Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Αυγ 2011

Θυμάστε τους πανηγυρισμούς των Ευρωπαίων ηγετών για την πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών; Τότε που οι.. νάνοι της Ευρώπης έκαναν το καθήκον τους πιστεύοντας ότι έλυσαν το ελληνικό πρόβλημα και ησύχασαν; Όμως, οι αγορές τιμωρούν τους άτολμους και τους φυγόμαχους σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Θυμάστε που γράφαμε τόσες ημέρες, σε πείσμα των κυβερνητικών …παπαγάλων ότι η συμφωνία των Βρυξελλών είναι “τζίφος” και να περιμένετε τις αντιδράσεις της αγοράς;

Θυμάστε την Wall Street Journal που έγραφε ότι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στις διαθέσεις των αγορών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διακόψουν τις διακοπές τους και να προσπαθήσουν να βρουν μια άλλη, πιο σωστή λύση.

Θυμάστε και την γαλλική “Le Monde” που έγραφε ότι μας κυβερνούν … παιδάκια και ότι η διχογνωμία των υποτιθέμενων “ηγετών” οδήγησαν τις αγορές στο να χάσουν την εμπιστοσύνη τους;

Οι καιροί απαιτούν ηγέτες με πυγμή λοιπόν. Ακόμα και οι …αγορές το λένε.

Για τους καθ’ ημάς κυβερνώντες, κανείς μπορεί να πει πολλά. Ενδεχομένως είναι άγνοια. Μπορεί και σκοπιμότητα, ίσως και απύθμενη βλακεία και Βοναπαρτισμός.

Το πρόβλημα είναι ότι τα δικά μας ξεφτέρια, φαντάζουν νάνοι μπροστά στα άλλα “παιδάκια” της Ευρώπης, δεκτικοί κάθε κουταμάρας και πολιτικάντικης πλην όμως ατελέσφορης δήθεν λύσης του προβλήματος χρέους της Ευρώπης.

Λίγο καλύτερα τα πράγματα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Όχι γιατί εκεί είναι τίποτα φωστήρες, αλλά γιατί είναι λίγοι, σφιχτοί και όταν είναι να μαζευτούν και να αποφασίσουν κάτι, δεν χρειάζονται 12 μήνες διαβουλεύσεις από 27 χώρες και αμέτρητους μανδαρίνους αλλά μεζεύονται πέντε – έξι decision makers, κάθονται τρεις – τέσσερις μέρες, και παίρνουν μια απόφαση, καλή ή κακή δεν το εξετάζω, αν και συνήθως είναι κακή.

Όλα αυτά τα ωραία, τα βλέπουν οι διαβόητες “αγορές”.

Είκοσι δηλαδή πολυεθνικές τράπεζες μαζί με καμιά δεκαριά επενδυτικούς συμβούλους διεθνούς κύρους είναι αυτές οι αγορές.

Το ωραίο, είναι ότι αυτές οι μέγα – εταιρείες, είναι ταυτόχρονα και με μικρές διαφοροποιήσεις
α) μέλη των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων του κόσμου,
β) του IIF,
γ) του ISDA,
δ) των διεθνών συστημάτων διακανονισμού συναλλαγών

Και μέσα σε όλα αυτά, πανίσχυρα και διακεκριμμένα στελέχη των “αγορών” κατέχουν εξέχουσες θέσεις είτε στα οικονομικά επιτελεία χωρών, είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες διαχείρισης χρέους παγκοσμίως είτε δρουν ως μυστικοσύμβουλοι κυβερνήσεων.

Η μικρή εικόνα λέει ότι η ταπεινή Ελλάς θα βασανιστεί οικονομικά πολύ περισσότερο από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η κάπως μεγαλύτερη εικόνα λέει ότι η Ευρώπη και η Αμερική θα δυσκολευτούν πολύ (δεν λέω ακόμη, θα αποτύχουν) να τιθασεύσουν το πρόβλημα χρέους τους.

Η ακόμη μεγαλύτερη εικόνα λέει ότι και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής σύντομα θα εισέλθουν και αυτές σε έντονο κλυδωνισμό παρά τους τεράστιους ρυθμούς ανάπτυξης όσο οι παγκόσμιοι καταναλωτές (κατά βάση, Ευρωπαίοι και Βορειοαμερικανοί πιέζονται και περικόπτουν δαπάνες).

Τέλος, η πολύ μεγάλη εικόνα λέει ότι ο κόσμος θα εισέλθει σε σφοδρή παγκόσμια οικονομική ύφεση με πιθανό σενάριο έντονες τοπικές αρχικώς και ίσως πιο διευρυμένες πολεμικές συγκρούσεις στο απώτερο μέλλον.

Και σε όλες αυτές τις εικόνες οι περίφημες “αγορές”, συνεργάζονται, ταυτόχρονα με κυβερνήσεις, με επενδυτές, με κρατικές υπηρεσίες, με υπερεθνικά οικονομικά σώματα και fora, με οίκους αξιολόγησης, κλπ.

Η μπίζνα του χρέους είναι πολύ προσοδοφόρα. Η Ιταλία αυτές τις μέρες χτυπιέται σαν το χταπόδι. Αλήθεια, τί άλλαξε σήμερα σε σχέση με πριν 6 μήνες στην πραγματική οικονομία της Ιταλίας; Τίποτε σπεύδω να απαντήσω. Χρηματοοικονομικό και χρηματιστηριακό παιχνίδι γίνεται και μάλιστα χοντρό.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Τα λέω γιατί οι “αγορές” όσο απρόσωπες και άν είναι σαν έννοια, δεν παύουν να στελεχώνονται από ανθρώπους. Ικανότατους, αδίστακτους, πανέξυπνους, γρήγορους και προπάντων, αποτελεσματικούς.

Αν με τα εγχώρια και διεθνή χαϊβάνια που καθορίζουν σήμερα τις τύχες των χωρών και των λαών τους ελπίζουμε σε ταχεία και αναίμακτη έξοδο από την κρίση χρέους νομίζω ότι θα γελαστούμε.

Οι καιροί απαιτούν Ηγέτες με πυγμή που θα καθηλώνουν με το λόγο και το παράδειγμά τους και πολιτικές λυσσαλέας σύγκρουσης και θέσης ξεκάθαρων και αυστηρών κανόνων που θα επανακαθορίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο το πως θα παίζεται το παιχνίδι από τις “αγορές”.

Πολύ φοβούμαι ότι, αν δεν γίνουν σύντομα αυτές οι δύο βασικές κινήσεις, θα στοιχημάτιζα τις πενιχρές οικονομίες μου υπέρ των …. “αγορών”…!

Ierofantis


Τριάντα (30) χρόνια κυβέρνησαν, και δεν πρόκαναν, παρά το ότι είχαν συμβόλαιο μαζί μας.
- να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
- να εθνικοποιήσουν τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
- να κάνουν ανάπτυξη
- να βγουν από το ΝΑΤΟ
- να βγουν από την ΕΕ (είχαν υποσχεθεί και δημοψήφισμα)
- να καταργήσουν τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
- να καθιερώσουν την απλή αναλογική
- να σταματήσουν τον κρυφό υπερδανεισμό του δημοσίου
- να διασφαλίσουν τα σύνορα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις
- να… να… να… θα... θα... θα...
Και όλα τα είχαν υποσχεθεί. Επαιξαν με τη λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού να δει προκοπή. Και τον πρόδωσαν με τον πιο ελεεινό τρόπο.
Τον πρόδωσαν συμμαχώντας με τους χειρότερους εχθρούς του. Με τους αιμοπότες του. Και τώρα αυτούς τους εχθρούς του λαού έχουν συμμάχους.
Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι ολιγάρχες που μας κυβέρνησαν ποτέ.
Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.
-Η ιστορία πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω. Ας την δούμε από την αρχή. Από τότε που η Margharet Tschad (σύζυγος του μελλοντικού πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου) εργαζόταν στις ΗΠΑ ως γραμματέας της γνωστής οικονομικής δυναστείας Rotschilds. Eίναι γνωστό τοις πάσι πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, έλαβε "εντολές" το 1974 να επιστρέψει στην Ελλάδα με έναν σκοπό: Να "πουλήσει" αντι-αμερικανισμό! Να ανακόψει το ανερχόμενο μετά από 7 χρόνια δικτατορίας ΚΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας). Και έτσι έγινε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τα λεφτά των Rotschilds ίδρυσε το 1974 το ΠΑΣΟΚ, με σκληρά αντιαμερικανική γραμμή και συνθήματα που όλοι θυμούμαστε ("έξω οι αμερικανικές βάσεις", "έξω το ΝΑΤΟ" κτλ) και έτσι "έκλεψε" από το ΚΚΕ τα συνθήματα και τους αριστερούς ψηφοφόρους. Φυσικά, όταν το 1981 ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έγιναν κυβέρνηση, "ξέχασαν" τον αντιαμερικανισμό. Το ΚΚΕ έμεινε εκτός κυβερνήσεων, καθηλωμένο στο 8-9%, όπως ήθελαν οι ΗΠΑ.
Το σύνολο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του είναι ένοχο για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Είναι ένοχο για τα μεγαλύτερα ψεύδη, για το πιο ελεεινά ψεύδη στον ελληνικό λαό, με μόνο σκοπό ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ την ψήφο του. Κλέφτες της πολιτικής ισχύος των πολιτών είναι. Και θα έπρεπε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ να βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
Οι επίγονοι και οι νεώτεροι οπαδοί του ΠαΣοΚ, που μάλλον δεν τα ξέρες ή δεν τα θυμάστε καλά, και έχετε και πολύ “αριστερή φρασεολογία” έτοιμη στο τσεπάκι σας, τυπώστε το “Συμβόλαιο με το Λαό”, που θα μένει για να σας ντροπιάζει αιώνια, αν έχετε την τόλμη βγείτε στις πλατείες και τούς δρόμους των Αγανακτισμένων να το μοιράσετε στον κόσμο. Αυτό το πράγματι επαναστατικό κείμενο.
Τολμήστε. Για να δείτε την οργή του λαού στα μάτια των ανέργων, των κατεστραμμένων επιχειρηματιών, των νέων χωρίς μέλλον, των γερόντων με την λειψή σύνταξη και τα λειψά φάρμακα, των πελατών του ανύπαρκτου ΕΣΥ, της ανύπαρκτης εθνικής ασφάλισης και του φθηνού φαρμάκου. Και του φθηνού ψεύδους των ΠαΣοΚικών ροκ σταρ του μακρινού και του κοντινού παρελθόντος.
Τολμήστε.
Γιατί μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τι έχει κάνει το “σοσιαλιστικό σας κίνημα” στην έρμη αυτή πατρίδα.
Εμάς όμως μας νοιάζει η Ελλάδα μας. Αυτήν πονάμε, για αυτήν ματώνει η ψυχή μας. Ας αντιληφθεί ο κάθε Παπανδρέου, ο κάθε πολιτικός, πως πολιτική με τέτοιες μεθόδους δεν ευδοκιμεί. Η Ελλάς προόρισται να ζήσει και θα ζήσει. Το ξημέρωμα και ο ήλιος, έρχονται μετά το πιο βαθύ σκοτάδι.

Φοίβος
  • Το ερώτημα που προκύπτει είναι: κατά πόσο μη ιδιαίτερα ευφυής είναι; Ή μήπως δεν είναι ευφυής; Και αν δεν είναι ευφυής, τότε τί είναι;
Φωτιά και λάβρα για το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό είναι σε συνέντευξή της η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Για το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει πως «εκλήθη το ΠΑΣΟΚ από ξένα κέντρα να κυβερνήσει, για να περάσουν » όπως λέει «αυτά τα μέτρα για την οικονομία, γιατί δεν θα μπορούσαν να περάσουν σε καμία περίπτωση με δεξιά κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά δεν τα εφάρμοσε ο λαός, έρχονται από κάποια ξένα κέντρα εξουσίας, όπως το ΔΝΤ». τονίζει.

Δηλώνει επίσης ότι ο Γιώργος Παπανδρεόυ δεν είναι ιδιαίτερα ευφυής. «Δεν τον υποτιμώ, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μεθοδικός δεν τον θεωρώ ιδιαίτερα ευφυή, αλλά είναι πράγματι μεθοδικός σε αυτό που κάνει».

Μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ, η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου, δηλώνει πως την ενδιαφέρει η υστεροφημία της. » Το κεφάλαιο «Δήμητρα» δεν έχει κλείσει ακόμη, σε ότι αφορά την ιστορία της Δήμητρας. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα απαντήσω, γιατί είμαι μόνη μου και κουράστηκα να παλεύω με μια «Λερναία Ύδρα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το Σεπτέμβριο του 1994 ο Χένρυ Κίσινγκερ σε ομιλία του κατά την βράβευσή του, από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, μεταξύ των άλλων είπε για την Ελλάδα:

«Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως να συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε την γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για τη πολιτική των ΗΠΑ».

Ποιος είναι όμως ο Χένρυ Κίσινγκερ; Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή. Διατέλεσε υπουργός Εξωτερικών της υπερδύναμης από το 1973 έως το 1977 και κατηγορήθηκε από όλο τον Ελληνισμό ως ο κύριος εμπνευστής, υπεύθυνος και υποκινητής της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Για περισσότερο από είκοσι χρόνια δίδαξε στο πανεπιστήμιο Χάρβαντ αμυντική πολιτική, στρατηγική πυρηνικών οπλοστασίων και Διεθνή Διπλωματία. Μαθητές του υπήρξαν, μετέπειτα αρχηγοί κρατών και κορυφαίοι διπλωματικοί παράγοντες που σκοπό είχαν να προάγουν τις πολιτικές του. Επί σαράντα χρόνια είναι σύμβουλος όλων των Αμερικανικών Κυβερνήσεων και πρέσβης της πολιτικής των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας και προωθώντας τις νεοταξικές του απόψεις περί μιας μελλοντικής παγκόσμιας Κυβέρνησης στην οποία η Αμερική θα διαφεντεύει δικτατορικά όλο τον κόσμο εις βάρος των Εθνών κρατών και των θρησκειών τους. Κυρίως όμως, της Ορθοδοξίας.

Η πολιτική των ΗΠΑ από τη μια μεριά καταδικάζει τους θρησκευτικούς πολέμους και από την άλλη τους οργανώνει και τους διεξάγει. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ πως αυτοί είναι οι κύριοι υπαίτιοι των θρησκευτικών πολέμων στα Βαλκάνια και τον διαμελισμό της άλλοτε κραταιάς Γιουγκοσλαβίας σε πολλά κρατίδια με μεγάλο ηττημένο την Ορθοδοξία. Επίσης, στη Μέση Ανατολή καταγγέλλουν επανειλημμένως το θρησκευτικό μίσος των λαών της περιοχής και ταυτόχρονα επενδύουν σ΄ αυτό το μίσος και το υποκινούν. Είναι, λοιπόν, τυχαίο το γεγονός πως ο κ. Κίσινγκερ ασχολήθηκε αρκετές φορές με το Ελληνικό Έθνος και την Ορθόδοξη θρησκεία;

Ούτε βέβαια είναι τυχαίο το γεγονός πως επί Κυβερνήσεως Σημίτη το 1999 επισημοποιήθηκε η πολιτική θέση της Ελληνικής κυβερνήσεως για άρον άρον είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα. Αυτή η πολιτική θέση χαρακτηρίσθηκε τότε ως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα από το ΠΑΣΟΚ του οποίου πρωτοκλασάτα στελέχη ήταν τότε αλλά και σήμερα ο Παπανδρέου (σημερινός Πρωθυπουργός), ο Πάγκαλος, ο Παπουτσής, η Διαμαντοπούλου, ο Σηφουνάκης, ο Βενιζέλος και τόσοι άλλοι, όλοι τους «μαθητές» της φιλοσοφίας Κίσινγκερ. Το ΠΑΣΟΚ είτε ως Κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για ζητήματα καταπίεσης της εναπομείνασας Ορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία. Όπως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ανησυχητική δραστηριότητα του Τούρκικου Προξενείου στην Κομοτηνή και την ύποπτη έως προδοτική δραστηριότητα των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη (Αχμέτ Χατζηοσμάν) και στην Ξάνθη (Τσετίν Μάντατζη) που δρουν ανενόχλητοι σαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος της σκληροπυρηνικής παράνομης οργάνωσης «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης». Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά και επί της ουσίας για τη λαθρομεταναστευτική λαίλαπα που με την αλλόφρονα και νεοταξική πολιτική τους, ενέσκηψε στην πατρίδα μας με αποτέλεσμα να κατατρώει ως σαράκι το σώμα της Ελληνικής κοινωνίας και να μεταβάλει καθημερινά την δημογραφική σύνθεση της χώρας, Μουσουλμοποιώντας την.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., λοιπόν, παρά την αφαίμαξη και την καταλήστευση μισθών και συντάξεων και της διάλυσης της μεσαίας αστικής τάξεως της χώρας, της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας μας, μέσω της εφαρμογής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, βρήκε 15 εκατομμύρια ευρώ και 16 στρέμματα κρατικής γης, μέσω απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (αυτοί είναι μόνο για να δίνουν ωραία ονόματα στα υπουργεία) κ. Σηφουνάκη, να διαθέσει για να αναγερθεί μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό στην καρδιά της Αθήνας. Όπως, επίσης, υπάρχει σκέψη της Υπουργού Παιδείας (χωρίς Εθνικής) και δια βίου μάθησης κ. Διαμαντοπούλου, να προσληφθούν 250 ιεροδιδάσκαλοι στην Θράκη όπου θα διδάσκουν το Κοράνι. Δηλαδή, από την μια πλευρά η κα υπουργός καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να καταργηθεί από τα σχολεία το μάθημα των Θρησκευτικών όπου διδάσκεται στα Ελληνόπουλα η Ορθόδοξη θρησκεία μας και από την άλλη προάγουμε την διδασκαλία μιας άλλης θρησκείας, της Μουσουλμανικής στην υπερευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας.

Αλήθεια γιατί τόσο μίσος για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία;

Τι κάνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος; Τι κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Δυστυχώς κάτι τέτοιες ώρες αναπολώ τα έργα και τις ημέρες του Μεγάλου Έλληνα Ιεράρχη, μακαριστού Χριστοδούλου και με πιάνει θλίψη με την απουσία των Ιεραρχών μας (εκτός κάποιων λίγων εξαιρέσεων όπως οι Άγιοι Πειραιώς και Κονίτσης) από το πεδίο της μάχης της πολεμικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ κατά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας!!

Επιπλέον, δεν μπορώ να μη θυμάμαι πως στην ορκωμοσία των βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 στην Βουλή των Ελλήνων «φόρεσαν» επίσημα, για πρώτη φορά, τον αντιχριστιανικό μανδύα τους, μη δεχόμενοι να ορκισθούν με θρησκευτικό όρκο στο Ιερό Ευαγγέλιο, οι παρακάτω πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Μαρία Δαμανάκη (επίτροπος στην Ε.Ε.), Νίκος Σηφουνάκης, Σπύρος Κουβέλης, Κατερίνα Μπατζελή (άπαντες ήσαν ή είναι υπουργοί) και Μάγια Τσόκλη.

Επίσης, μεταξύ των πολλών δεν μπορώ να ξεχάσω πως ο κ. Σηφουνάκης ως υπουργός Αιγαίου το 2000 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Σε μια πολιτισμική κοινωνία, όπως η Ελληνική δεν μπορεί να έχει κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες». Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αλλάξει η Σημαία μας με κατάργηση του Σταυρού, η απάντηση του κ. Σηφουνάκη ήταν «βεβαίως». Η θέση του αυτή, όπως γνωρίζω, παραμένει ίδια μέχρι σήμερα και ποτέ δεν την έχει αποκηρύξει.

Αλλά και το γεγονός της εκθέσεως πίνακα Βέλγου ζωγράφου στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2004 στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών στην οδό Πειραιώς 256, που πρόσβαλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Πιο αναλυτικά, η έκθεση ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου του 2003 και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ κόστισε στον Ελληνικό λαό, που στη πλειοψηφία είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, 2,3 εκατ. Ευρώ. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν μεταξύ των άλλων, ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος, ο τότε Πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει τότε πως «ελπίζουμε με αφορμή αυτή την έκθεση να ξεκινήσει μεγάλος διάλογος της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο, πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την τέχνη σήμερα». Ο τερατώδης πίνακας για τον οποίο δημιουργήθηκε μείζον κοινωνικό ζήτημα, αναπαριστούσε το σκυμμένο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και μπροστά ένα γυμνό αντρικό μόριο το οποίο είχε εκσπερματώσει επάνω στο Τίμιο Σταυρό, το Σύμβολο της Ορθοδοξίας. Ο πίνακας είχε τίτλο «πότισέ με». Βέβαια ευνόητο ήταν πως μετά το σάλο που δημιούργησε η Ελληνική κοινωνία ο πίνακας αποσύρθηκε. Ωστόσο, οι ευθύνες βαρύνουν όλους εκείνους που είχαν την πολιτική ευθύνη αυτής της έκθεσης.

Ευρισκόμενοι τελικά, στα τέλη του 2011 βλέπουμε να πραγματοποιούνται όλα εκείνα τα οποία άφησε παρακαταθήκη ο «δάσκαλος» Κίσινγκερ. Οι καλοί μαθητές του τα εκτελούν κατά γράμμα.

Όμως, κατά το Ελληνικό Σύνταγμα, επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού και ο Ελληνικός λαός είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ λαός που αποφασίζει για τις τύχες της χώρας του.

Έτσι, πολύ σύντομα θα έχει το δικαίωμα να στείλει στη πολιτική πυρά δια της ψήφου του, όλους εκείνους που του μαύρισαν τη ζωή, του αφαίρεσαν την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να του ξεριζώσουν την θρησκεία του, τον Ελληνισμό του, την Ιστορία του, τη γλώσσα του, τα ήθη και τις παραδόσεις του.

Γιατί, πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως, μια χώρα χωρίς ελπίδα και προοπτική, είναι μια χώρα ανύπαρκτη. Όμως, μια χώρα χωρίς Εθνική Οντότητα και Θρησκεία, είναι μια χώρα ξεχασμένη και πεθαμένη.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και πλέον θεωρούμαστε ως ο φτωχός συγγενής ... όλων. To Deutche Welle μας μεταφέρει ένα κείμενο της Ελληνίδας, γεννημένης στην Γερμανία της Έλενας Βέη, στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Η Έλενα αυτόν τον καιρό ζει στο Κέϊπτάουν της Νότιας Αφρικής και μας μεταφέρει τη συμπαράσταση των Αφρικανών.

Κατα τη διάρκεια των διακοπών της στην Αφρική η Έλενα πήγε στη Ζάμπια και μας διηγείται τα εξής:

«Σε ένα χωριό στο εσωτερικό της Ζάμπια. Το ξεχαρβαλωμένο λεωφορείο, το μόνο μεταφορικό μέσον στην ευρύτερη περιοχή, κατάμεστο. Μερικοί άντρες με περιεργάζονται καθώς περιμένω. Ένας με πλησιάζει και μου ζητά να αγοράσω εισιτήριο. Μου λέει ένα υπέρογκο ποσό και υποχωρεί στις απαιτήσεις του μόνο όταν του δείχνω την ταμπέλα με την κανονική τιμή που κρέμεται στο παρμπρίζ.

"Από πού είστε", με ρωτάει.

"Από την Ελλάδα".

"Ελλάδα;" Ρωτάει...

Από την Ευρώπη, θέλω να του εξηγήσω, αλλά με σταματάει

"Ξέρω, ξέρω". Πολύ χαλαρός ξαφνικά, γυρίζει στην παρέα του και λέει: "Από την Ελλάδα"

"Α, από την Ελλάδα", λέει ένας. Και οιhttp://www.blogger.com/img/blank.gif τρεις με κοιτάζουν με διαπεραστικό βλέμμα.

Στην Αφρική οι άνθρωποι έχουν χρόνο. Νομίζεις ότι περνά ένα δεκάλεπτο σιωπής.

Και μετά ο εισπράκτορας μου κλείνει το μάτι και λέει: "No money, eh;".

deutche
Είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτες οι αναφορές και οι διαρροές του Μαξίμου περί «πώλησης» της... Πελοποννήσου! Και μπορεί να έχουν φυσικά μεταφορικό χαρακτήρα, όμως αναδεικνύουν μια χάλια και καθ’ όλα εθνομηδενιστική αντίληψη για τα πράγματα. Ο λόγος εδώ για έναν ακραίο και δογματικό ΠΑΣΟΚικό ορθολογισμό, ο οποίος έχει δημιουργήσει ήδη τρομερά προβλήματα στον τόπο και υπονομεύει το μέλλον του.

Δήθεν τους ξεφεύγουν...

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη αυτά που ελέχθησαν προεκλογικά, όπως το «λεφτά υπάρχουν», πράγματα που έχουν εξάλλου απαξιωθεί στη συνείδηση όλων σχεδόν των πολιτών που δεν έχουν παρωπίδες και εξαρτήσεις και δεν πάνε με το ψηφοδέλτιο με τον «πράσινο ήλιο» στην τσέπη στην κάλπη. Το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, συνέχισε με ακραία νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές κατά τάξεων εργαζομένων, που «ματώνουν» το κοινωνικό σώμα, ανασκολοπίζοντας τις εργασιακές σχέσεις. Όμως, η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνιστά πλέον και μια πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική μας κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας.

Τα σχόλια που τους «ξεφεύγουν» δήθεν για να καταστήσουν σαφή τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και στο πλαίσιο δήθεν κρίσεων ειλικρίνειας και ενός δήθεν πολιτικού ρεαλισμού, αλλά στην ουσία για να προετοιμάσουν το έδαφος για νέα επώδυνα μέτρα και νέες παραχωρήσεις στους κερδοσκόπους τραπεζίτες, αναδεικνύουν και τις μέχρι πρότινος ανομολόγητες προθέσεις τους. Στην ουσία, σε δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ, έχουν απορυθμιστεί και απο-ιεροποιηθεί τα πάντα.

Όμως, υπάρχουν και όρια. Ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος, θεωρητικός και θιασώτης της παγκόσμιας διακυβέρνησης, έχει αρχίσει να παίζει με τη φωτιά. Προσπαθεί ο GAP να μας προετοιμάσει όλους, με τα δήθεν αθώα σχόλιά του, τα οποία προβάλει μερίδα του Τύπου, για τη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ενός εφιάλτη, όπως τουλάχιστον τον «οραματίζονται» κοσμοπολίτες τραπεζίτες, αχρείοι επιχειρηματίες, αδίστακτοι κερδοσκόποι, χαμερπείς γραφειοκράτες διεθνών οργανισμών, αλλοτριωμένοι Ευρωπαίοι και ανέραστοι αστοί και λογής-λογής τεχνοκράτες.

Απειλείται η ύπαρξή μας

Πλέον, απειλούνται όλα όσα πολέμησε ο Ελληνισμός για να κερδίσει από την Επανάσταση του ’21 και μετά. Χτυπούν ανελέητα την εθνική μας ιδιοπροσωπεία, τα ήθη και τα έθιμά μας και τις αξίες μας, ενώ έβαλαν στο μάτι τον εθνικό μας πλούτο και την ίδια την πατρώα γη μας. Και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να το φανερώνουν σε κάθε ευκαιρία, με τα δήθεν σχόλιά τους, που δήθεν υποκρύπτουν μια δήθεν απελπισία (λες και δεν είδαν την κρίση ως την καλύτερη ευκαιρία για να πλουτίσουν τους φίλους τους στο εξωτερικό) αλλά και έναν δήθεν ορθολογισμό, που όταν ακούγονταν σχόλια του τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα», δεν ήταν στο πρόγραμμα.

Σε λίγο καιρό, θα κληθούμε να δώσουμε όλοι μας εξετάσεις ενώπιον της Ιστορίας, να δείξουμε κατά πόσο μας έχει απομείνει τσαγανό, κατά πόσον είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας. Την ώρα που η απόπειρα ξεπουλήματος των πάντων βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που το τρισάθλιο ΠΑΣΟΚικό κράτος αρπάζει τα μαχαιροπήρουνά του εν όψει του Σεπτεμβρίου, ας αναλογιστούμε αν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε άπραγοι τον τόπο να ρημάζεται από μια πολιτική συμμορία αδίστακτων εθνομηδενιστών. Οι σύγχρονοι κατσαπλιάδες, πρέπει να μας βρουν μπροστά τους. Αν δεν μας βρουν, έχουμε πολλά, πάρα πολλά να χάσουμε.

Νίκος Χιδίρογλου

Ο... άνθρωπος δεν έχει τον Θεό του. Η Ελλάδα «καίγεται», αλλά αυτός φλέγεται μόνο για τις διακοπές του. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, που εξαφανίστηκε πάλι, για να απολαύσει τα μπάνια του στη Σέριφο, στην πολυτελή πέτρινη έπαυλη που νοικιάζει τους θερινούς μήνες (για να... βγάζει το δάνειο) ο υπουργός του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πάνω από 6.000 ευρώ την εβδομάδα!

Το ωραίο είναι ότι ο πρωθυπουργός συνέχισε τις διακοπές που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, κάνοντας μια ανάπαυλα προχθές, Τετάρτη, ολίγων ωρών, για να παραβρεθεί στην ορκωμοσία του νέου αστέρα της κυβέρνησης, Αγγελου Τόλκα, για να συγχαρεί την Εθνική γυναικών πόλο και να προεδρεύσει στην κυβερνητική επιτροπή. Μετά, μην τον είδατε τον... Παναή! Με ελικόπτερο πήγε (;), όπως ενημέρωσαν οι κάτοικοι της Σερίφου, με το ταχύπλοο (;), δεν έχει και τόση σημασία, όσο η απόφασή του να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια γράφοντας τα πάντα στα παλιά του βατραχοπέδιλα.

Το θράσος του είναι τέτοιο που, ενώ από καιρό είχε διαμηνύσει στους υπουργούς του ότι ο φετινός Αύγουστος δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τους προηγούμενους, αποστέλλοντάς τους μάλιστα επιστολές με τις οποίες προέκρινε τις 47 προτεραιότητες των υπουργείων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου και «προειδοποιώντας» τους να μη δει κανέναν τους σε φωτογραφίες με... μαγιό, ο ίδιος έφυγε πρώτος από όλους.

Εχοντας ξεκινήσει από το προηγούμενο Σάββατο τις διακοπές του στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε για λίγες ώρες μόνο στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, την Τετάρτη. Μόλις όμως «ξεμπέρδεψε» από τα μίζερα προβλήματα της κυβερνητικής καθημερινότητας, κι ενώ κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι δεν θα λείψει παρά για λίγες ημέρες, αρχής γενομένης την επόμενη Τετάρτη, λίγο πριν το ρολόι δείξει τέσσερις το απόγευμα, ο πρωθυπουργός έφευγε με προορισμό το αγαπημένο του νησί των Δυτικών Κυκλάδων, τη ωραία Σέριφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο Γιώργος, θέλοντας να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα (και τις πιθανές αποδοκιμασίες που τον περίμεναν), δεν θέλησε να καταλύσει στο ξενοδοχείο Ρίζες του δημοσιογράφου Θανάση Αθανασιάδη, όπου έχει διαμείνει και στο παρελθόν. Ούτε καν στο συγκρότημα κατοικιών μεταξύ Ψιλής Αμμου και Λιβαδιού των κυρίων Μανώλη Παντελιδάκη και Γιώργου Ζαφειρίου, όπου φιλοξενούνται κατά διαστήματα διασημότητες της showbiz κ.ά. Αντίθετα, προτίμησε το περίφημο The Stone House, ιδιοκτησίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο νησί, πράγμα που εξηγεί και γιατί αυτό θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση φέτος μετά τις 15 Αυγούστου, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ενοικιαζόταν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και νυν υπουργού Περιβάλλοντος, που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δέκα άτομα, ενοικιάζεται (σύμφωνα με σχετική αγγελία που μπορεί κανείς να αναζητήσει στην ιστοσελίδα του διεθνούς πρακτορείου Elysian Holidays) προς 6.250 ευρώ την εβδομάδα για τη high season του καλοκαιριού, δηλαδή από την 1η Ιουλίου ως τις 2 Σεπτέμβρη.

Στη Σέριφο ο Γιώργος Παπανδρέου αφίχθη το απόγευμα της Τετάρτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντα και μέλη της προσωπικής του ασφάλειας. Εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες που τον ήθελαν να ταξιδεύει με το «Speedrunner» (αν και οι κάτοικοι του νησιού επιμένουν ότι «άκουσαν» την άφιξή του με ελικόπτερο), που πραγματοποιεί τη διαδρομή Πειραιάς - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος, ξόδεψε περί τα 65 ευρώ το άτομο για μια θέση VIP και 58 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που μετέφερε. Το κανό, άλλωστε, θεωρείται ακόμα αποσκευή! Προφανώς θα είχε, φανταζόμαστε, την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο με τη συνεπιβάτιδά του Αντιγόνη Ρουμπέση, μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο, που είχε συναντήσει ξανά λίγες ώρες νωρίτερα, όταν την υποδέχτηκε μαζί με τις συναθλήτριές της στο γραφείο του, για να τους δώσει συγχαρητήρια και τα... εύσημα, γνωρίζοντας κατά βάθος πως πέτυχαν μόνες το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα, μια και η Πολιτεία δεν είχε φροντίσει καν για την αμοιβή ή τα έξοδα παράστασής τους εκεί.

Γνωστός για τη δεινότητά του στην κολύμβηση, και ουχί μόνον όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ, ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε παρά να υποκύψει στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Εθεάθη λοιπόν -παρά την αδυναμία του στην παραλία Λια του νησιού- να κολυμπάει κατά την προηγούμενη παραμονή του στο νησί στον Πλατύ Γιαλό, συνοδεία βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος και σκάφους. Μόνο πεζοναύτες δεν κουβαλήθηκαν στις Κυκλάδες...

Απειλές για την κολυμβητική δεξαμενή

Με μηνύσεις απειλεί τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάνοντας λόγο για «τερατώδεις ανακρίβειες» σχετικά με το «πέτρινο σπίτι» του στη Σέριφο και την πισίνα που αυτό διαθέτει. Απαντώντας χθες -μέσω εγγράφου- σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου, ο τέως «τσάρος» παραδέχεται ότι το εξοχικό του διαθέτει πισίνα, αν και αυτή περιγράφεται στην οικοδομική άδεια ως «κολυμβητική δεξαμενή». «Οι σχετικές οικοδομικές εργασίες, κατά την έγγραφη βεβαίωση της οικείας πολεοδομίας, έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την άδεια, η οποία προφανώς δεν θίγεται από το μεταγενέστερο Προεδρικό Διάταγμα της Σερίφου» λέει, απαντώντας στα ερωτήματα περί αυθαίρετης κατοικίας, πισίνας με άδεια υδατοσυλλέκτη, μια και απαγορεύεται η κατασκευή πισίνας στο νησί αν δεν πρόκειται για τουριστική μονάδα κ.τ.λ.

Πηγή

Το ένα μετά το άλλο ξετυλίγονται τα σχέδια για τη συγκρότηση, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, μιας παγκόσμιας δύναμης ελέγχου των λαών, καταστολής των κινημάτων τους και καθυπόταξης με κάθε τρόπο των χωρών που δεν συμμορφώνονται στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστικών κέντρων, πολιτικών οικονομικών και στρατιωτικών. Εκτελεστικός βραχίονας είναι οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, πυρήνας και κύριος κορμός των οποίων είναι οι αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων. Για τη σύζευξη αυτών των δύο συγκροτείται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».

Για την κύρωση του σχετικού μνημονίου διεξάγεται συζήτηση σήμερα στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου με τίτλο«Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας και του Ανωτάτου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων της Ευρώπης (SHAPE), σχετικά με την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση, ασφάλεια, χρηματοδότηση και επάνδρωση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».

Μαζί έρχονται προς κύρωση δύο ακόμα ΝΑΤΟικά μνημόνια. Τα παραπάνω μαζί με άλλα που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα (για τις βάσεις της Σούδας και του Τύρναβου) εντάσσονται στην προωθούμενη ομογενοποίηση του ΝΑΤΟικού χώρου, με στόχο την επιβολή ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των στρατιωτικών δυνάμεων εντός των χωρών – μελών του, κάτω από κοινή κεντρική διοίκηση και κοινούς κανόνες και είναι σε εφαρμογή του νέου «στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ».

Με το νέο ΝΑΤΟικό μνημόνιο, αυτό για τη συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων (NSCC), επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο θα τίθεται υπεράνω των χωρών μελών και με ανοιχτό μάλιστα το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές και εντός των χωρών μελών σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του μνημονίου αυτού (Memorandum of Understanding /MOU) ως «έθνος – πλαίσιο» του NSCC ορίζονται οι ΗΠΑ. Σκοπός είναι η άμεση σύνδεσή του με τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η παροχή συμβουλών στον SACEUR (ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής στην Ευρώπη) όσον αφορά «στη χρησιμοποίηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων για την υποστήριξη του σχεδιασμού και την εκτέλεση επιχειρήσεων», η ανάπτυξη και έκδοση δογμάτων ειδικών επιχειρήσεων και ο συντονισμός, συγχρονισμός και υποστήριξη της εκπαίδευσης και των ασκήσεων των ειδικών επιχειρήσεων ΝΑΤΟ.

«Αποστολή του NSCC είναι κυρίως η υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Συμμαχία, η παροχή στο Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και τους υπόλοιπους Διοικητές των Συμμαχικών Διοικήσεων Επιχειρήσεων έγκαιρων και αποτελεσματικών συμβουλών για τις Special Operations Force (Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) προς υποστήριξη του σχεδιασμού και εκτέλεσης των επιχειρήσεων σε καιρό ειρήνης και κρίσεων». Δηλαδή «ειδικές επιχειρήσεις» και εντός των χωρών μελών του ΝΑΤΟ με ό,τι αυτό σημαίνει.

Στο νομοσχέδιο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα συμμετοχής και μη ΝΑΤΟικών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων, «οι οποίες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ή σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις της NSCC». Αυτό σημαίνεται συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ.

Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής δεν αποτυπώνεται στον αριθμό των 3 Ελλήνων αξιωματικών, που προβλέπεται να στελεχώσουν αυτό το πολυεθνικό – διακλαδικό κέντρο (NSCC), στο οποίο θα υπηρετούν συνολικά 145 στελέχη, αλλά στο γεγονός ότι θεσμοθετείται η δημιουργία τέτοιου συντονιστικού κέντρου «ειδικών επιχειρήσεων», πράγμα που εκτός των άλλων αποκαλύπτει ότι υπάρχουν και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τμήματα με αποστολή τη συμμετοχή και τη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων».

Η αμερικανική Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων

Το τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι «Ειδικές Επιχειρήσεις» του ΝΑΤΟ, που μάλιστα θα διευθύνονται από αξιωματικό των ΗΠΑ, αρκεί μια ματιά στην αντίστοιχη Δύναμη του αμερικανικού στρατού. Πρόκειται για μονάδες που «μπορούν να διεξάγουν ειδικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που ούτε τα πυροβόλα, ούτε τα άρματα, ούτε τα πλοία ούτε και τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα από μόνα τους μπορούν να κάνουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό ιστότοπο στο διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ναύαρχος Ολσον, διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) των ΗΠΑ μιλώντας το Μάη του 2011 στο Κογκρέσο, είπε ότι «κατά μέσο όρο καθημερινά, 12.000 προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, διεξάγουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων σε πάνω από 72 χώρες διεθνώς και ενεργούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, από βυθούς θαλασσών μέχρι και στις κορυφές των ψηλότερων βουνών της Γης, από αρκτικές περιοχές μέχρι τροπικές ζώνες και από ειρηνικά μέρη, μέχρι και στις πιο άγριες εμπόλεμες ζώνες».

Σύμφωνα μάλιστα με το νέο δόγμα των Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού, που εκδόθηκε φέτος, αυτό περιλαμβάνει 11 κύριες αποστολές που ανταποκρίνονται στις«νέες απαιτήσεις για την “υποστήριξη δυνάμεων ασφαλείας” και διεξαγωγή αντι-ανταρτοπόλεμου, με παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις, εκπαίδευση, οργάνωση και υλικό ξένων δυνάμεων ασφαλείας, συμμάχων χωρών ή καλύτερα, φιλικά προσκείμενων κυβερνήσεων». Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, μπορεί να αναλάβει «οποιεσδήποτε δραστηριότητες που θα καθορίζονται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ή τον υπουργό Εθνικής Αμυνας». Δηλαδή, από τα βασανιστήρια στο Ιράκ και το Γκουαντάναμο μέχρι τα πραξικοπήματα, τις πολιτικές δολοφονίες και τις προβοκάτσιες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με το νόμο που προβλέπει τα σχετικά με τη δράση της CΙΑ.

Το πεδίο είναι ελεύθερο για κάθε είδους μυστικές αποστολές των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, με ένα είδος υψηλής εποπτείας από το Κογκρέσο. Σημειώνεται πως σήμερα οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στελεχώνονται και από γυναικείο προσωπικό, ειδικά στον τομέα των πολιτικοστρατιωτικών υποθέσεων που συγκροτούν οργανωμένες «Ομάδες Πολιτιστικής Υποστήριξης» (Cultural Support Teams, CST) που με αποστολή να έλθουν σε στενότερη επαφή με τον τοπικό πληθυσμό της όποιας περιοχής επιχειρήσεων, ώστε «να κατανοούν τα προβλήματά τους, ενώ παράλληλα να περνούν πληροφορίες, ιδέες και μηνύματα».

ΠηγήΑυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι ο τυφώνας Κατρίνα! Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών έχουν σημάνει συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο για το τρέχον δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου κατά το οποίο θα δρομολογηθεί το τελικό στάδιο κατεδάφισης της χώρας: οι αποκρατικοποιήσεις, το γενικότερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το οριστικό γκρέμισμα της υγείας και της παιδείας, αναμένεται να εισπαραχθεί η νέα σοδειά εσόδων από φόρους κι εισφορές, καθώς και το αποτέλεσμα των νέων μέτρων, θα κορυφωθεί η επίθεση στο Δημόσιο.

Όσο η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθαίνει και το χάος στις διεθνείς αγορές επεκτείνεται τόσο οι κινέζοι της Ευρώπης, δηλαδή εμείς, θα φορτωνόμαστε νέα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι δανειστές, οι οποίοι μοιραία θα στρέψουν τη δανειοδότηση αλλού και δεν θα συζητούν ούτε για τα προσχήματα, όπως τώρα, τη χορήγηση δήθεν ρευστού στις τράπεζες για την εκκίνηση της ανάπτυξης.

Τότε θα μείνουμε να λογαριάζουμε τι καλά που τα κατάφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μας εξορθολόγισε και από «κοπρίτες» και «τεμπέληδες» μας έκανε «ανθρώπους», δηλαδή ανέργους σε ποσοστό 20% και βάλε, τι καλά που τα κατάφερε να πετάξει στην ανεργία ανθρώπους λίγο πριν τη συνταξιοδότηση και να τους ανοίξει την πόρτα της «κοινωφελούς εργασίας» ώστε μετά από τριάντα χρόνια δουλειάς να παίρνουν τα ίδια ψίχουλα με τα παιδιά τους (άραγε για ποιον η κοινή ωφέλεια σε ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει πλέον το «κοινό» συμφέρον, αλλά μόνο το συμφέρον των δανειστών). Και τι κότσια που χρειάζεται να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους αφού επί δεκαετίες υπέκλεπτε την ψήφο τους και τώρα τους κουνάει το μαντήλι με σαρδόνιο χαμόγελο, πίσω από την τζαμαρία της υφαρπαγμένης εξουσίας, αφήνοντάς τους να νιώθουν και κερατάδες και δαρμένοι. Δε θα ανεχτούμε αργομισθίες και λευκές απεργίες – δηλαδή «μούτρα» και «νάζια» - επειδή σας κόψαμε ένα επιδοματάκι κει χάμω (και κάμποσους μισθούς), λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι ωραία κοινωνία δουλοπάροικων με «ευρωπαϊκές» φατσούλες, όχι «μαύρους» ή τίποτα «σχιστομάτηδες», που φτιάχνει η κυβέρνηση (υπόδειγμα και για τις άλλες χώρες τις ευρωζώνης), για τα επόμενα τριάντα χρόνια, τρελαίνεσαι να τους έχεις στη δούλεψή σου. Και τι «αποθεραπευμένη» οικονομία θα οικοδομήσει, όπου άμα την εγκατάλειψη της χώρας από τους δανειστές – και αφού θα έχουν αντλήσει ό,τι μπορούν σε ρευστό, πόρους ή τιτλοποιημένα περιουσιακά στοιχεία - οι επόμενες γενιές δεν θα βρουν τίποτα όρθιο για να ξαναξεκινήσουν.

Και το ερώτημα είναι τι είδους αντίδραση απαιτείται πλέον από την κοινωνία και τους οργανωμένους φορείς (όσοι ακομα την εκπροσωπούν); Αρκούν οι απεργίες, οι πορείες, οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, άραγε;


  • Μάθημα Proton: καλύπτουμε τα (εκτεθειμένα) νώτα μας

Δεν είναι κακό καμία φορά να μην είσαι γνώστης όλων των θεμάτων που προκύπτουν και να δηλώνεις άγνοια με ευγένεια δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, φέροντας ως παράδειγμα το… Κυπριακό.

Το κακό με την προπαγάνδα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα όταν αυτή συναντά την πραγματικότητα. Ο δαιμόνιος διπλωμάτης κ. Παπανδρέου, ο τεράστιος διεθνής παράγοντας Έλληνας Πρωθυπουργός, που όλοι τον ακούν, τον εκτιμούν και τον σέβονται στο εξωτερικό, ο οποίος προαλειφόταν μάλιστα και για Γενικός Γραμματέας στον ΟΗΕ, δεν είχε τη δυνατότητα στις τόσες συναντήσεις και τα τόσα τηλέφωνα με τον Ομπάμα να του πει επτά, μόνο επτά λέξεις: η μισή Κύπρος είναι υπό τουρκική κατοχή..

Κι ενώ στον Ομπάμα ουδείς είπε κάτι για την Κύπρο «στις 116 έφτασαν οι καταγγελίες πολιτών που δέχθηκε μέχρι το βράδυ της Τρίτης – μέσα σε περίπου 30 ώρες- η νεοσύστατη υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. Οι 65 από αυτές αφορούσαν μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια».

Η χαρά του καταδότη. Τον ρουφιάνο πολλοί μίσησαν, τη ρουφιανιά ουδείς. Ο κοινωνικός αυτοματισμός στην πράξη. Μπαίνει κάποιος σε ένα μαγαζί, δεν του κόβουν απόδειξη και θεωρεί το κατάστημα υπεύθυνο για τα δεινά του. Λες κι αν κόβει απόδειξη είναι βέβαιο ότι αποδίδει ΦΠΑ και φόρους…

«Την ίδια ώρα, η Οικονομική Αστυνομία αναλαμβάνει έρευνα για την διαδικασία χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει εξορμήσεις σε τουριστικά νησιά του Αιγαίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται όργιο φοροδιαφυγής».

Αυτό με τις ΜΚΟ θα έχει πολλή πλάκα να το παρακολουθήσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι η έρευνα όχι απλά θα φτάσει στο κόκαλο, θα το διαμελίσει κιόλας. Όσο για το «όργιο φοροδιαφυγής στα νησιά», πρόκειται ασφαλώς για κακοήθεια.

Κι αν αναρωτιέστε όσοι είστε διακοπές τι σας λείπει δεν είναι θόρυβος της πόλης ή η ωραία περιπτερού.

Ο Μόσιαλος έκοψε το briefing. Και καλά έκανε. Όλοι πλην του πρωτεργάτη Δημήτρη Μαρούδα, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η είδηση όμως είναι η επόμενη:

Γράφει η «Ελευθεροτυπία»:«Με μια κίνηση ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κατέθεσε χθες στη Βουλή προσθήκη στο οικονομικό πολυνομοσχέδιο, με την οποία απαλλάσσει εαυτόν και όλους τους προκατόχους του υπουργούς μέχρι το 1997 για τις πριμοδοτήσεις τραπεζών κατά παρέκκλιση του ν. 2362/95. Η Βουλή καλείται σήμερα να ψηφίσει την προσθήκη, που είναι φωτογραφική απεικόνιση της πριμοδότησης της Proton Bank στα μέσα Ιουλίου από τον ίδιο, και αυτή η ψήφιση παρέχει στον υπουργό εκ των υστέρων νομική κάλυψη. Επί της ουσίας, ο υπουργός με την προσθήκη ομολογεί ότι η κατάθεση, που με απόφασή του έγινε στην Proton, ήταν κατά παρέκκλιση του νόμου. Χθες πάντως, στη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός είχε έναν τουλάχιστον φανατικό υποστηρικτή. Τον πάντα πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης, πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που, έπειτα από συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, έσπευσε να υποστηρίξει τις θέσεις του».

Χέρι-χέρι στην εκ των υστέρων νομιμοποίηση. Καθαρά πράγματα, δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά. Άλλα κόλπα ο Βαγγέλης. Το νόμιμο είναι και ηθικό. Προφανώς δεν κατάλαβε γιατί εκατοντάδες χιλιάδες μαζεύονταν έξω από το Κοινοβούλιο. Ο άνθρωπος παραδίδει τζάμπα σεμινάρια νεοελληνικής πολιτικής κουλτούρας. Μάθημα Proton: καλύπτουμε τα (εκτεθειμένα) νώτα μας…

Μικρός Οδυσσέας


«Le Monde: Υποτιμήστε το Ευρώ για να σωθεί η Ελλάδα»

- Επιτυχημένη εξ όλων των πλευρών θα πρέπει να θεωρηθεί η επίσημη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Ζιαμπάο στη Γερμανία. Οι εταιρίες των δύο χωρών υπέγραψαν χθες συμφωνίες αξίας 15 δισ. δολαρίων!, όπως τόνισαν οι δύο ηγέτες στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

- Η μεγαλύτερη συμφωνία θεωρείται αυτή που έλαβε η αεροναυπηγική εταιρία Airbus, με παραγγελίες 62 αεροσκαφών A320s. Ακόμη, όμως, πιο σημαντική θεωρείται η ΔΕΣΜΕΥΣΗ Μέρκελ και Ζιαμπάο να υπάρξει ΑΥΞΗΣΗ της ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ώστε να αγγίξει το επίπεδο των 200 δισ. ευρώ! εντός των επόμενων πέντε ετών…

Το κολάν είναι Γερμανικό!
Τα κουπιά Κινέζικα!
Το ποδήλατο Γαλλικό!
Οι Κάλτσες Ελληνικές!
Η “Θεία” του ΓΑΠ-ΝΥΧ και η “Γιαγιά του Τεννεσί” είναι πολυεθνικές προσωπικότητες!
Ο Τιτανικός κάργα των Δανειστών!

ΠΑΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Εμπορικό Ισοζύγιο / Γερμανία – Κίνα = ένα Ελληνικό ΑΕΠ!…

Εγώ πράξεις δεν ξανακάνω!!!

Να ποιοί είναι οι Δανειστές του ΑΕΡΑ** και οι εισπράκτορες των ΤΟΚΩΝ ΜΑΣ..

Θυμίζω ότι οι Γερμανία θα κερδίσει (από το δανεισμό προς την Ελλάδα) περίπου 10 δις Ευρώ!!! (σύμφωνα με Financial Times Deutschland), Επίσης θα βγάλουν επιπλέον 500 εκ Ευρώ απο τις πωλήσεις Ομολόγων ΜΑΣ σε ΕΜΑΣ!

Τόσο «κοστίζει» ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ! και κάνετε αναγωγές στους υπολοίπους Δανειστές!…

Την δε ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΣ οι Γερμανοί την έχουν κάνει collateral πίσω από κάθε Εμπορικό Ισοζύγιο και Τραπεζική τους “έκθεση”!!!….

Χρεώνουν ΑΕΡΑ, Εισπράττουν ΤΟΚΟΥΣ=μετρητά, Πουλάνε Γερμανία σε Κίνα και κάθε Κίνα!

Αυτάααα… και τα πάντα όλα ΕΦΑΡΜΟΣΤΑ!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΗ.

Η στρατηγηκή είναι απλή.
Το Κεφάλαιο του Δανείου/Χρέους ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να αποπληθωθεί ΠΟΤΕ!
Ξεκάθαρος σκοπός τους είναι η “παραγωγή μετακυλιόμενων τόκων” στο διηνεκές!
Η Ελλάδα ειναι η Αγελάδα του Τόκου !
Οι τόκοι εγγράφονται στα προβλεπόμενα έσοδα των δανειστών!
Το κεφάλαιο εγγράφεται ως ΑΠΑΙΤΗΣΗ για τους τύπους… πολιτικούς και άλλους!

Συμπέρασμα; Οταν μιλούν για Ελληνικό Χρέος με μια Χώρα Πτώμα, μιλούν για αξιοποίηση και εγγύηση των ΤΟΚΩΝ’ και όσο τραβάει σε μήκος τόσο καλύτερα!

Στην πραγρατικότητα Χρώσταμε τους Τόκους και όχι το Κεφάλαιο!
Το Κεφαλαιο ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ! Δεν έχουν λόγο! Κατανοητό;
Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ είναι ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ!
Οι ΤΟΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ και θα ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ και αυτό διότι είναι εύκολο και σίγουρο ότι θα πληρώνονται! Τι είναι ένα ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ 5 στα 100; ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ; Είναι μια τρίχα-τριχιά!

Τι θα προτιμούσατε εάν είχατε υπερδανείσει/ μιζαρίσει/ υπερτιλομογίσει;
Να τρέχετε να μαζέψετε το Κεφάλαιο ( το οποίο έχετε αποσβέσει με εργασία, συμβάσεις και αναγκαστικές εξαγωγές στον δανειζόμενο) ή να βάλετε τον Δανειζόμενο στο εκβιαστικό λούκι ΕΓΓΥΗΘΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ (νέων και παλειών) για ΠΑΝΤΑ;

Οι ΤΟΚΟΙ είναι ΤΑ ΝΕΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Ελεγχόμενα και ελέγξιμα!
Η Χαρά του Μετόχου! Η Χαρά του μερίσματος! Η Χαρά του
Balance Sheet.

Αυτή η τρίχα-τριχειά είναι όλη η ουσία... και όποιος μασάει στην Απαίτηση του Κεφαλαίου του Χρέους είναι μακάκας! Δεν γνωρίζει.

Είναι ένα θεσμικό όν, ένας διπλωματούχος Γκρούεζας!

Η ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΤΗ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ. ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ και ΞΑΝΑ ΞΑΝΑ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ.

ΠΠ


Κάνουν ό,τι μπορούν, για να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες και να διαλύσουν έτσι τον εθνικό κορμό. Η κυβέρνηση εισήγαγε μια άθλια νομοθετική διάταξη στη Βουλή, η οποία μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο για την απόκτηση άδειας παραμονής από 12 σε δέκα χρόνια. Και φυσικά, μετατρέπουν την Ελλάδα σε γη της επαγγελίας για τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών...

Ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης δικαιολογήθηκε στη Βουλή, λέγοντας ότι υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης που ακολούθησε τα γεγονότα στην Υπατία (δηλαδή, οι καταληψίες και οι αριστεριστές αυτουργοί των εγκλημάτων τους, πήραν αυτό που ήθελαν...) και τονίζοντας παράλληλα για να χρυσώσει το χάπι, ότι η ρύθμιση δεν αφορά σε όλους, αλλά ορισμένους μετανάστες.

Στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση με τη διάταξη προβαίνει σε «διαρκή μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών», ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «μια ρύθμιση δεκαετούς προηγούμενης διαμονής ως προϋπόθεση για την άδεια, δεν μπορεί να σημαίνει μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών».

Προσέξτε τώρα πως δικαιολογούν τη μεθόδευση στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου: "η μείωση του χρόνου προηγούμενης διαμονής κρίνεται σκόπιμη, δεδομένου ότι κατά την παρελθούσα δεκαετία υπήρξαν διαδοχικές ρυθμίσεις του καθεστώτος διαμονής αλλοδαπών στις οποίες συχνά από διοικητικές αρρυθμίες δεν εντάχθηκαν πρόσωπα που διατηρούν πραγματικούς δεσμούς με την Ελλάδα και στα οποία δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος εξέτασης των ιδιαιτεροτήτων της περίπτωσής τους".

Δηλαδή στο Pasok, δεν θέλουν να αδικήσουν οι άνθρωποι όσους αλλοδαπούς, σαν αυτούς που σκοτώνουν Έλληνες ή προσπαθούν να «εξάγουν» κλοπιμαία (σαν τους Μαροκινούς που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»), ή απειλούν αστυνομικούς με... δυσμενή μετάθεση, «διατηρούν πραγματικούς δεσμούς με την Ελλάδα».

Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε κύριοι του εθνομηδενιστικού Pasok;


Του Γιώργου Καισάριου

Γενικά μιλώντας, έχω πολλά προβλήματα με το πολιτικό σύστημα όπως είναι φτιαγμένο, διότι όπως σας έχω πει, δεν θεωρώ ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία.

Πριν μερικά χρόνια με ρώτησαν τι πολίτευμα έχουμε στην Ελλάδα και απάντησα ως εξής: Πολίτευμα της Ελλάδος: Εναλλασσόμενη φεουδαρχία (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) με κληρονομικό δικαίωμα.

H κατάσταση έχει ως εξής:

Έχεις τον Βασιλιά (σημερινός πρωθυπουργός που κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι).
Η Αυλή, που εκτελεί τις επιθυμίες του βασιλιά (Βουλευτές & και λοιποί ανώτατοι αξιωματούχοι).

Έχεις τους επιστάτες, που διαχειρίζονται το φέουδο (σημερινοί δημόσιοι υπάλληλοι).
Τέλος έχεις και τους χωρικούς που δουλεύουν τη γη (Ελληνικός Λαός).

Ένας φίλος όμως στο facebook με διόρθωσε. Ξέχασα τους γελωτοποιούς... δηλαδή τους δημοσιογράφους!!! Αν και βέβαια οι γελωτοποιοί δεν αποτελούν μέρος της κυβέρνησης (αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις), εντούτοις ήταν αναπόσπαστο μέρος της αυλής!!!

Το πρόβλημα με το όλο πολιτικό οικοδόμημα είναι ότι αυτοί που εκλέγονται (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν έχουν καμία επαφή με τους ψηφοφόρους τους και καμία επαφή με τα προβλήματα της χώρας.

Ειδικά δε όσον αφορά τους βουλευτές επικρατείας. Δεν είναι τίποτα άλλο από έναν τρόπο να βάζει τον όποιο εκλεκτό θεωρεί πρέπον η εκάστοτε πολιτική κλίκα.

Πάρτε για παράδειγμα την κυρία Έλενα Παναρίτη, που προχτές είπε ότι δεν είναι Ελληνίδα αλλά Αμερικανίδα. Αφήνοντας στην άκρη τις δηλώσεις της, με ποιο δικαίωμα αυτή η κυρία μπήκε στο κοινοβούλιο; Ποιος την ξέρει και από που μας ήρθε; Η απάντηση είναι ότι μπήκε στη βουλή με το τερτίπι του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Και ερωτώ; Ποιος την ξέρει αυτή την κυρία; Τι προϊστορία έχει στην Ελλάδα, τι αγώνα έχει κάνει και τι απόψεις έχει εκθέσει, έτσι ώστε να έχει την εμπιστοσύνη του Έλληνα ψηφοφόρου και να νομοθετεί;

Η απάντηση είναι καμία. Έγινε βουλευτής διότι προφανώς ήταν κολλητή του κυρίου πρωθυπουργού ή κάποιου άλλου μέσα στο κυβερνών κόμμα. Έχει τον τίτλο του βουλευτή, αλλά κανένας δεν την ξέρει και κανένας δεν την είχε ακουστά.

Είναι αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία της κλίκας και του κάνω ό,τι θέλω, όπως το θέλω, με το έτσι θέλω, επειδή γουστάρω, που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο από την πλευρά της εκάστοτε κυβέρνησης, το ίδιο ισχύει και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το όλο σκηνικό είναι μια μεγάλη φαρσοκωμωδία, όπου εκλέγονται άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο που υποτίθεται εκπροσωπούν.

Πόσους από τους βουλευτές που είναι σε αυτό το αρρωστημένο κοινοβούλιο γνωρίζετε; Πόσοι από αυτούς ξέρετε που στέκονται;, Πόσοι σας έχουν εκθέσει τις απόψεις τους για το οτιδήποτε; Πιο σημαντικό, ποιοι έχουν μίαν οποιαδήποτε άποψη, ανεξάρτητη, που, ενδεχομένως να μην συμβαδίζει με τις επίσημες προτάσεις του κόμμα που ανήκουν;

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν τα βάζω με το βιογραφικό της κυρίας Παναρίτη (το οποίο είναι άψογο) και δεν παίρνω θέση για τις απόψεις της (τις οποίες άλλωστε δεν ξέρω), δεν είναι αυτό το θέμα μου. Ίσως να είναι και η εξυπνότερη βουλευτής που έχει το Ελληνικό κοινοβούλιο, δεν το ξέρω.

Το θέμα μου είναι ότι μπήκε στο κοινοβούλιο από το παράθυρο και χωρίς καμία αναμέτρηση. Αυτό είναι το θέμα και όχι τι βιογραφικό έχει και ακόμα λιγότερο τι δήλωσε σχετικά με το τι αισθάνεται, που ενδεχομένως να τονίσω μπορεί και να έχει παρερμηνευτεί.

Στη λίστα λοιπόν για το τι θα πρέπει να αλλάξει σε αυτή η χώρα για να γίνουμε δημοκρατία, βάλτε και μια big fat Greek συνταγματική αναθεώρηση, όπου μεταξύ άλλων θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, κατάργηση των βουλευτών επικρατείας αλλά και το δικαίωμα του καθενός να πολιτεύεται όπου τον συμφέρει, άσχετα αν δεν έχει πατήσει ποτέ πόδι στην περιοχή που υποτίθεται ότι καλείται να εκπροσωπήσει (μεταξύ άλλων).

Πολλοί λένε ότι πρέπει να μειωθούν οι βουλευτές από τους 300 στους 200. Και να γίνει αυτό, δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν αλλάξουν οι θεσμοί αυτής της δημοκρατίας και ο τρόπος που παίρνονται οι αποφάσεις.

Και αυτό ακούει εις το όνομα μιας προεδρικής δημοκρατίας, όπου ο ψηφοφόρος θα ψηφίζει ξεχωριστά για τον πρόεδρο (που θα έχει όλες τις εκτελεστικές εξουσίες – καταργούμε παντελώς τον Πρόεδρο της δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό) και ξεχωριστά για το νομοθετικό σώμα (όπου στο ψηφοδέλτιο θα μπαίνουν κατόπιν προκριματικής διαδικασίας, ανταγωνιζόμενου άλλους του ιδίου κόμμα που θα ήθελαν να πάρουν το χρίσμα για τη θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο).


Δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν κάποια στιγμή βγεί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, και Υπουργός Οικονομικών και …καταγγείλει τον προκάτοχό του ό,τι του …..«παρέδωσε καμμένη γή»!

Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται είναι αμείλικτα.

Δείτε για παράδειγμα το έλλειμμα της Γενικής Διακυβέρνησης.

Ο στόχος που είχε τεθεί από την τρόϊκα ήταν να περιοριστεί στα 17.060 δις σε ετήσια βάση.

Και αυτό ήταν και παραμένει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) αδιαπραγμάτευτο.

Όμως, τα στοιχεία, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δείχνουν ότι αυτό είναι πλέον εντελώς ανέφικτο.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 το έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης (Κράτος, Ταμεία, και άλλοι δημόσιοι φορείς) έφτασε σε 14.689,1!!!

Για να επιτευχθεί ο στόχος των 17.060 δις θα πρέπει στο δεύτερο εξάμηνο να μην υπερβεί τα 2,370 δις, δηλαδή περίπου 400 εκατομμύρια το μήνα!

Υπάρχει κανένας που το θεωρεί ρεαλιστικό;

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι η ακολουθούμενη συνταγή του Μνημονίου είναι μια καταστροφική συνταγή.

Το βλέπουμε ήδη καθημερινά στην πράξη. Παρά τις οριζόντιες περικοπές μισθών και την άγρια φορολογία, η οικονομία μας οδηγείται σε ύφεση, τα έσοδα συρρικνώνονται, ανεργία αυξάνεται.

Ακόμα και ένα πρωτοετής φοιτητής οικονομικών έχει μάθει ότι όταν σε μια οικονομία επιβάλλονται μέτρα λιτότητος, τότε έχουμε μείωση της κατανάλωσης.

Η μείωση της κατανάλωσης, σημαίνει μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, άρα σε τελική ανάλυση και μείωση των φορολογικών εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να καλύψει τις ανάγκες του με δανεισμό, ο οποίος, ως γνωστόν αυξάνει έλλειμμα χρέος.

Αυτά είναι απλά μαθήματα.

Όταν λοιπόν ο κ. Βενιζέλος λέει (ακόμα) ότι τα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμα θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πλέον ότι μάλλον προσπαθεί να καθησυχάσει τον εαυτό του.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση απέτυχε. Και η αποτυχία είναι εξ ολοκλήρου δική της.

Αυτό σημαίνει ότι πέραν των ήδη προβλεπομένων , θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα. Μέτρα προς δύο κατευθύνσεις: από τη μια περιορισμού των δαπανών (όπου βρίσκεται και η ρίζα του προβλήματος) και ενίσχυσης των εσόδων. Αλλά με την οικονομία σε ύφεση, δεν έχει και πολλά να προσδοκά από το μέτωπο αυτό.

Ο δρόμος αυτός, ούτως ή άλλως έχει αποδειχθεί αδιέξοδος.

Ο «πάτος» για τον οποίον μιλούσε ο κ. Βενιζέλος, όχι μόνο δεν κλείνει, μάλλον βαθαίνει…

Αν έχει σε κάτι να ελπίζει η κυβέρνηση, είναι με την επέκταση της κρίσης, να επιχειρηθεί κάποια συνολική λύση του χρέους της ευρωζώνης. Όμως, αν κρίνω από την …ταχύτητα με την οποία η ΕΕ αντιμετώπισε το πρόβλημα της Ελλάδος, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον…

Το κακό σενάριο είναι να σηκώσουν ψηλά τα χέρια και να μας αφήσουν στη μοίρα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται..
Οι αγορές δεν αντέδρασαν όπως αναμενόταν, δήλωσε ο Όλι Ρεν και αυτή η δήλωση μόνο ως θετική δεν μπορεί να είναι για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες που περιμένουν στην "σειρά" για να δούνε τι θα συμβεί με την παρέμβαση της Ε.Ε. στην "περίπτωση" της Ελλάδας. Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν δήλωσε πως "δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη το εύρος των αναταραχών στις αγορές ομολόγων"...

Μέρα-νύχτα εργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας για να καταρτίσουν ένα ευρύτερο σχέδιο συνδρομής στις χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Όλι Ρεν, αρμόδιος Επίτροπος για τα οικονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, "Οι ειδικοί των κρατών-μελών, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των υπηρεσιών μου, καθώς και η ΕΚΤ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εργάζονται ημέρα και νύχτα για να δώσουν μορφή στη συμφωνία, η οποία είχε επιτευχθεί την 21η Ιουλίου", στην έκτακτη σύνοδο των ηγεσιών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Όπως τόνισε ο κ. Ρεν, είναι θέμα εβδομάδων η ολοκλήρωση του σχεδίου.

Για να καταλάβουμε λοιπόν, η Ευρώπη βαδίζει χωρίς σχέδιο. Αναρωτήθηκε όμως κανείς τί (και σε ποιόν) θα συμβεί λοιπόν, την "επόμενη ημέρα"; Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Β. Βενιζέλου, πως ότι είναι να γίνει θα γίνει "επαγγελματικά", μάλλον πέφτουν στο κενό, αφού οι επαγγεματίες των αγορών δείχνουν να μην κατανοούν ούτε τις παρεμβάσεις της Ε.Ε. αλλά ούτε και τον "επαγγελματισμό" του κυρίου Βενιζέλου (ο οποίος από Συνταγματολόγος μας προέκυψε Οικονομολόγος μέσα σε 10 ημέρες!!!).

Τα "σημάδια" των "αγορών", λοιπόν, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, αφού από νωρίς σήμερα υπήρξε συναγερμός στην Ευρώπη σχετικά με το κλίμα που διαμόρφωναν οι περιβόητες "αγορές". Προφανώς οι ηγέτες της Ευρώπης δεν έχουν αντιληφθεί ούτε το μέγεθος ούτε την "ποιότητα" της επίθεσης που δέχεται το Ευρώ (€) και εν γένει η Ευρωπαϊκή Οικονομία και οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης. Προφανώς, το ανάστημα των πολιτικών της Ευρωζώνης είναι πολύ μικρό για να αντιμετωπίσει την οικονομική τρομοκρατία των "αγορών" (καλό θα ήταν να ομολογούσαν πως πρόκειται κυρίως για ευρωπαϊκές τράπεζες που διασώθηκαν το 2009 με βοήθεια 4 τρισ. ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία), η οποία δείχνει πλήρη ασυδοσία και φυσικά, αγνωμοσύνη.

Οι επόμενες ημέρες και πιό συγκεκριμένα, η αρχή της επόμενης εβδομάδας, θα δείξει τις προθέσεις των αγορών αλλά και την ό,ποια άμυνα αποφασίσει να αντιτείνει η Ευρωζώνη στην επίθεση που δέχεται...

Ε: Πόσο πιθανό είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα ;

Α: έμποροι Ομολόγων στοιχηματίζουν μια Χρεοκοπία είναι σχεδόν βέβαιη. Το Κόστος ασφάλισης του Ελληνικού χρέους είναι τώρα μεγαλύτερο από ποτέ. Σε τιμές που αναγράφονται, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια δείχνουν μια πιθανότητα 80% ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στα επόμενα πέντε χρόνια (στοιχεία της Markit, παρόχου χρηματοπιστωτικών πληροφοριών).

Ε: Γιατί είναι μια πιθανή Ελληνική Χρεοκοπία τόσο μεγάλη υπόθεση;

Α: Σκεφτείτε το σαν τον ιστό της αράχνης – κόβω μία κλωστή και όλος ο ιστός ταρακουνιέται – λέει ο Guy LeBas, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος σε Janney Capital Markets

Οι τράπεζες δανείζουν τα χρήματα προς τις κυβερνήσεις και μεταξύ τους έτσι ώστε ο καθένας να έχει αρκετά μετρητά για να λειτουργεί κάθε μέρα. Επιπλέον οι τράπεζες ασφαλίζουν το χρέος ο ένας του άλλου!!!!!. Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, οι τράπεζες θα χρεώνουν περισσότερα χρήματα για να εκδίδουν τα δάνεια ή θα σταματήσει τελείως ο δανεισμός!!!!. Παράλληλα, θα πρέπει να βρουν τουλάχιστον 300 δισεκατομμύρια δολάρια (!!!) για να καλύψουν τις ασφαλιστικές συμβάσεις του ελληνικού χρέους.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αναλυτές κάνουν τον παραλληλισμό με το τι συνέβη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, την ιστορική επενδυτική τράπεζα, το 2008. Τα Δάνεια πάγωσαν σχεδόν σε όλο τον κόσμο, σε όλη τη διαδρομή προς τις μικρές επιχειρήσεις και μεμονωμένους οφειλέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πιστωτική κρίση βάθυνε την παγκόσμια ύφεση.

Διότι και κατ’ ελάχιστον, τουλάχιστον μετά από μια Ελληνική Χρεοκοπία, οι επενδυτές ομολόγων θα απαιτούσαν υψηλότερα επιτόκια δανεισμού!!!! από άλλες βαθιά χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο. Το κόστος δανεισμού για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία έχουν ήδη αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, με 10-ετή επιτόκια στο τόπ 10%. Το ποσοστό στις ΗΠΑ είναι περίπου 3 %.

Ε: Τι κάνει η Ελλάδα για όλα αυτά;

Α: Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να θεσπίσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, όπως αύξηση των φόρων, μείωση των μισθών στο δημόσιο και την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Και μάλλον θα πρέπει να προτού να πάρει ένα φρέσκο πακέτο διάσωσης. Όμως, το κοινό αντέδρασε οργισμένα, ξεκινώντας βίαιες διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας.

Ε: Πώς η ευρύτερη ευρωπαϊκή κρίση βλάπτει τις ΗΠΑ;

Α: Είναι δύσκολο να πω. Αμερικανικές τράπεζες λένε ότι θα μπορούσαν να χειριστούν μια κρίση. Συνολικά, είχαν εκτεθεί σε περίπου $ 43 δισ. Ελληνικό Χρέος στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2010, σε σύγκριση με 113 δισ. δολάρια συνδεδεμένα με την Ιρλανδία και 187 δισ. $ προς την Ισπανία. Αλλά οι επενδύσεις είναι αδιαφανείς. Είναι αδύνατο να πει κάποιος ποιες τράπεζες κατέχουν περισσότερα Ελληνικά ομόλογα από τις άλλες.

Θα ήταν αφελές να σκεφτεί κανείς ότι η τραπεζική κρίση τους δεν θα μας επηρεάσει μετά από αυτό που είδαμε τα τελευταία οικονομική κρίση», προειδοποιεί ο CarlWeinberg, επικεφαλής οικονομολόγος τηςHigh Frequency Economics.

Όταν οι πιστώσεις αρχίζουν να παγώνουν ή να στοιχίζει πιο ακριβά ο δανεισμός, άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια παρόμοια κατάσταση όπως η Ελλάδα – να επιβαρύνεται με ανεξέλεγκτο χρέος και να μην μπορεί να δανειστεί περισσότερα χρήματα για να ξεπληρώσει.

Οι τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να καταλήξουν με την κακά ομόλογα στα βιβλία τους, όπως ακριβώς συνέβη με τα επισφαλή δάνεια από την κρίση των ενυπόθηκων δανείων πριν από λίγα χρόνια. Τα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια της έχουν επίσης επενδύσει πάρα πολύ σε ευρωπαϊκό τραπεζικό χρέος.

ΠΠ

  • Υποστηρίζει ο καθηγητής Αντ. Φώσκολος μιλώντας για κολοσσιαία κοιτάσματα νότια της Κρήτης - Τον επόμενο μήνα ο διεθνής διαγωνισμός για την έρευνα και τον εντοπισμό των κοιτασμάτων
Εδώ και 2 χρόνια ο Αντώνης Φώσκολος, Ομότιμος καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης προσπαθεί να πείσει για το κολοσσιαίο κοίτασμα που υπάρχει νότια της Κρήτης υποστηρίζοντας ότι «η Κρήτη μπορεί να σώσει οικονομικά την Ελλάδα!»
Συγκεκριμένα ο κ. Φώσκολος προσδιορίζει ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης υπάρχουν 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου! Όπως ήδη έγινε γνωστό από τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη στις αρχές του επόμενου μήνα θα προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός για πραγματοποίηση ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου.
  • Γράφει η Αθηνά Πετρακάκη
«Μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου το υπολογίζω ότι είναι 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος, «ένα άλλο μεγάλο κομμάτι, είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Έχει απόθεμα, πόσο όμως δεν ξέρω» συμπλήρωσε.

Ο κ Φώσκολος θέλοντας να δώσει ένα συγκριτικό μέγεθος σε σχέση με τα κοιτάσματα πετρελαίου της Θάσου ανέφερε: «Η Θάσος, δίνει λιγότερο από το 1% των ετήσιων αναγκών μας, η Κρήτη στην αντίστοιχη περίπτωση θα δίνει 500%» είπε, σχολιάζοντας ότι μιλάμε για ασύλληπτα μεγέθη.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
Μετά τη σύσταση δημόσιου φορέα ετοιμάζεται και η στελέχωση της νεοσύστατης Επιτροπής Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, η οποία θα έχει την εποπτεία των ερευνών αλλά και της αξιοποίησης των ευρημάτων στη Νότια Κρήτη και στο Ιόνιο, ενώ στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και σ’ ολόκληρο το Ιόνιο.

Όσον αφορά τη στελέχωση της νεοσύστατης Επιτροπής Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, ο κ. Φώσκολος ανέφερε ότι θα τοποθετηθούν άνθρωποι χωρίς να ελεγχθούν τα βιογραφικά τους σημειώματα «θα βάλουν όποιους θέλουν αυτοί, χωρίς να κοιτάξουν τα βιογραφικά τους» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι: «θα γίνουν επιλογές πολιτικές και όχι επιστημονικές».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο φορέα τόνισε ότι: «Διαφωνώ ακόμα και με τη σύνθεση του φορέα που έχει δημιουργηθεί, γιατί δεν υπάρχουν γεωλόγοι πετρελαίου. Ο φορέας δεν έχει εξειδικευμένους ανθρώπους στα πετρέλαια, ούτε μια εργασία δεν έχουν δημοσιεύσει».
Μάλιστα σε ερώτημα που αφορούσε, στο αν ο ίδιος συμμετέχει στην επιτροπή διαχείρισης, απάντησε: «όχι δεν είμαι και δεν μπορώ να είμαι, για λόγους ηθικής».

«Είναι δυνατόν να αποφασίσεις να πας να κάνεις έρευνα για πετρέλαιο και να κάνεις δύο επιτροπές από 15 άτομα; Είναι καλύτερο να πεις, ότι δε θες να κάνεις έρευνα. Φοβούμαι ότι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να μην κάνουν τίποτα.»

Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Η Κρήτη μπορεί να σώσει την ελληνική οικονομία και γι’ αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος, όποιος επιστήμονας έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να έρθει για να του το αποδείξω, τόνισε και συνέχισε: «Το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Κρήτης η οποία αποκτά μεγάλη στρατηγική σημασία. Όχι μόνο γιατί έχει τον ορυκτό πλούτο, αλλά διότι όλος ο ορυκτός πλούτος της ανατολικής Μεσόγειου θα περάσει μέσα από την Κρήτη».

Το λιγότερο που μπορεί να δώσει αυτό το κοίτασμα, συμβάλλοντας στην οικονομία της Ελλάδος σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Φώσκολο «είναι 300 δις ευρώ καθαρά στην τσέπη της ελληνικής κυβέρνησης, σε διάστημα 25 ετών» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι όταν μιλάμε για μια εκμετάλλευση πετρελαίου ή φυσικού αερίου πάντα μιλάμε για 25 χρόνια. Στη συνέχεια ο ίδιος, αναφερόμενος σε δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού υπογράμμισε: «ο υφυπουργός μιλάει για 15ετή εκμετάλλευση. Δεν υπάρχει κοίτασμα που η εκμετάλλευσή του να είναι 15 χρόνια. Αν δεν έχεις ιδέα από γεωλογία πετρελαίου, χαλάς το κοίτασμα σε 15 χρόνια. «Σε περίπτωση» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φώσκολος «που πραγματικά ο υφυπουργός επιθυμεί να προχωρήσει το θέμα, η Ελλάδα, σε τρία χρόνια αλλάζει τελείως μορφή. Μέχρι πριν από ένα χρόνο με έβγαζαν τρελό και τώρα παραδέχονται ότι το κοίτασμα υπάρχει και έκαναν φορέα. Πρώτα ούτε για φορέα δεν ήθελαν να ακούσουν. Βέβαια εγώ δεν θεωρώ απαραίτητο το φορέα, θεωρώ ότι αν ο υφυπουργός, είχε τρεις καλούς επιστήμονες να τον συμβουλεύουν θα ήταν καλυμμένο το θέμα και δε μιλάω για τον εαυτό μου, υπάρχουν πολλοί και καλοί επιστήμονες που θα μπορούσαν να τον συμβουλεύσουν».

Όσον αφορά τις τουλάχιστον 2 ετών καθυστερήσεις ο κ. Φώσκολος ανέφερε:
«Υπάρχει μια «ομάδα» που εισάγει φυσικό αέριο από το εξωτερικό (μιλάει για την εισαγωγή από τη Ρωσία) και μας το χρεώνει δύο φορές πάνω από την κανονική τιμή, κερδίζοντας τεράστια ποσά. Άρα δεν τους συμφέρει να βρούμε το φυσικό αέριο».
Καταλήγοντας ο καθηγητής Φώσκολος επεσήμανε: «Η Κρήτη έχει τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Ότι θα γίνει έρευνα θα γίνει, ότι θα βγει το φυσικό αέριο θα βγει, -αλλά όχι από μας, από τους Ευρωπαίους- που ξέρουν τι έχουμε και θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους».  • Σε συναγερμό η Ευρώπη
  • Σύννεφα στη Μεσόγειο
Eάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της εξάπλωσης της κρίσης, τότε ποιός είναι;
Mετά την προσφυγή της Ελλάδας πέρσι τον Μάιο στην πόρτα της τρόικας για βοήθεια, ακολούθησαν η Ιρλανδία, φέτος η Πορτογαλία, η Ελλάδα χρειάστηκε
και δεύτερο πακέτο διάσωσης, η Κύπρος πιθανότατα να χρειαστεί και αυτή διάσωση, το Βέλγιο ακόμη δεν έχει κυβέρνηση, και στην Ισπανία και – ειδικά – στην Ιταλία, έχει σημάνει συναγερμός.

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, όλοι στην αγορά είχαν αρχίσει να φοβούνται πως η Ιταλία θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ελλάδας. Η ιταλική κυβέρνηση πέρασε μέτρα λιτότητας, αλλά από τότε τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο, αντίθετα μάλιστα, για την όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Τώρα πλέον, η Ιταλία έχει την… τιμή να έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα στοιχήματα χρεοκοπίας, από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο . H αγορά των CDS στα ιταλικά ομόλογα αγγίζει τα 306 δις δολάρια.

Και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της χώρας πλησιάζουν επικίνδυνα το 7%, ενώ αυτές των 2ετών διαμορφώνονται μία ανάσα από το 5%.

Η ιταλική αγορά (με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις σφυροκοπημένες τραπεζικές μετοχές) βρίσκεται ήδη σε bear market, με τον βασικό δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνου , FTSΕ MIB, να έχει υποχωρήσει 27% από τα υψηλά της 17ης Φεβρουαρίου, χτυπώντας πλέον το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2009. Οι αυξανόμενοι φόβοι γύρω από την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρέους της, έχει οδηγήσει τους επενδυτές να ξεπουλήσουν μαζικά, τόσο τις ιταλικές μετοχές, όσο και τα ιταλικά ομόλογα.

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας είναι διπλάσιο του ανώτατου επιπέδου που επιτρέπεται στις χώρες της Ευρωζώνης. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών πρέπει να βρει 500 δις ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, για να αποπληρώσει ομόλογα που λήγουν.

Αν και η κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει σε τεράστιες περικοπές δαπανών, η οικονομία της χώρας είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να συνεχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Εάν η Ιταλία δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε οι τράπεζες από όλο τον κόσμο θα είναι σε εξαιρετικά ευάλωτη και επικίνδυνη θέση.

Ιδού λοιπόν ποιόν θα πάρει μαζί του στον γκρεμό η αποκορύφωση της κρίσης στην Ιταλία:
■ Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ιταλικά ομόλογα αξίας 700 εκατ. δολαρίων

■ Οι πορτογαλικές 5,2 δις δολαρίων

■ Οι βελγικές 25,8 δις δολ.

■ Οι αμερικάνικες τράπεζες 36,7 δις δολ.

■ Οι ιαπωνικές 40,6 δις δολ.

■ Οι ολλανδικές 45,3 δις δολ.

■ Οι ιρλανδικές 46 δις δολ.

■ Οι ισπανικές 47 δις δολ.

■ Οι βρετανικές 77 δις δολ.

■ Οι γερμανικές 190 δις δολ


■Οι γαλλικές κατέχουν ιταλικά ομόλογα αξίας 511 δις δολ, δηλαδή το 20% του γαλλικού ΑΕΠ και υπερδιπλάσιο από ότι χρωστάει συνολικά η Ελλάδα

■ Οι ιταλικές εισαγωγές αποτελούν το 24% του ιταλικού ΑΕΠ – το 2,5% του γερμανικού ΑΕΠ εξαρτάται από τις εξαγωγές στην Ιταλία. Η Λιβύη, η Αλβανία, η Ελβετία και η Ρουμανία εξαρτώνται επίσης από τις εξαγωγές τους στην Ιταλία. Εάν η ζήτηση στη χώρα καταρρεύσει, αυτές οι χώρες, όπως και πολλές άλλες, θα χτυπηθούν.

■ Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αγγίζει τα 2,215 τρις δολάρια, σχεδόν το 120% του ΑΕΠ – Η ιταλική κυβέρνηση χρωστά δηλαδή περίπου 37 χιλιάδες δολάρια για κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί που ζουν στην Ιταλία. Λίγο περισσότερο από το μισό χρέος της Ιταλίας είναι εσωτερικό

■ Ακριβώς 176 δις ευρώ ιταλικών ομολόγων λήγουν μέχρι τα τέλη του 2011. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η χώρα πρέπει να πληρώσει 500 δις ευρώ στους ομολογιούχους της. Η Ιταλία λοιπόν κινδυνεύει να αναγκαστεί να ζητήσει το διπλάσιο ποσό διάσωσης που διατέτηκε για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία συνολικά…
Τελικά πάντα υπάρχουν θέματα στην «καβάτζα». Μέσα στη γενική σύγχυση, καλοκαιριάτικα, την ώρα που η Βουλή υποτίθεται ότι «τρέχει» για να νομοθετήσει όσα έχουν συμφωνηθεί – επιβληθεί δια του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, παρουσιάσθηκαν και οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Του λοιπού θα θεωρείται συμπεριφορά «ενέχουσα αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη».

Το θέμα αντιμετωπίστηκε με σχετική αδιαφορία, αν και ο βασικός προπαγανδιστικός σκοπός ήταν να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης από το χάος που έχει προκληθεί λόγω των κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων.

Αλλά μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο ένα χρόνο, το να... πέσει κανείς στα ναρκωτικά μάλλον δεν θεωρείται και σπουδαία υπόθεση.

Οπότε, ο προπαγανδιστικός σκοπός δεν επετεύχθη.

Επί της ουσίας, όμως, μπορεί να προκληθεί νέα, μεγαλύτερη βλάβη.

Δεν γνωρίζω από πότε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου έγινε ειδικός στα ναρκωτικά.

Δεν γνωρίζω επίσης ποιοι εργάσθηκαν για την εκπόνηση του νομοσχεδίου και τίνος η γνώμη ζητήθηκε.

Για παράδειγμα, άκουσα με μεγάλη άνεση τον υπουργό να δηλώνει πως ο χρήστης (που σωστά δεν πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, αλλά να του δίνονται δεύτερες και τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες), αναπτύσσει συμπεριφορά «μικρής επικινδυνότητας για τρίτους».

Αυτό πάλι, από πού προέκυψε; Είναι γνωστό ότι ο χρήστης για να εξασφαλίσει τη δόση του υποπίπτει συνήθως σε σειρά άλλων αδικημάτων (κλοπές κλπ.) που ενέχουν επικινδυνότητα για τρίτους.

Συμφωνούμε να θεωρείται η «ιδία χρήση» πταίσμα, αλλά να μην λέμε και ό,τι μας κατέβει επειδή έπρεπε βιαστικά να φέρουμε στην επιφάνεια κάτι, προκειμένου να καλύψουμε κάτι άλλο.

Είπαμε, αλλά η υπόθεση των ναρκωτικών είναι πολύ σοβαρή για να χρησιμοποιείται ως μέσο αντιπερισπασμού για την απεργία των ταξί και την καταστροφή του τουρισμού.

Μάθαμε επίσης πως όσον αφορά στο ζήτημα της διάγνωσης, ώστε να βεβαιώνεται ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι πρόκειται για χρήστη και όχι για έμπορο, θα καθιερωθεί πληρέστερο σύστημα απόδειξης.

Περιγράφοντάς το «πληρέστερο σύστημα», ο υπουργός είπε πως το Δικαστήριο θα συνεκτιμά υποχρεωτικά, εκτός από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, όπως εργαστηριακές εξετάσεις, παρακολούθηση προγραμμάτων απεξάρτησης, ιστορικό ασθενειών που συνδέονται με την χρήση ουσιών.

Μάθαμε επίσης ότι ο χρήστης που θα συλλαμβάνεται, θα εισάγεται σε εγκεκριμένο θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης, σωματικής αποτοξίνωσης και ψυχολογικής υποστήριξης μέσα στη φυλακή, ενώ παράλληλα θα υπάρξει πρόνοια για σειρά ελαφρυντικών και θα αναστέλλεται οριστικά η δίωξη εναντίον του εφόσον έχει ακολουθήσει το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Σωστά όλα αυτά, αλλά από όσο γνωρίζουμε, όταν ένας χρήστης μπαίνει στη φυλακή, υποχρεωτικά ακολουθείται πρόγραμμα απεξάρτησής του, αφού υποχρεωτικά εμφανίζονται στερητικά σύνδρομα και υποχρεωτικά (θεωρητικά) δεν βρίσκει ουσίες για όσο διάστημα είναι έγκλειστος. (΄Η μήπως όχι;)

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να μην αποφεύγουν την ισόβια κάθειρξη όσοι αποδεικνύεται πως διακινούν ναρκωτικά, είναι δηλαδή έμποροι θανάτου.

Αυτό που δεν πληροφορηθήκαμε είναι πώς θα εξασφαλισθεί ώστε οι χρήστες να μην βρίσκουν ναρκωτικά μέσα στις φυλακές.

Διότι, ως γνωστόν, ευκολότερα βρίσκει κανείς ναρκωτικά μέσα στη φυλακή, παρά έξω!

Έτσι εξηγούνται όλα!

Τον περασμένο Ιούνιο, δόθηκε στη δημοσιότητα αυτό που ονομάστηκε «έκθεση-κόλαφος» της διεθνούς επιτροπής πολιτικών και ηγετών για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με αυτήν ο πόλεμος αυτός έχει αποτύχει, ενώ η Παγκόσμια Επιτροπή για την Πολιτική για τα Ναρκωτικά απηύθυνε έκκληση προς τους παγκόσμιους ηγέτες «να αλλάξουν στάση απέναντι στην κατάχρηση των ναρκωτικών, βάζοντας τέλος στην ποινικοποίηση της χρήσης και των χρηστών, αλλά συνεχίζοντας τη μάχη κατά των καρτέλ που ελέγχουν το εμπόριο».

Μέλη της εν λόγω Επιτροπής είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν (παράτησε το Κυπριακό και έπιασε τα ναρκωτικά), ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον (έλεος!), ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Ερνέστο Ζεντίγιο, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Σέζαρ Γκαβίρια (έλεος και για τους πρώην ηγέτες ναρκοχωρών), ο πρώην πρόεδρος της Fed Πολ Βόλκερ, οι Λατινοαμερικάνοι συγγραφείς Κάρλος Φουέντες και Μάριο Βάργκας Λιόσα, ο πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Χαβιέ Σολάνα (παράτησε κι' αυτός τους βομβαρδισμούς και θα... μας σώσει διαφορετικά), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζορτζ Σουλτς, αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου!

Η συγκεκριμένη Επιτροπή συνιστά νομιμοποίηση της μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών, προκειμένου, όπως λέει) να αποδυναμωθεί το οργανωμένο έγκλημα, καθώς οι ουσίες θα πωλούνται ελεύθερα, οπότε δεν θα υπάρχει πεδίο ανάπτυξης εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Επομένως, ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι της Επιτροπής στην οποία ανήκει και τις αποφάσεις της οποίας έχει συνυπογράψει.

Η συγκεκριμένη άποψη – με σκοπό να πάψει το οργανωμένο έγκλημα να βρίσκει πεδίο δράσης – υπάρχει, αλλά δεν έχει γίνει γενικά αποδεκτή. Κάθε άλλο παρά τυχαία, χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Μεξικό έσπευσαν να απορρίψουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης.

Μόλις τον περασμένο Μάιο μάλιστα, η Ολλανδία, χώρα που ακολουθεί μια από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές όσον αφορά στα λεγόμενα «μαλακά» ναρκωτικά, αποφάσισε να θέσει περιορισμούς στην πώληση της κάνναβης.

Γιατί; Μα επειδή διαπιστώθηκε πως δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα με την προηγούμενη ελευθεριότητα.

Αντίθετα, διαπιστώθηκε πως είναι λάθος ο διαχωρισμός σε «μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά, διότι είναι βέβαιο ότι οι χρήστες των μαλακών ναρκωτικών μοιραία καταλήγουν στα σκληρά.

Οι εκθέσεις της ΕΕ πάλι, δείχνουν ανησυχητική αύξηση των μαθητών που έχουν δοκιμάσει κάνναβη.

Δεν ξέρω τι απέγινε με τις δεσμεύσεις (τον Ιούνιο του 2010) της κ. Φώφης Γεννηματά στην Επιτροπή της Βουλής για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών σχετικά με τις «απολύτως δεσμευτικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών που εξασφαλίζουν επιπλέον πόρους, ενώ έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ για τα προγράμματα στο δρόμο».

Προφανώς, τις «δεσμεύσεις» τις έφαγε η μαρμάγκα του Μνημονίου. Όσο για το ΕΣΠΑ, καλύτερα να μην το συζητούμε και στενοχωριόμαστε.

Και δεν γνωρίζω επίσης αν αποφασίστηκε ξαφνικά να επισπευστεί το διετές σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, που τον Ιούλιο του 2010 είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, προεδρεύοντας σε σύσκεψη σε κέντρο απεξάρτησης στο Ίλιον.

Αποφασίστηκε ξαφνικά να εγκαταλειφθεί το περίφημο διετές σχέδιο – ή μήπως δεν άρχισε ποτέ – για να αντικατασταθεί με νομοσχέδιο που εφαρμόζει τις αποφάσεις μιας διεθνούς Επιτροπής;

Αυτό που γνωρίζω είναι πως ήδη από τον Νοέμβριο του 2008, με τροπολογία, διαχωρίστηκαν οι χρήστες από τους εμπόρους και καθορίστηκε ελάχιστο όριο ποσότητας ναρκωτικών (μέχρι 20 γρ. ακατέργαστης κάνναβης και 2,5 κατεργασμένης), με το οποίο αν κάποιος συλληφθεί μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι για προσωπική χρήση.

Αλλάζει τώρα αυτό; Δεν ήταν σωστό; Άγνωσται οι βουλαί της... Επιτροπής.

Δεν είχαμε άλλα θέματα;

Επίσης, έχουν λυθεί άλλα παράπλευρα προβλήματα; Η Παγκόσμια Έκθεση του State Department του Μαρτίου 2009, έδειξε ότι η χρήση ναρκωτικών στην Ελλάδα βρίσκεται σε άνοδο και το σημαντικό ζήτημα παραμένει η διακίνηση.

Σύμφωνα με την έκθεση η χώρα μας είναι τρωτή στο θέμα της διακίνησης ναρκωτικών λόγω παράνομης μετανάστευσης, πορνείας και άλλων ειδών λαθρεμπορίας.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2009, δόθηκε στη δημοσιότητα η Έκθεση (για το 2008) του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (αλήθεια έλαβε μέρος στην εκπόνηση του σημερινού νομοσχεδίου;).

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληγε ήταν πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστεί η Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο κοκαΐνης. Και πως το 69,32% επί του συνόλου της κατασχεθείσας κάνναβης στην Ελλάδα προήλθε από την Αλβανία, ενώ το 41,51% εισήχθη μέσω Τουρκίας.

Επ’ αυτού προβλέπεται κάτι;

Αλλά και όλες οι εκθέσεις του ΟΗΕ, καταλήγουν κάθε χρόνο στο απογοητευτικό συμπέρασμα ότι η μάχη κατά των ναρκωτικών είναι μια χαμένη μάχη.

Ο ίδιος ο διευθυντής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ κατά των Ναρκωτικών (UNODC) Αντόνιο Μαρία Κόστα, είχε ζητήσει να αλλάξει η νοοτροπία και η αστυνομία να ασχολείται λιγότερο με τους χρήστες, ρίχνοντας το βάρος της στην εξουδετέρωση των εμπόρων.

Επ’ αυτού, επί της δράσης της αστυνομίας, προβλέπεται να γίνει κάτι; Διότι, από όσο γνωρίζουμε, υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουν εξελιχθεί σε «πρωταθλήτριες» στην παραγωγή ινδικής κάνναβης. Δεκάδες χιλιάδες τα δενδρύλλια που εντοπίζονται και άλλα τόσα αυτά που «δεν» εντοπίζονται. (Να μην ξεχνάμε και τα Ζωνιανά).

Θα θέλαμε επίσης να μάθουμε τι θα γίνει με το σύστημα δια του οποίου οι έμποροι βαφτίζονται χρήστες και ποιοι θα εμπλακούν στη διαδικασία αυτού του διαχωρισμού.

Θα... απελευθερωθεί ο έλεγχος;

Θα εισαχθούν, μαθαίνουμε, νέα κριτήρια, αλλά θα θέλαμε να μάθουμε αν και κατά πόσον ελήφθη η γνώμη των ιατροδικαστών μας, σχετικά με το ποιοι κάνουν και ποιοι θα έπρεπε να κάνουν τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Θα θέλαμε να μάθουμε αν θα σταματήσει ο έλεγχος από «ιδιώτες» - ή θα… απελευθερωθεί πλήρως και αυτό το επάγγελμα!

Θα θέλαμε να μάθουμε αν θα εξακολουθήσουν υφιστάμενα τα περίφημα εννέα ερωτήματα – κλισέ που αποσκοπούν στον διαχωρισμό του χρήστη από τον έμπορο. Και που οι έμποροι έχουν μάθει απ’ έξω, ενώ οι χρήστες, με το σκοτισμένο μυαλό, μπερδεύονται.

Με αποτέλεσμα να βγαίνουν οι έμποροι χρήστες και οι χρήστες έμποροι.

Θα θέλαμε να μάθουμε αν θα ενταχθεί το μάθημα της ιατροδικαστικής στη Σχολή Δικαστών.

Θα θέλαμε να μάθουμε αν θα υπάρξει επιτέλους η δυνατότητα εφαρμογής υπουργικής απόφασης του 1987 για έλεγχο με τοξικολογική εξέταση εντός 48-72 ωρών.

Θα θέλαμε να μάθουμε αν οι πραγματογνωμοσύνες θα ανατίθενται επιτέλους στο εργαστήριο του Ιατροδικαστικού Τμήματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που είναι ένα από τα τελειότερα της Ευρώπης!

Θα θέλαμε να μάθουμε αν ελήφθησαν υπόψη οι εκθέσεις της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής της Βουλής, η οποία, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, εκδίδει κάθε χρόνο την έκθεσή της, η οποία τοποθετείται επιμελώς πάνω στην έκθεση της προηγουμένης χρονιάς και αραχνιάζουν όλες μαζί.

Είναι ασπιρίνη η μεθαδόνη;

Και, για όνομα του Θεού, η μεθαδόνη είναι υποκατάστατο. Μόνο όταν χορηγείται με ιατρική επίβλεψη, βάσει της οποίας μειώνεται σιγά-σιγά η δόση, μπορεί να εξελιχθεί σε θεραπευτική αγωγή.

Διαφορετικά, δεν είναι παρά ένα ναρκωτικό που απλώς χορηγείται από το στόμα και, βέβαια, απομακρύνει τους χρήστες από την πιάτσα και την επαφή με τους εμπόρους.

Δεν αποτελεί ριζική θεραπεία, όπως είναι τα «στεγνά» προγράμματα. Δεχόμαστε τη χορήγησή της για συγκεκριμένους λόγους και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν την δίνουμε σε όποιον απλώς δεν θέλει να διακόψει τη χρήση, αλλά σε εκείνους που έχουν λιγότερες ελπίδες να πάρουν μια τέτοια απόφαση – μεγάλης ηλικίας, χωρίς στήριξη από την οικογένεια.

Αν πουλιέται ελεύθερα σαν ασπιρίνη, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να εξελιχθεί σε θεραπεία.

Τέλος, η πολιτική του διαχωρισμού των ναρκωτικών, με την παράλληλη αποποινικοποίηση των «μαλακών», αποδεδειγμένα οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των ηρωινομανών και των θανάτων από ναρκωτικά.

Και μην αρχίσουμε πάλι τα γνωστά. Ότι το τσιγάρο είναι το ίδιο βλαπτικό με τα ναρκωτικά. Διότι αυτή η άποψη είναι πολύ βλαβερή, αφού τα ναρκωτικά επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα, κάτι που δεν συμβαίνει με το τσιγάρο, που είναι βλαβερό και προκαλεί εθισμό, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τα ναρκωτικά.

Αν δεν δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά, τότε θα έχουμε απλώς να κάνουμε με την εφαρμογή των παροτρύνσεων μιας Επιτροπής μη ειδικών στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός.

Και απλώς την θυμηθήκαμε επειδή είχαμε προβλήματα με τους ταξιτζήδες.

Έλεος, εκτός από τον τουρισμό, ας μην καταστρέψουμε και τη ζωή μας…