Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Εφιάλτες της Μακεδονίας


Πρέπει να καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση, ιδίως το αφεντικό της η Γερμανία ότι, έχει απέναντι της ένα λαό που δεν σκύβει δουλικά το κεφάλι. Που δεν επιτρέπει να ποδοπατείται και να εξευτελίζεται από κανέναν. Που γνωρίζει πως χωρίς αξιοπρέπεια δεν έχει κανένα νόημα η ζωή. Που δεν θέλει να έχει το ρόλο του άχρηστου ηλιθίου και που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πατρίδα του και τα παιδιά του.

Γράφει η Σερένα Νομικού

«Καλώς ήλθες Βόρεια Μακεδονία». Το καλωσόρισμα των Σκοπίων με τη νέα τους ονομασία, η απίστευτη αυτή ύβρις στην ιστορία μας και στον πολιτισμό μας, ειπώθηκε από τον κ. Κοτζιά, μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος με την ψήφο των 81 βουλευτών. Ο άνθρωπος λοιπόν που έγραψε το βιβλίο «Αποικία Χρέους» για την Ελλάδα πριν εκλεγεί, κατηγορώντας τις γερμανικές μεθοδεύσεις που στη συνέχεια ξέχασε όταν έγινε υπουργός, επιμένει στο έγκλημα. Αρνείται να καταλάβει πως με τις ενέργειες του προκάλεσε ακραίες διχαστικές συνθήκες στον ελληνικό λαό, τις οποίες θα της πληρώσει η πατρίδα μας πολύ ακριβά.

Δεν συνειδητοποιεί πως εξοικείωσε τους Έλληνες ακόμη και με την έννοια της αποστασίας, με κριτήριο τη συμπεριφορά των βουλευτών των ΑΝΕΛ που δεν αποσύρθηκαν για λόγους αρχών, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος τους. Το άκρον άωτο της ανευθυνότητας ενός πρώην υπουργού που παίζει το παιχνίδι της Γερμανίας, το γνωστό «διαίρει και βασίλευε». Μίας χώρας που πληρώνει αδρά αυτούς που την υπηρετούν εις βάρος της πατρίδας τους, ειδικά όταν διακυβεύονται τόσο μεγάλα συμφέροντα, όπως στο θέμα των Σκοπίων. Η απόλυτη δουλοπρέπεια ενός κατ’ επίφαση αριστερού! Ενός κόμματος που έχει το θράσος να χαρακτηρίζει ακροδεξιούς, εθνικιστές, πατριδοκάπηλους ή φασίστες αυτούς που αγαπούν απλά την πατρίδα τους, τασσόμενοι εναντίον των ύπουλων σχεδίων ακρωτηριασμού της.


Ο βασικός λόγος της επιμονής της Γερμανίας στην υπογραφή της συμφωνίας είναι χωρίς καμία αμφιβολία η σύνδεση του Δούναβη με τη Θεσσαλονίκη. Ενός έργου κόστους 17 δις € και μήκους 650 χιλιομέτρων που θα μετέτρεπε τη Θεσσαλονίκη σε ένα είδος Σουέζ, συνδέοντας την με την κεντρική Ευρώπη από τη μία πλευρά και με τον κινέζικο δρόμο του μεταξιού από την άλλη (πηγή). Ενός έργου που θα απόκοπτε τη Ρωσία, που θα έφερνε πιο κοντά τη Γερμανία με την Κίνα, που θα μείωνε τη σημασία του Γιβραλτάρ από τη μία πλευρά και των Δαρδανελίων από την άλλη, που θα περιόριζε το κόστος μεταφοράς (φωτογραφία), που θα χώριζε τη Β. Ελλάδα από την υπόλοιπη χώρα, που θα παρείχε πρόσβαση στα ενεργειακά μας αποθέματα και στους αγωγούς και που ανέκαθεν ήθελε η Γερμανία.


Θυμίζω ότι λίγο πριν το ξέσπασμα του 2ου ΠΠ, το ναζιστικό καθεστώς πρότεινε την πλωτή ένωση Δούναβη-Μοράβα-Αξιού που απέρριψε ο Ι. Μεταξάς. Γιατί; Επειδή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολεμικούς και επιθετικούς σκοπούς από τη Γερμανία. Από μία χώρα που έχει πια την Ελλάδα υπό την οικονομική κατοχή της, ενώ τα οικονομικά της τανκς έχουν πλημμυρίσει ολόκληρη την Ευρώπη. Από μία χώρα που φυσικά αδιαφορεί για τις επιπτώσεις ενός τέτοιου Σουέζ στο περιβάλλον, στη θάλασσα του Αιγαίου ή στα νησιά μας  με τον τουρισμό τους. Ενός καναλιού που πλήρωσαν πανάκριβα οι Αιγύπτιοι με τις ζωές τους, ενώ ασφαλώς δεν προήγαγε την ευημερία τους.
Το μόνο που ενδιαφέρει τη Γερμανία είναι να εκδικηθεί για τις δύο προηγούμενες ήττες της, κατακτώντας την Ευρώπη αφού προηγουμένως απομονώσει τη Μ. Βρετανία. Ξανά τα Βαλκάνια στο στόχαστρο της, ξανά η αντιπαλότητα της με τη Ρωσία, ακόμη μία φορά ο άξονας με την Τουρκία. Την ίδια στιγμή μας λένε πως η μετονομασία των Σκοπίων έχει στόχο την προστασία μας από την Τουρκία, τη μη μετατροπή δηλαδή του κρατιδίου σε τουρκικό προτεκτοράτο! Προφανώς μας θεωρούν ηλίθιες και ηλιθίους.

Η πέμπτη μακεδονική φάλαγγα βέβαια, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που συνηθίζει να εκθειάζει τόσο τους Τούρκους, όσο και τους Σκοπιανούς, πιστά στο πλευρό της Γερμανίας. Θεωρεί πως θα αναβαθμιστεί η πόλη που αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε γερμανική και θα μετατραπεί σε κεντρικό κόμβο θαλασσίων μεταφορών (πηγή). Ξεχνάει φυσικά να αναφέρει ποιόν θα ωφελήσει, όπου εκτός από τη Γερμανία θα είναι η εγχώρια ελίτ των κατασκευών, των τσιμέντων, της ενέργειας κοκ.

Ότι και να είναι πάντως, όποιοι και αν το θέλουν, όσοι και αν χρηματίζονται για να το ψηφίσουν (είναι πολλά τα χρήματα που διακυβεύονται, οπότε ψίχουλα αυτά που ασφαλώς θα πάρουν οι όποιοι Εφιάλτες της Μακεδονίας), η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει. Ούτε να πέσουμε στην παγίδα της συζήτησης εάν είναι σωστή ή όχι, αφού το θέμα μας δεν είναι η συμφωνία, αλλά η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε έναν σλαβικό λαό που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Οφείλει δε να μας ανησυχήσει, εκτός από τους κινδύνους για την εδαφική μας ακεραιότητα, το ότι είναι η πρώτη φορά στα 4.000 χρόνια της ιστορίας μας που γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Της διάλυσης του Έθνους μας κατ’ επακόλουθο, με όλα όσα δεινά θα συνοδευόταν κάτι τέτοιο.

Στα πλαίσια αυτά, επαναλαμβάνω την πρόταση μου που είναι να κατακλύζουν όλες και όλοι κάθε Κυριακή τα κέντρα όλων των ελληνικών πόλεων, φορώντας σακάκια με το σήμα της Βεργίνας. Έτσι θα τους βλέπει ολόκληρος ο πλανήτης και θα καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση, ιδίως το αφεντικό της η Γερμανία ότι, έχει απέναντι της ένα λαό που δεν σκύβει δουλικά το κεφάλι. Που δεν επιτρέπει να ποδοπατείται και να εξευτελίζεται από κανέναν. Που γνωρίζει πως χωρίς αξιοπρέπεια δεν έχει κανένα νόημα η ζωή. Που δεν θέλει να έχει το ρόλο του άχρηστου ηλιθίου και που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πατρίδα του και τα παιδιά του. Η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει ποτέ. Αν τυχόν συμβεί, τότε δεν θα έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους μόνο για τη Μακεδονία, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Ελπίζω πως τόση δειλία δεν υπάρχει στους Έλληνες, ούτε στις Ελληνίδες.

Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]