Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Μαρ 2014

Ειδικού Συνεργάτη 

Στα Εξάρχεια είχαν διεισδύσει τόσο η ΕΥΠ όσο και οι Αμερικανικες μυστικές υπηρεσίες, ειδικά μετά το 1999 όπου υπήρξε και ενας εμφύλιος με πράξεις βίας και δολοφονίες που ποτέ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Απόστρατοι των Ελληνικών υπηρεσιών πάντως θεωρούν δεδομένο ότι και η εξάρθρωση της 17Ν ξεκίνησε μέσα από τα κλιμάκια που είχαν εισχωρήσει στον χώρο των Εξαρχείων και λειτούργησαν μεθοδικά επιτρέποντας ανώδυνες ενέργειες για να χαρτογραφήσουν τον χώρο.

Την τελευταία δεκαετία τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι ιδεολόγοι της Αριστεράς έχουν εκδιωχθεί, όπως και οι παλαιοί αναρχικοί ακόμα και οι θιασώτες της ένοπλης βίας. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι πλέον συμβόλαια θανάτου που γίνονται από πληρωμένους εκτελεστές κυρίως από το εξωτερικό. Σε αυτό το σκηνικό έρχεται να συμπληρωθεί και η ενεργή παρουσία των τουρκικών υπηρεσιών τόσο του στρατού όσο και της ΜΙΤ που λειτουργούν ανεξάρτητα μέσα σε Ελληνικό έδαφος.

Οι πράκτορες είναι κυρίως τούρκοι που έρχονται ως μετανάστες μαζί με τα καραβάνια τρόμου στο Αιγαίο και τον Έβρο και μένουν εν υπνώσει ως την ώρα που θα ενεργοποιηθούν. Λίγοι αλλά υπαρκτοί είναι και οι στρατολογημένοι Έλληνες, κυρίως ποινικοί αλλά και «ιδεολόγοι» που λειτουργούν ως φορείς προπαγάνδας χωρίς να συμμετέχουν σε δράσεις.
Το πιο επικίνδυνο κομμάτι είναι η ομάδα Τούρκων που παρουσιάζονται ακόμα και ως αντιρατσιστές ερχόμενοι σε επαφή με τούρκους που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο ως αριστεροί ή κουρδικής καταγωγής μέσα από κοινές δράσεις.
Αυτή η ομάδα φέρεται να συνεργάζεται και με ελληνικές αρχές στα πλαίσια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας προσπαθώντας να εισχωρήσει σε κουρδικές ή αριστερές οργανώσεις αναλύοντας την ανθρωπογεωγραφία. Όταν ο στόχος εντοπίζεται, τότε απομονώνεται και εκδίδεται παράνομα στην Τουρκία χωρίς να τηρηθεί καμμία νόμιμη διαδικασία. Κράτος εν κράτει δηλαδή με την ανησυχητική απραξία των ελληνικών διωκτικών αρχών. Οι πρόσφατες απαγωγές και εξαφανίσεις τούρκων και κούρδων αγωνιστών αποτελεί δράση αυτών των κλιμακίων που όταν εκτίθενται εγκαταλείπουν την περιοχή με το πρόσχημα της μετανάστευσης στην Γερμανία που αποτελεί και την χώρα ξεπλύματος των πρακτόρων.

Χρήμα. Πολύ χρήμα
Στα πλαίσια της στρατολόγησης ντόπιων ποινικών, τα κλιμάκια διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια από εμπορία ανθρώπων και ναρκωτικών. Φέρονται μάλιστα να έχουν ξεκαθαρίσει όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές με απανωτές δολοφονίες στην περιοχή των Εξαρχείων που ποτέ δεν διαλευκάνθηκαν.
Έτσι σύντομα ο κύκλος διευρύνεται αλλά και οι εισερχόμενες πληροφορίες ακόμα και από τα σοφρωνιστικά ιδρύματα αφού αυτές οι συμμορίες αναλαμβάνουν και άλλες δράσεις κατά παραγγελία προκειμένου να χάνεται ο πραγματικός σκοπός της ύπαρξης τους.
Η διακίνηση ναρκωτικών χρησιμεύει ακόμα και για την εξαγορά πληροφοριών για την δράση τούρκων αντιφρονούντων που κρατούνται σε φυλακές, ενώ τα δήθεν στοιχεία για δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στον κουρδικό καταυλισμό του Λαυρίου ήταν χρυσοπληρωμένες από τα τουρκικά κλιμάκια.

Οι πράκτορες – δολοφόνοι και ο …αντιραστσισμός!
Πεδίο δόξας λαμπρό αποτελούν οι κινητοποιήσεις που γίνονται με πρόσχημα των αντιρατσισμό όπου παρουσία τούρκων πρακτόρων γίνεται στρατολόγηση ατόμων από κοινότητες αλλοδαπών, κυρίως ασιατών μουσουλμάνων, που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Τούρκοι πράκτορες μαζί με τους έλληνες ιδεολογικούς καθοδηγητές που έχουν στρατολογήσει, αναλαμβάνουν οργάνωση και χρηματοδότηση αρκετών τέτοιων δράσεων που τους βοηθά στην δημιουργία ασύμμετρης απειλής εντός της χώρας. Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά να συλλαμβάνονται τούρκοι πολίτες για ακτιβιστικές ενέργειες στο πλαίσιο τέτοιων δράσεων, αλλά να αφήνονται ελεύθεροι καθώς δεν υπάρχει ένταλμα από την Τουρκία την ίδια στιγμή που τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες που δεν απασχόλησαν ποτέ τις αρχές, να εντοπίζονται και να εξαφανίζονται νύχτα.
Είναι γνωστό ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της αριστερής επαναστατικής δράσης δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Τουρκία. Εδώ έρχεται το ερώτημα για το πως μπορούν οι ελληνικές αρχές να ανέχονται αυτή την βραδυφλεγή βόμβα στο εσωτερικό της χώρας και να συνεργάζονται μαζί τους για την απέλαση μεταναστών χωρίς κανένα ποινικό αδίκημα σε Ελληνικο έδαφος.

Εξάρχεια και Θράκη
Πριν από λίγα χρόνια είχε συνταχθεί αναφορά από κλιμάκιο της ΕΥΠ, σύμφωνα με την οποία οι πυρήνες αυτοί είχαν στενή συνεργασία με το τουρκικό προξενείο και ελεγχόμενους δημοσιογράφους, όχι βέβαια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά για την προώθηση αλυτρωτικών σχεδίων του τουρκικού βαθέως κράτους. Είχε γίνει μάλιστα συγκεκριμένη αναφορά σε άτομο του «αντεξουσιαστικού χώρου» που σε στενή συνεργασία με τους πυρήνες διοργάνωνε ακόμα και συνέδρια υπερ της Οθωμανικής αυτοκρατορίας προκαλώντας αντιδράσεις σε άλλους αντεξουσιαστές για την σκοπιμότητα τους αλλά και την προκλητική δαπάνη προώθησης.
Την ίδια σέχτα δεν δίσταζε να κατονομάζει ο Αλ. Γιωτόπουλος ως «ξεπουλημένη στις μυστικές υπηρεσίες» κατονομάζοντας μάλιστα τον επικεφαλής – επιχειρηματία ως «ρουφιάνο της ασφάλειας που έμεινε ελεύθερος».
Κρατούμενα μέλη μάλιστα άλλων οργανώσεων αντάρτικου πόλης, είχαν αποκαλύψει πως «σύντροφοι» προσκείμενη στην εν λόγω σέχτα είχαν προβεί σε δράσεις που μάλλον διευκόλυναν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ξεμπερδέψει από δύσκολες καταστάσεις όπως τις κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου αλλά παρέμειναν ασύλληπτοι παρά το ότι είχαν κάνει κακουργηματικές πράξεις.

(συνεχίζεται)
Πηγή HellasForce


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Απάντηση στην Έλενα απο το Τορόντο

Έλενα καλώς ώρισες στο Τορόντο. Είμαι και εγώ "παιδί της ξενιτιάς", δεύτερης γενιάς, και βρίσκομαι και εγώ εδώ. Οι γονείς μου έφυγαν απο την Ελλάδα το 1960 και πήγαν στην Αυστραλία, ακόμα πιο μακρυά απο σένα, για τους ίδιους λόγους που έφυγες και εσύ τώρα. Δεν έχουν αλλάξει βλέπεις και πολλά πράγματα απο τότε, ίσως και να ήταν καλύτερα τα πράγματα τότε γιατί η χώρα δεν ήταν και χρεοκοπημένη.

Επιστρέψαμε και εμείς στην Ελλάδα πολλές φορές, γιατί μας άρεσε η ελληνική μας νοοτροπία, όπως σου αρέσει και εσένα. Αυτό ειναι δικαίωμα του καθενός, η πραγματικότητα όμως ίσως ειναι λιγότερο ρομαντική. Και στους Ταλιμπάν τους αρέσει η νοοτροπία τους. Λίγο τραβηγμένο ίσως παράδειγμα, αλλά σε τελική ανάλυση ίσως δεν υπάρχει λαός που να μην γουστάρει την νοοτροπία του. Και τι με αυτό; Η νοοτροπία των Ταλιμπάν φτιάχνει το Αφγανιστάν, η νοοτροπία των Ελλήνων την Ελλάδα.

Την Ελλάδα την αγαπάμε όλοι, αλλοίμονο. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απαγορεύει να ψάχνουμε για τα πραγματικά αίτια της κακοδαιμονίας μας, να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν έξω απο την Ελλάδα πρώτης γενιάς μετανάστες όπως είσαι εσύ, δεύτερης όπως είμαι εγώ, και τρίτης και τέταρτης όπως είναι άλλοι. Έχουμε ένα μοναδικό ίσως στατιστικό στοιχείο, οι μισοί Έλληνες να βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Η χώρα βιώνει μια ανθρωπιστική καταστροφή από τον β' παγκόσμιο και μετά, έχει απωλέσει 10 εκατομμύρια έλληνες, και όχι μόνο δεν έχουμε συζητήσει για το τι φταίει, αλλά θεωρούμε και σαν "εθνάρχες" τους συντελεστές της τραγωδίας της οποίας είμαστε όλοι μέρος. Το έχουμε αποδεχτεί σαν κάτι μοιραίο το οποίο δεν αλλάζει, και ίσως ειναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας μας να αποδεχόμαστε την μοίρα μας. Το λες και εσύ ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.

Την Ελλάδα την γνώρισα απο κοντά, καθώς έζησα εκεί πολλά χρόνια. Κατατάχθηκα στον Ελληνικό Στρατό, όπως έχουν κανει πολλοί έλληνες του εξωτερικού, όπου και πήρα το πρώτο σοκ, όχι απο την στρατιωτική ζωή, αλλά από το επίπεδο και νοοτροπία του μέσου έλληνα νέου. Υπήρχαν και αυτοί που εκτελούσαν το καθήκον τους δε λέω, αλλά κυριαρχούσε η αμορφωσιά, η λούφα, και γαϊτανάκι "βυσμάτων". Η κύρια φιλοδοξία ήταν να υπηρετήσει κάποιος στο ΚΨΜ, στο ΚΕΠΙΚ, ή σε κάποιο κέντρο στην Αθήνα για να την βγάλουν "ανώδυνα". Και οι γονείς έτρεχαν για να βρουν βύσμα να μην κακοπεράσει ο γιόκας.
Αργότερα έτυχε να εργαστώ στην Αθήνα σαν μηχανικός σε μια ΔΕΚΟ. Μετά απο δέκα χρόνια, κατάλαβα ότι υπήρχε μια συντεχνιακή νοοτροπία σε όλα, και υπήρχε και οροφή, πάνω απο την οποία δεν μπορούσες να περάσεις αν δεν υπήρχε το "βύσμα". Βέβαια στην πολιτική ζωή δεν το λένε βύσμα, το λένε πολιτικό "κονέ ". Όσοι ξαφνικά εμφανίζονταν πάνω απο τα κεφάλια μας απο το πουθενά, και χωρίς προσόντα, τους έλεγαν "αλεξίπτωτα". Είχαν "κονέ" όμως. Και απορούσα, πως ειναι δυνατόν να σταθεί μια χώρα χωρίς στοιχειώδη αξιοκρατία μέσα στους βασικούς θεσμούς; Η χώρα φαινόταν όμως ότι κάπως περπατάει, λεφτά έβλεπα στην Μύκονο όταν πήγαινα για διακοπές, ο θεσσαλικός κάμπος είχε γεμίσει Porsche cayenne, βίλες ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια παντού, δεν μπορεί βρε παιδί μου, εγώ κάνω λάθος, φταίει το σκουριασμένο μυαλό μου. Και όλοι είχαν ονομάσει αυτό το παράδοξο ως "Ελληνική Πραγματικότητα", η οποία σαν ολετήρας, άλεθε την όποια έννοια κοινής λογικής και αξιοκρατίας σε σκόνη. Και ο ελληνικός λαός ψήφιζε σε ποσοστό 90% τα δυο κόμματα του ελληνικού θαύματος, που μας είχαν φτιάξει έναν όμορφο κόσμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της νοοτροπίας μας.

Κάπου μέσα μου όμως, το ένστικτο βάραγε καμπανάκι, και μπουχτισμένος απο την ελληνική πραγματικότητα, έφυγα απο Ελλάδα το 2004, την χρονιά της μεγάλης φιέστας. Αφού εργάστηκα, στη Αθήνα για 10 χρόνια σε έργα υποδομής για να γίνουν οι αγώνες, τελικά τους είδα απο την τηλεόραση εκείνο το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Και δυστυχώς για την χώρα, η απάντηση στην απορία μου για την ελληνική πραγματικότητα ήρθε περίπου 5 χρόνια μετά, όταν έσκασε το μέγεθος της φούσκας που αποκαλούσαμε "Ελληνική Πραγματικότητα".

Τώρα που βρίσκεσαι στον Καναδά Έλενα, ίσως να ακούσεις ότι η πρωθυπουργός (premier) της Αλμπέρτα μόλις παραιτήθηκε, επειδή φέσωσε τους φορολογούμενους $40,000 για να παει στην κηδεία του Μαντέλα. Αργότερα τα επέστρεψε τα λεφτά, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Έπεσε στο σπαθί της. Έτσι είναι η νοοτροπία εδώ. Πρόσφατα ίσως έμαθες, ότι συνέλαβαν τον δήμαρχο του Μοντρεάλ για διαφθορά, γιατί είχε πάρε δώσε με εργολάβους δημοσίων έργων. Πήγε ενα περιπολικό χωρίς διακριτικά και τον μάζεψε. Και μέρα μεσημέρι. Δεν αμφιβάλει κανείς ότι παντού γίνονται αυτά, το ζήτημα ειναι τι ανέχεται η νοοτροπία σου και για πόσο. Υπάρχει επίσης και ανεξάρτητη δικαιοσύνη στον Καναδά, η οποία αντιστέκεται όταν οποιαδήποτε κυβέρνηση προσπαθήσει να λειτουργήσει αντισυνταγματικά. Ο πρωθυπουργός του Καναδά μόλις έφαγε πόρτα απο το ανώτατο δικαστήριο γιατί προσπάθησε να διορίσει κάποιον δικαστή της προτίμησης του. Η πρόταση απορρίφθηκε απο τις δικαστικές αρχές γιατί ο υποψήφιος "δεν είχε τα προσόντα". Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αποδέχεται την απόφαση. Οι νοοτροπίες εδώ δεν του επιτρέπει να κανει αλλιώς. Δεν θα κάνω συγκρίσεις, δεν έχει νόημα. Πρέπει όμως να παραδεχτείς Έλενα, ότι όλα τα ξέραμε. Ξέραμε για της μίζες, ξέραμε για τους διορισμούς απο το παράθυρο, ξέραμε ότι στην Ελλάδα κλείνουν στη φυλακή το θύμα και όχι τον θύτη. Ξέραμε για την ανοργανωσιά, μάλιστα την λέγαμε χαϊδευτικά "μπάχαλο". Μέσα μας ίσως και να μας διασκέδαζε λίγο το μπάχαλο, γιατί ήταν το "δικό μας" μπάχαλο. Και κοροϊδεύαμε τους χαζοευρωπαίους που δεν ήξεραν τίποτα άλλο απο δουλειά και σπίτι, και που είναι τόσο νομοταγείς, και απορούσαν και αυτοί με την Ελληνική πραγματικότητα. Εμείς μόνο άμα θέλουμε σταματάμε στο φανάρι. Γιατί εδώ ειναι Ελλάδα. Και δεν στείλαμε και εμείς κανένα περιπολικό χωρίς διακριτικά για να μαζεύει κανέναν που και που όταν έπρεπε, γιατί δεν το επέτρεπε η νοοτροπία μας. Κάτι τέτοια γίνονται μόνο σε καθεστώτα, εμείς είμασταν "δημοκρατική" χώρα. Απεναντίας τους αφήσαμε να περάσουν και νόμους περί ασυλίας, για να μην τους ενοχλεί κανείς και να τα κάνουν όλα μπάχαλο με την ησυχία τους και νόμιμα. Αν μαζεύαμε κανέναν όταν έπρεπε Έλενα,  ίσως να μην ήσουν  στον Καναδά τώρα, και ίσως και να μην είχε χρεοκοπήσει η χώρα. Δεν πειράζει όμως, ελπίζω ότι θα το κάνουμε κάποτε, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να στηθεί ενα πραγματικό κράτος δικαίου.

Τελικά θα συμφωνήσω μαζί σου. Οι Έλληνες δεν είμαστε τεμπέληδες, και ναι, είμαστε αληθινοί και ωραίοι. Αλλού βρίσκεται όμως το ψυχολογικό μας νταραβέρι, και κατά την γνώμη μου, έρχεται απο πολύ παλιά, απο τότε που είμασταν οπαδοί καπετάνιων. Περισσότερο πολέμαγε ο ένας καπετάνιος τον άλλον παρά τους Τούρκους. Και όταν μας λευτέρωσαν οι ευρωπαίοι, χωρίσαμε τις πολιτικές μας επιλογές σε ρωσικές, γαλλικές, και αγγλικές, και είμασταν και έτοιμοι και να σκοτωθούμε για αυτές. Και σκοτωθήκαμε όπως για παράδειγμα μετά τον β´ΠΠ όταν το ρωσικό κόμμα και το αγγλοαμερικανικό κόμμα αιματοκύλησαν την χώρα. Και για το οποίο δεν έχει ζητήσει κανένας συγγνώμη. Υπάρχουν έλληνες στο Τορόντο Έλενα, οι οποίοι ήρθαν εδώ παιδιά κατευθείαν απο της πρώην ανατολικές δημοκρατίες, όπου τους είχε στείλει το ρωσικό κόμμα προκειμένου να στρατολογήσει τις μανάδες τους. Ούτε εκεί κανένα συγγνώμη. Σήμερα χρεοκόπησε την χώρα το γερμανικό κόμμα, και αντί να προστατεύσει τον ελληνικό λαό, τον έβαλε να πληρώσει το μάρμαρο για να προστατεύσει τις γερμανικές τράπεζες απο την χασούρα τους. Φυσικά και πάλι ούτε λόγος για κάποιο συγγνώμη. Ισως η νοοτροπία μας να μην απαίτησε ένα συγγνώμη, γιατί για να γίνει αυτό πρέπει να βγούνε όλα στη φόρα και προτιμούμε να σκουπίζουμε ότι δεν μας αρέσει κάτω απο το χαλάκι. Και έχουμε ένα χαλάκι στην Αυστραλία, ένα στον Καναδά, ένα στην Αμερική ένα στην Γερμανία και πάει λέγοντας. Ίσως να κάνω λάθος. Αλλά είναι σίγουρο ότι η νοοτροπία μας δεν επέτρεψε ακόμα την δημιουργία επιτέλους ενός ελληνικού κόμματος, ίσως γιατί μέσα μας δεν πιστέψαμε ποτέ ότι ένα ελληνικό κόμμα που υπηρετεί την Ελλάδα και μόνο θα μπορούσε να σταθεί επάξια. Γιατί μόνο ενα ελληνικό κόμμα θα έλεγε στους γερμανούς "συγγνώμη, παίξατε και χάσατε, τα σπασμένα δικά σας". Αν φταίει η νοοτροπία μας γιαυτό, πρέπει να την βάλουμε στο μικροσκόπιο και να την κάνουμε καλύτερη. Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Γιατί αντίθετα, εγώ πιστεύω ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, ακόμα και η νοοτροπία μας αν χρειαστεί. Εκτός απο το "έξω καρδιά" ίσως. Αυτό μάλλον δεν αλλάζει.

 Σου εύχομαι καλή επιτυχία, και καλή τύχη στον καινούργιο σου τόπο.

Με εκτίμηση
Γιώργος. Π.
Τορόντο 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

  • Εξυπηρέτηση στους ισλαμιστές, βοήθεια στην εκκίνηση της αναμενόμενης επίθεσης που οργανώθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες, ταυτόχρονη ενέργεια αποπροσανατολισμού από τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Ερντογάν της τουρκικής κοινής γνώμης, σήμα «εκκίνησης» για την έλευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περίπτωση που η Συρία αντικρούσει την επίθεση και μπει σε τουρκικό έδαφος
  • Η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία είναι ενέργεια δειλού πρωθυπουργού που κινείται με τις πλάτες άλλων για να αναδείξει την… «δύναμή» του, ενώ ταυτόχρονα αγκαλιάζεται σφιχτά με τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας φονταμενταλιστές τζιχαντιστές
  • Οι Τούρκοι πολίτες τάσσονται κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών και επιτίθενται στα τουρκικά ασθενοφόρα που τους μεταφέρουν από τα πεδία της μάχης σε νοσοκομεία της Τουρκίας
Βρυξέλλες, Δ. Πορφύρης/ Π. Σταφυλά

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις ISIS και Αl Nosra μετά την επίθεσή τους στην συριακή κωμόπολη Kesab , αρμενικού πληθυσμού, συνεχίζουν την επέλασή τους στη Συρία με την αμέριστη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας.
Σήμερα τεθωρακισμένα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρέλασαν κατά δεκάδες στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Τουρκία με το βόρειο Αλέπι.

Η Τουρκία εδώ και τρείς ημέρες έχει απροκάλυπτα κηρύξει τον πόλεμο στη Συρία. Η κατάρριψη του συριακού αεροπλάνου εντός του συριακού εδάφους που έκανε πτήση ρουτίνας για την επίβλεψη των συνόρων, ήταν μια προγραμματισμένη αφορμή πολέμου αφού ακόμα και ο δημοσιογράφος του καναλού Habertürk δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων ότι γνώριζε εκ των προτέρων την άφιξη των τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή.
Έκτοτε συνεχίζει να παρέχει απροκάλυπτα όλη την απαραίτητη κάλυψη και βοήθεια στους ξένους μουτζαχεντίν επιβεβαιώνοντας χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας την άμεση εμπλοκή της στη συριακή κρίση.
Σύμφωνα με τοπικά τουρκικά μέσα αλλά και πλήθος αραβικών δημοσιευμάτων και μαρτυριών, πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί σε συριακά εδάφη που καταγγέλθηκαν επίσημα και από τον σύριο πρέσβη στον ΟΗΕ. Εξαπολύθηκαν ρουκέτες από τους λεγόμενους ξένους μουτζαχεντίν υπό το καθεστώς του τουρκικού αντιπερισπασμού, ακόμα και στο κέντρο της Λαττάκειας που από το περασμένο καλοκαίρι απολάμβανε το αγαθό της ειρήνης.

Με την τουρκική έναρξη του πολέμου, τέθηκαν σε συναγερμό οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αέρος και ξηράς με αποτέλεσμα να αποσπασθούν από τα κρίσιμα μέτωπα Χαλεπίου και Χομς όπου οι ισλαμιστές χάνουν καθημερινά έδαφος και οι απεγκλωβισμένοι πολίτες πανηγυρίζουν την ελευθερία τους. 
Η δραστηριοποίηση της τουρκικής πολεμικής μηχανής λειτουργεί σαν κάλυψη στην καλά συντονισμένη εισβολή χιλιάδων τζιχαντιστών μισθοφόρων που φθάνουν για ενισχύσεις μετά τις ταπεινωτικές ήττες στα παραδοσιακά προπύργιά τους Γιαμπρούντ και Κάστρο των Ιπποτών.
Τουρκικά τεθωρακισμένα στοχεύουν συριακές πολεμικές βάσεις προκαλώντας εκκωφαντικές εκρήξεις και τουρκικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει στην περιοχή. Ειδικότερα στοχεύθηκε η κατάληψη του μοναδικού φυλακίου των συροτουρκικών συνόρων που έλεγχε ο συριακός στρατός (γνωστό ως σημείο ελέγχου 45) και το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Λατάκειας και των συριακών ακτών της Μεσογείου.
Δημοσιογραφικές πηγές της Τουρκίας αναφέρουν ότι σημαίες της Αλ Κάιντα έχουν υψωθεί ακόμα και σε σκάφη του τουρκικού λιμενικού σώματος, ενώ κυκλοφορούν βίντεο από τη σύμπραξη 3 τρομοκρατικών οργανώσεων όπου σε παραλίες της Μεσογείου υψώνεται η σημαία της Αλ Κάιντα μετά των γνωστών εξυμνήσεων του θεού Αλλάχ.Οι τρομοκράτες που τραυματίστηκαν στις μάχες για την κατάληψη της πόλης Kesab μεταφέρονταν εσπευσμένα με τουρκικά ασθενοφόρα στο κρατικό νοσοκομείο της Αντάκειας (Αντιόχεια) όπου Τούρκοι πολίτες εξαγριωμένοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση των ασθενοφόρων με τους τζιχαντιστές στο νοσοκομείο.
Οι πολίτες του Yayladağı κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα αλλά και στην Αλεξανδρέτα, σήμερα διαδήλωσαν με πανώ που έγραφαν «αρκετά ο σφαγιασμός των αδερφών μας» και «αυτοί οι δρόμοι είναι δικοί μας , όχι των δολοφόνων». Με συνθήματα κατήγγειλαν την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν στους τζιχαντιστές.

Επίσης σήμερα 25/03/14, περίπου στις 15 :00 τοπική ώρα, μέλη της Αλ Κάιντα πραγματοποίησαν επιχείρηση αυτοκτονίας στο φυλάκιο 45 που είχε επανέρθει στον έλεγχο των συριακών δυνάμεων, σκοτώνοντας τους στρατιωτικούς που φρουρούσαν το σημείο, σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές.
Από την πλευρά τους τα συριακά μέσα καταγγέλλουν την κάλυψη μέσω ξηράς (προέλαση τεθωρακισμένων εντός συριακού εδάφους, ρίψη αντιαρματικών ρουκετών και αντιαεροπορικών πυραύλων) και μέσω αέρος (βομβαρδισμοί και πτήσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών) που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως υποστήριξη στους τρομοκράτες. 
Επιπρόσθετα τους κατηγορούν ότι με ειδικές στρατιωτικές συσκευές δημιουργούν σοβαρές παρεμβολές στις ενδοεπικοινωνίες του συριακού στρατού με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό των επιχειρήσεων άμυνας της χώρας. 
Την ίδια ώρα χρησιμοποιούν την τουρκική πολεμική ηλεκτρονική τεχνολογία για να κατευθύνουν τους τζιχαντιστές με ασφάλεια και άνεση κινήσεων εντός του συριακού εδάφους.Από τουρκικά μέσα κατηγορείται η ΜΙΤ ότι έχει αναλάβει με ιδιωτικά αυτοκίνητα την μεταφορά των τραυματιών στα τουρκικά νοσοκομεία, ώστε να μην εξεγείρονται οι τούρκοι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών.

Η επιχείρηση που αυτές τις ώρες και ημέρες λαμβάνει χώρα στη Συρία, ονομάζεται από τις αδερφές τρομοκρατικές ομάδες « Μάχη για την απελευθέρωση των συριακών ακτών » και φέρει τον μεγαλοϊδεατισμό της κατάληψης ακόμα και της πόλης Ταρτούς όπου εδρεύει η ρωσική βάση. Πληροφορίες θέλουν ρωσικά πλοία να κατευθύνονται προς τις ακτές της Λατάκειας, αλλά παρόμοια δημοσιεύματα σε αντίστοιχες κρίσιμες ώρες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και για αυτό η συριακή κοινή γνώμη δεν είναι ενθουσιώδης.
Ωστόσο πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αυτή η ανοιχτή στήριξη της Τουρκίας στους τρομοκράτες τελεί υπό την ανοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως απάντηση στους « αταυτοποίητους στρατιώτες » της Κριμαίας που ποτέ η Ρωσία δεν παραδέχτηκε επίσημα ότι ανήκουν στις δικές της ένοπλες δυνάμεις και οι οποίες διασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Επιμένει στην πολιτική αποδόμησης του πρωτογενούς πλεονάσματος και την επιχειρηματολογία περί “εικονικού” “success story 2” από την πλευρά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πλ. Κουμουνδούρου σε άτυπο σημείωμα της να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “ενόψει των εκλογών του Μαΐου, προσπαθεί να πείσει ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα έφτασε το τέλος του μνημονίου και οι πρόδρομες πράξεις για αυτό είναι η επίτευξη πλεονάσματος, η έξοδος στις αγορές, και η μη λήψη νέου δανείου”.

Στο σημείωμα οι επιτελείς του κόμματος υποστηρίζουν ότι “η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό όταν ισχυρίζεται ότι το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο” και σημειώνει ότι “το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι παρά κλάσμα αυτού που θα πρέπει να πραγματοποιείται τα επόμενα χρόνια, έτσι, η επίτευξη πλεονάσματος δεν σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων και των προσπαθειών του ελληνικού λαού (όπως της υπερβολικής φορολόγησης που υφίσταται), αλλά αντίθετα είναι η πρώτη γεύση του τι ακολουθεί”

΄Η έξοδος στις αγορές θα γίνει για μικρό ποσό, με ομόλογα μικρής διάρκειας και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης δηλαδή θα έχει εντελώς αποσπασματικό χαρακτήρα και θα γίνει σε περίοδο που οι χρηματαγορές έχουν τεράστια διαθέσιμα κεφάλαια” αναφέρει το non paper του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι θα γίνει μόνο και μόνο επειδή οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που θα προβούν στον δανεισμό θα έχουν την εγγύηση ότι “η Ελλάδα παραμένει κάτω από την χρηματοδότηση και τον βούρδουλα της τρόικας”.

Σε ό,τι αφορά την βιωσιμότητα του χρέους οι επιτελείς του κόμματος επικαλούνται τοποθετήσεις αναλυτών και οι διεθνών οργανισμών βάση των οποίων εκτιμάται ότι “το χρέος της Ελλάδας όχι μόνο δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αλλά θα αποτελεί τροχοπέδη στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας” ενώ επαναλαμβάνεται το επιχείρημα περί κρυφής συμφωνίας με την τρόικά για την επιβολή νέων μέτριων μετά τις εκλογές.

“Η ανακοίνωση της τρόικας αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου περιλάμβανε αναφορές, για "μέτρα που σχεδιάζονται", για τη συνέχιση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2015 και τονίζει ότι πολλά από αυτά που συμφωνήθηκαν τελούν υπό αίρεση αν δεν αποδειχτούν εισπρακτικά επαρκή. Επίσης, ο ίδιος ο υπ Οικονομικών τονίζει ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μόνο το 75% - 80% των μέτρων στα οποία έχουμε δεσμευτεί και οι Ευρωπαίοι εταίροι προειδοποιούν πως υπάρχει ακόμη πολύ δύσκολος δρόμος να διανυθεί” αναφέρει χαρακτηριστικά το άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

tumblr_n0g633rM941sxe1bso1_500


Έχεις ευθύνη φίλε,

Και απευθύνομαι σε σένα που απαξίωσες το πολιτικό σύστημα και δεν μετείχες των εκλογικών διαδικασιών. Η αποστασιοποίηση σου νομιμοποίησε μια μειοψηφία που αποφασίζει για σένα και στα δύσκολα επικαλείται το όνομα της Δημοκρατίας και πως είναι εκλεγμένη από το λαό.
Δεν σκοπεύω να γράψω ένα πολιτικό μανιφέστο με βαρύγδουπες λέξεις ή ένα ξύλινο λόγο για να σε πείσω. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν και λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν και δεν θα είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε.

Και στην Αμερική μια μειοψηφία κυβερνά και προφασίζεται το όνομα της Δημοκρατίας. Το ίδιο και στη χώρα σου, τη χώρα της πολιτικής διαπλοκής και της ατιμωρησίας. Τα τελευταία σαράντα χρόνια, δύο κόμματα κυβερνούν τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Φέρουν πολιτικές ευθύνες κι όχι ποινικές. Οι εκλογικοί νόμοι λειτουργούν κατά το δοκούν, στηρίζουν και παρατείνουν τη διατήρηση τους στην εξουσία. Βασίζονται αποκλειστικά στην αποχή του εκλογικού σώματος.
Αυτή τη χρονική στιγμή στο όνομα της Δημοκρατίας αποφασίζουν για σένα 2.500.000 ψηφοφόροι (ΝΔ: 1.825.644, ΠΑΣΟΚ: 755.851 ), περίπου το 25% του εγγεγραμμένου εκλογικού σώματος (9.952.080). Βάσει του εκλογικού νόμου, συγκεντρώνουν 40%.
elections 2012 copy
Διαβάζοντας τις θέσεις των δύο κυβερνητικών κομμάτων για τη αναθεώρηση του Συντάγματος αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν σε λαμβάνουν υπόψη. Θέσεις ανθρώπων που υποτίθεται ότι είναι και καθηγητές συνταγματικού δικαίου. Το καμουφλάρουν εντέχνως, με ωραιοποιημένες και εξευγενισμένες λέξεις απροκάλυπτα.
Πότε ασχολήθηκαν με σένα που απείχες από τις εκλογές τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ; Αντ’ αυτού καθημερινά βιάζεσαι με μιντιακή πλύση εγκεφάλου. Τα συμφέροντα καναλαρχών και πλουσίων εξυπηρετούν. Πολιτικάντηδες προσπαθούν να σε ενοχοποιήσουν με το πιο πετυχημένο γκεμπελικό μότο “Μαζί τα φάγαμε άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο” .

Έχεις ευθύνη φίλε,
Για κάθε παιδί που υποσιτίζεται, για κάθε αυτοκτονία, για την ανεξέλεγκτη ανεργία, για τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τις κατασχέσεις, την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας. Για την οικονομική βία, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Για το φίλο σου που μεταναστεύει. Για το φασισμό που εκτρέφεται και εξαπλώνεται σε συνθήκες φτώχειας. Για την απαγόρευση των δικαιωμάτων σου και των δημοσίων αγαθών στο όνομα της κρίσης, της ανάπτυξης και της Δημοκρατίας. Για την κάθε κοινωνική ανισότητα και εξαθλίωση. Για κάθε συλλογικό αγώνα ή διαδήλωση που υποβαθμίζεται ως άκαιρη, υπερβολική και καταστροφική για τη χώρα.
Δεν τρέφω αυταπάτες, δεν περιμένω να με σώσει κάποιο κόμμα. Δεν είμαι κομματικοποιημένη, είμαι πολιτικοποιημένη. Δεν ζω όμως στην ιδανική κοινωνία ή την ιδανική πολιτεία.
Στην Τουρκία ο Ερντογάν φιμώνει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης κλείνοντας το twitter. Στην Ισπανία εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της λιτότητας. Στην Ελλάδα δέχεσαι παθητικά τον αυταρχισμό και τη βιαιότητα μιας μειοψηφικής κυβέρνησης.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει κι ο μηχανισμός που θα επιτρέπει την επίτευξη του στόχου, την αποδοκιμασία στο κυβερνητικό έργο.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως η απολίτικη συμπεριφορά σου συμβάλλει στη διατήρηση διαφθαρμένων πολιτικών προσώπων. Αν με ρωτήσεις, θα σου πως τι να μην ψηφίσεις, τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα και κάθε φασιστικό έκτρωμα. Έχεις επιλογές και από τη δική σου συμμετοχή εξαρτάται το μέλλον αυτής της χώρας και το δικό σου.
Έχεις ευθύνη φίλε, να το θυμάσαι. Oφείλεις να ωριμάσεις.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης 
Ο κυνικός σχεδιασμός βάσει του οποίου φιλοδοξεί η κυβέρνηση να αποσπάσει στοιχειώδη συναίνεση για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2015, παρά την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού.
Δεν ξέρω τι θα γίνει αυτή την εβδομάδα με το επείγον νομοσχέδιο με το οποίο θα έρθουν προς ψήφιση τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, αλλά για μένα τα επίμαχα θέματα, οι ρυθμίσεις για την εμπορία του γάλατος, για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, παρά τις αναταράξεις που δημιουργούν στην κυβερνητική πλειοψηφία, είναι το λιγότερο.

Το περισσότερο είναι το αφανές μέρος της συμφωνίας ή, για να το διατυπώσουμε διαφορετικά, τα κεφάλαιά της που μετατέθηκαν για μετά τις εκλογές σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η εκλογική πανωλεθρία. Πρόκειται για ρυθμίσεις που αφορούν την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, περαιτέρω απολύσεις στο Δημόσιο, ακόμα μεγαλύτερη απορύθμιση στις εργασιακές σχέσεις και για άγνωστο ακόμη αριθμό μέτρων που έχει βάλει στο τραπέζι η τρόικα αλλά τα απέσυρε προσωρινά.

Και μετά σου λέει ότι ήρθε το τέλος των μνημονίων, ότι η κρίση τελειώνει, ότι η ανάπτυξη έρχεται, ότι βγαίνουμε στις αγορές. Πρόκειται για τακτική που θυμίζει μάλλον τα καμώματα της μαλαισιανής κυβέρνησης για την τύχη του μπόινγκ, παρά συμπεριφορά ευρωπαϊκής κυβέρνησης.
Αλλά δεν θα σταθώ σ’ αυτά, οι τακτικές αυτές δεν είναι κάτι καινούριο. Το μείζον πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση ποντάρει σ’ αυτό το απατηλό μίνι success story ελπίζοντας να πείσει σεβαστό μέρος του εκλογικού σώματος να ψηφίσει τα κόμματα που την απαρτίζουν.

Θέλω να πω μ’ αυτό ότι τώρα πια δεν υπάρχουν δικαιολογίες, τα ψέματα του προγράμματος διάσωσης είναι πλέον διαφανή, και πίσω απ’ τη βιτρίνα γίνονται φανεροί οι σχεδιασμοί για το μέλλον της χώρας ενώ χάσκουν τα αδιέξοδα με τους ενάμιση εκατομμύρια ανέργους, τις εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους, τα λουκέτα στην αγορά και την κατάρρευση όλων των κοινωνικών δομών του κράτους. Πώς λοιπόν πιστεύουν ότι μπορούν να βγουν ασπροπρόσωποι από τις εκλογές;

Η πρώτη, εύκολη απάντηση είναι ότι δεν θα βγουν ασπροπρόσωποι από τις εκλογές, κάτι εξαιρετικά πιθανό.

Αλλά και πάλι, είναι ανάγκη να σκύψουμε στο γεγονός ότι υπάρχει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που συνειδητά πια και ομολογημένα πετάει στον Καιάδα το 50% του πληθυσμού προκειμένου το υπόλοιπο να επιβιώσει, έστω με μειωμένα εισοδήματα και προοπτικές, έστω κουτσά στραβά – αλλά να επιβιώσει. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι μέρος αυτού του άλλου 50% μοιάζει να πείθεται στην ιδέα ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί η χώρα, να πάνε οι άλλοι να πνιγούν αρκεί να επιβιώσουμε εμείς, να περάσουμε τώρα τα δύσκολα και μετά βλέπουμε. Κοινωνία των δύο τρίτων, που λέγαμε παλιά, μόνο που τώρα έχει γίνει του 50-50. Και βάλε…

Πρόκειται για απόπειρα δημιουργίας ενός μετώπου «κοινωνικής συνενοχής», για έναν κοινωνικό αυτοματισμό που θα οδηγήσει την κρίση στις απώτερες συνέπειές της και την κοινωνία σε ακραίο ταξικό διχασμό. Κι εδώ ακριβώς γίνεται αναγκαίο το δεύτερο σκέλος της κυβερνητικής πολιτικής, η ένταση του αυταρχισμού ώστε να κατασταλούν βιαίως οι αντιστάσεις αυτού του προγραμμένου 50% και των κοινωνικών συμμάχων του, της πλειοψηφίας δηλαδή.

Όπως και να ’χει, αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το παιχνίδι που θα παιχτεί στις επικείμενες εκλογές: Στο κατά πόσον το ποσοστό των «βολεμένων» που αποβλέπουν στην υπέρβαση της κρίσης εις βάρος των άλλων θα είναι αρκετό ώστε να διασωθεί η παραπαίουσα κυβερνητική πλειοψηφία, να αγοράσει χρόνο μέχρι τις εκλογές που αναπόφευκτα θα γίνουν στις αρχές του 2015, ελπίζοντας ότι στο μεταξύ θα πετύχει κάποια μικρά αποτελέσματα ώστε να συνεχίσει να πείθει αυτό το ίδιο ποσοστό ότι μπορεί πράγματι να διασωθεί η οικονομία της χώρας ποδοπατώντας το 50% του πληθυσμού της.

Περιττό να αναφέρουμε ότι ακόμα κι αυτό το κυνικό σενάριο έχει κοντά ποδάρια. Για να γίνει δυνατή η συνέχιση της ακραίας πρακτικής του συνδυασμού ύφεσης και πρωτογενούς πλεονάσματος -που στερεί συνεχώς ρευστότητα από την αγορά εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στα ασφαλιστικά ταμεία και στα δημόσια έσοδα-, το 50% πρέπει να γίνει 55% και μετά 60% και ούτω καθ’ εξής, σε ένα ντόμινο συνεχούς επέκτασης της ανέχειας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και του παρεπόμενου αυταρχισμού, ενώ θα εντείνονται συνεχώς οι παράπλευρες επιπτώσεις του στο τραπεζικό σύστημα αλλά και στα τμήματα της κοινωνίας που έχουν πληγεί έως τώρα σχετικά λιγότερο από την κρίση.
Στο χέρι της κοινωνίας είναι να διαβάσει σωστά τα σημάδια, να πει όχι στην κοινωνική συνενοχή, να πει ναι στην κοινωνική συνοχή και στην αλληλεγγύη και να μην επιτρέψει στο εφιαλτικό σενάριο να επιβεβαιωθεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


  • Αν ο Ρώσος πρόεδρος στριμωχτεί, θα μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους μοχλούς αντεπίθεσης στις δυτικές κυρώσεις. Και το Ιράν είναι που πονάει τις ΗΠΑ περισσότερο. Τα πυραυλικά συστήματα S-300 και οι σκέψεις της Τεχεράνης
Της Roula Khalaf

Καθώς η Ρωσία προχωρούσε στην προσάρτηση της Κριμαίας και οι ΗΠΑ επέβαλλαν πρόσθετες κυρώσεις για να τιμωρήσουν τη Μόσχα, Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι δούλευαν την περασμένη εβδομάδα δίπλα-δίπλα στη Βιέννη, σαν να μην τους ακουμπούσε το εκτυλισσόμενο δράμα του νέου ψυχρού πολέμου.

Σχολιάζοντας τον γύρο διεθνών συνομιλιών με το Ιράν για την αποκλιμάκωση των πυρηνικών φιλοδοξιών του, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ικανοποίηση που οι Ρώσοι συνάδελφοί τους λειτούργησαν εποικοδομητικά.

Η Μόσχα, είπε κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ, δεν έχει συμφέρον να εξασφαλίσει το Ιράν πυρηνική βόμβα ή να κλιμακωθούν οι εντάσεις στον αραβικό κόλπο. Η Μόσχα συμμετέχει στις συνομιλίες για το Ιράν για το δικό της συμφέρον, τόνισε, όχι για το αμερικανικό.

Ωστόσο, θα ήταν ευσεβής πόθος να υποθέσουμε ότι, αν η κρίση για την Ουκρανία συνεχίσει να επιδεινώνεται, δεν θα επηρεάσει τη ρωσική πολιτική στη Μέση Ανατολή και στο Ιράν, ειδικά καθώς εκεί ακριβώς θα πονέσουν περισσότερο οι ΗΠΑ.

Με κίνητρο τον άκρατο εθνικισμό και με βαθιά αίσθηση της ιστορικής αδικίας, την οποία επιρρίπτει στη Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ξεσπαθώνει, χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στις επιπτώσεις. Αν στριμωχτεί, θα μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους μοχλούς για να αντεπιτεθεί στις δυτικές κυρώσεις.

«Αν το δούμε λογικά, δεν υπάρχει λόγος να θέλουν οι Ρώσοι να υπονομεύσουν τις πυρηνικές συνομιλίες με κάποιο τρόπο, αλλά... σε αυτό το σημείο δεν μπορείς να υπολογίζεις ότι ο Putin κάθεται και υπολογίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα», σχολιάζει ο Robert Einhorn, πρώην Αμερικανός διπλωμάτης στο Ιράν.

Παρά την «καλή» ρωσική συμπεριφορά στη Βιέννη, οι εκπρόσωποι της Μόσχας αποχώρησαν με μια προειδοποιητική βολή: ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ρωσία ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τις πυρηνικές συνομιλίες ως διαπραγματευτικό χαρτί στο παιχνίδι.

Ο Fyodor Lukyanov, ειδικός εξωτερικής πολιτικής στη Μόσχα, δηλώνει ότι περιμένει σύσφιγξη των ρωσικών σχέσεων με το Ιράν και πιο ουσιαστική παροχή όπλων στη Συρία, όπου η Μόσχα στηρίζει το καθεστώς Assad. «Η Ρωσία δεν βλέπει κανέναν λόγο να ελαφρύνει τα προβλήματα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή», σχολιάζει ο κ. Lukyanov.

Σε ποιο βαθμό όμως θα μπορούσε η Ρωσία να ζημιώσει τα δυτικά συμφέροντα; Θα ήταν μάταιο να αποσυρθεί από τις πυρηνικές συνομιλίες στο Ιράν. Αλλά η Μόσχα θα μπορούσε να προσπαθήσει να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της Δύσης και να δώσει θάρρος στο Ιράν.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς είναι οι δυνατότητες για νέες πωλήσεις ρωσικών όπλων, ειδικά η συμφωνία για τα πυραυλικά συστήματα S-300, που ακυρώθηκε το 2010 υπό αμερικανική πίεση.

«Αυτό είναι το ένα χαρτί που έχουν οι Ρώσοι», ισχυρίζεται ο Cliff Kupchan, αναλυτής στο Eurasia Group. «Οι S-300 μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι, μειώνοντας τη δυνατότητα του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν».

Επίσης προβληματικές, αλλά λιγότερο σημαντικές, είναι οι πιθανές ρωσικές κινήσεις υπονόμευσης του καθεστώτος κυρώσεων, το οποίο συνέβαλε εξαρχής στην απόφαση της Τεχεράνης να μπει σε διαπραγματεύσεις.

Η Μόσχα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιτρέψει στις τράπεζες να ξαναρχίσουν τις συναλλαγές με επιχειρήσεις στην Τεχεράνη ή να ξεπαγώσει εμπορικές συνομιλίες στις οποίες αντιτίθενται οι ΗΠΑ.

Εδώ και μήνες φημολογείται μια συμφωνία ανταλλαγής που θα επιτρέψει στο Ιράν να πουλήσει το πετρέλαιό του στη Ρωσία, σε αντάλλαγμα αγαθά και εξοπλισμό.

Αν και ορισμένοι ειδικοί αμφιβάλλουν αν θα ήταν αποτελεσματική μια τέτοια στρατηγική -και ο ίδιος ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν έχει δηλώσει σκεπτικισμό για πετρελαϊκή συμφωνία-, ο Mark Fitzpatrick, αναλυτής του International Institute for Strategic Studies στο Λονδίνο, σχολιάζει ότι αν λυθεί το πετρελαϊκό εμπάργκο, θα ενθαρρυνθεί η Κίνα και άλλοι να αγνοήσουν τις κυρώσεις, και θα αποκτήσει κίνητρα το Ιράν για σκληρή γραμμή στις συνομιλίες.

Αυτό το πεδίο νέων πιθανοτήτων είναι κάτι που μελετά πολύ η Τεχεράνη, η οποία επί μακρόν ευνοεί την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στις ξένες δυνάμεις.

Ιρανοί αξιωματούχοι, πάντως, εμφανίζονται επίσης ανήσυχοι για τις εντάσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Έχουν κρατήσει επιφυλακτική στάση στις αντιδράσεις τους για τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας, κι ορισμένοι σχολιαστές εκφράζουν την ελπίδα ότι η ευρωπαϊκή ανάγκη μείωσης της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο δημιουργεί ευκαιρία για τον καταπονημένο ενεργειακό κλάδο του Ιράν.

Παρά τα βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα των στενότερων σχέσεων με τη Ρωσία, ο στόχος του Ιράν με την επίλυση της πυρηνικής διαμάχης είναι να διορθώσει την οικονομία του με τις πιστώσεις, τις επενδύσεις και την τεχνολογία της Δύσης - όχι να δεθεί με μια ρωσική οικονομία που τρεκλίζει υπό το βάρος των δικών της κυρώσεων.

Πηγή FT.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Οι εξελίξεις στην Κριμαία και η συμπόρευση της Κύπρου με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για τη λήψη αποφάσεων κατά της Ρωσίας έχουν ενοχλήσει τη Μόσχα. Ο Ρώσος πρέσβης Στανισλάβ Οσάντσι χαρακτήρισε το όλο θέμα ως «δίκοπο μαχαίρι» και προειδοποίησε πως εάν η στάση της ΕΕ -και κατ' επέκταση και της Κύπρου- δεν αλλάξει, τότε «οι επιχειρηματίες μας θα αποσύρουν κεφάλαια και θα επαναπατρίσουν δραστηριότητες».

Ο Ρώσος πρέσβης, σε συνέντευξή του στο Mega Κύπρου, έθεσε στο τραπέζι ζητήματα αρκούντως ανησυχητικά για τη Λευκωσία. Για μεν τα ζητήματα της οικονομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπατρισμού κεφαλαίων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από την Κύπρο.

Στο ερώτημα, εάν ενοχλείται από την πιο ενεργή εμπλοκή των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η απάντηση που έδωσε ήταν ένα κατηγορηματικό «ναι». Για να προσθέσει στη συνέχεια, με σαφές μήνυμα προς τη Λευκωσία, λέγοντας «εάν σας βολεύει εσάς αυτή η εμπλοκή, είναι εντάξει για εμάς».

Ο Ρώσος πρέσβης έδειξε δυσφορία και στο θέμα της ενέργειας, γιατί έμειναν εκτός ρωσικές εταιρείες, αλλά και σε σχέση με την προσπάθεια εξεύρεσης ενδιάμεσης λύσης για μεταφορά φυσικού αερίου. Σημείωσε ότι από ρωσικής πλευράς υπάρχει προθυμία για συνεργασία και στον τομέα της ενέργειας. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να μην υπήρξε σκοπιμότητα στον αποκλεισμό ρωσικών εταιρειών.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Σε μία υπόθεση που μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια (στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και η οποία αφορά την εμφάνιση πληρωμών αποδείξεων γνωστών δημοσιογράφων (Χήτος και Βαξεβάνης) από την ΕΥΠ, υπήρξε μία απολύτως ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αφού ενώ η δίκη αναβλήθηκε λόγω απουσίας του κ. Κ. Μπίκα (σημερινού πρέσβη της Ελλάδας στην Αγγλία και πρώην διοικητή της ΕΥΠ), οποίος αποτελεί κύριο μάρτυρα της υπόθεσης, αλλά κατόπιν αποφάσεως του προέδρου του δικαστηρίου, διατάχθηκε να προσαχθεί βίαια ενώπιόν του στην επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης, ενώ επιπλέον, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 59€ για την απουσία του, η οποία προξένησε πολλά ερωτήματα με την συμπεριφορά του αυτή για την έλλειψη σεβασμού του απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού ο ίδιος σήμερα υπηρετεί ως πρέσβης (δηλαδή είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας) στην Αγγλία...!

Την αναβολή της δίκης ζήτησαν οι δικηγόροι της υπεράσπισης (Φ. Κρανιδιώτης και Δ. Μουστακάτος), ενώ παρίστατο ως Πολιτική Αγωγή ο κ. Χήτος με δικηγόρο τον Γεωργίου και μάρτυρες κατηγορίας τον κ. Π. Καμμένο και κ. Κ. Βαξεβάνη, ενώ απορία προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του Δημοσίου, αφού ο μηνυτής ήταν ο κ. Κ. Μπίκας (ο οποίος εκτελούσε χρέη διοικητή της ΕΥΠ όταν υποβλήθηκε η μήνυση στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η οποία δημοσίευσε τις περίφημες αποδείξεις πληρωμής).
  • Εισβολή από την Τουρκία μέσα στο Συριακό έδαφος
  • Τουρκικές δυνάμεις υποστηρίζουν ταυτόχρονη επίθεση ισλαμοφασιστών
  • Σφοδρές μάχες μαίνονται μετά από αντεπίθεση του Συριακού Στρατού
  • Τουρκικά ασθενοφόρα μεταφέρουν συνεχώς τραυματίες σε τουρκικά νοσοκομεία
Τουρκική εισβολή (μικρής κλίμακας, αλλά οπωσδήποτε εισβολή) στην Συρία, σημειώνεται εδώ και λίγες ώρες και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Kasab.

Τουρκικά τεθωρακισμένα έχουν διαβεί την μεθόριο και υποστηρίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι κατέλαβαν χθες το χωριό το οποίο ελέγχει την συνοριακή διάβαση προς την Τουρκία, αλλά από σήμερα δέχονται μεγάλη αντεπίθεση του συριακού Στρατού.

Οι Σύροι υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφέρουν αντάρτες μαχητές στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Kasab προκειμένου να μην θεριστούν από τα επιθετικά ελικόπτερα της Συρίας που έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες από το πρωί στους ισλαμιστές, αλλά το βέβαιο, όπως δείχνουν και τα βίντεο είναι ότι υπάρχει σφοδρός κανονιοβολισμός της περιοχής.

Ταυτόχρονα στην περιοχή έχει πραγματοποιηθεί διείσδυση ειδικών δυνάμεων του τουρκικού Στρατού, ενώ εφαρμόζεται ηλεκτρονικός πόλεμος με παρεμβολές στις επικοινωνίες των συριακών μονάδων με τα εναέρια μέσα τους.

Ταυτοχρόνως η τουρκική Αεροπορία με συνεχείς πτήσεις F-16 στην περιοχή έχει επιβάλλει εδώ και μία ώρα αεροπορική απαγόρευση στην συριακή Αεροπορία εμποδίζοντας τα ελικόπτερα να συνεχίσουν την υποστήριξη των χερσαίων συριακών δυνάμεων.

Τουρκικά ασθενοφόρα εκκενώνουν τραυματίες ισλαμιστές σε τουρκικά νοσοκομεία.

Μέσα σε όλα αυτά φαίνεται ότι είχαμε εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους SCUD-B από τους Σύρους κοντά στο Χαλέπι.

Το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al - Alam επιβεβαιώνει τοn σφοδρό βομβαρδισμό από το τουρκικό πυροβολικό του Kasab.


Σχόλιο ιστολογίου: Η κυβέρνηση Ερντογάν δείχνει πρόθυμη να εμπλακεί η Τουρκία σε έναν πόλεμο (έστω και λίγων ημερών) με την Συρία, προκειμένου να αποσπάσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και να ξεφύγει από το επίκεντρο της ειδησεογραφίας στην Τουρκία. Η επιλογή αυτή του τούρκου πρωθυπουργού φαίνεται να βολεύει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά την Κριμαία έχουν ήδη εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην Συρία και ενδεχομένως να χαλαρώσουν τις πιέσεις μέχρι την 30η Μαρτίου προς τον τούρκο πρωθυπουργό...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ο Ερντογάν μοιάζει όλο και περισσότερο με πυγμάχο ο οποίος έχει στριμωχτεί για τα καλά στα “σχοινιά” και δέχεται απανωτά σκληρά χτυπήματα. Η αποδόμησή του είναι ραγδαία. Και τον πλήττουν πλέον εκεί που πονάει. Στην ηθική του, την οποία τα πολλά χρόνια της παντοκρατορίας του “πουλούσε”. Τον κατηγορούν ότι έβαλε “το δάχτυλο στο μέλι” αρπάζοντας πολύ μαύρο χρήμα και τώρα τον παρουσιάζουν και ως έναν “άτακτο ερωτιάρη” πολιτικό. Στην Τουρκία του Ισλάμ αυτά δεν είναι αστεία.

Παρόλα αυτά τα σφοδρά χτυπήματα ο Ερντογάν εξακολουθεί να αντιστέκεται και να αρνείται να αποδεχτεί ότι έχει μπει σε τροχιά υποχρεωτικής αποχώρησης . Δεν είναι τυχαίος ,ούτε πρόκειται να παραδοθεί εύκολα. Το ανησυχητικό στην περίπτωσή του το οποίο μας αφορά είναι ότι έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια πανικού.


Το “μπλοκάρισμα” του twitter και το επερχόμενο “κλείσιμο” του youtube για να αποφευχθεί η προβολή ροζ βίντεο που τον αφορά, δείχνουν ότι η λογική αλλά και το πολιτικό του ένστικτο αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν. Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν που έχει κάνει ακόμη και φυλακή στην αρχή της πορείας του προς την εξουσία, δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους σκληρό πόλεμο .


Ο Ερντογάν σ΄ αυτή τη φάση είναι απρόβλεπτος. Γιατί δεν τον έχουμε “μετρήσει” ποτέ ως τώρα σε συνθήκες αφόρητης πίεσης. Η κατάρριψη του αεροσκάφους της Συρίας από τουρκικά F - 16 δεν είναι καλό σημάδι. Δείχνει ότι ο Ερντογάν και το καθεστώς του δεν θα διστάσουν να τα παίξουν όλα για όλα και να ανοίξουν ακόμη και μέτωπα πολεμικά προκειμένου η τουρκική κοινωνία και ειδικότερα η “άτακτη νεολαία” θα στραφούν αλλού.


Μπορεί να στρέψει την επιθετικότητά του προς το Αιγαίο ο Ερντογάν; Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει και όλοι μας πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και ανήσυχοι. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η Τουρκία -κι όχι μόνο επί Ερντογάν- κάνει το “κοκκοράκι” μόνο αν νοιώθει απολύτως σίγουρη ότι μπορεί να το κάνει. Με την Συρία του Άσαντ να σπαράσσεται από τον εμφύλιο η Άγκυρα ξέρει ότι το ρίσκο που παίρνει είναι ελεγχόμενο. Δεν πρέπει να την αφήσουμε να πιστέψει ούτε λεπτό να πιστέψει ότι ισχύει το ίδιο και μ΄ εμάς.


Από την άλλη πρέπει να απομονώσουμε όους “τουρκοφάγους” και “πατριδοκάπηλους” κάνουν ότι είναι δυνατόν για να δώσουν την ευκαιρία στην Τουρκία να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όπως δείχνει πολύ παραστατικά το βίντεο της Ουάσινγκτον Ποστ ο Ερντογάν κάνει ότι είναι δυνατόν για να “αυτοκτονήσει”. Ας μην τον ακολουθήσουμε.

Πηγή OnAlert

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου Δεν είναι σίγουρο αν είναι ο χειρότερος, είναι όμως σίγουρο ότι είναι ο πιό δόλιος και ο πιό επικίνδυνος οιονεί δωσίλογος από την σύσταση του νέου ελληνικού Κράτους ως τις μέρες μας!
Κάθε φράση του, κάθε πράξη του, είναι μιά μελετημένη μαχαιριά στην πλάτη της χώρας, της κοινωνίας, των πολιτών.

Όλη του η πολιτική καριέρα υπήρξε μία επί τούτου στρατηγική εξυπηρέτησης μεγάλων (και μικρότερων) ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος της χώρας και του λαού, καθώς και υποστήριξης συμφερόντων ξένων χωρών, έναντι της πατρίδας(;) του.

Την φυσική του, και όποια πολιτική του ευφυία, την χρησιμοποίησε για το κακό και όχι για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
Είναι ένα σπάνιο παράδειγμα συνολικής αλλά και επί μέρους αρνητικής συνεισφοράς στα κοινά και στον τόπο.
Ένας σύγχρονος Αλκιβιάδης, αν και η σύγκριση φαίνεται μάλλον ότι αδικεί τον αρχαίο εκείνον πρόγονο και πολιτικό!

Το πιό πρόσφατο "κατόρθωμά" του, η δήλωση του, σύμφωνα με την οποία:
"Όταν λέμε ότι θα κουρευτεί το χρέος το οποίο κατέχουν οι χώρες - μέλη της ευρωζώνης, αυτό είναι μία κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών..."
Θέλει να αποτρέψει προφανώς οποιαδήποτε ενδεχόμενη "βλάβη" ξένων οικονομιών, και αφήνει την δική μας χώρα και τον δικό μας λαό έκθετο στα τοκογλυφικά συμφέροντα και ορέξεις των κατ' όνομα μόνον δανειστών, αλλά στην πραγματικότητα επίδοξων κυρίαρχων και κατακτητών!

Κι ενώ βεβαίως όλες οι πράξεις και οι πρακτικές των χωρών-μελών της ευρωζώνης, απέναντι στην πατρίδα μας είναι άκρως φιλικές!!!

Έτσι ακριβώς πορεύτηκε σε όλον του τον πολιτικό βίο, και πορεύεται ακόμα!
Ο τέλειος εθνικός και κοινωνικός "Νενέκος".

Τώρα βέβαια, στην παρούσα συγκυρία, νοιώθοντας "στον σβέρκο του" καυτήν την ανάσα του Ειδικού Δικαστηρίου, φορτσάρει, δίνοντας τον υπέρ πάντων δικό του αγώνα για την πολιτική του επιβίωση(;), και την αποφυγή μοιραίων, πιθανότατα, γι αυτόν δικαστικών περιπετειών...
 
Και γίνεται έτσι ακόμη πιό αλλοπρόσαλλος...
Πιό απρόβλεπτος...
Πιό ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την χώρα, για την δημοκρατία, για όλους μας!

Ας φυλαχτούμε απ' τους "τελευταίους σπασμούς" του πολιτικού Θηρίου!...


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ότι θα κινείται πια με 105 ταχύτητες και όλοι οι σωτήρες που φέρουν ελληνική ταυτότητα νοιάζονται για το πως η ΕΕ θα κινείται σε μία ταχύτητα και όχι σε δύο. Τόσο ενδιαφέρον για το τι θα κάνει η ΕΕ, αν το είχαν όλοι τους για το τι θα κάνει η Ελλάδα, τώρα θα είχαμε στείλει διαστημόπλοιο στον πλανήτη Άρη. 
Βέβαια καλώς πράττουν, αφού έχουν αφήσει την διαχείριση του θυμού και της οργής που ξεχειλίζουν από τα αφτιά των Ελλήνων, σε ομάδες αλληλεγγύης, σε κοινωνικά ιατρεία, σε εκκλησιαστικά συσσίτια και βέβαια στους μεγαλοδημοσιογράφους που βάζουν κόφτη στην οργή όταν σε βάζουν είτε να συνομιλείς με τον σφαγέα-πολιτικό σε φυλασσόμενο στούντιο, είτε παίζουν το θεατράκι της “αγανάκτησης” του δημοσιογράφου. 
Δεν φθάνουν τα 500 κόμματα που ξεφυτρώνουν σαν ραδίκια στον αγρό έτσι ώστε να έχεις κάπου να ελπίζεις, έχουν ρίξει στην αρένα και ομάδες που δίνουν ασπιρίνες για τον καρκίνο κάνοντας τον μελλοθάνατο να συμβιβαστεί με την μοίρα του. Και βέβαια μέσα στο παιχνίδι και ο ΟΑΕΔ που με τα 340 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια κάνει τον απεγνωσμένο να κάθεται στα αυγά του.
Αν εδώ και 3 χρόνια που οι ανασφάλιστοι έφθασαν στα 2,500,000, οι άστεγοι στις 40,000, οι άνεργοι στο 1,500,000 τους άφηναν όλους στο έλεος, να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. 
Αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε το κακό να είμαστε αλληλέγγυοι όταν δεν πρέπει. Όταν πρέπει να αφήσουμε την συνέπεια των έργων των σφαγέων να πάρει σάρκα και οστά, τότε θυμόμαστε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους αδυνάτους. Οι αδύναμοι δεν ήταν αδύναμοι μέχρι πριν 3 χρόνια. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έπαιρναν την πέτρα και την έστυβαν. Αδύναμοι έγιναν εξαιτίας των πολιτικών και αν το ανάχωμα της αλληλεγγύης δεν έμπαινε ανάμεσα στους αδύναμους και στους σφαγείς τους, τότε θα έβλεπαν τι εστί βερίκοκο. 
Άντε σήμερα θα σώσουμε 5 Έλληνες και θα ταΐσουμε 2,500 νηστικούς. Θα εμβολιάσουμε 10,000 παιδιά και θα αποτρέψουμε και 10 πλειστηριασμούς σπιτιών. Ε, και; Έτσι θα πάει η κατάσταση; Θα αποδεχθούμε ότι θα είμαστε με το χέρι απλωμένο σε ομάδες κατσαρόλας, γιατρούς αλληλεγγύης, φασολάδας της Εκκλησίας και 50 γειτόνων που έσωσαν το εκπλειστηριασμένο σπίτι μέχρι τον επόμενο πλειστηριασμό; Αυτή είναι η αντιμετώπιση για τους πρώην δυνατούς αυτής της χώρας; Εντάξει, να γράφουμε και δακρύβρεχτα κείμενα για τους αυτόχειρες. 
Ο μόνος που γνωρίζει ότι έχει ξεκινήσει πόλεμος της εξουσίας εναντίον του λαού είναι μόνο οι ίδιοι οι πολιτικοί. Τους βλέπεις με την άνεση που σου πετάνε στα μούτρα το νόμο χειροβομβίδα, γνωρίζοντας ότι εσύ δεν θα ανταπαντήσεις στα ίσα, αφού τα κοινωνικά αναχώματα θα τους προστατέψουν. Τα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί το έχουμε καταλάβει ότι παίζουν το πρώτο ανάχωμα για την ανατροπή, αυτό όμως που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε, διότι θα μας πούνε απάνθρωπους, είναι ότι έχουν δημιουργηθεί κοινωνικά αναχώματα. 
Θα γινόταν καμία επανάσταση από αυτές που αναφέρουμε με στόμφο αν υπήρχαν κοινωνικά αναχώματα; Δεν έχει σημασία που κατέληξαν μετά την πτώση των καταπιεστών, σημασία έχει ότι έγιναν και ότι ανέτρεψαν το καθεστώς. Είναι επικίνδυνα αφελές να θεωρεί μέχρι και ο πιο βλάκας Έλληνας ότι ζούμε σε δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατασκεύασμα από τους πολιτικούς ανάχωμα όλων των εποχών. Το αποτέλεσμα αυτού του κατασκευάσματος θα φαινόταν όταν η αθώα αλληλεγγύη δεν θα έπαιρνε μέρος στο μακελειό. Τι νομίζουμε ότι θα γινόταν αν 10,000 νηστικοί 6 ημερών έφθαναν μέχρι την πλατεία Συντάγματος; Θα καθόταν και θα κοιτούσαν τα περιστέρια; Η πείνα είναι το μεγαλύτερο όπλο όλων των επαναστάσεων. Έπονται η καταπίεση και η αδικία. Το να βάζεις τσιρότο σε ένα πληγιασμένο πόδι, το μόνο που κάνεις είναι να συντελέσεις στην σηψαιμία του οργανισμού. Άσε τον λαβωμένο όπως είναι για να δεις πώς θα αντιμετωπίσει την επόμενη επίθεση που θα του γίνει. 
Σκληρές εικόνες που δεν αντέχει το στομάχι μας, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι μακρυά αυτή την φορά, τώρα εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές της σουρεαλιστικής γενοκτονίας που έβαλαν σε εφαρμογή. Αυτό που συμβαίνει καθημερινά δεν είναι κανάλι τηλεόρασης που ανατριχιάζεις και κάνεις ζάπινγκ. 
Στους τραγικούς καιρούς που ζούμε, όλα είναι ύποπτα όταν έχουν ως κερδισμένους αυτούς που σου κάνουν επίθεση. Βολεύει αυτή την στιγμή η φιλανθρωπία περισσότερο όχι τον εξαθλιωμένο λαό αλλά τους μακελάρηδες. Τραγικότερο όλων είναι όταν δημιουργείς “αθώα” ανθρώπους με τεντωμένο χέρι για ελεημοσύνη αντί να τους σπρώχνεις το τεντωμένο χέρι τους να γίνει γροθιά. 
Όταν εκλείψουν διά παντός οι φιλάνθρωποι και γίνουν όλοι συνάνθρωποι, τότε σίγουρα κανένα ανάχωμα δεν θα είναι ικανό να κρατήσει το κύμα που φουντώνει μέσα μας.