Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Ιαν 2013

Να ‘μαστε λοιπόν, εσύ κι εγώ, κι όλοι μας. Νά 'μαστε στο σύγχρονο χωνευτήρι της ιστορίας μιάς πατρίδας που αργοπεθαίνει στα χέρια εκείνων που την κατέστρεψαν κι έτρεξαν πρόθυμοι για να την σώσουν… Αγοραστές και πραματευτάδες στο σύγχρονο εμπόριο ελπίδας που νάνοι με μεγάλες σκιές διαθέτουν τα κορμιά μας στο παζάρι και στους άθλιους πάγκους τους. Σε αυτή την δυσωδία και καταχνιά, προσφέρουν δώρο τα παιδιά μας και δολοφονούν τα όνειρά μας…

Να ‘μαστε λοιπόν, εσύ κι εγώ, να μετράμε ψεύτικες ελπίδες και να ελπίζουμε πως θα γίνει το μεγάλο θαύμα, πως θα φύγει το σκοτάδι, πως θα μπορέσουμε να ζήσουμε λεύτεροι και πάλι.
Μα πως μπορεί να γίνει αυτό; Πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από την εικονική δημοκρατία τους, που απλόχερα μας προσφέρει έναν αργό θάνατο, που απλόχερα μας παίρνει όλα τα δικαιώματά μας;

Τρέχουν οι ξεπουλητάδες και δίνουν αγώνα για να μας πείσουν πως είναι καλύτερα να είσαι δούλος κι άβουλος. Εξάλλου, αυτοί ξέρανε πριν από εμάς για εμάς, αυτοί αποφασίζανε πάντα για εμάς χωρίς εμάς... Αυτοί βάζανε υποθήκη τις ζωές μας, αυτοί πρόθυμα βάλανε στον τόκο τα ιερά χώματά μας. Και μέχρι σήμερα τα καταφέρανε όλοι τους και μας γελάσανε, ξάνα και ξανά και μας έριξαν ακόμη πιο βαθιά στο σκοτάδι. Και ξεδιάντροπα μας δώσανε υπόσχεση πως όταν πιάσουμε τον πάτο, τότε και θα ανεβούμε. Μα, είναι οι ίδιοι που σκάβουν τον πάτο, είναι οι ίδιοι που με σημαία τους την δική μας πατρίδα, ξεπουλάνε τα κομμάτια της και τα δίνουν προκαταβολή στις ύαινες που περιμένουν από ετούτη την πατρίδα να ξεψυχήσει.

Την ίδια στιγμή φωνάζουν οι ντελάληδες του μίσους και διαβάλουν όλους εμάς, με σκοπό να μας χωρίσουν, πως ετούτοι είναι με της πατρίδας τα δίκια και οι άλλοι είναι οι εχθροί. Κι έτσι μας κρατάνε χώρια, και μας διαιρούν, γιατί ξέρουν οι ίδιοι πως άμα ενωθούμε τότε θα χάσουν τα παλάτια και τις δόξες τους και θα βρεθούνε μέσα στο βαθύ πηγάδι που είχανε φτιαγμένο για εμάς...

Κι άλλοι από αυτούς τους υπάνθρωπους στην μαρκίζα του μαγαζιού τους βάζουνε την σημαία, κι άλλοι τρέχουνε σαν λιμασμένοι να προλάβουν να ξεπουλήσουν ό,τι και ό,σα προλάβουν. Ληστοσυμμορία που βρήκε την ευκαιρία κι όρμηξε για να κάνει το πλιάτσικο, αφού μόνο ετούτο έμαθε από πάντα να κάνει. Ετούτοι είναι όλοι αυτοί που σήμερα εμείς επιτρέψαμε και ορίσαμε να ορίζουν τις ζωές μας, να μετράνε και να υπολογίζουν πόσο κέρδος θα τους δώσει ο θάνατός μας…

Ελλαδέμποροι του κερατά, που δεν φοβούνται τις κατάρες ενός λαού, που πιστεύουν ότι θα βρεθεί νεκροθάφτης να τους θάψει, αλλά που μέσα τους ξέρουν πως η «δουλειά» που ανέλαβαν πρέπει να τελειώσει γρήγορα... Γιατί ξέρουν πως είναι έτσι φτιαγμένο από τον Θεό, το σκοτάδι να μην κρατάει πολύ και να ‘ρχεται το φως για να σκορπίσει τους πλιατσικολόγους, να διαλύσει τους δαίμονες που σήμερα τρώνε από τις σάρκες μας και πίνουν από το αίμα μας.

Τι ορμήνεια να δώσεις στον διπλανό σου, άραγε, όταν σου λείπει η γνώμη γι αυτό που βλέπεις στον δικό σου τον καθρέφτη; Ξύπνα, ραγιά σε θέλουν, δουλικό του κερατά σκοπεύουν να σε κάνουν οι μπιστικοί του μαύρου, οι επιτήδειοι πατριώτες, που άλλο στο νου τους δεν βάζουν από το πώς να σε ξαναγελάσουν για να σε οδηγήσουν εκεί που οι ίδιοι θέλουν. Φυλακίζουν τα όνειρά σου, τρομοκρατούν και ξεφωνίζουν τις τιμωρίες που σε περιμένουν άμα τυχόν και δεν τους ακούσεις. 

Γίνεται μωρέ να αφήνουμε γι αφέντες ετούτα τα σκιάχτρα, που ορίζουνε το άδικο ως νόμο και να μας κάνουνε ρεκλάμα πως δήθεν άλλη επιλογή δεν έχουμε παρά μόνο όσα η μαύρη τους σκιά προστάζει; 

Το χωράει ο νους του ανθρώπου πως οι επιτηδευμένα ικανοί και ανίκανοι, βγάζουν φιρμάνια και δίνουν τιμή για τη γη που από άλλους πληρώθηκε με αίμα και σήμερα ξεπουλιέται από άτιμους φτιασιδωμένους "σωτήρες", που τάχατες νιώθουν άσχημα κι οδύρονται και σπαράζουν για το κακό που οι ίδιοι έφεραν στην χώρα;

Δυστυχώς, σήμερα την Ελλάδα την ορίζουν οι καλοί πατριδοκάπηλοι που μπόρεσαν και έγιναν άριστοι Ελλαδέμποροι, ξεπουλάνε μιά όμορφη κυρά κι αρχόντισσα και την προσφέρουν στους άρρωστες πελάτες του πορνείου των αφεντικών τους, που γκρεμίζουν μία όμορφη χώρα, για να πουλήσουν τα κομμάτια της για υλικά κατασκευής στο νέο που θέλουν να φέρουν οι εμπόροι των εθνών… Εκείνοι που με κλεμμένα υλικά και πάνω σε πτώματα αθώων, ονειρεύονται να φτιάξουν τα δικά τους παλάτια και τις δικές μας φυλακές.

Και όλα τα υπολόγισαν τα αφεντικά, με τ' άδεια κουφάρια και τις ψευδόχρυσες καρέκλες. Εκτός από ένα: πως για ετούτη την πατρίδα έχουνε μπει εγγυήσεις από τον ίδιο τον Θεό

Αλήθεια, έχουμε σκεφτεί όλοι εμείς πόσο κοντά βρισκόμαστε σε εκείνα τα λόγια που άρχισαν να ψιθυρίζουν όλο και περισσότεροι; «Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες»...
 
Μια για να γίνει ετούτο, τόλμη χρειάζεται κι αγώνα πολύ. Γιατί δικοί τους είναι οι δικαστές, δικοί τους και οι νόμοι. Κι αν εμείς δεν παλέψουμε για όσα μας ανήκουν, θα μας τα πάρουν όλα. Και ήδη ξεκίνησαν από την τιμή και την αξιοπρέπειά μας. Το βιός μας θα το αφήσουν στο τέλος, επειδή ξέρουν καλύτερα από όλους πως όταν ο άνθρωπος χάσει την τιμή του, όταν του πάρουν την αξιοπρέπεια, όταν δεχτεί τις αλυσίδες στο μυαλό του, τότε δεν θα δώσει καμιά μάχη για το βιός του, επειδή θα ξέρει ότι του τα πήραν ήδη όλα…

Τέλος, μιά χάρη σου ζητάω πατριώτη. Σαν θα αρχίσει το μεγάλο κακό, σαν θα πέσει το βαρύ σκοτάδι της ανομίας τους, σαν έρθει η ώρα εκείνη που οι δαίμονες θα πετάξουν τις μάσκες τους, να θυμηθείς τον διπλανό σου και να κάνεις μία προσευχή γι αυτόν. Και το ξημέρωμα θα μας βρει όλους μαζί στον δρόμο που η ιστορία ήθελε πάντα να βαδίζουμε, τιμώντας το όνομά μας, τα χώματα και τον Θεό μας. 
Γράφει ο Νίκος Ελευθέρογλου

Καλώς ή κακώς οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές επέλεξαν μια κυβέρνηση με μπλε, πράσινους και…ροζ κόκους. Αυτή ήταν η ετυμηγορία και μέχρι νεωτέρας κάλπης οφείλουμε να την σεβαστούμε. Ισως οι πολίτες απογοητευμένοι από τον κυβερνητικό μονοκοματισμό και τα επακόλουθά του, πίστεψαν ότι έτσι θα μπορούσαν να τιμωρήσουν αλαζονικές συμπεριφορές και νοοτροπίες παιδιών ενός ανώτερου θεού. Η σύνθεση απόψεων, η συνεννόηση αλλά και η συναίνεση όπου ήταν απαραίτητη δεν ήταν αναγκαία κάτι κακό.

Εξι μήνες μετά μπορούμε να κρίνουμε τις τοποθετήσεις, τις επιλογές αλλά και τα όσα έρχονται. Δυστυχώς λέμε δυστυχώς γιατί πιστεύαμε ότι ήταν μια ευκαιρία με αφορμή τα όσα έχουν συμβεί στον τόπο μας να αλλάξουν κάποια πράγματα. 

Η “τρικομματική σαλάτα” όμως που ανακατεύει το γκουβέρνο στερείται κάθε φρεσκάδας. Πρόσωπα από το χθες που ανακυκλώνονται και καταλαμβάνουν θέσεις χωρίς αξιοσύνη, χωρίς αξιοκρατία. Το μόνο που υπάρχει ως ένδειξη δίπλα στους διορισμούς τους είναι μια και μόνη ένδειξη: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 

Αλήθεια πιστεύουν πράγματι κάποιοι ότι μπορεί ο τόπος να βγεί από τα Μνημόνια με αυτήν την θλιβερή ποσόστωση που επιβεβαιώνει την ανυποληψία των σημερινών κομμάτων; 
Είναι δυνατόν ο τόπος να συνεχίζει με λογικές διαχείρισης τόσους εμείς, τόσους εσείς, τα βρίσκουμε και προχωράμε; 

Αυτό το μαγείρεμα δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνταγή της αποτυχίας. Οι διαρκώς βολεμένοι από ένα πολιτικό σύστημα και τα “παλαιά υλικά” δεν μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο αύριο. Κάποτε αυτή η παράταξη τα “πέτρινα χρόνια” που κυριαρχούσε το ζιβάγκο και οι κλαδικές επιβίωσε επειδή οι νέοι άνθρωποι δούλεψαν στην ελεύθερη αγορά και στον ανταγωνισμό και πέτυχαν. Ξεχώρισαν με την αξία τους. 

-Από τότε που τις αρχές και τις αξίες του φιλελευθερισμού τις αντικατέστησε η …κυρίαρχη “ιδεολογία” του ανδρεοπανδρεϊσμού η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη. 

Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις αλλά κυρίως πρόσωπα από όλους τους χώρους, η απογοήτευση είναι ακόμη μεγαλύτερη. 
Η ποσόστωση που κυβερνάται αυτός ο τόπος προσβάλλει την δημοκρατία μας και ακυρώνει την όποια προσπάθεια να γυρίσουμε σελίδα. 
 Θα μείνουμε κολλημένη σε αυτή της 18ης Οκτωβρίου, όσο και αν θέλουν να μας πείσουν ότι ήρθε το τέλος της Μεταπολίτευσης. 

Αυτό που ζούμε με τις ποσοστώσεις είναι μια νεκρανάσταση ενός φαύλου συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό. Το μόνο που επιτυγχάνει η ανάμειξη των μπλε, πράσινων και ρόζ κόκκων είναι να κάνει το ξέπλυμα καλύτερο, όπως διαφήμιζε και το γνωστό απορρυπαντικό. 
Αλλά ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ ίσως να μην είναι το καλύτερο για την κοινωνία μας. Διότι για το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι.

Πότε τελικά θα καταλάβουν ότι για να γεννηθεί το καινούριο πρέπει να πεθάνει το παλιό και όχι το καινούριο να γίνει σαν το παλιό…


Το κράτος των Παπανδρέου, των Τσοχατζόπουλων και των λοιπών «συντρόφων» υπάγει τη χώρα στη δικαιοδοσία της τρόικας. Τινάζει τα εισοδήματα και την οικονομία στον αέρα δημιουργώντας στρατιές ανέργων. Νεκρώνει την αγορά και αδειάζει τα ταμεία -ιδιωτικά και δημόσια. Για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των τοκογλύφων πιστωτών, επινοεί μια σειρά από φόρους και χαράτσια που δεν υπήρχαν αλλά οι πένητες φορολογούμενοι οφείλουν να τα πληρώσουν. Τώρα που η επίθεση στις περιουσίες των Ελλήνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σκοπεύει να κλείσει στα κάτεργα σχεδόν το σύνολο της μεσαίας τάξης. Πώς; Καθιστώντας ιδιώνυμο αδίκημα την οφειλή φόρων ύψους από 1.000 ευρώ και πάνω.

Ολα αυτά εξαγγέλλονται ανερυθρίαστα και δίχως ίχνος συστολής, αιδούς και λογικής. Ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικροεπαγγελματίας που διαλύθηκε οικονομικά (συχνά και κοινωνικά) εξαιτίας της προδοτικής πολιτικής που εφάρμοσαν οι κατά καιρούς εξουσιαστές του, βαφτίζεται «εγκληματίας» και κρίνεται προφυλακιστέος, επειδή δεν μπορεί να κορέσει τη δίψα για αίμα μιας δράκας καταχραστών της εξουσίας.

Η λύση για ανθρώπους τύπου Στουρνάρα είναι η κατατρομοκράτηση του λαού και η ποινικοποίηση της φτώχειας. Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται τα τελεσίγραφα Στουρνάρα προς τους εξαθλιωμένους πολλούς, τα κόμματα συνεχίζουν να οφείλουν αμύθητα ποσά στην Αγροτική Τράπεζα και οι εκάστοτε «χορηγοί» τους να χαίρουν εξοργιστικής ασυλίας.

Φυσικά, ούτε αυτός ο σχεδιασμός θα τελεσφορήσει. Οσο στιβαρό και απειλητικό ύφος και αν χρησιμοποιήσει ο κάθε Στουρνάρας για να εκβιάσει τους πολίτες να παραδώσουν το βιος τους στην τρόικα. Ολα θα προσκρούσουν στους αριθμούς και στην πραγματικότητα.

Είναι πρακτικώς αδύνατον να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη φυλακή και να αλυσοδεθούν μέχρι τη δίκη και την καταδίκη τους τα εκατομμύρια των οφειλετών. Από την άλλη, είναι εφικτό και εξόχως πιθανό ο κ. Στουρνάρας, με όσα λέγει ότι προτίθεται να κάνει, να καταστεί ακόμη αντιπαθέστερος στην πλειονότητα και στην επερχόμενη αποτυχία του να είναι απελπιστικά μόνος και... αδειασμένος.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Εξοργίζονται -και δικαίως- οι πολίτες όταν βλέπουν διάφορους πρώην υπουργούς που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα που ενέχουν βαρύτατες πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια ή στη Βουλή και να συμπεριφέρονται με απύθμενη θρασύτητα. Να απαντούν στις κατηγορίες κατά τρόπο που δείχνει ότι θεωρούν ηλίθιους τους τηλεθεατές ή τους βουλευτές που τους εξετάζουν. Αιτία της στάσης τους αυτής της άκρως αλαζονικής είναι το γεγονός ότι ως υπουργοί στο παρελθόν γνωρίζουν πάρα πολλά «άπλυτα» του πολιτικού συστήματος. Ετσι έχουν την άποψη ότι μπορούν να εκβιάσουν τους πάντες.

«Αν ανοίξω το στόμα μου, δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε πολλοί από τους ισχυρούς αυτού του τόπου» είναι το νόημα της στάσης τους. «Αν με κάψετε, θα σας κάψω όλους! Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων - ή μάλλον ομοφύλων» στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν. Νομίζουν ότι στη βάση αυτού του εκβιασμού το πολιτικό σύστημα θα πανικοβληθεί και θα εξαναγκαστεί να τους καλύψει, οπότε θα τη γλιτώσουν. Αυτή η τακτική δεν είναι εντελώς λανθασμένη. Πολύ συχνά αποδίδει. Ο ένοχος πρώην υπουργός παραμένει όντως ατιμώρητος με τη συνενοχή του συστήματος, το οποίο τον καλύπτει για να μη μιλήσει. Αυτό που δυσκολεύονται όμως να αντιληφθούν σε βάθος οι πάσης φύσεως ένοχοι πρώην υπουργοί είναι ότι η αποτελεσματικότητα της απειλής τους «Αν με καταδικάσετε, θα τα πω όλα όσα ξέρω» βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το κάθε στιγμή πολιτικό βάρος τους, κάτι δηλαδή το οποίο διαρκώς εξελίσσεται και μάλιστα εξαρτάται από πληθώρα παραγόντων.

Το πολιτικό βάρος του κόμματός τους, η σχέση τους με την εκάστοτε κομματική ηγεσία, η ισχύς της εσωκομματικής ομάδας στην οποία ανήκουν και πολλά άλλα επηρεάζουν καθοριστικά το προσωπικό πολιτικό βάρος κάθε ένοχου πρώην υπουργού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μεταβάλλονται δραματικά και η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα της απειλής του «Θα ανοίξω το στόμα μου!». Αυτό που σε μία δεδομένη χρονική στιγμή αντιμετωπίζεται ως «δυναμίτης» που μπορεί να τινάξει στον αέρα κορυφαία πρόσωπα και συμφέροντα του συστήματος, σε μία άλλη χρονική στιγμή μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «τρακατρούκα» που προκαλεί τον καγχασμό των εκείνη τη στιγμή κρατούντων. Η απειλή καθίσταται εντελώς αναποτελεσματική στην περίπτωση αυτή και άκρως επιζήμια γι' αυτόν που τολμά να την εκτοξεύσει, αν δεν έχει αντιληφθεί ότι οι συνθήκες άλλαξαν.

Χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ιδιαίτερο, είμαστε σίγουροι π.χ. ότι ο Ακης, ο οποίος ξέρει όσα κανένας άλλος για τις αθέατες και σκοτεινές πλευρές τουλάχιστον είκοσι σχεδόν χρόνων κυβερνητικής εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κατανοήσει πώς έφτασε στο σημείο να έχει σταθεί μέχρι στιγμής αδύνατον να βγάλει από τη φυλακή τη γυναίκα του και την κόρη του, πώς σταδιακά ή ξαφνικά εκμηδενίστηκε αντικειμενικά από πολιτική σκοπιά η αξία όλων αυτών που γνωρίζει για τόσους πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες του παρελθόντος αλλά ίσως και για κάποιους του παρόντος. Μάλλον πρέπει να αισθάνεται όπως ο ποιητής όταν έγραφε «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη ... Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον»!
Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και το σύστημα κάθε άλλο παρά ανελέητα φέρεται στους κορυφαίους πολιτικούς εκπροσώπους του που άσκησαν κυβερνητική εξουσία και «εφωράθησαν κλέπτοντες οπώρας».

Ουδενός έχει κατασχεθεί η παρανόμως κτηθείσα περιουσία, ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις που είναι κραυγαλέος ο άνομος τρόπος που αποκτήθηκε. Αλλωστε, με εξαίρεση τον Ακη Τσοχατζόπουλο, πόσοι άλλοι υπουργοί έχουν περάσει τις πύλες των φυλακών; Ολοι οι ένοχοι πρώην υπουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και αυτό επιτείνει τα αισθήματα ασυδοσίας, αλαζονείας και απληστίας από τα οποία διακατέχονται, ενώ ταυτόχρονα δίνουν το σήμα σε όλους τους άλλους πολιτικούς που είτε ασκούν υπουργική εξουσία είτε φιλοδοξούν να την ασκήσουν ότι ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις απαράδεκτης πολιτικής συμπεριφοράς, οι συνέπειες δεν θα είναι βαριές, αν δεν είναι εντελώς ανύπαρκτες! Εκτός και αν χρειαστεί, πράγμα σπανιότατο, να πετάξουν κάποιον να κατασπαραχθεί από τα λιοντάρια για το θεαθήναι...
Της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη
Πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΛΙΒΑΝΗ

Δυστυχώς, η κατάσταση είναι έτσι και χειρότερα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που πούλησε την πατρίδα του, θέτοντας τις υπογραφές του, κάτω από έγγραφα που δεν διάβασε, ήταν ανίκανος να αντιληφθεί το νόημά τους ή... που ίσως συνέβαινε κάτι άλλο ακόμη φρικτότερο. Από την πλευρά μου ομολογώ ότι είχα προκρίνει την εμφανή, άλλωστε, πλευρά της πλήρους ανεπάρκειάς του, αφότου έβγαινε δημόσια και μας "εξηγούσε", με στόμφο και κουνώντας το χέρι, το πως θα βγούμε στις αγορές το 2011!

Η περίπτωση, ωστόσο, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν είναι μεμονωμένη. Αντιθέτως, από ότι αποκαλύπτεται σε καθημερινή βάση πια, αποτελεί τον κανόνα με τις απαραίτητες πάντοτε εξαιρέσεις του. Συγκεκριμένα, αυτοί που επιλέγονται για να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα, και φευ όχι μόνο, και που οι ψηφοφόροι μετά από συνεχείς και μεθοδευμένες πλύσεις εγκεφάλου πείθονται να στηρίξουν, ουδόλως ενδιαφέρει αν διαθέτουν, έστω και στοιχειωδώς, κάποια απαραίτητα προσόντα για την ανάληψη τόσο εμπιστευτικών και απαιτητικών θέσεων. Αν, τελικά, τα διαθέτουν, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Αλλά, τα απαραίτητα πρέπει αλλού να αναζητηθούν. 
Το πρώτο προσόν τους, θα υποστήριζα ότι είναι η τυφλή υπακοή στο σύστημα. Και δεν εννοώ, γενικά και αφηρημένα τον καπιταλισμό, αλλά θα έλεγα τον προχωρημένης σήψης καπιταλισμό, τον ληστρικό καπιταλισμό. Αυτόν, που με δυό λόγια, στηρίζεται και προχωρεί χάρη στην ανήθικη σύμπραξη της κηφηνικής υφής του μεγάλου κεφαλαίου με τους εκάστοτε πολιτικούς. Σ' αυτό το θανάσιμο αγκάλιασμα, σ' αυτό το ανήθικο αλισβερίσι καταποντίζονται οι ελπίδες για πρόοδο και για επιβίωση των λαών.

Η επιλογή των όσων θεωρούνται "κατάλληλοι" για την κατάληψη κυβερνητικών θέσεων, γίνεται από μια δεξαμενή ατόμων, που πρέπει να έχουν πείσει με διάφορους τρόπους στο παρελθόν, ότι "συμφωνούν". Συμφωνούν με όλα, όσο δραματικές κι αν είναι οι συνέπειες που επιφέρουν στο λαό που τους ψήφισε. Αλλά, τις περισσότερες φορές δεν αρκεί η απλή συμφωνία, σχετικά με τις φρικαλεότητες που εν ψυχρώ δέχονται να εκτελέσουν. Απαιτείται, ακόμη, και η όσο γίνεται πιο πειστική υποστήριξή τους, ώστε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η λαϊκή εξέγερση. Συνήθως, η υπερασπιστική οδός που προκρίνεται είναι αυτή των "μονόδρομων". Ναι, δέχονται οι αρμόδιοι, ότι είναι δύσκολο το έργο, αλλά δεν υπάρχει άλλη οδός για να βγούμε από την κρίση... παρότι, είναι γενικά δεκτό ότι οι λύσεις στα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα είναι άπειρες, ενώ μόνο ο θάνατος αποτελεί πραγματικό μονόδρομο. Αλλοίμονο, όμως, αν αυτοί οι επιλεγμένοι για να εξυπηρετήσουν το σύστημα αποτύχουν, αν παραστρατήσουν, αν τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται έρθουν στο φως. Τότε, εγκαταλείπονται στη θλιβερή τους μοίρα, και ουδείς των πάλαι ποτέ συμβαλλομένων τους αναγνωρίζει.

Εξυπακούεται, ότι η άγρια αυτή εξέλιξη του καπιταλισμού, που είχε αισθητά αναχαιτιστεί στο διάστημα ανάμεσα στο πέρας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και στη δεκαετία του'70, επιταχύνθηκε στη συνέχεια με όχημα την παγκοσμιοποίηση. Η οποία, να υπενθυμίσω ότι και αυτή επιβλήθηκε στην υφήλιο με τη βοήθεια μονόδρομων. Σε κάποια στιγμή, ο μέσος πολίτης, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, και χωρίς δυνατότητες αποκρυπτογράφησης των άκρως περίπλοκων και άκρως απειλητικών ενδόμυχων της παγκοσμιοποίησης, δήλωνε ωστόσο με ασύγγνωστη ελαφρότητα ότι ήταν φανατικός οπαδός της.

Φυσικά, τα νήματα δεν κινούνται από ανθρώπους όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η παρέα του, αλλά από ένα διεθνές λόμπυ, που δεν έχει καμία σχέση με περιεχόμενα και έννοιες αλληλεγγύης και συνοχής, παρά μόνο και αποκλειστικά με στυγνά συμφέροντα: οικονομικά, εξουσίας, επεκτατικά.

Αυτό το λόμπυ κατακεραυνώνει τους πολιτικούς χωρών με χρέος, μέχρις ότου ισοπεδωθούν πλήρως με τις εντολές τους, και στη συνέχεια τους επαινούν απαριθμώντας τα "επιτεύγματά τους". Όπως, τελευταίως και στην Ελλάδα, πληροφορηθήκαμε εντελώς ξαφνικά, ότι "κάναμε σημαντικές προόδους" και γι αυτό έχουμε κερδίσει εμπιστοσύνη και συμπάθεια, σε διεθνή κλίμακα. Τώρα, τι είδους προόδους έχουμε κάνει, όταν το εισόδημά μας έχει κατρακυλήσει και εξακολουθεί να εξανεμίζεται, όταν η ανεργία μας πλησιάζει το 30%, για να μη μιλήσουμε και για την ανεργία των νέων, όταν υποχρεωνόμαστε να ξαναγοράσουμε το όποιο ακίνητο διαθέτουμε, όταν παγώνουμε ακόμη και σε διαμερίσματα που βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων, όταν δύο στα τρία καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο και όταν οι άστεγοι κατακλύζουν τους δρόμους και έχουν στήσει υπαίθρια και εξαθλιωμένα ξενοδοχεία στις εσοχές κτιρίων.

Και, όμως, ο νέος έλληνας υπουργός Οικονομίας εμφανίζεται αισιόδοξος. Μας διαβεβαιώνει ότι βλέπει ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, οπότε, σύμφωνα πάντοτε με τα οράματά του, θα αρχίσει να ανασταίνεται η οικονομία μας. Βέβαια, ο κ Στουρνάρας αποφεύγει συστηματικά να εξηγήσει το πως θα συντελεστεί αυτό το θαύμα, όταν κάθε αναπτυξιακή ροπή της οικονομίας μας έχει νεκρωθεί και όταν κάνουν κούρσες ταχύτητας στο πτώμα της τα αμέτρητα αρνητικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Θα μπορούσε, ασφαλώς, να νεκραναστηθεί η οικονομία μας, αν ρίχναμε μέσα σ' αυτήν, αρχίζοντας από την ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, τουλάχιστον 30Ε δισεκατομμύρια. Ένα τέτοιο μέτρο, όμως, είναι θεωρείται εκ προοιμίου απορριπτέο, δεδομένου ότι ανήκει στη φατρία των μέτρων του Κέυνς, που όπως είναι γνωστό θεωρείται επικίνδυνος κομμουνιστής από τους κρατούντες, διεθνώς όπως και στην Ελλάδα.
Αντιθέτως, κατ' αυτούς, η λιτότητα αποτελεί μονόδρομο και η ίδια πολιτική οφείλει απαρέγκλιτα να εξακολουθήσει, αν και έχει αποδειχθεί οικτρά αποτυχημένη.

Παρότι αποφεύγω να εμφανίζομαι με λύσεις μαγικές, πιστεύω ωστόσο ότι στο δικό μας οδυνηρό αδιέξοδο, όπως άλλωστε και σ'αυτό ολόκληρου σχεδόν του ευρωπαϊκού Νότου, υπάρχει λύση, αυτή είναι γνωστή και βρίσκεται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτήν που ακολουθούμε. Δηλαδή, αύξηση και όχι μείωση της δαπάνης, δημόσιας και ιδιωτικής, για να αφυπνιστεί η οικονομία και για να μην εξακολουθήσει αυτός ο τραγέλαφος της αύξησης της τιμής -πρόσφατα του πετρελαίου-που να καταλήγει σε συρρίκνωση των εσόδων, αλλά σε καθαρή αύξησή τους. Εγκατάλειψη, δηλαδή, αυτής της απάνθρωπης και συνάμα αναποτελεσματικής μακροοικονομικής πολιτικής, που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία, εξαθλίωσε το λαό, και ήδη απειλεί πολύ σοβαρά να καταποντίσει την Ευρωζώνη.

Αλλά, πως να το θέσω; Πώς να το εκφράσω; Τελικά, το μπορούμε; Οφείλω να παραδεχθώ ότι είναι πολύ, πάρα πολύ δύσκολο, γιατί το τέλος της λυπηρής αυτής ιστορίας είναι ότι αυτό το διεθνές λόμπυ των πολιτικών έχει, ουσιαστικά, παραιτηθεί από τα εξουσιαστικά του δικαιώματα, τα οποία έχει εν λευκώ εκχωρήσει στο αδηφάγο κεφάλαιο. Σ'αυτό, που οι δικαιούχοι του, αν και εκπροσωπούν μικρότερο ποσοστό από το 0,1% του παγκόσμιου πληθυσμού, ωστόσο συγκεντρώνουν τα τελευταία 10 χρόνια, σχεδόν το σύνολο της αύξησης του εισοδήματος της υφηλίου. Αυτό, δηλαδή, το λόμπυ των πολιτικών, που εκπροσωπούν τους δανειστές μας και κόπτονται να βάλουν χέρι στη γή, στις θάλασσες και στον ουρανό μας, αφήνοντάς μας ρακένδυτους για το εγγύς και απώτερο μέλλον, δεν είναι παρά υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου και υποχρεωμένοι να μαζεύουν τον πλούτο της γης και να τον θέτουν στα πόδια του.

Είναι, κάπως, έτσι η εκλαϊκευμένη ανάγνωση του καθημερινού μας μαρτυρίου. Και ερωτάται πάλι, τι θα μπορούσε να γίνει με την απαγορευτική υπόθεση ότι αυτό το σύστημα που καθιερώθηκε σε διεθνή κλίμακα, μόνο με επανάσταση μπορεί να καταλυθεί. Άλλωστε, είναι και ο κυριότερος ίσως λόγος, για τον οποίον η πολιτική δεν συγκεντρώνει πια, όπως στο παρελθόν, τους ικανότερους από κάθε χώρα, αλλά αυτούς που υφιστάμεθα, όχι μόνο εμείς, αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις, το σύνολο του κόσμου μας.

Συμπερασματικά, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, όσο κι αν είναι άκρως εκνευριστικά τα απερίγραπτα καμώματα κάποιων πολιτικών μας. Παρά τις αντικειμενικές αυτές δυσκολίες, θα ήταν δυνατή μια θεαματική βελτίωση της τύχης μας, αν διαθέταμε κάποιον πολιτικό, με αντίστοιχους συνεργάτες, που επιτέλους, να σήκωνε το ανάστημά του, το ελληνικό ανάστημα με ότι αυτό περικλείει, απέναντι στους όψιμους φίλους μας, και με σοβαρότητα, με το ειδικό βάρος της όλης προσωπικότητάς του, τους έδινε να καταλάβουν ότι θα πολεμήσουμε μέχρις ενός για να μη γίνουμε γερμανική αποικία, για να περισώσουμε το δημόσιο πλούτο μας, για να διατηρήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, που είναι συνάρτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, και ακόμη ότι βεβαίως θα ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, αλλά με όρους ανθρώπινους, που δεν θα οδηγούν, όπως συμβαίνει τώρα, σε οικονομική γενοκτονία. Με όρους, που οι ευρωπαϊκές μας καταβολές οφείλουν να μας εξασφαλίζουν την αξιολόγηση του ανθρώπου, ως ανώτερη από την άμεση αποπληρωμή του χρέους. Τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κράτους Πρόνοιας, ως σημαντικότερη του άμεσου πλουτισμού των τραπεζών.

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Σε «αιχμηρό» σχόλιο εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των χειρισμών της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Ειδικού Διαμεσολαβητή για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς: …

«Μου αρέσει που τα δημοσιεύματα χθες και σήμερα και προφανώς και αύριο, ασχολούνται αν το όνομα των Σκοπίων θα είναι ή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν τα απασχολεί, τίποτα άλλο. Κανένα δημοσίευμα δεν ασχολείται με το γεγονός ότι η κυβέρνηση του άλλοτε «Σκοπιανοκτόνου» Αντώνη Σαμαρά, που για το θέμα της ονομασίας γκρέμισε στα τρία χρόνια την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει ήδη αποφασίσει την εκχώρηση της ονομασίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η εκχώρηση, η υποχώρηση και οι θωπείες στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων, δεν ανησυχούν κανέναν στον συγκυβερνητικό κοινοβουλευτικό μηχανισμό; Ούτε τους Νεοδημοκράτες;

Υπενθυμίζω, ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να αρνείται να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση για την ονομασία των Σκοπίων, που επανειλημμένως έχει καταθέσει στη Βουλή ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος».Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη εκδήλωση - πορεία διαμαρτυρίας 
της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας στην Θεσσαλονίκη

Σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013) η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, απέκλεισε το Δημαρχείο της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του τούρκου προξένου της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ.

Κάποια στιγμή, υπήρξε κίνηση προς το αμάξι του τούρκου προξένου και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή ενός πολίτη, που τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγη ώρα.

Η επίσκεψη του τούρκου προξένου ήταν εθιμοτυπική, μέσα στο πνεύμα της πολιτιστικής «επίθεσης» που υλοποιείται τον τελευταίο μήνα προς εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις θρησκευτικές αρχές.

Τους τελευταίους μήνες όμως η Καβάλα έχει γίνει «στόχος» τούρκων επισκεπτών – τουριστών και δη πολιτικών και πολιτευτών, οι οποίοι αρέσκονται να την επισκέπτονται ανεπίσημα. Πολλές φορές, κάτοικοι της Καβάλας είδαν τούρκους αξιωματούχους σε εστιατόρια και καφετέριες της πόλης, ενώ ακούγονται πολλά για προσπάθειες διείσδυσης τούρκων επιχειρηματιών στο λιμάνι της Καβάλας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί αυξημένη τουριστική δραστηριότητα τούρκων και στην Θάσο.

Αυτές οι αυξημένες –επίσημες και ανεπίσημες- σε συχνότητα επισκέψεις τούρκων, προβληματίζουν τους Καβαλιώτες, οι οποίοι σε συνδυασμό με τις προθέσεις του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη για δημιουργία ΕΟΖ, ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού έχουν ήδη διαρρεύσει οι πολύ σοβαρές πιθανότητες διείσδυσης τούρκων επιχειρηματιών μέσω «γερμανικών κεφαλαίων».

Κωνσταντίνος


Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.
Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς. Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών.

ΑΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

Τα ερασιτεχνικά διπλώματα θα ανανεώνονται ανά 15ετία και όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες, υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείο έως 16 θέσεων δηλαδή Δ1, κατηγορίες που δεν υπήρχαν έως τώρα.

Πηγή newsbomb


Συνεχής απόπειρα εξαπάτησης και απόκρυψης της αλήθειας από τον επίορκο του μνημονίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι υπολογιστές του υπουργικού γραφείου του Παπακωνσταντίνου έχουν κάνει φτερά! 

Τώρα ο κύριος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να δικαιολογήσει και την περίεργη “εμμονή” που είχε για να διερευνηθεί μόνο το “στικάκι”, αφού το προφανές θα ήταν να γίνει έλεγχος στους υπολογιστές που ταυτίζονται με την υπουργική του δράση για να διαπιστωθεί εάν κάποιος εξ’ αυτών είχε επεξεργαστεί το αρχείο!

Διότι σίγουρα σε κάποιον δικό του υπολογιστή, ο κύριος Παπακωνσταντίνου δημιούργησε όπως ομολόγησε το στικάκι, φορτώνοντας το αυθεντικό CD! 
Το οποίο, τελείως συμπτωματικά “έχασε”!

Σήμερα ενημερωνόμαστε ότι “χάθηκαν” και οι υπολογιστές!
Μα ακόμα και οι υπολογιστές αποτελούν “παγια” πληρωμένα από το αίμα του Ελληνικού λαού. 

Και κάπου εδώ μπαίνει στο κάδρο ο κύριος Στουρνάρας: 
Τι ακριβώς παρέλαβε στο υπουργείο του; 
Θα διατάξει έρευνα για να δούμε που πήγαν αυτοί οι υπολογιστές; 
Ήδη έπρεπε να το είχε κάνει…


Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διόρισε την κόρη του ως εκπρόσωπο του κόμματος σε επιτροπή του δημοσίου!
Όπως προκύπτει από το έγγραφο ο Φ. Κουβέλης στις 29 Οκτωβρίου 2012 πρότεινε στον Πρωθυπουργό να διοριστεί η κόρη του Μαρία ως τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Και στις 5 Νοεμβρίου ο Α. Σαμαράς προχώρησε στον σχετικό διορισμό, που περιλαμβάνει και άλλους εκπροσώπους φορέων και κομμάτων.


Σημειώνεται ότι η θέση του τακτικού μέλους της Επιτροπής είναι αμειβομένη. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 2667/1998: «Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών καθορίζεται η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων περί αμοιβής ή αποζημίωσης λόγω συμμετοχής σε συμβούλια και επιτροπές του δημόσιου τομέα». Σήμερα η αποζημίωση είναι 70 ευρώ για κάθε συνεδρίαση.


Βεβαίως δεν είναι οικονομικό θέμα. Ζήτημα νεποτισμού υφίσταται…

πηγή: troktiko.eu
Γράφει ο Ιαπετός 

Έχω την άποψη ότι συγκεκριμένες «ακατανόητες» κινήσεις τής σημερινής κυβέρνησης γίνονται από ανάγκη, σκοπιμότητα πολιτικής επιβίωσης μιας ομάδας ατόμων εθνοκεντρικής ριζοσπαστικής προοδευτικότητας και αποτελούν μέρος μιας τακτικής επιβίωσης της και προσεκτικής αποδόμησης σκληρών και ισχυρών εξουσιαστικών συντεχνιακών κυκλωμάτων, εχόντων μιγάδικη υπόσταση, ήτοι συνάφεια με επιδιώξεις και στόχους εξωελληνικών εξουσιαστικών κέντρων.

Έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω. Αν υπάρχει ρεαλιστικός στρατηγικός σχεδιασμός, εμπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και ριζοσπαστική πολιτική ρήξης με το σαθρό πολιτικοικονομικό κατεστημένο πού αναπτύχθηκε με τον παπανδρεϊσμό ως μόνιμα ηθελημένη αναπηρία ευχαριστηριακής λοβοτομής μαστουρωμένων επιρρεπών υπάρξεων, έχοντας λοβοτομήσει, σχεδόν, το σύνολο τής οικονομικής, πνευματικής και πολιτικής ελίτ και «σαλέψει» τα λογικά τού πόπολου από τις πολλές αναθυμιάσεις, θα φανεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτή η αποδοχή τής ευχαριστηριακής λοβοτομής είχε στόχευση και το πέτυχε με τις κατάλληλες δόσεις παραισθητικών να ελέγξει το πιο ενεργό και δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό αυτής τής χώρας, πού αποτελούσε πιθανό κίνδυνο τοπικής και διεθνούς αταξίας. Ήταν τα παιδιά των «χαμένων» τού μεγάλου πολέμου, των «σοσιαλιστοσοβιετικά» λοβοτομημένων από τους επιτήδειους επαγγελματίες τού ΚΚΕ, πάλαι ποτέ ανήσυχων και επικίνδυνων γόνων μιας προηγούμενης «χαμένης» εθνικά γενιάς τής μικρασιατικής καταστροφής, τής εθνικής γενοκτονίας, τής οικονομικής καταλήστευσης από ισχυρά εξωελληνικά και τοπικά «πεφωτισμένα» κέντρα εξουσίας.

Πάντοτε οι «πεφωτισμένοι», από ιστορική εμπειρία, διαλέγουν τα φυντάνια τους από τα προεξέχοντα στον κάμπο πού ανθίζει το πόπολο. Αυτά «ποτίζουν» για να αφήσουν καχεκτικά τα υπόλοιπα. Ποτέ δεν κάνουν την επιλογή τους από αστικά ανεξάρτητα τζάκια και από τζάκια πού δεν ανάβουν εύκολα. Ξέρουν τι κάνουν. Είτε «καλλιεργούν», είτε «κόβουν».

Ο κίνδυνος για εξωεθνικούς και εντόπιους μιγάδες είναι πάντοτε η συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία. Αυτή είναι η προοδευτική δύναμη ενός εθνικού κράτους και η ύπαρξή της είναι η αναγκαία προϋπόθεση εθνοκρατικής ισχύος. Μια συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία καταλαβαίνει τον κίνδυνο πού επιφέρει η απραξία και η απάθεια και βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση διατήρησης και πιστοποίησής της. Η συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία χρωστά την ύπαρξή της στο ισχυρό εθνικό κράτος και συνδέει την ύπαρξή της με την πορεία του. Άρα κατ’ ανάγκη με το σύνολο των πολιτών τού έθνους. Η συναμφοτερικότητα αυτής τής σχέσης είναι αναγκαία και για την ύπαρξή της και για την περαιτέρω δυνάμωσή της και για την μελλοντική της συγκρουσιακή επικράτηση με υπαρκτές και αναδυόμενες εθνικές και διεθνικές, αστικού ή εγκληματικά συνωμοτικού τύπου παγκόσμιες εξουσιαστικές ομάδες εθνικών και υπερεθνικών συμφερόντων.

Αυτή την συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία πάντα πρώτα εξοντώνουν με την επιστράτευση τού άπειρου, διψασμένου για οικονομική αποκατάσταση ενεργού δυναμικού τής λαϊκής μάζας. Το «μαστουρώνουν», έντεχνα κατευθύνουν, αποκόβουν, ευδαιμονικά αποστειρώνουν και λοβοτομημένο πια το αφήνουν να διαχειρισθεί την πρώην σκιά του. Το πόπολο.
Το έχουν κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα. Και το ξαναεπαναλαμβάνουν.
Το «πρόγραμμα» δεν βγαίνει πάντα. Στην πυραμίδα τής παγκόσμιας ισχύος για να ανέβεις βαθμίδα χρειάζεται όνειρο, στρατηγική και τόλμη. Πάντα μπορείς να αποτύχεις και να βρεθείς στον πάτο τής πυραμίδας. Τον πάτο τής πυραμίδας τον αποτελούν συνήθως τα κράτη όπου εξουσιάζουν οι μιγάδες και οι λοβοτομημένοι. Η αναπαραγωγή τους εξασφαλίζει και την στασιμότητα.

Προσοχή στην εύκολη μαστούρα. Σε ξαποστέλνει «προοδευτικά» στην ανυπαρξία της μιζέριας και στην αναγκαστική επαιτεία. Ιδιαίτερα όταν οι έμποροι ελπίδων σου δίνουν την πρώτη δόση χαλάρωσης τζάμπα.
Αυτοί ξέρουν.


"Βαλκανική Κάθετος" η άλλη όψη της "Μεγάλης Αλβανίας"
Πόσο κοντά είναι και ποιοι την επιδιώκουν

Γράφει ο "Παρατηρητής των Βαλκανίων" 

Η ατμόσφαιρα ευφορίας για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και οι δηλώσεις του π/θ Μπερίσα περί «αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα, αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας. Δικαιολογημένα οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση της Αθήνας και την ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ στα Τίρανα, καθώς τέτοιου είδους αναφορές δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας.

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ακύρωσε την επίσκεψη του στα Τίρανα, μετά από τα επεισόδια που συνόδευσαν την επίσκεψη του π/θ Γκρουέβσκι, ενώ τη χώρα στην εκδήλωση για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας στα Τίρανα εκπροσώπησαν στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος DUI, ο υπουργός Άμυνας, Φατμίρ Μπεσίμι και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την ΕΕ, Τεούτα Αρίφι.

Η Σερβία εκπροσωπήθηκε με χαμηλότερου επιπέδου αντιπροσωπεία, τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών, Ζόραν Βούιτς και τον πρέσβη της Σερβίας στα Τίρανα, ενώ από τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής παρέστησαν ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, οι π/θ Ουγγαρίας, Κροατίας και Σλοβενίας, καθώς και αξιωματούχοι της Ιταλίας και του Κοσσόβου.

Παρά το γεγονός ότι τα Τίρανα αρνήθηκαν εκ των υστέρων ότι ο π/θ τους με οποιονδήποτε τρόπο εξέφρασε εδαφικές βλέψεις έναντι των γειτόνων τους στο νότο, στο βορρά και στην ανατολή, η ιδέα περί δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας είναι πολύ επίκαιρη.

Ο ιστορικός και ακαδημαϊκός, Βασίλιε Κρέστιτς θεωρεί ότι το εγχείρημα αυτό «είναι τόσο ρεαλιστικό όσο μεγάλη είναι η στήριξη των μεγάλων δυνάμεων, χωρίς την οποία η ιδέα αυτή θα ήταν απλά μια επιθυμία», υπογραμμίζοντας ότι «τη διεθνή στήριξη αντικατοπτρίζει η πρόσφατη απόφαση του ICTY για τον Ραμούς Χαραντινάι», καθώς και ότι η προώθηση της ιδέας Μεγάλης Αλβανίας «ανάβει την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων».

Ο πρώην υφυπουργός για το Κοσσυφοπέδιο, Ντούσαν Προρόκοβιτς, εκτιμά ότι το σχέδιο της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ ουδέποτε ήταν πιο «ζωντανό και βέβαιο», καθώς στην πράξη δημιουργείται ένα ενιαίο οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και συγκοινωνιακό σύστημα, όπως καταδεικνύει το παράδειγμα της κατασκευής αυτοκινητόδρομου Πρίστινα-Τίρανα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. «Το εάν αυτό το σύστημα θα είναι και πολιτικό και αν θα δημιουργηθεί η Μεγάλη Αλβανία εξαρτάται από παράγοντες έξωθεν», υπογραμμίζοντας ότι «τα ευρωατλαντικά κέντρα εξουσίας θεωρούν ότι θα μπορέσουν να έχουν υπό έλεγχο αυτή τη διαδικασία, κάτι για το οποίο όμως, αμφιβάλλω, δεδομένου ότι η πραγματική τους δύναμη μειώνεται».

Ο κ. Προρόκοβιτς εκτιμά επίσης ότι για τις ΗΠΑ η εναλλακτική της Μεγάλης Αλβανίας είναι η δημιουργία ‘Βαλκανικής καθέτου’ με την ενσωμάτωση Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ, Αλβανίας, Μαυροβουνίου και Κοσσόβου, η οποία θα τύγχανε επίσης της στήριξης της Τουρκίας, δεδομένου ότι θα εξασφάλιζε την ισχυρή τουρκική επιστροφή στη Βαλκανική.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε μια ‘ανασυσκευασμένη’ αλβανική ιδέα, με τρόπο με τον οποίο ‘ανασυσκευάστηκε’ η σερβική ιδέα το 1919, όταν, προκειμένου να αποφευχθεί δημιουργία μεγάλου σερβικού κράτους, ιδρύθηκε η Γιουγκοσλαβία.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής για την Ευρασία, Alexandre Latsa, Γάλλος που ζει και εργάζεται ως σύμβουλος στη Μόσχα, σε ένα άρθρο του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα υποστηρίζει ότι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι ένα σχέδιο των ΗΠΑ για να βλάψει τα συμφέροντα της Σερβίας και της Ρωσίας, καθώς και του Ορθόδοξου κόσμου γενικότερα.

Ο Latsa υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν την στιγμή αδυναμίας της Ρωσίας για να επιτεθούν στην Σερβία ενώ τονίζει πως τώρα αυτές οι δύο χώρες έρχονται και πάλι πιο κοντά.

Μεταξύ άλλων στο άρθρο του τονίζει πως η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια, φωτιά η οποία θα φέρει αποδυνάμωση της Ευρώπης και θα αποσταθεροποιήσει χώρες με ορθόδοξο πληθυσμό όπως τα Σκόπια, η Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και η Σερβία.

«Η Σταυροφορία κατά του κομμουνιστικού κόσμου μετατράπηκε σε μια σταυροφορία ενάντια στον ορθόδοξο κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.

Στο ίδιο μήκος κύματος μπορούμε να θεωρήσουμε τα σχέδια για κοινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Κόσσοβου με την Αλβανία, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, από τα χείλη του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν και τα αλβανικά Μέσα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες με την κυβέρνηση του Κοσσόβου για να οργανώσουν ένα κοινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο ονόμασε «πανεθνική λίγκα».

Ο Σαλί Μπερίσα μίλησε και για «ενιαίο χώρο ραδιοκυμάτων», με στόχο τα ΜΜΕ στο Κόσσοβο να μεταδίδουν σήμα και στην Αλβανία...«Ας αρχίσουμε με το ποδόσφαιρο. Κάθισε μαζί με τον Κοσοβάρο ομόλογo σου και φτιάξτε το πρόγραμμα. Φίλαθλοι της Μιτρόβιτσα είδαν το φιλικό της ομάδας τους με τη Φλαμουτάρι και αυτό μπορεί να γίνει και με επίσημο τρόπο. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε όλες οι ομάδες μας να παίξουν σ’ ένα εθνικό πρωτάθλημα. Έτσι θα μπορέσουμε να δείξουμε την δύναμή μας στο χώρο του ποδοσφαίρου και να αναδείξουμε ταλέντα. Ας ξεκινήσουμε από το ποδόσφαιρο, ενισχύοντας την αγορά στον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να βγάλουμε και μεγάλο αριθμό αστεριών», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, απευθυνόμενος στον υπουργό αθλητισμού Αλντο Μπούμτσι.

Ακολούθως μίλησε και για τα ΜΜΕ ! «Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Κοσσόβου πρέπει να έχουν άδεια να μεταδίδουν σε όλη την Αλβανία, από τη Κονίσπολη μέχρι το Βερμόσι», τόνισε, αναφερόμενος στο νότιο άκρο των συνόρων με την Ελλάδα και το βορειότερο σημείο στα σύνορα με το Μαυροβούνιο! Να θυμίσουμε πως το Κόσσοβο (χώρα που δεν έχει αναγνωριστεί από όλα τα κράτη του ΟΗΕ) πήρε άδεια από τη FIFA (όπως ανακοινώθηκε σε πρόσφατη εκτελεστική επιτροπή), για να παίζει φιλικά σε επίπεδο εθνικών ομάδων! Το Κόσσοβο από το 1999 βρίσκεται υπό την προσωρινή διοίκηση του ΟΗΕ και τη στρατιωτική προστασία του ΝΑΤΟ, καθώς η Σερβία δεν έχει... συμφωνήσει με την απόσχιση!

Αναρωτιέμαι ποιος θα μπορούσε πια να έχει αμφιβολίες για τις επιδιώξεις, όχι μόνο της Αλβανίας, αλλά και του διεθνή παράγοντα στην Βαλκανική. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και αναθεωρητικές και αλλοίμονο σε όποιον δεν είναι πανέτοιμος να τις αντιμετωπίσει, καθόσον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σχέδια υλοποιούνται μόνο εφόσον υπάρχει και πρόσφορο έδαφος.Γράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος

Τρόμος για το αποτέλεσμα της κάλπης κατά τη συζήτηση και ψήφιση των προτάσεων για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής έχει ήδη κυριεύσει, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, τα κόμματα. Μετά τη χθεσινή πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι κάλπες που θα στηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια θα είναι τέσσερις, καθώς στα γνωστά ονόματα των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου προστέθηκαν και αυτά των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Αυτό που προκαλεί αναταραχή στα κόμματα, όχι μόνο στα κυβερνητικά αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μυστικόν της ψηφοφορίας. Κι αυτό γιατί επιτρέπει στους βουλευτές να ψηφίσουν ό,τι θέλουν χωρίς να φοβούνται τη διαγραφή. Έτσι, ο μεγάλος πονοκέφαλος δεν είναι άλλος από τις πιθανές διαρροές. Κι αν η παραπομπή σε προανακριτική του κ. Παπακωνσταντίνου θεωρείται δεδομένη, σε θρίλερ φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η παραπομπή των κ. Παπανδρέου – Παπαδήμου, αλλά πρωτίστως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου. Σενάριο που αντιμετωπίζεται ως εφιάλτης από την κυβέρνηση, καθώς θα προκαλούσε απρόβλεπτες εξελίξεις και κατά πολλούς θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε πτώση της. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί άλλωστε οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί, δεν χρειάζονται και πάρα πολλές διαρροές από κυβερνητικούς βουλευτές.

Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου, υπέρ της παραπομπής του φαίνεται ότι θα ψηφίσουν οι 119 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. Από εκεί και πέρα, σίγουρες θεωρούνται οι θετικές ψήφοι από 6 -7 ανεξάρτητους βουλευτές (Νικολόπουλος, Βουδούρης, Μουτσινάς κ.ά.), ενώ άγνωστη παραμένει η στάση των βουλευτών που διαγράφηκαν από τον κ. Βενιζέλο (Σκανδαλίδης, Κασσής, Γκερέκου, Κουτσούκος κ.ά.). Πρακτικά αυτό δείχνει ότι 20-25 διαρροές από βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού αρκούν για να παραπέμψουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αρκετά πιο δύσκολες για παραπομπή είναι οι περιπτώσεις των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου μετά την πρόταση του Πάνου Καμμένου με τις υπογραφές και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς προς το παρόν φαίνεται ότι μόνο αυτά τα δύο κόμματα θα ψηφίσουν «ναι».

Για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, ωστόσο, αυτός που έχει στριμωχτεί είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό γιατί η απόφασή του να «αθωώσει» προκαταβολικά τον Γιώργο Παπανδρέου έχει εξοργίσει πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (γίνεται ήδη λόγος για περίπου 10), οι οποίοι ίσως παρακούσουν την εντολή Τσίπρα και ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής των πρώην πρωθυπουργών, ιδιαίτερα του κ. Παπανδρέου. Σε μια τέτοια περίπτωση οι σκηνές που θα εκτυλιχθούν θα είναι απείρου κάλλους, καθώς η υπερασπιστική γραμμή της Κουμουνδούρου θα φορτώσει τις διαρροές στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Είτε σε βουλευτές της Ν.Δ. είτε σε βενιζελικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τα διαδικαστικά, η διεξαγωγή της συζήτησης και της ψηφοφορίας φαίνεται ότι θα καθυστερήσει δυο τρεις ημέρες μετά την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς απαιτείται κενό διάστημα επτά ημερών από την τελευταία πρόταση. 

Όπως όλα δείχνουν, στη συνεδρίαση θα παραστούν και θα μιλήσουν τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Βενιζέλος, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα μιλήσουν Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος.Νεο Οθωμανισμός
Οταν έγραφα το 2009 λίγο μετά τις εκλογές, ότι ο Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Ελληνας Πρωθυπουργός, ένοιωθα κι εγώ ακόμη…υπερβολικός, δεν φανταζόμουν ότι πραγματικότητα θα ήταν χειρότερη.
Σήμερα πλέον έχουμε Πρωθυπουργό, μόνον για τυπικούς λόγους, μιας κι είναι υπό τον έλεγχο του Γερμανού επικεφαλή της ” Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα” Χόρστ Ράιχενμπαχ (Horst Reichenbach).
Η τελευταία απειλή “να μην τολμήσετε να ανακηρύξετε ΑΟΖ ” του Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) επιβεβαιώνει κι άλλη, δυστυχώς, “προφητική” διαπίστωση, αυτή του Κώστα Καββαθα (kavvathas.com) ο οποίος εδώ και χρόνια γράφει ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στην Αγκαλιά της Πύλης.
Τα Ιμια, ο Σημιτικός Μεσαιώνας, ο Χριστοφοράκος, Μπετατζίδες, Εργολάβοι όλα δένουν γύρω από την Γερμανία,  Τουρκία, Σκόπια και τον Ελεγχο που έχουν στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.
Τελικά ήταν καλύτερα που δεν έγινε Πρωθυπουργός το Ακης, για λίγες μόνο ψήφους; Ο Σημίτης σαν βουλευτής, για ιδεολογικούς λόγους βεβαίως, δεν είχε ψηφίσει ΠΟΤΕ αμυντικό προϋπολογισμό με την ανοχή του Ανδρέα. Επι Σημίτη λοιπόν έγινε το μεγαλύτερο πάρτυ στις Αμυντικές Δαπάνες (Υποβρύχια, HMMWV, αοπλα LEO-2HEL, C4I κτλ.).
Η Γερμανία κρατούσε, με το αζημείωτο,  Ελληνες Πολιτικούς που πέρασαν από τις κρίσιμες θέσεις την προηγούμενη δεκαετία. Στην ατζέντα του Χριστοφοράκου φιγουράρουν πλείστα ονόματα, άλλα για βαλίτσες  άλλα απλώς φιλικά, αλλά που ποτέ δεν θα μάθουμε όσο κυκλοφορεί ελεύθερος. Οσο κυκλοφορεί ελεύθερος εμείς θα υποθέτουμε κι οι Γερμανοί με τους Τούρκους θα εκβιάζουν τους λεκέδες τους κάτω από το τραπέζι.
Οι σχέσεις κρατών δεν είναι “φιλικές” είναι σχέσεις συμφέροντος, η Γερμανία κι η κάθε Υπερδύναμη δεν σέβεται την καλοσύνη ή το δίκαιο ενός κράτους, αλλά, αυτό που θα λέγαμε για κάποιον άνθρωπο, τον αυτο-σεβασμό του.
Η Τουρκία θέλει κι επιβάλει τη θέση του ισότιμου συνομιλητή, η Ελλάδα υποχωρεί διαρκώς από θέση αδυναμίας.
O Σαμαράς προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, έκλεισε το σκάνδαλο της Siemens, κωλυσιεργεί στην είσπραξη των χρεών τη Hochtief, κατάπιε το σκάνδαλο των Υποβρυχίων, “ξέχασε” το c4i, εδωσε το σύνολο σχεδόν της καλλιεργήσιμης έκτασης της χώρας στον Σάλλα, έβαλε στο σφυρί τα λιμάνια (ήδη μαρίνα Φλοίσβου, μαρίνα Μανδράκι, λιμάνι Λέσβου είναι Τουρκικά) και τώρα υπογράφει την χάραξη της ΑΟΖ, με γκρίζες ζώνες, εντός Μνημονίου και σε Αγγλικό δίκαιο και μούγκα για το όνομα της Μακεδονίας !
Εχτιζε το προφίλ του “πατριώτη” δέκα χρόνια, απλώς για να κυβερνήσει με το σύστημα του Σημίτη και των Εργολάβων.  H “πανστρατιά” ήταν απλώς μια πιο ευηχη λέξη από την κωλοτούμπα του, για να επιστρέψουν στη ΝΔ τα αποτυχημένα ρετάλια του παρελθόντος.
Που μπαίνει τώρα η Τουρκία; Η σύζυγος του Χριστοφοράκου, είναι κόρη του Νο.2 της Siemens στον κόσμο, η Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου (πλέον διαζευγμένη).
Δηλαδή ακόμη κι αν η ίδια δεν είχε γνώση, παρά του ότι η ίδια είναι επιχειρηματίας κι εμφανίζεται σε όλα τα ΕλληνοΤουρκικά φόρουμ, ο πάτερας όλο και κάτι θα είχε πάρει το αυτί του για τις βαλίτσες.
Ειναι δυνατόν η ΜΙΤ (τουρκική ΕΥΠ) να μην είδε ή άκουσε κάτι; Κι αν άκουσε, δεν νομίζω οι Τούρκοι να πηγαίνουν  ”με το σταυρό στο χέρι” γιατί είναι…μουσουλμάνοι.
Οπότε το “ονειρο” του οικονομικής ισχυρής Ελλάδας των Βαλκανίων, που θα “αγόραζε” την Τουρκία στα  χρόνια τις αποχαύνωσης, απλώς όπως φάνηκε, εκ  του αποτελέσματος ήταν χρηματοδότηση της Τουρκικής Οικονομιας, όπως η “εξαγορα” της Finans Bank από την ΕτΕ.
Ενώ η Ιστορική συμφωνία της Μαδρίτης, για την οποία υπερηφανεύεται ο “μαζί τα φάγαμε” Πάγκαλος, έδωσε στην Τουρκία λαβές ωστε να επιχειρηματολογεί για 
  • * Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.
  • * Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και
  • * δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας.(παράγραφος 3 της Συμφωνίας)
Τελευταία η τουρκική τράπεζα ΖIRAAT μετά τα υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αθήνα ανοίγει και στην Ρόδο ενώ μάλιστα έκανε πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκ.€ Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες που προφανώς θα παίρνουν σαν υποθήκη Ελληνική Γη !
Την ίδια ώρα λοιπόν που βρέθηκαν όλοι οι κατάλληλοι άνθρωποι της ΕλληνοΤουρκικής φιλίας, στα κατάλληλα πόστα, ακόμη κι ως Δήμαρχοι που θέλουν να στήσουν αγάλματα του Κεμάλ, την ίδια ώρα που οι Ελληνες τρώνε Τουρκικά σήριαλ και εξοικειώνονται με την Τουρκική κουλτούρα,
αυτή την ώρα λοιπόν η Τροϊκα αποψιλώνει οικονομικά τον Ελληνικό Στρατό, ζητάει κατάργηση της θητείας κι οι Τούρκοι εκβιάζουν με απειλές “φιλίας” μέσω του Νταβούτογλου, σε πολιτικούς ανεπαρκείς όπως ο Μειμαράκης  που του είπε ότι : «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».
Ο κύκλος και των τετελεσμένων της Επανάστασης του 1821 κλείνει το 2021 με το χειρότερο τρόπο για τους Ιθαγενείς Ελληνες.
Τα 400 χρόνια σκλαβιάς αμφισβητούνται Ιστορικά από κυβερνητικούς βουλευτές, δεν υπάρχει η ορθόδοξη Εκκλησία που κράτησε την Ελληνικότητα όλους τους αιώνες, απλώς καρικατούρες με ράσα, ο νόμος Ιθαγένεια θα δίνει σε ανελλήνιστους a-la-carte ιθαγένεια, η επίθεση στην Ελληνική Οικογένεια εκμηδένισε τις γεννήσεις ώστε η ΕλΣτατ εκτιμά ότι το 2025, ο πληθυσμός της Ελλάδος θα φθάνει τα 12 εκ., εκ των οποίων οι Έλληνες θα είναι της τάξεως των 8 εκ.  με δεδομένα του 2010 !
Οσοι Ελληνες θα υπάρχουν ακόμη, όπως οι Ινδιάνοι του Νέου Κόσμου, το 2021 θα χρωστάνε 500+ δις, θα ζουν με 300 € σε Οικονομικές Ζώνες ή θα έχουν μεταναστεύσει, όπως έγινε στη Λετονία όπου μετά το ΔΝΤ, ερημώθηκαν ολόκληρες πόλεις, ενώ το Νερό, ΔΕΗ, Αεριο, Χρυσός, ΟΠΑΠ, Γη, Σκουπίδια, λιμάνια, Αεροδρόμια θα είναι “ιδιωτικά”.
Και φυσικά θα μιλάνε Τούρκικα, Γερμανικά και ως ξένη γλώσσα Ελληνικά.
follow netakias on twitter @netakias

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ