Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Απρ 2014

Του Μάριου Ευρυβιάδη 

Το πολιτικό συμπέρασμα από τον φαινομενικά εκλογικό θρίαμβο του Πρωθυπουργού Ερτογάν στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής είναι ότι από τώρα μέχρι και τις Προεδρικές εκλογές του 2014, η Τουρκία θα λειτουργεί σε συνθήκες ακραίας εσωτερικής πόλωσης και υψηλής πολιτικής ρευστότητας.

Όμως αυτό που έχει ύψιστη σημασία για όλους τους γείτονες της Τουρκίας και ειδικά για εμάς, είναι η τρομακτική αποκάλυψη που έγινε κατά τη διάρκεια της έντονης προεκλογικής πόλωσης, ότι η κυβέρνηση Ερτογάν σχεδίαζε, ελαφρά τη καρδία και με ερασιτεχνισμό που άγγιζε το γελοίο, να προκαλέσει πόλεμο με τη Συρία μέσω δικών της προβοκατόρικων ενεργειών, τις οποίες η τουρκική προπαγάνδα θα παρουσίαζε ως “επιδρομικές”ενέργειες της Συρίας.

Έτσι ένας διακρατικός  πόλεμος θα προσερίθετο στο τριετές μακελειό στη Συρία. Αλλά γιατί; Η απάντηση είναι για λόγους Τουρκικής σοβινιστικής εσωτερικής κατανάλωσης και για τη νομή της εξουσίας. Για να εισπράξει μικροκομματικά εσωτερικά ωφέλη το πολεμοχαρές δίδυμο Ερτογάν-Νταβούτογλου και, μαζί, το υπόλοιπο ισλαμικό κυβερνητικό συνάφι.

Συνοπτικά, τα γεγονότα γύρω απο την κρατική τουρκική επιδρομική προβοκάτσια έχουν ως εξής. Στις 26 Μαρτίου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (YouTube) μια απόρρητη συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Μαρτίου, με παρόντες τον Μέγα Μάγιστρο της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής Α. Νταβούτογλου, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Φ. Σινιρλίογλου (αυτόν με τον οποίο συναντήθηκε στην Αγκυρα  ο δικός μας Α. Μαυρογιάννης στήν  περίφημη χιαστή διαδικασία), τον αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας (ΜΙΤ) της Τουρκίας Χ. Φιντάν και τον Υπαρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Γ. Γκουρέλ. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν πώς να δημιουργηθεί αφορμή η οποία να δικαιολογεί ως “αυτοάμυνα” μια τουρκική επίθεση  κατά της Συρίας. Και στη σύσκεψη αυτή ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο Ερτογάν τού είπε ότι αφορμή μπορεί να είναι  μια επίθεση σε ένα τάφο μέσα στη Συρία ο οποίος, με βάση μιά συνθήκη του 1921, αποτελεί τουρκικό κυρίαρχο έδαφος και φρουρείται απο Τούρκους στρατιώτες.

Εκεί υποτίθεται ότι βρίσκεται θαμμένος ο Σουλεΐμάν Σάχης, παππούς του Σουλτάνου Οσμάν  ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αργηγός της ΜΙΤ Φιντάν, λέγοντας ότι αυτό μπορεί άνετα να διευθετηθεί. Ο τούρκος αρχιπράκτορας καταγράφεται να λέει: “Θα στείλω 4 άνδρες μέσα στη Συρία, εάν αυτό είναι που χρειάζεται. Θα κατασκευάσω την αφορμή για πόλεμο διατάζοντας μία πυραυλική επίθεση κατά της Τουρκίας.  Μπορεί επίσης να οργανώσουμε μια επίθεση εναντίον του τάφου του Σουλεΐμάν Σάχη”. ( Όλες οι λεπτομέρειες μπορούν να εντοπισθούν στο διαδίκτυο με τη φράση “Turkey, false flag operation”). Είναι με αφορμή τη διαρροή αυτή που ο Ερτογάν απογόρευσε και το YouTube, αφού είχε προηγηθεί η απαγόρευση του Τwitter.

Η συζήτηση-συνωμοσία, συνεχίσθηκε αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τον ρόλο της Τουρκίας ως πολεμικού τροφοδότη αλλά και δράστη υπέρ των εξτρεμιστικών ισλαμιστικων αντικαθεστωτικών της Συρίας τα τελευταία τρία χρόνια. Την αυθεντικότητα της συνωμοτικής συζήτησης και της μαγνητοφώνησης που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, παραδέχθηκαν ο Πρόεδρος Γκούλ, ο Ερτογάν και ο Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντάς την όλοι, ως “εσχάτη προδοσία”. Μάλιστα ο Νταβούτογλου είχε και το χαρακτηριστικό θράσος να την χαρακτηρήσει κήρυξη “πολέμου” κατά της Τουρκίας!

Προτού κάνω κάποια σχόλια που αφορούν στήν διαχρονική ανεπάρκεια μας να κατανοήσουμε τα εγγενή και δομικά χαρακτηριστικά του τουρκικού κράτους  και, κυρίως, την εθελοτυφλία και τους ευσεποθισμούς αυτών που εργάζονται ευλαβικά και ακατάπαυστα ελληνοποιώντας την τουρκική προπαγάνδα, θέλω να υπογραμμίσω το εξής.

Έχουμε εδώ ένα νατοϊκό κράτος, την Τουρκία, να συνωμοτεί στο υψηλότερο σχεδόν κρατικό επίπεδο πώς να επιτεθεί, με δική της κατασκευασμένη προβοκάτσια κατά μιάς άλλης χώρας, της Συρίας, την οποία το ΝΑΤΟ εχθρεύεται και θέλει να ανατρέψει την κυβέρνησή της. Με το ξέσπασμα ενός πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και με τη Συρία βέβαια να στιγματίζεται ως “επιδρομέας”, η Νατοϊκή Τουρκία θα επικαλείτο την ρήτρα αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ (άρθρο 5), απαιτώντας υποστήριξη. Κάτι τέτοιο το είχε  ήδη πράξει, σε μικρότερη κλίμακα, όταν καταρρρίφθηκε τουρκικό αεροπλάνο απο τη Συρία στην αρχή της Συριακής κρίσης, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν νατοϊκές αντιαεροπορικές συστοιχίες στα Τούρκο-συριακά σύνορα. Με την αναπόφευκτη εμπλοκή του ΝΑΤΟ μετά απο μια Συριακή “επίθεση”, (τραβάτεμαι  και ας κλαίω), οι σύμμαχοι της Συρίας, Ρωσία και Ιράν, δεν θα παρέμειναν  θεατές. Και έτσι θα οδηγηγούμεθα σε ένα  αρμαγγεδώνα στη γειτονιά μας, επειδή έτσι απεφάσισαν οι πολεμοχαρείς ισλαμιστές της Τουρκίας για εσωτερική  και μόνο κατανάλωση! Ανεξάρτητα απο τα παραπάνω, τις τελευταίες μέρες χιλιάδες εξτρεμιστές ισλαμιστές πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας και υπο τη κάλυψη τουρκικού πυροβολικού κατέλαβαν την μόνη αρμενική πόλη στην Συρία, την παραλιακή Κεσσάπ, και την μόνη οργανωμένη αρμενική κοινότητα που επιβίωσε της γενοκτονίας του 1915!
Αυτό που εμείς ωφείλουμε να κατανοήσουμε είναι ότι η βία  και η πολεμοκαπηλεία δεν είναι περιστασιακά φαινόμενα και δεν αποτελούν  προνόμιο των ισλαμιστών. Είναι και αυτών που διαδέχθηκαν–των Κεμαλιστών. Είναι  εγγενή στο τουρκικό κράτος και αποτελούν δομικά χαρακτηριστικά του.

Λίγα χρόνια πρίν, το 2010, πληροφορηθήκαμε για το Σχέδιο Βαριοπούλα, τουρκιστί VALYOZ, που οι Κεμαλιστές εκπόνησαν για να ανατρέψουν τον Ερτογάν. Το σχέδιο, σε μορφή “άσκησης επί χάρτου”, προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε ιστορικά τζαμιά αλλά και μια προβακάτσια εφάμιλλη αυτή της Συρίας. Οι Τούρκοι θα κατέρριπταν δικό τους πολεμικό αεροπλάνο αποδίδοντας την ευθύνη στην Ελλάδα και, σε αντίποινα, θα καταλάμβαναν ελληνικό έδαφος στον Εβρο. Με μια ελληνοτουρκική κρίση, ακόμη και πόλεμο σε εξέλιξη, θα ανατρέπετο και η κυβέρνηση του ισλαμιστή Ερτογάν. Είναι με κατηγορητήριο το Σχέδιο Βαριοπούλα για την ανατροπή του, και όχι βέβαια τη βούληση για διεθνή προβοκοκάτσια κατά μιάς συμμάχου της Τουρκίας Νατοϊκή χώρα, που ο Ερτογάν ευνούχισε τους κεμαλιστές, φυλακίζοντας σχεδόνολόκληρη τη στρατιωτική τους ηγεσία.

Στίς παραπάνω δυό διεθνούς εμβέλειας πρόσφατες προβοκάτσιες θα πρέπει να προστεθεί και μια τρίτη, εσωτερική μεν, αλλά με διεθνείς διαστάσεις και εξίσου δηλωτική της κρατικής βίας. Η αναφορά είναι στη στυγνή δολοφονία των τρίων κουρδισών  ακτιβίστριων στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2013 . Εχει εξακριβωθεί απο τη Γαλλική αστυνομία ότι το φονικό ήταν έργο της ΜΙΤ του Φιντάν και αποσκοπούσε στον διχασμό  και αποδυνάμωση του PKK στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα . Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι οι μυστικές υπηρεσίες Γαλλίας και Γερμανίας σταμάτησαν  να συνεργάζονται με την ΜΙΤ σε κουρδικά ζητήματα, μη τυχόν και κατηγορηθούν ως συνένοχες σε μελλοντικές δολοφονίες Κούρδων απο το τουρκικό κράτος. Αυτό, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες ελληνικές που έχουν αγαστή συνεργασία με την ΜΙΤ του περιβόητου Φιντάν στο κουρδικό και όχι μόνο.

Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Δυστυχώς επί “εκσυχρονιστικού” ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων του στην  Κύπρο, γίναμε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας ελληνοποιήσης της τουρκικής προπαγάνδας για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό.
Την ονόμασαν “εναλλακτική ή διαφορετική αφήγηση”. Η προσπάθεια αυτή (που στη περίπτωση της Κύπρου πάει πολύ πιο πίσω και αρχίζει λίγα χρόνια μετά την εισβολή, με Κύπριους φοιτητές στις ΗΠΑ ως “πειραματόζωα” υπο την καθοδήγηση καθηγητών όπως, αλλά όχι μόνο, των Herbert Kelman, Leonard Doob ,Joseph Montville) είχε πολλαπλή στόχευση. Αλλά αποσκοπούσε κυρίως, στο εξαγνισμό της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής ώστε να τελεσφορήσουν “ανιδιοτελείς”, τάχατες, προσπάθειες εμπέδωσης  της ειρήνης στην  περιοχή. Και ανομολόγητος στόχος της όλης προσπάθειας ήταν και είναι να αναπτυχθεί και ένα αίσθημα ενοχής στο λαό ότι δεν υπήρξε θύμα μιάς επεκτατικής και προβοκατόρικης τουρκικής κρατικής πολιτικής αλλά, αντίθετα υπήρξε ο θύτης και που πρέπει, συνεπώς, να πληρώσει για τα “γενοκτονικά”, μάλιστα, εγκλήματά του κατά  της “φιλοειρηνικής” και παντελώς “ανυπεράσπιστης” τουρκικής μειονότητας στην Κύπρο.

Στην περίπτωση ειδικά της Κύπρου, οι κύπριοι κατηγορούνται ότι αυτοί έφταιγαν για το κρατικά οργανωμένο ποκρόμ της Κωνσταντινούπολης του 1955, διότι με τον αντιαποικιακό τους αγώνα “εξαγρίωσαν”τους Τούρκους οι οποίοι βομβάρδισαν οι ίδιοι το σπίτι που υποτίθεται γεννήθηκε ο σύγχρονος εθνοπατέρας τους Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, αποδίδοντας την βεβήλωση σε έλληνες και με αφορμή αυτό επεδώθηκαν στο ποκρόμ. Σάς θυμίζει αυτό τη Συρία του 2014 όπου ήθελαν να βομβαρδίσουν τον τάφο ενός άλλου εθνοπατέρα τους; Οπως και το 1958, που κατά παραδοχή και εντολή του Ντενκτάς βομβαρδίστηκε το Τουρκικό προξενείο της Λευκωσίας και, αφιονισμένοι οι ομόθρησκοι του, κατέκαυσαν την Λευκωσία; Οταν κατά παραδοχή τους βομβάρδισαν τζαμιά αποδίδοντας  τους βομβαρδισμούς σε έλληνες; Οταν κατα παραδοχή Τούρκων αξιωματικών εισήγαγαν από την Τουρκία, αφού υπεγράφη η Ζυρίχη, όπλα για να εξοπλίσουν δέκα χιλιάδες άνδρες; Για να τα κάνουν τι;

Δεν υπάρχει, κατά τον ιστορικό Πολύβιο (200-118π.χ.), μεγαλύτερο αγαθό απο την ειρήνη, εφόσον μάς εγγυάται την τιμή μας και τα νόμιμα δικαιώματά μας.  Αυτό, που στην Κύπρο πρέπει να γίνει συνείδηση είναι,  ότι μια τέτοια ειρήνη δέν μπορεί να οικοδομηθεί  με  “εγγυητές” τους ισλαμοπασάδες της Άγκυρας, όπως καθημερινά  υπενθυμίζει απαιτώντας, ο σημερινός εγκάθετος τους στη Λευκωσία.

Φωτογραφία: Eθελοντές τούρκοι στα SS


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Ο γενικός γραμματέας οποιασδήποτε κυβέρνηση εκτελεί εντολές αποκλειστικά και μόνο του πρωθυπουργού και κινείται αποκλειστικά και μόνο στη βάση πρωθυπουργικών διαταγών. Ούτε να… βήξει δεν τολμάει, αν δεν τον διατάξει ο πρωθυπουργός...


Ταφόπλακα στις ύστατες ελπίδες πολιτικής επιβίωσης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αποτέλεσε η δημοσιοποίηση τμήματος της συνομιλίας που είχαν ο καρατομημένος πλέον γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, αφοσιωμένος φίλος του πρωθυπουργού επί τριάντα χρόνια, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και φιλοδοξούντα να αναδειχθεί σε αρχηγό της Ηλία Κασιδιάρη. Η αποκάλυψη της ύπαρξης καναλιών επικοινωνίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή σε τόσο υψηλό επίπεδο εξευτέλισε κυριολεκτικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στα μάτια των δεξιών ευρωπαίων εταίρων του, αφού προβαλλόταν ως δήθεν αδιάλλακτος εχθρός των νεοναζιστών και των ακροδεξιών.

Η προβολή του διαβόητου πλέον βίντεο στο διαδίκτυο προσέδωσε επίσης νέο κύρος στον ισχυρισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη ότι προ έτους ο Μπαλτάκος τον είχε απειλήσει πως η ΝΔ θα σχημάτιζε κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή, αν παρίστατο ανάγκη μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο Ν. Τσούκαλης το είχε πει αυτό στην τηλεόραση του Σκάι πριν από ένα περίπου χρόνο. Αυτό όμως που φάνταζε τότε μια προσπάθεια συγκάλυψης της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά και δικαιολόγηση της αποχώρησης της δήθεν για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας έγινε τώρα φονικό πολιτικό όπλο κατά της ΝΔ. 
Ο γενικός γραμματέας μιας κυβέρνησης είναι… «υπερυπουργός» στην πράξη – και ο Μπαλτάκος ακόμη ισχυρότερος! 
Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να αμυνθεί με όλα τα φερέφωνά της να προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι ο Μπαλτάκος δρούσε δήθεν με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να ενημερώνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις επαφές, τις συνομιλίες και τις ενέργειές του. Προβάλλουν το παραμύθι δήθεν ότι, ενώ ο Σαμαράς είναι… «ανελέητος εχθρός της ακροδεξιάς» έκανε μια «άτυχη επιλογή» γιατί ο Μπαλτάκος του βγήκε ακροδεξιός και αντί να υλοποιεί τη γραμμή Σαμαρά για διεύρυνση προς το Κέντρο αυτός μάζευε τους νεοναζί και τους νεοφασίστες! 
Πρέπει να είναι κανείς απολύτως ηλίθιος πολιτικά και άσχετος για να πιστέψει αυτούς τους βλακώδεις ισχυρισμούς. Ο γενικός γραμματέας οποιασδήποτε κυβέρνηση εκτελεί εντολές αποκλειστικά και μόνο του πρωθυπουργού και κινείται αποκλειστικά και μόνο στη βάση πρωθυπουργικών διαταγών. Ούτε να… βήξει δεν τολμάει, αν δεν τον διατάξει ο πρωθυπουργός! Επειδή ως αριστεροί είμαστε αδαείς περί των λεπτομερειών της άσκησης εξουσίας, για να καταλάβουμε τις αρμοδιότητες ενός γενικού γραμματέα υπουργικού συμβουλίου αρκεί να επισημάνουμε αποσπάσματα δύο εδαφίων που ενίσχυσαν τις υπερεξουσίες του Τ. Μπαλτάκου και προστέθηκαν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο προεδρικό διάταγμα 63/2005, στην παράγραφο 5 του άρθρου 74. «Οι υπηρεσίες της Βουλής δεν δικαιούνται να παραλάβουν νομοσχέδιο, αν αυτό δεν φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης» ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ένα από αυτά. Ο ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου «αποδέχεται και προσυπογράφει υπουργικές τροπολογίες, νομοτεχνικές βελτιώσεις, προσθήκες, διορθώσεις ή οποιανδήποτε άλλη παρέμβαση στα κατατεθειμένα νομοσχέδια, αλλιώς οι ως άνω παρεμβάσεις δεν παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες της Βουλής, θεωρούνται μη γενόμενες και δεν εισάγονται προς ψήφιση στην ολομέλεια» υπογραμμίζει άλλο εδάφιο.
Χωρίς υπογραφή του Μπαλτάκου δηλαδή ούτε καν παραλαμβάνουν οι υπηρεσίες της Βουλής νομοσχέδιο κι ας το υπέγραφαν δέκα υπουργοί μαζί. Και μας θεωρούν τόσο κρετίνους ώστε να πιστέψουμε ότι ένα άτομο που λόγω θέσης έχει τέτοιες υπερεξουσίες κάνει ό,τι του γουστάρει και ούτε καν ενημερώνει τον πρωθυπουργό! Οι ανόητοι αυτοί ισχυρισμοί προδίδουν τον πολιτικό πανικό που έχει καταλάβει τον Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς διαισθάνεται ότι έρχεται το τέλος της εξουσίας του. Δεν γνωρίζουμε ποιος αποφάσισε την πολιτική «εκτέλεση» του Αντώνη Σαμαρά, ούτε αν οι Αμερικανοί είναι αναμειγμένοι ή ενήμεροι της απόφασης αυτής. Το βέβαιο είναι πως οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ σε μικρότερο ποσοστό κερδισμένοι είναι τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και το ΠΑΣΟΚ συνολικά. 
Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται πιο κοντά στην εξουσία και την πρωθυπουργοποίηση του, αφού αποδυναμώνεται κι άλλο η ήδη «κλινικά νεκρή» κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει καθόλου αντιληφθεί πόσο λαομίσητος έχει γίνει στον ελληνικό λαό από τη στιγμή που υπήγαγε τη χώρα στο επαίσχυντο μνημονιακό καθεστώς, νομίζει ότι μπορεί να επανέλθει στην πολιτική σκηνή κάνοντας δύο προτάσεις: πρώτον, την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Σαμαρά (δηλαδή την ανατροπή της και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, όπου το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί!) και, δεύτερον, την «επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων», πράγμα που μπορεί να ερμηνευθεί ως υπόνοια συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, αυτή ξαναμπαίνει στο παιχνίδι και ελπίζει βάσιμα ότι θα λειτουργήσει ως καταφύγιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προτιμάει να συζητάει όλη η Ελλάδα για τη ΝΔ και η Χρυσή Αυγή παρά για τη θανάσιμη πλέον έχθρα και σύγκρουση Βενιζέλου-Γιωργάκη. Κάτι είναι και αυτό.

Πηγή "Πριν"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Tο σχέδιο του Βερολίνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών έχει πλέον παγιωθεί. Τι περιέχει; Ας ξεκινήσουμε από το τι δεν περιέχει.

1. Δεν περιέχει το κούρεμα, το οποίο θα μπορούσε να βγάλει το ελληνικό κράτος από την διαχρονική κατάσταση χρεοκοπίας (κοινώς την αδυναμία να εξυπηρετεί τα χρέη του μακροπρόθεσμα, ακόμα και μετά από μια γενναία επιμήκυνση μετά μείωσης του επιτοκίου κατά μισή με μία μονάδα).
2. Δεν περιέχει καμία πρόβλεψη για κοινό, ευρωζωνικό χρέος (π.χ. ευρωομόλογα).
3. Δεν περιέχει νέο επίσημο δάνειο, το οποίο να καλύπτει τις μελλοντικές δανειακές ανάγκες του κράτους, πέραν το πολύ 20 δισ. ευρώ που στόχο θα έχουν να καλύψουν τις «αστοχίες» του Μνημονίου 2.
4. Δεν περιέχει κάποια σημαντική επενδυτική ενίσχυση, πέραν των ΕΣΠΑ.
5. Δεν περιέχει κάτι στον τραπεζικό τομέα, που να καθιστά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βιώσιμο ή να αφαιρεί μέρος των 50 δισ. ευρώ που χρεώθηκε το ελληνικό δημόσιο υπέρ των τραπεζών από το εθνικό χρέος.
Υπό αυτούς τους ασφυκτικούς περιορισμούς, το ερώτημα τίθεται: πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι είναι παντελώς αδύνατον να χρηματοδοτείται ιδίαις δυνάμεις το ελληνικό κράτος τα επόμενα χρόνια; Πιστεύουν, πραγματικά, ότι θα μπορεί η ελληνική οικονομία να παράγει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 4%, από το οποίο να κάνει τις αποπληρωμές σε ΕΚΤ/ιδιώτες (που δεν δέχονται επιμηκύνσεις και τα τοιαύτα) και ΔΝΤ (που δεν δέχεται μείωση επιτοκίου);  Πιστεύουν πως, ακόμα και να είναι δυνατόν αυτό, θα μπορέσει να σταθεί όρθια μια κυβέρνηση (όποια και να είναι αυτή) που θα «ξεζουμίζει» ένα τέτοιο μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, την ώρα που η ελληνική κοινωνία θα παραπαίει, χωρίς τραπεζική πίστη, χωρίς εγχώρια ζήτηση, χωρίς επενδύσεις, χωρίς πρόνοια;
Όχι, δεν το πιστεύουν στο Βερολίνο αυτό. Και τότε ποιο το πλάνο τους; Η βασική τους ιδέα είναι να βρουν τρόπο να μας εξασφαλίσουν νέα δάνεια, με επιτόκια περί το 4%, χωρίς να χρειαστεί να τα περάσουν από την Ομοσπονδιακή Βουλή τους ως νέο πακέτο διάσωσης -ως νέα δάνεια τα οποία στηρίζει ο γερμανός φορολογούμενος. Όπως το Μνημόνιο 2 ήρθε για να καλύψει μη βιώσιμα χρέη του Μνημονίου 1, έτσι και το νέο Δανειακό Πακέτο, το Μνημόνιο 3 (το οποίο, για λόγους μάρκετιγκ, θα το αποκαλέσουν κάπως αλλιώς) θα ρίξει πολλά δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για να συγκαλύψει την μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου μετά το πέρας του Μνημονίου 2. Η διαφορά αυτού του Μνημονίου 3 από το Μνημόνιο 2 θα είναι, σύμφωνα με τα γερμανικά πλάνα, μία: ενώ το Μνημόνιο 2 χρηματοδοτήθηκε από τα κράτη-μέλη μέσω του ESM, το Μνημόνιο 3 θα χρηματοδοτεί, ως επί το πλείστον, από τις ...αγορές.
Πώς, όμως, θα γίνει αυτό όταν οι αγορές γνωρίζουν πως (παρά την όποια επιμήκυνση) τα χρέη του ελληνικού δημοσίου δεν μπορούν να αναχρηματοδοτηθούν αλλά, αντίθετα, παραμένουν πάνω από τα κεφάλια μας ως μια μόνιμη τοξική ομίχλη; Γιατί να είναι διατεθειμένοι οι ιδιώτες (που δεν είναι βεβαίως κορόιδα για να πιστεύουν τα περί Greek-covery) να δανείσουν ένα κράτος με (κοινά αποδεκτό) μη βιώσιμο χρέος, χωρίς να ζητούν δυσθεώρητα επιτόκια; Η απάντηση της κυβέρνησης συνασπισμού του Βερολίνου είναι:  μέσω της επίκλησης του προγράμματος ΟΜΤ της ΕΚΤ!
Η ιδέα είναι απλή: αντί να αντλεί το ελληνικό δημόσιο νέα ποσά από τον ESM για να αποπληρώνει ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ και ιδιώτες, θα αντλεί από τις αγορές οι οποίες θα του δανείζουν με επιτόκια πολύ κάτω του αγοραίου επιπέδου (στο 4% το υπολογίζουν οι του γερμανικού υπουργείου οικονομικών) επειδή η ΕΚΤ εγγυάται (ή καλύτερα απειλεί) πως αν τα επιτόκια αυτά ανέβουν πάνω από κάποιο επίπεδο, θα παρέμβει αγοράζοντας όσα ελληνικά ομόλογα χρειάζεται για να ρίξει τα επιτόκια στο αρχικό επίπεδο. Επιπλέον, αν κάποια στιγμή, η ΕΚΤ βάλει μυαλό και λάβει σοβαρά υπ’ όψη της την απειλή του αρνητικού πληθωρισμού σε ολόκληρη την ευρωζώνη, ίσως η ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα όλων των κρατών-μελών (ως ποσοστό του ΑΕΠ της κάθε χώρας). Έτσι, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο όχι μόνο θα παραμένει πτωχευμένο αλλά θα γίνεται όλο και πιο πτωχευμένο (με κάθε νέο ομόλογο που εκδίδει), θα καταφέρνει να δανείζεται στις αγορές, με επιτόκια που φαίνονται «βατά».
Βέβαια, για να «περπατήσει» ένα τέτοιο πλάνο, το κράτος μας πρέπει πρώτα να ...βγει στις αγορές. Βασικός όρος για την ενεργοποίηση του ΟΜΤ για μια χώρα της Ευρωζώνης είναι να θεωρείται ότι έχει «πλήρη πρόσβαση στις αγορές» και πως τελεί υπό δημοσιονομική επιτήρηση. Εδώ έγκειται η αφοσίωση των αρχών, τόσο σε Φραγκφούρτη-Βερολίνο-Βρυξέλλες, όσο και στην Αθήνα, στην προπαγάνδα περί λήξης της Κρίσης, Greek success story κλπ. Μπορεί οι επενδύσεις να μειώνονται κι άλλο, οι θέσεις εργασίας να φθίνουν συστηματικά, η βιομηχανική παραγωγή να συρρικνώθηκε ξανά, η τραπεζική πίστη (που υποσχέθηκαν μετά την παρωδία της ανακεφαλαιοποίησης) να κατρακυλά στον θλιβερό της μόνιμο κατήφορο, όμως οι ηγέτες μας ...γιορτάζουν καθημερινώς την λήξη της Κρίσης. Δεν λένε απλά ψέματα. Λένε αυτά που νομίζουν ότι συνάδουν με την δημιουργία ενός τεχνητού κλίματος στις αγορές ομολόγων, που θα επιτρέψει κάποιες εκδόσεις ομολόγων να πωληθούν (με την σιωπηλή βοήθεια της ΕΚΤ) ώστε, κατόπιν, να μπει σε εφαρμογή το Μνημόνιο 3, που θα χρηματοδοτείται, υπό την απειλή της ΕΚΤ, από τους ...ιδιώτες.
Περιληπτικά, ο άξονας του γερμανικού σχεδίου για την Ελλάδα είναι ένας: η συνέχιση της στρατηγικής των προηγούμενων τεσσάρων ετών, δηλαδή η καθυστέρηση της παραδοχής ότι η Ελλάδα αδυνατεί να επιβιώσει εντός των «κανόνων» που το Βερολίνο θεωρεί «απαράβατους». Για να μην χρειαστεί να παραδεχθούν την αλήθεια, προετοιμάζουν ένα νέο «παράδοξο» Μνημόνιο, όπου το μεγάλο ποσοστό των νέων δανείων θα έρχεται από τις αγορές σε ένα πτωχευμένο δημόσιο, ελέω της σιωπηλής παρέμβασης της ΕΚΤ. Αυτό λοιπόν που προτείνεται στον ελληνικό λαό, αντί για ένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη δεκαετία, είναι το να συναινέσει στην έξοδό του στις αγορές όσο το κράτος του είναι πτωχευμένο, και με προοπτική να βουλιάζει όλο και πιο πολύ στον βούρκο της μακροπρόθεσμης πτώχευσης αλλά, βέβαια, παραμένοντας στις αγορές. Θεωρώ εθνική ανοησία την συναίνεσή μας σε αυτό το πλάνο.

Φωτογραφία Αποκριά στην Αθήνα... (Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com)

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Και πάνω στην τούρλα του χαμού και του αίσχους, με τις αποκαλύψεις (λες και δεν το ξέραμε!) για την κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην χώρα μας, μας διέφυγε να σχολιάσουμε την νέα επικοινωνιακή μπαρούφα των φωστήρων της ''πρωθυπουργάρας''!

Στήσανε λοιπόν τον λεβεντάκο στον ειδυλλιακό κήπο του Μαξίμου να κάνει τις δηλώσεις του περί ''εξόδου εις τας αγοράς(!)'' (Αντωνάκη, μη ξεχάσεις αυτά που είπαμεπάρ' τους τώρα ό,τι παραπάνω μπορείς γιατί μετά τις εκλογές θα κάνουν ότι δεν σε ξέρουν! Ειδικά μετά την ''σφαλιάρα'' που θα φας, δεν θα θέλει να σε ξέρει κανείς..), και τσούπ! πάνω στις δηλώσεις, να και τα πουλάκια να τιτιβίζουν χαρούμενα με την επιτυχία του μεγάλου!

Εδώ η επιστήμη της επικοινωνίας(προπαγάνδας) σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Κατακτήθηκαν νέες δυσθεώρητες κορυφές γελοιότητας!
Μιλάμε για απρόσιτα ύψη σαχλαμάρας!

Αισθητική και έμπνευση συγκρινόμενη μόνον με εκείνη της επταετίας, όπου και τότε το κίτς είχε βρεί μιάν άλλη έκφραση, μιάν άλλη δικαίωση!
Τί έχει να ζηλέψει άραγε το παραπάνω σκηνικό με τα ''υπονοούμενα'' και την σημειολογία του (πςςςςς!), από τις αλήστου μνήμης εκείνες γιορτές στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για την ''Πολεμική αρετή των Ελλήνων'', όπου ο Κολοκοτρώνης πολέμαγε δίπλα-δίπλα με τον Μεγαλέξανδρο για να διώξει τους ινδιάνους από τα πατρώα εδάφη;!!
Απολύτως τίποτα!

Ετούτη η κυβέρνηση με τον ''πρωθυπουργό'' της και το επικοινωνιακό επιτελείο του μπορεί στην πολιτική να έχει μόλις φθάσει τους συνταγματάρχες, αλλά στην προπαγάνδα και στο στύλ είναι χιλιόμετρα μπροστά!

Τί κρίμα Αντωνάκη που τα πολιτικά ψωμιά σου είναι μετρημένα και δεν θα προφτάσεις να τους ξεπεράσεις και στον φασισμό!
Αν και πολλοί υποστηρίζουν, ότι κι εκεί βρίσκεσαι μπροστά!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να αποσταθεροποιηθεί ένα έθνος με ισχυρούς δεσμούς και συνεκτικούς κρίκους κοινωνικού κράτους, βάση όμοιων πολιτιστικών στοιχείων είναι αυτή της «πολύχρωμης επανάστασης». 
Τι είναι όμως  η πολύχρωμη επανάσταση;

Είναι μια συνεχής διαδικασία αντίδρασης άνευ όπλων, εσωτερικά σε μια χώρα, συνήθως υποκινούμενη, χρησιμοποιώντας τοπικά ανεπίλυτα προβλήματα σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Θεωρείται το πρώιμο στάδιο, εκείνο δηλαδή το στάδιο πριν την επέμβαση ένοπλων δυνάμεων.

Η παραπάνω μέθοδος εμφανίστηκε πρώτα στα Βαλκάνια και ειδικά στην Γιουγκοσλαβία.  Η πιο πρόσφατη εφαρμογή της  εμφανίστηκε στην Ουκρανία όπου υποκινήθηκαν υπόγειες εθνικές διχόνοιες και οικονομικο-πολιτικά προβλήματα για να χειραγωγήσουν τις τοπικές κοινωνίες σε μια «ήρεμη επανάσταση». Η «ήρεμη επανάσταση» οδηγήθηκε σύντομα στο επόμενο στάδιο που ήταν οι ένοπλες συγκρούσεις με μια «μικρή βοήθεια» όπως αποδείχτηκε από εξωγενείς παράγοντες.

Στην Ελλάδα του σήμερα, δυστυχώς για εμάς, όλες αυτές οι «προϋποθέσεις» για μια τέτοια «έγχρωμη επανάσταση» υπάρχουν και είναι μάλιστα  αυξανόμενες κλιμακωτά όσο περνάει ο χρόνος.

Η πρώτη ένδειξη τέτοιας βάσης είναι το ιστορικό των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας το 2008. Εκεί δηλαδή που υπήρξε αρχικά μια μαζική αντίδραση του πλήθους απέναντι σε μια δολοφονία ενός εφήβου από ένοπλο αστυνομικό. Αυτό ήταν η αφορμή για μια έκρηξη που είχε ήδη πολλές αιτίες σοβαρές πάνω στην πολιτική και οικονομική κρίση που μόλις ξεκινούσε στην Ελλάδα.

Εκείνο το διάστημα για πρώτη φορά είχαμε πληροφορίες για ομάδες ιδιωτικών παρατηρητηρίων όπως το TAM-C ή για οργανισμούς όπως αυτός της ιδιοκτησίας του George Soros με το όνομα «Soros Foundation» που φέρεται να έχει αρκετές αναμίξεις σε πάρα πολλές περιοχές, ειδικά στην Βαλκανική χερσόνησο, σε παρόμοιες περιπτώσεις. Στοιχεία, επίσης, είχαν φτάσει στις Ελληνικές Αρχές για παρουσία ξένων μυστικών υπηρεσιών όπως και προετοιμασία 2500 αντρών της KFOR με γνώση ειδικών αστυνομικών τακτικών για να δράσουν, αν και εφόσον χρειαστεί να κληθούν, για να υπάρξει ισορροπία εντός της Ε.Ε. και να μην μεταδοθεί μια ανάφλεξη από την Ελλάδα στην Ιταλία, μέσω της FAI (Federación Anarquista Ibérica) που φέρεται πλέον να έχει δράση σε όλη την Νότιο Ευρώπη σαν ένα ενιαίο συνδικάτο. Η υπόθεση αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός πως πάνω από 56000 sms είχαν σταλεί σε κινητά νούμερα λίγες ώρες πριν την έκρηξη, μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής δείχνοντας μια αδικαιολόγητη αύξηση ηλεκτρονικής κίνησης.

Σε ένα άρθρο παλαιότερα του onalert.gr είχε αναφερθεί από κάποιον ειδικό πράκτορα της KGB (αποσυρθέντα) πως παρόμοιες τακτικές αποσταθεροποίησης είχαν εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα να είναι το καλύτερο όπλο για μια τέτοια επιβολή σκοπιμοτήτων από οποιοδήποτε «μεγάλο γεωπολιτικό παίκτη». Πολύ σύντομα ήρθε και η φράση του Stephen R Mann για το πώς ακριβώς διαμορφώνεται και χειραγωγείται η επιθυμία του όχλου για «δημοκρατία» προς όφελος των ισχυρών δυνάμεων και υποκινητών.

«
Η δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει ως ένας αυτοπαραγόμενος ιός ενισχύοντας τις υπάρχουσες και ιστορικά ώριμες δημοκρατικές κοινωνίες αλλά καταστρέφοντας τις παραδοσιακές κοινωνικές και κάνοντας όσες δεν είναι έτοιμες για αυτήν να αντιμετωπίζουν το χάος»
(πηγή:
Chaos Theory and Strategc Thought/ Parameters 2U3, Autumn, 1992).

Η ανάγκη, δηλαδή, του όχλου  να έχει ισότητα και ισοτιμία σε μια δημοκρατία εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε όπλο στα χέρια επιτήδειων (σ.σ. πολλές φορές όπως θεωρεί ο ίδιος ο όχλος ότι θέλει να εφαρμόζεται η δημοκρατία και όχι όπως θα έπρεπε να είναι). Αυτό οδηγεί αυτόματα σε ένα διαχωρισμό βάση εικόνας και εντυπώσεων οπτικών ερεθισμάτων και όχι βάση ικανότητας και  κριτικής σκέψης σε μια ενστικτώδη αντίδραση του όχλου σε κάθε τι που θεωρεί ως αιτία προβλήματος.

Στην Ελλάδα του σήμερα μια αιτία προβλήματος  είναι οι πολιτικοί (σ.σ. εδώ ίσως όχι και άδικα) , δεύτερη αιτία οι λαθρομετανάστες (είναι πρόβλημα, αλλά όχι το κύριο πρόβλημα) και η διαπλοκή σε κάθε επίπεδο.

Τα παραπάνω μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν πάτημα και όχημα κάθε ικανού παράγοντα που θα μπορέσει να προβλέψει και να διαχειριστεί την κατάσταση προς όφελος του. Σημείο αναφοράς και αυτό γιατί γίνεται εκτενής συγκέντρωση κατηγοριών προς το «κοινωφελές» ίδρυμα του George Soros όπου πρόσφατα μάλιστα έκανε έντονη παρουσία στη χώρα μας με μια προσπάθεια δωρεάς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στις βόρειες πόλεις της χώρας (πηγή).

Η παρουσία ενός κοινωνικού προσωπείου της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι βασικό βήμα για να γίνει αποδεκτή από τον μέσο όρο του πληθυσμού, έτσι ώστε να υπάρχει μετέπειτα και απόδοση κύρους σε κάθε δήλωση της για τα εσωτερικά τεκταινόμενα, καθώς έχει την ιδιότητα του «σωτήρα». Ας μην ξεχνάμε πως παρόμοια τακτική είχε υιοθετηθεί και στην Γιουγκοσλαβία με την επιχείρηση OtPor κατά του Μιλόσεβιτς από την «φιλειρηνική Σερβική αντίσταση» (αποκάλυψη από την σελίδα τηλεγραφημάτων της Stratfor/Wikileaks).

Η δράση πάντως του συγκεκριμένου  επιχειρηματία/επενδυτή που είναι και μέλος της λέσχης
Bilderberg αλλά και ιδρυτής ενός παγκόσμιου δικτύου «ανθρωπιστικής φύσης» δεν σταματάει εδώ, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα THE GUARDIAN της Βρετανίας, με ένα ήρεμο και ήσυχο τρόπο, εντός Ελλάδος ήδη έχει αρχίσει και διαμορφώνει ένα μικρότερο δίκτυο από παρόμοιους οργανισμούς (πηγή).
Η διαμόρφωση αυτών των κέντρων για αρωγή και παροχή βοηθείας οικονομικής αλλά πρωτίστως νομικής, δίνει την εναλλακτική πρόσβαση στον κεντρικό πυρήνα λειτουργιών που θέλει, μέσα από το κεντρικό νευρικό σύστημα ενός κράτους δηλαδή τους νόμους του. Οι υπηρεσίες θα δίνονται προς κάθε έναν που θα θεωρεί άδικο το σύστημα ή απλά θα θέλει να πλήξει το κράτος (βλ. παράνομους οργανισμούς λαθρομεταναστών ) προκαλώντας βλέμματα αρχικά από το εξωτερικό για την δημιουργία εντυπώσεων. Το δεύτερο ίσως βήμα να είναι και η εκπροσώπηση «μειονοτικών ομάδων» στο Ελληνικό έδαφος όπως θα ήθελαν κάποιοι από το εξωτερικό αν καταστεί ανάγκη διαχωρισμού της χώρας σε ζώνες επιρροής. Σενάριο που ακούγεται έντονα τελευταία. Μια «Κοσσοβοποίηση» δηλαδή της Ελλάδος. Μια πολύ καλή απεικόνιση για αυτή την υπόθεση δίνει το έγκυρο και φημισμένο think tank RIEAS σε έκθεση του τον Νοέμβριο του 2008 (πηγή)
Πως αντιδρά όμως η Ελλάδα σε όλο αυτή την παρασκηνιακή δράση δυνάμεων πολύ ικανών και διαμορφωμένων για να διατηρήσουν σφαίρες επιρροής και ισχύς επάνω στο έδαφος και στον λαό της;

Για να αντιδράσει η Ελλάδα θα πρέπει να διαπιστώσει πρώτα από όλα γιατί η χώρα πέρα από το κλασσικό ενδιαφέρον λόγω γεωγραφικής θέσης που έχει σαν σταυροδρόμι ηπείρων θα πρέπει να υπολογίσει και τις παρούσες συνθήκες στην περιοχή όπως και νέες παραμέτρους που αφορούν την γεωοικονομική αξία της.

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή ενώ έχει πολιτική ικανότητα και εθνική αυτονομία κοντά στο ναδίρ, η γεωστρατηγική-οικονομική αξία της είναι στο ζενίθ.
  • Μια χώρα που διαθέτει πόρους ενεργειακούς προς εκμετάλλευση , αξιολογημένους ως πολύ μεγάλης αξίας.
  • Μια χώρα που λειτουργεί ως πόλος σταθερότητας και ελέγχου απέναντι σε μια παραπαίουσα και αλαζονική Τουρκία και την Βαλκανική χερσόνησο που στενάζει από τους προστατευόμενους Αλβανούς και την δική τους ονείρωξη της μεγάλης ιδέας.
  • Μια χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο για τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας ως επιβλέπων του Αιγαίου άρα και των θαλάσσιων οδών για το Ρώσικο Ναυτικό.
  • Μια χώρα που συμμάχησε με το Ισραήλ και έχει ενισχύσει έναν αντι-Ισλαμικό άξονα ελέγχου σε αντίβαρο της Μέσης Ανατολής.
Η χώρα αυτή πρέπει να παραμένει υπό εποπτεία και έλεγχο διότι με ένα ισχυρό πολιτειακό σύστημα και ένα λαό που διαθέτει βαθμό ομοιογένειας άνω του 80% σε πολιτιστικό και εθνικό στοιχείο, πολύ εύκολα με τις παραπάνω παραμέτρους, θα εξελιχθεί σε μια χώρα αντίγραφο ισχύος του Ισραήλ,αλλά με ένα στοιχείο πολύ πιο ικανό και πολύ πιο επικίνδυνο. Ως γενέτειρα πολιτισμού, μπορεί να φτάσει σε ικανό σημείο μεταλαμπάδευσης πνεύματος και σε άλλους λαούς.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε, καθώς στην νεώτερη ιστορία η προσπάθεια να αποτινάξει τον Τούρκικο ζυγό πολλαπλές φορές, είχε προκαλέσει ρήγματα στο status quo της Ευρώπης, με τους λαούς (ειδικά τον Γαλλικό) να αρχίζουν να αντιδρούν απέναντι στους δικούς τους δυνάστες, λαμβάνοντας μηνύματα αντίδρασης από τους αδύναμους Έλληνες απέναντι στους ισχυρούς Οθωμανούς.

Η ανάγκη, λοιπόν, για έλεγχο και διαχείριση της Ελλάδος και του λαού της πρέπει να είναι διαρκής και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να λειτουργήσει ως και κατασταλτικά αν αυτό καταστεί απαραίτητο.Σαφώς και η Ελλάδα δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Σίγουρα δεν είναι το μήλον έριδος που πολλοί θεωρούν σήμερα λανθασμένα ότι είμαστε. Όμως είναι ένα σημαντικό πιόνι στην διεθνή σκακιέρα. Κάτι σαν τον αξιωματικό στο σκάκι που θα κληθεί να υπερασπιστεί τα μεγαλύτερα πιόνια αλλά θα θυσιαστεί κιόλας αν αυτό χρειαστεί να γίνει και μάλιστα με τακτική και τρόπο αναίμακτο. Με μια πιθανή «χρωματιστή επανάσταση»

Για το
Geopolitics.com.gr
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
IISCA Sec Group/Think TankΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Όθων ΙακωβίδηςΠαρακολουθούμε τις τελευταίες δυό-τρείς μέρες, τα βοθρολύμματα που ξεχείλισαν από το βόθρο της κομματοκρατίας και η μπόχα τους ζέχνει ανυπόφορα στην ατμόσφαιρα, με την απλή σκέψη πως αυτά τα περιττώματα, καθορίζουν την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας, το αν θα είμαστε ευτυχείς ή δυστυχείς !!!Ανελέητα εκατέρωθεν ”καρφώματα” φίλων, “εξ απορρήτων” και μέχρι χθές “κολλητών” στο ρετιρέ της Ολιγαρχίας, ξεσκεπάζουν το ρυπαρό περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπνέει, εργάζεται, σκέφτεται και αναπτύσσεται το καθεστώς πολιτικό προσωπικό που κυβερνά τη Χώρα, μέσα από τους σκοτεινούς και γλιστερούς λαβυρίνθους της κομματοκρατίας.Είναι αυτά τα ίδια πρόσωπα που, στο ενδιάμεσο διάστημα της μεταξύ τους λυσαλέας διαμάχης για τη λαφυραγώγηση της Χώρας, αποφασίζουν για για το αν αύριο θά έχεις το σπίτι σου, τη δουλειά σου, τα παιδιά σου, την υγεία σου, την ίδια την πατρίδα σου !!!Η προπαγάνδα του καθεστώτος, δεν θα αφήσει να φανεί αυτή η φρικτή ασκήμια. Θα κ'ανει τα πάντα για να την κρατήσει κάτω από την επιφάνεια η οποία θα δείξει μία (τάχατες) διαπάλη μεταξύ της “Αστικής” Δημοκρατίας και της (τάχατες) “αντισυστημικής” “Χρυσής Αυγής”.Όμως, με μία πιο διεισδυτική ματιά, θα δούμε πως όλα αυτά τα γεγονότα εντάσσονται στην εσωτερική διαμάχη της πολιτικής Ολιγαρχίας όπου, ο “φασισμός των γραβατοφόρων” με προκάλυψη την χλαμύδα της “Αστικής Δημοκρατίας” επιτίθεται στον “φασισμό των ροπαλοφόρων”, προκειμένου να στήσει απέναντι έναν οφθαλμοφανή φασισμό, ώστε ο δικός της (που είναι βαθύτερος και καταστρεπτικότερος) να περάσει, όχι απλά απαρατήρητος, αλλά και σαν ενάντιος και πολέμιος του φασισμού !!!!Για να “φάει” ο κόσμος κι αυτό το παραμύθι, θα πρέπει να ξεχάσει αυτό που ζεί στο πετσί του, το γεγονός δηλαδή, ότι ο “φασισμός των γραβατοφόρων” (που προσωποποιείται στα πρόσωπα του πολιτικού προσωπικού του συστήματος) είναι αυτός που παρέδωσε τη Χώρα σε εξωχώριες δυνάμεις, αντιθέτων συμφερόντων, όπως είναι παντού και πάντοτε επί της Υφηλίου τα συμφέροντα δανειστή και δανειζόμενου, ανίκανου να καταβάλει τη δόση του.... και είναι αυτός (ο “φασισμός των γραβατοφόρων”, το καθεστώς πολιτικό σύστημα, η Δημοκρατία τραβεστί ) που, όχι μόνον επιτηρεί την τήρηση των όρων αυτής της παράδοσης, αλλά και εξέθρεψε τον φασισμό των ροπαλοφόρων (τη ΧΑ).Η προπαγάνδα αυτής της φασιστικής Ολιγαρχίας, “θα τα δώσει όλα”, ακόμα μία φορά, προκειμένου να πείσει ότι η “αστική Δημοκρατία” (όπως αυτοβαπτίζεται ο φασισμός των γραβατοφόρων) δίνει μάχη με τον φασισμό!!...

Τον φασισμό που είναι το alter ego τής Ολιγαρχίας αυτής, ο άλλος εαυτός της, ο πραγματικός ....Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν πιστεύουν στα μάτια τους και στα αυτιά τους;;Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που πιστεύουν μόνον στο τι τους λέει και τους δείχνει η προπαγάνδα του πραγματικού εχθρού τους, από την τηλεόραση ;;;;Πόσο βαθειά μπορεί να είναι η λοβοτομή και η απώλεια της κριτικής ικανότητας από την Ελληνική κοινωνία;;;Όσο εμείς καθόμαστε στον καναπέ μας,

αυτοτιμωρούμενοι θεατές της καταστροφής μας

τόσο οι δυνάστες και οι τύραννοι μας

θα θρονιάζονται καλύτερα

στις καρέκλες της εξουσίας και στο σβέρκο μας

και τόσο περισσότερο θα βασανίζουν τη ζωή μας.


Δυνάστες και τύραννοι μας, είναι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που απαρτίζουν το καθεστώς πολιτικό σύστημα και σίγουρα είναι όσοι, όχι μόνο κρύβουν την (φανερή, πλέον, σε όλους) Αλήθεια, αλλά και αυτοί που (όποτε θυμούνται) την λένε, αλλά δεν θυσιάζουν τις “καρέκλες” τους για την ανατροπή του Ψέμματος και την επικράτηση τής Αλήθειας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
«Ή τώρα ή ποτέ»! Κι όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα – πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως και για αιώνες».
Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.

Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας…

Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.

Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.

Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.

Mάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-2012), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Πως η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι΄ η αξία του τουρισμού μιάς τέτοιας, νησιωτικής , κι όχι μόνον, χώρας είναι ανυπολόγιστη. Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή τού μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι «σύμμαχοί» μας, μας… «σώζουν» μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν;

Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται «για το καλό σου»; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά.

Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. Σ” έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, «Έλληνες» και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.

Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη «δημοκρατία» που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να “ρθούν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.

Mην τους αφήσεις ! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ” το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους.

«Να “ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να “χω, στραβός θε να είμαι», έλεγε ο Μακρυγιάννης , απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού.

Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει «ιδεολογικά». Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ” αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ” είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.

Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ” όσους διαχειρίζονται «πολιτικά» την κατάσταση. «Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας», έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.

Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο «ΟΧΙ»! Να πεις το νέο «Μολών Λαβέ»! «Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται»!

Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ” αυτήν του διπλανού σου. «Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει». Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ” αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό !

Και μη ξεχνάς το πού χρωστάς.
«Χρωστάμε σ” όσους ήρθαν, πέρασαν, θα “ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». (Κωστής Παλαμάς).
Σπίθα Νεολαία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 Στην Ανατολική στρατιωτική περιοχή ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας ετοιμότητας του ρωσικού στρατού
Η Ιαπωνία θα καταρρίψει βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους που τυχόν θα εκτοξευθούν 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού τέθηκαν σήμερα αιφνιδιαστικά, μεγάλες μονάδες και σχηματισμοί του ρωσικού στρατού, στην ανατολική στρατιωτική περιοχή (BBO), και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Αμούρ, δήλωσε την Παρασκευή, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της ανατολικής περιφέρειας Αντισυνταγματάρχης Alexander Gordeev.

«Μέχρι το τέλος του Απριλίου σε σχηματισμούς και στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στο Αμούρ στην Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια και στην περιοχή Khabarovsk, έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί έλεγχος μάχης καθώς και ετοιμότητα κινητοποίησης των μονάδων και σχηματισμών, με σκοπό τον έλεγχο της πολεμικής ετοιμότητας των στρατευμάτων. Θα αξιολογηθεί το ηθικό του προσωπικού, η εφαρμογή των διατάξεων, η στρατιωτική πειθαρχία, η εύρυθμη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας των στρατιωτικών υπηρεσιών, καθώς και μονάδες εφοδιασμού και ιατρικής υποστήριξης», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ITAR -TASS.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ρωσικός στρατός από τις 26 Φεβρουαρίου, βρίσκεται σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα, οπότε ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την σχετική εντολή ετοιμότητάς και συναγερμού των μονάδων και σχηματισμών στην Δυτική και Κεντρική Στρατιωτική περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu διαβεβαίωσε ότι ο αιφνιδιαστικός έλεγχος ετοιμότητας μάχης δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Σχόλιο: Όχι δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία αλλά έχει με την Βόρεια Κορέα. Η κατάσταση στην περιοχή είναι «λίαν επικίνδυνη». Από την μία πλευρά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας δήλωσε σχετικά με την πιθανότητα πυρηνικής δοκιμής, «Περιμένετε και θα δείτε»!
Η αντίδραση της Πιονγιάνγκ έρχεται μετά την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην οποία καταδικάζει τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων.
Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας διέταξε σήμερα τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις να καταρρίψουν όλους τους βαλλιστικούς πυραύλους που τυχόν εκτοξευτούν από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Αντίστοιχη εντολή έχουν λάβει όλα τα Ιαπωνικά πολεμικά πλοία που εξοπλισμένα με αντιπυραυλικό σύστημα μάχης AEGIS. Η εντολή έχει ισχύ από 3 έως 25 Απριλίου 2014. Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξουν τα αμερικανικά πλοία που περιπολούν στην ίδια περιοχή.


3 ημέρες μετά.

3 ημέρες μετά την απίστευτη ομολογία του Γενικού Γραμματέα (!) της Κυβέρνησης της Ελλάδος ότι ο πρωθυπουργός και δυο υπουργοί ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, κι ακόμη κανείς δεν έχει παραιτηθεί, κι ακόμη δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη!

3 ημέρες μετά την ομολογία στενότατου συνεργάτη του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι ο Σαμαράς ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ καθώς η δικαστική εξουσία είναι βάσει συντάγματος ανεξάρτητη από την εκτελεστική, και δεν έχει ασκηθεί καμιά δίωξη!

3 ημέρες μετά, και το «ελληνικό» κράτος αποδεικνύει περίτρανα πόσο προτεκτοράτο και πόσο μπανανία είναι!

Γιατί παρόμοιες καταστάσεις συναντώνται μόνον σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής και όχι στην Ευρώπη.

3 ημέρες μετά την ομολογία του Γενικού Γραμματέα (!) της Κυβέρνησης της Ελλάδος ότι ο πρωθυπουργός δρα ως κοινός πράκτορας παίρνοντας εντολές από την Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή και κανείς δεν έχει ασχοληθεί!

3 ημέρες μετά, και η μόνη δίωξη είναι γι' αυτόν που τόλμησε να αποκαλύψει την αλήθεια έστω και με ανορθόδοξο τρόπο.

3 ημέρες μετά, και τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ απέδειξαν περίτρανα πόσο ελεγχόμενα είναι από τους ίδιους που ελέγχουν και την παράνομη κυβέρνηση.

3 ημέρες μετά, και η αντιπολίτευση (πλην εξαιρέσεων) αποδεικνύει ότι είναι εξίσου παράνομη και εξίσου συνένοχη με την κυβέρνηση.

3 ημέρες μετά και αποδεικνύεται περίτρανα η βρώμικη διαπλοκή Κυβέρνησης - Δικαιοσύνης - Βουλής - Αντιπολίτευσης - ΜΜΕ.

3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ!

Μια ημέρα (σύντομα) όλοι θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους.

Για καταπάτηση του Συντάγματος και των νόμων.

Για κατάλυση του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Αναγνώστης Η.Θ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου