Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Ιαν 2011

Από τον Δεκέμβριο υπήρχαν πληροφορίες πως είναι πολύ πιθανή μία εξέγερση μέσα στην Αθήνα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. Υπήρξαν σειρά από δημοσιεύματα, πολιτικές ερωτήσεις, απάντηση του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά προφανώς δεν έγινε τίποτε, αφού μερικοί λαθρομετανάστες διέλυσαν κάθε έννοια ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, αφού κατόρθωσαν να κινηθούν ανενόχλητοι από την Κρήτη έως την Αθήνα και την παλιά Νομική Σχολή.

“Κρατικές υπηρεσίες εκφράζουν το φόβο για πιθανή εξέγερση φανατικών μουσουλμάνων, κυρίως Αφγανών Ταλιμπάν, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από άλλους αλλοδαπούς, θα προκαλέσουν αναταραχές στην Αθήνα. … Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών για το τι συμβαίνει στο λεγόμενο «γκέτο της Αθήνας»… Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας, που είναι διάτρητες από ξένους πράκτορες και κυρίως Αμερικανούς και Βρετανούς, ενημερώθηκαν από ξένους πράκτορες για το ότι πιθανολογείται ότι θα επακολουθήσει στην Αθήνα. …Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, όμως, φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει εδώ και πολύ καιρό επαφή με φανατικούς φονταμενταλιστές που δρουν στα τζαμιά της Αθήνας και της επαρχίας. …”- (περιοδικό «Επίκαιρα»)

Ερώτηση στις 10/12/2010 του Γ. Καρατζαφέρη προς τον Πρωθυπουργό για το αν ετοιμάζεται εξέγερση στην Αθήνα από ξένα κέντρα και δυνάμεις της Αλ Κάϊντα.

Την απάντηση του πρωθυπουργού; «Τα κατά καιρούς δημοσιεύματα και πληροφορίες γι’ αυτά τα θέματα πάντα χρήζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την φρούρηση όλων των ευαίσθητων χώρων και εγκαταστάσεων, ενώ επισήμανε ότι προβαίνουν σε συνεχή επαναξιολόγηση των στόχων αυτών, με βάση πληροφορίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται από την τρέχουσα επικαιρότητα.

Πώς μπορεί άραγε να μεταφρασθεί αυτή η αδράνεια της κυβέρνησης; Πώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος το γεγονός πως σήμερα εκβιάζεται μία χώρα, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ κανείς δεν αναφέρεται στο εμπόριο ελπίδας που κάποιοι χρησιμοποιούν για πολιτικές σκοπιμότητες;
Κατ' αρχήν, είναι αδικαιολόγητη η κυβέρνηση που δεν μπόρεσε ή που δεν πρόλαβε να σταματήσει τις εξελίξεις και να αποφύγει την κατάσταση που αυτή τη στιγμή επικρατεί. Εκβιαζόμενη, παραπαίουσα, αλλά και με μηδενική θέληση, βρίσκεται σήμερα να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες οπουδήποτε εκτός από την ίδια.
Μήπως όμως, η κυβέρνηση επιθυμούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Μήπως ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε ένα δώρο που θα τον βοηθήσει να αποπροσανατολίσει επαρκώς το ενδιαφέρον των πολιτών από οικονομικές εξελίξεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες; Μήπως, τελικά, αυτοί οι λαθρομετανάστες είναι ένα χέρι βοήθειας (όχι ανέλπιστης;) προς την τραγική κυβέρνηση των τροϊκανών υπαλλήλων;
Δεδομένου του ότι οι μέχρι στιγμής παραπλανητικές τακτικές που εφάρμοσε το κυβερνητικό επιτελείο είχαν απόλυτη επιτυχία, αλλά τελευταία ήταν άκρως προβλέψιμες, μήπως η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί επιλογή και όχι τυχαίο γεγονός;
Μήπως η κυβέρνηση εμπλέκεται περισσότερο από όσο θέλει να φαίνεται;
Εν αναμονή των εξελίξεων, κι επειδή οι ημέρες και οι μήνες που διαννύουμε είναι ιδιαίτερα πονηροί, θα συνιστούσαμε να παρακολουθούμε τα γεγονότα με την δέουσα προσοχή, να τα παρατηρούμε από πολλές πλευρές και κυρίως να μην αφεθούμε στο να μετατραπούμε σε υλικό προς διαχείριση από την πλευρά της κυβερνητικής προπαγάνδας και των σχεδιασμών που γίνονται από τα επιτελεία διαχείρισης της κοινής γνώμης...

Κωνσταντίνος

Επειδή πιστεύω ότι λίγος χρόνος μένει και μετά την, για μια φορά ακόμη, υποβίβαση του μυαλού μας, (έτσι θέλει να πιστεύει το σύστημα) με το αποτέλεσμα της υπόθεσης Siemens, θέλω να μοιραστώ μαζι σας τις σκέψεις μου. Και αρχίζω με κάτι που ο κύριος Τζαβάρας είπε στο megaχουντο-κάναλο «δεν μπορείτε να μονοπωλείτε την λογική»...
Δημοσιογράφοι της κακιάς ώρας, πρέπει να ξέρετε ότι ούτε μνήμη χρυσόψαρου έχουμε, ούτε θα φύγετε από την Ελλάδα, τώρα που η φωτιά έφτασε στα σπίτια μας...
Αντώνη Σαμαρά, αν πιστεύεις ότι ο λαός θα σε ψηφίσει, για να τηρήσεις την υπογραφή που έβαλε η κυβέρνηση του Τζέφρυ και της παρέας του, που έκλεψε την ψήφο του λαού, με ψέματα, κάνεις λάθος. Κανείς δεν θα σε ψηφίσει. Κανείς από την λαϊκή δεξιά. Τι; Δεν ξέρεις την λαϊκή δεξιά; Κακώς...
Σίγουρα εκεί δεν ανήκουν οι προσκυνημένοι τύπου Χατζηδάκη (κίνημα του τζάμπα), Σπηλιοτόπουλου (γέλια πολλά χθες με τον Πάγκαλο), Παυλόπουλο (που ξέχασε να φύγει με το που έφυγε ο Καραμανλής) και άλλων πολλών, λαμογιών, που μαζί με τους ψευτοσοσιαληστές του ΠΑΣΟΚ κάνουν παρέα καλή...
Αντίθετα, ο κόσμος θα αγκαλιάσει τον κύριο Καμμένο, τον κύριο Τζαβάρα και όποιον σηκώσει το ανάστημα στο σάπιο σύστημα των ΜΜΕ.
Που όπου ΜΜΕ, εννοώ αυτούς της δήθεν ενημέρωσης, της προπαγάνδας, των πρωινών, των ειδήσεων των 8..., που θέλουν ντε και καλά, να μας πείσουν ότι για όλα τα κακά, φταίει ο εργαζόμενος!
Τι λέτε ρε ξοφλημένοι; Κανείς δεν σας πιστεύει πια. Αντίθετα, όλοι ξέρουν πια, από αυτά που λέτε, πως συμβαίνει το αντίθετο. Ακόμα και η γειτόνισσά μου, που είναι 83 ετών, δεν θα θέλετε να ξέρετε τι λέει για σας...
Όσο και αν προσπαθείτε να μας πείσετε, με το λέγε,-λέγε ότι ο λύκος είναι χορτοφάγος, τόσο πιο γελοίοι γίνεστε...
Επίσης θα ήθελα να πω στους ψηφοφόρους που ψηφίσαν ΠΑΣΟΚ,να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση, που μόνο ΠΑΣΟΚ δεν είναι και τους έκλεψε την ψήφο.
Τέλος, απευθυνόμενος στα ΜΑΤ και την αστυνομία, τους καλώ να έρθουν με τον λαό και όχι να στέκονται απέναντί του, αντίπαλοί του και να τον ξυλοφορτώνουν, επειδή τους δίνουν εντολές που καμία σχέση δεν έχουν με το έργο τους...
Συλλάβετε τους προδότες πολιτικούς. Και είναι εύκολο, την ώρα που τους φυλάτε...
Πριν κλείσω, θα ήθελα να μην ξεχάσω να πω ένα ευχαριστώ και ότι δεν τους ξεχνώ, όσο και αν προσπάθησαν να υποβιβάσουν τις ενέργειές τους, οι πρόθυμοι της προδοσίας της Ελλάδας μας (εργολάβοι, καναλάρχες, δημοσιογραφάκια, πολιτικοί που ψηφίσαν το μνημόνιο, καθώς και τα σχετικά διατάγματα μετά, κ.λ.π. λαμόγια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον κύριο που πέταξε το παπούτσι στον Τζέφρυ, στον Γκλέτσο για το καλό που έκανε στους πολίτες του δήμου του, στον κύριο Τζαβάρα για την «σφαλιάρα» στα ΜΜΕ, τον κύριο Καμμένο για την σταθερή πατριωτική στάση του, στους βουλευτές που καταψήφισαν το μνημόνιο και την εξαθλίωση, σε όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται στους δρόμους και βέβαια στους πολίτες της Κερατέας...
Και όταν λέω δεν ξεχνώ, πιστεύω ότι δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά 10.000.000 Έλληνες και θα είμαστε όλοι μαζί σε λίγο, ενάντια σε 10.000 λαμόγια.
Ευχαριστώ.

Ένας αναγνώστης
  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Η πόλις εάλω!
Αυτό είναι το μήνυμα προς απαξάπαντες από την κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες.
Μέσα στο λήθαργο και το βαθύ ύπνο των φρουρών (θεματοφύλακες των θεσμών) όλα μπορούσαν να συμβούν, Ακόμα κι αυτό. Ίσως και κάτι περισσότερο. Να αρπάξουν σαν όμηρους οι λαθρομετανάστες και κανα-δυό υπουργούς. Πρώτα-πρώτα τον καθ΄ ύλην αρμόδιο κ. Παπουτσή και μετά, γιατί όχι, τον πρωθυπουργό.
Ίσως να μην το σκέφτηκαν.
Ίσως τον άφησαν για το επόμενο εγχείρημά τους.
Μα καλά, είμαστε σοβαροί;
Τί να περιμένουμε στη συνέχεια δηλαδή;
Να αρπάξουν μέσα από το πεντάγωνο τον υπουργό άμυνας;
Τέτοια παραλυσία;
Μήπως γραικυλισμός;
Σε κάθε περίπτωση και με τη συμπολίτευση και με την αντιπολίτευση και οριζόντια και κάθετα, ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ.
Σε ποιά χώρα του πρώτου, του δεύτερου, του τρίτου, του τέταρτου κόσμου, αυτού των παγωμένων ωκεανών, μπορούν να συμβαίνουν όλα αυτά και άλλα σαν αυτά;
Σε πολύ λίγο, θα συνέλθουμε από την νάρκωση. Κολυμπώντας σαν ναυαγοί, ανάμεσα στα λείψανα του Τιτανικού.
Ποιός τότε θα επιρρίψει ευθύνες σε ποιόν;
Όλους μαζί, εμάς τους σύγχρονους Συβαρίτες, θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.
Από κανενός το μυαλό, να μην περάσει ούτε για δευτερόλεπτο, ότι θα μείνει αλώβητος-χωρίς λαβωματιά-γιατί όλοι, άλλος λίγο άλλος πολύ, είμαστε συνυπεύθυνοι.
Δεν θα ξεχάσω την Αθήνα και τους κατοίκους της, σαν μαραθωνοδρόμος, στην κλασσική διαδρομή, πριν από 30 χρόνια. Ότι καλύτερο απεκόμισα από αυτή την πόλη.
Δεν θα ξεχάσω την Αθήνα και τους κατοίκους της στην υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996,το2000.
Δεν θα ξεχάσω την Αθήνα και τους κατοίκους της στην υποδοχή των ποδοσφαιριστών, της Εθνικής Ομάδας το 2004,μετά το έπος της Λισσαβόνας.
Δεν θα ξεχάσω τις συναυλίες, τα θέατρα, τα ζαχαροπλαστεία που σύχναζαν οι διανοούμενοι, οι άνθρωποι που αντάλλασσαν ώρες ατελείωτες γνώμες, ιδέες, αντιλήψεις.
Ξεχείλιζε κάλος, μεγαλείο, ομορφιά απαράμιλλη, αυτή η πόλη.
Τα τελευταία χρόνια ξεθώριασαν όλα.
Δεν έφταιξαν οι μετανάστες. Με μιά μέτρια μεταναστευτική πολιτική, η κατάσταση θα ελέγχονταν.
Η ευτέλεια, η ποταπότητα, η ανευθυνότητα όσων χειρίζονταν τις καταστάσεις είναι οι αιτίες του κακού.
Η ΑΘΗΝΑ, Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ, μεταλλάχθηκε σε άντρο πάσης νοσηρής φαντασίας και παντός κακού.
Η εμπλοκή είναι μία, τα αίτια πολλά.
Αυτή η εμπλοκή, όσο γίνεται πιό γρήγορα πρέπει να γίνει απεμπλοκή.
Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ.
Και να μην ξεχνά κανένας τα λόγια του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.
«Κι εκείνος, κι εκείνος που σωπαίνει, θα χαθεί, θα χαθεί».

Η Αθήνα ξεκινάει μία περίεργη βραδιά, που ευχή όλων μας είναι να μην εξελιχθεί σε οτιδήποτε ακραίο. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται, αφού σύμφωνα με καταγγελία, έχει παρατηρηθεί κίνηση από μία μεγάλη ομάδα λαθρομεταναστών, ενώ ταυτόχρονα μικρότερες ομάδες των 25-30 ατόμων περιφέρονται στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.
Υπάρχουν σαφείς φόβοι πως θα γίνει απόπειρα για κατάληψη κυβερνητικού κτιρίου ή κάποιου δημόσιου εκπαιδευτικού χώρου.
Εάν οι πληροφορίες που αναφέρουν ύποπτες κινήσεις λαθρομεταναστών, ευσταθούν, τότε ίσως η αστυνομία (που βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας) θα πρέπει να δράσει πριν υπάρξουν εξελίξεις που θα επιτείνουν την ήδη δυσάρεστη κατάσταση που έχει προκύψει από την κατάληψη του κτιρίου της παλιάς Νομικής Σχολής.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης 25.1.2011, τουλάχιστον 150 άτομα, μετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μπήκαν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο της Σχολής, σε ένδειξη συμπαράστασης στα 300 άτομα που βρίσκονται από χθες στο κτήριο της Νομικής.
Σκοπός τους είναι να παραμείνουν όλη τη νύχτα στη Σχολή, ενώ σε λίγο ξεκινά έκτακτη γενική συνέλευση των φοιτητών.

Μία ακόμη ομάδα 70 λαθρομεταναστών κινείται προς την Θεσσαλονίκη, για να υποστηρίξει την εκεί ομάδα λαθρομεταναστών που έχει προχωρήσει σε κατάληψη....

Με εκπλήσσει η ευκολία αυτού του πρωθυπουργού να λαμβάνει αποφάσεις ερήμην του λαού που τον ψήφισε και τον ανέδειξε σε αυτό το αξίωμα. Μας έβαλε στο μνημόνιο, μας έκοψε τους μισθούς, μας κόβει το τσιγάρο και εκεί που τον είχαμε συνηθίσει να περιορίζει και να κόβει, απελευθερώνει τον τζόγο.

Πρώτα απ’όλα να πω ότι είμαι υπέρ της απαγόρευσης του τσιγάρου και ενθουσιάστηκα με την πυγμή του πρωθυπουργού να αντιταχθεί στα συμφέρονται και να επιβάλλει την απαγόρευση του.

Όμως αυτό σημαίνει ότι ο Παπανδρέου έχει κοινωνική ευαισθησία; Ότι λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις με γνώμονα το κοινό καλό;Ότι κατα βάση σκέφτεται το μέλλον αυτής της κοινωνιάς και θέλει να παραδώσει μια υγιή νεολαία στο μέλλον αυτού του τόπου; Ε λοιπόν όχι. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτές οι αποφάσεις νααντικρούονται κάθε φορά.

Είναι σαν να σου χαρίζεται η θανατική ποινή για ανθρωπιστικούς λόγους, και να σου βάζουν λίγο δηλητήριο στο φαγητό κάθε μέρα για να μην πας μια και έξω.

Με ποια λογική την ώρα που κόβεται το τσιγάρο για λόγους κοινωνικού συμφέροντος, να μοιράζονται σωρηδόν άδειες για φρουτάκια κ ιντερνετικό στοίχημα; Μήπως έχει βγεί καμιά μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία λέει απελευθερώστε τον τζόγο να βρείτε την υγειά σας;

Και ας υποθέσουμε ότι διεθνείς μελέτες πλήν του ΔΝΤ δεν διαβάζουν στην κυβέρνηση, έκανε κάποια μελέτη να δεί που θα μπούν αυτά τα φρουτάκια; Χωράνε ή ήδη έχει γεμίσει ο τόπος από τα παράνομα; Πήρανε ένα τηλέφωνο στο ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ να δούνε πόσος κόσμος έχει αποτανθεί σε αυτούς για βοήθεια απο τον τζόγο; Γνωρίζουν τι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις ενδέχεται να επιφέρουν στον κοινωνικό ιστό της χώρας; Τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες που προέβησαν σε τέτοιου είδους κινήσεις; Του έχουν πει τι λέει ο κόσμος στα blogs όλο αυτόν το καιρό; Πως κωφεύει λοιπόν ο κατά τα φαινόμενα κοινωνικά ευαίσθητος πρωθυπουργός μας;

Η απάντηση βρίσκεται στο ότι πολύ απλά η λογική του πρωθυπουργού αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης δεν είναι πολύ μακριά από αυτή του τζογαδόρου. Ποντάρει στο χρήμα απ’όπου και αν προέρχεται αυτό, η απαγόρευση του καπνίσματος ποντάρει στο γεγονός ότι οι Έλληνες δεν θα σταματήσουν ποτέ να καπνίζουν οπότε είτε μέσω του ΕΦΚ είτε μέσω προστίμων θα συνεχίσουν να μας τα παίρνουν, η απελευθέρωση του τζόγου πάλι ποντάρει στην απελπισία και την αδυναμία μιας ολόκληρης κοινωνίας να ανταποκριθεί σε μια δοκιμασία-του ΔΝΤ- για την όποια κατα κύριο λόγο δεν ευθύνεται.

Οπότε ας κόψουν τα παραμύθια οι εθνοσωτήρες με τα κολάν και ας πούνε την αλήθεια για μια φορά...υποθηκεύουνε το μέλλον μας με αμφίβολες πρακτικές, αμφιβολων συνεπειών. Ουσιαστικό σχέδιο για την σωτηρία μας δεν υπάρχει, μόνο κάτι μεγαλοεπιχειρηματίες που τρίβουνε τα χέρια τους απο τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αυγή
Για πολλοστή φορά, ο πρωθυπουργός της χώρας και αυτοαποκαλούμενος… σωτήρας της Ελλάδας, χαρακτήρισε, προχθές, κάθε συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους «ανακύκλωση της μιζέριας και καταστροφολογία».
Κι όλα αυτά ειπώθηκαν από τα πρωθυπουργικά χείλη ενώ είχαν προηγηθεί: η πονηρή δήλωση του Πάγκαλου περί συνολικής επιμήκυνσης του χρέους και η σαφής θέση του πρόεδρου του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών ότι «μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους».
Και μπορεί να λέει κάθε μέρα από το κυβερνητικό πόντιουμ ο αξιότιμος κύριος Πεταλωτής ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, ή ότι ο Πάγκαλος εκφράζει προσωπικές απόψεις, η αλήθεια όμως είναι ότι και θέμα υπάρχει και μάλλον έχουν γίνει και οι σχετικές συζητήσεις στα γραφεία των δανειστών μας.
Γιατί πολύ απλά δεν βγαίνουν τα άτιμα τα νούμερα δεν βγαίνουν! Τελεία και παύλα. Και θα μας επιτρέψουν οι κυβερνώντες να έχουμε και τις αμφιβολίες μας, και να διατηρούμε ζωηρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των λεγομένων τους. Εξάλλου, δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικοί μήνες από το …ιστορικό «λεφτά υπάρχουν».
Και δυστυχώς γι’ αυτούς αλλά και για μας ως κοινωνία, πιστεύουμε πιο πολύ αυτά που λέει ένας από τους στυλοβάτες της παγκόσμιας οικονομίας και του καπιταλισμού όπως είναι ο Γερμανός αρχιβιομήχανος, παρά τον συμπαθή κατά τα άλλα κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Γι’ αυτό αντί στην Κυβέρνηση να παίζουν την κολοκυθιά με την αναδιάρθρωση του χρέους, ας κοιτάξουν να διαπραγματευτούν καλύτερα αυτή φορά το μέλλον της χώρας. Εκτός πάλι αν τους έχει γίνει συνήθεια να υπογράφουν τα χαρτιά των Τροϊκανών χωρίς μάλιστα να τα έχουν καν μεταφράσει…
  • Τι στήνουν με τους λαθρομετανάστες που έκαναν κατάληψη στη Νομική;
  • Πολλά ερωτήματα προκύπτουν για ρόλους, αλλά και για τον άψογο σε εκτέλεση σχεδιασμό μεταφοράς λαθρομεταναστών
  • Ψελλίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί Διαμαντοπούλου και Παπουτσής και αποδεικνύουν την πολιτική ανεπάρκειά τους

Και ξαφνικά, μαθαίνουμε πως στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο της παλιάς Νομικής Σχολής, έχει γίνει κατάληψη από 237 λαθρομετανάστες, οι οποίοι με την συμπεριφορά τους εκβιάζουν την Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια!!! Σάλος έχει ξεσπάσει στην πολιτική σκηνή της χώρας, με δηλώσεις πολιτικών που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την καμήλα!!!

Πώς ήρθαν στην Αθήνα οι λαθρομετανάστες;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν από την Κρήτη σε πλοίο της γραμμής, πληρώνοντας το εισιτήριό τους και έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί, με λεωφορεία πήγαν στο κτίριο της παλιάς Νομικής Σχολής και… έκαναν κατάληψη!!!
  • Ποιος τους «φόρτωσε» στο πλοίο;
  • Ποιος τους έδωσε χρήματα για τα εισιτήρια;
  • Ποιος ναύλωσε λεωφορεία για την μετακίνησή τους από τον Πειραιά στην Αθήνα;
  • Ποιος σχεδίασε την είσοδό τους στη Νομική;
  • Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το διάτρητο σε ασφάλεια σχέδιο, που όμως μπόρεσε να εκτελεστεί χωρίς να παρουσιαστεί ούτε ένα πρόβλημα;
Σε αυτά τα ερωτήματα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από κυβερνητικά στελέχη. Ούτε ο κύριος Παπουτσής, ως αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ούτε η κυρία Διαμαντοπούλου μπόρεσαν να αναφερθούν στο δια ταύτα, αλλά προτίμησαν να αερολογήσουν (συνηθισμένο φαινόμενο αντίδρασης πολιτικού) και να γενικολογήσουν καταδικάζοντας το όλο ζήτημα, αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να προτείνουν κάτι το ουσιαστικό, που θα εφαρμοσθεί ως ακαριαία λύση. Ολίγιστοι κυβερνώντες, ευλίγιστοι πολιτικοί, ονείδιστοι απέναντι στο χρέος τους προς τους πολίτες και την χώρα, την οποία μετέτρεψαν σε λαθρο-χώρα, διάτρητη και υποκείμενη σε... ανθρωπιστικούς εκβιασμούς!

Δηλώσεις Παπουτσή: «Κάποιοι κάνουν δημόσιες σχέσεις»
Προφανώς ο κύριος Παπουτσής δεν έχει επικοινωνία με την πραγματικότητα, δεν έχει κατανοήσει τις ευθύνες και τον ρόλο του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και σαφέστατα δεν γνωρίζει ούτε εκείνα που ο θεσμικός του ρόλος του επέβαλε να εφαρμόσει…
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στις επικρίσεις κατά της αστυνομίας απάντησε ότι κάποιοι κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα, στις πλάτες της αστυνομίας. Σε ερώτηση γιατί δεν παρενέβη η αστυνομία κατά την μετακίνηση των λαθρομεταναστών, ο (προφανώς τραγικός) υπουργός της κυβέρνησης απάντησε πως «είχαν πληρώσει το εισιτήριό τους»!!!
Ναι, ο αρμόδιος υπουργός δεν γνωρίζει, φαίνεται, πως από τη στιγμή που ήταν λαθρομετανάστες μπορούσαν να συλληφθούν άμεσα. Με την απλή πρόφαση ελέγχου ταυτότητας, θα μπορούσαν να συλληφθούν όλοι οι λαθρομετανάστες και η ιστορία να είχε «κλείσει» στην Κρήτη. Όμως, ο κύριος Παπουτσής, αγνοώντας την λειτουργία της Αστυνομίας (η οποία προφανώς δεν παρενέβη λόγω διαταγών), προτίμησε να αφήσει να μετακινηθούν ελεύθερα όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες, να φτάσουν στον Πειραιά, να μετακινηθούν ανενόχλητοι με λεωφορεία και να μπούνε στη Νομική!!! Μπάτε σκύλοι, αλέστε, δηλαδή...
Ο κύριος Παπουτσής, γενικολογώντας στις δηλώσεις του, δεν αναφέρεται σε άγνοια της όλης μετακίνησης, αλλά ξεχνάει να αναφέρει τα ονόματα εκείνων που σχεδίασαν και εκτέλεσαν το όλο εγχείρημα, και ουσιαστικά αποδέχεται την ανικανότητά του, αφού στις δηλώσεις του πουθενά δεν αναφέρει πως δόθηκε διαταγή να συλληφθούν ή έστω να αποτραπεί η είσοδος των λαθρομεταναστών στη Νομική Σχολή.
Φυσικά, ο κύριος Παπουτσής δεν κατανοεί ότι η σιωπή του (αφού δεν καταγγέλλει δημοσίως τους σχεδιαστές) γίνεται συνενοχή στο έγκλημα που λέγεται «διακίνηση λαθρομεταναστών». Η μη καταγγελία, σημαίνει πως και ο ίδιος συνεργάζεται με διακινητές λαθρομεταναστών, αφού τους γνωρίζει και τους καλύπτει…
Ο τουλάχιστον ανεπαρκής κύριος Παπουτσής, συνεχίζει να είναι υπουργός και δεν έχει υποβάλει ακόμη την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Και είναι ανεπαρκής γιατί γνώριζε από την αρχή τον σχεδιασμό και δεν σταμάτησε την εξέλιξη της μετακίνησης ή επειδή δεν γνώριζε ( ως όφειλε) τι γινόταν και άφησε τελείως αναίτια να πραγματοποιηθεί ανεξέλεγκτη η μετακίνηση και στη συνέχεια κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες. Πάντως, ο κύριος Παπουτσής είναι το λιγότερο ψεύτης, αφού δεν ανέφερε τα ονόματα των εμπλεκομένων αλλά προτίμησε, όπως και η κυρία Διαμαντοπούλου, να μιλήσει γενικά για «πολιτικές δυνάμεις» που εκμεταλλεύονται το όλο γεγονός.

Δηλώσεις Διαμαντοπούλου: "Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία"
Κυνηγώντας «φαντάσματα» η αρμόδια υπουργός Παιδείας, κυρία Διαμαντοπούλου, δήλωσε πως «υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται εις βάρος των μεταναστών που έχουν καταλάβει κτίριο της Νομικής Σχολής. Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρήκαν κατάλυμα στην Νομική Σχολή δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί, οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, ξεχνώντας κι αυτή να αναφερθεί σε ονόματα.
Πρόσθεσε επίσης ότι είναι «εξοργιστικό πολιτικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία και για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες».
Τέλος, η υπουργός Παιδείας θεώρησε φρόνιμο να «πετάξει το μπαλάκι» στο ίδιο το Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως «οι πρυτάνεις οφείλουν ως έχουν εκ του νόμου να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».
Η ανευθυνότητα στο μεγαλείο της! Τόσο από την κυρία Διαμαντοπούλου, όσο και από τον κύριο Παπουτσή, που προτίμησαν να αποφύγουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Και οι ευθύνες αυτές είναι τεράστιες, επειδή έγινε μία μετακίνηση ενός τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών, χωρίς να παρέμβει η επίσημη πολιτεία με τα όργανά της και κατέλαβε Ελληνική περιουσία, απειλώντας με διεθνή διαπόμπευση αφού εκβιάζουν μία ολόκληρη κυβέρνηση!

Μήπως υπάρχει κίνδυνος «έκρηξης» όλων των λαθρομεταναστών στην Αθήνα;
Αυτή η κατάληψη των εισβολέων (γιατί περί αυτού πρόκειται) περνάει, δυστυχώς, πολλά αρνητικά μηνύματα στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους, αλλά τελικά τα χρήματά τους καταλήγουν στην καταβόθρα κάποιων ανωνύμων (αφού δεν τους καταγγέλλουν οι αρμόδιοι υπουργοί), που διέλυσαν κάθε έννοια ασφάλειας και διαπόμπευσαν πανελλαδικά τα αρμόδια θεσμικά όργανα (αστυνομία). Και όμως, αυτό είναι το ελάχιστο…
Έχει αναρωτηθεί κανείς, άραγε, τον βαθμό επικινδυνότητας που έχει η παραμονή ή η βίαιη έξοδος από τη Νομική αυτών των λαθρομεταναστών;
Η συνέχιση της κατάληψης και της παραμονής τους, η μη σύλληψή τους και διωγμός τους από τη χώρα, θα μεταβληθούν σε «μπούσουλα» για επόμενες παρόμοιες εισβολές λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα μπαίνουν στη χώρα και θα μετακινούνται ανέτως μέχρι του σημείου που θα τους έχει υποδειχθεί για να καταλάβουν…
Η διακοπή της κατάληψης των λαθρομεταναστών, ίσως είναι το πιο επικίνδυνο εγχείρημα που θα τολμήσει η Αστυνομία, εάν φυσικά δοθεί η σχετική άδεια από τον ανθρωπιστή πρύτανη του Πανεπιστημίου. Σε μία περίοδο που η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη και με πολλές πληροφορίες για πιθανή «έκρηξη λαθρομεταναστών» μέσα στην Αθήνα, μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε πως αυτή η κατάληψη αποτελεί ένα βήμα σε ένα σχέδιο που κανείς μας δεν θα ήθελε να δει να υλοποιείται; Έχουν κατανοήσει οι «διακινητές», οι υπουργοί, αλλά και ο πρωθυπουργός, πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχει μόλις ανάψει ένα φυτίλι μέσα στην Αθήνα, που είναι συνδεδεμένο με μία πυριτιδαποθήκη; Μπορούν οι κυβερνώντες να κατανοήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας που μεγιστοποιείται όσο συνεχίζει η κυβέρνηση να παραμένει απαθής και να περιορίζεται σε φραστικές καταδίκες ανωνύμων πολιτικών δυνάμεων;

Τεράστια η πολιτική ευθύνη του Παπανδρέου
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Λίγη υπευθυνότητα ίσως να ήταν αρκετή να μην φτάσει η ομάδα των λαθρομεταναστών να «τοποθετηθεί» στο κέντρο της Αθήνας. Λίγη λογική, ίσως να είναι το αναγκαίο προσόν, για να κατανοήσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πως τα όρια έχουν ξεπεραστεί. Τόσο από τους ψηφοφόρους της (λαθρομετανάστες νυν νέο-έλληνες και νέο-πατριώτες), όσο και από τα μέλη και τα στελέχη της. Μπορεί ο ίδιος ο κύριος Παπανδρέου να αισθάνεται λαθρομετανάστης στην Ελλάδα και ίσως να μην κατανοεί τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται τόσο μακριά από την πατρίδα του. Είναι όμως υποχρεωμένος να προστατεύσει την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και να μην αποδέχεται εκβιασμούς από ορδές λαθρομεταναστών. Είναι, μάλλον, η στιγμή του πρωθυπουργού να αποφασίσει εάν είναι με τους Έλληνες ή εάν είναι με τους… άλλους…

Κωνσταντίνος
Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η τουρκική πρακτική για την ελληνική Θράκη έχει περάσει κάθε διπλωματική οδό και κινείται σε παρακρατικές και τρομοκρατικές λεωφόρους. Η «Εργκενεγκόν» και οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις για τη δραστηριότητά της έδωσαν την ευκαιρία σε όσους είχαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για τον τουρκικό ρόλο στη Θράκη να κατανοήσουν και στην πράξη ότι οι δομές του τουρκικού μηχανισμού, κράτος, στρατός, παρακράτος, λειτουργούν σε πλήρη αρμονία και καθολική συνεργασία έχοντας σαν στόχους όχι μόνο μέσα στην τουρκική επικράτεια (στόχος δολοφονίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης), αλλά και εκτός.

Η οργάνωση στην πραγματικότητα είναι το alter ego της στρατογραφειοκρατίας. Η οργάνωση η οποία έκανε την βρώμικη δουλειά, από δολοφονίες και βομβιστικές ενέργειες, μέχρι τις προβοκατόρικες υποθέσεις

Μάλιστα η Θράκη δεν αποτελεί έναν περιφερειακό στρατηγικό στόχο για το κράτος-παρακράτος- τρομοκράτη, αλλά κεντρική επιλογή με διακριτές και ουσιαστικές στοχεύσεις. Εναντίον προσώπων και κινήσεων που παλεύουν για την ανάδειξη του τουρκικού επεκτατισμού στη Θράκη.

Παράλληλα θεσμοί που απολαμβάνουν τη στήριξη αυτού του τριγώνου τρομοκρατικών δραστηριοτήτων όπως σύνδεσμοι, σύλλογοι και περιοδικά αλληλεγγύης προς τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», αποτελούν κέντρα μυστικών υπηρεσιών, παράνομων και έκνομων πράξεων που αμφισβητούν και υποσκάπτουν την ακεραιότητα της Ελλάδας.

Για παράδειγμα, το περιοδικό «Γενί Μπατί Τράκια» είναι ο μηχανισμός μέσω του οποίου το βαθύ κράτος ασχολείται με την Θράκη.

Επίσης στον κατάλογο των συλληφθέντων για την υπόθεση της Εργκενεγκόν, είναι και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας Σινάν Αϊγκιούν, μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν χρηματοδοτήσεις ψυχολογικών επιχειρήσεων στον χώρο της μειονότητας στη Θράκη.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν χρηματοδότης του Σαδίκ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Θράκη με ιδιωτικό αεροσκάφος δήλωσε με νόημα ότι την επόμενη φορά θα έλθει με πολλά αεροσκάφη…

Και αυτές οι διαπιστώσεις αποτελούν την αρχή μόνο ενός μεγάλου παγόβουνου που το λιώσιμό του θα αποκαλύψει και άλλες πράξεις που αναιρούν τις διακηρύξεις για ειρηνική συμβίωση και προετοιμάζουν ένταση και διαρκή κρίση.

Αυτά μπορούν να συνδυαστούν και με το γεγονός ότι με κάθε τρόπο οι τουρκικοί μηχανισμοί προωθούν τη προσφυγή σε ευρωπαϊκή και διεθνή φόρα προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις δικαστηρίων που θα πιέσουν πολιτικά την Ελλάδα να προβεί σε περαιτέρω υποχωρήσεις στη Θράκη.

Η Τουρκία προσπαθεί εδώ και χρόνια να αμφισβητήσει την ύπαρξη και άλλων συνιστωσών μέσα στους κόλπους των μουσουλμάνων, τόσο θρησκευτικά όσο και εθνοτικά. Για αυτήν υπάρχουν μόνο σουνίτες και μόνο Τούρκοι. Μάλιστα με ενέργειές της προσπαθεί να επιβάλλει αυτήν την ρατσιστική πραγματικότητα. Οι επισκέψεις σε χώρους των σιιτών- μπεκτασίδων από τους Τούρκους επισήμους, η αλλοίωση του χαρακτήρα των πομακικών πανηγυριών, η πίεση προς τους Τσιγγάνους και οι διαρκείς υπομνήσεις για «τουρκική μειονότητα» κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα η τουρκική πολιτική προσπαθεί να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια διαφορετικότητας μέσα στους μουσουλμάνους, τρομοκρατώντας με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των Πομάκων και των Τσιγγάνων για ανάκτηση της ταυτότητάς τους και απεμπλοκής από τους τουρκικούς μηχανισμούς. Μάλιστα σε κάθε ευκαιρία γίνεται αναφορά από καθεστωτικούς παράγοντες από την Τουρκία, από τους ψευδομουφτήδες, στη μία και ενιαία μειονότητα, δηλαδή την «τουρκική» και στον αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί ώστε «να γίνει η δυτική Θράκη τουρκική!»

Η συνεχής υπονόμευση και αμφισβήτηση με κάθε μέσο της ελληνικής κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη είναι πραγματικότητα. Η Άγκυρα ανήγαγε τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη σε μείζον θέμα «διαπραγματεύσεων» με την Αθήνα. Η ενέργεια μάλιστα της Τουρκίας να συγκαλέσει «ειδική συνεδρίαση» της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το θέμα της μειονότητας και οι σχετικές ανακοινώσεις του Γκιουλ επισημοποιούν πλέον από πλευράς Τουρκίας ότι «μείζον θέμα» της διαπραγμάτευσης θα αποτελεί πλέον η μειονότητα στη Θράκη.
Η κατάσταση στη Θράκη δεν αποτελεί ούτε κυνήγι μαγισσών, ούτε φαντασμάτων. Είναι μία πραγματικότητα την οποία όσοι την αντιληφθούν μπορούν να κατανοήσουν ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος, που δεν είναι άλλο από τη δράση του τουρκικού κράτους, το οποίο επισήμως απέκτησε και δομή παρακράτους.

Η θρασύτητα, η μεθοδικότητα και ο γκεμπελισμός των Τούρκων θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί γραφικός αν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος.

Πίσω από την όμορφη εικόνα των σχέσεων «καλής γειτονίας» που χαϊδεύουν νωχελικά τα αυτιά και την καρδιά μας, καραδοκούν τσεκούρια και απειλές που εδραιώνονται, δυναμώνουν και περιμένουν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή να μας αιφνιδιάσουν. Όχι βέβαια όλους, γιατί αυτοί που γνωρίζουν, δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν ποτέ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Τα τελευταία χρόνια, η επίσημη εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι περίπου ειδυλλιακή: Οι πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας εκπέμπουν παντού σήματα ειρήνης, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης σε όλους τους τόνους, ενώ δεν λείπουν και οι «αμοιβαίες αποδείξεις» της εκατέρωθεν καλής θέλησης: Ρητή δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, συμβολικές κινήσεις (χωρίς όμως καμιά απολύτως πρακτική αξία) της Τουρκικής πλευράς, όπως η επίσκεψη υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως μετά από 58 ολόκληρα χρόνια ή η τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά (το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου αποδόθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως μόνο μετά την οριστική καταδίκη της Τουρκικής Δημοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και η απρόσκοπτη εξασφάλιση της διαδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη παραμένουν όνειρα).

Όλες όμως οι «πρωτοβουλίες» αυτές δημιουργούν «καλό κλίμα» που οδηγεί στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και –κυρίως- στην υποβάθμιση της σοβαρότητας του Τουρκικού ιμπεριαλισμού στο Αιγαίο, την Ελληνική Θράκη, την Κύπρο καθώς και την πολύ σοβαρή διάβρωση της χώρας μας με «όπλο» το τσουνάμι του ισλαμικού μεταναστευτικού ρεύματος που διοχετεύει μεθοδικά –και με το «αζημίωτο»- η Τουρκία προς την Ελλάδα.

Παρ΄ όλα αυτά, αν όλα σταματούσαν εδώ χωρίς καθημερινά δείγματα των προθέσεων της Τουρκίας, ίσως κάποτε να βρισκόμασταν στην ευχάριστη θέση να απλώσουμε με ειλικρίνεια χέρι φιλίας και συνεργασίας στην αντίπερα όχθη.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται επιφανειακά; Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, ας αξιολογήσουμε, ψύχραιμα και αντικειμενικά, μερικά μόνο χαρακτηριστικά «δείγματα» των Τουρκικών προθέσεων:

(1) Τον Μάρτιο του 2007, με την εξουσία στα χέρια των Ερντογάν και Νταβούτογλου, οι έκπληκτοι επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας του Τουρκικού Υπουργείου Παιδείας διάβαζαν πως η περιοχή της Ελληνικής Θράκης με τρεις Ελληνικούς Νομούς, αποτελούσαν (με όλα τα τοπωνύμια στην Τουρκική γλώσσα) τα εδάφη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» με την δική τους, πράσινη σημαία! Όταν έγινε Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας, οι Τούρκοι μας είπαν απλά «Μας συγχωρείτε λάθος» και εξαφάνισαν από την επίσημη ιστοσελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Παιδείας την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» που σχεδιάζουν από την εποχή του Misaki Milli (Όρκος των Νότουρκων κατά την μυστική συνεδρίαση της Εθνικής Βουλής των Τούρκων, Ιανουάριος 1920).

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεθοδικά και επικίνδυνα προωθούν οι Τούρκοι τις επιδιώξεις τους, αρκεί να συνειδητοποιήσει κανείς το εξής περιστατικό που συνέβη στις μέρες μας:

Μόλις πριν από λίγους μήνες, το Γαλλικό συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού «France 3» που εργάζεται για λογαριασμό της εκπομπής «Λεωφόρος της Ευρώπης» (με χορηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) επισκέφθηκε τα Πομακοχώρια στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, προκειμένου να αναδείξει σε ένα ρεπορτάζ τεσσάρων μόλις λεπτών την πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής. Το τι ακριβώς αντιμετώπισε περιγράφεται σε άρθρο με τίτλο «Οι ταλιμπάν της Θράκης» του δημοσιογράφου Γιώργου Διονυσόπουλου στα «Επίκαιρα»:

…..«Από την πρώτη στιγμή που το γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο έφτασε στις Θέρμες, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, ήρθε αντιμέτωπο με μία πρωτόγνωρη εχθρότητα από την πλευρά του τοπικού πληθυσμού. Στο πρώτο μόλις πλάνο που επιχείρησε να τραβήξει το συνεργείο, έκανε την εμφάνισή της, σύμφωνα με την κ. Τσελίκα, «μία μαυροντυμένη γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή αράβικη φορεσιά που άφηνε ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο και ξεκίνησε να μας βρίζει με χυδαία λόγια, λέγοντας ότι εδώ είναι Τουρκία. Σε κλάσματα δευτερολέπτων μαζεύτηκαν γύρω της πάνω από 150 άτομα, τα οποία ξεπετάχτηκαν μέσα από ένα παρακείμενο τζαμί. Απαίτησαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει για να δουν εάν μέσα εμφανίζονταν τα παιδιά του σχολείου που εκείνη την ώρα έπαιζαν στην αυλή του, η οποία όμως δεν ήταν παρά ένας δρόμος όπου περνούσαν συνεχώς αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή μία ομάδα από αυτούς κύκλωσε το αυτοκίνητο του συνεργείου και με απειλές μας ζητούσαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο προκειμένου να προφυλαχτούμε, αφού φοβηθήκαμε ακόμη και για την ίδια μας την ζωή, εξαιτίας του μένους του πλήθους. Μαζί τους κουβαλούσαν τσεκούρια και μαχαίρια οι άνδρες και ρόπαλα οι γυναίκες» ..

….«Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι και μας συστήθηκε ως αστυνομικός, χωρίς όμως να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια. Λίγη ώρα μετά, σαν να είχαν ειδοποιηθεί από ένα αόρατο τηλεφωνικό κέντρο, στην πλατεία των Θερμών φθάνει, με κάθε είδους μέσο, πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, Μελίβια, Εχίνο, Κοτύλη, Δημάριο. Το πλήθος πλέον ελέγχεται δύσκολα. Ουρλιάζει και απειλεί να λυντσάρει τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του «France 3».

…..«Περισσότερα από 700 άτομα είχαν πλέον μαζευτεί γύρω από τους Γάλλους, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε ένα σκηνικό που όμοιό του συναντά κανείς στα χωριά και τις πόλεις των Ταλιμπάν. Εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή έφτασαν το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT, οι υπεύθυνοι των εφημερίδων MILLET και BIRLIK, ο δήμαρχος Μύκης Μεχμέτ Αγγά, ο αντινομάρχης Μεμίς Τουρκές, ο Μουσταφά Τσουκάλ και οι πρόεδροι όλων των γύρω χωριών. Μας ζήτησαν να βγάλουμε την κασέτα μέσα από την κάμερα και να τους δείξουμε τι είχαμε τραβήξει. Εγώ αρνήθηκα και τους είπα ότι σύμφωνα με την δεοντολογία και τους νόμους του ελληνικού κράτους κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο παρουσία εισαγγελέα ή άλλων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού κράτους και σίγουρα όχι υπό καθεστώς βίας και απειλών εναντίον της ζωή μας. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Απειλούσαν ότι εάν δεν τους δίναμε την κασέτα δεν θα μας άφηναν να φύγουμε. Ένας μάλιστα από τους προέδρους που ήταν μαζεμένοι εκεί μου είπε επί λέξει πως έπρεπε να πάμε σε αυτόν πριν κάνουμε το οτιδήποτε, προκειμένου εν συνεχεία εκείνος να υποδείξει σε αυτούς με τους οποίους συνομιλήσαμε τι θα έπρεπε να πουν. Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μία χώρα που θέλει να λέγεται ελεύθερη. Αντιμετωπίζαμε ένα καθεστώς κράτους εν κράτη. Το κλίμα τρόμου δε, ήταν τέτοιο που κάθε φορά που επιχειρούσαμε να βγούμε από το αυτοκίνητο μας, -όπου και όλες αυτές τις ώρες μας είχαν εγκλωβισμένους - προκειμένου να διαπραγματευτούμε μαζί τους μας έλουζαν με βρισιές και μας έφτυναν. Έκαναν σαν δαιμονισμένοι. Μείναμε έξι ώρες εκεί και μας πρόσφεραν ένα ποτήρι νερό μόνο όταν ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις» …. (Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κάντε κλικ εδώ).

(2) Τον Μάιο του 2009 ο νέος «πρωθυπουργός» των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντεβίς Έρογλου, με πρόφαση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε Ελληνοκύπριο για το ξεπούλημα της καταπατημένης περιουσίας του σε Βρετανό, διακήρυξε πως «αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο». Προφανώς, είναι και αυτός συνεπής στην Τουρκική στρατηγική που δεν έχει μόνο σαν στόχο την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» αλλά και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Είναι πάντως πάρα πολύ πιθανό οι «εγκέφαλοι» της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να ονειρεύονται και άλλες «Τουρκικές Δημοκρατίες» σε γειτονικά εδάφη!

(3) Η απροκάλυπτη επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και το πλήρες ιστορικό της αναλύονται στο άρθρο μας «Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και Τουρκικός επεκτατισμός». Στα πλαίσια του σημερινού άρθρου απλά θα παραθέσουμε μερικά αποσπάσματα από την καθημερινή ειδησεογραφία του έτους 2010 που αποτελούν «δείγματα» των Τουρκικών προθέσεων:

6 Ιανουαρίου 2010,

από άρθρο του Μάκη Πολλάτου

….«Ένα επικίνδυνο παίγνιο, που παραπέμπει στη γάτα με το ποντίκι, επανέλαβαν ανήμερα των Θεοφανίων οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο. Με έναν ιδιότυπο τρόπο, τα 16 τουρκικά μαχητικά που εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, κινήθηκαν σχεδόν στις περιοχές που λίγη ώρα πριν ή λίγη ώρα αργότερα πετούσε το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου προς τη Λέσβο και από τη Μυτιλήνη πίσω στην Αθήνα. Το κυβερνητικό αεροσκάφος με το οποίο ο κ. Παπανδρέου μετέβη στην Μυτιλήνη για να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων προσγειώθηκε στη Λέσβο στις 09.30. Στις 10.30, οκτώ (τέσσερα από τα οποία ήταν οπλισμένα) τουρκικά αεροσκάφη εισέβαλαν στο Αιγαίο από την περιοχή της Χίου και στις έντεκα παρά δέκα βγήκαν από το FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιβιβάστηκε στο κυβερνητικό τζετ περίπου στις 13.30 και πέταξε πίσω στην Αθήνα. Δέκα λεπτά μετά την απογείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον κ. Παπανδρέου από την Μυτιλήνη, η οκτάδα των τουρκικών μαχητικών εισέβαλαν και πάλι στο Αιγαίο από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και 20λεπτά αργότερα επέστρεψαν στις βάσεις τους βγαίνοντας εκτός FIR Αθηνών από την περιοχή της Χίου»….

… «Επισημαίνεται ότι για δεύτερη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες, η Άγκυρα καταστρατήγησε τη συμφωνία Παπούλια – Γιλμάζ που προβλέπει κατηγορηματικά ότι κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών στις δύο χώρες, οι ελληνικές και οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις δεν θα εκτελούν πτήσεις στο Αιγαίο»…..

18 Φεβρουαρίου 2010

από το http://www.enkripto.com/2010/02/blog-post_18.html

… «Επανάληψη παλαιότερου σκηνικού είχαμε σήμερα στο Πεδίο Βολής Άνδρου, κατά την διάρκεια ασκήσεως με πραγματικά πυρά του Πολεμικού Ναυτικού. Πιο συγκεκριμένα στις 11:09, 2 ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στην δεσμευμένη και ενεργοποιημένη περιοχή του πεδίου βολής παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα σκάφη του ΠΝ, μεταξύ των οποίων η φρεγάτα Αιγαίο, εκτελούσαν πυρά κατά ανεμουρίου. Τα δύο ζεύγη εισήλθαν στο πεδίο βολής πετώντας σε ύψος 10.000 και 2.300 ποδών αντίστοιχα. Ένα εκ των μαχητικών παρά τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από την φρεγάτα η οποία -δυστυχώς..- διέκοψε τις βολές για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και η λεγόμενη γραμμή άμεσης επικοινωνίας Λάρισας- Δορυλαίου (Εσκί Σεχίρ), με τα γνωστά μηδενικά αποτελέσματα αφού προφανώς ο μόνος λόγος ύπαρξής της είναι η παροχή άλλοθι στις προκλήσεις των γειτόνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα παρόμοιο περιστατικό στο πεδίο βολής Άνδρου : Στις 14 Δεκεμβρίου 2009 οκτώ τουρκικά μαχητικά (τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4E) εισέβαλαν σε δεσμευμένη περιοχή στο πεδίο βολής την ώρα που ασκούντο σκάφη του ΠΝ. Το ίδιο σκηνικό είχαμε και σε παλαιότερη πρόκληση τον Δεκέμβρη του 2008 όταν σημειώθηκε διπλή διέλευση 2 τουρκικών F-16 μέσα και στα όρια του πεδίου βολής την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις πυρών 16 ελληνικά πολεμικά πλοία»….

24 Μαρτίου 2010,

από το http://img.protothema.gr/016455766333DE2251D9C9A15F71DFAD.jpg

.. «Με μία νέα ποιοτικά αναβαθμισμένη πρόκληση συνέχισαν το κρεσέντο της επιθετικότητας οι Τούρκοι, μία ημέρα πριν την εθνική επέτειο.

Η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έχει συμπληρώσει 24 ώρες διαπλέοντας τα νησιά του Αιγαίου, με τους Τούρκους να προκαλούν μέχρι και συναινετική νηοψία!

Περίπου στις 2:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η τουρκική κορβέτα παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, ενώ έπλεε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στο στενό του Κάβο Ντόρο. Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης» ενημέρωσε τον κυβερνήτη του τουρκικού πολεμικού να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η αντίδραση του τουρκικού πληρώματος ήταν να καλέσει στον ασύρματο του παραπλέοντος εμπορικού πλοίου «Αρχάγγελος» ζητώντας ενημέρωση για το δρομολόγιο που ακολουθούσε! Λες και βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα παρότι απείχαν μόλις λίγα μίλια από την Εύβοια, οι Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν από τον πλοίαρχο του εμπορικού να τους ενημερώσει ποιο είναι το λιμάνι προορισμού του, ποιο είναι το όνομα του πλοίου και από πού απέπλευσε!» …

16 Απριλίου 2010,

από το http://history-of-macedonia.com

.. «Η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 12:34 σήμερα αρνείται στην Ελλάδα το δικαίωμα να προχωρήσει σε αποστολή έρευνας και διάσωσης του άτυχου ψαρά που αναζητείται από χθες στην περιοχή των Ψαρών με την αιτιολογία ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο πέρα του 25ου Μεσημβρινού και ειδικότερα στην περιοχή των Ψαρών, ανήκει στην Τουρκία! H NOTAM εκδόθηκε την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωνε την γ.γ. του ΚΚΕ στην Βουλή Αλέκα Παπαρήγα ότι "Δεν υπάρχει θέμα διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό". Είναι τόσο προκλητική αυτή η κίνηση που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η όλη υπόθεση αφορά την διάσωση ενός ανθρώπου, αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας και αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή. Η Άγκυρα υποστηρίζει στη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε ότι η περιοχή (τα Ψαρά!) σε ότι αφορά την έρευνα και διάσωση είναι τουρκικής αρμοδιότητας. Προφανώς έχουν μείνει στην εποχή που τα Ψαρά ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στις έρευνες που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή των Ψαρών ξεκίνησαν από χθες 15/04 όταν ένας 69χρονος ψαράς έφυγε τα ξημερώματα με το σκάφος του, αλλά αργά χθες το απόγευμα δεν είχε επιστρέψει και η οικογένειά του ενημέρωσε το Λιμενικό»…

8 Ιουνίου 2010,

από την http://www.naftemporiki.gr/

… «Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν την Τρίτη πάνω από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» σε ύψος 150 μέτρων κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και με κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι η φρεγάτα διαθέτει ελικόπτερο. Η φρεγάτα έπλεε 14 ναυτικά μίλια νοτίως της Χίου συμμετέχοντας στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς». Ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 16.15 νοτίως της Λέσβου και εξήλθε στις 16.38 μεταξύ Χίου και Σάμου. Τα επτά τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά»…

1 Ιουλίου 2010,

από το http://img.protothema.gr/FD65C7C48EE2EB5E48560E595577522F.jpg

…«Πόλεμο νεύρων στις ελληνικές αρχές κάνει η τουρκική κυβέρνηση, καθώς το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» χωρίς κανέναν προφανή λόγο επαναλαμβάνει από χθες στις 10 το βράδυ τις έρευνες του σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το τουρκικό σκάφος επέστρεψε χθες το απόγευμα στο τουρκικό λιμάνι του Αίνου και η ελληνική κυβέρνηση θεώρησε ότι τα διαβήματα και οι διαμαρτυρίες της έπιασαν τόπο. Το «Τσεσμέ» έμεινε αγκυροβολημένο μόνο για 4 ώρες. Στις 10 το βράδυ της Τρίτης εμφανίστηκε και πάλι στην περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Θράκη. Περίπου στις 9 το πρωί της Πέμπτης το Τσεσμέ κινούνταν οριακά στα διεθνή ύδατα πλέοντας ακριβώς στο όριο των 6 ναυτικών μιλίων από το ανατολικό άκρο της Σαμοθράκης και συνεχίζοντας να κάνει εργασίες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Χθες και για διάστημα τουλάχιστον 12 ωρών το Τσεσμέ έκανε έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου μεταξύ των ηπειρωτικών ακτών της Θράκης και της Σαμοθράκης. Το απόγευμα της Τετάρτης κι ενώ το τουρκικό σκάφος που ανήκει στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης άλλαζε ρότα και θεωρούνταν ότι επέστρεφε στην Τουρκία, οι ελληνικές αρχές δεν ήταν σε θέση να διασαφηνίσουν τι είδους εργασίες έκανε το «Τσεσμέ» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να έχει λάβει σχετική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση»…

15 Δεκεμβρίου 2010,

της Δώρας Αντωνίου, από την Καθημερινή

… «Τον περίπλου του Αιγαίου έκανε χθες τα ξημερώματα η τουρκική φρεγάτα «Σαλίχ Ρέις», η οποία, με αφετηρία τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιβάνου, κατευθύνθηκε προς τον προορισμό της, τα Δαρδανέλια, μέσω... Σουνίου. Αν και από την επεξεργασία των στοιχείων της πορείας της φαίνεται ότι η τουρκική φρεγάτα πραγματοποίησε «αβλαβή διέλευση», στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό αναιρείται από την άσκοπη περιπλάνηση, καθώς η προφανής πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει ήταν να πλεύσει παράλληλα προς τα μικρασιατικά παράλια.

Η φρεγάτα συμμετείχε στη UNIFIL, την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, και απέπλευσε με προορισμό τα Δαρδανέλια όπου σταθμεύει. Αντί να ακολουθήσει βόρεια πορεία, κινήθηκε ανατολικά ανάμεσα από Κάρπαθο και Ρόδο και συνέχισε πλέοντας σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κρήτης και Κυκλάδων και συγκεκριμένα νοτίως της Σαντορίνης και της Ανάφης. Φθάνοντας στη Μήλο στράφηκε βόρεια, εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πέρασε τα στενά μεταξύ Μακρονήσου και Κέας, ανοιχτά του Σουνίου. Ακολούθως, πέρασε από το στενό του Καφηρέα, μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου, και συνέχισε, πλέοντας ξανά σε διεθνή ύδατα, με κατεύθυνση ανοιχτά της Λέσβου και προορισμό τα Δαρδανέλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πρόκειται για την ενδέκατη περίπτωση άσκοπης περιπλάνησης τουρκικού πολεμικού πλοίου στο Αιγαίο το 2010. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης της φρεγάτας «Σαλίχ Ρέις» στο Αιγαίο, στην περιοχή των Κυκλάδων βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση «Κυκλών» του Πολεμικού Ναυτικού»…

22 Δεκεμβρίου 2010,

από το http://img.protothema.gr/10E2BDFAFCBE652D12F3E03AEBD36DC6.jpg

…«Την ευγενή... καλοσύνη να κάνει περιπολία μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή ανάμεσα στην Εύβοια και την Σκύρο είχε η τουρκική κορβέτα «Μπόντρουμ». Το τουρκικό πολεμικό πλοίο που απέπλευσε από το ναύσταθμο της Σμύρνης το βράδυ της Τρίτης κινούνταν σε διεθνή ύδατα στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου. Περίπου τα μεσάνυχτα, η «Μπόντρουμ» άρχισε να πλέει με νοτιοδυτική πορεία και γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ της Εύβοιας και της Σκύρου. Όπως έγινε γνωστό, η τουρκική κορβέτα έφτασε να κινείται μόλις λίγα μίλια δυτικά της Σκύρου»….

(4) Η φιλο-ισλαμική Τουρκική εφημερίδα υψηλής κυκλοφορίας (140.000 φύλλα ημερησίως) «Gunes» (Ήλιος), στις 22 Νοεμβρίου 2010 δημοσίευσε (εκτελώντας προφανώς «άνωθεν» εντολές) άρθρο κάποιου Mehmet Memis Hoca με τίτλο «Κοιτάξτε αυτές τις βρωμιές των Ελλήνων» το οποίο διοχετεύει, με μαεστρία που θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς, ιερό μίσος εναντίον των Ελλήνων, σαν αυτόκλητος υπερασπιστής των θρησκευτικών δικαιωμάτων των απανταχού μουσουλμάνων που κατακλύζουν την Ελλάδα με την προκλητική υποστήριξη της Τουρκίας. Ολόκληρο το άρθρο δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου 2010 της εφημερίδας «Ο Πολίτης» και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Τσουκάτου στην διεύθυνση http://www.tsoukatou.gr. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο αυτό:

… «Η Ελλάδα παρ όλο που υποφέρει από την οικονομική κρίση που την μαστίζει και ζητιανεύει βοήθεια από την Ε.Ε., ενώ λοιπόν αυτή την περίοδο αρκετοί έξυπνοι από εκεί άρχισαν να έρχονται στην Τουρκία για να βρουν δουλειά, κάποιοι άλλοι ανεγκέφαλοι Έλληνες την ίδια περίοδο φωνάζουν «θάνατος στους Τούρκους»…

… «Φέτος, την πρώτη μέρα της θρησκευτικής μας γιορτής (Kurban Bayrami) χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα και στην οποία δεν υπάρχει τέμενος, συναθροίστηκαν σε διάφορες πλατείες της πρωτεύουσας για να προσευχηθούν. Σε κάποια από αυτές, με το όνομα Πλατεία Αττικής, οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν μανιασμένα στους μουσουλμάνους που κατοικούν εκεί, όταν πήγαν να κάνουν την προσευχή τους. Οι Έλληνες που δεν σεβάστηκαν αυτούς που προσευχόταν για τον θεό τους, τους εκσφενδόνιζαν αυγά φωνάζοντας «θάνατος στους Τούρκους». Σε κάποια από τα γύρω σπίτια δυνάμωσαν υπερβολικά την ένταση της μουσικής για να τους παρενοχλήσουν. Όταν τα πράγματα αγρίεψαν έγινε επέμβαση της αστυνομίας που εμπόδισε την εκτέλεση της προσευχής των πιστών που ήταν εκεί»…

Συμπεράσματα

Η Ελληνική Θράκη, η Κυπριακή Δημοκρατία, τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου αποτελούν σταθερούς στόχους του Τουρκικού επεκτατισμού. Αυτό είναι κάτι που πρέπει επιτέλους να το χωνέψει ο απανταχού Ελληνισμός και ιδιαίτερα οι Έλληνες πολιτικοί που χειρίζονται πρόσκαιρα τις τύχες του. Η μανία της Τουρκίας να δημιουργηθεί τέμενος στην Αθήνα είναι βέβαιο πως οφείλεται στην απόφασή της να δημιουργήσει «κέντρο» αποσταθεροποίησης στην καρδιά της Αθήνας. Στην Ελληνική Θράκη τα εκατοντάδες τεμένη που λειτουργούν βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής το οποίο έχει ήδη αυτό-ανακηρυχτεί στην πράξη σε ανεπίσημη κυβέρνηση της Ελληνικής Θράκης εν έτι 2010!!!

Το να εθελοτυφλούμε και να ασχολούμαστε με το ποιος θα αποχωρήσει από το Big Brother ή το Talent Show, να υποβαθμίζουμε εγκληματικά τις επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας, να παρακολουθούμε μαγεμένοι τα Τούρκικα σήριαλ που θυμίζουν Ελληνικές ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου ή της Μάρθας Βούρτση των δεκαετιών του 60 και του 70 σε «σύγχρονη» έκδοση και να κοιμόμαστε με το νανούρισμα των «καλών προθέσεων της Τουρκίας», αποτελεί τον σίγουρο δρόμο προς την αυτοκτονία. Η (πρόσκαιρη ελπίζουμε) οικονομική περιπέτεια της Ελλάδος αποτελεί ένα θανατηφόρο όπλο στα χέρια της Τουρκικής, διαχρονικής στρατηγικής. Τα σημάδια που βλέπουμε πρέπει να σημάνουν κόκκινο συναγερμό.

Απαιτούνται, εδώ και τώρα, αυστηρά μέτρα που θα ξεριζώσουν άπαξ δια παντός την προκλητική δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των εκατοντάδων πρακτόρων των πιο σκοτεινών κύκλων της Τουρκίας που αλωνίζουν στην Ελληνική Θράκη.

Απαιτούνται, εδώ και τώρα, αυστηρά μέτρα που θα υποχρεώσουν την Τουρκία να εφαρμόσει στην πράξη όλες τις (θεωρητικές) συμφωνίες που υπέγραψε για την επιστροφή όλων των παράνομων μεταναστών που μεθοδικά διοχετεύει στην Ελλάδα. Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε την Τουρκία να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και να απαιτεί με πρωτοφανή θρασύτητα όλα όσα την «βολεύουν» (Βλέπε αναλυτικό άρθρο μας Συνθήκη της Λωζάνης: Οι Τούρκοι μιλάνε για σκοινί στο … σπίτι του κρεμασμένου!)

Απαιτούνται, εδώ και τώρα, αυστηρά μέτρα που θα προστατέψουν τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου από τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που σχεδιάστηκαν εδώ και 40 χρόνια και εφαρμόζονται με ιερή συνέπεια.

Η Τουρκία, αν πράγματι επιθυμεί την ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων μας οφείλει να σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει, οφείλει να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος, οφείλει να συμμαζέψει όλα τα παράσιτα που συνειδητά έχει εξαπολύσει στην Ελληνική Θράκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα και να παύσει να αισθάνεται σαν τον βρυκόλακα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι σύγχρονοι Έλληνες πολιτικοί, αν δεν θέλουν να καταγραφούν στην μακραίωνη Ελληνική ιστορία σαν προδότες και ανιστόρητοι, πρέπει να βρουν επιτέλους ένα και μοναδικό σημείο κοινής στρατηγικής: Την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τουρκικού επεκτατισμού!


Λεωνίδας Κουμάκης *

5 Ιανουαρίου 2011

kb@kbanalysis.com


*Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).
  • Στόχος του Προξενείου Κομοτηνής η αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης

Άστραψε και βρόντηξε την Κυριακή από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος.

Αναφέρθηκε σε βίντεο που παρουσιάζεται "Δημοκρατία της Θράκης" και τόνισε με νόημα πως οι Τούρκοι επιχειρούν να αλλάξουν την πληθυσμιακή σύνθεση στην περιοχή, κάνοντας έναν ύπουλο πόλεμο...

"Δεν ξέρετε τι γίνεται τώρα;", αναρωτήθηκε ο κ. Άνθιμος, λέγοντας με νόημα, "πόλεμος γίνεται στην Θράκη εσωτερικώς, πόλεμος σκληρός και ύπουλος από το προξενείο με τα 150 πρόσωπα, για να μπορέσουν να ενισχύσουν τους Τούρκους, μαζί και τους Πομάκους, και να αλλάξουν την αναλογία του πληθυσμού".

Ποτέ δεν πίστεψε, όπως ομολόγησε, στις καλές διαθέσεις των Τούρκων και τόνισε: "Σήμερα ξέρετε τι λένε οι Τούρκοι;

Δεν θα ησυχάσουμε εάν δεν φύγει από την Κωνσταντινούπολη και ο τελευταίος Έλληνας.

Το άκουσα αυτό", εξήγησε ο μητροπολίτης, "την τελευταία φορά το Νοέμβριο φέτος, που επισκέφθηκα την Κωνσταντινούπολη.

Είμαι ένας άνθρωπος", τόνισε με νόημα, "που εδώ και 38 χρόνια, βλέπω όλα όσα γίνονται στο Θρακικό και Μακεδονικό χώρο.

Δεν πιστεύω ποτέ στις καλές προθέσεις των Τούρκων. Ποτέ!".

Ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε και σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τους Τούρκους.

"Στο διαδίκτυο", υπογράμμισε, "υπάρχει ένα βίντεο, όπου λέει ότι η Ελλάδα είναι: τα νησιά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία και η Δημοκρατία της Θράκης", για να αναρωτηθεί στη συνέχεια, λέγοντας, "ώστε υπάρχει Δημοκρατία της Θράκης;

Αυτός ο λαός που εμείς τόσα χρόνια δουλέψαμε, και λέμε στα παιδιά μας ότι ο Έβρος, η Ξάνθη, η Κομοτηνή είναι της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού παράδεισος.

Φάγανε όλη την Θράκη, δεν είναι άδικο να φάνε και αυτό το κομμάτι της Ξάνθης, της Κομοτηνής και του Έβρου;

Γράφει εκεί στο διαδίκτυο Δημοκρατία της Θράκης, πρωτεύουσα Κομοτηνή".

Έμμεσα ο κ. Άνθιμος στράφηκε και εναντίον ορισμένων πολιτικών, τονίζοντας: "Πολλοί πολεμούν σήμερα τον λόγο του Θεού και εχθρεύονται την Εκκλησία, αντιστρατεύονται στο έργο μας, τους πειράζει ο πονηρός διάβολος και προσπαθούν ότι μπορούν να χαλάσουν.

Βέβαια ο λόγος του Χριστού ήταν σαφής ,"ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι ...;", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παρουσίασε στο εκκλησίασμα δύο βιβλία που είχε γράψει από το 1994 σχετικά με την Θράκη, τονίζοντας ότι "τώρα λένε πολλοί στην Θράκη, γι' αυτό τα έγραφε τότε ο Δεσπότης αυτά, γιατί έβλεπε τι πρόκειται να γίνει".
Γρήγορη επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, αιώνια φιλία και ειρήνη, μείωση αμυντικών δαπανών, υποσχέθηκε η ελληνική κυβέρνηση, ευθυγραμμιζόμενη με τις ΗΠΑ και ανατρέποντας πλήρως, το 1996-99, την πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου έναντι της Τουρκίας. Το αποτέλεσμα δεν άργησε να φανεί. Η ‘Αγκυρα έλαβε πράσινο φως για την Ευρώπη και τα τεράστια οφέλη από την πολιτικο-διπλωματική υποστήριξη του παραδοσιακού της εχθρού. Τρία χρόνια μετά, η ελληνοτουρκική προσέγγιση γέννησε το σχέδιο Ανάν (τις βασικές γραμμές του οποίου εισηγήθηκαν Ισραηλινοί ειδικοί), πρόταση κατάργησης του κυπριακού κράτους που απετράπη τελικά με το δημοψήφισμα του 2004. Δέκα χρόνια μετά το Ελσίνκι, οι εξοπλισμοί συνεχίζονται, η Τουρκία έγινε διπλωματική υπερδύναμη, οι λουόμενοι στη Λούτσα παρακολουθούν τις περατζάδες των τουρκικών πολεμικών, οι ψαράδες στο Αγαθονήσι έχουν την ευτυχία να βουτάνε απάνω τους τουρκικά μαχητικά.
Το 2009, το ΠΑΣΟΚ μας διαβεβαίωσε ότι λεφτά υπάρχουν και υποσχέθηκε την ανόρθωση της «πατρίδας». Μερικούς μήνες αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση, στο χείλος της χρεωκοπίας, συνθηκολογούσε άτακτα ενώπιον Γερμανίας και τραπεζών, εκχωρώντας σημαντικότατο τμήμα της εθνικής κυριαρχίας της «πατρίδας». Το κόμμα που ιδρύθηκε διεκδικώντας “εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση”, πρωταγωνιστεί στην κατεδάφιση και των τριών αρχών του. ¨Όπως μάλιστα λέει ο κ. Σαχινίδης, όχι τυχαία, αφού το ΔΝΤ ήταν εδώ από τις 5.10.2009. Η αμερικανοεβραϊκή τράπεζα Goldman Sachs επίσης, αφού, κύριος σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης, ενορχήστρωσε την ανθελληνική επίθεση, ανοίγοντας στην αγορά CDS λογαριασμό χρεωκοπίας μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Τώρα, η ίδια κυβέρνηση αιφνιδιάζει για τρίτη φορά την ελληνική πολιτική σκηνή και την παγκόσμια κοινή γνώμη, με μια μείζονα στροφή της εξωτερικής πολιτικής δεκαετιών. Αγκαλιάζει μια από τις πιο εξτρεμιστικές, ίσως την πιο απομονωμένη στην ιστορία του Ισραήλ κυβέρνηση, οργανώνει κοινά Υπουργικά Συμβούλια Ελλάδας-Ισραήλ, διευρύνει θεαματικά τη στρατιωτική συνεργασία.. Η Κύπρος του Χριστόφια ακολουθεί από κοντά, κατά την έγκυρη μάλιστα ισραηλινή ιστοσελίδα Debka, που σχετίζεται με βετεράνους των υπηρεσιών τους, o ‘Ελληνας πρωθυπουργός επενέβη με διαβήματά του στον Κύπριο Πρόεδρο (όπως και στις κυβερνήσεις Μάλτας και Λιβάνου) για να μην επιτρέψει σε πλοία του “στολίσκου της ελευθερίας” να αποπλεύσουν από κυπριακά λιμάνια (το γιατί φροντίζουν να διαρρέυσει αυτή η πληροφορία, είτε είναι αληθινή, είτε όχι, είναι πολύ ενδιαφέρον ερώτημα). ‘Όταν το ισραηλινό ναυτικό επετέθη στα πλοία, επί των οποίων επέβαιναν αρκετοί ‘Ελληνες, η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από κύμα αγανάκτησης κατά του Ισραήλ και ο παγκόσμιος εβραϊσμός διχάστηκε βαθύτατα. Η μόνη διαφοροποίηση ήταν η απεινής καταδίωξη, λίγες ώρες πριν την επίθεση, των ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων ‘Ελληνες και Ευρωπαίοι βουλευτές, από την αστυνομία και το λιμενικό του κ. Χριστόφια. Καλούμενοι να ερμηνεύσουν τη στάση τους, Κύπριοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι έλεγαν ενοχλημένοι “και τι έκαναν οι ¨Αραβες για μας;”, μη αντιλαμβανόμενοι την εντύπωση που προκαλούσε η ιδιοτέλειά τους. Δεν μπορεί μια χώρα να διαμαρτύρεται επί δεκαετίες ότι είναι θύμα εισβολής-κατοχής, αλλά να μη την ενοχλούν εισβολή και κατοχή επί άλλου λαού, πολύ περισσότερο λαού που θεωρείται μάρτυρας στην παγκόσμια συλλογική συνείδηση. Αν μη τι άλλο, η γυναίκα του Καίσαρος πρέπει να φαίνεται τίμια.

Το τυρί και η φάκα

‘Όπως στα παραδείγματα που αναφέραμε, της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και του “προγράμματος σωτηρίας” που κατέληξε στο Μνημόνιο, η νέα φιλοισραηλινή πολιτική Αθήνας-Λευκωσίας συνοδεύεται από μεγάλες υποσχέσεις, προσδοκίες και φαντασιώσεις, αλλά και από διαφαινόμενη άγνοια κινδύνου. Τότε ήταν τα λεφτά της μείωσης εξοπλισμών, τώρα τα λεφτά από τους υδρογονάνθρακες Τότε ήταν η αιώνια ειρήνη και φιλία με την Τουρκία, τώρα είναι η στρατιωτική ενδυνάμωση της Ελλάδας κατά της Τουρκίας! Τότε οι σκεπτικιστές λοιδωρούνταν ως εθνικιστές, τώρα ως ιδεοληπτικοί φιλοπαλαιστίνιοι. Το 1999-2004 είχε χαθεί το μέτρο, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Καμιά σοβαρή συζήτηση δεν έγινε στη χώρα. ¨Ενας από τους λόγους που δεν γίνεται συζήτηση είναι ότι οι καινοτομίες της ελληνικής πολιτικής δεν φαίνεται να είναι προϊόν διανοητικών/πολιτικών επεξεργασιών στο εσωτερικό της χώρας, εμείς τουλάχιστο δεν γνωρίζουμε τέτοιες, αλλά μάλλον προϊόν εισαγωγής, όπως συνέβη και με την ελληνοτουρκική προσέγγιση και με την πολιτική πούφτασε στο Μνημόνιο.

Να θυμίσουμε ότι, αντίθετα με ότι πρεσβεύουν ευτελείς, ιδιοτελείς, υποτελείς “νεοραγιάδες”/“νεοφαναριώτες”, οι μεγάλες εθνικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική, ο Εμφύλιος, οι διωγμοί στην Τουρκία, η κυπριακή τραγωδία, δεν σημειώθηκαν σε περιόδους εθνικής έξαρσης ή σύγκρουσης με τους ισχυρούς, αλλά, αντίθετα, σε εποχές πλήρους ταύτισης και υποτέλειας προς αυτούς! Αν αυτά συνέβησαν σε περιόδους παντοδυναμίας της βρετανικής και αμερικανικής ηγεμονίας ή ανόδου της ισραηλινής, πολύ μεγαλύτερες μπορούν να σημειωθούν σε περιόδους κρίσης τους, αν και το ελληνικό πολιτικό προσωπικό είναι τόσο βολεμένο στη θέση υποτελούς, που δεν μπορεί να φανταστεί καν ότι μπορεί να περιέλθει σε κρίση η ηγεμονία ΗΠΑ, Ισραήλ, Βρετανίας. Το τουρκικό δεν είναι, διαθέτει αξιοθαύμαστη αυτονομία και έχει δίκηο ο Νταβούτογλου όταν αποδίδει μέρος των διπλωματικών επιτυχιών των ισλαμιστών στη σχετική έστω χειραφέτησή τους από την Ουάσιγκτων.

Υπερατλαντικοί σχεδιασμοί

Δυστυχώς, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι η νέα ελληνοϊσραηλινή ανατροπή δεν υπαγορεύεται από ενδογενείς αναλύσεις ή στρατηγικές, αλλά από προσαρμογή στην ηγεμονική θέληση. Η θέληση είναι όμως αμφίσημη. Στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ δεν έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να φέρουν την Τουρκία στον «ίσιο δρόμο», ακόμα και το Ισραήλ ταλαντεύεται ανάμεσα στο συγκρουσιακό και το συνεργατικό στοιχείο. Το σουρεαλιστικό αποτέλεσμα είναι να διατηρεί η Αθήνα και την παληά πολιτική της «προσέγγισης» με την Τουρκία και μια πολιτική προσέγγισης με το Ισραήλ, που, τουλάχιστον στρατιωτικά, θα ερμηνευθεί αναπόφευκτα από την ‘Αγκυρα ως κατευθυνόμενη εναντίον της. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η μία από τις δύο πολιτικές μπορεί νάχει αποτέλεσμα, δεν μπορούν να έχουν και οι δύο μαζί!

Δεν διαφωνούμε με το ότι Ελλάδα-Κύπρος πρέπει να αναπτύξουν ευρύτερες σχέσεις με το εβραϊκό κράτος. Μεγάλες δυνατότητες ανοίγονται στην ενέργεια, ίσως και σε μορφές στρατιωτικής συνεργασίας και άλλους τομείς. Αθήνα και Λευκωσία, αντιμέτωπες με τουρκική γεωπολιτική πίεση, είναι λογικό να εκμεταλλευθούν τη σύγκρουση ¨Αγκυρας και Τελ Αβίβ, όπως το Τελ Αβιβ θέλει να εκμεταλλευθεί, για τους δικούς του σκοπούς, όσο και όπως το κρίνει σκόπιμο, την ελληνοτουρκική διένεξη. Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο άσκηση ηθικής, οφείλει να είναι και πραγματιστική, όχι όμως μέχρι του σημείου να αγνοεί πλήρως αρχές και ηθική. Τρομάζει όμως στο ελληνοισραηλινό ειδύλλιο η έλλειψη μέτρου και ισορροπίας, ο πανηγυρικός χαρακτήρας της ασκούμενης πολιτικής, η διαφαινόμενη αδυναμία εντοπισμού σοβαρών κινδύνων, η υποψία ετερόφωτης πολιτικής και άνισης σχέσης. Το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή είναι για πολύ δυνατούς παίκτες, όχι για μια πολιτική τάξη που συχνά απέδειξε ότι δεν αξίζει ούτε τον χαρακτηρισμό της παιδικής χαράς! (Και για να μη θεωρούμεθα ισοπεδωτικοί και άδικοι, υπενθυμίζουμε εδώ τους Τιτανικούς του κ. Παπακωνσταντίνου, την κ. Νταλάρα που αγνοεί πόσους νόμιμους μετανάστες έχει η Ελλάδα, τους διαλόγους του κ. Χρυσοχοϊδη, ή την Κα Μπιρμπίλη που εισηγείται νομοσχέδιο για τις ΑΟΖ χωρίς προσυνεννόηση με το Πεντάγωνο)

Προσωπικά, εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο την ασφάλεια της χώρας μου στο σπουδαίο όνομά της σε όλη την Ανατολή, στο πολιτικό κεφάλαιο που συσσώρευσαν Ανδρέας Παπανδρέου, Γρίβας, Μακάριος, Λυσσαρίδης, Ράπτης, οι πάντες σχεδόν,
ακόμα και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος (!), και που αφρόνως σκορπίζουν στους πέντες ανέμους οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 χρόνων, παρά στις ανύπαρκτες ικανότητες του κ. Χρυσοχοϊδη και των υπηρεσιών του.

Κρίσιμα ερωτήματα
Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το κυπριακό “οικόπεδο 12” που θα ψάξει η αμερικανοεβραϊκή Νομπλ. Δεν θάταν όμως καλύτερα να ενεργοποιηθούν και ρωσικές, γαλλικές, κινέζικες εταιρείες στην κυπριακή ΑΟΖ, να ανοίξει το παιχνίδι; Γιατί μόνο μια εταιρεία αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων;

Οι Ισραηλινοί δεν θέλουν σταθμό υγροποίησης του αερίου στο έδαφός τους, γιατί αποτελεί πολεμικό στόχο. Δεν αποτελεί τέτοιο στόχο κατασκευαζόμενος στην Κύπρο; Πρέπει η Κύπρος να εισάγει το πρόβλημα ασφάλειας του Ισραήλ;

¨Ενας αγωγός Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο στρατηγικό ενδιαφέρον από την υγροποίηση και, επιπλέον, συνδέει Ελλάδα και Κύπρο, αντί να ενισχύει την τάση μετατροπής της Κύπρου σε Σιγκαπούρη υπό ισραηλινή “προστασία” και τελική εφεδρεία των Ισραηλινών. Αλλά και εκεί υπάρχουν περίπλοκα προβλήματα με την ΑΟΖ και θέματα κόστους. Επιπλέον, διερωτάται κανείς γιατί πρέπει η Ελλάδα να οργανώσει τη μεταφορά των ισραηλινών αποθεμάτων, προτού ψάξει για δικά της στη Νότιο Κρήτη.

Να σημειώσουμε ότι τα όρια του κοιτάσματος Λεβιάθαν έχουν προκαλέσει ψυχρότητα μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου, με τον Χαρίρι να σπεύδει στη Μόσχα προς αναζήτηση στρατιωτικής υποστήριξης που του παρέσχον απλόχερα Πούτιν και Μεντβέντιεφ. Προβλήματα μπορεί να ανακύψουν και με την Αίγυπτο και τους Παλαιστινίους. Είπαμε να βρούμε στηρίγματα κατά της Τουρκίας, δεν είναι όμως σκόπιμο να γίνουμε τμήμα του μεσανατολικού.

Η στρατιωτική συνεργασία έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον σε ΓΕΑ και ΓΕΝ, τα οποία οι Ισραηλινοί δελεάζουν με προτάσεις παροχής διευκολύνσεων και συνεργασίας στην Αν. Μεσόγειο. Προς το παρόν, οι ισραηλινές δυνάμεις ασκούνται στον ελληνικό χώρο, και, ενδεχομένως, οργανώνουν διάδρομο μελλοντικής επίθεσης κατά Ιράν μέσω Βαλκανίων, Μαύρης Θάλασσας, Υπερκαυκασίας. Δεν πιστεύω κανένας σοβαρός άνθρωπος να θέλει την Ελλάδα εμπλεκόμενη καθ οιονδήποτε τρόπο σε τέτοιες συρράξεις.

Μεταστάθμευση αεροσκαφών ή πλοίων στο Ισραήλ, αν υποθέσουμε ότι αυτά τα εννοούν και δεν τα λένε απλώς για να ανοίξουν την όρεξη, μπορεί να είναι χρησιμότατη σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία. Σε τέτοια περίπτωση θα το κάνει το Ισραήλ αν έχει μπει το ίδιο σε πόλεμο, κι αν έχει μπει θα το κάνει έτσι κι αλλοιώς. Ακυρώσαμε την παραγγελία ρωσικών αμυντικών όπλων Ες 300 και τις εγγυήσεις ασφαλείας που τα συνόδευαν, δεν στέλνουμε αεροσκάφη και πλοία στην Κύπρο, προτείνουμε μόνοι μας τον αφοπλισμό του νησιού σε περίπτωση λύσης και βρήκαμε τώρα ξαφνικά το θάρρος να φτάσουμε στο Ισραήλ, χώρα που είναι σε περίπου διαρκή πόλεμο με τους γείτονές του; ¨Όλα αυτά εντάσσονται σε κάποιο διεθνοπολιτικό και στρατηγικό σχεδιασμό; Ποιος έχει κάνει, στην Ελλάδα, τέτοιο σχεδιασμό;

Τα κοινά υπουργικά συμβούλια με την Τουρκία και το Ισραήλ στερούνται σοβαρότητας. Το έκαναν Γαλλία και Γερμανία σηματοδοτώντας την πορεία ενσωμάτωσης, εμείς σκεφτόμαστε ομοσπονδία με Τουρκία και Ισραήλ; Στερούνται σοβαρότητας, όχι όμως και συνεπειών στη διεθνή πολιτική, γιατί σηματοδοτούν διεθνώς συμμαχική σχέση με μια χώρα καταδικασμένη στη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας. Το παλαιστινιακό έχει κεντρική πολιτική σημασία για ενάμισυ δισεκατομμύριο Μουσουλμάνους, οι χώρες των οποίων, όπως η Τυνησία σήμερα και η Αίγυπτος αύριο, μπαίνουν σε εποχή μείζονος αναταραχής. Παρά τον ευρωατλαντικό στραβισμό της τελευταίας 15ετίας, η Ελλάδα περιέπεσε μόνο σε κατάσταση κάποιας αποξένωσης, δεν είμαστε τμήμα της εικόνας του εχθρού, έχουμε εγκάρδιο παρελθόν, υποφέραμε, δεν υπήρξαμε τμήμα του σταυροφορικού και του αποικιοκρατικού σχεδίου. Συμφέρει Ελλάδα και Κύπρο να συσπειρώσουν όλο το Ισλάμ πίσω από την Τουρκία, να γίνουν τμήμα της εικόνας του εχθρού; Τι θα κάνουμε αν αύριο Τελ Αβίβ και ‘Αγκυρα τα ξαναβρούν;

Δεν είμαστε εναντίον της ανάπτυξης σχέσεων με το Ισραήλ, ισότιμων όμως, αμοιβαία επωφελών, με περιορισμό των δυνητικών κινδύνων. Φοβόμαστε ότι αυτή η ιστορία άρχισε με άσχημο και επικίνδυνο τρόπο, χωρίς να εντάσσεται σε οποιαδήποτε εθνική στρατηγική. Ούτε αντιλαμβανόμαστε γιατί η κυβέρνηση πάγωσε και τορπίλισε τις πολύ πιο φυσιολογικές σχέσεις με τη Μόσχα, συνέβαλε στην ψυχρότητα με το Βερολίνο, αλλά είναι τόσο ενθουσιασμένη με αυτές τις παράξενες συμμαχίες. Πάν μέτρον άριστον, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αν ήταν όντως.

ΥΓ: Ο φίλος του κ. Παπανδρέου ‘Αλεξ Ρόντος υπήρξε σύμβουλος του Γεωργιανού Προέδρου Σαακασβίλι, τμήμα μιας πολυάριθμης κοινοπραξίας Αμερικανών και Ισραηλινών συμβούλων, που ενθάρρυναν τον γεωργιανό εθνικισμό, όπως ακριβώς ενθάρρυναν τον «εθνικιστή» Δημήτριο Ιωαννίδη το 1974 και με ανάλογες για τη χώρα του συνέπειες. Η Γεωργία έκανε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας που δεν μπορούσε παρά να χάσει, για να μπορέσουν Ισραήλ και ΗΠΑ να τιθασσεύσουν μερικές από τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του Πούτιν.