Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Μαΐ 2012

Ακόμα ένας που ζητά αλλαγή στάσης από τη Γερμανία

Η Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ακούσουν τους ψηφοφόρους σε Ελλάδα και Γαλλία είπε ο Επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλλάρα, σε συνέντευξή του στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Βloomberg.

Τους κάλεσε να αλλάξουν την στρατηγική τους στην αντιμετώπιση της κρίσης και να ακούσουν το μήνυμα των ψηφοφόρων.

«Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν οι αγορές και αυτό που έδωσαν οι ψηφοφόροι» είπε χαρακτηριστικά.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ανέφερε «δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν από τις προσπάθειες που γίνονται με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αλλά μία στροφή 30-45 μοιρών αξίζει να εξετάστει» είπε ο αξιωματούχος.

Ο Τσ.Νταλάρα εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τα προβλήματα του ισπανικού τραπεζικού τομέα αλλά και για την πορεία της Ελλάδας, λέγοντας πως η Αθήνα δεν αναμένεται ούτε να προχωρήσει σε χρεοστάσιο ούτε να βγει από την Ευρωζώνη.
Το να βλέπεις αυτή τη στιγμή τα παραδοσιακά, πρώην μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα να αγκιστρώνονται στην εφαρμογή των προ καιρού συμφωνηθέντων μέτρων λιτότητας αποτελεί, αν μη τι άλλο, αναχρονισμό, τέτοιο που μόνο ένα ΚΚΕ, όπως μάς έχει συνηθίσει, ακολουθεί στις πολιτικές του επιλογές.

Δεν έχει πλέον νόημα να λέμε ότι πληθαίνουν οι ενάντιες φωνές οικονομολόγων, ακαδημαϊκών και αντιπολιτευόμενων πολιτικών, ή οι δειλές ενστάσεις της Κομισιόν και του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου. Ή να επικαλούμαστε απτά οικονομικά στοιχεία, για να αποδείξουμε ότι το σχέδιο αυτό οδηγεί όχι μόνο στην καταβαράθρωση της οικονομίας της ΕΖ συνολικά, αλλά και στην ίδια τη διάλυσή της. Το ότι η ύφεση, εξ αιτίας της λιτότητας, και όχι τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος οδηγούν στο τέλος του ευρωπαϊκού συνασπισμού γίνεται πλέον φανερό ακόμα και στους αδαείς.

Ήδη πλέον και οι αγορές αρχίζουν να διαμαρτύρονται για τη θεραπεία αυτή, η οποία υποτίθεται ότι επιβλήθηκε εξ ονόματός τους και για το χατίρι τους. Τι καλύτερο παράδειγμα από τον πρόεδρο της διεθνούς ένωσης των τραπεζιτών. Σήμερα ο κ. Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξή του στο CNBC είπε περίπου τα εξής:

«Έχουμε δει την ευρωπαϊκή οικονομία στο δεδομένο πολιτικό πλαίσιο να αποσυνδέεται. Η επικέντρωση σε βραχυπρόθεσμες περικοπές των ελλειμμάτων πρέπει να προσαρμοστεί στην οικονομική πραγματικότητα. Εάν θέλουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Η εστίαση ήταν σε βαριές βραχυπρόθεσμες περικοπές και το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι η κατάσταση δεν παλεύεται».

Μπορεί κάποια γερασμένα πτώματα να σέρνουν ακόμα την αμφιλεγόμενη επιτυχία της Λετονίας, και την απολύτως ψευδή εικόνα της Ιρλανδίας, σαν παραδείγματα επιτυχούς εφαρμογής της αυστηρής λιτότητας, αμφότερα όμως έχουν πλήρως ανασκευαστεί, από τους M. Weisbrot, όσον αφορά τη Λετονία και τον P. Krugman, όσον αφορά την Ιρλανδία.

Η πολιτική αυτή έχει πεθάνει όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στο μυαλών όλων εκτός της κ. Μέρκελ, η οποία θα αναγκαστεί να υποχωρήσει, όχι από καλοσύνη, αλλά επειδή θα δει και τη Γερμανία να αρπάζει τον ιό της κρίσης εμπιστοσύνης. Το κύμα της αμφισβήτησης από όλο και περισσότερα κράτη έχει αρχίσει να φουσκώνει επικίνδυνα. Η Ελλάδα θα πρέπει να αδράξει αυτή την ευκαιρία και να το καβαλήσει. Είναι μοναδική και συμβαίνει τώρα…

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι Έλληνες ψήφισαν με το σκεπτικό της τιμωρίας των υπαίτιων κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα, που έχουν και την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας γενικότερα. Δεν ψήφισαν με κριτήριο το μέλλον τους!

Η αλήθεια είναι ότι το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, δεν παρέχει στον Έλληνα πολίτη την δυνατότητα να επιλέξει ένα κόμμα που να τον εκφράζει απόλυτα, ιδιαίτερα σήμερα, που η αίσθηση της καταστροφής και του αδιεξόδου είναι καλά εγκατεστημένη μέσα στην καρδία του. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολιτική του ανωριμότητα, δηλαδή τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική του ευθύνη για τα κοινά (τρόπος που κρίνει και που ψηφίζει), τον οδήγησε στην μονόδρομη επιλογή, της ψήφου σε κόμματα γνωστής κατεύθυνσης ή σε νεοσύστατα κόμματα, αλλά επανδρωμένα από γνώριμους πολιτικούς ταγούς!

Η ρήση « μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» εδώ ταιριάζει απόλυτα. Από την απόρριψη των δυνάμεων του δικομματισμού, εξωθήθηκε στην επιλογή των δεδηλωμένων ανθελληνικών κομμάτων, επίσης οργάνων της Νέας Τάξης, την άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος! Η ανάδειξη του δευτέρου κόμματος, ως κόμμα-ρυθμιστής, σίγουρα δεν αποτελούσε την προσδοκία, ούτε και αυτών που το ψήφισαν. Οι ψήφοι που εισέπραξε και το κατέταξαν δεύτερο, ήταν κυρίως ψήφοι απόγνωσης και διαμαρτυρίας εναντίων των μεγάλων κομμάτων και πολύ λιγότερο ψήφοι εμπιστοσύνης στην πολιτική του.

Προσέξτε ότι όσοι πολιτικοί ενεπλάκησαν στις παρελθούσες κυβερνήσεις, «τιμωρήθηκαν» όπου και αν πήγαν (Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης, Κατσέλη, Μάνος, κτλ.). Εξαίρεση αποτέλεσε ο Καμμένος, ο οποίος αν και συμμέτοχος σε παρελθούσες κυβερνήσεις, κινήθηκε έξυπνα και με στρατηγική που δείχνει πολιτική δεινότητα, αφού έπεισε μεγάλο μέρος του λαού, επενδύοντας στην θυμική απαίτησή του, για την άμεση τιμωρία των ιθυνόντων και την σκληρή και θαρρετή χάραξη «κόκκινων» γραμμών, στην ενδοτικότητα της Ελλάδος στις ξένες πιέσεις. Αν λοιπόν και συμπεριέλαβε ετερόκλητους πολιτικούς (πολυσυλλεκτικότητα), με παρελθόν όχι και τόσο «φιλοπάτριο» και «ηθικό», το πείραμα «πούλα πατριωτισμό, μαγκιά και ενωτικότητα» λειτούργησε και έπεισε την δεδομένη συγκυρία! Απλά δηλαδή, διέγνωσε τις απαιτήσεις του λαού και τους τις πούλησε. Μένει τώρα να αποδείξει ότι τα εξαγγελλόμενα, θα τα εφαρμόσει και στην πράξη.

Τα κόμματα της Αριστεράς, εισέπραξαν τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους αριστεροκλίνοντες ή/και αντιμνημονιακούς της ΝΔ. Εκτός του ΚΚΕ, το οποίο και δεν επεδίωκε αύξηση των ποσοστών του!!

Μια μεγάλη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη, ήταν η γιγάντωση του ακροδεξιού κόμματος και η είσοδός του στην Βουλή. Αναμενόμενη ήταν, αφού η ισχυροποίησή του οφείλεται στην σαφή του θέση εναντίον των λαθρομεταναστών και της εγκληματικότητας που από αυτούς απορρέει.

Πρόκειται για γροθιά στο σχέδιο που μέχρι τώρα εξυφαινόταν από τις συστημικές κυβερνήσεις, σε ότι αφορά το θέμα αυτό. Τα αριστερά κόμματα υποστήριζαν και πίεζαν τους κυβερνώντες στην ανοχή της αθρόας εισβολής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, πράγμα που και οι ίδιοι οι κυβερνώντες επεδίωκαν ούτως ή άλλως, προκειμένου να υπηρετήσουν τα σχέδια των ευρωπαίων, των διεθνιστών μα κυρίως τα γεωστρατηγικά σχέδια για την περιοχή μας. Η χώρα μη δυνάμενη να ελέγξει και να απορροφήσει τις μάζες αυτές των απολίτιστων εισβολέων, παραδόθηκε στην εγκληματική τους συμπεριφορά και τον αμυντικό φυλετισμό που νομοτελειακά θα προκαλείτο στους Έλληνες. Το δικαίωμα λοιπόν των Ελλήνων στην άμυνα κατά της διαβρωτικής εισβολής αλλόφυλων, αλλόθρησκων και απολίτιστων ορδών, καταπνίχθηκε από τα αριστερά και κυβερνώντα κόμματα. Το δικαίωμα της επιβίωσης και της συνέχειας του έθνους μας, όταν αυτό απειλήθηκε, γιγαντώθηκε! Η Χρυσή Αυγή, η οποία το προέταξε, εισέπραξε άμεσα την αποδοχή του 7% των εκλογέων. Η απώλεια αυτή, επιχειρήθηκε κακήν κακώς να διασωθεί από τα κατεστημένα κόμματα, με σπασμωδικές και υποκριτικές ενέργειες αλλά και δηλώσεις, την τελευταία στιγμή. Ευτυχώς μάταια! Το μήνυμα όμως πέρασε. Η φωνή των 21 βουλευτών, λογικά θα σείει την Βουλή κατά κάθε λάγνας φωνής, υπέρ των λαθρομεταναστών.

Παρά το γεγονός της πολυετούς παρουσίας, αμιγώς αντιδημοκρατικών κομμάτων στην Βουλή, όπως το ΚΚΕ για παράδειγμα (αφού διακηρύττει την κατάργηση της «αστικής δημοκρατίας» και την κατάληψη της εξουσίας με την βία προκειμένου να επιβληθεί η «δικτατορία του προλεταριάτου», ενώ υποθάλπτει το «ταξικό μίσος»), αλλά και άλλα κόμματα της λεγόμενης (άκρας ή μη) αριστεράς, όλοι τώρα δηλώνουν ως δημοκρατικό δικαίωμα (;) την άρνηση του δικαιώματος της εκπροσώπησης της άκρας δεξιάς στο Κοινοβούλιο! Δηλαδή, η άκρα Αριστερά να εκπροσωπείται, ενώ η άκρα Δεξιά όχι! Έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία οι «προοδευτικοί δημοκράτες» της Ελλάδος! Βλέπουν την δημοκρατία ως όπλο που ανήκει μόνο σε αυτούς, ενώ είναι απαγορευμένο και «κλειστό» για τους «άλλους». Η απόλυτη υποκρισία! Η λέξη «φασισμός» αντιστοιχεί βεβαίως σε δύο χρώματα. Στο μαύρο και το κόκκινο. Η Ιστορία το έχει αποδείξει πλειστάκις…

Η υπερβολική εμμονή όλων των κομμάτων, να κατηγορούν την Χρυσή Αυγή, ως αντιδημοκρατική, ναζιστική, φασιστική, ρατσιστική, κτλ, χωρίς αυτά να έχουν ποτέ διακηρυχθεί επισήμως από το κόμμα αυτό, ενώ από την άλλη επιμένουν στον αποκλεισμό της από τις δημοκρατικές διαδικασίες (προβολή θέσεων στα ΜΜΕ, κτλ), το μόνο που καταφέρνουν είναι να παγιοποιήσουν την μόνιμη παρουσία του κόμματος, στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Είναι επίσης πολύ πιθανό, σε μια περίοδο πολιτικής απαξίωσης, οι καταφεύγοντες στην «προστασία» της Χρυσής Αυγής να αυξηθούν υπέρμετρα!

Η κατάσταση στην χώρα ευνοεί την πόλωση των πολιτών. Η προσπάθεια αναζήτησης των υπαιτίων και η επιδίωξη της τιμωρίας αυτών, επιτείνει την πολεμική και συραξιακη διάθεση των πολιτών. Οι συγκρούσεις μεταξύ των πολιτών, δεν είναι τραβηγμένη φαντασίωση! Πολλοί, υπό τον μανδύα πολωτικής-κομματικής ταυτότητος θα συνταχθούν σε «ομάδες» βίαιης δράσης. Η διχόνοια, για μια ακόμη φορά μεταξύ των Ελλήνων, μεθοδεύεται από τους ξένους και τους πρόθυμους-ανόητους πολιτικούς μας. Αρκεί στην νέα Βουλή, μια «σύρραξη» μεταξύ ακραίων βουλευτών (όχι απαραίτητα τύπου Κορέας, αλλά φθάνουν και οι ύβρεις ή ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του αντιπάλου), για να μεταφερθεί έξω και να εξελιχθεί, σε αιματηρή συμπλοκή πολωμένων πολιτών…

Η ταυτόχρονη παρουσία «δηλωμένων» νεοταξικών βουλευτών όπως η Ρεπούση για παράδειγμα (ή του Ψαριανού), και των Χρυσαυγιτών Εθνικιστών, αν και θεωρητικά θα αποτελούσε ιδεατή κατάσταση σύνθεσης και δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των αντιθέτων θέσεων, στην Ελληνική πραγματικότητα θα αποτελέσει θρυαλλίδα για την ανεξέλεγκτη έκρηξη συγκρουσιακών καταστάσεων.

Το (από σπόντα) δεύτερο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστό ότι αποτελεί όργανο του Σιωνιστικού σχεδίου περί «αριστεριστικής» κουλτούρας, μηδενισμού, αθεϊσμού μισαλλοδοξίας και εθνομηδενισμού. Είναι το κόμμα που υποδαύλισε όλη την αναρχοαντιεξουσιαστική τρομοκρατία των τελευταίων καιρών. Είναι αυτό που οι προτάσεις του, προκαλούν κάθε πατριωτική συνείδηση και είναι αυτές που στήριξαν κάθε πράξη απομείωσης της εθνικής μας ταυτότητας και νόθευσης της ελληνικότητας σε κάθε της έκφανση. Είναι αυτοί που δεν έχασαν ποτέ την ευκαιρία να «δηλώσουν» το μίσος τους για την Ελλάδα και την αγάπη τους για κάθε τι που την θίγει! Η «επαναστατικότητα» την οποία επεδείκνυαν, παρέσυρε τους απογοητευμένους πολίτες προς την κατάθεση ψήφου υπέρ τους, ενώ ταυτόχρονα ξεχνούσαν το ανθελληνικό παρελθόν τους! Η εύκολη -δήθεν- αντιμνημονιακή τους ρητορική, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιηθεί τώρα που καλείται να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο ως κόμμα…εξουσίας! Μακάρι να διαψευσθούμε!

Το πρώτο κόμμα της ΝΔ, πρέπει να κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστίρηξη άλλων κομματικών σχηματισμών, πράγμα που φαίνεται δύσκολο όσο όλα τα κόμματα θέλουν να φανούν αυτή την φορά, πιστά στις προεκλογικές τους διακηρύξεις! Η κατάσταση προμηνύεται αδιέξοδη, καθώς δεν φαίνεται πιθανή η συνταύτιση κομμάτων, που να συνεργασθούν σε μια κυβέρνηση διαρκείας. Η απαξία των πολιτών που εισέπραξε η ΝΔ, οφείλει να την κάνει να επανατοποθετηθεί σε όλα τα θέματα, αν θέλει να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα της χώρας. Αν δεν επιχειρήσει απαγκίστρωση από τους εντολοδότες και τις εξαρτήσεις της με τα ξένα κέντρα εξουσίας, η δημοκρατία δεν θα της επιτρέψει να συνεχίσει το προδοτικό της έργο.

Το ΠΑΣΟΚ «πλήρωσε» περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα το διεφθαρμένο και προδοτικό του ρόλο και δικαίως! Όμως δυστυχώς και πάλι, θα ανανεώσει την δεξαμενή του με νέο, αλλά ίδιας «ποιότητας» υλικό, προκειμένου και στο μέλλον να συνεχίσει τον αρχέγονο ρόλο του: Την διάβρωση του συνεκτικού δεσμού των Ελλήνων. Δεν πρέπει να του επιτραπεί!

Τέλος, η σημερινή κατάσταση θα οδηγήσει την χώρα σε μια ακόμη πιο τελματώδη εξέλιξη, ενώ μέχρι την επανασταθεροποίηση της πολιτικής ισορροπίας, θα υπάρξει το πρόσφορο έδαφος στα ξένα γεωστρατηγικά κέντρα να ανασκευάσουν τα σύνορα και τους όρους κτήσης και νομής στην περιοχή μας, όσον αφορά τα θαλάσσια, χερσαία αλλά και τα υποθαλάσσια και υπόγεια ορυκτά αποθέματα της χώρας μας. Δυστυχώς ενός κακού, μύρια έπονται, οπότε να είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ δυσχερέστερες εξελίξεις και δυστυχώς για πολύ αίμα και δάκρυ…

ΛΥΚΙΟΣ
Συνάντηση του μουσικοσυνθέτη με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τον Μανώλη Γλέζο

Την στήριξή του στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο κ. Αλέξη Τσίπρα και στην προσπάθειά του «να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο» εξέφρασε ο μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα, κάλεσε τους Ελληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης.

Οι δηλώσεις του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και ιδρυτή του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ) έγιναν το βράδυ της Τρίτης (8.5.2012), μετά την συνάντηση που είχε στο σπίτι του με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μανώλη Γλέζο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κασιμάτης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη.

Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη είναι η εξής:
«Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης.

Μίκης Θεοδωράκης, Αθήνα 08-05-2012»
Γράφει ο Περσεύς Δίγαμμα

​Ανέκαθεν το ομολογούσαμε αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε.

​Η πολιτική δεν έχει τσίπα!

​Μόλις είδαν ότι ο στόχος των 151-153 εδρών είναι απατηλό όνειρο, άρχισαν όλοι να μιλάνε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικού σκοπού, εθνικής σωτηρίας!!!Δηλαδή θέλουν και πάλι να μας σώσουν. Μόλις το ποσοστό του Τσίπρα ανέτρεψε το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, άρχισαν οι «σωτήρες» να μιλάνε για εθνική σωτηρία!! Μιλάνε για στήριξη ή ανοχή σε μια νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση δήθεν εθνικής ενότητας! Και οι δυο.. εντελώς «τυχαία»…αλλά συντονισμένα, στράφηκαν κατά του μνημονίου…αλλά μέσα από την Ευρώπη!! Με άλλα λόγια: Με τον Τσίπρα….δίχως τσίπα!

​Μα αυτοί οι δυο δεν ήταν που προεκλογικά έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και μιλούσαν για αυτοδυναμία; Ο Σαμαράς για αυτοδύναμη κυβέρνηση και οΒενιζέλος για αυτοδύναμη Ελλάδα, υπαινισσόμενος αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ; (εδώ γελάμε μέχρι να σκάσουμε!!)

​Αυτοί οι δύο δεν ήταν που έλεγαν ότι το μνημόνιο είναι πανάκεια και που έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, παραδίδοντας «άνευ όρων» τη χώρα στους δανειστές; Αυτοί δεν είναι που μας επέβαλαν ως πρωθυπουργό ένα μέλος τηςTrilateral Commission, ο οποίος μας παρακινούσε να ψηφίσουμε τη «συγκυβέρνηση»;

​Γιατί δεν διαπραγματεύθηκαν; Γιατί δέχθηκαν όλους τους όρους των μνημονίων; Γιατί έλαβαν τόσα αντιλαϊκά μέτρα ξεπερνώντας ακόμη και το μνημόνιο;Έρχονται τώρα με κροκοδείλια δάκρυα και τι μας λένε; Επαναδιαπραγμάτευση, τροποποίηση, επαναπροσδιορισμό, με στήριξη του Τσίπρα! Μα καθόλου τσίπα;

​Χάσατε κύριοι! Τελειώσατε! Ο λαός δεν σας θέλει πια!

​Οι νέες απειλές περί καταστροφής της χώρας, λόγω ακυβερνησίας, δεν περνάνε. Τόσα χρόνια, που ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΣ την, δεν σας πείραξαν; Οι ίδιοι άνθρωποι, που επί 30 χρόνια αλώνιζαν και θέριζαν, από τον ιδρώτα του Έλληνα εργαζόμενου, ήταν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά σας. Οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

​Το πιο αστείο από όλα, που ακούσαμε, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση! Σιγά κύριοι μεγαλόψυχοι του ΠΑΣΟΚ…χαλαρώστε!! Δηλαδή υπήρχε περίπτωση, εσείς που τώρα γονατιστοί παρακαλάτε τον Τσίπρα, να συζητούσατε και για υπουργικούς θώκους; Μήπως για να διορίσετεκάνα Σηλιόπουλο, Μπεγλίτη, Διαμαντοπούλου (Μπίλντεμπεργκ) ή Παπακωνσταντίνου (Μπίλντεμπεργκ); Αλήθεια σε ποια περιφέρεια εξελέγησαν όλοι αυτοί οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ;…..ψάχνω τις λίστες και δεν μπορώ να τους βρώ….μάλλον χάσανε το «πρωτο» και έμειναν απλά «κλασάτοι» από τον ελληνικό λαό.

​Και έρχεται τώρα ο Βενιζέλος και παρακαλάει τον Τσίπρα να μπει στην κυβέρνηση!! Δεν αντέχει να είναι στο σπίτι του.. θέλει να είναι στην κυβέρνηση…..στην κυβέρνηση Τσίπρα…..δίχως τσίπα!!

​Θέλουν οπωσδήποτε να σχηματίσουν κυβέρνηση. Πάση θυσία. Με οποιοδήποτε τίμημα. Ακόμη και κλητήρες να τους βάλει ο Τσίπρας θα το δεχθούν….για την εθνική σωτηρία! Είναι έτοιμοι να κάνουν ότι τους πει ο Τσίπρας και για να δείξουν ότι θέλουν εθνική ενότητα βάζουν και τον Κουβέλη από δίπλα. Δήθεν και καλά, για να την βαπτίζουν ευρείας αποδοχής! Έλεος! Θέλουν να συγκυβερνήσουν, έστω και ως υπεύθυνοι κυλικείων στα υπουργεία. Αρκεί μα μην ξαναγίνουν εκλογές! Γιατί άραγε;

​Διότι απλά γνωρίζουν ότι στις επαναληπτικές εκλογές ο κόσμος θα τους τιμωρήσει πιο σκληρά. Ο λαός θα δώσει ένα οριστικό χαστούκι στους πρωτεργάτες της καταστροφής της χώρας. Τώρα που οι εκλογείς είδαν ότι υπάρχει ελπίδα για τηνανατροπή, θα ενισχύσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κλπ

​Γνωρίζουν καλά ότι αν γίνουν ξανά εκλογές, θα είναι η καταστροφή τους. Γι’ αυτό προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σχηματισθεί κυβέρνηση. Αμφότεροι θα στηρίξουν τον Τσίπρα… δίχως τσίπα!

(*) TrilateralCommission: Διεθνής οργάνωση προσωπικοτήτων, μπροστά στην οποία η Λέσχη Bildemberg μοιάζει παιδική χαρά.
Γράφει ο Παναγιώτης Δερματάς

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Απριλίου, είναι συγκλονιστικό. Διότι αποτελεί την πρώτη δυνατή προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα βαρίδια του παρελθόντος, τα οποία προγραμματισμένα και όχι τυχαία, μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα.

Η ζωή έχει αποδείξει ότι κάποτε πρέπει να δεχτείς ηχηρά χαστούκια για να ξυπνήσεις.
Σήμερα ανασηκωθήκαμε και ψάχνουμε τον προσανατολισμό μας. Γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντικό βήμα.

Η έννοια ανήκω, δέχτηκε ηχηρό κτύπημα. Οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό, άρχισαν να αισθάνονται ότι είναι πολίτες, δηλαδή ελεύθεροι άνθρωποι που σκέπτονται και προβληματίζονται χωρίς να ανήκουν. Διότι ανήκουν πάντα τα εξαρτώμενα όντα και τα υποζύγια.

Συνεπώς οι νέες πολιτικές δυνάμεις που βγήκαν ενισχυμένες, οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν έχουν πλέον πίσω τους ανεγκέφαλους οπαδούς που είναι πρόθυμοι να χειροκροτήσουν με πάθος την κάθε βλακεία ή τη κάθε υπόγεια συναλλαγή.

Έχουν υπεύθυνους πολίτες οι οποίοι παρά την διασπορά τους σε ανόμοια πολιτικά σχήματα, βαδίζουν στην ίδια συνισταμένη των κοινών προβλημάτων.

Ποια είναι αυτά ;

Αυτά χωρίζονται σε κοινωνικά και σε εθνικά..

Και τα δύο δέχτηκαν τις δραματικές συνέπειες των εξαρτημένων μνημονιακών πολιτικών. Και τα δύο αποτελούν συνέπειες μίας βαριάς αναξιοκρατικής και βαθιά σκοτεινόδουλης κομματικής ελίτ που έχει εγκατασταθεί μετά την μεταπολίτευση και η οποία έστησε με υπομονή και συνέπεια τις υποδομές της διαφθοράς, του κοινωνικού και εθνικού μηδενισμού.

Ποιες είναι αυτές οι υποδομές ;

Βασική είναι η τιθάσευση νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας από το κέντρο που απαρτίζει την εκτελεστική εξουσία.

Επείγον λοιπόν και πρωταρχικό μήνυμα: Άμεση απελευθέρωση της δικαιοσύνης από τα κυβερνητικά δεσμά με ταυτόχρονη κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Στην συνέχεια αυστηρός διαχωρισμός της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία. Διότι ο λαός εκλέγει κάποιον για να νομοθετεί και όχι ως εκτελεστικό όργανο. Σ΄ αυτή την περίπτωση λοιπόν, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός οφείλει να επιλέξει τους υπουργούς του από κατάλογο καταξιωμένων προσώπων της επιστήμης και της κοινωνικής μας ζωής για τα οποία πρόσωπα να υπάρχει ευρύτερη αποδοχή από την βουλή και την κοινωνία.
Για παράδειγμα, ένας διακεκριμένος πανεπιστημιακός οικονομολόγος, μαζί με το επιτελείο των σπουδαστών του, θα αποτελέσει άριστο χειριστή των οικονομικών μας σχεδιασμών, ενώ θα είναι αδιανόητο να χειρίζονται τα αμυντικά θέματα ουρανοκατέβατοι κομματάρχες οι οποίοι πολλές φορές δεν έχουν εκπληρώσει καν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις!

Αυτές είναι βασικές και ουσιαστικές δομές για να πάμε στην αντεπίθεση.

Κι επειδή ο στόχος είναι κοινός για όλους τους πολίτες κι επειδή οι πολίτες απέδειξαν ότι έχουν απαλλαγεί από «δεξιές» και «αριστερές» προκαταλήψεις, οφείλουν να ακολουθήσουν το νέο πνεύμα και οι νέοι πολιτικοί.

Να καταλάβουν ότι ο λαός δεν ψήφισε «αριστερά» ή «δεξιά». Ο λαός εμπιστεύτηκε ανθρώπους ανεξάρτητα από παλαιότερες τοποθετήσεις του και τους στέλνει το μήνυμα. Στο άμεσο περιβάλλον μου, είδα ανθρώπους που μία ζωή πάλευαν στις τάξεις της αριστεράς και σήμερα ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Γιατί; Διότι το δίπτυχο οικονομία και ασφάλεια, καθόρισε την πολιτική τους συμπεριφορά.

Η οικονομία αποτελεί τις συνέπειες μνημονιακής υποτέλειας και η ασφάλεια τις συνέπειες της λαθρομεταναστεύσεως.

Άμεση λοιπόν καταγγελία των μνημονιακών συμβάσεων με προτεραιότητα την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων, επείγουσα αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής με σκοπό την επιβίωση και την ανάπτυξη, επείγουσα εκμετάλλευση του θέματος των κοιτασμάτων, επείγουσα ανάθεση στην δικαιοσύνη των βρώμικων συναλλαγών, ξεκαθάρισμα και του τελευταίου ίχνους δημόσιας σπατάλης, καθορισμός των ΑΟΖ, δραστικός και προοδευτικός πόλεμος εναντίον κάθε είδους δημόσιας και ιδιωτικής υφαρπαγής του κοινωνικού εισοδήματος ώστε να δημιουργηθεί αρνητικός πληθωρισμός ο οποίος θα ενισχύσει δραστικά την ανταγωνιστικότητα και το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Αλλά υπάρχει και κάποιο άλλο θέμα. Αυτό της εθνικής ασφάλειας και υπερηφάνειας η οποία έχει τσαλακωθεί μετά από μία ατέλειωτη σειρά εθνικών και διπλωματικών ταπεινώσεων.

Ας μη το περιφρονήσουν όσοι πέτυχαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Ας αντιληφθούν ότι παρά την υπονόμευσι του πατριωτισμού από μία σκοτεινόδουλη ψευτοπροοδευτική ελίτ, η οποία μας βομβαρδίζει μέσω της παιδείας, της εικόνας και του τύπου από την μεταπολίτευση, οι Έλληνες σήκωσαν ψηλά το εθνικό μας σύμβολο σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Όσοι λοιπόν έχουν στόχο να υποτάξουν τον πατριωτισμό κάτω από τις διεθνιστικές τους σκοπιμότητες, το μόνον που θα έχουν πετύχει, θα είναι να βρεθούν οι ίδιοι στο ίδιο κενό εξουσίας με τους προηγούμενους, αφού προηγουμένως μας έχουν δώσει μία επιπλέον ώθηση προς το μηδέν…

Γι΄ αυτό λοιπόν...
Πλήρης ανασυγκρότηση της διπλωματίας μας κάτω από την εξουσιοδοτημένη παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων των γραμμάτων μας, οι οποίες έχουν διακριθεί για τον πατριωτισμό τους (π.χ. Βασίλειος Μαρκεζίνης).

Σε όλες τις χώρες τα υπουργεία εξωτερικών, δουλεύουν για τις πατρίδες τους εκτός απ’ αυτή εδώ την χώρα του παραλόγου και της αριστεροδεξιάς υποτέλειας, η οποία πρωταρχικό στόχο έχει την προσαρμογή μας σε ξένες διεθνιστικές επιταγές.

Αλλά όταν δεν προσέχεις την κατοικία σου, θα πέσει και θα σε πλακώσει. Και πρέπει επίσης να έχεις ως δεδομένο ότι οι γονείς σου φρόντισαν εσένα όταν ήσουν μωρό και όχι τα παιδιά της γειτονιάς τους. Μην προσπαθείς λοιπόν να μας επιβάλεις να ζήσουμε στον απρόσιτο αλλόκοσμο της παγκοσμιοποιήσεως είτε με την κεφαλαιακή είτε με την αριστερή του διάσταση!…

Όσον αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα… φιλοξενήσουμε πλέον τον πολεμικό τους στόλο έξω από το Σούνιο.
Ούτε θα ανεχθούμε τα πολεμικά τους αεροπλάνα πάνω από τα νησιά μας.
Ότι ο κάθε διάλογος με τήν γείτονα χώρα, ξεκινά από τον αμοιβαίο σεβασμό.

Σε περίπτωση που η Τουρκία εξακολουθεί να βαδίζει στον κόσμο της κάτω από την ενίσχυση και κάλυψη των δικών μας «συμμάχων», να έχουμε την αποφασιστικότητα για νέα διπλωματικά ερείσματα τα οποία υπάρχουν στον περίγυρο και τα οποία έχουν την δυναμική της αμοιβαιότητας.

Αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις παραβλέπουν αυτόν τον όρο, μπορούμε άνετα να υποθέσουμε ότι χρηματοδοτούνται υπόγεια από τον πακτωλό των χρημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, η οποία στα πλαίσια της μεγαλεπίβολης νέο-οθωμανικής της πολιτικής, διαθέτει γι αυτό το σκοπό το 5 % του κρατικού της προϋπολογισμού, σε αντίθεσι μ΄εμάς που διαθέτουμε μόλις το 0,5 % !…
Για να εκφράσουμε κι εδώ τον άπλετο εθνομηδενισμό μας!

Αλλά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα Σκόπια. Μόνον που εδώ άλλοι είναι οι νονοί…

Επείγον λοιπόν να επαναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με τις ισχυρές δυνάμεις.

Αυτά βέβαια είναι τα βασικά, γύρω από τα οποία θα επικεντρωθεί το νέο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.

Όσοι τα έχουν αντιληφθεί αυτά, εννοώ γνήσιοι δημοκράτες εκπρόσωποι που εκφράζουν τις περιφερειακές τους κοινωνίες, οφείλουν να συγκλίνουν σ΄ έναν επείγοντα σχηματισμό.

Στον σχηματισμό για τον νέο σχεδιασμό και την νέα νικηφόρα πορεία της πατρίδας μας.

Δεν δικαιολογούνται αναβολές οι οποίες μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν υστερόβουλες…

Τα εθνικά μας προβλήματα βρίσκονται όλα στην κόψη του ξυραφιού και προδιαγράφουν μία επόμενη ήττα συνέχεια αυτών των ιστορικών καταστροφών οι οποίες πλήρωσαν τις δραματικές πολιτικές μας ανεπάρκειες.

Ας το καταλάβουν λοιπόν οι νέες πολιτικές δυνάμεις, ας μην μας ζαλίζουν με τις «αριστερές» και «δεξιές» μ@λ@κίες και ας ανταποκριθούν σεαυτή την πρόσκληση.
Ο βαθμός που θα ανταποκριθούν, θα καθορίσει και την δική τους ιστορική πορεία.


Οι Γάλλοι εξεγείρονται. Οι Eλληνες, επίσης. Καιρός ήταν. Και στις δύο χώρες έγιναν εκλογές την Κυριακή, που στην πραγματικότητα ήταν δημοψηφίσματα για την τρέχουσα οικονομική στρατηγική της Ευρώπης. Και στις δύο χώρες οι ψηφοφόροι την απέρριψαν.

Δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το πόσο γρήγορα οι ψήφοι θα οδηγήσουν σε πραγματικές αλλαγές στην πολιτική, αλλά είναι βέβαιο ότι ο χρόνος της «στρατηγικής της ανάκαμψης μέσω λιτότητας» τελειώνει – και αυτό είναι καλό. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα άκουγες από τους συνήθεις υπόπτους εν όψει των εκλογών.

Ηταν κάπως αστείο να βλέπεις τους αποστόλους της ορθοδοξίας να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον προσεκτικό, χαμηλών τόνων, Φρανσουά Ολάντ ως μία απειλητική φιγούρα. «Είναι μάλλον επικίνδυνος» διακήρυσσε το περιοδικό Economist, το οποίο παρατήρησε «ότι πραγματικά πιστεύει στην ανάγκη δημιουργίας μίας πιο δίκαιης κοινωνίας». Quelle horreur! Τι τρομερό!

Η αλήθεια είναι ότι η νίκη του Ολάντ σημαίνει το τέλος των «Μερκοζί», του γαλλο – γερμανικού άξονα που επέβαλε το καθεστώς λιτότητας τα τελευταία δύο χρόνια. Θα επρόκειτο για «επικίνδυνη» εξέλιξη αν αυτή η στρατηγική λειτουργούσε, ή αν τουλάχιστον είχε μία λογική πιθανότητα να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε.

Ποιο είναι το λάθος με τη συνταγή των περικοπών για την καταπολέμηση των δεινών της Ευρώπης;

Μία απάντηση είναι ότι η καλή νεράιδα της εμπιστοσύνης δεν υπάρχει – αυτό σημαίνει ότι οι ισχυρισμοί ότι οι περικοπές των κυβερνητικών δαπανών θα ενθάρρυναν με κάποιον τρόπο τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να ξοδεύουν περισσότερα έχουν διαψευσθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Ετσι οι περικοπές σε μία οικονομία σε ύφεση απλά βαθαίνουν περισσότερο την ύφεση.

Επιπλέον, παρά τις θυσίες το αντάλλαγμα είναι πολύ μικρό ή και ανύπαρκτο. Σκεφτείτε την περίπτωση της Ιρλανδίας, που σαν καλός στρατιώτης στην κρίση, επέβαλε ακόμη πιο σκληρή λιτότητα για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών. Σύμφωνα με την επικρατούσα ορθόδοξη λογική, αυτό θα έπρεπε να φέρει αποτελέσματα.

Μάλιστα, η ανάγκη της να πιστέψει σε αυτό κάνει την πολιτική ελίτ της Ευρώπης να συνεχίσει να διακηρύσσει ότι η λιτότητα στην Ιρλανδία έφερε αποτελέσματα και ότι η οικονομία της χώρας έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Και αν και δεν θα το πληροφορηθείτε από τον Τύπο, το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας παραμένει πολύ πιο υψηλό από εκείνο της Ισπανίας ή της Ιταλίας – πόσο μάλλον της Γερμανίας.

Ποιές είναι λοιπόν οι εναλλακτικές; Μία απάντηση είναι η διάλυση του ευρώ, του κοινού νομίσματος της Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση αν η Ελλάδα είχε ακόμη τη δραχμή της, η Ισπανία την πεσέτα της, η Ιρλανδία της λίρα της και ούτω καθεξής, αφού θα είχαν αυτό που τώρα τους λείπει: το όπλο της υποτίμησης.

Ως αντιστάθμισμα στη θλιβερή ιστορία της Ιρλανδίας, σκεφτείτε την περίπτωση της Ισλανδίας, του σημείου μηδέν της οικονομικής κρίσης, της χώρας που απάντησε υποτιμώντας το εθνικό της νόμισμα και τώρα απολαμβάνει την ανάκαμψη που θα έπρεπε να απολαμβάνει η Ιρλανδία.

Ομως η διάλυση του ευρώ θα προκαλούσε ρήξη και θα συνιστούσε τεράστια ήττα για το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα», την μακροπρόθεσμη προσπάθεια προώθησης της σταθερότητας και της δημοκρατίας στην Ευρώπη μέσω της βαθύτερης ενσωμάτωσης.

Υπάρχει άλλος δρόμος; Ναι, υπάρχει – και οι Γερμανοί έχουν δείξει το πώς αυτός ο δρόμος μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα. Δυστυχώς, δεν διδάσκονται από τη δική τους εμπειρία. Μιλήστε στους ηγέτες της Γερμανίας για την κρίση του ευρώ και θα σας πουν για το πώς και η δική τους οικονομία βρισκόταν στα Τάρταρα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας αλλά κατάφερε να ανακάμψει.

Αυτό που δεν τους αρέσει να αναφέρουν είναι ότι αυτή η ανάκαμψη οφειλόταν σε ένα τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα εξαιτίας των συναλλαγών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες – συγκεκριμένα εκείνες που τώρα βρίσκονται σε κρίση – που γνώριζαν ανάπτυξη και πληθωρισμό πάνω από το φυσιολογικό, εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων.

Οι χώρες της Ευρώπης που βιώνουν τώρα την κρίση θα μπορούσαν να επαναλάβουν την επιτυχία της Γερμανίας αν βρισκόντουσαν σε ένα εξίσου ευνοϊκό περιβάλλον. Ετσι, η γερμανική εμπειρία δεν αποτελεί, όπως φαντάζονται οι Γερμανοί, επιχείρημα υπέρ της μονομερούς λιτότητας στη Νότια Ευρώπη. Αλλά στους Γερμανούς δεν αρέσει αυτό το συμπέρασμα, ούτε στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Θα μείνουν γαντζωμένοι στις φαντασιώσεις τους για ευημερία μέσω της οδύνης. Και θα επιμένουν ότι αυτή η αποτυχημένη στρατηγική είναι η μόνη υπεύθυνη λύση. Αλλά φαίνεται ότι δεν θα έχουν πια τη «τυφλή» υποστήριξη του Μεγάρου των Ηλυσίων. Και αυτό, είτε το πιστεύετε είτε όχι, σημαίνει ότι τόσο το ευρώ όσο και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από όσες είχαν πριν από λίγες ημέρες.


Ανέκδοτο της Merkel για εσωτερική κατανάλωση

FT Deutschland: Τσίπρας, ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδας
Ο νέος «πολιτικός αστέρας» της Ελλάδας δεν είναι άλλος από έναν νεαρό ταραχοποιό. Αυτό είναι το άρθρο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times -της FT Deutschland στο οποίο γίνεται αναφορά στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Την ημέρα του θριάμβου του ο Τσίπρας συνέχισε αυτό που τον έφερε ψηλά: τα μεγάλα λόγια. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας «δεν θα ήταν η σωτηρία, αλλά η τραγωδία της χώρας», δήλωσε ο νέος αστέρας της ελληνικής πολιτικής μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ, Α. Σαμαρά.

Ο Τσίπρας δεν θέλει να διευκολύνει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, η οποία θα δεσμευτεί να ακολουθήσει την σκληρή πολιτική λιτότητας, εναντίον της οποίας πολέμησε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, στάση που επιβραβεύθηκε από το εκλογικό σώμα με ένα εντυπωσιακό ποσοστό.

Ο Τσίπρας είναι κάτι περισσότερο από τον νικητή της ημέρας, είναι το σύμβολο της νέας ελληνικής δημοκρατίας.

Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα μοιάζει να καταρρέει οριστικά. Επί δεκαετίες τα 2 μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κρατούσαν τα ηνία της εξουσίας. Τώρα πλέον έχουν υποβιβαστεί στον ρόλο του συμπαίκτη σε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο.

Αντίθετα ο Τσίπρας κατάφερε να τετραπλασιάσει τα ποσοστά του κόμματός του, το οποίο είναι το αντίστοιχο του κόμματος της Αριστεράς (DIE LINKE) στη Γερμανία, και με αυτόν τον τρόπο να φτάσει στη δεύτερη θέση. Ο επικεφαλής των Αριστερών ξέρει να πολώνει, αυτό είναι βέβαιο.

Κάποιοι δεν τον αντέχουν και το υβρίζουν ως αλαζόνα.
Για άλλους ο 37χρονος είναι το από πολύ καιρό αναζητούμενο πρόσωπο σε ένα παγιωμένο -χρόνια τώρα- πολιτικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχούσαν πάντοτε οι ίδιες ελίτ.

Υ.Γ.: Μ’ αυτά τα δημοσιεύματα μόνο τα ψηφαλάκια των εθνικιστών κερδίζεις. Αλλά δεν αρκούν πια όπως οι τοπικές εκλογές δείχνουν για την Merkel. «Ταραξίας» και «επικίνδυνος» όποιος είναι αντίθετος στην «ορθότητά» της συνταγής της!

Σοφία Τζάνη
Ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τις ελληνικές εκλογές και τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα στην Ευρώπη και του ευρώ

Η Αμερική δικαιολογημένα ανησυχεί για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα διότι άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό. Έθεσε ένα οριστικό τέλος στην εφαρμογή των νεοταξίτικων φασιστικών μνημονίων και προμηνύεται να επιστρέψει στην δραχμή και να εξέλθει από την ευρωζώνη και ΕΕ.

Αυτό θα είναι ένα καταστροφικό χτύπημα για την ΕΕ. των πολυεθνικών και η αρχή του τέλους της ποιο προχωρημένης μορφής παγκοσμιοποίησης και της προοπτικής προς την δημιουργία της Παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την διάλυση της ΕΕ.και την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα σηματοδότησε με την ψήφο από τον Ελληνικό λαό ( θα έχει και εξεγερτική συνέχεια ) που οι νεοταξίτες θέλησαν να υποτάξουν στα σχέδιά τους και να αποτελέσει σαν πειραματόζωο για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.

Όμως ο Ελληνικός λαός που ήταν ο πρώτος που αντέδρασε και αντιστάθηκε στις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι και το 3 ΡΑΙΧ του Χίτλερ σηματοδότησε εκ νέου το αδύνατον της επικράτησης της τότε «Νέας Τάξης» έτσι και τώρα ξαναμπαίνει μπροστά δίνοντας το έναυσμα για το αδύνατον της επικράτηση της «Νέας Τάξης» που την σκυτάλη από την χιτλερική γερμανία πήρε το 4 Ράιχ των ΗΠΑ, και οι ευρωπαίοι τσάτσοι τους.

Μετά την αντιμνημονική ψήφο του ελληνικού λαού το 4 ράιχ της παγκόσμιας κυρίαρχης ελίτ περνώντας στην δεύτερη σειρά των χαρακωμάτων θα προσπαθήσουν να περισώσουν πάση «θυσία» το ευρώ και έτσι την προοπτική της παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα είναι στρατηγική ανάγκη για τους παγκοσμιόποιητες να παραμίνει στο ευρώ και για να παραπλανήσουν τους λαούς θα προβούν σε ανούσιες παραχωρήσεις πχ με την αναδιαπραγμάτευση του χρέους το πάγωμα του για 2-3 χρόνια και το πάρσιμο των πιο ακραίων ληστρικών μέτρων των φασιστικών μνημονίων.

Όμως αυτά θα είναι αναποτελεσματικά ημίμετρα που δεν θα δώσουν διέξοδο στην κρίση.

Απεναντίας θα ενταθεί αν δεν γίνουν τα κάτωθι:

* Παύση πληρωμών –Δεν χρωστάμε μας χρωστάνε
* Εξω από την Ε.Ε. και το ευρώ –Επιστροφή στην νέα δραχμή
* Εθνική ανάπτυξη με ταυτόχρονη εθνική προστασία της εθνικής παραγωγής
* Δεν εισάγουμε εφάμιλλα ξένα προϊόντα
* Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος χωρίς να να πειραχθούν οι καταθέσεις των καταθετών
* Έλεγχο των συνόρων, των κεφαλαίων, των εμπορευμάτων και της μαύρης εργασίας των λαθρομεταναστών –Δουλειά πρώτα στον έλληνα εργάτη
* Λαϊκά δικαστήρια και άμεση τιμωρία των κατοχικών προδοτών και των ρουφιάνων τους
* Άμεση απέλαση όλων των παράνομων λαθρομεταναστών-εποίκων, και ότι άλλο χρειαστεί, για να πάει μπροστά η χώρα και ο λαός

Κώστας οικοδόμος
Εάν και εφόσον, η μόλις εκλεγείσα Βουλή μακροημερεύσει και πάει και μετά την Άνοιξη του 2013 (κάτι που δεν το βλέπουμε), οπότε και περνά η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση (δηλαδή, περίπου του χρόνου τέτοια εποχή), τότε θα μπορεί να ψηφίσει την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή. Αυτή τη φορά η αναθεώρηση του Συντάγματος θα είναι ίσως η σημαντικότερη από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Σύνταγμα του 1975.

Η κατάργηση του άρθρου 86 για το ακαταδίωκτο των υπουργών, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και η επιστροφή των αρμοδιοτήτων που του είχε αφαιρέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986, η θέσπιση ως πάγιου εκλογικού συστήματος αυτό…. της απλής αναλογικής, η διάκριση των εξουσιών, η θέσπιση Συνταγματικού Δικαστηρίου, το ασυμβίβαστο των ιδιοτήτων βουλευτή και υπουργού, η ιδιωτική Ανώτατη Εκπαίδευση, ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας κ.λ.π. είναι ορισμένες μόνο από τις αλλαγές που αναγκαστικά θα μπουν στο τραπέζι…

Για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, απαιτείται η πλειοψηφία των 180 βουλευτών, ώστε να μπορεί η επόμενη Βουλή να τις πραγματοποιήσει με σχετική ευκολία. Θα το κάνουν άραγε αυτό τα κόμματα που μόλις προχτές εισήλθαν στη Βουλή; Προφανώς και όχι. Εδώ δεν μπορούν ούτε κυβέρνηση να κάνουν. Γι’ αυτό και η Ελλάδα θα εξακολουθεί να σέρνεται επαίτης και εξαθλιωμένη, καθοδηγούμενη όχι από το λαό της, αλλά από παντός είδους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες και λαμόγια.

Μια μόνο λύση υπάρχει.

Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, η οποία θα σχηματιστεί από πολίτες (όχι από πολιτικούς) και η οποία αφού συντάξει ένα σχέδιο Νέου Συντάγματος, στη συνέχεια να τεθεί αυτό στο λαό προς έγκριση ή απόρριψη με δημοψήφισμα, όπως έκαναν και οι Ισλανδοί.

Αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους μας.

«Αναταραχή στην Ελλάδα» έχει τίτλο το ολοσέλιδο αφιέρωμα στις ελληνικές εκλογές που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Le Soir», το οποίο υπογραμμίζει την ανησυχία των Ευρωπαίων και των αγορών, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ ενδέχεται να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο…

Το δημοσίευμα τονίζει πως η διαχωριστική γραμμή αυτών των εκλογών τοποθετήθηκε ανάμεσα στα μνημονιακά και στα αντιμνημονιακά κόμματα. «Είναι προφανές πως το μνημόνιο, η συμφωνία που ορίζει τα μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα το δανεισμό της χώρας, απορρίφθηκε από τους Έλληνες ψηφοφόρους», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Εγκλωβισμένοι ανάμεσα στις απειλές αποκλεισμού τους από την ευρωζώνη και τη λιτότητα που τους αφαιμάσσει και την οποία δεν θέλουν πια, οι Έλληνες είναι φανερά αποπροσανατολισμένοι και δεν ξέρουν πλέον πού να στραφούν», τονίζει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρεται στο ενδεχόμενο προκήρυξης νέων εκλογών, σημειώνοντας πως, αν η κατάσταση παραμείνει «μπλοκαρισμένη», η ΕΕ ενδέχεται να βρεθεί «με την πλάτη στον τοίχο», αντιμέτωπη με μια επιλογή που όλος ο κόσμος φοβάται: είτε να αποδεχτεί να χαλαρώσει τους όρους που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα είτε να σταματήσει να τη στηρίζει, γεγονός που θα σήμαινε τη de facto έξοδό της από την ευρωζώνη.


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δεν χρειάστηκαν ούτε έξι... ώρες (!) για να διαπιστώσει ο μεγάλος χαμένος των προχθεσινών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που τις προκάλεσε, την παντελή αδυναμία σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης και να υποχρεωθεί εκών - άκων να καταθέσει τη διερευνητική εντολή που του είχε δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κινούνται πολιτικά μέχρι τώρα αγνοώντας προκλητικά το εκκωφαντικό μήνυμα των εκλογών: το ότι ο λαός συνέτριψε τα κόμματά τους κραυγάζοντας στεντορεία τη φωνή «Οχι στο Μνημόνιο!».

Είναι πράξη πολιτικής αλαζονείας και θράσους η απόπειρα σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως μοναδικές μνημονιακές δυνάμεις με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, δεν συγκέντρωσαν ούτε καν το ένα... τρίτο (!) των ψήφων, αφού πήραν μόλις το 32% από κοινού έναντι του συνήθους 80% και πλέον που συγκέντρωναν επί περισσότερα από 30 χρόνια. Μια τέτοια κυβέρνηση θα συνιστούσε απόπειρα ωμής και κατ' ουσίαν πραξικοπηματικής παραχάραξης της λαϊκής ετυμηγορίας. Ευτύχημα αποτελεί το ότι δεν καρποφόρησε.

Πριν από τον σχηματισμό κυβέρνησης υφίσταται ένα άλλο θέμα. Αναγνωρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ο λαός ψήφισε κατά του Μνημονίου; Και αν ναι, προτίθενται να προσαρμόσουν την πολιτική τους σε αυτή τη λαϊκή απαίτηση; Τέλος, αν δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τη φιλομνημονιακή γραμμή τους, έχουν σκοπό να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία, να παραμερίσουν και να αφήσουν να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αν αυτές κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση;

Οι εκλογές απέκλεισαν τη δυνατότητα σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης. Αυτό είναι το δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ότι ο ελληνικός λαός έστειλε ηχηρότατο μήνυμα τόσο προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και το ελληνικό κατεστημένο όσο και προς την ΕΕ και την ηγεμονική της δύναμη, τη Γερμανία, ότι δεν αντέχει άλλη λιτότητα.

Αρνείται πλέον ο ελληνικός λαός, αδυνατεί να ζήσει, υπό το καθεστώς του ολέθριου Μνημονίου.

Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλουν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ότι η πολιτική οικονομικού στραγγαλισμού των Ελλήνων έφτασε στα όριά της. Πρέπει να πάρουν μέτρα άμεσης χρηματοδοτικής ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας αντί να ετοιμάζουν νέα μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

Ο οικονομικός ιστός της Ελλάδας βρίσκεται υπό πλήρη κατάρρευση. Χωρίς άμεση οικονομική ενίσχυση εκ μέρους της ΕΕ και του κράτους, χωρίς παροχή δανείων προς τις επιχειρήσεις από τις τράπεζες, στους αμέσως επόμενους λίγους μήνες θα κλείσουν δεκάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις. Αν οι Ευρωπαίοι δεν δώσουν χρήματα και ακολουθήσουν πολιτική οικονομικού εκβιασμού της όποιας ελληνικής υπηρεσιακής ή μεταβατικής κυβέρνησης, οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας θα προσλάβουν βίαιη τροπή, με επιπτώσεις για όλη την Ευρώπη.

Το μήνυμα των προχθεσινών εκλογών είναι σαφέστατο: η ΕΕ δεν μπορεί πια να ελπίζει στην ύπαρξη στην Ελλάδα υποτελών κυβερνήσεων σαν αυτή του Γιώργου Παπανδρέου. Οφείλει λοιπόν το Βερολίνο να αλλάξει πολιτική, αν θέλει να μην αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση εξεγερτικές καταστάσεις στην Ελλάδα, οι οποίες ταχύτατα θα εξαπλωθούν και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Μπορεί από τεχνική σκοπιά οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να έχουν όντως θωρακίσει τα τραπεζικά τους συστήματα από κινδύνους προερχόμενους από ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας. Αδυνατούν να αντιληφθούν όμως τις εκρηκτικές επιπτώσεις που θα είχαν σε άλλους ευρωπαϊκούς λαούς απευκταίες σκηνές εμπρηστικής κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα.

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το μάθουν ποτέ. Αν όμως οι Γερμανοί δεν προσαρμόσουν την πολιτική τους, σε λίγο η Ευρωζώνη θα φλέγεται απ' άκρη σε άκρη...

«Σπίγκελ»: «Η μέρα που αλλάζουν όλα»

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ίσως ο τίτλος του άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του σοβαρού γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» αλλά χαρακτηριστικός του κλίματος που αρχίζει να επικρατεί στους πιο οξυδερκείς κύκλους της ηγεμονικής δύναμης της ΕΕ: «Εκλογές στη Γαλλία και την Ελλάδα - Η μέρα που αλλάζει τα πάντα». Στο ίδιο πνεύμα και οι υπότιτλοι: «Η 6η Μαΐου μετατοπίζει το κέντρο βάρους στην Ευρωζώνη - η Γαλλία και η Ελλάδα στρέφονται προς τα αριστερά, η πορεία λιτότητας τίθεται εν αμφιβόλω. Τώρα θα μπορούσε η κρίση να επιστρέψει με πλήρη ορμή ή αντιθέτως να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά για πρώτη φορά». «Ολόκληρη η νότια Ευρώπη προσβλέπει στη Γαλλία. Αν οι Γάλλοι δεν παίρνουν πλέον στα σοβαρά το Δημοσιονομικό σύμφωνο, δεν θα το κάνουν ούτε οι Ελληνες ή οι Ισπανοί» γράφει το περιοδικό.

Διανύοντας την δεύτερη ημέρα μετά τις εκλογές, έχοντας ήδη διαβάσει το μήνυμα της κάλπης για αποτίναξη του μνημονιακού καθεστώτος, έχοντας επαναπροδιορίσει τον πολιτικό χάρτη, οι πολίτες της χώρας παρατηρούν την εκκίνηση της διολίσθησης και απομάκρυνσης από την λαϊκή εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, αυτή η διολίσθηση δεν αποτελεί έκπληξη για όσους είχαν μελετήσει την πορεία του «αριστερού επαναστάτη του κολλεγίου», για όσους είχαν κρατήσει σημειώσεις για τις από καιρού εις καιρόν θέσεις του νεαρού Αλέξη που διέθετε πυγμή, αλλά και πολύ αγαστές σχέσεις και συγκλίνουσες απόψεις με την αλυτρωτική ανθελληνική πολιτική των Σκοπίων, με το εθνικιστικό «τουρκικό» κόμμα των Γκρίζων Λύκων της Θράκης (το οποίο πριμοδότησε πλουσιοπάροχα και εξόφθαλμα το ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές), με τις θέσεις περί παρελάσεων και απόδοσης τιμών στους προγόνους που σκοτώθηκαν για την δική μας ελευθερία, με την προσβλητική αντιμετώπιση της Ορθοδοξίας και του θρησκευτικού φρονήματος του μεγαλύτερου τμήματος των κατοίκων της χώρας... Μέσα στα πλαίσια του ανθρωπισμού, περιείχε και την αλλοίωση του εθνοτικού χαρακτήρα μέσω της υποστήριξης εισόδου λαθρομεταναστών από οποιοδήποτε σημείο της γης. Δεν ενδιέφερε τον Αλέξη εάν η Ελλάδα γινόταν χαβούζα ψυχών ή ένα τεράστιο στρατόπεδο στο οποίο ο ανθρωπισμός του θα δημιουργούσε νεκρούς λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας. Όχι, ο Αλέξης είχε άλλες προτεραιότητες, άλλους στόχους, τους οποίους κάλυπτε μεθοδικά με σταθερά βήματα, και χρησιμοποιώντας το δίκαιο των πολιτών και το άδικο της πολιτείας, κατόρθωσε και έφτασε στα "μεγάλα σκαλιά", αγνοώντας πως ο ίλιγγος της (έστω και προσωρινής) εξουσίας μπορεί να τον γκρεμίσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο…

Η «γούνα» του αντιμνημονιακού Αλέξη, είχε πολλά, λοιπόν, κατά της πατρίδας όπως την αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι ιθαγενείς κάτοικοι της Ελλάδας. Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, η ματαιοδοξία του νεαρού Αλέξη έσκασε σαν το σπυρί και μας έδειξε πως για μία ακόμη φορά τα λόγια (τα όμορφα) κατόρθωσαν να ξεγελάσουν ένα σημαντικότατο τμήμα του λαού. Όχι, η αποκαλυπτήρια κίνηση των πραγματικών διαθέσεων του νεαρού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι επιστολές ακύρωσης των υπογραφών που ζήτησε ο κ. Τσίπρας από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Δεν είναι η χρονοτριβή που δημιουργεί συζητώντας με κόμματα και αποκόμματα που περιέχουν όψιμους αριστερούς αντιμνημονιακούς. Δεν είναι το ασαφές που προτάσσει, σπαταλώντας υπερπολύτιμο χρόνο που πληρώνουν αδρά οι πολίτες της χώρας. Η «στροφή» του Αλέξη βρίσκεται

Α. στην λογική που προτάσσει «βλέποντας» ικανούς μόνο στην αριστερά (άραγε έχω άδικο να πω ότι μου θυμίζει Μιχαλολιάκο;) και
Β. στην μικρή έστω πιθανότητα να συνεργαστεί με εκείνους που φέρουν την κύρια ευθύνη της εισόδου των μνημονίων στην Ελλάδα

Ο κύριος Τσίπρας, λοιπόν, είναι προφανές πως έχει ήδη απομακρυνθεί από τις αντιμνημονιακές του θέσεις, αφού μίλησε για σταδιακή απομάκρυνση από το μνημόνιο. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη και τον κ. Βενιζέλο, όταν έγινε γνωστό από τον κ. Στρατούλη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχεύσει στις τραπεζικές καταθέσεις (περίπου 165 δισ. ευρώ αυτή τη στιγμή) των Ελλήνων πολιτών (τις οποίες εγγυάται προφορικά), για να τις χρησιμοποιήσει ως κινητήρια αναπτυξιακή δύναμη για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει (μπροστά στον κόλαφο, ο κ. Στρατούλης αργότερα μίλησε για παρερμηνεία των δηλώσεών του, θυμίζοντάς μας εποχές κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μετρούσαν αντιδράσεις των πολιτών μέσω "διαρροών" ή "παρερμηνειών δηλώσεων").

Εάν, λοιπόν, ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του σκόπευαν στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, στις καταθέσεις τους και στην μετατροπή της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο σοβιέτ ή μία Αλβανία τύπου «Τσίπρα», θα έπρεπε να έχουν τη δύναμη ψυχής και να το καταθέσουν προεκλογικά στους Έλληνες πολίτες. Το ότι αυτή τους η πρόθεση αποκαλύφθηκε μετεκλογικά, καταδεικνύει πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί εκ διαμέτρου αντίθετα από όσα προφορικά υπόσχεται. Άρα, δεν υπάρχει καμία διαφορά (στην πράξη) μεταξύ του κ. Τσίπρα και των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου.

Σήμερα, με την ανάληψη της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, ο κύριος Τσίπρας αυτο-υπονομεύθηκε, αυτό-καταργήθηκε και χωρίς πίεση αποκάλυψε πως αντιλαμβάνεται το χρέος του απέναντι σε όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν στις 6 Μαΐου. Πολύ σύντομα, εάν γίνουν εκλογές, θα διαπιστώσει πως «η γάτα μία φορά πίνει ξύδι». Πήρε το τριήμερο της εξουσίας και θα έχει κάτι να θυμάται στα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών.


ΥΓ: Πρότασή μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά να μετέχει σε εκλογές στην Τουρκία (είμαστε σίγουροι πως θα στηριχθεί αρκετά από τους Γκρίζους Λύκους ή το βαθύ κράτος των στρατηγών). Ο κ. Δελαστίκ σε άρθρο του στο "Έθνος" έγραψε πως "είναι εκκωφαντικό το μήνυμα των εκλογών". Προφανώς αγνοούσε πως ο κ. Τσίπρας έχει πολύ καιρό να επισκεφθεί ωτορυνολαρυγγολόγο...
Ο κύριος Τσίπρας ήξερε, ότι από την στιγμή που θα έβαζε τους λαθρομετανάστες στην Υπατία, θα κέρδιζε της εκλογές και αυτός και η Χρυσή Αυγή.

Η αριστερά γνωρίζει πολύ καλά, ότι για να υπάρχουν ψηφοφόροι που θα την στηρίζουν, πρέπει να υπάρχουν πολλοί εξαθλιωμένοι πολλοί φτωχοί, πολλοί απάτριδες, πολλοί μετανάστες και άνεργοι.

Όσο ανεβαίνει η ανεργία τώρα, ανεβαίνουν και τα ποσοστά της αριστεράς, γι αυτό και η αριστερά υποκινεί πάντα σε παράλογες απαιτήσεις τους εργαζόμενους, γνωρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Όσοι περισσότεροι εξαθλιωμένοι μετανάστες υπάρχουν στην Ελλάδα, τόσο περισσότερους εξαθλιωμένους θα βάζει η αριστερά υπό την προστασία της.

Όσες περισσότερες υπατίες και απεργίες πείνας από τους μουσουλμάνους οργανώνονται στην Ελλάδα, τόσο περισσότερο κερδίζει η αριστερά.

Η αριστερά δεν θέλει να υπάρχουν στην Ελλάδα ούτε νοικοκυραίοι, ούτε μεσαία τάξη, γιατί αυτοί ποτέ δεν αποτελούν δικούς της ψηφοφόρους.

Ο στόχος της αριστεράς ήταν πάντα τα άκρα, γι αυτό και όλες της οι θέσεις στο παρελθόν ήταν ακραίες.

Έτσι σήμερα η αριστερά, κατάφερε μόλις διαλύθηκε η μεσαία τάξη και εκτρέφοντας την ανασφάλεια και το χάος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της υποστήριξης της στους μετανάστες, έσπρωξε τους υπόλοιπους Έλληνες στην Χρυσή Αυγή.

Η νύχτα έχει αξία, όταν υπάρχει και η μέρα.

Οι φτωχοί ξεχωρίζουν, όσο υπάρχουν πλούσιοι.

Οι κακοί υπάρχουν, γιατί υπάρχουν οι καλοί.

Η αριστερά για να υπάρχει, χρειάζεται την Χρυσή Αυγή.

Γι αυτό ποτέ η αριστερά δεν είπε ένα ξεκάθαρο όχι στην λαθρομετανάστευση, επειδή χωρίς τους λαθρομετανάστες δεν ανεβαίνει η ανεργία των Ελλήνων, ούτε η ανασφάλεια και αν δεν ανέβει η ανεργία και η ανασφάλεια, δεν υπάρχει ούτε αριστερά, ούτε Χρυσή Αυγή.

Ο Καζαντζάκης γράφει:
"Σιγά σιγά, χωρίς να το 'χω διόλου συνειδητά στο νου μου, οι δυο μορφές, Χριστός κι Αντίχριστος, έσμιγαν. Δεν ήταν λοιπόν ετούτοι οι δυο, προαιώνιοι οχτροί, δεν είναι ο Εωσφόρος αντίμαχος του Θεού, μπορεί ποτέ το Κακό να μπει στην υπηρεσία του Καλού και να συνεργαστεί μαζί του; Με τον καιρό όσο μελετούσα το έργο του αντίθεου προφήτη, ανέβαινα από σκαλί σε σκαλί σε μια μυστική παράτολμη ενότητα. Το Καλό και το Κακό, έλεγα, είναι οχτροί, να το πρώτο σκαλοπάτι της μύησης. Το Καλό και το Κακό είναι συνεργάτες, αυτό είναι το δεύτερο, το πιο αψηλό σκαλοπάτι της μύησης. Το Καλό και το Κακό είναι ένα! Αυτό 'ναι το πιο αψηλό, όπου ως τώρα μπόρεσα να φτάσω σκαλοπάτι".
Εγώ λοιπόν, δεν λέω ότι η Χρυσή Αυγή είναι το κακό, ούτε ότι η αριστερά είναι το καλό, όμως τα δύο αυτά, αλληλοϋποστηρίζονται.

Χωρίς την αριστερά δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή και χωρίς την Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει αριστερά.

Αυτά τα δύο, αλληλο-βοηθούνται!

Είναι αδέρφια. Δεν είναι εχθροί. Για να αναδειχτεί το ένα πρέπει να έχει αναδειχτεί και το άλλο.

Ο κύριος Τσίπρας ήξερε, ότι από την στιγμή που θα έβαζε τους λαθρομετανάστες στην Υπατία, θα κέρδιζε της εκλογές και αυτός και η Χρυσή Αυγή.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη
Πληθαίνουν οι φωνές που καταδικάζουν την πολιτική σκληρής λιτότητας με συνταγή... Γερμανίας. Δυο μέρες μετά τις πολιτικές ανατροπές σε Γαλλία και Ελλάδα, που θεωρήθηκαν ευρέως ως καταδίκη της λιτότητας στην Ευρώπη, έγκυροι Γερμανοί οικονομολόγοι ζητούν από την Άνγκελα Μέρκελ άρδην αναθεώρηση της οικονομικής της πολιτικής.

Ο καθηγητής και μέλος της ομάδας των «σοφών», που συμβουλεύουν την καγκελαρία, Πέτερ Μπόφινγκερ, σε τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής ενόψει της ψήφισης του Δημοσιονομικού Συμφώνου,στις 25 Μαΐου, ζήτησε χαλάρωση των προγραμμάτων αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζονται στα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, ο κ. Μπόφινγκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία και στην Ελλάδα, θα οδηγήσει σε αναπροσανατολισμό της στρατηγικής του Βερολίνου και εισηγήθηκε την επιμήκυνση των προγραμμάτων που εφαρμόζονται ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά και να μετριασθεί η κοινωνική πίεση. Στην ίδια κατεύθυνση, ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την χρήση νέων οικονομικών εργαλείων, όπως τα ευρωομόλογα. Ο γνωστός οικονομολόγος κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι με την ως τώρα στρατηγική της αύξησε την πίεση των αγορών και σημείωσε ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν οδηγηθεί σε απόλυτη αποτυχία. Χαρακτήρισε δε τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας των νέων «μεγάλη απειλή για την πολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη».

Επιμήκυνση των προγραμμάτων σταθεροποίησης ζητεί, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Φέρντιναντ Φίχτνερ, ο οποίος τονίζει ότι η ηπιότερη δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί τον καλύτερο δρόμο για μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

ΧΑΡΑ 1η: Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Είναι κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι η απέχθεια του Ελληνικού λαού προς τις πολιτικές των μνημονίων αποτυπώθηκε εκτός από τις κινητοποιήσεις (στο Σύνταγμα και αλλού ) ΚΑΙ στο εκλογικό αποτέλεσμα. Έχουμε πλέον αποδείξεις ότι όλα όσα έγιναν έγιναν ερήμην του Ελληνικού λαού και όχι με τις ευλογίες του και κανείς πλέον δε θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι εφάρμοσε παρόμοιες πολιτικές στο όνομα και με την εντολή του λαού που τον ψήφισε.

ΧΑΡΑ 2η: Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Είναι η πρώτη φορά μετά τη λεγόμενη μεταπολίτευση που τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα πήραν (μαζί) ποσοστό μικρότερο του 35%. Παρά την απειλή ακυβερνησίας (που οφείλεται στον ηλίθιο εκλογικό νόμο του Προκόπη και όχι στις ψήφους μας) χαίρομαι που επιτέλους ο Έλληνας πολίτης ξέφυγε από τον κύκλο της φαυλότητας του δικομματισμού.

ΧΑΡΑ 3η: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ

Εκτός από την συντριβή των (τέως) "μεγάλων κομμάτων", είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός ότι έμειναν εκτός βουλής ο κωλοτούμπας και η κόρη του απέθαντου, διότι αν έμπαιναν στη βουλή, σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση με "νωπή εντολή" (όπως συνηθίζεται να λέγεται) να εφαρμόσει τις πολιτικές των μνημονίων και μαύρο φίδι που θα μας έτρωγε.

ΛΥΠΗ 1η: Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό, είτε οφείλεται στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, είτε σε ωχαδερφισμό και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν όσο μεγαλώνει η δυστυχία μας να μεγαλώνει και το ποσοστό αποχής στις εκλογές.

ΛΥΠΗ 2η: Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ενημερώνεται από την τηλεόραση δεν γνώριζε καθόλου τις θέσεις των εκτός βουλής κομμάτων (Κοινωνία, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Δημιουργία ξανά, Χρυσή αυγή κ.λ.π.) αφού οι θέσεις των κομμάτων αυτών παρουσιάστηκαν στην τηλεόραση μόνο μία φορά από το κρατικό κανάλι, σε αντίθεση με τις "εγκεκριμένες θέσεις" που πρόβαλαν όλες οι πολιτικές μαριονέτες από το διαρκές βήμα που τους έδιναν οι παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Ο παγκοσμίως και διαχρονικά πιο ηλίθιος και αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος της υφηλίου πήρε πενήντα έδρες από τα μικρά κόμματα και τις χάρισε στο "μεγάλο". Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Προκόπης, αυτό το τέρας της πολιτικής σκέψης, είχε το θράσος να υπερασπιστεί το έκτρωμα του στην κρατική τηλεόραση.

Τα εκλογικά διλήμματα που τέθηκαν, "ψήφισε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ γιατί θα έχουμε ακυβερνησία", "ψήφισε κόμμα που θα μπει στη βουλή διότι διαφορετικά θα χαθεί η ψήφος σου" κ.λ.π., πηγάζουν ΟΛΑ από τον εκλογικό νόμο και φαίνεται να λειτούργησαν, αφού δεν επετράπη η είσοδος νέων κομμάτων στη βουλή πλην της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί στη βουλή να μπήκαν "νέα πρόσωπα", αλλά αυτά θα είναι υπό την εποπτεία και την επίβλεψη των αρχηγών τους (παλαιών και διακεκριμένων στελεχών της ολιγαρχίας) και όπως έλεγαν οι αρχαίοι, "δεν βάζεις νέο κρασί σε παλιούς ασκούς". Μπορεί το κόμμα του Φώτη να είναι νεοϊδρυθέν, δεν μπορεί όμως να θεωρηθεί νέο κόμμα, αφού η ηγεσία του ανήκει όλη στην "παλιά φρουρά".

Έτσι λοιπόν, η ολιγαρχία, με τον έλεγχο των ΜΜΕ και τον ολιγαρχικό εκλογικό της νόμο εμπόδισαν την πραγματική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας και επέτρεψαν την διανομή της εξουσίας σε διαφορετικά ποσοστά αλλά στα ίδια (έμπιστα) πρόσωπα.

Θαλαμοφύλακας
Το τυρί, η φάκα και ο... Αλέξης

Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα μετά τη διερευνητική εντολή που έλαβε.

Απάντηση στις εκκλήσεις του ΝΔ και της ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην δήλωση του ΣΕΒ, ότι χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας:
“Πριν τη συνάντηση που θα έχω μαζί τους αύριο, θα πρέπει να έχουν στείλει επιστολή στους ευρωπαίους ότι δεν ισχύουν οι υπογραφές τους. Εάν δεν το πράξουν, τους καλώ ακόμη και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το λαό”.

- Θέλω να τονίσω ότι εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους το εάν θα κυβερνηθεί η χώρα. Μας απασχολεί προς σε ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα. Αν η ασκούμενη πολιτική θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση κι όχι σε πλήρη δυσαρμονία.

- Πέμπτος άξονας διαλόγου, η δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση κοινής ευρωπαϊκής λύσης. Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μ’ αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε στο διαλογο.

- Επιμένω στην αμεση ανάγκη της ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και ιδιαίτερα των νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεων. Δεύτερον, την ακύρωση του νόμου που περικόπτει εργασιακά δικαιώματα. Τρίτον, στην προώθηση των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα. Τέταρτον, το δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, που παρότι έχει πάρει δισ. παραμένει στα χέρια των διοικητών που το χρεοκόπησαν.

- Στο τραπέζι του διαλόγου υπάρχουν προτάσεις και άλλων αριστερών κομμάτων, όπως οι προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων, για την ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών και άλλων δυνάμεων που είναι σε σύγκλιση με τις δικές μας θέσεις.

- Θα επανακαταθέσουμε την πρότασή μας για κυβέρνηση της Αριστεράς.

- Αν ο κ. Βενιζέλος κι ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να στείλουν επιστολή στους ηγέτες που θα αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν, ότι θα εφαρμόσουν το βάρβαρο πρόγραμμα του δεύτερου μνημονίου

- Κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως θέλουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

- Τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν πλειοψηφία στη βουλή για να ψηφίζουν μέτρα λαίλαπας για τον Ελληνικό λαό.

Πηγή

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν έχει διδαχτεί τίποτε από την ψήφο συνενοχής του ΛΑΟΣ και την μετέπειτα καταστροφική του πορεία
Η εξουσία σαγηνεύει με την πρώτη της «ματιά» και ο Αλέξης φαίνεται πως αποτελεί την πλέον τρανταχτή απόδειξη


Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την λήψη της διερευνητικής εντολής από τον Κάρολο Παπούλια στις δύο το μεσημέρι θα παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στον πυρήνα της πρότασης του κ. Τσίπρα είναι η απόρριψη του μνημονίου και των "βάρβαρων μέτρων" τα οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το συνοδεύουν.
Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Συνασπισμού θα ανακοινώσει την κυβερνητική πρόταση του κόμματός του.

Στην καρδιά της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόρριψη του μνημονίου προκειμένου να μπει φρένο στην ύφεση και "στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων". Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, "από την ακύρωση των μέτρων λιτότητας και την αντικατάστασή τους από μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και φορολογίας του συσσωρευμένου πλούτου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη των φτωχών και των αδύναμων στρωμάτων"...

Η πρόταση του Συνασπισμού θα περιγράφει τη διαδικασία προς την σταδιακή καταγγελία του μνημονίου. Ο κ. Τσίπρας δεν απορρίπτει την ιδέα σχηματισμού μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων η οποία κατά μείζονα λόγο θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνήσουν στην απόρριψη του μνημονίου δεχόμαστε την ψήφο ανοχής", αποκαλύπτει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας επίσης ότι ο Συνασπισμός δεν θα πει όχι στην πρόταση του δικομματισμού για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η απόρριψη του μνημονίου. Επίσης ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει και από τους εταίρους και δανειστές της χώρας να εξηγήσουν ποιο είναι το σχέδιό τους για να σταματήσουν οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει επίσης αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας και άμεσα μέτρα προστασίας των ασθενών εισοδημάτων.

Θα ζητήσω "μορατόριουμ" για το χρέος

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά θέλω μορατόριουμ για το χρέος» δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει τα Μνημόνια» και προσθέτει: «Είμαι ακόμη έκπληκτος, αν και τις τελευταίες ημέρες είχαμε καταλάβει ότι η αποδοχή του κόσμου αυξανόταν. Ο ελληνικός λαός είπε όχι στο Μνημόνιο».

Αναφορικά με τα «επόμενα βήματα και τα μηνύματα προς την Ευρώπη», τονίζει ότι «το πρώτο, είναι ένα μορατόριουμ επί του χρέους. Το δεύτερο, μια σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Το τρίτον, αξιόπιστα προγράμματα για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία».

Ερωτηθείς «αν η Ευρώπη αρνηθεί να σας ικανοποιήσει, θα βγείτε από το ευρώ;» ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς απαντά: «έχουμε ένα εξαιρετικό όπλο. Το έχει αναγνωρίσει, πλέον, και η Άνγκελα Μέρκελ: όταν πληγεί ένας στόχος, οι αγορές αναζητούν αμέσως το επόμενο. Πρόκειται για ευρωπαϊκή κρίση και ξεπερνιέται μόνο με ευρωπαϊκή λύση. Είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήσαμε μια σύνοδο της Ένωσης, αφιερωμένη στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους. Δεν βλέπετε ότι το μνημόνιο απέτυχε εντελώς, ότι εμείς οι Έλληνες δεν καταφέρνουμε να βγούμε από αυτή την τρομερή ύφεση; Όπου και αν πήγε να προτείνει τις συνταγές του, το ΔΝΤ προκάλεσε μόνο ζημιές και χρεοκοπίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν απορρίπτει τη διαπίστωση της Ιταλίδας απεσταλμένης ότι «η ψήφος αυτή θα μπορούσε και να ερμηνευθεί ως απόρριψη της λιτότητας και όχι ως μετακίνηση των εκλογέων προς τα αριστερά». Δηλώνει, όμως, ότι «επειδή έχει επίγνωση του κινδύνου αυτού, από σήμερα θέλει να ανοίξει το κόμμα του στις προτάσεις των ψηφοφόρων. Η αλήθεια, όμως, τώρα, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει αριστερή κυβέρνηση».

Σε σχέση με πιθανή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, τονίζει «δεν είναι εφικτή με αυτούς τους ηγέτες και όσο το κόμμα στηρίζει τα Μνημόνια. Αν όμως κάποιος πεισθεί ότι πρόκειται για αυτοκτονικό πρόγραμμα, είμαστε έτοιμοι να τον δεχθούμε».O λαός απέδειξε ότι διαθέτει ΦΟΝΙΚΟ χιούμορ, στέλνοντας τη Χρυσή Αυγή στο βουλευτικό χαμαιτυπείο, διότι σκέφτηκε απλά και προπαντός λογικά:

"Εχω για 30 χρόνια απέναντί μου μια δολοφονική κυνοβολευτική ληστοσυμμορία που ΕΝ ΧΟΡΩ λήστεψαν τις αποταμιεύσεις μου, δήμευσαν τα σπίτια μου, ξεπούλησαν τη χώρα, διώχνουν τα παιδιά μου πάλι μετανάστες, με αρρωσταίνουν και με αυτοκτονούν κάθε μέρα, εισάγουν νταβατζιλίκι συνεχώς αλλοδαπούς πληθυσμούς για να με αντικαταστήσουν στη Γη των προγόνων μου.

Πως θα τους αντιμετωπίσω για να μην έχω την τύχη των Ινδιάνων της Αμερικής;
Στέλνοντας στη βουλή αυτούς που νομίζω ότι μπορούν να "καθαρίσουν"

Φουσκωτοί;
Ιδανικοί για την περίπτωση.

Αν έχουν και πέντε Εθνικές και Λαϊκές πολιτικές θέσεις με τις οποίες ταυτίζομαι, ακόμα καλύτερα".

Απλά και λαϊκά πράγματα.
Πιο απλά και λαϊκά δεν γίνεται.

"ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ Μ' ΑΥΤΟΥΣ" ΦΩΝΑΞΕ Ο ΛΑΟΣ.

Την κτηνώδη δύναμη το σύστημα τη δέχεται όταν είναι εξωραϊσμένη και γυαλισμένη κάτω από τα φώτα της τηλεόρασης, στα πρωϊνάδικα όταν κάνουν πασαρέλα τα γυμνασμένα και αποτριχωμένα μοντέλα, ή στους Ολυμπιακούς αγώνες με την αναβολικότητα να κρύβεται πίσω από ουρανομήκεις ιαχές.

Τώρα που εμφανίστηκε μπροστά του ωμή και αφτιασίδωτη από τα φωτοσοπ, το σύστημα σκιάχτηκε...

Τι να κάνουμε;...
Ας τους αντέξουν.

Όποιος πάντως θέλει να κατανοήσει το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, εκτός από την άμεση αντίληψη που θα πρέπει να αποκτήσει, καλό θα είναι να διαβάζει και ποια γνώμη έχουν για αυτήν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, δηλαδή οι αριστεροί και οι κομμουνιστές.
Αυτοί αναλύουν το φαινόμενο με Πολιτικούς Όρους και όχι με υστερικές κραυγές, και καταλήγουν, ότι στο καπάκι έχει τη δυναμική έλξης άλλων 500.000 λαϊκών ψήφων, δικών τους -παραδοσιακά- ψήφων...
Για τη δεξιά, δεν το συζητούμε καν...

Τώρα να δούμε τους μπρατσωμένους της Χρυσής Αυγής να κοιτάζουν και μόνο τους ντιντήδες στα έδρανα του κυνοβολείου, ε, οπωσδήποτε θα είναι ένα θέαμα που θα απολαύσουμε!

Η ταμπέλα “ναζί” δεν πέρασε στον κόσμο, και ούτε πρόκειται να περάσει, ει μη μόνο στους λεπτεπίλεπτους κολωνακιώτες αριστερούς με τα καμηλό και σε κάτι υστερικούς πανεπιστημιακούς χαρτογιακάδες. Πρόκειται για περσινά ξινά σταφύλια, κυριολεκτικά. Οι σύγχρονοι ναζί είναι οι ΕΥΡΩΝΑΖΙ του Ευρώ και της ΕUSSR.

Γνωρίζουμε ότι αυτό που ονομάζεται Ελληνική Βουλή, είναι ένα διαρκές Πλυντήριο.

Καμιά φορά όμως μπορεί να μετατραπεί σε Καθαρτήριο.
Έστω και για μια στιγμή.

Εγώ δεν καταλαβαίνω το φόβο, τις υστερικές κραυγές και κάτι παρωχημένους ψευδοδιανοούμενους που κουνάνε δασκαλίστικα το δάκτυλο. Ειδικά αυτούς.

Κοινοβουλευτική παρουσία ζήτησε η Χρυσή Αυγή, όπως τόσοι άλλοι, π.χ. αριστεροί και αναρχικοί και αντιεξουσιαστές που πιο αναρχικότεροι δεν υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη (ασχέτως του αν δεν την απέκτησαν τελικά). Το λεγόμενο “μαύρο μπλοκ” (αναρχικοί) σύσσωμο καλούσε σε συμμετοχή σε μια διαδικασία, που λόγω ιδεολογίας θα έπρεπε να αποστρέφονται.

Έχουμε τύποις Δημοκρατία, δεν έχουμε;...
Θα δείξουν οι χρυσαυγίτες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν και αν δεν…, στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (αν και εφόσον γίνουν...) θα τους αφαιρεθεί η λαϊκή προτίμηση.


Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς υποστήκαμε και αντέξαμε την κοινοβουλευτική τους δημοκρατία. Ήρθε η σειρά εκείνων που την δημιούργησαν να μετρήσουν τις δικές τους "δημοκρατικές" αντοχές απέναντι στο δημιούργημά τους, με "μέτρο" την "Χρυσή Αυγή".


- Πρώτη δύναμη στις εκλογές βγήκε με ποσοστό 19% το σύνολο των κομμάτων που δεν πιάνουν το 3% και μένουν εκτός Βουλής!!!

- Σχηματίζεται άνετα Αυτοδύναμη Κυβέρνηση εθνικής ασυνεννοησίας.

- Το πρώτο κόμμα λαμβάνει πριμ 50 έδρες και όποιος ψήφισε το Μνημόνιο του αφαιρείται 50% του προηγούμενου ποσοστού του.

- Μεγάλος νικητής ο Τσίπρας. Κυρίως γιατί… δεν μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση.

- Δεν μπήκαν στην Βουλή: ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Κωλοτουμπισμός», η «Ντορική Συμμαχία», η «Αποτυχία Ξανά», οι «Οικολόγοι-Μαύρο», η «Αντίδραση», η «Κομματική Ασυμφωνία», κ.α..

- Ποιος είπε πως ήταν πολλά τα κόμματα φέτος;
Εγώ έχω έναν φίλο που δεν ήταν υποψήφιος!

- To 65% ψήφισε Αντιμνημονιακά και δεν μπορεί να βγάλει Κυβέρνηση!

- Το μήνυμα όμως, ελήφθη.
Τώρα όλοι μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση του «αδιαπραγμάτευτου» Μνημονίου με πρώτη την…Τρόικα!

- Η πρώτη εντολή στο Σαμαρά τζούφια, η δεύτερη στον Τσίπρα τίποτα, τρεις (ίσως) με τον Κουβέλη και την πιάσαμε.

- Ρώτησαν τον Καμμένο αν άλλαξε γνώμη και σκέφτεται να συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Τους απάντησε πως δεν πάσχει από… αμνημονησία.

- Η Τρομοκρατία της TV, οι παραινέσεις για παράδοση άνευ όρων στα αδιέξοδα μέτρα του Μνημονίου και η έλλειψη μέτρων για τους λαθρομετανάστες εκκόλαψαν το αβγό του φιδιού.
Μόνο που το δικό μας βγήκε… βόας!

- Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας:
Επιτρέπει να εκλέγονται τα δύο κόμματα που επιθυμούν να την καταλύσουν!

- Άλλωστε το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή συμφωνούν απόλυτα:
Δεν συνεργάζονται με κανέναν!

- Ενοχλήθηκαν οι δημοσιογράφοι από την (απαράδεκτη) ενέργεια των μπράβων της Χρ.Αυγής να τους ζητήσουν να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού στον Ν.Μιχαλολιάκο.
Είχαν συνηθίσει μπροστά στις κάμερες οι Βουλευτές να κάθονται σούζα!

- Πριν δύο χρόνια, η Χρυσή Αυγή δήλωνε πως είναι «παγανιστές και νεοναζιστές», τώρα δηλώνουν «ορθόδοξοι χριστιανοί και έλληνες πατριώτες».
Ως γνωστόν, τα φίδια αλλάζουν δέρμα σαν…τα πουκάμισα.

- Με τόσους ηθοποιούς, Χαϊκάλης, Κοντογιαννίδης, Γερασιμίδου, έγινε η Βουλή θέατρο!
Και με τον Μιχαλολιάκο, θέατρο του παραλόγου!

- Τι να ζηλέψουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από ωραίες παρουσίες;
Όταν η Ράπτη και η Καϊλή έκλεβαν το make-up από τις μαμάδες τους, η Κουντουρά το διαφήμιζε!

- Έκανα και μια διερευνητική σχηματισμού Συγκυβέρνησης μου με τη Βάνα Μπάρμπα. Πού ξέρεις;

- Το εκλογικό αποτέλεσμα και η παράλογη κατανομή εδρών έδειξαν το άδικο του εκλογικού νόμου.
Πρέπει να αλλάξουμε την Απλή Πριμοδοτική σε… Ενισχυμένη Λογική!

Καλά να περνάτε,
Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ο οικονομικός πόλεμος δεν είναι μόνο ένα στοιχείο της γεωπολιτικής και δεν λειτουργεί σε φάση ειρήνης. Ο πόλεμος έχει ένα χαμαιλεοντικό χαρακτήρα, όπως λέει ο Clausewitz. Κατά συνέπεια, οι διαχωρισμοί είναι τεχνητοί.

Ένα κλασσικό λάθος είναι να τον εντάξουμε στο κοινωνικό πλαίσιο της ειρήνης και να τον αντιμετωπίσουμε με τις μεθόδους της διαχείρισης κρίσεων. Η αναποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης φαίνεται όταν αυτός ο οικονομικός πόλεμος παίρνει διαστάσεις που δεν επιτρέπουν να μοντελοποιηθεί ως μια μάχη με τον ανάλογο τοπικό της χαρακτήρα.

Μέσω της πολεμολογίας, ο οικονομικός πόλεμος παρουσιάζεται ως ένα φυσιολογικό γεγονός με όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, οι κώδικες αλλάζουν και όλες οι αναλύσεις γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι πλέον μια κατάσταση που προέρχεται από ένα φυσικό γεγονός, αλλά από μια στρατηγική κίνηση που έχει ένα στόχο και ένα κόστος, αν επιτευχθεί, και βέβαια επιπτώσεις σε άλλους τομείς.

Αν εξετάσουμε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, μόνο και μόνο σε πλαίσιο ειρήνης, έχουμε την εντύπωση ότι πρόκειται αποκλειστικά για ένα αποτέλεσμα που έχει ενδογενή αίτια. Ενώ η πραγματικότητα η πολεμολογική, ενσωματώνει φυσιολογικά το πρόβλημα του εξοπλισμού και του αμερικανικού πολέμου και όχι μόνο ανταγωνισμού.
Άρα δεν είναι μόνο οι εσωτερικές τριβές που εξηγούν το γεγονός.

Επιπλέον, το πολεμολογικό πλαίσιο επιτρέπει σε μια ορθολογική ανάλυση να προβλέψει την κατάσταση λόγω της όλης δομής. Και αυτή η δυνατότητα κάνει τη διαφορά. Δεν είναι πια ανάγκη να αναλύουμε το πρόβλημα ούτε ως ένα τυχαίο γεγονός, ούτε ως ένα σπάνιο. Πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να μελετηθεί στρατηγικά και όχι περιστασιακά, όπως γίνεται συνήθως. Έτσι αποφεύγουμε τη στρατηγική που προέρχεται αποκλειστικά από ένα τακτικό πλαίσιο που δεν έχει ορίζοντα παρά μόνο τη μέρα, δίχως στρατηγικό βάθος.

Όσον αφορά στο καθαρά επιστημονικό πλαίσιο, η πρόσβαση σε στρατηγική οδηγεί σε ορθολογικές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να κωδικοποιηθούν με τη θεωρία παιγνίων. Είναι ήδη γνωστό, ότι με συνεισφορά του ο John Nash πήρε το Βραβείο Νόμπελ Οικονομίας το 1994. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Έτσι, αυτό το εργαλείο είναι χρήσιμο και μάλιστα μπορεί να γενικευτεί για να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερες διαστάσεις μέσω της θεωρίας αγορών. Τα εργαλεία, τα μαθηματικά και τα οικονομικά υπάρχουν και μπορούν να δουλέψουν ορθά σε βάθος χρόνου.
Αν επιπλέον προσθέσουμε τη θεωρία του Ramsey και τη μορφοκλασματική ανάλυση, τότε το τεχνογνωσιακό οπλοστάσιο αποκτά τρομερές δυνατότητες ανάλυσης και σύνθεσης.

Με αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιούμε ότι ο οικονομικός πόλεμος, είναι απλώς μια ειδική περίπτωση πολέμου και όχι ένα αναλλοίωτο της ειρήνης.
Οι κλασσικές προσεγγίσεις είναι βέβαια πιο διπλωματικές και παρουσιάζονται ευκολότερα από τους επικοινωνιολόγους, δίχως αυτό να σημαίνει ότι προτείνονται και πραγματικές λύσεις.
Είναι λογικό, αφού το πλαίσιο του προβλήματος είναι λανθασμένο εξ αρχής, αλλά αφού ικανοποιεί τη μάζα γιατί να το αλλάξουμε. Ενώ η πολεμολογία αδιαφορεί για το παρουσιαστικό, διότι ασχολείται με το πρόβλημα και τη λύση.

Δεν συνδυάσαμε την τιμωρία με την ύπαρξη προοπτικής. Τα λαϊκίστικα συνθήματα έπιασαν τόπο και πλέον μένουν δύο επιλογές...

Μπορεί να μην έχει αδιέξοδα η δημοκρατία, αλλά ώσπου να βρεθούν οι διέξοδοι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί. Διότι το χθεσινό «αποτέλεσμα οργής», όπως λέγεται, οδηγεί με βεβαιότητα σε μεγάλο διάστημα ακυβερνησίας, σε μια πολύ κρίσιμη πολιτική στιγμή.

Προφανώς, κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας υπήρξαμε πολλοί που δεν λάβαμε υπόψη το αύριο. Δεν συνδυάσαμε δηλαδή την τιμωρία με την ύπαρξη προοπτικής. Ίσως, διότι σκεφτήκαμε πως τα δύο μεγάλα (μέχρι χθες) κόμματα μας τα πήραν όλα, και δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε. Άρα, τα τιμωρούμε και αυτό που θα έρθει δεν μπορεί να είναι χειρότερο.

Φοβούμαι πως δεν θα συμβεί έτσι. Διότι η ακυβερνησία δεν είναι προ των πυλών, αλλά μέσα στις πύλες. Και εκείνο που με φοβίζει είναι ότι δεν άκουσα από κάποιο κόμμα (πλην του ΚΚΕ, που επιμένει στη διάλυση του αστικού κράτους και αγωνίζεται γι’ αυτό) κάποια ολοκληρωμένη αλλά και εφικτή πρόταση εξόδου από την κρίση.

Τα λαϊκίστικα συνθήματα ότι θα φύγουμε από το Μνημόνιο αλλά θα παραμείνουμε στο ευρώ, έπιασαν τόπο. Αλλά απέχουν παρασάγγες από την πραγματικότητα. Μόνο δύο επιλογές υπάρχουν. Ή θα δούμε από αντιμνημονιακούς πολιτικούς θεαματικές «κωλοτούμπες» (στυλ Τσιριμώκου το 1965 ή Σρέντερ πρόσφατα στη Γερμανία) ή γυρίζουμε στη δραχμή με τις γνωστές συνέπειες.

Πρέπει πάντως να σημειώσουμε την σημαντική συμβολή της πολιτικής του κ. Α. Σαμαρά στη διαμόρφωση του χθεσινού αποτελέσματος. Όταν ο κ. Σαμαράς ξιφουλκούσε κατά του πρώτου Μνημονίου -χωρίς δυστυχώς να παρουσιάσει την άλλη πρόταση- ήταν φυσικό να πείσει τους αστούς, ότι αυτή ήταν η ενδεδειγμένη πολιτική.

Βεβαίως, όσοι παρακολουθούσαμε εκ του σύνεγγυς τα πράγματα, γνωρίζαμε ότι του έκανε χάρη ο κ. Γ. Παπανδρέου και με αντισυνταγματικό νόμο πέρασε από τη Βουλή το Μνημόνιο. Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και το ΚΚΕ, επεσήμαναν ότι το Σύνταγμα απαιτεί 180 ψήφους. Αν συνέβαινε έτσι, τότε ο κ. Σαμαράς από πολύ νωρίς θα υπερψήφιζε το Μνημόνιο, για να προσφέρει τις ψήφους που έλειπαν. Ο παλιός συγκάτοικος όμως, τον έσωσε τότε.

Όταν ήρθε το δεύτερο Μνημόνιο και δεν επετράπη στον κ. Α. Σαμαρά να συνεχίσει την αντιμνημονιακή πολιτική, ήταν φυσικό να τον εγκαταλείψουν εκείνοι που είχαν πεισθεί από τον ίδιο, ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις (επαναδιαπραγμάτευση και άλλες παρόμοιες προτάσεις που γνώριζε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθούν).

Τι έπρεπε να κάνουν οι Νεοδημοκράτες, που επί δύο χρόνια άκουγαν να τους λέγει για τις καταστροφικές συνέπιες του Μνημονίου; Φυσικά και τον εγκατέλειψαν, πεισθέντες από τους λόγους του, ότι πρέπει να υποστηριχθούν αντιμνημονιακοί σχηματισμοί. Και αυτό έκαναν. Η δε ΝΔ από το 33% του κ. Κώστα Καραμανλή (το χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή της) οδηγήθηκε περίπου στο 20% από τον κ. Α. Σαμαρά.

Επιμύθιο. Οι δυο παλιόφιλοι και συγκάτοικοι κατάφεραν, μέσα σε δυο χρόνια, αυτό που προσπαθούσαν επί δεκαετίες οι αντίπαλοί τους. Κατάργησαν τον δικομματισμό (μόνιμα;) και διέλυσαν τα κόμματα που επιφανείς πολιτικοί ίδρυσαν. Αν αυτό θα ωφελήσει ή θα ζημιώσει τον τόπο είναι θέμα υποκειμενικής εκτίμησης. Αντικειμενικά, θα φανεί σε λίγο χρόνο.

Να κλείσω όμως, παρηγορώντας τους απαισιόδοξους, με τη φράση που έγραψε ο Ζήνων: «Αφ’ ης εγενόμην ναυαγός, εύρον τον ορθόν δρόμον».

Ο Μακεδών


Βλέπουμε μετεκλογικά στα τηλεοπτικά παράθυρα τα ίδια πρόσωπα της διαπλοκής να λένε ότι πήραν το μήνυμα των εκλογών κ.λ.π.

Πώς γίνεται να πήραν οποιοδήποτε μήνυμα αν ακόμα και τώρα υποστηρίζουν τις "διορθωτικές αλλαγές", την έκδοση ευρωομολόγου,και λέγοντας οτι ”κάναμε λάθη”;

Οχι δεν κάνατε λάθη απλά ο στρατηγικός σχεδιασμός της πολιτικής σας ήταν η παράδοση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους.

Δεν πήραν κανένα μήνυμα και συνεχίζουν τα κομματικά τους επιτελεία να διαπλέκονται στο σκοτάδι.

Γνώμη μου είναι ότι θέλουν να παγιδέψουν τον Τσίπρα με το πρόσχημα ότι θέλουν να τον στηρίξουν, έτσι ώστε οταν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους έξω, αυτοί θα εμφανιστούν και πάλι ως σωτήρες λέγοντας ότι εμείς σας τα λέγαμε.

Με αυτό τον τρόπο θα αποδομήσουν τις αντιμνημονιακές δυνάμεις διεκδικόντας και πάλι ρόλο στο μεταπολιτευτικό σκηνικό.

Ή κατάσταση είναι πολύ ρευστή, τα παιχνίδια που παίζονται είναι χοντρά στο παρασκήνιο, και θέλει μεγάλη προσοχή απο τις υγιείς δυνάμεις του αντιμνημονίου για να μην πιαστούν στον ιστό της αράχνης που εξυφαίνουν τα ξεπουλημένα κομματικά ιερατεία της διαπλοκής.

Ιωάννης