Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζεται ο εκβιασμός της κυβέρνησης για τα εμβόλια


«Ή εμβολιάζεσαι ή μπαίνεις σε αναστολή, και μένεις απλήρωτος!»

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με εκβιασμούς και απειλές προσπαθούν να οδηγήσουν με το ζόρι τους πολίτες που δεν θέλουν -από επιλογή τους- να εμβολιαστούν. 


Και σε αναστολή και απλήρωτος ο ανεμβολίαστος!

«Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο που δεν εμβολιάζεται από το σύστημα υγείας που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο για τους ασθενείς. Γι’ αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή, δεν θα εισπράττει μισθό», ανέφερε προκλητικά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι θα γίνει επαναξιολόγηση τον Οκτώβριο για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους σε αναστολή. 


Τώρα την υποχρεωτικότητα θα την αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι….

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, όπως για παράδειγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους εκπαιδευτικούς, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι αναμένονται οι απόψεις των λοιμωξιολόγων για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Από τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη που προκάλεσε τον μεγαλύτερο προβληματισμό ήταν εκείνη που έκανε λόγω περί… συμμόρφωσης! «Φαίνεται πως υπάρχει πολύ μεγάλη συμμόρφωση από την πλευρά των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά…






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο που δεν εμβολιάζεται από το σύστημα υγείας που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο για τους ασθενείς. Γι’ αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή, δεν θα εισπράττει μισθό», ανέφερε προκλητικά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης,"

    Θα μπορουσε καποιος να γραψει τομος ολοκληρους αναλυοντας την προπαγανδα του "τσεκουρατου" πατριδοκαπηλου και "ανθρωπιστη" υπουργισκου!

    Νοσηλευτής σε ΜΕΘ: «Ο ασθενείς δεν κινδυνεύουν από τον ανεμβολίαστο υγειονομικό αλλά από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις»

    http://greeknation.blogspot.com/2021/07/blog-post_580.html

    Ο Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, κατακεραυνώνει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαιτίας της συστηματικής στοχοποίησης των ανεμβολίαστων και τα όσα ανακοίνωσε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε υγειονομικούς.
    Αξίζει να σημειωθεί, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έχει ήδη εμβολιαστεί.
    Σε κείμενό του που δημοσιεύεται στο ygeionomikoi.gr ο κ. Μανουσάκης σχολιάζει μια ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

    «‘Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή’, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
    Έχω χάσει δύο άνδρες της οικογένειας μου από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από νοσηλεία σε ΜΕΘ πριν την πανδημία, αλλά δεν άκουσα ποτέ κανένα πρωθυπουργό να λέει ότι είναι αδιανόητο ένας νοσηλευτής να φροντίζει 3 ασθενείς σε ΜΕΘ, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη οι αναλογίες είναι 1-1 ή 1 ασθενής-2 νοσηλευτές».
    Συνεχίζοντας ο ίδιος αναφέρεται στην μεγάλη «πληγή» των ελληνικών νοσοκομείων, τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, κάτι που στοχευμένα δεν αναφέρεται από τους κυβερνώντες:
    «Αυτή η αναλογία ήταν και είναι θανατηφόρα για τους ασθενείς των ΜΕΘ της χώρας μας, αφού σύμφωνα με όλες τις μελέτες κύριος παράγοντας εξάπλωσης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό.
    Όμως ποτέ δεν στοχοποιήθηκαν οι ανεύθυνες κυβερνήσεις που τόσα χρόνια άφηναν και αφήνουν να λειτουργούν οι ΜΕΘ της χώρας με τέτοιες επικίνδυνες για τους ασθενείς συνθήκες. Ποτέ δεν στοχοποιήθηκαν οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί Υγείας για τους χιλιάδες νεκρούς κάθε χρόνο στη χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
    Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να στοχοποιηθεί ο μεγάλος κίνδυνος για τους ανασοκατεσταλμένους ασθενείς, ο ανεμβολίαστος νοσηλευτής, ο ίδιος που εδώ και ένα χρόνο που δεν υπήρχε το εμβόλιο, φρόντιζε και φροντίζει να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς του, ο ίδιος που νοιάζεται 100 φορές και 1000 φορές περισσότερο από τον Πρωθυπουργό για την υγεία των ευαίσθητων ασθενών που φροντίζει με όλες τους τις δυνάμεις».
    To αιχμηρό του κείμενο τελειώνει με τους πραγματικούς κινδύνους για τους ασθενείς και όχι αυτούς του αφηγήματος της Κυβέρνησης, ενώ δηλώνει την αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών:

    «ΥΓ: Εδώ και ένα μήνα έχει ανασταλεί λόγω έλλειψης ιατρών η λειτουργία της ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ενώ από σήμερα είναι στον αέρα και η λειτουργία της κανονικής ΜΕΘ του ΓΝΑΝ, αφού πλέον έμεινε με 3 μόνο ιατρούς. Αλλά κατά τον κ. Μητσοτάκη ο κίνδυνος για τους ασθενείς προέρχεται μόνο από τον ανεμβολίαστο νοσηλευτή.

    ΥΓ 2: Είμαι επαγγελματίας υγείας εμβολιασμένος, προτρέπω όλους τους συναδέλφους να εμβολιαστούν για την προστασία τους, όμως ως επαγγελματίας υγείας έχω μάθει ως βασική αρχή άσκησης του λειτουργηματος μας τη συναίνεση του ασθενούς στις νοσηλευτικές και ιατρικές πράξεις που του γίνονται. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να θεωρείται νομικά οριακά ορθός, όμως ηθικά και επιστημονικά είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]