Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Σεπ 2013


Το 2009 όταν ανέλαβε ο ΓΑΠ τη διακυβέρνηση της χώρας, ο πατέρας μου, που δεν είναι πια στο μάταιο αυτό κόσμο, καθώς κοιτάζαμε τα βραδινά δελτία με τα αποτελέσματα , και πριν συμβεί οτιδήποτε από όσα συνέβησαν στη συνέχεια στη πατρίδα μας, αναφώνησε:

«Ένας Γεώργιος Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας; Πόσα χρόνια πίσω με γυρίζει.. Λες και βλέπω μπροστά μου τον εμφύλιο να ξανάρχεται...»

Όλοι βέβαια αρχίσαμε να τον πειράζουμε και να του λέμε: «Αμάν πια αυτό το εμφυλιακό σύνδρομο, 84 χρονών κι ακόμα να το ξεχάσεις;»

Τότε γύρισε μας κοίταξε και είπε:

«Στα σοβαρά, πιστεύετε πως όσοι δημιούργησαν εκείνη την εθνική συμφορά, τη πιο μεγάλη συμφορά που έχει γνωρίσει η νεώτερη ιστορία μας, όσα κέντρα έδρασαν τότε, όσοι άνθρωποι πήραν μέρος στις τακτικές που οδήγησαν στον εμφύλιο, όσοι ξένοι που έστρωναν τα σχέδιά τους με τη βοήθεια ντόπιων προδοτών, και μεθόδευσαν την σφαγή του ελληνικού λαού, είναι παρελθόν; Εξαφανίστηκαν στο πέρασμα του χρόνου; »

Η μάνα μου γελώντας του λέει:  

«Ξύπνα, το ‘45 τελείωσε, η Ελλάδα είναι στον 21ο αιώνα, το τείχος του Βερολίνου έπεσε, ο ΓΑΠ δεν είναι ο πατέρας της δημοκρατίας αλλά ο Γιωργάκης, κι οι νέοι ούτε ξέρουν για τι πράγμα συζητάς».

Εκείνος σκεπτικός, δεν μίλησε για λίγο και μετά είπε:  

«Αυτή είναι η συμφορά, πως οι νέοι δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάω... Και το χειρότερο, υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν είναι νέοι, αλλά είναι τόσο ηλίθιοι, ή αποβλακωμένοι που ούτε αυτοί θυμούνται για τι πράγμα μιλάω..»

Η μόνη σταθερή που έχει ο Έλληνας από εκείνα τα τραγικά χρόνια της εθνικής συμφοράς ήταν μία: «ο Μελιγαλάς είναι εδώ». Δεν έφυγε ποτέ. Η πηγάδα δεν σφραγίστηκε οριστικά και αμετάκλητα. Στην μη αναμόχλευση των παθών δεν έγινε delete. Πρόγραμμα που έπαιζε και παίζει συνέχεια στο παρασκήνιο της δημοκρατικής επιφάνειας ήταν.

Σε έναν λαό, όσοι θέλουν να χειρίζονται τις καταστάσεις προς το συμφέρον των εντολέων τους, το βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν είναι το εθνικό ελάττωμα.

Και το εθνικό ελάττωμα είναι πως είμαστε όντως «έθνος ανάδελφον».

Και κάποιος πολύ παλιός πρόγονος είχε πει κάτι, που άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται και δυστυχώς θα μας οδηγήσει σε νέες συμφορές, για να κλαιγόμαστε μετά πως δεν γνωρίζαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης...

«Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική, αλλά η συμφορά»…

Από τον εμφύλιο δεν βγήκαμε ποτέ. Κι αυτό δεν το λέω έτσι για πλάκα. Σκεφθείτε το καλύτερα. Σε κάθε σπίτι, σε όλη την επικράτεια υπάρχουν μνημόσυνα και μνήμες των θυμάτων εκείνου του αίσχους. Οι οικογένειες που είχαν θύματα από τη κάθε πλευρά δεν ήταν άκληροι. Υπήρξαν παιδιά και εγγόνια που μεγάλωσαν με τις ιστορίες από τους παππούδες, το κερί να καίει στα σπίτια κάτω από τις φωτογραφίες των νεκρών.

Μια φορά ο πατέρας μου μετά από χρόνια , από τη λήξη του πολέμου, καθόταν στο καφενείο του χωριού και κουβέντιαζε μ΄ ένα συγχωριανό που ήταν δεξιός και ήξερε πως είχε υπηρετήσει στα τάγματα ασφαλείας και ο οποίος δεν ήθελε να θυμάται τίποτα από όλα αυτά. Τον ρώτησε ένα πράγμα μόνο. «Για πες μου βρε αδερφέ, γιατί έκανες ότι έκανες». Και ξέρετε τι είπε;

«Ήμουν τρομοκρατημένος μ΄ αυτά που μάθαινα. Εγώ ήθελα να έχω το μικρό εκκλησάκι που είχα κτίσει με τα χέρια μου στην αυλή του σπιτιού για να φυλάω τα κόκκαλα της μάνας μου. Κι είχα ακούσει πως αν ερχόντουσαν οι συμμορίτες, θα μου έκαιγαν την εκκλησία και τα κόκκαλα μαζί, και μπορεί να με κρεμάγανε που θα ‘βλεπαν πως έχω σχέση με τη θρησκεία».

Έχετε την εντύπωση πως δεν έχει ακριβώς το ίδιο βάρος για έναν εγγονό, ο παππούς που έσωσε τη χώρα από τους ναζιστές κατακτητές, και ο παππούς του έσωσε τη χώρα από το κίνδυνο των κομμουνιστών συμμοριτών, όπως τους αποκαλούσαν;

Όλα τα θύματα του εμφυλίου δεν πήραν ποτέ απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη . Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί του εμφύλιου σπαραγμού δεν δικάστηκαν ποτέ. Όσοι μηχανορράφησαν και κατέστρωσαν τα σχέδια της συμφοράς για προσωπικό τους όφελος, για κομματικά συμφέροντα, για οικονομικά συμφέροντα ή πολύ απλά γιατί ήταν υπάλληλοι ξένων κέντρων εξουσίας, δεν πέρασαν σ΄ αυτήν εδώ τη πατρίδα από καμία Νυρεμβέργη.

Έγινε της μόδας να λέμε: «Καταδικάζουμε τη βία από όποια μεριά κι αν προέρχεται». Τι σημαίνει αυτό; Ποιος από τη μία ή την άλλη μεριά καταδικάζει τον εαυτό του και τη βία του; Είμαστε σοβαροί ή κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει; Όταν άνθρωποι φωνάζουν πως με τον Παπαδόπουλο ήταν καλύτερα, νομίζετε πως δεν το πιστεύουν; Όταν άνθρωποι λένε πως ονειρεύονται τη σοσιαλιστική ανατροπή, νομίζετε πως δεν το πιστεύουν;

Όταν νέοι λένε πως μισούν τους κομμουνιστές ή από την άλλη μεριά μισούν τους φασίστες, έχετε την εντύπωση πως το λένε έτσι; Δεν έχουν καταβολές από τα σπίτια τους που έχουν μυηθεί σ΄ αυτήν την αντίληψη, δεν νοιώθουν πως ταιριάζουν τα χνώτα τους με τη μια πλευρά ή την άλλη; Δεν μισούν με πάθος αυτόν που θεωρούν αντίπαλο και δεν αγαπούν με πάθος αυτό που πιστεύουν σαν δίκιο;

Τι νομίζετε πως είναι, video game που μετά θα το κλείσουμε και θα πάμε για μπύρες;

Όσοι γνωρίζουν το «διαίρει και βασίλευε» νομίζετε πως δεν είναι πλέον άριστοι χειριστές αυτής της διαχρονικής τεχνικής, που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη ανά τους αιώνες, όπου έχει πέσει ακόμα και μια σταγόνα αίμα;

Μέσα από ένα αιώνιο μαρτύριο αλληλοσφαγής, ο άνθρωπος έχει προχωρήσει σε όλη τη παμπάλαια ιστορία του. Με αίμα κατακτήθηκαν τα πλούτη των πιο δυνατών, με αίμα κερδήθηκαν και τα δικαιώματα που μπορεί να απολαμβάνει κάθε άνθρωπος. Με αίμα έχουν οριστεί τα σύνορα στις πατρίδες του κόσμου. Με αίμα έχουν οριστεί και τα όρια ανάμεσα στους ίδιους τους ανθρώπους.

Οι φιλήσυχοι πολίτες, που κοιτάνε τη δουλειά τους, και τριγυρίζουν σαν παιδιά των λουλουδιών, νομίζουν πως και η δημοκρατία (η όποια δημοκρατία) τους έχει προσφερθεί από καλοσύνη, και όχι γιατί πολλοί, πάρα πολλοί θυσιάστηκαν για να την απολαμβάνουν ακόμα κι εκείνοι που δεν κούνησαν δαχτυλάκι για να τη κατακτήσουν. Έχουν την εντύπωση πως η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη είναι δώρα που τους έκανε κάποιος όταν γεννήθηκαν και θα τα έχουν πάντα να τα χειρίζονται σαν τη παιδική τους χαρά, με όποιο κόστος .

Τώρα φιλήσυχε, τι θα κάνεις; Οι γνωρίζοντες, έχοντες και κατέχοντες ανάβουν τα φυτιλάκια. Και να δούμε πόσοι θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχα.

Αυτή τη στιγμή αυτό που μας τσακίζει είναι ένα απάνθρωπο σχέδιο οικονομικής εξόντωσης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού. Αυτό που θα πεθάνει τον κόσμο θα είναι η έλλειψη φαγητού, φαρμάκων, πόρων για να επιβιώσει. Αυτό που θα σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους θα είναι το σχέδιο ισοπέδωσης κάθε λογικής. Κι ίσως στο βάθος κήπος να είναι κι άλλα σχέδια φρίκης που τώρα δεν φαίνονται. Και όλα αυτά ποιοι τα ρυθμίζουν? Ποιοι είναι για άλλη μια φορά ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ;

Μια ολόκληρη κοινωνία αποκοιμισμένη, αδιάφορη, με μόνη ενασχόληση το εγώ κι εσύ και όλοι οι γνωστοί, πέφτει ξαφνικά από τα σύννεφα γιατί ανακαλύπτει πως υπάρχει μια πηγάδα ακόμα που δεν έχει κλείσει. Λες και δεν γινόταν κάθε χρόνο το μνημόσυνο.

Η διαίρεση των ανθρώπων σε στρατόπεδα είναι θλιβερή. Αλλά η υποκριτική κοινωνία είναι αποκρουστική.

Πού βρίσκεται η αντικειμενική αλήθεια; Τι έχει συμβεί σ΄ αυτόν εδώ το τόπο επί τέλους; Έχει συμβεί από ότι φαίνεται ένα συγκεκριμένο πράγμα..

Κατοικείται η χώρα από πολίτες που έχουν καταντήσει τόσο προβλέψιμοι, ώστε να χρειάζεται κανείς για να τους κουρδίσει ο ελάχιστος κόπος.

Σε λίγο γίνομαι 53, και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω ακούσει τις λέξεις ταγματαλήτες και κομμουνιστοσυμμορίτες αμέτρητες φορές. Έχω δει ξανά και ξανά σαν τα σκυλιά να τσακωνόμαστε κάτω από σημαιάκια μπλε, πράσινα, κόκκινα, μαύρα...

Ναι, κι οι άλλοι λαοί έτσι έκαναν, σωστά, αλλά εμείς βρε παιδί μου λες και δεν βρίσκουμε τίποτα άλλο να μας ενώσει για να ξεκολλήσουμε από τον καναπέ, εκτός από αυτά που μας χωρίζουν.

Τρία χρόνια, τόσοι άνθρωποι φώναζαν να βρούμε ένα τρόπο ενωμένοι, ν΄ αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, και να βρούμε μια κοινή συνισταμένη γιατί χανόμαστε. Πέρα βρέχει. Ο καθένας κολλημένος στο μαγαζάκι του. Δεν κουνιόταν ρούπι κανένας.

Μόλις μας έδωσαν το σύνθημα και τον αόρατο εχθρό, μόλις ανέστησαν την εθνική μας αρρώστια, λες και μας κούρδισαν.

Καλά πάμε. Μη κλείσετε τη τηλεόραση. Ο πρώτος κύκλος είναι. Έχει πέντε έξι ακόμα η σειρά μέχρι να φτάσει στη κορύφωση. Υπομονή.

Πηγή: Συνήθης Ύποπτος Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου

Χωρίς καμία αμφιβολία η Ελλάδα, μετά από έξι σχεδόν χρόνια τρομακτικής ύφεσης, τα οποία έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολιτών της στα όρια της απόγνωσης, στη συλλογική κατάθλιψη και σε μαζικές αυτοκτονίες, βυθίζεται ξανά στο βαθύ σκοτάδι – γεγονός που δυστυχώς οφείλουμε να επισημάνουμε, παρά το ότι γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι Έλληνες «διψούν» για κάποιες καλές ειδήσεις.

Η κατάσταση αυτή είναι φυσικά γνωστή καλύτερα από εμάς, τόσο στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όσο και στους ξένους εισβολείς – αφού διακρίνονται ολοκάθαρα οι προετοιμασίες βίαιης καταστολής τυχόν μεγάλων κοινωνικών αναταραχών και εξεγέρσεων, εν όψει των νέων μέτρων λεηλασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.

Στα πλαίσια αυτά, με αφορμή την εγκληματική οργάνωση της άκρας δεξιάς (όπως την περιέγραψαν τα ΜΜΕ, «κατακλύζοντας» μας κυριολεκτικά με αναφορές, με πιθανό στόχο τον ολοκληρωτικό αποπροσανατολισμό μας), πληροφορούμαστε για σοβαρές παρεμβάσεις στην αστυνομία – τις οποίες πιθανότατα θα ακολουθήσουν ανάλογες στο στρατό, αλλά και στα υπόλοιπα σώματα καταστολής.

Περαιτέρω, ακόμη και μετά την ενδοτική παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στα χέρια του ΔΝΤ (με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, καθώς επίσης των μνημονίων από έναν μεγάλο αριθμό εκπροσώπων των Ελλήνων, οι οποίοι διέπραξαν αναμφίβολα ποινικό και όχι απλά πολιτικό αδίκημα), είχαμε αρκετές φορές την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την ύπουλη παγίδα, στην οποία οδηγηθήκαμε.

Το αργότερο όμως μετά την υπογραφή του εγκληματικού PSI στα τέλη του 2011, οι ελπίδες μίας φυσιολογικής εξόδου μας από την κρίση εξανεμίσθηκαν.
Ειδικότερα, για εκείνο το χρονικό διάστημα που οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου ήταν απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, είχαμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε μία ευρεία διαγραφή τους – χωρίς την παροχή κανενός είδους ανταλλάγματος.

Απλούστατα, οι κερδοσκόποι γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν υψηλό ρίσκο, όταν αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές ομόλογα υπερχρεωμένων κρατών. Επομένως, μπορεί κανείς να «εκβιάσει» τη διαγραφή μέρους τους, «επισείοντας» τον κίνδυνο να χάσουν εντελώς την επένδυση τους – ενώ ουσιαστικά δεν τους ζημιώνει ιδιαίτερα, αφενός μεν επειδή αγοράζουν τα ομόλογα σε χαμηλές τιμές, αφετέρου λόγω του ότι είναι φυσιολογικό κάπου να κερδίζουν και κάπου να χάνουν, όταν επενδύουν με ρίσκο.

Μετά το PSI όμως, όπου το συντριπτικό μέρος του δημοσίου χρέους μας μεταφέρθηκε στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης, τα οποία μας χρεώνουν με ένα επιτόκιο της τάξης του 2%, καθώς επίσης με ρίσκο πλέον των φορολογουμένων πολιτών τους, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αναφερόμαστε σε τοκογλυφικά δάνεια – όπως δυστυχώς «δημαγωγούν» ορισμένα πολιτικά κόμματα.

Εκτός αυτού, ενώ προηγουμένως το 90% του δημοσίου χρέους μας είχε συναφθεί με ελληνικό δίκαιο, οπότε θα μπορούσε να μετατραπεί σε δραχμές, εάν τυχόν αποφασίζαμε την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, μετά το PSI είναι σε αγγλικό δίκαιο – ενυπόθηκο δυστυχώς (από άνευ εγγυήσεων πριν) και μη μετατρέψιμο σε εθνικό νόμισμα (οπότε τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα μας οδηγούσε στη χρεοκοπία, αμέσως μετά την προβλεπόμενη υποτίμηση της).

Στην περίπτωση τώρα που θα επιχειρήσουμε να αρνηθούμε την εξυπηρέτηση του χρέους ή να απαιτήσουμε τη διαγραφή μέρους του, η ζημία θα επιβαρύνει κυρίως τους υπόλοιπους πολίτες της Ευρωζώνης – για παράδειγμα την Ισπανία η οποία, παρά το ότι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, δανείζεται με 4-5% και μας δανείζει με 2%.

Επομένως, εάν μας επιτραπεί η διαγραφή μέρους του χρέους, για να αποφευχθούν οι κοινωνικές αναταραχές, πιθανότατα θα εξεγερθούν οι Πολίτες των άλλων χωρών – οι οποίοι θα τοποθετηθούν εναντίον μας, με καθόλου θετικές συνέπειες για τις εξαγωγές μας, για τον τουρισμό μας κοκ.

Όπως φαίνεται λοιπόν, μας «έχουν στριμώξει πια στη γωνία», από κάθε πλευρά – έχοντας συμπεριλάβει στις σκέψεις τους την εκδίωξη μας από την Ευρωζώνη, παράλληλα με την παραδειγματική τιμωρία μας. Τι θα συνέβαινε όμως στην κοινωνία σε μία τέτοια περίπτωση; Ποιό θα ήταν το μέγεθος των αντιδράσεων; Θα μπορούσαν να ελεγχθούν από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής;

Συνεχίζοντας, όλα όσα λέγονται για την επιστροφή μας στις αγορές, εάν αποκτήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και ξεφύγουμε από την ύφεση, αποτελούν κατά τη γνώμη μας ανεύθυνη διασπορά ψεύτικων ελπίδων (μακάρι να κάνουμε λάθος).

Ειδικότερα, η Πορτογαλία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 1,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους – υψηλότερο από όλες τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της βελτιώθηκε σημαντικά, οι μισθοί των εργαζομένων της περιορίσθηκαν, έγιναν οι περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές, το δημόσιο χρέος της δεν ξεπέρασε το 124% του ΑΕΠ, μηδενίσθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της και η ανεργία δεν υπερέβη το 17%.

Εν τούτοις, το επιτόκιο δανεισμού της ξεπέρασε ξανά το 7%, από 5,23% το Μάιο, ενώ η S&P την απειλεί με υποτίμηση της πιστοληπτικής της ικανότητας – γεγονότα πολύ σημαντικά, αφού το πρόγραμμα διάσωσης της τελειώνει σύντομα, ενώ το επόμενο έτος θα πρέπει να αναζητήσει από τις αγορές 14 δις €, για την πληρωμή ομολόγων που λήγουν.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν η Ελλάδα, η οποία πανηγυρίζει τη μείωση της ύφεσης από 4,6% στο 3,8%, με ανεργία που ξεπερνάει το 27%, με «δολοφονημένο» τον παραγωγικό της ιστό, με μηδενικές ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές (γραφειοκρατία, φορολογικό και επιχειρηματικό πλαίσιο, διαφθορά κλπ.), να βγει στις αγορές και να δανεισθεί με βιώσιμα επιτόκια, για να εξοφλεί τα χρέη της, όταν η Πορτογαλία αδυνατεί να τα καταφέρει;

Με την ύφεση πάντως στο -3,8% το βιώσιμο επιτόκιο θα ήταν γύρω στο -4%. Ποιός όμως δανείζει τα χρήματα του με αρνητικό επιτόκιο, πληρώνει δηλαδή και από πάνω, για να βοηθήσει κάποιον που το έχει ανάγκη;

Βέβαια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, η χώρα μας είναι πολύ πιο πλούσια, ενώ έχει ασύγκριτα μεγαλύτερες δυνατότητες από την Πορτογαλία. Όμως, με την πολιτική της εξουσία να είναι πιστός υπηρέτης των ξένων συμφερόντων, με την παραγωγική της βάση να χρεοκοπεί ή να εξαναγκάζεται να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, με τα παιδιά της να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, με αρκετά ΜΜΕ πλήρως υποταγμένα στους ξένους εισβολείς, με την απίστευτη χειραγώγηση που βιώνει, με τη συλλογικότητα στο ναδίρ, με την εγωκεντρική ιδιοτέλεια στο ζενίθ, καθώς επίσης με ένα μεγάλο μέρος της πνευματικής της ηγεσίας εντελώς αλλοτριωμένο, είναι ποτέ δυνατόν να τα καταφέρει η πατρίδα μας;

Εάν όμως δεν τα καταφέρει, δεν θα ακολουθήσουν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, εμφύλιοι πόλεμοι ενδεχομένως, καθώς επίσης αιματηρές εξεγέρσεις, εναντίον όλων αυτών που υπέγραψαν τη θανατική της καταδίκη;

Δεν θα ξεσηκωθούν οι Έλληνες εναντίον αυτών που έχουν αναλάβει σιωπηρά την εκτέλεση της συγκεκριμένης ποινής; Θα είναι αλήθεια αρκετά για να διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη τα μέτρα καταστολής που ενδεχομένως προετοιμάζονται, με αφορμή την άκρα δεξιά και με μέσα, στα οποία είναι καλύτερα να μην αναφέρεται κανείς;

Ελπίζω φυσικά να κάνω εντελώς λανθασμένες υποθέσεις και εκτιμήσεις, αφού το ζητούμενο είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, η ηρεμία και η τάξη στην Ελλάδα, χωρίς τη «βοήθεια» σωμάτων καταστολής ή άλλων μεθοδεύσεων.

Εάν δε είμαστε τυχεροί και μας εγκριθεί η διαγραφή ενός μέρους του χρέους, χωρίς φυσικά να το απαιτήσουμε, πόσο μάλλον αφού δεν έχουμε πια κανέναν διαπραγματευτικό χαρτί, ίσως τελικά τα καταφέρουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Άκου λεβέντη... άλλο οι ειδικές δυνάμεις, κι άλλο το καρναβάλι στους δρόμους και στις καφετέριες 

Άκου λεβέντη, έχεις μπερδέψει την π⓪ύτσ@ με τη βούρτσα και τη ζώνη με τη γραβάτα … Υπηρέτησα στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και συγκεκριμένα στην 2η ΜΟΙΡΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ και ως ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΛΟΧΟΥ και ως ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΜΟΙΡΑΣ για όσους με γνωρίζουν και είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για αυτό!
Ξέρεις εμείς πως βλέπαμε ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τον οποιονδήποτε άλλο απλό φαντάρο, στρατιώτη που δεν έχει υπηρετήσει σε αυτά τα Ειδικά Σώματα Στρατού;
Σαν…αδελφή ΝΟΣΟΚΟΜΑ.
Αν λοιπόν δεν έχεις υπηρετήσει σε κάποιο από αυτά τα ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ απλά σου λέω: ΣΚΑΣΕ, ΒΟΥΛΩΣΤΟ και ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΛΕΩ!
Εκεί λοιπόν, γνώρισα ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ, ΓΕΝΝΑΊΟΥΣ και ΜΑΓΚΕΣ Αξιωματικούς.
Άγριες καταστάσεις, άγριες συμπεριφορές, άγριες φάτσες,  σκληρές εξουθενωτικές ασκήσεις, βψυχολογική πίεση, προσβολές, ατομικό σοβέ, ομαδικές τιμωρίες κ.λ.π
Μας μάθανε να ξεπερνάμε τις δυνάμεις μας, να πηδάμε από ένα αεροσκάφος σε οποιοδήποτε έδαφος, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΧΟΥ!
Μάθαμε να αφοπλίζουμε, να μαχαιρώνουμε, να βάζουμε εκρηκτικά, να πυροβολούμε, να πετάμε χειρομβοβίδες, να παλεύουμε σώμα με σώμα και αν χρειαστεί, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ…
Μάθαμε να οδηγούμε Τανκς, να ρίχνουμε με ΡΑΟ, να σκαρφαλώνουμε σε βουνά, να ζούμε σε δάση, σε θάλασσα, σε κάμπους, να επιβιώνουμε ΠΑΝΤΟΥ…
Εκεί εκεί όπου πετούν οι ΑΕΤΟΙ!
ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ είμαστε έτοιμοι Νέοι και Βετεράνοι ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...
Αυτά μάθαμε…
Δεν μας μάθανε όμως ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΈΛΛΗΝΕΣ …
Δεν μας μάθανε να σκοτώνουμε ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ …
Δεν μας μάθανε να χτυπάμε ΑΟΠΛΟΥΣ …
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να φορά το σήμα, τα εμβλήματα, τις πουλάδες ΜΑΣ ή παρόμοια αμφίεση όποιος ηλίθιος και άσχετος νομίζει πώς φορώντας μια φόρμα παραλλαγής, ένα μπλουζάκι μαύρο και λίγη γυμναστική ΤΟΛΜΑ να ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΕ ΈΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΑ @ρχίƍι@ και ΨΥΧΗ …
Και τα @ρχίƍι@ αυτά να έχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ..
Να έχουν γραφτεί στο Πέϊ Μπουκ του …
Με σφραγίδες με χαρτιά ..όχι με τα λόγια
Άλλο θέλω να μοιάσω ΚΑΙ ΆΛΛΟ ….ΕΙΜΑΙ !!!
Εσύ μια τρίχα από ΤΑ @ρχίƍι@ ΜΑΣ είσαι…
ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ…
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ…
(Δημοσιεύω το κείμενο αυτού του κυρίου, γιατί υπάρχει μια εντύπωση στην κοινωνία πως όσοι υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις είναι χρυσαυγίτες ή φασίστες. Δεν είναι. Άλλο οι ειδικές δυνάμεις κι άλλο το καρναβάλι στους δρόμους και στις καφετέριες.)

Όσοι φεύγουν από τα κομματικά «μαντριά» είναι φασίστες;

Κάθε καθεστώς για να σταθεί και να μην καταρρεύσει, πρέπει οπωσδήποτε να εκφράζει και να υλοποιεί την Κυρίαρχη Ιδεολογία μιας κοινωνίας. Αυτός είναι βασικός πολιτικοκοινωνικός νόμος. Καθεστώς αντίθετο με την Κυρίαρχη Ιδεολογία θα ανατραπεί οπωσδήποτε. Σήμερα, η Κυρίαρχη Ιδεολογία μέσα στην ελληνική κοινωνία είναι αντιμνημονιακή. Είναι η έξοδος από το μνημόνιο. Το καθεστώς όμως είναι μνημονιακό. Κάτι πρέπει επομένως να κάνει για να σταθεί.

Εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, ολόκληρος ο κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός (που εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε) και όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ (ακόμα και εκείνα που παρίσταναν μέχρι τώρα ψεύτικα τα αντιμνημονιακά), έχουν στήσει, με πρόσχημα τη ΧΑ, τη μεγαλύτερη προπαγανδιστική επιχείρηση πλύσης ανθρώπινων εγκεφάλων. Ο στόχος τους είναι πολύ μεγάλος και δύσκολος. Η εντολή που έχουν λάβει είναι να αλλάξουν την Κυρίαρχη Ιδεολογία. Θα πρέπει η αντιμνημονιακή ελληνική κοινωνία να γίνει υποστηρικτής του μνημονιακού καθεστώτος. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει η κοινωνία να αποπροσανατολιστεί. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ένας μεγάλος εχθρός της κοινωνίας, από την οποία θα την «προστατέψουν» οι νταβατζήδες του καθεστώτος. Ο εχθρός αυτός είναι ο φασισμός της «γραφικής» και επικίνδυνης κυρίως για τη γραφικότητά της Χρυσής Αυγής.

Πρέπει λοιπόν η Κυρίαρχη Ιδεολογία να αλλάξει και από αντιμνημονιακή να γίνει αντιφασιστική. Διαιρείται λοιπόν ο λαός σε δύο κατηγορίες. Δημοκράτες και φασίστες. Σε εκείνους που συντάσσονται με το «συνταγματικό τόξο» και σε εκείνους που είναι έξω από αυτό και άρα εξ ορισμού είναι φασίστες. Όποιος δηλώνει υποταγή στα κόμματα του σάπιου και διεφθαρμένου «συνταγματικού τόξου» (στο οποίο προσπαθούν να εντάξουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζοντας το έδαφος για το μεγάλο μνημονιακό συνασπισμό, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ), θα χαρακτηρίζεται δημοκράτης και θα απολαμβάνει ορισμένες ελευθερίες. Όσοι όμως δεν συντάσσονται, κατά τεκμήριο θα θεωρούνται φασίστες και θα υφίστανται έρευνες και περιορισμούς των ελευθεριών τους, από τις κρατικές αρχές. Προσπαθούν λοιπόν να εμφυτεύσουν στον εγκέφαλο των Ελλήνων, από τον ανώτατο κρατικό παράγοντα μέχρι τον τελευταίο δημοσιογραφίσκο, την αυτοενοχοποίηση του φασίστα, ώστε να επανέλθουν οι Έλληνες πάλι πίσω στα μνημονιακά κομματικά μαντριά.

Όμως, τη ΧΑ την δημιούργησε η ίδια η συμπεριφορά και η πρακτική του καθεστώτος. Το έλλειμμα της δημοκρατίας, η παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας, η εγκατάλειψη της κοινωνίας στο έλεος των παράνομων μεταναστών, η απώλεια των εισοδημάτων, η πείνα, οι απολύσεις, η κλοπή των περιουσιών κ.λ.π. είναι οι ενέργειες του καθεστώτος που θέριεψαν τη ΧΑ. Το ίδιο το καθεστώς, που στην αρχή πρόβαλε και επέτρεψε στη ΧΑ να ανδρωθεί, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει ως δεξαμενή διαμαρτυρίας και ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής, τώρα την χρησιμοποιεί ως τον υπέρτατο κίνδυνο της ελληνικής κοινωνίας.

Φυσικά, περίπου 500.000 χιλιάδες Έλληνες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, καθώς και πάνω από 1.500.000 σήμερα (σύμφωνα ακόμα και με τις φανερές δημοσκοπήσεις), δεν είναι φασίστες, ούτε γραφικοί. Είναι μια αντίδραση της αντιμνημονιακής κοινωνίας, η οποία δεν θέλει τον φασισμό, αλλά εκφράζει με τον τρόπο αυτό την οργή της εγκατάλειψης και δηλώνει την πρόθεσή της για την τιμωρία του υπεύθυνου καθεστώτος. Οι πολίτες που ψηφίζουν ΧΑ δεν θέλουν την άνοδο στην εξουσία της ΧΑ, δεν είναι φασίστες. Την χρησιμοποιούν όμως, με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την ψήφο τους, ως "πολιορκητικό κριό" για την κατάρρευση του σάπιου πολιτικού συστήματος. Αυτή τη συνειδητή επιλογή των πολιτών και όχι μια απλή εκτόνωση της οργής, τη συνειδητοποίησε καθυστερημένα το πανικόβλητο καθεστώς, γι' αυτό και περνάει στην αντεπίθεση. Τρέχει να προλάβει πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη και δεν μπορεί μετά να ξαναμαζέψει τα "πρόβατα" στα κομματικά μαντριά. Γι' αυτό μιλάει ακόμα και για κήρυξη παράνομης της ΧΑ και έξωσής της από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να περιορίσει τις επιλογές των πολιτών μόνο σε προκαθορισμένες κατευθύνσεις.

Μπορεί το καθεστώς να έχει στήσει αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση για την αλλαγή της Κυρίαρχης Ιδεολογίας, όμως τα ίδια φθαρμένα και υπεύθυνα πρόσωπα που την εκτελούν, προκαλούν αποστροφή και μειδίαμα. Η αίσθηση που αποκομίζουμε από την κοινωνική βάση είναι ότι, αντίθετα με τον διακηρυσσόμενο στόχο, δημιουργείται πλέον ένας σκληρός αντιδραστικός κοινωνικός πυρήνας που στο τέλος θα γίνει πραγματικά φασιστικός.

Μεταπολεμικά, το καθεστώς είχε καταφέρει να επιβάλει ως Κυρίαρχη Ιδεολογία τον «εσωτερικό εχθρό», δηλαδή τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Με το πρόσχημα αυτό, το τότε καθεστώς έθεσε κάτω από τον απόλυτο έλεγχό του ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και επέβαλε το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Σε λίγο, με το πρόσχημα του φασισμού, το καθεστώς θα εισβάλει στα σπίτια μας και στα κομπιούτερ μας και θα πρέπει πλέον να υπογράφουμε πιστοποιητικό μνημονιακών φρονημάτων, για να γλιτώσουμε τις διώξεις.

Δεν πρέπει όμως, ποτέ να μας διαφεύγει, ότι το αποτέλεσμα της Κυρίαρχης Ιδεολογίας του «εσωτερικού εχθρού» ήταν να καταλήξουμε στη χούντα και μάλιστα με την σιωπηρή ανοχή της ίδιας της κοινωνίας. Εμείς που θα καταλήξουμε άραγε, προκειμένου να διασωθεί το μνημονιακό καθεστώς;

Η λύση στο πρόβλημα είναι είναι απλή. Είναι το πέρασμα άμεσα από την ολιγαρχία στην πραγματική δημοκρατία. Αυτό όμως δεν το θέλει το καθεστώς. Η σύγκρουση επομένως, φαντάζει αναπόφευκτη.Όταν οι άνθρωποι έχουν πονοκέφαλο, ουδέποτε σκέπτονται ως λύση τον... αποκεφαλισμό τους. Αυτό δεν συνέβαινε ούτε στις πρωτόγονες κοινωνίες ούτε πρόκειται ποτέ να θεωρηθεί τέτοιου είδους παραφροσύνη ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας. Κι όμως, μια αντίστοιχη πρακτική ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών -κατ' εντολήν της τρόικας, ως συνήθως- για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία. Υπάρχει, δηλαδή, η πρόθεση να αφαιρείται από τους οφειλέτες όχι μόνο το δικαίωμα της έκδοσης πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας αλλά και το ίδιο τον ΑΦΜ τους!

Οι επιχειρήσεις θα χάνουν τη φορολογική ταυτότητά τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακαριαίο οικονομικό θάνατο! Δεν θα μπορούν να έχουν οποιουδήποτε είδους συναλλαγές με οποιονδήποτε. Υποτίθεται ότι με αυτόν τον τρόπο το Δημόσιο θα υποχρεώσει τους επιχειρηματίες, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απώλειας ΑΦΜ, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η πραγματικότητα ωστόσο έχει αποδείξει ότι αυτοί οι «ψυχαναγκασμοί» οδηγούν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα χάσουν τον ΑΦΜ τους απλούστατα θα κλείσουν και οι μοναδικές «ρυθμίσεις» που θα γίνουν θα είναι οι ποινές που θα επιβληθούν στα δικαστήρια σε βάρος οφειλετών οι οποίοι θα έχουν μείνει πανί με πανί, εξαιτίας της λαίλαπας της ανεξέλεγκτης ύφεσης.

Ο «ξαφνικός θάνατος» (η πρόωρη λήξη της παράτασης με νικητή εκείνον που θα σημείωνε το πρώτο γκολ) ήταν ένας θεσμός στο ποδόσφαιρο ο οποίος εγκαταλείφθηκε νωρίς, επειδή θεωρήθηκε άδικος και καταστρεπτικός για το άθλημα. Τώρα, στην Ελλάδα που κυβερνάται από τους μαθητευόμενους μάγους της τρόικας και τους πρόθυμους υπηρέτες της στο υπουργείο Οικονομικών, ο «ξαφνικός θάνατος» είναι έτοιμος να επιβληθεί στις εναπομείνασες επιχειρήσεις!

Λες και όσες έχουν απομείνει ανοιχτές και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας διοικούνται από κακόπιστους ανθρώπους, που θέλουν να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον και είναι έτοιμοι να υποκύψουν σε απειλές οικονομικής... εκτέλεσης.

Παιδαριώδης λογική, με απολύτως καταστρεπτικά αποτελέσματα...


Αποκάλυψη του Ιωάννη και Γέροντας Παΐσιος: 
Αναρίθμητα στρατεύματα της Ανατολής θα καταστρέψουν ΗΠΑ και Δύση!!!

Γράφει ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Μελετώντας την Αγία Γραφή, αλλά και όσα έγραψαν οι Πατέρες της χριστιανικής Εκκλησίας και είπαν οι Γέροντες της πίστης μας, φτάνουμε σε εκπληκτικά προβλεπτικά συμπεράσματα για το «σήμερα» και το «αύριο» του σύμπαντος κόσμου!

Μάλιστα, συνδέοντας τα παραπάνω θεόπνευστα στοιχεία με ό,τι πιο προωθημένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών του πλανήτη (και που εμείς είμαστε σε θέση να το κάνουμε), βλέπουμε ξεκάθαρα μπροστά μας την εικόνα των όσων πρόκειται να συμβούν μελλοντικών γεγονότων... Σ’ αυτόν ακριβώς τον υπέρτατο συνδυασμό μεταφυσικής και ορθολογισμού συνίσταται η ανώτερη γνώση που μπορεί να υπάρξει στο σύμπαν, δηλ. η περιβόητη απόκρυφη γεωπολιτική!...

Βλέπουμε λοιπόν τώρα (και γι’ αυτό και προειδοποιούμε σχετικά με τις αναλύσεις μας εδώ και μερικά χρόνια) η κατάσταση να πλησιάζει σε μια τελική της πραγμάτωση. Χωρίς αμφιβολία ζούμε σε καιρούς εσχάτους και αποκαλυπτικούς, αυτό δε είναι κάτι που σήμερα πλέον το παραδέχονται (ή το φοβούνται) ακόμα και όλοι όσοι προ μερικών μόνο ετών αγνοούσαν, περιφρονούσαν ή κορόιδευαν τον θείο Λόγο... Ασφαλώς με τα παραπάνω δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ισχυριστούμε ότι εμείς γνωρίζουμε (δήθεν) το πότε ακριβώς θα συμβούν τα φοβερά γεγονότα: η εμφάνιση του Αντιχρίστου, ο Αρμαγεδδών και η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Αυτό το «προνόμιο» το αφήνουμε αποκλειστικά σε μερικούς τσαρλατάνους, οι οποίοι «γνωρίζουν» ημερομηνίες κτλ., γρήγορα όμως αυτοδιαψεύδονται και γίνονται... ρεζίλι των σκυλιών! Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρεται και στην Αγία Γραφή, ΟΥΤΕ και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός γνωρίζει τον επακριβή χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας Του.

Σχετικά τώρα με τα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω από τη Συρία, ο θείος Λόγος είναι και πάλι «παρών». Στην Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη αναγράφονται το σάλπισμα της έκτης σάλπιγγας και η συνδεόμενη μ’ αυτό έκχυση της έκτης φιάλης. Στα εδάφια 13-19 του κεφαλαίου Θ΄ (9) της Αποκαλύψεως αναγράφονται τα εξής [ΣΗΜ.: χρησιμοποιούμε το εγκεκριμένο από την Εκκλησία κείμενο της μετάφρασης-ερμηνείας του αειμνήστου καθηγητή Παναγιώτη Τρεμπέλα]:
«Σάλπισε κι ο έκτος άγγελος. Κι άκουσα μία φωνή που βγήκε από τα τέσσερα κέρατα που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες του χρυσού θυσιαστηρίου που είναι ενώπιον του Θεού να λέει στον έκτο άγγελο: Εσύ που έχεις τη σάλπιγγα, λύσε τους τέσσερις τιμωρούς αγγέλους, που είναι δεμένοι κοντά στο μεγάλο ποταμό Ευφράτη.

Λύθηκαν τότε οι τέσσερις άγγελοι, που σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού είχαν προετοιμασθεί για να δράσουν τη συγκεκριμένη αυτή ώρα και ημέρα και μήνα και έτος προκειμένου να εξολοθρεύσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων. Είδα τότε αναρίθμητο πλήθος ιππικού. Κι ο αριθμός των στρατευμάτων του ιππικού που ξεχύθηκε ήταν δύο μυριάδες μυριάδων, δηλαδή διακόσια εκατομμύρια. Ήταν αδύνατον να τους μετρήσω. Αλλά άκουσα τον αριθμό τους.

Τα στρατεύματα αυτά σημαίνουν καταστρεπτικές εισβολές και επιδρομές βαρβάρων και διευθύνονται αόρατα από τις οργανωμένες σατανικές δυνάμεις. Κι έτσι είδα σ’ αυτήν την οπτασία τα άλογα και τους καβαλάρηδες που κάθονταν πάνω σ’ αυτά. Είχαν θώρακες κόκκινους σαν τη φωτιά, γαλαζωπούς σαν τον υάκινθο και κίτρινους σαν το θειάφι. Και τα κεφάλια των αλόγων ήταν σαν κεφάλια λιονταριών. Κι από τα στόματά τους έβγαινε φωτιά και καπνός και θειάφι.

Κι από τις τρεις αυτές πληγές, από τη φωτιά δηλαδή και από τον καπνό και το θειάφι που έβγαινε από τα στόματά τους, εξολοθρεύθηκε το ένα τρίτο των ανθρώπων. Τα άλογα έφεραν αυτήν την καταστροφή, διότι η καταστρεπτική δύναμή τους ήταν όχι μόνο στο στόμα τους αλλά και στις ουρές τους. Διότι οι ουρές τους έμοιαζαν με φίδια που είχαν κεφάλια. Και με το δηλητήριό τους σκόρπιζαν το θάνατο».

Επίσης, στο ίδιο θεόπνευστο και μυστηριακό βιβλίο της Αποκαλύψεως του Αγίου Ιωάννη, στα εδάφια 12-16 του κεφαλαίου ΙΣΤ΄ (16), διαβάζουμε τα κάτωθι:
«Τότε ο έκτος άγγελος άδειασε τη φιάλη του στον μεγάλο ποταμό Ευφράτη. Κι ο ποταμός αποξηράνθηκε από τα νερά του, για να γίνει ελεύθερη η διάβασή του και ν’ ανοίξει έτσι ο δρόμος των βασιλέων που έρχονταν από τα μέρη της Ανατολής με τα στρατεύματά τους για να εισβάλουν και να ερημώσουν τη γη.

Κι από τα στόματα της ψεύτικης και πλαστογραφημένης και σατανικής τριάδος, δηλαδή από το στόμα του δράκοντα (σατανά) κι από το στόμα του θηρίου (αντιχρίστου) κι από το στόμα του ψευδοπροφήτη είδα να βγαίνουν τρία ακάθαρτα πνεύματα. Αυτά λόγω της αηδιαστικής ακαθαρσίας τους και της ματαιόδοξης και ραδιούργου πολυλογίας τους έμοιαζαν με βατράχους.
Δεν ήταν όμως πραγματικοί βάτραχοι. Ήταν δαιμονικά πνεύματα, που έκαναν αγυρτικά θαύματα. Τα δαιμόνια αυτά με τα θαύματά τους βγήκαν κι όρμησαν πάνω στους βασιλείς όλης της οικουμένης, ώστε με την πονηρή τους έμπνευση και την επίδρασή τους να τους συνάξουν για τον πόλεμο που θα γινόταν την ημέρα εκείνη τη μεγάλη. Την ημέρα αυτή ο Θεός ο παντοκράτωρ θα φανέρωνε εξαιρετικά την παρουσία και τη δύναμή του για να καταστρέψει τον αντίχριστο.

Ιδού, λέει ο Κύριος, έρχομαι ξαφνικά σαν κλέφτης. Μακάριος είναι εκείνος που μένει ξάγρυπνος και με προσοχή και νήψη ψυχής φυλάει τα πνευματικά του ενδύματα και τη φωτεινή στολή της ψυχής του. Για να μην πορεύεται στη ζωή του γυμνός από έργα αρετής και βλέπουν έτσι οι άγγελοι και οι άγιοι που βρίσκονται στον ουρανό την ασχήμια της γυμνότητός του.
Και τα δαιμονικά πνεύματα μάζεψαν τους βασιλείς στον τόπο που ονομάζεται στα εβραϊκά Αρμαγεδών. Ο τόπος αυτός συμβολίζει τα φονικά πεδία των μαχών των καταστρεπτικών πολέμων όλων των γενεών μέχρι την εποχή του αντιχρίστου, όταν θα γίνει και ο καταστρεπτικότερος απ’ όλους τους πολέμους».

Το ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως λοιπόν (μαζί και με τις ερμηνείες του Τρεμπέλα) μας το λέει ξεκάθαρα: πρόκειται να γίνει εισβολή αναρίθμητων στρατευμάτων προερχομένων από την Ανατολή, όπου με επίκεντρο την περιοχή του ποταμού Ευφράτη (Συρία-Τουρκία), θα διεξαχθεί ο φονικότερος πόλεμος όλων των εποχών, ο Αρμαγεδδώνας! Μάλιστα κάπου κάνει λόγο για «μιλλιούνια» στρατού (περί τα διακόσια εκατομμύρια!), κάτι που σημαίνει αυτό που ισχυριζόμαστε και εμείς εδώ και καιρό: την ένωση των δυνάμεων του Ευρασιατικού Άξονα και την τελική τους επίθεση κατά των ΗΠΑ και, γενικότερα, της Δύσης!...

Σ’ αυτό τον πόλεμο, που θα σημάνει και το οριστικό τέλος της παλιάς εποχής, η Δύση θα γνωρίσει μια απίστευτη συντριβή και ο καπιταλισμός-νεοφιλελευθερισμός θα πάψει πια να υπάρχει ως κυρίαρχο σύστημα παγκοσμίως. Θα αντικατασταθεί δε, από τον ευρασιατικό ολοκληρωτισμό, με «βασιλιά»-κυβερνήτη του πλανήτη τον ίδιο τον Αντίχριστο, δήθεν «λυτρωτή» της ανθρωπότητας από τα δεινά του όντως τρισκατάρατου καπιταλισμού! [ΣΗΜ.: γι’ αυτό και ο Σατανάς δημιούργησε προσωπικά ο ίδιος τον καταραμένο καπιταλισμό ή αλλιώς «φιλελεύθερη δημοκρατία», για να αηδιάσει από αυτόν η ανθρωπότητα και ύστερα να προσκυνήσει χωρίς δεύτερη σκέψη τον πρώτο Ψευτομεσσία που θα τον απαλλάξει από αυτόν...].

Είναι επίσης εμφανές από τα αποσπάσματα της Αποκαλύψεως που παραθέσαμε ότι στον τελικό αυτό πόλεμο θα γίνει και ευρεία χρήση υπερόπλων και άλλων οπλικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας. Πάντως για το θέμα αυτό μίλησε στο παρελθόν και ο Γέροντας Παΐσιος! Σε ανύποπτο χρόνο παραθέσαμε στο βιβλίο μας «Γέροντας Παΐσιος. Τα μελλούμενα (όσα πρόκειται να συμβούν)» (εκδ. “M-Press, 2013) τα εξής εντυπωσιακά, που αξίζει πράγματι να τα αναπαράγουμε και εδώ (στις σ.σ. 82-83 του έργου μας):

«Όταν ρωτήθηκε ο Γέροντας Παΐσιος, η άγια αυτή μορφή της σύγχρονης Ελληνορθοδοξίας, για τον Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο: πότε θ’ αρχίσει, ποιους θα αφορά, ποια στοιχεία θα τον χαρακτηρίζουν, απάντησε: «Όταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για τη Μέση Ανατολή».

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Παΐσιου, η παραπάνω προφητεία του άρχισε κιόλας να επαληθεύεται! Στην Τουρκία χτίστηκε το 1995 το τεράστιο φράγμα «Κεμάλ Ατατούρκ», που εκμεταλλεύεται τα νερά του ποταμού Ευφράτη, σε μια περιοχή που είναι κυριολεκτικά «στο κόκκινο» από απόψεως γεωπολιτικής των υδάτων. Οπότε έχουμε εισέλθει πια στην προετοιμασία του γενικού – κατά Πατροκοσμά τον Αιτωλό – πολέμου! Όσο δε για τα 200.000.000 στρατού, αυτός δεν είναι άλλος από τον αναρίθμητο στρατό της Κίνας, που αποτελεί φυσικά τη μεγαλύτερη ποσοτικά στρατιωτική δύναμη του πλανήτη!

Ώστε ο Παΐσιος προέβλεψε εισβολή στο μέλλον της υπερδύναμης της Ανατολής στην τόσο νευραλγική περιοχή της Μέσης Ανατολής! Και η ανατολική αυτή υπερδύναμη δεν είναι βέβαια άλλη, παρά ο ήδη σχηματισμένος, ευρασιατικός άξονας Ρωσίας-Κίνας, που – εκτός της φοβερά ογκώδους έκτασης που κατέχει – διαθέτει και τις πλέον εξοπλισμένες και αριθμητικά ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του κόσμου όλου. Φυσικά δεν χρειάζεται εδώ καθόλου να μιλήσουμε για το κατά πόσο απόλυτο δίκιο είχε ο Παΐσιος με τα παραπάνω σοφά του λεγόμενα, αφού οι γνωρίζοντες τα διεθνή παρασκήνια ξέρουν άριστα ότι δεν θα αργήσει η μέρα κατά την οποία τα απειράριθμα στρατεύματα του ευρασιατικού άξονα θα κατακτήσουν τη Μέση Ανατολή και, μέσω αυτής, θα εξαπολύσουν πλήρη επίθεση κατά της Δύσης.

Τα χρόνια στα οποία έζησε ο Γέροντας χαρακτηρίστηκαν από τον Ψυχρό πόλεμο. Τότε υπήρχε γενική ανησυχία ανά τον κόσμο πως έπεται απίστευτη πλανητική σύγκρουση ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, που πιθανώς να λάμβανε τη μορφή πυρηνικού πολέμου. Πάντοτε δεχόταν ερωτήσεις ο Γέροντας Παΐσιος και πάντα σαν καλός Πατέρας απαντούσε. Έτσι όταν ρωτήθηκε από επισκέπτες, αν οι Ρώσοι θα πολεμήσουν τη Δύση μόνοι τους ή αν θα έχουν συμμάχους, εκείνος απάντησε με άγια πραγματικά ενόραση: «Και βέβαια θα έχουν συμμάχους! Τώρα δεν φαίνονται, αλλά σύντομα θα τους δουν όλοι και θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου»!

Τι συγκλονιστική προφητεία! Όντως, η Ρωσία δεν θα είναι καθόλου μόνη της στον επερχόμενο Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο! Θα έχει στενούς συμμάχους κι άλλες δυνάμεις της ευρασιατικής ενδοχώρας, αλλά πάνω απ’ όλα την υπερδύναμη της Άπω Ανατολής, δηλαδή την Κίνα, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια στρατού, που «θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου». Και πράγματι, μέχρι πριν κάποια χρόνια, στα χρόνια δηλαδή που ζούσε ακόμα ο Γέροντας Παΐσιος, οι Κινέζοι ακόμα δεν φαίνονταν στο πλευρό των Ρώσων και πολλοί πίστευαν ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει μόνη της μια μέρα να κατακτήσει τον κόσμο. Να όμως που ο Γέροντας δικαιώθηκε και σ’ αυτήν την περίπτωση. Σήμερα ο ευρασιατικός άξονας, φαντάζει παντοδύναμος. Είναι γεγονός».

Αυτά γράφουμε και εμείς, ερμηνεύοντας τον Γέροντα Παΐσιο. Και να που τώρα η στιγμή αυτή πλησιάζει. Φαίνεται ότι το μεγάλο λάθος έγινε από τις ΗΠΑ ή (να το πούμε καλύτερα) από αυτούς που στην πραγματικότητα κινούν τα νήματα πίσω από τις «υπερδυνάμεις» και τους «πλανητάρχες»! Κάποιοι έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν τελειωτικά τον πλανήτη και να θανατώσουν την ανθρωπότητα... Αυτό είναι το προαιώνιο σχέδιό τους. Θέλουν να εκδικηθούν τον Θεό και τους ανθρώπους... Στόχος τους λοιπόν τώρα η Συρία, για να πετύχουν τον σατανικό τους σκοπό! Αρρωστημένοι εγκέφαλοι μας οδηγούν απευθείας στον όλεθρο, σε μια περιπέτεια από την οποία ΔΕΝ θα υπάρχει διέξοδος...


  • Το θέμα της «παράνομης δραστηριότητας των γιατρών» επισκίασε το γεγονός ότι φορτώνουν τους πολίτες με νέα βαρη, ενώ, καθ’ ομολογία τους, «ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης είχε επιτευχθεί».
  • «Εθνικός» ο στόχος της διείσδυσης των ύποπτων γενοσήμων έως και κατά 60% στην αγορά, κατά τον υπ. Υγείας, και ποινές θα επιβληθούν σε όσους γιατρούς αρνούνται να τα συνταγογραφούν.
Διαβάσαμε: 

Την αύξηση του εισιτηρίου νοσηλείας στα 25 ευρώ [πενταπλάσιο!] , αρχής γενομένης από το 2014, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την διαβούλευση που είχε χθες με την Τρόικα, παρότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί. Σημείωσε δε, ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για το εισιτήριο αυτό, καθώς δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι. Επίσης προσέθεσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το εισιτήριο θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ των ομάδων που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτό το μέτωπο γιατρών – υπουργείου Υγείας, έπειτα από την χθεσινή αναφορά του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη - μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της τρόικας – για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που επιδίδονται σε όργιο υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων.

Τουλάχιστον 87 γιατροί, παθολόγοι, καρδιολόγοι και ορθοπεδικοί ως προς την ειδικότητα, βρίσκονται στο στόχαστρο των αρμοδίων αρχών για υπερβολική συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι στιγμής οι έλεγχοι έχουν «δείξει» 60 γιατρούς σε όλη τη χώρα που έγραφαν σωρηδόν αξονικές τομογραφίες, δηλαδή τις πλέον ακριβές απεικονιστικές εξετάσεις, ακόμη και σε νεκρούς!

Μάλιστα, κάποιοι εκ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνταγογραφούσαν τις υψηλού κόστους εξετάσεις επί μήνες μετά το θάνατο του δικαιούχου-κατόχου του βιβλιαρίου ασθενείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σε αυτή τη φάση γίνεται περαιτέρω έλεγχος και διασταύρωση με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διαπιστωθεί η παράνομη δραστηριότητα των γιατρών.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει ζητήσει να διερευνηθεί πλήρως η παραπάνω υπόθεση, πριν καταλογιστούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους γιατρούς.

Ποινολόγιο για γιατρούς που δεν γράφουν γενόσημα

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα δίνονται τρεις «ευκαιρίες» στους γιατρούς για συμμόρφωση με τους νέους κανόνες της συνταγογράφησης γενοσήμων.

«Ο εθνικός στόχος της διείσδυσης των γενοσήμων έως και 60% στο επόμενο έτος είναι ξεκάθαρος. Επίσης, θα θεσμοθετηθεί άμεσα η υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για το φάρμακο που καταρτίζει το υπουργείο, τίθεται ως στόχος για τους γιατρούς που συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το 60% του όγκου των συνταγών γράφουν μηνιαίως να είναι γενόσημα.

Θα έχουν τρεις ευκαιρίες να «πιάσουν» τον στόχο. Εάν βρεθούν εκτός στόχου, θα τιμωρούνται με αφαίρεση του δικαιώματος για συνταγογράφηση για έναν μήνα. Εάν αυτό επαναληφθεί περισσότερες από δύο φορές, τότε θα κινδυνεύουν να τεθούν οριστικά εκτός του συστήματος της e-syntagografisi. 

Τελικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης "καθαρίζει" στον χώρο της Υγείας. Με μία διευκρίνιση: 

Καθαρίζει τους Έλληνες και ισοπεδώνει την Υγεία. 

Λεπτομέρεια ίσως, αλλά σημαντική. Ας του πει κάποιος πως ακόμη και εάν φύγει από τη χώρα, υπάρχουν και συνοπτικές διαδικασίες έκδοσης, όπως γίνεται για όλους εκείνους που συνέβαλαν και συμβάλλουν στα δεινά που βιώνει ένας ολόκληρος λαός ...

Κωνσταντίνος Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Το Ελληνικό αγροτεμάχιο με πρόσοψη σε αγροτικό δρόμο αποδίδει περισσότερους καρπούς από αυτό που δεν έχει πρόσοψη.
Ευτυχώς που ήρθε ο Στουρνάρης και με ξεστράβωσε!!!

Δέκα χρόνια τώρα έτρεχα από γεωπόνο σε γεωπόνο να μου λύσει την εξής απορία: Γιατί, το δικό μου μποστάνι έχει μικρότερη απόδοση από του γείτονα, παρόλο που είναι δίπλα -δίπλα και όπως μου έχουν δείξει και όλες η εδαφικές και κλιματολογικές αναλύσεις, είναι ακριβώς ίδιες και στα δύο μποστάνια.

Σας λέω δέκα χρόνια τώρα είχα σπάσει το κεφάλι μου και εξήγηση δεν έβρισκα.

Αυτά μέχρι πριν λίγες ημέρες, γιατί ακούγοντας τον Στουρνάρη να βάζει διαφορετική φορολογία σε ένα αγροτεμάχιο με πρόσοψη σε δρόμο, από αυτό χωρίς πρόσοψη, βρήκα και την απάντηση για το μποστάνι μου.

Τελικά, που να φανταστώ ότι οι ντομάτες έχουν καλύτερη απόδοση όταν βρίσκονται κοντά σε δρόμο!!!

Το δικό μου μποστάνι, είναι φτωχό, γιατί δεν έχει πρόσοψη σε δρόμο, οπότε, σε ευχαριστώ σοφέ Στουρνάρη που με φορολογείς λιγότερο.

Είναι και αυτό άλλο ένα ανέκδοτο από τις εμπνεύσεις του ελληνικού πνευματικού τόξου!!!

Άλλη φορολογία στο μποστάνι με πρόσοψη, άλλη φορολογία στο μποστάνι χωρίς πρόσοψη, λες και οι ντομάτες αποδίδουν ανάλογα της απόστασης τους από τον δρόμο.

Θα ήθελα να ξέρω κύριε Στουρνάρη, τα μπουρδέλα έχουν διαφορετική φορολογία όταν είναι με πρόσοψη σε κεντρικό δρόμο, από αυτά που είναι εκτός κεντρικού δρόμου;

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη«Με την λογική που είναι φυλακή μην κουβεντιάζεις», λέει ένα ρητό. Και ασφαλώς, το νόημα είναι πως πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν αναπάντεχα, ακόμα και αν έχουμε χάσει κάθε ελπίδα. Εδώ και καιρό όμως, αναρωτιόμαστε όλοι λίγο - πολύ αν έχουμε περάσει στην σφαίρα του παραλόγου. Αν η λογική που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι τελικά αυτή του παραλόγου.

Ένα σκεπτικό μιας μαφιόζικης συμπεριφοράς του τύπου «όσο εμένα κάτι δεν με αγγίζει ή μπορεί ακόμη και να με εξυπηρετεί και ως ένα βαθμό να με εξυπηρετεί, δεν το αντιμάχομαι». Και ας υποφέρουν οι άλλοι εξαιτίας αυτού. Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι και το θέμα της βίας. Ο Άλμπερ Καμύ στο βιβλίο του «Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος» αναφέρει πως «οι εγκληματίες της εποχής μας δεν είναι πλέον εκείνα τα αδύναμα παιδιά που επικαλούνταν ως δικαιολογία την αγάπη. Αντίθετα, είναι ενήλικες και το άλλοθί τους είναι αδιάσειστο: η φιλοσοφία μπορεί να βοηθήσει σε όλα, μπορεί ακόμη και να μεταμορφώσει τους δολοφόνους σε δικαστές». Το αξιοσημείωτο δε, σε αυτά του τα λόγια, είναι ότι αναφέρονται σε παλαιότερες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα. Ωστόσο, θα έλεγε κανείς πως περιγράφει απόλυτα τις σύγχρονες «πολιτισμένες» κοινωνίες σε αυτό που ονομάζεται «πλανήτης Γη» και πιο συγκεκριμένα στην μικρή κοινωνία της Ελλάδας μας.

Ο ίδιος έπειτα αναφέρει πως «αν παλαιότερα το καταδίκαζαν, σήμερα γίνεται νόμος. Αν το έγκλημα έχει λόγους να υπάρχει, η εποχή μας και εμείς οι ίδιοι ακολουθούμε με συνέπεια. Αν όμως δεν τους έχει, τότε ζούμε στην τρέλα και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά να εναρμονιστούμε ή να αλλάξουμε πορεία», και συνεχίζει πως «αν δεν πιστεύουμε σε τίποτα, αν τίποτα δεν έχει νόημα και δεν είμαστε ικανοί να επιβεβαιώσουμε καμία αξία, τότε όλα είναι δυνατά και τίποτα δεν έχει σημασία. Χωρίς υπέρ και χωρίς κατά, ο δολοφόνος δεν έχει ούτε δίκιο ούτε άδικο».

Άλλωστε βία αποτελεί μόνο η σωματική. Τα δυσβάστακτα μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η μη απόδοση δικαιοσύνης, όλα αυτά αποτελούν μορφές βίας. Μιας βίας πιο ύπουλης και πιο αποτελεσματικής από την καθαρά σωματική, εφόσον μπορεί να καμουφλαριστεί με διαφορετικούς τρόπους και να δικαιολογηθεί ποικιλοτρόπως.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της σε κάθε έκφανση βίας παραμένει αμέτοχη και αδρανής. Και αυτή της η αδράνεια, είτε ασυνείδητα είτε συνειδητά, κεκαλυμμένα ή απροκάλυπτα σημαίνει την αποδοχή αυτής της βίας από όπου αυτή και αν προέρχεται.

Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή όπως αναφέραμε νωρίτερα θεωρεί ότι δεν την αφορά ότι δεν την αγγίζει, δεν μπορεί να την επηρεάσει. Ή πως ως άλλη στρουθοκάμηλος, μπήγει το κεφάλι στην άμμο, ελπίζοντας πως δια μαγείας το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Είναι κοινώς αποδεκτό πως η παιδεία που δεχόμαστε μας συνοδεύει για μια ζωή. Επηρεάζει άμεσα τον τρόπο σκέψης και ζωής μας. Με μια διαστρεβλωτική ερμηνεία, μπορούμε να πούμε πως οι αρχαίες τραγωδίες τελικά δεν μας δίδαξαν, αλλά μας άφησαν να πιστεύουμε πως κάποιος από μηχανής θεός θα έρχεται πάντα να μας σώζει από τις συμφορές και τα βάσανα. Ξεχνώντας βέβαια έτσι το «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Αν επανέλθουμε στο βιβλίο του Καμύ, ο ίδιος αναφέρει πως «Ανασαίνω σημαίνει κρίνω». Κι όμως η Ελλάδα αισθανόμαστε πως εδώ και καιρό κρατάει την αναπνοή της μη ξέροντας τι να περιμένει. Θα βγει στην επιφάνεια ή θα βυθιστεί για πάντα; Και να κρίνει σύμφωνα με τι; Με ποια λογική να της υπαγορεύει; Αφού όλοι προσπαθούν να την πείσουν πως «για τα αλλού μην ελπίζεις, δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό», που γράφει και ο Καβάφης στην Αλεξάνδρεια. 

Ωστόσο, ο Επαναστατημένος Άνθρωπος - σύμφωνα πάντα με τον Καμύ - είναι εκείνος που λέει «όχι». Και η Ελλάδα οφείλει να αρνηθεί κάθε είδους παράλογη λογική που την οδηγεί σε αδιέξοδα.

Mία χώρα σαν την πατρίδα μας, που πλήττεται από τόσο βαθιά οικονομική κρίση διαθέτει σε θεωρητικό επίπεδο ένα ισχυρό θεμέλιο αντίστασης απέναντι στην ισοπέδωση και την εξαθλίωση: τον ιστορικό της πολιτισμό, την γλώσσα της, την ταυτότητά της, τις διαχρονικές της αξίες. Μόνο με βάση αυτά τα θεμελιώδη ενοποιητικά χαρακτηριστικά μπορεί ένας δοκιμαζόμενος λαός να διαμορφώσει τη συλλογική του δράση. 

Από ό,τι όμως φαίνεται για την αποδόμηση της εθνικής, κοινωνικής και ατομικής μας ταυτότητας δεν δρα μόνο ο παγκοσμιοποιημένος «Λόγος» της «νέας τάξης» πραγμάτων, όπως κυνικά περιγράφει με προφητικό τρόπο ο Ζ. Brzezinski.