Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Μαΐ 2013

Tου Γιώργου Δελαστίκ 
 
Τρελό πανηγύρι έχουν στήσει πάνω από το κουφάρι της Ελλάδας οι κάθε λογής απατεώνες, με πρώτους τους πολιτικούς της κυβέρνησης. Ταΐζουν τον κοσμάκη με παραμύθια. Αφού …«μαζί φάγαμε» τα καμιά πενηνταριά δισεκατομμύρια ευρώ των φετινών δανείων που όχι οι εργαζόμενοι, αλλά ούτε καν η αγορά δεν είδε το χρώμα τους, την εβδομάδα αυτή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβερνητική προπαγάνδα άρχισαν να μας τρέφουν με «κινεζικές επενδύσεις» – δηλαδή κατσαρίδες, ακρίδες, σκορπιούς, φίδια, μέδουσες και άλλες «λιχουδιές» κινεζικού τύπου!

Υποκρίνονται ότι πιστεύουν κιόλας τις ανοησίες που μας λένε. «Έρχεται η ανάπτυξη!» διαλαλεί ο πρωθυπουργός, την ώρα ακριβώς που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε τα προσωρινά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο που έδειχναν μείωση του ΑΕΠ κατά 5,3%! Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν δεν ερχόταν και η …«ανάπτυξη» του Σαμαρά! Η Ελλάδα διανύει την έκτη (!) συνεχή χρονιά ύφεσης, κατάσταση που δεν γνώρισε καμιά χώρα της Ευρώπης ούτε κατά τη διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων. Μείωση κατά 0,2% του ΑΕΠ το 2008 και κατά 3,2% το 2009 επί Καραμανλή. Νέες βουτιές κατά 5,1% και 7,2% του ΑΕΠ επί Γιωργάκη Παπανδρέου που έσπασε όλα τα ρεκόρ το 2010 και το 2011 αντίστοιχα. Άξιος συνεχιστής ο Σαμαράς, ο οποίος με «τσόντες» τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη μας βούλιαξε 6,4% ακόμη το 2012 και σίγουρα θα μας καταβαραθρώσει ακόμη πιο βαθιά το 2013, γύρω στο 5% σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις. Έκτακτα πάμε! «Οι μισθοί βυθίζονται και η Ελλάδα γίνεται πιο ανταγωνιστική» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο υπουργείο του και απευθυνόμενος σε Γερμανούς μαθητές. Υπερήφανος για το απεχθές έργο του εμφανίζεται και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε: «Παρά την καταβύθιση του εργασιακού κόστους, η ανεργία έφτασε στο 27% και η ανεργία των νέων το 56%. Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας δεν βοήθησε την αγορά εργασίας» δηλώνει σαρκαστικά.

Ο Στουρνάρας όμως είναι ήσυχος ότι έχει απέναντί του έναν υποταγμένο λαό, στον οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα χωρίς να κινδυνεύσει το κεφάλι του. «Αποκαταστάθηκε αρκετή ησυχία… Ο κόσμος δείχνει πολλή υπομονή και εκτιμά αυτό που κάνουμε. Κατά κανένα τρόπο δεν βρισκόμαστε κοντά σε (κοινωνική) έκρηξη… Οι Έλληνες σώπασαν γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ… Μόνο στο δημόσιο τομέα υπάρχουν ακόμη διαμαρτυρίες», δηλώνει περιχαρής. Στη βάση αυτών των διαπιστώσεων, αναλύει στο γερμανικό έντυπο τα σχέδιά του για …τετραετή(!) παραμονή στην εξουσία: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός πρέπει να εργαστεί γι’ αυτούς τους στόχους τα επόμενα τρία χρόνια» διακηρύσσει με αυτοπεποίθηση. «Εσείς προσωπικά έχετε προβλήματα με τη Γερμανία;» τον ρωτάει ωμά ο δημοσιογράφος της Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε. «Εγώ πραγματικά δεν βλέπω κανένα πρόβλημα!» κάνει αμέσως δήλωση νομιμοφροσύνης και υποταγής ο Στουρνάρας, έχοντας πλήρη επίγνωση του ότι το Ράιχ δεν συγχωρεί ποτέ τους απείθαρχους υπηκόους του. Τώρα βέβαια οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς του Λονδίνου, τους οποίους «φιλολαϊκή εφημερίδα» δεν μπορεί να τους πει κανείς με τίποτα, έχουν ως κι αυτοί τρομάξει από την απερίγραπτη βαρβαρότητα της πολιτικής που ασκούν ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης των σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων». Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από κύριο άρθρο τους με τίτλο «Στερείται χάπι εντ το ελληνικό δράμα».

«Το πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο βελτιώθηκε κατά 10% του ΑΕΠ, το οποίο πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων προσαρμογών της ιστορίας σε καιρό ειρήνης», γράφει η βρετανική οικονομική εφημερίδα και συνεχίζει: «Το κόστος όμως υπήρξε καταστροφικό… Το κοινωνικό κόστος είναι ανυπολόγιστο και οι συνέπειές του θα ξετυλίγονται τα χρόνια που θα έρθουν». Η γαλλική Λε Μοντ προσπαθεί να είναι πιο παρηγορητική: «Η Ελλάδα έχει χάσει το αίμα της αλλά βρίσκεται σε δρόμο ανάρρωσης» τιτλοφορούσε ανάλυσή της. Το δημόσιο χρέος της χώρας έπεσε προσωρινά πέρυσι με το «κούρεμα» και την «επαναγορά» των ελληνικών κρατικών ομολόγων –δηλαδή με τη διάλυση των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος συν τη ληστεία των μικροομολογιούχων– γύρω στο 156%, αλλά ήδη από φέτος, το 2013, θα εκτιναχθεί πάλι στο …175% του ΑΕΠ! Ποσοστό που ακόμη και το ΔΝΤ, εκτιμά ότι είναι απολύτως αδύνατον να εξυπηρετηθεί. Αυτό δεν εμποδίζει βεβαίως καθόλου την ΕΚΤ να εισπράξει αύριο, μαζί με κάποιους άλλους, από τη χρεωκοπημένη Ελλάδα που δήθεν «έσωσε» το αστρονομικό ποσό των 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω της λήξης ελληνικών κρατικών ομολόγων, τα οποία είχε αγοράσει σε πολύ χαμηλότερη τιμή από γερμανικές και γαλλικές κυρίως τράπεζες στη δευτερογενή αγορά για να τις βοηθήσει, τις γαλλογερμανικές τράπεζες, βγάζοντας και κέρδος ίσα με …30% από πάνω!!! Όλοι πλουτίζουν και κάνουν πάρτι «στην υγειά των κορόιδων», των Ελλήνων!

Μέχρι και στον Έλληνα πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που διόρισαν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας, θα του δίνουν …75.000 ευρώ το χρόνο περισσότερα από όσα έδιναν στον προηγούμενο πρόεδρο του ΤΧΣ, τον Ολλανδό Πολ Κόστερ. Εκατό χιλιάρικα ο Ολλανδός, εκατόν εβδομήντα πέντε ο δικός τους άνθρωπος! Εις υγείαν των κορόιδων και πάλι!

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τα … αδικαιολόγητα αναγκάστηκε να εκδώσει η ΔΗΜΑΡ μετα τον θόρυβο που προκλήθηκε – κυρίως μεταξύ των βουλευτών – από την αποχώρηση της κυρίας Μαρίας Ρεπούση από την αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Ποντιακής γενοκτονίας.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι:
«Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους» (!) ...

...και συμπληρώνει πως...
«Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί». 

Παρά ταύτα προκύπτει το ερώτημα : «Πόσο σοβαρός ήταν ο «πρακτικός λόγος» για τον οποίο η κυρία Ρεπούση δεν μπορούσε να περιμένει ούτε ένα λεπτό προκειμένου να δείξει έμπρακτα τον «αδιαμφισβήτητο» σεβασμό της προς τον Ποντιακό Ελληνισμό;»

Όπως μάλιστα αποδεικνύουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνεδρίαση, η νεοεκλεγείσα βουλευτής, γνωστή και από την συγγραφή του βιβλίου ιστορίας της Στ Δημοτικού όπου περιέγραφε την σφαγή της Σμύρνης το 1922 ως «συνωστισμό» , αποχώρησε την στιγμή που ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από όλους να τηρήσουν «ενός λεπτού σιγής». 

Ωρα 12:44 μ.μ. H Ρεπούση μέσα στη Βουλή

Ωρα 12 :46 μ.μ. Mόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων η Ρεπούση εξαφανίστηκε από τα έδρανα της Βουλής.
 Πηγή: Πρώτο Θέμα Η ραγδαία επέκταση του ευρωσκεπτικισμού είναι το αλάνθαστο σημάδι ότι η ευρωζώνη έχει εισέλθει σε περίοδο όχι μόνο οικονομικής αλλά και υπαρξιακής κρίσης. Ο νέος ευρωσκεπτικισμός είναι πολύ διαφορετικός από τον παραδοσιακό ευρωσκεπτικισμό των Βρετανών. Βρίσκει εύφορο έδαφος σε χώρες-μέλη οι οποίες μέχρι πρότινος εμφάνιζαν τεράστια ποσοστά ευρωπαϊσμού.

Η διαδικασία ενοποίησης της Ευρώπης δρομολογήθηκε και αναπτύχθηκε σε συνθήκες σχετικά ήρεμων υδάτων και οικοδομήθηκε υπό την επήρεια του άρρητου ιδεολογήματος ότι οι συνθήκες θα ήταν πάντα έτσι. Στην πολιτική και στην οικονομία, όμως, ισχύει ό,τι και στη ζωή. Εκτός από νηνεμίες, υπάρχουν και τρικυμίες. Στις δεύτερες δοκιμάζονται οι συνεκτικοί δεσμοί. Και αυτή η κρίση απέδειξε ότι οι συνεκτικοί δεσμοί είναι πιο αβαθείς απ’ όσο θεωρούνταν.

Ο τρόπος, άλλωστε, με τον οποίο θεμελιώθηκε και λειτούργησε το κοινό νόμισμα ήταν ένα είδος ωρολογιακής βόμβας. Οι αρχιτέκτονες του ευρώ έβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο. Νομισματική ένωση χωρίς δημοσιονομική ένωση είναι αντίφαση. Και, βεβαίως, δημοσιονομική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποια μορφή πολιτικής ένωσης. Με άλλα λόγια, το ευρώ θεμελιώθηκε στην άμμο.

Εκτός αυτού, η Γερμανία φρόντισε να το σχεδιάσει με βάση τις δικές της προδιαγραφές: απαγορεύθηκε η διάσωση χωρών-μελών και απαγορεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παίξει τον ρόλο του ύστατου δανειστή, τον οποίο σε συνθήκες κρίσης παίζει κάθε κεντρική τράπεζα. Τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο οικονομικός ουρανός ήταν ανέφελος, οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποδέχθηκαν τις γερμανικές απαιτήσεις με εγκληματική επιπολαιότητα. Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα.

Οταν η διεθνής κρίση έπληξε την ευρωζώνη, την έπληξε στον πιο αδύναμο κρίκο της. Το Βερολίνο ηθικολογεί ασυστόλως μιλώντας για μυρμήγκια και τζιτζίκια. Αναμφίβολα, η Ελλάδα έχει καταλυτικές ευθύνες για τις παθογένειες που τη μετέτρεψαν σε αδύναμο κρίκο. Το γεγονός, όμως, ότι -περισσότερο ή λιγότερο- όλες οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας βουλιάζουν στον φαύλο κύκλο της ύφεσης καταδεικνύει ότι πέρα από τις τοπικές αιτίες υπάρχει και μία κοινή αιτία. Κι αυτή είναι ο τρόπος που λειτούργησε το κοινό νόμισμα.

Οι παθογένειες των αδύναμων κρίκων είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι ότι λόγω της ανισομερούς ανάπτυξης πάντα και παντού θα υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι. Γι’ αυτό και μετά την Ελλάδα ακολούθησαν και οι άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, διαψεύδοντας παταγωδώς τον ισχυρισμό της τρόικας ότι η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση.

Οταν η ευρωζώνη υπέστη ρήγμα, είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το πρόβλημα ως ευκαιρία για διορθωτικές παρεμβάσεις με σκοπό να ενισχυθεί το ενοποιητικό εγχείρημα. Αντ’ αυτού, όμως, η Γερμανία και οι σύμμαχοί της παλινδρόμησαν στον οικονομικό εθνικισμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ευρωζώνη να μην αντιδράσει ως πραγματική ένωση. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που οι αγορές επιτέθηκαν και στους άλλους αδύναμους κρίκους.

Εάν το 2000 υπήρχαν μόνο εκτιμήσεις, έπειτα από τόσα χρόνια τα γεγονότα δείχνουν ότι οι ωφελημένοι είναι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, και οι ζημιωμένοι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Η ανισορροπία αυτή συνιστά ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης.

Για να μην πληρώσουν το ολοένα και υψηλότερο κόστος της διάσωσης του ευρώ, η Γερμανία και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα έχουν οχυρωθεί πίσω από την πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας, η οποία ισοδυναμεί με ένα είδος ασύμμετρου οικονομικού πολέμου εναντίον των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Με την απόφασή τους για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, μάλιστα, έκαναν ακόμα ένα βήμα, επιβάλλοντας τη διάσωση από τα μέσα (bail in).

Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί (στην πραγματικότητα βραχυπρόθεσμα) τα στενά γερμανικά συμφέροντα και γι’ αυτό επικροτείται από τη γερμανική κοινή γνώμη. Με ευρωπαϊκά κριτήρια, όμως, είναι καταστροφική. Το Βερολίνο και οι σύμμαχοί του πατάνε σε δύο βάρκες. Θέλουν τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει η ύπαρξη του ευρώ, αλλά όχι και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η ύπαρξή του.

...και τα κοντά πόδια της γερμανικής πολιτικής

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που είναι τα μεγάλα θύματα του ασύμμετρου πολέμου, προς το παρόν αντιδρούν υποτονικά. Πρώτον, επειδή η μακρά περίοδος ευημερίας έχει αμβλύνει τα αντανακλαστικά τους. Δεύτερον, επειδή έχουν ακόμα αρκετά να χάσουν.

Οι υποτονικές κοινωνικές αντιδράσεις επιτρέπουν στις άρχουσες ελίτ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας να χρησιμοποιούν την κρίση όχι τόσο για να επιβάλουν επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, όσο για να προωθήσουν μέτρα με ταξικό πρόσημο. Εκτός αυτού, είναι τόσο ιδεολογικά ταυτισμένες με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι η γερμανική ηγεμονία και η πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας ουσιαστικά ναρκοθετούν το ενοποιητικό εγχείρημα. Με τη συμπεριφορά τους επιβεβαιώνουν όχι μόνο τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους, αλλά και την τάση τους να βλέπουν το δένδρο και όχι το δάσος.

Σ’ αυτό το παιχνίδι, όμως, παίζουν και άλλες δυνάμεις. Η γερμανική ηγεμονία σε συνδυασμό με την πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας ενοχλούν την Ουάσιγκτον και όχι μόνο. Προς το παρόν, οι Αμερικανοί προβαίνουν σε δημόσιες συστάσεις για αλλαγή οικονομικής πολιτικής, οι οποίες απορρίπτονται από την κυβέρνηση Μέρκελ. Ολα δείχνουν ότι δεν θα αφήσουν την πρόκληση αναπάντητη και ότι περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να «κοντύνουν» το Βερολίνο.

Οι γερμανικές εξαγωγές, πάντως, ήδη δέχονται τις αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας. Αναμένεται, μάλιστα, να δεχθούν ισχυρό ανταγωνισμό μετά την απόφαση του Τόκιο να τυπώσει άφθονο χρήμα για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της λιμνάζουσας ιαπωνικής οικονομίας. Το συμπέρασμα είναι ότι η γερμανική πολιτική έχει κοντά πόδια. Είτε από κοινωνικές αντιδράσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια που θα υποχρεώσουν και τις άρχουσες ελίτ να αλλάξουν γραμμή πλεύσης, είτε από τις κινήσεις τρίτων δυνάμεων, το Βερολίνο αργά ή γρήγορα θα σκοντάψει.

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Πριν από 15 χρόνια υπήρξαν οι πρώτες δημόσιες αναφορές για μια υποτιθέμενη ανάπτυξη «εθνοβομβών» - όπλα που σκοτώνουν μόνο ορισμένες ομάδες του πληθυσμού μιας χώρας. Πολλοί έχουν γελάγει γι 'αυτό. Εν τω μεταξύ, είναι μια πραγματικότητα.

Το 1998 για πρώτη φορά ένα άρθρο της Λονδρέζικης Sunday Times έτυχε της παγκόσμιας προσοχής, όπως έγραφε ότι Ισραηλινοί επιστήμονες εργάζονται σε μια βιολογική βόμβα που θα σκοτώνει μόνο τον αραβικό πληθυσμό - αλλά όχι τον εβραϊκό. Αλλά και η εξειδικευμένη στρατιωτική έκδοση Jane's Foreign Report έχει αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί εργάζονται σε μια επιδημία πανώλης, η οποία θα αποδεκατίζει μόνο Παλαιστίνιους. Νωρίτερα, ο τότε αμερικανός Υπουργός Άμυνας Ουίλιαμ Κόχεν είχε αναφέρει ότι πολλές χώρες εργάζονται πάνω σε βιολογικά όπλα, τα οποία είναι για να αποδεκατίζουν μόνο συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες - τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το θεώρησαν προφανές ως ένα παράλογο αστείο. Παρόλο που έχουν αναφερθεί συχνά σε αυτό, δεν έλαβαν ποτέ το θέμα στα σοβαρά. Τέλος, λένε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Έτσι, δεν υπάρχουν γενετικές διαφορές μεταξύ των ομάδων των ανθρώπων. Οι επιστήμονες της γενετικής έκριναν για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι είναι αδύνατο να αναπτυχθούν «εθνοτικά όπλα».

Αλλά αυτή η υπόθεση έχει πλέον αποδειχθεί ως λάθος. Μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών έχει αναφέρει σε μια πρόσφατη μελέτη, ποιές χώρες έχουν ήδη τέτοια όπλα, και ως εκ τούτου κάποιες επιδημίες κατά τους τελευταίους μήνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά δοκιμές σε σχέση με την «εθνοτική βόμβα». Οι κυβερνήσεις δεν μιλάνε ανοιχτά για το θέμα - γιατί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει προστασία απέναντι σε αυτή την απειλή.
Σε μια πρόσφατη έκθεση της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληφοριών MI6 αναφέρονται τα εξής: «Λόγω της αποκωδικοποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος έχουν εντοπιστεί και εντοπίζονται σε αμέτρητα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο ανθρώπινες γονιδιακές αλληλουχίες οι οποίες δημοσιεύονται. Πολλά ερευνητικά προγράμματα ασχολούνται ειδικά με τις γενετικές διαφορές σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Αυτό δείχνει ότι πράγματι ένα απροσδόκητα υψηλό ποσοστό των ειδικών γονιδιακών αλληλουχιών εντοπίζονται σε μια ομάδα του πληθυσμού, ενώ δεν βρίσκονται σε άλλες ομάδες».

Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι γενετικοί δείκτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η βιοϊατρική παρέχει τις κατάλληλες τεχνικές. Αρκετές χώες που κατέχουν τα βιολογικά όπλα, τα οποία απενεργοποιούν τα γονίδια. Στην έκθεση αναφέρεται ρητά ότι τέτοια όπλα δεν πρέπει κατ 'ανάγκην να είναι θανατηφόρα: «Θα μπορούσαν να κάνουν έναν αντίπαλο προσωρινά ανίκανο ή να τον αποδυναμώσουν μόνιμα».
Η πιθανή χρήση τους δεν περιορίζεται στις παραδοσιακές μορφές πολέμων, αλλά μπορεί να συμβεί στο πλαίσιο μυστικών επιχειρήσεων σε μακροχρόνιες συγκρούσεις, προκειμένου να καταστρέψουν την κοινωνία του εχθρού σε μακροπρόθεσμη βάση. Ακόμα κι αν μόνο 10% ή 20% του πληθυσμού του εχθρού επηρεαστεί από αυτά τα όπλα, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της πληγείσας κοινωνίας. Μια σουηδική ερευνητική ομάδα είχε ήδη από το 1993 ενημερώσει για την πιθανότητα αυτών των λεγόμενων «εθνοτικών όπλων», τα οποία προκαλούνται από γενετικά τροποποιημένα στοιχεία, έτσι ώστε να επηρεάζουν μόνο ορισμένες εθνικότητες.
Ο εμπειρογνώμονας βιολογικών όπλων Γιαν Βαν Άκεν από το γερμανικό Αμβούργο, επικεφαλής του γερμανο-αμειρκανικού Sunshine-Project, είχε αναφέρει ότι «σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, τα εθνοτικά όπλα δυστυχώς είναι εφικτά, γενετιστές και ιολόγοι πρέπει να επανεξετάσουν την θέση τους». Το καθεστώς του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής φέρεται να έχει εργαστεί σε ένα μικρόβιο που κάνει τους άνδρες άγονους - κατά προτίμηση τους μαύρους. Είτε αυτό είναι πραγματικό γεγονός ή προπαγάνδα: «Εν πάση περιπτώσει, κανένα από αυτά δεν έχει δουλέψει στην πράξη», ανέφερε ο ιολόγος Αλεξάντερ Κέκουλε του Πανεπιστημίου Χάλε-Βίττενμπεργκ.

Ο Γιαν Βαν Άκεν πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στα επόμενα χρόνια. Την απόδειξη βλέπει σε μια ανάλυση του 2009 από την Ταϊβάν, όπου οι ερευνητές είχαν εξετάσει τα θύματα που προτίμησε το παθογόνο SARS.
Έτσι, μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου κάνει τους ανθρώπους ιδιαίτερα ευάλωτους στην μερικές φορές θανατηφόρα ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος. Αυτή η παραλλαγή του γονιδίου που ονομάζεται HLA-B 4601 φαίνεται να ήταν διαδεδομένη στη νότια Κίνα. Στην Ταϊβάν, από την άλλη πλευρά, ήταν εξίσου σπάνια, όπως και στην Ευρώπη. Αυτό «θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το SARS ήταν ανεξέλεγκτο το 2009 στη Νοτιοανατολική Ασία και εκτός από το Τορόντο, πουθενά αλλού στον κόσμο», σύμφωνα με του ερευνητές από το Mackay Memorial Hospital στην Ταϊπέι.

Η μετάλλαξη SARS είναι ένα μόνο παράδειγμα. Στον άνθρωπο υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, γονιδιώματα - ιδανικοί στόχοι για «εθνοτικά όπλα». Έτσι, στον άνθρωπο υπάρχουν παραλλαγές στα γονίδια, οι οποίες καλούνται SNPs (snips) - πολυμορφισμοί μονών νουκλεοτιδίων. Αυτές οι μικροσκοπικές διαφορές συμβαίνουν περίπου κάθε 200 γράμματα DNA, και περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των SNP φαίνεται να είναι χαρακτηριστικό μιας ομάδας πληθυσμού.
Σε μερικά από αυτά έχει παρατηρηθεί μια εκπληκτική αποκλειστικότητα: Υπάρχει, σε ένα γονίδιο, του οποίου η λειτουργία είναι άγνωστη, μια μετάλλαξη που ονομάζεται TSC0493622. Δεν υπάρχει καν σε Ασιάτες, αλλά στο 94% των Αφρικανών. «Ορισμένα SNPs κάνουν τα άτομα επιρρεπή σε διάφορες ασθένειες, δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό», επιβεβαίωσε o φαρμακολόγος Ρούτς Ιβάρ του Βερολινέζικου Charité.
Δεν είναι ακόμη γνωστό ένα SNPs το οποίο σχετίζεται με ένα ζωτικής λειτουργίας γονίδιο, αλλά και να επικρατεί ταυτόχρονα μόνο σε μια εθνοτική πληθυσμιακή ομάδα, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα.
«Οι γνώσεις μας για τα γονίδια προχωρούν με εκπληκτικό ρυθμό», ανέφερε ο Ρόμπιν Κάπλαντ, ο οποίος εργάζεται για την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στο τμήμα για τις νάρκες και τα όπλα. «Αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ακόμη και πριν από λίγα χρόνια, έχει από καιρό γίνει πραγματικότητα. Έτσι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σχετικά με τα εθνοτικά όπλα τώρα».

Τον Σεπτέμβριο του 2002, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού προέτρεψε την πολιτική, την επιστήμη και τη βιομηχανία να εισαγάγει γρήγορα αυστηρότερους ελέγχους - και λόγω του κινδύνου των «εθνοτικών όπλων». Μια παρόμοια έκκληση της Διεθνής Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού είχε προηγουμένως υπάρξει μόνο μία φορά. Αυτό ήταν το 1918 κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως οι Γερμανοί είχαν δοκιμάσει μια νέα μορφή πολέμου: Το δηλητηριώδες αέριο ως όπλο - που κανείς δεν το ανέμενε μέχρι τότε.
Πολλά ερευνητικά πρότζεκτ παρέχουν ήδη τις απαραίτητες πληροφορίες - όπως το πρόγραμμα HapMap - μια ελεύθερα διαθέσιμη βάση δεδομένων γονιδιώματος: Σε αυτό, από τον Οκτώβριο του 2002 αναλύονται οι γενετικές διαφορές μεταξύ τεσσάρων εθνοτικών ομάδων: Λευκοί πολίτες των ΗΠΑ, Κινέζοι Χαν, Ιάπωνες και οι Γιορούμπα της Νιγηρίας.

Το σκεπτικό των επιστημόνων που ανησυχούν για την εθνική βόμβα ακούγεται εύλογο. Φοβούνται ότι η βάση των γνώσεων για τα «εθνοτικά όπλα» συσωρρεύεται μέσα από τα πολιτικά ερευνητικά προγράμματα. Το ένα είναι το πρόγραμμα του ανθρώπινου γονιδιώματος Human Genome Organization - ένα παγκόσμια συντονισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Ένα άλλο είναι το πρόγραμμα της ποικιλομορφίας του ανθρώπινου γονιδιώματος, ο στόχος του οποίου είναι να ανακαλύψει τις γενετικές διαφορές μεταξύ των ομάδων του πληθυσμού, με τελικό στόχο την γονιδιακή θεραπεία - για παράδειγμα στην παρασκευή των ιών που επιτίθενται μόνο σε καρκινικά κύτταρα - κίνδυνος στρατιωτικής χρήσης.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η γνώση για τη δομή του γονιδιώματος και τη λειτουργία του καθώς και η γνώση των εθνικών πολυμορφισμών στις πλέον εξελιγμένες μεθόδους γονιδιακής θεραπείας παρέχουν την ικανότητα παραγωγής βιολογικών όπλων στο εργαστήριο, που θα μπορούσαν να σκοτώνουν συγκεκριμένες ανθρώπινες ομάδες.
Για το Ισραήλ γνωρίζουμε ότι ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε τέτοια βιολογικά όπλα, τα οποία υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός βρίσκονται σε μια διαδικασία αποσύνθεσης. Σε απλά Ελληνικά: Εάν το έδαφος του εχθρού βομβαριστεί μετά την δύση του ηλίου, για παράδειγμα με τη χρήση ανεπάνδρωτων αεροσκαφών, τότε όλοι οι εχθροί που έρχονται σε επαφή με αυτές τις ουσίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνονται. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες, μετά την ανατολή του ηλίου, μπορούν με ασφάλεια να διεισδύσουν σε αυτόν τον τομέα. Αυτό δεν είναι ουτοπία, αλλά ήδη μια πραγματικότητα.

Η βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών MI6 αναφέρει στην έκθεσή της ότι αυτού του είδους τα όπλα δεν είναι πλέον μια φαντασίωση. Ως εκ τούτου τέτοια όπλα υπάρχουν στο Ισραήλ, στη Ρωσία, στην Κίνα, την Ιαπωνία και το Πακιστάν. Άλλα κράτη που πειραματίζονται με τέτοια όπλα είναι η Αίγυπτος, η Ινδία, το Ιράν, η Ταϊβάν και το Βιετνάμ.  • Προωθείται και η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών με διάφορες χώρες
  • Επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα η έρευνα και ανόρυξη υδρογονανθράκων, αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις ασφάλειας

Την αγορά δύο πολεμικών πλοίων ανοικτής θαλλάσης για να ενισχυθεί σύντομα η διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς για σκοπούς επιτήρησης της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοινώνει ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης».

Ο υπουργός επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα η έρευνα και ανόρυξη υδρογονανθράκων, αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις ασφάλειας.

Επισημαίνει, ακόμα, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, θα εξευρεθούν τρόποι ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα προωθείται και η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών με διάφορες χώρες, κυρίως το Ισραήλ, λόγω κοινών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και κατ΄επέκταση τα γεωστρατηγικά δεδομένα οδηγούν σε επανασχεδιασμό της συνεργασίας Ελλάδας -Κύπρου, τονίζει ο κ. Φωτίου και συμπληρώνει: «αυτό ήταν ένα από τα κύρια θέματα των συζητήσεων μου με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας της Ελλάδος και αυτούς τους σχεδιασμούς έχουμε αποφασίσει και προωθούμε».

Ο Κύπριος υπουργός θα έχει στα μέσα της βδομάδας στη Μόσχα συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του για θέματα διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Σχόλιο ιστολογίου: Δεν θα αναρωτηθούμε πού θα βρεθούν τα χρήματα για την αγορά των πολεμικών πλοίων, αφού η συγκεκριμένη απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης είναι η ενδεδειγμένη, λαμβανομένων υπόψιν των τουρκικών απειλών. Εμείς θα αναρωτηθούμε για την Ελλάδα του μνημονίου, η οποία διαλύει τον Ελληνικό στρατό, καθηλώνει την πολεμική αεροπορία, καταργεί σώματα στρατού, χτυπά το ηθικό των στρατιωτικών και γενικά "εργάζεται" με έναν καθ' όλα περίεργο -αν μη τι άλλο- προσανατολισμό, ο οποίος εκθέτει την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, ενώ δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για την διάθεση του Μαξίμου να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την Ελληνική επικράτεια και -φυσικά- τα ελληνικά συμφέροντα που μπορούν να γίνουν πυλώνες στήριξης για οικονομική ανάκαμψη και ολικής επαναφοράς της Ελλάδας.Την στιγμή που ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ, Μπάρακ Χιουσέγιν Ομπάμα συναντά τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και θέτει επί τάπητος το μέλλον της Συρίας, η Μόσχα πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα το οποίο προκαλεί έντονο προβληματισμό στην τουρκική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδουν την Παρασκευή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ώρες, η Μόσχα προχωρά στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της στα παράλια της Μόσχας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι η ρωσική κυβέρνηση στέλνει δεκάδες πολεμικά πλοία στα παράλια της Συρίας.

Βασιζόμενη και στα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «nvtmsnbc» διευκρινίζει ότι η νέα κίνηση της Μόσχας αποτελεί «απάντηση» στους σχεδιασμούς της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον για το μέλλον της Συρίας. Την ίδια στιγμή, η τουρκική ιστοσελίδα υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να ολοκληρωθεί η πώληση ρωσικού πυραυλικού συστήματος στην συριακή κυβέρνηση.

Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου και τονίζει ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις έρχονται να δώσουν νέες διαστάσεις στην μεγάλη ένταση, η οποία επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο Ερντογάν ζήτησε άδεια από τον Ομπάμα»

Η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριγιέτ» φέρνει σήμερα στο επίκεντρο της τουρκικής επικαιρότητας μια πολύ σημαντική πληροφορία, η οποία αφορά τις επαφές του Πρωθυπουργού Ερντογάν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στα πλαίσια των συναντήσεων του, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν ενδέχεται να έθεσε επί τάπητος μια νέα πρόταση, η οποία αφορά το μέλλον της Συρίας. Σύμφωνα με την «Τζουμχουριγιέτ», η Άγκυρα προτείνει την δημιουργία μιας «ειρηνευτικής δύναμης Μουσουλμανικών χωρών», η οποία θα αναλάβει άμεσα στρατιωτική δράση στα εδάφη της Συρίας. Η Άγκυρα επιδιώκει να αναλάβει την στρατιωτική ηγεσία αυτής της συμμαχίας, στην οποία ενδέχεται να συμμετάσχουν διάφορα αραβικά κράτη όπως λ.χ. η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι τις προηγούμενες ημέρες, οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων κυβερνήσεων επισκέφθηκαν την Τουρκία και είχαν εντατικές διαβουλεύσεις με τους Τούρκους αξιωματούχους.

*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη


Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί , ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, να εκμεταλλεύεται το Φυσικό της Αέριο,ανεξάρτητα από τις όποιες αμφισβητήσεις της Άγκυρας απευθύνει η ΕΕ, σύμφωνα με το Προσχέδιο του Εγγράφου για τις θέσεις της ΕΕ που θα παρουσιασθεί στην προσεχή συνάντηση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας στις 27 Μαΐου.

Τέρμα οι απειλές
Παράλληλα στο Προσχέδιο που παρουσιάζει σήμερα σε συνοπτική μορφή η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Τoday’s Zaman, καταγράφεται αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία να αποφύγει οποιαδήποτε μορφή ενέργειας ή απειλής κατά κράτους μέλους της ΕΕ, όπως επίσης οποιαδήποτε μορφή προστριβών και δράσεων που θα μπορούσαν να βλάψουν τη σχέση καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών - αναφορές που πέραν της Κυπριακής Δημοκρατίας αφορούν φυσικά και την Ελλάδα.

Άνοιγμα λιμένων - αεροδρομίων
Στο έγγραφό της, η ΕΕ καθιστά σαφές ότι η Kυπριακή Δημοκρατία ( στο δημοσίευμα «ελληνοκυπριακή πλευρά») θεωρείται ότι, ως κυρίαρχο κράτος, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, διατηρεί το δικαίωμα στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην Μεσόγειο, παρόλο που η Τουρκία και η «ΤΔΒΚ» θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτό το δικαίωμα.
Αναμένεται ακόμα από την Τουρκία να ανοίξει χωρίς καθυστέρηση τους λιμένες και αερολιμένες της σε μέσα μεταφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Να ανοίξει η Χάλκη
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επανάληψή με με σαφή τρόπο στο έγγραφο, της θέσης της ΕΕ ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα πρέπει να επαναλειτουργήσει, καθώς επίσης ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί το οικουμενικό στάτους του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ενθαρρύνεται η ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς επίσης στη Συρία και στις περιπτώσεις του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

Το Κουρδικό
Αναγνωρίζεται, επίσης, η πρόοδος της χώρας στην αντιμετώπιση του Κουρδικού ζητήματος και στην κατάρτιση του νέου Συντάγματος.

Αιχμηρή κριτική ασκείται, ωστόσο, για την κατάσταση του Τύπου στην Τουρκία και την ελευθερία της έκφρασης, χωρίς όμως να παραβλέπεται η πρόοδος που σημειώθηκε με την έγκριση από τη Μεγάλη τουρκική Εθνοσυνέλευση του 4ου πακέτου δικαστικών μεταρρυθμίσεων, βήμα θετικό προς την κατεύθυνση της προώθησης της ελευθερίας της έκφρασης.

Διαδεδομένη η διαφθορά
Επίσης, η διαφθορά εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη και καταγράφεται η απουσία αποτελεσματικής στρατηγικής για την καταπολέμησή της. Αν και αναγνωρίζεται η πρόοδος στην κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος προκειμένου το ισχύον νομικό πλαίσιο της Τουρκίας να συμμορφωθεί πλήρως προς τα κοινοτικά και διεθνή πρότυπα. «Η πρόοδος σχετικά με το θέμα αυτό εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για το άνοιγμα του διαπραγματευτικού κεφαλαίου για την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση», αναφέρει το έγγραφο.

Θετικό η εποπτεία του Στρατού από το Σύνταγμα
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο προσχέδιο αναφέρονται ως θετικά τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία στον τομέα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου (θεσμοθέτηση Τούρκου Διαμεσολαβητή, σύσταση Εθνικού Ιδρύματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόοδος στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των γυναικών και στην ισότητα των δύο φύλων, πρόοδος στην επίτευξη του στόχου να τεθεί ο Στρατός υπό την εποπτεία του νέου Συντάγματος αναμένεται ως ευκαιρία για την εδραίωση της δικαστικής μεταρρύθμισης και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και της αμεροληψίας της δικαστικής εξουσίας.

Σύμφωνα με τους SUNDAY TIMES ο Σύρος Πρόεδρος Μπαράρ αλ Άσαντ προετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ισραήλ στην περίπτωση που ξαναδεχτεί επίθεση. Ο Συριακός στρατός έχει εγκαταστήσει πυραυλικά συστήματα σε σημείο τέτοιο που στην περίπτωση ενεργοποίησής τους θα βρουν στόχους στο κέντρο του Ισραήλ. 
Πηγές αναφέρουν ότι είναι ήδη επιβεβαιωμένο πως το καθεστώς Άσαντ θα χτυπήσει με τους εξελιγμένους πυραύλους Tishreen που ήδη βρίσκονται στη θέση τους.

Ισραηλινά μέσα σήμερα δημοσιεύουν ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου παραδέχτηκε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τους τρεις τελευταίους βομβαρδισμούς Συριακών στόχων λόγω που Ισραηλινές πληροφορίες ήθελαν Συριακούς πυραύλους να μεταφέρονται σε στρατόπεδα της Χεζμπολάχ.

Syria is making preparations to strike Tel Aviv in case Israel launches another attack on its territory, The Sunday Times reported on Sunday.
The Syrian army has begun deploying advanced surface-to-surface missiles, the report said, adding that it has received orders to strike central Israel in case additional attacks against Syria are carried out.
The Sunday Times said that the information was obtained by reconnaissance satellites that were tracking the Syrian forces. According to the report, Syria was deploying advanced Tishreen missiles which are capable of carrying a holf-ton warhead.
Israel, foreign media reported, was behind three attacks against targets in Syria in the past five months. The air raids, it was said, targeted shipments of weapons heading to Lebanon's Hezbollah.
Israel refused to officially confirm the recent attacks.
On Wednesday, The New York Times quoted a senior Israeli official warning of further attacks against Syria in case Bashar Assad decides to take action against Israel. The official also said Israel is determined to prevent any transfer of advanced weapons to Hezbollah.
Hezbollah leader Hassan Nasrallah said that Syria would supply his organization with 'game-changing weapons' in response to recent air raids near Damascus attributed to Israel.
Another recent report claimed that Iran convinced Assad to allow Hezbollah to open a front against Israel in the Golan Heights and also agreed to supply and assist any group that wishes to fight Israel.«δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό και πολιτισμός χωρίς ανάπτυξη. Η αρμονία με το περιβάλλον είναι το ζητούμενο. Αρμονία σημαίνει αρετή, ευημερία και ομορφιά» Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός της Ελλάδας και γιουσουφάκι των ευρωπαίων και ντόπιων πλουτοκρατών.
Διαβάζω στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ακούω στα κανάλια για ανάπτυξη το 2014. Διαβάζω διθυράμβους προερχόμενους απο Γερμανία μεριά για τον οδηγητή, τον άνθρωπο που νίκησε την κρίση. Κι ύστερα διαβάζω και την παραπάνω ρήση που εκστόμισε αυτός ο μεγάλος άνδρας-πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας μπροστά στην κινεζική πλουτοκρατία, αποδεικνύοντας πως  εκτός από το πώς να φτωχαίνει τον κοσμάκη γνωρίζει ΚΑΙ απο φένγκ σούϊ.
Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι υπερήφανος για αυτόν τον σύγχρονο ήρωα και απόστολο του πολιτισμού και της ευημερίας. Μας συγκίνησε όλους για μιά ακόμη φορά η ειλικρίνεια που διακατέχει αυτόν και το συνάφι του.
Νομίζετε πως τυχαία επιλέχθηκε η Κίνα; Μα υπάρχει πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα απο τον γνωστό κινεζικό τρόπο αξιοποίησης εργατικού δυναμικού;
Βέβαια είναι και μεγάλη ευκαιρία τώρα που οι Κινέζοι άρχοντες ενδιαφέρονται για ανοίγματα και επενδύσεις,έτρεξε και ο Σαμαράς να απλώσει το χέρι του επαίτη.
Στα σοβαρά τώρα.
Ο Σαμαράς κι ο κάθε Σαμαράς όπως και τα υπόλοιπα μέλη της  συμμορίας, γνωρίζουν καλύτερα  απο τον καθένα μας την τέχνη της δημαγωγίας και της παραπλάνησης.
Έχοντας και την στήριξη των αστικών μέσων προπαγάνδας,τα φράγκα των τραπεζών και την εθελοτυφλία της δικαιοσύνης καταφέρνουν όχι μόνο να παραπλανούν τον λαό, για να φάνε ό,τι είναι να φάνε τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης -έτσι γινόταν μέχρι πρότινος-, αλλά πλέον για να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τις εντολές των ευρωπαίων και εγχώριων αφεντικών για να μας σκλαβώσουν για καμιά εικοσαριά χρονάκια και μετά να φάμε και εμείς κανα κοκκαλάκι, σάν αυτά που τρώγανε κάποιοι την εποχή της χρυσής ολυμπιάδας και του ευρωπαϊκού κυπέλλου.
Εντάξει κάποιοι δέν έφαγαν κοκκαλάκια αλλά ολόκληρα μοσχάρια. Για εμάς τους υπόλοιπους μιλάω, την πλέμπα.
Τί έχουμε εδώ τώρα; Έχουμε το εξής σκηνικό του παραλόγου.
Πρώτα έχουμε τον βιασμό των λέξεων και των εννοιών.
Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με την δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου του μέσου πολίτη.
Και ο πολιτισμός της διαλυμένης κοινωνικά χώρας φαίνεται απο τον κανιβαλισμό που επιδεικνύει καθημερινά ο πολίτης φανερώνοντας την απόγνωση και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Φαίνεται απο την ανεξήγητη εμμονή του στο να συντηρεί στην εξουσία κάτι άπληστα καθάρματα σάν αυτά που μας κυβερνάνε.
Φαίνεται απο την στροφή στους υμνητές των ναζί, καθότι αυτοί που κραυγάζουν για την πατρίδα τους ξεχνούν πως οι πρόγονοί τους σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες σε αυτό τον τόπο και αφήσανε εκατομμύρια να λιμοκτονήσουν.
Φαίνεται απο την απάθεια που δείχνει η μεγάλη κοιμώμενη πλειοψηφία στην κατάλυση της “δημοκρατίας”.
Στην παράδοση άνευ όρων στους διεθνείς τοκογλύφους.
Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν.
Στις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες.
Αυτού του είδους την ανάπτυξη και τον πολιτισμό  θέλουνε ο Σαμαράς και η συμμορία του.
Όσο για την αρμονία, την αρετή και την ευημερία αυτές οι τρείς λέξεις μπορεί να ακούγονται υπέροχες σε κάθε νοήμων όν στον πλανήτη,όμως η πραγματικότητα και οι αριθμοί είναι αμείλικτα στοιχεία για την απόδειξη πως οι παραπάνω έννοιες ΔΕΝ υφίστανται σε καμία περίπτωση.
Οι ουρές των πεινασμένων και τα υποσιτισμένα παιδιά καταμαρτυρούν την ευημερία.
Οι χιλιάδες των αυτοκτονημένων καταμαρτυρούν την αρμονία.
Και η αρετή, είναι ξεκάθαρη στο χρέος της ανύπαρκτης πολιτείας μπροστά στην αντιμετώπιση της φτώχειας, των αστέγων, των νέων που αργοσβήνουν στα σοκάκια απο τα ναρκωτικά, στα παιδιά που έχουνε όνειρα και ανύπαρκτο μέλλον.
Αυτό είναι το φένγκ σούϊ των κυβερνώντων. Η Ελλάδα που θέλουνε. Μιά χώρα κοιμισμένων σκλάβων των 500 ευρώ που παρακολουθεί με κυνική απάθεια τηλεσκουπίδια την στιγμή που δίπλα μας γκρεμίζεται το σύμπαν.
Μιά κοινωνία που στρέφει όλο το κομπλεξικό μίσος της στον εαυτό της,και δίνει χαρά στους άψυχους και άπληστους εξουσιολάγνους πολιτικούς και τα αφεντικά που καιροφυλακτούν απο κάτω.
Όλοι τους διψούν για αίμα αθώων.Διψούν για φτηνό εργατικό δυναμικό, για σιωπηλούς καταναλωτές στην αρένα του ανταγωνισμού.
Αυτή θα είναι η άλλη Ελλάδα.
Η χώρα που τα σκάνδαλα των διαπλεκόμενων θα παραγράφονται ή θα κρύβονται επιμελώς κάτω απο το χαλί της  “δημοκρατίας” και της κοινωνικής ευημερίας.
Η χώρα όπου οι μεγαλοβιομήχανοι και οι εφοπλιστάδες θα απολαμβάνουν φοροασυλία, την στιγμή που η πλέμπα θα βρίσκεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στις φυλακές γιατί δέν θα έχει φράγκο.
Η χώρα που θα ευδοκιμούν οι αόρατες όφ σόρ και ο κάθε μικρομεσαίος θα αγωνίζεται για να βγάλει το μίζερο μεροκάματο.
Αυτό είναι το ελληνικό γίν-γιάν όπου η δική μας σκλαβιά θα συμπληρώνει την δική τους ανάπτυξη.
Και αυτή η αρρωστημένη συνύπαρξη θα είναι η τιμωρία μας.
Μια τιμωρία που μας επιβάλλεται όχι γιατί τα φάγαμε και τα χρωστάμε, αλλά γιατί δέν κάναμε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια για να πνίξουμε στην θάλασσα όλα αυτά τα λαμόγια που κερδοσκοπούν εις βάρος μας.
Τα παράσιτα που τρώνε το ψωμί μας. Τις κατσαρίδες και τα σκουλήκια που ρητορεύουν και δημαγωγούν. Μαζί με το υπόλοιπο γ@μѠσύστημα.
Γι αυτό και η αυτοοργάνωση η ενότητα και η μαζική αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για το αύριο.
Και η τιμωρία των ενόχων θα πρέπει να είναι αμείλικτη.
Ας οργανώσουμε τις λαϊκές μαχόμενες επιτροπές των πόλεων και των χωριών. Χωρίς μεσάζοντες ,χωρίς ηγέτες και ψευτοσωτήρες.
Να διεκδικήσουμε μόνοι μας το δίκιο μας. Να μή ζήσουμε σάν δούλοι.

Από mavrhlista

Μπορείς να επιτίθεσαι στην Εθνική Ταυτότητα και Ασφάλεια των Ελλήνων και μόνο Ελλήνων... Αντιληπτόν;

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τελικά πήρε το δρόμο του για νόμος του κράτους.
Κάποιος εκεί πάνω αποφάσισε όπως φαίνεται να τραβήξει τη σκανδάλη.
Κατά της Εθνικής Ταυτότητας του Έλληνα. Κατά της εδαφικής ακεραιότητας.
Κατά του δικαιώματος του Έλληνα ν’ ανησυχεί για την ασφάλειά του.
Το αν θα ψηφιστεί ας μην κάνουμε τον κόπο να το σκεφτούμε καν.
Είναι να μην πάει κάτι για ψήφιση στη Βουλή.
Από την στιγμή που η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος (κομμάτων) πει «ναι, θα γίνει νόμος», οι «απλοί βουλευτές» θα το ψηφίσουν.
Υπάκουα, Αδιαμαρτύρητα, Αγόγγυστα, Αδίστακτα. Ακόμη κι όταν δεν συμφωνούν μ’ αυτό.
Κι έτσι, σε λίγες ημέρες θα ξυπνήσουμε και θ’ ακούσουμε ότι κάμποσες εκατοντάδες blogs έκλεισαν γιατί το ΕΣΡ «απλά εφαρμόζει το νέο νόμο». Κατά το δοκούν βεβαίως.
Αν τολμήσεις να σχολιάσεις αρνητικά την «εισβολή λαθρομεταναστών» στη χώρα είσαι «φασίστας-εγκληματίας», εμπίπτεις στις «νέες ποινικές διατάξεις» και «έξω από δω».
Αν αντιθέτως, τολμήσεις να σχολιάσεις άκρως αρνητικά και επιθετικά την δικαιολογημένη ανησυχία των Ελλήνων για την δημόσια και την Εθνική Ασφάλεια, «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Ονόμασε όποιον Έλληνα θέλεις φασίστα-εγκληματία, σπίλωσέ τον, συκοφάντησέ τον, «στόλισέ τον με ότι θέλεις» και κανείς δεν πρόκειται να σε κυνηγήσει για τίποτα.
Η θρασύτατη και αλαζονική παντοδυναμία των ανθελλήνων σε όλο της το μεγαλείο.
Μεγάλο όπλο το ΕΣΡ τελικά.
Πας μια κι έξω. Ούτε εισαγγελέας, ούτε τίποτα. Κι αν κάποιος Πατριώτης «εξέχει» πιο πολύ από τους υπόλοιπους, εντολή για «αυτεπάγγελτη» και κατ’ ευθείαν αυτόφορω, δίκη και καταδίκη.
Θα γίνουν βεβαίως και πολλές μηνύσεις.
Ένθεν κι ένθεν. Θ’ ανάψει ένας πόλεμος μηνύσεων.
Με μια διαφορά όμως.
Οι μηνύσεις των Πατριωτών κατά των ανθελλήνων θα χάνονται σε συρτάρια και διαδρόμους. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ξεκινάει και κάποια «θολή προανάκριση» που δεν θα καταλήγει ποτέ και πουθενά. Όταν δεν θα καταλήγει στην πανηγυρική αθώωση του ανθέλληνα καταγγελόμενου.
Οι μηνύσεις των ανθελλήνων (εγχώριων και ξένων) όμως κατά των Πατριωτών θα καταλήγουν πάντα και ακαριαία σε αυτόφορω. Δίκη και καταδίκη. Βαρεία, βαρύτατη καταδίκη.
Αυτό περιμένει τους Έλληνες Πατριώτες.
Δεν έχει που δεν έχει τα ΜΜΕ με το μέρος του ο ευρύτερος Πατριωτικός Χώρος (σφιχταγγαλιασμένα με κάθε τι ανθελληνικό, γαρ) θα χάσει κι αυτό το μόνο κανάλι Εθνικού Πατριωτικού Λόγου που του είχε απομείνει: το διαδίκτυο.
Γιατί, μην γελιόμαστε. Μόλις κλείσουν τα πρώτα blogs και μόλις πέσουν οι πρώτες βαριές διώξεις, θα περιοριστούν δραστικά τα κείμενα πατριωτικού προβληματισμού σε ζητήματα Δημόσιας και Εθνικής Ασφάλειας.
Ποιός θα τολμήσει να ονοματίσει τους «υπεύθυνους επίβουλους των Ελλήνων» όταν ξέρει πως την ίδια στιγμή τον περιμένει στη γωνία ο εισαγγελέας και ο αστυνόμος με βαρύτατες ποινές;
Αυτό περιμένει τους Έλληνες Πατριώτες. Που συν τοις άλλοις, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι «χαμηλότατων έως ανύπαρκτων οικονομικών δυνατοτήτων» για ν’ αντεπεξέλθουν σε τέτοιες πανάκριβες δικαστικές αντιπαραθέσεις.
Μαζί μ’ ένα μεγαλύτερο ακόμη «μπούκωμα» βεβαίως του ποινικού μας συστήματος.
Που πλέον δεν θα έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της καθημερινής ωμής εγκληματικότητας και της μεγαλο-διαφθοράς (όχι πως την είχε ποτέ) που θα έπρεπε να έχει, αλλά το κυνήγι του Πατριωτικού και Εθνικού Λόγου.
Χρησιμοποίησες τη λέξη «λαθρομετανάστης»; Μέσα.
Χρησιμοποίησες τη λέξη «νταβατζής-ελληναράς-συμμορίτης»; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα.
Είπες πως αυτό που υφίσταται η Ελλάδα δεν είναι «μετανάστευση» αλλά «εισβολή»; Έγκλημα, πας μέσα.
Λες πως πρέπει να ανατραπεί η αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων στη χώρα, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αυξηθούν οι ξένοι μετανάστες; Δεν τρέχει τίποτα.
Κατηγόρησες τον Ατατούρκ ως σφαγέα των Ελλήνων και των Λαών; Πας μέσα για προσβολή συμβόλου φίλης και σύμμαχης χώρας.
Εκθειάζεις τον Ατατούρκ και χαρακτηρίζεις τους Έλληνες του Πόντου ως σφαγείς των Τούρκων; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Ελευθερία Λόγου και άποψης έχουμε.
Κατηγορείς την αναρχοαριστερά και ξένα κέντρα για ανθελληνισμό; Πας μέσα.
Καις την Ελληνική Σημαία; Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα. Δημοκρατία και Ελευθερία Έκφρασης έχουμε. Στο φινάλε, ένα «απλό πανί είναι που όποτε θέλει το παίρνει και ο άνεμος», σωστά;
Κάπως έτσι θα εξελιχθεί το μοτίβο της καθημερινότητάς μας απο δω και πέρα.
Ένα οργουελικό τοπίο που θ’ ανοίξει στην κυριολεξία το Κουτί της Πανδώρας.
Όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν νύχτα αυτό το ανθελληνικό, εγκληματικό νομοσχέδιο στηρίζονται στο ότι οι Έλληνες ως τώρα έδειξαν τεράστια ανοχή στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
Ποντάρουν στο ότι και τώρα θα δείξουν την ίδια ανοχή.
Ξεχνώντας πως η λαθρομεταναστευτική εισβολή έχει ξεφύγει ήδη από κάθε όριο συναγερμού.
Ξεχνώντας προκλητικά ότι δολοφονούνται Έλληνες κάθε μέρα.
Ξεχνώντας προκλητικά ότι οπλισμένοι θρασύτατοι ουτσεκάδες επιτέθηκαν με στρατιωτικό σχεδιασμό σε Ελληνική φυλακή «κλιμακώνοντας» την δράση τους.
Μην λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ύψος θυμού της Ελληνικής κοινωνίας και εν προκειμένω των Ελλήνων Πατριωτών.
Και παρ’ όλα αυτά, μ’ αυτό το νομοσχέδιο του λένε :
«ΣΚΑΣΕ και το ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΣΑ».
Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί οι κύριοι εκεί πάνω να συνειδητοποιήσουν ότι «παίζουν με τη φωτιά».
Γιατί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του Έλληνα Πολίτη είναι πάνω απ’ όλα.
Από τη μια στερούν από τον Έλληνα το δικαίωμα του να «φωνάζει και να διαμαρτύρεται γι’ αυτή την εισβολή και για την απειλή κατά της ζωής του, των Εθνικών του Ριζών, της εδαφικής του ακεραιότητας, Ταυτότητας και Συμβόλων» κι από την άλλη μεθοδεύουν καθημερινά την αφαίρεση κάθε όπλου από τα χέρια των Ελλήνων.
Τη στιγμή που κάποιοι άλλοι εξακολουθούν και την αδίστακτη εγκληματικότητά τους και επιμένουν να είναι ένοπλοι και οργανωμένοι και συνεχίζουν αδίστακτα να εκπέμπουν «ανησυχητικά μηνύματα».
Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά;
Πόσο τυχαίο είναι το ότι συμβαίνουν ταυτόχρονα;
Το Δόγμα του Σοκ σε όλο του το μεγαλείο;
Αν είναι να περάσει κάτι σκληρό, σου λέει, θα περάσει ή τώρα ή ποτέ.
Αν είναι να τσακίσουμε κάθε τάση για αντίδραση του Έλληνα στην εθνική καταστροφή του θα πρέπει να του αφαιρέσουμε το δικαίωμα του «Εθνικού Λόγου» και το «Δικαίωμα στην ένοπλη αυτοάμυνα», σωστά κύριοι;
Κι όμως θα υπάρξουν και αυτή τη φορά αυτοί που θα υπερψηφίσουν έναν τέτοιον εγκληματικό εθνοκτόνο νόμο. Όπως τότε με το Λαθρονομοσχέδιο.
Και βεβαίως, θα υπάρξουν κι αυτοί που θα τον εφαρμόσουν.
Κρυπτόμενοι πίσω από το γνωστό: «εγώ δεν ξέρω τίποτα. Εντολές εκτελώ. Υπερασπίζω τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους. Οποιαδήποτε άλλη στάση μου θα ήταν αντισυνταγματική. Και θα χάσω και την δουλειά μου».
Ξεχνώντας πως πρώτα απ’ όλα, κάποια απ’ αυτά τα ίδια τα Ψηφίσματα που ολόψυχα επιβάλλουν στον Έλληνα Πολίτη, ίσως να είναι αντισυνταγματικά.
Αλλά ποιός θα το κρίνει;
Βλέπεις, ποτέ δεν απαίτησε κανένας σ’ αυτόν τον τόπο –ούτε κι αυτοί οι «επιβολείς κι εφαρμοστές του Νόμου»- την ύπαρξη του ελάχιστου απαραίτητου για την έννομη τάξη και την περιβόητη κοινωνική συνοχή: ενός Συνταγματικού Δικαστηρίου που θα έκρινε ακόμη και την Νομοθετική Εξουσία.
Έτσι, όποιος θέλει ψηφίζει και δημιουργεί ότι νόμο θέλει. Όσο παράλογος, ακόμη και εθνοκτόνος κι αν είναι.
Και κάποιοι άλλοι, απλά τον εφαρμόζουν καταστρέφοντας και Πολίτες και Κοινωνία και Χώρα.
Τόσο απλά...