Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Σεπ 2012

Οι συγκρίσεις και ο λογαριασμός πληρωμής δικός σας... Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν

Τις προηγούμενες ημέρες σκάνδαλο μέγα χαρακτηρίσθηκε η τοποθέτηση της Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ. Μέσα στα δημοσιευθέντα (μισθό, ενοίκια κ.α.), ήταν πραγματική έκπληξη το κόστος μεταφοράς της οικοσκευής της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία κόστισε 4.428,00 ευρώ.

Παλιότερα, είχαμε δημοσιεύσει μία περίπτωση μετακίνησης «πράκτορα» (νεαρού υπαλλήλου στην ΕΥΠ) και ο οποίος πήρε μετάθεση στις… Βρυξέλλες, πληρώνοντας το ποσό των 9.040,00 ευρώ για μεταφορά οικοσκευής, αποκαλύπτοντας την ιδιότητά του στην μεταφορική εταιρεία την οποία έστειλε για πληρωμή στα κεντρικά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών…

Ήταν, τότε, τόσο μεγάλο το σκάνδαλο, που διατάχθηκε ΕΔΕ στην ΕΥΠ. Και αυτή η ΕΔΕ είχε ως θέμα να ανακαλύψει πως εμείς γνωρίζαμε όλες τις λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη υπόθεση!!! Όχι, κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί να συμπεριλάβει στην ΕΔΕ το γιατί η ΕΥΠ ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει 9.040,00 ευρώ για την μεταφορά της οικοσκευής ενός «πράκτορα» που αυτο-αποκαλύφθηκε. Η μόνη έγνοια του τότε Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκα ήταν να μάθει το πως εμείς γνωρίζαμε το περιστατικό, ενώ του ήταν –προφανώς- παντελώς αδιάφορο το ότι η υπηρεσία υποχρεώθηκε να πληρώσει έναν υπέρογκο λογαριασμό για την μετακίνηση της οικοσκευής ενός άγαμου υπαλλήλου στις Βρυξέλλες.

Σήμερα, μέγα γεγονός θεωρείται η μεταφορά της οικοσκευής της Μπιρμπίλη, για το ποσό των 4.428,00 ευρώ!!! Κι επειδή τοποθετώντας τις δύο μεταφορές οικοσκευών διαπιστώνουμε πως κάτι δεν πάει καλά, αναρωτιόμαστε:

Είναι σύνηθες και φυσιολογικό το ποσό των 9.040,00 ευρώ για μεταφορά οικοσκευής ενός πράκτορα και δεν είναι ακριβή η μεταφορά της οικοσκευής (η οποία μάλλον θα είναι και πιο πολυτελής από αυτήν ενός νεαρού υπαλλήλου μιας δημόσιας υπηρεσίας) της Μπιρμπίλη για 4.428,00 ευρώ;

Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει, λογικά, για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι είναι το φυσιολογικό και συνηθισμένο και τι είναι το αφύσικο και αδικαιολόγητο; Γιατί εμάς μας «μυρίζει» κάτι πολύ παράξενο και σαν πολίτες θα θέλαμε απαντήσεις. Εκτός και εάν το ασυνήθιστο είναι το να μαθαίνουμε πως κάποιοι κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα και να ρωτάμε για να πάρουμε απαντήσεις…

Αλήθεια, γιατί στην ΕΔΕ γινόταν έρευνα για το που και πως μάθαμε το περιστατικό του «πράκτορα» που αυτο-αποκαλύφθηκε και δεν γινόταν έρευνα για το αν το ποσό ήταν φυσιολογικό, αλλά και για το αν ήταν πάγια τακτική να χρεώνονται τέτοια ποσά για την μεταφορά οικοσκευών;

Κύριε Δραβίλα, έχετε απαντήσεις ή θα κάνετε κι εσείς κάποια ΕΔΕ για να ψάξετε εμάς και όχι εκείνους που φέρονται να βάλανε κατ’ επανάληψη το χέρι (και όχι απλά το δάχτυλο) στο… μέλι;


ΥΓ: Και για όσους έχουν την περιέργεια να διαβάσουν (ή να θυμηθούν) λεπτομέρειες από το σκανδαλάκι της ΕΥΠ κατά την διάρκεια της διοίκησης του κ. Μπίκα (σημερινός πρέσβης της χώρας στην Αγγλία), διαβάστε εδώ: Η ΕΥΠ αποκαλύπτει τους πράκτορές της;
Ενώ γράφαμε όλα αυτά, μάθαμε πως με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών "παγώνουν" διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Και τι θα γίνει με τους τουριστο-πράκτορες των Βρυξελλών;

Γράφει ο Μάγια

Κι άλλο αίμα θέλουν τα «βαμπίρ» της Τρόικας. Σύγχρονο Νταχάου φαντάζεται την Ελλάδα το Δ΄ Ράιχ μετά την επικείμενη νέα λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων, τη νέα οικονομική και κοινωνική σταύρωση του λαού μας.

Οι τρεις σωματοφύλακες του Μνημονιακού εφιάλτη αναβάλλουν την ανακοίνωση προειλημμένων αποφάσεων, ώστε να διαχειριστούν επικοινωνιακά την πολιτική αφερεγγυότητά τους, καθώς πολιτεύονται εκτός προεκλογικών δεσμεύσεων και εκτός προγραμματικών δηλώσεων.

Πλανώνται πλάνην οικτράν αν πιστεύουν ότι με τέτοιου είδους τερτίπια θα εξαπατήσουν εκ νέου τους πολίτες. Τα σκληρά μέτρα που έρχονται θα τους φέρουν ακόμη περισσότερο
αντιμέτωπους με την κοινωνία.

Ηδη, ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ακροβατεί ανάμεσα στην επιβίωσή του και την απόλυτη καταστροφή. Τα περιθώρια αντοχής των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί και ο περισσότερος κόσμος προσπαθεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην μέσα σε μια εφιαλτική καθημερινότητα, που δεν αφήνει απολύτως κανένα περιθώριο ελπίδας και αισιοδοξίας.

«Όταν … οι δικαστές, που ‘ναι εκπαιδευμένοι να διατηρούν την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα τους, φτάνουν σ’ αυτό το εκρηκτικό σημείο (με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους), η κυβέρνηση θα πρέπει να ανησυχεί για την κοινωνική αναταραχή που έρχεται», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου.

Λέτε; Λέτε, το πειραματόζωο να αντιδράσει και να διακοπεί το πείραμα;


Toυ Kωνσταντίνου Χολέβα

Στην κατεχόμενη Μια Μηλιά* της Κύπρου, κοντά στη Λευκωσία, ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων. Οπως λένε μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εκεί μεταφέρθηκαν το 1974 Ελληνοκύπριοι στρατιώτες, αλλά και άμαχοι, και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους Τούρκους εισβολείς της επιχείρησης «Αττίλας». Προ ολίγων ημερών αγανακτήσαμε και συγκινηθήκαμε, όταν μάθαμε ότι βρέθηκαν τα οστά του μικρότερου σε ηλικία θύματος του «Αττίλα», ενός βρέφους λίγων μηνών. Οσο κι αν προσπαθεί η προπαγάνδα της Αγκυρας και των εν Ελλάδι τουρκολάγνων, η αλήθεια είναι σκληρή και έρχεται στο φως. Είτε ως οθωμανική είτε ως νεοτουρκική ή ως ψευδοδημοκρατική και υποψήφια για την Ευρωπαϊκή Ενωση, η γειτονική χώρα ρέπει προς το έγκλημα και την εθνοκάθαρση. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές ευθυνόμαστε και εμείς που συγκαλύπτουμε ή λησμονούμε εύκολα, αντί να καταγγέλλουμε διεθνώς και διαρκώς τα εγκλήματα.

Ηταν λάθος της ελληνικής πλευράς (Αθηνών και Λευκωσίας) το ότι παύσαμε να μιλούμε στα διεθνή βήματα για εισβολή και κατοχή από την Τουρκία εις βάρος της Κύπρου, και παρουσιάζουμε το Κυπριακό ως ζήτημα διακοινοτικών διαφορών. Σαν να τσακώθηκαν στο καφενείο της Λευκωσίας ο Μιχάλης και ο Μεχμέτ! Ο μακαρίτης Ραούφ Ντενκτάς, ηγέτης των Τουρκοκυπρίων επί δεκαετίες, παραδέχθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Κύπριο δημοσιογράφο Σταύρο Σιδερά ότι οι περισσότεροι από τους αγνοουμένους της τραγωδίας του 1974 είναι σφαγμένοι. Είπε μάλιστα ότι οι Τουρκοκύπριοι υπό την ηγεσία του οργάνωσαν ένοπλες ομάδες και δολοφονούσαν τους Ελληνοκυπρίους για να βοηθήσουν το έργο του τουρκικού στρατού. Πότε τα καταγγείλαμε αυτά; Πότε εκδόσαμε μία Μαύρη Βίβλο των τουρκικών εγκλημάτων; Ποτέ!

Αντί να αναδείξουμε τα μαζικά εγκλήματα του τακτικού στρατού και των Τουρκοκυπρίων, διολισθήσαμε σε εκτρώματα τύπου Σχεδίου Ανάν και σε αφελείς προσεγγίσεις μαρξιστικού διεθνιστικού περιεχομένου σαν αυτή του Δημήτρη Χριστόφια, που αγκάλιαζε Τουρκοκυπρίους ηγέτες και κατηγορούσε τον ελληνικό εθνικισμό!

Περίπου προ δεκαετίας, μία ομάδα Ελληνοκύπριων βουλευτών συνάντησε τον τότε υπεύθυνο των ΗΠΑ για το Κυπριακό Ντέιβιντ Μόουζες. Του παραπονέθηκε ότι πάντα οι ΗΠΑ πιέζουν την ελληνική πλευρά, ενώ δεν πιέζουν την Αγκυρα και τον Ντενκτάς. Και εκείνος τους απάντησε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν αυτόν που δείχνει ότι είναι πιο επιδεκτικός σε υποχωρήσεις. «Αφού εσείς υποχωρείτε και ο Ντενκτάς μένει ανένδοτος, τότε εσάς θα πιέζουμε» ήταν η αποστομωτική απάντηση του Αμερικανού. Μήπως είναι καιρός να αφυπνισθούμε και να φέρουμε τα τουρκικά εγκλήματα του 1974 στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης;

Ο Μιλόσεβιτς και ο Κάρατζιτς κατηγορήθηκαν για εθνοκάθαρση στην πρώην Γιουγκοσλαβία από αυτό το δικαστήριο. Η ευθύνη της Αγκυρας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας είναι ακριβώς η ίδια. Με εισβολή, μαζικά εγκλήματα δολοφονίες αιχμαλώτων και αμάχων και με αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών οδήγησαν στη σημερινή διχοτόμηση της Κύπρου.

Δυστυχώς και άλλα τουρκικά εγκλήματα βρίσκουν δικαιολόγηση από ορισμένους συμπατριώτες μας. Στο πλαίσιο της μορφωτικής συμφωνίας Γ. Παπανδρέου - Ισμαήλ Τζεμ του 2001 αρκετά σχολικά βιβλία -και όχι μόνο το αποσυρθέν της ΣΤ' δημοτικού- εξωραΐζουν την Τουρκοκρατία. Αλλη αναθεωρητική ομάδα Ελλήνων ιστορικών επιχειρεί να συγκαλύψει τα τουρκικά εγκλήματα στη Μικρασία και στον Πόντο. Είδαμε Ελληνα πανεπιστημιακό σε ντοκιμαντέρ για τη Σμύρνη να ισχυρίζεται ότι για τη σφαγή του 1922 ευθύνεται η κακή συμπεριφορά του Ελληνικού Στρατού κατά των εντοπίων Τούρκων. Μόνο που ο Στρατός μας αποβιβάσθηκε στη Σμύρνη το 1919, ενώ τα τουρκικά εγκλήματα για την εξόντωση των Ελλήνων της Μ. Ασίας άρχισαν συστηματικά το 1914. Υπάρχει η σχετική Μαύρη Βίβλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είναι θλιβερό κάποιοι «προοδευτικοί» Ελληνες στην Ελλάδα και την Κύπρο να επιχειρούν τη συγκάλυψη των τουρκικών εγκλημάτων ανά τους αιώνες. Αν δεν αφυπνισθούμε, θα ξαναπάθουμε τα ίδια!

*Η Μια Μηλιά είναι αμιγώς ελληνική κοινότητα του κατεχόμενου τμήματος της Επαρχίας Λευκωσίας.

Ο σαραντάχρονος Γιόντσε Γκρούεφσκι (συνονόματος με τον πρωθυπουργό), υπάλληλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Σκοπίων, βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο σλαβικής καταγωγής πράκτορας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σκοπίων, όπου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλονταν σε διαμπερές τραύμα στην περιοχή της καρδιάς.

Στο γραφείο του βρέθηκε ένα όπλο το οποίο εξετάζεται αν είναι αυτό με το οποίο δολοφονήθηκε.

Επίσης, με εντολή ανακριτή το σώμα του νεκρού παραδόθηκε για αυτοψία στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής.

Η μυστική αστυνομία άρχισε έρευνες για την επίλυση της πρωτόγνωρης υπόθεσης.


Σχόλιο ιστολογίου: Να σημειώσουμε πως οι μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων είναι διάτρητες και απολύτως ελεγχόμενες από το παρακράτος της ανομίας, την σκοπιανή μαφία και, κυρίως, από ξένες υπηρεσίες που αναπτύσσουν ιδιαίτερη δράση το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των νότιων Βαλκανίων

Κέρδη με... ουρά από τις «συμβάσεις παραχώρησης» και συγκεκριμένα από τα πανάκριβα χαράτσια διοδίων που αναγκάζεται να πληρώνει ο λαός για τις μετακινήσεις του βγάζουν οι ιδιωτικοί όμιλοι, που εκμεταλλεύονται για δεκαετίες τους αυτοκινητόδρομους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε έσοδα από τις συμβάσεις παραχώρησης 119,9 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2012, με την Αττική Οδό να συνεισφέρει σ' αυτά τη «μερίδα του λέοντος», δηλαδή περίπου 90 εκατ. ευρώ και η εκμετάλλευση του «Μορέα» (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα) να ακολουθεί με 12 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα.

Ο όμιλος J&P ΑΒΑΞ, που έχει κυρίως μειοψηφικές συμμετοχές σε σημαντικές συμβάσεις παραχώρησης (π.χ. Αττική Οδός) είχε στο πρώτο εξάμηνο κέρδη εκμετάλλευσης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Αλλά και ο τομέας παραχωρήσεων του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παρουσιάζει έσοδα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ που προέρχονται κυρίως από την κοινοπραξία «Νέα Οδός» (εκμετάλλευση της Εθνικής Οδού Αθήνα - Σκάρφεια Φθιώτιδας) και τη διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων.

Κι όλα αυτά παρά την κρίση και παρ' ότι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των κατασκευαστικών ομίλων μιλούν για μείωση της κίνησης κατά 20%-40%...

Αμφιβάλλει, λοιπόν, κανείς ότι όλες οι τελευταίες αστικές κυβερνήσεις ανέθεσαν με αυτόν τον τρόπο αναγκαία μεγάλα έργα, ώστε ο λαός να τα πληρώνει χρυσά και για την κατασκευή και για τη χρήση, ενώ, από την άλλη, τα μονοπώλια να βρίσκουν διέξοδο μεγάλης κερδοφορίας;


Σημαντικά ζητήματα που δεν είχαν προηγουμένως τεθεί από άλλους Βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση την οποία έκανε σήμερα (18/09/2012) ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απίστευτη διάβρωση που έχει ήδη καταφέρει στην περιοχή της Θράκης η Άγκυρα μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, ζήτησε, ως πρώτο άμεσο μέτρο, να εφαρμόζονται πλήρως οι νόμοι για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που ζουν στην περιοχή, διότι ακριβώς το αντίθετο που συμβαίνει έχει αποθρασύνει επικίνδυνα την Άγκυρα, το παρακράτος της και τους πράκτορές της σε όλη την περιοχή.

Ζήτησε επίσης, με την πρώτη ευκαιρία, ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στην περιοχή για να δει από κοντά την πραγματική κατάσταση.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευθυγραμμιζόμενος με τις θέσεις που ανέπτυξε λίγα λεπτά πριν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρος, απάντησε ότι αυτό δεν είναι πρέπον για τον Υπουργό Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι: «Δεν έχει κανένα λόγο να πάει ο Έλληνας ΥΠΕΞ στη Θράκη. Δεν είναι εξωτερική υπόθεση η Θράκη, αλλά καθαρά εσωτερική. Είναι πολύ ευαίσθητη η υπόθεση της εξωτερικής πολιτικής και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε είτε από το θυμικό μας είτε από τα φοβικά μας»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σε συζήτηση που είχε μετά με τον κ, Αβραμόπουλο, επέμεινε στη θέση του, υποδεικνύοντας ότι εάν δεν επιθυμεί ο κ. Υπουργός των Εξωτερικών να δώσει την όποια επισημότητα στο ταξίδι του στη Θράκη, να το πραγματοποιήσει έστω και ως ομιλητής σε κάποια εκδήλωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. «Χρήσιμο θα είναι να πάτε, έστω με το πρόσχημα μιας οποιασδήποτε ημερίδας, γιατί θα στείλετε μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες», πρόσθεσε ο Τέρενς Κουίκ.

Επίσης, ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε πιο σθεναρή αντίδραση και απάντηση στις προκλήσεις Τούρκων αξιωματούχων όπως αυτή η τελευταία του Τούρκου Βουλευτή Μπουλέτ Τεζτζάν, ο οποίος με επίσημη Ερώτησή του στην τουρκική Βουλή, ζητά να πληροφορηθεί τις θέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για τα νησιά του Αιγαίου που έχουν υψωμένη την... ελληνική σημαία.

Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνομιλητές μας εκείνους που εκφράζουν τέτοιες ακραίες θέσεις επισημαίνοντας ότι οι θέσεις της Ελλάδας σε αυτά τα ζητήματα είναι ξεκάθαρες και δεν επιδέχονται την οποιοδήποτε διάλογο.

Ο Τέρενς Κουίκ ανταπάντησε:

«Το ζήτημα δεν είναι μόνο η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή του ο Τούρκος Βουλευτής. Το θέμα είναι τι θα του απαντήσει ο Νταβούτογλου. Εκεί περιμένω να δω ποια ακριβώς θα είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε ακόμα και στις εργασίες που γίνονται για την επαναλειτουργία του Φάρου Ζουράφας (Λαδοξέρα) υπό την επίβλεψη…τουρκικών ακταιωρών, με ένα μόνο σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας να παρακολουθεί τη κατάσταση! Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:

«Σε λίγο οι Τούρκοι, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις εργασίες που πραγματοποιούν οι Έλληνες δύτες, θα ανέβουν επάνω στο Φάρο της Ζουράφας! Δεν το βλέπετε ότι θέλουν να καταστήσουν γκρίζα ζώνη και τη Λαδοξέρα; Βεβαίως, εσείς κ. Υπουργέ κινήσατε τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του Φάρου, μετά από επίσκεψή μου στο Γραφείο σας, τις πρώτες μέρες που είχα αναλάβει Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά προσέξτε μην πάθουμε καμιά ζημιά εκεί!

Δεν θα μπορούσε άραγε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να κάνει ενισχυτικά δύο-τρεις διελεύσεις από την περιοχή, έτσι ώστε να δείξει η Ελλάδα ότι η Ζουράφα δεν γίνεται με τίποτα γκρίζα ζώνη όπως διακαώς επιθυμούν οι Τούρκοι;»

Ο Τέρενς Κουίκ έθεσε και το θέμα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του, όπως επίσης και τον οικονομικό έλεγχο των δεκάδων εκατομμυρίων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στο ΣΑΕ από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη λειτουργία του. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας απάντηση.

Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε απόλυτα και είπε ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις.

Τέλος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να έχει πληροφόρηση και για το θέμα Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα, επισημαίνοντας:

«Είναι ζήτημα που ενεπλάκη κυρίως το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ειρηναίος αθωώθηκε από τα δικαστήρια, αλλά εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένος εκεί που βρίσκεται από τότε μέχρι σήμερα. Θα ήθελα να γνωρίζω τις οποίες σκέψεις σας».

Ο κ. Αβραμόπουλος δεν απάντησε στο ερώτημα.

Οι Αρμένιοι λένε ότι όλους αυτούς τους στέλνουν οι Τούρκοι και δεν έχουν σκοπό να ζήσουν μια δεύτερη γενοκτονία

Οι Χριστιανοί στo Χαλέπι αποτελούν περίπου το 30% των 2.500.000 κατοίκων της πόλης. Είναι Ελληνορθόδοξοι, Έλληνες-Μελκίτες και περίπου 120.000 Αρμένιοι.

Μια παρένθεση… Ανακριβώς αναφέρεται στην Globalpost, Μαρωνίτες. Δεν υπάρχουν Μαρωνίτες στη Συρία, είναι Greek Melkites ή αλλιώς Greek Catholics.

Οι πρώτοι που ζήτησαν όπλα από το στρατό ήταν οι Αρμένιοι για να προστατεύσουν τις εκκλησίες και τις γειτονιές τους από τους ισλαμοφασίστες.

Ο στρατός τους προειδοποίησε ότι μπορεί να έχουν αντίποινα, θα τους εκδικηθούν. Παρόλα αυτά, οι Αρμένιοι κατάφεραν να διώξουν τους ισλαμοφασίστες από το τετράγωνο της Dzdejda που κατοικείται από χριστιανούς. Λένε ότι οι ίδιοι επιτέθηκαν στους “επαναστάτες” και “καθάρισαν” την περιοχή της Ferhat.

Στην Dailytelegraph δίνεται μια εντύπωση ότι πρόκειται για παρα-στρατιωτικούς που αριθμούν 150 άνδρες και λειτουργούν αυτόνομα. Ο στρατός αναφέρει ότι δεν πρόκειται για αυτόνομο σώμα, αλλά για 450 άνδρες που στελεχώνουν τα σημεία ελέγχου και τα οδοφράγματα μαζί με στρατιώτες.

Οι Αρμένιοι λένε ότι όλους αυτούς τους στέλνουν οι Τούρκοι και δεν έχουν σκοπό να ζήσουν μια δεύτερη γενοκτονία.

Μέχρι πρόσφατα οι “επαναστάτες” είχαν καταλάβει τις εκκλησίες και είχαν στήσει οδοφράγματα.

Ο ιερέας Hovhannes, πρόσφατα από τη Βηρυτό δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων. Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν τους κατοίκους από τις ταράτσες. Είδε τους “επαναστάτες” να ληστεύουν μια επιχείρηση υφασμάτων και να κλέβουν το εμπόρευμα. Δήλωσε ότι “Αυτούς που λένε “επαναστάτες” δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ληστές”.

Στην Globalpost, ο Abu George, που έχει κατάστημα δηλώνει “Δεν πρόκειται για λαϊκή επανάσταση οι ένοπλοι του Free Syrian Army δεν είναι παρά φανατικοί Σουνίτες που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ισλαμικό κράτος”. Φοβάται ότι θα έχουν την τύχη των χριστιανών του Ιράκ, που μετά την εισβολή των Αμερικανών εγκατέλειψαν το Ιράκ 700.000 χριστιανοί.

Πρόσφατα στην πόλη Qseir, μια πόλη 60.000 κατοίκων στην περιφέρεια της Homs, δέκα χιλιάδες χριστιανοί που ζούσαν στην πόλη την εγκατέλειψαν υπό τις απειλές των ισλαμοφασιστών.

ΠηγήΤου Σταύρου Χριστακόπουλου

Μπορεί το κλίμα στην Ευρώπη να το «άλλαξε» με τις προσωπικές του παρεμβάσεις ο πρωθυπουργός, μπορεί η ευαίσθητη καρδιά της καγκελαρίου μας να συνεχίζει να «ματώνει» για τα βάσανά μας και σε λίγο να χρειάζεται μετάγγιση για να τη σώσουμε, μπορεί ακόμη και η σκληρή Λαγκάρντ να μας βλέπει με «συμπάθεια», αλλά, διάολε, κάτι φαίνεται να πηγαίνει στραβά. Σαν όλα αυτά να αποτελούν ένα είδος εικονικής πραγματικότητας, μέσα στην οποία ζουν μόνο η κυβέρνηση και τα δελτία ειδήσεων.

Για την ακρίβεια μόνο ως εικονική πραγματικότητα μπορεί κάποιος να εκλάβει τη βεβαιότητα της κυβέρνησης και κάποιων εκ των φερεφώνων της ότι η υλοποίηση του πακέτου των 12-15 δισ. ευρώ συνεπάγεται αυτομάτως την... επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ίσως τελικά η κυβέρνηση να τη λάβει, αλλά κανείς έως τώρα δεν της την έχει υποσχεθεί εκτός από τον... Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος την προεξοφλεί για να μειώσει τον υποτιθέμενο... «θρίαμβο» του Σαμαρά αν οι δανειστές την εγκρίνουν.

Από την άλλη πλευρά μόνο ως εικονική πραγματικότητα – ή, ακριβέστερα, ως μαγική εικόνα – μπορεί να εκληφθεί ο ισχυρισμός ότι η επιμήκυνση συνιστά ευλογία για την Ελλάδα. Η παράταση και η περαιτέρω χρονική δέσμευση στο δολοφονικό πρόγραμμα της τρόικας μόνο ως ευθανασία μπορεί να γίνει κατανοητή.

Στην πραγματικότητα θα λειτουργήσει – όπως άλλωστε έγινε με τη μέχρι τώρα εφαρμογή της ίδιας συνταγής – ως μια ακόμη δωρεά χρόνου προς την ευρωζώνη και το τραπεζικό της σύστημα, ώστε να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο έναντι του συστημικού (πολιτικού και οικονομικού) κινδύνου που συνεπάγεται η πιθανή κατάρρευση και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Φυσικά, αυτή την εποχή, όλες οι κυβερνητικές φιλοδοξίες, όλες οι προσδοκίες της αντιπολίτευσης, αλλά και οι επιθυμίες των δανειστών μόνο ως σχέδια επί χάρτου έχουν νόημα, αφού κανείς δεν γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται και ποια μορφή θα έχει η ευρωζώνη τους επόμενους μήνες, το επόμενο καλοκαίρι ή κατά το ορόσημο των επόμενων γερμανικών εκλογών σε έναν χρόνο από σήμερα, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Έως τότε αυτό που συνεχώς θα βρίσκουμε μπροστά μας θα είναι η πραγματικότητα: ωμή, σκληρή και αδιαμφισβήτητη:

● Η απαξίωση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίζεται χωρίς προσκόμματα στο πλαίσιο της λιτότητας.

● Η διάλυση και η ολοσχερής πώληση του κράτους θα επιτείνει όλα τα φαινόμενα οικονομικής και κοινωνικής παρακμής που ζούμε σήμερα. Με τον κίνδυνο του λιμού να απειλεί ήδη ευρείες κοινωνικές ομάδες. Η επίσημη αναγνώριση του προβλήματος έχει ήδη έλθει με τα «συσσίτια» σε σχολεία και τη δωρεάν παροχή τροφής που συζητείται για τους πρωτοδιοριζόμενους εκτός έδρας υπηρετούντες δημοσίους υπαλλήλους.

● Το ασφαλιστικό, οι εργασιακές σχέσεις, η παιδεία, η υγεία θα εξαϋλωθούν όχι μόνο ως θεσμοί, αλλά και ως έννοιες, αφού πρώτα μετατραπούν σε εμπόρευμα προσβάσιμο από όσους – πολύ λίγους – δεν θα έχουν κατρακυλήσει σε επίπεδο ένδειας.

● Η Ελλάδα, χωρίς περιουσία, χωρίς επενδύσεις, αποψιλωμένη ακόμη και από το υψηλής ποιότητας εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της που ήδη μεταναστεύει για να επιζήσει, δέσμια του χρέους της και απολύτως ελεγχόμενη από τη διεθνή τοκογλυφία, δεν θα έχει άλλη προοπτική από τη μετατροπή της σε Ειδική Οικονομική Ζώνη ευθέως ανάλογη των παλαιών ευρωπαϊκών αποικιών στον Τρίτο Κόσμο.

Χωρίς στηρίγματα

Στην πραγματικότητα τίποτε από όλα όσα ήδη εφαρμόζονται και επιδιώκεται να εφαρμοστούν δεν πρόκειται να επιφέρει την επίτευξη του πρωτογενούς στόχου, εξ αιτίας του οποίου – υποτίθεται ότι – τεθήκαμε υπό το καθεστώς των μνημονίων: τη μείωση του δημόσιου χρέους. Και ας έχει μεσολαβήσει, εκτός από τα βάναυσα προγράμματα λιτότητας, μια αναδιάρθρωσή του.

Αντιθέτως όλοι πλέον συμφωνούν – μεταξύ των οποίων και οι δανειστές – σε δύο βασικές παραδοχές:

● Το πρόγραμμα «δεν βγαίνει» – άλλο αν όσοι το λέγαμε εξ αρχής ήμασταν η... «συμμορία της δραχμής»

● Το χρέος σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται το 2020 να πιάσει το επίπεδο του 120% επί του τότε ΑΕΠ.

● Συνεπώς αυτό θα σημάνει προσεχώς είτε την κατάρρευση της Ελλάδας είτε μια νέα αναδιάρθρωση είτε την περιορισμένη χρονική παράταση της σημερινής κατάστασης μέσω μιας «επιμήκυνσης», ώστε να απομακρυνθεί η ανάγκη λήψης των κρίσιμων αποφάσεων.

Πάντως, όσο το ευρωσύστημα διαπιστώνει ότι υπάρχει δυνατότητα αναβολής, είναι βέβαιο ότι θα την αξιοποιεί πλήρως – εξ άλλου η Ελλάδα είναι ένα ασήμαντο οικονομικό μέγεθος στο πλαίσιό της και οι φωνές που τονίζουν τη γεωστρατηγική της σημασία είναι μειονοτικές και αδύναμες.

Ακόμη και η ισχύς των ΗΠΑ, η οποία υποτίθεται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει αντίβαρο και να λειτουργήσει υπέρ μας, έχει αποδεχθεί λίγη και τραγικά αναποτελεσματική – αν υποτεθεί ότι η «μεγάλη μας φίλη» έχει επιχειρήσει πράγματι παρεμβάσεις υπέρ της Ελλάδας όλο αυτό το διάστημα, κάτι που μάλλον υπάρχει μόνο στη φαντασία μερικών μόνο από τους φίλους της αμερικανικής πρεσβείας...

Σώζοντας το ευρώ

Στην πραγματικότητα όλη η συζήτηση περί επιμήκυνσης, για να επιστρέψουμε στην αφετηρία αυτού του σημειώματος, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

● Από την κυβέρνηση εμφανίζεται ως το φτωχικό «καρότο» για να γίνει αποδεκτό το άγριο μαστίγιο του νέου σαρωτικού πακέτου μέτρων.

● Από την πλευρά της ευρωηγεσίας χρησιμοποιείται αναλόγως, αλλά χωρίς καμιά διαβεβαίωση – ούτε δημόσια ούτε ανεπίσημη – ότι θα δοθεί ως «δώρο» προς την τρόικα εσωτερικού.

● Από τις δύο πλευρές της τρόικας εξωτερικού χρησιμοποιείται ακόμη ως πεδίο άγριου καυγά για το ποιος θα πληρώσει το κόστος αυτής της επιμήκυνσης, το οποίο η συγκυβέρνηση προσδιορίζει στα 20 δισ. ευρώ και το ΔΝΤ σε πολύ περισσότερα, από 30 έως και 50 δισ. ευρώ.

Η ελληνική πλευρά έχει σπεύσει να δηλώσει – με διαρροή στους Financial Times – ότι δεν σκοπεύει να «επιβαρύνει» την ευρωζώνη με αυτό το κόστος προσβλέποντας στα κεφάλαια του ΔΝΤ. Όμως, με τη σειρά του, το ΔΝΤ διαρρέει ότι, αντιθέτως, το κόστος αυτό θα πρέπει να πληρωθεί από την ευρωζώνη.

Κανείς λοιπόν δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος της υποτιθέμενης «διάσωσης». Και γιατί να το κάνει, αφού η σημερινή φάμπρικα μέσω της τρόικας δουλεύει μια χαρά:

● Οι ξένες τράπεζες απαλλάχθηκαν από την έκθεσή τους σε ελληνικό χρέος κατά 110 δισ. ευρώ.

● Την αναδιάρθρωση χρέους επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου την πλήρωσαν κατά συντριπτικό ποσοστό οι Έλληνες κάτοχοί του, με μεγάλους χαμένους τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, που προηγουμένως φορτώθηκαν τις αβαρίες των ξένων κατόχων.

● Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν αποπληρώσει δεκάδες δισ. ευρώ, κυρίως σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, τα οποία δανείστηκαν από την τρόικα και φορτώθηκαν στην αδύναμη καμπούρα τους.

Γιατί λοιπόν να χαλάσει η φάμπρικα όσο οι Έλληνες δέχονται να παριστάνουν τους κιμπάρηδες σώζοντας το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης και το ίδιο το ευρώ;
Του Σταύρου Θεοδωράκη

Νομίζω ότι έχω μπερδευτεί. Ποιο είναι το (χρηματικό) όριο κάτω του οποίου γίνεται κάποιος … αριστερός (ή έστω αρεστός στην αριστερά);

Οι (φημολογούμενες) περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έκαναν τους «μπάτσους γουρούνια δολοφόνους», «εργαζόμενους με κοινωνική υπεραξία» (έτσι τους αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας). Και μετέτρεψαν εν μια νυκτί τους δικαστές από «μακρύ χέρι της εξουσίας» σε «μπροστάρηδες των κοινωνικών αγώνων» (όπως είπε και η πρόεδρος των Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου). Οι οποίοι δικαστές συγκρότησαν μέτωπο με τους νοσοκομειακούς, τους πανεπιστημιακούς, του αρχιερείς και τους οδηγούς του ΟΣΕ (!) και όλοι μαζί θα συγκρουστούν μέχρι τέλους με την «συντεχνία των βουλευτών» (όχι αυτό δεν το είπε ο Κωνσταντίνου της Ανταρσίας αλλά ο Κιουτσιούκης της ΔΑΚΕ). Ποιο είναι το κρίσιμο ποσοστό λοιπόν των περικοπών, που σου ξυπνάει μέσα σου τον Λένιν; Το 10%, το 12% ή το 15% δημιουργεί επαναστατικές διεργασίες για την ανατροπή των μνημονίων, παραμερίζοντας όλες τις άλλες αντιθέσεις. Ή δεν υπάρχουν άλλες αντιθέσεις και όλα είναι χρήμα;

Υπάρχει αριστερός ηγέτης – ένας βουλευτής έστω - που να ανησυχεί για τη μη απόδοση δικαιοσύνης «αύριο», «μεθαύριο» και για πάντα. Οι δικαστές – οι καλύτεροι αμειβόμενοι Έλληνες – δεν δέχονται περικοπές ούτε ενός ευρώ και κατεβαίνουν από τις έδρες. Ας παραβλέψουμε ότι το Σύνταγμα τους απαγορεύει την απεργία (είπαμε δεν μας ενδιαφέρουν οι αστικοί νόμοι) κι ας αναρωτηθούμε είναι ηθικό ή μάλλον είναι αριστερό; Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που περίμεναν να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια (να βγάλουν καταχρηστική την απόλυση τους ή να δικαστούν και να πάψουν να είναι προφυλακισμένοι στα κάτεργα) θα μείνουν ξανά χωρίς δικαιοσύνη. Και όχι για μια μέρα ή μια εβδομάδα όπως παραπλανητικά είπε ένας εκπρόσωπος των δικαστών («τι έγινε αν καθυστερήσουμε και μια εβδομάδα μερικές αποφάσεις») αλλά για μήνες και χρόνια ολόκληρα αφού οι υποθέσεις που θα αναβάλλονται αυτές τις μέρες της «στάσης» των δικαστών, θα τελεσφορήσουν μετά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση (αυτό ήταν χιούμορ).

Η αριστερά – ό,τι αποκαλούμε ακόμη αριστερά στη χώρα - έχει άλλο αίτημα πέραν των μη περικοπών σε όλους; Ἠ ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι αν στην θέση των περικοπών έχουμε αυξήσεις (σε όλους), αυτομάτως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα; Θα αλλάξει ας πούμε η Υγεία αν πάρουν λεφτά οι φαρμακοποιοί; Θα αδειάσουν οι διάδρομοι των νοσοκομείων, θα περιοριστεί η γραφειοκρατία, θα αναστηθεί η έρευνα, θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, θα ξεκινήσουν τα εργοστάσια, θα γεμίσουν τα αμφιθέατρα, θα σταματήσει ο φόβος στους δρόμους, θα μεγαλώσει η αλληλεγγύη, θα αναστήσουμε το κατακαημένο ελληνικό περιβάλλον, θα καρπίσουν τα χωράφια, θα γίνουν ανθρώπινες οι πόλεις μας; Κάτι άλλο εκτός από χρήμα θέλουμε για όλα αυτά; Ποιός είναι ο πλούτος που μπορεί να παράγει η χώρα; Ο πλούτος λέω, όχι τα ευρώ. Γιατί ξέρω πολλούς εικοσάρηδες αλλά και σαραντάρηδες που ουδόλως τους ενδιαφέρει το ταμείο ανεργίας. Δουλειά θέλουν, ευκαιρίες και όχι κρατικές ελεημοσύνες. Υπάρχει κανείς (αριστερός) να δείξει στους έλληνες ότι υπάρχει και άλλη επιχειρηματικότητα πέρα από τα σουβλατζίδικα, τα μπαράκια και τώρα τελευταία τα γιαουρτάδικα; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει στον άνθρωπο και τις δυνατότητες του; Που να μην μας θεωρεί όλους υπάλληλους, αλλά δημιουργούς; Υπάρχει κανείς που να 'χει σχέδιο; Που να θέλει να υπερασπιστεί τους άξιους (και να τους ξεχωρίσει από τους άχρηστους). Υπάρχει κανείς (αριστερός) να απαντήσει στο ερώτημα: Το χρήμα θα φέρει την ευτυχία;

Και αν η απαίτηση για περισσότερα λεφτά μας κάνει όλους αριστερούς τότε γιατί (μόνο) η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στα γκάλοπ;


Ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κατά την οποία εξετάστηκε η από κοινού διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και ο καλύτερος συντονισμός ενόψει της αύξησης του ρεύματος των λαθρομεταναστών, κυρίως λόγω της κατάστασης στη Συρία. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Ναυτιλίας, Κώστας Μουσοτρούλης καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία των τριών σωμάτων, ενώ επισημάνθηκαν οι δίοδοι που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κύμα λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα. Το ίδιο θέμα εξατάστηκε το πρωί και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εντείνουμε το συντονισμό μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της λαθραίας μετανάστευσης αλλά και του κύματος προσφύγων από τη Συρία, τόνισε ο υπουργός Άμυνας και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, με βάση τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με βάση το διεθνές δίκαιο.
Συντονισμός για επιχειρήσεις στο ακριτικό Αιγαίο
Πρόσθεσε ότι η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιχειρήσει να ανασχέσει το κύμα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή που επιχειρεί να εισέλθει στη χώρα, δηλαδή στην ακριτική περιοχή του Αιγαίου, στα θαλάσσια σύνορά μας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι στη σύσκεψη έγινε περαιτέρω συζήτηση του σχεδίου «ΙΩΝ», που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των πιθανών προσφυγικών ροών εξαιτίας της κρίσης της Συρίας και που έγινε αποδεκτό το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό και ανέφερε ότι θα εξειδικευθούν οι λεπτομέρειες για την άμεση δυνατότητα υλοποίησής του.
"Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ένα πρόβλημα που η χώρα μας δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της", δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης και ανέφερε ότι "οι μεταναστευτικές ροές στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα είναι αυξημένες".
Τόνισε ότι ήδη εφαρμόζεται με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση ένα διακλαδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό που ήδη έχει φέρει αποτέλεσμα και το Λιμενικό Σώμα έχει προχωρήσει σε ενίσχυση των πλωτών και εναέριων μέσων και στην υποστήριξή τους από τη FRONTEX που τα χρηματοδοτεί με επιπλέον πόρους.
Να σημειωθεί ότι το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη ενισχύσει την επιτήρηση και τις περιπολίες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με πρόσθετα πλωτά μέσα ενώ έχει αποστείλει και ελικόπτερο στη Σάμο για εναέρια συνδρομή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, από τις αρχές Αυγούστου καταγράφεται σημαντική αύξηση των περιστατικών λαθρομετανάστευσης, με αποτέλεσμα το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου εώς τις 17 Σεπτεμβρίου, σε συνολικά 44 περιστατικά, να έχουν συλληφθεί 831 αλλοδαποί και 13 διακινητές.


Ένας πρώην πράκτορας της CIA αποκάλυψε προς την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ότι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία βρίσκονται περί τους 15-20 υψηλόβαθμους πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, μαζί με 20-30 συνεργαζόμενους με την υπηρεσία παραστρατιωτικούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρώην πράκτορας Φίλιπ Τζιράλντι, ο οποίος ήταν σταθμάρχης της CIA στην Κωνσταντινούπολη (1986-1989), βάση τους πρέπει να είναι το αμερικανικό προξενείο στα Άδανα και στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Στην περιοχή βρίσκονται πράκτορες από όλες σχεδόν τις δυτικές χώρες που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση της Συρίας (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία κ.λπ.).

Επίσης, υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν στην Τουρκία δορυφορικές φωτογραφίες και ευαίσθητες τεχνικής φύσεως πληροφορίες τις οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μοιράζονταν με κανέναν…


  • Ξεσηκώθηκαν και οι Μουσουλμάνοι
  • Δίνουν την Παρασκευή συνέντευξη τύπου
Με σκοπό να βρεθεί ο λόγος για τον οποίο βάλλεται η πίστη 1,8 δισ. ανθρώπων, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή από τις 11.00 έως τη 13.00, από μουσουλμάνους που διαμένουν στην Ελλάδα, με φόντο την ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων», όπως ανακοίνωσε η Μουσουλμανική Ένωση.

Σύμφωνα με την Ένωση, «η προσβλητική αυτή ταινία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσβάλει τον μουσουλμανικό κόσμο», με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σωρηδόν περιστατικά βίας και αιματηρές επιθέσεις από φανατικούς Ισλαμιστές.

Ομιλητές έχουν προγραμματιστεί να είναι οι κ: Αλέξανδρος Καριώτογλου, καθηγητής Θεολογίας, η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση, ο δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας, η δρ. Κοινωνιολογίας Τατιάνα Παπαναστασίου καθώς και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ.


"Υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν να εκμεταλλευθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ένωσης των δυο αγορών. Ο κύριος Δασκαλόπουλος και ο κάθε κύριος Δασκαλόπουλος δεν εχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως λίκνο των δικών του επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, γιατί πλέον οι δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν συνδεθεί με τις τουρκικές αλλά και με της ευρύτερης περιοχής.

Δεν τον ενδιαφέρει στο παραμικρό για το τι θα γίνει στη χώρα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει μερίδιο απο την λεηλασία και απο το σύστημα κατοχής το οποίο θα επιβληθεί.

Να ξεφύγουμε απο την λογική έρχονται οι Τούρκοι να μας φάνε. Οι Τούρκοι υπάρχουν ήδη μέσα".Μπορεί στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Βουλή, ο βουλευτής Χρήστος Παππάς να έστρεψε την επιχειρηματολογία του κατά των νέων ταυτοτήτων επικαλούμενος το «αδούλωτο φρόνημα» του Έλληνα, αλλά και τις «οργουελιανές επιδιώξεις» του υπουργού Νίκου Δένδια, το ενδιαφέρον όμως είναι αλλού. Στα 300 εκατ. ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, για ν’ αποκτήσει τις νέες ταυτότητες.

Τόσο εκτιμούν ότι θα κοστίσουν οι νέες ταυτότητες, με δεδομένο ότι κάθε πολίτης θα κληθεί να καταβάλλει 15 ευρώ παράβολο και άλλα 15 ευρώ στους φωτογράφους, προκειμένου να προσκομίσουν τις ειδικές φωτογραφίες που θα ενσωματωθούν σ’ αυτές.

Η υπόθεση συνιστά ένα τεράστιο σκάνδαλο, καθώς, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο www.moneypro.gr το κόστος κάθε ταυτότητας δεν ξεπερνά τα 2 ευρώ. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Δελτίο Τύπου της 14 Ιουνίου 2012) οι νέες ταυτότητες θα είναι προσωρινές, αφού δεν τηρούν τις προδιαγραφές που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι, μετά από δύο τρία χρόνια, αφού οι έλληνες πολίτες καταβάλουν 300 εκατ. ευρώ, θα πρέπει ν’ αποκτήσουν τις νέες ταυτότητες, σύμφωνα με τις ενωσιακές προδιαγραφές.

Προς τί τότε η βιασύνη του υπουργείου Προ-Πο; H αλήθεια κρύβεται στην απόρρητη σύμβαση του υπουργείου με την εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοση όλων των επίσημων εγγράφων του κράτους (ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, διαβατήρια). Η συμφωνία αυτή θεωρείται η «χρυσοτόκος» όρνιθα, η οποία έχει επιφέρει στην εταιρεία δεκάδες εκατ. ευρώ κέρδη. Μόνον η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αναμένεται να της αποφέρει περί τα 80 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη.

Η σύμβαση αυτή έγινε απόρρητη το 2006 επί υπουργίας Βουλγαράκη και πλέον οι «δουλειές» γίνονται χωρίς διαγωνισμούς και πολλές διατυπώσεις. Εξ’ άλλου το ρευστό δεν βγαίνει από τα δημόσια ταμεία ή τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, αλλά από τις τσέπες του... κοσμάκη.


Όταν η Πολιτεία ροχαλίζει αμέριμνα ή αδιαφορεί, αυτά συμβαίνουν!

Κλωτσοπατινάδα στο λιμάνι στο Αγαθονήσι, όταν 58 λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο νησί εδώ και πέντε ημέρες (είναι που η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι μειώθηκαν οι «αφίξεις) έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις εντολές των τοπικών αρχών και προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο «Νήσος Κάλυμνος», που εκτελεί το δρομολόγιο με τη Σάμο.

Και αυτό, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.


Εξαγριωμένοι κάτοικοι και λιμενικοί συγκρούστηκαν με τους λαθρομετανάστες, προκειμένου να τους σταματήσουν, κάτι που τελικά κατάφεραν.

Τις τελευταίες ημέρες, και λόγω του ότι στο Αγαθονήσι δεν υπάρχει κέντρο κράτησης, οι αλλοδαποί περιφέρονται και κοιμούνται στην ύπαιθρο, με όσους κινδύνους αυτό εγκυμονεί για τους κατοίκους.


Διαβάστε το κύριο άρθρο των Financial Times με τίτλο: ”Ελληνες, ακολουθήστε τα… λεφτά”.

“‘Οι μνήμες δύσκολα σβήνουν. Μετά από περίπου 70 χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να ανοίξει και πάλι το θέμα των αποζημιώσεων που οφείλει το Βερολίνο στην Αθήνα από τα εγκλήματα των Ναζί.

Ακόμη κι εάν μία τέτοια απαίτηση είναι πλέον ανέφικτη, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε προσεκτικά τη χρονική συγκυρία. Αυτές τις εβδομάδες, η τρόικα θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει ένα ακόμη πακέτο επώδυνων μέτρων λιτότητας. Ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι αυτή είναι μία απόφαση που υπαγορεύεται από το Βερολίνο. Έτσι, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι, ενώ ζητούν ακόμη περισσότερα από μία ήδη γονατισμένη οικονομία, η Ελλάδα αποφασίζει και πάλι να ανοίξει τις παλιές πληγές του πολέμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί προσπάθησαν να εκμαιεύσουν πολιτικό κεφάλαιο από τις φρικαλεότητες που που διέπραξαν οι Ναζί κατά την 4ετή κατοχή. Ο Μανώλης Γλέζος είναι ένας δημοφιλής 89χρονος βουλευτής και πρώην αντιστασιακός που εδώ και καιρό ζητά την καταβολή των αποζημιώσεων. Υποστηρίζει ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 162 δισ. ευρώ, τα οποία και θα έλυναν το πρόβλημα χρέους της χώρας άμεσα.

Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία δεν πλήρωσε τις αποζημιώσεις πλήρως. Είναι επίσης γεγονός ότι η σημερινή οικονομική υπερδύναμη δημιουργήθηκε εν μέρει χάρη στη διαγραφή του χρέους. Η νομική βάση των όσων υποστηρίζει ο κ. Γλέζος όμως, είναι αμφίβολη, δεδομένου ότι η Ελλάδα το 1990 υπέγραψε συνθήκη στην οποία συμφωνεί ότι δεν της οφείλεται πλέον τίποτα.

Οι Έλληνες μπορεί να αδικούνται από τη γερμανική κοινή γνώμη που δεν αναγνωρίζει τα όσα έχουν ήδη κάνει. Εάν όμως, η Αθήνα θέλει να αντιμετωπίσει τις γερμανικές κατηγορίες για τους σπάταλους Έλληνες που παίρνουν χρήματα από τους σκληρά εργαζόμενους Ευρωπαίους, τότε υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να το πετύχει. Θα πρέπει να ρωτήσει που πραγματικά καταλήγουν όλα τα χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα πακέτα στήριξης.

Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης στο αστραφτερό μετρό της Αθήνας επέστρεψε στη Βόρεια Ευρώπη μέσω γερμανικών “εθνικών πρωταθλητών” όπως η Siemens και η Alstom.

Ξεχάστε τον Πόλεμο. Απλά κοιτάξτε που πήγαν τα λεφτά…”

Η περίοδος της ασφυκτικής επικοινωνιακής πίεσης και της απαξίας για την Ελλάδα από τις κυρίαρχες δυνάμεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, τελειώνει, αλλά...

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Οι θεωρίες περί GREXIT, μπαίνουν στο «ράφι», μέχρι νεοτέρας. Η γερμανική Χριστιανοδημοκρατία και η Καγκελάριος Μέρκελ κατέληξε , ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι μεγαλύτερο ρίσκο από την παραμονή της , για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Οι Αμερικανοί, ούτως ή άλλως έχουν απαγορεύσει μια τέτοια προοπτική. Η δεσπόζουσα Goldman Sach, η τράπεζα των τραπεζών , στέλνει μήνυμα «λήξης συναγερμού» για την Ελλάδα στις αγορές. Τα spreads πέφτουν...

Δεν αποτελεί διεθνή συνομωσία. Αλλά μια επιστροφή στην μετριοπάθεια από το Βερολίνο, που τελικά δεν αποφάσισε επί του παρόντος και για τα επόμενα 3 ή 4 χρόνια την διάλυση της Ευρώπης. Έκριναν ότι το ντόμινο είναι πολύ πιο ανεξέλεγκτο από την άσκηση συνοχής με «ορθολογική» δημοσιονομική πειθαρχία. Άλλωστε, γιατί να φύγει η Ελλάδα, που λέει «ναι σε όλα», σε σχέση με την εκτέλεση του προγράμματός της, όταν άλλες χώρες από την Πορτογαλία και την Ισπανία, μέχρι την Ιταλία αρνούνται τα Μνημόνια με ΔΝΤ και απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας προς όφελος της ευρω-γερμανικής υπερδομής;

Αν η Ελλάδα με τα μέτρα των 11,9 δις ευρώ περικοπές, που σημαίνουν μεταξύ των άλλων πλήρη κατάρρευση του πλαισίου των εργασιακών σχέσεων και των δομών του κράτους και ειδικά του κοινωνικού κράτους, στηριχθεί με την δόση των 31 δις , που κατά τα 2/3 ούτως ή άλλως πάνε στις τράπεζες, που βρίσκονται υπό ευρωπαϊκή Διοίκηση , αλλά και κάποιου τύπου επιμήκυνση, που θα νομιμοποιήσει , στη βάση του ρεαλισμού, τους απίθανους και παράλογους στόχους του Μνημονίου, γιατί να μην ανακηρυχθεί σε επιτυχημένο μοντέλο και για τους άλλους;

Η τελευταία έκθεση της Goldman Sachs διαπιστώνει ότι το πρωτογενές έλλειμμα για το πρώτο 8μηνο του 2012 είναι μόλις 1,3 δις ευρώ, έναντι 6 δις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011. Επίσης ότι το εργασιακό κόστος έχει επιστρέψει στα δεδομένα του 2000, αποκαθιστώντας ένα επίπεδο ανταγωνιστικότητας και διορθώνοντας τις υπερβολές της τελευταίας δεκαετίας. Βλέπει τα κέρδη στο ελληνικό Χρηματιστήριο που από τον Ιούλιο φθάνουν το 18,5%, ενώ δεν ξεχνά να σημειώσει την πορεία πτώσης των speads, κατά 150 μονάδες, που συνεχίζεται, με θετικό ρυθμό.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Το «Ελληνικό ζήτημα» βρήκε τη λύση του; Όλα ήταν σωστά δομημένα από το 2009 στο πλάνο και χρειάζεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης συνασπισμού, υπό τον Α. Σαμαρά για να υπάρξει δικαίωση των Μνημονίων ;

Τίποτα δεν έχει τελειώσει και πολύ περισσότερο δικαιωθεί. Απλά η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο εμφανές τους επόμενους μήνες ή τουλάχιστον αν φύγει κάποτε δεν θα είναι ως μορφή τιμωρίας και προς παραδειγματισμό.

Τα σενάρια λύσης του ζητήματος χρέους της χώρας επίσης δεν έχουν λυθεί. Ούτε το ζήτημα των καρτέλ, της φοροδιαφυγής, του επανασχεδιασμού του κράτους, της παραγωγικότητας στην επιχειρηματικότητα και στην προοπτική της ανάκαμψης μέσω ξένων επενδύσεων.

Μάλιστα η Ελλάδα αρχίζει να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα της γνωστής ιστορικά , αδικαιολόγητης στην οικονομική θεωρία, επανεμφάνισης του στασιμοπληθωρισμού. Αύξηση της ανεργίας, όπου έχει χαθεί ο έλεγχος και κινείται στο επίσημο ποσοστό της πάνω από 25% και ταυτόχρονα αύξηση του πληθωρισμού , που κινείται με +1,7%.

Το έχουμε ξαναπεί. Υπάρχουν δύο οικονομίες. Αυτή των δεικτών και των εκθέσεων και η άλλη η πραγματική, που συνδέεται με το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας, ζωής , ασφάλειας των πολιτών. Η πρώτη η οικονομία των δεικτών είναι σχετικά ρεαλιστικό να υποστηρίξει κάποιος ότι θα ανακάμψει. Θα πάρουμε τις δόσεις, ενδεχομένως και εμπροσθοβαρείς, θα διαχωρίσουμε τα δάνεια της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από εκείνα που αφορούν το δημόσιο χρέος , πετυχαίνοντας από το 2013 και όχι το 2020 , χρέος προς ΑΕΠ της τάξης του 100%, θα διακρατήσει και η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν το 2013-2014 για δύο επιπλέον χρόνια , μέχρι το 2016, χωρίς να αλλάξουν τα επιτόκια, θα γίνουν επενδύσεις σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες , θα φύγει και το ΔΝΤ τάχα επιτυχημένο το 2015 και μετά;

Τι θα γίνει μετά; Ποια θα είναι η πραγματικότητα, η ιδιοκτησία και η χώρα των Ελλήνων; Η περίοδος της κατάθλιψης και του επικοινωνιακού ξυλοδαρμού τελειώνει. Μπορεί όμως να εμπεδώνεται μια μακρά , διάρκειας πολλών δεκαετιών, περίοδος φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Αλλά είπαμε τον εθνικό και κοινωνικό στρατηγικό μας στόχο. «Κάθε θυσία για την παραμονή στο ευρώ». Χαρμολύπη θα είναι οι επόμενη περίοδος για την Ελλάδα. Προσκυνούμε τον Εσταυρωμένο , αλλά προσδοκούμε την Ανάσταση.

Μόνο που στην πραγματική ζωή, αντίθετα με τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν έχουμε ραντεβού με την Ανάσταση...


«Λουκέτο» αναμένεται να μπει σε 15 κέντρα νεοσύλλεκτων μέχρι το τέλος του 2012, προκειμένου να εξοικονομηθούν 20 εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε το Πεντάγωνο.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με το σχέδιο δραστικής μείωσης των στρατοπέδων που υποχρεώθηκε να υλοποιήσει η στρατιωτική ηγεσία κατά την τελευταία συνάντηση με την τρόικα, από 1η Ιανουαρίου του 2013 θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο δέκα, από τα 25 κέντρα νεοσύλλεκτων.

Αυτόματα θα κλείσουν τα κέντρα προπαίδευσης της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού σε Πόρο και Σκαραμαγκά.

Κριτήριο για να παραμείνει ένα κέντρο ανοιχτό θα είναι η υποδομή που διαθέτει και το κόστος συντήρησής του.

Περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν ανοιχτά έχουν τέσσερα κέντρα στην Πελοπόννησο, δύο στην Αττική, ένα στη Ήπειρο, ένα στη Στερεά Ελλάδα, ένα από τα τέσσερα στη Δυτική Μακεδονία και άλλο ένα στη Δυτική Ελλάδα ή στην Κρήτη.

Σχόλιο ιστολογίου: Προφανώς θα τα ετοιμάσουν για κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών. Τί ανάγκη έχει άλλωστε η Ελλάδα από στρατόπεδα και στρατό, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τη χώρα... Δανία του Νότου


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Μπράβο στην Ελλάδα»! αναφώνησε η ΕΕ διά του προέδρου της Κομισιόν.

Στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού συνεχάρη την ...ελληνική «πρόοδο» και εξήρε το «δημοσιονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης» που προωθεί η συγκυβέρνηση, ο Μπαρόζο πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της. Αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της (σ.σ: εννοεί τα μέτρα σφαγής του ελληνικού λαού) θα παραμείνει στο ευρώ».

Τα «συγχαρητήρια» της «ευρωπαϊκής οικογένειας» διά χειλέων Μπαρόζο ήρθαν σε μια στιγμή που:

  • Ακόμα και οι καρκινοπαθείς της χώρας εξωθούνται σε κινητοποιήσεις στην πλατεία Συντάγματος και άλλες πόλεις της χώρας, αφού πλέον δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους! «Σε ισχύ η θανατική ποινή. Οι καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και χωρίς γιατρούς», ανέγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει πριν λίγες μέρες στο Σύνταγμα.
  • Οχτώ μεγάλα νοσοκομεία («Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Τζάνειο», «Αττικόν», «Αγία Ολγα», Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Ρόδου) έχουν αφεθεί χωρίς υγειονομικό υλικό και τα νοσοκομεία όλης της χώρας χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
  • Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης με τους δασκάλους και τους καθηγητές αφ' ενός να «μαθαίνουν» να ζουν με μισθούς πείνας και αφ' ετέρου να μαθαίνουν γράμματα σε παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία.
  • Τα τελευταία στοιχεία ανακηρύσσουν την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» της ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρώπη με τους ανέργους να αυξάνονται κατά 1.000 άτομα την ημέρα.
  • Αυξάνονται για πολλοστή φορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - και την ίδια ώρα ληστεύουν τα Ταμεία μειώνοντας κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών - οδηγώντας τις νέες γενιές και τους εναπομείναντες εργαζόμενους σε δουλειά «Νταχάου» μέχρι το θάνατο.
  • Προωθείται νέα μείωση σε μισθούς, νέες περικοπές στις συντάξεις και νέα αφαίρεση κοινωνικών επιδομάτων.
  • Καταγράφεται τέτοια έκταση και ένταση της πάσης φύσεως φοροληστείας που παραπέμπει όχι στο 2013 αλλά στο ...1883 και στους στίχους του Σουρή: «...φορολογήστε και αυτή τη σάρκα μας ακόμα/ του σώματός μας κόβετε καμιά παχιά λωρίδα/ και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την πατρίδα».
  • Τα επίσημα στοιχεία για το δημόσιο χρέος - για τη μείωση του οποίου υποτίθεται ότι υποβάλλεται σε θυσία ο ελληνικός λαός - αντί να μειώνεται, δείχνουν ότι αυξήθηκε από το α' στο β' τρίμηνο του 2012 κατά 23 δισ. ευρώ!

Κατόπιν αυτών, η ΕΕ δηλώνει ικανοποιημένη. Πράγμα για το οποίο καθόλου δεν αμφιβάλλουμε.

Αλλά πώς γίνεται...

ένας «παράδεισος», όπως μας εμφανίζουν την ΕΕ, να ικανοποιείται, να χαίρεται και να αλληλοσυγχαίρεται για την «κόλαση» που έχει προκληθεί στην Ελλάδα;

Και πώς γίνεται, επίσης, οι θιασώτες ενός τέτοιου κάλπικου «παραδείσου», από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη μέχρι τους ρήτορες περί «διαπραγματεύσεων» για τη «βελτίωση» της ευρω-κόλασης, να ποζάρουν σαν «αρχάγγελοι της σωτηρίας»;

Υ.Γ. Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες βδομάδες που η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι «ματώνει η καρδιά της» για τους φτωχούς στην Ελλάδα.

Είναι προφανής ο κίνδυνος για την κυρία Μέρκελ να πάει από ...ακατάσχετη αιμορραγία.

Φτηνή πλην ωραία η παράσταση του κ. Σαμαρά, ο οποίος προσερχόμενος ημέρα Σάββατο στο Μαξίμου, δήλωσε στον (υποδυόμενο τον...εμβρόντητο για την εργασιομανία του πρωθυπουργού) δημοσιογράφο: «Δεν υπάρχουν Σάββατα»!

Συμπέρασμα:

Οι κυβερνώντες και οι παπαγάλοι τους (μας) δουλεύουν και τα Σάββατα...

Κι όποιος φτάσει στα 67

παίρνει σύνταξη στα 87...

Ποιοι αρπάζουν μεγάλες εκτάσεις στο ακριτικό νησί


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου Μανώλης Χριστοδουλάκης υπέβαλε επίσημη έκθεση στο υπουργείο Οικονομικών, με την οποία ζητούσε να γίνει επειγόντως έλεγχος σε όλους τους τίτλους κτήσεων μεγάλων οικοπέδων στο Καστελλόριζο για να διαπιστωθεί τι κρύβεται πίσω από την σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Λόγω της ύψιστης στρατηγικής σημασίας του νησιού για την Ελλάδα, ο αείμνηστος Χριστοδουλάκης ζητούσε να ξεκαθαριστεί αν οι τελικοί αποδέκτες των εκτάσεων στο Καστελλόριζο ήταν Τούρκοι ιδιώτες ή εταιρείες τουρκικών συμφερόντων.

Ο έλεγχος Χριστοδουλάκη έγινε το 2008 και αποκάλυπτε ότι από το 2000 είχαν γίνει 1.500 συμβολαιογραφικές πράξεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας στο ακριτικό νησί, το οποίο δεν έχει περισσότερους από 200 κατοίκους.

Προφανώς μιλάμε για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που εφάπτεται των κυριαρχικών και εθνικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο.

Από το 2005 υπήρχε η φήμη στα Δωδεκάνησα ότι μια μαφία ελληνοτουρκική αρπάζει ιδιωτική και δημόσια γη στο Καστελλόριζο. Η μέθοδος ήταν να οικειοποιούνται παράνομα εκτάσεις που ανήκαν σε οικογένειες από το Καστελλόριζο που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και μετά να τις μεταπωλούν σε ξένους επενδυτές.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2007, είχε φθάσει ξαφνικά στο ακριτικό νησί κλιμάκιο της οικονομικής επιθεώρησης Δωδεκανήσου και Κρήτης με επικεφαλής τον τότε διευθυντή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος το 2008 υπέβαλε ένα πόρισμα-σοκ στο οποίο μιλούσε ανοιχτά για εθνικούς κινδύνους από το ξεπούλημα μεγάλων εκτάσεων στο Καστελλόριζο.

Ένα από τα συμπεράσματα του Χριστοδουλάκη ήταν ότι περίπου 20 οικογένειες είχαν καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία να κατέχουν εκατοντάδες οικόπεδα στο νησί, αλλά τα επίμαχα συμβόλαια, που γινόντουσαν στη Ρόδο, κατά ένα περίεργο τρόπο εξαφανιζόντουσαν από τα διάφορα υποθηκοφυλακεία.

Ο Χριστοδουλάκης μιλά στην έκθεσή του για κύκλωμα που δρα μεθοδικά στο Καστελλόριζο και τόνιζε ότι κατά περίεργο τρόπο στους υποψήφιους ιδιοκτήτες εκτάσεων περιλαμβάνονταν επιφανείς παράγοντες και των Αθηνών, ενώ άφηνε υπονοούμενα ότι πίσω απ' όλα αυτά υπάρχουν παράγοντες της Τουρκίας που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τουρκικό θύλακα στο ακριτικό νησί.

Την άποψη αυτή υποστήριζε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεγίστης, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μαλτέζος, ο οποίος το 2010 είχε αποστείλει μια εξαιρετικά σκληρή αναφορά προς τις υπηρεσίες που διενεργούν τους ελέγχους στο Καστελλόριζο, ζητώντας τους να επέμβουν δυναμικά και να σταματήσουν τη λεηλασία του Καστελλόριζου.

Το newsbomb.gr ανοίγει από σήμερα αυτόν τον σκοτεινό φάκελο που έχει σχέση και με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο άκρο του Αιγαίου και θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες με αποκαλύψεις που θα συγκλονίσουν.Αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 1+1 έτος το 2013 και το 2014, φέρνει το σχέδιο για σύνταξη στα 67 στο οποίο καταλήγει η κυβέρνηση λίγα 24ωρα πριν κλείσει οριστικά το πακέτο μέτρων ύψους 11,66 δισ. ευρώ, με την τρόικα.

Εκτός από το "συνταξιοδοτικό" σκέλος όμως, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βρίσκεται ένα μέρος της εργασιακής ατζέντας, αυτό για τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, όπου οι δανειστές εμφανίζονται σταθεροί στις αρχικές τους θέσεις για περαιτέρω μείωσή τους στο 50% των σημερινών καταβαλλόμενων ποσών (είτε με προειδοποίηση είτε χωρίς προειδοποίηση).

Στην ουσία θέλουν "πακέτο" τη σύνταξη στα 67 και τη μείωση των αποζημιώσεων πριν αρχίσουν να συντάσσουν την τελική τους έκθεση, από την οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιμήκυνση και η διασπορά των μέτρων σε τέσσερα, αντί για δύο χρόνια.

Τα δύο αυτά μέτρα, (όπως και το σύνολο των εκκρεμοτήτων του πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ) συζητήθηκαν χθες στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στη σύσκεψη -σύμφωνα με έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που εξασφάλισε ο "ΑΤ"- εξετάστηκαν ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δύο εναλλακτικές επιλογές:

1. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 1 έτος, από το 65ο στο 66ο από την 1-1-2013.
2. Αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη, δηλαδή στο 67ο έτος πάλι από την 1-1-2013.

Στη βάση αυτών των επιλογών εκτιμήθηκε από τα επιτελεία των δύο υπουργείων, ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο 66ο έτος θα αποφέρει ετησίως ένα ποσό της τάξης μεταξύ 600 και 800 εκατ. ευρώ, ενώ η αύξηση από το 65ο έτος στο 67ο, φέρνει τη διπλάσια εξοικονόμηση και συγκεκριμένα, ένα ποσό της τάξης του 1 και πλέον δισ. ευρώ το 2013 που μπορεί να φτάσει έως και το 1,8 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!Παζάρι για τα "θεμελιωμένα δικαιώματα 25ετίας και 35ετίας"

Από την επερχόμενη αύξηση δεν γλιτώνουν τα λεγόμενα "ενδιάμεσα", όρια ηλικίας, ενώ σκληρό παζάρι γίνεται για όσους έχουν "θεμελιωμένα δικαιώματα".

Στην περίπτωση που η αύξηση των ορίων ηλικίας είναι 1 έτος και τα 65 γίνουν 66 το 2013, αυτό θα "τραβήξει" κατά ένα έτος προς τα πάνω και τα χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (τα 58 θα γίνουν 59, τα 59 θα πάνε στα 60 κ.ο.κ.).

Από αυτή την "ενδιάμεση" αύξηση γλιτώνουν -σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε ο "ΑΤ"- μόνον όσοι θεμελιώνουν πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν για σύνταξη ώς τις 31-12-2012.

Αυτό, για παράδειγμα, σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, κ.ά.) που είναι 58 ετών, μπορεί να βγει στη σύνταξη στα 59 με 11.100 "ένσημα" αρκεί φέτος να έχει θεμελιώσει το δικαίωμα έχοντας τα 10.500 "ένσημα".

Αν όμως δεν έχει τις 10.500 ημέρες ασφάλισης μέσα στο 2012, τότε δεν έχει θεμελιωμένο δικαίωμα, που σημαίνει ότι από το 2013 θα επιβαρυνθεί με αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 1 ή 2 έτη, δηλαδή θα βγει στη σύνταξη, είτε στα 60, είτε στα 61.

Το ίδιο θα συμβεί και με όσους δεν έχουν φέτος την "25ετία", που είναι η θεμελίωση δικαιώματος για τις περισσότερες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Το "επικίνδυνο" πεδίο όμως στις επερχόμενες αλλαγές αφορά κυρίως τους παλιούς ασφαλισμένους, δηλαδή όσους έχουν ασφαλιστεί μέχρι τις 31/12/1982 και αυτό γιατί στην πλειονότητά τους βγαίνουν στη σύνταξη με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας. Οσοι δεν έχουν φέτος την 35ετία είναι πολύ πιθανό να εγκλωβιστούν στις αλλαγές και είτε να επιβαρυνθούν με 1 έτος, το 2013, είτε (που θα ήταν το χειρότερο) να επιβληθεί η σύνδεση της συνταξιοδότησής τους με όριο ηλικίας, το 58ο έτος.

Πάντως το ζήτημα δεν έχει κλείσει, καθώς σε κάθε περίπτωση εξετάζονται τα "αντίδοτα", δηλαδή μια νομοθετική κατοχύρωση των θεμελιωμένων δικαιωμάτων για έναν ακόμη χρόνο (2013).

Ανοιχτό είναι επίσης το τι θα γίνει με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο. Δεν θα εξαιρεθούν από την αύξηση του ορίου ηλικίας, λένε αρμόδια στελέχη, αλλά αυτό θα συνδυαστεί και με την ανάγκη μαζικών συνταξιοδοτήσεων, μια που αν πάνε όλοι στα 66 ή στα 67, τότε ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ώς το τέλος του 2014 είναι ανέφικτος, χωρίς απολύσεις.Αναδρομική εισφορά στις συντάξεις. Ή καταλύουν το Σύνταγμα ή κοροϊδεύουν τους «κουτόφραγκους»!

Σύμφωνα με τελευταίες φρέσκιες πληροφορίες, η τρικολόρε συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, αποφάσισε λέει να επιβάλει εισφορά σε όσους βγήκαν στη σύνταξη από το 1995 και μετά και έχουν πάρει εφάπαξ. Θα επιβαρύνεται λέει η σύνταξη με αναδρομική εισφορά 1%-3% τον μήνα. Αλήθεια τα νομικά που τα έμαθαν οι ηγέτες μας;

Σύμφωνα τώρα με το άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος «Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε».

Μετά από αυτό εσείς τι λέτε;

Καταλύουν το Σύνταγμα ή κοροϊδεύουν τους “κουτόφραγκους” της τρόϊκας για να πάρουν τα 31,5 δις για τις τράπεζες και τους προμηθευτές του δημοσίου;

Το ερώτημα όμως είναι ρητορικό. Στην πράξη όχι μόνο το Σύνταγμα έχει de facto καταλυθεί, αλλά και το ίδιο το κράτος…. έχει καταργηθεί και έχει υπαχθεί στην κυριαρχία της Γερμανίας.

Εννοείται πως εφαρμόζοντας το άρθρο 120 του Συντάγματος, μπορούμε να βγούμε στους δρόμους και να τους εμποδίσουμε. Αν ποτέ αφυπνιστούμε!!!

Αλλά εμείς είπαμε.

Καναπέ, φραπέ και ένα κοντρόλ στα χέρια για τούρκικα σίριαλ, ειδήσεις και talk show του καθεστώτος..

Σε λίγο θα κτυπήσουν την πόρτα όλων μας.

Κανείς μας δεν θα την γλιτώσει αδέρφια. Οι άνθρωποι ξεπέρασαν κάθε νομικό ή ηθικό φραγμό, αρκεί να διασωθεί το διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα.


(σ.σ. netakias - Αποκαλυπτικότατο άρθρο του diaforos με VIDEOS, για σκεπτόμενους πολίτες. Δείτε ποιοι λένε πολλά χωρίς λένε τίποτα, ποιο λένε ακόμη περισσότερα πουλώντας κουτόχορτο και ποιοι δίνουν μαθήματα δημοκρατίας κι αλήθειας.)

Σήμερα 11-Σεπ-2012 και αύριο 12-Σεπ-2012 κυρώνεται η ΠΝΠ της 19-Απρ-2012 με την οποία δίνονται άλλα 40 ΔΙΣ υπέρ των τραπεζών.

Οι μόνοι μέσα στη συνεδρίαση που ανέφεραν το τι έχουν πάρει οι τράπεζες μέχρι σήμερα ήταν ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαριάς, (μόνο που μπέρδεψε το ποσόν) και ο Μαρκόπουλος που είπε τα πράγματα με το όνομα τους.

Δείτε παρακάτω όλες τις τοποθετήσεις των κομμάτων στην Βουλή αλλά προσέξτε ιδιαίτερα τις ομιλίες Μαρκόπουλου, Μαριά.

Για την ιστορία μόνο θα σας πω ότι μέχρι σήμερα 11-Σεπ-2012 που κυρώνετε η ΠΝΠ το ποσόν που είχαν λάβει οι τράπεζες ήταν
163.000.000.000 €
Και αυτά πριν τα 40.000.000.000€
Το σύνολο λοιπόν είναι πλέον
203.000.000.000 €

Οι Βολευτές μας βέβαια που τα είχαν ψηφίσει για να δοθούν στις τράπεζες δεν ήξεραν - δεν γνώριζαν και βέβαια δεν το ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή.
Και οι νέοι Βολευτές μας πήγαν για να ψηφίσουν χωρίς να ρωτήσουν τι έχει γίνει μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα;

Ακούστε λοιπόν στα video που ακολουθούν τις τοποθετήσεις των αντιμνημονιακών του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ της Χ.Α.

Γαργάρα για τα 163.000.000.000 €.

Γαργάρα βέβαια ότι και τα πρώτα ομόλογα του Δημοσίου των 23 ΔΙΣ που είχαν λάβει οι τράπεζες με το νόμο 3723/2008 του Κωστάκη έληγαν μέσα στο 2012 και ενώ έπρεπε να πληρωθούν από τις Τράπεζες που τα είχαν ρευστοποιήσει αντ΄ αυτού, πληρώθηκαν κατά 99% από το Δημόσιο αυξάνοντας το Χρέος σε ένα μόλις τρίμηνο ΑΠΡ-ΙΟΥΝ 2012 κατά 23 ΔΙΣ.

ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΙΣ ;

Όσοι θέλετε να λέγεστε πολίτες και όχι πρόβατα, ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ να το απολαύσετε.
εγώ προσπάθησα να σας το κάνω πιο εύκολο στη χώνεψη.Τα video με τη σειρά των τοποθετήσεων στη Βουλή.

Πρώτη η βασική εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου


Για μια ακόμη φορά ; ; Δηλαδή πόσες είναι μέχρι τώρα ; Και πόσα έχουν πάρει ; ; .....Κρίση δανεισμού ; ?Με εγγυήσεις ή χωρίς ; ?Γιατί με το αγγλικό δίκαιο μια χαρά μας δανείζει η ΕΚΤ....Οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες είναι το πρόβλημα της κρίσης ; ; Βαθυστόχαστο και σοφό......Αδυναμία του ελέγχου των τραπεζών ; Και εσείς τους δίνετε και άλλα 40ΔΙΣ ; ; Ακόμα και σήμερα ισχύει η λογική της επικυριαρχίας ; Και εσείς την υποστηρίζετε ; ?Με τόσα μαργαριτάρια στο 2ο λεπτό δεν σε αντέχω άλλη απομαγνητοφώνηση.......Για τα 163 ΔΙΣ και την αύξηση του χρέους κατά 23 ΔΙΣ τίποτα.......
άσε να ακούσω τον αντιπολιτευτή, αντισυστημικό και LONDON σπουδαγμένο για να ενημερωθώ.


ΣΥΡΙΖΑ - Τσακαλώτος

Τι είπες LONDON ; μπλα.....μπλα......μπλα.....δεν απαντάει η Πατριανάκου ; ?και σου απάντησε το στουρνάρι ; ?ούτε αυτός απαντάει ; ?ασύμμετρη πληροφόρηση ;
καλά αφού δεν απαντάει κανείς εσύ τι κάνεις στο βήμα ; για να ενημερώσεις δεν ανέβηκες ; ?δεν το πιστεύει ούτε η κυβέρνηση ; ; τι έκανε η κυβέρνηση στο άρθρο 1 ; ; 50 ΔΙΣ στο άρθ. 1 ενώ ήταν μόνο 35 ΔΙΣ στον προϋπολογισμό ; ; Οι τράπεζες παίρνουνε χρήματα από το φορολογούμενο ; Πόσα καλέ μου ; Και δεν δίνουν λογαριασμό τι τα κάνουν;? και εσείς τι κάνετε; Όπα πέταξες το καρφάκι σου; Τι κάνουνε με τα στεγαστικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Κάτι ξέρεις κάτι ξέρεις... αλλά δεν το λες... και εγώ νόμιζα ότι θα μιλούσες για τα 163 ΔΙΣ... Τζίφος... Τι κάνουν οι ελίτ; σημαδεμένα χαρτιά
Τι λέει το μνημόνιο ; κανένα όρο για τις τράπεζες; μπλα.....μπλα.......Δεν είπες και εσύ τίποτα για τα 163 ΔΙΣ και την αύξηση του χρέους κατά 23 ΔΙΣ .......μάλλον αδιάβαστος πήγε και μίλησες. Άσε να ακούσω τους επόμενους αντιπολιτευτές......μπας και ενημερωθώ.

ΠΑΣΟΚ - Κωνσταντινόπουλος

Εσύ ανήκεις στην συμπολίτευση. Φυσικά και δεν μπορούσες να πεις κάτι γιατα 163 ΔΙΣ και την αύξηση του χρέους κατά 23 ΔΙΣ.


Ανεξάρτητοι Έλληνες - Μαριάς

SOS: ανοίξτε τα αυτάκια σας προβατάκια μου μπας και αλλάξει κάτι στον τόπο. Τοποθέτηση που ξεστραβώνει.


Χ.Α. - Γερμενής

Για τα χρήματα που οφείλουν να επιστρέψουν οι τράπεζες στον Ελληνικό λαό ; ? Πόσα ; ;
ενίσχυση για ακόμη μία φορά στις τράπεζες ; δεύτερη, τρίτη,τέταρτη ; ; Πόσες ; ; Θα εισπράξουν πολλά ΔΙΣ € ; ?μπλα....μπλα....μπλα.....Κερδισμένοι οι μεγαλομέτοχοι ; Να και κάτι καινούργιο.......Δάνεια που θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος για τις τράπεζες ; Όπα μάλλον για τα πρώτα 23 ΔΙΣ που μπήκαν στο χρέος το πάει.......Εδώ και δεκαετίες οι τράπεζες ; Πάλι λοξοδρομήσαμε....Πάλι θα ακούσουμε μπλα....μπλα....Κέρδη πολλών ΔΙΣ οι τράπεζες ; Που πήγαν όλα αυτά τα κέρδη ; ?Άστο θα το ψάξω και θα σε ενημερώσω.......Μεγάλα ποσά σε θαλασσοδάνεια ; ?Να και άλλο καινούργιο νέο. Ξεπέρασες και τον Τσακαλώτο. Ούτε ένα συγκεκριμένο ποσό. Η τέχνη του μιλάω χωρίς να λέω τίποτα.


ΔΗΜ.ΑΡ. - Μιχελογιαννάκης

Ισοφαρίζει ; Μάλλον έστελνε μήνυμα για betting σε κανένα φίλο.......Τι σημαίνει κούρεμα ; ; κατατοπιστικότατος......υπουργέ.........η τράπεζα δέχεται ένα πλήγμα ; ?που θα το πληρώσει ο λαός ; ; χάσανε ομόλογα οι τράπεζες ; μπλα.....μπλα....μπλα.....με αξιοπρέπεια να πάρουμε τη δόση ; ; φιλοσοφημένο σε βλέπω......αξιοπρέπεια και δόση ;
Περίμενε σύντεχνε να πάω και εγώ για τη δόση μου.....DEPON επειγόντως.......Τι είπες ; Με απλά λόγια ; ; α μπα είμαι ντιπ κουζουλός και δε σε κλουθώ......Εμείς εκεί στο Μυλοπόταμο μιλάμε άλλη γλώσσα....

ΚΚΕ - Καραθανασόπουλος.

Εκτός τόπου και χρόνου. Τα ημερομίσθια μπλα μπλα μπλα ...........Το πετρέλαιο θέρμανσης μπλα μπλα μπλα......... Τα μονοπώλια μπλα μπλα μπλα........Και ο Περισσός αδιάβαστος ; ? Για τα 163 Δις και την αύξηση του χρέους κατά 23 ΔΙΣτίποτα ; ?


Ν.Δ. - Μπέζας

Να μιλάτε καθαρά ; ; Άρα θα μας πεις πόσα πήραν οι τράπεζες για να δώσουν στην αγορά ; Περιέγραψες ; ? και εγώ δεν το κατάλαβα ; ? πρέπει να είμαι πολύ κουτός τελικά......αν αποκαταστήσετε τη ρευστότητα ; ?πότε όταν πάρουν οι τράπεζες 300 ΔΙΣ ή 400 ΔΙΣ ; ; γιατί τώρα με τα 200 ΔΙΣ ακόμα είναι ελλειμματικές....... Είπα να ακούσω παρότι συμπολιτευτής γιατί το ξεκίνησες καλά...........Αλλά για τα 163 Δις και την αύξηση του χρέους κατά 23 ΔΙΣτίποτα ; ? Άσε θα μου τα πει η κυρία Βαλαβάνη καθότι και ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ - Βαλαβάνη

Το τραπεζικό σύστημα είναι απύθμενο πηγάδι ; ? 18ΔΙΣ ; και τα πληρώνει μόνο ο λαός ; ; άλλα 6,7 ΔΙΣ για την Πειραιώς ; άντε πάμε και στα επόμενα........απύθμενο πηγάδι πάλι ; 25 ΔΙΣ απώλειες και για ανακεφαλαιοποίηση τα διπλάσια ; ; κάπου σε έχασα.....κανείς δε παίζει το ρόλο του ; ; καμιά πρόβλεψη για διοχέτευση στην πραγματική οικονομία ; ........τι έγινε, τέρμα τα νούμερα ; .....μάλλον δεν είχες μάθει καλά την απαγγελία σου και μπερδεύτηκες.......Δεν πειράζει, αρκεί η προσπάθεια. Πλησίασες με τα 24,7 που είπες σε σχέση με τα 163 Δις κάτι είπες. Αλλά για την αύξηση του χρέους κατά 23 ΔΙΣ τίποτα ; ?Δεν πειράζει θα μας τα πει ο επόμενος ΣΥΡΙΖΑιος........πιστεύω μόνο να συνεχίσει από εκεί που έμεινες.....
Πάω για κανένα lexotanil γιατί το depon δεν έπιασε και έρχομαι.......

Ν.Δ. - Παυλόπουλος
Ειναι αυτονόητο ότι ψηφίζεις ; ; άρα δεν θα πεις νούμερα ; ; όχι όμως και να μας παραπληροφορείς. Στα 17 ΔΙΣ της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ προσέθεσε άλλα 50 ΔΙΣ ; ;
Ρε Παυλόπουλε πως σου ξέφυγαν 96.000.000.000 € ; ; ? Αλλά σε σχέση με τη Βαλαβάνη κάτι παραπάνω είπες. Πλησίασες παραπάνω σε σχέση με τα 163 Δις αλλά και εσύ για την αύξηση του χρέους κατά 23 ΔΙΣ τίποτα ; ?

ΣΥΡΙΖΑ - Κωνσταντοπούλου
Ο λαικισμός στο μεγαλείο του. Καμάρι μου...... Και εσύ που είσαι λαλίστατη πήγες στη Βουλή αδιάβαστη ; ? Δεν ήξερες να ρωτήσεις που πήγαν τα 163 ΔΙΣ μέχρι σήμερα ; ; Τι σόι ενημέρωση έχετε από τον ALEXIS ; ; μπλα.....μπλα......μπλα.....μπλα.....μπλα......μπλα.....κανένα νούμερο ρε παιδιά ; ; μπλα.....μπλα......μπλα.....μπλα.....μπλα......μπλα.....
Αναλάβατε χρέη 80 Εκατ ; Για τα 163 Δις κοπέλα μου τίποτα ; ?
Και τα μπουμπούκια βαράνε παλαμάκια !!!!!!!!!

Ν.Δ. - Τσαβδαρίδης

Κονίστρα ; ........ Στάση ευθύνης ; ; Πότε ; ? ...... Θωρακισμένη ; ; Mercedes ; ? του Αποταμιευτή ; ; Τι είναι αυτό ; Το Δημόσιο Συμφέρον ; Με τον Σαμαρά ; ; Δικαιοσύνη ; Υπάρχει τέτοια λέξη στο λεξικό ;
Μπλα Μπλα Μπλα.......... Για τα 163 Δις καλέ μου τίποτα ; ?

ΣΥΡΙΖΑ - Δερμιτζάκης


Μπλα..... Μπλα...... Τα βάρβαρα μέτρα......Μπλα..... Μπλα...... Σέβεται ; ? Ποιος και τι ; ...Μπλα.....Μπλα.....Βιωσιμότητα ; .......Κοινωνική Ευαισθησία ; ; Τι είναι αυτό ; ; ....Τρώγεται ; Πακτωλό χρημάτων ; Κανένα νούμερο ; ; Και ξανά πακτωλός χρημάτων ; ?
Άντε θα στο γράψω εγώ. Πακτωλός = 163 Δις. Πιστεύω αύριο να αντικαταστήσεις το πακτωλό με συγκεκριμένο ποσό.
Κρίμα και είσαι και Πατριωτάκι.


Ν.Δ. - Γεωργιάδης


Αμείλικτα ερωτήματα ; ; Θα έχουμε λεφτά ; ?Εσείς θα έχετε. Ο κόσμος δεν θα έχει.....Πραγματικά λεφτά ; Σαν αυτά που έδωσαν οι τραπεζίτες για τη στήριξη της οικονομίας ; ; Χωρίς λεφτά ; ? 90 ΔΙΣ κέρδη τραπεζών τη δεκαετία και έχασαν 100 ΔΙΣ. ; ? Ρε μπουμπούκο και εσείς με ποια λογική δίνετε σε αποτυχημένους επιχειρηματίες 163 ΔΙΣ + 40 ΔΙΣ = 203 ΔΙΣ ; ; ?
Ειδικά από τον Σπυράκο δεν περίμενα να ακούσω κάτι εκτός από μπλα....μπλα....μπλα....
Δείτε το post


ΚΚΕ - Χαλβατζής.


Ο θιγμένος. Γιατί ρε Σπυράκος να γίνουν καταλήψεις στο 902 ; ; Τα ΜΜΕ χρωστάνε και έχουν ζημιές ; Πόσα κύριε Χαλβατζή ; Μήπως ο ΑΝΤ1 με ζημιές 30 εκατ πήρε νέα δάνεια καμμιά 100 εκατ ;


Ν.Δ. - Μιχελάκης.Μπλα..Μπλα..Μπλα..Από το 2005 ; ; Κρυβόταν και αυτό (όπως και εσύ) τόσο καιρό......Η αγορά έχει στεγνώσει ; Ρε Μιχελάκη γιατί παραπληροφορείς τους πολίτες ; ; Τι συκοφαντίες είναι αυτές ; ; Η τράπεζα διαμεσολαβητής ; ; Που το διδάσκουν αυτό ; ? Πριν λίγο δεν είπες ότι η αγορά έχει στεγνώσει ; 0,75% επιτόκιο ; ? Υπάρχει τέτοιο ποσοστό ; ; Παράταση αποπληρωμής ; ? Όχι Ευχαριστώ........Μπλα..Μπλα..Μπλα....Καλύτερο αύριο ; ?Για τις τράπεζες μπορεί.....203 Δις είναι αυτά κύριε Μιχελάκη....Εσύ ειδικά πρέπει να ξέχασες, γιατί δεν μπορεί να μην το γνώριζες......Δεξί χέρι του Προδότη ήσουν.ΣΥΡΙΖΑ - Γλέζος


Μπλα..Μπλα..Μπλα..Ο Ελληνικός Λαός θα πληρώσει τα σπασμένα ; ? Πόσα είναι ρε Γλέζο τα σπασμένα ; ?Τι κατάλαβε ο Λαός από τη συζήτηση ; ? Ότι του είπατε στη τρίωρη μετάδοση........Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ......Τι καταλαβαίνει ο κόσμος ; ?Ότι του λέει ο ALEXIS.......
Άλλες συνθήκες στην Κατοχή και άλλες σήμερα ; ; Λογικό είναι. Τότε είχαμε πόλεμο. Και οι Έλληνες έπεσαν υπέρ της Πατρίδας. Τώρα τους εξωθήσατε με την κοινωνία που χτίσατε σε 3.000 αυτοκτονίες ; ; Ή μήπως και στην Κατοχή η Πολιτεία παραπληροφορούσε τους Αγωνιστές και σήμερα τους ενημερώνεις εσύ ; ; Αλήθεια κύριε Γλέζο πριν πας στη Βουλή ρώτησες τον ALEXIS για τον πακτωλό των ΔΙΣ ; ;
Αν όχι το γράφω και για σένα. 163 ΔΙΣ + 40 ΔΙΣ = 203 ΔΙΣ
Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

ΣΥΡΙΖΑ - Πετράκος


Μπλα..Μπλα..Μπλα..Μπλα.. Ενθάρρυνση της αποταμίευσης ; ?Ρε μπας και ζεις σε άλλο πλανήτη ; ?Με 650€ αποταμίευση ; ?Απειλούν οι τράπεζες ; ?Και εσύ συκοφάντης ; ; Να νομιμοποιήσουμε τα εγκλήματα ; Έγιναν εγκλήματα ; ; Όχι καλέ.....

Ν.Δ. - Σταικούρας.


Μπλα..Μπλα..Μπλα..Μπλα..Μπλα.. Συρρίκνωση Πιστωτικής Επέκτασης ; ; Μα όφειλαν βάσει νόμου τα 93 ΔΙΣ τουλάχιστον να τα δώσουν στην αγορά. Ή όχι κύριε Σταικούρα ; ;
Οφείλουν οι Τραπεζίτες να ενισχύσουν τη κεφαλαιακή τους επάρκεια ; ?Και γιατί την ενισχύει η Πολιτεία με επιπλέον 40 ΔΙΣ φτάνοντας τα 203 ΔΙΣ ; ? Έκτακτης χρηματοδότησης των τραπεζών ; ?Είναι σαν το ανέκδοτο του Σαμαρά "Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα" ; ?Με αναλογία ένας εργαζόμενος ένας συνταξιούχος και με τα ταμεία άδεια και τις μειώσεις των εισφορών σύντομα θα πάνε οι μισθοί στα 400€..........Να επανέλθει η δυνατότητα χρηματοδότησης από την ΕΚΤ ; ?Λίγος χλωμός μου φαίνεσαι από το ταξίδι......
Διευρύνεται το φάσμα των εργαλείων για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών ; ? Ε βέβαια. Άλλα 40 ΔΙΣ τη βγάζουν για κανένα χρόνο ακόμα. Είναι οι μόνοι που δεν ασκούν επάγγελμα και εισπράττουν..........Πριν κλείσω ; Τζίφος. Και εγώ που νόμιζα ότι θα πεις για τα 203 ΔΙΣ. ; Δεν μπορούν να γίνουν με αερολογίες ; Μα για αυτό σε πληρώνουν τα αφεντικά σου. Γιατί είσαι καλός στο να μιλάς χωρίς να λες τίποτα......

ΣΥΡΙΖΑ - Γλέζος

Μπλα..Μπλα..Μπλα..Οφειλές Γερμανών προς διερεύνηση ; Ρε Γλέζο ας ελέγξουμε πρώτα τα 203 ΔΙΣ που είναι φρέσκα και μετά ελέγχουμε και τα κατοχικά δάνεια......

ΣΥΡΙΖΑ - Λαφαζάνης


Μπλα..Μπλα..Μπλα..Βρήκαμε τη δικαιολογία να πετάξουμε τη μπάλα στην εξέδρα.....Κατοχικά δάνεια και αυτός. Όχι ότι δεν είναι σπουδαίο αλλά τα φρέσκα ελέγχονται πολύ πολύ εύκολα......Τώρα στο θέμα των προνομιούχων μετοχών ; ?Καλά αυτά είναι 500 εκατ κατ΄ έτος. Εδώ μπήκαν στο χρέος 23 ΔΙΣ......Γιατί δεν εφάρμοσαν τον νόμο ; ?Γιατί δεν μιλάς για τα 23 ΔΙΣ που έληξαν και δεν ξέρει κανείς τι έγινε και άλλα 180 ΔΙΣ που έρχονται...... Τι ; 50ΔΙΣ μόνο δίνουν και θα ακολουθήσουν και άλλα ; ? 203 ΔΙΣ γνωρίζω εγώ. Εσύ μόνο για τα 50 άκουσες ; ?Να τα λέτε σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ; ; Μα και εσύ φροντίζεις να μην καταλάβει κανείς τίποτα.........

ΠΑΣΟΚ - ΣαχινίδηςΚαι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη ; ; Απίστευτη Ανάπτυξη. Πήραν 163 ΔΙΣ + 40 ΔΙΣ σε μόλις δύο χρόνια και οι μισθοί έφτασαν στις καλές περιπτώσεις τα 650 €......... Ύφεση για τόσα χρόνια ; ; Μα καλά πριν λίγο δεν μίλαγες για ανάπτυξη ; ; ? Καθυστερήσεις στις αλλαγές που θα βγάλουν τη Χώρα από την κρίση ; ; ; Θα φωνάξω το γείτονα μου να σε βοηθήσει στο σπουδαίο έργο σου αν δε προλαβαίνεις. Γιατί νομίζω ότι ήσουν σε υψηλή θέση όλο αυτό τον καιρό.........Μπλα..Μπλα..Μπλα..Θεωρώ ότι έχουν καταγράψει τις όποιες ζημιές ; ; Κάτσε να πάω να τις ελέγξω εγώ και θα σε ενημερώσω......Πέρα από τα 50 ΔΙΣ που παίρνουνε σήμερα ; ? Νόμιζα ότι είναι 40 ΔΙΣ. Και με τα 163 ΔΙΣ τι γίνεται ; Μη μου πεις ότι και εσύ ακούς για πρώτη φορά για τα 163 ΔΙΣ ; ? Τι είπε ο ALEXIS στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑΙΣ ; ; Γιατί κράζανε τα ΣΥΡΙΖΑκια ; ?Θα το ξανακούσω γιατί δεν το πολυκατάλαβα.

Ν.Δ. - Βορίδης
Μ


Μπλα..Μπλα..Το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να εισέλθει σε τόσο σύνθετα και τεχνικά θέματα ;
Και τότε τι λέτε τόσες ώρες εκεί μέσα ; ; Τσάμπα το μεροκάματο ; ?Οι πολίτες σώζουν τις τράπεζες ; Και εσύ διαφωνείς ; Τι ; ; Χάνονται οι καταθέσεις ; Και δεν χάνονται μόνο οι καταθέσεις ; ; (Αξίζει να δείτε το Μάκαρο και χωρίς ήχο)........Δεν μας είπε όμως το άλλο. Ούτε και αυτός γνώριζε για τα 163 ΔΙΣ του Δημοσίου που υπερκάλυπταν τις καταθέσεις.......Το μόνο που θυμότανε και αυτός ήταν τα 500 εκατ κατ' έτος για τις μετοχές......
Θέλουμε να τα δώσουμε στις τράπεζες ή θέλουμε να διαμαρτυρόμαστε ; ; Έλα μωρέ να κλείσουμε τα μάτια του κόσμου, να ανταλλάσσουμε καρεκλίτσες για να χαιρόμαστε και λίγο τους παχουλούς μισθούς εις υγείαν των κορόιδων......Γιατί ειρωνεύεστε τον κύριο Βορίδη? Τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος ; ; Και αυτή τη δουλειά της κάνει. Δίπολο για τα κορόιδα.

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Μαρκόπουλος


Δεν χρειάζεται να σχολιάσω την ομιλία Μαρκόπουλου.

Τα μούτρα του Βορίδη και του Σταικούρα μου ήταν αρκετά.

Χ.Α. - Παππάς
Ά


Άρχισε μετά την ομιλία Μαρκόπουλου να λέει κάποια στοιχεία και ο Παππάς της Χ.Α.

ΔΗΜ.ΑΡ. - Τσούκαλης


Πρόταση Έδρας για ψήφιση επί της Αρχής και αντιδράσεις και παραιτήσεις από δευτερολογία. Σταικούρας.


Ένας αντέδρασε. Ποιος ; ; Και αρκετοί παραιτήθηκαν της δευτερολογίας. Ποιοι ;


Παραιτήσεις από δευτερολογία για συντομία χρόνου. Ποιοι και πόσοι ; Συνέχεια με τη δευτερολογία Μαριά.

Ποιοι παραιτήθηκαν πριν μιλήσει ο Μαριάς ;

ΣΥΡΙΖΑ - Κωνσταντοπούλου δευτερολογία.ΣΥΡΙΖΑ - Λαφαζάνης δευτερολογία.

Χ.Α. - Παππάς δευτερολογία.


Ν.Δ. - Σταικούρας δευτερολογία και κλείσιμο συνεδρίασης.


Ανεξάρτητοι Έλληνες - Μαρκόπουλος δευτερολογία.
Εδώ είναι από τη δεύτερη και τελευταία μέρα της συνεδρίασης 12-Σεπτ-2012 και μάλιστα προς το κλείσιμο της συνεδρίασης. Έχει τη σημασία του για όποιον ακούσει το video.
Τις υπόλοιπες ομιλίες όπως της Βούλτεψης στην οποία αναφέρεται ο Μαρκόπουλος θα τις ανεβάσουμε σε δεύτερο χρόνο.
Για όποιον επείγεται μπορεί να τις δει στο κανάλι της Βουλής.


diaforos.blogspot.com (δια την αντιγραφή netakias)