Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Απρ 2014

Γράφει ο Τάκης Φωτόπουλος

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε και άλλες σημαντικές ενδείξεις για την κατάρρευση των φιλο-ΕΕ κομμάτων, δηλαδή των κομμάτων που είναι πλήρως ενσωματωμένα στην ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, είτε αποκαλούνται «δεξιά», «ακροδεξιά» κ.λπ., είτε, αντίστοιχα, «αριστερά», «οικολογικά» κ.α. Όμως, στην σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι φανερό ότι οι παραδοσιακές ταμπέλες δεν έχουν πια νόημα. Τα δίπολα «αριστερά—δεξιά» και «σοσιαλισμός/σοσιαλδημοκρατία―εθνικοσοσιαλισμός/φασισμός» είχαν νόημα μόνο στην περίοδο του έθνους-κράτους, πριν την ανάδυση της παγκοσμιοποίησης τα τελευταία 40 χρόνια. Όταν, δηλαδή, υπήρχαν ακόμη κράτη με στοιχειώδη εθνική κυριαρχία να καθορίζουν την οικονομική πολιτική τους.

Τυπικά, βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν κράτη-έθνη, αλλά όσα από αυτά είναι πλήρως ενσωματωμένα στην ΝΔΤ και δεν ανήκουν στον πυρήνα της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά, στην «Ομάδα των 7»― δεν έχουν καμιά δυνατότητα οικονομικής κυριαρχίας. Η οικονομική κυριαρχία σήμερα ανήκει ουσιαστικά στην Υ/Ε που διαχειρίζεται την ΝΔΤ, η οποία και επιβάλλει, μέσω των διεθνών οργανισμών που ελέγχει (ΠΟΕ, ΕΕ κ.λπ.), το άνοιγμα και την απελευθέρωση όλων των αγορών (κεφαλαίου, εμπορευμάτων και εργασίας. Οι δε λαοί που αντιστέκονται ακόμη στην πλήρη ενσωμάτωσή τους στη ΝΔΤ (από την Βενεζουέλα, την Κούβα και την Βολιβία, μέχρι την Συρία το Ιράν και χώρες του τ. σοβιετικού μπλοκ με επί κεφαλής την Ρωσία), βρίσκονται κάτω από την άμεση επίθεση της Υ/Ε. Όχι βέβαια διότι έχουν...ενδο-ιμπεριαλιστικές διαφορές με αυτήν, όπως υποστηρίζουν παλαιολιθικοί «Μαρξιστές», αλλά διότι αποτελούν εμπόδια στην διαδικασία ολοκλήρωσης της ΝΔΤ. Δηλαδή, την δημιουργία μιας παγκόσμιας «απελευθερωμένης» αγοράς που θα διαχειρίζεται μια (επίσημη ή άτυπη) παγκόσμια διακυβέρνηση.

Έτσι, «δεξιά» και «αριστερά» κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία, ενώ οι καταστροφικές οικονομικές πολιτικές παραμένουν ίδιες, αφού καμιά κυβέρνηση χώρας πλήρως ενσωματωμένης στην ΝΔΤ και την ΕΕ δεν μπορεί να εφαρμόσει σημαντικά διαφορετικές πολιτικές από αυτές που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, δεδομένου ότι οι «αγορές» θα την επαναφέρουν τάχιστα στην τάξη. Το ίδιο ισχύει ακόμη και για χώρες της Υ/Ε, όπως η Γαλλία, όπου δυο φορές τα τελευταία 30 χρόνια εξελέγησαν σοσιαλδημοκράτες πρόεδροι (Μιτεράν, Ολάντ) που μετά μερικούς μήνες αναγκάσθηκαν να κάνουν στροφή 180o, ακόμη και στην εξωτερική πολιτική. Έτσι, ο «αριστερός» Ολάντ αποδείχθηκε το ίδιο εγκληματίας πολέμου όπως ο προκάτοχος του Σαρκοζύ...

Από την άλλη μεριά, ένα «δεξιό» κόμμα, όπως το κυβερνών κόμμα Fidesz στην Ουγγαρία, επανεξελέγη πανηγυρικά, ακριβώς διότι εφάρμοσε πολιτικές που διαφοροποιούνται σημαντικά από τις πολιτικές της Υ/Ε και της ΕΕ, αφού πρώτα όμως άρχισε να σπάζει τους δεσμούς με τη ΝΔΤ, διώχνοντας την τρόικα και αναπτύσσοντας στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία! Αυτό, βέβαια, προκάλεσε τη μήνιν της Υ/Ε αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή από την ανοχή, ώστε να μη χάσουν εντελώς τη χώρα από την ΕΕ, πράγμα που πιθανότατα θα συνέβαινε αν εκλεγόταν αντ’ αυτού το «ακροδεξιό» κόμμα Jobbik, του οποίου τα εκλογικά ποσοστά δεκαπλασιάσθηκαν μέσα σε οκτώ χρόνια (από 2% στις εκλογές του 2006 σε 21% στις εκλογές πριν δυο εβδομάδες). Όμως, όπως τονίζει ένας φιλελεύθερος σοσιαλιστής, τ. αρθρογράφος στην Γκάρντιαν, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, με την ανάδυση μιας ψευδο-«αριστεράς», οι όροι Αριστερά και Δεξιά δεν έχουν πια νόημα. Όπως τονίζει ο ίδιος, στην Ουγγαρία ήταν μια «δεξιά» κυβέρνηση που έκανε επανεθνικοποιήσεις, αύξησε τους πραγματικούς μισθούς και μείωσε την ανεργία, ενώ επέβαλε φόρους στους τραπεζίτες, ακόμη και στις πολυεθνικές! Από την άλλη μεριά, η «σοσιαλιστική» αντιπολίτευση (κάτι σαν ένα μίγμα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που δεν αμφισβητεί την παγκοσμιοποίηση και φυσικά είναι πλήρως φιλο-ΕΕ) στηρίζει τις παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων από τις πολυεθνικές, ενώ όταν ήταν στη κυβέρνηση (2002-10) πετσόκοψε τις δημόσιες δαπάνες και έκλεισε τον εθνικό αερομεταφορέα, (όπως απαιτούσε η ΕΕ), οδηγώντας σε παραπέρα ανεργία! Μολονότι όμως σωστά συμπεραίνει ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά σήμερα είναι μια ψευδο-Αριστερα που δεν έχει σχέση με αυτήν που ξέραμε πριν 40 χρόνια, δεν αποφεύγει το λάθος να θεωρεί γνήσια Αριστερά την Γερμανική Die Linke (με την οποία συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ) παρόλο που επίσης εξαπατά τον λαό ότι θα μπορούσε να υπάρξει «καλή» ΕΕ ―προφανώς αρκεί να ψήφιζαν αυτούς, αντί για τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες! (Neil Clark, RT, 8/4/2014).

Τα ίδια ισχύουν, αντίστοιχα, σχετικά με τον μύθο της ανόδου του «φασισμού» στην Ευρώπη (που καλλιεργεί και η Κομισιόν ενόψει εκλογών), η οποία είναι όμως αδύνατη σε οποιαδήποτε χώρα πλήρως ενσωματωμένη στην ΝΔΤ. Στην πραγματικότητα, τα δήθεν «φασιστικά» κόμματα είναι συνήθως νέο-εθνικιστικά κόμματα που έχουν στόχο την εθνική κυριαρχία, η οποία καταρρέει στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που διαχειρίζεται η Υ/Ε και η ΕΕ. Το μόνο ίσως πραγματικά νεοναζιστικό κίνημα σήμερα είναι το Ουκρανικό, στο οποίο στηρίχθηκε το «πραξικόπημα από τα κάτω» που οργάνωσε η Υ/Ε για την ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ! Οι λόγοι, επομένως, για τους οποίους το κεφάλαιο υποστήριξε τον φασισμό προπολεμικά δεν έχουν σχεδόν καμιά σχέση με τους λόγους για τους οποίους η Υ/Ε (που εκφράζει το κεφάλαιο σήμερα), από τη μια τσακίζει την ΧΑ ή δυσφημεί σαν «φασιστικά» τα ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη, ενώ στηρίζει τους Ουκρανούς φασίστες. Τότε, το κεφάλαιο πράγματι αντιμετώπιζε υπαρξιακό πρόβλημα με την άνοδο του σοσιαλιστικού κινήματος, ενώ σήμερα τον μόνο κίνδυνο που αντιμετωπίζει είναι τα λαϊκά στρώματα που αγωνίζονται για την εθνική κυριαρχία και αναπόφευκτα στηρίζουν «δεξιά» κόμματα, αφού η «Αριστερά» είναι πλήρως ενσωματωμένη στη ΝΔΤ. Γι’ αυτό και σχετικό «ντοκιμαντέρ» με τον τίτλο «Φασισμός Α.Ε.», όπου «Μαρξιστές» ιστορικοί της συμφοράς ταυτίζουν τον προπολεμικό φασισμό με τον δήθεν ανερχόμενο σήμερα φασισμό στην Ευρώπη, έχει προφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων από τον πραγματικό εχθρό τους σήμερα. Δηλαδή, τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ, για τις οποίες όμως δεν ακούγεται λέξη στο φιλμ αφού βέβαια, για τους δημιουργούς του, ο νεοφιλελευθερισμός είναι (βολικότατα) μια «κακή» ιδεολογία και πολιτική…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η τύχη της Ουκρανίας ορίζεται πλέον από τα συμφέροντα και την "τιμή" των ισχυρών, ενώ οι ουκρανοί πολίτες σπρώχνονται σε εμφύλιο που θα σβήσει τις ευθύνες όσων σχεδίασαν τον διαμελισμό της χώρας

Ο Ομπάμα αμφιβάλει αν θα εφαρμοστεί η συμφωνία  της Γενεύης 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα πως η συμφωνία που συνήφθη στην Γενεύη για την Ουκρανία θα επιτρέψει μια αποκλιμάκωση της κρίσης και προειδοποίησε ότι μπορεί να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ στην Μόσχα στην περίπτωση που υπάρξει ένα αδιέξοδο. 

“Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για ο,τιδήποτε σε αυτό το στάδιο. Υπάρχει η πιθανότητα η διπλωματία να μπορέσει να οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση της κατάστασης”, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, υπογράμμισε, “θα χρειαστούν ακόμη πολλές ημέρες για να δούμε αν οι δηλώσεις θα παγιωθούν”. Με τους Ευρωπαίους “έχουμε προετοιμάσει επιπρόσθετα μέτρα που μπορούμε να επιβάλουμε στους Ρώσους αν δεν δούμε μια πραγματική βελτίωση της κατάστασης”, πρόσθεσε.

“Ελπίζω ότι θα δούμε μια εφαρμογή (της συμφωνίας) τις προσεχείς ημέρες, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτό με δεδομένο αυτό που έχουμε δει στο παρελθόν”, σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος παράλληλα “στην κίνηση εκφοβισμού” των ρωσικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία, ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε χθες ότι βλέπει “το χέρι της Ρωσίας” πίσω από το σημερινό “χάος” στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

“Όμως η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει προσέγγιση. Την ενθαρρύνουμε να το κάνει”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας επίσης ότι συνομίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικώς με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για το θέμα της Ουκρανίας.

“Οι ηγέτες υπογράμμισαν ότι η Ρωσία οφείλει να πάρει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για να οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, κυρίως χρησιμοποιώντας την επιρροή της στις ομάδες ατάκτων στην ανατολική Ουκρανία, για να παραδώσουν αυτές τα όπλα και να εγκαταλείψουν τα κτίρια που έχουν καταλάβει”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος μετά την συνομιλία που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Στο ίδιο πνεύμα και η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς δήλωσε ότι ο Ομπάμα και η Μέρκελ συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία ότι η Ρωσία πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις ένοπλες ομάδες στην ανατολική Ουκρανία για να ηρεμήσει η κατάσταση. 

Ο Ομπάμα προβλέπεται εξάλλου να έχει αργότερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε χθες ότι η συμφωνία της Γενεύης για μια αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία είναι “ένα πρώτο σημαντικό βήμα”, αλλά σημείωσε παράλληλα ότι “πολλά άλλα” πρέπει να ακολουθήσουν.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά πολλά άλλα πρέπει ακόμη να ακολουθήσουν”, δήλωσε.
“Η ειρήνη δεν έχει ακόμη κατακτηθεί και βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τον σκοπό” μας, πρόσθεσε.

Ο Σταϊνμάγερ επισήμανε εξάλλου ότι “πολλοί δεν περίμεναν” την επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας πριν από την διεξαγωγή της τετραμερούς συνόδου στη Γενεύη.

Αυτό είναι πολύ “και σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερο από αυτό που περίμεναν οι σκεπτικιστές” πριν από την σύνοδο, σημείωσε ο Σταϊνμάγερ αναφερόμενος στην συμφωνία που επετεύχθη. Τώρα μένει να δούμε αν “στην Ρωσία, στην ανατολική Ουκρανία, θα φανούν προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις” που έλαβαν στην Γενεύη, πρόσθεσε.

“Δεν έχει το κείμενο αυτό αποφασιστική σημασία, αλλά αυτό που θα γίνει πράγματι τις προσεχείς ημέρες” εκεί, κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Η συμφωνία που συνήφθη στην Γενεύη ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ρωσία, την ΕΕ και την Ουκρανία προβλέπει κυρίως τον αφοπλισμό των παράνομων ενόπλων ομάδων και την παράδοση των κτιρίων που έχουν καταληφθεί. Μια αποστολή επίβλεψης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα επιφορτιστεί για να βοηθήσει τις ουκρανικές αρχές να υλοποιήσουν τα μέτρα αυτά.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον σημείωσε μετά την επίτευξη της συμφωνίας ότι “ο ΟΑΣΕ θα πρέπει να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο” στην εφαρμογή της συμφωνίας, το κείμενο της οποίας προβλέπει ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία θα στείλουν παρατηρητές.

Η Ρωσία δεν έχει “καμία επιθυμία” να αποστείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε εξάλλου μετά την επίτευξη της συμφωνίας αυτής ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι χαιρέτισε την επίτευξη της συμφωνίας, αλλά σημείωσε ότι “αν δεν δούμε πρόοδο, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την επιβολή περισσότερων κυρώσεων”.

Ερωτηθείς για την θέση της Ουάσινγκτον όσον αφορά το θέμα της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από την Ρωσία, ο Κέρι απάντησε: οι ΗΠΑ “δεν έχουν απαρνηθεί” την Κριμαία, “αλλά δεν ήρθαμε (στην Γενεύη για να μιλήσουμε για την Κριμαία”. 

Η Άστον διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η ΕΕ “θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να υποστηρίξει την Ουκρανία οικονομικά, χρηματοοικονομικά και πολιτικά”. 

Η συμφωνία που υιοθετήθηκε στην Γενεύη προβλέπει επίσης ότι η συνταγματική διαδικασία που ανακοινώθηκε από την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας θα είναι “διαφανής”, “με την έναρξη ενός εθνικού διαλόγου σε ευρεία κλίμακα για να περιληφθούν σε αυτόν όλες οι ουκρανικές περιοχές και όλες οι πολιτικές οντότητες”. 

Η δέσμευση που ανέλαβε η Ρωσία στην Γενεύη “θα αποτελέσει ένα τεστ, θα δούμε αν η Ρωσία θέλει να βοηθήσει στην σταθεροποίηση αυτής της περιοχής”, δήλωσε επίσης χθες από την Γενεύη ο Ουκρανός μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Ντεστσίτσα. 

“Είναι σημαντικό να αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα (…) και οι δύο ή τρεις προσεχείς ημέρες θα είναι κρίσιμες”, κατέληξε ο Ουκρανός υπουργός, ο οποίος μετείχε στις συνομιλίες στην ελβετική πόλη.

Οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές δεν υπακούουν, η Ουκρανία συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίον τους
Ο αυτόκλητος ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε σήμερα πως δεν θεωρεί ότι οι άνδρες του δεσμεύονται από μία συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία να αφοπλιστούν και να εκκενώσουν κτίρια που έχουν καταλάβει.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι “Λαβρόφ δεν υπέγραψε τίποτε για εμάς, υπέγραψε εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, δήλωσε ο Πουσίλιν, επικεφαλής της αυτόκλητης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, προς δημοσιογράφους στο Ντονέτσκ.

Ο Πουσίλιν είπε πως οι άνδρες του θα σκεφθούν να εγκαταλείψουν δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει μόνο όταν η κυβέρνηση στο Κίεβο κάνει το ίδιο. Είπε πως συνεχίζει τις ετοιμασίες για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για αυξημένη αυτονομία από το Κίεβο στις 11 Μαΐου.

Στο μεταξύ, η υπό την ηγεσία του στρατού επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η Ουκρανία προκειμένου να εκδιώξει τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας θα συνεχιστεί παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία κρατικής ασφαλείας.

“Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται και το πόσο θα συνεχιστεί [ακόμη] εξαρτάται από το πόσο οι τρομοκράτες θα παραμείνουν στη χώρα μας”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η Μαρίνα Οσταπένκο, εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας.

Η συμφωνία της Γενεύης, στην οποία κατέληξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπει τον αφοπλισμό όλων των παράνομων ένοπλων ομάδων.

Καλεί επίσης να τερματιστεί η κατάληψη δημοσίων κτιρίων, δρόμων και πλατειών και δίνει προεξάρχοντα ρόλο για την επιτήρηση της συμφωνίας σε παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει το σαββατοκύριακο την έναρξη μιας υποστηριζόμενης από το στρατό επιχείρησης προκειμένου να εκδιώξει φιλορώσους αντάρτες που έχουν καταλάβει κρατικά κτίρια περιλαμβανομένων αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή του Ντονμπάς, αν και η επιχείρηση υπέστη σοβαρό πλήγμα όταν φιλορωσικές δυνάμεις “κατέσχεσαν” πολλά στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Πηγή ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, AFP, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, DPA, REUTERS, ANA-MPA

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Πριν από δύο χρόνια (περίπου) Έλληνας επιστήμονας (γεωλόγος) και επιχειρηματίας που δραστηριοποείται στον χώρο της ενέργειας και είναι κάτοχος μίας μικρής πετρελαϊκής εταιρείας στο Τέξας των ΗΠΑ, είχε αιτηθεί στο ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης την λήψη άδειας ερευνών για φυσικό αέριο στον Θερμαϊκό Κόλπο. Μάλιστα, αν και ο Έλληνας επιχειρηματίας προσέφερε άμεσα (και μετρητά) το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ταυτόχρονα πάρα πολύ καλά ποσοστά στο Ελληνικό Δημόσιο, η απάντηση που πήρε από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου (και προτιμήθηκε η επιβολή μέτρων εις βάρος των ελλήνων πολιτών, λόγω έλλειψης κυβερνητικών εσόδων!!!) ήταν αρνητική!

Συζητήσαμε (τότε) με τον συγκεκριμένο Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος ένιωσε μεγάλη έκπληξη μετά την άρνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου και την προτροπή που του έγινε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό αδειοδότησης ερευνών για το Ιόνιο Πέλαγος (που είχε προγραμματιστεί να γίνει). Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας (αλλά και επιστήμονας γεωλόγος), έχοντας μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία στον τομέα της ενέργειας, ήταν απολύτως βέβαιος πως τόσο ο Θερμαϊκός όσο και ο Στρυμωνικός Κόλπος είχαν πολύ μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία (όπως μας είχε δηλώσει τότε) φαίνεται πως «κάποιοι αποφάσισαν να τα δώσουν αλλού…».

Σήμερα, μέσα από ένα δημοσίευμα του Defence-Point, το θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων του Θερμαϊκού αλλά και του Στρυμωνικού, επανέρχεται και… (ω του θαύματος!) οι ενδιαφερόμενοι είναι εταιρείες αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων… Φαίνεται, πως η κυβέρνηση προτιμά τους ξένους, από τους Έλληνες επιχειρηματίες, εκτός και εάν υπάρχουν άλλα θέματα (βλ. υποκλοπές από ιδιωτικές εταιρείες, πολιτικές υποθήκες σε συγκεκριμένα λόμπι κ.α.).
Ας δούμε όμως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το Defence-Point...

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και επενδυτικό ενδιαφέρον έχει προκύψει για περιοχές πέραν των γνωστών του Ιονίου και νότια της Κρήτης. Έτσι μετά την προχθεσινή αποκάλυψη αναφορικά με την περιοχή μεταξύ Κυκλάδων και Κρήτης, το «defence-point.gr» προχωράει και σε μία ακόμη, επισυνάπτοντας και σχετικό χάρτη, αναφορικά με μία νέα περιοχή η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέντος.

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες του χώρου των υδρογονανθράκων, ο κόλπος του Ορφανού και ο Θερμαϊκός είναι «γεμάτος από δομές» οι οποίες παραπέμπουν στην ύπαρξη κοιτασμάτων τα οποία αναμένουν να ερευνηθούν και να αξιοποιηθούν.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εταιρία η οποία έχει εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι άλλη από την ισραηλινών συμφερόντων RATIO OIL η οποία έχει στο ενεργητικό της την ανακάλυψη του πολύ μεγάλου κοιτάσματος «Λεβιάθαν» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Ισραήλ. Στην υπόθεση εμπλέκεται και η Energean Oil & Gas.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα, ότι μας αναμένουν περί τα 400 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου δηλαδή ποσότητα μικρότερη από αυτή του Λεβιάθαν (περί τα 650 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) αλλά μεγαλύτερη από την έως τώρα επισήμως αποδεκτή του κυπριακού Αφροδίτη (περί τα 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα).

Με άλλα λόγια, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής δύναται να βρεθούν κοιτάσματα σε μέγεθος δύο φορές της σημερινής εκτίμησης για το οικόπεδο Αφροδίτη.

Οι χάρτες που δημοσιεύουμε (όπως παρουσιάστηκαν σε συνέδριο τον Νοέμβριο του 2013) καταδεικνύουν με τον πλέον επίσημο τρόπο πως το ΥΠΕΚΑ γνωρίζει και είναι έτοιμο να ανοίξει τις δύο περιοχές προς τις εταιρίες που το έχουν αιτηθεί, δηλαδή τους Ισραηλινούς και την Energean Oil & Gas.

Στο σημείο αυτό η υπόθεση αποκτά γεωπολιτικό ενδιαφέρον και φυσικά περιπλέκεται: Οι εταιρείες φαίνεται ότι έχουν ζητήσει περιοχές που εκτείνονται πέραν των έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές της χώρας μας, με αποτέλεσμα να αναμένονται κάποιοι για ακόμα μία φορά να διατυπώνουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το θέμα που σχεδόν νομοτελειακά θα ανακύψει από τις αντιδράσεις της Τουρκίας.


Να σημειώσουμε ότι και οι δύο κόλποι, τόσο του Θερμαϊκού όσο και αυτός του Ορφανού μπορούν υπό προϋποθέσεις να θεωρηθούν «κλειστοί», έτσι ώστε να μην υπαχθούν στις διάφορες συμφωνίες, όπως αυτή του Οζάλ-Παπανδρέου για την μη διενέργεια ερευνών στο Αιγαίο. Όχι βεβαίως ότι η Τουρκία δεν θα υιοθετήσει την πλέον βολική για τις διεκδικήσεις της εκδοχή.
 
Για την ώρα δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση στο αίτημα των εταιριών για να λάβουν άδεια για έρευνες, παρά το γεγονός πως η αίτηση έχει υποβληθεί από το 2013 και αναμένει ανταπόκριση.

Είναι προφανές, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εμπίπτει καθαρά στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Εξωτερικών και κάθε απόφαση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση θα σηματοδοτήσει και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας, αναφορικά με το ζήτημα των ερευνών και κυρίως των θαλάσσιων περιοχών και των ελληνικών δικαιωμάτων…

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε εάν η «μεταγραφή» Κασίνη στην Ελλάδα θα δημιουργήσει μία δυναμική στην χώρα, η οποία θα διέπεται από το πνεύμα που επέτρεψε στην Κύπρο να προχωρήσει στην ανάπτυξη των δικών της ενεργειακών πόρων.
 


Η μη προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων και του Συντάγματος καθώς και κάθε ιερού κανόνα που διέπει τις σχέσεις κράτους – πολίτη με ενδεχόμενο δόλο μάλιστα, που έφερε τη χώρα σε ανεπανόρθωτα δεινή κατάσταση.

Εσχάτη Προδοσία!
Τελεία και παύλα.
Αλλά, θα μου πείτε, σπάνιο φαινόμενο το να παραδέχεται ένας εγκληματίας το έγκλημά του. Ναι, αλλά αυτοί συνεχίζουν ατιμώρητοι να μας προκαλούν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, φτιάχνοντας αντιρατσιστικούς νόμους και προσπαθώντας να μας αποπροσανατολίσουν παρουσιάζοντας το θέμα του τζαμιού σαν το μοναδικό πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου.
Μα, όσο κι αν προσπαθήσουν, δεν θα καταφέρουν να επιβάλουν τη σιωπή στους Έλληνες.

Ύστερα από όλα αυτά δεν πρέπει να τους ρωτήσει κάποιος Έλληνας: Καλά ρε πάνσοφοι, δεν σας φτάνανε οι μουσουλμάνοι της Θράκης; Μήπως σας λείπανε μερικοί μιναρέδες ακόμα, προκειμένου να μας κάνετε Ευρωπαίους;
Γιατί καταντήσατε την Ελλάδα να την βλέπουν οι Έλληνες σαν ένα επικίνδυνο και ανθυγιεινό τόπο, χωρίς ελπίδες για τα παιδιά τους και μάλιστα το κάνατε όλο αυτό μέσα σε μόλις τριάντα χρόνια;
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ και θα εξελιχθεί σε εφιάλτη των Ελλήνων.

Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις ψευτο-ανθρωπιστικές θέσεις των περισσότερων κομμάτων, οι οποίες επί της ουσίας καλύπτουν τα άνομα συμφέροντα των νεοφιλελεύθερων καπιταλιστών, τα οποία αποτελούν και τα κίνητρα των δουλεμπόρων. Έτσι διχάζουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Αν και είναι αργά, πιστεύω πως θα αποτελούσε μία καλή ευκαιρία για κάποιους, να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό έστω και εμμέσως, χρησιμοποιώντας αυτό το άδικο πλεόνασμα για να επιδοτήσουν κάποιους από τους πλεονάζοντες ξένους (αν όχι όλους) προκειμένου να πάνε να ζήσουνε στις πατρίδες τους, αντί να το χρησιμοποιήσουν σαν όπλο προς άγραν ψήφων.

Πρέπει επίσης να σταματήσουν κάποιοι να υποκρίνονται τους ανθρωπιστές, βαφτίζοντας την ιερή αγανάκτηση των εξαθλιωμένων Ελλήνων σε ρατσισμό, προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα του καπιταλιστικού νεοφιλελευθερισμού και των κυκλωμάτων που απαρτίζουν το σύγχρονο δουλεμπόριο.
Νομίζω ότι μπροστά σε αυτά που έχει θυσιάσει ο ελληνικός λαός μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, πολύ λίγα ζητάει…
Και είναι απορίας άξιο πως ύστερα από τόσο αισχρή ρατσιστική συμπεριφορά που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια, σας ανέχεται ακόμη…

Γιώργο Τ.
Πηγή “KontraNews”


Σχόλιο ιστολογίου: Μία μόνο απορία – ερώτηση προς τους ανθρωπιστές και λοιπούς φιλεύσπλαχνους που έχουν ταξινομήσει τις πολιτικές τους προτεραιότητες, τοποθετώντας τον ελληνικό λαό τελευταίο: Εάν το χτίσιμο του τζαμιού δημιουργήσει προβλήματα ασφαλείας, αυξήσει περαιτέρω τις ισλαμικές απαιτήσεις και φτάσουμε στο σημείο για απαίτηση αλλαγής αλλοίωσης του υπάρχοντος Ελληνικού Συντάγματος και της μετατροπής του σε κάποιο ιδιότυπο «ισλαμικό σύνταγμα», εσείς τι θα κάνετε; Θα το δεχτείτε ή θα ζητήσετε έμπρακτα συγνώμη από τον ελληνικό λαό προχωρώντας σε απαίτηση γκρεμίσματος του ισλαμικού τεμένους; Αλήθεια, θεωρείτε εφικτό να γκρεμιστεί ένα τέμενος; Κατανοείτε τι προβλήματα εισάγετε στη χώρα, με το χτίσιμό του και την σοβαρότατη πιθανότητα αυτό να σταθεί και να λειτουργήσει ως εφαλτήριο μίας επίθεσης (εκ των έσω) προς την Ελλάδα; Δεν σας αρκούν όσα ήδη συμβαίνουν με την ευθεία παραβατικότητα και τις συνεχείς προκλήσεις των ισλμιστών στην πρωτεύουσα της Ελλάδας; Δεν μπορείτε να κατανοήσετε πως η ιδεοληψία που σας διακατέχει γίνεται κίνδυνος και για την δημοκρατικότητά σας, αφού είναι δεδομένο πως Ισλάμ και Δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν (το δηλώνουν οι ίδιοι ισλαμιστές, σε όλες τους τις πορείες στην Ευρώπη);


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Interpol θεωρεί ότι η χώρα μας αποτελεί την κυριότερη «πύλη εισόδου» των μουσουλμάνων τρομοκρατών

Του Στέλιου Βραδέλη

Συναγερμό έχει σημάνει σε Interpol και Europol η σύλληψη τρομοκρατών που ανήκουν στην επιρροή της Αλ Κάιντα, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην Ευρώπη μέσω των Ελληνικών συνόρων. Αξιωματούχοι της Interpol εκτιμούν πως η Αλ Κάιντα χρησιμοποιεί τα περάσματα στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να περάσουν στη συνέχεια σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης επικίνδυνοι τρομοκράτες.

Η πρόσφατη σύλληψη από τη γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενός 23χρονου Γάλλου υπηκόου αραβικής καταγωγής, ο οποίος ετοίμαζε βομβιστική επίθεση στις Κάννες, επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια χρησιμοποίησης της Ελλάδας ως περάσματος τρομοκρατών.
Ο 23χρονος είχε συλληφθεί αρχικά από την ελληνική αστυνομία στην Ορεστιάδα στις 31 Ιανουαρίου 2014 και είχε υποστηρίξει τότε πως ήταν πρόσφυγας από τη Συρία. Οι ελληνικές αρχές τον άφησαν να φύγει, αφού σε βάρος του δεν προέκυπτε κάποια καταδικαστική απόφαση, αλλά κατέσχεσαν κάποια ηλεκτρονικά αρχεία που είχε στην κατοχή του. Από την επεξεργασία τους προέκυψε ότι ο 23χρονος ετοίμαζε σωρεία βομβιστικών επιθέσεων στο γαλλικό Νότο.
Η ελληνική αντιτρομοκρατική ενημέρωσε την αντίστοιχη γαλλική για το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών αρχείων κι έτσι συνελήφθη ο 23χρονος. Στην κατοχή του βρέθηκαν 900 γραμμάρια εκρηκτικών. Οι γαλλικές αρχές εκτιμούν πως ο ύποπτος ταξίδεψε στη Συρία το Σεπτέμβριο του 2012 μαζί με δύο ακόμα άνδρες. Υπάρχουν υπόνοιες ότι οι τρεις άνδρες, οι οποίοι συνδέονται με ένα φανατικό ισλαμιστικό πυρήνα που θεωρείται υπεύθυνος για την επίθεση με χειροβομβίδα σε μία εβραϊκή υπεραγορά κοντά στο Παρίσι το 2012, είναι πλέον μέλη της οργάνωσης Αλ Νούσρα, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και δρα στη Συρία.

Και στρατόπεδο εκπαίδευσης;
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γαλλικών αρχών, μόνο στη Συρία βρίσκονται περισσότεροι από 250 γάλλοι υπήκοοι που μάχονται στρατευμένοι σε ακραίες ισλαμικές ομάδες, που καθοδηγούνται από την Αλ Κάιντα. Για περίπου 100 από αυτούς εκτιμάται πως θα επιχειρήσουν να περάσουν σύντομα στην Ευρώπη, με τα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα να αποτελούν την πιθανότερη πύλη εισόδου.

Πριν από μερικούς μήνες οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες είχαν επίσης ενημερώσει την Αθήνα για δραστηριοποίηση τρομοκρατών στην Ελλάδα. Οι Σέρβοι έστειλαν σήμα στο οποίο αποκάλυπταν τη λειτουργία οργανωμένου στρατοπέδου της εξτρεμιστικής οργάνωσης Σαλάφ στην Ελλάδα.

Η Σαλάφ θεωρείται το πιο ακραίο κομμάτι της ισλαμικής τρομοκρατίας, αλλά αποτελεί κάτι περισσότερο από οργάνωση. Είναι η πιο εξτρεμιστική έκφραση της ισλαμικής θρησκείας και είναι ενδεικτικό πως η Αλ Κάιντα ξεκίνησε ως παρακλάδι της. Σήμερα η Σαλάφ αποτελεί πόλο έλξης ια χιλιάδες νεαρούς μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο.

Η Interpol αρχικά είχε την πληροφορία πως στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Κόσσοβο και ενδεχομένως και σε περιοχές της Βουλγαρίας βρήκαν καταφύγιο έμπειροι μουσουλμάνοι πολεμιστές από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Αλγερία, που ανέλαβαν την εκπαίδευση νέων στελεχών, τα οποία στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε χώρες της Ε.Ε. Μόνο στη Γερμανία και την Ιταλία συνελήφθησαν 37 μέλη της Σαλάφ, τα οποία ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Η μεγάλη σύλληψη
Η πιο σημαντική σύλληψη από τις ελληνικές αρχές μουσουλμάνου τρομοκράτη, που μάλιστα συνδέονταν και με δίκτυο της Αλ Κάιντα, έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2005. Τότε συνελήφθη στο τελωνείο των Κήπων ο Μαροκινός υπήκοος Ανουάρ Μαζράρ, ο οποίος καταζητούνταν από τις γαλλικές και τις μαροκινές αρχές για συμμετοχή του σε οργάνωση φανατικών μουσουλμάνων, που δρούσε ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη βορειο-αφρικανική χώρα.
Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές πως ο Μαζράρ θα προσπαθούσε να εισέλθει στην Ελλάδα από την Τουρκία με λεωφορείο του εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη.
Αμέσως μετά τη σύλληψή του κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες και ο Μαζράρ απελάθηκε στο Μαρόκο, όπου και δικάστηκε για τη συμμετοχή του σε εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση.

Πηγή «Το Καρφί»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Η Θράκη αποτελεί τον γεωγραφικό τόπο όπου δοκιμάζεται εμπράκτως ο καιροσκοπισμός και επικίνδυνος χαρακτήρας ενός κόμματος. Η πρόσφατη επίσκεψη, μάλιστα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Πομάκικα χωριά της Θράκης σπεύδει να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα αλλά και να αποδώσει τα ανωτέρα χαρακτηριστικά στον εν λόγω πολιτικό σχηματισμό.

Για όσους δεν γνωρίζουν, μιας και δεν επιδιώχθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα στο θένα, οι συνοδεύοντες μειονοτικοί εκπρόσωποι του νομού έθεσαν ενώπιόν του και χωρίς αμφισβήτησή του, το θέμα της διγλωσσίας στα δημόσια σχολεία της περιοχής κάνοντας αναφορά στην τουρκική(!) και την ελληνική γλώσσα, απαξιώνοντας τους Πομάκους από τη μητρική τους γλώσσα.

Οι πομακικοί πληθυσμοί της Θράκης, όπως είναι γνωστό, έχουν μία γλωσσική ιδιαιτερότητα που αποτελεί βουλγαρικό ιδίωμα το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την τουρκική γλώσσα, πέραν ενδεχομένως γλωσσικών δανείων που προέκυψαν, όπως σε όλες τις βαλκανικές γλώσσες, από την πολύχρονη σχέση υπόδουλου – εξουσιαστή κατά την οθωμανική κατάκτηση.
Συνεπώς, οποιαδήποτε παραποίηση του γλωσσικού αυτού ζητήματος δεν παραπέμπει απλά στην εγκυκλοπαιδική άγνοια ενός πολιτικού, που φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος ηγέτης της χώρας, παρά αποκαλύπτει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριληφθούν οι ορεσίβιοι της Θράκης σε «τουρκο»μουσουλμανικές πλειοψηφίες για την εξυπηρέτηση περαιτέρω αντεθνικών σχεδιασμών.

Οφείλουμε επίσης να διασαφηνίσουμε πως η θρησκευτική ταύτιση δεν παραπέμπει απαραιτήτως σε κοινή φυλετική καταγωγή ή σε κοινότητα συμφερόντων. Κάποιες φορές μάλιστα αυτή καθαυτή δεν είναι καθοριστική καθώς γνωρίζουμε τις διαφορές που χωρίζουν τους προτεστάντες από τους καθολικούς ή τους σουνίτες από τους αλαουίτες.

Ο εν λόγω πολιτικός σχηματισμός της Αριστεράς, πάντως, δεν μας εκπλήσσει με τουτς ακροβατισμούς του στη Θράκη, γιατί έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους πολίτες αυτής της χώρας, με τις ιδιαίτερες συμπεριφορές του επί του λαθρομεταναστευτικού αλλά και με τα τυχοδιωκτικά κυνήγια μαγισσών, αποσκοπώντας στη βίαιη αποδόμηση της ψυχής του λαού και των πεποιθήσεων που συσσωρεύει ο ιστορικός χρόνος, επιτείνοντας την παρακμή και την αδιαφορία σε μία χώρα όπου όλα τα στοιχεία έδειχναν πως οδεύει στην οικονομική καταστροφή.

Την ίδια τυχοδιωκτική πολιτική άλλωστε, στον γεωγραφικό αυτό χώρο, άσκησε και το ΠΑΣΟΚ που, όντας σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, βλέπουμε να ξαναγεννιέται ε την προσχώρηση πολιτικών, που για χρόνια υπηρετούσαν πιστά τις καταστροφικές τακτικές του κόμματός τους, στον ανερχόμενο αντιμνημονιακό χώρο της Αριστεράς. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται για άλλη μία φορά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αντιμέτωπος με έναν επίδοξο ηγέτη που επιδίδεται σε ασκήσεις γοητείας, μιμούμενος προκατόχους του, που ακόμη πληρώνουμε ακριβά τα «ονειροπολήματά» τους, ενώ είναι φανερό πως η αντιμνημονιακή λεγόμενη Αριστερά επιδιώκει να καταλάβει το κενό που άφησαν οι απερχόμενοι.

Οι ανατροπές που στη συνέχεια υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας στους απαξιωμένους γλωσσικά Πομάκους, επιχειρώντας να διαγράψει τη γλώσσα που τους διακρίνει από τους λοιπούς μειονοτικούς, θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν προκύπτουν από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.
Η γνήσια αλλαγή είναι απόρροια της ανάγκης των κατεργασιών που επιτελεί ο χρόνος και των πολύ σιωπηλών διεργασιών στο μυαλό των ανθρώπων. Γι αυτό και τα γλωσσικά πυροτεχνήματα του κ. Τσίπρα το μόνο που μπορούν να μας επιβεβαιώσουν είναι πως, με την επικράτηση του –τάχα- αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, θα προκύψουν τα ίδια, μετονομασμένα μοντέλα, με τις Φραγκουδο-Δραγωνο-Ρεπούσηδες, να συνεχίζουν να στοιχειώνουν τις ζωές των κατοίκων αυτού του τόπου.

Σε τελική ανάλυση και με πολύ απλά λόγια, δεν μπορεί να διεκδικεί κανείς τον τίτλο του πολίτη του κόσμου, όταν θέτει εαυτόν στην υπηρεσία σχεδίων άλλων χωρών.

Πηνελόπη Πάχη
Λαμία
Πηγή «Ελευθεροτυπία»Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

«Ο εχθρός σου σε προσδιορίζει», έλεγε ο Φρειδερίκος Νίτσε. Σε αυτό είχε δίκιο. Όποιον επιλέγουμε για αντίπαλο του προσφέρουμε τουλάχιστον το… ισόκυρο της δικής μας προσωπικότητας. Αν μας επιλέξει εκείνος, τότε οφείλουμε να ασχοληθούμε μαζί του, αν αξίζει τον κόπο. Αν όχι, καλύτερα να προσπεράσουμε τον «εχθρό» και να συνεχίσουμε να πράττουμε αυτό που κρίνουμε ως ορθό.

Τα παραπάνω γράφονται για την εσφαλμένη τακτική που ακολουθούν αρκετοί ευσεβείς Έλληνες χριστιανοί όταν προσπαθούν να… απολογηθούν σε μερικούς για τα θέσμια, τα ιερά και τα όρια της πατρίδας μας, από το Άγιο Φως μέχρι την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Ειδικά την περίοδο που προηγείται της Αναστάσεως, ένας εσμός απάτριδων, «κοσμοπολιτών» τιποτοφρόνων συνηθίζει να κάνει βέβηλα σχόλια, ειρωνείες και περισπούδαστες «αναλύσεις» για το πόσο «αναχρονιστικά», «φασιστικά», «εθνικιστικά» και «φανατισμένα» είναι τα έθιμα και οι παραδόσεις μας.

Συνήθως πρόκειται για απελπισμένους ανθρώπους, για εθισμένους στην πρόσκαιρη δημοσιότητα της τηλεόρασης και των υπόλοιπων ΜΜΕ. Είναι προσωπικότητες που ζουν για να προκαλούν και όχι για να προσφέρουν. Ο τρόπος που «αμφισβητούν» το κατεστημένο είναι ρηχός, πρόχειρος, πάντοτε εκ του ασφαλούς και διαχρονικά σε βάρος του έθνους και όσων συμβολίζει. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να πάρουν θέση υπέρ της πατρίδας όταν εκείνη συγκρούεται με ξένες δυνάμεις. Ακόμα και αν αυτές λέγονται Τουρκία, Σκόπια, Γερμανία κ.α. Γεννημένοι εφιάλτες δηλαδή…

Οσμίζονται τον άνεμο, νιώθουν κατά που… σημαδεύει ο δείκτης της κυρίαρχης ιδεολογίας κι έπειτα αρχίζουν να πετροβολούν στο ακριβώς αντίθετο σημείο. Όσο αισθάνονται στο πλευρό τους την ύπαρξη παραγόντων με μεγάλη υλική ισχύ και επιρροή, καμώνονται τους γενναίους, τους παράτολμους, τους ασυμβίβαστους.

Όποτε διαπιστώνουν μεταβολές στην ισορροπία δυνάμεων, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ισχυριστούν τα ακριβώς αντίθετα από όσα διακήρυτταν. Δεν είναι άξιοι συνομιλητές του έθνους μας ούτε υπολογίσιμοι ως «αντίπαλοι». Η Ελλάδα μπορεί να αφήσει αυτά τα μίζερα ανθρωπάκια στην γκρίζα και αφόρητη μοναξιά τους.

Καλή Ανάσταση να έχουμε!

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές…

Γράφει ο Άγγελος Κολοκοτρώνης

Οι κυβερνώντες δεν διδάχθηκαν τίποτα από την Ιστορία, δεν γνωρίζουν καν τι συνέβη στη διαδρομή των αιώνων σε όλους εκείνους που πρόσκαιρα εξαπάτησαν τους Έλληνες και παρέδωσαν γη και ύδωρ σε όποιον κατακτητή!

Η αναμενόμενη Ανάσταση του Κυρίου, συμπίπτει εφέτος με την σταύρωση του λαού μας. Την ίδια ώρα που ως κύμβαλα αλαλάζοντα τα φερέφωνα της υποδούλωσης της χώρας, έστησαν χορό, για να πανηγυρίσουν την δήθεν διάσωσή μας, αγνοώντας προκλητικά ότι «αι γενεαί πάσαι» στην Ελλάδα, ζουν τον εφιάλτη του αφανισμού τους…

Δήθεν δημοσκοπήσεις…
Μαζί τους και οι πρόδηλοι βαστάζοι του συστήματος, που δεν αποτυπώνουν παρά την ευτέλειά τους σε δήθεν δημοσκοπήσεις, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι φαντασιώσεις των αφεντικών τους, που έχουν το προτέρημα να πληρώνουν καλά! Μόνο που όλες οι φαντασιώσεις είναι προορισμένες να σβήσουν με πάταγο σαν τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Μελανές ιστορίες…
Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα έχει την αναγκαία εκ των πραγμάτων απόσταση, θα καταγράψει τις μελανές ιστορίες αυτής της πολύπαθης χώρας, όσα συμβαίνουν εν ονόματι του λαού, αλλά σε βάρος του, όσα «ξοδεύει» ο Ελληνισμός σε βάθος χρόνου, για να είναι «δεμένοι» με τις καρέκλες του, πολιτικοί άνδρες ανάξιοι ενός ένδοξου έθνους.

Επερχόμενος όλεθρος…
Ακριβώς γιατί η νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου μας, «διανθίζεται» στις μέρες μας με καταστάσεις νέας συρρίκνωσης του Ελληνισμού. Κύπρος, Μακεδονία, σήμερα, Βόρειος Ήπειρος, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη και τόσα άλλα χθες!
Το ερώτημα είναι αν οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι, μπροστά στον επερχόμενο όλεθρο, να παραμείνουν αδρανείς, μπροστά μάλιστα σε μία εκλογική διαδικασία που είναι μπροστά τους και κατά την οποία έχουν την ευχέρεια να δώσουν αποστομωτική απάντηση. Μία απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι μπορούν για πολύ ακόμη καιρό να μας εξαπατούν, προς χάρη της εξυπηρέτησης ανομολόγητων και ιδιοτελών στόχων.

Ολομόναχοι στο σκοτάδι…
Τα μηνύματα δείχνουν ότι πέφτει πλέον η αυλαία στο θέατρο του παραλόγου. Μερικοί μπορεί και να διασκέδασαν με όλους εκείνους τους γραφικούς, που άλλοτε παρίσταναν τους υπουργούς ή τους μεγάλους παράγοντες, πότε απειλώντας και άλλοτε εξαπατώντας τους Έλληνες. Μόνο που τώρα τελειώνουν όλα αυτά. Οι μουζίκοι αποσύρονται και η πραγματικότητα τους βρίσκει ολομόναχους στο σκοτάδι που οι ίδιοι σκόρπισαν στον τόπο.

Δεν διδάχθηκαν τίποτα…
Τα όποια «μέσα» χρησιμοποίησαν έχουν περιπέσει σε αχρηστία και η Νέμεσις τους περιμένει, αν όχι κάτι χειρότερο. Και συμβαίνει αυτό για το λόγο ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την Ιστορία, δεν γνωρίζουν καν τι συνέβη στη διαδρομή των αιώνων σε όλους εκείνους που πρόσκαιρα εξαπάτησαν τους Έλληνες και παρέδωσαν γη και ύδωρ σε όποιο κατά καιρούς κατακτητή.

Εθνική Προδοσία…
Για να μην πάμε στον Λουδοβίκο 16ο περί το τέλος του οποίου είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα και ειδικότερα ότι ο γαλλικός λαός τον κατηγόρησε για εσχάτη προδοσία της ίδιας της χώρας του από τους εχθρούς της και εξοργίστηκε τόσο με τη βασιλική οικογένεια, που πολιόρκησε το ανάκτορό του και τους συνέλαβε.
Αφού δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας ο Λουδοβίκος καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό και οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα.
Ανάλογα παραδείγματα στη σύγχρονη ιστορία υπάρχουν πολλά, με πιο κοντινά αυτά της Τουρκίας του Μεντερές και της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου.

Διαφύλαξη αξιών…
Ο λαός το λέει, με απλό και σοφό τρόπο, τονίζοντας ότι «όλα εδώ πληρώνονται» και, όσοι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν για τα «λάθη» τους, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Κατά τα άλλα οι εμφανιζόμενοι νεόκοποι «σωτήρες» μας, που εν μέσω μάλιστα των Αγίων Ημερών που διανύουμε, βρήκαν κατάλληλη την ώρα να προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας, τι θα μπορούσε να πει κανείς;
Πολύ περισσότερο όταν ο Χριστιανισμός έπαιξε αποφασιστικής σημασίας ρόλο στους αγώνες του Έθνους για την Ελευθερία και την διαφύλαξη απαραχάρακτων αξιών.

Κινούνται στο σκοτάδι…
Σε πείσμα όλων αυτών, το Άγιο Φως, θα έλθει και πάλι στην Πατρίδα μας, με την ελπίδα να φωτίσει ακόμη και τους αμετανόητους εχθρούς της, που έμαθαν να κινούνται στο σκοτάδι.
Ίσως καλό είναι να θυμηθούν ότι ένας από τους πλέον διάσημους άθεους όλων των εποχών, ο Μαξ Νορντάου, περί το τέλους της ζωής του έλεγε: «Σας ορκίζομαι στον Θεό ότι… είμαι άθεος»!

Καλή Ανάσταση!

Πηγή «Άλφα Ένα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Η ευρεία νίκη του Ερντογάν στις τουρκικές δημοτικές εκλογές απέδειξε ότι η μάζα των ψηφοφόρων του παραμένει συμπαγής και ανεπηρέαστη από τις διάφορες κατηγορίες, αποκαλύψεις κ.λ.π. Θα έλεγε, μάλιστα, κανείς ότι οι επιθέσεις εναντίον του τούρκου πρωθυπουργού από διάφορα μέτωπα (Γκιουλέν, κίνημα πλατείας Ταξίμ, κεμαλιστές κ.α.) ενδυνάμωσαν έτι περαιτέρω την απήχησή του.

Αυτές οι επιθέσεις, στα μάτια των οπαδών του, κατέδειξαν απλώς ότι αποτελεί στόχο δυνάμεων δυτικής προέλευσης, δηλαδή των «απίστων». Εξάλλου, οι αυταρχικές, δεσποτικές και ολοκληρωτικές μεθοδεύσεις, όπως η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και η διακοπή λειτουργίας διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν ενόχλησαν ουδόλως το εκλογικό ακροατήριο του Ερντογάν. Ασφαλώς αυτά αποδεικνύουν τη βαθιά ασιατική φύση της τουρκικής κοινωνίας.

Όσο κυβερνούσε ο κεμαλισμός, η ανατολίτικη και ισλαμική τουρκική κοινωνία βρισκόταν υπό τον έλεγχο ενός καθεστώτος δικτατορικού με ασιατικά χαρακτηριστικά μεν, αλλά που θωρούσε ότι τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται καλύτερα από τη γεωπολιτική πρόσδεση της Τουρκίας με τη Δύση.
Αντιθέτως, ο Ερντογάν έχει θέσει ως σκοπό του την αποκοπή της Τουρκίας από τη Δύση, γεωπολιτικά και πολιτισμικά, και την ανάδειξή της σε αυτόνομο και μάλιστα αντιδυτικό και ηγετικό παράγοντα του ισλαμικού κόσμου.
Στην ουσία, οραματίζεται την επιστροφή της Τουρκίας στη μουσουλμανική θεοκρατία και στον οθωμανική μεσαίωνα. Σκοπός του είναι να αναστήσει τον ισλαμικό νόμο, να τον επαναφέρει στο οικογενειακό δίκαιο, στην εκπαίδευση, στη δικαιοσύνη, ακόμη και στην διοίκηση (χαρακτηριστικό είναι ότι πρότεινε τη μετονομασία ανατολικής περιφέρειας της Τουρκίας σε «βιλαγιέτ», δηλαδή σε βιλαέτι).
Αυτό, όπως και τα προσωπικό του ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό σήριαλ του Σουλεϊμάν του Νομοθέτη, δείχνει το φαντασιακό υπόβαθρο της πολιτικής του.

Αφού ολοκλήρωσε την συντριβή του κεμαλικού κατεστημένου και αφού απέσπασε στις εκλογές του 2011 το πρωτοφανές ποσοστό του 50%, ο Ερντογάν, μετά και τις τελευταίες τοπικές εκλογές, αισθάνεται πανίσχυρος. Επιχειρεί τώρα να ανασυγκροτήσει την προ πεντακοσίων ετών οθωμανική ισχύ, στρέφοντας την Τουρκία εναντίον των παραδοσιακών της συμμάχων επί Ψυχρού Πολέμου, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Τελικός γεωπολιτικός στόχος είναι η ανάδειξη της Τουρκίας σε παγκόσμια δύναμη και η αποκατάσταση του οθωμανικού μεγαλείου.

Ο Ερντογάν έχει πέσει στη γνωστή παγίδα της επιτυχίας. Την απώλεια του μέτρου και την κρίση μεγαλείου. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον Διεθνή Τύπο, περιβάλλεται πλέον από αυλή κολάκων. Βλέπει παντού ξένα κέντρα που τον υπονομεύουν και αισθάνεται ότι είναι ο ισχυρότερος ηγέτης του πλανήτη μαζί με τον Πούτιν… Όμως, η αυτο-υπερεκτίμησή του αφορά το εσωτερικό πολιτικό τοπίο της Τουρκίας. Τη διεθνή πολιτική αφορά η πεποίθησή του (και η πλάνη του) ότι η Τουρκία ανήκει στη χορεία των Μεγάλων Δυνάμεων. Τέτοιες γεωπολιτικές ύβρεις, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, συναντούν αναπόφευκτα τη Νέμεσι, συνήθως υπό δραματικές συνθήκες…

Οι πιο σοβαροί τούρκοι αναλυτές αντιλαμβάνονται την παγίδα. Πριν από ένα μήνα, δημοσιεύθηκε πράγματι στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλέτ Γκαζί» σοβαρή προειδοποίηση του κορυφαίου τούρκου ιστορικού Χαλίλ Ιναλτζίκ για τον κίνδυνο που διατρέχει η Τουρκία από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο Ιναλτζίκ τη θεωρεί ως «το πρώτο σημαντικό βήμα για την αναμενόμενη κάθοδο και κατάληψη από τους Ρώσους του Βοσπόρου και στη συνέχεια των Στενών του Ελλησπόντου» και την «αρχή της νέας καθόδου των Ρώσων προς νότον, υλοποιώντας την παλαιά ροπή της Ρωσίας να προωθηθεί νότια και να καταστεί κυρίαρχος της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου, ελέγχοντας έτσι τις διόδους προς μία υπό ρωσική κυριαρχία Μαύρη Θάλασσα».

Ο κ. Μελετόπουλος είναι διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου