Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Ιουλ 2011

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Ο Γ. Πεταλωτής, το φερέφωνο της καθεστώσας Ολιγαρχίας που ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο και σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο το βρόγχο στο λαιμό των αιχμαλώτων Ελήνων πολιτών, άρχισε να ουρλιάζει μόλις είδε τη φάτσα του να φιγουράρει στη λίστα των ενόχων του εγκλήματος της φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας.

«Δήθεν αγανακτισμένοι, επιτίθενται μαζί με υποτίθεται ανθρώπους που χαρακτηρίζονται ως Σπίθες και ποντάρουν σαφώς στη χρεοκοπία της χώρας», είπε ξενδιάντροπα.

Ποιος; Αυτός που, η συμμορία του, εδώ και 35 χρόνια λεηλατεί μέχρι πτωχεύσεως το δημόσιο χρήμα και πλούτο, προκειμένου να στρογγυλοκάθεται στο θρόνο της Εξουσίας.

Αυτός που, η συμμορία του, παρέδωσαν τα απαράδοτα της εθνικής ύπαρξης στους δανειστές τους. Και λέω δανειστές τους (και όχι δανειστές μας) αφού οι λογαριασμοί ανοίξανε και είναι ξεκάθαροι: Τα χρωστούμενα, που πνίγουν σήμερα τον Έλληνα πολίτη, δεν πήγαν σε καμία πράξη ανάπτυξης.(Αν πήγαιναν, θα είχαμε κάτι: Βιομηχανική παραγωγή, Αγροτική παραγωγή, Εμπόριο, Υπηρεσίες, Βιοτεχνία. Δεν έχουμε τίποτε). Πήγαν όλα στο άπατο πηγάδι του βρώμικου παιχνιδιού της κομματοκρατίας: στο κυνήγι της κυβερνητικής Εξουσίας, στην απόκτηση του εθνικού Ταμείου. Πήγαν όλα στην εξαγορά ψήφων και στο τάϊσμα των «ημετέρων» διαμεσολαβητών της κάθε λογής αγοραπωλησίας.

«Πρόκειται για ακροδεξιά στοιχεία που τους βολεύει αυτή η φαυλότητα για να μπορούν να επιβιώνουν και πολιτικά αλλά και προσωπικά», συνέχισε ο Πεταλωτής.

«Ακροδεξιά στοιχεία», είναι κατά τον Πεταλωτή, οι Ανεξάρτητοι πολίτες της Θράκης που φωνάζουν απεγνωσμένα, βλέποντας την εγκληματική εγκατάλειψη του τόπου τους στις ορέξεις του Τουρκικού Προξενείου που ήδη αποτελεί (ουσιαστικά) την «κρατούσα εξουσία» του τόπου και οικοδομεί σιγά-σιγά και μεθοδικά, καθεστώς «κράτους εν κράτει», έως ότου αυτό ανδρωθεί και απαιτήσει «κράτος έξω από το κράτος».

Δεν αποκλείεται, μ’ αυτούς που έχουμε μπλέξει και ακόμη τους αφήνουμε να υπογράφουν γιγαντιαίες εκχωρήσεις, για λογαριασμό μας, να δούμε, (σύντομα κι όλας), μετά την απώλεια του πλέον ζωτικού στρατηγικού χώρου, αυτού της εθνικής μας Οικονομίας και την απώλεια μέρους (ή και ολόκληρης;) της Θράκης.

Οι Σπίθες της Θράκης, άναψαν φωτιές.

Η Σκύλλα, που ετοιμάζεται να δώσει το θύμα της στα δόντια της Χάρυβδης (μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών των εκλογών), έχει αρχίσει να καίγεται. Γι αυτό τσιρίζει και ουρλιάζει.

Επιστολή διαμαρτυρίας-πρόταση
Τ
ου συντρόφου Ιορδάνη Σπ.
(από το πράσινο νησί)

Σύντροφοι συναγωνιστές,
τον τελευταίο καιρό κοιτάζω γύρω μου και δεν πιστεύω αυτά που βλέπω!
Κάθεσαι να δεις ένα δελτίο ειδήσεων, ακούς έναν ραδιοσταθμό σερφάρεις σε ιστιοσελίδες και το μόνο που μπορείς να δεις είναι διάφορα αλητάκια του Σύριζα και της κάθε περιθωριακής σέχτας να προσβάλουν, να βρίζουν και να ασκούν βία σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και σε βουλευτές άλλων κομμάτων από τα οποία κάποιοι ταλαίπωροι, αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν αγκυλώσεις, τάχθηκαν στον αγώνα για τη σωτηρία της Ελλάδας!

Έναν αγώνα του οποίου εγκέφαλος και ψυχή είναι ο ένας και μοναδικός Γιώργος Παπανδρέου!!

Πας να πιεις το ποτό σου, τον καφέ σου ή να φας σε ένα ρεστοράν και πρέπει να προσέχεις τι λες ή να μασάς τα λόγια σου μην τυχόν και κανένας φασισταράς παρεξηγηθεί, αν στηρίξεις τη σωτήρια πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το αγαπημένου όλων των Ελλήνων Γιώργου Παπανδρέου! Μάλιστα ένας φίλος μου έλεγε τις προάλλες πως και στο ναυτικό όμιλο (!) είναι "must" να ρίχνεις ένα τουλάχιστον μπινελίκι στην κυβέρνησή μας!!!

Τι κατάντια είναι αυτή;

Από ποτέ πρέπει οι άνθρωποι με την κοινή λογική να κρύβονται στη θέα κάθε ανθελληνικού φασιστοαριστερού καθάρματος;

Μέχρι πότε πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε άπλυτο πρεζάκια της αριστεράς και της μαστούρας, σε κάθε λαμόγιο φασίστα δεξιό;

Μήπως δεν λεηλάτησαν τα πλούτη της πατρίδας μας; Μήπως δεν στρώθηκαν καλά στο δημόσιο με τους μισθούς τω 2000ε μίνιμουμ ή με τις αργομισθίες ή με τις εργολαβίες τους;

Και θα φοβόμαστε μην τυχόν παρεξηγηθούν όλοι αυτοί οι εχθροί της Ελλάδας; οι εχθροί μας;


Λίγα λόγια και σταράτα:
Κατά τη γνώμη μου (την οποία συμμερίζεται και το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας), πρέπει να αλλάξει το καθεστώς εμπλοκής των αστυνομικών που φρουρούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν δείξει και δείχνουν υπεύθυνη πατριωτική στάση.

Δεν είναι δυνατόν ένας πολιτικός να δέχεται επιθέσεις από αναρχοφρικιά και επικίνδυνους φασίστες και να μην μπορεί ο συνοδός αστυνομικός να χρησιμοποιεί το όπλο του. Ξάπλωμα κάτω θέλουν τα αληταριά, χωρίς έλεος! Και καμία νομική περίπλοκη ο σωματοφύλακας.

Κάθε Έλληνας κι Ελληνίδα που αισθάνεται το χρέος να υπερασπιστεί τον ηγέτη μας και το έργο του, καλά θα κάνει να μη φοβηθεί κανέναν φασίστα δεξιό ή αριστερό.
Ορθώστε το ανάστημά σας, πείτε την αλήθεια, στηρίξτε τον σωτήρα μας Γιώργο Α. Παπανδρέου και να είστε σίγουροι πως άλλοι 100 θα μαζευτούν γύρω σας και θα σας υποστηρίξουν.
Για να δείτε... θα τολμήσει καμιά "αγανακτισμένη" αδερφάρα να κουνηθεί; Στο τέλος θα χειροκροτήσει κιόλας...

Γιατί όλος αυτός ο φασιστοδεξιός με "προοδευτικά" χαρακτηριστικά όχλος έτσι φέρεται... προσκυνά ότι τον αιφνιδιάζει!

Ψηλά το κεφάλι σύντροφοι!
Εμείς στηρίζουμε το σωστό για την πατρίδα.
Εμείς έχουμε τη τιμή να μας καθοδηγεί το πνεύμα και η διάνοια ενός Γιώργου Α. Παπανδρέου…

Αυτοί είναι σκουπίδια!

Εσπευδαν γονυκλινείς, πότε οι Πτολεμαίοι, πότε οι Σελευκίδες στη Ρώμη -οι τελευταίοι οι δυστυχείς, όχι οι προηγηθέντες, οι υπερήφανοι οπλαρχηγοί και φονιάδες - κι εκλιπαρούσαν ψίχουλα εύνοιας, παράταση ύπαρξης. Ηξεραν οι άθλιοι ότι αναστολή στην εκμηδένισή τους ελάμβαναν κι όχι δα «ψήφο εμπιστοσύνης απ' τους Ευρωπαίους»...

Ξεπεσμένοι ναι, ικέτες· αλλά δεν μιλούσαν ακόμα τη γλώσσα των ευνούχων πίσω στις πόλεις τους, οι απόγονοι των επιγόνων...

Στις «Βάκχες» ο Ευριπίδης «υποψιάζεται» τους θεούς για τρέλα μάλιστα, μιαν τρέλα σαν αυτήν που τους αποδίδουν αιώνες αργότερα οι πιο σκοτεινοί των ρομαντικών, απολύτως ακατανόητη και χωρίς καμμιάν υπόσχεση παραμυθίας, καθώς εκείνη που περιέχει το θείον για τους χριστιανούς ή τους μουσουλμάνους μυστικούς.

Ομως, ο Ευριπίδης αναφερόμενος στην τρέλα των θεών, ίσως στην πραγματικότητα να μιλάει για τον φόβο των ανθρώπων μπροστά στον εαυτόν τους.

Δεν εξηγείται μάλλον αλλοιώς η δυσκολία της ανθρωπότητας τόσους αιώνες τώρα να ξεπεράσει αυτό που θα λέγαμε νηπιακή ηλικία όχι εις όσα αφορούν τα πρόσωπα -οι διάνοιες διαδέχονται η μία την άλλη κατά μυριάδες επί αιώνες-, αλλά εις όσα αφορούν τις κοινωνίες.

Η ταξική καθήλωση των κοινωνιών είναι... αξιοθαύμαστη!

Και η μεν περίπτωση του ωμοφάγου Διονύσου, το μεν δουλοκτήτη, το δε φεουδάρχη και τέλος καπιταλιστή, να καταβροχθίζει ό,τι γουστάρει απ' τη μάνα Γη είναι προφανής η περίπτωση όμως του θεσμοθέτη (αλλά και ιοβόλου) Απόλλωνα να γίνονται όλα αυτά με τον νόμο και τον σταυρό στο χέρι, μπορεί να μην είναι τόσον περίβλεπτη, αλλά είναι το ίδιο, εν τέλει, καταστροφική με τα έργα του alter ego του.

Φως ξεφώς, νόμος ξενόμος

- οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί με τον νόμο

- το κρέας για τα κανόνια παραμένει κρέας για τα κανόνια με τον νόμο,

και τελικώς το φως δεν αντίκειται, αλλά απλώς νομιμοποιεί το σκοτάδι.

Παρά την τρέλα τους οι θεοί είναι θεσμοί. Αυτοί είναι ο νόμος και η τάξη, αυτοί είναι ταυτοχρόνως και οι θρησκείες -κι όποιο Ευριπίδειο το παρατραβάει τρώει το κεφαλάκι του.

Α κόμα κι αν βρεθεί σαλός τις ερχόμενος βαλείν μάχαιρα σοφό το σύστημα, του εξελληνίζει το μένος και η ζωή συνεχίζεται με τις θρησκείες να ηθικοποιούν τους θεσμούς και τους θεσμούς να νομιμοποιούν τις θρησκείες

Κι έτσι, εις μάτην οι αιρέσεις (που αν νικούσαν θα γίνονταν θρησκείες), εις μάτην οι φιλόσοφοι, οι επιστήμονες και οι ιδεολογίες, το ζητούμενο για την εξουσία (του δουλοκτήτη, του φεουδάρχη, του καπιταλιστή) είναι να μένει ο φτωχός, φτωχός που παράγει πλούτο και η τάξη πάντα νέα τάξη, όσοι αιώνες κι αν περάσουν

Κι αν καμμιά φορά μάς βγει κάποιος φιλάνθρωπος Αδριανός ή Μάρκος Αυρήλιος στωικός, γρήγορα ένας Κόμοδος θα τον διαδεχθεί. Κι αν μουλαρώσει καμμιά φορά ο λαός και κάνει λαμπόγυαλο τη Βαστίλη ή θερινά τα Χειμερινά Ανάκτορα, πάντα η επανάσταση γεννάει τον Βοναπάρτη της και ξανανεβάζουν το Κράτος και η Βία τον Προμηθέα δεσμώτη στον Καύκασο. Η τάξη είναι ταξική, το φως του ορθού λόγου και η τρέλα της ισχύος συμφωνούν σε αυτό, όσον αντιστοίχως ο Απόλλωνας και ο Διόνυσος συμφωνούν ότι ο ένας δημιουργεί την ανάγκη ύπαρξης του άλλου...

Κ ι όμως η αιώνια κι αέναη διαδήλωση των ανθρώπων γράφει στα πανώ της για τη γνώση του καλού και του κακού, για την ελεύθερη βούληση, ακόμα και για τον Λόγο ή πολύ περισσότερο για την αγάπη, απ' τον Σπάρτακο ώς το Βερντέν κι από 'κεί ώς το Στάλινγκραντ η διαδήλωση των ανθρώπων, έως τώρα, έχει καταφέρει μόνον να προκαλέσει το γέλιο των θεών που ίσως να είναι ο φόβος των ανθρώπων για τον εαυτό τους. Οταν παίρνουν εξουσία...

Υ.Γ.: Καπετάνισσες και ναυτάκια μου, καλό καλοκαίρι! ο «ναυτίλος» θα επιστρέψει στην παρέα σας, λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου - καλή δύναμη σε όλους μας...

ΣΤΑΘΗΣ Σ.από enet.gr μοντάζ Γρέκι

Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία από όπου περιμένει το κράτος να βρει έσοδα είναι τραγική.

Αρα οι στόχοι του προυπολογισμού δεν πιάνονται.

Το πρόβλημα ρευστότητας εντείνεται ήδη όσοι πάνε επιταγές για προεξόφληση παίρνουν ψίχουλα.

Οπως λένε η οικονομία είναι ψυχολογία και όχι νούμερα και ιδιαίτερα για την Ελλάδα όπου ανθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον φόβο που επικρατεί όσοι είχανε δύο δραχμές τα βγάλανε έξω άρα επενδύσεις γιοκ.

Το οικονομικό κλίμα θα χειροτερεύει διαρκώς και το τι σημαίνει ανεργία θα το καταλάβουμε από τον Σεπτέμβρη.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Σαμαράς αν δεν αναλάβει πρωτοβουλίες κινδυνεύει να την πάθει όπως η γρια που πάει να περάσει τον δρόμο κοντοστέκεται δεν πάει ούτε στο μπροστά πεζοδρόμιο ούτε στο πίσω και τελικά την πατάει το αυτοκίνητο.

Αυτά τα λέω γιατί με την στάση του να μην ψηφίσει μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο έχει έρθει σε ρήξη τόσο με τους έξω όσο και με το εγχώριο εκδοτικοοικονομικό κατεστημένο.

Ο πόλεμος που θα του κάνουν θα είναι ανηλεής.

Οποιος διάβασε χθες Καθημερινή τα άρθρα Βερεμή, Παπαδημητρίου καταλαβαίνει τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Πριν προλάβουμε να κάνουμε τα σαράντα της προηγούμενης συναίνεσης ξεκίνησε το παραμύθι από τύπο και κυβέρνηση για την συναίνεση που απαιτούν για το μνημόνιο ΙΙ.

Το κάνουν για να τον εγκλωβίζουν σε μια αδιέξοδη συζήτηση ώστε να τον αδρανοποιούν και να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Το κόστος του “όχι” το εισπράτει και όσο δεν χτίζει συμμαχίες με την κοινωνία είναι η γρια στην μέση του δρόμου.

Πρέπει να κινηθεί και να πάει απέναντι στο πεζοδρόμιο της κοινωνίας.

Για να μην την αγιοποιούμε και την κοινωνία είναι μπερδεμένη και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο μαζί της όταν είναι τόσο ευμετάβλητη.

Ο κόσμος αισθάνεται τρια πράγματα.

α) Αυτή κατάσταση ευδαιμονίας και ευζωίας με δανεικά δεν μπορούσε να συνεχισθεί. Η πλειοψηφία γνώριζε ότι το πάρτυ κάποια στιγμή θα τελειώσει.

β) Οτι χρωστάμε πάρα πολλά που με τυπικούς οικονομικούς όρους δεν πρόκειται να τα βγάλουμε πέρα.
Αρα μέσα μας πιστεύουμε ότι η μόνη ελπίδα είναι τα μνημόνια γιατί κρατάνε ανοιχτές τις πόρτες του δανεισμού.
Αυτό το Πασόκ το έχει διαβάσει μέσα από τις έρευνες που κάνουν και εκεί πατάει για να αντέχει ακόμα όσο αντέχει δημοσκοπικά.

γ) Ο κόσμος παράλληλα γνωρίζει ότι τα μνημόνια είναι προσωρινή και όχι μόνιμη λύση. Δηλαδή γνωρίζει ότι όπως είναι σήμερα το μαγαζί δεν μπορεί να πάει για πολύ μακριά και ότι χρειάζονται δραστικές τομές.

Εδώ πάνω πρέπει να πατήσει ο Σαμαράς και να βγει μπροστά.

Το νόημα που πρέπει να περάσει στον κόσμο είναι “να κάνουμε θυσίες αλλά να παράξουμε το σωστό αποτέλεσμα”.

Το σωστό αποτέλεσμα θέλει ρήξεις.

Για παράδειγμα τι γίνεται με τις αγωγές που πρέπει να γίνουν από το ελληνικό δημόσιο εναντίον της Siemens, εναντίον της HDW, εναντίον της MAN για τις υπερκοστολογήσεις που μας έκαναν.

Δεν πρέπει να πάρει κανείς θέση;

Πιστεύω ότι αφού οι Γερμανοί θέλουν να κάνουμε λογαριασμό να τον κάνουμε ολόκληρο.

Με τις Γερμανικές αποζημιώσεις τι θα γίνει;

Οταν κάποιος καταστρέφεται και ξέρει ότι κάτι του χρωστούν δεν πρέπει να το διεκδικήσει;

Σε σχέση με το εσωτερικό μέτωπο αυτό που καλείται “δημόσιο” πρέπει να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή.

Κατάλαβαίνω τους νέους που διαμαρτύρονται στις πλατείες και ζητάνε καλύτερες μέρες.

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι πρέπει να δουλέψουν μέσα στα πανεπιστήμια και στα σχολεία.
Δεν μπορεί οι μισοί φοιτητές να τους πηγαίνει η Δαπ και η ΠΑσπ στην Μύκονο και οι άλλοι μισοί να σπάνε και να καίνε και να τους φταίει για την κακή ποιότητα παιδείας το κράτος.

Υπάρχει τεράστιο θέμα για το πως λειτουργεί η δικαιοσύνη.

Δείτε στην γειτονική Τουρκία.
Μέσα σε δύο μήνες συνελήφθηκαν μια ντουζίνα στρατηγοί και ο πρόεδρος της Φενέρ.

Επιτέλους κάποιος πρέπει να κράξει τους δικαστές να ζητήσει να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

Είναι το ποιο καλοπληρωμένο και στο απυρόβλητο τμήμα του ελληνικού λαού και δεν μπορεί να έχουν τόση χαμηλή παραγωγικότητα.

Ας μπουν τέσσερις πέντε προτεραιότητες και ας αναληφθούν πρωτοβουλίες στην σωστή κατεύθυνση.

Καλές οι επιτροπές για αναθεώρηση του συντάγματος αλλά όπως πάει το πράγμα θα φάει η φακή το λάδι.

Πέρα από ιδέες σημαντικό είναι τα πρόσωπα που θα της εφαρμόσουν.

Αυτοί που μπορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι έξω από τα κόμματα.

Πρέπει κάποιος να τους καλέσει να μπουν μέσα στις εξελίξεις.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχουν τρεις χιλιάδες άνθρωποι με γνώσεις ακεραιότητα και ικανότητες για να στελεχώσουν το δημόσιο και να πεταχτούν έξω τα κομματόσκυλα μπας και προχωρήσει το πράγμα.

Μάλιστα αυτοί που έχουν εισοδήματα θα πρέπει να να μην πληρώνονται και απλά να τους αποδωθούν στο τέλος της προσπάθειας η τιμή και δόξα που τους πρέπει.

Και πολλά άλλα.

Πάντα θυμάμαι κάτι που μου είμαι κάποιος “δεν μπορεί να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα”.

Σήμερα η ΝΔ κάνει τα πράγματα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που τα έκανε παλαιότερα και για αυτό δεν την αγκαλιάζουν οι πολίτες.

Αναγνώστης


H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

  • Για όλα φταίνε οι μπαχαλάκηδες, οι αμφισβητίες και η πλατεία
Από τον σύντροφο Χάρη
(από το πράσινο Αμβούργο)


Σε κάθε ευκαιρία τονίζουμε από αυτό εδώ το βήμα την ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος από τον Σωτήρα όλων μας Γιώργο Α. Παπανδρέου!

Φυσικά , σ'αυτές τις κρίσιμες στιγμές, δεν αρκεί ΜΟΝΟ η λαϊκή εντολή του 47% (εκλογικά) η οποία στην ουσία αντιστοιχεί με 90%+ αν υπολογίσει κανείς πως ακόμα και οι ελάχιστες μειοψηφίες πολιτών-σκουπιδιών, οι οποίοι είναι αγκυλωμένοι σε άλλα κόμματα, τον ΗΓΕΤΗ μας έχουν ως σωσίβιο σωτηρίας.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ είναι η σίγαση ή η δια παντός εξάλειψη κάθε φωνής αντίθετης στο ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Μία χούφτα άθλια φασιστικά και παλαιοκομμουνιστικά υποκείμενα στην πλατεία Συντάγματος με τους βανδαλισμούς και τους θετρινισμούς τους ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ την αποτελεσματικότητα του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... και στο κάτω κάτω και της δικής τους!

Από σήμερα το πρωί , άρχισαν πάλι οι τοκογλύφοι της Τρόϊκας να μιλάνε για εθνική συνέναιση που τάχα δεν υπάρχει , για πιθανή αναποτελεσματικότητα στην εφαρμογή και άλλες τέτοιες αηδίες.

Ήδη στένονται κάποιοι εκπρώσωποι να εκτιμήσουν την κατάσταση στα τέλη του Ιούλη , και θα ακολουθήσουν μετά και οι ελεγκτές.

Ήδη γίνεται λόγος για πιθανότητα επιπρόσθετων διορθωτικών μέτρων και οι κερδοσκόποι ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ!


ΘΑ ΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗΣ... Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;


Η κυβέρνηση του Γιώργου Α.Παπανδρέου δεν έχει να φοβηθεί κανέναν!

Σύσσωμος ο ελληνικός δημοκρατικός λαός είναι στο πλευρό της , ακόμα και η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που διέπραξαν το εγκληματικό λάθος να ψηφίσουν άλλα κόμματα ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

1. Να επισπεύσει ΟΣΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ την έλευση και την ανάληψη καθηκόντων από τους ξένους συμβούλους που πρόκειται να εποπτεύουν το κυβερνητικό έργο. Η παρουσία τους είναι δείγμα αδιαμφισβήτητου ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και ΑΓΝΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ να βοηθήσουν να σωθεί μια χώρα κόσμημα για το δυτικό πολιτισμό! Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου.

2. Να συνεχίσει απερίσπαστος το ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΡΓΟ του και να μη λογαριάσει ΚΑΝΕΝΑ "ΚΟΣΤΟΣ". Το περίφημο "πολιτικό κόστος" είναι μια νοσηρή δημιουργία των φασιστοκάναλων της δεξιάς και της αντίδρασης. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ 90%+ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

3. Να απομονώσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΩΝΗ από όπου κι αν προέρχεται , ακόμα και (Θου Κύριε) μέσα από την ίδια την Κυβέρνηση ή και τοΊδιο το Κόμμα. Να τους περιθωριοποιήσει, να τους διαπομπέψει στα μάτια του λαού και να τους εξαφανίσει πολιτικά!

4. Όλοι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΟΛΙΓΟΨΥΧΟΙ , ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και λοιπά καθάρματα, οι οποίοι δυσανασχετούν με την προοπτική της ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ας παραδώσουν έγγραφα, υπηκοότητα και ιθαγένεια και ας πάνε εκεί που τους ταίζουν να κάνουν αντίσταση!


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Ο Jeffrey δεν χάνει ευκαιρία, τόσο νεοταξικό σκουλήκι είναι, να θάβει τους Έλληνες. Είπε λοιπόν το υπόθετο των οικονομικών εγκληματιών ότι οι Έλληνες δεν έχουν ικανότητες (capacity στην γλώσσα του, ανίκανοι) και τεχνογνωσία, γι’ αυτό ο Jean-Claude (βραβευθείς τύραννος και με ύποπτες διασυνδέσεις-ο μόνος είναι;-) μας παίρνει την εθνική μας κυριαρχία και μας φέρνει μόνιμη «τεχνογνωσία» ευρωπαϊκή και «συμβούλους», που παρέδωσες George με το μνημόνιο, αλλά κάποιοι ΔΕΝ θέλησαν να το πιστέψουν(άρνηση), μετά από 50 χρόνια σταδιακών υποχωρήσεων εθνικών(εδώ τίθεται θέμα νομιμοποίησης ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων αξιωματούχων και κυβερνήσεων, καθώς ΚΑΝΕΝΑΣ πολίτης κράτους-μέλους της ΕΕ δεν έχει νομιμοποιήσει ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό κράτους-μέλους ή εκπρόσωπο των οργάνων της Ένωσης να παίρνει ή να δίνει την εθνική κυριαρχία ενός άλλου κράτους-μέλους.

Ή δεν διαβάζω σωστά το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τους κανονισμούς της ΕΕ και επιτρέπεται η επέλαση των Φράγκων;). Εμείς, ας συμφωνήσουμε(λέμε τώρα) ότι είμαστε και τεμπέληδες και ανίκανοι και ό,τι άλλο έχει πει ο κάθε κόπανος τους τελευταίους 20 μήνες και μας αξίζει η δουλεία ΜΟΝΟ. Εσύ τι είσαι, άνθρωπος; Ήρθες από άλλη χώρα(και άλλο πλανήτη σίγουρα) από το εξωτερικό, μιλώντας λίγο χειρότερα ελληνικά από τα κάκιστα που μιλάς σήμερα και έγινες «πολιτικός» ΜΟΝΟ χάρη στο όνομά σου κληρονομικώ δικαίω, όπως πολλοί «γόνοι». Δίπλα σου βρίσκονται 3 δεκαετίες τώρα άτομα από την πιο άχρηστη ίσως γενιά που έχει βγάλει η Ελλάδα και σύμβουλοι από τους ξένους που σε έκαναν «πολιτικό».

Φυσικά μιλάμε για την γενιά του Πολυτεχνείου. Δεν είναι ότι πρόδωσε την Ελλάδα, πρόδωσε-ίσης σημασίας κακούργημα και έγκλημα- τα ιδανικά και τον σκοπό του αγώνα της στην Δικτατορία.

Όσοι αγωνίστηκαν και δεν είπαν ψέματα ότι ήταν στο Πολυτεχνείο και ίσως δεν ξέρουν ακόμα που βρίσκεται το κτίριο ή τι έγινε εκεί το 1973. Σε 36 λοιπόν χρόνια καταφέρατε να σβήσετε και ξεπουλήσετε 3.500 χρόνια ΣΥΝΕΧΟΥΣ ιστορικής παρουσίας και προσφοράς για «τριάκοντα αργύρια». 20 μήνες τώρα μας κάνατε προτεκτοράτο της Δύσης και ιδιοκτησία της ΕΕ.

Ζητάμε και από εσάς εξηγήσεις, όπως και από την ΕΕ και κάνετε την πάπια ΟΛΟΙ. Εσείς βάλατε και τα γιαούρτια και τις πέτρες στα χέρια ανθρώπων κάθε ηλικίας. Πριν λίγα χρόνια γιατί δεν χρειαζόσαστε προστασία για να κυκλοφορήσετε;

Μην τσακώνεστε λοιπόν για τα μάτια του κόσμου για το ποιος οργανώνει τους προπηλακισμούς. Εσείς φταίτε και ΜΟΝΟ εσείς για τις επιθέσεις εναντίον σας. Ψηφίζοντας μνημόνια, μέτρα, Μεσοπρόθεσμο, Εφαρμοστικό Νόμο και κάθε άλλη πράξη υποτέλειας που σας επιβλήθηκε από τους οικονομικούς δικτάτορες.

Μην κομματικοποιείτε τους διαδηλωτές μιλώντας στα ΜΜΕξημέρωσης, για να θαφτεί ο κυνισμός του φεουδάρχη του Λουξεμβούργου. Τα κομματόσκυλα εκλείπουν πια. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ είναι.

Δώσατε δικαίωμα σε ευρωπαϊκά έντυπα (γερμανικά και ελάχιστα ολλανδικά και βρετανικά) να μας διασύρουν, χωρίς όμως να δημοσιεύουν τις απαντήσεις μας και χωρίς να αναφέρουν τις γερμανικές ΚΥΡΙΩΣ ευθύνες για την «ελληνική κρίση»(= ελληνική τραγωδία) και τα κέρδη του καθεστώτος Merkel (δεν μιλάμε πια για κυβέρνηση αλλά για επιγόνους του Hitler-όσο σκληρό και αν είναι για τους Γερμανούς που πια δεν επικροτούν τον ηγεμονισμό και την αλαζονεία απέναντι σε ΟΛΗ την ΕΕ της καγκελαρίου-, που προπαγανδίζουν σαν τον Goebbels και λένε την αλήθεια και μας «αγαπούν» αφού αποκτήσουν την λεία τους) και τα χρήματα που χρωστάει (εταιρείες που δραστηριοποιηθήκαν και ίσως ακόμα δραστηριοποιούνται, όχι με διαφανή κριτήρια και τρόπους, σε ελληνικό έδαφος-πχ. SIEMENS, LIDL (γερμανική τεχνολογία θανάτου ΚΑΙ το E-COLI και όχι από την Ισπανία) και HOECHTIEF-) και αυτό και ΟΛΕΣ οι γερμανικές μεταπολεμικές κυβερνήσεις αλλά και η χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (τον οποίο προκάλεσε, όπως και τον Α’, ο μηδενισμός και οι αυτοκρατορικές τάσεις πολλών Γερμανών πολιτικών-μην τα ρίχνετε αιωνίως στην παράνοια του Αδόλφου-) και χάρη στα οποία έγινε υπερδύναμη.

Και πλέον βλέποντας την Ελλάδα λέει ότι ΔΕΝ θα μπορούσε να επιβιώσει ούτε μέρα σχεδόν με την «ελληνική λιτότητα» και αρχίζει να καταλαβαίνει και υποστηρίζει τον λαό μας και όχι την γερμανίδα δυνάστη, που κρύβει την ανικανότητά της επιτιθέμενη στον ελληνικό λαό, με καθόλου ευρωπαϊκό τρόπο.

Δύσκολο να αποδεχθεί ένας λαός ότι ευημερεί εις βάρος ενός λαού με εκβιασμούς και προσβολές.

Επί «πρωθυπουργίας» σου Jeffrey είδαμε ΚΑΘΕ ευρωπαϊκή αξία(καλύτερα εσύ και ΟΛΟΙ οι παλιάτσοι της ΕΕ να ΜΗΝ ξαναμιλήσουν για λίκνα, αξίες και ιδανικά, είναι ύβρις-όχι όπως την εννοείς εσύ-) να εξαφανίζεται.

Ως και ο Παρθενώνας, μνημείο (ξέρεις τι εστί μνημείο και μάλιστα τόσο κακοποιημένο από την μόλυνση και τον φθόνο Ευρωπαίων και βαρβάρων;) και ΟΧΙ δημόσιο ακίνητο-φιλέτο, απέκτησε χρηματική τιμή (€ 100 δις.) και πολλοί στην Ευρώπη τον απαιτούν(!), μαζί με νησιά (Κέρκυρα(1), Κρήτη-δύσκολο μετά την αναφορά στην «Μάχη» Merkel-) και ό,τι άλλο το άρρωστο από απληστία και φιλαργυρία μυαλό του επιθυμεί(πχ. ήλιος-«κος.» Schäuble-).

Τοποθετήθηκε με πωλητήριο δίπλα σε διαφήμιση για «ροζ γραμμές»(BILD) και ένας Αμερικανός τελευταία τον μετέτρεψε με επεξεργασία(photoshop) σε… McDonalds!

30 χρόνια πριν μας υποσχεθήκατε ευρωπαϊκή πορεία, όχι πορεία στην υποδούλωση στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με υποταγή στην Pax Americana (όσο η Αμερική ζει και δεν… ελληνοποιείται οικονομικά) εννοείται.

ΔΕΝ δικαιούσαι, καθότι παράνομα είσαι (για πόσο δεν ξέρεις, ούτε εμείς) «πρωθυπουργός» δοσίλογος, να λες ότι επικροτούμε και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει, είναι μονόδρομος, να θυσιαστούμε(σαν Ιφιγένεια) για το καλό της Ευρώπης.

Πότε ρε συ οι πολίτες των υπολοίπων κρατών της ΕΕ μας ζήτησαν κάτι τέτοιο;

Ή να πληρώσουμε ένα επαχθές χρέος που ΔΕΝ δημιουργήσαμε ή να πληρώσουμε το 90% των βαρών της κρίσης στην Ευρώπη, αν και δεν είμαστε η «ευρωπαϊκή οικονομική αρρώστια» αλλά ο βαρύτερα άρρωστος ασθενής.

Οι πολιτικοί-εντολοδόχοι των οικονομικών τρομοκρατών και τραπεζιτών ζητούν τέτοια πράγματα και λιτότητα διαρκείας ή ψάχνουν την «τελική λύση»-ΘΑΝΑΤΟ(επιβεβαιώνεται αυτός και από «επίσημα χείλη» ΕΕ και ΟΗΕ) και ξεπούλημα της Ελλάδας, «επιβίωση» με οθωμανικό ή ανατολικογερμανικό μοντέλο-τα νιάτα της Merkel-, New Deal, Σχέδιο Marshall ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο).

Οι διαδηλώσεις, που πνίξατε με καρκίνο, ακόμα και εισαγωγής από την μερκελική Γερμανία (να το πείτε και αυτό στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο), και οι προπηλακισμοί είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ απάντηση για το πόσο ευχαριστιόμαστε να σηκώνουμε το άχθος (= βάρος) όλης της Ευρώπης σαν άλλοι Άτλαντες, να μας τρώνε τα σωθικά σαν να είμαστε ο Προμηθέας (που σημειωτέον έδωσε, όπως η Ελλάδα, το φως, ηλιακό και πνευματικό, στην ανθρωπότητα) για δικά σας άγη (= αμαρτίες μιασμάτων όπως εσύ και η συμμορία της Μεταπολίτευσης).

ΔΕΝ γίνεται να πιστεύει κανείς ΛΟΓΙΚΟΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ ότι η σκλαβιά είναι ευχαρίστηση.

Η Ιφιγένεια (= Ελλάδα) Yiorgo είναι τραγωδία, όχι Αριστοφάνης για να ευχαριστιέσαι. Δεν είμαστε μαζόχες αλλά Έλληνες και μας αρέσει πολύ!!!

Πιστεύουμε ΜΟΝΟ στον εαυτό μας. Θα υπερασπιστούμε με κείμενα ή στις πλατείες την Ελλάδα, όπως ορίζει το σύνταγμα (άρθρο 120), ως το τέλος, όπως λέει ο όρκος των Αθηναίων οπλιτών. Δεν νιώθει κανείς καλά να επιτίθεται και να βρίζει από το πρωί ως το βράδυ τους εκπρόσωπους του σε Ελλάδα και ΕΕ.

Αλλά αυτοί πρώτοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μας και είδαν την Ελλάδα σα τσιφλίκι ή φέουδο (ανάλογα την παιδεία και την προέλευσή τους) τους πολίτες ως πελάτες και ΜΟΝΟ όσοι αποδέχονταν τον ρόλο του τελευταίου, απεμπολώντας οικειοθελώς, εκουσίως ή ακουσίως αδιάφορο πλέον, τα δικαιώματά τους ως πολίτες, ευημερούσαν εις βάρος των υπολοίπων και της κοινωνίας.

Αυτοί θεώρησαν ότι έχουν δικαίωμα να σπαταλούν και παραχωρούν/ ξεπουλούν τον πλούτο της Ελλάδας (σε μικρή έκταση ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και αιτία του φθόνου και της κατάστασής μας) για την αμοιβή των ξένων αφεντάδων τους.

Όπως και να διαπραγματεύονται μυστικά με φυλές και κρατικά μορφώματα, τα οποία υποστηρίζουν χωρίς ντροπή, ως και εδάφη ή ονόματα τμημάτων της Ελλάδας, γιατί τους το υπαγόρευσαν και επέβαλαν ξένα ανθελληνικά κέντρα που θεωρούν την ύπαρξη ενός περήφανου λαού σε μια ευλογημένη από την φύση και την μοίρα χώρα μέγιστη απειλή για τα αρρωστημένα τους σχέδια υποταγής της ανθρωπότητας στους χειρότερους τύραννους στην παγκόσμια Ιστορία («Παγκόσμια Διακυβέρνηση»).

Γι’ αυτό χτυπούν με λύσσα την περηφάνια και το φιλότιμό μας, κοροϊδεύουν την ιστορία μας(την οποία όσο εμείς αγωνιζόμασταν για την ελευθερία μας 500 χρόνια ενάντια σε βαρβάρους Τούρκους, αλλά και για να μην επεκταθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη, «δανείστηκαν», σχεδόν οικειοποιήθηκαν (Αναγέννηση και Μεσαίωνας) ή έκλεψαν και την οποία χρησιμοποιούν ακόμα στα σχολεία τους για να γίνονται μορφωμένοι και σωστοί άνθρωποι· τουλάχιστον όμως οι πανεπιστημιακοί που την διδάσκουν εκεί λένε σε άρθρα τους και έναν καλό λόγο και στενοχωριούνται για την ανάγκη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ «αλληλεγγύης» (αναφορά της στο καταπατημένο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα) και ανταπόδοσης της Ευρώπης στην Ελλάδα, για την προσφορά της στην Ανθρωπότητα-πχ. το όνομα της Ευρώπης, η Δημοκρατία, ο πολιτισμός κ.ά.-) και μας βρίζουν, σχεδόν με ρατσιστικά σχόλια.

Αν εμείς είμαστε λοιπόν ανίκανοι, εσύ μισελληνικό σκουπίδι της Νέας Τάξης, πόρνη των τραπεζιτών, με απέραντο μίσος, όπως το σόι σου, αλλά και ΟΛΟΙ οι «ηγέτες»(έχουμε ακόμα τέτοιους;), στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δημοκρατία και για την ελληνική ιστορία(την οποία ή θέλησες να καταργήσεις ή θέλεις και παλεύεις να μεταλλάξεις με βάση «σύγχρονα» κριτήρια) και ό,τι θυμίζει την Ελλάδα, τι είσαι ΕΚΤΟΣ από προδότης;

Γιατί εμείς πλέον έχουμε εξαντλήσει τον εγκέφαλό μας για να σε χαρακτηρίσουμε και αυτό είναι ίσως το ΜΟΝΟ σου επίτευγμα.

Να μην υπάρχει πια λέξη στην ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ελληνική γλώσσα που να μπορεί να χαρακτηρίσει την ασημαντότητά σου. Τουλάχιστον όμως θα μάθουμε ελληνικά…

Γιατί και πριν και μετά από σένα το υπ. Παιδείας μας παραμόρφωνε.

Υ.Γ.: Μην στέλνετε ακαδημαϊκοί, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές (με ή χωρίς αναδρομικά άγνωστο) ή άλλοι επιστολές, όπως αυτές για Μακεδονία, Θράκη ή συγγνώμης για την κατάσταση που φέρατε την πατρίδα μας και πρόταση εξόδου από τον εφιάλτη των Εφιαλτών. Όταν σιωπούσατε μπρος στο έγκλημα ή συμμετείχατε, με την συναίνεσή σας ή λόγω άγνοιας, σ’ αυτό σπρώχνατε την χώρα στο κενό. Δεν δικαιούστε να μας ζητάτε συγχωροχάρτι.


Ο ίδιος ονειρεύεται τον εαυτό του κληρονόμο του ανδρεοπαπανδρεϊκού μπλοκ και διάδοχο του πρωθυπουργού στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στις κομματικές οργανώσεις έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό μια ξεχωριστή σέχτα, οι... Παπουτσήδες.

Το πρόβλημα για τον υπερφιλόδοξο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος χρεώθηκε πολιτικά αυτή την εβδομάδα το... ξυλοφόρτωμα του Πολίτη, είναι ότι ο Παπανδρέου... ξινίζει κάθε φορά που ακούει πληροφορίες για τα όνειρα του γενειοφόρου υπουργού του και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τον έχει μακριά από τα κέντρα εξουσίας. Τον τοποθετεί μάλιστα σε πόστα καρμανιόλες όπως το σημερινό, προκειμένου να αποκαλύπτεται το αληθινό πολιτικό του μέγεθος.

Η προαγωγή του παλαιού προέδρου της ΕΦΕΕ σε υπουργό των ΜΑΤ και ΜΕΑ δεν έγινε αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς ο πρωθυπουργός έκανε καψώνι στον Παπουτσή για να τον «κοντύνει».

Αρχικά του ανέθεσε τον ρόλο που έχει σήμερα ο... Πρωτόπαπας, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, και για να του χρυσώσει το χάπι τού... παραχώρησε το μεγάλο και ευήλιο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής προκειμένου να νιώθει κάτι από το μεγαλείο του υπουργού!

Δούλεμα κανονικό.

Τον φώναζε επίσης στα άτυπα διαθεσμικά συμβούλια για να λέει την άποψή του για την κρίση και να τον εκθέτει.

Υπέρμαχος της σοσιαλιστικής παράδοσης ο Παπουτσής με την ομάδα του είναι αυτός -για όσους το ξεχνούν- που επιτίμησε από του βήματος της Βουλής τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, όταν εκείνος τόλμησε τον Δεκέμβριο του 2009 να ζητήσει το πάγωμα των μισθών δημοσίων υπαλλήλων που υπερέβαιναν τις 2.000 ευρώ.

«Ξέρεις ποιας κυβέρνησης υπουργός είσαι;» τον ρώτησε τότε με αγέρωχο ύφος. Αργότερα βεβαια κατάλαβε καλά και ο ίδιος ποιας κυβέρνησης υπουργός είναι.

Ψήφισε το Μνημόνιο αδιαμαρτύρητα και με την ουρά υπό τα σκέλη, ψήφισε και το Μεσοπρόθεσμο αβλεπί, μολονότι εβδομάδες πριν έβγαζε πάλι σοσιαλιστικές κορόνες στις εφημερίδες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

Φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού σε κάθε εκδοχή του -πού τον βρίσκεις, πού τον χάνεις, στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου βρίσκεται όταν παίζουν οι βάζελοι-, ο Παπουτσής έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα πιστών κομματικών στελεχών και προσπαθεί να απλώσει την επιρροή του στο κόμμα.

Τον βοηθούν ο μπατζανάκης του γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, η πιστή του Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο παλαιοπαπανδρεϊκός συγκεντρωσιάρχης Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο υφυπουργός Αθλησης Χρήστος Αηδόνης κ.ά. Καταστρώνουν όλοι μαζί τα ηγετικά του σχέδια, είτε σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σούνιο είτε στο Λασίθι τα καλοκαίρια. Στην ομάδα του μετέχει και η νεαρά Κατερίνα Διαμαντοπούλου, την οποία επέβαλε στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών για να ψαλιδίσει -κάτι που κατάφερε- τις ψήφους της Αννας Διαμαντοπούλου.

Δεν συγκαταλέγεται πλέον ο παλιός του φίλος από τα πανεπιστημιακά χρόνια Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έφτιαξε δικό του καπετανάτο.

Το πρόβλημα για τον υπουργό των ΜΑΤ είναι ότι το προφίλ του τσαλακώθηκε υπέρμετρα τις τελευταίες μέρες, που η Αστυνομία υπό την ηγεσία του έδειξε στους πολίτες ένα τόσο βίαιο πρόσωπο που δεν είχε δείξει ποτέ στο παρελθόν.

Από την εποχή του Αρκουδέα είχε να πέσει τόσο σοσιαλιστικό ξύλο. Ο υπερασπιστής των δημοκρατικών ελευθεριών έγινε στα μάτια των συντρόφων του και της κοινωνίας ο υπουργός της καταστολής.

Και από εκεί που είχε καταφέρει να ξεχαστεί το φιάσκο του... «Σαμίνα», το οποίο έγινε επί των ημερών του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προχθές εκείνος που αυτοπροσδιορίζεται ως σοσιαλ-φρουρός αναγκάστηκε να απολογείται στα κανάλια, στη Βουλή, στον Σαμαρά και τον Τσίπρα για τη δράση του παρακράτους!

Αυτού που ο ίδιος κατήγγειλε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση.

Τότε που το θράσος του ήταν τόσο και τέτοιο που έβαλε τις φωνές στον υπουργό Παιδείας του Καραμανλή και μετέπειτα πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη, και μάλιστα μέσα στο γραφείο του.

Την αποκοτιά του αυτή την πλήρωσε με ένα ξεγυρισμένο χαστούκι που έδωσε στο ατίθασο λαρισινό νιάτο ο ήπιος συνήθως Ράλλης.

Σήμερα ο Παπουτσής τρώει απανωτά πολιτικά χαστούκια και τα νεύρα του είναι τεταμένα.

Τα μαλλιά του άσπρισαν μέσα σε λίγες μέρες, ειδικώς μετά την εναντίον του κατακραυγή από βουλευτές τη βραδιά που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον Εθνικό Κήπο.

Και μολονότι οι άσπονδοι εχθροί του λένε ότι περιποιείται την κόμη του με πιστολάκι κάθε φορά που εμφανίζεται στη Βουλή, η αλήθεια είναι ότι του σηκώθηκαν οι τρίχες όρθιες όταν είδε το βίντεο με τους προβοκάτορες να συζητούν φιλικά με τα άγρια ΜΑΤ.

Τελικώς η Αστυνομία βρήκε άκρη, ενώ σχετικά με τους διαδηλωτές οι προσεκτικοί παρατηρητές που τον άκουσαν στη Βουλή σημείωσαν το ενδιαφέρον του για τη σύλληψη αγανακτισμένων με μηχανάκια, καθώς κάποιοι εξ αυτών είχαν, φαίνεται, διαδηλώσει πρόσφατα έξω από το σπίτι του στον Χολαργό.

Οπως και να έχει το πράγμα, ο παλαιοπασόκος υπουργός θέλει να αποχαιρετίσει το συντομότερο δυνατόν το καταραμένο αυτό πόστο που τον αναγκάζει να... δέρνει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του, να σηκώνει φράχτες κατά των μεταναστών και να τα χαλάει με τηλεοπτικούς σταθμούς από τους οποίους είχε κάποτε, λόγω των εκλεκτικών σχέσεων με τους μετόχους τους, προνομιακή μεταχείριση. Τον αφήνει ο Γιώργος όμως; Μαζί με τον Βενιζέλο εξελίσσονται σε ιδανικοί... αερόσακοι για την προστασία του!

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Την ίδια στιγμή, από σήμερα ο κύριος Παπουτσής προφυλάσσεται από τους υπαλλήλους του (βλ. Ελληνική Αστυνομία). Για την ακρίβεια, 45 αστυνομικοί φυλάσσουν το οικοδομικό τετράγωνο της κατοικίας Παπουτσή, ο οποίος γνωρίζει μοναδικές "φιλο-λαϊκές" στιγμές δόξας. Για τον κύριο Παπουτσή όμως, τον άνθρωπο που χειροφίλησε την (τότε κορυφαία σε δύναμη) Μιμή, έπεται πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια από... αύριο...


Για όλες τις «δουλειές» είναι τελικά το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, που όπως έλεγε και προχθές στη ΝΕΤ ο Αλέξης Κούγιας από όσα έχει αγοράσει το Δημόσιο είναι το μόνο που έχει βγάλει τα λεφτά του. Απ' όσες βέβαια υποθέσεις ξέρουμε ότι έχει εξιχνιάσει, όπως την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, με τη συμμορία Βλαστού, και την πρόσφατη με τα στημένα ποδοσφαιρικά μας, που είχε οργανώσει η άλλη εγκληματική οργάνωση...

Παντού χρησιμοποιείται το «βαλιτσάκι»... Ακόμη και σε πολιτικές ιστορίες... Μέχρι και πρόσφατα που παραλίγο να φέρει την προπερασμένη βδομάδα τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό. Με πρωτόγνωρες ανακατατάξεις.

Έτσι, έγκυρες πηγές, που έχουν πρόσβαση σε... απρόσιτα στοιχεία, υποστηρίζουν ότι το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, που στη «δραστηριότητα» που έχει αναπτύξει παντού δεν παρακολουθεί μόνο κινητά, όπως μας έλεγαν γνώστες του συστήματος, αλλά μπορεί να «πιάνει» και ό,τι συζητείται και «κυκλοφορεί» σε ολόκληρα δωμάτια, κατέγραψε συνομιλίες και κινήσεις που στόχο είχαν την ανατροπή του Παπανδρέου.

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις είχαν παρθεί αργά το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής, όχι στη σύσκεψη που έγινε στο Καστρί, με τη συμμετοχή Καστανίδη, Ρέππα, Βάρτζελη, Καρχιμάκη κ.ά., αλλά σε άλλη που έγινε στη συνέχεια και ήταν πολύ κλειστή, με πολύ στενούς συνεργάτες και κάποιους που δεν εμφανίζονται δημόσια.

Έτσι όταν το πρωί της Τετάρτης πήγαινε στο Προεδρικό Μέγαρο, για το ραντεβού που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε καταλήξει στις κινήσεις που θα έκανε για να χαλάσει τα εναντίον του σχέδια...

Το ξαφνικό τηλεφώνημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και η απρόσμενη πρόταση για κοινή κυβέρνηση, με τον ίδιο να μην είναι πρωθυπουργός, ήταν ενταγμένα στον σχεδιασμό για να αποτρέψει την ανατροπή του.

Στο σκεπτικό, λένε από κουβέντες που γίνανε, ήταν ότι με τη συνεργασία με τον Σαμαρά θα άλλαζαν τα πολιτικά πρόσωπα, ο καθένας στον χώρο του, και θα έφερναν εξελίξεις που ανέτρεπαν σχεδιασμούς που είχαν γίνει. Όμως υπήρξαν αντιδράσεις εσωκομματικές, που ανάγκασαν τον Παπανδρέου να μην προχωρήσει...

Ο ορυμαγδός που ακολούθησε την επομένη περί Ιουλιανών και αποστασίας φρέναρε τις παραιτήσεις βουλευτών, που ήδη είχαν ξεκινήσει από πρωίας με τη βόμβα Φλωρίδη και ακολούθησε ο Νασιώκας. Και έπονταν κι άλλοι, γύρω στους 8.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν οι παραιτήσεις των δύο βουλευτών η αιτία που σήμανε ο συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ και στους... πραιτωριανούς του Παπανδρέου.

Το σήμα είχε δοθεί από την προηγουμένη... Η συνέχεια ήταν η συσπείρωση και η άτακτη υποχώρηση των βουλευτών, ενώ λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν τέτοια η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στο εντευκτήριο, που ακόμη και βουλευτές άλλων κομμάτων που ήταν εκεί άκουγαν πάνω από 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ζητάνε έκτακτη σύγκληση της ΚΟ και να φωνάζουν ότι τελείωσε ο Παπανδρέου, ώστε ήταν σχεδόν βεβαιωμένο ότι πέφτει η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα της Γερουσίας συνεδρίαζε η Επιτροπή Οικονομικών για νομοσχέδιο των αρμοδιοτήτων της και κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε. Μόνο της αντιπολίτευσης ήταν.

Ο ανασχηματισμός και η επιστράτευση του «όλου ΠΑΣΟΚ» αλλά και η παράδοση στον Βενιζέλο ήταν κινήσεις αναγκαστικές, για να αλλάξει το κλίμα, αλλά και για να αχρηστεύσει την ομάδα που προετοιμαζόταν να τον αντικαταστήσει...

Με το «ναι» του Βενιζέλου (ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή, τα έπαιρνε μεν όλα αλλά και το ρίσκο που ανελάμβανε ήταν τεράστιο, αφού πιθανότερο είναι το ενδεχόμενο να μη βγει από την τανάλια η χώρα, οπότε θα είναι το τέλος, όπως το ίδιο θα σημάνει και για τον Γιώργο), πήρε ανάσα ο Παπανδρέου και κέρδισε χρόνο.

Θα κάνει λάθος όποιος πει ότι ο Γιώργος έχει τελειώσει, παραδίδοντας τα πάντα στον Βενιζέλο. Η συνέχεια θα κριθεί στις 16 Ιουλίου, όταν θα παρθεί η απόφαση για το δεύτερο Μνημόνιο, με την εθελοντικά αναδιάρθρωση και το πακέτο των 120 δισ. Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η συμφωνία.

Το ροκάνισμα...

Οπότε, λένε, από κει και πέρα ο Γιώργος και η οικογένεια θα επιχειρήσουν να κοντύνουν τον θεσσαλονικιό επίδοξο αρχηγό, με στόχο την επάνοδο του Γιώργου. Και την αποκαθήλωση του Βενιζέλου.

Εν αναμονή η Λούκα

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι όλα έχουν σχεδιαστεί. Ότι ακόμη και η έξοδος της Λούκας Κατσέλη δεν ήταν τυχαία. Το απλούστερο ήταν να μείνει στην κυβέρνηση. Όμως θέλουν να μείνει αλώβητη, άφθαρτη από τα νέα σκληρά μέτρα, που θα έχουν κόστος για πολλούς υπουργούς, με πρώτο τον Βενιζέλο. Έχει το πλεονέκτημα με τις φιλεργατικές θέσεις της και τις κόντρες της με την «τρόικα» να έχει κερδίσει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης και θεωρούν στην οικογένεια ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να διαδεχθεί τον Βενιζέλο.

Άγνωστος «Χ»

Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί είναι επί χάρτου και τίποτε δεν εγγυάται ότι οι εξελίξεις θα τους επιβεβαιώσουν. Όταν μάλιστα φαίνεται να υποβαθμίζουν, να μη μετράνε, τις αντιδράσεις του Βενιζέλου.

Γεγονός πάντως είναι ότι τα σενάρια και πάλι είναι εδώ και επομένως αυτοί που τα απεργάζονται, το παπανδρεϊκό στρατόπεδο φυσικά, δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε...

Παρά τις προειδοποιήσεις του εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, Cephas Lumina, ότι στην Ελλάδα, εξαιτίας της λιτότητας και των «διαρθρωτικών μέτρων» της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), κινδυνεύουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα των ελλήνων πολιτών, η κυβέρνηση των δανειστών συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, επαναλαμβάνοντας μονότονα το άσμα της πατριδοκαπηλίας- άλλωστε το άσμα αυτό, υπήρξε αγαπητό για κάθε είδους λαομίσητα και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Εφόσον η αποτυχία του μεσοπρόθεσμου, αναφορικά με τις οικονομικές προβλέψεις, είναι βέβαιη, με μαθηματική ακρίβεια- όπως και αυτή του μνημονίου Ι-, είναι φανερό ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική αποσκοπεί στην χρεοκοπία της χώρας. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι προβλέψεις του μνημονίου Ι, έκαναν λόγο για μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.. Φυσικά η ίδια κυβέρνηση των δανειστών, έρχεται τώρα με το μεσοπρόθεσμο, να δηλώσει ότι από φέτος έως το 2015, το έλλειμμα θα φτάσει από το 9, 3 στο 8,1 του ΑΕΠ, δηλαδή από τα 21,01 στα 20,47 δις. ευρώ.

Ταυτόχρονα οι αντίστοιχοι φόροι ανέρχονται στα 12 δις., οι περικοπές στα 8,5 δις και η συρρίκνωση του κράτους στα 7,8 δις.. Επιπλέον οι πρωτογενείς δαπάνες του κράτους θα παραμείνουν στο τέλος του μεσοπρόθεσμου στα 50,99 δις, ευρώ. Αναφορικά με το χρέος, θα βρίσκεται στα 351 δις. το 2015, δηλαδή στο 140% του ΑΕΠ. έναντι των 298 που ήταν το 2009 και 328 το 2010. Και ενώ το 2010 οι τόκοι στους δανειστές ανέρχονταν στα 13,22 δις., το 2015 θα αγγίξουν τα 23,4 δις.

Συνολικά, οι δανειστές, για την περίοδο 2011 έως 2015, θα εισπράξουν 97,8 δις, ενώ η επιβάρυνση των πολιτών και του δημοσίου, θα ανέλθει στα 28,3 δις.

Τα οικονομικά μεγέθη του μεσοπρόθεσμου, αποδεικνύουν ότι το 2015 η Ελλάδα θα βρίσκεται τυπικά στην ίδια δημοσιονομική κατάσταση, αλλά με του έλληνες απόλυτα χρεοκοπουμένους.
Εντούτοις, το μέγιστο διακύβευμα για την κυβέρνηση των δανειστών είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Στην πρώτη φάση, η εκποίηση περιουσίας που εκτιμάται στα 120 δις. ευρώ, θα βγει στο σφυρί με την τιμή των 50 δις. Φυσικά τα χρήματα από την εκποιημένη περιουσία, όπως προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο, πηγαίνουν στους δανειστές. Εν ολίγοις, οι δανειστές όχι μόνο θα αγοράσουν μισοτιμής την περιουσία του δημοσίου, αλλά θα πληρώσουν την αγορά της με τα χρήματα που θα πάρουν από το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα κέρδη που θα προκύψουν από την τιτλοποίηση των εσόδων του δημοσίου και την μετοχοποίηση των οργανισμών και υπηρεσιών, στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά. Και φυσικά, αυτό είναι μόνο η αρχή. Προφανώς μετά την επίσημη χρεοκοπία του 2015, οι δανειστές θα κατασχέσουν κάθε δημόσιο και ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο, ολοκληρώνοντας το πρωτοφανές πλιάτσικο.

Ποιοι είναι οι στόχοι της κυβέρνησης των δανειστών, αν λάβει κανείς υπόψη και το ευρωπαϊκό πλαίσιο;

Πρώτα, η εξυπηρέτηση των δανειστών.

Δεύτερον, η φτωχοποίηση και αρπαγή του πλούτου των πολιτών.

Τρίτον, η αρπαγή του δημόσιου πλούτου από την ευρωπαϊκή ελίτ των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών.

Τέταρτον, να κερδηθεί χρόνος ώστε η ΕΚΤ να αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα και να μειώσει τους κινδύνους αναφορικά με ένα πιστωτικό γεγονός.

Πέμπτον, να δοθεί χρόνος στην ευρωπαϊκή ελίτ, ώστε να διαμορφωθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική για την διάσωση του ευρώ.

Έκτον, να δοθεί χρόνος στην ντόπια οικονομική ελίτ να ανασυνταχθεί είτε με μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, είτε με επενδύσεις στα φιλέτα του δημοσίου.

Πέρα από τα οικονομικά μεγέθη, αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση των δανειστών είναι η ολοκληρωτική παράδοση τα χώρας στην ευρωπαϊκή και αμερικανική ελίτ του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Η μεταμόρφωσή της σε προτεκτοράτο των δανειστών και η βιοπολιτική αναμόρφωση του λαού.

Αίφνης, το Υπουργείο Διάλυσης της Παιδείας επιχειρεί την ολοσχερή ανατροπή του εκπαιδευτικού συστήματος και την μετατροπή του σε χώρο δραστηριότητας ιδιωτικών επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, το Υπουργείο Διάλυσης της Υγείας συρρικνώνει και ιδιωτικοποιεί την υγεία, το Υπουργείο Υποβάθμισης της Εργασίας θεσμοποιεί την έλλειψη εργατικών δικαιωμάτων, το Υπουργείο Καταστολής του Πολίτη σχεδιάζει την γενικευμένη καταστολή κτλ.

Η κυβέρνηση των δανειστών, ως κοινοβουλευτική χούντα που δρομολογεί την εθνική υποτέλεια στα συμφέροντα των διεθνών τραπεζιτών, χωρίς ίχνος λαϊκής νομιμοποίησης, λεηλατεί την χώρα και προσβάλλει βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν ολοκληρωθεί η ανθρωπιστική, οικονομική, πολιτισμική και περιβαλλοντική καταστροφή της χώρας, θα πρέπει να ανατραπεί η κυβέρνηση των δανειστών. Το σχέδιο διάλυσης της χώρας, που διαφαίνεται από τα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα, επιτρέπει την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αφού είναι προφανές ότι οι δανειστές και τα όργανά τους επιδίδονται σε εγκλήματα κατά δικαιωμάτων του λαού και της χώρας, όπως πολύ σωστά υποννόησε ο Lumina!

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


«Για τους Γερμανούς μια λιτότητα ελληνικού τύπου θα ήταν κόλαση». Ο παραπάνω τίτλος ανήκει σε άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες. Μόνο που το εν λόγω άρθρο δεν δημοσιεύτηκε στον ελληνικό αλλά στον γερμανικό Τύπο και συγκεκριμένα στο περιοδικό «Der Spiegel».

Οι Γερμανοί, λοιπόν, δημοσιογράφοι ομολογούν ανοιχτά ότι οι συμπατριώτες τους «είναι πάντα πρώτοι στα μέτρα λιτότητας, αλλά μόνο όταν πρόκειται να πουν σε άλλες χώρες τι περικοπές πρέπει να κάνουν» και παραδέχονται ότι εάν τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στην Αθήνα είχαν περάσει στη Γερμανία θα είχαν οδηγήσει στην κατάρρευσή της.

«Οι Γερμανοί θεωρούν αυτονόητο ότι οι Ελληνες πρέπει να κάνουν οικονομία. Οι ίδιοι όμως θα τα έβγαζαν πέρα αν είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοια εξαθλίωση;» αναρωτιέται το περιοδικό, που στη συνέχεια αναζητεί απάντηση στους ειδικούς.

«Αν κάποιος αναλογιστεί πόσο εμείς οι Γερμανοί γκρινιάξαμε για το αν θα είναι 5 ευρώ παραπάνω ή παρακάτω το αποτέλεσμα από τις αλλαγές στα επιδόματα που έκανε η κυβέρνηση Σρέντερ, τότε μπορούμε να καταλάβουμε ευκολότερα τι ζητάμε από τους Ελληνες» απαντάει ο Ούλριχ Μπλουμ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Ερευνας της Χάλε. «Εκτός αυτού, τέτοιου είδους περικοπές θα προκαλούσαν προβλήματα στη γερμανική κυβέρνηση σε σχέση με την ικανότητά της να κυβερνήσει τη χώρα» προσθέτει ο κ. Μπλουμ.

Το δημοσίευμα στη συνέχεια επιχειρεί να αντιστοιχίσει τα ποσά που πρέπει να εξοικονομηθούν στην Ελλάδα με τα μεγέθη της γερμανικής οικονομίας. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι συγκλονιστικό και αποκαλύπτει ότι εάν επιχειρούνταν κάτι ανάλογο στη Γερμανία τότε η οικονομία θα κατέρρεε. «Μέσα σε πέντε χρόνια οι Ελληνες πρέπει να κάνουν περικοπές που αντιστοιχούν στο 17% επί του συνολικού ΑΕΠ που είχε η χώρα το 2010. Στη Γερμανία αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε 425 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο νούμερο, που θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας» αναφέρει το «Spiegel».

«Αν αφαιρούσε κανείς τόσα πολλά χρήματα από την οικονομία και μάλιστα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα σκότωνε τα πάντα» συμπληρώνει ο Γκουστάβ Χορν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Μακροοικονομικής Πολιτικής. Ως εκ τούτου, «οι αναταραχές στην Αθήνα είναι αναπόφευκτες» συμπεραίνει το δημοσίευμα. «Η κατάσταση της Ελλάδας μοιάζει με εκείνη της Ανατολικής Γερμανίας την εποχή της επανένωσης. Οπως και στην Ανατολική Γερμανία τότε, έτσι και σήμερα οι Ελληνες πρέπει να περιμένουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πυροδοτήσουν ένα σοκ. Τα ποσοστά της ανεργίας θα διπλασιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει ο κ. Μπλουμ και το περιοδικό καταλήγει: «Οι προοπτικές της Ελλάδας κάθε άλλο παρά ρόδινες είναι. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση υλοποιήσει όλα τα μέτρα, η χώρα θα παραμείνει σε ύφεση για πολύ καιρό και θα ακολουθήσει κοινωνική αναταραχή. Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζουν πολλοί Γερμανοί».

«Δίνουμε εγγυήσεις μόνο, όχι χρήματα»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τέο Βάιγκελ, ο άνθρωπος που πριν από λίγες μέρες είπε ότι η Ελλάδα εξαπάτησε για να μπει στην ΟΝΕ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τη Γερμανία, παρά μόνο εγγυήσεις και δεσμεύσεις. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) ο κ. Βάιγκελ τόνισε ότι λανθασμένα οι Γερμανοί πολίτες έχουν μείνει με την εντύπωση ότι η κυβέρνησή τους δαπανά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων για να κλείσει η μαύρη τρύπα των ελληνικών δημοσιονομικών. Στην πραγματικότητα δεν έχει φύγει από τα γερμανικά ταμεία ούτε ένα σεντ.

Πηγή

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευστροφία, γνώση των διεθνών εξελίξεων ή υποψία του παρασκηνίου, για να καταλάβει κανείς ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν ποντάρει περιουσίες στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Και φυσικά, κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους για να φρενάρουν την αλλαγή του κλίματος για το οικονομικό μέλλον της χώρας, σε Ευρώπη αλλά και Αμερική.

Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης θα είναι η ταυτοποίηση των «κάποιων». Γιατί ίσως έτσι, όχι μονάχα η Ελλάδα, αλλά συνολικά η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος, θα είχαν μια ευκαιρία να διεκδικήσουν τον ζωτικό χώρο που τους αναλογεί, σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου δεν θα περίσσευαν το παρασκήνιο, τα «γκρίζα κοστούμια» και οι μισές αλήθειες.

Ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είχε δώσει προ μηνών ένα πρώτο, αλλά εξόχως αποκαλυπτικό στοιχείο. Μίλησε για μεγάλα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού, που συνεργάζονται με ελληνικά, έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στη χρεοκοπία της Αθήνας, και μέσω των εν Ελλάδι εκπροσώπων-συνεργατών τους, πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτή την πολιτική ηγεσία.

Πεδίον δόξης λαμπρό λοιπόν. Να ψάξουμε να τους βρούμε. Και να… περάσουν μια βόλτα από την πλατεία Συντάγματος.

Στοιχείο δεύτερο: Το αντίστοιχο κερδοσκοπικό παιχνίδι των Οίκων Αξιολόγησης. Όποια… υποψία σχεδίου για την Ελλάδα κι αν έχει κατατεθεί, από τη Γαλλία, τη Γερμανία ή από οπουδήποτε αλλού, συνοδεύεται και από μια βαρύγδουπη διαπίστωση των Οίκων Αξιολόγησης, ότι θα συνεκτιμηθεί ως «πιστωτικό γεγονός». Από ποιους; Μα… από τους ίδιους τους Οίκους, φυσικά. Δηλαδή, εκβιάζουν… με τακτ, με πλέον πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σημερινή ανακοίνωση της Standard & Poors.

Γιατί λοιπόν να μην καταθέσουμε μήνυση κατά των Οίκων Αξιολόγησης; Και να ζητήσουμε εξηγήσεις, για λογαριασμό και των άλλων… δύστυχων χωρών, που επίσης βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, και απειλούνται με χρεοκοπία, όχι τόσο λόγω των δημοσιονομικών αδιεξόδων τους, αλλά εξαιτίας του δυσμενούς κλίματος που διαμορφώνουν οι Οίκοι.

Οι Οίκοι που, για να μην ξεχνιόμαστε… ούτε που πήραν είδηση τη μεγάλη κρίση που ερχόταν το 2008, και πιστοποιήθηκε με την κατάρρευση της Lehman Brothers. Εκτός κι αν… είχαν ποντάρει και τότε, επομένως, πάμε πάσο.

Οι ακραίες καταστάσεις που βιώνουμε, απαιτούν αντίστοιχης φυσιογνωμίας αντιμετώπιση και μεθοδολογία απαντήσεων. Αρκετά μαραζώσαμε… στη γωνίτσα μας, και τους βλέπουμε να παίζουν με το μέλλον μας.


Εντελώς απροκάλυπτα και προκλητικά γίνονται κάποια πράγματα στην Ελλάδα και μάλιστα μπροστά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών!

Ένας από τους ανθρώπους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που πριν λίγες εβδομάδες απεφάνθη ότι το Μνημόνιο είναι Συνταγματικό, παραιτήθηκε από την θέση του για να πάει στο πλευρό του Παπανδρέου!

Πρόκειται για τον Νο2 στο ΣτΕ, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρός του και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος, Γεώργιος Σταυρόπουλος.

Θέλετε να μάθετε και το καλύτερο; Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση δεν είναι ακριβώς το Μνημόνιο Ι ή το ΙΙ που μας έρχεται.

Ο κ. Σταυρόπουλος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, ειδικά εν όψει της εξαγγελθείσας αναθεώρησης του Συντάγματος!

Όπως έχουμε ξαναπεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ, ο Παπανδρέου θα φέρει το δημοψήφισμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τέτοιο τρόπο ώστε να “βγάζει λάδι” ό,τι παράνομο έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα!

Ο Γ. Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1971. Στο βαθμό του αντιπροέδρου προήχθη τον Ιούνιο του 1999, ενώ θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα (εάν δεν παραιτείτο) σε δύο χρόνια, αλλά προτίμησε να πάει στο πλευρό του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχε παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος (τότε) του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Ανεμογιάννης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Ένα “έγκλημα” δηλαδή, προμελετημένο σε όλο του το μεγαλείο, αφού τον Οκτώβρη του 2009, τον ίδιο μήνα που ανέλαβε καθήκοντα το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία με το “Λεφτά Υπάρχουν”!

Όπως είχε πει και ο Στρος Καν, ο πρωθυπουργός είχε δουλέψει “υπογείως” με το ΔΝΤ, προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για την έλευση του ταμείου στην Ελλάδα! Συνεπώς, το έδαφος για το απεχθές Μνημόνιο, προετοιμαζόταν και νομικά τουλάχιστον 7 μήνες πριν υπογραφεί!

Πηγή


Το πότε θα κάνει εκλογές και θα εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ εξαρτάται από το πότε θα αρχίσουν οι ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και οι απολύσεις προσωπικού. Πριν αρχίσει να συμβαίνει αυτό, θα εγκαταλείψει και θα βγει στα “κεραμίδια”, για να συγκρατήσει την εκλογική του πελατεία.

Όπως είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να κυβερνά για πάντα και για να το επιτύχει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διατηρήσει αλώβητο το κρατικοδίαιτο καθεστώς του, δηλαδή την σοσιαλιστική του νομενκλατούρα η οποία ζει σε βάρος του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να παράγει ή να προφέρει οτιδήποτε. Είχαμε δε επισημάνει και παλιότερα ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει τη στιγμή που θα περνάει την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο ο πρώτος πράσινος μόνιμος δημόσιος υπάλληλος.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν μάχεται για να τα αποφύγει όλα αυτά εξαθλιώνοντας πλήρως τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, αποσπώντας πόρους για να τροφοδοτεί το καθεστώς του.

Αυτό όμως δεν μπορεί να τραβήξει εσαεί. Η τρόϊκα έχει αντιληφθεί…. από την αρχή την απροθυμία του ΠΑΣΟΚ να συρρικνώσει το καθεστώς του υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας, όπως δηλαδή συνέβη παντού όπου μπήκε το ΔΝΤ, αλλά έκανε μέχρι τώρα τα στραβά μάτια βοηθώντας έτσι το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην εξουσία, για να της κάνει τη δουλειά. Δηλαδή να ψηφίσει τα «κατάλληλα» κείμενα και να βάλει τις σχετικές υπογραφές. Τώρα όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η τρόϊκα αναστέλλει ήδη την Εθνική μας Κυριαρχία, όπως έχει δικαίωμα από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και στέλνει εδώ τοποτηρητές υπερυπουργούς για να επιβάλουν και να επιβλέπουν τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και για να απαλλάξουν από τυχόν ποινικές ευθύνες τους δικούς μας αξιωματούχους.

Το γεγονός αυτό μας δίνει και την απάντηση στο ερώτημά μας.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν θα εγκαταλείψει όταν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι αποκρατικοποιήσεις εκείνες που θα οδηγήσουν σε πραγματική συρρίκνωση του καθεστώτος του. Τότε θα παραδώσει την εξουσία για να μπορέσει να βγει σε ανένδοτο αντιπολιτευτικό αγώνα κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που προφανώς θα συνεχίσει τη “συνεργασία” με την τρόϊκα. Άλλωστε το έχει πει. «Θα σεβαστούμε τις υπογραφές». Εννοείται φυσικά ότι η ΝΔ θέλει να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και να υποστεί ολόκληρη τη φθορά της συρρίκνωσης του καθεστώτος του, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ηλίθιο. Προβλέπουμε λοιπόν ότι θα πάει σε εκλογές πριν την πρώτη ουσιαστική αποκρατικοποίηση και απόλυση προσωπικού, οποτεδήποτε και αν γίνει αυτή, ακόμα και μέσα στο Καλοκαίρι.

Το πρόβλημα βέβαια που ανακύπτει σε όλη αυτή την ιστορία και το μεγάλο εμπόδιο, είναι η αναλωσιμότητα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα περάσει στην ιστορία. Αλλά η διάδοχος κατάσταση που ακούει στο όνομα Βενιζέλος, έχει ήδη πάρει θέση.

Εκείνο το θέμα με τους 180 βουλευτές ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο.

  • Συμβαίνουν τεράστιες κοινωνικές μεταβολές

Δέχομαι απανωτές εκπλήξεις.

Χθες το πρωί πήγα με φίλο για μπάνιο που μέχρι πρότινος τον απασχολούσε μόνο ο Ολυμπιακός και το στοίχημα.

Ήταν στο Σύνταγμα μου περιέγραφε τι έγινε και μου είπε ότι ήταν στην ίδια ομάδα με ένα ζευγάρι των απόστρατων της αεροπορίας που συμμετείχαν στην διαδήλωση.

Μπαίνω στο Antinews και διαβάζω άρθρο απόστρατου ταξίαρχου που ήταν στην διαδήλωση.

Περίμενε κανείς πριν από ένα χρόνο ότι αυτός ο κόσμος θα πήγαινε μαζί με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του Ανταρσύα και θα διαδήλωνε.

Πιστεύω ότι συμβαίνουν τεράστιες κοινωνικές μεταβολές.

Οι ψυχές των ανθρώπων διαλύονται και τα κομμάτια αρχίζουν να επανοτοποθετούνται με τον σωστό τρόπο.

Η συνισταμένη με όσους συζητώ είναι μια: ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Όλοι νιώθουμε προσβεβλημένοι για εδώ που φτάσαμε για τις προσβολές που δεχόμαστε από έξω για την υποθήκη που βάλαμε σε αυτόν τον παράδεισο που ζούμε για το ξεπούλημα των ακρογιαλιών και των νησιών της πατρίδας μας.

Κανείς δεν μιλάει για το πως θα πάρει τους δύο μισθούς που του έκοψαν πίσω – όλοι έχουν την αγωνία αν αύριο θα παραδώσουν σε παιδιά και εγγόνια αυτό που έχουμε σήμερα.

Κατά βάθος αγαπάμε πραγματικά την χώρα μας.

Δεν συζητώ ότι πλέον δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όπως τα ξέραμε όπως τα ζήσαμε και με τον τρόπο που γίνονταν η πολιτική στην χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Με το ξύλο που έριξε στον κόσμο ξευτιλίστηκε.

Η ΝΔ με τον τρόπο που ασκούν πολιτική τα στελέχη της είναι ήδη στο μουσείο.

Ένα πράγμα πρέπει να κάνει ο Σαμαράς να ανοιχθεί στην κοινωνία και να μιλήσει με ειλικρίνεια για αυτά που πιστεύει ότι είναι το πρόβλημα και χρειάζονται διόρθωση.

Μισά λόγια και υπεκφυγές δεν χωρούν.

Καταρχήν να στοχοποιήσει (όχι ονομαστικά) ως βασικότερο πρόβλημα τις πέντε οικογένειες που αρμέγουν την χώρα. Δεν είναι ώρα για γλυκανάλατες ευγένειες.

Να ξεσκεπάσει τον ρόλο των ΜΜΕ που είναι η υπεράσπιση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

Να εξηγήσει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαφθορά στο δημόσιο και πρέπει να απολύονται άμεσα οι καταχραστές.

Μέσα από το ΑΣΕΠ να πάρει 100.000 νέα παιδιά με γνώσεις και ενδιαφέρον για δουλειά και να απολύσει όσους μπήκαν με ρουσφέτι αλλά δεν έχουν τα προσόντα.

Να μιλήσει στους νέους της πλατείας και να πει αλήθειες.

Ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να προοδεύσει κάποιος και όχι τα πανεπιστημιακά χρόνια να τα περνάει με καταλήψεις και εκδρομές στην Μύκονο.

Και άλλα και άλλα, πολλά.

Ο Σαμαράς έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι απαραίτητο σε έναν ηγέτη για να γίνει πιστευτός από τον κόσμο.

Ότι ο ίδιος έχει ακολουθήσει μια έντιμη πολιτική πορεία.

Για να ζητάς από τους άλλου δουλειά εντιμότητα ειλικρίνεια για να είσαι αυστηρός πρέπει πρώτα να δίνεις το καλό παράδειγμα ο ίδιος και αυτό το πλεονέκτημα το έχει.

Ο Σαμαράς πρέπει να μιλήσει με την κοινωνία απευθείας χωρίς μεσάζοντες και να πει τα πράγματα όπως είναι.

Την επομένη φορά που θα ανέβει στο βήμα της βουλής ας αδιαφορήσει για τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο κι ας μιλήσει στο πολίτη, να πεί τι σκέφτεται για το μέλλον μας.

Αris. A

  • Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

«Μπράβο αδέλφια Έλληνες, φτιάξατε την δική σας Ταχρίρ»…

Ένας Αιγύπτιος στο Facebook.

Στο τέλος του Μεσαίωνα, οι άσπονδοι δυτικοί φίλοι μας, και σημερινοί «εταίροι» της Ε.Ε., άνοιξαν τα κελιά των άθλιων φυλακών τους και εξαπέλυσαν όλα τα καθάρματα, τους μαχαιροβγάλτες και θανατοποινίτες ενάντια στην Ρωμανία, δηλαδή την Ελλάδα, με την οποία είχε ταυτιστεί ήδη η παραπαίουσα βυζαντινή αυτοκρατορία. Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από συνεχή εγκλήματα, λεηλασίες και καταστροφές σε βάρος των Ελλήνων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής μας, να επέλθει η οριστική παρακμή της και η παράδοση στους Οθωμανούς.

Το επιχείρημα για να ορμήξει καταπάνω μας εκείνο το σιδερόφρακτο λεφούσι ήταν ότι ήρθαν να μας «ελευθερώσουν»… εμάς τους «αιρετικούς». Σήμερα, στην αυγή του 21ουαιώνα, οι ίδιες φεουδαρχικές φάρες, που διέπραξαν διαδοχικά ανοσιουργήματα σε βάρος του λαού μας, επιτίθενται ξανά στην χώρα μας με το μεταμοντέρνο προσωπείο των «golden boys», των τραπεζιτών και των χρηματιστών.

Τα σχέδιά τους, εξ ίσου απάνθρωπα και κυνικά, τα υπηρετούν οι νεογενίτσαροι και οι εξωμότες, μια νομενκλατούρα πολιτικών, πνευματικών και άλλων ταγών, που έχουν κλίνει δουλικά το γόνυ στους σημερινούςΕπικυρίαρχους. Αυτά τα ενεργούμενα των ψυχολογικών σεμιναρίων της CIA και της νεοφιλελεύθερης Σχολής του Σικάγου, υλοποιώντας εντολές εξωθεσμικών κέντρων, αποδόμησαν το κοινωνικό κράτος, διέβρωσαν συστηματικά την παιδεία, τη νεολαία και την οικονομία για να μας καταντήσουν σήμερα ένα «αποτυχημένο κράτος» (failed state).

Έτσι, από την σταυροφορία στην χρεοκρατία και από τους «αιρετικούς» στους «κοπρίτες», εμείς οι Έλληνες, που πολεμάμε αιώνες για την ελευθερία μας, βρισκόμαστε ξανά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την ιστορική μας επιβίωση.

Η κατάρρευση του ελληνικού κράτους μετά την απόβαση των οικονομικών δολοφόνων της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, πρωτοφανής για αναπτυγμένη χώρα του κόσμου, συνιστά την μεγαλύτερη πολιτική κρίση μετά τις αποσχιστικές συγκρούσεις των κρατών της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι ευρωκράτες.

Στο διάστημα ενός χρόνου επιβολής του μνημονίου χάσαμε σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής επέκτασης και επιβαρυνθήκαμε με άλλα 42 δις ευρώ πρόσθετο δημόσιο χρέος. Οι πολιτικές της «ελεγχόμενης χρεωκοπίας» κόστισαν στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό γύρω στα 20.000 ευρώ σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη, μέσα από τις μειώσεις εισοδημάτων, τις περικοπές, την εκτίναξη της ανεργίας και την καταβαράθρωση της αγοράς. Το αποτέλεσμα, μεγαλύτερα χρέη και χειρότερη ύφεση.

Κι ενώ πίστευαν ότι, κάτω από την πίεση των εκβιασμών και της συνεχούς υπνωτιστικής προπαγάνδας των ΜΜΕ, οι Έλληνες θα έσκυβαν το κεφάλι και θα δέχονταν αδιαμαρτύρητα την μετατροπή τους σε δουλοπάροικους και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ήρθε ο ξεσηκωμός του Μαΐου.

Στην αρχή, οι αλαζόνες της εξουσίας δεν μας υπολόγισαν, νόμισαν ότι θα κουραστούμε γρήγορα ή θα διασπαστούμε εύκολα και είπαν: «ποιοι είναι αυτοί;» – «ο κανένας!»… Φαίνεται πως οι κύριοι αυτοί δεν έλαβαν κανένα μάθημα από την Κερατέα. Όταν οι Κερατιώτες, με λιγοστούς συμπαραστάτες στην αρχή, βγήκαν στα μπλόκα, κανείς πολιτικάντης δεν πίστευε ότι θα κρατούσαν πάνω από 2-3 ημέρες. Και κράτησαν 4 μήνες συνεχώς με αυξανόμενη συμπαράσταση από παντού ώσπου τους έδιωξαν.

Το ίδιο θα γίνει και με το κίνημα των Αγανακτισμένων των πλατειών: αργά ή γρήγορα θα διώξει και αυτούς και το μνημόνιο. Γιατί ο «κανένας» είναι στην ουσία ο διαχρονικός Οδυσσέας, που θα βγάλει για άλλη μια φορά το μάτι του Πολύφημου, του σύγχρονου απάνθρωπου τοκογλυφικού τέρατος και θα δημιουργήσει μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας, αλληλεγγύης.

Στο Μουσείο Μπενάκη εκτίθεται ένα μικρό ξυλόγλυπτο τραπέζι, με ένα μελανοδοχείο πάνω και μια πένα από φτερό χήνας. Πρόκειται για το τραπέζι του υπασπιστηρίου των ανακτόρων, που πάνω του υπέγραψε ο Όθωνας το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μπροστά στον χώρο της σημερινής Βουλής το σημαδιακό βράδυ της 3ης του Σεπτέμβρη του 1843 προκλήθηκαν όταν μια οργάνωση οπλαρχηγών και αγωνιστών του 1821, παραγκωνισμένων από την Βαυαροκρατία, αποφάσισαν ότι τα κόμματα πρέπει να εμπνέονται από την αγάπη για την πατρίδα και δεν πρέπει να κατευθύνονται από ξένες δυνάμεις, όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Έτσι, μια ξαφνική λαοσύναξη των τότε «αγανακτισμένων» Ελλήνων άλλαξε τον ρου της ιστορίας αυτού του τόπου και απέτρεψε την αλλοίωση του φρονήματος του λαού, ο οποίος είχε δικαιολογημένα αντιδράσει στην απολυταρχία.

Μετά την αποδοχή των αιτημάτων των εξεγερμένων και την έκδοση των βασιλικών διαταγμάτων, συγκλήθηκε η Α’ εν Αθήναις Εθνική Συνέλευση του 1843.

Σήμερα, ανάλογα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Συντάγματος για: νέα εθνοσυνέλευση, νέους θεσμούς, νέο Σύνταγμα, Δημοκρατία Τώρα! Εδώ πάλλεται για ένα μήνα η καρδιά της ελεύθερης Ευρώπης. Όπως έγραψε ο Alfred Martin Bucher στοAlmabus Blog: «Οι Έλληνες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να μας ανοίξουν τα μάτια ώστε να θέσουμε ένα τέλος σε αυτή την τρέλλα. Ποιος ξέρει, μετά την δημοκρατία που μας έδωσαν πριν από χιλιάδες χρόνια, μπορεί να μας φέρουν την ελευθερία από το παγκόσμιο χρηματιστικό κεφάλαιο, αυτή την ιερή αγελάδα και μάστιγα του 21ου αιώνα».(almabu.wordpress.com, 20/06/2011).

Ο ίδιος μας λέει: «Μην σέρνεσαι Ελλάδα… Αυτοί οι εκβιαστές της Ε.Ε. έχουν να χάσουν πολύ περισσότερα απ’ ό,τι η Ελλάδα! Ακυρώστε όλες τις συμφωνίες! Μην αναγνωρίσετε τα χρέη! Ακυρώστε συμβόλαια για εξοπλισμούς αξίας δισεκατομμυρίων! Επαναφέρετε την Δραχμή! Κλείστε τα σύνορά σας για τα προϊόντα της Ε.Ε. Θα έρθουν οι Ρώσσοι και οι Κινέζοι και θα βοηθήσουν να συνέλθει η ελληνική οικονομία, η γεωργία, οι βιοτεχνίες και η μεσαία τάξη. Ο ήλιος θα συνεχίσει να λάμπει πάνω από την Ελλάδα! Ανακηρύξτε την Ελλάδα ζώνη εκτός της Ε.Ε.! Θα ακολουθήσουν και άλλοι – αυτό είναι εγγυημένο! Η Μέρκελ θα συνειδητοποιήσει γρήγορα ότι δεν μπορούν να προδώσουν ένα κράτος αφού σίγουρα θα ακολουθήσουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και αργότερα οι Ιταλοί. Μόλις ξεπεραστεί η κεντρική εξουσία της Ε.Ε. και καταργηθεί, η καλή προαίρεση θα επανέλθει στην Ευρώπη! Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή!».

Το αυτο-οργανωμένο λαϊκό κίνημα του «Ελληνικού Μάη» είναι η αρχή μιας ιστορικής μάχης που πρέπει να κερδηθεί από τον ελληνικό λαό. Ακόμα και αν δεν πραγματώθηκαν τώρα οι άμεσοι στόχοι, καταψήφιση «μεσοπρόθεσμου»-πτώση της κυβέρνησης, το κίνημα γρήγορα θα γιγαντωθεί και θα διώξει το ΔΝΤ με ειρηνικό ή βίαιο τρόπο. Αυτό θα προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων μέσα στην Ε.Ε. απελευθερώνοντας δυνάμεις που εναντιώνονται στην χρηματιστική ολιγαρχία και τις νεοταξικές δομές της Ευρώπης.

Η «πλατεία» έδειξε ότι οι εξεγερμένοι Έλληνες δεν είναι μια εικασία, αλλά ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Η διαφαινόμενη κατάθλιψη και σιωπή του λαού ήταν μια πρόσκαιρη βουβή οργή πριν από την εξεγερσιακή καταιγίδα.

Οι Έλληνες στους δρόμους και τις πλατείες επαναπροσδιορίζονται με βάση τις αρχαίες και ευγενείς αξίες της Σεισάχθειας και τηςΆμεσης Δημοκρατίας, που γέννησε αυτός ο τόπος.

Αν το μυστικό για να καταλάβεις ένα έθνος βρίσκεται στην κατανόηση των θεμελίων του, αυτοί που προσπαθούν να κατανοήσουν την Ελλάδα θα έπρεπε να ψάξουν στον Σόλωνα. Ο Σόλωνας είναι ο θεμελιωτής της ελληνικής δημοκρατίας, δηλαδή είναι ο θεμελιωτής της δημοκρατίας γενικότερα. Και μια από τις πιο γνωστές πράξεις του ήταν η αποκήρυξη του χρέους.

Όταν ο Σόλων εμφανίστηκε στην ελληνική σκηνή τον 6ο π.Χ. αιώνα, η Αθήνα βρισκόταν σε αναστάτωση. Το 594 π.Χ., ο Σόλων διορίστηκε άρχων των Αθηνών. Η λύση του για την αναταραχή στην πόλη ήταν να απαλείψει τόσο τα δημόσια όσα και τα ιδιωτικά χρέη και να τερματίσει την δουλεία λόγω χρεών.

«Ακούστε προσεκτικά τους διαδηλωτές στην Ελλάδα. Όταν επικρίνουν τα προγράμματα λιτότητας επειδή «μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους», απηχούν τα αισθήματα του αρχαίου θεμελιωτή της δημοκρατίας τους», έγραψε ο ανταποκριτής του CNBCστις 3 Ιουνίου!

Οι αγανακτισμένες πλατείες κατέγραψαν, ούτως ή άλλως, την σαρωτική χρεωκοπία του λεγόμενου «πνευματικού κόσμου». Η παντελής απουσία των περισσότερων διανοουμένων, καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών τούς καθιστά πλέον εντελώς αναξιόπιστους και πνευματικούς νάνους στα μάτια των Ελλήνων. Είναι άλλη μια δικλείδα ασφαλείας του συστήματος, που έχει εξουδετερωθεί.

Είδαμε ακόμα και το θλιβερό φαινόμενο κάποιων, κρατικοδίαιτων κατά βάση, διανοητών να αποστρέφονται τον «λαϊκισμό» της πλατείας και να καλούν την πολιτική εξουσία «να τολμήσει» την διάλυση της κοινωνίας ψηφίζοντας το «μεσοπρόθεσμο». Έστω και αν δεν το είπαν ανοικτά, αυτό εννοούσαν. Το αφ’ υψηλού σνομπάρισμα του λαού είναι, όπως και ο εθνομηδενισμός, δύο αρνητικές εκφράσεις της δυτικόπληκτης κουλτούρας. Και οι δύο είναι εξ ίσου ανθελληνικές.

Η ξενοκίνητη πολιτική εξουσία, συνεπικουρούμενη από επίορκους δικαστές και αστυνομικούς, εφαρμόζει διατεταγμένα το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων. Τα προσωπεία αρχίζουν να πέφτουν και μαζί να αποκαλύπτεται το μεγάλο σχέδιο της Ευρώπης για την Ελλάδα. Επιδιώκουν σχέδιο «Τελικής Λύσης» για την Ελλάδα με την πλήρη διάλυση και κατακερματισμό της. Με την ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου» και των συναφών νομοθετήσεων διαλύεται ο κοινωνικός ιστός της χώρας, πτωχοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, καταργείται ο δημόσιος τομέας, χάνονται τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, ασφάλισης, υγείας, τα οποία ήταν ιστορικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

Η σημερινή Ευρώπη, που καταδιώκει την Ελλάδα όπως τους Εβραίους το ’40, θυμίζει το χιτλερικό σχέδιο γι’ αυτήν όπως το παρουσίαζαν τρεις κορυφαίοι υπουργοί τουΓ’ Ράϊχ σ’ ένα βιβλίο που τιτλοφορείται «Europaische Wirtschaftsgemeinschaft» (Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα), το οποίο δημοσιεύθηκε στο Βερολίνο το 1942 από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων του Βερολίνου και τη Σχολή Οικονομικών του Βερολίνου.

Το Δ’ Γερμανικό Ράϊχ, που έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό της Γερμανίας 3 εκατομ. ανέργους και 4.500.000 Γερμανούς οι οποίοι ζουν με 358 ευρώ τον μήνα, επιχειρεί να βάλει σε «τάξη» πρώτα τους Έλληνες.

Για τους Έλληνες, όμως, η υπέρτατη αξία ήταν πάντα η ελευθερία και, όπως λέει ο Ελύτης, «όταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει»…Ετσι οι Ελληνες βγήκαν στούς δρόμους και φωνάζουν ξανά ΑΕΡΑ! Πρέπει να έχουμε βαθειά εμπιστοσύνη στον λαό μας, στο υποσυνείδητο του οποίου είναι ανεξίτηλα χαραγμένο αυτό που μάθαιναν γενιές και γενιές στα μαθητικά θρανία: «του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει».

*Από το Hellenic Nexus, τ.54, που κυκλοφορεί.

Νέες, γενναίες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο, το οποίο θα ψηφιστεί εντός του καλοκαιριού και θα αρχίσει να ισχύει από τη 1ης Σεπτεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή, σε συνάρτηση με τη φοροεπιδρομή που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης, τις οριζόντιες περικοπές που ήδη πραγματοποιήθηκαν, το πάγωμα των αποδοχών, αλλά και τον πληθωρισμό, θα οδηγήσει τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, σε απώλειες αποδοχών που θα αγγίξουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν, το 50%, σε σύγκριση με αυτές του 2009!

Την ίδια στιγμή χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου θα βρεθούν υπό την απειλή της απόλυσης, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας το Σάββατο σε τηλεοπτικό σταθμό (Mega), υποστήριξε ότι πρέπει να αποτραπούν οι απολύσεις, (χωρίς φυσικά να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο), επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη μείωσης του δημόσιου τομέα. Φυσικά, δεν εξήγησε πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό αναίμακτα, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα σενάρια ανοιχτά.

Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», αυτό προβλέπει δημοσίους υπαλλήλους δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη εντάσσονται οι υπάλληλοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα μπορούν να ανέβουν σταδιακά ως και πέντε μισθολογικά κλιμάκια μετά τη θετική αξιολόγηση του προϊσταμένου τους.

Στη δεύτερη κατηγορία θα ανήκουν οι απόφοιτοι ανώτατων και τεχνολογικών ιδρυμάτων, οι οποίοι θα μπορούν να ανεβαίνουν ως και δέκα μισθολογικά κλιμάκια από τα 18 που ισχύουν σήμερα, πάντα μετά τη θετική αξιολόγηση του προϊσταμένου τους, όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει η «δ».

Ουσιαστικά, δηλαδή, καθημερινές εξετάσεις θα δίνουν με την καθιέρωση του νέου μισθολογίου περισσότεροι από 700.000 δηµόσιοι υπάλληλοι, καθώς θα καταργηθεί η αυτόµατη εξέλιξή τους στα μισθολογικά κλιµάκια ανά διετία και θα καθιερωθεί σύστηµα αξιολόγησης από τους προϊσταμένους, προκειμένου να µπορέσουν να αλλάξουν κλιµάκιο. Οσοι κατέχουν θέση ευθύνης, όπως οι διευθυντές και οι γενικοί διευθυντές, θα εισπράττουν έξτρα επίδομα ως και 1.000 ευρώ τον χρόνο.

Ενα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου είναι ότι θα ισχύσει μοντέλο ιδιωτικού τομέα για τους νέους υπαλλήλους. Οσοι προσλαμβάνονται στο εξής θα λαμβάνουν σε ετήσια βάση όσα και ο νεοεισερχόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή στα λεγόμενα «ρετιρέ» του Δημοσίου οι μειώσεις στις αποδοχές θα είναι δραστικές και θα γίνουν σταδιακά σε τρία χρόνια, σύμφωνα τουλάχιστον με την επιθυμία της κυβέρνησης. Σε αυτό, πάντως, δεν φαίνεται να συμφωνεί η τρόικα, η οποία επιθυμεί άμεση μείωση των αποδοχών των υψηλόμισθων υπαλλήλων.

Επιπλέον, στους βασικούς στόχους του νέου μισθολογίου περιλαμβάνεται η εξάλειψη των διαφορών μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου επιπέδου, προφανώς με συμπίεση προς τα κάτω της τελικής δαπάνης που αφορά τους καλύτερα αμειβομένους. Με βάση το σενάριο για το ενιαίο μισθολόγιο που θέλει την εξισορρόπηση των ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά, οι απολαβές όλων των νεοεισερχομένων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στον στενό δημόσιο τομέα θα διαμορφωθούν περίπου στα 1.640 ευρώ μαζί με τα επιδόματα.

Ακόμη, στο νέο μισθολόγιο θα συνδεθεί η αποτελεσματικότητα του υπαλλήλου με τον μισθό του (πριμ παραγωγικότητας). Το πριμ αυτό θα παρέχεται σε όσους υπαλλήλους επιτυγχάνουν τους στόχους οι οποίοι θα τίθενται εκ των προτέρων από την υπηρεσία και θα είναι μετρήσιμοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη κατηγορία που κατά πάσα πιθανότητα θα ευνοηθεί είναι οι χαμηλόμισθοι με υψηλά τυπικά προσόντα. Ακόμη, σε ορισμένες κατηγορίες υψηλά αμειβόμενων υπαλλήλων, όπως του υπουργείου Οικονομικών, το μαχαίρι θα φτάσει πολύ βαθιά.

Ποια επιδόματα θα διατηρηθούν

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα, θα καταργηθούν τα 40 γενικά επιδόματα, που ισχύουν σήμερα, και θα ενσωματωθούν σε ένα, το οποίο θα ξεκινά από τα 140 ευρώ για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και θα αυξάνεται ανάλογα με το κλιμάκιο. Θα διατηρηθούν, εκτός απροόπτου, μόνο τέσσερα επιδόματα: το οικογενειακό, το επίδομα θέσης -που δεν θα καταβάλλεται σε όλα ανεξαιρέτως τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά πλέον με βάση την απόδοσή τους και έπειτα από αξιολόγησή τους- το κίνητρο απόδοσης -που θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας και θα καταβάλλεται έπειτα από αξιολόγηση- και το επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας.

Σήμερα τα επιδόματα καταλαμβάνουν το 40% -κατά μέσο όρο- των αμοιβών στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με το υπόλοιπο 60% να είναι ο μισθός, ενώ με το νέο η αναλογία αυτή θα διαμορφωθεί σε 80% μισθός και 20% επιδόματα.  • Βουλευτής ΠαΣοΚ ν. Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης: “Με απείλησαν για να ψηφίσω ΝΑΙ”Ο βουλευτής αυτός που καταγγέλλει τέτοια πράγματα, εκ των υστερων, καθίσταται ΑΝΑΞΙΟΣ. Ανάξιος για το έργο που του ανέθεσε ο λαός και για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Ενας ανάξιος αντιπρόσωπος του λαού. Ανάξιος. Ομολογεί πως παραβίασε την λαϊκή εντολή που είχε αλλά και τη συνείδησή του. Ουσιαστικά ομολογεί πως παραβίασε το Σύνταγμα.

Εισαγγελείς, προέδροι των ανωτάτων δικαστηρίων, της βουλής, κάποιος τέλος πάντων, θα κάνει κάτι για να σταματήσει αυτή η ΕΚΤΡΟΠΗ; Αυτή την ατελείωτη κατηφόρα θεσμών και προσώπων;

Είσαστε όλοι ΕΝΟΧΟΙ για μεγάλες παραλείψεις κύριοι, που τον ακούτε και ΔΕΝ τον καθαιρείτε πάραυτα.

Αλλά υπάρχει και κάτι πολύ σοβαρώτερο με αυτή την ομολογία: Με αυτή την ΟΜΟΛΟΓΙΑ, η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου καθίσταται ΑΚΥΡΗ.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν νομιμοποιείται μετά από αυτό να βάλει την υπογραφή του στον εφαρμοστικο νόμο. Είναι άκυρα όλα.

Θα ξεσπάσει η οργή για όλα αυτά. Η οργή του λαού. Δεν γίνεται να βγαίνουν τέτοια πράγματα και να μην υπάρχει αντίδραση.

Θραξ ο Αναρμόδιος


Σχόλιο ιστολογίου: Όταν η Δημοκρατία έκοβε βόλτες, το ΠΑΣΟΚ μαδούσε "Μαργαρίτες"... Και για να σοβαρευτούμε τώρα δεν θα έπρεπε αυτεπάγγελτα μετά από αυτή τη δήλωση βομβα του Βουλευτή να έχει επέμβει η Δικαιοσύνη;

Η πλήρης κατάρρευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του καταγράφεται σε μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρίας Rass (για την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»), η οποία έγινε μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Για πρώτη φορά μάλιστα σε μέτρηση της συγκεκριμένης εταιρίας μετά τις εκλογές περνά μπροστά η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου (κατά 1,3%, ενώ στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας το ΠΑΣΟΚ προηγούνταν κατά 0,9%).

Σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης:

Η βάση του ΠΑΣΟΚ έχει κοπεί στα δύο σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις γύρω στο 50% των ψηφοφόρων του εμφανίζεται να απορρίπτει τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης, ενώ εκφράζει απογοήτευση, οργή, απαισιοδοξία και δεν πιστεύει ούτε στην καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης ούτε στις κυβερνητικές εξαγγελίες, ενώ αντίθετα φαίνεται να επικροτεί τις επιλογές του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι μόλις 48,5%, ενώ το υπέρ της Ν.Δ. ισοζύγιο διαρροών είναι της τάξης του 8 προς 1,1. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου κάθε άλλο παρά φαίνεται να προσφέρει ανάσα στην κυβέρνηση, μια και το 86,3% πιστεύει ότι έρχονται χειρότερες μέρες και το 69,6% αισθάνεται περισσότερη ανασφάλεια. Επίσης το 70,9% εκτιμά ότι οδηγούμαστε σε ξεπούλημα της χώρας, το 74,2% δεν θέλει να δοθεί στον κ. Παπανδρέου δεύτερη ευκαιρία και το 50,1% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν:

Ν.Δ. 24,4%, ΠΑΣΟΚ 23,1%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4% Οικολόγοι-Πράσινοι 3,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Αρμα Πολιτών 2,2%, άλλα κόμματα 2,7%, Αδιευκρίνιστη ψήφος 20,8%. Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 54,8% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ.

Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν।Δ. στο Πολιτικό Παρατηρητήριό της εκτιμά ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης αναδεικνύεται εμφατικά η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία συμφωνεί με τη στάση της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταρρέει και παίρνει μαζί του στην άβυσσο ολόκληρη την χώρα. Ας βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει. Επειδή οι αμερικανικές τράπεζες έχουν 41 δισ. ευρώ σε Ελληνικά ομόλογα, κι επειδή φαίνεται πως υπάρχει σαφέστατη "εργολαβία" μέχρι την μεταφορά - ξεφόρτωμα αυτών των ομολόγων, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να ανέχεται ένα τίποτε να την κυβερνά μέσα από πιέσεις ή από το κανό του; Ας δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο του Προκρούστη, που υποβάλλεται ένας ολόκληρος λαός, επειδή κάποιος ή κάποιοι χρωστάνε και τον αέρα που αναπνέουνε, σε τρίτους... Επιτέλους, ας σταματήσει αυτή η κοροϊδία και ας σταματήσουν οι οδηγοί μηχανών να κουβαλάνε μυστήριους φακέλους σε πλάγιες και οπίσθιες εισόδους κτιρίων...

Και ο νοών νοείτω...

Κωνσταντίνος

  • Γράφει ο Οδυσσέας Τηλιγάδας
Εκφράζοντας την αγωνία μας για ό,τι θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, ενός πρωτόγνωρου στα χρονικά της μορφώματος, ενός κατ’ επίφαση νόμου ως «πλαίσιο προϋπολογισμού», το περιτύλιγμα του οποίου φέρει το λογότυπο: «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής» το οποίο όχι μόνο στερείται κανονιστικών διατάξεων αλλά αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που το ψήφισαν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους.


Άλλη μία φορά η εκτελεστική εκπροσώπηση των Ελλήνων, χωρίς να αποδίδεται η δραστικότητα των γεγονότων µε πειθώ, αλλά µε «πιστόλια» και «μαχαίρια» προέβαλε τις προσωπικές της παλινδρομήσεις, μετερχόμενη την τέxvn της τηλεπάθειας των συγκινήσεων και παραβιάζοντας το Σύνταγμα και το κανονισμό της Βουλής ψήφισε μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια της παγκόσμιας κοινωνίας, τις αξίες του ανθρώπου, της ηθικής, της ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή άκρως εξευτελιστική.


Δεν υπάρχει τίποτε γλυκό στο να πεθάνεις από μαχαίρι ή στο να πέσεις από σφαίρα όταν ο θάνατος δεν είναι επιλογή αλλά σιδερένια νομοτέλεια. Επομένως προς τί οι δακρύβρεχτες υποκριτικές κορώνες και οι κοπετοί περί αντίθεσης στο τελεσθέν ανοσιούργημα στο οποίο τελικά συμμετέχεις σερνόμενη ως οδαλίσκη;


Για άλλη µία φορά ακούσαµε λέξεις κενές περιεχομένου και ήχους απόκοσμους, χωρίς αντίκρισµα. Τριακόσια κύμβαλα αλαλάζοντα έσυραν τον μακάβριο χορό του κανιβαλισμού της ελληνικής κοινωνίας. Κι εμείς ο προδομένος Λαός, ο φορολογούμενος, ο εργαζόμενος, ο παράγων, ο «αροτήρ βούς», παρακολουθούσαμε το mind game ως μια εικόνα αντικατοπτρισμού. Αν ήταν παράσταση, θα ήταν μαραθώνια. Ένα περίεργο, ξεχωριστό θέαµα χωρίς αρχή, µέση και τέλος.


Έχουμε παγιδευτεί στο δωμάτιο με τους καθρέπτες στο Λούνα Πάρκ που σχηματίζουν είδωλα μετέωρα ή αναστραμμένα, και σε πιάνει ίλιγγος.


Ακούσαμε τα μύρια όσα φληναφήματα από τα χείλη ειδικών και μη που προκαλούν ίλιγγο. Ακούσαμε εικασίες και σενάρια, περιγραφές και λεπτομέρειες, ωµότητες και αυθαίρετες προδιαγραφές που επιφέρουν δυσεπανόρθωτη οικονομική ζημία και ηθική βλάβη και θίγουν ατομικά δικαιώματα στον πυρήνα τους. Φρικαλέα σενάρια στο τραπέζι, σπασμωδικά νοήματα, καινούργιοι τρόμοι. Αυτοί που ορμηνεύουν, μιλούν και φοβίζουν συνεχώς. Ξέρουν μονάχα τη γλώσσα των απειλητικών και τελεσίδικων διλημμάτων: «Υπάρχει "σχέδιο Β" αν ακυρώσει η Βουλή το Μεσοπρόθεσμο», «Υπάρχει µόνο ένα σχέδιο», «κινδυνεύει η πέµπτη δόση», «διασφαλισμένη η χρηματοδότηση», «όλα παίζονται», «η Ελλάδα αποφασίζει για το µέλλον της Ευρώπης», «η Ευρώπη κερδίζει χρόνο για την Ελλάδα», «διεξάγονται διαπραγματεύσεις στην αιώνια πόλη µε τους ομολογιούχους», «ανεπίσημες οι επαφές», «ένας ανοικτός διάλογος µε τους ιδιώτες», και τούτο γιά να τροφοδοτείται η αβεβαιότητα. Κατά τον παγκάλειο χρησμό, άρματα δρεπανοφόρα ανασύρουν μαύρες μνήμες και μαύρες μέρες: «Την επόμενη ημέρα, οι τράπεζες θα είναι περικυκλωμένες από ανθρώπους που θα προσπαθούν να πάρουν τα λεφτά τους, ο στρατός θα πρέπει να τους προστατεύσει με τανκς, γιατί η αστυνομία δεν θα ήταν αρκετή, θα υπάρξουν ταραχές παντού, τα μαγαζιά θα ήταν άδεια, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούν από τα παράθυρα». Τανκς και χάος, χωρίς το Μεσοπρόθεσμο;


Στη χώρα των πυροτεχνημάτων και της δραματοποίησης, οι «εθνοπατέρες» διαγωνίστηκαν σε κακόγουστα λογοπαίγνια, ειρωνείες, ελαφρότητες επί προσωπικού και εξυπνακιαδισμούς, ανάµεσα στις αφαιρέσεις και τις καθιζήσεις. Η επικέντρωση της συζήτησης στις ευθύνες των πολιτικών ήταν παραπλανητική αλλά η προσπάθεια της διάχυσης των ευθυνών σε όλους τους πολίτες, στο λαό, ήταν εμφανής. Ο ξύλινος λόγος τους όμως δεν µας έπεισε, γιατί έκρυβε άτεχνα τους δόλιους σκοπούς τους.


Οι 155 ψήφοι των φερέφωνων των τοκογλύφων επιβίβασαν ένα Λαό ολόκληρο στη «Σχεδία της Μέδουσας» του Τεοντόρ Ζερικό. Ένας Λαός εγκαταλελειμμένος από τους ηγέτες του, ένας Λαός παραζαλισμένος, ένας Λαός απελπισμένος επιβιβάστηκε στη σχεδία της απόγνωσης φορώντας πλέον το περιλαίμιο του γεωγραφικού προσδιορισμού. Μας έριξαν σε ένα απύθμενο πηγάδι. Τα όνειρά μας, οι ελπίδες μας, οι πόθοι μας καίγονται, αλλά δε φωτίζουν τα τοιχώματα του πηγαδιού, καθώς πέφτουμε βαθιά, όλο και πιο βαθιά. Κοιτάμε κάτω και είναι τόσο μακριά, όλα τα «θέλω» μας έχουν σβήσει στο απύθμενο σκοτεινό βάθος. Κενό, απόλυτο κενό που δεν αφήνει δίοδο στον πραγματικό κόσμο, σε πραγματικούς ανθρώπους, γιά πραγματική οικονομία, γιά πραγματική κοινωνία, για πραγματική Ελλάδα.


Και τώρα τι γίνεται; Μετά το Μεσοπρόθεσμο τί; Μετά το Μεσοπρόθεσμο πώς; Πόσο θα συνεχίσουμε να θαλασσοδερνόμαστε; Πώς θα επιβιώσουμε όταν δεν θα μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία προς το ζήν; Τρώγοντας ο ένας τον άλλον; Πόσοι θα µετρηθούµε και θα αναμετρηθούμε µε την ένδεια και την κατάδυση στον βούρκο όταν κινδυνεύουμε με ουσιώδη απομείωση των μέσων βιοπορισμού μας, με αδυναμία κάλυψης των στοιχειωδών μας αναγκών; Πόσοι θα σωθούν και θα συρθούν ικέτες προς την ακτή; Πόσους θα καταβάλει ο πανικός και ο φόβος; Πόσοι θα οδηγηθούν σε αυτοκτονικές αποτολμήσεις; Ποιός θα µας περιμαζέψει από τις ξέρες που εξοκείλαμε; Το «Άργος» της Ευρώπης, συνοδευτικό πλοίο της «Μέδουσας», θαρμενίζει μακράν των ακτών και το πλήρωμά του θα μεθοκοπά με το αίμα των επερχόμενων γενεών της Ελλάδος.


Χρόνους πολλούς, όχι πέντε ή δέκα, αλλά τριάντα, εκτιµά ο πρώην επικεφαλής της Bundesbank, Αξελ Βέμπερ, ότι θα χρειαστούν για να ξεμπλέξει το ελληνικό κουβάρι. Ο εκλιπών Τομάζο Παντόα Σκιόπα µάς είχε προϊδεάσει για µια χαµένη γενιά. Εκτιµήσεις που σε τρομάζουν. Τα όρια όμως είναι στενά, τα πράγµατα αναποδογυρίζουν µε αστραπιαίες ταxύτητες και τα δεδομένα που κινούνται με την ταχύτητα του φωτός µπορεί να γίνουν χειρότερα αν η ζωή μας ξεβράσει στο «Νησί του Νέγρου».


Ποιός αναθρέφει εικόνες σκοτεινές, που μας περιορίζουν τον ορίζοντα; Ποιός χρειάζεται τη δραματοποίηση; Ποιός κερδίζει από τους εφιάλτες που φιλοτεχνεί σε ανήλιαγες στοές; Ποιός πασχίζει να επιβάλει το πλασματικό, το αχυρένιο δίλημμά του; Ποιός προστάζει σιωπή και υπομονή; Πώς να τη μάθουμε τούτη τη σιωπή; Πώς να υπομένουμε αμίλητοι; Είναι βαρύ και δύσκολο. Δεν συνηθίζεται το: «δεν έχουμε ποτάμια, δεν έχουμε πηγάδια, δεν έχουμε πηγές, μονάχα λίγες στέρνες, άδειες κι αυτές».


Το πολιτικό κατεστημένο αποτελεί πλέον «Ύβρη» κατά του ελληνισμού. Αυτά τα ανθρωπάκια, αυτοί οι εθελογενίτσαροι ΔΗΘΕΝ «εθνοπατέρες» που οδηγούν ένα ολόκληρο Έθνος στον αφανισμό, αυτά τα 300 εκτρεφόμενα από τις σάρκες του Λαού ΟΡΝΕΑ που όφειλαν να παραιτηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι αναπληρωματικοί τους από την βουλευτική τους έδρα για να μην υπάρξει Βουλή που θα ψήφιζε όλα αυτά τα ανοσιουργήματα που οδηγούν έναν Λαό στην εξαθλίωση, αυτοί οι δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο πρέπει να λογοδοτήσουν απαξάπαντες, ας έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους την περσική ρήση: «Τα έδρανα των βουλευτών πρέπει να είναι φτιαγμένα από το πετσί των προκατόχων τους». Αυτή είναι και η μόνη απάντηση που τους πρέπει. Ας το έχουν υπ όψιν τους οι κατέχοντες, δεν ξέρει κανείς τί ξημερώνει αύριο!