Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

30 Μαρ 2014

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Σε μείζον πολιτικό δίλημμα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, καθώς πρέπει να αποφασίσει σε συνεργασία με τους προϊσταμένους του στην Αγκυρα ποια τακτική θα ακολουθήσει η μειονότητα στις προσεχείς ευρωεκλογές: Θα επιδιώξει την εκλογή ευρωβουλευτή μέσω του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει προτείνει στον πολιτευτή Αχμέτ Ιλχάν να περιληφθεί στη λίστα και να δώσει τη μάχη της σταυροδοσίας, ή θα κατεβάσει για πρώτη φορά αυτονομιστικό μειονοτικό συνδυασμό το κόμμα DEP του οποίου ο ιδρυτής ήταν ο εξτρεμιστής μουσουλμάνος βουλευτής Αχμέτ Σαδίκ το 1989;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε και προφανής, καθώς τυχόν κάθοδος αυτού του κόμματος στις ευρωεκλογές, το οποίο προπαγανδίζει την απόσχιση της Θράκης από τον εθνικό κορμό και την ίδρυση μιας αυτόνομης τουρκικής δημοκρατίας τύπου Ντενκτάς αλλά και τύπου Κριμαίας, θα επιβαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε μια περίοδο που είχαν ανοίξει δίαυλοι για τη διευθέτηση πολλών ζητημάτων. 
Το κόμμα DEP του οποίου πρόεδρος είναι ο άνθρωπος του προξενείου Μουσταφά Αλί Τσαφούζ σχεδιάζει μεθοδικά εδώ και καιρό την εμφάνισή του με αμιγή μουσουλμανικό-τουρκόφωνο συνδυασμό στις εκλογές, με στόχο να κερδίσει ψήφους και να καταγράψει επιρροή στη Θράκη, στα Δωδεκάνησα -όπου ζουν μουσουλμάνοι πλήρως ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και της Κω-, στην Κρήτη -όπου γίνεται αθόρυβα δουλειά με τουρκοκρητικούς (!)- και στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας, όπου δραστηριοποείται το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο. Το κόμμα αυτό, του οποίου ιδεολογικός προπάτορας είναι ο Αχμέτ Σαδίκ, έχει στα γραφεία του αναρτημένο έναν χάρτη της ελληνικής επικράτειας στα μπλε και τη Θράκη χρωματισμένη και αποκομμένη από το μπλε, με πράσινο χρώμα που παραπέμπει στη σημαία του προσωρινού αυτόνομου τουρκικού κρατιδίου που ιδρύθηκε στην ορεινή Ροδόπη λίγο πριν από την ενσωμάτωση της ακριτικής αυτής επικράτειας στον εθνικό κορμό. 
Η τακτική του DEP σε εθνικό επίπεδο αλλά και η παρουσία του σε τοπικό επίπεδο παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Σε εθνικό επίπεδο, καθοδηγούμενο από τους ανθρώπους του τοπικού προξενείου προπαγανδίζει υπέρ της επαναλειτουργίας τζαμιών στην Κω, στα Τρίκαλα, στις Σέρρες, όπου πρόσφατα ανακατασκευάστηκε με δαπάνες της ελληνικής Πολιτείας το Σινζιρλί Τζαμί, στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στα Ιωάννινα. Οι άνθρωποί του ζητούν τη λειτουργία τους ως λατρευτικών χώρων για μουσουλμάνους ανατρέχοντας στο οθωμανικό παρελθόν! 
Σε επίπεδο Θράκης, ο πρόεδρός του κάνει συνεχώς περιοδείες από τις αρχές της χρονιάς σε όλη την περιφέρεια και μοιράζει μπουφάν στα παιδιά της μειονότητας, τα οποία αγοράζει -Κύριος οίδε με ποιου δαπάνες- η χήρα Σαδίκ, η Ισίκ Αχμέτ. Από τον Ιανουάριο έως σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, αφού πήγε πρώτα στο Λονδίνο και στη Γερμανία προκειμένου να κινητοποιήσει μειονοτικούς πυρήνες για να μετάσχουν στις ευρωεκλογές από τους τόπους κατοικίας τους, επισκέφθηκε διαδοχικά το Διδυμότειχο, την Ξάνθη, το Μεγάλο Δέρειο, τον Εχίνο, τα χωριά Λύκειο, Κρωβύλη, Ρίζωμα κ.ά. Μάλιστα, στη συγκέντρωση του Εχίνου έδωσε το «παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή Ζεϊλάλ Ζεϊμπέκ.

Ρατσιστική ατζέντα και απόψεις που πρέπει να τους θέσουν εκτός νόμου

Η ατζέντα αυτού του κόμματος, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου σε περίπτωση που αποπειραθεί να εμφανίσει συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια, είναι ρατσιστική και ξενοφοβική. Καταγγέλλει την Πολιτεία και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επειδή επέμεινε να τοποθετηθούν στα τεμένη της περιοχής 240 ιμάμηδες διορισμένοι από το ελληνικό κράτος, ενώ ενοχλείται από την απόφαση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να ιδρύσει μέσα στη Σχολή Θεολογίας Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, για να σπουδάζουν και να επιμορφώνονται εκεί οι θεολόγοι. «Είναι η πιο αντιτουρκική κίνηση που έχει κάνει το ελληνικό κράτος» λένε στελέχη του σε ιδιωτικές συζητήσεις τους, γιατί βλέπουν να χάνει το προξενείο τον έλεγχο της θρησκείας. 
Ομοίως, ο κύριος Τσαβούς ενοχλείται από τη διδασκαλία του Κορανίου στα ελληνικά στα δημόσια σχολεία που φοιτούν και μουσουλμάνοι μαθητές και παροτρύνει τους γονείς στον ορεινό όγκο να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών που τους κάνουν οι μορφωμένοι και σπουδαγμένοι σε πανεπιστήμια της Σαουδικής Αραβίας και της Μαλαισίας ιμάμηδες. «Είμαστε ο μισός πληθυσμός στη Ροδόπη, αλλά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι χριστιανοί» λέει και προσπαθεί να ξεσηκώσει τους φιλήσυχους αγρότες της περιφέρειας ο πρόεδρος του DEP, αλλά λησμονεί να αναφέρει ότι όσοι μουσουλμάνοι διορίστηκαν σε υπηρεσίες του κράτους από την ελληνική Διοίκηση αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν από τον ιδρυτή του κόμματός του και από άλλους ως «προδότες του τουρκισμού».

Ετοιμοι να μεταφέρουν με λεωφορεία ψηφοφόρους

Αλλες δύο λεπτομέρειες με σημασία: Ο Τσαβούς πάντα θέτει στις ομιλίες του το ζήτημα του πλαφόν εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή, το οποίο σύμφωνα με τον νόμο Κούβελα ανέρχεται σε 3% (στην Τουρκία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 10%). Πάντα, επίσης, εκδίδει ανακοινώσεις για θέματα που αφορούν τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ρόδο και την Κω. 
Με την τελευταία ανακοίνωσή του στιγμάτιζε το προβοκατόρικο, όπως αποδείχθηκε, σκίσιμο του Κορανίου έξω από το τζαμί της Κω και το πέταγμά του έξω από το μουσουλμανικό νεκροταφείο της πόλης. 
Είναι προφανές: Ολη αυτή η πυκνή δραστηριότητα του κόμματος Σαδίκ, το οποίο διανέμει ρουχισμό σε μουσουλμάνους αντιγράφοντας πλήρως τις πρακτικές Ερντογάν, σε συνδυασμό με την κινητικότητα για τη μεταφορά μουσουλμάνων από την Αδριανούπολη, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη την ημέρα των ευρωεκλογών με λεωφορεία πείθει ότι οι Τούρκοι το σκέπτονται σοβαρά. Να δούμε αν το αποφασίσουν κιόλας. 
Δυστυχώς στην Αθήνα υπάρχουν φωνές που προτείνουν την ανταλλαγή της μειονοτικής ψήφου με παραχωρήσεις στο θέμα των μουφτειών ή της εκπαίδευσης. Ισως η απειλή για την κάθοδο αυτονομιστικού κόμματος στις εκλογές να είναι μέσο πίεσης.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Οι μουσουλμάνοι βουλευτές εκπροσωπούν την Τουρκία και το Ισλάμ, ενώ ταυτόχρονα όλοι οι πολιτικοί και πολιτευτές της Θράκης αποσιωπούν εγκλήματα της ισλαμικής κοινωνίας της Σαρίας που ονειρεύονται να "χτίσουν" στην περιοχή

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ανύπαρκτοι για τους μουσουλμάνους οι μειονοτικοί βουλευτές της Ελληνικής Θράκης. Το μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι η συμμετοχή τους σε συνέδρια και συγκεντρώσεις που συκοφαντούν, που διασύρουν και που κινούνται επιθετικά κατά της Ελλάδας. 
Οι μουσουλμάνοι βουλευτές (στο σύνολό τους εγκεκριμένοι και τοποθετημένοι από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και –φυσικά- από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών) που έχουν καταθέσει προ πολλού τα «πιστοποιητικά τουρκοφροσύνης» τους, ταξιδεύουν συχνότατα τόσο στην Τουρκία όσο και σε χώρες της Ευρώπης, για να συμμετέχουν σε «δείπνα» και διάφορες συγκεντρώσεις που οργανώνονται από την Τουρκία και που σαν μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν την Ελληνικότητα της Θράκης, της Ελληνικής Θράκης.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που μετέχοντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο διαφημίζοντας πως εκπροσωπούν τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης, σιωπούν για όλα όσα βιώνουν οι μουσουλμάνοι που δεν μετέχουν σε διάφορα τουρκο-σωματεία, δεν έχουν πιστοποιητικά τουρκοφροσύνης από τους ψευτομουφτήδες, δεν έχουν δηλώσει υποταγή και δεν έχουν συνεργαστεί με το τουρκικό παρακράτος που δρα με διαρκώς αυξανόμενη ένταση σε μία Ελληνική περιοχή.

Προς τιμήν του, ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος γνωρίζει σε άριστο βαθμό τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γνωστοποίησε ένα τραγικό γεγονός, ενός βιασμού κοριτσιού μιάς μουσουλμανικής (Πομακικής) οικογένειας. 
Προς τιμήν του, λοιπόν, διερεύνησε το γεγονός -μετά από δική μας καταγγελία- και ανέδειξε όχι μόνο την ανικανότητα των Ελληνικών αρμοδίων υπηρεσιών και τοπικών φορέων (Δήμους και Περιφέρεια), αλλά και την ανυπαρξία οποιασδήποτε παρεμβατικότητας ή και (έστω και σιωπηλής) μέριμνας των μουσουλμάνων βουλευτών, οι οποίοι αδιαφόρησαν πλήρως για ένα δράμα ομοθρήσκων τους, για ένα γεγονός στο οποίο όφειλαν να δηλώσουν όχι μόνο παρόντες αλλά και πρωταγωνιστές στην ουσιαστική βοήθεια μίας οικογένειας που βίωσε (και συνεχίζει δυστυχώς να βιώνει) την φρίκη στον υπέρτατο βαθμό.

Δεν γνώριζαν, άραγε, οι τοπικοί παράγοντες (Δήμος Μύκης, περιφέρεια ΑΜ-Θ) το δραματικό γεγονός; Φυσικά το γνώριζαν, αφού ο βιασμός της πεντάχρονης ανήλικης απασχόλησε την Δικαιοσύνη. Και όμως, κανένας δήμαρχος, κανένας πολιτευτής ή πολιτικός δεν έκανε κάτι για να ανακουφίσει τον πόνο, για να αγκαλιάσει την οικογένεια και να απαλύνει το δράμα που αυτή ζούσε.

Παρομοίως γνώστες της φρίκης του βιασμού της πεντάχρονης μουσουλμάνας (από τον θείο της και τους φίλους του) ήταν και οι μειονοτικοί μουσουλμάνοι βουλευτές τόσο του ν. Ξάνθης όσο και του ν. Ροδόπης. Και αυτοί, όμως, επέλεξαν να σιωπήσουν, αντί να τρέξουν για να βοηθήσουν (έστω σαν άνθρωποι και όχι σαν πολιτικοί) τους ομόθρησκούς τους που έγιναν άθελά τους πρωταγωνιστές ενός εφιάλτη.

Τόσο οι δημόσιοι φορείς και πολιτικοί, όσο και οι μουσουλμάνοι βουλευτές επέλεξαν το νόμο της σιωπής, ο καθένας για τους δικούς του λόγους
Όμως, αξίζει να σταθούμε στο γιατί σιώπησαν ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι βουλευτές, γιατί οι υπόλοιποι πολιτικοί προτίμησαν να μην "εμπλακούν" στα εσωτερικά των μουσουλμάνων, για να αποφύγουν τυχούσα "δυσαρέσκεια" του τούρκου προξένου της Κομοτηνής...
Ο λόγος που οι μουσουλμάνοι βουλευτές, πολιτικοί και πολιτευτές επέλεξαν την σιωπή, είναι οι κανόνες λειτουργίας που επιβάλει σε μία μουσουλμανική κοινωνία το… Ισλάμ! Είναι ο νόμος της σιωπής (και την απραξίας) που επιβάλλεται, για να προστατευθεί το θύμα, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει ατιμώρητος ο θύτης, ο εγκληματίας, επειδή είναι άντρας. Είναι ο νόμος της σαρία, που παράνομα εφαρμόζεται στην Ελληνική Θράκη και που έχει ως θύματά της τους ίδιους του Έλληνες μουσουλμάνους, οι οποίοι αφήνονται στις διαθέσεις και τις αντιλήψεις (πολιτικές και θρησκευτικές) των μουσουλμάνων εκπροσώπων τους (ψευτομουφτήδων και βουλευτών).

Είναι ντροπή για τους μουσουλμάνους το να καταγγέλλει ένας χριστιανός ένα έγκλημα φρίκης. Είναι τιμή, όμως, για τον Τέρενς Κουίκ, που προτίμησε να είναι πρώτα άνθρωπος, που αγνόησε το νόμο της σαρία, που παραμέρισε την φρίκη και ανέδειξε όχι μόνο το έγκλημα, αλλά και την ουσιαστική ανυπαρξία των μουσουλμάνων βουλευτών, που επιτρέπουν (στο όνομα του Αλλάχ) να συμβαίνουν μικρά και μεγάλα εγκλήματα στα οποία θύτες και θύματα είναι μουσουλμάνοι.
Ούτε οι ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ούτε οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι δημοκράτες πολιτευτές και πολιτικοί της ΝΔ, σκέφτηκαν να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων που βιώνουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι ελέω της Σαρίας ή ελέω της σιωπής για οτιδήποτε μπορεί να προσβάλει το Ισλάμ και τους απαράβατους κανόνες των ισλαμικών κοινωνιών που αυτό δημιουργεί.
Κανένας από αυτούς τους «ευαίσθητους» δεν έχει διαμαρτυρηθεί για το ότι ο νομός Ξάνθης είναι πρώτος (ποσοτικά και όχι ποσοστιαία) πανελλαδικά στην χρήση – κατανάλωση ειδικών ψυχοφαρμάκων που γίνεται –ειδικά από τον γυναικείο πληθυσμό- των μουσουλμανικών χωριών
Κανένας δεν ασχολήθηκε με τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στο κάκιστο επίπεδο της εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων (ειδικά των ορεινών χωριών των νομών Ξάνθης και Ροδόπης).
Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε επειδή μειώνεται η αστυνόμευση των περιοχών που κατοικούν μουσουλμάνοι (για παράδειγμα στο ορεινό τμήμα του ν. Ξάνθης υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα στον Εχίνο και ένας αστυνομικός σταθμός -που πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα κλείσει- στο Δήμο Μύκης!!!) αφήνοντάς τους στο έλεος μίας συνεχώς αυξανόμενης εισαγόμενης από τη νότια Βουλγαρία εγκληματικότητας.
Δυστυχώς, τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτά. Η πραγματικότητα αφορά ένα πλήθος προβλημάτων (σημαντικό μέρος των οποίων δημιουργεί η "δίδυμη ασκούμενη πίεση" που υπάρχει είτε από τους πράκτορες της Τουρκίας που κινούνται ανενόχλητοι, είτε από την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία δείχνει να αποχωρεί αργά και μεθοδικά από την περιοχή, την οποία παραδίδει σε ένα καθεστώς άτυπης συγκυριαρχίας με την Τουρκία) στα οποία θα έπρεπε να προστρέξουν για την επίλυσή τους πρώτοι οι μουσουλμάνοι βουλευτές της Ελληνικής Θράκης, παραμένουν όχι μόνο άλυτα, αλλά μη προσεγγίσιμα, αφού το Ισλάμ απαιτεί την αποσιώπηση και όχι την επίλυσή τους.

Και όμως, ενώ οι μουσουλμάνοι βουλευτές ισχυρίζονται ότι κόπτονται για το καλό των μουσουλμάνων της Θράκης, στην πραγματικότητα εκπροσωπούν μόνο εκείνους που έχουν ασπαστεί τους ψευτομουφτήδες, έχουν γίνει καταδότες και ρουφιάνοι στα χωριά τους, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του τουρκικού προξενείου (πηγαίνοντας ακόμη και σε εκδηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία, π.χ. προεκλογικές ομιλίες του Ερντογάν) και έχουν αποδείξει επαρκώς την τουρκοφροσύνη τους. Αλλά, ακόμη και για τους «τουρκο-προσκυνημένους» μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, δεν υπάρχει καμία συμπαράσταση, εάν αντιμετωπίζουν πρόβλημα που εκθέτει "λεπτά ζητήματα"¨του Ισλάμ…

Και όμως, ενώ αυτοί οι «αγάδες», οι μουσουλμάνοι βουλευτές της Ελληνικής Θράκης, δηλώνουν με περίσσιο θράσος ότι εκπροσωπούν τους μουσουλμάνους, την ίδια στιγμή εμφανίζεται ένας χριστιανός, πολιτικός, που δεν διστάζει να προστρέξει για να γνωστοποιήσει στο πανελλήνιο ή και για να βάλει στο χέρι στην τσέπη (την δική του και όχι του κόμματος) για να στηρίξει μία οικογένεια που βιώνει ένα δράμα.
Ανύπαρκτοι σαν πολιτικοί, ανύπαρκτοι και σαν άνθρωποι, μηδενικής παρέμβασης και προστασίας των (μουσουλμάνων) πολιτών, τολμάνε να προτείνουν «εκπροσώπους» της αθλιότητάς τους, για να εξασφαλίσουν την συνέχεια της ισχύος τους στην περιοχή. 
Αυτό συμβαίνει σήμερα στη Θράκη. Αυτό θέλουν κάποιοι να εξασφαλίσουν για το αύριο της Θράκης, μέσα από μυστικές συναντήσεις με υποψήφιους (κυρίως χριστιανούς) που τρέχουν να δηλώσουν τα φιλικά τους αισθήματα σε εκείνους που ονειρεύονται την Θράκη τουρκική.
Και, δυστυχώς, η αθλιότητα και η απανθρωπιά δεν περιορίζεται, αλλά θρασύτατα επιχειρεί να εξαπλωθεί, για να βρει νέα ψηφοφόρους - θύματα που θα εγκαταλείψει αβλεπί για λόγους «πολιτικής ορθότητας» ή «θρησκευτικής ελευθερίας», οποτεδήποτε απαιτηθεί…

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης κραυγάζουν ζητώντας την βοήθεια της Ελληνικής Πολιτείας, ζητώντας από τους τοπικούς άρχοντες να είναι παρόντες στα προβλήματά τους και όχι μόνο στις προεκλογικές περιόδους. Ζητάνε τα αυτονόητα, μα κυρίως, ζητάνε την ανθρωπιά και την ζεστασιά που χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μπορούν να τους δοθούν. 
Όμως, από τη μία οι συμφωνίες με το τουρκικό προξενείο, τους ψευτομουφτήδες και τους μουσουλμάνους βουλευτές και από την άλλη η συνεχώς υποχωρούσα από την περιοχή Ελληνική Πολιτεία, εγκαταλείπουν και επί της ουσίας σπρώχνουν στην αγκαλιά της Σαρία, του νεο-οθωμανισμού και της «άποψης» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής τους μουσουλμάνους (κυρίως Πομάκους) της Ελληνικής Θράκης. 
Κι αυτό συμβαίνει επειδή για κάποιους η ψήφος θεωρείται ισχυρότερη του ανθρωπισμού (που μπορεί και να τον χρησιμοποιούν και ως «σημαία» των πολιτικών τους θέσεων)… 
Η Θράκη βιώνει την περίφημη ρήση του γνωστού Ντεντέ: "ψήφο στον χειρότερο τούρκο, αλλά όχι στον γκιαούρη"... 
Μόνο που, έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο οι ψηφοφόροι μουσουλμάνοι να έχουν να επιλέξουν να ψηφίσουν "γαϊδούρια" ή ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος... 
Ευτυχώς γι αυτούς, άνθρωποι συνεχίζουν να υπάρχουν. Τα γαϊδούρια άρχισαν να περισσεύουν στον τόπο. Τα γαϊδούρια που πληρώνονται (με ψήφο ή με χρήμα) για να σωπαίνουν όταν θίγονται τα συμφέροντα του ισλάμ που προωθεί στην Ελλάδα και δη στην Ελληνική Θράκη το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Η Ελληνική Θράκη κραυγάζει…  
Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, εγκαταλείπονται στον τουρκισμό και στο βαθύ Ισλάμ χάριν πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων και "ιδιόμορφων" συμφωνιών. 
Είναι Έλληνες πολίτες που ζητάνε τα αυτονόητα. 
Θα τους βοηθήσει κανείς; Ή θα εγκαταλειφθούν στην μοίρα που τους ετοιμάζουν οι ψευτομουφτήδες και οι εκλεκτοί βουλευτές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Η προσπάθεια της Τουρκικής κυβέρνησης να επιχειρήσει να δημιουργήσει προβοκάτσια στη Συρία και έπειτα να επιχειρήσει χερσαία επίθεση στο έδαφός της Συρίας επικρίθηκε έντονα από Γερμανούς πολιτικούς, αναφέρει ο γερμανικός τύπος.

«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διευκρινίσει την υπόθεση. Επιπλέον, περιμένω ότι ο Ερντογάν θα αποστασιοποιηθεί σαφώς από τον σχεδιασμό ενός πολέμου», ανέφερε ο Rainer Arnold, ειδικός σε θέματα αμυντικής πολιτικής του SPD, δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Και προσθέτει: «Αν επιβεβαιωθεί ότι το έκανε (η Τουρκία), δεν μπορεί πλέον να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για εμάς. Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ και η Γερμανία θα πρέπει να επανεξετάσουν την μορφή διάθεσης των στρατεύματα τους στα σύνορα με τη Συρία».

«Το γεγονός είναι ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε προγραμματίσει εκεί (τουρκο-συριακά σύνορα) - την απόλυτη τρέλα», λέει ο ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από το Κόμμα των Πρασίνων Omid Nouripur.
«Αυτό δεν είναι μια εσωτερική υπόθεση των Τούρκων, αλλά της διεθνούς κοινότητας» κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο Γερμανό πολιτικό, «είναι παράλογο Γερμανοί στρατιώτες να υπερασπίζονται τους Τούρκους, ενώ, το τουρκικό κράτος να υλοποιεί συνωμοτικά σχέδια επίθεσης στη επικράτειά του». Ο Nouripur ζήτησε από την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να καταστήσει σαφές προς Ερντογάν ότι αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά δεν θα γίνει ανεκτό».

Σχόλιο: Υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν αποστείλει αντιπυραυλικά συστήματα στην Τουρκία. Η κάθε χώρα απέστειλε δύο συστοιχίες πυραύλων «Πάτριοτ» και έως 400 στρατιώτες.
Αμφότερες οι συστοιχίες βρίσκονται κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα, με αποστολή να διαφυλάξουν την Τουρκία σε ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από την Συρία. Μετά τις αποκαλύψεις, ο κίνδυνος εμπλοκής τους, σε μια ενδεχόμενη σύρραξη Τουρκίας – Συρίας είναι μεγάλος.
Επίσης διαφαίνεται ότι, η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο Γερμανών πολιτικών, αν και δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Μέρκελ, η δυσαρέσκεια για τις αποκαλύψεις είναι μεγάλη.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η πρώτη ομάδα 220 στρατιωτών του στρατού της Λιβύης, περάτωσε την εκπαίδευση της στην Τουρκία, στο ειδικό κέντρο εκπαίδευσης του τουρκικού στρατού. Οι Λίβυοι στρατιώτες περάτωσαν με επιτυχία μία εκπαίδευση επίπονη και σκληρή, σε διάστημα 14 εβδομάδων στο κέντρο Εκπαίδευσης, κοντά στην πόλη Ισπάρτα στην δυτική Τουρκία, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu Agency.

Σύμφωνα με τους όρους της αμυντικής συμφωνίας και συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο κυβερνήσεων τον Απρίλιο του 2012, η Τουρκία θα εκπαιδεύσει περίπου 3 000 στρατιωτικούς της Λιβύης.

Στους Λίβυους στρατιώτες δόθηκαν στολές και ο απαραίτητος εξοπλισμός και την εκτέλεση της επίπονης εκπαίδευσης, από τούρκους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο στρατός της Λιβύης, έχει 5.000 στρατιώτες σε κατάρτιση στο εξωτερικό και 10.000 στη Λιβύη. Τουλάχιστον 3 000 βρίσκονται στην Τρίπολη μετά την αποχώρηση των ομάδων πολιτοφυλακής,, και ομάδες ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη Βεγγάζη.

Μιλώντας εξ ονόματος της Λιβύης στην τελετή αποφοίτησης, ο Λίβυος συνταγματάρχης Αλί Zaid δήλωσε ότι οι στρατιώτες του βίωσαν μια ιστορική στιγμή.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Λιβύης στην Τουρκία, Αλί Μουσταφά δήλωσε ότι, «η επανάσταση της 17ης Φεβρουαρίου στη Λιβύη συνέβαλε στην άνθηση ενός νέου πολιτισμού στην χώρα».

Μιλώντας εξ ονόματος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο κέντρο εκπαίδευσης της Isparta, ο Ταξίαρχος Mustafa Kurutmaz δήλωσε ότι, «η καρδιά της Τουρκίας αγκαλιάζει με αδελφική αγάπη τους ανθρώπους της Λιβύης τονίζοντας τους ότι θα είναι πάντα κοντά τους».

Σχόλιο: Σύμφωνα με παλαιότερη συμφωνία συνολικά 15 000 στρατιώτες της Λιβύης, θα εκπαιδευτούν τα επόμενα πέντε χρόνια, από ένα συνασπισμό χωρών στις οποίες περιλαμβάνονται, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Από το βιβλίο '' Η Κυριακή των Παπουτσιών''
"...ούτε την γκόμενα φχαριστήθηκα, ούτε τη γυναίκα φχαριστήθηκα, ήμουνα με τη γυναίκα, είχα το μυαλό μου στην γκόμενα, είχα το άγχος πότε θα γυρίσω πίσω, έβαλα και στο πουλί μου δύσκολα, όταν είναι να κάνει καριέρα κότας και το βάζεις να κάνει καριέρα αετού, δε θα σαλέψει κι αυτό;.."
"Ακριβώς όπως αυτοί που θα ψηφίσουν πάλι σήμερα "ναι, σε όλα": 
Όταν είναι να κάνεις καριέρα προδότη του λαού και σε βάζουν να κάνεις καριέρα βουλευτή, δεν θα γίνεις ρεζίλης, ξεφτίλας, καραγκιοζάκος;

Κι έτσι ρεζίληδες και ξεφτίλες, θα ξανατολμήσουν αργότερα να ξαναζητήσουν την στήριξη του λαού σε κάποιες άλλες εκλογές, θα τολμήσουν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα ως Έλληνες Βουλευτές!
 
Απύθμενο θράσος, ατελείωτη υποτίμηση του Έλληνα πολίτη!..
 
Όμως:


Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΠροχωρώντας προς τις περιφερειακές εκλογές, για την ανάδειξη των προσώπων που θα εργαστούν προς την κατεύθυνση δημιουργίας και εφαρμογής προγραμμάτων για την καλύτερη διαβίωση των πολιτών της χώρας, ιδιαίτερη βαρύτητα υπάρχει σε κάποιες από τις περιφέρειες της Ελλάδας, όπως αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις οποίες απαιτείται και η επιπλέον ειδική μέριμνα για θέματα που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των εθνικών θεμάτων.

Ο Πομάκος Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, έκανε την εξής ανάρτηση στα Δίκτυα Κοινωνικής Ενημέρωσης, αναγγέλλοντας την υποψηφιότητά του στον Συνδυασμό Εθνικού σκοπού που συγκροτεί στην Αν. Μακεδονία - Θράκη, ο Τομεάρχης Εθνικών Θεμάτων των ΑΝΕΛ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ:

«Αγαπητοί φίλοι,

Θελω δύο μέρες να γράψω πολλά, αλλά προτιμώ να γράψω λίγα και με νόημα.

Από μικρό παιδί δίνω τον αγώνα μου και φωνάζω με όση δύναμη έχω ότι είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ.

Δεν ήταν και δεν είναι εύκολο, αλλά αν και έστω για ένα λεπτό λιγοψυχούσα και πουλούσα τα πιστεύω μου, θα ντρόπιαζα τους προγονούς μου, αλλά και τους απογόνους μου.

Δεν είμαι πλούσιος και ούτε θα γίνω, αλλά το όνειρο δεν το χαρίζω, ούτε το πουλάω σε κανέναν!

Είμαι παρών και θα δώσω τον αγώνα μου για την Περιφέρεια δίπλα στον Τέρενς Κουίκ, γιατί «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΙΣΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ»

Πρόεδρε φίλε Πάνο Καμμένο ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΤΕΧΩ!
Και όπως είπε ο Γκάντι: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ποδοπατά την αξιοπρέπειά μου με τα βρόμικα πόδια του.

ΙΡΦΑΝ ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΞΑΝΘΗ»


Σχόλιο ιστολογίου: Παραδόξως, δηλώσεις αγάπης προς την Ελλάδα δεν έχουν κάνει μουσουλμάνοι υποψήφιοι άλλων εκλογικών συνδυασμών, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ...

Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Κλεισθένης

Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν;
Το “σωτήριον” έτος 2010 με χρέος στο 125% του ΑΕΠ αποκλειστήκαμε απ' τις αγορές, δεν συνέφερε δλδ ο δανεισμός λόγω μεγάλων επιτοκίων ούτε μας δάνειζε κανείς. Τελούσαμε υπό πτώχευση. Το ότι επί της ουσίας έχουμε πτωχεύσει απλά σιγοψιθυρίζεται. Το ότι είμαστε σε κώμα, στην εντατική και μας διατηρούν στην ζωή οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι “αφιλοκερδώς” βεβαίως-βεβαίως το  παραβλέπουν. Το ότι θα ξεπουλήσουμε ότι δημόσια και ιδιωτική περιουσία έχουμε το θεωρούν φυσική εξέλιξη.

Σήμερα οι κυβερνώντες “σωτήρες” διατυμπανίζουν ότι με χρέος 175% του ΑΕΠ θα βγούμε στις αγορές για δανεισμό και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους. Θαύμα! Θαύμα! Δεν μπορούσαμε με 125% μπορούμε με 175%.

Τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιον μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε.

Όλα όσα προανέφερα είναι λίγο πολύ γνωστά σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα. Εκείνο που θα με απασχολήσει είναι η ονομασία, η έξοδος στις αγορές και το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας  είναι εθνικοί στόχοι. Η επί χιλιετίες ιστορία της Ελλάδας μας δίδαξε πότε και ποιοι ήταν εθνικοί στόχοι. Είχαν να κάνουν με την ανεξαρτησία της χώρας, με την απελευθέρωση των αλησμόνητων πατρίδων. Το ότι η υποδούλωση της χώρας στους τοκογλύφους είναι εθνικός στόχος πρώτη φορά το ακούω, το ακούω και ανατριχιάζω. Ότι το ξεπούλημα όσων έχουμε είναι εθνικός στόχος μόνο αρρωστημένοι εγκέφαλοι μπορούν να το συλλάβουν. Πόσο απάτριδες, ξεπουλημένοι και αισχροί είναι όσοι τα διαλαλούν; Ντροπή τους.
Είναι γνωστό ακόμη και σε παιδιά του δημοτικού ότι όταν δανείζεσαι περνάς βρόγχο στον λαιμό σου που όποτε θελήσει ο δανειστής θα τον σφίξει πνίγοντάς σε.

Μας λένε ότι με τον δανεισμό της χώρας θα έρθει η ανάπτυξη. Ας το εξετάσουμε λίγο. Ο δανειστής αποσκοπεί στο κέρδος δλδ τον τόκο που προκύπτει απ' το επιτόκιο. Επομένως ο δανειζόμενος πρέπει να παράξει και να κερδίσει όχι μόνο όσα πρέπει αλλά περισσότερα δλδ τους τόκους των τοκογλύφων. Άρα μεγάλο κομμάτι απ' την φημολογούμενη ανάπτυξη θα την καρπωθούν οι τοκογλύφοι.

Φυσικά μπαίνει το ερώτημα, μπορούμε αλλιώς να αναπτυχθούμε, χωρίς τα δανεικά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων;

Μπορούμε. Υπάρχουν κεφάλαια Ελλήνων στο εσωτερικό και πολύ περισσότερα στο εξωτερικό που παραμένουν εκτός της Ελληνικής οικονομίας. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μιας και επενδυόμενα θα αποδώσουν κέρδη. Κέρδη για τους έχοντες τα κεφάλαια αλλά και κέρδος για την Ελληνική οικονομία δλδ ανάπτυξη.

Ποιος ή ποιοι εμποδίζουν την επένδυση αυτών των κεφαλαίων; Μα φυσικά οι κυβερνώντες “σωτήρες”. Κούρεψαν τα ομόλογα του δημοσίου καταστρέφοντας τους μικροεπενδυτές που αγόρασαν ομόλογα του δημοσίου εμπιστευόμενοι το κράτος δλδ τους κυβερνώντες. Μια τέτοια πράξη φυσικά και εμποδίζει κάποιον σήμερα να σκεφτεί να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα.

Αλλάζουν το φορολογικό κάθε τρεις και λίγο, ποιος σοβαρός Έλληνας που κατέχει κεφάλαια στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό θα αποφασίσει να τα επενδύσει στην Ελλάδα όταν εξαρτάται απ' το πως κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ ο “υπουργός” των οικονομικών;

Οι κυβερνώντες “σωτήρες” δεν σκέφτονται πως θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα αλλά πως θα “ξεζουμίσουν” τον Έλληνα για να πληρώνουν τα δανεικά στους τοκογλύφους.
Η γάγγραινα της γραφειοκρατίας καλά κρατεί, τα κομματόσκυλα στα κέντρα αποφάσεων αναξιοκρατικά, το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει, η δημόσια διοίκηση διαλύθηκε, οι νέοι επιστήμονες μετανάστευσαν, η υπερφορολόγηση εξάλειψε κάθε διαθέσιμο για κατανάλωση εισόδημα κτλ.

Η αλόγιστη και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση κάθε επιχείρησης χάριν της δήθεν εξόφλησης του χρέους καταστρέφει τους ήδη υπάρχοντες επιχειρηματίες πόσο μάλλον να υπάρξουν καινούριες επιχειρήσεις.

Εξόφληση του χρέους, κάτι που κανένας δεν πιστεύει ότι πρόκειται να γίνει, θα παραμείνουμε χρεωμένοι εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονά μας κτλ. Η διαδικασία είναι ατέρμονη, δανειζόμαστε για να εξoφλούμε δανεικά αυξάνοντας το χρέος. Έλεος.

Πάνε γι άλλες πολιτείες, το διαβατήριο ανά χείρας και γεια χαρά. Εμείς που θα μείνουμε θα έχουμε “εθνικούς” στόχους την έξοδο στις αγορές και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Νά 'χουμε τουλάχιστον υγεία γιατί σήμερα με τον απίθανο υπουργό υγείας δεν είναι να αρρωσταίνει κανείς, τον έφαγε η “μαρμάγκα”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Του Άρη Αμπατζή

Οι εκλογές συνήθως δίνουν λύσεις ή δείχνουν δρόμους για λύσεις, αλλά οι σημερινές εκλογές στην Τουρκία και το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί γύρω από αυτές, εδώ και λίγο καιρό, έχουν οδηγήσει ήδη την Τουρκία σε συνθήκες ανωμαλίας.
Υπό τις συνθήκες αυτές είναι πολύ αμφίβολη η σημασία των εκλογών, οι οποίες είναι μεν δημοτικές, αλλά έχουν εξελιχθεί σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση.

Υποθέσεις διαφθοράς, αποκαλύψεις για παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία σειρά από ζητήματα, από τη Δικαιοσύνη μέχρι τα μέσα ενημέρωσης, κύμα απαγορεύσεων, κορύφωση της πόλωσης και εν τέλει υπόθεση κατασκοπείας που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, που διαμορφώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, ψηφίζουν σήμερα οι Τούρκοι.

Η πιο πρόσφατη πράξη των αποκαλύψεων παίχτηκε την περασμένη Πέμπτη, με την αποκάλυψη ηχητικού ντοκουμέντου που είναι προϊόν παρακολούθησης σύσκεψης, η οποία έγινε στις 13 Μαρτίου στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Από το ντοκουμέντο προκύπτει ότι η Άγκυρα σχεδίασε να προβεί σε προβοκάτσιες, έτσι ώστε να προκληθεί πόλεμος με τη Συρία. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ και ο διοικητής της ΜΙΤ (υπηρεσία πληροφοριών) Χακάν Φιντάν. Η αποκάλυψη οδήγησε στο κλείσιμο του YouTube, μέσω του οποίου διέρρευσε στο διαδίκτυο το ηχητικό ντοκουμέντο.

Ωστόσο, το ζήτημα που ανακύπτει με την αποκάλυψη είναι άκρως σημαντικό. Η Άγκυρα παραδέχεται ότι έγινε η σύσκεψη και κάνει λόγο για κατασκοπία, αναζητώντας αυτούς που έκαναν την παρακολούθηση.
Εάν όμως υπάρχει κατασκοπία, αυτή αποκάλυψε ένα υπό εξέταση από πλευράς Άγκυρας σενάριο, το οποίο εκθέτει την τουρκική κυβέρνηση όχι απλώς εντός της Τουρκίας, αλλά και διεθνώς. Διότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τεκμηρίωση για όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται εδώ και αρκετό καιρό περί παρέμβασης της Άγκυρας στις εξελίξεις στη Συρία, υπέρ των αντικαθεστωτικών ισλαμιστών.

Υπόθεση κατασκοπίας είναι η μία διάσταση και το ίδιο το σενάριο είναι η δεύτερη. Σε αυτά αν προστεθούν οι υποθέσεις διαφθοράς, οι απαγορεύσεις και όλο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, το ερώτημα είναι πως θα επιδράσει όλο αυτό το πακέτο επί της εκλογικής συμπεριφοράς των τούρκων πολιτών.

Μπορεί, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι εκλογές αυτές καθεαυτές να μην έχουν και τόση σημασία. Κι αυτό επειδή, πρώτον, υπάρχει η υπόθεση κατασκοπίας, δεύτερον, με τον τρόπο αυτό και εξαιτίας της «κατασκοπίας», παίρνει διαστάσεις η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» την οποία καλλιεργεί η κυβέρνηση Ερντογάν και τρίτον, η ακραία πόλωση παίρνει διαστάσεις ανωμαλίας.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μεταφράζεται σε προοπτική περισσότερου περιορισμού των ελευθεριών μετά τις εκλογές.

Αν υποθέσουμε ότι ο Ερντογάν βγαίνει νικητής από τις εκλογές, το ερώτημα είναι τι θα κάνει στη συνέχεια με όσους δεν τον ψήφισαν, καθώς και με τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους τους οποίους προκαταβολικά και συλλήβδην έχει βαπτίσει «εχθρούς».

Εν πάση περιπτώσει, το κριτήριο για την επιτυχία του Ερντογάν είναι το 38,39% που είχε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις δημοτικές εκλογές του 2009. Πρόκειται για το ποσοστό για τα νομαρχιακά συμβούλια, για τα οποία οι πολίτες ψηφίζουν πολιτικά κόμματα και ως εκ τούτου το ποσοστό θεωρείται εφάμιλλο με αυτό των βουλευτικών εκλογών.

Σημαντικό στοιχείο των εκλογικών διαδικασιών από τη μετάβαση στον πολυκομματισμό το 1946 μέχρι σήμερα στην Τουρκία, είναι το γεγονός ότι το εκλογικό σώμα παραδοσιακά υπερασπίστηκε τα κόμματα που θεώρησε ότι ήταν θύματα. Αυτό συνέβη σε περιόδους μετά τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, αλλά και μετά το 2002, όταν το κυβερνών σήμερα Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εμφανιζόταν ως θύμα της πολιτικής βίας των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό είναι ένα σημαντικό δεδομένο. Αλλά υπάρχει μία διαφορά. Όποτε ίσχυσε το κριτήριο αυτό, να προστατεύεται το θύμα και να τιμωρείται κατά κάποιον τρόπο ο θύτης, ο τελευταίος ήταν συγκεκριμένος. Ένοπλες Δυνάμεις, για παράδειγμα. Τούτη τη φορά, το κυβερνών κόμμα επιχειρεί και πάλι να δημιουργήσει για λογαριασμό του την εικόνα του θύματος, αλλά ο θύτης είναι λίγο αόριστος. Περιλαμβάνει πολλούς. Επίσης, δεν είναι συγκεκριμένες και οι πράξεις του «θύτη».

Μπορεί μεν η κυβερνώσα παράταξη να έχει στόχο να συσπειρώσει τον κόσμο της, αντικαθιστώντας το συγκεκριμένο πρόσωπο του θύτη με τον κόσμο όλο, αλλά οι εκλογές θα δείξουν αν θα λειτουργήσει αυτό. Ο κατασκευασμένος αυτή τη φορά θύτης περιλαμβάνει την αντιπολίτευση, τους διαδηλωτές, τον χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν, το Ισραήλ, ολίγη από ΗΠΑ, ολίγη από άρχουσα τάξη κ.λ.π. Βλέπετε, αυτή τη φορά λείπουν οι ένοπλες δυνάμεις…

Πηγή «Ελευθεροτυπία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η χρήση παράνομα μαγνητοφωνημένων συνομιλιών είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μία εγκληματική πράξη. Και καλώς ο νομοθέτης φρόντισε να συμπεριλάβει «απαγορευτικό» στη δικαστική εξουσία στην οποία δεν επιτρέπει να παρουσιάζει ως αποδεικτικό στοιχείο τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε αφορούν τους απλούς ανθρώπους.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν υπήρχαν αυτές οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που βεβαίως γίνονται από μυστικές υπηρεσίες ή εγκληματικά στοιχεία, δεν θα πληροφορούμασταν ποτέ για τα σκάνδαλα των πολιτικών, για τα στημένα διπλωματικά παιχνίδια χωρών, ούτε για τις προβοκάτσιες που στήνουν κράτη με στόχο να αποπροσανατολίσουν τους λαούς τους, είτε για να ξεκινήσουν πολέμους.

Την Πέμπτη διέρρευσε στην Τουρκία ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και στενός φίλος του τούρκου πρωθυπουργού, Χακάν Φιντάν, ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο αναπληρωτής υπουργός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουρέλ. Συζητούν για το στήσιμο προβοκάτσιας που θα πρόσφερε στο πιάτο στους Τούρκους τη δικαιολογία για εισβολή στη Συρία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας σχεδίασε παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.
Δεν αποκαλύπτω κάποιο μυστικό, εάν αναφέρω ότι για πολλά χρόνια οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις γνώριζαν πως ήταν έργο τούρκων πρακτόρων οι φωτιές, που συνήθως ξεκινούσαν στην αρχή της τουριστικής περιόδου, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Κατόπιν συζητήσεων με πολιτικούς και στρατιωτικούς παράγοντες στην Αθήνα, είμαι πεπεισμένος ότι ειδικά οι φωτιές του 2007 τοποθετήθηκαν στη βάση σχεδίου της Άγκυρας.
Τα γεγονότα του 1964, στην Κύπρο, ήταν αποτέλεσμα της πλέον χείριστης τουρκικής προβοκάτσιας, η οποία δυστυχώς παρουσιάστηκε από ελληνόφωνους πράκτορες της Τουρκίας στη Λευκωσία ως έργο Ελληνοκύπριων φανατικών. Μόλις πριν από μερικά χρόνια πληροφορηθήκαμε την αλήθεια.

Η Τουρκία είναι ένας γείτονας, με τον οποίο πρέπει να βρούμε τρόπο να ζούμε σε καθεστώς ειρήνης. Όμως, πρέπει να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι οι Τούρκοι επιχειρούν πάντα «εξαγωγή» των προβλημάτων τους στην ευρύτερη γειτονιά μας…

Πηγή «Έθνος της Κυριακής»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου