Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Οκτ 2012

Λαβρόφ: Θέλουμε να εναρμονίσουμε το νομικό πλαίσιο της συνεργασίας και των σχέσεων μας με ξένες χώρες σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Πηγή: TASS
Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξηγεί γιατί εκδιώχθηκε πρόσφατα από τη Ρωσία, η αμερικάνικη υπηρεσία για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), ενώ σε αντίθεση με την αμερικάνικη οργάνωση τα ευρωπαϊκά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, δεν θα έχουν την μοίρα, για την τύχη της «επαναφόρτισης» (restart) των σχέσεων με τις ΗΠΑ, αλλά και για τις συνέπειες από την υποστήριξη της Δύσης στις «δυνάμεις της αλλαγής» στη Μέση Ανατολή.
ΕΡ: Στην ομιλία σας στην τρέχουσα σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ακούστηκε επανειλημμένα η θέση περί της «μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών». Εννοούσατε μόνο τα γεγονότα που αφορούν στη Μέση Ανατολή; Ή μήπως, το θέμα αφορούσε και στην ίδια την Ρωσία;

ΑΠ: Φυσικά και αφορούσε. Η αρχή της «μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών», συμπεριλαμβάνεται στον καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται για μια θεμελιώδη αρχή του διεθνούς δικαίου. Αν επιτρέψουμε την παραβίαση της, ή το να αντιμετωπίζεται χαλαρά η παραβίαση της αρχής απέναντι σε κάποιο κράτος που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, θα έχουμε μια αλυσιδωτή αντίδραση. Ο κόσμος, θα βυθιστεί στο χάος. Και δεν είναι απλά λόγια. Την τάση αυτή, την παρατηρούμε ήδη στη Μέση Ανατολή.

Γιατί διώξαμε την USAID

ΕΡ: Τι ήταν αυτό που εξόργισε ή αναστάτωσε την Μόσχα από τη δράση της USAID;

  
ΑΠ: Δεν θυμώνουμε ούτε ανησυχούμε. Είχαμε μια συμφωνία από το 1992, στη βάση της οποίας αναπτύχθηκε η διεθνής συνεργασία της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αυτή την αμερικάνικη οργάνωση. Την εποχή εκείνη, η χώρα ήταν σε κατάσταση ανασυγκρότησης και δεν αντιμετώπιζε με τη δέουσα προσοχή, τα έγγραφα που υπέγραφε με τους ξένους.

Η συμφωνία, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη δραστηριότητα της αμερικάνικης οργάνωσης για τη διεθνή ανάπτυξη ήταν «λεόντειος» σε σχέση με τη Ρωσία. Παρείχε στους αμερικανικούς εταίρους δικαιώματα, που σε διαφορετική περίπτωση, ένα κράτος που λειτουργούσε σε φυσιολογική κατάσταση, ήταν απίθανο να τα προσέφερε.

Πριν από ένα χρόνο, καταγγείλαμε τη συμφωνία. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν υπήρχε η νομική βάση για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες της οργάνωσης στη Ρωσία. Δεν υπάρχει καμία νομική βάση και επιπλέον, δεν χρειαζόμαστε να λαμβάνουμε επιχορηγήσεις, γιατί σαν χώρα έχουμε γίνει, εμείς οι ίδιοι πλέον διεθνείς χορηγοί. Και για τη δραστηριότητα των ΜΚΟ, το ρώσικο κράτος διαθέτει σημαντικά κονδύλια. Πρόσφατα, με εντολή του πρόεδρου Πούτιν, αυξήθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι για τις ρώσικες ΜΚΟ κατά τρεις φορές.

Ανάμεσα στα άλλα, υπήρξαν και ορισμένα έργα αμφιβόλου σκοπιμότητας, που υλοποίησε η οργάνωση, χωρίς τη συγκατάθεση της ρωσικής πλευράς, τα οποία είχαν σαφές πολιτικό «χρώμα». Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα στο βόρειο Καύκασο, όπου η αμερικάνικη υπηρεσία δεν ήταν και πολύ προσεκτική στην επιλογή των εταίρων και στους τελικούς δικαιούχους της επιδότησης.

Πάντως, δεν υπάρχουν εμπόδια για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες της αμερικάνικης οργάνωσης για τη διεθνή ανάπτυξη στη Ρωσία, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είτε αφορούν σε δράσεις που βοηθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά, είτε σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σε άλλα έργα κοινωνικού χαρακτήρα. Όλες τις επιχορηγήσεις που αφορούν στους ως άνω σκοπούς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί εύκολα να τις κατευθύνει μέσω άλλων χρηματοδοτικών καναλιών.

Σε γενικές γραμμές, σας λέω ότι απλώς θέλουμε να εναρμονίσουμε το νομικό πλαίσιο της συνεργασίας και των σχέσεων μας με ξένες χώρες σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού.

ΕΡ: Και τα υπόλοιπα, παρεμφερούς χαρακτήρα ευρωπαϊκά ιδρύματα, που εργάζονται στη Ρωσία, θα έχουν την ίδια μοίρα; Για παράδειγμα, τα γερμανικά;

ΑΠ: Όχι. Τα ιδρύματα αυτά λειτουργούν στη βάση διακυβερνητικών συμφωνιών. Η οργάνωση USAID, αποτελεί τμήμα του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.

ΕΡ: Κυκλοφορεί η άποψη ότι μετά από αυτό, οι ΗΠΑ θα ψηφίσουν στα σίγουρα το «Νόμο Μαγκνίτσκι», που εισαγάγει οικονομικές κυρώσεις και δημιουργεί εμπόδια στην παροχή θεωρήσεων σε αρκετούς ρώσους αξιωματούχους. Και ότι θα υποφέρουν από τις επιπτώσεις όλοι όσοι θα ήθελαν σε αντάλλαγμα του νόμου να διασφαλίσουν την κατάργηση της τροποποίησης Τζάκσον – Βάνικ, οι διατάξεις της οποίας κάνουν διακρίσεις σε βάρος της Ρώσικης Ομοσπονδίας.

ΑΠ: Εδώ, υπάρχει μια παρανόηση. Ο «Νόμος Μαγκνίτσκι», θα ψηφιστεί σε κάθε περίπτωση. Αυτό όμως δεν είναι το γραμμάτιο που πληρώνεται για την κατάργηση της τροποποίησης Τζάκσον – Βάνικ. Οι Ρεπουμπλικάνοι και πολλοί Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν δηλώσει δημοσίως ότι ο «Νόμος Μαγκνίτσκι» είναι απαραίτητος για τη χώρα. Την ίδια στιγμή, πολλοί υποστηρικτές του νόμου λένε ότι η Ρωσία δεν αξίζει την αναθεώρηση της τροποποίησης Τζάκσον – Βάνικ, ενός «λειψάνου» του ψυχρού πολέμου.

Η κρίση στη Συρία

ΕΡ.: Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στη Συρία;

  
ΑΠ: Υπάρχουν δύο σενάρια. Εάν οι διαβεβαιώσεις που ακούμε από παντού, ότι δηλαδή η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων, είναι ειλικρινείς, τότε θα πρέπει να υλοποιηθεί ό,τι έχει συμφωνηθεί στη Γενεύη. Να σταματήσουν άμεσα οι ένοπλες συγκρούσεις και να καθίσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν όμως, η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα είναι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, τότε δεν μπορούμε να βοηθήσουμε σε τίποτα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ασχολείται με αυτό το ζήτημα λόγω των καθορισμένων αρμοδιοτήτων του. Και με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να υποκινείται η συνέχιση του αδελφοκτόνου πολέμου.

Η επιλογή είναι πολύ απλή. Σε συζητήσεις με τους συναδέλφους μου ένιωσα ότι κατανοούν την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στα δύο αυτά σενάρια, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να «καταπιούν» το γεωπολιτικό τους «ποίημα». Αυτό, είναι πολύ λυπηρό.

Λίφτινγκ στο ίματζ της Ρωσίας

ΕΡ: Γιατί η εικόνα της Ρωσίας είναι ως επί το πλείστον αρνητική, στην πλειοψηφία των Δυτικών χωρών;

ΑΠ: Δυστυχώς, η Ρωσία βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με άγαρμπες στρεβλώσεις της αλήθειας ή με άμεσα ψέματα που δημοσιεύονται από μια σειρά διεθνών μέσων ενημέρωσης. Αρκεί να φέρουμε σαν παράδειγμα, τον τρόπο με τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ παρουσίασαν τα γεγονότα σε σχέση με την επίθεση της Γεωργίας στη Νότια Οσετία, τον Αύγουστο του 2008.

Στην ίδια γραμμή, ξετυλίγεται στη Δύση η εκστρατεία προπαγάνδας γύρω από την υπόθεση των Pussy Riot. Σε κανένα στάδιο της δικαστικής διαδικασίας, η ανακριτική έρευνα δεν ανέδειξε κατηγορίες πολιτικού χαρακτήρα ενάντια στα μέλη του συγκροτήματος. Τις δίκασαν για χουλιγκανισμό, που διενεργήθηκε στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι προσπάθειες να συνδεθεί η ετυμηγορία με κάποια «πίεση του καθεστώτος στην αντιπολίτευση», αγνοούν τη σύγχρονη ρωσική πραγματικότητα, η οποία, αντίθετα από αυτό που παρουσιάζεται έξω, χαρακτηρίζεται από την φιλελευθεροποίηση της πολιτικής ζωής.


Ήρθε, είδε και απήλθε, αλλά γιατί τώρα; Μπορεί ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφαν Σάιμπερτ,  να θεωρεί την πρώτη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης «φυσιολογική», αλλά πολλοί αναρωτιούνται γιατί επέλεξε την παρούσα χρονική στιγμή. Ήταν για να δείξει την συμπαράστασή της στον Αντώνη Σαμαρά; Για να εκφράσει τη συμπόνια της στον ελληνικό ναό; Ή για να δώσει τέλος στην κρίση;

Φυσικά τίποτα απ’ όλα αυτά. «Ποια είναι η δικαιολογία της επίσκεψης ώστε να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ελληνική πρωτεύουσα, να κηρυχθεί γενική απεργία και να δημιουργηθεί το ενδεχόμενο σφοδρών ταραχών;» αναρωτιέται και ο Πολ Μέρφι στους Financial Times. Και ο Άλεξ Γουάιτ της JP Morgan απαντά στο σχετικό blog ότι η επίσκεψη θα βοηθήσει τη Μέρκελ να απαντήσει στους Σοσιαλδημοκράτες που την κατηγορούν ότι δεν είναι αρκετά «ανοιχτή» απέναντι στους Έλληνες. « Αν η Μέρκελ πήγαινε στις εκλογές του χρόνου χωρίς να έχει επισκεφθεί την Αθήνα, το S.P.D. θα την κατηγοριοποιούσε: 
α) ότι έδειξε ανεπαρκές ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες του ελληνικού προγράμματος και 
β) ότι δεν ενδιαφέρθηκε αρκετά για τις συνέπειες και την πραγματικότητα της προσαρμογής» σχολιάζει ο Γουάιτ.

Σύμφωνα με τον Κάρστεν Σνάιντερ, έναν από τους Σοσιαλδημοκράτες επικριτές της, έπρεπε να είχε κάνει την επίσκεψη εδώ και καιρό. «Η κρίση υπάρχει από το 2009 και το να δίνεις εντολές από ένα γραφείο στο Βερολίνο δεν είναι ωραίο» είπε στο Der Spiegel. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, θεώρησε την επίσκεψή της μια προσπάθεια βελτίωσης του image της στην Ευρώπη.

Ο Ντέιβιντ Μαρς, πρόεδρος του Official Monetary and Financial Institutions Forum που εδρεύει στο Λονδίνο, έγραψε: «η επίσκεψη της Μέρκελ δεν έχει και πολύ σχέση με το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. Έχει όμως με το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ». Όπως σημειώνει, η φόρμουλα της Μέρκελ για να κερδίσει τις εκλογές είναι η εξής: «να είναι καλή με την Ελλάδα στο εξωτερικό αλλά και όταν συναντά τους εκπροσώπους της στο Βερολίνο. Να είναι σκληρή όταν μιλά στην Bundestag ή όταν ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα». Και προσθέτει ότι ο μέσος γερμανός ψηφοφόρος «ενοχλείται στη σκέψη της επιβολής περισσότερων φόρων στους αδύναμους νότιους, αλλά παρόλα αυτά θέλει απελπισμένα το σεβασμό και την καλή θέληση της Γερμανίας, που προέρχεται από δημόσιες επιδείξεις μεγαλοψυχίας».Ούτε καν τους Γερμανούς δημοσιογράφους δεν κατόρθωσε να πείσει ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, όταν επιχείρησε να εμφανίσει ως «επίσκεψη ρουτίνας» το σημερινό ταξίδι της Α. Μέρκελ στην Αθήνα. Ούτε ο Ελληνας πρωθυπουργός έλεγε αλήθεια στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» όταν ισχυριζόταν ότι η καγκελάριος «είναι ευπρόσδεκτη σε εμάς οποιαδήποτε στιγμή».

Αν όντως η Μέρκελ ήταν ευπρόσδεκτη από το σύνολο ή το μέγιστο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, δεν θα ήταν βεβαίως αναγκαίοι πάνω από 6.000 αστυνομικοί για την ασφάλειά της, ούτε θα καταδίκαζε σύσσωμη η αντιπολίτευση την έλευσή της. Δεν θα παρέλυε το κέντρο της Αθήνας από δεκάδες χιλιάδες αναμενόμενους διαδηλωτές εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης Μέρκελ. Δεν θα δημιουργείτο μια «υγειονομική ζώνη» γύρω από την καγκελάριο ώστε να μη συναντήσει κανέναν Ελληνα πολίτη. Δεν θα χρειάζονταν οι ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας για να σκοτώσουν ό,ποιον Ελληνα θεωρήσουν ότι κινείται «ύποπτα» αναφορικά με την ασφάλεια της καγκελαρίου. Δεν θα χρειάζονταν ελικόπτερα της αστυνομίας για να παρακολουθούν τους διαδηλωτές. Δεν θα χρειαζόταν να κοπεί η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή της καγκελαρίου.

Ολα αυτά και αμέτρητα άλλα έγιναν ακριβώς επειδή η επίσκεψη της καγκελαρίου κατά κανένα τρόπο δεν ήταν «φυσιολογική». Αν η Μέρκελ ακολουθούσε πολιτική που την καθιστούσε αγαπητή στους Ελληνες, τότε δεκάδες χιλιάδες πολιτών θα συγκεντρώνονταν στα πεζοδρόμια και θα την επευφημούσαν καθώς θα περνούσε αργά αργά μπροστά τους, όρθια σε ανοιχτή λιμουζίνα και χαιρετώντας τα πλήξη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δεν ωφελεί να υποκρινόμαστε. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ εχθρική προς την Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε μετά την αποχώρηση των ναζιστικών γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από την Ελλάδα πριν από 70 σχεδόν χρόνια, δεν υπήρχαν τόσο έντονα αντιγερμανικά αισθήματα.

Ο αντιγερμανισμός αυτός γεννήθηκε μόλις στα τελευταία δύο χρόνια, όταν ο Γ. Παπανδρέου οδήγησε την Ελλάδα στο καθεστώς υποτέλειας του Μνημονίου. Αιτία ήταν η γερμανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας. «Μεταξύ αλληλεγγύης και λαϊκής οργής» θα κινηθεί η επίσκεψη Μέρκελ, εκτίμησε το σκληρό δεξιό γερμανικό περιοδικό «Φόκους». Κάθε άλλο παρά φυσιολογική μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, έγραψε το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ». Η σοσιαλδημοκρατική εβδομαδιαία εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» είχε σχετικό τίτλο «Η Μέρκελ συναντά τη συσσωρευμένη οργή πολλών Ελλήνων» και παρουσίασε αναλυτικά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος έδωσε την εικόνα επίσκεψης της καγκελαρίου σε εχθρική, όχι σε φιλική και σύμμαχο χώρα.

Η συντηρητική «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία εκφράζει τους επιχειρηματικούς κύκλους της Γερμανίας, έδινε τέλος χθες σε κάθε ελπίδα οικονομικών παροχών προς την Ελλάδα με το κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα της. «Η Μέρκελ δεν θα υποσχεθεί τίποτα στους Ελληνες» τόνιζε στον κεντρικό τίτλο της. «Η έκθεση της τρόικας αναμένεται τον Νοέμβριο το νωρίτερο. Η αστυνομία προετοιμάζεται για ταραχές», υπογράμμιζε στους πρωτοσέλιδους υποτίτλους της η γερμανική εφημερίδα. Το κεντρικό μάλιστα θέμα στη δεύτερη σελίδα της έχει τίτλο «7.000 αστυνομικοί για την καγκελάριο» και μπορεί να πει κανείς ότι με... υπερηφάνεια σχεδόν ο συντάκτης του ρεπορτάζ αναφέρει εκτενώς ότι μόνο για την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα το 1999 είχαν διατεθεί 7.000 αστυνομικοί. Αν η κυβέρνηση Σαμαρά νόμιζε πάντως ότι με αυτή την αστυνομοκρατία θα διασφάλιζε την εικόνα «φυσιολογικής» επίσκεψης, έχει ήδη πετύχει το εντελώς αντίθετο.

Σχόλιο ιστολογίου: Το ότι γνωρίζουν οι Γερμανοί τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί τους, σημαίνει ότι γνωρίζουν και τους λόγους που υπάρχει αυτή η στάση των κατοίκων της Ελλάδας. Έχουν "το γνώθι σ' αυτόν", οπότε θα πρέπει και κάτι περιμένουν ως "ισοδύναμο μέτρο"...

Η επίσκεψη σίφουνας της γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, σημαδεύτηκε από την ξέφρενη πορεία ενός γυμνού διαδηλωτή. Κατά τα λοιπά, όλα ήταν ίδια, στην αποικία «Τρελάς», αφού η διαδήλωση διανθίστηκε και πάλι από το γνωστό παρακράτος των κουκουλοφόρων, οι οποίο απέδειξαν πως στην Ελλάδα μπορεί το κράτος να είναι αντιπαραγωγικό, αλλά το παρακράτος αποδίδει τα μέγιστα, δεδομένου πως 150 άνθρωποι μπορούν να διαλύουν πορείες δεκάδων χιλιάδων, μπορούν να εργάζονται κάτω από σκληρότατες συνθήκες (καπνογόνα, χημικά, πέτρες).

Η κυρία Μέρκελ, λοιπόν, ήρθε πατώντας πάνω σε κόκκινο χαλί (οποιοσδήποτε συνειρμός για το κόκκινο στο έδαφος που πατάει η κυρία αυτή είναι ελεύθερη…), στη συνέχεια πάτησε πάνω σε όλους τους Έλληνες συζητώντας με τον φερόμενο ως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (τα αποτελέσματα της συζήτησης αυτής θα τα μάθουμε προς το τέλος αυτού του μήνα ή μετά τις… αμερικανικές εκλογές), και αφού έκλεισε και μερικές συμφωνίες γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα (βλ. ΕΟΖ), επέστρεψε στην Γερμανία, γνωρίζοντας πως οι ανθυποκομισάριοί της (βλ. την τριανδρία των συγκυβερνώντων) θα πράξουν το χρέος τους απέναντί της και όχι προς τους Έλληνες.

Βέβαια, η επίσκεψη αυτή διανθίστηκε με πολλές σκέψεις των ιθαγενών κατοίκων για την επόμενη ημέρα, όσον αφορά την επίσκεψη για συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης στα Ελληνοτουρκικά θέματα μεταξύ Αχμέτ Νταβούτογλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που συνέδεσαν την επίσκεψη Μέρκελ και με την επίσκεψη του Νταβούτογλου, αφού είναι ιστορικοί οι δεσμοί Γερμανίας – Τουρκίας, κυρίως όταν οι δεσμοί αυτοί έχουν απέναντί τους την Ελλάδα.

Τι μάθαμε, λοιπόν, στο τέλος αυτής της τόσο αναμενόμενης ημέρας; Μάθαμε ότι ο γιός του Σόμπολου (ναι, του προέδρου της ΕΣΗΕΑ) έγινε ειδικός σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης. Επιβεβαιώσαμε ότι το παρακράτος είναι άρρηκτα δεμένο με το κράτος της διαφθοράς και των συμφερόντων που λυμαίνεται επί δεκαετίες αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα και που έχει καταστεί ανοιχτό εργαστήριο μαζικών κοινωνικών πειραμάτων και –φυσικά- τόπος που ζει τον μύθο του ο κάθε τυχάρπαστος, λαμόγιο ή τραπεζικός του πλανήτη. Και τέλος, μάθαμε πως η ό,ποια λύση θα δοθεί "πακέτο" (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...)

Η μέρα έφυγε, το σκοτάδι επανέρχεται και η μοίρα μας αναμένεται δυσκολότερη, αφού σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε καναπέ να καθόμαστε, ούτε πετρέλαιο να ζεσταινόμαστε, ενώ αναμένεται να μας φορολογήσουν επειδή γεννηθήκαμε στην Ελλάδα και επιμένουμε να κατοικούμε σε αυτήν… Όσο και όλους εκείνους που πιστεύουν πως έχουν την επιλογή να κάθονται πιστεύοντας πως θα βρεθεί κάποιος να τους σώσει, τους πληροφορούμε πως στο τρένο της καταστροφής βρισκόμαστε όλοι μαζί, ενώ οι διασώστες φροντίζουν για την προσωπική τους διάσωση και κανενός άλλου...


ΥΓ: Ο γυμνός διαδηλωτής ήταν το καλύτερο μήνυμα προς την Μέρκελ και τα εν Ελλάδι δουλικά της. Μας έχουν ξεγυμνώσει και έτσι πλέον εμείς δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτε…Αυτοί όμως, έχουν να χάσουν πολλά…


Διαφαίνεται σοβαρή ήττα των αντικυβερνητικών

Ο συριακός στρατός διείσδυσε σήμερα στην συνοικία Χαλντιγέ της Χομς, προπύργιο των ανταρτών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, ενώ ένας αντικαθεστωτικός έκανε λόγο περί επαπειλούμενης «σφαγής» στην πόλη αυτή της κεντρικής Συρίας. «Οι δοξασμένες ένοπλες δυνάμεις μας κατέστησαν ασφαλή μεγάλα τμήματα της Χαλντιγέ και καταδίωξαν τους τρομοκράτες που ήταν ακόμη εκεί», όπως υποστήριξε η συριακή κρατική τηλεόραση. «Κατέστρεψαν κρησφύγετα στα οποία είχαν αποθηκευτεί βόμβες και πυρομαχικά κοντά στο σχολείο Ζανούμπια, στην οδό Άμαρ μπεν Γιάσερ. Σκότωσαν όλους τους τρομοκράτες που βρήκαν», μετέδωσε ακόμη το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Η Δαμασκός χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» για τους αντάρτες που έχουν πάρει τα όπλα εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στρατιώτες και πιστοί στο καθεστώς μαχητές έχουν προελάσει αλλά δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της συνοικίας, η οποία έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Ένας αντικαθεστωτικός, που χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Μπιλάλ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός μπήκε σε ένα τμήμα της συνοικίας, όπου «ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (ΕΣΣ, αντάρτες) «συνεχίζει να μάχεται με τα λίγα πυρομαχικά που έχει στην διάθεσή του».

«Αν ο στρατός καταφέρει να καταλάβει εντελώς τη συνοικία θα πρόκειται για καταστροφή για τις 80 οικογένειες που βρίσκονται εκεί. Θα πρόκειται για μια σφαγή χωρίς προηγούμενο από την έναρξη της επανάστασης», υποστήριξε.

Στο μεταξύ σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ανακοίνωσε από το Παρίσι ότι ο ειδικός διεθνής απεσταλμένος Λάκνταρ Μπραχίμι σχεδιάζει να μεταβεί στη Συρία αυτή την εβδομάδα για να προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση Άσαντ να κηρύξει άμεσα εκεχειρία.

Οι προσπάθειες του προκατόχου του Μπραχίμι, του πρώην επικεφαλής του οργανισμού Κόφι Άναν, να υπάρξει εκεχειρία κατέρρευσαν μέσα σε εβδομάδες, αφού ούτε οι τακτικές δυνάμεις, ούτε οι αντάρτες φάνηκαν να προτίθενται να τηρήσουν τους όρους οι οποίοι είχαν τεθεί για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Ο Μπραχίμι αναμένεται να συναντηθεί με τον Άσαντ καθώς οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στο Χαλέπι και ο στρατός διεξάγει ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για να εκδιώξει τους αντάρτες κι από άλλες περιοχές όπου έχουν προπύργια. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν φόβοι περί εξάπλωσης της σύγκρουσης και σε γειτονικές χώρες, ειδικά εξαιτίας της έντασης με την Τουρκία, κάτι που ώθησε τον Μπαν να μιλήσει περί κινδύνου περαιτέρω κλιμάκωσης.

Σύμφωνα με διπλωμάτες ο Μπραχίμι θα επισκεφθεί πριν από την Συρία την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και την Αίγυπτο πριν κατευθυνθεί στην Δαμασκό.


Σχόλιο ιστολογίου: Ενδεχομένως κάποιοι θα μας κρίνουν αυστηρά, αλλά διαβλέπουμε πως η συγκεκριμένη συντριπτική ήττα των "αντικαθεστωτικών" από τον Συριακό στρατό, έγινε μέσα στα πλαίσια τακτικής μετακίνησης των "αντικαθεστωτικών" δυνάμεων σε περιοχές κοντά στα Συριο-τουρκικά σύνορα (όπου και θα δράσει με χτυπήματα στα μετώπισθεν ή στα πλάγια των αμυνόμενων Συριακών δυνάμεων), όπου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υλοποιηθεί η επίθεση του τουρκικού στρατού.Η επίθεση του τουρκικού στρατού θεωρείται δεδομένη, μετά την χθεσινή επίσκεψη και επιθεώρηση του γενικού αρχηγού του τουρκικού στρατού, στις θέσεις των τουρκικών δυνάμεων στα Συριο-τουρκικά σύνορα, αλλά και μετά από την δήλωση του Γ.Γ του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουνσεν, ότι το ΝΑΤΟ θα υποστηρίξει την Τουρκία απέναντι στην Συρία.

Ένοχη για παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε είκοσι μία (21) υποθέσεις έκρινε την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Καταδικαστικές αποφάσεις-ρεκόρ εισέπραξε σε μία μόνον ημέρα η Τουρκία από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβιάσεις του δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, για παραβιάσεις των διατάξεων που απαγορεύουν τις διακρίσεις και για παραβιάσεις του δικαιώματος της περιουσίας.

Για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή καταδικάσθηκε στην υπόθεση Τσόσελαβ κατά Τουρκίας, η οποία αφορούσε την αυτοκτονία ενός ανηλίκου, που ήταν φυλακισμένος μαζί με ενήλικες κρατούμενους. Στην υπόθεση αυτή το Δικαστήριο έκρινε ένοχες τις τουρκικές αρχές διότι, με πράξεις και παραλείψεις τους και χωρίς να δώσουν την οποιαδήποτε εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη στον ανήλικο, που έπασχε απο ψυχολογικά προβλήματα, τον οδήγησαν ουσιαστικά στην αυτοκτονία.

Για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή καταδικάσθηκε στην περίπτωση Αλκάγια κατά Τουρκίας, που αφορούσε την αποκάλυψη της διεύθυνσης κατοικίας ενός Τούρκου ηθοποιού, το διαμέρισμα του οποίου είχε υποστεί διάρρηξη. Σ’ αυτή την υπόθεση το Δικαστήριο έκρινε ότι η γνωστοποίηση της διεύθυνσης κατοικίας ενός δημόσιου προσώπου, συνιστά παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής του.

Για παραβίαση των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και τις διακρίσεις, καταδικάστηκε η Τουρκία στην υπόθεση“Χ” κατά Τουρκίας, που αφορούσε τον εγκλεισμό ενός ομοφυλόφιλου κρατούμενου στην απομόνωση για πάνω από 8 μήνες. Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο εγκλεισμός του ομοφυλόφιλου κρατούμενου σε πολύμηνη απομόνωση δεν αφορούσε την προστασία του από τις παρενοχλήσεις των συγκρατούμενων του αλλά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Εξετάζοντας τέλος μεμονωμένα 18 περιπτώσεις προσφυγών κατά της Τουρκίας, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την Τουρκία ένοχη -και στις δεκαοκτώ περιπτώσεις- για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού της περιουσίας και του δικαιώματος σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη.

Αυτά τα “μικρά” “καθημερινά”, είναι που χαρακτηρίζουν μια χώρα πολιτισμένη. Η γειτονική μας χώρα, έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει…

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της σελίδα αναλύει τον ρόλο που παίζει η τρόικα στην χώρα μας, εν όψει και της καθοριστικής για το μέλλον της Ελλάδας έκθεσης που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.

«Τρεις σειρές ανωτάτων υπαλλήλων επιβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα τους όρους του ελληνικού προγράμματος λιτότητας», γράφει η γαλλική εφημερίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει «μια εσωτερική διαμάχη που βγαίνει με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια προς τα έξω».

Η εφημερίδα προσάπτει στην Ευρώπη «έλλειψη θάρρους και υπευθυνότητας», τονίζοντας πως «η προσέγγιση της τρόικας είναι τεχνοκρατική και η τρόικα έχει μηχανιστικό ρόλο: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος και δεν πλαισιώνεται πολιτικά. Αυτό θα μπορούμε να οδηγήσει στην χρεοκοπία της Ελλάδας».

Παράλληλα, αναφέρει πως η διαπραγμάτευση εκτυλίσσεται σε άθλιο κλίμα και παρομοιάζει την τρόικα με «Λερναία Ύδρα που τραβάει την Ελλάδα προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις».

Πηγή: newsbomb.gr

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


"H Γερμανία είναι η «ατμομηχανή» της ΕΕ"...  Πράγματι.

Αλλά ας δούμε πώς λειτουργεί αυτή η «ατμομηχανή» πρώτα και κύρια στο εσωτερικό της χώρας.

Ας δούμε, δηλαδή, ποιοι μετατρέπονται σε «κάρβουνο» για να παραχθεί αυτός ο κεφαλαιοκρατικός «ατμός»:

1) Στη Γερμανία, σήμερα, υπάρχουν 16 εκατομμύρια άνθρωποι - σχεδόν δύο Ελλάδες, δηλαδή - βυθισμένοι στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό...

2) Στη Γερμανία, σήμερα, σύμφωνα με την «Εκθεση Πλούτου και Φτώχειας» που συντάχθηκε από την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, η κοινωνική ανισότητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς το 10% του εύπορου πληθυσμού της χώρας κατέχει το 53% του συνολικού πλούτου, ενώ την ίδια ώρα το 50% των γερμανικών νοικοκυριών κατέχει μόλις το 1% του πλούτου της Γερμανίας...

3) Στη Γερμανία, σήμερα, όπως ομολογεί το γερμανικό υπουργείο Εργασίας, «τα ωρομίσθια, που δεν επαρκούν πλέον - ακόμη κι αν κάποιος εργάζεται με πλήρη απασχόληση - για να θρέψουν ένα μονομελές νοικοκυριό, επιτείνουν τους κινδύνους της φτώχειας και υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή»...

4) Στη Γερμανία, σήμερα, ο αριθμός των εργαζομένων με μηνιαίο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ ανέρχεται στα 7,5 εκατομμύρια...

5) Στη Γερμανία, σήμερα, ο εργάτης, στο πλαίσιο των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων που στηρίζονται στους νόμους του «σοσιαλιστή» Σρέντερ περί λειτουργίας δουλεμπορικών γραφείων «ενοικίασης εργαζομένων» δεν λογίζεται ως άνθρωπος, αλλά ως αναλώσιμο υλικό: «...η απασχόληση εκμισθούμενων εργαζομένων ανήλθε από 782 χιλιάδες το 2001 σε 1.200 χιλιάδες εργαζόμενους το 2006. Στο εργοστάσιο της Μερσεντές στο Worth ένας στους δέκα εργαζόμενους είναι εκμισθωμένος. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Siemens. Η Siemens μάλιστα στον ισολογισμό της καταχωρεί τις δαπάνες για τους εκμισθωμένους εργαζόμενους όχι στις δαπάνες για μισθούς, αλλά στις δαπάνες για υλικά!» (Γιώργος Σταμάτης, «Περί Νεοφιλελευθερισμού», εκδόσεις ΚΨΜ).

6) Στη Γερμανία, σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας και του Ιδρύματος «Μπέρτελσμαν», τα παιδιά κάτω των 15 ετών, που η επιβίωσή τους εξαρτάται από τα επιδόματα πρόνοιας ξεπερνούν τις 250.000...

7) Στη Γερμανία, σήμερα, ο αριθμός των «εργαζόμενων φτωχών» συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό των «εργαζόμενων φτωχών» το 2006, έχει αυξηθεί κατά 45%...

Αυτή είναι η κατάσταση, σήμερα, στη Γερμανία των πλεονασμάτων, των αρνητικών επιτοκίων, των υψηλών εξαγωγών, των πανίσχυρων μονοπωλίων και πολυεθνικών.

Αυτή είναι, δηλαδή, η καπιταλιστική «ανάπτυξη» στη Γερμανία.

Τέτοια είναι, ήταν και θα είναι, παντού, η καπιταλιστική «ανάπτυξη».

Τέτοια είναι, ήταν και θα είναι, πάντα, η επί λαϊκών πτωμάτων «ανάπτυξη» στον καπιταλισμό.

Μια «ανάπτυξη» που δεν είναι λιγότερο απάνθρωπη, λιγότερο βάρβαρη και λιγότερο καταστροφική για τους λαούς από την κρίση,

οικοδομείται πάνω στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και ταυτόχρονα γεννά τις καπιταλιστικές κρίσεις.

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν οι αρμόδιοι τη λίστα με τις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών σε τράπεζα της Ελβετίας, την οποία είχε δώσει η κ. Κριστίν Λαγκάρντ στην ελληνική κυβέρνηση, ήταν απαράδεκτος και αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η έγνοια των πολιτικών είναι πάνω απ' όλα η συγκάλυψη και όχι η αποκάλυψη.  

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η γενική διευθύντρια του Ταμείου έχει ενοχληθεί αφάνταστα με τις μεθοδεύσεις των πολιτικών, οι οποίοι απώλεσαν μία μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους με ένα σημαντικό ποσό. Οι υπόλοιπες χώρες εκμεταλλεύθηκαν την κατοχή των ονομάτων και εξανάγκασαν τους δικαιούχους των λογαριασμών να πληρώσουν τον ανάλογο φόρο.

Οι Γάλλοι δεν έδωσαν μόνο τον κατάλογο, αλλά το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας καθοδήγησε τους αρμόδιους στην Αθήνα πώς να την χρησιμοποιήσουν. Διότι το ζητούμενο, τελικά, για την Ελλάδα θα έπρεπε να ήταν η εξασφάλιση των χρωστούμενων προς το κράτος. Το υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να αποσπάσει ετσιθελικά το 30% του ποσού και επιπλέον να επιβάλει και ένα 20% πρόστιμο, όπως ακριβώς έπραξαν στη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες. Αντίθετα, διαβάζοντας στον κατάλογο «γνωστά ονόματα», επέλεξαν την απόκρυψη και την προστασία, χωρίς να αποκλείεται κάποιοι να απόσπασαν οφέλη.

Μερικές φορές, η Κρ. Λαγκάρντ εκνευρίζεται όταν ερωτάται για τη χώρα μας. Και δεν το κρύβει. Της ασκήθηκε κριτική επειδή θεωρήθηκε προκλητική η συμπεριφορά της έναντι της χώρας μας, ιδιαίτερα όταν σε δημοσίευμα της βρετανικής Guardian φάνηκε να μην δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τα παιδιά της Ελλάδας. Συχνά καταθέτει με ισχυρό τρόπο τις απόψεις της για τη φοροδιαφυγή και θα έπρεπε να μας ικανοποιούν οι δηλώσεις της, διότι αγγίζει ένα θέμα το οποίο ενοχλεί όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα εάν είναι ορθές οι πληροφορίες του ΔΝΤ ότι η φοροδιαφυγή κοστίζει στο κράτος μέχρι και 65 δισεκατομμύρια. Το ποσό αυτό θα έσωζε τις συντάξεις και θα απέτρεπε την περικοπή των μισθών κατά το ήμισυ. Και οπωσδήποτε δεν θα χρειάζονταν τα αβάστακτα μέτρα που θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό.

Διαμαρτυρόμεθα για τα νέα μέτρα, τα οποία παρεμπιπτόντως δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, διότι απλά δεν είναι υλοποιήσιμα, και έχουμε δίκιο να φωνάζουμε και να διαδηλώνουμε. Αλλά πρέπει να αναλογιστούμε όλοι την τρομακτική ζημιά που προκαλεί η φοροδιαφυγή και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε την ενόχληση της κ. Λαγκάρντ, η οποία έδωσε στο πιάτο τον κατάλογο των καταθετών, αλλά η κυβέρνηση τον εξαφάνισε.

Ηταν ορθή η απόφαση του πρωθυπουργού, μόλις την έλαβε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να την προωθήσει στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, έπρεπε να δώσει εντολή για να υλοποιηθεί η συμβουλή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και να καταβληθεί επιτόπου στο κράτος φόρος από τις καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα. Είναι από τις περιπτώσεις που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το ίδιο πρέπει να πράξει και για τις υπόλοιπες λίστες με ονόματα πολιτών που έστειλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Οσοι αδυνατούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που «μετανάστευσαν» στο εξωτερικό πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Η πλειονότητα του λαού εκφράζει δικαιολογημένα παράπονα για τους δανειστές, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι ανάμεσα στα λάθη είχαν και καλές ιδέες, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής...


Πηγή: Ημερησία

Πετροπόλεμος έξω από την Μεγάλη Βρετανία. Ένας διαδηλωτής κάτω αιμόφυρτος από ...πέτρα.
Αποχωρεί το ΠΑΜΕ από την Ερμού, μετά από επεισόδια που έγιναν εκεί.
Τα επεισόδια δείχνουν να διογκώνονται... 
Το γνωστό παρακράτος των κουκουλοφόρων έπιασε δουλειά και άρχισε τη γνωστή «χορογραφία» με την Αστυνομία, η οποία πετάει δακρυγόνα για να επιβάλει την τάξη.

Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, όπως όλοι περιμέναμε να συμβεί, αφού είναι το γνωστό μοτίβο που επαναλαμβάνεται όποτε γίνεται μία μεγάλη συγκέντρωση. 
Ελπίζουμε πως αποτελεί σύμπτωση το ότι γεγονότα αυτού του είδους και της έντασης συμβαίνουν μόνο όταν διαδηλώνουν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ…  •   "Η "δασική τζιχάντ" και η "στρατηγική των χιλίων εκδορών" είναι γεγονός" 
  •  "Μέλη των τρομοκρατικών ομάδων του Βορείου Καυκάσου μετακινούνται συχνά στην Ευρώπη, εγκαθίστανται εκεί και ενσωματώνονται σε εγκληματικές συμμορίες"
  • "Οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούν με δεξιοτεχνία τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις σε επιμέρους χώρες".

Russia Today News
9 Οκτωβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ, προειδοποίησε ότι η διεθνής τρομοκρατία αλλάζει συνεχώς στρατηγικές και διευρύνει τη γκάμα των τακτικών της, οι οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν από εμπρησμούς δασών στην Ευρώπη μέχρι την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής σε χώρες της Μέσης Ανατολής που υποφέρουν από εσωτερική κρίση:

"Η απειλή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική αποκτά τεράστια σημασία. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί απαιτεί νέες προσεγγίσεις, που θα έχουν πιθανότητες να ανaτρέψουν τις προσπάθειες των τρομοκρατών να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής".

Στην ομιλία του, κατά την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης των αρχηγών μυστικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ασφάλειας και αστυνομίας από 66 χώρες εκτός Ρωσίας, που διοργανώθηκε στη Μόσχα, ο επικεφαλής της FSB τόνισε ότι:

"Οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούν με δεξιοτεχνία τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις σε επιμέρους χώρες".

Ο Μπορτνίκοφ υπογράμμισε επίσης: 

"Παρά τις προσπάθειες επιβολής του νόμου, η διεθνής τρομοκρατία εξακολουθεί να επεκτείνεται, αφού κάνει χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας της πληροφορικής και των νέων μέσων στους τομείς της στρατολόγησης και των επικοινωνιών.
Η ευρεία χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας της πληροφορικής και των επικοινωνιών καθιστά τη διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησης του πληθυσμού μαζική και επικίνδυνη" .

Ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας επεσήμανε ότι οι τρομοκράτες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη των πόρων του Διαδικτύου, οι οποίοι παρέχουν τα απαραίτητα μέσα για να γίνει κάποιος αυτοδίδακτος όσον αφορά στα βασικά που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για την οργάνωση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων: από τη ζωή ενός μυστικού στελέχους μέχρι την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένων μερικών που περιέχουν τοξικά συστατικά, αλλά και την αυτοσχέδια κατασκευή βιολογικών όπλων, όπως η πανούκλα και το υλικό άνθραξ.

Ο Μπορτνίκοφ ενημέρωσε τους ξένους συναδέλφους του ότι η FSB διαθέτει πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα ήταν συνένοχη σε πρόσφατους εμπρησμούς δασών σε χώρες της Ευρωπαΐκής Ένωσης (Ισπανία και Πορτογαλία), αλλά και παλαιότερους εμπρησμούς σε άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, στο πλαίσιο της στρατηγικής των τρομοκρατών γνωστής ως "στρατηγικής των χιλίων εκδορών".

Ο Μπορτνίκοφ διευκρίνισε:

"Οι εμπρησμοί επιτρέπουν στη γνωστή τρομοκρατική ομάδα να καταφέρει σημαντικά οικονομικά και ηθικά πλήγματα σε συγκεκριμένες χώρες, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, χωρίς χρήση τεχνικού εξοπλισμού και χωρίς σημαντικό κόστος".


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ρόιτερς από το 2000, όταν πρωτοακούστηκε ο όρος "στρατηγική των χιλίων εκδορών", η στρατηγική αυτή της Αλ-Κάιντα και των "θυγατρικών" της ομάδων συνίσταται στην διεξαγωγή πολλών μικρής κλίμακας επιθέσεων, οι οποίες κοστίζουν στους τρομοκράτες λίγες χιλιάδες δολάρια, αλλά για τις χώρες οι οποίες υφίστανται τις επιθέσεις, οι ζημιές ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, αν συνυπολογίσει κανείς και τις δαπάνες που θα πρέπει να ενταχθούν στον προϋπολογισμό της κάθε χώρας για την ασφάλεια.


Πρόσθεσε δε ότι:

"Οι ιστοσελίδες κάποιων εξτρεμιστικών ομάδων περιέχουν λεπτομερείς οδηγίες του πώς μπορεί να οργανωθεί η λεγόμενη "δασική τζιχάντ". Η μέθοδος αυτή έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, αφού προκαλεί τόσο φυσική όσο και ηθική βλάβη, δεν απαιτεί παρά ελάχιστη εκπαίδευση και έξοδα και καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο της αστυνομίας να βρει και να συλλάβει τους εμπρηστές.

Όσοι κατορθώνουν να αποδείξουν ότι είναι άξια μέλη των τρομοκρατικών πυρήνων στέλλονται σε στρατόπεδα και κέντρα κατάρτισης και στη συνέχεια διορίζονται σε νευραλγικά σημεία, έτσι ώστε να μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία μάχης.

Γι' αυτό η FSB δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι κάτοικοι του ρωσικού Βόρειου Καυκάσου συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές ομάδες στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Συρία, όπου αποστέλλονται από το τρομοκρατικό δίκτυο "Imarat Kavkaz" [Εμιράτο του Καυκάσου]".

Ο αρχηγός αναφέρθηκε επίσης στους διαύλους μέσω των οποίων οι τρομοκράτες και άλλοι εξτρεμιστές αποκτούν τα μέσα για τις δραστηριότητές τους, τονίζοντας τα εξής: 

"Η συγχώνευση των τρομοκρατικών πυρήνων με ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί ιδιαίτερη απειλή και οι αστυνομίες θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το θέμα. Η συνεργασία αυτού του είδους είναι χαρακτηριστική εγκληματικών κέντρων όπως των κυκλωμάτων εμπορίου ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου όπλων, των απαγωγών και της απάτης στον τομέα των ηλεκτρονικών καρτών".

Στα πλαίσια της ενημέρωσης που έγινε σε υπαλλήλους υπηρεσιών ασφαλείας και αστυνομίας από διάφορες χώρες, ο Μπορτνίκοφ είπε επίσης:

"Μέλη των τρομοκρατικών ομάδων του Βορείου Καυκάσου μετακινούνται συχνά στην Ευρώπη και εγκαθίστανται εκεί, ενσωματώνονται σε εγκληματικές συμμορίες και στέλνουν ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους πίσω στη Ρωσία, προκειμένου να στηριχθούν οι εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δομές που ήδη υπάρχουν".

Προέτρεψε, επίσης, τους ξένους αξιωματούχους υπηρεσιών ασφαλείας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής. Συγκεκριμένα, είπε ότι η σημερινή συνεργασία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και συχνά δυστυχώς παρεμποδίζεται από νομοθετικούς περιορισμούς των επι μέρους κρατών.

"Θα χρειαστούν τροπολογίες στις νομοθεσίες προκειμένου να διευκολυνθεί η ανταλλαγή σημαντικών πληροφοριών και ο συντονισμός κοινών επιχειρήσεων. Αυτό πρέπει να καταστεί προτεραιότητα στα πλαίσια του προσανατολισμού των ειδικών υπηρεσιών σε νέους στόχους, προκειμένου να καταστεί η διεθνής συνεργασία πιο αποτελεσματική", είπε ο Μπορτνίκοφ.

Σημείωσε επίσης ότι οι ειδικές υπηρεσίες θα πρέπει να αναπτύξουν μια κοινή προσέγγιση όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ακραίων ιδεολογιών και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

Κατά την άποψή του, είναι απαραίτητη η αναζήτηση ευκαιριών που θα καταστήσουν δυνατή την αφύπνιση και συνειδητοποίηση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την εξουδετέρωση των αρχηγών των τρομοκρατικών οργανώσεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

"Ως ενδεικτικό παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 30 απεσταλμένοι και ενεργά μέλη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες είχαν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στις περιοχές του Βλαδιβοστόκ και του Πριμόριε, αναχαιτίστηκαν, ενώ ήταν σε εξέλιξη σχέδια για τρομοκρατικά χτυπήματα και κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών και κατά την ίδια τη σύνοδο κορυφής της ΟΣΑΕ στο Βλαδιβοστόκ", είπε στους παρισταμένους ο επικεφαλής της FSB.

Το συνέδριο των επικεφαλής των ξένων ειδικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ασφαλείας και αστυνομιών τις οποίες η ρωσική FSB θεωρεί συνεργάτες της άνοιξε τις πύλες του στη Μόσχα για 11η φορά. Εκατό αντιπροσωπείες από 66 χώρες λαμβάνουν μέρος στο φόρουμ αυτό για την ασφάλεια.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο, στο οποίο ευχήθηκε κάθε επιτυχία των συμμετεχόντων και υποσχέθηκε ολόπλευρη υποστήριξη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
 

Σε σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν απόφασης του προέδρου Πάνου Καμμένου, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

  1. Η επίδοση μέσω δικαστικού επιμελητή εξώδικης διαμαρτυρίας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Τέντε, σύμφωνα με την οποία το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταγγέλλει αιτιολογημένα και στοιχειοθετημένα ως παράνομη την χθεσινή απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε ο ΓΑΔΑ, ενώ γνωστοποιείται επίσης ότι θα ασκηθεί κάθε συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα.
  1. Η επίδοση από τον πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ψηφίσματος, το οποίο έχει αποδέκτη το γερμανικό λαό.
Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
Συγκεντρωνόμαστε έξω από τη γερμανική πρεσβεία, ανήμερα της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ που συμπίπτει με τη μαύρη επέτειο βομβαρδισμού της Αθήνας το 1944 από τη Λουτβάφε και τρεις μέρες πριν την επέτειο της 12ης Οκτωβρίου 1944, ημέρα αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων του Γ’ Ράϊχ από την Αθήνα, με σκοπό όχι την ένταση ή την αντιπαλότητα, αλλά για να απευθυνθούμε με αυτό το ψήφισμά μας στο γερμανικό λαό. 

Οι πολίτες της Γερμανίας τελούν υπό την επήρεια των παραπλανητικών μηνυμάτων που τους μεταδίδουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες η κυβέρνηση των κκ. Μέρκελ, Ρέσλερ, Σόϊμπλε, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ που έχουν βρει ως βάση έκφρασης του λαϊκισμού τους και των προφανών σκοπιμοτήτων τις οποίες υπηρετούν, μία εντατική και σκόπιμη ανθελληνική προπαγάνδα. Ανθελληνική προπαγάνδα αποτελεί ο μύθος των δήθεν τεμπέληδων Ελλήνων, οι οποίοι απολαμβάνουν τα χρήματα για τα οποία εργάζονται σκληρά άλλοι λαοί και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, τους αξίζει να υποφέρουν. 

Έρευνα του ΟΟΣΑ για την περίοδο 2008-2010 αναφέρει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δούλεψαν 2.121 ώρες κατά ετήσιο μέσο όρο, ενώ οι Γερμανοί 1.412, με τη διαφορά στην υψηλότερη παραγωγικότητα των Γερμανών να αποδίδεται στο βιομηχανικό χαρακτήρα της Οικονομίας τους και στο επίπεδο ειδίκευσής τους στην απασχόληση. Αλλά και η γερμανική εφημερίδα Die Zeit παραδέχθηκε σε δημοσίευμά της τον περασμένο Αύγουστο ότι ο μέσος Έλληνας εργάζεται 44 ώρες την εβδομάδα και δικαιούται 23 ημέρες άδεια τον χρόνο, όταν ο μέσος όρος εργασίας των Γερμανών είναι 41 ώρες, με 30 ημέρες ετήσια άδεια. Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες πράγματι υποφέρουν. 

Από την αρχή της κρίσης έως σήμερα και πάντως πριν την επιβολή των νέων μέτρων, μισθοί και συντάξεις έχουν πέσει κατά 35%, ενώ με την αύξηση της φορολόγησης μαζί με τα λεγόμενα χαράτσια, η πραγματική μείωση του εισοδήματος φθάνει στο 50%. Η ύφεση κυμαίνεται κοντά στο 7%, η ελληνική αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, η επίσημη ανεργία φτάνει στο 25% και των νέων ανθρώπων στο 50%, 3.500 οικογενειάρχες έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 450.000 παιδιά υποσιτίζονται σε καθημερινή βάση. 

Προπαγάνδα είναι επίσης ότι στηρίζοντας την Ελλάδα, η Γερμανία χάνει χρήματα. Εξάλλου πρόσφατα ο Χέλμουτ Σμιντ είπε ότι η Γερμανία δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Πάνω στον προβληματισμό τους για την διάρκεια και την έκταση της διεθνούς οικονομικής αστάθειας, υπάρχουν επενδυτές που βλέπουν τα γερμανικά ομόλογα ως καταφύγιο και έτσι, επιδιώκουν να τα αγοράσουν έστω και αν το επιτόκιο είναι μηδενικό ή αρνητικό. 

Με άλλα λόγια, η Γερμανία, εκμεταλλευόμενη την κρίση, δανείζεται τσάμπα και στη συνέχεια δανείζει τους εταίρους της με επιτόκια τα οποία, ακόμη και αν ελέγχονται ως προς το ύψος τους, αποδίδουν υψηλά κέρδη. Μόνο από την κρίση που εξελίσσεται με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα, η Γερμανία έχει κερδίσει μέχρι στιγμής περίπου 68 δισ. ευρώ. Να θυμίσουμε επίσης, ότι ανέκαθεν ένα διόλλου ευκαταφρόνητο αναλογικά μέρος της παραγωγής της γερμανικής βιομηχανίας, ειδικά στον τομέα της παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, οπλικών συστημάτων και ειδών κατανάλωσης κατευθυνόταν στην Ελλάδα, ενώ εύφορο έδαφος για επικερδείς επενδύσεις είχε βρει εντός των ελληνικών συνόρων ένας μεγάλος αριθμός γερμανικών ομίλων. 

Ταυτόχρονα, οι φορείς της ανθελληνικής προπαγάνδας δεν αναφέρουν το παραμικρό για το χρέος που έχει η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα ως προς το υπόλοιπο της οφειλής του καταναγκαστικού δανείου στο οποίο υποχρέωσε την χώρα μας η κατοχική διοίκηση στις 14 Μαρτίου 1942 προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις του Ρόμελ στη Βόρεια Αφρική. Το υπόλοιπο του δανείου υπολογίζεται στα 54 δισ. ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους από τη στιγμή που κατέστη υπερήμερο. Μιλάμε για μία οφειλή απολύτως μετρήσιμη, πραγματική και απαιτητή, για την οποία η σημερινή Γερμανία, ως διεθνής νομική συνέχεια του τότε καθεστώτος, έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί. Κάτι, που έχει ήδη κάνει η Ιταλία. Θυμίζουμε επίσης ότι ανοικτή εκκρεμότητα έχει αφήσει η Γερμανία και ως προς τις συνολικές επανορθώσεις σχετικά με τις ζημίες που υπέστη η Ελλάδα κατά την διάρκεια της Κατοχής, οι οποίες υπολογίζονται στα 108 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους. Τέλος, προπαγάνδα είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί διεφθαρμένη χώρα. 

Η αλήθεια είναι ότι διεφθαρμένο έχει υπάρξει ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος που έχει ασκήσει εκτελεστική εξουσία. Και συμμέτοχοι και συνέταιροι σε αυτή τη διαφθορά, έχουν υπάρξει κατά κύριο λόγο οι μεγάλοι ξένοι και εγχώριοι προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι αλλοτρίωσαν ανθρώπους και συνειδήσεις με τα χρήματα που πρόσφεραν υπό τη μορφή δωροδοκίας προκειμένου να αναλαμβάνουν αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις εκτέλεσης έργων. 

Ο ελληνικός λαός ζητά την κάθαρση. Θέλει τους ενόχους στη φυλακή. Είναι ντροπή για την κ. Μέρκελ και την κυβέρνησή της να προσφέρουν άσυλο στον τέως επικεφαλής της Siemens Hellas, φυγόδικο της Ελληνικής Δικαιοσύνης σήμερα, Μιχ. Χριστοφοράκο και να του επιτρέπουν να κρατά στη Γερμανία ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα των ονομάτων των Ελλήνων πολιτικών και υπαλλήλων που δωροδοκήθηκαν. Εκτός και αν με αυτό τον τρόπο η κ. Μέρκελ κρατά όμηρους των διαθέσεών της τους επικεφαλής των δύο ελληνικών κομμάτων που κυβερνούν από το 1974 μέχρι σήμερα, αφού είναι δεδομένο ότι μέσα στη λίστα υπάρχουν επιφανή στελέχη τους. 

Κλείνοντας, καλούμε ξανά το γερμανικό λαό να ξεφύγει από τον ιστό της προπαγάνδας και της παραπλάνησης, να κατανοήσει την αλήθεια, να διασθανθεί το δράμα που περνούν οι Έλληνες, όπως εξάλλου και οι άλλοι λαοί του ευρωπαϊκού νότου και να σταθεί αλληλέγγυος. 
Η Ευρώπη της συνένωσης και της φιλίας των λαών δεν στηρίζεται σε καμιά διαίρεση μεταξύ πατρικίων και πληβείων, δεν επιτρέπει να πλουτίζει ο ένας πάνω στην πλάτη του άλλου, ούτε και χτίζεται με τους πρέσβεις των δογμάτων ενός νέου επεκτατισμού και επικυριαρχίας ή με τους νεοφιλελεύθερους εκφραστές των συμφερόντων των τραπεζιτών και του παρασιτικού κεφαλαίου. 
Ο Κόνραντ Αντενάουερ, στο πλαίσιο της αντίληψής του για μία Ευρώπη που ήταν «όνειρο ολίγων, αλλά ελπίδα για τους πολλούς», είχε υποστηρίξει ότι «η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο αν αναμορφωθεί ως κοινότητα των λαών, μέσα στην οποία καθένας τους θα προσφέρει την αναντικατάστατη συνεισφορά του στην ευρωπαϊκή οικονομία, την κουλτούρα, τη δυτική σκέψη, τη λογοτεχνία και τη δημιουργικότητα». 
Γι’ αυτό το λόγο, εν αντιθέσει με την κ. Μέρκελ σήμερα, επιφανείς ηγέτες όπως οι Βίλυ Μπραντ, Χέλμουτ Σμιντ, Χέλμουτ Κολ στήριξαν την Ευρωπαϊκή Ελλάδα ακόμη και σε στιγμές που οι αντικειμενικές προϋποθέσεις δεν το δικαιολογούσαν απολύτως, αντιλαμβανόμενοι την ιστορική προσφορά και την γεωπολιτική σημασία της χώρας μας για ολόκληρη την ήπειρό μας και το δυτικό κόσμο. Ευχόμαστε ο γερμανικός λαός να εμπνευστεί μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις τέτοιων ηγετών.

Τεράστιος αριθμός Ελλήνων έχει κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Οι Έλληνες διαμαρτύρονται για μια ακόμη φορά, ενάντια στην ευρωπαϊκή και κυβερνητική λογική της ισοπέδωσής τους.

Δυστυχώς, όμως, οι Ελληνικές σημαίες λείπουν. Κυρίαρχο χρώμα είναι το... εμπριμέ και τα παραταξιακά συνθήματα αποτελούν το θλιβερό μοτίβο μίας από τις ύστατες προσπάθειες του πολίτη να ακουστεί.

Και όσο φοριέται το εμπριμέ σε αυτή την χώρα, θα παραμένει καρνάβαλος του κάθε κλόουν που κοιτά να περάσει τα συμφέροντα της κάστας του, έναντι των άλλων.

Γι’ αυτό το παρακράτος τρόμαξε με τους αγανακτισμένους που δεν επέτρεπαν σε κανέναν καραγκιόζη να ανεμίσει σημαιάκια της παρεΐτσας του παρά μόνο την γαλανόλευκη.
Πολλές οι εικόνες από τις σημερινές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ωστόσο μια συγκλονιστική φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας κάνει το γύρο του Διαδικτύου και σαρώνει στα κοινωνικά δίκτυα.

Η φωτογραφία δείχνει έναν άνδρα, σε αναπηρικό καροτσάκι, να βρίσκεται απέναντι στις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η δύναμη της ψυχής του Έλληνα αποτυπώνεται στην εικόνα αυτή του ανάπηρου διαδηλωτή, ο οποίος δεν πτοήθηκε από τις σημερινές απαγορεύσεις, δεν κάμφθηκε από όλα αυτά τα μέτρα και τους φόρους, και κατέβηκε προκειμένου να φωνάξει, να δώσει το δικό του μήνυμα με αφορμή την επίσκεψη της Άγκελας Μέρκελ.
Η φωτογραφία του συμπατριώτη μας κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.

Ο διχασμός και ο κανιβαλισμός καλά κρατεί. Και γι’ αυτό δεν μας φταίει η Μέρκελ (αντίθετα πρέπει να χαίρεται βλέποντας αυτό το θέαμα).

Βάλτε  την Ελληνική σημαία. Πετάξτε τα κόμματα και ό,τι θλιβερό αυτά κουβαλάνε μαζί τους.

Τραγουδήστε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο και δονείστε την Αθήνα με αυτόν. Στείλτε το μήνυμα πως η Ελλάδα ανήκει και θα συνεχίσει να ανήκει στους Έλληνες.Δηλαδή, αντί όλοι αυτοί οι αριστερο-δεξιο-κεντρώοι σύντροφοι, οι κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι, οι ανούσιες κομματικές και συνδικαλιστικές πανίδες και ορισμένα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικού Εκμαυλισμού, να απαιτούν την καταδίκη, την διαπόμπευση και την αποπομπή των διεφθαρμένων, των φαύλων και άθλιων, που οδήγησαν τον τόπο στην σημερινή κατάντια, καταφέρονται κατά της επίσκεψης της Α. Μέρκελ, που ως πραγματική Ηγέτης, που αγαπάει και τιμάει τη χώρα της, (σε αντίθεση με κάτι δικούς μας) θέλει να εξασφαλίσει και να προασπίσει τα συμφέροντα του λαού και  του τόπου της.

Η κομματική και συνδικαλιστική πολύχρωμη λαίλαπα με τους συγκεντρωσιάρχες, αντί κάθε φορά να καλούν, διαμελίζοντας τον κόσμο, ο καθένας στην πλατεία της αρεσκείας του και να αυτοχειροκροτούνται για τις δήθεν ογκώδεις συγκεντρώσεις του «κοπαδιού» τους, οφείλουν να αφήσουν κατά μέρος τις αποτυχημένες πεπαλαιωμένες πρακτικές και να απαιτήσουν όχι «να πάει σπίτι της» η κάθε Μέρκελ, αλλά να επιδιώξουν να κάνουν σπίτι τους τις φυλακές όλοι εκείνοι, που στο όνομα της δημοκρατίας (ασυδοσίας), της ελευθερίας (αναρχίας), της (ανούσιας) κοινωνικής πολιτικής και του ξέφρενου ρουσφετιού, οδήγησαν την χώρα στο χείλος της αβύσσου και τον λαό της στην εξαθλίωση.


Κανείς από τους κομματικούς ή συνδικαλιστικούς ταγούς, δεν έχει δείξει, εμπράκτως μέχρι σήμερα, την οργή του για τον απαράδεκτα μεγάλο αριθμό βουλευτών, τους εξωπραγματικούς μισθούς τους, καθώς και των υπουργών και των golden boys που τους συνοδεύουν ή τους πατρονάρουν.

Σύντροφοι εργατοπατέρες, επιδεικνύετε, για ακόμη μια φορά, ανικανότητα, αδυναμία, απερισκεψία, και πολιτικό αμοραλισμό εις βάρος του «κυρίαρχου κοπαδιού» σας. Αδυνατείτε να τα βάλετε με την "σάρκα από την σάρκα σας". Είστε αλαζόνες  κατευθυνόμενοι και άδικοι εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Μέχρι και με τον Κολοκοτρώνη θέλησε να προσομοιωθεί συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.... τραγωδία !!!

Δεν απαιτείτε γιατί δεν θέλετε να φυλακίσετε κανέναν "ληστή" από τις λίστες, γιατί οι περισσότεροι ανήκουν στους "αιμοδότες" των κομμάτων σας ή αποτελούν κρίκο της σάπιας αλυσίδας που σας ενώνει και σας κρατά ζωντανούς στο κυνήγι της εξουσίας και του βολέματος.

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η χώρα βιώνει επί των ημερών σας, γιατί εσείς οι ίδιοι συντηρείτε το σαθρό πολιτικό σύστημα, το τελευταίο σκαλοπάτι της ηθικής, οικονομικής και εν γένει πολιτικής κατάπτωσης.

Αρέσκεστε όμως και είναι ευκολότερο, αντί για το γαϊδούρι να κτυπάτε το σαμάρι, γιατί ανέκαθεν όταν σας έδειχναν το πρόβλημα εσείς κοιτούσατε το δάχτυλο.

Και αν αναρωτηθεί κάποιος γιατί τα καταφέρνουν περισσότερο και αποτελεσματικότερα στις κοινωνικές εκρήξεις οι Ισπανοί και οι Πορτογάλλοι, τώρα άπαντες γνωρίζουμε τις πταίει. 
ΣΣσσσσσσ μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες, λένε...

Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Έχετε όλοι σας ευθύνη για ότι παραπέρα συμβεί…“Τσίγκλισε” τους Τούρκους το νέο βιβλίο του  στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου «Ποια Τουρκία ;  Ποιοι Τούρκοι ;», απόσπασμα  από την παρουσίαση του περιεχομένου του από τον εκδοτικό οικο Λιβάνη παρουσίασε πρώτο το ΟNALERT.
   Σύμφωνα με ανταπόκριση της  Χουριέτ από την Αθήνα  με τίτλο «Ένα περίεργο βιβλίο από τον ‘πραξικοπηματία’   Έλληνα» και υπέρτιτλο «Αποτελεί λέει απάντηση στο βιβλίο του Νταβούτογλου  ‘Στρατηγικό Βάθος’», το όνομα του  στρατηγού εν αποστρατεία, πρώην αρχηγού των χερσαίων δυνάμεων της Ελλάδας, κ.Φραγκούλης Φράγκος είχε περάσει στους ισχυρισμούς περί στρατιωτικού πραξικοπήματος τον περασμένο Νοέμβριο.  Στην παρουσίαση του βιβλίου, γράφει,  τονίζεται ότι  αυτό αποτελεί απάντηση στο βιβλίο ¨Στρατηγικό Βάθος» που φέρει την υπογραφή του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, κ. Α.Νταβούτογλου.   Κατά την εφημερίδα όταν ήρθαν στην ημερήσια διάταξη οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος , πριν ακόμα εκδοθεί το Βιβλίο που  έγραψε ο κ. Φραγκούλης, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Φράγκος κάνει αναφορά  στην καταγωγή πολλών Τούρκων ηγετών μεταξύ των οποίων ο Ερντογάν, ο Ατατούρκ και ο Φατίχ.  Ο συγγραφέας ερευνά το παρελθόν τον 1000 ετών της Ανατολίας και αναφέρεται στον εκτουρκισμό των ντόπιων χριστιανών και στον εκμουσουλμανισμό τους».   Ο εκδοτικός οίκος στην ανακοίνωση του τόνισε, γράφει η εφημερίδα,  πως στο βιβλίο αναφέρεται ότι χριστιανικής καταγωγής λαοί ζουν ακόμα στην Ανατολία και ότι περιμένουν το φως που θα έλθει από τον ορθόδοξο κόσμο για να ιδρύσουν το νέο Βυζάντιο.   Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά  σε σχόλια ελληνικών  ιστοσελίδων που έγραψαν ότι στην περίπτωση που ο Νταβούτογλου διαβάσει το βιβλίο του Φράγκου σίγουρα θα λιποθυμήσει...  Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε αποσπάσματα από τον πρόλογο του βιβλίου.   Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λεζάντα της φωτογραφίας του κ. Φραγκούλη αναφέρεται ότι είχε ασκήσει καθήκοντα και τρατιωτικού ακολούθου στην Τουρκία, μεταξύ 1991 και 1998, και ότι ο κ. Φραγκούλης, που είναι από την Κομοτηνή, γνωρίζει και την τουρκική γλώσσα.
Περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υποσιτίζονται σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος τόνισε ότι η καταγραφή ξεκίνησε πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, και συνεχίστηκε φέτος όπου το πρόβλημα παρουσιάζει όξυνση καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών που έρχονται στα σχολεία υποσιτιζόμενα.

Ο κ. Μελσσσόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπου πιθανόν ο ένας από τους δυο γονείς να είναι άνεργος ή ακόμα και οι δυο γονείς. Ο διευθυντής συμπλήρωσε ότι φέτος το πρόβλημα οξύνθηκε γιατί οι οικογένειες αυτών των παιδιών είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν και το αντίτιμο του εισιτηρίου προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν με το ΚΤΕΛ ή το ταξί για να πάνε στο σχολείο.

«Το κόστος αυτό», επισημαίνει, «για μια οικογένεια με έναν ή δυο άνεργους γονείς είναι πραγματικά μεγάλο και τις περισσότερες φορές αφαιρείται από τα χρήματα που δίνονται στα παιδιά για πρωινό». Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των υποσιτιζόμενων μαθητών προέρχεται από σχολεία του κέντρου που βρίσκονται δηλαδή μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενέργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης από τα 20 δημοτικά σχολεία της πόλης έχουν δηλωθεί στη λίστα 210 μαθητές. Από τα δύο μειονοτικά της Ξάνθης έχουν καταγραφεί 50 μαθητές, ενώ από το σχολείο της Σταυρούπολης 62 μαθητές, όσος δηλαδή είναι ο αριθμός αυτών που φοιτούν. Από το σχολείο του Δήμου Αβδήρων καταγράφηκαν 15 μαθητές και δυο μαθητές στα νηπιαγωγεία του ίδιου δήμου ενώ ένας μόνο μαθητής στα μειονοτικά σχολεία. Στα σχολεία του Δήμου Τοπείρου 11 μαθητές ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα μειονοτικά σχολεία του δήμου. Απ’ όλα τα μειονοτικά σχολεία του Δήμου Μύκης μόνο τρεις μαθητές παρουσιάζουν προβλήματα υποσιτισμού. Απομένει η ολοκλήρωση της καταγραφής σε άλλα δυο σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος το πρόβλημα που παρουσιάστηκε θα λυθεί με την ενίσχυση της διατροφής των παιδιών μέσα από την εθελοντική προσφορά προϊόντων τα οποία θα δίνονται στα παιδιά για πρωινό. Ήδη όπως υπογραμμίζει ο κ. Μελισσόπουλος σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και κοινωνικούς φορείς της Ξάνθης γίνεται προσπάθεια ώστε να δίνονται σουσαμένια κουλούρια στα παιδιά που έχουν ανάγκη πρωινού.

Ο διευθυντής επισημαίνει πως η ανταπόκριση των κοινωνικών φορέων αλλά και πολλών αρτοποιείων της Ξάνθης είναι συγκινητική. Ωστόσο, σημειώνει ότι ακόμα και αυτή η χειρονομία των αρτοποιείων σκοντάφτει πολλές φορές στην γραφειοκρατία, αφού για τα προϊόντα που διατίθενται δωρεάν δεν κόβονται παραστατικά πώλησης και στους ελέγχους του ΣΔΟΕ οι μικρές αυτές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

«Τι θα ειπωθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου;» Αυτό είναι το ερώτημα που ζητά απάντηση, αφού χθες τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η γερμανική πλευρά κατέβασαν τον πήχη των προσδοκιών. Από τη μεριά του βέβαια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που τις τελευταίες 48 ώρες έχει πυκνώσει τις συνομιλίες του με τους υπουργούς του, θεωρεί ότι, παρουσιάζοντας σημείο-σημείο τις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και τα μέτρα που πρόκειται να πάρει, θα διασφαλίσει την πολυπόθητη δόση των 31,5 δισ. Ευρώ.

Παράλληλα θέλει να διαφυλάξει την εικόνα της χώρας, μια και πιστεύει ότι μία εικόνα φλεγόμενης Αθήνας θα προσφέρει τα χείριστα στην προσπάθεια που γίνεται. Γι’ αυτό και στις απανωτές συσκέψεις συνεχώς επαναλάμβανε ότι όλες οι διαδηλώσεις, όλες οι διαμαρτυρίες είναι σεβαστές, φτάνει να είναι ειρηνικές.

Ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να αναδείξει τους συμβολισμούς της επίσκεψης, θα υποδεχτεί την κυρία Μέρκελ όπως της αρμόζει. Γι’ αυτό και θα πάει ο ίδιος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να καλωσορίσει είναι στη Αθήνα τη Γερμανίδα καγκελάριο στις 13.30.

Στις 14.15 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ στην οποία ο κ. Σαμαράς σκοπεύει να θέσει το θέμα της αποδέσμευσης της δόσης και το ζήτημα της επιμήκυνσης. Στη συνέχεια θα γίνει συνάντηση των αντιπροσωπιών και γεύμα εργασίας. Μετά θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κυρίας Μέρκελ. Επειτα η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θα «κλείσει» τον κύκλο των συναντήσεών της με την παρουσία της στο «Hilton», όπου θα υπάρχει ελληνογερμανικό forum επιχειρηματιών. Φεύγοντας φαίνεται ότι θα έχει αφήσει τον «καυτό φάκελο» με τη λάθος συνταγή και τα υπόλοιπα καταστροφικά μέτρα.

Εντονο παρασκήνιο όμως υπήρξε και για την ενδεχόμενη παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη σε κάποια φάση των συνομιλιών. Ο πρωθυπουργός μάλιστα επικοινώνησε χθες το πρωί με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη και τον ρώτησε εάν θα ήθελε να συμμετάσχει είτε στις συναντήσεις των αντιπροσωπιών είτε στο γεύμα εργασίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. εμφανίστηκε αρνητικός σε αυτήν την προοπτική. Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο και τον ενημέρωσε για την άρνηση του κ. Κουβέλη να παραστεί.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Κουβέλη, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. να παραστούν μαζί στο γεύμα. Ωστόσο μετά την επίμονη άρνηση του κ. Κουβέλη ακολούθησαν διαβουλεύσεις και τελικά ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να παραστεί ούτε στις συναντήσεις των αντιπροσωπιών ούτε και στο γεύμα εργασίας. Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει ενημέρωση τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Κουβέλη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την αναχώρηση της κυρίας Μέρκελ από την Αθήνα.