Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Φεβ 2013


Του Γιώργου Δελαστίκ

Ζοφερή, κάπως σαν Μεγάλη Παρασκευή, από πολιτική σκοπιά μοιάζει η σημερινή Κυριακή των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Τον στεναγμό ανακούφισης για την περάτωση της θητείας του Δημήτρη Χριστόφια φαίνεται πως θα διαδεχθεί η οιμωγή για την αντικατάστασή του από τον Νίκο Αναστασιάδη. 

Η προεδρική πενταετία του προερχόμενου από το αριστερό ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια υπήρξε η πλέον επιζήμια για τον λαό της Κύπρου κατά τον μισό και πλέον αιώνα που υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία. Αρνητική κορύφωσή της η οδήγηση του νησιού στα πρόθυρα ολέθριας υπαγωγής του υπό καθεστώς υποτέλειας μνημονίου κατά το πρότυπο της Ελλάδας. Ακόμη πιο σκοτεινοί οι οιωνοί για την προεδρία Αναστασιάδη. Διάχυτος ο φόβος για πλήρη εξανδραποδισμό των Κυπρίων. Αβεβαιότητα ακόμη και για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τέλος της θητείας του.

Υπέρ του σχεδίου Ανάν είχε ταχθεί αναφανδόν ο Ν. Αναστασιάδης. Πανηγυρίζουν προκαταβολικά στην Αγκυρα εν όψει της εκλογής του. Ο πιθανότατος νικητής των εκλογών δεν έχει επίσης καμιά αναστολή και σε ό,τι αφορά την αποδοχή των πιο σκληρών όρων του μνημονίου που θα απαιτήσουν οι Γερμανοί, ανεξαρτήτως συνεπειών.

Διάλυση της οικονομίας της Κύπρου θα επιφέρει ταχύτατα και αναπότρεπτα η υπαγωγή της σε μνημόνιο. Δεινά πολύ χειρότερα από αυτά που υφίστανται οι Ελληνες περιμένουν τους Κύπριους, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει προς τι είδους κόλαση βαδίζουν και γι' αυτό η συντριπτική πλειοψηφία τους τάσσεται υπέρ του μνημονίου (!), με αποτέλεσμα κανένας υποψήφιος Πρόεδρος να μην έχει κάνει σημαία του την απόρριψη οποιουδήποτε μνημονιακού καθεστώτος. Γερμανοί, Αγγλοι, Αμερικανοί πάντως αυτή τη φορά στόχο έχουν να αποδομήσουν το άκρως κερδοφόρο για την Κύπρο τραπεζικό της σύστημα, το οποίο είναι η βάση της οικονομικής ευημερίας της.

Αρπαγή των... καταθέσεων (!) που υπάρχουν στις κυπριακές τράπεζες προωθούν οι Γερμανοί. Αυτή η ληστεία δηλαδή που έγινε στην Ελλάδα με όσους κατείχαν ομόλογα του Δημοσίου μέσω του «κουρέματος» και της «επαναγοράς», στην Κύπρο να γίνει μέσω της κατάσχεσης τμήματος των καταθέσεων. Γι' αυτό και ξαφνικά άρχισαν να κάνουν θόρυβο για τις καταθέσεις των Ρώσων ολιγαρχών στο νησί και να κατηγορούν την Κύπρο για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Οχι ότι αυτό δεν συμβαίνει, αλλά είναι πιο «καθαρά» τα ρωσικά κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα κατά εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην Ελβετία, την Αγγλία ή το Λουξεμβούργο;

Θα «φάνε» και το αέριο της Κύπρου οι Ευρωπαίοι για να την «σώσουν», όπως όλα δείχνουν. Το έβαλαν ήδη στο μάτι. Αυτό συνάγεται από επιστολές που έστειλε στις 11 και στις 14 Ιανουαρίου η τρόικα στο κυπριακό υπουργείο Οικονομικών. Μπλοκάρισε η τρόικα την ψήφιση νομοσχεδίου για τη δημιουργία κυπριακού ταμείου διαχείρισης εσόδων από τους υδρογονάνθρακες. Το ταμείο αυτό να φτιαχτεί αργότερα, υπό καθεστώς μνημονίου και σε συνεννόηση με τους δανειστές, απαίτησαν.

Αναθάρρησαν οι εχθροί της Κύπρου με την προοπτική εκλογής ως προέδρου του Νίκου Αναστασιάδη. «Αυτός θα παραμέριζε τα εναπομείναντα εμπόδια στον δρόμο προς το μνημόνιο» έγραψε χαρακτηριστικά η γερμανική «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Συμφωνούν και οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Ο Ν. Αναστασιάδης έχει υποστηρίξει πολλά δημοσιονομικά και δομικά μέτρα που προτάθηκαν» έγραψαν.

Πιο επιθετικοί είναι άλλοι. Θέλουν να αξιοποιήσουν το επικείμενο μνημόνιο και τα δάνεια προς την Κύπρο για να την προσδέσουν στην Τουρκία! «Οι δανειστές της Κύπρου μπορεί να πιέσουν για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου προς την Τουρκία - κάτι που οι Ελληνοκύπριοι θα δυσκολευτούν να καταπιούν» έγραψε χαιρέκακα το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ».

«Τώρα ή ποτέ!» είναι η ευκαιρία, έγραφαν ακόμη πιο επιθετικά οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου «πρέπει να δώσει στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα να σπρώξουν τους Ελληνοκύπριους στη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους για να ενωθούν σε μια χαλαρή ομοσπονδία, του είδους που είχε προταθεί το 2004 από τον τότε γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν» τόνιζε η αμερικανική εφημερίδα.

Πηγή: ΈθνοςΚαι ενώ όλα τα exit polls των καναλιών έδειχναν πως το ενδεχόμενο εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο ήταν το πιθανότερο σενάριο, η κάλπη διέψευσε τους υπολογισμούς και την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθούν Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αν και ο Γιώργος Λιλλήκας έμεινε στην τρίτη θέση, εντούτοις συγκέντρωσε αρκετά ψηλό ποσοστό για να περιορίσει το ποσοστό του Νίκου Αναστασιάδη κάτω από 50%.


Τελικά αποτελέσματα

Εγγεγραμμένοι: 545.491 
Ψήφισαν: 453.498 (83,14%) 
Αποχή: 91.993 (16,86%)

Έγκυρα: 441.212 (97,29%) 
Άκυρα: 7.826 (1,73%) 
Λευκά: 4.460 (0,98%)

ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ (ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ) 45,46% 200.571

ΑΚΕΛ (ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ) 26,91% 118.725

ΕΔΕΚ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ) 24,93% 110.000

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 0,88% 3.900

ΠΡΑΞΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 0,61% 2.680

ΜΑΚΑΡΙΑ ΑΝΤΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 0,43% 1.896

ΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 0,29% 1.278

ΣΟΛΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 0,18% 792

ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (ΟΥΤΟΠΟΣ) 0,16% 723

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 0,10% 434

ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 0,05% 213


Πρόστυχες πρακτικές μιας ανήθικης οικονομίας. Μάθανε ότι διασπαζόμαστε, πλακώσαν και οι τράπεζες. Δε μας έφταναν οι υπόλοιποι διαχωρισμοί που κατακερματίζουν τους πολίτες κάνοντας αδύνατη κάθε συλλογική, δυναμική αντίδραση, χώθηκαν και οι τραπεζίτες να επιδιώξουν έναν ακόμη διαχωρισμό.

Σε «μελέτη» της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αναφέρεται ότι «Οποιαδήποτε οριζόντια, γενικευμένη και χωρίς κριτήρια περικοπή του τραπεζικού χρέους του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή των τραπεζικών δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά), ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης οδηγεί σε ανακατανομή του εισοδήματος εις βάρος εκείνων που δεν έχουν δανειστεί ή αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κανονικά, νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό, και υπονομεύει τα συναλλακτικά ήθη».


Ξαφνικά οι τράπεζες αγάπησαν εκείνους που δεν έχουν δανειστεί. Δηλαδή αγάπησαν όσους δεν είναι πελάτες τους! Παρανοϊκό, αλλά οι τραπεζίτες είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε επιχείρημα για να μην κουρευτούν τα δάνεια, για να μη χάσουν ούτε μισό ευρώ, για να μη θυσιάσουν τίποτα ως αντάλλαγμα για όσα δισ. ευρώ τους χαρίστηκαν και φορτώθηκαν στις πλάτες μας.


Ξεχνάνε οι τραπεζίτες ότι αυτοί που δεν έχουν δανειστεί από τις τράπεζες, δανείστηκαν υποχρεωτικά από τη Γερμανία και τους υπόλοιπους δανειστές της Ελλάδας. Αυτά τα δάνεια τα φορτώθηκαν δίχως να τα θέλουν. Από αυτά τα δάνεια δεν πήγε ούτε σεντ στην τσέπη των δανειζόμενων, αλλά όλα πήγαν στις τράπεζες οι οποίες βρέθηκαν να μη χρωστάνε σε κανέναν. Χρωστάνε όμως αυτοί που δεν πήραν ποτέ δάνειο και τώρα κερδίζουν την «αγάπη» των τραπεζιτών.

Λυπήθηκαν ξαφνικά οι τραπεζίτες τους πολίτες που δεν πήραν ποτέ δάνειο από τράπεζα. Τους νοιάζονται. Τους προφυλάσσουν τώρα. Αρνούνται να κουρέψουν το υπερτοκισμένο χρέος όσων αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, για να προστατέψουν λέει από την αδικία όσους δεν πήραν δάνειο! Μα όσοι δεν πήραν δάνειο, δε σημαίνει ότι δεν έκαναν ποτέ αίτηση. Απλώς τους απέρριψαν! Δεν τους εμπιστεύτηκαν ως πελάτες επειδή δεν είχαν ένα σπίτι να υποθηκεύσουν και να τους το κλέψουν στη δύσκολη ώρα. Τους άφησαν να πεθάνουν επειδή δεν είχαν χρήματα να χειρουργηθούν για τον καρκίνο τους. Τώρα ξαφνικά τους προστατεύουν; Πόσο άθλιοι είστε ρε τραπεζίτες;


Γράφουν οι τραπεζίτες στη «μελέτη» τους: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο ο μισός ελληνικός πληθυσμός έχει σήμερα δάνεια και το 80% αυτών εξυπηρετούνται εγκαίρως, η χαριστική συμπεριφορά έναντι τμήματος των πιστωτών, χωρίς κριτήρια και διαδικασίες, θα οδηγούσε σε μεγάλη ανακατανομή του εισοδήματος και σημαντικές αδικίες σε βάρος αυτών που δεν έχουν δανειστεί ή/και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν».


Ποιος μισός πληθυσμός ρε άθλιοι τύποι; Το παρουσιάζουν σαν να ζει ο κάθε Έλληνας μόνος του και πήραν οι μισοί δάνειο, ενώ οι άλλοι μισοί δεν πήραν. Σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, πήρε ο ένας δάνειο. Είναι οι «μισοί»; Σε μία τετραμελή οικογένεια πήρε μόνο ο ένας. Είναι οι «μισοί»; Σε ποια οικογένεια σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πάρει δάνειο; Ποιους υποτίθεται ότι προστατεύετε στην τετραμελή οικογένεια; Τους άλλους τρεις που ζουν το ίδιο δράμα με τον τέταρτο της οικογένειας που πήρε το δάνειο στο όνομά του;

Και άραγε ποιο είναι το 80% που εξυπηρετούν εγκαίρως τα δάνειά τους; Τα «κόκκινα» δάνεια είχαν ξεπεράσει το 25% τον Δεκέμβριο του 2012. Για να χαρακτηριστεί «κόκκινο» ένα δάνειο πρέπει να μη γίνει καμία κίνηση στην αποπληρωμή επί 3 μήνες. Άρα το 25% αφορά σε «κόκκινα» δάνεια προ 3μήνου του Δεκεμβρίου.


Πόσα «κόκκινα» προστέθηκαν από τον Οκτώβριο; Πόσα από τον Νοέμβριο; Πόσα θα χαρακτηριστούν από τον Ιανουάριο του 2013; Ποιο είναι το 80% που «εξυπηρετούνται κανονικά»; Ποιον κοροϊδεύετε κατάμουτρα; Να δούμε και τη σταδιακή αύξηση των «κόκκινων» δανείων; Από 14,7% του συνόλου που ήταν στο εννεάμηνο του 2011, πήγε στο 15,9% στο τέλος του 2011, για να εκτοξευτεί στο 18,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Τα στοιχεία της κλιμακωτής αύξησης των «κόκκινων» δανείων είναι από την Τράπεζα της Ελλάδας.


Να βάλουμε και τον συντελεστή αύξησης της ανεργίας, μαζί με εκείνον της ύφεσης για να δούμε πόσο γρήγορα θα «κοκκινίσει» τουλάχιστον το 50% των τραπεζικών δανείων; Δε βολεύει, φυσικά. Γιατί τότε δε θα μπορούν να ξεχωρίσουν τους Έλληνες σε άλλες δυο ομάδες «καλών» και «κακών» που θα φαγωθούν μεταξύ τους προς όφελος των τραπεζών.

Κι, άλλωστε, αν το πρόβλημα είναι τόσο μικρό ώστε να αντιστοιχεί μόλις στο 20% των δανείων που χορήγησαν οι τράπεζες, γιατί ο Στουρνάρας ετοιμάζει το νέο δώρο του προς τους τραπεζίτες με τη δημιουργία μιας «υπερτράπεζας» στην οποία θα μεταβιβαστούν τα «κακά» δάνεια όλων των τραπεζών είτε προέρχονται από τις τράπεζες που «έσπασαν» στα δύο, όπως της Αγροτικής, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton, είτε είναι στο χαρτοφυλάκιο των λεγόμενων συστημικών τραπεζών;


Όταν δημιουργηθεί αυτή η υπερτράπεζα που είναι αίτημα των τραπεζιτών, δε θα φορτωθούν τα χρέη της όλοι οι πολίτες; Σε αυτή την περίπτωση δε θα είναι άδικο για εκείνους που δεν πήραν ποτέ τους δάνειο; Δε θα τους αγαπάνε τότε οι τραπεζίτες; Φυσικά όχι, διότι τότε οι τράπεζες θα έχουν ξεφορτωθεί όλες τις επισφάλειες ώστε να δείχνουν υγιέστατες, ροδομάγουλες και θα οριστικοποιηθεί το γεγονός ότι δε θα τους αγγίξει η κρίση, η οποία εξαιτίας των τραπεζών γιγαντώθηκε. Ακόμη και η Μαφία έχει κανόνες. Ακόμη και στην Άγρια Δύση υπήρχε σερίφης. Εδώ το ξεσκίσαμε εντελώς. Όμως ξέχασα, η αναρχία των τραπεζιτών είναι ευλογία και ανάπτυξη. Η αναρχία των φτωχών, καταστροφή.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου 

Τα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση καταστρατηγούν πλήρως κι εμφανώς τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε το ευρωπαϊκό όραμα, μετά από 2 αιματηρούς και καταστροφικούς πολέμους.
Το 1952, με τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης των Παρισίων, ιδρύθηκε και Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα,- ΕΚΑΧ -, με στόχο να θέσει σε κοινό έλεγχο την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα, δηλαδή των δύο κύριων πρώτων υλών της πολεμικής βιομηχανίας και μ αυτό τον τρόπο να επιτηρηθεί και να αποφευχθεί ένας νέος εξοπλισμός της μεταπολεμικής Γερμανίας η οποία και από τους συμμάχους θεωρήθηκε υπεύθυνη για τους δύο πολέμους που έπνιξαν στο αίμα και γέμισαν ερείπια την γηραιά Ήπειρο.

Το αρχικό σχέδιο στόχευε στην συλλογική ευρωπαϊκή ασφάλεια και προέβλεπε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με στοιχεία δημοκρατίας και υπερεθνικότητας.

Μια απλή ανάγνωση των σημερινών δεδομένων πείθει για την πλήρη καταστρατήγηση και δη ηθελημένη του μεταπολεμικού οράματος των Ρομπέρ Σουμάν και Ζαν Μονέ.

Στη θέση της αρχής της υπερεθνικότητας υπάρχει μια πλήρης υπεροχή των εθνικών συμφερόντων της Γερμανίας. Οι αρχές της Δημοκρατίας καταπατούνται πλήρως. Ο αστικός πολιτισμός καταργείται παντελώς. Το Βερολίνο με ένα είδος απηνή, συνεχούς και σκληρού σύγχρονου οικονομικού πολέμου κατορθώνει κι επιτυγχάνει ό, τι και όσα δεν πέτυχε με τις δύο συρράξεις τις οποίες προκάλεσε και που συντάραξαν σύμπασα την υφήλιο.
Δεν είναι τυχαίο που ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλάει ευθέως για «ανήθικο πείραμα» πάνω σε ανθρώπινα όντα…, και ότι…:
"Οι Γερμανοί επιβάλλουν μια λιτότητα, η οποία δεν βοηθάει καν στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας σχετικά με το χρέος της."
Ούτε είναι επίσης τυχαίο πως ο βρετανικός Γκάρντιαν κάνει λόγο για ανθρωπιστική κρίση στη Ελλάδα λόγω των μέτρων της σκληρής κι απάνθρωπης λιτότητας.

Και πως μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η εμμονή του Όλι Ρεν, μέλος της τρόικας που επιτηρεί την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, σε μια πολιτική που κρίνεται λανθασμένη κι επικίνδυνη από το ΔΝΤ;

Και τέλος, ποιαν άλλη χρεία μαρτύρων έχομε όταν ο εμπνευστής της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός των οικονομικών, προειδοποιεί με νομισματικό πόλεμο τις ΗΠΑ επειδή προτείνουν μια πιο ευέλικτη πολιτική εισοδημάτων από τη οποία θα προκύψει η ανάπτυξη…;

Όλα συγκλίνουν στο ότι η Ευρώπη έχει ήδη υποκύψει στις επικίνδυνες ορέξεις μιας Γερμανίας που για Τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα επιδιώκει να επιβάλει την κυριαρχία της…!!!

Πηγή
Αναφέρει ο Προϋπολογισμός 2012 , ΚΕΦΑΛΑΙΟ Οικονομικές Εξελίξεις και Προοπτικές, ΕΝΟΤΗΤΑ 2, Οι Οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2.2, Οι προοπτικές 2012, Σελίδα 25: Όσον αφορά τις προβλέψεις για την Ελληνική Οικονομία, ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να παραμείνει αρνητικός και το 2012 (-2,8%), λόγω της συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και της μεγαλύτερης ύφεσης του 2011.

Σωστά το διαβάσατε! Ο Προϋπολογισμός 2012 που έφτιαξαν και ψήφισαν χέρι-χέρι οι κ.κ. Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος αναφέρει ότι ή ύφεση το 2012 θα είναι -2,8 %.

Σήμερα ανακοινώθηκε η ύφεση 2012.

Φυσικά οι παγκοσμίως άγνωστοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όπως σωστά είχε προβλέψει ο Δευκαλίωνας , έκαναν ότι μπορούσαν για να περάσει σε δεύτερη μοίρα αυτή η ανακοίνωση που όπως αναμένονταν θα ήταν η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της... αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής.

Πάμε τώρα στα σπουδαία...

Η ύφεση το 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαμορφώθηκε στο -6,5%. Η δε ανεργία τον Νοέμβριο 2012 έφτασε αισίως στο ρεκόρ του 27%.

Εμείς τα είχαμε πει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μπορεί και ευτυχώς η ύφεση να μην έφτασε τελικά στο -10% αλλά δεν απέχει και πολύ αφού η τελικά ανακοινωμένη ύφεση σύμφωνα πάντα με τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι -6,5%.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η ύφεση για το 2013 προβλέπεται να διαμορφωθεί σύμφωνα πάντα με τον κρατικό προϋπολογισμό στο -4,5%.

Εμείς το έχουμε γράψει εδώ και καιρό. Η ύφεση θα συνεχίσει να θεριεύει και να πνίγει την Ελληνική Οικονομία. Θα συνεχίσει να μετατρέπει σε προλεταριάτο την μεσαία τάξη και να εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση αντί για ψωμί θα συνεχίσει να μοιράζει δημοσκοπήσεις κι η ζωή θα συνεχίζεται. 

Η λαϊκή παροιμία όμως αναφέρει για την αντίστοιχη περίσταση: Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!
Σήμερα ψηφίζουν οι Κύπριοι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πεντακόσιες σαράντα πέντε χιλιάδες Κύπριοι ψηφοφόροι προσέρχονται από τις 7 το πρωί στις κάλπες για να αναδείξουν τον έβδομο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι νέοι ψηφοφόροι είναι πέραν των 22 χιλιάδων. Στο σύνολο των ψηφοφόρων περιλαμβάνονται και 600 Τουρκοκύπριοι.

Οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες αφενός γιατί ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να υπογράψει την δανειακή σύμβαση και αφετέρου θα πρέπει να επαναλάβει τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης του Kυπριακού. Κι αυτό, σε συνθήκες πολύ δύσκολες, γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, οι δανειστές θέλουν να συνδυάσουν τα δύο αυτά θέματα , αλλά και το φυσικό αέριο για να πιέσουν την Λευκωσία.

Η δεινή οικονομική κατάσταση της Κύπρου και η εκκρεμότητα στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την ΕΕ κυριαρχούν στη σκέψη των πολιτών που σήμερα πάνε στις κάλπες.

Δημοσκοπικά έχει φανεί ότι οι δείκτες δυσαρέσκειας για τον τρόπο χειρισμού από την κυβέρνηση Χριστόφια των θεμάτων της οικονομίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το κύμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας στην κοινή γνώμη είναι απότοκο, σε μεγάλο βαθμό, των οικονομικών δυσκολιών που περνά η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μια μερίδα των Ακελικών ψηφοφόρων, η οποία σε δείκτες που αφορούν την οικονομία και εσωτερική διακυβέρνηση, παραμένει σταθερά δυσαρεστημένη.

Για πρώτη φορά το Κυπριακό δεν κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία. Επίσης , για πρώτη φορά απερχόμενος πρόεδρος , ο Δημήτρης Χριστόφιας, δεν διεκδικεί επανεκλογή, ενώ υπάρχει και ρεκόρ υποψηφίων, οι οποίοι ανέρχονται στους ένδεκα.

Υποψήφιοι είναι: O πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΔΗΚΟ. O Σταύρος Μαλάς, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ. O Γιώργος Λιλλήκας, που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ και μεγάλη μερίδα του ΔΗΚΟ και, οι Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, Γεώργιος Χαραλάμπους, Λάκης Ιωάννου, Μακαρία Άντρη Στυλιανού, Λουκάς Σταύρου, Σόλων Γρηγορίου, Ανδρέας Ευστρατίου και Κώστας (Ούτοπος) Κυριάκου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βασικοί διεκδικητές είναι οι τρεις πρώτοι με τον Νίκο Αναστασιάδη να έχει προβάδισμα. Τα δύο μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι, αποφάσισαν ψήφο κατά βούληση.

Η προοπτική εκλογών ενός γύρου, παρόλο που στις δημοσκοπήσεις εκτιμήθηκε ως απομακρυσμένη, υπό κάποιες προϋποθέσεις είναι ακόμα εφικτή, αν υπάρχει όντως αύξηση της συσπείρωσης του ΔΗΚΟ και λειτουργήσει συνδυαστικά με άλλους ρυθμιστικούς παράγοντες.

Σε περίπτωση δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή το ζητούμενο είναι ποιος εκ των κυρίων Μαλά ή Λιλλήκα, θα περάσει ως αντίπαλος του Νίκου Αναστασιάδη. Αποχή κοντά στο 20% ευνοεί εκλογή ενός γύρου και λειτουργεί υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη. Καινοτομία των εκλογών είναι τα κέντρα του εξωτερικού, καθώς θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά σαράντα εκλογικά κέντρα σε 26 πόλεις του εξωτερικού. Περίπου το 3% των ψηφοφόρων είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν στα κέντρα αυτά.

Στις φετινές εκλογές, για πρώτη φορά θα στηθούν κάλπες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κατάρ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Βουλγαρία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Βρετανία,και ΗΠΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα hackers Anonymous έχει προειδοποιήσει πως θα «χτυπήσει» τους server του Υπουργείου Εσωτερικών όπου θα γίνεται η καταγραφή των ψήφων.Η πληροφορία εξετάζεται από την Αστυνομία αλλά όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Δύναμης, Μιχάλης Παπαγεωργίου, δεν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε κίνηση έως το μεσημέρι.


Πηγές: Κεφάλαιο , Βόρεια 


Διαλύουν και κατακρεουργούν τον κοινωνικό ιστό με κάθε τους απόφαση.

Καταστρέφουν και διώχνουν την επιχειρηματικότητα, καταδικάζοντας την χώρα σε μακροπρόθεσμο μαρασμό.

Διαλύουν την υγεία, την παιδεία και τολμούν να μιλάνε για υποδομές που θα ανατάξουν την χώρα.

Κλέβουν, εν ψυχρώ, όλους τους Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζοντάς τους ως μηχανές κοπής χρήματος.

Διαλύουν την άμυνα και την ασφάλεια και τολμούν να ισχυρίζονται πως είναι πατριώτες…

Παραδίδουν σε τρόικα και τράπεζες τα πάντα, χρεώνοντας ακόμη περισσότερο τον Ελληνικό λαό.


Δεν ήρθαν για να κυβερνήσουν, αλλά για να καταστρέψουν, να διαμελίσουν και να παραδώσουν ολόκληρη την χώρα στα χέρια των εντολέων τους, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι. 

Αυτό το "έργο" ανέλαβαν οι υποτακτικοί της Μέρκελ και των τραπεζών. Αδιαφόρησαν για την λαϊκή εντολή, αδιαφόρησαν και καταπάτησαν επανειλλημένα το Σύνταγμα, αδιαφόρησαν για το Διεθνές Δίκαιο...

Μοιράζουν τον εθνικό πλούτο, τους ενεργειακούς πόρους, υπό το καθεστώς της απόλυτης σιωπής μιάς ληστρικής οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας, που υπακούει στους κανόνες της ομερτά.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση δέχονται αδιαμαρτύρητα εθνικές μειώσεις από τους «φίλους», τους «γείτονες» και τους «εταίρους», οι οποίοι απειλούν ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν αν όχι σήμερα, όσο το δυνατόν συντομότερο. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποταχθεί σε δούλους της Νέας Τάξης. Αντίθετα, θα τιμωρήσει παραδειγματικά όλους εκείνους που συνωμοτικά κινούμενοι αποπειρώνται να καταστήσουν την πατρίδα μας χώρο πλουτισμού των διεθνών τραπεζιτών και πειραματόζωο του τέταρτου Ράιχ.

Η πατρίδα μας στέκεται απέναντι στην ευθύνη που η ιστορία και οι πρόγονοι μετέθεσαν σε όλους μας και καλεί σε συσπείρωση όλους τους πολίτες της χώρας, προκειμένου οργανωμένα να χτυπηθούν ανελέητα οι οικονομικοί δολοφόνοι.

Η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα, που όλοι μας ποθούμε, μπορεί να δημιουργηθεί μόνο εάν μπορέσουμε να σταματήσουμε τη διχόνοια και την σύγχυση του νου που μας επιβάλλουν και να τιμωρήσουμε παραδειγματικά όλους όσους την ενεχειρίασαν και της συμπεριφέρθηκαν χειρότερα και από το αν ήταν προσωπική τους περιουσία...

Είναι καθήκον και χρέος όλων μας, ενωμένοι, να σταματήσουμε την δολοφονία της πατρίδας μας και την μετατροπή των Ελλήνων σε δούλους.

Είναι υποχρέωση όλων μας, να ενώσουμε τα χέρια και να αγωνιστούμε για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την πατρίδα που παραλάβαμε από τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα των προγόνων.

Ξεδιάντροπα ομολόγησαν, όλοι τους, την προθυμία τους να συμμαχήσουν με τον διάβολο για να μας... κυβερνήσουν. Κι εμείς ακόμη δεν καταλάβαμε τι ακριβώς γίνεται; Κι εμείς ακόμη τους κοιτάζουμε και δεν τους έχουμε βάλει εκεί που τους αξίζει;


Οι υπόγειες διασυνδέσεις ελληνικών 
και κυπριακών τραπεζών

Γράφει ο Τειρεσίας

Η Κύπρος και το αποτέλεσμα των εκεί εθνικών εκλογών βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της ελληνικής κυβέρνησης. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που σήμερα (και από τις ανακοινώσεις που θα γίνουν το βράδυ) θα κριθεί εν πολλοίς η στάση της ΕΕ απέναντι στη Λευκωσία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του κεντροδεξιού ΔΗΣΥ Ν.Αναστασιάδης, ο οποίος εμφανίζεται ο πιο αποφασιστικός από τους υποψηφίους για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η Κύπρος, θα εξασφαλίσει μια άνετη πρωτιά και θα αναμένει με ενδιαφέρον να μάθει τον δεύτερο, με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον τελικό γύρο των εκλογών.

Στην πραγματικότητα, τα χρήσιμα και κρίσιμα συμπεράσματα, θα προκύψουν σε περίπου 10 μέρες. Ωστόσο, από τις Βρυξέλλες επιμένουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια “ελιγμών” και “καθυστερήσεων”.Και πως ό,τι είναι να γίνει στην Κύπρο, θα πρέπει να γίνει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη, προειδοποιούν ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την εξεύρεση λύσης, που θα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη. Δεν είναι τυχαίο πως από την Κομισιόν χαρακτηρίζουν την κυπριακή περίπτωση “δυσκολότερη” και από την ελληνική. Με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει για τη Λευκωσία και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, που κυριολεκτικά “καίει” και την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί, οι τράπεζες ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα έχουν πολλές υπόγειες διασυνδέσεις.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ “ανοιγμένο”. Οπως γίνεται γνωστό, με χαρακτηριστική καθυστέρηση προχωρούν οι διεργασίες για την ολοκλήρωση του κρίσιμου project της ανακεφαλαιοποίησης. Ακόμα και σήμερα και ενώ ο χρόνος πραγματοποίησης της αύξησης κεφαλαίου πλησιάζει, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το βασικό αίτημα των τραπεζιτών, που προβλέπει “σπάσιμο” της διαδικασίας στα δύο, θα γίνει δεκτό. Αν αυτή η προσπάθεια δεν αποδώσει, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην κατορθώσει, τελικώς, καμία ελληνική τράπεζα να πιάσει το στόχο του 10% της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία.

Αυτό, πρακτικά θα συνεπάγεται ότι όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες θα περάσουν στον έλεγχο του Δημοσίου, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Κι επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες, έξοδος από αυτή την κατάσταση δεν προβλέπεται νωρίτερα από μια 5ετία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς δίνουν τον τελευταίο “αγώνα” για να σώσουν την παρτίδα, χωρίς προς το παρόν κανείς να είναι σε θέση να πει πόσες πιθανότητες έχουν για να το πετύχουν. Θα φανεί πάντως πολύ σύντομα και πάντως πριν την παρέλευση μήνα. 

Πηγή: Βόρεια

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μάλλον για αρκετό καιρό η παράκρουση δημοσιογράφων εφημερίδων και γονέων των συλληφθέντων. Στην αλληλέγγυα Αριστερά έρχεται να προστεθεί και ένας σεβαστός αριθμός πατριωτών έως και εθνικιστών(ότι δηλώνει κανείς είναι) που τελώντας εν ιδεολογική συγχύσει ηρωοποιούν τους συλληφθέντες ως αγωνιστές του εθνικο-απαλευθερωτικού αγώνα ενάντια στην Τρόικα!!

Όμως εδώ είναι προφανέστατη η γελοιότητα του πράγματος. Δεν επιτρέπονται αναγωγές σε εθνικο-απελευθερωτικούς αγώνες, σε Ρομπέν των Δασών και άλλα τέτοια επαναστατικά μοτίβα, ούτε χρειάζονταν οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές την τρόικα για να οργανώσουν αντάρτικο πόλεων. Υπήρχαν όλες αυτές οι οργανώσεις τουλάχιστον από το 2008, πολύ πριν από την τρόικα δηλαδή..., και η κόκκινη τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει ιστορία πολλών δεκαετιών...

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Καταρχάς οι συλληφθέντες δεν είναι Ρομπέν των Δασών. Ο λαϊκός ήρωας ΡόμπινΧΟΥΝΤ αγωνιζόταν εναντίον των ΝΟΡΜΑΝΔΩΝ κατακτητών οι οποίοι καταπίεζαν τους Σάξωνες αγρότες και για να επιστρέψει στον θρόνο του ο νόμιμος βασιλέας της Αγγλίας. Επίσης ο ΡΟΜΠΙΝ ΧΟΥΝΤ μοίραζε τα λεφτά των ληστειών του στους φτωχούς, δεν αγόραζε καλάσνικοφ...
Οι συλληφθέντες της Κοζάνης δεν αγωνίζονται εξ ονόματος του Έθνους, ούτε της νομιμότητας, αλλά ούτε και εξ ονόματος του Συντάγματος. Δεν αγωνίζονται για να επαναφέρουν την χώρα στην πρότερη κατάσταση ομαλότητας η ο οποία έχει καταλυθεί από τις τροϊκανές κυβερνήσεις. ΟΧΙ οι συλληφθέντες της Κοζάνης δεν αγωνίζονται για κανένα Έθνος. Άλλωστε μισούν το Έθνος και το δηλώνουν οι ομοϊδεάτες τους σε όλα τους τα έντυπα και τις ιστοσελίδες. Οι συλληφθέντες της Κοζάνης αγωνίζονται για την Αναρχία. Αυτή είναι η ιδεολογία τους κι ετσι αυτό-προσδιοριζονται Αναρχικοί.

Καμία σχέση δεν έχει ο αγώνας ενός λαού εναντίον ξενόδουλων φορομπηχτικών κυβερνήσεων που κυβερνάνε με νομοθετικά διατάγματα έχοντας καταστήσει το σύνταγμα ανενεργό με τον αγώνα για την Αναρχία. Ο αγώνας για την Αναρχία αφορά μια μικρή ιδεολογική κλίκα. Όπως έλεγε ο Μιχαήλ Μπακούνιν «θέλουμε την δικτατορία όσων συμμερίζονται τις αρχές μας». Ο αγώνας για την Αναρχία είναι ο αγώνας για την επικράτηση μιας ιδεολογικής «ελίτ» πάνω στην υπόλοιπη κοινωνία.

Στην Ελλάδα έχουμε μια τάση να ηρωποιούμε διάφορους κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και να τους προσδίδουμε χαρακτήρα και προθέσεις κοινωνικού αγωνιστή. Ρωχάμης, Πάσαρης, παλιότερα Νταβέλης, Σακαφλιάς, αλλά και 17Ν, είναι μερικά παραδείγματα. Σαφέστατα πρόκειται για κατάλοιπο της Τουρκοκρατίας. Ο Έλληνας έμαθε να βλέπει στο Κράτος όχι εκείνο το νομικό όργανο που εκπροσωπεί το Έθνος, αλλά την μετεξέλιξη του Τούρκου Φορατζή. Σε μεγάλο βαθμό έτσι είναι. Οι κυβερνήσεις του νεώτερου Ελληνικού Έθνους ήταν κυβερνήσεις υποταγμένες στα συμφέροντα του ξένου (κυρίως Αγγλοαμερικανικού) παράγοντα.
Όμως κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αυτά τα καλάσνικοφ που βρίσκονται στα χέρια αμφιβόλου ποιότητος αγωνιστών κάποτε θα γυρίσουν εναντίον του οποιουδήποτε δεν σταθεί μαζί τους στον εμφύλιο που ετοιμάζουν...

Έτσι είναι... Σήμερα είναι μια Τράπεζα, ένας σεκιουριτάς ή ένας ταξιτζής που έχει την ατυχή έμπνευση να καταδιώξει τους αγωνιστές – ληστές, αλλά αύριο θα είναι όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους... Αυτομάτως θα θεωρείται εχθρός του αγώνα... Αυτοί οι τύποι προπαγανδίζουν ανοιχτά μέσα από έντυπα και ιστοσελίδες -σαν το Ιndymedia- τον Μίσος για το Έθνος και την ανάγκη για Ταξικό πόλεμο. Αν μπει κανείς στην γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης φέισμπουκ και σε προφίλ τέτοιων αγωνιστών θα δει συνθήματα όπως ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ και άλλα τέτοια που φανερώνουν και καταβολές και προθέσεις...

Για τον ιδρυτή του Αναρχικού κινήματος, Μιχαήλ Μπακούνιν, το ζητούμενο ήταν να απαλλαχτεί η κοινωνία από την καταπίεση του Κράτους. Το ζητούμενο ήταν να φθάσει η ανθρωπότητα σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα είναι απαλλαγμένοι από κάθε είδους δέσμευση ηθική θρησκευτική κοινωνική.
Στην πραγματικότητα η Αναρχία τείνει να συναντήσει τον Δεξιό φιλελευθερισμό διότι και οι δύο φαινομενικά διαφορετικές πολιτικές θεωρίες αποθεώνουν το άτομο. Η αλήθεια όμως είναι ότι ουδέποτε υπήρξε κοινωνία χωρίς Κράτος, χωρίς ιεραρχία και χωρίς εξουσία. Ακόμα και οι κοινωνίες των Αγρίων έχουν νόμο και εξουσία που πηγάζει από τον αρχηγό της φυλής.
Η Αναρχία είναι μια ουτοπία. Μια ουτοπία που έχει την αφετηρία τη και αυτή όπως και ο κομμουνισμός στον μηχανιστικό υλιστικό και ορθολογιστικό πνεύμα του 18 αιώνα.
Είναι μια ουτοπία που παρουσιάζεται και αυτή όπως και ο κομμουνισμός με επιστημονικό μανδύα.
Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι τα χειρότερα εγκλήματα στον κόσμο και το περισσότερο αίμα έχει χυθεί ακριβώς για την επικράτηση τέτοιων ουτοπικών και αντιφυσικών ιδεοληψιών. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα αφηρημένα συνθήματα τύπου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» οδηγούν σε πολύ διαφορετικές καταστάσεις απ αυτές που ευαγγελίζονται οι αφιονισμένοι υποστηρικτές τους...


Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της συμμορίας Παπανδρέου ήταν η παράνομη και αντικοινοτική εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutche Telekom. Με πώληση 7 ευρώ ανά μετοχή και εκχώρηση του μάνατζμεντ, οι πολιτικοί απατεώνες που ούρλιαζαν όταν ο Καραμανλής πουλούσε μερίδιο με 27 Ευρώ ενώ δεν εκχωρούσε την διοίκηση, παρέδωσαν ένα ασημικό εθνικής σημασίας.

Οι γερμανοί που διώκονται στον μισό πλανήτη για σκάνδαλα, άρχισαν αμεσως το πλιάτσικο. Η πώληση θυγατρικής, η εξαγωγή κεφαλαίων σε “ασφαλείς προορισμούς” για το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή και τώρα η πώληση του δορυφόρου.

Απανωτά εθνικά εγκλήματα, εμπνεύσεως Σημίτη, που ολοκληρώνονται επί του πνευματικού του τέκνου, Στουρνάρα...

Ο ΟΤΕ της διαφθοράς και της διαπλοκής, που φέσωσε με δισεκατομμύρια τις επόμενες γενιές των Ελλήνων με τις αμαρτωλές συμβάσεις, που τάισε γενιές κρατικοδίαιτων καθαρμάτων του σημιτισμού, συνδικαλισταράδες που τώρα δεν βγάζουν άχνα μπουκωμένοι από το γερμανικό χρήμα. 

Στον ΟΤΕ του μονοπωλίου από το αίμα Ελλήνων, δεν βρέθηκε ούτε ένας με παντελόνια από τους “ευλογημενους” πρασινοφρουρούς που η πατρίδα τους τάισε πλουσιοπάροχα, τους έβγαλε στην σύνταξη σχεδόν… εφήβους, τους έκανε πολιτικούς, υπουργούς, βουλευτές, ΖΑΠΛΟΥΤΟΥΣ.

Όλοι συνένοχοι σε μία Εθνική προδοσία, παρέα με τους νταβατζήδες που συνεχίζουν να λυμαίνονται τα διαφημιστικά κονδύλια για να καλύπτουν το έγκλημα με την σιωπή τους.

Είναι γελασμένοι όμως όσοι νομίζουν ότι θα την γλιτώσουν. Διότι ο ΟΤΕ έχει πάρει ένα δάνειο – μαμούθ από μεγάλη κρατική τράπεζα, που τώρα κλονίζεται.

Την ώρα που ο ΟΤΕ απολάμβανε το χρήμα που καλείται ο Ελληνικός λαός να καλύψει μέσω του μνημονίου, έβγαζε διαθέσιμα στο εξωτερικό.

Αυτή η υπόθεση θα σκάσει σαν βόμβα εντός της εβδομάδας. 
Και θα συμπαρασύρει πολλά από τα μεγαλοστελέχη που ανδρώθηκαν ως υποτακτικοί Σκαρπέληδων και σήμερα μεσουρανούν.
Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. 


Πραξικόπημα εναντίον του... Αγίου Πνεύματος
Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού 

Αναμφισβήτητα ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των καιρών μας είναι και η "αναπάντεχη" παραίτηση του Πάπα. Μια παραίτηση, της οποίας η σημασία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από κάποιον, ο οποίος δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις ...Συνδυασμό γνώσεων, συγκεκριμένα, οι οποίες αφορούν τόσο τα περί της λειτουργίας του συστήματος εξουσίας όσο και τα περί θεολογίας. Γι' αυτόν τον λόγο και οι αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να "κυκλοφορήσουν", είτε στον τύπο είτε στο διαδίκτυο, θεωρούμε εκ των προτέρων ότι θα είναι στην πλειονότητά τους εσφαλμένες και στην καλύτερη περίπτωση ελλιπείς. Θα στερούνται της "διεισδυτικότητας" και του "εύρους" εκείνου, που απαιτεί η ανάλυση του μεγέθους αυτού του φαινομένου.
Γιατί θεωρούμε μια τέτοια "αναλυτική" αποτυχία ως σχεδόν δεδομένη; Γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη φύση του "Παπικού Αξιώματος" και ως εκ τούτου τον ρόλο του "Ποντίφικα". Δεν μιλάμε γι' αυτούς, οι οποίοι θα πληρωθούν, προκειμένου με τις ψευδολογίες τους να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Ακόμα και οι πιο ειλικρινείς αναλυτές θα αποτύχουν στις αναλύσεις τους. Συνηθισμένοι σε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, δεν θα πιάσουν καν την ουσία του θέματος. Θα αντιμετωπίσουν τον Πάπα σαν πολιτικό πρόσωπο και θα "προσπεράσουν" το νόημα της πράξης του.
Θα τον αντιμετωπίσουν σαν ένα πρόσωπο "αναλώσιμο" και "αντικαταστήσιμο" και θα χάσουν τις τρομερές συνέπειες της παραίτησής του. Μπορεί μάλιστα να φτάσουν στο σημείο ακόμα και να εκθειάσουν την πράξη του, παρουσιάζοντάς την σαν πράξη υψίστης ταπεινότητας από έναν τόσο ισχυρό παράγοντα της εξουσίας ...Πράξη πρωτοποριακή, ριζοσπαστική και δημοκρατική, εφόσον, διαπιστώνοντας την προσωπική του αδυναμία να ανταπεξέρθει στα καθήκοντά του, δεν διστάζει να κάνει την υπέρβαση ...Την απόλυτη υπέρβαση για έναν Πάπα και να παραδώσει οικιοθελώς τη "σκυτάλη" στους επόμενους ...Στην καλύτερη περίπτωση θα παραστήσουν τους ντεντέκτιβ, αναζητώντας τα "μυστικά" αίτια της παραίτησης σε ανίατες αρρώστιες, θρησκοληπτικές μανίες ή γεροντικές εμμονές.
Όλα αυτά είναι όχι μόνον λάθος, αλλά και παντελώς αποπροσανατολιστικά. Η παράνομη όσο και παράλογη παραίτηση του Πάπα είναι μέγα γεγονός, το οποίο μπορεί να επηρεάσει απολύτως αρνητικά την τύχη ολόκληρης της ανθρωπότητας όχι μόνον σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Στην κυριολεξία είναι μια πράξη αποτρόπαια, η οποία καθιστά τον σημερινό Πάπα τον μεγαλύτερο εγκληματία των τελευταίων αιώνων. Απλά, για να καταλάβουμε το μέγεθος του ζητήματος, το οποίο προκύπτει εξαιτίας αυτής της παραίτησης, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πολύ βασικά πράγματα.
Πριν πούμε δηλαδή οτιδήποτε άλλο για την συγκεκριμένη παπική απόφαση, χρήσιμο είναι ο αναγνώστης να γνωρίζει μερικά "λεπτά" θέματα για τα πράγματα εκείνα, τα οποία αφορούν το ίδιο το σύστημα εξουσίας και τους διαχειριστές του. Θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας από μια "θεμέλια" παραδοχή, η οποία —αν μη τι άλλο— είναι απόλυτα λογική και κοινώς αποδεκτή. Μία παραίτηση Πάπα επηρεάζει τόσο πολύ την ευρυθμία του συστήματος, που δεν μπορεί ούτε θεωρητικά να είναι τυχαία ...μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο, αλλά όχι ...τυχαία.
Σε αυτό συνηγορεί και η στατιστική της ιστορίας. Ανάλογη παραίτηση έχει να γίνει από τον Μεσαίωνα. Η τελευταία παραίτηση Πάπα έγινε το 1294, όταν ο Σελεστίνος ο Ε' αποφάσισε ο ίδιος ότι δεν ήταν ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τού αξιώματος. Αυτό, όμως, το αποφάσισε ελάχιστους μήνες μετά την ενθρόνισή του και άρα πριν αναλάβει πλήρως τον έλεγχο εντός της Καθολικής Εκκλησίας ...Πολύ πριν ελέγξει δηλαδή την "καμαρίλα" της και ως εκ τούτου δημιουργήσει με την παραίτησή του προβλήματα στο θέμα της διαδοχής του. Στην πραγματικότητα παραιτήθηκε από Πάπας πριν καν γίνει Πάπας. Παραιτήθηκε σε ένα χρονικό διάστημα που μπορούσε να το κάνει, χωρίς αυτή η πράξη του να έχει συνέπειες για το σύστημα εξουσίας.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η ουσία του προβλήματος της σημερινής παραίτησης. Το όλο πρόβλημα, το οποίο προκύπτει από αυτήν την παραίτηση, βρίσκεται στις συνέπειες που έχει αυτή για το σύστημα εξουσίας ...Μια παραίτηση ενός Πάπα πλήρους ισχύος και γνώσεως. Αυτό είναι το πρωτοφανές της υπόθεσης και άρα η περίπτωση αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση όμοια με αυτήν του 1294. Πρώτη φορά γίνεται τέτοιου είδους παραίτηση Ποντίφικα ...Πρωτοφανής και ύποπτη. Ύποπτη, γιατί στα ύπατα επίπεδα της εξουσίας του συστήματος τα πάντα λειτουργούν με τους δικούς τους απόλυτους κανόνες, οι οποίοι δεν αλλάζουν μέσα στους αιώνες. Σε αυτά τα επίπεδα εξουσίας τίποτε δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν προκύπτει από τις εκάστοτε τρέχουσες συγκυρίες. Ο χρόνος σε αυτά τα επίπεδα έχει παντελώς διαφορετική λογική και βεβαίως διαφορετικές "ταχύτητες" από την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Το σύστημα εξουσίας έχει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες το αναγκάζουν να "βλέπει" βαθιά μέσα στον χρόνο. Είναι υποχρεωμένο να "βλέπει" στις επόμενες δεκαετίες και αιώνες και όχι να "δουλεύει" για το "μεροκάματο". Είναι υποχρεωμένο να φέρεται ως αθάνατο και όχι σαν θνητό. Αυτό σημαίνει ότι τις επιλογές του δεν τις επηρεάζουν ούτε οι πρόσκαιρες φιλοδοξίες ούτε οι εφήμερες αδυναμίες των εκάστοτε στελεχών του. Αυτό σημαίνει πως όλες οι φιλοδοξίες των στελεχών του περιορίζονται αυστηρά από τις "φιλοδοξίες" επιβίωσης του συστήματος και όλες οι αδυναμίες των ίδιων ανθρώπων πρέπει να εκδηλώνονται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνιστούν απειλή για την επιβίωση αυτήν.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι στο επίπεδο του Πάπα ο ισχυρισμός της "κούρασης" ή της "καταπόνησης", που οδηγεί στην παραίτηση, είναι τουλάχιστον αστείος. Από τη στιγμή που γίνεσαι Πάπας, πρέπει να πεθάνεις και ως Πάπας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείς τεράστια προβλήματα στο ίδιο το σύστημα. Σε αυτά τα επίπεδα εκείνος, ο οποίος νιώθει τόσο "κουρασμένος", δεν παραιτείται από τη θέση του, αλλά από την ίδια του τη ζωή. Το γνωρίζει αυτό από τότε που αναλαμβάνει το αξίωμα και το αποδέχεται ως προδιαγραφή ...Αυστηρή και απαραβίαστη προδιαγραφή.
Όλα αυτά μπορεί για τους κοινούς θνητούς να ακούγονται σκληρά και ίσως απάνθρωπα πράγματα, αλλά δεν παύουν να περιγράφουν επακριβώς τη σκληρή αλήθεια, η οποία αφορά τόσο υψηλές και σκληρές θέσεις εξουσίας ...Την απλή αλλά σκληρή αλήθεια, η οποία χαρακτηρίζει τη λειτουργία αυτών των αξιωμάτων ...Των αξιωμάτων εκείνων, τα οποία —μετά από απάνθρωπες θυσίες— τα καταλαμβάνουν ανθρώπινα "θηρία" ...Ορκισμένοι άγαμοι μύστες των μυστηρίων και "εραστές" των ανώτατων εξουσιών.
Όταν ένας τέτοιος άνθρωπος νιώθει ανίκανος να διαχειριστεί μια εξουσία, η οποία υποτίθεται ότι "πηγάζει" από τον Ίδιο τον Θεό, είναι αναγκασμένος, όταν είναι αδύναμος να τη διαχειριστεί, να την "επιστρέψει" σε Αυτόν που του ανήκει ...Είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ώστε να την παραδώσει αυτούσια σε Αυτόν που ανήκει η εξουσία αυτή. Γιατί όμως αυτό είναι απολύτως υποχρεωτικό; Μήπως ο Θεός είναι σαδιστής; Όχι βέβαια. Αυτό γίνεται, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο θέμα της διαδοχής, το οποίο αποτελεί και το μείζον στην περίπτωση αυτήν ...Αποτελεί το μείζον, γιατί το σύστημα είναι αθάνατο και πρέπει υποχρεωτικά να λειτουργεί με τις εντολές του Δημιουργού του και όχι με τις εμπνεύσεις του εκάστοτε προκαθήμενου ...Αποτελεί το μείζον, γιατί η επιλογή τού διαδόχου είναι "προνόμιο" του αθάνατου Ιδιοκτήτη και όχι του θνητού διαχειριστή.
Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει μόνον πρακτική αξία για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, αλλά και έχει και τη θεολογική εξήγησή της ...Γίνεται, για να μην χάσει ο Θεός το προνόμιο να "επιλέγει" ο Ίδιος τους δούλους Του. Αυτή η απειλή είναι κάτι παραπάνω από ορατή, όταν ο προηγούμενος Αρχιδούλος "αποσύρεται" σε πλήρη ισχύ και άρα μπορεί ζωντανός να επηρεάσει μια διαδικασία, η οποία θεολογικά "ανήκει" στην αρμοδιότητα του Ίδιου του Θεού. Σε μια τέτοια περίπτωση μιλάμε για ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ εναντίον του Ίδιου του Θεού και αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στο κείμενό μας.
Μπορεί ένας Πάπας να παραιτηθεί;
Με βάση τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, θεωρούμε κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πίσω από τη σημερινή παραίτηση του "κουρασμένου" Πάπα κρύβονται άλλες επιδιώξεις ...προφανώς κακόβουλες και πολύ πιο επικίνδυνες από αυτές, τις οποίες θέλουν κάποιοι "αναλυτές" να εμφανίσουν ..."Αναλυτές" πληρωμένοι, οι οποίοι θέλουν να μας "συγκινήσουν" με τις τελευταίες λειτουργίες ή τους "συγκινητικούς" αποχαιρετισμούς του προδότη Πάπα. Όλα αυτά είναι "στάχτη" στα μάτια του κόσμου, ώστε αυτός να μην καταλάβει το έγκλημα, το οποίο συντελείται αυτήν τη στιγμή στα υπόγεια του Βατικανού ...Ένα έγκλημα, το οποίο, δυστυχώς για τους "συγκινημένους" οπαδούς του Πάπα, έχει ως στόχο του τον Ίδιο τον Θεό.
Εκ των δεδομένων λοιπόν εμείς αποκλείουμε το ενδεχόμενο να παραιτήθηκε ο Πάπας για τους λόγους τους οποίους μας "αποκάλυψε" ...Στην πραγματικότητα δεν μας ενδιαφέρουν οι λόγοι αυτοί, τους οποίους επικαλείται ...Είναι παντελώς ασήμαντοι και άσχετοι με το θέμα. Είναι σαν να λες πως: αναγκαστικά πάτησα το κουμπί της εκτόξευσης των πυρηνικών πυραύλων, γιατί με πονούσε το δάκτυλο και το ανακούφισα με την πίεση που άσκησα στο κουμπί. Αν αισθανόταν αδύναμος να συνεχίσει να κουβαλάει το "φορτίο" εκείνο, το οποίο του "ανέθεσε" ο Θεός μέσω του Αγίου Πνεύματος, υπήρχε ανοικτός ο "δρόμος" προς τον Πατέρα.
 ...Πριν σε πάρει ο ύπνος από την "κούραση", παίρνεις ένα ωραίο χάπι υδροκυανίου και απλά δεν ξαναξυπνάς ...Το ίδιο χάπι που δίνουν σε κάποιους στρατιωτικούς, για να αποφύγουν τουλάχιστον τον βασανισμό, όταν δεν μπορούν να επιτύχουν την ασφαλή διαφυγή τους από το πεδίο της μάχης. Όταν το σύστημα θεωρεί λογικό να δίνει σε έναν νεαρό πιλότο ένα τέτοιο χάπι —για να τον "διευκολύνει" στο έργο του— γιατί θα ήταν περίεργο να το απαιτεί ως πρακτική από κάποιον τόσο υψηλά ιστάμενο, όταν με την "κούρασή" του απειλεί τον Ίδιο τον Θεό;
Εφόσον είσαι τόσο πολύ κουρασμένος, ώστε να μην μπορείς ν' ανταπεξέρθεις σε μια τόσο υψηλή αποστολή, σε περιμένει η "ανταμοιβή" της αιώνιας ξεκούρασης ...Ο Θεός σε "κούρασε" και ο Θεός θα σε "ξεκουράσει". Εσύ Του ζήτησες με όλο σου το πάθος να σε "χρησιμοποιήσει" —έστω και "κουράζοντάς" σε— και άρα είναι στη δική Του αρμοδιότητα να σε απαλλάξει. Σε διαφορετική περίπτωση "προσβάλεις" τον Ίδιο τον Θεό, όταν θεωρείς ότι σου ανέθεσε μεγαλύτερο βάρος από εκείνο το οποίο μπορούσες να αναλάβεις και ως εκ τούτου ανέλαβες μόνος σου να διορθώσεις το λάθος Του.
...Απλά πράγματα. Όταν είσαι Πάπας, στον Θεό υποτίθεται δίνεις μόνον λογαριασμό και όχι στους ανθρώπους. Σε Αυτόν δηλώνεις την παραίτησή σου και αυτό σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα ...Δεν παραιτείσαι ζωντανός. Μπορείς —αν θέλεις— να παριστάνεις το "φυτό" σε κάποιο παλάτι, αλλά δεν παραιτείσαι. Ούτε ο πρώτος θα είσαι με ενεργητικότητα "φυτού", που παριστάνει τον Ποντίφικα για κάποια χρόνια, ούτε ο τελευταίος ...Το σύστημα θα λειτουργεί στο όνομά σου ακόμα κι αν φτάσεις στο επίπεδο του "μαρουλιού" ...Δεν σε έχει ανάγκη για τη λειτουργία του και άρα δεν θα σε ωθήσει στην παραίτηση, προκειμένου να λειτουργήσει. Μήπως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ ήταν ικανός και "ξεκούραστος" τα τελευταία χρόνια της παποσύνης του;
Ο κανόνας είναι πως δεν παραιτείσαι σε καμία περίπτωση ...Στα όρια αυτοκτονείς ή ζητάς να σε "αυτοκτονήσουν". Στα δώματα αυτής της μοναδικά υψηλής εξουσίας δεν υπάρχει ούτε η "αμφισβήτηση" των γιατρών για το δικαίωμα στον θάνατο ούτε το ηθικό δίλημμα για την αυτοκτονία ..."Δηλώνεις" ως Πάπας την "ανάγκη" σου να "ενωθείς" με τον Θεό και αυτό καταγράφεται στα μυστικά και απόρρητα της Αγίας Έδρας, τα οποία καμία νεκροψία δεν μπορεί ν' αποκαλύψει στο κοινό. Η αυτοκτονία είναι "αμαρτία" για τους κοινούς ανθρώπους και όχι για κάποιον, ο οποίος έχει "αρμοδιότητα" να συγχωρεί —στο παρελθόν μάλιστα και επ’ αμοιβή— "αμαρτίες". Δεν υπάρχει "αμαρτία" για έναν αυτόχειρα Ποντίφικα, ο οποίος υποτίθεται έχει "απευθείας" σχέση με τον Θεό.
Όταν, ακόμα και με την πιο ακραία πράξη του, ένας Αρχιδούλος "διευκολύνει" το έργο του Θεού, αυτό του φτάνει, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του ...του φτάνει, προκειμένου να τελειώσει αυτοβούλως τη ζωή του ...Τη ζωή αυτή, την οποία ο ίδιος δηλώνει ότι την έχει αφιερώσει αποκλειστικά στον Κύριο. Δεν μπορείς αυτήν τη ζωή να την προστατεύεις, απειλώντας τον Κύριο και το Έργο Του. Άρα; ...Άρα αυτό, το οποίο πρέπει να δούμε, είναι ο λόγος που είναι τόσο "απαιτητικός" ο Κύριος. Είναι τόσο σκληρός, που απαιτεί από τους δούλους Του να αυτοκτονούν, όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να Τον υπηρετήσουν; ...Όχι βέβαια. Αυτό, το οποίο συμβαίνει, είναι κάτι διαφορετικό και είναι πολύ σωστό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθεί μέγας κίνδυνος για όλους μας.
Αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στον αναγνώστη ...Θα εξηγήσουμε τον λόγο που είναι τόσο επικίνδυνη για τον Θεό —και άρα και για τους ανθρώπους— μια τέτοια παραίτηση ...Θα δούμε πώς μια τέτοια "παραίτηση" απειλεί το ίδιο το Θείο Έργο. Για να το καταλάβουμε αυτό, θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε μερικά απλά ερωτήματα. Γιατί, για παράδειγμα, μια "παραίτηση" του Πάπα απειλεί τη Θεία Οικονομία, ενώ αντίθετα ένας θάνατός του τη διευκολύνει; Ένας πρώην Πάπας, ο οποίος "ξεκουράζεται", είναι ζωντανός ή νεκρός άνθρωπος; Έχει δικαίωμα ένας "νεκρός" άνθρωπος να επηρεάζει με τις αποφάσεις του ή τις γνώσεις του τις ζωές των ζωντανών; Αυτά και άλλα περίεργα ερωτήματα θα απαντήσουμε στο συγκεκριμένο κείμενο.
Αυτό, δηλαδή, το οποίο σε πρώτη φάση αναζητούμε, είναι το ποιο θα μπορούσε να είναι το κέρδος εκείνο, το οποίο μπορεί να προκύψει για κάποιους, εξαιτίας ενός ζωντανού-"νεκρού". Για ποιους υπάρχει κέρδος από τις επιλογές ενός "παραιτηθέντος" παράγοντα, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις εξελίξεις που "αφορούν" μια από τις ύψιστες θέσεις εξουσίας στον κόσμο; ...Τι σημαίνει αυτό; Ότι, εφόσον είναι μαθηματικά σίγουρο πως ένας παραιτηθείς Πάπας θα επηρεάσει την επιλογή του διαδόχου του, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τον λόγο που θα ήθελε ο σημερινός Πάπας —και βέβαια αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται "πίσω" του— να ελέγξει τις διαδικασίες εκλογής του διαδόχου αυτού.
Ποιος είναι ο σημερινός Πάπας και ποιοι βρίσκονται πίσω του;
Αν λοιπόν η παραίτηση του Πάπα είναι ο μόνος τρόπος για να ελέγξει ο ίδιος και τα αφεντικά του τον διάδοχό του, θα πρέπει να δούμε τον λόγο που υπάρχει τόση ανάγκη γι' αυτήν την επιλογή ...Γιατί μπορεί να θέλουν κάποιοι τόσο πολύ να ελέγξουν τον Προκαθήμενο της Ρώμης; ...Γιατί κάποιοι δεν εμπιστεύονται την "κρίση" του Αγίου Πνεύματος —εφόσον θεολογικά Αυτό "επιλέγει" τον διάδοχο— και θέλουν να την "νοθεύσουν" με τις δικές τους παρεμβάσεις;
Για να το καταλάβουμε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πράγματα για τον ίδιο τον Πάπα ως πρόσωπο ...Να γνωρίζουμε ποιος είναι, ώστε να εντοπίσουμε αυτούς στους οποίους "χρωστάει" την επιτυχία του. Στα κέρδη αυτών των "πιστωτών" τού Πάπα αναζητούμε την επιλογή της παραίτησης του "υπαλλήλου" τους. Ο Γερμανός Ράτσιγκερ ήταν ένας ναζιστής ...Ένας "σεσημασμένος", ο οποίος χωρίς "βοήθεια" δεν θα μπορούσε να διακριθεί ούτε καν σε επίπεδο Βαυαρίας. Σε μια Ευρώπη, η οποία μεταπολεμικά είχε αναγάγει το κυνήγι των ναζιστών σε κυνήγι μαγισσών, ο νεαρός Ράτσιγκερ ήταν "τελειωμένος" πριν καν ξεκινήσει.
...Νεαρός ήταν, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος και δεν ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του ...Να το δεχθούμε. Αν όμως ήταν τόσο ανεύθυνος ο ίδιος —λόγω ηλικίας— υπεύθυνη ήταν η οικογένειά του. Άρα; Άρα ήταν παιδί ναζιστών. Πάλι το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε ..."Τελειωμένος" ήταν. Παραδόξως όμως αυτός ο "τελειωμένος" άνθρωπος όχι μόνον δεν καταστράφηκε εξαιτίας του παρελθόντος του, αλλά αντίθετα διακρίθηκε, φτάνοντας μάλιστα στο ύπατο αξίωμα της Καθολικής Εκκλησίας. Αυτός ο άνθρωπος "χρωστάει" την αναρρίχησή του στο ύπατο αξίωμα του χριστιανισμού σε κάποιους, οι οποίοι μπορούσαν να τον εκβιάζουν.
Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; ...Οι συνήθεις ύποπτοι ...Αυτοί, οι οποίοι εκβιάζουν το σύνολο των ναζιστών. Ποιοι εκβιάζουν τους ναζιστές παγκοσμίως; ...Αυτοί, οι οποίοι δίνουν "πιστοποιητικά" αγνότητας σε όποιους τους εξυπηρετούν ...Αυτοί, οι οποίοι ανέδειξαν όλους τους Ναζί εγκληματίες στις ύπατες πολιτικές, δικαστικές αλλά και επιχειρηματικές "θέσεις" τής Γερμανίας ...Αυτοί, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το σύνολο της Γερμανίας ...Τα υποτιθέμενα θύματά των Ναζί ...Οι Εβραίοι τραπεζίτες ...Οι τοκογλύφοι της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης ...Η γνωστή συμμορία των Ρότσιλντ, Ροκφέλερ και των άλλων "παιδιών" ...Οι ιδιοκτήτες της FED, της Goldman Sachs, της Deutsche Bank και άλλων τέτοιων "ευαγών" ιδρυμάτων.
Αυτοί, οι οποίοι "συγχώρησαν" τους Ναζί και τους έκαναν στη Γερμανία δικαστές, ήταν οι ίδιοι, που έκαναν τον ναζιστή Ράτσιγκερ "Αρχιδικαστή" της Αγίας Έδρας ...Αυτοί, οι οποίοι έκαναν Αρχιεπίσκοπο Μονάχου έναν ναζιστή. Αυτοί τον "έσπρωχναν" συστηματικά επί χρόνια, προκειμένου να ελέγξουν την Καθολική Εκκλησία και να τον τοποθετήσουν στη θέση τού Πάπα. Αυτοί τον τοποθέτησαν στο πιο κρίσιμο και εμπιστευτικό πόστο της Καθολικής Εκκλησίας ...Στο πόστο εκείνο, το οποίο του προσέδωσε τον τίτλο τού "Ροτβάιλερ" του Θεού. Τον έκαναν υπεύθυνο της Επιτροπής Προστασίας του Δόγματος.
Τι ήταν αυτό το πόστο για μια σκληρή και δογματική δομή, όπως η Καθολική Εκκλησία; ...Στην πραγματικότητα ήταν το "Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων" της Καθολικής Εκκλησίας ...Το γραφείο εκείνο, το οποίο είχε "ανακριτικές" αρμοδιότητες εις βάρος οποιουδήποτε ιερέα ή λαϊκού "στοχοποιούσε" ο επικεφαλής του ...Το "γραφείο" εκείνο, το οποίο γνώριζε τα "λερωμένα" και τα "άπλυτα" ολόκληρης της Καθολικής Εκκλησίας. Αυτό βεβαίως ήταν και το πρώτο μέγα σκάνδαλο, το οποίο χαρακτήριζε την παπική θητεία τού Ράτσιγκερ. Η προηγούμενη θέση του, λόγω της φύσης της, έπρεπε να τον αποκλείει ως υποψήφιο στη διαδικασία εκλογής Πάπα. Ήταν μια θέση, η οποία μπορούσε να θέσει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Γιατί; ...Γιατί υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, όταν μεταξύ των διαγωνιζομένων για την παπική Έδρα υπάρχει υποψήφιος, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για το σύνολο των συνυποψήφιων του.
Είναι σαν να βάζεις σε ένα δωμάτιο τον αρχηγό της ΚΥΠ μαζί με μερικούς άλλους διεφθαρμένους πολιτικούς, για να συναποφασίσουν μεταξύ τους ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός. Ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός, όταν ανάμεσα στους υποψήφιους υπάρχει ένας, ο οποίος γνωρίζει τα "άπλυτα" των υπολοίπων και άρα μπορεί να τους εκβιάζει; ..."Ασυμβίβαστο" έπρεπε να υπάρχει ανάμεσα στο πόστο του ανώτατου "Ιεροεξεταστή" της Αγίας Έδρας και της Παπικής Θέσης. Δεν υπήρχε όμως τέτοιο ασυμβίβαστο, γιατί αυτό βόλευε κάποιους ισχυρούς εξωεκκλησιαστικούς παράγοντες. Ο Ράτσιγκερ, δηλαδή, είχε χριστεί διάδοχος του Ιωάννη Παύλου του Β‘ από το 1981, όταν του ανατέθηκαν από αυτόν τα καθήκοντα εκείνα, τα οποία θα του εξασφάλιζαν την απόλυτη αθέμιτη ανταγωνιστικότητα ...Ασυναγώνιστος Γερμανός με "στημένη" ανταγωνιστικότητα; ..."Πρωτοφανές" και "περίεργο".
 Με αυτόν τον "φωτισμένο" από το Άγιο Πνεύμα τρόπο έγινε Πάπας ένας σκοτεινός και επικίνδυνος άνθρωπος, όπως ο Ράτσιγκερ ...Αυτός, ο οποίος μπορούσε να εκβιάζει τους πάντες, γιατί γνώριζε τα πάντα ...Ένας "Έντγκαρ Χούβερ", ο οποίος όχι μόνον δεν αποκάλυπτε τα εγκλήματα, προκειμένου να οδηγηθούν οι εγκληματίες στη Δικαιοσύνη, αλλά αντίθετα συγκάλυπτε όλα τα εγκλήματα των καθολικών αξιωματούχων. Γιατί; ...Γιατί με αυτόν τον τρόπο καθιστούσε ομήρους του τους εγκληματίες ...Γιατί οι "σωσμένοι" από τη "σιωπή" του ήταν δια παντώς εκβιαζόμενοι από αυτόν ...Γιατί οι "σωσμένοι" από αυτόν ήταν εκείνοι, οι οποίοι τον ψήφισαν για Πάπα και άρα θα μπορούσαν και στο μέλλον επίσης να ψηφίσουν όποιον θα τους υποδείκνυε.
...Ό,τι πιο βρωμερό και επικίνδυνο υπάρχει στην Καθολική Εκκλησία, ελέγχεται και εκβιάζεται από τον Ράτσιγκερ ...Παιδεραστές, Ανώμαλοι, Ομοφυλόφιλοι, Κτηνοβάτες, Κλέφτες, Διεφθαρμένοι και ό,τι "Κατακάθι" μπορεί να έχει η ανθρώπινη κοινωνία ...Ό,τι έχει ο "κήπος" τού κακού μέσα στην Καθολική Εκκλησία, βρίσκεται μέσα στους "φακέλους" που κουβαλάει ο Πάπας. Όμως, ό,τι πληροφορίες έχει ο Πάπας, τις έχουν και τα αφεντικά του ...Οι Εβραίοι τοκογλύφοι, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το ψευδώνυμο "Αγορές".
Σε αυτές τις πληροφορίες πρέπει να αναζητήσει κάποιος το αίτιο των περίεργων ευρωπαϊκών συμπεριφορών. Για ποιον λόγο σε μια φανατικά Καθολική Ισπανία, η οποία μαστίζεται από την ανεργία και καθημερινά αυτοκτονούν άνθρωποι από την απελπισία και την τραπεζική αυθαιρεσία, δεν αντιδρά η θρησκευτική της ηγεσία; Πού είναι οι δούλοι Εκείνου —που μαστίγωσε τους τοκογλύφους—, για να σώσουν τα παιδιά Του από τους τραπεζίτες; Πού είναι η Καθολική ηγεσία της Ιρλανδίας την ώρα που η εβραϊκή τοκογλυφία έχει "φορτώσει" πάνω σε ενάμιση εκατομμύριο φτωχών Ιρλανδών εργαζομένων πάνω από 70 δις ευρώ χρέος; Ποιοι θα αντιδράσουν; ...Οι παιδεραστές της Ιρλανδίας;
Η Νέα Τάξη "περνά" μέσα από τη Ρώμη.
Ο αναγνώστης μπορεί πλέον να "σκιαγραφήσει" τους στόχους όλων αυτών. Αν καταλάβει αυτούς τους στόχους, μπορεί να καταλάβει και τους φόβους τους. Τι μπορεί να φοβούνταν όλοι αυτοί; ...Την καταστροφή των σχεδίων τους. Ποιος είναι ο στόχος τους; ...Η κατάκτηση του Κόσμου ...Η επιβολή της Νέας Τάξης στον Κόσμο. Όμως, αυτός ο στόχος "περνάει" αναγκαστικά από την Ευρώπη. Δεν μπορείς να κατακτήσεις τον Κόσμο, αν δεν ελέγξεις απόλυτα την Ευρώπη. Άρα, απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτούς είναι η "άλωση" της Ευρώπης ...Η "άλωση" της Ευρώπης, η οποία ακόμα δεν τους ανήκει ...Της Ευρώπης, η οποία ακόμα και σήμερα μπορεί να τους αντισταθεί.
Από τη στιγμή που ελέγχουν απόλυτα μόνον την Ευρώπη του Βορρά και του προτεσταντικού κόσμου, αυτό, το οποίο τους απειλεί, είναι η αντίσταση των Καθολικών του Νότου ...Τα κατ’ εξοχήν θύματά τους στην Ευρώπη ...Τα πιο ισχυρά από τα θύματά τους. Άρα, τι φοβούνταν; Τι θα μπορούσε να συνιστά απειλή για τα σχέδιά τους; ...Η εμφάνιση ενός ισχυρού παράκεντρου εξουσίας, το οποίο δεν ελέγχουν. Απειλή είναι γι' αυτούς η επάνοδος των Ιταλών στην απόλυτη εξουσία της Ρώμης. Αυτήν την επάνοδο ήταν αποφασισμένοι να την ανακόψουν με κάθε μέσο.
Αυτή η επάνοδος ήταν βέβαιη, αν οι "φάκελοι" του Βαυαρού "Έντγκαρ Χούβερ" αφήνονταν στην τύχη τους μετά από έναν αιφνίδιο θάνατό του. Φοβούνταν οι τοκογλύφοι τη "γραφειοκρατία" του Βατικανού σε περίπτωση που οι φάκελοι του Ράτσιγκερ έπεφταν στα χέρια της "ιταλικής" γραφειοκρατίας του Βατικανού. Πότε θα συνέβαινε αυτό; ...Με τον θάνατο του Πάπα. Αν πέθαινε ο Πάπας, οι "φάκελοί" του αναγκαστικά θα έπεφταν στα χέρια της ιταλικής "πλευράς" ...Απλά πράγματα. Ζωντανός δεν μπορεί να παραδώσει αυτούς τους φακέλους σε κανέναν, γιατί θα αντιδράσουν βίαια οι πάντες, ενώ πεθαμένος απλά δεν μπορεί να το κάνει.
Όμως, όλα αυτά λύνονται ως δια "μαγείας" με την παραίτησή του. Ζωντανός μπορεί με την παράνομη χρήση των φακέλων να "διορίσει" τον διάδοχό του Πάπα και στη συνέχεια να του παραδώσει το "αρχείο" του εντελώς νόμιμα ...Η "πίτα" ολόκληρη και ο "σκύλος" χορτάτος. Με τους φακέλους αυτούς, που έγινε ο ίδιος Πάπας, μπορεί να γίνει Πάπας και ο επόμενος. Μπορεί με την ισχύ του να "διορίσει" μόνος του τον επόμενο Πάπα και στη συνέχεια να τον ισχυροποιήσει στον βαθμό που αφορά και τον ίδιο. Αυτό θα νομιμοποιήσει άπαξ και δια παντώς τα "αφεντικά" του Βατικανού και θα καταστήσει επίσης άπαξ και δια παντώς όλους τους Πάπες του μέλλοντος "υπαλλήλους" αυτών των "αφεντικών". Αυτή είναι η "υποθήκη" και το "έργο" τού άχρηστου Πάπα ..."Αιχμαλωτίζει" για πάντα την Αγία Έδρα και την παραδίδει στους Εβραίους τοκογλύφους.
Αυτό εξασφαλίζεται με την παραίτησή του και αυτό απειλούνταν με έναν αιφνίδιο θάνατό του ...Ο θάνατος, ο οποίος αποτελούσε έναν αστάθμητο παράγοντα και ο οποίος προκαλούσε τον φόβο και τον ο τρόμο των τοκογλύφων. Η παραίτηση αυτόν ακριβώς τον αστάθμητο παράγοντα εξαλείφει. Δίνει τη δυνατότητα στον παραιτηθέντα Πάπα να διαχειριστεί κατά βούληση τα πολύτιμα αρχεία του πριν μεσολαβήσει κανένας αναπάντεχος θάνατός του και πέσουν αυτά στα λάθος χέρια ...Στα χέρια ενός μελλοντικού Πάπα, ο οποίος δεν θα είναι δικός τους άνθρωπος και θα μπορούσε να εκβιάζει με την ίδια απόλυτη ένταση ολόκληρη την Καθολική Εκκλησία ...Ενός Πάπα, ο οποίος θα έστρεφε τον Καθολικό Κόσμο εναντίον τους και θα τους διέλυε.
Μετά από μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνον θα έχαναν έναν πολύτιμο Πάπα, αλλά η θέση θα καπαρωνόταν από τους εχθρούς τους για άλλα χίλια χρόνια ...Μιλάμε για το απόλυτο "αυτογκόλ". Με το δικό τους το "πιστόλι" θα έχαναν τη μάχη για την κοσμοκρατορία. Με αυτό το "πιστόλι" θα εκβιάζονταν οι ζωντανοί ιερείς του παρόντος και θα διορίζονταν οι "χρήσιμοι" του μέλλοντος. Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο σημαντική ήταν γι' αυτούς η παραίτηση του Πάπα; Νεκρός Πάπας, δηλαδή, σήμαινε ανεξέλεγκτη "κληρονομιά" γι' αυτούς που δημιούργησαν την "κληρονομιά" ...και ήταν ο Ράτσιγκερ και τα αφεντικά του.
Το πού θα "πάει" τελικά αυτή η "θανατηφόρα" κληρονομιά μπορεί να το καταλάβει κάποιος, εάν γνωρίζει τις ανάγκες των "αφεντικών" του Ράτσιγκερ. Τι δεν θέλουν οι Εβραίοι τραπεζίτες της Νέας Τάξης; ...Έναν Ευρωπαίο Πάπα μετά τον Ράτσιγκερ. Γιατί; ...Γιατί, όπως είπαμε, έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με τους Προτεστάντες του Βορρά και φοβούνται την αντίδραση των Καθολικών του Νότου ...Του παγκόσμιου Νότου και όχι μόνον του ευρωπαϊκού. Τα εβραιοπροτεσταντικά "ιδρύματα" τύπου ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κλπ., "ταλαιπωρούν" κατά κύριο λόγο τις Καθολικές Χώρες. Δεν ταλαιπωρούν, για παράδειγμα, τους Προτεστάντες Σκανδιναβούς ή Ολλανδούς τού ευρωπαϊκού Βορρά. Ταλαιπωρούν μέχρι βασανισμού τούς Καθολικούς Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους.
Αυτό το φαινόμενο του επιλεκτικού με θρησκευτικά κριτήρια οικονομικού "βασανισμού" δεν περιορίζεται μόνον στην Ευρώπη. Τα "ιδρύματα" αυτού του τύπου εκτελούν τις ίδιες πολιτικές σε όλα τα μήκη και πλάτη του Πλανήτη. Δεν "ταλαιπωρούν" τους Προτεστάντες Καναδούς ή Αμερικανούς του βορείου ημισφαιρίου, όμως ταλαιπωρούν μέχρι θανάτου τους Καθολικούς του νοτίου ημισφαιρίου ...Βασανίζουν καθημερινά την φανατικά Καθολική Λατινική Αμερική ...Λεηλατούν την πάμπλουτη Αργεντινή ...Βυθίζουν στην ανέχεια τη Γουατεμάλα ...Παραδίδουν στις ΗΠΑ σαν λάφυρο το Μεξικό. Άρα, γι' αυτούς είναι θεμελιώδες να ελέγχουν τη Ρώμη, προκειμένου να μην αντισταθούν οργανωμένα οι Καθολικοί απέναντι στην απληστία της εβραιοπροτεσταντικής "συμμορίας".
Εδώ αποκαλύπτεται βέβαια και ένα παράδοξο των αναγκών τους. Επιθυμούν μια πανίσχυρη ευρωπαϊκή Ρώμη, για να ελέγχουν τον Καθολικισμό παγκοσμίως, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν αυτή η Ρώμη να τους δημιουργεί πρόβλημα μέσα στην Ευρώπη. Την θέλουν ισχυρή στον Κόσμο, αλλά αδύναμη στην Ευρώπη. Αυτό γίνεται μόνον με έναν τρόπο ...Κρατάς μια πανίσχυρη ευρωπαϊκή Ρώμη, αλλά με έναν Προκαθήμενο που δεν είναι Ευρωπαίος ...Με έναν Πάπα, ο οποίος δεν μπορεί να ταυτιστεί λόγω καταγωγής, για παράδειγμα, με τους Ιταλούς ή τους Ισπανούς ή τους Ιρλανδούς.
...Θέλουν έναν Πάπα, ο οποίος να μην έχει "ειδική" σχέση με τα κύρια θύματά τους στην Ευρώπη, που είναι οι "Λατίνοι" της Μεσογείου ...Θέλουν να έχουν απέναντί τους τα PII(G)S αβοήθητα ...Θέλουν, δηλαδή, να ελέγχουν την Ευρώπη χωρίς αντιστάσεις. Αν καταφέρουν να ελέγξουν την Ευρώπη, όλα τα άλλα είναι εύκολα. Αυτός είναι ο στόχος τους. Θέλουν να κυβερνούν μόνοι τους την Ευρώπη από την εβραϊκή Φρανκφούρτη μέσω των διεφθαρμένων και σχεδόν άθεων υπαλλήλων τους στις Βρυξέλες.
Μία Καθολική Ρώμη αποτελεί από τη φύση της πόλο εξουσίας και αυτό το αντιλαμβάνονται ως απειλή. Δεν επιθυμούν μια Ρώμη, η οποία θα δει με ειδική "κατανόηση" τα προβλήματα της Ιταλίας ή της Ισπανίας ή της Ιρλανδίας. Θέλουν τη Ρώμη να "βλέπει" τα προβλήματα όπως αυτά βολεύουν τους ίδιους και στην ιδανική περίπτωση να τα βλέπει με τα "μάτια" της Νέας Τάξης. Θέλουν τη Ρώμη κέντρο του Καθολικισμού, ώστε να ελέγχουν απόλυτα τον Καθολικό Κόσμο παγκοσμίως, αλλά δεν την θέλουν με ευρωπαϊκή ηγεσία και άρα με ταύτισή της με κάποιο από τα "θύματά" τους στην Ευρώπη.
Πόλεμος συμφερόντων μέσα στο Βατικανό.
 Είναι προφανές πως αυτήν τη στιγμή μαίνεται ένας φοβερός "πόλεμος" μέσα στο Βατικανό ...Πόλεμος για τη διαδοχή με έναν ζωντανό πρώην Πάπα, ο οποίος έχει εκδηλώσει την προτίμησή του ...Έναν ζωντανό Πάπα, ο οποίος θέλει να έχει τον πρώτο λόγο για την εν ζωή "μεταθανάτια" πορεία του. Οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να ενοχλούνται σφοδρά τόσο με τον Γερμανό Πάπα όσο και με την ορατή πλέον σε όλους μεθόδευση των Γερμανών και των "αφεντικών" τους. Δεν είναι μόνον ο Μπερλουσκόνι, που "βλέπει" τον γερμανικό κίνδυνο ...κι άλλοι τον βλέπουν ...και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτοί όλοι άρχισαν να "στριμώχνουν" τη συμμορία του Ράτσιγκερ.
Μέρος αυτού του πολέμου είναι και η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας να ελέγξει την Deutsche Bank, η οποία διαχειρίζεται το τραπεζικό σύστημα του Γερμανού Πάπα. Γι' αυτό άλλωστε απαγόρευσαν όλες τις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ. Μέρος του ίδιου πολέμου είναι η "διαρροή" του Ιταλού "έμπιστου" του Γερμανού Πάπα. Ο Πάολο Γκαμπριέλε ήταν ο οικονόμος του Ράτσιγκερ, ο οποίος συνελήφθη στις 23 Νοεμβρίου, κατηγορούμενος για διαρροή ευαίσθητων εγγράφων ...Διέρρευσε "Απόρρητα προσωπικά" έγγραφα του Πάπα, όπως ανακοινώθηκε από το ίδιο το Βατικανό.
Τι είδους "προσωπικά" έγγραφα —που είναι απόρρητα— μπορεί να έχει ένας Πάπας; Τι "προσωπικά" έγγραφα μπορεί να έχει, τα οποία διαφεύγουν της γνώσης των διπλωματικών υπηρεσιών του Βατικανού; Μήπως αυτά τα έγγραφα αφορούσαν τη "συνεννόηση" με τα εβραϊκά αφεντικά του και αυτό προκάλεσε τον Ιταλό; ...Τον θρησκευόμενο χριστιανό και πατριώτη Ιταλό; Μήπως κάποιοι τρόμαξαν στο ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν οι προθέσεις του Πάπα να παραιτηθεί; Γιατί μετά από αυτό το σκάνδαλο, του έβαλαν σαν "χωροφύλακα" τον "ωραίο" Georg Ganswein; ...Έναν Γερμανό, ο οποίος είναι οφθαλμοφανές πως μοιάζει περισσότερο με εκπαιδευμένο πράκτορα μυστικών υπηρεσιών παρά με ιερέα.
"Απάντηση" σε αυτήν την "ιταλική" επίθεση, η οποία στοχεύει στον έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων της γερμανικής συμμορίας είναι η τοποθέτηση του Γερμανού Ernst von Freyberg στην ηγεσία της Τράπεζας του Βατικανού. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει μια τεράστια Νεοταξίτικη προπαγάνδα των διεθνών μέσων, τα οποία ελέγχονται απευθείας από τους Εβραίους τοκογλύφους. Αυτοί "κυκλοφορούν" την προπαγάνδα για δήθεν "προοδευτική" επιλογή, η οποία θα αφορά το πρόσωπο του μελλοντικού Πάπα. Αυτοί "ρίχνουν" στο "τραπέζι" την άποψη για μαύρο Πάπα, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να έχουν στα χέρια τους μια άβουλη "μαριονέτα" μέσα σε ένα εχθρικό "Βατικανό" και μια αφιλόξενη Ρώμη ...Γι' αυτόν τον λόγο και η Νέα Τάξη επιθυμεί έναν μαύρο Πάπα. Στο όνομα μιας δήθεν ισότητας και ενός αμφιβόλου περιεχομένου "μοντερνισμού" θα προσπαθήσουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα ενός μαύρου υποψηφίου.
Γιατί θα είχαν κέρδος από μια τέτοια επιλογή; Γιατί, αν το καταφέρουν αυτό, θα έχουν στη Ρώμη ένα πιστό τους υποχείριο. Γνωρίζουν ότι με τον "μοντέρνο" αυτόν τρόπο θα ερεθίσουν το εκ των δεδομένων συντηρητικό καθολικό ποίμνιο της Ιταλίας. Με αυτόν τον τρόπο θα βάλουν έναν μαύρο Πάπα σε μια εξαιρετικά αφιλόξενη —αν όχι εχθρική— Ρώμη. Αυτό θα τον μετατρέψει σε όμηρό τους εφ’ όρου ζωής. Όμως, ακόμα κι αν δεν το καταφέρουν αυτό, μπορούν να το "πουλήσουν". Θα παίξουν δηλαδή το "χαρτί" του μαύρου Πάπα, για να ενεργοποιήσουν τα ένστικτα του συντηρητικού ευρωπαϊκού στρατοπέδου, το οποίο θα το θεωρήσει αυτό Casus belli, ώστε στη χειρότερη γι' αυτούς περίπτωση να "διαπραγματευτούν" την αντικατάστασή του με έναν λευκό Καναδό, Αμερικανό ή οποιονδήποτε άλλο μη-Ευρωπαίο υποψήφιο.
Θα διαπραγματευτούν δηλαδή σαν "ήττα" τους αυτό, το οποίο έχουν ως κατ’ εξοχήν τους στόχο ...Να βάλουν για πρώτη φορά στη θέση του Πάπα κάποιον μη-Ευρωπαίο ...Κάποιον δικό τους Νεοταξίτη ιερέα, τον οποίο θα τον ελέγχουν απόλυτα ...Κάποιον μη-Ευρωπαίο, ο οποίος υποτίθεται θα δώσει παγκόσμιο "όραμα" στη Ρώμη και θα την κάνει να σταματήσει να φέρεται σαν Ευρωπαία "επαρχιώτισσα" ...Κάποιον λίγο παιδεραστή ή κτηνοβάτη — από τους πολλούς που έχει υπό την "ομηρία" του ο Ράτσιγκερ.
Το παιχνίδι για τον "διάδοχο" έχει ξεκινήσει, παρ' όλο που έχουν περάσει ελάχιστες ώρες από την ανακοίνωση της παραίτησής του ...Σαν να μην αιφνιδιάστηκαν κάποιοι από την παραίτησή του. Δεν εξηγείται διαφορετικά ...με τον Πάπα ζωντανό —και άρα τους Καρδινάλιους απροετοίμαστους για την εκλογική τους "μάχη"— να μπορούν τα προτεσταντικά "μέσα" να αναγνωρίζουν φαβορί και αουτσάιντερ. Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού και αποδεικνύουν ότι υπάρχει "παρασκήνιο". Ακόμα και τα "ποσοστά" του φαβορί, που δίνουν οι Προτεστάντες Βρετανοί για τον νέο Πάπα είναι εκ του πονηρού και προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις ...Εντυπώσεις, οι οποίες θα παρασύρουν τους καιροσκόπους και τους οπορτουνιστές ανάμεσα στα μέλη του Κονκλαβίου, οι οποίοι δεν εκβιάζονται άμεσα και απλά.
Το timing της παραίτησης.
Η όλη μεθόδευση της παραίτησης αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός ιδιαίτερα ακριβής, στον οποίο συμμετέχει και ο ίδιος ο Πάπας ...Ένας σχεδιασμός, ο οποίος απλά επιβεβαιώνει όλα τα σενάρια συνομωσίας των "συνομωσιολόγων", όπως υποτιμητικά χαρακτηρίζουν οι νεοταξίτες κάποιους ενοχλητικούς αναλυτές. Ο χρόνος, δηλαδή, που έγινε αυτή η παραίτηση, δεν είναι τυχαίος. Γιατί; Γιατί, την ίδια ώρα που ο Πάπας δήλωνε τις προθέσεις του να παραιτηθεί άμεσα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ δήλωναν ότι θα ξεκινούσαν τις συζητήσεις για μια εμπορική συμφωνία μαμούθ μεταξύ τους ...Μια συμφωνία, η οποία θα μετέτρεπε το σύνολο σχεδόν του Δυτικού Χριστιανικού Κόσμου σε μια κοινή αγορά ...Μια αγορά, της οποίας τους κυρίαρχους από τώρα γνωρίζουμε ...Μια αγορά, η οποία θα ελέγχεται απόλυτα από τους Εβραίους τραπεζίτες και βέβαια τους Προτεστάντες υποτακτικούς τους.
Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μια στιγμή και ούτε μπορεί να είναι αποφάσεις της στιγμής από ανθρωπάκια τύπου "μάτσα-μούτσα"-Ομπάμα και "ασβούς" σαν τον Ρομπάι. Αυτά μπορούν να μεθοδευτούν μόνον από τοκογλύφους, οι οποίοι μέσω της παγκόσμιας διαφθοράς μπορούν να τα πραγματοποιήσουν. Όλα αυτά μεθοδεύονται επί χρόνια από τοκογλυφικά κτήνη τύπου Ρότσιλντ ή Ροκφέλερ. Τα χρόνια που —μέσω ΕΕ— οι Εβραίοι τραπεζίτες "κατάπιναν" το ένα ευρωπαϊκό κράτος μετά το άλλο, μια αντίστοιχη πολιτική ακολουθήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους και από την απέναντι "όχθη" τού ωκεανού. Την ώρα που με το "καρότο" των δήθεν αγροτικών επιδοτήσεων "έδεναν" τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου στο "σφαγείο" της ΕΕ, έκαναν τα ίδια και στην αμερικανική ήπειρο.
Τα χρόνια που οι Εβραίοι τύπου Τρισέ, Στρος Καν, Μπλακφάιν, Άκερμαν, Σόρος κλπ., με τη βοήθεια της προτεσταντικής Γερμανίας "μαγείρευαν" όλα τα οικονομικά δεδομένα των φτωχών χωρών τού ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου μέσω των χρεών να τις σκλαβώσουν, οι ΗΠΑ των Εβραίων Γκρίνσπαν, Μπενράνκε, Βούλφοβιτς κλπ., έκαναν κάτι ανάλογο στη δική τους Ήπειρο. Οι προτεσταντικές ΗΠΑ —όλες αυτές τις δεκαετίες— "έχτιζαν" τη δική τους "υπεροχή" στην αμερικανική ήπειρο ...Καναδάς, Μεξικό, Βραζιλία, Αργεντινή, έπεφταν θύματα των οικονομικών "δολοφόνων", τους οποίους έστελναν κατά "κύματα" οι Εβραίοι τραπεζίτες.
  Μέσα σε ελάχιστα χρόνια όλοι θα έμπαιναν σε κάποια από τις "Ενώσεις", τις οποίες οι Εβραίοι μόνοι τους έφτιαχναν, προκειμένου να δημιουργήσουν τα "σφαγεία" των λαών ...Αμερικανική Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου (FTAA/ALCA/ZLEA), Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών Βόρειας Αμερικής (NAFTA), Ένωση Λατινοαμερικανικής Ολοκλήρωσης (ALADI/LAIA), Κοινή Αγορά Νότιου Κώνου Λατινικής Αμερικής (MERCOSUR), Λατινοαμερικανικό Οικονομικό Σύστημα (SELA/Panama Convention). Όλα αυτά είναι "σφαγεία", τα οποία σχεδιάστηκαν, για να εγκλωβίσουν όλους τους λαούς της αμερικανικής ηπείρου στις διαθέσεις των Εβραίων τοκογλύφων.
Πληρώνοντας την παγκόσμια διαφθορά και ελέγχοντας την πολιτική ηγεσία των κρατών, ήταν εύκολο να τα σαρώσουν όλα. Τύπωναν "φωτοτυπίες", που τα ονόμαζαν "δολάρια" και μέσω των δανείων τα μετέτρεπαν σε πραγματικά χρήματα. Μια τεράστια "Μονόπολη", η οποία όμως δεν διασκέδαζε τα παιδιά, αλλά κατέστρεφε τους λαούς. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια αυτά, τα οποία τύπωσαν με τον τόνο, τα μάζεψαν ως πραγματικά κέρδη —και με τόκο—. Ως κάτοχοι του τεράστιου πλούτου, που έκλεψαν από τους λαούς, αγόρασαν τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του Πλανήτη και ελέγχουν την κάθε αγορά ξεχωριστά. Με τον ίδιο πλούτο αγοράζουν δίκτυα υποδομών, δρόμους, νερά, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες με στόχο να μετατρέψουν τους λαούς σε οικόσιτα, που θα έχουν την ανάγκη τους για να επιβιώσουν.
Από εκεί και πέρα έπρεπε να περάσουν στην επόμενη φάση. Εφόσον η Ευρωπαϊκή Ήπειρος και η Αμερικανική Ήπειρος "ευθυγραμμίστηκαν" πλέον υπό την απόλυτη οικονομική και όχι μόνον εξουσία των Εβραίων τραπεζιτών και τοκογλύφων, τι απέμενε; ...Να ενωθούν αυτά τα στοιχεία. Να κάνουν το επόμενο βήμα προς την κοσμοκρατορία τους. Να κάνουν ενιαίο τον Κόσμο στον οποίο οι ίδιοι είναι απόλυτα κυρίαρχοι. Σε αυτό το "βήμα" αναζητούμε τη βοήθεια που τους παρέχει ο Πάπας με την παραίτησή του. Για να καταλάβουμε τι είδους βοήθεια είναι αυτή, θα πρέπει και πάλι να σκεφτούμε με τον απλό τρόπο της λογικής.
Τι θα ήταν το χειρότερο, που θα μπορούσε να τους τύχει σε αυτόν τον "άριστο" σχεδιασμό; ...Να αντιδράσουν τα "σφάγια" και να τον καταστρέψουν ...Να αντιδράσουν οι πιο θιγμένοι από τους λαούς ...Οι λαοί αυτοί, οι οποίοι θα έρθουν πρώτοι στα όριά τους ...Να αντιδράσουν τα καθολικά "πρόβατα". Έτσι κι αλλιώς αυτά ήταν, που θίγονταν περισσότερο από όλους. Στην πραγματικότητα ο Δυτικός Χριστιανικός Κόσμος είναι αυτός, ο οποίος τίθεται άμεσα και στο σύνολό του υπό τον εβραϊκό ζυγό. Σε αυτήν τη φάση οι ορθόδοξοι χριστιανοί, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτόν τον σχεδιασμό, είναι καί αδύναμοι καί ελάχιστοι. Την Ορθόδοξη Ρωσία την έχουν αφήσει εκ του πονηρού "έξω" από αυτόν τον σχεδιασμό, για να μην προκληθούν ανεξέλεγκτες "ζυμώσεις" και απρόσμενες συμμαχίες.
Ο κίνδυνος, δηλαδή, ποιος ήταν; ...Ένας αιφνίδιος θάνατος του δικού τους Πάπα να οδηγούσε σε εκλογή ενός νέου Πάπα, τον οποίο δεν θα έλεγχαν στον ίδιο βαθμό ...Ενός Πάπα, ο οποίος, υπό την πίεση των καθολικών λαών και της δυστυχίας τού ποιμνίου του, θα στρεφόταν εναντίον της τοκογλυφικής συμμορίας. Ούτε φαντάζεται ο αναγνώστης πόσο εύκολο είναι για έναν Πάπα να "καθαρίσει" μια τοκογλυφική συμμορία, όπως αυτήν που μαστίζει σήμερα τον Πλανήτη. Θέμα ωρών είναι για έναν Ποντίφικα να απαλλάξει τον Δυτικό Κόσμο από την τραπεζική "μάστιγα". Αυτό ακριβώς γνώριζαν οι Εβραίοι και γι' αυτό έτρεμαν στο ενδεχόμενο να πεθάνει ο Πάπας και να μην προλάβουν να τοποθετήσουν έναν απολύτως όμοιο μ' αυτόν στη θέση του.
Γνωρίζοντας αυτόν τον κίνδυνο και θεωρώντας ότι —ελέγχοντας τα παγκόσμια ΜΜΕ— δεν θα είχαν πρόβλημα, έβαλαν τον Πάπα να κάνει το πρωτοφανές. Έβαλαν τον "υπάλληλό" τους να στραφεί εναντίον του Θεού και του ποιμνίου Του. Για ποιον λόγο θεωρούμε ότι συμμετείχε συνειδητά ο Πάπας σε αυτόν τον εγκληματικό σχεδιασμό και ότι δεν ήταν μια ατυχής για τον ίδιο συγκυρία; ...Γιατί απλούστατα αποκλείεται να έπεσε θύμα της άγνοιάς του. Ο συγκεκριμένος Πάπας είναι διδάκτορας της Θεολογίας και επί χρόνια υπεύθυνος για την αυστηρή εφαρμογή τού Δόγματος της Καθολικής Εκκλησίας ...Θεολογικός σύμβουλος Παπών υπήρξε πριν γίνει ο ίδιος Πάπας.
Είναι δυνατόν αυτός ο συγκεκριμένος Πάπας να μην γνωρίζει τι κάνει; ...Να μην γνωρίζει τι κάνει εις βάρος της θρησκείας του και του δόγματός της ένας άνθρωπος, ο οποίος, πριν γίνει Πάπας, είχε ως αντικείμενο εργασίας του να κρίνει τις πράξεις των ιερέων του Καθολικισμού και να προστατεύει το δόγμα; Είναι δηλαδή σχεδόν προφανές ότι ο Πάπας συνειδητά επέλεξε να συμμετάσχει σε αυτήν την "εγκληματική" ενέργεια. Το αποδεικνύει με τα λόγια του. Εφόσον δεν έκανε κάτι κακό, γιατί διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι "θα μείνει κρυμμένος από τον κόσμο"; Γιατί ο κόσμος να στερηθεί την παρουσία ενός τόσο καλού και καινοτόμου —έστω και πρώην— Πάπα; Ας πάρει κι αυτός μια πίτσα παραμάσχαλα και ας γυρνάει τον κόσμο, για να τον "φωτίζει" όπως ο Γκορμπατσόφ ...Δεν το κάνει όμως. Άρα; Άρα, γνωρίζει εκ των προτέρων πως είναι πρόβλημα για τον κόσμο και την Εκκλησία η επιβίωσή του.
Τη συμμετοχή του σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια δεν την καταλαβαίνει κάποιος μόνον "ερμηνεύοντας" τον λόγο του ...Τη συμμετοχή του την αποδεικνύουν ακόμα και τα δευτερεύοντα στοιχεία. Μέσα από την πορεία των γεγονότων είναι φανερό ότι υπάρχει μια σταδιακή κορύφωση των εξελίξεων και αυτό αποκαλύπτει μεθόδευση. Αποκαλύπτει σχεδιασμό, ο οποίος προστατεύει τους συνωμότες ...Ενήργησε με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην δώσει καθόλου περιθώρια αντίδρασης στους αμυντικούς μηχανισμούς της Αγίας Έδρας. Χρησιμοποίησε τη θεολογική του γνώση όχι για να βοηθήσει την Εκκλησία του, αλλά για να την εξουδετερώσει.
Αιφνιδίασε τους πάντες, ανακοινώνοντας στις 11 Φεβρουαρίου την απόφασή του να παραιτηθεί σαν "κουρασμένος" και ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία της παραίτησής του την 28η του ίδιου μήνα. Γιατί δεν συζήτησε ποτέ και με κανέναν ότι σκεφτόταν να παραιτηθεί λόγω κόπωσης; Γιατί δεν συζήτησε αυτό το τόσο λεπτό θέμα με έμπειρους θεολόγους και νομικούς τής Αγίας Έδρας; ...Να πάρει έστω μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημά του ...Να δει τέλος πάντων αν υπάρχει θεολογικό ή νομικό πρόβλημα με μια τέτοια απόφασή του. Εφόσον δεν υπήρχε υστεροβουλία πίσω από την απόφασή του, γιατί δεν την "μοιράστηκε" με ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν και οι οποίοι πληρώνονται για να βρίσκονται στη διάθεση του Πάπα;
Μήπως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο; Μήπως, για τον λόγο ότι μια πιθανή παραίτησή του θα τον έθετε "εκτός" κοινωνίας; Μήπως, για τον λόγο ότι και μόνον η σκέψη του για μια πιθανή παραίτηση θα άλλαζε παντελώς τα δεδομένα και μάλιστα εις βάρος του; ...Απλά πράγματα. Ένας Πάπας, ο οποίος σκέφτεται την παραίτηση, είναι ένας Πάπας "χαλασμένος" και θα έπρεπε να τεθεί υπό περιορισμό ...Ούτε ο πρώτος θα ήταν ούτε ο τελευταίος που θα "τρελαινόταν". Σε μια τέτοια περίπτωση η θέλησή του για παραίτηση δεν θα ήταν πρόβλημα δικό του, αλλά θα γινόταν πρόβλημα της Αγίας Έδρας. Θα κινούνταν διαδικασίες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς υπάρχουν κωδικοποιημένες στο καταστατικό του Βατικανού ...Μήπως αυτό φοβήθηκε; ...Μήπως τον "ξεκουράσουν" άθελά του κάποιοι ισχυροί παράγοντες του Βατικανού;
Γιατί από τη στιγμή που διαπίστωσε την "κούρασή" του μέχρι την παραίτησή του μεσολαβούν μόνον 17 ημέρες; Γιατί δεν έδωσε στον εαυτό του μερικούς μήνες "προσευχής" και ξεκούρασης, μήπως και ανακάμψει φυσικά και πνευματικά; Μήπως γιατί φοβόταν να εκτεθεί σε κίνδυνο για ένα τόσο μακρύ χρονικό διάστημα; Μήπως γιατί ακόμα και σήμερα φοβάται για τη ζωή του; Μήπως γιατί δεν ήθελε να προλάβουν σε μια τέτοια περίπτωση να τον διώξουν κλοτσηδόν από το Βατικανό, περιορίζοντάς τον σε κάποιο μοναστηριακό κελί χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο και άρα μακριά από τους "φακέλους" του; ...Αυτή έπρεπε να είναι η τύχη του σήμερα ...Να πάθει ό,τι έπαθε ο φουκαράς ο Σελεστίνος, ο οποίος, παρ' όλο που ήταν άσχετος και καλοπροαίρετος, τον έκλεισαν μέσα σε ένα κελί και μετά από λίγο καιρό πέθανε.
Ζωντάνεψε ο Διάβολος στη Ρώμη;
Θεολογικά αυτό, το οποίο έκανε ο Πάπας, είναι το μέγιστο αμάρτημα. Είναι η απόλυτη απιστία προς τον Κύριό του και άρα προς τον Θεό. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο Πάπας με την παραίτησή του κάνει απευθείας Πραξικόπημα απέναντι στον Κύριο. Γιατί; ...Γιατί με την πράξη του αυτή "νοθεύει" τη βούληση του Αγίου Πνεύματος. Όταν πεθαίνει ο εκάστοτε Πάπας, διασπώνται οι προηγούμενες δομές, σέκτες, φατρίες και οι συμμαχίες της δικής του εξουσίας. Διαλύονται αναγκαστικά, γιατί παύουν να έχουν νόημα ύπαρξης. Οι Καρδινάλιοι-εκλέκτορες απελευθερώνονται από τον προηγούμενο "Αρχιδούλο" και μπαίνουν στο Κονκλάβιο ως ελεύθεροι άνθρωποι, για να ψηφίζουν από μηδενική βάση τον νέο ηγέτη. Τότε θεολογικά τους "φωτίζει" το Άγιο Πνεύμα και επιλέγουν τον νέο "εκλεκτό" ...Τον εκλεκτό του Αγίου Πνεύματος. Γι' αυτό τους κλειδώνουν —κυριολεκτικά και μεταφορικά— μέσα στο Κονκλάβιο.
Ένας ζωντανός Πάπας έξω από τον Κονκλάβιο σημαίνει πως τίποτε από όλα αυτά που περιγράψαμε δεν ισχύει ...Σημαίνει ότι διατηρεί την "ομάδα" του συμπαγή μέσα σ' αυτό. Άρα; Άρα τζάμπα λέγεται "Κονκλάβιο", εφόσον είναι "ξεκλείδωτο" για όσο διάστημα υπάρχει πρώην Πάπας έξω από αυτό. Άρα, αυτός ο πρώην Πάπας είναι εκείνος, ο οποίος "επιλέγει" τον επόμενο Πάπα και όχι το Άγιο Πνεύμα. Ο πρώην Πάπας, ο οποίος, ως τέτοιος, έχει "παρουσία" μέσα στο Κονκλάβιο με τη δική του σέκτα, που αναγκαστικά και εκβιαστικά θα ελέγχει την πλειοψηφία των συνέδρων, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τον διάδοχό του. Αν αυτό δεν είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, τότε τι είναι; Ο Πάπας με αυτόν τον τρόπο παύει να είναι ένας απλός εκλεκτός του Αγίου Πνεύματος και γίνεται τουλάχιστον ΙΣΟΤΙΜΟΣ μ' Αυτό.
Λέμε τουλάχιστον ΙΣΟΤΙΜΟΣ, γιατί είναι θέμα χρόνου να Το ξεπεράσει. Από τη στιγμή που θα επιτύχει να "κατασκευάσει" τον πρώτο Πάπα της αρεσκείας του, στο μέλλον θα το επαναλαμβάνει με την ίδια άνεση. Από τη στιγμή που βγαίνουν "νήματα" έξω από το Κονκλάβιο, κάποιοι μπορούν να τα "κινούν". Από τη στιγμή που τα αφεντικά τού Ράτσιγκερ θα μπορούν να "κατασκευάσουν" τον πρώτο Πάπα, θα μπορούν να "κατασκευάζουν" επ’ άπειρον και τους υπόλοιπους. Αν, έστω και για μία φορά, βρεθεί άνθρωπος "έξω" από το Κονκλάβιο, να επηρεάζει τις αποφάσεις μέσα σ' αυτό, τότε τελείωσε το "παραμύθι".
Αυτό μπορεί μετά να γίνεται ως πρακτική επ’ άπειρον, γιατί θα το αποδέχεται αυτός, ο οποίος θα "εκλέγεται" από το Κονκλάβιο ...Θα το αποδέχεται apriori ο κάθε νέος Πάπας, εφόσον θα κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος "εκλεκτός" των αφεντικών του. Το Κονκλάβιο με αυτόν τον τρόπο θα μετατραπεί σε μια τυπική διαδικασία, η οποία απλά θα επικυρώνει αποφάσεις, οι οποίες πάρθηκαν έξω και πάνω από αυτό. Το "Άγιο Πνεύμα", δηλαδή, ούτε σαν παράμετρος "τύχη" δεν θα συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες, όπου οι Πάπες του μέλλοντος θα επιλέγονται μέσα σε κάποια γραφεία τραπεζιτών.
 Ο κόσμος, δηλαδή, είδε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση τη μεταμόρφωση του σημερινού Πάπα σε Διάβολο και απλά δεν κατάλαβε τι είδε. Δεν κατάλαβε ότι τη στιγμή που ο ζωντανός Πάπας δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, είναι θέμα ημερών να "ξαναγεννηθεί" ο Διάβολος ...Ο πραγματικός Διάβολος και όχι μεταφορικά ένας "διάβολος", όπως συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε κάποιους ιδιαίτερα κακούς ανθρώπους. Γι' αυτόν τον λόγο επιμένουμε από την αρχή και λέμε ότι απαγορεύεται να παραιτηθεί ο Πάπας.
Είναι έτσι ο σχεδιασμός του θεοκεντρικού χριστιανικού συστήματος, ώστε η ασφάλεια της λειτουργίας του επιτυγχάνεται μόνον εάν ο θάνατος του προηγούμενου Πάπα εξασφαλίζει από την αρχή το ανακάτεμα των "χαρτιών" ...Ένα ανακάτεμα, το οποίο παραδίδει την εξουσία σε αυτόν, ο οποίος σε συνθήκες συνεδρίασης θα επιβληθεί απέναντι στους υπολοίπους ...Ένα ανακάτεμα, το οποίο εξασφαλίζει πραγματικά το γεγονός ότι, μόλις βγει νέος Πάπας από το Κονκλάβιο, είναι πραγματικός Πάπας ...Είναι ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει σχέση με αυτό που μπήκε στη συνεδρίαση του Κονκλαβίου ...Είναι ένα πρόσωπο, το οποίο "θωρακίζεται" πίσω από το αξίωμά του και δεν χρωστάει πλέον τίποτε και σε κανέναν ...Ούτε καν σ' αυτούς που τον ψήφισαν ...Είναι στην κυριολεξία ό,τι τον "φωτίσει" ο Θεός.
Όμως, αυτό μπορεί να συμβεί μόνον εάν ο επόμενος Πάπας προκύψει από τις μεταξύ των υποψηφίων διαπραγματεύσεις και όχι με "έξωθεν" εντολή. Αν ζει πρώην Πάπας και επηρεάσει αυτήν την εκλογή, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το παιχνίδι σε μια τέτοια περίπτωση "στήνεται" και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση του Διαβόλου ...Του ζωντανού Διαβόλου, ο οποίος έχει τη μορφή του παραιτηθέντα Πάπα ...Έχει τη μορφή του πρώην Πάπα, ο οποίος έξω από το Κονκλάβιο κινεί τα "νήματα". Αυτός είναι ο Διάβολος και αυτός είναι "ανώτερος" από τον νέο Πάπα που θα προκύψει.
Αυτός ο Διάβολος, στον οποίο "χρωστά" τα πάντα ο κάθε νέος Πάπας, είναι εκείνος, που θα ελέγχει μόνιμα το οποιοδήποτε Κονκλάβιο. Αυτός είναι ο Διάβολος, ο οποίος για τους πιστούς θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στο επίπεδο του Θεού, εφόσον θα είναι ανεξέλεγκτος να αποφασίζει ό,τι θέλει για όποιον θέλει ...Ανώτερος από τον εκάστοτε Ποντίφικα, εφόσον αυτός θα τον επιλέγει και άρα δικός του δούλος θα είναι ...Ο πρώτος Διάβολος που θα ζήσει και θα μπορέσει να δημιουργήσει τους επόμενους, οι οποίοι θα τον ενσαρκώνουν και στο μέλλον.
Αυτό, το οποίο λέμε περί Διαβόλου, δεν πρέπει να τρομάζει τον αναγνώστη. Εμείς δεν είμαστε ούτε δεισιδαίμονες ούτε σκοταδιστές ούτε θρησκόληπτοι. Δεν αναζητούμε μέσα από πεντάλφες ούτε κερασφόρα τέρατα ούτε μυστηριώδεις τραγοπόδαρους χαρακτήρες. Για εμάς τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η θεολογική μας γνώση μάς επιτρέπει να κινούμαστε με αυτήν την ασφάλεια. Δεν επικαλούμαστε μυστηριώδη πνεύματα. Απλά, όπως φαίνεται, μάλλον δίνουμε περισσότερη προσοχή σ' αυτά που διαβάζουμε από κάποιους άλλους. Ρωτάμε λοιπόν τον αναγνώστη. Ποιος είναι ο ορισμός του Διαβόλου στη θεολογία; Τι είναι ο Διάβολος;
...Διάβολος —σύμφωνα με τις γραφές, οι οποίες είναι στη διάθεση του καθενός— δεν είναι απλά ένας πολύ κακός άνθρωπος, ο οποίος υποτίθεται αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις του κακού. Μπορεί να είσαι ο πιο κακός άνθρωπος του κόσμου και να είσαι απλά ένας ...μπακάλης. Η κακία, ακόμα και στον απόλυτο βαθμό, δεν σε καθιστά Διάβολο. Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να Τον υποκαταστήσει και να καταλάβει τη θέση Του  ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να γίνει θεός στη θέση Του ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να Του αρπάξει το ποίμνιο και την Εκκλησία Του ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να αρπάξει τη Δύναμή Του και να την θέσει στη δική του υπηρεσία, εξυπηρετώντας τους δικούς του σκοπούς. Η απόλυτη Ύβρις για έναν Υπηρέτη, ο οποίος αυθαίρετα θέλει να αρπάξει τον ρόλο του Κυρίου ...Αυτό δεν έκανε ο Πάπας με την παραίτησή του;
Με τη ρυθμιστική παρουσία του, την ώρα που συνεδριάζει το Κονκλάβιο για τον νέο Πάπα, αυτός γίνεται όχι απλά "συνέταιρος", αλλά "αφεντικό" του Ίδιου του Θεού. Γιατί "αφεντικό"; ...Γιατί ο μελλοντικός Ποντίφικας —και εν λευκώ απόλυτος και αλάθητος άρχων του χριστιανισμού—, ο οποίος θα διαχειρίζεται με την απόλυτη εξουσία την Αγία Εκκλησία, θα γίνει δικός του δούλος και θα πάψει να είναι ο δούλος του Θεού. Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι πίσω από τον παραιτηθέντα Πάπα βρίσκονται οι Εβραίοι τοκογλύφοι, αυτό τι σημαίνει; ...Ότι αυτοί θα γίνουν τα πραγματικά "αφεντικά" του Θεού.
...Μόλις ψοφήσει ο Διάβολος Ράτσιγκερ, την κατάσταση θα την πάρουν στα χέρια τους αποκλειστικά οι Εβραίοι. Μόνοι τους —και στα κλειδωμένα γραφεία τους— θα αποφασίζουν για τους ηγέτες του χριστιανισμού. Θα εκλέγουν τον Ποντίφικα και θα διορίζουν ως ιερείς και επισκόπους ό,τι χειρότερο και πιο ελεγχόμενο διαθέτει η χριστιανική κοινωνία. Οι χριστιανοί θα αναζητούν τον Θεό και θα πέφτουν συνέχεια πάνω τους. Θα πραγματοποιήσουν αυτό, το οποίο ήταν εξ’ αρχής το όνειρό τους ...Να σκοτώσουν τον κληρονόμο Υιό, για να αρπάξουν την περιουσία του Πατέρα ...Υπάρχει τίποτε πιο απλό από αυτά που περιγράφουμε;
Δεν χρειάζεται να πούμε βέβαια ότι το θέμα πλέον ξεφεύγει από τη σφαίρα ενδιαφέροντος της Καθολικής Εκκλησίας και γίνεται πανχριστιανικό θέμα ...Ένα θέμα, το οποίο εκτός από τους καθολικούς ιερείς αφορά και τους ιερείς της ορθοδοξίας ...Στον ίδιο Θεό δεν πιστεύουν όλοι; ...Άρα; Άρα, όταν κάποιοι "ρίχνουν" τον Κύριο, είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ιερείς του να αγωνιστούν ...Δεν έχει σημασία σε ποιο σημείο του Πλανήτη και υπό ποιο δόγμα αδικείται ο Κύριος ...Σημασία έχει ότι αδικείται και αυτό είναι αρκετό για τους δούλους Του.
Καθήκον των ανώτατων ιερέων της Ορθοδοξίας είναι να βγουν και να καταγγείλουν δημόσια το έγκλημα του Ράτσιγκερ. Καθήκον τους είναι να δείξουν στον κόσμο τον σύγχρονο Διάβολο, ο οποίος τόλμησε να μπει στον Οίκο του Κυρίου και να επιχειρήσει να Τον αδικήσει. Υπόλογοι στον Κύριο θα είναι, αν δεν το κάνουν. Αιωνίως στιγματισμένοι θα είναι, αν δεν αγωνιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν εναντίον του Διαβόλου ...Αν δεν θυσιαστούν, για να δείξουν την πίστη τους στον Κύριο.
Με πρώτο τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως πρέπει να στείλουν στο ανάθεμα και την "άβυσσο" τον "κουρασμένο" αποστάτη. Κοντά σε αυτόν πρέπει να αγωνιστεί ολόκληρος ο ανώτατος κλήρος της Ορθοδοξίας. Πρέπει να απαιτήσουν από τους συναδέρφους τους στη Ρώμη να μην αποδεχθούν την παραίτηση του Πάπα ...ή να αποδεχθούν με "συγκίνηση" τη θέλησή του να "ενωθεί" με τον Κύριο πριν τη σύγκληση του Κονκλαβίου.
Το ίδιο αφορά και την άλλη μεγάλη μονοθεϊστική θρησκεία αυτού του Κόσμου ...Τη θρησκεία του Θεού Αλλάχ με Αρχάγγελο τον Γαβριήλ και Προφήτη τον Μωάμεθ ...Τη θρησκεία που πολεμά τον ίδιο Διάβολο με τους χριστιανούς. Τους αφορά κι αυτούς το έγκλημα του Ράτσιγκερ. Τους αφορά εξίσου για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αφορά και τους Ορθόδοξους. Τον ίδιο Θεό λατρεύουν και τον ίδιο Διάβολο μισούν. Ο ίδιος Διάβολος, μόλις ισχυροποιηθεί στη Δύση, θα τους καταδιώξει κι αυτούς στην Ανατολή. Αν επιτύχει ο Διάβολος τον στόχο του στη Ρώμη, είναι θέμα χρόνου να επιτεθεί στο Ισλάμ. Ας σκεφτούν οι ισλαμιστές ποιους μισούν και ας θυμηθούν ποιοι είπαμε μέσα σε αυτό το κείμενο πως είναι τα "αφεντικά" του Διαβόλου. Αν δεν σταματήσουν αυτόν τον Διάβολο, οι σιωνιστές θα τους πνίξουν στο αίμα τους.
...Τα πάντα, δηλαδή, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Θεός και του Ισλάμ είναι Αυτός, που σήμερα οι Σιωνιστές προσπαθούν να αδικήσουν στη Δύση. Αν οι Μουφτήδες —ερμηνευτές του Κορανίου και νομοθέτες του Ισλάμ— εκδίδουν θανατηφόρες Φετφά για καραγκιόζηδες όπως ο Σαλμάν Ραζντί ή ο Ελ Μπαραντέι, ευνόητα είναι μερικά πράγματα. Κάποιοι ήδη θα έπρεπε να είχαν εκδώσει Φετφά με εντολή εξόντωσης του Αποστάτη Πάπα μέχρι την 28η Φεβρουαρίου ...Μέχρι την ημέρα της "ανάστασης" του Διαβόλου ...Οι καιροί ου μενετοί.
Αυτοί, που τους αρέσει να αποκαλούνται δούλοι του Θεού, πρέπει να βιαστούν. Δεν θα έχουν ποτέ ξανά τόσο καλή ευκαιρία να δείξουν εμπράκτως την πίστη τους στον Θεό. Η ναζιστική μαϊμού είναι βέβαιον ότι έχει "πουλήσει" την ψυχή της στον τοκογλύφο Μαμωνά. Εμείς, όμως, επειδή πιστεύουμε στον Θεό και τη Θεία Οικονομία, πιστεύουμε απόλυτα ότι σύντομα τόσο οι "αγοραστές" όσο και οι "πωλητές" στην συγκεκριμένη "αγοραπωλησία" θα βρεθούν προ εκπλήξεων ...Θα πέσουν στα χέρια Αυτού, που δεν θέλουν.
Οι Εβραίοι τοκογλύφοι, οι οποίοι έχουν ρημάξει αυτήν τη στιγμή την παγκόσμια κοινωνία, ας μην βιαστούν να πανηγυρίσουν τη νίκη τους, γιατί τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα ...Άλλοι αποφασίζουν. Δυστυχώς γι' αυτούς ο Θεός γελάει, όταν ακούει τα σχέδια των θνητών ...Ξεκαρδίζεται συγκεκριμένα ...Ξεκαρδίζεται με τους βλάκες, τους οποίους κάποτε έσωσε στην έρημο και σήμερα νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν θεοί στη Θέση Του. Η σημερινή κατάσταση όχι μόνον δεν Τον απειλεί, αλλά Του δίνει την καλύτερη ευκαιρία να κρίνει τους πάντες ...τόσο τους εμπλεκόμενους όσο και τους ...παρατηρητές. Το μήνυμα με τον κεραυνό στο Βατικανό πρέπει να το πήραν αυτοί στους οποίους απευθυνόταν.