Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Σεπ 2016

Σχέδιο εξοπλισμού των Κούρδων της Συρίας επεξεργάζονται οι ΗΠΑ αδιαφορώντας για Τουρκία

Η αμερικανική κυβέρνηση μελετά σχέδιο απευθείας εφοδιασμού των Κούρδων της Συρίας που μάχονται κατά του ΙΚ, αναφέρει η εφημερίδα New York Times σε κείμενο του δημοσιογράφου Eric Schmitt.

Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί θα πρόκειται για μεγάλη πολιτική στροφή η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει τις εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο έναντι των τζιχαντιστών αλλά επίσης θα μπορούσε να κλιμακώσει αρνητικά τις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εν λόγω σχέδιο έχει συζητηθεί από επιτελείς του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με εντολή του προέδρου Ομπάμα, καθώς αναζητείται τρόπος ταχύτερης εξουδετέρωσης του ΙΚ. Ο Ομπάμα είχε ζητήσει την πραγματοποίηση μια μεγάλης κατά των τζιχαντιστών επίθεσης πριν ο ίδιος εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο. Στόχος της επίθεσης θα είναι η απελευθέρωση της Ράκα, της «πρωτεύουσας» των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.

Η απόφαση για τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας είναι δύσκολη για τον Ομπάμα καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των εδαφικών και πολιτικών φιλοδοξιών της Τουρκίας και των Κούρδων, αμφοτέρων συμμάχων των ΗΠΑ στον αγώνα κατά του ΙΚ.

Ο απευθείας εξοπλισμός των Κούρδων, τους οποίους οι Αμερικανοί θεωρούν τους πλέον αποτελεσματικούς κατά των τζιχαντιστών, μαχητές θα ενίσχυε την προσπάθεια κατά της Ράκα. Μια τέτοια ενέργεια όμως θα οξύνει την ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Ομπάμα και Τούρκου ομολόγου του Ερντογάν. ΗΠΑ και Τουρκία διαφωνούν ριζικά για το θέμα των Κούρδων τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τους βασικούς τους αντιπάλους στην περιοχή.

Το αμερικανικό σχέδιο εξοπλισμού των Κούρδων πάντως προέρχεται από το Πεντάγωνο και την Central Command η οποία διευθύνει τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Το σχέδιο προβλέπει την παράδοση ελαφρού οπλισμού, πυρομαχικών και άλλων εφοδίων στους Κούρδους για την εκτέλεση συγκεκριμένων αποστολών, αλλά όχι βαρέων όπλων και ειδικά αντιαρματικών και αντιαεροπορικών όπλων.
Αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν πάντως πως το σχέδιο δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επίσημα και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά.

Η δικαιολογητική σκέψη πίσω από την κατάρτιση του σχεδίου προέρχεται από τον φόβο Αμερικανών στρατιωτικών ότι το χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση της Ράκα πήγε πίσω με την είσοδο τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στην Συρία. Η τουρκική επίθεση διέκοψε ζωτικής σημασίας οδό ανεφοδιασμού των Τούρκων, αλλά επίσης ανέτρεψε τα εδαφικά κέρδη των Κούρδων, οι οποίοι παρά την ενίσχυσή τους από Αμερικανούς συμβούλους ασκούν κριτική στις ΗΠΑ για την συμμαχίας τους με την Τουρκία.

Ο επικεφαλής της Central Command αντιστράτηγος Βότελ είχε δηλώσει: «Δεν ελέγχουμε εμείς, απαραίτητα, το χρονοδιάγραμμα για την επίθεση στη Ράκα». Συνεργάτες του στρατηγού δήλωσαν πως ιδιωτικά έχει εκφράσει μεγαλύτερη ανησυχία για την καθυστέρηση στον αγώνα κατά του ΙΚ, ειδικά αν Τούρκοι και Κούρδοι συνεχίσουν να πολεμούν μεταξύ τους. «Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη διεύθυνση του αγώνα και να κατευθύνουμε Τούρκους και Κούρδους επικεντρωμένοι στην προσπάθεια συντριβής του ΙΚ», είχε πει ο Βότελ.

Τα τελευταία δύο χρόνια το Πεντάγωνο είχε διαθέσει ελαφρύ οπλισμό και πυρομαχικά σε ένοπλες ομάδες αποδεκτές από την Τουρκία που μάχονται στην Συρία. Τουλάχιστον 350 εναέριοι ανεφοδιασμοί αυτών έχουν πραγματοποιηθεί.

Όμως λόγω της τουρκικής αντίδρασης δεν διέθεσαν οπλισμό στους Κούρδους. Αναλυτές αναφέρουν ότι η υποστήριξη του Πενταγώνου στους Άραβες της Συρίας αποτελούσε απλώς κάλυψη για την υποστήριξη προς τους Κούρδους η οποία εκφραζόταν κυρίως με αεροπορικές επιδρομές. Ο εξοπλισμός όμως των Κούρδων θα αποτελέσει σημαντική στροφή, πρακτικά και συμβολικά.

«Αν αυτό συμβεί το φύλλο συκής θα πέσει και θα υπάρξουν σοβαρά ζητήματα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας», αναφέρει ο Σονέρ Καγκαπτάι του Ινστιτούτου Μεσανατολικής Πολιτικής.

Πέντε ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ενημερωθεί επί του σχεδίου, αλλά δεν έχει προχωρήσει η συζήτηση των όρων καθώς ακόμα το σχέδιο βρίσκεται υπό επεξεργασία. Οι ίδιοι πάντως ανέφεραν ανωνύμως πως ο εξοπλισμός των Κούρδων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την συντριβή του ΙΚ στη Μέση Ανατολή.

Ο πρακτικός στόχος είναι οι εξοπλισμένοι από τους Αμερικανούς Κούρδοι να συνεχίσουν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος κατά των τζιχαντιστών όπως έκαναν και στη μάχη για την κατάληψη της πόλης Μανμπίζ η οποία αποτελούσε και κέντρο διακίνησης ισλαμιστών μαχητών από και προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Οι Κούρδοι έχασαν πρόσφατα τη βασική τους πηγή προμήθειας οπλισμού, την συριακή κυβέρνηση, μετά την επαναπροσέγγιση Ρωσίας – Τουρκίας και τις συγκρούσεις Κούρδων – δυνάμεων Άσαντ.

Πολιτικά η αμερικανική βοήθεια θα θεραπεύσει τα αρνητικά αισθήματα των Κούρδων έναντι των ΗΠΑ μετά την τουρκική επίθεση στην Συρία. Την προηγούμενη εβδομάδα άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων αφίχθησαν στη βόρεια Συρία και έδρασαν στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων κατά του ΙΚ.

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε έτοιμος να μετάσχει σε κοινή επιχείρηση με τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών στη Ράκα. Ωστόσο οι Αμερικανοί υποβίβασαν το θέμα και ανέφεραν πως ακόμα εξετάζουν τον τρόπο συγκέντρωσης των απαραίτητων για την επιχείρηση χερσαίων δυνάμεων. Κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ οι συμμαχικές δυνάμεις είναι έτοιμες να εξορμήσουν κατά της Μοσούλης.

Αποκλείει η Άγκυρα συμμετοχή σε επιχείρηση κατά του ΙΚ στη Ράκα αν μετέχουν και Κούρδοι

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Τουρκία σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, σε περίπτωση που συμμετάσχουν σ’ αυτήν και κούρδοι μαχητές.

Ο Ιμραήμ Καλίν δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber πως αποκλείεται οι τουρκικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας, εφόσον συμμετάσχουν σ’ αυτήν και κούρδοι μαχητές. “Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει ακόμη τίποτε σίγουρο. Η θέση μας είναι κατ’ αρχήν η ίδια που ήταν για τη Μανμπίτζ και την Τζαραμπλούς. Είναι εκτός συζήτησης να πάρουμε μέρος σε μια επιχείρηση στην οποία θα είναι παρόν το PYD/YPG”, δήλωσε ο Καλίν.

Η Τουρκία θεωρεί πως οι κουρδικές δυνάμεις YPG που πολεμούν στη Συρία συνδέονται στενά με τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και θεωρεί τρομοκρατικές αμφότερες τις οργανώσεις.

Προειδοποίηση των ΗΠΑ: Φοβούνται επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων στη νότια Τουρκία

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους πολίτες τους για τον κίνδυνο επιθέσεων στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, στόχος των οποίων μπορεί να είναι μέρη όπου συχνάζουν πολίτες δυτικών χωρών, όπως η αλυσίδα καφετεριών Starbucks.

Σε μήνυμά της, η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες για αστυνομική έρευνα σε σχέση με την παρουσία “πυρήνα τρομοκρατών” στην Γκαζιαντέπ, όπου μια επίθεση αυτοκτονίας που αποδόθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε προκαλέσει τον θάνατο 44 ανθρώπων κατά τη διάρκεια ενός γάμου τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, οι διαθέσιμες πληροφορίες αφήνουν υπόνοιες ότι τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ Starbucks, οι εγκαταστάσεις της αλυσίδας τουρκικών εστιατορίων Big Chef και άλλα σημεία στα οποία συχνάζουν πολίτες δυτικών χωρών θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στους στόχους. “Παράκληση προς τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Γκαζιαντέπ να προσέχουν όταν πηγαίνουν στα μέρη αυτά και αν είναι δυνατόν, να τα αποφεύγουν”, διευκρίνισε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η πόλη Γκαζιαντέπ, που βρίσκεται μόλις 60 χλμ. βόρεια των συριακών συνόρων, έγινε βασικό σημείο διέλευσης για τους Σύρους που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο. Οι τουρκικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για παρουσία του ΙΚ στην πόλη αυτή. Εδώ και ένα χρόνο, η Τουρκία ζει στον ρυθμό των επιθέσεων που άλλοτε αποδίδονται στους τζιχαντιστές του ΙΚ, ενώ άλλοτε την ευθύνη αναλαμβάνουν οι κούρδοι αντάρτες.

Εξάλλου, η τουρκική αστυνομία συνέχισε τις επιδρομές της εναντίον των τζιχαντιστικών κύκλων και συνέλαβε 16 άτομα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στο ΙΚ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μετέδωσε το Anadolu, ορισμένοι από τους υπόπτους ετοίμαζαν επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και άλλοι είχαν πολεμήσει στη Συρία.

Πηγή MIgnatiouΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σχεδόν 60.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι υπό «αποτρόπαιες και μη ασφαλείς» συνθήκες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Η διεθνής οργάνωση αρωγής επισημαίνει στη σχετική έκθεσή της ότι παρά την περσινή συμφωνία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ να υποδεχθούν στις χώρες τους πάνω από 120.000 πρόσφυγες, πολλές χώρες άνοιξαν τα σύνορά τους για λιγότερο από το 5% του αριθμού των ανθρώπων που είχαν πει ότι θα δέχονταν.

Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Γερμανία, η Σλοβακία και η Ισπανία.

Μάλιστα η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν έχουν υποδεχθεί κανέναν πρόσφυγα, όπως επισημαίνει η έκθεση της οργάνωσης, η οποία φέρει τον ενδεικτικό τίτλο «Μηνύματα από την Ελλάδα: Η ελπίδα μας πέθανε».

Όπως σημειώνεται, με τους τρέχοντες ρυθμούς οι ευρωπαϊκές χώρες θα χρειαστούν 18 χρόνια για να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο διευθυντής του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών Στιβ Σάιμοντς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών», κάνοντας λόγο για «επονείδιστη» συλλογική αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών.

Η οργάνωση καλεί την ελληνική κυβέρνηση να παράσχει επειγόντως κατάλληλες συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες με τη στήριξη της ΕΕ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν τον αριθμό των προσφύγων που θα δέχονται, να εφαρμόσουν γρήγορες διαδικασίες για την επανένωση οικογενειών και να χορηγούν ανθρωπιστικές βίζες σε αιτούντες άσυλο με άμεσες ανάγκες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όλες οι καταστάσεις που έχουν αποδειχθεί νοσηρές και αδιέξοδες πρέπει να τερματίζονται το συντομότερο δυνατόν, διότι η παράτασή τους θέτει εν κινδύνω την επιβίωση όσων συμμετέχουν σε αυτές και τις διαμορφώνουν. Αυτός είναι ένας φυσικός νόμος, διατυπωμένος σαν αξίωμα, ο οποίος επαληθεύεται καθημερινά σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη.

Όταν επιτείνεται η αίσθηση του αδιεξόδου, εκείνοι που το έχουν συνειδητοποιήσει οφείλουν να κόβουν αβλεπτί τον γόρδιο δεσμό που τους έχει μετατρέψει από ελεύθερους ανθρώπους σε δεσμώτες. Κι αυτό ισχύει και στις διαπροσωπικές σχέσεις που έχουν βαλτώσει και στις επαγγελματικές συνεργασίες αλλά και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες.

Η περίπτωση του ελληνικού χρέους εμπίπτει σ' αυτόν τον κανόνα. Είναι προφανές ότι το μέγεθός του είναι τόσο μεγάλο, ώστε προκαλεί θυμηδία να ισχυρίζεται κάποιος στα σοβαρά ότι είναι... εξυπηρετήσιμο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον Μάρτιο του 2014 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), απαντώντας σε ερώτηση που υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο, δημοσιοποίησε πίνακα με τα ποσά που θα χρειαστεί να πληρώσει το κράτος για χρεολύσια και τόκους έως το 2030.

Το 2021 η χώρα μας θα πληρώσει για χρεολύσια 7,169 δισ. ευρώ και για τόκους 10,956 δισ. ευρώ. Το 2022 τα χρεολύσια θα είναι 8,873 δισ. ευρώ και οι τόκοι 24,489 δισ. ευρώ! Το 2023 για χρεολύσια θα χρειαστούμε 11,186 δισ. ευρώ και για τόκους 17,551 δισ. ευρώ. Το 2024 τα χρεολύσια θα είναι 10,864 δισ. ευρώ και οι τόκοι 13,641 δισ. ευρώ.

Συνολικά, μέσα σε μια τετραετία πρέπει οι μη έχοντες φορολογούμενοι, οι φτωχοποιημένοι συνταξιούχοι και οι άνεργοι να πληρώσουν περισσότερα από 104 δισ. ευρώ!

Συνεπώς, προτού επέλθει η άτακτη χρεοκοπία, όταν θα είναι όλα εκποιημένα και η Ελλάδα διαλυμένη, τα κόμματα και τα πρόσωπα τα οποία ηγούνται αυτών πρέπει να συναινέσουν στην πάση θυσία επιδίωξη άμεσης επίλυσης της υπόθεσης του χρέους.

Αν δεν ρυθμιστεί αυτό, ουδέν καλό θα προκύψει για την πατρίδα.

Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μεταφέρει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Απολαυστικός, αποκαλυπτικός, ειρωνικός, καυστικός όπως πάντα και στη χτεσινοβραδινή εκπομπή του στο RUSSIA-TV o Max Keiser και μαζί η σύζυγός του Stacey Herbert.

Θέμα τους η Deutsche Bank και οι Αμερικανικές Αρχές που ετοιμάζονται να της επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 14 δισ. ευρώ για κάποιες… «ατασθαλίες» όταν «πουλούσε» τραπεζικά της προϊόντα σε ανυποψίαστους πολίτες…

Εμμέσως πλην σαφώς, λένε στην εκπομπή τους Keiser και Herbert, το Βερολίνο καλεί τις ΗΠΑ να δείξουν κατανόηση στην διαχείριση του θέματος της Deutsche Bank για τις καταχρηστικές πωλήσεις τραπεζικών προϊόντων, όπως δηλώνει ο τίτλος του σχετικού άρθρου της Financial Times.

Ικανή να «ταρακουνήσει» και τους πλέον αισιόδοξους για τα Τραπεζικά θέματα η αναφορά ότι η κεφαλαιοποίηση της συγκεκριμένης Τράπεζας που είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο είναι μόλις 18 δισ. ευρώ (άντε να πληρώσεις 14 δισ. στις Αμερικανικές Αρχές) αλλά o ισολογισμός της είναι γύρω στα 1,7 τρις ευρώ!!!

Παρακολουθείστε όλη την εκπομπή αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από το δεύτερο στο τρίτο λεπτό όπου ο κ Keizer «τραβάει το αυτί» των Γερμανών υπενθυμίζοντας τη συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα.

Λέει απερίφραστα ο κ Keiser ότι Γερμανία και Deutsche Bank ΔΕΝ είχαν τον παραμικρό «δισταγμό να πετάξουν την Ελλάδα κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου» όταν έγιναν αντιληπτά κάποια τραπεζικά παιχνίδια για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ στα οποία συμμετείχε και η γνωστή μας Goldman Sachs…

Keiser και Herbert kάνουν σαφές και το γεγονός ότι ήδη διεξάγεται ένας «υπόγειος οικονομικός πόλεμος» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση και ΗΠΑ με άγνωστες εξελίξεις…

Μόνο βολεμένα χρυσόψαρα και εθελοτυφλούντες θα μπορούσαν να λησμονήσουν ότι το σκάνδαλο με τα μικροτσίπ στα ντιζελοκίνητα της Volkswagen αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ.

«Έχει ο καιρός γυρίσματα» θα έλεγε ο κ. Keiser εάν τον είχαμε στην παρέα μας και μας μιλούσε στα Ελληνικά…

* O Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University, United Kingdom.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το προσφυγικό ήταν ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη στήριξης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι η συμφωνία εξαρτάται και από την σχέση των δύο χωρών, ενώ απο ελληνικής πλευράς, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «το καλωσορίζουμε».

Επισημάνθηκε η προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία στην μείωση των προσφυγικών ροών, καθώς το 2015 υπήρχαν 5.000-7.000 αφίξεις ημερησίως και τώρα οι ροές έχουν μειωθεί στον αριθμό των 150 περίπου ανθρώπων ημερησίως.

«Ωστόσο οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν πάρα πολύ από όλες τις μεριές προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία σε όλες τις πλευρές της» ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Η Ελλάδα, ακόμα, υποστηρίζει την Τουρκία στο ζήτημα της βίζας, υπό την προϋπόθεση -όπως εξάλλου και για κάθε ανάλογο θέμα- τήρησης των κριτηρίων που έχουν τεθεί από την ΕΕ, ενώ υποστηρίζει και την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από τον σχετικό οδικό χάρτη.

Στην συζήτησή τους, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι στην παρούσα φάση είναι εξαιρετικά χρήσιμο όλα τα θέματα που υπάρχουν να λύνονται μέσω διαλόγου και συνεννόησης.

«Χαίρομαι που σας βλέπω καλά»

Στην αρχή της συζήτησης ήταν το θέμα του πραξικοπήματος, όπου ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο της Τουρκίας:

«Χαίρομαι που σας βλέπω και σας βλέπω καλά, ήταν μια δύσκολη περιπέτεια για την Τουρκία, εμείς από την πρώτη στιγμή πήραμε ξεκάθαρη θέση, εκφράσαμε την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στον τούρκικο λαό και στην νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας. Η δημοκρατία και η σταθερότητα είναι εξαιρετικά σημαντικές.»

Ο κ. Ερντογάν έθεσε το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως η Ελλάδα είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής πως το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται με βάση όσων προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο, έτσι ώστε η έκβαση της υπόθεσης να είναι βέβαιη και σύμφωνη με όσα ισχύουν για τα ζητήματα ασύλου και να μην είναι προσβλητέα.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, αυτή είναι μια σταθερή ελληνική θέση: Δεν μπορεί αυτά τα πράγματα να γίνονται γρήγορα.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας, είπε χωρίς να αναφέρεται στους οκτώ, ότι γενικώς οι εμπλεκόμενοι σε πραξικοπήματα δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα. Ο κ. Ερντογάν δεν επανέφερε στην συζήτηση το θέμα αυτό.

Κυπριακό: Δεν συζητήθηκαν οι εγγυήσεις

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας έθεσε το θέμα της ασφάλειας, λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί μια λύση η οποία, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις που έχει διατυπώσει η Ελλάδα και τις οποίες επανέλαβε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Τουρκίας, θα εξετάζει το ζήτημα της ασφάλειας όλων των Κυπρίων, όμως, με πάγια θέση την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

Στο τμήμα της συζήτησης που αφορούσε στο Κυπριακό δεν συζητήθηκε το θέμα των εγγυήσεων.

Η ελληνική πλευρά επισημαίνει ότι το Κυπριακό είναι μια διαδικασία που σημειώνει πρόοδο, αλλά υπάρχουν ακόμα σημαντικά ανοιχτά ζητήματα στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Όπως ανέφεραν οι πηγές της κυβέρνησης, ο κ. Ερντογάν δεν απάντησε στα ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η γενικότερη απάντησή του ήταν να συνεχίσουμε με συνεργασία και στενότερες συνομιλίες ώστε να αντιμετωπίσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα.

Αποτιμώντας καταρχήν το κλίμα που επικράτησε στην συζήτηση, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό συνοψίζεται στο ότι τα πράγματα λύνονται και διευθετώνται πάντοτε στην βάση του διαλόγου και της συζήτησης, και αυτό είναι θετικό, είναι ένα μήνυμα που μπορεί να βοηθήσει στην κατάσταση σε όλα τα προβλήματα.

Τονίζουν, σε κάθε περίπτωση, ότι η σημερινή συζήτηση Τσίπρα-Ερντογάν δεν ήταν διαπραγματεύσεις, σημείωσαν πως καμία πλευρά δεν θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ζητήματα, αλλά προτάσσουν τον διάλογο, ενώ ανέφεραν πως ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε πει ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός θεώρησε ότι οτιδήποτε έχουμε να κουβεντιάσουμε πρέπει να το λύνουμε με διάλογο και με καλό κλίμα.

Οι Τσίπρας και Ερντογάν συζήτησαν επίσης την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στην βάση που έχει τεθεί στην Σμύρνη, δηλαδή την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς με έμφαση στην σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης, και την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά την Frontex, ανέφεραν πως η Ελλάδα θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία (με την Frontex) και στο Αιγαίο και στα βόρεια σύνορα διότι αυτό είναι ένα μήνυμα πως δεν υπάρχουν παράνομοι διάδρομοι από την μεριά των βορείων συνόρων και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης

Επίσης η συνεργασία με την Frontex μαζί με τα θέματα της Ακτοφυλακής, τις συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης και την επανεγκατάσταση και μετεγκατάσταση θα είναι στην ατζέντα της Βιέννης το Σάββατο.

Ακόμα η Ελλάδα στο θέμα του ασύλου θέτει το ζήτημα της επάνδρωσης της Υπηρεσίας Ασύλου με στελέχη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης Ασύλου (EASO), καθώς η Υπηρεσία Ασύλου στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δέχεται τον τέταρτο μεγαλύτερο φόρτο παγκοσμίως, ενώ η ίδια Υπηρεσία μέχρι πριν τρία χρόνια δεχόταν σχεδόν μηδενικές αιτήσεις ασύλου.

Η Ελλάδα αιτείται συνεχώς -και το έπραξε και στην άτυπη Σύνοδο της Μπρατισλάβα- την έλευση στελεχών από την EASO, καθώς η διαδικασία παροχής ασύλου απαιτεί προσοχή και σωστό μηχανισμό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ
Ιατρός

Η λεγομένη "Αγία και μεγάλη σύνοδος" της Κρήτης, ως εκκλησιαστικό ιστορικό γεγονός, αποτελεί πλέον παρελθόν. Δεν αποτελούν, όμως, παρελθόν τα αποτελέσματα και οι συνέπειές της.

Ήδη, τα πορίσματα και οι αποφάσεις της "συνόδου" άρχισαν να μπαίνουν σε εφαρμογή. Μια εφαρμογή, που ξαναφέρνει ζωηρά στο προσκήνιο την προαιώνια διελκυστίνδα φιλενωτικοί-ανθενωτικοί, οικουμενιστές-παραδοσιακοί. Έτσι, το μεν ακατήχητο μέρος του λαού μας, έχει περιπέσει σε πρωτοφανή σύγχυση, ο δε έντιμος κλήρος και οι περί αυτόν πιστοί βρίσκονται σε κατάσταση πνευματικής ετοιμότητας και έντονου προβληματισμού.

Τα γεγονότα, τα μετασυνοδικά, μιλάνε από μόνα τους:

α) Αγιορείτες μοναχοί, αλλά και παππάδες Ιερών Μητροπόλεων, συκοφαντούνται, διώκονται και τρομοκρατούνται, για τον αγώνα τους τον αντιαιρετικό, για την καταπολέμηση κυρίως της παναίρεσης του οικουμενισμού, για το Πατερικό τους φρόνημα. (1,2)

β) Πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι και μητροπολίτες, απροκάλυπτα πλέον, θαυμάζουν και επαινούν την διοργάνωση από αιρετικούς, χριστιανικού τάχα συνεδρίου στην ‘’μεικτή μοναστική κοινότητα’’ του Μποζέ. (3,4)

γ) Έλληνες μητροπολίτες δηλώνουν περιχαρείς και ανερυθρίαστα, ότι ‘’επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα των μεικτών γάμων και έτσι οι χριστιανοί(;) θα μπορούν να παντρεύονται ελεύθερα μεταξύ τους’’. (5)

δ) Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος καμαρώνουν ‘’συνοδικώς’’ για το έργο του ‘’παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών’’, την ‘’κουρελού του διαβόλου’’, όπως έλεγε ο Άγιος γέροντάς μας Παΐσιος. (6)

ε) Καρδινάλιοι και πάστορες την πρώτη της Ινδίκτου, σύμφωνα με ανάρτηση του επισήμου ιστολογίου του Πατριαρχείου μας, ‘’εκκλησιάζονται’’ και ‘’συμπροσεύχονται’’ μέσα στον Πατριαρχικό μας Ιερό Ναό, σε ώρα Εσπερινού και Θείας Λειτουργίας, λες και κατέχουν Αποστολική διαδοχή, λες και φέρουν Ιεροσύνη, λες και μετανόησαν για τις πλάνες τους και ζήτησαν με συντριβή να γυρίσουν πίσω στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. (7)

στ) Πατριάρχες και επίσκοποι, ‘’συνοδική αποφάσει’’, αναγνωρίζοντας εκκλησιαστικότητα σε αμετανόητους αιρετικούς, αποκαλούν τους παπικούς, τους προτεστάντες και τους μονοφυσίτες ‘’αδελφές εκκλησίες’’ και συμπροσεύχονται μαζί τους. (7,8)

ζ) Επίσκοποι του Πατριαρχικού Θρόνου, παραθεωρώντας αποφάσεις Συνόδων και περιφρονώντας σχετικές διδασκαλίες των Αγίων μας, δηλώνουν ότι ‘’οι Ορθόδοξοι και οι ρωμαιοκαθολικοί είμαστε οι δύο πνεύμονες της Μίας Εκκλησίας’’. (9)

η) Ο πάπας, ο μεγαλύτερος εχθρός της Ορθοδοξίας μας κατά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και όχι μόνον, εκφράζει δημοσίως την ευαρέσκειά του για τα αποτελέσματα της ‘’αγίας και μεγάλης συνόδου’’, και οι περισσότεροι από τους δικούς μας πνευματικούς ταγούς δέχονται τους επαίνους αυτούς, χωρίς ίχνος προβληματισμού. (10,11)

Πάντως -σε αντίθεση με την πλειονότητα της εκκλησιαστικής μας διοίκησης- είναι ολοφάνερο, ότι ο φιλότιμος κλήρος και ο πιστός λαός, μαθαίνοντας μέσω υπευθύνων δημοσιευμάτων το τί αποφασίστηκε στην ‘’σύνοδο’’ της Κρήτης, έχουν περιέλθει σε μια κατάσταση αφόρητης συνειδησιακής κρίσεως και συγχρόνως καλής ανησυχίας.

Η συνειδησιακή αυτή κρίση -κατά το βιβλικό ‘’οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε’’- γέννησε πολύ γρήγορα και τον θυμό. Απέναντι, δηλαδή, στις επιθέσεις των αιρετικών, όπως διδάσκει και ο Μέγας Βασίλειος, διέγειρε το ‘’νεύρο της ψυχής’’. Ενεργοποίησε δυναμικά το πατροπαράδοτο ομολογιακό φρόνημα του πληρώματος της Εκκλησίας, υψώνοντας έτσι, θεοφρούρητα αναχώματα απέναντι στις διαθέσεις των οικουμενιστών.

Από την άλλη μεριά, η καλή ανησυχία, όπως συνήθιζε να την ονομάζει ο άγιος γέροντάς μας Παΐσιος, αναδεικνύεται στις ημέρες μας ως η πνευματική εκείνη δύναμη, η οποία κατορθώνει ταυτόχρονα τρία πράγματα:

Πρώτον, με την Χάρι του Τριαδικού μας Θεού, διατηρεί ανόθευτη και ακεραία την εκκλησιολογική και δογματική συνείδηση στις ψυχές του πιστού μας λαού και του έντιμου κλήρου.

Δεύτερον, εκφραζόμενη καθημερινά με έμπρακτη ομολογία Πίστεως, βάζει φρένο στα σχέδια κάποιων οικουμενιστών επισκόπων μας, οι οποίοι δεν υπακούουν πια στο Πνεύμα το Άγιον, αλλά στα ‘’πρωτεία’’ και στα κελεύσματα του περιβόητου ’’παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών’’.

Και τρίτον, η καλή αυτή ανησυχία του πληρώματος της Εκκλησίας, ξυπνάει, στις καρδιές των καλών μας παραδοσιακών Επισκόπων, την μνήμη της Αρχιερατικής τους Υπόσχεσης. Τους ελέγχει και τους προβληματίζει σοβαρά για την μέχρι τούδε ανοχή και σιωπή τους. Οι Αρχιερείς μας, στην πλειονότητά τους, δεν είναι οικουμενιστές. Απλώς, παγιδεύτηκαν.

Θαμπώθηκαν από το οικουμενιστικώς νοούμενον ‘’φιλαδέλφως’’ και υπέγραψαν αποφάσεις, για τις οποίες, το ποίμνιό τους και προπαντός η θριαμβεύουσα Εκκλησία, θλίβονται και θρηνούν. Άλλο πράγμα, όμως, το ‘’φιλαδέλφως’’ των Φράγκων και άλλο το ‘’αγιοπνευματικώς’’ και ‘’θεαρέστως’’ των Αγίων Πατέρων μας.

Μετασυνοδικώς, απλοί παπάδες, ταπεινοί μοναχοί και πιστός λαός, ‘’προσκαρτερούντες τη προσευχή’’, ελπίζουμε στο Έλεος του φιλανθρώπου Θεού, να μας απαλλάξει σύντομα από τους νεοφανείς ψευτοποιμένες και να φωτίσει τους πραγματικούς μας ποιμένες, να πράξουν απλά και μόνον το Αρχιερατικό τους καθήκον. Να υπακούσουν, δηλαδή, στο Πνεύμα το Άγιον, το οποίον και τους ανέδειξε Αρχιερείς.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:
(1) yiorgosthalassis.blogspot.com/2016/06/blog-post1.html
(2) aktines.blogspot.gr/2016/09/blog-post_50.html
(3) entoytwnika1.blogspot.gr/2016/09/bose.html
(4) fanarion.blogspot.gr/2016/09/24-bose.html
(5) trelogiannis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_22.html?showComment=1467658350254
(6) https://www.pemptousia.gr/2016/06/to-episimo-kimeno-tis-agias-ke-megalis-sinodou-gia-tis-schesis-me-ton-lipo-christianiko-kosmo/
(7) www.ec-patr.org/news.php?lang=gr&mo=9&ye=2016
(8) opaidagogos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_57.html
(9) http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2016/09/blog-post_85.html
(10) www.candianews.gr/2016/06/19/to-minyma-tou-papa-gia-ti-synodo-tis-kritis-ikona/
(11) aktines.blogspot.gr/2016/07/blog-post_748.htmlΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το να απαντάς στον Φίλη για την κάθε ανιστόρητη γραφικότητα που πετάει, αν μη τι άλλο, του δίνεις αξία, την οποία, έχει μεν τύποις, αλλά ΚΑΘΟΛΟΥ κατ' ουσίαν... Μερικές φορές όμως δεν αντέχεις και του τα λες χύμα... Και ας μην τ' ακούει ή δεν τα καταλαβαίνει... Τουλάχιστον τα διαβάζουμε εμείς...

Αξιότιμε κύριε υπουργέ Παιδείας

Δια της παρούσης θα επιθυμούσαμε να μας αναλύσετε την ιστορική σας σκέψη, όπως την διατυπώσατε, περί ευθύνης της Ορθόδοξης Εκκλησίας για "την ηθική κατάπτωση" της νεοελληνικής κοινωνίας και τη μομφή σας, για τη μη συμμετοχή της, στον "αγώνα" κατά της Δικτατορίας.
Μήπως εννοείτε, δηλαδή, πως η Εκκλησία δεν φόρεσε το αμπέχονο του αριστερίστικου προοδευτισμού, ως όφειλε κατά την άποψή σας, εξαργυρώνοντας με το παραπάνω την ανοικτή επιταγή του Πολυτεχνείου; Αποκτώντας έτσι απόλυτη ιδεολογική κυριαρχία, εξουσία χωρίς όρια, άνομο πλουτισμό, μεταμόρφωση από αριστεριστή επαναστάτη του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" σε σοσιαλ-τεχνοκράτη ευρω-είλωτα, μόνιμο επαίτη της Δύσης;

Αυτή όμως δεν είναι η πορεία της Εκκλησίας κ. Υπουργέ. Αυτή είναι η πορεία της "γενιάς του Πολυτεχνείου", της οποίας τυγχάνετε ιδεολογικός επίγονος.
Είναι αυτοί, που σε μια νύχτα, εξασφάλισαν θέσεις εξουσίας μιας ζωής. Κυβέρνησαν, έγιναν υπουργοί, έγιναν συνδικαλιστές, έγιναν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, σάρωσαν το χώρο του πνεύματος, έγιναν κρατικοί καλλιτέχνες κι όλα αυτά με το ήθος της ορδής του Αττίλα.

Η γενιά της Μεταπολίτευσης, της οποίας εσείς και η Αντιπολίτευση τιμάτε τους αγώνες, διέλυσε με μανία κάθε στοιχείο της εθνικής ταυτότητας, απαξίωσε και χλεύασε κάθε έννοια πνευματικού πολιτισμού του παρελθόντος, κάθε έννοια κοινωνικής ηθικής, δημιουργώντας τον χειρότερο τύπο Έλληνα όλων των εποχών: τον άκρατο κι ανεγκέφαλο ατομικιστή, τον εχθρό της εργασίας και του αγώνα, τον παρασιτικό αμαθή ηλίθιο, την καλτ καρικατούρα του γελοίου λάιφ-στάιλ, τον σοσιαλιστή ιδεοληπτικό αγράμματο, τον ευθυνόφοβο εξυπνάκια.
Το αριστερίστικο ιδεολογικό της οπλοστάσιο, διέλυσε το βασικό κύτταρο του νεοελληνικού πολιτισμού, την οικογένεια, δηλητηρίασε τις σχέσεις των δυο φύλων, πάσχισε να εξαφανίσει το ήθος των Ελλήνων που με νοσταλγία το βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες και το διαβάζουμε στη κλασσική μας λογοτεχνία.

Μη μας κάνετε μάθημα ηθικής, εσείς, κ. Υπουργέ.

Αν υπάρξει ένα δικαστήριο της Ιστορίας, τη γενιά σας θα τη στιγματίσει με το αιώνιο όνειδος της χρεοκοπίας του Ελληνισμού. Πρώτα της ηθικής και πνευματικής χρεοκοπίας κι κατόπιν της οικονομικής.
Κληροδοτήσατε στις επόμενες γενιές τη βαριά κληρονομιά του τίποτα, τις ιστορικές αποσκευές του μηδενισμού, την ήττα χωρίς καν να δοθεί η μάχη.

Και να θυμάστε, αν ακόμη αυτός ο τόπος στέκεται ηθικά όρθιος και μπορεί ακόμη να ελπίζει, αυτό το χρωστάει στην Εκκλησία που ήταν πάντα η μάνα του λαού κι όχι η μητριά κι όπως όλες οι μανάδες, έκανε και σφάλματα, αλλά αυτά είναι σταγόνες μπροστά στον ωκεανό της εθνικής της προσφοράς.
Αυτό άλλωστε εσείς, που υπήρξατε, ως φτωχός νέος, νεωκόρος στην Αγ. Ειρήνη στην Αιόλου, θα έπρεπε να το γνωρίζετε καλύτερα απ τον καθένα.

Κύριε υπουργέ, ένα πλήθος τυράννων απ τον Διοκλητιανό μέχρι τον Στάλιν, προσπάθησαν να ξεριζώσουν την Εκκλησία από τις ανθρώπινες κοινωνίες και τις ανθρώπινες καρδιές.
Μάταια όμως. Αυτή δεν είναι "εκ του κόσμου τούτου".
Η μεγάλη της δύναμη είναι ακριβώς αυτή: η πορεία του Σταυρού και της Ανάστασης. Όσο νομίζει κανείς πως την σκοτώνει στον κάθε ιστορικό Γολγοθά, τόσο Αυτή ανασταίνεται εκ του τάφου.

Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας.

Μετά τιμής
Φ. Δ. ΧριστοδουλάκηςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Οι συσχετισμοί είναι υπέρτεροι και μας αναγκάζουν να κάνουμε πίσω. Αναγνωρίζουμε το γεγονός μιας ήττας. Κάνουμε τον συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Όχι. Δεν είναι δήλωση του Μάο πριν την επανάσταση στην Κίνα, ούτε του Στάλιν επειδή του ξέφυγαν μερικοί αντιφρονούντες από το Γκούλακ, ούτε καν του Χότζα...

Είναι δήλωση χθεσινή, από βήματος Βουλής, του υπουργού Πολιτισμού Μπαλτά, για την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, στην έρημη χώρα, την Ελλάδα του 21ου αιώνα...

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή Τσίπρα να έχουν για μία ακόμα φορά κουρελιάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, αφού αυτή την επένδυση την είχαν πολεμήσει λυσσαλέα ως αντιπολίτευση και την καθυστέρησαν δραματικά ως κυβέρνηση – ενώ τη βρήκαν έτοιμη από την κυβέρνηση Σαμαρά και θα έπρεπε να την υπογράψουν από την πρώτη μέρα με τα δύο χέρια -, όμως, τουλάχιστον, τελικά, δεν έκαναν το έγκλημα να την αντιμετωπίσουν όπως ο Μπαλτάς, ως… πισωγύρισμα στον δρόμο για τον σοσιαλισμό.

Ευτυχώς, παρά τα όσα προηγήθηκαν, δεν πυροβόλησαν στον κρόταφο το μοναδικό σημαντικό εργοτάξιο που μπορεί να στηθεί στη σημερινή Ελλάδα, ούτε ένα έργο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλά ζωογόνο για την Αττική η οποία, όπως όλη η Ελλάδα, παρακμάζει.

Ευτυχώς, το μεγάλο αυτό έγκλημα, την τελευταία ώρα αποφεύχθηκε, στη χώρα με την πιο άγρια, δομική πια ανεργία και την πλήρη στασιμότητα κάθε είδους επένδυσης.

Όμως, τι θα γίνει με το άλλο έγκλημα; Εκείνο του να υπάρχουν εξωπραγματικοί αναχρονιστικοί υπουργοί γεμάτοι εμμονές σαν αυτές; Που να μισούν τις επενδύσεις και να μην το κρύβουν;

Εχει την εντύπωση ο Τσίπρας ότι θα κάνει το παραμικρό βήμα μπροστά με τέτοιου είδους γραφικότητες, που δυστυχώς, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες;

Ο ιδεολογικός μπαλτάς του Στάλιν έχει πέσει πολύ βαρύς για την Ελλάδα στο υπουργείο Πολιτισμού, στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και σε άλλα κρίσιμα πόστα της κυβέρνησης. Και χτυπάει ότι βρει μπροστά του.

Τουλάχιστον με αυτά ας τελειώνει επιτέλους ο πρωθυπουργός.

Οι παιδικές ασθένειες του σοσιαλισμού, οι εμμονές άλλων φαντασιακών κόσμων, όταν επιμένουν τόσο, καθίστανται θανατηφόρες…

Πηγή "Το Βήμα"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου