Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Απρ 2014

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Την αποκάλυψη ότι στην Τουρκία λειτουργεί Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων για επιχειρήσεις χημικού, βιολογικού και πυρηνικού πολέμου, έκανε σε ανύποπτο χρόνο ο Τούρκος δημοσιογράφος ερευνητής, Erka Acar, στην τουρκική εφημερίδα, Bugün, σε αποκλειστικό του δημοσίευμα στις 22 Απριλίου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Κέντρο αυτό για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του σε κάποιο δημοσιογράφο και όπως αναφέρεται λειτουργεί στην περιοχή του Ικονίου νοτιοδυτικά της Άγκυρας. Το Κέντρο είναι ουσιαστικά απροσπέλαστο από τα ΜΜΕ και καλύπτεται από μεγάλη μυστικότητα όσον αφορά τους επιχειρησιακούς του σχεδιασμούς και την πολύ ειδική εκπαίδευση που παρέχεται στους κομάντος. 
Η διοίκησή του υπάγεται απ’ ευθείας στο Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας και έχει την κωδική ονομασία, «KBRN», από τα αρχικά των τουρκικών λέξεων, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer, δηλαδή, Χημικό, Βιολογικό, Ραδιολογικό, Ατομικό κέντρο εκπαιδεύσεως και στελεχώνεται από κομάντος ειδικών επιχειρήσεων. 
Το Κέντρο εφαρμόζει συστήματα εκπαίδευσης ειδικών επιχειρήσεων και ο «κορμός» του αποτελείται από 55 επίλεκτους κομάντος, όπως διαπίστωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος όταν επισκέφτηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Το πρώτο στάδιο βασικής εκπαίδευσης διαρκεί 3 εβδομάδες και άλλες τρεις εβδομάδες πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση για την εισδοχή στα βασικά αντικείμενα του Κέντρου. Συμμετέχουν αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ειδικά στελέχη του στρατού, ακόμα και πολιτικά πρόσωπα που υπηρετούν σε στρατηγικές θέσεις. Η πιο προχωρημένη εκπαίδευση χωρίζετε σε 12 κατηγορίες και ο συνολικός χρόνος αποτελείται από 17 περιόδους. Το Κέντρο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα.

Ενδιαφέρων παρουσιάζει η προϊστορία της δημιουργίας αυτού του Κέντρου. Όπως αναφέρεται οι πρώτες κινήσεις για την δημιουργία ανάλογου Κέντρου αρχίζουν πολύ παλιά από το 1930. Την περίοδο του μεσοπολέμου και συγκεκριμένα το 1930 ιδρύεται στην Άγκυρα από το Γενικό Επιτελείο η λεγόμενη «Επιθεώρηση Φυσικού Αερίου». Το 1937 μετονομάζεται σε «Γενική Διοίκηση Φυσικού Αερίου». Το ίδιο έτος δημιουργείται το «Χημικό Τάγμα» και το 1939 το «Χημικό Σύνταγμα». Το 1957 ιδρύεται το «Χημικό Σώμα» ενώ στην νεοϊδρυθείσα Σχολή Εκπαίδευσης Χημικού Πολέμου διευρύνεται η εκπαίδευση στους τομείς πυρηνικών όπλων. Το 1962 στην περιοχή του Çankırı ενώνονται όλα αυτά και δημιουργείται η νέα «Σχολή Χημικού και Ατομικού-Βιολογικού Πολέμου» που υπάγεται στο Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας.

Η πρώτη αναφορά για την ύπαρξη του συγκεκριμένου «KBRN» είναι από το 1966 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το 1972 αναφέρεται πάλι το Çankırı. Το 1983 το Κέντρο μεταφέρεται στο Ικόνιο αλλά το 1989 πηγαίνει πάλι στην Κωνσταντινούπολη με πρωτοβουλία του τότε προέδρου, στρατηγού Κενάν Εβρέν. Στις 15 Φεβρουαρίου του 2003 αναδιοργανώνεται η Σχολή Χημικού και Ατομικού- Βιολογικού Πολέμου, το 1998 ενσωματώνεται το σύνταγμα Χημικού Πολέμου και το 2006 τα υπόλοιπα σχετικά τάγματα. Τέλος το 2007 στο KBRN συγχωνεύονται όλα τα σχετιζόμενα κέντρα του τουρκικού στρατού και από τις 4 Αυγούστου του 2012 εγκαθίσταται στην νέα του σύγχρονη μορφή μόνιμα στο Ικόνιο σε ειδικές εγκαταστάσεις που δεν είναι προσβάσιμες.

Ο διοικητής του Κέντρου, ανώτερος αξιωματικός του τουρκικού στρατού, Sebahattin Kılınç, μιλώντας στον Τούρκο δημοσιογράφο τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες που δίνει η ειδική εκπαίδευση του Κέντρου και ότι οι όσοι τελειώνουν την βασική εκπαίδευση είναι έτοιμοι για επιχειρήσεις σε κάθε περίπτωση στο αντικείμενο εκπαίδευσης τους. Εκτός από τους στρατιωτικούς το Κέντρο παρέχει ειδική εκπαίδευση και σε πολιτικά πρόσωπα ενώ μαθήματα παρακολουθούν και διοικητικά στελέχη του Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Στρατοχωροφυλακής και της Ακτοφυλακής. Επίσης παρέχει βασικές γνώσεις και σε υπαλλήλους που υπηρετούν στα υπουργεία Υγείας, Περιβάλλοντος και στην Γενική Ασφάλεια.

Ένα από τα βασικά μαθήματα της εκπαίδευσης είναι οι επιχειρήσεις βιολογικού πολέμου. Εδώ οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν πως να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσει με χημικά και βιολογικά όπλα. Επίσης μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα για την διεξαγωγή χημικού πολέμου. Παράλληλα μαθαίνουν τα κυριότερα χημικά όπλα και των συνεπειών της χρήσεως τους σε μια πολεμική σύγκρουση. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει και αποστολή ειδικών ομάδων σε περιοχές που έχουν ήδη προσβληθεί από επιθέσεις με χημικά και βιολογικά όπλα, (;;;) και πως γίνεται η εκκαθάριση των περιοχών αυτών.

Όλα αυτά προφανώς ενισχύουν την άποψη που έχει διατυπωθεί από πολλούς ότι τα χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους φανατικούς μουσουλμάνους της Συρίας προέρχονται από την Τουρκία και ακόμα περισσότερο ότι ειδικά εκπαιδευμένοι Τούρκοι πρωτοστάτησαν στην χρήση τους εναντίον του καθεστώτος Άσαντ. Κατά τα άλλα η Δύση συνεχίζει το θέατρο των χημικών όπλων που δήθεν έκανε χρήση το συριακό καθεστώς για να βρουν κάποια πρόφαση να επέμβουν προς την ανατροπή του. 

Ο δικός μας προβληματισμός με όλα αυτά είναι το μέχρι που μπορεί να φτάσει η Τουρκία σε μια δεδομένη θερμή σύγκρουση με κάποιο εξωτερικό ή και εσωτερικό εχθρό και το κατά πόσο ελέγχεται η τουρκική στρατοκρατική μηχανή ενώ γνωρίζουμε ότι παλαιότερα οι Κούρδοι είχαν επανειλημμένα καταγγείλει την Άγκυρα για χρήση χημικών όπλων κατά του άμαχου κουρδικού πληθυσμού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Αυτός ο βομβαρδισμός "ειδήσεων" και απόψεων για τη Θράκη, από "ειδικούς" που ανακάλυψαν ξαφνικά νέο πεδίο λαμπρό για να κάνουν τις "αναλύσεις" τους, μόνο κακό κάνει στη Θράκη.

Πρώτον, επειδή οι "αναλυτές" δεν γνωρίζουν, για την ακρίβεια δεν έχουν ιδέα, για το τι επικρατεί στην ακριτική αυτή Ελληνική περιοχή.

Δεύτερον, επειδή οι όψιμοι παντογνώστες δεν ασχολούνται με το καθεαυτό πρόβλημα του τουρκικού προξενείου, την παρανομία, τις δράσεις και τις παρενέργειές του, αλλά με τις σχέσεις των κομμάτων με ανθέλληνες τουρκόφρονες μειονοτικούς.

Τρίτον, επειδή ο κορεσμός αυτός της ενασχόλησης με την Θράκη, θα "κάψει" το ενδιαφέρον για τα καυτά επερχόμενα γεγονότα στην περιοχή.

Λυπάμαι, αλλά, ως συνήθως, η επέμβαση των ΜΜΕ μοιάζει περισσότερο με τις στρατιωτικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας και άλλων τινών... και φεύγοντας οι "διασώστες" αφήνουν πάντα πίσω τους "καμμένη γη"...

Το πρόβλημα της Θράκης δεν είναι πολιτικό. Είναι κατ΄εξοχήν εθνικό. Το τραγικό είναι πως πολιτικοί είναι εκείνοι που δημιουργούν το εθνικό πρόβλημα. Και (σύμπτωση;!!!) πολιτικοί που κυβερνάνε ή γυροφέρνουν την καρέκλα της εξουσίας.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, καλώς έγινε το θέμα με τη Σαμπιχά και ξεπετάχτηκε η μπόχα του εθνομηδενισμού, η ανικανότητα διαχείρισης εθνικών θεμάτων και η εν γένει ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων που επικρατεί στο "στρατόπεδο" του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, η ίδια κατάσταση επικρατεί επί δεκαετίες και στους σημερινούς αλαλάζοντες (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που φέρουν τεράστια ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη, αφού αυτοί ήταν οι πρώτοι που "παγίωσαν" το καθεστώς συναλλαγής με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής...

Είναι ντροπή και απροσμέτρητο θράσος απέναντι στην κοινή λογική, να ορύονται οι (σχεδόν) εξ ορισμού υπεύθυνοι της κατάντιας της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Είναι αισχρό εκείνοι που ποτέ δεν τιμώρησαν μουσουλμάν βουλευτή για απρεπείς, προσβλητικές και αντεθνικές του ενέργειες, να φωνασκούν σήμερα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και να μας θυμίζουν τη λαϊκή ρήση "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"...

Επιτέλους, κύριοι (sic) είναι καλύτερα να σωπάσετε και να κρυφτείτε, παρά να εμφανίζεστε μιλώντας για "εθνικά συμφέροντα"... τη στιγμή που το μοναδικό συμφέρον που αναγνωρίζετε είναι το κομματικό...

Παραμερίστε, επιτέλους, και δώστε την δυνατότητα σε εκείνους που ξέρουν τι να κάνουν, τι αποφάσεις να πάρουν και πως να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Αρκετό κακό έχετε κάνει στην Θράκη με τις αποφάσεις και τις παραλείψεις σας...
Αρκετό κακό έχετε κάνει σε ολόκληρη την Ελλάδα με την ανικανότητα και την υποκρισία σας...Η πολιτική μοιάζει στα μάτια των πολλών σαν το ποδόσφαιρο: Αν φέρουμε έναν γαμάτο προπονητή νομίζουμε ότι η ομάδα θα πάρει τρένο το πρωτάθλημα. Όσο περισσότερους τίτλους έχει στο βιογραφικό του, τόσο γρηγορότερα θα ξεσκίσουμε όποιον σταθεί μπροστά μας. Και κυρίως, θα το κάνουμε με στυλ κι αέρα ευρωπαϊκό, γιατί εκείνοι έχουν καλύτερη κλάση και δεν είναι τραμπάκουλες σαν τους δικούς μας.
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το αν η επιλογή ενός Λαζόπουλου ή ενός Ζαγοράκη ή ενός Χριστοδουλόπουλου, γίνεται με καλούς ή κακούς σκοπούς, κι αν αυτοί οι υποψήφιοι είναι αντάξιοι του ελληνικού εκλογικού σώματος και (εδώ γελάνε) της εγχώριας πολιτικής παράδοσης.

Ναι, όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μια φανταστική, υψηλού πνευματικού επιπέδου και ασύγκριτης τεχνολογικής ανάπτυξης, εξωγήινη φυλή, αλλά τους ιθαγενείς που ψήφισαν και ξαναψήφισαν μαζικά μέσα σε τρία χρόνια αυτούς που τους γ@μησ@ν τη ζωή.

Εκείνους που εξακολουθούν να ενημερώνονται από τα ίδια μέσα ενημέρωσης που τούς σκυλόβριζαν νυχθημερόν και στα οποία εργάζονταν άνθρωποι που όχι μόνο βγήκαν και τους είπαν στα μούτρα ότι επί τρία χρόνια τους δούλευαν, αλλά κατέληξαν να τρέχουν πίσω απ´την κομματική ουρά για να δηλώσουν υπερήφανοι για το κάλεσμα της μοίρας που τους έφερε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος το οποίο κάλυπταν “δημοσιογραφικά”.

Αυτούς, τέλος πάντως, που έβγαλαν πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι εξακολουθούν να καλοδέχονται αδιαμαρτύρητα μια γλώσσα “διαφορετική” και καταγγελτική εναντίον όλων αυτών των “νταβατζήδων”, “κλεπτοκρατών” και “διαπλεκόμενων”. Λίγους όμως ξενίζει ότι όλο αυτό βγαίνει σχεδόν αποκλειστικά μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες των “νταβατζήδων”, “κλεπτοκρατών” και “διαπλεκόμενων”.

Είναι αδύνατο να χάσουμε τον “πολιτικό πολιτισμό” μας από τις υποψηφιότητες των Ελλήνων Μπέπε Γκρίλο και των εθνικών μας κλαρινοτσολιάδων, γιατί πολύ απλά ποτέ μας δεν τον είχαμε.

Το μεγαλύτερο ψέμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας είναι ότι ο Έλληνας (στην πλειοψηφία του) ψήφιζε με κριτήριο την πολιτική αισθητική.

@ρχίƍι@.

Είναι μια απάτη την οποία πολύ μας αρέσει να τη διαδίδουμε για να μη ντραπούμε από τις επιλογές μας.

Η παρουσία υπουργών σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι η καταλληλότερη απάντηση στην ελπίδα αυτής της ανωτάτου επιπέδου πολιτικής παρακαταθήκης που νομίζουμε ότι μας οφείλεται από την ιστορία.

Τρίχες.

Στην αρένα των πολιτικών απατεώνων και της κουτοπονηριάς, όποιο πολιτικό σκ@τ⓪ κι αν εμφανιστεί να “αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες” το ίδιο μου κάνει. Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο η πολιτική αντίληψη της μάζας παραμένει σε εμβρυικό επίπεδο.

Πηγή polyfimoss


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Η ιστορία είναι γεμάτη από μεγάλες «αφηγήσεις» που διαψεύστηκαν. Ακριβώς όπως η ιδεαλιστική «ατζέντα για την ελευθερία» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Γ. Μπους κατέρρευσε όταν η κατοχή του στο Ιράκ δημιούργησε μια διαιρεμένη και αιματοβαμμένη χώρα, έτσι και η αντίστοιχη ατζέντα για την ελευθερία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - ένα πολύ λιγότερο μαχητικό αλλά εξίσου ιδεαλιστικό όραμα για τη Μέση Ανατολή - έγινε στάχτη στη Συρία.

Ο ιδεαλισμός του Ερντογάν ενισχύθηκε με την Αραβική Ανοιξη του 2011, όταν έπεσαν κοσμικές δικτατορίες ανοίγοντας τον δρόμο για δημοφιλή ισλαμικά κόμματα. Ο Ερντογάν πίστευε ότι η δική του ιστορία επιτυχίας στην Τουρκία θα επαναλαμβανόταν σε όλη τη Μέση Ανατολή.Αλλά οι απλές εκλογικές νίκες δεν εξασφάλισαν καμία από αυτές τις εκκολαπτόμενες δημοκρατίες: οι ισλαμιστές έπρεπε ακόμη να συμβιβαστούν με τα πιο κοσμικά τμήματα της κοινωνίας. Μέχρι στιγμής αυτό έγινε μόνο στην Τυνησία. Στην Αίγυπτο μια κοσμική αντίδραση οδήγησε σε ένα ανελέητο στρατιωτικό πραξικόπημα. Η Λιβύη ποτέ δεν ανέκαμψε από τον εμφύλιο πόλεμο. Ακόμη και στην Τουρκία, η οποία υποτίθεται ότι είναι ένα «μοντέλο» για τους Αραβες, οι πολιτικές ελευθερίες μειώνονται και η πολιτική πόλωση αυξάνεται.

Ο πραγματικός εφιάλτης είναι η Συρία
Η Τουρκία αναδείχθηκε νωρίς ως βασικός υποστηρικτής της αντιπολίτευσης εκεί αλλά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της για μια δημοκρατική και φιλοτουρκική Συρία. Αντ' αυτού ο Ερντογάν βρέθηκε με περισσότερους από 700.000 πρόσφυγες και υπό συνεχείς απειλές τόσο από το συριακό καθεστώς όσο και από τους εξτρεμιστές της αντιπολίτευσης.
Ο πραγματικός εφιάλτης είναι η Συρία. Οπως συνέβη και με μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου, έτσι και η Τουρκία έκανε λανθασμένους υπολογισμούς για τη Συρία και ίσως άθελά της να συνέβαλε στο χάος. Ηταν όμως άραγε η Τουρκία και κακόβουλη; Και μάλιστα σε βαθμό που να σκοτώσει εκ προθέσεως εκατοντάδες ανυπεράσπιστους αμάχους;
Αυτό ισχυρίστηκε προσφάτως ο βραβευμένος δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς στο «The London Review of Books», όπου παρουσίασε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες συνωμοσίας που έχουμε ακούσει τελευταία: ότι η χημική επίθεση στο προάστιο Γκούτα της Δαμασκού τον Αύγουστο του 2013, η οποία πιστεύεται ευρέως ότι ήταν έργο του συριακού καθεστώτος, ήταν στην πραγματικότητα ενορχηστρωμένη από την Τουρκία. Με άλλα λόγια, ένα έγκλημα πολέμου που σκότωσε περίπου 1.500 πολίτες δεν ήταν άλλο ένα τερατούργημα του Μπασάρ αλ Ασαντ αλλά μάλλον του Ερντογάν, ο οποίος υποτίθεται ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Ιδεολογία και ψευδαισθήσεις μεγαλείου
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ερντογάν γίνεται ένας όλο και πιο αυταρχικός ηγέτης στην Τουρκία. Αλλά μια τέτοια απρόκλητη επίθεση κατά των αμάχων της Συρίας, τους οποίους προσπαθεί να προστατεύσει, είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει την εξωτερική πολιτική του Ερντογάν δεν είναι οι καλοφτιαγμένες συνωμοσίες αλλά μάλλον ένας ιδεαλισμός στιγματισμένος από υπερβολική συναισθηματική φόρτιση, ιδεολογία και ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Στην αρχή πίστεψε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να πείσει τον Ασαντ να γίνει ένας δημοκράτης. Οταν αυτό απέτυχε, πίστεψε ότι η Τουρκία είχε αρκετή δύναμη για να ανατρέψει τον Ασαντ υποστηρίζοντας την αντιπολίτευση. Και, τέλος, πίστεψε ότι η Αμερική ήταν πρόθυμη να κάνει αυτή τη δουλειά.
Ολα αυτά ήταν λανθασμένοι υπολογισμοί. Αλλά η Αμερική και η Τουρκία είναι πλέον πιο κοντά η μία στην άλλη από ποτέ στο θέμα της Συρίας επειδή η Τουρκία αναγνωρίζει την απειλή από τους φανατικούς τζιχαντιστές μέσα στην αντιπολίτευση.
Οι υπερβολικές θεωρίες συνωμοσίας θα πρέπει να παραμεριστούν και η Αγκυρα και η Ουάσιγκτον θα πρέπει πραγματικά να αρχίσουν να συζητούν νέους τρόπους για να τερματιστεί ο καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος. Μια Συρία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία του τζιχάντ και από την κρατική τρομοκρατία του Ασαντ είναι ο κοινός στόχος τους.

Ο κ. Μουσταφά Ακιόλ είναι τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Islam without Extremes: A Muslim Case for Liberty».

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Από το 1996 μέχρι το 2009, η Τουρκία και το Ισραήλ «απολάμβαναν» τους καρπούς μιας στενής στρατιωτικής σχέσης, η οποία σταδιακά επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς συνεργασίας, όπως για παράδειγμα η διμερής τουρκο-εβραϊκή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπογράφηκε το 2000. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν, κυρίως λόγω των εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών αλλαγών που υιοθέτησε η κυβέρνηση Ερντογάν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η φθορά στις τουρκο-εβραϊκές σχέσεις συνεργασίας ήταν ανάλογη τόσο με τη φθορά της εξουσίας του τουρκικού στρατού, όσο και με το μέγεθος της εξουσίας που αποκτούσε σταδιακά ο Ερντογάν και μια μερίδα ηγετικών στελεχών του ΑΚΡ.

Η επιδείνωση των τουρκο-εβραϊκών σχέσεων δημιουργούσε έντονο προβληματισμό στην Ουάσιγκτον, καθότι οι εν λόγω χώρες συνιστούν στρατηγικούς εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι επιπτώσεις αυτής της συγκρουσιακής πλέον διμερούς σχέσης, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης «Αραβικής Άνοιξης», ως ένα βαθμό επιδείνωσαν την περιφερειακή ασφάλεια και εμπόδισαν την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. Η εμμονή, οι διαμαρτυρίες και οι κατηγορίες του Ερντογάν κατά των Ισραηλινών, κυρίως για την απομόνωση της Λωρίδας της Γάζας, δημιουργούσαν τριβές στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες και ταυτόχρονα απομόνωναν περαιτέρω το εβραϊκό κράτος.

Σημάδια αναθέρμανσης των τουρκο-εβραϊκών σχέσεων

Το Μάρτιο του 2013, υπήρξαν κάποια θετικά σημάδια ως προς την πιθανότητα προσέγγισης των δύο πλευρών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα στο Ισραήλ, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος διευκόλυνε μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ερντογάν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου. Από την πλευρά της, η Άγκυρα δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «συνοικέσιο» του Ομπάμα και την «απολογία» που ακολούθησε από πλευράς Νετανιάχου. Η τουρκική πλευρά, εκτός του ότι δεν απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο μιας πιθανής αποκατάστασης των διμερών σχέσεων, έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι «επιθυμεί μια ευρεία τουρκο-εβραϊκή ενεργειακή συνεργασία».

Για πρώτη φορά, αυτές οι επιδιώξεις της Άγκυρας ακούσθηκαν επίσημα από τα χείλη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, κατά τη διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Συνόδου για την Ενέργεια», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Οκτωβρίου του 2013 και στην οποία θα πρέπει να τονισθεί ότι συμμετείχαν και οι εταιρίες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ, όπως για παράδειγμα η Noble Energy Inc. Αναφερόμενος στις μελλοντικές τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, ο Τανέρ Γιλντίζ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στις σχέσεις των δύο χωρών υπάρχουν πολιτικά προβλήματα, αλλά μπορούν να επιλυθούν. Η Τουρκία ενδιαφέρεται για το ισραηλινό φυσικό αέριο».

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, εκπρόσωποι του Ισραήλ, της Τουρκίας και των ξένων εταιριών ενέργειας συζήτησαν για την κατασκευή ενός αγωγού, ο οποίος θα μπορούσε να μεταφέρει φυσικό αέριο από το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν προς τη νότια Τουρκία, με κόστος 2-3 δισ. δολάρια. Ο εν λόγω αγωγός θα μπορούσε ετησίως να προμηθεύει την Τουρκία με 8-10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Πλην της Τουρκίας, ο αγωγός θα προμήθευε με φυσικό αέριο την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. [1]

Τα οφέλη για την Τουρκία

Ας δούμε όμως «ποια είναι τα πιθανά οφέλη για την Τουρκία στην περίπτωση, που μέσω μιας ενεργειακής συμφωνίας, αναθερμανθούν οι σχέσεις της με το Ισραήλ;»

Πρώτα απ’ όλα, θα κατορθώσει σε σημαντικό βαθμό να ελέγξει τόσο το μελλοντικό status της περιφερειακής, όσο και της αντίστοιχης ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας. Ήδη, η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά υδρογονανθράκων, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στα πλούσια κοιτάσματα των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Μέσης Ανατολής, αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, που συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Τουρκία λειτουργούν δύο σημαντικοί αγωγοί πετρελαίου, ο αγωγός Μπακού-Τιφλίδα-Τσεϋχάν (BTC) και ο Κιρκούκ-Γιουμουρταλίκ, που μεταφέρουν αντίστοιχα αζέρικο (από το 2008, μέσω του BTC μεταφέρονται και ποσότητες πετρελαίου από το Καζακστάν) και ιρακινό πετρέλαιο στα τουρκικά παράλια της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2005 μέχρι σήμερα, ο αγωγός BTC έχει αποφέρει κέρδη ύψους περίπου 12 δισ. δολαρίων στo τουρκικό κράτος (η Turkish Petroleum Corporation - TPAO κατέχει το 6,5% των μετοχών του BTC). Συνολικά, η ποσότητα πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω αυτών των αγωγών υπολογίζεται στο 3% του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου. [2] Μεσοπρόθεσμα, πέρα από τη μεταφορά μαύρου χρυσού, δίνεται η ευκαιρία στην Τουρκία να καταστεί και σημαντικός διαμετακομιστής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, τόσο από την Κασπία Θάλασσα (αγωγός TANAP) όσο και από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (αγωγός Λεβιάθαν-Τουρκία).

Θα ικανοποιήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές ρωσικού και ιρανικού φυσικού αερίου (το 2011, προμηθεύθηκε 890 δισ. κυβικά πόδια ρωσικού και 290 δισ. κυβικά πόδια ιρανικού φυσικού αερίου).[3] Η Τουρκία εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις εισαγωγές φυσικού αερίου, που το χρησιμοποιεί κυρίως στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η εγχώρια παραγωγή σε φυσικό αέριο ανέρχεται μόλις στα 22 δισ. κυβικά πόδια (2012), καλύπτοντας μόνο το ~1,4% των αναγκών της. Πριν μια δεκαετία (2004), κατανάλωνε περίπου 800 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι έχει υπερβεί τα 1,6 τρισ. κυβικά πόδια. Αναφορικά με το πετρέλαιο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι «τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί ραγδαία η κατανάλωσή του, η οποία μάλιστα υπολογίζεται ότι θα διπλασιασθεί την επόμενη δεκαετία». Το 2012, το 35% των εισαγωγών πετρελαίου προέρχονταν από το Ιράν, το 17% από το Ιράκ, το 13% από τη Σαουδική Αραβία και το 10% από τη Ρωσία.

Θα διαταράξει τις σχέσεις συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ, καθώς είναι ηλίου φαεινότερον ότι «όταν τελικά αποκατασταθούν οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, τότε οι σχέσεις συνεργασίας του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο θα υποβαθμισθούν». Αυτό θα προκύψει κυρίως λόγω των σημαντικών εβραϊκών συμφερόντων που θα προωθούνται μέσω της τουρκο-εβραϊκής ενεργειακής συνεργασίας, αλλά και διότι η Άγκυρα αναμένεται να «απαιτήσει» από το Τελ Αβίβ τον περιορισμό της συνεργασίας του με την Αθήνα και τη Λευκωσία, τουλάχιστον σε πολιτικό-στρατιωτικό επίπεδο. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό να δρομολογηθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, εξαιτίας της αποκατάστασης των τουρκο-εβραϊκών σχέσεων. Ήδη, στις 20 Μαρτίου 2014, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν στην Αθήνα, υπήρξαν κάποια σημάδια που συνδέονται με την πιθανή αναθέρμανση των τουρκο-εβραϊκών σχέσεων, αλλά και τη στάση που αναμένεται να τηρήσει το Ισραήλ απέναντι στην ελληνική και αντίστοιχα στην τουρκική πλευρά. Ο Ισραηλινός υπουργός αναφερόμενος στον αγωγό East Med, μέσω του οποίου η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να μεταφέρει κυπριακό και ισραηλινό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, τόνισε εμμέσως πλην σαφώς ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά δαπανηρή διαδικασία» και ότι «τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο ιδιωτικός φορέας». Ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν, γνωστός για τις μέχρι σήμερα σκληρές του θέσεις εναντίον της Τουρκίας, αναφερόμενος στις τρέχουσες και μελλοντικές τουρκο-ισραηλινές σχέσεις σημείωσε ότι «οι δύο χώρες διατηρούν διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις, που έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα».

Η ουκρανική κρίση ανέδειξε τον κίνδυνο μιας πιθανής επερχόμενης επιδείνωσης της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας, γεγονός που ευνοεί τα σχέδια της Άγκυρας να καταστεί περαιτέρω σημαντικός διαμετακομιστής υδρογονανθράκων από την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τώρα από την Ανατολική Μεσόγειο προς την ΕΕ, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη διεύρυνση της ενεργειακής της σχέσης με τη Ρωσία. Αντίθετα, παρά τις αρχικές θετικές εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η κατασκευή του TAP ενδέχεται να λειτουργήσει ως «Δούρειος Ίππος» στην πραγματοποίηση του μεγαλεπήβολου ελληνικού σχεδίου για τον East Med, καθώς τον καθιστά ως οικονομικά ασύμφορη και μη ρεαλιστική επιλογή. [4]

[1] Amiram Barkat, Globes Israel’s Business Arena, “Turkish minister: We're interested in Israeli gas”, October 31, 2013
[2] Hürriyet, “Turkey ‘earns $12 billion’ from Baku pipeline”, April 15 2014
[3] U.S. Energy Administration Information, “Turkey-Analysis”, February 1, 2013
[4] «Ο αγωγός TAP θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά στην εξαγωγή του ισραηλινού, κυπριακού και του πιθανού μελλοντικού ελληνικού φυσικού αερίου προς τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας; Αν ναι, τότε ποιες θα είναι οι συνέπειες για την Ελλάδα και την Κύπρο ως προς την εκμετάλλευση αυτών των αποθεμάτων υδρογονανθράκων; Κατά πόσο η θέση και η λειτουργία του TAP θα ληφθεί υπόψη από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα να επιλέξουν τη σύνδεσή τους με αυτόν, αντί να επιλέξουν το σχεδιασμό ενός αγωγού Ανατολικής Μεσογείου–Κρήτης–Ηγουμενίτσας–Ιταλίας, που σαφώς προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα; Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ευθεία απόσταση από τα ισραηλινά ενεργειακά πεδία της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τον αγωγό TAP είναι περίπου 700 χιλιόμετρα (περιοχή της Άγκυρας) και το κόστος σύνδεσης υπολογίζεται σε δύο έως τρία δισ. δολάρια. Αντίθετα, η κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο υπολογίζεται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, τα ίδια δεδομένα θα έχει να επεξεργασθεί και η Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση που τα αποθέματά της σε φυσικό αέριο είναι εξαγώγιμα. Δηλαδή, Τελ Αβίβ και Λευκωσία δεν είναι απίθανο να καταλήξουν στην επιλογή διασύνδεσης με τον TAP, μέσω Τουρκίας».
Βασίλης Γιαννακόπουλος, GeoStrategy, «Το αζέρικο φυσικό αέριο και τα ερωτήματα για τον TAP», 28 Ιουνίου 2013

Βασίλης Γιαννακόπουλος
Άρθρο του GeoStrategy στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Μουσουλμάνοι του υποκόσμου σε κεντρικούς προεκλογικούς ρόλους!

Η πρόσφατη εξέλιξη με την ευρω-υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου, όπου ο Σύριζα πέτυχε τον διασυρμό του έδειξε την αντίθεση τουρκικής επιρροής και ελληνικής ανεπάρκειας σε όλο της το μεγαλείο. 
Μια γυναίκα, μουσουλμάνα και Ρομά, που χρόνια τώρα αγωνίζεται για την προκοπή του οικισμού της (Δροσερό Ξάνθης), απορρίφθηκε από υποψήφια τού Σύριζα ως …όργανο του ελληνικού εθνικισμού! 

Κι όσο προσπαθούν να δικαιολογηθούν, τόσο περισσότερο ξεφτιλίζονται. 

Καθοριστική ήταν η συμβολή των ντόπιων Συριζαίων, που υπάκουσαν στην εντολή του τουρκικού Προξενείου και εκβίασαν την απόφαση της Αθήνας. 
Την ίδια στιγμή μάλιστα που το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ίδιου κόμματος συμπεριέλαβε τον «γκριζόλυκο» Αχμέτ Κούρτ, πρόεδρο της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», ο οποίος κόπηκε τελικά με κεντρική απόφαση! 

Αλήθεια, ο συνδυασμός της κ. Λαφτσή τι λέει για όλα αυτά;

Ως «Σπάρτακος» επανειλημμένως έχουμε επισημάνει τον προεκλογικό εξευτελισμό των ελληνικών κομμάτων και υποψηφίων. 

Δυστυχώς, όπως είναι φανερό, τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν. 

Όλα τα παραπάνω αφορούν ένα κόμμα που δήθεν κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ξέρουμε ότι και οι άλλοι δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. 

Μαθαίνουμε ότι όλοι οι μειονοτικοί υποψήφιοι σύμβουλοι υποχρεούνται να δηλώσουν στήριξη στο κόμμα DEB για τις ευρωεκλογές. 

Βλέπουμε υποτραπέζιες συμφωνίες να πριμοδοτούν κυβερνητικούς συνδυασμούς με κατευθυνόμενες μειονοτικές υποψηφιότητες. 

Ακόμη και μουσουλμάνοι του υποκόσμου εμφανίζονται σε κεντρικούς προεκλογικούς ρόλους! 

Καλούμε ΟΛΟΝ τον πληθυσμό της περιοχής που πιστεύει σε μια ειρηνική, δημοκρατική και ειλικρινή συνύπαρξη να γυρίσει την πλάτη του σε διχαστικές γραμμές και βρώμικα παρασκήνια. 

Μία μόνο εκλογική απάντηση μπορεί να δοθεί στην σαπίλα, στην αναξιοπρέπεια, στον μισελληνισμό: «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» για τον Δήμο Κομοτηνής!

Δημοτική παράταξη Κομοτηνής, Σπάρτακος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Σε άλλη μια μεγάλη στρατηγική ήττα των ελληνικών συμφερόντων εξελίσσεται η υπόθεση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου και του οικοπέδου Λεβιάθαν του Ισραήλ, καθώς όλες οι εκτιμήσεις ότι το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου θα προωθούνταν μέσω Κρήτης και κυρίως Ελλάδας στην Ευρώπη, με όλα τα αβαντάζ για την ελληνική οικονομία μιας τέτοιας εξέλιξης, φαίνεται πως δεν επαληθεύονται, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες. Άλλωστε είναι χαρακτηριστική η εγκατάλειψη κάθε διεκδίκησης σε αυτό το σημαντικότατο γεωστρατηγικό θέμα από την ελληνική πλευρά, ενώ η Κύπρος στριμωγμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με τους τουρκικούς σχεδιασμούς να προωθηθεί το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με ένα πολύ ενδεικτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet, επικαλούμενη σχετική ανταπόκριση του γνωστού πρακτορείου ειδήσεων, Reuters, μέσα στο 2015 αναμένεται να αρχίσει με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή του αγωγού Ισραήλ-Τουρκίας από την μια μεριά, και Ισραήλ-Αιγύπτου και διώρυγας Σουέζ από την άλλη, διοχετεύοντας το φυσικό αέριο του Ισραήλ αλλά και της κυπριακής ΑΟΖ προς την Τουρκία στον Βορρά και προς το Σουέζ στο νότο με κατεύθυνση την Ασία.

Η κατασκευή του αγωγού αυτού φαίνεται πως επιταχύνεται μετά την κρίση της Ουκρανίας και την αναζήτηση της Ευρώπης εναλλακτικών πηγών ενέργειας με στόχο να αποδεσμευτεί ενεργειακά από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ο αγωγός αυτός, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα κοστίσει γύρω στα 2,2 δις δολάρια και θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς 10 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.
Η Τουρκία φιλοδοξεί με την κατασκευή αυτού του αγωγού να καταστεί πλέον το αδιαφιλονίκητο διεθνές κέντρο ενεργειακών αγωγών, ενώ η συμφωνία με το Ισραήλ προβλέπεται να είναι διάρκειας 25 ετών για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου.
Το πρόβλημα είναι ότι για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο θα πρέπει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ μετά την γνωστή κρίση των τελευταίων ετών. Όπως όλα δείχνουν και με την έντονη πίεση των Αμερικανών η εξομάλυνση αυτή προχωρεί, ενώ οι πληροφορίες από την Άγκυρα αναφέρουν ότι και Ερντογάν έχει πειστεί να βάλλει «νερό στο κρασί» του και να τα βρει με το Ισραήλ για το τεράστιο αυτό ενεργειακό θέμα.

Το «αγκάθι» όπως το επισημαίνει χαρακτηριστικά και η τουρκική εφημερίδα, είναι η επιδίωξη των Ελληνοκυπρίων να έχουν αυτοί την αποκλειστική εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, κάτι που εξ’ αρχής το έχει απορρίψει η Άγκυρα ενώ ούτε θέλει να ακούσει για την λύση του ενεργειακού αγωγού Κύπρου, Ελλάδας, Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το θέμα είναι τεράστιας γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής σημασίας και εδώ κρίνονται τα μέγιστα για τα ελληνικά οικονομικά αλλά και πολιτικά συμφέροντα. Η κατασκευή ενεργειακού αγωγού Ισραήλ Τουρκίας θα βάλει τέλος στα ελληνικά σχέδια για την ενεργειακή σύνδεση Κύπρου κυρίως Ελλάδας, ενώ θα είναι μέγιστο πλήγμα τα την προοπτική σύνδεσης των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου με τα ελληνικά, νοτίως της Κρήτης, αλλά και του Αιγαίου, θάβοντας όλες τις ελπίδες για την οικονομική ανάκαμψη που θα μπορούσε να προέλθει από την εκμετάλλευση τους.

Για άλλη μια φορά η προδοτική ελληνική αδιαφορία στο τεράστιο αυτό ζήτημα, ενώ Αθήνα και Λευκωσία ετοιμάζονται με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεπουλήσουν το Κυπριακό διευκολύνοντας τα τουρκικά ενεργειακά σχέδια, θα είναι άκρως καταστροφική για τα γενικότερα ελληνικά συμφέροντα. Δυστυχώς το μεγάλο γεωστρατηγικό σχέδιο του αγωγού Μπουργάζ, (Πύργος), Αλεξανδρούπολης, προδόθηκε με άθλιο τρόπο από τον… Τζέφρυ, (ΓΑΠ), για να καταλήξουμε στον εξαρτημένο από την Τουρκία αγωγό, του ΤΑΡ, που κρύβει πολλές παγίδες ακόμα και για την εθνική μας ανεξαρτησία.
Τώρα ο ρώσικης παραγωγής αγωγός, Southstream, που θα έφερνε το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και Ελλάδας, ξαναμπαίνει μάλλον στο ράφι, ένεκα των ευρωπαϊκών αντιποίνων στην παρέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εμείς εγκληματικά απόντες, βαυκαλιζόμαστε από τα… πλεονάσματα της ηλιθιότητας της μνημονιακής κατοχικής κυβέρνησης μας. Εύγε Ελλάδα του μνημονίου και των μεγαλοεργολάβων της λεηλασίας των εθνικών μας συμφερόντων!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεξιά ο κ. Παυλίδης επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης σε παλαιότερη (προεκλογική) επίσκεψή του στον δήμο Αρριανών. Στο κέντρο ο τουρκόψυχος δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ μαζί με την αντιδήμαρχο Εσρά Αλιτσαβούς και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. To επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Όταν κάποιος Έλληνας υποψήφιος συναντά κάποιον αιρετό μουσουλμάνο ή πρόεδρο συλλόγου και πολύ περισσότερο τον Τούρκο πρόξενο, ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να χαμογελά ως τα αυτιά, εκτός και αν πραγματικά το απολαμβάνει!

Το Outing είναι μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη τακτική των ομοφυλόφιλων. Εν συντομία αυτό που σημαίνει είναι ότι για τον «Χ» η τον «Ψ» λόγο κάποιος ομοφυλόφιλος αποκαλύπτει ότι κάποιος άλλος άνθρωπος που δεν το έχει παραδεχθεί είναι επίσης ομοφυλόφιλος. Συνήθως αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθεί η ατζέντα των ομοφυλοφίλων.

Από ότι φαίνεται όμως στην ελληνική πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποφάσισαν να ξεκινήσουν ο ένας το outing στον άλλον σχετικά με τις τοποθετήσεις των υποψηφίων τους σχετικά με το μειονοτικό ζήτημα στην Θράκη. 
Η αρχή φυσικά έγινε με το κόψιμο της τσιγγάνας υποψήφιας Ευρωβουλευτού του Σύριζα Σαμπιχά.
Το ζήτημα όμως δεν τελείωσε εκεί.
Και έτσι ξεκίνησε το outing…

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν ήλθαν στην επιφάνεια τα πρώτα δημοσιεύματα για τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του Σύριζα στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με το όνομα Αχμέτ Κούρτ.
Αμέσως θέλοντας να προλάβουν άλλη μια περίπτωση «Σαμπιχά» οι του Σύριζα ζήτησαν την παραίτηση του. Η παραίτηση υποβλήθηκε λόγω της στάσης του και των δηλώσεων του κατά την επίσκεψη του ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Θράκη.

Το Outing...

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Αχμέτ Κούρτ στις 26 Δεκεμβρίου είχε αναρτήσει φωτογραφίες όπου εμφανίζεται μαζί με τον Μπαχτσελί.
Τι έλεγε τότε ο Κούρτ;
Ότι είναι και πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος Φιλία-Ισότητα Ειρήνη (DEB το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ) να μετάσχει στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Ο Κουρτ ανακοίνωσε δε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με όλη του τη δύναμη το κόμμα DEB.
«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές τις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές.
Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας»
ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Κούρτ. 

Κύκλοι του Σύριζα ξεκαθάριζαν ότι η στάση του Αχμέτ Κούρτ δεν συμβάδιζε με την πάγια θέση του κόμματος η οποία είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές η άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι μια στάση ευθύνης που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ιδίων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές» σημείωναν από τον Σύριζα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης, υπογράμμιζαν κύκλοι του Σύριζα, είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Νταβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια κλίματος, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης. Υπό αυτή την έννοια και μετά την γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κούρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο, αναφέρεται.

Και η... εκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεχόμενοι όμως ένα ακόμη πλήγμα από την ΝΔ (επί της ουσίας) οι του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισαν να ανταποδώσουν δημοσιεύοντας ολόκληρη λίστα με «στελέχη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκαναν «ουρές» στην ίδια επίσκεψη.
«Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτήν την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαΐκογλου Αχμέτ και Ματατζή Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ Μπαράν Μπουρχάν» σχολίαζαν κύκλοι του Σύριζα.

Και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της ΝΔ όμως!

Σημαντική ήταν και η αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας για επαφές με το μειονοτικό κόμμα DEB. Μάλιστα κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι «ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τη ΝΔ Χασάν Χασάν επισκέφτηκε το μειονοτικό κόμμα DEB και ευχήθηκε επιτυχίες».
Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της νεολαίας Ροδόπης της ΝΔ Χασάν Χασάν,ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας που επικαλούνται κύκλοι της Κουμουνδούρου, το Σάββατο 19 Απριλίου επισκέφτηκε το κεντρικά γραφεία του DEB στις ευρωεκλογές και ευχήθηκε επιτυχία.

Και υποψήφια δήμαρχος που «γλείφει» τους Τούρκους;

Και μέσα στο γενικό χαμό έσκασε ακόμη μια «αποκάλυψη». Η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου έχει υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον Σεζέρ Ριζά, τον εκδότη - Γενικό Διευθυντή της Εβδομαδιαίας Κεμαλικής Εφημερίδας των Γκρίζων Λύκων «ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ» φυσικά όπως δηλώνει και η ίδια της «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης».
Μετά η υποψήφια της ΝΔ, που όπως λέει και ο Μπαλτάκος, υπερασπίζεται την Ορθοδοξία και τον Στρατό, δεν ξέχασε να επισκεφτεί τον Τομέα Γυναικών του συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο «αθώος» αυτός σύλλογος μετέχει σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό καταγγέλλοντας την Ελλάδα για «καταπίεση «της «τουρκικής» μειονότητας της «ανεξάρτητης» Δυτικής Θράκης. Φυσικά ούτε αυτό ενόχλησε τους «αναμμένους δαυλούς» της ΝΔ του Σαμαρά.

Τέλος για να πάει καλά η περιοδεία της δεν παρέλειψε να δώσει και τα διαπιστευτήρια της στην επίσης Κεμαλική Οργάνωση «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BAKES) των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων.

Το συμπέρασμα;

Όλα τα κόμματα της ψοφοδεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς είναι τόσο βαθιά εμπλεκόμενα με το τουρκικό προξενείο και τις παραφυάδες του στην Θράκη, που δεν μπορεί το ένα να κατηγορεί το άλλο.
Όλα δείχνουν και αποδεικνύουν ότι η πολιτική του ελληνικού κράτους στην περιοχή συμβιβάζεται από την ίδια την λειτουργία των κομμάτων, τα οποία έχουν πιαστεί ως μύγες στον ιστό του τουρκικού προξενείου.
Και έχει δημιουργηθεί ένας γόρδιος δεσμός ο οποίος δεν μπορεί πλέον να λυθεί. Θα κλείσω όπως έκλεινα και εχθές. Εάν δεν υπάρξει σοβαρή ελληνική πολιτική στην περιοχή που σίγουρα καμιά σχέση δεν έχει με τις νοοτροπίες του 50',που θα φέρει ανάπτυξη και κατοίκους, που θα επανορθώσει το δημογραφικό, που θα αλλάξει το πνεύμα των Ελλήνων όχι μόνο στη Θράκη αλλά και της Ακαδημίας θα θρηνήσουμε λίαν συντόμως. Γιατί όπως ακριβώς οι «μετανάστες» έσωσαν την ελληνική οικονομία έτσι και οι Ρομά θα σώσουν την Θράκη.

Πηγή «Ελεύθερη Ώρα»

Σχόλιο ιστολογίου: Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα νέα πρόσωπα που εισάγει στον χώρο των εκπροσώπων του το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Αυτά τα πρόσωπα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με ιδιαίτερη προσοχή, όχι επειδή βρίσκονται υπό την προστασία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής (προφανώς λόγω ιδιαίτερων προσόντων που έχουν, όπως ο υπέρμετρος τουρκισμός κ.α.), αλλά επειδή εάν δεν αντιμετωπιστούν προσεκτικά ενδέχεται να μεταβληθούν και να προβληθούν από τους μηχανισμούς του τουρκικού προξενείου ως ήρωες των «τούρκων της Θράκης». Πρόκειται για νέα «λουλούδια», προφανώς εκλεκτά μέλη του σκληροπυρηνικού τουρκισμού (βλ. Γκρίζους Λύκους) και έχουν επιλεγεί για να αντικαταστήσουν τους τελειωμένους υπάρχοντες πολιτικούς εκπροσώπους. Κι αυτό, επειδή την επομένη των ευρωεκλογών θα γίνει η επίσημη εκκίνηση μίας περισσότερο προκλητικής επιθετικής προς την Ελληνική Πολιτεία «μειονοτικής» πολιτικής.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιχαρής και παρέα με τον τούρκο πρόξενο, στην γιορτή του προξενείου στην δεξίωση για την γιορτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, με χαμόγελο μέχρι τα αφτιά... Να τον χαιρόμαστε...
Ή "ό,τι αρπάξει η νύφη στην καβάλα!" ή "τώρα σ' ήβρα, τώρα στάσου"!
Διότι αφού πιστοί κι αμετανόητοι στις προεκλογικές παραδόσεις, οι υποψήφιοι και τα κόμματα κυρίως της συγκυβέρνησης (συνεργατών δωσιλόγων και σία), επιδίδονται στο σπορ του ταξίματος, των υποσχέσεων, του ρουσφετιού, καιρός κι ο λαός να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα!

Εξηγούμαστε: Αφού όλοι αυτοί, την επόμενη μέρα των εκλογών θα ξαναγίνουν άφαντοι, παθαίνοντας ολική αμνησία που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές...
 
Kι επειδή έτσι κι αλλιώς οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί, καλό θα είναι οι ψηφοφόροι να απαιτούν να λάβουν το ρουσφέτι τους πριν την ημέρα των εκλογών, όπου προσερχόμενοι χαρούμενοι επειδή θα έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους, θα "μαυρίσουν" μεγαλοπρεπέστατα όλους αυτούς τους γελοίους που διαχρονικά αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν σκυλιά που πετώντας τους ένα ξεροκόμματο, αυτοί (οι πολίτες) θα πρέπει να τρέχουν ξοπίσω τους κουνώντας την ουρά!
Να αποσπάσουμε προκαταβολικά ό,τι μπορούμε απ' τους εξουσιολιγούρηδες, και τα κόμματα της καταστροφής, και μετά να τους καταψηφίσουμε δυναμικά και τελεσίδικα!
 
Χωρίς ηθικές αναστολές, χωρίς τύψεις συνείδησης, χωρίς οίκτο!
Ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους(;) ανήθικους, ασυνείδητους, αδίστακτους, που μόνον μιά τέτοια αντιμετώπιση από μέρους μας μπορεί να διαπεράσει την χοντρή τους πέτσα, και να νοιώσουν όπως νοιώθουμε κι εμείς όλα αυτά τα χρόνια.
Ας τους χρησιμοποιήσουμε λοιπόν, ας τους εκμεταλλευτούμε κι ας τους γελοιοποιήσουμε όσο μπορούμε, χωρίς κανέναν προβληματισμό, χωρίς κανέναν συναισθηματισμό!
 
Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία!...
Υ.Γ.   Και γι αυτούς που πονηρά θα αντιτείνουν ότι θα γίνουμε κι εμείς σαν τα μούτρα αυτονών, τους καθησυχάζουμε λέγοντάς  ότι ο λαός έχει και μέτρο, και συλλογική ηθική που τον προστατεύει απ' το να φτάσει στην έσχατη ηθική κατάντια αυτών των υπανθρώπων!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Κανείς να μην υποκύψει σε ψήφους ντροπής 

Και μέχρι την ολοκλήρωση του ξηλώματος, κάθε επαφή Ελλήνων αιρετών με τους μηχανισμούς του προξενείου και πολύ περισσότερο κάθε αποκάλυψη βρώμικων και υπόγειων συνδιαλλαγών με αυτή την επικίνδυνη γιάφκα...

Του Κ. Κυριακόπουλου
Θα πρέπει να καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα, που θα οδηγεί ανάμεσα σε άλλα: Στη στέρηση δια παντός των πολιτικών δικαιωμάτων και φυσικά στην άμεση έκπτωση από κάθε διοικητικό ή πολιτικό αξίωμα.    Οι αηδιαστικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας για το αίσχος της απροκάλυπτης συναλλαγής εθνικών μειοδοτών και αδίστακτων γενίτσαρων με τη γιάφκα των τουρκοπρακτόρων στην Κομοτηνή, λαμβάνουν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.

Από την άλλη μεριά η συντονισμένη προσπάθεια του πολιτικού προσωπικού και των ΜΜΕ, να υποβαθμίσουν το όλο ζήτημα σε επίπεδο απλά «ατυχούς διαχείρισης» των κομματικών ηγεσιών, δε συνιστά απλή επιπολαιότητα αλλά επικίνδυνο πεμπτοφαλαγγιτισμό που καθιστά πολλούς συνενόχους σε πρακτικές που αγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας.

Σταχυολογώντας τα γεγονότα, οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων σε μια άκρως οδυνηρή και ταπεινωτική διαπίστωση, η οποία αν δεν ανακοπεί άμεσα, θα οδηγήσει σύντομα τον τόπο σε επικίνδυνες εθνικές περιπέτειες με απρόβλεπτες προεκτάσεις.

Κόμματα που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν τον τόπο εδώ και δεκαετίες, πολιτικοί σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών υποσχόμενοι ν αλλάξουν τη ρότα των εξελίξεων στη χώρα μας, αμπελοφιλόσοφοι της «Αριστεράς» που έχουν μπερδέψει τη βούρτσα του διεθνισμού των λαών με τη βοϊδόπουτσα του ψευτοδιεθνισμού που αβαντάρει εθνικές μειοδοσίες, ξεβρακώνονται καθημερινά αποδεικνύοντας πως έχουν πιαστεί για τα καλά σαν τα ποντίκια στη φάκα που στήνει επιμελημένα η γιάφκα των τουρκοπρακτόρων στην Κομοτηνή, και απέναντι σ αυτή την αθλιότητα, κανείς δεν τολμά να σηκώσει κεφάλι στοιχειώδους εθνικής υπερηφάνειας που οφείλει να ακουμπά στο αυτονόητο.

Και το αυτονόητο είναι η αποφασιστική στάση απέναντι σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται συστηματικά και μεθοδευμένα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Τα επικίνδυνα αντεθνικά ολισθήματα του ΣΥΡΙΖΑ (τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι διαρκή - Θυμηθειτε δηλώσεις Μπαλάφα για το Αιγαίο... εκείνο το γνωστό: "θα το ρισκάρουμε"), έβγαλαν γι ακόμη μια φορά στην επιφάνεια, ένα επικίνδυνο απόστημα που απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας, και αυτό το απόστημα δεν πρέπει στο όνομα καμιάς σκοπιμότητας και κουκουλωθεί και αυτή τη φορά.

Διότι αν κουκουλωθεί και αυτή τη φορά…
Αν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δεν αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή για να ξηλωθεί εκ θεμελίων η γιάφκα των τουρκοπρακτόρων στην Κομοτηνή μαζί με όλο της το εποικοδόμημα…
Τότε αυτή η ολιγωρία θα εξασφαλίσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου, προκειμένου να επιταχυνθεί η προώθηση των επικίνδυνων σχεδίων του νέο-οθωμανισμού, και να βρεθούμε σύντομα προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όχι μονάχα στη Θράκη αλλά και αλλού.

Το τονίζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας πως…
Όλα αυτά τα χρόνια που το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας βολτάριζε στα σύννεφα από τα οποία (ξανα)πέφτει ξαφνικά, οι μηχανισμοί της Τουρκιάς και των σκοτεινών υπηρεσιών της, δούλευαν αδιάκοπα και μεθοδικά χτίζοντας το δικό τους μηχανισμό ανατροπής, υπονόμευσης και εν τέλει αποσταθεροποίησης, σε ολόκληρη τη Θράκη.

Και όσο συνεχίζουμε το κουκούλωμα του προβλήματος κάτω από το χαλί, όσο συνεχίζουμε να αμπελοφιλοσοφούμε - αναλύοντας σε εκθέσεις ιδεών χωρίς  παράλληλη δράση – για τη φυσιογνωμία και τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού επιδιδόμενοι σε συμψηφισμούς εθνικισμών, τότε εμείς θα δηλητηριάζουμε τον αγνό και άδολο εθνισμό του λαού μας, και την ίδια στιγμή ο τουρκικός εθνικισμός θα οργανώνεται και θα σχεδιάζει το τελικό του χτύπημα με στόχο την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Καλέσαμε και χθες με σχετικό μας άρθρο «…Ολόκληρο το πολιτικό φάσμα του τόπου μας – από την άθλια συγκυβέρνηση του τόπου μέχρι και την ηγεσία του ΚΚΕ – οφείλουν αυτή τη στιγμή να τοποθετηθούν άμεσα και χωρίς περιστροφές, καταγγέλλοντας κάθε φαινόμενο εθνικής μειοδοσίας, και βέβαια χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό απέναντι στο τουρκικό προξενείο και στα χρηματοδοτούμενα τσογλάνια του που αλωνίζουν ασύδοτα, απειλούν Έλληνες πολίτες και εκβιάζουν στη Θράκη». Αλλά υπήρξε μόνο σιωπή… Ενοχή σιωπή. (Μόνο ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αποκάλυψε και τη δεύτερη βρωμιά που οδήγησε και σε δεύτερη παραίτηση – αυτήν του Αχμέτ Κούρτ από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ). 

Και για όσους δεν το κατάλαβαν, οφείλουμε να το πούμε με λόγια ακόμη πιο ξεκάθαρα και σταράτα…

Τα τουρκικά επιτελεία δεν αποτελούνται από μαλάκες χαφταλεύρηδες και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζονται τα σχέδια τους από χλεχλέδες και τηλεμαϊντανούς του φοβικού μας πολιτικού συστήματος και της προσκυνημένης διανόησης που το στηρίζει πλειοδοτώντας σε ενδοτισμό και δουλοπρέπεια.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν αποκαλύπτουν μονάχα τη ρευστή εθνική συνείδηση που είναι κυρίαρχη στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος δηλαδή που παραδέρνει και ερωτοτροπεί επικίνδυνα με τον εθνομηδενισμό.

Αποκαλύπτουν παράλληλα τις επικίνδυνες υπόγειες διαδρομές εθνικής μειοδοσίας που χρόνια τώρα διαβαίνουν οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος με τους κατευθυνόμενους τουρκοπράκτορες στη Θράκη.

Αποδεικνύουν επίσης πως όσο τα επικίνδυνα ιδεολογήματα του ψευτοδιεθνισμού, δεν καταρρίπτονται και δεν αντικαθίστανται αυτά τα εκτρώματα από τις αρχές που διέπουν τον πραγματικό διεθνισμό των λαών, τότε ακόμη και δυνάμεις με παραδοσιακά πατριωτικές περγαμηνές, στην πράξη παροπλίζονται, παραδίδονται και ουσιαστικά καθίστανται ευάλωτες και σε τελευταία ανάλυση «χρησιμοποιούνται» από τον τουρκικό εθνικισμό, για τα επικίνδυνα παιχνίδια του στη Θράκη.

Θα το πούμε καθαρά…
Η διεκδίκηση της ψήφου των μουσουλμάνων της Θράκης, οφείλει να γίνεται από όλους με όρους κρυστάλλινους και με σαφέστατα οριοθετημένη κόκκινη γραμμή που σημαίνει:

Ανοικτό, διαρκές και απροκάλυπτο μέτωπο με πρόσωπα και μηχανισμούς που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της περιοχής και το διαμελισμό της Ελλάδας.

Θα το πούμε ακόμη πιο ξεκάθαρα…
Κάθε ψήφος που δε θα στηρίζεται στη διαρκή ανάδειξη αυτής της αλήθειας και της εθνικής προτεραιότητας, δε θα είναι ψήφος τιμής, αλλά ψήφος ντροπής και εθνικής προδοσίας απ όποιον την επιδιώκει.

Τρία πράγματα είναι εκείνα που πρέπει να δρομολογηθούν με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις συναλλαγές της ντροπής με τη γιάφκα των τουρκοπρακτόρων:
Η δρομολόγηση των διαδικασιών για το ξήλωμα της γιάφκας του νέο-οθωμανισμού στην Κομοτηνή και το τσάκισμα του επικίνδυνου μηχανισμού εθνικής αποσταθεροποίησης που έχει στήσει στην περιοχή.
Μέχρι την ολοκλήρωση του ξηλώματος, κάθε επαφή Ελλήνων αιρετών με τους μηχανισμούς του προξενείου και πολύ περισσότερο κάθε αποκάλυψη βρώμικων και υπόγειων συνδιαλλαγών με αυτή την επικίνδυνη γιάφκα, θα πρέπει να καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα, που θα οδηγεί ανάμεσα σε άλλα: Στη στέρηση δια παντός των πολιτικών δικαιωμάτων και φυσικά στην άμεση έκπτωση από κάθε διοικητικό ή πολιτικό αξίωμα.
Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αναλυτική αναφορά.

Και κάτι τελευταίο για τους όψιμους καλοθελητάδες…
Αφήστε κατά μέρος τις αθλιότητες περί ακροδεξιών, κάθε φορά που κάποιος τολμά να αρθρώσει λόγο εθνισμού και αυτονόητης πατριωτικής επαγρύπνησης σ αυτή την πατρίδα.

Οι αλαλαγμοί σας περί ακροδεξιών και λοιπών τσουβαλιασμάτων, εκτοξεύονται απ όλους εσάς, για να θολώσετε να νερά και να κρύψετε πίσω από αυτούς τη ρευστή έως ανύπαρκτη εθνική σας συνείδηση και το δηλητήριο της εθνικής μειοδοσίας που πλημμυρίζει τις φλέβες κάθε Νενέκου.

Γιατί όλοι εμείς. τολμάμε να υψώνουμε εθνικό λόγο, γιατί ακριβώς αρνούμαστε να παραδώσουμε αυτό το λόγο στην ακροδεξιά και στους νεοναζί για να τον σακατέψουν, να τον αφυδατώσουν από το ουσιαστικό του περιεχόμενο, και να δηλητηριάσουν το λαό μας με το σαράκι του ακροδεξιού εθνικισμού που διαχρονικά μόνο ως Πέμπτη φάλαγγα σε βάρος της πατρίδας έχει διαπρέψει.

Αφήστε λοιπόν τις μεγαλοστομίες άθλιοι υποκριτές, γιατί ξέρουμε και ξέρετε πως πίσω από αυτές το μόνο που κρύβεται είναι το άθλιο πρόσωπο του Εφιάλτη.
Αει σιχτίρ πια με τους αυτόκλητους "προστάτες" των κατασκευασμένων εθνικών μειονοτήτων. Εκτός από την ηλιθιότητά σας και το ραγιαδισμό, υπάρχει και εθνική αξιοπρέπεια.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου