Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Ιαν 2013

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Εξω φρενών με τους τραπεζίτες ήταν η μετριοπαθέστατη κεντροαριστερή εφημερίδα του Λονδίνου «Ιντιπέντεντ» και το έδειχνε από την πρώτη της κιόλας σελίδα. Στο στόχαστρο της εφημερίδας βρέθηκε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

«Η Goldman παχαίνει με την παγκόσμια πείνα» ήταν ο ευρηματικός τίτλος. «Οι τραπεζίτες της Goldman πλουτίζουν στοιχηματίζοντας στις τιμές των τροφίμων καθώς εκατομμύρια λιμοκτονούν», ήταν ο πιο επεξηγηματικός τίτλος της στη δεύτερη σελίδα. Σε διάστημα ελάχιστων ημερών υπήρξαν τρεις ειδήσεις γύρω από την Goldman Sachs με ιδιαίτερη σημασία, τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική, οι οποίες συμπύκνωναν τους δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους στους οποίους ζει αφενός η ανθρωπότητα και αφετέρου το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η πρώτη είδηση ήταν ότι η Goldman Sachs κέρδισε στη διάρκεια του 2012 περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια παίζοντας ανενδοίαστα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις τιμές θεμελιωδών για τη διατροφή των ανθρώπων τροφίμων όπως το σιτάρι, αλλά και το ρύζι και το καλαμπόκι που καταναλώνονται κυρίως από δισεκατομμύρια κατοίκους των φτωχότερων χωρών του πλανήτη. Δεν είναι βέβαια μόνο η τραπεζική κερδοσκοπία υπεύθυνη για την παρατηρούμενη διαρκή αύξηση της τιμής των τροφίμων.

Σίγουρα όμως επιδεινώνει την κατάσταση και μάλιστα δραματικά σε ορισμένα προϊόντα, αν φυσικές αιτίες (ξηρασίες, πλημμύρες, παγετός κ.λπ.) έχουν πλήξει σοβαρά την παραγωγή τους. Στην κορυφή π.χ. των τροφίμων επί των οποίων θα κερδοσκοπεί το 2013 η Goldman Sachs βρίσκεται το καλαμπόκι, καθώς η χειρότερη ξηρασία στην ιστορία των ΗΠΑ καταβαράθρωσε τα αποθέματα καλαμποκιού στο χαμηλότερο επίπεδο από το... 1974, στο χαμηλότερο σημείο μιας τεσσαρακονταετίας!

Η ουσία είναι ότι ο συνδυασμός αυξημένης ζήτησης, τραπεζικής κερδοσκοπίας και παραγόμενων ποσοτήτων έχει οδηγήσει από το 2005 μέχρι σήμερα στο να έχει αυξηθεί σε αποπληθωρισμένες τιμές η τιμή του ρυζιού κατά 102%, η τιμή του σιταριού κατά 115% και η τιμή του καλαμποκιού κατά 204%. Αυτές οι αυξήσεις οδηγούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, σε πραγματικό λιμό και πολλούς από αυτούς σε λιμοκτονία. Τα κολοσσιαία ποσά που διακινούν οι επενδυτικές τράπεζες μπορούν να προκαλέσουν πολύ ισχυρές διακυμάνσεις στις τιμές των τροφίμων. Υπολογίζεται, όπως γράφει ο «Ιντιπέντεντ», ότι μόνο π.χ. η Goldman Sachs έχει συνολικά παίξει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με την κερδοσκοπία τροφίμων το ασύλληπτο ποσό των... 200 δισεκατομμυρίων (!) δολαρίων.

Η δεύτερη είδηση που αφορούσε την Goldman Sachs ήταν η ανακοίνωση των αποδοχών (μισθοί συν διάφορα μπόνους) των υπαλλήλων της. Η τράπεζα έχει 32.400 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Αποφάσισε να δώσει για μισθούς και έκτακτες αμοιβές τους το ποσό των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια απλή διαίρεση βγάζει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα: Κατά μέσο όρο -υπογραμμίζουμε, κατά μέσο όρο- ο κάθε υπάλληλος της Goldman Sachs θα πάρει ως αμοιβή για ολόκληρο το 2012 το ποσό των... 400.000 δολαρίων! Εννοείται φυσικά ότι δεν παίρνουν όλοι ούτε τον ίδιο μισθό ούτε τα ίδια μπόνους. Ο επικεφαλής των υποκαταστημάτων της Goldman Sachs στο Λονδίνο, για παράδειγμα, ονόματι Μάικλ Σέργουντ τα πήγε πολύ καλά και έτσι θα πάρει μπόνους αξίας... 16 εκατομμυρίων δολαρίων! Αναδείχθηκε έτσι στον καλύτερα αμειφθέντα τραπεζίτη της Βρετανίας για τη χρονιά που πέρασε. Μπροστά του δηλαδή είναι... «μπατίρης» ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο μέχρι τώρα διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Καναδά, τον οποίο οι Βρετανοί πήραν με μεταγραφή και θα αναλάβει τα καθήκοντά του το καλοκαίρι.

Αυτός θα πρέπει να τα βολέψει με ένα... μισθουλάκι μόλις 765.000 δολαρίων τον χρόνο συν... 400.000 δολάρια για να νοικιάσει ένα σπιτάκι της προκοπής! Ευτυχώς δηλαδή που είναι προνοητικός και σκέπτεται και τα γεράματά του κι έτσι ζήτησε από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία φυσικά αποδέχτηκε το αίτημά του να του πληρώνει και 230.000 δολάρια τον χρόνο για τη σύνταξή του - προφανώς φοβούμενος μη βρεθεί κανένας Σαμαράς ή Βενιζέλος και του φάει τη σύνταξή του! Η τρίτη είδηση σχετικά με την Goldman Sachs, η οποία έχει περίπου 6.000 υπαλλήλους της στη Βρετανία, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε αρχικά να δώσει τα μπόνους στους υπαλλήλους της στη Βρετανία μετά τις 6 Απριλίου 2013. Γιατί; Γιατί στις 6 Απρίλιου ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης θα πέσει στο 45% από το 50%. Χρειάστηκε η παρέμβαση στη Βουλή του νυν διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας για να δεχτούν τελικά οι της Goldman Sachs να πληρώσουν για τελευταία φορά 5% φόρο παραπάνω...
Προειδοποίηση Αιγύπτιου υπ. Άμυνας: "Το κράτος καταρρέει"
  • Νέος νόμος της κυβέρνησης Morsi επιτρέπει την χρήση των Ε.Δ. «για ενίσχυση του έργου της αστυνομίας»
  • Δύο ακόμη νεκροί από πυροβολισμούς στις συνεχιζόμενες ταραχές
  • Συνολικός αριθμός νεκρών: 52 (την τελευταία εβδομάδα)
  • Μονάδες των Ε.Δ. της Αιγύπτου έχουν αποσταλεί στο Σουέζ «για να το θωρακίσουν»
Russia Today
29 Ιανουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας, στρατηγός Abdel Fattah Sissi, έχει προειδοποιήσει ότι η μη επίλυση της πολιτικής κρίσης η οποία επικρατεί στην Αίγυπτο θα οδηγήσει τελικά στην «κατάλυση του κράτους».

Ο Sissi έκανε την δήλωση στην επίσημη σελίδα του αιγυπτιακού Στρατού στο Facebook, τονίζοντας ότι οι μελλοντικές γενιές ενδέχεται να τεθούν σε κίνδυνο από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις.

Τα σχόλιά του έγιναν σε μια καίρια φάση, καθώς η Αίγυπτος ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις σε πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ, ενός στρατηγικής σημασίας θαλάσσιου «περάσματος» που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα. Ο Αιγύπτιος στρατηγός υπογράμμισε ότι το πρωταρχικό κίνητρο που τον ώθησε στην αποστολή των στρατευμάτων είναι η προστασία της ναυσιπλοΐας σε αυτή την κομβικής σημασίας θέση, η οποία επιτρέπει στα πλοία εμπορικών και άλλων στόλων να διασχίζουν τις θαλάσσιες οδούς χωρίς να είναι αναγκασμένα να διαγράφουν κυκλική διαδρομή γύρω από την Αφρική.
«Η ανάπτυξη του στρατού σε θέσεις κοντά στο Πορτ Σάιντ και το Σουέζ έχει ως στόχο να προστατεύσει τα ζωτικά στρατηγικά συμφέροντα του αιγυπτιακού κράτους, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η θωράκιση της ζωτικής σημασίας διώρυγας του Σουέζ», διευκρίνισε ο Sissi. 

Ο αριθμός των νεκρών πολιτών μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχει ανέλθει στους 52, ως αποτέλεσμα των βίαιων ταραχών που ξέσπασαν σε τρεις μεγάλες πόλεις κατά μήκος της διώρυγας: του Πορτ Σάιντ, της Ισμαηλία και του Σουέζ. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της χώρας, Mohammed Morsi, απάντησε κηρύσσοντας τις τρεις αυτές πόλεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και επιβάλλοντας στους κατοίκους απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

Μέχρι στιγμής, η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν τηρείται από τους περισσότερους κατοίκους. Τα καταστήματα και τα καφενεία παραμένουν ανοικτά στις τρεις αυτές πόλεις, ενώ χιλιάδες διαδηλώνουν συνεχώς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Morsi μέχρι τα ξημερώματα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μόνο τη Δευτέρα, 2 πολίτες έχασαν την ζωή τους από πυροβολισμούς και 590 τραυματίστηκαν.

Μετά την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, το υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στον Πρόεδρο Morsi να κάνει χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου «να ενισχυθεί η αστυνομία στο έργο της διατήρησης της ασφάλειας και της προστασίας των ζωτικών οργάνων του κράτους», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Ο νέος νόμος εξουσιοδοτεί τον στρατό να λειτουργεί ως αστυνομική δύναμη, αντί για στρατιωτική, και προβλέπει ότι οι συλληφθέντες θα οδηγούνται σε κανονικά δικαστήρια και όχι στρατοδικεία.

Ο στρατός θα παραμείνει «ακλόνητο και συμπαγές σώμα», τόνισε ο Αιγύπτιος στρατηγός, προειδοποιώντας ότι τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα, καθώς και τα θέματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας».
  • Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναβαθμίζει τον μηχανισμό συλλογής πληροφοριών του
  • Στα πρότυπα πανίσχυρων ξένων υπηρεσιών η διάρθρωση και η στελέχωσή της, αλλά και με έμφαση στην ανάλυση
Του Γιάννη Ροδίτη

Με ταχύτατους ρυθμούς και στόχο τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό στη συλλογή πληροφοριών από στρατιωτικές πηγές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχωρά στην αναβάθμιση της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (ΔΔΣΠ), την οποία επί της ουσίας θα μετατρέψει σε ειδική μυστική υπηρεσία, στενά συνεργαζόμενη με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων αξιωματούχων, με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα σε θέματα άμυνας, έτσι ώστε η ηγεσία του ΥΕΘΑ να έχει σφαιρική, άμεση και περισσότερο τελέσφορη ενημέρωση.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έχει διακρίνει το σοβαρό κενό που υφίσταται στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας από τη σημαντική μείωση της ροής πληροφοριών λόγω της αντίστοιχης μείωσης της ροής τους από την ΕΥΠ, ως αποτέλεσμα της αποστρατικοποίησης της υπηρεσίας.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν η νέα Αρχή πληροφοριών για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα στηριχθεί στην υφιστάμενη ΔΔΣΠ ή θα «κτιστεί» εξαρχής. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, η καινούργια υπηρεσία δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε απολύτως από τις αντίστοιχες ξένες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στελέχη του υπουργείου και της ΔΔΣΠ έχουν έρθει σε επαφή με αρκετές από αυτές, στην προσπάθειά τους να συλλέξουν πληροφορίες. Η περιβόητη GRU της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η αμερικανική DIA και η Ισραηλινή AMAN είναι μερικές μόνον από τις πλέον γνωστές και ιδιαίτερα… αποτελεσματικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών που έδωσαν τα φώτα τους στην αντίστοιχη ελληνική.

Η πολιτική ηγεσία φέρεται να έχει αναθέσει στην στρατιωτική ηγεσία την δημιουργία της νέας υπηρεσίας, οριοθετώντας παράλληλα τις αρμοδιότητές της. Ο νέος θεσμός θα λειτουργεί συμπληρωματικά της ΕΥΠ, ενώ αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχίσουν να υπηρετούν κανονικά στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η στελέχωση

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς αναμένεται να προχωρήσει και η επάνδρωση της υπηρεσίας, στην οποία θα περιλαμβάνονται αξιωματικοί ειδικευμένοι στον τομέα των πληροφοριών, αλλά και ειδικό επιστημονικό προσωπικό από τους τομείς των διεθνών σχέσεων, της γεωπολιτικής και της στρατηγικής.

Στενή αναμένεται να είναι και η συνεργασία με ερευνητικά ινστιτούτα, όπως το ΙΔΙΑ, το ΕΛΙΑΜΕΠ και το ΙΣΤΑΜΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ανάλυσης και σκοπό να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι ειδικές γνώσεις και οι ερευνητές τους. Ακόμη, θα επιχειρηθεί συνεργασία με αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού για μία σφαιρική ενημέρωση, που θα οδηγεί στον συγκερασμό όλων των μελετών.

Οι στόχοι

Κύριος στόχος της νέας υπηρεσίας είναι ο συντονισμός του έργου των Γενικών Επιτελείων. Οι πληροφορίες που συλλέγουν και οι τρεις Κλάδοι μέσω ραντάρ, των ακόλουθων Άμυνας και άλλων πηγών, θα αναλύονται, θα ταξινομούνται και θα επιστρέφουν στα Επιτελεία προς αξιοποίηση. Στη διάθεση της υπηρεσίας θα βρίσκονται και μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs), τα οποία διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Πληροφορίες μη επεξεργασμένες δεν έχουν πρακτική αξία και δεν είναι αξιοποιήσιμες, ενώ μπορούν να φέρουν και το αντίθετο αποτέλεσμα», τονίζουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της νέας υπηρεσίας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζουν ότι μεγάλο μέρος της προσπάθειας θα αφορά τη συγκέντρωση πληροφοριών από «ανοιχτές πηγές» (open collection of information), καθώς το internet παρέχει εκπληκτικές δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, που παλαιότερα χαρακτηρίζονταν ως «απόρρητες» και αποτελεί πλέον έναν από τους βασικότερους «συμμάχους» των μυστικών υπηρεσιών!

Πηγή εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Σχόλιο ιστολογίου: Βέβαια, καλό θα ήταν ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος να ανακοίνωνε τον προϋπολογισμό, αλλά και το που θα βρει το τεράστιο ποσό χρημάτων που απαιτούνται για να υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός. Εκτός και αν ακολουθεί την πεπατημένη των μεγαλοστομιών του προκατόχου του...
Ανοιχτή επιστολή προς κάθε απεργούντα ή προτιθέμενο να απεργήσει

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Αγαπητοί συμπολίτες,
Όσο δεν βλέπετε ότι έχετε χάσει την Ελευθερία σας (η Δημοκρατία αποτελεί πλέον τον φερετζέ της κυβερνώσας Ολιγαρχίας) και απλώς διαμαρτύρεστε (προς τους ίδιους που διαπραγματεύθηκαν αυτή την "τέλεια απώλεια") για τα φραγκοδίφραγκα που χάνετε, (εξ αιτίας αυτής της απώλειας) δεν κάνετε τίποτε περισσότερο, από το να διατηρείτε και να διαιωνίζετε την κατάσταση αιχμαλωσίας σας που είναι και δική μας... όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά τα “φραγκοδίφραγκα” για την καθημερινότητα της διαβίωσής σας...

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

• Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν τον πατέρα που βλέπει μπροστά του την κόρη του (ή και τον γιό του) να βιάζεται χυδαιότατα και αυτός (σαν να μην αντιλαμβάνεται το απύθμενα ολέθριο της πράξης) διαμαρτύρεται (στον ίδιο τον βιαστή!!) ζητώντας του, εξ αποστάσεως και διαρκούσης της πράξεως, να μην της τραβά τα μαλλιά, να μη την δαγκάνει και να μη την προσβάλλει χυδαιολογώντας !!!!
• Την ώρα που η χώρα έχει παραδώσει άνευ όρων την Κυριαρχία της επί του πλέον στρατηγικού ζωτικού χώρου της, αυτού της Εθνικής Οικονομίας της, μόνον άνοες και στερημένοι κάθε ίχνους κριτικής σκέψης πολίτες, θα εστίαζαν στα κλαδικά τους οικονομικά αιτήματα, τη στιγμή που η διαχείριση αυτών, μαζί με ολόκληρη την Οικονομία, έχει ήδη (και φανερά) παραχωρηθεί σε άλλα χέρια (όλοι ξέρουν πια την “Τρόικα” και τον σκοπό της) αντιθέτων συμφερόντων, όπως είναι παντού και πάντα τα συμφέροντα δανειστή και δανειζόμενου.
• Σταματήστε, επί τέλους, αυτή την ηλίθια συμπεριφορά που τον μόνο που ωφελεί, είναι αυτός που προξένησε το πρόβλημα και τώρα ο ίδιος περιφρουρεί τη λύση που θέλουν να επιβάλλουν στην πατρίδα μας οι πάτρωνές του. Και αυτός δεν είναι άλλος από το καθεστώς πολιτικό σύστημα που, σφετεριζόμενο τη Δημοκρατική νομιμοφάνεια, έχει παραδώσει την διακυβέρνηση της χώρας σε μία (γνωστή με τα ονοματεπώνυμά της) οικογενειο-κρατούμενη πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία που “τα έχει κάνει πλακάκια” με τα αντίπαλα (του λαού) συμφέροντα των δανειστών.

ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ (ΜΟΝΟ) ΑΙΤΗΜΑ: ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ. Με άλλα λόγια: ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

• Ο μόνος δρόμος να απαλλαγούμε από τα “Μνημόνια”, αλλά και (κυρίως) από τις αιτίες που τα δημιούργησαν, είναι να απαλλαγούμε από τους “Μνημονιοφύλακες”. Αυτοί, είναι σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα. Κόμματα και “πολιτικό προσωπικό”.
• Αυτό, δεν πρόκειται να καμφθεί από καμία κλαδική απεργία και δεν μπορεί να ξηλωθεί από καμία κομματική νίκη. Θα πέσει μόνο κάτω από το βάρος μίας παλλαϊκά εκφρασμένης απόφασης για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που θα γκρεμίσει το τεράστιο Ψέμα που επάνω του στηρίζεται η παρούσα “Δήθεν Δημοκρατία” και τα ολέθρια αυτής γεννήματα.

Μία ολοκληρωμένη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η "Επιχείρηση ΜΑΡΑΘΩΝ 2013" (www.2013marathon.org). Συνιστώ να την μελετήσει (και όχι απλώς να την διατρέξει με βιαστικό διάβασμα) κάθε Έλληνας απεργός και κάθε Έλληνας πολίτης.
Σε παραλήρημα βρίσκονται διάφοροι μειονοτικοί φορείς της Θράκης, οι οποίοι αδυνατούν να χωνέψουν ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη διάταξη για τον ορισμό από το κράτος ιεροδιδασκάλων στις μειονοτικές περιοχές. Μάλιστα, φτάνουν σε σημείο να εκτοξεύουν απειλές, ενώ αποκάλεσαν «βλακείες» τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ.

Σήμερα, διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι και κυρίως παράνομοι σύλλογοι, όπως η «Ένωση “Τουρκικής” Νεολαίας Κομοτηνής», διοργανώνουν εκδήλωση για την… «Ημέρα Μνήμης Εθνικής Αντίστασης» με αφορμή τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου 1989. Φυσικά, κεντρικό ρόλο σε αυτή την προκλητική εκδήλωση θα έχει το θέμα των 240 ιμάμηδων. Η πρόσκληση της Ένωσης είναι γραμμένη στα τουρκικά και ξεχειλίζει από προκλητικότητα.

Η πρόσκληση

«Ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης δεν δέχτηκε την απόρριψη του πιο δημοκρατικού δικαιώματός του, αυτό της εθνικής του ταυτότητας, και στις 29 Ιανουαρίου 1988 ξεχύθηκε στους δρόμους και κραύγασε προς όλο τον κόσμο για την εθνική του ταυτότητα. Κατά την 25η επέτειο αυτής της ευτυχισμένης μέρας, θα οργανωθεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης τελετή μνήμης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα ακραία στοιχεία της μειονότητας έχουν δημιουργήσει ένα είδος δήθεν «εθνικής επετείου», με αφορμή την απαγόρευση από την ελληνική Δικαιοσύνη -στις 29 Ιανουαρίου 1988- της ίδρυσης και λειτουργίας συλλόγων με τουρκική επωνυμία, η οποία μετατρέπεται σε βήμα απίστευτης προπαγάνδας κατά του ελληνικού κράτους, τρομοκράτησης και εκβιασμού της μεγάλης μάζας των φιλήσυχων μουσουλμάνων και συστηματικής προβολής μιας φιλοτουρκικής πολιτικής. Με αφορμή αυτό το γεγονός, τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας και τον επόμενο χρόνο (1989) οργάνωσαν διαδηλώσεις για τη «θλιβερή επέτειο», με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την Αστυνομία και με συμπολίτες τους. Το περιστατικό αυτό διογκώθηκε και έκτοτε κάθε 29η Ιανουαρίου θεωρείται «Ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης».

Φέτος, όμως, οι «κορόνες» των ακραίων μειονοτικών φωνών θα επικεντρωθούν όχι τόσο σε αυτά που έγιναν το 1989 όσο στην πρόσφατη απόφαση της Βουλής για τους 240 ιμάμηδες. Ήδη μία πρόγευση για το τι θα ακουστεί σήμερα δίνουν μειονοτικές εφημερίδες, οι οποίες αποτελούν φερέφωνα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

«Η έγκριση του νόμου από το Κοινοβούλιο προκάλεσε μεγάλη οργή στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Ο λαός μας είναι αποφασισμένος στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν να τιμωρήσει τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝ.ΕΛ. Το κύρος αυτών των κομμάτων εντός της μειονότητας εκμηδενίστηκε πλήρως. Όσο Τούρκοι είναι ο Πατριάρχης και οι Ρωμιοί στην Πόλη τόσο Έλληνες είναι και οι Τούρκοι στη Δυτική Θράκη», είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις που φιγουράρουν στις μειονοτικές εφημερίδες.

Εκτοξεύουν ύβρεις

Μάλιστα, οι μουσουλμάνοι συντάκτες συμβουλεύουν (!) τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα «να μην παίζει με τα συναισθήματα» των μειονοτικών, προσθέτοντας προκλητικά: «Να μη μας δοκιμάζει σε θέματα που σχετίζονται με τις ευαισθησίες μας και ιδιαίτερα σε σχέση με τη μεγαλειώδη θρησκεία μας… Στην τελευταία του ανακοίνωση, κατά την άποψή μας, εντελώς αποβλακώθηκε»!

Οι συντάκτες των μειονοτικών εφημερίδων βρίσκονται σε παράκρουση και στις στήλες τους απειλούν την ελληνική πολιτική σκηνή. «Θα δείτε στις εκλογές! Εμείς θα εμφανίσουμε την αντίδρασή μας πάλι με δημοκρατικούς τρόπους. Θα σας θάψουμε στην κάλπη».

Άγγελος Αγγελίδης, στον “Ελεύθερο Τύπο”
"Το προσκύνημα Σαμαρά στη Ντόχα του Κατάρ". Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί η έξοδος του φερόμενους ως πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά και η συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φαίνεται πως αρκούσε μία σύντομη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών προκειμένου να δοθεί η εικόνα του διστακτικού Σαμαρά απέναντι στον "τραχύ" και θρασύ Ερντογάν, ο οποίος του μίλησε για το πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο περί ιεροδιδασκάλων στην Θράκη, αλλά και για άλλα πολλά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε διακριτικά τα ελληνοτουρκικά θέματα στο Αιγαίο, σκιαγραφώντας έτσι την διάθεσή του να τα προωθήσει ως πρωθυπουργός.

«Αν δεν το κατασκευάσετε εμείς, μπορούμε να το κάνουμε εμείς. Αρκεί οι μουσουλμάνοι της Αθήνας να έχουν ένα τέμενος να προσευχηθούν» είπε ο Τ. Ερντογάν στον Α. Σαμαρά κατά τη συνάντηση τους στη Ντόχα, του Κατάρ. Το θέμα του τεμένους και η καθυστέρηση που σημειώνεται στην κατασκευή του δημιουργεί μία εστία πίεσης προς τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι και η Σαουδική Αραβία έχει θέσει στο παρελθόν το θέμα, προσφέροντας κεφάλαια για την κατασκευή του. Ωστόσο οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί καθυστερούν την εκκίνηση του έργου. 

Ήταν μία άτυπη συνάντηση όπου, σύμφωνα με τις διαρροές, ο πρωθυπουργός έθεσε-μάλλον διακριτικά-στον Τούρκο ομόλογό του τα θέματα που υπάρχουν με το Αιγαίο, ενώ ο Ερντογάν εξεθεσε τον προβληματισμό του για τη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ιεροδιδάσκαλοι για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κάνει βήματα προς την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής στη Χάλκη, ζητώντας, ωστόσο ανταλλάγματα για τη μεταχείρηση της μειονότητας. 

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι συζήτησε με τον Α. Σαμαρά, πέρα από τα θέματα της μειονότητας, την οικονομική συνεργασία και τις εξελίξεις στην περιοχή και στην Ευρώπη. Ανακοίνωσε δε, ότι στις 5 Μαρίου θα συγκληθει το Ελληνοτουρκικό Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με τη συμμετοχή και των δύο πρωθυπουργών.

Μέχρι αυτή τη συνάντηση αναμένουμε να υπάρξουν πλήθος θεμάτων - προβλημάτων που θα προκύψουν έπειτα από "πρωτοβουλίες" της Άγκυρας. Εξάλλου, θα ήταν πρωτοφανές φαινόμενο και κυριολεκτικά έκπληξη εάν γινόταν συνάντηση των δύο χωρών (σε ανώτατο επίπεδο) χωρίς να έχουν υπάρξει κάποια τουρκικά "παρατράγουδα" πριν από αυτήν. Πάντως, με την στάση του κ. Σαμαρά στην Ντόχα, προβλέπεται πως το αποτέλεσμα αυτής της επίσημης συνάντησης των δύο ανδρών θα είναι "μηδέν εις το πηλίκιον", ενώ η "μπόχα" που θα απλωθεί πριν και μετά από αυτήν, ίσως να είναι εξίσου πρωταφανούς μεγέθους, αναλόγου των συμφερόντων που διακυβεύονται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και... φυσικά της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Ευρώπη στοιχειώνεται από το μύθο των τεμπέληδων πληβείων», τιτλοφορείται το άρθρο του διάσημου καθηγητή Οικονομικών του Cambridge, Χα-Τζουν Τσανγκ, ο οποίος επιχειρεί να καταρρίψει το επιχείρημα ότι για την κρίση στην Ευρωζώνη φταίνε οι «τεμπέληδες» λαοί της νοτίου Ευρώπης.


Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο φόβος των πλούσιων παλαιότερα ήταν το οργισμένο προλεταριάτο που διεκδικούσε μονίμως περισσότερα δικαιώματα. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει, σύμφωνα με τον Τσανγκ, και οι κατέχοντες φοβούνται πλέον τους τεμπέληδες πληβείους, οι οποίοι «πίνουν το αίμα» της οικονομίας.

Ειδικότερα στην Ευρώπη πολλοί αποδίδουν την κρίση στους λαούς του νότου, οι οποίοι θεωρούνται τεμπέληδες και αργόσχολοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι απλά ένας μύθος.

Όπως αναφέρει, το 2011 οι Έλληνες δούλεψαν κατά μέσο όρο 2.032 ώρες, την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί εργάστηκαν 1.413 ώρες και οι Ολλανδοί μόνο 1.379 ώρες.
«Αυτοί οι αριθμοί μας λένε πως η τεμπελιά δεν φταίει για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα», σχολιάζει.

Παρατηρεί ακόμα ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ευρωπαϊκών χωρών δεν οφείλονται στις αυξημένες δαπάνες για το κοινωνικό κράτος, αλλά στα μειωμένα έσοδα από τη φορολογία, και επομένως δεν αποτελεί λύση η κατάλυση του κοινωνικού κράτους.

Επισημαίνει, ότι σε γενικές γραμμές οι φτωχοί άνθρωποι εργάζονται πιο σκληρά από τους πλούσιους, και μάλιστα συνήθως σε δουλειές με χειρότερο ωράριο και συνθήκες εργασίας.
Όσο για το πώς είναι τόσο δημοφιλής η σύνδεση της φτώχειας με την τεμπελιά, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι γι’ αυτό ευθύνεται η επικρατούσα ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς, βάσει της οποίας πολλοί από μας φτάσαμε να πιστεύουμε τον μύθο ότι ο καθένας είναι πλήρως και αποκλειστικά υπεύθυνος για τη μοίρα του.

Πηγή newsbomb.gr
Του Γιάννη Τριάντη 

Το εξοργιστικό παράδοξο με το «λαθάκι» του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι ότι ουδείς ασχολήθηκε. Από τη χορεία των ιθυνόντων, ημετέρων και ξένων, ουδείς προβληματίστηκε, κανένας δεν βγήκε να ψελλίσει μια αυτοκριτική κουβέντα. Σαν να μην έγινε τίποτε! Λες και το τεχνοκρατικό «λαθάκι», ομολογημένο από την επίσημη έκθεση του ΔΝΤ, δεν αφορούσε ένα κομβικό σημείο του...
Προγράμματος για την Ελλάδα (λιτότητα, ύφεση), αλλά τα ρέστα στην αγορά μιας σοκολάτας από το περίπτερο.

Και το χειρότερο, το πλέον κραυγαλέο: ενώ η λογική ακολουθία μετά την παραδοχή ενός λάθους είναι η άρση του (ο τρώσας και ιάσεται), ή έστω ο περιορισμός των συνεπειών, οι κατασκευαστές του εγκληματικού Προγράμματος εμμένουν πεισματικά στο απαρέγκλιτον της εφαρμογής του.
Φευ! Το «λάθος» με τον πολλαπλασιαστή δεν ήταν το μοναδικό. Σωρεία λανθασμένων εκτιμήσεων και υπολογισμών συνέθεσαν ένα απαράδεκτα πρόχειρο, καταφανώς τιμωρητικό και, τελικώς, αναποτελεσματικό Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:

Πρώτον, οι περίφημοι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της Ενωσης δεν έλαβαν υπ' όψιν ότι η τρομώδης κινδυνολογία περί πτώχευσης και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη (κινδυνολογία που διεκπεραίωνε ευπειθώς το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου) θα είχε ένα άμεσο, οδυνηρό επακόλουθο. Τη μεγάλη εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα στο εξωτερικό! Καταλυτικό το γεγονός, ολέθριο...

Δεύτερον, ποντάροντας στο «δόγμα του σοκ», αλλά και στον... παιδευτικό χαρακτήρα της τιμωρίας, επέβαλαν υψηλό επιτόκιο με το πρώτο Μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα δεν έδωσαν ένα λογικό χρονικό διάστημα για την αποπληρωμή του χρέους. Το κατάλαβαν αργότερα, αλλά η Ελλάδα είχε ήδη εμπλακεί στη μοίρα που της επεφύλαξαν οι κυνικοί επικυρίαρχοι.

Τρίτον, δεν έλαβαν υπ' όψιν το στοιχειώδες: όταν ενσκήπτει θύελλα, όπως αυτή με τις περικοπές και τη γενικότερη αναστάτωση, όταν δηλαδή η κοινωνία βράζει και οι μηχανισμοί του κράτους συγκλονίζονται, είναι αδύνατη η ανάταξη του κρατικού ερειπιώνα. Οι όντως αναγκαίες αλλαγές -αυτές που έπρεπε να είχαν γίνει από δεκαετίες- απαιτούν χρόνο και Σχέδιο. Ελειπαν και τα δύο. Στη θέση τους, κάτι ημίμετρα και κάτι προπαγανδιστικές φωτοβολίδες που υπενθύμιζαν τα παθογενή (φοροδιαφυγή, συντάξεις-μαϊμού, άγνοια για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κ.ά.), αλλά ήταν αδύνατο να τα θεραπεύσουν.

Τέλος, ενώ η ελληνική κοινωνία ζούσε έναν πρωτοφανή, κλιμακούμενο εφιάλτη, οι δανειστές με αρωγούς τους πρόθυμους προπαγανδιστές είτε έβλεπαν ραγδαία βελτίωση (μικρότερη ύφεση, όχι νέα μέτρα, έξοδο στις αγορές) είτε έλεγαν ανοησίες. Οπως φέρ' ειπείν ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων (ταξί, φορτηγά, φαρμακεία κ.λπ.) θα έχει άμεσο και μετρήσιμο αποτέλεσμα, ικανό να βοηθήσει τη χειμαζόμενη οικονομία! Δηλαδή, με τους ταξιτζήδες να ψάχνουν αγωνιωδώς για κούρσα και τα φορτηγά να κάθονται αραγμένα λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης, το άνοιγμα θα ήταν ευεργετικό για την οικονομία! Μωρίας εγκώμιον...

Η σοκαριστική παραδοχή του «λάθους» συνοδεύεται στην έκθεση του ΔΝΤ από την εξ αντικειμένου αιχμηρή υπόμνηση ότι το Πρόγραμμα δεν αποτελεί προϊόν αποκλειστικώς δικής του εμπνεύσεως. Συγκροτήθηκε και αποφασίστηκε από κοινού με τους εγκεφάλους της Ενωσης. Η αιχμή επιβεβαιώνει την σαφή, από καιρού, διαφοροποίηση του ΔΝΤ, τουλάχιστον στο θέμα της σκληρής λιτότητος. Ηδη από τον Δεκέμβριο του 2011 ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, είχε πει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως ασκείται σήμερα, δηλαδή η πολύ γρήγορη εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας, και να προτιμηθεί η μακροχρόνια τοιαύτη.

Οπερ έδει δείξαι, λοιπόν: η εμφανής απόκλιση εκτιμήσεων μεταξύ ΔΝΤ-Ενωσης και η εξ αυτής ρωγμή, παρέχει την ευκαιρία να επανέλθει απαιτητικά στο προσκήνιο η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Σε λίγο, με την πλήρη ανάπτυξη και εφαρμογή των σκληρών μέτρων που θα προκαλέσουν νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία, την επαναδιαπραγμάτευση θα την επιβάλουν οι εκρηκτικές εξελίξεις. Αλλά κάποιος πρέπει να τις διαχειριστεί...

Αν δεν αρθούν στο ύψος των απαιτήσεων τόσο οι πολιτικές δυνάμεις, ιδία ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η κοινωνία, η Ελλάδα, με την εφαρμοζόμενη πολιτική, θα ζει επί δεκαετίες στο όριο της εξαθλιωμένης επιβίωσης. Με τους κυβερνώντες να πανηγυρίζουν για την ζωτικότητα των αριθμών και τον κόσμο να πένεται κρεμασμένος από μεροκάματα των 300 ευρώ... Και κάποτε, κάποια άλλη Εκθεση του ΔΝΤ ή των Ευρωπαίων ενδέχεται να ομολογήσει ακόμη ένα κραυγαλέο «λάθος»...

Eπιστολή μιάς Γιατρού από την Σκύρο για τη κατάσταση περίθαλψης στη Χώρα μας και ειδικότερα στην επαρχία... Σε πιάνουν κλάματα, οργή, θυμός και απελπισία διαβάζοντας την πέρα για πέρα αληθινή επιστολή της ηρωίδας Γιατρού με τα χάλια του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και όχι μόνο...

Διαβάστε όλοι τη διαμαρτυρία της Ειδικής Παθολόγου Ελένης Γεωργιάδου από τη Σκύρο για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τους σκοπούς του συστήματος υγείας που μας ετοιμάσανε...

Ελένη Γεωργιάδου Σκύρος 22/1/13 Ειδικός Παθολόγος.

Κ. Υπουργό Υγείας, κ. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Πρόεδρο ΗΔΙΚΑ
Κοιν : Βουλευτές Ν. Εύβοιας, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας, Λοιπούς Ιατρικούς Συλλόγους, Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι υπεύθυνοι για την νομοθεσία στο χώρο της υγείας, σας συγχαίρω για τη μεγάλη σας ανακάλυψη και καινοτομία: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.

Ονομάζομαι Ελένη Γεωργιάδου, είμαι ειδικός παθολόγος στη νήσο Σκύρο. Πρόκειται για νησί 4000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30.000. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (όχι Κέντρο Υγείας). Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ 2ετίας την πολύτιμη προσφορά του (πιθανώς λόγω οικονομικών περικοπών).

Το σύστημα που όπως έλεγε ο κος Λοβέρδος θα βάλει τάξη στην υπερσυνταγογράφηση και στη σπατάλη του ΕΟΠΥΥ και θα βοηθήσει ασφαλισμένους, ιατρούς, φαρμακοποιούς, ήταν η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έγινε ποτέ στο χώρο της υγείας και ο υπέρτατος εξευτελισμός τόσο των ασθενών, όσο και του ιατρικού κλάδου.

Βάλατε μία από τις μεγαλύτερες επιστήμες, την Ιατρική, σ'ένα απύθμενο καζάνι γραφειοκρατίας και αποσυντονίσατε τον εγκέφαλό μας από τον αληθινό σκοπό του: τη σωτηρία του ανθρώπινου σώματος, την εμψύχωση και την συμπαράσταση στον ψυχικό πόνο του συνανθρώπου μας. Μετατρέψατε μία 5λεπτη απασχόληση (ιατρού - ασθενούς) σε πολύωρη, πολυήμερη ταλαιπωρία, πολλές φορές άκαρπη.

Από τα ξημερώματα μαζεύεται ο κόσμος έξω από τα ιατρεία για να πάρει σειρά για τα φάρμακά του (ιδίως μετά τις λήξεις των επαναλαμβανόμενων απεργιών των φαρμακοποιών). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε, διότι μόλις το σύστημα ανοίγει, πέφτει από υπερφόρτιση. Οι ασθενείς γίνονται έξαλλοι, οι γιατροί χάνουν την υπομονή τους και μέχρι το μεσημέρι εγκαθιστούμε ξανά και ξανά κωδικούς και μπες - βγες σε μια ταλαιπωρία ανείπωτη πέρα από κάθε όριο και τρόπο περιγραφής.

Πώς να εξετάσουμε τον ασθενή και να είμαστε ευγενείς, υπομονετικοί, θεραπευτές και συμπαραστάτες, όταν η συνταγογράφηση έχει μετατραπεί σε επείγον και οι ασθενείς μας χτυπούν τις πόρτες και μας απειλούν με απίστευτες λεκτικές εκφράσεις, νομίζοντας ότι εμείς δεν θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ίδιοι ασθενείς επί 3-4 ημέρες επανέρχονται με ΤΑΧΙ, καρότσες αγροτικών, λεωφορεία και συνοδεία μπαστουνιών και να τους εξηγείς ότι: Λυπάμαι! Δεν δουλεύει πάλι το σύστημα, ή κάτσε μέχρι τις 6 το απόγευμα (διότι ίσως το μεσημέρι αποφορτιστεί).

Σας υπενθυμίζω ότι στο νησί υπάρχουν δύο υπολογιστές, ο δικός μου και ένας του περιφερειακού ιατρείου. Κι αν τύχει και δουλέψει αυτή η απάτη, χρειάζεται 30 - 40 λεπτά, σε περίπτωση 2 ή 3 συνταγών, με συνοδά παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων, μετά την αναγραφή τους, όπως παλιά, και στο βιβλιάριο, την καταχώρηση στο βιβλίο εισερχομένων και χειρόγραφη απόδειξη για εισόδημα από 5 έως 10 ευρώ. Διότι εμείς οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί στο e-syntgografisi απλήρωτοι από το 2010, από το αναξιόπιστο κράτος παίρνουμε από 5 έως 10 ευρώ για συνταγές - παραπεμπτικά. Αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μας αφήνετε να τα εισπράξουμε εφόσον διώχνουμε τον κόσμο, ο οποίος έρχεται τις περισσότερες φορές για συνταγογράφηση και όχι για εξέταση. Είναι εξαθλιωμένος και φτωχός.
Και ρωτάει:
- Γιατρέ θα μου πάρεις την πίεση;
- Ευχαρίστως.
- Θα μου πάρεις και ένα σάκχαρο;
- Ευχαρίστως.
- Να κάνω και μια ερώτηση;
- Ευχαρίστως
- Τι είναι ο πόνος που νιώθω στο στήθος και με χτυπάει στην πλάτη;

Ο γιατρός χλωμιάζει. Κάνει πλήρη εξέταση με καρδιογράφημα και διαπιστώνει οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και πασχίζει για την διακομιδή του με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Και φυσικά δεν θα ζητήσουμε το αρχικό 5ευρω σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις. Και ο κόσμος το αναγνωρίζει και επανέρχεται με 5 αυγά, λίγο λάδι ή λίγα χόρτα που μάζεψε ο εμφραγματίας για να ευχαριστήσει τον γιατρό του, ή κάποιος άλλος για να εξεταστεί άνευ χρημάτων. Εσείς όμως ζητάτε λεπτομερή καταγραφή εισοδημάτων. Άρα εμείς πρέπει να καταγράφουμε στις αποδείξεις 5 αυγά, λίγα χόρτα ή 1kg ντομάτες;

Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουνε καλή σχέση με τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Την Ιατρική τη διδαχτήκαμε στα Πανεπιστήμια, στα επείγοντα των νοσοκομείων, στις εντατικές, στα αμφιθέατρα και στα ανατομεία. Το βάρος έκαστου βιβλίου ισοδυναμεί με το βάρος ενός τούβλου και συρρικνώνεται στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας, όχι σε κάποιου υπολογιστή.

Πολλοί από εμάς προσλάβαμε άτομα για γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να ασχοληθούμε με τον ίδιο τον ασθενή και όχι με την γραφειοκρατία. Δυστυχώς όμως βρέθηκαν άνευ αντικειμένου αφού είναι αδύνατο να γνωρίζουν δραστικές ουσίες για να μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία της συνταγογράφησης κι έτσι σύντομα θα απολυθούν.
Πριν το εφαρμόσετε...

1. Μήπως σκεφτήκατε να μας εκπαιδεύσετε; Αλλά εσείς ξέρατε τι κάνατε. Διότι κάθε εβδομάδα ή μήνα θα αλλάζατε πάλι τις οδηγίες, την επιφάνεια εργασίας, τα ποσοστά συμμετοχής των φαρμάκων και θα αναιρούσατε τις προηγούμενες αποφάσεις και η εκπαίδευση θα πήγαινε χαμένη.

2. Πριν επιβληθεί, γιατί δεν το δοκιμάσατε για 10.000.000 ανθρώπους και αφού λειτουργήσει και πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις να το εφαρμόσετε τελειοποιημένο, άνευ προβλημάτων;

3. Μήπως σκεφτήκατε ποτέ όλους εμάς, τις φωνές του Αιγαίου, του Ιονίου, των ακριτικών και ορεινών περιοχών, τη δυσχέρεια μετάβασης των ασθενών μας στα κοντινότερα νοσοκομεία; Σας ενημερώνω λοιπόν ότι λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, άλλοι μείναμε χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, άλλοι χωρίς νερό, άλλοι χωρίς τηλέφωνο και εσείς καμαρώνετε για το επίτευγμά σας. Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι γιατροί της ακριτικής Ελλάδας δεν μπορούμε να έχουμε εύκολες προσβάσεις στο internet ακόμη κι αν το σύστημα δούλευε. Δεν κουβαλιέται υπολογιστής - εκτυπωτής στον ορεινό βοσκότοπο της Νότιας Σκύρου, στους υπερήλικες κατάκοιτους ανθρώπους αυτού του ιερού βράχου, στα στενά ανηφορικά σοκάκια ενός μέτρου φάρδους ή στις πλαγιές του Πηλίου, του Μετσόβου, του Έβρου κλπ. Γιατί εσείς ζητάτε φυσική παρουσία του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της συνταγογράφησης γεγονός που όπως αντιλαμβάνεται ο κοινός νους είναι πολλές φορές αδύνατο.

4. Σκεφτήκατε ότι ζητάτε γνωμάτευση από ιατρούς άλλης ειδικότητας για να τους συνταγογραφήσουμε τα φάρμακα οι παθολόγοι, οι γενικοί ιατροί κλπ, ότι στα νοσοκομεία οι ιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το επόμενο νούμερο αναμονής; Ποια γνωμάτευση να του ζητηθεί στις 5 τα ξημερώματα; (Έξω από την πόρτα γίνεται «πόλεμος»). Κι αν ο ασθενής χρειαστεί φάρμακα, αρχίζει ο Γολγοθάς του.

5. Προ τριμήνου χρειάστηκε να συνταγογραφήσω σε τέκνο, (έμμεσο ασφαλισμένο σε κυρία 39 ετών). Το ΑΜΚΑ του παιδιού δεν ήταν σωστό απ 'ότι διαπίστωσα. Ήταν το ΑΜΚΑ του 40χρονου πατέρα που είχε αυτοκτονήσει και στο παιδί είχε περαστεί κατά λάθος το ΑΜΚΑ του συγχωρεμένου. Γιατί στο e-syntagografisi υπάρχουν αναρτημένοι οι πεθαμένοι άνθρωποι από 7ετίας; Γιατί δεν ενημερώθηκαν από τα ιατρικά πιστοποιητικά των Ληξιαρχίων ότι ο ασθενής απεβίωσε; Εμείς πώς να το γνωρίζουμε; Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έχει φωτογραφίες. Ποιων τα λάθη πληρώνουμε οι γιατροί;

6. Μας υποχρεώσατε (μέσω ΦΕΚ) να ελέγχουμε τις ασφάλειες των ασθενών για να συνταγογραφήσουμε ή να εξετάσουμε. Που ζείτε; Τουλάχιστον το 30% των ασθενών μας είναι με ληγμένες ημερομηνίες - απλήρωτες ασφάλειες ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ. Δεν δικαιούνται ούτε εμβόλια για τα παιδιά τους. Κι αν είσαι για νοσηλεία τότε στην διακομιδή σου τραγούδα: «Αν ήμουν πλούσιος». Διότι εξερχόμενος από τη νοσηλεία για χολοκυστεκτομή ο μόλις απολυμένος υπάλληλος ή κατεστραμμένος ελευθεροεπαγγελματίας θα πληρώσει τιμολόγιο στο γραφείο κίνησης και πιθανώς θα χρειαστεί έρανο για να πάρει εξιτήριο. Τόσα χρόνια πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του. Τώρα που περνάει δύσκολες ώρες δεν του δώσατε ούτε καν περίοδο χάριτος ώστε να μπορεί να δικαιούται έστω για ένα εύλογο διάστημα τα φάρμακά του. Εμείς οι ιατροί υποκύψαμε και γίναμε ελεγκτές του κράτους. ΚΑΚΩΣ. Είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή του. Εσείς είστε όμως υπεύθυνοι του θανάτου του (αν συμβεί) διότι βάση νόμου δεν επιτρέπεται να συνταγογραφήσουμε στο βιβλιάριο τα φάρμακα που χρειάζεται.

7. Δημιουργήσατε τον ΕΟΠΥΥ, διαχωρίσατε φάρμακα υψηλού κόστους με απαραίτητη την μετάβαση μηνιαίως των ασθενών στην Αθήνα, στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Ποιας κατηγορίας ασθενών; Των ογκολογικών περιστατικών με οστικές μεταστάσεις, των νεφροπαθών, των αναπήρων από ρευματικά νοσήματα; Και σας περιφρόνησαν! Μην φοβάστε! Αποφάσισαν να πεθάνουν στη γη που γεννήθηκαν. Δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται ανήμποροι σωματικά και ψυχικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα κι έτσι μπορείτε να περηφανεύεστε για την μείωση του φαρμακευτικού κόστους. «Φεύγουν» καρκινοπαθείς στα χέρια μας ο ένας μετά τον άλλο αλλά τουλάχιστον περήφανοι διδάσκοντάς μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας.

8. Προ μηνών αναρτήσατε στον ΕΟΠΥΥ ότι οι μη συμβεβλημένοι ιατροί δεν μπορούν να γράφουν πάνω από δύο συνταγές τον μήνα ανά ασθενή. Συνοδεύεται μάλιστα και από ποινικές ρήτρες. Δηλαδή αν παίρνει 7 φάρμακα ή 8 θα γυρίζει την Αθήνα ή τα νησιά να βρεί τις αντίστοιχες ειδικότητες για συνταγογράφηση. Είναι ντροπή κύριοι, διότι ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι μας τιμωρείτε επειδή δεν δεχτήκαμε να συμβληθούμε με το υπέροχο δημιούργημά σας, τον ΕΟΠΥΥ. Γιατί οι συμβεβλημένοι μπορούν να γράφουν 10 συνταγές; Η ιατρική μας δεοντολογία δεν το επιτρέπει αυτό το βασανιστήριο στο συνάνθρωπό μας.

9. Και τέλος. Σταματήστε την ιστορία με τα γενόσημα που μπερδέψατε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, τόσο των γιατρών αλλά κυρίως των ηλικιωμένων ασθενών μας. Έως τώρα γνώριζαν ότι το χάπι τους ήταν το κίτρινο χαπάκι με το ροζ κουτάκι κι εδώ και λίγο καιρό ένα μήνα είναι μπλε, τον άλλο κόκκινο και τον άλλο μαύρο. Διότι δεν λάβατε υπόψη σας ότι το 20% περίπου των ελλήνων είναι αναλφάβητοι. Κι αν τόσο πολύ σας ένοιαζε το φθηνότερο και καλύτερο φάρμακο ας επιβάλατε νόμο ώστε να έχουμε μόνο ελληνικά γενόσημα ώστε να αναπτυχθεί τουλάχιστον η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και όχι το φθηνότερο πακιστανικό, μπαγκλαντέζικο, ινδικό που δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει εκεί αντίστοιχος ΕΟΦ και πως λειτουργεί. Διότι αν υπήρχε δεν θα βρισκόταν θραύσματα γυαλιού στα φάρμακα αυτών των χωρών όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ.
10. Αποφασίσατε να κάνετε την Ελλάδα ένα μεγάλο αυτοματοποιημένο Memorial. Συγνώμη κύριοι! Μιλάμε για την ίδια χώρα; Την Ελλάδα; Και κάτω από την επήρεια ποιου παράγοντα αποφασίσατε; Πανικού, πίεσης ή ουσιών; Αν έγινε από άγνοια ή αμέλεια σας κατανοούμε και σας συγχωρούμε. Διότι ανθρώπινος νους δεν χωράει αυτό που ζούμε εξαιτίας σας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΑΣ!!!

Οι Έλληνες ιατροί θα σας είμαστε ευγνώμονες για την ευθανασία αυτής της επιστήμης και της εξαγωγής στο εξωτερικό ενός τόσο μορφωμένου εμπορεύματος. Ευχαριστούμε τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και τους νομοθέτες. Όταν όμως αρρωστήσει κάποιος (που δεν το εύχομαι) θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, να εξεταστούν την ημερομηνία που θα βρεθεί το κενό, να περιμένουν υπομονετικά στα επείγοντα δημοσίου νοσοκομείου και όχι στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα ξενοδοχειακής υποδομής. Ίσως το ράντζο ενός διαδρόμου, η αναμονή για χειρουργικό κρεβάτι, η έλλειψη φαρμάκων και υλικών, η λήψη αμφίβολης ποιότητας γενοσήμων τους βοηθήσει να βρουν τη σωστή λύση για το εθνικό μας σύστημα Υγείας και τη βελτίωση του.

Ζήστε λοιπόν μαζί μας κι ανάμεσά μας να μοιραστείτε λίγο τον κόσμο μας, διότι εμείς δεν φτάνουμε τον δικό σας.

Ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας.

Ελένη Γεωργιάδου

  • «Το ελληνικό ΥΠΕΞ οφείλει να απαντήσει αν σκέφτεται, όπως απαιτεί η Άγκυρα, να θέσει θέμα επανεξέτασης στο ζήτημα των ιμάμηδων που υπερψήφισε η Ελληνική Βουλή. Θα δεχθούμε να «κυβερνά» στη Θράκη το τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής;»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίτντς δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι:

Σε συνομιλία του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο τέθηκε από πλευράς Νταβούτογλου το θέμα της υπερψήφισης της τροπολογίας για τους ιμάμηδες από την πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής.

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Αρίντς, ο Έλληνας Υπουργός άφησε το ενδεχόμενο… επανεξέτασης του ζητήματος από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης με τη φράση «Να το ξαναδούμε αυτό».

Αναμένω από πλευράς του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να τοποθετηθεί επί του σχετικού δημοσιεύματος, το οποίο δεν είναι καθόλου αθώο, με δεδομένο ότι για το ζήτημα των ιμάμηδων η Άγκυρα έχει σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους των αντιδράσεών της.

Και το ερώτημά μου είναι πολύ απλό:

Θα αγνοήσει η ελληνική κυβέρνηση την ετυμηγορία της πλειοψηφίας της Ελληνικής Βουλής; Και πόσο μάλλον όταν την τροπολογία την ενέκρινε και την κατέθεσε το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων; Θα δεχθούμε να «κυβερνά» στη Θράκη, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής;

Παραθέτω το link του βίντεο της συνέντευξης τύπου του Τούρκου Αντιπροέδρου και κυβερνητικού εκπροσώπου (χωρίς υποτιτλισμούς).


Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η εξουσία είναι σαν το νερό που ρέει. Όταν βρει σαθρό έδαφος το παρασύρει μαζί του. Όταν όμως βρει σκληρή πέτρα τότε αλλάζει αμέσως δρόμο. Αυτός είναι φυσικός νόμος που διέπει τα πάντα. «Τα πάντα ρει» μας είπε ο Ηράκλειτος, αλλά ταυτόχρονα προσαρμόζονται και στις συνθήκες κατά τη ροή τους.

Η κυβέρνηση έδειξε πυγμή με την επιστράτευση εναντίον των εργαζομένων, όπου η απεργία επιτρέπεται, σε μια προσπάθεια να φοβίσει την κοινωνία και να την σπρώξει στη γωνία, αλλά δεν τόλμησε να φερθεί το ίδιο και στους δικαστές και εισαγγελείς, κατά την πολύχρονη αποχή από τα καθήκοντά τους, όπου μάλιστα η απεργία απαγορεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 23 παρ. 2 εδ. β΄). Όχι μόνο λούφαξε η κυβέρνηση του μνημονίου απέναντι στους δικαστές, αλλά υποσχέθηκε ότι θα τους δώσει και 100 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά, σύμφωνα με κάποιες παλιότερες δικαστικές αποφάσεις (αν δεν κάνουμε λάθος).

Είδατε λοιπόν πόσο εύκολα προσαρμόζεται η «σκληρή» εξουσία στις ανάλογες συνθήκες;

Να δούμε όμως πότε θα καταλάβει και ο απομονωμένος και τρομαγμένος πολίτης ότι αυτός ο ίδιος είναι η πηγή από όπου πηγάζει και ρέει η κάθε ανεξέλεγκτη εξουσία, είτε αυτή είναι εκτελεστική, είτε νομοθετική, είτε δικαστική. Εκτός και αν δεν μιλάμε για δημοκρατία…


Σχόλιο ιστολογίου: Η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου "Γιατί δεν επιστράτευσε τους δικαστές η κυβέρνηση;" είναι η εξής: Επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως έπειτα από μία τέτοια επιστράτευση, θα αποστρατευόταν η ίδια σε ελάχιστο χρόνο, με δικαστικές αποφάσεις που θα την έστελναν στην... κρεμάλα... Και είναι αλήθεια, πως αυτό ακριβώς θα συμβεί, όταν η δικαστική εξουσία αποφασίσει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Σύνταγμα και τη χώρα...
Του Θεόδωρου Κατσανέβα 

  • Το Ισραήλ σχεδιάζει τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού προς την Ευρώπη, κατοχυρώνοντας τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου
  • Ο από μηχανής Θεός της Ελλάδας μας κλείνει το μάτι μέσα στη βαθιά καταχνιά
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι εξ’ ανατολών γείτονες απέχουν από τις συνήθεις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, με εξαίρεση μια και μόνο περίπτωση στις 23 Ιανουαρίου. Τι συμβαίνει αλήθεια; Γιατί οι καθ’ έξιν προκλητικοί Τούρκοι που ονειρεύονται κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουν μαζευτεί και δε βγάζουν γλώσσα όπως συνηθίζουν; Και μάλιστα ιδιαίτερα τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στα Τάρταρα;
Πριν από λίγο καιρό ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε κάτι που πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ, τα οποία την ίδια ώρα βομβάρδιζαν το ζαλισμένο πλήθος με τις αθλιότητες της λίστας
Λαγκάρντ, ως ένα βολικό αποπροσανατολιστικό σίριαλ. Στην περίοδο της Υπουργίας Δρούτσα και μετά, υπήρχαν διαβουλεύσεις για εξαίρεση του Καστελόριζου από τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ ( Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

Η ύπαρξη του ευλογημένου ακριτικού νησιού, ενώνει τη δική μας ΑΟΖ με την Κυπριακή και μέσω αυτής με την ΑΟΖ του Ισραήλ. ( βλ. χάρτες). Πρόκειται για τη μοναδική διέξοδο προς την Ευρώπη που έχει το απομονωμένο και περιστοιχιζόμενο από εχθρικές χώρες Ισραήλ. Το οποίο φυσικό είναι να μην επιτρέψει την ανατροπή μιας τέτοιας προοπτικής που αφορά την ίδια την υπόστασή του μεσομακροπρόθεσμα. Εκτός από ζωτικός γεωπολιτικός χώρος, η διέξοδος αυτή αποτελεί τη μοναδική δίοδο προς την Ευρώπη για τη δημιουργία του μυστικά σχεδιαζόμενου υποθαλάσσιου αγωγού για το δικό της μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, το Λεβάθιαν. Είναι σαφές ότι, οι Τούρκοι δεν τολμούν, ούτε θα τολμήσουν, να συγκρουστούν με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με την τραγική οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, οι σημερινές διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες, φαίνεται ότι μας ευνοούν στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Η ανακήρυξη της δικής μας ΑΟΖ και η ένωσή της με αυτήν της Κύπρου, είναι απαραίτητη για τους Ισραηλινούς , οι οποίοι με τη συνηγορία των ΗΠΑ που ενδιαφέρονται ευρύτερα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής, είναι σε θέση να τη διασφαλίσουν.

Η σημασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης έχει υπερκεράσει πλέον αυτήν της υφαλοκρηπίδας για την οποία υπήρχε παλαιότερη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η ΑΟΖ είναι η θαλάσσια περιοχή πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης μέχρι 200 ναυτικά μίλια, μέσα στα οποία το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα για την εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη, των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας. Παράλληλα, η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά (Αρθρο 121, παράγραφος 2) ότι, όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, οι οποίες, όπως και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού, καθορίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές. Ο χάρτης που παρατίθεται εδώ, οριοθετεί την ΑΟΖ της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών με βάση το δίκαιο της θάλασσας. Με τα νέα δεδομένα καταργείται η γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και καθίστανται ανίσχυρα τα επιχειρήματα της Τουρκίας, ότι δηλ. τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου δε διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι επικάθονται πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας.

Η νέα σύμβαση για την ΑΟΖ έχει επικυρωθεί από 157 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η ΗΠΑ, η Ρωσία κ.λπ. Δεν την έχουν υπογράψει η Τουρκία και η Βενεζουέλα, επειδή έχουν μπροστά τους νησιά που δεν τους ανήκουν, με συνέπεια τον περιορισμό της δικής τους ΑΟΖ. Η βασική επιδίωξη της Τουρκίας, όπως φαίνεται από τους δύο χάρτες εδώ, είναι να αποκόψει την επαφή των ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ με αυτήν της Ελλάδας, πράγμα που δύσκολα θα γίνει ανεκτό από τους ισχυρούς της γης. Το όλο ζήτημα αφορά άμεσα το μέλλον της χώρας μας. Την ώρα που η οικονομία μας καταστρέφεται από το ζουρλομανδύα του ευρώ και τη γερμανοποίηση της Ευρώπης, φαίνεται ότι ο «από μηχανής θεός της Ελλάδας», μας κλείνει κάπου το μάτι. Αλλά,πρέπει να βάλουμε κι εμείς το χέρι μας, έχοντας υπόψη ότι στα εθνικά θέματα υποχωρούν οι ιδεοληψίες, αφού πρώτιστο όλων είναι το εθνικό συμφέρον. Γι αυτό και ελπίζουμε ότι στο σημείο αυτό τουλάχιστον, οι κυβερνώντες θα πράξουν το αυτονόητο.

aoz
aoz

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό. Απειλή για την κυβέρνηση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παλεύει, από τη μια, να γίνει «συστημικό», ώστε να παραμείνει στο παιχνίδι, και, από την άλλη, προσπαθεί χωρίς ελπίδα να συνεχίσει να κρατά τις συνιστώσες στους κόλπους του έως την τελική εκκαθάριση. Διότι είναι θέμα χρόνου πότε ο κ. Τσίπρας θα αποφασίσει να ρίξει στο πυρ το εξώτερον όσους του χαλούν την εικόνα και του καταστρέφουν όσα δεσμεύτηκε σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον.

Το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και ακούει σε αυτό που εκφράζουν οι «νοικοκυραίοι». Ολοι αυτοί που μέχρι χθες αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας αλλά και των κομμάτων εξουσίας. Οι νοικοκυραίοι τα τελευταία χρόνια το μόνο που κάνουν είναι να πληρώνουν χαράτσια, έκτακτες εισφορές και φόρους, χωρίς να εισπράττουν ανταποδοτικά τίποτε από την Πολιτεία. Πλέον, όχι απλώς βρίσκονται στο όριό τους, αλλά το έχουν ξεπεράσει. Η κυβέρνηση κινδυνεύει μόνο από το κίνημα «δεν έχω, δεν πληρώνω», εάν η Πολιτεία δεν συνειδητοποιήσει στην πράξη ότι άλλο πράγμα είναι η φοροδιαφυγή και άλλο η μη δυνατότητα κάποιου να πληρώσει. Και αυτό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οφείλει να το κάνει διακριτό στους… γίγαντες του υπουργείου Οικονομικών. Οσα καταγράφονται στις μετρήσεις είναι αποκαλυπτικά.

Οταν επτά στους 10 Ελληνες δηλώνουν από τώρα, χωρίς να έχουν υπολογίσει τις νέες μειώσεις που έρχονται από τις νέες παρακρατήσεις, ότι δεν έχουν να πληρώσουν, τότε πρέπει επειγόντως η κυβέρνηση να βρει τρόπο να αποφύγει τη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο. Και σίγουρα αυτός ο τρόπος δεν είναι οι απειλές για κατασχέσεις και φυλακίσεις.

Οταν περισσότεροι από έξι στους 10 πολίτες -ή ποσοστό 62%- στην ερώτηση «έχει η οικογένειά σας τα χρήματα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς την Εφορία και τις τράπεζες τους επόμενους μήνες;» απαντούν αρνητικά, ενώ περίπου ένας στους τρεις -ποσοστό 30%- απαντά καταφατικά και ένα ποσοστό 8% υποστήριξε ότι δεν ξέρει / δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα, τότε τα καμπανάκια γίνονται πλέον καμπάνες.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Σαμαράς έχει την πραγματική εικόνα μπροστά του. Γι’ αυτό και τρέχει να βρει επενδύσεις. Γνωρίζει ότι, εάν δεν πέσει χρήμα στην αγορά, όσα συμβαίνουν αυτούς τους μήνες μοιάζουν με κάποιον που θέλει να χτίσει στην άμμο πύργους. Η κοινωνία βιώνει ένα «κραχ» διαρκείας και τα αποθέματα σε όλα τα επίπεδα εξαντλούνται. Γι’ αυτό επανέρχομαι στην αρχική μου τοποθέτηση: Ο κίνδυνος για την κυβέρνηση δεν είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο ο δικός της κακός εαυτός, τον οποίο εκφράζουν δυστυχώς οι άνθρωποι που κινούνται χωρίς λογική και χωρίς ευαισθησία ευρισκόμενοι εντός των τειχών. Η κοινωνία θέλει δικαιοσύνη και ελπίδα. Και όχι την ομάδα των ατσαλάκωτων και αγέλαστων…
Γράφει ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος 

Εδώ και μερικούς μήνες διαμοιράζουν τα λάφυρα του κράτους. Ποιοι τα καρπούνται; Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι: οι κομματάνθρωποι και οι «κολλητοί». Η χώρα και το πολιτικό σύστημα έχουν χρεοκοπήσει αλλά τα κυβερνητικά κόμματα δεν λένε να αλλάξουν συνήθειες. Μπορεί πολιτικά στελέχη να μην εξελέγησαν βουλευτές, ανταμείβονται όμως με υψηλές διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο. Μερικά πράγματα σ' αυτή τη χώρα δεν αλλάζουν ποτέ, ούτε και στην εποχή της χρεοκοπίας.

Δεν θα μιλήσω για τομείς που δεν ξέρω καλά, θα σταθώ μόνο σε έναν τον οποίο υπηρετώ επί σαράντα χρόνια, την Υγεία. Στην περίπτωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) επελέγη ένας πρώην βουλευτής και υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Περιγραφικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Τι το μεμπτό;» θα πείτε. Δεν έχει ο άνθρωπος τα απαιτούμενα προσόντα;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Πρώτον, η θέση αυτή στις προηγμένες υγειονομικά χώρες είναι εκτελεστική και ως εκ τούτου προκηρύσσεται - ακολουθούνται δηλαδή ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, το θέμα του πρωτοκόλλου επιλογής στελεχών δεν τυγχάνει της αρμόζουσας προσοχής, και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση του ΚΕΣΥ. Οι υποψήφιοι αναμένεται να είναι επιστήμονες υψηλής αναγνωρισιμότητας, ακαδημαϊκού προσανατολισμού, ήθους, και με αποδεδειγμένη ουσιαστική ενασχόληση με τα προβλήματα της Υγείας του τόπου. Οι ιδιότητες αυτές είναι απολύτως αναγκαίες, προκειμένου το ΚΕΣΥ να μετουσιώσει στην πράξη με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο την αποστολή του, η οποία, σύμφωνα με τον νόμο, είναι: «Η ουσιαστική ευθύνη για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, τον προσδιορισμό των γενικών στόχων και κατευθύνσεων και τη διαμόρφωση γενικά της εθνικής στρατηγικής στον τομέα Υγείας και την υποβολή των σχετικών προτάσεων στον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας».

Δεύτερον, οι μη γνωρίζοντες συμπολίτες μας θα χαρούν και θα επιβραβεύσουν την τοποθέτηση αυτή, δεδομένου ότι ανατέθηκε σε καθηγητή της Ιατρικής. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως ξέρουν καλά ότι η σημαντικότερη θέση για τη χάραξη πολιτικής Υγείας ανατέθηκε σε γιατρό-καθηγητή που έχει χρόνια να ασχοληθεί με την Υγεία, δεδομένου ότι για μεγάλο διάστημα, ως βουλευτής, απείχε από τον οικείο επαγγελματικό χώρο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι προήχθη στη θέση του καθηγητή όντας βουλευτής!

Το γενικότερο θέμα βέβαια δεν είναι να διοριστεί επικεφαλής του ΚΕΣΥ ένας γιατρός αλλά κάποιος με αποδεδειγμένα συνολική και έγκυρη άποψη για τον χώρο της Υγείας, η οποία θα είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας ενασχόλησής του με θέματα πολιτικής Υγείας. Γιατροί υπάρχουν χιλιάδες στη χώρα μας, όμως ειδικοί (οι οποίοι δεν χρειάζεται καν να είναι γιατροί) με εμπειρία στον χώρο διαμόρφωσης πολιτικής Υγείας λίγοι.

Τρίτον, κάποιος θα μπορούσε να αιτιολογήσει την τοποθέτηση του καθηγητή με βάση τις επιστημονικές περγαμηνές του. Μια αναζήτηση όμως στην επιστημονική πληροφόρηση στο Διαδίκτυο δεν θα αναδείξει υψηλής εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας επιστημονικό έργο που να αφορά πολιτική της Υγείας.

Τέταρτον, ίσως λεχθεί ότι τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του. Ιδού μερικά στοιχεία που θα σας επιτρέψουν να σχηματίσετε τη δική σας γνώμη. Λίγο μετά την ανάληψη της θέσης καθηγητή Περιγραφικής Ανατομικής ακολούθησε εκλογή και διορισμός της συζύγου του, αναισθησιολόγου-γιατρού την ειδικότητα, ως μέλος ΔΕΠ του εργαστηρίου του. Κάποιος ίσως αναρωτηθεί ποια ακριβώς είναι η δουλειά μιας αναισθησιολόγου σε εργαστήριο που ανατέμνει πτώματα, αλλά αμφιβάλλω αν θα πάρει πειστική απάντηση. Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο ότι η ενέργεια αυτή σχολιάστηκε αρνητικά τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στον ημερήσιο Τύπο («Καθημερινή», 28.7.2011).

Γιατί γίνονται τέτοιοι διορισμοί; Γιατί δεν ακολουθούνται διαυγή και ορθολογικά πρωτόκολλα επιλογής και γιατί διορίζονται ακόμη στελέχη κομμάτων; Στοιχειώδες, αγαπητοί μου αναγνώστες: για τον ίδιο λόγο που διορίζονται κομματάνθρωποι στις διοικήσεις των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών οργανισμών, των λιμανιών κ.ο.κ. Για τους πολιτικούς μας δεν προέχει η υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την ορθολογική στελέχωση του κράτους, αλλά η αποπληρωμή πολιτικών γραμματίων. Μοιράζουν τις εκτελεστικές θέσεις ευθύνης σε πρώην πολιτικούς γιατί, δεκαετίες τώρα, θεωρούν το κράτος λάφυρο που οφείλουν να παραχωρούν στους «εκλεκτούς» τους. Ετσι δουλεύει η πολιτική στην Ελλάδα, ακόμη και στην εποχή της χρεοκοπίας. Η τρόικα δεν το 'χει πάρει χαμπάρι;

Ο κ. Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γράφει ο Θ. Κατσανέβας 

Η εισβολή

Η σημερινή οικονομική καταστροφή μας έχει αποπροσανατολίσει από έναν μεγαλύτερο κίνδυνο: την ταχύτατη αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της χώρας, και τελικά τη μουσουλμανοποίησή της. Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές όπως θα έπρεπε. Σύμφωνα με τη ρεαλιστική όσο και εφιαλτική αυτή πρόβλεψη, σε 10-20 χρόνια, η Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα, δε θα υπάρχει πια. Σε δέκα χρόνια, εδώ στο καλύτερο οικόπεδο της γης που έχει μπει στο μάτι πολλών, θα κατοικούν 4-5 εκατ. μουσουλμάνοι νεαροί σε ηλικία, έναντι 8-9 εκατ. γερασμένων ελληνογενών. Τότε, θα είναι αδύνατο να σταματήσει η συνέχιση της μαζικής εισβολής και του πολλαπλασιασμού της, με δεδομένο ότι οι γυναίκες-μουσουλμάνες γεννούν πέντε παιδιά κατά μέσο όρο, έναντι λιγότερο από ένα των ελληνίδων.

Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας, σήμερα εισβάλλουν στη χώρα, κατά κύριο λόγο από τον Έβρο, 200.000-250.000 κυρίως μουσουλμάνοι από την Αφρική και την Ασία. Σε δέκα χρόνια, θα ανέρχονται σε 2-2,5 εκατ. και μαζί με τους εδώ εγκατεστημένους που υπολογίζονται σε 1,8 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων αυτών της Δυτικής Θράκης, μαζί με γεννήσεις της τάξης των 500.0000), θα ανέρχονται σε πάνω 4 εκατ. Το δόγμα Οζάλ «δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως αποδείχτηκε και από τις μυστικές εκθέσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Γιλμάζ για δολιοφθορές σε βάρος της χώρας μας.

Το τραγικό είναι ότι, με την έλευση του άτεγκτου Μνημονίου και την ερημοποίηση της αγοράς εργασίας, πολλά νέα παιδιά, αλλά και νοικοκύρηδες νόμιμοι μετανάστες, φεύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας στον ήλιο. Και έτσι, η χώρα μουσουλμανοποιείται με μαθηματική βεβαιότητα. Και αυτό λέγεται με όλο το σεβασμό που οφείλεται στη θρησκεία αυτή και σε κάθε ένα μουσουλμάνο ξεχωριστά.

Οι δουλέμποροι και η Αθηναϊκή ζούγκλα

Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν το ταξίδι των μεταναστών γινόταν με μύριες όσες δυσκολίες και κινδύνους, σήμερα τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί. Οι τουρκικές αερογραμμές έχουν καθιερώσει απ’ ευθείας τακτικές πτήσεις από όλες ή τις περισσότερες χώρες εισαγωγής τους, με διαμονή «τράνζιτ» στην Τουρκία και αμέσως μετά στην Ελλάδα. Τα αεροπλάνα της Turkish Airlines κάνουν χρυσές δουλειές μεταφέροντας καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες από το Λάγος της Νιγηρίας, την Άκρα της Σομαλίας, την Καζαμπλάκα του Μαρόκου, το Καράτσι του Πακιστάν, την Ντάκα του Μπακλαντές, την Αλγερία, τη Σομαλία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, το Λίβανο, το Νουμπαι, κλπ. Οι μετανάστες εγκαθίστανται προσωρινά σε δουλεμπορικά ξενοδοχεία των περιοχών Κουμ Καπί και Γελσικόι στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα του βαθέως τουρκικού κράτους. Σύντομα διέρχονται τον Έβρο περίπου ανενόχλητοι και όσοι το επιθυμούν, καταφεύγουν στις ελληνικές αρχές, όπου τελικά τους χορηγείται έγγραφο που αναγράφει ότι υποχρεούνται να φύγουν από τη χώρα σε διάστημα ενός μηνός!

Από την Αλεξανδρούπολη επιβιβιβάζονται στα τραίνα των ελληνικών σιδηροδρόμων και καταλήγουν στο τραγικό Αθηναϊκό γκέτο, όπου τους παραλαμβάνουν οι εδώ συνεργάτες των δουλεμπόρων και τους εγκαθιστούν σε βρωμερές πολυκατοικίες. Ακολουθεί η ένταξή τους στα κυκλώματα των συμμοριών, των ναρκωτικών, της πορνείας, της παιδεραστίας, της εμπορίας οργάνων, σε όλη την απαίσια αυτή εγκληματική βιομηχανία με ετήσιο τζίρο άνω του 1,5 δισ. ευρώ που ταΐζει και πολλούς «φιλάνθρωπους» και έχει μεταβάλει το κέντρο της Αθήνας σε ζούγκλα.

Το 80% της εγκληματικότητας και ειδικότερα της βαριάς εγκληματικότητας, διενεργείται διαπιστωμένα από παράνομους μετανάστες, που ανέρχονται σήμερα στο 15%-20% του πληθυσμού. Και επειδή στις φυλακές υπάρχει το αδιαχώρητο, κάθε 1-2 χρόνια, αφήνονται ελεύθεροι για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, Οι δουλέμποροι και οι συνεργάτες τους, αν είναι δυνατόν, κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αφού έχει γίνει γνωστό ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι, εδώ συρρέουν από παντού τα πλέον εγκληματικά στοιχεία που επικαλούνται πολιτικούς διωγμούς στη χώρα τους. Έτσι, αλλοιώνεται όχι μόνο η ποσοτική αλλά και η ποιοτική σύνθεση των κατοικούντων εδώ, που από χώρα μεταβάλλεται σε χώρο-αποθήκη. Την ίδια ώρα, σε μεγάλα μέσα μαζικής επικοινωνίας γίνεται αναφορά σε «φασισταριό», σε «εθνοπαρανοϊκούς καραγκιόζηδες» που αντιδρούν στο να δοθεί «συλλήβδην η ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες...»! (Τα Νέα, 5/1/2012).

Λεφτά υπάρχουν

Η αρμόδια για τη μετανάστευση Κοινοτική Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, επέκρινε τη χώρα μας τελευταία, γιατί δε φροντίζει να απορροφήσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα από Κοινοτικά κονδύλια για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, την επαναπροώθηση μεταναστών κλπ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απάντησε «υπερηφάνως» ότι, για τους σκοπούς αυτούς θα χρησιμοποιήσουμε δικούς μας πόρους. Προφανώς του έχει μείνει ακόμα το προεκλογικό κουσούρι ότι «λεφτά υπάρχουν»! Γεγονός είναι ότι, η ελληνική κυβέρνηση, ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης, με την αγαστή συμπαιγνία των «φιλάνθρωπων» με το αζημίωτο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αρκετών μέσων μαζικής επικοινωνίας, κωφεύουν ανεπίτρεπτα ή συνηγορούν για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας.

Οι εταίροι μας σφυρίζουν αδιάφορα 

Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς αντιλαμβάνεται ως παραπαίδι και οι εταίροι μας το παίζουν φιλάνθρωποι, όταν η εισβολή λαθρομεταναστών δεν τους αφορά. Ξεσηκώνονται όταν συλληφθούν 1-2 παράνομοι μετανάστες στη χώρα τους και με συνοπτικές διαδικασίες τον στέλνουν στη «χωματερή» της Ελλάδας. Δεν καταργούν το Δουβλίνο ΙΙ που επιβάλλει την υποχρεωτική επιστροφή παράνομων μεταναστών από Ευρωπαϊκές χώρες στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους που είναι κυρίως η Ελλάδα, από όπου εισέρχεται το 90% των εισβολέων. Μας απειλούν με έξωσή μας από τη συνθήκη Σένγκεν γιατί δεν παίρνουμε επαρκή μέτρα για την παρεμπόδιση εισαγωγής λαθρομεταναστών και την ίδια ώρα, μας εγκαλούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Οι εδώ «φιλάνθρωποι» εκπρόσωποι της επιλεγόμενης Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κάνουν ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν την εισβολή. Αλλά ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ενδιαφέρονται για να πείσουν χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Αλγερία, η Νιγηρία, κλπ., που βρίσκονται υπό δυτική επιρροή, να υπογράψουν συμφωνία επανεισδοχής των ομοεθνών τους που εισρέουν με αλματωδώς αυξανόμενο ρυθμό στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας, η οποία παραμένει χώρα υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η βιομηχανία της «φιλανθρωπίας»

Στην Ελλάδα του παράλογου και της παραλυσίας, η δουλεμπορία σήμερα αντιμετωπίζεται περίπου ως πλημμέλημα. Όταν η αστυνομία, που έχει ενεργοποιηθεί ικανοποιητικά τελευταία, συλλάβει δουλεμπόρους, τα δικαστήρια, υποχρεώνονται από την ισχύουσα νομοθεσία, να τους αφήσουν ελεύθερους με εγγύηση, με χαϊδέματα ποινών. Οι δουλέμποροι εισπράττουν 3.000-6.000 το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι συνεργάτες τους ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο δηλ. 20.000-70.000 ευρώ το μήνα, οι έμποροι ναρκωτικών, πορνείας, παιδοφιλίας και διακίνησης ανθρώπινων οργάνων, θησαυρίζουν, όπως και μη-κυβερνητικές οργανώσεις και διάφοροι δικηγορίσκοι και παρατρεχάμενοι.

Είναι πολλά τα λεφτά και η «βιομηχανία της φιλανθρωπίας» ακμάζει την ίδια ώρα που η χώρα παρακμάζει. Τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις στο κέντρο κλείνουν και το παραεμπόριο οργιάζει. Οι περιοχές στο κέντρο και γύρω απ’ αυτό ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές από «κορακοφιλάνθρωπους» ή αφελείς που δηλώνουν αριστεροί, αλλά αγνοούν βασικές αρχές της αριστερής αντίληψης και ειδικότερα της μαρξιστικής. Η οποία δεν αποδέχεται τη φιλανθρωπία και θεωρεί τη μετανάστευση εργαλείο του διεθνούς καπιταλισμού για την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Στο θέατρο του παράλογου της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, παραβλέπεται το αυτονόητο γεγονός ότι το πρόβλημα της τεράστιας παγκόσμιας φτώχειας του 1 δισ. των λιμοκτονούντων διεθνώς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δεν μπορεί να λυθεί μεμονωμένα από τη φιλανθρωπία και μάλιστα από την «Ψωροκώσταινα». Η οποία μεταβάλλεται από τους «κουτόφραγκους» σε χώρο εναπόθεσης ανθρώπινης δυστυχίας και χώρο υπό διάλυση. Η χώρα Λιβανοποείται, Βοσνιοποιείται και μουσουλαμανοποιείται. με τα συνακόλουθα της εγκληματικότητας, της μπούρκας, της σαρίας, τα τόσο συμπαθή αυτά πολιτιστικά πρότυπα για τους αριστεροδεξιόφρονες που έχουν επιβάλλει και την πολιτικοδημοσιογραφική τους ηγεμονία.

Τι κάνουμε

Η χώρα μας, οφείλει να θωρακίσει τα σύνορά της, να ενισχύσει την Αστυνομία Αλλοδαπών και να αξιοποιήσει το πλούσιο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων που σκοπός τους είναι η προστασία των συνόρων. Να εξαρθρώσει και να θεσπίσει αποτελεσματικά εξοντωτικές ποινές για τους δουλεμπόρους και τους συνεργάτες τους. Να προωθήσει τη δημιουργία «Οργανισμού για τους Μετανάστες», ο οποίος με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. θα στελεχωθεί από αξιόμαχα στελέχη έξω από το κύκλωμα των «κορακοφιλανθρώπων», αναλαμβάνοντας την προσωρινή μετεγκατάστασή των λαθρομεταναστών μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Να παράσχει πολιτικό άσυλο στους πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες κατανέμοντάς τους στις χώρες της Ε.Ε. ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Να επαναπροωθήσει τους παράνομους μετανάστες με ναυλωμένα αεροπλάνα στην πατρίδα τους, συνάπτοντας άμεσα συμφωνίες επανεισδοχής με χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Σομαλία, η Νιγηρία, η Αλγερία, κλπ. που βρίσκονται υπό δυτική επιρροή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συμμορφώσει την Τουρκία με την απειλή αναστολής των ενταξιακών διαδικασιών και άλλων κυρώσεων και να αναθεωρήσει τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ευρωπαϊκό εφαλτήριο της διεθνούς τρομοκρατίας. Το αρχηγείο της Frontex να μετεγκατασταθεί από την Πολωνία (!) στην Ελλάδα. Και το μεγαλύτερο ποσό που διατίθεται για τους ίδιους σκοπούς, να διατεθεί στη χώρα μας, αφού από εδώ εισρέει το 90% των παράνομων μεταναστών. Ταυτόχρονα, η ελληνική πολιτεία οφείλει να εντάξει τους νόμιμους μετανάστες, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως ισχύει διεθνώς, στον κοινωνικό της ιστό και σταδιακά να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια. Να δεχτεί τους πραγματικούς και όχι τους δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες ανάλογα με τον πληθυσμό της. Να απαγορεύσει τη λειτουργία πολλών πρακτορίστικων ψευτο-Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αφού ελεγχθεί η οικονομική τους διαχείριση και οι επικεφαλείς τους σταλούν στον Κορυδαλλό. Να θεσπίσει πολιτική διακριτικών επιλογών εισδοχής και νομιμοποίησης μεταναστών, με κριτήρια τις χώρες καταγωγής και τις επαγγελματικές τους ειδικότητες, όπως κάνουν όλες οι χώρες παντού σε θέματα μετανάστευσης. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τους νοικοκυραίους μετανάστες που ζουν ειρηνικά εδώ, καταβάλλουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και αναγνωρίζουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και τη γλώσσα. Γι’ αυτό, πρέπει να αρθούν οι αδιέξοδες αντιρρήσεις για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αττική.

Παράλληλα, χρειάζεται να απλοποιηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί η νομοθεσία και διοικητική πρακτική για τους νόμιμους μετανάστες και να αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που τους ταλαιπωρούν, τους καθιστούν υποχείριους σε εκμετάλλευση από κυκλώματα και οδηγούν σε απώλειες πολλών δισ. για το χειμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να αφεθεί να μας υπερκεράσουν αριθμητικά. Η χώρα χρειάζεται «φράκτη» για τους παράνομους εισβολείς σε όλα τα σύνορά της και «πόρτες» απ’ όπου θα επιτρέπεται η νόμιμη είσοδος με επιλεκτικά κριτήρια. Στην πραγματικότητα, λόγω της υπογεννητικότητας του ελληνικού πληθυσμού που πρέπει να ενισχυθεί με ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα, χρειαζόμαστε τους νόμιμους μετανάστες και κυρίως αυτούς που μπορούν να συμβιούν ειρηνικά με τον ελληνικό πληθυσμό και να συμβάλλουν στην οικονομική της ανάπτυξη της χώρας και την πληθυσμιακή της αναγέννηση. Αλλιώς, η μουσουλμανοποίηση της ελληνικής γης με την παράδοση των 2000 χρόνων ιστορίας, αποτελεί μόνο θέμα χρόνου.

Αν δεν υπάρξει σοβαρή ισχυρή βούληση με επίκεντρο τις γραμμές αυτές, η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε χώρο εμφύλιου σπαραγμού χωρίς μέλλον. Με το Μνημόνιο και τη μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών, μας κλέβουν τη χώρα. Γι’ αυτό, χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της και για το μέλλον της. Μια ηγεσία της πατριωτικής ευθύνης, της γνώσης, της χρηστής και έντιμης διοίκησης, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτήν την ώρα, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οφείλουμε να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν. Και στη διαδρομή της ιστορίας του, ο ελληνισμός έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να το κάνει.

* Ο κ. Θεόδωρος Κατσανέβας είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς