Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Σεπ 2016

Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρος

Ελλάδα 21ου αιώνα: η συντριπτική πλειοψηφία νοιώθει εξαπατημένη, προδομένη, απογοητευμένη. Οι πολιτικές του τερματισμού της κρίσης σε παταγώδη αποτυχία! Οι ιδεολογίες της καταστροφής έχουν εκτοπίσει τις ιδεολογίες της ζωής. Η κοινωνία μαστίζεται από αφόρητη πίεση, άγχος, αβεβαιότητα, κατακερματισμό, ψευδαισθήσεις! Υπάρχει διέξοδος; Προφανώς όπως και περιθώρια νέων επιλογών.

Ο ξεπεσμός της τρόικας είναι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία -βιωσιμότητα χρέους, νομισματική ευρωστία, ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, απομάκρυνση-exit- όμως επιμένουν όσο κι άν διαψεύδουν την "αποστολή των θεσμών" που εκπροσωπούν. Τέτοιο αδιέξοδο προγράμματος δεν καταγράφεται ακόμη και σε τριτοκοσμική χώρα! Οι κυβερνήσεις επαναδιαπραγμάτευσης, απαγκίστρωσης, σκισίματος, εξόδου από μνημόνια, στην πράξη αποδεικνύουν το αντίθετο και το "κάθε πέρυσι και καλύτερα"!

Ο κύκλος της "δόξας" και της "καταφρόνησης", το τίμημα και για την παρούσα διαφαίνονται ίδια, όταν και αν δεν επιβεβαιωθεί η απομείωση του χρέους. Το μόνο των δεσμεύσεων που είναι σχετικά ζωντανό -με κυβιστήσεις βέβαια- όταν όλα τα άλλα πέθαναν νωρίς. Με 300χιλ.νέους (η χώρα, τα νοικοκυριά ξόδεψαν πάνω από 80δις για σπουδές) στο δρόμο της φυγής και στην ΔΕΘ μόνο "ευχολογική συμπόνοια"! Τα ανόσια περί πρωτογενών πλεονασμάτων, ανάπτυξης, τα τεχνάσματα στην φορολογία,οι επανυπολογισμοί των συντάξεων, η συνταγματική αναθεώρηση, η διαπλοκή κλπ ή οι υποσχετικές της ΝΔ για άλλα με προϋπόθεση την συνεννόηση με τους "θεσμούς" (αν) πείθουν ελάχιστα. Άλλωστε στο κουαρτέτο, με ή άνευ προσωπείου, υπάρχει τετράδα οργάνων δηλ και οι "κυβερνώντες μας" ! Διατρέχουμε το φθινόπωρο με οξυμένα πολλά και με έντονα σημάδια "εκδικητικότητας, μίσους, διχασμού" ανάμεσα στους "πρωταγωνιστές". Οι εκκρεμότητες: σταθερότητα, μετταρυθμίσεις, δικαιοσύνη κλπ αιωρούνται, και η ανάπτυξη "έπεται". Η αξιολόγηση μάλλον πάει και πάλι για συνεννοήσεις κορυφής. Αν όμως (παρά τα επικρατούντα) το ξύσιμο της "ελληνικής" πληγής είναι συμφέρον (αντι να κυριαρχεί το προσφυγικό κά) στην Γερμανία και όχι μόνο, τότε η καθυστέρηση είναι δεδομένη!

Τα μη αναμενόμενα (πχ κοινωνική ένταση, εκλογές) και τα φαινομενικά μη ενδεχόμενα (βλ. απόψεις Στίγκλιτς για διάσπαση Ευρώ στο φόντο της Συνόδου του Νότου) σε μια εσωτερική σκηνή σοβαρών εμπλοκών-όπου έχουν "βγεί μαχαίρια" με "παγανιά" και ειδικά δικαστήρια (πχ Αττικής) -και μια ΕΕ που μεταθέτει στο τέλος του '17 τις "ασφαλείς" εκτιμήσεις για την κρίση, είναι πιθανά!

"Αιμορραγεί" το σήμερα αλλά και το αύριο σε θολό τοπίο, βουβό κλίμα και συσσώρευση, θερμοκήπιο που "γονιμοποιεί εκπλήξεις"για αστάθεια και μεγαλύτερη εθνική πτώση!

Από τις προμήθειες ή τα έργα του δημοσίου μέχρι την ρύθμιση των ιδιωτικών δραστηριοτήτων επί δημοσιών αγαθών -από υγεία έως τηλεοπτικές άδειες- ερίζουν στο "μουσικό σύνολο των τεσσάρων εγχόρδων" μία "αριστερά" με μία "δεξιά" ως χαλασμένα "νεοφιλελεύθερα βιολιά", σε παλιό δίσκο χωρίς τονικό εύρος, κατώτερα της περήφανης ψωροκώσταινας. Με κάλπικες "αλήθειες" υπέρ των αδυνάμων και την επομένη παίγνια με και υπερ των λίγων και ισχυρών!

Η ιστορική σύνθεση ενός σύγχρονου μοντέλου μικτής οικονομίας, μιας νέας πολιτικής, κοινωνικής κουλτούρας συνεργασίας, με άλμα εκσυγχρονισμού, είναι ο πιο κατάλληλος δρόμος.

Αυτός μπορεί να υποστηριχτεί από μια καινούρια ιστορική συνεύρεση -πέρα από τα όρια των υφιστάμενων σχημάτων-των σύγχρονων και προοδευτικών φιλελεύθερων, σοσιαλιστών και ριζοσπαστών με στόχο την ανθρωποκεντρική λύση των διακυβευμάτων και το τέλος των βασανιστικών εκκρεμών!

Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν προκύπτει χωρίς "υπερθεματιστή καθαρού πόθεν έσχες" ποιότητας, οράματος, ελπίδας, δύναμης για μια νέα πορεία στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και τον κόσμο!

Πηγή εφημ. "Το Παρόν"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί την ίδια πορεία με την Χρυσή Αυγή, όχι βεβαίως ως προς την ιδεολογία και τις μεθόδους, αλλά ως προς την έπαρση και την αλαζονεία

Φοβάμαι ότι μπαίνουμε πάλι σε πολιτική αστάθεια, και ίσως οι εκλογές που τις βλέπαμε σαν μακρινό ενδεχόμενο, να είναι κοντύτερα. Τα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στη βιασύνη τους για άλωση του κρατικού μηχανισμού, του περιορισμού των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του ελέγχου της κοινωνικής ζωής των πολιτών, παίρνουν αποφάσεις με ερασιτεχνικό τρόπο, εδραζόμενες «σε συμπλέγματα και χωρίς συναίσθηση», όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Είναι φυσικό να κάνουν λάθη, και μάλιστα τέτοια που αίρουν την ανοχή που έδειχναν μέχρι τώρα κοινωνικές ομάδες, με τον φόβο ότι η πολιτική αστάθεια που θα προέλθει από την πτώση της κυβέρνησης θα επιβαρύνει δραματικά την ήδη βεβαρημένη κατάσταση της ελληνικής οικονομίες, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειές της.

Όμως, ήδη άρχισαν οι αναλύσεις περί το αν αυτό που θα έρθει, θα είναι πράγματι χειρότερο από αυτό που βιώνουμε, επειδή η διάλυση του αστικού κράτους δεν περιορίζεται μόνον στην οικονομία, αλλά επεκτείνεται πλέον και σε άλλους τομείς. Η αλήθεια είναι, πως δύσκολα μπορεί να πει κάποιος, τι είναι αυτό που συμφέρει στον τόπο: Συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ή ανατροπή του και κυβέρνηση Μητσοτάκη με αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ;

Θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι αν σύσσωμη η σημερινή αστική αντιπολίτευση εφήρμοζε μια σωστή πολιτική και αποφάσιζε να συγκυβερνήσει, τότε θα υπήρχαν άλλες προοπτικές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται στα πραγματικά του ποσοστά. Ποιος θα διακινδύνευε όμως να καταστεί αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή;

Ο Ν. Παππάς κατάφερε ισχυρότατο πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ιδεοληπτική εμμονή του να «εκδικηθεί» τους «αεροπειρατές καναλάρχες», πλήγμα το οποίο μπορεί να αποβεί θανατηφόρο για το κόμμα του. Ο Ν. Παππάς, δεν είναι τυχαίο στέλεχος, είναι ουσιαστικώς συμπρωθυπουργός, με κάποιες φήμες να τοποθετούν στη ύπατη θέση του κόμματος τον πατέρα Παππά, επίσης βουλευτή. Η ενδεχόμενη πτώση του Ν. Παππά θα συμπαρασύρει και την κυβέρνηση.

Θα φανεί περίεργο αυτό που θα υποστηρίξω στη συνέχεια, αλλά παρακαλώ να μελετηθεί χωρίς προκατάληψη. Ο Ν. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν την ίδια πορεία με την Χρυσή Αυγή, όχι βεβαίως ως προς την ιδεολογία και τις μεθόδους, αλλά ως προς την έπαρση και την αλαζονεία που κατέλαβε στα στελέχη των δύο κομμάτων, τα οποία από την αφάνεια εκτοξεύτηκαν τόσο, ώστε να γίνουν και ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου.

Η Χ.Α. ξεκίνησε με απίστευτο δυναμισμό, με πολίτες να διεκδικούν το δίκαιό τους στο δημόσιο, που δεν το εύρισκαν ή καθυστερούσε αδικαιολόγητα, με την «απειλή» ότι θα το αναφέρουν στην Χ.Α. και η δουλειά τελείωνε αυθωρεί. Υπήρχε δηλαδή η εικόνα, πως έστω και με ανορθόδοξες μεθόδους, στα όρια ή παρά τω νόμω, υπήρχε ένα κόμμα στο οποίο μπορεί κάποιος να στηριχθεί. Ώσπου ήρθε η μοιραία στιγμή -σκόπιμη ή τυχαία, θα το βρει η δικαιοσύνη- και όλα γκρεμίστηκαν. Είναι το «νομοτελειακό λάθος» που πράττουν όλοι οι επηρμένοι - και όχι μόνον στην πολιτική.

Το ίδιο έπαθαν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, οι οποίοι έχοντες την στήριξη του διεθνούς παράγοντα, μιμήθηκαν το ΠΑΣΟΚ του 1981. Μόνον που τότε υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου που δεν εκοσμείτο μόνον από επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά είχε και μακρόχρονη πολιτική εμπειρία, ώστε συμβίβαζε τον λαϊκισμό με την διατήρηση του αστικού κράτους, παρά τις υπερβολές των πρασινοφρουρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν έχει Ανδρέα, αλλά προχωρεί και σε σοβιετικές πολιτικές, εντελώς ασύμβατες με την σημερινή διεθνή πραγματικότητα.

Ο δε Α. Τσίπρας, πέραν του επικοινωνιακού πλεονεκτήματος, δεν φαίνεται να κοσμείται από πολιτικές αρετές, αφού -πέραν των άλλων- κάθε υπουργός κάνει «του κεφαλιού» του, και εναντίον των αποφάσεων του πρωθυπουργού. Προφανώς και στέλνουν το μήνυμα ότι άλλοι, πίσω από τον Α. Τσίπρα, είναι ισχυρότεροι αυτού. Ας τολμούσε υπουργός επί ΠΑΣΟΚ να παραβεί την γραμμή Παπανδρέου.

Τι θα κάνει τώρα ο κ. Ν. Παππάς; Απείλησε εμμέσως ότι θα πάρει μαζί του και τον Α. Τσίπρα, δηλώνοντας πως δεν ασκεί προσωπική πολιτική, αλλά κυβερνητική. Θα επιδιώξει να μεταφέρει το παιχνίδι στο αντίπαλο γήπεδο, αλλά πόσες φορές μπορεί να επαναληφθεί αυτό με επιτυχία; Φαίνεται, ότι δυστυχώς για την πολιτική ηρεμία που έχει ανάγκη ο τόπος, σκοπεύει να εκδικηθεί όσους τον συνέλαβαν «κλέπτοντας οπώρας». Και επιτέθηκε ονομαστικά εναντίον ισχυρών παραγόντων της χώρας, και μάλιστα με δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς. («Αεροπειρατές, σκοτεινοί και δόλιοι» οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ).

Κάθε κίνησή του από τώρα και στο εξής, θα τον φέρνει και ένα βήμα πιο κάτω, επειδή αφενός λειτουργεί υπό το κράτος της οργής -να μη πω και του πανικού-, αφετέρου θα χάνει έναν-έναν τους υποστηρικτές του. Ακόμη, με την πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότερα στόματα θα ανοίγουν προς αποποίηση προσωπικών ευθυνών, όλο και περισσότερα στοιχεία θα έρχονται στο φως.
Και όταν σε πάρει η κάτω βόλτα…

Μακεδών
Πηγή Voria

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας υποβαθμίστηκε εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η υπό κατάρρευση οικονομία της χώρας θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφική οικονομική ζημιά και στην Ευρώπη, μεταδίδει η βρετανική Express.

Ο Οίκος Moody’s ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε την τουρκική οικονομία σε «σκουπίδια», πράγμα που αποτελεί τεράστιο χτύπημα στη χώρα που τελεί υπό καθεστώς πολιτικής, οικονομικής, στρατιωτικής, προσφυγικής και εμφυπολεμιακής κρίσης.

Ο Moody’s προειδοποιεί ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας θα συνεχίσει να χειροτερεύει για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια καθώς οι επενδυτές φοβούνται από όσα συμβαίνουν στη χώρα και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις είναι στάσιμες.
Η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα εύθραυστο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον και για αυτό η εξωτερική της ευπάθεια έχει αυξηθεί, τόσο κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών και περισσότερο πρόσφατα ως αποτέλεσμα των απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων και της ανασφάλειας που προκαλούν όλα αυτά στους επενδυτές.

«Αυτό έχει πιστωτικές επιπτώσεις για την Τουρκία, λόγω της εξάρτησής της από το ξένο κεφάλαιο», αναφέρει ο Moody’s.
«Ο κίνδυνος μιας αιφνίδιας, αποδιοργανωτικής αντιστροφής στις ροές ξένων κεφαλαίων, μια πιο ταχεία πτώση των συναλλαγματικών αποθεμάτων και, στη χειρότερη περίπτωση, μια κρίση του ισοζυγίου πληρωμών έχει αυξηθεί», τονίζει ο Moody’s.
Η αλήθεια είναι ότι και άργησαν να πουν την αλήθεια για την οικονομία «φούσκα» της Τουρκίας.
Μιας χώρας που έχει εμπλακεί σε ανταρτοπόλεμο στο εσωτερικό της με τους Κούρδους, έχει εισβάλει στη Συρία και στο Ιράκ, βίωσε στα μέσα του καλοκαιριού μια απόπειρα πραξικοπήματος που εξελίσσεται σε εμφυλιοπολεμική κατάσταση και να μην παραβλέπουμε την κρίση στις σχέσεις της με τη Ρωσία που της προκάλεσε τεράστια ζημιά στον τουρισμό και στις εξαγωγές.

Στην ίδια κατηγορία των «σκουπιδιών» υποβάθμισαν την Τουρκία η Standard & Poor’s και ο Fitch που την αξιολόγησε BBB-.
Σοβαροί οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι μια χώρα τόσο φτωχή και τόσο μεγάλη μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην Ευρώπη.

Ο Έλμαρ Μπροκ, Γερμανός δεξιός ευρωβουλευτής (της παρέας Μέρκελ – Σόιμπλε), επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πιστός στη γραμμή του προαιώνιου γερμανοτουρκικού άξονα (ο οποίος αφορά μόνο τα γερμανικά συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά), σε δηλώσεις του έδωσε την εντύπωση ότι κάποιοι (γερμανικοί;) κύκλοι θέλουν οπωσδήποτε αυτή τη νεο-οθωμανική Τουρκία στην Ευρώπη.
«Από τη γεωστρατηγική μας άποψη, είναι πιο σημαντικό να είναι η Τουρκία με το μέρος μας παρά στο στρατόπεδο κάποιου άλλου», είπε.
«Οι σχέσεις μας είναι ισχυρές και πρέπει να τις εμβαθύνουμε», συμπλήρωσε.

Είναι γνωστό ότι εάν κάποιος υπερασπίζεται με σθένος την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας είναι η Γερμανία.

Τουρκία και Γερμανία έχουν τα όνειρά τους, να ανασυστήσουν τις αυτοκρατορίες που έχασαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε που Γερμανία και Τουρκία ήταν δύο αυτοκρατορίες σύμμαχοι που πολεμούσαν ενάντια στις δυτικές δυνάμεις.

Η υποβάθμιση της Τουρκίας έρχεται μετά την επίσκεψη της Φεντερίκα Μογκερίνι και του Γιοχάνες Χαν στην Άγκυρα.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και o Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση συζήτησαν με τους Τούρκους για το Κυπριακό, για το θέμα της βίζας και σχετικά με την υποψηφιότητα της ισλαμιστικής νεο-οθωμανικής χώρας στην ΕΕ.

Η Τουρκία εκβιάζει από το 2015 την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις προσφυγικές ροές και ζητά ανταλλάγματα. Οι γερμανοκρατούμενες Βρυξέλλες, υπακούοντας στις εντολές του Βερολίνου, διαπραγματεύονται με την Τουρκία δήθεν στο όνομα της Ευρώπης αλλά στην πραγματικότητα για τα συμφέροντα της Γερμανίας.

Διαβάστε εδώ και τι μεταδίδει το Reuters: Moody’s cuts Turkey’s credit rating to ‘junk’ after coup

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


- Το Κράτος ελέγχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με εκατοντάδες παρεμβατικές «δραστηριότητες» τα δύο τρίτα της οικονομίας, αλλά ο οικονομικός αναλυτής πανηλίθιος σου λέει πως «είναι μικρό»...

- Είναι ουραγός στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας, 2 θέσεις ΚΑΤΩ από το Τατζικιστάν και οι αριστερόστροφοι αλλά… δεξιότσεποι ιδεοληπτικοί και πανάσχετοι πολιτικάντηδες, σου λένε πως είναι «νεοφιλελεύθερη».

- Απολιθωμένες νοοτροπίες (αυτο)χαρακτηρίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις.

- Ο πρόεδρος των εργαζομένων σε Δημόσια «επιχείρηση» είπε πως "η… «επιχείρηση» μέχρι το 2015 ήταν κερδοφόρα, για να μιλήσουμε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά σταμάτησε να είναι κερδοφόρα όταν... το Υπουργείο δεν του έδωσε την επιδότηση!"

- Έχει τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές και ταυτόχρονα την χαμηλότερη ανταποδοτικότητα φόρων.

- Ενώ της λείπουν 9 εκατομμύρια εργαζόμενοι για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό της σύστημα, άλλη μία… ολόκληρη Ελλάδα δηλαδή, βγάζει ΔΥ στη σύνταξη στα 55 και κάτω και μετά αναρωτιέται γιατί περικόπτονται οι συντάξεις.

- 55χρονος συνταξιούχος ΔΕΚΟτζής με σύνταξη 5,5 φορές τον βασικό μισθό της χώρας βγαίνει στα κανάλια και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα για τις περικοπές που «υπέστη».

- Κάποιος ισχυρίστηκε ότι έχει «περιουσία» ίση με 337% του ΑΕΠ της και κάποιοι τον πιστεύουν ακόμα.

- «Αμετανόητοι αναρχικοί» καίνε λεωφορεία ανενόχλητοι και εκείνη αλλάζει τα δρομολόγια.

- Το ερώτημα «γιατί παραμένουν αναξιοποίητα τα εκατοντάδες ακίνητα του δημοσίου ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε αδρά ενοίκια για να στεγάζονται διάφορες δημόσιες υπηρεσίες αμφιβόλου χρησιμότητας και ποιοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες εισπράττουν τα ενοίκια αυτά λειτουργώντας ως αχυράνθρωποι ποίων παραμένει αναπάντητο.

- 63 δήμοι από τους 912 συνολικά, δηλαδή το 14,50% και 61 κοινότητες από τις 119 συνολικά, δηλαδή το 60%, δεν είχαν υποβάλλει ποτέ οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του άχρηστου Κράτους.

- Το Κράτος ζητάει… 1 δις την εβδομάδα, ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, από άμεσους και έμμεσους φόρους, όσα ακριβώς ζητούσε το ’07, όταν η ανεργία ήταν μονοψήφιος αριθμός, το ΑΕΠ πλησίαζε τα 230 δις και η κατανάλωση ήταν τότε… όσο είναι το ΑΕΠ τώρα.

- Εκείνος που έχει πλαστό πτυχίο, αρχικά διορίζεται στο Δημόσιο και μετά… νομιμοποιείται, εκείνος που έχει αληθινό πτυχίο, αρχικά μένει άνεργος και μετά μεταναστεύει και εκείνος που δεν έχει καθόλου πτυχίο, αρχικά πολιτεύεται και μετά γίνεται Υπουργός Παιδείας.

- Το χαρτί της έγκρισης παροχής ρεύματος έχει πάνω του 19 σφραγίδες από όλες τις σχετικές και… άσχετες υπηρεσίες του άθλιου Κράτους των σφραγιδοφόρων.

- Χρειάζονται 3 χρόνια για την συγκρότηση ενός πειθαρχικού συμβουλίου και 10 χρόνια για να εκδοθεί η τελική κρίση για έναν πειθαρχικά υπόλογο δημόσιο υπάλληλο έως την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

- Όταν ερωτάται ο ηθοποιός – παραγωγός – πολιτικός για την σκανδαλωδώς ακριβή παραγωγή που κάνει για αυτόν το Κρατικό κανάλι (με τους… 49 προϊσταμένους και τους 48 τηλεθεατές που πληρώνει και υπερωρίες σε… υπεράριθμους) λέει πως «…του αξίζει» και η συνάδελφος του λέει πως «η ΕΡΤ… έχει λεφτά γιατί την πληρώνουν 10 εκ. Έλληνες»…

Η Ελλάδα είναι η χώρα που... Νομοτελειακά θα καταρρεύσει και δεν θα έχει ακόμα καταλάβει…

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Νίκου Ιγγλέση 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Μετά τους Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να γίνει ο πέμπτος μνημονιακός πρωθυπουργός της χώρας και να συνεχίσει το «θεάρεστο» έργο όλων των προηγούμενων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι για να πετύχει το στόχο του πρέπει να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό ένα διαφορετικό πρόγραμμα απ’ αυτό που υλοποίησαν οι προκάτοχοί του. Αλλιώς γιατί να τον προτιμήσουν οι πολίτες; Ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε το δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο και επί δυόμισι χρόνια εφάρμοζε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά τώρα έχει κάποιες «φαεινές ιδέες», χρήσιμες όμως προκειμένου να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, ο πρόεδρος της ΝΔ, πήγε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εξήγγειλε μια «Συμφωνία Αλήθειας» μεταξύ του ίδιου και του λαού. Μπορεί, προσώρας, η συμφωνία αυτή να υπογράφεται μόνο από το ένα των συμβαλλόμενων μερών, αλλά ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του έχουν ένα νέο αφήγημα να παραμυθιάζουν τους ιθαγενείς, πουλώντας «χάντρες και καθρεφτάκια» έναντι ψήφων.
Περιστολή των δαπανών του Δημοσίου και μείωση κάποιων φορολογικών συντελεστών είναι το «τυράκι» που δίνει στους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης, ελπίζοντας ότι αυτοί δε θα αντιληφθούν τη «φάκα». Ελπίζει ότι θα τον ψηφίσουν και θα παραμείνουν στη «φάκα» των Μνημονίων, των αξιολογήσεων, των προαπαιτούμενων, στη «φάκα» της Ευρωζώνης και του αέναου χρέους.
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών (20% τον πρώτο χρόνο και 10% το δεύτερο) εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ. Το μέτρο αυτό θα μειώσει τα έσοδα του Δημοσίου κατά περίπου 855 εκατ. ευρώ. Επίσης εξήγγειλε ότι ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% το δεύτερο). Το μέτρο αυτό επίσης θα μειώσει τα έσοδα κατά περίπου 262 εκατ. Μαζί με κάποιες ακόμη περικοπές φόρων (ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24 % στο 13%, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί κ.ά.) η απώλεια εσόδων θα ανέλθει σε 1,9 δις. ευρώ.
Επειδή όμως είμαστε εντός της Ευρωζώνης, επειδή δεν έχουμε εθνικό νόμισμα και το κράτος έχει απωλέσει τη δυνατότητα αύξησης της νομισματικής κυκλοφορίας, επειδή τα ελλείμματα απαγορεύονται «δια ροπάλου» από τους δανειστές, ο κ. Μητσοτάκης, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης, ανακάλυψε τη δυνατότητα περεταίρω μείωσης των εδώ και έξι χρόνια συρρικνούμενων δημοσίων δαπανών κατά 1,5 δις. ευρώ τον πρώτο χρόνο και κατά 2 δις. στη συνέχεια.
Η εξοικονόμηση δαπανών κατά τον πρόεδρο της ΝΔ θα προέλθει:
1. Από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 200 εκατ. ή κατά 12%. Σημειώνουμε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2016, θα ανέλθουν σε 1,7 δις. και είναι μειωμένες κατά 287 εκατ. έναντι του 2015 και κατά 143 εκατ. έναντι του 2014 που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός. Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται ενοίκια, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνα, μετακινήσεις προσωπικού, προμήθειες κλπ., όλων των υπουργείων. Μια ακόμη μείωση των καταναλωτικών δαπανών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει πολλές δημόσιες υπηρεσίες να «λειτουργούν» χωρίς ρεύμα και τηλεφωνικές συνδέσεις ενώ οι υπάλληλοι θα φέρνουν χαρτί και στιλό από το σπίτι τους.
2. Από τη «βελτίωση», όπως αποκαλεί ο κ. Μητσοτάκης τη συρρίκνωση, των αποτελεσμάτων των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης και των ΔΕΚΟ κατά 400 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2016, τα Νομικά Πρόσωπα επιχορηγούνται με 612 εκατ. ευρώ και οι ΔΕΚΟ με 307 εκατ., σύνολο 919 εκατ. ευρώ. Η μείωση της χρηματοδότησης κατά 44% (400 εκατ.) θα οδηγήσει στο κλείσιμο ή την υπολειτουργία μεγάλου αριθμού Νομικών Προσώπων, πολλά από τα οποία ασκούν κοινωνική πολιτική, ενώ οι ΔΕΚΟ και ιδιαίτερα οι συγκοινωνιακοί φορείς θα πρέπει να αυξήσουν τα τιμολόγιά τους (εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ.).
3. Από την αναστολή προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους κατά 150 εκατ. ευρώ. Επειδή όμως αυξήσεις στους μισθούς δε δίνονται από το 2010, το μέτρο αφορά σε μισθολογικές ωριμάνσεις (βαθμολογικές, χρόνου υπηρεσίας κλπ.) και θα προκαλέσει περεταίρω απαξίωση του Δημοσίου. Αντίθετα όταν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν λόγω 31.000 κενών θέσεων (1 νοσηλευτής για 40 ασθενείς) και όταν 200 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι κλειστές λόγω έλλειψης ειδικευμένων στελεχών, επιβάλλεται η πρόσληψη προσωπικού, που απαιτεί αύξηση δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη «Συμφωνία Αλήθειας».
4. Από τον «εξορθολογισμό» της κρατικής επιχορήγησης στα «ευγενή ταμεία» κατά 140 εκατ. Να σημειώσουμε ότι «ευγενή ταμεία» δεν υπάρχουν πια και η επιχορήγηση που δίνεται - σε κάποια από αυτά - οφείλεται στο ότι το κράτος έχει οικειοποιηθεί τις ασφαλιστικές εισφορές παρελθόντων ετών, εργοδότη και εργαζομένων, όπως π.χ. στο ταμείο προσωπικού της ΔΕΗ. Ο «εξορθολογισμός» αυτός θα προκαλέσει νέα μείωση συντάξεων. 
5. Από τη μείωση, κατά 140 εκατ. ευρώ, των δαπανών για τόκους εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Η μείωση των τόκων σημαίνει μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού από τις εγχώριες τράπεζες και αύξηση του δανεισμού από τον ESM και το ΔΝΤ, άρα μεγέθυνση του χρέους προς τους δανειστές.
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε μερικά ακόμη, αμφιβόλου αποτελέσματος, μέτρα μείωσης δαπανών (ισοδύναμα), προκειμένου να επιτύχει τον ισοσκελισμό της απώλειας εσόδων. Όλο αυτό το «μεγαλεπίβολο» σχέδιο, για τη σωτηρία της Ελλάδας, δεν προέκυψε μόνο από τους οικονομικούς «ογκόλιθους» του επιτελείου της ΝΔ, αλλά και από δημόσια διαβούλευση, στις αρχές του καλοκαιριού, στην οποία συμμετείχαν περίπου 25.000 οπαδοί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η «Συμφωνία Αλήθειας» είναι μια επικοινωνιακή φούσκα του προέδρου της ΝΔ για να δώσει την εντύπωση ότι διαφέρει σε κάτι από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στην πράξη καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση δεν μπορεί να υπάρξει, αφού και οι δυο δε θέλουνε να αμφισβητήσουν το πλαίσιο της Ευρωζώνης και τα Μνημόνια που αυτή επιβάλλει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «μας κάνει όλους φτωχότερους, ηττημένους, λιγότερο ελεύθερους». Αυτά έγιναν τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ τα δυόμισι χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι, κ. Μητσοτάκη, όσο κι’ αν κάποιοι θέλουν να τους κάνουν, με την αιχμή του δόρατος τα Μαζικά Μέσα, όχι Ενημέρωσης αλλά, Προπαγάνδας.
Οι δανειστές, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ που θέλει, όπως δήλωσε, να ξεχάσουμε το παρελθόν, δεν έχουν καμιά ευθύνη, το ίδιο και οι λάθος πολλαπλασιαστές του πρώτου Μνημονίου, το ίδιο και το PSI που έγινε με δυο χρόνια καθυστέρηση, για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα οι γαλλο-γερμανικές τράπεζες. Οι επικυρίαρχοι δανειστές έχουν σ’ όλα δίκιο κατά τον κ. Μητσοτάκη και απαιτούνται κι’ άλλες ακόμη «μεταρρυθμίσεις», έπειτα από έξι χρόνια «μεταρρυθμίσεων», μέχρις ότου εξοντωθεί τελείως ο ελληνικός λαός.
Δε γνωρίζουμε ποιες είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες του προέδρου της ΝΔ, αλλά γνωρίζουμε ότι οι επικυρίαρχοι δανειστές θέλουν να έχουν έτοιμη την εναλλακτική λύση όταν πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος των μνημονιακών αδιεξόδων και τη διάψευση των ελπίδων που είχε καλλιεργήσει. Μια εναλλακτική λύση που δε θα αμφισβητεί τα Μνημόνια, την Ευρωζώνη και το χρέος και δε θα διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά θα πουλάει φρούδες ελπίδες στους εξαθλιωμένους πολίτες για οικονομική ανάκαμψη, που όλο έρχεται αλλά ποτέ δε θα φτάνει.
Η «Συμφωνία Αλήθειας» είναι άλλη μια απόπειρα να επηρεαστεί η ψυχολογία των πολιτών, να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι τίποτα καλύτερο δεν είναι εφικτό και έτσι να συνεχιστούν αδιατάραχτα ο ολοκληρωτικός έλεγχος και η λαφυραγώγηση της ελληνικής αποικίας από το Δ΄ Ράϊχ.
*Ο Νίκος Ιγγλέσης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Η επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο» που κυκλοφορεί εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 23-9-2016

Πηγή GreekAttack


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Ξενοφών Μπρουντζάκης

Αριστερά είναι:
να σκίζεις το μνημόνιο των γερμανοτσολιάδων και να υπογράφεις ένα δικό σου - δέκα φορές απεχθέστερο.

Αριστερά είναι:
να κάνεις «σκληρές διαπραγματεύσεις» κόστους 100 δις…

Αριστερά είναι:
να λες την Τρόικα «θεσμούς» και να μετονομάζεις το ..Νταχάου της Αμυγδαλέζας «Νέο Χώρο».

Αριστερά είναι:
να καταργείς τον ΕΝΦΙΑ των γερμανοτσολιάδων και να επιβάλλεις έναν ακριβότερο - αλλά σοσιαλιστικό-ριζοσπαστικό.

Αριστερά είναι:
να καταγγέλλεις τους γερμανοτσολιάδες φωνάζοντας «ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και να τα δίνεις εσύ συντεταγμένα, δίχως διαμαρτυρίες, αυτοκτονίες και γενικά επεισοδιακές σκηνές.

Αριστερά είναι:
να καις τρεις ανθρώπους στην Μαρφίν, να τους καθυβρίζεις ενώ καίγονται και να αναρτάς με το εμπεδωμένο ηθικό πλεονέκτημα στο twitter «παιδιά, αν διαβάζει κανένας άνεργος, υπάρχουν τρεις θέσεις στην Μαρφίν»…

Αριστερά είναι:
να πουλάς την ΤΡΕΝΟΣΕ 45 εκατομμύρια και να καταγγέλλεις για ξεπούλημα τους Σαμαροβενιζέλους που την πουλούσαν 400 εκ.

Αριστερά είναι:
να είσαι εναντίον όλων των «νεοφιλελευθέρων» ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου αλλά υπέρ του χαρίσματος του δημοσίου στους ιδιώτες.

Αριστερά είναι:
να καταγγέλλεις την πώληση του Ελληνικού από τους γερμανοτσολιάδες και να το παραχωρείς εσύ με βάση μια μνημειώδη ανάλυση-τοποθέτηση του Αριστείδη Μπαλτά.

Αριστερά είναι:
να κλείνεις το MEGA της διαπλοκής που σε 25 χρόνια πήρε 98 εκατομμύρια (εξυπηρετούμενα και με εγγύηση το πρώτο κανάλι της χώρας) και να δίνεις 77 εκατομμύρια σ’ έναν καναλάρχη (δίχως κανάλι) με εγγύηση βοσκοτόπια.

Αριστερά είναι:
Να καταπολεμάς την διαπλοκή με αγνά παρθένα υλικά της φύσης: βοσκοτόπια, γίδια ,πρόβατα και σανό!

Αριστερά είναι:
Να καταργείς τον «αντιδραστικό» Επιτάφιο του Περικλή για να εισάγεις τα κατορθώματα του Εμφυλίου.

Αριστερά είναι:
να ξεπουλάς μαζικά, όπως – όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Δημόσιες Συγκοινωνίες, να καθαγιάζεις την Αμυγδαλέζα, να δίνεις στον Ερντογάν τους αιτούντες άσυλο φυγάδες και να μην ανοίγει ρουθούνι, γιατί το πεζοδρόμιο είναι επιτέλους την εξουσία!

Πηγή "Το Ποντίκι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Θυμᾶστε τίς ἀνακοινώσεις τῶν (φερομένων ὡς) κυβερνώντων ((παππᾶ, γεροβασίλη) γιά τήν «προστασία τοῦ Τύπου», γιά τόν ἔλεγχο τοῦ διαδικτύου καί κυρίως γιά τόν ἔλεγχο τῆς πληροφορίας;
Ἔ… συνέβη… Ὄχι ὅπως μᾶς τὸ εἶπαν, ἀλλὰ ὅπως το ἐννοοῦσαν.
Τέσσερις τηλεοπτικὲς ἄδειες, διὰ χειρὸς παππᾶ, μὲ …«εἰδικοῦ τύπου» διαδικασίες, γιὰ νὰ μποροῦν νὰ …«ἐκφράζονται» κατ’ ἀποκλειστικότητα οἱ κρατοῦντες.
Ἐκει «κολλᾶ» καὶ ἡ …«ἀποκλειστική» ἐνημέρωσις τοῦ «Ἀθηναϊκοῦ Πρακτορείου Εἰδήσεων» ποὺ ἐμφανίζει ὅ,τι θέλει, ὅπως τὸ θέλει, ὅταν τὸ θέλῃ καὶ ἐγείρει «δικαιώματα προστασίας τοῦ πολιτεύματος» καὶ συλλήψεις δημοσιογράφων (σύλληψις Χίου) γιὰ …«πανωκαβαλίκια»!!!

Θυμᾶστε τό τί συνέβη στήν Νέα Ὑόρκη μέ τούς δημοσιογράφους πού δέν συνελήφθησαν ἀλλά πού λύσσαξε τό «Ἀθηναϊκό Πρακτορεῖον Εἰδήσεων» γιά τήν σύλληψίν τους;
Ἔ, αὐτὸ εἶναι τὸ ἐπίπεδον τῆς ἀντιληπτικότητος καὶ τῆς «ἐνημερώσεως» ποὺ οἱ (φερόμενοι ὡς) κρατοῦντες μᾶς ἐπιφυλάσσουν καὶ θεωροῦν πὼς μᾶς ἀξίζει νὰ ἔχουμε.

Ἀνατομία μίας (κατασκευασμένης) εἰδήσεως

Θυμᾶστε τό τί συνέβη στήν Μυτιλήνη καί στήν Χῖο καί στήν Λέρο καί σέ ὅποιαν ἄλλην πλευρά τῆς χώρας», ποὺ ὑποκινῶνται ἐπεισόδια ἀπὸ Μ.Κ.Ο. καὶ «ἀλληλεγγύους κατὰ τῶν Ἑλλήνων, καταστρέφοντας τὶςτελευταίες δομὲς ποὺ ἀκόμη στέκονται ὄρθιες, ἀλλά πού ὅλα τά ἐπίσημα μέσα παραπληροφορήσεως οὔτε εἶδαν οὔτε ἄκουσαν καί οὔτε θέλουν νά γνωρίζουμε;


Ψεύδους …«ἐνημέρωσις»!!!

Ἰσραηλινὸ …«καλωσόρισμα» στὴν Λέσβο!!!

Πραγματικοὶ πρόσφυγες ποὺ ἀπειλοῦνται ἀπὸ λαθροεισαγωμένους!!!

Ἔ, αὐτὸ εἶναι ἡ ἐνημέρωσις ποὺ ἐλέγχεται ἀπὸ τὶς Μ.Κ.Ο. τοῦ Soros καὶ τοῦ Ἰσραῆλ. Στόχος ἡ ἐφησυχασμός μας γιὰ νὰ μᾶς κομματιάσουν ἐν τελῶς, πιάνοντάς μας στὸν ὕπνο.

Γιατί ὅμως χρησιμοποιῶ τό ζήτημα τῆς παραπληροφορήσεως γιά νά χαρακτηρίσω ὡς «κόκκινη χουντίτσα» τό σημερινό (ἀλλὰ κι αὐριανὸ καὶ μεθαυριανό) καθεστώς;
Διότι κάπου μέσα μας, ὡς κοινωνία, ἀκόμη ἐλπίζουμε στὰ …«δίκαια τῆς ἀριστερᾶς» καὶ τοῦ σοσιαλισμοῦ, ἐφ΄ ὅσον βάζουμε ἀνελιπῶς τὰ εἰσαγωγικὰ στὸ «ἀριστερά», γιὰ νὰ μὴν ἀποδεχθοῦμε πὼς ὁ πραγματικὸς στόχος τῆς νέας (καὶ παλαιᾶς) τάξεως πραγμάτων εἶναι ἡ κομμουνιστικοποίησις τῶν κοινωνιῶν μας.
(Μάλιστα, εἰδικῶς γιὰ κάποιες περιοχὲς τῆς χώρας, ποὺ ἔχουν …παραδοσιακῶς ἀριστερὰ συνείδησιν, τὸ ζήτημα λαμβάνει ἀκόμη πιὸ μεγάλες διαστάσεις, ἐφ΄ ὅσον ὁ πατριωτισμός τους εἶναι ὁλίγον …κόκκινος-ἢ ῥοζουλὶ κι ὄχι διάφανος κι ἄχρωμος!!!)

Κομμουνιστικοποίησις τῶν κοινωνιῶν μας σημαίνει ἐξακολούθησις τοῦ ἰδίου τρόπου ἀπολύτου ἐλέγχου τῶν πτωχοποιημένων λαῶν, ἀπὸ τοὺς ἰδίους …«περιουσίους», ὑπὸ τὸ πρόσχημα τῶν …δημοκρατικῶν πολευμάτων καὶ τοῦ σοσιαλισμοῦ.
Πρὸς τοῦτον καὶ ἡ «Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωσις» κατὰ τὸ «Σοβιετικὴ Ἕνωσις».

Ἡ Κόκκινη, Σιωνιστικὴ καὶ ῥατσιστικὴ Ῥωσσία τῶν τραπεζιτῶν καὶ τοῦ Τρότσκυ.

Ἀγνοοῦμε καὶ ἀρνούμεθα νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς ὅλα αὐτὰ τὰ περὶ «δημοκρατίας», «ἀμεσοδημοκρατίας» καὶ λοιπῶν παπαρολογιῶν σκηνοθετῶνται, ὀργανώνονται, προωθοῦνται, χρηματοδοτοῦνται, ὑποστηρίζονται καὶ ἐντέλονται ἀπὸ τὸν Soros.


Ὁ Soros ἀπαιτεῖ «ἄμεση δημοκρατία».
Σοσια-λΗστές!!!

Καὶ προωθοῦνται ἀπὸ αὐτὸ τὸ ὑβρίδιον διότι εἶναι εὐκολότερον νὰ ἐλέγχουν τὶς ἀνθρωπομάζες, ὅταν αὐτὲς πιστεύουν πὼς αὐτοκυβερνῶνται, μὲ τὴν βοήθεια πάντα καὶ τὴν ὑποστήριξιν τῶν ἱερατείων καὶ τῶν κομματικῶν μηχανισμῶν.
Ἄλλως τέ… Ἕνα ἀπὸ τὰ πρῶτα σημεῖα ποὺ ἀκύρωσαν, ἦταν ὁ ἔλεγχος τῶν ἐκλογῶν, μέσῳ τῆς ψηφοφορίας, διὰ χειρὸς «Singular», ποὺ ἀπὸ τὸ Ἰσραὴλ ἀποφασίζει γιὰ τὰ ἐκλογικά μας ἀποτελέσματα.


Ἀποχαιρετοῦμε καὶ τὸ ἐκλογικὸ δικαίωμα!!!

Πρὸς τοῦτον καὶ τόσα κόμματα… Πρὸς τοῦτον καὶ τόση, ἐξ ἀνάγκης, συσπείρωσις γύρω ἀπὸ κάθε εἴδους ἱερατεῖον, αὐτῶν ποὺ αἰσθάνονται τὴν ἀνάγκη γιὰ …ἔξωθεν βοήθειες.
Πρὸς τοῦτον καὶ ἡ ὤθησίς μας, ἐν ἀγνοίᾳ μας, στὴν πανθρησκεία.

Δὲν εἴμαστε ἠλίθιοι. Οὔτε ἁπλῶς λοβοτομημένοι.
Ἄῤῥωστοι εἴμαστε. Πάσχουμε. Πάσχουμε βαρειά.
Πάσχουμε διότι ἐλπίζουμε καὶ δίδουμε πιστώσεις χρόνου στὰ τρωκτικά…
Μὰ τὸ σκηνικὸ εἶναι ἔτσι στημένο, πού, θεωρητικῶς, δὲν μποροῦμε παρὰ μόνον νὰ συνυπογράφουμε κάθε φορὰ γιὰ τὴν γενοκτονία μας.

Ἡ ἐνημέρωσις, ἀρχὴ καὶ τέλος τῆς συνειδητοποιήσεως τοῦ ποιοί, πῶς καὶ γιατὶ μᾶς παραμυθιάζουν, εἶναι στὰ χέρια τους.
Οἱ πράκτορες, οἱ τραπεζίτες καὶ οἱ διαπλεκόμενοι (φερόμενοι ὡς) πολιτικοὶ στὶς θέσεις τους, ὑπάκουοι καὶ ΝΑΙναῖκοι.
Οἱ Μ.Κ.Ο. ἐλέγχουν τοὺς νόμους, τὰ σύνορα καὶ τὰ ταμεῖα μας.
Οἱ τραπεζίτες κρατοῦν τοὺς πάντες καὶ τὰ πάντα μὲ «γερὰ χαρτιά», ποὺ ἀφοροῦν κυρίως στὸ εἶδος τῶν ἐλεγχομένων, γιὰ νὰ μποροῦν ἀνενόχλητοι νὰ μᾶς ἐπιβάλουν τὴν τραπεζική τους δικτατορία, μὲ τὸν μανδύα τῆς «ἀμεσοδημοκρατίας» τους.
Ἡ δικαιοσύνη …βολεύεται στὸ νὰ σφυρίζῃ ἀδιάφορα γιὰ τὰ ἐγκλήματα.
Οἱ ἐγκληματίες, οἱ πραγματικοὶ ἐγκληματίες, κυκλοφοροῦν ἐλεύθεροι, δίχως φόβο τιμωρίας καὶ συμμετέχουν στὴν ὁλοκλήρωσιν τοῦ ἐγκλήματος.
Ἡ Ἡνωμένη Εὐρώπη τους ψυχοῤῥαγεῖ μέν, ἐξακολουθεῖ δὲ νὰ ὁδηγῇ τοὺς εὐρωπαϊκοὺς λαοὺς στὴν ἐξαθλίωσιν τῆς κομμουνιστικοποιήσεως.
Ἡ ἀ-παιδεία τους συστηματικά, ἐδῶ καὶ δεκαετίας, δημιουργεῖ στρατιὲς γενιτσάρων, ἀπολύτως ἐλεγχομένους ἀπὸ τὶς κομματικές τους κρεατομηχανές.
Ἡ κομμουνιστικοποίησις, ἐκτὸς ἀπὸ τὸν ἀπόλυτο ἔλεγχο, ἐγγυᾶται καὶ τὴν ἀπόλυτον ἐξαθλίωσιν, σὲ ἠθικό, κοινωνικὸ καὶ πνευματικὸ ἐπίπεδον, μὲ στόχο φυσικὰ τὸ κομμάτιασμα τῶν χωρῶν, τὴν ἀποσάθρωσιν τῶν κοινωνιῶν καὶ τὴν ἀπόλυτο ἐπικράτησίν τους.
Οἱ δορυφόροι τους ἐλέγχουν καὶ καταγράφουν τὰ πάντα.
Τὰ δημόσια ἀγαθά, νερό, ἀέρας, τροφή, περνοῦν στὸν ἔλεγχο τῶν ….«περιουσίων» μὲ νομομαγειρέματα.
Οἱ παπαγάλοι κραυγάζουν ἐναντίον μας, μὲ κάθε ἀφορμή…
….κι ἐμεῖς παρακολουθοῦμε, ἀνυποψίαστοι γιὰ τὸ πραγματικὸ ἔγκλημα ποὺ διαπράττεται εἰς βάρος μας, τοὺς ἐγκληματίες νὰ κυκλοφοροῦν ἀνενόχλητοι, νὰ μᾶς κουνοῦν τὸ δάκτυλο κι ἐπὶ πλέον νὰ μᾶς ἀπειλοῦν.

‘Υπάρχουν ἐλπίδες;
Ὄχι, ὅσο παραμένουμε, ἀκόμη καὶ σὲ μικρὸ τμῆμα τῆς κοινωνίας μας, πρόθυμοι γιὰ προσκυνήματα ἢ ὅσο ἐναποθέτουμε σὲ αὐτοὺς τὴν σωτηρία μας.
Ἡ ἀμφισβήτησις, ἡ ἄρνησις καὶ τελικῶς ἡ ἀνατροπή τους εἶναι στάδια πού, θέλουμε δὲν θέλουμε, θὰ ὑποχρεωθοῦμε νὰ τὰ περάσουμε συνολικῶς.
Ὅσοι τὰ ἀρνοῦνται ἁπλῶς θὰ μείνουν …ἐκτός!!!
Μὰ θὰ τὰ περάσουμε ὅλα, ἕνα πρὸς ἔνα, ἐκεῖνα τὰ στάδια ποὺ ἀπαιτοῦνται γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ βιώσουμε ἀφ΄ ἑνὸς τὴν κομμουνιστικοποίησίν μας, νὰ τὴν σιχαθοῦμε ἀφ΄ ἑτέρου, γιὰ νὰ τὴν ἀκυρώσουμε.

Φιλονόη

Υ.Γ. Ἐπαναλαμβάνω, γιὰ μίαν ἀκόμη φορά. Ἄλλο ἡ ὑπερπληροφόρησις κι ἄλλο ἡ ἀληθὴς πληροφορία. Ἄλλο ἡ γνώσις κι ἄλλο ἡ φήμη. Ἄλλο ἡ ἐλευθερία κι ἄλλο ἡ τραπεζικὴ ἐλευθεριότης.

Πηγή "Φιλονόη και Φίλοι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου