Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Αυγ 2013

Μπροστά στο διαρκώς κλιμακούμενο κύμα δυσαρέσκειας, για τις προ-χΟΙρότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να κατευθύνει τον ιδρώτα των Ελλήνων στις τσέπες των δανειστών, έχει εξαπολυθεί από το επικοινωνιακό της επιτελείο ένα ακόμη κύμα success story.

Βουλευτές οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποδείξουν στην Τρόϊκα την υποταγή τους, περιδιαβαίνουν τα τηλεοπτικά παράθυρα, μήπως και πείσουν τους πολίτες ότι τους καταστρέφουν για το καλό τους.

Χαρακτηριστική της νοοτροπίας τους είναι η δήλωση Βούλτεψη, ότι πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν…αλλά θα γίνουν κατασχέσεις για να εξασφαλιστούν τα ταμεία (βλέπε δανειστές). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο επόμενος επικοινωνιακός χειρισμός, όταν πλέον ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, θα είναι ότι «εξαιρούνται των πλειστηριασμών ακίνητα ευπαθών ομάδων», με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Δηλαδή θα …εξαιρούνται των πλειστηριασμών σπίτια αστέγων από χαρτόκουτα ή καλύβες!!! Στην πραγματικότητα δεν θα εξαιρείται κανένας!

Η αλήθεια που επιμελώς έκρυψαν όλοι οι μετέχοντες στο πάνελ, είναι ότι «κατάσχεση» σημαίνει επί πλέον επιβάρυνση του πολίτη-οφειλέτη κατά τουλάχιστον 1000 ευρώ ανά «κεφάλι» (συμπεριλαμβανομένης και της άρσης της κατάσχεσης αν και όταν εξοφλήσει)!!!

Έτερο επικοινωνιακό ψεύδος αποτελούν οι δηλώσεις Μυταράκη ότι ο προϋπολογισμός πάει καλά και δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα, όταν μέχρι τον Ιούνιο μιλούσαν για «μαύρη τρύπα στα έσοδα».

Ψευδόμενος ο εκ των προ-χΟιρων υπουργών Μητσοτάκης ο οποίος απεφάνθη ότι μία κρυφή πλειοψηφία στηρίζει τις επιλογές της Κυβέρνησης.

Από αυτήν την δήλωσή του προκύπτουν δύο ειδήσεις: Η πρώτη ότι γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιδρούν γιατί έχουν καταλάβει, ότι οι κυβερνητικές ενέργειες στρέφονται κατά της χώρας και του έθνους και η δεύτερη ότι η «σιωπηρή αυτή πλειοψηφία» είναι οι ωφελούμενοι από τις κυβερνητικές αποφάσεις, δανειστές και οι εντός της Ελλάδος απάτριδες συνεργάτες τους μεγαλοεπιχειρηματίες και φυσικά οι βουλευτές.

Όσο για την δήλωση Σαμαρά προς την διοίκηση του ΟΑΕΕ, «να εξοφλήσουν πάση θυσία τα οφειλόμενα του ΟΑΕΕ έως το τέλος του χρόνου» την στιγμή που μόλις πριν λίγες ημέρες τα δημοσιεύματα μιλούσαν για κατάρρευση του Ταμείου, στην πραγματικότητα μεταφράζεται «προχωρήστε σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς εναντίων των Ελλήνων εμπόρων και επαγγελματιών, για να πληρωθούν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές και οι εργολάβοι»!!!

Την μία και μοναδική αλήθεια λόγων και προθέσεων εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός οικονομικών Στουρνάρας, ευθέως ταυτιζόμενος με την Τρόϊκα: δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα. Ανεπίτρεπτη και αναξιοπρεπής τοποθέτηση για Έλληνα Υπουργό, ο οποίος δείχνει την εικόνα του παντελώς υποταγμένου «ραγιά»…

Ωστόσο, με την Κυβέρνηση να έχει δώσει επανειλημμένως εξετάσεις αναξιοπιστίας και διαρκούς προσπάθειας εξαπάτησης των πολιτών, το κύμα δυσαρέσκειας βαίνει διογκούμενο και ενδεχόμενα να οδηγήσει στο άμεσο μέλλον σε συγκρούσεις με εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα!!!

Εκτός αν πιστεύουν ότι θα βγεί ο «δημοκράτης» Δένδιας και μαζί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, απαγορεύσει στους Έλληνες να αντιλαμβάνονται την αλήθεια!!!

Ι. ΔέμοςΤο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού 

Τελικά, η Ελλάδα φαίνεται πως είναι πόλος έλξης για τους γερμανούς πράκτορες και δη τους... "συνταξιούχους". Η περίπτωση της πρόσφατης σύλληψης του γερμανού συνταξιούχου στην Χίο, δεν είναι η μοναδική και ίσως οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ελέγξουν επισταμένως κάποιους γερμανούς (και όχι μόνο) συνταξιούχους που διαμένουν περιοδικά ή μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Με μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο (το οποίο αποδεικνύεται πραγματικός θησαυρός), διαπιστώνουμε πως είναι ιδιαίτερα "έντονη" η "τάση" συνταξιούχων πρακτόρων της Γερμανίας, να δραστηριοποιούνται εντός της Ελληνικής επικράτειας, με ιδιαίτερη προτίμηση την θαλάσσια ελληνοτουρκική μεθόριο. 


«Ζωή σαν περιπέτεια» λέει ο τίτλος του γερμανικού άρθρου για τον πρώην κατάσκοπο, που έχει στο ενεργητικό του αποστολές σε απόμερα μέρη της Αφρικής, όπως γαλλικά νησιά κοντά στην Μοζαμβίκη, στην Σομαλία, τη Γουινέα, πάντα σαν "τουρίστας" ραδιοερασιτέχνης και όχι σαν πράκτορας μυστικής υπηρεσίας.

Αθώωσαν τον Γερμανό κατάσκοπο που συνέλαβαν πέρυσι στην Κω. Το πρώην στέλεχος της γερμανικής αντικατασκοπείας θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση. 

Δείτε το βίντεο:


Έτσι, λοιπόν, σε ανάρτηση που έγινε στις 30/05/2012 από το πολύ καλό και εξειδικευμένο Strategy Reports διαβάζουμε: 

Σύλληψη Γερμανού υπηκόου στη Κω για κατασκοπεία; (EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Πρώην πράκτορας της ΒfV o 78χρονος) 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στο τελευταίο σχόλιο φίλου αναγνώστη που παραπέμπει σε δημοσίευμα του Spiegel του 1983, όπου ο κατηγορούμενος Baldur Drobnica περιγράφεται ως στέλεχος της υπηρεσίας για την Προστασία του Πολιτεύματος-Τμήμα IV-Aντικατασκοπεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αστυνομικών αρχών για την διερεύνηση της υπόθεσης του 75χρονου υπηκόου Γερμανίας, ο οποίος συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω, έχοντας στη κατοχή του ειδικές συσκευές παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών καθώς και συσκευή επικοινωνίας με σήματα Μορς. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον ηλικιωμένο Γερμανό να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών του Α.Τ. Ηρακλειδών που έσπευδαν για τη σύλληψή του. 

Στο νησί βρίσκονται ήδη στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) ενώ ο εξολισμός του 75χρονου Γερμανού εστάλη στην Αθήνα για εξέταση του περιεχομένου του. Η χρήση συσκευής επικοινωνίας με σήματα Μόρς αν και απαρχαιωμένη χαρακτηρίζεται ως η πλέον ασφαλής σε σχέση με προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές. (upd 31/05/2012) Ο 75χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου αποφασίστηκε αναβολή της δίκης στις 7 Ιουνίου αν και ο Εισαγγελέας πρότεινε τη καταδίκη του για παράνομη λειτουργία σταθμού τηλεγραφείου. Ο ίδιος εμφανίζεται ως ραδιοερασιτέχνης, δηλώνει συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών (σ.σ. 01/06/2012: συγκεκριμένα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών/ Bundesamt für Verfassungsschutz) της Γερμανίας και δημοσιογράφος. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες ισχυρές ενδείξεις ότι οι δραστηριότητες του ηλικιωμένου Γερμανού μόνο αθώες δεν είναι… 

Σχόλιο φίλου αναγνώστη που παραπέμπει σε δημοσίευμα του Spiegel του 1983όπουο κατηγορούμενος Baldur Drobnica περιγράφεται ως στέλεχος της υπηρεσίας για την Προστασία του Πολιτεύματος-Τμήμα IV-Aντικατασκοπεία: 

Ο/Η COUNTERSTRIKE λέει: 
01/06/2012 στις 19:05 
Baldur Drobnica, 48, Beamter beim Bundesamt für Verfassungsschutz, Abteilung IV, Spionageabwehr, ist in der ganzen Welt zu Hause. Tagsüber schützt er Deutschland vor den Ostagenten; abends, nachts und im Urlaub trägt ihn ein zweites “Hobby” weit hinaus: Der Amateurfunker sendet und empfängt weltweit, sucht auf der Kurzwelle Kontakte zu Gleichgesinnten und bricht – das bringt die Funkerei so mit sich – immer wieder zu fernen Kontinenten auf: “rein privat”.
Μετάφραση: 
Ο Baldur Drobnica, 48 ετών, υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Γερμανίας, Τμήματος Δ’ (Αντικατασκοπείας), νιώθει παντού στον κόσμο σαν στο σπίτι του. Την ημέρα προστατεύει τη Γερμανία από τους πράκτορες των Ανατολικών χωρών, ενώ τα βράδια, τις νύχτες και τις αργίες ασχολείται με ένα δεύτερο χόμπι, που τον πηγαίνει πολύ μακρύτερα. Ο ερασιτέχνης ασυρματιστής στέλνει και λαμβάνει σήματα προς και από όλο τον κόσμο, επικοινωνώντας μέσα από τα βραχέα κύματα με άλλα άτομα που έχουν το ίδιο «μεράκι», πράγμα που τον φέρνει συνεχώς σε διαφορετικά μακρινά μέρη, από τη μια ήπειρο στην άλλη. Και όλα αυτά με «εντελώς προσωπική πρωτοβουλία». (Πηγή: Der Spiegel. Δημοσίευμα 1983)
Την ίδια περίοδο είχαν βρεθεί κάποιοι "ιδιαίτερα πρόθυμοι" για να κατηγορήσουν την Αστυνομία, αφού ο Γερμανός δεν είχε δεχθεί να του ασκηθεί έλεγχος και αποπειράθηκε να καταστρέψει τα μηχανήματά του. Και όμως, με μία μικρή διαδικτυακή έρευνα (google search) διαπιστώνουμε πως και πριν από 30 χρόνια είχε και πάλι απασχολήσει τα ΜΜΕ. 
Πηγή: Strategyreports

Σύμπτωση; Και άραγε πόσες μπορεί να είναι οι συμπτώσεις εκείνες που θέλουν γερμανούς και άλλους βορειο-ευρωπαίους (και δη συνταξιούχους ή επαγγελματίες κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών) να εμπλέκονται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες εις βάρος της Ελλάδας; 
Στον κόσμο των πληροφοριών η λέξη "σύμπτωση" αποτελεί σύμπτωμα μη κατανοητής συμπεριφοράς ενός αναλυτή και δεν δικαιολογείται όταν εμπλεκόμενοι με δραστηριότητες μη φυσιολογικές είναι άνθρωποι (αλλοδαποί και μη) που εργάζονται ή εργάστηκαν σε μυστικές ή άλλες κρατικές υπηρεσίες ξένων χωρών.

Έτσι, επανερχόμενοι στο τελευταίο "κρούσμα" κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους ειδικούς (και όχι από εμάς) είναι περισσότερα από όσα εμφανίζονται ως προφανή. 

Κύρια ερωτήματα είναι εκείνα που στοχεύουν σε πιθανό δίκτυο δράσης αλλά και (κυρίως) υποστήριξης των "συνταξιούχων γερμανών", προκειμένου να υπάρξει -όχι απαραίτητα συλλήψεις- έλεγχος των δραστηριοτήτων και των μεταφερόμενων πληροφοριών. Όσον αφορά τον γενικότερο "θόρυβο" σχετικά με τους παραλήπτες των ευαίσθητων πληροφοριών, καλό θα είναι να σταματήσει από εκείνους που τον ξεκίνησαν και από εκείνους που τον συνέχισαν, αφού όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, αφού είναι γνωστό πως παραλήπτες των πληροφοριών είναι πράκτορες της ΜΙΤ (και φυσικά οι υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών από όπου κατάγονται οι "συνταξιούχοι").

Η μόνη απορία που εμείς έχουμε να εκφράσουμε είναι το πως είναι δυνατόν να διαρρέουν και να γίνονται γνωστές αυτού του είδους οι υποθέσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβάθμισή τους. Ποιοί, πότε, πως και γιατί, επέτρεψαν να διαρρεύσουν οι πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη σύλληψη του γερμανού συνταξιούχου; Ποιοί και γιατί επιτρέπουν να διασύρεται η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά και η χώρα, η οποία εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι και με άχρηστες υπηρεσίες και ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους... Ποιοί, λοιπόν, στοχεύσουν στην ψυχολογική καταρράκωση και στην δημιουργία ενός ενόχου (προφανώς της ΕΥΠ), τη στιγμή που είναι φυσιολογικά αδύνατο να γνωρίζουμε (όλοι εμείς οι απλοί πολίτες) ακριβείς λεπτομέρειες για το τι πραγματικά έχει συμβεί.

Εκτός και εάν, η "παρεμβολή" της πρωθυπουργίας Παπανδρέου (γνωστές από τα wikileaks οι δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων υπουργών της χώρας) κατόρθωσε καίρια χτυπήματα σε υπηρεσίες που είναι θεσμικά υπεύθυνες για την ασφάλεια του συνόλου της χώρας. Εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των υπηρεσιών και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την χώρα τότε είμαστε άξιοι για ό,τι χειρότερο. Δυστυχώς...
- Τιμωρητική η στρατηγική των Γερμανών 
- Θέλουν την εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού
- Ευθύνη όλου του πολιτικού κόσμου να τις αποτρέψει
- Να συγκαλέσει άμεσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Πολύ θα θέλαμε να είναι όπως τα παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, ότι περάσαμε τον κάβο, ότι, όπως λέει ο Στουρνάρας, το 2014 βγαίνουμε στην αγορά, ότι θα υποχωρήσει η ύφεση, θα ξεκινήσει η ανάπτυξη, θα πέσει χρήμα στην αγορά, ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα ξεσφίξουν την θηλιά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Όμως όλα, με όλη την σημασία της λέξης και από εντελώς διαφορετικές πλευρές και πηγές, συμπίπτουν στην εντελώς αντίθετη διαπίστωση. Και το κυριότερο, αλλά και πολύ ανησυχητικό για τον τόπο και το λαό, μιλούν για τραγικές εξελίξεις. Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα που μπορούν να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις. Εξελίξεις που τις τοποθετούν μέσα στους επόμενους μήνες, εντός του 2013. 

Πηγές που δεν έχουν διαψευσθεί από τα γεγονότα κι εμείς εμπιστευόμαστε, υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε πιο πέρα και από την «ώρα μηδέν». Είναι η ύστατη ώρα, τονίζουν. Δεν περιορίζονται στα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, στο μαρτύριο της εκταμίευσης της δόσης, ούτε ακόμη και τα προχθεσινά τελεσίγραφα ακόμη και του ΔΝΤ για νέα μέτρα, νέες περικοπές δαπανών κ.λ.π. 

Αυτό που επισημαίνουν είναι η επιμονή της Γερμανίας σε μια τιμωρητική τακτική απέναντι της Ελλάδας, που φθάνει μέχρι εξευτελισμός και αυτό το έδειξε (για να μην έχει κανείς αμφιβολίες για το που το πάει) με την τελεσιγραφική απαίτηση να πάρει πίσω η Βουλή την διάταξη που ψήφισε για την εξαίρεση 80 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που έχουν μεταπτυχιακό πτυχίο από την διαθεσιμότητα ή κινητικότητα. Θα μπορούσε ο κ. Σόιμπλε, αν δεν υπήρχε η επίδειξη του αυστηρού τιμωρού, να πει πάρτε την δόση και σε επόμενο νομοσχέδιο αλλάξτε τη διάταξη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις καλά πληροφορημένων κύκλων, το Βερολίνο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα πάρουν ποτέ τα λεφτά τους από την Ελλάδα και αυτό τους έχει εξοργίσει και πλέον έχουν αποφασίσει με κάθε τρόπο να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό, να τον οδηγήσουν σε μόνιμη φτωχοποίηση, να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο την χώρα μας και να βάλουν στο χέρι όλες τις παραγωγικές της δυνατότητες και περάσουν στα χέρια Γερμανών όλοι οι τομείς, από τις Τράπεζες, βιομηχανίες, επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ. Και ήδη έχουν πετύχει την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Παντού θα μπουν δικοί τους άνθρωποι. Και χρησιμοποιούν άλλα όπλα από τη στιγμή που δεν μπορούν με τα όπλα όπως έκαναν το 1940. 

Δεν πρόκειται για σενάρια. Βρισκόμαστε μπροστά σε καλά οργανωμένο σχέδιο και το τα αποτελέσματα τα ζούμε. 
Τέσσερα χρόνια τώρα όλο και πιο βαθιά έχει μπει σε όλα τα επίπεδα η γερμανική μπότα. Κάνουν δε τραγικό όποιος από τους κυβερνώντες ή τους περιφερόμενους, γνωστούς πρόθυμους έχει την ψευδαίσθηση ότι μετά τις εκλογές που θα γίνουν τον άλλο μήνα θα γίνουν φιλέλληνες οι Γερμανοί και θα ανοίξουν οι κρουνοί. 

Οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη...
Οι... μεταρρυθμίσεις που απαίτησαν στη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού με την επιβολή σωρού αβάστακτων φόρων, είχαν μια και μόνη επιδίωξη, την κατάρρευση της μεσαίας τάξης και να βάλουν χέρι στα σπίτια. 

Το λάθος, που κάθε άλλο παρά λάθος ήταν, είναι ότι ενώ όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες φορολογίες τον παραγόμενο πλούτο, εδώ... πρωτοτύπησα, προχώρησαν στον παραχθέντα πλούτο, δηλαδή φορολογώ το σπίτι που έφτιαξες. 

Το σπίτι που έχει ο κάθε έλληνας και είναι το όνειρο ζωής, που τίθεται σε αμφισβήτηση, ό,τι κατάφερε να κτίσει πενήντα χρόνια να το χάσει. Και αυτό ήδη έχει φέρει αναστάτωση παντού. 

Πολλοί, από περιοχές που πέρασαν από τουρκική σκλαβιά, ακούς να λένε, ακόμη και οι τούρκοι σεβάστηκαν το σπίτι, τώρα τούτοι είναι χειρότεροι και από τους τούρκους. Κακά τα ψέματα οι Γερμανοί μισούν τον Έλληνα γιατί έχει δικό του σπίτι. 

Αν ή κυβέρνηση είχε αποφύγει τη φορολόγηση του παραχθέντος πλούτου και περιοριζόταν στη φορολογία του παραγόμενου πλούτου με συντελεστή 44% που ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, θα είχε έσοδα, με βάση τα 180 δισ. ευρώ του ΑΕΠ θα είχε έσοδα γύρω στα 79 δισ. ευρώ, που κάλυπταν τις υποχρεώσεις από την στιγμή που έχουν περικοπεί σημαντικά οι δαπάνες. 

Όπως άλλες ήταν και είναι οι επιδιώξεις του Βερολίνου, να φτωχοποιήσουν και να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό, να καταστρέψουν την μεσαία τάξη. Και ως τώρα τα έχουν καταφέρει μια χαρά, με την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης. 

...και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις...
Δεν είναι λίγοι και ούτε αμελητέοι που ανησυχούν από την εκρηκτική ύλη που έχει συσσωρευτεί από την κατάρρευση της κοινωνίας και την αδυναμία της κυβέρνησης αλλά και όλου του πολιτικού συστήματος που είναι ανήμπορο να δώσει πειστική διέξοδο, τρέμουν μπροστά στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που δεν θα ήθελε κανείς να σκεφθεί ούτε στα χειρότερα όνειρα του. Καταστάσεις που βίωσε ο τόπος και τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα και ο λαός. 
Αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί τι εννοούμε. 
Είναι δική τους η ευθύνη να το αποτρέψουν. Να μην αφήσουμε να περάσουν τα γερμανικά σχέδια. Την λύση να την δώσουμε εμείς προς τα έξω. Με τους δικούς μας όρους. 
Και εδώ μπαίνουν και οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Που δυστυχώς τέσσερα χρόνια τώρα σε μια τέτοια τραγωδία που ζει η Ελλάδα και οι έλληνες δεν έχει πάρει ούτε μια πρωτοβουλία. Πρέπει να προλάβει... Και μια άμεση κίνηση είναι να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Τώρα, γιατί το καζάνι βράζει... 


Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η επικείμενη πανελλήνια εορτή της Μεγαλόχαρης με οδηγούν σε έναν αυγουστιάτικο ρεμβασμό σχετικό με την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Στις 7 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας και ιδιαιτέρως η Δυτική Μακεδονία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Νικάνορος του Θεσσαλονικέως. Γεννήθηκε στην πόλη του Αγίου Δημητρίου το 1491 και βαπτίσθηκε Νικόλαος. Νωρίς αποφάσισε να ακολουθήσει τον μοναχισμό και μοίρασε στους φτωχούς τη μεγάλη πατρική περιουσία του.

Ο Νικόλαος, που έλαβε το αρχαίο μακεδονικό και συγχρόνως χριστιανικό όνομα Νικάνωρ, δίδαξε σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Μακεδονίας και βοήθησε πολλούς Έλληνες να μην εξισλαμισθούν. Στον τομέα αυτό θεωρείται πρόδρομος του Αγίου Κοσμά. Ασκήτευσε επί αρκετά έτη σε μία σπηλιά στο όρος Καλλίστρατο, δίπλα στον ποταμό Αλιάκμονα και απέναντι από το σημερινό χωριό Χρώμιο Κοζάνης. Ο Όσιος Νικάνωρ ίδρυσε την περίφημη Μονή της Ζάβορδας, η οποία συνδέθηκε με το όνομά του και πανηγυρίζει την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εκοιμήθη το 1549, αφού έγινε ονομαστός για τα θαύματά του σε όλη την τουρκοκρατούμενη Μακεδονία. Η θαυματουργός κάρα του σώζεται και προσκυνείται σήμερα στη μονή του.

Η Μονή Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών και αποτελεί προσκύνημα πανελλήνιο. Διατηρεί σπουδαία βιβλιοθήκη με ιστορικά κειμήλια. Ο Όσιος Νικάνωρ θεωρείται προστάτης όλης της Δυτικής Μακεδονίας και βρίσκουμε ναούς του στην Κοζάνη, στην Καστοριά κ.α. Κατά τον Μακεδονικό Αγώνα οι μοναχοί βοηθούσαν τους Έλληνες αγωνιστές να εισέρχονται στη Μακεδονία και τους περνούσαν με το σχοινί πάνω από τα φουσκωμένα νερά του Αλιάκμονα. Εκεί οι Μακεδονομάχοι εύρισκαν καταφύγιο και τροφή σε δύσκολες στιγμές. Με τη βοήθεια της μονής πέρασαν τον Αλιάκμονα την 11η Οκτωβρίου 1912 τα τμήματα της 5ης Μεραρχίας για να λάβουν μέρος στον ένδοξο Α' Βαλκανικό Πόλεμο. Λόγω της εθνικής και θρησκευτικής της δράσεως η μονή έγινε στόχος εκδικητικών διαθέσεων από διάφορες πλευρές, κυρίως δε από τους εξισλαμισμένους Βαλαάδες της περιοχής Βεντζίων. Ο σημερινός επισκέπτης θαυμάζει το εντυπωσιακό τοπίο, καθώς η μονή είναι κτισμένη σαν φρούριο σε ύψωμα, το οποίο κατά τα τρία τέταρτα περιβάλλεται από τον ρουν του Αλιάκμονα.

Αν κάποιος θαρραλέος και φιλότιμος δάσκαλος έλεγε στους μαθητές του λίγα λόγια για τον Όσιο Νικάνορα και το μοναστήρι του, οι νέοι μας και οι νέες μας θα μάθαιναν ότι πολλοί κληρικοί και μοναχοί επί Τουρκοκρατίας κράτησαν όρθια την εθνική συνείδηση αποτρέποντας τους εξισλαμισμούς. Όποιος χανόταν για την Ορθοδοξία εκείνη την εποχή χανόταν και για τον Ελληνισμό. Τούρκευε, γινόταν φανατικός ανθέλληνας. Παράδειγμα, οι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας που μας απασχολούν ακόμη και σήμερα μέσω της αλβανικής προπαγάνδας. Ήταν χριστιανοί που εξισλαμίστηκαν τον 17ο αιώνα, άλλοι εκουσίως, άλλοι βιαίως. Η αλλαγή του θρησκεύματος τους οδήγησε γρήγορα και σε αλλαγή της εθνικής συνειδήσεως. Αντιθέτως, πολλοί Καππαδόκες και Πόντιοι που αναγκάστηκαν να μιλούν τουρκικά κράτησαν την ελληνικότητά τους μέσω της Ορθοδοξίας.

Στα μαύρα χρόνια της δουλείας η Ορθοδοξία ήταν η δύναμη που διατήρησε τον Ελληνισμό, γράφει ο αείμνηστος Βρετανός βυζαντινολόγος Στίβεν Ράνσιμαν. Αυτό βίωναν καθημερινά με το έργο τους ορθόδοξοι μοναχοί όπως ο Όσιος Νικάνωρ, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Νεκτάριος Τέρπος και άλλοι γνωστοί ή άγνωστοι. Και μοναστήρια σαν αυτό της Ζάβορδας βοήθησαν όλους τους εθνικούς αγώνες για την ελευθερία και την απομάκρυνση διάφορων κατακτητών. Σε ποιο σχολικό βιβλίο θα βρουν άραγε τα Ελληνόπουλα την προσφορά της Μονής Ζάβορδας στην παιδεία και στους αγώνες του έθνους;

Ας προσευχηθούμε στον Όσιο Νικάνορα να βοηθήσει τον Ελληνισμό να εξέλθει από την οικονομική και πνευματική κρίση.Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη για το δίκτυο τρομοκρατών που υπάρχει στην Αλβανία προχώρησε σήμερα το ραδιόφωνο «Η Φωνή της Ρωσίας».

Το κρατικό ραδιόφωνο της Ρωσίας καταγγέλλει πως στα αλβανικά εδάφη στην Αλβανία, στο Κόσοβο και σε ένα μέρος των Σκοπίων εκπαιδεύονται τρομοκράτες.

Σύμφωνα με πηγές οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται υπό την αιγίδα της παραστρατιωτικής οργάνωσης AKSH (Αλβανικός Εθνικός Στρατός), η οποία εμφανίζεται ως διάδοχος του UCK.

Το ρωσικό ραδιόφωνο ισχυρίζεται ότι οι τρομοκράτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «λευκούς διαβόλους», προετοιμάζονται για Τζιχάντ σε Ευρώπη και Ρωσία.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι στο μέλλον η Βοσνία, η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια, η νότια Σερβία και το Μαυροβούνιο θα γίνουν ένα ενωμένο Ισλαμικό κράτος. Σύμφωνα με τη «Φωνή της Ρωσίας», αυτή είναι η πρώτη φάση της κατάκτησης της Ευρώπης από ισλαμιστές στα πλαίσια του ισλαμικού σχεδίου "Ευρώπη 3000".

Πηγή AftonomiΗ σύλληψη του 72χρονου Γερμανού, που δούλευε ως πράκτορας για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ανέδειξε τη διάλυση που υπάρχει στον τομέα αντικατασκοπίας


Αναστάτωση στην ΕΥΠ προκάλεσε η σύλληψη στη Χίο 72χρονου Γερμανού που, όπως προκύπτει τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, δούλευε ως πράκτορας για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Αξιωματούχοι μάλιστα της υπηρεσίας ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι που η δράση του κατασκόπου δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του τοπικού κλιμακίου νωρίτερα, ιδίως όταν στις ερημικές τοποθεσίες του χειμώνα τριγυρνούσε με φωτογραφικές μηχανές κοντά στα στρατόπεδα ένας ηλικιωμένος μοναχικός… τουρίστας.

Εκείνο όμως που πρόκειται να ενοχλήσει περισσότερο, καθώς θα αναδείξει τη διάλυση που υπήρχε στον τομέα αντικατασκοπίας, είναι εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που αναφέρουν πως πριν ο 72χρονος εγκατασταθεί στο νησί ζούσε στην Τουρκία όπου και στρατολογήθηκε από τη ΜΙΤ. Προκειμένου λοιπόν να διαλευκανθεί το παρελθόν του, άνδρες της ΕΥΠ ανέλαβαν ειδικές έρευνες που ώς και χθες βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι φωτογραφήσεις
Ο 72χρονος Γερμανός συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στα Αρμόλια Χίου από αστυνομικούς του τμήματος Μαστιχοχωρίων και από την εξέταση των δυο φωτογραφικών μηχανών του, αλλά και των καρτών αποθήκευσης, που είχε, διαπιστώθηκε ότι ώρες νωρίτερα είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής, ενώ είχε αποθηκευμένες φωτογραφίες με φράγμα και δρόμου που βρίσκονται περιμετρικά άλλου στρατοπέδου και τραβήχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Σπίτι του βρέθηκαν 3 laptop, 2 φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης, 5 USB sticks, 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου, 2 κινητά και ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή, τα οποία κι εξετάζονται.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι έμενε στο νησί τέσσερα χρόνια και πως τουλάχιστον τα τελευταία τρία φωτογράφιζε υποδομές, έργα κι εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών όπως ΔΕΗ, λιμάνια γέφυρες κ.ά. Κατά την εξέτασή του ισχυρίστηκε ότι άγνωστοί του Τούρκοι τον προσέγγισαν το 2010 και του είπαν ότι θα του δίνουν για κάθε αποστολή φωτογραφιών από 500 έως 1.500 ευρώ. Το υλικό το έστελνε με κωδικοποιημένο email που στη συνέχεια το διέγραφε ή το έπαιρναν πέντε «άγνωστοι» Τούρκοι άλλες φορές στην Χίο και άλλες στην Τουρκία. Το τελευταίο email είχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα που βρίσκονται στη Χίο, ενώ σε αυτό περιέγραφε συνοπτικά πώς πιάστηκαν τα δυο μέλη της DHKP-C και οι δύο Ελληνες στο φουσκωτό καθώς και ο οπλισμός που μετέφεραν. Σε βάρος του σχηματίστηκε αυτόφωρη δικογραφία για κατασκοπία, οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και από εκεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.
Σε κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και σε κορυφαίο ζήτημα της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής, αλλά και των κοινωνικών κινητοποιήσεων αναδεικνύει την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ότι πωλήσεις εταιριών, που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά θα βρουν απέναντί τους δυναμικές κοινωνικές αντιδράσεις και δεν πρόκειται να αναγνωριστούν πολιτικά από μία κυβέρνηση της αριστεράς αύριο, η οποία θα επιδιώξει την επιστροφή τους στο δημόσιο με κάθε τρόπο.

Είναι ενδεικτική των προθέσεων αυτών η σχετική αποστροφή – προειδοποίηση, που περιέχεται στην ανακοίνωση του κόμματος για την πώληση του ΔΕΣΦΑ: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα πώλησης του ΔΕΣΦΑ. Ο ΔΕΣΦΑ όπως και η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ, αποτελούν εργαλεία άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής και ως εκ τούτου δεν είναι προς πώληση, ούτε παζαρεύεται το τίμημά τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά το ίδιο ισχύει και για άλλες δημόσιες εταιρίες, όπως είναι, ως κορυφαίο παράδειγμα, η ΕΥΔΑΠ.

Ειδικά για τον τομέα της ενέργειας, όπου αναμένονται ομηρικές πολιτικές συγκρούσεις στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «από την εξέλιξη των γεγονότων αναδεικνύεται μια Ελλάδα έρμαιο των ξένων συμφερόντων, μια Ελλάδα που, όχι μόνο δεν απεμπλέκεται, αλλά βυθίζεται παραπέρα στην εξάρτηση. Μια χώρα διαθέτει γεωπολιτική αξία όταν ασκεί εθνικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική κι όταν αποτελεί γέφυρα φιλίας και καλής γειτονίας με τους λαούς του κόσμου. Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε σήμερα».

Όσον αφορά στην πώληση του ΔΕΣΦΑ ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να φανεί ότι υπάρχουν σκοτεινά θέματα με την πώληση, τονίζοντας: «Χρειάστηκε ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ποια ήταν τα αίτια που οδήγησαν στην καθυστέρηση και τι συμφωνήθηκε ώστε να ολοκληρωθεί, παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό. Προφανώς, για να μη δημοσιοποιούνται τα προς διευθέτηση θέματα, υποκρύπτονται ρυθμίσεις που δεν συνάδουν με το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση».
Του Thierry Meyssan
Voltaire Network 

Σύμφωνα με τη δεύτερο κανάλι της ισραηλινής κρατικής τηλεόρασης, ο επικεφαλής της Μοσάντ, Tamir Pardo, ταξίδεψε στα Εμιράτα πριν από λίγες εβδομάδες. Συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο. Οι συζητήσεις μεταξύ τους είχαν ως θέμα την κατάσταση στην Αίγυπτο και τη Συρία.

Ο Tamir Pardo φέρεται επίσης να συναντήθηκε με τον πρώην Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Mohamed Dahlan, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του, αφού δολοφόνησε τον πρόεδρο Yasser Arafat.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, ο Tamir Pardo μετέβη επίσης στην Τουρκία, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του, επικεφαλής της ΜΙΤ, Hakan Fidan. Οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν στη στρατιωτική κατάσταση στη Συρία.


Η περίπτωση του ερωτύλου Σίμου Κεδίκογλου, αν και ελαφριάς μορφής, συγκρινόμενη με τις διαχρονικά εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος του ελληνικού δημοσίου από την πλειονότητα των πολιτευτών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει αν μη τι άλλο, τις νεκροφιλικές τάσεις της κυρίαρχης εδώ και δεκαετίες, πολιτικής τάξης που ελλείψει υγιούς πλέον σώματος, συνεχίζει να ασελγεί στο κοινωνικό πτώμα της σημερινής Ελλάδας, μιας χώρας που οι ίδιοι καθ’ έξιν, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κατακρεούργησαν. 

Τίποτε καλό δεν πρόκειται να συμβεί, όσο τα εν λόγω πολιτικά ρετάλια συνεχίζουν να στοιχειώνουν το δημόσιο χώρο μας, να εξάπτουν την οργή μας και να μας γυρίζουν τ’ άντερα από τη σιχασιά. 
Η απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ δεν αποτελούσε πράξη ενός και μόνου κουτοπόνηρου υπουργίσκου, αλλά μια καλά οργανωμένη συμπαιγνία της κυρίαρχης πολιτικής μαφίας, η οποία γνωρίζοντας τα ονόματα που περιείχε, και υποπτευόμενη ότι κάποια από αυτά δεν μπορεί παρά να ήταν μπλεγμένα σε άνομες πράξεις, μιας και αυτό ήταν η νόρμα, έκανε το παν για να την αποσιωπήσει.  
Η λίστα Λαγκάρντ αποκαλύπτει ένα μικρό, ελάχιστο κομμάτι των ανομιών της πολιτικής τάξης, είναι μόνο ένα δείγμα που προδιαθέτει για το τι μπορεί να κρύβεται στα πολυπληθή καταστήματα και υποκαταστήματα όλων των τραπεζών του κόσμου και όχι μόνο της Ελβετίας. Μέσα στη συγκεκριμένη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται τουλάχιστον 13 πρόσωπα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως τα απαρίθμησε, ένα προς ένα, η Κωνσταντοπούλου κατά την αγόρευσή της στη βουλή, παρουσιάζοντας το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά είναι:
1.  Η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου
2.    Η θυγατέρα του πρώην Υπ της ΝΔ, του εκλιπόντος Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, η γνωστή ξαδέρφη Ελένη.
3.    Ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκης και η σύζυγός του
4.  Η σύζυγος και πεθερά του Μανόλη Κεφαλογιάννη, πρώην υπουργού ΝΔ και πρώην γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
5.    Ο νομικός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου
6.    Ο πρώην βουλευτής Χρίστος Φύσσας
7. Η σύζυγος του νυν γενικού γραμματέως του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αθανασίου Ανδρεουλάκου
8.   Ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπ. Παιδείας επί ΝΔ, Δημήτρης Πλατής
9.   Η σύζυγος του συμβούλου του Σαμαρά και του Υπ. Ανάπτυξης, Βιδάλη.
10. Πρόσωπα του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος του Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Ιωάννη Παγίδα
11. Εξ αίματος συγγενείς του πρώην αντιπροέδρου της επιτροπής και νυν Υπ. Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
12. Η σύζυγος του μέχρι πρότινος μέλους της επιτροπής διερεύνησης και νυν Υπ. Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη
13.  Πλήθος επιχειρηματιών που συνδέονται με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Αν είναι αθώα, ας βγούνε μπροστά και ας το αποδείξουν. Όσο δεν το πράττουν, θα θεωρούνται ένοχα.

Και να σκεφτείς, ότι όλος αυτός ο κατιμάς μάς στήνει καθημερινά στον τοίχο, για να μάς συμμορφώσει.
Πηγή Cynical
Μάθαμε όλοι ότι οι Γερμανοί θα ανοίξουν σύντομα γερμανικές τράπεζες σε 5 πόλεις της επαρχίας. Ο εχθρός είναι ήδη εδώ ! Γράφτηκαν χίλια πράγματα, παίχτηκαν χίλια ρεπορτάζ αλλά ουδείς δεν μπήκε στο ζουμί. Ουδείς δεν διείσδυσε στο στρατηγείο του εχθρού για να αναλύσει και να αποκαλύψει τα στρατηγικά σχέδια.

Που θα στήσουν τα μαγαζιά τους; Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη, Πάτρα και στην Καλαμάτα. Αδιαφορούν για την Αθήνα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων; Σαφέστατα. Οι επιλογές τους στη Βόρεια Ελλάδα στοχεύουν πρώτα στην ανθρωπογεωγραφία και μετά στην πρωτογενή παραγωγή των περιοχών. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών στο μεγάλο τους ποσοστό υπήρξαν μετανάστες. Μετανάστες κυρίως στη Γερμανία. Τα εγγόνια τους σήμερα δεν μιλάνε καλά καλά τα ελληνικά, ενώ τα παιδιά τους ζουν στη Γερμανία με ένα ποσοστό μικρότερο να έχει επιστρέψει στη πατρίδα. Όλες τους τις οικονομίες τόσα χρόνια σκληρά εργαζόμενοι που τις φύλαγαν; Στην Alpha του Καλαματιανού ; Στην Πειραιώς του σοσιαλιστή Μιχάλη; Ή στην Staatsparkasse;

Αφήστε το ρεπορτάζ του Lobbystas.gr και ρωτήστε τον θείο σας, τον ξάδελφο σας, έναν γνωστό σας, που δούλευε για πάνω από 30 χρόνια στη Bosch, στη Mercedes, στη Herta και όπου αλλού φανταστείτε, σε ποια τράπεζα κατέληγαν οι οικονομίες τους. Χτύπαγε κάρτα στις εξι παρά ένα λεπτό και όχι και ένα! Που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους; Να διεισδύσουμε λίγο πιο βαθιά στο μυαλό του εχθρού; Πόσες κατοικίες κύριες και εξοχικές, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις χτίσθηκαν με δάνεια από την Statsparkasse; Αφήστε τι λέω εγώ και το ρεπορτάζ. Ρωτήστε εσείς. Αποπληρώθηκαν στο μεγάλο τους ποσοστό 95% όλα τα δάνεια; Ναι ή όχι; Αποπληρώνονται ακόμα και σήμερα αυτά που υφίστανται;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΈΛΛΗΝΑΣ; Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟ Η Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΣ Μ@Λ@ΚΟΠΙΤΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΧΑΒΟΥΖΑΣ;

Πάτρα και Καλαμάτα.

Πύλη εισόδου το λιμάνι της Πάτρας για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις. Το 90% της πρωτογενούς παραγωγής στη Πελοπόννησο καταλήγουν στο λιμάνι. Χρήμα έρχεται, χρήμα φεύγει. Μέσα από το καράβι θα κάνει alert το κινητό του Γερμανού να παραλάβει τα travel check του. Κράχτες στο λιμάνι θα βγάλουν οι Έλληνες τραπεζίτες μπας και ψαρέψουν πελάτη.

Αλλά το κερασάκι είναι η Καλαμάτα.

Ανθρωπογεωγραφία όπως την είδαμε παραπάνω (Σπάρτη – Μεσσηνία) προϊόντα μοναδικής ποιότητας (λάδι ελιές σύκα κτλ) και τουρισμός μαζί με τους «μόνιμους» Γερμανούς κάτοικους, το λιμάνι που συνδέει την Κρήτη, ο σταθμός της NASA που κατασκευάζεται και άλλα πολλά που θα τα δούμε με το χρόνο. Εκρηκτικός συνδυασμός με μια λεπτομέρεια.

Καλαματιανέ, θα κατέβω στο χωριό όταν θα εγκαινιάζει ο εχθρός το μαγαζί του δίπλα στην Alpha Bank !

Ε, πως σου φαίνεται που θα ακούσεις την γερμανική μπότα; Μάνα πολύ φίλου μου λέει συνέχεια ότι με κυνηγούν οι Γερμανοί από την κατοχή! Εγώ γελώ αλλά η ίδια δεν μου κρύβει τον φόβο της!

Εσύ Καλαματιανέ τον κρύβεις τον φόβο σου;

Έρχομαι λοιπόν και αναρωτιέμαι. Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο μαλάκες; Είναι δυνατόν να μας κατάντησαν τόσο μαλάκες και να ασχολούμαστε με τη σβάστικα στο μπράτσο του Κασιδιάρη, με την ξαφνική επίσκεψη Σαμαρά στον ΕΟΠYΥ (τι είπες τώρα) και γιατί ο Κιάμος τραγούδησε ενώ το ΣΔΟΕ είχε σφραγίσει το μαγαζί;

Τελικά ποιος είναι ο μεγάλος εχθρός;

Υ.Γ. Υπάρχει μεγάλο ρεπορτάζ το οποίο θα ξετυλίξω σιγά σιγά. Μην θεωρείτε τυχαία την εξέλιξη με το έργο τις διαχείρισης των σκουπιδιών. Έρχονται και άλλα deals…


Πηγή: Lobbystas
Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Εν όψει της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην Ουάσινγκτον, αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο να μετατραπεί η Ανατολική Μεσόγειος σε νέο «Περσικό Κόλπο», με την Κύπρο, λόγω της θέσης αλλά και λόγω των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων της, να παίζει κομβικό ρόλο σε αυτό το νέο ενεργειακό Ελντοράντο. Αναφερθήκαμε επίσης στο ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιλέξουν η κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο Κύπρου και Ισραήλ να είναι μέσω Τουρκίας, εξέλιξη που θα έχει μόνιμου χαρακτήρα επιπτώσεις στις σχέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία.

Με ποιον τρόπο και σε ποιον βαθμό θα επηρεαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα το δούμε παρακάτω, αφού πρώτα εξετάσουμε τα ενδεχόμενα για ένα άλλο, επίσης ακανθώδες θέμα, που είναι αυτό του τι ανήκει και σε ποιον στο «τρίγωνο της αβεβαιότητας» που αποτελεί η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου - Κρήτης - Καστελορίζου!

Η περιοχή αυτή, πέραν του μεγέθους της αλλά και των ενεργειακών αποθεμάτων που κρύβει στα σπλάχνα της, είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, γιατί, σε περίπτωση που ισχύσουν τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, εξασφαλίζεται η ενότητα του ελληνικού χώρου από την Κρήτη και το Καστελόριζο ως τις ακτές της Συρίας, του Λιβάνου, του Ισραήλ, της Παλαιστίνης (Λωρίδα της Γάζας), της Αιγύπτου και της Λιβύης, ενώ παράλληλα η Τουρκία αποστερείται ενός ευμεγέθους θαλάσσιου χώρου που διεκδικεί στη Μεσόγειο και αποκόπτεται από τις αδελφές μουσουλμανικές χώρες Παλαιστίνη, Αίγυπτο και Λιβύη, στις οποίες είχε επενδύσει πολλά.

Να υπενθυμίσουμε ότι από αυτή τη στήλη είχαμε υποστηρίξει ότι η επιχείρηση Μαβί Μαρμαρά κάθε άλλο παρά ανθρωπιστική ήταν, αφού είχε ως στόχο το σπάσιμο του εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό αυτή να αποκτήσει ναυτική δραστηριότητα και να μπορεί να διεκδικήσει ΑΟΖ, μπλοκάροντας τη διαδικασία οριοθέτησης και εκμετάλλευσης της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, που ήταν τότε σε εξέλιξη.

Επίσης, η πολιτική της Τουρκίας, με την οποία υποστήριζε τη δημιουργία ισλαμικών καθεστώτων στο Λιβύη και στην Αίγυπτο, με κυβερνήσεις τύπου ΑΚΡ, είχε ως στόχο την υιοθέτηση των θέσεων της Αγκυρας στο ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ στη Μεσόγειο, με σκοπό το αλά τούρκα μοίρασμα της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ των ισλαμικών χωρών, με αποκλεισμό της Κύπρου και περιορισμό της ελληνικής ΑΟΖ.

Να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο θα είχε εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο, αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, αλλά και στην αντίστοιχη διαδικασία στις δυτικές θαλάσσιες ζώνες της χώρας μας.

Οι ΗΠΑ υποδεικνύουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς ενέργειες στο «τρίγωνο της αβεβαιότητας» και να προχωρήσει πρώτα σε έρευνες και εκμετάλλευση στην περιοχή νοτίως της Κρήτης και στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται δυτικά της Πελοποννήσου και στα Ιόνια νησιά. Δηλαδή να προχωρήσει σε έρευνες και σε εκμετάλλευση στις λιγότερο αμφισβητούμενες περιοχές, μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για το «θερμό» τρίγωνο, που θα επηρεάσει και το Αιγαίο. Οσον αφορά τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης και του Ιονίου, σύμφωνα με την αποκαλυπτική και ομολογουμένως εξαιρετικής σημασίας έρευνα του αρθρογράφου Μανώλη Κοττάκη, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «κυριακάτικης δημοκρατίας» της προηγούμενης Κυριακής, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από τα κοιτάσματα των περιοχών αυτών θα διοχετεύονται με υποθαλάσσιους αγωγούς στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας!

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, αφού έχει τεθεί ένα πλαίσιο ρύθμισης για τις προαναφερθείσες περιοχές, στις συζητήσεις στην Ουάσινγκτον θα τεθεί τουλάχιστον ως υπόθεση εργασίας το ζήτημα της οριοθέτησης του «τριγώνου της αβεβαιότητας», που κι εκεί, εξ όσων καταφέραμε να εκμαιεύσουμε, θα επιδιωχθεί το μοντέλο του Αιγαίου, δηλαδή συνεκμετάλλευση, χωρίς να τεθούν ζητήματα οριοθέτησης, στα οποία τυχαίως (;) δεν βρίσκεται λύση τα τελευταία 40 χρόνια που συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Τουρκία, με τις ΗΠΑ να τηρούν ευμενή υπέρ της Τουρκίας ουδετερότητα.

Για να καταλήξουμε στην ανάλυσή μας, σε περίπτωση που προκριθεί η λύση του αγωγού μέσω Τουρκίας - Ανατολικής και Δυτικής Θράκης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη και η συνεκμετάλλευση του τριγώνου Κύπρου - Κρήτης - Καστελορίζου, άρα και του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δημιουργείται ένα πλαίσιο στο οποίο η Ελλάδα και η Κύπρος, λόγω μεγέθους αλλά και της κατάστασης επικρατεί στα δύο κράτη εξαιτίας της βαθύτατης και συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που απειλεί τη συνοχή της κοινωνίας και τη λειτουργία των κρατικών οντοτήτων, θα έχουν ρόλο κομπάρσου, έναν ρόλο που θα περιθωριοποιείται προϊόντος του χρόνου.

Δεν συνηθίζουμε να κινδυνολογούμε, όμως τώρα είναι η ώρα και επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να συνεγερθεί ο Ελληνισμός, αν όχι για να διεκδικήσει έναν νέο ρόλο στην υπό διαμόρφωση κατάσταση στην περιοχή, τουλάχιστον να διαφυλάξει τα κεκτημένα και να προστατέψει την Κύπρο και την Ελλάδα από τον όλεθρο και την καταστροφή, που θα είναι η νεο-οθωμανοποίησή τους.


«Γύπες» πετάνε πάνω από τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων και διεκδικούν αντί πινακίου φακής τους κόπους μιας ζωής. Τα distress funds έρχονται στην Ελλάδα και ζητάνε από τις τράπεζες να αγοράσουν «κόκκινα» δάνεια (στεγαστικά και επιχειρηματικά κυρίως) έναντι 10 λεπτών το κάθε ευρώ δανείου.

Τα distress funds, όπως δείχνει και η ονομασία τους (distress = αγωνία, θλίψη), είναι ουσιαστικά επενδυτικά κεφάλαια έκτακτης ανάγκης, που επενδύουν στην ανάγκη υπερχρεωμένων κρατών, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Η πρόταση των ξένων funds βρίσκει προς στιγμήν αντιστάσεις από τις ελληνικές τράπεζες, που θεωρούν ότι οι προτεινόμενες τιμές είναι εξευτελιστικά χαμηλές. Βέβαια μπορεί σήμερα οι ελληνικές τράπεζες να αντιστέκονται στις σειρήνες των distress funds, αλλά δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν και αύριο, καθώς οι ανάγκες για ρευστότητα είναι πιεστικές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, αυτήν τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκεται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%.

Τα στεγαστικά που έχουν δοθεί με προσημειώσεις ακινήτων θεωρούνται τα καλύτερα στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ακόμη και αν δεν εξυπηρετούνται κανονικά, αφού μπορούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές που θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ποσά μεγαλύτερα του κεφαλαίου που δαπάνησαν για την αγορά του δανείου. Ακόμη και αν τα distress funds δεν πετύχουν τον στόχο τους, θα παραμείνουν στην κατοχή τους ακίνητα με σαφώς μεγαλύτερη αξία.

Τα distress funds αγοράζοντας στεγαστικά θα γίνουν στην ουσία κύριοι των σπιτιών και βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι ευκολότερο να κινηθούν οι πλειστηριασμοί. Το πάγωμα στους πλειστηριασμούς αφορά κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ και ισχύει έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Εάν τελικά το πάγωμα στους πλειστηριασμούς αρθεί, αυτό σχεδιάζεται να γίνει σταδιακά. Ανά τρίμηνο ή ανά εξάμηνο θα μειώνεται το ποσό της οφειλής για την οποία δεν επιτρέπεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Για παράδειγμα, από τον Ιανουάριο 2014 το όριο μπορεί να πέσει σε 150.000 ευρώ, τον Μάρτιο στα 120.000, τον Ιούνιο σε 90.000 κ.ο.κ.

Σοβαρό θέμα υπάρχει και με τα επιχειρηματικά δάνεια, καθώς η κρίση δημιουργεί προβλήματα ακόμη και σε υγιείς επιχειρήσεις, που βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει δραματικά. Τα distress funds παίρνοντας «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια στην ουσία παίρνουν τις επιχειρήσεις, γεγονός που ενισχύει τον αφελληνισμό της βαριάς τρωθείσας ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, οι εκπτώσεις με τις οποίες θέλουν να αγοράσουν ακόμη και τα δάνεια υγιών επιχειρήσεων δείχνουν και τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το μέλλον των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Η τρόικα φέρεται να προκρίνει τη λύση των distress funds προκειμένου να «καθαρίσουν» τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Τα συγκεκριμένα επενδυτικά κεφάλαια θα πληρώσουν στις τράπεζες ένα μέρος των δανείων που θα αγοράσουν και στη συνέχεια θα αναλάβουν τα ίδια τις διαδικασίες για την είσπραξη του 100% του οφειλόμενου ποσού από τους δανειολήπτες.