Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Αυγ 2013

Γράφει ο Σαράντος Καργάκος
Εκπαιδευτικός – Ιστορικός – συγγραφέας

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία.

Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η … εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νέο-σουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές "κουλοχέρηδων" … παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές. Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι’ αυτό τουμπάραμε…Κάποτε, έγραφα πως η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλ’ όχι διάθεση για δουλειά. Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του «White color workers». Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι . . . πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακόμη και στον ΟΤΕ ως έκτακτοι, τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη και διδακτορικά! Γέμισε ο τόπος πανεπιστήμια, σχολές επί σχολών, επιστημονικούς κλάδους αόριστους, ομιχλώδεις και ασαφείς, απροσδιορίστου αποστολής και χρησιμότητας. Πτυχία-φτερά στον άνεμο σαν τις ελπίδες των γονιών, που πιστεύουν ότι τα παιδιά και μόνον με τα «ντοκτορά» θα βρουν δουλειά. Έτσι παράγονται επιστήμονες που είναι δεκαθλητές του τίποτα, ικανοί μόνον για το δημόσιο ή για υπάλληλοι κάποιας πολυεθνικής. Παρ’ όλο που γέμισε η χώρα μας τεχνικές σχολές (τι ΤΕΛ, τι ΤΕΙ, τι ΙΕΚ!) οι πιο άτεχνοι νέοι είναι οι νέοι της Ελλάδος. Παίρνουν πτυχίο τεχνικής σχολής και δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι οι πιο πολλοί. Δεν ξέρουν να διορθώσουν μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους, στο ραδιόφωνο ή στο τηλέφωνό τους.

Είναι άχεροι, ουσιαστικά χωρίς χέρια. Τώρα με τα ηλεκτρονικά ξέχασαν να γράφουν, ξέχασαν να διαβάζουν, εκτός φυσικά από «μηνύματα» του αφόρητου «κινητού» τους.

Τούτη η παιδεία, που όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλ’ ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα και το φόβο της δουλειάς, όχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. Τα κάνει άχρηστα τα παιδιά για παραγωγική εργασία, γιατί ο θεσμός της παπαγαλίας και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, με το πρόσχημα να μην τα κουράσομε, τους αφαιρεί την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία, τη φαντασία και την πρωτοτυπία. Το σχολείο, αντί να μαθαίνει τα παιδιά πως να μαθαίνουν, τα νεκρώνει πνευματικά.

Δεν τα μαθαίνει πώς να σκέπτονται αλλά με τι να σκέπτονται. Έτσι τα κάνει πτυχιούχους βλάκες. Βάζει όρια στον ορίζοντα της σκέψης και των ενδιαφερόντων. Τα χαμηλοποιεί. Τα κάνει να βλέπουν σαν τα σκαθάρια κοντά, κι όχι να θρώσκουν άνω, να έχουν έφεση για κάτι πιο πέρα, πιο τρανό και πιο μεγάλο. Το έμβλημα πια του ελληνικού σχολείου δεν είναι η γλαύξ, είναι ο παπαγάλος, ο μαθητής – βλάξ που καταπίνει σελίδες σαν χάπια και που θεωρεί ως σωστό ό,τι γράφει το σχολικό.

Και το λεγόμενο «σχολικό» είναι συνήθως αισχρό και ως λόγος και ως περιεχόμενο. Και τολμώ να λέγω αισχρό, διότι πρωτίστως το «Αναγνωστικό» που πρέπει να είναι ευαγγέλιο πνευματικό ειδικά στο Δημοτικό, αντί να καλλιεργεί την αγάπη για τη δουλειά, καλλιεργεί την απέχθεια. Πού πια, όπως παλιά, ο έρωτας για την αγροτική, τη βουκολική και τη θαλασσινή ζωή ;

Ο ναύτης δεν είναι πρότυπο ζωής. Πρότυπο ζωής είναι ο «χαρτογιακάς». Όσο κι αν ήσαν κάπως ρομαντικά τα παλιά «Αναγνωστικά», καλλιεργούσαν τον έρωτα για τη δουλειά. Ακούω πως δεν πάει καλά η οικονομία. Μα πώς να πάει, όταν με τη ναυτιλία που προσφέρει το 5,6% του ΑΕΠ ασχολείται μόνο το 1% των Ελλήνων ; (Με τον αγροτικό τομέα που προσφέρει το 6,6% του ΑΕΠ ασχολείται το 14,5% του πληθυσμού). Διερωτώμαι, τι είδους ναυτικός λαός είμαστε, όταν αποστρεφόμαστε τη θάλασσα και στα ελληνικά καράβια κυριαρχούν Φιλιππινέζοι, Αλβανοί και μελαψοί κάθε αποχρώσεως; Το σχολείο καλλιεργεί τον έρωτα για την τεμπελιά, όχι για δουλειά. Τα πανεπιστήμια και οι ποικιλώνυμες σχολές επαυξάνουν τον έρωτα αυτό. Πράγματα που μπορούν να διδαχθούν εντός εξαμήνου – και μάλιστα σε σεμιναριακού τύπου μαθήματα – απαιτούν τετραετία ! Βγαίνουν τα παιδιά από τις σχολές και δικαίως ζητούν εργασία με βάση τα «προσόντα» τους, αλλάτέτοιες εργασίες που ζητούν τέτοια προσόντα δεν υπάρχουν. Αν δεν απατώμαι, υπάρχουν δύο σχολές θεατρολογίας – πέρα από τις ιδιωτικές θεατρικές σχολές – που προσφέρουν άνω των 300 πτυχίων το έτος. Που θα βρουν δουλειά τα παιδιά αυτά ;

Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βράβευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακόμη και του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς και Ουκρανούς.

Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος. Κι οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέρια των Αλβανών που την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων που την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία που ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής. Γέμισαν τα Τίρανα ουρανοξύστες, κτήρια γιγάντια, κακόγουστα μεν, σύγχρονα δε. Περίπου 100 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας των αετών. Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία – θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με . . .«Κέντρα Πολιτισμού», όπου «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου ! Το μπουκάλι με το ουΐσκυ βαπτίστηκε … αγροτικό! Τώρα, όμως, που έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Και που να φθάσουν τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flentium (=κοιλάς κλαυθμώνων) και θα κινείται quasi osculaturium inter flentium et dolorum (=σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης).

Δεν είμαι υπέρ μιας παιδείας που θα υποτάσσεται στην οικονομία. Θεωρώ ολέθριο να χαράσσεται μια εκπαιδευτική πολιτική με κριτήρια οικονομικής αναγκαιότητας. Θεωρώ ολέθρια όμως και την παιδεία που εθίζει τα παιδιά στην οκνηρία, που τα κουράζει με την παπαγαλία και το βάρος αχρήστων μαθημάτων. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ούτε να βλαστημήσουν. Ακόμη και η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη που τα κάνει συνονόματα. Αν τους πεις βρισιά της περασμένης 20ετίας θα νομίσουν ότι μιλάς αρχαία Ελληνικά !

Είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία : να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, που, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά που λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», που πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα που οι Αλβανοί πάνε για δουλειά. Θα μου πείτε, τι δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια. Όταν μικροί – ακόμη στο Δημοτικό – μαθαίναμε απέξω τον Τυρταίο (ποιος τολμά σήμερα να διδάξει Τυρταίο;) δεν τον μαθαίναμε για να γίνουμε πολεμοχαρείς αλλά για να νοιώθουμε ντροπή, όταν στην μάχη της ζωής, στην πρώτη γραμμή είναι οι παλαιότεροι, οι «γεραιοί» και οι νέοι κρύβο­νται πίσω από τη σκιά τους. «Αισχρόν γαρ δη τούτο… κείσθαι πρόσθε νέων, άνδρα παλαιότερον».

Σήμερα, βέβαια, οι χειρωνακτικές εργασίες ελέγχονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από ξένους. Στις οικοδομές μιλούν αλβανικά, στα χωράφια πακιστανικά. Σε λίγο οι χειρωνακτικές επιχειρήσεις θα περάσουν στα χέρια των Κινέζων που κατασκευάζουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ειδών που θυμίζουν … Ελλάδα. Ακόμη και τις σημαίες μας στην Κίνα τις φτιάχνουν ! Κι εμείς; Εμείς, όπως πάντα, φτιάχνουμε τα τρία κακά της μοίρας μας. «Φτιάχνουμε» τη ζωή μας στην τηλοψία, που δίνει τα μοντέρνα πρότυπα οκνηρίας στη νεολαία, ποθούμε μια χρυσίζουσα ζωή σαν αυτήν που προσφέρει το «γυαλί», αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα με δόσεις, κάνουμε διακοπές με «διακοποδάνεια», εορτάζουμε με «εορτοδάνεια» και πεθαίνουμε με «πεθανοδάνεια». Έλεγε ο Φωκίων, που πλήρωσε τέσσερις δραχμές τη δεύτερη δόση του κωνείου που χρειαζόταν για να «απέλθει», πως στην Αθήνα δεν μπορεί ούτε δωρεάν να πεθάνει κανείς.

Έπρεπε να ζούσε τώρα… Λυπάμαι που θα το πω, αλλά πρέπει να το πω: το σχολείο, οι σχολές και τα ΜΜΕ σακάτεψαν και σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματά της – δικαιώματα στην τεμπελιά – και ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον. Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη.

Ο στρατός της Τυνησίας συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με μια ένοπλη οργάνωση σε περιοχή όπου οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα, ενώ στη χώρα η σοβαρή πολιτική κρίση που ξέσπασε με τη δολοφονία ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης συνεχίζεται.

Οι μάχες σημειώνονται πέριξ του όρους Τσάμπι, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, όπου ο στρατός καταδιώκει ένοπλη οργάνωση η οποία έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, δήλωσε στρατιωτική πηγή. Στην ορεινή αυτή περιοχή επίσης οκτώ στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα, για την οποία καμιά οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique FM μετέδωσε ότι οι συγκρούσεις σημειώνονταν στην περιοχή Μπιρ Ουλέντ Νασρ Αλαχ, το τηλεοπτικό δίκτυο Nessma επίσης μετέδωσε την ίδια είδηση, ενώ οι τυνησιακές αρχές παραμένουν σιωπηλές σαν να μην είναι σε εξέλιξη καμιά στρατιωτική επιχείρηση.

Τις προηγούμενες ημέρες, η γειτονική Αλγερία είχε ανακοινώσει την ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στη μεθόριο με την Τυνησία.

Στο πολιτικό επίπεδο, η κρίση που άρχισε στις 25 Ιουλίου με την δολοφονία του βουλευτή Μοχάμεντ Μπράχμι και η οποία αποδόθηκε σε τζιχαντιστές, εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της.

Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, υποστηρικτές και αντίπαλοι της κυβέρνησης της οποίας ηγούνται οι ισλαμιστές του κόμματος Ενάχντα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Χιλιάδες μεταξύ αυτών διαδήλωναν τη νύχτα, μετά τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού, έξω από την εθνοσυνέλευση.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διάλυση του κοινοβουλίου, ενώ οι αντίπαλοί τους, αγωνίζονται υπέρ του σεβασμού της «εκλογικής νομιμότητας».

Πηγή: Newsbomb


-->
Τα περί Ψωρο-Κώσταινας τα καλλιεργούν οι επιτήδειοι χρόνια τώρα για να μας αρμέγουν και να μας κάνουν να αισθανόμαστε ενοχές ως δήθεν αντιπαραγωγικοί. 
Ψέμα στο ψέμα!

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
 • ΕΠΕΙΔΗ μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
 • ΕΠΕΙΔΗ έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
 • ΕΠΕΙΔΗ μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
 • ΕΠΕΙΔΗ μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.
Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ”πρωτιές” της χώρας

Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
 • Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς και λαδιού
 • Η Ελλάδα είναι 15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)
 • Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)
 • Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγες σπαραγγιων
 • Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού
 • Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή ßαµßακιού
 • Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ
 • Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων
 • Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσµια ναυτιλία
Γιατί υποτιμώνται και αποσιοπούνται όλα αυτά;
Ποιοί τα έχουν πετύχει;
Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης!
Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους “καλύτερους” και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο.
Γιατί τελικά παρόλα τα αρνητικά, μπορούμε και μόνοι μας!
Του Πάμπου Σ. Χατζηλάμπη

Από τη στιγμή που ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι «νομιμοποίησαν» την άνοδό των ναζί και των φασιστών στην εξουσία βαφτίζοντάς την ως «λαϊκή εντολή», η αναφορά στις εκλογικές διαδικασίες από δικτατορικής κοπής κυβερνήσεις ως δημοκρατική έκφραση της βούλησης των πολιτών, δεν στέκει ως επιχείρημα, αλλά αποτελεί προσβολή και κόλαφο κατά της νοημοσύνης και της συλλογικής περί δημοκρατίας αντίληψης του λαού.

Κυρίως όταν, καθημερινά διαπιστώνεται ότι τα κόμματα που αποτελούν το κυβερνητικό σχήμα όχι μόνο άλλα διακήρυτταν στις προεκλογικές τους φιέστες και άλλα εφαρμόζουν τώρα, έχοντας με αυτά υφαρπάξει την εξουσία. Αλλά και όταν δεν υπάρχουν μετρήσεις που να τους αποδίδουν πλειοψηφική λαϊκή προτίμηση, έστω και χωρίς πολιτικά αναγνωρισμένο αντίκρισμα.

Με άλλα λόγια, να έχουν επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την αλλαγή πορείας που εφαρμόζουν μετεκλογικά ως νέα εντολή σύμφωνη με την αντίληψη των πολιτών στις βίαιες μνημονιακές πολιτικές κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής εξαθλίωσης που ακολουθούν.

Και φυσικά, όταν διαπιστώνεται πως οι εκλογές είναι η λύση σε προβληματικές καταστάσεις μόνο αν αυτοί, οι κρατούντες έναντι κάθε τιμήματος την εξουσία, το αποφασίσουν. Οι εκλογές ως λαϊκή διεκδίκηση και αξίωση ανατροπής θεωρούνται απειλή κατά της Δημοκρατίας και επισείονται ως κίνδυνος για την πολιτική σταθερότητα και προαναγγελία χαώδους κατάστασης.

Και ο αυταρχισμός ενδυναμώνεται συνεχώς, έμμεσα και άμεσα.

Τελευταία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γύρισε την πλάτη ακόμα και στην προειδοποίηση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για εκτροχιασμό της οικονομίας και την δυνητική κλιμάκωση της κρίσης το 2014, όταν θα καταγραφεί το αδύνατο να καλυφθεί με νέα περιοριστικά μέτρα δημοσιονομικό κενό.

Αγνόησε, ακόμα, επιδεικτικότατα, τη διαπίστωση της Στατιστικής Υπηρεσίας πως το συνολικό εισόδημα των ελλήνων έχει υποστεί μια πρωτοφανή μείωση 2 επιπλέον δις ευρώ μέσα σε ένα μόνον χρόνο, τον τελευταίο.

Πριν από ένα περίπου μήνα, η «Κοινωνική Συμφωνία» είχε καταγγείλει πως με υποχρεωτικής εφαρμογής απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν που υπερψήφισε και η Ελλάδα, η επιτήρηση της τρόϊκας από τη χώρα θα αποσυρθεί όταν καλυφθεί το 75% του χρέους, γεγονός που σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, υπό κανονικές συνθήκες, αναμένεται το 2039!

Με άλλα λόγια δυο ακόμα γενιές ελλήνων θα ζουν υπό την επιτήρηση του δραγάτη με ό,τι αυτό σημαίνει σε πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ουδεμία αντίδραση της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπως δεν υπήρξε ούτε όταν πριν δυο εβδομάδες, πάλι η «Κοινωνική Συμφωνία» αποκάλυψε πως το φορολογικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης συντάχθηκε σχεδόν κατά γράμμα και της εστάλη με e-mail (!!!) από στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ειδικευμένο στα φορολογικά.

Στο μεταξύ, ακόμα και από πρωθυπουργικά χείλη ακούστηκαν απειλές για διαγραφή όσων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας καταψηφίσουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που επεξεργάζεται για τυπική «εξπρές» κατάθεσή τους στη Βουλή.

Συμπληρώθηκε έτσι η εικόνα της εκβιαστικής επιλογής «υπερψήφιση της κυβερνητικής πολιτικής ή εκλογές» που εκστόμισε ο γραμματέας της κυβέρνησης και εφαρμόζει «προς τα μέσα» η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να κρατηθεί με τα δόντια στην εξουσία, δαιμονοποιώντας τις εκλογές ως λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ακόμη και στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης, ο Αντώνης Σαμαράς «το έπαιξε κινέζος» και δεν αναφέρθηκε καν στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ αλλά και του διεθνούς τύπου που προβλέπουν δραματικά οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα αν συνεχιστεί το πρόγραμμα διάσωσης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Για τον Αντώνη Σαμαρά όλα αυτά δεν αξίζουν ούτε καν συζήτησης στο κλειστό και αποστειρωμένο, ελεγχόμενο περιβάλλον ενός υπουργικού συμβουλίου. Απλά, «πούλησε αύριο» ζητώντας (αυτή τη φορά απέφυγε τις αυταρχικές απειλές) έτσι αόριστα και γενικά δουλειά και αποφασιστικότητα.

Και φυσικά, δεν επέτρεψε οποιαδήποτε παρέμβαση του επί των οικονομικών υπουργού του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος παραδέχτηκε πριν λίγες μέρες, για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο, πως με την ακολουθούμενη πολιτική ελλοχεύουν κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της χώρας, φορτώνοντας μάλιστα τα οποιαδήποτε ενδεχόμενα στα «κουρασμένα παλληκάρια» της κυβερνώσας πλειοψηφίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Αν εξαιρέσουμε τις προειδοποιητικές βολές πρωτοκλασάτων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι Προκόπης Παυλόπουλος και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ειδικά για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου καθίστανται ακόμη οξύτερα, δεδομένης μάλιστα της αποδειγμένης αδυναμίας του Βαγγέλη Βενιζέλου να ελέγξει, όχι μόνο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματός του Πάρι Κουκουλόπουλο, αλλά ούτε καν την «κυρία τίποτε», βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Πανω-προίκι» στην όλη κατάσταση και η νέα απόφαση παράκαμψης των κοινοβουλευτικών κανόνων μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας μέσω των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για κατάργηση τομέων και θέσεων εργασίας του Δημοσίου.

Μαζί με τις αναρίθμητες ΚΥΑ και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει μέχρι σήμερα περιφρονήσει τις συνταγματικές επιταγές της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην προσπάθειά της να επιβάλει πολιτικές που όχι μόνο είναι καταδικασμένες στην διάλυση του όλου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, αλλά και είναι ολοφάνερα υποβολιμαίες «απ’ έξω» έχει αποδειχθεί πως αν όχι εξωσυνταγματικά η κυβέρνηση κινείται στα επικίνδυνα όρια της συνταγματικής τάξης.

Και σε τέτοιες περιπτώσεις ο κίνδυνος είναι ένας, κοινός, και μοναδικός: Η χρεωκοπία των θεσμών, των δομών και η κοινωνική διάλυση. Το παράδειγμα της περεστρόϊκα και του γκλάσνοστ στη Σοβιετική Ένωση δεν έχουν ακόμα βουλιάξει στη χοάνη της ιστορικής λήθης…

Με άλλα λόγια οι εκ των έξω υπαγορευμένες και βίαιες ανακατατάξεις, με την πλάτη γυρισμένη στους πολίτες προς δόξα των αριθμών, έχουν συνέπειες που μόνο με τις απώλειες ενός διεθνούς ή εμφύλιου πολέμου μπορούν να συγκριθούν.
Οι αποκαλύψεις αφορούν όλους, αλλά το κείμενο εστιάζει κυρίως στους δημόσιους υπαλλήλους, γιατί αυτή τη στιγμή η καμπάνα χτυπάει για αυτούς

Αυτό που οι σοφοί “δεν είδαν”, οι έγκυροι αναλυτές “προσπέρασαν” χωρίς να προσέξουν, οι μεγάλοι δημοσιογράφοι και τα μεγάλα κανάλια “δεν κατάλαβαν” και που όλα τα κόμματα “αγνοούν”, αυτό θα σου αποκαλύψω δημόσιε υπάλληλε.

Για αρχή θα σου αποκαλύψω γιατί θα γίνουν απολύσεις και γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν.
Θα καταλάβεις επίσης γιατί ενώ με τα μνημόνια έχει συμφωνηθεί η μείωση του δημοσίου κατά 150.000 υπαλλήλους με τον περιορισμό των προσλήψεων μέσω της αναλογίας 1:5 ή 1:10 και κινητικότητα 25.000 Δ.Υ., προστέθηκε χωρίς μνημόνιο και το “κερασάκι” των 15.000 (και βλέπουμε) άμεσων απολύσεωνκαι μάλιστα χωρίς δημοσιονομικό όφελος.

Θα σου αποκαλύψω πώς βρέθηκε τώρα μια κυβέρνηση που θα σφάξει την “ιερή αγελάδα” και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικό όφελος, όπως η ίδια ομολογεί.

Θα σου αποκαλύψω δημόσιε υπάλληλε πως ποτέ δεν ήσουν “ιερή αγελάδα”, αλλά μάλλον “ιερό βόδι” και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ μας, ούτε καν “ιερό”.
Υπάρχει όμως “ιερή αγελάδα”, αλλά αυτή δεν είσαι εσύ δημόσιε υπάλληλε.

Πολλές φορές δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και ας νομίζουμε πως την αντέχουμε όσο σκληρή και εάν είναι.
Η αλήθεια καίει, αλλά επειδή και οι απολύσεις καίνε, αποφάσισε εσύ από τι θέλεις να καείς.

Σε προκαλώ να διαβάσεις, γιατί η αλήθεια θα σε ελευθερώσει, και θα καταλάβεις ότι είναι η αλήθεια γιατί ξαφνικά θα δεις όλα να ταιριάζουν και να εξηγούνται καταστάσεις και συμπεριφορές που μέχρι τώρα σου φαίνονταν περίεργες.

Οι αποκαλύψεις αφορούν μόνο το διάστημα της διακυβέρνησης Στουρνάρα, γιατί αυτή σε καίει άμεσα, και στη συνέχεια, εάν έχεις το κουράγιο, θα δούμε και τις περιόδους διακυβέρνησης Παπαδήμου, Παπακωνσταντίνου και Αλογοσκούφη, όπου και στήθηκε-καλλιεργήθηκε όλο το σκηνικό που τώρα αντιμετωπίζεις όχι μόνον εσύ, αλλά όλος ο ελληνικός λαός.

Παρότι θα μπορούσα να σου παραθέσω άπειρο υποστηρικτικό υλικό για ότι σου αναφέρω, αυτό θα το κάνω μόνον ενδεικτικά και θα αφήσω όλη την πρωτοβουλία σε εσένα να το ψάξεις όσο θέλεις.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την αποκάλυψη αφιερώνοντας 2 λεπτά μόνον για να καταλάβεις τι έχει συμβεί με τις τράπεζες, γιατί εκεί βρίσκεται η αιτία όλων όσων αντιμετωπίζεις εσύ και η κοινωνία ολόκληρη.

Μην φοβάσαι, δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες. Ότι σου πω μπορείς να το καταλάβεις πολύ εύκολα. Κάνε λίγη υπομονή.
Τα πράγματα είναι απλά, αλλά σε φοβίζουν ότι είναι δύσκολα για να μην ασχοληθείς και καταλάβεις.
Σου υπόσχομαι πως σε πολύ λίγη ώρα όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει και θα αναρωτιέσαι γιατί τόσο καιρό ήσουν μπερδεμένος ενώ τα πράγματα ήταν τόσο απλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι τράπεζες για να μπορούν να λειτουργήσουν απαιτείται να έχουν μετρητά (ρευστότητα) για να δίνουν στους καταθέτες, όταν αυτοί ζητούν να κάνουν ανάληψη.
Για να ικανοποιούν τον όρο αυτό πρέπει να έχουν διαθέσιμο ένα μέρος των χρημάτων που τους έχουν κατατεθεί. Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό το έχουν ορίσει τα μεγάλα διεθνή λαμόγια-τραπεζίτες περίπου στο 10%.

Το 2008 λοιπόν οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (μην τις θεωρείς ελληνικές) βρέθηκαν να μην έχουν καθόλου μετρητά (ρευστότητα) γιατί τα είχαν “φάει” όλα. Γιατί τα δάνεια, οι μίζες και το μαύρο χρήμα μεταφέρθηκαν σε μετρητά εκτός Ελλάδας. Έτσι απλά.

Το πώς και το γιατί τα “έφαγαν” μην το ψάχνεις, γιατί και εσένα εάν κάποιος σου εμπιστευόταν τα λεφτά του, είσαι σίγουρος πως δεν θα βούταγες το δάχτυλο στο μέλι; Με δάνεια σε ημετέρους, με off-shore, με υπερτιμολογήσεις, με λαδώματα και άλλους χίλιους τρόπους “έφαγαν” τα μετρητά. ΟΛΑ !!!. Και είναι πολλά τα λεφτά αυτά. Είναι η περιουσία όλων των Ελλήνων, η οποία δυστυχώς “έφυγε” στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνον της Ελλάδας. Είναι πρόβλημα όλου του κόσμου, αφού παντού το χρηματοπιστωτικό σύστημα ελέγχεται από λαμόγια.

Επειδή λοιπόν αυτό συμβαίνει τακτικά και σε όλο τον κόσμο (θυμήσου την Αμερική το 2007), για να μην καταλάβουν οι καταθέτες ότι τα λεφτά τους έχουν “φαγωθεί” μέχρις κεραίας και ξεκινήσει επανάσταση, τα κράτη παρεμβαίνουν κρατικοποιώντας τις τράπεζες (ναι, ακόμη και τα άκρως καπιταλιστικά κράτη όπως η Αμερική), ώστε αφενός μεν να τις κάνουν βιώσιμες εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ρευστότητα και ανακεφαλαιοποιώντας τες και αφετέρου να ελέγξουν τι συνέβη και να στείλουν κάποια από τα λαμόγια στη φυλακή για να κατευνάσουν την οργή του κόσμου.

Με τον τρόπο αυτό τα κράτη “κουκουλώνουν” την μεγάλη απάτη που λέγεται Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

Κοίτα τώρα πως εφαρμόστηκε αυτή η διαδικασία στη δική μας περίπτωση, όπου οι τραπεζίτες ελέγχουν πλήρως όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς σε όλο το πολιτικό φάσμα, με ελάχιστες μεμονωμένες εξαιρέσεις.

α) Εξασφάλιση ρευστότητας: Είναι η πρώτη φάση όπου το κράτος δίνει χρήματα (ρευστό) στις τράπεζες, οπότε οι καταθέτες μπορούν να κάνουν αναλήψεις και διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι οι τράπεζες έχουν λεφτά και δεν έχουν “φάει” τις καταθέσεις τους. Στην περίπτωσή μας, επειδή το κράτος δεν μπορεί να “κόψει” δικό του χρήμα υπάρχουν 3 μέθοδοι για να εξασφαλιστεί η ρευστότητα:
i) Το κράτος δανείζεται βάζοντας υποθήκη την δική του περιουσία και έμμεσα την περιουσία όλων των Ελλήνων. ΤΡΕΛΑ.
ii) Το κράτος παίρνει μέτρα λιτότητας, δηλαδή φτώχιας, οπότε “πέφτει” η ανάγκη για μετρητά αφού οι απαιτήσεις για αναλήψεις μειώνονται. Δεν ήρθε λοιπόν τυχαία η φτώχια. Είναι πολιτική απόφαση. Και αυτό αφορά όλη την κοινωνία και γι’αυτό τα μέτρα φτώχιας επεκτείνονται σε όλη την κοινωνία και όχι μόνο στον δημόσιο τομέα. ΤΡΕΛΑ.
iii) Το κράτος παίρνει μέτρα ώστε να μην χρησιμοποιούνται μετρητά στις συναλλαγές. Έτσι μπήκε ο όρος για απαγόρευση συναλλαγών με μετρητά άνω των 1.500€ και στο μέλλον το όριο αυτό θα μειωθεί και άλλο. Εσύ βεβαίως θα μάθεις πως αυτό θα γίνει για πάταξη της φοροδιαφυγής. ΤΡΕΛΑ.

β) Κρατικοποίηση Τραπεζών: Είναι η φάση όπου το κράτος βάζει ελεγκτές και αφού εξεταστεί τι έχει συμβεί σε κάθε τράπεζα, στέλνει στη φυλακή τα λαμόγια. Στην περίπτωσή μας, επειδή κράτος και λαμόγια διασυνδέονται, για να μην πούμε ταυτίζονται, το κράτος όχι μόνο δεν κρατικοποίησε τις ιδιωτικές τράπεζες, αλλά και τις κρατικές τις παρέδωσε στους ιδιώτες-λαμόγια. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε βεβαίως πώς το παιχνίδι γίνεται σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα λαμόγια της Ε.Ε. που έχουν στήσει και όλη αυτή τη φάση εξαρχής. ΤΡΕΛΑ.

γ) Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών: Είναι η φάση όπου η μεταβατική-κρατική διοίκηση των τραπεζών ψάχνει να βρει τα ποσά που χρειάζεται για να φτάσει τα διαθέσιμα στο 9% – 10% των καταθέσεων. Εάν δεν βρεθούν ιδιώτες μέτοχοι, τα λεφτά τα βάζει το κράτος το οποίο παίρνει και την ιδιοκτησία και τη διοίκηση των τραπεζών. Στην περίπτωσή μας, εάν οι ιδιώτες έβαζαν το 10% των απαιτουμένων 10%, δηλαδή το 1% των καταθέσεων, τότε έπαιρναν και τη διοίκηση-έλεγχο της τράπεζας, παρότι το κράτος θα έβαζε το υπόλοιπο 90% των απαιτουμένων !!!. ΤΡΕΛΑ. Και το κράτος από που βρίσκει τα λεφτά που βάζει στις τράπεζες αφού δεν μπορεί να “κόψει” χρήμα; Νέα δάνεια και νέοι φόροι. ΤΡΕΛΑ.

δ) Εξυγίανση Τραπεζών: Είναι η φάση όπου η νέα διοίκηση, “εξυγιαίνει” τις τράπεζες κλείνοντας πολλά υποκαταστήματα και απολύοντας πολύ μεγάλο ποσοστό του προσωπικού. Στην περίπτωσή μας, αυτό που αποφάσισαν είναι να μην γίνουν απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά αντιθέτως για να μην διαταραχτεί το “καλό κλίμα” (δηλαδή το φαγοπότι), να γίνουν εθελούσιες έξοδοι και μάλιστα με τέτοιους όρους που όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι να ζητούν από μόνοι τους να φύγουν. Ποιό είναι το ισοδύναμο όμως των απολύσεων των τραπεζοϋπαλλήλων; Από που θα χρηματοδοτηθεί η εθελουσία τους; ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ. ΤΡΕΛΑ.

ε) Πώληση τραπεζών: Είναι η τελευταία φάση κατά την οποία, το κράτος αφού έχει εξυγιάνει τις τράπεζες έχοντας καταχρεώσει και χαντακώσει τις επόμενες 10 γενιές Ελλήνων, ξεπουλάει τις τράπεζες στα ευρωπαϊκά και διεθνή λαμόγια. Μην ξεχνάς ότι η Ε.Ε. απαιτεί ιδιωτικοποιημένες τις τράπεζες. ΤΡΕΛΑ.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΤΧΣ

Για να γίνουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το κράτος, δημιουργήθηκε το 2010 επί διακυβέρνησης Παπακωνσταντίνου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το ΤΧΣ είναι ένα κατασκεύασμα το οποίο, όπως έγινε και με την ρευστότητα, δανείζεται στο όνομα των επόμενων 10 γενεών Ελλήνων και δίνει τα λεφτά στις τράπεζες. Υποθήκη μπαίνει η περιουσία όλων των Ελλήνων. Η τωρινή και η μελλοντική.

Με τον τρόπο αυτό βέβαια οι τράπεζες επί της ουσίας κρατικοποιούνται, αλλά η συμφωνία είναι όπου οι ιδιώτες μέτοχοι-λαμόγια βάλουν το 10% και το κράτος το 90% των απαιτουμένων κεφαλαίων, να κρατήσουν τη διοίκηση οι ιδιώτες-λαμόγια!

Σκεφτείτε μόνο ότι οι τράπεζες αντί του 10%, που θα έπρεπε ήδη να έχουν διαθέσιμο έκαναν μάχη για να βρουν το 1% !!!, ώστε να κρατήσουν τη διοίκηση οι μεγαλομέτοχοί τους !!!. Αυτός ήταν ο αγώνας ο καλός, όπου ακόμη και η εκκλησία καλούσε τους πιστούς να δώσουν. Να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση για να φτάσουν οι μικρομέτοχοι το 1% και τα λαμόγια να κρατήσουν τη διοίκηση!

Εδώ θα πρέπει να καταλάβεις όμως ότι η ανακεφαλαιοποίηση από το ΤΧΣ είτε σε ποσοστό 100%, όπως έγινε για παράδειγμα με την Eurobank είτε σε ποσοστό 90% όπως έγινε με άλλες “συστημικές” τράπεζες, σημαίνει επί της ουσίας κρατικοποίηση των τραπεζών και ας επιμένει ο Στουρνάρας να ισχυρίζεται πώς οι τράπεζες παραμένουν ιδιωτικές.

Και βέβαια το θέμα είναι ότι με την ανακεφαλαιοποίηση από το ΤΧΣ η μεν τράπεζα κρατικοποιείται αλλά οι εργαζόμενοι τι γίνονται; Γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι;
Και πώς γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι αφού το δημόσιο πρέπει να μειωθεί; Πιστεύεις ότι η τρόϊκα θα δεχόταν να μεταφερθούν οι υπάλληλοι αυτοί στο δημόσιο χωρίς ισοδύναμα μέτρα;
Και πώς γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι, αφού μετά θα πρέπει να απολυθούν αρκετοί από αυτούς για να “εξυγιανθεί” η τράπεζα;

Για κοίτα στο τέλος του παρακάτω άρθρου τον προβληματισμό που υπήρχε από το 2011, για όταν θα συνέβαινε η ανακεφαλαιοποίηση, εάν οι υπάλληλοι των εν λόγω τραπεζών θα έπρεπε να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1η: ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ = 2.000 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ Δ.Υ.

Το 2012 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετά από διάφορες περιπέτειες για την ανακεφαλαιοποίησή του κατέληξε στο ΤΧΣ.
Στα παζάρια κυβέρνησης – τρόϊκας αποφασίσθηκε ότι από το Τ.Τ. θα πρέπει να απολυθούν τουλάχιστον 2.000 υπάλληλοι.
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τη λογική των ισοδυνάμων μέτρων, αποφασίζει να θέσει σε διαθεσιμότητα 2.000 δημοσίους υπαλλήλους.
Επειδή το μέτρο της διαθεσιμότητας με τις κουτοπονηριές του Μανιτάκη, φαινόταν να μην οδηγεί σε απολύσεις, η τρόϊκα πιέζει δημοσιοποιώντας τις απαιτήσεις της.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2η: ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ = 5.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Δ.Υ.

Την 16/03/2013 κούρεψαν τις καταθέσεις στην Κύπρο. Τι θα γινόταν όμως με τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες;
Τις “θωρακίσαμε” δήλωσε ο κυβερνήτης Στουρνάρας. Πώς; Τις εξαγόρασε η Πειραιώς με χρήματα που της έδωσε το ΤΧΣ (για Αγροτική και Κυπριακές τράπεζες).

Πόσοι υπάλληλοι υπηρετούσαν στις κυπριακές τράπεζες που έμμεσα πλέον κρατικοποιήθηκαν μέσω ΤΧΣ και που έπρεπε να απολυθούν; 5.000 υπάλληλοι.Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση; Αντιπρότεινε την απόλυση 5.000 δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα την ίδια ημέρα με το κούρεμα !!!.
Και η “συστημική” είδηση:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3η: ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ = 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Δ.Υ.
Απρίλιος 2013 και επίκειται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Για να θυμηθούμε πόσες απολύσεις περίπου ζήταγε η Τρόϊκα για την ανακεφαλαιοποίηση κάποιων συστημικών τραπεζών, εκτός Κυπριακών και ΤΤ:

12/02/2013: “15.000 λιγότεροι τραπεζοϋπάλληλοι έως το 2015(νά 'το και το 15.000)


Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος συναντώνται με την Τρόϊκα και αρχίζουν να καλλιεργούν το κλίμα για απολύσεις στο δημόσιο. Η αιτιολογία μάλιστα που η τρόϊκα (υποτίθεται) επικαλείται έχει ενθουσιάσει τον Βενιζέλο τόσο πολύ, που προτρέπει τον Κουβέλη να συναντήσει την τρόϊκα για να δει τι ωραία που θέτει το ζήτημα!!!
Ο Μανιτάκης αναφέρει πως ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και απολύσεις Δ.Υ. θα κλείσουν πακέτο την επόμενη εβδομάδα (το Σάββατο εκκρεμεί eurogroup). Γιατί άραγε ήταν πακέτο αυτά τα δύο άσχετα θέματα;

Σάββατο 13/04/2013 ο κυβερνήτης Στουρνάρας στο περιθώριο του Eurogroup κλείνει το deal με τον Ολι Ρεν, τον Σόϊμπλε και όποιον άλλο υπάνθρωπο βρίσκει στις Βρυξέλλες. Το ισοδύναμο γίνεται αποδεκτό. Θα σφαγιαστούν δημόσιοι υπάλληλοι αντί τραπεζικών. Το σύνολο: 15.000.

Ο Στουρνάρας παίρνει αμέσως τηλέφωνο τον Σαμαρά και τον διατάζει να βγει να ανακοινώσει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πράγμα που αυτός κάνει εμφανώς ανακουφισμένος.
Η Eurobank, σαν πρώτη μπατιρισμένη μπορεί πλέον να τρέξει στο ΤΧΣ, για 100% κρατικοποίηση.

Οι τράπεζες ξαλαφρωμένες πλέον από τον βραχνά των απολύσεων προχωρούν σε συμφωνία με την ξεσαλωμένη ΟΤΟΕ η οποία προβλέπει διασφάλιση των θέσεων εργασίας έως 31/12/2015 και μειώσεις μισθών 6%!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 4η: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ = ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Δ.Υ.

Για να δούμε επί Μητσοτάκη πόσες απολύσεις ακόμη στις τράπεζες ζήτησε η τρόϊκα:

Και πώς πέρασε αυτό στα ΜΜΕ:

Πράγμα στο οποίο βεβαίως αντέδρασε σθεναρά ο νέος υπουργός.

ΤΕΛΟΣ 1ου ΜΕΡΟΥΣ

Τώρα δημόσιε υπάλληλε έχεις πολλά στοιχεία στα χέρια σου για να καταλάβεις τι έχει συμβεί.

Στο μέλλον θα σου αποκαλύψω και τι έχει συμβεί συνολικά από την αρχή της κρίσης. Ο λόγος που δεν το κάνω τώρα είναι για να σου δώσω την ευκαιρία να βάλεις και μόνος σου λίγο το ρημάδι το μυαλό σου να λειτουργήσει.

Σου τονίζω πάντως ότι:
α) Οι απολύσεις σου είναι το ισοδύναμο μέτρο των απολύσεων των τραπεζοϋπαλλήλων.

β) Η εξοικονόμηση σε χρήματα από τις απολύσεις και τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, υγεία κλπ είναι για να χρηματοδοτηθεί η εθελουσία και τα bonus των Τραπεζοϋπαλλήλων.
Ξεκίνα από εδώ και πέρα να βλέπεις και μόνος σου πώς σχετίζονται τα δύο θέματα.
Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται περίεργα γιατί τόσο καιρό είσαι αθώος και ανυποψίαστος. Είσαι σαν την κότα που μέχρι την τελευταία στιγμή τρώει και γλύφει το χέρι που μετά από λίγο θα την σφάξει.

Έχεις χρέος όμως να καταλάβεις, γιατί είσαι η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.
Η υπόλοιπη κοινωνία βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση από εσάς. Είσαστε 700.000. Τιμήστε το λαό που σας πληρώνει.

Το χρέος σου δεν είναι μόνον απέναντι στο τομάρι σου, αλλά και απέναντι σε όλους τους συμπολίτες σου.
Εάν έχεις αμφιβολίες στα περί κρατικοποίησης των τραπεζών δες το σχετικό βίντεο εδώ, όπου ο Βενιζέλος το δηλώνει απερίφραστα στην αρχή του.

(σε προκαλώ να αφιερώσεις 20 δευτερόλεπτα από τον πολύτιμο χρόνο σου για να δεις την αρχή του video, είναι άκρως σημαντικό).

Κλείνοντας και ξέροντας τις βλακείες που θα σου αντιτάξουν για να σε ξανα-μπερδέψουν, σε καλώ να παραμείνεις σταθερός ζητώντας απάντηση από τους βουλευτές σου και τους συνδικαλιστές σου, στα παρακάτω ερωτήματα:

α) Πώς γίνεται οι τραπεζοϋπάλληλοι που πλέον πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο να μην θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και να μην εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο;
β) Πώς είναι δυνατόν το κράτος που απολύει δικούς του υπαλλήλους, να χρηματοδοτεί “εθελουσία έξοδο” σε μέχρι εχθές ιδιωτικούς υπαλλήλους και μάλιστα με όρους που νους δημοσίου υπαλλήλου δεν μπορεί να διανοηθεί;

γ) Δέχεσαι οι απολύσεις σου να είναι το ισοδύναμο μέτρο των απολύσεων των τραπεζοϋπαλλήλων;
ΞΥΠΝΑ!
δ) Δέχεσαι να χρηματοδοτήσεις με τις απολύσεις σου και τις περικοπές σε μισθούς, εφάπαξ, υγεία κλπ, την επικείμενη εθελουσία των τραπεζοϋπαλλήλων;

ε) Πώς γίνεται οι κρατικές πλέον τράπεζες να δίνουν τεράστια bonus εκτός της τεράστιας νόμιμης αποζημίωσης για την εθελούσια έξοδο;

στ) Πώς γίνεται τα χρήματα που δανείστηκε το κράτος και έχει χρεώσει εσένα, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου να τα δίνει στους τραπεζοϋπαλλήλους;
ΞΥΠΝΑ!!!

ζ) Που αλλού, σε όλον τον κόσμο, αυτός που έχει το 90% (κράτος) δίνει τη διοίκηση σε αυτόν που έχει κάποιο ελάχιστο ποσοστό (<10 b="">

η) Που αλλού σε όλον τον κόσμο, τράπεζες που ανήκουν ακόμη και 100% στο κράτος θεωρούνται ιδιωτικές;

Και θα μου επιτρέψεις να θέσω και δύο ερωτήσεις σε εσένα, που δεν σε τιμούν ιδιαιτέρως:
θ) Που αλλού σε όλον τον κόσμο, όλα αυτά γίνονται φανερά μπροστά στα μάτια όλων και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι (εννοώ την ανταλλαγή των Τ.Υ. με Δ.Υ.);

η) Που αλλού σε όλον τον κόσμο έχουν κρατικοποιηθεί οι τράπεζες και εάν ρωτήσεις τον λαό, το 99% θα σου απαντήσει ότι είναι ιδιωτικές; Τόσο βόδι λαός, που αλλού υπάρχει;

Άϊντε, ξαναδές το μια φορά εάν δεν το χώνεψες με την πρώτη:

Εάν τολμάς ρίξε μια ματιά στην εθελουσία και στις παροχές που οι κρατικοποιημένες τράπεζες προσφέρουν στους υπαλλήλους τους.
Δηλαδή τι προσφέρει το ελληνικό κράτος στους υπαλλήλους των ιδιωτικών τραπεζών !!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο είναι ακατάλληλο για ανέργους, για απολυμένους και χαμηλόμισθους.


Τώρα ξέρεις ποιά είναι η “ιερή αγελάδα” δημόσιε υπάλληλε.
Για να προλάβω τους ανόητους που θα πουν ότι με αυτά που σου αποκαλύπτω, στρέφω τη μία τάξη ενάντια στην άλλη (οι οποίοι σίγουρα είναι αυτοί που το κάνουν αυτό κατ’επάγγελμα), ας περιμένουν το τέλος των αποκαλύψεων και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.

Οι δε τραπεζοϋπάλληλοι ας αρχίσουν να δείχνουν αλληλεγγύη στον χειμαζόμενο λαό και ας καταργήσουν τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες που τους οδηγούν μοιραία στη σύγκρουση με το λαό, γλύφοντας τα λαμόγια αφεντικά τους.

Εάν νομίζουν πώς θα γλυτώσουν συμμετέχοντας στη συγκάλυψη των λαμογίων, και θα εξασφαλίσουν χοντρά bonus για το τομάρι τους, θα διαψευστούν χοντρά.

Το πλήρωμα του χρόνου είναι κοντά. Οι τραπεζοϋπάλληλοι θα πρέπει να διεκδικήσουν την ένταξή τους και επίσημα στο δυναμικό του δημοσίου και στο ενιαίο μισθολόγιο και όλοι μαζί να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την ιδιότυπη κατοχή παραδίδοντας τα λαμόγια στον ελληνικό λαό.

Στο επιχείρημα που θα πούν ότι η τρόϊκα εξαρχής ζήταγε απολύσεις Δ.Υ., η απάντηση είναι ότι η τρόϊκα εξαρχής ζήταγε απολύσεις Τ.Υ.

Το πώς έφτανε σε εσένα παραποιημένο το αίτημα και στο τέλος μπλέξανε και την τρόϊκα στο παιχνίδι τους και πλέον είναι και αυτή υπόλογη για την απάτη, ελπίζω να μην με προκαλέσουν να το αποκαλύψω. Αυτοί που τους αφορά καταλαβαίνουν.

Επίσης, επειδή ξέρω πώς δεν είσαι έτοιμος να σου θίξω την Ε.Ε., σε όλο το άρθρο παραλείπω τη συμβολή των μεγάλων λαμογίων. Για την ώρα είναι αρκετό να καταλάβεις αυτά που σου αποκαλύπτω. Στο μέλλον θα έρθει και η σειρά των υπολοίπων.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ
Εάν έχεις διαβάσει όλο το κείμενο έως εδώ, τότε έχεις κάνει τα πρώτα βήματα προς την κατανόηση της αλήθειας και μπορώ να σου μιλήσω πλέον σε άλλο επίπεδο.
Προβληματίστηκα πολύ δημόσιε υπάλληλε για το εάν θα έπρεπε να σου αποκαλύψω την αλήθεια για το τι συμβαίνει πραγματικά και πόσο χοντρά σε κοροϊδεύουν τα τελευταία χρόνια και ο λόγος είναι ότι αφενός μεν δε σε συμπαθώ και αφετέρου το ρίσκο είναι μεγάλο. Όταν κατανοήσεις πόσοι σου λένε ψέματα και καλοπερνάνε για αυτόν το λόγο, θα κατανοήσεις και ποιό είναι το ρίσκο αυτού που σου λέει την αλήθεια.

Ο λόγος που τελικά αποφάσισα να το κάνω είναι αφενός μεν επειδή περισσότερο από εσένα το κουτορνίθι αντιπαθώ τους ψεύτες αλλά και αφετέρου για να σε καταστήσω ένοχο για την απραγία σου, όταν σε λίγο καιρό σταθείς άνεργος και κοιτάξεις στα μάτια τα άνεργα παιδιά σου. Στην κατάσταση αυτή δηλαδή που βρέθηκαν και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες σου, όταν εσύ καλοπερνούσες.

Η αλήθεια είναι σαν χειροβομβίδα. Τώρα απασφαλίστηκε και την έχεις στα χέρια σου. Εσύ θα αποφασίσεις εάν θα την αφήσεις να σκάσει στα χέρια σου ή θα την βάλεις στον πισινό του Στουρνάρα.

Κατανοώ πλήρως πώς στην αρχή δεν θα σου είναι εύκολο να βγεις από την εικονική πραγματικότητα που σε έχουν βάλει να ζεις και να αφυπνιστείς στην ίδια τη ζωή.
Θα έχεις πολλά πισωγυρίσματα, αλλά μην το βάλεις κάτω. Μπορείς να “ξυπνήσεις”. Μην ξεχνάς για πόσο καιρό έχεις υπάρξει “βόδι”.

Εσύ που τόσο καιρό κάθεσαι απαθής και υπνωτίζεσαι από τους Πρετεντέρηδες, θα πρέπει τώρα να ξυπνήσεις και στην αρχή δεν θα σου είναι καθόλου εύκολο γιατί ο ύπνος ως τώρα ήταν βαθύς και γλυκός. Τώρα που θα γίνει εφιάλτης έχεις κάποιες πιθανότητες. Άνοιξε καλά τα μάτια σου.

Μην ξεχνάς πως μόλις έκανες το πρώτο βήμα προς την αλήθεια και αυτό είναι κατάκτησή σου. Μην μολύνεις το μυαλό σου με τις ειδήσεις των ΜΜΕ, και κυρίως μην γίνεσαι παπαγαλάκι και αναπαραγάγεις τις βλακείες που αυτοί σου χώνουν στο μυαλό σαν δική σου άποψη.
Σε προτρέπω λοιπόν να μοιραστείς την αλήθεια που τώρα γνωρίζεις, με άλλους συνανθρώπους σου. Δωρεάν την έλαβες και δωρεάν δώσε την.

Πρόσεξε ότι διαβάζεις σε blog που δεν έχει διαφημίσεις τραπεζών αριστερά και δεξιά (εκτός και έχει κάνει λάθος ο διαχειριστής του). Παρατήρησε πόσα λίγα είναι αυτά τα blogs.
Ξεκίνα με το να παρατηρείς σε ποιά ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, blogs) εμφανίζονται διαφημίσεις τραπεζών και πρόσεχε.

Μην περιμένεις από κανένα ΜΜΕ να σου πει την αλήθεια.  
Μόνον ΕΣΥ είσαι το ΜΜΕ που μπορείς να την διαδώσεις.
Παρατήρησε και από τα κόμματα, πόσα δεν έχουν υποταχθεί στους τραπεζίτες.
Μετά τη δημοσίευση αυτή, θα σημάνει συναγερμός στα επιτελεία των λαμογίων και θα αρχίσουν να “θολώνουν” τα πράγματα πολύ περισσότερο και θα είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να καταλάβει.

Αυτό όμως που δε θα αλλάξει είναι η πολιτική τους. Τώρα πλέον δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Θα το πάνε στα άκρα, γιατί έχουν κάνει τις επιλογές τους και είναι θέμα επιβίωσης για αυτούς. Να αναμένεις να αγριέψουν μάλιστα.

Πρόσεξε ότι δεν αναφέρομαι μόνον στους κυβερνώντες.
Μην παραμυθιάζεσαι από τους πολιτικάντηδες. Θα σε καταπλήξει όταν κατανοήσεις πόσοι γνωρίζουν και τόσο καιρό συγκαλύπτουν εντέχνως την αλήθεια “παίζοντας” τους μνημονιακούς ή τους αντιμνημονιακούς.

Να φοβάσαι κυρίως τους αντιμνημονιακούς που δεν αναφέρονται στα σκάνδαλα των τραπεζιτών. Δεν το κάνουν από άγνοια. Ξέρουν φίλε. Πρόσεχε !!! Σε όποιο πολιτικό χώρο και να βρίσκονται. Από άκρα δεξιά έως άκρα αριστερά. Αυτοί είναι η εφεδρεία τους.
Τώρα έχεις κριτήριο για να τους ξεχωρίζεις. Μην τους χαρίζεσαι.

Η διαφθορά έχει καταλάβει όλους τους θεσμούς. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν.
Η μάχη αυτή είναι δική σου, είναι του λαού και δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διά αντιπροσώπων.

Και η νίκη όμως θα είναι δική σου, θα είναι του λαού και όχι των αντιπροσώπων.
Μην αναρωτιέσαι για το τι πρέπει να κάνεις. Διέδωσε την αλήθεια. Όλα τα άλλα θα έρθουν σαν φυσικό επακόλουθο.
Στο τέλος, το φως νικάει το σκοτάδι.

ΥΓ: Εάν έφτασες εδώ χωρίς να διαβάσεις τα ενδιάμεσα, δες τουλάχιστον τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα αυτού του video μπας και καταλάβεις κάτι...