Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Αυγ 2014

Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Βουλγαρία σε Ουκρανία 
Επικίνδυνες εξελίξεις για τα Βαλκάνια και όχι μόνο
Ο στρατός του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει την φύλαξη της Βουλγαρίας!

Οι εξελίξεις είναι περισσότερο από ραγδαίες στην γειτονική Βουλγαρία, μετά από τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, αλλά και -κυρίως- λόγω της αδυναμίας της Βουλγαρικής κυβέρνησης να πάρει ουσιώδεις αποφάσεις, αφού τον Σεπτέμβριο γίνονται εκλογές στην Βουλγαρία, εξαιτίας της διακοπής υποστήριξης του Ισλαμικού Κόμματος στην κυβέρνηση (εξαιτίας της συμφωνίας μεταξύ Σόφιας και Μόσχας για την διέλευση του ρωσικού αγωγού ενέργειας μέσα από τη Βουλγαρία προς τη Σερβία).

Σήμερα, και αφού είχε προηγηθεί η είδηση για μεγάλη μετακίνηση και εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού υλικού (έγινε σιδηροδρομικά, όπως αναφέρουν οι πηγές μας), αλλά και στρατιωτικού προσωπικού (οι πρώτες πληροφορίες αναφέρονταν σε άνδρες του ΟΗΕ, αλλά επρόκειτο για αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες του ΝΑΤΟ) σε στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ που υπάρχουν στην Βουλγαρία, ο Βούλγαρος πρόεδρος (της προσωρινής κυβέρνησης) Salamanov με δήλωσή του ενημέρωσε τους πολίτες της Βουλγαρίας, πως "οι αμερικανοί ανέλαβαν να προφυλάσσουν τον ουρανό της Βουλγαρίας", δηλαδή, αμερικανοί στρατιώτες, οπλικά συστήματα και αεροπλάνα, αναλαμβάνουν την φύλαξη της γείτονος χώρας...
Ουσιαστικά, πρόκειται για μία ευθεία δήλωση αποδοχής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας της Βουλγαρίας, η οποία παρέδωσε πλήρως την άμυνά της στο ΝΑΤΟ και στις ό,ποιες διαθέσεις των ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων.

Η αναφορά έγινε, φυσικά, ως προς την πιθανότητα ρωσικής επίθεσης στην Βουλγαρία...
Οι εξελίξεις αναμένονται με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού σε περίπτωση οποιασδήποτε -και με οποιοδήποτε τρόπο- εμπλοκής της Βουλγαρίας σε στρατιωτικής σύρραξης με τη Μόσχα θα λειτουργήσει ως πυροκροτητής για το σύνολο των Βαλκανίων. 

O αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος "Ατάκα", Βόλεν Σιντέροφ, δήλωσε ότι "Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης του Γκεόργκι Μπλιζνάσκι να επιτρέψει την ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών είναι επικίνδυνη για τους Βουλγάρους". «Η βουλγαρική κυβέρνηση επέτρεψε την παρουσία δώδεκα αμερικανικών μαχητικών F-15 και 250 στρατιωτικών σε στρατόπεδα της Βουλγαρίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν στη Βουλγαρία όπως η επέκταση του διαδρόμου απο/προσγείωσης στην αεροπορική βάση Μπέζμερ, κοντά στο Σίλβεν, γίνεται σαφές ότι από τη Βουλγαρία πρόκειται να κάνουν μια βάση σε έναν πόλεμο που σχετίζεται με την Ουκρανία.  Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γκεόργκι Μπλιζνάσκι πήρε την απόφαση αυτή μετά από πίεση από την αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια. Και αυτό είναι ακόμη ένα βήμα μιας σειράς από στοχευμένες δράσεις των ΗΠΑ σε συνεργασία με τα τοπικά ενεργούμενά τους για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας σε πόλεμο», δήλωσε ο Βόλεν Σιντέροφ. Ο ηγέτης του «Ατάκα» υπενθύμισε ότι "Από το 2006, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί χρησιμοποιούν χωρίς κανένα αντάλλαγμα των στρατιωτικών βάσεων στη Βουλγαρία για τις δικές τους ανάγκες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μάθει τι εξοπλισμό έχουν στις βουλγαρικές βάσεις. Και η προηγούμενη κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές προτάσεις που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία". 

Σημειώνουμε πως η μέχρι σήμερα στρατητική της Ρωσίας (που ακολουθεί τον δρόμο της υπομονής, της εξάντλησης και της έκθεσης των αντιπάλων της), αποκλείει για ένα πλήθος λόγων την οποιαδήποτε πιθανότητα στρατιωτικής αντιπαράθεσής της με την Βουλγαρία ή οποιαδήποτε άλλη Βαλκανική χώρα.
Η ασκηθείσα πίεση των αμερικανών προς την Βουλγαρία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την δημιουργία ασφυκτικού κλίματος προς την πλευρά της Μόσχας, την οποία οι ΗΠΑ επιθυμούν να εγκλωβίσουν μέσα στην Μαύρη Θάλασσα και να την διατηρήσουν απασχολημένη με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, αδιαφορώντας εάν με την στάση τους μετατρέψουν και την Βουλγαρία σε μία νέα Ουκρανία...
Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι: Η Βουλγαρία ποιά πλευρά θα επιλέξει και τι πρόκειται να της συμβεί;

Με την συγκεκριμένη αμερικανική παρέμβαση στην Βουλγαρία, "κλειδώνει" (αναγκαστικά) και η οποιαδήποτε συζήτηση για συμφωνία μεταξύ της Βουλγαρίας και της αμερικανικής Sevron, η οποία ενδιαφερόταν για την εκμετάλλευση της Βορειο-ανατολικής Βουλγαρίας, και συγκεκριμένα για μία εκτεταμένη περιοχή (Dobrudxa) στην οποία βρέθηκαν σημαντικότατα κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου, των οποίων η εκμετάλλευση -υπάρχουν σοβαροί φόβοι από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής- θα οδηγήσει στην ερημοποίηση

Γεωπολιτική κίνηση των ΗΠΑ που δεν θα αφήσει χωρίς απάντηση η Μόσχα
Γίνεται σαφές πως θα υπάρξουν εξελίξεις, στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, από τις οποίες οι ΗΠΑ επιθυμούν να κρατήσουν μακριά την Ρωσία.
Όμως, λόγω της γεωπολιτικής σπουδαιότητας και της χρονικής κρισιμότητας, θεωρείται σχεδόν απίθανο να μην υπάρξει σε εύλογο χρόνο μία απάντηση από την πλευρά του Πούτιν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Πρόκειται για μια άθλια υπόθεση όχι μόνο γιατί πρόκειται για βιασμό,αλλά και γιατί η ηλικία του θύματος είναι 12 ετών.
Ο βιασμός των χριστιανών κοριτσιών στο Πακιστάν, χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους για να τους υπενθυμίσουν ότι είναι υποταγμένες σε αυτούς.
Αυτή είναι η νοοτροπία που ενσταλάζεται στους μουσουλμάνους του Πακιστάν από την νεαρή τους ηλικία.

Αγανάκτηση επικρατεί στην χριστιανική κοινότητα της Λαχόρης ύστερα από τον βιασμό ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού.
Η μικρή Muqadas, είναι η κόρη του Liaqat Masih, ενός χριστιανού πολύτεκνου πατέρα τεσσάρων κορών. Η οικογένεια αυτή είναι φτωχή και τα τέσσερα κορίτσια εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε σπίτια μουσουλμάνων που ανήκουν στην μεσαία κοινωνική τάξη, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους χριστιανούς του Πακιστάν.

Το κρούσμα αυτό βίας έγινε στις 2 Αυγούστου αλλά δυστυχώς τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η Muqadas και η μεγαλύτερη αδελφή της, η Asma, επέστρεφαν στο σπίτι τους από τη δουλειά όταν την Muqadas απήγαγαν δύο μουσουλμάνοι άντρες και τρεις γυναίκες. Την πήγαν σε ένα σχολείο που είχε κλείσει και οι δύο άντρες ο Achi και ο Paida, τη βίασαν επανειλημμένως και ύστερα την εγκατέλειψαν.

Η οικογένεια της κοπέλας κατέθεσε καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές της Λαχόρης. Ο ένας από τους δύο βιαστές συνελήφθη και ο άλλος ζήτησε την δυνατότητα να καταβάλει εγγύηση.
Ο χριστιανός δικηγόρος της οικογένειας, Mushtaq Gill,δήλωσε:
”Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το κρούσμα βίας δεν θα μείνει ατιμώρητο. Ήδη η οικογένεια του θύματος έχει δεχτεί απειλές έτσι ώστε να αποσύρει την μήνυση που έχει καταθέσει. 
Στο Πακιστάν ο βιασμός χρησιμοποιείται ως μέσο αυθαίρετης εξουσίας πάνω στην χριστιανική νεολαία φτωχών και περιθωριοποιημένων οικογενειών. 
Πρόκειται για μια εκδήλωση βίας με την οποία οι μουσουλμάνοι επιβεβαιώνουν την υποταγή των χριστιανών. Το υπόλοιπο της κοινωνίας δεν ασχολείται με αυτά τα εγκλήματα γιατί ως επί το πλείστον τα θύματα ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες και άρα είναι και πιο ευάλωτα. 
Οι βιαστές σπάνια τιμωρούνται. Επίσης τα θύματα του βιασμού αντιμετωπίζουν απίστευτες δυσκολίες. Δεν λαμβάνουν επαρκή ιατρική περίθαλψη μετά την σεξουαλική επίθεση και ποτέ δεν δικαιώνονται. Πολλά από αυτά τα κορίτσια παραμένουν τραυματισμένα και πέφτουν σε κατάθλιψη μην έχοντας την απαραίτητη ψυχολογική βοήθεια”.

Πηγή L’obervatoire de la Christianophobie


Πολλοί λένε ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών που υπηρετούν τα μνημόνια έχουν διαπράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Ο πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, με νομικά επιχειρήματα εξηγεί πώς και βάσει ποιων
άρθρων οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά και οι βουλευτές που προσυπέγραψαν τα μνημόνια και τα σχετικά νομοσχέδια που τα συνοδεύουν, διέπραξαν εσχάτη προδοσία.

Επίσης, ο έγκριτος εισαγγελέας κρίνει επί νομικής βάσεως αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, για την οποία ο λαός έχει χάσει –δικαίως- την εμπιστοσύνη του.

Επειδή στη συνέντευξη του Ιωάννη Σακκά ειπώθηκαν και πολλά άλλα, σήμερα δημοσιεύουμε το πρώτο μέρος της, το δε δεύτερο μέρος θα δημοσιευθεί σε επόμενο τεύχος της «Ε.Ω.»

Η Ελλάδα έχει υπογράψει δανειακή σύμβαση με τους δανειστές στην οποία αναφέρεται ότι παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την ασυλία προστασίας της εθνικής της κυριαρχίας…

Σακκάς: Αυτοί οι κύριοι της Βουλής που λένε ότι είναι στο συνταγματικό τόξο, δυστυχώς ανήκουν στο αντισυνταγματικό τόξο. Ο κ. Βενιζέλος είναι στο αντισυνταγματικό τόξο. Αυτή η διάταξη είναι πλήρως αντισυνταγματική. Έχουν παραβεί θεμελιώδεις αρχές, αξίες και αξιώματα της σύμβασης της ΕΕ και της σύμβασης της λειτουργίας της ΕΕ. Αν δείτε τη σύμβαση της ΕΕ, τα άρθρα 3,4,5,6,9, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν θεμελιώδεις αρχές. Στο άρθρο 2 λέει ότι ένα κράτος πρέπει να τηρεί κάποιες θεμελιώδεις αρχές δικαιοσύνης για να εισέλθει στην ΕΕ. Και μεταξύ αυτών είναι η αξιοπρέπεια, η καταπολέμηση της φτώχειας, η καταπολέμηση της ανεργίας. Πού είναι όλα αυτά; Εδώ η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 30%.

Από τη βάση τους δηλαδή τα μνημόνια είναι άκυρα;

Σακκάς: Αντιστρατεύονται τις βασικές αρχές της ΕΕ και τη σύμβαση λειτουργίας της ΕΕ. Επίσης αντιστρατεύονται ευρωπαϊκές συμβάσεις και πηγαίνουν κόντρα στο ευρωπαϊκό δίκαιο που έχει καθιερωθεί με ευρωπαϊκές συμβάσεις. Οι αρχηγοί της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας ήρθαν και παραβίασαν αυτές τις συμβάσεις. Και όλες αυτές οι παραβιάσεις έγιναν στο πλαίσιο στήριξης του ευρώ!

Καταπατούν δηλαδή θεμελιώδη συνταγματικά, ανθρώπινα δικαιώματα εν ονόματι του ευρώ;

Σακκάς: Ακριβώς αυτό κάνανε. Δώσανε προτεραιότητα στο ευρώ, καταπατώντας παράλληλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός ήταν ο προσανατολισμός και δεν τους ενδιέφερε αν οι ανθρώπινες οντότητες γίνουν διεθνή πειράματα! Γι’ αυτό η Ελλάδα είναι διεθνές πειραματόζωο. Στο 2ο Μνημόνιο του 2012 προβλέπεται και υπάρχουν και οι επιστολές υποτέλειας που έχουν υπογράψει οι Σαμαράς, Βενιζέλος προς ΔΝΤ και ΕΕ-ΕΚΤ. Μετά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και νόμο που κύρωσε η πλειοψηφία της Βουλής, οποιαδήποτε παράβαση κάνει η Ελλάδα σε αυτά που έχει δεσμευτεί, αν δηλαδή προβάλει θέμα εθνικής κυριαρχίας, που δεν πρόκειται να το κάνει, θα δικάζεται στο δικαστήριο του δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Με το αγγλικό δίκαιο που υπέγραψε ο Παπαδήμος;

Σακκάς: Ναι και δεν θα μπορεί να προβάλει επ’ ουδενί την ένσταση εθνικής κυριαρχίας. Προσέξτε: η ένσταση εθνικής κυριαρχίας είναι αυτή που είχε προβάλει η Ελλάδα το 1938 εναντίον του Βελγίου. Αυτό που υπέγραψαν πρόκειται για λεόντειο ρήτρα. Θα μας καταπατούν ως κράτος, θα μας ξεσκίζουνε, χωρίς να μπορούν να προβάλουν την παραμικρή ένσταση υπέρ της χώρας.

Συγγνώμη, αυτή την αποικιοκρατική ρήτρα που έβαλαν οι δανειστές, επειδή έτσι γούσταραν ξεπερνά και το διεθνές δίκαιο;

Σακκάς: Ξεπερνά και το διεθνές δίκαιο, είναι πρωτοφανής ρήτρα και γι’ αυτό η Ελλάδα έχει γίνει διεθνές πειραματόζωο.

Δηλαδή η χώρα μας δεν έχει καμία διέξοδο, δεν μπορεί να προσφύγει πουθενά να προσβάλει αυτή την εγκληματική ρήτρα, δεν μπορεί να τα σκίσει όλα αυτά, όπως λέει και ο κ. Τσίπρας;

Σακκάς: Για μένα μπορεί να σκίσει αυτές τις συμφωνίες. Να τις καταγγείλει ως λεόντειες ρήτρες, μη προβλεπόμενες σε σύγχρονες, πολιτισμένες κοινωνίες και σε κοινωνίες του ΟΗΕ και της ΕΕ. Πουθενά το καθεστώς της ΕΕ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Είναι κόντρα στην ΕΕ. Οι αποικιοκρατικές αυτές ρήτρες καταλύουν την έννοια του ευρωπαϊκού κράτους-Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕΕ! Δηλαδή η Γερμανία, Γαλλία και άλλες χώρες που έβαλαν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει τέτοιες ρήτρες, κατέλυσαν την έννοια του κράτους-μέλους της ΕΕ όσον αφορά την Ελλάδα. Αποτελεί τραγική μεροληψία σε βάρος ενός κράτους-μέλους που μπήκε στην ΕΕ και παραμένει ισότιμο μέλος όσο και η ίδια η Γερμανία.

Ποια λύση θα μπορούσαν να είχαν βρει στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος;

Σακκάς: Υπήρχαν λύσεις, όπως έγινε και στην Αμερική. Θα μπορούσαν να τυπώσουν χρήμα. Όμως η ΕΚΤ αποτελούμενη από οικονομολόγους, είχαν βάλει στο μάτι την Ελλάδα και την περιουσία της. Ξέρανε ότι εδώ υπάρχει ορυκτός πλούτος, υπάρχουν πετρέλαια, φυσικό αέριο και γι’ αυτό χτυπούσανε με νομικά τερτίπια την Ελλάδα: πεινάει ο λαός αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει καμία ένσταση εθνικής κυριαρχίας.

Και αυτά όλα τα εγκληματικά ποιοι τα προσυπέγραψαν κύριε Σακκά;

Σακκάς: Τα προσυπέγραψαν οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπαδήμος και συνταγματολόγοι έγκριτοι: Βενιζέλος, Λοβέρδος, Παυλόπουλος και μέσα στη Βουλή ψηφίστηκαν από ανθρώπους που γνώριζαν νομικά. Δυστυχώς, η Ελλάδα προδόθηκε από ανθρώπους που γνώριζαν νομικά και γνώριζαν ότι πρόδιδαν! Η πλειοψηφία της Βουλής, όπως εκπροσωπήθηκε από τα μέχρι στιγμής κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) σφετερίστηκαν την ιδιότητά τους ως όργανα του κράτους, ως μέλη ενός συλλογικού οργάνου που λέγεται Κοινοβούλιο και πέρασαν ρήτρες και άλλα νομοσχέδια που έχουν κριθεί αντισυνταγματικά, παρά τις επισημάνσεις της Επιτροπής της Βουλής που ασχολούταν με την συνταγματικότητα του θέματος. Αυτή η δραστηριότητα των βουλευτών της πλειοψηφίας που παραβίασαν θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος και σφετερίστηκαν την ιδιότητά τους ως όργανα του κράτους, μας οδηγεί στο άρθρο 134 §2 του ΠΚ, που λέει ότι αυτός ο σφετερισμός λέγεται εσχάτη προδοσία!

Κύριε Σακκά έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του, όχι μόνο προς τους πολιτικούς αλλά και προς τη Δικαιοσύνη. Όταν η Δικαιοσύνη βγάζει το μνημόνιο νόμιμο και συνταγματικό ή την κλοπή των ομολογιούχων νόμιμη και μάλιστα υπέρ του εθνικού συμφέροντος, τότε ο πολίτης πού θα βρει το δίκιο του;

Σακκάς: Η πτώση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού στην ελληνική Δικαιοσύνη έχει και λογική και κοινωνική και νομική βάση. Όταν λέμε ελληνική Δικαιοσύνη αναφερόμαστε σε ένα περίπλοκο θέμα. Όταν πρόκειται για ποινικό θέμα ξεκινά από τους εισαγγελείς πρώτου βαθμού και φτάνει μέχρι τους εισαγγελείς τελευταίου βαθμού, σε δικαστικό συμβούλιο ή σε δικαστήριο. Αντίστοιχα, στην αστική Δικαιοσύνη ή στα Διοικητική Δικαιοσύνη ξεκινά από πρωτοδίκες διοικητικού δικαστηρίου, μέχρι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας. Όπως επίσης για τα συνταξιοδοτικά και οικονομικά του κράτους και Ελεγκτικό Συνέδριο. Επομένως, η Δικαιοσύνη είναι ένα περίπλοκο θέμα. Όλοι αυτοί οι δικαστές, ναι μεν έχουν δώσει τον όρκο τους ότι θα υπηρετούν το Σύνταγμα και θα συμμορφώνονται με τους νόμους που συμφωνούν με το Σύνταγμα, αλλά θα πρέπει να διερωτηθούμε πώς αντιλαμβάνονται αυτή τη συμμόρφωση. Έχουμε διαπιστώσει από τα ίδια Δικαστήρια ότι πολλές διατάξεις νόμων έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, έχουμε ένα συνονθύλευμα δικαστών όπου οι μικροί δικαστές φοβούνται να βγάλουν μια διάταξη αντισυνταγματική. Αφήνουν να κρίνουν την αντισυνταγματικότητα ανώτεροι δικαστές. Δεν υπάρχει τόλμη στην κρίση αντισυνταγματικότητας.

Αντίστοιχος φόβος μήπως υπάρχει στους μεγάλους δικαστές απέναντι στην εκτελεστική εξουσία;

Σακκάς: Εκεί υπάρχει ένας άλλος προβληματισμός. Έναντι συμφερόντων, πιέσεων και όπως εννοούν πολλοί δικαστές αυτό το περιβόητο «δημόσιο συμφέρον». Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι κυβερνώντες έδιναν πολλές υποσχέσεις σε αρεοπαγίτες ή σε άλλους ότι θα τους κάνουν προέδρους ή αντιπροέδρους και αν θυμάστε δεν είχαν τηρήσει την υπόσχεσή τους.

Αυτό τι σημαίνει;

Σακκάς: Σημαίνει παρεμβατισμός της εκτελεστικής εξουσίας μέσα στη δικαστική εξουσία και όσο αυτή η δικαστική εξουσία μπορεί και επεμβαίνει σε κατώτερους δικαστές δημιουργεί και μια μορφή παρέμβασης και σε αυτό το επίπεδο. Σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο ότι βγήκε νόμιμο: Πρόκειται για την απόφαση 668/2012 για την οποία είχα πει ότι μας «έκλεψε στη ζυγαριά της Δικαιοσύνης». Και όταν λέμε κάτι τέτοιο, η Δικαιοσύνη συνυπολόγισε στη ζυγαριά της διάφορες διατάξεις της ΕΕ περί δημοσίου συμφέροντος, ότι δεν προσβάλλεται ο πυρήνας του συνταγματικού δικαιώματος της μισθοδοσίας, της σύνταξης ή η υπερβολική φορολόγηση την επιτηδευματιών, διότι όλα αυτά εξυπηρετούσαν τις ταμειακές ανάγκες της χώρας και ως εκ τούτο ήταν «νόμιμο το μνημόνιο» (!). Η προστασία δηλαδή της ταμειακής ρευστότητας αποτελούσε έκφραση δημοσίου συμφέροντος και αυτή έπρεπε να προστατευθεί με όλο αυτό τον καταιγισμό σε βάρος του λαού!

Τις τράπεζες τις βάλανε μέσα σε αυτή την ιστορία των περικοπών;

Σακκάς: Εδώ είναι το μεγάλο κόλπο. Οι δικαστές που αποφάσισαν ότι είναι νόμιμο το μνημόνιο, μέσα στο χρέος που υπαγόρευε αυτά τα καταιγιστικά μέτρα, βάλανε και 50 δισεκατομμύρια ευρώ που πήραν οι συστημικές τράπεζες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Με άλλα λόγια, το δημόσιο χρέος περιλάμβανε και οφειλές των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Είναι οι περιβόητες εγγυήσεις που πήραν από το ελληνικό δημόσιο και τα πήραν σε ρευστό από την ΕΚΤ για να τα χρεώσουν μετά όλα στον ελληνικό λαό.

Οι δικαστές δηλαδή τι είπαν στην απόφασή τους;

Σακκάς: Σε τρεισήμισι γραμμές έλεγαν ότι θα έπρεπε να προστατευτούν και οι συστημικές τράπεζες. Για τα 50 δις ευρώ που ήταν ένα υπέρογκο ποσό στο δημόσιο χρέος που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού, οι δικαστές σιώπησαν! Και αυτό το τεράστιο χρέος το προκαλούσαν 4 1/2 ιδιώτες και όχι τα 11 εκατομμύρια πολίτες! Γιατί λοιπόν οι δικαστές δεν μας εξηγούν γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η ανισότητα υπέρ των 4 1/2 ιδιωτών και σε βάρος του λαού;

Αυτό και μόνο γεννά αμέσως τη δυσπιστία του πολίτη απέναντι στη Δικαιοσύνη!

Σακκάς: Αυτό γεννά μια φοβερή δυσπιστία προς τη Δικαιοσύνη. Θυμίζω ότι το ΣτΕ είναι μια μορφή συνταγματικού Δικαστηρίου. Γιατί το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκανε αυτή τη λοξοδρόμηση και σιώπησε υπέρ της εύνοιας και μεροληψίας των συστημικών τραπεζών; Με ένα ποσό που δεν χρωστά ούτε η Αργεντινή!

50 ή 233 δις δις ευρώ φορτώθηκαν τελικά στις πλάτες του λαού από τις τράπεζες;

Σακκάς: Τα 233 δις ευρώ ή τα 303 δις ευρώ που βγάζω εγώ, προέρχονται από τη νομοθεσία επί εποχής Αλογοσκούφη και τους μετέπειτα νόμους, που δώσανε με το πρόσχημα της ανάπτυξης της χώρας. Και αυτά, πράγματι, φορτώθηκαν όλα στον ελληνικό λαό. Η ΕΚΤ κράτησε τις εγγυήσεις, τα ομόλογα δηλ. του ελληνικού δημοσίου και για τα οποία δεν δέχεται hair cut. Και στο περιβόητο PSI με δική τους βούληση δεν δέχτηκαν «κούρεμα». Οι Έλληνες όμως ιδιώτες που είχαν αγοράσει ελληνικά ομόλογα διά μέσου τραπεζών, που είχαν πουλήσει περιουσίες για να αγοράσουν ομόλογα του Δημοσίου με την εγγύηση των τραπεζών, τούς έκαναν hair cut με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Οι ξένοι ιδιώτες όμως δεν θέλησαν να υποστούν το hair cut. Και εδώ είναι το έγκλημα: εν καιρώ Δημοκρατίας έρχεται ο υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος και με κρατική βία θεσπίζει νόμο να «κουρεύονται» και τα ομόλογα που είχαν οι Έλληνες ιδιώτες.

Και το ΣτΕ νομιμοποίησε την κρατική βία ως εθνικό καθήκον;

Σακκάς: Ακριβώς αυτό έκανε το ΣτΕ. Με υπογραφή του το ΣτΕ παραβίασε και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και βασικές αρχές του Ελληνικού Δικαίου. Η Ελληνική Δικαιοσύνη λοιπόν έναντι του ελληνικού λαού έχασε για δεύτερη φορά την αξιοπιστία της. Ενώ με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ο Έλληνας πολίτης είναι Ευρωπαίος πολίτης και προστατεύεται στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων του, έρχεται ένας νόμος λες και είναι «αναγκαστικός» επί χούντας ή επί φεουδαρχίας και του λέει «σου κουρεύω τα ομόλογά σου, θα πάρεις αυτό και μετά από 40 χρόνια θα πάρεις ένα άλλο μέρος». Δηλαδή επεμβαίνει η πλειοψηφία της Βουλής στην περιουσία του Έλληνα Ευρωπαίου πολίτη και αυτή τη νομοθεσία που είναι κόντρα στις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και στη διακίνηση κεφαλαίων, έρχεται και τη δικαιώνει το ΣτΕ με το αιτιολογικό ότι ήθελε να προστατευθεί η ταμειακή ευχέρεια του ελληνικού κράτους!

Οι κρίνοντες κρίνονται;

Σακκάς: Και βέβαια κρίνονται. Να θυμίσω από εποχής Αλέξανδρου Μαγκάκη, που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ και καθηγητής ποινικού δικαίου είπε αυτή την αλησμόνητη φράση «και οι κρίνοντες κρίνονται». Αλλά μην ξεχνάτε ότι και στα νομικά περιοδικά, όλες αυτές τις αποφάσεις διάφοροι νομικοί τις κρίνουν.

Αντίστοιχες τραγελαφικές αποφάσεις έχει πάρει και ο Άρειος Πάγος. Όπως για παράδειγμα, έκρινε ότι χάριν εθνικού συμφέροντος οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών έπρεπε να απολυθούν. Και την ίδια ώρα ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι αντισυνταγματικώς περικόπηκαν οι μισθοί των δικαστικών.

Σακκάς: Αν θυμάστε οι δικαστές διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των μισθών τους κατέβαιναν και από τις έδρες. Στο ισόγειο του Αρείου Πάγου είχε συγκεντρωθεί και η Ένωση Δικαστών και η Ένωση Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση Δικαστών του ΣτΕ και στηριζόμενοι στο άρθρο 87-88 του Συντάγματος, που λέει ότι το μισθολόγιο των δικαστών είναι με ειδικό νόμο και οι απολαβές τους είναι ανάλογες του λειτουργήματος.

Ενώ η απόλυση των καθαριστριών ήταν συνταγματική;

Σακκάς: Ήταν υποδεέστερες οι διατάξεις που δεν είχαν το νομικό κύρος της συνταγματικής διάταξης στην οποία στηρίζονταν οι δικαστές για να υποστηρίξουν την αντισυνταγματικότητα της περικοπής των μισθών τους. Ενώ, οι αποδοχές των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων δεν προστατεύονται από το Σύνταγμα άμεσα. Βέβαια, ο μισθός του δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου προστατεύεται με ρητή διάταξη, στο πλαίσιο ότι πρέπει να είναι τέτοιος ώστε ο υπάλληλος να ζει αξιοπρεπώς.
Προστατεύεται εμμέσως και με άλλα άρθρα του Συντάγματος, όπως το άρθρο 2 που λέει ότι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Όταν λοιπόν εργάζεσαι συνέχεια και οι αποδοχές σου δεν επαρκούν για να πληρώσεις λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και δεν έχεις ν’ αντιμετωπίσεις τα βασικά προς το ζην, τότε για ποια αξιοπρέπεια μιλάμε; Γιατί λοιπόν το ΣτΕ, ο Άρειος Πάγος που έκριναν μισθολόγια δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα, δεν ασχολήθηκαν και με την αξιοπρέπεια και το περίφημο άρθρο 2 του Συντάγματος, τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Σαμαράς ως αντιπολίτευση γαύγιζε περί της αξιοπρέπειας για να κερδίσει ψήφους; Ο κ. Σαμαράς τότε έβγαζε ότι ο μισθός έπρεπε να είναι στα 2.200 ευρώ. Και όμως, ήρθε η Δικαιοσύνη να αποφανθεί ότι η μείωση των μισθών και οι φόροι είναι συνταγματικοί! Δεν μας είπε λοιπόν το ΣτΕ ότι αυξανομένων των φόρων αυξάνονται και θάνατοι! Να σας θυμίσω κάτι: Η αμερικάνικη επανάσταση ξεκίνησε από την αύξηση των φόρων και τα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν οι Άγγλοι στους Άγγλους μετανάστες στην Αμερική.

Επίσης, η κατάργηση του αφορολόγητου από την κυβέρνηση δεν είναι αντισυνταγματικό μέτρο;

Σακκάς: Βεβαίως. Το άρθρο 4 του Συντάγματος προβλέπει ότι η φοροδοτική ικανότητα του φορολογούμενου είναι ανάλογη με τις δυνατότητές του. Που σημαίνει ότι όταν έχεις ένα κατώτατο εισόδημα που σου επαρκεί ίσα-ίσα για να ζεις, δεν μπορείς να το φορολογείς και από πάνω. Διότι όταν καταργείς το αφορολόγητο, τότε δεν είσαι κράτος κοινωνικό. Είσαι κράτος φεουδάρχης, τύραννος! Αυτό που έλεγε ο Αριστοτέλης, ότι οι τύραννοι επιβάλλουν φόρους για να ζει το περιβάλλον τους και αδιαφορούν αν θα ζήσει ο πληθυσμός.

Από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Πηγή pressingnewsgrΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Τουλάχιστον 70 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί από την Τετάρτη σε συγκρούσεις με τον συριακό στρατό στην επαρχία της Ράκα, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μάχες διεξάγονται γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα, το τελευταίο προπύργιο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην περιοχή αυτή που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από το ΙΚ. Οι συγκρούσεις εντάθηκαν κυρίως μετά το βράδυ της Τρίτης, όταν οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν μια μεγάλη επιχείρηση για την κατάληψη του αεροδρομίου και πραγματοποίησαν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, χωρίς όμως να μπορέσουν να προωθηθούν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι τουλάχιστον 70 μαχητές του ΙΚ έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές του στρατού, από πυραύλους τύπου Σκουντ και από εκρήξεις ναρκών. "Το καθεστώς αρχίζει να χρησιμοποιεί και βαρέλια με εκρηκτικά", όπως είχε κάνει και στο Χαλέπι, όπου βομβάρδιζε τους τομείς που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες, συνέχισε.

Την Πέμπτη η Δαμασκός έστειλε ενισχύσεις, κυρίως στρατιώτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Τάμπκα με ελικόπτερα.

Το ΙΚ ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κυρίως στην επαρχία της Ράκα. Τον Ιούλιο και στις αρχές Αυγούστου απώθησε τον στρατό από δύο σημαντικές βάσεις στη Ράκα, αφού σκότωσε περισσότερους από 100 στρατιώτες.

Οι επιθέσεις αυτές ανάγκασαν το συριακό καθεστώς να εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση βομβαρδισμών στις θέσεις που κατέχει το ΙΚ στη Ράκα και σε άλλες περιοχές, μολονότι μέχρι τώρα οι δύο πλευρές είχαν αποφύγει την κατά μέτωπο σύγκρουση.

Τα δύο βασικά μέτωπα στον πόλεμο της Συρίας ήταν αυτό μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του Άσαντ και αυτό μεταξύ των ανταρτών και των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Οι αντάρτες κατηγορούν τους ακραίους ισλαμιστές ότι τους "έκλεψαν" την επανάσταση λόγω των βιαιοτήτων που διαπράττουν. Το ΙΚ κατηγορείται ή έχει αναλάβει την ευθύνη για σταυρώσεις, λιθοβολισμούς και αποκεφαλισμούς αμάχων, όπως του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΓράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Αναμεμειγμένοι οι απλοί πολίτες με τους άλλους, που είναι καλύτεροι στο ήθος και το φρόνημα, στη σύνεση και την ευφυΐα, επηρεάζονται απ’ αυτούς και εκδίδουν καλύτερες αποφάσεις και έτσι ωφελείται η Πολιτεία. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής, όπως την ορίζει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του, σκοπός της οποίας δεν θα πρέπει να είναι η διακυβέρνηση, αλλά η δημιουργία ήθους και η διάπλαση της ηθικής των πολιτών.

Παρακολουθώντας κανείς τις ημέρες αυτές τον λόγο και την επιχειρηματολογία ορισμένων πολιτικών του λεγόμενου προοδευτικού (sic) χώρου στις τηλεοράσεις, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τη διακριτική μεταχείριση που επιφυλάσσεται στη γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί και τον σκανδαλώδη και συνάμα ρατσιστικό αποκλεισμό από τις πρόνοιες του υπό ψήφιση νόμου της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και για το πόσο αποπροσανατολισμένοι είναι οι Ελληνες πολίτες, που διαπαιδαγωγούνται από τέτοιους πολιτικούς.


Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση αυτή γίνεται γιατί ορισμένοι πολιτικοί, που αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους καταπώς τον ορίζει ο μεγάλος Σταγειρίτης φιλόσοφος, θεωρώντας ότι είναι βαθιά ανήθικο, άδικο, ρατσιστικό, αντεθνικό αλλά και εντελώς παράλογο να αποκλειστεί η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων της Ανατολής από το εν λόγω νομοσχέδιο, αποφάσισαν να κάνουν μία πάνω απ’ όλα ηθική πολιτική παρέμβαση. Με πρωτοβουλία του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, 38 βουλευτές της Ν.Δ. υπέγραψαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητούν να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση και να συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, που ξεπερνούν τους 10, οι οποίοι είναι έτοιμοι να συνυπογράψουν την επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Υπογραμμίζουμε ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και ένας εν ενεργεία υπουργός, ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος.


Αυτή η ηθική παρέμβαση, λοιπόν, έγινε προσπάθεια από μερίδα πολιτικών, που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, και δημοσιογράφων της ίδιας «συνομοταξίας» να απαξιωθεί και να ενταχθεί σε πολιτικά ή μικροκομματικά παιχνίδια. 


Οσον αφορά την ουσία, τα επιχειρήματα των διαφωνούντων με την πρωτοβουλία των «38» είναι του τύπου η Ιστορία δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική, πρέπει να γίνει τεκμηρίωση της γενοκτονίας σε διεθνές επίπεδο και μετά να δούμε το θέμα, έγιναν σφαγές στη Μικρά Ασία που αποτελούν εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία, έγιναν κι αλλού γενοκτονίες, οι οποίες δεν έχουν αναγνωριστεί, άρα, αφού δεν μπαίνουν όλες, να μην μπουν κι αυτές, οι Πόντιοι και οι λοιποί απόγονοι των θυμάτων της γενοκτονίας δεν υφίστανται ρατσιστική συμπεριφορά στην Ελλάδα, άρα δεν έχει καμία θέση το θέμα τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το Ολοκαύτωμα έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και διεθνώς, ενώ οι άλλες γενοκτονίες όχι, να μη χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία και άλλα τέτοια.


Αν όλοι αυτοί οι πολιτικοί (και οι δημοσιογράφοι) που επιχειρηματολογούν και με τον λόγο αλλά και με τις πράξεις τους πρέπει να διαπαιδαγωγούν τον λαό και να εξυψώνουν το ηθικό επίπεδο της κοινωνίας είχαν σκύψει πάνω στο θέμα και κυρίως αν είχαν απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις τους, θα είχαν ανακαλύψει ότι το 2007 η Διεθνής Ενωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars - IAGS), ο πλέον έγκυρος επιστημονικός φορέας σε παγκόσμιο επίπεδο, έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, τα οποία σε ποσοστό 83% εξέδωσαν την ακόλουθη απόφαση:

«Εκτιμώντας ότι η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που φυλάσσει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας και προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες.
Εκτιμώντας ότι η γενοκτονία ενάντια στους χριστιανικούς πληθυσμούς από το οθωμανικό κράτος κατά τη διάρκεια και μετά από του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου απεικονίζεται συνήθως ως γενοκτονία ενάντια σε Αρμενίους μόνο, με μερική μόνο αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών ενάντια σε άλλες χριστιανικές μειονότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ενωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ότι η οθωμανική εκστρατεία ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε μια γενοκτονία ενάντια σε Αρμενίους, Ασσυρίους και Ελληνες.
Η Διεθνής Ενωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες ενάντια σε αυτούς τους πληθυσμούς, να εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη και να λάβει τα γρήγορα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση».
Ελπίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα, που θα έλθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, να επικρατήσουν σύνεση και λογική και να μην ψηφιστεί ένα νομικό τερατούργημα εις βάρος του Ελληνισμού.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μεγάλη φάλαγγα στρατιωτικών βαρέως οπλισμού οχημάτων μπήκε στο Ντόνετσκ 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως απόψε για να συζητήσει το θέμα του ρωσικού κομβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και πέρασε σε ουκρανικό έδαφος χωρίς την έγκριση του Κιέβου, το οποίο από την πλευρά του χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή "εισβολή" εκ μέρους της Ρωσίας.

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας στις 15:00 ώρα Νέας Υόρκης (22:00 ώρα Ελλάδας) με θέμα συζήτησης την είσοδο των ρωσικών φορτηγών στην Ουκρανία, που κατά την Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά "σαφή παραβίαση" των ρωσοουκρανικών συνόρων.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, μέσα από τον Βουλγαρικό στρατό, μαθαίνουμε πως οι ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Βουλγαρία έχουν "ξεχειλίσει" από προσωπικό αλλά και από στρατιωτικό υλικό. Η ίδια πηγή μας ενημερώνει πως το στρατιωτικό προσωπικό ανήκει στον ΟΗΕ, ενώ εξέφρασε φόβους για επικείμενη κλιμάκωση στην Ουκρανία εξαιτίας της οποίας υπάρχει αυτή η "φόρτιση" στα ΝΑΤΟϊκά στρατόπεδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφόρησή μας από το Ντόνετσκ, μεγάλη φάλαγγα ολοκαίνουργιων στρατιωτικών οχημάτων βαρέων όπλων εισήλθε στην πόλη του Ντόνετσκ. Αξιοσημείωτη είναι τόσο η εχθρική στάση του πληθυσμού της πόλης, όσο και η σήμανση των στρατιωτικών οχημάτων, που δεν έδειχναν να είναι ρωσικά ή ουκρανικά...
Γράφει ο Β. Α. Κόκκινος

Ο σύγχρονος κίνδυνος της ανθρωπότητας είναι ο ισλαμικός επεκτατισμός. Η αιματοχυσία στη Συρία, στο Ιράκ και το Χαλιφάτο δεν θα υπήρχε, χωρίς τον επεκτατισμό αυτόν. Ανεξαρτήτως εάν είναι αυτόχθων ή κατευθυνόμενος.
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας και του Προξενείου της Κομοτηνής, έχουν αναπτύξει στενότατη σχέση με την Τουρκία, η οποία αναλαμβάνει τις δαπάνες των σπουδών των νέων της Θράκης, υπό την προϋπόθεση ότι μετά το πέρας αυτών θα εγκατασταθούν στη γενέτειρά τους.
Το Ελληνικό Κράτος παρακολουθεί ως θεατής την δραστηριότητα του άνω Προξενείου και όχι μόνο δεν αντιδρά καταλλήλως, αλλά και δυσκολεύει πολλές φορές την προσπάθεια Ελλήνων πατριωτών, όπως ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, για την προσέγγιση των Ελλήνων της Θράκης, μετά των Πομάκων και των Αθίγγανων, τους οποίους οι τούρκοι αντιποιούνται.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να προσθέσει και τα ονόματα παλαιών τουρκικών ονομασιών σε ορισμένους ιστορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των σκεπτόμενων Ελλήνων και ιδιαιτέρως εκείνων, που ελκύουν την καταγωγή τους από τη Μακεδονία.
Δικαίως δε η κίνηση αυτή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης προεκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτου κ.κ. Άνθιμου, φύλακος και προστάτου των ιστορικών παραδόσεων της φυλής. Ανεξαρτήτως του αν επιτρέπεται η διπλή ονομασία οδών μίας πόλεως, κατά το δίκαιον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αλλά και το εγχώριο, τέτοιες πρωτοβουλίες τελικώς ικανοποιούν τα σχέδια της Τουρκίας.

Τον Ισλαμικό επεκτατισμό προάγουν στην ουσία και οι αναθεωρητές της ελληνικής ιστορίας, οι οποίοι περίπου προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι Έλληνες με τους μουσουλμάνους συμβιούσαν αρμονικώς επί αιώνες και ότι τις σχέσεις τους διετάραξαν τα συμφέροντα της εποχής!
Με τις θεωρίες τους υποβαθμίζουν το κύρος πολλών ηρώων της επαναστάσεως και αμφισβητούν την συμβολή του κλήρου στην διατήρηση της γλώσσας και την απελευθέρωση της φυλής.
Παραλλήλως προσπαθούν να διαψεύσουν την αυτοθυσία των ηρωίδων του Ζαλόγγου, παραβλέπουν την θυσία των Μεσολογγιτών και τις ιστορικές συνέπειες της εξόδου αυτών, καθώς και την αυτοθυσία του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, τις σφαγές των Ελλήνων στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Χίο και άλλες νήσους και προσπαθούν να μετριάσουν τις αντίστοιχες πολεμικές ενέργειες των πολιορκητών της Τριπόλεως.
Η Πολιτεία, αντί να αντιδρά εις αυτού του είδους τις επεμβάσεις στην ιστορία του έθνους, τιμά με παράσημα και προωθεί σε διάφορα συμβούλια εκθεμελιωτές της ιστορίας.

Στην γενική σιωπή και αμνησία των διακόνων της ενημερώσεως, οι οποίοι σπανίως και όλως προχείρως υπενθυμίζουν στους σύγχρονους Έλληνες τις σφαγές των προγόνων τους από τους Τούρκους και τους Βούλγαρους, αντέδρασαν με εθνική ευαισθησία 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Έχοντες οι ίδιοι γνώση της γενοκτονίας των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Θρακών και των Ασσυρίων, από περιγραφές των προγόνων τους, που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του δράματος της γενοκτονίας, ζητούν από τον πρωθυπουργό με επιστολή τους να εξομοιωθεί η γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων, Θρακών κ.α.) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, στο κατατεθέν νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, ώστε να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των Χριστιανών, όπως αντιμετωπίζεται στο Νομοσχέδιο, πολύ ορθά, και το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η αποκαλούμενη «πολιτισμένη ανθρωπότητα» πώς ανέχεται να εκτίθενται κομμένα κεφάλια Χριστιανών από φανατικούς Ισλαμιστές;
Τα ισχυρά κράτη πολλές φορές μας απέδειξαν ότι θέτουν τα συμφέροντά τους υπεράνω της ζωής λαών και φυλών, προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους οποίους οι πραγματικοί ιθύνοντες υποχρεώνουν τους ηγέτες τους να ακολουθούν.
Οι αναρίθμητες οργανώσεις της Γης, πώς αποδέχονται τις άνω σφαγές και δεν αναπτύσσουν ουσιαστικές αντιδράσεις;
Η υποκρισία, το ψεύδος και το συμφέρον κατευθύνουν τον πλούτο.
Το διεθνές δίκαιο διδάσκεται αλλά δεν επιβάλλεται.
Και οι θεωρητικοί των οικονομικών επιστημών χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για την εξυπηρέτηση των ισχυρών και όχι των λαών.

Ορισμένα κράτη, όπως η Γερμανία, που έχουν ήδη αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες των Μουσουλμάνων και την αδυναμία αυτών να συγχωνευθούν με τους άλλους Ευρωπαίους, προσπαθούν να περιορίσουν τα τουρκικά γκέτο. Αλλά είναι πλέον αργά.
Οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί ότι οι Ισλαμιστές, όπου υπάρχουν οργανωμένοι, αποτελούν μία άκρως επικίνδυνη πυριτιδαποθήκη.

Πηγή εφημ. «Εστία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Νέοι άνθρωποι και οι δύο, αυτός προς το τέλος, αυτή στην αρχή, των τριάντα χρόνων της ζωής τους.

Ο άνδρας ήρεμος, συγκρατημένος, με μετρημένα τα λόγια του...
Εκείνη κομψή, εμφανώς συναισθηματική με δάκρυα και χαμόγελο αμηχανίας να εναλλάσσονται στο πρόσωπό της...

Υπάρχουν, στην εικόνα, και δυο παιδάκια.
Με γλυκιά έκφραση, σπινθηροβόλα μάτια, παιχνιδιάρης, λίγο άτακτος ο μικρός.

Συγκρατημένη, ευγενική με φανερά τα σημάδια κάποιας αόρατης λύπης να αιωρούνται στα μελιά μάτια της, είναι πιο «μεγάλη» αυτή κοντά οχτώ χρονών, και σαν κάθε άλλο παιδάκι στην ηλικία της είναι τρομερά ευαίσθητος δέκτης της έντασης που κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή των γονιών της πνίγοντας και τη δική της ψυχή, της έντασης που μοιραία, αν αυτοί οι δύο μεγάλοι δεν μάθουν να χορεύουν...ταγκό, θα οδηγήσει σε διαζύγιο.

Αιτία;
Εγωισμοί, οικονομικά προβλήματα, και ασυμφωνία χαρακτήρων!

Καλά, και εκείνα τα όμορφα χρόνια του "δεσμού" εκείνες οι ατέλειωτες νύχτες της ευτυχίας και τα όνειρα που έπλαθαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου;

Ήρθε, λοιπόν, η ωμή πραγματικότητα και ισοπέδωσε τα πάντα;
ΟΧΙ, Λάθος!
Μια τέτοια θεώρηση είναι πολύ λαθεμένη!

Κάποια στιγμή, στο πέρασμα του χρόνου ο έρωτας χρειάζεται να μετουσιωθεί σε αγάπη, το πάθος χρειάζεται να δώσει τη θέση του στην εκτίμηση και τον σεβασμό... Οι λεπτομέρειες, έστω και αν δεν μας αρέσει αυτό, χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωή μας... Τα μεγάλα, τα σημαδιακά γεγονότα μοιάζουν με τις μεγάλες γιορτές, με τις επετείους και μέσα στο χρόνο συνοψίζονται σε λίγα 24ωρα...

Αλλοίμονο σε όσους δεν έμαθαν να ζουν, έστω να συμβιβάζονται, με την λεπτομέρεια...

Τσάμικος, καλαματιανός, συρτός είναι χοροί που χορεύονται σε ομάδες...
Οι πρώτες δύο δεκαετίες της ζωής μας μοιάζουν αυτούς τους χορούς καθώς η πατρική οικογένεια απλώνεται, δένει, σίγουρα πολύ πιό χαλαρά πια στην εποχή μας, με το "σόι"...

Μετά αρχίζει το ζεϊμπέκικο, τα συρτάκια και τα τσιφτετέλια, ναι, ναι, ενώ στις ντίσκο κυριαρχούν οι ρυθμοί ροκ…

Όλα αυτά τα χορεύει κανείς μόνος του αν θέλει ή και με παρέα αν θέλει...
Αλλά, προσέξτε, μπορεί πάντοτε να τα χορέψει κανείς ΜΟΝΟΣ του...

Ο γάμος, είναι... ταγκό!
Και το ταγκό ΔΕΝ το χορεύεις μόνος ή μόνη...
Γιατί εάν επιχειρήσεις να το κάνεις καταντάς το ίδιο άγαρμπος ή άγαρμπη με το ζευγάρι που χορεύοντας ταγκό, θύμα πια μιας παρανοημένης έννοιας της δημοκρατικής ισότητας που είναι κάτι και πολύ σοβαρό και πολύ χρήσιμο, δεν δίνει σημασία στην απαιτητική λεπτομέρεια ότι στο ταγκό ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ο ένας είναι ο καβαλιέρος και η άλλη η ντάμα...

Θα πει κάποιος κ. Πιπερόπουλε, ο κόσμος άλλαξε, άλλαξαν οι καιροί...
Θα συμφωνήσω μαζί σας λέγοντας ΣΙΓΟΥΡΑ, ναι!...

Και αυτό σημαίνει ότι οι ρόλοι τώρα εναλλάσσονται σχεδόν ανεξάρτητα από το φύλο του κάθε παρτενέρ...
Αλλά και σήμερα, όπως τότε, TANGO δεν γίνεται με δύο καβαλιέρους ή δύο ντάμες!

Έρεισμα;
Έλλειψη συνεννόησης και ασυμφωνία χαρακτήρων…

Τι κρίμα!
Τέσσερες άνθρωποι, τέσσερες υπάρξεις, που ήταν μέχρι χτες οικογένεια, σήμερα έγιναν ένα ακόμη κοινωνιολογικό στατιστικό στοιχείο στα γοργά αυξανόμενα ποσοστά διαζυγίων, και ίσως μια μέρα να έχουμε ένα ακόμη ατόπημα, ένα ακόμη δράμα με κάποιο παιδί «διαζευγμένων γονιών...»
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Εντείνεται η ανησυχία για κλιμάκωση...

"Σοβαρές ανησυχίες" για τη στρατιωτική κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην οποία τόνισε ότι η Μόσχα αποφάσισε να προωθήσει την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ γιατί "δεν μπορούσε να περιμένει άλλο".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ενόψει της αυριανής επίσκεψης της καγκελαρίου στο Κίεβο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού προκειμένου να επιτευχθεί μια εκεχειρία στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Πούτιν και η καγκελάριος Μέρκελ "συζήτησαν (. . .) ορισμένα βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν η Ρωσία και η Γερμανία ώστε να συμβάλουν στον γρήγορο τερματισμό των συγκρούσεων και την έναρξη εσωτερικού διαλόγου στην Ουκρανία", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ρωσία αποφάσισε να στείλει το κομβόι στην Ουκρανία επειδή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο να της δοθεί το πράσινο φως από το Κίεβο. Οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση θα ήταν "απαράδεκτη" τόνισε, εκφράζοντας τη "σοβαρή ανησυχία του" για "την κλιμάκωση της βίας" εκ μέρους των ουκρανικών αρχών στην ανατολική Ουκρανία.

20 φορτηγά έφτασαν ήδη στο Λουγκάνσκ
Τουλάχιστον 20 ρωσικά φορτηγά που μεταφέρουν φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στο κέντρο του Λουγκάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, που αποτελούσε τον τελικό προορισμό τους, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

«Περίπου 20 φορτηγά KamAZ εισήλθαν στο Λουγκάνσκ προερχόμενα από τη ρωσική μεθόριο. Τα φορτηγά αυτά τα είδαν στο δρόμο Ομπορόνα» στο κέντρο της πόλης δήλωσε ένας αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Είναι αλήθεια, τα πρώτα οχήματα έχουν φθάσει στο Λουγκάνσκ» είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο εκπρόσωπος τύπου Κοντσαντίν Κνιρίκ.

Παράξενη απαγωγή και δολοφονία του Λιθουανού επίτιμου Προξένου
Ένας επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας, ο Μικόλα Ζελένετς, απήχθη και σκοτώθηκε στο Λουγκάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίνας Λινκέβιτσους. Ήδη συζητείται πολύ σοβαρά η περίπτωση της προβοκάτσιας από την πλευρά των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών...
"Μόλις πληροφορήθηκα, με βαθιά θλίψη, ότι ο επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας στο Λουγκάνσκ Μικόλα Ζελένετς, απήχθη και δολοφονήθηκε άγρια από τους τρομοκράτες", ανέφερε ο υπουργός.
Ο Λινκέβιτσους πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο και νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.


Πηγή:www.capital.grΠηγή:www.capital.gr


Του Στέλιου Παπαθεμελή

Η εικόνα του κόσμου σήμερα : «λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένα». Σε διεθνές επίπεδο χαοτική η διαχείριση του. Γενοκτόνοι, αποκεφαλιστές, σταυρωτές θάβουν ζωντανούς, βιάζουν παιδιά (!) Σε Ιράκ και Συρία το τρισβάρβαρο χαλιφάτο σφάζει Χριστιανούς, αλεβίτες, σιίτες, γεζιντί, κάθε αλλόδοξο. Ουδείς που μπορεί αντιδρά. Στο μεταξύ η βαρβαρότητα μετακομίζει στην καθ’ ημάς Δύση.

Τελικά στα καλά καθούμενα βρισκόμαστε ενώπιον νέου Ψυχρού Πολέμου. Απλώς δεν τον ονομάζουν, υπέρ βωμών και εστιών. Και παρά τις παταγώδεις αποτυχίες τους, «ουκ ηβουλήθησαν συνιέναι».

Σημείον αντιλεγόμενον η Ουκρανία. Άσοφα προενήργησε η ΕΕ. Χωρίς προηγούμενο σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό. Την χαρακτήρισε συνδεδεμένη χώρα – προοίμιο ένταξης - ορίζοντας ασυμβίβαστο συμμετοχής της στην Ευρασιατική Ένωση του Πούτιν, όπου ο ζωτικός της χώρος. Είναι οξύτατη γεωπολιτική πρόκληση της Ρωσίας. Εγκατάσταση μέσα στην αυλή της. Φυσικό να απαντήσει με όρους ισχύος η Μόσχα.

ΗΠΑ – ΕΕ απεφάσισαν εν θερμώ κυρώσεις. Το παράδοξο είναι με την ΕΕ. Οικονομικά αλληλεξαρτώμενη και ενεργειακά ολοκληρωτικά εξαρτώμενη από τη Ρωσία, (ετήσιες εμπορικές σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας 460 δισ. δολάρια), σύρθηκε τυφλά στο άρμα της Ουάσιγκτον (ενώ οι αμερικανορωσικές εμπορικές σχέσεις φτάνουν μόλις τα 40 δισ. δολάρια).

Κεφαλαιώδες στρατηγικό λάθος. Οι Ευρωπαίοι προχώρησαν σε ανομιμοποίητες κυρώσεις. Η απόφαση είναι των μονίμων αντιπροσώπων, με διά περιφοράς υπογραφές των αρμοδίων υπουργών. Ευρωκοινοβούλιο και εθνικά Κοινοβούλια δεν ένιωσαν την ανάγκη να εμπλακούν στοιχειωδώς στο μείζον ζήτημα, το οποίο θα χαντακώσει το σύνολο των ευρωπαϊκών οικονομιών. Κραυγαλέο το δημοκρατικό έλλειμμα της ΕΕ.

Άκριτη υπερατλαντική πολιτική, να στερήσουν από τη Ρωσία το φυσικό της χώρο επιρροής προκαλώντας ταυτόχρονα εκ βάθρων αλλαγές στις αγορές της.

Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Αν υπήρχε θα είχαν απορρίψει εξαρχής τον αμερικανικό σχεδιασμό. Η Γερμανία είναι εκείνη που τα ρωσικά αντίμετρα μπορούν κυριολεκτικά να τη διαλύσουν. (Ίσως έτσι βάλει μυαλό!) Λειτούργησε ως διχασμένη προσωπικότητα. Θέλει και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο! Η Ουάσιγκτον αναλώμασι της ΕΕ ομαδοποιεί Πολωνία, Βαλτικές, Βαλκάνια, και ονειρεύεται να προσαρτήσει αβρόχοις ποσί την Ουκρανία.

Καθώς η, υποτίθεται Ενωμένη, Ευρώπη αποδεικνύεται θεσμικά ανήμπορη, η διπλωματική κινητικότητα που ξεκίνησε επιτέλους την Κυριακή με την τετραμερή του Βερολίνου (ΥΠΕΞ Γερμανίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ουκρανίας), αν και εξωθεσμική, γεννάει τις πρώτες ελπίδες υπέρβασης της κρίσης. Τα συγκρουόμενα συμφέροντα πλεονάζουν αλλά τα κοινά είναι ισχυρότερα. Χωρίς άρση μέτρων - αντιποίνων ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι εφιαλτικός για τους Ευρωπαίους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους. Μην παίζουν εν ου παικτοίς. Το δίπολο αμερικανικά μέτρα – ρωσικά αντίμετρα αφήνει απυρόβλητη την Ουάσιγκτον, σχετικά απυρόβλητη την Ρωσία και ημιθανή την Ευρώπη με αποσυντεθειμένη την παρούσα οικονομική της ατμομηχανή, την Γερμανία.

Βαρόμετρο των διακρατικών σχέσεων δεν είναι η φιλία, αλλά το συμφέρον. Χώρες που επιλέγουν την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική άσχετα με το μέγεθός τους αναπτύσσουν στρατηγικές βασισμένες στη σύμπτωση συμφερόντων. Έτσι ωφελούνται.

Και άλλοι «ανήκουν εις την Δύσιν». Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να κινούνται με κριτήριο το συμφέρον τους. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουμε είμαστε εμείς. Πάντοτε δεδομένοι. Γι΄ αυτό και πάντα προδομένοι… Σε θετικά μας διαλείμματα οι ελληνορωσικές σχέσεις απέδωσαν καρπούς για την Ελλάδα και την Κύπρο σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν μιλάμε για τις φαντασιώσεις περί «ξανθού γένους». Χρησιμοποιούμε όρους ρεάλ πολιτίκ. Η ελληνική προεδρία το προηγούμενο εξάμηνο, ως μη ώφειλε, υπήρξε βασιλικότερη του βασιλέως στο Ουκρανικό με σοβαρή βλάβη των συμφερόντων μας και του εκεί Ελληνισμού. Μολονότι βρίσκονταν σε θέση θεσμικής ισχύος και όφειλε να αναλάβει πρωτοβουλίες διευθέτησης του Ουκρανικού και αποτροπής της κρίσης, έπραξε το αντίθετο.

Έστω αργά μπορούμε και τώρα να δράσουμε. 
Αφορμή η συνάντηση των 4 ΥΠΕΞ στο Βερολίνο.

Η γεωπολιτική και οικονομική επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός εδώ και στην Κύπρο επιτείνεται από την απερίσκεπτη ολόψυχη ταύτισή μας με τις αμερικανοευρωενωσιακές κυρώσεις. Τα επίχειρά της τα πληρώνουν πρώτοι οι ροδακινοπαραγωγοί μας. Η σειρά των όλων άλλων ακολουθεί. Ευκαιρία όμως να ξεκαθαρίσουν οι βασικοί λογαριασμοί : Να σταματήσει ο Νότος να αιμοδοτεί άλλο τον Βορρά.

Σωστός ο Γερμανός φιλόσοφος Όσκαρ Νέγκτ. («Βήμα» 10/8/14 ) Καταγγέλλει την τρόικα ότι καταστρέφει τις σχέσεις Ελλάδος – Ευρώπης, προτείνει ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ, κυρίως όμως εντοπίζει το προπατορικό μας αμάρτημα: 
«Τρόμαξα όταν σ’ ένα ταξίδι μου στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι η συνείδηση για τη μεγάλη παράδοσή σας είναι πολύ πιο έντονη στους Γερμανούς από ότι στους Έλληνες»! 
Μας πήραν χαμπάρι, ότι δίνουμε «τα άγια τοις κυσί»… 
Γι’ αυτό ενώ ψάχνουμε τον ίσιο δρόμο μας πάνε ανάκατα: ανηφορικά, κατηφορικά, λοξά, «άναντα, κάταντα, πάραντα» ( Όμηρος, Ιλιάδα Ψ 116 )

Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Θα αναλάβει την πρωθυπουργία στις 29 Αυγούστου

Επί χρόνια οι πολιτικοί αναλυτές, όταν αναφέρονταν στο πρόσωπό του, τον χαρακτήριζαν -όχι άδικα- «το δεξί χέρι του Ερντογάν», καθότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, εκτός από χρέη υπουργού Εξωτερικών, εκτελούσε ατύπως και χρέη άμεσου συμβούλου του νεοεκλεγέντα προέδρου της Τουρκίας, αφού προσδέθηκε στο άρμα του, «αδειάζοντας» τον Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Η «επόμενη μέρα» στη γειτονική χώρα όμως, όπως όλα δείχνουν και με βάση τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, θα φέρουν στον πρωθυπουργικό θώκο την «αλεπού» της Αγκυρας που από πολλούς θεωρείται και ο ιδεολογικός ινστρούχτορας του λεγόμενου «νεοοθωμανισμού», καθώς στοχεύει στην απόλυτη κυριαρχία της Τουρκίας στο καυτό γεωπολιτικό τρίγωνο Βαλκάνια - Καύκασος - Μέση Ανατολή (επεκτατική πολιτική που αναμένεται να βάλει «φωτιά» βέβαια και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις).

Οπως αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), και όπως ανακοίνωσε βέβαια και ο ίδιος ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου θα είναι ο «εκλεκτός» που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον νυν πρόεδρο της χώρας τόσο στην αρχηγεία του AKP όσο βέβαια και στη θέση του πρωθυπουργού. Το μόνο που απομένει τώρα για να εκλεγεί και τυπικά ο Νταβούτογλου αρχηγός του AKP είναι το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει στις 27 Αυγούστου. Μία μέρα αργότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου της δημοκρατίας και την 29η Αυγούστου αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον στενό συνεργάτη του.

«Προτάθηκαν πολλοί υποψήφιοι, αλλά έπρεπε να εκλέξουμε έναν, και αυτό το κάναμε με μια αντίληψη που θέτει υπεράνω όλων την ενότητα του κινήματός μας» είπε ο Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να σπείρουν τη διχόνοια μέσα στο κόμμα μας», αναφερόμενος βέβαια στον κύκλο των ανθρώπων του απερχόμενου προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Περισσότερο από βέβαιο θεωρείται, σαφώς, το ενδεχόμενο η τοποθέτηση του Νταβούτογλου στη θέση του πρωθυπουργού να οδηγήσει την Αγκυρα στο να σκληρύνει κι άλλο τη στάση της απέναντι στην Αθήνα, στοχεύοντας σταθερά -και- στο μοίρασμα του Αιγαίου με βάση τις τουρκικές ορέξεις.

Αλλωστε, η «αλεπού» της Αγκυρας με δηλώσεις της έχει αμφισβητήσει τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού –αμφισβήτησε δηλαδή την ελληνικότητα των νησιών μας– ενώ και αναφορικά με την Κύπρο έχει κάνει λόγο για «λύση δύο κρατών».
Τέλος, ενδεικτική των προθέσεών του ήταν η δήλωσή του, λίγο πριν επισκεφθεί τη Θράκη, ότι «το Καστελόριζο δεν είναι μέρος του Αιγαίου αλλά της Μεσογείου».

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ο Αλβανός πρόεδρος Bujar Nishani δεν υπέγραψε τη διάταξη που αφορούσε τη νέα διοικητική διαίρεση και επέστρεψε το θέμα ξανά στην αλβανική βουλή παρουσιάζοντας τους τρεις λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση.

Πρώτον, η διαδικασία διαίρεσης δεν συνοδεύτηκε από διαφάνεια και δεν εισακούστηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που εμπλέκονται.

Δεύτερον, υπογραμμίζει ότι, η μείωση των τοπικών μονάδων παραβιάζει την αρχή της αποκέντρωσης

Τρίτον, αναφέρεται ότι η διαίρεση δεν συνοδεύεται από την κατάλληλη προσαρμογή του νομικού πλαισίου.

Μετά από την εξέλιξη αυτή αναμένεται τι θα πράξει η Αλβανική Βουλή.


Πηγή: www.himara.gr

Σχόλιο ιστολογίου: Προφανώς ο Αλβανός Πρόεδρος αρνήθηκε να συμμετάσχει στα επικίνδυνα (και γελοία) παιχνίδια της αλβανικής κυβέρνησης που δεν δίστασε να παρανομήσει, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο ίδιος ο Αλβανός Πρόεδρος...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΕνώ υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ανατολική Ουκρανία, είναι σαφές πως η Δύση δεν θέλει να βοηθήσει, αλλά επιδιώκει την μετατροπή της κρίσης σε γενοκτονία
Τα "ανθρωπιστικά ένστικτα" των πολιτισμένων δυτικών δεν έχουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους άμαχους της Ουκρανίας!!!
Θεωρούν την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, ως απόδειξη παραβίασης συνόρων και εθνικής κυριαρχίας!

Σε ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσίας για την είσοδο της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, προχώρησαν την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «εξέφρασε την αποδοκιμασία της» σήμερα για την «απόφαση της Ρωσίας» να στείλει την οχηματοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία «χωρίς τη συνοδεία του Ερυθρού Σταυρού ούτε τη συμφωνία της Ουκρανίας», ενώ βλέπει μια «ξεκάθαρη παραβίαση των ουκρανικών συνόρων».

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραβίαση των συνόρων της Ουκρανίας. Επίσης αντίκειται στις προηγούμενες συμφωνίες που λήφθηκαν μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού».

«Πιέζουμε τη Ρωσία να ανακαλέσει την απόφασή της» δήλωσε ο Σεμπαστιάν Μπραμπάν, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Εκπροσώπου τη ΕΕ για την Κοινή Εξωτερικής Πολιτικής και την Πολιτική Ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Ο ίδιος «χαιρέτισε την αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν οι ουκρανικές αρχές, και «την προθυμία τους για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης».

«Προκειμένου να εγγυηθεί τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, η οχηματοπομπή, που πρέπει να είναι αυστηρά ανθρωπιστικής φύσης, πρέπει να συνοδεύεται από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού» ενώ απαιτείται η συγκατάθεση της ουκρανικής κυβέρνησης για την είσοδό της, υπενθύμισε ο Μπραμπάν.

«Αυτό προϋποθέτει κυρίως να στείλουν όλες τις απαραίτητε λεπτομέρειες σχετικά με τη βοήθεια και τα μέτρα που θα λάβουν για να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού της ΔΕΕΣ» διευκρίνισε ο ίδιος.

Εντωμεταξύ τα πρώτα φορτηγά της ρωσικής οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια έφθασαν στην πόλη Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται τους φιλορώσους αντάρτες που ελέγχουν την πόλη.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν καταδίκασε σήμερα την ενέργεια της Ρωσίας να στείλει ένα "αποκαλούμενο ανθρωπιστικό κομβόι" στην Ουκρανία, χωρίς τη συγκατάθεση των ουκρανικών αρχών και χωρίς τη συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης θα είναι "να βαθύνει η κρίση στην περιοχή, που η ίδια η Ρωσία δημιούργησε και συνεχίζει να πυροδοτεί" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ράσμουσεν.

"Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση των διεθνών δεσμεύσεων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανέλαβε πρόσφατα στο Βερολίνο και τη Γενεύη" αλλά και "παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία", συνέχισε ο γενικός γραμματέας.

Η απόφαση αυτή της Μόσχας εγείρει ερωτηματικά "για το αν ο πραγματικός στόχος της οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια είναι να στηρίξει τους πολίτες ή να επανεφοδιάσει τους ένοπλους αυτονομιστές", επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Οι εξελίξεις αυτές συμπίπτουν με μια "μείζονα κλιμάκωση της ρωσικής στρατιωτικής ανάμιξης στην ανατολική Ουκρανία", όπως τη χαρακτήρισε ο Ράσμουσεν τονίζοντας ότι "το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την ανησυχητική αύξηση των ρωσικών χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων" κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κιβώτιο ανθρωπιστικής βοήθειας από την πλευρά των ευαίσθητων δυτικών, ενώ έχει ήδη καταγγελθεί πως στην ανατολική Ουκρανία υπάρχει ανθρωπιστική κρίση σε εξέλιξη...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΜετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Η Πολωνία επιταχύνει τις εργασίες για την δημιουργία βάσης, για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας, ανέφερε η πολωνική έκδοση της εφημερίδας «The Times». Αυτό θα αποτελέσει το πιο ακριβό σχέδιο στην ιστορία του πολωνικού στρατού.

Εκτιμάται ότι η αντιπυραυλική ασπίδα θα κοστίσει τουλάχιστον 8.000.000.000 δολάρια. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν έχουν αυταπάτες, ότι το ποσό θα είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερο. Λέγεται ότι υπάρχει πιθανότητα να αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το σχέδιο έως το 2018, στην περιοχή του Redzikowo, θα τοποθετηθούν στοιχεία του ευρωπαϊκού τμήματος του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Την βάση του όλου συστήματος θα αποτελεί το πυραυλικό σύστημα Aegis. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την τοποθέτηση μια πιο προχωρημένης έκδοσης των πυραύλων SM-3 Block 2Α, η οποία ευρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Το έργο, το οποίο αναφέρει η εφημερίδα «The Times» όμως δεν έχει τίποτα κοινό με το αμερικανικό σχέδιο. Το νέο σύστημα άμυνας θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το πολωνικό προϋπολογισμό.

Ο Stanisław Koziej επικεφαλής του πολωνικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, προτείνουν να επιταχυνθούν οι εργασίες για το έργο, το οποίο αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ και θα συζητηθεί διεξοδικά στην επόμενη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας.
Ο Koziej γνωστοποίει, ότι η εγκατάσταση της πρώτης συστοιχίας βαλλιστικών πυραύλων, που θα προστατεύει την Πολωνία θα τοποθετηθεί το 2017-2018.

Η Επιτάχυνση των εργασιών της βάσης σχετίζονται άμεσα με την ταραχώδη κατάσταση στην Ουκρανία, και τις «ενοχλητικές» δραστηριότητες που διεξάγονται από τη Ρωσία, αναφέρει η πολωνική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε την κατασκευή στην Πολωνία και την Τσεχία, της νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας, που οι δύο χώρες είχαν διαπραγματευθεί με τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο George W. Bush.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βάση αντιπυραυλικού συστήματος στον ποταμό Βιστούλα θα εγκατασταθεί για την αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων απειλών των ρωσικών πυραύλων Iskander –Μ.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μόλις εχθές ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε τα πρώτα συντάγματα των συστημάτων S-500, που θα καλύπτουν την Μόσχα και την κεντρική Ρωσία. Το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει αυτό που απεχθάνονταν περισσότερο, και αυτό είναι μια «πυραυλική περικύκλωση» της ρωσικής επικράτειας από το ΝΑΤΟ. Το πώς θα αντιδράσει το Κρεμλίνο θα φανεί στην συνέχεια της πορείας.


Η ευρωζώνη απειλείται με μακροχρόνια ύφεση που οι χαμένες δεκαετίες της Ιαπωνίας θα ωχριούν

Σήμα κινδύνου για την οικονομία της Ευρωζώνης και για μια μακροχρόνια ύφεση που θα έχει δραματικές επιτπώσεις, εκπέμπει ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια Γιόζεφ Στίγκλιτς. Στην ομιλία του, που δημοσιεύει η Deutsche Welle, οικονομολόγος τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η ευρωζώνη απειλείται από μια μακροχρόνια ύφεση, που μπροστά της θα ωχριούν οι χαμένες δεκαετίες της Ιαπωνίας».

Επανέλαβε ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη ευρωζώνη έχουν αποτύχει παταγωδώς, παραπέμποντας στην υποτονική ανάπτυξη και την υψηλή ανεργία.

«Η ευρωζώνη πλήττεται από μια ολέθρια πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο αμερικανός νομπελίστας, προσθέτοντας ότι επί χρόνια πολιτικοί και κεντρικοί τραπεζίτες δραστηριοποιούνταν με εσφαλμένα μοντέλα και υποθέσεις.Υποτιμήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ανασταλτικές επιδράσεις της λιτότητας στην ανάπτυξη», τόνισε ο Στίγκλιτς, επισημαίνοντας ότι ακόμη και σήμερα, που έχουν εκδηλωθεί οδυνηρά αυτά τα λάθη, δεν διακρίνεται καμία αλλαγή πορείας στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της νομισματικής ένωσης, με δεδομένο ότι έπονται οι οικονομικές επιπτώσεις των γεωπολιτικών στρεβλώσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος αμερικανός οικονομολόγος.

«Ο Στίγκλιτς έχει τους αριθμούς με το μέρος του», σχολιάζει στην Die Welt ο Χόλγκερ Σέπιτς, παραπέμποντας στη στασιμότητα που σημείωσε η οικονομία στην ευρωζώνη κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. «Η οικονομία στην Ιταλία και τη Γερμανία συρρικνώθηκε μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου κατά 0,2%», υπενθυμίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος. Την αρνητική κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας επιβεβαιώνουν επίσης ο χαμηλός πληθωρισμός (0,4%) και το υψηλό ποσοστό της ανεργίας (11,5%).

Άλλοι οικονομολόγοι ανέφεραν στο συνέδριο του Λιντάου τα παραδείγματα της Βρετανίας και των ΗΠΑ, που κατόρθωσαν να φτάσουν στο προ της κρίσης επίπεδο. Με μια διαφορετική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, η ευρωζώνη θα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση, υποστήριξαν πολλοί οικονομολόγοι. «Η ευρωζώνη καταβάλλει τώρα ένα υψηλότατο τίμημα», σχολίασε ο Γιόζεφ Στίγκλιτς, επισημαίνοντας ότι το ευρώ, με τους αυστηρούς κανονισμούς του, έχει γίνει στενός κορσές για τις χώρες-μέλη. Με το άκαμπτο αυτό σύστημα δεν μπορούν να διευθετηθούν κατάλληλα οι κρίσεις στις χώρες-μέλη και οι υφέσεις της οικονομίας εξελίσσονται σε κρίσεις. «Τώρα η μία χώρα μετά την άλλη ολισθαίνει στην κρίση και αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε αντιμέτωποι με συστημικά σφάλματα», σχολιάζει ο Στίγκλιτς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «απαιτείται αλλαγή συστήματος».

Ο Αμερικανός νομπελίστας δεν τάσσεται υπέρ της διάλυσης της ευρωζώνης. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε υπερβολικά μεγάλο κόστος. Ο μόνος τρόπος για την αποτροπή της κρίσης είναι η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, ενώ η Γερμανία καλείται να αποβάλει τους φόβους της στο ζήτημα της Δημοσιονομικής Ένωσης. «Η ευρωζώνη χρειάζεται τα ευρωομόλογα προκειμένου να μπορούν οι χώρες να αναχρηματοδοτηθούν με ευνοϊκότερους όρους», αποφαίνεται ο οικονομολόγος, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η σκληρή γερμανική πολιτική στο θέμα αυτό έχει στερήσει τρισεκατομμύρια από την ευημερία.

Ο Στίγκλιτς το παράδειγμα των ανέργων με υψηλή εξειδίκευση στις χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι δεν βρίσκουν δουλειά εξαιτίας των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και της μειωμένης ζήτησης. Και ακριβώς η κατάσταση αυτή στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας ανησυχεί τον αμερικανό οικονομολόγο. «Δεν θέλω να σας χαλάσω τη διάθεση, αλλά η Ιαπωνία κατόρθωσε να ανακάμψει τόσο καλά μετά από τις χαμένες δεκαετίες, επειδή το ποσοστό των ανέργων σπάνια υπερέβη το 5%», κάτι που δεν συμβαίνει στην ευρωζώνη, υπογράμμισε.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Δεν υπάρχει μόνο η ανάγκη της για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας. Όπου εν πάση περιπτώσει έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει τις θέσεις της από την αρχή. Και ή συμφωνείς και όλα καλώς ή διαφωνείς και αναλαμβάνεις και το ρίσκο. Το σκηνικό το δοκίμασε η Ελλάδα, το δοκίμασε η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, πολλοί… Ίδια ή παρόμοια γενικά η γεύση.

Όμως, η Άγκελα Μέρκελ παίζει «χοντρό παιχνίδι» πλέον για λογαριασμό ολόκληρης της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, υπέρ των Σκοπίων και ερήμην της Ελλάδας.
Παιχνίδι γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό και γεωενεργειακό ακόμα.

Την επόμενη εβδομάδα συγκαλεί στο Βερολίνο Σύνοδο των Ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και με διάφορους παρατηρητές και απούσα την Ελλάδα…!
Σκοπός, η υποβοήθηση της ένταξης των Σκοπίων στους δύο οργανισμούς.
Πρωτίστως στην Ε.Ε., διότι εκεί της πέφτει πρώτα λόγος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ αγνοεί την Ελλάδα σε κάποια στρατηγική πρωτοβουλία της στην ευρύτερη περιοχή. Το έχει ξανακάνει με τον αλήστου μνήμης, υπουργό της των Εξωτερικών, Βεστερβέλε, που συγκάλεσε σύσκεψη των ομολόγων του στη Βουδαπέστη αγνοώντας την Αθήνα.
Η ίδια, εξάλλου, πριν ένα μήνα περίπου, πήγε στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και προήδρευσε άτυπης σύσκεψης Κορυφής των Ηγετών των χωρών της περιοχής. Εκεί τους κάλεσε στο Βερολίνο. Η Ελλάδα ασφαλώς απούσα. Ούτε λόγος.

Έτσι και τώρα. Και μπορεί ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Ράσμουνσεν, να δήλωσε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Νιούπορτ της Ουαλίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν πρόκειται μνα συζητηθεί η διεύρυνση του Οργανισμού, αλλά ποιος αποκλείει την ντρίμπλα της τελευταίας στιγμής;

Οι εξελίξεις είναι δηλαδή ραγδαίες και η ελληνική διπλωματία έχει μεσάνυχτα.
Η Σύνοδος του Βερολίνου ενδέχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα (χωρίς να ακούσει την θέση της Ελλάδας, η οποία δεν έχει προσκληθεί) ενόψει εκείνης του ΝΑΤΟ.
Ορθά το βάρος της κυβέρνησης πέφτει στη συνάντηση του Παρισιού, που γίνεται παράλληλα. Προσοχή όμως, μήπως οι «τορπίλες» της Μέρκελ πλήξουν συγχρόνως Γαλλία και Ουαλία.

Πηγή Deal News

Σχόλιο ιστολογίου: Η ανακάλυψη της Αμφίπολης, ως «από μηχανής θεός» έρχεται να ανατρέψει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό της γερμανίδας καγκελαρίου, εκτός και εάν η ίδια επιλέξει να γελοιοποιηθεί από την αρχαιολογική σκαπάνη. Αν και παρ’ όλη την σοβαροφάνειά της, πρόκειται για άτομο που δεν είναι μόνο άκρως επικίνδυνο, αλλά και άκρως γελοίο, αφού δεν έχει κατανοήσει πως ως γερμανίδα θα έπρεπε να έχει μάθει το μάθημά της από την Ιστορία…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Δεν μπορούν να… χωνέψουν οι Σκοπιανοί ότι η Ιστορία τους διαψεύδει και τους διαπομπεύει

Δεν μπορούν να «χωνέψουν» ότι τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύπτονται επί ελληνικού μακεδονικού εδάφους τους χάλασαν τα κάλπικα σχέδια.

Δεν εννοούν να αποδεχτούν ότι η χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι η Ελλάδα. Φτάνουν στο σημείο, μάλιστα, να ισχυρίζονται ότι η Αμφίπολη ανήκει στην ευρύτερη «Μακεδονία». Όσο για την Αμφίπολη Σερρών αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα και νέα στοιχεία που έχουν στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, τόσο οι Σκοπιανοί στάζουν δηλητήριο και ειρωνεία.

Χθες, οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι στο ανθελληνικό παραλήρημά τους έφτασαν στο σημείο να προτίθενται να μας δώσουν λεφτά για να συνεχίσουμε τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.
«Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για τις ανασκαφές, να τους βοηθήσουμε», λένε στα ρεπορτάζ τους οι Σκοπιανοί, σε ένα κρεσέντο ειρωνείας και… εθνικής πίκρας. Ταυτόχρονα δεν κρύβουν με κάθε ευκαιρία την επιθυμία τους να «συνδράμουν» σε αυτές τις ανασκαφές.

Κούζμαν: Κι αυτό δικό μας είναι

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Σκοπιανός αρχαιολόγος Πάσκο Κούζμαν, ο οποίος αναφερόμενος στη μεγάλη ανακάλυψη του Τάφου της Αμφίπολης, υποστήριξε ότι η Αμφίπολη ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της «Μακεδονίας» και ότι δεν βρίσκεται εκεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάνει λόγο για εξαιρετικά σημαντική για την Αρχαιολογία ανακάλυψη, όπως την χαρακτηρίζει, και υποστηρίζει ότι αν βρισκόταν εκεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα ήταν σαν να είχε βρεθεί ο τάφος του Ιησού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κούζμαν, ο οποίος επικρίνει τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης για τον τρόπο που παρουσιάζουν την αρχαιολογική ανακάλυψη χωρίς να αναφερθεί καθόλου στα Σκοπιανά που στάζουν φαρμάκι, η ανακάλυψη στην Αμφίπολη είναι πραγματικά σημαντική.
«Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η επίσημη ελληνική πολιτική σίγουρα θα γράψουν και θα πουν ότι εκεί υπάρχει ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έπειτα από κάθε νέα ανακάλυψη τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν πάρει από μόνα τους το δικαίωμα να μαντεύουν, όπως και η καθημερινή πολιτική… Όμως, αν θέλουμε να επισημάνουμε σωστά τα αποτελέσματα, μπορούμε να πούμε ότι η Αμφίπολη είναι στη «Μακεδονία». Έτσι, πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι σχετικά με την τρέχουσα εύρεση», δήλωσε στο αρχαιολογικό του παραλήρημα ο Σκοπιανός, ο οποίος αμφισβητεί την ελληνικότητα της Αμφίπολης.

Ο Κούζμαν είναι από τους πλέον γνωστούς στα Σκόπια και ήταν στους βασικούς εμπνευστές της κατασκευής τεράστιων αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β’ στο κέντρο των Σκοπίων. Όμως, ήταν και ο ίδιος που πριν από μερικούς μήνες είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για… αρχαιοκαπηλία, εμπλεκόμενος στην έκδοση παράνομων αδειών για ανασκαφές.

Η θέση του Σαράντου Καργάκου για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης
Ἐπειδή διαστρεβλώνονται ἀπό κακοήθεις οἱ δηλώσεις μου σέ διάφορους σταθμούς σχετικά μέ τό ἐνδεχόμενο εὑρέσεως τοῦ τάφου τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου στήν Ἀμφίπολη, παραπέμπουμε τό τί ἀκριβῶς γράφουμε στό 3τομο ἔργο μας "Μέγας Ἀλέξανδρος: Ὁ Ἄνθρωπος Φαινόμενο" τομ. γ΄ σσ. 205-206, 214.


"...Τό σῶμα του ταριχεύθηκε καί τοποθετήθηκε σέ χρυσῆ λάρνακα. Τό 321 π.Χ. ὁ Πτολεμαῖος ὁ Λάγου μετέφερε τή λάρνακα στήν Ἀλεξάνδρεια καί τήν τοποθέτησε σέ μεγαλοπρπές τέμενος. Ἔκτοτε ὁ τάφος τοῦ Ἀλεξάνδρου ἀναζητεῖται μέχρι τῶν ἡμερῶν μας. Ἐνδέχεται ὅμως, ἀντί τῆς Αἰγύπτου, νά βρεθεῖ κάποτε στήν Μακεδονία. Ἡ εἰκασία μου αὐτή ἑδράζεται στήν ἀκόλουθη σκέψη: ἡ Ὀλυμπιάς θά ἔκανε τά ἀδύνατα δυνατά γιά νά φέρει τά λείψανα τοῦ γυιοῦ της στήν Μακεδονία καί νά τά κάνει ἱερό ἔμβλημα τῆς δικῆς της ἐξουσίας. Ἡ περιοχή τῆς Ἀμφιπόλεως εἶναι ἡ πιό πιθανή. Ἴσως καί ὁ Λέων πού ἔχει στηθεῖ ἐκεῖ (πού ἀσφαλῶς δέν ἦταν τρόπαιο τῆς νίκης τῶν Σπαρτιατῶν ἐπί τῶν Ἀθηναίων στή μάχη τῆς Ἀμφιπόλεως, 422 π.Χ.) νά ἦταν τό ἐπιστέγασμα τοῦ τύμβου ἐντός τοῦ ὁποίου εἶχε ταφεῖ ἡ σορός τοῦ Ἀλεξάνδρου. Ἄν ἡ σορός εἶχε μείνει στήν Αἴγυπτο -φυσικά σέ ἀνάλογο μνημεῖο- θά εἴχαμε τήν περιγραφή τοῦ χώρου καί τοῦ μνημείου ἀπό κάποιον Ἀλεξανδρινό συγγραφέα. Οἱ ἀναφερόμενες ἐπισκέψεις ἐπιφανῶν Ρωμαίων στό ὑποτιθέμενο λείψανο τοῦ Ἀλεξάνδρου πιθανῶς νά ἦταν σέ κάποιο ὑποκατάστατό του... Ὁ Λέων τῆς Ἀμφιπόλεως, πού ἔχει κοινά τεχνοτροπικά στοιχεῖα μέ τόν Λέοντα τῆς Χαιρωνείας, καί τόν ὁποῖο βρῆκαν Γάλλοι στρατιωτικοί μηχανικοί κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δέν εἶναι αὐτοτελές μνημεῖο. Οἱ πέριξ αὐτοῦ διασκορπισμένοι καί καλά πελεκημένοι λίθοι δείχνουν πώς ἦταν ἡ κορωνίς ἑνός γιγάντιου ταφικοῦ μνημείου, ἀντάξιου τοῦ μεγάλου στρατηλάτη. Πιθανῶς ἐκεῖ."

Παγκόσμιος θαυμασμός
Κι ενώ οι Σκοπιανοί ασχολούνται με την Ελλάδα με πικρόχολα σχόλια και ειρωνείες, στην Αμφίπολη η αρχαιολογική αποκάλυψη αφήνει άφωνους τους επισκέπτες της δημιουργώντας παγκόσμιο θαυμασμό.
Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι βρέθηκαν τμήματα των κομματιών των φτερών που λείπουν από το σώμα των Σφιγγών και όπως σημείωσε, επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους.
Ανέφερε ακόμη ότι οι ανασκαφικές εργασίες προχωρούν κανονικά και ενδεχομένως να χρειαστούν δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων.

Από την πλευρά της η ΚΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που πραγματοποιεί την ανασκαφή στον Τύμβο, με ανακοίνωσή της ζητά την κατανόηση όσων φορέων επιθυμούν ξενάγηση και ενημέρωση για την εξελισσόμενη έρευνα.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική εν εξελίξει αρχαιολογική ανασκαφή που πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα. Η υπηρεσία μας θα είναι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη», τονίζει η ανακοίνωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Οι ΗΠΑ με χθεσινή ανακοίνωση τους από το στόμα του Chuck Hagel , γενικού γραμματέα εθνικής άμυνας έδειξαν πώς πλέον σκέφτονται έντονα την κλιμάκωση ενεργειών στο Πεντάγωνο.

«Islamic State militants are an imminent threat to every interest we have, whether it's in Iraq or anywhere else. ISIL is as sophisticated and well-funded as any group that we have seen. They're beyond just a terrorist group. They marry ideology, a sophistication of strategic and tactical military prowess. They are tremendously well-funded. Oh, this is beyond anything that we've seen. So we must prepare for everything
Η χρήση της επιθετικής γλώσσας και οι ανοιχτές επιλογές που δηλώθηκαν δημόσια σε δημοσιογράφους του REUTERS σε συνέντευξη του στο Πεντάγωνο, δείχνουν πώς στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει και σκέφτονται πολύ σοβαρά στρατιωτική επέμβαση. Όμως αυτό δεν θα γίνει αν δεν συμβούν και τα παρακάτω.

1. Η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ. Ήδη οι Γάλλοι καλούν τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. να σκεφτούν την απειλή του Ισλαμικού χαλιφάτου και να βοηθήσουν στην διάλυση του πριν αυτό φτάσει να γίνει απειλή. Ήδη άλλωστε έχει βάλει χέρι στο οπλοστάσιο της Συρίας και του Ιράκ, όπου πολλοί πιθανολογούν την πρόσβαση τους σε «βιο-χημικά όπλα» που δεν έχουν ακόμα ετοιμαστεί για πολεμική χρήση.
Έτσι παροτρύνει την αποστολή όπλων και πυρομαχικών στους Κούρδους του Ιράκ από όλη την Ε.Ε. με επιστολή στην Catherine Ashton, αλλά με σαφή επισήμανση πως δεν θα μετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις διά στόματος του Eric Denécé (μέλος του Centre for Intelligence Research --CF2R--, think-tank):

«France can’t do much [for the Kurds] compared with what the Americans can do.We are already heavily committed in Africa, where the bulk of our military equipment is needed.“But it is a significant political and diplomatic gesture [to encourage the EU to support the Kurds.

Από την άλλη τόσο η Γερμανία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούν πώς πρέπει πραγματικά να γίνει αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στους Κούρδους αλλά και εκείνοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά σε κάποιο πόλεμο που θα κοστίσει σε ζωές και χρήματα, ειδικά απέναντι σε ένα εχθρό που έχει πλοκάμια μέχρι και το εσωτερικό των χωρών τους.

2. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι χώρες της Ε.Ε. ανησυχούν για την παρουσία κοιμώμενων και ενεργών πυρήνων της ISIS στις χώρες τους. Μια ενεργή συμπλοκή με το Ισλαμικό Χαλιφάτο , μπορεί να αποτελέσει «σκανδάλη προβλημάτων» στο εσωτερικό τους(μέχρι και στην Ελλάδα είδαμε αντίστοιχες εικόνες).

Η αντιμετώπιση μιας απειλής ισλαμικού χαρακτήρα εντός συνόρων μπορεί να αποτελέσει γόρδιο δεσμό και να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση με πολλές χώρες (μέσα σε αυτές και η Ελλάδα), όπου δεν είναι έτοιμες για να αντιμετωπίσουν μια «Πέμπτη φάλαγγα». Κανείς δεν θέλει άλλωστε να δει εικόνες σαν και αυτές από την ταινία SIEGE , όπου όλοι οι Μουσουλμάνοι συγκεντρώνονταν σε σημεία ελέγχου και φυλάκισης καθώς δεν θα ήταν δυνατόν να απομονωθούν τα εξτρεμιστικά στοιχεία. 

Ήδη στην Γαλλία υπάρχει μια μεγάλη αντίδραση από το Ισλαμικό στοιχείο, στο Βέλγιο σχεδόν έχει επικρατήσει Σαρία, στην Γερμανία υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια πληθυσμού μουσουλμανικής θρησκείας ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο , στρουθοκαμηλίζουν, καθώς είναι γνωστό πώς πολλά Ισλαμικά κέντρα εκεί είναι τα σχολεία υποδοχής για τρομοκράτες από κάθε γωνιά της Ασίας και Αφρικής.

Όμως όλα αυτά είναι κάτι που κατά την γνώμη μας, είναι πολύ δευτερεύοντα. Η απειλή της ISIS μπορεί να μην είναι ορατή αυτή την στιγμή σε διεθνές επίπεδο και σίγουρα η επιρροή της είναι περιορισμένη στην περιοχή που λειτουργεί ενώ τα «πλοκάμια» της αν και βρίσκονται ήδη σε χώρες που είπαμε παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο μεγάλη απειλή που να αισθάνεται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανασφαλείς. Όμως σε τέτοιες καταστάσεις , πρέπει να ξέρουμε πώς τέτοια προβλήματα πρέπει να λύνονται νωρίς. 

Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με μεσοβέζικες λύσεις και ούτε έχει περιθώριο πλέον η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια.
Λύσεις υπάρχουν και τις έχει κάνει πραγματικότητα τόσο το Ισραήλ, όσο και η Ρωσία και η Αυστραλία. Ελεγχόμενη ροή μεταναστών, εξοντωτικός έλεγχος κατοίκων με μουσουλμανική ταυτότητα που έχουν βρεθεί σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας ενώ ταυτόχρονα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση ανθρώπων που θεωρούνται ηγέτες τρομοκρατών. Πέραν αυτού υπάρχει ελεγχόμενη ροή πληροφορίας προς το κοινό , με κύριο σημείο προσοχής την Εθνική Ασφάλεια αλλά και την διαβάθμιση επιχειρήσεων που είναι εν ενεργεία προς αντιμετώπιση πυρήνων Τζιχαντιστών.

Το καταληκτικό σημείο και συμπέρασμα για εμάς, είναι ότι το πρόβλημα υπάρχει και μεγαλώνει, το ότι οι απειλούμενες χώρες πρέπει να «λερώσουν τα χέρια τους», ενώ θα πρέπει να δοθεί χώρος και για χώρες όπως οι τελευταίες (Ισραήλ, Ρωσία, Αυστραλία) να μετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των Ισλαμιστών της Τζιχάντ , για να δοθεί το μήνυμα πώς ο σκοταδιστικός μεσαίωνας μιας φανατικής ερμηνείας της Μουσουλμανικής θρησκείας έχει χώρο μόνο στο παρελθόν.

Για το Geopolitics.com.gr

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.
IISCA group/think tank.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου