Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Απρ 2016

Η κοινή ανακοίνωση δέκα ομάδων μισθοφόρων και ισλαμιστών διαφορετικής εθνικής προέλευσης και η ταυτόχρονη δήλωση των Αμερικανών ότι σχεδιάζουν να οπλίσουν τους μισθοφόρους με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό προαναγγέλλουν μια νέα τροπή στον πόλεμο της Συρίας
Ανάλυση: Deutsche Wirtschaftsnachrichten  
Μισθοφόροι από διάφορες χώρες, ξένοι “εθελοντές μαχητές” και παραστρατιωτικές ομάδες που απαρτίζονται από ισλαμιστές τρομοκράτες, δηλώνουν από κοινού πρόθυμοι να ξεκινήσουν μια στρατιωτική επίθεση μεγάλης κλίμακας στη Συρία. Μετά την αποτυχία της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να εφοδιάσουν τις παραστρατιωτικές ομάδες μισθοφόρων με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα (MANPADS). Η εξέλιξη αυτή ίσως να αποτελέσει απειλή για τους Ρώσους, οι οποίοι αγωνίζονται στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.
Οι ομάδες μισθοφόρων και ισλαμιστών διαφορετικής εθνικής προέλευσης, όπως είναι ήδη γνωστό, έχουν την οικονομική στήριξη του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας και των κρατών του Κόλπου. Δέκα από αυτές τις ομάδες παρέδωσαν την Δευτέρα στα μέσα ενημέρωσης μια κοινή δήλωση:
“Μετά από μια σταθερή αύξηση των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, μετά την συνεχιζόμενη επιλεκτική μετατόπιση ανθρώπινων ομάδων και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, δηλώνουμε ότι απαντάμε στις προκλήσεις αυτές με την επανέναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων”.
Δεν θα πρέπει να θεωρείται συμπτωματικό το γεγονός ότι η κοινή αυτή δήλωση έγινε ελάχιστες ημέρες μετά την προέλαση του Συριακού Στρατού στο Χαλέπι και την απελευθέρωση της πόλης με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων.
Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου αυτού, στον οποίο εμπλέκονται αρκετές χώρες, επικυρώθηκε στη Συρία τον Φεβρουάριο μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων μισθοφόρων, με την διαμεσολάβηση της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο κείμενο εκείνο της συμφωνίας δεν είναι τυχαίο ότι υπήρχε ρητή αναφορά στο γεγονός ότι από τους όρους της εκεχειρίας εξαιρούνται τόσο οι τρομοκρατικές παραστρατιωτικές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους (ΙS ή ΙSIS), όσο και εκείνες των ισλαμιστών της “Αλ-Κάιντα στην Συρία” (“Μετώπου Αλ-Νούσρα”).
Η σαουδαραβικής έμπνευσης “Συριακή αντιπολίτευση” στην Γενεύη. Στα δεξιά, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Μοχάμεντ Αλούς
Η δήλωση της Δευτέρας φέρει τις υπογραφές των αρχηγών των ακραίων ισλαμιστικών παραστρατιωτικών ομάδων “Τζάις-αλ-Ισλάμ” και “Αράρ ας-Σαμ”, οι οποίες δρατηριοποιούνται έντονα στην περιοχή ανατολικά της Γκούτα (κοντά στην Δαμασκό), καθώς και στο Χαλέπι. Η ομάδα “Τζάις-αλ-Ισλάμ” έχει επικεφαλής τον Μοχάμεντ Αλούς, που δεν είναι άλλος από τον απεσταλμένο εκπρόσωπο της “Συριακής αντιπολίτευσης” και προεδρεύοντα στις διαπραγματεύσεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης. Και οι δύο αυτές ομάδες χρηματοδοτούνται από την Σαουδική Αραβία. Η ισλαμιστική αυτή μοναρχία έφθασε στο σημείο να δημιουργήσει μια δική της “αντιπολίτευση” για τη Συρία, της οποίας ηγείται ο Αλούς, και η οποία φέρει την βαρύγδουπη ονομασία “Υψηλή Επιτροπή Διαπραγματεύσεων”.
Την Κυριακή ο Αλούς κάλεσε τις κάθε είδους ενδιαφερόμενες πλευρές να συνειδητοποιήσουν ότι οι επιθέσεις εναντίον του Συριακού Στρατού πρέπει να συνεχιστούν:
Μην εμπιστεύεστε το καθεστώς και μην περιμένετε την συμπόνια του”, δήλωσε ο Αλούς με μήνυμά του στο Twitter. “Χτυπήστε τους στο λαιμό! Σκοτώστε τους όλους!
Είναι κοινό μυστικό ότι πολλές από αυτές τις ομάδες πολεμούν με όπλα αμερικανικής προέλευσης. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένας μισθοφόρος, πολίτης των ΗΠΑ, απελευθερώθηκε από συριακό κρατητήριο. Είναι επίσης γνωστό ότι η Αμερικανίδα πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερς, ήδη έχει δηλώσει πριν από μερικές ημέρες, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η ανακωχή δεν έχει μέλλον.
Καθώς όλα δείχνουν ότι η εκεχειρία πλησιάζει προς το τέλος της, η CIA σχεδιάζει να οπλίσει τους μισθοφόρους με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό – κυρίως με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα εδάφους-αέρος (MANPADS). Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια νέα πρόκληση για τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και την ρωσική Πολεμική Αεροπορία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Παράξενες νέες παρουσίες στην Κομοτηνή… 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Και ξαφνικά, από το πουθενά, άρχισαν κάποιες παράξενες ελεύσεις μουσουλμάνων στην Θράκη και δη στην Κομοτηνή…
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι απολύτως έγκυρες και σαφείς, ενώ περιγράφουν μία διαδικασία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την διαφάνεια. Αντιθέτως, κινείται σε πλαίσια μυστικισμού!!! Και, ίσως, σε άξονες αντίθετους με την εθνική ασφάλεια της χώρας...

Όλη η μειονοτική κοινωνία της Κομοτηνής συζητάει για τους νεήλυδες από Συρία, Πακιστάν ή δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού, οι οποίοι εγκαθίστανται σε σπίτια της πόλης.
Τους κουβαλάει τρόφιμα και ρούχα, οργανώνει συντονισμό της βοήθειας την ερχόμενη Δευτέρα...

Την ίδια στιγμή η πλειονοτική κοινωνία δεν έχει πάρει χαμπάρι ΤΙΠΟΤΑ!
Κάποιοι γείτονες που το είπαν μόνο στον εαυτό τους κι όλα έμειναν εκεί.

Μαθαίνουμε ότι ο πρώτος που τους νοίκιασε σπίτια είναι ο Σινίκογλου, ο λεγόμενος και "νόμιμος μουφτής Ξάνθης", τουλάχιστον στην οδό Λυκαβηττού.
  • Τι γίνεται στην Φιλιππουπόλεως, στην Μαραθώνος;
  • Ποιοι είναι αυτοί οι νέοι μας συμπολίτες, πώς επελέγησαν, είναι νόμιμοι, από πού ήρθαν, θα μας πει κανείς;
  • Γνωρίζουν κάτι οι αρχές και το αποσιωπούν ή βρίσκονται στη γνωστή τους στάση της νιρβάνα;
  • Υπάρχει κάποιος αρμόδιος για να απευθυνθούμε;
  • Ή μήπως και το να θέτεις τέτοια ερωτήματα είναι επιλήψιμο;
  • Τέλος, ποιος πληρώνει τα ενοίκια στους άγνωστους «νέους κατοίκους» της Κομοτηνής;
Επειδή «υποψιαζόμαστε» πως γίνεται λαθρο-εποικισμός μουσουλμάνων «προσφύγων» στην περιοχή, αλήθεια, τι έχουν να πούνε εκείνοι οι πολιτικοί που «έσκιζαν τα ρούχα» τους φωνασκώντας πως «δεν θα μεταφερθούν πρόσφυγες στην Θράκη»;

Να υποθέσουμε πως οι γνωστές «κόκκινες γραμμές» εξαφανίστηκαν και πάλι ή να υποθέσουμε πως η πολιτική ορθότητα δεν αναγνώσκει και δεν αναγνωρίζει κινδύνους από την μεταφορά αγνώστου ταυτότητας μουσουλμάνων στην Ελληνική Θράκη;

Ερωτήσεις κάνουμε, απαντήσεις δεν περιμένουμε, αλλά, τελικά, διαπιστώνουμε πως η ντροπή δεν είναι ιδίωμα των κυβερνώντων, ιδιαίτερα εκείνων που εμπορεύονται την ελπίδα και την πατρίδα…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι τζιχαντιστές του ΣΥΡΙΖΑ 
παίρνουν κεφάλια ανεπιθύμητων στην Θράκη 
Σε "μακρύ χέρι του Ερντογάν" εξελίσσεται ο Jihadi Zeibek που μεταβάλλει την Θράκη σε Τουρκία

Ο γνωστός διώκτης ελλήνων (με έμφαση στις δασκάλες των δημοτικών μειονοτικών σχολείων), βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πιστός υπηρέτης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, μηδενικής παραγωγής έργου για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά γνωστών ανθελληνικών δράσεων, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ξαναχτύπησε...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Πριν μερικά χρόνια o συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει, οργανώσει και εκτελέσει την αποπομπή δασκάλας από το 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Ξάνθης, η οποία αν και δικαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό δεν επέστρεψε στην εργασία της με ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία δεν προστάτευσε στο ελάχιστο την ελληνίδα δασκάλα.
Σήμερα, το έργο επαναλαμβάνεται, με διαφορετικό σενάριο, αλλά με τον ίδιο στόχο. Την στοχοποίηση, τον πόλεμο νεύρων και την τελική «εξόντωση» μίας ακόμη δασκάλας που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος των πρακτόρων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την milletgazetesi, ταραχή προκάλεσε μια δήλωση που έκανε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μια Ελληνίδα δασκάλα που υπηρετεί στο τουρκικό μειονοτικό δημοτικό σχολείο του Εχίνου-Ξάνθης.
Γράφει λοιπόν η milletgazetesi:
"Σύμφωνα με ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στον μειονοτικό τύπο, δασκάλα ονόματι Daphne Stav έκανε δήλωση στο FB που στοχοποιούσε την Τουρκία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων του Εχίνου και κινητοποίησε τον Σύλλογο Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.
Ο Σύλλογος Κηδεμόνων μαζί με τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ παραπονέθηκαν θέτοντας το θέμα στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.
Η εν λόγω δασκάλα στην δήλωση της στο FB χρησιμοποίησε την φράση ¨Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί¨.
Στην μειονοτική κοινωνία συζητείται το αν θα μεταφερθεί ή όχι το θέμα στην ελληνική βουλή όπως και η απάντηση του υπουργού Παιδείας".

Κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στα ίχνη της Τουρκίας του Ερντογάν

Είναι προφανές πως η ειρωνεία της ελληνίδας δασκάλας προς τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, «μεταφράστηκε» κατά το δοκούν από συγκεκριμένους κύκλους που έδωσαν και την εντολή στοχοποίησης και «εξόντωσής» της. Γνωρίζουμε, φυσικά, πως οι διώκτες της συγκεκριμένης δασκάλας δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα (αλλά ούτε και την τουρκική), όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως από τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη κατέληξαν σε επίθεση στην Τουρκία, χώρα στην οποία ακυρώνονται προγραμματισμένες διεθνείς συγκεντρώσεις, όπου εκρήγνυνται βόμβες, όπου οι νεκροί από την τρομοκρατία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο «ρεκόρ», όπου ο έλεγχος του διαδικτύου είναι μία τυπική διαδικασία, χώρα όπου οι Κούρδοι πολίτες (κυρίως άμαχοι και γυναικόπαιδα) δολοφονούνται από τον τουρκικό στρατό, χώρα όπου οι τζιχαντιστές βρίσκουν άσυλο, χώρα όπου οι δολοφονίες γυναικών και οι γάμοι με ανήλικα κορίτσια έχουν γίνει καθημερινότητα…

Οι θερμοί υποστηρικτές του κ. Φίλη, μέσω της συγκεκριμένης τους ενέργειας, αποδεικνύουν πως παρακολουθούν τα social media (κοινωνικά δίκτυα) στην Ελλάδα και καταγράφουν «συμπεριφορές» προσώπων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των τουρκικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών, για να εκμεταλλευθούν καταλλήλως και ποικιλοτρόπως (φυσικά με την δέουσα τροποποίηση) το παραμικρό στοιχείο που θα επαρκεί για την στοχοποίηση προσώπων…

Η απάντηση της λογικής

Αρκούντως ικανοποιητική απάντηση στη νέα αθλιότητα των ανθυποπρακτόρων της Άγκυρας στην Θράκη, αυτών δηλαδή που έδωσαν σταλινικά ποσοστά στην εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, δίνει ο «Αντιφωνητής», και με τίτλο "Τα φασισταριά θέλουν να επιβάλουν λογοκρισία στους Έλληνες δασκάλους!" στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πρωτοδεύτερη φορά αριστερούς κυβερνώντες της χώρας.

«Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε ασχολίαστα τις αθλιότητες του σκηνοθέτη, πόσο μάλλον όταν αυτός παρεκτρέπεται σε βάρος των ζωών των συμπολιτών μας. Αναφερόμαστε στο …μέγα θέμα που ανέδειξαν οι λούστροι του τουρκικού Προξενείου στον Εχίνο της Ξάνθης, με μιαν ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα μιας δασκάλας του χωριού. Η Δάφνη Σταυράκη, που εργάζεται στο μειονοτικό σχολείο του Εχίνου έγραψε στο Facebook ένα σχόλιο αναφορικά με το πρόσφατο θέμα της (μη) χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία, υπερασπιζόμενη την αρχική οδηγία των προϊσταμένων της και προσθέτοντας ότι “Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί”.

Η τουρκοφυλλάδα “Γκιουντέμ” έγραψε πως η ανάρτησή της χαρακτηρίζεται – από ποιούς άραγε; – ως “ακραία εθνικιστική” και πήραν μπρος τα …όργανα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων Ιλτέρ Μέτσο και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πήγαν στο σχολείο και συναντήθηκαν με τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του προκειμένου να εκφράσουν την “ανησυχία” τους για την ανάρτηση της δασκάλας και να ζητήσουν “σεβασμό στις ευαισθησίες της μειονοτικής κοινωνίας”! Προσέξτε δηλώσεις του βουλευτή: “Μόλις ενημερώθηκα για το θέμα, ενημέρωσα και την διεύθυνση του σχολείου και το υπουργείο Παιδείας (…) Περιγράψαμε το περιστατικό σε όλους τους αρμοδίους που έπρεπε να μάθουν. Η δασκάλα ασκεί κριτική στο υπουργείο Παιδείας, επειδή έκανε βήμα πίσω στο θέμα της οδηγίας που περιόριζε την χρήση των τουρκικών. Η ανάρτηση έγινε σε ένα χαρακτηριζόμενο ως ακροδεξιό μπλογκ (…) Μετά την δέουσα προειδοποίηση, η δασκάλα έσβησε το σχόλιο της από τα σόσιαλ μίντια. Εμείς κάναμε τις δέουσες κινήσεις και προειδοποιήσεις. Από τώρα και μετά, θα αποφασίσει το υπουργείο. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις. Αλλά μια δασκάλα που υπηρετεί σε ένα μειονοτικό σχολείο, είναι ανάγκη να είναι ακόμη πιο προσεκτική στα σχόλια και στις δηλώσεις της, ιδιαίτερα σε ευαίσθητα θέματα. Ένα άλλο θέμα επίσης είναι το κατά πόσο μπορεί να είναι αποδοτική μια δασκάλα στο σχολείο, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων Ιλτέρ Μέτσο, δήλωσε πως η ανάρτηση της δασκάλας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. “…Ζητήσαμε να υπάρχει σεβασμός στις ευαισθησίες του κόσμου μας σχετικά με το σχολείο, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας, την θρησκεία μας και την τουρκική μας ταυτότητα. Αναφέραμε πως δεν επιτρέπουμε να λέγονται κουβέντες κατά των αξιών μας. Ζητήσαμε σχετικά με αυτά τα θέματα να γίνονται υπενθυμίσεις προς τους δασκάλους, όχι μια φορά στους τρεις μήνες, αλλά κάθε μήνα…”
Μάλιστα, κύριοι! Ο μεν βουλευτής ζητάει εμμέσως την τιμωρία της δασκάλας που έγραψε ένα ανώδυνο σχόλιο στο FB, ο δε Ιλτέρ, που κάνει τον ιμάμη (είχε σταλεί γι αυτό και στη Ρόδο), ανέλαβε επίσημα λογοκριτής.

Και να πω ότι είχε γράψει η κοπέλα κάτι του τύπου άντε γ@μηθείτε κωλότουρκοι!…»


Εντολή Ερντογάν να καταγράφονται όσοι επιτίθενται στην Τουρκία

Την ίδια στιγμή, σάλο έχει προκαλέσει στην Ολλανδία εγκύκλιο διαδικτυακό μήνυμα, του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, προς όλες τις τουρκικές οργανώσεις και τους Τούρκους κατοίκους της χώρας, με τη σύσταση να αναφέρουν το όνομα και την ηλεκτρονική διεύθυνση όποιου εκφράζεται υβριστικά σε βάρος του τουρκικού έθνους, του προέδρου του και της Τουρκίας γενικώτερα.
Η «οδηγία» στοχοποιεί έτσι τους ενδεχόμενους «δράστες» δια του προφορικού λόγου, αλλά και δημοσιογράφους, ιστοσελίδες και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όσους ενημερώνονται και εκφράζονται μέσω αυτών.
Οι επικεφαλείς τουρκικών ΜΚΟ καλούνται να καταδίδουν άτομα του προσωπικού τους, ένοχα αυτού του εγκλήματος.
Σχεδόν ταυτόχρονα (πόσο τυχαίο μπορεί να είναι άραγε;) στην Ελλάδα ο Ζεϊμπέκ επιτίθεται σε γυναίκα κρατικό υπάλληλο, για σχόλιό της στο... διαδίκτυο! Να υποθέσουμε πως παρόμοιο μήνυμα απέστειλε και το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής στους τουρκόφρονες της Ελληνικής Θράκης;

Η ανάγκη επιστροφής της κυβέρνησης στην σοβαρότητα

Κύριοι της κυβέρνησης και λοιποί εραστές (των ψήφων) της Θράκης, μήπως θα έπρεπε να περάσετε, επιτέλους, σε μία διαφορετική τακτική αντιμετώπισης των γελοίων που εξαιτίας της δικής σας ανικανότητας και φοβικότητας μετατρέπουν αργά αλλά σταθερά την Ελληνική Θράκη σε τουρκική επαρχία;
Μήπως, θα πρέπει, επιτέλους, να αρχίσετε κάποια διαδικασία απελάσεων εκείνων που λοιδωρούν την Ελληνική Πολιτεία, που καθυβρίζουν την λογική και που εργάζονται μεθοδικά κατά της Ελληνικότητας της Θράκης, κατά του κλίματος της ειρηνικής και ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων της.
Μήπως θα πρέπει να τους πείτε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πως στην Ελλάδα οι Έλληνες μπορούν να καγχάζουν, να ειρωνεύονται και να καθυβρίζουν τακτικές και πρακτικές τόσο της Ελληνικής κυβέρνησης όσο και κυβερνήσεων άλλων χωρών;
Μήπως θα πρέπει να σταματήσετε "δια ροπάλου" τις επιθέσεις που δέχονται κρατικοί υπάλληλοι από φερέφωνα του τουρκικοπύ προξενείου της Κομοτηνής;
Μήπως θα πρέπει να κατανοήσετε πως η ελληνική Παιδεία (με όλα της τα προβλήματα) βάλλεται συστηματικά από πρόσωπα των οποίων οι κινήσεις μαρτυρούν εχθρότητα και μίσος προς κάθε τι ελληνικό;
Μήπως δεν μπορείτε να κατανοήσετε την επιχείρηση επιβολής κλίματος τρομοκρατίας που επιχειρείται κατά των ελλήνων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα μειονοτικά σχολεία της Ελληνικής Θράκης; 

Επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, απελάστε τους ταραξίες και πρακτορίσκους της Άγκυρας που δρουν στην Θράκη. Στείλτε μερικούς από αυτούς να κατοικήσουν μόνιμα στην «μητέρα πατρίδα» τους, εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε με σχετική επάρκεια τις υποψίες που ήδη υπάρχουν για τον δικό σας ρόλο στην κυβέρνηση της Ελλάδας…
Σε εσάς το κόστος της απομάκρυνσής τους θα είναι κάποιες ψήφοι...
Στην Ελλάδα το κόστος παραμονής τους δεν θα μετριέται σε ψήφους...
Όσο για τον εγνωσμένης τουρκοφροσύνης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αναρωτιόμαστε, πως μπορεί να γίνεται ανεκτή από τους υπόλοιπους βουλευτές η παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Άσχετα με το αν τελικά θα γίνουν περικοπές και στις βουλευτικές συντάξεις, το πραγματικά σημαντικό θέμα είναι η θρασύτητα με την οποία μας σερβίρουν γελοίες δικαιολογίες ως λογικά συμπεράσματα, οι πιθηκάνθρωποι που νέμονται την εξουσία.

Βγήκε προχθές ο πίθηκας με το μαντηλάκι και σε σχετική ερώτηση απάντησε πως οι βουλευτικές συντάξεις εξαιρούνται του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και άρα δεν θα περικοπούν, διότι  ''οι βουλευτές δεν είχαν κρατήσεις, δεν πλήρωναν εισφορές γιατί δεν υπάρχει σχετικό ασφαλιστικό ταμείο, και πληρώνονται απ' ευθείας από το Δημόσιο''.

Δηλαδή, ρε παλιάνθρωπε με χωρίστρα, για ποιό λόγο γίνονται όλα αυτά;
Γιατί μπαίνει μαχαίρι σε συντάξεις και μισθούς;
Δεν γίνεται -υποτίθεται- για να γίνει οικονομία στα κρατικά έξοδα;
Εφ' όσον λοιπόν οι βουλευτικές συντάξεις πληρώνονται απ' ευθείας απ' τα κρατικά ταμεία, δεν θα γίνει και απ' ευθείας οικονομία αν μειωθούν;
Πώς τολμάς και διαστρέφεις μεσ' τα μούτρα μας, και μας παρουσιάζεις ως λογικό συμπέρασμα αυτό που ίσα-ίσα είναι εναντίον αυτού που θέλεις να αποδείξεις; 

Και δηλαδή αυτοί που δεν πληρώνουν και δεν πλήρωσαν ποτέ, πρέπει να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, και να εξαιρεθούν των μέτρων;
Τότε εμείς γιατί πληρώνουμε;
Άρα μας θεωρείς όλους, συλλήβδην, μ@λάκες.
Άρα να σταματήσουμε να πληρώνουμε! 

Του ίδιου επιπέδου λογικής και ηθικής είναι και όλες οι δικαιολογίες που μας σερβίρουν σαν αποδείξεις και συμπεράσματα, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και διαστρέφοντας την λογική,  οι απατεώνες που μας κυβερνούν.

Και το χειρότερο είναι πως εκεί που ξεστομίζουν τις χυδαιότητές τους, δεν φυτρώνουν χέρια από τους τοίχους, απ' τα πατώματα, από παντού, να τους πλακώσουν στις κατραπακιές, να τους κάνουν τις μουτσούνες σαν οδόστρωμα ''υπό κατασκευήν''.

Πώς; Είπαμε όχι βία;
Μα δεν είναι βία οι κατραπακιά. 
Η κατραπακιά είναι μάθημα. Είναι συνέτιση. Είναι κοινωνικό σχολείο.
Η κατραπακιά είναι φάρμακο. 
Είναι κοινωνική υγεία.
Είναι ένα μέσο για να κουνηθεί ο χυλός που έχουν στο κεφάλι τους, και να έρθει στην θέση τους.
Είναι προσφορά αγάπης προς τους ηλίθιους συμπολίτες μας.
Την αγαθή προαίρεση και τα ευεργετικά αποτελέσματα της πατρικής κατραπακιάς μας τα έχει διδάξει κατά κόρον ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος, σ' αυτόν που όλοι προστρέχουμε για χαλάρωση και διασκέδαση.

Η κατραπακιά είναι λοιπόν όπλο κατά της βίας. 
Της βίας που έχει εξαπολύσει το σύστημα και η εξουσία αυτής της χώρας εναντίον των πολιτών της.  
Η ηθική και νοητική βία που ασκούν με τις ψευτιές και τις στρεψοδικίες τους είναι εξ ίσου σκληρή και επώδυνη με την σωματική.

Με δυό λόγια:
Η κατραπακιά δεν είναι βία, είναι άμυνα. 
Και ο κάθε πολίτης υποχρεούται να αμυνθεί, εναντίον της βίας που του ασκείται, με τα έργα,  αλλά και με τα λόγια, την υποτίμηση της προσωπικότητάς του, την υποτίμηση της νοημοσύνης του!..

Σε ένδειξη καλής θέλησης και μεγαλοπρέπειας αυτού του λαού, μπορούμε να αλλάξουμε τις κατραπακιές, με φτύσιμο στην μούρη!... 

Υ.Γ (επί του πιεστηρίου)  Την ώρα που γράφοταν το παραπάνω σχόλιο, ήρθε στην επιφάνεια αυτό:

Πρόκειται για εντολή μεταφοράς των χρημάτων όλων των νοσοκομείων, αυθημερόν στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
Τα χρήματα για την υγεία, για αγορά υλικών και φαρμάκων...
Τα χρήματα για το βασικό αγαθό της υγείας όπως ορίζει το Σύνταγμά μας...
Σε λογαριασμούς ''ειδικής'' ταμειακής διαχείρησης στην ΤτΕ, προφανώς για να καταλήξουν στις τσέπες των τοκογλύφων ή για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αφού τα λεφτά των μισθών και των συντάξεων έχουν ήδη πάει στις τσέπες των τοκογλύφων. Το ίδιο είναι. 

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ; 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μια αίσθηση κρίσης έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, εκτιμά σε δημοσίευμά της η βρετανική Guardian, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι η λέξη Grexit έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται ξανά…

Τις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών έχουν φτάσει αυξανόμενα νευρικό σημείο, παρατηρεί η δημοσιογράφος Helena Smith σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα. «Το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2015 -το τρίτο μέσα σε 6 χρόνια της χτυπημένης από το χρέος χώρας- ακολούθησαν μήνες δράματος σε υψηλούς τόνους που έβαλε την Αθήνα στο χείλος της χρεοκοπίας και στην έξοδο από το ευρώ. Τώρα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά -και με την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που κανονίστηκε για την Παρασκευή -μία αίσθηση κρίσης έχει επιστρέψει στην Ελλάδα».

Με τους πολιτικούς να έχουν επιδοθεί σε μια οργισμένη ρητορική που έβαλε την Αθήνα σε πορεία σύγκρουσης με τους δανειστές τον περασμένο χρόνο, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν αυξηθεί, οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, και το Grexit -η λέξη που έφερνε στο μυαλό τη μάχη της Ελλάδας με την οικονομική κατάρρευση- ψιθυρίζεται ξανά», γράφει η Smith.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αβεβαιότητα και το άγχος έχει επιστρέψει στους Έλληνες που έχουν δει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους να μειώνεται, την ανεργία να αυξάνεται και τις επιχειρήσεις να κλείνουν. «Αφού αψήφησαν τους καταστροφολόγους, υπάρχουν φόβοι ότι η πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης θα μπορούσε τώρα να οδεύει σε άτακτη χρεοκοπία».

«Δεν υπάρχει κανένας που να γνωρίζω που δεν ανησυχεί», δηλώνει ένας συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα που είδε τη σύνταξή του να μειώνεται σχεδόν κατά ένα τρίτο. «Αν υπάρξει κούρεμα καταθέσεων θα είναι το τέλος και, μέχρι στιγμής, αυτό είναι το μόνο μέτρο που δεν έχουν πάρει. Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα είναι αδύνατο να βρεις λάδι, αδύνατο να βρεις φάρμακα. Και αυτή τη φορά όλα φαίνονται πιθανά».

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, η οικονομική κατάσταση βαίνει προς το χειρότερο, ενώ καθίσταται σαφές πως τα διαθέσιμα που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν επαρκούν. Τόσο η αναγκαστική επιστροφή των διαθέσιμων κεφαλαίων των νοσοκομείων της χώρας, όσο και η κατά το ήμισυ καταβολή του οικογενειακού επιδόματος των πολύτεκνων οικογενειών, καταδεικνύουν σαφή αδυναμία ρευστού και πληρωμής από την πλευρά της κυβέρνησης.
Αυτή η κατάσταση οδηγεί, άραγε σε ένα οικονομικό "επεισόδιο" και πιθανό Grexit ή οι κυβερνώντες θα επιλέξουν την λύση αναγκαστικού κουρέματος των καταθέσεων των πολιτών; Η απάντηση αναμένεται να δοθεί μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου και σε κάθε περίπτωση θα δημιουργήσει μείζον πρόβλημα στην παρούσα κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μίας παταγώδους πτώσης της.

Παναγιώτης Μαύρου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είναι υποχρέωση των ηγετών μας να γνωρίζουν τη σημαντικότητα των τρομοκρατικών πράξεων που μπορούν να εφαρμοστούν από τους αντιπάλους μας. Να συλλέγουν πληροφορίες για τον εχθρό και τη νοοτροπία του και να παρακολουθούν όλες τις ενέργειές του συνεχώς

Του Δημήτρη Τσαϊλά 

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δημοσιοποίηση που αναφέρει πως τρομοκράτες ετοιμάζουν νέες επιθέσεις και μάλιστα σε τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης με στόχο το μέγιστο δυνατό πλήγμα. Στην παρούσα ανάλυση η προσπάθεια είναι να εξετάσουμε τους παράγοντες τρομοκρατία και ασύμμετρες απειλές που πιθανώς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε στην πατρίδα μας.

Η έννοια της ασφάλειας

Ο παραδοσιακός ορισμός της έννοιας της ασφάλειας θεωρούσε ως το βασικότερο στοιχείο αυτής τον έλεγχο και τη χρήση της στρατιωτικής ισχύος από τα κράτη. Συνδεόταν, δε, με την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών. Σήμερα, η τάση είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας των μη στρατιωτικών πτυχών της ασφάλειας (οργανωμένο έγκλημα, λαθρομετανάστευση, εκτεταμένοι εμπρησμοί, πειρατεία κλπ). Έτσι, στη σύγχρονη τρομοκρατία πλέον διακρίνουμε μια μεταβατική, ή καλύτερα θα λέγαμε μια εξελισσόμενη, στρατηγική τα τελευταία χρόνια όπως είναι οι ασύμμετρες απειλές με την εκδήλωση κτυπημάτων, κυρίως τρομοκρατικών ομάδων. Είναι ένα όπλο χωρίς τεχνολογική υπόσταση, πολύ χαμηλού κόστους, που, εφαρμοζόμενο εναντίον του αντιπάλου, προσδίδει φοβερή και ασυναγώνιστη δύναμη. Εξάλλου η οργανωμένη βία που διεξάγεται μεταξύ μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών ομάδων δεν απαιτεί στρατιωτικές ικανότητες, καθώς η ενδιαφερόμενη πλευρά βασίζεται σε δόλια μη τεχνολογικά μέσα για να επιτευχθεί η βούλησή της ή και για να κάμψει το ηθικό του αντιπάλου.

Το σύγχρονο διεθνές περιβάλλον ασφαλείας

Στο σύγχρονο συνεπώς διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, οι εξωτερικές απειλές για την ασφάλεια της πατρίδας μας προέρχονται κυρίως από την ανεξέλεγκτη ροή λαθραίων μεταναστών και τον «γνωστό άγνωστο» ανατολικό γείτονά μας και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Ενώ στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από ειρηνιστές και οικουμενιστές ή «ακτιβιστές, αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυους» που έχουν τον δικό τους τρόπο για να παρακάμπτουν τις οδυνηρές πραγματικότητες με την ψύχραιμη στρατηγική τους ανάλυση είναι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, παρά την ποιοτική και αριθμητική αναβάθμιση των παραβάσεων και παραβιάσεων τους στο Αιγαίο, εφαρμόζοντας «ψύχραιμη στρατηγική στάση».

Έτσι οι Τούρκοι επιδίδονται στην υπονόμευση του εσωτερικού της πατρίδας μας, που είναι ο φθηνότερος δρόμος για τη νίκη. Πολύ φθηνός, στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με το κόστος και τον κίνδυνο μιας κρίσεως ή μάχης. Όμως το κόστος για την πατρίδα μας είναι τεράστιο, αν αναλογιστούμε τις ανθρώπινες απώλειες και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προξενούν οι εκτεταμένες πυρκαγιές στην πατρίδα μας κάθε χρόνο. Και δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές ή οι λεγεώνες των πεινασμένων και κατατρεγμένων μεταναστών που προωθούνται λάθρα καθημερινά στην ελληνική επικράτεια, αλλά και οι στημένες προβοκάτσιες στο Αιγαίο με την αμφισβήτηση ακόμη και του δικαιώματός μας της έρευνας - διάσωσης.

Συμπεράσματα

Η οικονομική κρίση, το διογκούμενο δημόσιο χρέος και οι υπερβολικές δεσμεύσεις στους δανειστές μας προκαλούν σκεπτικισμό για περαιτέρω μείωση αμυντικών δαπανών και σχεδιασμό νέας δομής δυνάμεων με λογιστική αντίληψη. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοβαρό φροντιστήριο στρατηγικής. Και γρήγορα. Αυτό δε θα προερχόταν ποτέ από την υιοθέτηση των στρατηγικών επιλογών μιας κατευναστικής πολιτικής. Αντ΄ αυτής, καλύτερα να αναζητηθεί μια νέα, με πυλώνες τις αρχές της ρεαλιστικής αντίληψης. Οι σχεδιαστές της εθνικής στρατηγικής και της πολιτικής εθνικής ασφάλειας πρέπει να έχουν πάντα υπ’ όψη τους την ασύμμετρη διάσταση της απειλής, η οποία πρέπει να βρει έκφραση σε κάθε επίπεδο, τακτικό, επιχειρησιακό και στρατηγικό.

Είναι λοιπόν υποχρέωση των ηγετών μας να γνωρίζουν τη σημαντικότητα των τρομοκρατικών πράξεων που μπορούν να εφαρμοστούν από τους αντιπάλους μας. Να συλλέγουν πληροφορίες για τον εχθρό και τη νοοτροπία του και να παρακολουθούν όλες τις ενέργειές του συνεχώς. Οι προσπάθειες να το κάνεις αυτό μπορεί να μην είναι πάντα παραγωγικές, αλλά σπανίως πηγαίνουν χαμένες. Είναι αξιοθαύμαστο για την ηγεσία να αναγνωρίσει τη δυνητική σημασία της ασύμμετρης απειλής. Αυτή η αναγνώριση θα βοηθήσει στη δυνατότητα να αντισταθμίζει τον κίνδυνο του αδιάκριτου στρατηγικού αυτισμού, στον οποίο είναι επιρρεπής.

Προαπαιτούμενο βέβαια για την υλοποίηση μιας τέτοιας στρατηγικής είναι η σύμπλευση της ελληνικής κοινής γνώμης. Η εξασφάλιση δε της αναγκαίας αυτής λαϊκής συναίνεσης είναι καθήκον της πολιτικής ηγεσίας, η οποία καλείται να αντισταθεί στον πειρασμό της δημαγωγίας, θέτοντας το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον υπεράνω των μικροκομματικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων της. Εξάλλου, όπως έλεγε ο μεγάλος Παναγιώτης Κονδύλης:
«Η φυλετική και πολιτισμική υποτίμηση της Τουρκίας ενέχει τον κίνδυνο της στρατηγικής της υποτίμησης, αφού συνεπάγεται ότι η δήθεν ανώτερη ελληνική ποιότητα μπορεί να εξουδετερώσει την τουρκική ποσότητα. Είναι βέβαια γνωστό πώς τιμωρείται η στρατηγική υποτίμηση του αντιπάλου όταν, π.χ., παρασύρει στην κήρυξη ενός πολέμου».

* Ο κ. Δημήτρης Τσαϊλάς είναι Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου