Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Νοε 2012


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Βαρυσήμαντο όντως το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο τής κατεξοχήν εφημερίδας του γερμανικού πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» που υπέγραφε την περασμένη Πέμπτη ο εκ των πέντε συνδιευθυντών της Μπέρτολτ Κόλερ. Αποκαλυπτικό ταυτόχρονα της παντελούς αδυναμίας των Γερμανών να αντιληφθούν σε βάθος τις αιτίες των έντονων αντιγερμανικών αισθημάτων που γεννά σε ολοένα και περισσότερους ευρωπαϊκούς λαούς η πολιτική του Βερολίνου για την αντιμετώπιση της κρίσης, παρά τις σωστές επιμέρους επισημάνσεις του αρθρογράφου σε μια σειρά από θέματα. Επί της ουσίας το άρθρο είναι αποκαρδιωτικό, γιατί επιβεβαιώνει ότι οι Γερμανοί δεν είναι έτοιμοι να αλλάξουν πολιτική, αφού θεωρούν ότι η δική τους δράση είναι απολύτως σωστή και ότι υπαίτιοι της κρίσης είναι αποκλειστικά οι Νοτιοευρωπαίοι, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τα κατά το Βερολίνο «αυτονόητα» για το δικό τους συμφέρον. Το άρθρο αυτό όμως είναι ταυτόχρονα πολύ σημαντικό, γιατί παρουσιάζει ανάγλυφα τη γερμανική νοοτροπία για την κρίση, το ευρώ και το μέλλον της ΕΕ.

Το συμπέρασμα διατυπώνεται πεντακάθαρα: «Αν ο Νότος της Ευρώπης δεν γίνει κατ' ελάχιστον λίγο «γερμανικότερος», τότε η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της» γράφει χωρίς περιστροφές ο εκ των διευθυντών της σοβαρής γερμανικής εφημερίδας. «Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί οι χώρες αυτές να κάνουν αυτονόητα πράγματα μιας «καλής διακυβέρνησης», τα οποία είναι υποχρεωμένες να κάνουν ως μέλη της ΕΕ... Τα μέτρα που απαιτεί η κυρία Μέρκελ υπηρετούν το ίδιον συμφέρον αυτών των κρατών, για τα οποία δεν είναι τίποτα πιο απαραίτητο από αυτές τις μεταρρυθμίσεις» ισχυρίζεται ο Γερμανός αρθρογράφος.

Θεωρεί ακατανόητη την απροθυμία των Νοτιοευρωπαίων να δεχτούν την καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου που προκαλεί η πολιτική εξουθενωτικής λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο: «Αυτές οι απώλειες ευημερίας πρέπει να αντιπαρατεθούν με τις ζημιές που θα απειλούνταν, αν χρεοκοπούσαν κράτη της ΕΕ και διαλυόταν η Ευρωζώνη. Επ' αυτών θα προσετίθεντο οι ακόμη βαρύτερες υπολογιζόμενες πολιτικές συνέπειες» γράφει.

Στη συνέχεια απειλεί ευθέως ότι αν συνεχίσει να παρατηρείται αφενός η απροθυμία των Νοτιοευρωπαίων να συμμορφωθούν προς τις γερμανικές απαιτήσεις και αφετέρου η διόγκωση του αντιγερμανισμού, τότε ενδέχεται μια... μεγάλη συμφορά να χτυπήσει την Ευρώπη: Οι Γερμανοί να γυρίσουν την πλάτη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση! «Η Γερμανία αποτραβιέται από την Ευρώπη τουλάχιστον συναισθηματικά εξαιτίας της κρίσης χρέους» υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Αυτή η ενδότερη υποχώρηση της Γερμανίας συνιστά έναν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέχρι τώρα μοντέλο λειτουργίας της ΕΕ και για τα κλονιζόμενα κράτη από την υποτιθέμενη πίεση των Τευτόνων να θεραπεύσουν με το ζόρι κατά τον γερμανικό τρόπο τους Ελληνες και τους Πορτογάλους.

Το Βερολίνο διστάζει να συναινέσει σε περαιτέρω πακέτα βοήθειας ή περικοπές χρέους, γιατί η υποστήριξη προς μια τέτοια πολιτική μειώνεται τόσο στο γερμανικό κοινοβούλιο όσο και στον γερμανικό λαό συνολικά».

Μη αντιλαμβανόμενοι οι Γερμανοί γιατί η πολιτική λιτότητας προκαλεί αντιπάθεια στους άλλους Ευρωπαίους, αισθάνονται ότι αδικούνται. Το αίσθημα της αδικίας εις βάρος τους εκφράζεται και στο εν λόγω άρθρο: «Αυξάνεται και μάλιστα όχι μόνο στον νότο της Ευρώπης η τάση να επιρρίπτεται η ευθύνη για τη δυστυχία σε μια αποχαλινωμένη δικτατορία λιτότητας από το Βερολίνο. Στα παράδοξα της κρίσης χρέους συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι όσο διογκώνεται το πρόγραμμα βοήθειας, αυξάνεται και η αντιπάθεια εναντίον αυτών που βοηθούν. Ευχαρίστως δαγκώνουν το χέρι που βοηθάει» υπογραμμίζει με πικρία, αλλά και εμφανή απορία ο εκ των διευθυντών της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

-->
Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας φαίνεται πως ολοκλήρωσε τις αξιολογήσεις προσωπικού και εδώ και καιρό έχει προχωρήσει σε απομακρύνσεις υψηλόβαθμων στελεχών και σε αντικατάστασή τους. Όμως, το "μαχαίρι" των αλλαγών δεν φαίνεται να σταματάει στα "στελέχη", αλλά προχωρά ακόμη πιό βαθιά, από τον κ. Δραβίλλα, ο οποίος φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα ή να εξασφαλίσει πως θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Έτσι, με απόφαση της διοίκησης (προφανώς με συνεργασία και συμφωνία του πολιτικού προϊσταμένου κ. Δένδια) μετακινείται ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών που είχαν μεταταχθεί στην ΕΥΠ. Οι αποχωρήσαντες αντικαθίστανται από άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όλως παραδόξως, κι ενώ αυτή ήταν η "πάγια τακτική" οψόποτε υπήρχαν αλλαγές κυβερνήσεων (μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Τριανταφύλλου (Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη), ο οποίος εξέδωσε σκληρή δήλωση με αφορμή την αιφνίδια μετακίνηση δεκάδων αστυνομικών που υπηρετούν στην ΕΥΠ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έτσι αποψιλώνονται ευαίσθητες υπηρεσίες από εμπειρο προσωπικό που είχε φέρει σε πέρας υποθέσεις που τωρα βρίσκονται στην Δικαιοσύνη, ενω τονίζει ότι όλες οι μετακινήσεις έγιναν με παράκαμψη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και με προειλημένες αποφάσεις!

Συγκεκριμένα αναφέρει στην καταγγελτική του παρέμβαση:


"Απολύτως αιφνιδιαστικά και εντελώς αδικαιολόγητα ο Διοικητής της ΕΥΠ, προχώρησε σήμερα στην απόφαση για μετακίνηση δεκάδων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν στην ΕΥΠ.
Η διοίκηση διέταξε την κατεπείγουσα υλοποίηση της απόφασης, ενώ είναι ενδεικτικό ότι παρακάμφθηκαν ακόμα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Με την απόφαση αυτή αποψιλώνονται πολλές κρίσιμες διευθύνσεις της Υπηρεσίας από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.
Η πρακτική των προειλημμένων αποφάσεων, της έλλειψης ενημέρωσης και του αιφνιδιασμού των κυβερνητικών εταίρων που ακολουθείται δυστυχώς σε μείζονα ζητήματα, είναι αδύνατον να συνεχιστεί.
Ιδιαίτερα όμως στον ευαίσθητο χώρο της ΕΥΠ, τα τελευταία χρόνια είχε επιτευχθεί, με ρήξεις και γενναίες αποφάσεις, η οικοδόμηση μιας αξιοκρατικής, αποτελεσματικής και διαφανούς υπηρεσίας, με μεγάλες επιτυχίες στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και στα θέματα εθνικής ασφαλείας. Ενώ ταυτόχρονα ρίχθηκε φώς σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
Δυστυχώς, η αναίτια και απαράδεκτη αυτή απόφαση θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά της.
Το μείζον πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει είναι με ποια κριτήρια, ποιες αρχές και για ποιους επιχειρησιακούς λόγους αντικαθίστανται δεκάδες αστυνομικοί από δεκάδες άλλους και μετατίθενται κάποιοι διευθυντές από άλλους, χωρίς να λήξει η θητεία τους".

Από την δική μας πλευρά δεν υπάρχει κανένα σχόλιο, παρά μόνο η ελπίδα πως θα υπάρξει επιτέλους ένα φρένο στην κομματική διαχείριση της άκρως ευαίσθητης Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πιστεύουμε πως -εάν φυσικά οι κυβερνώντες επιθυμούν να παράξουν πραγματικά εθνικό έργο- ήρθε πλέον ο καιρός να δημιουργηθεί μία ανεξάρτητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία θα ασκεί τα πάρα πολύ σοβαρά καθήκοντά της και θα ελέγχεται αρμοδίως από την Βουλή για το έργο της. 

Κάποιοι πολιτικοί (βουλευτές, πρώην και νυν) θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν είναι δυνατόν πρόσκαιροι πολιτικοί να διαχειρίζονται θέματα μείζονος εθνικής ασφάλειας και ανθρώπους που δίνουν καθημερινά μάχες σε έναν σιωπηλό πόλεμο. Μία ανεξάρτητη ΕΥΠ θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερο την δημοκρατία, από ένα κομματοκρατούμενο όργανο το οποίο υποβιβάζεται με κάθε πολιτική παρέμβαση η οποία γίνεται για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Κωνσταντίνος

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Άραγε άρχισε κάτι να "κινείται" στο κράτος των Αθηνών ή μήπως πρόκειται για περιστασιακή πολιτική εκμετάλλευση - πατριδοκαπηλία των όσων συμβαίνουν στην Θράκη;
Είναι φυσικό, μετά από την επί δεκαετίες παγερή αδιαφορία του συνόλου -σχεδόν- των πολιτικών (πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών και αυτοδιοικητικών) της χώρας, να αμφιβάλουμε για τις καλές προθέσεις, αλλά και για την διάθεση να ενσκύψουν επί του προβλήματος και να αντιμετωπίσουν την "ρίζα του κακού" οι "άρχοντες" της χώρας. Κι αυτό, επειδή, μέχρι σήμερα η Θράκη αποτελούσε προορισμό "φολκλορικού" ταξιδιού για τους πολιτικούς οποτεδήποτε (κατά διαβολική σύμπτωση, πάντα προεκλογικά) περιδιάβαιναν την χώρα.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, όμως... και αναμένοντας την αφύπνιση του πολιτικού προσωπικού της χώρας, καλωσορίζουμε την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, μέσω της οποίας διερωτάται (φαίνεται πως το έμαθε τώρα) πως είναι δυνατόν να υπάρχουν και να λειτουργούν παρακρατικοί και παραστρατιωτικοί μηχανισμοί της Άγκυρας εντός της Ελληνικής Θράκης... Στο πλευρό του κ. Αναστασιάδη στάθηκαν και συνυπέγραψαν την ερώτησή του για την Θράκη και τη δράση του τουρκικού προξενείου, άλλοι 32 βουλευτές. Εμείς, ευελπιστούμε πως την επόμενη φορά θα συνυπογράφουν και οι 300 βουλευτές, απαιτώντας την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής από την Θράκη. 

Ίσως να αποτελεί λεπτομέρεια, αλλά μήπως θα έπρεπε να γίνει και ερώτηση μομφής προς βουλευτές (των συγκυβερνώντων κομμάτων) όπως η κυρία Ρεπούση, αλλά και προς κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, τα οποία επανειλημμένως έχουν έμπρακτα στηρίξει την δράση των τουρκοφρόνων (τουρκοφρόνων εθνικιστών και Γκρίζων Λύκων) αλλά και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής;

Η παρέμβαση και η ερώτηση του βουλευτή κ. Αναστασιάδη

Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
1)Εξωτερικών
2)Δικαιοσύνης

Θέμα: «Ρόλος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης»
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα- άρθρο-της εφημερίδας « Δημοκρατία» της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2012, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, δρώντας ανενόχλητο κάτω από τη μύτη των Ελληνικών Αρχών, έχει δημιουργήσει ένα παρακρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Για να τεκμηριώσει την άποψή του ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται σε διάφορα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή, όπως : Η επίθεση από παρακρατικούς μέχρι λυντσαρίσματος σε ομάδα Ελλήνων ηθοποιών στον Εχίνο. Η επίθεση σε Γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο στις θέρμες Ξάνθης.

Μεταξύ των επεισοδίων αναφέρεται και εκείνο των απειλών και εκβιασμών με παρότρυνση του Τούρκου Προξένου και τελικά εξαναγκασμό σε παραίτηση του Ιμάμη του χωριού Σώστη της Ξάνθης για το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει ερώτηση. Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά από ότι φαίνεται δεν πτόησε κανέναν , αφού σε λίγες μέρες προκλήθηκε από άτομα του ιδίου χώρου , με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για τον ίδιο λόγο η επίθεση εναντίον του Ιμάμη της Ρόδου.

Επίσης η επί δεκαετίες ανοχή από τις Ελληνικές Αρχές της λειτουργίας χωρίς άδεια, κυλικείου, που λειτουργούσε ως παρακρατικό κέντρο στο χώρο της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», δημιουργεί απορίες.
 

Είναι δε ενδεικτικές οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη του Τσιμπουτί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2012 , περί δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και της Δωδεκανήσου, που σημαίνει ότι τα δύο γεγονότα (Θράκης και Ρόδου) προκλήθηκαν για να τεκμηριώσουν όσα στη συνέχεια επικαλέσθηκε στην Ισλαμική διάσκεψη ο κ. Νταβούτογλου.
 • Επειδή η περιοχή της Θράκης είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων
 •   πειδή είναι πασιφανές ότι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων, στηρίζονται και υποκινούνται άνωθεν
 • Επειδή κατά καιρούς οι παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου, ξεφεύγουν από τα όρια των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων του και δημιουργούν προβληματισμό για τον ρόλο και τις επιδιώξεις του
 • Επειδή, πιθανότατα, θα υπάρχουν γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή και δεν βλέπουν ποτέ το φώς της δημοσιότητας γιατί καλύπτονται κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου που επιβάλλει το Προξενείο.
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
 1. Γιατί, κάθε φορά που προκαλούνται ανάλογα επεισόδια, δεν παρεμβαίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας αναζητώντας την πηγή και το λόγο υποκίνησης των επεισοδίων;
 2. Γιατί επέτρεψαν οι Ελληνικές Αρχές (Δ/νση Υγιεινής περιφέρειας, Εφορία, Ελεγκτικές Υπηρεσίες), την επί δεκαετίες λειτουργία κυλικείου, χωρίς άδεια , χωρίς Α.Φ.Μ., χωρίς ταμειακή μηχανή, δηλαδή παράνομα;
  Τι τους εμπόδιζε να παρέμβουν για να εφαρμόσουν την νομιμότητα;
 3. Σε ποιες ενέργειες είχε προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών για να διερευνήσει αν κάθε ένα γεγονός όπως καταγράφεται στο συνημμένο δημοσίευμα, ήταν αληθινό;
  Ποια ήταν η σκοπιμότητα πρόκλησής του κάθε επεισοδίου, και ποιοι οι υποκινητές του;
  Και αν έγινε η διερεύνηση ποια τα αποτελέσματα και ποια η στάση του Υπουργείου Εξωτερικών για κάθε περίπτωση;
 4. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών αν αποδειχθεί ότι όλα τα επεισόδια υποκινούνται και συντονίζονται από τον Τούρκο Πρόξενο με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής; Θα είναι ή δεν θα είναι λόγος απέλασής του;
 5. Από τις δηλώσεις Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη συμπεραίνεται ότι τα άτομα που προκαλούν τα επεισόδια είναι ενεργούμενα του Τουρκικού ΥΠΕΞ, μέσω του Προξενείου της Κομοτηνής.
  Είναι στις προθέσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να διερευνήσει τις προαναφερόμενες υποθέσεις και αν προκύψουν τεκμήρια να παραπέμψει τους πρωτεργάτες με το αδίκημα της σύστασης συμμορίας;

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 012

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1) Σάββας Ι. Αναστασιάδης
2) Γεωργιάδης Σπυρίσων Άδωνις

3) Μιχελάκης Γιάννης

4) Ανδριανός Γιάννης

5) Αντωνίου Μαρία

6) Ασημακοπούλου Άννα- Μισέλ

7) Αυγερινοπούλου Διονυσία

8) Βεσυρόπουλος Απόστολος

9) Βλαχογιάννης Ηλίας

10) Γεωργαντάς Γεώργιος

11) Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος

12) Καραμανλή Άννα

13) Καράμπελας Γιάννης

14) Καρανάσιος Ευθύμιος

15) Κλειτσιώτης Κων/νος

16) Κουκοδήμος Κων/νος

17) Κοψαχείλης Τιμολέων

18) Κυριαζίδης Δημήτρης

19) Κωνσταντινίδης Ευστάθιος

20) Λεονταρίδης Θεόφιλος

21) Μακρή-Θεοδώρου Ελένη

22) Μπατσαρά Γεωργία

23) Ορφανός Γεώργιος

24) Παπαδόπουλος Μιχάλης

25)Πασχαλίδης Γιάννης

26) Σκόδρα Ασημίνα

27) Σταμενίτης Διονύσιος

28) Στύλιος Γιώργος

29) Ταμήλος Μιχαήλ

30) Τσαβδαρίδης Λάζαρος

31) Τσουμάνης Δημήτρης

32) Χριστογιάννης Δημήτρης


-->

Επειδή τα τελευταία χρόνια κάποιοι ανακάλυψαν την γεωπολιτική και την γεωοικονομία, αλλά δυστυχώς για τους ίδιους και όσους τους εμπιστεύονται, δεν ανακάλυψαν ακόμη την μηδενική τους γνώση για τα όσα συμβαίνουν εξαιτίας γεωπολιτικών και γεωοικονομικών παραγόντων.
Έτσι, είναι ανάγκη, έστω και σε λίγες γραμμές, να κατανοήσουμε την πραγματικότητα, η οποία απέχει παρασάγγας από τους γερμανοτσολιάδες που κυκλοφορούν εσχάτως και διαλαλούν την πραμάτεια τους περί γεωπολιτικής ισχύος της Γερμανίας…

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα με τη σειρά:

Ο κόσμος ποτέ δεν κυβερνήθηκε από έθνη, λαούς και τα αντίστοιχα κράτη και τα καθεστώτα τους. Ο κόσμος κυβερνήθηκε από τις ολιγαρχίες οι οποίες παραδοσιακά ήταν και υπερεθνικές και μετακινήσιμες αναλόγως των συμφερόντων τους.
Αφήστε τις συνομωσίες ''περί εβραίων'', ψάξτε κάπου εγγύτερα, σε εμάς. Κλασσικότερο παράδειγμα δεν υπάρχει από τη ''Δημοκρατία της Αθήνας'' που ουσιαστικά θα έπρεπε μάλλον να λέγεται «Βασιλεία των Αλκμαιονίδων», αφού 9 στους 10 και στις δύο αντίπαλες παρατάξεις ήταν της αυτής οικογενείας. Έξι (6) αιώνες αργότερα, επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ο πλουσιότερος Ρωμαίος πολίτης ήταν ο Ηρώδης ο Αττικός, απόγονος και αυτός... Τι να λέμε...!!! Κατά τα άλλα, η Σπάρτη η ολιγαρχική και η Μακεδονία η βασιλική, για να υπάρχει και κάποια ποικιλία (το αντίπαλο δέος που μαζεύει τα πρόβατα στο μαντρί)…

Στον κόσμο δεν υπάρχουν γεωπολιτικές δυνάμεις «του χρήματος». Υπάρχουν οι ολιγαρχίες του χρήματος. Οι γεωπολιτικές δυνάμεις είναι οι δυνάμεις που έχουν στρατό που να στέκεται ισχυρός και νικητής κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Κανείς άλλος δεν μπορεί να υπολογιστεί ως γεωπολιτική δύναμη. Οι δυνάμεις που έχουν στρατούς που να στέκονται σήμερα είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία και κατά δεύτερο λόγο η Βρετανία (η οποία όμως πάει πακέτο με ΗΠΑ), η Γαλλία και η Κίνα, βαριά-βαριά και η Ινδία. Ούτε η Βραζιλία, ούτε το Ιράν, ούτε η Τουρκία, ούτε το Πακιστάν..., ούτε το Ιράκ –η τέταρτη παγκόσμια δύναμη που το διαφήμιζαν οι Αμερικανοί-...!

Εκ των άνωθεν, οι δύο δυνάμεις που μπορούν να λεχθούν ως πραγματικά γεωπολιτικές παραμένουν ΜΟΝΟ οι ΗΠΑ-Αγγλία και η Ρωσία. Κανένας άλλος! Ούτε η Κίνα, ούτε κανείς άλλος μπορεί να βρεθεί στο άμεσο μέλλον ως γεωπολιτικός συνομιλητής με αυτές τις δυνάμεις. Η Κίνα -παρόλο το τρέξιμό της- έχει ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσει να μιλά στο ίδιο βάθρο με Αμερική και Ρωσία. Και αυτό θα συμβεί μόνο εάν δεν συναντήσει εμπόδια που θα κάμψουν την ταχύτητά της και θα την καθυστερήσουν χρονικά.

Το να αναφερόμαστε σε γεωπολιτική συζήτηση στη... δύναμη της Γερμανίας, μίας χώρας ηττημένης σε δύο παγκοσμίους πολέμους, με οικονομία-προτεκτοράτο της Βρετανίας-ΗΠΑ και υπό κατοχή 150.000 Βρετανο-αμερικανικών στρατευμάτων, αποδεικνύει από μόνο του το μέγεθος της άγνοιας που κυκλοφορεί και που επιδιώκει να δημιουργήσει τραγικά λάθος εντυπώσεις. Η Γερμανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία βιομηχανική μπανανία, άξονας της αγγλοσαξονικής γεωπολιτικής., εξαρτώμενη από άλλες χώρες που καταναλώνουν την παραγωγή της. Οπότε, τα προβλήματά της είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που φαίνονται και πολλά περισσότερα από όσα κάποιοι θέλουν να μας πείσουν πως δεν αντιμετωπίζει.

Στον κόσμο υπάρχει μία και μόνο σύγκρουση:
Η ωκεανική Αγγλοσαξονική αυτοκρατορία που ελέγχει τα 3/4 του πλανήτη και των εμπορικών οδών, εναντίον της Ρωσικής αυτοκρατορίας που ελέγχει την κύρια μάζα της Ευρασίας, το 35% με 40% των κυρίων πρώτων υλών του πλανήτη και καμία σοβαρή εμπορική οδό και που προσπαθεί να επιβάλει τον Υπερσιβηρικό ως αντίβαρο/αντικατάσταση του Σουέζ.

Τα περί ισλαμικών-χριστιανικών μετώπων, περί Ισραήλ-Ιράν, περί Ευρώπης Βορείων-Νοτίων, περί ΗΠΑ-Κίνας-Ιαπωνίας-Κορέας βόρειας και νότιας και τα λοιπά, όλα αυτά περιστρέφονται γύρω από τη μία και μοναδική κύρια σύγκρουση που γίνεται για τις εμπορικές οδούς του πλανήτη. Αλλά αυτό αφορά τον έλεγχο της μετακίνησης των αγαθών και της ενέργειας. Και στα δύο, η Γερμανία είναι θεατής και πολύ καλός πελάτης. Κανείς δεν θα επιτρέψει να μεταβληθεί σε κάτι περισσότερο. Εξάλλου, η ταχύτητα με την οποία σήμερα συμβαίνουν γεωπολιτικές ανακατατάξεις είναι τόσο μεγάλη, αλλά συμβαίνει και τη στιγμή (πόσο τυχαίο άραγε;) που η Ευρώπη έχει μία πολύ μεγάλη κρίση και η Γερμανία είναι πολύ απασχολημένη με αυτήν, που δεν μπορεί να συμμετάσχει στους νέους γεωπολιτικούς χάρτες που δημιουργούνται και οι οποίοι θα ισχύσουν τα επόμενα 100+ χρόνια. Η Γερμανία προσπαθεί να "κλέψει" κάποια κομμάτια, για τα οποία όμως ενδιαφέρονται άμεσα οι μεγάλοι παίκτες. Ως εκ τούτου, το μόνο που θα μπορέσει να εισπράξει (σε σύντομο χρονικό διάστημα, από ότι δείχνουν οι εξελίξεις) θα είναι μία σειρά προβλημάτων τέτοιων που θα απειλήσουν την οικονομική της οντότητα. Βλέπετε, η "αρκούδα" ξύπνησε, ενώ οι ΗΠΑ αν και βρίσκονται εν μέσω της δικής τους κρίσης δεν σκοπεύουν να μείνουν μακριά από τους νέους δρόμους του "μεταξιού" (βλ. ενέργεια), ούτε φυσικά προτίθεται κανείς από τους ισχυρούς παίκτες να χάσει κάποιο από τα "κομμάτια" που μέχρι και σήμερα εξουσιάζει...

Τέλος, μετά από όλα αυτά, πρέπει να σημειώσουμε πως η Γερμανία μπορεί να επιθυμεί την επανάκαμψή της (αν και δεν έχει μάθει το μάθημά της από την ιστορία και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη), αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρή δουλειά, με αποδείξεις ανθρωπισμού και αλτρουισμού της γερμανικής κοινωνίας (ή της Άρειας –ανώτερης- Φυλής, στην οποία πιστεύει η γερμανική κουλτούρα) απέναντι στους υπόλοιπους λαούς. Δυστυχώς, η αλαζονεία είναι πάντα ο μηχανισμός κίνησης αλλά και της καταστροφής των Γερμανών και όπως φαίνεται, οδηγούνται σε μία ακόμη καταστροφή, συμπαρασύροντας ολόκληρους λαούς, των οποίων οι ηγέτες προσκύνησαν στο «μεγαλείο» του Δ΄ Ράιχ.-->

Θα πεθάνουν άνθρωποι. Δεν είναι σχήμα λόγου. Θα πεθάνουν, πρώτα-πρώτα, τα παιδιά μας και οι παππούδες μας. Κι αυτό δε θα συμβεί κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Θα πεθάνουν άμεσα. Τους επόμενους μήνες, τις επόμενες εβδομάδες.

Οι θάνατοι αυτοί, των συγγενών, των φίλων, των γνωστών μας, θα έχουν υπογραφή. Μια λέξη: τρόικα. Κάθε μέρα που περνά, οι δανειστές μας αποδεικνύουν ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν εκατομμύρια. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων. Είναι πλέον σαφές ότι αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια πατώντας πάνω στα πτώματα των Ελλήνων. Κι αυτά τα εκατομμύρια δε θέλουν καν να τα βγάλουν απλά από τα δανεικά και τα ληστρικά τους επιτόκια. Θέλουν να τα πάρουν απευθείας από το πορτοφόλι και του τελευταίου Ελληνα, δίνοντάς τον βορά στις πολυεθνικές τους. Κι ας μείνει χωρίς να έχει να ταΐσει τα παιδιά του. Κι ας βλέπει, ανήμπορος, τα παιδιά του να πεθαίνουν…

Ποιο είναι το τελευταίο κρούσμα που αποδεικνύει, χωρίς πλέον να αφήνει καμία αμφιβολία, τα σχέδια της τρόικας εις βάρος των ίδιων μας των ζωών; Δε φτάνει που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να ψηφίσει την κατάπτυστη ρύθμιση για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, η οποία αφήνει τον ελληνικό λαό εκτεθειμένο στα φάρμακα-δολοφόνους, στα ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου κόσμου με τις τόσες και τόσες παρενέργειες, που νομοτελειακά οδηγεί σε αύξηση των δημόσιων δαπανών και στέλνει 20.000 οικογένειες στο δρόμο… Όχι, δεν τους έφτασε που υποχρέωσαν μια ολόκληρη χώρα να πετσοκόψει τις ζωές του λαού της (παρά τη συνολική αντίθεση όλων των εμπλεκομένων) για βγάλουν κέρδη οι πολυεθνικές τους. Τώρα ζητούν τη θανατική μας καταδίκη υπογεγραμμένη, απορρίπτοντας συλλήβδην όλες τις εξαιρέσεις από τη συνταγογράφηση δραστικής.

Όπως είναι απολύτως αυτονόητο, στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας θα υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις. Δε μπορεί, για παράδειγμα, να συνταγογραφεί δραστική ο παιδίατρος. Δεν μπορεί να μην ξέρει τι φάρμακο δίνει σε ένα παιδάκι! Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τους υπερήλικες. Δεν είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος η υγεία του οποίου βρίσκεται σε μια ευαίσθητη ισορροπία και μπορεί να επηρεαστεί από το παραμικρό να παίρνει κάθε φορά και διαφορετικό φάρμακο, ανάλογα με το ποιο είναι το φθηνότερο που έχει εκείνη τη στιγμή το φαρμακείο!

Ετσι, όπως συμβαίνει σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις (και πολύ περισσότερο με όσες έχουν να κάνουν με την Υγεία) καταγράφηκαν κάποιες εξαιρέσεις στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας. Πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες θα επιτρεπόταν η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου, με μόνο στόχο να προστατεύεται η ίδια η ζωή του ασθενούς. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα επιτρεπόταν η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου στις ακόλουθες απολύτως προφανείς περιπτώσεις:

- Χρόνιες παθήσεις: Είναι ιατρικώς εξαιρετικά επικίνδυνο να χορηγείται κάθε φορά διαφορετικό φάρμακο σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται επί χρόνια από μια συγκεκριμένη ασθένεια. Θέτει ευθέως σε κίνδυνο τη ζωή τους.

- Ηδη ρυθμισμένοι ασθενείς: Όταν ο ασθενής λαμβάνει συγκεκριμένα φάρμακα επί χρόνια, μπορεί και δεκαετίες ολόκληρες, ο οργανισμός του έχει «ρυθμιστεί» -όπως είναι η ορολογία- σε αυτά τα συγκεκριμένα φάρμακα. Αυτό σημαίνει πως, αν πλέον του συνταγογραφείται απλά η δραστική και, άρα, αλλάξει η φαρμακευτική του αγωγή, μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα, ξεκινώντας από ισχυρά αλλεργικά σοκ, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

- Φάρμακα που περιλαμβάνουν δύο δραστικές:
Σε αυτές τις περιπτώσεις η συνταγογράφηση δραστικής ισοδυναμεί με παραλογισμό. Πώς θα συνταγογραφήσει ο γιατρός μία δραστική, όταν το φάρμακο περιέχει –για παράδειγμα- δύο; Θα συνταγογραφήσει τη μία; Και ποια; Και η άλλη, την οποία απαιτεί η θεραπεία του ασθενούς του;

- Παιδιά: Το αναφέραμε, ήδη, ότι την ώρα που διαμορφώνεται ο οργανισμός του ανθρώπου, στην ευαίσθητη παιδική ηλικία, όταν προκύπτουν θέματα που –αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα και ακριβώς με τον ενδεδειγμένο τρόπο- μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του μωρού και του παιδιού, ο γιατρός έχει απόλυτη ανάγκη να γνωρίζει ακριβώς τι συνταγογραφεί. Φανταστείτε όταν θα δίνουμε στα παιδιά μας ό,τι βρεθεί μπροστά στο ράφι του φαρμακείου…

- Υπερήλικες: Ο οργανισμός του ανθρώπου, μετά από μια ηλικία, βασίζεται σε μια υπερ-ευαίσθητη ισορροπία. Δεν είναι μόνο τα πολλά και διαφορετικά θέματα υγείας που ανακύπτουν, αλλά και η ισορροπία των διαφορετικών φαρμάκων που λαμβάνει ο ασθενής, μεταξύ τους. Ο γιατρός έχει απόλυτη ανάγκη να γνωρίζει ποια ακριβώς είναι τα άλλα φάρμακα που λαμβάνει ο ασθενής του πριν του χορηγήσει κάποιο νέο. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν ο γιατρός δεν ξέρει καν τι φάρμακο θα πάρει ο ασθενής του, όπως θα συμβαίνει με τη συνταγογράφηση δραστικής; Απλά, θα θρηνήσουμε θύματα.

- Φάρμακα με εξαρτήματα: Στις περιπτώσεις φαρμάκων που διαθέτουν και κάποιο εξάρτημα (όπως, για παράδειγμα οι εισπνευστήρες των εισπνεόμενων σκευασμάτων για το άσθμα) είναι επίσης αδύνατον για τον γιατρό να συνταγογραφεί δραστική, αφού δεν ξέρει αν το όποιο άλλο φάρμακο με την ίδια δραστική θα διαθέτει το εξάρτημα και αν αυτό θα είναι το κατάλληλο για την περίπτωση του ασθενούς.

Όλα τα προαναφερθέντα είναι αυτονόητα και δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι, αν αυτές οι περιπτώσεις ενταχθούν στη συνταγογράφηση δραστικής, άμεσα θα καταδικαστούν σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού. Ετσι, την ώρα που οι πάντες ξεσηκωνόντουσαν εναντίον της αναίσχυντης απαίτησης της τρόικας να μας επιβάλει τη δραστική ουσία, θεωρούσαμε τουλάχιστον ότι αυτές οι κατηγορίες θα παρέμεναν στη συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου.

Κι όμως. Η μανία της τρόικας να θυσιάσει τις ζωές των Ελλήνων για να βγάλουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές των δανειστών μας είναι τέτοια, που ούτε εδώ σταμάτησαν. Όταν έφτασαν στον Καρόνε όλες οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις του πολυνομοσχεδίου που κατέστησε το Μνημόνιο 3 νόμο του ελληνικού κράτους, τις αποδέχθηκε όλες, εκτός από αυτή. Με τον απίστευτο κυνισμό που διακρίνει τους τροϊκανούς ακόμη και όταν αποφασίζουν να μας πετσοκόψουν τις ζωές, έγραψε ένα τεράστιο ΟΧΙ με κόκκινα γράμματα πάνω στο χαρτί και επέστρεψε την υπουργική απόφαση που αφορά στις αυτονόητες περιπτώσεις για τις οποίες θα συνεχίσει η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου… Και ξεκαθάρισε ότι η τρόικα επιμένει και αυτές οι περιπτώσεις, που αφορούν στο αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν τα παιδιά μας και οι γέροντές μας, να υπαχθούν στη ρύθμιση της συνταγογράφησης δραστικής ουσίας!

Και, βέβαια, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το δεχτεί κανένας Ελληνας πρωθυπουργός, γιατί ξέρει ότι δε μπορεί να συνδέσει το όνομά του στην Ιστορία με τη γενοκτονία του λαού του. Ετσι, ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε στον Καρόνε ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Ο Καρόνε δε συγκινήθηκε, βέβαια, και έρχεται την Τετάρτη να μας «συνετίσει»…

Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα θέμα που, αν περάσει το «έτσι θέλω» της τρόικας, τα πιο ευαίσθητα κομμάτια του ελληνικού λαού θα έχουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
Αρα, η τρόικα μας στριμώχνει πολύ κοντά σε ένα σημείο που, απλά, δε θα έχουμε τίποτα να χάσουμε αν πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Και, ασφαλώς, αυτό πρέπει να κάνει την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς. Αν δε θέλει να θρηνήσουμε, σε μερικές εβδομάδες, το πρώτο νεκρό παιδί…

Πηγή newsbomb.gr

-->

Πολλές φωνές ακούγονται, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει το μέρος του ΔΝΤ στην κόντρα με την Γερμανία. 
Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να αποφύγουμε την αποικιοποίηση της χώρας από τους Γερμανούς πρέπει να γίνουμε αμερικανικό προτεκτοράτο;  
Μήπως από το ευρώ να πάμε στο δολάριο; Αυτή είναι η λύση;

Η κατάρα του γεωπολιτικού αναλφαβητισμού όχι μόνο των πολιτικών ιθυνόντων αλλά και των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν μόνο οικονομικά την παρούσα κατάσταση, είναι η βασικότερη αιτία του ελληνικού αδιεξόδου.

Η Ελλάδα οφείλει, εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες, να μιλάει με όλους, χωρίς να πέσει στην σφαίρα επιρροής κανενός. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν χρειάζεται καν παλικαριά για να πραγματωθεί μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Εάν χρειαζόταν και τσαγανό, τότε δεν θα μπαίναμε καν στον κόπο να γράφουμε περί τούτου.

Προσοχή στους «σωτήρες» που βρίζουν υποτίθεται την Γερμανία, με μοναδικό σκοπό, ωστόσο, να χορεύουμε αμερικάνικα!

Αλλο τα «χώνω» στους Γερμανούς υπέρ της Ελλάδας και άλλο υπέρ της Αμερικής.

Πηγή: Πυγμή

Γράφει ο Βασίλης Τσεκούρας

Στο αυριανό Eurogroup η τρικομματική κυβέρνηση βάζει – και επίσημα – τον εαυτό της σε διακοσμητικό ρόλο! Τα πάντα θα περνούν, πλέον, από τα χέρια της τρόικα και «με τη βούλα», μιας και οι δανειστές έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες αυτής της χώρας.

Βάζουν υπερεπίτροπο στις τράπεζες για να ελέγχει τα δάνεια που ..φεύγουν, δίνοντας «ευρωπαϊκό» αέρα στο τραπεζικό σύστημα. Οι τραπεζίτες που πάλευαν να με «νύχια και με δόντια» να μην πάρει τον έλεγχο το κράτος, τώρα βλέπουν ότι το θέμα ξεφεύγει από τα σύνορα. Διπλή πανωλεθρία δηλαδή…

Την ίδια ώρα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα πάντα περνάνε υπό έλεγχο: έσοδα και δαπάνες της γενικής κυβέρνησης. Τι σημαίνει; Ότι θα έχουμε πάνω από το κεφάλι μας κάθε μήνα επόπτες που θα μας επιβάλουν αυτόματες μειώσεις σε περιπτώσεις αποκλίσεων.

To Eurogroup θα μελετήσει τις πράξεις για να κρίνει αν η εσωτερική τρόικα έχει πράξει αυτά που της ζητήθηκαν και έπειτα θα αποφασίσει να δώσει το πράσινο φως σε μια ενισχυμένη δόση ύψους 44 δις (που είναι μέρος της δανειακής Νο2, άρα όχι επίτευγμα της κυβέρνησης) και μια απόφαση για διετή παράταση (που και αυτή είχε συμφωνηθεί παρασκηνιακά από τον περασμένο Φεβρουάριο).

Οι βουλευτές με όσα ψήφισαν χάνουν κάθε έννοια ύπαρξής τους στο κοινοβούλιο. Οι ίδιοι το μόνο που έκαναν ήταν να πάρουν στα χέρια τους δεκάδες σελίδες με μέτρα, που τα ψήφισαν χωρίς να προλάβουν καν αν τα διαβάσουν, στηριζόμενοι στις ενημερώσεις των κομμάτων τους.

Τώρα, η κυβέρνηση τους παρέκαμψε τελείως, με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες ούτε καν περνούν από τα χέρια των εκλεγμένων βουλευτών.
Ποιος διαφωνεί, ότι αύριο παραδίδουμε τα κλειδιά της χώρας; Τι δουλειά έχουν να κάνουν πλέον οι βουλευτές;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Σε μια εποχή γενικευμένης γκρίνιας είναι χρήσιμο να απονέμουμε τον δίκαιο έπαινο σε πρόσωπα που το αξίζουν. Συγκεκριμένα θεωρώ ορθή και θαρραλέα τη στάση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων. Αρβανιτόπουλου απέναντι στη κ. Ρεπούση και τη συνωστισμένη λογική της.

Ο Υπουργός με δική του επιμονή φρόντισε να τυπωθεί και να διανεμηθεί φέτος στην Στ΄ Δημοτικού το νέο βιβλίο Ιστορίας, το οποίο έχει πολύ λιγότερες αδυναμίες, βασίζεται στις ιστορικές πηγές και σέβεται την εθνική μας αξιοπρέπεια. Εξ άλλου στην πρόσφατη παρέμβασή του στη Βουλή ο κ. Αρβανιτόπουλος επέπληξε με επιχειρήματα την κ. Ρεπούση για την εμμονή της σε όσα γράφει και λέγει περί της Ελληνικής Ιστορίας.


Η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ανταπήντησε τηλεοπτικώς με τη φράση «ας αφήσουμε στους ιστορικούς να γράψουν την Ιστορία». Δεν μας εξήγησε, όμως. ποιους ακριβώς ιστορικούς εννοεί και ποιους μπορούμε να εμπιστευθούμε ότι θα εργασθούν χωρίς ιδεολογικούς παραμορφωτικούς φακούς.


Θέλω να της θυμίσω ότι η Ακαδημία Αθηνών επέκρινε και ουσιαστικά απέρριψε το βιβλίο της, διότι οι έγκριτοι Ιστορικοί που εδρεύουν εκεί επέμειναν στα πολλά λάθη της και όχι στην ιδεολογική της ερμηνεία. Επίσης ο καθηγητής της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Βασίλης Καραγεώργος επεσήμανε δεκάδες λανθασμένες πηγές και παραπομπές στο σχολικό βιβλίο της.


Διερωτώμαι επί του προκειμένου: Μπορούμε να θεωρήσουμε αμερόληπτους τους πανεπιστημιακούς που μετείχαν σε ελληνοτουρκικές επιτροπές για τη υλοποίηση του μνημονίου Παπανδρέου – Τζεμ, δηλαδή για την αλλοίωση των σχολικών μας βιβλίων ώστε να μην ενοχλείται η Τουρκία; Είναι αυτό επιστήμη ή πολιτική σκοπιμότητα;

Μπορούμε να εμπιστευθούμε την Ιστορία του Έθνους μας σε πανεπιστημιακούς, οι οποίοι καταδέχονται να διαφημίζουν μία Βαλκανική Ιστορία χρηματοδοτουμένη από τον χρηματιστή Σόρος και γραμμένη με φιλοτουρκικό και φιλοσκοπιανό πνεύμα;

Μήπως μπορούμε να ξεχάσουμε τη δημόσια καταγγελία του ομοτίμου καθηγητού της Αρχαίας Ιστορίας Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη ότι ορισμένοι συνάδελφοί του προώθησαν μαζική παραγωγή διδακτόρων με κριτήριο όχι την ποιότητα, αλλά την ιδεολογική ταύτιση των νέων επιστημόνων με τις εθνομηδενιστικές θεωρίες; Την Ιστορία μας δεν θα την εμπιστευθούμε σε επιστήμονες, οι οποίοι προωθούν την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητος.

Θυμούμαι τον Κωστή Παλαμά: «Βοσκοί στης Πολιτείας τη μάντρα οι λύκοι»!

Πηγή εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία καθώς το ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε το 21,4% δηλαδή σχεδόν 2,3 εκατομμύρια πολίτες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» ως «κατώφλι» της φτώχειας για ένα άτομο θεωρείται το ετήσιο εισόδημα 6.591 ευρώ, ενώ για μία οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά οι 13.842 ευρώ. Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι ανοίγει και η ψαλίδα της ανισότητας.

Το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού έχει 6 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το φτωχότερο 20%. Πρόκειται για την τρίτη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.  


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν το 2010, όταν η ανεργία ήταν ακόμα «μόλις» στο 14%, ενώ σήμερα ξεπερνάει το 24%.


Χωρίς επίδομα 980.000 άνεργοι πολίτες (84% των ανέργων) 


Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά καθημερινά αγαθά ενώ στερούνται και της στοιχειώδους υγειονομικής κάλυψης.

Το επίδομα ανεργίας έχει φτάσει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 360 ευρώ το μήνα, το οποίο όμως το λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό όσων δεν έχουν απασχόληση.

Ειδικότερα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.168.761 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Όπως όμως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούνιο του 2012, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν μόλις 187.678 άτομα ή το 16% περίπου του συνολικού αριθμού των ανέργων.

Γεγονός που σημαίνει ότι περί τα 980.000 άτομα που έχουν μείνει χωρίς δουλειά ή το 84% των ανέργων δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή κάποια άλλη εισοδηματική ενίσχυση από την πολιτεία.

Οι περισσότεροι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δεν έχουν εργασία για πάνω από ένα χρόνο, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους δώδεκα μήνες.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», χιλιάδες άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για μερικούς μήνες και όχι για όλο το χρόνο, καθώς δεν είχαν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οπότε και για αυτούς η μικρή οικονομική βοήθεια της πολιτείας αφορά ένα εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που όταν κλείνουν τις επιχειρήσεις τους μένουν χωρίς εισόδημα από τη μία μέρα στην άλλη. 

Με πληροφορίες από Εφημερίδα και Σκεφτόμαστε ΕλληνικάΣαρώνουν τα αντιγερμανικά αισθήματα μεταξύ των λαών της νότιας, ιδίως, Ευρώπης. Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη σταδιακή κατασίγαση του δικαιολογημένου μίσους κατά της Γερμανίας εξαιτίας των θηριωδιών των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής παρουσιάζεται το φαινόμενο αυτό. Στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία έχει φουντώσει ο αντιγερμανισμός. Τα εξαιρετικά βίαια μνημόνια λιτότητας που επιβάλλονται κατ' εντολήν του Βερολίνου και καταβαραθρώνουν το βιοτικό επίπεδο πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών είναι η αιτία του σημερινού αντιγερμανισμού. Η ανυπαρξία εθνικού νομίσματος και ταυτόχρονα η απολύτως δικαιολογημένη ανάγκη των Γερμανών να προστατεύσουν το ευρώ κατά τρόπο που να συνάδει με τα συμφέροντα της Γερμανίας προκαλούν το πρόβλημα.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων των κρατών της Ευρωζώνης συγκαλύπτονται εύκολα στα μάτια των λαών τους. Το Βερολίνο είναι αυτό που απροσχημάτιστα πλέον χαράζει την οικονομική πολιτική ολόκληρης της Ευρωζώνης, αλλά και της κάθε χώρας που έχει τεθεί υπό καθεστώς μνημονίου.

Η εθνική υποτέλεια που συνεπιφέρει η υπαγωγή σε μνημονιακό καθεστώς δεν οδηγεί απλώς σε απώλεια της οικονομικής ανεξαρτησίας της αντίστοιχης χώρας. Γεννά πρωτίστως τον πόθο της απαλλαγής από την ξένη επικυριαρχία, καθώς αυτή συνδέεται όχι με άνοδο της οικονομικής ευημερίας, αλλά με οικονομικό καταποντισμό της χώρας. Η πρωτοφανής περικοπή των μισθών, των συντάξεων και των εισοδημάτων εν γένει του πληθυσμού δημιουργεί την πεποίθηση στη συνείδηση του θιγόμενου λαού ότι αιτία των δεινών του είναι η «ξένη κατοχή» και μόνο δευτερευόντως η κατάσταση της οικονομίας της χώρας του.

Η γερμανική επιβολή όρων στις χειμαζόμενες οικονομίες της Ευρώπης διευκολύνει τα μέγιστα την επικράτηση αυτής της αντίληψης, δεδομένου ότι η Γερμανία βαρύνεται με την πρόκληση τον περασμένο αιώνα των δύο πιο αιματηρών πολέμων στην παγκόσμια ιστορία. Η γερμανική αλαζονεία και η πραγματικά άφρων κατασυκοφάντηση εκ μέρους του πολιτικού κατεστημένου και των μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας των Ελλήνων και των υπόλοιπων Νοτιοευρωπαίων ως «τεμπέληδων», «ανίκανων» κ.λπ. όχι απλώς αναζωπύρωσαν, αλλά οδήγησαν σε πρωτόγνωρα επίπεδα τον αντιγερμανισμό στις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Με όπλο το ευρώ το Βερολίνο εξάπλωσε αθόρυβα αλλά με ταχείς ρυθμούς την πανευρωπαϊκή ηγεμονία του την τελευταία δεκαετία. Αυτό απασχολούσε μόνο τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς ηγέτες, καθώς οι λαοί αλλά και οι ελίτ των χωρών της Ευρωζώνης απολάμβαναν την με καλπάζοντες ρυθμούς αυξανόμενη ευημερία για ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού. Μόλις όμως ξέσπασε η κρίση, δεν ήρθε μόνο η οικονομική κατάρρευση.

Εμβρόντητοι οι Ευρωπαίοι διαπίστωσαν ότι από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά η επέκταση και το βάθεμα της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη προσέλαβαν ιλιγγιώδεις διαστάσεις. Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρωζώνης υποχρεώνονταν παρά την αντίσταση των κυβερνήσεών τους (με θλιβερή εξαίρεση την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου) να υπαχθούν σε καθεστώς θεσμοθετημένης ξένης επικυριαρχίας μέσω μνημονίων.

Θλιβερή επαρχία του Ράιχ καταντά όποια χώρα περιπέσει υπό μνημονιακό ζυγό. Φτωχαίνει ραγδαία ο πληθυσμός της. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η ευρωπαϊκή ενοποίηση, ακόμη και το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα αυτών των κρατών υφίστανται σοβαρότατη, ίσως και ανεπανόρθωτη ύστερα από κάποιο διάστημα φθορά στη συνείδηση του λαού της.

Το ευρώ απειλεί την ΕΕ με σταδιακή αποσύνθεση κατ' αυτό τον τρόπο. Η οικονομική πολιτική που εκπορεύεται από τη Γερμανία για την υπεράσπισή του αποξενώνει εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες της Ευρωζώνης από το κοινό νόμισμα - ακόμη και τους ίδιους τους Γερμανούς! Αν συνεχιστεί αυτή η γραμμή, το ευρώ δεν θα μακροημερεύσει.

-->
Φυγή από τις πόλεις στα χωριά, για να έχουν πρόσβαση σε τροφή

Στην ύφεση που οδηγεί στην απελπισία τους Έλληνες και απειλεί να εξαλείψει την πρόοδο μιας ολόκληρης γενιάς, επικεντρώνεται η Wall Street Journal, έχοντας κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της, την ιστορία ενός 54χρονου Έλληνα που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο χωριό του για να τα βγάλει πέρα και σκέφτεται ακόμη και να μεταναστεύσει για να επιβιώσει.

Πρωταγωνιστής του βίντεο που συνοδεύει το θέμα είναι ο Παναγιώτης Τριανταφυλλόπουλος, ένας 54χρονος που εδώ και δυο χρόνια, αφότου απολύθηκε, δεν κατόρθωσε να βρει κάποια δουλειά και αναγκάστηκε να αφήσει την σύζυγό του στην Αθήνα και να επιστρέψει στο χωριό, όπου ζει στο πατρικό του, με την 81χρονη μητέρα του.

Τώρα μαζεύει ξύλα, ταΐζει κότες και ετοιμάζεται να μαζέψει τις ελιές, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βγάλει το χειμώνα. «Όλα αυτά είναι μόνο για την επιβίωση», δεν φτάνουν για τίποτα παραπάνω, λέει ο Π. Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αυτοαποκαλείται «νεόπτωχος.

Ακόμη και η ηλικιωμένη μητέρα του ράβει με μια ραπτομηχανή που αγόρασε το 1927 για να τον βοηθήσει. «Σε αυτή την ηλικία, κουράζομαι πολύ, αλλά τι να κάνω;» λέει η 81χρονη.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Παναγιώτη, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, είναι ότι η 18χρονη κόρη του ίσως αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις σπουδές της, αν δεν βελτιωθούν τα οικονομικά τους.

Γι' αυτό εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να φύγει στο εξωτερικό, στην Αυστραλία, όπου δουλεύει ήδη ο αδερφός του.
«Όταν οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την πατρίδα για να βρουν διέξοδο, αυτή είναι η ολική καταστροφή», λέει ο Παναγιώτης.

Πολλές οικογένειες που αποτέλεσαν την λεγόμενη «μεσαία τάξη» της Ελλάδας, μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο τώρα γυρνάνε πίσω. Πολλοί επιστρέφουν σε αγροτόσπιτα που οι γονείς τους εγκατέλειψαν δεκαετίες πριν, σημειώνει ο ανταποκριτής της WSJ, καταλήγοντας:

«Η συνεχής ύφεση απειλεί να εξαλείψει την πρόοδο μιας ολόκληρης γενιάς».

 • "Πόλεμο" προπαγάνδας κήρυξε η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης»
 • Kαλεί τους ξένους διπλω­μάτες για επιτόπιους ελέγ­χους για να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Του Νίκου Μελέτη

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια συκοφάντησης της χώρας η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης» απευθύνθηκε με επιστολή και σχετικό υπόμνημα στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα, ζητώντας να ενημερωθούν οι κυβερνήσεις τους και καλώντας τους ξένους διπλωμάτες για επιτόπιους έλεγχους στη Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων».


Τις επιστολές υπογράφει ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής», ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ενώ στην επιτροπή συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μαντατζή και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Α. Ιλχάν.


Ο κ. Μετέ περιγράφει την Επιτροπή ως το ανώτατο συμβουλευτικό και αποφασιστικό Οργανο της μειονότητας και δικαιολογεί την πρωτοβουλία του, με το επιχείρημα ότι οι διεθνείς εκθέσεις οργανισμών και επιτροπών για τη Θράκη δεν αντανακλούν τα προβλήματα της μειονότητας σε όλες τις διαστάσεις τους.


Το κείμενο αποτυπώνει όλη την ατζέντα που προωθούν ακραία στοιχεία της μειονότητας με μοναδικό σκοπό να καταδείξουν την Ελλάδα ως χώρα παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων, να κατοχυρώσουν την γκετοποίηση της μειονότητας και συγχρόνως να νομιμοποιήσουν αιτήματα που οδηγούν σε άτυπη «συνδιοίκηση» στη Θράκη.


Η «Συμβουλευτική» καλεί τους «κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους» να πάρουν τα ακόλουθα μέτρα με στόχο να «διασώσουν τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει στον διεθνή στίβο και να αποτρέψει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων με τα οποία τώρα είναι αντιμέτωπη η μειονότητα»:


Το κείμενο έχει ως εξής:« Αμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για την «ΤΕΞ» την «Πολιτιστική Ενωση Τούρκων γυναικών της Ροδόπης» και της «Μουσουλμανικης Ενωσης Νέων του Εβρου». Να επιτραπεί η ελεύθερη λειτουργία όχι μόνο των συγκεκριμένων αλλά και άλλων ιστορικών οργανώσεων.
Οι περιορισμοί στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών και της ελευθερίας της συνείδησης (βάσει διμερών συνθηκών ή των Συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα). Στο πλαίσιο αυτό να επιτραπεί η εκλογή των Μουφτήδων, να σταματήσει η υλοποίηση του νόμου 3536/2007 για διορισμό ιεροδιδασκάλων και να αρθούν οι περιορισμοί στους χώρους λατρείας όπως ο περιορισμός στο ύψος των μιναρέδων.

Η διαχείριση των βακουφικών περιουσιών πρέπει να επιστραφεί άμεσα σε ανθρώπους που εκλέγονται ελευθέρα από τη μειονότητα. Ο νέος νόμος για τη διοίκηση των ιδρυμάτων για τον οποίο δεν ζητήθηκε η γνώμη της μειονότητας πρέπει να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις βουλήσεις της μειονότητας. Πρέπει να επιστραφούν ή να αποζημιωθούν οι περιουσίες που χάθηκαν από το 1967. Να διαγράφουν όλοι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στα Βακούφια και να αρθούν οι περιορισμοί της ιδιοκτησίας ιδίως στην ορεινή περιοχή.


Πρέπει να αποδοθεί άμεσα η ιθαγένεια σε σχεδόν 60.000 μέλη της μειονότητας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ζουν στο εξωτερικό, που έχασαν την ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 στο διάστημα μεταξύ του 1955 - 1998.


Τα προβλήματα στη μειονοτική εκπαίδευση πρέπει άμεσα να λυθούν.


Μειονοτικά νηπιαγωγεία όπου η διδασκαλία θα γίνεται στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα πρέπει να ανοίξουν για τους μειονοτικούς μαθητές. Πρέπει να βελτιωθεί το επίπεδο των αποφοίτων της ΕΠΑΘ και να επιλυθούν τα προβλήματα για το τουρκικό πρόγραμμα σπουδών. Πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για λειτουργία νέων μειονοτικών γυμνασίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη
».

Ζητούν κατάργηση του 3%

 
Η Συμβουλευτική έχει άποψη για τη διοικητική διάρθρωση της χώρας και τον... εκλογικό νόμο και ζητά:«Οι κανονισμοί που περιορίζουν το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής της μειονότητας στην ελληνική πολιτική ζωή πρέπει να αρθούν. Πρέπει να καταργηθεί το όριο του 3% για την είσοδο στη βουλή καθώς και το σύστημα των Διευρυμένων περιοχών που εφαρμόζονται στις Νομαρχίες Ξάνθης και Ροδόπης. 
Οι προβλέψεις για κάλυψη του 0,5 0/οο των διαγωνισμών στο δημόσιο από μειονοτικούς, πρέπει να εφαρμοσθεί στη Θράκη.(σ.σ. να διορίζονται στη Θράκη). 
Το μειονοτικό καθεστώς των Τούρκων που ζουν στα νησιά της Ρόδου και της Κω πρέπει να αναγνωρισθεί και πρέπει να τους αποδοθούν τα σχετικά δικαιώματα».

Tο «καπέλωμα» στους άλλους μειονοτικούς

 
Στην επιστολή επιχειρείται να δοθεί απάντηση στις εκθέσεις και στις αναφορές που έχουν εκδοθεί για το πρόβλημα που συνιστά η ενδεχόμενη εκλογή μουφτήδων με δεδομένη τη δικαστική εξουσία που ασκούν, αλλά και για να αποκρουσθούν οι καταγγελίες για την καταπίεση άλλων μειονοτικών ομάδων από τους τουρκογενείς:«-Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι οι Μουφτήδες δεν μπορεί να εκλέγονται λόγω των ισλαμικών δικαστικών δικαιοδοσιών που έχουν. Τα μέλη της μειονότητας είναι απολύτως ελεύθερα να προσφύγουν είτε στις ισλαμικές νομικές προβλέψεις είτε στα πολιτικά δικαστήρια (με την εξαίρεση των διαζυγίων ζευγαριών που έχουν παντρευτεί σε θρησκευτικό γάμο). 

Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, οι ισλαμικές αποφάσεις του μουφτή είναι παράνομες και χωρίς ισχύ εκτός εάν εγκριθούν από το αρμόδιο πολιτικό δικαστήριο, που εξετάζει τη συνταγματικότητα της απόφασης και εάν έχει υπάρξει υπέρβαση αρμοδιότητας από τον Μουφτή. Το πιο σημαντικό είναι ότι το αίτημα της μειονότητας για εκλογή Μουφτή προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα...

- Σε μερικές εκθέσεις αναφέρεται ότι διάφορες ομάδες εντός της μειονότητας αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό πίεση και απειλή. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι μια ενιαία μειονοτική ομάδα το καθεστώς της οποίας, το στάτους και τα δικαιώματα της προβλέπονται από διάφορες διεθνείς συμφωνίες όπως η Συνθήκη της Λοζάννης του 1923.Οι δηλώσεις που γίνονται από μερικά μέλη της μειονότητας που υιοθετούν αντιμειονοτική ρητορική για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης καλωσορίζει κάθε απλό μέλος της μειονότητας που θέλει να συνδράμει τις προσπάθειές μας για τη διεύρυνση των μειονοτικών δικαιωμάτων μας. Ο στόχος αυτής της επιστολής είναι να καλέσει τη χώρα μας, την Ελλάδα, να συνεργασθεί για την επίλυση των προβλημάτων κάθε είδους, με την εγκαθίδρυση μηχανισμού διαλόγου με τις μειονοτικές οργανώσεις και θεσμούς. Σαν νομοταγείς και συμπατριώτες Ελληνες πολίτες πιστεύουμε ειλικρινά ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι εφικτοί...».

Πηγή: Έθνος

Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου περνούν όλα όσα δεν τόλμησαν να φέρουν στην Βουλή, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς βάζει τη Βουλή στο πλάι και περνά τα νέα μέτρα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Δεν είναι απλά εκτροπή. Εχουμε να κάνουμε με την σταδιακή αλλαγή της χώρας. Η χώρα μας μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και καταστρατηγείται το σύνταγμα και η δημοκρατία».

Με τις Πράξεις δένεται χειροπόδαρα η χώρα είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν τόλμησαν να τα φέρουν αυτά στη Βουλή, ενδεχομένως γιατί φοβήθηκαν ότι δεν θα είχαν έστω την ισχνή πλειοψηφία».

Σε δυο μήνες έφεραν έντεκα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, και τα κρίσιμα νομοσχέδια έρχονται με διαδικασία κατεπείγοντος. Αυτό είναι θέμα ουσίας, σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Κινούνται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σαν να είμαστε σε πόλεμο, σημείωσε και αναρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άποψη για όλα αυτά που υπογράφει.


Αύριο μια κυβέρνηση παραδομένη και χωρίς φωνή θα περιμένει με το χέρι απλωμένο τι θα αποφασίσουν οι άλλοι για την ίδια, υποστήριξε. Χαρακτήρισε τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους «ομάδα πρόθυμων μερκελιστών» και είπε ότι για εμάς η μόνη επιλογή είναι να δώσουμε τη μάχη για να τους σταματήσουμε.

-->

Του Κώστα Ράπτη

Ένα πολιτικό σκηνικό ρευστοποιημένο και αφοσιωμένο στην μικροδιαχείριση και τα μικροπολιτικά παιχνίδια: αυτό είναι το περιβάλλον από το οποίο προκύπτουν δηλώσεις σαν αυτές του προέδρου του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Sigmar Gabriel, ότι η παράταξή του θα απορρίψει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλισθεί ότι οι πλούσιοι Έλληνες να αναλάβουν τα αντίστοιχα βάρη, μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild ο Gabriel δήλωσε μάλιστα ότι οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών “θα έπρεπε να ντρέπονται, επειδή κερδίζουν στα κρυφά σαν κλεπταποδόχοι από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων και μετά καλούν τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους φορολογουμένους να χρηματοδοτήσουν πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα” και πρότεινε να παγώσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων στις ευρωπαϊκές χώρες τους, μέχρι να αποδειχθεί ότι έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι.

Δηλώσεις σαν αυτές μας υπενθυμίζουν ότι ο προεκλογικός αγώνας για τις ομοσπονδιακές γερμανικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013 έχει ήδη αρχίσει για τα καλά, θέτοντας εν αμφιβόλω την επιτυχία οποιασδήποτε συμφωνίας επιτευχθεί μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκής πλευράς για τη στήριξη της Ελλάδας.

Μας υπενθυμίζουν επίσης ως σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα ο “μεγάλος συνασπισμός” Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών που προεξοφλείται ότι θα αποτελέσει την κυβερνητικό αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών είναι ήδη μια πραγματικότητα, καθώς η στήριξη της μείζονος αντιπολίτευσης στη Bundestag έχει αποτελέσει την προϋπόθεση έγκρισης προγραμμάτων διάσωσης για τα οποία η Angela Merkel δεν διαθέτει την “πλειοψηφία της καγκελαρίου” λόγω διαρροών από την κυβερνώσα παράταξη.

Άλλωστε, στην Bundesrat, την Άνω Βουλή, όπου εκπροσωπούνται τα ομόσπονδα κρατίδια, η κεντροαριστερά διαθέτει ήδη την πλειοψηφία και την αξιοποιεί αναλόγως: ο Gabriel έχει απειλήσει με καταψήφιση τη συμφωνία της Γερμανίας με την Ελβετία από την οποία τα δημόσια ταμεία αναμένεται να εισπράξουν 10 δισ. ευρώ, σε αντάλλαγμα για τις αδήλωτες καταθέσεις (ύψους έως και 150 δισ.) Γερμανών στις ελβετικές τράπεζες. Την οργή των Σοσιαλδημοκρατών (οι οποίοι προσανατολίζονται όλο και περισσότερο σε μία ρητορική του τύπου “να πληρώσουν οι έχοντες”) προκαλεί το γεγονός ότι η συμφωνία διασώζει την ανωνυμία των καταθετών, στους οποίους και προσέφερε αρκετό χρόνο ώστε να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να “δωροδοκήσει” τη Bundesrat, παραχωρώντας το σύνολο των 10 δισ. (αντί του αρχικώς προβλεπόμενου 70%) στα ταμεία των κρατιδίων.

Αντίστοιχοι μικρο-υπολογισμοί κυριάρχησαν και στην απόφαση της κυβέρνησης Merkel να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες κατά 3 δισ. ετησίως, αυξάνοντας το επίδομα που χορηγείται στις μητέρες οι οποίες δεν καταφεύγουν στις υπηρεσίες παιδικών σταθμών. Το μέτρο αυτό, που συμβαδίζει με τα συντηρητικά κοινωνικά πρότυπα των Βαυαρών Χριστιανο-κοινωνιστών αλλά καταγγέλθηκε ακόμη και από τις εργοδοτικές ενώσεις, εξασφάλισε την συναίνεση των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων, χάρη στην παράλληλα κατάργηση της αντιδημοφιλούς συμμετοχής των ασφαλισμένων, ύψους 10 ευρώ τριμηνιαίως, στο κόστος των ιατρικών επισκέψεών τους. Στην περίπτωση αυτή ο Gabriel εμφάνισε το δημοσιονομικά αυστηρό του πρόσωπο δηλώνοντας ότι σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους η κυβέρνηση Merkel συνιστά να πίνουν νερό και στο εσωτερικό της χώρας πίνει κρασί”...

Ο Gabriel προσπαθεί να ρίξει το κόμμα του στην προεκλογική μάχη έχοντας να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα προβλήματα: την (και δημοσκοπικά αποτυπωμένη) λανθασμένη εκκίνηση (Fehlstart) του προτεινόμενου από τους Σοσιαλδημοκράτες για την καγκελαρία Peer Steinbrueck, και την καχυποψία στις σχέσεις με τους Πρασίνους.

Ευρισκόμενος πιο κοντά στην “καρδιά” της κομματικής βάσης, ο (ταπεινής καταγωγής και εκπαιδευτικός το επάγγελμα Gabriel) προσπαθεί να πείσει ότι η Σοσιαλδημοκρατία δεν έχει πάψει να αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των “μη εχόντων” και δηλώνει ότι ο Steinbrueck (ο οποίος βρέθηκε να απολογείται για τα 1.25 εκατ. ευρώ που κέρδισε από τις 89 ομιλίες του από το 2009) είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να χαλιναγωγήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές που απειλούν τη δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, η στροφή των Πρασίνων προς το κέντρο (οι οποίοι μόλις εξέλεξαν ως συμπρόεδρό τους την ανατολικογερμανίδα πάστορα Katrin Göring-Eckardt αντί της αριστερόστροφης Claudia Roth) κινητοποιεί τους φόβους ότι οι προαλειφόμενοι για αυριανοί κυβερνητικοί εταίροι των Σοσιαλδημοκρατών σε έναν “κοκκινο-πράσινο συνασπισμό” αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής σύμπραξής τους με τους Χριστιανοδημοκράτες, κατά τα (βραχύβια και αποτυχημένα) πειράματα του Αμβούργου και του Ζάαρ.

Σε ένα τοπίο, όπου η εκλογική συμπεριφορά έχει πλήρως “εξατομικευθεί” και οι άλλοτε ισχυρές συλλογικότητες (συνδικάτα, Εκκλησίες) αποδυναμώνονται, οι διαθέσεις των ψηφοφόρων μοιάζουν με κινούμενη άμμο – εξ ού και μετεωρική άνοδος του Κόμματος των Πειρατών (εκπροσωπούνται σε τέσσερα κρατίδια) και η τωρινή εξίσου θεαματική πτώση τους, καθώς αδυνατούν να διατυπώσουν συνεκτικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Απηυδισμένος να δέχεται δημοσιογραφικές ερωτήσεις που προϋποθέτουν ότι το κόμμα του θα είναι το φθινόπωρο ο ελάσσων εταίρος μιας νέας κυβέρνησης Merkel, ο Gabriel επιχειρεί, με αφορμή την ευρωπαϊκή κρίση, να κατηγορήσει τους νυν κυβερνώντες για διγλωσσία και υποκρισία: είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από τον Αύγουστο, συντασσόμενος με το σχετικό μανιφέστο του φιλοσόφου Juergen Habermas και του οικονομολόγου Peter Bofinger, ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών τόνισε ότι υπάρχουν μόνο δύο “καθαρές λύσεις”: η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα και η αποφασιστική προώθηση της πολιτικής ένωσης – την οποία ο ίδιος οραματίζεται και ως αμυντική διότι, όπως έχει τονίσει δεν βλέπει το λόγο “27 φίλοι” να έχουν “27 διαφορετικούς στρατούς”. 

Για δε την Ελλάδα τόνισε (αναδεικνύοντας άλλη μία “υποκρισία” της γερμανικής κυβέρνησης, αυτή τη φορά ως πωλητή οπλικών συστημάτων) ότι δεν είναι λογική συνταγή το να εξοπλίζεσαι, ενώ οδηγείς στη λιμοκτονία το λαό σου...

 Πηγή: Κεφάλαιο