Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Απρ 2014

Γράφει ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος*

“Η Έμμεση στρατηγική επιδιώκει αποτέλεσμα όχι με στρατιωτική νίκη αλλά με έμμεσες ενέργειες στον διπλωματικό, πολιτικό και οικονομικό τομέα”.

Είναι σίγουρο ότι θα τρίβουν τα χέρια τους και θα χαμογελούν οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής από το θλιβερό θέαμα που παρουσιάζει η ελληνική πολιτική σκηνή στα τηλεοπτικά παράθυρα λόγω της επιλογής και στην συνέχεια αποπομπής υποψηφίων από τη μουσουλμανική μειονότητα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις τοπικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Για μία ακόμη φορά οι μικροκομματικοί υπολογισμοί οι ιδεοληψίες και το κυνήγι των ψήφων μετέτρεψαν σε θλιβερό και εθνικά επικίνδυνο κάτι το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αποτελεί προϊόν σοβαρών και υπεύθυνων πολιτικών διεργασιών το οποίο δεν θα έστελνε “αέρα στα πανιά” στους σχεδιασμούς του τουρκικού προξενείου. Δεν είναι δυνατόν πολιτικοί παράγοντες να μην γνωρίζουν ότι η παρουσία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων της Συνθήκης της Λωζάνης και ειδικότερα της εξαιρέσεώς της από την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών με αντιστάθμισμα την αντίστοιχη εξαίρεση των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου και η φυλετική σύνθεση της μειονότητας είναι, κατά βάση τριπλής προελεύσεως. Οι Τουρκογενείς, αποτελούν το 47, 37%, οι Πομάκοι το 31,58% και οι Αθίγγανοι το 21,05% των μουσουλμάνων της Θράκης.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η αποτυχία της Ελληνικής πολιτικής μέχρι τώρα να προστατεύσει την μουσουλμανική μειονότητα και ειδικότερα τους Πομάκους και Αθιγγάνους τους έστειλε και τους στέλνει στην αγκαλιά του τουρκικού προξενείου. Οι μικρόμυαλοι πολιτικά πρέπει να κατανοήσουν τον τουρκικό σχεδιασμό τον οποίο Ελληνικές υπηρεσίες (ΥΠΕΞ-ΕΥΠ) παρακολουθούν και αξιολογούν τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Θράκης τα οποία ενδέχεται να αποδειχθούν κρίσιμες παράμετροι στο γεωπολιτικό παιχνίδι της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών αυτών από την στιγμή που η κυβέρνηση της Πρίστινας ανακήρυξε την ανεξαρτησία του Κοσόβου εμφανίστηκαν και συνεχίζουν να εμφανίζονται ηλεκτρονικά μηνύματα προερχόμενα από κεντρική περιοχή της Θράκης τα οποία συνδέουν τις εξελίξεις στο Κόσοβο με την “Ανεξάρτητη Θράκη”. Συγκεκριμένα διακινούνται στη Θράκη μηνύματα και δημοσιεύματα τα οποία καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την διασφάλιση των συμφερόντων τους.

Χαρακτηριστική επίσης είναι η προβολή στα γραφεία των ενώσεων των πολιτιστικών συλλόγων σε ξένες εφημερίδες και στο διαδίκτυο της σημαίας της “3ης Τούρκικης Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Θράκης». Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί στη σημαία ενώ δεσπόζει η ημισέληνος με τρία αστέρια το ένα κάτω από το άλλο που συμβολίζουν την Τουρκική Δημοκρατία την “Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και την οραματιζόμενη . Υπάρχει και o εθνικός ύμνος της “Ανεξάρτητης Θράκης” από τουρκικό κείμενο του 1913 στον οποίο ξεχωρίζουν εκφράσεις όπως «…αυτά τα μέρη όπου πατάς είναι γεμάτα με δοξασμένους πεσόντες ήρωες…», «…στην πατρίδα πνέει ο άνεμος της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας…».

Το ερώτημα που τίθεται είναι μπορεί να δημιουργηθεί μια “Ανεξάρτητη Θράκη” στα βήματα του Κόσοβου στη Θράκη;

Η απάντηση είναι ότι μπορεί να συμβεί αφού ήδη εφαρμόζεται συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας το οποίο σε γενικές γραμμές αποσκοπεί:

Στην αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας ως μιας ενιαίας τουρκικής κοινότητας σε μια ενιαία εδαφική βάση με την κατά το δυνατόν επέκταση της βάσης αυτής μέχρι τα σύνορα ώστε να δημιουργηθεί εδαφική συνέχεια με την Τουρκία.

Την συνένωση όλων των μουσουλμανικών μειονοτήτων περιλαμβανόμενων των πομάκων και αθίγγανων ώστε να αποκτήσουν τούρκικη συνείδηση και να θεωρήσουν την Τουρκία μητέρα πατρίδα τους

Αναβάθμιση της μουσουλμανικής μειονότητας σε τουρκική, πρόσφατο παράδειγμα η αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τούρκικής της μουσουλμανικής ένωσης Ξάνθης.

Πυκνές επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων δείχνοντας ότι η Τουρκία μόνο και όχι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Παροχή δανείων για αγορά γης από τα υποκατάστημα της τούρκικης τράπεζας( Ziraat Bankasi) στην Κομοτηνή και Ξάνθη.

Για να επιτύχει όλα αυτά η Τουρκία δαπανά μεγάλα ποσά μέσω του Τουρκικού Γενικού Προξενείου Κομοτηνής το οποίο επέλεξε τώρα να κάνει επίδειξη δύναμης στις ευρωεκλογές του 2014 κατεβάζοντας το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB) που είχε ιδρύσει ο μακαρίτης αυτονομιστής Σαδίκ. Παράλληλα άσκησε πιέσεις ώστε οι μουσουλμάνοι βουλευτές πολιτευτές και παράγοντες να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στα ευρωψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων στα οποία ανήκουν. Το τουρκικό προξενείο έχει υιοθετήσει στόχους και μεθόδους που δεν συνάδουν με τις αρμοδιότητες του χωρίς ίχνος νομιμότητας καμία ανεκτικότητα απέναντι στις ετερόκλητες εθνοτικές ομάδες καθώς επίσης και κανένα σεβασμό απέναντι στην εθνική κυριαρχία του φιλοξενούντος κράτους.

Μετά από όλα αυτά δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει και να καταργήσει άμεσα το τουρκικό Γενικό Προξενείο στην Κομοτηνή και να περιορίσει κάθε πράξη υπονομευτική από στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Να εξασφαλίσει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας ειδικά των Πομάκων και Αθιγγάνων ώστε να μη καταστούν θύματα του τουρκικού προξενείου όπως οι Τουρκοκύπριοι που αναγκάζονται να εγκαταλείπουν την Κύπρο υπό την πίεση των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής και τέλος ενα πρόγραμμα πολιτιστικής –εκπαιδευτικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της περιοχής

Η πολιτική αυτή σύμφωνα με τους πιο έμπειρους Έλληνες διπλωμάτες που ασχολήθηκαν χρόνια με την Θράκη πρέπει να γίνει γνωστή στα διεθνή φόρα ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει πλέον πως η Τουρκία έχει οποιοδήποτε δικαίωμα να αναμειγνύεται σε θέματα ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

*Ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος είναι Ταξίαρχος(εα)
κάτοχος ΜΑ .Διεθνείς Σχέσεις 
και PhD. Επιχειρησιακή Οργάνωση

Πηγή OnAlert

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  • Χυδαίο αλισβερίσι της Ελληνικής κυβέρνησης και του τουρκικού προξενείου για τα «ψηφαλάκια»
  • Μία «προβοκάτσια» που έγινε σε αυθαίρετο κτίσμα
  • Για το παράνομο κτίσμα έχει ενημερωθεί και ο κ. Σαμαράς
  • Ποιος μειονοτικός Δήμαρχος έχει την υπογραφή Σαμαρά για διαγραφή προστίμου για παράνομο τζαμί;
Γράφει η Έλλη Μητακίδου

Η προσπάθεια εκτουρκισμού των Ρομά στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο με την ανέγερση ενός αυθαίρετου τεμένους στην οδό Άβαντος, συνοικία στην οποία διαμένουν Ρομά. Καθώς ο στόχος επετεύχθη, με την απροκάλυπτη συνέργεια του ελληνικού κράτους, σειρά έχει η προσπάθεια πυροδότησης του κλίματος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
Στις 13 Απριλίου ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού πετάχτηκε στον αύλειο χώρο του τεμένους (ενός μικρού δωματίου) που βρίσκεται στην οδό Άβαντος. Όπως είναι φυσικό, ο Σύλλογος Θρησκευομένων Μουσουλμάνων Αλεξανδρούπολης αντέδρασε άμεσα, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του. Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο χοίρος για τους μουσουλμάνους θεωρείται ακάθαρτο ζώο.
«Μόλις είδαμε αυτό το περιστατικό πάθαμε σοκ. Είναι η μεγαλύτερη προσβολή που μας έχει γίνει. Εμείς εδώ κάνουμε τα πέντε ναμάζια της μέρας και διδάσκουμε στα παιδιά μας το Κοράνι. Απορρίπτουμε αυτή την άσχημη πράξη, την καταγγέλλουμε και ζητάμε την σύλληψη των δραστών», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σελίμ Χασάνογλου.
Το περιστατικό, όμως, «μυρίζει» περισσότερο προβοκάτσια παρά ανοησία, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το «βολικό» περιστατικό χρησιμοποιήθηκε άμεσα από τον πρόεδρο του DEB, που πήγε κατευθείαν στην περιοχή για να… στηλιτεύσει το γεγονός. «Ύστερα από αυτή την επίθεση, ο λαός μας θα αντιληφθεί καλύτερα τον λόγο για τον οποίο μετέχουμε στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά…

Επιχείρηση εκτουρκισμός…
Οι μουσουλμάνοι στην Αλεξανδρούπολη είναι στην πλειοψηφία τους Ρομά. Αυτή την πληθυσμιακή ομάδα, που θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι τουρκογενείς θεωρούν υποδεέστερη, έβαλε στο μάτι ο προηγούμενος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς. Ας σημειωθεί ότι οι Ρομά στην Αλεξανδρούπολη πορεύονταν όλα αυτά τα χρόνια μακριά από τη «σκιά» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, πολλές φορές μάλιστα και κόντρα στις ό,ποιες «επιταγές» του. Αυτή την εικόνα προσπάθησε και εν πολλοίς άλλαξε ο προηγούμενος τούρκος πρόξενος, λίγο πριν αποχαιρετήσει τη θέση του στην Κομοτηνή, χρησιμοποιώντας τη θρησκεία (το ισλάμ αποτελεί το πάγιο εργαλείο των τουρκικών υπηρεσιών και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής).
Καταρχήν έφτιαξε έναν σύλλογο, τον λεγόμενο Σύλλογο Θρησκευομένων Μουσουλμάνων Αλεξανδρούπολης και τοποθέτησε ως πρόεδρό του τον επίσης Ρομά Σελίμ Χασάνογλου. Φρόντισε, βεβαίως, ο συγκεκριμένος να αποκτήσει… ερείσματα στο τουρκικό προξενείο, να έρχεται σε επαφή με τους συνεργάτες του, ενώ κατά διαστήματα του έκανε και την τιμή να τρώει μαζί του…
Ο «εκλεκτός» Ρομά του προξενείου έπρεπε, σε πρώτη φάση, να φέρει τους Ρομά στον Σύλλογο, κάτι που επετεύχθη με τη γνωστή μέθοδο της οικονομικής αλλά και κοινωνικής, σε έναν βαθμό, μέριμνας, αλλά και να κινήσει τις διαδικασίες (ή να φαίνεται ότι τις κινεί) για την ανέγερση ενός τζαμιού.

Ένα παράνομο κτίσμα
Τον Ιούλιο του 2012 ξεκίνησε η ανέγερση του αυθαίρετου κτίσματος, επί της οδού Άβαντος, όπου κατοικούν οι Ρομά, κοντά στην έξοδο της πόλης και δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές. Έναν μήνα αργότερα περίοικοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι επρόκειτο για παράνομο κρίσμα, ωστόσο το περιπολικό που στάλθηκε άρχισε να ψάχνει χιλιόμετρα μακριά από την οδό Άβαντος… στο χωριό Άβαντα, αμιγώς κατοικημένο από χριστιανικό πληθυσμό…
Οι πολίτες, που άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, ζήτησαν εξηγήσεις από τις δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες όχι μόνο κώφευσαν, αλλά ενθάρρυναν προς την εξέλιξη των εργασιών. Όταν κάποιοι απευθύνθηκαν στον τότε αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, ο ίδιος απλώς αρκέστηκε να αντικρούσει τα καταγγελλόμενα με τα εξής «μεγαλειώδες»: «Τόσα αυθαίρετα υπάρχουν στην περιοχή»…

Επιστολή προς Σαμαρά
Οι υπηρεσίες συνέχισαν να ενθαρρύνουν την ανέγερση του αυθαίρετου κτίσματος, ακολουθώντας προφανώς εντολές της δημοτικής αρχής, ενώ η φήμη ότι δεν πρόκειται για τζαμί αλλά για ένα δωμάτιο πλύσης νεκρών ήρθε για να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Η φήμη είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αφού τέτοιο οίκημα ήδη είχε κατασκευαστεί στα νεκροταφεία.
Αγανακτισμένος πολίτης, επώνυμα, έστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση, αλλά απάντηση δεν πήρε ποτέ…

«Νομιμοποίηση» του αυθαιρέτου
Η φασαρία που προκλήθηκε, ωστόσο, οδήγησε σε διαδικασίες… νομιμοποίησης του αυθαιρέτου. Το κτίσμα «τακτοποιήθηκε» με ψευδή στοιχεία σχετικά με τον χρόνο που ανεγέρθηκε (το εμφάνισαν παλαιότερο) και τελικά νομιμοποιήθηκε αλλά… αναβαπτιζόμενο ως «ιδιωτική οικία» και όχι ως «λατρευτικός χώρος».
Το πότε κτίσθηκε αποδείχθηκε με μάρτυρες, όσο για το αν η άδεια δόθηκε σε «οικία» και όχι σε «λατρευτικό χώρο», αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τη δήλωση του Χασάνογλου στα ΜΜΕ μετά το περιστατικό με τη γουρουνοκεφαλή: «…Εμείς εδώ κάνουμε τα πέντε ναμάζια της ημέρας και διδάσκουμε στα παιδιά μας το Κοράνι…»

Το παιχνίδι χάνεται εκ των έσω…
Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, δυστυχώς, ότι αυτή η σκανδαλώδης συμπεριφορά υπαγορεύθηκε από ψηφοθηρικούς λόγους. Τα ρομανί… ψηφουλάκια καθόλου ευκαταφρόνητα δεν μπορούν να θεωρηθούν στη δημοτική κάλπη.
Μπροστά σε αυτόν τον… υψηλό στόχο, τα εθνικά ζητήματα αλλά και η επεκτατική πολιτικής της Τουρκίας, αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες…
Πηγή «Το Παρόν»

Η προβοκάτσια και η συγκάλυψη από τον Σαμαρά σε παρανομία άλλου τζαμιού

Βέβαια, η προβοκάτσια για την περίπτωση της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη προκύπτει και από το γεγονός πως κανείς από τους κατοίκους του οικισμού δεν είδε κάποιον να έρχεται και να φεύγει από το τζαμί. Αν αναλογιστούμε το μη σταθερό ωράριο κινητικότητας των Ρομά (λόγω ιδιαιτεροτήτων των επαγγελματικών τους ενασχολήσεων), οι υποψίες στρέφονται σε κάτοικο του οικισμού που έχει πολύ καλές σχέσεις με το DEB και με ανθρώπους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Είναι όμως, η περίπτωση της παράνομης ανέγερσης με τις "ευλογίες" του ελληνικού κράτους η μοναδική περίπτωση ή υπάρχουν και άλλες; Μία περιήγηση στην Θράκη θα αποδείξει πως την τελευταία 20ετία έχουν χτιστεί δεκάδες αν όχι εκατοντάδες τζαμιά. Και όλα αυτά... παράνομα, ή για την ακρίβεια, με την κάλυψη των ελληνικών υπηρεσιών, δηλαδή των Ελληνικών κυβερνήσεων. Και αυτή η σιωπηλή υποβοήθηση ανέγερσης νέων τεμένων (κυρίως) αποτελεί ένα επί της ουσίας έγκλημα των μεγάλων κομμάτων που είχαν συνδιαλλαγή με το τουρκικό προξενείο ή τους ανά την Θράκη ανθρώπους του, με αντίτιμο της ψήφους.  

Μία τέτοια τάση για συγκάλυψη παρανομιών ή τουλάχιστον μία (μόνο;) κατ' εξαίρεση συνδιαλλαγή σχετικά με παράνομες ανεγέρσεις ή επιδιορθώσεις τζαμιών φαίνεται πως έχει και ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ή τουλάχιστον, κάτι τέτοιο προκύπτει από «διαρροές» μειονοτικού Δημάρχου της Θράκης, ο οποίος έχει ισχυριστεί στο στενό φιλικό του περιβάλλον πως «έχει δεμένο τον Σαμαρά» από υπογραφή που φέρεται να έβαλε σε έγγραφο ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, και με βάση την οποία υπόσχεται πως θα διαγράψει ή δεν θα εισπράξει υψηλό πρόστιμο ελληνικών υπηρεσιών σχετικά με παράνομες εργασίες επιδιόρθωσης ενός τεμένους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός έχει βουβαθεί για θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά και δη τις δραστηριότητες που αναπτύσσει ο τούρκος πρόξενος αλλά και άλλοι «παράγοντες» του τουρκικού κράτους στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης.
Εάν η συγκεκριμένη εκ της διαρροής πληροφορία είναι αληθινή, τότε ο πρωθυπουργός της χώρας είτε ενεργεί εκβιαζόμενος είτε, στην άλλη περίπτωση, αδιαφορεί πλήρως για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας στην Θράκη, και ενδιαφέρεται μόνο για την όποια δυναμική σε ψήφους μπορεί να εισπράξει από αυτή την περιοχή.
Εμείς, επειδή θεωρούμε πως η πληροφορία αυτή μπορεί να επιβεβαιωθεί ΜΟΝΟ από τον μειονοτικό Δήμαρχο ή από τον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, εκ προοιμίου θέλουμε να πιστεύουμε πως ανήκει στα πλαίσια του "ψυχολογικού πολέμου" των τουρκοφρόνων της Θράκης προς την κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αυτό, επειδή αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μπορεί να λειτουργεί κάτω από το καθεστώς πιέσεων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των τουρκοπρακτόρων που έχει "απλώσει" στην Ελληνική Θράκη...

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ρωσικά πλοία συλλογής πληροφοριών πραγματοποιούσαν κατασκοπευτική επιχείρηση απέναντι από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και κοντά στον Κόλπο του Μεξικού, τον τελευταίο μήνα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη και αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα washingtontimes.com.

«Γνωρίζουμε ότι τα ρωσικά πλοία «Viktor Leonov» και «Nikolay Chiker» επιχειρούν σε ύδατα που βρίσκονται εκτός των αμερικανικών χωρικών υδάτων αλλά κοντά στην Κούβα», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Τομ Crosson, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
«Σεβόμαστε την ελευθερία όλων των εθνών, όπως αντικατοπτρίζεται στο διεθνές δίκαιο, έτσι ώστε πολεμικά σκάφη να επιχειρούν πέραν των χωρικών υδάτων άλλων εθνών», δήλωσε ο ίδιος.

Το ρωσικό πλοίο «Leonov» είναι ένα πλοίο συλλογής πληροφοριών εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, ηλεκτρονικής κατασκοπείας. Το πλοίο «Chiker» είναι ένα ποντοπόρο ρυμουλκό που έχει ως αποστολή την συνοδεία του πλοίου υποκλοπών, στην αποστολή του.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου «υποψιάζονται» ότι τα ρωσικά πλοία, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ρωσικής κατασκοπευτικής επιχείρησης, που διεξήχθη τον Μάρτιο, έναντι της αμερικανικής βάσης πυρηνικών υποβρυχίων στο Kings Bay Ga και άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ.

Και τα δύο πλοία εντοπίστηκαν να επιχειρούν στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα των ΗΠΑ κοντά στον πολεμικό ναύσταθμο Mayport Fla, ο οποίος βρίσκεται νότια της Ναυτικής Βάσης των πυρηνικών Υποβρυχίων Kings Bay, αναφέρει το αμερικανικό άρθρο.
Η ρωσική επιχείρηση συλλογής πληροφοριών, συμπίπτει με την αυξημένη ένταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, είναι πιθανό η ρωσική ηλεκτρονική κατασκοπεία να σχετίζεται με την παρακολούθηση των αμερικανικών πυρηνικών υποβρυχίων, ως μέρος πυρηνικής άσκησης των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων που διεξάγονταν ταυτόχρονα και στην ρωσική επικράτεια.

Σύμφωνα με τη ρωσικά στρατιωτικά δημοσιεύματα, περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες και 1.000 στρατιωτικά συστήματα και πύραυλοι, της ρωσικής διοίκησης στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων, συμμετείχαν σε άσκηση από από 17 έως 19 Απρ.2014. Γεγονός που συμπίπτει με την διέλευση ενός από τα εν λόγω πλοία και συγκεκριμένα του Chiker από την Κούβα και το βόρεια τμήμα της Φλόριντα στις 19 Απριλίου.

«Οι ρωσικές ασκήσεις τεστάρισαν στην ουσία την συνοχή και τις δεξιότητες των μονάδων μας, τις εκδοθείσες εντολές καθ’ όλη την διαδικασία της ειδοποίησης, στοχοποίησης, για την επίτευξη των απαιτούμενων αποτελεσμάτων υπό διαφορετικές συνθήκες και σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ στο πρακτορείο Interfax, για τις ασκήσεις αυτές.

Το πλοίο «Chiker» είναι επίσης γνωστό για την υποστήριξη των υποβρύχιων καθώς είναι εξοπλισμένο με την ικανότητα ανύψωσης, για την εξυπηρέτηση τυχών τεχνικών προβλημάτων των ρωσικών υποβρυχίων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, δήλωσαν το 2012, ότι ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Akula ανιχνεύτηκε να επιχειρεί κοντά στην αμερικανική Ανατολική Ακτή. Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό από την πλευρά του αρνήθηκε, ότι δικό του υποβρύχιο πραγματοποίησε «κεκαλυμμένη πλεύση» στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο αμερικανός αντισυνταγματάρχης Crosson αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις ρωσικές ναυτικές δραστηριότητες. «Δεν θα ήταν κατάλληλο για μένα να μιλήσω για τις πράξεις μη αμερικανικών σκαφών που επιχειρούν πέρα από τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με στρατιωτικές ιστοσελίδες, το πλοίο «Leonov», είναι κλάσης Vishnya, μεσαίου τύπου πλοίο υποκλοπών με βάση το Severomorsk, αποτελώντας μέρος των ναυτικών δυνάμεων στην χερσόνησο Κόλα.
Το πλοίο τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία το 1988.

Τα ρωσικά πλοία έχουν σχεδιασθεί για την συλλογή σημάτων και επικοινωνιών (SIGINT). Η συγκέντρωση πληροφοριών πραγματοποιείται μέσω μιας σειράς ειδικών αισθητήρων. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με δύο πυροβόλα 30 χιλιοστών και αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Σχόλιο:
Όποια κι αν είναι η κατάληξη στο ζήτημα της Ουκρανίας, είναι σαφές ότι η υφήλιος εισέρχεται σε μία νέα περίοδο διεθνών ισορροπιών στην οποία ανασύρονται παλαιές ψυχροπολεμικές μέθοδοι. Η κατασκοπία αποτελεί μία από αυτές.
Όπως αναφέρεται στο αρχαίο κινεζικό βιβλίο Τέχνη του Πολέμου «εάν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου, δε χρειάζεται να φοβάσαι το αποτέλεσμα εκατό μαχών. Εάν γνωρίζεις τον εαυτό σου αλλά όχι τον εχθρό, για κάθε νίκη θα υποστείς και μία ήττα. Εάν δε γνωρίζεις ούτε τον εαυτό σου, ούτε τον εχθρό θα υποκύψεις σε κάθε μάχη».

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Σε επίπεδο εθνομηδενιστικής υστερίας, τύπου Ρεπούση, κινήθηκαν τα κομματικά ανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλαν τον «εξοστρακισμό» της μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ενίσχυσαν τις υπόνοιες ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι κατ’ ουσίαν διαβρωμένο από ακραίες ιδεοληπτικές συνιστώσες ενός έξωθεν «επιδοτούμενου» διεθνισμού.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέστη δεινή ήττα εντυπώσεων με τα απίθανα μπρος πίσω και τις ανεπίτρεπτες παλινωδίες που απέδειξαν ότι ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα θέματα, όπως αυτό της Θράκης, αδυνατεί να προτάξει υπεύθυνη εθνική γραμμή. Αντίθετα, τη γραμμή χαράσσουν, ερήμην του αρχηγού, διάφοροι παράξενοι «ακτιβιστές», επαγγελματίες των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καθώς και στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Αλλεργία προς τη γαλανόλευκη!

Ολο αυτό το ασύντακτο ασκέρι των πολυπολιτισμικών μαϊντανών θα μπορούσε, παρέα με τους Τατσόπουλους, να αναζητήσει λαμπρή πολιτική καριέρα στη ΔΗΜ.ΑΡ. των απαλών... ροζ αποχρώσεων. Μάλλον στο κόμμα του κ. Κουβέλη αισθάνονται εγγύτερα, παρά σε μια πατριωτική Αριστερά σαν κι αυτή που θα μπορούσαν να εκφράσουν προσωπικότητες, όπως οι Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης. Γεγονός είναι, όμως, ότι σήμερα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ και πετυχαίνουν να καπελώνουν τις όποιες σοβαρές φωνές στο εσωτερικό του, όπως για παράδειγμα αυτές που υπέδειξαν στον κ. Τσίπρα την ορθή γραμμή στα γεγονότα της Ουκρανίας.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του θα μας άφηνε αδιάφορους, αν δεν αναδείκνυε τη διαχρονική μικροκομματική προσέγγιση των Ελλήνων πολιτικών στο ζήτημα της Θράκης.

Με ελάχιστα διαλείμματα στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, η ενσωμάτωση υποψηφίων από τον χώρο της μειονότητας φαινόταν να λειτουργεί ως μονόδρομος για τα εθνικά κοινοβουλευτικά κόμματα. Πλην, όμως, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σαφής ποιοτική υποβάθμιση. Σήμερα οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι θεωρούν εθνικό καθήκον τους να το παίζουν «δίπορτο» με το τουρκικό προξενείο και να επισκέπτονται την Αγκυρα για να διαμορφώνουν πολιτικές θέσεις. Παρότι η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται πλέον απροκάλυπτα, τα ελληνικά κόμματα εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των συντηρητικών, κάνουν ότι δεν βλέπουν, με αποτέλεσμα να νομιμοποιείται ντε φάκτο η ανθελληνική δράση του προξενείου. Ακόμη και χριστιανοί αιρετοί της περιοχής διασχίζουν το κατώφλι της τουρκικής διπλωματικής Αρχής για να πάρουν τις ευλογίες του εκάστοτε προξένου, με στόχο να υφαρπάξουν ψήφους της μειονότητας.

Αυτές οι «ρημάδες» ψήφοι της μειονότητας, για τις οποίες σήμερα χυδαία ξεκατινιάζονται κυβέρνηση και Σύριζα, τείνουν να στείλουν τη Δυτική Θράκη οριστικά στην αγκαλιά της Τουρκίας. Γιατί ανεξαρτήτως ιδεολογικού μανδύα, οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι των ελληνικών(!)κομμάτων δηλώνουν απερίφραστα «Τούρκοι» και περιφέρονται αγκαλιά με τη σημαία της «αυτονομίας».

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί σήμερα ορθά να κατηγορεί τον Τσίπρα για υπαναχώρηση στα κελεύσματα του τουρκικού προξενείου, όμως ο «γαλάζιος» συνδυασμός στον Δήμο Κομοτηνής φιλοξενεί ως δημοτικό σύμβουλο τον μειονοτικό εκδότη Σεζέρ Ριζά. Εναν περίεργο τύπο που δηλώνει απροκάλυπτα «Τούρκος πατριώτης» και φωτογραφίζεται με... γιαταγάνια και σουλτανικά κειμήλια μαζί με την οικογένειά του, ως άλλος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής...

Κι όμως. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τα ελληνικά κόμματα θα μπορούσαν με μια συμφωνία κορυφής να μην έχουν ανάγκη τις ψήφους της μειονότητας. Τουλάχιστον όχι για να προσφέρουν στέγη σε εξτρεμιστές.
Ο συμπαγής όγκος των τουρκογενών μουσουλμάνων που επιδεικνύουν μαζική εκλογική συμπεριφορά βρίσκεται στη Ροδόπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν πολιτικά επιλέγοντας «Τούρκο υποψήφιο», το έκαναν με εντυπωσιακή συνέπεια, αποδεικνύοντας ότι επιδέχονται χειραγώγησης. Αλλά όχι από την Αθήνα...

Το μειονοτικό κόμμα Εμπιστοσύνη του μακαρίτη Αχμέτ Σαδίκ σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στο διάστημα από το 1989 έως το 1993 απέσπασε σχεδόν ταυτόσημο αριθμό ψήφων (25.000-29.000) και μόνον η θέσπιση του πλαφόν εισόδου στο 3% ανέκοψε την προοπτική μόνιμης «τουρκικής εκπροσώπησης» στην ελληνική Βουλή.

Από τότε και το τουρκικό προξενείο αποθαρρύνει την αυτόνομη κάθοδο «Τούρκων» σε εθνικές εκλογές, γιατί απλούστατα τα νούμερα δεν βγαίνουν. Και μονοκούκι να ψήφιζαν οι μουσουλμάνοι στους τρεις νομούς, δεν θα μπορούσαν να πετύχουν εκπροσώπηση σε εθνικό επίπεδο. Για τον λόγο αυτόν και τα ελληνικά κόμματα θα μπορούσαν με μια συνεννόηση κυρίων να απορρίπτουν ως υποψηφίους μουσουλμάνους πολιτευτές που δηλώνουν ανενδοίαστα «Τούρκοι». Αλλά πού τέτοια σύνεση; Οι περίπου 100.000 ψήφοι της μειονότητας συνιστούν μιάμιση πολύτιμη μονάδα σε πανελλαδικό επίπεδο! Κι όσο πιο σκληροί εθνικιστές είναι οι υποψήφιοι τόσες περισσότερες ψήφους μπορούν να μαζέψουν!

Η Τουρκία χειραγωγεί συστηματικά τη μειονότητα και επιδιώκει να δημιουργήσει προπύργια στον συμπαγή όγκο των (μη τουρκογενών) Πομάκων της Ξάνθης. Ομως πέραν κάποιων θορυβωδών επισκέψεων κυβερνητικών αξιωματούχων, έχει αποφύγει να κλιμακώσει την ένταση, ενθαρρύνοντας εξτρεμιστικές δράσεις.

Στη γλώσσα των διεθνών σχέσεων λέγεται ότι ένα μειονοτικό ζήτημα μπορεί να μετατραπεί σε «αλυτρωτική βόμβα» όταν συντρέχουν οι ακόλουθοι παράγοντες:

- Υπάρχει όμορη «μητέρα πατρίδα» που διεκδικεί εκτός από δικαιώματα και εδαφικά κέρδη.
- Ο ρυθμός γεννητικότητας της μειονότητας είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν του υπόλοιπου πληθυσμού.
- Η μειονότητα έχει διαφορετική θρησκεία από τον κυρίως πληθυσμό.
- Η μειονότητα επιθυμεί την ενσωμάτωσή της στη «μητέρα πατρίδα».

Στην περίπτωση της Θράκης από τους τέσσερις παράγοντες οι τρεις πρώτοι ισχύουν στο ακέραιο. Ως προς το πληθυσμιακό στοιχείο είναι ενδεικτικό ότι στην απογραφή του 1991 οι μουσουλμάνοι της Θράκης μετρήθηκαν 98.000, ενώ σήμερα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της περιφέρειας, ξεπερνούν τις 140.000!

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει σε αυτούς τους φιλήσυχους κατά κανόνα ανθρώπους, που ασφαλώς και δεν αποτελούν «ενιαίο τουρκικό πράγμα», ισχυρή βούληση να αποτελέσουν τμήμα της Τουρκίας, όπως υπήρχε π.χ. στους ρωσόφωνους της Κριμαίας.

Οσο τα κόμματα περί άλλων τυρβάζουν και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το αν η μειονοτική Τσιγγάνα, που δηλώνει Ελληνίδα, είναι όργανο του Εμφιετζόγλου ή της αμερικανικής πρεσβείας (γιατί ειπώθηκε κι αυτό το ωραίο) τόσο η μπάλα θα χάνεται και θα ενισχύεται ο ρόλος του τουρκικού προξενείου. Οταν και εφόσον αποφασίσει η Αγκυρα να ανεβάσει το θερμόμετρο για να εκβιάσει μια «Κοσοβοποίηση» της περιοχής, το Αθηνοκεντρικό κράτος είναι βέβαιο ότι θα πιαστεί στον ύπνο...

Πηγή "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Με περισσή υπερηφάνεια (σαν «γύφτικο σκεπάρνι»), ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αμέτ Μετέ, γνωστός για την τουρκολατρεία του και ελεγχόμενος για ποικιλότροπες δράσεις κατά της εσωτερικής ασφάλειας της Ελλάδας, δημοσίευσε φωτογραφίες του με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους τόσο του υποψήφιου περιφερειάρχη (της Νέας Δημοκρατίας) κ. Παυλίδη, όσο και με τον συνδυασμό του έτερου υποψήφιου περιφερειάρχη (του ΠΑΣΟΚ) κ. Γιαννακίδη, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν για να του «φιλήσουν το χέρι», να δηλώσουν δηλαδή την υποταγή τους στην γνώμη και ταυτόχρονα να αποδεχθούν την «χειροτόνησή» τους ως εκτελεστικά όργανα του ψευτομουφτή Αμέτ Μετέ, δηλαδή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, του οποίου "θρησκευτικός εκπρόσωπος", άριστος συνεργάτης και "εκτελεστικό όργανο" είναι ο συγκεκριμένος ψευτομουφτής.

Από την πλευρά του, ο ψευτομουφτής, ως πειστήριο της πίστης των υποψηφίων στο πρόσωπό του, αλλά κυρίως στα μεγάλα ιδεώδη της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας, φωτογραφήθηκε μαζί τους, για λόγους κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικούς, αφού οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν πειστήρια τουρκοφροσύνης των συγκεκριμένων υποψηφίων.
Αξίζει να σημειωθεί ο Αμέτ Μετέ είναι παράνομος μουφτής (δηλ. ψευτομουφτής, και τελεί σε συνεχή παρανομία με την εμμονική του στάση στην αντιποίηση αρχής) σύμφωνα με το Ελληνικό κράτος, αλλά τον αναγνωρίζουν ως νόμιμο εκείνοι που τον επισκέφθηκαν και επιθυμούν να μετέχουν των εκτελεστικών διαδικασιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή θέλουν να γίνουν όργανα (2ου βαθμού) του Ελληνικού Κράτους. Το ότι υπάρχει "σύγκρουση συμφερόντων" πως εξασφαλίζει, άραγε, την μελλοντική - αυριανή πιθανή εργασία των συγκεκριμένων υποψηφίων υπέρ της Ελληνικής Θράκης και όχι υπέρ κάποιας "ανεξάρτητης" ή άλλου είδους ιδιόμορφης Θράκης;

Αξιοσημείωτα είναι τα σχόλια επί των φωτογραφιών, από τον ψευτομουφτή Αμέτ Μετέ, ο οποίος αποκαλεί «τούρκους» τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, ως απόδειξη της τουρκοφροσύνης των συγκεκριμένων, αλλά βάζοντας ταυτόχρονα «φωτιά» στους συνδυασμούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Με επισκέφτηκαν οι Τούρκοι υποψήφιοι του συνδυασμού Περιφερειακή Αναγέννηση του Παυλίδη, ευχήθηκα επιτυχίες

Με επισκέφτηκαν οι Τούρκοι υποψήφιοι του συνδυασμού Κοινωνική Συμμαχία του Γιαννακίδη, ευχήθηκα επιτυχίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι δηλώσεις (θα γίνουν άραγε;) των υποψηφίων περιφερειαρχών κ.κ. Παυλίδη και Γιαννακίδη (της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα), οι οποίοι μετά τα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η στάση του οποίου δείχνει πως η Κουμουνδούρου συναινεί στις στοχεύσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και τάσσεται αλληλέγγυα υπέρ της εκκίνησης των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην κατάργηση της Συνθήκης της Λοζάνης, επιθυμία που εξέφρασαν πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο πολιτικοί και κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας, σε δηλώσεις τους τόσο στην Τουρκία όσο και μέσα στην Ελλάδα.

Θα τολμήσουν, άραγε, οι εκλεκτοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν σε δηλώσεις για τις σχετικές φωτογραφίες και τα σχόλια του ψευτομουφτή Αμέτ Μετέ;
Θα τολμήσουν, άραγε, οι τοπικοί «ηγέτες» των συγκυβερνώντων κομμάτων, να καταδικάσουν τόσο τον κ. Μετέ, όσο και τις μεθοδεύσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, προχωρώντας ακόμη και σε διαγραφή από τις λίστες των υποψηφίων τους εκείνους που «ευλόγησε» ο ψευτομουφτής;

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, εμείς δίνουμε μία ευχή προς τους κ.κ. Παυλίδη και Γιαννακίδη, περίπου όπως αυτή που τους έδωσε ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπράμ Σερίφ, στην πρόσφατη επίσκεψη των συγκεκριμένων υποψηφίων περιφερειαρχών (στην οποία μετείχε και ο υποψήφιος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μορφίδης), στο χωριό Δοκός του ν. Ροδόπης: «ευλογημένο να είναι, ας το δεχτεί κι αυτό ο Αλλάχ».

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


ΥΓ: Και μία ακόμη ενδιαφέρουσα φωτογραφία (πριν την αποπομπή του κ. Κουρτ), με τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μετέ, να συντρώγει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουεΐν Ζεϊμπέκ και το "ανερχόμενο αστέρι" (που τελικά έγινε διάτοντας κομήτης") κ. Αχμέτ Κουρτ. Στο λεζάντα ο κ. Μετέ έγραψε: "Το σημαντικό είναι να αγαπάμε ο ένας τον άλλο". Εννοεί προφανώς τους παριστάμενους, για έναν εκ των οποίων έχουν αρχίσει ήδη να ψιθυρίζονται διάφορα (από τις κακές γλώσσες) για την αγάπη του με τον Μετέ...

Μήπως όμως ο κ. Μετέ αναφέρεται στην "αγάπη" των Γκρίζων Λύκων, έτσι όπως ιστορικά αυτή έχει καταγραφεί κατά των "άπιστων"; Είδομεν... αφού είναι βέβαιο πως η Ελληνική Πολιτεία είναι θεατής και δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να παρέμβει στις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι χορηγούμενοι εκ του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής
 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός επιστήμων

Το είδαμε και αυτό! Υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρομά από τη Θράκη, κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο διότι εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για την πολιτική του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Αλλος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τη διακριτή ταυτότητα των Πομάκων και των Ρομά - Αθιγγάνων και τους βάζει όλους σε ένα τσουβάλι. Συγκλονιστική η κραυγή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, την οποία θυσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέοντας με τον τουρκικό εθνικισμό. Μίλησε για τον ρατσισμό των δήθεν προοδευτικών και στηλίτευσε τους επαγγελματίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επί δεκαετίες μια μειοψηφία Ελλήνων πολιτικών και διανοουμένων κατηγορεί τη χώρα μας ότι καταπιέζει μειονότητες. Χρησιμοποιούν τον όρο στον πληθυντικό, ενώ με τη Συνθήκη της Λωζάννης η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα στην Ελλάδα, τη μουσουλμανική της Θράκης. Οι κατασκευαστές μειονοτήτων χρεώνουν την Ελλάδα με ανύπαρκτες μειονότητες Βλάχων, Μακεδόνων κ.λπ., ενώ στη Θράκη βλέπουν Τούρκους και αρνούνται το δικαίωμα των Πομάκων και των Αθιγγάνων να αυτοπροσδιορισθούν. Περίεργη αντίληψη: Εμένα που κατάγομαι από βλαχόφωνους της δυτικής Μακεδονίας ίσως με θεωρούν «μειονοτικό», ενώ όλοι οι πρόγονοί μου αγωνίσθηκαν για την Ελλάδα, τη Μεγάλη Ιδέα, την Ορθοδοξία και την εθνική μας ταυτότητα. Στους Πομάκους και στους Ρομά της Θράκης μας δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα να έχουν τη γλώσσα τους και την πολιτιστική τους ταυτότητα. Διγλωσσία και υποκρισία στο όνομα των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ας σταματήσουν πλέον τα παιχνίδια με τη Θράκη και τη Μακεδονία. Ας σοβαρευτούν, αν μπορούν, οι δήθεν προοδευτικοί και ας διαβάσουν καλύτερα την Ιστορία μας και το διεθνές δίκαιο. Ας προσέξουν τις επιπολαιότητές τους εκείνοι που κατηγορούν τον λαό μας και την κυβέρνησή μας για... εθνικισμό, διότι με τα λάθη τους τροφοδοτούν τον εθνικισμό των Τούρκων και των Σκοπιανών. Ας μελετήσουν προσεκτικά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος» προειδοποίησε προ δέκα ετών ότι η Αγκυρα θα επιχειρήσει να κάνει στη Θράκη ό,τι έκανε και στην Κύπρο.

Οι ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπίων και της Τουρκίας τρέφονται από την ηττοπάθεια και τον εθνομηδενισμό μιας μικρής ομάδας που θορυβεί, αλλά πλέον δεν πείθει. Με δημοκρατικό τρόπο πρέπει να αποδείξουμε ότι τους απορρίπτουμε!

Πηγή "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και δεν είναι ανάγκη να χυθεί αίμα. Στη χώρα υπάρχει συνταγματική εκτροπή», δηλώνει ο Πάνος Καμμένος στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη εφημερίδα "Το Χωνί".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε στο «Χωνί» και αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη χώρα, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, στο μέλλον της, αλλά και στις εκλογές που έρχονται.

«Αυτό είναι Χούντα», τόνισε αρχικά ο Π. Καμμένος μιλώντας για τη «Δικαιοσύνη που παίρνει εντολές από συμβούλους του πρωθυπουργού και διατάσσει προκαταρκτικές έρευνες, τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που δεν έχουν ψηφιστεί με την πλειοψηφία που προβλέπει το Σύνταγμα και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «το άρθρο 120 λέει ότι η προστασία του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει με ειρηνικό τρόπο να ξεσηκωθούμε, να ενωθούμε, να οδηγήσουμε σε ειδικά δικαστήρια αυτούς που κατάλυσαν τη Δημοκρατία και μετά την αποκατάστασή της, να εξασφαλίσουμε το κύρος της χώρας, την αξιοπρέπεια των πολιτών και την εθνική κυριαρχία, ξεκαθαρίζοντας ότι ο παράνομος δανεισμός δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί ποτέ!».

Ερωτηθείς για τη μικρή πτώση στο έλλειμμα του ΑΕΠ (σ.σ. δύο μονάδες) που παρατηρείται έπειτα από τέσσερα χρόνια μνημονίων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «οι αγορές
έβαλαν μπροστά την Ελλάδα ως πειραματόζωο. Κυρίως οι Γερμανοί. Μην ξεχνάμε ότι λόγω των Ελλήνων έχασαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρησιμοποίησαν την Ελλάδα για να χωρίσουν τα κράτη της Ε.Ε. σε δανειστές-εξουσιαστές και δανειζόμενους-εξουσιαζόμενους.

Βρήκαν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου σαν εθελοντή για να περάσει αυτό το σχέδιο και εν συνεχεία οδήγησαν-με συγκυβέρνηση Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή)-την Ελλάδα και τους Έλληνες σε μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που δεν σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα, καταργεί τα ασφαλιστικά, σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων και δύο φορολογιών. Ο σχεδιασμός αυτός αποκαλύφθηκε με την καταγγελία της κυρίας Γεωργαντά για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων Διατηρωντας και καλύπτοντας τον- υπόδικο-κ. Γεωργίου στην κεφαλή της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ουσιαστικά αποκαλεί απατεώνες την κυβέρνηση Καραμανλή. Κι εκείνοι του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης».

Αναφορικά με τις προβλέψεις του για τις επιδόσεις των ΑΝΕΛ στις Ευρωεκλογές, ο Π. Καμμένος υποστήριξε:

«Να σας ενημερώσω, πρώτα από όλα, ότι η εκλογική επιχορήγηση που θα λάβουν οι ΑΝΕΛ-με μια φασιστική απόφαση που πήρε την Παρασκευή το πρωί η αρμόδια επιτροπή-φτάνει τα 52.000 ευρώ! Την ίδια στιγμή, σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν εκατομμύρια! Εγκρίνουν 7 εκ. ευρώ για τις εκλογές του 2014 και λένε ότι το 50% θα το πάρουν τα κόμματα που συμμετείχαν στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, ανάλογα με τα τότε ποσοστά τους.Από τα υπόλοιπα, το 10% θα το πάρουμε τώρα και το άλλο 40% μετά τις εκλογές. Δηλαδή εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε ούτε φυλλάδια.

Μπορεί να μην έχουμε φυλλάδια, πούλμαν, αυτοκίνητα, λεωφορεία και αεροπλάνα, θα λιώσουμε όμως σόλες και με το εξαιρετικό μας ευρωψηφοδέλτιο, θα τους τις πάρουμε».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατακεραύνωσε τα νέα πολιτικά σχήματα...

«Ποια είναι η Ελιά τώρα, για να μην κοροϊδευόμαστε. Ο Βενιζέλος πάει να γλιτώσει τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, που τα έπαιρνε μαύρα από μέσα ο Παπανδρέου και οι υπόλοιποι. Και ο
κ. Σαμαράς θέλει να αλλάξει το όνομα της ΝΔ για να αποκτήσει νέο ΑΦΜ και να φάει τα δάνεια.

Εμείς θέλουμε να υπάρξουν νέες πολιτικές δυνάμεις. Αλλά πολιτικές. Φοβάμαι ότι τα διαπλεκόμενα, βλέποντας πως οι παλιοί τους υπάλληλοι καταρρέουν, προσπαθούν να φτιάξουν
καινούριους. Την τελευταία εβδομάδα, το Ποτάμι είχε τόσο προβολή από τα media όση είχαν οι ΑΝΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια».

Ο Π. Καμμένος ρωτήθηκε ξεχωριστά για τον Γιώργο Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ...

«Η ΔΗΜΑΡ είναι ο άρχοντας των μαξιλαριών. Είναι μια επαγγελματική πατερίτσα που θα στηρίζει οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση. Όσο ο Γ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός, ο ένας αδερφός του ταξίδευε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Αμπού Ντάμπι να κλείσει τη μπίζνα με τα υποβρύχια και ο άλλος αδερφός του, ο Αντρίκος, είχε κοινές εταιρίες με τον Ζοζέ Μαρία Φιγκουέρες, συνέταιρο του Μαργέλλου που εξετάζει η ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση των CDS. Ο κ. Παπανδρέου, λοιπόν, θέλει να γυρίσει πίσω γιατί ουσιαστικά αυτός ήταν ο ορίτζιναλ της παράδοσης της χώρας στα νύχια των δανειστών».

Κλείνοντας και ερωτηθείς αν οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ο Π. Καμμένος απάντησε λέγοντας:

«Κατ' αρχάς, θέλω να τονίσω ότι εμείς είμαστε ένα κίνημα πολιτών που καταφέραμε να ενώσουμε πατριωτικές δυνάμεις από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά και τα
εγγόνια αυτών που εξορίστηκαν στο παρελθόν στη Μακρόνησο, τη Γιάρο και την Ικαρία, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που τους φυλούσαν. Ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε. Σήμερα, οι υγιείς δυνάμεις που δεν εξαρτώνται από μασονικές στοές, τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, τη νέα τάξη πραγμάτων, εταιρίες που μοίραζαν μίζες, πρέπει να ενωθούν και να αποτινάξουν τον ζυγό, όπως ακριβώς έχει πει και «Το Χωνί».

Αντιμετωπίσαμε τους Γερμανούς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Βελουχιώτης ενώθηκε με τον Ζέρβα. Δεν έχουμε πια τέτοιες διαφορές. Κόκκινες γραμμές υπάρχουν και για τους μεν και για τους δε. Για τους ΑΝΕΛ είναι τα εθνικά θέματα από τα οποία δεν αποχωρούμε ούτε χιλιοστό.

Πιστεύουμε και σε μια άλλη οικονομική πολιτική, αλλά υπάρχει θέληση για συνεργασία. Μπορούμε να σεβαστούμε ο ένας τις κόκκινες γραμμές του άλλου. Να ενώσουμε τους Έλληνες. Εμείς θα το επιδιώξουμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν».

Οι ΗΠΑ χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μια ανίσχυρη δύναμη κάπου μεταξύ Ατλαντικού και Ειρηνικού. Η δύναμή της γεωπολιτικά, είναι τα ευρωπαϊκά εδάφη και οι ευρωπαϊκοί λαοί. Ολόκληρο το ΝΑΤΟ είναι σχεδόν ευρωπαϊκό.

Αυτή τη στιγμή γίνεται παντού στον κόσμο, μια σύγκρουση για την ηγεσία της παγκοσμιοποίησης. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ουκρανία. Στην ουσία έχουμε μια αμερικανική οικονομική ελίτ η οποία θέλει οπωσδήποτε να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς. Μαζί με τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές οικονομικές ελίτ συγκροτούν τη διεθνή οικονομική ελίτ η οποία έχει καταργήσει στην ουσία τις εθνικές κυριαρχίες των κρατών και περισσότερο των ασθενέστερων εξ αυτών.

Μαζί με τη διεθνή ελίτ συντάσσονται και κάποιες εθελόδουλες ζήτουλες ελίτ, σαν την ελληνική, οι οποίες ουδόλως ενδιαφέρονται για θέματα εθνικής κυριαρχίας. Εθνικά θέματα, όπως αυτά της μειονότητας της Θράκης, το Σκοπιανό, το Κυπριακό ή θέματα ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού, εθνικού νομίσματος κ.λ.π., τα έχουν κυριολεκτικά “γραμμένα”. Ενδιαφέρονται μόνο για να μαζεύουν τα ψίχουλα που πετούν οι διεθνείς ελίτ. Δείτε για παράδειγμα τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ, με πόσο πάθος και μεροληψία τάσσονται υπέρ των ΗΠΑ και κατά της Ρωσίας στην παρούσα σύγκρουσή τους. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που παλιότερα πανηγύριζαν με το “έξω οι βάσεις του θανάτου” ή με το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.

Η Ρωσία από το άλλο μέρος, δεν βρίσκεται έξω από την παγκοσμιοποίηση, ούτε θέλει να είναι έξω. Απλά θέλει να είναι σοβαρός παίκτης στην παγκόσμια αγορά. Όμως, θέλει να είναι παίκτης, περισσότερο ως έθνος και λιγότερο ως ρωσική οικονομική ελίτ. Προσπαθεί λοιπόν να συνασπίσει ασιατικές κυρίως χώρες, σε ένα αντίπαλο ευρασιατικό δέος, απέναντι στο αμερικανοευρωπαϊκό μπλοκ.
Αυτή ακριβώς είναι και η βαθύτερη αιτία για την οποία οι διεθνείς οικονομικές ελίτ στρέφονται με σφοδρότητα κατά της Ρωσίας. Δεν θα είχαν πρόβλημα με τις ρωσικές οικονομικές ελίτ. Έχουν πρόβλημα με τον ρωσικό εθνικισμό μέσα στην παγκόσμια αγορά. Αυτό (δηλαδή η έννοια της εθνικής κυριαρχίας), δεν γίνεται αποδεκτό από τις οικονομικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και θα επιδιώξουν να το νικήσουν. Ο στόχος της παγκοσμιοποίησης είναι να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά οι οικονομικές ελίτ και όχι τα έθνη.

Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, η Ρωσία δεν θέλει να γίνει ο ηγέτης στην παγκόσμια αγορά, όπως προφανώς θέλει η αμερικανοευρωπαϊκή ελίτ. Ίσως το αφήνει για το μέλλον. Θέλει όμως να έχει τον δικό της ζωτικό χώρο για να αισθάνεται άνεση και ασφάλεια ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η Αμερικανική οικονομική ελίτ όμως, δεν θέλει με τίποτα να αφήσει αυτόν τον ζωτικό χώρο στη Ρωσία που θα της επιτρέψει να δυναμώσει ως έθνος. Επιδιώκει λοιπόν να χρησιμοποιήσει τις ναζιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας, ως μοχλό προκειμένου για να προκαλέσει τη Ρωσία. Προσπαθεί με κάθε τρόπο, να προκαλέσει επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη συνέχεια να ξεσηκώσει την διεθνή Κοινή Γνώμη και να σπρώξει την Ευρώπη (μέσω του ΝΑΤΟ) να κατασφαγεί σε μια πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία. Όταν εξαλειφθεί το εθνικό εμπόδιο της Ρωσίας και με μια διαλυμένη Ευρώπη, θα μένει μόνο το εθνικό εμπόδιο της Κίνας, προκειμένου να εξαλειφθεί πλήρως η έννοια της εθνικής κυριαρχίας στην παγκόσμια αγορά.

Κρίμα για όλους εκείνους που θα πέσουν νεκροί. Μπορεί να είμαστε κι εμείς. Μπορεί ήδη να άρχισε και για μας η αντίστροφη μέτρηση.

Και γιατί όλα αυτά; Για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα στην παγκόσμια αγορά.

Πέτρος Χασάπης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«Μην τολμήσει ο οποιοσδήποτε είτε από τη συγκυβέρνηση είτε αυτοδιοικητικός παράγων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, να ανοίξει τις πόρτες στον Τζωρτζ Σόρος.
Είναι ανεπιθύμητος.
Είναι εθνικά επικίνδυνος.
Δεν θα βάλουμε στην ακριτική μας περιοχή τον άνθρωπο των UCK και τον άνθρωπο της Άγκυρας, που παρουσιάζεται ως μεγάλος «επενδυτής», αλλά πίσω από τα σχέδια του κρύβονται πολλές ύποπτες πτυχές».
Αυτό δήλωσε από την Σαμοθράκη, όπου σήμερα (27/04/14) βρίσκεται για περιοδεία, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ.

Η δήλωση έγινε με αφορμή το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» που αφορά στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με γνωστούς τραπεζικούς και οικονομικούς παράγοντες που «τρώνε» από την γονατισμένη Ελλάδα των μνημονίων, να «βάλουν» στην Ελλάδα τον Σόρος.

Σχολιάζοντας περαιτέρω το σχετικό δημοσίευμα, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
«Ο πιο ύποπτος «επενδυτής» μέσα στην παγκόσμια οικονομία της Νέας Τάξης πραγμάτων, συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου και Υπουργών της σημερινής συγκυβέρνησης, προφανέστατα με εντολή Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν θα μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε Κόσσοβο. Αυτός ξέρει καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι της κοσσοβοποίησης. Αλλά εδώ στην ΑΜ-Θ δεν θα κυκλοφορήσουν τα «λερωμένα» δολάρια ή ευρώ του».
Μετά από την συγκεκριμένη σαφή τοποθέτηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Τέρενς Κουίκ, εμείς περιμένουμε με έκδηλο ενδιαφέρον τις τοποθέτησεις των υπολοίπων υποψηφίων περιφερειαρχών και ιδιαίτερα των κ.κ. Παυλίδη (ΝΔ), Γιαννακίδης (ΠΑΣΟΚ) και Μορφίδη (ΣΥΡΙΖΑ) για την πιθανή εμφάνιση και δραστηριοποίηση του κ. Σόρος στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε και τις δηλώσεις των συγκεκριμένων υποψηφίων περιφερειαχών (των "μεγάλων" κομμάτων), αλλά και κάποιων υποψηφίων δημάρχων για τα όσα συνέβησαν λίαν προσφάτως στην Θράκη με τις υποψηφιότητες ανθρώπων του τουρκικού προξενείου, είτε σε σχήματα δημοτικών είτε σε σχήματα περιφερειακών συνδυασμών. Αρκεί να σημειώσουμε πως ΟΛΕΣ αυτές τις αντεθνικές και καθ' όλα ύποπτες υποψηφιότητες τις έχουν εγκρίνει οι ίδιοι οι υπεύθυνοι και αρχηγοί των συνδυασμών Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ....

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Νέα μεγάλα προβλήματα για τον Ερντογάν
Ορατή η απειλή για την γεωγραφική ακεραιότητα της Τουρκίας

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Έμμεση πρόταση αυτονομίας με τη δημιουργία καντονιών κάνουν οι Κούρδοι της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας, σε μία εποχή που η κυβέρνηση της Άγκυρας αναζητεί συμμάχους και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τα ανοίγματα προς την κουρδική κοινότητα.

Η νέα δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Γκιουλντέν Κισάνακ, η οποία εξελέγη με τη στήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) με ποσοστό 55% στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δήλωσε πως οι Κούρδοι είναι έτοιμοι για «δημοκρατική αυτονομία». Η δήμαρχος συνοδεύει τις βλέψεις για αυτονομία με την συμμετοχή στους ενεργειακούς πόρους της περιοχής. «Αναζητούμε πόσες πετρελαιοπηγές υπάρχουν στο Ντιγιαρμπακίρ. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να πάρει το μερίδιό της από τις τοπικές οικονομικές και ενεργειακές πηγές», δήλωσε η Κισάνακ στο Al Jazeera Turk.

Δημιουργία καντονιών
Σύμφωνα με τη νέα δήμαρχο του Ντιγιαρμπακίρ, «από το 2007 το BDP έχει καταρτίσει σχέδιο για δημοκρατική αυτονομία των τοπικών κοινωνιών, με τη δημιουργία καντονιών». Η αντίδραση στις δηλώσεις της Κισάνακ ήρθε από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος τόνισε πως «η Τουρκία είναι ενιαία με το φυσικό πλούτο της. Δεν μπορεί να υπάρχουν η Δύση και η Ανατολή. Ό,τι κερδίζουμε το βάζουμε σε κοινό λογαριασμό και το μοιραζόμαστε». Ο τούρκος υπουργός πρόσθεσε πως «τα έσοδα της Τουρκίας είναι ενιαία, όπως τα τουριστικά έσοδα στην Αττάλεια, τα εμπορικά στον Μαρμαρά… Δεν πρέπει να στέλνουμε περίεργα μηνύματα».

Ο πραγματικός στόχος των Κούρδων δεν είναι τα έσοδα από το πετρέλαιο της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας. Άλλωστε, δεν υπάρχουν και πολλές πετρελαιοπηγές στην περιοχή. Η Τουρκία καλύπτει το 12% των αναγκών της από τις πετρελαιοπηγές της νοτιο-ανατολικής επαρχίας. Ουσιαστικά, οι Κούρδοι με τις δηλώσεις της Κισάνακ συνηθίζουν την τουρκική κοινή γνώμη στην ιδέα της αυτόνομης διοίκησης των περιοχών που στην πλειονότητά τους κατοικούνται από Κούρδους.

Επιχείρηση προσέγγισης
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 30ης Μαρτίου το κουρδικό κόμμα BDP κέρδισε δήμους 11 πόλεων της Ανατολικής και Νοτιο-ανατολικής Τουρκίας, με ποσοστά που κυμαίνονταν από 55% έως και 85%! Πολλοί αναλυτές ισχυρίζονται πως ο Ερντογάν ενδέχεται να επιχειρήσει να προσεγγίσει τους Κούρδους του BDP προκειμένου να τον υποστηρίξουν στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Αύγουστο.

Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έλαβε το 45% των ψήφων στην επικράτεια και αν οι Κούρδοι, τα ποσοστά των οποίων αγγίζουν το 6,5%, στηρίξουν την υποψηφιότητα Ερντογάν, τότε ο πρωθυπουργός θα μπορεί να γίνει πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ερώτημα παραμένει το αντάλλαγμα που θα δώσει ή τουλάχιστον θα υποσχεθεί στους Κούρδους. Μέχρι τον προσεχή Αύγουστο αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο Κουρδικό, που πιθανότατα θα έχουν άμεση σχέση με τις προεδρικές εκλογές και τα σχέδια του Ερντογάν για το μέλλον της Τουρκίας.

Φόβοι για ντεφάκτο δημιουργία Κουρδικού κράτους
Στην Άγκυρα επικρατεί έντονος προβληματισμός για τη δράση των Κούρδων και όχι μόνο εντός του τουρκικού εδάφους. Το βόρειο Ιράκ είναι αυτόνομη περιοχή και οι Κούρδοι έχουν δική τους διοίκηση, απολαμβάνοντας τα έσοδα από τα πετρέλαια της Μοσούλης και του Κιρκούκ, γεγονός που έχει οδηγήσει την περιοχή σε ραγδαία ανάπτυξη.

Παράλληλα, στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, οι Κούρδοι έχουν κηρύξει την ίδρυση προσωρινού Κοινοβουλίου και βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ανακήρυξη της αυτονομίας τους. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε απειλήσει πως θα λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται σε περίπτωση που οι Κούρδοι κηρύξουν την αυτονομία τους. Η Άγκυρα φοβάται ότι είναι θέμα χρόνου η δημιουργία τριών αυτόνομων περιοχών στο Ιράκ, στη Συρία και την Τουρκία, που de facto θα οδηγήσει στη δημιουργία του Κουρδιστάν. Από την άλλη, οι Κούρδοι θεωρούν πως έχουν μία «μητέρα πατρίδα», η οποία είναι η αυτόνομη περιοχή στο Βόρειο Ιράκ.

Το τουρκικό κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) από την αρχή των διαπραγματεύσεων με το φυσικό ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, είχε προειδοποιήσει τους τούρκους ψηφοφόρους πως ο Ερντογάν για ψηφοθηρικούς λόγους προσπαθεί να προσεγγίσει τους Κούρδους και να διαπραγματευτεί με το ΡΚΚ. Μπορεί οι διαπραγματεύσεις με το ΡΚΚ και τον Οτζαλάν να έχουν «παγώσει» τους τελευταίους μήνες, εντούτοις συνεχίζεται η εκεχειρία που έχει κηρυχθεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Σημαντική εξέλιξη θεωρείται επίσης η ίδρυση Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών από την Ανατολική και Νοτιο-ανατολική Τουρκία. Οι ιδρυτές του κατέθεσαν στη Νομαρχία του Ντιγιαρμπακίρ τη σχετική αίτηση, η οποία έγινε αποδεκτή. Ο νέος φορέας ονομάζεται Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών του Κουρδιστάν…

Πηγή «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»


Του Απόστολου Διαμαντή

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ είχε συμπεριλάβει στο ψηφοφέλτιό του μία εκπρόσωπο των Ρομά στη Θράκη, εν συνεχεία την αντικατέστησε με άλλον εκπρόσωπο, άλλης μειονότητας, της μουσουλμανικής ή καλύτερα της τουρκικής, έτσι όπως αυτοπροσδιορίζεται από το τουρκικό προξενείο.

Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί την αντικατέστησε;
Η εξήγηση που δόθηκε είναι χειρότερο από το λάθος της αντικατάστασης. Είπανε κάτι για «εθνικιστικά» στοιχεία!
Δηλαδή; Εθνικιστές είναι οι τσιγγάνοι της Θράκης; Ή μήπως εθνικιστές είναι οι «τούρκοι» της Θράκης, που διατρανώνουν την πίστη τους στον κεμαλισμό και την Τουρκία;
Μάλλον δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που λογικά συνάγεται από την εσπευσμένη αντικατάσταση, είναι η αντίδραση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προφανώς είδε ότι η υποψηφιότητα της Ρομά δεν γίνεται δεκτή από τους «τούρκους» της Θράκης, δηλαδή από το τουρκικό προξενείο.
Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε ψήφους…
Οπότε την αντικατέστησαν με έναν άλλον, αρεστό στο προξενείο, δηλαδή τουρκικής συνείδησης, δηλαδή «τούρκο εθνικιστή»! (σ.σ.: επιλεκτική προσέγγιση του εθνικισμού, αρκεί να μην είναι ελληνικός ή κάτι πολύ μεγαλύτερο και επικινδυνότερο, κρύβεται πίσω από τις "επιλογές" της Κουμουνδούρου;)

Αυτό λέει η λογική.
Υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Όχι
Κι εδώ ερχόμαστε στο ουσιώδες πρόβλημα: Πίσω από το προκάλυμμα της δήθεν προάσπισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, κρύβεται η προώθηση των συμφερόντων των Βαλκανικών εθνικισμών, της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Διότι, εάν είσαι με τις μειονότητες, τότε ποιος ο λόγος να μην βάζεις Ρομά και Πομάκους στα ψηφοδέλτιά σου, αλλά μόνον «τούρκους»;
Είσαι ή δεν είσαι με τις μειονότητες;
Αν βάζεις μόνον «τούρκους», τότε δεν είσαι υπέρ των μειονοτήτων, αλλά υπέρ του εθνικισμού, εν προκειμένω του τουρκικού.

Αυτή είναι η πολιτική ουσία του ζητήματος. Ότι οι οργανώσεις που δήθεν υπερασπίζονται μειονοτικές ομάδες εντός της Ελλάδας, ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι του σκοπιανού, του αλβανικού και κυρίως του τουρκικού εθνικισμού. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο ευρω-ψηφοδέλτιό του έχει σε περίοπτη θέση τον εκπρόσωπο του Κέντρου Έρευνας Μειονοτικών Ομάδων, τον κ. Χριστόπουλο, ο οποίος δεν διστάζει να δηλώσει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι συμπαγής τουρκική μειονότητα!

Εδώ έχουμε ένα τριπλό πρόβλημα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την ίδια τη Συνθήκη της Λοζάνης, που αναγνωρίζει μόνον θρησκευτικές μειονότητες.
Δεύτερον, στρέφεται εναντίον των άλλων μειονοτικών ομάδων της Θράκης, όπως είναι οι Τσιγγάνοι και οι Πομάκοι, που κάποιοι από αυτούς δεν επιθυμούν να γίνουν «τούρκοι».
Και τρίτον, εμμέσως ακολουθεί τακτική που υποβάλλεται από το τουρκικό προξενείο, δηλαδή από την Τουρκία! Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι μέσα στο ίδιο ευρω-ψηφοδέλτιο φιγουράρουν και φανατικοί υποστηρικτές του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, όπως η Σία Αναγνωστοπούλου, τότε γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να ενημερώσει από τώρα το εκλογικό σώμα για τις απόψεις του στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική συνοχή του έθνους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα συμφέροντα της λεγόμενης «τουρκικής μειονότητας» δεν ταυτίζονται με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Ο τουρκικός εθνικισμός έχει δικές του αποσχιστικές βλέψεις, αντίθετες με τα συμφέροντα των Ελλήνων της Θράκης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Εφόσον επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κυβερνήσει, θα πρέπει προφανώς να προασπίσει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και δεν θα έπρεπε να έχει στα ψηφοδέλτιά του στελέχη που υιοθετούν τις τουρκικές θέσεις.

Πηγή «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως πολιτιστικές κληρονομιές, ένα από τα πρώτα χριστιανικά κέντρα της ανθρωπότητας, το πρώτο Άγιο Όρος της Μικράς Ασιας, με σπάνιας πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας αγιογραφίες-τοιχογραφίες που σώζονται μέχρι σήμερα έστω και σε άσχημη κατάσταση ένεκα τουρκικών βανδαλισμών, το όρος Λάτρος, (τουρκικά Beşparmak, δηλαδή Πενταδάκτυλος), νοτιοανατολικά της Σμύρνης, απειλείται από ολοκληρωτική καταστροφή όπως αναφέρει σε αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα, Taraf.

Εκατόν εβδομήντα σκήτες και σπήλαια χριστιανών ασκητών, 13 επίσημα μοναστήρια με χιλιάδες μοναχούς που είχαν εγκατασταθεί εκεί από την πρώτη περίοδο της εξάπλωσης του ελληνόφωνου χριστιανισμού στην Μικρά Ασία, κινδυνεύουν σήμερα από τις μπουλντόζες και τα τουρκικά κομπρεσέρ, καθώς το αίτημα να κηρυχτεί η όλη περιοχή σε εθνικό πάρκο απορρίφτηκε σκανδαλωδώς από τις τουρκικές αρχές.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μια τουρκική εταιρεία, η Feldspat, μετά από έρευνες που έκανε στην περιοχή ανακάλυψε μεγάλα κοιτάσματα μαρμάρων, όνυχα και κεραμικών και ετοιμάζετε να ανοίξει πολυάριθμα νταμάρια για να κάνει εξόρυξη καταστρέφοντας όμως το περιβάλλον και κακοποιώντας με εγκληματικό τρόπο την όλη θρησκευτική κληρονομιά.
Η τουρκική εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, αδιαφορεί τελείως αν η σκαπάνη καταστρέψει τις τοιχογραφίες και τα άλλα ελληνορθόδοξα χριστιανικά ευρήματα που αφθονούν στη περιοχή και προκαλούν το ενδιαφέρων των διαφόρων ερευνητών Τούρκων και μη. Ήδη όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η τουρκική εταιρεία έχει ανοίξει έξη λατομεία και έχουν αρχίσει οι εργασίες με άκρως καταστροφικές συνέπειες ακόμα και στην πανίδα της όλης περιοχής που απειλείται με εξολόθρευση από τα τουρκικά κομπρεσέρ.

Το Όρος αυτό οι ίδιοι οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει, «Kutsal Dağ», δηλαδή, Άγιο Όρος. Όπως αναφέρεται η μοναστική κοινότητα του όρους Λάτρους, στη δυτική Μικρά Ασία και κοντά στη Μίλητο, δημιουργήθηκε τον 7ο αιώνα ενώ γνώρισε μεγάλη ακμή τον 10ο αιώνα την εποχή που έζησε ο γνωστότερος Άγιος του, ο όσιος Παύλος ο νέος. Ανάμεσα στις βαθιές χαράδρες και τις αιχμηρές κορυφές της περιοχής που οι ίδιοι οι Βυζαντινοί τις ονόμαζαν Φιλέρημο, όπως και στις όχθες της γραφικής λίμνης, Bafa, συνωθούνταν μέχρι τον 13ο αιώνα πάνω από δέκα μονές.
Δυστυχώς όμως όλα αυτά τα μοναστικά ιδρύματα και το μοναστικό κέντρο στο σύνολό του, η ιστορία του, η εξέλιξη και οι θεσμοί του, παραμένουν στο μεγαλύτερο μέρος τους μέχρι σήμερα άγνωστα ακόμα και στους ειδικούς της Βυζαντινής Ιστορίας.
Το Λάτρος δεν αποτέλεσε μέχρι τώρα αντικείμενο ευρείας ιστορικής έρευνας εκτός από κάποιους μεμονωμένους Τούρκους ερευνητές που έχουν επιδοθεί τα τελευταία χρόνια στην περιστασιακή εξερεύνηση του.
Κατά την τοπική μοναστική παράδοση στο Λάτρος μεταλαμπαδεύτηκε ο μοναχισμός των Αγίων Τόπων, του Σινά και της Παλαιστίνης. Κύριος εκπρόσωπός του ήταν η μονή Κελλιβάρων, η αρχαιότερη μονή που ιδρύθηκε στο Λάτρος και ήταν αυτή που κατεξοχήν συνδέθηκε με το Σινά, ενώ η μονή του Στύλου, που ιδρύθηκε από τον όσιο Παύλο το νέο τον 10ο αιώνα, χωρίς να αποποιηθεί την εγχώρια παράδοση, ανέπτυξε ιδιαίτερους δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη και το πατριαρχείο.

Τοπικοί παράγοντες της περιοχής δήλωσαν στην τουρκική εφημερίδα ότι θα προσφύγουν στην UNESCO για να προλάβουν την μεγαλύτερη καταστροφή και να ανακηρυχτεί επιτέλους το Όρος αυτό σαν εθνικό πάρκο της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος του τουρκικού «Ιδρύματος Προστασίας των Φυσικών Οικοσυστημάτων», Bahattin Sürücü, ανέφερε ότι εδώ και καιρό κάνει μεγάλο αγώνα για να προστατευτεί η όλη περιοχή από τις ασυνείδητες σκαπάνες που την απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή.

Αυτά όμως από την τουρκική πλευρά. Εμείς εδώ στην μνημονιακή Ελλάδα τι κάνουμε για να διασωθεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνορθόδοξες πολιτιστικές και θρησκευτικές κληρονομιές μας που έχει αφεθεί στο έλος των ασυνείδητων Τούρκων λατόμων και των εγκληματικών τους κομπρεσέρ;
«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»!


Ρουμανία, ΗΠΑ, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις
Η Ρουμανία ξεκίνησε την μετακίνηση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων προς τα ουκρανικά σύνορα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις χώρες πέριξ της Ουκρανίας, η οποία καθώς διαφαίνεται, προμηνύει ταχύτατες «εξελίξεις» στην ευρύτερη περιοχή. Μετά τις μετακινήσεις επίλεκτων αμερικανικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, τώρα ενισχύεται και η Ρουμανία.

Ο λόγος έχει να κάνει με την Μολδαβία και τα πιθανά ρωσικά πολεμικά σχέδια για την χώρα αυτή. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχουν ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις στην Υπερδνειστερεία ως ειρηνευτική δύναμη.

Επίσης η νατοϊκή άσκηση αποτελεί για την συμμαχία «έμπρακτη» υποστήριξη προς την Ρουμανία, καθησυχάζοντας τις «ανησυχίες» της κυβέρνησης της χώρας, έναντι του ρωσικού στρατού που βρίσκεται στην Κριμαία.

Σύμφωνα λοιπόν με ρουμανικά και μολδαβικά ΜΜΕ, πραγματοποιείται μεγάλη μετακίνηση ρουμανικών στρατιωτικών δυνάμεων, σιδηροδρομικώς προς την Constanta.

Ρουμανικά στρατεύματα μετακινούνται μαζικά στα σύνορα με την Ουκρανία. Συγκεκριμένα, μονάδες πυραύλων και συστήματα πυροβολικού μετακινούνται στα νότια σύνορα της χώρας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν τρένα γεμάτα με ρουμανικά στρατεύματα να ταξιδεύουν από το Βουκουρέστι προς τα σύνορα, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο Digi24.
Τουλάχιστον δέκα βαγόνια, θεάθηκαν χθες, φορτωμένα με συστήματα αεράμυνας, φορτηγά, πυραύλους επιφανείας- αέρος, ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ να ταξιδεύουν για την Constanta.

Επίσημα, το ρουμανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ανακοινώσει ότι, τα τρένα με τις ρουμανικές δυνάμεις επρόκειτο να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις νατοϊκών στρατιωτικών μονάδων (Ρουμανίας – ΗΠΑ - ΠΓΔΜ – Βουλγαρίας) κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Σχόλιο: Το ΝΑΤΟ μέσω της διενέργειας στρατιωτικών ασκήσεων, ενισχύει τις χώρες «στόχους» με επίλεκτες νατοϊκές δυνάμεις. Από την άλλη πλευρά, χθες σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, είχαμε και νέες μετακινήσεις επίλεκτων ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα. Μάλιστα ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76 «πάνε και έρχονται» στο Κράσνονταρ μεταφέροντας υλικό και άνδρες. Η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή αυτή της Ευρώπης, κλιμακώνεται δυσμενώς, μέρα με την μέρα, μεταξύ ρωσικών και νατοϊκών δυνάμεων. Ειδικά μετά την χθεσινή λεκτική διαφωνία των ΥΠΕΞ, ΗΠΑ και Ρωσίας, Σ. Λαβρώφ και Τ. Κέρι, δύο αξιωματούχων, που κρατούν ακόμη «ανοικτούς διαύλους « επικοινωνίας» μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Δεν μπορώ να τα εξηγήσω αλλιώς… Ή έχουν παραφρονήσει ομαδικά στον ΣΥΡΙΖΑ ή αξιολογώντας και αναλύοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας αποφάσισαν πως δεν αποτελεί πλέον στόχο του κόμματος η διακυβέρνηση της χώρας και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να χάσουν τις εκλογές.

Μόνο ένας ψυχολόγος, ίσως και ψυχίατρος, θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε τον χαρακτήρα αυτών που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σίγουρο είναι ότι η κάθε συνιστώσα έχει τη δική της ατζέντα, που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και ηγετικών στοιχείων του διεφθαρμένου κινήματος, όπως και εθνομηδενιστών, οι οποίοι προκαλούν τεράστια ζημιά στο κόμμα που ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία συζήτηση που είχαμε μαζί του, τον Γενάρη του 2013, στην Ουάσινγκτον, ο κ. Τσίπρας άκουσε με περισσή προσοχή τη δημοσιογραφική εισήγηση ότι «αν δεν διαγράψεις μερικούς, δεν πρόκειται να ελέγξεις τον ΣΥΡΙΖΑ».
Πόσο δίκιο είχε ο συνάδελφος….
Έναν χρόνο και κάτι μήνες μετά, αποδεικνύεται ότι είναι ένα κόμμα «μπάτε σκύλοι αλέστε», ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, παίρνοντας αποφάσεις που ακυρώνονται και αντικαθίστανται από χειρότερες και γενικά ο λαός που παρακολουθεί την κατάσταση με τη βοήθεια των αντι-ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ αρχίζει να σχηματίζει την άποψη που συμπκυκνώνεται σε μία κουβέντα: «Αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στο κόμμα τους, θα κουμαντάρουν ολόκληρη χώρα;»

Είναι με απογοήτευση που γράφω τούτες τις γραμμές, διότι εκεί που περιμένεις το καινούργιο, το «άσπιλο» και το «αμόλυντο», άξαφνα συνειδητοποιείς πως κουβαλά όλες τις αμαρτίες της Ανανεωτικής Αριστεράς, αυτής που παλεύει για Δημοκρατία, αλλά την ίδια στιγμή επιλέγει να συμμαχήσει με τον Κώστα Μητσοτάκη εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και να υπερασπίσει το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, που «κατασκεύασαν» οι Μπους και Τσέινι, και τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ καθυβρίζει, όμως, όταν εισβάλλουν στο… Ιράκ.

Εάν προσπαθήσεις με ψυχραιμία να αντιληφθείς το… μεγαλείο της σκέψης των ηγετικών στελεχών των συνιστωστών του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί και να οδηγηθείς στο τρελοκομείο. Μιλούν 10 διαφορετικές πολιτικές «γλώσσες» και μέχρι να καταλήξουν σε απόφαση μπορεί να περάσει ένας μήνας… Και καλά η απόφαση να αφορά ένα ασήμαντο θέμα. Αλλά αν πρέπει να αποφασίσουν στο ερώτημα χρεοκοπία ή νέο πρόγραμμα;

Πηγή «Έθνος Κυριακής»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Μελέτης 

Η πορεία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη είναι λίγο-πολύ γνωστή. Αντιμετωπίσθηκε ως εσωτερικός εχθρός, με εξαίρεση τον μήνα του μέλιτος της Φρειδερίκης με τον Τούρκο πρόεδρο Τζελάλ Μπαγιάρ το 1951 και τα ανοίγματα της χούντας προς την Τουρκία με αποκορύφωμα την υπογραφή του Μορφωτικού Πρωτοκόλλου το 1968. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να δρομολογηθεί από τον Κ. Μητσοτάκη (για λόγους που δεν είναι της παρούσης) η προώθηση της πολιτικής ισονομίας και ισοπολιτείας. Ακόμη και σήμερα όμως η μουσουλμανική μειονότητα συνθλίβεται από την έλλειψη σοβαρής πολιτικής για ομαλή ενσωμάτωση (και όχι αφομοίωση), καταπιέζεται από την τουρκική διείσδυση στην περιοχή και εμπαίζεται από τον κερδοφόρο μπιζιμποντισμό ενός συρφετού πανεπιστημιακών και «ειδικών» των ΜΚΟ που τελικά συντηρούν την απομόνωση και την αμορφωσιά της μειονότητας για να πλασάρουν τα ακριβοπληρωμένα προγράμματά τους.

Στο επεισόδιο με τη Σαμπιχά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλήφθηκε ότι η επένδυση στο μέλλον από ένα κόμμα της Αριστεράς δεν είναι η συνδιαλλαγή με τους τοπικούς νταβατζήδες της μειονότητας και η συμμόρφωση με τις υποδείξεις εκάστου ενεργούμενου του προξενείου. Ούτε φυσικά η αντιμετώπιση της μειονότητας σαν κοπάδι ψήφων, που οι κάθε Ζεϊμπέκ θα το σύρουν στο κομματικό μαντρί, όπως κάποτε γινόταν για λογαριασμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ασχετα αν ήταν καλή ή κακή η υποψηφιότητα της Σαμπιχά, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αδυναμία χειρισμού ενός λεπτού θέματος επιλέγοντας την εύκολη συνταγή: την ψηφοθηρία. Ισως το προξενείο να έχει ησυχάσει για μερικούς μήνες καθώς πρόλαβε να ελέγξει τη «φωτιά»... Απλώς ας γνωρίζουν ότι η μειονότητα και ειδικά η νέα γενιά, όσο κι αν την υποτιμούν, τα φτυσίματα ποτέ δεν τα συγχώρησε...

Υ.Γ. Η επιστημοσύνη κάποιου που το 2006 εξήρε δημοσίως την επιλογή του Γ. Παπανδρέου να επιλέξει μια «Πομάκα», την Καρά Χασάν, για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης και το 2014 υποστηρίζει τη θεωρία του «συμπαγούς τουρκικού πράγματος» ας κριθεί από τους αρμοδίους. Είναι όμως κρίμα να φορτώνει ο κ. Χριστόπουλος σε μια αριστερή παράταξη τη ρατσιστική αντίληψη ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού το έχουν μόνο οι «Τούρκοι» αλλά όχι οι Ρομά και οι Πομάκοι. Και κυρίως να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με την αρρωστημένη θεωρία όπου το αντίθετο του εθνικισμού είναι απλά ο ανθελληνισμός...

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου