Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Ιαν 2013


Οι ΗΠΑ δεν έχουν πια την οικονομική ευχέρεια για μεγάλες και πολυδάπανες στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως εκείνες της Κορέας, του Βιετνάμ και του Ιράκ. Έτσι ο Obama επιλέγει την εντατικοποίηση της δράσης των μυστικών υπηρεσιών. Ο Ιταλός καθηγητής γεωπολιτικής Μanlio Dinucci αναλύει το όλο σχέδιο και τις επιπτώσεις του στη ζωή όλων μας.

Του Manlio Dinucci
Voltaire Network
10 Iανουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Στον Πρόεδρο Obama δεν αρέσει ο πόλεμος. Όχι επειδή είναι κάτοχος ενός Νόμπελ Ειρήνης, αλλά επειδή θεωρεί ότι οποιαδήποτε ανοιχτή επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποκαλύψει την στρατηγική και τα συμφέροντα πάνω στα οποία βασίζεται η ενέργεια αυτή. Έτσι, έχει προχωρήσει στην εκτέλεση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου, το οποίο, όπως επισημαίνει η Washington Post, «απηχεί την έφεση της κυβέρνησης Οbama στην κατασκοπεία και τις μυστικές δράσεις και την προτίμησή τους έναντι της συμβατικής πρακτικής μιας βίαιης εισβολής».

Το σχέδιο αυτό έχει ως στόχο την αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), η οποία μέχρι πρόσφατα είχε επικεντρωθεί στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα ως «μυστική υπηρεσία η οποία θα εστιάζει σε αναδυόμενες απειλές και θα ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τη δράση της CIA καθώς και με εκείνη των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας». 

Το πρώτο βήμα θα είναι η επέκταση του οργανογράμματος της DIA, το προσωπικό της οποίας έχει διπλασιαστεί κατά την τελευταία δεκαετία, και σήμερα αριθμεί 16.500 υπαλλήλους περίπου. Πρόκειται να διαμορφωθεί μια «νέα γενιά μυστικών πρακτόρων», έτοιμη για αποστολές στο εξωτερικό. Θα εκπαιδευτεί από τη CIA στο ειδικό κέντρο που έχει ιδρυθεί στην Βιρτζίνια, γνωστό με την ονομασία «η Φάρμα», όπου εκπαιδεύονται μυστικοί πράκτορες. Έτσι θα δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις για τους εκπαιδευόμενους της DIA, οι οποίες θα αντιστοιχούν συνολικά στο 20% των αποφοίτων της «Φάρμας».

Η ολοένα στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών υπηρεσιών αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η DIA έχει υιοθετήσει μερικές από τις εσωτερικές δομές της CIA - μεταξύ άλλων, μια μονάδα που ονομάστηκε “Persia House”, και η οποία θα συντονίζει μυστικές επιχειρήσεις εντός του Ιράν.

Οι νέοι πράκτορες της DIA θα εκπαιδευτούν επίσης στα πλαίσια μιας σειράς ειδικών μαθημάτων. Το όλο πρόγραμμα θα διευθύνει ο Διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων. Εκτός από την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων στην εξολόθρευση του εχθρού, θα υπάρχουν επίσης μαθήματα «μη συμβατικού πολέμου», ο οποίος πόλεμος θα διεξαχθεί από εξωτερικές δυνάμεις που θα εκπαιδευτούν ειδικά για δύο σκοπούς:

1) τις «καταστολές εξεγέρσεων», έτσι ώστε να είναι δυνατή η παροχή βοήθειας σε συμμαχικές κυβερνήσεις, προκειμένου να καταστέλλουν εξεγέρσεις στο εσωτερικό της χώρας τους και 

2) τις «ψυχολογικές επιχειρήσεις», οι οποίες αποσκοπούν στο να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, έτσι ώστε ο πληθυσμός τελικά να πείθεται για την αναγκαιότητα των στρατιωτικών δράσεων των ΗΠΑ και να τις υποστηρίζει. 

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, οι νέοι αυτοί πράκτορες της DIA, οι οποίοι σε πρώτη φάση θα αριθμούν περίπου 1.600, θα αναλάβουν αποστολές σε όλο τον κόσμο, τις οποίες θα τους αναθέσει το Πεντάγωνο. Το Yπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα τους παρέχει πλαστές ταυτότητες, έτσι ώστε κάποιοι από αυτούς να διεισδύουν σε πρεσβείες. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι πρεσβείες είναι ήδη γεμάτες από πράκτορες της CIA, οι πράκτορες της DIA μάλλον θα εφοδιαστούν με άλλου είδους πλαστές ταυτότητες. Για παράδειγμα, θα «μεταμορφωθούν» σε μέλη του διδακτικού προσωπικού πανεπιστημίων ή στελέχη επιχειρήσεων.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι, χάρη στην στρατιωτική εμπειρία τους, οι πράκτορες της DIA είναι πιο κατάλληλοι για στρατολόγηση πληροφοριοδοτών, αρκετά ικανών ώστε να παρέχουν πληροφορίες στρατιωτικής φύσεως, όπως για παράδειγμα πληροφορίες σχετικά με το νέο κινεζικό μαχητικό αεροπλάνο. Όσο για την ανάπτυξη του οργανογράμματος τους, αυτή θα επιτρέψει στην DIA να επεκτείνει το φάσμα των στόχων της σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και δράσεις των ειδικών δυνάμεων. 


Αυτός είναι ο νέος τρόπος της διεξαγωγής πολέμων, μέσω της προετοιμασίας και της στήριξης ανοιχτών επιθέσεων με μυστικές δράσεις, οι οποίες σκοπό έχουν ή την αποδυνάμωση μιας χώρας-στόχου εκ των έσω, όπως έγινε στην περίπτωση της Λιβύης, ή την υπονόμευσή της στο εσωτερικό της χώρας, όπως επιχειρείται στη Συρία. Αυτή είναι η κατεύθυνση που υιοθετείται μέσω της αναδιάρθρωσης της DIA, η οποία ήδη δρομολογείται μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου Οbama.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία στην Ιταλία, Pier Luigi Bersani, ο οποίος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για το πρόσωπο του Οbama, τον έχει ήδη συγχαρεί για την πρωτοβουλία του αυτή. Ωστόσο, ο ίδιος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λιβύη, προκειμένου, όπως δήλωσε, να φροντίσει «ώστε να διατηρηθεί η ισχυρή ιταλική παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου». Πράγμα που σημαίνει, ουσιαστικά, να εξακολουθήσει η φάση που διαδέχθηκε τον πόλεμο κατά της Λιβύης, στον οποίο συμμετείχε και η Ιταλία κατά διαταγή των ΗΠΑ. Να θυμίσουμε ότι στο άκουσμα της είδησης για την εισβολή του ΝΑΤΟ, ο Bersani δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και αναφώνησε: «Επιτέλους. Καιρός ήταν»! 

Διαβάστε επίσης: 
Η ιδιωτικοποίηση του πολέμου


Της Ζέζας Ζήκου

«Eφαρμόστε τα προαπαιτούμενα (sic)...» απαιτούν οι δανειστές μας. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν έστω και τώρα, έστω και με βίαιο τρόπο υποστηρίζουν, όπως άλλωστε απαιτούν οι βασικές αρχές του Μνημονίου Νο 3. Προφανώς, αδιαφορούν αν μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Διότι καλές οι μεταρρυθμίσεις, συνοδεύονται, όμως, και με μια απίστευτη εσωτερική υποτίμηση, που δεν θα έχει προηγούμενο σε ολόκληρο τον κόσμο. Και όμως, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο «τέρας», που δήθεν προσπαθεί να κάνει την Ελλάδα… ανταγωνιστική!

Με άλλα λόγια, μας οδηγούν σε μια κατάσταση που αποδεχόμαστε τα πάντα...

Η κρίση βαθαίνει και η φτώχεια των Ελλήνων πολιτών είναι πια εμφανής και κάνει τον γύρο του κόσμου μαζί με την αθλιότητα των χειρισμών Παπακωνσταντίνου στην ολέθρια για την πατρίδα «λίστα Λαγκάρντ». Η «λαοθάλασσα πεινασμένων» είναι ενδεικτική. Ανεργία ή υποαπασχόληση, απώλεια ιδιοκτησίας λόγω κατάσχεσης, χαμηλές συντάξεις, όποια και αν είναι η αιτία, η φτώχεια πλήττει πλέον και όσους είχαν επαρκές βιοτικό επίπεδο. Η ύφεση και η ανεργία έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αποτελούν πια το βασικό πρόβλημα επιβίωσης της χώρας. Η έκρηξη του αριθμού των αστέγων στα αστικά κέντρα έχει προ πολλού ξεπεράσει ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις και οι 400.000 νεόπτωχοι αυξήθηκαν κατά 400.000 σε έναν μόλις χρόνο. Το 2011, τα άτομα που βρέθηκαν υπό συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή όσοι είχαν εισόδημα μικρότερο των 5.951 ευρώ, έφθασαν τα 3,403 εκατομμύρια, όταν το 2010 ήταν 3,031 εκατομμύρια. Στη χειρότερη θέση είναι οι οικογένειες με έναν ενήλικο και εξαρτώμενα παιδιά, καθώς το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε από το 33,4% το 2010 στο 43,2% το 2011. Επίσης, οι γυναίκες εμφανίζονται πιο ευάλωτες από τους άντρες. Η αύξηση της φτώχειας στις γυναίκες είναι μεγαλύτερη, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται από 16,8% το 2010 σε 23,5% το 2011. Τα ελληνικά νοικοκυριά υπέστησαν τη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη κατά την περίοδο της κρίσης, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν. Ειδικότερα, την τριετία 2008-2011, τα ελληνικά νοικοκυριά απώλεσαν 17% του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματός τους, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο της δεύτερης πιο πληγείσας Ισπανίας (8%) και κατά πολύ μεγαλύτερο των αντίστοιχων απωλειών στην Κύπρο (7%) και την Ιρλανδία (5%).

Η Ελλάδα πληρώνει τα λάθη της ψευδεπίγραφης ευημερίας χωρίς παραγωγή, που έζησε τις τελευταίες δεκαετίες. Ομως και αυτοί μας δάνειζαν πέρα από τις αντοχές μας για να χρηματοδοτούμε τα δικά τους πλεονάσματα με τα δικά μας ελλείμματα. Εντάξει, δαπανούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους. Και τώρα μας φέρονται με ωμότητα, ποντάροντας στην αδυναμία του χρεωμένου λαού.

Οι αναγνώστες της στήλης θα ενθυμούνται ότι από την αρχή είχα διατυπώσει την άποψη πως το Μνημόνιο όχι μόνο δεν έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδος, αλλά τα επιδείνωνε. Η αλήθεια είναι πως τότε η άποψη αυτή ήταν απλώς μειοψηφούσα (!). Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για μια πραγματική εθνική καταστροφή, την οποία μας την επέβαλαν στο όνομα της… άμεσης αντιμετώπισης του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος και της υπερχρέωσης της χώρας μας.

Τεράστια τρύπα 11,9 δισ. καλείται να καλύψει η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2013 για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχoι του 2012. Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση της Eurobank για την οικονομία, την κατάσταση και τις προοπτικές. Tα έσοδα της γενικής κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 ανέρχονταν στα 73,1 δισ. ευρώ (χωρίς τις ενδοκυβερνητικές συναλλαγές), μειωμένα κατά -1,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Από τα στοιχεία και τις υποθέσεις της τράπεζας προκύπτει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι εκτός στόχων για το 2012 ανεβάζοντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και συνεπακόλουθο κόστος, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν πρόσθετες εκδόσεις εντόκων γραμματίων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό. Πάρτι συνεχίζουν να κάνουν οι κερδοσκόποι εις βάρος μας με τις υψηλές αποδόσεις των εντόκων που τους προσφέρουμε. Με συνέπεια να ανεβαίνει το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού και αναγκάζει την κυβέρνηση να προβεί σε νέες περικοπές δαπανών. Παράλληλα, με τους οριακούς υπολογισμούς της κυβέρνησης για τις εισπράξεις, η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 στηρίζεται στην αδιάλειπτη πληρωμή φόρων από τους πολίτες. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο υπό τις συνθήκες άγριας ύφεσης που βιώνει η χώρα και με την ανεργία να διογκώνεται.

Ουδείς, λοιπόν, διδάχθηκε από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Νέα δημοσκόπηση θα παρουσιάσει το βράδυ η public issue για λογαριασμό του Σκάι με ενδιαφέροντα ευρήματα.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσκόπηση βγάζει, μετά από πολύ καιρό..., μπροστά την Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

- NΔ 29% (+3%)
- ΣΥΡΙΖΑ 28,5% (-2%)
- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10%
- ΠΑΣΟΚ 8%
- ΑΝΕΛ 8%
- ΔΗΜΑΡ 7%
- ΚΚΕ 5,5%

Και στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία κλείνει πολύ την διαφορά αφού συγκεντρώνει το 39% έναντι 44% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς έχει 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ εντυπωσιακό είναι πως ο Πάνος Καμμένος προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 25%!

Η δημοφιλία των αρχηγών σύμφωνα με πληροφορίες έχει ως εξής:

- ΚΟΥΒΕΛΗΣ 51%
- ΣΑΜΑΡΑΣ 45%
- ΤΣΙΠΡΑΣ 37%
- ΚΑΜΜΕΝΟΣ 32%
- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 22%
- ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 16%

 
Στην πολιτική, όπως και στην οικονομία, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που γίνονται αλλά δεν προαναγγέλλονται. Αυτό το αξίωμα φαίνεται ότι δεν ελήφθη υπόψη από την κυβέρνηση στο ευαίσθητο θέμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως και της οριοθέτησης ΑΟΖ. Το παράδειγμα της Κύπρου δεν έχει γίνει μάθημα. Αντίθετα, επιλέγεται μια πολιτική που φαίνεται ότι είναι αδιέξοδη, δεδομένων των αντανακλαστικών της Τουρκίας.

Την Κυριακή δημοσίευμα του Βήματος φέρει την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει συντεταγμένες για τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα Ηνωμένα Έθνη εντός των πρώτων μηνών του έτους. Το θέμα συνδέεται άμεσα με τις σεισμικές έρευνες που διεξάγει η νορβηγική εταιρία PGS σε Ιόνιο και νότια Κρήτη.

Είναι γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά απέφυγαν συστηματικά να αγγίξουν το θέμα αυτό και δη την οριοθέτηση ΑΟΖ στην ευαίσθητη θάλασσα του Αιγαίου. Καμία δεν θέλησε να προκαλέσει τις αντιδράσεις της γείτονος και η πολιτική που τηρήθηκε απαρέγκλιτα από όλους τους κυβερνητικούς συνασπισμούς των μεταπολιτευτικών χρόνων ήταν της καλής γειτονίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πολιτική η οποία περιελάμβανε, επίσης, την αποφυγή κάθε έρευνας για υδρογονάνθρακες στην περιοχή αυτή. Μια απόπειρα που έγινε πριν από 15 χρόνια αφορούσε στο χερσαίο έδαφος της Δυτικής Ελλάδας κι αυτή έληξε άδοξα.

Το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες επανήλθε δυναμικά πριν από ένα χρόνο, με την Κύπρο να έχει να επιδείξει πλέον αποδείξεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα ύδατα της. Τα οποία συνορεύουν με την Ελλάδα και δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι τα κοιτάσματα ενδεχομένως να εκτείνονται και στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δη κοντά στο Καστελλόριζο.

Η Ελλάδα αποφάσισε να μπει σε αυτό το παιχνίδι από νερά τα οποία δεν δημιουργούν αντιδράσεις και με βάση τη μέση γραμμή. Έτσι, έγινε η προκήρυξη για το Ιόνιο και τη νότια Κρήτη και η ανάθεση των σεισμικών στην PGS. Και ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών περί τα τέλη του πρώτου εξαμήνου, αίφνης «διαρρέει» η πρόθεση της κυβέρνησης για τις συντεταγμένες, ενώ προαναγγέλλεται ότι η Αθήνα δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε μονομερή οριοθέτηση ΑΟΖ.

Λάθος πρώτον. Ανεξάρτητα από τις φωνές που υποστηρίζουν ή απορρίπτουν την πρόθεση αυτή (για τις συντεταγμένες), μια τέτοια κίνηση εάν και εφόσον έχει πράγματι αποφασισθεί να προωθηθεί δεν θα έπρεπε να προαναγγελθεί. Για έναν και μόνον λόγο. Για να προστατευθεί. Θυμίζουμε ότι η Κύπρος έκανε μια σειρά ενεργειών πριν κλείσει το θέμα οριοθέτησης ΑΟΖ με τα γειτονικά της κράτη και ουδείς πήρε μυρωδιά. Όλα έγιναν ησύχως και όταν πια είχαν ωριμάσει οι συνθήκες ανακοινώθηκαν ως τετελεσμένα, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο την Τουρκία.

Εμείς, για λόγους ανεξήγητους, επιλέγουμε να «διαφημίσουμε» τις κινήσεις μας, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο καθόλου δεν θα αρέσει στην Άγκυρα. Η οποία πλέον θα έχει τη δυνατότητα να προετοιμάσει ανάλογα την αντίδραση της. Ήδη, μία ημέρα μετά το δημοσίευμα του Βήματος η τουρκική Zaman, η οποία θεωρείται ότι εκφράζει κυβερνητικές θέσεις, φιλοξενεί δηλώσεις ανώνυμου Τούρκου αξιωματούχου ότι «η Τουρκία παρακολουθεί στενά οποιαδήποτε μονομερή απόπειρα της Ελλάδος ή άλλων χωρών να διευρύνουν την οικονομική ζώνη τους ή να διεξάγουν έρευνες για πετρέλαιο. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, θα παρουσιάσουμε και εμείς τη δική ανακήρυξη».

Λάθος δεύτερο. Χάσαμε τη δυνατότητα αιφνιδιασμού, τακτική πολύ χρήσιμη σε αυτές τις περιπτώσεις. Τώρα, θα ξεκινήσει ένα πόλεμος ανακοινώσεων, που δεν θα βγάλει πουθενά. Ή μάλλον, θα έχει ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» για άλλη μία φορά οι ελληνικές προσπάθειες να δοθεί μία λύση στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

Εκτός κι αν η κυβέρνηση επί της ουσίας δεν έχει καμία πρόθεση να διαταράξει το όποιο «status quo» στο Αιγαίο. Και «διέρρευσε» τις «προθέσεις» της για να τεστάρει τις αντιδράσεις της Άγκυρας. Και από τη στιγμή που οι αντιδράσεις αυτές είναι αναμενόμενες, το θέμα οδηγείται για άλλη μία φορά στις καλένδες. Και όλα καλά και όλα ανθηρά. Η κυβέρνηση θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι «κάναμε τις προσπάθειες μας, αλλά ιδού το αποτέλεσμα». Και οι «θερμοκέφαλοι» να καθίσουν στα αυγά τους.

Ένα ζήτημα που θεωρείται κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας παραδίδεται για άλλη μία φορά στην πυρά, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, σε μια φάση που ευνοεί ιδιαίτερα την Ελλάδα, λόγω και της κρίσης στη Συρία. Αρκεί να γινόταν κάτω από απόλυτη μυστικότητα και με τη στήριξη των συμμάχων της χώρας. Τώρα, θα αναλωθεί σε δημοσιεύματα άσφαιρα και θα έχει την ίδια κατάληξη που είχε όλα αυτά τα χρόνια. Κρίμα.


Σε τουρκικά χέρια πέρασε τελικά ο υδροηλεκτρικός σταθμός της Μπίστριτσας.
Όπως είχαμε γράψει και πριν λίγο καιρό (εδώ) η κυβέρνηση του Μπερίσα προσπαθεί να ξεπουλήσει ότι προλάβει καθώς φοβάται την ήττα στις επερχόμενες εκλογές. Για τον λόγο αυτό έστησε έναν «διεθνή διαγωνισμό» για την πώληση τεσσάρων μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών της Αλβανίας, μεταξύ των οποίων και τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας στην Επαρχία Μεσοποτάμου.

Η aftonomi.gr σας είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για της πιθανότητες εξαγοράς του από την τούρκικη πολυεθνική «Kürüm International Sh. A.» καθώς είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.

Τελικά το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ανακήρυξε νικήτρια χθες την «Kürüm International Sh. A.», ενώ ο αλβανικός τύπος αναφέρει πως τα παιδιά του Μπερίσα, Shkelzen και Αrgitα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του τουρκικού πολυεθνικού ομίλου ως νικητή του διαγωνισμού.

Μ' αυτή την κίνηση οι Τούρκοι πλέον κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ΒΔ της Ελλάδος, αγοράζοντας ένα από τα «φιλέτα» της αλβανικής οικονομίας με γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για την Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα.Γράφουμε πολλές λέξεις για να εξηγήσουμε κάτι πολύ απλό. Το είδα μια μέρα στο twitter, γραμμένο από τον χρήστη @George_Karak  «Μη δούμε μαλάκα σε αυτήν την χώρα αμέσως να τον κάνουμε πολιτικό». Τα είπε όλα ο άνθρωπος, δε χρειάζονται αναλύσεις.

Στην Ελλάδα, ο βλάκας κερδίζει στην πολιτική. Είναι προϋπόθεση να είσαι βλάκας. Πολύ βλάκας όμως, όχι απλά βλάκας. Αποδεικνύεται καθημερινά, δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις έρευνα για να το καταλάβεις.


Αυτό, ας πούμε, το «χωρίς απόδειξη δεν πληρώνω, παίρνω ό,τι γουστάρω και φεύγω», έξυπνοοοοοοο! Δηλαδή αυτός που το σκέφτηκε, λογικά δεν έχει ψωνίσει ποτέ στη ζωή του. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η ΕΣΕΕ είχαν αντιδράσει άμεσα λέγοντας ότι «Εάν ο καταστηματάρχης αρνηθεί να εκδώσει απόδειξη, ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει το γεγονός και να αρνηθεί την αγορά, να αφήσει τα προϊόντα και να αποχωρήσει, όχι όμως να τα πάρει και να φύγει χωρίς να πληρώσει, καθώς η κίνηση αυτή δηλώνει κλοπή. Αναρωτήθηκαν άραγε οι αρμόδιοι που αποφάσισαν την εφαρμογή αυτού του μέτρου το οποίο προτρέπει σε αυτοδικία, πώς διασφαλίζεται η επιχείρηση ότι δεν θα  εκμεταλλευθούν επιτήδειοι τη ρύθμιση αυτή και ότι δεν θα υπάρξουν αντιδικίες και εμπλοκές σε παρεξηγήσεις και πιθανά έκτροπα;».


Ε, φυσικά και δεν το σκέφτηκαν. Κάποιος μπούλης εκ Χάρβαρντ φωτίστηκε από  μια μαλακία, την είπε στον Στουρνάρα, εκείνου του άρεσε όπως του αρέσουν όλες οι μαλακίες και δήλωσε χαρούμενος ότι βρήκε πώς θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Το ότι μπορεί να αυξήσει τις κλοπές, δεν το σκέφτηκε. Το ότι κανείς έμπορος δεν κόβει απόδειξη αν δεν πάρει πρώτα τα χρήματα από τον πελάτη, δεν το σκέφτηκε.


Είναι χαζοχαρούμενοι. Κάνουν τα πάντα για να μειωθούν τα έσοδα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, περισσότερες από 150.000 πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί στις εφορίες και οι εκτιμήσεις είναι πως έως τις 15 Ιανουαρίου, ο αριθμός αυτός θα έχει ξεπεράσει τις 200.000. Ο άλλος δεν ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να πάει να παραδώσει πινακίδες. Υποχρεώθηκε να το κάνει από την οικονομική πολιτική που ασκείται.


Και παρέδωσαν τις πινακίδες, εντάξει. Δεν αποφάσισαν όμως οι ιδιοκτήτες να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα. Τα κυκλοφορούν έστω και σε συγκεκριμένη «ακτίνα». Ειδικά στην επαρχία γίνεται το έλα να δεις με τα αυτοκίνητα χωρίς ασφάλεια και πινακίδες. Κι αν συγκρουστούν δυο τέτοια μεταξύ τους έχει καλώς. Κάνουν μια χειραψία κι ο κάθε οδηγός πληρώνει τις λαμαρίνες του. Εμ έλα που δε διαλέγεις με ποιον θα τρακάρεις. Σε λίγους μήνες θα το θεωρήσουν κι αυτό «μια νέα μάστιγα», αλλά ο μπούλης εκ Χάρβαρντ δε θα έχει κάποια έτοιμη λύση στο πρόβλημα.


Και βγαίνουν τώρα και λένε ότι θα γίνεται κατάσχεση αυτοκινήτου για όσους χρωστούν τα τέλη προηγούμενων ετών.  Πλάκα κάνουν, δε μπορεί. Ας έρθουν να πάρουν το δικό μου αυτοκίνητο που όποτε πάω να ανανεώσω την ασφάλεια το αγαπημένο αστείο του ασφαλιστή είναι «θα το ασφαλίσουμε και για κλοπή χαχαχαχα;». Κι έχει δίκιο ο άνθρωπος. Σου λέει τι το ασφαλίζεις το σαπάκι; Ποιος θα στο κλέψει;


Άντε, ας έρθουν να το πάρουν να δω που θα τα βάλουν αυτά τα 45.000 αυτοκίνητα των οποίων τους ιδιοκτήτες απειλούν με κατάσχεση. Είναι προφανές ότι δεν έχουν βγει ποτέ στην αγορά. Δε γνωρίζουν πόσο κοστίζει σήμερα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο ήταν περιουσιακό στοιχείο παλιά. Προ Μνημονίου. Τώρα είναι βάρος. Και την αφαίρεση ενός βάρους δε μπορείς να τη χρησιμοποιείς ως απειλή. Εκτός βέβαια κι αν είσαι τελείως βλάκας.


Τι άλλο να θυμηθούμε; Τη γκάφα με την απαλλαγή από την έκδοση αποδείξεων και από την τήρηση των βιβλίων για επαγγελματίες με έσοδα κάτω των 10.000 ευρώ; Την απώλεια εσόδων από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης; Την απώλεια δασμών από τη λαθρεμπορία πετρελαίου ναυτιλίας;  Την απώλεια της ευκαιρίας να μαζέψουν εκατομμύρια, εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών στο θέμα με όλες τις λίστες φοροφυγάδων;


Ύστερα από αυτά και άλλα τόσα, μόνο ένας βλάκας θα συνέχιζε να λέει ότι «είμαστε εντός των στόχων, διότι μειώθηκαν μεν τα έσοδα, αλλά είχαμε υπολογίσει αυτή τη μείωση». Δηλαδή, τι σκατά υπολόγισες τελικά;  Τα αυξημένα ή τα μειωμένα έσοδα; Πώς έκανες προϋπολογισμό ρε καλέ μου βλάκα; Αν το οικονομικό επιτελείο αυτής της κυβέρνησης εργαζόταν σε μία επιχείρηση, σήμερα δε θα τους είχαν απολύσει απλώς, αλλά θα τους είχαν κρεμασμένους στην είσοδο για παραδειγματισμό. Να τους βλέπουν οι νέοι λογιστές και να ξέρουν ότι δεν τους παίρνει να κάνουν μαλακίες.


Επειδή όμως δε δουλεύουν απλώς στο Κράτος, αλλά είναι το Κράτος και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, μπορούν άνετα να ξεδιπλώνουν τη βλακεία τους σε όλο της το μέγεθος και να τη μετατρέπουν σε πλεονέκτημα από μειονέκτημα. Είμαι βλάκας, άρα μπορώ να γίνω υπουργός και πρωθυπουργός. Ζήτω η βλακεία, λοιπόν. Ποιος νοιάζεται;


Υγ: Φυσικά και θα ήμουν βλάκας αν τους παραχωρούσα τόσο εύκολα το άλλοθι της βλακείας. Απλώς είναι τόσο βλάκες που πιστεύουν ότι αν παραστεί κάποτε σχετική ανάγκη, θα αθωωθούν λόγω βλακείας. Αυτό ακριβώς που επιδιώκει τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η βλακεία τους, όμως, δε μειώνει ούτε κατ’ ελάχιστο το μέγεθος των εγκλημάτων τους.


Καρτέσιος 
 
Σε όσους ασχολούνται με το θέμα, είναι γνωστό πως η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (γνωστή ως ΜΙΤ) έχει πολλές περισσότερες δραστηριότητες από την συλλογή πληροφοριών εντός ή εκτός της Τουρκίας, ενώ οι σχέσεις της με παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες (π.χ. Γκρίζοι Λύκοι) είναι κάτι περισσότερο από αλληλοβοήθειας και εγγίζουν την παράλληλη λειτουργία δράσεων που ξεκινούν από το κοινό έγκλημα (π.χ. δολοφονίες) και φτάνουν έως την δημιουργία παρακρατικών πυρήνων που λειτουργούν σε επίπεδα τρομοκρατίας σε τρίτες χώρες.

Ο ρόλος της σύγχρονης ΜΙΤ είναι κατά πολύ αναβαθμισμένος -καθαρή επιλογή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- και υπάρχει ετήσιος πακτωλός εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που δίνονται αφειδώς προκειμένου να καλύπτονται οι "ανάγκες" που ενίοτε προκύπτουν ή για να εξοπλιστούν κατάλληλα οι παρακρατικές και παραστρατιωτικές δομές της συγκεκριμένης υπηρεσίας πληροφοριών. Να τονίσουμε, δε, πως έχει επισημοποιηθεί πλήθος δολοφονιών πολιτικών της Τουρκίας, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των δολοφονημένων (κυρίως τούρκων πολιτών) εντός της τουρκικής επικράτειας. Αρκετές φορές, μάλιστα, οι δολοφονίες είναι συμβόλαια θανάτου που αναλαμβάνει να εκτελέσει η ΜΙΤ μέσω των μηχανισμών που διαθέτει.Οι δολοφονίες, όμως, αρκετές φορές γίνονται και με καθαρά θρησκευτικά κριτήρια. Βλέπετε, το τουρκικό ισλάμ νιώθει πως απειλείται και μέσω των στυγνών δολοφονιών περνάει στον μόνο τρόπο άμυνας που γνωρίζει...


Την εμπλοκή μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας σε παράνομες δραστηριότητες, ακρότητες και δολοφονίες πολιτικών αποκάλυψε η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT, προφανώς μέσα σε ένα κλίμα εσωτερικών "εκκαθαρίσεων" προκειμένου να μην υπάρχουν στεγανά στην συγκεκριμένη υπηρεσία.
Η αποκάλυψη αυτή περιλαμβάνεται σε δύο ξεχωριστές αναφορές που παραδόθηκαν στην επιτροπή διερεύνησης για απόπειρα διοργάνωσης πραξικοπήματος από παραστρατιωτική οργάνωση στη γειτονική χώρα και αποδεικνύει τη σχέση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με το «βαθύ κράτος». 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, μέλη της Μονάδας Έρευνας Διάσωσης (ΜΑΚ) διεξήγαγαν ακρότητες στο πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων εις βάρος συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων ατόμων.
 Η MAK είναι μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων που ανήκει στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ενώ στις τάξεις της ανήκε παραστρατιωτικός πυρήνας, ενώ και στο παρελθόν η συγκεκριμένη μονάδα κατηγορήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από πολλές δολοφονίες πολιτικών και στρατιωτικών.

Σημειώνεται ότι η ΜΙΤ παρέδωσε τις εκθέσεις για τη δράση της ΜΑΚ πέρυσι στην αρμόδια επιτροπή η οποία διενεργούσε τη σχετική έρευνα. Αυτές χαρακτηρίστηκαν ως «Εξαιρετικά Εμπιστευτικές» και δεν κοινοποιήθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ ούτε περιλήφθηκαν στην τελική έκθεση που συντάχτηκε από την επιτροπή σχετικά με τα ευρήματα της.
Παρόλα αυτά η τουρκική εφημερίδα Radikal ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε στην κατοχή της αντίγραφα των εκθέσεων της ΜΙΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΜΑΚ διέθετε εμπλεκόμενα μέλη και μέσα στο Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ε.Δ ενώ είχε στρατολογήσει και εκατοντάδες πολίτες για σκοπούς «πέραν των αναγκών του κράτους». Επίσης αναφέρεται ότι η αναφορά της ΜΙΤ περιέχει 650 ονόματα πολιτών που φέρεται ότι στρατολογήθηκαν και έδρασαν με εντολές της ΜΑΚ.
Οι επίμαχες εκθέσεις βρίσκονται φυλασσόμενες στο τουρκικό κοινοβούλιο με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό αξιωματούχων που έχουν πρόσβαση ενώ απαγορεύεται ακόμη να φωτοτυπηθούν.

Επίσημα η αποστολή της ΜΑΚ είναι η αντιμετώπιση ομάδων η μεμονωμένων ατόμων που συνεργάζονται με το PKK που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία. Κριτήριο για την κατηγοριοποίηση ατόμων φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο η καταγωγή από τις ανατολικές επαρχίες που δραστηριοποιείται το PKK αλλά και η θρησκεία και οι ιδεολογικές πεποιθήσεις.
Η μονάδα στοχοποίησε ακόμη και νόμιμα πολιτικά κόμματα που θεωρήθηκαν ως ύποπτα για συνεργασία με όσους έχουν χαρακτηριστεί εχθροί του τουρκικού κράτους χωρίς όμως να αποκαλυφθεί ποια είναι αυτά.

Η ΜΙΤ παρείχε και πληροφορίες για μεγάλο αριθμό όπλων που θραυτήκαν σε μυστικές κρύπτες από τη ΜΑΚ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή ήταν εν γνώση της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας αλλά δεν υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις για το λόγο που αποφασίστηκε κάτι τέτοιο ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετεί.


Πληροφορίες από Olympia
Παρεμβαίνουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να αποκλειστεί ενδεχόμενη πώληση της των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε ρωσικά συμφέροντα. Οι λόγοι σαφώς γεωπολιτικοί.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει την Αθήνα να τηρηθούν δεσμευτικές πλειοδοτικές διαδικασίες της προκήρυξης του διαγωνισμού των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Σε διαφορετική περίπτωση οι σχέσεις των δύο χωρών θα υποστούν καίριο πλήγμα. Με λίγα λόγια θα «παγώσει» το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον, με την Ελλάδα να χάνει άμεσο χρήμα.

Η εκπρόσωπος του State Department, Βικτόρια Νούλαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση απάντησε:

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανοικτές και διαφανείς εμπορικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στα θέματα της ενέργειας στη Μεσόγειο. Προφανώς, είναι μια κυρίαρχη απόφαση για την Ελλάδα, όπως θα ήταν για οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το είδος των ρυθμίσεων στα θέματα ενέργειας που επιθυμεί να κάνει σε εμπορική βάση. Στην περίπτωση της, η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δική της εθνική νομοθεσία και πρέπει να συμμορφωθεί και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ. ποιοι κανονισμοί, γιατί δεν είπε συγκεκριμένα;). Αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις χώρες είναι να έχουν διαφορετικές πηγές εφοδιασμού για τις εθνικές ενεργειακές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μην μπορούν να κρατούνται όμηροι (σ.σ. πράγμα που δεν έχει επιβάλει ποτέ η πολιτική της Ουάσινγκτον.

Στο ερώτημα αν η τοποθέτηση της αμερικανικής κυβέρνησης βασίζεται σε φόβους ότι η Ελλάδα θα καταστεί όμηρος της Ρωσίας στα θέματα της ενέργειας, η Ντουλάντ αρκέστηκε ν’ απαντήσει με υπεκφυγές:

«Το σχόλιο μου είναι γενικό και αφορά στην πολιτική μας οπουδήποτε στον κόσμο».

Πώς θα πράξει η κυβέρνηση Σαμαρά; Θα πούμε πάλι «yes, sir» ή θα κινηθούμε βάσει εθνικού συμφέροντος; Το παράδοξο είναι ότι καμιά αμερικανική εταιρεία δεν έχει καταθέσει πρόταση συμμετοχής στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Και εννοείται δεν λέμε να αποδεχτούμε άνευ όρων τις ρωσικές προτάσεις, αλλά όχι και να τους αποκλείσουμε επειδή ενοχλήθηκε το αμερικανοεβραϊκό λόμπι.

Θα αποκλειστούν οι ρωσικές εταιρείες ή θα κηρυχθεί ο διαγωνισμός άκυρος λόγω μια γενικής «αντιμονοπωλιακής οδηγίας» της Ε.Ε., την οποία τώρα θυμήθηκαν; Ή μήπως είδαν ότι η προσφορά των ρωσικών εταιρειών είναι ασυναγώνιστη και τώρα υποσκάπτουν την όλη διαδικασία;

Η ΔΕΠΑ ανήκει κατά 65% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Η κυβέρνηση, με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 15ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να προβεί στην πώληση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον Όμιλο ΔΕΠΑ, με εξαίρεση ποσοστό συμμετοχής 34% στον ΔΕΣΦΑ το οποίο θα παραμείνει υπό τον κρατικό έλεγχο. 

Η Νούλαντ ρωτήθηκε και για τα «ενεργειακά παιγνίδια» στη Μεσόγειο με δεδομένη τη συνεργασία του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα, τις γκρίνιες της Τουρκίας, το ρωσικό ενδιαφέρον για την περιοχή και την παρουσία αμερικανικών εταιρειών.

Η εκπρόσωπος του State Department επανέλαβε ότι «προφανώς, υποστηρίζουμε ανοικτές και διαφανείς εμπορικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις», και αναφερόμενη στην Κυπριακή Δημοκρατία τόνισε τα εξής:

«Όπως έχουμε δηλώσει από καιρό, υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου για να ερευνήσει στις υπεράκτιες περιοχές της. Στο πλαίσιο αυτό, φυσικά, υποστηρίζουμε σθεναρά την κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και την προσπάθεια να επανενωθεί το νησί σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο του νησιού και το φυσικό αέριο, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιράζεται εξίσου μεταξύ των κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης».

Η συνολική λύση θα ευνοεί το νησί ή θα μοιάζει με τις προηγούμενες; Σε τι μας έχουν συνηθίσει οι Αμερικανοί;


Πηγή: Πυγμή 

Στο 11,8% ανήλθε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο

Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αγορά εργασίας της περιοχής πολύ απέχει από το να εισέλθει στο δρόμο της ανάκαμψης και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των οικονομικών συνθηκών στα κράτη - μέλη του ευρώ.

Η ανεργία, βάσει της ανακοίνωσης της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, έφθασε στο 11,8% το Νοέμβριο από 10,6% που ήταν στον αντίστοιχο μήνα του 2011 και 11,7% που είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο. Για το σύνολο της ΕΕ η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,7%, αμετάβλητη σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, αλλά σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το 10% στο οποίο βρισκόταν το Νοέμβριο του 2011.

Όπως αναφέρει η Eurostat, το Νοέμβριο οι άνεργοι στην ΕΕ έφθασαν στα 26,061 εκατ., εκ των οποίων τα 18,82 εκατ. είναι πολίτες της ευρωζώνης. Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011 οι άνεργοι στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 2,012 εκατ. και στην ευρωζώνη κατά 2,015 εκατ.

Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν σε Αυστρία (4,5%), Λουξεμβούργο (5,1%), Γερμανία (5,4%) και Ολλανδία (5,6%). Αντίστοιχα, τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ισπανία (26,6%) και στην Ελλάδα (26%) – αν και το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά το Σεπτέμβριο και όχι το Νοέμβριο του 2012, καθώς η χώρα μας δεν έχει αποστείλει ακόμη τα στοιχεία Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στη Eurostat. Σε ετήσια βάση το ποσοστό ανεργίας ενισχύθηκε σε 18 χώρες της ΕΕ, υποχώρησε σε 7 και παρέμεινε σταθερό σε Δανία και Ουγγαρία. 

 
Για μία ακόμη φορά τα επιμέρους στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Eurostat αποδεικνύουν ότι η κρίση στην Ευρώπη πλήττει περισσότερο από όλους τους νέους (ηλικίας έως 25 ετών). Στην ΕΕ η ανεργία των νέων έφθασε το Νοέμβριο στο 23,7% και στην ευρωζώνη το 24,4% από 22,2% και 21,6% το Νοέμβριο του 2011 αντίστοιχα. Το Νοέμβριο του 2012 τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους καταγράφηκαν στη Γερμανία (8,1%), στην Αυστρία (9%) και στην Ολλανδία (9,7%). Το δεύτερο υψηλότερο στην Ισπανία, καθώς έφθασε στο 56,5%, ενώ για τη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 57,6%, αλλά πάλι αφορά στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2012.

Την ίδια ώρα η Eurostat ανακοίνωσε και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου, οι οποίες σημείωσαν πτώση 2,6% σε ετήσια βάση στην Ευρωζώνη, αποδεικνύοντας ότι η αγοραστική δύναμη των πολιτών της περιοχής συνεχώς συρρικνώνεται.


Πηγή: Εxpress 

Η ενδεικτική στατιστική-σοκ για τις γεννήσεις στο Δήμο Βόλου αποδεικνύει ότι ζούμε μια πραγματική γενοκτονία, ένα πραγματικό ολοκαύτωμα του Ελληνισμού και του Γένους των Ρωμιών, πριν ακόμα ψηφιστούν και εφαρμοστούν τα αντεθνικά, παιδοκτόνα μέτρα των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, με:

- την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, 
- την ουσιαστική κατάργηση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων, 
- την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά, 
- τους νέους φόρους στα ακίνητα και στα τέλη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των προστατευόμενων παιδιών κάθε οικογένειας, 
- την κατάργηση των δώρων, 
- τις μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις (και μάλιστα αναδρομικές) λόγω κατάργησης του αφορολογήτου κλπ!

Το τι θα γίνει το 2013 δεν θα περιγράφεται από την Ιστορία ! Η Ελλάδα σβήνει και ο Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο ηθικό δίλημμα : θα ψηφίσουν τα μέτρα του Φορολογικού και θα γίνουν ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ του Ελληνισμού ή θα τα αλλάξουν όλα στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας , σώζοντας το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ της χώρας και τον Ελληνισμό ;

Δήμος Βόλου- Γεννήσεις (η αρχή του τέλους) :

2009 : 1822

2010 : 1674

2011 : 1482

2012 : 1150

2013 : ;;;;

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, δημοσιογράφος Αντ. Τσελέντης.

Περιμένουμε ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ την αντίδραση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες !

Περιμένουμε ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ την αντίδραση βουλευτών και Επισκόπων και ιερέων της Ελλαδικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας !

Περιμένουμε ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ την αντίδραση των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ !

Περιμένουμε την αντίδραση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου και των Εισαγγελέων για τις πολιτικές και ( τυχόν ) ποινικές ευθύνες που προκύπτουν σε πολιτικά πρόσωπα ή ιθύνοντες των Υπουργείων από τη παραβίαση του Συντάγματος και το πλήγμα στον Ελληνισμό μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Κι αν δεν κινηθούν αυτεπάγγελτα, τότε πρέπει οι Πανέλληνες να κινηθούν μέσω της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, εντός και εκτός Ελλάδας.

Περιμένουμε να πουν κάτι για τη μείωση 40% στις γεννήσεις μέσα σε 4 χρόνια, πριν ακόμα εφαρμοστούν τα ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ μέτρα που έχουν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας ! 

Μιλάμε για ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, για εξαφάνιση των νέων παιδιών της Ελλάδας (χώρια όσα φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό).


Η ανακοίνωση τύπου της παράταξης πολιτών της Κομοτηνής «Σπάρτακος» σε σχέση με το πολύ σοβαρό ζήτημα της επικείμενης ψήφισης στη Βουλή της τροπολογίας για τον διορισμό των ιμάμηδων, μιας τροπολογίας που πολεμά με λύσσα το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, οι μηχανισμοί του και οι (τουρκόφωνοι και ελληνόφωνοι) λακέδες του…

ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ

    Ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να ΜΗΝ ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων – ιμάμηδων. Ο μειονοτικός Τύπος είναι γεμάτος αναφορές σε «αντιρρήσεις» για το θέμα από την πλευρά του Προξενείου και των παρατρεχάμενών του, ενώ στον πλειονοτικό μόνο μερικά μισόλογα και υπονοούμενα γράφτηκαν.
    Ποιος ωφελείται σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση; Ποιος θέλει τους θρησκευτικούς λειτουργούς κάτι μεταξύ πρακτόρων και ρουφιάνων; Ποιος τους θέλει δεμένους στο μυστικά κονδύλια της Άγκυρας; Ποιος τους αρνείται το δικαίωμα να αναλαμβάνουν καθήκοντα με διαφανή τρόπο και να αμοίβονται από τη δουλειά τους με νόμιμες συμβάσεις; Ποιος τελικά συντηρεί τα παρακρατικά κυκλώματα που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ονομάζει;
    Είναι καιρός να πούμε όλοι την αλήθεια ανοιχτά. Κακώς η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στα μουγκά μία τόσο σημαντική ρύθμιση για το μέλλον της Θράκης και επιτρέπει σε πουλημένους και σε ψηφοθήρες να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της ζωής μας. Αν δεν περάσει τώρα με την συγκυβέρνηση η ρύθμιση αυτή, που θα αποδεσμεύσει την μουσουλμανική κοινωνία από το τουρκικό παρακράτος, δεν θα περάσει ποτέ! Καλούμε κάθε τοπικό βουλευτή να τοποθετηθεί δημοσίως στο ζήτημα και να πάψουν τα παζάρια και τη διγλωσσία. Ειδικά η ψήφος των Θρακιωτών βουλευτών είναι βαρύνουσας σημασίας και δεν νοείται να μένουν σιωπηλοί – ή και να πρωτοστατούν σε τεμενάδες! – οι εκλεγμένοι από τον λαό της Θράκης.
    Καλούμε ταυτόχρονα τα θρακικά ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα, καλώντας κάθε πλευρά να πει τα επιχειρήματά της. Διάλογος, διαφάνεια, δημοκρατία. Όλα τα άλλα είναι η παρακμή που μας έφερε ως εδώ κι εξακολουθεί να παζαρεύει την επιβίωσή της σε βάρος της ίδιας της χώρας.
                                                                                                                                            ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – Κίνηση Πολιτών

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Χωρίς εισαγωγή, παραθέτουμε αυτούσιο ένα απόσπασμα από το σχόλιο - άποψη του δημοσιογράφου και στελέχους του ΣΚΑΪ Μπάμπη Παπαδημητρίου, σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, περί της σπουδαιότητας της ύπαρξης καθώς και της ανάγκης παροχής προστασίας προς εκείνο το είδος ανθρώπου που ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου το αποκάλεσε... «φορολογικό καρφί»:
«Καθυστερούμε συνεχώς στα πιο κρίσιμα πράγματα. Θα σου πω ένα. Πρέπει να γίνει το Μάρτη το τελευταίο μνημόνιο και είναι χαρακτηριστικό. Λέει ότι πρέπει να φτιαχτεί νομοθεσία που θα προστατεύει ποιον; Το καρφί. Το φορολογικό καρφί. Γιατί; Γιατί σε όλο τον κόσμο που έχουν προχωρήσει και λένε ότι κάτι καταφέρνουμε με τη φοροδιαφυγή, καλύτερο από εμάς. Τι γίνεται; Ο άνθρωπος που έχει να καταγγείλει είναι προστατευμένος. Και έτσι μπορεί να καταγγείλει τον συνεργάτη του (!), τον φίλο του (!!), τον αδερφό του (!!!) - τα θαυμαστικά, και λίγα είναι, είναι δικά μας - ακόμα και τον εξάδελφό του. Το λέω αυτό για τον Παπακωνσταντίνου. Αρα πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».
Δυστυχώς, η αποτύπωση της άποψης του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο χαρτί της εφημερίδας «χάνει». Και τούτο γιατί είναι δύσκολο στο γραπτό λόγο να αποδοθεί πάντα όλο το εύρος του πάθους με το οποίο εκφράζεται κανείς στον προφορικό λόγο.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι τη στιγμή που ο κ. Παπαδημητρίου έλεγε όσα εσείς διαβάζετε και όσα εμείς τα ακούγαμε, είχε ένα απαράμιλλο πάθος. Μια έντονη έξαψη. Ενα ιδιαίτερο λίγωμα. Ειδικά, μάλιστα, όταν αναφερόταν στη λέξη «καρφί»...
Εκεί δε που η διακύμανση στον τόνο της φωνής του δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την ιερή του πίστη ότι αν υπάρχει «άνθρωπος - σύμβολο» στην εποχή μας αυτός δεν είναι παρά ο «άνθρωπος - καρφί», ήταν όταν σημείωνε πως «πρέπει» ο «άνθρωπος - καρφί» να προστατεύεται (κάτι σαν την Καρέτα - καρέτα, δηλαδή), για να επιτελεί, ακριβώς, το θεάρεστο, «πατριωτικό» και νομοταγές έργο του. Δηλαδή... να καρφώνει τον συνεργάτη, τον φίλο, τον αδερφό του...

Το να καρφώνεις, λοιπόν, είναι και αυτό ένα από τα βασικά ηθικά «προτερήματα - χαρίσματα» που πρέπει να διακρίνει κάποιον στο σύστημα που υπηρετεί ο κ. Παπαδημητρίου. Πράγμα που καμία έκπληξη δε μας προκαλεί.
Αντιθέτως, αναρωτιόμαστε πώς του διέφυγε του κυρίου συναδέλφου η επέκταση αυτού του ηθικού προτύπου και πέραν των φορολογικών ζητημάτων.
Για παράδειγμα:
Γιατί να μη μαθαίνουμε εξ απαλών ονύχων τα παιδιά να καρφώνουν τον «κακό» συμμαθητή τους στον διευθυντή; Γιατί να μην εισαχθεί διάταξη στο εργατικό δίκαιο να καρφώνει ο εργαζόμενος τον «κακό» εργαζόμενο στον εργοδότη; Γιατί να μην μπολιάσουμε τη συνείδηση των ανθρώπων με τον κανόνα ο γείτονας να καρφώνει τον «κακό» γείτονα στη δημοτική αστυνομία κ.ο.κ.;
Γιατί, δηλαδή, να μπορεί μόνο ο «καλός» φορολογούμενος να καρφώνει τον «κακό» φορολογούμενο;
`Η - λέμε τώρα - γιατί να μπορεί μόνο ο «καλός» δημοσιογράφος να καρφώνει τον οποιονδήποτε «κακό», και να μην μπορούν όλοι να τους καρφώνουν όλους;!

Φυσικά, εδώ τίθεται ένα ερώτημα:
Ποιος είναι ο «καλός» και ποιος είναι ο «κακός»; Πώς ξέρουμε ότι σε ένα καθεστώς νομιμοποιημένης σπιουνιάς δε θα έχουμε το φαινόμενο που έλεγε ο Ρασούλης: «Κακοί ντυθήκανε καλοί, κάνουν πως "μπε-μπενίζουν"»...

Αυτό το λεπτό σημείο, αγαπητοί συνέλληνες, υπάρχουν κάποιοι άλλοι, ανώτεροι του κ. Παπαδημητρίου, να το απαντήσουν (σ.σ.: μην τα ζητάμε κι όλα από τον κύριο συνάδελφο). Και ο ανώτερος, εν προκειμένω, είναι η ανωτέρα ή άλλως πως, η Υπέρτατη Αρχή!

Εν ολίγοις: Το διαχωρισμό μεταξύ «καλών καρφιών» και «κακών καρφωμένων και ρουφιανεμένων» τον διαφυλάσσει, τον εγγυάται και τον επιτελεί η Υπέρτατη Αρχή.
Για παράδειγμα:
Εφόσον η Υπέρτατη Αρχή είναι ο Μακάρθι, τότε «καλός» είναι ο καταδότης, εκείνος δηλαδή που καταδίδει συναδέλφους ή συνανθρώπους του στα όργανα του Μακαρθισμού (σ.σ.: και μη μας πει κανείς ότι αυτά δε γίνονται στη Δημοκρατία, διότι Δημοκρατία είχαν στις ΗΠΑ επί Μακάρθι, όπως δημοκρατία είχαμε και εδώ επί Μακρονήσου...).

Παρομοίως, αν η Υπέρτατη Αρχή είναι ο Παττακός και ο Μακαρέζος τότε «καλός» είναι ο χαφιές της χούντας. Αν η Υπέρτατη Αρχή είναι η Γκεστάπο, τότε «καλό» καρφί είναι ο δοσίλογος και ο κουκουλοφόρος κ.ο.κ.

Επί του τελευταίου - για τον καλοκάγαθο χαρακτήρα της εκάστοτε Υπέρτατης Αρχής, δηλαδή - έχουμε μάλιστα και τη μαρτυρία της μεγάλης αδελφής του ΣΚΑΪ, της «Καθημερινής».

Διαβάζουμε:
«Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν - περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία - εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».
Αυτά έγραφε στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Καθημερινή», στις 29 Απρίλη 1941. Δυο μέρες μετά, δηλαδή, αφότου μπήκαν τα «Ες-Ες» στην Αθήνα.

Δεν είναι προφανές, επομένως, ότι κάθε Υπέρτατη Αρχή θα ενέτασσε ασμένως τα «καρφιά» στις τάξεις των αξίων να έχουν όχι μόνο την προστασία, όπως ζητάει ο κ. Παπαδημητρίου, αλλά και τη συνδρομή της, αφού κάθε «καρφί» εξ ορισμού αξίζει να «τον συντρέξουν - περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία - εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν» οι δυνάμεις της Υπέρτατης Αρχής...

Ασχετο: Εκείνο το τραγούδι του Σιδηρόπουλου είχε τίτλο «Ο Μπάμπης ο φλου». Τραγούδι με τίτλο «Ο Μπάμπης ο φτου» δεν έχει γραφτεί - απ' όσο γνωρίζουμε - ακόμα.


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Ένα νόμο-όνειδος που καθιστά την Ελλάδα κράτος-ενέχυρο πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα η κυβέρνηση στην Βουλή. Με το νόμο αυτό κωδικοποιείται η πρόβλεψη του Μνημονίου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου τον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με την οποία το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στην διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπλήρωση των δανείων που έδωσαν οι ξένοι για να πληρωθούν πάλι τα δικά τους δάνεια!

Aλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ενεργοποιηθεί με την ψήφιση σχετικού νόμου, αφού πρόκειται για έναν ντροπιαστικό και κατάπτυστο νόμο για όποιον αισθάνεται Έλληνας και σίγουρα θα ξεσηκώσει σντιδράσεις.

Εφ’εξής δεν θα εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους -ούτε καν της Τραπέζης της Ελλάδος- από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.

Αυτό, δεδομένης της αδυναμίας της Ελλάδας, σημαίνει ότι ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ σταματούν να μας δίνουν δόσεις και ξεκινούν τις κατασχέσεις κρατικής περιουσίας (αφορά και τις Καρυάτιδες στην φωτό), αλλά όχι μόνο: Και οι ιδιώτες βρίσκονται στο έλεος των δανειστών με την έννοια ότι ισχύουν οι διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημοσίου συμφέροντος!

Αυτά τα εξευτελιστικά προβλέπει μία από τις πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση επειδή το είχαν θέσει οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για τις δόσεις αναχρηματοδότησης των δανείων τους.

Ο νόμος έρχεται να ψηφιστεί με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» –ενώ όλοι ασχολούνται με την γελοία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όπου η κυβέρνηση παραπέμπει τους μισούς ενόχους και αθωώνει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο– και κανείς από τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας που θα τον ψηφίσουν δεν πρέπει να είναι υπερήφανος στην υπόλοιπη ζωή του για την θετική ψήφο που θα δώσει στο νόμο που θα μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα ενέχυρο λήψης δανείου για να πληρωθεί ένα άλλο τοκογλυφικό δάνειο..

Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, με εντολή Γιάννη Στουρνάρα.

Η εξευτελιστική διάταξη (αλήθεια, τι χώρα θα παραδώσουν αυτοί που υπογράφουν τέτοια πράγματα;) είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, ακόμα και τα ιδιωτικά, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

Το ζήτημα είναι ότι τα παραπάνω είτε έχουν επικυρωθεί, είτε πρόκειται να επικυρωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, του οποίου τα λόγια περί «φιλοπατρίας» περισσεύουν, αλλά όχι οι πράξεις του…


Αλλάζουν με «κατεπείγοντα» νόμο οι όροι του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών σε περίπτωση αθέτησης των πληρωμών.

Στα χέρια των δανειστών παραδίδει η ελληνική κυβέρνηση την εθνική μας κυριαρχία, με όχημα τους όρους του Μνημονίου.

Ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, αλλάζει τους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.

Οι πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει υπογράψει ήδη η κυβέρνηση, αποτελούσαν προαπαιτούμενο για τις δόσεις που θα πάρει η χώρα μας έως το Μάρτιο.

Ωστόσο χθες, σε σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να αποσύρει η κυβέρνηση τον Κυρωτικό Νόμο που είχε καταθέσει στη Βουλή τις παραμονές των Χριστουγέννων και στη θέση του οι βουλευτές να ψηφίσουν νέο «κατεπείγοντα» νόμο, που θα θεσπίζει όσα ζητούν οι δανειστές.

Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, για να μπορέσει ο Γιάννης Στουρνάρας να ενημερώσει άμεσα το Eurogroup και το ΔΝΤ πως εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την υπο-δόση των 9,2 δισ. του Ιανουαρίου.

Ο επαχθής όρος των δανειστών αναφέρει ξεκάθαρα πως για να πάρει η Ελλάδα θα πρέπει να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών.

Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Η τροποποίηση των κανόνων της δανειακής σύμβασης αναμένεται να προκαλέσει «σεισμικές δονήσεις» στο Κοινοβούλιο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ετοιμάζουν επίθεση προς την κυβέρνηση για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

Στην κυβέρνηση τονίζουν πως πρόκειται για «τυπική αναφορά» η οποία εμπεριέχεται και στα προηγούμενα Μνημόνια.

Οι υπόλοιπες πράξεις

Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης και όσα περιλαμβάνονταν στις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή.

Μεταξύ αυτών η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

Επίσης η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.

Ακόμη η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.
Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τα προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.

Πηγή: newsbomb.gr
Το εθνικιστικό Κόμμα "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", κατέθεσε στην Κεντρική Εφορευτικη Επιτροπή αίτηση με την οποία ζητάει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σχετικά με την ενοποίηση της Αλβανίας με το Κόσοβο.

Ο πρόεδρος της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας", Κρέσνικ Σπαχίου, δήλωσε ότι "τα δύο αλβανικά κράτη θα πρέπει να ενταχθούν στην ΕΕ ως αλβανική ομοσπονδία με δύο καντόνια, κάτι που, όπως διευκρίνισε, θα καταργήσει τα σύνορα, χωρίς όμως να τα αλλάξει".

Όπως είπε η ενοποίηση Αλβανίας και Κοσόβου πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ χαρακτήρισε την ενοποίηση "υποχρέωση για την αλβανική πολιτική τάξη". 

Να σημειωθεί, ότι για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος απαιτούνται τουλάχιστον 50 χιλιάδες υπογραφές πολιτών."Τουρκολίμανο" οι μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας! 
Πωλούνται όλες σε Τούρκο

Σε τούρκικα χέρια περνούν και άλλες τρεις μαρίνες της χώρας μας. Ο τουρκικός όμιλος Doguş με την θυγατρική εταιρεία D-Marin εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas.

Mε αυτό τον τρόπο οι μαρίνες της Ζέας, της Κέρκυρας και της Λευκάδας περνούν σε τούρκικα χέρια.

H D. Marin είναι η ίδια εταιρεία που τον προηγούμενο μήνα είχε εξαγοράσει το 50% της Μαρίνα Φλοίσβου.

Η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία και γίνεται κυρίαρχος στο θαλάσσιο τουρισμό και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και στην Ελλάδα!Συνολικά θα διαθέτει 4 μαρίνες στη χώρα μας.

H εταιρεία MedMarinas ανήκει στον όμιλο Κυριακούλης.


Πηγή: On AlertKαταγγελία-σοκ Τέρενς Κουίκ: «Η εταιρεία που αγόρασε τις μαρίνες έχει μέτοχο τον Τουρκικό Στρατό!»


Σε μία αποκάλυψη – σοκ προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε σχέση και με την νέα επένδυση Τούρκων και πάλι σε ελληνικές μαρίνες, όπου όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων, η εταιρεία που απέκτησε τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας έχει στο χαρτοφυλάκιο της τον Τουρκικό Στρατό!

Συγκεκριμένα, ο κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε: 

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη παραδίδει μία - μία τις μαρίνες της Ελλάδας στα χέρια των Τούρκων. Μετά τη μαρίνα της Μυτιλήνης και μετά τη μαρίνα του Φλοίσβου μόλις πριν από λίγες μέρες, σήμερα έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα κατάφερε να βάλει στο χέρι και τις μαρίνες της Ζέας, της Κέρκυρας και της Λευκάδας.

Η εξαγορά έγινε από τον τουρκικό όμιλο Dogus με τη θυγατρική D-Marin, στο 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρίας MedMarinas. Και μια «μικρή» λεπτομέρεια: η D-Marin είναι η εταιρεία στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει το Μετοχικό Ταμείο του στρατού της Τουρκίας!

Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα σε web τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, μου είχε πει χωρίς περιστροφές ότι το κόμμα του δεν έχει καμία αντίρρηση οι Τούρκοι να πάρουν στα χέρια τους την όποια μαρίνα θέλουν. Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ότι είμαστε κοντά στο να μας τοποθετήσουν και Τούρκο Υπουργό Θαλασσίου Τουρισμού;».


Πηγή: Νewsbomb