Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Οκτ 2011


Για πρώτη φορά βρέθηκα στη δύσκολη θέση να θέλω να αναπτύξω ένα θέμα και να μη μπορώ γιατί τα πολιτικά δεδομένα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ξέρω πως η ΕΜΥ προβλέπει τον καιρό και τις καταιγίδες, αλλά τον κακό μας τον καιρό από τις αλλεπάλληλες φορολογικές καταιγίδες δεν μπορούσε να τις προβλέψει.

Τι είναι ρε παιδιά αυτό που μας βρήκε να κοιμηθούμε πανευτυχείς πως λεφτά υπάρχουν και να ξυπνήσουμε απένταροι και καταχρεωμένοι;

Με τι δολιότητα άλλαξαν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και μας έριξαν στους τοκογλύφους και από πάνω μας λένε πως ότι κάνουν το κάνουν για το καλό μας και βγαίνει ο Βενιζέλος και λέει πως ευτυχώς που καλέσαμε τους ξένους τεχνοκράτες γιατί αυτοί μπορούν να μας σώσουν;

Πως μας εξαπάτησαν ότι δε θα μπούμε στο ΔΝΤ και αυτοί πίσω απ’ την κουρτίνα συζητούσαν μήνες πριν, το πώς θα μας μπάσουν στο στόμα του λύκου;

Με τι ταχύτητα ψηφίζουν οι βουλευτές τους νόμους για την αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεών μας και μετά βγαίνουν και λένε πως είναι αντίθετοι με όλα αυτά τα μέτρα και μας συμπονούν, τη μια μέρα παραιτούνται και την άλλη ξεπαραιτούνται;

Καλά παντελόνια δε φοράνε, αλλά ούτε και σώβρακα;

Από τη μια κόβουν τα έσοδά μας κι’ από τηνάλλη ανεβάζουν τους φόρους ή ανακαλύπτουν νέους, που μόνο ένας παράφρων που βρίσκεται σε παράκρουση μπορεί να τους διανοηθεί;

Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή, ή κυβέρνηση που μισεί τους πολίτες της;

Μόνο μια προδοτική κυβέρνηση που θα είχε βάλειως σκοπό της το πώς θα καταστρέψει τη χώρα, θα επέπιπτε με τόση μανία κατά της μικρομεσαίας τάξης των πολιτών της με τη φορολογική επιδρομή που εξαπέλυσε εναντίον τους.

Πως είναι δυνατόν μέσα στα άγρια χαράματα τις πρώτες εκατό μέρες του Γιωργάκη να ψηφίζεται νόμος που να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία και να μη διαμαρτύρεται ούτε ένας μακεδόνας πολιτικός και να μη κουνιέται φύλλο;

Όλοι αυτοί που υποκρίνονται και υποδύονται τους σωτήρες είναι οι καταστροφείς τηςΕλλάδας με τις αλλεπάλληλες γκάφες τους, με το να μας κατασυκοφαντούν και να μας κατεξευτελίζουν στο εξωτερικό χωρίς δυστυχώς να τιμωρείται κανένας.

Παραδέχτηκαν πως παραδώσανε την εθνική κυριαρχία και δε ντρέπονται;

Η παράταξη αυτή που λέγεται Πασόκ είναι ηκαταστροφή της πατρίδας μας. Έχουν κάνει τόσα πολλά κακά σ’ αυτό τον τόπο.

Θα ξεκινήσω από τότε που ο αρχηγός του ο Αντρέας έκανε τους Έλληνες αγρότες τεμπέληδες με τις επιδοτήσεις, με το που φάγανε τα λεφτά του κόσμου με την απάτη του χρηματιστηρίου, με τις τεράστιες μίζες που παίρνανε τα στελέχη του για τα υποβρύχια που γέρνουν, με τα εκατομμύρια που έπαιρνε το κόμμα από τη Ζήμενς και δε θυμάμαι τι άλλο ακόμα,αλλά το τελευταίο με τη μεγάλη απάτη του «λεφτά υπάρχουν» για να μας βάλουν στο τρισκατάρατο ΔΝΤ δε ξεπερνιέται.

Δεν είναι δυνατόν όλοι εκεί μέσα να είναι απάτριδες ή πράκτορες, πρέπει να εκ-βιάζονταικαι εκβιαζόμενοι να εκ-βιάζουν και εμάς να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να παραδοθούμε αμαχητί στους Γερμανούς.

Όχι ρε, μασκαράδες.... Δεν παραδινόμαστε.


Το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση το βλέπουμε καθημερινά, όπως και ότι κυβερνά με τη λογική του… παπατζή.

Δηλαδή, αν βγει το ένα έχει καλώς, αν όχι ας βγει το άλλο.

Όλα στην τύχη δηλαδή κι ότι κάτσει την ώρα που η χώρα έχει βαρέσει διάλυση.

Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα είπε χθες ο Γ. Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Είπε για παράδειγμα ότι αγωνίζονται, δίνουν μάχη για να είναι το κούρεμα σχετικά μικρό, αυτό σημαίνει μεγαλύτερο από το υπάρχον 21%, αλλά όχι πάνω από 50%.

Και αφού όλοι ξέρουν ότι το κούρεμα θα είναι …κάπου εκεί μέσα, θα βγει μετά και θα μας πει ότι αυτός το …πέτυχε.

Θέλει επίσης να μας πείσει ότι ακόμη κι ένα haircut της τάξης του 35%-40% δεν είναι τίποτε, ενώ κοντά στο 21% είναι, οπότε… δε βαριέσαι. Να ευχαριστούμε τον Γιώργο που μας έσωσε.

Να τρελαίνεσαι δηλαδή με τη λογική του μπακάλη, όταν όλοι ξέρουμε ότι και το 21% είναι χρεοκοπία και ακόμη περισσότερο το 35% ή 50% που θα προκύψει.

Βέβαια, γεγονός είναι πως δεν ξέρει τι του γίνεται καθώς την ίδια ώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για το μεγάλο κούρεμα και το μεγαλύτερο… ξύρισμα στις τράπεζες.

Προετοιμάζει το έδαφος για να βγει και να πει όταν χρεοκοπήσουμε ότι αυτές φταίνε για όλα, ότι φταίει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η παγκόσμια κρίση, ο καπιταλισμός που δεν αφήνει τους σοσιαλιστές να σώσουν τον κόσμο και άλλα τέτοια. Γι’ αυτό και η επίθεσή του από το βήμα της Κ.Ο. στις τράπεζες.

Έτσι, όμως, δε γίνεται . Χωρίς συγκροτημένη σκέψη και σχέδιο πώς θα πάει στη Σύνοδο;

Πηγή


Οι φανερές και οι μυστικές συναντήσεις, με στόχο να εγείρουν «μειονοτικά ζητήματα» στην ευρύτερη περιοχή αποκαλύπτονται τα απόρρητα έγγραφα που παρουσιάζουν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Την «κοσοβοποίηση» της Θράκης επιδιώκει το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενο την ανυπαρξία εθνικής πολιτικής στο θέμα των μειονοτήτων αλλά και τη συμμαχία «προθύμων», που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά του ελληνικού κρατικού μηχανισμού.

Σε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο αποκάλυψαν τα «Επίκαιρα», καταγράφεται ο ενεργός ρόλος και οι παρεμβάσεις του αμερικανικού Γενικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης σε ζητήματα που άπτονται της μειονοτικής πολιτικής, με απώτερο στόχο να προλειανθεί το έδαφος για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κρατιδίου στη Δυτική Θράκη, τύπου Κοσόβου, ελεγχόμενου από την Ουάσιγκτον και την Άγκυρα. Κεντρικό πρόσωπο στην πάγια προσπάθεια των ΗΠΑ να προκαλέσουν ρήγματα στην ελληνική επικράτεια, την τριετία 2007-2009, ήταν ο πρόξενος Hoyt Brian Yee, «μετρ» στις χαράξεις νέων συνόρων και δημιουργός πολλών κρατών στη Βαλκανική κατά την τελευταία δεκαετία.

Η πολιτική έγερσης ζητημάτων «μειονοτήτων» από τις ΗΠΑ συνδέεται άρρηκτα με τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κρατιδίου-δορυφόρου, μετά τα Σκόπια και το Κόσοβο.

Αποκορύφωμα της ανθελληνικής πολιτικής της Ουάσιγκτον είναι η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία κατά το παρελθόν έχει κάνει αναφορά σε «μακεδονική» μειονότητα και στην «καταπίεση της “τουρκικής” μειονότητας στη Θράκη».

ΠηγήΓνωστός για τους πολιτικούς του αγώνες, γνωστότατος για την ρήξεις που τόλμησε να κάνει με το πολιτικό κατεστημένο, ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, κατακεραύνωσε την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, που λειτουργεί ως κατοχική κυβέρνηση και ως πυροκροτητής για την μεγάλη έκρηξη και την υλοποίηση της παγκοσμιοποίησης.

Απλά, απολαύστε τον στον λόγο του στην Βουλή (19/10/2011) να αναφέρει όλα όσα κατόρθωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε δύο χρόνια...
«Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας»
 • Ανοιχτή επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο απευθύνει ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά την τηλεοπτική τους κόντρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στο Αlter.
Τη διαμάχη πυροδότησαν οι αναφορές του δημοσιογράφου περί καταθέσεων τριών εκατ. ευρώ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεφωνική του παρέμβαση κατηγόρησε ευθέως τον κ. Βαξεβάνη για μεροληπτική στάση αναφέροντας μάλιστα και την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου σε κρατικό μέσο.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Κ. Βαξεβάνη:

«Κύριε Βενιζέλο,

Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει.

Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.

Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ.

Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.

Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό που είναι η χώρα. Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως “ασπίδα προστασίας” του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου.

Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”, περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία. Αυτό το νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.

Δικός σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια. Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας, λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορυθμίζονται”.

Δικός σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» των οπαδών.
Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα. Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και τις παράγκες.

Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου “επιθετική σχεδίαση” αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, αλλά προχωρήσατε.

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011, πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις.

Επίσης ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο.

Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα» Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο, με βάση το αν συμπορεύεται με το νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία, δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση το νόμο του 1995.

Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο «νομοθέτημα». Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011 προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών, έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών. Αυτό το «συστημικής» είναι μια νέα εφεύρεση.

Μάλιστα ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;

Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της Τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της Τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της από τα αφεντικά της. Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο με την Τράπεζα της Ελλάδας, (άλλη μεγάλη αμαρτία μια ιδιωτική Τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους) τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.

Αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή. Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαταδίωκτο γι’ αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά.

Ετσι ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε απ αυτά ή οτιδήποτε άλλο) δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική «επανάσταση» που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών.

Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για «αποσυμφορήσεις» κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, «για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος» ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης…

Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά, τα οποία είναι η δουλειά μου να σας τα πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικός σας νόμος); «Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις». Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι «από τα λεφτά του Ελληνικού Λαού», όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους.

Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε».

Σχόλιο ιστολογίου: Κύριε Βαξεβάνη, μην μπερδεύετε τον κύριο Βενιζέλο με συνταγματικά θέματα. Τώρα είναι οικονομολόγος. Δεν ασχολείται με το Σύνταγμα και την τήρησή του. Μην τον βάζετε να διαβάσει για να ξαναγίνει συνταγματολόγος... ο άνθρωπος δίνει μάχες, αγώνες και άλλα πολλά. Προς Θεού, του φορτώνετε και άλλα βάρη; Δείξτε λίγο έλεος...
Και για όσους δεν το είδαν, το επίμαχο βίντεο της παρέμβασης ΒενιζέλουΟ ρόλος των ΜΜΕ είναι γνωστός, όταν συγκρούονται τα συμφέροντα των πολιτών με αυτά της άρχουσας τάξης. Η κάλυψη των γεγονότων είναι δεδομένη και δείχνει πάντα την αλήθεια εκείνη που λειτουργεί ως γκρίζα προπαγάνδα στην προσπάθεια σπίλωσης των αγώνων που δίνουν οι πολίτες. Άλλοι το λένε "προπαγάνδα", άλλοι το λένε απλά "βρωμιά"... Όποια λέξη και αν διαλέξουμε, ο ρόλος των ΜΜΕ έχει γίνει πλέον θεσμικός και απολύτως ορατός σε όλους.

Το σκίτσο που ακολουθεί, μέσα από απλές γραμμές, καταγράφει τεράστιες αλήθειες, αλλά και αλητείες...Ευχαριστούμε την Youropia για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας δάνεισε


Γνωστό και παλιό το κόλπο των μαγειρεμένων στατιστικών. Έχει γίνει και στον Καναδά, όπου ακόμα και σήμερα, αυτή η χώρα –μία από τις 7 πλουσιότερες και ισχυρότερες στον κόσμο- αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την παιδική φτώχεια και τη συνολική φτώχεια του πληθυσμού, που αγγίζει το 10%, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Economist.

Αυτό συνέβη λόγω της ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας και της κατάργησης κοινωνικών επιδομάτων στον Καναδά την δεκαετία του 1990. Πως όμως έγινε αυτό; Με την μέθοδο των στατιστικών φυσικά και με τη βοήθεια της Moody’s, συγκεκριμένων media, της κυβέρνησης και φυσικά του επιχειρηματικού κλαμπ, που εκπόνησε το σχέδιο, το οποίο λίγο έλειψε να στείλει τον Καναδά, στο ΔΝΤ.

Το θέμα περιγράφει αναλυτικά η Ναόμι Κλάϊν στο βιβλίο της. Ένα βιβλίο που αναφέρεται στις τεχνικές του σοκ και δέους, με τις οποίες πειθαναγκάζουν τους πολίτες να γίνονται πειραματόζωα αποδεχόμενοι οδυνηρές περικοπές, ανεργία, φόρους και φτώχεια.

Για να πετύχει το κόλπο όμως, πρέπει να έχεις κακά στατιστικά. Οι αριθμοί δείχνουν ότι έχεις πρόβλημα, όπως επίσης οι αριθμοί δείχνουν ότι όλα είναι καλά. Οι αριθμοί, που αν δεν επαρκούν τους μαγειρεύουμε όπως μας βολεύουν για να δείξουν αυτό που θέλουμε.

Τι μας λέει αυτό για την ΕΛΣΤΑΤ και τα στατιστικά της;

Αξίζει να επισκεφτείτε τα blogs που ανέφεραν την ιστορία του Καναδά και του Τρίνινταντ & Τομπάγκο (το οποίο, κατά σύμπτωση διαθέτει κοιτάσματα υδρογονανθράκων).

http://e-parembasis.blogspot.com/2010/12/blog-post_5753.html

http://e-cynical.blogspot.com/

Αξίζει επίσης να ρίξετε μία ματιά στο θέμα του Economist. Δημοσιεύτηκε στο τεύχος της 25ης Νοεμβρίου του 2010.

http://www.economist.com/node/17581844

Μία πρόχειρη μετάφραση του θέματος του Economist λοιπόν, λέει:

“Σε σύγκριση με πολλές άλλες αναπτυγμένες χώρες, ο Καναδάς είχε μια ήπια οικονομική κρίση. Οι τράπεζές του και τα δημόσια οικονομικά είναι υγιή, και η οικονομία ανέκαμψε γρήγορα και ισχυρά από την ύφεση, ακόμη και αν ο ρυθμός ανάκαμψης επιβραδύνεται. Αλλά υπάρχει κάτι ουσιώδες, στο οποίο ο Καναδάς τα έχει πάει λιγότερο καλά. Όταν μιλάμε για την παιδική φτώχεια, η χώρα κατέχει την 22η χειρότερη θέση, μεταξύ των 31 χωρών του ΟΟΣΑ- ένα γκρουπ πλουσίων χωρών. Πάνω από 3 εκατομμύρια Καναδοί (ή ένας στους δέκα) είναι φτωχοί. Και 610.000 από αυτούς, είναι παιδιά…

Το πρόβλημα είναι χρόνιο. Το 1989 το Κοινοβούλιο υποστήριξε ομόφωνα μία λύση (σ.σ. πάντα έτσι τα ονομάζουν, αντίθετα από το επιδιωκόμενο), για την εξάλειψη της παιδικής φτώχειας έως το 2000. Έχοντας αποτύχει, οι πολιτικοί το περασμένο έτος ενέκριναν ένα νέο πολύπλοκο για να πετύχουν κάτι καλύτερο.

Αυτή την εβδομάδα τους επέπληξε, η «Εκστρατεία 2000», μια ομάδα ακτιβιστών, η οποία ανέφερε ότι η παιδική φτώχεια είναι και τώρα τόσο κακή όσο ήταν πριν από δύο δεκαετίες. Νωρίτερα αυτό το μήνα η Τράπεζα Τροφίμων του Καναδά, μια ένωση φιλανθρωπικών οργανώσεων, ανέφερε ότι 900.000 Καναδοί, δηλαδή 9% περισσότεροι από πέρσι, βασίζονται σε επισιτιστική βοήθεια για να ζήσουν. Πολλοί από αυτούς, είναι μεταξύ των 300.000 αστέγων της χώρας.

Όλα αυτά παρά την μακρά περίοδο σταθερής ανάπτυξης κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Αλλά μόνο το ένα τρίτο των φτωχών έχουν δουλειές.. Οι υπόλοιποι είναι κυρίως ανύπαντρες μητέρες, άτομα με ειδικές ανάγκες, αυτόχθονες Καναδοί και μετανάστες. Στη δεκαετία του 1980 και του 1990, αυτές οι κοινωνικές ομάδες, υπέστησαν βαριές περικοπές στις πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας (που είναι πλέον πολύ πενιχρές για να κρατήσουν κάποιο πάνω από το όριο φτώχειας στη χώρα), όταν οι κυβερνήσεις, τόσο οι ομοσπονδιακές όσο και οι τοπικές, περιέκοψαν τις δημόσιες δαπάνες για να αποκαταστήσουν τα ελλείμματα.

Μία ενθουσιώδης τοπική κυβέρνηση με τις περικοπές, ήταν η Βρετανική Κολούμπια, η οποία παρά το γεγονός ότι ήταν μία από τις πλουσιότερες επαρχίες, έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής φτώχειας (10,4%) μετά τους φόρους στα οικογενειακά εισοδήματα. Οι επικριτές των πολιτικών αυτών λένε, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας, χάνουν την ευκαιρία να ευημερήσουν ως ενήλικες ή να γίνουν παραγωγικοί εργαζόμενοι.

Μισή ντουζίνα επαρχιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των πολυπληθών Οντάριο και το Κεμπέκ, έχουν δρομολογήσει προγράμματα μείωσης της φτώχειας. Πολλά περιλαμβάνουν δράσεις για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία. Η επαρχία Newfoundland, έχοντας δικαιώματα σε πετρέλαιο και ορυχεία, μείωσε το ποσοστό φτώχειας κατά το ήμισυ (σε 6,5%).

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μία επιτροπή της Βουλής και των Κοινοτήτων, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υιοθετήσει μια εθνική στρατηγική. Η απάντηση της διοίκησης των Συντηρητικών του Στίβεν Χάρπερ, ήταν πως, η καλύτερη μακροπρόθεσμη στρατηγική για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι «η συνεχής απασχόληση των Καναδών».

Αυτό είναι σίγουρα μια απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά είναι επαρκής; Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επικριτές της θα μπορούσαν να αναλογιστούν γιατί αυτή η ανάπτυξη φαίνεται να παρακάμπτει τόσα πολλά…»

Εδώ το θέμα του Economist, που θα το βρείτε και στα δύο ιστολόγια, τα οποία έγραψαν για αυτό σε ανύποπτο χρόνο, πέρσι τα Χριστούγεννα. Έτσι που λέτε, με τα ελλείμματα του Καναδά…

http://www.economist.com/node/17581844


Επειδή η παρούσα κυβέρνηση (που λέει ο λόγος...) έχει παραβιάσει κατά συρροή και κατά σύστημα το Ελληνικό Σύνταγμα, επικαλούμενη το... χρέος (χωρίς να εστιάζει ποιός, πότε και γιατί δημιούργησε το χρέος) έχει μετατρέψει την χώρα σε χώρο και τους κατοίκους σε ευρωκινέζους, κι επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός φέρει την αποκλειστική ευθύνη της συνεχούς παραβίασης των Συνταγματικών, των πολιτικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τον "σκεπτόμενο" και "βραβευμένο" πολυταξιδευτή που ηγείται της σημερινής κατοχικής κυβέρνησης για τα όσα το Σύνταγμα αυτής της χώρας (και όχι κάποιας άλλης) σαφέστατα ορίζει.

Παρακαλούμε, δε, τον υποπρωθυπουργεύοντα (λόγω Ράιχενμπαχ) Γιώργο Παπανδρέου, άμα της αναγνώσεως των τριών πρώτων άρθρων του Συντάγματος, να αποφασίσει ο ίδιος την ποινή που θα επέβαλε σε ό,ποιον ενεργούσε αγνοώντας το Σύνταγμα της Ελλάδας. Καλό είναι οι αναγνώστες να τολμήσουν να απαριθμήσουν (όσοι τολμήσουν και όσοι μπορέσουν) τις παραβάσεις του Συντάγματος στην μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου...

ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ
Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς

MEPOΣ ΠPΩTO
Bασικές διατάξεις

TMHMA A΄
Moρφή τoυ πoλιτεύματoς

Άρθρo 1
1. To πoλίτευμα της Eλλάδας είναι Πρoεδρευόμενη Koινoβoυλευτική Δημoκρατία.

2. Θεμέλιo τoυ πoλιτεύματoς είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες oι εξoυσίες πηγάζoυν από τo Λαό, υπάρχoυν υπέρ αυτoύ και τoυ Έθνoυς και ασκoύνται όπως oρίζει τo Σύνταγμα.

Άρθρo 2
1. O σεβασμός και η πρoστασία της αξίας τoυ ανθρώπoυ απoτελoύν την πρωταρχική υπoχρέωση της Πoλιτείας.

2. H Eλλάδα, ακoλoυθώντας τoυς γενικά αναγνωρισμένoυς κανόνες τoυ διεθνoύς δικαίoυ, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιoσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.

TMHMA Β΄
Σχέσεις Eκκλησίας και Πoλιτείας

Άρθρo 3
1. Eπικρατoύσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατoλικής Oρθόδoξης Eκκλησίας τoυ Xριστoύ. H Oρθόδoξη Eκκλησία της Eλλάδας, πoυ γνωρίζει κεφαλή της τoν Kύριo ημών Iησoύ Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δoγματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινoύπoλης και με κάθε άλλη oμόδoξη Eκκλησία τoυ Xριστoύ· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τoυς ιερoύς απoστoλικoύς και συνoδικoύς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτoκέφαλη, διoικείται από την Iερά Σύνoδo των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνoδo πoυ πρoέρχεται από αυτή και συγκρoτείται όπως oρίζει o Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων τoυ Πατριαρχικoύ Tόμoυ της κθ΄ (29) Ioυνίoυ 1850 και της Συνoδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίoυ 1928.

2. To εκκλησιαστικό καθεστώς πoυ υπάρχει σε oρισμένες περιoχές τoυ Kράτoυς δεν αντίκειται στις διατάξεις της πρoηγoύμενης παραγράφoυ.

3. To κείμενo της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλoίωτo. H επίσημη μετάφρασή τoυ σε άλλo γλωσσικό τύπo απαγoρεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτoκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης τoυ Xριστoύ Eκκλησίας στην Kωνσταντινoύπoλη.


Ευχαριστούμε τους "Ελεύθερους Έλληνες" για την βοήθεια που μας παρείχαν.


 • Ο G.Soros προτείνει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, επίσης την έξοδο τους από την Ευρωζώνη, σαν τη μοναδική λύση για το ευρώ. Τι να επιδιώκει αλήθεια το εξέχων μέλος του κλάμπ;
Η σχετικά πρόσφατη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, σύμφωνα με την οποία συνδέθηκε το φράγκο με το ευρώ, σημαίνει πιθανότατα το τέλος της εθνικής ανεξαρτησίας της μοναδικής χώρας που λειτουργεί σήμερα ολοκληρωμένα η άμεση δημοκρατία: το πολίτευμα της αποκεντρωμένης δημόσιας διοίκησης, στην οποία συμμετέχουν ενεργά όλοι οι πολίτες, ψηφίζοντας 4-5 φορές το χρόνο τους νόμους τους.

Άλλωστε, για την παγκόσμια ελίτ και ειδικά για τη «σκοτεινή» λέσχη Bilderberg, το ελβετικό πολίτευμα της άμεσης δημοκρατίας, η οποία απαιτεί τη συμμετοχή των πολιτών στην ψήφιση των νόμων, στον έλεγχο της λειτουργίας των δημοσίων οργανισμών και στις αποφάσεις του κράτους, ήταν ανέκαθεν ένα ενοχλητικό «σκουπίδι» στο δρόμο της κατάκτησης της απόλυτης εξουσίας στον πλανήτη.

Αυτό που θέλει να επιβάλλει η λέσχη Bilderberg είναι η κεντρική διοίκηση από μία μικρή ελίτ στο παρασκήνιο, χωρίς κανένα δημοκρατικό ή άλλου τύπου έλεγχο, έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται ανενόχλητη τους απροστάτευτους ανόητους των χωρών που έχει καταπατήσει. Πιθανόν η δημιουργία μίας γερμανοκεντρικής ομοσπονδίας, με την ονομασία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης (των Τραπεζών θα συμπληρώναμε), να είναι ο ιδανικός χώρος για την επικράτηση των συμφερόντων του κλαμπ των ισχυρών.

Είναι μάλλον καθαρό το ότι, σε πάρα πολλές χώρες δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τα Κοινοβούλια τους Πολίτες αλλά, αντίθετα, τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού καρτέλ (δεν πρέπει να «μπερδεύουμε» καθόλου το καρτέλ αυτό με τις χρηματαγορές, οι οποίες είναι ουσιαστικά τα δικά μας χρήματα από τα συνταξιοδοτικά ταμεία, από τις αποταμιεύσεις μας κλπ.). Επίσης, τα κοινοβούλια εκπροσωπούν τα συμφέροντα του καρτέλ των μονοπωλιακών πολυεθνικών θηρίων, τα οποία δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις επιχειρήσεις της ελεύθερης αγοράς (έτσι όπως τη γνωρίζαμε στο παρελθόν, πριν από την επικράτηση της νεοφιλελεύθερης σχολής της ελίτ).

Το χρηματοπιστωτικό Καρτέλ, το οποίο μαζί με την κεντρική τράπεζα της Ευρώπης κατάφερε να μονοπωλήσει την παραγωγή χρήματος, είναι ουσιαστικά αυτό που επέβαλλε στις κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών τους, για τη διάσωση των τραπεζών! Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να διασωθούν οι υπερχρεωμένες τράπεζες, όπως για παράδειγμα η Commerzbank της Γερμανίας, η οποία έχει εκδώσει ομόλογα ύψους 860 δις €!

Δηλαδή, μία μόνο τράπεζα χρωστάει σχεδόν το 30% του ΑΕΠ της Γερμανίας (2,5 φορές περίπου το δημόσιο χρέος της Ελλάδας). Εάν τελικά υποχρεωθεί η Γερμανία να διασώσει μόνο αυτήν την τράπεζα (υπάρχουν πολλές άλλες), θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της σχεδόν κατά 30% (στα 110% του ΑΕΠ της). Πιθανότατα λοιπόν για το λόγο αυτό η κυρία Μέρκελ εξανίσταται, όταν ακούει για τα προβλήματα της Ελλάδας, αφού φοβάται ότι έτσι μάλλον θα ανακαλυφτούν τελικά και τα δικά της, της Γερμανίας δηλαδή (το ίδιο συμβαίνει και στη Γαλλία του κ. Sarkozy).

Στο θέμα μας ξανά, μελλοντικά θα αποφασίζει για κάθε είδους «διασώσεις» (με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων και εκτός κάθε δημοκρατικού ή νομικού ελέγχου), το κυβερνητικό συμβούλιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ESM). Για πολλούς, οι «σαδιστές» τότε θα είναι οι παράγοντες του καρτέλ, οι «σαδομαζοχιστές» οι κυβερνώντες, ενώ οι «μαζοχιστές» όλοι οι κυβερνώμενοι, αφού επιτρέπουν να γίνονται όλα αυτά χωρίς την παραμικρή αντίδραση εκ μέρους τους.

Οι «αστείες αντιδράσεις» των «διαμαρτυρομένων» πολιτών, αυτών δηλαδή που συγκεντρώνονται στις πλατείες της Ευρώπης χωρίς καν να γνωρίζουν τι θέλουν (κάποτε αυτοί που διαδήλωναν ήταν τουλάχιστον πολιτικοποιημένοι, δεν εννοούμε βέβαια «κομματικο-κρατούμενοι»), δεν πρόκειται φυσικά να εμποδίσουν τις κυβερνήσεις να αποφασίζουν όπως αυτές θέλουν, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της χρηματοπιστωτικής μαφίας.

Στην Ελβετία τώρα, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να συνδέσει το νόμισμα της με το ευρώ, παρά το ότι πρέπει να διαθέσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια φράγκων για τη διατήρηση της σταθερής ισοτιμίας του, με τεράστιο κόστος. Ταυτόχρονα, οι πολυεθνικές υπερτράπεζες θα μπορούν να δανείζονται σε ελβετικά φράγκα με ελάχιστο κόστος (τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικά), χωρίς κανέναν συναλλαγματικό κίνδυνο, επενδύοντας τα δανεικά χρήματα σε κρατικά ή άλλα ομόλογα υψηλών αποδόσεων.

Πολλά κερδοσκοπικά Hedge funds λοιπόν ετοιμάζονται για επίθεση, με δανεικά χρήματα από την ίδια την Ελβετία, πιστεύοντας πως είναι φύσει αδύνατον να αντέξει η χώρα και πως θα αποτύχει παταγωδώς η παράλογη αυτή «κατασκευή», όπως απέτυχε και το σύστημα των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, πριν από την εισαγωγή του ευρώ. Σύμφωνα δε με διάφορους οικονομικούς αναλυτές, ο δισεκατομμυριούχος G.Soros, στέλεχος φυσικά της λέσχης Bilderberg, ήδη τρίβει τα χέρια του, αφού προβλέπει να κερδίσει από το ελβετικό φράγκο (από τον ελβετικό λαό ουσιαστικά), όσα κέρδισε κάποτε από την επίθεση του εναντίον της βρετανικής στερλίνας.

Είναι αυτονόητο δε ότι η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας θα συγκεντρώσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στα βιβλία της, αφού μόνο έτσι θα διατηρήσει την ισοτιμία του φράγκου σταθερή οπότε, όταν το ευρώ καταστραφεί (γεγονός μάλλον αναπόφευκτο), θα καταστραφεί και η Ελβετία. Ακριβώς για το λόγο αυτό, τα hedge funds στοιχηματίζουν με χρήματα που δανείζονται από την ίδια την Ελβετία, αφ’ ενός μεν στην άνοδο του φράγκου (την οποία τα ίδια θα προκαλέσουν), αφ’ ετέρου στην πτώση του ευρώ (την οποία τα ίδια θα φροντίσουν). Ένα διπλό στοίχημα λοιπόν, με τεράστιες πιθανότητες επιτυχίας και εγγραφής διπλών κερδών.

Το 2011 η λέσχη Bilderberg συνεδρίασε στο St.Moritz της Ελβετίας. Πριν από την κρίση της Ελλάδας και της Ισπανίας, η περιβόητη ελιτίστικη λέσχη είχε συνεδριάσει εκεί, κάτι που φυσικά μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση. Ανήκει μάλλον στις θεωρίες συνωμοσίας η πεποίθηση ότι, στις ετήσιες κλειστές συνεδριάσεις της Bilderberg, σε αυτές δηλαδή που δεν παρευρίσκονται οι εκάστοτε προσκεκλημένοι, ειδικά αυτοί των χωρών που τις φιλοξενούν, τα μέλη της λέσχης αποφασίζουν σε ποια χώρα θα εισβάλλουν, με στόχο τη λεηλασία του πλούτου της.

Όμως, εάν απλά σκεφθεί κανείς τι συνέβη στην Ελλάδα και στην Ισπανία, λίγο μετά τις συγκεντρώσεις της λέσχης, δεν χρειάζεται να προβληματιστεί ιδιαίτερα για να καταλάβει που αρχίζει και που τελειώνει μία πραγματική θεωρία συνωμοσίας. Εάν δε πιστεύει κανείς ότι η σημερινή κρίση της Ελλάδας και της Ευρωζώνης γενικότερα πρόκειται σύντομα να λυθεί από τους πολιτικούς, είναι πολύ εύπιστος, αφού η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπεί, αλλά θα στέκεται «σταθερά» στην άκρη του γκρεμού, για όσο χρονικό διάστημα (μπορεί μέρες, μπορεί μήνες ή και χρόνια) χρειάζεται η ελίτ για να πετύχει τους στόχους της. Πάντως, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επιλογή της χώρας για τη συνεδρίαση του 2012, η οποία πιθανόν δεν θα είναι η Γαλλία ή η Γερμανία, αλλά κάποια άλλη.

Εάν αντιδράσουν βέβαια οι πολίτες ή εάν αποδεχτούν παθητικά τη μοίρα τους, είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Εάν συνεχίσουν όμως να πιστεύουν ότι αυτοί φταίνε για όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους, η δική τους σπατάλη δηλαδή και η τεμπελιά τους, είναι μάλλον άξιοι της μοίρας τους και πολύ καλά κάνουν όλοι αυτοί που τους εκμεταλλεύονται ασύστολα.

Πηγή

«Υπάρχει εντολή από την Τρόικα προς τους κυβερνώντες για να διαλύσουν το Ελληνικό κράτος.» Τα παραπάνω αποτελούν λόγια του οικονομολόγου αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παλιό Τελωνείο Χανίων.

Ο κ. Καζάκης σημείωσε ότι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αποσύνθεση, επισημαίνοντας ότι η διάλυση του Ελληνικού κράτος γίνεται για να αντικατασταθεί από ιδιωτικούς μηχανισμούς διοίκησης με ξένους επιτρόπους.

Πλέον όμως τόνισε ο κ. Καζάκης, «η κοινωνία βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς η κατάσταση αλλάζει δραματικά.. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετά υπουργεία τελούν υπό κατάληψη, όπως και οι μισοί δήμοι στην περιφέρεια της Αττικής.»

Αυτή την αντίδραση της κοινωνίας χαρακτήρισε ως ελπιδοφόρα ο κ. Καζάκης επισημαίνοντας ότι γι αυτό προσπαθούσε το ΕΠΑΜ το προηγούμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά το ποια είναι η λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σημείωσε ότι, «δεν αποτελεί λύση το να πέσει η κυβέρνηση. Λύση είναι η μη αναγνώριση και η διαγραφή του χρέους, και να επιβληθεί με τους δικούς μας όρους η έξοδος από την ευρώ, ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αναταχθεί η οικονομία, και να γίνει αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων για να αναπτυχθεί η χώρα.» Ζητούμενο είναι το ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθηθεί τόνισε ο κ. Καζάκης.

Σε ότι αφορά τα περί κουρέματος του χρέους και το τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στην καθημερινότητα του πολίτη ο κ. Καζάκης ανέφερε πως «το κούρεμα που σχεδιάζει η ευρωζώνη, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες, σημαίνει ότι όσο κούρεμα θέλουν να κάνουν στο χρέος, θα αντιστοιχεί σε ανάλογο κούρεμα που θα επιβάλουν σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα. Αν δηλαδή μιλάνε για 50% κούρεμα, σημαίνει 50% μείωση σε συντάξεις, μισθούς αλλά και αύξηση 50% στην ανεργία. Ο τραπεζίτης που χάνει από το κούρεμα θα πρέπει να κερδίσει από αλλού. Θα είναι τραγικά αυτά που θα ζήσουμε.»

Ζητούμενο καταλήγοντας ο κ. Καζάκης είναι, «να αποφασίσει ο λαός και να επιβάλει τη διαγραφή του χρέους, να φύγουμε από την ευρωζώνη, να δικαστούν αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, και κυρίως να επιβληθεί η Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο.»

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο στα σημερινά επίπεδα, καταλήγει ειδική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία «βλέπει» ως επόμενα θύματα της κρίσης χρέους τη Γαλλία και τη Σλοβενία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δυναμική και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης διαπιστώνει ότι οι πρώτες ανησυχητικές ενδείξεις για την Ελλάδα είχαν εμφανιστεί το 2002, ενώ οι δείκτες βιωσιμότητας έφτασαν στο «κόκκινο» το 2009.

Ενας από τους λόγους που πυροδότησαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα -πέραν της πιστωτικής κρίσης του 2008 και των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας- ήταν οι στρεβλώσεις στην αγορά ακινήτων: υψηλές τιμές και μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης από χαμηλά εισοδήματα.

Τα συμπεράσματα αυτά ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη μεγαλύτερου «κουρέματος» από αυτό που είχε αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου. Ταυτόχρονα, επιταχύνει τις διεργασίες για την εξεύρεση ενός νέου προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις σε επίπεδο τραπεζών, ΕΚΤ και ΔΝΤ, για «κούρεμα» της τάξης του 30-50% του ελληνικού χρέους.

Εξάλλου, την Τρίτη άρχισε ένας νέος γύρος επαφών στη Ρώμη μεταξύ του Institute of International Finance υπό τον γενικό διευθυντή του Τσαρλς Νταλάρα και των τεχνοκρατών της Κομισιόν με επικεφαλής τον πρόεδρο της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, Βιτόριο Γκρίλι, για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ενός εθελοντικού μεν, αλλά μεγαλύτερου haircut.

Οι συζητήσεις, τις οποίες επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, θα συνεχιστούν και την εβδομάδα αυτή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Η αρχική πρόταση του Ιουλίου προέβλεπε απώλειες 21% για τις τράπεζες και μείωση του ονομαστικού χρέους (haircut) κατά 11,5%. Τώρα, εξετάζεται ένα σενάριο που θα οδηγεί σε απώλειες της τάξης του 40% σε όρους καθαρής παρούσης αξίας των ομολόγων (NPV) για τις τράπεζες. Στόχος είναι η εθελοντική συμμετοχή, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να θεωρηθεί η απόφαση αυτή πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεοκοπία.

Στο «κόκκινο» και η Γαλλία

Ομως, τα πράγματα φαίνεται να γίνονται πιο περίπλοκα, καθώς το πρόβλημα χρέους δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και χώρες που ανήκουν στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Η Επιτροπή στην ίδια μελέτη διαπιστώνει ότι
«ακόμα και υπό το πιο αισιόδοξο σενάριο, το δημόσιο χρέος της Γαλλίας, της Ιρλανδίας και της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμα, ενώ υπό κάποια άλλα σενάρια κρίνονται ως μη βιώσιμα και εκείνα της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας».
Από το συμπέρασμα αυτό γίνεται σαφές ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει ξεφύγει από τους λεγόμενους αδύναμους κρίκους (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία), που έχουν ήδη λάβει βοήθεια από την τρόικα, και απειλεί μεγάλες οικονομίες όπως της Γαλλίας. Αυτό άλλωστε το έχει επισημάνει πολλές φορές ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί πως, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα λιτότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τότε το δημόσιο χρέος σε επίπεδο Ευρωζώνης θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ μετά το 2020.

 • Συνάντηση ολίγων λεπτών, κατέληξε σε αποχώρηση του Τσίπρα ο οποίος άφησε τον Παπανδρέου... "παγωτό"
Αποκλειστικές πληροφορίες κάνουν λόγο για αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος ξεκίνησε τα γενικόλογα και τις αναφορές στον τρόπο που θα διαπραγματευθεί στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε επιθετικά ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν θα πάει σε εκλογές, ζητώντας του να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο άμεσα, να αποσυρθεί από πρωθυπουργός, αλλά και να προκηρύξει άμεσα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε: «Δεν πάω σε εκλογές αν δε βρεθεί λύση».

Ο Τσίπρας απάντησε λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός της χώρας να βλέπει πρώτα τους καναλάρχες και μετά να συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς!

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μόλις ο Γ. Παπανδρέου άρχισε να μιλάει για τον τρόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη (λες και πλέον υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τη Γερμανία και τη Γαλλία να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας ζητώντας ακόμα και μόνιμη τρόικα στην Ελλάδα), ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι εφόσον δεν πάει σε εκλογές, δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουν τίποτα παραπάνω, από τη στιγμή που ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, γι΄ αυτό και η συνάντηση διήρκησε ελάχιστα λεπτά!

Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

«Εξήγησα στον Πρωθυπουργό, ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας. Την ώρα που μιλάει ο λαός, την ώρα που ο λαός στους δρόμους όλης της Ελλάδας δίνει μια νέα λαϊκή εντολή ο Πρωθυπουργός έχει ένα και μοναδικό καθήκον. Να τον σεβαστεί, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Εξήγησα επίσης στον Πρωθυπουργό, ότι είναι προσβλητικό για τους θεσμούς της δημοκρατίας να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, με την συντεχνία των καναλαρχών και των εκδοτών και μετά να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Εξήγησα στον Πρωθυπουργό ότι είναι προσβλητικό και επικίνδυνο να στοχοποιεί όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ως συντεχνίες και είναι διχαστικό και επικίνδυνο να περιφρονεί τα 11.000.000 Ελλήνων που απαιτούν αλλαγή πολιτικής.

Ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε διατεθειμένος να κατανοήσει ότι αυτή την ώρα είναι όπλο θετικό για τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η ισχύς του λαού μας και η δημοκρατία.

Ως εκ τούτου δεν είχε νόημα να συνεχισθεί η συζήτηση και η ενημέρωση. Ενδεχομένως να έχουμε το επόμενο διάστημα αυτή την ευκαιρία.

Αυτό που θέλω εγώ να τονίσω είναι ότι ετούτη την ώρα συγκρούονται δυο Ελλάδες.

Η Ελλάδα της υποταγής, η Ελλάδα της μιζέριας, των καρτέλ, της διαπλοκής και του παρασκηνίου και η Ελλάδα της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της προκοπής.

Αυτή η δεύτερη Ελλάδα βρίσκεται στους δρόμους και διεκδικεί. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσει.»Με την σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση των Ελλήνων πολιτών δόθηκε η χαριστική βολή στα 153 πολιτικά πτώματα της κοινοβουλευτικής μειοδοσίας του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΓΣΣΕ, ο αριθμός των διαδηλωτών υπερέβη τις 500.000, ενώ η αστυνομία εκτιμά το πλήθος σε 200.000. Σε κάθε περίπτωση, ο Παπανδρέου και οι 153 συνεργοί του στην καταστροφή της Ελλάδος, έλαβαν σήμερα το πλέον ηχηρό ράπισμα.

Είμαι περίεργος αν ο Παπανδρέου, πηγαίνοντας την Κυριακή στις Βρυξέλλες, για την σύνοδο κορυφής, θα τολμήσει να επαναλάβει τις γνωστές ηλιθιότητες που εκστομίζει, ότι δήθεν ο Ελληνικός λαός στηρίζει τις προδοτικές επιλογές του και το εθνοκτόνο έργο του.

Η σημερινή μαζική συμμετοχή των Ελλήνων σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας, είναι η αδιάψευστη απόδειξη της λαϊκής οργής και αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Η σημερινή λαϊκή αφύπνιση προκάλεσε σεισμό. Και με τον σεισμό αυτό, οι ετοιμόρροποι παπαβενιζέλοι θα καταρρεύσουν.

Παράλληλα, οι Έλληνες έστειλαν σήμερα, για πολλοστή φορά, το ίδιο μήνυμα προς τους 153 πρόθυμους για όλα και σε όλα βουλευτές, που θα υπερψηφίσουν το φορολογικό πολυνομοσχέδιο. Η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη. Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. Η πορεία τους προς το Γουδί είναι μονόδρομος και δεν έχει επιστροφή.
Την αναγκαστική έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη εάν συμφωνεί το 75% των κρατών μελών, προτείνει ο Ζακ Ντελόρ, ένας εκ των εμπνευστών του σχεδίου της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο κ. Ντελόρ τάχθηκε υπέρ του σχεδίου της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί για τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρήσουν αυστηρότερη στάση απέναντι στις χώρες που δεν εναρμονίζονται με τις οικονομικές προϋποθέσεις της ευρωζώνης.

«H νέα συνθήκη πρέπει να προβλέπει τη δυνατότητα εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, εάν συμφωνεί με αυτό το 75% των κρατών μελών», ανέφερε στη Le Monde ο κ. Ντελόρ. «Το κοινό νόμισμα προϋποθέτει αυστηρότερου όρους», πρόσθεσε.

Ο κ. Nτελόρ σημείωσε ακόμα ότι αν η Ε.Ε είχε συγκροτήσει ένα εκτελεστικό όργανο με εποπτικό ρόλο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχαν εμφανιστεί ποτέ.

«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα είχε κάνει ερωτήσεις για την κατάσταση της Ελλάδας όταν υπήρχε ακόμα χρόνος για δράση και για την ανησυχητική αύξηση του ιδιωτικού χρέους στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία. Θα μπορούσαν να αντιδράσουν», τόνισε ο κ. Ντελόρ.


Ανάμεσα στα πρώτα θέματα πολλών διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται οι σημερινές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, ενώ αναλυτές επιχειρούν να προσεγγίσουν τη συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωζώνη.

«Αρχίζει η γενική απεργία εναντίον των περικοπών στις δαπάνες» τιτλοφορείται το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC. «Γενική απεργία πραγματοποιείται στην Ελλάδα, προσγειώνοντας πτήσεις, διακόπτοντας τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και κλείνοντας γραφεία και καταστήματα», αναφέρει, κάνοντας λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

«Τα συνδικάτα θα σας πουν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και περίπου 18 μήνες, όταν η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει το πρώτο πακέτο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ», επισημαίνει απεσταλμένος του δικτύου στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται εν μέσω ισχυρότατων πιέσεων και από το εξωτερικό καθώς «η απειλή της εξάπλωσης δεν είναι πλέον απειλή-είναι εδώ».

Πρώτο θέμα είναι οι κινητοποιήσεις και στο CNN, που σε ρεπορτάζ αναλύει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης. «Καθώς η ύφεση και η ανεργία ταράσσουν συθέμελα την Ελλάδα, το ποσοστό αυτοκτονιών έχει αυξηθεί κατά 40% και οι κοινωνικοί λειτουργοί βλέπουν άνοδο των νέο-άστεγων- ανθρώπων της μεσαίας τάξης που έχουν χάσει τη δουλειά τους καθώς η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται», επισημαίνει.

«Δεκάδες χιλιάδες απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που αναμένεται να εγκριθούν από τους βουλευτές εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ», επισημαίνουν στο κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας τους οι Financial Times.

«Έλληνες εργαζόμενοι αρχίζουν διήμερη απεργία εναντίον της λιτότητας», τιτλοφορείται ανταπόκριση των New York Times. «Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι απείχαν από τις δουλειές τους την Τετάρτη κατά την έναρξη διήμερης γενικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο γύρο μέτρων λιτότητας που πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ζωτικής σημασίας βοήθεια και να αποτρέψει μία χρεοκοπία που θα συγκλόνιζε την ευρωζώνη», αναφέρει.

«Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας σε μία μαζική διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστούν στο κοινοβούλιο της Πέμπτη», επισημαίνει η Wall Street Journal. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών καθώς πλήθος διαδηλωτών έκλεισαν τις τρεις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης», προσθέτει το δημοσίευμα.

Ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής του Σαββατοκύριακου, ο Μάρτιν Γουλφ διερωτάται στους Financial Times αν οι Ευρωπαίοι είναι ικανοί να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. «Μέσα στην ευρωζώνη, η ρύθμιση των ανισορροπιών παραμένει αναγκαία. Όμως είναι επίσης πολύ δύσκολη, γιατί δεν υπάρχει πια η ισοτιμία. Στη θέση της, υπάρχει η προσαρμογή μέσα από την ύφεση και τη χρεοκοπία. Μία νομισματική ένωση με δομικούς μερκαντιλιστές στο κέντρο της απειλεί με μόνιμη ύφεση στην περιφέρεια. Η επίλυση αυτού του ζητήματος είναι η πραγματική θεραπεία. Μπορεί να γίνει; Αναρωτιέμαι» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Σε άρθρο του στους Times, ο Ανατόλ Καλέτσκι επισημαίνει ότι η ευρωζώνη μπορεί να σωθεί αν γίνει ολοκληρωμένη πολιτική ομοσπονδία, με την εξουσία να δανείζεται και να ασκεί βέτο στις αποφάσεις των μελών της για τη δημοσιονομική πολιτική.

«Με κάθε διαδοχική κρίση, οι ηγέτες της ευρωζώνης έρχονται πιο κοντά στο να παραδεχθούν ότι πρέπει να υπάρξει κοινή ευθύνη για τον εθνικό δανεισμό και τις δαπάνες, ώστε οι εθνικές κυβερνήσεις να υποβληθούν σε κεντρικό έλεγχο. Αφού στάθηκαν στο χείλος της αβύσσου της διάλυσης της ευρωζώνης αυτό το καλοκαίρι, η γερμανική και γαλλική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ έχει πλέον προετοιμάσει τον εαυτό της για το άλμα που απαιτεί μια πλήρης ομοσπονδία», τονίζει ο αρθρογράφος.

Le Monde: Η μεγαλύτερη Γενική Απεργία στην Ελλάδα από το Μνημόνιο

Τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα καλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, που αναφέρεται εκτενώς στη Γενική Απεργία στη χώρα μας.

«Πτήσεις ακυρώθηκαν, μουσεία και σχολεία έκλεισαν, τα ταξί και τα πλοία έχουν απεργία. Πάνω από 125.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκ των οποίων οι 52.000 έχουν περικυκλώσει τη Βουλή στην Αθήνα. Σημαντικές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την πάτρα. Είναι η πιο μεγάλη Γενική Απεργία στην Ελλάδα, από τότε που άρχισαν τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας, ενώ αναφέρθηκαν περιστατικά με ρίψεις μολότοφ γύρω από το Κοινοβούλιο».

Η Ελλάδα, που, όπως αναφέρει η εφημερίδα, βρίσκεται ήδη στο «ρελαντί» εδώ και δυο εβδομάδες, λόγω των κινητοποιήσεων όλων των συντεχνιών –μεταξύ των οποίων οι τελωνειακοί, οι δημοσιογράφοι και οι οδηγοί απορριμματοφόρων- θα παραλύσει πλήρως αυτές τις 48 ώρες, λόγω της απεργίας των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας που έχει σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την έγκριση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Την ίδια ώρα, η Βουλή συζητά για νέα μέτρα λιτότητας, που θα εγκριθούν την Πέμπτη, πριν τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, στο τέλος της εβδομάδας.

Γερμανικά ΜΜΕ για την Ελλάδα: "Η μητέρα όλων των απεργιών"

Εκτενείς αναφορές και σχόλια αφιερώνει ο γερμανικός τύπος στην γενική απεργία στην Ελλάδα. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι: «Ημέρα οργής», «Απεργίες παραλύουν την Ελλάδα», «Οι Έλληνες απεργούν πάνω σε βουνά σκουπιδιών», «Η μητέρα όλων των απεργιών».

«Ημέρα οργής, η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild:

«Η Αθήνα πνίγεται στα σκουπίδια και τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια – από αρχές της εβδομάδας η κατάσταση προϊδέαζε για το τι θα ακολουθήσει σήμερα. Με τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από τότε που ξέσπασε η κρίση, τα συνδικάτα επιδιώκουν να παραλύσουν τη χώρα και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το νέο πρόγραμμα περικοπών της κυβέρνησης».

«Τα θύματα των περικοπών καλούν σε υπερ-απεργία», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του περιοδικού DerSpiegel.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο καλείται αυτή την εβδομάδα να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Μόνον εάν οι βουλευτές συναινέσουν στο νέο πρόγραμμα περικοπών, θα συνεχίσει να ρέει η βοήθεια δισεκατομμυρίων. Οι πολίτες εκτονώνουν το θυμό τους μέσω γενικής απεργίας και τα (ελληνικά) μέσα ενημέρωσης υποθάλπουν την οργή για τους Γερμανούς».

Το σχόλιο της Südeutsche Zeitung του Μονάχου για την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου: «Ακόμη δεν είναι σαφές εάν θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία. Δεν είναι λίγοι που αρέσκονται σε αυτή την ανασφάλεια. Δεν σκέφτονται καν να στηρίξουν την κυβέρνηση στις προσπάθειες που καταβάλει» αναφέρει η εφημερίδα.

ABC Αυστραλίας: Πέφτει η κυβέρνηση Παπανδρέου

Με αυτόν τον τίτλο, αναμεταδίδει το Αυστραλιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων ABC την απεργία στην Ελλάδα. Κι ενώ η εικόνα δείχνει τις συμπλοκές των ΜΑΤ με τους πολίτες, ο ανταποκριτής επαναλαμβάνει συνεχώς πως η κυβέρνηση Παπανδρέου πέφτει, πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να κρατιέται κάτω από τέτοια πίεση των πολιτών. Ο ίδιος ανταποκριτής αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες του μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναμένεται ανά πάσα στιγμή η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Υπάρχουν πολιτικά χρέη που κρατούν τον ΓΑΠ στην εξουσία

Για όσους γνωρίζουν, όμως, την Ελληνική πολιτική πραγματικότητα και την πολιτική αναλγησία της κυβέρνησης Παπανδρέου, είναι σαφές πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα πέσει, αλλά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο που διαθέτει (ή θα της διατεθεί) να κρατηθεί γαντζωμένη στην εξουσία, αφού μία βίαιη πτώση της θα σημάνει πολύ σοβαρές επιπτώσεις (κυρίως ποινικές) για τους μετέχοντες σε αυτήν. Εάν ο Γιώργος Παπανδρέυ εξασφαλίσει ομαλή διαδοχή στην πολιτική σκηνή, τότε και μόνο τότε θα αποχωρήσει, λένε πολιτικοί αναλυτές. Κάποιοι άλλοι, όμως, αναφέρονται σε "υποχρεώσεις" που δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί και πως μέχρι να υλοποιηθεί όλο το πακέτο του "χρέους" ο Γιώργος Παπανδρέου να βρίσκεται στην πρωθυπουργία...


Μήπως πρέπει να απαιτηθεί από τους πολίτες η απαγόρευση εξόδου από την χώρα όλης της κυβέρνησης Παπανδρέου και φυσικά του ίδιου του πρωθυπουργού;

Ποιος γνωρίζει σε τι έχει δεσμευθεί αυτός που δεν μπορεί να μας εγγυηθεί λύση;

Ποιος γνωρίζει σε τι έχει δεσμευθεί για το Αιγαίο, το Καστελλόριζο και την Κύπρο, ο βραβευμένος σκεπτόμενος;

Ποιος γνωρίζει σε τι έχει δεσμευθεί για το αύριο της χώρας, ο άνθρωπος που μας έβριζε στα ταξίδια του στο εξωτερικό;

Ποιος γνωρίζει σε τι έχει δεσμευθεί και τι έχει επακριβώς υπογράψει ο πρωθυπουργός που βίασε κατά συρροή και κατά σύστημα το Ελληνικό Σύνταγμα;

Μήπως πρέπει να απαιτηθεί, λοιπόν, η απαγόρευση εξόδου του από την χώρα, μέχρις ότου διαπιστωθεί το τι ακριβώς έκανε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, τι ακριβώς έχει συζητήσει και αποδεχθεί στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις και στια διάφορες –αγνώστου περιεχομένου- επιστολές του;


Η επιμονή του κ. Παπανδρέου να παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, επικαλούμενος την ιδιότητα που του δίνει ένα Σύνταγμα, το οποίο έχει de facto ήδη καταλυθεί και ο τρόπος που συμπεριφέρεται πολικά στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, χρησιμοποιώντας τους μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα σε πολιτικό αδιέξοδο. Αυτό μόνο ένας πολιτικά «τυφλός» δεν θα μπορούσε να το δει.

Ταυτόχρονα η αδιαφορία του κ. Παπανδρέου για την ιδιωτική οικονομία και η (με κάθε τρόπο) διάλυσή της και αρπαγή ατομικών περιουσιών, προκειμένου να συντηρήσει, με νύχια και με δόντια, ένα σάπιο κρατικοδίαιτο πελατειακό καθεστώς που του δίνει εξουσία, πολύ σύντομα θα οδηγήσει τη χώρα σε κοινωνικό αδιέξοδο και το λένε οι πάντες, οικονομολόγοι και μη. Η προσπάθεια δε, μέσα από τα σάπια καθεστωτικά ΜΜΕ, να στραφεί η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, με στόχο… την κοινωνική διαίρεση για την διατήρηση της εξουσίας, πολύ γρήγορα, προϊούσας και της οικονομικής εξαθλίωσης, θα οδηγήσει, σε ανοιχτές κοινωνικές αντιπαραθέσεις, ίσως και συγκρούσεις.

Ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στα νύχια των δανειστών, προκειμένου προφανώς να καταστεί η μοναδική πολιτική λύση στο εσωτερικό και ο μοναδικός εγγυητής των συμφερόντων των δανειστών προς το εξωτερικό.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διανοηθεί να αφήσει να εξελιχθούν κοινωνικές συγκρούσεις προκειμένου να εξασφαλίσει στρατευμένες δυνάμεις στην εξουσία του.

Ας φύγει τώρα ήσυχα μέσα από εκλογές.


Επεισόδια αυτή την ώρα μπροστά από τη Βουλή. Μολότοφ και πέτρες εκτοξεύουν κουκουλοφόροι εναντίον των αστυνομικών, με τους τελευταίους να απαντούν με χρήση χημικών.

Νωρίτερα στις φλόγες τυλίχθηκε τo φυλάκιο του αξιωματικού υπηρεσίας στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τα ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές προς την πλατεία Συντάγματος.

Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πίσω από τα φυλάκια των τσολάδιων, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά στα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής.

Από την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στο φράχτη της Βασιλίσσης Σοφίας, ένας άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε λιπόθυμος για τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή


Ετοιμάζεται μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση ΕΕ και ΔΝΤ στην Ελλάδα, που ουσιαστικά θα είναι επέμβαση; Η Ελλάδα θα γίνει -τυπικά και ουσιαστικά- αποικία; Η τελευταία πρόταση περί ''ομάδας δράσης'' υπό τον Horst Reichenbach θα θέσει την Ελλάδα υπό σκληρή εποπτεία, με σβήσιμο και των τελευταίων ιχνών εθνικής κυριαρχίας εκ μέρους της; Που οδηγείται τελικά η πατρίδα μας;

Εαν αληθεύει το τελευταίο δημοσίευμα του πρακτορείου ''Reuters'', τότε η χώρα μας περνάει σε ξένα χέρια, 70 χρόνια μετά την γερμανική κατοχή και 190 χρόνια μετά την επανάσταση κατά του τουρκικού ζυγού. Τι αναφέρει το διεθνές και έγκυρο πρακτορείο; ''Η θα αποκτήσουν (οι κηδεμόνες της Ελλάδος) ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες, ή οι Έλληνες δεν θα λάβουν άλλα χρήματα'. Και η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, όσο για τους Έλληνες θα πρέπει να το δεχθούν αυτό''.

Σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το σχέδιο Βερολίνου-Βρυξελλών- ΔΝΤ, είναι να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική κυβέρνηση και να δοθούν στην ομάδα δράσης, υπό την ηγεσία του Horst Reichenbach.

Με το εκβιαστικό δίλημμα ''ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα'', Ευρωπαίος αξιωματούχος εκμυστηρεύεται ανώνυμα στο ''Reuters'' πως μεθοδεύονται εξελίξεις, ώστε να αναλάβει η ομάδα δράσης κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, με πρώτη τις αποκρατικοποιήσεις.

Ένδειξη του τι ετοιμάζεται, είναι οι λέξεις που επιλέγει να διαρρεύσει στο ''Reuters'' ευρωπαική πηγή : ''Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου. Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης, όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα. Είναι σαφής η στήριξη για μεγαλύτερη εποπτεία στην Ελλάδα. Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, όμως οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό''.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση που έχει ως τώρα προκριθεί, είναι να ενισχυθεί με εκατοντάδες κοινοτικούς τεχνοκράτες η ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Μεταξύ των σεναρίων είναι και η δημιουργία ενός μόνιμου σώματος που θα εδρεύει στην Αθήνα και θα συνεχίζει τη δουλειά της τρόικας. Αν όμως ευσταθούν τα του ''Reuters'', θα μιλούμε πλέον για ολοσχερή κατάληψη και κατάσχεση του ελληνικού κράτους, μη τηρουμένων πλέον ούτε των προσχημάτων. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται....


 • Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αντώνης Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει
Του Μίχαελ Μάρτενς Από την Franfurter Allgemeine Zeitung

Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ βρίσκονται σ' έναν άσχημο δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στον Πειραιά. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα και κακόφημα μπαρ γεμίζουν την περιοχή. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας που ο Σαμαράς - Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΝΔ- θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από την περιοχή.

Ο στόχος του είναι το Μέγαρο Μαξίμου ένα κομψό κτίριο στο κέντρο της πόλης μπροστά στον Εθνικό Κήπο με μαρμάρινες κολώνες και παρκέ ηλικίας σχεδόν 200 ετών. Εκεί έχει την έδρα του ο πρωθυπουργός της χώρας και ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί σήμερα αν είναι δυνατόν και όχι αύριο, να κυβερνήσει τη χώρα, κάτι που εδώ και μήνες το δείχνει καθημερινά.

Ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ έχουν αποτύχει, η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι η μόνη διέξοδος ανακοινώνει ο Σαμαράς με κάθε ευκαιρία. Μια νίκη της αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις με αρκετά ποσοστά διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο δεν απορούν μόνον οι Έλληνες με το γεγονός, γιατί κάποιος να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ακόμη και σ' άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναρωτιούνται τί μπορούν να περιμένουν από τον πρωθυπουργό Σαμαρά. Ο σκεπτικισμός είναι μεγάλος.

Στην διάρκεια της κρίσης ο Σαμαράς έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως με την αρνητική στάση του. Τον Μάιο του 2010 όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφιζε το εκτενές πακέτο μεταρρυθμίσεων ως αντάλλαγμα για την βοήθεια δισεκατομμυρίων που προσέφερε η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν αρνητικά μετά από εντολή του Σαμαρά.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που τόλμησε να στηρίξει τα μέτρα διαγράφηκε. Ο Σαμαράς δήλωσε τότε ότι δεν έχει τίποτα εναντίον των στόχων, αλλά εναντίον των μεθόδων που χρησιμοποιούνται.

Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης έμειναν άναυδοι. Οι κυβερνήσεις με πολύ κόπο είχαν καταφέρει να πείσουν βουλευτές και ψηφοφόρους ότι η χορήγηση του πακέτου βοηθείας ύψους 110 δις ευρώ ήταν αναπόφευκτη. Ιδιαίτερα οι συντηρητικοί κύκλοι εξοργίστηκαν με τη στάση του αρχηγού της ΝΔ, το κόμμα του οποίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ.

Δεν κυβερνούσε την Ελλάδα μέχρι το 2009 η ΝΔ υπό τον Καραμανλή και, η ακόμη και με τα αθηναϊκά κριτήρια άνευ προηγουμένου κακοδιαχείριση των οικονομικών δεν συνέβαλε στην κρίση;

"Έχουμε εδώ και καιρό παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη την περίοδο Καραμανλή. Αλλά υπάρχει μια εκστρατεία δυσφήμισης του κόμματος που δεν προέρχεται μόνον από την κυβέρνηση", δηλώνει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, οικονομοπολιτικός σύμβουλος του Σαμαρά.

Ακόμη και μέρος του ξένου τύπου αναμετέδωσε αποσπασματικά τις θέσεις της ΝΔ. Το γεγονός ότι η ΝΔ καταψήφισε το πακέτο μέτρων τον περασμένο Μάιο δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι το κόμμα δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και των περικοπών.

"Στηρίξαμε σχεδόν τους μισούς από τους νόμους της κυβέρνησης και σχεδόν το σύνολο αυτών που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις". Ωστόσο η δομή του πακέτου είναι λανθασμένη: "Το φάρμακο είναι πιο επικίνδυνο από την ασθένεια", δηλώνει ο Λαζαρίδης. Για το λόγο αυτό η ΝΔ παρουσίασε το δικό της λεπτομερές σχέδιο που προβλέπει εξοικονόμηση 18 δις ευρώ σε τέσσερα χρόνια. "Ωστόσο είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η αύξηση της φορολογίας θα επιδεινώσει την ύφεση. Και στο σημείο αυτό έχουμε φτάσει εδώ και καιρό", παρατηρεί ο Λαζαρίδης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εκπρόσωπος για τα οικονομικά θέματα της ΝΔ, μοιράζει στους συνομιλητές τους μπροσούρες με τον τίτλο "Η υπεύθυνη στάση της ΝΔ". Στην μπροσούρα περιέχονται ανάμεσα στ' άλλα και οι μεταρρυθμιστικοί νόμοι της κυβέρνησης που έχουν στηριχθεί από τη ΝΔ.

Στο εξωτερικό έχει δημιουργηθεί η λάθος εντύπωση ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει ο Σταϊκούρας και ανακοινώνει του νόμους που πέρασαν με τις ψήφους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Το νέο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, η ίδρυση μιας ανεξάρτητης στατιστικής αρχής, αυστηρά μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, απελευθέρωση των μεταφορών και πολλές άλλες πρωτοβουλίες στηρίχθηκαν από τη ΝΔ.

"Το κόμμα μας στήριξε 48 από του 100 νόμους. Το ΠΑΣΟΚ στα πεντέμισι χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή στήριξε μόλις επτά νομοθετικές προτάσεις της κυβέρνησης", κάνει τον απολογισμό ο Σταϊκούρας.
Αν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν η χώρα εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση;
"Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τα εργατικά συνδικάτα που ελέγχει θα ήταν καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας". Η υπόδειξη για τον τότε ρόλο του ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα που εμπόδιζε τις μεταρρυθμίσεις δεν είναι λανθασμένη, αλλά είναι ατελής.

Ο Σταϊκούρας δεν ανέφερε το γεγονός ότι ο Καραμανλής στην πρώτη φάση διακυβέρνησης του, διέθετε μια άνετη πλειοψηφία, παρόλα αυτά όμως δεν προχώρησε σε κάποια αξιόλογη μεταρρύθμιση. Ελλειμματικές δημόσιες επιχειρήσεις, έκλεισαν-όσες έκλεισαν- με τη χορήγηση υψηλών πρόωρων συντάξεων, που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό για χρόνια.

Εκτός αυτού η υπόδειξη στα λάθη του ΠΑΣΟΚ δεν βοηθά κανέναν. Για την ακρίβεια η ΝΔ από το 2009 και την εκλογική της ήττα δεν είναι το κόμμα που μπλοκάρει τις μεταρρυθμίσεις. Ο Σαμαράς όμως χρησιμοποιεί συχνά τις δυνατότητες που του δίνει η θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης για να "γλυκάνει" την εικόνα της πραγματικότητας. Καλλιεργεί την εντύπωση ότι μαζί του η έξοδος της Ελλάδος από την κρίση θα ήταν πολύ λιγότερο επίπονη. Θέλει να προχωρήσει στην άρση της απόφασης για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης υπόσχεται να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο με τους πιστωτές. Δεν αναφέρει όμως το γεγονός ότι εάν το Μάιο του 2010 οι βουλευτές δεν ψήφιζαν το πακέτο μέτρων, η χώρα του θα χρεοκοπούσε.

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ περιέχει κάποιες προτάσεις που είναι αξιοσημείωτες, πολλές όμως είναι ακόμη ασαφείς - ή δεν μπορούν να κοστολογηθούν.
Το ότι σε περίοδο κρίσης μια χώρα πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες για να ενισχύσει τη ζήτηση μπορεί να είναι ένα παράδειγμα λαϊκο-κεϋνσιανισμού.
Δεν είναι όμως ρεαλιστικό. Κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι η οικονομική ανάπτυξη των ετών 2000-2009 στην Ελλάδα στηρίχθηκε στην χρηματοδοτούμενη με δάνεια κατανάλωση, που η χώρα δεν μπορούσε -ακόμη και στις φαινομενικά καλές εποχές- να εξυπηρετήσει.

Στην παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος ο Σαμαράς υποσχέθηκε μια άμεση επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας αμέσως μετά την εκλογή από τους συμπολίτες του στην εξουσία.
Έχει σπουδάσει οικονομικά στο κολλέγιο Άμχερστ και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Πολύ πιθανόν ο Σαμαράς να πρέπει να αποδείξει σύντομα ότι έμαθε κάτι που μπορεί να λειτουργήσει και εκτός Πανεπιστημίου.

Με μια πρωτοφανή παρέμβασή του χθες το απόγευμα, στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να γράψει αυτός τον επίλογο στο μαρτύριο του Alter, στρεφόμενος ουσιαστικά κατά των 600 οικογενειών των εργαζομένων του.

Την ώρα που καίγεται η Ελλάδα και παραπαίει η Κυβέρνησή του, ο Πρωθυπουργός είπε χθες στους έκπληκτους βουλευτές του, που εννοείται ότι τους μάζεψε για να τους πείσει να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου αύριο:

«Δεν είναι δυνατόν σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, που χρωστάει 500 εκατ. ευρώ να δίνουν δάνεια οι Τράπεζες και να μη χορηγούν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις».

Μετά το «τα λεφτά υπάρχουν» ένα ακόμη τερατώδες ψέμα του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς ουδεμία τράπεζα δίνει δάνειο στο Alter για την επιβίωσή του εδώ και 1,5 χρόνο τουλάχιστον, ενώ τα παλαιότερα δάνεια έχουν δοθεί κυρίως από ιδιωτικές τράπεζες (Marfin, Πειραιώς, Alpha) και σε καμία περίπτωση δεν έχει επιβαρυνθεί το Δημόσιο από το δανεισμό του Alter.

Ουσιαστικά το μήνυμα προς τράπεζες και μελλοντικούς επενδυτές στο Alter είναι : «Μη στηρίξετε το σταθμό και αφήστε τον να κλείσει».

Και ενώ αυτή η χθεσινή πρωθυπουργική παρέμβαση – που έγινε 24 ώρες μετά τη συνάντηση Παπανδρέου με τους μεγαλοεκδότες των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΟ ΕΘΝΟΣ» και μεγαλομετόχους του MEGΑ, κ. Στ Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα- οδηγεί σε απόγνωση τους εργαζόμενους του Alter, που αν παραμείνουν απλήρωτοι κι αυτό το μήνα, την Παρασκευή συνεδριάζουν για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την εργασία τους στο σταθμό , οι βασικοί υπεύθυνοι της εγκληματικής υπερχρέωσης του σταθμού με τα τραπεζικά δάνεια, παραμένουν αλώβητοι. Και συγκεκριμένα:

• Δεν υπάρχει καμία πρωθυπουργική παρέμβαση στις τράπεζες για τη συνεχή δανειοδότηση του Alter τα τελευταία χρόνια με τεράστια ποσά και αναζήτηση που πήγαιναν τελικά τα χρήματα αυτά.

• Δεν υπάρχει καμία πρωθυπουργική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη και σήμερα δανειοδότηση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων με τραπεζικά δάνεια ακόμα και στο χώρο των ΜΜΕ.

• Δεν υπάρχει καμία πρωθυπουργική παρέμβαση για το σκάνδαλο με την κάλυψη της Proton Bank με 800 εκατ. ευρώ με χρήμα του Δημοσίου.

• Δεν υπάρχει καμία πρωθυπουργική παρέμβαση για το δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής από την Εθνική Τράπεζα το Φεβρουάριο 2011 –όταν η Εθνική δε δίνει ούτε δάνειο 10.000€ σε υγιείς μικροεπιχειρηματίες και βιοτέχνες.

Οι εργαζόμενοι στο Alter, μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη πρωθυπουργική παρέμβαση που ουσιαστικά στρέφεται εναντίον τους- καθώς εργάζονται στο Alter αρκετούς μήνες χωρίς να πληρώνονται , άρα δεν υπάρχει δανεισμός από τράπεζες- θα προσφύγουν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τύπου, καταγγέλλοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για φίμωμα μιας ελεύθερης τηλεοπτικής φωνής.


Διαδηλωτές πέρασαν τον φράχτη και ανέβηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η αστυνομία κάνει χρήση χημικών, για να απωθήσει ομάδες ατόμων και να απαντήσει στον πετροπόλεμο.

Σύμφωνα με το in.gr:

 • Επεισόδια στα Προπύλαια και στην οδό Ακαδημίας, η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων, για να απωθήσει ομάδες ατόμων που επιτίθενται με πέτρες.
 • Οι διαδηλωτές πέρασαν από τον φράχτη και έχουν φτάσει στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
 • Συνεχείς επιθέσεις από κουκουλοφόρους κατά του φράχτη έξω από το Κοινοβούλιο και απώθηση από τις αστυνομικές δυνάμεις.
 • Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στον οδό Ακαδημίας, στο ύψος τη ΕΣΗΕΑ, ενώ κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε τράπεζα στην οδό Κοραή.
 • Ιδιοκτήτες ταξί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Κριεζώτου. Οι αυτοκινητιστές άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών.
 • Διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν τον φράχτη που έχει τοποθετηθεί στην Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης για τους απωθήσουν.
 • Επεισόδια μικρής έντασης, όταν ομάδα 40 περίπου ατόμων, φορώντας κράνη, απωθήθηκαν από διαδηλωτές στο Σύνταγμα.
 • Διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ μπροστά από το Εθνικό Τυπογραφείο. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας.

φωτό: @cocobilly

Οι πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν από την Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως. Πλήθος κόσμου έχει κατέβει στο κέντρο και μεμονωμένα χωρίς να συμμετέχει σε κάποιο από τα μπλοκ που παίρνουν μέρος στις πορείες.

φωτό: @christina_la

Προς το παρόν η συγκέντρωση διεξάγεται προς το παρόν χωρίς να έχουν σημειωθεί επεισόδια, παρά μόνο μικροεντάσεις. Στην οδό Βερανζέρου ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ ρίχνοντας πέτρες στους άντρες της αστυνομίας. Το θέμα πάντως δεν πήρε διαστάσεις, καθώς μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή.

φωτό: @machahirnews

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που άναψαν τα αίματα, οι ψύχραιμοι διαδηλωτές απώθησαν και απομάκρυναν ομάδες κουκουλοφόρων.

φωτό: @cocobilly

Οι διαδηλωτές έχουν δώσει δυναμικό «παρών» με συνθήματα κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων, της εργασιακής εφεδρείας και των μειώσεων των μισθών. Ήδη στο twitter οι χρήστες γράφουν πως ο κόσμος που βρίσκεται στο κέντρο έχει ξεπεράσει τις 80.000.

φωτό: @cocobilly

Το κέντρο πάντως θυμίζει φρούριο, καθώς από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα στενά από τα οποία θα περνούσε η πορεία, έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι προς τη Βουλή, ενώ ο ατσάλινος φράχτης πήρε για μία ακόμη φορά θέση άμυνας στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Πηγή


Δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου απέκτησαν το τελευταίο εξάμηνο πολυτελείς κατοικίες σε Λονδίνο και Νότιο Γαλλία, προετοιμάζοντας την αναχώρησή τους από τη χώρα όταν χάσουν την εξουσία.

Σύμφωνα με εξομολογήσεις των συζύγων τους, αυτό που τρέμουν οι οικογένειες των συγκεκριμένων πολιτικών είναι η αφαίρεση της πολυπληθούς αστυνομικής φρουράς σε περίπτωση που χάσουν την εξουσία.

Ο τρόμος στοιχειώνει ήδη τα όνειρα των εφιαλτών και των δοσιλόγων που οδήγησαν τον λαό σε εξαθλίωση και την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας νέας μικρασιατικής καταστροφής.

Έσπειραν θύελλες και θα τις θερίσουν…


Ο πολιτικός χρόνος του κ. Παπανδρέου ρίχνει τίτλους τέλους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι τροϊκανοί αποφάσισαν να μην τον χρησιμοποιήσουν άλλο. Από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι ίδιοι τα εσωτερικά της χώρας, ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές.

Ξεκάθαρα το είπε χθες κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters "Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων"!

Όσο για το τι αναταραχές θα προκαλέσει αυτό στους Έλληνες μάλλον δεν ενδιαφέρεται αφού τονίζει ότι «Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους».

Τη νέα μας διακυβέρνηση την ανακοίνωσε με δήλωση της και η Άνγκελα Μέρκελ η οποία τονίζει την εγκατάσταση μόνιμης ευρωπαϊκής κυβέρνησης στην Αθήνα με πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Τα ψέματα τέλειωσαν για την κυβέρνηση που υπέγραψε το Μνημόνιο και έφερε με εθνικό νόμο τον Φρανκενστάιν στην πλάτη του ελληνικού λαού

Οι Γερμανοί νίκησαν. Σαμποτάρανε για άλλη μια φορά την λύση εκμεταλλευόμενοι την ενδοτικότητα και το σκύψιμο κεφαλιού της ελληνικής κυβέρνησης, εξαθλίωσαν οικονομικά τους Έλληνες, τους έριξαν στην κατάθλιψη, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν και τώρα είναι έτοιμοι να αλωνίσουν.

The game is over.