Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Ιουλ 2013

Εκεί όπου δεν απονέμεται δικαιοσύνη, εκεί όπου επιβάλλεται η φτώχεια, όπου επικρατεί η άγνοια και όπου έχουν κάνει κάθε κοινωνική τάξη να αισθάνεται ότι η κοινωνία είναι μια οργανωμένη συνωμοσία για να τους καταπιέζει, να τους ληστεύει και να τους εξευτελίζει, κανένας άνθρωπος ή περιουσία δεν είναι ασφαλής.
[Frederick Douglass]
Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Τους επόμενους μήνες του φετινού καλοκαιριού, το πολιτικό θερμόμετρο σίγουρα θα ανέβει κατακόρυφα σε κλίμακα «καύσωνα», καθώς στον διεθνή στίβο η οικονομική κρίση –προϊόν προμελετημένης λεηλασίας από ισχυρούς υπερεθνικούς θεσμούς- και η αυξανόμενη, με εντατικούς ρυθμούς τελευταία, προετοιμασία για στρατιωτική σύγκρουση απ’ όλες τις πλευρές, είναι σαφής ένδειξη για τα μελλούμενα. Στον μεσανατολικό περίγυρο, η κοινωνικοπολιτική αστάθεια, από την Τυνησία μέχρι την Τουρκία, τα ανοικτά μέτωπα, οι εξεγέρσεις και οι κατευθυνόμενοι «αντάρτικοι στρατοί» και μιλίτσιες προοιωνίζουν γενικευμένη αναμέτρηση οσονούπω. Την ίδια ώρα, ο εγχώριος τροϊκανο-δωσιλογικός κομματικός αχταρμάς έχει χάσει τον μπούσουλα και ενεργεί με χειρισμούς απύθμενης βλακείας, όπως το χουντικής έμπνευσης «κατέβασμα της δημόσιας ενημέρωσης», απαξιωμένος από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Τα ίδια φαινόμενα πολλαπλασιάζονται και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο όπου και οι εκεί μαριονέτες των τραπεζιτών κάνουν τα δικά τους νούμερα, σαν τους ταχυδακτυλουργούς στον Ναό του Σολομώντα, για «να κόψουν και να ράψουν» προϋπολογισμούς, «μεταρρυθμίσεις», ιδιωτικοποιήσεις, να καταστρέψουν δηλαδή ό,τι έχει απομείνει από το εθνικό κοινωνικό κράτος του προηγούμενου αιώνα και να παραδώσουν στην πυρά της Νέας Τάξης τους ανυπότακτους.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλος ο πλανήτης δείχνει τυλιγμένος στις φλόγες μιας πολιτικής και πολιτισμικής κόλασης, νοερά αισθητής για τους αφυπνισμένους, που γρήγορα θα γίνει καταφανής φυσικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Μιας κόλασης που θέλει να καταβροχθίσει κάθε πνευματική παράδοση και αξία, κάθε κατάκτηση και πρόοδο της ανθρωπότητας μέσα σε μια μεγάλη πορεία αιώνων.

Η σχεδόν μονοπωλιακή παρουσία των νεοσυντηρητικών-νεοφιλελεύθερων ιδεών, που διαμόρφωσαν την παγκοσμιοποίηση μετά την δεκαετία του ’80 και αποτελούν το δόγμα της «σκιώδους κυβέρνησης» των πλανηταρχών, αποσκοπεί σ’ αυτό που χαρακτηριστικά ονομάστηκε … «tina». Να πείσουν δηλαδή, ή καλύτερα να υποβάλουν στις πνευματικά εξουδετερωμένες από την τηλεθέαση μάζες ότι «there is no alternative»: δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, κανένα άλλο μέλλον πέρα από την επιβίωση στον οργουελλικό κι αφασικό κόσμο-κρεατομηχανή που απεργάζεται η πολιτική και στρατιωτική επικυριαρχία τους και, πάνω απ’ όλα, η απληστία τους. Η αρχή, για παράδειγμα, του λιβυκού «εμφυλίου» πολέμου αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου προκειμένου οι πολυεθνικές να «βάλουν χέρι» στο 60% των πετρελαϊκών αποθεμάτων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην γερμανοκρατούμενη Ευρωένωση, με την Γερμανία να κερδίζει τα τελευταία τρία χρόνια 70 δισεκατομ. ευρώ από τα μνημόνια και την δραστική λιτότητα σε βάρος της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της γηραιάς ηπείρου.

Η μεγαλύτερη απειλή σήμερα για την παγκόσμια ασφάλεια είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, και όχι ο Οσσάμα μπιν Λάντεν. Αυτός και οι προκάτοχοί του χρησιμοποίησαν τον μύθο του «εξωτερικού εχθρού» μετά τις επιθέσεις της 11/9 σαν πρόφαση για το νέο στρατιωτικό (πολεμικό) δόγμα. Τα επικυρίαρχα αρπακτικά είναι τόσο αδίστακτα στα μέσα που χρησιμοποιούν για να διαλύσουν τα «rogue states» (τα «κράτη ταραξίες») ώστε δεν διστάζουν, πέρα από τα συμβατικά μέσα και τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, να χρησιμοποιήσουν και το HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) ως ένα επιχειρησιακό όπλο μαζικής καταστροφής που έχει την δυνατότητα να αλλάζει τον καιρό, να διακόπτει τα τοπικά συστήματα ηλεκτροδότησης, καθώς και να προκαλεί πιθανόν ακόμα και σεισμούς, ή να επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων.

Δεν χρειάζεται να σκάψει κανείς πολύ βαθιά για να βρει τους βασικούς ενόχους. Αν εφαρμόσουμε το παλιό λατινικό ρητό cui bono? –ποιος επωφελείται;- οι ύποπτοι γίνονται ξεκάθαροι: η πάμπλουτη ελίτ του 0,001% ελέγχουν το 30% του χρηματιστηριακού πλούτου, ενώ οι πολύ πλούσιοι του 0,1% ελέγχουν το 81% περίπου.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα (2013) από την οργάνωση Oxfam International αποκάλυψε ότι το συνολικό εισόδημα των 100 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου είναι αρκετό για να θέσει τέρμα τέσσερις φορές στην παγκόσμια φτώχεια, και ότι το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων έχει μεγαλώσει κατά 60% τα τελευταία 20 χρόνια. Αντί να εμποδίσει την έκρηξη αυτή, η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση την επιδείνωσε.

Σύμφωνα με την UNICEF, σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν με λιγότερα από 2,50 δολλάρια την ημέρα. Ένα δισεκατομμύριο παιδιά ζουν στην φτώχεια και 22.000 εξ αυτών πεθαίνουν κάθε ημέρα εξ αιτίας της. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλο πόσιμο νερό και 400 εκατομμύρια από αυτούς είναι παιδιά. Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα έχουν πρόβλημα πείνας καθημερινά. Τα εισοδήματα 100 ανθρώπων από τα επτά δισεκατομμύρια του πλανήτη θα μπορούσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα τέσσερις φορές. 

Η Oxfam προειδοποίησε ότι ο υπερβολικός πλούτος, όπως και τα εισοδήματα, όχι μόνο είναι ανήθικα αλλά δεν συμβάλλουν στην οικονομία, διαφθείρουν την πολιτική, διαιρούν την κοινωνία και καταστρέφουν το περιβάλλον.

Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό μοντέλο του «ελεύθερου εμπορίου», της φθηνής εργατικής δύναμης, της πρωτοφανούς επίσημης τοκογλυφίας, της νέας τεχνολογικής φεουδοκρατίας και, σε πολλές περιοχές του κόσμου, δουλοκρατίας δεν ξεκίνησε από το 1990 με την «Νέα Τάξη» και το «Τέλος της Ιστορίας». Η διεθνής ολιγαρχική ελίτ είχε κατά νου της το σχέδιο της «παγκοσμιοποίησης» τουλάχιστον από τις 15 Αυγούστου του 1971, όταν το τότε όργανό της, ο Νίξον, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, πήρε την απόφαση να αποσυνδέσει το δολλάριο από τον χρυσό και να μεταπηδήσει σε ένα σύστημα μεταβλητής ισοτιμίας. Αυτό εγκαινίασε την καταστροφική περίοδο η οποία κατέληξε στην σημερινή εποχή της «παγκοσμιοποίησης» όπου επικρατεί η ανισότητα και ο πόλεμος.

Το ζητούμενο είναι πως η υπερ-εθνική κυριαρχία που θα διαμορφωθεί να μην θεωρείται από την «παγκόσμια κοινωνία» ως δια της βίας επιβληθείσα και γύρω από αυτό το θέμα αναδύονται οι διαφορές τακτικής και οι συγκρούσεις στους κύκλους των διεθνών ελίτ. Συγκρούσεις που αφορούν την χρήση της βίας και τον ρόλο των διεθνών θεσμών στην προώθηση της παγκοσμιοποίησης. Και προβληματισμοί που αφορούν ιδιαίτερα το μεσοδιάστημα της αμερικανικής μονοκρατορίας στο πέρασμα από τον κόσμο που γνωρίσαμε τα τελευταία 50 χρόνια του 20ου αιώνα και τα πρώτα του 21ου στην Νέα Τάξη, που θα καθορίζεται από τον κόσμο «των πλουσίων και των φτωχών», «των νικητών και των ηττημένων».

Ένας κόσμος των 2/3 φτωχών και 1/3 πλουσίων, καλωδιωμένος, που θα απειλείται από οικολογική κατάρρευση, ενώ οι πληροφορίες και τα αγαθά θα διακινούνται στην υδρόγειο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως, αυτό που αποκρύπτεται είναι ότι οι άνθρωποι των προνομιούχων περιοχών θα είναι πιόνια στους μη-κυβερνητικούς, υπερεθνικούς οργανισμούς οι οποίοι, με την σειρά τους, με βάση τη νεοταξική πυραμίδα, θα ελέγχονται από τα μέλη της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ και πάει λέγοντας…

Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Αν υπάρξει ένα μεγάλο μπλακάουτ στο οικονομικό σύστημα, τότε το ερώτημα που μπαίνει πιεστικά στο τραπέζι είναι ποιος προστατεύει το κοινό καλό των πολιτών. Οι δομές των Επικυρίαρχων τύπου Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, NAFTA, Μάαστριχτ, Ευρώ, Σύμφωνο Σταθερότητας κ.ά.; Μα αυτές υπάρχουν μόνον για να απαγορεύουν στις εθνικές κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα για την προστασία του εθνικού πλούτου της χώρας και των συμφερόντων των πολιτών τους.

Για παράδειγμα, ποια θάναι η τύχη του κοινού «ευρωπαϊκού» νομίσματος;
Αν οι «παγκοσμιοποιητικές» πολιτικές γελοιοποιηθούν και απορριφθούν δυναμικά από τους ευρωπαϊκούς λαούς, τότε μπορεί να αρχίσει μια χιονοστιβάδα αντιδράσεων που θα συμπαρασύρει εγκαίρως όλους τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης, όπως η Ε.Ε. Αυτό το ντόμινο είναι που φοβήθηκαν και στην περίπτωση της άρνησης του χρέους από πλευράς της Ελλάδας.

Σήμερα η «ευρωζώνη» είναι ζώνη οικονομικής στασιμότητας χωρίς ισοδύναμο παγκοσμίως, μια ζώνη οπισθοδρόμησης με πολύ μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Γι’ αυτό στην Ευρώπη όλο και πιο πολλοί μισούν το euro. Με την εισαγωγή του οι τιμές διπλασιάσθηκαν μέσα σε μια νύκτα, παρ’ όλο που επισήμως… δεν υπάρχει πληθωρισμός. Ο καθένας στην Ευρώπη γνωρίζει πια ότι οι στατιστικές που δημοσιοποιούνται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Υπάρχει γενικευμένη δυσπιστία απέναντι στην πολιτική ελίτ της Ε.Ε. και οι Ευρωπαίοι πολίτες αισθάνονται ότι η ζωή τους και η εργασία τους απειλείται απ’ αυτούς που φαίνονται ανίκανοι να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, τις συντάξεις τους και το μέλλον τους. Ό,τι και να γίνει, ένα είναι σίγουρο. Η ιδέα της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης με την λεηλασία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης είναι πλέον τελειωμένη.

Οι νεοφιλελεύθεροι θεωρητικοί και ο έξυπνα στημένος προπαγανδιστικός μηχανισμός τους κατάφεραν για αρκετά χρόνια να αποπροσανατολίζουν τον γενικό πληθυσμό των δυτικών χωρών συνδέοντας τον όρο της «ελεύθερης αγοράς» με την ιδέα της «ελευθερίας». Καλό το παραμύθι… αλλά, τελικά, μας τρώει ο λύκος. Γι’ αυτό η αφύπνιση εκατομμυρίων ανθρώπων δείχνει πόσο γυμνοί είναι οι δυτικοί «αυτοκράτορες».

Σχετικά πρόσφατα, το Occupy Movement των πλατειών (τελευταία εκδοχή του η πλατεία Ταξίμ) επιχείρησε να αποτελέσει ένα αντίποδα στην αισχρή επιρροή που ασκούν οι λίγοι πάνω στους πολλούς. Ήταν η αρχή, αλλά μπορεί να είναι και η τελευταία εκδήλωση ειρηνικής αντίστασης καθώς όλο και περισσότεροι ριζοσπαστικοποιούνται όσο η θηλειά σφίγγει γύρω από τον λαιμό του μέσου ανθρώπου. «Οι πλούσιοι καλά θα κάνουν να λάβουν υπ’ όψιν τους την βάρβαρη ανισορροπία που οδηγεί σε άγρια απελπισία δισεκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή, τελικά το φράγμα θα σπάσει και τότε αλίμονο σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι τα χρήματά τους θα τους σώσουν και θα συνεχίσουν να ζουν ανέμελοι κι ευτυχισμένοι. Την ημέρα εκείνη, δεν θα μπορούν να κρυφθούν πουθενά», προειδοποίησε ο Rivers Pitt, συνεργάτης των New York Times.

Το 1815 η μοίρα της Ευρώπης και όλου του κόσμου κρίθηκε στην πεδιάδα του Βατερλώ. Σήμερα το αλώνι της ιστορικής αναμέτρησης είναι το «παγκόσμιο χωριό» και το αληθινό αίνιγμα της ιστορίας θα απαντηθεί όταν αποφασίσουν οι καλοθρεμμένοι πολίτες της Αυτοκρατορίας να ξεσηκωθούν και να άρουν την συγκατάβασή τους στους Επικυρίαρχους.

Από το ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τ.211, Ιούλιος 2013Χαρακτήρισε «ψευτοδωράκι» την μείωση του ΦΠΑ εστίασης και έκανε λόγο για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα προωθούμενα μέτρα του πολυνομοσχεδίου αλλά και για την συνολική μνημονιακή πολιτική. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και χαρακτήρισε τον κ. Αντώνη Σαμαρά «κομματάρχη» του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε «ψευτοδωράκι» την μείωση του ΦΠΑ εστίασης κατά 10 μονάδες που αποδεικνύει ότι «ο πρωθυπουργός δεν ήταν σε θέση να το υλοποιήσει αν δεν του το επέτρεπαν οι δανειστές. Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει λιγότερες αρμοδιότητες από εκείνες που έχει ο δήμαρχος του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας ο οποίος μπορεί μόνος του να μειώνει το ΦΠΑ στην εστίαση». Αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε λέγοντας «εκλογές έχει και κάνει προεκλογική εκστρατεία και ο Σαμαράς ως κομματάρχης του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας ετοιμάζει τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις στην επαρχία.

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας λέγοντας ότι όσα υπερασπίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να τα εφαρμόσει η Κύπρος με δραματικά αποτελέσματα ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν προτίθεται να καταργήσει ή να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας « Δεν υπάρχει μονόδρομος στην ζωή ειδικά όταν του το επιβάλλουν οι ισχυροί που θέλουν τη λεηλασία εθνικής περιουσίας… Απαντάμε στους δανειστές ότι το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος να επιβιώσει ο ελληνικός λαός και όχι αυτό σε ομόλογα και δανειστές. Ο κόμπος είναι τόσο μεγάλος που δεν λύνεται. Θα πω ότι χωρίς πολιτική λύση δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρέους. Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα όχι ως ελληνικό και διεκδικούμε ευρωπαϊκή λύση όχι όμως με «ναι σε όλα»».

Πιο αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «παράλογο» που εκδικείται τον λαό και την κοινωνία «Πρόκειται για ιδεοληψία και μίσος αυτών των ανθρώπων που φτιάχνουν τα πρόγραμμα καθώς την μια παραδέχονται το λάθος και από την άλλη βάζουν πιο βαθιά το μαχαίρι. Ιδεοληψία και μίσος. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τις ανθρωποθυσίες. Σπεύσατε να τις δικαιολογήσετε για να διατηρήσετε την εξουσία και τις καρέκλες σας. Το μόνο λογικό επιχείρημα που λέτε είναι ότι τα κάνετε όλα αυτά για να πάρετε μια δόση της δόσης. Άντε και την πήρατε… Μετά τι; Τι θα γίνει μετά; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα».

Σημείωσε ότι «ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Βγήκε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη του και ως Πόντιος Πιλάτος έθεσε δίλημμα «τι θέλετε νοσηλευτές ή σχολικούς φύλακες» από πού προκύπτει αυτό το ερώτημα σε ποια χώρα; Βάλτε από την μια μεριά νοσηλευτές καθηγητές καθαρίστριες και από την άλλη βουλευτές με παχυλούς μισθούς και μίζες από Ζίμενς που έρχονται και αθωώνουν όλους όσους έχουν εμπλακεί στο κουκούλωμα ενός μεγαλύτερου σκανδάλου της Λίστας Λαγκάρντ» και πρόσθεσε «Τις συγγένειες σας με την Χ.Α. τις γνωρίζουμε και το φλερτ με την ακροδεξιά. Εσείς οδηγείται τον λαό σε εκφασισμό με μέτρα και διλήμματα που εκχυδαΐζουν την πολιτική ζωή και καθιστούν την πολιτική έρμαιο των αποφάσεων 3ων κέντρων εξουσίας που βρίσκονται έξω από το κοινοβούλιο».

Παράλληλα απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης που ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο λέγοντας «αν είστε υπεύθυνοι να βρείτε το θάρρος όσοι πείτε ναι σε όλα να απευθυνθείτε σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους πείτε: ότι τους απολύετε για να σώσετε την χώρα γιατί αυτοί φταίνε όχι εσείς για την κατάντια της χώρας» και πρόσθεσε «Συζητάμε το αύριο της πατρίδας που πορεύεται με αβεβαιότητα και την σκιάζει η διαρκείς φοβέρα των μνημονίων… Πως το κοινοβούλιο μετατρέπει σε εθνικές αποφάσεις τις εντολές εξωθεσμικών κέντρων. Εκχωρείτε την κυριαρχία στην τρόικα που μεταχειρίζεται την χώρα με λογική οφ σορ… Ας αναρωτηθούμε: έχει καμία σχέση αυτό με την Δημοκρατία και την Λαϊκή Κυριαρχία, με την έννοια της μεταρρύθμιση;… πιστεύετε ότι ψηφίζοντας κάτι μαύρο θα βγει λευκό».

ΠηγήTου Θεόδωρου Καρυώτη 

Δύο πρόσφατα γεγονότα μας δίνουν ελπίδες ότι η ώρα της ΑΟΖ πλησιάζει.
Η απόφαση του νέου ΥΠΕΞ της Ελλάδας Βαγγέλη Βενιζέλου, να ζητήσει από την κυβέρνηση της Κύπρου να στείλει στην Αθήνα μια ομάδα ειδικών στα θέματα ανακήρυξης και οριοθέτησης ΑΟΖ για να ενημερώσει τους Έλληνες ειδικούς του υπουργείου του.
Αναμφίβολα η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την πολυπόθητη ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ που έπρεπε να είχε συμβεί στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Η πρωτοβουλία της Ελληνίδας επιτρόπου στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαρίας Δαμανάκη, να ανοίξει μια κουβέντα για τη γαλάζια ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλοντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια σημαντική έκθεση με τίτλο «Κόστος και όφελος από τη χάραξη θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο», όπου υπάρχουν σαφείς αναφορές στο δικαίωμα των κρατών-μελών να ανακηρύσσουν ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Υπάρχει, βέβαια, μια σαφής αναφορά στο ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να οριοθετήσουν τα θαλάσσια σύνορά τους σε συνεννόηση με τους γείτονές τους. Αυτό βέβαια ήταν περιττό γιατί το Δίκαιο της Θάλασσας ξεκάθαρα αναφέρει ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ είναι μονομερής πράξη, ενώ αντίθετα η οριοθέτηση δεν μπορεί να είναι μονομερής πράξη, άρα πρέπει να γίνεται με συνεννόηση με τα άλλα παράκτια κράτη που συνορεύει.

Περιμένω την ανακήρυξη της ΑΟΖ εδώ και 31 χρόνια τώρα και ελπίζω το όραμα μου αυτό σύντομα να γίνει πραγματικότητα. Υπάρχουν σήμερα 134 παράκτια κράτη που έχουν ανακηρύξει είτε ΑΟΖ είτε ΑΑΖ (Αποκλειστική Αλιευτική Ζώνη), χωρίς να υπάρξει καμία κρίση μ’ ένα άλλο γειτονικό τους κράτος.
Ο μακαρίτης Τάσσος Παπαδόπουλος, διαθέτοντας 4 τανκς και 2 ελικόπτερα ανακήρυξε την ΑΟΖ της Κύπρου το 2004 και το μόνο που έπραξαν οι Τούρκοι ήταν να πουν ότι δεν αναγνωρίζουν την κυπριακή ΑΟΖ και τίποτε άλλο
Κάτι παρόμοιο θα πράξουν όταν η Ελλάδα ανακηρύξει την δικιά της ΑΟΖ. 

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ανακήρυξη και οριοθέτηση και πια είναι η διαφορά τους. Όταν ένα κράτος ανακηρύττει ΑΟΖ δεν αναφέρει πια είναι τα θαλάσσια σύνορά του. Αυτό γίνεται μόνο με οριοθέτηση.
Για παράδειγμα, όταν η Κύπρος ανακήρυξε ΑΟΖ δεν δημοσίευσε χάρτη που να λέει ποια είναι η ΑΟΖ της Κύπρου γιατί δεν το επιτρέπει το Δίκαιο της Θάλασσας. Σήμερα, η ΑΟΖ της Κύπρου περιλαμβάνει μόνο τα θαλάσσια σύνορά της με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Λίβανο, δηλαδή τα τρία κράτη με τα οποία έχει προβεί σε οριοθέτηση ΑΟΖ. Η Κύπρος δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με τα άλλα τρία παράκτια κράτη που συνορεύει-δηλαδή, τη Συρία, τη Τουρκία και την Ελλάδα.

Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει 6 οριοθετήσεις γιατί έχει θαλάσσια σύνορα με 6 κράτη. Αυτά είναι η Τουρκία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Ιταλία και η Αλβανία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει οριοθέτηση με την Τουρκία, όχι μόνο γιατί η Τουρκία θα προβάλει τεράστιες, απαράδεκτες και νεοθωμανικές απαιτήσεις, αλλά και γιατί δεν έχει ανάγκη να κάνει μια τέτοια οριοθέτηση εφόσον, σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, οι υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στο Αιγαίο υστερούν αφάνταστα σε ποσότητα από αυτούς που βρίσκονται στο Ιόνιο και, ιδιαίτερα, σ’ αυτούς που βρίσκονται νότια της Κρήτης (έρευνες έχουν γίνει κατά κόρον στο Ιόνιο και στην Κρήτη και σχεδόν καθόλου νότια του Καστελλόριζου και στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο).

Τα πάντα τώρα θα εξαρτηθούν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά στη Ουάσιγκτον που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου. Είναι νωρίς ακόμα να γνωρίζουμε εάν η ΑΟΖ θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα των συζητήσεων, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να την αναφέρει στην κουβέντα του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο, και να του εξηγήσει τη θέση της Ελλάδας σ’ αυτό το κρίσιμο θέμα.

Εάν ο Ομπάμα επιμείνει, στην πάγια θέση των Αμερικανών, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ χωρίς πρώτα να τα βρει με την Τουρκία, τότε ο Σαμαράς πρέπει να του υπενθυμίσει ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ, βάσει του Δίκαιου της Θάλασσας, είναι μονομερής πράξη -κάτι που έπραξαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες το 1983, επί Προεδρίας Ρόναλντ Ρήγκαν.

* Ο Δρ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Πηγή "Αιχμή"


Ο φανατισμός των Ισλαμιστών στην Τουρκία δεν επιτρέπει διαφοροποιήσεις ειδικά σε θέματα θρησκείας.
Αυτό όμως που δεν επετεύχθη με «ζεϊμπέκικα και κουμπαριές» το πράττει η Ορθοδοξία αφού είναι έκδηλο σε πολλούς Τούρκους το Ορθόδοξο υπόβαθρο.
Αν καί οι λιγοστοί Σελτζούκοι άλλαξαν τον εθνοθρησκευτικό χαρακτήρα εκατομμυρίων Ελλήνων (Μικρασίας, Θράκης, Πόντου κ.α.) που λόγω βίας ή συμφερόντων εξισλαμίσθηκαν ακόμα και επιφανειακά, σήμερα μία κρυμμένη Ορθόδοξη θρησκευτικότητα εκδηλώνεται από τους απογόνους τους.
Οι κρυπτοχριστιανοί αποτελούν για το Πατριαρχείο ένα κρυφό ποίμνιο τραγικών θυμάτων μιας αυταρχικής διοίκησης αιώνων. Ζουν παντού. Κυρίως στον Πόντο που ίσως είναι 2 εκατομμύρια!

Έρημοι ναοί λειτουργούν και ξαφνικά γεμίζουν κρυπτοχριστιανούς που κοινωνούν συνειδητά, νηστεύουν ακόμα και το λάδι όλα τα 5ήμερα της Μ. Τεσσαρακοστής.
Γράφονται συνθήματα σε τοίχους από νέους με αναζητήσεις: «Δεν θέλουμε να είμαστε πια μουσουλμάνοι. Θέλουμε να γίνουμε Χριστιανοί»!

Τούρκοι λένε σε Έλληνες επισκέπτες: «Ο τόπος αυτός είναι δικός σας».
Hos geldiniz!
Φύλακες μνημείων λένε σε Έλληνες να μην πληρώνουν εισιτήριο γιατί «αυτά είναι δικά σας».

Δεν θεωρούν ευλογία απ’ τον Θεό το γεγονός ότι αδίκησαν τους Ρωμηούς κλέβοντας και διώκοντάς τους, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπουν προκοπή! Καταλαβαίνουν ότι ζουν σε μια χώρα που όλα είναι Ελληνικά!
Ιστορία, μνημεία, πόλεις, πολιτισμός και το σημαντικότερο ότι η συντριπτική πλειοψηφία εξ’ αυτών γνωρίζει ότι στις φλέβες τους ρέει Ελληνικό αίμα!

Τα περιστατικά πολλά.
Στο ναό Αγ. Τριάδος Σταυροδρομίου Κωνσταντινουπόλεως, ο π. Δοσίθεος συναντά νεαρή Τουρκάλα που ρίχνει οβολό στο παγκάρι, ανάβει κερί, προσκυνεί την εικόνα και εξηγεί στον Πάτερ: «Μου αρέσουν τα δικά σας»!

Κάθε Παρασκευή που λειτουργεί η Μονή Μεταμορφώσεως Πρώτης συρρέουν πολλοί Τούρκοι. Στο νησί Αντιγόνη τιμούν τον Αγ. Γεώργιο φέρνοντας στο μοναστήρι λάδια, λαμπάδες, χρήματα για τα θαύματα που κάνει. Σ’ ένα απ’ τα 40 αγιάσματα της Πόλης, στο Μπαλουκλή καταφεύγουν πολλοί Τούρκοι ζητώντας βοήθεια σε δύσκολες περιστάσεις της ζωής.

Στην Παναγία του Βεφά κάθε πρωτομηνιά εκατοντάδες Τούρκοι παίρνουν αγιασμό και την Πρωτοχρονιά γίνεται το αδιαχώρητο από χιλιάδες προσερχόμενους.
Κοντά στην Αγιά Σοφιά, στον Αϊ Θαράπο, κάθε Δευτέρα Ορθόδοξος ιερέας διαβάζει συνεχώς ευχές σε «μουσουλμάνους» που ζητούν εξομολόγηση.
Το αγίασμα της σπηλιάς Αγ. Δημητρίου Ξηροκρήνης γεμάτο δεκανίκια και τάματα από Τούρκους ακόμα και απ’ το Ερζερούμ που θεραπεύθηκαν.

Εκκλησιάζονται, ζητούν να κοινωνήσουν, προσκυνούν το Σταυρό, ευχαριστούν τον παπά που σταυρώνει το άρρωστο παιδί τους, αγαπούν ιδιαιτέρως τον Aziz Nikola (Άγιο Νικόλαο)! Τουρκάλα κρατά 50 χρόνια αναμμένο το καντήλι στο Ναό Ταξιαρχών Μοσχονησίων!

Η «Σαμπάχ» γράφει: «Η επαναλειτουργία της Πατριαρχικής Σχολής Χάλκης είναι αίτημα άκρως λογικό» και ο αρθρογράφος Τσαντάρ υποστηρίζει «την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου που ισχύει απ’ το 451… ».

Ο Γ. Τζιβαόγλου γράφει ότι ο απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ υπήρξε μοιραίο λάθος. Τουρκική τράπεζα παρουσίασε έκδοση για το Βυζάντιο που περιείχε ακόμα και λόγο του Αγίου Βασιλείου προς νέους!
Η Τουρκική ακαδημία επιστημών διοργάνωσε συνέδριο για τη ζωή στο Βυζάντιο.
Στην Τουρκία οι Ορθ. Εκκλησίες δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα όπως στην Ελλάδα.
Απαλλάσσονται!

Τουρκικές πηγές σε έρευνα του Ν. Χειλαδάκη αποκαλύπτουν ότι στη Μονή Παντοκράτορος του Κερατίου που υπήρχαν οι αυτοκρατορικοί τάφοι Κομνηνών και Παλαιολόγων, είναι σήμερα η περιοχή Φατίχ, κέντρο φανατικών ισλαμιστών και συνηθίζουν πολλοί Τούρκοι να ανάβουν κεριά και να ρίχνουν χρήματα σ’ έναν τάφο παρά την προειδοποιητική επιγραφή που απαγορεύει αυστηρά τη συνήθεια αυτή.

Στην ίδια συνοικία υπήρχε ο Βυζαντινός ναός Αγίων Αποστόλων. Πάνω στα ερείπιά του χτίστηκε τζαμί και κατόπιν επισκευών ανοίχτηκε ο τάφος του Μωάμεθ Πορθητή που είχε μητέρα Χριστιανή -πιθανώς Ελληνίδα- και διαπιστώθηκε ότι μία καταπακτή οδηγούσε στην υπόγεια αίθουσα της παλιάς Εκκλησίας, αποδει-κνύοντας ότι ο Μωάμεθ είχε ταφεί σε Ορθόδοξη Εκκλησία εν μέσω Βυζαντινών αυτοκρατόρων!

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στα τέλη της ζωής του είχε ασπασθεί τον Χριστιανισμό και δίπλα στον τάφο του βρέθηκε Σταυρός και εικόνα της Παναγίας!
Ο ναός Αγίας Ειρήνης δίπλα στην Αγιά Σοφιά δεν έγινε ποτέ τζαμί.
Ο Μωάμεθ τον άφησε να λειτουργεί κανονικά χάριν της Χριστιανής μάνας του! Όλα αυτά απασχολούν κατά καιρούς τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το περιοδικό «Ακτουέλ» της Σαμπάχ παρουσίασε άρθρο: «Ο Πορθητής ήταν Χριστιανός;»!

Η εβδομαδιαία τουρκική επιθεώρηση αξιών αναφέρει: «Επιστρέφουν στις θρησκευτικές τους ρίζες»! Επισημαίνει ότι σε 3 χρόνια μοιράστηκαν 8 εκατομμύρια Ευαγγέλια (incil) στην τουρκική γλώσσα, ενώ φανερά βαπτίζονται Χριστιανοί πολλοί μουσουλμάνοι απόγονοι εξισλαμισμένων Ελληνογενών που ανακαλύπτουν τις χριστιανικές τους ρίζες!

Η «Σαμπάχ» τιτλοφορεί: «Η Εκκλησία της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, τελευταία ελπίδα για τους Τούρκους»!
Την χαρακτηρίζει «Πόρτα ελπίδας», τόπο προσκυνήματος και προσευχής στα προβλήματα των Τούρκων με αθρόα προσέλευση που κάθε 1η του μηνός δημιουργείται το αδιαχώρητο!
Η φήμη της Παναγίας απλώθηκε παντού και οι Τούρκοι -ακόμα και διάσημοι- προσέρχονται για να ανάψουν κεριά, να φιλήσουν το χέρι Ορθόδοξου παπά, δηλώνοντας ότι εκεί είναι το σπίτι του Θεού γιατί γίνονται θαύματα!

Στον Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σεβάστεια, αναφέρεται στα συναξάρια ότι μικρά ψάρια εντός του αγιάσματος έγλυφαν το σώμα των ασθενών και λάμβαναν θαυματουργικά θεραπεία. Η Εκκλησία καταστράφηκε τον 15ο αιώνα, αλλά σήμερα το αγίασμα χρησιμοποιείται με τις ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες προσελκύοντας πολλούς Ευρωπαίους.

Η εφημερίδα «Σταρ» γράφει: «Τουρκάλες με μαντίλες πάνε σε Εκκλησίες», ανάβουν κεριά, κάνουν τάματα, ζητάνε την ευλογία έκπληκτων παπάδων, προσκυνούν εικόνες, επικαλούνται Αγίους (όλα αυτά τα απαγορεύει το Ισλάμ), παρατηρώντας μία μεταστροφή σε Ελληνορθόδοξους ναούς και αγιάσματα όπου οι Τούρκοι βρίσκουν καταφύγιο!

Η εφημερίδα «Μιλιέτ» αναφέρει ότι με μέριμνα Τούρκου δημάρχου, γιορτάστηκε ευλαβικά στη Σηλυβρία η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου με μαζική συμμετοχή «μουσουλμάνων»!

Τα τελευταία χρόνια επετράπη στην εορτή των Θεοφανίων να ρίχνεται στο Βόσπορο ο Σταυρός.
Πιο πολύ χάρηκαν οι Τούρκοι ψαράδες γιατί θεωρούσαν ότι ο λόγος που μειώθηκαν τα ψάρια στη θάλασσα ήταν που δεν έριχναν οι Ρωμηοί το Σταυρό τα Φώτα!

Τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν ότι νεαρή Τουρκάλα βούτηξε με τα ρούχα να πιάσει το Σταυρό στον Κεράτιο μαζί με Χριστιανούς δίνοντας συνέντευξη ότι ήθελε να τιμήσει τη γιορτή των Ρωμηών και θα το ξανάκανε για να πάρει ευλογία!

Η «Χουριέτ» πρώτη σε κυκλοφορία τουρκική εφημερίδα δημοσίευσε πριν λίγα χρόνια ότι Τούρκος υποψήφιος δήμαρχος κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος ζήτησε την ευλογία του Πατριάρχη, παρακολουθώντας τη θ. λειτουργία στην Παναγία Ευαγγελίστρια την 25η Μαρτίου(!), μίλησε δημόσια σε Τούρκους δημοσιογράφους για την αγιότητα του ηγέτη της Ορθοδοξίας και του πρόσφερε τριαντάφυλλο…»!

Τουρκικά κανάλια δείχνουν Μετέωρα, Μιστρά, ψαλμωδίες, βίους Αγίων κ.α.
Προβάλλουν Τούρκους που αγιογραφούν και ότι έξω από την Άγκυρα σε ιστορική παλαιοχριστιανική κατακόμβη συρρέουν προσκυνητές πιστεύοντας ότι θα βοηθηθούν στη ζωή τους, ανάβοντας κεριά εκεί όπου συγκεντρώνονταν παλιά οι Χριστιανοί.

Έξω από τα Άδανα σε κατακόμβη που αγίασαν 7 Χριστιανοί νέοι προσέρχονται Τούρκοι προσκυνητές θυμιάζοντας λιβάνι που απαγορεύει το Ισλάμ, θεωρώντας τους τόπους ιερούς διότι γίνονται φοβερά θαύματα.

Στην Ταρσό ο Ναός Αποστόλου Παύλου είναι προσκύνημα, ανάβουν καντήλια, φιλάνε εικόνες, πίνουν αγίασμα για την υγεία τους και όλα αυτά τα θεωρούν ιερά. Στις 24 Σεπτεμβρίου στην Πρίγκηπο τιμούν τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά.

Δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές απ’ τα πέρατα της Τουρκίας με τσαντόρ, ακόμα και ηλικιωμένοι, περπατούν ξυπόλητοι, απ’ τις ακτές όλη την ανηφόρα ως την κορυφή που είναι ο ναός σε ένα άνευ προηγουμένου πανηγύρι, κάνοντας τάματα, κρεμώντας κουρελάκια στα δέντρα, τηρώντας μία παράδοση με κλωστές, περιμένοντας σε ατέλειωτες ουρές επί 5 ώρες για να πάρουν αγιασμό, να τους σταυρώσει ο Ορθόδοξος παπάς, ανάβοντας κεριά, χαϊδεύοντας εικόνες, πιστεύοντας στη δύναμη του Σταυρού!

Τούρκοι γράφουν λογοτεχνικά βιβλία: «Κωνσταντινούπολις ήταν το όνομά σου… με το λαό σου τον ευσεβή, τις Εκκλησιές, τα μοναστήρια, τ’ αγιάσματά σου, με τις εικόνες, τους καλογέρους και τους αγγέλους σου, ήσουνα η πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας. Κωνσταντινούπολις το όνομά σου…»

Ας τα βλέπουν αυτά στην χώρα μας «οι λίγοι» που έκαναν μόδα το να μάχονται την Εκκλησία.

Άρθρο του Γιώργου Γεράκη,
Εφημερίδα Λέσβου «Δημοκράτης» 25-12-2008

Πηγή ΠΥΓΜΗ


Κραυγές απόγνωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων των ακριτικών νησιών μας για την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση.
Δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδιο, για τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει το νησί, απευθύνει ο Δήμαρχος Λέρου, κ. Μιχ. Κόλιας. Επί του θέματος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, την οποία παράλληλα κοινοποίησε στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στους βουλευτές του νομού στον αστυνομικό διευθυντή Κω κ.ά.
Ο δήμαρχος Λέρου, επισημαίνει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και προειδοποιεί ότι στο εξής δεν θα δεχτούν οι κάτοικοι του νησιού να επιτρέψουν την προσέγγιση πλοίου που να μεταφέρνει λαθρομετανάστες. [ εδώ ]
--- Μήνυμα κραυγής του Δημάρχου Καστελόριζου κ. Γ. Αχλαδιώτη: " Επιτέλους να θωρακίσουν τα σύνορα θέλουν να μας ξεκάνουν!" [ εδώ ] και σχετική ερώτηση Βουλευτού προς τα Υπουργεία Δημ.Τάξης& ΠΡΟΠΟ, Ναυτιλίας και ΥΠΕΞ [ εδώ ]
--- Κραυγή απόγνωσης του Δημάρχου Αγαθονησίου κ. Ευ. Κόττορου. Ζητά, απο τις Αρχές, την άμεση απομάκρυνση των αθρόα καθημερινά εισβαλλόντων λαθρομεταναστών [ εδώ ].
Η μάστιγα της λαθροεισβολής-εποίκησης έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθημερινά επιδεινούμενες ενώ πλέον βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή οι σχεδιασμοί αλλοδαπών κύκλων για ολική μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο "απόθεσης" εκατομμυρίων "μεταναστών" [βλ. δημοσιεύματα του Ημερήσιου Τύπου εδώ ].
Επιτέλους οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να σοβαρευθούν και να αφήσουν πάραυτα:
-- τις αστειότητες τύπου "κέντρα κράτησης" ή αλλιώς "Ξενοδοχεία Α΄κατ. ο Ξένιος Δίας" (τα υπέρογκα έξοδα κατασκευής και συντήρησης πληρώνουμε αδρότατα μέσω των άγριων χαρατσιών για να φιλοξενούνται βασιλικά ένα μήνα 50-100 λαθροεισβολείς-έποικοι, και στη συνέχεια αφού σπάσουν και κάψουν τα πάντα αφήνονται ελεύθεροι να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 4.000.000 στην ενδοχώρα και με τεράστιους κινδύνους τόσο για τις τοπικές κοινωνίες λόγω των ξεχασμένων επιδημιών που εισβάλλουν και αυτές ανεξέλεγκτα εδώ όσο και για τους Αστυνομικούς που επωμίζονται την φύλαξη των ..Ξενοδοχείων αυτών)
-- τις εθνικά κατάπτυστες "προσκλήσεις και ευχαριστίες" (βλ. υπουργός επί ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος εδώ )
-- τους διάφορους λαθρονόμους περί απόδοσης Ελληνικής Ιθαγένειας σε απροσδιόριστο αριθμό εκατομμυρίων λαθροεισβολέων -εποίκων ( η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει αποφανθεί σχετικά, πλην όμως το πολιτικό μας σύστημα την γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και ΠΑΡΑΝΟΜΑ την αγνοεί -- θα λυθούν τα προβλήματα των λαών της Υφηλίου εάν η Ελλάδα χαρίσει ...ελληνικές ιθαγένειες σε εκατοντάδες εκατομμύρια αφροασιατών και όχι μόνο;;;; )
-- τις υποσχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για απόδοση "ταξιδιωτικών εγγράφων(!)" και απονομή "Επιδόματος Ανεργίας(!)" στο σύνολο των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών (ως γνωστόν το μοναδικό "ταξιδιωτικό έγγραφο" που μπορεί να εκδώσει το Ελληνικό Κράτος είναι το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ που προυποθέτει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, δλδ. ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται "ελληνοποίηση" σε εκατομμύρια λαθρομεταναστών και επιπλέον Επίδομα Ανεργίας στο σύνολο τους -- με τις υποσχέσεις αυτές είναι σίγουρο ότι την επόμενη ημέρα η Ελλάδα θα αποκτήσει πληθυσμό άνω των 100.000.000 αλλοδαπών [σχετικά διαβάστε εδώ] , αφήστε που θα συμφέρει και εμάς τους Έλληνες να εξέλθουμε και αμέσως να εισέλθουμε λάθρα και παράνομα στην Ελλάδα ώστε να μας "ελληνοποιήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό τον τρόπο με επιπλέον δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη που σήμερα παρέχεται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ αλλά ΜΟΝΟΝ στους λαθραία εισέρχομενους και εποικίζοντες αλλοδαπούς την Ελλάδα [ με έξοδα βέβαια των Ελλήνων φορολογουμένων]).
Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους πολιτικούς μας ότι έχουν υποχρέωση απο το Σύνταγμα της Ελλάδας να υπηρετούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ τα συμφέροντα και τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και ΟΧΙ των αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.
Οι αλλοδαποί πολίτες του Πακιστάν Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές κλπ.κλπ. έχουν τους ιδικούς τους πολιτικούς να ασχοληθούν με τα τυχόν προβλήματα τους, εκτός εάν επιθυμεί το (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ελληνικό πολιτικό προσωπικό μας να... πολιτευθεί στις παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενες χώρες της αλλοδαπής, δεν έχουν παρά να μας το δηλώσουν και εμείς θα τους ξεπροβοδίσουμε και θα τους ευχηθούμε κάθε μελλοντική επιτυχία στις χώρες που θα επιλέξουν να πολιτευθούν και να ασχοληθούν με τα εκεί προβλήματα.
Εάν όμως επιλέξουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα απαιτούνται ΑΜΕΣΑ δύο μέτρα τουλάχιστον:
α) καταγγελία του κατάπτυστου και εθνοκτόνου Κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ
και
β) ΑΜΕΣΗ απέλαση του ΣΥΝΟΛΟΥ των παράνομα εισελθόντων και εισερχομένων στην Ελλάδα (είτε ψευτονομιμοποιημένων με μαιμού "χαρτιά" είτε όχι)
δηλαδή ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΝΟΜΩΝ, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Ν. Παπαροδόπουλος
τ.Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδιο, για τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει το νησί, απευθύνει ο δήμαρχος Λέρου, κ. Μιχ. Κόλιας.  Επί του θέματος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, την οποία παράλληλα κοινοποίησε στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στους βουλευτές του νομού στον αστυνομικό διευθυντή Κω κ.ά.  Ο δήμαρχος Λέρου, επισημαίνει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και προειδοποιεί ότι στο εξής δεν θα δεχτούν οι κάτοικοι του νησιού να επιτρέψουν την προσέγγιση πλοίου που να μεταφέρνει λαθρομετανάστες.     Στην επιστολή του ο κ. Κόλλιας, αναφέρει τα εξής:  “Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στο παράνομο μεταναστευτικό κίνημα το οποίο περισυλλέγεται από τις Λιμενικές Αρχές και φιλοξενείται στο νησί μας. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι πλέον η παραμονή τους στο νησί μας κρίνεται όχι μόνο αδύνατη, αλλά κι επικίνδυνη. Έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα πώς τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και η Αστυνομία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι ανάγκες αστυνόμευσης αυξάνονται λόγω της τουριστικής κίνησης, δεν μπορεί το ελάχιστο προσωπικό των Σωμάτων να διατίθεται για τη φύλαξη των μεταναστών. Επίσης να σημειωθεί πως η Αστυνομία διαθέτει μόλις ένα κρατητήριο χωρητικότητας δέκα ατόμων, στο οποίο κυριολεκτικά στοιβάζονται 100 άτομα! Κάποιοι από αυτούς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στους δρόμους του νησιού μας, χωρίς καμία φύλαξη!   Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο! Οι άνθρωποι αυτοί είναι πεινασμένοι, μπορεί να μην είναι κακοποιοί όμως δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας μη γνωρίζοντας ποιες μπορεί να είναι οι προθέσεις τους προκειμένου να επιβιώσουν! Επίσης, δεν είναι δυνατόν να κοιμούνται στο λιμάνι ή όπου βρουν, και να είναι αυτή πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες του νησιού μας!     Σεβόμενοι και την αξιοπρέπεια των μεταναστών αλλά και του νησιού μας το οποίο στηρίζεται στον τουρισμό για να μπορέσει να ανακάμψει, σας ενημερώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν γίνεται να πληρώνει το νησί μας την ανεπάρκεια και την αδυναμία του κράτους να ανταπεξέλθει στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης! Δε θα περιμένουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστα γεγονότα! Σας ενημερώνουμε ότι αρνούμαστε να δεχτούμε εφεξής την προσέγγιση πλοίου που μεταφέρει παράνομους μετανάστες στο νησί μας, εφόσον κι εσείς δεν φροντίζετε για την εύρεση λύσης”. ( Παραπολιτικά - parapolitika.gr ) 

Κραυγή του Δημάρχου απο το Ακριτικό Καστελόριζο...«Επιτέλους θωρακίστε τα σύνορα .Θέλουν να μας ξεκάνουν!»
Πριν λίγο άλλοι 30 Αφγανοί λαθρομετανάστες "αποβιβάστηκαν" στο νησί ! Είναι βέβαιο πλέον πως οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να καταστρέψουν το Καστελόριζο. Aυτό λένε και κάτοικοι του ακριτικού νησιού ,που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες να κάνουν απόβαση στο νησί δεκάδες λαθρομετανάστες από την Τουρκία.  Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έφτασαν 30 ακόμη παράνομοι λαθρομετανάστες (είχαν προηγηθεί μέσα σε 3 μέρες 48 Αφγανοί και Σύριοι) δημιουργώντας απίστευτο πρόβλημα στο νησί που δεν  έχει καμία απολύτως υποδομή για τέτοια "επιδρομή" λαθρομεταναστών. Ο Δήμαρχος κ.Αχλαδιώτης στέλνει μήνυμα κραυγής "Επιτέλους, να θωρακίσουν τα σύνορα. Θέλουν να μας ξεκάνουν!"   και.... ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ
Διάφορες και προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που μιλούν για επικίνδυνες ταραχές απο πιθανή εξέγερση λαθρομεταναστων, έχουν περιέλθει σε γνώση των μυστικών υπηρεσιων και...προφανώς, λόγω της σοβαρότητος (υποθέτω) έχει ενημερωθεί και η Κυβέρνηση.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και κατά την εκτίμησή μου δείχνει τη σοβαρότητα των πληροφοριών, είναι η μυστικότητα με την οποία επεξεργάζεται τις πληροφορίες η ΕΥΠ, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική και την γενική αστυνομική διεύθυνση.
Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες που μιλούσαν για εξέγερση αλλοδαπών εντός της χώρας και ειδικότερα εντός των Αθηνών, έχουν τεθεί ξανά σε έρευνα και επεξεργασία από την ΕΥΠ και την ΓΑΔΑ, τόσο κατά τον Σεπτέμβριο του 2011, όσο και τον Οκτώβριο του 2012, χωρίς όμως να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.
Οι πληροφορίες που ερευνούνται και αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ήρθαν σε γνώση τον περασμένο Μάρτιο και δίνουν ως χρόνο πιθανής εξέγερσης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο που διανύουμε.
Αυτό που εξετάζεται αυτή τη στιγμή μαζί με τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών, είναι αν η υποτιθέμενη εξέγερση στρέφεται κατά της ζωής και της περιουσίας Ελλήνων πολιτών ή έχει να κάνει με ενδοφυλετικό τους ξεκαθάρισμα ή εθνικές τους διαφορές.
Όποια όμως και να είναι η αλήθεια πρέπει ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί έγκαιρα, ώστε να μην κινδυνέψουν σε καμία περίπτωση Έλληνες πολίτες και οικογένειες, αλλά ούτε να υπάρξει θύμα Έλληνας ως “παράπλευρη απώλεια”.
Τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δείχνουν να είναι πολύ πιο σοβαρά από παρόμοιες προηγούμενες πληροφορίες, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας παράγων που λειτουργεί ενθαρρυντικά. Είναι η πείνα που κάνει τον άνθρωπο απρόβλεπτο και ήδη έχει αρχίσει να είναι πολύ αισθητή μέσα στις τάξεις των λαθρομεταναστών.
Άλλος ένας παράγων που μας επισημαίνει το πόσο σοβαρή και επικίνδυνη είναι για τη χώρα μια πιθανή εξέγερση λαθρομεταναστών, είναι η ομολογουμένη αδυναμία των δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια γενικευμένη εξέγερση. Γιατί αν η πιθανή εξέγερση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στον πυρήνα της, οι συνθήκες που επικρατούν είναι τόσο εκρηκτικές, που θα λειτουργήσουν όπως ο αέρας στην φωτιά. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι υπεύθυνοι, τόσο στην ΕΥΠ την αντιτρομοκρατική και την ΓΑΔΑ όσο και στην Κυβέρνηση. (υποθέτω)
Αλλο ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα αυτές τις υπηρεσίες, είναι το τι θα συμβεί, αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας και αναγκαστούν οι Ελληνες να πάρουν τον νόμο στα “χέρια” τους, προκειμένου να προστατέψουν την ζωή και την οικογένειά τους. Είναι κάτι που το συζητούν αλλά δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται, αφού γνωρίζουν ότι περί τις 750.000 κυνηγητικά όπλα βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων. Και αν γίνει η αρχή και πάρει ένα “φωτιά”, τότε.....άστα καλύτερα. Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και αποτελεί περίεργη “σύμπτωση”, είναι ότι και στις ένοπλες δυνάμεις “κυκλοφορούν” διάφορες πληροφορίες που μιλούν για μεγάλη τουρκική προκλητικότητα και επίθεση κατά της Ελλάδος κατά τους ίδιους ακριβώς μήνες που διανύουμε. Προσωπικά, όταν γνώρισα τον κόσμο, έπαψα να πιστεύω στις συμπτώσεις. Αυτά τα δεδομένα μου θυμίζουν ένα “έργο” που είχα δει, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί σύντομα μεγάλη επίθεση σε όλα τα επίπεδα.
Ενοπλη επίθεση από εξωτερικό εχθρό (ισλαμιστές .Τουρκία).
Ενοπλη επίθεση από εσωτερικό εχθρό (ισλαμιστές. Λαθρομετανάστες).
Το “έργο” έλεγε, ότι πρόκειται για οργανωμένη επίθεση και χρειάζεται να χτυπηθούν άλλα δύο επίπεδα. Το οικονομικό και το πολιτικό. Χρειάζεται δηλαδή να πέσει το τραπεζικό σύστημα και να πτωχεύση η χώρα και φυσικά χρειάζεται να πέσει και η κυβέρνηση.  Μία χώρα πτωχευμένη λοιπόν, χωρίς κυβέρνηση, δέχεται ένοπλη επίθεση ισλαμιστών, εκτός συνόρων και εντός πόλεων.  Για όποιον δεν κατάλαβε, δέν υπάρχει “συνέχεια επί της οθόνης”  Εκεί είναι ο “πάτος του βαρελιού”. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέχρι το αργότερο 28 / 8 / 2013. Ετσι έγραφε το “σενάριο”.  Τώρα ξέρετε, που βρίσκεται ο “πάτος του βαρελιού” και ξέρετε που μας οδηγούν οι Ευρωπαίοι “φίλοι” και οι “πατριώτες” της κυβέρνησης. Πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα καταλάβετε όλοι και τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Οι μάσκες πέφτουν. Ο χρόνος..... τελείωσε. Ελληνες. “Εσω έτοιμος” και “Αμύνεστε περί Πατρίς” .   Ιωάννης Λαμπρόπουλος συγγραφέας-ερευνητής 

Ερώτησή του Γιάννη Μιχελάκη για το θέμα στη Βουλή προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια, Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη και Εξωτερικών κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
Κύριοι Υπουργοί,
Σε χθεσινή επικοινωνία του Δημάρχου Καστελόριζου κ. Αχλαδιώτη με την ιστοσελίδα “parapolitika.gr”, αναφέρεται ότι κατά το τελευταίο τριήμερο περίπου 50 παράνομοι μετανάστες προερχόμενοι από τη Συρία και το Αφγανιστάν αποβιβάστηκαν από την Τουρκία στο ακριτικό νησί.
Όμως δεδομένου ότι το Καστελόριζο δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να δεχθεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών, η κατάσταση στο νησί είναι κυριολεκτικά δραματική.
Οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι δεν διαθέτουν ούτε τις στοιχειώδεις δυνατότητες στέγασης και σίτισης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού εύλογα να διαμαρτύρονται, από τη στιγμή που όχι μόνο διακυβεύεται η ασφάλειά τους, αλλά και απειλείται σοβαρά η δημόσια υγεία.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εκφράζονται φόβοι για νέο κύμα λαθρομεταναστών από την Τουρκία στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Το παραπάνω περιστατικό επαναφέρει για πολλοστή φορά στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο έχει επιφέρει αναρίθμητα δεινά στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα, λόγω γεωγραφικής θέσης, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των παρανόμως εισερχομένων υπηκόων τρίτων χωρών στους κόλπους της Ε.Ε.
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία έχει οδηγήσει στην έξαρση του αισθήματος φόβου και ανασφάλειας των πολιτών και στη «γκετοποίηση» πολλών περιοχών της χώρας μας.
Είναι επίσης προφανές ότι ο υπερπληθυσμός στις ελληνικές φυλακές - με 3.500 κρατούμενους επιπλέον του προβλεπόμενου αριθμού - οφείλεται στη δυσανάλογη παρουσία των αλλοδαπών, οι οποίοι ανέρχονται σε 7.000 ή σε ποσοστό 60% επί του συνολικού αριθμού των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας.   Παράλληλα το μεταναστευτικό πρόβλημα αποτελεί μια ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα, εξαιτίας τόσο των ανύπαρκτων υγειονομικών ελέγχων στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών, όσο και της μη τήρησης ακόμη και των πιο στοιχειωδών κανόνων υγιεινής στους χώρους όπου κυριολεκτικά στοιβάζονται κατά την εδώ παραμονή τους, με αναπόφευκτη συνέπεια την επανεμφάνιση μολυσματικών ασθενειών, οι οποίες είχαν κυριολεκτικά ξεχαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η ροή των λαθρομεταναστών στο Έβρο έχει μεν περιοριστεί σημαντικά, μετά τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο, όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται στα θαλάσσια σύνορά μας.  Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την έξαρση του προβλήματος ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό ο νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2010 περί απονομής της ελληνικής ιθαγένειας, καθώς απένειμε στους αλλοδαπούς με μεγάλη ευκολία και με τις πιο απλές προϋποθέσεις την ελληνική ιθαγένεια, λειτουργώντας κυριολεκτικά ως “προσκλητήριο μεταναστών”.   Επειδή η κατάσταση στο Καστελόριζο με αφορμή την παρουσία των 50 λαθρομεταναστών είναι δραματική και οι κάτοικοι του νησιού δικαιολογημένα αισθάνονται απροστάτευτοι,   Επειδή η μάστιγα της λαθρομετανάστευσης προκαλεί πληθώρα προβλημάτων στην χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :    Ποια μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση για την καλύτερη δυνατή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και για την αποτελεσματική προστασία των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών ;   Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την έγκαιρη πρόληψη και την δραστική αντιμετώπιση ανάλογων μελλοντικών κρουσμάτων ; Πως θα αντιδράσει το Υπουργείο Εξωτερικών στη συστηματική παραβίαση των συμφωνιών της Τουρκικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα θέματα παράνομης μετανάστευσης ;   Ο ερωτών Βουλευτής, Ιωάννης Μιχελάκης ( taxalia.blogspot.com ) 

Αγαθονήσι: Ζητεί άμεση απομάκρυνση λαθρομεταναστών:  Ψήφισμα με το οποίο ζητεί αυστηρότερο έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων, ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού σταθμού σύμφωνα με το οργανόγραμμα (προβλέπονται 3 αστυνομικοί, υπηρετεί ένας) και άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το νησί, με το που «αποβιβάζονται», εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Αγαθονησίου. To ψήφισμα θα αποσταλεί στους συναρμόδιους υπουργούς, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, καθώς και στους βουλευτές τη περιοχής.
Αφορμή οι 58 λαθρομετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα το τελευταίο επταήμερο στο νησί και τα προβλήματα που δημιουργούν στους 170 κατοίκους, μερ αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν και να ζητήσουν από την Πολιτεία να τους «μαζέψει», αφού δεν υπάρχουν υποδομές υποδοχής τους, όπως λέει χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Ευάγγελος Κοττορός. Τελευταίο περιστατικό, η χθεσινή ένταση που προκλήθηκε όταν οι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να μπουν στο πλοίο της γραμμής για να εγκαταλείψουν την νησί. 

 Σταματήστε τον Σόρος! Παρουσιάζουν ως φιλάνθρωπο, έναν καταδικασμένο κερδοσκόπο
Πολλοί μιλούν πλέον για σχέδιο του διεθνώς αναγνωρισμένου ως κερδοσκόπου Τζόρτζ Σόρος για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο «απόθεσης» μεταναστών που αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται σε διεθνή φόρα, προκαλώντας ερωτηματικά για την ανοχή που επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές.
Ο φιλοσκοπιανός μεγαλοεπενδυτής, βρέθηκε πρόσφατα σε συνέδριο στο Βερολίνο, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για την παγκόσμια Διακυβέρνηση Nicolas Berggruen, προκειμένου να προωθήσει το σχέδιο του για μετατροπή της Ευρώπης σε μία μεταεθνική οντότητα, πολιτικά και οικονομικά κηδεμονευομένη. Μιλώντας στο συνέδριο, ο Σόρος παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαχωρίζεται σε μία ένωση πιστωτών και οφειλετών, ωστόσο, στάθηκε στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο πλέγμα προστασίας των μεταναστών. Το σχέδιο του Σόρος, όπως κατηγορείται, προβλέπει τη μετατροπή της χώρας μας σε μία ιδιότυπη αποθήκη ψυχών, η οποία μέσω των ιδρυμάτων που στήνει ο Σόρος και των κεφαλαίων που συγκεντρώνει για το σκοπό αυτό, είναι πιθανό πως θα διαλύσουν κάθε εθνικό και κοινωνικό ιστό στην Ελλάδα.
Η οργάνωση του Σόρος ονομάζεται "Ανοιχτή Κοινωνία" και σύμφωνα με το πλάνο της αναμένεται να χρηματοδοτήσει τη στέγαση και τη σίτιση των μεταναστών που βρίσκονται στην πατρίδα μας. Υπό το φόβο αντιδράσεων πάντως από τους Έλληνες, αναμένεται να υπάρχει η δυνατότητα στους ξενώνες που θα δημιουργήσει, να μένουν και Έλληνες πολίτες. Ο μεγαλοκερδοσκόπος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι παράνομοι μετανάστες λόγω των προβλέψεων της συνθήκης Δουβλίνο Ι στοχεύει να διατηρήσει τον τεράστιο αυτό αριθμό μεταναστών στη χώρα μας υπό το δόγμα πως "η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στους Έλληνες και η Ελλάδα στους μετανάστες".
Πολιτικοί αναλυτές πάντως, τονίζουν πως απώτερος σκοπός του Σόρος είναι να προκαταβάλει κάθε πολιτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, δημιουργώντας τετελεσμένα με τη μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών στη χώρα. Η φερόμενη ως εκμετάλλευση αυτή των μεταναστών εξυπηρετεί την πρόθεσή του να δημιουργηθεί ένα συνονθύλευμα που θα εξυπηρετεί την πολυπολιτισμική κοινωνία. Το ερώτημα βέβαια που γεννάται είναι προς τους Δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι το χειμώνα αποδέχθηκαν μία πρώτη χορηγία του διεθνούς κερδοσκόπου και δεν έχουν αποκλείσει τη συνεργασία με το ίδρυμα του για τη στέγαση των μεταναστών.
Άραγε ποιος δίνει τη νομιμοποίηση στους δύο δημάρχους να δημιουργούν τετελεσμένα που μπορεί να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό; Σε κάθε περίπτωση, οφείλει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό τις προθέσεις της απέναντι στη δραστηριότητα του διεθνούς κερδοσκόπου και να πετύχει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια των κεφαλαίων που αυτός μεταφέρει στη χώρα μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια του. ( newsbomb.gr )

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: "...Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού, επέκταση του και σε μετανάστες.  Το σύστημα προστασίας των ανέργων χρειάζεται ριζική αναμόρφωση με μέτρα που θα εξασφαλίζουν στους άνεργους, ιδίως στους μακροχρόνια άνεργους, αξιοπρεπή ζωή. Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή..."Πηγή HellasOnTheWebΤου Χάρη Φλουδόπουλου

Στην Ελλάδα η μέση τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ξεπερνά τα 65 ευρώ η μεγαβατώρα. Οι ενεργοβόρες μονάδες διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για τις μονάδες της μέσης τάσης. Ιστορικά εργοστάσια που συμβολίζουν την παράδοση της βιομηχανικής παραγωγής, βρίσκονται σε αδράνεια ή ένα βήμα πριν το λουκέτο. Τα προβλήματα κόστους ενέργειας –αν και σε διαφορετική μορφή– δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο, καθώς θέματα κόστους ενέργειας υπάρχουν και σε άλλες χώρες. Μόνο που την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα το κόστος ρεύματος δεν πέφτει κάτω από τα 65 ευρώ, στη Γαλλία η συζήτηση που γίνεται αφορά σε τιμολόγια της τάξης των 25 ευρώ η μεγαβατώρα. Η διαφορά κόστους για τη μέση ελληνική βιομηχανία φτάνει το 160%!

Ο λόγος για την είδηση που έγινε γνωστή τις προηγούμενες ημέρες από τα τοπικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης: η γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να διασώσει 500 θέσεις εργασίας στην ενεργοβόρο βιομηχανία Saintde Maurienne στις Άλπεις, προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για τη διατήρηση του εργοστασίου σε λειτουργία. Μεταξύ άλλων η συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση ειδικού τιμολογίου για την ηλεκτρική ενέργεια.

Το εργοστάσιο ανήκε στον αγγλο-αυστραλέζικο μεταλλευτικό κολοσσό RioTinto, ο οποίος ωστόσο είχε δηλώσει ότι το θέτει προς πώληση. Αιτία το γεγονός ότι η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που είχε με την EDF έληγε το Μάρτιο του 2014. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η σύμβαση που λήγει τον επόμενο Μάρτιο εξασφάλιζε κόστος 20 ευρώ η μεγαβατώρα.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες ωστόσο δεν είχε παρουσιαστεί κανένας ενδιαφερόμενος, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες περί λουκέτου στο εργοστάσιο. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη ηχηρό βιομηχανικό λουκέτο όταν τον Απρίλιο η Arcelor Mittal έκλεισε το χαλυβουργείο στη Florange της Ανατολικής Γαλλίας, με τον πρόεδρο Hollande να υπόσχεται ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναγέννηση της βιομηχανίας και της παραγωγής.

Έτσι το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό ότι υπήρξε συμφωνία, μετά από πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, για την πώληση του Saintde Maurienne στη γερμανική Trimet Aluminium SE. Η συμφωνία περιλαμβάνει –μετά από παρότρυνση της γαλλικής κυβέρνησης– και την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού EDF, η οποία θα εξασφαλίσει χαμηλό τιμολόγιο ενέργειας στο Saint de Maurienne και ταυτόχρονα θα γίνει συνεταίρος της βιομηχανίας ως μέτοχος μειοψηφίας. Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το κόστος του τιμολογίου, δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου αναφέρουν ότι η βιομηχανία θα προμηθεύεται ρεύμα σε μια τιμή της τάξης των 25 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας το περασμένο Σάββατο επισφραγίστηκε με την επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού Jean-Marc Ayrault, στη βιομηχανία. «Δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία χωρίς τη βιομηχανία» δήλωσε ο ίδιος, σηματοδοτώντας την έμφαση που δίνει η γαλλική κυβέρνηση στην ενίσχυση της βιομηχανίας και της παραγωγής.

Αλλά και ο υπουργός βιομηχανίας Arnaud Montebourg, επίσης παρών στην υπογραφή της συμφωνίας, εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτήν η Γαλλία «χτίζει μια νέα γερμανογαλλική Pechiney» (η Pechiney ήταν η βιομηχανία σύμβολο της Γαλλίας επί δεκαετίες και πρώην ιδιοκτήτης τουSaint-Jean-de-Maurienne).

Εφόσον εγκριθεί η συμφωνία θα σώσει πάνω από 500 θέσεις εργασίας (οι 480 εργάζονται στο εργοστάσιο Saint-Jean-de-Maurienne το οποίο παράγει 93 χιλ. τόνους ετησίως με εγκατεστημένη δυναμικότητα 140 χιλ. τόνων, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται σε μια μονάδα χύτευσης σύρματος αλουμινίου και συγκολλήσεων για μηχανικές εφαρμογές, στο παραπλήσιο Castelsarrasin), σε μια στιγμή που η γαλλική οικονομία δίνει μάχη κόντρα στην ύφεση και την αυξανόμενη ανεργία, χωρίς βεβαίως να μπορεί να συγκριθεί επ’ ουδενί η κατάσταση με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Η συμφωνία διάσωσης προβλέπει τη δημιουργία νέας εταιρείας αλουμινίου με συμμετοχή 65% του Γερμανικού ομίλου Trimet και 35% της εταιρείας παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας EDF. Σε αντάλλαγμα, η EDF θα προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια σε ειδική τιμή. Η είσοδος της EDF στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας αλουμινίου, υποδηλώνει μια λογική ότι η EDF δεν θέλει το κλείσιμο του εργοστασίου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της καταναλώνοντας όσο ολόκληρη η πόλη της Lyon.

Το deal με τη γερμανική εταιρεία περιλαμβάνει επίσης τη δέσμευση για υλοποίηση επενδύσεων της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ την επόμενη εξαετία. Ωστόσο οι υπόλοιπες λεπτομέρειες και όροι της συναλλαγής δεν έγιναν γνωστοί.
Για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα παραπέμφθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών και βασικός συναυτουργός του Γ. Παπανδρέου στο έγκλημα της υπαγωγής της πατρίδας μας στην... αρμοδιότητα των «δάνειων δυνάμεων». Τα κακουργήματα ήταν απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου, ενώ το πλημμέλημα ήταν η παράβαση καθήκοντος. Η Νέμεσις ενίοτε αργεί να έλθει, αλλά ουδέποτε λησμονεί το ραντεβού με τα πρόσωπα που το αξίζουν.

Η ετυμηγορία του Κοινοβουλίου ήταν αναμενόμενη. Ουδείς ανέμενε να απαλλασσόταν ο κ. Παπακωνσταντίνου από τις βαρύτατες ευθύνες του για τον σκανδαλώδη χειρισμό της «λίστας Λαγκάρντ». Κάτι τέτοιο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο από την πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε την Ελλάδα επί αρκετούς μήνες.

Φυσικά, στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν την ψηφοφορία των βουλευτών, ο κ. Παπακωνσταντίνου, δυστυχώς, θα είναι μόνος του - αν και δεν θα έπρεπε. Μπορεί ο εν λόγω κύριος να ευθύνεται για πολλά, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν βάδιζε μόνος του στους σκοτεινούς διαδρόμους του λαβυρίνθου της «λίστας Λαγκάρντ».

Πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Είναι μαθηματικώς αδύνατον να μην είχε ενημέρωση για το ζήτημα και να μην έδινε οδηγίες για τους... λεπτούς χειρισμούς που απαιτούσε τούτο το μείζον πολιτικό και οικονομικό ζήτημα. Διάδοχος του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ο κ. Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών!

Η μακρά και επίπονη εξέταση των πραγματικών περιστατικών στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής απέδειξε ότι αυτοί οι δύο έπρεπε να δώσουν πολλές εξηγήσεις για τον ρόλο τους στην κωμικοτραγική ιστορία των «απολεσθέντων CD», των «αλλοιωθέντων» στικ και των «λησμονηθέντων εξαδέλφων».

Η κοινωνία, που δοκιμάζεται σκληρά από τις πολιτικές που αποφάσισαν και εφάρμοσαν πεισματικά οι προαναφερθέντες, παρακολουθεί με θυμό τα τεκταινόμενα και απορεί: για ποιο λόγο οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος δεν θα λογοδοτήσουν δίπλα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου; Ποια είναι η δύναμη που τους προστατεύει; Ποιο «εθνικό συμφέρον» επιβάλλει την ατιμωρησία τους;

Η Ιστορία θα δείξει...Τα χαμόγελα έκρυβαν μία μεγάλη σύγκρουση, η οποία δεν μπόρεσε να κρυφτεί στις ομιλίες που ακολούθησαν
Ανησυχία, νευρικότητα, αμηχανία και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των τουρκο-πρακτόρων της Ελληνικής Θράκης, του τούρκου προξένου της Κομοτηνής και του τούρκου υπουργού Υγείας

Οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης γυρίζουν την πλάτη στο τουρκικό προξενείο, στους ανθρώπους της Άγκυρας (βλ. ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης) και στους πρακτορίσκους που οργώνουν την Θράκη. Και αυτό είναι ένα γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αμηχανία τόσο στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ, όσο και στους ψευτο-μουφτήδες (που αποτελούν και την αιχμή του δόρατος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Ελληνική Θράκη), οι οποίοι βλέπουν τις προσπάθειές τους να πέφτουν στο κενό και να εκτίθενται ανεπανόρθωτα (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν διαβάλλοντας συνεχώς την Ελλάδα) απέναντι σε εκείνους που τους χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά, προκειμένου να μεταβάλλουν το φρόνημα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Χουριέτ (φ. 16/7/2013), στο ιφτάρ (πρώτο γεύμα στην περίοδο της νηστείας Ραμαζάνι) των Δυτικο-θρακιωτών μουσουλμάνων που έγινε στην Αδριανούπολη, υπήρξαν ομιλίες που προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη και χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους των πρακτορίσκων της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη.
Έτσι, σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του ψευτομουφτή Κομοτηνής και προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (η παράνομη άτυπη ορκισμένη κυβέρνηση των τουρκο-πρακτόρων που λειτουργεί ανεξέλεγκτα στην Ελληνική Θράκη και εφαρμόζει τους σχεδιασμούς του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών) Ιμπραήμ Σερίφ, όσο και του (προϊσταμένου του) τούρκου προξένου Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να εστιάζεται στον τρόπο λειτουργίας των μουλάδων του Γκιουλέν.

Ενδεικτική της αγωνίας που βιώνουν οι τουρκοπράκτορες είναι η δήλωση του Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος είπε πως «η Δυτική Θράκη χάνεται» (η αποφυγή του όρου «Ελληνική Θράκη» είναι πάγια και με σαφή στόχευση…)!
Όμως, ο πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ χρησιμοποίησε ακόμη πιο βαριές εκφράσεις και αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος της τουρκικής προπαγάνδας:
«Ο μουφτής μας είπε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός… Πλέον πρέπει να λέμε πως είναι ολόγυμνος! Διότι δεν έχουμε ενότητα. Οι άνθρωποι κουτσομπολεύουν ο ένας τον άλλο, καρφώνουν ο ένας τον άλλο και μετά φτάνουν να μην μπορούν να κοιταχτούν στο πρόσωπο. Στηρίξτε τον αγώνα της μειονότητας…Δεν στηρίζετε τα σχολεία σας. Κοιτάξτε τι γίνεται στα μαθήματα Κορανίου… Αύριο, σε 10 χρόνια δεν θα μείνει άνθρωπος να κάνει ναμάζι στα τζαμιά».
Τι είπε δηλαδή ο τούρκος πρόξενος, πέρα από τα «βέλη» του προς τους μουλάδες του Γκιουλέν;
Ομολόγησε την αποστροφή των Ελλήνων μουσουλμάνων από τα διδάγματα – πλύσεις εγκεφάλου των τούρκων προπαγανδιστών-, την αποφυγή της τουρκικής προπαγάνδας και την αισθητή μείωση των συμμετεχόντων νέων Ελλήνων μουσουλμάνων στα μαθήματα κορανίου (κουράν κουρσού).

Τα λόγια του τούρκου προξένου, όμως, συνεχίστηκαν από τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας και βουλευτή Αδριανούπολης Δρ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος προειδοποίησε τους πάντε λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Αντί να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και να χάνουμε το ηθικό μας, μπορούμε νε βλέπουμε με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον και με μια λογική πως το μέλλον ανήκει στο τουρκικό έθνος. Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός, δεν συμφωνώ σε αυτό το θέμα… Αυτό το λένε κάποιοι μόλις εμφανίζεται η δική τους γύμνια".
Τα λόγια αυτά έγινε αντιληπτό πως αφορούσαν τον Ιμπραήμ Σερίφ και ουσιαστικά δημιούργησαν έναν -τουλάχιστον- υπεύθυνο της κατάρρευσης των επιχειρήσεων εκτουρκισμού που γίνονται στην Ελληνική Θράκη. 

Επί της ουσίας, το πρόβλημα της τουρκικής πολιτικής στην πλατεία Ταξίμ έχει μεταφερθεί στην Ελληνική Θράκη, αφού όπως καταγράφουν οι μηχανισμοί του τουρκικού προξενείου (και ομολογεί και ο ίδιος ο τούρκος πρόξενος), υπάρχει δυσφορία απέναντι στα «φροντιστήρια εκτουρκισμού». Και αυτή η δυσφορία καταγράφεται τόσο στα σχολεία, αφού οι μουσουλμάνοι δεν επιλέγουν τα μειονοτικά σχολεία, όσο και στα μαθήματα Κορανίου. Δηλαδή, οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον ισλαμισμό του Ερντογάν, από την απόπειρα του τουρκικού προξενείου να εφαρμοστεί η Σαρία στην Θράκη και από τον γενικότερο αυστηρό έλεγχο της ζωής τους που αποπειρώνται να υλοποιήσουν οι ψευτομουφτήδες και οι καλοπληρωμένοι επιλεγμένοι ιμάμηδες (μισθοδοτούμενοι με «μαύρα» χρήματα προκειμένου να παρέχουν τις «υπηρεσίες» τους στην τουρκική εξωτερική πολιτική).

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι, λοιπόν, αρνούνται να ασπαστούν τα τουρκικά ιδεώδη ή τον τρόπο ζωής μίας ισλαμιστικής κοινωνίας. Αποφεύγουν, πλέον, σε μεγάλους αριθμούς την συμμετοχή τους (και των παιδιών τους) σε «δράσεις» που τους εγκλωβίζουν κοινωνικά, δημιουργούν συγκρούσεις μεταξύ τους (φανατικοί – καλοί μουσουλμάνοι και μη φανατικοί – κακοί μουσουλμάνοι), ενώ την ίδια στιγμή διαπιστώνουν πως ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός δηλώνει ότι «οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι», τα όργανα της Τουρκίας στην Θράκη προσπαθούν να αλλοιώσουν τα εθνικά τους χαρακτηριστικά εκτουρκίζοντάς τους, αφού οι ιμάμηδες και οι μουλάδες αποπειρώνται να μεταβάλουν τους νεαρούς Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης σε φανατικούς μουσουλμάνους φονταμενταλιστές και τζιχαντιστές, αφού αποπειρώνται να τους δημιουργήσουν προβλήματα με το Ελληνικό κράτος τη στιγμή που ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός κατέθεσε πως τελικά η «μητέρα πατρίδα» τους βλέπει ως διαφορετικούς, ως μη τούρκους και ως εκ τούτου τους τοποθετεί στο πουθενά, σε ένα εθνικό κενό.
Οι Έλληνες μουσουλμάνοι δεν επιθυμούν ούτε να μεταβληθούν σε φανατικούς μουσουλμάνους, ούτε να γίνουν τα παιδιά τους τζιχαντιστές - εγκληματίες, αλλά ούτε και να στερηθούν τον δυτικό τρόπο ζωής, επειδή το επιτάσσουν οι μουλάδες του Φετουλάχ Γκιουλέν και οι ανάγκες της πολιτικής του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτά τα στοιχεία, τα οποία καταγράφηκαν από τις ομιλίες επισήμων πρακτόρων της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη, δεν θα πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτα από την Ελληνική πλευρά. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία, η δυσφορία και η διαφορετικότητα που καταγράφεται από την πλευρά των Ελλήνων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης θα πρέπει να εκμεταλλευθούν στον μέγιστο βαθμό από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας, αφού καταγράφονται επισήμως οι φόβοι της Άγκυρας για μία παταγώδη αποτυχία, μετά από μία περίοδο που στοίχισε τεράστια ποσά στην Τουρκία και που αποδείχθηκε πως «στην πληρωμή τρέχουν πολλοί, αλλά στο να «κάνουν δουλειά» υπάρχουν ελάχιστοι»…

Στο κομβικό σημείο που βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, απαγορεύονται τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος εκ μέρους της Ελλάδας και δη των Αθηνών. Οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι πρέπει να επιμείνουν στην ασφυκτική επιμονή τους προς τους θεσμικούς και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και να τους καθοδηγήσουν με τις ειδικές τους γνώσεις προκειμένου να χαραχθεί και να υλοποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές προς τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης.
Μέχρι σήμερα η τουρκική εξωτερική πολιτική στηριζόταν σε δύο παράγοντες για να σημειώνει νίκες στην Θράκη: 
Πρώτον δημιουργούσε θέματα που έμπαιναν στα τραπέζια διαπραγματεύσεων των ομάδων συζήτησης της Ελληνοτουρκικής φιλίας και 
δεύτερον περίμενε υπομονετικά να εκμεταλλευθεί τα ό,ποια γίνουν λάθη (για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως εξαιτίας της προσωπικής πολιτικής που εφάρμοζαν αρμόδιοι για τη Θράκη υπουργοί) από την πλευρά της Ελλάδας.
Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, την οποία πρέπει να εκμεταλλευθεί στον μέγιστο βαθμό, αφού δίνεται μία μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να χτυπηθεί ανελέητα η τουρκική προπαγάνδα στην Ελληνική Θράκη, αλλά να χαθούν μαζικά όλα τα πλεονεκτήματα που απέκτησε η Άγκυρα στην περιοχή, επενδύοντας σε χρόνο και σε χρήμα…

Εάν μετά τις ομολογίες αποτυχίας των τουρκο-πρακτόρων και την καταγεγραμμένη νευρικότητα και ανησυχία τους, δεν μπορέσουμε να κάνουμε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ανάκτησης της εμπιστοσύνης των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...