Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

30 Νοε 2011


Σκηνές τσίρκου που αμαύρωσαν την Λιτανεία.

150 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να φυλάξουν τον παγκοσμίως άγνωστο Κώστα Σπηλιόπουλο. Συν την κρατική ασφάλεια, συν την ΕΥΠ αλλά και άνδρες του στρατού!

Μόλις ο κόσμος αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, ειδικά όμως μετά τα γεγονότα με την ανήθικη επίθεση στην ΣΣΕ, άρχισαν τα “Γαλλικά”, με αποτέλεσμα ο “στρατός” που φύλαγε το καμάρι του Έθνους να ενεργοποιηθεί κάνοντας αλυσίδα γύρω του. Ο κόσμος όμως ήταν ασυγκράτητος και οι πιστοί άρχισαν να ακροβολίζονται στην Τριών Ναυάρχων που είναι γεμάτη νεραντζιές, για να “εξοπλιστούν”.

Αυτό έγινε αντιληπτό από τους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ομαλή συμμετοχή του στην Λιτανεία και …τον φυγάδευσαν! Μαζί του βέβαια έντρομοι και άλλοι πράσινοι, υπό τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

Που; Στην Πάτρα! Πότε; Στην Λιτανεία του πολιούχου!

Τα σκηνικά δεν τελείωσαν εκεί, αφού ο κόσμος ακολούθησε την κουστωδία και ο λαοπρόβλητος υπουργός βρήκε καταφύγιο στο Δημαρχείο. Για να γλιτώσει από τις “λατρευτικές εκδηλώσεις”. Τέτοια υστερία, μόνο για τους Beatles…


Η ατιμωτική αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία σηματοδότησε την έναρξη του διασυρμού του όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, πράγμα που συνιστά μοιραίο πλήγμα στις φιλοδοξίες του για διεθνή καριέρα σε κάποιο οργανισμό, ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που παρείχε, εξαθλιώνοντας τους Έλληνες, καταλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα και μετατρέποντας την Ελλάδα σε υποτελές προτεκτοράτο χωρίς εθνική κυριαρ­χία.

Στο ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν οι φωνές στελεχών –και δη υπουργών– που απαιτούν την έναρξη των διαδικασιών καθαίρεσής του από την προεδρία του κόμματος, ώστε να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του στις εκλογές –όποτε κι αν γίνουν– ως υποψήφιου… πρωθυπουργού εκ νέου!

Εκείνοι, όμως, που τον διαπομπεύουν ανελέητα διεθνώς είναι οι Γάλλοι, που αισθάνονται «ριγμένοι» από τη διακυβέρνησή του.

«Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας προδότης» (!) ήταν, για παράδειγμα, ο τίτλος κύριου άρθρου στο προσκείμενο στον Σαρκοζί γαλλικό περιοδικό Le Point. «Η προδοσία της Αθήνας – Πισώπλατο χτύπημα» τιτλοφορούσε το περιοδικό τη σχετική ανάλυσή του.

Βαθύτατα περιφρονητικά του φέρθηκε και η φιλοσοσιαλιστική γαλλική εφημερίδα Libération. «Παπανδρέου ο Γ’, επονομαζόμενος “ο Μικρός”» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος δισέλιδης ανάλυσής της.

Μέχρι και η γερμανική Süddeutsche Zeitung, η οποία πρόσκειται φίλα προς τη Σοσιαλδημοκρατία, είχε βάλει νωρίτερα ένα δηλητηριώδη σχετικό τίτλο στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Αναξιοπρεπής στο προτεκτοράτο της Ευρώπης»…

Παραμύθια περί… πραξικοπήματος!

Πολύ πιο σοβαρή είναι, όμως, η προ δεκαημέρου αποκάλυψη της Libération, ότι ο Γ. Παπανδρέου, όταν κλήθηκε από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί στις Κάννες, φέρθηκε ως απερίγραπτος πολιτικός απατεώνας: Για να δικαιολογηθεί, τους είπε ότι προκήρυξε το δημοψήφισμα προκειμένου να αποτρέψει την εκδήλωση… στρατιωτικού πραξικοπήματος!

«Ούτε η Άνγκελα Μέρκελ ούτε ο Νικολά Σαρκοζί ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ ούτε οι άλλοι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι που ήταν παρόντες σε αυτό το δείπνο πίστεψαν τον Γ. Παπανδρέου έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Μόνο εκνευρισμένοι αναστεναγμοί υποδέχτηκαν αυτά τα λόγια του», σημειώνει ο απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας στις Κάννες.

ΠΗΓΗ
Για «απρόβλεπτες συνέπειες» είχαν κάνει λόγο η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί όταν, μιλώντας στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, αναφέρθηκαν σε θάνατο του ευρώ από ενδεχόμενη κατάρρευση της Ιταλίας.

Οι Financial Times δεν είναι τόσο… διπλωματικοί από την άλλη. Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα σε ένα δραματικό δημοσίευμα κάνει λόγο για καταστάσεις Μεγάλου Κραχ και χρησιμοποιεί όρους όπως «κατακλυσμός» και «παγκόσμιος πόλεμος» περιγράφοντας το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Γηραιά Ήπειρος.

Σαρκοζί: Η ειρήνη στην Ευρώπη των τρομερών πολέμων εξασφαλίζεται από το ευρώ

Ήταν ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος που τόνισε πρόσφατα, όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, ότι η Ευρώπη θα εκραγεί. Μόνο που ήταν ακόμα πιο ευθύς: «Το ευρώ είναι η ασφάλεια της ειρήνης σε μία ήπειρο όπου έχουν συμβεί τρομεροί πόλεμοι». Δηλαδή, κατά τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, τίποτα δεν αποκλείει να ζήσουμε στιγμές Παγκοσμίου Πολέμου, αν καταρρεύσει το ευρώ!

«Έρχεται η Μεγάλη Ύφεση του ’30 σε μοντέρνα εκδοχή»

«Το ρίσκο μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη είναι σοβαρό» τονίζει η οικονομική εφημερίδα, μιλώντας ανοικτά για νέα Μεγάλη Ύφεση, νέο Μεγάλο Κραχ: «Η απειλή των χρεοκοπιών και της διάλυσης της ευρωζώνης γίνεται ολοένα και πιο πιθανή. Και μαζί με αυτήν, ως επακόλουθο η κατάρρευση των τραπεζών, ο ολοκληρωτικός πανικός, η τεράστια ύφεση και η μαζική ανεργία. Θα ήταν κάτι σαν την μοντέρνα εκδοχή της Μεγάλης Ύφεσης» αναφέρουν οι Financial Times.

«Θα απειληθεί η Δημοκρατία»

Ο τρόμος είναι έντονος για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης του κοινού νομίσματος. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ένα νέο Μεγάλο Κραχ μπορεί να απειλήσει ευθέως τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, φέρνοντας ουσιαστικά μνήμες δικτατορίας (ενδεχομένως και ναζισμού), μαύρων σελίδων δηλαδή της ιστορίας που όλοι πίστευαν και πιστεύουν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

«Μια μοντέρνα εκδοχή του Μεγάλου Κραχ θα επιφέρει μια πολιτική άνοδο σε μια νέα γενιά εθνικιστών στην Ευρώπη σε ένα φόντο οικονομικού χάους και διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εντάσεις θα αυξηθούν στην Ευρώπη ενώ θα χειροτερεύσει δραματικά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα» αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο στη συνέχεια και για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη Κίνα που θα αντιμετωπίσει μία αποδυναμωμένη Αμερική, όπου ενδεχομένως και στις 2 χώρες θα έχει επίσης συμβεί μία σημαντική άνοδος του εθνικισμού λόγω της οικονομικής κρίσης.

Εν συντομία, οι Financial Times περιγράφουν απίστευτα σενάρια, που παραπέμπουν σε αφηγήσεις καταστάσεων (οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών) πριν από Παγκόσμιους Πολέμους…Η ατελείωτη οικονομική κρίση της Ευρώπης, μπαίνει σε μια νέα καταστροφική φάση. Υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και της διάλυσης της ευρωζώνης, με οδυνηρές συνέπειες για όλους, και όχι μόνο την Ευρώπη.

Αυτό όπως που οι περισσότεροι παραβλέπουν, εν μέσω των τριγμών της αγοράς, και των απεγνωσμένων πολιτικών διαβουλεύσεων, είναι ότι πρόκειται για ένα σπανιότατο πρόβλημα, με την έννοια ότι μπορεί να επιλυθεί εύκολα, αν πέσουν χρήματα.

Σίγουρα, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν πραγματικά προβλήματα. Οι οικονομίες τους είναι ασθενείς, και τα χρέη τους μεγάλα. Αυτά όμως είναι προβλήματα που μπορεί κανείς να τα διαχειριστεί, αν τα επιτόκια των χρεών τους μείνουν σε λογικά επίπεδα. Αυτή η άποψη δεν ισχύει για την Ελλάδα, που δεν έχει καμιά ελπίδα να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η δημοσιονομική κατάσταση της Ιταλίας δεν είναι καλή, αλλά δεν είναι και χειρότερη από ότι ήταν πριν δέκα χρόνια. Μάλιστα, είναι μια από τις λίγες χώρες του αναπτυγμένου κόσμου, που διαθέτει πρωτογενές πλεόνασμα. Αν εξαιρέσει κανείς τις πληρωμές τόκων στο χρέος της, βλέπει ότι εισπράττει περισσότερα από φόρους, από όσα ξοδεύει. Άρα, το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο το χρέος, αλλά τα υψηλά επιτόκια, τα οποία ανεβαίνουν λόγω του φόβου των αγορών, και όχι λόγω κάποιας οικονομικής αρχής. Οι επενδυτές είναι πανικοβλημένοι, και ο φόβος μη τυχόν και χρεοκοπήσει η Ιταλία προκαλεί έναν βίαιο κύκλο: Ο φόβος χρεοκοπίας ανεβάζει τα επιτόκια, και τα υψηλά επιτόκια κάνουν πιο πιθανή μια χρεοκοπία.

Το πιο αγχωτικό στοιχείο αυτού του κύκλου είναι ότι υπάρχει διαθέσιμη μια έτοιμη λύση. Αν η ΕΚΤ δήλωνε δημοσίως ότι θα στήριζε το ιταλικό και ισπανικό χρέος, αγοράζοντας όσα ομόλογά τους κριθεί απαραίτητο, οι φόβοι για χρεοκοπίες θα υποχωρούσαν, και τα επιτόκια θα έπεφταν. Κάτι τέτοιο δεν θα θεράπευσε τα δεινά της ιταλικής οικονομίας, ούτε θα απομάκρυνε τους κινδύνους από την Ισπανία, αλλά θα απέτρεπε μια κατάρρευση τύπου Lehman, θα κέρδιζε χρόνο ώστε να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις, και θα γλίτωνε τις χώρες αυτές από τις συνέπειες της αυστηρής λιτότητας, η οποία στραγγαλίζει κάθε προοπτική οικονομικής ανάπτυξης.

Μια τέτοια κίνηση, θα ήταν δραματική για την ΕΚΤ, αλλά αυτός είναι και ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών: Να αποτελούν τον δανειστή της τελευταίας προσφυγής. Αυτό έκανε και η αμερικανική Federal Reserve στις αρχές της κρίσης το 2008. Έριξε χρήματα στην οικονομία, αγοράζοντας και πουλώντας περιουσιακά στοιχεία, με κάθε δυνατό τρόπο.

Η ΕΚΤ όμως αποφεύγει αυτόν τον ρόλο. Ο νέος επικεφαλής της Mario Draghi απορρίπτει την ιδέα του να γίνει η τράπεζα δανειστής τελευταίας προσφυγής. Την ίδια άποψη έχει και η Γερμανία, χωρίς την υποστήριξη της οποίας η ΕΚΤ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Κάποιοι επισημαίνουν ότι νομικά απαγορεύεται στη ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα απευθείας από τα κράτη, αλλά μπορεί να το κάνει μέσω της δευτερογενούς αγοράς, και μάλιστα το έχει ήδη κάνει με μικρό αριθμό κρατικών ομολόγων.

Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να δράσει, αλλά το ότι δεν θέλει να δράσει. Τα εμπόδια είναι ιδεολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Υπάρχει ο φόβος ότι η εκτύπωση χρήματος για να αγοραστούν ομόλογα, θα αυξήσει τον πληθωρισμό. Αυτό αποτελεί σήμερα έναν ασήμαντο φόβο, αν σκεφτούμε την αδύναμη κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η ανησυχία όμως για τυχόν πληθωρισμό αποτελεί μεγάλο εφιάλτη για τη Γερμανία, και ανησυχεί την ΕΚΤ. Παράλληλα, οι Γερμανοί θεωρούν πως αν η ΕΚΤ βοηθήσει τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, τότε αυτοί δεν θα πάρουν το μάθημα που τους χρειάζεται.

Καλή είναι η ηθική διαπαιδαγώγηση, αλλά οι Γερμανοί έχουν κερδίσει πάρα πολλά από το ευρώ, αφού άνθισαν οι εξαγωγές τους, και τώρα θα πρέπει να επωμιστούν κάποια από τα κόστη. Εξάλλου, οι απείθαρχες χώρες έχουν αλλάξει. Στην Ισπανία και στην Ιταλία, τα κυβερνώντα κόμματα εκδιώχθηκαν από την εξουσία, και όλες οι αδύναμες ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν επιβάλλει μέτρα λιτότητας.

Το να ζητάνε κάποιοι περαιτέρω περιστολές και περικοπές, είναι άκαρδο, και δεν εξυπηρετεί τίποτα. Οι χώρες αυτές, το μόνο που χρειάζονται είναι οικονομική ανάπτυξη πάση θυσία.

Στη βάση του όλου προβλήματος βρίσκεται η βαθιά αίσθηση της ΕΚΤ, ότι το να βοηθηθούν οι Ιταλία και Ισπανία, μέσω πληθωρισμού, είναι ηθικά προσβλητικό. Ο επικεφαλής της Bundesbank αποκαλεί τον πληθωρισμό «γλυκό δηλητήριο», ενώ χαιρετίζει την ΕΚΤ για την αυστηρότητα και τη σταθερότητά της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Herbert Hoover είχε αναφέρει κάποτε τις συμβουλές που είχε δεχτεί από τον Andrew Mellon, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει την ύφεση της δεκαετίας του 1920: «Ρευστοποίησε την εργασία, ρευστοποίησε τις μετοχές, ρευστοποίησε τους αγρότες, ρευστοποίησε τα ακίνητα…». Για τον Mellon, η ρευστοποίηση ήταν το άπαν, και ήταν οικονομικά λογική. Ήταν σαν μια μορφή κάθαρσης. Όπως πίστευε, «…η λιτότητα θα ξεριζώσει τη σαπίλα από το σύστημα. Το υψηλό κόστος ζωής θα πέσει. Μαζί με την υψηλή ζωή. Οι άνθρωποι θα δουλεύουν σκληρότερα, και θα ζουν πιο ηθικά…».

Σίγουρα υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι στην Ισπανία, στην Ιταλία, και στην Ελλάδα, που φέρθηκαν ανεύθυνα, και τώρα είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις. Το να καταστραφεί όμως το ευρώ, μόνο και μόνο για να πάρουν ένα μάθημα κάποιοι, είναι πολύ σκληρό. Δυστυχώς, όταν καταρρέει μια οικονομία, δεν την πληρώνουν μόνο οι ένοχοι.

Η ΕΚΤ ανησυχεί πως αν μετατραπεί σε δανειστή τελευταίας προσφυγής, αυτό θα απειλήσει τη σταθερότητα τιμών, αλλά ποιο θα είναι το νόημα αυτής της σταθερότητας αν το ευρώ εξαφανιστεί στην πορεία;

Αν η ΕΚΤ δεν φερθεί με προσοχή, τότε στο μέλλον θα συζητούμε για το πόσο καλά τα πήγε στο να προστατεύσει το ευρώ, εξαφανίζοντάς το.

The New Yorker

Απόδοση: S.A.
Στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης αναφέρονται σήμερα οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες. Αναφορές επίσης στην επιστολή Σαμαρά αλλά και την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Η Welt Online σημειώνει: «Η Ελλάδα, που απειλείται με χρεοκοπία, θα λάβει, όπως αναμενόταν την επόμενη δόση των 8 δις ευρώ. (…) Μετά τη δέσμευση των κορυφαίων ελλήνων πολιτικών να τηρήσουν το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων, είχαν εκπληρωθεί οι όροι της ΕΕ».

H εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου: «Η χρεοκοπία της Αθήνας απετράπη εκ νέου. Μετά από μήνες αθετημένων υποχρεώσεων και νέων όρων, οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν τελικά το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Για την «αντίσταση των ελλήνων συντηρητικών»

Η Berliner Morgenpost: «Μόλις λίγες εβδομάδες πριν την επαπειλούμενη χρεοκοπία το Eurogroup ενέκρινε τη νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης είχε καθυστερήσει επειδή η Τρόικα είχε διαπιστώσει ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα. «Οι διαμάχες για τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μια μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λ. Παπαδήμο καλείται τώρα να υλοποιήσει τα συμπεφωνημένα μέτρα πριν από τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Η ΕΕ προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση των ελλήνων συντηρητικών για το πρόγραμμα προσαρμογής προκειμένου η χώρα να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους ακόμη και με μια κυβέρνηση Σαμαρά».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αφού αναφέρεται στις δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, επισημαίνει: «Ωστόσο ειδικοί εκτιμούν ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν βελτιώσεις. ‘Η Ελλάδα έκανε πολλά στο πεδίο εξυγίανσης των δημοσιονομικών της’ (…) σημειώνει η Tullia Bucco από την Unicredit. Πρέπει όμως να γίνουν ακόμη περισσότερα. (…) Οι μεταρρυθμίσεις, που στοχεύουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και συνεπώς στην ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δεν προχωρούν».Η κρίση χρέους της ευρωζώνης χτυπάει το κέντρο της, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα και η Γαλλία αναμένεται να χάσει την άριστη αξιολόγησή της. Η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, τα οικο­νομικά θεμέλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και του Βελγίου τρίζουν, ενώ τα προγράμματα «διάσωσης» Ελλάδας και Πορτογαλίας έχουν ήδη αποτύχει.

Για την Ελλάδα ο «υπερπρωθυπουργός» Ράιχενμπαχ λέ­ει ότι μας έριξαν στον Καιάδα της οικονομικής κατα­στροφής χωρίς να έχουν «τη συνταγή στην τσέπη», αλλά και χωρίς να είναι ορατός ο... «πάτος»!

Στην καλπάζουσα κρίση η Γερμανία απαντά με παράβα­ση κάθε νομιμότητας ώστε να ελέγξει απευθείας τις οικονομίες και την πολιτική ζωή των υπό χρεοκο­πία χωρών. Ήδη στην Ελλάδα και την Ιταλία έχουμε τραπεζίτες για πρωθυπουργούς, καθώς, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, χρειαζόμαστε «σταθερές κυβερνή­σεις» και όχι... εκλογές. Έτσι η Γερμανία πετάει στα σκουπίδια τις ευρωσυνθήκες ώστε να αναλάβει τον έλεγχο της διακυβέρνησης ολόκληρων χωρών μέσω διακρατικών συμφωνιών!

Το νέο πολιτικό δόγμα της Γερμανίας, με το οποίο θα κυβερνηθούν εφεξής η ευρωζώνη και ολόκληρη η Ε.Ε., λέει ότι οι συνθήκες, όταν δεν τη βολεύουν, μπορούν να παραβιάζονται... μέχρι να αλλάξουν! Η επιβολή της σιδηράς γερμανικής πειθαρχίας - με σκληρότατες ποινές για όσους δεν συμμορφώνο­νται με το δημοσιονομικό Άουσβιτς - θα είναι το... αντάλλαγμα για μια «σωτηρία» των υπερχρεωμέ­νων χωρών με κατάληξη την πτώχευσή τους.

Ο παραλογισμός αυτός προοιωνίζεται ότι η Ελλάδα μπαίνει στην πιο σκοτεινή εποχή της. Πιθανότατα εγκαταλελειμμένη από την ευρωζώνη. Την κατα­στροφή καλείται να διαχειριστεί ο Παπαδήμος με όρους εξίσου σκοτεινούς. Ήδη η δρομολόγηση των «διευθετήσεων» που απαιτεί η εγχώρια και διεθνής - κυρίως γερμανική - διαπλοκή προδιαγράφει τη θεσμοποίηση όσων χρόνια τώρα ξορκίζαμε όλοι ως παρανομία και διαφθορά.

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον» λέει το παλαιό σύνθημα. Τώρα λοιπόν που η αδικία γίνεται νόμος - και ελληνικός και ευ­ρωπαϊκός - εις βάρος κάθε έννοιας νομιμότητας, το καθήκον της αντίστασης τίθεται για όλους. Ανε­ξαιρέτως...


To φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Η άγνοια του εχθρού ισοδυναμεί με απανωτές ήττες και ταπεινώσεις. Από το 1956, η Τουρκία ακολουθεί έναντι της Κύπρου μια σταθερή, αταλάντευτη πολιτική, με στόχο τον τελικό πλήρη έλεγχό της. Αμετάθετη επιδίωξη της Άγκυρας είναι η κατάλυση και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πονηρή και δόλια βρετανική πολιτική, υπέβαλε και παρακίνησε τους Τούρκους να εμπλακούν στην Κύπρο.

Ο πρόσφατος, αδόκητος θάνατος του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή, του πλέον εμβριθούς και βαθυστόχαστου μελετητή της τουρκικής πολιτικής, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις γνωστές δύο εκθέσεις του Τούρκου καθηγητή και μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Νιχάτ Ερίμ. Οι εκθέσεις αυτές, με ημερ. 24/11/1956 και 22/12/1956, είναι η βίβλος Γενέσεως της τουρκικής εθνικής πολιτικής στο Κυπριακό. Είναι γνωστό, σε όσους μελετούν και αναλύουν την τουρκική πολιτική, ότι έναν και πλέον χρόνο μετά την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, η Άγκυρα θεωρούσε τον αγώνα ως αναμέτρηση μεταξύ της αποικιοκρατικής Βρετανίας και των Ελλήνων της Κύπρου.

Ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός, Αντνάν Μεντερές, κάλεσε τον καθηγητή Ερίμ, παρόλο που ανήκε στα σημαντικότερα στελέχη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, να συμβουλεύσει την κυβέρνηση πάνω στον χειρισμό του Κυπριακού.

‘Όπως ο Ερίμ γράφει και ο Νεοκλής Σαρρής κατέγραψε στο βιβλίο του «Η άλλη πλευρά», η κατεύθυνση που ο Μεντερές τού έδωσε ήταν η εξής:

«1.- Οι Άγγλοι να παραμείνουν στην Κύπρο
2.- Αν πρόκειται να φύγουν, η νήσος να μας αποδοθεί.
3-. Αν τούτο δεν είναι δυνατόν, να διχοτομηθεί.
4.- ''Αυτοδιοίκηση''
5.- Η μορφή που δεν επιθυμούμε διόλου: Η απόδοση της Μεγαλονήσου στην Ελλάδα».

Ο Ερίμ επισημαίνει και στις δύο εκθέσεις του ότι «έχουν εξεταστεί σε βάθος από της σκοπιάς των πολιτικών αναγκών του πρωθυπουργού, το κυπριακό πρόβλημα αλλά και τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Όλα από της πλευράς των συμφερόντων μας». Και αυτά τα «δικαιώματα», κατά τον Ερίμ, είναι «γεωγραφικά, ιστορικά και στρατηγικά».

Διχοτόμηση και οντότητες

Για να αντιληφθεί κανείς τη διαχρονικότητα της τουρκικής πολιτικής, πρέπει να μελετήσει σε βάθος και προσεκτικά τις δύο εκθέσεις Ερίμ. Σε αυτές αναφέρεται ότι αφού η αυτοδιοίκηση δεν θα λειτουργούσε και η Κύπρος δεν θα ενωνόταν ούτε με την Ελλάδα ούτε με την Τουρκία, ο Ερίμ προτείνει τη «μέση λύση της διχοτόμησης της Κύπρου». «Η ιδέα της διχοτομήσεως έχει συζητηθεί», γράφει, «και μελετήθηκε σε ορισμένες μυστικές, επίσημες και ανεπίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Αμερικής (…). Απ’ ό,τι πληροφορούμαι εκ της μελέτης των φακέλων, η Ελλάδα σκέπτεται να εγκαταλείψει στην Τουρκία έναν στενό διάδρομο στα βόρεια της νήσου (…). Ο αξιότιμος πρωθυπουργός (Μεντερές) ανέφερε ότι είναι της ιδέας να αιτήσωμεν την διχοτόμηση εξ ημισείας.

»Η διχοτόμηση της Κύπρου, κατά βάση, μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, ίσως και με την παραχώρηση στην Αγγλία μιας περιοχής για στρατιωτικές βάσεις σημαίνει την εφαρμογή της αρχής της αυτοδιαθέσεως (…). Στην Κύπρο ζουν η μια εντός της άλλης δύο διαφορετικές κοινότητες, δύο διαφορετικές ολότητες, δύο ενότητες (entite). Όταν θα γίνει μια κανονική διχοτόμηση, εκάστη των δύο αυτών διακεκριμένων κοινοτήτων πιθανότατα θα προτιμήσει την κυριαρχία του κράτους το οποίο θεωρεί σαν Μητέρα-πατρίδα της».

Από το 1956 οι Τούρκοι σχεδίαζαν τη δημογραφική αλλοίωση της νήσου

Πώς ο Ερίμ αντιλαμβανόταν την αρχή της αυτοδιαθέσεως; Γράφει στην πρώτη έκθεσή του προς τον Μεντερές και ας προσεχθούν πολύ οι όροι και η φρασεολογία που χρησιμοποιεί: «Η αρχή της αυτοδιαθέσεως θα εφαρμοστεί διά της συγκεντρώσεως όλων των Ελλήνων στην ίδια περιοχή, που θα εξασφαλιστεί η διαβίωσή των κάτω από μια διοίκηση της αρεσκείας των. Είναι αναπόφευκτη μια ανταλλαγή πληθυσμών (…). Δεν αποτελεί άσκοπη ταλαιπωρία η μετακίνηση μιας μερίδας ανθρώπων προς τον σκοπό της μη καταπατήσεως του δικαιώματος της αυτοδιαθέσεως της τουρκικής κοινότητας, σήμερα ευρισκομένης σε μειοψηφία, της παροχής δυνατοτήτων προς προάσπιση της ασφάλειας της Τουρκίας και της εξαφανίσεως της σοβούσης κρίσεως.

»Η υποστήριξη της ιδέας περί διχοτομήσεως της Κύπρου συντελείται με τη νομική και ανθρωπιστική αρχή της αυτοδιαθέσεως. Η πολιτική σκοπιμότητα, που ενισχύει το σχέδιο αυτό, είναι η ανάγκη να βρίσκεται η στρατιωτική ισχύς της νήσου σε στιβαρά και ανώτερα χέρια, προς προάσπιση των συμφερόντων και της ασφάλειας της Τουρκίας, του Συμφώνου της Βαγδάτης και του ΝΑΤΟ. Λαμβάνοντας υπόψη μας την πιθανότητα της αποδοχής της προτάσεως περί διχοτομήσεως της Κύπρου, θα πρέπει από τούδε η Τουρκία να καθορίσει μέσω των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, λαμβάνουσα υπόψη της τα στρατιωτικά, οικονομικά συμφέροντά της και τα συμφέροντα του τουρκικού πληθυσμού της Κύπρου, ποια μορφή διχοτομήσεως θα είναι προσφορότερη γι’ αυτήν».

Στη συνέχεια η έκθεση Ερίμ αναφέρεται στο σχέδιο συντάγματος που ετοίμασε ο λόρδος Ράντκλιφ και ανακοινώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1956. Προνοούσε και για αυτοκυβέρνηση. Ας προσεχθούν ιδιαίτερα τι σημειώνει ο Ερίμ: «Στο καθεστώς της αυτοδιαθέσεως πρέπει να εμμείνουμε για την ελεύθερη παλιννόστηση των Τούρκων από το εξωτερικό προς την Κύπρο - τούτο βεβαίως θα αναγνωριστεί και στους Έλληνες. Εάν κατά την εξέταση του ζητήματος διαπιστωθεί ότι η παροχή του δικαιώματος θα αυξήσει περισσότερο τον τουρκικό από τον ελληνικό πληθυσμό της Κύπρου, θα πρέπει να γίνεται εμμονή στο αίτημα». Και προσθέτει τα εξής σημαντικά: «Η περίπτωση που ουδέποτε θα δεχθεί η Τουρκία είναι η διάνοιξη της οδού για την προσάρτηση της νήσου στην Ελλάδα, υπό το πρόσχημα της παροχής στους κατοίκους του δικαιώματος της αυτοδιαθέσεως.

»Δεν υπάρχει ένας διεθνής κανόνας θετικού δικαίου, ο οποίος να επιτάσσει την οπωσδήποτε εγκατάλειψη της τύχης της νήσου στη βούληση των Ελλήνων, οι οποίοι σήμερον αποτελούν την πλειοψηφία». Ο Ερίμ αναφέρεται υποτιμητικά στη «ρωμέικη κοινότητα», «η οποία για την ώρα είναι σε πλειοψηφία». Στη συνέχεια αναλύει τι σημαίνει στο Διεθνές Δίκαιο η λέξη «λαός» και ισχυρίζεται ότι «ο τουρκικός πληθυσμός της νήσου (people) αποτελεί μια διαφορετική οντότητα από τον ελληνικό πληθυσμό (people), μια διαφορετική συνολική οντότητα (entite)».

Περιστασιακή πλειοψηφία

Η πρώτη έκθεση Ερίμ δημιούργησε αίσθηση στην κυβέρνηση Μεντερές. Όπως o Νεοκλής Σαρρής σημειώνει στο βιβλίο του, «εκείνο που έχει σημασία είναι η διαπίστωση ότι η κινητήρια πρόθεση των Τούρκων ξεκινά από την αλλοίωση του εθνολογικού χαρακτήρα της Κύπρου. Η ελληνική πλειοψηφία για την Τουρκία είναι μια ευκαιριακή συγκυρία που πρέπει να ανατραπεί. Αυτός είναι ο στόχος. Η μη προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα απορρίπτεται κυρίως γιατί διασφαλίζει την πληθυσμιακή υπεροχή της πλειοψηφίας, ενώ είναι δεκτή οποιαδήποτε άλλη λύση που θα εξοβελίσει ή θα ανατρέψει την προεξάρχουσα θέση του γηγενούς πληθυσμού».

Ο Ερίμ στη δεύτερη έκθεσή του επιμένει (θυμίζουμε, το 1956) ότι «η σημερινή (πληθυσμιακή) αναλογία δεν είναι αιώνια κι έτσι δεν μπορούμε να προτάξουμε κανένα λογικό αίτιο ως προς τον υπολογισμό της αναλογίας αυτής σαν αναλλοίωτης και αιώνιας». Ο Ερίμ επιμένει ακόμα να συγκρίνει τις 380.000 των Ελλήνων με τις 100 χιλιάδες των Τ/κυπρίων, αλλά και με τα 25 εκ. της Τουρκίας. Αυτή η σύγκριση επαναλήφθηκε το 2009 από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, όταν, απευθυνόμενος προς την ΕΕ, είπε ωμά και αλαζονικά: «Δεν μπορείτε να συγκρίνετε τις 700 χιλιάδες των Ε/κυπρίων με τα 70 εκ. των Τούρκων».

Προσάρτηση ή διχοτόμηση

Από το 1956 οι Τούρκοι σχεδίασαν την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, τον εποικισμό, την επανεγκατάσταση Τ/κ, τις μετακινήσεις πληθυσμών, τις αμιγείς περιοχές, την ισότιμη αντιπροσώπευση των δύο κοινοτήτων. Από τότε ο Ερίμ είχε χρησιμοποιήσει τους όρους «κοινότητες, οντότητες, ολότητες» και, φυσικά, τον όρο «λαοί», εννοώντας ξεκάθαρα ε/κ και τ/κ λαό. Επίσης είχε θέσει θέμα ιδιοκτησίας. Όλες αυτές οι θέσεις έχουν… ηλικία σχεδόν 60 χρόνων, πράγμα που καταδεικνύει τη διαχρονικότητα αλλά και την αδιστακτότητα της Τουρκίας στους στόχους της εναντίον της Κύπρου.

Μόνιμος και σταθερός στόχος της Άγκυρας ήταν πάντοτε η προσάρτηση της Κύπρου. Πρώτο στάδιο ήταν η διχοτόμηση. Μετά το πραξικόπημα, όμως, την επακολουθήσασα τουρκική εισβολή και την κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο αναβαθμισμένος στόχος της Τουρκίας είναι ο πλήρης έλεγχος της νήσου. Με ή χωρίς την υπογραφή μας. Οι δύο εκθέσεις Ερίμ επιβεβαιώνουν αυτόν τον διαχρονικό στόχο της κατοχικής δύναμης. Υπάρχει ένα μέγιστο εμπόδιο, εκτός άλλων: Η διεθνής νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και αμετάθετη επιδίωξη της Άγκυρας είναι η κατάλυση και εξαφάνισή της ως υποκείμενο του διεθνούς και κοινοτικού δικαίου.

Το θράσος της επιβεβαιώθηκε με τις τελευταίες υλακές του Γκιουλ, που καθύβρισε την ΕΕ ως «άθλια» και την Κυπριακή Δημοκρατία ως «μισή χώρα», παραβλέποντας, ο άθλιος, ότι η χώρα του κατέχει την άλλη μισή. Οι χειριζόμενοι τις τύχες της Κύπρου οφείλουν, έστω και τώρα, να μελετήσουν τις εκθέσεις Ερίμ. Για να γνωρίζουν τις επιδιώξεις των εχθρών μας. Για να μην υποστούμε άλλες ήττες και εδαφικούς ακρωτηριασμούς.

Αν ανήκετε στο 99% του πληθυσμού που κοιτά με δέος την τιμή στην οποία έχει φτάσει το πετρέλαιο και ψάχνει «πατέντες» για να βρει λίγη ζεστασιά μέσα στο χειμώνα ή αν ανήκετε στα εκατομμύρια που βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή όταν φτάνουν μπροστά στην αντλία του βενζινάδικου, προσπαθήστε να «ξεχαστείτε». Πώς; Μα φέρνοντας στο μυαλό σας πιο ευχάριστες σκέψεις.

Να μια ευχάριστη σκέψη:

Τα κέρδη της «Motor Oil» αυξήθηκαν κατά το τρέχον 9μηνο με ρυθμό 6,4% και διαμορφώθηκαν στα 143,1 εκατ. ευρώ!

Τι πιο... ευχάριστο για κάποιον εργαζόμενο που πληρώνει χρυσάφι τη βενζίνη ή που δεν έχει... να πληρώσει για πετρέλαιο, να ξέρει ότι αυτός από τον οποίο αγοράζει καύσιμα... θησαυρίζει!

Αν ανήκετε στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, κι αν η κατάθλιψή σας μεγεθύνθηκε τόσο καιρό που ακούτε από τα δελτία ειδήσεων ότι εκτός από εσάς που είστε άνεργοι είναι και οι τραπεζίτες μας που «έχουν πρόβλημα», ήρθε η ώρα να χαμογελάσει το χειλάκι σας!

Γιατί; Ιδού:

Τα καθαρά κέρδη της «Eurobank» στο 9μηνο του 2011 σημείωσαν αύξηση 48% (!) και διαμορφώθηκαν στα 89 εκατ. ευρώ από 60 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τι πιο ενθαρρυντικό από αυτό;

Να ξέρεις ότι σε αυτή τη ζωή δεν είναι όλα μαύρα κι ότι από πέρσι μέχρι φέτος - που εσύ είχες δουλειά αλλά έμεινες άνεργος - ένας άλλος συνάνθρωπός σου, ο τραπεζίτης, έγινε κατά 48% πλουσιότερος;...

Αν, τέλος, ανήκετε στα εκατομμύρια των χαρατσωμένων που παθαίνουν εγκεφαλικό την ώρα που τους έρχεται η ΔΕΗ, αν τρελαίνεστε με την ιδέα ότι ο φόρος αίματος στον οποίο υποβάλλεστε καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή σας, μάθετε ότι καμιά φορά οι προβλέψεις πέφτουν πολύ - μα πάρα πολύ - έξω!

Για παράδειγμα:

Ενώ η αρχική πρόβλεψη των αναλυτών ήταν ότι τα κέρδη της «Alpha Bank» θα ήταν της τάξης των 4,7 εκατ. ευρώ, τελικά τα καθαρά κέρδη 9μήνου της τράπεζας εκτινάχτηκαν στα 41,6 εκατ. ευρώ!

Ετσι συμβαίνει με τις προβλέψεις:

Ενώ επιβεβαιώνονται πλήρως όταν πρόκειται για την πτώχευση του λαού, ενίοτε διαψεύδονται - παταγωδώς - και αδυνατούν να εκτιμήσουν σωστά πόσο θα αυξηθούν τα πλούτη των κεφαλαιοκρατών...

Γράφειο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, μοντάζ Γρέκι
Οσα γράφουμε στα βλογκς από την πρώτη μέρα, (7/6/2010! Ο ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!). αλλά οι φυλλάδες και τα κανάλια των Εργολάβων είτε τα αποκρύπτουν, είτε τα απαξιώνουν μιλώντας για “συνωμοσιολογίες”, βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια.

Τώρα πια μας έφεραν εκεί που ήθελαν, δέσμιους των Τραπεζών, πήραν αυτό που ήθελαν, έναν διαπλεκόμενο ψευδο Πρωθυπουργό που θα τους δώσει τα έργα δισεκατομμυρίων με “φωτογραφικούς” διαγωνισμούς, οι “αποκαλύψεις” είναι ανώδυνες για την δικτατορία τους.

Μόνο η Παιδεία μπορεί να κάνει την διαφορά πλέον, εμπάργκο στις φυλλάδες τους, εμπάργκο στους διαπλεκόμενους βουλευτές τους, ακόμη κι αυτούς που ετοιμάζουν για την “επόμενη μέρα”. Μόνο το ελεύθερο (ακόμη) διαδίκτυο έχει την δύναμη να αφυπνήσει τον κόσμο.

Τι έκαναν λοιπόν με το έλλειμμα;

…[...]… Μία ακόμη αποκάλυψη-βόμβα για τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν την τεχνητή διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ετών 2008 και 2009 με συνέπεια η χώρα μας να υποδουλωθεί μόνιμα στους δανειστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ευρωζώνης και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να οδηγούνται πλέον σε πλήρη εξαθλίωση αποτελεί η απάντηση Ευρωπαίου επιτρόπου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων τον Οκτώβριο του 2009.
Σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Σεμέτα στον κ. Χουντή, ενώ τα χρέη των νοσοκομείων θα έπρεπε να καταγράφονται ως δαπάνες στα αντίστοιχα έτη στα οποία έπρεπε να είχαν πληρωθεί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μόλις ανέλαβε, και χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση επιβεβλημένη από την Κομισιόν ή τη Eurostat, φούσκωσε με τα χρέη των νοσοκομείων μόνο τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ετών 2008 και 2009! Πρόκειται για ανεξόφλητα χρέη νοσοκομείων συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν σε υποχρεώσεις των ετών 2005-2009, αλλά «φορτώθηκαν» σκόπιμα από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στα έτη 2008 και 2009!
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2009 έσπευσε να «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2008 με επιπλέον 1,3% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του 2009 με επιπλέον 0,9% του ΑΕΠ, φορτώνοντας λογιστικά τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών ετών με ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσαν σε ανεξόφλητα χρέη νοσηλευτικών ιδρυμάτων παρελθόντων ετών!
Το κόλπο αυτό ήταν ένα από τα πολλά που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά της να εμφανίσει το έλλειμμα του 2009 υπέρμετρα αυξημένο στα επίπεδα του 12,7% του ΑΕΠ, σε πρώτη φάση.
Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν κι άλλες μεθοδεύσεις με αποτέλεσμα το έλλειμμα του 2009 -μετά από τρεις ακόμη αναθεωρήσεις- να φθάσει στο επίπεδο του 15,8% του ΑΕΠ! … [ ... ] …

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ e-typos.comΗ ειωθυία εποικοδομητική διαλεκτική μεταξύ άρχοντος και αρχομένου μέρους της πολιτείας μας, έχει μετεξελιχθεί σήμερα σε βαθιά πολεμική ρήξη. Ο πολιτικός ο οποίος έχει ταχθεί στην υπηρεσία του κυβερνάν και του άρχειν της πόλεως, φέρει βαρύτατες ευθύνες απέναντι στους πολίτες και συνανθρώπους του. Και υπέχει ευθύνη όχι μόνο για όσα πράττει, αλλά και για όσα παραλείπει να πράξει.

Αναντίλεκτα, κρίνοντας από τα τεκταινόμενα και μη στην πατρίδα μας , διαπιστώνουμε καθολικώς πως ο σύγχρονος πολιτικός βίος διακατέχεται από ασύγγνωστη αναποφασιστικότητα, ατελέσφορη αναβλητικότητα και επιζήμια απραξία.

Το αλαζονικό, μα αξιοθρήνητα ευθυνόφοβο άλλοθι των κυβερνώντων προβάλλεται ως η (κατά Θουκυδίδη) διαχρονική ρήση των ισχυρών και αλαζόνων (Αθηναίων) προς τους εκλιπαρούντες ηττημένους και ασθενείς (Μηλίους) . «Το νόμο τούτον ούτε εθέσαμεν, ούτε ισχύοντα ήδη πρώτοι εμείς εφηρμόσαμε. Τον ευρήκαμε ισχύοντα και θα τον κληροδοτήσουμε ισχύοντα αιωνίως, γνωρίζοντες ότι και εσείς επίσης και κάθε άλλος, εάν είχατε όση εμείς δύναμη, θα πράττατε το αυτό.»

‘Και ημείς ούτε θέντες τὸν νόμον ούτε κειμένω πρώτοι χρησάμενοι, όντα δὲ παραλαβόντες καὶ εσόμενον ες αιεὶ καταλείψοντες χρώμεθα αυτώ, ειδότες καὶ υμάς άν καὶ άλλους εν τη αυτή δυνάμει ημίν γενομένους δρώντας άν ταυτό. (Θουκ. Ε 105)

Οι πολιτικοί μας άρχοντες, έχουν αφιονισθεί από την αλαζονεία της εξουσιαστικής ισχύος, που εμείς οι πολίτες έμμεσα ή άμεσα, εκόντες ή άκοντες, τους παραχωρήσαμε. Η εγκληματική δυστοκία στη λήψη αποφάσεων όσο και στην εφαρμογή όσων εξ αυτών ληφθούν, αποτελούν απότοκο των εγγενών έξεων του άρχειν. Και έξιν σ’ αυτήν τη περίπτωση καλούμε κάθε ανελαστικό και παγιοποιημένο τρόπο συμπεριφοράς. Έξεις στις πράξεις, σκέψεις, συμπεριφορές και επιθυμίες. Δέσμιοι λοιπών των έξεων τους και συνάμα των παραγώγων ανελαστικών ιδεοληψιών τους, οι πολιτικοί μας ταγοί καθίστανται ανεπαρκείς να κυβερνήσουν. Κρημνοβατούντες επικίνδυνα έχουν οδηγήσει την πατρίδα μας στο χείλος της καθολικής διάλυσης.

Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει ο απλός πολίτης πως ο σύγχρονος πολιτικός άνδρας, εντός του Δημοκρατικού πολιτεύματος διακυβέρνησης, έχει ανατρέψει άρδην τις αρχές του πολιτεύματος μας και πόρρω απέχει του ήθους του Πολιτικού ανδρός όπως ορίσθηκαν από τους θεμελιωτές της Δημοκρατίας, Σόλωνα και τον Κλεισθένη. Οι οποίοι όπως εύστοχα παρατηρεί ο Ισοκράτης στον Αρεοπαγιτικό [25] ‘… ου γὰρ εμπορίαν, αλλὰ λειτουργίαν ενόμιζον είναι τὴν των κοινών επιμέλειαν… των τέλος έχειν κατεπειγόντων ’

«Γιατί δε θεωρούσαν εμπορική επιχείρηση αλλά υψηλό υπούργημα τη φροντίδα για τη διοίκηση των κοινών πραγμάτων και δεν πρόσεχαν από την πρώτη ημέρα της αναλήψεως της αρχής αν οι προκάτοχοί τους λησμόνησαν κανένα πλεόνασμα για να το οικειοποιηθούν αυτοί, αλλά πολύ περισσότερο πρόσεχαν αν έδειξαν αδιαφορία για οποιαδήποτε υπόθεση που λόγω της επειγούσης φύσεώς της ήταν ανάγκη να τακτοποιηθεί.»

Η αλαζονεία της σημερινής πολιτικής διανόησης πέπρωται να συντριβεί, όπως έγινε με τους Αθηναίους στη Σικελία λίγο μετά τα γεγονότα της Μήλου.

Το υφιστάμενο λοιπόν νοσηρό σύστημα διακυβέρνησης χρήζει ριζικής αναθεώρησης ή ακόμα και ολοκληρωτικής ανατροπής. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος αποτελεί η συνειδησιακή ωριμότητα του πολίτη. Η νέα και αναβαθμισμένη πλέον τάξη πολιτών οφείλει να υιοθετήσει ένα νέο ηθικό κώδικα συμπεριφοράς. Μιας ηθικής μη ανταλλακτικής η οποία θα μπορέσει να αποστασιοποιηθεί των νοσηρών έξεων τόσο των εκμαυλισμένων πολιτών όσο και των διεφθαρμένων υφισταμένων πολιτικών. Το εγχείρημά μας όμως, ως νέοι πολίτες, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο, επειδή η φύση του ανθρώπου μόνο με θυσίες αλλάζει, διότι (τα ίδια γίνονται και θα γίνονται πάντα) όπως έγραψε ο μέγιστος ιστορικός Θουκυδίδης στο Γ 82: «γιγνόμενα μὲν καὶ αιεὶ εσόμενα, εως αν η αυτὴ φύσις ανθρώπων ή».

Δύναται λοιπόν ο άνθρωπος, ο πολίτης, να δώσει τον αγώνα για να θέσει τέρμα στο διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, που εξαχρειώνει την ανθρώπινή μας ύπαρξη;
Δύναται να παραιτηθεί της έξεως της αθέμιτης συνδιαλλαγής με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα;
Δύναται να απεγκλωβιστεί από την επαιτεία ευνοϊκής μεταχείρισης με αναξιοκρατικά κριτήρια;
Δύναται να συνειδητοποιήσει πως σε μια υγιή Πολιτεία οι ημέτεροι, οι υμέτεροι και οι σφέτεροι δεν έχουν θέση;
Δύναται να κατανοήσει πως μόνο ο Πολίτης έχει θέση;
Και δύναται να συνεχίσει τον αγώνα με στόχο την ανάβαση στο πρώτο σκαλί που οδηγεί σε μία νέα εξαγνισμένη και ηθική πολιτεία που μοναδικό στόχο θα έχει το δημόσιο ευ ζην;
Είναι διατεθειμένος να θυσιάσει στο βωμό αυτού του Πολιτειακού ευ ζην, το αυστηρά ατομικό του συμφέρον και τους ιδιοτελείς του στόχους, εκλέγοντας ως άρχοντες τους αρίστους και ηθικά αμέμπτους των ειδημόνων πολιτών;
Έχει λοιπόν τη βούληση αλλά και το σθένος να ανέβει το πρώτο σκαλί προς την πόλη των ιδεών;

Διότι όπως εύστοχα παραθέτει ο Καβάφης:
«Κι αυτὸ ακόμη το σκαλὶ το πρώτο
πολὺ απὸ τον κοινὸ τον κόσμο απέχει.

Εις τὸ σκαλὶ γιὰ νὰ πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου νάσαι
πολίτης εις των ιδεών τὴν πόλι.

Καὶ δύσκολο στὴν πόλι εκείνην είναι
καὶ σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.
Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας
που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης».  • Η "ανωτερότητα" και η "τιμή" των Γερμανών φαίνεται στον τρόπο διασκέδασής τους
  • Οι άθεοι επικυρίαρχοι της Ευρώπης δεν διστάζουν να προσβάλουν τον χριστιανισμό και να προσθέσουν τον Σταυρό στα όργια που στήνουν
Γράφει η Σοφία Τ.

Η εκδίκηση στην γερμανική «πειθαρχία» έρχεται από τους ίδιους τους «καλούς» πολίτες της. «Σταύρωσαν» πορνοστάρ για να αναπαραστήσουν την Σταύρωση οι αθεόφοβοι! Το δημοσίευμα είναι της… γαϊδούρας(βραβευμένης) BILD. Πάρτι οργίων στο Βερολίνο
Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από το πάρτι οργίων, για τα γενέθλια ιδιοκτήτη διάσημου κλαμπ του Βερολίνου.

Το στιγμιότυπο που προκάλεσε την οργή των Γερμανών ήταν η γυμνή γυναίκα, σε πόζα εσταυρωμένου, που εμφανίστηκε στο κλαμπ "Maxxim" λίγο μετά τη 01:00 της Παρασκευής, ως το αποκορύφωμα του event.

Η σκηνή αναπαριστούσε τη «σταύρωση» μιας νεαρής γυναίκας, δεμένης πάνω σε ένα σταυρό, με το γυμνό της κορμί βαμμένο χρυσό. Η γυναίκα, γνωστή πορνοστάρ της Γερμανίας, παρέμεινε στο σταυρό περίπου 30 λεπτά και ενώ μπροστά της χόρευαν ξέφρενα οι καλεσμένοι στο πάρτι, με s&m αμφίεση.

Στο κλαμπ βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή 1.500 άτομα, τα οποία υπομονετικά περίμεναν επί ώρες να ανοίξουν οι πόρτες του κλαμπ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Ο ιδιοκτήτης Στέφαν Ζέλβιχ από την επόμενη μέρα βρέθηκε υπόλογος για το οργιώδες πάρτι γενεθλίων του. Τη σελίδα του στο Facebook κατέκλυσαν οργισμένα μηνύματα, τα οποία χαρακτήριζαν «πόρνη» την πρωταγωνίστρια του σόου, ενώ στον Ζέλβιχ εύχονταν «να πεθάνει».

Ο ίδιος δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild, που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες: «Φυσικά γνώριζα ότι πρόκειται για πρόκληση. Όμως δεν ήταν βλασφημία ούτε είχα σκοπό να προσβάλω τα θρησκευτικά πιστεύω κανενός».

Η εφημερίδα Bild, με αφορμή το πάρτι οργίων στο κλαμπ "Maxxim", δημοσιεύει και άλλες σοκαριστικές φωτογραφίες από πάρτι-πορνό σε όλη τη Γερμανία, υπό τον τίτλο «Νέες αποκαλύψεις για τα πάρτι-πορνό».

Κανένας σεβασμός στους χριστιανούς από μια άθεη, κατά πλειοψηφία, και αθεόφοβη και αμετανόητη χώρα… Άραγε η «αυτοκράτειρα» Merkel πώς την βρίσκει αυτή την «πειθαρχία»; Είναι και κόρη πάστορα, ιερέα δηλ.! Το περιστατικό θυμίζει τις κραιπάλες των Ναζί σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη. Πολλοί αποκάλυπταν πάνω στο… κέφι ακόμα και απόρρητα μυστικά σε πόρνες! Πολλοί έκαναν ακόμα και ομοφυλοφιλικά όργια, αν και οι ομοφυλόφιλοι ανήκαν στις «κατώτερες» ομάδες ανθρώπων κατά την ναζιστική ιδεολογία.

  • Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν οι δανειστές της χώρας πρόλαβαν να διαβάσουν τις επιστολές του κ. Παπανδρέου – μία για την τρόικα και 26 για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ - πριν λάβουν την τρίτη κατά σειρά απόφαση να μας δώσουν την περίφημη έκτη δόση του δανείου, καθώς και μακροσκελέστατες ήσαν και έφτασαν την τελευταία στιγμή, μόλις την προηγουμένη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Υποθέτω πως απλώς θα έριξαν μια ματιά, διότι σίγουρα είχαν μεγαλύτερες σκοτούρες για να στήσουν ευήκοον ους στα ίδια και τα ίδια φληναφήματα.

Υποθέτω επίσης πως δεν τους ενδιέφεραν πραγματικά αυτές οι επιστολές, καθώς γνωρίζουν, έχουν ενημερωθεί, πως η «δέσμευση» αυτή μπορεί να αποδειχθεί άχρηστη πολύ σύντομα, αφού στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεσπάσει λυσσαλέα μάχη διαδοχής – πολύ περισσότερο που και στις 27 Οκτωβρίου είχε δεσμευτεί με την υπογραφή του ο κ. Παπανδρέου, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να προκαλέσει την «κρίση του δημοψηφίσματος».

Υποθέτω τέλος, πως οι εκτός ευρωζώνης χώρες ούτε που έριξαν μια ματιά στην δική τους επιστολή, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ!

Ως γνωστόν, χρήματα μας δανείζουν μόνο οι 16 (πλην Ελλάδας δηλαδή) χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη. Με αυτές έχουμε υπογράψει το Μνημόνιο – αλλά προφανώς μέσα στη βιασύνη να αρπάξει το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου την πρώτη δόση… δεν το πρόσεξαν!

Επί της ουσίας, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Στην επιστολή του προς την τρόικα αποκαλεί «αναπάντεχη και παράλογη» την άνοδο του κόστους δανεισμού – ενώ ο υπουργός του μιλούσε για Τιτανικούς και ο ίδιος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να συκοφαντεί συστηματικά τη χώρα, προκαλώντας ουσιαστικά ο ίδιος τα «αναπάντεχα» και τα «παράλογα».

Και να ήταν μόνο αυτό. Την ώρα που οι ίδιοι οι δανειστές μας ομολογούν ότι το πρόγραμμα που σχεδίασαν για την Ελλάδα απέτυχε διότι ήταν στραβό από γεννησιμιού του, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να επιμένει πως το πρόγραμμα πέτυχε την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ στο διάστημα της εφαρμογής του «επιτεύχθηκαν πολλοί στόχοι»!

Προφανώς, ούτε αυτό το έχει πληροφορηθεί. Δηλαδή ότι το πρόγραμμα μας οδήγησε στην χρεοκοπία, αύξησε χρέη και ελλείμματα, βύθισε την χώρα στην ύφεση (6,1% μας είπε ο ΟΟΣΑ), εκτίναξε την ανεργία και φτωχοποίησε τη χώρα.

Και το ακόμη χειρότερο: Ο κ. Παπανδρέου αποκαλεί «βελτιώσεις» όλες εκείνες τις αποφάσεις (Μαρτίου και Ιουλίου) που προκάλεσαν τελικά την επιλεκτική χρεοκοπία – με… μέγιστη βελτίωση τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου, που ο ίδιος θέλησε να θέσει σε δημοψήφισμα.

Επειδή δε ο δολοφόνος επιστρέφει συνεχώς στον τόπο του εγκλήματος, προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους κατέβασε την ιδέα περί δημοψηφίσματος.

Ήταν αναγκαίο, λέει,
«είτε ένα δημοψήφισμα που θα κινητοποιούσε την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της, είτε μια κυβέρνηση που θα την στήριζε ένας ευρύτερος συνασπισμός κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης»!

Προκάλεσε δηλαδή όλη αυτή την αναταραχή, για να αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα υπουργικό συμβούλιο πενήντα ατόμων που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ – εκτός από το να πρωταγωνιστεί σε δημόσιους διαπληκτισμούς.

Και… και… θεωρεί ο κ. Παπανδρέου «περιττό» να τονίσει ότι «
παραμένουμε δεσμευμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών του οικονομικού προγράμματος, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί, και ότι προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για την προετοιμασία και υλοποίηση του νέου τριετούς προγράμματος για το διάστημα 2012-2014, όπως αποφασίστηκε στις 26-27 Οκτωβρίου. Αυτό και θα γίνει με τρόπο, ώστε να τηρηθούν οι στόχοι τους οποίους συμφωνήσαμε στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος».

Πόθεν παρακαλώ είναι περιττό να τονιστεί κάτι τέτοιο; Εξαιτίας αθέτησης δέσμευσης δεν φτάσαμε ως εδώ;

Κι’ αν στην επιστολή προς τους εκπροσώπους της τρόικας και της ΕΚΤ ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται ως ο… αρχιτέκτονας της εθνικής συμφιλίωσης, στην επιστολή προς τους 26, δεν αντέχει να αποστεί από την τακτική της συκοφάντησης.

Υποστηρίζει πως ο ίδιος και η φοβερή και τρομερή κυβέρνησή του βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια «τριπλή αποτυχία»:

Την αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης της χώρας να διαχειριστεί με υπευθυνότητα τον προϋπολογισμό και την οικονομία της – ενώ ο ίδιος τα διαχειρίστηκε όλα αυτά με απόλυτη υπευθυνότητα, όπως με απόλυτη υπευθυνότητα γινόταν η διαχείριση και από όλες τις κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε (υπουργός από το 1985, για να μην ξεχνιόμαστε) συνεχώς και αδιαλείπτως.

Την αποτυχία των θεσμών της ΕΕ να διασφαλίσουν ότι ένα κράτος μέλος τηρεί τους κανόνες του Μάαστριχτ, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρισκόταν υπό δημοσιονομική επιτήρηση.

Αυτό πάλι δεν το καταλάβαμε – αν και ήδη τα εν Αθήναις υπουργικά παπαγαλάκια άρχισαν να το αναμεταδίδουν. Ποιοι κατά τη γνώμη του έπρεπε να ελέγχονται;

Πότε ήταν η Ελλάδα υπό δημοσιονομική επιτήρηση; Διότι τα κιτάπια της ΕΕ δείχνουν πως αυτή ξεκίνησε το 1997, κορυφώθηκε και επισημοποιήθηκε το 2004, την επομένη της ήττας του ΠΑΣΟΚ, ενώ η χώρα βγήκε από την επιτήρηση τον Ιούνιο του 2007, ακολούθησε η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και ξαναμπήκαμε στην επιτήρηση το 2009.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως το καλοκαίρι του 2004 γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Κομισιόν έκανε την αυτοκριτική της, επιρρίπτοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις Σημίτη που προκάλεσαν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στον εαυτό της που δεν έκανε τους κατάλληλους ελέγχους, καθώς και στη Eurostat που δεν ήξερε τι της γινόταν!

Τρίτη αποτυχία, κατά τον κ. Παπανδρέου είναι αυτή της ευρωζώνης που δεν κατάφερε να προλάβει τα συστημικά προβλήματα του ευρώ, ρυθμίζοντας τις αγορές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ώστε έτσι; Το πρόβλημα ήταν συστημικό; Και τότε γιατί επί δύο χρόνια δεν γίνεται άλλη δουλειά από την συκοφάντηση της χώρας, που τελικά μετατράπηκε στο μαύρο πρόβατο που αίρει τις αμαρτίες όλων;

Όσο για την αδυναμία εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ο κ. Παπανδρέου την αποδίδει στο γεγονός ότι συνδυάστηκε με ένα βαρύ πρόγραμμα λιτότητας!

Και όχι στο γεγονός ότι μόλις τώρα, δύο χρόνια μετά, πήρε την απόφαση να ενοχλήσει τα χαϊδεμένα παιδιά του κόμματός του, δηλαδή τις ευρωβόρες και καταχρεωμένες ΔΕΚΟ.

Κατά τα λοιπά, καταλαμβάνεται και πάλι από το «Σύνδρομο Ποτέμκιν» παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα.

Σε ενεστώτα διαρκείας, βέβαια, διότι οι ελεγκτές γνωρίζουν πως όλα είναι στον αέρα:

«Προχωρούμε τώρα γρήγορα στην ενίσχυση της ικανότητας εφαρμογής των αλλαγών, σε κρίσιμους τομείς όπως για παράδειγμα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες για την ενίσχυση της διαφάνειας και την χρηστή διακυβέρνηση, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και της κατάρτισης, τη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης που δεν είχε καταφέρει να διασφαλίσει ένα αίσθημα κράτους δικαίου, την αναδιοργάνωση των πολιτικών απασχόλησης, τη δημιουργία του κτηματολογίου, την αποτελεσματική απορρόφηση των πόρων της ΕΕ, ώστε να στηρίξουμε την περιφερειακή ανάπτυξη και τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, την αξιοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων και της δημόσιας περιουσίας για να εγγυηθούμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιωτικές εγχώριες και ξένες επενδύσεις καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας»!

Στο σημείο αυτό, παίρνει κανείς μια βαθιά ανάσα και διαβάζει τι πρέπει να γίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο:

«Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται είναι μια συστηματική στρατηγική ανάπτυξης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μια ανταγωνιστική Ευρώπη σημαίνει επενδύσεις σε ποιότητα. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε απλώς στη βάση των τιμών και των μισθών.

Επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια, πανευρωπαϊκά δίκτυα ενέργειας, ευρυζωνικά δίκτυα, υποδομές μεταφορών, εκπαίδευση και καινοτομίες ευρείας κλίμακας, θα ενοποιήσουν την αγορά μας, θα προσδώσουν συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στην ήπειρό μας και θα απελευθερώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το δυναμικό των πολιτών μας και της βιομηχανίας μας. Η επένδυση αυτή θα φέρει επίσης ξανά θέσεις εργασίας καθώς και νέα έσοδα για τους προϋπολογισμούς μας.

Οι προϋπολογισμοί μας στην ΕΕ θα πρέπει να ενισχυθούν μέσω της υιοθέτησης ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, φόρου εκπομπών αεριών ρύπων και μέσω άλλων μέσων όπως τα ευρωομόλογα για επενδύσεις.

Τα λεγόμενα Ομόλογα Σταθερότητας που προτείνει η Επιτροπή δε θα σταθεροποιήσουν απλώς την ΕΕ έναντι των αγορών ομολόγων αλλά θα μοχλεύσουν επίσης την ικανότητά μας να προσελκύσουμε ιδιωτικά ή εθνικά κεφάλαια για επένδυση στο Ευρώ ως αποθεματικό νόμισμα όσο και για επενδύσεις σε προγράμματα υποδομών.

Παράλληλα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά και τάχιστα την ανάγκη καθιέρωσης δανειοδότη εσχάτης ανάγκης, ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν σε άλλες αναπτυγμένες χώρες οι κεντρικές τράπεζες».

Και βέβαια, κριτική:

«Κινηθήκαμε με βραδύτητα στην προσπάθεια της εποπτεία και αναδιοργάνωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρώπη, οπότε σήμερα οι τράπεζές μας για άλλη μια φορά 'παγώνουν' μετά την κρίση του 2008. Έχουν καταστεί αδύναμες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, βαθαίνοντας περισσότερο την κρίση ανάπτυξης και χρέους.

Παρά το ότι, στις αποφάσεις μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συχνά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να βελτιώσουμε τη δημοκρατική εποπτεία των οίκων αξιολόγησης, να τύχουν ρύθμισης τα συμβόλαια CDS, να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία, να αποκαλύψουμε τους φορολογικούς παραδείσους και να υπάρξει διαφάνεια στην περίπτωσή τους, στην πράξη δεν το κατορθώσαμε».

Σε άλλο σημείο της επιστολής – ποταμού, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτών (!) – ξέρετε, της διαδικασίας που μας οδήγησε στην χρεοκοπία – αλλά συγχρόνως υποστηρίζει πως τον Οκτώβριο του 2010 «η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο» και «με τη συζήτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών, προκαλέσαμε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Οι χώρες που έμοιαζαν πιο ευάλωτες αμέσως θεωρήθηκαν παθητικό για τους ιδιώτες επενδυτές», καθώς «οι αποφάσεις για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δημιούργησαν ένα τρομακτικό κλίμα στην Ελλάδα», με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάσει «άμεσα και την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, την πίστη και το αίσθημα εμπιστοσύνης, τη θέληση του ελληνικού λαού να αντέξει τις θυσίες αλλά και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Αυτό επίσης ενίσχυσε την άποψη ότι η Ελλάδα χρειαζόταν ένα νέο πρόγραμμα και διαγραφή του χρέους, αλλά και ταυτοχρόνως οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα».

Επομένως, συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με την συμμετοχή των ιδιωτών; Άγνωστό. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Ευτυχώς που στο τέλος μας λέει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε περιοχή αλλαγών και «μιας πολλά υποσχόμενης Αραβικής Άνοιξης» και πάει η καρδιά μας στη θέση της.

Μπορεί να έχει πέσει πείνα, μπορεί να μην προλαβαίνουμε να πληρώνουμε χαράτσια, αλλά… συνορεύουμε με την Αραβική Άνοιξη!


Είναι γνωστό πως ο νέος στόχος της Άγκυρας στην Θράκη, λέγεται Παιδεία. Συγκεκριμένα, όπως και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής δήλωσε, η επιδίωξη είναι η "αυτοδιαχείριση της εκπαίδευσης"... Και αυτή η δήλωση είναι μία σαφέστατη εμπλοκή στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας. Μία εμπλοκή για την οποία -υπό φυσιολογική Ελληνική κυβέρνηση- θα οδηγούσε στην άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου τούρκου προξένου. Όμως, εδώ είναι η Ελλάδα των τραπεζιτών, η Ελλάδα των Λεσχών, η Ελλάδα των φίλα προσκείμενων στον νεο-οθωμανισμό, η Ελλάδα του "περάστε κόσμε"...

Ποσώς ενδιαφέρεται η χθεσινή και η σημερινή κυβέρνηση (Παπανδρέου, Παπαδήμου) για τα εθνικά θέματα, κυρίως δε όσα από αυτά αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες τείνουν να μεταλλαχθούν (αν δεν έχουν μεταλλαχθεί ήδη...) σε εξόχως επικίνδυνες για τον Ελληνισμό, ιδιαίτερα της Θράκης.

Γνωστός για την ευαισθησία του στα εθνικά θέματα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. (πρώην πρέσβης και διοικητής της ΕΥΠ) κ. Ιωάννης Κοραντής, γνωρίζοντας την κρισιμότητα και τον ρόλο της εκπαίδευσης, κατέθεσε ερώτηση στην Ελληνική Βουλή σχετικά με τον δρόμο της τουρκοποίησης στον οποίο βαδίζει η εκπαίδευση των Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων, ερήμην του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. Ο κύριος Κοραντής δεν διστάζει, μάλιστα, να τονίσει τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυρία Διαμαντοπούλου για την μη εφαρμογή των νόμων της χώρας σε οτιδήποτε "αγγίζει" η δραστηριότητα της Άγκυρας στην ακριτική και τόσο ευαίσθητη εθνικά Ελληνική περιοχή, στην Θράκη.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: 227/29-11-2011

Προς: Υπουργό Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου

Θέμα: Τουρκοποίηση των μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη

Όσο περνάει ο καιρός, λόγω της ανύπαρκτης αντίδρασης της Πολιτείας, αποθρασύνονται οι έμμισθοι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη, προχωρώντας σε ενέργειες που προσβάλλουν το Σύνταγμα της χώρας και τις δημοκρατικές και εθνικές ευαισθησίες του κάθε Έλληνα πολίτη. Με μόνιμη αναφορά στη «τουρκική μειονότητα» και με ενέργειες διαχρονικού χαρακτήρα, ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας προκειμένου να μην παίρνουν τα παιδιά τους από τα μειονοτικά σχολεία για να τα πηγαίνουν στα δημόσια, με προφανή στόχο τη τουρκοποίηση των μουσουλμανοπαίδων.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Δεν ανησυχεί από τη δραστηριότητα, στο τομέα αρμοδιότητας της, των πρακτόρων της Άγκυρας στη Θράκη, που είναι πειθήνια όργανα του τουρκικού Γενικού Προξενείου Κομοτηνής;
2. Σε ποιές συγκεκριμένες κινήσεις προτίθεται να προβεί, προκειμένου να εφαρμοσθούν εν προκειμένω το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους;

Ο ερωτών

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.


Η “ελληνική κρίση” έχει πολλές κρυφές πτυχές τις οποίες εντέχνως όσοι, λιγοστοί, πολιτικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν έχουν κρατήσει στη σκιά, εμποδίζοντας τη Βουλή και τον ελληνικό λαό να τις πληροφορηθεί. Κάποιες από αυτές αφορούν στη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας απέναντι στην Τρόικα και τους ιδιώτες δανειστές της.

Στο πρώτο τμήμα της τρέχουσας σειράς άρθρων αποκάλυψης των μεγαλύτερων μυστικών της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκα στο δίκαιο που διέπει τα ελληνικά ομόλογα, ένα θέμα το οποίο είχα αναδείξει με το άρθρο “Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της” από τον Ιούλιο του 2010 (βρίσκεται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση, Περίεργες Συμπτώσεις” εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάζοντας μία σειρά σχετικών με το θέμα εκθέσεων κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών.

Οι αποκαλύψεις στο συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσαν αίσθηση αλλά δεν ήταν παρά δεκαπέντε μήνες αργότερα που το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, όταν σε μία σειρά άρθρων και δημοσιεύσεων στο XrimaNews.gr παρουσιάστηκαν στοιχεία που υποδείκνυαν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στη μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό, ως αντάλλαγμα για την εξασφάλιση του PSI+ που περιλαμβάνει κούρεμα τμήματος του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Στην έκκληση μου για βοήθεια στην ενημέρωση της Βουλής για το τί θα σήμαινε μία τέτοια παραχώρηση προς τους δανειστές για την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε, πρώτος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον οποίο διέγραψε ο κύριος Παπανδρέου όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο), ο οποίος και κατέθεσε στη Βουλή στις 07 Νοεμβρίου την πρώτη σχετική επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση). Ακολούθησαν δύο ακόμη σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις, η μία εξ αυτών στον Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, από τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Τσίπρα ενώ στη συνέχεια στο θέμα αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ι.Μουρμούρας.

Στο τρέχον άρθρο, θα αναδειχθεί μία νέα διάσταση του θέματος η οποία έχει να κάνει με τη δυνατότητα της Ελλάδας, αν εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της και επιστρέψει στη δραχμή, να πληρώσει, τουλάχιστον, τα 206 δις ευρώ κρατικού χρέους που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών με 206 εκ. δραχμές ή ακόμη και τα 330 δις ευρώ ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο με 330 εκ δραχμές.

Ας δούμε πώς μπορεί νομικά να γίνει αυτό με τη βοήθεια διεθνών εκθέσεων και ενός ειδικού δικηγόρου από τη Βρετανία, συνεταίρου διεθνούς εταιρίας στην Ελβετία και δικηγόρου τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Παρίσι, ο οποίος έχει εκπονήσει μελέτες για την ευρωζώνη και το δίκαιο των ομολόγων των κρατών μελών της για περισσότερο από δέκα χρόνια, ενώ πρόσφατα ασχολείται εκτενώς με την περίπτωση της Ελλάδας.

Όταν η Ελλάδα εκδίδει ένα ομόλογο σε ευρώ διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο, το ομόλογο εκδίδεται στο νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δηλαδή, εφόσον το νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ, όσον αφορά στο ελληνικό δίκαιο αυτό θα είναι και το νόμισμα του ομολόγου (και το ομόλογο αυτό θα είναι πληρωτέο στην Αθήνα).

Αν, ωστόσο, η Ελλάδα για κάποιο λόγο αποχωρούσε από την ευρωζώνη και ξεκινούσε την έκδοση της δραχμής, τότε θα υποχρεούνταν να καθορίσει μέσω του Κοινοβουλίου, με νόμο, την ισοτιμία της νέας δραχμής με το ευρώ και αμέσως μετά για τα ελληνικά δικαστήρια το νόμισμα στο οποίο θα ήταν πληρωτέα τα ομόλογα κάτω από το ελληνικό δίκαιο θα ήταν η νέα αυτή δραχμή και όχι πλέον το ευρώ, αφού η νέα δραχμή θα ήταν το νόμιμο νόμισμα της χώρας. Η ισοτιμία που θα όριζε η ελληνική Βουλή θα ίσχυε τόσο για την αποπληρωμή των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, τα οποία είναι σήμερα ύψους 330 δις ευρώ, όσο και σε κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα που θα συμπεριλάμβανε τη χρήση της δραχμής, εντός και εκτός Ελλάδας.

Έτσι, η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα με βάση το νόμο, να υιοθετήσει, αν το επιθυμεί, μία υποχρεωτική για όλους, πολίτες, δανειστές, Τρόικα, κλπ ισοτιμία, για παράδειγμα, 1 ΔΡΧ=1000 ΕΥΡΩ, κάνοντας δηλαδή ανατίμηση και όχι υποτίμηση του νομίσματος της. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να πληρώσει το σύνολο του χρέους που διέπεται από το ελληνικό δίκαιο σε νέες δραχμές, δηλαδή να καταβάλει 330 εκ δραχμές για να αποπληρώσει χρέος ύψους 330 δις ευρώ. Έτσι, θα έμεναν μόνο τα 35 δις ευρώ σε ομόλογα που διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, τα οποία και θα αποτελούσαν χρέος λιγότερο από το 15% του ελληνικού ΑΕΠ.

Αυτό ακριβώς έπραξε η Γαλλία χωρίς νομικό πρόβλημα το 1960 με τη δημιουργία του νέου φράγκου με ισοτιμία 1 νέο φράγκο = 100 παλιά φράγκα. Το ίδιο έκαναν και η Γερμανία και η Αυστρία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο στόχος είναι να μειωθεί ένα χρέος το οποίο έχει γίνει επαχθές ώστε να μπορέσει η ζωή να συνεχιστεί και να προστατευτεί και όχι να απειληθεί ή να τελειώσει.

“Τα νέα νομίσματα έχουν εκδοθεί χωρίς μεγάλες νομικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας” αναφέρει ο ειδικός στο θέμα δικηγόρος στους Financial Times , προσθέτοντας ότι αν οι ομολογιούχοι ελληνικών ομολόγων που ρυθμίζονται από το ελληνικό δίκαιο (το 90% του χρέους, δηλαδή 330 δις ευρώ, υπάγεται σε αυτήν την κατηγορία παρά το Μνημόνιο καθώς αυτό δεν έχει περάσει απ' τη Βουλή – Με τους πιο επιφυλακτικούς υπολογισμούς και αν δε συμπεριλάβουμε τα ομόλογα της Τρόικας και της ΕΚΤ, τουλάχιστον 206 δις ευρώ ομολόγων ρυθμίζονται από το ελληνικό δίκαιο) προσπαθήσουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι η ισοτιμία είναι άδικη, τα ελληνικά δικαστήρια δε θα έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν το δίκαιο της Ελλάδας και να απορρίψουν το αίτημα των ομολογιούχων δικαιώνοντας τη χώρα.

Μα και αν ακόμη οι ομολογιούχοι επιχειρήσουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας σε διεθνή δικαστήρια “πέρα από το θέμα της δικαιοδοσίας (το οποίο μάλλον δε θα ξεπεράσουν) θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ καλά τεκμηριωμένες νομολογίες για τα ομόλογα της Σερβίας και της Βραζιλίας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο” αναφέρει στους Financial Times ο ειδικός δικηγόρος.

Αφού η Ελλάδα πληρώσει τους δανειστές της και αποτάξει τα δεσμά του χρέους της, θα μπορούσε να επιτρέψει την ελεύθερη διακύμανση της δραχμής έναντι των υπολοίπων νομισμάτων κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση της, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να πιστέψει ότι τα παραπάνω αποτελούν μία πρόχειρη προσέγγιση ενός πολύ σημαντικού ζητήματος. Υπάρχουν μελέτες κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών που επιβεβαιώνουν την ισχύ όσον αναφέρονται εδώ και οι οποίες είναι στη διάθεση όποιου βουλευτή ή δημοσιογράφου θέλει να βοηθήσει στην ανάδειξη του θέματος. Ωστόσο, δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να θεωρήσει πως όλα τα παραπάνω είναι εύκολα στην υλοποίηση τους και δε θα είχαν πολύ σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα.

Έτσι, αυτό που, πρωταρχικώς, πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η Ελλάδα έχει στα χέρια της μία σειρά πλεονεκτημάτων και επιλογών εξαιτίας του γεγονότος πως το δίκαιο του 90% των κρατικών ομολόγων είναι το ελληνικό και όσο δεν παραχωρεί αυτό το νομικό της πλεονέκτημα και δεν αποδέχεται τη μετατροπή του δικαίου στο αγγλικό δε μπορεί κανείς, ούτε η Τρόικα ούτε οι δανειστές της να την εκβιάσουν ουσιαστικά, γιατί είναι η ίδια που είναι 100% νομικά καλυμμένη και οι υπόλοιποι που είναι απολύτως ακάλυπτοι.

Η νομική διάσταση της ελληνικής κρίσης φανερώνει πως οι Έλληνες αξιωματούχοι απέκρυψαν την αλήθεια από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό και ποτέ δεν τους γνωστοποίησαν τα πραγματικά νομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το γεγονός πως στην πραγματικότητα δε μπορεί κανείς να την εκβιάσει για τίποτα, παρά μόνο να επιχειρήσει να συνεργαστεί μαζί της. Και όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, ό,τι ισχύει για την Ελλάδα ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία κλπ δημιουργώντας ένα σκηνικό τρόμου τόσο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν δανείσει περί τα 9 τρις στις χώρες της Ευρωζώνης όσο και για τις αμερικανικές τράπεζες που έχουν ασφαλίσει αυτό το χρέος.

Αν, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση παραχωρήσει το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στους τραπεζίτες για να πετύχει τη συμφωνία του PSI+ ή αν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιτρέψει τη μετατροπή του δικαίου των ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό, θα έχει στερήσει από την Ελλάδα το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό της χαρτί και το μοναδικό νομικό πλεονέκτημα το οποίο θα μπορούσε να τη σώσει στην περίπτωση που δει τους εταίρους της να την εγκαταλείπουν.

(Με πληροφορίες από τους Financial Times - Ο ειδικός στο θέμα δικηγόρος είναι ο: By Gilles Thieffry, Solicitor (England and Wales), Member of the New York bar, Avocat au Barreau de Paris, and Partner at GTLaw, Geneva)

Πάνος Παναγιώτου
Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr, GSTA Ltd, WTAEC Ltd
Εδώ και πέντε ημέρες παρακολουθώ τα αναγραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, σχετικά με το θέμα της Σχολής Ευελπίδων, που έφερε στη δημοσιότητα το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, με την περισσή δημοκρατική του ευαισθησία.

Δεν θα αναφερθώ στο επεισόδιο, που έλαβε χώρα στις 17/11/11 καθ’ όσον με εντολή του κ. ΥΕΘΑ έχουν κινητοποιηθεί οι θεσμικές διαδικασίες για τον πειθαρχικό του έλεγχο. Ούτε είναι της παρούσης να α-ναλύσω γιατί δέχεται επίθεση η οικογένειά μου, ο πατέρας μου, ο αδελφός μου και τα δυο μου ανίψια. Ο κό-σμος έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης, όπως και τα ευνοϊκά σχόλια της πλειοψηφίας αγνώστων σε μένα συμπατριωτών μας, αποδεικνύουν ότι ο λαός πλέον δεν πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.

Επειδή όμως κάποια βδελυρά δημοσιεύματα είδαν το φώς της δημοσιότητας αποφάσισα να πω μερικά πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αναφέρομαι στα τέσσερα άρθρα
«Σόι πάει το βασίλειο» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425340&cid=4) ,
«Να τον χαίρεστε» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425576&cid=4) και
«Η χούντα της ευελπίδων» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=426189&cid=4)
«Η απόρρητη έκθεση του Α2 για τα σταγονίδια στο στρατό»
(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63571793)

Θα μιλήσω πρώτα ως γιός του Χρίστου Φαραντάτου, αποστράτου αξιωματικού. Ο πατέρας μου είναι τάξεως 1955, 79 ετών και όταν έγινε το πραξικόπημα υπηρετούσε στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1966. Ουδεμία συμμετοχή είχε ποτέ στη χούντα. Απέχει από την ενεργό υπηρεσία από το Μάρτιο του 1983, όταν από τους τότε υπερδημοκράτες σοσιαλιστές καρατομήθηκε, ενώ ευρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι με τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, όπου υπηρετούσε ως σπουδαστής, αφού ήταν απαίτηση της τότε πολιτικής ηγεσίας, λόγω επεισοδίου που είχε λάβει χώρα στη Σχολή Ευελπίδων και είχε εμπλακεί το όνομα του τότε Αρχηγού Σχολής και αδελφού μου Παναγιώτη. Για όσους γνωρίζουν-γιατί οι δημοσιογράφοι του βήματος, έθνους, on-alert και zouglas δεν είναι ενημερωμένοι (είναι και παραείναι αλλά εκστασιάζονται με τη διαστρέβλωση των γεγονότων)- ο πατέρας μου έφυγε «τσιμπητός», όπως λέμε στη γλώσσα των κρίσεων. Το αν ήταν καλός α-ξιωματικός ας ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι αυτοί, τους συμμαθητές του, τους εν ζωή προϊσταμένους του, αλ-λά κυρίως τους αξιωματικούς που είχε διοικήσει και πρωτίστως τους στρατιώτες του. Εγώ θα πω ότι είναι άριστος πατέρας, φίλος, συμπαραστάτης, ψυχούλα.

Θα μιλήσω στη συνέχεια ως αδελφός του Παναγιώτη Φαραντάτου, που έχει την τιμή να διοικεί μια από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, επί του ποτ. Έβρου (εκτιμώ ότι μόνο σε βιβλία γεω-γραφίας την έχουν δει την περιοχή οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ή ίσως να την έχουν ακούσει σε κανένα τραγούδι τύπου «Διδυμότειχο μπλουζ»). Για ενημέρωσή τους λοιπόν τους λέγω ότι στο επεισόδιο του 1982, στο οποίο αναφέρθηκαν με τόση προκλητική λασπολογία, ακολούθησε πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής του, στο οποίο ο παθών πρωτοετής εύελπις είχε καταθέσει ότι «ο Αρχηγός Εύελπις IV τάξεως δεν τον είχε αγγίξει ποτέ». Άρα αυτά που γράφονται περί χαστουκιού, μείωσης συναδέλφου, βασανιστών κλπ κλπ είναι ανοησίες κάποιων ευφάνταστων κουραμπιέδων. Και επειδή θα θεωρηθεί ότι μεροληπτώ δεν θα μι-λήσω για τις ικανότητές του ως αξιωματικού. Ας ανατρέξουν στις επιδόσεις του στα διάφορα σχολεία του ό-πλου του, σχολές πολέμου, εθνικής άμυνας, σχολεία εξωτερικού κλπ. Ας ρωτήσουν και γι’ αυτόν τους συμ-μαθητές του, τους προϊσταμένους του, τους υφισταμένους του αξιωματικούς και φυσικά τους στρατιώτες που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του. Ως αδελφός όμως θα έδινα και τη ζωή μου γι’ αυτόν.

Τέλος θα μιλήσω για τα ανίψια μου.

Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι ασχέτως ακαδημαϊκής επίδοσης, όπου αναγκαστικά θα υπάρχουν πρώτοι, καλοί, χειρότεροι, μέτριοι, τελευταίοι, όλοι ανεξαιρέτως οι ευέλπιδες και ανεξαρτήτως σειράς είναι άριστοι, είναι στρατευμένοι στην ιδέα της πατρίδας και της φυλής, είναι αυτοί που θα δώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη τη ζωή τους για την ελευθερία, όπως θα κάνουν πρόθυμα και όλοι οι Έλληνες πατριώτες. Είναι οι θεματοφύ-λακες των δημοκρατικών ελευθεριών μας από κάθε ξένο επιβουλέα.

Αναγκαστικά μέσα στη σχολή υπάρχει μια επετηρίδα. Δεν σημαίνει ότι ο πρώτος είναι καλύτερος από τον δεύτερο ή από τον εκατοστό τρίτο. Σημαίνει ότι απλά πέτυχε υψηλότερο σύνολο στην επίδοσή του που είναι συνισταμένη της ακαδημαϊκής επίδοσης, των αθλητικών και στρατιωτικών προσόντων κλπ. Οι ευέλπι-δες από τον πρώτο έως τον τελευταίο είναι της ίδιας αξίας, είναι παραστάτες, είναι αδέλφια, είναι μια ψυχή.

Ο ανιψιός μου λοιπόν ο Χρίστος πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων το 2008 με πανελλήνιες με 19.360 μό-ρια και για όσους έχουν ελάχιστη γνώση αυτών των θεμάτων, αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να μπει σε όποια σχολή ήθελε. Παρά τις παραινέσεις μου να ακολουθήσει άλλο κλάδο, λόγω των δυσχερειών του στρατιωτι-κού επαγγέλματος, αυτός ήταν ανένδοτος και ήθελε να ακολουθήσει τη στρατιωτική περιπέτεια με πίστη και αφοσίωση στη μεγάλη του λατρεία, που ήταν, είναι και θα είναι η πατρίδα και ο στρατός. Για την ποιότητά του και τις επιδόσεις του ας ερωτηθούν οι αξιωματικοί του αλλά κυρίως οι ευέλπιδες και οι συμμαθητές του. Το να λέει ένας κομπλεξικός ότι «Ο νεαρός Εύελπις ήταν Αρχηγός της Σχολής, αν και υπήρχε καλύτερος σε ε-πιδόσεις Εύελπις ο οποίος όμως δεν ήταν των Όπλων αλλά των Σωμάτων και σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιλέγε-ται ο Αρχηγός από τα πρώτα» είναι τουλάχιστον βλακώδες διότι διαψεύδεται από τα γεγονότα, αφού ο περσι-νός αρχηγός ήταν των Σωμάτων. Τους προτρέπω λοιπόν να ζητήσουν από κάποιο εύελπι τον προσωπικό κω-δικό του (password) και ας ρίξουν μια ματιά στις βαθμολογίες όλων των ακαδημαϊκών περιόδων όλων των τελευταίων ετών, που δημοσιεύει, για λόγους διαφάνειας, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο moodle.sse.gr . Μπορούν αν θέλουν να ρωτήσουν και τους καθηγητές του στη ΣΣΕ, αν τολμούν φυσικά.

Ο άλλος μου ανιψιός Κωνσταντίνος πέρασε φέτος στη Σχολή με 19.600 μόρια, γράφοντας πέντε ολο-στρόγγυλα εικοσάρια στις πανελλήνιες. Είναι και αυτός σαν τον πατέρα του και τον αδελφό του, από ανοξεί-δωτο ατσάλι και μάλιστα προηγμένης τεχνολογίας.

Για το ήθος και τον χαρακτήρα των δυο ανιψιών μου ευελπίδων, ας ρωτήσουν οι κύριοι κιτρινιστές τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. όπου ήταν και οι δυο σημαιο-φόροι. Το είχαν κάνει και πριν 29 χρόνια κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι, που ρωτούσαν στο Ζ’ Αρρένων Πα-γκρατίου για μένα και τον αδελφό μου και έφαγαν «πόρτα» και μάλιστα περισσότερο από εκείνους τους κα-θηγητές μας, που ήταν αριστερών πεποιθήσεων. Και αυτό γιατί υπήρχε μεταξύ μας αγάπη και σεβασμός.

Μάλλον θα φαντάζονται αυτοί οι καχεκτικοί δημοσιογράφοι ότι ίσως να πρόκειται για τίποτε πλαδα-ρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους. Τους συνιστώ να μην τους πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμα τους είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαρείας μορφής πνευμονία.

Καλό λοιπόν είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι, πριν δημοσιεύσουν τα γεμάτα μίσος δημοσιεύματά τους, να μη ρωτούν μόνο τους χαφιέδες τους, που εξυπηρετούν άλλες ανάγκες, αλλά και άλλους και κυρίως τα παι-διά του λαού που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές μας. Αυτοί είναι οι αδέκαστοι κριτές μας και οι αιώνιοι αδελ-φοί μας.

Η αμεροληψία και αντικειμενικότητα των εν λόγω βεβαιωμένων ψευτών φαίνεται άλλωστε και από τα παρακάτω στοιχεία:

1. Γράφουν για τον μεν πρωτοετή εύελπι του επεισοδίου του 1982 ότι «Λόγω του συμβάντος ο κ. Πα-παϊορδανίδης εγκατέλειψε το στρατό δίνοντας πρόωρο τέλος στην στρατιωτική του καριέρα» ενώ για τον νυν τεταρτοετή αρχηγό γράφουν «Ο 22χρονος Εύελπις έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων, τα οποία όπως και να παρουσιαστούν, όσο κι αν “στρογγυλέψουν” δεν τον απαλλάσσουν από τις ευθύνες του και το κόστος που καλείται να πληρώσει με την αποπομπή του από τη Σχολή Ευελπίδων». Δηλαδή προδικάζουν και προδιαθέτουν τους αναγνώστες ότι ο τεταρτοετής αριστούχος των 1100 ημερών φοίτησης πρέπει να αποπεμφθεί, ως να μην έχει μπροστά του καριέρα, ενώ ο τότε πρωτοετής των 40 ημερών έχασε άδικα τη στρατιωτική του καριέρα.

2. Αν δείτε το δημοσίευμα της κυρίας ζούγκλας, αναφέρει ότι «Εξ αιτίας του επεισοδίου παρενέβη δυ-ναμικά στην υπόθεση το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. ο αείμνηστος Κώστας Κάππος, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών». Όμως στο ηχητικό ντοκουμέντο/συνέντευξη του Παπαϊορδανίδη στην κυρία ζούγκλα θα ακούσετε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος αρνείται κάτι τέτοιο λέγοντας μάλιστα ότι ο «πατέρας του που τον συνόδευ-σε στη σχολή έμοιαζε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Κάππο και έτσι θεωρήθηκε ότι παρενέβη ο Κάππος»
(http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425576&cid=4)

Όσο για το άρθρο κάποιου δημοσιοπλάνου ότι ανήκαμε σε μυστικές οργανώσεις με οπλοστάσια κλπ, δεν θα πω κάτι, αφού αυτό πλέον είναι καθαρά θέμα της ψυχιατρικής επιστήμης, η οποία στην περίπτωσή του, εξ’ όσων έχω αντιληφθεί, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ως εναλλακτική μέθοδο ψυχοθεραπείας οι για-τροί του έχουν συστήσει να ακολουθεί ειδική πρωτοποριακή αγωγή που περιλαμβάνει παρακολούθηση ται-νιών δράσης και ίντριγκας. Είναι ένα κατάλοιπο της παιδικής του ηλικίας, που όταν τον ρωτούσαν «τι θα γί-νεις αγοράκι μου όταν μεγαλώσεις;» εκείνος απαντούσε «θα γίνω εύελπις», αλλά τελικά κατέληξε να γίνει «κυνηγός χουντικών φαντασμάτων».

Τελειώνοντας απευθύνω σε όλους αυτούς τους μπούληδες δημοσιογράφους ένα ερώτημα:

Γιατί ασχολούνται τόσο πολύ οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι με μια οικογένεια δυο συνταξιούχων, δυο σπουδαστών και ενός δημοσίου υπαλλήλου;
Ίσως να διακατέχονται από μια μορφή λαγνείας προς το ε-πώνυμό μας…. Ποιος ξέρει;

Προς τους λοιπούς αναγνώστες:

Τι υποκρύπτεται πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση;
Ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί που υπηρετούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα;

Αναστάσιος Φαραντάτος
Σχης εα


ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη από τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους για τα κοσμητικά επίθετα «ευφάνταστοι κουραμπιέδες», «κομπλεξικοί», «λασπολόγοι», «κιτρινιστές», «καχεκτικοί», «δημοσιοπλάνοι», «μπούληδες», αλλά αν όντως ενοχλήθηκαν, τότε βεβαίως τα ανταλλάσσω με τον χαρακτηρισμό «χουντικός».  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Μόλις πριν από λίγες ημέρες ασχοληθήκαμε με τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κυρίου Παπαϊωάννου στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Φαίνεται ότι δεν του αρκούσαν τα όσα είπε εκεί, και αποφάσισε να μας ξεκάνει, απαντώντας αυτή την φορά σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για το «σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης προκειμένου να αναζητηθούν, εντοπιστούν και τιμωρηθούν παραβατικές πράξεις υπηρεσιακών παραγόντων που επέτρεψαν τη δημιουργία της τεράστιας φοροδιαφυγής ή και φοροκλοπής και την τεράστια ζημιά του ελληνικού Δημοσίου». Είχαν ζητήσει επίσης να ενημερωθούν εάν οι αρμόδιοι υπουργοί «όπως έχουν αρμοδιότητα αλλά και καθήκον, ζήτησαν από την ελληνική δικαιοσύνη τη διερεύνηση για την ύπαρξη πιθανών ποινικών ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων και οργάνων, που, αν και ήταν επιφορτισμένοι με τον έγκαιρο εντοπισμό της φοροδιαφυγής, επέτρεψαν τη διόγκωση της».

Και τι απάντησε ο κύριος Υπουργός; «Ουδεμία δικογραφία βρέθηκε να εκκρεμεί σχετικά με τις ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με έλεγχο που διενεργήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών»…

Και τώρα ήρθε η ώρα της δικής μας ερώτησης αφού ο υπουργός δεν βρήκε καμία εκκρεμότητα!!!

Τι γίνεται λοιπόν κύριε Παπαϊωάννου με την υπόθεση του κ. Βασίλη Σαμέλη που παραπέμφθηκε με το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου.
Μήπως δεν θυμόσαστε ποιος είναι ο κύριος αυτός; Είναι ο πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος των ελεγκτών της εφορίας που διέγραφαν πρόστιμα και έκαναν επανελέγχους σε επιχειρήσεις. Μάλιστα, ο εισαγγελέας αν θυμόμαστε καλά του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.
Μήπως αυτή δεν είναι σοβαρή υπόθεση για εσάς;
Να μου πείτε τώρα, ποιος να ασχοληθεί με 13 εφοριακούς, που από ότι δείχνουν τα στοιχεία είχαν αποκρύψει ή σβήσει πρόστιμα περίπου 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ;
Και τι έκαναν τα «παιδιά»;
Το κύκλωμα συγνώμη, τα «παιδιά» ήθελα να πω, δρούσε με την απλή μέθοδο του επανέλεγχου, αφού οι επιχειρήσεις και οι δήμοι στους οποίους είχε επιβληθεί πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ, αντί να προσφύγουν την δικαιοσύνη, υπέβαλαν αίτηση για επανέλεγχο. Τότε, ο κ. Σαμέλης έδινε εντολή στους εφοριακούς να κάνουν τον επανέλεγχο, από τον οποίο έσβηναν τις όποιες παραβάσεις…
Τόσο απλά!!!!

Για αυτήν λοιπόν την υπόθεση, η οποία έλαβε και μεγάλη δημοσιότητα στον Τύπο το Απρίλιο που μας πέρασε, όχι πριν από δέκα χρόνια, τι έχει να απαντήσει ο κατά τα άλλα λαλίστατος κύριος Υπουργός της Δικαιοσύνης;
Και ο κύριος Υπουργός των Οικονομικών, τι έχει να μας απαντήσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει για όλες αυτές τις εταιρείες που επωφελήθηκαν παράνομα από το κύκλωμα αυτό;
Δεν τις γνωρίζουν ποιες είναι;
Ή ό,τι έγινε έγινε και... πάμε παρακάτω;
Μετά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ολόκληρο νόμο έκανε και παινεύεται για αυτόν για την γρήγορη διεκπεραίωση των περιπτώσεων διαφθοράς στο δημόσιο (εξαιρούνται οι βουλευτές φυσικά λόγω ασυλίας…).
Γιατί δεν εφαρμόζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Ή το 1 δις ευρώ φόρων του δημοσίου είναι τρίχες για κάποιους;
Ελπίζω με αυτά που γράφουμε να βοηθάμε τους πολιτικούς μας, τους υπουργούς μας να αντιλαμβάνονται γιατί είναι πλέον τόσο αναξιόπιστοι οι ίδιοι όσο και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά. Όχι τίποτα άλλο περιμένει μετά ο κύριος Βενιζέλος να τον πιστέψουμε ότι θα λύσει και το θέμα της φορολογίας των καταθέσεων στην Ελβετία και όπου αλλού χρειαστεί. Σιγά μην το κάνει αυτό… Μόνον αν του επιβληθεί από την τρόικα ή τον επικεφαλής της task force της ΕΕ κ. Ράιχενμπαχ. Εδώ δεν μαζεύει το 1 δισ. που είναι αποκλειστικά θέμα δικό του, του υπουργείου του και δεν χρειάζεται διακρατική συμφωνία, τα άλλα θα μαζέψει!!!
Εμείς λοιπόν σας βρήκαμε μια υπόθεση που εκκρεμή κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης και κύριε Υπουργέ των Οικονομικών.
Εσείς τι θα κάνετε τώρα;

Για να δούμε... Θα μας φάει η αγωνία….Επιχειρηματολογώντας υπέρ της τήρησης των διεθνών υποχρεώσεων, που η κυβέρνησή του συνδιαμόρφωσε, ένας Υφυπουργός ισχυρίστηκε στην τηλεόραση ότι, χωρίς έκτη δόση, σύντομα δεν θα έχουμε να φάμε! Δεν γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια, γιατί είδαμε τα λεφτά να υπάρχουν και μετά να τελειώνουν και να ξανατελειώνουν από τον Σεπτέμβριο. Ακούσαμε από τον κ. Σπυρόπουλο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις και από τον κ. Κουτρουμάνη να υποστηρίζει το αντίθετο. Και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το αν θα πεινάσουμε περισσότερο με ή χωρίς τις δόσεις.

Ας υποθέσουμε όμως ότι, όντως, κινδυνεύουμε να πεινάσουμε. Επί μνημονίου μας απειλούν διαρκώς με καταστροφές που τελικά προκαλούνται, ίσως για να γίνουν πειστικές. Ποιος φταίει που φτάσαμε, αν φτάσαμε, σε τέτοιο σημείο; Κυρίως, τι κάνει μια κυβέρνηση που η χώρα της αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα; Υποθέτουμε, με το λίγο μυαλό που μας απέμεινε, ότι, αντί να τρομοκρατεί τον πληθυσμό, κάνει έκτακτες εισαγωγές σιτηρών και άλλων τροφίμων, φαρμάκων, πετρελαίου, ειδών στρατιωτικής επάρκειας για έξη μήνες. ‘Oτι εκπονεί σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, αρχίζει απαραίτητη στροφή της οικονομίας προς τη γεωργία και την αυτάρκεια, ενθαρρύνει τη δημιουργία παραγωγικών και καταναλωτικών συνεταιρισμών, αντί να συγκεντρώνεται στο … άνοιγμα των φαρμακείων τις Τετάρτες ή τη διάλυση του κράτους, όπως απαιτεί η τρόικα. Δηλαδή, αν, ο μη γένοιτο, γινόταν πόλεμος θα πείναγε η χώρα σε μια εβδομάδα; Τι είναι αυτά; Μπορείς να διαπραγματευθείς ανακοινώνοντας ότι κατέρρευσες;

ΝΔ άνευ σχεδίου

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Για ποιο λόγο τότε παραμένει ανύπαρκτη στην Ευρώπη, δεν κινητοποιεί επιχειρήματα, δεν χρησιμοποιεί στον διεθνή δημόσιο λόγο της και τις κατ¨ιδίαν επαφές τον ορυμαγδό επικρίσεων του Μνημονίου από περίπου όλους τους σοβαρούς οικονομολόγους του κόσμου; Ακόμα και η Μέρκελ βγήκε τις προάλλες, θρασύτατα, να πει ότι έκαναν λάθος στην Ελλάδα και μετά να ανακοινώσει ότι θα το συνεχίσει! Γιατί δεν εμφανίζει η ΝΔ κάποιο σοβαρό εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη; Γιατί δεν επιχειρεί να φτιάξει συμμαχίες; Μέχρι προχθές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ότι δεν χρειάζεται καμία αναδιάρθρωση του χρέους, τώρα σχημάτισαν κυβέρνηση για να την εφαρμόσουν, με τους όρους Μέρκελ-Νταλάρα. Αποδεχόμενη κάθε παραλογισμό της τρόικας και πρωτοφανείς στην ευρωπαϊκή ιστορία, μετά το 1945 και απειλητικές για τη δημοκρατία παρεμβάσεις, στο εσωτερικό ευρωπαϊκής χώρας, η ελληνική πολιτική “ελίτ” επιδεινώνει και τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά προβλήματα.

Προ δύο εβδομάδων, με αφορμή δημοσίευμα των New York Times, δημοσιεύσαμε άρθρο στον “Κ.τ.Ε.” για τον κίνδυνο να καταστεί το χρέος απολύτως μη βιώσιμο και η χώρα να βρεθεί χωρίς κανένα διαπραγματευτικό όπλο και την περιουσία της, εσαεί υποτελής φόρου που θα αδυνατεί να καταβάλλει. Υπογραμμίσαμε ότι η Ελλάδα διαθέτει σήμερα, προ συμφωνίας αναδιάρθρωσης και ψήφισης της δανειακής σύμβασης, μείζον διαπραγματευτικό όπλο, το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους της μπορεί να μετατραπεί σε δραχμές και να πληθωριστεί στη συνέχεια. Το όπλο υπάρχει, ως απειλή, και αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος συνεχίσαμε το ρεπορτάζ, απευθυνόμενοι και στα κομματικά επιτελεία, “μνημονιακών” και “αντιμνημονιακών”, διερευνώντας περαιτέρω τα του χρέους. Επιβεβαιώσαμε αυτά που ήδη γνωρίζαμε. Αντλήσαμε όμως και άλλες πληροφορίες, εξίσου σημαντικές και τρομακτικές με το ίδιο το χρέος. Πρώτον, ουδείς ασχολείται σοβαρά στη χώρα, πλην Παπαδήμου και Χριστοδούλου. Αμφότεροι “περιγράφονται” από τον ευρωπαϊκό τύπο (π.χ. Monde, Independent, Nouvel Observateur) ως τμήμα της ευρωπαϊκής “κυβέρνησης Sachs”, υπεύθυνοι για την ανάμειξη της αμερικανικής τράπεζας στην Ελλάδα που γιγάντωσε, για να “κρύψει”, το χρέος. Δεν γνωρίζουμε τις σχέσεις τους με τη Διεθνή των Τραπεζών. Ευχόμαστε να μην είναι βλαπτικές για τη χώρα.

Εντούτοις, δεν θάπρεπε σε επίπεδο κομματικών ηγεσιών, επιστημονικών και ερευνητικών θεσμών να έχει γίνει ήδη πολύ δουλειά για ένα πρόβλημα που απειλεί την εθνική υπόσταση; Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα ή έγιναν ελάχιστα. Αρκεί μια περιδιάβαση στο διαδίκτυο, για να ανακαλύψει κανείς πάμπολλες μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την Ελλάδα, εξέταση σεναρίων κλπ. Μόνο το ίδιο το πειραματόζωο δεν εξετάζει τι μπορεί να του συμβεί! ‘Οσοι αρμόδιοι δεν βρίσκονται σε κατάσταση άγνοιας ή αγραμματωσύνης (όλοι θυμόμαστε την “Κυρία Κρούγκμαν” ενός Υφυπουργού Οικονομικών!), δεν θέλουν να ξέρουν, ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη γνώση τους. ‘Ενας από τους σοβαρότερους Υπουργούς μας είπε: “’Εχετε δίκηο με το αγγλικό δίκαιο, αλλά οι τραπεζίτες δεν θέλουν να ακούσουν”. Σωστό. Δουλειά τους είναι να μην ακούνε, εκτός αν υποχρεωθούν να ακούσουν. Ο Νταλάρα άκουσε τη Μέρκελ μόνο όταν τούπε: “Αυτά ή τίποτα”. Πρόκειται για την αλφαβήτα οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, οι περισσότεροι πολιτικοί μας θα πάθαιναν όμως έμφραγμα ακόμα και φανταζόμενοι τέτοιο ρόλο. Προσέρχονται στις “διαπραγματεύσεις” αποφασισμένοι να μη φύγουν χωρίς υπογραφή, χωρίς να διαθέτουν πάντα απαραίτητο plan B και καταλήγουν να υπογράψουν περισσότερα από όσα η άλλη πλευρά ονειρευόταν.

Δειλία τέχνας κατεργάζεται

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ μας είπε “έχετε δίκηο για τη δανειακή σύμβαση, θα είναι καταστροφή αν ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία”, και στη συνέχεια εξήγησε ότι θα εισηγηθεί στο Κόμμα του να τη ψηφίσει, αλλά κάνοντας δήλωση ότι δεν χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία, λες και μετράνε οι δηλώσεις και όχι οι ψήφοι για να ψηφιστεί μια σύμβαση. Δειλία τέχνας κατεργάζεται. Ο αστικός πολιτικός κόσμος έχει αποδεχθεί ψυχολογικά ότι μπορεί να χάσει το κράτος και έχει παραιτηθεί προκαταβολικά της προσπάθειας να το διατηρήσει. Επισημαίνοντας σε κορυφαίο ‘Eλληνα πολιτικό τον κίνδυνο η Ελλάδα να καταλήξει όχι απλώς προτεκτοράτο, αλλά μη βιώσιμο προτεκτοράτο, τον ακούσαμε να μας λέει ότι τα γένη επιβιώνουν και δίχως κράτος.

Είναι γεγονός ότι επιβιώσαμε αιώνες χωρίς κράτος, όχι όμως σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης. Και κυρίως γιατί, αν χάσαμε το κράτος, δεν χάσαμε την ψυχή. Ο Παλαιολόγος δεν φίλησε τα πόδια του Πορθητή, απάντησε στο τελεσίγραφο διαμηνύοντας: “Την δε πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστιν ούτε άλλου των κατοικούντων”. ‘Eνας άλλος, αποτρόπαιος κατά άλλα δικτάτωρ, ο μόνος που θα μπορούσε να πει Ναι, απέρριψε χωρίς σκέψη το τελεσίγραφο του παντοδύναμου ‘Aξονα.

Δυστυχώς, αντίστοιχες καταστάσεις, απροθυμία να επωμιστούν την ευθύνη του μείζονος εθνικού προβλήματος και μεγάλη έλλειψη προετοιμασίας συναντά κανείς και στην πλειοψηφία των “αντιμνημονιακών”. Ακόμη και διαπρεπείς νομικοί και συνταγματολόγοι που προέβησαν σε συντριπτική κριτική της δανειακής σύμβασης, τρόμαξαν τόσο πολύ από τις συνέπειες όσων οι ίδιοι επεσήμαναν, που κατέληξαν να πιστέψουν ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν! Υπενθυμίζουμε ότι η σύμβαση, εκτός από την υποθήκευση όλης της τωρινής και μελλοντικής περιουσίας του ελληνικού κράτους και την υποχρέωση εκποίησής της προς όφελος των πιστωτών, περιλαμβανομένων των κρατικών τραπεζών και ενδεχόμενων ενεργειακών πόρων που θα ανακαλυφθούν, συνεπάγεται μεταξύ άλλων παραίτηση από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, απαγορεύει αναδιάρθρωση του υπόλοιπου χρέους και δανεισμό από τρίτους, εμποδίζει τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, στέλνοντας τις ενστάσεις εγκυρότητας σε ξένα δικαστήρια.

Οι συντάκτες παρομοίων κειμένων δεν τα συντάσσουν γιατί δεν τους χρειάζονται και δεν σκέφτονται να τα χρησιμοποιήσουν. Κυβερνητικοί παράγοντες στην Αβάνα μας έλεγαν ότι, επισκεπτόμενος την Κούβα το καλοκαίρι, ο Λουξεμβούργιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σόκαρε τους συνομιλητές του λέγοντας: “Δεν είναι αλήθεια ότι θα πάρουμε την Ακρόπολη, αλλά δεν είμαστε και πολύ μακριά”.

Η απουσία ηθικής, ψυχολογικής, διανοητικής προετοιμασίας του πολιτικού προσωπικού, στην επιεικέστερη εκδοχή, μετατρέπουν ένα δύσκολο πρόβλημα σε καταστροφικό, μια σοβαρή γρίππη σε πνευμονία, με σοβαρή πιθανότητα κατάληξης του ασθενούς. ’Ολα γίνονται με την επίκληση της ανάγκης να βρεθεί ένας συμβιβασμός με τους εταίρους, που κάθε λογικός άνθρωπος θα προτιμούσε, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι θα αφήσει την Ελλάδα βιώσιμο κράτος, ικανό να θρέφει τον πληθυσμό του και να υπερασπίζεται τα σύνορά του, οι διαρκείς όμως υποχωρήσεις τον καθιστούν δυσχερέστερο. Η διαρκής υποχώρηση καθιστά πιθανότερη “μετωπική σύγκρουση” του ελληνικού λαού, υπό τους χειρότερους όμως όρους γι’ αυτόν και αφού προηγουμένως εξασφαλισθούν όσο γίνεται τα συμφέροντα των Δανειστών. Δεν συμβάλλει στην παραμονή στο ευρώ, την επιβίωσή του ή την ευρωπαϊκή ιδέα, συμβάλλει στην καταστροφή της Ευρώπης.

Kόσμος του Επενδυτή, 26.11.2011Το κείμενο που ακολουθεί μας το έστειλε ένας φίλος του ιστολογίου, με την σημείωση πως δεν του επιτρέπεται να μας στείλει κάτι άλλο… Η ιστορία πολλές φορές ξετυλίγεται σαν παραμύθι, ενώ κάποιες φορές το παραμύθι γίνεται εφιάλτης. Στην σημερινή ιστορία (που πιθανότατα θα επιχειρηθεί να παραγραφεί και να διαστρεβλωθεί από τους σημερινούς κρατούντες για να μην γνωρίσουν την αλήθεια οι γενιές του μέλλοντος) που ξετυλίγεται σαν ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα, είμαστε όλοι πρωταγωνιστές. Μόνο που οι «ειδικοί ρόλοι» καλύπτονται (όπως πάντα), από ανθρώπους με ειδικά «χαρίσματα».


Εισβολή στην Ηγουμενίτσα

Είναι νύχτα. Μιά ξάστερη φθινοπωρινή νύχτα. Όμως οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους για να πάνε βόλτα με την οικογένειά τους. Χιλιάδες κακοποιοί, ξένοι μυστικοί πράκτορες, καθώς και κάποιοι ντόπιοι «προοδευτικοί» προδότες - καλόπαιδα είναι στους δρόμους. Η νύχτα τους «ανήκει» για την διάπραξη εγκληματικών πράξεων.
Συναθροίζονται στο λιμάνι και περιμένουν.
- Να τα πλοία φαίνονται στον ορίζοντα!, φωνάζει ένας από αυτούς χαρούμενος.
- Ζήτω!, φωνάζουν οι υπόλοιποι και ξεσπούν σε ζητωκραυγές.
- Έρχονται οι προστάτες μας! φωνάζει ένας τρίτος.
Πραγματικά μετά από περίπου μισή ώρα έχουν δέσει στο λιμάνι τρία μεγάλα πλοία.
Από την έξοδο οχημάτων αρχίζουν τώρα να βγαίνουν σκούρου μπλέ χρώματος τεθωρακισμένα καθώς και οχήματα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού.
Ο θόρυβος που κάνουν οι ερπύστριες πάνω στην τσιμεντένια προβλήτα είναι εκκωφαντικός και καλύπτει τις ιαχές του πλήθους. Στο πλάϊ των οχημάτων διαβάζει κανείς το όνομα SEABRIG - ΝΕΑΤΑΞΙ και το FRANTEX. Το σήμα είναι ένα κλαδί ελιάς ενώ διαβάζεις και τη λέξη PACIFERAX ή «ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ» στα Ελληνικά.
Από τις πλαϊνές εξόδους των πλοίων αρχίζουν να βγαίνουν ειδικές δυνάμεις σε πλήρη οπλισμό και εξάρτηση. Είναι ντυμένοι με σκούρες μπλέ στολές ενώ φορούν και γαλάζιο μπερέ.
Άϊν, τσβάϊ, άϊν, τσβάϊ!, ένας λοχίας φωνάζει στα γερμανικά ενώ οι στρατιώτες βγαίνουν γρήγορα και παρατάσονται εμπρός και γύρω από το πλήθος.
Στην ταράτσα του τελωνείου, ενός τριόροφου κτιρίου που βρίσκεται δίπλα, υπάρχουν κρυμμένα δύο νέα παιδιά έως δεκαεπτά ετών.
- Σβέλτο ξύπνα κάτι σοβαρό γίνεται εκεί κάτω!, λέει το ένα από τα δύο παιδιά. Είναι γύρω στο 1,75μ ύψος, όμορφος ελάχιστα μελαχροινός με καστανόξανθα μαλλιά καρφάκια. Φοράει μία γαλάζια μπλούζα και στο στήθος του, στο μέρος της καρδιάς φαίνεται μία μικρή Ελληνική σημαία ενώ στην πλάτη του είναι γραμμένη η φράση «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ». Το παντελόνι του είναι βερμούδα σκούρα μπλέ, έχει άσπρες κάλτσες και μαύρα αθλητικά παπούτσια.
- Καλά ρε Γιώργο τι έγινε;, εδώ κοίταζα ένα μήνυμα στο κινητό που μου έστειλε η Μαίρη!, λέει το άλλο παιδί. Έχει και αυτό περίπου την ίδια ηλικία αλλά η εμφάνισή του είναι διαφορετική με κατσαρά μαύρα μαλλιά ενώ το πρόσωπό του είναι στρογγυλό. Στο ύψος είναι λίγο ψηλότερος και στο βάρος λίγο γεμάτος, όχι όμως παχύς. Τα ρούχα του είναι παρδαλά σε χρώμα σαν να ταξίδεψε σε κάποια εξωτική χώρα, μπλε βερμούδα παντελόνι, μπλούζα με φοινικόδεντρα ζωγραφισμένα, πράσινες κάλτσες και άσπροκόκκινα αθλητικά παπούτσια.
Παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν με προσοχή, ο Γιώργος παίρνει φωτογραφίες με το κινητό του ενώ ο Σβέλτος τραβάει βίντεο. Τα κινητά των παιδιών είναι τελευταίας τεχνολογίας και τα αγόρασαν μετά από σκληρή δουλειά για μήνες στο συνεργείο αυτοκινήτων που ανήκει στους πατεράδες τους.
Ενας ανώτερος στρατιωτικός προχωράει με μία συνοδεία αξιωματικών.
- Λέγομαι, για όλους εσάς, Αμπεσαλώμ και είμαι ο διοικητής αυτής της ταξιαρχίας. Στόχος μας είναι να καταπνίξουμε οποιαδήποτε εξέγερση που θα προσπαθήσει να κάνει ο τοπικός πληθυσμός. Θα δημιουργήσουμε μία Νέα Τάξη Πραγμάτων σε όλη την υφήλιο. Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί. Γι’αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Είστε ήδη οπλισμένοι. Όταν στο τέλος σας δώσουμε την εντολή θα αρχίσετε να συλλαμβάνετε συγκεκριμένα άτομα Έλληνες μα και ξένους. Τώρα διαλυθείτε για να μην δίνουμε και στόχο! λέει τελειώνοντας.
- Τι τρομερά πράγματα είναι αυτά που ακούμε Σβέλτο;, ρωτάει τώρα χαμηλόφωνα ο Γιώργος τον φίλο του.
- Εγώ συνεχίζω να τραβάω βίντεο!, απαντάει με νοήματα ο Σβέλτος, έτσι ώστε να μην ηχογραφηθεί η φωνή του.
- Θα είναι πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα μας απόψε κιόλας!, μουρμουρίζει σκεπτικός πια ο Γιώργος.
Η ταξιαρχία των εισβολέων αρχίζει τώρα να αναχωρεί. Σε ένα σημείο πιο κάτω στην πόλη το πρώτο όχημα σταματά σ’ένα αστυνομικό μπλόκο.
- Που πάνε όλοι αυτοί κύριε αστυνόμε;, ρωτάει ένας αστυνομικός τον προϊστάμενό του.
- Θα σου πω σε λίγο, λέει και προχωράει προς το φορτηγό.
- Καλησπέρα αστυνόμε!, λέει ένας ταγματάρχης, μιλώντας σε άπταιστα Ελληνικά, ευρισκόμενος στη θέση του συνοδηγού.
- Σπέρα!, απαντάει ο αστυνόμος ενώ στρίβει το μουστάκι του. Γιά που το βάλατε «κύριοι»;, ρωτάει τώρα με διερευνητικό ύφος.
- Εδώ είναι η άδεια μας για διάβαση στρατευμάτων μέσω του Ελληνικού εδάφους υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον υπουργό κύριο Μπεν Λήτη!, λέει σοβαρά ο ταγματάρχης της ΝΕΑΤΑΞΙ.
- Μάλιστα!, λέει ξερά ο αστυνόμος και κάνει νεύμα στη φάλαγγα να προχωρήσει. Να δούμε πότε αυτή η κυβέρνηση των «πατριωτών» της κακιάς ώρας θα πει και κάνα όχι, σκέφτεται βλέποντας τα οχήματα να απομακρύνονται.
- Κύριε Διοικητά μόλις περάσαμε το πρώτο μπλόκο με απόλυτη επιτυχία!, λέει ο ταγματάρχης Γκαίριγκ μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο.
- Θαυμάσια αυτοί οι παλιο-χωριάτες ούτε μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει!, απαντάει ο στρατηγός Αμπεσαλώμ ενώ ένα απαίσιο χαμόγελο διαγράφεται στο κατασκότεινο πρόσωπό του. Προχωρούμε με κατεύθυνση προς το στρατόπεδο στη Λάρισα λέει τελειώνοντας.
- Σβέλτο απομακρύνθηκαν αρκετά και με κατεύθυνση ανατολικά, τηλεφώνησε στον Νίκο στην Θεσσαλία να έχει το νου του!, λέει ο Γιώργος.
- Έγινε αφεντικό, μπορούμε τώρα να πάμε να φάμε μερικά σουβλάκια διότι όλη αυτή η αγωνία μου δημιούργησε μια λιγούρα, μα μιά λιγούρα!, λέει ο Σβέλτος ενώ ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπο του Γιώργου. Ο φίλος του είναι το καλύτερο παιδί που έχει συναντήσει ποτέ, έχει όμως μία και μοναδική αδυναμία - στα σουβλατζίδικα.

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ...

Αμέσως το ίδιο βράδυ, στις 12 Οκτωβρίου του 2011, οι δύο φίλοι ανεβάζουν στην ιστοσελίδα τους τις φωτογραφίες και το βίντεο.
Όμως με το που ξημερώνει και μπαίνει ο Γιώργος στην ιστοσελίδα που έχουν βλέπει το εξής απίστευτο δηλαδή να λείπουν οι φωτογραφίες και το βίντεο. Ανοίγει το ραδιόφωνο πάνω στην ώρα για να ακούσει τα εξής..
«Αγαπητοί ακροατές,
Για μια ακόμη φορά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο «πληροφορίες» και «σενάρια» περί «ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής εξεγέρσεων», αναφερόμενα κατά βάση στην EURO-GENDFOR (ή EGF) την οποία αποκαλούν «στρατό επιβολής της ευρωπαϊκής χούντας» και άλλα παρόμοια. Τα σχετικά κείμενα είναι ανυπόγραφα, δεν εμφανίζουν την πηγή τους ούτε έχουν την απαραίτητη τεκμηρίωση.
Η EUROGENDFOR (European Gendarmerie Force) είναι πολυεθνική δύναμη (από το 2005), συγκροτούμενη από τμήματα επτά ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν τέτοιες αστυνομικές υπηρεσίες (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Πολωνία). Δηλαδή αστυνομικές υπηρεσίες με στρατιωτικό χαρακτήρα (όπως ήταν κάποτε η δική μας Χωροφυλακή). Αποστολή της είναι η συμμετοχή σε Επιχειρήσεις Διαχείρισης Κρίσεων στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ, σε περιοχές όπου υπάρχουν κρίσεις (εμφύλιοι πόλεμοι, διάλυση του κράτους μετά από πόλεμο, κλπ.). Μπορεί επίσης να δρα σε συνεργασία με στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ, είτε κατά την ανάπτυξή τους σε περιοχή κρίσης, είτε μετά την αποχώρησή τους.
Για να αναπτυχθούν οι δυνάμεις αυτές προηγείται (συνήθως) απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ και ακολουθεί απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.
Ανάλογες αποστολές έχουν αναληφθεί (πολλές είναι ακόμα σε εξέλιξη) στο Κονγκό, το Νταρφούρ, τη Γουϊνέα-Μπισσάου, την Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, κ.ά.
Φυσικά ουδέποτε τμήμα της EGF ήρθε στη χώρα μας. Κάνουμε μία σκέψη: μήπως οι «πληροφοριοδότες» είδαν στη Ηγουμενίτσα προσωπικό της FRANTEX, οι οποίοι όντως αποβιβάζονται στο λιμάνι αυτό και εκείθεν μεταβαίνουν στον ΕΒΡΟ για ανάληψη αποστολής; Ίσως. Από κει και πέρα φαντάστηκαν όλα τα υπόλοιπα. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς καθετί γίνεται πιστευτό.
Είναι εκπληκτικός ο αριθμός και το μέγεθος των ανακριβειών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Κείμενα και πληροφορίες που δεν εμφανίζουν συντάκτη και πηγή. Πολλοί δυστυχώς προωθούν χωρίς κριτική σκέψη και χωρίς να εξετάζουν την ακρίβεια και την τεκμηρίωση των στοιχείων που λαμβάνουν, συμβάλλοντας άθελά τους στη διάδοση των ανακριβειών».
Ο Γιώργος κλείνει το ραδιόφωνο και πιάνει το κινητό του. Πληκτρολογεί τον αριθμό του Νίκου.
- Έλα φίλε μου τι είδες;, ρωτάει με αγωνία..
- Γιώργο καλημέρα, παρά τις 2-3 επιβεβαιώσεις που ήρθαν χθες με mails για την είσοδο της EUROGENDFΟR στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα, τελικά ήταν Τσέχοι στρατιώτες της Βαλκανικής Ταξιαρχίας SEABRIG.
Αποβιβάστηκαν στην Ηγουμενίτσα, και πήγαν στα Φάρσαλα που είναι και το στρατηγείο της SEABRIG - ΝΕΑΤΑΞΙ.
- Νίκο να σου πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος αν οι άνδρες της ΝΕΑΤΑΞΙ θα χρησιμοποιηθούν και πότε ή από ποιούς. Είναι επίσης και αυτοί μία πολυεθνική δύναμη που χρησιμοποιείται για την καταστολή εξεγέρσεων. Αποτελείται από πολλούς «φίλους» μας όπως Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς, Βουλγάρους, Ρουμάνους και κάποιους ασυνείδητους Έλληνες στρατιωτικούς και μισθοφόρους. Πάντως από αύριο εγώ και ο Σβέλτος κατεβαίνουμε στην Αθήνα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, λέει ο Γιώργος προβληματισμένος.

Τα παιδιά της Τρόϊκα

- Έλα Κάρλο με ακούς;, λέει ένας εικοσιπεντάρης, σχεδόν γυμνός με ξυρισμένο κεφάλι, μούσι και τατουάζ σε μεγάλο μέρος του σώματός του.
Βρίσκεται σε ένα ακριβό ξενοδοχείο της Αθήνας, σε μία σουίτα. Στο κρεβάτι κοιμάται μία ξανθιά πόρνη από ότι δείχνουν τα ρούχα της που είναι απλωμένα γύρω στο δωμάτιο.
-Πρόντο σί, σε ακούω Ιούδα!, λέει ένας συνομήλικός του ντυμένος σαν αναρχικός. Κάθεται σε ένα καφέ στην περιοχή των Εξαρχείων και πίνει έναν εσπρέσσο.
- Το σχέδιο είναι απλό Κάρλο, όπως και στο παρελθόν θα δημιουργήσουμε ένα πραγματικό χάος στις διαδηλώσεις που προγραμματίζουν για την 19η και 20η Οκτωβρίου οι Έλληνες. Θα ειδοποιήσεις και τους υπόλοιπους πράκτορές μας να είναι έτοιμοι. Πες τους ότι, καλό είναι, αυτή τη φορά να παρεισφρήσουν σε όλη τη διαδήλωση!, λέει ο Γιούδας χαμογελώντας.
- Τι θα πετύχουμε αν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα αποδυναμωθούμε έτσι;, ρωτάει ο Κάρλο μπερδεμένος τώρα.
- Όχι ρε βλάκα, αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξουν θύματα. Εάν οι δικοί μας πετάνε μάρμαρα και μολότοφ στα ΜΑΤ τότε και αυτοί θα ρίξουν χημικά, βόμβες κρότου λάμψης και άλλα «καλά», δεν μπορεί κάποιος αθώος θα σκοτωθεί!, λέει χαρούμενος ο Γιούδας.
- Ε τότε ας έχουμε πιστόλια μαζί μας, σκοτώνοντας κάποιον από τους πολίτες μετά κατηγορούμε τα ΜΑΤ και τότε θα γίνει ο χαμός, ξέρεις όπως τον Δεκέμβριο του 2008!, λέει τελειώνοντας ο Κάρλο.
- Φοβερή η ιδέα σου, άσε θα πάρω έγκριση πρώτα από τα κεντρικά μας στο Λονδίνο!, απαντάει ο Γιούδας ενθουσιασμένος. Μετά θα βγάλουμε και τους Μωαμεθανούς στους δρόμους για πλιάτσικο.
- Σί, τότε είναι που θα επικρατήσει πλήρης αναρχία και θα καλέσουμε την «ειρηνευτική» μας δύναμη SEABRIG των φίλων μας από τη Λάρισα. Έτσι θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος και το φιλαράκι μας ο Πάγος Μεινάκος θα ξεπουλήσει τα πάντα εύκολα. Φινίτο λα Γκρέτσια!, λέει ο Κάρλο γελώντας. Σε κλείνω τώρα διότι είδα μία ωραία Ελληνίδα και την θέλω, σε λίγο θα είναι όλες τους σκλάβες στα πόδια μας…

Οι πατριώτες δρουν

Οι δύο φίλοι, ο Γιώργος και ο Σβέλτος κάθονται στο ζαχαροπλαστείο που είναι δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Δημήτρη του Λουμπαρδιάρη.
Είναι ένα κρύο πρωινό στις 19 Οκτωβρίου του 2011.
- Γιώργο θα την φας τη υπόλοιπη μπουγάτσα σου;, ρωτάει λαίμαργα ο Σβέλτος ενώ ξερογλύφει τα χείλη του.
- Όχι φίλε μου μπορείς να την έχεις, απαντάει ο Γιώργος χαμογελώντας με την καρδιά του.
- Τι ώρα θα πάμε στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα;, ρωτάει ο Σβέλτος καταβροχθίζοντας συγχρόνως την μπουγάτσα.
- Πρέπει να είμαστε εκεί από νωρίς, δηλαδή γύρω στις 11:00. Υπάρχουν πληροφορίες ότι μυστικοί πράκτορες ξένων δυνάμεων θα είναι μεταμφιεσμένοι ως αναρχικοί, λέει φανερά στενοχωρημένος ο Γιώργος.
- Δεν θα είναι η πρώτη φορά, απαντάει ο Σβέλτος.
- Αυτοί θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν σοβαρά επεισόδια, τα οποία πρέπει να εμποδίσουμε!, λέει αποφασισμένος ο Γιώργος…
- Έχουν ειδοποιηθεί και οι υπόλοιποι;, ρωτάει ο Σβέλτος.
- Ναι όλοι είναι ενήμεροι και γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν, καλά δεν τέλειωσε αυτή η μπουγάτσα τι κάνεις ρε τρελοκομείο;, ρωτάει ο Γιώργος ενώ ο Σβέλτος γλύφει το πιάτο.
- ΩΩ! Νόστιμο που είναι!.. απαντάει τώρα ο Σβέλτος απόλυτα ικανοποιημένος.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και... τέχνης

Η μεγάλη διαδήλωση έχει καταλήξει στο Σύνταγμα. Πάνω από εκατό χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν κατά των κατακτητών. Προδότες που η φτωχή Ελλάδα τους έκανε κυβερνήτες και υπουργούς. Άτομα που εξαπάτησαν τους Έλληνες για να πάρουν την ψήφο του. Εγκληματίες που έθεσαν το εξής ερώτημα στον Έλληνα, «Ή θα παίρνουμε την δόση μας από την τρόϊκα ή θα πτωχεύσουμε». Τα πνεύματα αρχίζουν και οξύνονται πολύ γρήγορα. «Αναρχικοί» αρχίζουν να σπάνε μάρμαρα, και να τα πετάνε στα ΜΑΤ. Οι άνδρες των ΜΑΤ βάζουν τις αντι-ασφυξιογόνες μάσκες και ρίχνουν δακρυγόνα.
- Σβέλτο πάμε τώρα σε εκείνον εκεί, έχει κάτω από την μπλούζα του ένα πιστόλι!, λέει ήρεμα ο Γιώργος. Οι δύο φίλοι πλησιάζουν με τρόπο τον εγκληματία. Αυτός γρήγορα τους αντιλαμβάνεται και τραβάει το πιστόλι.
Ο Γιώργος πιάνει το χέρι του κακούργου και το γυρίζει. Ο εγκληματίας διαγράφει ένα κύκλο στον αέρα και σκάει στο έδαφος με φόρα.
Ο Σβέλτος μαζεύει το πιστόλι γρήγορα και το πετάει μέσα σε ένα υπόνομο. Εν τω μεταξύ σύντροφοί του εγκληματία έχουν περικυκλώσει τους δύο φίλους. Ο Γιώργος και ο Σβέλτος δεν χάνουν το χρόνο τους. Προπονημένοι και οι δύο τους από μικρά παιδιά στο streetfighting δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι. Οι χούλιγκανς τρώνε το ξύλο της χρονιάς τους μέχρι που βλέπουν ότι και ο υπόλοιπος κόσμος κινείται απειλητικά εναντίον τους. Έτσι φεύγουν τρέχοντας.
- Μπράβο σας παιδιά!, λέει ένας ηλικιωμένος κύριος στους δύο νέους, τους περιποιηθήκατε μιά χαρά τους αλήτες.
- Παππού σ’ ευχαριστούμε, το θέμα είναι ότι αυτοί οι αλήτες τώρα προχωρούν καταστρέφοντας την Αθήνα, την πόλη μας και δεν μπορεί κανείς να τους σταματήσει, απαντάει ο Γιώργος.
- Εκτός εάν οργανωθούμε σε ομάδες για να φυλάμε τις γειτονιές μας!, απαντάει επίσης ένας γεροδεμένος τριαντάρης.
- Ποτέ δεν ξέρεις, κάτι θα γίνει, λέει ο Γιώργος με ένα ελαφρό χαμόγελο.

Φονιάδες εμπλέκονται…

- Που είσαι ρε άχρηστε;, φωνάζει δυνατά ο Ιούδας πιάνοντας τον Κάρλο από τους γιακάδες του και τραντάζοντάς τον.
- Τι ήθελες να κάνω εγώ;, του απαντάει αυτός αφού αποτραβιέται μακριά του και τακτοποιεί τους γιακάδες του μαύρου πουκάμισού του.
- Δεν σου είπα ότι πρέπει να υπάρξει νεκρός, γιατί δεν έγινε;, ρωτάει θυμωμένος ο Ιούδας ενώ από την μέση και πάνω είναι γυμνός. Τα τατουάζ φαίνονται σαν να μετακινούνται όπως ο ιδρώτας τρέχει από πάνω τους.
- Αυτός ο οποίος θα έριχνε με πιστόλι έγινε αντιληπτός από δύο έφηβους. Ο ένας ήταν γύρω στο 1,75μ ύψος, όμορφος ελάχιστα μελαχρινός με καστανόξανθα μαλλιά καρφάκια. Φόραγε μία γαλάζια μπλούζα και στο στήθος του, στο μέρος της καρδιάς φαινόταν μία μικρή Ελληνική σημαία ενώ στην πλάτη του ήταν γραμμένη η φράση «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ». Το παντελόνι του ήταν βερμούδα σκούρα μπλε, είχε άσπρες κάλτσες και μαύρα αθλητικά παπούτσια. Ο άλλος ήταν και αυτός περίπου στην ίδια ηλικία αλλά η εμφάνισή του ήταν διαφορετική με κατσαρά μαύρα μαλλιά ενώ το πρόσωπό του ήταν στρογγυλό. Στο ύψος ήταν λίγο ψηλότερος και στο βάρος λίγο γεμάτος, όχι όμως παχύς. Τα ρούχα του ήταν παρδαλά σε χρώμα σαν να ταξίδεψε σε κάποια εξωτική χώρα, μπλε βερμούδα παντελόνι, μπλούζα με φοινικόδεντρα ζωγραφισμένα, πράσινες κάλτσες και ασπροκόκκινα αθλητικά παπούτσια. Αυτά τα καταραμένα Ελληνόπουλα χτυπήθηκαν μαζί του και τον αφόπλισαν.
- Πρέπει να καλέσουμε κάποιον «ειδικό»!, λέει τελειώνοντας ο Κάρλο.
- Τι εννοείς;, ρωτάει κάπως ήρεμος ο Ιούδας. Τότε ακούγεται ένας κτύπος στην πόρτα.
- Μου επιτρέπεις να ανοίξω;, ρωτάει ο Κάρλο ενώ ο άλλος γνεύει θετικά. Ο Κάρλο ανοίγει την πόρτα του ξενοδοχείου. Ένας αδύνατος, ψηλός 1,90μ με μαύρο κουστούμι, μαύρα γυαλιά και γάντια μπαίνει στο δωμάτιο. Η ηλικία του είναι γύρω στα τριάντα.
- Ιούδα να σου συστήσω τον Εφιάλτη!, λέει ο Κάρλο ενώ οι δύο άλλοι σφίγγουν τα χέρια.
- Σε τι θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος;, ρωτάει με απάθεια ο Εφιάλτης.
- Αύριο γίνεται άλλη μία μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, λέει ο Κάρλο. Θα θέλαμε να υπάρξει νεκρός διαδηλωτής, γίνεται;
- Όλα σχεδόν γίνονται εάν τα χρήματα είναι αρκετά!, λέει κυνικά ο Εφιάλτης.
- Δηλαδή πόσα θέλεις;, ρωτάει τώρα ο Ιούδας ανήσυχος για να μην δώσει πολλά..
- Εάν εσύ πρόδιδες την πατρίδα σου πόσα θα ήθελες;, ρωτάει και ο Εφιάλτης. Γράφει ένα ποσό σε ένα χαρτάκι και το δίνει στον Κάρλο. Εύχομαι εσύ να μην είσαι τσιγγούνης, λέει κοιτάζοντάς τον στα μάτια. Στον λογαριασμό που ξέρεις στην Ελβετία, λέει τελειώνοντας.
- Κανένα πρόβλημα!, απαντάει ο Κάρλο. Ο Εφιάλτης γνεύει προς τους δύο άλλους και ανοίγοντας την πόρτα φεύγει βιαστικά.
- Τους σιχαίνομαι τους Έλληνες προδότες, είναι τόσοι πολλοί!, λέει με απέχθεια ο Ιούδας.
- Πράγματι είναι πολλοί και γι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσουνε ποτέ ελεύθεροι!, απαντάει χαρούμενος ο Κάρλο.
- Βεβαίως έχουν και πολλούς ιδεολόγους και αυτό ήταν πάντα ένα σοβαρό πρόβλημα!, λέει ο Ιούδας, όπως αυτοί οι δύο έφηβοι, τι θα τους κάνουμε αυτούς;
- Άστους σε μένα!, απαντάει ο Κάρλος ενώ ένα σχέδιο διαμορφώνεται στο βλαμμένο μυαλό του…

Ένας ήρωας πεθαίνει

Σε κάποιο σημείο στα Εξάρχεια ο Εφιάλτης βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο χώρο, στο υπόγειο ενός κτιρίου. Γύρω του υπάρχουν περίπου διακόσιοι εγκληματίες. Οι αρχηγοί τους είναι μέλη της ΝΕΑΤΑΞΙ (Ταξιαρχία Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης). Σηκώνει τα χέρια του ψηλά και φωνάζει.
- Ησυχία φίλοι μου!, λέει χαμογελώντας, ήρθε η ώρα για εκδίκηση. Όλοι εσείς που μισείτε αυτή τη χώρα για διάφορους λόγους, όλοι εσείς που θέλετε κάτι καλύτερο για τον εαυτό σας τώρα θα δικαιωθείτε. Βγαίνοντας από την αίθουσα θα πάρετε πενήντα ευρώ ο καθένας σας. Επίσης θα πάρετε οπλισμό όπως χημικά καπνογόνα, γκλόμπς, βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και αντι-ασφυξιογόνες μάσκες. Στόχος σας είναι να χτυπήσετε διαδηλωτές χωρίς οίκτο. Πρέπει να τρομοκρατηθεί ο λαός έτσι ώστε να το σκεφτούν πολύ πριν ξαναπάνε σε διαδηλώσεις. Έχετε την άδεια να υπάρξουν νεκροί από την άλλη πλευρά. Οι εγκληματίες ενθουσιάζονται και σηκώνοντας τα χέρια αρχίζουν να ζητωκραυγάζουν.
- Νεκροί, νεκροί!
- Σβέλτο κάνε πιό γρήγορα!, λέει ο Γιώργος ενώ οι δύο φίλοι ανηφορίζουν την οδό Πανεπιστημίου. Οι δύο φίλοι μένουν σε ένα παλιό σπίτι στου Γκύζη. Τους φιλοξενούν εκεί τα ξαδέλφια του Γιώργου που σπουδάζουν στην Αθήνα. Διέσχισαν την λεωφόρο Αλεξάνδρας και πιάσανε την Ιπποκράτους. Γύρω στις 11:00π.μ. έφθασαν στην Πανεπιστημίου και άρχισαν γοργά να ανηφορίζουν προς το Σύνταγμα.
Φθάνοντας στο επάνω μέρος της πλατείας βλέπουν το εξής περίεργο. Η νεολαία του ΠΑΜΕ προφυλάσσει την Βουλή!
- Από ότι φαίνεται αυτοί ανέλαβαν από μόνοι τους την αρχηγία του συλλαλητηρίου!, λέει ο Γιώργος.
- Αγριεμένους τους βλέπω, κοίτα εκείνοι εκεί μοιάζουν έτοιμοι για όλα!, απαντάει ο Σβέλτος και δείχνει δύο νέους με γένια και επιθετικά βλέμματα.
Ξαφνικά από την οδό Σταδίου βγαίνει μιά ομάδα περίπου διακοσίων ατόμων. Είναι οι εγκληματίες που πριν λίγο έλαβαν εντολές να χτυπήσουν διαδηλωτές. Ντυμένοι σαν αναρχικοί ορμούν κατά απλών διαδηλωτών και χτυπούν αλύπητα.
- Κυκλώστε τους φίλοι!, φωνάζει ο Γιώργος. Διαδηλωτές αντιδρούν και έρχονται στα χέρια με τους εγκληματίες. Βροχή πέφτουν οι πέτρες από τους εγκληματίες και χτυπούν διαδηλωτές.
- Γιώργο πάμε να πιάσουμε εκείνον με το κουστούμι, λέει ο Σβέλτος στον Γιώργο. Πρόκειται για τον Κάρλο που δίνει εντολές προς τους εγκληματίες. Οι δύο φίλοι κάνουν ένα κύκλο και φθάνουν πίσω από τον Κάρλο. Στρεφόμενος προς τα πίσω ο Κάρλο βλέπει τα δύο παιδιά.
- Σκοτώστε τους!, φωνάζει αγριεμένος σε δύο άλλους. Ο Γιώργος και ο Σβέλτος κάνουν ένα έξυπνο ελιγμό και το βάζουν στα πόδια προς την οδό Νίκης.
- Πίσω τους!, ουρλιάζει ο Κάρλο και τρέχει με τους άλλους δύο πίσω από τους δύο φίλους.
Ο Γιώργος βλέπει την είσοδο σε ένα κτίριο και ορμάει μέσα με το Σβέλτο δίπλα του. Ανεβαίνουν γρήγορα τη σκάλα υπηρεσίας ενώ τους καταδιώκουν οι τρεις εγκληματίες.
- Θα πέσετε στα χέρια μου!, φωνάζει ο Κάρλο ενώ ανεβαίνει δύο - δύο τα σκαλοπάτια.
- Πρόσεξε μην πέσεις βλήμα!, του απαντάει ο Σβέλτος γελώντας.
Όταν οι δύο φίλοι φθάνουν στο δώμα σπρώχνουν την πόρτα και βγαίνουν στην ταράτσα. Ακολουθούν οι δύο εγκληματίες ενώ δύο ορόφους πιό κάτω ανεβαίνει ο Κάρλο.
Οι εγκληματίες πιάνονται στα χέρια και χτυπιούνται άγρια με τους δυό μας φίλους. Ο Γιώργος και ο Σβέλτος όμως δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι. Προπονημένοι και οι δύο τους από μικρά παιδιά στην πάλη του streetfighting γρήγορα θέτουν τους δύο προδότες εκτός μάχης. Εκείνη τη στιγμή βγαίνει στην ταράτσα ο Κάρλο ενώ στο δεξί του χέρι κρατάει κραδαίνοντας ένα πιστόλι μπερέτα.
- Τελειώσατε καταραμένα τρελά Ελληνόπουλα!, φωνάζει ενώ τα μάτια του γυαλίζουν σαν κάποιου παρανοϊκού.
Ο Γιώργος λέει από μέσα του μία προσευχή, «Θεέ βόηθα να μην χαθεί η πατρίδα, δεν με πειράζει εάν πεθάνω εγώ!».
Εκείνη τη στιγμή γίνεται κάτι αναπάντεχο. Ένα λευκό περιστέρι πηγαίνει και κάθεται πάνω στον δεξιό ώμο του Κάρλο. Έτσι η προσοχή του αποσπάται για ένα δευτερόλεπτο. Αυτό το δευτερόλεπτο είναι αρκετό για τον Γιώργο. Ορμάει επάνω στον Κάρλο και πιάνει το δεξιό χέρι του αποσπώντας το πιστόλι. Στρίβει το χέρι του αδίστακτου εγκληματία. Ο Κάρλο διαγράφει ένα κύκλο στον αέρα και σκάει με θόρυβο στο πάτωμα. Ο Γιώργος απλώνει το χέρι του να πιάσει το πιστόλι. Εν τω μεταξύ ο Κάρλο συνέρχεται γρήγορα και ορμάει προς τον Γιώργο που περιεργάζεται αμέριμνος το πιστόλι.
- Πρόσεξε Γιώργο!, φωνάζει τώρα ο Σβέλτος. Ο Γιώργος κάνει λίγο στο πλάϊ και ο Κάρλο με τη φόρα που έχει περνάει πάνω από το στηθαίο και πέφτει στο κενό. Ο Γιώργος και ο Σβέλτος τρέχουν στην άκρη και βλέπουν τον Κάρλο νεκρό κάτω, στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.
- Δεν ήθελα να σκοτωθεί, λέει ο Γιώργος φανερά στενοχωρημένος.
- Γιώργο δεν φταις εσύ!, απαντάει ο Σβέλτος. Οι δύο άλλοι εγκληματίες έχουν εν τω μεταξύ εξαφανιστεί…
Γρήγορα οι δύο φίλοι κατεβαίνουν στον ακάλυπτο. Με μεγάλη έκπληξη βλέπουν να λείπει το σώμα του Κάρλο.
- Τον πήρανε για να μην αφήσουν ίχνη, λέει ο Γιώργος.
Εν τω μεταξύ στην οδό Αμαλίας ένας βιοπαλαιστής πενηντατριών ετών, πατέρας δύο κοριτσιών πεθαίνει από την εισπνοή χημικών καπνογόνων. Η περιοχή είναι καλυμμένη από ένα μεγάλο χημικό νέφος. Ο κόσμος έχει αρχίσει να διαλύεται. Οι εχθροί της Ελλάδος πέτυχαν να σκοτώσουν έναν αγνό πατριώτη.

28η Οκτωβρίου 2011 - Ένα νέο μεγάλο «ΟΧΙ»

Το τηλέφωνο χτυπά και ο Γιώργος το σηκώνει εκνευρισμένος αλλά και ενθουσιασμένος. Είναι το βράδυ πριν το «ΟΧΙ», την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 40’.
- Έλα Γιώργο ο Σβέλτος είμαι!, σε περιμένω στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια, λέει ο καλός του φίλος Νίκος Δωρικός που το παρατσούκλι (που του έδωσε ο Γιώργος) είναι Σβέλτος.
- Εντάξει Σβέλτο το λεωφορείο για την Θεσσαλονίκη φεύγει σε μία ώρα, θα είμαι εκεί!, απαντάει ο Γιώργος Γαλάνης γνωστός και με το παρατσούκλι «Έλλην". Οι δύο φίλοι μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά κοντά, δίπλα στον Άγιο Παντελεήμονα. Πριν δύο χρόνια οι γονείς τους μετακόμισαν στην Ηγουμενίτσα. Οι πατεράδες τους μηχανικοί αυτοκινήτων άνοιξαν ένα συνεργείο στην Ηγουμενίτσα, όπου και υπήρχε αρκετή δουλειά. Έτσι τους ακολούθησαν και οι οικογένειές τους.
Είναι τώρα 9:00 το βράδυ όταν πατριώτες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, όπως κάθε χρόνο, έχουν μαζευτεί στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου προκειμένου να πάνε στη Θεσσαλονίκη να δούνε την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.
Ο Γιώργος πηγαίνει στο γραφείο του να κλείσει τον υπολογιστή του όταν ένα μήνυμα έρχεται, είναι από την Αθηνά. Το ανοίγει και τα μάτια του πάνε να εκραγούν..

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ» ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑ-ΣΤΟΛΗΣ ΟΧΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗ-ΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΥΟ ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


Η ιστορία όμως που αποκαλύπτουμε σήμερα, ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, είχε ήδη επηρεαστεί από τα διεθνή σενάρια που εξύφαιναν ιστορίες πραξικοπημάτων στην Ελλάδα!
Και παρά του ότι είχαν αρχίσει πολύ πριν οι συζητήσεις για το αν θα πρέπει να γίνει ο «Παρμενίωνας» ή όχι, τελικά έγινε παρά του ότι η πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Άμυνας ήταν διχασμένη πάνω σε αυτό το ζήτημα!
Τελικά η άσκηση Παρμενίωνας έγινε αλλά λίγοι, ελάχιστοι, πρόσεξαν μια πρωτοφανή μεταβολή που έγινε στον προγραμματισμό του!
Και από εδώ ξεκινάμε σήμερα τις αποκαλύψεις!
Ένα σενάριο που σχεδιάστηκε και προκάλεσε την οργή πολλών Στρατιωτικών κύκλων, ειδικά της αεροπορίας Στρατού αλλά και του ΓΕΑ, αφορούσε στο εξής:
Μια μονάδα ειδικών αποστολών (στη διάθεσή μας είναι όλα τα στοιχεία της μονάδας και του σεναρίου) επιβιβάζεται σε τέσσερα ελικόπτερα Super Puma. Προο-ρισμός το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι ειδικές δυνάμεις κατεβαίνουν με σκοινιά στο Κοινοβούλιο, πραγματοποιούν αποκλεισμό της περιοχής και με βαρύτατο εξοπλισμό αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτή. Ακολούθως, επιβιβάζουν πολιτικούς και προσωπικό σε ελικόπτερα και αυτά απογειώνονται με προορισμό στρατιωτικό αεροδρόμιο!
Το παραπάνω σενάριο είναι πραγματικό, και έχει «παιχτεί» τον Σεπτέμβριο του 2010 στον Παρμενίωνα!
Η πρώτη ερώτηση λοιπόν που προκύπτει προς τον υπουργό Άμυνας, έχει εξόχως πολιτικό χαρακτήρα, αλλά εκπορεύεται από το Σύνταγμά μας, τον θεμελιώδη νόμο της χώρας μας!
- Με ποιο σκεπτικό, πραγματοποίησε ο Ελληνικός Στρατός τέτοια άσκηση; Ποιος έδωσε το σενάριο για ανάπτυξη; Στρατιωτικός ή πολιτικός του Υπουργείου; Προβλέπεται από πουθενά, από κάποια Συνταγματική Θεώρηση έστω, η υλοποίηση ασκήσεων του Στρατού , με σενάρια που αφορούν στο Κοινοβούλιο; Τι εξυπηρετούσε η εκπαίδευση Στρατιωτών σε θέματα διάσωσης πολιτικών;
Γιατί χρησιμοποιήθηκε η Βουλή σε μια τέτοια άσκηση;
Απ’ όσο ΟΛΟΙ γνωρίζουμε, ο Στρατός στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται για «πολιτικές» αποστολές, μόνο σε περίπτωση επιβολής στρατιωτικού νόμου, ή όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο!!!
Αυτό λοιπόν το γεγονός, από μόνο του, αποτελεί ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα!
Ο συνδυασμός του όμως με ένα άλλο γεγονός που συνέβη μόλις πριν δύο μήνες δίνει στα γεγονότα μια δραματική τροπή!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Όπως είναι γνωστό, εφέτος, λόγω περικοπών, δεν πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση «Παρμενίωνας».
Συνέβη όμως κάτι άλλο.
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2011, ανοίχτηκε μια ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ διαταγή του ΓΕΕΘΑ!
Ο Φάκελος έγραφε απ’ έξω «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ»...!
Σε μια σύσκεψη των ανώτερων στελεχών του στρατού ο φάκελος αυτός με την διαταγή.. ανοίχτηκε!
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ελάχιστοι επιτελείς, οι οποίοι όταν διάβασαν την διαταγή, στην κυριολεξία «γούρλωσαν» τα μάτια τους !
Η Διαταγή αφορούσε Διοικητές , Υποδιοικητές και ΔΥΠ (Διευθυντές Υποστήριξης)!
Μετά την πρώτη παγωμάρα, κάποιοι άρχισαν να «κινούνται» για την διαδικασία αποστολής της διαταγής αυτής σε όσους ο πίνακας αποδεκτών ανέφερε ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούσαν ούτε να αρθρώσουν κουβέντα!
Σήμερα, δεν θα σας αναφέρουμε το περιεχόμενο της διαταγής παρά μόνο τον τίτλο της. Άλλωστε , δε νομίζω ότι χρειάζεται γιατί θα καταλάβετε πολλά!

Ο τίτλος λοιπόν της Διαταγής του ΓΕΕΘΑ, ήταν:
Προς
Δ/κτες, Υπ/κτεςΔΥΠ
ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΟΧΛΟΥ...

Αισθάνομαι λοιπόν ότι για σήμερα πρέπει να σταματήσω εδώ, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην διαταγή και το περιεχόμενό της!
Αντιλαμβάνεστε ότι το άνοιγμα και μόνο μιας τέτοιας διαταγής, προκαλεί ιδρώτα σε κάθε δημοκράτη στρατιωτικό! Όπως και προκάλεσε στους περισσότερους από τους αποδέκτες που την διάβασαν!
Πηγή

Το λεωφορείο αναχωρεί στις 9:05 το βράδυ. Θα ταξιδεύουν όλη τη νύχτα. Οι Έλληνες πατριώτες συζητούν σε πηγαδάκια τις πολιτικές εξελίξεις. Ο επικεφαλής της ομάδας γνωστός με το παρατσούκλι «Ίωνας» παίρνει το λόγο.
- Αγαπητοί μου φίλοι εύχομαι να έχουμε καλό ταξίδι και καλή επιστροφή. Ο λαός μας περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Από όλη την υφήλιο έχουν αποσταλεί στην Ελλάδα μυστικοί πράκτορες και εγκληματίες. Όλοι αυτοί μαζί με «Έλληνες» προδότες εργάζονται για την υποδούλωση της πατρίδας μας. Αποστολή όλων των Ελλήνων είναι να ανατραπούν τα σχέδια των συνωμοτών!, λέει κλείνοντας.
- Στο Γουδή οι προδότες!, φωνάζουν αρκετοί.
- Ο Γιώργος έχει κάποιες συνταρακτικές πληροφορίες και θα μας τις αναφέρει, λέει ο «Ίωνας».
- Φίλοι μου..., λέει και εξηγεί ο Γιώργος τις πληροφορίες που του έστειλε η Αθηνά.
Ο κόσμος δεν πιστεύει στ’ αυτιά του.
- Ο Πάγος δεν θα διστάσει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο!, λέει κάποιος πολύ θυμωμένος.
- Τότε θα βρει απέναντί του όλο το λαό!, απαντάει κάποιος άλλος.
- Ίωνα εμένα και τον Σβέλτο θα μας αφήσετε στο Βόλο!, λέει ο Γιώργος. Δεν φαίνεται να είναι καιρός για παρελάσεις, σκέφτεται σιωπηρά ο Γιώργος…

Η παρέλαση

Οι επίσημοι είναι ντυμένοι με τα καλά τους. Οι στρατιωτική ηγεσία φορά όλα τα παράσημα ενώ τα σπαθιά τους είναι γυαλισμένα. Όλοι στέκονται ή κάθονται κάτω από την τεράστια τέντα. Ο επίσκοπος της Θεσσαλονίκης Άνθιμος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο Γερούλια του λέει…

Ο Γιώργος και ο Σβέλτος όμως δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι. Προπονημένοι και οι δύο τους από μικρά παιδιά στην πάλη του streetfighting γρήγορα θέτουν τους δύο προδότες εκτός μάχης.

- Κύριε Πρόεδρε δεν μπορείτε εσείς να δώσετε κάποια λύση για να μην χαθεί η πατρίδα!, λέει ανήσυχος ο επίσκοπος. Κάτι ψελλίζει μετά από μισό λεπτό ο Γερούλιας χωρίς να σημαίνει κάτι. Ότι και να λέει καλύπτεται από τις φωνές του κόσμου.
- Προδότες, προδότες, προδότες!, φωνάζει ο κόσμος εξαγριωμένος με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Διαταγή επίθεσης στους πολίτες

Η παρέλαση δεν μπορεί να γίνει!, φωνάζει ο Ίωνας που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους ενώ αρκετοί από τους απλούς πολίτες συμφωνούν μαζί του. Δεν είναι καιρός γιά γιορτές πρέπει πρώτα να κερδίσουμε πάλι την ανεξαρτησία μας και μετά να παρελάσουμε όσο καιρό κι’ αν μας πάρει, λέει τελειώνοντας.
Ο κόσμος κλείνει την διαδρομή της παρέλασης και αποκλείει πιά την πραγματοποίησή της. Οι φωνές του κόσμου φθάνουν στην εξέδρα των επισήμων.
Αμέσως ο υπουργός αμύνης κύριος Μπεν Λήτης κατεβαίνει από την εξέδρα και κατευθύνεται προς τον αρχηγό της αστυνομίας.
- Διάλυσε τους ταραξίες αμέσως, χτύπα τους με δακρυγόνα, η παρέλαση πρέπει να γίνει!, φωνάζει σαν τρελός.
- Μου λέτε να ρίξω σε αθώους πολίτες;, ρωτάει ο αρχηγός της αστυνομίας έκπληκτος.
- Ναι αυτό σου λέω υπάκουσέ με!, ουρλιάζει έξαλλος ο Μπενλήτης.
- Αρνούμαι να υπακούσω σε παρανοϊκές εντολές απαντάει θαρραλέα ο αρχηγός της αστυνομίας.
- Θα έχω το κεφάλι σου σύντομα!, λέει ο Μπενλήτης και κάνοντας μεταβολή πηγαίνει προς την εξέδρα των επισήμων.
- Ηρεμήστε κύριε Υπουργέ!, λέει ο αρχηγός του Στρατού.
- Θα βοηθήσει ο Στρατός στην επιβολή της τάξης αν χρειασθεί;, τον ρωτάει τσαντισμένος ο Μπενλήτης.
- Αν εννοείτε το αν θα σας βοηθήσουμε στο να επιβάλλετε στρατιωτικό νόμο, τότε η απάντηση είναι εύκολη. Όχι!, Ποτέ! Έχουμε δημοκρατία, λέει υπερήφανος ο αρχηγός στρατού.
- Τότε θα έχετε φύγει από την αρχηγία όλοι σας πολύ σύντομα!, Αυτό στρατηγέ είναι πραξικόπημα να μην υπακούετε στην πολιτική ηγεσία!, απαντάει έξω φρενών ο Μπεν Λήτης. Πρέπει να ενημερώσω τον πρωθυπουργό για την πραξικοπηματική ενέργεια των στρατηγών και στην ανάγκη να ζητήσουμε την βοήθεια της SEABRIG, σκέφτεται ο προδότης.
Σε κάποιο σημείο οι ευέλπιδες παραταγμένοι τραγουδούν τώρα με δάκρυα στα μάτια τον παιάνα «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα». Από τα βάθη της ψυχής τους ξέρουν ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχισθεί άλλο.
Η παρέλαση αναβάλλεται μέχρις ότου θα έρχονταν ελεύθερα χρόνια ξανά.
Ο λαός έχει πεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στην προδοσία που επιχειρείται από την ψευτο - κυβέρνηση. Πολύ γρήγορα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες..

Η ΝΕΑΤΑΞΙ επεμβαίνει

Η αστυνομία του Βόλου είναι ανάστατη. Περί τα τετρακόσια άτομα, μέλη της SEABRIG ΝΕΑΤΑΞΙ (Ταξιαρχία Νότιο - Ανατολικής Ευρώπης) βρίσκονται στο υπόστεγο των εγκαταστάσεων της αστυνομικής διεύθυνσης.
- Αυτό είναι τελείως αντικανονικό!, λέει ο διοικητής των ΜΑΤ στον στρατιωτικό της ΝΕΑΤΑΞΙ που είναι απέναντί του.
- Λέγομαι Αμπεσαλώμ και είμαι διοικητής της δύναμης της ΝΕΑΤΑΞΙ, απαντάει με αυστηρό βλέμμα ο ανώτατος στρατιωτικός.
- Τι θέλετε από εμάς;, ρωτάει ο διοικητής των ΜΑΤ έντονα εκνευρισμένος.
- Εδώ έχω μία γραπτή εντολή από τον υπουργό κύριο Παντοφλά. Θα μας παραδώσετε τον εξοπλισμό σας για να αντιμετωπίσουμε εμείς τον βίαιο όχλο!, απαντάει χαιρέκακα ο Αμπεσαλώμ. Ο διοικητής των ΜΑΤ διαβάζει γρήγορα το έγγραφο.
- Δώστε τους ότι χρειάζονται!, δίνει διαταγή σε έναν αξιωματικό των ΜΑΤ, ενώ γυρίζει την πλάτη στον Αμπεσαλώμ κι αποχωρεί βρίζοντας.
- Ντυθείτε ως άνδρες των ΜΑΤ!, δίνει εντολή ο Αμπεσαλώμ στο συνονθύλευμα των Τούρκων, Σκοπιανών, Βουλγάρων και Τουρκαλβανών. Σήμερα θα σπάσουμε πολλά κεφάλια!, λέει καγχάζοντας ενώ οι στρατιώτες του αλλάζουν και χασκογελούν…

Η σύγκρουση

Η εξέδρα των επισήμων στο Βόλο είναι γεμάτη από αξιωματούχους, βουλευτές, Δημάρχους και λίγους στρατιωτικούς. Ο κόσμος είναι πολύς και αγριεμένος. Μεταξύ του κόσμου και της εξέδρας των επισήμων είναι παραταγμένη μία μεγάλη δύναμη των ΜΑΤ. Είναι τα «παλικάρια» της ΝΕΑΤΑΞΙ.
Ο Γιώργος και ο Σβέλτος είναι μεταξύ του πλήθους.
- Δεν βλέπω να γίνεται παρέλαση σήμερα Σβέλτο, ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος!, λέει ανήσυχος ο Γιώργος.
- Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε επεισόδια και έτσι θα μου ανοίξει η όρεξη για τρία σουβλάκια με πίτα και μπόλικο κρεμμύδι!, απαντάει ο Σβέλτος.
- Ας πάνε όλα καλά και θα σε κεράσω εγώ ο ίδιος!, του λέει χαμογελώντας ο Γιώργος.
Ξαφνικά…
- Προδότες φύγετε από την εξέδρα, δεν αντιπροσωπεύετε τον Ελληνικό λαό!, φωνάζει ένας νέος που κρατάει ψηλά μία Ελληνική σημαία.
- Έξω οι κλέφτες!, φωνάζει ένας σαραντάρης και εκσφενδονίζει ένα γιαούρτι το οποίο και προσγειώνεται στο πρόσωπο του βουλευτή κου Απατεωνάκη.
Τα ΜΑΤ χωρίς κάποια εντολή στρέφονται προς τον κόσμο και αρχίζουν να επιτίθενται. Ο απλός λαός που ήλθε με τα παιδιά του να δει την παρέλαση φωνάζει στους «άνδρες» των ΜΑΤ…
- Σταματήστε, υπάρχουν παιδάκια!, παρακαλάει μία μητέρα οπισθοχωρώντας ενώ σφίγγει στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της.
Αλλά οι άνδρες είναι της ΝΕΑΤΑΞΙ και όχι των ΜΑΤ και δεν έχουν μέσα τους συμπόνια για τους Έλληνες και τα παιδιά τους. Οπλίζουν και ρίχνουν μία ομοβροντία δακρυγόνων μέσα στο πλήθος. Ο κόσμος οπισθοχωρεί ενώ επικρατεί χάος. Οι μισθοφόροι της ΝΕΑΤΑΞΙ κυνηγούν τώρα τους απλούς πολίτες.
- Γιώργο εκείνο εκεί το τέρας κυνηγάει τη μητέρα με το κοριτσάκι της!, λέει ο Σβέλτος με δάκρυα στα μάτια από τα δακρυγόνα. Πράγματι ένας μισθοφόρος της ΝΕΑΤΑΞΙ κυνηγάει την απλή φτωχή Ελληνίδα.
Χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Γιώργος ξεχύνεται πίσω του. Βρίσκονται τώρα σε ένα στενό όταν η Ελληνίδα έχει πέσει και προσπαθεί να προστατέψει το κοριτσάκι της από τον άγριο μισθοφόρο της ΝΕΑΤΑΞΙ. Το χέρι του σηκώνεται και κρατάει ένα μαύρο κλομπ. Πριν όμως πέσει στο κεφάλι της άτυχης γυναίκας κάτι απερίγραπτο συμβαίνει.
- Όχι κτήνος!, ακούγεται μία φωνή ενώ ένα χέρι πιάνει το γκλομπ στον αέρα. Είναι ο Γιώργος που πηδάει, με το δεξιό του χέρι αποσπά το γκλομπ στον αέρα ενώ με μία αριστερή του γροθιά χτυπάει στο λαιμό τον αντίπαλό του. Αυτός παραπατάει και πέφτει. Ο Γιώργος σκύβει πάνω του.
- Ποιός είσαι;, ρωτάει θυμωμένος.
- Αχμέτ, ΝΕΑΤΑΞΙ!, απαντάει αυτός πριν λιποθυμήσει τελείως από το χτύπημα. Ο Γιώργος τρέχει στην μητέρα και στο κοριτσάκι της.
- Είσαστε και οι δύο καλά;, ρωτάει ανήσυχος ο Γιώργος ενώ το κοριτσάκι κλαίει με λυγμούς.
- Είμαστε καλά χάρη σε σένα παιδί μου, ο Θεός να σε έχει καλά!, λέει με δάκρυα στα μάτια η Ελληνίδα.
- Μην κλαις ότι κάνουμε είναι για σένα!, λέει ο Γιώργος ενώ χαϊδεύει απαλά το μαγουλάκι του μικρού κοριτσιού. Αυτό σταματάει το κλάμα και του χαμογελάει.
- Έτσι μπράβο!, λέει ο Γιώργος ενώ ένα δάκρυ κυλάει στο μάγουλό του. Η μητέρα με το κοριτσάκι της τώρα φεύγουν ενώ τον χαιρετάνε και οι δυό τους.
Ο Γιώργος γυρίζει ψάχνοντας τώρα για τον Σβέλτο. Τον βρίσκει σε ένα διπλανό στενό να φροντίζει ένα ηλικιωμένο που έχει τραυματισθεί από χτύπημα γκλομπ στο κεφάλι του, ευτυχώς όχι σοβαρά…
Έρχονταν πιά πολλές εξελίξεις…

Κάπου στον Πειραιά

Στον Πειραιά ο λαός είναι απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Μέλη της «Χρυσής Αυγής» μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν από κοινού συνθήματα πολλά εναντίον των πολιτικών και των δημοσιογράφων.
Να φύγουν όλοι οι επίσημοι εκτός από τον αγωνιστή Μητροπολίτη Σεραφείμ!, φωνάζει το πλήθος. Πραγματικά όλοι οι επίσημοι αποχωρούν εκτός από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ.
- Δεσπότη μας ξύπνα τους, είσαι ήρωας!, συνεχίζει να ζητωκραυγάζει το πλήθος.
- Σεραφείμ, Σεραφείμ, κάνε καμιά προσευχή να φύγουν τα λαμόγια!, φωνάζει το πλήθος.
- Είμαι μαζί σας, η Εκκλησία είναι κοντά στο λαό της!, "Όχι στη νέα Κατοχή"!, «Η σημερινή επέτειος είναι τιμής και μνήμης στους ήρωες που ενάντια και σε κάθε λογική και σε κάθε στρατιωτική δυναμική αντιστάθηκαν στις φασιστικές ορδές του Άξονα. Σήμερα εμείς, τα παιδιά των ηρώων και των μαρτύρων καλούμεθα να αντισταθούμε στην διεθνή λαίλαπα του Διεθνούς Σιωνισμού, του κεφαλαίου και της εξάρτησης που θέλει να πλήξει τους λαούς, να καταδολιεύσει την ελευθερία μας, να μας φέρει μία τραγική δικτατορία εγκλημάτων και απληστίας. Απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν τα παιδιά του Θεού απαντούν με ένα τεράστιο, δυναμικό ΌΧΙ !» απαντάει ο γενναίος Μητροπολίτης.
Η παρέλαση γίνεται κανονικά, στην εξέδρα των επισήμων όμως βρίσκεται μόνο ο Σεραφείμ καθώς και οι ανάπηροι πολέμου.
http://www.youtube.com/watch?v=tjZC4Xbu6ac

ΕΛΛΑΣ-ΡΩΣΙΑ Συμμαχία!

Ο Γιώργος φθάνει στο σπίτι του κατά το βράδυ. Ανοίγοντας το διαδίκτυο βλέπει δύο ειδήσεις που πραγματικά τον χαροποιούν.
«Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα οι δύο μεγαλύτεροι Στρατοί της Ορθοδοξίας, ο Ελληνικός και ο Ρωσικός, ενώθηκαν πριν λίγο και παρέλασαν για πρώτη φορά, μαζί, στην ίδια διάταξη, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες κατοίκους της ακριτικής Αλεξανδρούπολης που τους αποθέωσαν.
Πηγή

«Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας υποδέχθηκε την Τιμία Ζώνη και τον ηγούμενο Βατοπεδίου Εφραίμ, στο αεροδρόμιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Μεντβέντεφ όσο και ο Πούτιν, έχουν ζητήσει προσωπικά από τον ηγούμενο Εφραίμ να επισκεφθεί τις κατοικίες τους και να τις ευλογήσει με την Αγία Ζώνη.
Από δημοσίευμα της Romfea.gr πληροφορούμαστε ότι χιλιάδες πιστοί συρρέουν όλο το 24ωρο στην Ιερά Μονή Νοβοντέβιτσι της Αγίας Πετρούπολης, για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πιστοί παρόλο το τσουχτερό κρύο και τη βροχή έχουν σχηματίσει ουρά πέντε (5) χιλιομέτρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα την Αγία Ζώνη έχουν προσκυνήσει πάνω από 400.000 Ρώσοι.
Σύμφωνα με εκπρόσωπους της Κυβέρνησης, ουδέποτε στην Αγία Πετρούπολη έγινε τέτοιο προσκύνημα όπως αυτό της Αγίας Ζώνης.
Η Αγία Ζώνη μεταφέρεται από την Αγία Πετρούπολη στο Αικατεριναδόρ, Νόρλισκ, Βλαδιβοστόκ, Κρασνογιάρσκ, Νίζνι Νοβγκόροντ, Ντιβέγιεβο, Σαράνσκ, Σαμάρα, Ροστόβ, Καλίνινγκραντ και στις 19 Νοεμβρίου στη Μόσχα. Εκεί θα την συνοδεύσει ο ηγούμενος γέροντας Εφραίμ μετά από παράκληση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποίος τις ημέρες εκείνες συμπληρώνει το 65ο έτος της ηλικίας του».
-Δόξα τω Θεώ!, φωνάζει χαρούμενος ο Γιώργος ενώ λάμπει ολόκληρος.
Δείτε το βίντεο

Σημείωση: Στις 27 Οκτωβρίου ο Πάγος συμφωνεί στις Βρυξέλλες σε νέα επαχθή μέτρα κατά του Ελληνικού λαού για την εξασφάλιση της έκτης δανειακής δόσης. Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης αρνούνται να υπογράψουν έγγραφο που να παραδίδουν όλη την περιουσία των Ελλήνων ενέχυρο για τα δάνεια.
Τότε είναι που πέφτει ένα τηλέφωνο από την πατρίδα του την Αμερική.
- Έλα Πάγο με ακούς;, λέει κάποιος από την άλλη πλευρά.
- Γές σέρ, ποιές είναι οι εντολές σας;, απαντάει ο ηλίθιος Πάγος.
- Άκου θα πεις ότι θα κάνεις δημοψήφισμα εάν θέλει ο λαός το ευρώ ή την δραχμή οκ;, ρωτάει ο επικυρίαρχος.
- Και τι θα καταφέρει αυτό;, ρωτάει απορημένος ο Πάγος.
- Θα δεις!, του λέει και κλείνει το τηλέφωνο.
Πράγματι αυτό κάνει την επομένη ο Πάγος. Το αποτέλεσμα είναι ότι εντός ολίγων ημερών οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης υποχωρούν και συμφωνούν για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο Πάγος υποχρεώνεται σε παραίτηση ως κοινός απατεώνας. Στη θέση του μπαίνει πρωθυπουργός ο Χερ Παπαμήτρος πρώην τραπεζίτης και οπαδός του φιλογερμανικού στρατοπέδου. Η χώρα εισέρχεται πάλι υπό Γερμανική Κατοχή! Η εξουσία του στρατεύματος αποστρατεύεται με την δικαιολογία ότι πραξικοπηματικώς αρνήθηκαν να εκτελέσουν την εντολή καταστολής του όχλου!. Όμως οι πατριώτες είχαν καταφέρει να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές ο προδότης Μπεν Λήτης και να επιβεβαιωθεί η σύμπνοια στρατού και λαού. Η Νέα Τάξη είχε πλέον σοβαρό πρόβλημα καθόσον ο Ελληνικός λαός ξύπνησε...

ΤΕΛΟΣ

Οι Νέοι Ήρωες είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για όλους μας.