Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Θρακική γη περνάει σε τουρκικά χέρια…

Μουσουλμάνοι αγοράζουν γη

από χριστιανούς σε οποιαδήποτε τιμή!!!


Η γνωστή Συνθήκη της Λωζάνης, που υπογράφηκε το 1923 και με βάση την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάσει του πληθυσμού της Θράκης και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι ένα πολιτικό αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Αυτή τη συνθήκη, πρώτη η Ελλάδα την παραβίασε με την μειοδοτική πολιτική των ετών 1955-1959, η οποία αναγνώρισε ξαφνικά τουρκική μειονότητα, υποκαθιστώντας τον όρο μουσουλμανική που σαφώς αναγραφόταν στην Συνθήκη της Λωζάνης. Ο φόβος και η πολιτική ανεπάρκεια των τότε πολιτικών «αρχόντων» της Ελλάδας, επέτρεψε την ισοπέδωση της συνθήκης με τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης αλλά και της ισοπέδωσης του Ελληνισμού σε ολόκληρη την Τουρκία.
Η προδοτική συμπεριφορά των τότε υπευθύνων πολιτικών, προκειμένου να εξευμενίσει την τουρκική λαίλαπα, απάντησε στην Τουρκία παραχωρώντας το αδιανόητο, την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, αντί να απαντήσει με μέτρα ίσης βαρύτητας και να προχωρήσει σε μαζικές αναγκαστικές εκδιώξεις εκτός της Ελλάδας, όλων εκείνων που επεδίωκαν την αναγνώρισή τους ως «τούρκοι»…
Η συνέχεια, μέχρι σήμερα, ήταν δραματική μέσα από μία παθητική στάση της Ελλάδας σε όσα συνέβαιναν στην Θράκη. Η δραστηριότητα παράνομων οργανώσεων, όπως οι «Γκρίζοι Λύκοι» κατάφεραν να εκφοβίσουν ικανούς αριθμούς μουσουλμάνων, ενώ ταυτόχρονα πέρασαν στρατιωτικό οπλισμό –μέρος του οποίου συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές- με σκοπό την εκπαίδευση ομάδων μουσουλμάνων πολιτών προκειμένου να αναλάβουν δράση όποτε η Άγκυρα αποφασίσει.
Η λειτουργία «τουρκικών νεολαιών» (πολιτιστικοί σύλλογοι) κατάφερε να δημιουργήσει πυρήνες ανθελληνισμού που ανέλαβαν την εφαρμογή των σχεδιασμών της Άγκυρας. Σύλλογοι μουσουλμάνων επιστημόνων ή μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί (που δηλώνουν τούρκοι) λειτουργούν καθ’ υπόδειξιν και αυστηρών εντολών της Άγκυρας. Η αναγνώριση τουρκικής μειονότητας και γλώσσας δεν ήταν ένα απλό πολιτικό ολίσθημα, αλλά αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας, η οποία δεν έχει ανακληθεί ποτέ και που απειλεί σήμερα την ελληνικότητα της Θράκης…
Η δημιουργία μίας κλειστής οικονομίας, των μουσουλμάνων, με το χρήμα να κυκλοφορεί αυστηρά ανάμεσα σε μουσουλμάνους, κορυφώθηκε με την πρόσφατη δημιουργία της τουρκικών συμφερόντων τράπεζας «Ziraat», η οποία αποκαλύφθηκε ότι είναι όργανο της ΜΙΤ και του βαθέους κράτους της Τουρκίας… Η δημιουργία όμως της κλειστής οικονομίας, οδηγεί αυτόματα και στην συστηματική δημιουργία "γκέτο", καθαρά μουσουλμανικών περιοχών, στις οποίες η διαβίωση ενός χριστιανού δεν θεωρείται (πλέον) ευχάριστη υπόθεση...!
Ο πληθυσμός της Θράκης, μειώνεται δραστικά από την πλευρά των χριστιανών, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία με ρυθμούς που τείνουν να ανατρέψουν τον ένα από τους βασικούς παράγοντες της συνθήκης της Λωζάνης, αυτόν του δημογραφικού, με βάση το θρήσκευμα. Έτσι, πολύ σύντομα, προβλέπεται πως το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Θράκης θα είναι μουσουλμάνοι και θα αποκτήσουν το φυσιολογικό δικαίωμα –που προκύπτει από την ίδια τη Συνθήκη- να απαιτήσουν δικαίωμα σε πιθανή ανεξαρτητοποίηση της ακριτικής Ελληνικής Θράκης και της μετατροπής της σε μία περιοχή στην οποία θα υπάρχει ιδιαίτερο καθεστώς… Είναι απόλυτα βεβαιωμένο πως εάν συνεχίσει η ίδια αδιαφορία, από την πλευρά των ελληνικών κυβερνήσεων (με την μη στήριξη των χριστιανών κατοίκων στην παραμονή τους ή στην δημιουργία πολυμελών οικογενειών), η Θράκη θα περάσει σε τουρκικά χέρια.
Ο δεύτερος παράγοντας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, επίσης απειλείται επί των ημερών μας, εντονότερα όσο ποτέ άλλοτε, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος της Άγκυρας, η οποία μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής αλλά και μέσω της Ziraat Bank, ενισχύουν την διάθεση αγορών εδαφών (οικοπέδων και καλλιεργούμενων εκτάσεων – χωραφιών) από την πλευρά των μουσουλμάνων. Η ενίσχυση αυτή γίνεται μέσω μίας υπόγειας πριμοδότησης ή και καταβολής του πλήρους μισθώματος της αγοραπωλησίας. Αυτές οι «οικονομικές βοήθειες» δίνονται αναλόγως του βαθμού πίστης προς την Τουρκία του εκάστοτε ενδιαφερόμενου μουσουλμάνου, αλλά πάντοτε με υποθήκη του αντικειμένου της αγοράς (οικόπεδο ή χωράφι) προς την τουρκική τράπεζα Ziraat!!! Με απλά λόγια, η τράπεζα δίνει δάνεια αγοράς γης από χριστιανούς σε όλους σχεδόν τους μουσουλμάνους, υποθηκεύοντας τους τίτλους της ιδιοκτησίας υπέρ του τουρκικού δημοσίου!!! (Μάλιστα, το ενημερωτικό υλικό της τράπεζας δίνεται σε δύο γλώσσες: στην αγγλική και στην τουρκική… Η ελληνική γλώσσα δεν χρησιμοποιείται εντός της Ελλάδας και μάλλον η Ziraat Bank την θεωρεί ως μη χρησιμοποιούμενη στην περιοχή της Θράκης, αφού δεν την χρησιμοποιεί στα έντυπά της…)
Μήπως αυτό ονομάζεται έμμεση αγορά γης εκ μέρους της Τουρκίας; Και τι κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις απέναντι σε αυτό το «φαινόμενο»; Δυστυχώς, αδιαφορούν παγερά και δεν παίρνουν κανένα μέτρο στήριξης των χριστιανών κατοίκων, προσφέροντάς τους εργασία για να παραμείνουν στην Θράκη και να μην φύγουν ή προσφέροντάς τους γη (με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο), είτε δημιουργώντας ένα ειδικό οικονομικό καθεστώς για τους κατοίκους της περιοχής, που θα τους διευκολύνει όχι στο να πουλάνε την πατρώα τους γη (λόγω οικονομικής εξαθλίωσης) αλλά στο να αγοράζουν επιπλέον γη… Σε πλήρη αντίθεση, με την τακτική της Άγκυρας, οι Ελληνικές τράπεζες πιέζουν τους χριστιανούς κατοίκους και τους οδηγούν στην εξαθλίωση ή και την πώληση των ακινήτων τους (σε όσους έχουν) σε οποιονδήποτε προσφέρει χρήματα… Και οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά είναι, σχεδόν πάντα, μουσουλμάνοι οι οποίοι προσφέρουν υπέρογκα ποσά προκειμένου να αποκτήσουν την ιδιοκτησία γης από χριστιανούς… Οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματά τους και η Τουρκία αισθάνεται ισχυρότερη… Και ο νοών νοείτω…
Η πλήρης αδιαφορία, που πλησιάζει έντονα τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής αντιμετώπισης εις βάρος των ίδιων των εθνικών συμφερόντων, θα πρέπει να γίνει βασικό σημείο συζητήσεων και δραστικών αποφάσεων, τέτοιων που θα μπορέσουν όχι μόνο να σταματήσουν την μέχρι σήμερα δράση της Άγκυρας και των πρακτόρων της στην περιοχή, αλλά θα δημιουργήσουν την κατάλληλη και όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που θα αντιστρέψουν την σημερινή «φορά» των εξελίξεων και θα καταστρέψουν τους εξόφθαλμους σχεδιασμούς της Άγκυρας.
Προχθές, ο νέος τούρκος πρέσβης, φερόμενος ως κεχαγιάς, επισκέφθηκε την περιοχή της Θράκης, ενώ δεν έχει δώσει ακόμη τα διπλωματικά του διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!!! Ίσως να πιστεύει πως επισκέφθηκε μία περιοχή στην οποία δεν υπάρχει το ελληνικό κράτος και ως εκ τούτου συμπεριφέρθηκε αναλόγως… Μάλιστα, σε αυτή του την επίσκεψη φυλασσόταν από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας…
Και το ερώτημα είναι σκληρό: Τους Έλληνες της Θράκης ποιος τους προφυλάσσει από τον εκάστοτε τούρκο πρέσβη ή τον εκάστοτε τούρκο πρόξενο; Η Θράκη παραδίδεται (ή παραδόθηκε και δεν δημοσιοποιήθηκε ακόμη) στην Άγκυρα, χωρίς καμία αντίδραση. Η Συνθήκη της Λωζάνης βιάζεται, παραβιάζεται και ευτελίζεται στο όνομα του χρήματος, της κρατικής αδιαφορίας και του ιστορικού ενδοτισμού κάποιων… και δυστυχώς, πολύ σύντομα, η ίδια η Τουρκία θα ζητήσει την πλήρη εφαρμογή της για να πάρει την Θράκη από την Ελλάδα…
Κωνσταντίνος

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

 1. NA APAGOREFTH STH ZIRAT NA AGORAZH H NA DEINH DANEIA ME EGYISH ELLHNIKH GH.OI TOYRKOI POY GNORIZOUN TO THEMA APAGOREFSAN STIN FINAS BANK THN ANALOGH ENERGIA.EXOUME LYPON KI THN AITIOLOGIA OPOS FINAS BANK GIA THN APAGOREFSI.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. File yia na yidhoume ti plevra tis Eladhos stin Alvania . I Eladha exei anagnorismeni mionotita .
  Omos i episimi Eladha ekane kai tous vllakous tis alvanias elines kai plironi yia kathe sindaksiouko 300 evro xoris na sinisforoun stin eleniki oikonomia oute mia mera .Episis plironi sintaksis stous kristianous tonizo mono sta notia tis Alvanias .Ara afto pou kanete esis prota sas kanoun oi Tourxoi esas .
  O KLEPTIS LEJ PIASTE TON KLEPTI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Η προδοτική συμπεριφορά των τότε υπευθύνων πολιτικών, προκειμένου να εξευμενίσει την τουρκική λαίλαπα, απάντησε στην Τουρκία παραχωρώντας το αδιανόητο, την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, αντί να απαντήσει με μέτρα ίσης βαρύτητας και να προχωρήσει σε μαζικές αναγκαστικές εκδιώξεις εκτός της Ελλάδας, όλων εκείνων που επεδίωκαν την αναγνώρισή τους ως «τούρκοι»…"

  Μα είναι δυνατόν να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες;

  1) Ουδέποτε το ελληνικό κράτος αναγνώρισε τουρκική μειονότητα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε προσφυγή του "Τουρκικού" Σωματείου Ξάνθης και μας πήγαν στο ΕΔΑΔ, όπου δικαιώθηκαν. Το ΕΔΑΔ προφανώς δεν έλαβε υπ' όψιν του την Συνθήκη της Λωζάννης. Το θέμα εκκρεμεί ακόμη στην Ελλάδα.

  2) Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να απελάσει μουσουλμάνους, ΕΛΛΗΝΕΣ υπηκόους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανακρίβειες δεν είναι αγαπητέ μου αναγνώστη. Με απόφαση (όχι του ελληνικού κράτους, αλλά του έλληνα διοικητή της περιοχής) αναγνωρίστηκαν ως "τούρκοι" οι έως τότε μουσουλμάνοι της θράκης. Μάλιστα, ο ίδιος διοικητής της περιοχής εξέδωσε απόφαση με την οποία θα τιμωρούνταν όλοι οι χριστιανοί που δεν θα αναγνώριζαν την απόφαση αυτή περί "τούρκων". Επειδή το επίσημο ελληνικό κράτος αδυνατούσε να προχωρήσει στην μετατροπή της αναγνώρισης των μουσουλμάνων της Θράκης, έβαλε ένα όργανό του για να πραγματοποιήσει το αδιανόητο!!! Μαλιστα, πριν από 4 δεκαετίες (περίπου) το ελληνικό κράτος απαγόρευσε την επανείσοδο συγκεκριμένων ελλήνων μουσουλμάνων στην Ελλάδα (από την Τουρκία). Σαφέστατα ο Άρειος Πάγος δεν αναγνώρισε την ύπαρξη τουρκικού σωματείου και πολύ καλά έκανε. Αλλά αυτό συνέβη μόλις πρόσφατα και μετά από την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που αναγνώριζε ως τούρκους τους ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Έτσι, θα σε παρακαλούσα να πάρεις πίσω τον χαρακτηρισμό περί ανακριβειών και να μελετήσεις περισσότερο την ιστορία που τόσο επιμελημένα έχουν αποκρύψει από τους έλληνες οι υπαίτιοι της τουρκικής προκλητικότητας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γράφεις: "πρώτη η Ελλάδα την παραβίασε με την μειοδοτική πολιτική των ετών 1955-1959,η οποία αναγνώρισε ξαφνικά τουρκική μειονότητα, υποκαθιστώντας τον όρο μουσουλμανική που σαφώς αναγραφόταν στην Συνθήκη της Λωζάνης."

  Πότε έγινε αυτό; Επ' αυτού σχολιάζω.

  Και ποιος "διοικητής της περιοχής" μπορεί να κάνει του κεφαλιού του; Άλλωστε, είναι δυνατόν ο "διοικητής της περιοχής" να εφαρμόζει δική του πολιτκή, που δεν έχει καμμία απολύτως ισχύ, αφού δεν είναι νόμος του κράτους; Δώσε μου μία παραπομπή να διαβάσω αυτά που λες ότι έγιναν.

  Μέχρι τότε, λυπούμαι, αλλά τα θεωρώ ανακριβή.

  Η ιστορία με τον βίαιο εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης, αν αυτό εννοείς και μάλιστα όλων, όχι μόνο των τουρκοφώνων, άρχισε από το 1952, διότι μας το ζήτησαν από το ΝΑΤΟ. Μας ζήτησαν (δεν θυμάμαι τον λόγο) όλοι οι μουσουλμάνοι να πηγαίνουν σε τουρκικά σχολεία.

  Τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει το κράτος της Αθήνας την Θράκη στο έλεος των Τούρκων και μάλλον θα την χάσουμε, όπως πάμε.

  Πάντως, αναγνώριση "τουρκικής μειονότητας" δεν έχει (ακόμη) υπάρξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ακριβώς, πρώτη η ελλάδα παραβίασε με υπόδειξη του ΝΑΤΟ την συνθήκη και έτρεξε τοπικός στρατιωτικός διοικητής να επιβάλει την θέληση των "συμμάχων". Μου ζητάς μία παραπομπή την οποία κάλλιστα μπορείς να βρεις και μόνος σου εάν αναζητήσεις στοιχεία της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Όσο για την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, μπορείς να βρεις στοιχεία για την αλλαγή των πινακίδων που έγινε και οι πολιτιστικοί τους σύλλογοι σε Κομοτηνή και Ξάνθη μετονομάσθηκαν από Μουσουλμανική Νεολαία σε Τουρκική Νεολαία. Ζω στην περιοχή και έχω δει αυτές τις πινακίδες με τα ίδια μου τα μάτια... Η σιωπηλή αποδοχή συνεχίστηκε και επέφερε αυτά που σήμερα βιώνουμε όσοι ζούμε στη Θράκη. Όταν θα γίνει κατανοητό πως οι υπεύθυνοι έκρυψαν τις πομπές τους (όχι και τόσο καλά όσο ηθελαν) τότε θα μπορέσει ο Ελληνισμός να καταλάβει τους ρόλους κάποιων στην δυσάρεστη εξέλιξη στην περιοχή. Η χώρα επτώχευσε από φιλοπατρία πολύ πριν πτωχεύσει οικονομικά (σήμερα)... Οι κλέφτες των χρημάτων των πολιτών είναι και οι κύριοι υπαίτιοι της άνευ σοβαρού λόγου υποχώρησης από τα ελληνικά ιστορικά δικαιώματα στη Θράκη τα οποία παρεδόθησαν εν μία νυκτί για να ικανοποιηθούν οι σύμμαχοι (ΗΠΑ) και για να δοθούν πιστοποιητικά καλής θέλησης προς την Άγκυρα (προ του Μαύρου Σεπτέμβρη της Πόλης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι φανερό πως οι συνδρομητές παραμελούν η δέν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις των κρατών μελών της Ευρώπης που προσυπόγραψαν την Συνθήκη Ανθρωπινων Δικαιωμάτων το 1948.
  Καλήτερα θα ήταν να συγκεντρωθούμαι στο ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ για τις παραβιάσεις της Συνθήκης Α.Δ (1948) από μέρους της Τουρκίας στις καταστρεπτικές επιιθέσεις και τουε διωγμούς των Ελληνων από την Κωνσταντινούπολη το 1956-60 και την εισβολή στην Κύπρο με καθαρό σκοπό την 'Τουρκοποίηση και την ΠΑΡΑΝΟΜΗ αποποίση των Ελλήνων και στις δύο περιπτώσεις.
  Δυστυχώς οι πολιτικοί μας μόνο τα σχέδεια των ξένων για τον Ελληνισμό > ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ < και των Ελλήνων εκ δευτέρου, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.
  Παραδειγμα η ένταξη στο ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ της Ενωμένης Ευρωπής χωρίς την συγκατάθεση των πολιτών και την εισαγωγή των αλλοδαπών που πέρασαν και περνούν ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ μόλις περάσουν έξω απο τα σύνορα της χώρας από την οποία προέρχονται.
  ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ποιος στρατιωτικός διοικητής και τρίχες κατσαρές; Το ΥΠΕΠΘ υποχρέωσε τους μουσουλμάνους να παρακολουθούν τουρκικά σχολεία κι αυτό το λες εσύ "ανγνώριση ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ μειονότητας" εκ μέρους της Ελλάδος;

  >Όσο για την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, μπορείς να βρεις στοιχεία για την αλλαγή των πινακίδων που έγινε και οι πολιτιστικοί τους σύλλογοι σε Κομοτηνή και Ξάνθη μετονομάσθηκαν από Μουσουλμανική Νεολαία σε Τουρκική Νεολαία.<

  Τούτο είναι η τάχα δήθεν αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας και παραβίαση εκ μέρους μας της Συνθήκης της Λωζάννης;

  Αυτό συνιστά απλώς ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΝΟΧΗ, οπωσδήποτε εγκληματική, εκ μέρους του αθηναϊκού κράτους.

  Προσέχετε τις διατυπώσεις σας, διότι δεν παίζουν με τις λέξεις σε τόσο σοβαρά θέματα. Μπορεί να κάνεις ζημιά εκεί που δεν το περιμένεις. Αν δεν το καταλαβαίνεις, σου το λέω εγώ. Με τις διατυπώσεις σου, υποβοηθάς τους τουρκογενείς μειονοτικούς και τους Τούρκους πάτρωνές των στις διεκδικήσεις των.

  Νομίζω ότι τελειώσαμε με το θέμα. Η διατύπωσή σου, ότι αναγνωρίσαμε "τουρκική" μειονότητα και άρα παραβιάσαμε την Συνθήκη της Λωζάννης, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, άρα είναι πέρα για πέρα ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εσύ μπορεί να συνεχίσεις να με αποκαλείς ανακριβή, αλλά τα γεγονότα, τα ιστορικά δρώμενα της περιοχής λένε άλλα... Δυστυχώς, δεν μπορώ να ακολουθήσω την αναζήτηση λέξεών σου να στηρίξω την μη ορθότητα των γραφομένων σου. Κι έχεις δίκιο ότι η κουβέντα έκλεισε. Κι αυτό επειδή αυτά που εγώ έγραψα αποδεικνύουν την παρέμβαση της τουρκίας, την οποία μάλλον δεν θέλεις να σχολιάσεις ως προς το τι ακριβώς την προξένησε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]