Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Οκτ 2013


Τι μπορεί να σημαίνουν τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Αμερική;

Αυτά που εκτυλίσσονται στις ΗΠΑ σήμερα σημαίνουν, επί της ουσίας, ότι η ζωή των Αμερικανών θα γίνει ακόμη πιό άθλια, ενώ η κυβέρνηση θα συνεχίζει την είσπραξη των φόρων, την προώθηση ξένων πολέμων και ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να πράξει μια αντισυνταγματική κυβέρνηση.

Φυσικά, μην νομίζετε ότι έφτασε ακόμη η στιγμή για να χρεοκοπήσει (η ήδη χρεοκοπημένη) Αμερική, αφού ο δάκτυλος της Μαύρης Αδελφότητας, δηλαδή των μοναρχιών, που ελέγχουν πλέον πολιτικές δυνάμεις σε όλο τον πλανήτη, παρενέβη με τους εκπροσώπους του και έκλεισε προσωρινά το μαγαζί των ΗΠΑ.

Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν στην Αμερική, δείχνει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων (58 %) θα ψηφίσει "όχι" στην αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους. 

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι σύμφωνοι με τη θέση του Κόμματος του Τσαγιού (Tea Party) για το ανώτατο όριο του χρέους.

Τον Ιανουάριο του 2011, δεκάδες εκπρόσωποι του Tea Party εκλέχθηκαν στην Bουλή των Aντιπροσώπων και στηρίζουν τους Pεπουμπλικάνους κόντρα στους Δημοκρατικούς του Ομπάμα, κατά περίπτωση.

Ο φετεινός προϋπολογισμός των ΗΠΑ έπρεπε να εγκριθεί, όπως κάθε χρόνο, αλλά ο νόμος για την υγεία, αυτό το περιβόητο έκτρωμα που σύμφωνα με καταγγελίες έχει σκοπό να μειώσει τον πληθυσμό των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με δεκάδες άλλες φορολογικές και "περιβαλλοντολογικές" παρεμβάσεις που θα ισχυροποιούσαν το μοντέλο παγκόσμιας διαχείρισης των λαών που προτιμά η Λευκή Αδελφότητα (δηλ. οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες), δεν θα μπορούσε να περάσει εύκολα, αφού αντίκειται στα σχέδια της Μαύρης Αδελφότητας και την συμφωνία κοινής γραμμής την οποία έκαναν πριν μερικούς μήνες, η Λευκή και Μαύρη Αδελφότητα.

Το βασικό πρόβλημα είναι η προώθηση ταχείας μείωσης του πληθυσμού των ΗΠΑ που επιδιώκει η Λευκή Αδελφότητα και δεν θέλει η Μαύρη. Τα γεγονότα στην Αμερική μπορείτε να τα εκλάβετε επίσης και ως προμήνυμα για τη στιγμή που θα αποφασίσουν να πτωχεύσει η Αμερική και θα επακολουθήσει η παγκόσμια κατάρρευση, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και η εμφάνιση του Αντιχρίστου.

Η κυβέρνηση Ομπάμα απο τις πιέσεις που είπαμε οτι δέχεται, αναγκάστηκε να ξεκινήσει ενα ολέθριο, σωφρονιστικό, επιλεκτικό "κλείσιμο" που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει ομήρους τους Αμερικανούς έως ότου ο Ομπάμα βρεί το δρόμο του.

Η «απαίτηση των λύτρων του» είναι η συνολική συνθηκολόγηση με τις απαιτήσεις του για ατελείωτες δαπάνες, τη συνολική εξαγορά της ιατρικής από το Obamacare, και τη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων.

Η κυβέρνηση Ομπάμα οδηγήθηκε σε ένα παρόμοιο τέχνασμα λίγους μήνες πρίν, όταν άρχισε την απελευθέρωση χιλιάδων εγκληματιών με κακουργήματα από τις φυλακές των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να το πράξει λόγω των περικοπών του προϋπολογισμού.

Σήμερα, η κυβέρνηση Ομπάμα έκλεισε την πρόσβαση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, έκλεισε μέρη των θαλασσών, έκλεισε τουριστικές περιοχές προβολής από διάσημα αξιοθέατα και έβαλε πλώρη για να προκαλέσει τον πόνο και την ταλαιπωρία στο λαό της Αμερικής. 

Mε πληροφορίες από PrisonPlanet.gr, IntelliHub και Αθέατη Γνώση

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

 
-->

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Jörg Asmussen, μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι CNBC, προειδοποίησε ότι οι καταθέτες είναι ακόμη πιθανό να πληγούν εάν ένα ευρωπαϊκό πιστωτικό ίδρυμα καταρρεύσει στο μέλλον, αλλά υποστήριξε πως αυτό θα αποτελέσει την έσχατη λύση.

Στη συνέντευξη ο Asmussen δήλωσε ότι οι καταθέτες θα υποστούν ζημιές μόνο «σε πολύ σπάνιες και απίθανες καταστάσεις, διότι θα επηρεαστούν προηγουμένως όλες οι άλλες liability classes.

Υποστήριξε ακόμη ότι "η κυπριακή περίπτωση ήταν «μοναδική»" εξαιτίας της δομής του τραπεζικού κλάδου της χώρας, και διότι δεν υπήρχε ισχύον νομικό πλαίσιο για να την αντιμετωπίσει. 

«Έπρεπε να καταλήξουμε με μια ad hoc λύση», δήλωσε ο Asmussen.

«Αυτό θα είναι διαφορετικό στο μέλλον, όπου θα έχουμε την οδηγία τραπεζικής εξυγίανσης και ανάπτυξης σε ισχύ», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε ένα προσχέδιο νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθιέρωση ενός πλαισίου σχετικά με την ανάκαμψη και εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών.

Τα σχόλια του Asmussen έρχονται εν τω μέσω της συζήτησης για την σκοπιμότητα και τη βιωσιμότητα μιας πανευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης.

Η ΕΚΤ έχει πιέσει για ένα σύστημα που θα μετακινήσει την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά η Γερμανία θέλει η ευθύνη για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών να παραμείνει στις χώρες. 

Eurogroup για την "τραπεζική ένωση". Ο Asmussen διακρίνεται στα δεξιά.
Ωστόσο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης συμφώνησαν σε μια διαδικασία bail-in για τραπεζικές διασώσεις στο μέλλον, οι οποίες θα επιφέρουν μεγαλύτερες ζημιές στους μετόχους και στους κατόχους ομολόγων. Οι κατευθυντήριες γραμμές σχεδιάστηκαν να προστατέψουν τους φορολογούμενους, οι οποίοι επλήγησαν σημαντικά από τις τραπεζικές διασώσεις κατά την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο Asmussen υποστήριξε ότι:

«Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένες με βάση αυτούς τους νέους κανόνες, οι οποίοι έχουν θεωρηθεί ως ένα σημαντικό βήμα προς το σχηματισμό μιας τραπεζικής ένωσης.

Οι καταθέτες θα αξιοποιούνται μόνο στο τέλος, εάν έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα. Μόνο τότε θα υπάρχει σαφής προτίμηση των καταθετών».

Πηγή: ΚεφάλαιοΤουρκία: Ένας ημίτρελος σύμβουλος ενός παράφρονα πρωθυπουργού προκαλεί… 

Διαβάζοντας την είδηση, μένεις «Παυλόπουλος»! Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Να γελάσεις με την γελοιότητα ενός ημίτρελου συμβούλου πρωθυπουργού (άρα σκεφτείτε τι είναι ο πρωθυπουργός) ή να κλάψεις με την γελοιότητα των επί της πατρίδας μας αρμοδίων;

Βγήκε, λοιπόν, ο –δίχως άλλο- με τρικυμία στο κρανίο, Γιγκίτ Μπουλούτ και εξ απορρήτων προσωπικός σύμβουλος του νέο-οθωμανού τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και διεμήνυσε σε βαρύγδουπη δήλωσή του ότι «οι μισοί Έλληνες θέλουν να… ενωθεί η Ελλάδα με την Τουρκία»!

Βεβαίως, η αφορμή για τις δηλώσεις του Γιγκίτ Μπουλούτ δίνονται από την Ελλάδα και από τους εν Ελλάδι «φωστήρες», αφού δίδεται πεδίο (και πολιτικής προπαγάνδας) δόξης λαμπρό σε αμφιβόλου νοητικής λειτουργίας άτομα, να περιπαίζουν την πατρίδα μας με τον πλέον χείριστο τρόπο.

Ο γνωστός για τις θεωρίες συνωμοσίας (η ζωή του Ερντογάν απειλείται από δολοφόνους που διακτινίζονται και άλλα φαιδρά) σύμβουλος αλλά και δημοσιογράφος, «αποκάλυψε» πως ο Ελληνικός λαός καταπιέζεται και δεν του επιτρέπεται να εκδηλώσει την επιθυμία του για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρώπη, αλλά και της ένωσης με την… Τουρκία!!!
Μάλιστα, ο σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού, έχοντας κάνει προφανώς έρευνες μέσω διακτινισμού, ισχυρίστηκε πως εάν στην Ελλάδα γίνει ένα τέτοιο δημοψήφισμα (ένωσης με την Τουρκία), περισσότεροι από το 51% των Ελλήνων θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της ένωσης… Διαταραγμένος νους; Ψυχοφάρμακα; Όνειρα φθινοπωρινής νυκτός ή μήπως ο «κύριος» αυτός διαθέτει πληροφορίες από την Ελλάδα που δείχνουν μία μερίδα ενός ή δύο συγκεκριμένων κομμάτων (το ένα είναι απόκομμα) συζητούν με τούρκους δημοσιογράφους, πολιτικούς και… πράκτορες πως βλέπουν σοβαρά μία τέτοια εξέλιξη εάν κάποτε αναλάβουν την εξουσία;

Οπωσδήποτε, τέτοιου είδους δηλώσεις μπορούν να γίνουν ανέκδοτα και να κυκλοφορήσουν σε βιβλίο μέσα από μία ειδική έκδοση της πολιτικής ποιότητας, σοβαρότητας και βαρύτητας του ίδιου του κ. Ερντογάν.

Και αν γινόταν δημοψήφισμα στην Τουρκία;
Βέβαια, το υποθετικό ερώτημα – δημοψήφισμα θα μπορούσε κάλλιστα να αντιστραφεί προς τους τούρκους πολίτες, ένα 50% των οποίων αντιδρούν εντονότατα στην ισλαμοποίηση της Τουρκίας και στις πολιτικές του ισλαμιστή Ερντογάν, ο οποίος είναι υπέρ της δημοκρατίας μόνο την ημέρα των εκλογών (και προφανώς τις υπόλοιπες μέρες αφήνει την δημοκρατία να… ξεκουραστεί!). Άραγε, γνωρίζει ο ημιπαράφρων σύμβουλος τι θα ψήφιζαν σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα για συγκαταρίθμησή τους στην Ελλάδα;

Η δημοκρατία αλά-Ερντογάν
Για να γίνει κατανοητό, όμως, πόσο δημοκράτης είναι ο τούρκος πρωθυπουργός, αλλά και πόσο πιστοί είναι στις πολιτικές απόψεις του Ερντογάν οι… ψηφοφόροι του, καταγράφουμε την πρόσφατη περιοδεία του στην οποία ο τούρκος πρωθυπουργός προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη προσέλευση τούρκων πολιτών σε ομιλία του που έγινε πρόσφατα στα Άδανα στις 5/10 και στο Τζεϊχάν στις 6/10 με επίσημο έγγραφο επέβαλε την υποχρεωτική παρουσία σε διευθυντές, υποδιευθυντές και δασκάλους σχολείων, ενώ ο βουλευτής Αδάνων του CHP Τουργκάι Ντεβελί ισχυρίστηκε χρησιμοποιήθηκαν και τα τζαμιά αφού στο κήρυγμα της Παρασκευής θρησκευτικοί λειτουργοί στο κήρυγμα τους κατεύθυναν τον κόσμο να πάει στις συγκεντρώσεις!
Μάλιστα, επειδή οι μετακινούμενοι χειροκροτητές έχουν και μία τάση να μην παρίστανται στις ομιλίες του νέο-οθωμανιστή πρωθυπουργού και να εκμεταλλεύονται τις δωρεάν μετακινήσεις για τουριστικούς λόγους ή για να επισκέπτονται συγγενείς, οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης μάρκαραν με χαρτάκια barcode τους μεταφερόμενους, προκειμένου να ελέγξουν στη συνέχεια την παρουσία τους ή μη στις ομιλίες του Ερντογάν.

Εν κατακλείδι, και επειδή διαπιστώνεται η γελοιότητα του "αντίπαλου δέους" και από τον πλέον αδαή επί των ελληνοτουρκικών, μπορούμε εμείς στην Ελλάδα να κατανοήσουμε πόσο άραγε να είναι το μέγεθος της φοβικότητας, της γελοιότητας και της ενδοτικότητας των Ελλήνων "σοφών", που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την θρασυδειλία και την γελοιότητα των... αντιπάλων τους;

Κωνσταντίνος


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Του Γιώργου Δαμιανού

Αξιότιμη κυρία Ρεπούση, μην ακούτε αυτά, τα ανενημέρωτα λεξικά, που αναφέρουν ότι «νεκρή γλώσσα είναι εκείνη που δεν διαθέτει πλέον γηγενείς ομιλητές, επειδή έχουν αντικαταστήσει τη γλώσσα των προγόνων με κάποια άλλη».

Μην τους ακούτε αυτούς τους συντηρητικούς! Είμαι σίγουρος ότι με τόσες γνώσεις που διαθέτετε, κυρία Ρεπούση, οπωσδήποτε, θα βρείτε από ποια γλώσσα αντικαταστάθηκε η «νεκρή» αρχαία ελληνική και η βυζαντινή γλώσσα από τους σύγχρονους Ελληνες και, σίγουρα, θα μας το μεταλαμπαδεύσετε.

Ετσι και εγώ δεν άκουγα τη γιαγιά μου, μια μαυροφορεμένη λυγερόκορμη Μανιάτισσα από τα Μουντανίστικα, η οποία μίλαγε μια «νεκρή γλώσσα» και φώναζε στα εγγόνια της «ντύθηκο», «πλύθηκο». Ολη η πιτσιρικαρία μαζευόταν, για να την κοροϊδέψει, γιατί δεν μίλαγε τη «ζωντανή σχολική γλώσσα». Έπρεπε να πάω για σπουδές στην Εσπερία, για να μάθω ότι η κατάληξη -κο είναι το β' ενικό προστακτικής της δωρικής διαλέκτου και ότι η αναλφάβητη γιαγιά μου μίλαγε, και άρα κρατούσε ζωντανή, τη γλώσσα στην οποία μίλαγαν ο Πίνδαρος, ο Βακχυλίδης και ο Αλκμάν.

Μου ήρθε, τότε, στο μυαλό κάποιος ασήμαντος ποιητάκος, Ελύτη τον λέγανε θαρρώ, που έλεγε «...(η ελληνική) είναι μία γλώσσα με πολύ αυστηρή γραμματική, που την έφκιασε μόνος του ο λαός, από την εποχή που δεν πήγαινε ακόμα σχολείο. Και την τήρησε με θρησκευτική προσήλωση κι αντοχή αξιοθαύμαστη, μέσα στις πιο δυσμενείς εκατονταετίες. Ωσπου ήρθαμε εμείς, με τα διπλώματα και τους νόμους να τον βοηθήσουμε. Και σχεδόν τον αφανίσαμε.
Από το ένα μέρος του φάγαμε τα κατάλοιπα της γραφής του και από το άλλο του ροκανίσαμε την ίδια του την υπόσταση, τον κοινωνικοποιήσαμε, τον μεταβάλαμε σε ένα ακόμα μικροαστό, που μας κοιτάζει απορημένος από κάποιο παραθυράκι κάποιας πολυκατοικίας του Αιγάλεω...». Αλλά, σαφέστατα, δεν φτάνει τις γνώσεις σας αυτός ο Ελύτης, κυρία Ρεπούση!

Αλλωστε, μόλις προχθές σε ομιλία σας στη Βουλή (9/9/2013), αποστομώσατε τη μεμψιμοιρία του κάθε αδαούς: «...Με άλλα λόγια, νεκρές γλώσσες είναι οι γλώσσες που δεν μιλιούνται στην καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων».

Ετσι απλά, επιστημονικά, χωρίς πολλά λόγια, με το κύρος της πανεπιστημιακής αυθεντίας σας, κατάλαβα ή ότι έχω πεθάνει και δεν μου το είπανε ή ότι επικοινωνώ καθημερινά με νεκρούς, που τους θεωρώ ολοζώντανους.
Και δεν μιλώ για τον Ομηρο, τον Αισχύλο ή τον Ρωμανό (αυτοί, φαντάζομαι, είναι γλωσσικά απολιθώματα για εσάς).
Ξαφνικά κατάλαβα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ότι σε «νεκρή γλώσσα» γράφουν και ο Παπαδιαμάντης και ο Βιζυηνός, ίσως και ο Καβάφης, μιας και η γλώσσα τους δεν μιλιέται στην «καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων».
Με τραγούδια «νεκρής γλώσσας» συγκινούμαι: κάθε που ακούω το «Τσάμπασιν», το ποντιακό, παρόλο που δεν είμαι Πόντιος.
Σε «νεκρή γλώσσα» σιγοψιθυρίζω το κατωιταλιώτικο «καληνύφτα» και συγκινούμαι με την «Ανδρονίκη» της Κύπρου, παρόλο που δεν κατέχω την κυπριακή διάλεκτο.

Ο,τι στον κόσμο έχω αγαπήσει είναι νεκρό και δεν θα το είχα καταλάβει, αν δεν τύχαινε να σας ακούσω από το βήμα της Βουλής και να μου ανοίξετε τα μάτια. 
Τώρα κατάλαβα ότι είχα γίνει ένας γλωσσικά νεκρόφιλος ή ένα γλωσσικό βαμπίρ.

Συνεχίστε, κυρία Ρεπούση, το διαφωτιστικό σας έργο και μην ακούτε τον ποιητάκο, Ελύτη ή κάπως έτσι τον λέγανε, θαρρώ, που θεωρεί ότι «η ελληνική γλώσσα είναι μια γλώσσα που μιλιέται επί δυόμισι χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή και μ' ελάχιστες διαφορές». 
Τι να ξέρει και αυτός, ο φουκαράς; 
Μήπως είχε το βιογραφικό σας, κυρία Ρεπούση, για να έχει τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη;

Mέχρι χθες πιπιλάγατε το μυαλό του λαού με τα πρωτογενή σας πλεονάσματα!
Προβληματιζόσασταν μάλιστα πώς θα τα μοιράσετε στους συνταξιούχους!!
Σήμερα η έκθεση του ΔΝΤ προβλέπει μηδενικό πλεόνασμα για το 2013.
Αποβράσματα! Καθάρματα!

Μέχρι χθες ορκιζόσαστε ότι θα πιάσετε τους μεγάλους φοροφυγάδες!
Σήμερα αφαιρείτε την αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο της ''λίστας Λαγκάρντ'', βάζετε στο αρχείο την λίστα αυτή και άλλες παρόμοιες (Λιχτενστάϊν, ακίνητα Λονδίνου, κλπ), αλλά εξακολουθείτε να στέλνετε ειδοποιητήρια για είσπραξη φόρων από εταιρείες ανύπαρκτες, και από πεθαμένους!
Αποβράσματα! Καθάρματα!

Μέχρι χθες διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα!
Σήμερα το ΔΝΤ ζητάει ''πρόσθετα'' μέτρα ύψους 6,7 δις ευρώ για την επόμενη τριετία, εκ των οποίων τα 2,9 για τον χρόνο που έρχεται! Δηλαδή άμεσα!
Αποβράσματα! Καθάρματα!

Μέχρι χθες ομνύατε στην τιμή σας (!) ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ! Κι ότι το βλέπετε! Βλέπατε και την ανάπτυξη να έρχεται!
Σήμερα η Κομισιόν κι οι δανειστές σας ζητούν αύξηση στα τιμολόγια νερού και ρεύματος, ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ (άρα και θέρμανσης), σας ζητούν κι άλλες ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!
Κι εσείς σε όλα αυτά θα πειθαρχήσετε, θα υπακούσετε!
Αποβράσματα! Καθάρματα!

Μέχρι χθες νομίζατε ότι θα τρομοκρατήσετε τον κόσμο με απειλές κατασχέσεων, φυλάκισης,  με απολύσεις, ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Με τους δήθεν ''μονόδρομους'', που οδηγούν τον λαό στις αυτοκτονίες και εσάς στην ατέρμονη εξουσία!
Καθάρματα!

Ξαμολύσατε και τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς, του ναζισμού!...
Για να σκιαχτούμε!

Υπάρχουν περισσότερο ακροδεξιοί από σας;
Υπάρχει περισσότερος ναζισμός από το ΔΝΤ και την Κομισιόν;

Αύριο ο λαός θα σας προσγειώσει...
Και θα σας απονείμει όσα σας αξίζουν!...
Αποβράσματα!...

Από Ουδέν Σχόλιον, μοντάζ antistachef και "Γρέκι"

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα στα τέλη του 2009 – όταν τοποθετήθηκε στο στόχαστρο αφενός μεν του ΔΝΤ, αφετέρου της Γερμανίας.

Ο στόχος του ΔΝΤ, κατ” επέκταση των Η.Π.Α., αφού το Ταμείο αποτελεί αναμφίβολα, μετά το 1990, όργανο της εξωτερικής πολιτικής της υπερδύναμης, ήταν η εισβολή του σε μία από τις πλουσιότερες περιοχές του πλανήτη: στην Ευρωζώνη. Ειδικότερα το ΔΝΤ, ο εντολοδόχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, έχοντας ουσιαστικά απομείνει χωρίς μεγάλους πελάτες, μετά τις οδυνηρές εμπειρίες των λαών, στους οποίους είχε δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν, αναζητούσε νέες ευκαιρίες κερδοφορίας.

Ο στόχος της Γερμανίας ήταν, με τη βοήθεια της κρίσης, να αναδειχθεί στον ηγεμόνα της Ευρώπης. Στα πλαίσια αυτά, η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως το ιδανικό υποψήφιο θύμα για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων εταίρων της – έτσι ώστε να τους επιβληθεί εκείνη η πολιτική λιτότητας, η οποία θα εξέτρεφε τη γερμανική οικονομία. Στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα δεν ήταν ο αδύναμος, αλλά ο ανόητος κρίκος – λόγω του κομματικού πελατειακού κράτους, της πολιτικής διαφθοράς και της διαπλοκής της εγχώριας ελίτ, με τους ξένους διαφθορείς (κυρίως Γερμανούς).

Η Ελλάδα οδηγήθηκε στην παγίδα από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της η οποία, μεταξύ άλλων «αλχημειών», μετέφερε έσοδα στο επόμενο έτος και δαπάνες στο προηγούμενο – έτσι ώστε να υπερδιογκωθεί το έλλειμμα της και να γίνει αντιληπτό από τις αγορές, στερώντας της κάθε νέο δανεισμό. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνθηκαν τόσο η επέλαση του ΔΝΤ, όσο και τα σχέδια της Γερμανίας – ενώ διασώθηκαν παράλληλα αφενός μεν οι γερμανικές, αφετέρου οι γαλλικές τράπεζες, καταρχήν εις βάρος των Ελλήνων και στη συνέχεια εις βάρος των ευρωπαίων φορολογούμενων.

Το 2010 θα έπρεπε να είχε επιλεχθεί η αναβολή πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας, αντί να επιτραπεί η εισβολή του ΔΝΤ – μία οδυνηρή μεν, αλλά αποτελεσματική λύση. Η εναλλακτική δυνατότητα θα ήταν η συμφωνία των δανειστών της Ελλάδας, να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των χρεών της (καθυστέρηση εξόφλησης, με περισσότερες και μικρότερες δόσεις), με χαμηλά επιτόκια. Εάν η Ευρωζώνη ενέκρινε κάτι τέτοιο και βοηθούσε την Ελλάδα, τότε δεν θα ξεσπούσε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους – αφού οι αγορές θα διαπίστωναν ότι υπήρχε αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ένωσης, θα τις εμπιστεύονταν και θα συνέχιζαν να τις δανείζουν.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα είχε πολλές φορές την ευκαιρία να λύσει τα προβλήματα της με διάφορους τρόπους – ακόμη και με την, τότε εφικτή, επιστροφή της στο εθνικό νόμισμα, αφού το δημόσιο χρέος της ήταν κατά 90% στο ελληνικό δίκαιο, οπότε μπορούσε να μετατραπεί σε δραχμές. Αρκεί βέβαια να υιοθετούσε τα σωστά διαρθρωτικά μέτρα – όπου τον πρώτο χρόνο επιβάλλονται όλα μαζί, το δεύτερο επιδρούν εξυγιαντικά στην οικονομία και τον τρίτο επανέρχεται η ανάπτυξη. Πόσο μάλλον όταν το συνολικό χρέος της, δημόσιο και ιδιωτικό, ήταν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη – επειδή ο ιδιωτικός τομέας της ήταν υγιέστατος, σε αντίθεση με όλες τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Έπαψε να έχει ευκαιρίες, εγκλωβίσθηκε δηλαδή, στα τέλη του 2011 – όπου υποχρεώθηκε στην υπογραφή του PSI (haircut). Εκείνη την εποχή, αφενός μεν τα περισσότερα δημόσια χρέη που διαγράφηκαν ήταν δικά της, αφετέρου υποχρέωσαν τον υγιέστατο τραπεζικό κλάδο της στη χρεοκοπία. Επί πλέον, έχασε την εθνική της κυριαρχία, τα δάνεια της μετατράπηκαν σε ενυπόθηκα, υπαγόμενα στο αγγλικό δίκαιο, ενώ έπαψε να έχει στη διάθεση της τη δυνατότητα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα – αφού δεν μπορούσε πλέον να μετατρέψει το χρέος της σε δραχμές.

Έκτοτε, ευρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος των πιστωτών της, βιώνοντας, λόγω των μνημονίων που της έχουν επιβληθεί, για 6η συνεχή χρονιά μία δολοφονική ύφεση – η οποία έχει προκαλέσει μία ανεργία άνευ προηγουμένου, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την πλήρη καταστροφή του παραγωγικού της δυναμικού, τη λεηλασία του ιδιωτικού της τομέα μέσω των υπερβολικών φόρων και χαρατσιών, την κατάρρευση του κοινωνικού της ιστού, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την εγκληματικότητα, την εύλογη άνοδο της ακροδεξιάς, χιλιάδες αυτοκτονίες κοκ.

Η οικονομική γενοκτονία που συντελείται στην Ελλάδα δεν πρόκειται δυστυχώς να έχει αίσιο τέλος, εάν δεν αλλάξει ριζικά ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης, με τη βοήθεια αναπτυξιακών μέτρων – ενώ θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης, χάος και εμφυλίους πολέμους, με πιθανό ενδεχόμενο τη «μετάσταση» των προβλημάτων σε ολόκληρο των ευρωπαϊκό νότο.

Υστερόγραφο: Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της πατρίδας μας, σε μία μόνο σελίδα. Εν τούτοις, επειδή μας ζητήθηκε για τις ανάγκες παρουσίασης του έργου ενός φίλου, προσπαθήσαμε να το κάνουμε – με όλες τις παρανοήσεις, αλλά και τις παραλείψεις που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Πηγή Analyst

Του Σαράντου Καργάκου

Χαμηλῶστε τούς τόνους.
Μή ρίχνετε λάδι στή φωτιά.
Ἡ φωτιά, ὅταν φουντώσει, θά κάψει πρώτα τά παιδιά.
Ἡ ἀγάπη πρός τή δημοκρατία δέν ἐκδηλώνεται μέ τή φωνασκία.
Γιά τή στερέωση τῆς δημοκρατίας προέχει ἡ ἀγάπη πρός τήν πατρίδα.
Ὁ περισσότερο ἐπίκαιρος ἀπό κάθε ἄλλη φορά Ἰωάννης Καποδίστριας εἶχε πεῖ:
«Ἄν θέλετε νά ἔχετε κράτος ἰσχυρόν καί ἔνδοξον, ἀγαπήσατε τήν πατρίδα σας».

Ἡ ἀγάπη πρός τήν πατρίδα ἀπαιτεῖ σέ κρίσιμες καταστάσεις ὁμόνοια καί συνοχή.
Δέν μέ ἐνδιαφέρει τί λένε τά κόμματα καί τί τά ΜΜΕ. Ἐπί δεκαετίες προσέφεραν στό λαό μῖσος καί ἀέρα κοπανιστό.
Μέ ἐνδιαφέρει ὁ λαός καί περισσότερο ἡ νεολαία.
Θά εἶναι θλιβερό ὕποπτα συμφέροντα καί ὁ δικός της ἀνεγκεφαλισμός νά τήν ὁδηγήσουν στόν παλιό –δικό μας- ἀλληλοσπαραγμό.
Πλατεία Ὁμονοίας ἔχουμε, πνεῦμα ὁμονίας δέν ἔχουμε.


Πολλά έχουμε ακούσει και ακόμη περισσότερα έχουμε ανεχθεί από τους διάφορες τουρκοπράκτορες και τις «παραφυάδες» τους που δρουν στην Ελληνική Θράκη. Καθημερινά, σχεδόν, γινόμαστε μάρτυρες θρασύτατων προκλήσεων (υπό την ομπρέλα του ανθρωπισμού και διάφορων γνωστών – αγνώστων εκτός Ελλάδας οργανώσεων, άκρως υπόπτων για τις άριστες φιλικές σχέσεις που διατηρούν με Γκρίζους Λύκους, τούρκους εθνικιστές και πράκτορες της ΜΙΤ) που σαν στόχο έχουν να βλάψουν την εικόνα της χώρας διεθνώς, να διεγείρουν μίση και πάθη μεταξύ των κατοίκων της Θράκης (χριστιανών και μουσουλμάνων) και να λειτουργήσουν αποδομητικά απέναντι σε θεσμούς του Ελληνικού κράτους.

Σε όλα αυτά, η ανοχή των καρεκλοκένταυρων των Αθηνών έχει δημιουργήσει πλείστες όσες αμφιβολίες και υποψίες για όλα «εκείνα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» και τα θέματα των Ελληνοτουρκικών συναντήσεων και συμφωνιών μεταξύ των αγνώστων «επιτροπών σοφών», αλλά και των πρωθυπουργών των δύο χωρών (μην ξεχνάμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος «κάρφωσε» τέσσερις Έλληνες πρωθυπουργούς για συμφωνίες παραχώρησης (ή εκχώρησης;) έναντι διαφόρων τουρκικών αιτημάτων).

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι Έλληνες ιδιώτες, που δεν ανέχονται τον παρεμβατισμό και την σπίλωσή τους από τα όργανα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δεν διστάζουν να οδηγούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη τα μίσθαρνα της Άγκυρας, εξαναγκάζοντάς τα σε ομολογία ενοχής και αίτηση δημόσιας συγνώμης για τα λεγόμενα ή γραφόμενά τους.

Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, ο πολλά βαρύς Αμπτουλχαλήμ Δεδέ, εξαναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Στέλιο Γιαλάογλου (γνωστό δικηγόρο της Ξάνθης), γράφοντάς την μάλιστα στο φύλλο της τουρκόγλωσσης τοπικής εφημερίδας Τρακιανίν Σεσί.
Δήλωση συγνώμης
Δια της παρούσης ανακαλώ ως ανακριβή και ατυχή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Τρακιανίν Σεσί, που αναφέρονταν στον δικηγόρο Ξάνθης Στέργιο Γιαλάογλου και επιθυμώ να διατυπώσω τα ακόλουθα:
1. Τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν αποσκοπούσαν επ’ ουδενί και για κανένα λόγο, να μειώσουν την τιμή και την υπόληψη, την επαγγελματική επάρκεια και τη νομική κατάρτιση του κ. Γιαλάογλου, τα οποία αναγνωρίζω και σέβομαι.
2. Οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, κατόπιν νηφάλιας σκέψης, ήταν εξ ολοκλήρου ανακριβείς και οφείλονταν σε εσφαλμένη πληροφόρηση τρίτων και βιαστική αξιολόγηση κάποιων γεγονότων. Αναγνωρίζω ότι ήταν άδικες για τον κ. Γιαλάογλου, τον οποίο γνωρίζω, σέβομαι και τιμώ ως επιστήμονα, ως νομικό, ως υπερασπιστή του δικαίου, ως δημοκράτη και κυρίως ως άνθρωπο.
Αισθάνομαι την ανάγκη να αποκαταστήσω δημόσια την τιμή και την υπόληψη και ζητώ συγνώμη για την ψυχική ταλαιπωρία που του προκάλεσα.
Αμπτουλαχήμ Δεδέ
Κομοτηνή 9/10/2013
Τα μηνύματα είναι σαφή. Πρώτον, το τουρκικό προξενείο δεν καλύπτει "μαγκιές" απέναντι σε ιδιώτες. Δεύτερον, μόλις στριμωχτούν οι «τουρκο-νταήδες» που προτιμούν ως βουλευτή έναν κακό τούρκο από έναν καλό «γκιαούρη», τότε αρχίζουν να παρακαλούν για συγνώμη και αναγνωρίζουν την περπίεργη λειτουργία και εν γένει δράση τους, επιλέγοντας να εμφανίζονται ως ηλίθιοι και "θύματα άλλων".
Η μόνη απορία που εμείς έχουμε μέσα από την συγκεκριμένη ανακοίνωση δημόσιας συγνώμης είναι, τι να σημαίνει αυτή η «νηφάλια σκέψη» του Δεδέ… Υπονοεί ότι όταν γράφει βρίσκεται σε κατάσταση μη νηφαλιότητας και ως εκ τούτου τα κείμενά του ενδέχεται να είναι «εκρήξεις» του καλά κρυμμένου τουρκολάγνου που ονειρεύεται να δει την Θράκη τουρκική;
Απορία εκφράζουμε, απάντηση δεν περιμένουμε, αφού η νηφαλιότητα δεν είναι το φόρτε του Δεδέ…
Από εμάς, τα θερμότερα συγχαρητήριά μας στον κ. Γιαλάογλου...


Το χρέος αυτοκαταστρέφεται σε μία περιδήνηση του παραλόγου

Το χρέος είναι ιός που βρίσκει έναν ξενιστή οργανισμό και αναπτύσσεται. Αναπτύσσεται και εξαπλώνεται σε όλα τα υγιή όργανα και φτάνει εν τέλει και στην καρδιά. Μόλις εκφυλιστεί και η καρδία σταματάει να λειτουργεί και τίθεται αυτόματα ολόκληρη η λειτουργία του οργανισμού σε παύση εκτάκτου ανάγκης. Ο οργανισμός ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο έχει δηλώσει αδυναμία αυτοσυντήρησης και για να κρατηθεί εν ζωή απαιτούνται μηχανικά μέσα και δόσεις φαρμάκων που καταρχήν συντηρούν και τουλάχιστον σταθεροποιούν τον οργανισμό στην ημικωματώδη κατάσταση που έχει περιέλθει. Έτσι ο ιός ουσιαστικα σε εκίνο το σημείο σταματάει να αναπτύσσεται και εν τέλει αυτοκαταστρέφεται μαζί με τον οργανισμο και αναζητά διακαώς νέους ξενιστές.

Τι γίνεται όμως όταν μια ασταμάτητη δύναμη συναντά ένα ακούνητο εμπόδιο; Μάλλον θα μάθουμε πολύ σύντομα τι γίνεται, όταν το πάρα πολύ μεγάλο χρέος συναντήσει τον πολύ πεπερασμένο κόσμο μας.

Στο συνδιασμό της «εύκολης» νομισματικής πολιτικής του Federal Reserve στην Αμερική, της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας στην Ευρώπη και των εκάστοτε κυβερνήσεων που δημιούργησαν την φούσκα του χρέους, των ακινήτων, του dot com, του χρηματιστηρίου και κτλ πρίν από την κρίση του 2008 και μέσω της προσωπικής έρευνα που σας καλώ να κάνετε πάνω σε αυτό το θέμα θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στο τί έγινε και φτάσαμε ώς εδώ.

Πρίν το 2008 υπήρχαν αναλυτές παγκοσμίως που προειδοποιούσαν δημόσια για το τί έρχεται, ακόμα και ο Alan Greenspan της Goldman Sachs χαρακτήριζε επανηλλημένως την αγορά των ακινήτων ώς «frothy», αλλά αγνοήθηκαν όλοι από το κοινό και θεωρήθηκαν ακόμα και γραφικοί. Ο κόσμος ήταν ακόμα στην νοοτροπία ότι τα ακίνητα ποτέ δεν θα χάσουν αξία και τίποτα δεν μπορεί να τα αγγίξει ουσιαστικά.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το βασικό και θεμελιώδες πρόβλημα, στον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες οικονομίες οικοδομούνται. Οικοδομούνται πάνω σε θεμέλια διαρκούς ανάπτυξης μέσω δανεισμού και όταν προκυπτει αναπόφευκτα μία επιβράδυνση ο κόσμος πανικοβάλλεται. Αυτό που έγινε το 2008 ήταν ουσιαστικά μια αντανακλαστική αντίδραση της ψυχοραγούσας αγοράς για να διορθωσει τον εαυτό της έστω και την ύστατη στιγμή και που ήταν φυσικά καταστροφική για το υπάρχων οικονομικο-κτόνο σύστημα.

Όλα βασικά άρχισαν με μία φήμη ή καλύτερα με μια ανασφάλεια της Wall street για μία από τις μεγάλες τράπεζες της, την Bear Stearns. Φήμες περιφέρονταν παντού ότι αυτή η τράπεζα είχε πάρα πολλά κόκκινα – τοξικά κεφάλαια σε ένα περιβάλλον που ήδη οι τιμές των ακινήτων έδειχναν να πέφτουν και έτσι οι τραπεζίτες άρχισαν να φοβούνται. Ο CEO της Bear Strearns έβγαινε τότε επαναλαμβανόμενα στα κανάλια και καθησύχαζε το κοινό στο CNBC ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Παρένθεση. Όποτε ακούτε ανθρώπους σε σημαντικές θέσεις να καθησυχάζουν τον κόσμο δημόσια για κάποιο μεγάλο πρόβλημα να ξέρετε ότι ουσιαστικά πιστοποιούν την ύπαρξη του μεγάλου προβλήματος. Όσο πιό πυκνές επιβεβαιώσεις εφησυχασμού υπάρχουν τόσο πιό πολλές πιστοποιήσεις για μεγένθυση του προβλήματος έχουμε. Το σύστημα και ο πυρήνας του οικονομικού συστηματός οικοδομείται γύρω από την έννοια της εμπιστοσύνης στο σύστημα. Εμπιστοσύνη στο σύστημα ανάπτυξης μέσω του δανεισμό και του χρέους. Εμπιστοσύνη ότι το σύστημα θα λειτουργήσει. Μολίς παρεισφρήσει ο ιός της ανασφάλειας καταρρέει. Ότι ακριβώς γίνεται και σήμερα. Πάμε πίσω στην ιστορία όμως.

Οι φήμες λοιπόν έλεγαν ότι η Bear Stearns δεν θα κατόρθωνε να διασφαλίσει τους καταθέτες και μετόχους της και έτσι ο κόσμος από ανασφάλεια άρχισε να πουλάει μαζικά την μετοχή της. Μέσα σε μία εβδομάδα μόνο η μετοχή της τράπεζας έφυγε από το ταμπλό της Wall street. Και αυτό αποδυκνύει το πόσο γρήγορα η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να εξαφανίσει ένα ίδρυμα.
Τί έγινε όμως με εκείνα τα τοξικά κεφάλαια όμως;
Απάντηση: στους πολίτες φορτώθηκαν όλα. Η κυβέρνηση της Αμερικής παρενέβει και αγόρασε τα τοξικά κεφάλαια, τα συμπεριέλαβε στον προυπολογισμό της και η J.P.Morgan πήρε το καλό-υγιές κομμάτι της Bear Strearns.

Σας θυμίζει κάτι αυτή η τακτική παρεμπιπτόντως;

Αυτό όμως ήταν το πρώτο κομμάτι του domino που έπεσε. Σχεδόν αμέσως οι ίδιες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν και για μια άλλη τράπεζα, την Lehman Brothers και μπλά μπλά μπλά τελικά και αυτή κατέρρευσε ομοίως εν ριπή οφθαλμού. Αλλά αυτή τη φορά το κράτος δέν παρενέβει όπως την πρώτη. Την άφησαν απλά να βυθιστεί έως τον πάτο. Και πολλόι αναρωτιούνται ακόμα και σήμερα γιατί το έκανε αυτό η Αμερικάνική κυβέρνηση.

Μετά από αυτό προέκυψε κατευθείαν το θέμα της AIG. Η AIG ήταν ένα ίδρυμα που διασφάλιζε ή μάλλον ισχυριζόταν ότι διασφάλιζε όλα αυτά τα τοξικά κεφάλαια όλων των μεγάλων τραπεζών μέσω ενός μηχανισμού που ονομάζεται Credit Default Swaps (CDS). Τα CDS είναι ουσιαστικά ένας τύπος ασφαλιστικών συμβόλαιων που η AIG εγγυόταν και προφανώς ψεύδοταν ασύστολα. Συνέλεγαν ευχαρίστως, χωρίς κανένα ενδοιασμό τα τοξικά στοιχήματα όλων των μεγάλων τραπεζών αλλά όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν απλά δεν μπόρεσαν. Και τί έγινε και με αυτά τα τοξικά κεφάλαια της AIG; Οι πολίτες τα φορτώθηκαν και αυτά. Παρενέβει ξανά το κράτος και τα διενέμεινε παντού.

Ο Ben Bernanke της FED, o Hank Paulson της Goldman Sachs και οι λοιποί των μεγαλύτερων τραπεζών συναντήθηκαν εν συνεχεία με τους πολιτικούς και κυβερνώντες της Αμερικής και ουσιαστικά αποφάσισαν από κοινού να μεταφέρουν το χρέος στον λαό και να βάλουν ουσιαστικά το πιστόλι στο κεφάλι όλων για να πληρώσουν το χρέος, όλων των τοξικών κεφαλαίων, όλων των τραπεζών της Wall street, σε κυκλοφορία μαζί με τα παράγωγα του χρέους που είναι κάτι εκατοντάδες τρισεκατομμύρια.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν (το λεγόμενο bail out) όλες οι τράπεζες διασώθηκαν, καλύφθηκε το χρέος τους από τους πολίτες και αυτό που έκανε η FED στην συνέχεια ήταν ακριβώς η στιγμή που δέχτηκε και η ελεύθερη αγορά παγκοσμίως την χαριστική της βολή. Άρχισε να εγχύει στο σύστημα ρευστό με ενέσεις τύπου Quantitative Easing (QE) νέα κεφάλαια, φρεσκοεκτυπωμένα τα οποία τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν όλα τα κεφάλαια αποκλείωντας την ελεύθερη αγορά από το να διατελέσει τον μοναδικό σκοπό της, που δεν είναι τίποτα άλλο από το να ρυθμίζει δίκαια και αναλογικά τις τιμές της αγοράς των πάντων. Αλλά μια ανύπαρκτη, αχρήματη και πνιγμένη στο χρέος ελέυθερη αγορά δεν μπορεί να καθορίσει το ότιδήποτε, καθορίζεται αποκλειστικά από τους μοναδικούς κατέχοντες ρευστού που προέρχεται αποκλειστικά πλέον από το FED.

Για αυτό λοιπόν λέω ότι το σύστημα είναι στο finale του. Δέν μπορεί να επιδιορθωθεί. ΄Οσα λεφτά και να εκτυπώσει η FED και η EKT έχει ήδη τελειώσει, γιατί τα νέα λεφτά φέρνουν περισσότερο χρέος που αθροίζεται και επικάθεται στο ήδη υπέρκορο ίζημα του μη εξυπηρετήσιμου χρέους.

Έτσι με το bail out των τραπεζών, την κρατικοποίηση τους, την μεταφορά του χρέους τους στην καμπούρα των πολιτών και την συνεχή εκτύπωση ρευστού που η ανθρωπότητα δεν έχει ματα-ξαναδεί, η οποία θα συνεχίζει επ’άπειρον (85 δις/μήνα) φτάσαμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Δέν θα σταματήσει λοιπόν η εκτύπωση νέων χρημάτων από το FED, δέν θα μπεί ταβάνι στο χρέος δέν θα υπάρξει το λεγόμενο taper, αυτό είναι σίγουρο. Ακόμα και το ΙΜF έβγαλε ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο καλώντας την Γερουσία να μην επιβάλλει κανένα στόπ γιατι θα καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία. Το δήλωσαν ανοιχτά.

Φανταστείται ένα ασθενή που η πίεση του πέφτει διαρκώς και οι γιατροί του δίνουν χάπια και μεγάλες δόσεις από σταθεροποιητικά φάρμακα προσπαθώντας να την επαναφέρουν, θα φτάσει ένα σημείο λοιπόν που τα χάπια δεν θα λειτουργούν και η καρδιά θα σταματήσει. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα με την ακατάσχετη εκτύπωση χρημάτων.

Η φούσκα του χρέους που διογκώθηκε από τις τράπεζες, το FED και το κράτος είναι αυτό που προκάλεσε την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Οι τράπεζες που έκαναν όλα τα λανθασμένα στοιχήματα δεν έχουν πληρώσει καθόλου από το τίμημα. Το τίμημα το πληρώνουνε οι καταθέτες, εμείς. Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε ο Ομπάμα ξανά με τους διευθυντές της Goldman Sacks, της J.P.Morgan και της Bank of America, τρείς από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Τί πιστεύτε ότι αποφάσισαν εκεί; Λέτε να ήταν υπέρ ημών οι αποφάσεις τους;

Αυτός ο μήνας είναι πολύ επικύνδυνος. Ακούμε συνέχεια τα Αμερικάνικα κανάλια να λένε ότι η Αμερική δεν θα καταρεύσει και μου έρχεται στο μυαλό ο διευθυντής της Bear Stearns το 2008 που έλεγε τα ίδια. H Kίνα, ό μεγαλύτερος δανειστής της Αμερικής προειδοποίησε επίσημα την Αμερική να κάνει κάτι. Η Κίνα δεν θα επιτρέψει, να είστε σίγουροι καμιά απώλεια από την Αμερική. Θα πληρωθεί πλήρως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η Αμερική είναι ένα έθνος χρέους το οποίο μεγαλώνει γεωμετρικά. Το δολάριο ταυτόχρονα είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, είναι η παγκόσμια κόλλα που τώρα χαλάει. Τα παλαιά χρέοι επίσης εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν αποπληρώνονται από εμάς γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να πληρωθούν και για αυτό θα συνεχίσουν να εκτυπώνουν νέα χαρτονομίσματα μέχρι το σημείο που η αξία του χαρτονομίσματος μέσω του υπερπληθωρισμού δέν θα αξίζει τίποτα παραπάνω από την αξία του χαρτιού που εκτυπώθηκε. Η αυτό θα γίνει ή το δολάριο θα καταρρεύσει απότομα και ξαφνικά από κάποιο τυχαίο γεγονός του τύπου πόλεμος, τρομοκρατικό χτύπημα, φυσική-βιολογική καταστροφή και κτλ.

Και επειδή η εμπιστοσύνη του κόσμου παγκοσμίως έχει χαθεί, το σύστημα αναμένεται να καταρρεύσει σύντομα λόγω αυτού. Λυπάμαι που το λεώ αλλά θα είναι η πιό καταστροφική κατάρρευση που ο κόσμος δέν έχει ξαναδεί σε όλη την ιστορία του. Μόλις σκάσει αυτή η φούσκα του χρέους δεν θα παίζει κανένα ρόλο άν το FED θα εκτυπώσει χρήματα ή όχι. Η κατάσταση έχει καταστεί μη αντρέψιμη και θα συμπαρασύρει όσα νομίσματά είναι έμμεσα ή άμεσα συνδεδεμένα με το δολάριο. Έχει ήδη τροφοδοτηθεί με τόσο πολύ καύσιμο-χρέος που η έκρηξη του αναμένεται να έιναι φαντασμαγορική παγκοσμίως. Τόσο φαντασμαγορική που το 90% του κόσμου θα είναι τόσο συνεπαρμένο από την έκπληξη του όταν θα προχωράει στον δρόμο και θα αναρωτιέται για το πώς κατέρρευσαν τα πάντα γύρω του, πόσο πολύ τον είχαν εξαπατήσει και πώς δεν έχει φανταστεί ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η αναγκαστική λύση εν ολίγης είναι νέο σταθερό νόμισμα που θα βασίζεται με κάτι απτό και παγκόσμια αποδεκτό. Οι μεγαλύτερες τράπεζες και οι πλουσιότεροι ανθρωποι στον κόσμο ήδη προετοιμάζονται. Τα έξυπνα χρήματα και οι επενδύσεις ήδη αλλάζουν χώρο, τρόπο και μορφή. Ξέρουν που οδηγείται η κατάσταση και προσαντολίζονται στο να αγοράζουν αφειδώς hard assets.

Καθίστε όμως λίγο πίσω στην καρέκλα σας και σκεφτείτε την κατάσταση που έχουμε όλοι περιέλθει. Ενημερωθείτε, ερευνήστε από μόνοι σας και αναρωτηθείτε για το πώς φτάσαμε έως εδώ, για το τί ακριβώς έγινε, για το ποιός φταίει και αν μπορoύμε εμείς οι απλόι πολίτες να κάνουμε, όταν θα…

Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες που εγώ δίνω σε όσους ενδιαφέρονται είναι οι εξής:

1) Κάντε το σταυρό σας, θα χρειαστούμε σίγουρα από άνωθεν βοήθεια.
2) Αντισταθμίστε ότι χρήματα έχετε σε κάτι απτό και αξίας. Κρατήστε κάποια για τα ως προς τα τρέχοντα σχετικά με το ζειν και λογαριασμούς και ότι περισσεύει αλλάξτε την μορφή τους από χαρτονομισματική σε πραγματική σε κάτι απτό. Και ιδιαίτερα σε κάτι που πρώτον θα σας χρειάζεται σε μία έκτακτη ανάγκη όπως τρόφιμα και δεύτερον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς ανταλλάξιμο είδος στην έκτακτη εκείνη ανάγκη, όπως τρόφιμα και χρυσός.
3) Γίνετε εσείς η τράπεζα τους εαυτού σας. Γίνετε αυτάρκης χωρίς να βασίζεστε σε κανένα ίδρυμα και κανένα κράτος για το ώς προς το ζήν. Αγοράστε ένα κομμάτι γής για καλλιέργεια.

Το ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται τραγικά, καταστροφολογικά και εξωπραγματικά για κάποιους, για κάποιους άλλους ίσως να θεωρούνται φαντασιώσεις, ότι να ναι, εκτός τόπου και χρόνου και χίλια δύο άλλα. Αυτό που απαντώ είναι ότι μακάρι να έχουν δίκιο και όλα αυτά που προανέφερα να είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ.Με την αμηχανία των υπολοίπων κομμάτων, ιδιαίτερα αυτών του αντιμνημονιακού χώρου η κυβέρνηση κατάφερε και πέρασε στην αντεπίθεση. Οι δεύτερες σκέψεις και τα σενάρια που εξέταζαν στενοί κύκλοι περί τον Σαμαρά για την προοπτική συνεργασίας με μια «σοβαρή» εκδοχή της ακροδεξιάς συμμορίας πήγαν περίπατο μιας και το ακροδεξιό υπόγειο της «δεξιάς πολυκατοικίας» πλημμύρισε από τον βόρβορο των τελευταίων σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν μετά την δολοφονία του Πέτρου Φύσσα. Έτσι τα σαΐνια της κυβέρνησης προχωρούν στο «σχέδιο Β»: Αρχικώς θα πλήξουν την οργάνωση που ούτως ή άλλως τους στερούσε ψήφους, για να λεηλατήσει το εκλογικό της κοινό ενσωματώνοντας ένα κομμάτι της ατζέντας της.

Παράλληλα με αφορμή τις συλλήψεις των ναζί θα βρουν πρόφαση για μια ευρύτερη αυταρχικοποίηση, τόσο σε συνταγματικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο και θα κοιτάξουν να στρέψουν το κλίμα ενάντια σε αυτό που καταδεικνύουν ως «άλλο άκρο», δηλαδή στις πλατειές κοινωνικές αντιδράσεις που ξεσπούν από την εφιαλτική πολιτική των μνημονίων.

Είναι μια εξέλιξη ούτως ή άλλως προδιαγεγραμμένη. Η αυταρχικοποίηση, η όξυνση της καταστολής και ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι απαραίτητο συμπλήρωμα του ανοιχτού ολοκληρωτικού οικονομικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Γερμανική Ευρώπη εναντίον της χώρας μας. Γιατί, πολύ απλά τα μέτρα που επιβάλει η τρόικα, μέτρα που συνθλίβουν ακόμα και τα μεσοστρώματα και ρίχνουν τον ελληνικό λαό στο βούρκο της εξαθλίωσης, όχι μόνο δεν βρίσκουν συναίνεση αλλά προκαλούν και ισχυρές, δυνάμει πλειοψηφικές αντιδράσεις. Άρα ο μόνος δρόμος για να περάσουν, είναι μέσω των εκβιασμών και της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας.

Στην πραγματικότητα ένα είναι το κατεξοχήν «άκρο» στη χώρα μας, η Γερμανική Ευρώπη, η τρόικα και οι ντόπιοι συνεργάτες της, που κουρελιάζουν το Σύνταγμα, εξαθλιώνουν την κοινωνία, μεταβάλουν τη χώρα σε Αποικία Χρέους. Για να σταθούν στα πόδια τους όλοι αυτοί, χρειάζονται ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, ένα κράτος ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.

Πρώτος στόχος αυτής της εκστρατείας, το μαζικό κίνημα αντίστασης ενάντια στην λεηλασία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Εκεί όπου δοκιμάζεται πιλοτικά η νέα συνταγή της Αποικίας Χρέους, και το κράτος παρέχει νόμιμη κάλυψη στην ασύδοτη δραστηριότητα των πολυεθνικών και των ντόπιων εταίρων τους. Πάνω στο κίνημα των Σκουριών, λοιπόν, γίνεται μια προσπάθεια να στηθεί μια εκτεταμένη κρατική σκευωρία: Οι νέες διώξεις, 27 τον αριθμό, βαφτίζουν ως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης την… κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφές του Μπόμπολα και της… Ελ Ντοράντο Γκολντ. Και οι νέες δικογραφίες προβλέπουν και διώξεις κατοίκων, μόνο και μόνο επειδή διαχειρίζονται… ιστολόγια με ενημερωτικό υλικό ενάντια στην επένδυση της εξόρυξης Χρυσού. Τέλος, οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση των φθορών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, παραμένουν άδικα επί επτά μήνες προφυλακισμένοι, ενώ οι μαφιόζοι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος αφήνονται πανηγυρικά ελεύθεροι την πρώτη μέρα μετά την σύλληψή τους, γεγονός που το γιόρτασαν κλωτσώντας και βρίζοντας δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου.

Το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν, είναι σαφές: Ότι η Τρόικα και η Αποικία χρέους βαφτίζει ως νομιμότητα θα επιβληθεί με την βία. Ακόμα και όταν πρόκειται, όπως στην προκειμένη περίπτωση, για μια επένδυση η οποία είναι ανήθικη, καταστροφική, και σε μεγάλο της μέρος παράνομη –καθώς έχει διαπιστωθεί πλήθος παρατυπιών και παρασκηνιακών παρεμβάσεων, ενώ οι υπουργοί που την ενέκριναν είναι ή υπόδικοι (Παπακωνσταντίνου) ή έχουν ήδη καταδικαστεί με βαρύτατες ποινές (Τσοχατζόπουλος).

Ας αφήσουν, λοιπόν, την άθλια προπαγάνδα. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν είναι ναζί, μαφιόζοι δολοφόνοι, είναι το κομμάτι του ελληνικού λαού που ξεσηκώνεται όπως θα έκανε ο καθένας μας ενάντια στον βιασμό της πατρίδας του. Γι’ αυτό και οποιαδήποτε προσπάθεια δίωξης, θα συναντήσει την οργή χιλιάδων κόσμου. Ήδη, η συναυλία συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 5 Οκτωβρίου 2013, στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά, μάζεψε 40.000!

Αυτό δείχνει ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης είναι γελοίοι. Ότι κανένας δεν «τσιμπάει» στις σκευωρίες των δύο άκρων, ούτε πιάνεται κορόιδο από τους γελοίους ισχυρισμούς περί επενδύσεων και ανάπτυξης. Γιατί προφανώς, ανάπτυξη δεν είναι να καταργείς δέκα θέσεις εργασίας και να ανοίγεις τρείς, να παραδίδεις γη και ύδωρ στις πολυεθνικές και αυτές με τη σειρά τους να καταστρέφουν την σπάνια βιοποικιλότητα αλλά και την αγροτική, την κτηνοτροφική και μεγάλο βαθμό την τουριστική οικονομία της περιοχής.

Σε αυτό το πεδίο, τα επιχειρήματα των κυβερνώντων είναι πραγματικά φτερό στον άνεμο. Η περιοχή προσφέρεται για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης, που θα αναζωογονεί τον παραγωγικό ιστό της περιοχής, και θα δίνει έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων προέλευσης, στην μεταποίησή τους, στον ήπιο οικολογικό και αρχαιολογικό τουρισμό. Αντ’ αυτού, προκρίνεται η λογική να μεταβληθούν τα βουνά σε μια εξορυκτική έρημο, και η θάλασσα σε μια σούπα από βαρέα μέταλλα. Κι όλα αυτά για μια χούφτα δολάρια. Για να συνεχιστεί το γαϊτανάκι της μίζας και της πατρωνίας –καθώς ήδη ο Πάχτας περιοδεύει στην περιοχή και τάζει δουλειά και ψωμί σε όποιον τον ακολουθάει.

Η κυβέρνηση της Αποικίας Χρέους και των πολυεθνικών νομίζει ότι μπορεί να υποκρύψει όλα αυτά τα σκανδαλώδη, και κυρίως την εγκληματική της δραστηριότητα εναντίον του ίδιου του ελληνικού λαού, με δικαστικές σκευωρίες, και με την άθλια γκεμπελική προπαγάνδα ταύτισης των λαϊκών αγώνων με τη ναζιστική σέχτα εγκληματιών.

Το στρατήγημά της δεν θα περάσει. Και αν επιμείνει σε αυτό, να ξέρει ότι με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει έναν κύκλο αντιδράσεων που θα σημάνουν την αρχή του τέλους της.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ