Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Σεπ 2015

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατηγορίας Νίμιτς παρακολουθεί από απόσταση τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν οι ρώσοι στα ανοιχτά της Ταρτούς και συμπεριλαμβάνουν γυμνάσια θαλάσσης αέρους αλλά και εδάφους.

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και 3 πολεμικά τους πλοία που σταθμεύουν στην κυπριακή ακτή στη δυτική πλευρά του νησιού από 100 χλμ απόσταση παρακολουθούν τις ασκήσεις τών ρώσων.
Από το αεροπλανοφόρο απογειώθηκαν 4 μαχητικά αεροσκάφη για πιο στενή παρακολούθηση των ρωσικών ασκήσεων, αλλά ταυτόχρονα σηκώθηκαν και 2 MiG-31 ρωσικά που τα αναχαίτισαν και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν περισότερο και να πετάξουν πάνω από τον οριοθετημένο χώρο που πραγματοποιούνται τα ρωσικά γυμνάσια και όπου κινούνται τα ρωσικά θωρηκτά.
Υπήρξε εμπλοκή.

Η Ρωσία υπέβαλε και διαμαρτυρία στις ΗΠΑ σχετικά με αυτήν την πολεμική της ενέργεια επικαλούμενη ότι αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας κινήσεων δυνάμεων της σε ασκήσεις που έεουν προαναγγελθεί.
Υπάρχει και ο κίνδυνος δυστυχήματος αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.
Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν 1500 άνδρες επί συριακού εδάφους που συμμετέχουν στα γυμνάσια

Ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά
Η Ρωσία εντατικοποίησε ναυτικές ασκήσεις στα ανοιχτά της συριακής ακτογραμμής και προετοιμάζεται να επιδοθεί και σε περισσότερα στρατιωτικά γυμνάσια ανέφεραν πηγές προχθές. Πέντε πλοία του πολεμικού ναυτικού επανδρωμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους ξεκίνησαν ασκήσεις στα χωρικά ύδατα της Συρίας που θα συμπεριλαμβάνουν και εκτόξευση ρουκετών γνωστοποίησε πηγή που πρόσκειται στο ρωσικό ναυτικό.

«Πρόκειται για εκπαίδευση απόκρουση σε επίθεση από αέρος και για υπεράσπιση της ακτής. Θα υπάρξουν βολές και πιστοποίηση των συστημάτων αεράμυνας» πρόσθεσε δηλώνοντας ότι οι ασκήσεις είχαν συμφωνηθεί με τη συριακή κυβέρνηση.

"Η Ρωσία έχει προειδοποίησε την Κύπρο για να υπάρξει εκτροπή από την κανονική πορεία πτήσης αεροσκαφών καθώς σχεδιάζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Συρίας" την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι της νήσου την Παρασκευή.

Αναφορές από τη Μόσχα υπογραμμίζουν ότι η Ρωσία είχε αποστείλει ΝΟΤΑΜ (ανακοίνωση προς πιλότους) στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις ασκήσεις ανοιχτά από το λιμάνι της Ταρτούς και στα 100 χλμ από Κύπρο.
Μια πηγή από το κυπριακό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είχε εκδώσει ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις καθώς και για την την εκτόξευση πυραύλων.Το χρονοδιάγραμμα των ασκήσεων είναι από 8 Σεπτέμβρη ως και 15.

Παράλληλα όπως μεταδίδει το Reuters η Ρωσία σύντομα θα παραδώσει στη Συρία το νέο αντιαεροπορικό σύστημα SE 22.

Πηγή Dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Eίναι ηλίου φαεινότερη η δρομολογημένη εξέλιξη της πορείας της χώρας, και αναπόφευκτα θα ζήσουμε τραγικές στιγμές, απόρροια της μνημονιακής πολιτικής την οποία εφάρμωσαν οι έως σήμερα μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τα πάντα είναι δρομολογημένα, όπως:
 1. Απο τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να προκύψει κυβέρνηση για τον απλό λόγο ότι κανένα απο τα κόμματα του μνημονιακού τόξου δεν επιθυμεί να κυβερνήσει. Αποδεικνύεται απο την δήλωση του Α. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα κόμμα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
 2. Απο την μη ανάληψη της αρχηγίας της Ν.Δ. απο κανέναν εκ των δελφίνων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι επιφυλάσσεται στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, εάν προκύψει.
 3. Αναπόφευκτα θα οδεύσει η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές στις αρχές ή μέσα Νοεμβρίου.
 4. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κούρεμα καταθέσεων και επιβολή προστίμων 30%, κατασχέσεις κάθε κινητής η ακίνητης περιουσίας με εντολή των προϊσταμένων των ΔΟΥ, σε όσους προχώρησαν σε αναλήψεις ποσών το τελευταίο 3μηνο, άνευ δικαιολόγησης. Επίσης σε όσους προέβησαν σε αγορές ακινήτων.
 5. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση (άνευ πολιτικού κόστους) θα προχωρήσει στο διάστημα αυτό στη υλοποίηση της 2ης δέσμης των εφαρμοστικών μέτρων όπως αναφέρεται ρητά στο 3ο μνημόνιο, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις ακόμη και της 1ης κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων κ.λ.π.
 6. Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του Ν. Χριστοδουλάκη ως επικεφαλή του υπουργείου οικονομικών. Ο κ. Χριστοδουλάκης, υπερασπιστής της Ευρωπαϊκής ιδέας και επί σειρά ετών υπουργός του κ. Σημίτη, αγαπημένο παιδί της Ε.Ε. με ευρωπαϊκές περγαμηνές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, για το κάλλληλο έργο.
 7. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα νίψουν τας χείρας τους οι εκτελεστές της χώρας και οι σύν αυτώ μνημονιακοί σχηματισμοί, οι οποίοι θα εμφανιστούν την επ’ αύριον για να «σώσουν» την χώρα.
 8. Η σημερινή κυβέρνηση υπο την κ. Θάνου δεν είναι υπηρεσιακή αλλά εντεταλμένη! Απόδειξη ότι η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας μας στον ΟΗΕ προχώρησε σε αποχή της Ελλάδας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών…! Απο ποιόν πήρε την εντολή η Ελληνική αντιπροσωπεία; Είναι δυνατόν (και επιτρεπτόν), υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες;
Κατ΄αυτόν τον τρόπο και με βάση το προσχεδιασμένο σκηνικό θα οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία εντός της ζώνης του ευρώ και θα δρομολογηθεί το διπλό νόμισμα με τα όποια οδυνηρά επακόλουθα (και είναι πολλά και καταλυτικά) για τον λαό.

Μήπως είναι αναγκαία τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, η μονομερής παύση πληρωμών και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με μία υπερήφανη ρήξη με το γερμανικό δεσποτισμό (κατά πολλούς φασισμό);

Οι στιγμές είναι ιδαίτερα κρίσιμες όπως κρίσιμες θα πρέπει να είναι και οι επιλογές του λαού στις 20/9/2015, ο οποίος καλείται να αντισταθεί με κάθε μέσον και ιδαίτερα με την ψήφο του.

Το σχέδιο και η παγίδα είναι πλέον ευδιάκριτες.

Πέτρος Ι. Φιλίππου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ισχυροί φόβοι για εκκίνηση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου 

Θεωρείται δεδομένο πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι αρκετά ενδιαφέρον έως λίαν επικίνδυνο, αφού οι "παίκτες" της περιοχής θα τοποθετηθούν αναλόγως των συμφερόντων τους. Εάν λάβουμε υπόψη μας και τον "πυρετό" εξοπλισμών αραβικών κρατών στο διάστημα του τελευταίου έτους, όλα δείχνουν πως αναμένεται μία σύγκρουση τεράστιας ισχύος που θα βυθίσει στο απόλυτο χάος την περιοχή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής και όχι μόνο...

Γράφει ο  Γεωργίου Μιχαήλ

Το πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα που στήνουν οι ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα με πολεμικά τους πλοία και η ήδη υπάρχουσα εμπλοκή της Γαλλίας στο "μέτωπο της Συρίας", είναι ένας προάγγελος των συμφερόντων που θα βρεθούν αντιμέτωπα, για να διεκδικήσουν τον έλεγχο μίας περιοχής που ανέκαθεν αποτελούσε το "μήλο της έριδος" των ισχυρών... Συμφερόντων που έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξαναγκάσουν ακόμη και ισχυρά κράτη ή να χρηματοδοτήσουν μία βίαιη στρατιωτική αντιπαράθεση, προκειμένου να εγκαθιδρυθούν στο σημείο του πλανήτη από το οποίο μπορούν να ανοίξουν οι πύλες της κόλασης για όλη την ανθρωπότητα.

Με τα γεγονότα στη Συρία να εξελίσσονται πλέον σε ταχύτατους ρυθμούς λόγω της ενεργούς πλέον ανάμιξης των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, νέες πληροφορίες φωτιά φαίνεται πως πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στην Μέση Ανατολή αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η είδηση βόμβα ήρθε μέσα από πρόσφατο ρωσικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο
«από τις αρχές Αυγούστου, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική και η ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή έχει σχεδιάσει να «χτυπήσει» όχι μόνο τα κέντρα επιχειρήσεων του ισλαμικού στρατού , αλλά και τα στρατεύματα του Μπασάρ Άσαντ».
Με απλά λόγια οι ΗΠΑ πρόκειται να ταχθούν εναντίον του συριακού στρατού, απόφαση η οποία πρόκειται να φέρει ΗΠΑ και Ρωσία σε μεγάλη ρήξη.

Πιο αναλυτικά, έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία οι διαδικασίες αποδυνάμωσης της συριακής αεράμυνας (καταστολή αεράμυνας DEAD), με χρήση πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, τύπου «Tomahawk».

Για την εκπλήρωση του στόχου έχουν ήδη βάλει πλώρη για τη Συρία τα εξής αμερικανικά αντιτορπιλικά: 4 «Arleigh Burke» (εξοπλισμένα με αντιβαλλιστικό σύστημα AEGIS), «Ross» DDG-71, «Donald Cook» DDG-75, «Porter» DDG-78, «Carney» DDG-64.

Η Ρωσική κυβέρνηση από την άλλη μεριά, φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει τα μέτρα της καθώς αποστέλλει ενισχύσεις, με τη μορφή του κατεπείγοντος, προς τη Συρία, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται ασκήσεις των δυνάμεων της 810ης Ταξιαρχίας των Ρώσων Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, των δυνάμεων καταδρομών (Spetsnaz), αλλά και ναυτικών ασκήσεων μεταξύ 8 και 17 Σεπτεμβρίου, περίπου 70 χλμ από το συριακό λιμάνι Ταρτούς.

Η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων αυτού του μεγέθους στρώνει το χαλί για πυρετώδεις αναμετρήσεις, με πολλούς εμπλεκόμενους, οι οποίες δεν πρόκειται να περιοριστούν στην επικράτεια της Μέσης Ανατολής, καθώς σύμφωνα με αυτό το σενάριο η εμπλοκή του Αιγαίου και της Ελλάδα είναι αναμενόμενη.

Εάν (τονίζουμε το "εάν") η συγκεκριμένη είδηση που αφορά την απόφαση των ΗΠΑ να χτυπήσουν τον επίσημο στρατό της Συρίας είναι αληθινή, τότε πρόκειται για μία εξέλιξη της οποίας τα αποτελέσματα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αφού τα συμφέροντα της Ρωσίας στην συγκεκριμένη περιοχή είναι δεδομένα και επ' ουδενί η Μόσχα δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να την απομακρύνουν (αποβάλλουν) από το σκληρό παιχνίδι των γεωπολιτικών και ενεργειακών ανακτατάξεων που θα κρίνουν τους ισχυρούς για τα επόμενα 100 (και πλέον) χρόνια.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι δεδομένο πως θα επηρρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα, αλλά και την Τουρκία, η οποία προ πολλού έχει επιλέξει στρατόπεδο. Και, δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αποδώσει με βεβαιότητα τις αντιδράσεις (στρατηγικές ή τυχοδιωκτικές) της Άγκυρας, η οποία διαθέτοντας έναν πολύ μεγάλο στρατό ενδεχομένως να επιχειρήσει ένα ταυτόχρονο μέτωπο σύγκρουσης (που με τις ευλογίες των ΗΠΑ θα κλείσει μετά από μερικές ώρες) σε περιοχές τις οποίες η Άγκυρα ανέκαθεν θεωρούσε ως "ζωτικούς χώρους" ή χώρους άμεσου τουρκικού ενδιαφέροντος...
Εάν το συγκεκριμένο σκεπτικό το συσχετίσουμε με το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης που "χτυπάει" τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους κινδύνους που υποκρύπτονται και που έχουν επισημανθεί από πάρα πολλούς ειδικούς επιστήμονες (τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό) και μυστικές υπηρεσίες, τότε η ανησυχία στην ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι έντονη, ενώ οι προετοιμασίες για οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο; Προετοιμάζεται η Ελλάδα για κάποια αιφνίδια εξέλιξη επί των συνόρων της ή έχει παρασυρθεί στο κλίμα των εκλογών και των μνημονίων;

Επειδή, όμως, δεν μπορούμε να εικάζουμε, καλό θα είναι να καταγράφουμε και να παρατηρούμε κινήσεις και εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες ενέχουν την δυναμική εκκίνησης πανίσχυρων συγκρούσεων και μεταβολών...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η «επίτιμη» Πρόξενος της Γαλλίας στο Bodrun
πουλούσε σωστικά μέσα σε μετανάστες

Μεταφέρει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Βέβαια η συγκεκριμένη έμπορος σωστικών μέσων που διατηρεί κατάστημα στο Biodrum της Τουρκίας είναι «επίτιμος» Πρόξενος της Γαλλίας αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν θα δημιουργηθεί σοβαρό πολιτικό-διπλωματικό πρόβλημα για την Γαλλία και την Κυβέρνηση του κ Ολάντ.

Η είδηση που δημοσιεύει το BBC στην ιστοσελίδα του αφορά σε δημοσιογραφική έρευνα του Γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού France2-TV ένας ρεπόρτερ του οποίου διαπίστωσε ότι μετανάστες που ήθελαν να περάσουν από τις Τουρκικές ακτές του Bodrum στα Ελληνικά νησιά αγόραζαν σωσίβια και σωστικές λέμβους από συγκεκριμένο κατάστημα όπου μπορούσε να δει κανείς αναρτημένη την Γαλλική Σημαία και την πινακίδα «Επίτιμος Πρόξενος Γαλλίας»

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος «επίτιμος πρόξενος» της Γαλλίας στην Τουρκία κ Francoise Olcay δήλωσε ότι εάν δεν τα πουλούσε αυτή θα τα πουλούσαν άλλοι και μάλιστα υπαινίχθηκε ότι οι Τοπικές Τουρκικές Αρχές εμπλέκονται στη συγκεκριμένη εμπορική δραστηριότητα.

Αξίζει να διαβάσετε όλο το άρθρο

Η Γαλλία απέπεμψε την πρόθυμη έμπορο σωστικών

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς απέπεμψε από τα καθήκοντά της μια επίτιμη πρόξενο στην Τουρκία, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με είδη ναυτιλίας μέσω του οποίους πουλούσε φουσκωτές βάρκες σε πρόσφυγες.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κρυμμένη κάμερα από συνεργείο του France 2 δείχνει τη Φρανσουάζ Ολκέ να πουλά φουσκωτές βάρκες και σωσίβια σε πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Η Ολκέ εμφανίζεται να δηλώνει ότι ακόμη κι αν δεν πουλούσε η ίδια αυτά τα αντικείμενα, οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να τα βρουν αλλού. Εξάλλου παραδέχθηκε ότι συμμετέχει στο εμπόριο ναυτικών ειδών στους πρόσφυγες, αλλά πρόσθεσε ότι σε αυτό εμπλέκονται και οι τουρκικές αρχές.

Οι επίτιμοι πρόξενοι είναι κυρίως εθελοντές και δεν ανήκουν στο διπλωματικό σώμα, ενώ διαθέτουν ειδικό καθεστώς το οποίο τους επιτρέπει να ασκούν και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Βασικός τους ρόλος είναι να διατηρούν στενή επαφή με τους συμπατριώτες τους που βρίσκονται στη χώρα όπου υπηρετούν.

Τι πρέπει να γνωρίζει η Δύση για το Ισλάμ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ταραχές υπήρξαν την νύχτα στο Μάναβγκατ, στην πατρίδα δηλαδή του μάρτυρα στρατιώτη Ουγούρ Γιλντίζ που σκοτώθηκε στην Ντάλιτζα του νομού Χακκάρι. Σε σημαντικές τουριστικές περιοχές όπως στο Σίντε και στο Τσόλακλι πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε μαγαζιά επειδή δεν είχαν κρεμάσει την τουρκική σημαία, ενώ πυρπολήθηκαν και δύο ρεστοράν.

Βραδινές ώρες συγκεντρώθηκε πλήθος με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, κατευθύνθηκαν σε σημαντικά τουριστικά κέντρα όπως σε Σίντε, Τσόλακλι και Ίλιτζα και επιτέθηκαν σε επιχειρήσεις που φέρεται να ανήκουν σε πολίτες που κατάγονται από τα ανατολικά και δεν είχαν κρεμάσει την τουρκική σημαία. Πυρπόλησαν πολλές επιχειρήσεις.

Τα γεγονότα άρχισαν σε ένα ρεστοράν που βρίσκεται στην παραλιακή οδό του Σίντε και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την στρατοχωροφυλακή. Το ρεστοράν βρίσκεται μεταξύ ξενοδοχείων και η πυροσβεστική έσβησε μεν την πυρκαγιά που προκάλεσαν οι διαδηλωτές , αλλά το ρεστοράν έγινε στάχτη. Κάποιοι τουρίστες παρατηρούσαν την πυρκαγιά από την παραλία, ενώ εντύπωση προκάλεσε πως παρά το προχωρημένο της ώρας, κάποιοι ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και έφυγαν από τα ξενοδοχεία. Μια άλλη πυρκαγιά προκλήθηκε σε ένα ρεστοράν στην είσοδο της αρχαίας Σίντε. Το ρεστοράν έγινε στάχτη, ενώ ζημιές υπέστη και παρακείμενο γραφείο επιχείρησης ενοικίασης οχημάτων που δεν το είχαν πειράξει επειδή είχε κρεμασμένη τουρκική σημαία.

Κατά την πορεία που έγινε, πολλές επιχειρήσεις στην αγορά της αρχαίας Σίντε, υπέστησαν ζημιές. Το πλήθος με πέτρες και ξύλα έσπασε βιτρίνες, ενώ αργότερα τα καθάρισαν οι έμποροι και οι δημοτικοί υπάλληλοι.Δημοσιογράφοι προτρέπουν σε... "σφαγή"!!!

Την ώρα που καθημερινά αυξάνονται τα μηνύματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτά που κοινοποίησε ο ανταποκριτής του επίσημου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΑ σου παγώνουν το αίμα Η είδηση από την Τζουμχουριέτ έχει ως εξής:

Την ανάρτηση με την φράση: ¨Το καθήκον μας έναντι του μάρτυρα δεν είναι μεταφέρουμε την σορό του, πρέπει να χύσουμε αίμα, αίμα, σε εκείνα τα βουνά πρέπει να χυθεί αίμα… Το τελευταίο μας καθήκον πρέπει να γίνει η ΣΦΑΓΗ… Νέοι, γέροι, έγκυες, παιδιά, όλους αδιακρίτως¨ που έκανε ο ανταποκριτής του ΑΑ Μουσταφά Ουιγκούν, στήριξε και ο επίσης ανταποκριτής του ΑΑ στην ίδια περιοχή Μπουράκ Ακάι. Ο Ακάι έγραψε πως ¨Ορκίζομαι ας μου δώσουν αρμοδιότητα και θα κάνω σφαγή… Πολύ άσχημη ψυχολογία έχω¨.
Ενώ ο ανταποκριτής του IHA στο Τσανάκκαλε ο Γκιουρκάν Ντουζενλί, έκανε κοινοποίηση στην οποία έγραφε πως ¨Η συμπόνια στον εχθρό είναι προδοσία στην πατρίδα¨.

Τον έδειραν επειδή έμοιαζε με Κούρδο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αττάλεια, το περιστατικό συνέβη στα γραφεία του κόμματος HDP στην συνοικία Γιουξεκαλάν της πόλης Μουράτπασα. Βραδινές ώρες ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκεντρώθηκαν επί της οδού Καπαλί, επιτέθηκαν στα γραφεία του HDP, έσπασαν τα τζάμια εκεί και κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων, φώναξαν συνθήματα όπως ¨Οδόντα αντί οδόντος, αίμα για το αίμα, εκδίκηση-εκδίκηση¨.

Μαχαιρώθηκε εποχιακός εργάτης

Οι φασίστες στον περίβολο των γραφείων επιτέθηκαν σε άτομα που φέρεται να ήταν μέλη του HDP και μαχαίρωσαν έναν εποχιακό εργάτη. Ο άνθρωπος νοσηλεύεται στην εντατική.

Επίθεση από 10 άτομα

Ακολούθως η φασιστική ομάδα επιτέθηκε σε ένα μελαχρινό άτομο στην στάση του AVM. Ομάδα 10 ατόμων τον έδειραν με μπουνιές και κλωτσιές. Η ομάδα έσυρε στο έδαφος τον νέο και συνέχισε να τον κλωτσά. Ο νέος στο σταυροδρόμι Σαραμπόλ εγκατέλειψε τα παπούτσια του και προσπάθησε να φύγει. Το πλήθος τον κυνήγησε, τον έπιασε και άρχισαν πάλι να τον δέρνουν. Αστυνομικοί με πολιτικά τον γλύτωσαν από το λιντσάρισμα.

"Μα κι εγώ είμαι μέλος του ΜΗΡ, γιατί με δείρατε;"

Τότε ο νέος είπε στους αστυνομικούς ¨Κύριε εγώ κατάγομαι από το Μπούρντουρ, δεν κατάλαβα γιατί με έδειραν¨. Ο αστυνομικός πήρε την ταυτότητα του και δείχνοντας την στο πλήθος τους φώναξε ¨Ο άνθρωπος είναι από το Μπουτζακλί του Μπούρντουρ, μα τι είναι αυτά που κάνετε, το κεφάλι σας δεν λειτουργεί¨. Μετά από αυτό και ο νέος απευθυνόμενος στο πλήθος τους είπε ¨Μα κι εγώ είμαι μέλος του MHP, γιατί με δείρατε;¨.
Ο νέος δήλωσε πως θα υποβάλλει μηνύσεις.

Πηγή "Τουρκικά Νέα"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα τείχη σωριάστηκαν*. Οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί άφησαν ανοικτά τα σύνορά τους. Οι Σύριοι μετανάστες κατά δεκάδες χιλιάδες ορμάνε μέσα. Σύντομα θα υπάρξει σχεδόν ένα εκατομμύριο από αυτούς, με ατέλειωτες ουρές να σχηματίζονται πίσω τους.
Το μήνυμα που απευθύνεται σε Αφρικανούς και Ασιάτες σε όλο τον κόσμο είναι το εξής:
«Η Δύση είναι αδύναμη. Έχει παραιτηθεί. Κάθε αντίστασή τους έχει καταρρεύσει. Πάρτε τις βαλίτσες σας και ενωθείτε με το ρεύμα».
Ο εφιάλτης του «Στρατοπέδου των Αγίων» (The Camp of the Saints) του Jean Raspail** ήρθε.

Θα θυμόμαστε αυτή τη μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Αυτή είναι η μέρα που χάσαμε τον πολιτισμό μας. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών μας, και όλο και περισσότεροι θα έρχονται. Έχουμε τελειώσει. Αυτό είναι το τέλος. Ή τουλάχιστον, η αρχή του τέλους. Και να σκεφτεί κανείς ότι αρκούσε μόνο μία εικόνα, μία φωτογραφία ενός τρίχρονου αγοριού, νεκρού σε μια τουρκική παραλία, για να συντρίψει την αποφασιστικότητά μας και να φουντώσει την παλίρροια. Μία εικόνα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε, το τελειωτικό χτύπημα στην πλάτη της Ευρώπης.

Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Μία ανάμιξη ανίσχυρης οργής, απελπισίας και μοιρολατρίας; Δεν ξέρω τι να πω.

Τι να πει κανείς όταν γίνεται μάρτυρας της εν εξελίξει αντικατάστασης του πληθυσμού της Ευρώπης, της κατάκτησης ή της εξαφάνισης της φυλής του και της καταστροφής μιας κληρονομιάς που φτάνει πίσω στην αρχαία Αθήνα;
Τι να πει κανείς όταν συνειδητοποιεί ότι τα άτομα της οικογένειάς του, που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν την Ευρώπη πριν από επτά δεκαετίες προφανώς πέθαναν μάταια;
Και τι γίνεται με τους ήρωες που αιώνες πριν νίκησαν και έστρεψαν πίσω τους μουσουλμάνους εισβολείς στο Tours και στην Μάχη της Βιέννης;
Φαίνεται εκ των υστέρων, ότι οι νίκες τους ήταν απλά μια προσωρινή συγκράτηση του εχθρού. Η Ευρώπη επέζησε των μουσουλμανικών επιδρομών και των επιδρομών των Μογγόλων, αλλά υπέκυψε σε μια εισβολή ενός άοπλου στρατού «εξαθλιωμένων προσφύγων».

Είναι σαν, μπροστά στα μάτια μας, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία να σπαράσσεται από μια αγέλη άγριων σκύλων. Ένας σκύλος είναι από την Μέση Ανατολή, ένας σκύλος από την Αφρική, ένας από την Κεντρική Αμερική, ένας άλλο από την Κίνα και ένας άλλος από τη Νότια Ασία. Και πολλοί από αυτούς είναι μουσουλμάνοι.

Κάποιοι επώνυμοι πολιτικοί το παλεύουν. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, στις ΗΠΑ ο Donald Trump και άλλοι «λαϊκιστές» πολιτικοί που διασύρονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αποκλείονται από την εξουσία. Αλλά είναι οι λίγοι πολιορκούμενοι. Μπορεί αυτό να είναι το τελευταίο τους ‘Ζήτω’ πριν πέσουν;

Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε την πλημμύρα. Ωστόσο, οι ηγέτες μας δεν έχουν την θέληση, (ή μάλλον έχουν την θέληση για το αντίθετο***) και πάρα πολλοί άνθρωποι βγάζουν χρήματα ξεπουλώντας την χώρα τους. Ποια θα μπορούσε να είναι η τιμωρία για αυτούς τους προδότες που θα ήταν ανάλογη με τα εγκλήματά τους. Τι τιμωρία θα άρμοζε στην Άνγκελα Μέρκελ; Ποια είναι η ποινή για την προδοσία ενός λαού και τη δολοφονία της κληρονομιάς του;

* Το άρθρο είναι του Tim Murray (Occidental Observer) με ολίγες τροποποιήσεις. (Ο τίτλος δικός μου).

** Στο αποκαλυπτικό μυθιστόρημα του 1973 “Le Camp des saints”, ο Γάλλος Jean Raspail «προφητεύει» - προαναγγέλλει την σημερινή τραγική κατάστασή μας. Το βιβλίο τα τελευταία χρόνια είναι τρομερά επίκαιρο και επέστρεψε στον κατάλογο των μπεστ-σέλερ το 2011.
Διάβασε (οπωσδήποτε!): Συνέντευξη με τον Jean Raspail, τον Γάλλο συγγραφέα του best seller βιβλίου ‘Camp of the Saints’: “Ο πολιτισμός μας εξαφανίζεται εξαιτίας της μαζικής μετανάστευσης”

Πηγή "Κόκκινος Ουρανός"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αυτές οι εκλογές, είναι η πρώτη καλή μας ευκαιρία ως λαός, μετά τα Μνημόνια που μας φόρτωσαν, να δείξουμε στο πολιτικό σύστημα, ότι έχουμε καταλάβει τον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ρόλο που παίζει. Ολο το πολιτικό σύστημα.
Να τους δώσουμε να καταλάβουν ΟΛΟΙ, ότι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουν:

 • - τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα
 • - οι κανόνες, οι θεσμοί και το Σύνταγμα
 • - τα μέσα ενημέρωσης ηλεκτρονικά και έντυπα
 • - την κακή τους συνήθεια να στέλνουν μόνο σε μας το λογαριασμό
Να βάλουμε εμείς το πολιτικό σύστημα μπροστά σε δίλλημμα.
Κι όχι εκείνο εμάς.
Η αλλάζετε ή εξαφανίζεστε.
Λευκή επιταγή ξανά ΔΕΝ παίρνετε.

Διότι λευκή επιταγή ζητάνε πάλι.

Σε τι δεσμεύτηκαν απέναντί μας;
Πείτε μου!

 • - Πως θα βρούν τους κλέφτες; Με τι; Με τις εξεταστικές τους επιτροπές;
 • - Πως θα βρουν τα κλεμμένα; Τι βρήκαν μέχρι τώρα;
 • - Πως θα σταματήσουν να παίρνουν κρυφά δάνεια; Γιατί δεν μας δίνουν τότε από τώρα μια λίστα από αυτά τα δάνεια που έχουν πάρει;
 • - Πως θα καταργήσουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ψήφισαν όλοι μαζί (ούτε καν που τους πέρασε από το μυαλό πατριώτες);
Ψηφίστε τους.
Αλλά “το γαρμπίλι οδοποιίας” θα χοντρύνει.

ΥΓ. Την “πολιτική ευθύνη” την αναλαμβάνω κι εγώ. Δώστε μου κι εμένα όλοι τις περιουσίες σας να τις διαχειρίζομαι για 4 χρόνια, κι αν σας βάλω μέσα με τα τσαρούχια, “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη”.
Δέσμευση λέμε. Που παίρνει κεφάλια...

Σχόλιο ιστολογίου: Το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 22/10/2010 από τον αγαπητό Αναρμόδιο και εξακολουθεί να είναι επίκαιρο στον απόλυτο βαθμό!
Το τι άλλαξε στην πολιτική ζωή της χώρας, το γνωρίζουμε όλοι. Απολύτως τίποτε. Εξακολουθούν να κοροϊδεύουν ασύστολα και ατιμώρητα έναν λαό και συνεχίζουν απρόσκοπτα (αλλά με αλλαγές στην εξουσία που λυμαίνονται) να καταστρέφουν τη χώρα.
Το τι άλλαξε στην ζωή των πολιτών και πάλι όλοι το γνωρίζουμε. Κάθε χθες και καλύτερα. Και, με πολιτικές δεσμεύσεις έναντι του μνημονίου, που θα βουλγαροποιήσουν το βιοτικό επίπεδο και εν γένει την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα,  είναι απορίας άξιο τι ακριβώς θα σκέφτονται όλοι όσοι θα ψηφίσουν αυτή την εγκληματική οργάνωση που ονομάζεται "ελληνικό πολιτικό σύστημα".
Είναι τραγικό, αλλά αυτοί που μας κατέστρεψαν και διατείνονται ότι θα μας σώσουν, επανακάμπτουν υποσχόμενοι ότι θα μας σώσουν από τα αποτελέσματα των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών τους εγκλημάτων... και κάποιοι τους πιστεύουν...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σαββάτο νωρίς το πρωί σε μια γνωστή ιστορική πόλη της ανατολικής Τουρκίας, άλλοτε ένδοξη βυζαντινή μητρόπολη. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και οι βερικοκιές ήταν κιόλας ανθισμένες. Ο ευλογημένος αυτός καρπός είναι ένα από τα κυριότερα ειδή που παράγει η περιοχή.

Αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και να επισκεφτούμε κυρίως το μεγάλο τζαμί. Όταν βρεθήκαμε εκεί, η πρώτη έκπληξη ήταν πως το κτίσμα δεν θύμιζε καθόλου μουσουλμανικό τέμενος. Εκείνο που μας θύμισε μόλις το αντικρίσαμε είναι κλασική βυζαντινή εκκλησία μετά τρούλου. Φαίνονταν όμως καινούργιο και ήταν περίεργο που οι μεϊμάρηδες, δηλαδή οι κατασκευαστές του αποφάσισαν να παρουσιάσουν ουσιαστικά μια ελληνορθόδοξη εκκλησία για να χρησιμοποιηθεί σαν μουσουλμανικό τέμενος. Ένα άλλο περίεργο ήταν ο μιναρές του τζαμιού που δεν ήταν ενσωματωμένος με το τζαμί και δεν είχε κορυφή, κάτι το πολύ περίεργο για ένα τουρκικό τζαμί εδώ στην καρδιά της σημερινής Τουρκίας.

Πλησιάσαμε πιο κοντά και στον περίγυρο του τζαμιού. Εκείνη την ώρα υπήρχε εκεί γύρω πολύς κόσμος που συζητούσε με ένταση κάποιο τοπικό γεγονός. Οι μουσουλμάνες με τις κλασικές μαντίλες παρακολουθούσαν σιωπηλές έκτος από δύο που φώναζαν με πολύ έντονο ύφος.

Μαζί με τον κόσμο σε κάποια άκρη ήταν και καμία δεκαριά ζητιάνοι, οι περισσότεροι ρακένδυτοι, που φαίνονταν τελείως αδιάφοροι με όσα γίνονταν και συζητούσαν οι άλλοι γύρω τους.

Καθώς πλησιάσαμε για να παρατηρήσουμε πιο κοντά το τζαμί, χωρίς όμως να μπούμε μέσα μήπως και προκαλούσαμε κάποια αντίδραση, ξαφνικά ένας από τους ζητιάνους ξεχώρισε ήρθε πιο κοντά μας και ακολουθούσε από πίσω μας τα βήματα μας με ένα πολύ περίεργο ύφος.

Σταματήσαμε και θελήσαμε να μάθουμε γιατί μας ακολουθεί. Ο ζητιάνος τότε μας πλησίασε πιο κοντά και με ένα χαμόγελο με νόημα μας ρώτησε! Rumlar? (Ρωμιοί ;) –Evet, (Ναι), απάντησα εγώ αυθόρμητα χωρίς να σκεφτώ τίποτα. Τότε ο ζητιάνος σαν παραλήρημα άρχισε να απαγγέλλει απ' έξω με πολύ γρήγορη και κοφτή φωνή το… «Πάτερ ημών»!

Μείναμε άναυδοι και τον παρακολουθούσαμε κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Αυτός πολύ γρήγορα αφού τελείωσε μας έριξε μια βιαστική ματιά όλο νόημα και απότομα μας γύρισε την πλάτη του και απομακρύνθηκε με βιαστικά βήματα. Μετά από λίγο άρχισε να τρέχει και γρήγορα εξαφανίστηκε. Κάποιοι εκεί γύρω που είχαν παρατηρήσει την σκηνή γελούσαν και μας υπέδειχναν με κοροϊδευτικό ύφος:
-Aptal, aprtal, Bu adam aptal! Ο ζητιάνος ήταν ανόητος. Ήταν για αυτούς ένας τρελός!

Η σκηνή μας έμεινε μέχρι να φύγουμε από αυτή την πόλη. Δεν προσπαθήσαμε να βρούμε αυτόν τον ζητιάνο για ευνόητους λόγους.

Ω άγνωστη Τουρκία! Πόσα δικά μας δεν κρύβεις μέσα στους κόρφους σου; Άμποτε θα έρθει εκείνη η μέρα που θα σηκωθεί το βαρύ πέπλο της ημισελήνου και αποκαλυφτεί το μεγάλο σου μυστικό!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου