Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Μαρ 2012Τα χαλύβδινα λέπια των ανδρεικέλων της ευρω-κατοχής μας

ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι οι σιδερένιοι κύκλοι με τους οποίους το καθεστώς προσπαθεί να στηρίξει το σάπιο βαρέλι του!!!
Σήμερα στην παρέλαση έγιναν ορατότατοι αυτοί οι «σιδερένιοι κύκλοι» με τους οποίους τα δωσίλογα ανδρείκελα της ευρω-χούντας στήριζαν τη σαπίλα τους…
Δεν βρήκαν άλλο μέσον άμυνας απέναντι στο λαό παρά τους φασιστικούς «σιδερένιους κύκλους»…
Ξεπέρασαν και τη χούντα.
Κατάργησαν στην πράξη το λαό και τη δική του εθνική εκδήλωση και έζωσαν την Αθήνα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας με «σιδερένιους κύκλους» για να σωθούν…

Και τα κανάλια των «νταβάδων» ασελγούσαν με απορρίμματα των υπονόμων τους…

Ούτε μια εικόνα της παρέλασης. Οι δημοσιογραφικές «πόρνες» είχανε άλλες ασχολίες (πορνογραφικές ασχολίες), θα έδειχναν εικόνες από τα χαλύβδινα λέπια της δικτατορίας των ανδρεικέλων ή τις φασιστικές κηλίδες της φρίκης των «σιδερένιων κύκλων»;

Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο αποτρόπαιη δικτατορική αυθάδεια των δωσίλογων της ευρω-κατοχής μας, πιο αποτρόπαιη γιατί αυτοί οι «σιδερένιοι κύκλοι» νομιμοποιούνται «δημοκρατικά» από όλους…

ΟΤΑΝ όμως για ένα καθεστώς το ΜΟΝΟ μέσο άμυνάς του απέναντι στο λαό είναι οι «σιδερένιοι κύκλοι» και οι κρανιοφόροι, ΤΟΤΕ αυτό το καθεστώς βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσής του.

ΑΥΤΟ είναι το δίδαγμα της ιστορίας…


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Από resaltomag
Κατά την διάρκεια της χιτλερικής παντοδυναμίας, αν ήσουν Γερμανός και ήθελες να πολεμήσεις το σύστημα δεν νομίζω ότι κανένας θα πίστευε ότι ο τρόπος για να επιφέρεις αλλαγές και τομές θα ήταν το να είχες καταταγεί στα ες – ες και να προσπαθούσες να άλλαζες το σύστημα από μέσα.

Όταν ανήκεις υποτάσσεσαι, και τα κόμματα είναι φορείς εξουσίας που την μοιράζουν σ΄αυτους που θέλουν.

Αν είσαι λύκος και ανήκεις σε αγέλη το λιγότερο που σ΄ ενδιαφέρει είναι ο πόνος του προβατου κατά την διάρκεια της θανάτωσης .

Τι σημαίνει ότι κάποιος ανήκει σ΄ένα κόμμα και προσπαθεί να αλλάξει το σύστημα εκ τον εσω, σημαίνει ότι αποδέχεται αυτά που το κομματικό κατεστημένο αντιπροσωπεύει.

Όσον άφορα για το Βενιζέλο, το Σαμαρά, το Μητσοτακη, τον Παπανδρεου, την Μπακογιαννη, τον Τσιπρα, την Παπαρηγα, τον Καρατζαφερη και ένα σμήνος άλλων εθνοσωτήρων, αυτοί μαζί με τα κόμματα που αντιπροσωπεύουν υπηρετούν τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που τους όρισαν.

Και μαζί μ΄αυτούς οι τριγύρω, ο «κύκλος», οι κομματικοί κτλ τσιμπολογούν ανάλογα με την θέση τους στο κόμμα και τα ανάλογα τρίμματα από το τραπέζι.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αυτή.

Το απογοητευτικό είναι ότι όλος στο σύνολο του σχεδόν ο κόσμος αυτό που θέλει είναι να γίνει και αυτός ο άνθρωπος της «κατάστασης» που θα τσιμπολογαει από το τραπέζι αποφάγια, μέχρι εκεί πάει η Επαναστατική του έπαρση και η ηθική τους, αυτό είναι το τραγικό και όχι οι «ταγοί» που χλιμιντρίζουν.


Δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα!!!

Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις τους. Άλλο όμως αναθεωρώ και άλλο κάνω στροφή 180 μοιρών επειδή βλέπω ότι κινδυνεύω να χάσω την εξουσία, την καρέκλα και τα οφέλη που απορρέουν από αυτή και δεν είναι λίγα.
Έτσι λοιπόν και ο Μιχαλάκης, από εκεί που δήλωσε απεταξάμην του μνημονίου και άγνοια για το περιεχόμενο του αφού δεν μπήκε στον κόπο να το διαβάσει, και από εκεί που διεκδικούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και είδε ότι δεν του έβγαιναν τα κουκιά και δήλωσε απεταξάμην της ηγεσίας, βρέθηκε να είναι ο αρχιτρομοκράτης του πολίτη, συγνώμη ο προστασίας του πολίτη ήθελα να πω.

Σε αυτόν τον άνθρωπο με τις σταθερές αξίες, έχει αναθέσει η αξιόπιστη χαοτική συγκυβέρνηση που έχει αναλάβει και το κάνει με επιτυχία...
την καταστροφή της χώρας μας, να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη.

Και θα σε προστατεύει Έλληνα και θα στο αποδείξει κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, για χάρη σου έχει επιστρατευθεί όλη η Ελληνική Αστυνομία και όχι μόνο, για εσένα έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές σε όλες τις στέγες των κτιρίων πέριξ της παρέλασης, για εσένα θα γίνουν αν χρειαστεί προληπτικές προσαγωγές, ΌΛΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ.

Όλα για εσένα Έλληνα, γι’ αυτό δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε βγες έξω, κατέβα στην παρέλαση, πήγαινε να δεις επάνω στην εξέδρα όλους αυτούς που θα καμαρώνουν με το γνωστό αλαζονικό τους ύφος σαν γύφτικα σκεπάρνια. Θα σε κοιτούν από απόσταση και θα γελούν γεμάτοι ικανοποίηση γνωρίζοντας ότι αυτοί έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι, γνωρίζοντας ότι εσύ είσαι υπόδουλος και υποχείριο τους, γνωρίζοντας ότι πάντα θα υπάρχει ένας Μιχαλάκης που θα έχει προπαγανδίσει μαζί με τα φιλαράκια τους τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ την όποια «παρέλαση» και να σου κλείσουν για άλλη μια φορά το στόμα.

Αυτό θες να είσαι Έλληνα;;; ΟΧΙ

Όλοι μαζί λοιπόν ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας επανάστασης. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα. Είναι καθήκον μας να τιμήσουμε τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να ζούμε σε αυτή την τιμημένη χώρα. Είναι υποχρέωση μας τόσο σε αυτούς που πολέμησαν για εμάς όσο και απέναντι στα παιδιά μας να βροντοφωνάξουμε την αντίθεση μας σε όλους αυτούς που μας τιμώρησαν, μας κατέστρεψαν και μας κοροϊδεύουν .

Εμείς θα είμαστε εκεί ως υπερήφανοι Έλληνες και ας τολμήσουν να πνίξουν με χημικά αυτή την Ιερή Ημέρα για την Ελλάδα που θα παρακολουθούν χιλιάδες μικρά παιδιά, γιατί όλα μπορούμε να τα αντέξουμε αλλά όχι να δούμε να επιτίθενται εναντίον μικρών παιδιών. Αν το τολμήσετε και αυτό τότε η 25η Μαρτίου 2012 θα σημάνει και το τέλος σας.

Κάθε περήφανος έλληνας θα δώσει το παρόν στον εορτασμό της εθνικής μας επανάστασης για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία, όλοι εσείς οι προδότες δοσίλογοι πολιτικοί δεν έχετε καμία θέση ανάμεσά μας.
Εάν διαθέτετε ίχνος αξιοπρέπειας και φιλότιμου μην τολμήσετε να εμφανιστείτε… προσβάλλετε την μνήμη των προγόνων μας.

Άννα Σκαρλάτου
Ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού και της βούλησής του να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μέσω των εκλογών, σχεδιάζει η Κομισιόν και οι εγχώριοι ντελίβερι μπόις των media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν έχει ετοιμάζει ένα σενάριο που κάνει λόγο για αναβολή των εκλογών και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθεια με κάθε τρόπο να ανακοπή η πιθανότητα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, να σωθούν οι πιστοί στην τρόικα Πασόκοι και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τον πάντα πρόθυμο κ. Παπαδήμο.

Το σενάριο των εκλογών, όποτε το θελήσουν οι δανειστές μας, σας το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές από αυτές τις σελίδες. Γράφαμε μάλιστα πριν μερικές εβδομάδες ότι υπάρχει και έγγραφο στην Κομισιόν το οποίο κάνει λόγο για σχέδιο ώστε να μη στηθούν κάλπες τόσο σύντομα.

Οι πληροφορίες μας, όμως, πλέον κάνουν λόγο για γενική συστράτευση των αξιωματούχων στις Βρυξέλλες και των εδώ συνεργατών τους ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που δε θα επιτρέπουν την προσφυγή στις κάλπες.

Ορισμένα περιστατικά δεν είναι τυχαία:

Για παράδειγμα, η αναβολή μέχρι 4 Απριλίου του PSI για τους ξένους ουσιαστικά αλλάζει το σχεδιασμό για εκλογές στις 29 Απριλίου. Κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει το κούρεμα οριστικά και αμετάκλητα ώστε να διαλυθεί η Βουλή και να πάμε σε προεκλογική περίοδο.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο Παπαδήμος, αλλά και άλλοι κυβερνητικοί αποφεύγουν να μιλήσουν για ημερομηνίες παρ’ ότι αυτές έχουν προσδιοριστεί από πολλούς. Του ήταν δύσκολο π.χ. του Παπαδήμου να πει μια ημερομηνία; Όχι βέβαια.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπαδήμος δε μιλά καθόλου αλλά αφήνει να διαρρεύσει ότι δε θέλει ο ίδιος να εμπλακεί στην πολιτική αντιπαράθεση.

Είναι τυχαίες, εκθέσεις, αναλύσεις, εκτιμήσεις ή άρθρα στο εξωτερικό που λένε ότι δεν είναι ώρα για εκλογές ή που τονίζουν ότι θα ήθελαν έναν Παπαδήμο να συνεχίσει να κυβερνά;

Τέλος, δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν 10 κόμματα, μη αυτοδυναμία, «θέληση» του ελληνικού λαού για συγκυβέρνηση κ.λπ. Γράφουν π.χ. οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ ή τον Παπαδήμο ότι ακόμη κι αν υπάρξουν εκλογές δε θα βρει αυτοδυναμία και τα δύο κόμματα θα συγκυβερνήσουν. Και συνεχίζουν λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μια συγκυβέρνηση η οποία θα έχει διάρκεια ζωής 2 ετών, μέχρι τις ευρωεκλογές ή τις δημοτικές του 2014, όταν θα έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

Το κόλπο είναι παλιό και πετυχημένο. Κομισιόν και ντόπιοι συνεργάτες μαζί με πληρωμένους κονδυλοφόρους και καλοταϊσμένα Μέσα Ενημέρωσης προλειαίνουν το έδαφος ώστε ο κόσμος να προετοιμαστεί για να μη γίνουν εκλογές αλλά να συνεχίσει η… πετυχημένη κυβέρνηση Παπαδήμου.

Κι αν είναι να μη γίνει κάτι τέτοιο τότε υπάρχει και το δεύτερο πλάνο. Κατακερματισμένη Βουλή, εξαναγκαστική συγκυβέρνηση και η Κομισιόν θα έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Πρόκειται για ωμή παραβίαση της λαϊκής ετυμηγορίας και της βούλησης του κόσμου που θέλει να εκτονωθεί με όποιος τρόπο πιστεύει αυτός. Θέλουν ξεκάθαρα να μαγειρέψουν τα επόμενα δύο – τρία χρόνια στην Ελλάδα και να κάνουν στην άκρη κάποιους που τους χαλάνε τη συνταγή.

Όμως, κυβέρνηση δεν είναι μόνο ποιος και πως θα εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα. Είναι και ποιος θα πάρει αποφάσεις για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Είναι ποιος θα διαπραγματευτεί για το όνομα των Σκοπίων. Ποιος θα κρατήσει σε νορμάλ κατάσταση την τουρκική απειλή, ποιος θα μιλήσει για τα πετρέλαια της Ελλάδας, και κυρίως ποιος θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, εκεί που είναι όλα τα λεφτά.

Προσπαθούν λοιπόν να διώξουν τους «ανεπιθύμητους» και μη… συμβατούς με τις διαταγές της Κομισιόν αναβάλλοντας ή μαγειρεύοντας τις εκλογές.

Όμως, ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και ζητά λύσεις εδώ και τώρα. Αν κάποιοι σκοπεύουν να μας θέσουν σε ομηρεία βάζοντάς μας καπέλο και τον Παπαδήμο θα το πληρώσουν ακριβά.

Πηγή

Ο Βενιζέλος απομυθοποιήθηκε ως Υπουργός Οικονομικών ταχύτερα απο οποιονδήποτε άλλο προκάτοχο του. Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τις δηλώσεις του τον περασμένο Ιούλιο οτ,ι «μπήκε πάτος στο βαρέλι;» Και από τότε σταματημό δεν είχαν τα μέτρα;

Τι ρητή διαβεβαίωσή του οτι δεν θα επιβληθούν άλλοι φόροι στα ακίνητα και οτι η ΔΕΗ δεν είναι «εισπρακτικός μηχανισμός».

Τότε, που πήγε να κάνει τον σκληρό με τον Τόμσεν και στη συνέχεια έφτασε να πάει μέχρι την Ουάσιγκτον για να τον παρακαλάει να γυρίσει πίσω;

Το «έκτακτο τέλος επι της δομημένης επιφάνειας», το χαράτσι δηλαδή, που ήταν έκτακτο και στη συνέχεια τείνει να γίνει μόνιμο;

Τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του που έπεσαν όλες έξω;

Τη συμφωνία που έκανε με τον Νταλλάρα για να κλείσει το PSI με κάτι επιτόκια που ξεκινούσαν από το 4,5%;

Ο Βενιζέλος, λοιπόν, ικανοποίησε τη ματαιοδοξία του και έγινε, επι τέλους, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Από πάντα το θεωρούσε οτι μπήκε στην πολιτική για αυτή την αποστολή. Ελέω Θεού, δηλαδή!

Δεν πρόλαβε, λοιπόν, να γίνει αρχηγός και άρχισαν τα ..όργανα.

Πρώτα – πρώτα αυτή η ανοησία «αρχίζουμε»! Δηλαδή, μέχρι τώρα τι έκαναν; Έπαιζαν τις κουμπάρες; Ο ίδιος δεν ήταν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης;

Η δεύτερη …εντυπωσιακή αλλαγή του Βενιζέλου ήταν ότι διατήρησε του ίδιους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, Πρωτόπαππα, Ευθυμίου και Μπετενιώτη.

Η επόμενη συγκλονιστική αποκάλυψη ήταν οταν μας εξομολογήθηκε οτι θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή του Τρικούπη (που πτώχευσε τη χώρα), του Ελευθέριου Βενιζέλου (που επίσης πτώχευσε τη χώρα), του Πλαστήρα που δοξάστηκε μεν ως Στρατιωτικός, αλλά απέτυχε ως πολιτικός (δεν ήθελε την Ελλάδα να εμπλακεί στον Πόλεμο του ’40, υπέγραψε τη Συμφωνία της Βάρκιζας, έκανε ένα αποτυχημένο πραξικόπημα κ.λ.,π.), του Γεωργίου Παπανδρέου (χωρίς σχόλια), του Ανδρέα Παπανδρέου (χωρίς σχόλια επίσης)! Μας κάνει εντύπωση που ..παρέλειψε τον Σημίτη, αλλά είναι ακόμα πρόσφατο το πέρασμά του και κάτι θυμόμαστε!

Προχθές, ενημερωθήκαμε ότι συνεχίζει τις …δομικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ!

Ο Καρχιμάκης …παραμένει Γραμματέας του Κινήματος, ενώ ένα …νέο πρόσωπο η Φώφη Γεννημάτα, σύμβολο της οικογενειοκρατίας, αναλαμβάνει Εκπρόσωπος Τύπου!

Αν έχουν βάση οι φήμες, ότι ο Σημίτης προαλείφεται για επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, ο Τσουκάτος θα αναλάβει δράση στα οργανωτικά και ο ….Λαλιώτης θα ανακληθεί από την εφεδρεία για να ….βοηθήσει επικοινωνιακά με το «σκληρό ρόκ», τότε θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή της γνωστή φράσης του τηλεοπτικού δήμαρχου Πόπωτα: «Εμπρός, πίσω»!

Και άλλα βενιζέλεια επιτεύγματα

Ας θυμηθούμε όμως μερικές από το πλήθος των αντιφατικών αποφάσεων και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων του νέου “καταλληλότερου¨

  • Στις 22 Ιουλίου 2011 θριαμβολογούσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής λέγοντας: «Προκειμένου οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο, προκειμένου το σχέδιο να εφαρμοστεί και να αποδώσει, χρειάζεται πάτος στο βαρέλι του δημοσίου χρέους. Και χθες έγινε αυτό: μπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού δημοσίου χρέους».
  • Και επειδή κανένας πάτος δεν μπήκε, πολύ σύντομα στις 11 Οκτωβρίου 2011 διευκρίνιζε ότι εκτός από την ενεργοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου το επόμενο βήμα είναι: «η έναρξη της εφαρμογής ενός νέου προγράμματος που δίνει οριστική και πειστική απάντηση στο μείζον ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους».
  • Στις 23 Ιουνίου του 2011, διατράνωνε την άποψή του ότι «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό».
  • Ωστόσο στις 11 Σεπτεμβρίου 2011, ανακοίνωσε την επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται από τη ΔΕΗ, τέλος που αρχικά εμφανίζεται ως προσωρινό για να γίνει μόνιμο: «…μέτρο άμεσης καθολικής εφαρμογής, αλλά κλιμακωμένο δίκαια με κοινωνικά χαρακτηριστικά, είναι ένα ειδικό τέλος στην χτισμένη επιφάνεια, στην ακίνητη περιουσία, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».
  • Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 με σπουδή δηλώνει ότι: «Δεν πρόκειται λοιπόν να υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς, σε σχέση με συντάξεις ή νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τις ανάγκες του προϋπολογισμού του 2011 και του 2012 εφόσον όλα όσα έχουμε ψηφίσει εφαρμόζονται».
  • Λίγους μήνες αργότερα, λαμβάνονται και νέα μέτρα, ώστε να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα».
  • Τον Σεπτέμβριο του 2011, μας καθησύχαζε ότι η Τρόικα αποχώρησε από την Ελλάδα μετά από συμφωνία.
  • Στη συνέχεια, μαθαίνουμε ότι επρόκειτο για μια αποτυχημένη μπλόφα του κ. Αντιπροέδρου, ο οποίος, ακολούθως, παρακαλούσε την τρόικα να επιστρέψει. Μια μπλόφα που στοίχισε ακριβά στη χώρα.

Αδέξιος Δεξιός

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος


Ξημερώνει 25η Μαρτίου. Μια από τις σημαντικότερες ημέρες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Ημέρα που ο Ελληνικός λαός γιορτάζει την χαρμόσυνη είδηση για την γέννηση του Ιησού Χριστού, από την Θεομήτορα, Παναγιά μας και ταυτόχρονα τα 191 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία του 1821. Ημέρα που μας φέρνει στο μυαλό και τη σκέψη, εκείνους, τους μια χούφτα Έλληνες που επαναστάτησαν, με πενιχρά μέσα, προκειμένου να αποτινάξουν τον τούρκικο ζυγό από την ράχη μας.

Η θύμηση αυτής της ημέρας μας δημιουργεί ανάταση καρδιάς και ζωντανεύει ξανά στα μάτια μας την Αγία Λαύρα, όπου κηρύχτηκε η Επανάσταση από τον Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό, και τα Ψαρά που ήταν από τα πρώτα νησιά που ξεσηκώθηκαν στις 10 Απριλίου του 1821 ενώ στις 21 Ιουνίου, οι τουρκικές δυνάμεις του Ιμπραήμ Πασά κατέλαβαν το νησί και κατάσφαξαν περισσότερους από 15.000 κατοίκους. Την καταστροφή των Ψαρών περιγράφει ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός στο περίφημο επίγραμμά του:

«Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η δόξα μονάχη μελετά τα λαμπρά παλικάρια και στην κόμη στεφάνι φορεί γινωμένο από λίγα χορτάρια που 'χαν μείνει στην έρημη γη… ».

Ημέρα που μας γυρίζει το μυαλό στις 8 Μαΐου 1821 στο Χάνι της Γραβιάς όπου καταγράφηκε μια από τις μεγαλύτερες νίκες των Ελλήνων κατά των κατακτητών, με πρωτοστάτη τον Οδυσσέα Ανδρούτσο που διαμέλισε τον αήττητο μέχρι τότε Ομέρ Βρυώνη και στις 26 Ιουλίου 1822 στα Δερβενάκια όπου καταστράφηκαν όλες οι στρατιωτικές πολυάριθμες δυνάμεις του Δράμαλη Πασά από τον αρχιστράτηγο της Επανάστασης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ημέρα που ταξιδεύει νοερά την ψυχή μας στις 20 Μαΐου 1825 στο Μανιάκι όπου ο Παπαφλέσσας με τα 300 παλικάρια του, ως άλλος Λεωνίδας, υπερασπίζεται την πατρίδα από τον Ιμπραήμ Πασά ο οποίος είχε στη δύναμή του 6.000 Αιγυπτίους και στις 10 Απριλίου 1826 στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, των πολιορκημένων Ελλήνων από τις αναρίθμητες Τούρκικες δυνάμεις. Γι΄αυτή την ηρωική έξοδο, μεταγενέστερα η πόλις του Μεσολογγίου δέχθηκε την τιμή να της αποδοθεί ο τίτλος της Ιερής Πόλης.

Την Ιερή φλόγα της επανάστασης των Ελλήνων όμως, την έδωσαν γεγονότα όπως, ο «χορός του Ζαλόγγου», παραμονές των Χριστουγέννων του 1803, που αποτελεί αιώνιο σύμβολο για τη γυναίκα Ελληνίδα που προτιμά το θάνατο από την ατίμωση και τη δυστυχία. Τη γυναίκα-ηρωίδα που «της ελευθερίας ο έρως» τη σπρώχνει να θυσιάσει τον εαυτό της, τα παιδιά της και να αποχαιρετήσει παντοτινά τη γλυκιά ζωή και «τη δύστυχη πατρίδα». Αυτές οι Σουλιώτισσες Γυναίκες που πέρα από το νοικοκυριό, έπαιρναν μέρος και σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπου ο ρόλος τους ήταν, σε πρώτη φάση, εφεδρικός και βοηθητικός, όταν όμως οι περιστάσεις το απαιτούσαν, ρίχνονταν στη μάχη, άλλοτε κατρακυλώντας βράχους πάνω στον εχθρό, άλλοτε περιβρέχοντάς τον με καυτά βόλια και άλλοτε ορμώντας μπροστά με το σπαθί στο χέρι. Αυτές σηματοδότησαν την Μεγάλη Εξέγερση για το Ελευθερία ή Θάνατος.

Σήμερα, ο Ελληνικός λαός, θα πλησιάσει νοερά και θα προσκυνήσει τον αδούλωτο πρωταγωνιστή της Ελευθερίας, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που κουβαλούσε μέσα του τον ήρωα και έγινε το σύμβολο της αιώνιας δόξας της πατρίδος μας μεταβάλλοντας τους δούλους σε ελεύθερους και τους γραικύλους σε Έλληνες, αλλά και όλους εκείνους τους Ήρωες που θυσίασαν τα νιάτα τους και την ζωή τους, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Όλοι εμείς οφείλουμε να αφουγκραστούμε τις διαχρονικές υποθήκες τους. Θα πρέπει να κουβαλούμε ως παρακαταθήκη τα λόγια του γέροντα του Μοριά στις 8 Νοεμβρίου του 1838 προς τους μαθητές στην Πνύκα:
«Παιδιά μου! Εις τον τόπον τούτο, όπου εγώ πατώ σήμερον, επατούσαν και εδημιούργησαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των... Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί 'Ελληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από εμάς εις την θρησκείαν , διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στο κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρεν μαζί του ούτε σοφούς, ούτε προκομμένους, αλλά απλούς ανθρώπους, χωρικούς και ψαράδες και με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι μολονότι όπου και αν εύρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν , δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμει τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστη... Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι έμποροι μικροί και μεγάλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση... Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον ετρομάξαμε τους Τούρκους, όπου άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακριά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μία αρμάδα... Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος. 'Όλα τα 'Έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μία θρησκεία. Και αυτοί οι Εβραίοι, οι οποίοι κατετρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους. Να μήν έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε εις τους καφενέδες και εις τα μπιλιάρδα. Να δοθήτε εις τας σπουδάς σας, και καλλίτερα να κοπιάσετε ολίγον δύο και τρεις χρόνους, και να ζήσετε ελεύθεροι εις το υπόλοιπον της ζωής σας παρά να περάσετε τεσσάρους πέντε χρόνους τη νεότητά σας, και να μείνετε αγράμματοι. Να σκλαβωθήτε εις τα γράμματά σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντόνερων και κατά την παροιμία, μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε. Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μην γίνει σκεπάρνι μόνο δια το άτομό σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της κοινότητος και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας. Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ όπως καθώς οι δάσκαλοί σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, άκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας την οποίαν να αποστρέφεσθε και να έχετε ομόνοια. Εμάς, μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθεί η νύχτα του θανάτου μας, καθώς την ημέρα των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθεί η νύχτα και η αυριανή ημέρα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, όπου ημείς ελευθερώσαμε και δια να γίνει τούτο πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία και την φρόνιμον ελευθερία...»

Έτσι, εμείς οι νεώτεροι Έλληνες που στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και σε όλους τους ήρωες της απελευθερωτικής επαναστάσεως του 1821, χρωστάμε το παν, οφείλουμε να πράξουμε το μόνο που θα μας ζητούσαν σήμερα.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ!
Γιατί όπως έλεγε και ο Winston Churchill «ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του δεν έχει μέλλον».

Γιατί σήμερα έχουμε ξεχάσει την Ιερή παρακαταθήκη της Ελευθερίας που εκείνοι μας κληρονόμησαν. Γιατί σήμερα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την υποθήκευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, την εκ νέου υποδούλωση της πατρίδος μας, τον εξευτελισμό του λαού μας, την απόλυτη εξαθλίωσή του. Γιατί ανεχόμαστε όλους εκείνους που εξυπηρετούν εντολές και επιθυμίες άλλων και προσπαθούν, εν ονόματι της παγκοσμιοποιήσεως και της νέας τάξεως πραγμάτων να αποκόψουν και να ξεριζώσουν από τους Έλληνες την γνώση για την Ιστορία τους, στην προσπάθεια απόλυτου αφελληνισμού της χώρας. Γιατί όλοι αυτοί θέλουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

Συνεπώς, οφείλουμε να καταψηφίσουμε στις επικείμενες Εθνικές εκλογές όλα τα μνημονιακά κόμματα που σκοπό έχουν την περεταίρω εξαθλίωση του λαού μας και την εκποίηση της γης των πατέρων μας και των παιδιών μας. Έχουμε χρέος να αναζητήσουμε και να ψηφίσουμε κόμματα που ανταποκρίνονται στα λόγια του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, ο οποίος μιλώντας στην Δ΄ Εθνοσυνέλευση στις 11 Ιουλίου 1829, στο Άργος είπε ανάμεσα στα άλλα: «Όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει, ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς ανάλλαγους με τον βαθμόν του υπουργήματός των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της». Και τελείωσε την ομιλία του μ' αυτή την βαρυσήμαντη δήλωση: «Αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα ενώ ευρισκόμεθα εν μέσω ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ο αρχαίος Εφιάλτης δεν ανήκε στους «επίσημους»!

Αλλά κι όταν ακόμη κάποιοι εφιάλτες και οι τύραννοι ήταν επίσημοι οι αρχαίοι Έλληνες δεν δίσταζαν να τους επιβάλλουν τις ανάλογες τιμωρίες.

Κι από το άλλο μέρος δεν παρέλειπαν να απονέμουν τιμές σ’ αυτούς οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απάλλασσαν το λαό από την παρουσία εκείνων, που υπονόμευαν τη δημοκρατία και την ελευθερία τους.

Όπως στην περίπτωση του αρμόδιου και του Αριστογείτονα. Που τους έστησαν χάλκινους ανδριάντες, επειδή απάλλαξαν την Αθήνα από τον τύραννο Ίππαρχο.

Δεν δίσταζαν ακόμη και όταν είχαν να κάμουν με πρόσωπα, τα οποία είχαν προσφέρει ύψιστες υπηρεσίες για τη σωτηρία της πατρίδας:

Όπως, στην περίπτωση του Παυσανία, ο οποίος συνέτριψε στις Πλαταιές (479 π. Χ.) τον περσικό στρατό. Ή στην περίπτωση του Θεμιστοκλή, ο οποίος κατέστρεψε στη Σαλαμίνα (480 π. Χ.) το στόλο των Περσών.

Εκ των οποίων, τον πρώτο οι Σπαρτιάτες τον έχτισαν μέσα στο ναό της Αθηνάς, όπου πήγε να βρει άσυλο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασιτία, ενώ το δεύτερο οι Αθηναίοι τον εξόρισαν.

Έστω και με την απλή υπόνοια ότι βρίσκονταν σε συνεννόηση με το βασιλιά της Περσίας.

Τι γίνεται όμως με τους τωρινούς εφιάλτες;

Για τους οποίους δεν υπάρχουν απλές υπόνοιες, αλλά, όπως φαίνεται, ατράνταχτες βεβαιότητες, σχετικά με τις προσχεδιασμένες, χείριστες και καταστροφικές, σε βάρος της πατρίδας, που πρόδωσαν και υποδούλωσαν και του λαού της, που εξαθλίωσαν, ενέργειες.

Γεγονός το οποίο παίρνει διαστάσεις τραγικής ειρωνείας, κατά τις εθνικές επετείους: Όπως η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου.

Καθώς οι δοσίλογοι, με την παρουσία τους, θέλουν να «τιμήσουν», τους ήρωες, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και την προκοπή των Ελλήνων.

Με τους οποίους έχουν τόση σχέση, όση τα άγρια μεσάνυχτα χειμωνιάτικης νύχτας με το καλοκαιριάτικο καταμεσήμερο.

Κι από το άλλο μέρος θέλουν να τιμηθούν και οι ίδιοι απ’ τα στρατευμένα νιάτα και την μαθητιώσα νεολαία. Των οποίων, όχι απλώς έκαμαν αβέβαιο και εφιαλτικό το μέλλον, αλλά κυριολεκτικά το αμαύρωσαν.

Αυτή η υπόθεση, μου έλεγε ο φίλος μου ο Μανώλης Σμυρνάκης από τη Σαλαμίνα μοιάζει σάμπως οι δολοφόνοι του πατέρα σου να θέλουν να τιμήσουν με την παρουσία τους την κηδεία του ή το μνημόσυνό του.
Είναι χαρακτηριστική, εξάλλου, και εύγλωττη η σχετική ανακοίνωση των αναπήρων πολέμου:

«Εμείς, λένε οι ανάπηροι, οι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας –ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- να μην παρελάσουμε. Αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση εναντίον του Λαού μας και ειδικότερα των Συμπολεμιστών μας!!!»…

Αλλά, αν οι ανάπηροι αισθάνονται την ανάγκη να απέχουν από τις παρελάσεις, η συντριπτική πλειονότητα του λαού αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει ποικιλοτρόπως αυτούς, που θέλουν να καπηλευτούν τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων.

Τη στιγμή, ακριβώς, κατά την οποία, όπως προαναφέραμε, ο βίος τους και η πολιτεία τους αποτελούν άρνηση και ανατροπή του έργου και του μόχθου εκείνων.

Κάτι, βέβαια, που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν όσοι έχουν κάμει την προδοσία και το δοσιλογισμό επίσημη και κυρίαρχη ιδεολογία, δική τους και των ευάριθμων πια οπαδών τους.

Και σκέφτονται, όπως λέγεται, να πάρουν, σε βάρος του λαού, μέτρα ανάλογα με αυτά, που πήραν και σε ανάλογες προηγούμενες περιπτώσεις.

Επιβεβαιώνοντας, έτσι, στο ρόλο τους, ως εκπροσώπων, όχι του λαού, αλλά ξενοκίνητης και ξενόδουλης κατοχικής κυβέρνησης.

Παπα-Ηλίας

Θα γίνει ό,τι έγινε στο Καρντάκ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με νέα κρίση, ανάλογη με αυτή των Ιμίων ("Θα επαναλάβουμε ό,τι έγινε στο Καρντάκ" ειπώθηκε), προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο η Τουρκία, αν επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, δια του υποδιευθυντή του τμήματος Ναυσιπλοΐας και Αεροπλοΐας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Çağatay Erciyes. Και εννοούσε ότι θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις και αυτοί στην ίδια περιοχή των κυπριακών οικοπέδων την οποία θεωρούν ότι εμπεριέχει τουρκικά δικαιώματα ερευνών και εκμετάλλευσης!

Σε ομιλία του που έγινε την Πέμπτη 22 Μαρτίου σε Διεθνές Συμπόσιο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Κωνσταντινούπολη στο οποίο συμετείχαν εκπρόσωποι γνωστών διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών, (BP, Chevron, Exxon, OMV, DNV) ο Çağatay Erciyes προς έκπληξη όλων σταμάτησε να μιλά στα τουρκικά (στην Τουρκία δεν επιτρέπεται σε διεθνείς συναντήσεις οι κρατικοί αξιωματούχοι να ομιλούν άλλη γλώσσα πέραν της τουρκικής η οποία βέβαια μεταφράζεται για τους ξένους σύνεδρους) και πλέον στην αγγλική γλώσσα, προφανώς θέλοντας να δώσει απευθείας μήνυμα στις εταιρείες αυτές, είπε με σκληρό ύφος:

"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία να παραβιάσει τα δικαιώματα της στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Πέντε μπλοκ (σ.σ. Οικόπεδα ή "βυθοτεμάχια") της περιοχής αυτής που οι Κύπριοι έχουν προγραμματίσει εξόρυξη φυσικού αερίου, συμπίπτουν με τις ίδιες περιοχές όπου η Τουρκία έχει δικαιώματα να προχωρήσει στην έρευνα και εξόρυξη του φυσικού αερίου. Αν προχωρήσουν σε εξόρυξη θα αντιδράσουμε. Θα αντιδράσουμε και κατά όσων θελήσουν να τους υποστηρίξουν και τα αποτελέσματα της αντίδρασής μας τα έζησε η Ελλάδα στο Καρντάκ (σ.σ. η ονομασία που δίνουν οι Τούρκοι στα ελληνικά νησιά Ίμια)"!

Ο Çağatay Erciyes απευθυνόμενος προσωπικά στους εκπροσώπους των ξένων εταιρειών, τους προειδοποίησε με έντονο ύφος, (μίλησε σε υψηλό τόνο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά), να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε συνεργασία με την Κύπρο σε έρευνες στις περιοχές αυτές, διότι θα αντιμετωπίσουν την έντονη τουρκική αντίδραση. "Μέχρι να εξευρεθεί οριστική και μόνιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, η Κύπρος δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβεί σε καμία έρευνα και εκμετάλλευση των πιθανών ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή".

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το θράσος της Άγκυρας να επικαλείται "δικαιώματα" σε μία περιοχή που ούτε καν την... βλέπουν από την Τουρκία, αφού μεσολαβεί ο χερσαίος όγκος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά το θράσος αυτό όταν συνοδεύεται από απειλές του τύπου "Θα επαναλάβουμε τα Ίμια" εννοώντας ότι θα επιχειρήσουν γεωτρήσεις ακριβώς στην ίδια περιοχή με την προστασία του τουρκικού στόλου.

Το ερώτημα είναι αν θα βρουν εταιρεία να δεχθεί να κάνει κάτι τέτοιο (βέβαια έχουν παραγγείλει και δικά τους γεωτρύπανα, αλλά θα καθυστερήσουν περί τα δύο χρόνια να τους παραδοθούν).

Η Άγκυρα γνωρίζει ότι έχει αρχίσει να αποκτά τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο της Αν. Μεσογείου, λόγω πλήρους απουσίας του ελληνικού Ναυτικού (ανυπαρξία κατάλληλων μέσων και πολιτικής βούλησης) και σε λίγο θα αναλάβει και τον έλεγχο του Αιγαίου. Έχει καταρτίσει ένα τεραστίων διαστάσεων ναυπηγικό πρόγραμμα με νέες κορβέτες, όπως η stealth MILGEM (φωτό α' σελίδας), νέες φρεγάτες και ένα μικρό αεροπλανοφόρο. Και απειλεί εκ του ασφαλούς...

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η απειλή στην περιοχή γιγαντώνεται και το ίδιο θα ισχύσει αν επιχειρηθεί θέσπιση αρχικά και εν συνεχεία ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ. Και το μόνο που θα μπορούσε νε τους σταματήσει είναι αυτό που οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται καλύτερα: Η γλώσσα της ισχύος.
Φρεγάτα έστειλε πάλι στις ακτές της Αττικής η Άγκυρα - Αποθρασύνονται από την αδυναμία

Μια τουρκική φρεγάτα κλάσης O.H.Perry, η F490 Gaziantep, (φωτό α' σελίδας), πρώην USS Clifton Sprague, εισέβαλε πριν λίγες ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προερχόμενη από το ναύσταθμο του Ακσάζ, στην Μαρμαρίδα έφτασε μέχρι τις βόρειες ακτές της Αττικής και ακολούθησε εν συνεχεία βορειοανατολική ανατολική πορεία. Είναι η δεύτερη φορά που η F490 Gaziantep κάνει το ταξιδάκι αυτό. Το είχε επαναλάβει και στις 28/02/2010.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24 Μαρτίου (06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα νότια της Κύθνου και βγήκε με βορειοανατολική πορεία πλέοντας προς το στενό του Καφηρέα στις 10:00. Είχε ανοικτά όλα τα συστήματα μάχης και βέβαια παραβίασε όλους τους κανονισμούς περί αβλαβούς διέλευσης.

Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία ήταν σε επιφυλακή (τουλάχιστον όσα μπόρεσαν να κινηθούν...), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Κινήθηκε για αρκετή ώρα κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αττικής ευρισκόμενη αρχικά στα ελληνικά και κατόπιν στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Η τουρκική φρεγάτα απέπλευσε από το ναύσταθμο του Αksaz χθες το απόγευμα και μετά από μία πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε ανοικτά του Σουνίου και με «ανοικτά» τα ηλεκτρονικά και οπλικά της συστήματα ξεκίνησε περιίγηση στην ανατολικής ακτή της Αττικής.

Πολλά ελληνικά σκάφη (ψαράδικα, αναψυχής κλπ) που βρίσκονταν στην ακτή της ανατολικής Αττικής είδαν την τουρκική φρεγάτα να περνάει από μπροστά τους!

Ένα πολεμικό σκάφος που αποπλέει από τον ναύσταθμο του στο Aksaz ο οποίος βρίσκεται σε τεράστια απόσταση (36°50′04″N 28°23′24″E / 36.8345°N 28.39°E / 36.8345; 28.39) από την Αττική και στέλνεται την παραμονή της ελληνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και φεύγει ανενόχλητο, δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά εξευτελισμό για την ελληνική κυβέρνηση και κατ'επέκταση για την Ελλάδα. Αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι στην ελληνική κυβέρνηση και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα γενικότερα έχει προκληθεί "μιθριδατισμός" σε ότι αφορά τον εθνικό εξευτελισμό. Απλά δεν τους ενοχλεί...

Το πλοίο βρίσκεται στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο.

«Σουρωτήρι» τα ελληνικά χωρικά ύδατα από το «Πίρι Ρέις» – «Χαρτοπόλεμος» από το ΥΠΕΞ

Απόλυτη παραδοχή από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών της παραβατικής συμπεριφοράς της Άγκυρας στο Αιγαίο με την «κρουαζιέρα» του «Πίρι Ρέις» από βορά προς νότο, επήλθε ύστερα από ανταλλαγή ανακοινώσεων σήμερα των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών και αφού είχε προηγηθεί ένα χλιαρό ελληνικό διάβημα ενώ το τουρκικό σκάφος όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις έκανε έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά. Ότι ενώ ομολογείται πλέον η παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας και αποκρύπτονται οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων ουδείς συγκινείται για να ανακαλέσει στην τάξη την Τουρκία. Ούτε καν το σκάφος του ΛΣ που απλά το παρακολουθεί έχει ζητήσει να πάψει τις έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα τα γεγονότα έχουν ως εξής: Σε διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για την είσοδο του τουρκικού σκάφους «σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας βορειοδυτικά της Μυτιλήνης» το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανταπάντησε ότι κατά πρώτον το τουρκικό σκάφος δεν πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο –επικαλούμενη τη συμφωνία της Βέρνης του 1976 η οποία προβλέπει αποχή των δύο χωρών από έρευνες για φυσικούς πόρους εκτός των 6ν.μ. και από τις δύο χώρες μέχρι να καθοριστεί το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας- και κατά δεύτερον ότι το «Πίρι Ρέις» εκτελεί επιστημονικές έρευνες σε διεθνή ύδατα για τις οποίες δεν απαιτείται ειδική άδεια.

Αναφέρεται ειδικότερα στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου:

«ακαδημαϊκές και ναυτικές έρευνες, γίνονται χωρίς κανέναν περιορισμό και από τις δύο χώρες στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Και οι δύο χώρες δεν χρειάζονται προηγούμενη άδεια ή συμφωνία ή ενημέρωση, η μία της άλλης, μέσω των επίσημων διαύλων για τη διενέργεια τέτοιων ερευνών πέραν των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο».

Από την απάντηση του τουρκικού υπουργείου γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η Άγκυρα αρνείται αφενός πως το «Πίρι Ρέις» εισήλθε σε «περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας», ενώ αφετέρου προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφέρει ότι έρευνες που αφορούν «ναυτικές και ακαδημαϊκές» δραστηριότητες δεν υπόκεινται στην ανάγκη εξασφάλισης πρότερης άδειας –από την Αθήνα- ενόσω αυτές πραγματοποιούνται στα διεθνή ύδατα.

Το θέμα όμως είναι πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ψεύδεται καθώς το ερευνητικό σκάφος δεν κινήθηκε μόνο στα διεθνή ύδατα αλλά αντίθετα κινήθηκε και μέσα στα 6 ν.μ. – εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δηλαδή - στις παρακάτω περιοχές: νότια της Πάτμου, στο στενό μεταξύ Λειψών-Λέρου, 2 ν΄μ. ανοικτά της Κω και στο στενό μεταξύ Σύμης και Τήλου.

Το τουρκικό σκάφος κινείτο με ταχύτητα από 0,4 κόμβους - όπως συνέβαινε μέχρι και πριν από λίγη ώρα- μέχρι και 6 κόμβους ταχύτητες οι οποίες του επιτρέπουν την εκτέλεση ερευνών έστω και αν αυτές έχουν την ετικέτα των «επιστημονικών».

Σε ανταπάντηση του ΥΠΕΞ που ακολούθησε της τουρκικής ανακοίνωσης και απόρριψης ουσιαστικά του ελληνικού διαβήματος η Αθήνα αναγνωρίζει ότι το τουρκικό σκάφος πραγματοποίησε και πραγματοποιεί έρευνες εντός περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στην υφαλοκρηπίδα υπάρχουν, ως γνωστόν, ab initio (εξ αρχής) και ipso facto (αυτόματα και εκ της ουσίας του πράγματος) , ενώ η γνωστοποίηση προς το παράκτιο κράτος, ήτοι την Ελλάδα, θαλασσίων επιστημονικών ερευνών στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας ζητείται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη διεθνή πρακτική, ώστε να διασφαλιστεί ο σεβασμός των κυριαρχικών αυτών δικαιωμάτων».

Επιπρόσθετα η το ΥΠΕΞ επικαλείται τη συνθήκη του Montego Bay περί επέκταση των χωρικών υδάτων από 6ν.μ. στα 12 ν. μ. και διευκρίνιση και αποδοχή της έννοιας ΑΟΖ.

«Οι θέσεις μας είναι σταθερές και βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Η στάση μας διαχρονικά για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία είναι συνεπής και δεν επιδέχεται αυθαιρέτων ερμηνειών».

Εν κατακλείδι η Τουρκία ισχυρίζεται πως το σκάφος της κινείται στα διεθνή ύδατα –που δεν κινείται- εκτελώντας επιστημονικές έρευνες, ενώ το ΥΠΕΞ ισχυρίζεται πως το τουρκικό σκάφος παραβιάζει «περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας» και για την πραγματοποίηση των ερευνών αυτών απαιτείται ειδική άδεια σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη διεθνή πρακτική.

Αποτέλεσμα; Το τουρκικό σκάφος συνεχίζει κανονικά το διάπλου του Αιγαίου, πραγματοποιώντας έρευνες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και ελληνικής υφαλοκρηπίδας, απλά παρακολουθούμενο από ένα σκάφος του ΛΣ!

Τα χλιαρά διαβήματα της Αθήνας δεν έφεραν αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό. Με την κίνησή της αυτή η Τουρκία εξασφάλισε δύο πράγματα: Πρώτον αμφισβητεί –για άλλη μια φορά- στην πράξη ακόμη και τα ελληνικά Εθνικά Χωρικά Ύδατα και δεύτερον με την ανακοίνωσή της προειδοποίησε την Ελλάδα να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε έρευνες πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Αιγαίο, ακόμη και αν αυτές είναι απόλυτα νόμιμες εφόσον προβλέπονται από την συνθήκη του Montego Bay.

Για ακόμη μια φορά η παθητική και φοβική στάση της Ελλάδας επιτρέπει στην Τουρκία να παίζει το παιχνίδι της στο Αιγαίο, θεωρώντας το προέκταση του εθνικού της χώρου.Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες αστυνομικούς να περιφρουρούν το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλά σχολεία έκαναν παρέλαση χωρίς διμοιρίτες.

Η μαθητική παρέλαση είχε διάρκεια μόνο 40 λεπτά με τους περισσότερους μαθητές να αγνοούν τους επισήμους και να μην γυρίζουν το κεφάλι προς το μέρος τους. Μάλιστα λόγω των μέτρων που αποφάσισε να πάρει η αστυνομία για τις παρελάσεις οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία δεν είχαν εύκολη πρόσβαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων!

“Δεν πωλείται” ήταν το μήνυμα των μαθητών που παρέλασαν,μπροστά στους επισήμους. Πάνω σε μία ελληνική σημαία ήταν γραμμένο αυτό το μήνυμα και οι μαθητές στην πλειοψηφία τους έστειλαν το δικό τους προς την εξέδρα των επισήμων στο Σύνταγμα.

Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στην Βουκουρεστίου, λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης.

Ομάδα συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ύστερα από αντεγκλίσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες κάθετα στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούστηκαν μαζί τους και απωθήθηκαν χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.

Ένταση σημειώθηκε και όταν συγγενείς μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση, επιχείρησαν να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
H αστυνομία προχώρησε συνολικά σε είκοσι εννέα προσαγωγές και αργότερα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Πηγές: 1, 2.

Toυ Πέτρου Κατσάκου


Τα ξημερώματα της Κυριακής, λέει, να μην ξεχάσουμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Και ποιοί το λένε αυτό; Αυτοί που γύρισαν τα ρολόγια της ζωής μας δεκαετίες πίσω.

Αυτοί που με τις πρωτοφανείς ανατροπές που επέβαλαν στους μισθούς και στις συντάξεις μας επιστρέφουν βιαίως σε ένα εργασιακό παρελθόν όμοιο με αυτό πού ίσχυε πολύ πριν από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στα εργατικά αιτήματα της πρώτης Πρωτομαγιάς της Αθήνας, το 1893.

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς σε αυτό το οικονομικό πισωγύρισμα του ρολογιού της ιστορίας; Για παράδειγμα, η αποζημίωση απόλυσης, που τώρα αποτελεί παρελθόν, ήταν ένα πάγιο αίτημα των εργατικών αγώνων, ακόμη και όταν οι απεργίες ήταν παράνομες πίσω στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν με το νόμο 2112/20 ο Ε. Βενιζέλος έθετε κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις στις απολύσεις (με καταβολή αποζημίωσης).

Το δώρο Χριστουγέννων που αργά ή γρήγορα θα μπει στο τραπέζι του Προκρούστη, νομοθετήθηκε το 1946 (Αναγκαστικός Νόμος 866), ενώ το επίδομα αδείας ακολούθησε χρονικά. Καθιερώθηκε μόλις το 1966 με τον νόμο 4504/66. Επίσης το 8ωρο, το πρώτο και κλασικό αίτημα της Πρωτομαγιάς του Σικάγου το 1886, θεσπίστηκε στην Ελλάδα με το προεδρικό διάταγμα 27 του 1932 και επεκτάθηκε το 1936.

Το ρολόι έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω και όλες οι κατακτήσεις του 20ού αιώνα τίθενται εν αμφιβόλω, προκειμένου να περισταλεί η δημόσια δαπάνη για μισθούς και συντάξεις και να καταστεί φτηνότερη η εργατική δύναμη.

Και το πιο ειρωνικό απ' όλα είναι ότι, εσχάτως, κάποιοι διεκδικητές της εξουσίας επιχειρούν να πείσουν το κομματικό τους ακροατήριο πως υπεύθυνοι γι' αυτό το εργασιακό πισωγύρισμα δεν είναι οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες, αλλά αυτοί που παραδοσιακά αγωνίστηκαν και πάλεψαν για την κατάκτηση όλων αυτών των δικαιωμάτων.


Eνώ τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, συμβατικά και μη, περιορίστηκαν σε αναλύσεις γύρω από τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία, καταλήγοντας περίπου στο ίδιο συμπέρασμα ("Κερδισμένος βγαίνει ο Σαρκοζί"), δύο θεωρήσεις για το ίδιο θέμα, που προέρχονται η μία από Ρωσία και η άλλη από ΗΠΑ, παρουσιάζουν, κατά τη γνώμη μας, πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αφού τις μελετήσετε, θα μπορέσετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Προηγείται χρονολογικά (23/03) η ανάλυση της Olivia Kroth για την εφημερίδα Pravda:

Για δες, για δες! Άλλο ένα περιστατικό, που συνέβη πάνω στην κατάλληλη στιγμή για τον Γάλλο πρόεδρο, ήρθε να κατακλύσει με ρεπορτάζ τα γνωστά μέσα ενημέρωσης, και κυρίως να γεμίσει τις τηλεοπτικές οθόνες της Γαλλίας με την πανταχού παρουσία του. Και όλα δείχνουν ότι το Τελ Αβίβ και η Ουάσιγκτον παίζουν σωστά το παιχνίδι τους. Ο συγχρονισμός ιδανικός. Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από την είδηση των πυροβολισμών εναντίον Γάλλων αλεξιπτωτιστών στο Μοντομπάν, έχουμε και νέο σκηνικό εγκλήματος στην Τουλούζη, με μικρά παιδιά πυροβολημένα σε ένα εβραϊκό σχολείο.

Τέσσερις εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Νικολά Σαρκοζί, ο καλύτερος φίλος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ευρώπη, δεν χάνει ευκαιρία να μας γεμίσει με κηρύγματα για τον ισλαμικό "φονταμενταλισμό" στη Γαλλία, κι ας μην έχουν συλληφθεί ακόμη οι υποτιθέμενοι ένοχοι για το μακελειό και στις δύο πε
ριπτώσεις.

Αλλά ο Σαρκοζί δείχνει να είναι αρκετά σίγουρος εκ των προτέρων ότι ο πιστολέρο που πυροβόλησε τους αλεξιπτωτιστές στο Μοντομπάν είναι το ίδιο άτομο που πυροβόλησε τα παιδιά στην Τουλούζη.


Η δημόσια εκδήλωση θλίψης του Σαρκοζί για τους Εβραίους που έπεσαν θύματα του δίνει άλλη μια άλλη θαυμάσια δυνατότητα να μιλήσει για τον αντισημιτισμό στη Γαλλία και να πλέξει το εγκώμιο του Ισραήλ. Το καημένο το Ισραήλ, που απειλείται μια ζωή από τις επικίνδυνες δυνάμεις που το περιβάλλουν - κυρίως τη Συρία και το Ιράν!


Άρα, πρέπει να επιτεθούν όλοι κατά του Ιράν το συντομότερο δυνατό, αφού προηγουμένως βγει από τη μέση ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ, πράγμα για το οποίο οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αυτή τη στιγμή κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους.

Το πρόσωπο του Σαρκοζί, μεγεθυμένο σαν πορτραίτο αυτοκρατορικό, υπερφυσικού μεγέθους, ακτινοβολεί μέσα από εκατομμύρια φωτογραφίες, γεμίζοντας όλες τις οθόνες τηλεόρασης στη Γαλλία. Θαυμάσια σύμπτωση και άλλο τόσο θαυμά
σια ευκαιρία να πάρει μια σπρωξιά προς τα μπροστά η δημοτικότητά του προέδρου, σε αυτή την εκλογική μάχη, που οι σφυγμομετρήσεις μας λένε τα σωστά. Και όλα αυτά εντελώς τσάμπα! Δεν θα του κοστίσει ούτε ένα λεπτό του ευρώ.

Έτσι κι έγινε. Ακούμε τον αγαπημένο του τηλεοπτικό σταθμό, το France 24, να μας ανακοινώνει ότι "ο Νικολά Σαρκοζί είναι ένας πολιτικός που ξέρει να ακολουθεί την πορεία της Ιστορίας", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Οι Γάλλοι είναι μαέστροι στα "ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα".

Κάποιοι ψιθυρίζουν πίσω από κλειστές πόρτες, ότι οι πυροβολισμοί στο Μοντομπάν και την Τουλούζη ίσως να ήταν κάτι που
μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς σαν μια επανάληψη της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά φυσικά ο σχεδιασμός και η εκτέλεση ήταν για μικρότερης κλίμακας χώρο. Εξάλλου, η Γαλλία είναι μικρή χώρα, σε σύγκριση με τον Μεγάλο Αδελφό, όπως αυτός λειτουργεί σήμερα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Φυσικά, δεν γίνεται να μην πάει το μυαλό μας στην CIA και την Μοσάντ, αλλά κανείς μας δεν τολμά να το πει φωναχτά, μήπως μας ακούσουν. Το να λέει κανείς την αλήθεια σήμερα μπορεί να έχει πολλές δυσάρεστες συνέπειες στη ζωή του. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι το να λες τη γνώμη σου ελεύθερα σήμερα είναι επικίνδυνο. Είναι καλύτερα να παραμένεις σιωπηλός, αν θέλεις να είσαι ασφαλής και να εξακολουθήσεις να έχεις την υγεία σου.


Η αναζήτηση των δραστών συνεχίζεται στην Τουλούζη, ο υποτιθέμενος ένοχος είναι κλειδωμένος στο σπίτι του, που περιβάλλεται από την αστυνομία, και οι δημοσιογράφοι τρέχουν μια εδώ μια εκεί, σαν φοβισμένα ποντίκια, ενώ ο Monsieur le Président είναι πανταχού παρών, με ένα κεφάλι που γεμίζει όλες τις οθόνες. Δεν χρειάζεται καν να φοράει ψηλά τακούνια για να ξεπεράσει το πρόβλημα του νανοειδούς αναστήματός του.


Ποιοί, όμως, επωφελούνται από τα εγκλήματα που έγιναν στο Μοντομπάν και την Τουλούζη; Και προσοχή τι θα σκεφτείτε. Όπως λένε οι Γάλλοι, "Honni soit qui mal y pense!". Που πάει να πει, "Όποιος σκέφτεται κακό, κακό δικό του κάνει"!


Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Λογκέ, προετοίμασε το έδαφος, πάλι στο κανάλι France 24: "Ίσως θα πρέπει να ελέγχουμε με περισσότερη προσοχή όσους προέρχονται από το εξωτερικό". Ποιό εξωτερικό εννοούσε; Τη Συρία ή το Ισραήλ; Τ
ο Ιράν ή τις ΗΠΑ;

Κατά την τελετή για τα θύματα του Μοντομπάν, ο Σαρκοζί απέδωσε φόρο τιμής στους αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν, οι οποίοι υποτίθεται πυροβολήθηκαν από τον ίδιο άνθρωπο που πυροβόλησε τα παιδιά των Εβραίων στην Τουλούζη. Αλλά ο Σαρκοζί ξέχασε να αναφέρει στην πομπώδη ομιλία του στο Μοντομπάν ότι οι αλεξιπτωτιστές ήταν μουσουλμάνοι αραβικής καταγωγής, που είχαν θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της Γαλλίας και των νεο-αποικιακών της πολέμων εναντίον μουσουλμάνων αδελφών τους στο εξωτερικό.


Ο δημοσιογράφος Σιρίλ Βανιέ, του καναλιού France 24, σχολίασε ότι "τα φέρετρα των θυμάτ
ων θα πρέπει να σταλούν στις οικογένειές τους." Δεν ανέφερε ότι πρόκειται για οικογένειες Αράβων, μουσουλμάνων που ζουν στη Γαλλία.

Φυσικά, δεν είναι σκόπιμο να φωνάξει κανείς δυνατά ότι αυτοί οι αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία για τη Γαλλία, ήταν μουσουλμάνοι, όταν η κυβέρνηση του Σαρκοζί βάλθηκε να ξεκινήσει προεκλογική προπαγάνδα εναντίον των μουσουλμάνων. Φαντάζεστε το ρεζιλίκι;


Ο Σαρκοζί, αντί να μας πει την αλήθεια ως έχει, μας διατυμπανίζει ότι "υπερασπίζεται τις αξίες της Γαλλίας", ή ό,τι τέλος πάντων είναι αυτό που υπερασπίζεται - κανείς δεν ξέρει ακριβώς, σε τέτοιους καιρούς που ζούμε. Μας δηλώνει ότι "η Γαλλία έχει λάβει διεθνή εντολή".


Από ποιούς έχει λάβει εντολή;

Για να κάνει τι ακριβώς;


Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι αυτή η εντολή δόθηκε από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ για να καταστρέψει πρώτα τη Συρία, και μετά το Ιράν. Σε αυτή την "διεθνή εντολή" η Γαλλία θα εξακολουθήσει να διαπράττει γενοκτονίες εναντίον μουσουλμανικών εθνών, παίρνοντας μέρος σε πολέμους κατά παραγγελία του Ισραήλ.


Εάν χάσει τις εκλογές, ο Σαρκοζί έχει υποσχεθεί ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποιος έξυπνος Εβραίος κτηματομεσίτης να του πουλήσει καμιά βιλίτσα στα παράλια του Ισρ
αήλ. Έτσι ο Σαρκοζί θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη σύζυγό του Κάρλα και το μωρό τους, πώς το λένε δεν θυμάμαι, και να αποσυρθούν στο αγαπημένο του Ισραήλ για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ανακούφιση!

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κurt Nimmo, συντάκτης του ιστολογίου Infowars, που διευθύνει ο Αlex Jones, έχοντας στα χέρια του ένα βίντεο με το πρόσφατο διάγγελμα του Σαρκοζί προς τον γαλλικό λαό, ήταν σε θέση να κάνει μια εξίσου (αν όχι περισσότερο) ενδιαφέρουσα ανάλυση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεν έχασε στιγμή να εκμεταλλευθεί κατάλληλα την τραγωδία από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα του. Λίγο μετά το θάνατο του Moχάμεντ Μεράχ, σε μια σύγκρουση με δυνάμεις της αστυνομίας, ο Σαρκοζί προειδοποίησε σε διάγγελμά του προς τους Γάλλους πολίτες που επισκέπτονται "εξτρεμιστικές", όπως τις χαρακτήρισε, ιστοσελίδες ότι από τώρα και στο εξής θα αντιμετωπίζονται ακριβώς όπως και εκείνοι που ψάχνουν σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία.

"Όποιος διαβάζει τακτικά ιστοσελίδες που προωθούν ιδέες ακραίες, όπως αυτές της τρομοκρατίας, του μίσους και της βίας, θα συλλαμβάνεται και θα φυλακίζεται", ανακοίνωσε ο Σαρκοζί.

"'Ο,τι ισχύει για τους παιδεραστές θα πρέπει να ισχύει και για εκπαιδευόμενους τ
ρομοκράτες και τους οπαδούς τους", τόνισε ο πρόεδρος.

Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που προτείνει ο Σαρκοζί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ανοίγουν διάπλατα οι πύλες για τη δίωξη και την φυλάκιση πολιτών των οποίων το μόνο "αδίκημα" θα είναι η ανάγνωση ιστοσελίδων που η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί παράνομες.


"Η απόπειρα ποινικοποίησης μιας απλής επίσκεψης σε μια ιστοσελίδα, είναι κάτι που θα χαρακτήριζα ως τουλάχιστον δυσανάλογο", δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press η Λουσί Μοριγιόν, των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.


Η Μοριγιόν υπογράμμισε ότι, για να εφαρμοστούν όσα εξήγγειλε ο Σαρκοζί, θα πρέπει να μπει σε χρήση μια νέα τεχνολογία παρακολούθησης του διαδικτύου.

"Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για εμάς είναι το πώς θα είναι σε θέση κάποιος να εντοπίζει ποιός ψάχνει σε ποιά ιστοσελίδα. Μήπως αυτή η εξαγγελία σημαίνει την εγκατάσταση ενός συστήματος παγκόσμιας παρακολούθησης του διαδικτύου στη Γαλλία";… δήλωσε η Μοριγιόν.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Να αποτίσουμε με ευπρέπεια "φόρο τιμής"!


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Κυριακή, 25η Μαρτίου 2012, οι απανταχού της γης Έλληνες καλούμαστε, για μια ακόμη φορά, να αποτίσουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στους αγωνιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ Επανάστασης.
Αφού σας θυμίσω ότι ο κ Βενιζέλος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας «κατάργησε» την παρέλαση στρατιωτικών οχημάτων, θα αναρωτηθώ μαζί σας μήπως δούμε... επανάληψη αυτών που είδαμε στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας και του «πιστωτικού γεγονότος»;

Και υπενθυμίζω στους φίλους και φίλες αναγνώστες του blog τα 4 γνώριμα στο Έθνος των Ελλήνων χαρακτηριστικά, Ανδρεία, Αυτοθυσία, Διχασμό και Διχόνοια, που αφορούν στη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας επώνυμων ηγετών και ανώνυμων, αλλά όχι λιγότερο γενναίων, αγωνιστών στους χρόνους της Επανάστασης του 1821…

Από τότε μέχρι σήμερα κάθε φορά που λησμονήσουμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αίματος και αλληλοσπαραγμών.

Το έγραψε με πικρό λυρισμό ο εθνικός μας ποιητής:

«Η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει πάρτο λέγοντας και σύ

Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά

Μην το πιάστε γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά...»


Ποιος άλλος λαός στον πλανήτη έχει να επιδείξει συμπυκνωμένη μέσα σε τόσο μικρά χρονικά περιθώρια τέτοιες πράξεις ηρωισμού, ανδρείας και αυτοθυσίας όση οι Έλληνες με Αρκάδι, Κάσο, Ζάλογγο, Αραπίτσα, Χίο, Ψαρά και άλλα τόσα;

Ποιό άλλο εθνικό-απελευθερωτικό κίνημα είδε τους πρωταγωνιστές του να πέφτουν στα πεδία της μάχης μαζί με τους αφανείς αγωνιστές τους χωρίς να περιμένουν να «εισπράξουν» την επιβράβευση του αγώνα τους μετά τη δικαίωσή του και την επικράτηση της Επανάστασης;

Από τις πρώτες μέρες του ξεσηκωμού φάνηκε ότι ο δρόμος για τη λευτεριά θα ήταν βαμμένος με αίμα, πόνο και δάκρυα. Από τη σφαγή του «Ιερού Λόχου» στη Μολδοβλαχία μέχρι την προδοσία του Υψηλάντη, από τη θυσία του Γεωργάκη Ολύμπιου στον πνιγμό του Καρπενησιώτη στον Προύθο, από τον ανασκολοπισμό του Θανάση Διάκου, στη σφαγή του επισκόπου Σάλωνων Ησαϊα!

Στη Νάουσα ο Ζώτος βάζει μπουρλότο στο μπαρούτι και γίνεται κομμάτια, ο Μάρκος Μπότσαρης πέφτει στο κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου, ο Παπαφλέσσας θανατώνεται στο Μανιάκι, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος αφήνει την τελευταία του πνοή στον ιερό λόφο της Ακρόπολης όπου πέφτει και ο Γιώργος Καραϊσκάκης.

Παραδείγματα σαν τα παραπάνω είναι μικρά μόνο δείγματα ανδρείας και αυτοθυσίας που μας καλούν να σκύψουμε ευλαβικά πάνω στα ιστορικά κείμενα και χωρίς φόβο και πάθος να αναπλάσουμε τα διδακτικά παραδείγματα εκείνων των ανδρών και γυναικών.

Είναι πολύ δύσκολες αυτές οι ημέρες των 2 ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που περνάμε περιμένοντας πότε θα τιμωρηθούν οι κλέφτες και μαζί τους οι άσχετοι διαχειριστές του εθνικού μας πλούτου, οι επίορκοι πολιτικοί, οι ανεύθυνοι δημόσιοι λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι, ιερείς, δικαστές και άλλων άνδρες και γυναίκες «επιφανείς» καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες της εθνικής μας τηλετύφλωσης, αποχαύνωσης, και αποβλάκωσης.

Πιστεύω ότι μόνο εάν ψηλαφίσουμε ως σύγχρονοι άπιστοι Θωμάδες «τους τύπους των ήλων» επί του σώματος της μητέρας μας Ελλάδας θα μπορέσουμε να θυμηθούμε και να μάθουμε για να μην...ξαναπάθουμε!

Σύμφωνα με μια αξιοπρόσεκτη προσέγγιση ο αγώνας του 1821 μπορεί να διαιρεθεί σε τρείς σημαντικές περιόδους:

Στην πρώτη περίοδο (1821 - 1825) κυριάρχησε ο ενθουσιασμός, απερίγραπτου μεγαλείου πράξεις ανδρείας και αυτοθυσίας, βοήθεια από φιλέλληνες της Δύσης και Ανατολής και κόντεψε να χαθούν τα πάντα όταν ενεπλάκησαν σε εμφύλιο σπαραγμό Ρουμελιώτες και Μοραΐτες!

Στη δεύτερη περίοδο (1825 - 1827) η Επανάσταση έφτασε στα πρόθυρα της καθολικής κατάρρευσης όταν ο Αντιβασιλέας της Αιγύπτου Μεχμέτ Αλί ήρθε να ενισχύσει το Σουλτάνο με χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις έχοντας επικεφαλής τον γαμπρό του στρατηγό Ιμπραήμ.

Στην τρίτη περίοδο (1827 - 1829) με την επιλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας με επταετή θητεία γεννήθηκε το μικρό ελεύθερο ελληνικό Κράτος με σύνορα μέχρι τη Θεσσαλία και την Άρτα...

Σκύβοντας σήμερα ευλαβικά πάνω από τις ιστορικές μνήμες εκείνων των ανδρών και γυναικών και εκείνων των ιστορικών γεγονότων ας είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε αμέτρητα δείγματα ΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ όπως θα βρούμε και αρνητές της απώλειας της ζωής τους για κάποιο θαμπό, απόμακρο ιδεώδες που δεν είχε για αυτούς άγγιγμα χειροπιαστό, άγγιγμα σαρκικό.

Θα βρούμε ανεξίτηλα σημάδια, επίσης, διχασμού και διχόνοιας όπως και σημάδια πράξεων έμπνευσης και ομόνοιας προερχόμενα όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από κάθε εθνότητας φιλέλληνες.

Και όλα αυτά γιατί τα παραπάνω 4 χαρακτηριστικά, της ανδρείας, της αυτοθυσίας του διχασμού και της διχόνοιας είναι κοινά γνωρίσματα του ελληνισμού όπως και μέλη αναπόσπαστα από την συμβολική σάρκα του Έθνους ήταν και οι ηγέτες και αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.

Σίγουρα πάντοτε μπορούμε, εκ των υστέρων ή κατόπιν εορτής, να επερωτήσουμε και άτομα και πράξεις και γεγονότα και φαινόμενα. Με την ίδια όμως σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι φέτος, στις 25 Μαρτίου 2012, υπάρχουν ΣΑΦΕΙΣ κίνδυνοι ΔΙΧΑΣΜΟΥ και ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ όπως υπάρχουν, δυστυχώς, εμφανέστατοι και οι εξ Ανατολών κίνδυνοι και τα εκ Δυσμών σε βάρος μας «οικονομικά παιχνίδια» ακριβώς επειδή οι πολιτικοί μας τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα που καλούμαστε να πληρώσουμε ΟΛΟΙ...

Κοιτάζω γύρω μου και διαπιστώνω ότι και σήμερα στην εποχή του άκρατου ατομικισμού, της επιδερμικότητας των διαπροσωπικών μας σχέσεων και της έλλειψης οραμάτων και αφοσίωσης σε ιδεώδη δεν έπαψαν να υπάρχουν ανάμεσά μας, στην Ελλάδα της τρόικα και του ΔΝΤ, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που τρέχουν ΠΡΟΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ίδια ώρα που λαοί και άτομα εγκλωβισμένοι στον ευδαιμονισμό της παραπαίουσας τώρα Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Οικονομίας αποφεύγουν τις ευθύνες που συνεπάγεται η πραγμάτωση, η βίωση της Ελευθερίας...

Στις δύσκολες αυτές μέρες για άτομα, οικογένειες, για το Έθνος, σκύβοντας ευλαβικά πάνω από τις άγιες μνήμες επώνυμων ηγετών και αφανών αγωνιστών που ελλοχεύουν στο κοινό ελληνικό μας υποσυνείδητο επιτρέψτε μου να προτρέψω:

Χαρείτε αδέλφια και αδελφές μου και μαζί εσείς τα παιδιά μας τη Μεγάλη διπλή του Ελληνικού Έθνους «γιορτή της πίστης και της λευτεριάς...»

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 --- Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!

Η υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ και η ολοκλήρωση του PSI ήταν τα δυο απαραίτητα συστατικά στοιχεία για να εισπνεύσει η Ελλάδα ανάσες απεγκλωβισμού από την καθημερινότητα της διακίνησης και διάδοσης καταστροφολογικών σεναρίων χρεοκοπίας.

Σε μια χώρα σαν τη δική μας, αλλά και σε μια παγκόσμια κοινότητα αμφότερες εθισμένες στην παραπλάνηση και την επιδερμική προσέγγιση της πραγματικότητας, η δύναμη μιας φήμης τείνει να προσλάβει διαστάσεις προφητείας που είναι περίπου αδιανόητο να μην επιβεβαιωθεί. Η φήμη αυτή αντικαθιστά την πραγματικότητα, και ουσιαστικά διαμορφώνει το καινούριο πλαίσιο δράσης και εξέλιξης των γεγονότων.

Για να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, πρέπει πρώτα να βγει από το κάδρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ή μάλλον της βεβαιότητας ότι θα γίνει η πρώτη «πολιτισμένη» χώρα η οποία θα χρεοκοπήσει. Το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή, η ενεργοποίηση των CAC’s όμως, που οδήγησε στο να ξεκλειδώσουν τα CDS της χρεοκοπίας, ήταν το μοιραίο αυτογκόλ. Που απειλεί να ανατρέψει όλο το υπόλοιπο θετικό κλίμα.

Σημασία δεν είχε φυσικά το ύψος του ποσού που θα εισπράξουν οι κερδοσκόποι, όσοι επένδυσαν στην εθνική δυστυχία μιας χώρας με την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας, και ετοιμάζονται να εκταμιεύσουν τα κέρδη τους. Σημασία έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία, το ποντάρισμα απέναντι σε μια χώρα, απέδωσε καρπούς. Ανοίγοντας την όρεξη για να συνεχιστούν και στο μέλλον τέτοια κερδοσκοπικά παίγνια.

Σε αυτό το πρίσμα, κάθε άλλο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες, έχουν επανακάμψει στη διεθνή ειδησεογραφία, σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ξεκινώντας από την πρόβλεψη της Pimco, του μεγαλύτερου διαχειριστή hedge funds στον κόσμο, ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα καταρρεύσει… με κρότο, και καταλήγοντας στην εκτίμηση των οικονομικών αναλυτών της UBS ότι η Αθήνα θα χρειαστεί πολύ σύντομα και νέο «κούρεμα» του χρέους, στο οποίο θα συμμετάσχει αυτή τη φορά… ματώνοντας, η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα σενάρια δεν έχουν φυσικά τη θυελλώδη επίδραση των… προγόνων τους, στο πολύ πρόσφατο εθνικό παρελθόν. Ακόμη. Γιατί προφανώς η διεθνής κοινότητα περιμένει να δει το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα μετά τις πρόωρες εκλογές. Τη στρατηγική της νέας κυβέρνησης. Και φυσικά, το πόσο μεγάλο… σίριαλ θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πηγή


Του Adnan Khan

Τον Νοέμβριο του 2010, επισκέφτηκα ένα μικρό τζαμί δίπλα στο κανάλι Kostverloren του προαστίου Slotervaart του Άμστερνταμ. Ήταν δύσκολο να το βρω, αφού δεν έμοιαζε τόσο με λατρευτικό ναό, όσο με κάποιο ακόμη εμπορικό κατάστημα.

Η διάθεση μέσα στο τζαμί ήταν πεσμένη. Ο Ιμάμης Muhammad Sajjad Barkati με αντιμετώπισε με καχυποψία όταν του είπα ότι είμαι Καναδός δημοσιογράφος που ερευνά τον ριζοσπαστισμό της Ευρώπης, αλλά χαλάρωσε μόλις του μίλησα στα πακιστανικά. Και αυτός ήταν Πακιστανός, ενώ το συγκεκριμένο τέμενος απευθύνονταν στην πακιστανική κοινότητα της πόλης.

Η λέξη ριζοσπαστισμός του προκάλεσε αμηχανία. Εκείνο το διάστημα υπήρχε ένταση στην Ολλανδία, εξαιτίας της αντί-ισλαμικής ρητορικής του ακροδεξιού πολιτικού Geert Wilders. Όλοι είναι αγχωμένοι, που είπε ο Ιμάμης, χαμηλόφωνα. Και συνέχισε λέγοντας πως το πραγματικό πρόβλημα είναι οι Σαλαφίτες, που προσπαθούν να επιβάλλουν στους πάντες την δική τους άποψη. «Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της διάσπασης της μουσουλμανικής κοινότητας», μου είπε.

Περίπου 450 χιλιόμετρα πιο νότια, στο παρισινό προάστιο Seine-Saint-Denis, συνάντησα έναν από αυτούς τους Σαλαφίτες, τον 25χρονο Abdullah, με καταγωγή από τη Β. Αφρική. Ήταν θυμωμένος. Γεννήθηκε στη Γαλλία, μιλούσε τέλεια γαλλικά, και όπως μου είπε αγαπά την γαλλική κουλτούρα. «Είμαι όμως Μουσουλμάνος», τόνισε, «αλλά οι γαλλικές αρχές μου λένε ότι δεν μπορώ να είμαι και Γάλλος και Μουσουλμάνος. Πρέπει να διαλέξω…».

Ο Abdullah ήταν άνεργος, και υπό παρακολούθηση από την αστυνομία εξαιτίας των ριζοσπαστικών του απόψεων, για αυτό και έψαχνε τρόπο να εκφράσει την οργή του. Ήταν δυσαρεστημένος με την όλο και πιο αυξανόμενη ισλαμοφοβία της Γαλλίας, και την συνδύαζε με τις αδικίες που υφίσταντο οι Μουσουλμάνοι παντού στον υπόλοιπο κόσμο. Όπως πίστευε, το Ισλάμ δέχεται γενική επίθεση, και το μέλλον του εξαρτάται από τους νεαρούς Μουσουλμάνους, όπως ο ίδιος, που πρέπει να το υπερασπιστούν.

Η ιστορία του ακούγεται γνώριμη στα αυτιά, και έτσι είναι. Ο Abdullah δεν διαφέρει και πολύ από τον 23χρονο Mohammed Merah, τον αλγερινής καταγωγής Γάλλο που δολοφόνησε τόσα άτομα στη Τουλούζη. Ήταν και αυτός, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, Σαλαφίτης.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία των μετριοπαθών Μουσουλμάνων της Ευρώπης, οι Σαλαφίτες αποτελούν απειλή για την πίστη τους. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπάρχει μια κατακραυγή των Μουσουλμάνων εναντίον τους. Θεωρούν την ιδεολογία τους απολυταρχική, και την προσκόλλησή τους στην ανελαστική και κυριολεκτική ερμηνεία του κορανίου ως λάθος, που βλάπτει το Ισλάμ.

Σήμερα, οι Σαλαφίτες βρίσκονται και πάλι στο φως της δημοσιότητας. Οι δολοφονίες της Τουλούζης άνοιξαν έναν νέο κύκλο συζητήσεων όσον αφορά στον Σαλαφισμό της Ευρώπης. Οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη προτείνει μια λύση: Τον Δεκέμβριο του 2010, η αστυνομία έκανε εφόδους σε όλες τις σαλαφικές οργανώσεις της χώρας, όχι επειδή παραβίασαν κάποιο νόμο, αλλά … προληπτικά. Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι έφοδοι έγιναν για χάρη μιας «πιο καλά οχυρωμένης δημοκρατίας». «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να συμβεί η τζιχάντ, ούτε να πάρουν πρώτοι τα όπλα, για να αντιδράσουμε απέναντι σε κάποιες αντισυνταγματικές οργανώσεις», είπε το υπουργείο.

Η Γαλλία ακολούθησε μια διαφορετική τακτική, απαγορεύοντας την κάλυψη του προσώπου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν των Σαλαφιτών.

Στη Νορβηγία, απαγορεύτηκε η κατασκευή τζαμιών, που χρηματοδοτούνται από τους Σαουδάραβες.

Εδώ και χρόνια, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις θα καταλήξουν σε καταστροφή. Και αυτό αποδεικνύεται αλήθεια. Αυτού του είδους η «καταστολή» απλά σπρώχνει τους φονταμενταλιστές ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο, κάτι που καταλήγει στην όλο και πιο βίαιη ριζοσπαστικοποίησή τους.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη εργασία του ερευνητή Jean-Louis Pan Ké Shon, η γκετοποίηση των Βορειοαφρικανών μεταναστών στα προάστια του Παρισιού, προκάλεσε μια γενικότερη αίσθηση ντροπής και ενοχής, και αυτό οδηγεί σε «μια ψυχολογική αποσταθεροποίηση, που βρίσκεται πίσω από τις κρίσεις, και που καταλήγει στον κοινωνικό απομονωτισμό». Αυτός ο θεσμικός διαχωρισμός στη Γαλλία, καταλήγει ο ερευνητής, κρατάει τους Βορειοαφρικανούς μετανάστες οικονομικά αδύναμους, και απομονωμένους στα πιο φτωχά προάστια.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τον φονταμενταλισμό, και την γενικότερη παγκόσμια κρίση του Ισλάμ, τότε βλέπουμε πως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για μια τέλεια καταιγίδα για την ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών Μουσουλμάνων, σύμφωνα με τους μελετητές του Σαλαφισμού.

Αυτό αναφέρεται επανειλημμένα στο βιβλίο Global Salafism: Islams New Religious Movement του 2009, όπου οι συγγραφείς επιμένουν πως μόνο η ένταξη (και όχι η απομόνωση) θα οδηγήσει τους Σαλαφίτες στην μετριοπάθεια.

Η γαλλική πολιτική ηγεσία, προφανώς δεν ακούει τους ειδικούς. Λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα, η αντί-ισλαμική ρητορική έχει φτάσει σε πυρετώδη επίπεδα, ενώ οι δολοφονίες της Τουλούζης απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα.

Για τους μετριοπαθείς Μουσουλμάνους, αυτή είναι μια ανησυχητική εξέλιξη. Η γενική και αδιάκριτη επίθεση εναντίον του Ισλάμ, απλά θα ωθήσει περισσότερους νεαρούς στις αγκάλες των ριζοσπαστών, λένε.

Όπως μου είπε ο Ιμάμης Barkati, «πολιτικοί όπως ο Wilders κάνουν κακό… εμείς προσπαθούμε να ενώσουμε τους Μουσουλμάνους, ώστε όλοι μαζί να ζήσουμε ειρηνικά. Όταν όμως οι πολιτικοί της Δύσης ξεκινούν την επίθεση εναντίον του Ισλάμ, τότε απλά ενισχύουν τους Σαλαφίτες, Και δυστυχώς, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη περισσότερο αίμα…».


Απόδοση: S.A.Του Νίκου Τόσκα, υποστράτηγου (ε.α.)

Ποιοι ήταν αυτοί που μετά από τετρακόσια χρόνια σκληρής σκλαβιάς εξεγέρθηκαν και μας χάρισαν την λευτεριά; Τι στρατιωτικές γνώσεις είχαν και πώς ήταν οργανωμένοι; Με ποιό τρόπο έκαναν πόλεμο και αντιμετώπισαν τον πανίσχυρο τουρκικό και αιγυπτιακό στρατό; Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια των εθελοντών φιλελλήνων που προσέτρεξαν;

Οι προγονοί μας, στις αρχές του 19ου αιώνα, ήταν κτηνοτρόφοι και γεωργοί χωρίς καμία στρατιωτική εκπαίδευση, εκτός ελαχίστων που υπηρέτησαν στα αγγλικά στρατεύματα των Επτανήσων και ακόμη λιγότερων που υπηρέτησαν στο ρωσικό στρατό. Ουσιαστικά δεν υπήρχε στρατιωτική γνώση, πολύ λιγότερο πρότυπα οργάνωσης που να εξυπηρετούν τα πρώτα σκιρτήματα εξέγερσης.

Η Ευρώπη μόλις είχε ξυπνήσει από τη μεγαλειώδη γαλλική επανάσταση (1789), τις εκστρατείες του Ναπολέοντα αλλά και την ήττα του στο Βατερλώ το 1815.

Οι στρατοί στην Ευρώπη πριν τη γαλλική επανάσταση μάχονταν μόνο σε σχηματισμό παράταξης, δηλαδή ο ένας κατ΄ αγκώνα δίπλα στον άλλο, σε ζυγούς που απείχαν περί τα 10 μ. Απαγορευόταν και θεωρείτο λιποταξία η απομάκρυνση οπλίτη από την παράταξη. Ακόμη και η διανυκτέρευση γινόταν μακριά από δάση για να μη φύγουν οι φτηνά αμειβόμενοι στρατιώτες, που κατάγονταν από τις εξαθλιωμένες τάξεις. Η γαλλική επανάσταση επέβαλε την γενικευμένη υποχρεωτική θητεία (levee en masse), ο οπλίτης ήταν ελεύθερος πολίτης και πολεμούσε με μαζικές επιθέσεις (a la bayonette), έξω από σχηματισμούς παράταξης και γεωμετρικά σχήματα και με ελιγμούς που απαιτούσε η επιβίωσή του από τα πυροβόλα όπλα, το ηθικό του ελεύθερου ανθρώπου και η ανάγκη του για γρήγορη νίκη.

Οι πρώτοι φιλέλληνες που ήρθαν για να βοηθήσουν τον απελευθερωτικό αγώνα, ήταν φιλελεύθεροι άνθρωποι, λάτρεις της γαλλικής επανάστασης και της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Οι άνθρωποι αυτοί θέλησαν να οργανώσουν τους ατίθασους και απείθαρχους Έλληνες της εποχής εκείνης ώστε να πολεμούν με τακτικές που δεν άρμοζαν στην ελληνική ιδιοσυγκρασία, της γεωγραφία της περιοχής και που είχαν ξεπεραστεί ήδη στην Ευρώπη από τη φιλελεύθερη αντίληψη που σάρωσε τα συντηρητικά καθεστώτα.

Η μάχη του Πέτα, κοντά στην Άρτα, τον Ιούλιο του 1822, οδήγησε στη θλιβερότερη ήττα της Επανάστασης και στην απώλεια του μεγαλύτερου μέρους των 93 αξιωματικών φιλελλήνων και τη διάλυση του πρώτου τακτικού τάγματος που αποτελείτο από 590 αξιωματικούς και στρατιώτες, ακριβώς λόγω της λανθασμένης τακτικής που εφαρμόσθηκε. Η παράταξή τους διαλύθηκε από το τουρκικό ιππικό του Ομέρ Βρυώνη. Λάθος συνταγή σε λάθος χρόνο. Στην περίπτωση του Πέτα ο Μαυροκορδάτος θέλοντας να παρακάμψει τις στρατιωτικές ηγεσίες του Αγώνα, υιοθέτησε τις τακτικές που οι φιλέλληνες προσπάθησαν να διδάξουν και αποδείχτηκαν ξεπερασμένες και αναποτελεσματικές.

Μετά το πάθημα αυτό οι Έλληνες όταν πολεμούσαν συνέχισαν να εφαρμόζουν την τακτική των κλεφτών και του ανταρτοπολέμου. Δεν χρησιμοποίησαν ξανά σχηματισμούς παρατάξεως. Δεν πιάνανε τον κάμπο αλλά όπως στα Δερβενάκια (Ιούλιος 1922) ταμπουρώνονταν στα ριζά του βουνού και ενεδρευτικά αιφνιδίαζαν τον εχθρό.

Κτυπούσαν τον εχθρό όταν μπορούσαν και τον απέφευγαν όταν ήταν σε αδύναμη θέση. Οι αρχηγοί ήταν πάντοτε μπροστά και γι αυτό ο αρχιστράτηγος στερεάς Ελλάδος Μάρκος Μπότσαρης σκοτώθηκε σε μάχη στο Καρπενήσι και ο αρχιστράτηγος Καραϊσκάκης στο Φάληρο.

Είχε έρθει ο καιρός του ελεύθερου Ανθρώπου που θα σάρωνε τις συντηρητικές αντιλήψεις και τις στρατιωτικές τακτικές της φεουδαρχικής εποχής. Το ηθικό, ο αυθόρμητος ελιγμός και η ορμητικότητα των ελεύθερων ανθρώπων δεν έμπαινε σε καλούπια. Οι λαϊκοί ηγέτες σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, πήγαιναν μπροστά στη μάχη, προκαλούσαν τον εχθρό, τον κτυπούσαν όπου μπορούσαν και τον ανάγκαζαν να υποχωρήσει. Τα δυο στοιχεία της τακτικής ήταν ο ελιγμός και η τριβή του εχθρού. Η ίδια τακτική εφαρμόσθηκε και στη θάλασσα όπου μετά την πρώτη ατυχή ναυμαχία έξω από την Πάτρα όπου έγινε μετωπική αντιπαράθεση, ο Κανάρης εφάρμοσε τις αιφνιδιαστικές προσβολές με τα μπουρλότα. Παράλληλα τα μικρά ελληνικά εμπορικά εφοδιασμένα με λίγα κλεμμένα πυροβόλα ήταν εύκολο να ελιχθούν ανάμεσα στα μεγάλα δυσκίνητα τουρκικά πλοία και να τα προσβάλουν όταν μπορούσαν ή να διαφύγουν όταν η αναλογία δεν τους ευνοούσε.

Η ίδια τακτική, της φθοράς του αντιπάλου εφαρμόσθηκε με επιτυχία σε μεταγενέστερους πολέμους. Εφαρμόσθηκε στην Εθνική Αντίσταση 1941-1945. Ήταν η τακτική των ελεύθερων ανθρώπων, με τις ελάχιστες στρατιωτικές γνώσεις αλλά με την τεράστια ορμή και θέληση για Ελευθερία.

Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι ο πόλεμος δεν είναι μόνο αντιπαράθεση στρατιωτική αλλά και πολιτιστική. Η ατομικότητα του Έλληνα αγωνιστή καθόριζε τον ελιγμό του. Δεν ήταν ο καταπιεσμένος κεντροευρωπαίος που πιστός στο φεουδάρχη του υποχρεωνόταν να μπει στο ζυγό. Αυτός καθόριζε την ώρα του κινδύνου για τη ζωή του (όχι του θανάτου του όπως ο Ιάπωνας καμικάζι) αλλά και την ώρα της ελευθερίας του στα βουνά. Φορούσε πλουμιστά ρούχα και κορόιδευε τον αντίπαλο. Αντέτασσε τους δικούς του τρόπους πολέμου στις "κεντρικές λογικές" της πειθαρχίας που επικρατούσαν στην Ευρώπη. Χωρίς να ξέρει από Διαφωτισμό αγαπούσε τις φιλελεύθερες απόψεις.

Ήταν οι ταπεινοί που τους έλεγαν κλέφτες και τους κορόιδευαν οι φιλέλληνες γιατί ήταν άπλυτοι και αγράμματοι που εφάρμοσαν "ελεύθερες" τακτικές πολέμου και νίκησαν. Δεν φορούσαν φράκο ούτε ήξεραν από διπλωματίες και "σαλονάτες" συμπεριφορές ούτε είχαν διαβάσει τις τακτικές των Ολλανδών ή Σουηδών στρατηγών του Μεσαίωνα, όπως οι στρατιωτικοί της Ευρώπης εκείνης της εποχής.

Αυτούς τους "άπλυτους" και "αγράμματους" αγωνιστές της Ελευθερίας του 1821, που ήξεραν να σκορπούν τα βόλια τους στο Δράμαλη αλλά και "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" τιμούμε σήμερα και πάντοτε.Έχουν το θράσος χιλίων πιθήκων

Προφανώς στην Ελλάδα έχει απωλεσθεί η έννοια του αυτονόητου. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να προστατευθεί από τον λαό που «διέσωσε»(!), ενώ δεν διστάζει να διατάσσει την ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών για να προστατεύσει τα μέλη της από τον λαό!!!

Ζούμε φοβερές στιγμές, ως έθνος, ως λαός, ως άνθρωποι… Βιώνουμε μία αριστερά στο πλευρό μίας δικτατορίας, μία αριστερά που αναλαμβάνει να διατηρήσει την τάξη που επιθυμούν εκείνοι που διασάλευσαν το πολίτευμα, που κατέλυσαν το Σύνταγμα, που μετέτρεψαν την χώρα σε χώρο προς πώληση και εργοστάσιο προς εκποίηση, ενώ δεν δίστασαν να παραβιάσουν κάθε έννοια δικαίου (Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς) παραβιάζοντας κατά σύστημα τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Μία κυβέρνηση που τρέμει τον λαό, φυσικά δεν είναι κυβέρνηση που εκπροσωπεί τον λαό. Μία κυβέρνηση που ταμπουρώνεται πίσω από χιλιάδες αστυνομικούς, που χρησιμοποιεί ελεύθερους σκοπευτές, που νομιμοποιεί την βία της αστυνομίας, που στηρίζεται στο ψέμα και την παραπληροφόρηση, που χρησιμοποιεί την κυβερνητική τρομοκρατία για να επιβάλει την παράνομη παρουσία και εξουσία της, φυσικά δεν είναι παρά μία εκτός νόμου συμμορία που λυμαίνεται μία χώρα και εξυπηρετεί τους εντολείς της και τα συμφέροντά τους.

Όταν τραγελαφικές φιγούρες τολμούν να μιλούν για μειοψηφίες που καταλύουν το κράτος (βλ. τελευταίες δηλώσεις Χρυσοχοΐδη), γίνεται απολύτως κατανοητό πως έχουμε ξεπέσει τόσο πολύ σαν λαός, που ανεχόμαστε ανδρείκελα και τυχάρπαστους, ανίκανους και εγκάθετους, να ορίζουν τις ζωές μας και να επαναπροσδιορίζουν την νομιμότητα και την λογική σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα ή σύμφωνα με τα συμφέροντα των εντολέων τους.

Οι πραξικοπηματίες της κυβέρνησης Παπαδήμου, οι συγκυβερνώντες με αυτήν και τα κάθε είδους δεκανίκια της δοτής κατοχικής ψευδοκυβέρνησης, χρησιμοποιούν την βία –κυρίως την ψυχολογική- ως όπλο πειθαναγκασμού και καταστολής των αντιδράσεων των πολιτών. Δεν διστάζουν, μάλιστα, ξεδιάντροπα να εγκαλούν τους πολίτες για επικίνδυνη χρήση (ή πιθανή χρήση) βίας που απειλεί την κλεπτοκρατική ψευδοδημοκρατία τους. Η άσκηση βίας με την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση, για τους ίδιους σημαίνει «αναγκαστικά και δυσάρεστα μέτρα» που πρέπει να βιώσει ο λαός, επειδή οι ίδιοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη που τους επεδείχθει και καταλήστευσαν τα ταμεία της χώρας και γκρέμισαν την οικονομία της προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σαθρό πελατειακό και διεφθαρμένο κράτος που θα διατηρούσε τους ίδιους στους θώκους (και στα οφέλη) της εξαγορασμένης εξουσίας.

Πρόσφατα, δεν δίστασε ένας από τους τοποθετημένους κυβερνο-μεταπράτες, να χαρακτηρίσει την πατρίδα μας ως «οικόπεδο», μεγάλης μάλιστα αξίας. Προφανώς αγνοεί την έννοια της λέξης πατρίδα ή έστω τι σημαίνει χώρα και συγχέει τα μεσιτικά του καθήκοντα με άλλα, τα οποία ποτέ δεν ενστερνίσθηκε και τα οποία αφορούν μεγαλύτερες αξίες από όσες έχει ποτέ διαννοηθεί. Ετούτη η πατρίδα, όμως, έχει καταντήσει χέρσο χωράφι, γεμάτο ζιζάνια, πέτρες και αγριόχορτα, επιμελώς παραμελημένο για να μπορέσει να ξεπουληθεί. Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από το «οικόπεδο γωνία» -όρος που τελευταία όλο και πιο συχνά καταγράφεται σε «πολιτικούς» χαρακτηρισμούς- που ακόμη λέγεται Ελλάδα.

Περιδιαβαίνουν τα κυβερνο-προπαγανδιστικά οι λαλητάδες του μνημονιακού δοσιλογισμού, προσπαθώντας να μας πείσουν πως μας σώζουν. Και λησμονούν, φυσικά, να μας υπενθυμίσουν πως κάθε φορά που μας σώζουν αυξάνονται τα μέτρα εις βάρος του λαού και μειώνονται τα δικαιώματα που το Σύνταγμα της πατρίδας μας, οι βασικές συνθήκες δημιουργίας της Ε.Ε. και το Διεθνές Δίκαιο στηρίζουν. Πιστοί ακόλουθοι του μηδενισμού, μίσθαρνα όργανα της παγκοσμιοποίησης, ομολόγησαν και συνεχίζουν να συνομολογούν πως αποδέχθηκαν η χώρα να καταστεί πεδίο πειραματισμού που αφορά όχι την διάσωση αλλά την εξολόθρευση ενός λαού, την ισοπέδωση μίας χώρας, με οικονομικά όπλα και τους κατάλληλους εντόπιους εφιάλτες.

Στην Ελλάδα του σήμερα δεν έχουν εκλείψει οι ριψάσπιδες, ούτε οι εφιάλτες. Στην Ελλάδα του σήμερα έχουν εξαφανιστεί οι Κολοκοτρώνηδες και οι Παπαφλέσηδες. Και, δυστυχώς, έχουν περισσέψει οι «κιοτήδες». Γιατί, κιοτήδες είμαστε όλοι μας, αφού ανεχόμαστε και τρέμουμε μαριονέτες και ανδρείκελα. Ριψάσπιδες είμαστε εσύ κι εγώ, προτιμάμε την σιγουριά του καναπέ μας και δεν βγαίνουμε να αποκαθηλώσουμε τους πραξικοπηματίες και να διώξουμε τις δυνάμεις της σύγχρονης κατοχής που ζούμε.

Περιμένουμε, άραγε, να μας βομβαρδίσουν με πραγματικές βόμβες για να καταλάβουμε πως μας πολεμούν με σκοπό να μας εξοντώσουν και να μας καθυποτάξουν πλήρως;
Η δυστυχία, η πείνα, η εξαθλίωση και οι καθημερινοί νεκροί δεν κραυγάζουν το οφθαλμοφανές;
Προφανώς όχι. Και αν κάποιοι κατανοούν τι συμβαίνει, εμμένουν στο να ψάχνουν σωτήρες που θα αναλάβουν να κάνουν το χρέος που οι ίδιοι αρνούνται.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε θέλουμε να το κατανοήσουμε, είτε όχι, ετούτη η χώρα, η πατρίδα των προγόνων μας και των αγέννητων παιδιών μας, κραυγάζει ζητώντας την βοήθειά μας. Την βοήθεια που έπρεπε να της είχαμε προσφέρει από χθες, απαιτείται να την δώσουμε σήμερα. Αν το αφήσουμε για αύριο, θα είναι πολύ αργά, αφού οι άφρονες υπάλληλοι (πολιτικοί και τραπεζικοί) δεν σκοπεύουν να διασώσουν ούτε το πλοίο που βουλιάζει, αλλά ούτε και το πλήρωμα… Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το εμπόρευμα που κρύβεται στα σπλάχνα του καραβιού που λέγεται Ελλάδα…


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Όλα τέλειωσαν λοιπόν; Το ΔΝΤ, οι Νεφελίμ, ο ζωηρός Ντομινίκ, η Μέρκελ και ο γιαπωνέζος άριος υπουργός της απεργάζονταν από γεννησιμιού τους την καταστροφή της Ελλάδας; Αυτό που φοριέται πολύ σήμερα από όσους με οργή, γνήσια ή μη, καταγγέλουν τους πάντες και τα πάντα είναι μια συνωμοσιολογική κι εσχατολογική προσέγγιση. Περίπου το Σύμπαν συγκέντρωσε όλες τις κοσμικές και υπερκοσμικές δυνάμεις για να καταστρέψει το βερεσέ νεοελληνικό «θαύμα», τον παράδεισο των γαμοδανείων, διακοποδανείων και του εισαγόμενου φραπόγαλου. Γότθοι, σιωνιστές, ο Σόρος, δυο βέλγοι μπαρμπέρηδες, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και άλλες σκοτεινές δυνάμεις δημιούργησαν την παγκόσμια κρίση για να σβήσουν τον ελληνικό ήλιο.

Η αλήθεια βέβαια, που ως γνωστόν έχει το ελάττωμα να υπάρχει, απέχει δεκατέσσερις παρασάγγες απ’ όλα αυτά. Ελληνότατοι πολιτικοί και καραπροοδευτικοί συνδικαλισταράδες επί δεκαετίες διέλυσαν την παραγωγική βάση της χώρας και κοινωνικοποίησαν την διαφθορά. Έκαναν την λαμογιά κτήμα του κάθε ευεπίφορου στην απληστία, από την κορυφή της εξουσίας ως την τελευταία υπηρεσία και επιτροπή προμηθειών. Το φοβερό συνωμοτικό σχέδιο είχε την κωδική ονομασία «Γιούργια στα παλιούρια». Πλιάτσικο ήταν.

Αυτή, η επί δεκαετίες λεηλασία της χώρας, όργωσε το χωράφι για να το βρουν έτοιμο κι οι ξένοι λεηλάτες. Σπείραμε παρακμή και τώρα θερίζουμε εξάρτηση, που κινδυνεύουμε να γίνει σκλαβιά.

Η κρίση όμως ξεκίνησε χαοτικά, μακράν της Ελλάδας. Φυσικό όμως ήταν, στην εξάπλωση της, να χτυπήσει πιο άγρια αυτούς που ήταν πιο αδύναμοι, αυτούς που είχαν στηρίξει την οικονομία τους σε αεριτζίκα κόλπα, ασύλληπτο δανεισμό, τον οποίο καταβρόχθισαν λίγοι. Χτύπησε πιο σκληρά αυτούς που δεν παράγουν σχεδόν τίποτα κι η ξεφτιλισμένη «ελίτ» τους υπονόμευε την συνοχή της κοινωνίας, κατέστρεφε ολόκληρους οικονομικούς κλάδους, υπέσκαπτε την εθνική ταυτότητα και διοικούσε δίνοντας το χείριστο παράδειγμα.

Επειδή είμαι κακός εθνικιστής, θέλω η Πατρίδα μου να έχει ρωμαλέα γεωργία και κτηνοτροφία, να παράγει την τροφή της σε μια ακμάζουσα και κατοικημένη ύπαιθρο. Θέλω να ναυπηγούμε τα καλύτερα πλοία στον κόσμο για την πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του πλανήτη. Θέλω να δω ελληνικά αυτοκίνητα πρωτοποριακής τεχνολογίας στους δρόμους μας, μαχητικά αεροπλάνα και όπλα υψηλής τεχνολογίας ελληνικής συμπαραγωγής. Θέλω πολιτική τιμών και καταστολής της αισχροκέρδειας, κι όχι μισθούς Κροατίας και τιμές Παρισίων. Να είναι η Ελληνική Σημαία σύμβολο υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα. Θέλω ισχυρή άμυνα, δύναμη αποτροπής που να κάνει τους εχθρούς μας να ιδρώνουν στο καταχείμωνο στην σκέψη να μας επιτεθούν, με στελέχη που θα απολαμβάνουν κύρους και σεβασμού και δεν θα τα λοιδορούν όρθια μοσχάρια και σπιθαμιαίοι απάτριδες. Θέλω συμμαχίες – πολλαπλασιαστές ισχύος με το Ισραήλ, με τα ρωσικά συμφέροντα και με τους τεξανούς καουμπόϋδες πετρελαιάδες πάνω σε υπαρκτά κοινά συμφέροντα. Θέλω την Πατρίδα μου αυτάρκη, αγέρωχη, ισχυρή, χωρίς λαθρομετανάστες, με γρήγορη κι αδέκαστη απονομή δικαιοσύνης, με ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιους χώρους. Θέλω το παιδί του τελευταίου αγρότη κι εργάτη ή υπαλλήλου, να μπορεί να φτάσει στην κορυφή, αν είναι ο καλύτερος. Θέλω τα Πανεπιστήμια των μεγάλων εθνικών ευεργετών να διδάσκουν ελληνική Ιστορία και φρόνημα, εθνική και κοινωνική συνοχή κι όχι να εργοδοτούν ιδεοληπτικούς, για να κοπρίζουν στα παιδιά μας τις μηδενιστικές μπούρδες τους.

Αυτά δεν έγιναν. Έγιναν τα αντίθετα με εργώδη τρόπο. Άλλοτε χύμα κι από απληστία κι άλλοτε με εργώδη ιδεοληψία των ταγών και των παρατρεχάμενων τους. Ένα άθροισμα από στρεβλώσεις έφτιαξε το σημερινό μας έκτρωμα. Την Δημοκρατία των Κολλητών και των Επιτήδειων.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν θα απαλλαγούμε από τα δεσμά αν δεν νικήσουμε την παρακμή μας. Όσο γυρνοβολάμε με το χέρι απλωμένο και δεν παράγουμε τίποτα, θα βουλιάζουμε όλο και πιο πολύ. Τότε η σημερινή εξάρτηση θα γίνει πραγματικά κατοχική υποταγή.

Όμως δεν τέλειωσαν όλα. Καμία Τρόϊκα, κανένα Μνημόνιο και καμία δανειακή σύμβαση δεν μας απαγορεύει να ανακηρύξουμε και εκμεταλλευτούμε την ΑΟΖ. Καμία Μέρκελ δεν μας εμποδίζει να κινήσουμε άμεσα τα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία καρκινοβατούν, γιατί η μπατιρημένη διαπλοκή θέλει να τα ροκανίσει κι αυτά σαν αρουραίος, ώστε η οικονομία να μην καταλάβει τίποτα. Καμία αόρατη ή ορατή δύναμη απ’ έξω δεν μας εμποδίζει να δώσουμε για εκμετάλλευση λιμάνια κι αεροδρόμια με αντάλλαγμα χρήμα που θα μπαίνει κάθε μήνα στο κρατικό ταμείο και δουλειά για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Και βεβαίως δεν είναι Γερμανοί, Άγγλοι, Αμερικανοί ή Σιωνιστές, μασόνοι ή διεθνείς κερδοσκόποι που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές μας και εκλέγουν πρώτους – πρώτους άχρηστους, αστράτευτους, ανεπάγγελτους, γιους και κόρες άλλων άχρηστων τενεκέδων, μισέλληνες ιδεοληπτικούς γενίτσαρους, νεοφιλελεύθερους ανθρωποφάγους, τρόφιμους πρεσβειών και προθαλάμων επιχειρηματιών, που έχουν ένα πελάτη, το κράτος δηλαδή εμάς όλους. Όταν μια χώρα την κυβερνούν παράσιτα, ο κατιμάς της κοινωνίας, τότε ισχύει η λαϊκή παροιμία για το τι μπορείς να περιμένεις από της μυλωνούς τον κώλο.

Βεβαίως στην παρακμή μας πέσανε πάνω μας και οι ύαινες, κερδοσκόποι, ξένες τράπεζες και κυβερνήσεις, ντόπιοι πολιτικοί και τα σόγια τους, «επιχειρηματίες» και μεσάζοντες. Όταν πέφτεις στην ανάγκη των δανειστών θα προσπαθήσουν και θα απαιτήσουν να σου βάλουν τους αιμοσταγείς όρους τους κι εκεί, στην δύσκολη ώρα, θα εμφανιστούν πάντα και τα εγχώρια και ξένα αρπακτικά να σου πιουν κι αυτοί αίμα.

Έχουμε όμως ακόμη περιθώρια και μην ακούτε αυτούς που σηκώνουν σημαίες ευκαιρίας και ποντάρουν ανέξοδα στην κατάρρευση. Δεν θα κυβερνήσουν ποτέ, δεν θα κουμαντάρουν ούτε περίπτερο κι απλώς επιδιώκουν μια μικρή μερίδα προβολής και εξουσίας.

Το δίλημμα είναι: ισχυρή κυβέρνηση ή ακυβερνησία; Αν διαλέξουμε την ακυβερνησία θα αφεθούμε στον νόμο της βαρύτητας και θα πάμε στον πάτο. Από την εξάρτηση θα φτάσουμε στην πλέον εξευτελιστική υποταγή. Με ισχυρή κυβέρνηση κι ένα σχέδιο με ένταση κι επιμονή στην εφαρμογή του, από την πρώτη κιόλας μέρα, μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά για τα οποία κανένας Ράϊχενμπαχ και καμμία Τρόϊκα δεν μας εμποδίζουν. Να το πω απλά. Πρέπει να τους αφήσουμε άφωνους, σύξυλους, με την δημιουργικότητα και την δύναμη μας. Να μας βλέπουν να φεύγουμε μπροστά και προς τον ουρανό. Κι έτσι μια μέρα να τους στείλουμε και στον αγύριστο…

Δημοσιεύθηκε στην “Δημοκρατία”