υποψήφιος του, ο Νόρμπερτ Χόφερ, ηττήθηκε με διαφορά μόλις 30.863 ψήφων, η οποία προέκυψε από την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, που με τη σειρά της, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ελευθέρων στις 152 σελίδες της προσφυγής τους, είχε αρχίσει νωρίτερα του κανονικού.

Αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων μόλις 30.863 ψήφων, είχε προβληθεί τότε στον διεθνή Τύπο με σχόλια, όπως "οι 30.863 ψήφοι που έσωσαν την τιμή της Αυστρίας", από τον κίνδυνο να αναδειχθεί σε αυτή τη χώρα ο πρώτος στην Ευρώπη πρόεδρος, προερχόμενος από τον ακροδεξιό χώρο.

Για τις 20 "σοβαρότερες" από τις καταγγελθείσες περιπτώσεις, το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε εξετάσει την περασμένη εβδομάδα σε δημόσια ακρόαση συνολικά 67 μάρτυρες, διαπιστώνοντας κάποια τυπικά λάθη, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή ένδειξη για νοθεία κατά την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

Το Κόμμα των Ελευθέρων, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προπαγάνδας του σ' όλο το χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές, κάνει λόγο για εκλογική νοθεία, ωστόσο σε αυτή την ίδια την προσφυγή του δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά-καταγγελία για κάτι τέτοιο.

Κατά την άποψη αναλυτών στη Βιέννη, κανονικά το κόμμα θα πρέπει τώρα μάλλον να αντιμετωπίσει πρόβλημα για τους εκλογικούς αντιπροσώπους του (σ.σ.: πιθανόν με την κατηγορία της ψευδορκίας), καθώς αυτοί, στο σύνολό τους, είχαν επικυρώσει με την υπογραφή τους το άψογο της εκλογικής διαδικασίας και τώρα ως μάρτυρές της προσφυγής του, καλούνταν να καταγγείλουν παρατυπίες και παραλείψεις.

Η αυστριακή Βουλή ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα της τελετής για τον επίσημο αποχαιρετισμό, την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου, του απερχόμενου ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας, του προερχόμενου από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Χάιντς Φίσερ, ο οποίος, έπειτα από δύο συνεχείς εξαετείς θητείες (2004-2016) στο ύπατο αξίωμα της χώρας, δεν μπορούσε, βάσει του αυστριακού Συντάγματος, να είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Όταν κάποιος άνθρωπος έχει προβληματική συμπεριφορά και εκπέμπει αρνητικότητα, αν δεν λύσει τα θέματά του απευθυνόμενος στους ειδικούς, θα ταλαιπωρηθούν και εκείνος και ο άμεσος περίγυρός του. Οταν στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται πολιτικές εξουσίες, τότε είναι πιθανό να κάνει να δεινοπαθήσουν όλοι όσοι επηρεάζονται από την ισχύ του.

Στην περίπτωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της τευτονικής ομηγύρεως που κυβερνά τη Γερμανία και (εμμέσως πλην σαφώς) την Ευρώπη, τα «απόνερα» από τα πνευματικά και συναισθηματικά αδιέξοδα εκείνων που τα κουβαλούν φτάνουν σ' ολόκληρη την Ευρώπη.

Ενώ με το Brexit το μήνυμα των Βρετανών ήταν σαφές και περιέγραφε κυρίως την ανάγκη των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσουν το αυτεξούσιόν τους, ο Σόιμπλε το εξέλαβε ως πρόκληση και... κάλεσμα να επιδείξει ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα και να αποπειραθεί να συγκεντρώσει απεριόριστες εξουσίες σε βάρος όλων των Ευρωπαίων, εκδικούμενος με κυρώσεις τους «παραβάτες» του οικονομικού - ηθικού κώδικα που σχεδιάζει ο ίδιος!

Σ' αυτόν τον μοιραίο άνθρωπο συνοψίζεται ένα μεγάλο μέρος της γερμανικής παθογένειας - εκείνης που οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο σε πόλεμο, δύο φορές μέσα στον 20ό αιώνα!

Έχουμε ήδη προ καιρού σχολιάσει τα επί χάρτου σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ε.Ε. στη μετα-Brexit εποχή με το πρωτοσέλιδό της και το κύριο θέμα που είχε τίτλο: «Σόιμπλε über alles. “Τρελάθηκε” ο δήμιος της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Απαιτεί να εγκρίνονται από το Βερολίνο τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών, καταργεί την Κομισιόν. Ζητάει γκαουλάιτερ σε κάθε υπουργείο Οικονομικών».

Είναι προφανές ότι, 71 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βιώνουμε μια παραπλήσια εμπειρία με εκείνη που έζησαν οι λαοί την εποχή του επιθανάτιου ρόγχου του 3ου Ράιχ.

Οι Γερμανοί, την ώρα που πρέπει να ασκήσουν διπλωματία και να συμβαδίσουν με την πραγματικότητα, εφορμούν με διπλάσιο πείσμα και μανία για να χτυπήσουν... θεαματικά το κεφάλι τους στον τοίχο.

Η Ιστορία διδάσκει τους πάντες, πλην των ανεπιδέκτων μαθήσεως.

Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Ετσι όπως το πάει ο Τσίπρας, δεν θα τις βρει τις 200 ψήφους. Ισως και αυτό να επιδιώκει. Να μοστράρει πάλι την κασέτα: «Εγώ προσπάθησα, έδωσα τη μάχη την ωραία, προάσπισα τα ιδανικά της Αριστεράς, αλλά... υπέρτερες δυνάμεις, διεθνείς συνωμόσίες και ντόπια κέντρα διαπλοκής ακύρωσαν την προσπάθειά μας να πάμε σε ένα σύστημα, απλής άδολης και ανόθευτης αναλογικής».

Ωραίο στόρι. Και σας έχω ξαναπεί ότι στο παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών ο σημερινός πρωθυπουργός δεν παίζεται. Δεν ξέρω πού το έμαθε. Στα αμφιθέατρα, στον οικογενειακό του περίγυρο ή στο... εντατικό φροντιστήριο που του έμαθε να μιλά κατανοητά αγγλικά εν μια νυκτί; Πάντως ο τύπος το κατέχει. Και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί είναι μπροστά του... γατάκια.

Ετσι όπως το πάει λοιπόν ο αρχηγός, το εγχείρημα δεν περνάει. Δεν θα μιλήσω για την «καβάτζα» της Αριστεράς που παίζει τα δικά της παιχνίδια. Ο μπαρμπα-Δημήτρης του Περισσού δεν πιάνεται Κώτσος. Αλλες προτεραιότητες έχει, άλλες συμμαχίες επιζητεί και στο τέλος πρέπει να κάνει και ταμείο. Η προοπτική επιβίωσης του σταλινικού απολιθώματος που προσδοκά να βγάζει βουλευτές από τις λαϊκές συνελεύσεις «στις φάμπρικες και στα καπηλειά» είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή της μακροημέρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αρα από εκεί δεν έχει να περιμένει κάτι ο Αλέξης.
Στο ΠΑΣΟΚ οι άνθρωποι είναι ζαλισμένοι. Αλλα λέει ο Λοβέρδος, άλλα η Φώφη, άλλα ο Κωσταντινόπουλος. Και εν πάση περιπτώσει, όσο το «κοκαλάκι της σημιτικής νυχτερίδας» επιβιώνει, στήριξη για... εντελώς απλή αναλογική δεν πρόκειται να δοθεί.

Ο φουκαράς ο Σταύρος έκλεισε το μάτι. Είπε να μειώσουμε κάπως το bonus του πρώτου κόμματος. Να υπάρχει κάποια ελπίδα προσθήκης πέντε δέκα βουλευτών, αν και εφόσον περάσει το Ποτάμι το 3%. Αλλά ως ένα σημείο, βρε παιδιά. Εχουμε και σπόνσορες...
Ο Λεβέντης από μόνος του δεν φτάνει. Αλλωστε θα φροντίσει εγκαίρως να του τάξει περισσότερα ο Κυριάκος. Αυτός ο τελευταίος δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα. Πρωτιά θα έχει, και μάλλον εξασφαλισμένη. Αν του πάρουν όμως τις επιπλέον 50 έδρες, κάηκε. Θα δει στη θέση του τον... Στουρνάρα.

Επομένως το εγχείρημα δεν βγαίνει. Αλλά ο Αλέξης θα έχει να λέει. «Αχ, προδομένε μου λαέ, που δεν σ' άφησαν τα κοράκια να εκπροσωπηθείς. Αχ, προδομένα μου 17χρονα, που σας υφάρπαξαν την ψήφο οι καπιταλιστές». Και έτσι κάπως το στόρι της... προδομένης Αριστεράς θα συνεχίσει να κόβει εισιτήρια...

Γιώργος Χαρβαλιάς
Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


11 ερωτήματα-φωτιά για τις σχέσεις 
του προέδρου της Τουρκίας με τον ISIS

Ότι δεν τολμούν να πουν οι “μεγάλοι και πεφωτισμένοι” ηγέτες της οικουμένης στον Ταγίπ Ερντογάν τόλμησε να θέσει, με τη μορφή ερωτημάτων ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.
Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έθεσε 11 ερωτήματα προς απάντηση βασισμένα σε προηγούμενες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας και αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:

1) Ποια κυβέρνηση αρνήθηκε να αποκαλέσει το ISIS ‘τρομοκρατική οργάνωση’ έπειτα από την επίθεση του τελευταίου στο προξενείο της Μοσούλης και τους 49 υπαλλήλους που κρατήθηκαν όμηροι το καλοκαίρι 2014;

2) Ποιος βουλευτής είπε: «Το ΡΚΚ και το ISIS δεν είναι τρομοκρατικές οργανώσεις;

3) Σε ποιο κόμμα ανήκει ο βουλευτής που είχε δηλώσει: ‘ISIS είμαστε χαρούμενοι που σε έχουμε. Είθε ο Θεός να μην μειώσει τις σφαίρες σας’

4) Κατά τη διάρκεια της θητείας ποιανού κόμματος το ISIS μεγάλωνε υπό προστασία; Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μέλη που έχουν προσχωρήσει στο ISIS από 70 επαρχίες της Τουρκίας;

5) Ποια κυβέρνηση προστάτευε και φιλοξένησε τα μέλη του ISIS για θεραπεία στην Τουρκία όταν οι τελευταίοι τραυματίστηκαν στη Συρία; Ποια κυβέρνηση τους έστειλε πίσω στη Συρία όταν ανάρρωσαν;

6) Ποια κυβέρνηση υποστηρίζει τζιχαντιστικές ομάδες όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου και του ISIS, με το να τους στέλνει φορτηγά με όπλα;

7) Πότε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε ότι το ISIS είναι τρομοκρατική οργάνωση; Έχει εκδώσει ποτέ τέτοια ανακοίνωση;

8) Ποιος εισαγγελέας στην Τουρκία ετοίμασε δικογραφία εναντίον του ISIS; Με ποια βάση το γραφείο του εισαγγελέα ετοιμάζει δικογραφία για την οργάνωση FETO (Τρομοκρατική Οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλεν) και όχι για το ISIS;

9) Ποιος είναι ο αρχηγός του ISIS στην Τουρκία; Γιατί αυτό το άτομο που τον γνωρίζουν όλοι μπορεί και κυκλοφορεί ελεύθερα στην Τουρκία; Ποιος τον προστατεύει;

10) Εκατοντάδες πολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS. Ποιος είναι πολιτικά υπεύθυνος για τις επιθέσεις;

11) Ο Π/Θ είπε αναφορικά με την πρόσφατη επίθεση ότι δεν υπήρχε έλλειμμα ασφάλειας. Αν δεν υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διοικητικό έλλειμμα. Το δέχεται αυτό ο Π/Θ;

Για την ώρα απάντηση δεν έλαβε ο… μωαμεθανός και ίσως να μην πάρει ποτέ εκτός κι αν, τώρα με τον νόμο περί άρσης ασυλίας βουλευτών βρεθεί να βλέπει τον κόσμο πίσω από τα κάγκελα…

Hurriyet Daily News
Πηγή MIgnatiouΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η νέα γεωγραφία της αναλογικής 
και ο ευρύτερος σχεδιασμός του πρωθυπουργού

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αναλύσει κανείς την πρωτοβουλία Τσίπρα για την απλή αναλογική: Ο πρώτος είναι ο κλασικός συντηρητικός: Η Αριστερά κάνει ζαβολιές όταν πρόκειται να χάσει. Η Δεξιά ποτέ δεν άλλαξε τους κανόνες για να δυσκολέψει τη ζωή των αντιπάλων της, όταν οι ήττες της ήταν βέβαιες. Και το 1993 και το 2009 ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής έχασαν με ενισχυμένη αναλογική.

Ούτε ψήφισαν νόμο τύπου αναλογικής, όπως ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας το 1989, ούτε έφεραν νόμο για συμπράξεις κομμάτων λίγο πριν από την παράδοση της εξουσίας, όπως ο Κώστας Σημίτης το 2004. Η Δεξιά συμπεριφέρθηκε ως άρχοντας στις ήττες της μεταπολιτευτικά. Ο τόπος πάνω απ' όλα. Κατά τούτο, η πρωτοβουλία Τσίπρα για την υιοθέτηση της αναλογικής έχει έντονο το στοιχείο του unfair. Ειδικά -ένας λόγος παραπάνω- όταν δεν συνοδεύεται από την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό. Ωστόσο, μία δεύτερη, πιο προσεκτική, ανάγνωση της πρωτοβουλίας Τσίπρα για την αναλογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός.

Πρόκειται για διπλή κίνηση, επιθετική και αμυντική. Επιθετική διότι, ανεξαρτήτως του αν θα συγκεντρώσει τους 200 στην κρίσιμη ψηφοφορία, ο Τσίπρας θα προκαλέσει τέτοια ρήγματα στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ώστε η Κεντροαριστερά που οραματίζεται θα έρθει πιο κοντά. Οι μυημένοι στα εσωκομματικά της Δημοκρατικής Παράταξης επιμένουν ότι το ΠΑΣΟΚ της Φώφης θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι του ψημένου πλέον πολιτικά Σταύρου Θεοδωράκη θα συνεργαστεί-ενσωματωθεί με τη Ν.Δ. Οι μυημένοι υποστηρίζουν ότι σε μια μάχη φωτός έναντι σκότους υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να ενσωματωθούν στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενοι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ., εισφέροντας ένα 2%-3% στην εκλογική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος (αν δεν έχει δυναμική αυτόνομης εισόδου στη Βουλή).

Οι μυημένοι λένε ότι το ποσοστό εισόδου στη Βουλή θα πέσει στο 2,5%, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η κάθοδος νέων σχημάτων δεξιά του Μητσοτάκη. Η αναλογική είναι όμως και αμυντική κίνηση, γιατί, σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας θα μπορεί ως δεύτερος να ελέγξει το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού! Με αναλογική απαιτείται η σύμπραξη τριών κομμάτων, και του δεύτερου, για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, ο δεύτερος μπορεί να έχει δικαίωμα βέτο στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, υποδεικνύοντας κάποιον τρίτο, «οικουμενικό», από το πρώτο κόμμα. Τελευταίο αλλά όχι έλασσον. Η αναλογική εξασφαλίζει ποινική ασυλία. Δεν μπορεί ο πρώτος να κυνηγά τον δεύτερο με προανακριτικές, αν πρόκειται να συγκυβερνήσουν. Αρα αποτρέπει ένα βρόμικο 2017. Στοιχειώδες, Γουότσον.

Μανώλης Κοττάκης
Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Του Γιώργου Καραμπελιά

Εν τέλει το έκανε πάλι το θαύμα του ο «φίλος» μου ο Θοδωρής. Ο λόγος για τον υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα, παλιό μου φίλο όντως, που τα κατάφερε πάλι να αναδείξει το «αντιστασιακό» πρόσωπο της κυβέρνησης με όλο αυτό το κομφούζιο της COSCO. Ο Πιτσιόρλας, ο Σταθάκης, και ο Τσίπρας, εν τέλει, υπογράφουν την παραχώρηση των λιμανιών και την εκχώρηση όλης της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού κράτους, αλλά ο Θοδωρής «αντιστέκεται». Και μαζί του, βέβαια, όλη η «ψυχή» του Σύριζα, που αποδέχεται το ξεπούλημα «γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά».

Αυτό το παιχνίδι παίζεται ήδη από τον Ιανουάριο του 2015. Ο Τσίπρας ήταν διατεθειμένος να υπογράψει αλλά ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης και η Ζωή αντιστέκονταν. Μέσα από ένα τέτοιο δίπολο συνεχιζόταν η εξαπάτηση και προς τις δύο κατευθύνσεις. Και προς την πλευρά των επιχειρήσεων, των δανειστών, των «νουνεχών» ψηφοφόρων, περνούσε το μήνυμα πως ο Τσίπρας επιθυμεί όντως την ομαλοποίηση της κατάστασης, αλλά δεν τον αφήνουν οι «ακραίοι» στο εσωτερικό του, και προς την πλευρά των αριστερών ψηφοφόρων κατασκευαζόταν το σενάριο αλλά και το βολικό άλλοθι της «αντίστασης». Στην πρώτη μεγάλη στροφή, όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο, ακριβώς έναν χρόνο πριν, ο Τσίπρας υποχρεώθηκε να ξεφορτωθεί την πιο ριζοσπαστική πτέρυγα και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο με τις καταστροφικές συνέπειες που γνωρίζουμε.

Όμως, για να συνεχίσει να διατηρεί την εκλογική του δυναμική και να προσφέρει και ένα άλλοθι αγωνιστικότητας στους ψηφοφόρους που τον ακολουθούν, είχε και πάλι την ανάγκη της διαμόρφωσης ενός κάποιου διπόλου, έστω και ασθενέστερου. Και ελλείψει Λαφαζάνη και Ζωής, τον ρόλο της επαναστατικής, ή τουλάχιστον επιβραδυντικής των «μεταρρυθμίσεων», πτέρυγας, αναλαμβάνουν ο Πολάκης, ο Σπίρτζης και ο Δρίτσας. Το ξεπούλημα είναι τόσο απροκάλυπτο και τόσο χυδαίο ώστε και ο τελευταίος Συριζαίος έχει ανάγκη από ένα αντιστασιακό φύλο συκής. Ναι, εκχωρήσαμε το αεροδρόμια, αλλά ο Σπίρτζης «αντιστέκεται» στον… Πιτσιόρλα – εξάλλου την αντιστασιακή του στόφα καταδεικνύει και το πορτραίτο του Βελουχιώτη που κοσμεί το γραφείο του. Ο Πολάκης επιτίθεται στους «διεφθαρμένους» δικαστικούς και δημοσιογράφους, ενώ ο Δρίτσας «καθυστερεί» όσο μπορεί την εκχώρηση των λιμανιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τελικά, βέβαια, και οι τράπεζες έκλεισαν και πουλήθηκαν στα ξένα funds, χάθηκαν 100 δισεκατομμύρια, κόπηκαν οι συντάξεις και εκχωρήθηκε ο εθνικός πλούτος και θεσμοθετήθηκε ο περιβόητος κόφτης. Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα και αυτό είναι που μετράει. Και ο Πολάκης και ο Δρίτσας αποτελούν υπουργούς μιας κυβέρνησης «δωσιλόγων». Όμως αυτοί «αντιστέκονται». Και το τίμημα αυτού του θεάτρου του παραλόγου –που μοναδικό στόχο έχει την με κάθε τίμημα διατήρηση της εξουσίας– είναι υπέρογκο για τον ελληνικό λαό. Εάν τον Φεβρουάριο του 2015 ο λογαριασμός ανέβαινε στα 1 ή 2 δισ. ευρώ (κατά το περιβόητο «μέιλ Χαρδούβελη»), τον Ιούλιο του 2015, είχε ανέβει σε πολλές δεκάδες δισεκατομμυρίων και σήμερα έχει ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια. Οι πολίτες ασφυκτιούν και η χώρα έχει μεταβληθεί σ’ έναν αξιοθρήνητο επαίτη-προτεκτοράτο.

Εν τούτοις, το παιχνίδι της απάτης–«αυταπάτης» συνεχίζεται, επισωρεύοντας νέα και μεγαλύτερα κόστη, διότι, όπως πάντοτε συμβαίνει στην ιστορία, όλες οι ψευδοαντιστάσεις έχουν αρνητικές συνέπειες. Έτσι και οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, στο Ελληνικό, στα λιμάνια, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει την εκχώρησή τους, έχουν προφανώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που δήθεν, ή πράγματι, επιδιώκουν ο Δρίτσας ή ο Σπίρτζης. Να δημιουργείται μια τεράστια πλειοψηφική βούληση στον ελληνικό λαό, του τύπου: «δώστε τα το ταχύτερο δυνατό ώστε να τελειώνουμε», και οι τελικές συμφωνίες να είναι πολύ πιο επώδυνες. Έτσι, το όντως ξεπούλημα του Ελληνικού, όταν αυτό έχει παραμείνει για πάνω από δέκα χρόνια σκουπιδότοπος, παύει πλέον να απασχολεί τους Έλληνες πολίτες και το μόνο που επιζητούν είναι «να το δώσουμε όσο-όσο και το ταχύτερο δυνατό». Το ίδιο συμβαίνει με τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις συγκοινωνίες, σύντομα με την ίδια τη ΔΕΗ. Μια και το δημόσιο είναι ανίκανο να τα διαχειριστεί στοιχειωδώς αποτελεσματικά, ας τα παραχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό, έστω και για μια μπουκιά ψωμί. Και αυτό το αποτέλεσμα της «αντιστασιακής» του τακτικής θα μπορούσε να το διαπιστώσει άμεσα ο Θ. Δρίτσας, εάν έθετε τη δημοτικότητά του στην κρίση των πολιτών. Πιθανότατα θα ήταν χαμηλότερη και από του Καμμένου.

Έτσι, ο κος Τσίπρας επιτυγχάνει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια· και γίνεται αποδεκτός από τους Γερμανούς εταίρους του, από τα funds, τον κ. Σόρος (που εξάλλου αρθρογραφεί και στην Αυγή πλέον), τον Λάτση, ως «λογικός» και «συναινετικός», και, ταυτόχρονα, με εργαλείο την ψευδοαριστερή του πτέρυγα, εμφανίζεται και ως βιαζόμενος-αντιστεκόμενος. Γι’ αυτό και είναι υποχρεωμένος να κρατάει και να χρησιμοποιεί τον Πολάκη ή τον Δρίτσα, ως παραβάν για να καλύπτει τις πρακτικές της ανίκανης κυβέρνησής του, και όχι μόνο γιατί έχει ανάγκη τις ψήφους τους, στη Βουλή. Εξάλλου, στις ψηφοφορίες όλα τα κουκιά μετράνε το ίδιο και δεν έχει καμία σημασία αν είναι «βουτηγμένα στα δάκρυα». Και, μέχρι σήμερα, και ο «Θοδωρής» και οι άλλοι κρυπτόμενοι των «53», όπως ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Μάκης Μπαλαούρας, που «θα διαδήλωνε κατά της Cosco, αν δεν ήταν κυβέρνηση(!)», ψηφίζουν τα ίδια με τον Παπαχριστόπουλο, την Αυλωνίτου και κομπανία. Και τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς που παρίσταναν τους επαναστάτες.

Δεν θα πρέπει προφανώς να αποκλείεται –είναι το πιθανότερο– ότι, σε κάποια στιγμή, αύριο, όταν θα κλείνει ο κύκλος της διακυβέρνησης Σύριζα, ο Δρίτσας, ο Πολάκης και κάποιοι από τους περιβόητους «πενήντα τρεις», πιθανώς να ανακαλύψουν εκ νέου την επαναστατική τους φλέβα και να έλθουν σε ρήξη με τον Τσίπρα. Εξάλλου, κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξαναδούν. Μέχρι τότε, όμως, θα έχουν συντηρήσει την πλειοψηφία των «εκατόν πενήντα τριών» που χρειάζονται η κυβέρνηση και ο Σόιμπλε, κρατώντας πάντα και το άλλοθι του αντιστεκομένου.

Δυστυχώς, όμως, για τον «Θοδωρή», στην πραγματικότητα, η ευθύνη του είναι πολύ μεγαλύτερη από του Τσίπρα και δεν αρκεί να του αναγνωρίζουμε ότι είναι «καλό παιδί». Διότι ο Τσίπρας, ένας τυχοδιωκτάκος ήταν που έπιασε την καλή. Οι άλλοι που για δεκαετίες βρίσκονταν στα πεζοδρόμια και στις «ευρωπορείες», φέρουν ακέραιη την ευθύνη για όλα. Συνεργώντας με τη συμμορία των σαλταδόρων του Μαξίμου, κατέστρεψαν τη χώρα τους και συκοφάντησαν κάθε έννοια δημόσιου χώρου, κοινωνικής ιδιοκτησίας κ.ο.κ. ενώ δήθεν αγωνίζονταν για να τα προασπίσουν. Διότι τα μετέβαλαν σε χαβούζες και έτσι όλοι οι πολίτες σε λίγο θα επικροτούν την πλήρη εκχώρησή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα, μια και «έτσι τουλάχιστον θα λειτουργούν».

Παλιέ μου φίλε, δεν υπάρχει πλέον καμία διέξοδος. Το μεγάλο αδίκημα κατά της χώρας σου το έχεις διαπράξει. Δεν έφυγες έστω το καλοκαίρι του 2015, μαζί με τους άλλους συντρόφους σου.

Και ο συμφυρμός τυχοδιωκτών, σαλταδόρων και «καλών παιδιών» σε ένα ενιαίο σχήμα, η συμπόρευσή τους επί τόσα χρόνια σε ένα κόμμα και η μοιραία κοινή πορεία τους, αυτόν τον ενάμιση χρόνο της καταστροφής, έχει μια βασική αφετηρία, τον εθνομηδενισμό τους. Καθόλου τυχαία, από τη δεκαετία του 1970, συγκρουόμαστε πάνω στα «εθνικά θέματα». Γι’ αυτό, εδώ και δεκαετίες, χώρισαν οριστικά οι δρόμοι μας. Απεδείχθη, δυστυχώς, πως αν αδιαφορείς για την τύχη της χώρας σου, στο τέλος θα αδιαφορήσεις και για τους ανθρώπους της. Όλα τ’ άλλα δεν είναι πλέον αυταπάτες, αλλά απάτες. Όποιος λοιπόν θέλει, τουλάχιστον, πλέον, να σώσει την «ψυχή» του, έξοδος, τώρα.

Υ.Γ. Είχα δημοσιοποιήσει αυτό το κείμενο, όταν ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας επιδόθηκε σε άνευ προηγουμένου παλινωδίες στη Βουλή για να ευτελίσει και πάλι τον εαυτό του, την κυβέρνηση και προπαντός τον ελληνικό λαό, υποχωρώντας ταπεινωτικά σε όλες τις αιτιάσεις και τα αιτήματα της COSCO, ενώ εν συνεχεία μας διαβεβαίωσε τηλεοπτικώς (στην τηλεόραση του SKAI το πρωί της 1ης Ιουλίου) ότι θα συνεχίσει τον “αγώνα” και δεν θα παραιτηθεί αδιαφορώντας ακόμα και για την “σωτηρία της ψυχής” του, όπως ελπίζαμε ότι θα κάνει. Επέλεξε δηλαδή να ταυτιστεί με τον γνωστό ήρωα της παλιάς ελληνικής ταινίας, ο “Ψευτοθόδωρος” – κρίμα γι’ αυτόν, διότι ο Ηλιόπουλος τουλάχιστον έπαιζε καλά.

Πηγή "Άρδην"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Καλά ρε λεβέντες ψηφοφόροι, θα μάθουμε καμιά φορά να ψηφίζουμε;
Τί είναι αυτά τα καρακατσουλιά που στέλνουμε στην Βουλή απ' τις εκλογικές μας περιφέρειες;

Τί είναι αυτή η ξυλόκοτα ρε @αμώ το στανιό μας, αυτή με το ξανθοξεπλυμένο μαλλί, αυτή που πέρασε από δεκαπέντε κόμματα και ψήφισε όλα τα μνημόνια.
Τόση αξία έχει πιά η αποτυχημένη λαϊκογκόμενα που πρέπει κάθε φορά να βρίσκεται στο
κοινοβούλιο;
Απασχολεί, δηλαδή της πληρώνει ο ελληνικός λαός, δεκατέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων 5 αστυνομικοί;
Υφυπουργός Βιομηχανίας η άσχετη
Τί ξέρει να κάνει εκτός απ' αυτό που όλοι ξέρουμε, και τί σκ@τά έχει προσφέρει ως τώρα στον ελληνικό λαό;
Σαν τί μπορεί να αξίζει αυτό το πράμα;
Πέρα απ' το ότι γεννήθηκε άνθρωπος (λέμε τώρα) και συμπεριλαμβάνεται στον χάρτη με τα ανθρώπινα δικαιώματα της UNESCO, δεν θα την παίρνανε ούτε για τραβεστί στη Συγγρού.

Αμ, η άλλη; Η "αριστερή". Η πονηρόβλαχα;
Η κουτοπονηριά και ο λαϊκισμός σε πρώτη ζήτηση (αυτός είναι ο πραγματικός λαϊκισμός, και όχι αυτός για τον οποίο κατηγορούν τους αντιμνημονιακούς και τους ευρωσκεπτικιστές):
Αφού πρώτα ψήφισε το νομοσχέδιο με τις μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, στέλνει τώρα ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό και ζητάει άλλα "ισοδύναμα" για να μην εφαρμοστεί αυτό που ψήφισε!
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!  Μάλιστα.
Για να δημοσιοποιηθεί και να δούνε όλοι πόσο "κόβεται" για τον λαό!
Κουτοπονηριές και ξεράσματα του αισχίστου είδους.
Και αν τέλος πάντων η ίδια θεωρεί σωστό τώρα στα γεράματα να ξεφτιλίσει μιά πετυχημένη και αξιόλογη καριέρα στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης, είναι δικαίωμά της.
Εμείς, σαν ψηφοφόροι, πώς συμπεράναμε δηλαδή πως επειδή υπήρξε μία καλή επαγγελματίας και ηθοποιός, θα μορούσε να είναι και μία έντιμη πολιτικός;
Μπορεί να καταψήφισε το 2ο μνημόνιο και να διαγράφηκε τότε από το ΠαΣοΚ, ψήφισε όμως το 3ο με τα τσαρούχια και το κυριότερο: αυτή της η προϋπηρεσία στο ΠαΣοΚ δεν μας πονήρεψε καθόλου;
Τί σκ@τά ηθική βάση μπορεί να έχει άνθρωπος ο οποίος σύμπλευσε με τον βόθρο του ΠαΣοΚ;
Πόση αλήθεια και πόση ειλικρίνεια μπορεί να σέρνει πάνω του;

Δεκάδες τέτοια καρακατσουλιά έχουμε στείλει στην Βουλή.
Γεμάτο το κοινοβούλιο από κομπλεξικές, υστερικές, κακογ@μημένες ή παντελώς αγ@μητες γυναίκες, αποτυχημένες γκόμενες, τεκνατζούδες, ψηλομύτες δευτεράτζες, σουρλουλούδες καριέρας, μερικές παραμορφωμένες απ' την πολλή  "μόρφωση", και τυφλωμένες απ' την πολλή "αριστεροσύνη" κι άλλες ημιαγράμματες και αστοιχείωτες, με μόνο όπλο τους το γυναικείο φύλο, το οποίο κραδαίνουν ως όπλο, λες και το φύλο τους τις καθιστά ΑμΕα και απαιτούν ειδική μεταχείριση και ποσοστώσεις.
Αδικούν οι ίδιες το υπέροχο και υπέρτερο σε πολλούς τομείς φύλο τους και ξεφτιλίζουν κάθε έννοια πραγματικής ισότητας και χειραφέτησης. 

Αδικούμε κι εμείς τους εαυτούς μας και την χώρα μας, στέλνοντας τέτοια καρακατσουλιά στην Βουλή!... 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Άλλοι μιλούν για προδοσία, 
άλλοι τον μέμφονται και τον ειρωνεύονται

Γράφει ο Αντώνης Δαλίπης
Διευθυντής της "Ημερησία"


Αν κάτι θετικό πιστώνεται ο Αλέξης Τσίπρας σίγουρα είναι αυτό για το οποίο κυρίως οι παλαιοί συνοδοιπόροι του τον κατηγορούν για προδοσία και οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον μέμφονται ή και τον ειρωνεύονται ακόμη.

Είναι ακριβώς η μεγάλη στροφή προς τον ρεαλισμό που έκανε περίπου πριν από έναν χρόνο.

Τότε που για δύο εβδομάδες τέτοιες ημέρες, η χώρα έμοιαζε να παίζεται στα ζάρια.

Γλίτωσε την τελευταία στιγμή τη χώρα από το χάος που την οδηγούσε ο ίδιος και η κυβέρνησή του, με «συνοδηγούς» τους δύο στους τρεις ανύποπτους αλλά «περήφανους» και «λεβέντες» -κατά δήλωσή τους- Έλληνες που, αν και παρακινδυνεύσαντες, ψήφιζαν ωστόσο «όχι».

Ο πρωθυπουργός με τη στροφή του την τελευταία στιγμή επέδειξε εκείνες τις τραγικές ημέρες και πολιτικό θάρρος και αξιοθαύμαστη διορατικότητα.

Ο ίδιος πρόσφατα περιέγραψε τη στροφή σαν το τέλος της αυταπάτης.

Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν η αρχή μιας διαδικασίας για την προσγείωση στην πραγματικότητα.

Και κανείς δεν μπορεί τώρα να αμφιβάλει ότι ο Αλ. Τσίπρας χειρίσθηκε με αξιοθαύμαστη μαεστρία και πολιτικό θάρρος εκείνη την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα και για την οποία μεγάλο μέρος της ευθύνης βαραίνει βεβαίως τον ίδιο αποκλειστικά.

«Ο γέγονε, γέγονε», όμως. Η χώρα, ένα χρόνο μετά τις δραματικές εκείνες στιγμές, έχει αλλάξει πορεία. Ευτυχώς για τον τόπο, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση, επικράτησε τελικά το καλοκαίρι του 2015 η λογική.

Κάνοντας τον απολογισμό σήμερα, είναι βέβαιο ότι ο ένας χρόνος που μεσολάβησε από τότε αρκούσε για να επέλθει η καταστροφή. Το τι θα σήμανε το Grexit μόνο σαν ένα όνειρο-θρίλερ θα μπορούσε να καταγραφεί.

Και μόνο τα capital controls που μας… έμειναν δίνουν μια εικόνα για ό,τι θα συνέβαινε.

Ακριβώς δώδεκα μήνες μετά την επιβολή τους και οι αρμόδιοι φορείς -υπουργείο και κεντρική τράπεζα- δεν τολμούν ούτε να σκεφθούν τυχόν άρση τους.

Όμως, με τη στροφή Τσίπρα όλα τα άλλα διασώθηκαν έστω και με περικοπές.

Η προσγείωση του Ιουλίου και Αυγούστου με τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο διατήρησε περίπου ομαλή την καταβολή μισθών και συντάξεων, κράτησε ανοιχτές τις τράπεζες και σ’ ένα βαθμό δεν άλλαξε τον τρόπο συναλλαγών με το εξωτερικό.

Το μεγάλο κακό αποφεύχθηκε. Η χώρα παρέμεινε ζωντανή και η επιλογή θα μείνει στην ιστορία ως μια απόφαση που απέτρεψε μια τραγωδία.

Και φυσικά ο ρόλος σ’ αυτό του τότε και σήμερα πρωθυπουργού ήταν καταλυτικός.

Ο ίδιος είχε πει ότι έκανε την επιλογή για συμφωνία, ενώ μπορούσε, όπως έχει δηλώσει, να πει «όχι» και να γυρίσει στην Αθήνα ως ήρωας και θριαμβευτής.

Αλλα Προφανώς είπε «ναι», γιατί ήξερε καλά πως το ωσαννά διαρκεί λιγότερο από τρεις ημέρες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η κρίση γεννά τον φόβο, η ποικιλομορφία την ελπίδα
9-10 Ιουλίου οι Γιορτές της Γης στη Βλάστη Κοζάνης

Στους βίαιους καιρούς της κρίσης, της κατάθλιψης, της εσωστρέφειας και της αποθέωσης του φυλετικού ναρκισσισμού δεν το βάζουμε κάτω. Είμαστε και πάλι εδώ για 16η χρονιά. 7-10 Ιουλίου, θα ζήσουμε και πάλι, όλοι μαζί, ένα διαφορετικό τετραήμερο στη φύση, θα ζωντανέψουμε την ελεύθερη κοινότητά μας, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε.
Εκεί, στο πανέμορφο, φιλόξενο, αλλά και τόσο οικείο πλέον, φυσικό τοπίο της Βλάστης Κοζάνης.
Γιατί οι Γιορτές της Γης, η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού, αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα «εναλλακτικό» πρόγραμμα, απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι. Γιατί η μουσική φτιάχνει γέφυρες και γκρεμίζει τα σύνορα, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, τους εμπνέει για το διαφορετικό.

Το αναλυτικό συναυλιακό πρόγραμμα:

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016
• Poets Duet. Με την μουσικοθεατρική παράσταση: «Στην αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα είναι γραμμένο» αρχίζουν οι Γιορτές της Γης. Ο Νικόλας Καραγκούνης και η Εύη Παπαδοπούλου σε μια επιλογή τραγουδιών - μελοποιημένων ποιημάτων, θεατρικού λόγου και μουσικής, από Έλληνες και ξένους ποιητές από το 19ο αιώνα έως σήμερα.
• ReLocate. Μας παρουσιάζουν το Giokonda ReLocated project, συνδυάζοντας ηλεκτρονικά στοιχεία με φυσικά όργανα, πάνω σε μία ιδέα παλιά και καινούργια που θα σας θυμίσει κάτι που...δεν έχετε ξανακούσει!
• ALTRIBE band. Ένα τετραμελές Οut of the Blues συγκρότημα που μπολιάζει το μπλουζ με στοιχεία post rock, moody και psychedelic. Έμπειροι μουσικοί με εκρηκτικότητα αλλά και αισθητική απλότητα.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
• Χριστίνα και Αθηνά Κυριακίδη. Η δεξιοτέχνης της Ποντιακής λύρας, Χριστίνα Κυριακίδου, θα μας ταξιδέψει με όχημα τον κεμεντζέ της σε έντεχνα αλλά και παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί της η Αθηνά στο νταούλι και ο Τόλης Λύρας στην κιθάρα.
• KOCANI Orkestar. Μια από τις καλύτερες, και πιο γνωστές, βαλκανικές μπάντες χάλκινων πνευστών που πήρε το όνομά της από την πόλη τους στην FYROM, και μετά την εμφάνισή της στην ταινία του Εμίρ Κοστουρίτσα «Ο καιρός των τσιγγάνων» η φήμη της απλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
• Θραξ Πανκc. Αναμειγνύοντας τα θρακιώτικα με συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη “πανκοπανηγυροψυχεδέλεια” να επαρκεί για να περιγράψει τον ήχο τους. Γκάϊντα, νταούλι και ηλεκτρική κιθάρα μας παρασύρουν στους ξέφρενους ρυθμούς της παραδοσιακής τους ψυχεδέλειας.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016
• The Speakeasies Swing Band. Το αγαπημένο swing γκρουπ από την Θεσσαλονίκη κατάφερε να βάλει τη μη εμπορική μουσική στα ραδιόφωνα και στα ακούσματα του κόσμου στην Ελλάδα. Swing και jazz μουσικές, διασκευές, νέα κομμάτια και παλιά, με ρετρό αλλά έντονα χορευτική διάθεση.
• Παύλος Παυλίδης και οι B-movies. Με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα μας υπόσχονται ένα υψηλής έντασης live, με τραγούδια τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μεταγενέστερη διαδρομή του Παύλου. Αγαπημένες μελωδίες και πολυτραγουδισμένοι στίχοι που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική και έχουν χαραχθεί βαθιά μέσα μας αλλά και τραγούδια (αγαπημένα ήδη από τον κόσμο) από το νέο του album “Μια πυρκαγιά σ’ένα σπιρτόκουτο”.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016
• Γλέντι στο δάσος (από το μεσημέρι)
Το καθιερωμένο διονυσιακό γλέντι της Κυριακής, μέσα στο δάσος είναι το αποκορύφωμα των Γιορτών της Γης. Μαζί μας φέτος η Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών Παύλος Μελάς από την Σιάτιστα, μια από τις καλύτερες μπάντες της περιοχής, με παραδοσιακούς ρυθμούς απ' όλη την Ελλάδα.
Αλλά μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το όργανό σας, θα χρειαστεί για το ατέλειωτο τζαμάρισμα που θα ακολουθήσει. Και οι χοροί θα κρατήσουν...

και ακόμη...
• Βασίλης Βασιλάτος και bb5 "percussion system", η "world" έκφραση του κόσμου των κρουστών σε μια καθημερινή διαδρομή ανάμεσα camping, χωριό και festival προκαλεί το κοινό να γίνει μέρος του και να "παίξει" δημιουργικά μαζί του.
• Αλλά και... Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, παρουσιάσεις της δράσης Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, συζητήσεις, σεμινάρια, προβολές και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Οι Γιορτές της Γης διοργανώνονται από την Πολιτιστική Εταιρεία Βλάστης και την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα των Γιορτών στο facebook: EarthFestivalVlasti.
Οι συναυλίες αρχίζουν στις 9.30 μ.μ. ακριβώς και το καθημερινό εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ, το διήμερο 11 ευρώ και το τριήμερο 15 ευρώ. Περιλαμβάνει και την ελεύθερη κατασκήνωση στον πανέμορφο και κατάφυτο λόφο του Άη Λια που δεσπόζει στο χωριό.
Το κυριακάτικο γλέντι είναι με ελεύθερη είσοδο. Και με ιδιαίτερα προσιτές τιμές στα κυλικεία, επιβεβαιώνουμε στην πράξη τον αντιεμπορευματικό χαρακτήρα των Γιορτών της Γης και αποτελούμε επιπλέον μια εναλλακτική πρόταση διακοπών στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι μας.

Πληροφορίες: Η Βλάστη βρίσκεται στο Ν. Κοζάνης, στο όρος Σινιάτσικο που δεσπόζει πάνω από την Πτολεμαΐδα και σε απόσταση 24 χλμ. από αυτήν. Συνολικά απέχει 160 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 530 χλμ. από την Αθήνα. Με την Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί, ξεκούραστα, από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ακόμα και σε περίπτωση καύσωνα ο καιρός είναι αρκετά δροσερός. Ζεστά ρούχα είναι απολύτως απαραίτητα το βράδυ για να μην κρυώσετε και να μπορέσετε να απολαύσετε τη διαμονή σας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Τι λένε οι αριθμοί για το πρώτο εξάμηνο του 2016!

Σε άλλες περιόδους είναι βέβαιο ότι θα είχαμε ήδη ζήσει μια ακόμη ελληνοτουρκική κρίση. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 η Τουρκία έκανε και συνεχίζει να κάνει ότι μπορεί για να την προκαλέσει. Την έχουμε αποφύγει μόνο επειδή η Αθήνα ορθώς κάνει από την πλευρά της ότι μπορεί για να την αποφύγει. Οι πιλοτοι μας κάνουν την δουλειά τους όπως ακριβώς πρέπει, αναχαιτίζουν τους Τούρκους, αλλά ταυτόχρονα επιδεικνύουν και την ψυχραιμία που τους χαρακτηρίζει ως επαγγελματίες.
Η Άγκυρα θέλει κρίση, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να της την …προσφέρουμε.
Αν θέλει ας την προκαλέσει.

Οι αριθμοί των προκλήσεων στον ενέριο χώρο του Αιγαίου δεν είναι αυτό που κυρίως προβληματίζει το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ. Είναι τα “ποιοτικά χαρακτηριστικά” των προκλήσεων που βάζουν σε σκέψεις τους επιτελείς.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 έχουμε:

α. Αριθμός υπερτπήσεων 2016: 36 (είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία 7 έτη (το 2009 κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχαμε 28 υπερπτήσεις).

β. Η προχθεσινή υπέρπτηση στο Αγαθονήσι είναι η 3η εντός του 2016, ενώ στους Ανθρωποφάγους είναι η 5η και στο Μακρονήσι η 2η.
Οι Ανθρωποφάγοι “ανέβηκαν” στην δεύτερη θέση όσον αφορά τις υπερπτήσεις, πίσω από τις ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ όπου από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί 21 υπέρπτήσεις!

γ. Όσον αφορά τις εμπλοκές φτάσαμε αισίως τις 35 για το τρέχον έτος και μπαίνοντας στον Ιούλιο που κρίνεται ως “θερμός” μήνας σε αυτό τον τομέα, αφού τον Ιούλιο του 2015 καταγράφηκαν 10 εμπλοκές.

Όλα αυτά δεν μπορεί παρά να μας ανησυχούν. Ο Ερντογάν δείχνει μια σπουδή να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα που ο ίδιος άνοιξε, με Ρωσία, Ισραήλ και Αίγυπτο. Δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός λόγος ότι θέλει να επικεντρώσει στα ζητήματα του Αιγαίου. Αλλά σίγουρα είναι από τους πρώτους λόγους στη λίστα του.

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας είναι ασφαλώς κάτι περισσότερο από απελπιστική –  χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να πανικοβληθεί κανείς. Ειδικότερα τα εξής:

(α) Εσωτερικό: Το δημόσιο έχει προβεί σε στάση πληρωμών απέναντι στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας ουσιαστικά μόνο μισθούς και συντάξεις – ενώ τα χρήματα που εισπράττει από την τελευταία δανειακή σύμβαση χρησιμοποιούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου για την εξόφληση αυτών που του τα δίνουν (ανακύκλωση χρεών).  
Δυνατότητες ανάπτυξης δεν υπάρχουν, αφού όλοι οι συντελεστές της είναι αρνητικοί (ΑΕΠ = κατανάλωση + ιδιωτικές επενδύσεις + δημόσιες επενδύσεις + εμπορικό πλεόνασμα), οπότε δεν μπορεί να λυθεί κανένα πρόβλημα της χώρας – ενώ οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν η μία μετά την άλλη, έχοντας φτάσει πλέον η σειρά των μεγαλυτέρων, όπως φαίνεται από τη Μαρινόπουλος. Η Ελλάδα συνεχίζει λοιπόν να βρίσκεται σε κατάσταση κυλιόμενης πτώχευσης (ανάλυση), χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον – ενώ οι τράπεζες της έχουν ουσιαστικά χρεοκοπήσει.

(β)  Εξωτερικό: Το βρετανικό δημοψήφισμα έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην ΕΕ, ενώ η κατάσταση των ιταλικών τραπεζών είναι πολύ επικίνδυνη για την Ευρωζώνη – όταν την ίδια στιγμή η Γαλλία απειλείται με εμφύλιο πόλεμο, με πολλές άλλες χώρες να δηλώνουν πως θα διενεργήσουν ανάλογα δημοψηφίσματα με αυτό της Βρετανίας.
Την ίδια στιγμή οι κίνδυνοι για τη Γερμανία κορυφώνονται, αφενός μεν λόγω της Deutsche Bank, αφετέρου επειδή είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της ΕΕ, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει (φτωχοποίηση του γείτονα – υπερβολικά μεγάλα πλεονάσματα, στα οποία αντιστοιχούν ανάλογα υπερβολικά ελλείμματα των εταίρων της). Η κατάσταση αυτή φαίνεται καλύτερα από την εξέλιξη του Target 2 στο γράφημα που ακολουθεί:

Επεξήγηση γραφήματος: Ισοζύγιο του Target 2, το οποίο διατηρείται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης

Ειδικότερα, πρόκειται για το σύστημα διακανονισμού πληρωμών μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης – ταυτόχρονα όμως για έναν γιγαντιαίο μηχανισμό «εσωτερικής διάσωσης» των χωρών μεταξύ τους, αφού ουσιαστικά μεταβιβάζονται τα πλεονάσματα του ενός (κυρίως της Γερμανίας), για να καλύψουν τα ελλείμματα του άλλου, έστω σαν δάνεια και χρέη.

Όπως φαίνεται από το γράφημα, το ύψος του Target 2 κορυφώθηκε μετά το ξέσπασμα της κρίσης – αφού οι Γερμανοί (επάνω μαύρη επιφάνεια) έπαψαν να επενδύουν τα πλεονάσματα τους στις υπόλοιπες χώρες (λοιπές επιφάνειες κάτω), λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Στη συνέχεια όμως, όταν ο διοικητής της ΕΚΤ εγγυήθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να διασώσει το ευρώ, οι Γερμανοί άρχισαν ξανά να τοποθετούν τα πλεονάσματα τους στις άλλες χώρες – οπότε το ύψος του Target 2 μειώθηκε, από σχεδόν 1 τρις € κάτω από 500 δις €. Μετά το 2015 τώρα, προφανώς λόγω των προβλημάτων της Ελλάδας, η ροές των χρημάτων, από τη Γερμανία κυρίως προς την περιφέρεια, σταμάτησαν – με αποτέλεσμα να αρχίσει ξανά να αυξάνεται το ύψος του Target 2, έχοντας πλέον υπερβεί τα 800 δις €.

Εύλογα λοιπόν συμπεραίνει κανείς πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης αναζωπυρώθηκε – με συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Κατά την άποψη μας βέβαια, τόσο η ΕΕ, όσο και η Ευρωζώνη οδηγούνται στη διάλυση τους – ένα ενδεχόμενο καθόλου ευχάριστο για την Ελλάδα, η οποία όμως είναι καλύτερα να αντιμετωπίσει κατάματα την πραγματικότητα, παρά να αρκεσθεί σε ουτοπίες.

Επίλογος

Περαιτέρω, εύλογα αναρωτιέται κανείς τι θα έπρεπε να κάνει σήμερα η χώρα μας, για να μην καταστραφεί εντελώς – με δεδομένες τις επικίνδυνες συνθήκες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην Ευρώπη, χωρίς να υποτιμούμε αυτά που συμβαίνουν στον υπόλοιπο πλανήτη, όπου δεκάδες μαύροι κύκνοι έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Στα πλαίσια αυτά, εάν είχε μία ορθολογική και επαρκή πολιτική ηγεσία, η πρώτη ενέργεια της όφειλε να είναι η αναβολή (στάση) πληρωμών (άρθρο) – ακολουθούμενη από την καταγγελία των παράνομων δανειακών συμβάσεων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, καθώς επίσης από την έκδοση υποσχετικών εκ μέρους του δημοσίου (IOU), με ισοτιμία 1:1 με το ευρώ και με αντίκρισμα τα φορολογικά έσοδα για να μην υποτιμούνται.

Έτσι το κράτος θα προστατευόταν από τους δανειστές (η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα), ενώ θα αποκτούσε τη δυνατότητα να εξοφλήσει τον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του στο εσωτερικό, αυξάνοντας τη ρευστότητα – η οποία πιθανότατα θα του χρειαζόταν επί πλέον για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος, όπου χρειάζεται απαραίτητα η διαγραφή μέρους των ιδιωτικών χρεών που είναι αδύνατον να εισπραχθούν κοκ.

Εάν απειλούταν τότε η Ελλάδα με την εκδίωξη της από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, δεν θα έπρεπε να τρομοκρατηθεί – αφού μόνο η ίδια μπορεί να καταθέσει ένα ανάλογο αίτημα, όπως τεκμηριώθηκε ήδη από τη Βρετανία, οπότε δεν μπορεί κανένας να τη διώξει. Άλλωστε δικαιούται να προβεί σε τέτοιου είδους ριζικές ενέργειες, επειδή η σημερινή της τουλάχιστον κατάσταση οφείλεται στα λάθη των δανειστών της (ανάλυση) – ενώ το έχει παραδεχθεί πολλές φορές το ίδιο το ΔΝΤ (άρθρο).

Ολοκληρώνοντας, μετά το βρετανικό σοκ, καθώς επίσης μετά τις μεγάλες παραχωρήσεις που έγιναν στην Ιταλία (150 δις €), ίσως πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα – την οποία δεν θα έπρεπε να χάσει, αφού δεν διαφαίνεται να έχει καμία καλύτερη επιλογή. Μπορεί φυσικά να κάνουμε λάθος, καθώς επίσης να υπάρχουν ορθολογικότερες εναλλακτικές δυνατότητες που εμείς δεν διακρίνουμε, αλλά αυτή είναι η άποψη μας – η οποία θα έπρεπε βέβαια να αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να σχεδιαστούν σωστά τα βήματα που θα ακολουθούσαν.

Πηγή Analyst

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου