Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Οκτ 2011


Η τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν καταδεικνύει για ποιους λόγους το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ατελές, ατυχές και θνησιγενές .Οι εκτιμήσεις της ίδιας της Επιτροπής μιλούν για προοπτική αύξησης του δημοσίου χρέους για την ζώνη των 17, πάνω από το 100% του ΑΕΠ, μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. Μιλά επίσης για τη γήρανση του πληθυσμού, αλλά και για την ανάγκη επιπλέον μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής .

Μόνιμη ύφεση

Το κυριότερο η Κομισιόν μιλά και προβλέπει ως αναγκαίο να ισχύσει η μόνιμη λιτότητα, ως μοναδικό τρόπο επιβίωσης της ευρωζώνης. Τι σημαίνει αυτό ; Η Ευρώπη των 17 θα μετεξελιχθεί σε μια ζώνη μόνιμης οικονομικής ύφεσης, με βιοτικό επίπεδο που θα συσχετίζεται με εκείνο του τρίτου κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια εξέλιξη ως ανησυχία την καταγράφει στις εκθέσεις του το ΔΝΤ, που ήδη μιλά για στρατηγικές αντι-αναπτυξιακές στην Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ένα λάθος γιατί πολύ απλά το οργάνωσαν ως μοντέλο οι τραπεζίτες. Και είναι πολύ διαφορετικό να έχουμε την ιδιωτική FED στο ομόσπονδο έθνος των ΗΠΑ, από την κρατικοκεντρική ΕΚΤ, στην τραπεζικοκεντρική Ευρώπη των αναλώσιμων εθνών.

Το προπατορικό «αμάρτημα»

Η Ευρώπη εγκλωβίσθηκε από την αρχή σε πολύ στενά σύνορα. Αυτά που χάραξε το Μάαστριχτ, υπό την πίεση της ήδη , στα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, φιλόδοξης Γερμανίας. Μια παγκόσμια οικονομική δύναμη του πρώτου κόσμου , δεν μπορεί να στηθεί και να αναπτυχθεί , στην προδιαγραφή του 3% του ΑΕΠ έλλειμμα και του 60% του ΑΕΠ χρέους. Επίσης μια παγκόσμια δύναμη δεν οργανώνεται με συνεχή, ραγδαία , διεύρυνση στη λογική της ταχείας εμπορικής επέκτασης σε νέες αγορές. Τα Έθνη και οι Λαοί της Ευρώπης δεν μπορεί σε συνθήκες εξαθλίωσης να «συμπτυχθούν» στον καφκικό εφιάλτη που η σχολή της Φρανκφούρτης, οραματίστηκε για την Ευρώπη , όπως άλλοτε η ατυχής και αργυρώνητη «σχολή του Σικάγο» για τον κόσμο.

Η Ευρώπη ήδη σήμερα μοιάζει με τον «πύργο της Βαβέλ». Συμφέροντα, εθνικισμοί, λόμπι, τραπεζικά συστήματα, διεθνείς αλληλεξαρτήσεις, πόλεμος διεθνών νομισμάτων , ανακατεύονται σε ένα παζλ που το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί στις κοινωνίες είναι ύφεση και εξαθλίωση. Μπορεί η Γερμανία σήμερα στα «κλειστά» της κλαμπ των οικονομολόγων και των διανοουμένων , με έδρα το Βερολίνο να οραματίζεται μια νέα Ευρώπη του Βορρά με μέλη της Λέσχης τους ΑΑΑ και το τραπεζικό και επιχειρηματικό δίκτυο των υπολοίπων , υπό γερμανικό έλεγχο , όποια κι αν είναι η εξέλιξη της ένωσης, όμως αυτή η προσέγγιση δεν είναι καθόλου αναγκαίο να γίνει σεβαστή και από τους υπόλοιπους.

Η επιθανάτια αγωνία

Βεβαίως στην παρούσα φάση μπορεί να επικρατεί ακόμη , στις πρωτεύουσες του Νότου και των ελλειμματικών χωρών, ο τρόμος μπροστά στην αποχώρηση από το κοινό νόμισμα. και αυτό είναι λογικό. Η όποια τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι χωρίς πόνο και δάκρυα. Χωρίς προκλήσεις και έντονη ρευστότητα. Είναι μια σημαντική ανατροπή στον ρου της Ιστορίας. Αλλά η ανθρωπότητα κινείται πάντα με την ελπίδα της ευημερίας και όχι με την αποδοχή της εξαθλίωσης. Η Ευρώπη , ως μοντέλο, ακόμη και στο επίπεδο των εκθέσεων της Κομισιόν, δεν υπόσχεται μια κρίση, με συγκεκριμένο ορίζοντα, αλλά μια ύφεση με μόνιμο ορίζοντα. Το όνειρο τελειώνει , άλλωστε, όταν δημόσια ανακοινώνεται ότι ο Σαρκοζί και η Μέρκελ συζητούν το μέλλον της Ευρώπης ιδιωτικά και εμπιστευτικά και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να περιμένουν τις αποφάσεις τους , για να μάθουν την μοίρα τους. Το έργο στο σημείο αυτό έχει ήδη τελειώσει ! Οι τίτλοι τέλους απομένουν, οι οποίοι όμως θα καθυστερήσουν για να περιορισθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την αποτυχία του παγκόσμιου πειράματος επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο προπομπός Ελλάδα

Όσο για την Ελλάδα δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Μετά την κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης που άρχισε με την Dexia, τα γεγονότα θα γίνουν ραγδαία. Η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα φύγουν από το ευρώ. Άρα ο χρόνος προετοιμασίας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο περιορίζεται απαγορευτικά σε μια χώρα που έχει καταρρεύσει το οικονομικό, πολιτικό, διοικητικό, πολιτιστικό της σύστημα και βρίσκεται σε εθνική κατάθλιψη και κοινωνική αμηχανία. Όλα θα έχουν τελειώσει για την Ευρώπη, το 2015-2016. Αλλά αρχίζουν από εδώ, την Ελλάδα, στο τέλος του 2011.


Η έλλειψη ρευστότητας της Αγροτικής Τράπεζας είναι τόσο έντονη που την υποχρέωσε να κλείσει το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, επειδή δεν μπορεί να αντέξει την χρηματοδότησή του για δύο μήνες, μέχρι να πουληθεί! Η Αγροτική, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε να σταματήσει η χρηματοδότηση και ουσιαστικά να μείνουν εκτός δουλειάς οι 300 εργαζόμενοι. Έτσι ο ιδιώτης που θα πάρει την ΣΕΚΑΠ θα την αγοράσει «καθαρή»…

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της ΣΕΚΑΠ, στην οποία η Αγροτική Τράπεζα έχει 50% και ήδη είχαν επιλεγεί 7 εταιρείες.

1. Adris Grupa D.D. (Κροατία)
2. British American Tobacco (BAT) (Μεγ. Βρετανία)
3. Bommidala Enterprises Pvt. Ltd (Ινδία)
4. Ηλίας Παπαδόπουλος Α.Ε.
5. Imperial Tobacco Group Plc (Μεγ. Βρετανία)
6. KT&G Corporation (Ν. Κορέα)
7. SEBA Group (Τουρκία)

Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός έστειλε εξαιρετικά επείγουσα επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτική .Ηλία Πεντάζο, όπου τονίζει: «Η ΣΕΚΑΠ Α.Ε. είναι μία σιγαρετοβιομηχανία μετοχικού ενδιαφέροντος της Αγροτικής Τράπεζας και συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας μας, η οποία απασχολεί 300 εργαζόμενους, κατέχει σημαντικό μερίδιο στην κατανάλωση τσιγάρων στην ελληνική αγορά και δραστηριοποιείται στην Ξάνθη, όπου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της περιοχής.

Η εταιρεία, λόγω των συνεχών αυξήσεων στον φόρο κατανάλωσης των τσιγάρων αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η ΑΤΕ να αποφασίσει την ιδιωτικοποίησή της μέσω της διάθεσης των μετοχών που κατέχει.

Οι σχετικές διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση προχωρούν με πολύ ικανοποιητικό τρόπο κι έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον από πολυεθνικές εταιρείες του καπνικού τομέα για την αγορά των μετοχών της ΣΕΚΑΠ.

Ωστόσο, μόλις δύο μήνες πριν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής της, λόγω προσωρινών προβλημάτων ρευστότητας η εταιρεία οδηγείται σε διακοπή της λειτουργίας με ορατό τον κίνδυνο την απώλεια του μεριδίου της στην αγορά και την απώθηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Αντιλαμβάνεστε, ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για την ίδια την εταιρεία, θα προκαλέσει μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στη Θράκη, αλλά και θα στείλει το μήνυμα εντός κι εκτός των συνόρων της χώρας ότι η κυβέρνηση κινείται ενάντια στην εκδήλωση ξένου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κατόπιν αυτών, σας παρακαλώ άμεσα να δώσετε λύση στο πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ, διότι σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνετε την ευθύνη των όποιων συνεπειών από την καθυστέρηση ή την αδιαφορία σας στη λήψη των σχετικών αποφάσεων».

Σχόλιο ιστολογίου: Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να διερευνηθεί ο ύποπτος ρόλος της Αγροτικής Τράπεζας στο ξεπούλημα της συγκεκριμένης Ελληνικής Καπνοβιομηχανίας (αρνήθηκε να την στηρίξει και να προχωρήσει σε έναν λόγικό εξορθολογισμό των αποδοχών των εργαζομένων), αλλά και κάποιων (συγκεκριμένων;) που έχουν καταγγελθεί για "παράξενες" θέσεις σχετικά με το είδος βιωσιμότητας της ΣΕΚΑΠ.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμεληθεί και η σημερινή εξέλιξη, δηλαδή το κλείσιμο της εταρείας πριν την πώλησή της, αφού έτσι μειώνεται κατά πολύ η τιμή της πώλησης...

Αλήθεια, πόσες δουλειές υπάρχουν σε εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή από την ΣΕΚΑΠ;

Πόσες νέες συνεργασίες μπορεί να δημιουργήσει η εταιρεία;

Έχει γίνει κάποια σχετική έρευνα;

Έχει ανατεθεί σε ειδικούς η περαιτέρω εξάπλωση της εταιρείας στην αγορά;

Ρωτάμε, επειδή εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον έναν Έλληνα ο οποίος ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την συγκεκριμένη Ελληνική Καπνοβιομηχανία προκειμένου να κάνει εξαγωγές...

Ποιοί και γιατί, λοιπόν, βιάζονται να κλείσουν την εταιρεία; Αυτό το τελευταίο είναι ένα ερώτημα που ίσως θα έπρεπε να ψαχτεί από το ΣΔΟΕ. Μία έρευνα για περιουσιακά στοιχεία στελεχών της ΣΕΚΑΠ ίσως θα έφερνε πολλά στοιχεία στο φως και φυσικά πολλά συμπεράσματα για το τι πραγματικά συνέβη στην εταιρεία κατά τα τελευταία δύο χρόνια (και όχι μόνο...).

Θα τολμήσουν οι εισαγγελείς ή υπάρχει κώλυμα λόγω πολιτικής - κυβερνητικής εμπλοκής;


Η λιτότητα χτύπησε και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Έτσι, οι πράκτορες και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ κατέβηκαν σήμερα (13/10/2011) το απόγευμα στο προαύλιο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιώντας λευκή απεργία λόγω των τεράστιων περικοπών στα εισοδήματα τους! Επειδή δεν επιτρέπεται να απεργήσουν βγήκαν στον προαύλιο χώρο και αρνούνται να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους...

Κατάντια ή άλλη μία "υπέρβαση" της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού τα επιδόματα της ΕΥΠ έχουν εφαρμοσθεί με νόμο;

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη σημερινή πρωτοφανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της Ε.Υ.Π:

«Προκαλεί τουλάχιστον απορία η απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει από το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου όσους υπηρετούν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), τη στιγμή που αποφάσισε να εξαιρέσει όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Και σίγουρα προκαλεί έκπληξη η επιμονή του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε αυτή τη λανθασμένη απόφαση, που αντιμετωπίζει με άνισο τρόπο μία τόσο σημαντική για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία.

Επιμονή, η οποία οδήγησε στο πρωτοφανές φαινόμενο, διοργάνωσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από το προσωπικό της ΕΥΠ έξω από τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας!

Ρωτούμε:

Όταν ο κ. υπουργός δήλωνε ότι “η δουλειά των εργαζομένων στην ΕΥΠ συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών, στην καταπολέμηση της ανομίας και την ενδυνάμωση της Ελληνικής Δημοκρατίας", ήταν λόγια του αέρα;

Έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε με κάθε ευκαιρία: Στα θέματα της ασφάλειας και της προστασίας της χώρας και των πολιτών, δεν χωράνε ούτε λογιστικοί υπολογισμοί, ούτε μικροκομματική ή επικοινωνιακή διαχείριση.

Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα, την οποία, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει».

Φαίνεται πως το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΥΠ, μάλλον... κοιμήθηκε και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα των υπαλλήλων - πρακτόρων.


Οτι οι πολιτικοί έχουν το συνήθειο να παίρνουν διαζύγιο από την αλήθεια είναι κάτι που οι περισσότεροι το γνωρίζουμε. Οπως γνωρίζουμε επίσης ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι ενός συστήματος σε βαθιά κρίση, όπως ομολογεί πλέον ακόμη και ο Τρισέ, έχουν ανάγκη την απόκρυψη και τη διαστρέβλωση της αλήθειας όσο παραμένουν στις καρέκλες τους, ενώ οι πολίτες τούς γυρνούν μαζικά την πλάτη.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος υπερβαίνει όλα τα όρια. Οι συνάδελφοί του υπουργοί, από τη Διαμαντοπούλου της πτωχευμένης παιδείας μέχρι τον Παπουτσή των ΜΑΤ και από τον Λοβέρδο της υγείας, που υποβαθμίζεται για να εκποιηθεί, μέχρι τον Ραγκούση, τον Πάγκαλο και τους άλλους πρόθυμους, έχουν θέσει πολύ ψηλά τον νεοφιλελεύθερο πήχυ, αλλά ο κ. αντιπρόεδρος έχει βαλθεί να τους ξεπεράσει όλους.

ΔΕΝ δυσκολεύεται λόγου χάριν να αναλάβει «ευθύνες», αλλά το κάνει με τόσο προσεκτικούς υπολογισμούς ώστε στην πράξη να μην αναλαμβάνει καμία! Δεν είναι τυχαίο ότι μιλά για την «τελική ευθύνη (που) ανήκει πάντα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις». Ετσι όλες οι... προηγούμενες ευθύνες ανήκουν σε άλλους. Και οι άλλοι εύκολα βρίσκονται.

ΕΙΝΑΙ η αντιπολίτευση που δεν συναινεί στην πολιτική του, ενώ κατά τη διόλου δημοκρατική άποψή του οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να συναινούν και μάλιστα δίχως όρους. Είναι τα ΜΜΕ που ασκούν κριτική και ιδίως οι εφημερίδες που λειτουργούν δημοσιογραφικά και όχι προπαγανδιστικά, ενώ κατά την απολύτως εξουσιαστική άποψή του η «αλήθεια» που πρέπει να μεταδίδεται και να φτάνει στον πολίτη είναι αυτή που τον συμφέρει.

ΚΑΠΩΣ έτσι δηλώνει ότι «δυστυχώς ως προς τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής γυρίζουμε πίσω στα δεδομένα του 2004» και περιμένει οι... χαχόλοι ιθαγενείς να το χάψουν. Λες και το 2004 η ανεργία έτρεχε όπως τώρα προς το 20%, λες και τότε τα λουκέτα πολλαπλασιάζονταν όπως τώρα, λες και εμείς ζούσαμε, τότε, σε άλλη χώρα.

ΚΑΙ είναι απολύτως υποκριτική αλλά βεβαίως... αθωωτική για τον ίδιο και τους ομοίους του η διατύπωσή του ότι, τελικά, όλο το πισωγύρισμα γίνεται «λόγω της ύφεσης». Γιατί αυτή η ύφεση είναι επακόλουθο της πολιτικής που χάραξε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και αυτή ακριβώς η άγρια ύφεση ήταν εξαρχής ο στόχος.

ΑΥΤΟΙ έγραψαν τη λαθεμένη συνταγή. Σκοπίμως. Αυτοί συνέχισαν να δίνουν το λάθος φάρμακο. Σκοπίμως. Αυτοί δρομολόγησαν τα λουκέτα, την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση όλων των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων. Σκοπίμως.

ΟΠΩΣ σκοπίμως αποδέχτηκαν το δόγμα της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας και τη μετατροπή της χώρας σε φαιό οικόπεδο, που πάνω του θα επενδύουν ποικίλες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις.

ΑΥΤΟΙ, σκοπίμως, αποφάσισαν να μας τελειώσουν στο όνομα της σωτηρίας ενός σάπιου συστήματος. Λησμόνησαν όμως ότι, νομοτελειακά, η δράση προκαλεί αντίδραση.

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ από enet, μοντάζ Γρέκι
Αυτές οι παραστάσεις των «αγανακτισμένων» και «δυσαρεστημένων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν απλώς ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: «Το "λίπος" της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».

Τελευταίως έχει παραγίνει το κακό. Όλο πιο πολλοί και πιο συχνά «εξεγείρονται», οι «αντάρτες» του αφελούς μελοδράματος, με θορυβώδεις λεονταρισμούς και άφθονα κροκοδείλια δάκρυα.

Έτσι για το θεαθήναι. Στο τέλος βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και ψηφίζουν όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας και του λαού της…

Τώρα που έρχονται να αναλάβουν τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της αποικίας-Ελλάς οι τοκογλύφοι των πολυεθνικών και των χρηματιστηριακών μαφιών και που το ίδιο το πασοκικό οικοδόμημα καταρρέει πολλαπλασιάζουν τις ηθικές αναθυμιάσεις τους τα κοινοβουλευτικά και παρασιτικά ανθρωποειδή του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα, αφού Υπέγραψαν και εκτέλεσαν, με υπέρμετρο λακεδισμό, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» των «νταβάδων» (εγχώριων και ξένων) εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας, βάζουν τη σκούφια του «αντάρτη» και το φεσάκι του «πατριώτη» και ψελλίζουν για… υποταγή στην τρόικα!!!

Αυτοί οι πασόκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αηδίας και χαμαιλεοντισμού…

Τέτοιοι «αντάρτες» είναι ακόμα πιο εμετικοί και από τους δωσίλογους κυβερνητικούς μανδαρίνους, ακριβώς γιατί είναι τα ανδρείκελα των κυβερνητικών ανδρεικέλων, τα υποπροϊόντα του πασοκικού δωσιλογισμού…

Ψήφισαν την κατοχή μας στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος, ψήφισαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου», ψήφισαν την τρόικα και τώρα …ανακάλυψαν ότι κυβερνά η τρόικα!!!!!

Το «ανακάλυψαν», αλλά παραμένουν στις θέσεις τους και δεν ρίχνουν την κυβέρνηση, την κατοχική στην τρόικα!!!

Τέτοιος κυνισμός και θηριώδης εμπαιγμός…

Βεβαίως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και τούτο: Όλα αυτά τα κοινοβουλευτικά παράσιτα (τα ανδρείκελα των ανδρεικέλων) όταν πάρουν εντολές από τα μεγάλα αφεντικά θα πηδήξουν από το καράβι, σαν τα ποντίκια, παριστάνοντας τους ήρωες: Αυτό θα σημαίνει εκτέλεση εντολών για την εξαπάτηση των αφελών και τη διάσωση του καθεστώτος και των πολιτικών ιπποκόμων του…

Φαίνεται ότι αρχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή αυτά τα σχέδια, μια και αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία της κατάρρευσής της…

Ήδη κυοφορούνται πολλά εκλογικά μέτωπα «εξεγερμένων» του ΠΑΣΟΚ (τέως και νυν) με «αριστερές» συγκολλητικές ουσίες…

Επίσης «αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης», με επικεφαλής το Μίκη και το Γλέζο, κάνουν έκκληση για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»!!!!

Την έκκληση υπογράφουν:

Ο Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος.

Σημείωση: Ο Βαρδινογιάννης Βαρδής δεν είναι ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, αλλά παλιός αγωνιστής της «Εθνικής Αντίστασης».

Τέλος, οι δημοσιογραφικές πόρνες των «νταβάδων» αρχίζουν και αυτές να «ανακαλύπτουν» τα «κακά» της κυβέρνησης….

Αυτά τα κυοφορούμενα πολιτικά εκτρώματα θα πολλαπλασιάζουν τους «στασιαστές» στο καράβι του ΠΑΣΟΚ που βυθίζεται…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι
  • Δεν έχει να πληρώσει ούτε τη βενζίνη για να κινηθούν ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ και στρατός
«Χειρόφρενο» τραβάνε η μία μετά την άλλη οι κρατικές υπηρεσίες. Όχι μεταφορικά, λόγω απεργιών κλπ, αλλά λόγω έλλειψης καυσίμων και της αδυναμίας για να κινήσουν αυτοκίνητα, σκάφη... ακόμα και τανκς.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, από την περασμένη εβδομάδα τα κινητά συνεργεία του ΣΔΟΕ έχουν μειώσει τις εξόδους τους ακόμα και κατά 70%, ενώ φροντίζουν και να μην απομακρύνονται από την έδρα τους, καθώς τα καύσιμα που διαθέτει η υπηρεσία λιγοστεύουν επικίνδυνα και η πίστωση για την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων έχει «παγώσει»...
μέχρι νεοτέρας.

Ο λόγος είναι φυσικά ότι, όσο καθυστερεί η Τρόικα την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετράνε και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, κρατώντας έτσι «στο συρτάρι» τα αιτήματα για προμήθεια καυσίμων.

Ως αποτέλεσμα, οι έλεγχοι που προγραμματίζονταν να γίνουν περιορίζονται και αναβάλλονται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ χρησιμοποιούν δικά τους οχήματα ή βάζουν και από την τσέπη τους. Ειδικά στην περιφέρεια (Κρήτη, Πάτρα κλπ) όπου οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες, οι εξορμήσεις του ΣΔΟΕ έχουν «ψαλιδιστεί» και περιορίζονται σε 1-2 συνεργεία το πολύ. Η εξέλιξη αυτή δεν περνά απαρατήρητη και επειδή η τοπική αγορά τις γνωρίζει, «λείπει η γάτα και χορεύουν τα ποντίκια».

Ίδια κατάσταση όμως επικρατεί και στο στράτευμα. Τα χρέη του υπουργείου Άμυνας προς τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών συσωρεύονται (ανέρχονται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια) και οι δεξαμένες καυσίμων στεγνώνουν, αναγκάζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων να αναστέλλουν δραστηριότητες, να κόβουν δρομολόγια και να περιορίζουν μετακινήσεις, ώστε να εξυπηρετούνται πρωτίστως οι ζωτικές ανάγκες ασφαλείας της χώρας.

Το πρόβλημα ζουν στο πετσί τους και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που, ελλείψει ρευστού, χρησιμοποιούν ακόμα και το δικό τους όχημα για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ετσι η Ελλάδα το 2011 πηγαίνει πλέον «με τον αραμπά», το κράτος δεν λειτουργεί ενώ η ανησυχία μεγαλώνει με την αιφνιδιαστική εισβολή του χειμώνα που θα αναγκάσει δημόσιες υπηρεσίες και φορείς να καταναλώσουν πρόωρα και τα λιγοστά αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης που τους είχαν απομείνει από πέρυσι.


Σώζεται η τράπεζα με τα λεφτά των φορολογουμένων και κατόπιν συνεχίζει να τους πίνει το αίμα -σώζεται δηλαδή το βαμπίρ ιδίοις αναλώμασι των θυμάτων του, με τι τέρατα έχουμε μπλέξει; Κλονίζεται η Γαλλοβελγική τράπεζα Ντέξια και την αιμοδοτούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με ποσά ίσα με το μισό ελληνικό χρέος (πριν να το κάνει τρισμέγιστο ο Γιωργάκης) -κι ύστερα της Ευρώπης τής φταίνε οι ακαμάτηδες νότιοι, τα pigs...

Μπουκάρει στα καθ' ημάς, σαν τον Αλάριχο στα νοικοκυριά ο Μπενύτο, διαλέγει τι θα βουτήξει, βιάζει όποιον οικογενειακό προϋπολογισμό γουστάρει κι ύστερα κλαίγεται μπροστά στα θύματά του ότι τα έσφαξε για το καλό τους ότι κάποιος τέλος πάντων έπρεπε να αναλάβει τη βρώμικη δουλειά. Δεν είθισται να βάφουν με αίμα τα χέρια τους οι Κατακτητές, όταν μπορούν να κάνουν το ίδιο για χάρη τους οι σμπίροι τους...


Τι είναι οι αγορές;

Ο Τρομερός θεός Κόνανος που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει;

Τι είναι το χρήμα;

Ο Κερασφόρος θεός Κόπανος που ληστεύει όποιον γουστάρει; που κάνει τα αμετάβατα...
μεταβατικά και λιμοκτονεί όποιον προαιρείται;

Τι είναι το χρέος; Κισμέτ; Τι είναι το έλλειμμα; ο Καιάδας των φτωχών; η Ταρπηία Πέτρα των αδύναμων; το Βάραθρο για τα παιδιά του γείτονά μας, του συναδέλφου μας, τα δικά μας;

Τι έχει γίνει η ζωή μας; μια μαλακία που παρουσιάζεται τετράκις κάθε μήνα στα γκισέ των τραπεζών δι' υπόθεσίν της; ένα αγκομαχητό που πρέπει να πληρώνει λύτρα στη Ζήμενς για κάθε ανάσα, μια ξεφτίλα που αξίζει στους «τεμπέληδες» και στους «διεφθαρμένους»;

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση;

Μια Ιερά Συμμαχία των Τοκογλύφων με το στομάχι τους;

Ο ζωτικός χώρος των Αρίων; Η διαρκής τιμωρία των μαζών; Η «τελική λύση» για τον πολιτισμό των ανθρώπων;

Τι είναι μια κυβέρνηση που υπεξαιρεί τα λεφτά των πυροπαθών, για να πληρώσει τα κινητά του Πάγκαλου και τις γραμματείς του Βενιζέλου;

Ποιοι είναι οι κρατικοδίαιτοι διανοούμενοι που μπορούν να κατηγορούν για λαϊκισμό τον ίδιον τον λαό; Σε ποια ρεστωράν τρώνε; (όχι γιαούρτια, αυτά τα τρώνε πλέον παντού).

Ποιος είναι ο Μπαρόζο;

Ούτε μια τρίχα απ' τα μαλλάκια της γερόντισσας που έμεινε με τη σύνταξη μισή.

Να τελειώνουμε!

Δεν είμαστε ανδράποδα, να μας κάνουν ό,τι θέλουν τα ανδρείκελα.

Υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν άλλες πολιτικές.

Και καλούνται τα κόμματα ιδίως της Αριστεράς να τις διατυπώσουν, να τις προτείνουν στον λαό, να διαβουλευτούν μαζί του. Παντού! Στα σπίτια στις πλατείες, στους δρόμους, στους εργασιακούς χώρους.

Δεν είναι ώρα τώρα να σνομπάρουν οι μισοί ΣΥΝασπισμένοι τους αγανακτισμένους. Ούτε είναι τώρα η ώρα για να τιμωρεί το ΚΚΕ όσους δεν κατάλαβαν εγκαίρως ότι είχε δίκιο για το Μάαστριχτ.

Είναι βέβαιον ότι μια μέρα η Γη θα γίνει κόκκινη κι ότι ο Σοσιαλισμός θα έρθει (μάλιστα πριν από τη Δευτέρα Παρουσία), αλλά για την ώρα χάνονται δουλειές, πληθαίνει η ανεργία, κόβονται μισθοί, αφανίζεται το ασφαλιστικό, ξεχαρβαλώνονται οι γειτονιές, κλείνουν μαγαζιά, κλείνουν σπίτια, εκπίπτει η (έστω αστική) δημοκρατία, ώσπου να γίνουν οι

δεξιοί κεντρώοι, οι κεντρώοι σοσιαλιστές και οι σοσιαλιστές κομμουνιστές, θα έχουμε γυρίσει όλοι στα σπήλαια.

Δεν θέλει ο λαός έναν «καλό καπιταλισμό», θέλει προμάχους να τον βοηθήσουν να βγει απ' την παγίδα.

Αυτό είναι το πρόταγμα της ανάγκης κι όχι το «τις πταίει» -υπάρχει καιρός γι' αυτό. Αργότερα. Το επείγον είναι η σωτηρία του λαού.

Σήμερα ο λαός, παρά την τρομοκρατία και τη μαύρη προπαγάνδα, δίνει στις υπάρχουσες εκδοχές της Αριστεράς ένα ποσοστό περίπου 25%...

Αν η Αριστερά βγει μπροστά με προτάσεις, πρόγραμμα, τακτική και στρατηγική ο λαός θα της δώσει μεγαλύτερο ποσοστό, γεωμετρικά μεγαλύτερο.

Βγάζοντας έτσι ενδεχομένως την Ελλάδα μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά και ζει απ' τις κρίσεις του. Οχι μόνον σε εθνικό αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτή είναι σήμερα η πρόκληση της Ιστορίας, τα λοιπά είναι για όσους δεν ακούνε τη βοή των επερχομένων. Η ανάγκη σήμερα απαιτεί τη γενναιότητα της Αριστεράς που μπορεί να βγει μπροστά χωρίς να 'ναι φοβική ούτε με την υπόλοιπη Αριστερά ούτε με τον λαόν τον ίδιο.

Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, θα βρει τον δρόμο του ακόμα κι αν η Αριστερά εθελοτυφλήσει με τον τρόπο του Οιδίποδα...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

  • «Μαστίγιο και καρότο» στους Τούρκους από τον αμερικανό διπλωμάτη, που «χάιδεψε τα αυτιά» της Αγκυρας αλλά προειδοποίησε να μην θιγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα κληθεί εκ των πραγμάτων να παίξει έναν σημαντικότερο ρόλο στην Μέση Ανατολή διατύπωσε χτες Τετάρτη ο Χένρι Κίσιγκερ μιλώντας σε συνέδριο στην Πόλη.

Ο πολύπειρος αλλά και αμφιλεγόμενος διπλωμάτης υπογράμμισε ότι η σταδιακή αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ και το Αφγανιστάν αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην Τουρκία να αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό της ρόλο.

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει η Αγκυρα να μην θίξει τα ζωτικά συμφέρονα των Αμερικανών στην περιοχή, σημείωσε με νόημα ο Κίσιγκερ.

Το σχόλιο αυτό έρχεται σε μία περίοδο που η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τις κυπριακές έρευνες στην ΝΑ Μεσόγειο (σε συνεργασία με αμερικανική εταιρεία). Ταυτόχρονα οι Ερντογάν και Νταβούτογλου προωθούν σταθερά την εικόνα της Τουρκίας ως ηγέτιδας των ισλαμικών χωρών, λόγω της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, του δημοκρατικού καθεστώτος και της εγγύτητας με την Ευρώπη.

Τα προβλήματα ωστόσο δεν λείπουν, τόσο στα νότια σύνορα με τους Κούρδους και εσχάτως με το κύμα προσφύγων από τη Συρία, όσο και με το Ισραήλ, παραδοσιακό σύμμαχο των ΗΠΑ, λόγω της φονικής επέμβασης πέρυσι στο Mavi Marmara.

Ειδικά για το θέμα αυτό ο Κίσιγκερ τόνισε ότι η στάση και των δύο πλευρών είναι εσφαλμένη και απαιτείται μία διαφορετική θέση προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους.

Πηγή


Ο υπάλληλος της τρόικας που παριστάνει τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι ο λαός τον στηρίζει στις αλλαγές που κάνει.

Πλέον στα λεξικά η λέξη λαός ερμηνεύεται ως εξής: πέντε δέκα νταβαντζήδες παρέα με μεγαλοτραπεζίτες και τροϊκανούς.

Τα 10 εκατομμύρια που μένουν στην γερμανική αποικία που ονομάζεται Ελλάδα δεν τον στηρίζουν. Εξαιρούνται κάτι λαμόγια και κάτι ηλίθιοι. Οι οποίοι θα νομίζουν ότι...
το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί σοσιαλιστική πολιτική.

Ο Σαλαγιάννης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (ένα κόμμα που παριστάνει την κυβέρνηση) δήλωσε ότι εάν το άρθρο 37 του αφανονομοσχέδιου (νομοσχέδιο που αφανίζει ότι έχει απομείνει) αποτελεί κόκκινη γραμμή της τρόικας τότε θα το ψηφίσει.

Δηλαδή ο εκπρόσωπος του λαού (χα,χα,χα) ψηφίζει όχι με βάση τις κόκκινες γραμμές των ψηφοφόρων του αλλά με βάση τους κόκκινους εκβιασμούς της τρόικας.

Πλέον στα λεξικά η λέξη βουλευτής ερμηνεύεται ως εξής: Υπάλληλος της τρόικας και των τραπεζών ο οποίος όμως πληρώνεται από τον λαό.

Άλλος πηδά και άλλος πληρώνει…

Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία λόγω ασιτίας. Μετά την πρόσκληση των Αλβανών να πάμε να δουλέψουμε στην μεγάλη Αλβανία θα μας προσκαλέσουν σε γεύμα τα παιδιά του τρίτου κόσμου.

Εκτός από την Ελλάδα του Γιωργάκη και των προβάτων (ή καλύτερα συνενόχων) υπάρχει και η Ελλάδα των κατοίκων της. Οι οποίοι δυστυχούν κάθε μέρα και περισσότερο.

Αλλά η κυβέρνηση έχει αποτελεσματικούς τρόπους για να λύνει τα προβλήματα.

Είσαι συνταξιούχος και δεν σου φτάνει η σύνταξη; Στην μειώνουμε τόσο όσο χρειάζεται για να πεθάνεις από ασιτία. Ως νεκρός δεν θα έχεις τέτοια προβλήματα.

Είσαι μισθωτός, εργαζόμενος (ο ένας της οικογένειας) και δεν σου φτάνει ο μισθός; Δημιουργούμε μεγαλύτερη ύφεση να κλείσει η επιχείρηση και ως άνεργος πλέον δεν θα σε απασχολούν οι συνεχείς μειώσεις των μισθών.

Είσαι άνεργος και δεν έχεις καμιά ελπίδα; Ας ήσουν λαμόγιο να είχες στην άκρη κάποια εκατομμύρια. Τα λάθη πληρώνονται.

Εξάλλου έχεις χρόνο άνεργε μου. Και ο χρόνος είναι χρήμα όπως ξέρεις. Άρα αφού έχεις χρήμα γιατί φωνάζεις;

Άλλαξε γνώμη η ΓΣΕΕ και θα κάνει 48ωρη απεργία. Και μετά θα περιμένει το επόμενο αφανονομοσχέδιο για να κηρύξει νέα απεργία.

Η ΝΔ και το κόμμα του κωλοτούμπα δεν θα ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για το έκτρωμα του Μπένι.

Έτσι για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία στο ποιοι στηρίζουν ποιους. Άσχετα με τις επικοινωνιακές αρλούμπες.

Για την Ντόρα δεν το συζητάω. Φυσικά και θα στηρίξει οτιδήποτε εξαθλιώνει τους εργαζόμενους μισθοσυντήρητους. Με αυτό το όνειρο μεγάλωσε στην οικογένεια της.

Παντού στον κόσμο γίνονται διαδηλώσεις με αίτημα αλλαγής του συστήματος. Όλος ο πλανήτης συζητάει για συστημικό πρόβλημα. Και εδώ που γίνεται χαμός περιμένουμε από τα συστημικά κόμματα (και ιδίως τα δύο που έχουν την ευθύνη για την καταστροφή) να μας σώσουν.

Στηρίζω Γιωργάκη. Είναι ένας πολιτικός με όραμα. Ένας πολιτικός που απεχθάνεται το σύστημα που εκτρέφει τράπεζες αφήνοντας τους ανθρώπους να πεινάνε. Ένας πολιτικός που με μαεστρία διαπραγματεύεται υπέρ των συμφερόντων της χώρας. Ένας πολιτικός που δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία.

Ο Γιωργάκης είναι ένας άξιος πρωθυπουργός. Κάνει πάντα σοφές επιλογές. Έχει πάντα μαζί του το περίστροφο και το βάζει στο τραπέζι ή στο κεφάλι των δανειστών. Ανάμεσα στην εξαθλίωση του λαού για την σωτηρία του τραπεζικού συστήματος και την σωτηρία του λαού άσχετα από την ζημιά των τραπεζών διαλέγει πάντα το σωστό. Την σωτηρία του λαού.

Εντάξει, μην βαράτε. Διορθώνω…

Δεν στηρίζω Γιωργάκη. Είναι ένας πολιτικός με όραμα (μιας ανύπαρκτης Ελλάδας). Ένας πολιτικός που δουλεύει για το σύστημα που εκτρέφει τράπεζες αφήνοντας τους ανθρώπους να πεινάνε. Ένας πολιτικός που με μαεστρία διαπραγματεύεται υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών. Ένας πολιτικός που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεπουλήσει δημόσια περιουσία.

Ο Γιωργάκης είναι ένας ανάξιος πρωθυπουργός. Κάνει πάντα σοφές επιλογές (ακολουθώντας πιστά τις εντολές). Έχει πάντα μαζί του το νεροπίστολο και το βάζει στο τραπέζι ή στο κεφάλι των πολιτών. Ανάμεσα στην εξαθλίωση του λαού για την σωτηρία του τραπεζικού συστήματος και την σωτηρία του λαού άσχετα από την ζημιά των τραπεζών διαλέγει πάντα το σωστό. Την σωτηρία των τραπεζών.


Υποκριτές ακόμα κι όταν πέφτουν στον γκρεμό

Μια απ’ τα ίδια με «νέες» απειλές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών και όλα αυτά για λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας…

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές δείχνουν να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει αλλά μέχρι εκεί…

Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται ατολμία αλλά σίγουρα είναι υποκρισία.

Είχαμε τη Λούκα Κατσέλη, έχουμε τον Λ. Γρηγοράκο.

Απαντώντας στον Βενιζέλο να «ρίξουν την Κυβέρνηση» όποιοι βουλευτές διαφωνούν με την πολιτική της, είπε ότι δεν ήρθε στην Επιτροπή για να «ρίξει την Κυβέρνηση» αλλά για να κάνει κριτική (εκ του ασφαλούς για λίγη δημοσιότητα στην TV)…

Έτσι, θα πάρει την κασέτα από το κανάλι της Βουλής και θα την περιφέρει στις τηλεοράσεις της εκλογικής του περιφέρειας και θα λέει τα’ ριξα στην κυβέρνηση τους τα είπα έξω από τα δόντια…

Τι υποκρισία θεέ μου…Ακόμα κι όταν πέφτουν στον γκρεμό

Στην αρχή είπε ότι κάποιοι είναι «κλεισμένοι με ωτοασπίδες στα σπίτια τους» (γενικώς).

Μετά έγινε πιο σαφής: «Κάθε μέρα και ένα μέτρο, δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε αστάθεια και οι πολίτες σε απόγνωση;»

Στο σημείο αυτό και προς αποφυγή όποιας παρεξήγησης διευκρίνισε ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο…

Αλλά η κριτική, κριτική (τρομάρα του): «Είδα ότι όλοι οι εταίροι ήταν εναντίον του νομοσχεδίου. Όλοι κάνουν λάθος και εμείς τα λέμε καλά; Ακούω για έκτακτη ανάγκη… Κάποιοι είπαν για πόλεμο. Να ενημερωθεί τότε ο λαός και να τεθεί προ των ευθυνών του. Οι βουλευτές θα ενημερώσουν τον λαό; Δεν υπάρχει Κυβέρνηση να το κάνει;»

«Κανένας Έλληνας δε γελάει πια. Όλη η κοινωνία είναι σε κατάθλιψη. Δεν λειτουργεί τίποτα και δεν ευθύνονται γι΄ αυτό οι βουλευτές. Κάποιοι άλλοι ευθύνονται! Όλα είναι στο μηδέν και όλα σαπίζουν… Αν λειτουργεί σήμερα μια υπηρεσία πείτε μου ποια είναι αυτή και εγώ θα παραιτηθώ. Μα πως θα εφαρμόσουμε τα μέτρα όταν κανείς δε δουλεύει σε αυτό το κράτος; Έχουμε επιβαρύνει τη ζωή των πολιών σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείτε να φανταστείτε»…

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι η προθυμία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να λύσει (λες και είναι… συγκυβέρνηση) το πρόβλημα με την απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους.

Να ανοίξετε τον δρόμο για αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες…!!! (ώπα…) Υπάρχει μεγάλη διαφθορά στους Δήμους σε αυτόν τον τομέα. Έχετε την ευκαιρία να καταργήσετε τις διατάξεις που απαγορεύουν την αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες…

Αντικοινοβουλευτικός


Το παιδί μίλησε! Και στην μεγάλη ασχετοσύνη, έμπλεξε ζωντανούς και πεθαμένους, αλήθειες και ψέματα, ιστορικές ανακρίβειες και υπερβολές! Όλα ένα μείγμα. Η δουλειά του να γίνει… και κατά τα άλλα… “γαία πυρί μιχθήτω”

Ο κ. Σηφουνάκης, διέπρεψε κατ’ αρχήν ως διορισμένος Νομάρχης Λέσβου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ! Κατάφερε να αναστηλώσει, με χρήματα του κράτους, όλα τα εγκαταλελειμμένα ελαιοτριβεία της Λέσβου! Επέδειξε τις ειδικές γνώσεις του, ως αρχιτέκτων και με το παραπάνω! Πέραν τούτου ουδέν! Η Λέσβος και ειδικά η ακριτική και ξεχασμένη Λήμνος, δεν έχουν τίποτα για να θυμούνται τον πολύ κ. Σηφουνάκη!

Ελλείψει, όμως, πολιτικών αναστημάτων στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στον συγκεκριμένο νομό, τον επιστράτευσαν για υποψήφιο βουλευτή! Ο δρόμος ήταν ήδη στρωμένος! Άλλωστε οι υψηλές γνωριμίες του κ. Σηφουνάκη, τόσο στο ΠΑΣΟΚ, (ήταν προσωπικός φίλος και μέλος της… παρέας των υιών Παπανδρέου, Νίκου και του νυν Πρωθυπουργού) όσο και με ισχυρούς εκπροσώπους των ΜΜΕ, βοήθησαν ώστε να στηθεί σωστά η υποψηφιότητά του και να γραφεί η αγιογραφία του! Η εκλογή του, αφού ήταν προαποφασισμένη, ήταν εύκολη υπόθεση! Έκτοτε εκλέγεται ανελλειπώς στη Λέσβο, με εξαίρεση μια τετραετία που έμεινε σπίτι του!

Δεύτερος σταθμός στην πορεία του, ο καλός γάμος του, με την πρωτοθυγατέρα και σύμμαχο του πατέρα της, στο οικογενειακό μακελειό που έπληξε την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη!

Έτσι ο κ. Σηφουνάκης, εκτός από ισχυρός παράγων της πολιτικής ζωής του τόπου, έγινε και οικονομικά ανεξάρτητος! Εκεί που πραγματικά έδωσε τα ρέστα του και διακρίθηκε, αν μη τι άλλο, για τη μισαλλοδοξία του και για τα αντιθρησκευτικά συναισθήματά του, ήταν τα χρόνια της Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου!

Αφού βρήκε και κούρνιασε κάτω από το ράσο του Οικουμ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου που, ε κ ε ί ν η την εποχή, χτυπούσε ανελέητα και από παντού, τον μακαριστό Πρωθιεράρχη, μετεβλήθη ο κ. Σηφουνάκης σε Πατριαρχικό φερέφωνο και αισχρό υβριστή του Χριστοδούλου!

Και αυτό ο κ. Σηφουνάκης, δεν το έκανε, ένεκα του υπερβάλλοντος θρησκευτικού ζήλου του, αλλά γιατί βρήκε τρόπο και κερκόπορτα- την πατριαρχική πύλη- για να χτυπάει τον τότε Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!

Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο κ. Σηφουνάκης, που δεν ήξερε να κάνει το σημείο του Σταυρού- τουλάχιστον με την ίδια ευκολία που χόρευε ένα ζεϊμπέκικο- να έχει μετατραπεί σε εκπρόσωπο Τύπου του Φαναρίου, όχι μόνο να ανέχεται, αλλά και να επικροτεί αυτή τη συμπεριφορά!

Τα γεγονότα της εποχής εκείνης γνωστά! Ο Χριστόδουλος “τιμωρήθηκε” από τους διώκτες του… Με μια προκατασκευασμένη απόφαση το Φανάρι και με μια παράσταση που θύμιζε θέατρο σκιών, έθεσαν οι Φαναριώτες, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εκτός διπτύχων! Η τιμωρία αυτή στάθηκε μπούμερανγκ για τους διώκτες του Χριστοδούλου!

Μπορεί να στοίχισε και να τραυμάτισε “θανάσιμα”, το μεγάλο εκείνο θρησκευτικό ηγέτη, αλλά τον θρόνιασε για πάντα στη συνείδηση του ποιμνίου του και όλου του λαού μας- ώστε ακόμη και σήμερα 4 χρόνια από το θάνατό του, να είναι ζωντανός ανάμεσά μας, ώστε να τον φοβούνται οι λογής… Σηφουνάκηδες και να τον υβρίζουν ακόμη και νεκρό- τους δε διώκτες του και σταυρωτές του στην ευτέλεια και στην απαξίωση!

Έτσι ο κ. Σηφουνάκης, μη μπορώντας να διακριθεί με άλλον τρόπο, ως Αν. Υπουργός της πιο ποταπής και άχρηστης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ απ’ αυτό τον τόπο, ακολούθησε την προσφιλή μέθοδο των ύβρεων και των ανιστόρητων επιχειρημάτων! Είναι κι αυτό μια άποψη.. Την ακολούθησε επιτυχώς επί Σημίτη, και θεωρεί ότι μπορεί και τώρα να κάνει τα ίδια! Λησμονεί, όμως, ότι οι καιροί άλλαξαν!

Επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, για την ρηξικέλευθη, μνημειώδη και ιστορική εγκύκλιο που απέστειλε προς το ποίμνιό του και του λέγει το αυτονόητο: “όταν δεν έχετε, μην πληρώσετε αυτά που σας ζητούν”, ο πολύς κ. Σηφουνάκης, που δεν έχει τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα, επεδόθη σε ένα ακατάσχετο, σε πολλά σημεία ασύνταχτο, αλλά και ανορθόγραφο (η λέξη λ.χ. υπότροφος κακοποιήθηκε κατά τρόπο βάναυσο) υβρεολόγιο κατά του σοβαρού Μητροπολίτη Μεσογαίας, τον οποίο αποκαλεί χουντικό σταγονίδιο!

Όσοι διαφωνούν με τον κ. Σηφουνάκη είναι χουντικοί, ενώ αυτός και η κυβέρνησή του, που μας κυβερνούν χωρίς να έχουν “λευκή επιταγή”, για να κάνουν ό, τι θέλουν, ερήμην του λαού, είναι δημοκράτες με σφραγίδα και βούλα!

Αφορμή για το νέο παραλήρημα Σηφουνάκη, αποτέλεσε το ξέσπασμα ενός σοβαρού κληρικού από τη Λήμνο, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε αυτά που λέγει η πλειοψηφία του λαού μας, φανερά ή κατ’ ιδίαν!

Και τι το ήθελε ο δύσμοιρος ιερέας, που φυλάττει Θερμοπύλες στην ακριτική Λήμνο- ενώ ο κ. Σηφουνάκης, απλά… επισκέπτεται, συνήθως προεκλογικά τη Λήμνο! Και τι δεν άκουσε ο ταπεινός λευίτης? Μέχρι για διπλοθεσίτη τον κατηγόρησε, επειδή είναι και καθηγητής!

Αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία, ο μετέχων της νομοθετικής εξουσίας, που δίνει το δικαίωμα στον άνθρωπο να τα ασκεί και τα δύο! Βέβαια όλα αυτά η κατοχική κυβέρνηση στην οποία μετέχει ο κ. Σηφουνάκης θα τα καταργήσει!

Και εκτός των άλλων ανιστόρητων και αρκούντως ανησυχητικών, για τη νοημοσύνη του ανδρός, μας είπε ότι κακώς μισθοδοτείται από το κράτος ο κλήρος, αγνοώντας πάλι ότι η μισθοδοσία αυτή είναι επιστροφή των τροφίων της αγάπης και της μέριμνας της Εκκλησίας προς το κράτος, σε χρόνια δύσκολα! Τα χρωστάει το κράτος στην Εκκλησία…

Δεν της κάνει χάρη! Κι ύστερα, δεν ήξερε, δε ρώταγε; Τόσες ευρωπαϊκές χώρες, που πληρώνουν τον κλήρο, και οι οποίες δεν έχουν τους ίδιους δεσμούς αίματος, με την Εκκλησία, γιατί το κάνουν; Αναρωτήθηκε ποτέ ο κ. Σηφουνάκης; Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για τον ίδιο, που αφού δεν εξυπηρετούν το στόχο του και δεν οδηγούν στην ετυμηγορία του , είναι άχρηστες!

Να τον χαίρεται το Φανάρι… Κι ασφαλώς ο κ. Παπανδρέου! Ας θυμάται, πάντως, θα του χρειασθεί πολύ σύντομα, με κάτι τέτοια πολιτικά αναστήματα οδήγησαν τον τόπο, στο χείλος της καταστροφής και το λαό μας στην πείνα και στην εξαθλίωση!

Ο πολύ σημαντικός και λόγιος ποιμενάρχης του Πειραιά ο κ. Σεραφείμ, τόλμησε και έδωσε μια πολύ αποστομωτική απάντηση στον κ. Σηφουνάκη! Το αυτό έπραξε και ο εξίσου σημαντικός και πνευματικός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος. “Είναι δυνατόν, να μιλάς εσύ, που είσαι ένας από τους ενόχους, φέρατε τον τόπο σε αυτά τα χάλια;” Ρώτησε ο Μητροπολίτης Παύλος!

Ζητείται απάντηση! Όχι από τον κ. Σηφουνάκη! Αυτός τώρα, έχυσε τη χολή του, θα εξαφανισθεί πάλι για καιρό! Την απάντηση ας την δώσει το… ΦΑΝΑΡΙ, εκλεκτό τέκνο του οποίου τυγχάνει ο άθεος, κατά δήλωσή του, κ. Σηφουνάκης!

Μια συμβουλή, στους κατά καιρούς Σηφουνάκηδες! Μην ασχολείστε άλλο, με τον Χριστόδουλο! Εκείνον, τον έκρινε ο Θεός, η ιστορία και ο λαός! Και το κενό που άφησε πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο! Κάλλιο ασχολείστε με τους εαυτούς σας, ζητώντας το έλεος του Θεού, τον οποίο θυμάστε μόνον όταν πρόκειται να επιτεθείτε στην Εκκλησία Του!


Η Τουρκία συνεχίζει το μέχρι στιγμής τουλάχιστον ανώφελο παιχνίδι της…διασποράς ερευνητικών σκαφών! Μετά από την Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα επιχειρεί να παίξει το ίδιο παιχνίδι και στο Αιγαίο,μέχρι στιγμής πολύ μετρημένα και προσεκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε το ερευνητικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας Cubuklu (A-594) και πέρασε δίπλα από την νησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) στο Β.Αιγαίο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το συγκεκριμενο σκάφος, ωστόσο πηγές του ΥΕΘΑ διευκρίνησαν, ότι “δεν έχει γίνει καμία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας”.

Την ίδια ώρα η Τουρκία,χρησιμοποιεί το ιταλικό σκάφος Explora για εργασίες χαρτογράφησης των τουρκικών παραλιών στη περιοχή απέαντι από το Καστελόριζο. Οι ιταλοί είναι εξαιρετικά τυπικοί, όπως λένε από το ΥΕΘΑ και διόρθωσαν άμεσα στοιχεία Navtex όταν ζητήθηκε από την Αθήνα.

Παρόλα αυτά όλη αυτή η κινητικότητα προκαλεί επιφυλακή.Russia Today
13/10/2011
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο γνωστός για τις απόψεις του αντιευρωπαϊστής Βρετανός ευρωβουλευτής, κ. Nigel Farage, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, ο κ. Farage προειδοποιεί: "Το ενισχυμένο ταμείο οικονομικής στήριξης της Ευρωζώνης θα αποδειχθεί αναποτελεσματικό, σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις δύο χώρες, Ιταλία ή Ισπανία, οδηγηθεί σε μηχανισμό στήριξης, ενώ τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και την Πορτογαλία θα οδηγήσουν σε κοινωνικές εξεγέρσεις".

"Στην Ελλάδα και την Πορτογαλία επιβάλλονται σκληρά μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουμε πτωτική τάση στους δείκτες του αποπληθωρισμού, γεγονός που κατά τη γνώμη μου μάλλον θα οδηγήσει σε κοινωνικές εξεγέρσεις στην Ελλάδα και, ενδεχομένως, και στην Πορτογαλία", δήλωσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής στο RT. "Οι χειρισμοί μας είναι ηλίθιοι και πάρα πολύ επικίνδυνοι".

"Εάν η Ιταλία οδηγηθεί σε μηχανισμό στήριξης, θα χρειαστούν μερικά τρισεκατομμύρια για τη διάσωσή της", μας εξήγησε ο κ. Farage. "Και τι νόημα έχει μια απόπειρα διάσωσης αυτών των χωρών ούτως ή άλλως; Μήπως βοηθούν οι ανάλογοι μηχανισμοί στήριξης τους λαούς της Ελλάδας και της Πορτογαλίας; Και βέβαια όχι"!

"Αυτό που κάνουμε στην ουσία είναι να δανείζουμε χρήματα σ' αυτές τις χώρες για να τα δώσουν πίσω στις τράπεζες μας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη δεινή θέση αυτών των χωρών, αφού τις υπερχρέωσαν με παράλογα επιτόκια. Έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με κατάσταση παρανοϊκή. Αυτό χρειάζονται οι χώρες αυτές που είναι σήμερα παγιδευμένες μέσα σ' αυτήν την οικονομική φυλακή που λέγεται Ευρωζώνη είναι η υποτίμηση".

"Και είναι βέβαιο ότι στα πλαίσια των χειρισμών που έχει επιλέξει η ΕΕ, η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη", τόνισε ο κ. Farage.

"Εννέα μήνες τώρα ζητάω να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα Σχέδιο Β", μας είπε ο κ. Farage. "Mήπως γίνεται να συμπεριφερθούμε όπως ταιριάζει σε ενήλικες; Μήπως μπορούμε να ωριμάσουμε; Μήπως πρέπει να γίνουμε καλοί Ευρωπαίοι και να συνειδητοποιήσουμε ότι, όταν θα έλθει η αναπόφευκτη ελληνική χρεοκοπία, εάν δεν διαθέτουμε ένα σχέδιο Β, την πρώτη ημέρα δεν θα υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες, και τη δεύτερη ημέρα δεν θα υπάρχει ψωμί στους φούρνους; Μέχρι σήμερα δεν έχουν προνοήσει για το παραμικρό".

"Προσωπικά, πιστεύω ότι η επόμενη κίνηση θα ανήκει σε έμπειρους οικονομολόγους, οι οποίοι θα κληθούν να εκπονήσουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, αλλά και την Ιρλανδία, να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, να προβούν σε αναδιάρθρωση χρέους και να κόψουν νέο νόμισμα που θα είναι υποτιμημένο κατά 50, ίσως 60 %. Όπως μας έδειξε η περίπτωση της Ισλανδίας από το 2008, μερικές φορές είναι καλύτερο να αποδέχεσαι τα άσχημα νέα, να αναγνωρίζεις τη θέση σου και να κάνεις μια νέα αρχή. Αυτό ακριβώς πρέπει να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση".

Ο κ. Farage διακρίνει ένα πολύ σαφές κίνητρο πίσω από τις χειρισμούς της σημερινής ηγεσίας της ΕΕ που σκοπό έχουν την αναβολή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

"Έχουμε να κάνουμε με άτομα τα οποία έχουν βάλει ως στόχο τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Δεν τους ενδιαφέρει πόσα εκατομμύρια άτομα θα είναι παγιδευμένα στην παγίδα της ανεργίας, δεν τους νοιάζει για το τεράστιο κύμα ανθρώπινης δυστυχίας που προκαλούν. Το μόνο στο οποίο παραμένουν προσηλωμένοι είναι οι πολιτικοί τους στόχοι", μας εξήγησε ο κ. Farage. "Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε γίνει μάρτυρες όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και της πολιτικής αποτυχίας αυτού του εγχειρήματος".

"Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όλα όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στο σλοβακικό Κοινοβούλιο, αλλά και όσα συνέβησαν στη Φινλανδία στις αρχές του 2011, όταν ένα εντελώς νέο πολιτικό κόμμα πήρε το 20 % των ψήφων. Αν κοιτάξουμε, επιπλέον, τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης στην Ολλανδία, θα παρατηρήσουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διάσπαση στην Ευρώπη, ένα ρήγμα που εκτείνεται από το Βορρά μέχρι το Νότο της Ευρώπης. Στο βόρειο τμήμα, μάλιστα, είμαστε μάρτυρες μιας δημοκρατικής επανάστασης ενάντια στην όλη ιδέα του ευρώ, όπως και στην αντίληψη ότι άνθρωποι σαν τον κ. Barroso και τον φίλο μου τον κ. van Rompuy θα πρέπει να ηγούνται 500 εκατομμυρίων πολιτών. Εσάς σας φαίνεται αποδεκτό αυτό";

"Και όμως, υπάρχουν ακόμη κάποιοι, για τους οποίους η ιδέα της εισόδου σε μια ενωμένη Ευρώπη φαντάζει ακόμη ελκυστική. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η Σερβία, στην οποία χορηγήθηκε καθεστώς 'υποψήφιας χώρας' την Τετάρτη".

"Είναι τουλάχιστον παράλογο. Και για άλλη μια φορά, το επιδιώκει αυτό η πολιτική τάξη της Ευρώπης", κατέληξε ο κ. Farage. "Οι Σέρβοι πολιτικοί, φυσικά, θα γίνουν πολυεκατομμυριούχοι, εάν ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ. Επομένως η ιδέα είναι εξαιρετικά ελκυστική για αυτούς. Αλλά σκεφτείτε το εξής: Ακριβώς πριν από μια δεκαετία, βλέπαμε χιλιάδες Κροάτες και Σέρβους να αλληλοσκοτώνονται, για να μπορέσουν να γίνουν ξεχωριστές χώρες, και τώρα οι πολιτικοί και ηγέτες τους θέλουν να τις επανενώσουν, για να προκύψει και πάλι το ίδιο είδος πολιτικής ένωσης που υπήρχε όταν και οι δύο εντάσσονταν στη Γιουγκοσλαβία. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά";


Κλιμακώνονται οι αμφίδρομες οξείες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, όπως οι χθεσινές με πρωταγωνιστές τους κ.κ Πάγκαλο και Ραγκουση που χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις κατά βουλευτών του Πασοκ.

Αυτή η γενικευμένη σύρραξη που έχει ξεσπάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα ενός κόμματος που (υποτίθεται ότι) κυβερνά τον τόπο,

Και αποκαλύπτει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι παντελώς απομονωμένη.Όχι μόνο για την κοινωνία, που δεν αντέχει άλλο την καθημερινή οικονομική αφαίμαξη και την προσβολή της αξιοπρέπειας που υφίσταται.

Αλλά και από την ίδια την Κ.Ο του Πασοκ, που διαπιστώνει τώρα, με αρκετή καθυστέρηση, ότι η πολιτική της ύφεσης και της φτώχειας που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου είναι καταστροφική για τους πολίτες.

Είναι προφανές ότι το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους βουλευτές του Πασοκ βαθαίνει επικίνδυνα για τον κ.Παπανδρέου και την κυβέρνησή του και ότι ο εμφύλιος που σοβεί θα επιταχύνει με ραγδαίους ρυθμούς τις πολιτικές εξελίξεις.

Είναι σαφές, άλλωστε, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, αφού δεν είναι σε θέση να προωθήσει αποτελεσματικά την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων μετά οποία θα μπορούσαν επιτευχθούν τουλάχιστον κάποιοι στόχοι για την οικονομία, αλλά ακόμα και να διεκπεραιώσει την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Δεν διαθέτει κανένα πολιτικό στίγμα, αλλά και καμία πολιτική στήριξη, προκειμένου να διαχειριστεί από δω και πέρα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα.

Κατά συνέπεια, είναι απλώς θέμα χρόνου να επέλθει το πολιτικό τέλος για την κυβέρνηση. Ελπίζουμε μόνο τότε να μην είναι πολύ αργά για τον τόπο.


ΕΤ

Οι Κορδελιέρες των Άνδεων...

Τα γιαουρτώματα, κλπ, σε βάρος των πολιτικών συνεχίζονται.

Και οι διαμαρτυρίες εκ μέρους τους επίσης. Που βέβαια ακομπανιάρονται από τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα. Οι οποίοι και τα οποία μιλούν για υβριστική συμπεριφορά σε βάρος της αξιοπρέπειας των πολιτικών.

Και μπαίνει το ερώτημα:

Άραγε αυτοί που μιλούν για ύβρεις και αξιοπρέπεια, έχουν καλοσκεφτεί για ποια πράγματα μιλούν; Και ποιοι, σε τελική ανάλυση, υβρίζουν ποιους; Και προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά τους και μάλιστα με τον πιο χυδαίο τρόπο!

Και, βέβαια, όχι περιστασιακά, αλλά επί μονίμου βάσεως. Έτσι που θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το ισχύον πολιτικό καθεστώς-και ιδιαίτερα το σημερινό- συνιστά βαρύτατη και καταθλιπτική ύβρη σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού και όλων των άλλων ιερών και οσίων, στα οποία ο λαός πιστεύει.

Και συμβαίνει αυτό, γιατί οι πολιτικοί και τα φερέφωνά τους έχουν επιβάλει την αυθαίρετη γνώμη ότι μόνο οι πολιτικοί και το συνάφι τους και τα πάσης φύσεως ανήθικα ηθικά τους υποστυλώματα έχουν αξιοπρέπεια. Και όχι βέβαια ο λαός.

Έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν σε βάρος του ο, τι τους καπνίσει:
Να τον κλέβουν, να τον ληστεύουν, να τον εξαπατούν, να τον αδικούν, να τον εκβιάζουν και να τον λεηλατούν, μέχρις ολοσχερούς εξοντώσεως.

Και βέβαια να τον ξυλοφορτώνουν και να τον κακοποιούν, αν τολμήσει να φωνάζει για το δίκιο του. Και να τον οδηγούν, εν ονόματι των κλεφτονόμων και ληστονόμων και στα δικαστήρια τους. Όπου υφίσταται τις συνέπειες της άδικης νομιμότητας.

Ο αξιότιμος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, για παράδειγμα, δεν είχε καμιά νομική συνέπεια για το σαφάρι και το όργιο της βαρβαρότητας και της κτηνωδίας των ΜΑΤ σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού. Ενώ, όπως ειπώθηκε, κάποια φοιτήτρια καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση, επειδή, μέσα στη δίνη της ιερής αγανάκτησής της, τον περιέλουσε με το περιεχόμενο ενός αυγού.

Γιατί, προφανώς, σύμφωνα με την αλλοπρόσαλλη νομιμότητα, ο αξιότιμος υπουργός ΠΡΟ. ΠΟ, έχει αξιοπρέπεια, ενώ οι χιλιάδες του λαού, που υφίστανται την καταλήστευση και την κακοποίηση, δεν έχουν.

Ενώ η πραγματικότητα φωνάζει ότι την αξιοπρέπειά τους οι πολιτικοί την καταρράκωσαν αυτοί οι ίδιοι. Και το πέτυχαν αυτό, καταρρακώνοντας και χλευάζοντας όλες τις αξίες και τους θεσμούς (πατρίδα, έθνος, δημοκρατία, σοσιαλισμό, δικαιοσύνη, ελευθερία, παιδεία, οικογένεια, κλπ, κλπ). Και μάλιστα σε εξοργιστικό βαθμό.

Φθάνοντας, τώρα τελευταία, στο «άκρον άωτον» της πολιτικής αφροσύνης και παραφροσύνης και αναξιοπρέπειας με το να νομοθετούν τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι για την ακίνητη περιουσία. Ενεργώντας, έτσι, ως λήσταρχοι και εκβιαστές του χειρίστου είδους. Και μάλιστα σε βάρος της φτωχολογιάς!…

Και δείχνουν με τον όλο βίο τους και την πολιτεία τους ότι δεν νοιάζονται και δεν ντρέπονται καθόλου για το όργιο αυτό της πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά πολιτικής και εθνικής αναξιοπρέπειας.

Και λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι πέρα και πάνω απ’ τους δικούς τους άφρονες και ληστρικούς νόμους υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι. Οι οποίοι εκμηδενίζουν και απαξιώνουν αυτούς, που εκμηδενίζουν και απαξιώνουν τον άνθρωπο και όλα τα ιερά και τα όσια, που πιστεύει και σέβεται…

Για να επαληθεύεται, έτσι, ο Καντ, που λέει ότι “δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, επειδή τους ποδοπατούν, αυτοί, που κατέστησαν τους εαυτούς τους σκουλήκια” ….

Ο λαός όμως δεν ανέχεται την ύβρη της σκουληκοποίησης, που με τους δολοφονικούς τους νόμους επιβάλλουν σε βάρος του. Και ντρέπεται για τη βάναυση (σε προσωπικό, οικογενειακό, οικονομικό, εθνικό, κλπ. επίπεδο) αναξιοπρέπεια, στην οποία ολοένα και περισσότερο τον καταδικάζουν και τον βουλιάζουν.

Και επειδή δεν μπορεί να αντέξει τη μπόχα της δολοφονικής επιδρομής και καταδρομής εναντίον του, αντιδρά. Και -ω του παραδόξου θαύματος-με τα πιο ανώδυνα μέσα. Ενώ η λογική και το Σύνταγμα ακόμη φωνάζουν ότι θα μπορούσε να αντιδράσει περισσότερο δυναμικά και αποφασιστικά.

Κι όμως αυτή την απροκάλυπτη πραγματικότητα, έχουν το απύθμενο θράσος να τη διαστρέφουν και να την αντιστρέφουν. Και να κατηγορούν τους ανθρώπους του λαού για τις αντιδράσεις του.

Όταν με τα έργα και τις ημέρες τους έχουν κάμει τα μάτια του να θολώσουν από απελπισία κι αγανάκτηση. Επειδή, ακριβώς μέσα στα δικά τους μάτια υπάρχουν ολόκληρα δοκάρια αδικίας και αναξιοπρέπειας, μεγαλύτερα κι απ’ τις Κορδιλιέρες των Άνδεων.

Και, βέβαια, η διαστροφή και αντιστροφή αυτή της πραγματικότητας επιβάλλεται πάντοτε σύμφωνα με το πνεύμα των άδικων νόμων και της ανήθικης ηθικής των κοτζαμπάσηδων και των αφεντάδων. Που μπορεί ν’ αλλάζουν, κατά καιρούς, ονόματα, αλλά ποτέ τη ληστρική τους νοοτροπία και συμπεριφορά.

Τη νοοτροπία και συμπεριφορά των αιώνιων φαρισαίων…

π. Ηλίας

H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.

Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα.

Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα.

Η Ελληνική Δημοκρατία προφανέστατα έχει ήδη καταλυθεί από την κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως είναι ραγδαίες, αφού πάρθηκε η απόφαση για την έλευση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής. Με απλά λόγια, πέφτουν τα προσωπεία και το πολίτευμα διαταράσσεται και μεταβάλλεται σε χούντα με την βοήθεια των Ευρωπαίων «εταίρων» μας.

Μία ταξιαρχία της ευρωχωροφυλακής EGF εγκαταστάθηκε στην Λάρισα
(από Κλασσικοπερίπτωση)

Περιμένουμε τις αντιδράσεις τόσο των κομμάτων, όσο -κυρίως- της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα των Δυνάμεων Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας, αφού έχουμε ένοπλες δυνάμεις εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου κήρυξε τον πόλεμο στους Έλληνες, και τώρα φέρνει και τον... στρατό του!!!

Απ΄ότι φαίνεται επαληθεύεται η πληροφορία που είχαμε απο το πρωί, ότι δηλαδή τις δύο τελευταίες ημέρες πέρασε μέσω Ηγουμενίτσας μια ταξιαρχία της γνωστής EUROGENDFOR ή European Gendarmerie Force.

Συγκεκριμένα όπως μας ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι της Ηγουμενίτσας αλλά και της Λάρισας πλήθος ανδρών με πολιτικά που κρατούσαν βαλίτσες με το σήμα της EGF καθώς επίσης και πολλές νταλίκες με μηχανοκίνητα (κάτι σαν τις "αύρες" που χρησιμοποιούσε παλαιότερα η δική μας αστυνομία) βγήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνθηκαν στην Λάρισα όπου και εγκαταστάσθηκαν.

Αν όλα αυτά που ακούγονται πλέον και απο ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι αλήθεια, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι Ευρωπαίοι "προστάτες" μας και η ντόπιοι εντολοδόχοι τους έχουν πανικοβληθεί μιας και βλέπουν τον ελληνικό λαό να είναι έτοιμος για εξέγερση.

Η στρατοπέδευση στην χώρα μας μιας ταξιαρχίας "ξυρισμένων κεφαλιών" Γερμανικής και Ολλανδικής κυρίως καταγωγής, σημαίνει ότι η καταρρέουσα κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε ακόμα και αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Μεταξάς τον Οκτώβριο του 1940.

Όλα δείχνουν πως ή επόμενη Δευτέρα που καθορίστηκε, γύρευε να δείς απο ποιούς και γιατί, σαν ημέρα εξέγερσης των απανταχού "αγανακτισμένων", είναι εκείνη στην οποία ίσως να δούμε τα ξυρισμένα κεφάλια των κατακτητών να στέκονται δίπλα στα δικά μας τάγματα ασφαλείας.

Αυτό πάντως που έχει σημασία είναι ότι το καθεστώς νοιώθει πως κολοβώθηκαν οι μέρες του και κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει στην εξουσία , όχι ασφαλώς επειδή το θέλει αλλά επειδή έτσι το διέταξαν τα αφεντικά του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι προδότες της πατρίδας μας, θά 'θελαν να μπούν σε ένα αεροπλάνο και να πάνε σε ασφαλή μέρη όπου θα χαρούν ανενόχλητοι τα κλοπιμαία και την αμοιβή της προδοσίας.

Τα αφεντικά τους όμως δεν έχουν την ίδια γνώμη.

Τους λένε "σε πληρώσαμε να κάνεις μια δουλειά και θα την αποτελειώσεις, μετά κάνε ότι θέλεις".

Έτοιμος λοιπόν ο Παπανδρέου να χτυπήσει τον λαό και με εισαγόμενους φασίστες, έτοιμος και ο επόμενος εργολάβος ο οποίος δήθεν θα επαναδιαπραγματευθεί το χρέος και το μνημόνιο, με ή χωρίς την συναίνεση του λαού.

Αν σήμερα σκύψουμε το κεφάλι και φοβηθούμε μερικούς ξυρισμένους γορίλες της νέας Γκεστάπο που θα στέκονται δίπλα στα φασιστοειδή καραγκιοζάκια με τα άσπρα κράνη, τότε καλύτερα να πάμε και να ανοίξουμε απο τώρα τον λάκκο μας.

Ο Οκτώβριος του 40 έβγαλε λεβέντες και παλληκάρια που πάλεψαν για την πατρίδα και νίκησαν. Στο χέρι μας είναι και ο Οκτώβριος του 2011 να βγάλει την πατρίδα μας έξω απο τον βόθρο που μας έριξαν όλα τα προηγούμενα γιουσουφάκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι Ευρωπαϊκοί λαοί και το κεφάλαιο,ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους, έχουν τα μάτια τους στραμένα στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό.Οι μέν περιμένουν να δούν ηρωικές πράξεις αντίστασης και αληθινού πατριωτισμού για να ξεσηκωθούν και οι δε αγωνιούν να διαπιστώσουν αν θα πετύχει η νέα επιχείρηση "σοκ και δέος" που έχουν στήσει εναντίον της χώρας μας.

Σαν χθές διώξαμε τον Όθωνα και όλο το Βαυαρικό σκυλολόϊ που μας είχαν φορτώσει οι προστάτιδες δυνάμεις δηλαδή εκείνες που τον καιρό του εθνικού ξεσηκωμού χειροκροτούσαν τον καγκελάριο Κλέμενς Φον Μέτερνιχ όταν τους έλεγε πως:
«Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Ελληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριβεί».

Είναι αυτοί που και τότε και σήμερα ήθελαν και θέλουν να καταπνίξουν την εξέγερση των "ραγιάδων τρομοκρατών".

Ήλθε η στιγμή να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι εχουμε "κότσια" σαν και κείνα του Μακρυγιάννη, του Παππουλάκου και των άλλων μαρτύρων και αγωνιστών προγόνων μας.
Ήλθε η ώρα να δείξουμε την έξοδο σε όλα τα ντόπια και ξένα κοπρόσκυλα που γυρίζουν δρυλίζοντας τριγύρω μας.

Έφτασε η μέρα να μάθουμε να περπατάμε όρθιοι και με το κεφάλι ψηλά.

Αν θέλουν να πάρουν πίσω όσα δήθεν μας έδωσαν ( διότι και αυτό είναι μέγα ψέμα) να πάνε να τα πάρουν απο τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Σημίτη και αν δεν μπορούν απο δαύτους, ας πάνε τότε στον διάβολο που είναι και ο αφέντης τους να του ζητήσουν τα μεροκάματα.

Η Ελλάδα ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στους Έλληνες οι οποίοι είχαν, έχουν και θα έχουν αφεντικό μονάχα τον Χριστό.

Πληροφορίες και από "Κλασσικοπερίπτωση"

ΥΓ: Τελευταίες πληροφορίες μας από την Αθήνα, αναφέρουν πως αρκετά λεωφορεία του Ελληνικού Στρατού, χωρίς διακριτικά έχουν σταθμεύσει κάπου στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ υπάρχει πλήθος 500 περίπου ανθρώπων με πολιτικά στα λεωφορεία αυτά

Είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς θετικές προοπτικές, όσον αφορά το μέλλον μίας χώρας, στην οποία η κυβέρνηση ενοχοποιεί τους Πολίτες της για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, προσπαθώντας να τους επιρρίψει όλες τις ευθύνες της χρεοκοπίας, ενώ όλοι οι Πολίτες κατηγορούν την κυβέρνηση, σύσσωμη την Πολιτική καλύτερα, διαδηλώνοντας καθημερινά στους δρόμους με συνθήματα όπως: κλέφτες και απατεώνες.

*****************************
Πιστεύω ότι ένας λαός δεν πρέπει να εκτιμά τίποτα περισσότερο από την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της ύπαρξης του – ότι η ντροπή μίας δειλής υποταγής δεν ξεπλένεται με τίποτα…Δηλώνω ότι θεωρώ την ψεύτικη σωφροσύνη, η οποία αποσκοπεί στην αποφυγή του κινδύνου, ως το πλέον επικίνδυνο αποτέλεσμα του φόβου.

Ο κίνδυνος πρέπει να αντιμετωπίζεται με θάρρος, με ήρεμη και σταθερή απόφαση, καθώς επίσης με καθαρή συνείδηση. Ένα έθνος δεν μπορεί να εξαγοράσει την ελευθερία του από τις ξένες δυνάμεις, με τεχνάσματα και στρατηγήματα – αλλά μόνο εάν ριχτεί άφοβα στη μάχη, θυσιάζοντας χίλιες ζωές για ένα πολλαπλό κέρδος ζωής” (CarlvonClausewitz).

Όπως φαίνεται, η τεράστια κρίση χρέους και δανεισμού της Δύσης (ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν τόσα συσσωρεμένα δημόσια χρέη σε καιρό ειρήνης), η οποία ξεκίνησε από τις Η.Π.Α., μεταφέρθηκε αμέσως μετά στην Ελλάδα και «διείσδυσε», έντεχνα εκ μέρους της υπερδύναμης, στην Ευρωζώνη (με τη βοήθεια του Ελληνικού Δούρειου Ίππου, καθώς επίσης του ΔΝΤ), θα αποδειχθεί πιθανότατα μεγαλύτερη από κάθε άλλη προηγούμενη (ακόμη και από τη Μεγάλη Ύφεση του 1930).

Περαιτέρω, εάν δεν διασωθεί γρήγορα η Ελλάδα, χωρίς να χρεοκοπήσει επίσημα βέβαια, τότε η κρίση θα επεκταθεί από την περιφέρεια (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Βέλγιο κλπ.), στον πυρήνα της Ευρωζώνης – κατ’ αρχήν στη Γαλλία και μετά στη Γερμανία. Παράλληλα, θα «επιστρέψει» δριμύτερη στις Η.Π.Α. (ευρίσκεται ήδη «καθ’ οδόν»), όπου η διαφαινόμενη συνεργασία των εργατικών συνδικάτων με τις ισχυρές μειονότητες (ισπανόφωνους κλπ.), θα δημιουργήσει τεράστιες κοινωνικές αναταραχές – εν πρώτοις εναντίον της Wall Street (με μεγάλες πιθανότητες «μετανάστευσης των κεφαλαίων στην Ασία, καθώς επίσης διάλυσης της αμερικανικής «ομοσπονδίας»).

Τα πιθανά αυτά γεγονότα θα δημιουργήσουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα στην υπό διάλυση Ευρωζώνη (εάν δεν έχει «αποσυντεθεί» μέχρι τότε), ενώ τόσο στη Γαλλία, όσο και στη Γερμανία θα «εκκολαφθούν» αντίστοιχες με τις Η.Π.Α. εξεγέρσεις των εργατικών συνδικάτων - σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές μειονότητες και εναντίον του χρηματοπιστωτικού συστήματος (πιθανόν με την παράλληλη δημιουργία «αντίρροπων δυνάμεων», όπως είναι για παράδειγμα τα φασιστικά και εθνικοσοσιαλιστικά «κινήματα»).

Ταυτόχρονα, θα ενταθεί η λαθρομετανάστευση από τις «πύλες» της ΕΕ (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία), αφού έχουν προηγηθεί οι εξεγέρσεις των πεινασμένων (άρθρο μας), με τελικό σημείο προορισμού την πλούσια Βόρεια Ευρώπη – παράλληλα με τη νόμιμη μετανάστευση των πολιτών της Α. Ευρώπης, οι οποίοι ήδη ευρίσκονται στα πρόθυρα της απόγνωσης, καθώς επίσης των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Σε τελική ανάλυση λοιπόν, εάν δεν διασωθεί άμεσα η Ελλάδα, καθώς επίσης εάν δεν επικρατήσει η ενότητα («αλληλεγγύη» κρατών και Ενώσεων), ολόκληρη η Δύση θα κινδυνεύσει να βυθιστεί στο χάος και στην καταστροφή, το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά, ενώ όλα τα κράτη θα αναγκασθούν να επιστέψουν στα εθνικά τους σύνορα και νομίσματα – σε έναν επώδυνο «προστατευτισμό» δηλαδή, αντίστοιχο με αυτόν της εποχής του ’30, ο οποίος οδήγησε τον πλανήτη μας στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Φυσικά ευχόμαστε να διαψευσθούμε εντελώς και να σταματήσει η Δύση τα μοιραία, θανατηφόρα λάθη της - να βρεθεί δηλαδή έγκαιρα η σωστή λύση για το κλιμακούμενο Ελληνικό πρόβλημα, χωρίς να μεταλλαχθεί η χώρα μας σε προτεκτοράτο, να αντιμετωπισθεί η δυτική κρίση χρέους και δανεισμού, να μην καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά να «ρυθμιστεί» σωστά, να δρομολογηθεί η δημοσιονομική ένωση της Ευρωζώνης, να αντιστραφεί η πορεία παρακμής των Η.Π.Α., να μη μεσολαβήσουν απολυταρχικά καθεστώτα, καθώς επίσης να αποφευχθεί ο παγκόσμιος προστατευτισμός, έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά στις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος.

Ολοκληρώνοντας, δεν επιθυμούμε με τα παραπάνω να ισχυρισθούμε ότι, η χώρα μας αξίζει να διασωθεί - ειδικά όταν οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού συνεχίζουν να αυξάνονται. Επίσης όχι πως τελικά θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία – πόσο μάλλον όταν η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα την τοποθετεί εντός του Μαρτίου του 2012, όταν δηλαδή η χώρα μας θα πρέπει να αποπληρώσει πολλά μαζί ληξιπρόθεσμα ομόλογα.

Όσον αφορά την εναπομένουσα πλέον λύση μας (τονίζουμε ξανά ότι δεν τις αξίζουμε, με βασικό κριτήριο την παιδεία μας), θεωρούμε ότι δεν είναι άλλη από τη στάση πληρωμών, εντός φυσικά της Ευρωζώνης - την οποία θα ακολουθούσε η διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές, με στόχο τη μείωση του επιτοκίου μας στο 1,5%, καθώς επίσης την αποπληρωμή όλου του χρέους, σε 40 τουλάχιστον ισόποσες ετήσιες δόσεις, κατά το παράδειγμα της Γερμανίας του 1953 – ή δυνατόν με την προσέλκυση ευρωπαϊκών παραγωγικών επενδύσεων και με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Συνέντευξη (σε εκπομπή της τηλεόρασης τον Ιούνιο του 2011), σε πέντε μικρά βίντεο, σχετικά με τη χρεοκοπία, με τις τράπεζες, με το ΔΝΤ, με την Ευρωζώνη, με το δημόσιο χρέος, με τις ευθύνες των κυβερνήσεων, με την παγίδα της διαγραφής χρεών, με τη Γερμανία, με τη στάση πληρωμών, με τη δραχμή και, τέλος, με τη φοροδιαφυγή των πολυεθνικών. Για κάθε ένα πρέπει να «πατηθεί» ο κόκκινος σύνδεσμος, ο οποίος εμπεριέχεται στον τίτλο (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ κλπ.)

Γενικά περί χρεοκοπίας, πρόσφατες χρεοκοπίες κρατών, τα στοιχήματα των κερδοσκόπων και τα βασικά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας

Ποιοι τομείς της οικονομίας θα επηρεασθούν από μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, η τραπεζική κρίση, οι εισαγωγικές επιχειρήσεις, η ακίνητη περιουσία, η διεθνής εμπειρία της Αργεντινής, οι διαφορές μας, η ανάπτυξη μετά τη χρεοκοπία, ο σημερινός σκοτεινός ρόλος του ΔΝΤ και διάφορες λεπτομέρειες

Μέτρα αποφυγής της χρεοκοπίας, δείκτες χρεοκοπίας, τα προβλήματα διαφόρων κρατών της Ευρωζώνης (Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία), τα τεράστια πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα τραπεζικά συγκοινωνούντα δοχεία, το χρέος και οι κυβερνήσεις μας

Πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία σήμερα, πληρώνοντας όλα τα χρέη μας, γιατί θα έπρεπε να μας βοηθήσει η ΕΕ με ένα σχέδιο Μάρσαλ, τα προβλήματα από την είσοδο μας στην Ευρωζώνη, η έξοδος από το κοινό νόμισμα και το έγκλημα της επιστροφής στη δραχμή (εάν δεν συνοδεύεται από διαγραφή του 90% των χρεών).

Η παγίδα της διαγραφής χρέους, ελεγχόμενη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, τα κλαμπ του Λονδίνου και του Παρισιού, η τεράστια «φοροδιαφυγή» των πολυεθνικών και η θυματοποίηση των Ελλήνων.
Αν δεν σωθεί ο Ελληνισμός, δεν θέλω να σωθώ!

Tου netakias

Εχετε αναρωτηθεί, γιατί θα έπρεπε να σωθούμε; Γιατι αξίζει να σωθεί η Ελλάδα;

Τα τζιπ, τα αρχαία, τα σπίτια, οι πισίνες;

Τον ωχαδερφισμό μας, τον αλληλοσπαραγμό, την ακαταστασία μας;

Ολα τα παραπάνω θα συνεχίσουν να υπάρχουν κι όταν θα μας έχουν αντικαταστήσει με τους Παπανδρέλληνες.

Μήπως αυτά, δεν αξίζουν τόσο, ώστε να υπάρχει λόγος για να αναχαιτίσουμε το Ιστορικό μας τέλος;

Ο πάσχων από οξεία χρόνια λογοδιάρροια Υπουργός Οικονομικών είπε :

«Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε δημοκρατικά ούτε μέσα από τις εκλογές, η οποία να είναι αξιόπιστη». Και για να το δικαιολογήσει αυτό συμπλήρωσε πως «Πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν δημοκρατικά το αδιέξοδο. Αυτό είναι το πρόβλημα αυτό είναι το δράμα».

Δηλαδή μας απειλεί με την …. δημοκρατία;

Όταν λέει αυτά ένας Ακαδημαϊκός με Ελληνικό διαβατήριο, στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, στην χώρα που υπερέβη την αναγκαιότητα και την χρήση κι έβαλε ως προτεραιότητα την σχέση των Ανθρώπων, που έβαλε το πολίτη πάνω από βασιλιάδες, είναι το λιγότερο εμετικό να εκστομίζονται τέτοιες ιδεοληψίες στην, έστω κουτσουρεμένη, Βουλή των Ελλήνων.

Πείτε ό,τι θέλετε για την ποιότητα και την λειτουργία της δημοκρατίας, ελλιπής, κουτσή, στραβή μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε καλύτερη, ο Βενιζέλος την καταργεί!

Για έναν Ελληνα δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα η Σωτηρία του Χρήματος. Δεν μπορούμε καν να βάλουμε στην Πλάστιγγα το “Δημοκρατία ή Οικονομία” και μάλιστα από έναν Συνταγματολόγο!

Η πείνα του σώματος αντιμετωπίζεται, 400 χρόνια ήταν αυτά, η πείνα της ψυχής όμως για τον Ελληνα συνιστά γενοκτονία.

Οπως έγραφα και παλαιότερα:

“Σαν Ελληνας πάντα θεωρώ ότι αυτό που μας χωρίζει από άλλους λαούς είναι το φιλότιμο. Δηλαδή το αίσθημα δικαίου που νοιώθουμε ότι είναι υπεράνω, από οτιδήποτε άλλο στην ζωή μας. Το να μην δώσουμε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο μας, είτε με την συμπεριφορά μας, είτε με τις πράξεις μας, να θίξει την Τιμή μας. Οχι για την τυπολατρία, αλλά γιατί θα “χάσουμε τον ύπνο μας” (“ουκ εά με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον”), κοιτάξτε τον αριθμό αυτοκτονιών και θα βρείτε το φιλότιμο.

Οχι την Τιμή όπως την εννοούν κι άλλοι λαοί, όπως οι Ιάπωνες (χαρακίρι), ή οι Αλβανοί (βεντέτες), που πλησιάζουν μεν το φιλότιμο, αλλά δεν φτάνει στην ουσία της έννοιας, που είναι το αυτό που έλεγε ο Αριστοτέλης “φυσικό” δίκαιο. Το κοινό δίκαιο που πάει πέρα από το θετικό δίκαιο (νομοθεσία). Ο εσωτερικός μας αλάθητος δικαστής που ξέρει πάντα το αν πράξαμε κάτι νόμιμο μεν, αλλά ανήθικο δε, οι Ερινύες μας.

Αυτό που οι απόφοιτοι των Κολλέγιων θα θεωρούσαν ως ορθολογική επιλογή, το φιλότιμο την βάζει σε δεύτερη μοίρα.”

Αν κάτι αξίζει να σωθεί από την Ελλάδα, είναι η Ελληνικότητα.

Το “χαμόγελο στα χείλη”, η θετική πρόταση ζωής που νικάει τον θάνατο, ”θανάτωι, θάνατο πατήσας”, δεν ζούμε για να πεθάνουμε, πεθαίνουμε για να ζήσουμε κάθε μας λεπτό, το ήλιο, την θάλασσα τους φίλους και τέλος την δημοκρατία που είναι ενσταλαγμένη στο πνεύμα μας και μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η άλλη πρόταση τρόπου ζωής.

Αλλιώς θα σώσουμε το χρηματιστήριο και θα σκοτώσουμε την Ελλάδα.

Ο ΓΑΠ κι η συν-μωρία του δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα, γιατί δεν έχουν και σκοπό να την σώσουν, μέσα στην πολυπολιτισμική παραφρωσύνη τους. Οπώς έλεγε κι ο παππούς του ο “Γέρος” ο λαός δεν κάνει επιλογή τυράννων, αρνείται την τυρρανία.

Οι Ελληνες πρέπει να επιστρέψουν, γιατί οι φιλέλληνες θα μας καταστρέψουν.


ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και μαζί και η ΓΣΕΒΕΕ κατήγγειλαν χθες στη Βουλή παρεμβάσεις επιχειρηματικών και εξωθεσμικών κύκλων προς την τρόικα, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Επιτέλους, έπρεπε να διαλυθούν τα πάντα για να ξυπνήσουν τα συνδικάτα και να καταδικάσουν το σχέδιο της κυβέρνησης για «κολεγιά» με τους νταβατζήδες και τα μεγάλα συμφέροντα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έστω και αργά τα έβαλαν με το ΠΑΣΟΚ καθώς βλέπουν ότι δεν έχει τέλος η ασυδοσία της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών που βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Ουσιαστικά είπαν ότι κάποιοι επιχειρηματίες πηγαίνουν στην τρόικα και ζητούν να επιβάλει στην κυβέρνηση μείωση του κατώτατου μισθού, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ευέλικτες μορφές εργασίας με δουλειά για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα και 300 ευρώ μισθό κ.λπ.

Υποστήριξαν επίσης ότι η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο προκειμένου οι επιχειρηματίες να επιβάλουν σε όλη την Ευρώπη εργασιακό και μισθολογικό μεσαίωνα.

Είναι ακριβώς όσα λέγαμε και γράφαμε από πέρυσι όταν η κυβέρνηση χωρίς καμιά διάθεση για διαπραγμάτευση υπέκυπτε στις περίεργες πολλές φορές απαιτήσεις της τρόικας. Τώρα αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου περίεργες. Είναι κατασκευασμένες από τους εργοδότες που θέλουν φθηνότερους εργαζόμενους και περισσότερο υποτακτικούς.

Στη διάρκεια της ακρόασής τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων υποστήριξαν πως οι εν λόγω παρεμβάσεις, αντανακλώνται στις αξιώσεις και τα mail της τρόικας, τα οποία ενσωματώνονται, όπως υποστήριξαν, στο άρθρο 37 του σχεδίου νόμου.

«Είναι ομολογημένη η διάθεσή τους: Πάνε και καταδίδουν τη χώρα και ζητάνε πράγματα που δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική. Κάποιοι απ’ αυτούς, είναι εν πολλοίς κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, με εξαγόμενο προϊόν αμφίβολης ποιότητας», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος παρατήρησε ότι η συζήτηση γίνεται για το επόμενο νομοσχέδιο «που θα καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις», αφού «το παρόν, είναι ήδη ψηφισμένο». «Όσοι θέλουν να προωθήσουν απόψεις και θέσεις, το κάνουν επισκεπτόμενοι την τρόικα», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για «τα γνωστά λόμπυ συμφερόντων, αλλά και σκληρών ιδεολογικών απόψεων, χωρίς καμία διαφάνεια. Εμείς στην ΓΣΕΒΕΕ έχουμε αντισταθεί στην πρακτική αυτή. Όταν δούμε την τρόικα, θα ζητήσουμε παράσταση και απ’ την ελληνική κυβέρνηση, γιατί τέτοια νομοσχέδια είναι αποτέλεσμα τέτοιων διαδικασιών. Πολλοί όμως και εκ της ελληνικής κυβερνήσεως τους αρέσει να μιλάνε με λόμπυ συμφερόντων», συνέχισε.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αφήσει να αφήσει τους κοινωνικούς εταίρους «να αποφασίσουν μόνοι τα του οίκου τους» απηύθυνε ο Β. Κορκίδης εκ μέρους της ΕΣΕΕ

«Το άρθρο 37 είναι το ραντεβού μας με την πτώχευση, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε εργοδότες, είτε συνταξιούχοι. Σταματήσετε αυτό το χείμαρρο, να σπέρνει η τρόικα αντικοινωνικά μέτρα. Είμαστε πολύ κοντά στην κοινωνική έκρηξη. Μην κάνετε το λάθος να μειώσετε μισθούς και συντάξεις, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.

«Είμαστε πειραματικό εργαστήρι. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, είπε πως η Ελλάδα θα επιμολύνει όλες τις χώρες της Ευρώπης με την ρύθμιση του άρθρου 37» παρενέβη ο κ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ), ο οποίος υποστήριξε επίσης πως οι εφεδρείες στο δημόσιο τομέα, «στέλνουν μήνυμα για περισσότερες απολύσεις στον ιδιωτικό».

Από πλευράς ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρός της Κώστας Τσικρικάς, δήλωσε πως το νομοσχέδιο οδηγεί τον δημόσιο υπάλληλο στη φτώχεια. «Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 40% και τώρα ξεπερνάμε το 50%. Καθημερινά οι απώλειες συμβάλλουν στην ύφεση, στο σπιράλ θανάτου για την ελληνική οικονομία. Οι πρωτοεργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουλεύουν για 22 ευρώ μεροκάματο» ανέφερε.

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, για τους συνδικαλιστές.

Και για τους υπόλοιπους: καταλάβατε τώρα ποιοί αποτελούν την “κοινωνική βάση” της συναίνεσης;

Πηγή