Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Μαρ 2014

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβληθούν μελλοντικά περαιτέρω κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε Ρώσους αξιωματούχους λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και της «εισβολής της Ρωσίας στην Κριμαία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ερωτηθείς εάν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μπορεί να στοχοθετηθεί από τις κυρώσεις μελλοντικά.

«Μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις σε διάφορα πρόσωπα και σε διάφορες οντότητες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. «Δεν πρόκειται να αποκλείσουμε (την επιβολή κυρώσεων σε) πρόσωπα, ή να αποκλείσουμε ενέργειες» εκ των προτέρων, τόνισε.

Το όνομα του Πούτιν δεν συμπεριλαμβανόταν στην ομάδα των 11 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και πολλοί σύμβουλοι του Ρώσου προέδρου, σε βάρος των οποίων ανακοινώθηκε σήμερα η επιβολή κυρώσεων. Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που δεν κατονομάστηκε δήλωσε ότι θα αποτελούσε ένα ασυνήθιστο μέτρο η επιβολή κυρώσεων σε έναν αρχηγό κράτους. «Οι άνθρωποι γύρω του. . . ασκούν μεγάλη επιρροή στη Ρωσία και τις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Κάρνεϊ.

Ακόμη ο Κάρνεϊ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το αίτημα της Ουκρανίας για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας, ωστόσο επέμεινε ότι προς το παρόν η Ουάσιγκτον θα περιοριστεί στη χορήγηση οικονομικής στήριξης, καθώς επιδιώκει να εξευρεθεί μία διπλωματική οδός με τη Ρωσία.

«Εξετάζουμε τα αιτήματα της κυβέρνησης και του στρατού της Ουκρανίας», σημείωσε ο Κάρνεϊ. Όμως «η προσοχή μας είναι στραμμένη στα βήματα που μπορεί να κάνει η Ρωσία για την αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την περιοχή της Κριμαίας ως ανεξάρτητο κράτος, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αυτόνομη Δημοκρατία. Η περιοχή της Ουκρανίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της κι υπέβαλε αίτηση για την εισδοχή της στη Ρωσία.

Το διάταγμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, φαίνεται πως αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το διάταγμα, που τέθηκε σε ισχύ άμεσα, αναφέρει ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τη χερσόνησο ως ανεξάρτητο κράτος βάσει της «βούλησης του λαού της Κριμαίας».

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας πρότεινε και επίσημα η Ρωσία να «κάνει δεκτή την Δημοκρατία της Κριμαίας ως νέο μέλος (της Ρωσικής Ομοσπονδίας) με το καθεστώς της δημοκρατίας». Ο Πούτιν αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα αύριο, κατά τη διάρκεια ειδικής κοινής συνεδρίασης των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

Πηγή REUTERS, ANA-MPA


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Αν όχι μειοδοτικό, θα είναι το λιγότερο παράλογο να συνταχτεί η χώρα μας με τις όποιες κυρώσεις που θα εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εναντίον της Ρωσίας, για την επικείμενη επικύρωση από την ρωσική βουλή του δημοψηφίσματος της Κριμαίας που ο λαός της με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την επανένωση της περιοχής με την Μητέρα Πατρίδα, την Ρωσία.

Την περασμένη χρονιά οι Ρώσοι τουρίστες ήταν μια από τις μεγαλύτερες «ανάσες» στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία την οποία έχουν λεηλατήσει με τον πιο αιμοβόρο τρόπο οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί» μας συσσωρεύοντας χιλιάδες ανθρώπινα θύματα ανάμεσα στους απελπισμένους νεοέλληνες. Η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο και η πρόσφατη έκπτωση της τιμής του από την ρώσικη Gazprom, ήταν πραγματικά μια μεγάλη χειρονομία καλής θέλησης προς την χώρα μας, παρά του ότι ακολουθεί δουλικά μια εχθρική πολιτική προς την Ρωσία. Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που ενδιαφέρθηκε άμεσα να κάνει μεγάλες επενδύσεις στην χώρα μας, κάτι που δυστυχώς αντιμετωπίστηκε με μεγάλη αδιαφορία μήπως και ενοχλήσουμε τους ευρωπαίους αφέντες μας και καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας. Πέραν τούτων η Ρωσία ενδιαφέρεται στρατηγικά για την ανατολική Μεσόγειο και τα ενεργειακά κοιτάσματα ενώ οι «σύμμαχοι» μας Αμερικανοί για άλλη μια φορά είναι έτοιμοι να μας ξεπουλήσουν με τον χειρότερο τρόπο κατασκευάζοντας ενεργειακούς αγωγούς από το Ισραήλ μέσω Τουρκίας παρακάμπτοντας την Ελλάδα. Ακόμα και ο Southstream, που θα έχει ενεργειακή διακλάδωση στην χώρα μας, οι Ευρωπαίοι θέλουν να τον ακυρώσουν πάλι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Αλλά εκτός από αυτά θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας κάποια δεδομένα που δεν θα μας τα πουν τα ευρωλιγούρικα, κατοχικά, ελληνόφωνα κανάλια. Η Ρωσία είναι ανερχόμενη υπερδύναμη και κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την ραγδαία άνοδος της.
Προσέξτε : Η Ρωσία κατέχει τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν την μορφή του πλανήτη. Υπολογίζεται ότι τα τεχνολογικά ινστιτούτα της αναπτύσσουν το 40% των προηγμένων τεχνολογιών παγκοσμίως σε τομείς, όπως η άμυνα, οι τεχνικές εξόρυξης ορυκτών κοιτασμάτων, η νανοτεχνολογία, η μικροηλεκτρονική κλπ. Κατέχει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού. Μπορεί να κατασκευάσει χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού, (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.
Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους. Με 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και υπολογίζεται ότι αυτά είναι μόλις το 30% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στο έδαφός της. Έχει επίσης 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου, αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια. Υπολογίζεται ότι άλλα τόσα θα εντοπιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια στην βόρεια Σιβηρία και την Αρκτική. Τέλος η ρωσική λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο του φυσικών υδάτινων αποθεμάτων στον κόσμο. Σε έναν πλανήτη που οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν για τα υδάτινα αποθέματα, η ύπαρξη της Βαϊκάλης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον παγκόσμιο ρόλο της Ρωσίας.

Επιβάλλεται να δώσουμε τέλος στον δουλική υπέρ «συμμάχων» εθνοκτόνο πολιτική που ακολουθήσαμε επί πολλές δεκαετίες για να φτάσουμε στην σημερινή πρωτοφανή καταστροφή της χώρας μας. Η Ρωσία ανέκαθεν ήταν στην γραμμή των δικών μας συμφερόντων, όχι για συναισθηματικούς λόγους, παρά του ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι μας θεωρούν σαν τους πνευματικούς τους ταγούς, αλλά λόγω των δικών τους εθνικών συμφερόντων. Η Ρωσία ήταν πάντα στο πλευρό μας στην από δεκαετιών διαμάχη μας με την τουρκική προκλητικότητα και ήταν ένα ανάχωμα στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας γιατί απλούστατα οι Ρώσοι δεν θέλουν τους Τούρκους στα πόδια τους, στα Στενά και στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν εμπιστεύονται τους Τούρκους και τους θεωρούν ανταγωνιστές τους στους ενεργειακούς αγωγούς και στην διοχέτευση φυσικού αερίου και πετρελαίου προς την Δύση. Τους θεωρούν σαν κύριους υπεύθυνους για την ισλαμική τρομοκρατία στην Ρωσία, ότι στήριξαν και στηρίζουν τους Τσετσένους, ότι βρίσκονται πίσω από την ισλαμική τρομοκρατία στο Νταγκεστάν, ότι προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τους τουρκόφωνους πληθυσμούς της Κεντρικής Ασίας εναντίον της Μόσχας, παρά του ότι ελάχιστα κατάφεραν και τέλος, ότι υποδαυλίζουν τους μουσουλμάνους της Ρωσίας σε ανταρσία.
Για όλα τα παραπάνω η Ρωσία είναι μια πραγματικά σωστή επιλογή για μια επιτέλους σωστή στρατηγική κατεύθυνση σύμφωνα με τα εθνικά μας συμφέροντα.

Όσον αφορά τις όποιες οικονομικές συμφωνίες μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, εκτός του ότι έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση και λόγω της μεγάλης ρευστότητας στην ίδια την Τουρκία, μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτές έχει η πλήρης δική μας απουσία και η εχθρική μας στάση απέναντι στους Ρώσους.
Να μην ξεχνάμε τι έπαθε ένα πρώην πρωθυπουργός μας που τόλμησε να προσεγγίσει τον Πούτιν, αλλά στην συνέχεια το… έβαλε κυριολεκτικά στα πόδια ένεκα των «συμμάχων» μας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


 
Ρωσικές μονάδες πυροβολικού σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Μονάδες του ρωσικού πυροβολικού των μονάδων πεζοναυτών του στόλου της Βαλτικής, μετακίνησαν δεκάδες αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού και άνδρες τους, στην περιοχή του Καλίνινγκραντ κάτω από άκρα μυστικότητα, με σκοπό την διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.

«Τα παράκτια στρατεύματα πυροβολικού του Στόλου της Βαλτικής πραγματοποιούν δύο φορές το χρόνο, βολές όλων των συστημάτων τους και προκεχωρημένη εκπαίδευση, για ένα μήνα, μία φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μία φορά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 700 ρώσοι πεζοναύτες και πάνω από 150 μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού και ειδικού εξοπλισμού» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο.

Θα πραγματοποιηθούν πάνω από 100 ασκήσεις με πραγματικά πυρά από αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού όπως τα «2S5 Giatsint-S», πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων τύπου «Grad», αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 152mm «AKACIA/2С3» και «2S1 Gvozdika».

Επίσης θα πραγματοποιηθούν βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα «2С9 «Нона», από οβιδοβόλα «2B14 Podnos», καθώς και από τα αντι–αρματικά συστήματα «9M113 Konkurs».

Έμφαση θα δοθεί στην πρακτική εξάσκηση των ρώσων πεζοναυτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού, στις μετακινήσεις κάτω από άκρα κάλυψη και μυστικότητα με πορείες, καθώς και στην εφαρμογή ασκήσεων με την διεξαγωγή μαζικών πυρών (μπαράζ) πυροβολικού προς «εχθρικές περιοχές» και σε διαφορετικές αποστάσεις, αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Σχόλιο: Το Καλίνινγκραντ αποτελεί έναν ρωσικό θύλακα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. Εάν συνυπολογίσουμε στην παρουσία των δεκάδων αυτοκινούμενων πυροβόλων και την παρουσία των πυραύλων Iskander που μετακινήθηκαν εκεί πρόσφατα, τότε το ρωσικό οπλοστάσιο γίνεται «καταστροφικό». Με την «καυτή ανάσα της ρωσικής αρκούδας» να γίνεται αισθητή επί το πλείστον σε Πολωνία, αλλά και Γερμανία."Τον σπόρο σας τον έσπειραν Έλληνες"

Κάποιοι λένε πως η κατάσταση στην Τουρκία είναι ένα καζάνι που βράζει. Η αλήθεια είναι πως η Τουρκία «τρίζει» και είναι έτοιμη να σπάσει (κυριολεκτικά) σε κομμάτια. Εξάλλου, είναι γνωστό πως οι εθνικές, οικονομικές, πολιτιστικές και πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των τούρκων πολιτών είναι τεράστιες και μόνο οι (μέχρι και σήμερα) αυταρχικές και εν πολλοίς βίαιες τουρκικές κυβερνήσεις κατόρθωσαν να κρατήσουν αδιαίρετο έναν πληθυσμό που δεν έχει τίποτε κοινό, πέρα από την τουρκική σημαία και την βία που κατέγραψε η ιστορία του σχετικά νεοσύστατου τουρκικού κράτους.

Καθώς ο κλοιός σε όλα τα επίπεδα σφίγγει ο, Ισλαμιστικού χαρακτήρα, κυβερνητικός σχηματισμός πετάει το προσωπείο του ανεκτικού «σουλτανάτου» που ονειρεύεται και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Στον διαδικτυακό τόπο της τουρκικής εφημερίδας Haber, διαβάζουμε πως σε συγκέντρωση του ΑΚΡ (κυβερνών κόμμα, με αρχηγό τον Ερντογάν) στην Σμύρνη και όταν κάποιοι συγκεντρωμένοι τούρκοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβέρνησης του (παρ’ ολίγον σουλτάνου και άγνωστο έως πότε τούρκου πρωθυπουργού) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η απάντηση στελέχους του κυβερνώντος κόμματος ήταν αν μη τι άλλο σοκαριστική (αν και εκτοξεύθηκε από τον ίδιο ως ύβρις): «Τον σπόρο σας Έλληνες τον έσπειραν»!!!
Αυτή υποτίθεται ότι ήταν απάντηση λοιπόν προς τους διαμαρτυρόμενους Τούρκους πολίτες!!! Μία απάντηση που τους απαξιώνει, ενώ ταυτόχρονα τους διαγράφει την εθνική τους ταυτότητα και (από το γνωστό τουρκικό ύφος και το ήθος) τους κατατάσσει ως Έλληνες, δηλαδή εχθρούς της Τουρκίας και κατώτερους από τους «γνήσιους» τούρκους!!!
Άραγε, τολμάμε να φανταστούμε τι θα σκέφτονται από μέσα τους για τις άλλες πραγματικές μειονότητες που υπάρχουν στη χώρα τους!!!

Και αυτού του είδους τα περιστατικά, παρόλο που μοιάζουν να είναι αποκλειστικά εσωτερικά θέματα της Τουρκίας, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι.
Είναι, ταυτόχρονα, μαθήματα ιστορίας για την Ελλάδα κατά αρχάς και κατά δεύτερον μαθήματα για όλους εκείνους που ίσως ονειρεύονται στο μέλλον να στεγαστούν κάτω από τις φτερούγες της "πολυπολιτισμικής" Τουρκίας και ποια θα είναι η κατάληξη τους...
Είναι μαθήματα άκρατου ρατσισμού, εθνικής εμπάθειας και απόλυτου μίσους προς οτιδήποτε ελληνικό.
Καλό θα είναι, αυτού του είδους οι δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων να γίνονται γνωστές σε όλους εκείνους στην Ελλάδα, που τάσσονται υπέρ της Ελληνοτουρκικής φιλίας, αγνοώντας συστηματικά (για ποιους λόγους άραγε;) ότι η φιλία απαιτείται να αποδεικνύεται έμπρακτα εκατέρωθεν των «φίλων». Ειδάλλως, δεν πρόκειται για φιλία, αλλά για μία σχέση που είναι λίαν επικίνδυνη και προδήλως εκρηκτική, αφού στα θεμέλιά της υποκρύπτονται υλικά άμεσης κατεδάφισης και… βίας. Και οι εν Ελλάδι «ειδικοί» αυτή την «ιδιαιτερότητα» της τουρκικής πλευράς δεν θα πρέπει να την παραβλέπουν ποτέ…

Πανίκας - Κωνσταντίνος


Κατακόρυφη άνοδος παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο στην κίνηση των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, καθώς και ανάλογη αύξηση στις πωλήσεις SUV και άλλων πολυτελών αυτοκινήτων.
Επίσης καταγράφηκε πληρότητα 100% σε όλες τις ψαροταβέρνες της χώρας, και στην κατανάλωση λουλουδιών στα σκυλομπουζουκομάγαζα της επικράτειας!

Στην αρχή το φαινόμενο κρίθηκε ως άκρως περίεργο και θεωρήθηκε προς στιγμή στατιστικό λάθος, ως την στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών (των τοκογλύφων), ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μοιράσει στους "κοινωνικούς εταίρους", δηλαδή σε όλους εμάς, το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος!

Τρέξτε κόσμε να προλάβετε!
Είμαστε  κι εμείς ''εταίροι'', και είμαστε μερισματούχοι!
 
Τζάμπα τόση γκρίνια!
Τζάμπα τόσα γαμοσταυρίδια!
Τζάμπα τόσες αυτοκτονίες!...
 
Και τί καταλάβαμε;   Υπομονή να υπάρχει και κυβέρνηση Ψευταρά, και όλα διορθώνονται!
Τί να μας πεί τώρα το αντιμνημονιακό μπλοκ, που διαδίδει φήμες για ακόμα περισσότερες απολύσεις, για μισθούς τετρακοσίων ευρώ, για εγγυημένες (!) συντάξεις 10 ευρώ ανά έτος εργασίας (άρα 350 ευρώ μάξιμουμ), για κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων;
 
Τί να μας πούν όλοι αυτοί που προβλέπουν την καταστροφή και το χάος;
Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της!
 
Ας ρίξουμε γύρω μας μιά ματιά να δούμε την ευμάρεια, το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων, το χαρούμενο βλέμμα... Την ελπίδα στα πρόσωπα των νέων... Την ικανοποίηση των παλαιών για τις τόσες θυσίες της ζωής τους που πιάσανε τόπο...
Τα τόσα μαγαζιά που σφύζουν από ζωή...
Την επιχειρηματικότητα που καλπάζει!
 
Αυτά και μόνο να δούμε, θα καταλάβουμε ακριβώς κατά πού βαδίζουμε!
 
Όλα τ' άλλα είναι κακεντρεχής προπαγάνδα!
 
Ας τό 'χουμε υπ' όψη μας σε κανά δυό μήνες, που θα χρειαστεί!...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία αιτήθηκε αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό- απόπειρα επίθεσης ηλεκτρονικού πολέμου κατά ρωσικών δορυφόρων
Οι ναζιστές της Ουκρανίας προσπαθούν να ξεκινήσουν παγκόσμιο πόλεμο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα αρχικά με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, παρελήφθη αίτημα από το Κίεβο για την παροχή νέου στρατιωτικού εξοπλισμού για τον ουκρανικό στρατό, αναφέρει με επείγον τηλεγράφημα του το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ουκρανία έχει στείλει αίτημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την προμήθεια (στρατιωτικού) εξοπλισμού. Θεωρούμε ότι η αίτηση αυτή έχει ήδη επιβεβαιωθεί, και θα συνεχίσουμε να την εξετάζουμε περαιτέρω....» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Steve Warren, σύμφωνα με το Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι στις, 14 Μαρτίου η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» σε άρθρο της ανέφερε ότι, σε απάντηση αιτήματος από το Κίεβο για το εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ιδίως όσο αφορά την προμήθεια «σημαντικών» ποσοτήτων όπλων και πυρομαχικών, επικοινωνιών, καυσίμων των μαχητικών αεροσκαφών, συσκευών νυχτερινής όρασης, αλλά και στρατιωτικών πληροφοριών, το Πεντάγωνο απάντησε αρνητικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αποστείλουν στην Ουκρανία μόνο ατομικές μερίδες «ξηράς τροφής», οι αποστολές των οποίων θα ξεκινούσαν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τώρα τους ρωσικούς δορυφόρους, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, στις 15 Μαρτίου 2014, η ρωσική διοίκηση ανέφερε, «απόπειρα «διενέργειας» ηλεκτρονικού πολέμου από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ουκρανίας». Το γεγονός αναφέρθηκε επίσημα από το Υπουργείο Επικοινωνιών της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο σημείωσε ότι «οι άνθρωποι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να σκεφτούν καλά και τις συνέπειες».

Σχόλιο: Χωρίς ίχνος κινδυνολογίας, όλοι οι σώφρονες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, αναμένουν κάποια στιγμή την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κριμαία και στην Ουκρανία γενικότερα. Καθώς όμως διαφαίνεται επικρατούν οι «θερμοκέφαλοι σύμβουλοι». Εάν εφοδιαστεί με αμερικανικά όπλα ο ουκρανικός στρατός, τότε σίγουρα αναμένεται ρωσική «απάντηση» και πάλι από την αρχή. Αυτή η σειρά δεν έχει τέλος, καθώς διαφαίνεται «διακυβεύονται πάρα πολλά στην γεωστρατηγική σκακιέρα». Δεν είναι μόνοι οι αγωγοί και το γόητρο των δύο υπερδυνάμεων, αλλά ακόμα ίσως και η μελλοντική επιβίωση τους.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

  • Η κατάρρευση Ερντογάν φέρνει τους στρατηγούς στην εξουσία
  • Αιφνιδιασμός της Τουρκίας στο Αιγαίο με εγκλωβισμό και υφαρπαγή ελληνικού «ζωτικού χώρου»
  • Πόσο έτοιμη είναι η κυβέρνηση στην Αθήνα, να αντιμετωπίσει μία τουρκική κίνηση απελπισίας;
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Τι πρόκειται να συμβεί στην Τουρκία; Το ερώτημα αυτό απασχολεί ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Η «τύχη» του σημερινού πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» και θεωρείται σχεδόν αδύνατο να αναστραφεί η πτώση του άλλοτε πανίσχυρου ισλαμιστή, ο οποίος ονειρεύτηκε μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, με τον εαυτό του στη θέση του… σουλτάνου. Η εμμονή του, για παραμονή στην εξουσία, τη στιγμή που η Τουρκία καταρρέει οικονομικά, αλλά και χάνει σημαντικά ως προς την δυναμική της στη διεθνή σκηνή, καθιστούν αναγκαία, αλλά και «δικαιολογημένη» την ό,ποια απόπειρα με κάθε τρόπο απομάκρυνσής του από την εξουσία…

Τα μηνύματα της Ουάσινγκτον είναι πλέον κάτι περισσότερο από σαφή. Ο Ερντογάν θα «πέσει» και αυτό θα συμβεί με βίαιο τρόπο. Το αρχικό ζητούμενο είναι εάν η πτώση θα γίνει πριν ή μετά τις εκλογές της 30ης Μαρτίου. Και αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της πίεσης που αισθάνονται οι ΗΠΑ σε σχέση με τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά της σχέδια για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (και όχι μόνο), όπου σκοπός είναι η τοποθέτηση –κυρίως- αμερικανικών εταιρειών εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου και πετρελαίου, προκειμένου να «σπάσει» το σχεδόν μονοπωλιακό καθεστώς πώλησης ενέργειας προς την Ευρώπη.

Εάν, λοιπόν, η Ουάσινγκτον πιέζεται (από τις αμερικανικές εταιρείες) να «κλείσει» γρήγορα το project της Ανατολικής Μεσογείου, τότε οι επόμενες ημέρες θα είναι μία κόλαση για τον Ερντογάν, αφού αναμένεται να κινηθούν προς την κατεύθυνση της άμεσης εκδίωξης του τούρκου πρωθυπουργού όλες οι δυνάμεις που ελέγχει ο αμερικανικός παράγοντας μέσα στην Τουρκία.

Εάν, όμως, οι ΗΠΑ θελήσουν να δώσουν μία τελευταία ευκαιρία αποχώρησης –χωρίς περαιτέρω κίνδυνο να βυθιστεί η Τουρκία σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις- στον Ταγίπ Ερντογάν, τότε η επόμενη ημέρα των τουρκικών εκλογών θα σημάνει και σπουδαιότατες εξελίξεις είτε αρνηθεί ο τούρκος πρωθυπουργός να παραιτηθεί (μόνος του έθεσε το θέμα της παραίτησής του σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές), είτε παραιτούμενος θα παραδώσει την σκυτάλη και θα αποχωρήσει σιωπηλά, αναμένοντας την στιγμή της επανάκλησής του..
Επειδή, όμως, ο χαρακτήρας του κ. Ερντογάν είναι αρκετά ιδιαίτερος, αλλά κι επειδή η σημερινή τουρκική αντιπολίτευση δεν έχει κατορθώσει να προσκομίσει σημαντικά πολιτικά οφέλη από τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία τους τελευταίους 9 μήνες, η πιθανότερη λύση (γι αυτό άλλωστε γίνεται και η αμερικανική αναφορά περί «βίαιης απομάκρυνσης» του Ερντογάν) είναι η επάνοδος των στρατιωτικών, μέσα από ένα «πραξικόπημα ανάγκης για να σωθεί η Τουρκία από την καταστροφή»…

Αφού, όμως, η απομάκρυνση του Ερντογάν είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη, ήδη είναι πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.
Εάν ελέγξουμε την περίπτωση που η νέα κυβέρνηση (έστω και «προσωρινή» στρατιωτική ή κάποιας μικτής μορφής, αποτελούμενη δηλαδή από πολιτικούς και στρατιωτικούς) της Τουρκίας θελήσει να κινηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να απολαύσει της εμπιστοσύνης και της στήριξης του τουρκικού λαού, τότε η περίπτωση να θελήσει η νέα τουρκική κυβέρνηση να στραφεί προς την αδύναμη (οικονομικά και πολιτικά) Ελλάδα και να εκμεταλλευτεί (φυσικά με τη συναίνεση και τη βοήθεια πέραν του Ατλαντικού), αυξάνει κατακόρυφα…

Μπορεί, λοιπόν, να συμβεί μία ελληνοτουρκική σύρραξη, έστω και σε επίπεδο θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών;
Σαφέστατα ναι, αλλά χωρίς να επαναληφθεί απαραίτητα το «σκηνικό» των Ιμίων…

Στην ερώτηση «πότε μπορεί να συμβεί μία τέτοια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση», η απάντηση έχει δύο σκέλη.
Η νέα τουρκική κυβέρνηση (στην οποία είναι απολύτως βέβαιο πως θα μετέχουν και στρατιωτικοί, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα που θα έχει) έχει δύο επιλογές:

Ή θα προσπαθήσει (με το αιτιολογικό προς τους πέραν του ατλαντικού συμμάχους) άμεσα να περάσει σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, σε χρόνο και τόπο που θα αποφασιστεί (περίπου) την τελευταία στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο ένα «χτύπημα» κατά της Ελλάδας, μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Μία τέτοια κίνηση θεωρείται ως οικονομική «αυτοκτονία» για την Τουρκία, αφού με δική της ευθύνη θα καταστρέψει την τουριστική κίνηση και φυσικά τα έσοδα από αυτήν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η άλλη επιλογή της μετά Ερντογάν τουρκικής κυβέρνησης είναι το να επιχειρήσει να εκκαθαρίσει το εσωτερικό της Τουρκίας από τους αντιπάλους ισλαμιστές που κατέχουν θέσεις κλειδιά στην τουρκική κρατική μηχανή, προκειμένου λειτουργεί ανεμπόδιστα. Σε αυτή την περίπτωση, θα απαιτηθεί χρόνος, κατ’ ελάχιστον, ενός εξαμήνου, πράγμα που σημαίνει ότι εάν η Τουρκία «κοιτάξει» προς την Ελλάδα, αυτό θα συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο του 2014. Έτσι, δεν θα ενοχληθούν οικονομικά και οι τουριστικές επιχειρήσεις (τουρκικές και ξένης ιδιοκτησίας) που υπάρχουν κυρίως στα ανατολικά παράλια του Αιγαίου και θα δοθεί μία ευκαιρία για μία ανάταξη της τουρκικής οικονομίας.

Τι θα κάνει, λοιπόν, η Τουρκία; Θα προτιμήσει να αναταχθεί πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά πριν κινηθεί κατά της ευάλωτης (πολιτικά και οικονομικά) Ελλάδας ή θα επιχειρήσει το… αδιανόητο και απολύτως καταστροφικό για την ίδια, δηλαδή την δημιουργία ενός ελληνοτουρκικού επεισοδίου σε χρονική στιγμή ουσιαστικά μη προβλέψιμη, κερδίζοντας ένα σημαντικό στοιχείο, δηλαδή αυτό του αιφνιδιασμού;

Σε κάθε περίπτωση, στόχος μίας τέτοιας κίνησης από την πλευρά της Τουρκίας, θα είναι να μην υπάρξει διάρκεια στο επεισόδιο, αλλά και- κυρίως- να κατορθώσει να συσπειρώσει τον έντονα εθνικά και συναισθηματικά λειτουργούντα τουρκικό λαό. Για να κατορθώσει κάτι τέτοιο δεν απαιτείται μεγάλη η αντιπαράθεση να γίνει σε μεγάλη έκταση, αρκεί μία σειρά βραχονησίδων, ούτε να έχει τα πλήρη χαρακτηριστικά της σύγκρουσης, αρκεί να υπάρξει αιφνίδια κίνηση κύκλωσης του ενδιαφερόμενου από την Τουρκία θαλάσσιου ή νησιωτικού χώρου…

Το μοναδικό «εμπόδιο» είναι η συνύπαρξη Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, η οποία δρα απαγορευτικά και εις βάρος του επιτιθέμενου, σε περίπτωση σύγκρουσης δύο μελών του. Εκτός και εάν ο επιτιθέμενος φροντίσει να εμφανισθεί ως… αμυνόμενος.


Η Τουρκία της επόμενης ημέρας, αναδεικνύεται με ένα πλήθος ιδιαιτεροτήτων (ενδεχομένως και νεοτερισμών), με σταθερό το στοιχείο της επικινδυνότητας – επιθετικότητας και με επιπλέον δεδομένο την ανάγκη δημιουργίας μίας «σταθερότητας» η οποία θα επιτρέψει την ύπαρξη μίας κυβέρνησης για χρόνο ικανό ώστε να υλοποιηθούν οι κύριοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής (και όχι μόνο).

Τι έχει, άραγε, να αντιπαρατάξει η Ελλάδα σε μία τέτοια εξέλιξη των σημερινών γεγονότων στην Τουρκία;
Με δεδομένη την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, τα μάτια όλων στρέφονται στην πολιτική βούληση (ή υπακοή σε εντολές τρίτων) της κυβέρνησης, στο να υπερασπιστεί εγκαίρως και επαρκώς την ελληνική επικράτεια…
Δυστυχώς, λόγω της στάσης που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επί των εθνικών θεμάτων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρονται σε επιλογή τακτικής υποχώρησης και περαιτέρω… «διαβουλεύσεων», η οποία θα σημάνει και μία νέα εθνική καταστροφή…

Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»
Η αντιγραφή του παρόντος άρθρου επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ εάν υπάρξει έγγραφη άδεια του συντάκτη του ή του ιστολογίου «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Η ταινία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με την έγκριση του Σημίτη, της Ελληνικής διαπλοκής και της Γερμανικής Ελίτ με πρωταγωνιστές τον Θεοδωράκη και τον Τέλογλου.
Το ποτάμι της διαπλοκής ξεχείλισε.Ρυάκι και χείμαροι έγιναν μολυσμένο ποτάμι.Αλήθεια πόσο κουτό τον έχουν τον λαό.
Η καινούρια υπερπαραγωγική ταινία της διαπλοκής γυρίζει νέο έργο με καινούριο πρωταγωνιστή και με ωραίο όνομα τον Σταύρο Θεοδωράκη.
 
Βλέποντας πως δεν τους βγαίνει το ενχείρημα των 58, χάνοντας το τρένο στις νέες εξελίξεις, στήνουν ένα νέο κόμμα για να μπορούν να εκβιάζουν με αυτό τις νέες πλειοψηφίες.

Ο λαμπρός νέος Θεοδωράκης, αφού την πρώτη μέρα ανακοίνωσε το κόμμα του δήθεν αυθόρμητα και διαδικτυακά είπε ότι: << εγώ δεν είμαι ικανός να πάω στην ευρωβουλή και αν δεν πετύχω με αυτό το κόμμα, θα ξανά γυρίσω πίσω στην δουλειά μου>>.
Δίκιο έχει ο Θεοδωράκης γιατί σταματάει να είναι εργαζόμενος και γίνεται εργολάβος με έργο το στήσιμο της νέας διαπλοκής.
Τι ωραίο τύπο βρήκαν οι τύποι.

Όπως βλέπουμε σήμερα τα κινήματα των αγανακτισμένων στις πλατείες στην Ουκρανία και παλαιότερα στην Αίγυπτο στην Λιβύη, στην Συρία, με όλα όσα έγιναν στα κράτη αυτά απειλήθηκαν ακόμα και οι εδαφικές τους ακεραιότητες.
Στην Ελλάδα μετά από τόση ταλαιπωρία με τους αγανακτισμένους στις πλατείεςκαι το μιντιακό κατεστημένο της διαπλοκής, το οποίο διαμόρφωνε συνειδήσεις και μιλούσε για προδότες και για πατριώτες, ευτυχώς στην Ελλάδα επικράτησε η φιλοσοφία του Σολομώντος.
Τότε ο Παπανδρέου λειτούργησε όπως ο Σολομών.Το παράδειγμα είναι απλό.
Όταν μία μητέρα προσπάθησε να πάρει το παιδί μιας άλλης μητέρας θέτοντας σε κίνδυνο το παιδί, τότε η πραγματική μάνα είπε δώστε της το παιδί για να το σώσει.
Έτσι και ο Παπανδρέου έδωσε το παιδί <<εξουσία>> σε αυτούς που την διεκδικούσαν με κάθε τρόπο στον Σαμαρά και Βενιζέλο για να μην πάθει κακό η Ελλάδα.
 
Αυτός ο επιτυχημένος δημοσιογράφος μεταλαμπαδεύει στην νέα γενιά το μοντέλο που έχει φτιάξει η διαπλοκή, για να μπορεί με αυτό τον τρόπο να καθοδηγεί τα συναισθήματα των νέων με αποτέλεσμα να μην υπαρχει αγανάκτιση για την λεηλασία του αγροτικού πλούτου, των φυσικών πόρων, των τραπεζών αλλά και την λεηλασία του τραπεζικού πλούτου της Κύπρου, για το πραγματικό λαθρεμπόριου του πετρελαίου.
Για όλα αυτά ο Θεοδωράκης δεν έχει κάνει κανένα ρεπορτάζ, αλλά ως καλός πρωταγωνιστής έχει ξεπεράσει στα γυρίσματα του ακομα και τον μεγάλο ηθοποιό του κλάματος Ξανθόπουλο με τον οποίο η Ελλάδα στις παλιές ταινίες έβγαζε το δράμα της.
Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε για όλα αυτά ο σύγχρονος Ξανθόπουλος μαζί με την πασαρέλα των μίντια.
Ένας ακόμα Μπερλουσκόνι χωρίς τον Μπερλουσκόνι αυτή την φορά.

Η διαπλοκή τώρα θέλει την μεγάλη της λεηλασία.
Οι ινδιάνοι, όταν οι καουμπόιδες έκαναν τις ληστείες, έπρεπε να φύγουν από την γη την δική τους.Οι ινδιάνοι όπως κυνηγήθηκαν από τους καουμπόιδες, που τους λεηλάτησαν τα αγροτικά τους πλούτη, τα άλογα τους και την ζωή τους, έτσι και σήμερα οι σύγχρονοι καουμπόιδες λεηλατούν τον απλό λαό,που τον θεωρούν ινδιάνο και τον βλέπουν σαν χλεμπάλια.
Έτσι και τώρα λεηλατούν τον πλούτο της αγροτικής τράπεζας  γι’ αυτό και στα Lifestyle περιοδικά οι καουμπόιδες παρουσιάζονται ως καλοί οικογενειάρχες, με πανέμορφες κυρίες στις οποίες ο οικογενειακός τους βίος είναι ανάλογος δείχνοντας τις ταξικές τους συμπεριφορές σε όλα τους τα σημεία.

Ο λαός με τις θυσίες του σώζει τις τράπεζες.Οι σημερινοί καουμπόιδες θα πάρουν τα δάνεια του λαού, θα τα πουλήσουν και με το κέρδος θα ξανά αγοράσουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα γίνουν πάλι τραπεζίτες.
Δεν τους ενδιαφέρει η καλή διαχείριση του χρέους των πολιτών απέναντι στις τράπεζες, αλλά τους ενδιαφέρει η διαχείριση των μετοχών των κακών τραπεζών.

Όλα αυτά για να τα πετύχει η διαπλοκή χρειάζεται να έχει δικό της ποσοστό σε μια νέα κυβέρνηση.Γιατί λοιπόν ο Ξανθόπουλος της δημοσιογραφίας δεν έκανε ένα ρεπορτάζ γι’ αυτά τα γεγονότα.

Άραγε γιατί πληρώνουμε διόδια στους εθνικούς δρόμους, αφού γίνονται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Εθνικών πόρων.
Έτσι λεηλατούν τον πλούτο, γιατί τα προγράμματα του ΕΣΠΑ δεν φτάνουν ποτέ στον λαό για να υπάρξει ανάπτυξη, αφού τα διαχειρίζοντα 5 οικογένειες αποκλείοντας τους μικρομεσαίους από την συμμετοχή τους σε αυτά τα προγράμματα.
Όταν μια μικρομεσαία επιχείρηση θέλει να μπει σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 300 χιλιάδων ευρώ θα της ζητήσουν 100 χιλιάδες ως εγγύηση, καθώς και ότι δεν χρωστάει σε διάφορους φορείς του δημησίου (ικα, εφορία κλπ). Σε αυτή την εποχή καμιά μικρή επιχείρηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτούς τους όρους, μόνο οι 5 οικογένειες που διαχειρίζονται και τις τράπεζες.

Καλά μιλάνε για ανάπτυξη…  Υπάρχει ανάπτυξη στην λεηλασία του πλούτου, στις μίζες, στις κλεψιές και όχι στην κοινωνία και τον λαό.

Γιατί ο Θεοδωράκης δεν έκανε κανένα ρεπορτάζ σε ποιόν το υπουργείο οικονομικών χάρισε 640 εκατομμύρια χρέη από πρόστιμα στο πετρέλαιο και συγκεκριμένα σε άτομο που κατέχει διυλιστήρια και είναι προσωπικός και οικογενειακός φίλος του Σταύρου Θεοδωράκη.
Άραγε λεφτά υπάρχουν…

Ο κύριος Θεοδωράκης παρουσιάζει την σχέση του με τους  αθίγγανους, αλλά δεν έκανε ποτέ ένα ρεπορτάζ για το πως αυτοί έμειναν χωρίς δουλειά.
Αφού οι μεγαλοεργολάβοι και οι εκπρόσωποι του Θεοδωράκη μέσα από τα μίντια τους πουλούν ότι προιόντα πουλούσαν οι αθίγγανοι στις γειτονιές (χαλιά, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες,καλσόν, φασόλια, πουκάμισα) αφήνοντας τους άνεργους.
Αφού πήραν την δουλειά των αθίγγανων τώρα τους παρουσιάζουν ότι ασχολούνται με τα ναρκωτικά.
Είναι τέτοια η αθλιότητα τους που το εργαλείο τους η τηλεόραση, στην οποία παρουσιάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ πανάκριβα φαγητά λες και απευθύνονται στο κοινό του Beverly Hills, προκαλώντας τον λαό να βλέπει στην τηλεόραση πανάκριβα φαγητά, όταν υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε ούτε ένα πιάτο φασολάδα.
Καμιά ευαισθησία δεν έχουν πάνω σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα.Την στιγμή που κοινωνικοί φορείς κάνουν συσσίτια στις γειτονιές, αυτοί κάνουν συσσίτια στην τηλεόραση.
Έχουν μετατρέψει την τηλεόραση σε ένα καζίνο, όπου δείχνουνε βαλιτσάκια με λεφτά και περιμένουν τον τηλεθεατή στην απόγνωση του, μεσα απο ενα τηλέφωνο να πάρουν τα λεφτά του. Με τους παρουσιαστές να γίνονται οι γκρουπιέριδες του καζίνου.

Και όλα αυτά η διαπλοκή τα κάνει γιατί ξεθωριάζει το τελευταιό της χαρτί ο Βενιζέλος, που μαζί με το δικό του κατεστημέμο ( Λυτζέρη, Καϊλή, Αποστολάκη, Τόνια Αντωνίου, Ανδρουλάκη, Σαλαγιάννη, Γρηγοράκο, Ρήγα, Κωνσταντινόπουλο), αφού πήραν εντολή από την διαπλοκή σταμάτησαν τα δημοψηφίσματα, σκότωσαν την δημοκρατία ρίχνοντας τον εκλεγμένο πρωθυπουργό και όλα αυτά για να σώσουν τις τραπεζές τους, την στιγμή που ο Παπανδρέου μιλούσε για κρατικοποίηση των τραπεζών με ονομαστικές μετοχές με στόχο την διαχείριση των χρεών των πολιτών, όταν η διαπλοκή που έριξε τον Παπανδρέου ήθελε την κατάσχεση της περιουσίας των πολιτών.

Όλα αυτά η διαπλοκή τα κάνει γιατί θέλει να αντικαταστήσει τους κηφήνες, που βρίσκονται στο πολιτικό νεκροταφείο με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Για να μην ξεφτιλιστούν δεν κατέβαζαν τον Πρετεντέρη αλλά τον σύγχρονο Ξανθόπουλο.
 
Αλέξανδρος Καζναφέρης καθηγητής M.I.T


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Οι τεράστιες εθνικές ευθύνες του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου

Γράφει ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Αντί ο κ. Βενιζέλος να τρέχει σε «οργανωτικές συνδιασκέψεις» του οριστικά τελειωμένοι ΠΑΣΟΚ, ας προσπαθήσει να εξασφαλίσει την υστεροφημία του προετοιμάζοντας το υπουργείο του για την μεγαλύτερη και πιο σύνθετη διεθνή κρίση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως έχει επισημανθεί ήδη από τη στήλη αυτή, αυτήν τη στιγμή εκτυλίσσεται μία κρίση που αντικείμενο έχει τη μείζονα ανακατανομή ισχύος σε μία περιοχή που ξεκινά από το μαλακό υπογάστριο της ρωσικής Αυτοκρατορίας, περνά από τα Στενά του Βοσπόρου και εκτείνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επίκεντρο του σκηνικού είναι ο τεράστιος ενεργειακός πλούτος του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς τα μέχρι σήμερα αντλούμενα παγκόσμια αποθέματα μειώνονται.

Ας μην εφησυχάζει η κυβέρνηση ότι η κρίση αφορά και τη χώρα μας. Ίσως θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ένα μην κομματικό πρόσωπο διακομματικής εμπιστοσύνης, με τεχνοκρατική γνώση και εμπειρία της εξωτερικής πολιτική και των διεθνών σχέσεων, και να εργαστεί προς την κατεύθυνση κυρίως των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους συμμάχους μας.
Με επιτελείο, μάλιστα, πεπειραμένων διπλωματών και στρατιωτικών, που έχουν υπηρετήσει σε καίριες επιτελικές θέσεις και διεθνείς οργανισμούς.
Υπάρχουν τέτοια πρόσωπα και μάλιστα πρόθυμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μέχρι τότε, ο κ. Βενιζέλος ας αναλογισθεί τις τεράστιες ευθύνες του και ας αποφασίσει ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά –τουλάχιστον μέχρι να περάσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η κρίση- με κομματικές «διαδικασίες».
Επίσης, δεν υπάρχει τώρα χρόνος να «εξάγει η Ελλάδα τεχνογνωσία αντιμετώπισης κρίσεων» στην δυστυχισμένη Ουκρανία, που θα δυστυχήσει ακόμα περισσότερο εάν υιοθετήσει τον τρόπο διαχείρισης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Στουρνάρα…
Επίσης, παρέλκουν ταξιδάκια στο Ιράν, «εν όψει αποκλιμάκωσης των πιέσεων» κ.λ.π.

Ο κ. Βενιζέλος ας συνειδητοποιήσει ότι η εξωτερική πολιτική μιάς μικρής χώρας σε περίοδο μεγάλης κρίσης είναι θέμα που υπερβαίνει τις συνταγματολογικές του γνώσεις, την κομματική του εμπειρία και τα ικανότητες αυτοσχεδιασμού που διαθέτει.
Και ας συμβουλευθεί σοβαρούς ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο, ας προσπαθήσει να βρει έναν κοινό τόπο με την ελάσσονα και την μείζονα αντιπολίτευση, ας στείλει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις και ας χαράξει δύο – τρία σενάρια εκτάκτου ανάγκης δια παν ενδεχόμενον.

Το κυριότερο: Ας συνεννοηθεί επειγόντως με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για να συναρτηθεί η εξωτερική πολιτική με την αμυντική διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Διότι, είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να βρεθεί απροετοίμαστη γι τα εξής ενδεχόμενα:

Α. Σκηνικό διεθνούς κρίσης τύπου Κούβας ή και χειρότερο, λόγω ρωσικής προσάρτησης της Κριμαίας ή εισβολής της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία

Β. Εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας και Τουρκία, λόγω τουρκικού «ενδιαφέροντος» για τους Χαζάρους της Κριμαίας

Γ. Εν μέσω διεθνούς κρίσης, αιφνιδίως εξαγωγή της εσωτερικής κρίσης της Τουρκίας στο Αιγαίο προς αναζήτηση εξωτερικού εχθρού που θα συσπειρώσει την κατακερματισμένη τουρκική κοινωνία

Δ. Κρίση στο τρίγωνο Κύπρος – Ισραήλ – Τουρκία, μετά από ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ή λόγω ερευνών για φυσικό αέριο.

Σε αυτό το σκηνικό, η Ελλάδα εκπροσωπείται διεθνώς από αρχηγό υπό εξάλειψη κόμματος, που αναζητά εναγωνίως συμμάχους εν όψει Ευρωεκλογών…

Πηγή Kontra News


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Στρασβούργο και στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδρυτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν, αφήνει άφωνους όλους τους ευρωπαίους, γι’ αυτά που λέει για την Μέρκελ και τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα είπε:
«Ό,τι ο Χίτλερ είχε ονειρευτεί, η κυρία Μέρκελ το πραγματοποιεί. Ξέρετε, το όραμα της Μεγάλης Ευρώπης υπήρχε ήδη στον Χίτλερ και είναι βέβαιον πως το ειδικό βάρος του γερμανικού πληθυσμού, που αριθμεί 80 εκατ. κατοίκους, διαδραματίζει έναν πρωτεύοντα ρόλο, αν και αυτό είναι φαινομενικό.
Ξέρετε, εγώ τονίζω στο ακροατήριό μου τη σοβαρότητα της σημασίας του παγκόσμιου δημογραφικού φαινομένου από τη μία ως μία δυσθεώρητη έκρηξη κι από την άλλη ως προς την ύφεση. Ιδίως για το κομμάτι που εγώ το ορίζω ως «βορεινή Ευρώπη», εκτείνεται από τη Βρέστη έως το Βλαδιβοστόκ, και υπακούει στην αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων.
Εάν δεν υπάρξει σε κάποιο δεδομένο σημείο ένας έλεγχος, το ένα θα «αδειάσει» στο άλλο αναπόφευκτα και με βάση τον ίδιο νόμο η Δημοκρατία θα ελαττωθεί και θα υπάρξει δουλεία του ενός λαού στον άλλον…».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Μόλις πριν από τρεις ημέρες γράψαμε ότι "Αυτοί είναι οι Πολιτικοί «μας»" αναλύοντας τα «επιτεύγματα» τους. Λυπούμαστε αλλά διαψευστήκαμε, γιατί δεν είναι «αυτοί» όπως τους περιγράψαμε στην προηγούμενη ανάλυση μας, είναι ακόμη χειρότεροι!! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στον εκτυπωτή και το ρεπορτάζ αναφέρει νέα τέρατα και σημεία από πλευράς κυβέρνησης… Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, αν μπορεί κανείς πλέον να τους χαρακτηρίζει ως ανθρώπους με τα όσα κάνουν σε συνανθρώπους τους, είναι αμετανόητοι, αδιόρθωτοι, ανάλγητοι, χωρίς αιδώ, και σταματάμε τους χαρακτηρισμούς απλά για να διατηρήσουμε την δική μας αξιοπρέπεια… Μην ξεφύγουμε…

Τι μας έχει βγάλει έξω από τα ρούχα μας; Αυτό που διαβάσαμε στο UNFOLLOW ότι δηλαδή η κυβέρνηση με την τροπολογία με αρ. 1251/67 που κατέθεσαν στις 7 Μαρτίου 2014 οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκης και ψηφίστηκε, «κατάφερε να χαρίσει τα πρόστιμα σε εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς ομίλους. Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το κλείσιμο 23 οργανισμών του δημοσίου και το νέο τρόπο απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων, που ψηφιζόταν σήμερα στη Βουλή, 3 κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης κατέθεσαν από κοινού την επίμαχη τροπολογία. Σε μια διαδικασία που συχνά γινόταν χαοτική, 142 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψήφισαν το να χαρίσουν εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα σε πετρελαιάδες και εφοπλιστές…»!!! Ας σημειωθεί εδώ ότι ήταν η πέμπτη κατά σειρά προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει την τροπολογία, αφού οι άλλες είχαν αποτύχει… Και πέρασε με 142 ψήφους… Αφού «απουσιάζουν» κάποιοι στον Κορυδαλλό….

Τα ποσά που χαρίστηκαν ζαλίζουν… Όπως ζαλίζεται και ο κάθε απλός πολίτης επειδή αγκομαχά σήμερα για να βγάλει τον επιούσιο, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και φυσικά και τους φόρους, τις εισφορές, τα χαράτσια… Η διαφορά όμως είναι ότι οι πολίτες ζαλίζονται από το άγχος για να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους και όχι από χαρά, όπως οι άλλοι που τους χαρίστηκαν τα πρόστιμα!!! Τώρα σε αυτή την περίπτωση τι μπορεί να γράψει κανείς; Πως μπορεί να χαρακτηρίσει τους ξεδιάντροπους αυτούς τύπους που μας κυβερνούν και συζητούν αυτήν την ώρα και για άλλες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, και για περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων λόγω κατάργησης των τριετιών και οτιδήποτε άλλο συζητούν που μόνο για καλό δεν είναι… Και το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι δεν φταίει η Τρόικα… Ναι δεν φταίνε οι «ξένοι»… Μακάρι να έφταιγαν αυτοί. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην άλλαζε αλλά τουλάχιστον δεν θα υπήρχαν Έλληνες που θα ήταν Εφιάλτες, προδότες… Και δεν τα λέμε μόνον εμείς. Εδώ κοτζάμ υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε ότι, «η Τρόικα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα…» Άλλα λοιπόν θα είναι ξένα, άλλα θα είναι ντόπια… Φυσικά ο κύριος ο κ. Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Μεταφορών, πρώτα έκανε την δήλωση, μετά προσπάθησε μέσω κύκλων του υπουργείου να την μαζέψει και φυσικά δεν του πέρασε καν από το μυαλό να παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας… Αλλά ποιος να παραιτηθεί και γιατί; Δεν μας φτύνουν… βρέχει!!!

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση από την μία χαρίζει δισεκατομμύρια σε πρόστιμα στα «αφεντικά» της, και δεν το λέμε εμείς, απλά εμείς αυτό συμπεραίνουμε όταν ανώτατος δικαστικός μας, ο κ. Νικολούδης, δηλώνει στην Βουλή ότι η διαπλοκή στην Ελλάδα είναι με την σειρά Οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και πολιτική ελίτ. Κουμάντο δηλαδή κάνει η οικονομική ελίτ που ελέγχει τα ΜΜΕ, που ως γνωστόν ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις… Κάποιο σκάνδαλο να γράψουν, ένα Βατοπέδι, κάποια πάμπερς να βγάλουν στην φόρα πάει ο άλλος!!! Και από την άλλη επιβάλλει στους ιθαγενείς πχ ΚΑΙ αναδρομικό φόρο υπεραξίας 50% σε όσους πούλησαν τα σπίτια τους κατά την περασμένη δεκαετία!!! Τι ωραία, τι καλά… «Με τις εισφορές να πέφτουν σαν χαστούκια στους απλούς πολίτες, ενώ όσοι είναι πλούσιοι και έχουν διασυνδέσεις παραμένουν ατιμώρητοι, οι εφοριακοί βρέθηκαν εν μέσω της λαϊκής οργής» γράφει σήμερα ακόμη και ο Guardian… Αν βλέπουν λαϊκή οργή οι εφοριακοί φανταστείτε τι θα δουν κάποια στιγμή οι πολιτικοί… Κατά τα άλλα μόνο μέσα στον μήνα Ιανουάριο οι εφορίες προχώρησαν σε 17.365 κατασχέσεις και άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων οφειλετών κάνοντας μία κατάσχεση κάθε 30 δευτερόλεπτα… Λέτε να κατάσχεσαν και χρήματα από off-shore εταιρείες; Ή τζιζ κακά εκεί;

Όμως, ο νέος «μεσσίας» της πολιτικής σκηνής, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, του Ποταμού ντε, τι λέει για όλα αυτά που αναφέραμε; Πως σχολίασε τα καυτά αυτά θέματα; Αλλά ξεχάσαμε αυτόν τον απασχολεί το πόσα ένσημα έχει κολλήσει ο κ. Τσίπρας, κάτι που δεν έχει λεχθεί ποτέ και για κανένα πολιτικό!!! Όπως και το που έχει υπηρετήσει… Πόσο πρωτότυπος είναι ο λόγος του… Αλλά χρειάζεται όμως ο αρχηγός του Ποταμιού να σχολιάσει ή να κάνει τίποτα; Οι δημοσκοπήσεις να είναι καλά που τα κάνουν όλα αυτές για εκείνον!!! Μα τι λέμε τώρα, άλλος ένα βολεμένος είναι και αυτός… Με εμάς τους υπολοίπους τι γίνεται; Πάντως, αν βάλουμε τα 9 δις του Ράιχενμπαχ από την απώλεια του ΦΠΑ, 1-2 δις από αυτά που χαρίστηκαν στους πετρελαιάδες, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, τα δάνεια χωρίς επιστροφή των Τραπεζών σε ημετέρους , τα κοινοτικά κονδύλια που φαγώθηκαν, τις εργολαβίες χρυσάφι στους δήμους, την ΜΕΓΑΛΗ φοροδιαφυγή, τα 10 δις ετησίως που μας κοστίζει η κακή λειτουργία της αντιμετώπισης των ατυχημάτων, τις προμήθειες των υλικών, μηχανημάτων κλπ στα δημόσια νοσοκομεία, και όλη την διαφθορά και τα υπόλοιπα, τελικά δεν πρέπει να μιλάμε περί χρέους… Αλλά περί ανακατανομής του πλούτου που επέβαλλαν κάποιοι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τον πήραν από τους νοικοκυραίους για να τον πάνε στις τσέπες των ημετέρων!!! 
Τόσο απλά είναι τα πράγματα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Πέντε ξένες πρεσβείες ζήτησαν ήδη τη μετάφραση του νομοσχεδίου για τη Μικρή ΔΕΗ, γεγονός ενδεικτικό του επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

Το νομοσχέδιο διαχωρισμού (διαμελισμού είναι η σωστή λέξη) και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, αν το δούμε πέρα από κάθε πολιτική τοποθέτηση αλλά και προπαγανδιστική επιρροή, φανερώνει τους πραγματικούς στόχους των λεγόμενων αγορών.
Καταδεικνύει την οικονομική επίθεση που δέχεται η χώρα μας, αλλά και κάθε πολίτης, είτε σε επίπεδο εισοδήματος, είτε σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων, είτε σε επίπεδο ασφαλιστικών κεφαλαίων, είτε σε επίπεδο δημόσιας περιουσίας.

Μάλιστα, τα κόμματα που σήμερα βιάζονται να ξεπουλήσουν κάθε στρατηγική δραστηριότητα, κάθε υποδομή και κάθε κοινωφελή επιχείρηση, που δημιούργησε από το υστέρημα του ο Ελληνικός λαός, είναι τα ίδια που προετοίμασαν, προκάλεσαν και προσκάλεσαν την οικονομική εισβολή και κατοχή στη πατρίδα μας.

Φυσικά, ήταν επόμενο οι εισβολείς, μαζί με τους εγχώριους συνεργάτες τους, να θελήσουν να βάλουν στο χέρι τη δημόσια περιουσία που διαθέτει ακόμα η χώρα και χρειάζεται ο λαός για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Περιουσία πραγματική και μάλιστα πολύ κερδοφόρα. Κεφάλαιο χειροπιαστό και όχι αέρας κοπανιστός σε μορφή φωτοτυπίας και λογιστικής εγγραφής που οι ίδιοι διαθέτουν.

Είναι πια φανερό ότι οι «Επενδυτές» δεν έχουν την πρόθεση να δημιουργήσουν ούτε μια νέα επιχείρηση στη χώρα μας. Ενδιαφέρονται μόνο για να αποκτήσουν στρατηγικές δραστηριότητες, υποδομές και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ο στόχος τους είναι αφενός να ελέγξουν οικονομικά τη χώρα και αφετέρου να έχουν και τον στρατηγικό έλεγχο. Άλλωστε μόνο τότε είναι σίγουροι ότι η κυριαρχία αποκτά μόνιμο χαρακτήρα.

Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση παραδίδει όλες τις ΔΕΚΟ που είναι πρωτίστως στρατηγικής σημασίας και δευτερευόντως κερδοφόρες. ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΤΕ, ΕΡΤ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΒΟ, ΕΑΣ, δεν είναι μόνο επιχειρήσεις, αλλά καίριοι στρατηγικοί στόχοι.

Βέβαια τα γνωστά κυκλώματα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας υποβαθμίζουν, ακόμα και ειρωνεύονται, την άποψη πως κάποιοι τομείς είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και για την ίδια την υπόσταση της χώρας.

Ας κάνουμε λοιπόν μια υπόθεση. Ας υποθέσουμε πως η χώρα καταλαμβάνεται μετά από στρατιωτική επιχείρηση. Οι κατοχικές δυνάμεις τι πιθανολογούμε ότι θα ελέγξουν; Στην στρατιωτική κατοχή που γνώρισε η πατρίδα μας (1941-1944) ο στρατός κατοχής ποιούς τομείς έλεγξε; Μάλιστα τι κατέλαβε πρώτο από οτιδήποτε άλλο;

Η απάντηση στην τελευταία ερώτηση έχει σημασία. Κατέλαβε πρώτα τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών... το μόνο ηλεκτρονικό Μ.Μ.Ε. εκείνης της εποχής.

Ας δούμε τώρα με βάση τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία, αλλά και την αίσθησή μας: ποιους τομείς και ποιες δραστηριότητες πιστεύουμε πως θα θελήσει να ελέγξει ένας πραγματικός στρατός κατοχής σε μια χώρα; Τα λιμάνια; Τα αεροδρόμια; Τα τρένα; Τα καύσιμα; Την ηλεκτρική ενέργεια; Το υπέδαφος και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές; Την αμυντική βιομηχανία; Τις τηλεπικοινωνίες; Μήπως και το πόσιμο νερό;

Γιατί όμως ένας πραγματικός στρατός κατοχής θα έλεγχε όλα τα παραπάνω αν δεν ήταν στρατηγικής σημασίας; Στην κατοχή (1941-1944) ο κατακτητής γιατί επέλεξε να ελέγξει όλα τα παραπάνω; Μήπως ακόμη και στις αποικίες, τους ίδιους τομείς και τις ίδιες δραστηριότητες είχαν υπό τον έλεγχο τους οι ξένοι επικυρίαρχοι; Σήμερα από τη λίστα αποκρατικοποιήσεων γιατί δεν λείπει καμία δραστηριότητα, έστω και μία, από αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω;

Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι, εάν αφήσουμε να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος, εάν δεχθούμε να επιβληθεί ο εργασιακός μεσαίωνας, εάν επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθούν ή εκποιηθούν οι υποδομές, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και οι στρατηγικές δραστηριότητες της πατρίδας μας, υπεύθυνοι θα είμαστε όλοι μας, αφού οι πολίτες είναι αυτοί που αποτελούν την άμυνα μίας χώρας σε περιόδους οικονομικών πολέμων και έχουν υποχρέωση να την προστατεύσουν από τους εισβολείς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου