Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

30 Νοε 2015

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Αυτόν καιρό καλλιεργείται συστηματικά και στο διαδίκτυο ένα κλίμα συμπαθείας για τα θύματα του Παρισιού. Πολλοί αναρτούν τη σημαία της Γαλλίας στις εικόνες προφίλ τους στο Facebook, μέσω μιας καινούργιας εφαρμογής που κυκλοφορεί προκειμένου να δείξουν την συμπαράσταση τους στα θύματα της Γαλλίας.

Αυτό είναι άλλη μια μόδα που θα παρέλθει όπως γίνεται συνήθως από αυτούς που σχεδιάζουν την «πλύση» εγκεφάλων μέσω του διαδικτύου και μέσω των καθεστωτικών περιοδικών. Αυτούς τους βλέπεις όλη την ώρα στις διαφημίσεις με τις πολύχρωμες παρουσιάσεις τους, στο άκουσμα μιας θηλυπρεπούς μουσικής, με το προσωπείο κάποιου φεμινιστή λέγοντας να υποστηρίξουμε κάποιον σκοπό. Αυτοί οι ίδιοι θα μας πουν: «Υποστηρίξτε το γάμο των ομοφυλοφίλων», ή «Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων είναι ανθρώπινα δικαιώματα». Ένα παρόμοιο κλασικό παράδειγμα αυτής της πλύσεως εγκέφαλου ήταν το σκάνδαλο του Joseph Kony.

Πιο συγκεκριμένα, το 2012 κυκλοφόρησε ένα βίντεο για έναν πολέμαρχο στην Ουγκάντα, τον Joseph Kony, τον οποίο οι αρχές της Ουγκάντας είχαν να τον δουν χρόνια, και ξαφνικά άρχισαν να ενδιαφέρονται για αυτόν. Το βίντεο μέσα σε λίγες μέρες χτύπησε 10 εκατομμύρια προβολές και άνθρωποι από το πουθενά άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες για ένα πολέμαρχο ο οποίος όμως είχε… εξαφανιστεί για χρόνια, πριν ακόμα προβληθεί αυτό το βίντεο. Χαρακτηριστικά σχόλια όπως, «Σταματήστε τον Kony» και «Πρέπει να σταματήσουμε τον Kony τώρα», είχαν γεμίσει τόσο το Facebook όσο και κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Σε αποκορύφωμα όλων αυτών των απατηλών, ο σκηνοθέτης του βίντεο, Jason Russell, βρέθηκε στο δρόμο εντελώς γυμνός ουρλιάζοντας και χτυπώντας τα χέρια του στο πεζοδρόμιο.

Αν ένα τέτοιο φιλμ, και μια τέτοια υπόθεση ενάντια στον Kony, ένα ανύπαρκτο στην ουσία πρόσωπο ήταν τόσο δίκαιο, πείτε μου πως μπορεί ένας τόσο ευγενής σκοπός να σκηνοθετηθεί από έναν τόσο διαταραγμένο άτομο; Η απάντηση είναι ότι ένας τέτοιος σκοπός δεν ήταν δίκαιος. Δεν ήταν καν πραγματικά ένας σκοπός. Απλά ήταν μια μόδα. Οι μόδες έρχονται και φεύγουν και πάντα πεθαίνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι αιώνιες αλλά προσωρινές.

Αλλά ας γυρίσουμε πάλι στο θέμα της Γαλλίας. Όλοι κυματίζουν τη σημαία της Γαλλίας λες και η Γαλλία ήταν απλώς ένα αθώο έθνος το οποίο ξαφνικά έπεσε σε μια παγίδα από εξωτερικούς βάρβαρους. Η αλήθεια όμως είναι για τους Γάλλους πικρή, όσο και αν θέλουν να την αγνοούν. Η εισβολή Σύριων μεταναστών η οποία προς το παρόν πλημμυρίζει την Ευρώπη, είναι ένα αποτέλεσμα των Δυτικών δυνάμεων που είχαν εισέρθει στην Μέση Ανατολή και υποστηρίζουν τους τρομοκράτες. Αυτοί οι τρομοκράτες πως νομίζετε ότι έφτασαν στο σημείο να προκαλέσουν τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις; Ο αιματηρός εμφύλιος της Συρίας που άρχισε το 2011, δεν ήταν μόνο οι ΗΠΑ που τον προκάλεσε αλλά και πρωτίστως η Γαλλία η οποία έσπρωξε τους Αμερικάνους να υποστηρίξουν την ισλαμική επανάσταση στη Συρία.

Το 2012 η επανεκλογή του Ομπάμα έδωσε το έναυσμα σε χώρες όπως Βρετανία και Γαλλία να προχωρήσουν στην επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ και μαζί τους και η Τουρκία. Η Γαλλία ήταν αυτή που πίεσε περισσότερο από όλους τις ΗΠΑ για την ανατροπή του Άσαντ. Και στη συνέχεια το 2014 οι Γάλλοι πίεσαν τις ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Τζιχαντιστές τρομοκράτες οι οποίοι στρέφονταν κατά του καθεστώτος του Άσαντ. Τώρα οι Γάλλοι παίρνουν μια «γεύση από όλη τη βία την οποία άναψαν οι ίδιοι στην Συρία. Η Γαλλία βοήθησε αρκετά τους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία. Η Γαλλία βοήθησε να δημιουργηθεί το τζιχαντιστικό τέρας στη Συρία, το τέρας το οποίο έσφαξε δεκάδες χιλιάδες και τώρα παραπονιούνται ότι οι τρομοκράτες τους οποίους βοήθησαν, κάνουν σε αυτούς αυτά που τους βοήθησαν αυτοί να κάνουν στη Συρία;

Είναι λυπημένοι τώρα που μερικοί άνθρωποι στη χώρα τους σκοτώθηκαν από τις ίδιες ομάδες τις οποίες βοήθησαν, για να κάνουν αυτό το οποίο κάνουν τώρα στους δικούς τους συμπατριώτες; Αυτή είναι το αποκορύφωμα της υποκρισίας!

Το 2013, ο σοσιαλιστής αρχηγός της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ, δήλωσε ότι θα μοίραζε όπλα στην ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», (Free Syrian Army), η οποία έσφαζε ανθρώπους χρόνια πριν από την εμφάνιση του ISIS. Σε μια δημόσια δήλωσή του ο Ολλάντ είχε ομολογήσει ότι παρείχε όπλα στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό επειδή αντιπροσωπεύουν τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό τον οποίο αναγνώριζε σαν τον νόμιμο εκπρόσωπο των Συρίων και «σήμερα κινείται μεταξύ σφύρας και άκμονος». Η σφύρα είναι οι αερομαχίες και οι δράσεις του Συριακού καθεστώτος και ο άκμονας είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ».

Οι ΗΠΑ δεν ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των ανταρτών στη Συρία, αλλά οι Γάλλοι. Οι Γάλλοι υποστήριζαν όλο αυτό το «σκοτάδι» στη Συρία, παρέχοντας όπλα και χρήματα για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες να πολεμήσουν τον Άσαντ και τις νομοταγείς δυνάμεις έτσι ώστε να καταστρέψουν το νόμιμο καθεστώς του Άσαντ. Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ξεφορτώνονταν τον Άσαντ; Θάνατος, καταστροφή, χάος, η σφαγή αναρίθμητων ανθρώπων, το μακελειό των Χριστιανών.

Ενδιαφέρθηκε ποτέ γι’ αυτό η Γαλλία; Νοιάζονται οι φιλελεύθεροι Γάλλοι πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν σαν αποτέλεσμα της υποστήριξής τους προς αυτήν την «επανάσταση»; Φυσικά Όχι! Δεν θα κουνούσαν γι αυτούς ούτε το δαχτυλάκι τους. Η Γαλλική κυβέρνηση είναι η πραγματικά τρομοκρατική και όμως σοκάρονται και είναι ενοχλημένοι όταν οι τρομοκράτες τους οποίους βοηθούν τους γυρίζουν την πλάτη;

Δεν θα ήταν δυνατόν οι τρομοκράτες να πάνε στη Γαλλία και να άρχισουν να σκοτώνουν ανθρώπους αν δεν είχαν την στήριξη από κάποιους μεγάλους υποστηρικτές. Οι Γάλλοι υποστήριξαν αυτούς τους τρομοκράτες, βοήθησαν αυτούς τους δολοφόνους στο εγκληματικό τους έργο και τώρα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από τις ολέθριες αποφάσεις τους.

Το 2012 είχε γίνει γνωστό ότι η Γαλλία ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής για τους Ισλαμιστές αντάρτες, μερικοί εκ των οποίων είναι μέχρι και ανοιχτά ισλαμιστές τρομοκράτες. Σημαντικά φορτία χρημάτων μεταφέρθηκαν από τη γαλλική κυβέρνηση στην Τουρκία, από όπου μεταπήδησαν στους τρομοκράτες οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα λεφτά για να αγοράσουν τα όπλα τους, αυτά τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για να διαπράττουν τρομοκρατκές πράξεις, και τον ίδιο τύπο όπλων που θα χρησιμοποιούνταν για να σφάξουν ανθρώπους στη Γαλλία. Ανάμεσα στα ισλαμιστικά τρομοκρατικά γκρουπ τα οποία έλαβαν τα λεφτά είναι και η Liwa al-Tawhid, η οποία αποτελείται από 8.000 τρομοκράτες. Η Liwa al-Tawhid φανέρωσε ακόμα ότι είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν πυρομαχικά για πρώτη φορά, χάρη στους συμμάχους της τους… Γάλλους.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ και οι στρατιωτικές του δυνάμεις είναι από τις πιο βασικές μαζί με την Ρωσία που εμποδίζουν τη Συρία από το να γίνει ένα καθαρό ισλαμικό κράτος στο οποίο ο Χριστιανισμός θα θέτονταν εκτός νόμου και οι τρομοκράτες θα βασίλευαν. Τι κάνει γι αυτό η Γαλλία; Αντί να μάχεται τους τρομοκράτες τους υποστηρίζει και στρέφεται κατά του Άσαντ. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Οι τρομοκράτες ενδυναμώνονται και τώρα θέλουν να εισβάλουν στην Ευρώπη μέσω μεταναστευτικών αριστερών «προοδευτικών» πολιτικών που επικρατούν στην Ευρώπη.

Αυτή η πολιτική που η Ευρώπη υποστήριξε, οδήγησε στην μαζική εισβολή μεταναστών και οι αριστερές πολιτικές είναι αυτές που έβαλλαν μέσα τους τρομοκράτες και αυτοί οι τρομοκράτες σκοτώνουν τώρα ανθρώπους οι οποίοι τους βοήθησαν. Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είπε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν απλώς ένα αποτέλεσμα της υποστήριξης της Γαλλίας στους αντάρτες τονίζοντας : «Λάθος πολιτικές που υιοθετούνται από δυτικά κράτη, ιδιαίτερα από τη Γαλλία, απέναντι στα γεγονότα στην περιοχή, και η άγνοια της για την υποστήριξη ενός αριθμού των συμμάχων της τρομοκράτες είναι οι βασικοί λόγοι πίσω από την εξάπλωση της τρομοκρατίας».

Ο τρομοκράτης επιτίθεται στον υποστηρικτή του τρομοκράτη! Η ίδια η τρομοκρατία την οποία η Γαλλία υποστήριξε οδήγησε στη σφαγή 250.000 ανθρώπων στη Συρία και τώρα παραπονούνται όταν κάποιοι φιλελεύθεροι σκοτώνονται σε μια ροκ συναυλία από την ίδια τρομοκρατία την οποία προώθησαν; Όταν η Γαλλία υποστηρίζει την τρομοκρατία τότε δεν είναι τρομοκρατία, αλλά απλά υποβοήθηση μιας «επανάστασης». Αλλά όταν η ίδια η βία ασκείται στους Γάλλους, τότε είναι τρομοκρατία; Δηλαδή οι ζωές των Συρίων στοίχιζαν λιγότερο από αυτές των Γάλλων;Λένε ότι τώρα θα πρέπει να λυπηθούμε για τα θύματα της Γαλλίας ενώ η βία με την οποία σφάχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε άλλες χώρες δεν είναι άξια προσοχής; Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία παρά μόνο ανάλογα σε ποιο κράτος γίνεται η βία και πόση προσοχή τις δίνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Μιλάμε για τους τρομοκράτες οι οποίοι σκότωσαν Γάλλους, αλλά η ίδια η Γαλλία είναι ένα τρομοκρατικό έθνος.

Οι Γάλλοι βομβάρδιζαν και σκότωναν Χριστιανούς και κανένας δε διαμαρτυρήθηκε. Οι Γάλλοι βομβάρδισαν τους Σέρβους την δεκαετία του 90. Οι Γάλλοι σκότωσαν Χριστιανούς! Ο Γάλλος πρόεδρος Jacques Chirac μίλησε με υπερηφάνεια για το πώς η Γαλλία βομβάρδισε Χριστιανούς Σέρβους οι οποίοι αμύνονταν κατά των Μουσουλμάνων Αλβανών. «Ξέρω ότι οι Γάλλοι πολίτες θα καταλάβουν ότι έπρεπε να δράσουμε» είπε ο Chirac. «Με την αδικαιολόγητη και ακατανόητη ισχυρογνωμοσύνη του προέδρου Μιλόσεβιτς, οι σύμμαχοι ομόφωνα συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε καμιά άλλη επιλογή από το να παρέμβουν στρατιωτικά κατά στοχευμένων σερβικών στόχων. Αυτό προκειμένου να αποφευκτεί μια τραγωδία η οποία θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα των Βαλκανίων όλο και περισσότερο». Δεν τους πείραξε καθόλου το γεγονός ότι οι Αλβανοί απήγαγαν Χριστιανούς Σέρβους και τους διαμέλιζαν ζωντανούς. Οι Γάλλοι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για αυτήν την φρικτή πραγματικότητα, αλλά συνέχιζαν να σκοτώνουν Σέρβους.

Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί στο Κόσσοβο αιχμαλωτίζουν Χριστιανούς, τους διαμελίζουν ζωντανούς, παίρνουν τα όργανά τους και μετά τα πουλάνε στη Σαουδική Αραβία και στην Τουρκία, τα δύο μεγαλύτερα στηρίγματα των Τζιχαντιστών. Αυτό έγινε γνωστό από έναν τοπικό Σέρβο Χριστιανό και βετεράνο αξιωματικό Ειδικών Δυνάμεων ονόματι Λουκάς. Σε μια συνέντευξη του αποκάλυψε: «Σκοτώνουν ανθρώπους και πουλάνε τα όργανά τους στην Τουρκία και στη Σαουδική Αραβία. Απαγάγουν ανθρώπους στο Κόσσοβο, Σέρβους πολίτες, σε μερικές περιπτώσεις και Αμερικάνους, και παίρνουν τα όργανά τους. Βασανίζουν τους ανθρώπους και παίρνουν τα όργανά τους όσο είναι ακόμα ζωντανοί». Πρόσθεσε επίσης ότι τα περισσότερα θύματα είναι Χριστιανοί Σέρβοι, νέες γυναίκες και άντρες και επίσης παιδιά. Αυτή είναι η συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε αυτά τα φρικτά γεγονότα.

Πολλοί θα το θεωρήσουν δύσκολο να πιστέψουν τις αποκαλύψεις αυτού του ανθρώπου. Ο Λουκάς όμως έστειλε ένα βίντεο στην Deutsche Welle όπου αποδείκνυε το πως οι Αλβανοί τρομοκράτες έπαιρναν όργανα από Χριστιανούς Σέρβους και στη συνέχεια πουλούσαν τα όργανά τους.

Οι Γάλλοι έκαναν μια τρομοκρατική επίθεση ενάντια των χριστιανών Σέρβων οι οποίοι υπέφεραν από τους Μουσουλμάνους, και τώρα οι φιλελεύθεροι στη Γαλλία υποφέρουν κάτω από τον ζυγό των ίδιων ανθρώπων που βοήθησαν έτσι ώστε να κάνει την Γαλλία να συνειδητοποιήσει ότι πληρώνουν την συμπεριφορά των προγόνων τους.

Οι σημερινοί Γάλλοι δεν τίμησαν με την συμπεριφορά των Charles Martel, St. Bernard of Clairvaux, Godfrey of Bouillon, Tancred, Bohemond, Hugh I, St. Louis και γενικότερα όλων αυτών που πάλεψαν για την υπεράσπιση της Χριστιανικής Πίστης. Αυτοί είναι οι άντρες τους οποίους θα πρέπει να μιμηθούν, και όχι τα φεμινιστικά σκουπίδια ή τους ύπουλους καταδικασμένους του Charlie Hebdo.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα βάζουν τη σημαία της Γαλλίας στο προφίλ τους στο Facebook. Θα γίνει και αυτό άλλη μια μόδα κατά υποτίθεται της τρομοκρατίας;

Για όλους αυτούς υπάρχει μια πικρής αλήθεια που την ξεπερνούν: Η προγραμματισμένη γενοκτονία σφάζει περισσότερους ανθρώπους μέσα σε μια μέρα από ότι αυτοί οι τρομοκράτες.

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ιδιαίτερα θορυβημένη εμφανίζεται η Άγκυρα μετά από πληροφορίες ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούν κοντά στα τουρκικά σύνορα με την Συρία, έχουν εντολή να καταρρίπτουν αμέσως όποιο τουρκικό τολμήσει να τα πλησιάσει.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Επιτελείου Αεροπορίας, İgor Klimov, ανέφερε ότι τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά τύπου Su-34 έχουν εφοδιαστεί με πυραύλους αέρος αέρος μέσου βεληνεκούς, με τους οποίους μπορούν ανά πάση στιγμή να καταρρίψουν όποιο τουρκικό αεροπλάνο τα πλησιάσει.

Οι πύραυλοι αυτοί όπως αναφέρεται, έχουν βεληνεκές μέχρι τα 60 χιλιόμετρα και είναι ιδιαίτερα ακριβείς στον στόχο τους. Ο İgor Klimov δήλωσε ότι μέχρι τώρα τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν πυραύλους αέρος εδάφους αλλά οι εξελίξεις ανάγκασαν την ρωσική πολεμική αεροπορία να τα εφοδιάσει και με πυραύλους αέρος αέρος με την εντολή να τους χρησιμοποιήσουν μόλις φάνει ότι κάποιο τουρκικό τα πλησιάζει.

Όπως φαίνεται οι Ρώσοι δεν αστειεύονται καθόλου και συνεχώς ενισχύουν το πολεμικό τους δυναμικό σε μια ήδη πολύ καυτή περιοχή. Το ερώτημα είναι αν οι Τούρκοι τολμήσουν τελικά το ατόπημα, ανάβοντας την μεγαλύτερη φωτιά μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημητρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς
«Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θα ‘χουν αγάπη στα δένδρα»
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Παραπέμπω, εν πρώτοις, σ’ ένα έξοχο κείμενο του τροπαιούχου Νομπελίστα μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Έλεγε το 1936: «Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, ζω ολοένα με το εντονότερο συναίσθημα, πώς δεν είμαστε στην Ελλάδα, πώς αυτό το κατασκεύασμα, που τόσο σπουδαίοι και ποικίλοι απεικονίζουν καθημερινά, δεν είναι ο τόπος μας, αλλά ένας εφιάλτης με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, γεμάτα με μία πολύ βαριά νοσταλγία. Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό». Κι αν αυτά λέγονται λίγο πριν από το ένδοξο ΄40, όπου οι Έλληνες μπορούσαν ακόμη να «μεθύσουν» από το «αθάνατο κρασί του Εικοσιένα», τι να πούμε για το σήμερα;

Σήμερα η νοσταλγία έγινε θλίψη ανείπωτη, θρηνωδία ασίγαστη για τον ξεπεσμό της Πατρίδας μας.

Όμως «το πιο πυκνό σκοτάδι, είναι λίγο πριν ξημερώσει ο Θεός», έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά «ιδού ζώμεν». Όταν έπεσε η βασιλεύουσα Πόλη, «η χαρά και ελπίδα των Ελλήνων», ο λαός μας δεν ζητεί παρηγοριά από την Θεομάνα μας, την Παναγία, αλλά σπεύδει και την παρηγορεί, ρίχνοντας συγχρόνως και τον σπόρο της ανάστασης του Γένους. «Σώπασε κυρά-Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά σου θα ‘ναι».

Και σήμερα αυτό πρέπει να κάνουμε, για να ξεπεράσουμε την στενωπό της κρίσης, να στραφούμε πίσω. «Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να βαδίσουν εμπρός, πλην του ελληνικού που πρέπει να στραφεί πίσω», έλεγε ο αθηναιογράφος Δημήτρης Καμπούρογλου (1852-1942).
Πόλεμοι, αστυφιλία, φτώχεια, μανιώδες κυνήγι του εύκολου και άκοπου πλουτισμού απομάκρυναν τον λαό μας από τα ευλογημένα χωριά μας. Συνωστιζόμαστε στις τσιμεντουπόλεις, τις απρόσωπες και απάνθρωπες, γεγονός με τραγικές συνέπειες στο ήθος και τον χαρακτήρα μας.
Μακριά από την φύση, την γη, το «λίαν καλό» έργο του Δημιουργού, θαμπωθήκαμε από τα πρόσκαιρα και μηδαμινά έργα των χειρών μας, τις πολύχρωμες βιτρίνες και ξεχάσαμε τον Κτίστη, πέσαμε σε απιστία. Μα «οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού». Κλείσαμε, κλειδώσαμε και τα παιδιά μας στα πανέμορφα παιδικά δωμάτιά τους, στερώντας τα από το σημαντικότερο πράγμα για την υγιή ανατροφή τους, το παιχνίδι. («Το σπουδαιότερο πράγμα που κάνει ένα παιδί είναι το παιχνίδι», έλεγε ο Ελύτης). Αντί να ανατρέφουμε αυτούς, που θα πετούν ψηλά και θα αγναντεύουν το πέλαγος, φυλακίσαμε τα παιδιά σε «χρυσά κλουβιά».

Τα παιδιά, όμως για να «ανθίσουν», θέλουν γη, χώμα, να απολαύσουν και να χαρούν το ατίμητο δώρο του Θεού, την ελευθερία. Αυτό ισχύει για όλους μας. Ας μην μας διαφεύγει το γεγονός πώς η κατοχή γης – ιδιοκτησίας τονώνει ακόμη ακόμη το εθνικό αίσθημα λόγω προσωπικού γοήτρου και αλληλεγγύης προς την Πατρίδα. Τροφοδοτεί δεσμούς, που κινούν τα ζωτικά νεύρα της ανθρώπινης υποστάσεως, σε αντίθεση με την «πολυκατοικημένη» συνοίκηση, όπου ανθεί η δυσαρέσκεια, η νευρικότητα, μειώνεται, εν τέλει, και η αγάπη προς την Πατρίδα. Και ακόμη «αυτός που δεν έχει έδαφος κάτω από τα πόδια του, δεν έχει μήτε Θεό, κι όποιοι αρνείται την Πατρίδα του, αρνείται τον Θεό» γράφει ο Ντοστογιέφσκι.

Και αυτό ισχύει περισσότερο για εμάς τους Έλληνες, για τούτο το «ένδοξο καλυβάκι», που μας δώρισε ο Θεός. Η συχνότατη επωδός του Μακρυγιάννη: «πίστη και Πατρίδα μου», ήταν για όλους εκείνους που μας παρέδωσαν αυτό τον τόπο, ως «τζιβαϊρικόν πολυτίμητο» ένα δίδυμο, αλλά αδιαίρετο χρέος ιστορικής υπάρξεως.

Η κρίση, που ταλανίζει τους λαούς μας, είναι απότοκος και της απομάκρυνσής μας από την πατρώα γη. Διασώζει η ελληνική μυθολογία μια βαθιάς έννοιας και λεπτότητας αλληγορία: Τον γιό του Ποσειδώνα και της Γης, τον τρομερό και δυσπολέμητο γίγαντα Ανταίο, που αντλούσε την δύναμή του από την γη. Όσο την πατούσε, ήταν ανίκητος. Τον φόνευσε ο Ηρακλής ανασηκώνοντάς τον από το χώμα. «Πάρτε μαζί σας νερό, το μέλλον θα έχει πολλή ξηρασία», μας προτρέπει ο ποιητής Μ. Κατσαρός. Και αυτό το νερό είναι η παράδοση. Οι νέοι πρέπει να μάθουν, ότι δεν είμαστε χθεσινοί, ότι ερχόμαστε από πολύ μακριά και έχουμε χρέος να πάμε πιο μακριά. Και αυτή η εθνική αυτογνωσία γίνεται με την επιστροφή στο σπίτι, όπου γεννηθήκαμε. «Το σπίτι που γεννήθηκα κι ας το πατούν οι ξένοι στοιχειό είναι και με προσκαλεί ψυχή και με προσμένει», γράφει ωραιότατα ο Παλαμάς. Οι μπαζωμένες πόλεις κουράστηκαν και κούρασαν. Τα «ρόδινα ακρογιάλια της Πατρίδας μας», τα άγρια και τα ήμερα του βουνού και του λόγγου. Περιμένουν τους ανθρώπους τους. Ο άνθρωπος, όταν τα ποτίζει με τον τίμιο ιδρώτα του, τα ημερώνει. Έγραφε με πίκρα ο Φώτης Κόντογλου για «τη ζάλη και την αηδία», που τον έπιανε στις γυάλινες πολιτείες με τους γυάλινους ανθρώπους:
«Θαρρώ πώς βρίσκομαι σε καμμιά βρώμικη φυλακή, χάνω το κέφι μου και θέλω γρήγορα να φύγω μακρυά, ν’ απομείνω με τον εαυτό μου. Συζητήσεις ατελείωτες και μπερδεμένες, δουλειές, επιχειρήσεις, θέατρα, βιβλία, πολιτική αγωνία, αδιαντροπιά, λεφτά, λεφτά… Ο ιδρώτας τρέχει από πάνω μου. Μηχανές λογής-λογής μουγκρίζουνε γύρω μου. Οι άνθρωποι τρέχουνε σαν να ‘ναι στο φρενοκομείο. Φεύγω μακριά. Τρέχω, σαν να ξέφυγα από ληστές. Δεν πιστεύω τα μάτια μου πώς βρίσκουμαι μακρυά από την κόλαση! Ησυχία! Κάθομαι σε μία πέτρα. Κοιτάζω τα βουνά, τα δέντρα, το χώμα, τα σύννεφα, κι αναστενάζω. Βλογημένη πλάση του Θεού. Αγαπημένο καταφύγιο…» (Μυστικά Άνθη, σελ. 223).
Αυτό το ευλογημένο καταφύγιο, την γη μας, την ιθαγένειά μας, να ξαναβρούμε. Την ταπεινή ομορφιά του τόπου μας, τα πρόσωπα των εν Χριστώ αδελφών μας, τα αρώματα, τις γεύσεις της Πατρίδας μας, να ζεσταθεί πάλι η καρδιά μας, που είναι ξυλιασμένη από την παγωνιά της «μεθυσμένης» πολιτείας.

Και ας ανοίξουμε το στόμα μας για να πούμε αυτό που έλεγαν οι παλιοί, οι Ρωμιοί, όταν τους εύρισκαν «περιστάσεις και θλίψεις και συμφοραί του βίου». «Την πάσαν ελπίδα μας εις σε ανατίθεμεν, Μήτερ του Θεού, φύλαξόν μας υπό την σκέπην σου».

Και ας μην ακούμε τον μάταιο αυτό κόσμο. Ο κόσμος σήμερα πλανάται. Ένας από τους τελευταίους Γεροντάδες του Γένους έλεγε ότι άκουσε μία μάνα να λέει στην κόρη της:
«Άκουσε, κόρη μου, εγώ σαν μεγαλύτερη θα πεθάνω, και οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες. Μπορεί να έρθει μία περίοδος όπως τότε στους Εβραίους της Π.Δ. και να χαθούν οι γραφές και τα Ευαγγέλια. Αν λοιπόν, έλθει μία περίοδος τέτοια, της λέει, και δεις ότι δεν υπάρχει το Ευαγγέλιο και έτσι δεν θα ξέρετε τι να κάνετε, τότε να κοιτάς τι κάνει ο κόσμος κι εσύ να κάνεις το αντίθετο. Και αυτό θα είναι το Ευαγγέλιο». 
Με άλλα λόγια αυτό είναι η Επανάσταση…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός 

Ενώ όλοι κρατούσαν την αναπνοή τους τις προηγούμενες ημέρες για το επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζει η Τουρκία και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για τη χώρα του ισλαμιστή ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάποιοι τρίβουν τώρα τα μάτια τους από τα τεράστια οφέλη που είχε η Τουρκία από τη χθεσινή σύνοδο κορυφής.

Πιο ενδιαφέρον ακόμη είναι το κόστος που πληρώνει πλέον η Ελλάδα για αυτά τα δώρα που δόθηκαν απλόχερα στην Τουρκία. Ενώ λοιπόν ήταν αδύνατο για την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσει με την κυβέρνηση έστω σε κάποια βασικά σημεία για τη διαχείριση του προσφυγικού, η Ελλάδα, μία ημέρα αργότερα είτε ήταν παρούσα, είτε απούσα από τη σύνοδο, ένα και το αυτό.

Η μεγαλύτερη σφαλιάρα για την ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και το βασικό δώρο που πήρε ο Ερντογάν, δηλαδή η επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται μόνο για πλήρη αγνόηση των πάγιων θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και για ζωτικό θέμα της κυπριακής δημοκρατίας και της προστασίας της Κύπρου από τις επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας.

Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτά και τα 3 δις ως μία πρώτη εισφορά, για όσα θα παραλάβει η Τουρκία σε χρήμα για τους πρόσφυγες – στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονται όροι αξιολόγησης για το πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα – αλλά και η κατάργηση, υπό προϋποθέσεις της βίζας για τους Τούρκους που θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη – και τέλος όλα αυτά για να ικανοποιήσει η Τουρκία τις διεθνείς υποχρεώσεις που ούτως ή άλλως έχει ως χώρα, τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε τον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτός ο εκνευρισμός έγινε ολοφάνερος με τα tweets στους επίσημους λογαριασμούς του πρωθυπουργού, τον ελληνικό και τον αγγλικό. Παράλληλα ολοφάνερη ήταν η άνεση και γενναιοδωρία με την οποία απάντησε ο Νταβούτογλου.

Αλέξης Τσίπρας: Προς τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δις για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε.
Σε αυτά τα επιθετικά μηνύματα ο Νταβούτογλου απάντησε απλώς με ένα: «Τα σχόλια για τους πιλότους του @atsipras δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα».

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Νταβούτογλου δεν είχε ανάγκη να απαντήσει σε καμία πρόκληση, γιατί ένιωθε ήδη νικητής.

Και πώς να μην νιώθει άλλωστε, αφού εν τέλει η Τουρκία κατάφερε να διατηρήσει για άλλη μία φορά το διπλό παιχνίδι επέκτασης των συμφερόντων της σε Ανατολή (Συρία – συνεργασία με τον ISIS) και Δύση (προώθηση ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ-στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ). Εν μία νυκτί, ουσιαστικά η Τουρκία έβγαλε πολύ περισσότερα από όσα θα χάσει από τις κυρώσεις της Ρωσίας.

Η πανηγυρική νίκη της Τουρκίας επισφραγίστηκε και από τα επόμενα tweets του Έλληνα πρωθυπουργού, που ήταν στο ακριβώς αντίθετο κλίμα. «Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας. Ευκαιρία για ειλικρινή απαραίτητο διάλογο για Προσφυγικό, ανάγκη επίλυσης Κυπριακού, Συριακό, Αιγαίο. Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο. Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».

Σε αντάλλαγμα όλων αυτών η Τουρκία, θα φυλά καλύτερα τα σύνορά της, θα δέχεται πίσω μετανάστες που δεν είχαν τα απαραίτητα για την παροχή ασύλου και θα δημιουργήσει κέντρα ταυτοποίησης – hot spots για τους πρόσφυγες που είναι και το μόνο που δεν αποτελούσε ήδη υποχρέωσή της. Ελλάδα και Κύπρος από την άλλη χάνουν το τελευταίο βέτο πίεσης στο Κυπριακό και μπαίνουν σε μία νέα εποχή διαπραγματεύσεων με τις δηλώσεις Γιούνκερ να καταδεικνύουν ότι η επίλυσή του θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες. Όσα έγιναν στη χθεσινή Σύνοδο δεν μας αφήνουν καμία ελπίδα για τους όρους με τους οποίους θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό από εδώ και στο εξής.

Αν τώρα θυμηθούμε και την επιδίωξη της ελληνικής πλευράς για δημοσιονομική χαλάρωση με δικαιολογία το προσφυγικό, τότε ο τίτλος που ταιριάζει στη χθεσινή πανωλεθρία είναι, «Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι».

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Αυτό είναι το πολιτικό μας τσίρκο σε ασπρόμαυρο, όπως μαύρη είναι η ψυχή τους, όπως μαύρη είναι η ζωή μας, που μαύρη νάναι η ώρα τους.

Κι εκεί στο βάθος αριστερά (τρόπος του λέγειν) ο νέος παιδονόμος-χαφιές υπηρεσίας. 

''Να παραδώσουν τις έδρες τους όσοι βουλευτές δεν συμφωνούν με το ασφαλιστικό'', προτρέπει και προτρέχει ένας απ' τους ''λαγούς'' του πρωθυπουργού.

Ωραίες εποχές, ρετρό αναμνήσεις, μαύρων παρακρατικών χρόνων και δικτατοριών, όπου το ''ακραίο ντύσιμο'',  η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτικών, ''αναρχικών'', ανήθικων εντύπων, εικόνων και χειρογράφων, οι απολύσεις για απεργία, οι απειλές προς τους γονείς για ποινικές διώξεις αν τα παιδιά τους προβούν σε καταλήψεις ή συμμετοχή σε συλλαλητήρια, η απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των πέντε ατόμων, η υποχρεωτική δήλωση στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα των φιλοξενούμενων στο σπίτι, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, κι αλλα τόσα προς ''φύλαξιν της εννόμου και καθεστηκυίας τάξεως'', οδηγούσαν τους ''ανήσυχους'' πολίτες συχνά-πυκνά στο αστυνομικό τμήμα, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης ''δια υπόθεσιν'' τους, όπου εκαλούντο για πολλοστή φορά να ανανεώσουν τους όρκους ευπείθιας τους προς το καθεστώς, το πολίτευμα, και βέβαια προς ''τον Βασιλέα''!

Ακριβώς όπως καλούνται σήμερα οι κυβερνητικοί βουλευτές του μνημονιακού βασιλέα-αρχηγού-πρωθυπουργού, να υποβάλλουν τα σέβη τους προς το μνημόνιο, τις απαιτήσεις υποταγής της τετρα-τρόϊκας, καθώς και να υπηρετήσουν κατά γράμμα τα συμφέροντα των τοκογλύφων-''εταίρων'', έναντι των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Όποιοι δεν συμμορφωθούν προς ''τας υποδείξεις'' του λαγού, θα κηρυχτούν αποσυνάγωγοι, θα διαγραφούν, θα διασυρθούν. 

Θα παραμείνουν ''έντιμοι'' και ''συνεπείς'' όσοι προδώσουν συνείδηση, λαό, και πατρίδα. 

Κοιτώντας την παραπάνω φωτογραφία ας μην προβληματιστούμε ποιόν θα φτύσουμε.  
Όλοι ανεξαιρέτως είναι ίδιοι,  και ισάξιοι του εμετού που μας προκαλούν.

Τα σκυλιά (και τα ζώα γενικότερα) ξανατρώνε πολλές φορές αυτά που εξέμεσαν.

Δυστυχώς αυτό κάνει τώρα κι ο λαός, μ' αυτούς που ψήφισε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου