Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Αυγ 2013

Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Οι λαθραίες, δηλαδή οι παράνομες και μη επισήμως δηλωμένες διαδρομές των μεταναστών από την Ανατολή προς την Ελλάδα και μετέπειτα στην Ε.Ε, εξελίσσονται αναλόγως των εποχικών τάσεων και εξαρτώνται από παράγοντες όπως: Πίεση των αρχών ασφαλείας των συνόρων, αλλαγές στη νομοθεσία, οικονομικές ευκαιρίες ή μη, ποσοστά κέρδους των κυκλωμάτων διακίνησης ακόμα και από εποχικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες.


Σε γενικές γραμμές και σε ότι αφορά την Ελλάδα, μια σειρά εξελισσόμενων μεθόδων και διαδρομών  θα αποτυπωθεί στο παρόν κείμενο.


Καταρχάς οι "παραδοσιακές" διαδρομές:

- Από τη Τουρκία στην Ελλάδα διασχίζοντας το ποταμό Έβρο

- Από τη Τουρκία στην Ελλάδα με μικρά σκάφη στο Ανατολικό Αιγαίο
- Από τη Τουρκία στη Βουλγαρία και μετέπειτα στην Ελλάδα

- Από τη Τουρκία μέσω αεροπορικών διαδρομών εταιρειών τσάρτερ σε Βαλκανικές πόλεις με ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και μετέπειτα στην Ελλάδα
-     - Από την Ελλάδα προς την Ιταλία μέσω φορτηγών, ΙΧ από τους λιμένες Ηγουμενίτσας-Πάτρας.


Εξελισσομένες μέθοδοι και διαδρομές

- Χρήση ιδιωτικών τζετ από περιφερειακά αεροδρόμια προς αντίστοιχα της Ε.Ε. Το 2011 ομάδα Μαροκινών προσπάθησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο της Καβάλας με μισθωμένη ιδιωτική πτήση προς το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Τη διαχείριση της όλης διαδρομής είχε ένα πολυεθνικό κύκλωμα. Σε γενικές γραμμές τα τελευταία 15 έτη υπάρχει μια "έκρηξη" στις μεταφορές στην Ευρώπη μέσω ιδιωτικών πτήσεων και σε 2.500 υπολογίζονται τα αεροσκάφη που ανήκουν σε εκατοντάδες εταιρείες. Βεβαίως τα "τιμολόγια" για τέτοιου είδους μεταφορές από τα εγκληματικά δίκτυα, ξεπερνούν και τις 15,000 Ευρώ για πτήσεις λίγων ωρών, ανά άτομο.


- Πλαστογραφία εγγράφων


Τα κύρια έγγραφα που πλαστογραφούνται ή αλλοιώνονται είναι διαβατήρια, αστυνομικές ταυτότητες κατάλληλες για ταξίδια εντός ζώνης Σένγκεν και άδειες παραμονής ή παροχής ασύλου. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα πλαστογράφων, με τα πλέον οργανωμένα να δομούνται ως νόμιμες επιχειρήσεις "γραφικών τεχνών" που κατά κανόνα ανήκουν σε αλλοδαπούς κυρίως Ιρακινούς, Σύριους και Ιρανούς ή σε Έλληνες ιδιοκτήτες που συνεργάζονται με αυτά τα κυκλώματα.


- Ιδιωτικά σκάφη
Πρόκειται για μία μέθοδο που γνωρίζει άνθηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου μια χώρα όπως η Ελλάδα έχει να αστυνομεύσει 16.000 χλ. ακτών, 3.000 νησιά και υπάρχουν 16.000 χώροι για το δέσιμο ιδιωτικών σκαφών. Εάν προστεθούν στα ανωτέρω και η υποδομή στο "Γιότινγκ" των Τουρκικών παραλίων, της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας, γίνεται αντιληπτό ότι στην Πανευρωπαική στρατηγική για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης υπάρχει ένα μεγάλο κενό, το οποίο καλύπτετε από εγκληματικά κυκλώματα έναντι αδράς αμοιβής, που συχνά ξεπερνά τα 5,000 Ευρώ ανά άτομο για διαδρομή από την Ελλάδα στην Ιταλία.


- Μισθωμένες ομαδικές πτήσεις
Πρόκειται για μέθοδο που γνωρίζει τρομερή άνοδο κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος και κατά τη σαιζόν Απριλίου-Οκτωβρίου, όπου και λειτουργούν εκατοντάδες έκτακτες πτήσεις τσάρτερ με πλημμελώς εκπαιδευμένο προσωπικό εδάφους. Σε αυτές τις περιπτώσεις κυκλώματα ή ακόμα και ιδιώτες που αναζητούν εύκολο κέρδος κατευθύνουν του λαθρομετανάστες σε συγκεκριμένες πτήσεις, με ιδιαίτερη έφεση σε αυτές προς Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία και Βέλγιο όπου τους παραδίδονται αλλοιωμένα έγγραφα για αναχώρηση, ενώ την τακτοποίηση έως ότου επιβιβασθούν την αναλαμβάνουν οι εν Ελλάδι συνεργοί. Επιπλέον περιπτώσεις διαφθοράς εκ μέρους προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών ή του αεροδρομίου συντελούν ώστε αυτή η μέθοδος να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.


- Χρήση ταξί ή μισθωμένων οχημάτων για διαδρομές προς ΠΓΔΜ-Αλβανία-Βουλγαρία
Μια παλαιά μέθοδος που γνωρίζει αύξηση ξανά λόγου του μεγάλου όγκου λαθρομεταναστών που αναζητούν ένα σχετικά φθηνό τρόπο για να "ξεφύγουν" άμεσα από την Ελλάδα λόγω παντελούς έλλειψης οικονομικών ευκαιριών. Λόγου του μεγάλου όγκου διακινούμενων οχημάτων στα Βόρεια σύνορα της χώρας, υπάρχουν σχετικά λίγες πιθανότητες εντοπισμού των περιπτώσεων αυτών.


- Αλβανικά εγκληματικά δίκτυα αναλαμβάνουν μεταφορές πεζή προς την Αλβανία λαθρομεταναστών


- Χρήση τουριστικών λεωφορείων από την Ελλάδα προς τη Κεντρική Ευρώπη όπου οι λαθρομετανάστες κρύβονται σε χώρους αποσκευών ή "μεταμφιέζονται" ως τουρίστες

- Χρήση εταιρειών-βιτρινών
Έχει παρατηρηθεί εδώ και μερικά έτη, ότι στη Πράγα και στη Βουδαπέστη, δεκάδες εταιρείες-βιτρίνες συντάσσουν νομιμοφανή ολιγόμηνα συμβόλαια με υπηκόους τρίτων χωρών και στη συνέχεια άμα την άφιξη τους στην Ε.Ε "χάνονται". Παρόμοιες διαπιστώσεις εκ πρώτης όψεως μπορούν να γίνουν και στην Ελλάδα με εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες σε ιατρικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιών και οικιακής φροντίδας


- Χρήση εθελοντικών προγραμμάτων
Εταιρείες ή οργανισμοί που λειτουργούν ως βιτρίνα αναλαμβάνουν τη διαχείριση δημιουργίας "προγραμμάτων" για την είσοδο εξώ-Κοινοτικών υπηκόων, οι οποίοι εν συνεχεία "χάνονται", αφού έχουν νομιμοφανώς εξασφαλίζει την άδεια εισόδου-βίζα στη χώρα.

- Χρήση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή σπουδών
Όπως ανωτέρω


- Λευκοί γάμοι
Μια ακόμα αναπτυσσόμενοι βιομηχανία, με τζίρο ανά γάμο 3-7.000 για κάθε (κυρίως) νύφη. Ο σκοπός είναι προφανής και είναι η προσπάθεια των λαθραίων μεταναστών να αποκτήσουν δικαίωμα πολιτών των κρατών μελών της Ε.Ε, για αυτό εξ'άλλου οι "γάμοι" γίνονται με υπηκόους Βουλγαρία, Ρουμανίας, Ελλάδος (Ρομά) και σε αρκετές περιπτώσεις Πολωνών, Τσέχων, Ούγγρων που διατηρούν το πλεονέκτημα να είναι ήδη στη ζώνη του Σένγκεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό είναι ήδη πολύ σημαντικό διότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Προξενεία των χωρών που προαναφέρθηκαν - αλλά και άλλων- υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ- με πολίτες αυτών των κρατών που παρουσιάζουν τον/την "συμβία/ τους" για να παραλάβουν έγγραφα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αυτών των ατόμων προς τη ζώνη του Σένγκεν. Εάν στα παραπάνω αναφερθούν και οι πάμπολλες περιπτώσεις διαφθοράς δημοτικών αρχών, όπως και οι αναφορές για "Εκκλησίες" διαφόρων αναγνωρισμένων και μη δογμάτων που εξυπηρετούν τέτοια κυκλώματα τότε το ζήτημα μπορεί να αναγνωστεί ως εξαιρετικής σημασίας για την περαιτέρω εξάπλωση των λαθρομεταναστευτικών ρευμάτων προς και διαμέσου της Ελλάδος. 


Πηγή: RIMSEΟ δρόμος που ακολουθεί το σάπιο «συνταγματικό τόξο» είναι αδιέξοδος. Μας οδηγεί κατευθείαν στην πλήρη καταστροφή. Από την άλλη όμως εύκολες λύσεις θα πρέπει να ξέρουμε πως δεν υπάρχουν. Για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, εκεί που φτάσαμε, χρειάζεται να γίνουν τουλάχιστον πέντε δύσκολα πράγματα.

1) Γενναίο κούρεμα του χρέους ώστε να πέσει αυτό κάτω από… το 100% του ΑΕΠ και μικρά επιτόκια αποπληρωμής του υπολοίπου.

2) Έξοδος από το ευρώ ή τουλάχιστον μία ειδική σύμβαση ορισμένων ετών νομισματικής αυτονομίας και χαλαρότητας των υποχρεώσεων μας ως μέλους της ΕΕ. Αν απαιτηθεί ακόμα και έξοδος και από τα δυο, ευρώ και ΕΕ.

3) Μεγάλο πακέτο διεθνούς οικονομικής ενίσχυσης κατευθείαν στα χέρια της κοινωνικής βάσης και όχι μέσω της διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας.

4) Καθιέρωση ενιαίου μειωμένου φορολογικού συντελεστή με φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων, μετά δηλαδή την αφαίρεση παντός είδους εξόδων αδιακρίτως. Και φυσικά

5) Πλήρης αλλαγή του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Δηλαδή θεσμική αλλαγή του φορέα άσκησης της εξουσίας, ώστε να περάσει αυτή από τα χέρια της διεφθαρμένης και αποτυχημένης πολιτικής ολιγαρχίας στα χέρια του λαού.

Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα και τα πέντε αυτά πράγματα και κυρίως το πέμπτο, η αλλαγή του οποίου αποτελεί conditiosine qua non, (όρος άνευ του οποίου δεν), τότε δεν υπάρχει περίπτωση υγιούς ανάκαμψης. Δεν υπάρχει περίπτωση ταχείας απελευθέρωσης της χώρας από τα νύχια της τρόϊκας και κυρίως της Γερμανίας. Δεν υπάρχει περίπτωση ελεύθερης αυτοδιάθεσης των Ελλήνων για πολλές δεκαετίες στον αιώνα που μόλις πριν 13 χρόνια μπήκαμε.

Είτε θα χάσουμε και τον τρίτο αιώνα μετά την απελευθέρωση ή θα τον μετατρέψουμε σε νέο «Χρυσό Αιώνα» για το ελληνικό Έθνος.

ΥΓ. Από τις πέντε πιο πάνω προϋποθέσεις, εκείνη που δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, ως λαός, είναι η τρίτη. Όμως ακόμα και χωρίς αυτή μπορούμε να τα καταφέρουμε εάν τηρήσουμε με ευλάβεια τις άλλες τέσσερις.

Πέτρος Χασάπης-->

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Το αμερικανικό μοντέλο εξετάζεται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του τραπεζικού κλάδου για τη συνολική διαχείριση των επισφαλών επιχειρηματικών δανείων. Εξελίξεις αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς οι πιστωτικοί όμιλοι έχουν συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα, σε μια προσπάθεια να “ανακουφίσουν” τις επιχειρήσεις και να “ξεφορτωθούν” τις προβληματικές χορηγήσεις από τους ισολογισμούς τους.

Τόσο σε θεσμικό επίπεδο -στο πλαίσιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών- όσο και σε κατ΄ ιδίαν επαφές, οι τράπεζες κρίνουν πως το ζήτημα των επιχειρηματικών χορηγήσεων που "σκάνε" πρέπει να αντιμετωπιστεί πάραυτα. Φαίνεται, μάλιστα, πως καταλήγουν στην υιοθέτηση του σχεδίου που έχει εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, αφού τα "κανόνια" αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στο σύστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα υπόλοιπα των επιχειρηματικών χορηγήσεων, εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα διαμορφώθηκαν στα 120,163 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, έναντι 129,540 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από αυτά, η μερίδα του λέοντος προέρχεται από το εμπόριο, όπου τα δάνεια διαμορφώνονται στα 21,751 δισ. ευρώ και ακολουθεί ο κλάδος της μεταποίησης, στα 21 δισ. ευρώ, ενώ οι χορηγήσεις προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ανέρχονται σε 13,365 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι επιλογές που θα μπουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ανάμεσα στις δύο πλευρές (τράπεζες-οφειλέτες) θα είναι οι εξής:

α) στην περίπτωση που το δάνειο έχει περιέλθει προ πολλού σε κατάσταση οριστικής επισφάλειας και η υπόχρεη εταιρεία δεν έχει προοπτική ανάκαμψης και εξόφλησης του, θα ανατίθεται σε τρίτο οργανισμό, ο οποίος θα αναλαμβάνει να εισπράξει ό,τι μπορεί. Δηλαδή, για ένα δάνειο των 100 ευρώ, θα επιχειρεί να εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξης των 30 με 35 ευρώ. Από αυτά, θα εισπράττει την προμήθεια του και τα υπόλοιπα θα τα αποδίδει στην εκδότρια τράπεζα. Η τελευταία, κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα προσπορίζεται ένα ποσό, το οποίο, βεβαίως, θα απέχει κατά πολύ από το αρχικώς χορηγούμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αποτελεί ένα έσοδο, από κάτι που ήταν σχεδόν ξεγραμμένο. Έτσι εκτιμάται ότι σε πολλές θα περιορίζονται σημαντικά οι ζημιές από τα συγκεκριμένα δάνεια, ενώ δεν αποκλείεται να καταγράφονται λογιστικά και μικρά κέρδη, ανάλογα με το δάνειο.

β) στην περίπτωση που το δάνειο έχει δοθεί σε επιχείρηση, η οποία, παρά τις οικονομικές της δυσκολίες, κρίνεται πως έχει προοπτικές (ισχυρό προϊόν, καλή θέση στην αγορά κλπ), τότε η αντιμετώπιση θα είναι διαφορετική. Μολονότι είναι επισφαλές, θα καλείται ο υπόχρεος επιχειρηματίας και θα του προτείνεται η ισόποση αγορά μετοχών της εταιρείας του, με το ποσό του δανείου. Κατόπιν θα επιχειρείται η αναδιάρθρωση της εταιρείας, με την είσοδο φρέσκου χρήματος και με την προοπτική σε τρία, το πολύ τέσσερα χρόνια, όταν η αγορά θα έχει «γυρίσει», η συμμετοχή να πουληθεί και να εγγραφούν, κατ΄ αυτόν τον τρόπο υπεραξίες. Με τη συγκεκριμένη λύση, οι επιχειρήσεις ανακτούν τη χαμένη και πολυπόθητη αυτή την εποχή ρευστότητα, αλλά χάνουν την απόλυτη κυριότητα. Οι τράπεζες από την πλευρά τους παίρνουν μετοχές σε μία ελπιδοφόρα εταιρεία αντί να έχουν το “χαμένο” δάνειο και “αναβιώνουν” στην ουσία μία επιχείρηση με προοπτικές.

Εννοείται, βέβαια, ότι ο επιχειρηματίας που θα δέχεται αυτή τη λύση θα πρέπει να αποδέχεται και το γεγονός ότι ουσιαστικά θα χάνει και το management, αλλά στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι περισσότερες υπερδανεισμένες επιχειρήσεις, αυτό ελάχιστα τους ενδιαφέρει. Άλλωστε το να βρεθεί κάποιος και να συνεισφέρει «ζεστό χρήμα» σε ελληνικές εταιρείες, σε αυτές τις εποχές της απόλυτης ένδειας, από πλευράς ρευστότητας, συνιστά από μόνο του γεγονός.
-->

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Μουεζίνογλου ξαναχτυπά. Άφησε πίσω του τις πνιγμένες από δακρυγόνα Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη και τους χιλιάδες διαδηλωτές και ήρθε στη Θράκη να μιλήσει για το “κομμένο χέρι” της Τουρκίας !

Στο χωριό Ραγάδα της Ροδόπης μιλώντας στους κατοίκους είπε πολλά απίθανα ως συνήθως:


“Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αναμνήσεις και βάσανα σε αυτά τα χώματα τα βιώσαμε. Αλλά η μητέρα πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Πάντοτε εκεί βρεθήκαμε για να στήσουμε τα όνειρα μας και να θρέψουμε τις ελπίδες μας. Ο δημιουργός χάρισε σήμερα μια ξεχωριστή χαρά και στις δύο πλευρές… Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Όσο κι αν εδώ έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου, χτες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί σας. Όπου αυτό το έθνος έχει κάποια παρουσία, όπου έχει ένα ιστορικό παρελθόν, θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί. Μακάρι να συνεχίζουμε την πορεία μας με ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας. Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι”.

Ουδείς ενοχλήθηκε στην Αθήνα.

Πηγή: On Alert-->
Νάτος κι ο Αύγουστος.
Aπαιτητικός, ζωηρός, φορτωμένος υποσχέσεις, λαγνεία και ερωτισμό!!
Ξεσηκώνει μυαλά και οικογένειες.
Σου κλείνει το μάτι γεμάτος υπονοούμενα.
"Εδώ είμαι... έλα να με πάρεις"!

Εκτός από διεφθαρμένοι, κοπρίτες και θύματα(!), εμείς οι Ελληνες είμαστε αθεράπευτα εξαρτημένοι.
Με τη θάλασσα,τα μπανάκια, το ψάρεμα, τα τσίπουρα και τη... μπύρα.
Την παγωμένη μπύρα!!

Αύγουστος.
Μήνας διακοπών και... διαρρήξεων!
Και φέτος, λοιπόν, όσο εμείς θα φροντίζουμε για τη σωματική και ψυχική μας υγεία και γαλήνη... κάποιοι επιτήδειοι "διαρρήκτες" έστρωσαν... σχέδια... Πατριωτικά σχέδια να μας ξαλαφρώσουν!
Από το "βάρος" του πορτοφολιού μας.
Από τις δουλειές μας.
Από τα δικαιώματα μας.
Από τα "ασημικά" μας.

Είπαμε, ρε αδερφέ,... κρίση ΟΚ. Αλλά... άνθρωποι είμαστε!
Σάρκα και πνεύμα... κι αυτά τα άτιμα χρειάζονται... συντήρηση!
Γρασάρισμα... Ανανέωση...
Είπαμε να ξελαμπικάρουμε λίγο.
Να "καταψύξουμε" προσωρινά τις μαύρες σκέψεις.
Τα διλήμματα και τους εκβιασμούς.
Να ξεφύγουμε από μανίες και κατάθλιψη.
Από λογαριασμούς και υποχρεώσεις...
Να πάρουμε μιά ανάσα, επιτέλους!
Αμ... δε! Κούνια που σας κούναγε!

Οσο Εμείς θα "'ψαρεύουμε" κομμάτια Ζωής, Ελπίδα και Χρόνο, κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν τα... κάρβουνα να μας ψήσουν.

Οσο Εμείς θα ποτίζουμε τα λαρύγγια μας με μπύρα, κάποιοι άλλοι δηλητηριάζουν τα νερά μας... παραδίδοντας τα στους "αδερφούς" ιδιώτες επενδυτές.

Οσο Εμείς θα φροντίζουμε την πνευματική μας τροφή με Ελύτη ή Καζαντζάκη, κάποιοι άλλοι φροντίζουν για το ξεπούλημα της Παιδείας και των άτυχων παιδιών μας.

Οσο Εμείς θα απολαμβάνουμε τον ευεργέτη Ηλιο και το αγαπημένο μελτεμάκι, κάποιοι άλλοι διαπραγματεύονται την πώλησή τους σε γερμανο-αμερικάνους "φιλέλληνες".

Κι όσοι από Εσάς... την τελευταία νύχτα ανάψετε φωτιά στην παραλία και καταναλώσετε την... παγωμένη μπύρα, να θυμάστε πως η "Νύχτα" δεν γεννήθηκε μόνο για να "διευκολύνει" τον παθιασμένο ερωτισμό σας(!), αλλά... και τις Προδοσίες αυτών που εξουσιοδοτήσατε να διαχειρίζονται τα του Οίκου σας και της Δουλειάς σας!
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Διαβάζοντας την τελευταία πολυσέλιδη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Τα­­­­­­­­­μείου και μελετώντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής στην Αθή­να, Πολ Τόμσεν, ο καθένας μπορεί να διακρίνει την αγωνία που εκπέμπεται για τη μεγάλη πιθανότητα «να μη βγεί» το πρόγραμ­­­­­­μα – αυτή τη χαρακτηριστική φράση χρησιμοποιούν στην Ουάσιγ­­­­­­κτον για να αποφύγουν τη λέξη αποτυχία.

Τούτη τη φορά κατέφυγα σε σημαντικό οικονομολόγο, ο οποίος τελικά υποστηρίζει την άποψη που σχηματίσαμε εμείς οι αδαείς για τα περί της παγκόσμιας οικονομίας. Χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά απάντησε στο ερώτημα-απορία που έχουμε όλοι: πόσα χρόνια θα απαιτηθούν για να ξεπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της. Δεν ανέφερε αριθμό, αλλά η απάντησή του είναι συγκλονιστική: «αυτή η γενιά, η επόμενη και φοβάμαι και η μεθεπόμενη».

Η προειδοποίηση του Ταμείου για το νέο χρηματοδοτικό κενό και η έκκληση όλων των στελεχών του που ασχολούνται με τη χώρα μας προ τους Ευρωπαίους, πηγάζουν από τα απλά μαθηματικά που χρησιμοποίησε ο οικονομολόγος. Η Ελλάδα δεν έχει την παραμικρή πολυτέλεια περαιτέρω δανειοδότησης, αντιθέτως αυτό που έχει μεγάλη ανάγκη είναι η ελάφρυνση του χρέους. Και ακριβώς αυτό απαιτεί το ΔΝΤ και ΔΕΝ αποδέχεται προεκλογικά η Ανγκελα Μέρκελ.

Στο Ταμείο φαίνεται να μην ανησυχούν για το «κούρεμα». Αλλωστε, η κ. Κριστίν Λαγκάρντ το έχει «ομολογήσει» από τον Αύγου­­­­στο του 2012 -μας το είπε και προχθές- ότι μετά τις γερμανικές εκλογές πρέπει να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για ελάφρυνση του χρέους.

Οι Γερμανοί επιδιώκουν νέο δανεισμό και εάν το επιτύχουν θα αποτελέσει ταφόπλακα για την πατρίδα μας, διότι θα παραμείνουμε για πολλές δεκαετίες καταχρεωμένοι και ως αποτέλεσμα αυτού, ο οικονομικός και πολιτικός έλεγχος θα είναι απόλυτος.

Εχει παρουσιαστεί πολλές φορές, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, η θεωρία της συνωμοσίας εναντίον της Ελλάδας με στόχο την οικονομική υποδούλωσή της και της κλοπής του φυσικού της πλούτου.

Δυστυ­χώς, η εμπειρία και οι πράξεις δείχνουν ότι όλες οι κυβερνήσεις, από τον Μάιο του 2010 και εντεύθεν, είναι εκβιαζόμενες. Κάθε φορά που ο πρωθυπουργός προβάλλει άρνηση ακόμα και για τα αυτονόητα, όπως οι συντάξεις που έχουν κατακρεουργηθεί, δέχεται την απειλή της χρεοκοπίας από τους υπαλλήλους των δανειστών.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο… Δεν γνωρίζω τί προτίθεται να πράξει ο Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον και τί σχεδιάζει να παρουσιάσει στον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Το σίγουρο είναι ότι ο υψηλός συνομιλητής του είναι κάθετα εναντίον της λιτότητας, όπως αυτή επιβάλλεται στην Ελλάδα…Γίναμε λιποτάκτες της ίδιας μας της ζωής. Λαθραναγνώστες των τίτλων τέλους της ίδιας μας της ζωής. Αφήσαμε στην άκρη τα εύλογα και κάναμε σημαία τα παράλογα. Ακόμη κι ετούτη τη στιγμή, δεμένοι χειροπόδαρα μπροστά στον όλεθρο της καταστροφής μας, παραμένουμε σιωπηλοί, αρνούμενοι να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας, αρνούμενοι να παλέψουμε για όλα εκείνα που στον άνθρωπο αξίζουν.

Ο σύγχρονος Έλληνας δεν πρόκειται να πολεμήσει για τα ιδανικά του, επειδή δεν έχει...
Ο σύγχρονος Έλληνας δεν πρόκειται να πολεμήσει για την ιστορία του, επειδή δεν την ξέρει...
Ο σύγχρονος Έλληνας δεν πρόκειται να πολεμήσει για την πατρίδα του, επειδή δεν ξέρει τι είναι πατρίδα...
Ο σύγχρονος Έλληνας δεν πρόκειται να πολεμήσει για την θρησκεία του, επειδή ντρέπεται να κάνει ακόμη και τον σταυρό του...
Ο σύγχρονος Έλληνας δεν πρόκειται να πολεμήσει για την περιουσία του, επειδή τον έπεισαν ότι την έκανε κλέβοντας και όχι με τον ιδρώτα του...
Ο σύγχρονος Έλληνας δεν πρόκειται να πολεμήσει για την οικογένειά του, επειδή επέτρεψε να του την καταστρέψει ένα κράτος που μισεί τους ανθρώπους...

Ο σύγχρονος Έλληνας θα πολεμήσει μόνο για έναν λόγο:
 Όταν νιώσει ότι του παίρνουν τον καναπέ και τον φραπέ. Εκεί τον κατάντησαν, εκεί δέχτηκε ο ίδιος να βάλει τον εαυτό του δεχόμενος ότι είναι ραγιάς και όχι ελεύθερος άνθρωπος.

Μέσα από τις μεγάλες κρίσεις, όμως, γεννιούνται νέα μεγάλα ιδεώδη. Γι αυτό το λόγο αυτή την κρίση, υπάρχει και μία λαμπρή ευκαιρία για να αυτοκαθαρθούμε, να σκεφτούμε και να δομήσουμε αύριο την πατρίδα που μας αξίζει και να γίνουμε πολίτες μίας Ελλάδας που θα μας σέβεται, θα την σεβόμαστε, αλλά και θα την σέβονται όλοι.
Μέσα από το σημερινό πύρωμα που βρισκόμαστε, πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και μέσα από τα απανωτά χτυπήματα να γίνουμε όπλο, να γίνουμε σπαθί, να γίνουμε εργαλείο που θα συνταιριάξει με άλλα εργαλεία για να φτιαχτεί μία μηχανή που θα δουλεύει, μία μηχανή που θα αποδίδει, μία μηχανή που θα προσφέρει σε όλους και πρώτα απ' όλα σε εμάς τους ίδιους.

Ναι, η κρίση γίνεται ευκαιρία, όταν αντιληφθείς τα αίτιά της, όταν σχεδιάσεις το πως δεν θα ξανασυμβεί και όταν θα μπορέσεις να βρεις -όχι μόνο τις δυνάμεις- τον τρόπο να την κάνεις αντικείμενο εκμετάλλευσης προς όφελός σου.
Ναι, είναι μεγάλη η ευκαιρία που μας δίνεται, μεγάλα τα μαθήματα που παίρνουμε. Αλλά, υπάρχει κι ένα μεγάλο διακύβευμα. Ήδη έχει χαθεί μιά γενιά. Αυτή η γενιά των νέων ανθρώπων που είναι άνεργοι και παραμένουν σιωπηλοί περιμένοντας κάποιον να τους λυτρώσει...
Εμείς οι υπόλοιποι, χρέος έχουμε να κάνουμε τα πάντα για να μην καταστραφεί και δεύτερη γενιά. Γιατί, αν συμβεί αυτό, τότε ίσως θα χρειαστεί να μετρήσουμε δεκάδες ή εκατοντάδες χρόνια, για να φτάσουμε στο να παλέψουμε για τα αυτονόητα. Αυτά που σήμερα έχουν καταστραφεί...
Δική μας είναι η ευθύνη, δικό μας είναι το χρέος, να παραδώσουμε όσα πήραμε και μάλιστα καλύτερα.
Μπορούμε; Φυσικά ναι, αρκεί να το πιστέψουμε.
Γιατί αν δεν το κάνουμε, τότε δυστυχώς θα γεννηθεί μία ακόμη γενιά στην σκλαβιά, μία ακόμη γενιά χωρίς οράματα, μία ακόμη γενιά δούλων...

Ίσως να είμαστε οι τελευταίοι που μπορούμε ακόμη να σκεφτόμαστε ελεύθερα. Αυτή τη μικρή (αλλά και τόσο σημαντική) ελευθερία ας την εκμεταλλευθούμε, πριν μας προσπεράσει...
Όλοι θα αποθάνουμε κάποια στιγμή. Ας φροντίσουμε από τώρα, ώστε ν' αποθάνουμε με αξιοπρέπεια και ξέροντας πως δεν βάλαμε χρέη στις ζωές αυτών που ακολουθούν μετά από εμάς. Τότε ακόμη κι ο θάνατος θα είναι πιό εύκολος, αφού θα φύγουμε έχοντας πληρώσει στο ακέραιο το δικό μας, το πραγματικό μας, χρέος...

Γεωργίου Μιχαήλ


Οι Έλληνες βουλευτές (και οι πολιτικοί γενικότερα) είναι ανακόλουθοι απέναντι και στον ίδιο τους τον εαυτό.
Ενώ φωνασκούν για τα άδικα μέτρα και τους νόμους που προωθεί η τρόικα, όταν έρθει η στιγμή να ψηφίσουν, ξεχνάνε όλα όσα μετά μανίας δήλωναν μερικές ώρες πριν...!

Αυτούς τους ανθρώπους πως μπορούμε να τους εμπιστευτούμε;
Και αφού δεν γίνεται να τους εμπιστευτούμε, πως και ποιοί θα τους (ξανα)ψηφίσουν για να αποφασίζουν για εμάς και εις βάρος μας;

Τώρα που έχει ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι...
Τώρα που ξέρουμε ποιός είναι ο πραγματικός αντίπαλος και εχθρός...
Τώρα που έχουμε φτάσει στο μη παρέκει εξαιτίας ενός διεφθαρμένου και απολύτως διαβρωμένου πολιτικού συστήματος...
Τώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο "φαινόμενο" να χάσουμε και τις προγονικές μας εστίες ή όσα με πολύ κόπο αποκτήσαμε...
Τώρα οφείλουμε να αντιληφθούμε πως η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλύτερα και χωρίς τους εθελόδουλους ολετήρες της...
Τώρα οφείλουμε να καταστήσουμε - εφαρμόσουμε - επαναφέρουμε τα αυνόητα έναντι των φαιδροτήτων και του εκμαυλισμού ολόκληρης της χώρας...
Τώρα επιβάλλεται να αρνηθούμε να γίνουμε δούλοι και να επανέλθουμε στην φυσική θέση του κάθε ανθρώπου, στην ελευθερία...

Αν δεν ανοίξουμε τώρα την πόρτα που θα μας βγάλει από το σκοτάδι και θα μας οδηγήσει στο φως, ίσως στην υπόλοιπη ζωή μας ο μοναδικός μας σύντροφος να είναι το σκοτάδι στο οποίο επιλέξαμε να σκλαβωθούμε και να γίνουμε κατάδικοί του.

Η ελευθερία και η αξιοπρέπεια δεν χαρίζονται, αλλά κατακτώνται. Και η κατάκτησή τους γίνεται με αγώνες, δύσκολους, επίπονους, αλλά και ωραίους... όχι ακολουθώντας τα κελεύσματα εκείνων που εκφράζουν τον ορισμό της ανακολουθίας και της αναξιοπιστίας...Μάθαμε πια να μας λένε φασίστες όταν δηλώνουμε ότι είμαστε πατριώτες! 
Για τους "δημοκράτες" της χώρας μας, για τους πολιτικά ορθούς και για το δημοκρατικό τόξο, είναι βδέλυγμα, άκρως επικίνδυνος και φασίστας όποιος αγαπάει την πατρίδα του.
Ε, λοιπόν, όχι κύριοι.
Φασίστες είστε εσείς.
Και κατά δήλωσή σας, συνεργάζεστε και με τον διάβολο ακόμη.

Αν δεν σας αρέσει που είστε έλληνες, αν δεν σας αρέσει η πατρίδα μας, η Ελλάδα, αν θέλετε μία Ελλάδα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σας και όχι σύμφωνα με εκείνα που την διέσωσαν ιστορικά σαν χώρα, τότε να φύγετε κύριοι.
Να πάτε να ζήσετε στις χώρες που ονειρεύεστε. Στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ.
Να πάτε να ζήσετε το όνειρό σας εκεί, αντί να κάνετε την Ελλάδα σαν αυτές τις χώρες.
Πάτε να ζήσετε τη δημοκρατία εκεί και να εφαρμόσετε εκεί την "πολιτική ορθότητα" που σας διέπει.
Να πάτε να πείτε στους αμερικανούς ότι είναι φασίστες επειδή έχουν την σημαία στην αυλή του σπιτιού τους.
Να πάτε να πείτε στους Αφγανούς ότι είναι φασίστες επειδή δεν θα επιτρέπουν να κάνετε ούτε και τον σταυρό σας (όχι ότι τον κάνετε βέβαια) και ούτε λόγος για να γίνει χριστιανική εκκλησία στην Καμπούλ...
Να πάτε να πιείτε δημόσια τις μπύρες σας (κάτι τόσο απλό) στη Σαουδική Αραβία ή να πάτε να κάνετε κατάληψη σε ένα γερμανικό πανεπιστήμιο ή οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο δυτικής χώρας επιθυμείτε...
Εκεί να πάτε να διδάξετε τον ανθρωπισμό σας, τον πολυπολιτισμό σας, τα δημοκρατικά σας ιδεώδη. Αρκετά κάνατε στην Ελλάδα με την εφαρμογή τους. Αρκετή καταστροφή φέρατε με τα... "ορθάνοιχτα" μυαλά σας.

Στο καλό και μην μας γράφετε.
Θα σας έχουμε γραμμένους εμείς...
Να είστε σίγουροι γι αυτό...
Φασίστες...

ΑναγνώστηςΜας κυβερνούν οικονομικοί δολοφόνοι. Ο Στουρνάρας δήλωσε χωρίς περιστροφές: «Χωρίς απολύσεις δεν θα πάρουμε τις δόσεις». Δηλαδή δεν θα πληρωθεί αν δεν σκοτώσει πρώτα... Και μην βρεθούν να πούνε κάποιοι πως τα λεφτά πηγαίνουν στην Ελληνική οικονομία..., γιατί μόνο αυτό δεν συμβαίνει.

Η ιστορία καταγράφει πως όταν οι πολιτικοί και οι "ιδεολογίες" τους καταρρέουν, συμπαρασύρουν και τους λαούς και στρέφονται προς την διαιώνισή τους στις σάρκες του λαού, τότε ακριβώς εγείρονται τα "ιδεολογικά" άκρα...
Η έλλειψη στοιχειώδους λειτουργίας των πολιτικών, τα αδιέξοδα της ανικανότητας ή των σκοπιμοτήτων τους λόγω διαπλοκής και διαφθοράς τους, είναι γενεσιουργά αίτια της πολιτικής ανωμαλίας και της σύνθλιψής τους από τα (εκατέρωθεν) άκρα στα οποία προστρέχουν (και φυσικά ενδυναμώνουν) οι πολίτες ως μοναδική λύση...
Εννοείται, φυσικά, πως τα άκρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν ως άλλοθι ή συμπλήρωμά του.

Όταν υπάρχουν πολιτικοί που ασκούν το έργο τους πεσμένοι στα τέσσερα, όταν υπάρχουν πολιτικοί που δεν έχουν να προτείνουν κάτι ουσιαστικό, όταν υπάρχουν πολιτικοί που φοβούνται να κυκλοφορήσουν χωρίς προσωπική φρουρά, όταν υπάρχουν πολιτικοί που δεν μπορούν να αιτιολογήσουν τον προσωπικό τους πλούτο (αλήθεια, έγινε ποτέ μέχρι τώρα εις βάθος έρευνα, διεθνής, για το πόθεν έσχες -ή αίσχος- των πολιτικών), όταν υπάρχουν πολιτικοί που άλλα λένε και άλλα ψηφίζουν, τότε οι αγκυλωτοί σταυροί και τα σφυροδρέπανα είναι φυσιολογικό επακόλουθο, καταγεγραμμένο μάλιστα στην ιστορία...

Μανιάτης: "Σύντομα ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα"...
Το έχουμε χάσει ή προσπαθούν να μας κάνουν να το χάσουμε;
Γιατί ο υπουργός "ξεχνάει" πως η Ελλάδα έχει τον δικό της τεράστιο ορυκτό πλούτο και δεν λέει ότι "σύντομα πηγή τροφοδότησης ενέργειας της Ευρώπης και όχι μόνο η Ελλάδα;"
Μήπως επειδή είναι πολλά τα λεφτά;
Μήπως επειδή πρέπει να δούμε εκεί που (ξανα)δείχνει το δάχτυλο και όχι εκεί που είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια που δεν πρέπει να δούμε ποτέ;
Προς κάθε Μανιάτη, λοιπόν, εμείς έχουμε να πούμε:
"Σύντομα κρεμάλες στην Ελλάδα",
"Σύντομα ειδικές υπόγειες φυλακές για πολιτικούς και λαμόγια στην Ελλάδα",
"Σύντομα κατασχέσεις και δημεύσεις περιουσιών των 200 οικογενειών του Κολωνακίου, στην Ελλάδα",
"Σύντομα θα ζήσουν τον εφιάλτη τους όσοι θέλησαν να ζήσουν τον μύθο τους εις βάρος της Ελλάδας",
"Σύντομα η Νέμεσις έρχεται να επαναφέρει την λογική και να συνθλίψει τους νενέκους, στην Ελλάδα"...
Αυτά τα «σύντομα» πρέπει να λεχθούν. Τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα πωλητικών περιφερόμενων τσαρλατάνων, που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από το δάχτυλό τους την πραγματικότητα, δηλαδή το ξεπούλημα των πάντων, με δώρο χαχόλους πολίτες που θα κάνουν τα πάντα αν τους πείσεις ότι δεν είναι νεκροζώντανοι…

Και κάπου εδώ γίνεται λόγος για επανάσταση και ότι άργησε να έρθει… Και δώσ’ του προβληματισμός και δώσ’ του συζητήσεις επί συζητήσεων.
Η επανάσταση όμως δεν άργησε και ήταν στην ώρα της στο ραντεβού της με την ιστορία και με εμάς. Αυτή την επανάσταση περιμένουν κάποιοι σήμερα...
Αλλά τους διαφεύγει (ηθελημένα προφανώς) πως η επανάσταση ήρθε, μας περίμενε και τελικά έφυγε προσπερνώντας μας...
Η επανάσταση αγαπητοί μου δεν έχει πρόλογο.
Η επανάσταση δεν γίνεται με διαφημίσεις…
Έχει ιδεολογικές βάσεις, έχει πάθος και έρχεται ξαφνικά.
Οι προλεχθείσες επαναστάσεις δεν έρχονται ποτέ.
Όσο για την κουβέντα που γίνεται νυχθημερόν από καναπέδες, καρέκλες και… τηλεοπτικά ανάκλιντρα, είναι μέθοδος, είναι ένα ναρκωτικό που δίνεται στο πόπολο για να το ηρεμήσει...
Είναι όπως οι "αιφνίδιες εκλογές" που διαφημίζονται αλλά δεν γίνονται ποτέ.
Κουβεντιαστή επανάσταση και εκλογές είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της πολιτικής εξαπάτησης και της προπαγάνδας των καθεστώτων.
Όλα τα υπόλοιπα είναι "συνταγή" που δίνει πάντα καλοφάγωτα αποτελέσματα σε εκείνους που διατίθενται ως ευγενικοί χορηγοί... (και που ποτέ δεν είναι ο λαός)

Εσείς είδατε πως είναι σήμερα η Δήμητρα Ρουμπέση (ή ό,πως τη λένε) τώρα;
Όχι; Κακώς, πολύ κακώς...
Μήπως είδατε πως είναι σήμερα η Ελλάδα (ή ό,πως τη λένε;) σήμερα;
Όχι; Καλώς, πολύ καλώς...
Συνεχίστε να βλέπετε εκεί που σας δείχνει το δάχτυλο...
Συνεχίστε να πιστεύετε εκείνα που σας λένε αυτοί που είναι πίσω από το δάχτυλο...
Γιατί μόνο τότε μπορείτε να είστε σίγουροι πως όλα πηγαίνουν καλώς και θα ανακουφιστείτε μόνο όταν θα έρθει ο... θάνατος!
Αν, βέβαια, κοιτάξετε αλλού, η ανακούφιση θα έρθει πιό γρήγορα, αλλά αυτό θέλει κόπο... Θέλει να στρέψεις το βλέμμα αλλού, θέλει να σκεφτείς τι είναι αυτό που βλέπεις (και δεν υπάρχει υποβολέας), να κάνεις αυτό που θα σκεφτείς (χωρίς υποβολέα), να δουλέψεις για να επιτύχει... Κούραση πολύ...
Οπότε καλύτερα να πεθάνεις ξεκούραστος και εξαθλιωμένος, παρά κουρασμένος, περήφανος και ελεύθερος...
Τί είπατε; Δεν συμφωνείτε;
Και τότε, γιατί συνεχίζετε να κοιτάτε το δάχτυλο;
Γιατί αφήνετε και τους γνωστούς σας να το κάνουν;
Μήπως επειδή η κατάκτηση της αξιοπρέπειας (συλλογικής και ατομικής) και της ελευθερίας, θέλει αγώνα και δουλειά πολύ;

Σεισμός! Υπέγραψε με τον ΑΝΤ1 η Ναταλία Γερμανού!!!
Είναι ακριβώς η παροιμία που λέει "μάθανε ότι γ@μιόμαστε το κάναν και ρεκλάμα"!!!
Και για να μην ξεχνιόμαστε, μετά τον σεισμό ακολουθεί ο... λιμός και ο... καταποντισμός, μιάς άλλοτε περήφανης χώρας, ενός άλλοτε περήφανου λαού, που έδωσε τα πάντα για χάντρες και καθρεφτάκια και που επιβεβαίωσε μία άλλη διάσημη ρήση: "Τα σκατά και οι φελλοί μένουν πάντα στην επιφάνεια"...
Την καλημέρα μου σε όλους και σε όλες δεν ασκούν το σπορ της ηλιθιο-θεραπείας…

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"Βαριές ποινές επέβαλε σήμερα το δικαστήριο της Συληβρίας, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης στους εμπλεκόμενου στην πολύκροτη υπόθεση της Εργκενεκόν, τη συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Αθώοι κρίθηκαν 21 κατηγορούμενοι, ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται και η κάθε ποινή ανακοινώνεται ξεχωριστά για κάθε κατηγορούμενο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν ο πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, οι στρατηγοί εν αποστρατεία Βελί Κιουτσούκ, Χουρσίτ Τολόν, Νουσρέτ Τασντελέρ και Χασάν Ιγσίζ, τους πρώην συνταγματάρχες Ντουρσούν Τσιτσέκ και Φουάτ Σελβί, ο δημοσιργράφος Τουντζάι Οζκάν και ο δικηγόρος Κεμάλ Κεριντσίζ.

Σε 117 χρόνια καταδικάστηκε ο επικεφαλής του Κόμματος των Εργατικών, Ντογού Περιντσέκ.

Ακόμη σε 47 χρόνια καταδικάστηκε ο στρατηγός Αρίφ Ντογάν, σε 20 χρόνια ο πρώην διοικητής του στόλου της Βόρειας Θάλασσας, Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου, ο εν αποστρατεία στρατηγός Ισμαήλ Χακί Πεκίν σε 7 χρόνια, ο δημοσιογράφος Αντνάν Μπουλούτ σε έξι, ενώ σε δέκα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν ο Αντνάν Τουρκάν και ο Αλαντίν Σεβίμ.

Κιουτσούκ και Ντογάν κατηγορούνται αμφότεροι για την σύσταση και ηγεσία τρομοκρατικής οργάνωσης και απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

Το δικαστήριο καταδίκασε, επίσης, τον αντισυνταγματάρχη, Μουσταφά Ντονμέζ σε 49 χρόνια κάθειρξη. Ο Ντονμέζ νωρίτερα είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης, όταν οι Αρχές αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να ταξιδέψει με πλοίο για την κηδεία του γιου του, υπό τον φόβο απόδρασής του

Τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόματος Μεχμέτ Χαμπεράλ και Μουσταφά Μπαλμπάι και καταδικάστηκαν 12 χρόνια και έξι μήνες και σε 34 χρόνια και οκτώ μήνες αντιστοίχως.

Ποινή φυλάκισης 13 ετών και έξι μηνών επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας, Σινάν Αιγκιούν

Επίσης, καταδικάστηκαν ο πρώην επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Τουρκίας, Κεμάλ Γκιουρούζ (13 χρόνια), ο δημοσιογράφος Ερόλ Μανισαλι (9 χρόνια), τα στελέχη του Κόμματος των Εργατικών Χαϊρετίν Ερτεκίν (16 χρόνια) και ο Χικμέτ Τσιτσέκ σε 21 χρόνια και 9 μήνες), και σε 13 χρόνια και δύο μήνες ο δικηγόρος του κόμματος Εμτζέτ Ολτζαϊτού.

Από τους λόγιους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, σε 22 χρόνια και έξι μήνες καταδικάστηκε ο συγγραφέας Γιαλτσίν Κιουτσούκ και ο επίσης συγγραφέας Εργκίν Ποϊράζ σε 29 χρόνια και τέσσερις μήνες.

Ο ύποπτος για την επίθεση στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ, Μπεντιρχάν Σινάλ, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια και 8 μήνες φυλάκισης, ενώ δεκαετής κάθειρξης επιβλήθηκαν στους πρώην πρυτάνεις, Φερίτ Μπερνάι και Μουσταφά Αμπάς. Σε 14 χρόνια καταδικάστηκε ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Αντίλ Σερντάρ Σατσάν και σε φυλάκιση ενός έτους ο πρώην δήμαρχος Γκιουρμπούζ Τσαπάν.

Φυλάκιση έξι ετών επιβλήθηκε στον ιστορικό Μεχμέτ Περιντζέκ, γιο του αρχηγού του κόμματος των Εργατικών, ενώ δέκα χρόνια στον φερόμενο ως υποκινητή, Σεντάτ Πεκέρ.

Παράλληλα, 21 εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι, ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται. Η υπόθεση απορρίφθηκε για τρεις υπόπτους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των δικών για την Εργκενεκόν.

Για την υπόθεση, που ξεκίνησε του 2007 με την ανακάλυψη 27 χειροβομβίδων σε σπίτι στην Κωνσταντινούπολη, έχουν συλληφθεί μερικές από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, των αντιπροέδρων του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μεχμέτ Χαμπεράλ και Μουσταφά Μπαλμπάι, καθώς και των δημοσιογράφων Τουντζάι Οζκάν και Ιλχάν Σελτζούκ.

Νωρίτερα, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην αίθουσα του δικαστηρίου, παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας.

Η Hurriyet ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας όλοι οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στο δικαστήριο έκλεισαν προκειμένου να μην μπορούν να το προσεγγίσουν οι διαδηλωτές, ενώ ένα στρατιωτικό ελικόπτερο περιπολεί στην περιοχή.

Μέλη των επίλεκτων δυνάμεων μεταφέθηκαν στο Σιλιβρί από γειτονικές πόλεις, ενώ αστυνομικοί έλαβαν θέσεις κοντά στην περιοχή από αργά χθες το βράδυ.-->
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Η παραπληροφόρηση και το σάπιο πολιτικό σύστημα όχι μόνον καλά κρατεί αλλά «δίνει και τα ρέστα του» προκειμένου να πείσει, εαυτό και τον λαό, ότι τα πράγματα αλλάζουν στην χειρότερη περίπτωση ή ότι έχουν αλλάξει στην καλύτερη στην πατρίδα μας!  

Βαυκαλίζονται όμως οι εκπρόσωποι του αχρείου πολιτικού συστήματος που είναι οι καταστροφείς ενός ολόκληρου λαού αλλά συνάμα εμφανίζονται και ως ΟΙ σωτήρες του…

Έτσι όλο αυτό το διάστημα έχουν φλομώσει τον κόσμο στην «μπαρουφολογία», στις επιτυχίες για σύλληψη της φοροδιαφυγής, στον κακό δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου αποκαλύπτονται δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία…  
Άκουσον άκουσον…
Γινόντουσαν τέτοια πράγματα στην χώρα και δεν το ήξεραν; 
Άρα για αυτό και προφανώς τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα!

Θα αρχίσουμε την τεκμηρίωση των όσων σχολιάζουμε με την «σοκαριστική» είδηση του γενικού διευθυντή των Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΑΒ, τον Αθ. Χρονόπουλο, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός!!! 
Πωπωωωω!!! Βρέθηκε δημόσιος υπάλληλος με πλαστά πτυχία, πιστοποιητικά…  
Αυτό είναι θαύμα!!!  Μα καλά για τόσο ηλιθίους έχουν τον λαό οι κυβερνώντες; 
Οι ίδιοι επέτρεψαν, για να μην πούμε ότι ενεθάρρυναν αυτό το «σπορ» όλα αυτά τα χρόνια.  Όποιος ήθελε να πάρει αύξηση, να διοριστεί, να…, να…, κατέθετε και ένα πλαστό έγγραφο.  
Και το ερώτημα που γεννάται είναι: τόσο θρασείς ή και ατρόμητοι ήταν όλοι αυτοί που αψηφούσαν ακόμη και τις ποινικές κυρώσεις για τις πράξεις τους ή ενθαρρύνθηκαν να κάνουν ότι έκαναν;  
Κάτι σαν τους «τυφλούς» με τα επιδόματα τους δηλαδή… 
Ξαφνικά σε κάποια μέρη της χώρας μας ξύπνησαν άνθρωποι οι οποίοι σκεπτόντουσαν πως θα κονομήσουν και είπαν να κάνουν τον τυφλό, να βγάλουν ένα πιστοποιητικό και να πάρουν το ανάλογο επίδομα! Τόσα απλά!

Το άλλο εξ ίσου… σοκαριστικό που μάθαμε με την περίπτωση του κ. Χρονόπουλου της ΕΑΒ είναι ότι για μια δεκαετία περίπου, ήτοι από το 2004 και μετά εισέπραξε 466.752,44 Ευρώ… 
Δηλαδή εδώ όχι μας δουλεύουν χωρίς καμία αιδώ αλλά παίρνουν και όσκαρ θρασύτητας, όσοι δίνουν αυτές τις ειδήσεις στην δημοσιότητα.  Γιατί αν η ΕΡΤ ήταν αμαρτωλό «μαγαζί» που έπρεπε να κλείσει, τότε η ΕΑΒ ήταν το άκρον άωτον του αμαρτωλού «μαγαζιού»… 
Μας ενημερώνουν λοιπόν ότι δόθηκαν 40-50 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο σε έναν κύριο που δεν είχε πτυχίο και μπορεί παρ’ όλα αυτά να έκανε καλή δουλειά.  Αλλά «ξεχνάνε» να μας ενημερώσουν ότι π.χ. τα ομολογιακά δάνεια που είχαν συναφθεί από την ΕΑΒ για την λειτουργία τη.ς ανέρχονται στα 730.000.000 Ευρώ και ότι είναι με την εγγύηση του Δημοσίου και στο ότι επειδή η εταιρεία βρισκόταν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, κατέπιπταν οι εγγυήσεις και τα δάνεια εξοφλούντο από το Δημόσιο, όπως αναφέρεται στην Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Από την ερώτηση στην Βουλή του Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου πληροφορηθήκαμε ότι το ελληνικό Δημόσιο  ΜΟΝΟ το 2011 χρειάστηκε να καταβάλει για καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) προηγούμενων χρόνων το ποσό των 153.814.706,52 ευρώ!!!  
Δηλαδή τα αστέρια αυτά που κυβερνούν την χώρα μας έκαναν τριχιά το πλαστό πτυχίο ενός υπαλλήλου και άφησαν ως τρίχα τα ομολογιακά δάνεια των 730 εκατομμυρίων ευρώ ή τα σχεδόν 154 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε το Δημόσιο ΜΟΝΟΝ το 2011 για καταπτώσεις των εγγυήσεων των δανείων της ΕΑΒ….  
Και δεν ντρέπονται λιγάκι...

Βέβαια τα στοιχεία για την ΕΑΒ δεν σταματούν εδώ… 
Τι πλήρωναν τον εαυτό τους στην ΕΑΒ, τι οδηγούς είχαν με βασιλικές αποδοχές, τι γιατρούς με off-shore εταιρείες, τι χορηγίες έκαναν χωρίς να υπάρχουν κριτήρια, υπερβαίνοντας μάλιστα τους προϋπολογισμούς, τι εργολαβίες έδιναν σε τρίτους με ύποπτες διαδικασίες, τι αναθέσεις έργου σε εξωτερικούς δικηγόρους ενώ η εταιρεία είχε μια «μια ευπρόσωπη, ικανή και εξειδικευμένη νομική υπηρεσία»… 
 Για να γελάσει και το χειλάκι του κάθε πικραμένου θα αναφέρουμε εδώ ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κύριος Αν. Φιλιππάκος έδωσε χορηγία 40.000 Ευρώ σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση όπου ο ίδιος ήταν μέλος σε θέση ταμία! 
Και ποια ήταν αυτή η ΜΚΟ;  
Μα η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος!

Δηλαδή τι να σχολιάσει κανείς;  
Ότι αυτός που κατηγορείτο για σωρεία παρανομιών κλπ από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ήταν και στο συμβούλιο μιας ΜΚΟ που ελέγχει την διαφθορά; 
Ότι παρανόμως, παρατύπως έδωσε χορηγία στον εαυτό του; 
Ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος είχε στείλει επιστολή στον Ταμία του για χορηγία σαν να μην τον ήξερε…
Παντού ΚΟΡΟΙΔΙΑ σε βάρος του δύσμοιρου λαού αυτής της χώρας…
 
Τώρα με το άλλο παράδειγμα που θα φέρουμε θα είμαστε πολύ συνοπτικοί γιατί δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε.  Έκλεισε το ΣΔΟΕ ΕΝΑ κέντρο διασκέδασης στην επαρχία…
Ζήτω! Ήρωες! Μπράβο! 
Με όλα τα άλλα που φοροδιαφεύγουν τι γίνεται; 
Με την φοροδιαφυγή των «καρχαριών» τι γίνεται; 
Γιατί η «μαρίδα» τελείωσε… Την εξαφανίσατε…
Πόσοι άνδρες και γυναίκες του ΣΔΟΕ κάνουν τους «σαρωτικούς» ελέγχους;  
Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους;  
Μήπως κάποιοι μπαίνουν σκυθρωποί για ελέγχους πχ σε κέντρα διασκέδασης και μετά βγαίνουν χαμογελαστοί; 
Η δύναμη του ΣΔΟΕ που κάνει τους ελέγχους είναι άραγε μεγαλύτερη από αυτήν που ελέγχει την μαύρη εργασία; Δηλαδή τα 25 άτομα;

Τελικά ένα πράγμα είναι σίγουρο.  Ότι στην προσπάθεια της να επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί πολύ σκληρά για να κάνει το ψέμα αλήθεια… Γιατί όπως έχει πει και ο Μπ. Σω «Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει»… 

Και κλείνουμε με μια παρατήρηση προς τους πολιτικούς μας, για τον καταιγισμό ειδήσεων που δεχόμαστε όλοι μας από τα ΜΜΕ των «ολιγαρχών», είτε περί ευδαιμονίας που μας περιμένει, είτε περί εθνικής ανάτασης της χώρας, είτε περί success story, ότι «η επανάληψη δεν μετατρέπει το ψέμα σε αλήθεια…»